EthicsPoint Hakkında Bildirme Genel Güvenlik ve Gizlilik Konularını Bildirme İpuçları ve En İyi Uygulamalar

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "EthicsPoint Hakkında Bildirme Genel Güvenlik ve Gizlilik Konularını Bildirme İpuçları ve En İyi Uygulamalar"

Transkript

1 EthicsPoint Hakkında Bildirme Genel Güvenlik ve Gizlilik Konularını Bildirme İpuçları ve En İyi Uygulamalar EthicsPoint Hakkında EthicsPoint Nedir? EthicsPoint, Biomet Davranış ve Etik Kuralları ( Kurallar ) ile yürürlükteki kanun ve yönetmeliklerin ihlal edildiği durumlarda yapılması gerekenler ve pozitif bir çalışma ortamı yaratılması konusunda Zimmer Biomet'e destek olmak amacıyla NAVEX Global tarafından oluşturulan ve kurum içinde Uyum İhbar Hattı olarak adlandırılan kapsamlı ve gizli bir olay bildirme aracıdır. Neden EthicsPoint gibi bir sisteme ihtiyacımız var? Ekip Üyelerimizin en önemli varlığımız olduğuna inanıyoruz. Açık iletişim kanalları yaratarak pozitif çalışma ortamını destekleyebilir ve üretkenliği en üst seviyeye çıkarabiliriz. Kanun, halka açık şirketlerin, muhasebe, bağımsız denetim ve iç kontrol suistimallerinin doğrudan denetim komitesine bildirilebilmesini sağlayan anonim bir ihbar hattına sahip olmalarını zorunlu kılıyor. Etkin bir ihbar hattı, saygınlık kültürü oluşturma ve etik kararlar alma çabalarımızı önemli ölçüde destekleyecektir. Zimmer İş Yeri Uyarı Programı'na veya Biomet EthicsPoint ihbar hattına bildirdiğim bir endişemi nasıl takip edebilirim? Zimmer İş Yeri Uyarı Programı'na yaptığınız ihbarların mevcut durumunu +1(877) numaralı telefon hattını arayıp İhbar Kimliğini belirterek takip edebilirsiniz. Biomet EthicsPoint ihbar hattına yaptığınız ihbarların mevcut durumunu ise, +1(877) numaralı telefonu arayarak veya internet sitesine giderek İhbar Anahtarı ve Parolasını vererek takip edebilirsiniz.

2 İhbarda Bulunma Hakkında Sorular İnternet veya telefon yoluyla ihbarda bulunabilir miyim? Evet. EthicsPoint'i kullanarak, telefon veya internet aracılığıyla gizli ve anonim bir ihbarda bulunabilirsiniz. Ne tür durumları ihbar etmem gerekiyor? Kurallar dahil olmak üzere Şirket politikalarının, prosedürlerinin, kanunların, yönetmeliklerin ve sektöre özgü kuralların ihlal edildiği tüm durumlar. Şirket çalışanı olmasam da bir endişemi dile getirebilir miyim? Elbette. Zimmer Biomet, sosyal sorumluluk sahibi ve müşteri odaklı bir küresel şirkettir. Şirket ile etkileşimi olan herkesin, endişelerini dile getirmesini istiyoruz. Endişemi EthicsPoint aracılığıyla mı yoksa doğrudan yöneticime veya İnsan Kaynaklarına mı bildirmeliyim? Kuralların veya yerel kanunun ihlal edildiğinden haberdar olur veya şüphelenirseniz bu durumu mutlaka bildirmenizi istiyoruz. Tercihen, endişelerinizi doğrudan yöneticinize veya yönetim ekibinin bir başka üyesine bildirmeniz daha iyi olacaktır. Bununla birlikte, endişenizi bu şekilde gündeme getirme konusunda kendinizi bazen rahat hissetmeyebileceğinizin de elbette farkındayız. Bu tür durumlara karşı da, EthicsPoint ile iş ortaklığı kurduk. Uygunsuz bir durum karşısında tamamen susmaktansa kimliğinizi gizli tutarak durumu bildirmenizi tercih ediyoruz. Uyum İhbar Hattı veya endişenizi dile getirmek hakkında daha fazla bilgi almak isterseniz e-posta adresinden Kurumsal Uyum bölümüyle iletişim kurabilirsiniz. Bildiklerimi neden paylaşmam gerekiyor? Bunun bana faydası ne? Hepimiz olumlu bir ortamda çalışma hakkına sahibiz ve bu hak aynı zamanda etik bir şekilde hareket etme ve uygunsuz bir şeyler fark ettiğimizde durumu yetkili kişilere bildirme sorumluluğunu da beraberinde getiriyor. Bir Zimmer Biomet ekip üyesi olarak, fark ettiğiniz veya haberdar olduğunuz sorunları yerel Kurallarınıza uygun olarak bildirmek zorundasınız. Birlikte işbirliği yaparak, sağlıklı ve üretken bir çalışma ortamı yaratabiliriz. Kurum içi uygunsuz durumlar tüm şirketin varlığını tehlikeye sokabilir. Yönetim gerçekten de bu tür durumları bildirmemi istiyor mu? Kesinlikle istiyoruz. Hatta, bu durumları bildirmenize ihtiyacımız var. Şirkette iyi veya kötü nelerin yaşandığını en iyi siz bilebilirsiniz. İleride büyük bir soruna yol açabilecek bir endişeden ilk siz haberdar olabilirsiniz. Bu tür sorunları bildirmeniz, o sorunların şirketimiz ve toplumumuz üzerinde yaratabileceği olumsuz etkileri en aza indirebilir. Ayrıca, olumlu girdiler sağlanması

3 sorunların belirlenmesine ve doğal olarak kurumsal kültürün ve performansın geliştirilmesine yardımcı olabilir. Yapılan ihbarlar nereye iletiliyor? Bunlara kimler erişebiliyor? Yapılan ihbarlar, olası güvenlik ihlallerinin önlenmesi amacıyla doğrudan EthicsPoint güvenli sunucusuna kaydediliyor. EthicsPoint bu ihbarları sadece söz konusu ihbarı değerlendirip soruşturmakla görevli Şirket yetkililerine iletiyor. İhbarların iletildiği bu kişiler ise, ihbarların en üst düzey gizlilikle korunması konusunda eğitim almış kişilerden oluşuyor. Endişemi EthicsPoint İhbar Hattı aracılığıyla dile getirmek istemezsem ne yapmam gerekir? Şirket, endişelerini EthicsPoint İhbar Hattı aracılığıyla dile getirmek istemeyen bireylerin gizli mesaj gönderebileceği, şirket bünyesinde barındırılan ve yönetilen bir e-posta adresine sahiptir. Endişelerinizi e-posta adresinden ilettiğiniz takdirde Kurumsal Uyum ekibinden bir yetkili 1 iş günü içerisinde mesajınıza yanıt verecektir. Zimmer Biomet ilettiğim endişeleri nasıl soruşturacak? Şirket, kendisine iletilen tüm endişeleri (uygun bulunmaları halinde) en kapsamlı şekilde soruşturmaya kararlıdır. Küresel Uyum Soruşturmaları ( GCI ) ekibi, Şirkete iletilen endişeleri titizlikle ve gizlilikle soruşturmak amacıyla kurulmuştur. Uygun durumlarda, GCI, soruşturmaya yardımcı olmaları için Şirket bünyesindeki diğer fonksiyonlarla veya Şirket dışından firmalarla gizlilik içinde işbirliği yapabilir. İhbarda bulunduktan sonra konu hakkında önemli bir husus daha hatırlarsam? Veya Şirket bulunduğum ihbar hakkında başka sorular da sorarsa? EthicsPoint web sitesi veya EthicsPoint Çağrı Merkezi aracılığıyla bir ihbarda bulunduğunuzda benzersiz bir İhbar Kimliği alacaksınız ve bir Parola seçmeniz istenecek. Daha sonra internet veya telefon aracılığıyla EthicsPoint sistemine geri dönebilir, ihbarınıza erişebilir, daha fazla detay ekleyebilir, varsa Şirketin sorduğu diğer soruları yanıtlayabilir ve soruşturmanın yürütülmesine yardımcı olacak başka bilgiler ekleyebilirsiniz. Şirketin sorduğu soruları yanıtlamak için, belirtilen süre içerisinde mutlaka Uyum İhbar Hattı'na yeniden bakmanızı tavsiye ederiz. Bu noktada Şirket ile, sorunların sadece belirlenmediği aynı zamanda ne kadar karmaşık olursa olsun çözüme kavuşturulduğu anonim bir iletişim içerisine giriyorsunuz. İhbarımla ilgili takipler de ilk ihbarda bulunduğum andaki gibi güvenle korunacak mı? Tüm EthicsPoint iletişimleri ilk ihbarla aynı gizlilik içinde ve tam anonimlik ilkesine göre ele alınır.

4 Bu sistem birilerinin beni de izlediğinin bir örneği değil mi? Uyum İhbar Hattı şirketimizin Kurallarına herkesin uymasını sağlamaya yönelik bir sistemdir ve hem güvenli hem de etik bir çalışma ortamı oluşturabilmemize yardımcı olur. Siz de, etik çıkmazlar hakkında rehberlik almak, olumlu önerilerde bulunmak veya endişelerinizi dile getirmekle sorumlusunuz. Etkin bir iletişim günümüz çalışma ortamlarında kritik öneme sahiptir ve iletişimi daha da geliştirmede faydalı bir araçtır. Kurallar veya diğer Şirket politikaları hakkında sormak istediğim genel sorular olursa kimle iletişim kurmalıyım? Genel sorularınız için bize e-posta adresinden ulaşabilirsiniz. İhbar Anahtarımı ve/veya Parolamı kaybettim, ne yapmam gerekiyor? Uyum İhbar Hattına iletilen ihbarların gizliliğinin korunabilmesi amacıyla, EthicsPoint, kaybolan İhbar Anahtarı veya Parolalar için yenilerini sunmamaktadır. Böyle bir durumla karşılaşırsanız ve ihbarınız hakkında iletmek istediğiniz ek bilgiler varsa lütfen yeni bir ihbar gönderin ve bunun daha önce ilettiğiniz ihbarın bir tamamlayıcısı olduğunu belirtin.

5 Güvenlik ve Gizlilik Konularını Bildirme Anladığım kadarıyla bir Şirket bilgisayarından ilettiğim tüm ihbarlar için bir sunucu günlüğü oluşturuluyor ve bu günlük bilgisayarımla girdiğim tüm internet sitelerini gösteriyor. Peki bu günlük benim ihbarda bulunan kişi olduğumu da kaydetmeyecek mi? EthicsPoint IP adresi içeren hiçbir dahili bağlantı günlüğü oluşturmaz ve saklamaz, dolayısıyla bilgisayarınızla bağlantılı hiçbir kişisel bilgi EthicsPoint'e iletilmez. Ayrıca, EthicsPoint, ihbarda bulunan bir kişinin kimliğinin korunması konusunda son derece hassastır. Yine de bilgisayarınızı kullanarak bir ihbarda bulunma konusunda kendinizi güvende hissetmiyorsanız, iş ortamı dışındaki bir bilgisayarı (internet kafe, arkadaşınızın evi vs.) kullanarak EthicsPoint güvenli web sitesine ( gidebilirsiniz. Pek çok insan bu seçeneği tercih ediyor, zira EthicsPoint'in verilerine göre ihbarların sadece %12'sinden az bir kısmı mesai saatleri içinde gönderilmiş. Evimden ihbarda bulunduğumda da kimliğim gizli tutulacak mı? Evinizden, komşunuzdan veya bir internet portalından ileteceğiniz tüm ihbarlar ve kimliğiniz kesinlikle gizli tutulacaktır. Bir internet portalı asla bir kullanıcının kimliğini ekranda görünen adla tanımlamaz ve EthicsPoint sistemi de internet adreslerini kırpar, bu sayede kimliğinizin gizliliği korunur. Ayrıca, EthicsPoint, ihbarda bulunan kişilerin kimliğinin korunması konusunda son derece hassastır. EthicsPoint'e ilettiğim bilgilerin eninde sonunda kimliğimi ifşa edeceğinden endişeleniyorum. Bunun gerçekleşmeyeceğini nasıl garanti edebilirsiniz? EthicsPoint sistemi zaten kimliğinizin gizliliğini koruyacak biçimde tasarlanmıştır. Bununla birlikte, kimliğinizin gizli kalmasını istiyorsanız sizin de ihbarınızın gövde metni bölümüne yanlışlıkla kimliğinizi açığa çıkarabilecek bilgiler yazmamanız gerekir. Örneğin, "Ahmet Öztürk'ün yanındaki masada oturuyorum" veya 10 Temmuz 1980 tarihinde doğdum gibi ifadeler kullanmayın. Ücretsiz Uyum İhbar Hattı da gizli ve anonim bir hat mı? Evet. İnternetten ilettiğiniz bir ihbarda sunmanız gereken bilgilerin aynılarını sunmanız gerekecek ve NAVEX Global'deki bir çağrı merkezi çalışanı söylediklerinizi EthicsPoint web sitesine girecek. Bu ihbarlar da, iletildikleri anda uygulanan güvenlik ve gizlilik tedbirlerinin aynılarına tabi. İhbarımda kimliğimin bilinmesini istiyorsam? İhbar bölümünde, dilediğiniz takdirde kimliğinizi belirtebileceğiniz bir kısım vardır.

6 Bir endişemi dile getirdiğim takdirde intikam duygusu veya misillemeyle karşılaşabileceğimden korkuyorum, ne yapmalıyım? Zimmer Biomet, iyi niyetle bir endişesini dile getirenlerin misillemeyle karşı karşıya kalmalarını önleme konusunda sıkı tedbirler uygulamaktadır. Ayrıca, yerel kanunlar izin verdiği takdirde endişenizi EthicsPoint aracılığıyla kimliğinizi ifşa etmeden de iletebilirsiniz. İlettiğiniz bir endişeniz nedeniyle intikam veya misillemeyle karşılaştığınızı düşünüyorsanız derhal Uyum, Hukuk veya İK bölümüne başvurun.

7 İpuçları ve En İyi Uygulamalar Etik dışı davranışlarda bulunan bazı kişilerden haberdarım, ancak ortada beni ilgilendiren bir durum yok. Niye bunu bildireyim ki? Hangi seviyede olursa olsun, tüm etik dışı davranışlar nihayetinde siz dahil tüm Şirkete, iş ortaklarına ve Ekip Üyelerine zarar verir. Bu nedenle, Şirket politikalarının herhangi bir şekilde ihlal edildiğini veya etik dışı davranışlar sergilendiğini fark ettiğinizde bunu ihbar etmenin hem kendinize hem de çalışma arkadaşlarınıza karşı bir sorumluluğunuz olduğunu lütfen unutmayın. Şahit olduğum veya duyduğum şeyin Şirket politikalarını ihlal edip etmediğinden veya etik dışı bir davranış içerip içermediğinden emin değilim, ama sanki uygunsuz bir durum var gibi. Ne yapmalıyım? Durumu mutlaka bildirin. EthicsPoint, durumun daha iyi anlaşılması için endişenizi derleme ve bildirme konusunda size yardımcı olabilir. Şirket, daha sonra Şirkete büyük bir zarar verebilecek uygunsuz bir durumu sırf emin olmadığınız için ihbar etmemenizdense bunu mutlaka ihbar etmenizi tercih eder. Patronum veya diğer yöneticiler de bir ihlal içerisindeyse? İhbarımı alıp bu ihbarı kimin yaptığını araştırmayacaklar mı? Uyum İhbar Hattı, Kurumsal Uyum ekibindeki birkaç seçilmiş kişi tarafından yönetiliyor. Ayrıca, EthicsPoint sistemi ve ihbar iletme mekanizması, ilgili tarafların kendileri hakkındaki ihbarlardan haberdar olmasını veya bunlara erişmesini önleyecek biçimde tasarlandı.

EthicsPoint Hakkında. EthicsPoint Hakkında Raporlama Genel Güvenlik ve Gizlilik Hakkında Raporlama İpuçları ve En İyi Uygulamalar

EthicsPoint Hakkında. EthicsPoint Hakkında Raporlama Genel Güvenlik ve Gizlilik Hakkında Raporlama İpuçları ve En İyi Uygulamalar EthicsPoint Hakkında Raporlama Genel Güvenlik ve Gizlilik Hakkında Raporlama İpuçları ve En İyi Uygulamalar EthicsPoint Hakkında EthicsPoint Nedir? EthicsPoint, olumlu bir çalışma ortamının gelişmesini

Detaylı

Çalışanlar ve İş Ortakları için Sık Sorulan Sorular ve Cevapları EthicsPoint HAKKINDA RAPORLAMA GENEL RAPORLAMA GÜVENLİĞİ VE GİZLİLİK İPUÇLARI VE EN

Çalışanlar ve İş Ortakları için Sık Sorulan Sorular ve Cevapları EthicsPoint HAKKINDA RAPORLAMA GENEL RAPORLAMA GÜVENLİĞİ VE GİZLİLİK İPUÇLARI VE EN Çalışanlar ve İş Ortakları için Sık Sorulan Sorular ve Cevapları EthicsPoint HAKKINDA RAPORLAMA GENEL RAPORLAMA GÜVENLİĞİ VE GİZLİLİK İPUÇLARI VE EN İYİ UYGULAMALAR SIK SORULAN SORULAR EthicsPoint HAKKINDA

Detaylı

Generali Grubu Uyumluluk Yardım Hattı (EthicsPoint) Hakkında

Generali Grubu Uyumluluk Yardım Hattı (EthicsPoint) Hakkında Generali Grubu Uyumluluk Yardım Hattı (EthicsPoint) Hakkında Bildirim Genel Bildirim Güvenliği Gizlilik ve verilerin korunması Generali Grubu Uyumluluk Yardım Hattı (EthicsPoint) Hakkında Generali Grubu

Detaylı

Artan endişeler ve Misilleme karşıtı politika

Artan endişeler ve Misilleme karşıtı politika Artan endişeler ve Misilleme karşıtı politika Yürürlük Tarihi: Eylül 2015 Revizyon Tarihi: Ekim 2018 İç ve dış kullanım içindir. İçindekiler Bu Politika kimler için geçerlidir?... 3 Endişeler nasıl ortaya

Detaylı

Saygının Hakim Olduğu Bir Çalışma Ortamı İlkesi

Saygının Hakim Olduğu Bir Çalışma Ortamı İlkesi Saygının Hakim Olduğu Bir Çalışma Ortamı İlkesi İlke Beyanı: 3M çalışma ortamındaki herkes, kendisine saygıyla davranılmasını hak eder. Saygı göstermek, her bir kişiye eşsiz yetenekleri, geçmişi ve bakış

Detaylı

Politika ve Prosedürler. İhbar Politikası

Politika ve Prosedürler. İhbar Politikası Politika ve Prosedürler Onaylayan: Grup CEO su Bölüm: Grup Şirket Sekreterliği İçindekiler 1. Giriş... 3 2. Amaç... 3 3. Kapsam... 3 4. Politika... 3 5. Sorumluluk... 5 6. İhbar Hattı İletişim Bilgileri...

Detaylı

AXA GO KULLANIM KILAVUZU

AXA GO KULLANIM KILAVUZU AXA GO KULLANIM KILAVUZU www.axago.com.tr AXA GO Türkiye nin ilk ve tek kişiselleştirilmiş ürün fiyatlandırması sunan sigorta deneyimidir. Telematik cihazı gelişmiş sürüş değerlendirme teknolojisi sayesinde

Detaylı

Suistimal Bildirim Prosedürü Hakkında En Sık Sorulan Sorular

Suistimal Bildirim Prosedürü Hakkında En Sık Sorulan Sorular Şirket Prosedür No. : 2.1.3 Yürürlük tarihi : 06/05/2010 Versiyon No. : 2.1 Sayfa sayısı : 5 Suistimal Bildirim Prosedürü Hakkında En Sık Sorulan Sorular Soru: Suistimal Bildirim Prosedürü Nedir? Randstad

Detaylı

Dell Ethics Helpline ve çevrimiçi Ethics Web Form Sık Sorulan Sorular (SSS)

Dell Ethics Helpline ve çevrimiçi Ethics Web Form Sık Sorulan Sorular (SSS) Dell Ethics Helpline ve çevrimiçi Ethics Web Form Sık Sorulan Sorular (SSS) DELL ETHICS HELPLINE VE ÇEVRİMİÇİ ETHICS WEB FORM Dell Ethics Helpline ve Ethics Web Form nedir? Dell Ethics Helpline (telefon

Detaylı

Indorama Ventures Public Company Limited

Indorama Ventures Public Company Limited Indorama Ventures Public Company Limited Kurumsal Yönetim Politikası (29 Eylül 2009 tarih ve 1/2009 No'lu Yönetim Kurulu Toplantısı tarafından onaylandığı şekilde) Başkandan mesaj Indorama Ventures Public

Detaylı

İş Yeri Hakları Politikası

İş Yeri Hakları Politikası İş Yeri Hakları Politikası İş Yeri Hakları Politikası Çalışanlarımızla olan ilişkilerimize değer veririz. İşimizin başarısı, küresel işletmemizdeki her bir çalışana bağlıdır. İş yerinde insan haklarının

Detaylı

İŞ ORTAĞI BİLGİLERİ GİZLİLİK BEYANI

İŞ ORTAĞI BİLGİLERİ GİZLİLİK BEYANI İŞ ORTAĞI BİLGİLERİ GİZLİLİK BEYANI 1. GİRİŞ Bu Gizlilik Beyanı; tüketiciler, müşteriler, tedarikçiler ve iş ortaklarına ( İş Ortağı ) ait tüm kişisel bilgilerin, Atatürk Mah. Ertuğrul Gazi Sok. Metropol

Detaylı

Görevi kötüye kullanma örnekleri aşağıdakileri içermekle birlikte, bunlarla sınırlı değildir:

Görevi kötüye kullanma örnekleri aşağıdakileri içermekle birlikte, bunlarla sınırlı değildir: İhbar Politikası İHBAR POLİTİKASI 1. Genel bakış Amcor, etik uygulamalarda en yüksek standartlarla, dürüst ilişkileri ve görevi kötüye kullanma olay veya iddialarını iyi niyetle ihbar eden kişileri korumayı

Detaylı

Sorular/Cevaplar. Şirket kaynaklarının kötüye kullanımı ve suiistimal edilmesi. Kişisel bilgilerin gizliliğine ve korunmasına riayet edilmemesi

Sorular/Cevaplar. Şirket kaynaklarının kötüye kullanımı ve suiistimal edilmesi. Kişisel bilgilerin gizliliğine ve korunmasına riayet edilmemesi Sorular/Cevaplar 1) L ORÉAL Etik Açık Kapı sitesinin kapsamı nedir? Aşağıdaki 2. soruda belirtilen koşullara tabi olarak L ORÉAL Etik Açık Kapı sitesi, aşağıdaki alanlarla ilgili ciddi bir ihlal hakkında

Detaylı

ETİK KURALLARI REHBERİ

ETİK KURALLARI REHBERİ ETİK KURALLARI REHBERİ Anıl Etiği Kuralları MÜKEMMELLİK Söz verdiğimiz şekilde müşterilerimize olan görevlerimizi yerine getirmek ve beklenenin ötesinde değer katmak. Yeni fikirler üretme, sürekli öğrenme

Detaylı

Site Sakini Kullanım Klavuzu

Site Sakini Kullanım Klavuzu Site Sakini Kullanım Klavuzu rev05062014 1 2014 Apsiyon A.Ş. İÇİNDEKİLER 1.0 Genel Özellikler... 3 1.1 Web Sitesine Giriş... 4 1.1.1 Davetiye Maili... 4 1.1.2 Site Erişim Kodu... 5 1.2 Forum... 6 1.3 Anketler...

Detaylı

Bilmek Bizler uzmanız. Müşterilerimizi, şirketlerini, adaylarımızı ve işimizi biliriz. Bizim işimizde detaylar çoğu zaman çok önemlidir.

Bilmek Bizler uzmanız. Müşterilerimizi, şirketlerini, adaylarımızı ve işimizi biliriz. Bizim işimizde detaylar çoğu zaman çok önemlidir. Randstad Group İlkesi Başlık Business Principles (Randstad iş ilkeleri) Yürürlük Tarihi 27-11 -2009 Birim Grup Hukuk Belge No BP_version1_27112009 Randstad, çalışma dünyasını şekillendirmek isteyen bir

Detaylı

İHBAR VE BİLDİRİM KANALLARI BEYANI

İHBAR VE BİLDİRİM KANALLARI BEYANI İHBAR VE BİLDİRİM KANALLARI BEYANI İÇİNDEKİLER 1. Amaç ve Uygulama Kapsamı... 1 2. Kabul Edilemez Davranışlar... 1 2.1 Kabul Edilemez Davranışların Bildirimi... 1 2.2 Kabul Edilemez Davranışların Sonuçlandırılması...

Detaylı

YAPI KREDİ İHBAR VE BİLDİRİM KANALLARI BEYANI

YAPI KREDİ İHBAR VE BİLDİRİM KANALLARI BEYANI YAPI KREDİ İHBAR VE BİLDİRİM KANALLARI BEYANI İÇİNDEKİLER 1. Amaç ve Uygulama Kapsamı 1 2. Kabul Edilemez Davranışlar 1 2.1 Kabul Edilemez Davranışların Bildirimi 1 2.2 Kabul Edilemez Davranışların Sonuçlandırılması

Detaylı

Biliyoruz, Uyguluyoruz, Öğretiyoruz

Biliyoruz, Uyguluyoruz, Öğretiyoruz Biliyoruz, Uyguluyoruz, Öğretiyoruz Sizin memnuniyetiniz bizim referansımızdır Deloitte Academy olarak vermiş olduğumuz her eğitimde katılımcılardan değerlendirme formu doldurmalarını istiyoruz. Bugüne

Detaylı

Plus500 Ltd. Gizlilik Politikası

Plus500 Ltd. Gizlilik Politikası Plus500 Ltd Gizlilik Politikası Gizlilik Politikası Plus500 Gizlilik Beyanı Müşterilerimizin ve web sitemizdeki ziyaretçilerin kişisel ve mali bilgilerinin gizliliği ve korunması en büyük önceliğimizdir.

Detaylı

YENİ ARIZA İZLEM SİSTEMİ

YENİ ARIZA İZLEM SİSTEMİ YENİ ARIZA İZLEM SİSTEMİ HAKKINDA Yeni arıza işlem sistemi, kullanıcılarımız tarafından Teknik Hizmetler Müdürlüğü ne bağlı atölyelere ve Bilgi İşlem Dairesi Teknik Servis birimine arızalarını bildirmesinin

Detaylı

e-fatura Forum Sitesi Kullanım Kılavuzu Aralık 2013

e-fatura Forum Sitesi Kullanım Kılavuzu Aralık 2013 e-fatura Forum Sitesi Kullanım Kılavuzu Aralık 2013 ANKARA Versiyon : 1.0 1/24 GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI Uygulama ve Veri Yönetimi Daire Başkanlığı (I) Versiyon : 1.0 2/24 Versiyon Yayım Tarihi Eklenen/Silinen/Değişen

Detaylı

Bu amaçla, ticket sistemi kullanımı hakkında daha detaylı bilgi vermemizin uygun ve gerekli bir davranış olduğunu düşündük.

Bu amaçla, ticket sistemi kullanımı hakkında daha detaylı bilgi vermemizin uygun ve gerekli bir davranış olduğunu düşündük. Ticket sistemine geçiş sürecimiz sonrasında müşterilerimizin geriye dönük takipleri daha kolaylaşmış ve aynı zamanda gönderilen mailin hangi aşamada olduğunu görmeniz konusunda sizlere büyük fayda sağlayacağına

Detaylı

E-Emlak, Emlak firmasının tüm ihtiyaçlarını karşılayan profesyonel emlak yazılımı ve internet sitesi uygulamasıdır.

E-Emlak, Emlak firmasının tüm ihtiyaçlarını karşılayan profesyonel emlak yazılımı ve internet sitesi uygulamasıdır. KULLANIM KILAVUZU E-Emlak, Emlak firmasının tüm ihtiyaçlarını karşılayan profesyonel emlak yazılımı ve internet sitesi uygulamasıdır. Emlak iş uygulaması ile emlak portföyünüzü, emlak danışmanlarınızı

Detaylı

Arvato Gizlilik Politikası

Arvato Gizlilik Politikası Arvato Gizlilik Politikası 1. Kişisel Bilgilerin Toplanması ve Korunması 2. Kişisel Bilgilerin Kapsamı 3. Kişisel Bilgileriniz 4. Üçüncü Taraflara İfşa 5. Kişisel Bilgilerinizin Korunması 6. Kişisel Bilgilerinizin

Detaylı

KURUMSAL SAĞLIK HİZMET GÖSTERİSİ (KSHG) Uygulamasına İlişkin Açıklamalar

KURUMSAL SAĞLIK HİZMET GÖSTERİSİ (KSHG) Uygulamasına İlişkin Açıklamalar KURUMSAL SAĞLIK HİZMET GÖSTERİSİ (KSHG) Uygulamasına İlişkin Açıklamalar KSHG uygulaması, Bakanlığımız koordinasyonunda, http://www.saglik.gov.tr/kshg/ veya http://www.kshg.saglik.gov.tr/ internet sitemizdeki

Detaylı

DAVRANIŞ KURALLARI VE ETİK DEĞERLER DİKKATLİ İLETİŞİM POLİTİKASI

DAVRANIŞ KURALLARI VE ETİK DEĞERLER DİKKATLİ İLETİŞİM POLİTİKASI DAVRANIŞ KURALLARI VE ETİK DEĞERLER DİKKATLİ İLETİŞİM POLİTİKASI DİKKATLİ İLETİŞİM POLİTİKASI Bu politika, çalışanların ve yetkililer, yöneticiler, danışmanlar ve vekiller dâhil olmak üzere, Magna adına

Detaylı

K12NET Eğitim Yönetim Sistemi

K12NET Eğitim Yönetim Sistemi K12NET Nedir? K12NET eğitim sistemi içerisinde yer alan tüm yönetici, çalışan, öğretmen, öğrenci ve velilerin dahil olduğu tüm paydaşları tek bir çatı altında birleştiren kurumsal bir Öğrenci Bilgi Sistemidir.

Detaylı

Bilin tarafından verilen Kullanıcı Adı ve Şifresini bu alanlara giriniz. Bilin Yazılım ve Bilişim Danışmanlığı Ltd. Şti.

Bilin tarafından verilen Kullanıcı Adı ve Şifresini bu alanlara giriniz. Bilin Yazılım ve Bilişim Danışmanlığı Ltd. Şti. Çağrı Takip Sistemi Bilin Çağrı Takip Sistemi ne, Internet Explorer adres sahasına http://www.bilin.com yazarak ulaşabilirsiniz. Açılan sayfada Çağrı Sistemine girebilmeniz için gerekli olan Kullanıcı

Detaylı

Logo Yazılım San. Ve Tic. A.Ş.

Logo Yazılım San. Ve Tic. A.Ş. Logo Yazılım San. Ve Tic. A.Ş. ETİK KURUL ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ 1. AMAÇ Logo Yazılım San. ve Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu tarafından, başlıca aşağıdaki amaçlarla oluşturulan Logo Etik Kurulunun nasıl çalışacağı,

Detaylı

İTÜGVONET KULLANIM KILAVUZU

İTÜGVONET KULLANIM KILAVUZU İTÜGVONET KULLANIM KILAVUZU İTÜGVONET NEDİR? İTÜGVONET, İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları tarafından geliştirilen bir okul otomasyon yazılımıdır. Sistem üç yıldır okul yöneticileri, öğretmenler ve personeller

Detaylı

Yandex mail ve disk kullanım rehberi

Yandex mail ve disk kullanım rehberi Yandex mail ve disk kullanım rehberi Tüm personelin ortak bir platformda uyumlu çalışmasını destekleyecek bilgi teknolojisi ücretsiz bir şekilde kurumunuz için hayata geçirildi. Sistem ve sunucu yatırımı

Detaylı

Ufuk Üniversitesi Bilgi İşlem Merkezi

Ufuk Üniversitesi Bilgi İşlem Merkezi Ufuk Üniversitesi Bilgi İşlem Merkezi destek.ufuk.edu.tr Destek Sistemi Bilgi İşlem Merkezi Müdürlüğünden destek almak için başvurmanız gereken tek adres. Üniversitemizde Bilgi İşlem Müdürlüğü nün görevleri

Detaylı

KÜRESEL DAVRANIŞ KURALLARI'NA AVRUPA EKİ AEA SWITCH İ LE AEA SCHEME'İ N AYRILMASI

KÜRESEL DAVRANIŞ KURALLARI'NA AVRUPA EKİ AEA SWITCH İ LE AEA SCHEME'İ N AYRILMASI KÜRESEL DAVRANIŞ KURALLARI'NA AVRUPA EKİ AEA SWITCH İ LE AEA SCHEME'İ N AYRILMASI 1 Emin olamadığınız durumlarda www.mastercard.ethicspoint.com adresinden İ Çİ NDEKİ LER YASAL TAVSİYE ÖNCELİKLİ VE GİZLİ

Detaylı

1. YazBee ana sayfasına girdiğinizde Üye Ol kısmını doldurup KAYIT butonuna tıklayınız.

1. YazBee ana sayfasına girdiğinizde Üye Ol kısmını doldurup KAYIT butonuna tıklayınız. 1. Üyelik 1. YazBee ana sayfasına girdiğinizde Üye Ol kısmını doldurup KAYIT butonuna tıklayınız. 2. Belirtmiş olduğunuz e-mail adresine YazBee tarafından gönderilen onay mailini onaylayınız. Doğrudan

Detaylı

DAVRANIŞ KURALLARI VE ETİK DEĞERLER DİKKATLİ İLETİŞİM POLİTİKASI

DAVRANIŞ KURALLARI VE ETİK DEĞERLER DİKKATLİ İLETİŞİM POLİTİKASI DAVRANIŞ KURALLARI VE ETİK DEĞERLER DİKKATLİ İLETİŞİM POLİTİKASI DİKKATLİ İLETİŞİM POLİTİKASI Bu politika, çalışanların ve yetkililer, yöneticiler, danışmanlar ve vekiller dâhil olmak üzere, Magna adına

Detaylı

TÜMSİAD İzmir Şube. 5 Soruda Üye Ticaret Portalı (Sık Sorulan Sorular)

TÜMSİAD İzmir Şube. 5 Soruda Üye Ticaret Portalı (Sık Sorulan Sorular) TÜMSİAD İzmir Şube 5 Soruda Üye Ticaret Portalı (Sık Sorulan Sorular) Üye Ticaret Portalı (www.uyeticaret.com) Hakkında TÜMSİAD İzmir Şube üyelerinin ticari etkileşimlerini, tanışma, kaynaşma ve üyeler

Detaylı

HÜR VE KABUL EDİLMİŞ MASONLAR DERNEĞİ GİZLİLİK POLİTİKASI

HÜR VE KABUL EDİLMİŞ MASONLAR DERNEĞİ GİZLİLİK POLİTİKASI HÜR VE KABUL EDİLMİŞ MASONLAR DERNEĞİ GİZLİLİK POLİTİKASI İÇİNDEKİLER 1. Giriş...3 2. Politika nın Kapsamı...3 3. Kişisel Verilerinizi Neden Topluyoruz?...3 4. Hangi Bilgileri, Ne Zaman ve Hangi Araçlarla

Detaylı

Öncelikle PTT ye göstermiş olduğunuz ilgi için teşekkür ederiz.

Öncelikle PTT ye göstermiş olduğunuz ilgi için teşekkür ederiz. Sayın İzmir YMMO; Öncelikle PTT ye göstermiş olduğunuz ilgi için teşekkür ederiz. 1840 yılından bu yana yürütmekte olduğumuz faaliyetlerimizi sürekli ihtiyaçlar ve zamanın gereklilikleri doğrultusunda

Detaylı

ÖZBAL ÇELİK BORU SANAYİ TİCARET VE TAAHHÜT A.Ş. / OZBAL [] :16:13 Özel Durum Açıklaması (Genel)

ÖZBAL ÇELİK BORU SANAYİ TİCARET VE TAAHHÜT A.Ş. / OZBAL [] :16:13 Özel Durum Açıklaması (Genel) ÖZBAL ÇELİK BORU SANAYİ TİCARET VE TAAHHÜT A.Ş. / OZBAL [] 14.08.2012 16:16:13 Özel Durum Açıklaması (Genel) Ortaklığın Adresi : Göztepe Mah. Kartopu Cad. B226 B No:34 Kavacık-Beykoz Istanbul Telefon ve

Detaylı

AYEN ENERJİ A.Ş. DENETİM KOMİTESİ TOPLANTI TUTANAĞI. Toplantı Yeri: Hülya Sokak No.37 GOP Çankaya/ANKARA

AYEN ENERJİ A.Ş. DENETİM KOMİTESİ TOPLANTI TUTANAĞI. Toplantı Yeri: Hülya Sokak No.37 GOP Çankaya/ANKARA Toplantı Gündemi: Çalışma Esas ve Usulleri hakkında TOPLANTI TARİHİ:06.07.2012 Sermaye Piyasası Kurulu nun Seri: IV, No:56 sayılı Kurumsal Yönetim İlkelerinin Belirlenmesine ve Uygulanmasına İlişkin Tebliğ

Detaylı

Yardım Masası Ekran Kullanım Kılavuzu

Yardım Masası Ekran Kullanım Kılavuzu 1 Yardım Masası Ekran Kullanım Kılavuzu 1. Giriş Ekranı Yardım Masası uygulamasına, http://yardimmasasi.anadolusigorta.com.tr linki üzerinden, Self Servis kullanıcı adı ve tek şifre ile giriş yapılmaktadır.

Detaylı

Şişecam Topluluğu Rüşvet ve Yolsuzluk ile Mücadele Politikası

Şişecam Topluluğu Rüşvet ve Yolsuzluk ile Mücadele Politikası 1. Amaç Şişecam Topluluğu Rüşvet ve Yolsuzluk ile Mücadele Politikası Bu politika metni ile Şişecam Topluluğu nun rüşvet ve yolsuzluk konusundaki taahhütlerinin ve bu konudaki yaklaşımının açık ve net

Detaylı

Asiston Hizmetleri Bilgilendirme Kitapçığı

Asiston Hizmetleri Bilgilendirme Kitapçığı Asiston Hizmetleri Bilgilendirme Kitapçığı asiston.com.tr 7/24 Bilgisayarcınıza nasıl ulaşırsınız? Telefon ile ara Bizi telefonla arayabilir, 0850 532 0 100 7/24 Bilgisayarcım hattında 1 i Tuşlayarak destek

Detaylı

B2B KULLANIM TALİMATI

B2B KULLANIM TALİMATI 1. AMAÇ ADO Grup şirketleri bayilerinin pazarlama ya da satış uygulamalarını yürüttüğü B2B sisteminin kullanım esaslarının belirlenmesi. 2. UYGULAMA ESASLARI 2.1. LOGİN İŞLEMLERİ 2.1.1. B2B sistemimize

Detaylı

Başarıya Bağlılık Taahhüdü

Başarıya Bağlılık Taahhüdü Başarıya Bağlılık Taahhüdü İyi İş uygulamaları Lider olan BENİMLE başlar. QuestNet TM Bağımsız Temsilcisi olarak QNet ile olan görüşmelerimde dürüst ve adil olacak; tüm profesyonel etkinliklerimi, kendi

Detaylı

İçerik Yönetim Sistemi. Joomla! Öğr.Gör. Serkan KORKMAZ. Birecik MYO - 2013

İçerik Yönetim Sistemi. Joomla! Öğr.Gör. Serkan KORKMAZ. Birecik MYO - 2013 İçerik Yönetim Sistemi Joomla! Öğr.Gör. Serkan KORKMAZ Birecik MYO - 2013 1 Joomla! Son derece çekici bir CMS yani İçerik Yönetim Sistemi dir. Size, internet sitelerinizi ve bağlı zor dinamik uygulamaları

Detaylı

Express İthalat sistemi. Gönderen için kullanım kılavuzu

Express İthalat sistemi. Gönderen için kullanım kılavuzu Express İthalat sistemi Gönderen için kullanım kılavuzu TNT Express İthalat sistemi Bu sistem, ithalat gönderilerinin organize edilmesi için hazırlanmıș, kullanımı kolay online bir programdır. TNT Express

Detaylı

Müşterilerinizi Mutlu Etmenin 7 Yolu. OLCAY KÜK -

Müşterilerinizi Mutlu Etmenin 7 Yolu. OLCAY KÜK - Müşterilerinizi Mutlu Etmenin 7 Yolu OLCAY KÜK - www.olcaykuk.com Her koşulda iyi niyetinizi gösterin. Satın alma sonrası müşterileriniz ile olan diyaloglarınız onların size olan güvenini %70 oranında

Detaylı

iphone ios Mail Kurulumu

iphone ios Mail Kurulumu iphone ios Mail Kurulumu Şu adımları takip ederek E- posta hesabınızı yerleşik iphone Mail programına tanımlayabilirsiniz: 1. Ayarları görüntüleyiniz: 2. Mail, Kişiler, Takvimler seçeneğine gidiniz: 3.

Detaylı

Değerli Alışveriş Merkezi Üyemiz,

Değerli Alışveriş Merkezi Üyemiz, Değerli Alışveriş Merkezi Üyemiz, Kullanmakta olduğunuz mevcut elektrik sayaçlarınız Ön Ödemeli (KONTÖRLÜ) sayaçlardır. Elektrik sarfiyatınız kontör sistemi mantığıyla hesaplanacak, satın alacağınız kontör

Detaylı

BAŞARI DESTEK PORTALI YENİLENDİ

BAŞARI DESTEK PORTALI YENİLENDİ BAŞARI DESTEK PORTALINA GİRİŞ BAŞARI DESTEK PORTALI YENİLENDİ http://destek.basariticaret.com/ adresine girdiğinizde Şekil 1 deki ekran gelmekte ve kullanıcı kodu ve şifre bölümlerini doldurmanız gerekmektedir.

Detaylı

Uluslararası Arama Hakkında

Uluslararası Arama Hakkında 17.10.2016 1 Uluslararası Arama Hakkında Uluslararası Arama Çözümlerini Tanımlama Doğrudan Erişim (DA)/ Dünya Çapında Bağlantı (WWC) İki Adımda Arama Süreci: Arayan, menşe ülkenin veya bölgenin AT&T Doğrudan

Detaylı

Windows Live ID ve parolanızı giriniz.

Windows Live ID ve parolanızı giriniz. Ücretsiz Deneme Hesabı Oluşturma ve Temel Özelliklerin Kullanım Kılavuzu Bilgi girilmesi gerekli alanlar Kişisel bilgi içeren alanlar http://www.windowsazure.com/tr-tr/pricing/free-trial/ adresine gidiniz

Detaylı

Lütfen hakkınızdaki gerekli bilgileri yazınız ve hiç birisini cevapsız bırakmayınız.

Lütfen hakkınızdaki gerekli bilgileri yazınız ve hiç birisini cevapsız bırakmayınız. Appendix 3 KOBİ Yöneticileri için Anket Formu Araştırmacı Türkiye de e-ticaret: Türk KOBİ lerinin e-ticaret durumu üzerine bir çalışma yürütmektedir. Araştırmacının gerekli sonuç ve tavsiyelere varabilmesi

Detaylı

Sezaryen Ameliyatlarını Değerlendirme Uygulamasına İlişkin Açıklamalar

Sezaryen Ameliyatlarını Değerlendirme Uygulamasına İlişkin Açıklamalar Sezaryen Ameliyatlarını Değerlendirme Uygulamasına İlişkin Açıklamalar Sezaryen Ameliyatlarını değerlendirme uygulaması, Bakanlığımız koordinasyonunda, http://www.saglik.gov.tr/denetim/ veya http://shdenetim.saglik.gov.tr/

Detaylı

Hayat Boyu Öğrenme Web Portalı Kullanıcı Kılavuzu

Hayat Boyu Öğrenme Web Portalı Kullanıcı Kılavuzu Hayat Boyu Öğrenme Web Portalı Kullanıcı Kılavuzu Türkiye ve Avrupa ülkelerinde bulunan eğitim ve istihdam fırsatlarına ulaşmak için sisteme üye olarak kayıt yaptırmanız gerekir. Nasıl Üye Olurum? Ø Sayfamızın

Detaylı

Gizlilik ve Güvenlik GİZLİLİK VE GÜVENLİK POLİTİKASI

Gizlilik ve Güvenlik GİZLİLİK VE GÜVENLİK POLİTİKASI Gizlilik ve Güvenlik GİZLİLİK VE GÜVENLİK POLİTİKASI Firmamız,çeşitli amaçlarla kişisel veriler toplayabilir. Aşağıda, toplanan kişisel verilerin nasıl ve ne şekilde toplandığı, bu verilerin nasıl ve ne

Detaylı

Guideline for invited suppliers GW e-sourcing-plattform İçin kılavuz

Guideline for invited suppliers GW e-sourcing-plattform İçin kılavuz GW e-sourcing-plattform İçin kılavuz version:.2 Inhaltsverzeichnis. Giriş 3 2. esourcing platformuna giriş yapma 3 3. Tedarikçi portalı 4 3.. Tedarikçi öz değerlendirme oluşturma 4 3.2. Tedarikçinin öz

Detaylı

Beykent Üniversitesi Uzaktan Eğitim Sisteminde tüm eğitim ve öğretim faaliyetleri bir Web yazılımı olan Beykent Üniversitesi Öğretim Yönetim Sistemi

Beykent Üniversitesi Uzaktan Eğitim Sisteminde tüm eğitim ve öğretim faaliyetleri bir Web yazılımı olan Beykent Üniversitesi Öğretim Yönetim Sistemi Beykent Üniversitesi Uzaktan Eğitim Sisteminde tüm eğitim ve öğretim faaliyetleri bir Web yazılımı olan Beykent Üniversitesi Öğretim Yönetim Sistemi (ÖYS) üzerinden yürütülmektedir. Öğretim Yönetim Sisteminde,

Detaylı

SCA Davranış Kuralları

SCA Davranış Kuralları SCA Davranış Kuralları SCA Davranış Kuralları SCA paydaşları ile değer yaratmaya, çalışanları, müşterileri, tüketicileri, hissedarları ve diğer iş ortaklarıyla saygı, sorumluluk ve mükemmelliğe dayanan

Detaylı

Indorama Ventures Public Company Limited

Indorama Ventures Public Company Limited Indorama Ventures Public Company Limited Yolsuzlukla Mücadele Politikası (12 Ocak 2014 tarih ve 1/2014 No'lu Yönetim Kurulu Toplantısında onaylandığı şekilde) Revizyon 1 (20 Şubat 2015 tarih ve 2/2015

Detaylı

Katılımcı Portalı Kullanım Kılavuzu yatırımınızdan daha fazlasını almak için en etkili araç

Katılımcı Portalı Kullanım Kılavuzu yatırımınızdan daha fazlasını almak için en etkili araç Katılımcı Portalı Kullanım Kılavuzu yatırımınızdan daha fazlasını almak için en etkili araç Rakiplerinizden bir adım önde olun Profiliniz ile dikkat çekin Performansınızı ölçün İçerik Oturumunuzu açın

Detaylı

MÜŞTERİ TEMAS ANKETİ SORU FORMU

MÜŞTERİ TEMAS ANKETİ SORU FORMU Müşteriye gidecek olan email body si: Sayın, MÜŞTERİ TEMAS ANKETİ SORU FORMU 0649002036300014 Mersis no.lu Ford Otomotiv Sanayi A.Ş. nin Çağrı Merkezi ile irtibata geçmiş bulunuyorsunuz. Bu süreçte yaşadığınız

Detaylı

CEPIS e-yetkinlik Karşılaştırması Kullanım Kılavuzu

CEPIS e-yetkinlik Karşılaştırması Kullanım Kılavuzu CEPIS e-yetkinlik Karşılaştırması Kullanım Kılavuzu İçindekiler: 1 Giriş 3 2 Nasıl Kayıt Olunur 3 3 Belirlenen Parolanızı Kullanarak İlk Giriş 5 4 Kıyaslamanın Kullanımı 6 4 Kişisel Sonuçlarınız 9 6 Parola

Detaylı

POL.01 Rev.Tar/No:22.02.2012/1.0 HĠZMETE ÖZEL

POL.01 Rev.Tar/No:22.02.2012/1.0 HĠZMETE ÖZEL SAYFA 1 / 6 1. AMAÇ TÜRKSAT ın bilgi güvenliğini yönetmekteki amacı; bilginin gizlilik, bütünlük ve erişilebilirlik kapsamında değerlendirilerek içeriden ve/veya dışarıdan gelebilecek, kasıtlı veya kazayla

Detaylı

AEGON EMEKLİLİK ve HAYAT A.Ş. Kamuyu Aydınlatma Politikası

AEGON EMEKLİLİK ve HAYAT A.Ş. Kamuyu Aydınlatma Politikası AEGON EMEKLİLİK ve HAYAT A.Ş. 1- Amaç Bu politikanın amacı, Hazine Müsteşarlığı nın 27/04/2011 tarihli ve 2011/8 sayılı Sigorta Şirketleri ile Emeklilik Şirketlerinde Kurumsal Yönetim İlkelerine İlişkin

Detaylı

VELİ KULLANIM KILAVUZU

VELİ KULLANIM KILAVUZU Serviscell Mobil Uygulaması VELİ KULLANIM KILAVUZU İÇINDEKILER Giriş Ekranı... 4 Şifre Al... 5 Giriş... 6 Şifremi Unuttum... 7 Menü... 8 Bildirimler... 9 Öğrencim Gelmeyecek...12 Öğrenciler...13 Evim...14

Detaylı

ÖZEL BİLGİLERİN GİZLİLİĞİ POLİTİKASI

ÖZEL BİLGİLERİN GİZLİLİĞİ POLİTİKASI ÖZEL BİLGİLERİN GİZLİLİĞİ POLİTİKASI Bu sitenin ziyaretçilerine ait bilgilerin kişisel niteliğine saygı gösteririz. Lütfen bize ulaştırdığınız kişisel bilgileri ne şekilde topladığımızı ve kullandığımızı

Detaylı

İHLAS YAYIN HOLDİNG A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI. Halka Arz işlemleri ile birlikte, Şirket bilgilendirme politikası aşağıdaki gibi oluşturulmuştur.

İHLAS YAYIN HOLDİNG A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI. Halka Arz işlemleri ile birlikte, Şirket bilgilendirme politikası aşağıdaki gibi oluşturulmuştur. İHLAS YAYIN HOLDİNG A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI Halka Arz işlemleri ile birlikte, Şirket bilgilendirme politikası aşağıdaki gibi oluşturulmuştur. Amaç Şirketimiz bilgilendirme politikasının ana prensibi;

Detaylı

MİCROSOFT OUTLOOK 2010

MİCROSOFT OUTLOOK 2010 İçindekiler BÖLÜM 1: HESAP YÖNETİMİ... 2 E-posta Hesaplarını Oluşturmak ve Yapılandırmak... 2 İmza Eklemek... 5 Görünüm Ayarlarını Düzenlemek... 7 BÖLÜM 2: GÜVENLİK YÖNETİMİ... 8 Güvenlik Yapılandırması...

Detaylı

İçerik Yönetim Sistemi. Joomla!

İçerik Yönetim Sistemi. Joomla! İçerik Yönetim Sistemi Joomla! 1 Joomla! Son derece çekici bir CMS yani İçerik Yönetim Sistemi dir. Size, internet sitelerinizi ve bağlı zor dinamik uygulamaları hazırlarken yardım eder. En iyisi de, Joomla!

Detaylı

Sosyal Mecralarda ki Çalışan Davranışı, Marka Algısını ve Deneyim Tasarımını Doğrudan Etkiler

Sosyal Mecralarda ki Çalışan Davranışı, Marka Algısını ve Deneyim Tasarımını Doğrudan Etkiler Sosyal Mecralarda ki Çalışan Davranışı, Marka Algısını ve Deneyim Tasarımını Doğrudan Etkiler Çalışan davranışlarıyla ilgili değerlendirmeyi bir bakıma internet öncesi ve sonrası diye ikiye de ayırabiliriz.

Detaylı

İçindekiler ADIM 1 : Üye Olma... 2 ADIM 2 : Giriş Yap ve Hatırlatma Sayfaları... 3 ADIM 3: Üye Girişi yapıldıktan sonra yapabileceğiniz işlemler...

İçindekiler ADIM 1 : Üye Olma... 2 ADIM 2 : Giriş Yap ve Hatırlatma Sayfaları... 3 ADIM 3: Üye Girişi yapıldıktan sonra yapabileceğiniz işlemler... İçindekiler ADIM 1 : Üye Olma... 2 ADIM 2 : Giriş Yap ve Hatırlatma Sayfaları... 3 ADIM 3: Üye Girişi yapıldıktan sonra yapabileceğiniz işlemler... 3 ADIM 4: Bildiri Özet Gönderimi Bilgilendirme ve Yardım

Detaylı

Anaokulu Bilgi ve İletişim Sistemi

Anaokulu Bilgi ve İletişim Sistemi Anaokulu Bilgi ve İletişim Sistemi Kullanıcı Kılavuzu [Sürüm 1.0-23.12.2015] 1 İçindekiler Kurulum İşlemleri / İlk Kullanım...3 Hızlı başlangıç...4 Etkinlik planlama...5 Yemek Planlama...5 Servis Planlama...5

Detaylı

SĐRKÜLER Đstanbul, 27.12.2013 Sayı: 2013/235 Ref: 4/235

SĐRKÜLER Đstanbul, 27.12.2013 Sayı: 2013/235 Ref: 4/235 SĐRKÜLER Đstanbul, 27.12.2013 Sayı: 2013/235 Ref: 4/235 Konu: E-FATURA FORUM SĐTESĐ AÇILMIŞTIR E-fatura uygulamasında sıklıkla karşılaşılan sorunların çözümüne yönelik olarak Gelir Đdaresi Başkanlığı tarafından

Detaylı

Module. ZA-ARC Tek kullanıcı versiyonu

Module. ZA-ARC Tek kullanıcı versiyonu Modüller ZA-ARC Tek kullanıcı versiyonu ZA-ARC Tek kullanıcı Lisansı (Ürün No.: HKO-002010) Yasal düzenlemelerin talep ettiği Arşivleme yükümlülükleri karşılayan temel yazılım sürümüdür. Verileri Arşivleyebilir

Detaylı

e-mutabakat hesabı için adresimizden kayıt olabilirsiniz.

e-mutabakat hesabı için   adresimizden kayıt olabilirsiniz. BSBA e-mutabakat Gönderim Uygulaması e-mutabakat hesabı için https://www.emikro.com.tr/ adresimizden kayıt olabilirsiniz. Üst bölümde yer alan E-Mutabakat butonuna tıklayınız. Kayıt ekranında yer alan

Detaylı

EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU

EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU Versiyon II Haziran 2011 1 İÇİNDEKİLER 1. Eğitim Yönetim Sistemine Giriş 1.1. Sisteme Giriş Sayfası 1.2. Sisteme Nasıl Giriş Yapabilirim 1.2.1 LSTS nde Kaydı Olanlar

Detaylı

TARİH : 27.10.2015 NO : DUYURU. Dağıtım: Groupama Sigorta Acenteleri, Bölge Müdürlükleri, Personeli Konu : Paylaşım Sihirbazı Lansmanı Hakkında

TARİH : 27.10.2015 NO : DUYURU. Dağıtım: Groupama Sigorta Acenteleri, Bölge Müdürlükleri, Personeli Konu : Paylaşım Sihirbazı Lansmanı Hakkında DUYURU TARİH : 27.10.2015 NO : Dağıtım: Groupama Sigorta Acenteleri, Bölge Müdürlükleri, Personeli Konu : Paylaşım Sihirbazı Lansmanı Hakkında Değerli Acentelerimiz, Groupama Sigorta olarak müşterilerimiz

Detaylı

MUDES KULLANIM KILAVUZU. (Eğitmen)

MUDES KULLANIM KILAVUZU. (Eğitmen) MUDES KULLANIM KILAVUZU (Eğitmen) İçindekiler Giriş... 3 Sistem Gereksinimleri... 3 Tarayıcı Gereksinimleri... 3 Minimum Donanım Konfigürasyonu... 3 Giriş Sayfası... 4 Ana Sayfa... 5 Duyurular... 5 Mesajlar...

Detaylı

Sosyal Paylaşım Siteleri & Web Sitesi aracılığıyla aday. bulma kuralları. Tıklayarak ilerleyiniz... 2011-11-03 Copyright 2010 by Oriflame Cosmetics SA

Sosyal Paylaşım Siteleri & Web Sitesi aracılığıyla aday. bulma kuralları. Tıklayarak ilerleyiniz... 2011-11-03 Copyright 2010 by Oriflame Cosmetics SA Sosyal Paylaşım Siteleri & Web Sitesi aracılığıyla aday Tıklayarak ilerleyiniz... bulma kuralları 2011-11-03 Copyright 2010 by Oriflame Cosmetics SA 1 Web Sitesi Kuralları 1. Web Sitesi kurmak isteyen

Detaylı

Arabulucuların başvuru, dosya kabul-ret ve teslim işlemleri başta olmak üzere tüm işlemlerini elektronik ortamda yapmaları sağlanmıştır.

Arabulucuların başvuru, dosya kabul-ret ve teslim işlemleri başta olmak üzere tüm işlemlerini elektronik ortamda yapmaları sağlanmıştır. Arabulucu Portalı Arabulucuların başvuru, dosya kabul-ret ve teslim işlemleri başta olmak üzere tüm işlemlerini elektronik ortamda yapmaları sağlanmıştır. 2017 yılı sonu itibariyle UYAP Arabulucu Portal

Detaylı

İşbu web sitesindeki malzemeler ve dokümanlar hiçbir surette değiştirilemez, kopyalanamaz, çoğaltılamaz ve yeniden yayınlanamaz.

İşbu web sitesindeki malzemeler ve dokümanlar hiçbir surette değiştirilemez, kopyalanamaz, çoğaltılamaz ve yeniden yayınlanamaz. GİZLİLİK VE GÜVENLİK İLKELERİ Bu beyan Keskin Color Kartpostalcılık A.Ş. nin gizlilik politikasını içerir. www.ekrandanbaskiya.com web sitesini ziyaret ederek aşağıdaki şartları ve kuralları uygulamayı

Detaylı

Kurumsal Grup E-Posta Eğitim Dokümanı

Kurumsal Grup E-Posta Eğitim Dokümanı Kurumsal Grup E-Posta Eğitim Dokümanı Bu Eğitim Dokümanı Bilişim Merkezi Modelleme Grubu Öğrencileri Tarafından Hazırlanmıştır. İçindekiler Kurumsal Grup E-Posta Nedir?... 2 Amaçlar... 3 1. Liste Talebinde

Detaylı

ANDROID İŞLETİM SİSTEMİ YÜKLÜ OLAN TELEFON VEYA TABLETLERE ÖĞRENCİ WEBMAIL TANIMLAMA

ANDROID İŞLETİM SİSTEMİ YÜKLÜ OLAN TELEFON VEYA TABLETLERE ÖĞRENCİ WEBMAIL TANIMLAMA ANDROID İŞLETİM SİSTEMİ YÜKLÜ OLAN TELEFON VEYA TABLETLERE ÖĞRENCİ WEBMAIL TANIMLAMA Son Güncelleme Tarihi: 16.10.2014 Acıbadem Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Öğrenci Mail Adreslerini Android

Detaylı

XMail. Kurulum ve Senkronizasyon Ayarları Rehberi

XMail. Kurulum ve Senkronizasyon Ayarları Rehberi XMail Kurulum ve Senkronizasyon Ayarları Rehberi Yüksek Kapasiteli ve Profesyonel Özellikler Sunan XMail Mail Hosting Servisi ile Kurumsal Kimliğinizi Yansıtın Hosting Hesabına Eklenen XMail Hesapları

Detaylı

KULLANIM ÖRNEĞİ KATALOĞU. Yammer'ı sosyal çalışma alanınız olarak kullanın ve iş birliği, yenilik ve katılımın başlamasını sağlayın.

KULLANIM ÖRNEĞİ KATALOĞU. Yammer'ı sosyal çalışma alanınız olarak kullanın ve iş birliği, yenilik ve katılımın başlamasını sağlayın. KULLANIM ÖRNEĞİ KATALOĞU Yammer'ı sosyal çalışma alanınız olarak kullanın ve iş birliği, yenilik ve katılımın başlamasını sağlayın. Yammer Kullanım Örneği Kataloğu Yammer, güncelleştirmeleri paylaşmanızı,

Detaylı

İŞ ORTAĞI DAVRANIŞ KURALLARI

İŞ ORTAĞI DAVRANIŞ KURALLARI İŞ ORTAĞI DAVRANIŞ KURALLARI LORD Corporation ( LORD ) kendini dürüstlük ve yüksek etik standartları ile iş yapmaya adamıştır. Ayrıca, işimiz için geçerli tüm kanun ve yönetmeliklere uyma konusunda kararlıyız.

Detaylı

Google Scripts. Neticaret Sistemine Google Analytics ve AdWords sistemleriyle ilgili 3 yeni parametre eklenmiştir.

Google Scripts. Neticaret Sistemine Google Analytics ve AdWords sistemleriyle ilgili 3 yeni parametre eklenmiştir. Google Scripts Neticaret Sistemine Google Analytics ve AdWords sistemleriyle ilgili 3 yeni parametre eklenmiştir. Yeni eklenen paremetrelere Neticaret Sistemi Yönetimi Paneli > Tanımlar bölümü altında

Detaylı

Bel fıtığı (Lomberdiskhernisi) Değerlendirme Uygulamasına İlişkin Açıklamalar

Bel fıtığı (Lomberdiskhernisi) Değerlendirme Uygulamasına İlişkin Açıklamalar Bel fıtığı (Lomberdiskhernisi) Değerlendirme Uygulamasına İlişkin Açıklamalar Bel fıtığı değerlendirme uygulaması, Bakanlığımız koordinasyonunda, http://www.saglik.gov.tr/denetim/ veya http://shdenetim.saglik.gov.tr/

Detaylı

Biliyoruz, uyguluyoruz, öğretiyoruz.

Biliyoruz, uyguluyoruz, öğretiyoruz. Biliyoruz, uyguluyoruz, öğretiyoruz. Profesyonel Desteğiniz Deloitte Academy Ekonomik gelişmeler, dünya ticaretindeki rekabetçi ortam, küreselleşme ve yeni düzenlemeler, konularında uzman personele ihtiyaç

Detaylı

SIKÇA SORULAN SORULAR. (Ortak Zorunlu Dersler için)

SIKÇA SORULAN SORULAR. (Ortak Zorunlu Dersler için) SIKÇA SORULAN SORULAR (Ortak Zorunlu Dersler için) Bartın Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi-2018 Ortak Zorunlu Derslerin Uzaktan Eğitimle Verilmesine Yönelik Kime Danışabilirim?

Detaylı

Akdeniz Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi. 1. Forum Kullanım Koşulları Forumlara Kayıt İşlemleri 3

Akdeniz Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi. 1. Forum Kullanım Koşulları Forumlara Kayıt İşlemleri 3 AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ 2012 İçindekiler 1. Forum Kullanım Koşulları.2 2. Forumlara Kayıt İşlemleri 3 3. Forumların Kullanımı.5 4. Forumlar Hakkında Sıkça Sorulan

Detaylı

TARIM REFORMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

TARIM REFORMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ web uygulamaları Üyelik Koşulları; TARIM REFORMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KIRSAL KALKINMA YATIRIMLARININ DESTEKLENMESİ PROGRAMI KAPSAMINDA TARIMA DAYALI EKONOMİK YATIRIMLARIN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ (Tebliğ

Detaylı

İmza... Tarih... Bir klinik çalışmaya başlamadan önce gönüllülerin çalışmaya alınması için gerekenlerin planlanması

İmza... Tarih... Bir klinik çalışmaya başlamadan önce gönüllülerin çalışmaya alınması için gerekenlerin planlanması SÇP No: 5 Gönüllülerin seçilmesi ve kaydedilmesi Versiyon no: 2 Geçerlilik tarihi: Aralık 2015 Onaylayan: Prof. Dr. Hamdi Akan İmza... Tarih... I. Amaç Bir klinik çalışmaya başlamadan önce gönüllülerin

Detaylı

Express İthalat sistemi. Alıcı için kullanım kılavuzu

Express İthalat sistemi. Alıcı için kullanım kılavuzu Express İthalat sistemi Alıcı için kullanım kılavuzu TNT Express İthalat sistemi TNT Express İthalat Sistemi ile doküman, paket ve kargolarınızı 168 ülkeden "alıcı ödemeli" olarak toplatabilirsiniz. Siz-alıcı

Detaylı

İş Etiği Kodu. İş Etiği Kodunun Temel İlkeleri 1. Doğru ve Dürüst Davranmak:

İş Etiği Kodu. İş Etiği Kodunun Temel İlkeleri 1. Doğru ve Dürüst Davranmak: İş Etiği Kodu Doğruluk ve dürüstlük, Coca-Cola İçecek A.Ş.'nin ( CCI veya Şirket ) sürdürülebilir ticari başarısının ve güçlü itibarının temelini oluşturmaktadır. Her ikisi de temel önem taşıyan doğruluk

Detaylı

Biliyoruz, Uyguluyoruz, Öğretiyoruz. Biliyoruz, Uyguluyoruz, Öğretiyoruz

Biliyoruz, Uyguluyoruz, Öğretiyoruz. Biliyoruz, Uyguluyoruz, Öğretiyoruz Biliyoruz, Uyguluyoruz, Öğretiyoruz Biliyoruz, Uyguluyoruz, Öğretiyoruz Profesyonel Desteğiniz Deloitte Academy Profesyonel Desteğiniz Deloitte Academy Ekonomik gelişmeler, dünya ticaretindeki Ekonomik

Detaylı