SIK SORULAN SORULAR. A) NEBOSH Hakkında

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "SIK SORULAN SORULAR. A) NEBOSH Hakkında"

Transkript

1 SIK SORULAN SORULAR A) NEBOSH Hakkında 1. NEBOSH Nedir? National Examination Board Occupational Safety and Health kelimeleirinin kısaltmasıyla tanımlanan NEBOSH, İngiltere nin Ulusal İş Sağlığı ve Güvenliği Sınav Kurumudur. NEBOSH ile ilgili ayrıntılı bilgiye adresinden erişilebilir. 2. Hangi kurumlar NEBOSH onaylı eğitim verebilir? Ancak NEBOSH tarafından akredite olmuş kurumlar veya hali hazırda akreditasyonu bulunan bir kurumla işbirliği yaparak NEBOSH onaylı eğitim açmak ve sürdürmek mümkündür. Arme, İngiltere nin en eski ve lider kuruluşu RRC Training ile işbirliği yaparak Türkiye de NEBOSH başta olmak üzere pek çok kurumun uluslararası sertifika programlarını sağlamaktadır. 3. NEBOSH sınavları kim tarafından hazırlanır? Sınavlar ancak NEBOSH tarafından hazırlanabilmektedir. Sınav soruları, sınavın yapılacağı merkeze NEBOSH tarafından mühürlü olarak gönderilmekte ve sınav esnasında gözetmen tarafından açılmaktadır. 4. NEBOSH Sertfikaları ne işime yarar? NEBOSH un yüksek eğitim standartlarına dayanarak hazırlanan eğitim programları sonucu alınan sertifikalar günümüzde pek çok uluslararası ve ulusal firma tarafından kabul görmektedir. NEBOSH sertifikasına sahip olmanın adayın işe alım süreçlerinde tercih sebebi hatta zorunluluk olduğu bilinen bir gerçektir. Öte yandan NEBOSH onaylı İSG sertifika programlarında, kursiyerlere İSG ile ilgili zengin bir bakış açısı ve yönetim görgüsü kazandırılmaktadır. Sertifika programları, risk yönetiminin temel ilkeleri üzerinde bilgi birikimine sahip olacak İSG profesyonellerinin, mesleki düzeylerinin yükseltilmesini hedeflemektedir.

2 B) NEBOSH Uluslararası Genel Sertifika Programı 5. NEBOSH Uluslararası Genel Sertifika (UGS) Programı nedir? NEBOSH un programları arasında en çok rağbet gören ve dünya üzerinde pek çok ülkede ve firmada geçerli kabul edilen prestijli bir sertifika programıdır. 6. UGS Eğitimi Hangi Dillerde Gerçekleştirilmektedir? Başta İngilizce olmak üzere, Türkçe, Arapça, Mandarince, Rusça gibi çeşitli dillerde sağlanmaktadır. 7. Arme, Türkçe UGS programını neden geliştirmiştir? Arme 1999 yılında kurulmuş olup, İSG alanının en eski firmaları arasında yer almaktadır. Sektörümüzün lider firması olarak, ana dilde eğitim alarak sınava girmenin başarıyı arttıran bir unsur olacağını düşünüyoruz. Bu amaçla NEBOSH un en çok rağbet gören International General Certificate (IGC yani Türkçe kısaltmasıyla UGS) programını Türkçe ye kazandırdık ve bugüne dek yüzlerce kişiye bu sertifikayı sağlamış olduk. Türkçe programlarını ilk geliştiren ve uygulayan Arme nin deneyimine güvenebilirsiniz. 8. Arme nin düzenlediği Türkçe UGS Eğitiminin İngilizce Eğitimden farkı var mıdır? Hayır. NEBOSH un tüm eğitim programları yüksek kalite standartlarının süzgecinden geçtikten sonra uygulamaya sokulmaktadır. Türkçe programın tüm dökümanları ve Arme eğitmenleri NEBOSH tarafından onaylandıktan sonra hayata geçirilmekte ve tüm güncellemeler İngilizce program ile paralel yürütülmektedir. 9. Arme nin düzenlediği Türkçe UGS Eğitimi sonucu hak kazanılan sertifikalar hangi dilde düzenlenmektedir? UGS sınavlarını başarıyla tamamlayanların sertifikaları İngilizce dilinde düzenlenmektedir. 10. Arme nin gerçekleştirdiği UGS programı kaç bölümden oluşur? UGS 1, UGS 2 ve UGS 3 olmak üzere 3 bölümden oluşmaktadır. UGS 1: İSG Yönetim Sistemleri; UGS 2 : İşyeri Tehlikeleri ve Kontrolü; UGS 3: Uygulama raporu konularını kapsamaktadır.

3 11. Arme nin gerçekleştirdiği yüz yüze UGS eğitimi kaç gün sürmektedir? UGS 1: 5 gün, UGS 2: 5 gün olmak üzere toplam 10 gün sürmektedir. Sınav ise ayrı bir günde yapılmaktadır. Katılımcının toplamda 11 gününü ayırması gerekmektedir. C) e-learning 12. e-learning yöntemiyle Türkçe UGS eğitimi alabilir miyim? Evet. Zamanınız ve bütçeniz kısıtlı ise veya eğitimi dünyanın herhangi bir yerinde alıp sınava Türkiye de girmek isterseniz bu eşsiz fırsatı sadece Arme de bulabilirsiniz. 13. E-learning program ve sertfikalarının yüz yüze gerçekleştirilen eğitimlerden farkı var mıdır? Hayır. Tüm eğitim içeriği ve dökümanlar, yüz yüze UGS eğitimi ile aynıdır? 14. Arme nin e-learning yöntemiyle gerçekleştirdiği eğitimler ne kadar sürmektedir? Arme ve RRC e-learning programlarına kayıt yaptıran kursiyerlerine toplamda 18 ay süre tanımaktadır. Bu süre zarfında kursiyerin UGS1, UGS 2 eğitimlerini tamamlaması gerekmektedir. 15. e-learning programlarına nasıl kayıt yaptırabilirim? Gerek Türkçe gerekse İngilizce olarak gerçekleştirilen onlarca e-learning programına kayıt yaptırmak için Arme ile doğrudan temasa geçebilir ya da online sitemizden satın alma yapabilirsiniz. 16. e-learning sistemine kayıt yaptırdıktan sonra sisteme nasıl giriş yaparım? Tüm kayıt işlemlerinizin tamamlanmasının ardından Arme nin size sağlayacağı kullanıcı adı ve şifre ile sisteme giriş yapabilirsiniz. 17. e-learning sistemine giriş bilgilerimi unuttum? Bu tür durumlarda sisteme kayıtlı adresinizi girdiğinizde sistem tarafında şifreniz sıfırlanmakta ve size yeni bir şifre iletilmektedir. 18. e-learning sistemine giriş için bir yazılım ya da donanıma ihtiyacım var mı? İnternet bağlantısı olan bir masaüstü ya da dizüstü bilgisayardan başka herhangi bir şeye ihtiyacınız bulunmamaktadır.

4 19. Arme nin düzenlediği Türkçe UGS e-learning sisteminin içeriğinde neler var? Arme, uzaktan eğitim sistemi konusunda yazılım geliştiren bir firma olarak UGS eğitimini sizler için çok daha verimli kullanabilmenize yönelik zengin bir içerik sunuyor. e-learning yöntemi ile eğitim programı geliştirme konusundaki en son programlarla hazırlanmış bu eğitimde; Tanıtım videosu Eğitim ve sınav bilgilendirme videosu İnteraktif ve ergonomik eğitim sunumları Açıklayıcı videolar Ara sınavlar ve alıştırmalar Hatırlatma soruları Deneme sınavları yer alıyor. D) Sınavlar 20. Sınav türü nedir? Sınavlar her ünite için (ör:ugs 1,UGS2) ayrı ayrı yapılmakla birlikte yazılı olarak uygulanmaktadır. Sınav süresi her ünite için 2 şer saattir. 21. Sınavlarda başarı puanı kaçtır? UGS 1 ve UGS 2 de geçer not 45 puan ve üzeridir. 22. Sınavlarda kaç soru sorulmaktadır? Sınavlar yazılı olarak gerçekleştirilmekte ve her bölümde 11 soru sorulmaktadır. 11 sorudan bir tanesi 20 puanlık uzun soru tipinden oluşmakta, geriye kalan 10 soru ise 80 puanı oluşturmaktadır. 23. Arme nin İngilizce dilinde gerçekleştirdiği sınavlarda sözlük kullanabilir miyim? Evet. Bunun için isteğinizi Arme ye iletmeli ve onayını almalısınız. 24. Arme nin gerçekleştirdiği Türkçe UGS eğitiminin sınavı hangi dilde yaplıyor? Sınav soruları NEBOSH tarafından Türkçe olarak gönderilmekte ve sınav Türkçe dilinde yapılmaktadır.

5 25. UGS 3 uygulama raporu için başarı puanı kaçtır? UGS 3 raporundan geçer not 60 ve üzeridir. 26. UGS 3 Uygulama Raporu nerede hazırlanır ve ne zaman teslim edilir? UGS 3 Uygulama Raporu, kursiyerin çalıştığı işyerinde ya da herhangi bir işyerindeki inceleme sonucu hazırlanmalıdır. Raporun UGS 1 ve UGS 2 sınavına kadar Arme ye ıslak imzalı olarak teslim edilmesi gerekmektedir. 27. NEBOSH sertifika programları için sınav başvurusu nasıl yapılır? Sınav bildirimi için son bildirim tarihlerini aşmamak gerekmektedir. Sınav tarihinden en geç 2 ay öncesinde Arme ye bildirim yapmak gerekmektedir. Bununla ilgili olarak Arme de katılımcılarına gerekli bilgilendirmeleri yapar. 28. Sınavdan başarılı olamazsam tekrar sınava girebilir miyim? Gerek e-learning gerekse yüz yüze eğitim programlarına ait sınavları geçmek için tanınan maksimum süre 5 yıldır. Bu süre içinde katılımcılar eğitim görmüş oldukları programlara ait sınavlara, ilgili sınav ücretini ödemeleri halinde diledikleri kadar girebilirler. 29. NEBOSH Sertifika Programlarına ait sınavlar ne zaman gerçekleştirilmektedir? Her sertifika programı için NEBOSH sınav tarihleri yıllık olarak ilan edilmektedir. Bu sınavlar belirli tarihlerde ve 3 ayda bir yapılmaktadır 30. Sınavlar nerede yapılmaktadır? Genel katılıma açık olarak düzenlediğimiz eğitimlerimizin sınavları Arme nin İstanbul daki merkezinde ya da belirlemiş olduğu otellerde yapılmaktadır. Kuruma özgü olarak verilen kapalı grup eğitimlerinde sınav kurumun alt yapısı uybun bir mekanında gerçekleştirilmektedir.

6 E) Diğer Uluslararası Sertifika Programları 31. Arme, NEBOSH onaylı başka hangi programları sağlıyor? Arme, RRC International işbirliğiyle; NEBOSH International Diploma NEBOSH Environmental Diploma NEBOSH International Certificate NEBOSH International Fire Certificate NEBOSH International Construction Certificate NEBOSH Oil and Gas Certificate NEBOSH Management of Health and Well-being at Work Certificate NEBOSH Environmental Certificate NEBOSH Award in Health and Safety at Work NEBOSH Award in Health Safety and Environment for the Process Industries NEBOSH Award in Environmental Awareness at Work 32. Arme, NEBOSH dışında başka hangi kurumların sertifika programlarını sağlıyor? Arme, RRC International işbirliğiyle aşağıdaki kurumların tüm sertfika programlarını Türkiye de sağlamaktadır. NVQ Healt and Safety IOSH IEMA CIEH CQI Institute of Acoustic CITB Site Safety Plus CCNGS Safety Passports

7 F) Destek 33. Arme den ne tür destek ve hizmet alabilirim? Herhangi bir programa kayıt yaptırmak istediğinizde, programla ilgili her türlü bilgi desteğini alabilirsiniz. Kayıt işlemleriniz, faturalarınız, eğitim dökümanları, sınav tarih ve yerleri, doldurmanız gereken resmi formlar, sınav sonuçlarınız, sertifikalarınızın teslim edileceği tarih vb. konularda gerek telefon gerekse yoluyla Arme desteğinden faydalanabilirsiniz. 34. Arme ye nasıl ulaşabilirim? Arme ye adresindeki iletişim bilgileri ve kroki üzerinden erişebilirsiniz.

YENİ. Health&Safety at Work sadece 175. NEBOSH, IOSH, IEMA Eğitimleri Arme ile Türkiye de Üstelik Alışık Olmadığınız Fiyatlarla!

YENİ. Health&Safety at Work sadece 175. NEBOSH, IOSH, IEMA Eğitimleri Arme ile Türkiye de Üstelik Alışık Olmadığınız Fiyatlarla! YENİ Health&Safety at Work sadece 175, IOSH, Eğitimleri Arme ile Türkiye de Üstelik Alışık Olmadığınız Fiyatlarla! Arme, 2012 Şubatında bir ilki daha gerçekleştirdi ve İngiltere nin İş Sağlığı ve Güvenliği

Detaylı

NEBOSH, IOSH, IEMA Eğitimleri Arme ile Türkiye de

NEBOSH, IOSH, IEMA Eğitimleri Arme ile Türkiye de , IOSH, Eğitimleri Arme ile Türkiye de Arme, 2012 Şubatında bir ilki daha gerçekleştirdi ve İngiltere nin İş Sağlığı ve Güvenliği Sınav Kurumu (National Examination in Occupational Safety and Health) onayıyla

Detaylı

Uzaktan Eğitim Uygulama Ve Araştırma Merkezi Ünite 1. Rumeli UZEM Yüksek Lisans Kullanma Klavuzu. Portal, Canlı Ders

Uzaktan Eğitim Uygulama Ve Araştırma Merkezi Ünite 1. Rumeli UZEM Yüksek Lisans Kullanma Klavuzu. Portal, Canlı Ders Uzaktan Eğitim Uygulama Ve Araştırma Merkezi Ünite 1 Rumeli UZEM Yüksek Lisans Kullanma Klavuzu Portal, Canlı Ders 1 Yüksek Lisans Kullanma Klavuzu Portal, Canlı Ders İçindekiler 1.1. SIKÇA SORULAN SORULAR...

Detaylı

NEBOSH Uluslararası İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Sertifikası. Davet 2 Haftalık Eğitim İstanbul, Türkiye

NEBOSH Uluslararası İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Sertifikası. Davet 2 Haftalık Eğitim İstanbul, Türkiye NEBOSH Uluslararası İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Sertifikası Davet 2 Haftalık Eğitim İstanbul, Türkiye Marsh Türkiye, İstanbul da British Safety Council ile birlikte NEBOSH Uluslararası İş Sağlığı ve

Detaylı

Uzaktan Eğitim Kullanma Klavuzu

Uzaktan Eğitim Kullanma Klavuzu Uzaktan Eğitim Kullanma Klavuzu Uzaktan Eğitim Kullanma Klavuzu uzem.rumeli.edu.tr 1 Uzaktan Eğitim Kullanma Klavuzu uzem.rumeli.edu.tr İçindekiler 1.1. SIKÇA SORULAN SORULAR... 3 1.1.1. Sisteme giriş

Detaylı

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI ÖĞRENCİ SINAVI (AKDENİZ YÖS) İŞLEMLERİ BİLGİSAYAR BİLİMLERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI ÖĞRENCİ SINAVI (AKDENİZ YÖS) İŞLEMLERİ BİLGİSAYAR BİLİMLERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI ÖĞRENCİ SINAVI (AKDENİZ YÖS) İŞLEMLERİ BİLGİSAYAR BİLİMLERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ Akdeniz Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Sınavına ilişkin bilgilere https://bys.akdeniz.edu.tr/akus/

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM MERKEZİ Öğretim Yılı Öğrenci Oryantasyon Eğitimi

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM MERKEZİ Öğretim Yılı Öğrenci Oryantasyon Eğitimi İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM MERKEZİ 2018 2019 Öğretim Yılı Öğrenci Oryantasyon Eğitimi Merhaba, Değerli Öğrencilerimiz bu yönerge İNUZEM bünyesindeki programlardan birisine kayıt yaptıran sizlere

Detaylı

Dahiders Nedir? Dahiders,

Dahiders Nedir? Dahiders, 1 Dahiders Nedir? Dahiders, Dahiders; ilkokul - ortaokul öğrencilerinin ve öğretmenlerinin, her zaman güncel içeriklere ulaşabilecekleri, sınava hazırlık sürecinde etkin olarak kullanabilecekleri geniş

Detaylı

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ ENSTİTÜ PROGRAMI BİLGİSAYAR BİLİMLERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ ENSTİTÜ PROGRAMI BİLGİSAYAR BİLİMLERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ ENSTİTÜ PROGRAMI BİLGİSAYAR BİLİMLERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ Akdeniz Üniversitesi Enstitü Başvuru Programına https://bys.akdeniz.edu.tr/enstitu/ adresinden ulaşabilirsiniz.

Detaylı

6331 Sayılı İSG Kanunu ve 29 Temmuz 2015 Tarihli Sayılı İlkyardım Yönetmeliği

6331 Sayılı İSG Kanunu ve 29 Temmuz 2015 Tarihli Sayılı İlkyardım Yönetmeliği TEMEL İLKYARDIM EĞİTİMİ Vira Akademi İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Fertlerin ve toplumun temel sağlık bilgisinin artırılmasına katkı sağlamak, ilkyardım bilgi ve becerisinin topluma öğretilmesi,

Detaylı

BSC Seviye 2 Elle Taşıma Risk Değerlendirme Sertifikası Eğitimi. Davet 2 günlük Eğitim İstanbul, Türkiye

BSC Seviye 2 Elle Taşıma Risk Değerlendirme Sertifikası Eğitimi. Davet 2 günlük Eğitim İstanbul, Türkiye BSC Seviye 2 Elle Taşıma Risk Değerlendirme Sertifikası Eğitimi Davet 2 günlük Eğitim İstanbul, Türkiye Marsh Türkiye, İstanbul da British Safety Council ile birlikte Seviye 2 Elle Taşıma Risk Değerlendirme

Detaylı

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ ENSTİTÜ PROGRAMI BİLGİSAYAR BİLİMLERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ ENSTİTÜ PROGRAMI BİLGİSAYAR BİLİMLERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ ENSTİTÜ PROGRAMI BİLGİSAYAR BİLİMLERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ Akdeniz Üniversitesi Enstitü Başvuru Programına https://bys.akdeniz.edu.tr/enstitu/ adresinden ulaşabilirsiniz.

Detaylı

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ ENSTİTÜ PROGRAMI BİLGİSAYAR BİLİMLERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ ENSTİTÜ PROGRAMI BİLGİSAYAR BİLİMLERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ ENSTİTÜ PROGRAMI BİLGİSAYAR BİLİMLERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ Akdeniz Üniversitesi Enstitü Başvuru Programına https://bys.akdeniz.edu.tr/enstitu/ adresinden ulaşabilirsiniz.

Detaylı

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM SİSTEMİ e SERTİFİKA PROGRAMLARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM SİSTEMİ e SERTİFİKA PROGRAMLARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM SİSTEMİ e SERTİFİKA PROGRAMLARI YÖNERGESİ Amaç ve kapsam BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 Bu Yönerge, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi

Detaylı

British Safety Council Üyesi Olmanız için 7 Neden. sizi ve işinizi önemsiyoruz.

British Safety Council Üyesi Olmanız için 7 Neden. sizi ve işinizi önemsiyoruz. British Safety Council Üyesi Olmanız için 7 Neden sizi ve işinizi önemsiyoruz. 1) İtibarınızı arttırın, taahhüdünüzü gösterin! Üyelik logosunu; web sitenizde, teklif ve ihale dokümanlarınızda, reklam kampanyalarınızda,

Detaylı

CHEVENING LİSANSÜSTÜ BURSLARI. Eğitim ve Kurumsal Yapılanma Başkanlığı

CHEVENING LİSANSÜSTÜ BURSLARI. Eğitim ve Kurumsal Yapılanma Başkanlığı CHEVENING LİSANSÜSTÜ BURSLARI 1 Chevening Nedir? İngiltere de öğrenim görmek isteyen uluslararası lisansüstü öğrencilere finansman sağlayan prestijli bir ödül programı. Dışişleri ve Commonwealth Bakanlığı

Detaylı

TÜRMOB Etik Eğitim Oda İşlem Rehberi Teorik Eğitim Süreci Pratik Eğitim Süreci

TÜRMOB Etik Eğitim Oda İşlem Rehberi Teorik Eğitim Süreci Pratik Eğitim Süreci Oda İşlem Rehberi Muhasebe Meslek Mensuplarımızda, etik öğrenme yönünde isteklilik yaratarak "i" ve Etik Davranış Gelişimini sağlamak üzere Birliğimiz tarafından "ETİK EĞİTİM" uygulaması başlatılmıştır.

Detaylı

Uzaktan Eğitim Uygulama Ve Araştırma Merkezi. İstanbul Rumeli Üniversitesi UZEM Kullanma Klavuzu

Uzaktan Eğitim Uygulama Ve Araştırma Merkezi. İstanbul Rumeli Üniversitesi UZEM Kullanma Klavuzu Uzaktan Eğitim Uygulama Ve Araştırma Merkezi İstanbul Rumeli Üniversitesi UZEM Kullanma Klavuzu 1 Kullanma Klavuzu (Öğrenci) İçindekiler 1.1. LOREM IPSUM NEDIR?... 3 1.1.1. Neden Kullanırız?... 3 1.2.

Detaylı

Dünyanın En İtibarlı Uluslararası İSG Sertifika Eğitimi NEBOSH. www.donusenadam.com.tr

Dünyanın En İtibarlı Uluslararası İSG Sertifika Eğitimi NEBOSH. www.donusenadam.com.tr Dünyanın En İtibarlı Uluslararası İSG Sertifika Eğitimi NEBOSH NEBOSH kimdir? NEBOSH = National Examination Board in Occupational Safety & Health (Milli İSG Sınav Kurumu) 1979 da Britanya da yarı özerk

Detaylı

Dünyanın En İtibarlı Uluslararası İSG Sertifika Eğitimi NEBOSH. NEBOSH kimdir?

Dünyanın En İtibarlı Uluslararası İSG Sertifika Eğitimi NEBOSH. NEBOSH kimdir? Dünyanın En İtibarlı Uluslararası İSG Sertifika Eğitimi NEBOSH NEBOSH kimdir? NEBOSH = National Examination Board in Occupational Safety & Health (Milli İSG Sınav Kurumu) 1979 da Britanya da yarı özerk

Detaylı

Ders programı özeti Uluslararası İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Sertifikası

Ders programı özeti Uluslararası İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Sertifikası Ders programı özeti Uluslararası İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Sertifikası Kasım 2014 Ders programı özeti - NEBOSH Uluslararası İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Sertifikası (Ocak 2013 içeriği) Yapı Ders programı

Detaylı

ERASMUS BÖLÜM / PROGRAM KOORDİNATÖRLERİ TOPLANTıSı. Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü Uluslararası İlişkiler Ofisi 5 Şubat 2013

ERASMUS BÖLÜM / PROGRAM KOORDİNATÖRLERİ TOPLANTıSı. Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü Uluslararası İlişkiler Ofisi 5 Şubat 2013 ERASMUS BÖLÜM / PROGRAM KOORDİNATÖRLERİ TOPLANTıSı Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü Uluslararası İlişkiler Ofisi 5 Şubat 2013 İÇİNDEKİLER ERASMUS GİDEN ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ Öğrenci Süreçleri İş Akışı 2013

Detaylı

UZAKTAN ÖĞRETİM SİSTEMİ ORYANTASYON SEMİNERİ

UZAKTAN ÖĞRETİM SİSTEMİ ORYANTASYON SEMİNERİ UZAKTAN ÖĞRETİM SİSTEMİ ORYANTASYON SEMİNERİ UZAKTAN ÖĞRETİM NEDİR? Uzaktan öğretim kısaca, öğretmen ve öğrencinin fiziksel olarak uzak oldukları bir ortamda iletişim teknolojileri kullanarak gerçekleşen

Detaylı

Bu interaktif ders çalışmalarımız her sınav döneminde, sınava 3 ay kadar kaldığı zamanlarda adresinde gerçekleştirilmektedir.

Bu interaktif ders çalışmalarımız her sınav döneminde, sınava 3 ay kadar kaldığı zamanlarda  adresinde gerçekleştirilmektedir. 1 2017 ISG sınavına hazırlık interaktif çalışmalarımızın tanıtımı http://isgonline.web.tr/ 2017 Aralık İş sağlığı ve güvenliği sınavına hazırlık interaktif ders ve dökümanlarımızın tanıtımı amacıyla bu

Detaylı

Neden TSEV eğitimlerini tercih etmeliyim?

Neden TSEV eğitimlerini tercih etmeliyim? 1. Neden TSEV eğitimlerini tercih etmeliyim? 2. TSEV eğitimleri ücretli midir? 3. Eğitim programlarınız ne kadar sürüyor? 4. Eğitim programlarınızın zaman planı nasıl? 5. TSEV, kuruma özel eğitimler düzenliyor

Detaylı

İş Sağlığı. ve Güvenliği Eğitimi. İl Koordinatörleri Tanıtım Kılavuzu 2. Fevzi KARTAL Danışman: Yazılım Uzmanı & Sistem Koordinatörü. c.

İş Sağlığı. ve Güvenliği Eğitimi. İl Koordinatörleri Tanıtım Kılavuzu 2. Fevzi KARTAL Danışman: Yazılım Uzmanı & Sistem Koordinatörü. c. İş Sağlığı c. I ve Güvenliği Eğitimi İl Koordinatörleri Tanıtım Kılavuzu 2 Fevzi KARTAL Danışman: Yazılım Uzmanı & Sistem Koordinatörü Tarih: Şubat, 2015 Kontrol Panel Uygulaması İş Sağlığı ve Güvenliği

Detaylı

UZAKTAN EĞİTİM REHBERİ

UZAKTAN EĞİTİM REHBERİ UZAKTAN EĞİTİM REHBERİ (Ortak Zorunlu Dersler için) Bartın Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi GENEL TANITIM Üniversitemiz de lisans/önlisans programlarında yer alan ortak zorunlu

Detaylı

Müfredat özeti International General Certificate in Occupational Health and Safety

Müfredat özeti International General Certificate in Occupational Health and Safety Müfredat özeti International General Certificate in Occupational Health and Safety Mart 2011 Müfredat özeti - NEBOSH International General Certificate in Occupational Health and Safety (Mart 2011 spesifikasyonlarına

Detaylı

TÜRMOB Etik Eğitim Yardım Kılavuzu Teorik Eğitim Süreci Pratik Eğitim Süreci

TÜRMOB Etik Eğitim Yardım Kılavuzu Teorik Eğitim Süreci Pratik Eğitim Süreci Yardım Kılavuzu Muhasebe Meslek Mensuplarımızda, etik öğrenme yönünde isteklilik yaratarak "i" ve Etik Davranış Gelişimini sağlamak üzere Birliğimiz tarafından "ETİK EĞİTİM" uygulaması başlatılmıştır.

Detaylı

Enfeksiyon Kontrol Hemşireliği Sertifika Sınavı

Enfeksiyon Kontrol Hemşireliği Sertifika Sınavı Enfeksiyon Kontrol Hemşireliği Sertifika Sınavı Sınav Bilgileri Tarih: 28 Mayıs 2018 Saat: 10:00 Sınav 80 soru 100 dakikadır. Her soru 1,25 puan (toplam 100 puan) dır. Her soruda 5 adet şık bulunmaktadır.

Detaylı

Sıkça Sorulan Sorular

Sıkça Sorulan Sorular Sıkça Sorulan Sorular EBS Online Başvuru Sistemi 1. EBS on-line başvuru sisteminde yeni bir hesap nasıl açabilirim? Öncelikle dili seçin. (İngilizce ya da Türkçe) Yeni Kullanıcı Oluştur seçeneğini tıklayın

Detaylı

ÖĞRENCİLER İÇİN ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU

ÖĞRENCİLER İÇİN ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU ÖĞRENCİLER İÇİN ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ MOODLE Öğrenme Yönetim Sistemleri, Ağ üzerinden eş zamanlı olmayan öğrenme materyali sunma, sunulan öğrenme materyalini

Detaylı

İlgili sayfa ulaşmak için metnin üzerine TIKLAYINIZ.!

İlgili sayfa ulaşmak için metnin üzerine TIKLAYINIZ.! ADAY BAŞVURU SÜRECİ 1 1.ÖSYM ÖN KAYIT BAŞVURU BİLGİLERİNİN ADIM ADIM GİRİLMESİ 2 1.1.KİMLİK BİLGİLERİ 3 1.2.AİLE BİLGİLERİ 4 1.3. İŞ BİLGİLERİ 6 1.4. ADRES BİLGİLERİ 7 1.5. İLETİŞİM BİLGİLERİ 8 1.6.EĞİTİM

Detaylı

ÖĞRENME PORTALI KULLANIM KILAVUZU. Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (MAUZEM)

ÖĞRENME PORTALI KULLANIM KILAVUZU. Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (MAUZEM) ÖĞRENME PORTALI KULLANIM KILAVUZU Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (MAUZEM) http://portal.artuklu.edu.tr Adres: MYO Yerleşkesi, MAUZEM, İstasyon/MARDİN Tel (Santral) : +90 482 213 40 02, Dâhili:

Detaylı

Bilişsel Davranışçı Terapi

Bilişsel Davranışçı Terapi Bilişsel Davranışçı İngiliz Psikoloji Derneği Onaylı Uzman Uygulayıcı Diploma Eğitimi Future Academy 1 Ağustos 30 Nisan Online Eğitim & Workshop Approved by the British Psychological Society Learning Centre

Detaylı

UniTravel Sistem Yapısı

UniTravel Sistem Yapısı UniTravel Sistem Yapısı 1. UniTravel Sistemi 2. Müşteriler 3. Tedarikçiler Modüller 1. Web Sitesi 2. Satış ve Tedarik Modülleri 2.1. Uçak Modülü 2.2. Otel Modülü 2.3. Tur Modülü 2.4. Transfer Modülü 2.5.

Detaylı

Viktorya Uygulamalı Öğrenim Sertifikası (VCAL) 11. ve 12. Sınıf öğrencileri için pratik bir seçenektir.

Viktorya Uygulamalı Öğrenim Sertifikası (VCAL) 11. ve 12. Sınıf öğrencileri için pratik bir seçenektir. VCAL NEDİR? Viktorya Uygulamalı Öğrenim Sertifikası (VCAL) 11. ve 12. Sınıf öğrencileri için pratik bir seçenektir. VCAL size okuma-yazma ve matematik becerilerinin yanı sıra işle ilgili pratik deneyim,

Detaylı

Sık Sorulan Sorular. TANDEM KÜLTÜR YÖNETİCİLERİ DEĞİŞİMİ Türkiye Avrupa Birliği (AB) 2016-2017 Soru listesi:

Sık Sorulan Sorular. TANDEM KÜLTÜR YÖNETİCİLERİ DEĞİŞİMİ Türkiye Avrupa Birliği (AB) 2016-2017 Soru listesi: Sık Sorulan Sorular TANDEM KÜLTÜR YÖNETİCİLERİ DEĞİŞİMİ Türkiye Avrupa Birliği (AB) 2016-2017 Soru listesi: 1. Tandem: Kültür Yöneticileri Değişimi Nedir?...s.3 2. Program nasıl çalışıyor? Not edilmesi

Detaylı

İlgili sayfa ulaşmak için metnin üzerine TIKLAYINIZ.!

İlgili sayfa ulaşmak için metnin üzerine TIKLAYINIZ.! ADAY BAŞVURU SÜRECİ 1 1.ÖSYM ÖN KAYIT BAŞVURU BİLGİLERİNİN ADIM ADIM GİRİLMESİ 2 1.1.KİMLİK BİLGİLERİ 3 1.2.AİLE BİLGİLERİ 4 1.3. İŞ BİLGİLERİ 6 1.4. ADRES BİLGİLERİ 7 1.5. İLETİŞİM BİLGİLERİ 8 1.6.EĞİTİM

Detaylı

VİZE SINAVLARINA NASIL DAHİL OLABİLİRİM?

VİZE SINAVLARINA NASIL DAHİL OLABİLİRİM? VİZE SINAVLARINA NASIL DAHİL OLABİLİRİM? RIHLE İslamî İlimler Akademisi 2016 Güz Dönemi RIHLE Uzaktan eğitim merkezi olarak sizlere Vize ve Final sınavlarına nasıl giriş yapabileceğinize dair yardım makalesi

Detaylı

İÇİNDEKİLER 5 BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ SERTİFİKA PROGRAMI HAKKINDA 6 SERTİFİKA PROGRAMININ AMACI 8 SERTİFİKA PROGRAMI EĞİTİM HARİTASI

İÇİNDEKİLER 5 BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ SERTİFİKA PROGRAMI HAKKINDA 6 SERTİFİKA PROGRAMININ AMACI 8 SERTİFİKA PROGRAMI EĞİTİM HARİTASI 5 BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ SERTİFİKA PROGRAMI HAKKINDA 6 SERTİFİKA PROGRAMININ AMACI 8 SERTİFİKA PROGRAMI EĞİTİM HARİTASI İÇİNDEKİLER 10 MICROSOFT OUTLOOK 2010 TEMEL e-öğrenme EĞİTİMİ 11 MICROSOFT WORD 2010

Detaylı

Gönderilen bilgiler doğrultusunda sisteme giriş yapıyorsunuz:

Gönderilen bilgiler doğrultusunda sisteme giriş yapıyorsunuz: UZEM sistemi, kolay ve anlaşılır ara yüzü ile internet ve bilgisayar, tablet, akıllı telefon gibi cihazlardan herhangi birinin olduğu her zaman ve her yerde eğitiminize devam edebilmenizi sağlayan bir

Detaylı

Digiturk dünyasına keyifli bir yolculuk

Digiturk dünyasına keyifli bir yolculuk Digiturk dünyasına keyifli bir yolculuk Merhaba, Digiturk e Hoş Geldiniz! Digiturk ün eğlenceli ve zengin dünyasında size yardımcı olabileceğini düşündüğümüz bazı konuları paylaşmak istiyoruz. Digiturk

Detaylı

K12NET Eğitim Yönetim Sistemi

K12NET Eğitim Yönetim Sistemi K12NET Nedir? K12NET eğitim sistemi içerisinde yer alan tüm yönetici, çalışan, öğretmen, öğrenci ve velilerin dahil olduğu tüm paydaşları tek bir çatı altında birleştiren kurumsal bir Öğrenci Bilgi Sistemidir.

Detaylı

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ. Öğrenci İşlemleri SIKÇA SORULAN SORULAR

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ. Öğrenci İşlemleri SIKÇA SORULAN SORULAR SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ Öğrenci İşlemleri SIKÇA SORULAN SORULAR İstanbul, 2017 İÇİNDEKİLER 1 BAŞVURU İŞLEMLERİ... 2 2 KAYIT İŞLEMLERİ... 3 3 GENEL KONULAR... 4 4 TEZLİ YÜKSEK LİSANS... 5 5 TEZSİZ YÜKSEK

Detaylı

KULLANICI REHBERİ. Sınırsız Bilgiye Kesintisiz Erişimin adresi

KULLANICI REHBERİ. Sınırsız Bilgiye Kesintisiz Erişimin adresi KULLANICI REHBERİ BTÜ Kütüphanesi Sınırsız Bilgiye Kesintisiz Erişimin adresi - Kütüphane web sayfası Hizmetler Kaynaklara Erişim Danışma/Formlar Bize Ulaşın Bu rehber; Bursa Teknik Kütüphanesinin fiziki

Detaylı

PERSONEL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SINAV BİLGİ SİSTEMİ KAYIT KILAVUZU

PERSONEL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SINAV BİLGİ SİSTEMİ KAYIT KILAVUZU PERSONEL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SINAV BİLGİ SİSTEMİ KAYIT KILAVUZU Herhangi bir sınav başvurusunda bulunabilmek için öncelikle Sınav Bilgi Sistemine kayıt olunması gerekmektedir. Kayıt olmadan önce güncel sınav

Detaylı

PAKET SERİ DENEME SINAVI INTERNET MODÜLÜ KULLANIM KLAVUZU. Sayfa - 1 -

PAKET SERİ DENEME SINAVI INTERNET MODÜLÜ KULLANIM KLAVUZU. Sayfa - 1 - PAKET SERİ DENEME SINAVI INTERNET MODÜLÜ KULLANIM KLAVUZU Sayfa - 1 - İÇİNDEKİLER Yeni aktivasyon... 2 Sisteme giriş... 6 Şifre hatırlatma... 7 Sınavlarım... 8 Sınav girişi... 8 Sınav sonucu... 10 Konu

Detaylı

BSC Seviye 2 Risk Değerlendirme Sertifikası Eğitimi. Davet 1 günlük Eğitim İstanbul, Türkiye

BSC Seviye 2 Risk Değerlendirme Sertifikası Eğitimi. Davet 1 günlük Eğitim İstanbul, Türkiye BSC Seviye 2 Risk Değerlendirme Sertifikası Eğitimi Davet 1 günlük Eğitim İstanbul, Türkiye Marsh Türkiye, İstanbul da British Safety Council ile birlikte Seviye 2 Risk Değerlendirme Sertifika Eğitimi

Detaylı

SIKÇA SORULAN SORULAR. (Ortak Zorunlu Dersler için)

SIKÇA SORULAN SORULAR. (Ortak Zorunlu Dersler için) SIKÇA SORULAN SORULAR (Ortak Zorunlu Dersler için) Bartın Üniversitesi -2018 Ortak Zorunlu Derslerin Uzaktan Eğitimle Verilmesine Yönelik Kime Danışabilirim? Üniversitemizin fakülte/yüksekokul/meslek yüksekokulları

Detaylı

Site Sakini Kullanım Klavuzu

Site Sakini Kullanım Klavuzu Site Sakini Kullanım Klavuzu rev05062014 1 2014 Apsiyon A.Ş. İÇİNDEKİLER 1.0 Genel Özellikler... 3 1.1 Web Sitesine Giriş... 4 1.1.1 Davetiye Maili... 4 1.1.2 Site Erişim Kodu... 5 1.2 Forum... 6 1.3 Anketler...

Detaylı

BİLGİSAYAR TABANLI Sürücü Eğitim Sistemi (BTSES) Tanıtımı

BİLGİSAYAR TABANLI Sürücü Eğitim Sistemi (BTSES) Tanıtımı BİLGİSAYAR TABANLI Sürücü Eğitim Sistemi (BTSES) Tanıtımı Sürücü Kurslarınıza katılan adayların çoğunluğunu gençler oluşturuyor. Z KUŞAĞI dediğimiz bu kuşak artık aradığı bilgilere internet üzerinden bilgisayarlarını,

Detaylı

UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ DISS01_15_01_2019 UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ DESTEK İŞLEMLERİ SİSTEMİ GÖSTERİMLİ TANITIM REHBERİ T.C. Harran Üniversitesi Harran Üniversitesi Uzaktan Eğim Uygulama ve Araş. Merk. Osmanbey

Detaylı

BSC Seviye 2 Yangın Risk Değerlendirme Sertifikası Eğitimi. Davet 2 günlük Eğitim İstanbul, Türkiye

BSC Seviye 2 Yangın Risk Değerlendirme Sertifikası Eğitimi. Davet 2 günlük Eğitim İstanbul, Türkiye BSC Seviye 2 Yangın Risk Değerlendirme Sertifikası Eğitimi Davet 2 günlük Eğitim İstanbul, Türkiye Marsh Türkiye, İstanbul da British Safety Council ile birlikte Seviye 2 Yangın Risk Değerlendirme Sertifika

Detaylı

SINAV BAŞVURU KILAVUZU

SINAV BAŞVURU KILAVUZU SINAV BAŞVURU KILAVUZU 1. Genel Bilgi 2. Yeni Üyelik Giriş İşlemleri 3. Başvuru İşlemleri 4. Şifremi Unuttum 5. E-Posta Adresimi Unuttum 6. Sisteme Giriş Süreci 1. Genel Bilgi Bu kılavuz Anadolu Üniversitesi

Detaylı

AKREDİTE KOBİ DANIŞMANLARI DERNEĞİ EĞİTİM PROGRAMLARI VE EĞİTMEN AKREDİTASYON SİSTEMATİĞİ

AKREDİTE KOBİ DANIŞMANLARI DERNEĞİ EĞİTİM PROGRAMLARI VE EĞİTMEN AKREDİTASYON SİSTEMATİĞİ AKREDİTE KOBİ DANIŞMANLARI DERNEĞİ EĞİTİM PROGRAMLARI VE EĞİTMEN AKREDİTASYON SİSTEMATİĞİ 2018 Özet Bu doküman Akredite Kobi Danışmanları Derneğinin eğitim ve eğitmenleri akredite etmek için kullanacağı

Detaylı

Avrupa Birliği Koordinatörlüğü

Avrupa Birliği Koordinatörlüğü Avrupa Birliği Koordinatörlüğü İlan Tarihi: 03.11.2015 Sevgili öğrencilerimiz, Erasmus+ Gençlik Programı kapsamında Koordinatörlüğümüz tarafından Avrupa Gönüllü Hizmeti (AGH), Eğitim Kursları ve Gençlik

Detaylı

Başvuru Kriterleri: Sayfa 1 / 2

Başvuru Kriterleri: Sayfa 1 / 2 T. C. DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ 2014 2015 AKADEMİK YILI ERASMUS+ ÖĞRENCİ DEĞİŞİM PROGRAMI STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU VE SEÇİM KRİTERLERİ Başvuru Kriterleri: 1- Erasmus+ Yükseköğretim

Detaylı

T.C. VAN YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Dayanak, Amaç, Kapsam ve Tanımlar

T.C. VAN YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Dayanak, Amaç, Kapsam ve Tanımlar T.C. VAN YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Dayanak, Amaç, Kapsam ve Tanımlar Dayanak Madde 1. Bu yönerge Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Ön Lisans, Lisans Öğretim

Detaylı

MBA PROGRAMI. Program, toplam 5 modül ve yaz aylarında yapılan hızlandırılmış 3 mini modülden oluşmuştur.

MBA PROGRAMI. Program, toplam 5 modül ve yaz aylarında yapılan hızlandırılmış 3 mini modülden oluşmuştur. MBA PROGRAMI İşletme Tezsiz Yüksek Lisans (MBA) Programı, birkaç yıl iş deneyimine sahip olan ve belli alanlarda uzmanlaşmak isteyen genç profesyonellere yönelik bir programdır. Program 2009 yılında başlamıştır.

Detaylı

Erasmus+ Personel Hareketliliği Başvuru Kılavuzu Akademik Yılı

Erasmus+ Personel Hareketliliği Başvuru Kılavuzu Akademik Yılı Erasmus+ Personel Hareketliliği Başvuru Kılavuzu 2017-2018 Akademik Yılı Başvurunuzu www.eu.yildiz.edu.tr adresimizden Başvuru-Application kısmından yapabilirsiniz. Sisteme Eğitim Alma ve Ders Verme olarak

Detaylı

SIKÇA SORULAN SORULAR. (Ortak Zorunlu Dersler için)

SIKÇA SORULAN SORULAR. (Ortak Zorunlu Dersler için) SIKÇA SORULAN SORULAR (Ortak Zorunlu Dersler için) Bartın Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi-2018 Ortak Zorunlu Derslerin Uzaktan Eğitimle Verilmesine Yönelik Kime Danışabilirim?

Detaylı

sizi ve işinizi önemsiyoruz.

sizi ve işinizi önemsiyoruz. sizi ve işinizi önemsiyoruz. DOĞA İş Güvenliği Kimdir? İşyerlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği Kültürü nün oluşması, iş kazaları ve meslek hastalıklarının önlenmesi ve olumsuz etkilerinin azaltılması, çalışma

Detaylı

VBT Bilgi Teknolojileri

VBT Bilgi Teknolojileri VBT Bilgi Teknolojileri Kuruluş Tarihi 1993 160 Çalışan İstanbul, Ankara, Adana Ofisleri Ar-Ge Merkezi IBM BMC gibi Güçlü İş Ortakları Geniş Yazılım Portföyü - Birçok Başarılı Proje VBT Bilgi Teknolojileri

Detaylı

Müfredat özeti - Uluslararası İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Sertifikası

Müfredat özeti - Uluslararası İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Sertifikası Müfredat özeti - Uluslararası İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Sertifikası Ocak 2013 Müfredat özeti NEBOSH Uluslararası İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Sertifikası (Ocak 2013 Yapı Müfredat, üç üniteden oluşmaktadır.

Detaylı

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ TÜRK STANDARTLARI ENSTİTÜSÜ ADRES SUUDİ ARABİSTAN İÇİN YÜKLEME ÖNCESİ GÖZETİM İHRACATÇI REHBERİ TSE KALİTE KAMPÜSÜ ÇAYIROVA TREN İSTASYONU YANI NO:10 GEBZE KOCAELİ TEL: 0262

Detaylı

İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ BİLGİ İŞLEM ORYANTASYON KİTAPÇIĞI (ÖĞRENCİ)

İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ BİLGİ İŞLEM ORYANTASYON KİTAPÇIĞI (ÖĞRENCİ) İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ BİLGİ İŞLEM ORYANTASYON KİTAPÇIĞI (ÖĞRENCİ) 1 Değerli Öğrencimiz İstanbul Aydın Üniversitesine Hoşgeldiniz, Bu kitapçıkta, İAÜ bünyesindeki bilgi işlem teknolojilerini kullanabilmeniz

Detaylı

Evrak Tarih ve Sayısı: 15/01/2019-E.1794

Evrak Tarih ve Sayısı: 15/01/2019-E.1794 *BEND4DRN7* HARUZEM tarafından yüz yüze veya uzaktan öğretim yoluyla verilmekte olan Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I, Türk Dili I ve Yabancı Dil I derslerine kayıtlı öğrencilerimizin şikayet, öneri

Detaylı

Kimlik Erişim Yönetimi (KEY) Uygulaması Kullanıcı Yardım Dokümanı

Kimlik Erişim Yönetimi (KEY) Uygulaması Kullanıcı Yardım Dokümanı Kimlik Erişim Yönetimi (KEY) Uygulaması Kullanıcı Yardım Dokümanı İçerik Self Servis Ekranı Kullanım Hususları Sıkça Sorulan Sorular (SSS) Güvenliğiniz İçin Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Self Servis

Detaylı

T.C. ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI

T.C. ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI T.C. ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Online Yatay Geçiş Başvuru Kılavuzu 1. Sisteme Üye Olma ve Giriş Yapma Yeni Kullanıcılar alanından sisteme kayıt

Detaylı

E-Emlak, Emlak firmasının tüm ihtiyaçlarını karşılayan profesyonel emlak yazılımı ve internet sitesi uygulamasıdır.

E-Emlak, Emlak firmasının tüm ihtiyaçlarını karşılayan profesyonel emlak yazılımı ve internet sitesi uygulamasıdır. KULLANIM KILAVUZU E-Emlak, Emlak firmasının tüm ihtiyaçlarını karşılayan profesyonel emlak yazılımı ve internet sitesi uygulamasıdır. Emlak iş uygulaması ile emlak portföyünüzü, emlak danışmanlarınızı

Detaylı

B2B KULLANIM TALİMATI

B2B KULLANIM TALİMATI 1. AMAÇ ADO Grup şirketleri bayilerinin pazarlama ya da satış uygulamalarını yürüttüğü B2B sisteminin kullanım esaslarının belirlenmesi. 2. UYGULAMA ESASLARI 2.1. LOGİN İŞLEMLERİ 2.1.1. B2B sistemimize

Detaylı

DYNED DİL EĞİTİM SİSTEMİ SIKÇA SORULAN SORULAR 1- DynEd Program DVD si nereden alınır? 2- DynEd Programı nasıl kurulur? 3- Öğrenciler program

DYNED DİL EĞİTİM SİSTEMİ SIKÇA SORULAN SORULAR 1- DynEd Program DVD si nereden alınır? 2- DynEd Programı nasıl kurulur? 3- Öğrenciler program DYNED DİL EĞİTİM SİSTEMİ SIKÇA SORULAN SORULAR 1- DynEd Program DVD si nereden alınır? 2- DynEd Programı nasıl kurulur? 3- Öğrenciler program kurulumunu nasıl yapabilir? 4- Records Manager şifresi nasıl

Detaylı

İTO Akademi Uzaktan Öğretim Sistemi Kullanma Kılavuzu

İTO Akademi Uzaktan Öğretim Sistemi Kullanma Kılavuzu İTO Akademi Uzaktan Öğretim Sistemi Kullanma Kılavuzu 1 İçindekiler 1. İTO Akademi sayfasına nasıl girilir?... 3 2. İTO Akademiye kayıt olmak için... 3 3. Üye Girişi... 3 4. Eğitimlere nereden ulaşabilirim?...

Detaylı

HALK EĞİTİM MERKEZLERİNDE ORYANTİRİNG KURSU AÇILMASI

HALK EĞİTİM MERKEZLERİNDE ORYANTİRİNG KURSU AÇILMASI HALK EĞİTİM MERKEZLERİNDE ORYANTİRİNG KURSU AÇILMASI Bu çalışma Halk Eğitim Merkezlerinde açılacak olan kursların genel olarak nasıl yapıldığı konusunda fikir vermek üzere hazırlanmıştır. Bölgesel olarak

Detaylı

PRINCE2 Foundation Proje Yönetimi Eğitimi

PRINCE2 Foundation Proje Yönetimi Eğitimi Dünya üzerinde 150?den fazla ülkede kullanılan PRINCE2 proje yönetimi metodolojisinin eğitimini ve uluslararası sertifikasını almak için artık Londra?ya gitmenize gerek yok. Yekare Danışmanlık, PRINCE2

Detaylı

İŞLETMEPRO İŞLETME PORTALI

İŞLETMEPRO İŞLETME PORTALI İŞLETME PORTALI Muhasebe yazılımından daha fazlası... İş süreçlerinizin entegrasyonu ile bir adım öndesiniz... Yazılım Danısmanlık Hizmetleri İÇİNDEKİLER İşletme Portalı Nedir?... 2 Modüler Yapı... 3 İşletmelere

Detaylı

Etik Eğitime başvuru bedeli 50 TL dir.

Etik Eğitime başvuru bedeli 50 TL dir. Muhasebe Meslek Mensuplarımızda, etik öğrenme yönünde isteklilik yaratarak "Etik Eğitimi" ve Etik Davranış Gelişimini sağlamak üzere Birliğimiz tarafından "ETİK EĞİTİM" uygulaması başlatılmıştır. Odanız

Detaylı

T.C. HARRAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Genel Sekreterlik Yazı İşleri Şube Müdürlüğü DEVLET KONSERVATUVARI MÜDÜRLÜĞÜNE

T.C. HARRAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Genel Sekreterlik Yazı İşleri Şube Müdürlüğü DEVLET KONSERVATUVARI MÜDÜRLÜĞÜNE Evrak Tarih ve Sayısı: 16/01/2019-E.2022 *BENU4D23B* Sayı : 26130895-020 Konu : HARUZEM-Destek İşlemleri Sistemi T.C. HARRAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Genel Sekreterlik Yazı İşleri Şube Müdürlüğü DEVLET

Detaylı

Avrupa Birliği Koordinatörlüğü Projeler Birimi

Avrupa Birliği Koordinatörlüğü Projeler Birimi Avrupa Birliği Koordinatörlüğü Projeler Birimi İlan Tarihi: 02.09.2015 Sevgili öğrencilerimiz, Erasmus+ Gençlik Programı kapsamında Koordinatörlüğümüz tarafından Avrupa Gönüllü Hizmeti (AGH), Eğitim Kursları

Detaylı

İşyeri Hekimliği Temel Eğitim Programı (Toplam: 220 saat) Yüz yüze eğitim (90 Saat) Eşzamansız (%90)

İşyeri Hekimliği Temel Eğitim Programı (Toplam: 220 saat) Yüz yüze eğitim (90 Saat) Eşzamansız (%90) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TEMEL EĞİTİM PROGRAMI Programın amacı, işyeri hekimi olmak isteyen hekimlere; mesleki becerilerini işyerlerinde uygulayabilmeleri için gerekli iş sağlığı ve güvenliği bilgisini kazandırmaktır.

Detaylı

Soru Hazırlayıcılar İçin Kullanım Kılavuzu İçindekiler

Soru Hazırlayıcılar İçin Kullanım Kılavuzu İçindekiler Soru Hazırlayıcılar İçin Kullanım Kılavuzu İçindekiler 1. Giriş... 2 2. Yetkili Girişi Formu... 2 3. Soru Hazırlayıcısı Başvurusu... 2 4. Şifremi Unuttum... 3 5. Yönetim Paneli... 3 6. Yeni Soru Eklemek...

Detaylı

Asansör firmaları için özel olarak geliştirilen takip yazılımı: Asansör Otomasyon tanıtım sunumu ve kullanım açıklamaları. / 25

Asansör firmaları için özel olarak geliştirilen takip yazılımı: Asansör Otomasyon tanıtım sunumu ve kullanım açıklamaları. / 25 Asansör firmaları için özel olarak geliştirilen takip yazılımı: Asansör Otomasyon tanıtım sunumu ve kullanım açıklamaları. 2 Bakım yerleri Android uygulama Ödemeler Raporlama Arızalar Faturalar Aylık bakım

Detaylı

ELİT Yazılım. EDO English Discoveries Online

ELİT Yazılım. EDO English Discoveries Online ELİT Yazılım EDO English Discoveries Online Bilgisayar Destekli İngilizce İnteraktif Online Eğitim English Discoveries Online (EDO) TOEFL testlerinin üreticisi ETS grubu, EDUSOFT firması eğitim teknolojisi

Detaylı

TÜRMOB Etik Eğitim. Yardım Kılavuzu

TÜRMOB Etik Eğitim. Yardım Kılavuzu Yardım Kılavuzu Muhasebe Meslek Mensuplarımızda, etik öğrenme yönünde isteklilik yaratarak "i" ve Etik Davranış Gelişimini sağlamak üzere Birliğimiz tarafından "ETİK EĞİTİM" uygulaması başlatılmıştır.

Detaylı

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ 2014/2015 AKADEMİK YILI

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ 2014/2015 AKADEMİK YILI DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ 2014/2015 AKADEMİK YILI ERASMUS+ YÜKSEKÖĞRETİM ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU SÜRESİNİN UZATILMASI DUYURUSU Avrupa Birliği Bakanlığı na bağlı olarak

Detaylı

YANLIŞ SİGORTA UYGULAMALARI EĞİTİMİ BAŞVURU VE UYGULAMA KILAVUZU

YANLIŞ SİGORTA UYGULAMALARI EĞİTİMİ BAŞVURU VE UYGULAMA KILAVUZU YANLIŞ SİGORTA UYGULAMALARI EĞİTİMİ BAŞVURU VE UYGULAMA KILAVUZU SİGORTACILIK EĞİTİM MERKEZİ 2012 Bu kılavuz, 5684 sayılı Sigortacılık Kanunu na dayanılarak çıkartılan Yanlış Sigorta Uygulamalarının Tespiti,

Detaylı

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ BAŞVURUDA ADAYLARIN İZLEYECEKLERİ YOL

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ BAŞVURUDA ADAYLARIN İZLEYECEKLERİ YOL FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ BAŞVURUDA ADAYLARIN İZLEYECEKLERİ YOL 1. http://fbeoi.balikesir.edu.tr adresine girerek Başvuru kısmından öğrencilik süresince kullanacağınız bilgilerinizi dikkatli bir

Detaylı

T.C. TÜRK-ALMAN ÜNİVERSİTESİ NE YURTDIŞI ÖĞRENCİ KABULÜNDE UYGULANACAK ESASLARA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ KISIM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK VE TANIMLAR

T.C. TÜRK-ALMAN ÜNİVERSİTESİ NE YURTDIŞI ÖĞRENCİ KABULÜNDE UYGULANACAK ESASLARA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ KISIM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK VE TANIMLAR T.C. TÜRK-ALMAN ÜNİVERSİTESİ NE YURTDIŞI ÖĞRENCİ KABULÜNDE UYGULANACAK ESASLARA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ KISIM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK VE TANIMLAR AMAÇ Madde 1- (1) Bu Yönergenin amacı; Türk-Alman Üniversitesi

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİNE YURTDIŞINDAN VEYA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KABULÜ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİNE YURTDIŞINDAN VEYA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KABULÜ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar İSTANBUL ÜNİVERSİTESİNE YURTDIŞINDAN VEYA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KABULÜ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu Yönergenin amacı, İstanbul Üniversitesi bünyesindeki

Detaylı

SIKÇA SORULAN SORULAR. 1. Bu sene gerçekleştirilecek yarışmanın geçtiğimiz yıllarda yapılan yarışmalardan farkı ne?

SIKÇA SORULAN SORULAR. 1. Bu sene gerçekleştirilecek yarışmanın geçtiğimiz yıllarda yapılan yarışmalardan farkı ne? SIKÇA SORULAN SORULAR 1. Bu sene gerçekleştirilecek yarışmanın geçtiğimiz yıllarda yapılan yarışmalardan farkı ne? Bu sene gerçekleştirilecek yarışma, geçtiğimiz yıllarda gerçekleştirilen yarışmalardan

Detaylı

ACENTE PORTAL KOLAY BİLET ACENTE BAŞVURU KILAVUZU

ACENTE PORTAL KOLAY BİLET ACENTE BAŞVURU KILAVUZU ACENTE PORTAL KOLAY BİLET ACENTE BAŞVURU KILAVUZU İÇİNDEKİLER ACENTE PORTAL HAKKINDA GENEL BİLGİ... 3 KOLAY BİLET ACENTESİ BAŞVURU SÜRECİ... 4 BAŞVURU TAKİP NO HATIRLATMA... 23 2 ACENTE PORTAL HAKKINDA

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ADAY ÖĞRENCİ ONLINE BAŞVURU KILAVUZU

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ADAY ÖĞRENCİ ONLINE BAŞVURU KILAVUZU Bu kılavuz, online başvuru sistemini kullanarak ön başvurunuzu nasıl yapacağınızı açıklamaktadır. Lisansüstü ön başvurunuzu: İnternet bağlantısı olan herhangi bir bilgisayardan, Başvuru haftası süresince

Detaylı

POLİS AMİRLERİ EĞİTİMİ MERKEZİ EMNİYET MENSUBU ÖĞRENCİ ADAYI YAZILI SINAVI İNTERNET KAYIT KILAVUZU

POLİS AMİRLERİ EĞİTİMİ MERKEZİ EMNİYET MENSUBU ÖĞRENCİ ADAYI YAZILI SINAVI İNTERNET KAYIT KILAVUZU POLİS AKADEMİSİ BAŞKANLIĞI POLİS AMİRLERİ EĞİTİMİ MERKEZİ EMNİYET MENSUBU ÖĞRENCİ ADAYI YAZILI SINAVI İNTERNET KAYIT KILAVUZU 1. GENEL BİLGİ 2. YENİ ÜYELİK / GİRİŞ İŞLEMLERİ 3. BAŞVURU İŞLEMLERİ 3.1 Kimlik

Detaylı

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM, İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTESİ DİYARBAKIR İL SINAV KOORDİNATÖRLÜĞÜ

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM, İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTESİ DİYARBAKIR İL SINAV KOORDİNATÖRLÜĞÜ ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM, İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTESİ DİYARBAKIR İL SINAV KOORDİNATÖRLÜĞÜ 2013-2014 Öğretim yılından itibaren Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerinin

Detaylı

SIKÇA SORULAN SORULAR

SIKÇA SORULAN SORULAR SIKÇA SORULAN SORULAR (Ortak Zorunlu Dersler için) Bartın Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Ortak Zorunlu Derslerin Uzaktan Eğitimle Verilmesine Yönelik Kime Danışabilirim? Üniversitemizin

Detaylı

TANDEM - KÜLTÜR YÖNETİCİLERİ DEĞİŞİM PROGRAMI TÜRKİYE - AVRUPA BİRLİĞİ 2015-2016

TANDEM - KÜLTÜR YÖNETİCİLERİ DEĞİŞİM PROGRAMI TÜRKİYE - AVRUPA BİRLİĞİ 2015-2016 TANDEM - KÜLTÜR YÖNETİCİLERİ DEĞİŞİM PROGRAMI TÜRKİYE - AVRUPA BİRLİĞİ 2015-2016 SIK SORULAN SORULAR 1. TANDEM: Kültür Yöneticileri Değişimi Nedir? TANDEM Kültür Yöneticileri Değişimi Türkiye-Avrupa Birliği

Detaylı

Ortak Dersler Sanal Sınıf Sistemi Kullanım Kılavuzu

Ortak Dersler Sanal Sınıf Sistemi Kullanım Kılavuzu Ortak Dersler Sanal Sınıf Sistemi Kullanım Kılavuzu Ortak Dersler, tüm üniversite bölümlerinde fakülte ve meslek yüksekokulu farkı gözetmeksizin, aynı olan bazı derslerin tek bir sistem üzerinden öğretimin

Detaylı

BAŞVURU KILAVUZU. MYK ULUSAL YETERLİLİKLERİ BELGELENDİRME PROGRAMLARINDA UYGULANACAK (Mesleki Yeterlilik Belgesi) Şeref DEMİR Şeref DEMİR Ayhan ÖZER

BAŞVURU KILAVUZU. MYK ULUSAL YETERLİLİKLERİ BELGELENDİRME PROGRAMLARINDA UYGULANACAK (Mesleki Yeterlilik Belgesi) Şeref DEMİR Şeref DEMİR Ayhan ÖZER Sayfa 1 / 7 Sayfa 2 / 7 MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ NEDİR? Mesleki Yeterlilik Belgesi; 1. Mesleği ile ilgili örgün ya da yaygın eğitim alamamış, diploması veya ustalık belgesi olmayan, ancak mesleğinde

Detaylı

TÜRK AKREDİTASYON KURUMU. Personel Akreditasyon Başkanlığı

TÜRK AKREDİTASYON KURUMU. Personel Akreditasyon Başkanlığı TÜRK AKREDİTASYON KURUMU Personel Akreditasyon Başkanlığı Personel Belgelendirme Kuruluşlarının Akreditasyonu Uygunluk Değerlendirmesi; Ürünlerin veya hizmetlerin istenilen şartlara uygunluğunu göstermek

Detaylı