BAYKAN SEZER BİBLİYOGRAFYASI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "BAYKAN SEZER BİBLİYOGRAFYASI"

Transkript

1 BAYKAN SEZER BİBLİYOGRAFYASI Doç. Dr. Ertan EĞRİBEL Yrd. Doç. Dr. Ufuk ÖZCAN Baykan Sezer 1939'da Malatya'da doğdu. Babası göz doktoru Necdet Sezer, annesi ilkokul öğretmeni Melahat Sezer'dir. Cağaloğlu Büyük Reşit Paşa İlkokulu'ndan sonra girdiği Galatasaray Lisesi'nden 1959'da mezun oldu. Bir dönem çeşitli gazete ve dergilerde sinema yazıları yazdı. 1960'lı yıllarda bir süre Fransa'da bulundu. 1968'de "Doğıı-Batı Çatışmasında Yunanlılığın Yeri" başlıklı lisans bitirme teziyle İ.Ü. Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü'nden mezun oldu. 1969'da İ.Ü. İşletme Fakültesi Davranış Bilimleri kürsüsünde asistan ve uzman olarak çalışmaya başladı. 1971'de "Doğu'da Yerleşik ve Göçebe Toplumların Sosyolojik Özellikleri Üzerine Sosyolojik Bir Deneme" başlıklı teziyle sosyoloji doktorasını tamamladı. 1972'de İ.Ü.E.F. Sosyoloji Bölümü'ne asistan olarak girdi. 1976'da "Toplum Farklılaşmaları ve Din Olayı" başlıklı çalışmasıyla doçentliğe atandı. 1988'de profesörlük takdim tezi olarak sunduğu "Sosyolojinin Ana Başlıkları" çalışmasıyla profesörlüğe yükseltildi. 1982'de İ.Ü.E.F. Sosyoloji Bölüm Başkanlığına atandı yılları arasında bölüm başkanlığı ve Sosyoloji Araştırma Merkezi başkanlığı, emekli olana kadar da Genel Sosyoloji ve Metodoloji Anabilim Dalı başkanlığı yaptı. 1993'te kendi isteği ile bölüm başkanlığından ayrıldı. 1998'de yine kendi isteğiyle emekliye ayrıldı. Emekliye ayrıldıktan sonra da çalışmalarını sürdürdü. 7 Eylül 2002'de vefat etti. Bu çalışmada Baykan Sezer Bibliyografyası yayınlarının tarih sırasına göre verilmiştir.* * Bu bibliyografya çalışması Baykan Sezer'in sinema yazılarını içermemektedir.

2 6 ERTAN EGRİBEL -UFUK ÖZCAN "Doğu-Batı Çatışmasında Yunanlılığın Yeri", Doğu-Batı İlişkileri Açısından Batı Tarımı, İstanbul, 1990, içinde "ek". [1968'de Lisans Tezi olarak sunulmuştur.] "Osmanlı'nın Batıcılaşması", Türk Sosyolojisinin Ana Sorunları, İstanbul, 1988 içinde "ek". [Baykan Sezer'in ilk çalışmalarından biri olan "Osmanlı'nın Batıcılaşması" 1968'de tamamlanmasına rağmen, Türk Sosyolojisinin Ana Sorunları adlı kitapta yanlışlıkla 1979 olarak gösterilmektedir.] "Türk Toplum Tarihi Üzerine Tartışmalar: 1- Feodalizm", Toplum Bilim, sayı: 4, ve Asya Tarihinde Su Boyu Ovaları ve Bozkır Uygarlıkları, İ.Ü. Edebiyat Fakültesi Yayınları, İstanbul, [1969'da tamamlanmış, 1971 'de Doğu 'da Yerleşik ve Göçebe Toplumların Sosyolojik Özellikleri Üzerine Bir Deneme başlığıyla Doktora Tezi olarak sunulmuştur.] "Şehname Üzerine", Asya Tarihinde Su Boyu Ovaları ve Bozkır Toplum Farklılaşmaları ve Din Olayı, İ.Ü. Edebiyat Fakültesi Yayınları, İstanbul, [1976'da Doçentlik Tezi olarak sunulmuştur.] "Le Bouddhisme et les Ordres Mystiques Musulmans en Anatolie", Toplum Farklılaşmaları ve Din Olayı, İ.Ü. Edebiyat Fakültesi Yayınları, İstanbul, 1981 içinde "ek" olarak yayınlanmıştır. [1970 yılında XII. Conférence Internationale d'etudes Altaiques'e sunulan tebliğ.] ["Din Gerçeği" hakkında anket sorularına verilen cevap], Vehbi Vakkasoğlu, 99 Aydın Konuştu: Din Gerçeği, Cihan Yay., İstanbul, 1984 içinde. [Yazının başlığı bulunmamaktadır.] Sosyolojinin Ana Başlıkları, İ.Ü. Edebiyat Fakültesi Yayınları, İstanbul* "Ziya Gökaİp ve Durkheim", 60. Ölüm Yıldönümünde Ziya Gökalp, İ.Ü. Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü Yayınları, İstanbul, [1984 yılında aynı adlı anma toplantısına sunulan tebliğ.] "Les Ottomans en Méditerranée", /. Ü. Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü Yıllığı I, [Kitap tanıtımı].

3 BAYKAN SEZER BİBLİYOGRAFYASI 7 "Osmanlı Eğitim Sisteminden Günümüz Eğitim Birliğine", /. Ü. Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü Yıllığı II, [Î.Ü. Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü tarafından 1985 yılında düzenlenen Tevhid-i Tedrisat Kanununun 62. Yıldönümü Dolayısıyla Türkiye'de Eğitim Birliği Reformu Semineri'ne sunulan tebliğ.] "Batıcılaşmanın Bedeli", Altınoluk, sayı: 17, Temmuz "Önsöz", Türkiye 'de Sosyolojinin İstanbul, Yılı, İ.Ü. Edebiyat Fakültesi Yayını, "Ziya Gökalp Üzerine İki Değerlendirme", Î.Ü. Basın-Yayın Yüksekokulu Yıllığı I, İstanbul, ["Ziya Gökalp ve Alman Sosyolojisi" başlıklı yazı 1980 yılında III. Milli Türkoloji Kongresi'nde; "Ziya Gökalp ve Türk Tarihi" başlıklı yazı ise 1983 yılında İnsan Problemi Açısından Felsefe ve Sosyal İlimler Sempozyumu (Erzurıım)'nda sunulan tebliğlerdir.] Türk Sosyolojisinin Ana Sorunları, Sümer Kitabevi, İstanbul, "Aristote et le Monde Musulman", in "Individu et Société - L'influence d'aristote dans le Monde Méditerranéen", Isis, [1986 yılında L'influence d'aristote dans le Monde Méditerranéen (Séminaire organise par la C.P.M.C.I.)'e sunulan tebliğ.] "İlmin Sınırları ve Türkiye'de İlim", (röportaj: Hüsamettin Arslan), Tercüman, 22 Şubat "Türk Sosyologları ve Eserleri -I", Sosyoloji Dergisi, 3. Dizi - 1. Sayı, İstanbul, ' "Önsöz", Kemal Tahir, Notlar/Sanat Edebiyat 1, Bağlam Yay., İstanbul, "Önsöz", Kemal Tahir, Notlar/Sanat Edebiyat 2, Bağlam Yay., İstanbul, [Cengiz Yazoğlu ile birlikte]. "Önsöz", Kemal Tahir, Notlar/Sanat Edebiyat 3, Bağlam Yay., İstanbul, [Cengiz Yazoğlu ile birlikte]. [Kemal Tahir'i Unuttuk mu Sorusuna Yanıt] "Tabii ki Unutulmadı Bilinmezden Geliniyor", Cönk, Mart "Kemal Tahir Üzerine", Milliyet, 28 Mart 1989.

4 8 ERTAN EĞRİ BEL - UFUK ÖZCAN "Türk Sosyolojisinin Dünyaya Söyleyecek Farklı Sözü Var", (röportaj: M. Ali Eren), Zaman, 3 Kasım Doğu-Batı İlişkileri Açısından Balı Tarımı, İ.Ü. Edebiyat Fakültesi Yayınları, İstanbul, [Çalışma Aralık 198l'de tamamlanmıştır.] "Önsöz", Kemal Tahir, Notlar/Sanat Edebiyat 4, Bağlam Yay., istanbul, [Cengiz Yazoğlu ile birlikte]. "Önsöz", Kemal Tahir, Notlar/Roman Notları 1- Topal Kasırga, Darmadağın Olan Devlet, Bağlam Yay., İstanbul, [Cengiz Yazoğlu ile birlikte]. "Önsöz", Kemal Tahir, Notlar/1950 Öncesi - Şiirler ve Ziya İlhan'a Mektuplar, Bağlam Yay., İstanbul, [Cengiz Yazoğlu ile birlikte]. "Baykan Sezer'le Bir Mülakat", Ufuk Çizgisi, sayı: 9, Haziran "Kemal Tahir Üzerine", 4. Boyut, sayı: 6, Nisan iidûğu-batı_çatışması :v-e.jvlarxisı^. T99TT "Türk Sosyolojisinin Önündeki Sorunlar", 75. Yılında Türkiye'de Sosyoloji, (Yay. Haz. İsmail Coşkun), Bağlam Yay., İstanbul, Yılında Türkiye'de Sosyoloji, (Yay. Haz. İsmail Coşkun), Bağlam Yay., İstanbul, [Baykan Sezer'in girişimiyle 1989 yılında düzenlenen İ.Ü.E.F. Sosyoloji Bölümü'nün 75. Yılı Toplantılarına sunulan bildirilerin kitaplaşmış biçimidir.] "75. Yıl Açılış Konuşması", 75. Yılında Türkiye'de Sosyoloji, (Yay. Haz. İsmail Coşkun), Bağlam Yay., İstanbul, "Batı Sosyolojisinin Doğu Toplumlarına Yaklaşımı", 75. Yılında Türkiye'de Sosyoloji, (Yay. Haz. İsmail Coşkun), Bağlam Yay., İstanbul, Tarih ve Sosyoloji Semineri Mayıs 1990, İstanbul, [Baykan Sezer'in girişimiyle İ.Ü.E.F. Sosyoloji Araştırma Merkezi ile İ.Ü.E.F. Tarih Bölümü Araştırma Merkezi'nin ortaklaşa düzenlediği toplantıya sunulan bildirilerin kitaplaşmış biçimidir.] "Türk Sosyolojisinin Tarihle İlişkileri", Tarih ve Sosyoloji Seminerleri ^g^lm^tö-zi^lz^ 1991.

5 BAYKAN SEZER BİBLİYOGRAFYASI 9 "Toplumumuz ve Sosyolojimiz", Sosyoloji Konuşmaları, Yay. Haz. Sadettin El i bol, Ecem Yay., Ankara, "Önsöz", Kemal Tahir, Notlar/1950 Öncesi - Cezaevi Notları, Bağlam Yay., İstanbul, [Cengiz Yazoğlu ile birlikte]. "Önsöz", Kemal Tahir, Notlar/Roman Notları 2 - Batı Çıkmazı, Bağlam Yay., İstanbul, [Cengiz Yazoğlu ile birlikte]. "Önsöz", Kemal Tahir, Notlar/Roman Notları 3 - Patriyot Ömer, Gülen Azap Çıkmazı, Bağlam Yay., İstanbul, [Cengiz Yazoğlu ile birlikte]. Yunan Tarihçiliği, Sosyoloji Araştırma Merkezi Çalışma Günleri, İstanbul, [Ortak çalışma] "Çağdaşlaşma: Batı Egemenliğinin Günümüzdeki Tasası", Yeni sayı: 1, Mayıs-Haziran Toplum, "Kemal Tahir, Türk Sosyolojisi ve Doğu-Batı Çatışması", (röportaj), Dergah, cilt: 2, sayı: 25, Mart "Çağdaşlaşma: Batı Egemenliğinin Günümüzdeki Tasası", Yeni sayı: 1, Mayıs-Haziran Toplum, "Eski Kimliğimizden Koparıldık", (röportaj: M. Ali Eren), Zaman, 1 Temmuz "Önsöz", Kemal Tahir, Notiar/Osmanlılık/Bizans, [Cengiz Yazoğlu ile birlikte]. Bağlam Yay., İstanbul, "Önsöz", Kemal Tahir, Notlar/Çöküntü, Bağlam Yay., İstanbul, [Cengiz Yazoğlu ile birlikte]. "Önsöz", Kemal Tahir, Notlar/Sosyalizm, Toplum ve Gerçek, Bağlam Yay., İstanbul, "Toplum ve Gerçek Dosyası Üzerine Birkaç Söz", Kemal Tahir, Notlar/Sosyalizm, Toplum ve Gerçek, Bağlam Yay., İstanbul, [Cengiz Yazoğlu ile birlikte] Sosyolojide Yöntem Tartışmaları, Sümer Kitabevi, İstanbul, [Aralık 1983'te tamamlanmış ancak sonra yayınlanmış bir çalışmadır.] Türk Müziği, Genel Sosyoloji ve Metodoloji Anabilim Dalı Çalışma Günleri, İstanbul, [Ortak çalışma]

6 10 -ERTAN EĞRİ BEL - UFUK ÖZCAN "Önsöz", Türk Müziği, Genel Sosyoloji ve Metodoloji Anabilim Dalı Çalışma Günleri, İ.Ü. Edebiyat Fakültesi Basımevi, İstanbul, "Müzik ve Batıcılaşma", Türk Müziği, Genel Sosyoloji ve Metodoloji Anabilim Dalı Çalışma Günleri, İ.Ü. Edebiyat Fakültesi Basımevi, İstanbul, "Önsöz", Kemal Tahir, Notlar/Mektuplar, Bağlam Yay., İstanbul, Yılında Amerika, Yay. Haz. Recep Ertürk ve Hayati Tüfekçioğlu, Bağlam Yayınları, İstanbul, [Baykan Sezer'in girişimi ve yol göstericiliğiyle 1992 yılında İ.Ü.E.F.'nde düzenlenen ve uluslararası bir toplantı olan Amerika'nın Keşfinin 500. Yılı Toplantıları'mı sunulan bildirilerin kitaplaşmış biçimidir.] "İlk Değerlendirmeler", 500. Yılında Amerika, Yay. Haz. Recep Ertürk ve Hayati Tüfekçioğlu, Bağlam Yayınları, İstanbul, "Amerika'nın Bulunuşu ve Endüstri Devrimi", 500. Yılında Amerika, Yay. Ha/.. Recep Ertürk ve Hayati Tüfekçioğlu, Bağlam Yayınlan,-İstanbul, "Î994! "Tarihte Toplumlar", Kubbealtı Akademisi Kültür ve Sanat Vakfı'nın düzenlediği "Toplumların Yükseliş Sırları" (21 Ocak 1994) konulu toplantıya sunulan bildiri. "XX. Yüzyılın En Büyük Romancısı", Matbuat, sayı: 13, Mayıs "Batıcılaşma ve Türkiye'de Siyaset Üzerine Notlar", Yeni Türkiye, 9, Mayıs-Haziran sayı: Hilmi Ziya Ülken'e Övgü - Osmanlı Tarihçiliği, Sosyoloji Yıllığı 1, İstanbul, 1997, [Ortak çalışma] "Kemal Tahir Üzerine", Ülke, sayı: 27, Temmuz [Kemal Tahir'in 30. Ölüm Yıldönümü Anısına, Sosyoloji Yıllığı Kitap 10, Kızılelma Yay., İstanbul, 2003 içinde yeniden yayınlanmıştır.] Batı Dünya Egemenliği ve Endüstri Devrimi, Türk Tarih Kurumu Basımevi, Ankara, [Kitabın ilk taslağını yıllarında İ.Ü. İşletme Fakültesi Davranış Bilimleri kürsüsünde asistanken aldığı notlar oluşturmaktadır. Daha sonra Endüstri Sosyolojisi ders notları olarak gdiştmlmiş-ve-^

7 BAYKAN SEZER BİBLİYOGRAFYASI 11 "Önsöz" [Hilmi Ziya Ülken üzerine], Sosyoloji Yıllığı 1, İstanbul, "Önsöz" [Osmanlı Tarihçiliği üzerine], Sosyoloji Yıllığı 1, İstanbul, "Etnik Gruplara Duyulan İlgi", Etnik Sosyoloji, Timaş, İstanbul, Haz. Orhan Türkdoğan, "Önsöz", Hayati Tüfekçioğlu, İletişim Sosyolojisine Başlangıç, Der Yay., İstanbul, Mehmet Genç 'e Saygı - Kıbrıs Üzerine, Sosyoloji Yıllığı 2, İstanbul, [Ortak çalışma] Nihat Nirıın İçin - Batı Yayılmacılığı - Sosyologca 2, Sosyoloji Yıllığı 3, Erzurum, [Ortak çalışma] "Doğu-Batı Ayırımı", Doğu Batı, sayı: 2, Şubat-Mart-Nisan "Önsöz" [Mehmet Genç'e Saygı], Sosyoloji Yıllığı 2, İstanbul, "Kıbrıs Üzerine", Sosyoloji Yıllığı 2, İstanbul, [Ortak çalışma: Ertan Eğribel, Recep Ertürk, Hayati Tüfekçioğlu, Ufuk Özcan ile birlikte.] "Önsöz" [Nihat Nirıın İçin], Sosyoloji Yıllığı 3, Erzurum, "Batı Yayılmacılığı", Sosyoloji Yıllığı 3, Erzurum, [Ortak çalışma: Oturum Başkanı: Ümit Meriç Yazan, Redaksiyon: Ertan Eğribel, Recep Ertürk.] "Önsöz" [Sosyologca-2 İçin], Sosyoloji Yıllığı 3, Erzurum, Ümit Meriç Yazan 'a Armağan - Tarih ve Sosyoloji, Sosyoloji Yıllığı 4, İstanbul, [Ortak çalışma] "Önsöz" [Ümit Meriç Yazan'a Armağan], Sosyoloji Yıllığı 4, İstanbul, "Tarih ve Sosyoloji", Sosyoloji Yıllığı 4, İstanbul, [Ortak çalışma: Ertan Eğribel, Recep Ertürk, Hayati Tüfekçioğlu, Ufuk Özcan ile birlikte.] "Tarih ve Sosyoloji", Sosyoloji Yıllığı 4, İstanbul, [UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Toplum Bilimleri Komitesi'nin Sosyoloji ve Tarih Sempozyumu (27-28 Nisan 1998, Bolu)'na sunulan bildiri.] "Çağdaşlaşma Üzerine", Sosyoloji Yıllığı 4, İstanbul, [Cumhuriyet'in Kuruluşundan Bugüne Toplumsal Dönüşümler Sempozyumu (28-29 Ekim 1998, Erzurum)'na sunulan bildiri.]

8 1-2- ERTAN EĞRİBEL - UEUK ÖZCAN [Kurtuluş Kayalı'nın yazısına] "Not" -1, Genel Sosyoloji ve Metodoloji Anabilim Dalı, [Baykan Sezer, Ertan Eğribel, Recep Ertürk birlikte], Sosyoloji Yıllığı 4, istanbul, [Kurtuluş Kayalı'nın yazısına] "Not" -2, Genel Sosyoloji ve Metodoloji Anabilim Dalı, [Baykan Sezer, Ertan Eğribel, Recep Ertürk birlikte], Sosyoloji Yıllığı 4, İstanbul, "Osmanlı İmparatorluğu Üzerine Birkaç Söz", Osmanlı, Türkiye Yay., Ankara, cilt: 7, Yeni "Doğu Anadolu...", Prof. Dr. Eyüp Kemeri ioğht'na Armağan, Cumhuriyet Üniversitesi Eğitim Fakültesi Yay., Sivas, "Tarihte Su Toplumları", Osmanlı Su Medeniyeti, Uluslararası Sempozyum Bildiriler Kitabı, İSKİ Yayınları, İstanbul, [Makale aynı adla Sosyoloji Yıllığı Kitap 8, İstanbul, 2001 içinde tekrar yayınlanmıştır.] Osmanlılık - Türkiye Sosyolojisi Seminer Notları-1 - Eyüp Kenterlıo^uMm-Ammna~Ar-mağan,--Sosyoloji YıUığu-Kitap 7, tstanhul? _2.0jD0. [Ortak çalışma] "Osmanlılık", Sosyoloji Yıllığı Kitap 7, İstanbul, [Ertan Eğribel, Elif Genç, Ufuk Özcan, Zerrin Baydar ile birlikte.] "Osmanlı'da Toprağı Şenlendirme Sorunu", Sosyoloji Yıllığı Kitap 7, İstanbul, "Türkiye Sosyolojisi Seminer Notları-l", Sosyoloji Yıllığı Kitap 7, İstanbul, XIX Yüzyıl - Türkiye Sosyolojisi Seminer Notları-2, Sosyoloji Yıllığı Kitap 8, İstanbul, [Ortak çalışma] - ' "XIX. Yüzyıl", Sosyoloji Yıllığı Kitap 8, İstanbul, [Ertan Eğribel, Elif Genç, Ufuk Özcan, Zerrin Baydar ile birlikte.] "İsmail Sandıkçıoğlu", Sosyoloji Yıllığı Kitap 8, İstanbul, "Türkiye Sosyolojisi Seminer Notları-2", Sosyoloji Yıllığı Kitap 8, İstanbul, "İsmail Sandıkçıoğlu", Sosyoloji Yıllığı Kitap 8, İstanbul, 2001.

9 BAYKAN SEZER BİBLİYOGRAFYASI 13 "Endüstrileşme ve Yükselen Burjuva Sınıfı", Sahn-ı Saman, sayı: 4-5, [Ertan Eğribel ve Ufuk Özcan ile birlikte.] "Şarkiyatçılık Üzerine...", Türk Kültürü Araştırmaları, cilt: XXXV, sayı: "Türkiye Doğu-Batı İlişkilerini Yönlendirir" [söyleşi], Yarın, sayı: 1, Mayıs XX. Yüzyıl - Türkiye Sosyolojisi Seminer Notları-3, Sosyoloji Yıllığı Kitap 9, İstanbul, [Ortak çalışma] "XX. Yüzyıl", Sosyoloji Ufuk Özcan ile birlikte.] Yıllığı Kitap 9, İstanbul, [Ertan Eğribel ve "Türkiye Sosyolojisi Seminer Notları-3", Sosyoloji Yıllığı Kitap 9, İstanbul, "Sosyolojimiz ve Türk Tarihi", Sosyoloji Yıllığı Kitap 9, İstanbul, [Ertan Eğribel ve Ufuk Özcan ile birlikte. Daha önce yanlışlıkla tek isimle, Baykan Sezer imzasıyla "Türk Tarihi ve Sosyolojimiz" başlığıyla Türkler I, Yeni Türkiye Yayınları, Ankara, 2001 içinde yayınlanmıştır.] "II. Meşrutiyet'ten Cumhuriyete Düşünce Mirası", Sosyoloji Yıllığı Kitap 9, İstanbul, [Ertan Eğribel ve Ufuk Özcan ile birlikte.] "Türk Sosyolojisinin Dünü-Bugünü-Yarmı", Sosyoloji Yıllığı Kitap 9, İstanbul, [Ertan Eğribel ve Ufuk Özcan ile birlikte.] "Devlet Üzerine", Sosyoloji Yıllığı Kitap 9, İstanbul, [Ertan Eğribel ve Ufuk Özcan ile birlikte.] [Türk Edebiyatı Vakfı'nda Nisan 2001'de yapılan toplantı konuşmasının gözden geçirilmiş biçimidir.] "Geleneksel Doğu'da Şehirlerin Doğuşu ve Gelişmesi", Sosyoloji Kitap 9, İstanbul, [Ufuk Özcan ile birlikte.] Yıllığı "Osmanlı İstanbul: Bizans'ın Yokluğu", Sosyoloji Yıllığı Kitap 9, İstanbul, [Ertan Eğribel ile birlikte.] "Toplum Bilimleri ve Sosyolojinin Sonu Görüşleri Üzerine", Sorgulanan Sosyoloji, ed. M. Çağatay Özdemir, Eylül Yayınları, Ankara, [Ertan Eğribel ve Ufuk Özcan ile birlikte.] "Hilmi Ziya Ülken", Doğumlarının 100. Yılında Ziyaeddin Fahri Fmdıkoğlu ve Hilmi Ziya Ülken, Yay. Haz. Nevin Güngör Ergan, Ankara, 2002.

10 14 ERTAN EĞRİBEL UFUK ÖZCAN "Kemal Tahir Üzerine - İki Televizyon Konuşması", Kemal Tahir'in 30. Ölüm Yıldönümü Anısına, Sosyoloji Yıllığı Kitap 10, Kızılelma Yay., İstanbul, 2003.

Kitaplar Yüzyıl Dönümünde Batıcı Bir Aydın: Ahmet Ağaoğlu ve Rol Değişikliği, Kitabevi Yay., İstanbul, 2010.

Kitaplar Yüzyıl Dönümünde Batıcı Bir Aydın: Ahmet Ağaoğlu ve Rol Değişikliği, Kitabevi Yay., İstanbul, 2010. Doç. Dr. Ufuk ÖZCAN İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Genel Sosyoloji ve Metodoloji Ana Bilim Dalı Ordu Caddesi 34459 Beyazıt İstanbul Türkiye Tel: +90 212 440 0000 / 15795 e-posta:

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Tez Başlığı Yıl

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Tez Başlığı Yıl ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: M. Ufuk ÖZCAN 2. Unvanı: Doç. Dr. 3. Öğrenim Durumu: Doktora Derece Alan Üniversite Tez Başlığı Yıl Lisans Sosyoloji İstanbul Üniversitesi - 1984-88 Y. Lisans Sosyoloji İstanbul

Detaylı

Derece Alan Üniversite Tez Başlığı Yıl

Derece Alan Üniversite Tez Başlığı Yıl PROF.DR. ERTAN EĞRİBEL ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: Ertan Eğribel 2. Unvanı: Profesör 3. İletişim: ertanegribel@yahoo.com.tr 4. Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Tez Başlığı Yıl Y. Lisans İstanbul Üniversitesi

Detaylı

Şahin, Mustafa, Türk Düşüncesinde Nurettin Topçu nun Yeri ve Siyaset Sosyolojisi Açısından Devlet ve Demokrasi Anlayışı, Hacettepe Üniversitesi,1995.

Şahin, Mustafa, Türk Düşüncesinde Nurettin Topçu nun Yeri ve Siyaset Sosyolojisi Açısından Devlet ve Demokrasi Anlayışı, Hacettepe Üniversitesi,1995. NEVİN GÜNGÖR ERGAN İletişim: nevine@hacettepe.edu.tr ÖZGEÇMİŞ Öğrenim: Derece Bölüm Üniversite Yıl Lisans: Sosyoloji ve İdare Hacettepe Üniversitesi 1979 Y. Lisans: Sosyoloji Hacettepe Üniversitesi 1982

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ Adı Soyadı: Nevin GÜNGÖR ERGAN Doğum Tarihi: 24.08.1955 Öğrenim Durumu: Üniversite Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Lisans Sosyoloji ve İdare Hacettepe Üniversitesi

Detaylı

Dr.Öğr.Üyesi GÖKHAN VELİ KÖKTÜRK

Dr.Öğr.Üyesi GÖKHAN VELİ KÖKTÜRK Dr.Öğr.Üyesi GÖKHAN VELİ KÖKTÜRK ÖZGEÇMİŞ DOSYASI KİŞİSEL BİLGİLER Doğum Yılı : Doğum Yeri : Sabit Telefon : Faks : E-Posta Adresi : Web Adresi : Posta Adresi : 1974 ANKARA T: 24231061516151 F: gkokturk@akdeniz.edu.tr

Detaylı

* Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Mantık Anabilim Dalı Araştırma Görevlisi. Araş. Gör. İsmail KÖZ*

* Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Mantık Anabilim Dalı Araştırma Görevlisi. Araş. Gör. İsmail KÖZ* PROF. DR. NECATİ ÖNER'İN BİYOGRAFİSİ Araş. Gör. İsmail KÖZ* Necati Öner i927 yılında Tortum (Erzurum) da doğdu. ilk öğrenimini Narman ilkokulunda (Erzurum),ortaöğrenimini Erzurum Lisesinde yaptı. 1949-1950

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ Adı Soyadı: Nevin GÜNGÖR ERGAN Doğum Tarihi: 24.08.1955 Öğrenim Durumu:Üniversite Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Lisans Sosyoloji ve İdare Hacettepe Üniversitesi

Detaylı

Yrd.Doç.Dr. AYTEN CAN

Yrd.Doç.Dr. AYTEN CAN Yrd.Doç.Dr. AYTEN CAN Fen-edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Yakınçağ Tarihi Anabilim Dalı Eğitim Bilgileri Edebiyat Fakültesi Türk Dili Ve Edebiyatı 1980-1984 Lisans Selçuk Üniversitesi Bölümü Türk Dili

Detaylı

Doç. Dr. Ahmet Özcan Çerkeş-ÇANKIRI da doğdu. İlkokulu Elazığ, ortaokulu Kars, lise öğrenimini Antakya da tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve

Doç. Dr. Ahmet Özcan Çerkeş-ÇANKIRI da doğdu. İlkokulu Elazığ, ortaokulu Kars, lise öğrenimini Antakya da tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Doç. Dr. Ahmet Özcan Çerkeş-ÇANKIRI da doğdu. İlkokulu Elazığ, ortaokulu Kars, lise öğrenimini Antakya da tamamladı. Ankara Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi tarih bölümünden mezun oldu.(1992) Kırıkkale

Detaylı

Arş. Gör. Togay Seçkin BİRBUDAK

Arş. Gör. Togay Seçkin BİRBUDAK Arş. Gör. Togay Seçkin BİRBUDAK ÖZGEÇMİŞ 10 Ocak 1983 tarihinde Ankara da doğdu. İlköğrenimini Ankara Aydınlıkevler İlkokulu Okulu ve Bilecik İnhisar İlkokulu nda tamamladı. Daha sonra Bilecik Bozüyük

Detaylı

20 Mart 2013 Kurtuluşunun 95.Yılında Erzurum Ankara 5. II. Abdülhamit Dönemi ve Günümüze Yansımaları

20 Mart 2013 Kurtuluşunun 95.Yılında Erzurum Ankara 5. II. Abdülhamit Dönemi ve Günümüze Yansımaları 0 Yılında Düzenlenen Paneller 0 Mart 0 Kurtuluşunun 9.Yılında Erzurum Ankara 0- Mayıs 0 II. Abdülhamit Dönemi ve Günümüze Yansımaları Elazığ 0 Yılında Düzenlenen Paneller Şubat 0 Rize nin Düşman İşgalinden

Detaylı

T.C. İSTANBUL RUMELİ ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEK OKULU SOSYAL HİZMETLER PROGRAMI 1. SINIF BAHAR DÖNEMİ DERS İZLENCESİ

T.C. İSTANBUL RUMELİ ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEK OKULU SOSYAL HİZMETLER PROGRAMI 1. SINIF BAHAR DÖNEMİ DERS İZLENCESİ T.C. İSTANBUL RUMELİ ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEK OKULU SOSYAL HİZMETLER PROGRAMI. SINIF BAHAR DÖNEMİ DERS İZLENCESİ Kodu: Adı: Teorik + Uygulama: AKTS: Sınıf/Yarıyıl. Sınıf. Yarıyıl (Bahar Dönemi) Ders

Detaylı

AKADEMİK ÖZGEÇMİŞ YAYIN LİSTESİ

AKADEMİK ÖZGEÇMİŞ YAYIN LİSTESİ AKADEMİK ÖZGEÇMİŞ VE YAYIN LİSTESİ 1. Adı Soyadı : Muharrem KESİK İletişim Bilgileri Adres : Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Telefon : (0212) 521 81 00 Mail : muharremkesik@gmail.com 2. Doğum -

Detaylı

PROF. DR. CENGİZ ALYILMAZ

PROF. DR. CENGİZ ALYILMAZ PROF. DR. CENGİZ ALYILMAZ Adı ve Soyadı : Cengiz ALYILMAZ : Prof. Dr. Bölüm/ Anabilim Dalı : Türkçe Eğitimi Bölümü Doğum Tarihi : 11.4.1966 Doğum Yeri : Kars Çalışma Konusu : Eski Türk Dili, Türkçe Eğitimi,

Detaylı

13 Nisan 2012, Majesty Mirage Park Resort Hotel, Antalya

13 Nisan 2012, Majesty Mirage Park Resort Hotel, Antalya Dr. Mehmet ÖZDEMİR Hacettepe Üniversitesi Sosyal ve İdari Bilimler Fakültesi Sosyoloji bölümünü 1973 yılında bitirdi. Aynı üniversitede Siyaset, Kültür ve Edebiyat Sosyolojisi dallarında yüksek lisans

Detaylı

PROF. DR. ABDULLAH UÇMAN

PROF. DR. ABDULLAH UÇMAN PROF. DR. ABDULLAH UÇMAN İstanbul Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü nden mezun olduktan (1972) sonra bir süre aynı bölümde kütüphane memurluğu yaptı (1974-1978). 1976 da Türk

Detaylı

İstanbul Üniversitesi. İstanbul Üniversitesi. Marmara Üniversitesi. Yrd. Doç. Yeni Türk Dili Bartın Üniversitesi 2011

İstanbul Üniversitesi. İstanbul Üniversitesi. Marmara Üniversitesi. Yrd. Doç. Yeni Türk Dili Bartın Üniversitesi 2011 1. Adı Soyadı: NEVNİHAL BAYAR 2. Doğum Tarihi: 27. 02. 1970 3. Unvanı: Yrd. Doç. 4. Öğrenim Durumu: Doktora Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Türk Dili ve Edebiyatı İstanbul Üniversitesi 1991 Y. Lisans

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ TÜRKİYAT ARAŞTIRMALARI ENSTİTÜSÜ. Doç.Dr. Yunus KOÇ

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ TÜRKİYAT ARAŞTIRMALARI ENSTİTÜSÜ. Doç.Dr. Yunus KOÇ HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ TÜRKİYAT ARAŞTIRMALARI ENSTİTÜSÜ Doç.Dr. Yunus KOÇ TÜRKİYAT ARAŞTIRMALARI ANABİLİM DALI YÜKSEK LİSANS PROGRAMI ÖĞRETİM ÜYESİ SAYILARI/İSTATİSTİKLER Görevlendirme: 1 profesör (yabancı

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. :Güvenevler Mh. No:16 Cinnah / Ankara. :+90 312 466 75 33 / 3607 :mustafaorcan@yahoo.com

ÖZGEÇMİŞ. :Güvenevler Mh. No:16 Cinnah / Ankara. :+90 312 466 75 33 / 3607 :mustafaorcan@yahoo.com ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı :Mustafa ORÇAN İletişim Bilgileri Adres :Güvenevler Mh. No:16 Cinnah / Ankara Telefon E-Posta :+90 312 466 75 33 / 3607 :mustafaorcan@yahoo.com 2. Unvanı :Doç. Dr. 3. Öğrenim Durumu

Detaylı

Derse kabul koşulları (Ön Koşul, Bağlantı Koşul) 2 4 SEÇMELİ YOK TÜRKÇE

Derse kabul koşulları (Ön Koşul, Bağlantı Koşul) 2 4 SEÇMELİ YOK TÜRKÇE Bölüm SOSYOLOJİ Kredi AK TS Kodu SOSY30 78 Türü (Seçmeli - Zorunlu) Derse kabul koşulları (Ön Koşul, Bağlantı Koşul) Adı TÜRK SOSYOLOJİ TARİHİ II (PARALEL) Öğretim dili 2 4 SEÇMELİ YOK TÜRKÇE işleniş yöntemi

Detaylı

İletişim Yayınları SERTİFİKA NO

İletişim Yayınları SERTİFİKA NO İletişim Yayınları 265 Cemil Meriç Bütün Eserleri 15 ISBN-13: 978-975-470-356-6 1993 İletişim Yayıncılık A. Ş. 1-18. BASKI 1993-2016, İstanbul 19. BASKI 2017, İstanbul KAPAK Ümit Kıvanç UYGULAMA Hüsnü

Detaylı

Etkinlikler T.C. İstanbul Aydın Üniversitesi. Adına Sahibi Dr. Mustafa AYDIN. (Mütevelli Heyet Başkanı) YAYIN KURULU YAYINA HAZIRLAYANALAR

Etkinlikler T.C. İstanbul Aydın Üniversitesi. Adına Sahibi Dr. Mustafa AYDIN. (Mütevelli Heyet Başkanı) YAYIN KURULU YAYINA HAZIRLAYANALAR Etkinlikler ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILÂP TARİHİ Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Uygulama ve Araştırma Merkezi nin düzenlediği Kurtuluş tan Cumhuriyet e etkinlik serisinin 8. sinde Öğr. Gör. Osman Kara,

Detaylı

13:00-14: Yönetim Sosyolojisi Prof. Dr. Metin ÖZKUL 1886 Popüler Kültür ve Toplum Prof. Dr. Metin ÖZKUL SOYSAL

13:00-14: Yönetim Sosyolojisi Prof. Dr. Metin ÖZKUL 1886 Popüler Kültür ve Toplum Prof. Dr. Metin ÖZKUL SOYSAL Sayfa:1/9 GÜN 22.05.2017 SAAT 1.Sınıf / Şube A 2.Sınıf / Şube A 3.Sınıf / Şube A 4.Sınıf / Şube A 13:00-14:00 1887 Yönetim Sosyolojisi Prof. Dr. Metin ÖZKUL 1886 Popüler Kültür ve Toplum Prof. Dr. Metin

Detaylı

1. Adı Soyadı: Selim EMİROĞLU. 2. Doğum Tarihi: 16.03.1979. 3. Unvanı: Yrd. Doç. Dr.

1. Adı Soyadı: Selim EMİROĞLU. 2. Doğum Tarihi: 16.03.1979. 3. Unvanı: Yrd. Doç. Dr. ÖZ GEÇMİŞ-CV 1. Adı Soyadı: Selim EMİROĞLU 2. Doğum Tarihi: 16.03.1979 3. Unvanı: Yrd. Doç. Dr. 16.03.1979 tarihinde Malatya da doğdu. İlk, orta, lise öğrenimini ve ayrıca üniversite lisans ve yüksek lisans

Detaylı

T.C. Fen - Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Sınav Programı. Tarih: :05:47 Sayfa:1/7 GÜN Yönetim Sosyolojisi Prof. Dr.

T.C. Fen - Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Sınav Programı. Tarih: :05:47 Sayfa:1/7 GÜN Yönetim Sosyolojisi Prof. Dr. Sayfa:1/7 GÜN 12.06.2017 13.06.2017 SAAT 1.Sınıf / Şube A 2.Sınıf / Şube A 3.Sınıf / Şube A 4.Sınıf / Şube A 11:00-12:00 1855 Endüstri Sosyolojisi Prof. Dr. Metin ÖZKUL 1886 Sivil Toplum ve Demokrasi Prof.

Detaylı

TÜR Ü K R İ K Y İ E E DE D ERM R ENİ N L İ E L R R HA H KK K I K ND N A D Kİ K İ KA K YNA N KÇA Ç LA L R A Bülent Ağaoğlu İstanbul, 22.01.

TÜR Ü K R İ K Y İ E E DE D ERM R ENİ N L İ E L R R HA H KK K I K ND N A D Kİ K İ KA K YNA N KÇA Ç LA L R A Bülent Ağaoğlu İstanbul, 22.01. TÜRKİYE DE ERMENİLER HAKKINDAKİ KAYNAKÇALAR Bülent Ağaoğlu İstanbul, 22.01.2005 İÇİNDEKİLER 1950... 3 1968... 3 1972... 3 1976... 3 1981... 3 1983... 3 1984... 3 1985... 3 1986... 3 1987... 3 1988... 4

Detaylı

Lisans :İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi, Tarih (Gece) Bölümü, Umumi Türk Tarihi Kürsüsü, 1980.

Lisans :İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi, Tarih (Gece) Bölümü, Umumi Türk Tarihi Kürsüsü, 1980. ÖZGEÇMİŞ Doğum Yeri ve Yılı : Adıyaman, 1955 Eğitim : Fırat İlkokulu, Malatya, 1964. Adıyaman Lisesi Orta Bölümü, Adıyaman, 1972. Mimar Sinan İnşaat Teknik Lisesi, Kayseri., 1976. Mesleki Kariyeri Lisans

Detaylı

AKADEMİK ÖZGEÇMİŞ VE YAYIN LİSTESİ

AKADEMİK ÖZGEÇMİŞ VE YAYIN LİSTESİ AKADEMİK ÖZGEÇMİŞ VE YAYIN LİSTESİ 1. Adı Soyadı : İsmail Kıllıoğlu İletişim Bilgileri Adres : Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Telefon : (0212) 521 81 00 Mail : ikillioglu@fsm.edu.tr 2. Doğum -

Detaylı

(1942-2007) FOTO 1: Cezmi SEVGİ hocamız, bölümümüzün değerli hocaları, Asaf KOÇMAN, İbrahim ATALAY ve Erkan ŞEN

(1942-2007) FOTO 1: Cezmi SEVGİ hocamız, bölümümüzün değerli hocaları, Asaf KOÇMAN, İbrahim ATALAY ve Erkan ŞEN (1942-2007) Prof. Dr. Cezmi SEVGİ 1.9.1942 tarihinde Adana ilinin Kozan ilçesinde doğdu. 15.5.1954 te Kozan Kuyuluk Köyü İlkokulu nu bitirdi. Kozan Ortaokulu ndan 26.10.195 de, Adana Erkek Lisesi nden

Detaylı

Fatih Mehmet SANCAKTAR. II. Meşrutiyetten Cumhuriyete Milli Egemenlik Düşüncesinin Gelişimi: Hüseyin Cahit (Yalçın) Örneği (1908-1924)

Fatih Mehmet SANCAKTAR. II. Meşrutiyetten Cumhuriyete Milli Egemenlik Düşüncesinin Gelişimi: Hüseyin Cahit (Yalçın) Örneği (1908-1924) KİŞİSEL BİLGİLER Ad ve Soyadı Unvanı Adres e-posta Doğum Medeni Durumu MESLEKÎ DENEYİMİ Arş. Gör. 06.1.199 Yrd. Doç. Dr..06.006 Yrd. Doç. Dr. 18.11.010 EĞİTİM-ÖĞRETİM DURUMU Lisans 199 Yüksek Lisans 1996

Detaylı

Yard. Doç. Dr. Ali AHMETBEYOĞLU

Yard. Doç. Dr. Ali AHMETBEYOĞLU Yard. Doç. Dr. Ali AHMETBEYOĞLU 1964 yılında Kayseri de dünyaya gelen Ali Ahmetbeyoğlu, 1976 yılında Kayseri Namık Kemal İlkokulu ndaki, 1979 yılında Kayseri 50. Dedeman Ortaokulu ndaki, 1982 yılında ise

Detaylı

Derece Alan Üniversite Yıl. Doktora Sosyoloji İstanbul Üniversitesi

Derece Alan Üniversite Yıl. Doktora Sosyoloji İstanbul Üniversitesi ÖZGEÇMİŞ 1. Adı ve Soyadı: Sabahattin GÜLLÜLÜ 2. Doğum Tarihi: 17.02.1940. Unvanı: Prof. Dr. 4. Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Sosyoloji İstanbul Üniversitesi 1962-1967 Doktora Sosyoloji

Detaylı

(Etkinliklerin tarih ve saatlerinde değişiklik olduğunda ya da yeni bir etkinlik planlandığında

(Etkinliklerin tarih ve saatlerinde değişiklik olduğunda ya da yeni bir etkinlik planlandığında VEFÂTININ 20. YILINDA SÂMİHA AYVERDİ ETKİNLİKLERİ (Etkinliklerin tarih ve saatlerinde değişiklik olduğunda ya da yeni bir etkinlik planlandığında 1 / 10 liste güncellenmektedir. Son güncelleme: 21 Mart

Detaylı

ABDULLAH UÇMAN PROF. DR. İstanbul Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü nden mezun oldu.

ABDULLAH UÇMAN PROF. DR. İstanbul Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü nden mezun oldu. PROF. DR. ABDULLAH UÇMAN İstanbul Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü nden mezun oldu. 1976 da Türk Dili ve Edebiyatı Ansiklopedisi nin yayın kurulunda görev aldı. 1981 de doktorasını

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Arşivcilik İstanbul Üniversitesi 1996. Ortadoğu Enstitüsü. Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Arşivcilik İstanbul Üniversitesi 1996. Ortadoğu Enstitüsü. Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: Nurdan Şafak 2. Doğum Tarihi ve Yeri:. Unvanı: Yrd. Doç. Dr. 4. Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Arşivcilik İstanbul Üniversitesi 1996 Yüksek Siyasi Tarih ve Marmara

Detaylı

Kişisel Bilgiler Soyadı Adı : YILDIRIM Mustafa Akademik Unvanı : Yrd. Doç. Dr. Doğum Yeri / Doğum Tarihi : BURSA / 0.0.97 Uyruğu : TC. Yabancı Dil (ler) : İngilizce / Arapça Cinsiyet : Erkek Tel İş : 0

Detaylı

Haberler. T.C. İstanbul Aydın Üniversitesi Adına Sahibi Dr. Mustafa AYDIN (Mütevelli Heyet Başkanı) YAYIN KURULU Prof. Dr. Yadigâr İZMİRLİ (Rektör)

Haberler. T.C. İstanbul Aydın Üniversitesi Adına Sahibi Dr. Mustafa AYDIN (Mütevelli Heyet Başkanı) YAYIN KURULU Prof. Dr. Yadigâr İZMİRLİ (Rektör) Fen Edebiyat Fakültesi nde Dekan Değişikliği Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığa atanan İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Türkay Bulut, 2018 2019 Eğitim Öğretim yılında görevi Prof.

Detaylı

ÖZ GEÇMİŞ. 1. Adı Soyadı: Oğuzhan KARABURGU 2. Doğum Tarihi: 1975 3. Unvanı: Yrd.Doç.Dr. 4. Öğrenim Durumu:

ÖZ GEÇMİŞ. 1. Adı Soyadı: Oğuzhan KARABURGU 2. Doğum Tarihi: 1975 3. Unvanı: Yrd.Doç.Dr. 4. Öğrenim Durumu: ÖZ GEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: Oğuzhan KARABURGU 2. Doğum Tarihi: 1975 3. Unvanı: Yrd.Doç.Dr. 4. Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Türk Dili ve Edebiyatı Erciyes Üniversitesi 1998 Y. Lisans Yeni

Detaylı

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından organize edilen ve İBB Kültür A.Ş. nin katkılarıyla düzenlenen

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından organize edilen ve İBB Kültür A.Ş. nin katkılarıyla düzenlenen Bu yıl Beyazıt Devlet Kütüphanesi'nde yapılacak olan Beyazıt Ramazan Sohbetleri, kültür tarihçisi Dursun Gürlek sohbetiyle Ramazan'ı karşılıyor. Program 28 Haziran Cumartesi günü saat 18.00'de başlayacak.

Detaylı

Arş. Gör. Muhammet ARSLAN

Arş. Gör. Muhammet ARSLAN Arş. Gör. Muhammet ARSLAN E-Mail Adres : muhammetarslan25@gmail.com : Kafkas Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü 1. Adı Soyadı : Muhammet ARSLAN 2. Doğum Tarihi : 02.11.1984 3. Unvanı

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. 2. Doğum Tarihi : Unvanı :Yrd.Doç.Dr. 4. Öğrenim Durumu :Doktora Derece Alan Üniversite Yıl Lisans

ÖZGEÇMİŞ. 2. Doğum Tarihi : Unvanı :Yrd.Doç.Dr. 4. Öğrenim Durumu :Doktora Derece Alan Üniversite Yıl Lisans ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı :Hasan KARAKÖSE İletişim Bilgileri :Ahi Evran Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Adres Tarih Bölümü Bağbaşı Yerleşkesi KIRŞEHİR Telefon Mail : O.386.2804573 :hkarakose@ahievran.edu.tr

Detaylı

Onur Konuğumuz Prof. Dr. Güler AKSOY. Acıbadem Sağlık Grubu Hemşirelik Hizmetleri Direktörlüğü

Onur Konuğumuz Prof. Dr. Güler AKSOY. Acıbadem Sağlık Grubu Hemşirelik Hizmetleri Direktörlüğü Onur Konuğumuz Prof. Dr. Güler AKSOY Acıbadem Sağlık Grubu Hemşirelik Hizmetleri Direktörlüğü 1 Çocukluk Yılları 3 Temmuz 1942 11 Eylül 1944 Annesi, Ağabeyi ve Kız Kardeşleri 11 Eylül 1942 de Erzurum da

Detaylı

Haberler. T.C. İstanbul Aydın Üniversitesi Adına Sahibi Dr. Mustafa AYDIN (Mütevelli Heyet Başkanı) YAYIN KURULU Prof. Dr. Yadigâr İZMİRLİ (Rektör)

Haberler. T.C. İstanbul Aydın Üniversitesi Adına Sahibi Dr. Mustafa AYDIN (Mütevelli Heyet Başkanı) YAYIN KURULU Prof. Dr. Yadigâr İZMİRLİ (Rektör) Haberler YAYIN/Kitap Prof. Dr. Kâzım YETİŞ Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kâzım Yetiş in Yenilik mi Gelenek mi: Var mı Hele Söylenmedik Söz isimli kitabının 1. baskısı Kasım 2017

Detaylı

erdaynur@gmail.comaynur.erdogan@gmail.com Dersin içeriği:

erdaynur@gmail.comaynur.erdogan@gmail.com Dersin içeriği: Dersin adı / kodu: TÜRK SOSYOLOJĠ TARĠHĠ I (PARALEL) / SOSY3101 Dersi veren öğretim üyesi: Yrd. Doç. Dr. Aynur ERDOĞAN E-mail adresi erdaynur@gmail.comaynur.erdogan@gmail.com Dersin içeriği: Sosyolojinin

Detaylı

İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ BU HAFTA ÜNLÜ ŞAİRİMİZ MEHMET AKİF ERSOY A AYDIN BAKIŞLAR KONFERANS DİZİSİNİN İKİNCİ OTURUMUNU GERİDE BIRAKTI.

İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ BU HAFTA ÜNLÜ ŞAİRİMİZ MEHMET AKİF ERSOY A AYDIN BAKIŞLAR KONFERANS DİZİSİNİN İKİNCİ OTURUMUNU GERİDE BIRAKTI. İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ BU HAFTA ÜNLÜ ŞAİRİMİZ MEHMET AKİF ERSOY A AYDIN BAKIŞLAR KONFERANS DİZİSİNİN İKİNCİ OTURUMUNU GERİDE BIRAKTI. İstanbul Aydın Üniversitesi Türkiye Araştırmaları Merkezi nin

Detaylı

Yrd. Doç. Dr. Recep VARDİ

Yrd. Doç. Dr. Recep VARDİ Yrd. Doç. Dr. Recep VARDİ Anabilim Dalı : Din Sosyolojisi Doğum Yeri ve Tarihi : Pötürge 9 Tel (Cep) : Tel (İş) : (0) 0 Faks : (0) E-posta () : recepvardi@yahoo.com.tr E-posta () : recep.vardi@bozok.edu.tr

Detaylı

Görevi Devreden Dekan Prof. Dr. Türkay Bulut

Görevi Devreden Dekan Prof. Dr. Türkay Bulut Fen-Edebiyat Fakültesi nde Dekan Değişikliği Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığına atanan üniversitemiz Ölçme ve Değerlendirme Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü, aynı zamanda Eğitim Fakültesi öğretim üyesi

Detaylı

(1983). 1980 Genel Nüfus Sayımı: Nüfusun Sosyal ve Ekonomik Nitelikleri; 12-10-1980, 05 Amasya. Ankara: Devlet İstatistik Enst. Yay..

(1983). 1980 Genel Nüfus Sayımı: Nüfusun Sosyal ve Ekonomik Nitelikleri; 12-10-1980, 05 Amasya. Ankara: Devlet İstatistik Enst. Yay.. İktisat Tarihi (1983). 1980 Genel Nüfus Sayımı: Nüfusun Sosyal ve Ekonomik Nitelikleri; 12-10-1980, 05 Amasya. Ankara: Devlet İstatistik Enst. Yay.. (1962). "Yükseliş Devri'nde Osmanlı Ekonomisine Umumi

Detaylı

YAHYA KEMAL BEYATLI YILI ETKİNLİKLERİ

YAHYA KEMAL BEYATLI YILI ETKİNLİKLERİ YAHYA KEMAL BEYATLI YILI ETKİNLİKLERİ ONUR KURULU Sn. M. Celalettin LEKESİZ Hatay Valisi Sn. Prof. Dr. H. Salih GÜDER MKÜ Rektörü Sn. Osman ŞİMŞEK Hatay İl Milli Eğitim Müdürü YAHYA KEMAL YILI YÜRÜTME

Detaylı

PROF. DR. MESERRET DĐRĐÖZ

PROF. DR. MESERRET DĐRĐÖZ 2 Meserret DĐRĐÖZ PROF. DR. MESERRET DĐRĐÖZ ÖZGEÇMĐŞĐ: Enis Alapaytaç ve Hafize Hanım ın kızları olarak 1923 te Tarsus ta doğdu. Đlkokul ve ortaokulu Tarsus ta, liseyi de Đstanbul da Kandilli Kız Lisesi

Detaylı

SOSYOLOJİSİ (İLH2008)

SOSYOLOJİSİ (İLH2008) DİKKATİNİZE: BURADA SADECE ÖZETİN İLK ÜNİTESİ SİZE ÖRNEK OLARAK GÖSTERİLMİŞTİR. ÖZETİN TAMAMININ KAÇ SAYFA OLDUĞUNU ÜNİTELERİ İÇİNDEKİLER BÖLÜMÜNDEN GÖREBİLİRSİNİZ. DİN SOSYOLOJİSİ (İLH2008) KISA ÖZET-2013

Detaylı

Business Network Center Turkey.

Business Network Center Turkey. 09:00-11:00 4857 Sayılı İş Kanunu'na Bakış Erdem ÖZDEMİR - Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi 4857 Sayılı İş Kanunu Yargıtay Bakış Açısından Değerlendirilmesi İşçinin Korunması Alt İşveren Geçici İş

Detaylı

ÜMİT HASSAN -Özgeçmiş- I. KİŞİSEL BİLGİLER

ÜMİT HASSAN -Özgeçmiş- I. KİŞİSEL BİLGİLER ÜMİT HASSAN -Özgeçmiş- I. KİŞİSEL BİLGİLER Doğum yeri, tarihi : İstanbul, 1943 Uyruğu : Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Medenî hâli : Evli Adres (ev) : Ecevit Cad. Erdoğan Apt. Daire

Detaylı

Sağlık sosyolojisi, suç, sapma, toplumsal cinsiyet,, sosyal bilimlerde istatistik, sosyoloji teorileri

Sağlık sosyolojisi, suç, sapma, toplumsal cinsiyet,, sosyal bilimlerde istatistik, sosyoloji teorileri Yrd. Doç. Dr. AYÇA GELGEÇ BAKACAK Ödül: İletişim bilgileri: Yazışma adresi: Hacettepe Üniversitesi Sosyoloji Bölümü 06800, Beytepe,Ankara, Türkiye Telefon: (0312) 297 84 85 E-posta: abakacak@hacettepe.edu.tr

Detaylı

Haftalık ders sayısı 2, yıllık toplam 74 ders saati Kategoriler Alt kategoriler Ders içerikleri Kazanımlar Dersler arası ilişki IV.

Haftalık ders sayısı 2, yıllık toplam 74 ders saati Kategoriler Alt kategoriler Ders içerikleri Kazanımlar Dersler arası ilişki IV. 339 GENEL LİSE Haftalık ders sayısı 2, yıllık toplam 74 ders saati Kategoriler Alt kategoriler Ders içerikleri Kazanımlar Dersler arası ilişki IV. Yeniçağ 3. Yeniçağda Avrupa 6. Eğitim, kültür, bilim ve

Detaylı

Doktora Tezi: Kırım Hanlığı nı Kuruluşu ve Osmanlı Himayesinde Yükselişi (1441-1569)

Doktora Tezi: Kırım Hanlığı nı Kuruluşu ve Osmanlı Himayesinde Yükselişi (1441-1569) ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: Muzaffer Ürekli 2. Doğum Tarihi: 03.05.1955 3. Ünvanı: Yrd.Doç.Dr. 4. Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Siyasi Tarih İstanbul Üniversitesi 1977 Y. Lisans ------------

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. 2 Ünvanı : Prof.Dr. 4. Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl Lisans

ÖZGEÇMİŞ. 2 Ünvanı : Prof.Dr. 4. Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl Lisans 1. Adı ve Soyadı : AYLA ERSOY ÖZGEÇMİŞ 2 Ünvanı : Prof.Dr. 4. Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Edebiyat.Fakültesi.Sanat Tarihi Bölümü İstanbul Üniversitesi 1971 Yüksek Lisans Doktora Türk

Detaylı

Duyurunun başlangıç tarihi: 25 Ağustos 2015 Son Başvuru Tarihi: 08 Eylül 2015

Duyurunun başlangıç tarihi: 25 Ağustos 2015 Son Başvuru Tarihi: 08 Eylül 2015 Duyurunun başlangıç tarihi: 25 Ağustos 2015 Son Başvuru Tarihi: 08 Eylül 2015 T.C. BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN Üniversitemiz aşağıda belirtilen birimlerine 2547 Sayılı Kanun ile Öğretim Üyeliğine

Detaylı

İBRAHİM ARAP. e-posta: ibrahim.arap@deu.edu.tr Tel: +0. 232. 420 41 80 / 20620. 2004-2009 : Dokuz Eylül Üni. Sosyal Bilimler Enst.

İBRAHİM ARAP. e-posta: ibrahim.arap@deu.edu.tr Tel: +0. 232. 420 41 80 / 20620. 2004-2009 : Dokuz Eylül Üni. Sosyal Bilimler Enst. İBRAHİM ARAP e-posta: ibrahim.arap@deu.edu.tr Tel: +0. 232. 420 41 80 / 20620 KİŞİSEL BİLGİLER Uyruğu : T.C Doğum Tarihi : 01.02.1972 Doğum Yeri : Mersin Medeni Durumu : Evli ÖĞRENİM 2004-2009 : Dokuz

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ GENÇLİK ARAŞTIRMALARI VE UYGULAMA MERKEZİ FAALİYET SUNUMU

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ GENÇLİK ARAŞTIRMALARI VE UYGULAMA MERKEZİ FAALİYET SUNUMU HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ GENÇLİK ARAŞTIRMALARI VE UYGULAMA MERKEZİ 2014-2015 FAALİYET SUNUMU Merkez Müdürü: BARAN Fakültesi Sosyoloji Bölümü) PROF. DR. AYLİN GÖRGÜN ( Edebiyat Müdür Yardımcısı: Prof. Dr.

Detaylı

2014 YILI FAALİYETLERİ

2014 YILI FAALİYETLERİ 2014 YILI FAALİYETLERİ 28 Ağustos 2013 tarihinde Dekanımız Prof. Dr. Bayram Ali ÇETİNKAYA görevine başladı. 27 Eylül 2013 tarihinde Dekanımız Prof. Dr. Bayram Ali Çetinkaya Atatürk Üniversitesinde düzenlenen

Detaylı

Dr. Öğretim Üyesi. Necati Demir

Dr. Öğretim Üyesi. Necati Demir Özgeçmiş Dr. Öğretim Üyesi. Necati Demir 1954 yılında Afşin de doğdu. Kahramanmarş/Afşin de Atatürk İlkokulu ve Afşin Ortaokulunu bitirdikten sonra Karamanmaraş Lisesi nden mezun oldu. 1972-1973 yılında

Detaylı

ISSN: YIL: 2 / SAYI: 4

ISSN: YIL: 2 / SAYI: 4 Editör Dr. Özcan BAYRAK Editör Yardımcıları Ar. Gör. Hasan KIZILDAĞ Uzm. Çiğdem ŞAHİN Kesit Akademi Dergisi (The Journal of Kesit Academy) uluslararası hakemli bir dergi olup yılda 4 kez yayınlanır. Kesit

Detaylı

Yrd.Doç.Dr. TUNCAY SAYGIN

Yrd.Doç.Dr. TUNCAY SAYGIN Yrd.Doç.Dr. TUNCAY SAYGIN Fen-edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü Türk İslam Düşünce Tarihi Anabilim Dalı Eğitim Bilgileri 1997-2001 Lisans Atatürk Üniversitesi 2001-2003 Yüksek Lisans Atatürk Üniversitesi

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. 2014-2015 Yaşar Kemal in Romanlarında Toplumcu Gerçekçilik (devam ediyor)

ÖZGEÇMİŞ. 2014-2015 Yaşar Kemal in Romanlarında Toplumcu Gerçekçilik (devam ediyor) ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı : Secaattin Tural 2. Doğum Tarihi : 15.07.1966 3. Unvanı : Doç. Dr. 4. Öğrenim Durumu : Doktora 5. Çalıştığı Kurum : Kırklareli Üniversitesi Derece Alan Üniversite Lisans Türk Dili

Detaylı

ISSN: YIL: 4 / SAYI: 16

ISSN: YIL: 4 / SAYI: 16 Editör Dr. Özcan BAYRAK Editör Yardımcıları Ar. Gör. Hasan KIZILDAĞ Uzm. Çiğdem ŞAHİN Kesit Akademi Dergisi (The Journal of Kesit Academy) uluslararası hakemli bir dergi olup yılda 4 kez yayınlanır. Kesit

Detaylı

Adı Soyadı : Ayşe ÖNDER (AKTAŞ) Doğum Yeri ve Tarihi: Ankara, 1960.

Adı Soyadı : Ayşe ÖNDER (AKTAŞ) Doğum Yeri ve Tarihi: Ankara, 1960. Adı Soyadı : Ayşe ÖNDER (AKTAŞ) Doğum Yeri ve Tarihi: Ankara, 1960. İş Adresi: Hacettepe Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü, 06532 Beytepe /ANKARA. İş Telefon-Fax: 90-312 297 68

Detaylı

VEFÂTININ 20. YILINDA SÂMİHA AYVERDİ ETKİNLİKLERİ

VEFÂTININ 20. YILINDA SÂMİHA AYVERDİ ETKİNLİKLERİ VEFÂTININ 20. YILINDA SÂMİHA AYVERDİ ETKİNLİKLERİ (Etkinliklerin târih ve saatlerinde değişiklik olduğunda ya da yeni bir etkinlik planlandığında liste güncellenmektedir. Son güncelleme: 27 Mart 2013)

Detaylı

CURRICULUM VITAE. TELEFON (Tel.) : (1171)- (2379) :

CURRICULUM VITAE. TELEFON (Tel.) : (1171)- (2379) : CURRICULUM VITAE ADI-SOYADI (Name-Surname) : Seda Orbay Yücel DOĞUM TARİHİ VE YERİ (Place of Birth&Date) : 1979, Lefkoşa KKTC ADRES (Address) : Doğu Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Gazimağusa-Kıbrıs.

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku ABD Medeni Hukuk ABD

ÖZGEÇMİŞ. İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku ABD Medeni Hukuk ABD ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: Cevdet İlhan Günay 2. Doğum Tarihi: 0 Nisan 1951. Ünvanı: Profesör Dr.. Öğrenim Durumu: Doktora Derece Alan Üniversite Yıl Hukuk Ankara Üniversitesi 1972 Y. Hukuk Ankara Üniversitesi

Detaylı

Öğrenim Dönemi Derece Üniversite Öğrenim Alanı 4 Lisans Atatürk Üniversitesi Hemşirelik

Öğrenim Dönemi Derece Üniversite Öğrenim Alanı 4 Lisans Atatürk Üniversitesi Hemşirelik 1 Ünvan Ad Soyad: Öğr. Gör. Sevda Bayhan Anabilim Dalı: Sağlık Programları Düzenleme Tarihi : 28.11.2012 İletişim Bilgileri Yazışma Adresi Telefon Faks E-mail :Z.K.Ü Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu

Detaylı

Derece Alan Üniversite Yıl Siyasal Bilgiler Lisans Fakültesi Ankara Ankara. İstanbul

Derece Alan Üniversite Yıl Siyasal Bilgiler Lisans Fakültesi Ankara Ankara. İstanbul ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: İBRAHİM EROL KOZAK 2. Doğum Tarihi: 01.01.1947 3. Unvanı: Prof.Dr. 4. Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl Siyasal Bilgiler Lisans Fakültesi Ankara 1968 Lisans Hukuk Fakültesi

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım İstanbul Ü. 2007

ÖZGEÇMİŞ. İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım İstanbul Ü. 2007 ÖZGEÇMİŞ 1.Adı Soyadı : Gülnur KAPLAN ESEN 2.Doğum Tarihi : 29 Ekim 1968 3.Unvanı : Yrd. Doç. Dr. 4.Öğrenim Durumu: Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Lisans Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Mimar Sinan

Detaylı

Eğitim Sosyolojisi. YAZAR Prof. Dr. Hikmet Yıldırım CELKAN

Eğitim Sosyolojisi. YAZAR Prof. Dr. Hikmet Yıldırım CELKAN Eğitim Sosyolojisi YAZAR Prof. Dr. Hikmet Yıldırım CELKAN ISBN: 978-605-2132-61-6 Kapak Bülent POLAT Mizanpaj Burhan MADEN Redaksiyon Muhammet ÖZCAN Baskı ve Cilt: Tarcan Matbaacılık Zübeyde Hanım Mahallesi,

Detaylı

Dersin adı / kodu: Küçük Gruplar Sosyolojisi / SOSY1002 Dersiverenöğretimüyesi: Yrd. Doç. Dr. AyşenŞatıroğlu E-mail adresi

Dersin adı / kodu: Küçük Gruplar Sosyolojisi / SOSY1002 Dersiverenöğretimüyesi: Yrd. Doç. Dr. AyşenŞatıroğlu E-mail adresi Dersin adı / kodu: Küçük Gruplar Sosyolojisi / SOSY1002 Dersiverenöğretimüyesi: Yrd. Doç. Dr. AyşenŞatıroğlu E-mail adresi aysen.satiroglu@istanbul.edu.tr satiroglu.aysen@gmail.com Dersin içeriği: Ders,toplum

Detaylı

Saat Yer Saat Yer Saat Yer Saat Yer Saat Yer Yrd. Doç. Dr. Ümit KUL Sınıf Öğr. 1 SINÖ 103 Temel Matematik I

Saat Yer Saat Yer Saat Yer Saat Yer Saat Yer Yrd. Doç. Dr. Ümit KUL Sınıf Öğr. 1 SINÖ 103 Temel Matematik I ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ 2017-2018 AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİ HAFTALIK DERS PROGRAMI Öğretim Elemanı Program Sınıf Ders Kodu Dersin Adı Grup T U Toplam Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe

Detaylı

YRD.DOÇ.DR. M.ALİ GALİP ALÇITEPE T.C.C.B.Ü.FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ TARİH BÖLÜMÜ-T.C.TARİHİ ABD.ÖĞR.ÜYESİ MANİSA

YRD.DOÇ.DR. M.ALİ GALİP ALÇITEPE T.C.C.B.Ü.FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ TARİH BÖLÜMÜ-T.C.TARİHİ ABD.ÖĞR.ÜYESİ MANİSA YRD.DOÇ.DR. M.ALİ GALİP ALÇITEPE T.C.C.B.Ü.FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ TARİH BÖLÜMÜ-T.C.TARİHİ ABD.ÖĞR.ÜYESİ MANİSA DOĞUM :29/07/1962-KONYA ÖĞRENİM DURUMU : DERECE ALAN ÜNİVERSİTE YIL Lisans Tarih SELÇUK ÜNİVERSİTESİ

Detaylı

Prof. Dr. Mehmet Ali BEYHAN Tel: [0 212] 455 57 00-15875 e-mail: mehmetalibeyhan@yahoo.com Oda no: 315

Prof. Dr. Mehmet Ali BEYHAN Tel: [0 212] 455 57 00-15875 e-mail: mehmetalibeyhan@yahoo.com Oda no: 315 Prof. Dr. Mehmet Ali BEYHAN Tel: [0 212] 455 57 00-15875 e-mail: mehmetalibeyhan@yahoo.com Oda no: 315 Doğum Tarihi ve Yeri: 1953 / Malatya EĞİTİM İlkokul: (1961 1966) Yazıca İlkokulu (Malatya) Lise: (1969

Detaylı

Etkinlikler. T.C. İstanbul Aydın Üniversitesi Adına Sahibi. Dr.Mustafa AYDIN (Mütevelli Heyet Başkanı) YAYIN KURULU YAYINA HAZIRLAYANALAR

Etkinlikler. T.C. İstanbul Aydın Üniversitesi Adına Sahibi. Dr.Mustafa AYDIN (Mütevelli Heyet Başkanı) YAYIN KURULU YAYINA HAZIRLAYANALAR T.C. İstanbul Aydın Üniversitesi Adına Sahibi Dr.Mustafa AYDIN (Mütevelli Heyet Başkanı) Etkinlikler Fen-Edebiyat Fakültesi tarafından 18 Mart 2015 tarihinde 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferinin

Detaylı

Yrd.Doç.Dr. HALİL MUTİOĞLU

Yrd.Doç.Dr. HALİL MUTİOĞLU Yrd.Doç.Dr. HALİL MUTİOĞLU Nazilli İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi Ve Kamu Yönetimi Bölümü Siyaset Ve Sosyal Bilimler Anabilim Dalı Eğitim Bilgileri 1989-1993 Doktora İstanbul Üniversitesi

Detaylı

PROF. DR. AYKUT KAZANCIGİL İN HAZIRLADIĞI KAYNAKÇALAR. Bülent Ağaoğlu

PROF. DR. AYKUT KAZANCIGİL İN HAZIRLADIĞI KAYNAKÇALAR. Bülent Ağaoğlu PROF. DR. AYKUT KAZANCIGİL İN HAZIRLADIĞI KAYNAKÇALAR Bülent Ağaoğlu İstanbul, 22 Mayıs 2009 KİTAPLAR 1. KAZANCIGİL, AYKUT : OSMANLILARDA BİLİM VE TEKNOLOJİ * İSTANBUL: 1999. 366S. (GAZETECİLER VE YAZARLAR

Detaylı

AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİ EĞİTİM FAKÜLTESİ HAFTALIK DERS PROGRAMI

AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİ EĞİTİM FAKÜLTESİ HAFTALIK DERS PROGRAMI 2015-2016 AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİ EĞİTİM FAKÜLTESİ HAFTALIK DERS PROGRAMI Öğretim Elemanı Bölüm Sınıf Ders Kodu Dersin Adı Grup T U Toplam Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Saat Derslik Saat Derslik

Detaylı

Prof. Dr. Emin Memiş 1982 1987 Öğretim Görevlisi İdare Hukuku DOÇENT PROFESÖRLÜĞE

Prof. Dr. Emin Memiş 1982 1987 Öğretim Görevlisi İdare Hukuku DOÇENT PROFESÖRLÜĞE ÖZGEÇMİŞ 26 Temmuz 1943 Trabzon doğumlu olan Prof. Dr. Emin Memiş; 1968-969 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi nde öğrenime başlamış ve 1972 973 yılında Hukuk Fakültesi nden mezun olduktan sonra

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Sorular... 9 Ödev... 10

İÇİNDEKİLER. Sorular... 9 Ödev... 10 İÇİNDEKİLER ÜNİTE 1 DİL, DİLLER VE TÜRKÇE... 1 1. Giriş... 2 2. Dilin Özellikleri... 2 3. Yeryüzündeki Diller... 2 4. Türkçenin Dünya Dilleri Arasındaki Yeri... 4 5. Türk Yazı Dilinin Gelişmesi Eski Türkçe...

Detaylı

BĠLECĠK ÜNĠVERSĠTESĠ AKADEMĠK ÖZGEÇMĠġ FORMU

BĠLECĠK ÜNĠVERSĠTESĠ AKADEMĠK ÖZGEÇMĠġ FORMU BĠLECĠK ÜNĠVERSĠTESĠ AKADEMĠK ÖZGEÇMĠġ FORMU Adı Soyadı İlhami YURDAKUL Ünvanı Doç. Dr. Alanı Tarih Doğum Yeri İspir-Erzurm Doğum 01/08/67 E-Posta ilhami.yurdakul KĠġĠSEL BĠLGĠLER EĞĠTĠM DURUMU Derece

Detaylı

EK-3 ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı : Abdulkuddüs BİNGÖL 2. Doğum Tarihi : 28 Mart Unvanı : Prof. Dr. 4. Öğrenim Durumu : Doktora 5.

EK-3 ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı : Abdulkuddüs BİNGÖL 2. Doğum Tarihi : 28 Mart Unvanı : Prof. Dr. 4. Öğrenim Durumu : Doktora 5. EK-3 ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı : Abdulkuddüs BİNGÖL 2. Doğum Tarihi : 28 Mart 1952 3. Unvanı : Prof. Dr. 4. Öğrenim Durumu : Doktora 5. Çalıştığı Kurum : Artvin Çoruh Üniversitesi Derece Alan Üniversite Yıl

Detaylı

T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük KABOTAJ BAYRAMI, MUSTAFA KEMAL E SUİKAST GİRİŞİMİ, BİR DEVRİN ANALİZİ: NUTUK

T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük KABOTAJ BAYRAMI, MUSTAFA KEMAL E SUİKAST GİRİŞİMİ, BİR DEVRİN ANALİZİ: NUTUK 1 Kabotaj Hakkı Nedir? Kabotaj, bir devletin kendi limanlarına deniz ticareti konusunda tanıdığı ayrıcalıktır. Bu ayrıcalıktan yalnızca yurttaşlarının yararlanması, millî ekonomiye önemli bir katkı sağlayacağından,

Detaylı

Yüksek Lisans: Hacettepe Üni., Türkiye Cumhuriyeti Tarihi, Tarih Blm. 1985

Yüksek Lisans: Hacettepe Üni., Türkiye Cumhuriyeti Tarihi, Tarih Blm. 1985 Prof. Dr. YUSUF SARINAY Kişisel Web Sayfası: http: ysarinay@etu.edu.tr İdari Görevler : Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Tarih Bölüm Başkanı E-Posta : ysarinay@etu.edu.tr Telefon: : +90 (312) 292 41 31 +90

Detaylı

PROF. DR. MURAT ÖZBAY IN TÜRKÇE ÖĞRETİMİ ÜZERİNE ARAŞTIRMA VE İNCELEMELER ADLI ESERİ ÜZERİNE

PROF. DR. MURAT ÖZBAY IN TÜRKÇE ÖĞRETİMİ ÜZERİNE ARAŞTIRMA VE İNCELEMELER ADLI ESERİ ÜZERİNE PROF. DR. MURAT ÖZBAY IN TÜRKÇE ÖĞRETİMİ ÜZERİNE ARAŞTIRMA VE İNCELEMELER ADLI ESERİ ÜZERİNE 1. Prof. Dr. Murat Özbay ın Hayatı ve Eserleri Nurşat BİÇER 1962 yılında Konya nın Ereğli ilçesinde doğan Özbay,

Detaylı

Öğr. Gör. Dr. Çiğdem YİĞİT

Öğr. Gör. Dr. Çiğdem YİĞİT Öğr. Gör. Dr. Çiğdem YİĞİT Tel: +90 (224) 2940962 e-mail: cigdemyigit07@gmail.com Ankara da doğdu. Müzik eğitimine Ankara Devlet Opera ve Balesi Çocuk Korosunda şarkı söyleyerek başladı. 1992 yılında Gazi

Detaylı

UNI 201 MODERN TÜRKİYE NİN OLUŞUMU I

UNI 201 MODERN TÜRKİYE NİN OLUŞUMU I UNI 201 MODERN TÜRKİYE NİN OLUŞUMU I Prof. Dr. Coşkun ÇAKIR Ders saati: Salı, 09.00 10.30 Perşembe, 09.00 10.30 Ders Asistanı: Mustafa Batman Ofis saati: Salı, 11.00-12.00 Perşembe, 11.00 12.00 Ders Tanımı

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. : / 2257 : :

ÖZGEÇMİŞ. : / 2257 : : ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı : Erkan ÇAV İletişim Bilgileri Adres Telefon Belgegeçer E-posta : T.C. Maltepe Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Bölümü Marmara Eğitim Köyü 34857 Başıbüyük/Maltepe-İSTANBUL : 0216

Detaylı

Hacı Bayram-ı Velî nin Torunlarından Şair Ahmed Nuri Baba Divanı ndan Örnekler, Ankara Şehrengizi ve Ser-Güzeşt i

Hacı Bayram-ı Velî nin Torunlarından Şair Ahmed Nuri Baba Divanı ndan Örnekler, Ankara Şehrengizi ve Ser-Güzeşt i Hacı Bayram-ı Velî nin Torunlarından Şair Ahmed Nuri Baba Divanı ndan Örnekler, Ankara Şehrengizi ve Ser-Güzeşt i Yazar Mustafa Erdoğan ISBN: 978-605-9247-81-8 1. Baskı Kasım, 2017 / Ankara 100 Adet Yayınları

Detaylı

Yrd. Doç. Dr. Sezai SEVİM YAYIN LİSTESİ

Yrd. Doç. Dr. Sezai SEVİM YAYIN LİSTESİ Yrd. Doç. Dr. Sezai SEVİM YAYIN LİSTESİ KİTAP - Osmanlı Kuruluş Dönemi Bursa Vakfiyeleri, Yayına Hazırlayanlar, Yrd. Doç. Dr. Sezai Sevim- Dr. Hasan Basri Öcalan, Osmangazi Belediyesi Yayınları, İstanbul

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku ABD Medeni Hukuk ABD

ÖZGEÇMİŞ. İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku ABD Medeni Hukuk ABD ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: Cevdet İlhan Günay 2. Doğum Tarihi: 0 Nisan 1951. Ünvanı: Profesör Dr.. Öğrenim Durumu: Doktora Derece Alan Üniversite Yıl Hukuk Ankara Üniversitesi 1972 Y. Hukuk Ankara Üniversitesi

Detaylı

Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Lisans Tarih Bölümü Ankara Üniversitesi 1997 Yüksek Lisans Tarih (Yakınçağ Tarihi) Ankara Üniversitesi 2000

Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Lisans Tarih Bölümü Ankara Üniversitesi 1997 Yüksek Lisans Tarih (Yakınçağ Tarihi) Ankara Üniversitesi 2000 ÖZGEÇMİŞ Adı Soyadı : Sezai BALCI Doğum Tarihi : 15 Temmuz 1976 Öğrenim Durumu : Doktora Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Lisans Tarih Bölümü Ankara Üniversitesi 1997 Yüksek Lisans Tarih (Yakınçağ Tarihi)

Detaylı

7. Yayınlar 7.1 Uluslar arası hakemli dergilerde yayınlanan makaleler (SCI & SSCI & Arts and Humanities)

7. Yayınlar 7.1 Uluslar arası hakemli dergilerde yayınlanan makaleler (SCI & SSCI & Arts and Humanities) ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı : Veli Yılmaz 2. Doğum Tarihi : 25.11.1948 3. Unvanı : Yrd. Doç. Dr. 4. Öğretim Durumu : Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Subay Kara Harp Okulu 1969 Y. Lisans Kurmaylık Kara Harp

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ. Doç. Dr. Rıza BAĞCI

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ. Doç. Dr. Rıza BAĞCI ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖĞRENİM DURUMU Lisans: 1976-1980 Doç. Dr. Rıza BAĞCI İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ/TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI BÖLÜMÜ Yüksek Lisans: 1984-1987 EGE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL

Detaylı

Etkinlikler. T.C İstanbul Aydın Üniversitesi

Etkinlikler. T.C İstanbul Aydın Üniversitesi Etkinlikler FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü nün düzenlediği XX.Yüzyıl Türk Şiirinin Anlatılmasındaki Güçlükler isimli panel 27 Ekim 2016 Perşembe günü saat 10:00

Detaylı