OsTeoMin RUMINANT KANATLI BALIK ALTLIK AGROPROPYLEN HERBMIX POLYVİTAMİNO AGRO-CALF CALF-SAVE AROMALAR & TATLANDIRICILAR AGROTOX

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "OsTeoMin RUMINANT KANATLI BALIK ALTLIK AGROPROPYLEN HERBMIX POLYVİTAMİNO AGRO-CALF CALF-SAVE AROMALAR & TATLANDIRICILAR AGROTOX"

Transkript

1

2 RUMINANT AGRO-CALF CALF-SAVE AGROPROPYLEN AROMALAR & TATLANDIRICILAR AGROTOX HERBMIX AGROTOX - PLUS AGROBIND KANATLI AGROAROM LIQUID MENTOLIST POLYVİTAMİNO OsTeoMin BALIK AquaES Liquid ALTLIK AGRO-FIX

3 AGRO-CALF Buzağılarda doğumdan sonra demir yetersizliğinin telafi edilmesi için diyetetik tamamlayıcı mineral ve vitamin karışımı yem katkısı. Besinsel Katkılar Vitaminler Vitamin A Vitamin K Vitamin D3 Vitamin E VitaminB1 İzelementler İyot,Selenyum, Demir, Çinko, Bakır, Mangan, Kobalt Aminoasitler L Karnitin Maya Saccharomyces cerevisiae Kullanım Şekli Buzağılarda demir yetersizliğinin telafisi için; Doğumdansonra 3 haftaya kadar haftada 1 defa 30 ml olmak üzere buzağıya ağız yoluyla direk olarak içirilir. 30 ml lik plastik ambalajlarda satışa sunulmuştur. Uyarılar Hedef hayvanlarda kullanılmalıdır. Yem maddelerindeki bakır düzeyi 10 mg/kg'yi aştığında bazı koyun türlerinde zehirlenmelere yol açabilir. Koyunlarda ve kuzularda kullanılmamalıdır Oda sıcaklığında (5-25 C)de muhafaza ediniz. D2 Vitamini ile birlikte kullanılmamalıdır. Kullanımdan önce bir Veteriner Hekimin görüşüne başvurulmalıdır. En uygun depolama ömrü üretim tarihinden itibaren 12 aydır. CALF-SAVE Buzağılarda su ve elektrolit dengesinin sabitlenmesi için özel besleme amaçlı diyetetik tamamlayıcı mineral yem. Besinsel Katkılar Vitaminler Vitamin A Vitamin D3 Vitamin E VitaminB1 Vitamin B2 Vitamin B6 Kalsiyum-D Pantotenat Niasin Vitamin C (Askorbik Asit) L Threonine Koruyucular Sodyum sitrat Kullanım Şekli Vitamin B2 Vitamin B6 Kalsiyum-D Pantotenat Niasin Vitamin C (Askorbik Asit) Ambalaj 60 ml lik plastik ambalajlarda satışa sunulmuştur. İzelementler Demir, Kobalt. Buzağılarda ishal ve sindirim sistemi bozuklukları süresince ve bunlardan iyileşme dönemlerinde, risk durumlarında hayvan başına elektrolit kaybını önleme amaçlı olarak günde 60 ml olmak üzere 1 ila 7 gün süresince buzağıya direkt olarak içirilir. (özel yemleme yapılırsa 1 ila 3 gün) Uyarılar Hedef hayvanlarda kullanılmalıdır. Orijinal paketinde Oda sıcaklığında (5-25 C)de muhafaza ediniz.d2 Vitamini ile birlikte kullanılmamalıdır. Kullanımdan önce bir Veteriner Hekimin görüşüne başvurulmalıdır.

4 Mineral ve elektrolit desteği Vitaminler: Vitamin C (L Askorbik asit) Vitamin B1 Vitamin B6 Niasin Amino Asitler: L-Threonine İzelementler: Demir sülfat Koruyucular: Sodyum sitrat Sodyum propiyonat Sodyum diasetat Taşıyıcılar: Sodyum klorid Potasyum klorid Kalsiyum klorür Mono potasyum fosfat Dektroz monohidrat Kuzu, buzağı ve oğlaklarda mineral ihtiyacı ve elektrolit kaynağı olarak kullanılır. 110 gr CALF raise 2.5 lt. suya katılarak kullanılır. 18 Ay 110gr lık aliminyum folya ambalajlarda. Çiftlik hayvanları için bitkisel esansiyel yağ karışımı. (Büyükbaş, sağmal, buzagı, keçi,koyun) İştah açıcı. Sağlıklı bağırsak sistemi. İçeriğindeki esansiyel yağlar sebebi ile immun sistemini destekler. Metobolizmayı düzenler. Yem dönüşüm oranını iyileştirir. Solunum sistemi hastalıklarının tedavi sürecinde destekleyici rol oynar. Esansiyel yağlar. (kekik yağı,okaliptus yağı,portakal kabuk yağı) 500 gr Rumi bronch sıvı /ton suya 2-5 gün süre ile. Buzağılarda 15 gr/gün, kuzu ve oğlaklarda 5 gr/gün dozu ile süt veya sularına2-5 gün süre ile karıştırılarak kullanılır gr'lık plastik şişe ve, 5 kg'lık plastik bidonlarda. 12 aydır.

5 AGROPROPYLEN Ketozis riskinin azaltılması ve üremeye hazırlık olarak kullanılır. Faydası Doğum sonrası görülen negatif enerji bilançosunun dengelenmesinde yardımcı olur. Propilen glikol, sorbitol, kolin, gliserin, uçucu yağ. İnekler: 250 gr / gün hayvan başına, doğumdan 5 gün önce doğumdan 5 gün sonra ağızdan 10 gün süre ile uygulanır. Koyunlar ve keçiler: 50 gr / gün hayvan başına doğumdan 5 gün önce doğumdan 5 gün sonra ağızdan 10 gün süre ile uygulanır. AGRO propylen hayvanların içme sularına yukarıdaki miktarlara göre hesaplanarak ilave edilir. Uyarılar Hedef hayvanlarda kullanılmalıdır. Orijinal paketinde Oda sıcaklığında (5-25 C)de muhafaza ediniz gr - 5 kg - 25 kg lik plastik ambalajlarda satışa sunulmuştur. Raf ömrü 12 ay. AROMALAR & TATLANDIRICILAR Ruminant yemlerinde, iştah açıcı Aroma ve tat verici katkılar. PORTAKAL + KEKİK PORTAKAL AROMASI VANİLYA AROMASI PORTAKAL MİKRO ENKAPSÜLE TATLANDIRICILAR PORTAKAL+ TARÇIN TARÇIN AROMASI KEKİK AROMASI SARIMSAK AROMASI Esansiyel yağlar. Aromatik tadı sayesinde yem tüketimini teşvik eder. Buzağılarda yeme geçişi kolaylaştırır. İştah açıcıdır. Serin, Kuru ve güneş görmeyen 1 ton yeme 1 kg ila 2 kg arasında katılır. 25 kg kraft torbalarda. Farklı aromalar ile ilgili şirketimizden bilgi alabilirsiniz.

6 AGROTOX Hayvan yemlerinde TOKSİN bağlayıcı Aliminosilikat Doğal toksin bağlayıcıdır. Yemde topaklanmayı önler. 1 ton yeme 2 kg ila 4 kg arasında yemin kalitesine göre kullanım önerilir. 25 kg kraft torbalarda. HERBMIX Doğal sakinleştirici. Yem kalitesini yükseltir. İyi bir pelet bağlayıcıdır. Kekik yağı, Biberiye yağı, Triptofan Ruminant büyükbaş ve küçük baş hayvanlarda libidonun düşürülmesi, sakinleştirilmesinde kullanılır. Yem alımını teşvik eder. Canlı ağırlık artışını hızlandırır. Doğaldır, ette kalıntı bırakmaz. Canlı ağırlık ortalamasına göre 0,1 gr/ca hesabıyla hayvan başına önerilir. 25 kg kraft torbalarda. AGROTOX - PLUS Kanatlı, ruminant ve balık için TOKSİN bağlayıcı Aliminosilikat, inaktif maya ve esansiyel yağ içerir. Serin, kuru ve güneş görmeyen yerde muhafaza ediniz. Toksin bağlayıcıdır. Bağışıklık sistemini destekler. Yemde ve hammaddelerde topaklaşmayı önler. Yemin kalitesini yükseltir. İyi bir pelet bağlayıcıdır. Vitamin ve mineral gibi besin ögelerini bağlamaz. Tamamı ile doğa dostudur. Kullanım 2 kg Agrotox-plus ton yem şeklindedir. Gerekli durumlarda yemin kalitesine bağlı olarak 4 kg/ton yeme kadar yükseltilebilir. 25 kg lık kraft torbalarda.

7 AGROBIND PELET bağlayıcı Locust bean gum, Aliminosilikat. Tüm hayvan yemlerde yemin pelet kalitesini yükseltir. 1 ton yem'e 2-4 kg katılır. 24 Ay 25 kg 'lık kraft torbalarda. AGROAROM LIQUID Doğal büyütme faktörü. Kekik uçucu yağı, portakal kabuğu yağı, okaliptus uçucu yağı. Kanatlılarda içme sularında aromatik ve iştah açıcı olarak kullanılır. Doğal büyütme faktörüdür. Antibiyotiklere alternatif doğal bir üründür. Sindirim sistemindeki endojen enzimleri uyarır. Sindirim sistemindeki mikro floranın ekolojik dengesini sağlar. Karaciğerin üzerindeki baskıyı azaltarak fiziksel stresi düşürür. Yem değişikliklerinde performans düşmesini engeller. Sindirim sisteminde tüy döküm periyodu süresince stresi azaltır. Canlı maya dışındaki diğer yem katkı maddeleri ile uyumludur. Anti bakteriyel ve Anti fungaldır. İlaç uygulamaları sırasında kullanılabilir. Hayvansal ürünlerde hiçbir kalıntıya sebep olmaz. Toksik ve mutojenik değildir. Çevre dostudur. 1 ton içme suyuna 0,5 kg - 1kg şeklinde uygulanır. 5kg, 25 kg plastik bidonlarda

8 MENTOLIST Kanatlı hayvanlar için nefes açıcı. Kekik uçucu yağı, portakal kabuğu yağı, nane yağı, okaliptus uçucu yağı. Nefes açıcı ve solunum destekliyici olarak kullanılır. Kanatlılarda içme sularında aromatik ve iştah açıcı olarak kullanılır. Sindirim sistemindeki mikro floranın ekolojik dengesini sağlar. Karaciğerin üzerindeki baskıyı azaltarak fiziksel stresi düşürür. Yem değişikliklerinde performans düşmesini engeller. Sindirim sisteminde tüy döküm periyodu süresince stresi azaltır. Canlı maya dışındaki diğer yem katkı maddeleri ile uyumludur. İlaç uygulamaları sırasında kullanılabilir. Hayvansal ürünlerde hiçbir kalıntıya sebep olmaz. 250 gr MENTOLIST sıvı ton su hesabına gore uygulanır. 1kg-5 kg-20 kg plastik bidonlarda. Kanatlılarda vitamin ihtiyacını karşılamak için kullanılır. İştah açıcı ve immune sistemi destekliyicidir. Folik Asit Vit. D-Biotin Vit. B3 Vit.B1 Vit.B2 Vit.B6 Kanatlılarda ton içme suyuna gr ilave edilerek kullanılır. Balıklarda ton yeme 1-2 kg ilave edilerek kullanılır. 1kg lık plastik ambalajlarda. Vit. K3 Vit.B12 Vit.C Vit.B5 Portakal Aroması Laktoz Yoğun B vitamini, K vitamini ve C vitamini desteğidir. Başta iştahı ve immün sistemi uyarmak amaçlı kullanılır. Yüksek ateşle seyreden enfeksiyonlanın tedavisinde destekleyicidir. Sıcak stresinin beslenme geriliği ile seyrettiği durumlarda önerilir. Gaga kesimi, kanamalı ishal durumunda vücut dengesinin sağlanmasına yardımcı olur. Sinirsel belirtilerle seyreden hastalıkların tedavisinde yardımcıdır.

9 Çiftlik hayvanlarında E vitamini, Selenyum ve Çinko ihtiyacını karşılaması amacıyla iştah açıcı olarak kullanılır. Selenyum Vit.E Çinko Propilen Glikol Sodyum Klorür Portokal Aroması BHT E vitamini ve Selenyum, eksikliklerinin giderilmesini sağlar. Hastalıklarda sinirsel belirtilerin azaltılmasını sağlar. Damızlık hayvanlarda döl veriminin arttırılmasını sağlar kg içme suyuna 250 gr (uygun bir dolgu maddesi ile 500 gr ürün 10 kg tamamlanarak) ilave etmek suretiyle kullanıılr kg lık plastik ambalajlarda. 18 Ay POLYVİTAMİNO Civciv, piliç, tavuk, hindi ve diğer kanatlı hayvanlarda, vitamin ve aminoasit ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla kullanılır. Vitamin A Metiyonin Vitamin D Lizin Vitamin E Kolin Klorıd Vitamin K Sorbitol Vitamin C Propilen Glikol Vitamin B1 Sitrik Asit Vitamin B2 Sodyum Sitrat Vitamin B6 Potasyum Sorbat Vitamin B12 Portakal Aroması Vitamin B5 Vitamin ve amino asit desteğidir. Yüksek Performans ve verimi sağlar. Yaşama gücünü, hastalıklara direnci arttırır. Antibiyotik tedavisini destekler. Aromatiktir, iştah açar, yem emilimine katkı sağlar. Aşı ve hastalık stresini baskılar. Aşıların koruyuculuğunu arttırır kg içme suyuna 250 gr (uygun bir dolgu maddesi ile 500 gr ürün 10 kg tamamlanarak) ilave etmek suretiyle kullanıılr. 5 kg lık plastik bidonlarda.

10 OsTeoMin Civciv, piliç, tavuk, hindi ve diğer kanatlı hayvanlarda, mineral ihtiyacının karşılanması amacı ile kullanılır. Fosforik Asit Demir Klorid Kalsiyum Klorür Mangan Klorid Sodyum Klorür Kobalt Klorid Magnezyum Klorür Çinko Klorid Potasyum Klorür Mineral eksikliğine bağlı, gagalama hastalığını engeller. Enterit (ishal) durumlarında mineral açığını kapatır. İştahı uyarır, kemik yapıyı ve yumurta kabuk kalitesini destekler. Sıvı formu sayesinde suda kolayca karışır, dozlama avantaşı sağlar. Bu mineraller; Vücut sıvı dengesinin sağlanmasında, Kan yapımı ve enzim aktivasyonunda, Sinir sisteminin sağlıklı çalışmasında, Sitresin baskılanmasında ve metobolik faaliyetlerde görevlidirler kg içme suyuna 1-2 kg katılır 5-7 gün boyunca kullanılabilir. Başka ürünlerle beraber aynı suda kullanılmamalıdır kg lık plastik bidonlarda. 12Ay Kümes hayvanlarında içerisindeki D3 vitamini ve mineraller sayesinde iskelet sistemini destekler kabuk kalitesini yükseltir. Fosforik Asit Kalsiyum Klorür Vit.D3 Sorbitol Mineral, vitamin ve D3 desteğidir. Kalsiyum kemiklerin ana yapı taşıdır. Fosfor kemik yapıya girer vücutta en çok kullanılan 2. mineraldir. Potasyum kalsiyumun vücutta daha uzun süre kalmasını sağlar. Alkali ortam oluşturur. Kalsiyum atılımını yavaşlatır. Mangan kemik yapıya girer, kıkırdak oluşumunda görevlidir. Vitamin D3 kalsiyumun emilimini arttırır ve kemiklere mobilizasyonunu sağlar. Sorbitol karaciğeri destekler karbonik anhidras enziminin seviyesini destekler. Bu enzim yumurta kabuğu oluşumunda etkilidir kg içme suyuna 1-2 kg katılır 5-7 gün boyunca kullanılabilir. Başka ürünlerle beraber aynı suda kullanılmamalıdır. 1-5 kg lık plastik bidonlarda. Propilen Glikol Mangan Klorid Vanilya yağı Potasyum Sorbat

11 AquaES Liquid Özellikle Balık yemleri için üretilmiştir. Tüm balık türleri ve karides. Keten tohumu yağı, kekik yağı, sarımsak yağı, tarçın kabuk yağı Aquaes Liquid içeriğindeki doğal esansiyel yağlar sayesinde balıkların bağışıklık sistemini destekler. İştah açıcı doğal bir yem katkısıdır. Aromatik tadı sayesinde yem alımını teşvik eder Geniş spektrumlu antibakteriyal ve antifungal aktiviteye sahiptir. Sekonder patoloji oranını azaltarak bağışıklık sistemini geliştirir. Doğal büyütme faktörüdür. Stres ortamında yüksek aktivite gösterir. Mevsim geçiş dönemlerinde stresi azaltır. Serin, kuru ve güneş görmeyen yerde muhafaza ediniz. 0,5-1 kg AquaES Liquid 1 Ton yem'e katılır. 5 kg - 25 kg - 1 ton IBC plastik ambalajlarda. AGRO-FIX Koku giderici, amonyak tutucu doğal altlık Aliminosilikat, esansiyel yağ Altlıkda patojen oluşumunu önler. Ayak sağlığını korur. Meme sağlığını korur. Nemi ve amonyağı tutar. Hayvanların üzerine serpilerek bit ve pire gelmesi engellenebilir. Barınak kokusunu azaltır. Kuru ve güneş görmeyen yerde kapalı şekilde muhafaza ediniz gr/m 2 ye serpilir. 12 ay 25 kg kraft torbalarda.

12 AGROMİKS YEM KATKI MADDELERİ HAYVANCILIK GIDA SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. 8 Eylül Mahallesi Küplüce Altı Küme Evleri No :108/D Kemalpaşa - İZMİR / TURKEY Tel & Faks : +90 (232)

Hedefe Spesifik Beslenme Katkıları

Hedefe Spesifik Beslenme Katkıları Hedefe Spesifik Beslenme Katkıları Hayvan Beslemede Vitamin ve Minerallerin Önemi Vitaminler, çiftlik hayvanlarının, büyümesi, gelişmesi, üremesi, kısaca yaşaması ve verim vermesi için gerekli metabolik

Detaylı

Özel Formülasyon DAHA İYİ DAHA DÜŞÜK MALIYETLE DAHA SAĞLIKLI SÜRÜLER VE DAHA FAZLA YUMURTA IÇIN AGRALYX!

Özel Formülasyon DAHA İYİ DAHA DÜŞÜK MALIYETLE DAHA SAĞLIKLI SÜRÜLER VE DAHA FAZLA YUMURTA IÇIN AGRALYX! Özel Formülasyon DAHA İYİ Yumurta Verimi Kabuk Kalitesi Yemden Yararlanma Karaciğer Sağlığı Bağırsak Sağlığı Bağışıklık Karlılık DAHA DÜŞÜK MALIYETLE DAHA SAĞLIKLI SÜRÜLER VE DAHA FAZLA YUMURTA IÇIN AGRALYX!

Detaylı

DAHA İYİ ÖZEL FORMÜLASYON. Yumurta Verim Kabuk Kalitesi Yemden Yararlanma Karaciğer Sağlığı Bağırsak Sağlığı Bağışıklık Karlılık

DAHA İYİ ÖZEL FORMÜLASYON. Yumurta Verim Kabuk Kalitesi Yemden Yararlanma Karaciğer Sağlığı Bağırsak Sağlığı Bağışıklık Karlılık ÖZEL FORMÜLASYON DAHA İYİ Yumurta Verim Kabuk Kalitesi Yemden Yararlanma Karaciğer Sağlığı Bağırsak Sağlığı Bağışıklık Karlılık DAHA DÜŞÜK MALİYETLE DAHA SAĞLIKLI SÜRÜLER VE DAHA FAZLA YUMURTA İÇİN AGRALYX

Detaylı

Özel Formülasyon DAHA İYİ DAHA DÜŞÜK MALIYETLE DAHA SAĞLIKLI SÜRÜLER VE DAHA FAZLA CIVCIV IÇIN OVOLYX!

Özel Formülasyon DAHA İYİ DAHA DÜŞÜK MALIYETLE DAHA SAĞLIKLI SÜRÜLER VE DAHA FAZLA CIVCIV IÇIN OVOLYX! Özel Formülasyon DAHA İYİ Yumurta verimi Kabuk kalitesi Civciv kalitesi Döllülük Çıkım oranı Karaciğer sağlığı Bağırsak sağlığı Bağışıklık Karlılık DAHA DÜŞÜK MALIYETLE DAHA SAĞLIKLI SÜRÜLER VE DAHA FAZLA

Detaylı

Sağlıklı Hayvanlar, Sağlıklı Nesiller. Ürün Tanıtım Kataloğu.

Sağlıklı Hayvanlar, Sağlıklı Nesiller. Ürün Tanıtım Kataloğu. Sağlıklı Hayvanlar, Sağlıklı Nesiller Ürün Tanıtım Kataloğu www.averilac.com HAKKIMIZDA Kurucusunun veteriner saha tecrübesi ve birikimiyle 2013 yılında faaliyete başlamış olup, hayvan sağlığı alanında

Detaylı

Bornova Vet.Kont.Arst.Enst.

Bornova Vet.Kont.Arst.Enst. Yemlerde Amino asitler ve B Grubu Vitaminlerinin Önemi ve Test Metotları Süreyya ÖZCAN Besin Öğeleri Canlının yaşamını devam ettirmesi için gerekli olan kimyasal element veya bileşiklerdir. Hücrelerin

Detaylı

Yemlerde Amino asitler ve B Grubu Vitaminlerinin Önemi ve Test Metotları. Süreyya ÖZCAN

Yemlerde Amino asitler ve B Grubu Vitaminlerinin Önemi ve Test Metotları. Süreyya ÖZCAN Yemlerde Amino asitler ve B Grubu Vitaminlerinin Önemi ve Test Metotları Süreyya ÖZCAN Besin Öğeleri Canlının yaşamını devam ettirmesi için gerekli olan kimyasal element veya bileşiklerdir. Hücrelerin

Detaylı

Çamlı, BioAqua markası altında ürettiği balık yemleri ile müşterilerine çok geniş bir ürün segmenti sunmaktadır. Ağırlıklı olarak üretilen Levrek,

Çamlı, BioAqua markası altında ürettiği balık yemleri ile müşterilerine çok geniş bir ürün segmenti sunmaktadır. Ağırlıklı olarak üretilen Levrek, YEMLERİ EVREK & ÇİPURA L 1 Çamlı, BioAqua markası altında ürettiği balık yemleri ile müşterilerine çok geniş bir ürün segmenti sunmaktadır. Ağırlıklı olarak üretilen Levrek, Çipura ve Alabalık yemlerinin

Detaylı

Abalım bir markasıdır

Abalım bir markasıdır KÜÇÜKBAŞ YEMLERİ Abalım bir markasıdır İyi kalite, yüksek verim Ülkemizin önde gelen sanayi topluluğu Abalıoğlu bünyesinde faaliyet gösteren Abalıoğlu Tarımsal Üretim A.Ş., 1969 yılında ülkemizin ilk özel

Detaylı

KOYUN Vitamin mineral premiksi

KOYUN Vitamin mineral premiksi KOYUN Vitamin mineral premiksi Kombimiks Koyun Premiksi İçerisindekiler : Vitamin A, Vitamin D, Vitamin E, Çinko, Mangan, Demir, Bakır, Iyot, Kobalt, Selenyum. Amonyum Klorid. Dolgu Maddeleri ; Kalsiyum

Detaylı

Vitaminlerin yararları nedendir?

Vitaminlerin yararları nedendir? Vitaminlerin yararları nedendir? Vitamin ve mineraller vücudun normal fonksiyonlarının yerine getirilmesinde, büyüme ve gelişiminde çok önemlidir. Az miktarlarda yeterlidirler. Gebelikte anne yanında bebeğin

Detaylı

KULLANIM KILAVUZUNDA BULUNACAK BİLGİLER

KULLANIM KILAVUZUNDA BULUNACAK BİLGİLER İsim: Centrum Silver Birim formülü Bir film tablet içeriği : % ÖGD** Vitaminler Lutein 1000 mcg * A Vitamini 800 mcg 100 (% 50 Beta Karoten) B1 Vitamini 1.65 mg 150 B2 Vitamini 2.1 mg 150 Niasinamid 24

Detaylı

BOVİFİT FORTE İLE AVANTAJLARINIZ Optimal laktasyon başlangıcı Yüksek yem tüketimi İyi doğurganlık Yüksek süt verimi Uzun damızlık ömrü

BOVİFİT FORTE İLE AVANTAJLARINIZ Optimal laktasyon başlangıcı Yüksek yem tüketimi İyi doğurganlık Yüksek süt verimi Uzun damızlık ömrü BOVİFİT FORTE İLE AVANTAJLARINIZ Optimal laktasyon başlangıcı Yüksek yem tüketimi İyi doğurganlık Yüksek süt verimi Uzun damızlık ömrü BOVİFİT FORTE ÜRÜN ÖZELLİKLERİ Kurutulmuş bira mayası ve keten tohumu

Detaylı

TÜRK GIDA KODEKSİ KİLO VERME AMAÇLI ENERJİSİ KISITLANMIŞ GIDALAR TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO: 2012/ )

TÜRK GIDA KODEKSİ KİLO VERME AMAÇLI ENERJİSİ KISITLANMIŞ GIDALAR TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO: 2012/ ) Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: TÜRK GIDA KODEKSİ KİLO VERME AMAÇLI ENERJİSİ KISITLANMIŞ GIDALAR TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO: 2012/ ) Amaç MADDE 1- (1) Bu Tebliğin amacı, kilo verme amacıyla enerjisi

Detaylı

Broyler Damızlık Sürü Yönetimi

Broyler Damızlık Sürü Yönetimi Broyler Damızlık Sürü Yönetimi Yavaş Tüylenen damızlık cobb-vantress.com Giriş Cobb broiler sevk ve idare Kitapçığı, damızlık proramınızı oluşturmak için Cobb damızlık yönetim rehberi ve Cobb karma yem

Detaylı

İÇİNDEKİLER 1. BÖLÜM: DÜNYA KANATLI HAYVAN ÜRETİMİ 2. BÖLÜM: YEM HAMMADDE DEĞERİNİN SAPTANMASI VE YEM FORMULASYONU

İÇİNDEKİLER 1. BÖLÜM: DÜNYA KANATLI HAYVAN ÜRETİMİ 2. BÖLÜM: YEM HAMMADDE DEĞERİNİN SAPTANMASI VE YEM FORMULASYONU İÇİNDEKİLER 1. BÖLÜM: DÜNYA KANATLI HAYVAN ÜRETİMİ 1. Dünya hayvan üretimi 2. Kanatlı eti üretimi 3. Yumurta üretimi 4. Kanatlı üretiminin geleceği 5. Dünya yem üretimi 2. BÖLÜM: YEM HAMMADDE DEĞERİNİN

Detaylı

Minavit Enjeksiyonluk Çözelti

Minavit Enjeksiyonluk Çözelti Prospektüs ; berrak sarı renkli çözelti olup her ml'si 500.000 IU Vitamin A, 75.000 IU Vitamin D 3 ve 50 mg Vitamin E içerir. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ uygun farmasötik şekli, içerdiği A, D 3 ve E vitamin

Detaylı

Broyler Damızlık Sürü Yönetimi

Broyler Damızlık Sürü Yönetimi Broyler Damızlık Sürü Yönetimi Hızlı Tüylenen damızlık cobb-vantress.com Giriş Cobb broiler sevk ve idare Kitapçığı, damızlık proramınızı oluşturmak için Cobb damızlık yönetim rehberi ve Cobb karma yem

Detaylı

Bilgi ve tecrübesi ile kanatlı, büyükbaş ve kültür balıkçılığı sektöründe ürün portföyünü genişleterek büyümesini sürdürmektedir.

Bilgi ve tecrübesi ile kanatlı, büyükbaş ve kültür balıkçılığı sektöründe ürün portföyünü genişleterek büyümesini sürdürmektedir. 1995 yılında kurulan Vimar Hayvan Sağlığı 20 yıla yakın süredir hayvan sağlığı ve beslenmesi konularında ülkemiz hayvancılığına inovatif ürünleriyle hizmet vermektedir. Bilgi ve tecrübesi ile kanatlı,

Detaylı

Çamlı, BioAqua markası altında ürettiği balık yemleri ile müşterilerine çok geniş bir ürün segmenti sunmaktadır. Ağırlıklı olarak üretilen Levrek,

Çamlı, BioAqua markası altında ürettiği balık yemleri ile müşterilerine çok geniş bir ürün segmenti sunmaktadır. Ağırlıklı olarak üretilen Levrek, ALABALIK YEMLERİ 1 Çamlı, BioAqua markası altında ürettiği balık yemleri ile müşterilerine çok geniş bir ürün segmenti sunmaktadır. Ağırlıklı olarak üretilen Levrek, Çipura ve Alabalık yemlerinin yanında

Detaylı

SÜTÜN BİLEŞİMİ ve BESİN DEĞERİ

SÜTÜN BİLEŞİMİ ve BESİN DEĞERİ SÜTÜN BİLEŞİMİ ve BESİN DEĞERİ Prof. Dr. Metin ATAMER Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümü Aralık 2006 ANKARA Sütün Tanımı ve Genel Nitelikleri Süt; dişi memeli hayvanların, doğumundan

Detaylı

DAMIZLIK ROSS 308. BROYLER DAMIZLIK Karma Yem Besin Madde Değerleri 2016

DAMIZLIK ROSS 308. BROYLER DAMIZLIK Karma Yem Besin Madde Değerleri 2016 DAMIZLIK ROSS 308 BROYLER DAMIZLIK Karma Yem Besin Madde Değerleri 2016 Giriş Bu kitapçık; Ross 308 (yavaş tüylenen) damızlık sürüleri için beslemeye ilişkin tavsiyeler içermektedir ve Ross Damızlık Sevk-İdare

Detaylı

Enjeksiyonluk Çözelti Veteriner Vitamin

Enjeksiyonluk Çözelti Veteriner Vitamin Prospektüs Betakin sarı renkli, berrak çözelti olup, her ml'si 5 mg Thiamin HC1 (Vit. B,), 2 mg Riboflavin (Vit. B 2 ), 2 mg Pridoksin HC1 (Vit. B 6 ), 4 mcg Siyanokobalamin (Vit B] 2 ), 20 mg Niasin,

Detaylı

RUMİNANT YEM KATKI ÜRÜNLERİ

RUMİNANT YEM KATKI ÜRÜNLERİ RUMİNANT YEM KATKI ÜRÜNLERİ 1995 yılında kurulan Vimar Hayvan Sağlığı 20 yıla yakın süredir hayvan sağlığı ve beslenmesi konularında ülkemiz hayvancılığına inovatif ürünleriyle hizmet vermektedir. Bilgi

Detaylı

Kanatlılara Spesifik Performans Katkısı

Kanatlılara Spesifik Performans Katkısı Kanatlılara Spesifik Performans Katkısı İÇERİĞİ Kanatlı hayvancılık sektörü genetik calışmalar, yem teknolojisi ve beslenme rejimlerindeki bilimsel ilerlemelerle sürekli gelişmektedir. Dünyada artan kaliteli

Detaylı

Rumen Kondisyoneri DAHA İYİ BY-PASS PROTEİN ÜRETİMİNİ VE ENERJİ ÇEVRİMİNİ ARTTIRMAK, RUMEN METABOLİZMASINI DÜZENLEMEK İÇİN PRONEL

Rumen Kondisyoneri DAHA İYİ BY-PASS PROTEİN ÜRETİMİNİ VE ENERJİ ÇEVRİMİNİ ARTTIRMAK, RUMEN METABOLİZMASINI DÜZENLEMEK İÇİN PRONEL Rumen Kondisyoneri DAHA İYİ Protein Değerlendirilmesi Enerji Kullanımı Süt Kalitesi Karaciğer Fonksiyonları Döl Verimi Karlılık BY-PASS PROTEİN ÜRETİMİNİ VE ENERJİ ÇEVRİMİNİ ARTTIRMAK, RUMEN METABOLİZMASINI

Detaylı

Prospektüs. Sadece Hayvan Sağlığında Kullanılır. AMPROMED Oral Çözelti Veteriner Antikoksidiyal -Vitamin

Prospektüs. Sadece Hayvan Sağlığında Kullanılır. AMPROMED Oral Çözelti Veteriner Antikoksidiyal -Vitamin Prospektüs Sadece Hayvan Sağlığında Kullanılır. AMPROMED Oral Çözelti Veteriner Antikoksidiyal -Vitamin BİLEŞİMİ Ampromed Oral Çözelti, koyu sarı-açık kahverengi renkte, berrak bir çözelti olup her ml

Detaylı

GENEL LÝSTE. Cesa Kimya Üre midir. Cesa Kimya Üre midir

GENEL LÝSTE. Cesa Kimya Üre midir. Cesa Kimya Üre midir Alginik Asit E-400 Aluminyum Hidroksit Aluminyum Sülfat Aluminyum Stearat Amino Asit % 45 (Bitkisel Kaynaklı) Amonyum Bi Karbonat E-503 Amonyum Ferrik Sitrat E-381 Amonyum Klorür Amonyum Propiyonat Aseculfame-K

Detaylı

KANATLI HAYVAN BESLEME (Teorik Temel-Pratik Uygulama)

KANATLI HAYVAN BESLEME (Teorik Temel-Pratik Uygulama) KANATLI HAYVAN BESLEME (Teorik Temel-Pratik Uygulama) -Ders Notu- Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Yemler ve Hayvan Besleme Anabilim Dalı Adana ADANA-2008 ÖNSÖZ Hayvan beslemenin

Detaylı

Katalog. Rum nant & At. ankavet. " Kalite ve güven önceliğimizdir " Veteriner Bakım ve Beslenme

Katalog. Rum nant & At. ankavet.  Kalite ve güven önceliğimizdir  Veteriner Bakım ve Beslenme Katalog Rum nant & At ankavet Veteriner Bakım ve Beslenme " Kalite ve güven önceliğimizdir " M neral Prem ksler Kalsiyum & Fosfor Makro Mineraller Mikro Mineraller Yüksek verim ve performans Sağlam kemik

Detaylı

BESLENME İLKELERİ BESLEME, BESİN ÖĞESİ VE SAĞLIK

BESLENME İLKELERİ BESLEME, BESİN ÖĞESİ VE SAĞLIK BESLENME İLKELERİ BESLEME, BESİN ÖĞESİ VE SAĞLIK Beslenme İle İlgili Temel Kavramlar Beslenme: İnsanın büyümesi, gelişmesi, sağlıklı ve üretken olarak uzun süre yaşaması, Yaşam kalitesini artırması için

Detaylı

ÜLKEMİZDE HAYVANCILIK

ÜLKEMİZDE HAYVANCILIK 3.12.2016 ÜLKEMİZDE HAYVANCILIK Babadan kalma yöntemler. Tarımsal yayım(bilgi üniversiteden Halka indirilemiyor) Yüksek girdi ucuz ürünler. Satış tabanlı bilgi Doğru Bilginin yayımı önemli 1 BUZAĞI ESLEME

Detaylı

Karaciğer koruyucu DAHA İYİ DAHA SAĞLIKLI, DAHA İYİ VERİMLİ SÜRÜLER İÇİN HEPALYX

Karaciğer koruyucu DAHA İYİ DAHA SAĞLIKLI, DAHA İYİ VERİMLİ SÜRÜLER İÇİN HEPALYX Karaciğer koruyucu DAHA İYİ Karaciğer fonksiyonu Antioksidan aktivite Protein sentezi Anti-fibrotik aktivite Süt Verimi Süt Proteini Metabolik Sağlık Performans Bağışıklık Karlılık DAHA SAĞLIKLI, DAHA

Detaylı

.. YILI SAĞLIKLI BESLENME KURS PLANI MODÜL SÜRESİ. sahibi olmak * Beslenme Bilimi * Beslenme Biliminin Kapsamı 16 SAAT.

.. YILI SAĞLIKLI BESLENME KURS PLANI MODÜL SÜRESİ. sahibi olmak * Beslenme Bilimi * Beslenme Biliminin Kapsamı 16 SAAT. .... YILI KURS PLANI KURS MERKEZİNİN ADI ALAN ADI KURSUN ADI KURSUN SÜRESİ AY HAFTA GÜNLER DERS SAATİ KONULAR. AİLE VE TÜKETİCİ BİLİMLERİ 18 SAAT MODÜL VE YETERLİLİK MODÜL SÜRESİ TOPLAM SÜRE BAŞLAMA TARİHİ

Detaylı

Pfizer İlaçları Ltd.Şti. Ortaköy - İstanbul KULLANIM KILAVUZUNDA BULUNACAK BİLGİLER

Pfizer İlaçları Ltd.Şti. Ortaköy - İstanbul KULLANIM KILAVUZUNDA BULUNACAK BİLGİLER İsim: Centrum Birim formülü Bir film tablet içeriği : % ÖGD** Vitaminler Lutein 500 mcg * A Vitamini 800 mcg 100 (% 25 Beta Karoten) B1 Vitamini 1.4 mg 127 B2 Vitamini 1.75 mg 125 Niasinamid 20 mg 125

Detaylı

Ruminant GEÇİŞ DÖNEMİ SÜT SIĞIRLARINDA KULLANILAN FARKLI ENERJİ KAYNAKLARI

Ruminant GEÇİŞ DÖNEMİ SÜT SIĞIRLARINDA KULLANILAN FARKLI ENERJİ KAYNAKLARI GEÇİŞ DÖNEMİ SÜT SIĞIRLARINDA KULLANILAN FARKLI ENERJİ KAYNAKLARI KONU Geçiş dönemi süt sığırlarında kullanılan farklı enerji kaynakları İLGİ TERCÜME VE DERLEME KAYNAKÇA Kazım Bilgeçli - Ürün Müdürü Arnold

Detaylı

Ebeveyn Sürüsü 2. Basım

Ebeveyn Sürüsü 2. Basım Ebeveyn Sürüsü 2. Basım W-36 KAHVERENGİ Performance Performans Standartları Standards Manual Kitapçığı Performans Özeti Dişilerde Yaşama Gücü, 1. 18. Haftalar % 94 Dişilerde Yaşama Gücü, 19. 75. Haftalar

Detaylı

Bir gün içerisinde tüketilmesi gereken gıdalar beslenme planına göre düzenlenir.

Bir gün içerisinde tüketilmesi gereken gıdalar beslenme planına göre düzenlenir. Beslenme Planı Bir gün içerisinde tüketilmesi gereken gıdalar beslenme planına göre düzenlenir. Bu plan günlük 2000 kalorilik enerji gereksinimi karşılayacak şekilde gıda gruplarından tüketilmesi gereken

Detaylı

BESLENME VE SAĞLIK AÇISINDAN KEÇİ SÜTÜNÜN NİTELİKLERİ

BESLENME VE SAĞLIK AÇISINDAN KEÇİ SÜTÜNÜN NİTELİKLERİ BESLENME VE SAĞLIK AÇISINDAN KEÇİ SÜTÜNÜN NİTELİKLERİ Keçi, kuru ve sıcak yerlerde ve özellikle tarımsal açıdan geri kalmış bölgelerde yaşayan insanlar için çok önemli bir besin ve gelir kaynağıdır. Gerek

Detaylı

Gıdalar ve Güzellik Ananas Armut Avokado Balık Balkabağı Biber Böğürtlen Brezilya fıstığı Çilek Elma

Gıdalar ve Güzellik Ananas Armut Avokado Balık Balkabağı Biber Böğürtlen Brezilya fıstığı Çilek Elma Gıdalar ve Güzellik Besinlerin dengeli bir şekilde tüketilmesi cildin sağlıklı bir görünüme sahip olmasını sağlar. Aşağıda cilt sağlığına katkıları olan besinler ve içerdikleri vitaminler ile mineraller

Detaylı

CALF MILK GOLD BUZAĞI MAMASI ÇİFTLİĞİNİZE, HAYVAN IRKINIZA ÇEVRE ŞARTLARINIZA, BESLENME ALIŞKANLIĞINIZA ÖZEL MAMALAR ÜRETİYORUZ!

CALF MILK GOLD BUZAĞI MAMASI ÇİFTLİĞİNİZE, HAYVAN IRKINIZA ÇEVRE ŞARTLARINIZA, BESLENME ALIŞKANLIĞINIZA ÖZEL MAMALAR ÜRETİYORUZ! CALF MILK GOLD BUZAĞI MAMASI %24 PROTEİN, %21 YAĞ PROBİYOTİK KATKILIDIR. YUMURTA IGG KATKILIDIR OREGANO (ANTİKRİPTO) ÖZEL AMİNOASİT DESTEĞİ YÜKSEK KALİTELİ SÜT PROTEİNİ ÖZEL YAĞ PROFİLİ ÇİFTLİĞİNİZE, HAYVAN

Detaylı

www.farminachannel.com Happy pet. Happy you.

www.farminachannel.com Happy pet. Happy you. www.farminachannel.com Happy pet. Happy you. Happy pet. Happy you. Cimiao ürün grubu kedinizin tüm ihtiyaçlarının karşılık bulması için özellikle belirlenmiştir. Formülleri ve yeni lezzetleri ile kusursuz

Detaylı

SÜT İNEKLERİNDE GEÇİŞ DÖNEMİ YAĞLI KARACİĞER SENDROMU VE KETOZİS

SÜT İNEKLERİNDE GEÇİŞ DÖNEMİ YAĞLI KARACİĞER SENDROMU VE KETOZİS SÜT İNEKLERİNDE GEÇİŞ DÖNEMİ YAĞLI KARACİĞER SENDROMU VE KETOZİS PROF. DR. NURETTİN GÜLŞEN S.Ü. VETERİNER FAKÜLTESİ HAYVAN BESLEME VE BESLENME HASTALIKLARI ANABİLİM DALI SÜT İNEKLERİNDE GEÇİŞ DÖNEMİ Kuru

Detaylı

MEMEDEN BARDAĞA AKAN DOĞALLIK ÖZKAN ŞAHİN U.Ü.KARACABEY MYO GIDA TEKNOLOJİSİ PROGRAMI/SÜT OPSİYONU

MEMEDEN BARDAĞA AKAN DOĞALLIK ÖZKAN ŞAHİN U.Ü.KARACABEY MYO GIDA TEKNOLOJİSİ PROGRAMI/SÜT OPSİYONU MEMEDEN BARDAĞA AKAN DOĞALLIK ÖZKAN ŞAHİN U.Ü.KARACABEY MYO GIDA TEKNOLOJİSİ PROGRAMI/SÜT OPSİYONU MEMEDEN BARDAĞA AKAN DOĞALLIK Dünya nüfusundaki hızlı artış ile teknolojik gelişmeler insanları tarımsal

Detaylı

NPK GÜBRE SERİSİ. Formüller. Formüller. Formüller

NPK GÜBRE SERİSİ. Formüller. Formüller. Formüller NPK GÜBRE SERİSİ Techfert serisi bitkinin çeşitli dönemlerdeki ihtiyaçları göz önüne alınarak 7 farklı formülasyonda üretilmiştir. Her formülasyon dengeli besin içeriğine sahiptir. EC ve ph değerleri sayesinde

Detaylı

TÜRK GIDA KODEKSİ YENİLEBİLİR KAZEİN VE KAZEİNAT TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO:2018/ )

TÜRK GIDA KODEKSİ YENİLEBİLİR KAZEİN VE KAZEİNAT TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO:2018/ ) Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: TÜRK GIDA KODEKSİ YENİLEBİLİR KAZEİN VE KAZEİNAT TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO:2018/ ) Amaç MADDE 1 (1) Bu Tebliğin amacı; insan tüketimine yönelik yenilebilir kazeinler

Detaylı

Zeytinyağı ve Çocukluk İnsanın çocukluk döneminde incelenmesi gereken en önemli yönü, gösterdiği bedensel gelişmedir. Doğumdan sonraki altı ay ya da

Zeytinyağı ve Çocukluk İnsanın çocukluk döneminde incelenmesi gereken en önemli yönü, gösterdiği bedensel gelişmedir. Doğumdan sonraki altı ay ya da Zeytinyağı ve Çocukluk İnsanın çocukluk döneminde incelenmesi gereken en önemli yönü, gösterdiği bedensel gelişmedir. Doğumdan sonraki altı ay ya da bir yıllık sürede, bebeğin en önemli gıdasını anne sütü

Detaylı

NATURAZYME Naturazyme enzim grubu karbohidrazlar, proteaz ve fitaz enzimlerini içerir.

NATURAZYME Naturazyme enzim grubu karbohidrazlar, proteaz ve fitaz enzimlerini içerir. NATURAZYME Naturazyme enzim grubu karbohidrazlar, proteaz ve fitaz enzimlerini içerir. Tüm hayvanlar besinleri sindirmek için enzimleri kullanırlar. Bunlar hem hayvanın kendi sentezlediği hem de bünyelerinde

Detaylı

TGK-KĐLO VERME AMAÇLI ENERJĐSĐ KISITLANMIŞ GIDALAR TEBLĐĞĐ ( 2001/41) (Yayımlandığı R.G.24.12.2001/24620)

TGK-KĐLO VERME AMAÇLI ENERJĐSĐ KISITLANMIŞ GIDALAR TEBLĐĞĐ ( 2001/41) (Yayımlandığı R.G.24.12.2001/24620) TGK-KĐLO VERME AMAÇLI ENERJĐSĐ KISITLANMIŞ GIDALAR TEBLĐĞĐ ( 2001/41) (Yayımlandığı R.G.24.12.2001/24620) Amaç Madde 1 Bu Tebliğin amacı, kilo verme amacıyla enerjisi kısıtlanmış diyetler için hazırlanan

Detaylı

YEM KATKI MADDELERİ VE PREMİKSLERİN ETİKETLENMESİ HAKKINDA UYGULAMA KILAVUZU

YEM KATKI MADDELERİ VE PREMİKSLERİN ETİKETLENMESİ HAKKINDA UYGULAMA KILAVUZU YEM KATKI MADDELERİ VE PREMİKSLERİN ETİKETLENMESİ HAKKINDA UYGULAMA KILAVUZU 2014 YEM KATKI MADDELERİ VE PREMİKSLERİN ETİKETLENMESİ HAKKINDA UYGULAMA KILAVUZU 2014 ÖNSÖZ Bakanlığımızın en önemli sorumluluklarından

Detaylı

BAĞIRSAK YANGISINDA ÖNLEYiCi ETKi. Bağırsak Sağlığı Yem Sindirilebilirliği Hayvan Sağlığı Yüksek Performans Bitki Ekstraktı

BAĞIRSAK YANGISINDA ÖNLEYiCi ETKi. Bağırsak Sağlığı Yem Sindirilebilirliği Hayvan Sağlığı Yüksek Performans Bitki Ekstraktı BAĞIRSAK YANGISINDA ÖNLEYiCi ETKi Bağırsak Sağlığı Yem Sindirilebilirliği Hayvan Sağlığı Yüksek Performans Bitki Ekstraktı Bakterilerle mücadele onları sadece öldürmek ile olmaz. Öldükten sonra ortaya

Detaylı

RASYON ÇÖZÜMÜNDE TEMEL KRİTERLER

RASYON ÇÖZÜMÜNDE TEMEL KRİTERLER RASYON ÇÖZÜMÜNDE TEMEL KRİTERLER KAFES YUMURTA TAVUĞU RASYONU Ca % P % Ver. Mik.% HP Yem Mad. HP % ME kcal/kg % ME kcal/kg Ca % P % Mısır 8 3400 0,05 0,3 52,00 4,16 1768,00 0,026 0,156 Arpa 11 2650 0,07

Detaylı

Kanatlı Beslemede Yemler Yönetim ve Değerlendirme Stratejileri

Kanatlı Beslemede Yemler Yönetim ve Değerlendirme Stratejileri Kanatlı Beslemede Yemler Yönetim ve Değerlendirme Stratejileri 2017-2018 ZZT424-Kanatlı Hayvan Besleme Ders Notları Prof.Dr.Necmettin Ceylan Ankara Üniversitesi-Ziraat Fakültesi-Zootekni Bölümü Kanola

Detaylı

Sığır yetiştiriciliğinde Sıcaklık Stresi ve Alınabilecek Önlemler. Prof. Dr. Serap GÖNCÜ. Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi

Sığır yetiştiriciliğinde Sıcaklık Stresi ve Alınabilecek Önlemler. Prof. Dr. Serap GÖNCÜ. Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Sığır yetiştiriciliğinde Sıcaklık Stresi ve Alınabilecek Önlemler Prof. Dr. Serap GÖNCÜ Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü 01330 Adana Bir ineğin kendisinden beklenen en yüksek verimi

Detaylı

Madde 3- Bu Tebliğ, 16/11/1997 tarihli ve 23172 mükerrer sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği'ne göre hazırlanmıştır.

Madde 3- Bu Tebliğ, 16/11/1997 tarihli ve 23172 mükerrer sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği'ne göre hazırlanmıştır. Özel Tıbbi Amaçlı Diyet Gıdalar Tebliği Yetki Kanunu Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği Yayımlandığı R.Gazete 24.12.2001-24620 Tebliğ No 2001/42 Amaç Madde 1- Bu Tebliğin amacı, özel tıbbi amaçlı diyet gıdaların

Detaylı

Premium quality Dry Dog

Premium quality Dry Dog ECOPET Premium quality Dry Dog Food Happy pet. Happy you. Puppy Formula ECOPET Alimento completo ed equilibrato per cuccioli e per cagne in gestazione o in allattamento Happy pet. Happy you. Farmina Pet

Detaylı

Enerji ve Protein Beslemesiyle İlgili Metabolik Problemler

Enerji ve Protein Beslemesiyle İlgili Metabolik Problemler Enerji ve Protein Beslemesiyle İlgili Metabolik Problemler J. van Eys k k Dönem 3 Yeni Dönem 4 Pik Süt Dönem 5 Pik KM alımı Kuru Madde Alımı Dönem 6 Bitiş Dönem 2 Yakın 1 o d d d o SÜT ÜRETİMİ VÜCUT AĞIRLIĞI

Detaylı

TÜRK GIDA KODEKSİ VÜCUT AĞIRLIĞI KONTROLÜ İÇİN DİYETİN YERİNİ ALAN GIDALAR TEBLİĞİ

TÜRK GIDA KODEKSİ VÜCUT AĞIRLIĞI KONTROLÜ İÇİN DİYETİN YERİNİ ALAN GIDALAR TEBLİĞİ Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: TÜRK GIDA KODEKSİ VÜCUT AĞIRLIĞI KONTROLÜ İÇİN DİYETİN YERİNİ ALAN GIDALAR TEBLİĞİ (Taslak ) Amaç MADDE 1 (1) Bu Tebliğin amacı, vücut ağırlığı kontrolü için diyetin

Detaylı

Veteriner Tedavide Kullanılan Oral Dozaj Şekilleri

Veteriner Tedavide Kullanılan Oral Dozaj Şekilleri Veteriner Tedavide Kullanılan Oral Dozaj Şekilleri ORAL TOZLAR Veteriner oral tozlar, bir veya birkaç etkin maddeyi yardımcı madde içermeden veya bazı yardımcı maddeler ile birlikte içeren bölünmüş tozlardır.

Detaylı

creafix.net 0332 235 85 95

creafix.net 0332 235 85 95 www.kosgeb.gov.tr Basım Tarihi : 0.0.0 Basım Yeri: Adım Ofset creafix.net 0 SIĞIR SÜT YEMLERİ BUZAĞI YEMLERİ SIĞIR BESİ YEMLERİ KÜÇÜKBAŞ YEMLERİ Dairy cattle feed Calf feed Beef cattle feed Sheep feed

Detaylı

Can boğazdan gelir.. Deveyi yardan uçuran bir tutam ottur..

Can boğazdan gelir.. Deveyi yardan uçuran bir tutam ottur.. Can boğazdan gelir.. Deveyi yardan uçuran bir tutam ottur.. 1 BESLENME BİLİMİ 2 Yaşamımız süresince yaklaşık 60 ton besin tüketiyoruz. Besinler sağlığımız ve canlılığımızın devamını sağlar. Sağlıklı bir

Detaylı

ORGANİK MANDA YETİŞTİRİCİLİĞİ. Vet. Hek. Ümit Özçınar

ORGANİK MANDA YETİŞTİRİCİLİĞİ. Vet. Hek. Ümit Özçınar ORGANİK MANDA YETİŞTİRİCİLİĞİ Vet. Hek. Ümit Özçınar ORGANİK TARIM VE HAYVANCILIK NEDİR? Organik tarımın temel stratejisi, kendine yeterli bir ekosistem oluşturarak, bu ekosistemdeki canlıların optimum

Detaylı

Türk Gıda Kodeksi Özel Tıbbi Amaçlı Diyet Gıdalar Tebliği

Türk Gıda Kodeksi Özel Tıbbi Amaçlı Diyet Gıdalar Tebliği Türk Gıda Kodeksi Özel Tıbbi Amaçlı Diyet Gıdalar Tebliği Resmi Gazete Tarihi Sayısı Değişiklik Açıklaması İlk Yayın 24.12.2001 24620 1. Değişiklik 31.08.2003 25125 EK-1 in 7 inci maddesi, Madde 6 (Eklendi)

Detaylı

Buzağı İshalleri ve Koruma Yöntemleri. Dengeli ve Ekonomik Besleme

Buzağı İshalleri ve Koruma Yöntemleri. Dengeli ve Ekonomik Besleme Buzağı İshalleri ve Koruma Yöntemleri Buzağılar Sürünün Geleceğidir. Buzağı yetiştiriciliğinde anahtar noktalar! Doğum Kolostrum (Ağız Sütü) Besleme Sistemi Sindirim Sağlık Doğum ile ilgili anahtar noktalar

Detaylı

BIOSOLUTION TARIM DANIŞMANLIK İTHALAT VE İHRACAT TİC. LTD. ŞTİ.

BIOSOLUTION TARIM DANIŞMANLIK İTHALAT VE İHRACAT TİC. LTD. ŞTİ. KÜMES HAYVANLARI BIOSOLUTION TARIM DANIŞMANLIK İTHALAT VE İHRACAT TİC. LTD. ŞTİ. 1479 Sok. Kristal İş Merkezi, No. 15, Kat 5, Daire 22 Alsancak / İzmir Tel.: +90 232 464 71 21 / Faks: +90 232 464 71 21

Detaylı

YEMLERİN PİYASAYA ARZI VE KULLANIMI HAKKINDA YÖNETMELİĞİN 9 UNCU MADDESİNİN İKİNCİ FIKRASINA GÖRE HAZIRLANMIŞTIR.

YEMLERİN PİYASAYA ARZI VE KULLANIMI HAKKINDA YÖNETMELİĞİN 9 UNCU MADDESİNİN İKİNCİ FIKRASINA GÖRE HAZIRLANMIŞTIR. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: YEMLERİN PİYASAYA ARZI VE KULLANIMI HAKKINDA YÖNETMELİĞİN 9 UNCU MADDESİNİN İKİNCİ FIKRASINA GÖRE HAZIRLANMIŞTIR. ÖZEL BESLEME AMAÇLI YEMLER İLE İLGİLİ KULLANIM

Detaylı

ET ÜRÜNLERİ ÜRETİMİNDE KULLANILAN TEMEL MATERYALLER VE KATKI MADDELERİ. K.Candoğan-ET

ET ÜRÜNLERİ ÜRETİMİNDE KULLANILAN TEMEL MATERYALLER VE KATKI MADDELERİ. K.Candoğan-ET ET ÜRÜNLERİ ÜRETİMİNDE KULLANILAN TEMEL MATERYALLER VE KATKI MADDELERİ Et ürünleri üretiminde kullanılan temel materyaller ve katkı maddeleri 1- Hayvansal dokular -Temel kırmızı et (iskelet kası) -Dolgu

Detaylı

Yakın Doğu Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu

Yakın Doğu Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Yakın Doğu Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Yaşlı Bakım-Ebelik 2. Ders YB 205 Beslenme İkeleri 2015 Uzm. Dyt. Emine Ömerağa emine.omeraga@neu.edu.tr BESLENME Dünya Sağlık Örgütü (WHO-DSÖ)

Detaylı

Önemli bir yem hammaddesi: Mısır

Önemli bir yem hammaddesi: Mısır Önemli bir yem hammaddesi: Mısır Besinsel Özellikleri Mısır; diğer tahıllar, tahıl yan ürünleri ve enerji sağlayan diğer hammaddeler ile karşılaştırıldığında standart bir hammaddedir. Birçok kanatlı rasyonunda

Detaylı

Ülkemizde lider markalardan biri olan Vimar, geniş uluslararası bayi ağı sayesinde 25 ülkeye ihracat yapan global bir şirket haline gelmiştir.

Ülkemizde lider markalardan biri olan Vimar, geniş uluslararası bayi ağı sayesinde 25 ülkeye ihracat yapan global bir şirket haline gelmiştir. 1995 yılında kurulan Vimar Hayvan Sağlığı 20 yıla yakın süredir hayvan sağlığı ve beslenmesi konularında ülkemiz hayvancılığına inovatif ürünleriyle hizmet vermektedir. Bilgi ve tecrübesi ile kanatlı,

Detaylı

SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ YETERLİ VE DENGELİ BESLENMEDEKİ ÖNEMİ

SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ YETERLİ VE DENGELİ BESLENMEDEKİ ÖNEMİ SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ YETERLİ VE DENGELİ BESLENMEDEKİ ÖNEMİ Büyüme ve gelişmeyi sağlar. Özellikle çocuk ve adölesanlarda protein, kalsiyum ve fosfor alımı nedeniyle; kemiklerin ve dişlerin gelişiminde Önemlidir.

Detaylı

BESİN GRUPLARININ YETERLİ VE DENGELİ BESLENMEDEKİ ÖNEMİ

BESİN GRUPLARININ YETERLİ VE DENGELİ BESLENMEDEKİ ÖNEMİ BESİN GRUPLARININ YETERLİ VE DENGELİ BESLENMEDEKİ ÖNEMİ SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ YETERLİ VE DENGELİ BESLENMEDEKİ ÖNEMİ Büyüme ve gelişmeyi sağlar. Özellikle çocuk ve adölesanlarda protein,

Detaylı

Özel Tıbbi Amaçlı Diyet Gıdalar Tebliğinde Değişiklik Yapılması Hakkında Tebliğ

Özel Tıbbi Amaçlı Diyet Gıdalar Tebliğinde Değişiklik Yapılması Hakkında Tebliğ ÖZEL TIBBİ AMAÇLI DİYET GIDALAR TEBLİĞİ Yetki Kanunu: Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği Yayımlandığı R.Gazete 24.12.2001-24620 Tebliğ No 2001/42 Özel Tıbbi Amaçlı Diyet Gıdalar Tebliğinde Değişiklik Yapılması

Detaylı

MİNERALLER. Dr. Diyetisyen Hülya YARDIMCI

MİNERALLER. Dr. Diyetisyen Hülya YARDIMCI MİNERALLER Dr. Diyetisyen Hülya YARDIMCI MİNERALLER İnsan vücudunun yaklaşık %4-5 i minareldir.bununda yarıya yakını Ca, ¼ ü fosfordur. Mg, Na, Cl, S diğer makro minerallerdir. Bunların dışında kalanlar

Detaylı

Adres: Cumhuriyet Bul. No:82 Erboy 2 İşhanı K:6/601 Alsancak /İzmir Telefon: +90 232 489 40 50 Fax: +90 232 489 40 10

Adres: Cumhuriyet Bul. No:82 Erboy 2 İşhanı K:6/601 Alsancak /İzmir Telefon: +90 232 489 40 50 Fax: +90 232 489 40 10 Ruminantlar için Hidrolize Maya Daha hızlı rumen gelişimi Gelişmiş rumen fermentasyonu Daha çok mikroorganizma ve UYA = protein ve enerji Bağışıklık sisteminin uyarılması Kuru Dönemdeki İnekler İçin Faydaları

Detaylı

ISIL İŞLEMİN SÜT BİLEŞENLERİNE ETKİSİ

ISIL İŞLEMİN SÜT BİLEŞENLERİNE ETKİSİ ISIL İŞLEMİN SÜT BİLEŞENLERİNE ETKİSİ Yaşar Karaca 1 ve Z. Guzel-Seydim 2 1 Tarım Kredi Kooperatifi, Beyşehir 2 Gıda Mühendisliği Bölümü, Suleyman Demirel Universitesi, Isparta 2 Süt Bütün memeli hayvanların

Detaylı

Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları Anabilim Dalı/Nilüfer-BURSA

Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları Anabilim Dalı/Nilüfer-BURSA Yeni doğan kuzulara ilave vitamin ve mineral verilmesinin besi performansı ve kan parametreleri üzerine etkisi Ali Yılmaz 1 Yücel Kemal BAYRAKTAR 1 İbrahim İsmet TÜRKMEN 2 1 Ziraat Müh., İntegro Gıda San.

Detaylı

TEBLİĞ. a) 29/12/2011 tarihli ve 28157 3 üncü mükerrer sayılı Resmî Gazete de yayımlanan Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliğine dayanılarak,

TEBLİĞ. a) 29/12/2011 tarihli ve 28157 3 üncü mükerrer sayılı Resmî Gazete de yayımlanan Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliğine dayanılarak, 15 Ağustos 2014 CUMA Resmî Gazete Sayı : 29089 Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: TEBLİĞ TÜRK GIDA KODEKSİ DEVAM FORMÜLLERİ TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO: 2014/32) Amaç MADDE 1 (1) Bu Tebliğin amacı; devam

Detaylı

DÜNDEN BUGÜNE KULA...

DÜNDEN BUGÜNE KULA... DÜNDEN BUGÜNE KULA... Kula Yağ ve Emek Yem Sanayi Ticaret A.Ş. Cumhuriyet in ilk yıllarında yaşanan kalkınma hamlesine kadar uzanan geçmişi ve ticari hayatıyla Marmara Bölgesi başta olmak üzere Türk ekonomisine

Detaylı

AMİNOGROW WS AMİNOGROW WS. İdeal Aminoasit Kombinasyonu. - Amino asitler protein sentezi için önemlidir, - İçme suyu ile kolayca kullanılabilir.

AMİNOGROW WS AMİNOGROW WS. İdeal Aminoasit Kombinasyonu. - Amino asitler protein sentezi için önemlidir, - İçme suyu ile kolayca kullanılabilir. İdeal Aminoasit Kombinasyonu AMİNOGROW WS AMİNOGROW WS Amino asit eksikliklerini tamamlar Amino asitler protein sentezi için önemlidir Yumurta ve et kalitesini arttırır İçme suyu ile kolayca kullanılabilir

Detaylı

KALSİYUM, FOSFOR, Vit-D 3 VE FİTAZ

KALSİYUM, FOSFOR, Vit-D 3 VE FİTAZ Sayı : 2003 / Lyr 04 Sayfa : 26 30 KALSİYUM, FOSFOR, Vit-D 3 VE FİTAZ KONU : Yumurtacı Rasyonları İLGİ : KANATLI BESLEME KELİMELER : Emilim ph Kemik Yapısı Yumurta Kabuğu KAYNAKÇA : Tercüme: Seyfi Ay -

Detaylı

Performans ve Besin Değerleri. broyler. cobb-vantress.com

Performans ve Besin Değerleri. broyler. cobb-vantress.com Broyler Performans ve Besin Değerleri broyler cobb-vantress.com Giriş Bu kitapçık, Cobb500 broylerleri için saha ve karkas hedeflerini ve bunlara ulaşmayı sağlayacak önerileri kapsamaktadır. Kitapçıkta

Detaylı

Merinos Kuzulara Vitamin ve İz Mineral Verilmesinin Besi Performansı Üzerine Etkisi

Merinos Kuzulara Vitamin ve İz Mineral Verilmesinin Besi Performansı Üzerine Etkisi Merinos Kuzulara Vitamin ve İz Mineral Verilmesinin Besi Performansı Üzerine Etkisi Yücel Kemal BAYRAKTAR 1 İbrahim İsmet TÜRKMEN 2 1 Ziraat Müh., İntegro Gıda San. ve Tic. A.Ş./İstanbul 2 Sorumlu yazar:

Detaylı

TEBLİĞ. a) 29/12/2011 tarihli ve 28157 üçüncü mükerrer sayılı Resmî Gazete de yayımlanan Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliğine dayanılarak,

TEBLİĞ. a) 29/12/2011 tarihli ve 28157 üçüncü mükerrer sayılı Resmî Gazete de yayımlanan Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliğine dayanılarak, 14 Şubat 2014 CUMA Resmî Gazete Sayı : 28913 Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: TEBLİĞ TÜRK GIDA KODEKSİ KİLO VERME AMAÇLI ENERJİSİ KISITLANMIŞ GIDALAR TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO: 2014/3) Amaç MADDE 1 (1)

Detaylı

www.havrano.com 0 212 210 4595-0 505 147 1919 NATÜREL SIZMA ZEYTİNYAĞI Havran ın Edremit Körfezi ne bakan yamaçlarından, özenle toplanan zeytinlerden eşsiz ve enfes Havrano natürel sızma zeytinyağı üretildi.

Detaylı

Ülkemizde lider markalardan biri olan Vimar, geniş uluslararası bayi ağı sayesinde 25 ülkeye ihracat yapan global bir şirket haline gelmiştir.

Ülkemizde lider markalardan biri olan Vimar, geniş uluslararası bayi ağı sayesinde 25 ülkeye ihracat yapan global bir şirket haline gelmiştir. 1995 yılında kurulan Vimar Hayvan Sağlığı 20 yıla yakın süredir hayvan sağlığı ve beslenmesi konularında ülkemiz hayvancılığına inovatif ürünleriyle hizmet vermektedir. Bilgi ve tecrübesi ile kanatlı,

Detaylı

HAYVAN BESLEMEDE ENKAPSÜLASYON TEKNOLOJİSİ VE ÖZELLİKLERİ. Prof.Dr. Seher KÜÇÜKERSAN

HAYVAN BESLEMEDE ENKAPSÜLASYON TEKNOLOJİSİ VE ÖZELLİKLERİ. Prof.Dr. Seher KÜÇÜKERSAN HAYVAN BESLEMEDE ENKAPSÜLASYON TEKNOLOJİSİ VE ÖZELLİKLERİ Prof.Dr. Seher KÜÇÜKERSAN Enkapsülasyon katı, sıvı ve gaz malzemelerin kaplanarak kapsüller içinde tutulması ile çok küçük bir maddeyi veya tüm

Detaylı

Kilo verme niyetiyle diyet tedavisinin uygulanamayacağı durumlar nelerdir? -Hamilelik. -Emziklik. -Zeka geriliği. -Ağır psikolojik bozukluklar

Kilo verme niyetiyle diyet tedavisinin uygulanamayacağı durumlar nelerdir? -Hamilelik. -Emziklik. -Zeka geriliği. -Ağır psikolojik bozukluklar Diyet denilince aklımıza aç kalmak gelir. Bu nedenle biz buna ''sağlıklı beslenme programı'' diyoruz. Aç kalmadan ve bütün besin öğelerinden dengeli biçimde alarak zayıflamayı ve bu kiloda kalmayı amaçlıyoruz.

Detaylı

ANNE ve ÇOCUK BESLENMESİ

ANNE ve ÇOCUK BESLENMESİ ANNE ve ÇOCUK BESLENMESİ Prof. Dr. Nilgün KARAAĞAOĞLU Doç. Dr. Gülhan EROĞLU SAMUR 4. Baskı Prof. Dr. Nilgün Karaağaoğlu Doç. Dr. Gülhan Eroğlu Samur ANNE ve ÇOCUK BESLENMESİ ISBN 978-605-364-200-8 Kitapta

Detaylı

SİMGE ORGANİK Buğday Çimi Suyu

SİMGE ORGANİK Buğday Çimi Suyu SİMGE ORGANİK Buğday Çimi Suyu -Broşür- Buğday Çimi Suyu Hakkında Vücudumuz her gün 25 milyon yeni hücre oluşturur. Bu, yaklaşık olarak her yıl 9 milyar yeni hücre demektir. 9 milyar yeni hücre, yalnızca

Detaylı

C vitamini (Askorbik asit)

C vitamini (Askorbik asit) C vitamini (Askorbik asit) C vitamini suda eriyen, kemik, diş ve damar sağlığını koruyan, çeşitli hastalıklara direnç kazandıran ve bazı besin ögelerinin vücutta kullanılmasına yardımcı bir vitamindir

Detaylı

TÜRKİYE BEYAZ ET SEKTÖRÜ

TÜRKİYE BEYAZ ET SEKTÖRÜ TÜRKİYE BEYAZ ET SEKTÖRÜ 1. GİRİŞ Beyaz et insan beslenmesinde besin değeri açısından tartışılmaz bir öneme ve yere sahiptir. Tavuk eti; uluslararası terminolojide Kanatlı Eti kavramı içinde değerlendirilmektedir.

Detaylı

YEM KATKILARI CEP KATALOĞU

YEM KATKILARI CEP KATALOĞU YEM KATKILARI CEP KATALOĞU www.aturunleri.com Ürünler Yarış Racing Syrup ATP-10 Recovery-7 Iron Syrup Racing Pellets Spor Sport Syrup Re-Zest Destek Flex Supp Neıtragast Tryptocool E-Dash Acti-Hoof Bioflavidex

Detaylı

YUMURTA TAVUĞU YETİŞTİRİCİLİĞİ

YUMURTA TAVUĞU YETİŞTİRİCİLİĞİ 2014 2015 YUMURTA TAVUĞU YETİŞTİRİCİLİĞİ Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliği 1 YUMURTA TAVUKÇULUĞU Yumurta tavukçuluğu piliçlerde 20.haftadan sonra klavuz yumurta görülmesiyle başlar. Yumurta verimi 23. haftada

Detaylı

Sporcu Beslenmesi Ve Makarna. Prof. Dr. Funda ELMACIOĞLU Beslenme ve Diyetetik Bölümü Bölüm Başkanı

Sporcu Beslenmesi Ve Makarna. Prof. Dr. Funda ELMACIOĞLU Beslenme ve Diyetetik Bölümü Bölüm Başkanı Sporcu Beslenmesi Ve Makarna Prof. Dr. Funda ELMACIOĞLU Beslenme ve Diyetetik Bölümü Bölüm Başkanı BESLENME Genetik yapı PERFORMANS Fiziksel kondisyon Yaş Cinsiyet Yaş Enerji gereksinimi Vücut bileşimi

Detaylı

Yeterli ve Dengeli Beslen!

Yeterli ve Dengeli Beslen! Yeterli ve Dengeli Beslen! Hareketli Ol, Egzersiz Yap! Kişisel Bakımına ve Günlük Hijyenine Özen Göster! Uyku Düzenine Dikkat Et! Stresten Uzak Dur! Yeterli ve dengeli beslenme «4 Yapraklı Yonca» içerisindeki

Detaylı

Hangi vitamin hangi besinlerde var?

Hangi vitamin hangi besinlerde var? On5yirmi5.com Hangi vitamin hangi besinlerde var? Pazara ya da markete giderek filenizi doldururken aldığınız sebze ve meyvelerin hangi vitaminleri içerdiğini biliyor musunuz? Yayın Tarihi : 28 Nisan 2014

Detaylı

Kuru Dönem ve Geçis Dönemi

Kuru Dönem ve Geçis Dönemi Kuru dönemde amaç; Uzun süre süt üreten ve yıpranan meme dokunun yenilenmesi ve gelecek laktasyona hazırlanması, Kolostrum (ağız sütü) üretiminin sağlıklı ve yeterli olmasının sağlanması, Gebelik sonunda

Detaylı