HAYVANCILIK DESTEKLEMELERİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "HAYVANCILIK DESTEKLEMELERİ"

Transkript

1 HAYVANCILIK DESTEKLEMELERİ

2 HAYVANCILIK DESTEKLEMELERİ HAKKINDA UYGULAMA ESASLARI TEBLİĞİ (tebliğ 2016/26)

3 *BUZAĞI DESTEKLEMESİ *MALAK DESTEKLEMESİ *ANAÇ KOYUN VE KEÇİ DESTEKLEMESİ *ÇİĞ SÜT DESTEKLEMESİ *ARILI KOVAN DESTEKLEMESİ *BESİLİK ERKEK SIĞIR DESTEKLEMESİ *ÇOBAN (SÜRÜ YÖNETİCİSİ) İSTİHDAM DESTEĞİ

4 *HAYVAN HASTALIĞI TAZMİNATI DESTEKLEMELERİ *HASTALIKTAN ARİ İŞLETME DESTEKLEMESİ *ATIK DESTEĞİ ( YAVRU ATIĞI) *PROĞRAMLI AŞI VE KÜPE UYGULAMA DESTEĞİ *TİFTİK KEÇİSİ YETİŞTİRİCİLİĞİNİN VE TİFTİK ÜRETİMİNİN DESTEKLENMESİ *SÜT TOZU DESTEKLEMESİ

5 BUZAĞI DESTEKLEMESİ *Buzağılar, 2016 yılı içerisinde doğmalıdırlar *Türkvette ve e-ıslahta kayıtlı doğum tarihleri aynı olmalıdır. *Doğduğu işletmede 4 ay yaşamış olmalıdır. *Tüm buzağıların programlı aşıları yapılmış ve türkvet e aşı kayıtları girilmiş olmalıdır. *İkiz ve üçüz doğan buzağılar için ayrı ayrı destekleme ödemesi yapılır. *Destekleme ödemesi buzağının doğduğu işletmeye verilir.

6 *Soykütüğü buzağı desteğinden yararlanacak buzağılar suni tohumlamadan doğmuş olmalıdır. *Soykütüğü buzağı desteğinden yararlanacak işletmeler, yılın 2/3 süresinde süt ölçümünü yaptırmış, soykütüğü ve döl verimiyle ilgili talimatlara uymuş olmalıdır. *Buzağıların zamanında küpeletilmesi, aşılarının yaptırılması ve bilgilerin güncellenmesinden yetiştiriciler sorumludur.

7 AŞILAR Dişilere : Brucella, Şap, LSD Erkeklere : Şap ve LSD aşıları yaptırılmış olmalıdır.

8 DESTEKLEME MİKTARLARI *4 ay üzeri buzağı 350 *Soy kütüğüne dahil olanlar 500 *Döl Kontrolü olanlara ilave 50

9 DESTEKLEME DURUMU BUZAGI DESTEKLEMESİ Desteklenen İşletme Sayısı Büyükbaş Sayısı Destek Miktarı SOY KÜTÜĞÜ ÖN SOY KÜTÜĞÜ * DÖNEM

10 MALAK DESTEKLEMESİ * Türkvet e kayıt edilmiş ve doğduğu işletmede en az 4 ay kalan, programlı aşıları yapılan ve Türkvet e kayıtlı olan her malak için işletme sahibine bir kez destekleme ödemesi yapılır.

11 BAŞVURU *Yetiştiriciler aylarda dilekçe ile ilçe müdürlüğüne başvuru yaparlar. *Yılda 2 dönem halinde destekleme ödemesi yapılır. *Türkvet verilerinden yararlanılarak icmaller hazırlanır, mart ve eylül aylarında bakanlıkça ödemeler yapılır.

12 DESTEKLEME DURUMU MALAK DESTEKLEMESİ Desteklenen İşletme Sayısı 7 Büyükbaş Sayısı 44 Destek Miktarı 15,400

13 ANAÇ KOYUN VE KEÇİ DESTEKLEMESİ *Koyun ve keçi yetiştiriciliği yapan *Damızlık koyun keçi yetiştiricileri birliğine üye olan *Hayvanları KKKS ve KKBS ye kayıtlı olan kişi ve şirketler desteklemeden yararlanır.

14 *Yetiştiriciler KKKS de bulunan işletme ve hayvan bilgilerini ilçe tarım müdürlüklerinde güncelleştirir. *Güncellenmiş hayvanlarının kulak küpelerinin bulunduğu işletme listesi ile üyesi olduğu il birliğine müracaat eder. *Göçer hayvancılık yapanlar, işletmelerinin bulunduğu il birliği aracılığıyla müracaat ederler.

15 *Birlik, Yetiştiricilerin hayvan bilgilerinin müracaat bilgileriyle uyumlu olup olmadığını sistemden kontrol eder. *Birlik, Tespit edilen hata ve eksiklikler giderildikten sonra üyeleri adına destekleme başvurusunda bulunur. *Birlik, Sistemden alınan üyelerin isim, hayvan sayısı ve küpe numaralarını içeren liste ile birlikte İlçe Müdürlüklerine başvurur.

16 *İlçe Müdürlükleri, İşletme ve hayvanlara ait bilgileri, istem üzerinden ve hayvanların kulak küpeleri üzerinden yerinde tespiti yaparlar. *İşletme tespitleri tamamlandıktan sonra, Sistemdeki yetiştirici adına kayıtlı hayvanlar icmal listesine aktarır. *Bakanlıkça destekleme ödemesi yapılır

17 DESTEKLEME DURUMU ANAÇ KOYUN VE KEÇİ DESTEKLEMESİ DESTEKLENEN İŞLETME SAYISI DESTEKLENEN KÜÇÜK BAŞ DESTEKLENEN TUTAR

18 ÇİĞ SÜT DESTEKLEMESİ Çiğ süt primi; Üretmiş olduğu çiğ sütü, süt işleme tesislerine, fatura veya müstahsil makbuzları karşılığında kendisi, üretici örgütü veya bunların ortaklık işletmeleri vasıtasıyla satan, Süt Kayıt sistemi aylık olarak kaydettiren, Ulusal düzeyde örgütlenmesini tamamlamış bir yetiştirici/üretici örgütüne üye olan yetiştiricilere,

19 Manda, Koyun, Keçi ve İnek Sütü İçin Soğutulmuş Süte Farklı Olmak Üzere Destekleme Ödemesi Yapılır. Çiğ Süt Destekleme Çalışma Takvimi Bakanlığın Belirlediği Dönemler Halinde ödemeler yapılır.

20 MANDA, KOYUN VE KEÇİ SÜTÜ İÇİN 0,20 GIDA MEVZUATINA UYGUN PAZARLANAN SÜTE:0,05 (Kendi Soğutma Tankı bulunmayan) SOĞUTULMUŞ VE ÖRGÜT ÜZERİNDEN PAZARLANAN SÜTE: 0,08 (Soğutma tankları Üzerinden satılan süt)

21 DESTEKLEME DURUMU ÇİĞ SÜT DESTEKLEMESİ DESTEKLENEN İŞLETME SAYISI DESTEKLENEN LİTRE DESTEKLENEN TUTAR Lt

22 ARILI KOVAN DESTEKLEMESİ * Arıcılık kayıt sistemine (AKS) kayıtlı, en az 30, en fazla adet arılı kovana sahip, örgüt üyesi arıcılara, arılı kovan başına destekleme ödemesi yapılır. *Desteklenecek arılı kovanlar plakalı ve sisteme kayıtlı olmalıdır. *İlçe Müdürlüklerince Arılık ve Arılı Kovanlar Tespit edilir. Destekleme ödemesi yapılır.

23 DESTEKLEME DURUMU ARILI KOVAN DESTEKLEMESİ DESTEKLENEN İŞLETME SAYISI DESTEKLENEN KOVAN SAYISI DESTEKLENEN TUTAR

24 BESİLİK ERKEK SIĞIR DESTEKLEMESİ *Kesim tarihi itibarıyla, besi süresinin son 90 gününü başvuranın veya eşinin işletmelerinde tamamlamış, TÜRKVET e kayıtlı, yurtiçinde doğmuş ve en az 1 yaşını tamamlamış *200 Kğ. Karkas ağırlığında, erkek sığırlarını (manda dahil) kestiren ve sözleşmeli besicilik yapan üreticilere, kestirdikleri hayvan başına destekleme ödemesi yapılır.

25 *Yıllık altı baş ve üzeri sayıda, destekleme şartlarını taşıyan erkek sığır kesimi yaptıranların, kırmızı et üreticileri birliklerinin bulunduğu yerlerde bu birliğe üye olmaları zorunludur. * Yıl içinde daha az sayıda kesim yaptıran üreticiler ise birliğe üye olmasa da desteklemeden yararlandırılır.

26 DESTEKLEME DURUMU BESİLİK ERKEK SIĞIR DESTEKLEMESİ Desteklenen İşletme Sayısı Desteklenen Hayvan Sayısı Desteklenen Tutar

27 ÇOBAN (SÜRÜ YÖNETİCİSİ) İSTİHDAM DESTEĞİ * Çoban istihdam desteği 250 ve üzeri anaç küçükbaş hayvan varlığına sahip işletmelere ödenir. Başvuru şartları: * İşletmede çoban çalışıyor olmalıdır. *Desteklemeden faydalanmak isteyen işletme, başvuru zamanında KKKS de yapılan kontrollerde en az 250 adet anaç küçükbaş hayvan varlığına sahip olmalıdır.

28 Çobana ait SGK primleri, başvuru yılında, kesintisiz olarak en az 5 ay süre ile toplu veya dönemler halinde işletme ya da kendisi tarafından yatırılmış olmalıdır. Başvurular işletmenin kayıtlı olduğu ilçe müdürlüklerine yapılmaktadır.

29 KİMLER YARARLANAMAZ * İsteğe bağlı sigortalı olanlar, SGK primlerini 30 (otuz) gün üzerinden yatırmayanlar, işletmede istihdam edilen, ancak fiilen çobanlık yapmayanlar, muhtarlar, devlet memurları, emekliler ve 18 yaşından küçükler, çoban olarak destekleme kapsamında değerlendirilmezler.

30 DESTEKLEME DURUMU ÇOBAN (SÜRÜ) İSTİHDAM DESTEKLEMESİ DESTEKLENEN İŞLETME SAYISI DESTEKLENEN KÜÇÜKBAŞ DESTEKLENEN TUTAR

31 HAYVAN HASTALIĞI TAZMİNATI DESTEKLEMELERİ * Hayvan Hastalıkları Yönetmeliği ile belirlenmiş, Tazminatlı hastalıkların tespit edilmesi sonucu, Mecburu kesime tabi tutulan veya itlaf edilen hayvanlara, * Aşı ve serum uygulaması nedeniyle öldüğü, resmi Veteriner Hekim tarafından tespit edilen hayvanların bedelleri hayvan sahiplerine ödenir.

32 DESTEKLEME DURUMU HAYVAN HASTALIĞI TAZMİNATI DESTEĞİ DESTEKLENEN İŞLETME SAYISI DESTEKLENEN BÜYÜKBAŞ DETEKLENEN KANATLI DESTEKLENEN TUTAR

33 HASTALIKTAN ARİ İŞLETME DESTEKLEMESİ Hastalıklardan ari işletmeler ( brucella ve tüberkülöz) için sağlık sertifikasına sahip olan süt sığırı işletmelerine, 500 başa kadar tam, 501 baş ve üzerine % 50 destekleme ödemesi yapılır. Destek miktarı 6 aydan büyük erkek sığırlar hariç hayvan başı 200 tl dir.

34 DESTEKLEME DURUMU HASTALIKTAN ARİ İŞLETME DESTEĞİ DESTEKLENEN İŞLETME SAYISI DESTEKLENEN TUTAR

35 ATIK DESTEĞİ ( YAVRU ATIĞI) *Bakanlıkça belirlenen aşı uygulamaları sonucu oluşan yavru atıklarının sahibine destek ödenir. *Desteğin ödenebilmesi için aşılamanın üzerinden 72 saat geçmemiş olması ve atığın Resmi Veteriner Hekim tarafından görülmüş olması gerekmektedir.

36 DESTEKLEME DURUMU ATIK DESTEKLEMESİ DESTEKLENEN İŞLETME SAYISI DESTEKLENEN ATIK DESTEKLENEN TUTAR

37 PROĞRAMLI AŞI VE KÜPE UYGULAMA DESTEĞİ * Bakanlıkça programlanan aşı uygulamalarını uygulayan Serbest Veteriner Hekimlere, aşılama yaptıkları hayvan başına destekleme ödemesi yapılır. * Serbest Veteriner Hekimler ile Yetiştirici/Üretici örgütlerinde görev yapan birlik personeline küpe uygulama desteği yapılır. * Destek sığır cinsi hayvanlar için geçerlidir.

38 DESTEKLEME DURUMU PROĞRAMLI AŞI VE KÜPE DESTEKLEMESİ DESTEKLENEN İŞLETME SAYISI DESTEKLENEN BÜYÜKBAŞ DESTEKLENEN TUTAR

39 TİFTİK KEÇİSİ YETİŞTİRİCİLİĞİNİN VE TİFTİK ÜRETİMİNİN DESTEKLENMESİ * Ürettiği tiftiği Tiftik Birliği, Bağlı olduğu diğer birlikler veya kooperatiflere satan, yetiştiricilere kg. başına destekleme ödemesi yapılır.

40 DESTEKLEME DURUMU TİFTİK DESTEKLEMESİ DESTEKLENEN İŞLETME SAYISI DESTEKLENEN KG. DESTEKLENEN TUTAR

41 SÜT TOZU DESTEKLEMESİ SÜT TOZU DESTEĞİ 3 ŞEKİLDE YAPILMAKTADIR. DİREK İHRACAT YAPAN, SÜT TOZU ÜRETEN FİRMALARA ÜRÜNÜN İÇERİSİNDE SÜT TOZU KULLANIP, KULLANDIĞI ÜRÜNÜ İHRAÇ EDEN FİRMALARA SÜT ÜRÜNLERİ İHRAÇ EDEN FİRMALARA, İHRAÇ ETTİKLERİ ÜRÜNÜN SÜT TOZUNA KARŞILIK GELEN MİKTARINA DESTEK ÖDENİR.

42 SÜT TOZU DESTEKLEMESİ BAKANLIK TARAFINDAN, SÜT TOZU ÜRETEN FİRMALARA VERİLEN KOTA MİKTARI KADAR YAPILIR. DESTEK TUTARI YİNE BAKANLIK TARAFINDAN HER AY İÇİN AYRI AYRI BELİRLENİR. SÜT ÜRÜNLERİ İHRAÇ EDEN FİRMALAR KOTA DIŞINDA TUTULMUŞ OLUP İHRAÇ ETTİKLERİ MİKTAR KADAR DESTEK ALIRLAR.

43 DESTEKLEME DURUMU SÜT TOZU DESTEKLEMESİ DESTEKLENEN İŞLETME SAYISI DESTEKLENEN (TON) DESTEKLENEN TUTAR * *2016 YILI DESTEĞİ

44 TEŞEKKÜR EDERİM

HAYVANCILIK DESTEKLEMELERİ HAKKINDA UYGULAMA ESASLARI TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO :2016/26) 24 HAZİRAN 2016 TARİH VE SAYILI RESMİ GAZETE

HAYVANCILIK DESTEKLEMELERİ HAKKINDA UYGULAMA ESASLARI TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO :2016/26) 24 HAZİRAN 2016 TARİH VE SAYILI RESMİ GAZETE HAYVANCILIK DESTEKLEMELERİ HAKKINDA UYGULAMA ESASLARI TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO :2016/26) 24 HAZİRAN 2016 TARİH VE 29752 SAYILI RESMİ GAZETE BUZAĞI DESTEKLEMESİ ŞARTLARI 1-Buzağı Turkvet ve E-ISLAH a kayıtlı

Detaylı

TEBLİĞ HAYVANCILIK DESTEKLEMELERİ HAKKINDA UYGULAMA ESASLARI TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO: 2013/29)

TEBLİĞ HAYVANCILIK DESTEKLEMELERİ HAKKINDA UYGULAMA ESASLARI TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO: 2013/29) 25 Mayıs 2013 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 28657 Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: TEBLİĞ HAYVANCILIK DESTEKLEMELERİ HAKKINDA UYGULAMA ESASLARI TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO: 2013/29) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç,

Detaylı

TEBLİĞ. b) Anaç koyun ve keçi: 1/9/2012 tarihi ve öncesinde doğmuş dişi koyun ve keçiyi,

TEBLİĞ. b) Anaç koyun ve keçi: 1/9/2012 tarihi ve öncesinde doğmuş dişi koyun ve keçiyi, 25 Mayıs 2013 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 28657 Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: TEBLİĞ HAYVANCILIK DESTEKLEMELERİ HAKKINDA UYGULAMA ESASLARI TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO: 2013/29) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç,

Detaylı

HAYVANCILIK DESTEKLEMELERİ HAKKINDA UYGULAMA ESASLARI TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO: 2017/32) BİRİNCİ BÖLÜM

HAYVANCILIK DESTEKLEMELERİ HAKKINDA UYGULAMA ESASLARI TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO: 2017/32) BİRİNCİ BÖLÜM 26 Ağustos 2017 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 30166 TEBLİĞ Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: HAYVANCILIK DESTEKLEMELERİ HAKKINDA UYGULAMA ESASLARI TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO: 2017/32) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç,

Detaylı

Sayfa 1/95

Sayfa 1/95 Kurumsal Müşteri İlişkileri İK Bize Ulaşın Beni Hatırla Şifremi Unuttum Deneme Kullanımı Yayınlarımız Eğitimlerimiz Abone Olun Çeşitli Bilgiler > MEVZUATTAKİ SON DEĞİŞİKLİKLER > 2017 Mevzuattaki Son Değisiklikler

Detaylı

TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI SÜT ÜRETİMİ VE SÜT ÜRETİMİNİN DESTEKLENMESİ

TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI SÜT ÜRETİMİ VE SÜT ÜRETİMİNİN DESTEKLENMESİ TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI SÜT ÜRETİMİ VE SÜT ÜRETİMİNİN DESTEKLENMESİ Öner ÖZBEY Hayvancılık Genel Müdürlüğü ÇİĞ SÜT DESTEKLEMESİ Çiğ süt desteklemesi 1987 yılından beri bazı yıllar hariç devam etmektedir.

Detaylı

DAMIZLIK SIĞIR YETİŞTİRİCİLERİ BİRLİĞİ NE

DAMIZLIK SIĞIR YETİŞTİRİCİLERİ BİRLİĞİ NE Esasları Tebliği çerçevesinde 2015 yılı Anaç Sığır Desteklemesinden yararlanmak istiyorum. 2015 Yılı için Anaç sığır desteklemesi ile ilgili tüm işlemlerin şahsım adına üyesi bulunduğum Birliğiniz tarafından

Detaylı

2015 TARIM VE HAYVANCILIK ÜRETİM DESTEKLEMELERİ

2015 TARIM VE HAYVANCILIK ÜRETİM DESTEKLEMELERİ 2015 TARIM VE HAYVANCILIK ÜRETİM DESTEKLEMELERİ 2015 YILINDA YAPILACAK TARIMSAL DESTEKLEMELERE İLİŞKİN KARAR (*) Amaç ve kapsam MADDE 1- (1) Bu Karar, çevreye duyarlı tarımsal üretimi yaygınlaştırmak,

Detaylı

TEBLİĞ. a) Anaç koyun-keçi: 1/9/2011 tarihinde ve öncesinde doğmuş dişi koyun ve keçiyi,

TEBLİĞ. a) Anaç koyun-keçi: 1/9/2011 tarihinde ve öncesinde doğmuş dişi koyun ve keçiyi, 15 Haziran 2012 CUMA Resmî Gazete Sayı : 28324 Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: TEBLİĞ HAYVANCILIK DESTEKLEMELERİ HAKKINDA UYGULAMA ESASLARI TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO: 2012/49) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam,

Detaylı

TEBLİĞ. b) Anaç koyun ve keçi: 1/9/2012 tarihi ve öncesinde doğmuş dişi koyun ve keçiyi,

TEBLİĞ. b) Anaç koyun ve keçi: 1/9/2012 tarihi ve öncesinde doğmuş dişi koyun ve keçiyi, 25 Mayıs 2013 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 28657 Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: TEBLİĞ HAYVANCILIK DESTEKLEMELERİ HAKKINDA UYGULAMA ESASLARI TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO: 2013/29) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç,

Detaylı

Resmî Gazete TEBLİĞ. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: HAYVANCILIK DESTEKLEMELERİ HAKKINDA UYGULAMA ESASLARI TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO: 2012/49)

Resmî Gazete TEBLİĞ. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: HAYVANCILIK DESTEKLEMELERİ HAKKINDA UYGULAMA ESASLARI TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO: 2012/49) 15 Haziran 2012 CUMA Resmî Gazete Sayı : 28324 TEBLİĞ Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: HAYVANCILIK DESTEKLEMELERİ HAKKINDA UYGULAMA ESASLARI TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO: 2012/49) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam,

Detaylı

HAYVANCILIK DESTEKLEMELERİ HAKKINDA UYGULAMA ESASLARI TEBLİĞİ YAYIMLANDI.(TEBLİĞ NO:

HAYVANCILIK DESTEKLEMELERİ HAKKINDA UYGULAMA ESASLARI TEBLİĞİ YAYIMLANDI.(TEBLİĞ NO: HAYVANCILIK DESTEKLEMELERİ HAKKINDA UYGULAMA ESASLARI TEBLİĞİ YAYIMLANDI.(TEBLİĞ NO: 2014/22) (28 Mayıs 2014 Tarihli ve 29013 Sayılı Resmî Gazete Mükerrer) Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: HAYVANCILIK

Detaylı

TEBLİĞ HAYVANCILIK DESTEKLEMELERİ UYGULAMA TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO: 2018/21)

TEBLİĞ HAYVANCILIK DESTEKLEMELERİ UYGULAMA TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO: 2018/21) 8 Mayıs 2018 SALI Resmî Gazete Sayı : 30415 Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: TEBLİĞ HAYVANCILIK DESTEKLEMELERİ UYGULAMA TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO: 2018/21) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

8 Mayıs 2018 SALI Resmî Gazete Sayı : TEBLĠĞ Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: HAYVANCILIK DESTEKLEMELERĠ UYGULAMA TEBLĠĞĠ (TEBLĠĞ NO:

8 Mayıs 2018 SALI Resmî Gazete Sayı : TEBLĠĞ Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: HAYVANCILIK DESTEKLEMELERĠ UYGULAMA TEBLĠĞĠ (TEBLĠĞ NO: 8 Mayıs 2018 SALI Resmî Gazete Sayı : 30415 TEBLĠĞ Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: HAYVANCILIK DESTEKLEMELERĠ UYGULAMA TEBLĠĞĠ (TEBLĠĞ NO: 2018/21) BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: HAYVANCILIK DESTEKLEMELERİ HAKKINDA UYGULAMA ESASLARI TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO: 2014/22) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç,

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: HAYVANCILIK DESTEKLEMELERİ HAKKINDA UYGULAMA ESASLARI TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO: 2014/22) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: HAYVANCILIK DESTEKLEMELERİ HAKKINDA UYGULAMA ESASLARI TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO: 2014/22) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Ülkemiz

Detaylı

İLİMİZDE HAYVANCILIĞIN DURUMU

İLİMİZDE HAYVANCILIĞIN DURUMU İLİMİZDE HAYVANCILIĞIN DURUMU 1.AMASYADA TARIMSAL YAPI İlimiz ekonomisinde Tarım ilk sırada yer almakta olup 29.390 çiftçi ailesinden 146.948 kişi bu sektörden geçimini sağlamaktadır. 2011 yılı Bitkisel

Detaylı

2014 YILI HAYVANCILIK DESTEKLEMELERİ

2014 YILI HAYVANCILIK DESTEKLEMELERİ Bayburt İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü 2014 YILI HAYVANCILIK DESTEKLEMELERİ Emre BEKTAŞ Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Anaç Sığır Desteklemesi 2 01.01.2013 ve öncesinde

Detaylı

TEBLİĞ HAYVANCILIK DESTEKLEMELERİ HAKKINDA UYGULAMA ESASLARI TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO: 2015/17)

TEBLİĞ HAYVANCILIK DESTEKLEMELERİ HAKKINDA UYGULAMA ESASLARI TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO: 2015/17) 12 Mayıs 2015 SALI Resmî Gazete Sayı : 29353 Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: TEBLİĞ HAYVANCILIK DESTEKLEMELERİ HAKKINDA UYGULAMA ESASLARI TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO: 2015/17) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam,

Detaylı

ÇEKMEKÖY İLÇE GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI. 1- Başvuru formu ve taahhütname (Ek1)

ÇEKMEKÖY İLÇE GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI. 1- Başvuru formu ve taahhütname (Ek1) ÇEKMEKÖY İLÇE GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI SIRA NO HİZMETİN ADI İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1- Başvuru formu ve taahhütname (Ek1) 2- Nüfus cüzdanının

Detaylı

TEBLİĞ. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: HAYVANCILIK DESTEKLEMELERİ HAKKINDA UYGULAMA ESASLARI TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO: 2015/17) BİRİNCİ BÖLÜM

TEBLİĞ. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: HAYVANCILIK DESTEKLEMELERİ HAKKINDA UYGULAMA ESASLARI TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO: 2015/17) BİRİNCİ BÖLÜM 12 Mayıs 2015 SALI Resmî Gazete Sayı : 29353 TEBLİĞ Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: HAYVANCILIK DESTEKLEMELERİ HAKKINDA UYGULAMA ESASLARI TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO: 2015/17) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam,

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar 12 Mayıs 2015 SALI Resmî Gazete Sayı : 29353 TEBLİĞ Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: HAYVANCILIK DESTEKLEMELERİ HAKKINDA UYGULAMA ESASLARI TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO: 2015/17) Amaç ve kapsam BİRİNCİ BÖLÜM

Detaylı

KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU KARKAMIŞ İLÇE GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI

KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU KARKAMIŞ İLÇE GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU KARKAMIŞ İLÇE GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI SIRA HİZMETİN ADI NO ÇKS Kaydı İşlemleri 1 2 MGD Müracaatları Yem Bitkisi 3 Sertifikalı Fidan ve

Detaylı

CANİK İLÇE GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI

CANİK İLÇE GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI CANİK İLÇE GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI SIRA NO ADI 1 3071 Sayılı Kanun Gereğince Dilekçe Hakkının Kullanılması 2 Amatör Balıkçı Belgesi 20 Dakika 30 Gün 2-Bir Adet Vesikalık

Detaylı

Bu yıl Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) dahil olan çiftçilere dekar başına 2,5 lira toprak analizi desteği verilecek.

Bu yıl Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) dahil olan çiftçilere dekar başına 2,5 lira toprak analizi desteği verilecek. Çiftçiye, bu yıl verilecek tarımsal destekler belirlendi Bakanlar Kurulu'nun ''2015 Yılında Yapılacak Tarımsal Desteklemelere İlişkin Karar''ı, 1 Ocak 2015 tarihinden geçerli olmak üzere Resmi Gazete'nin

Detaylı

TARIMSAL DESTEKLER 1. Alan Bazlı Destekler

TARIMSAL DESTEKLER 1. Alan Bazlı Destekler TARIMSAL DESTEKLER 1. Alan Bazlı Destekler FINDIK ÜRETİCİLERİ ALAN BAZLI GELİR DESTEGİ Fındık Desteği 170 İyi Tarım Uygulamaları Desteklemeleri Meyve- Sebze Örtü Altı Süs Bitkileri, Tıbbı Aromatik Bitkiler

Detaylı

TEBLİĞ HAYVANCILIK DESTEKLEMELERĠ HAKKINDA UYGULAMA ESASLARI TEBLĠĞĠ (TEBLĠĞ NO: 2015/17)

TEBLİĞ HAYVANCILIK DESTEKLEMELERĠ HAKKINDA UYGULAMA ESASLARI TEBLĠĞĠ (TEBLĠĞ NO: 2015/17) 12 Mayıs 2015 SALI Resmî Gazete Sayı : 29353 Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: TEBLİĞ HAYVANCILIK DESTEKLEMELERĠ HAKKINDA UYGULAMA ESASLARI TEBLĠĞĠ (TEBLĠĞ NO: 2015/17) BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam,

Detaylı

HAYVANCILIK DESTEKLEMELERİ HAKKINDA UYGULAMA ESASLARI TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO: 2011/26) BİRİNCİ BÖLÜM

HAYVANCILIK DESTEKLEMELERİ HAKKINDA UYGULAMA ESASLARI TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO: 2011/26) BİRİNCİ BÖLÜM 6 Mayıs 2011 CUMA Resmî Gazete Sayı : 27926 TEBLİĞ Tarım ve Köyişleri Bakanlığından: HAYVANCILIK DESTEKLEMELERİ HAKKINDA UYGULAMA ESASLARI TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO: 2011/26) BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç

Detaylı

2016 YILI TARIMSAL DESTEKLEMELER

2016 YILI TARIMSAL DESTEKLEMELER 06 YILI TARIMSAL DESTEKLEMELER HAYVANCILIK DESTEKLEMELERİ 3 4 Buzağı/Malak Çoban (Sürü Yöneticisi) İstihdam 4 ay ve üzeri buzağı/malak (8 İl) 350 TL/baş Soy kütüğü (8 İl) Döl kontrolü 500 TL/baş 50 (ilave)

Detaylı

İSTANBUL İLİ ARNAVUTKÖY İLÇESİ HİZMET STANDARTLARI

İSTANBUL İLİ ARNAVUTKÖY İLÇESİ HİZMET STANDARTLARI SIRA NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI 1 İşletme Kayıt Belgesi 2 Sertifikalı Fide/Fidan Kullanım Desteği İSTANBUL İLİ ARNAVUTKÖY İLÇESİ HİZMET STANDARTLARI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER 2- Meslek odası

Detaylı

ÇAT İLÇE GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ

ÇAT İLÇE GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ 1 ADI Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Desteklemesi 1 Başvuru formu ve taahhütname, (EK 1) 2 Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetlerinin Düzenlenmesine Dair Yönetmelik kapsamında alınan yetki belgesinin il/ilçe

Detaylı

İLÇE TARIM MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI

İLÇE TARIM MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI İLÇE TARIM MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI SIRA NO HİZMETİN ADI İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 Çiftçi Kayıt Sistemine Kayıt 1-Başvuru Dilekçesi 2-Çiftçi 3-Tapu Müdürlüğünden Kayıtlarımıza

Detaylı

TEBLİĞ. a) Anaç manda: 1/1/2010 tarihinde ve öncesinde doğmuş dişi mandayı, b) Anaç sığır: 1/1/2010 tarihinde ve öncesinde doğmuş dişi sığırı,

TEBLİĞ. a) Anaç manda: 1/1/2010 tarihinde ve öncesinde doğmuş dişi mandayı, b) Anaç sığır: 1/1/2010 tarihinde ve öncesinde doğmuş dişi sığırı, 6 Mayıs 2011 CUMA Resmî Gazete Sayı : 27926 Tarım ve Köyişleri Bakanlığından: TEBLİĞ HAYVANCILIK DESTEKLEMELERİ HAKKINDA UYGULAMA ESASLARI TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO: 2011/26) BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç

Detaylı

BAYRAMPAŞA İLÇE GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI

BAYRAMPAŞA İLÇE GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI Resmi Gazete Sayısı: 27305 SAYFA NO : 1 / 5 BAYRAMPAŞA İLÇE GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK SIRA NO HİZMETİN ADI 1 Amatör Balıkçılık Belgesi 2 Tarımsal İlaç Reçetesi 3 Anaç Sığır BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER

Detaylı

15.05.2009 / 27229. 15 Mayıs 2009 CUMA. Resmî Gazete. Sayı : 27229 TEBLİĞ. Köyişleri Bakanlığından: HAYVANCILIĞIN DESTEKLENMESİ HAKKINDA

15.05.2009 / 27229. 15 Mayıs 2009 CUMA. Resmî Gazete. Sayı : 27229 TEBLİĞ. Köyişleri Bakanlığından: HAYVANCILIĞIN DESTEKLENMESİ HAKKINDA 15.05.2009 / 27229 15 Mayıs 2009 CUMA Resmî Gazete Sayı : 27229 TEBLİĞ Tarım ve Köyişleri Bakanlığından: HAYVANCILIĞIN DESTEKLENMESİ HAKKINDA UYGULAMA ESASLARI TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO: 2009/44) BİRİNCİ BÖLÜM

Detaylı

10.04.2010 / 13. 10 Nisan 2010 CUMARTESİ. Resmî Gazete. Sayı : 27548 TEBLİĞ. Tarım ve Köyişleri Bakanlığından: HAYVANCILIĞIN DESTEKLENMESİ HAKKINDA

10.04.2010 / 13. 10 Nisan 2010 CUMARTESİ. Resmî Gazete. Sayı : 27548 TEBLİĞ. Tarım ve Köyişleri Bakanlığından: HAYVANCILIĞIN DESTEKLENMESİ HAKKINDA 10.04.2010 / 13 10 Nisan 2010 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 27548 TEBLİĞ Tarım ve Köyişleri Bakanlığından: HAYVANCILIĞIN DESTEKLENMESİ HAKKINDA UYGULAMA ESASLARI TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO: 2010/13) BİRİNCİ BÖLÜM

Detaylı

b) Anaç koyun ve keçi: 1/9/2014 tarihi ve öncesinde doğmuş dişi koyun ve keçiyi,

b) Anaç koyun ve keçi: 1/9/2014 tarihi ve öncesinde doğmuş dişi koyun ve keçiyi, 12 Mayıs 2015 SALI Resmî Gazete Sayı : 29353 TEBLİĞ Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: HAYVANCILIK DESTEKLEMELERİ HAKKINDA UYGULAMA ESASLARI TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO: 2015/17) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam,

Detaylı

Hayvansal Ürün İthalatında Kontrol Belgesi Onaylanması ve İthalat Aşamasında Sunulması Gereken Belgeler Hakkında Tebliğ (No: 2012/12)

Hayvansal Ürün İthalatında Kontrol Belgesi Onaylanması ve İthalat Aşamasında Sunulması Gereken Belgeler Hakkında Tebliğ (No: 2012/12) Hayvansal Ürün İthalatında Kontrol Belgesi Onaylanması ve İthalat Aşamasında Sunulması Gereken Belgeler Hakkında Tebliğ (No: 2012/12) HAYVANSAL ÜRÜN İTHALATINDA KONTROL BELGESİ ONAYLANMASI VE İTHALAT AŞAMASINDA

Detaylı

http://rega.basbakanlik.gov.tr/eskiler/2010/04/20100410-11.htm

http://rega.basbakanlik.gov.tr/eskiler/2010/04/20100410-11.htm Page 1 of 22 10 Nisan 2010 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 27548 TEBLİĞ Tarım ve Köyişleri Bakanlığından: HAYVANCILIĞIN DESTEKLENMESİ HAKKINDA UYGULAMA ESASLARI TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO: 2010/13) BİRİNCİ BÖLÜM

Detaylı

TEBLİĞ. a) Anaç koyun ve keçi: OTBİS İcmali-1 de ve OTBİS İcmali-2 de de kayıtlı olan dişi koyun ve keçiyi,

TEBLİĞ. a) Anaç koyun ve keçi: OTBİS İcmali-1 de ve OTBİS İcmali-2 de de kayıtlı olan dişi koyun ve keçiyi, 8 Ağustos 2014 CUMA Resmî Gazete Sayı : 29082 Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: TEBLİĞ ORGANİK HAYVANCILIK DESTEKLEME ÖDEMESİ YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2014/35) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam,

Detaylı

SÜT SEKTÖRÜNDE MEVCUT DURUM. Yusuf GÜÇER Ziraat Mühendisi İzmir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü

SÜT SEKTÖRÜNDE MEVCUT DURUM. Yusuf GÜÇER Ziraat Mühendisi İzmir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü SÜT SEKTÖRÜNDE MEVCUT DURUM Yusuf GÜÇER Ziraat Mühendisi İzmir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü TARIMSAL ÜRETİM DEĞERİ BİTKİSEL VE HAYVANSAL ÜRETİMDE İZMİR İN ÜLKE SIRALAMASINDAKİ YERİ (TUİK-2014)

Detaylı

2008 / 13695 Hayvanciligin Desteklenmesi Hakkinda Kararda Degisiklik Yapilmasina Iliskin Karar

2008 / 13695 Hayvanciligin Desteklenmesi Hakkinda Kararda Degisiklik Yapilmasina Iliskin Karar 2008 / 13695 Hayvanciligin Desteklenmesi Hakkinda Kararda Degisiklik Yapilmasina Iliskin Karar 24.05.2008 / 26885 24 Mayıs 2008 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 26885 BAKANLAR KURULU KARARI Karar Sayısı :

Detaylı

TEBLİĞ ÇİĞ SÜT DESTEĞİ VE SÜT PİYASASININ DÜZENLENMESİ UYGULAMA TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO: 2019/22) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

TEBLİĞ ÇİĞ SÜT DESTEĞİ VE SÜT PİYASASININ DÜZENLENMESİ UYGULAMA TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO: 2019/22) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar 14 Mart 2019 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 30714 Tarım ve Orman Bakanlığından: TEBLİĞ ÇİĞ SÜT DESTEĞİ VE SÜT PİYASASININ DÜZENLENMESİ UYGULAMA TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO: 2019/22) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

TEBLİĞ ORGANİK HAYVANCILIK VE ORGANİK SU ÜRÜNLERİ YETİŞTİRİCİLİĞİNE DESTEKLEME ÖDEMESİ YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2015/31)

TEBLİĞ ORGANİK HAYVANCILIK VE ORGANİK SU ÜRÜNLERİ YETİŞTİRİCİLİĞİNE DESTEKLEME ÖDEMESİ YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2015/31) 15 Temmuz 2015 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 29417 (2. Mükerrer) Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: TEBLİĞ ORGANİK HAYVANCILIK VE ORGANİK SU ÜRÜNLERİ YETİŞTİRİCİLİĞİNE DESTEKLEME ÖDEMESİ YAPILMASINA

Detaylı

İÇİNDEKİLER KIRMIZI ET, SÜT VE YEM SEKTÖRÜ ANALİZİ Kırmızı Et Sektöründeki Gelişmeler Yem Sektörü Pazar Analizi... 21

İÇİNDEKİLER KIRMIZI ET, SÜT VE YEM SEKTÖRÜ ANALİZİ Kırmızı Et Sektöründeki Gelişmeler Yem Sektörü Pazar Analizi... 21 İÇİNDEKİLER KIRMIZI ET, SÜT VE YEM SEKTÖRÜ ANALİZİ... 2 Kırmızı Et Sektöründeki Gelişmeler... 2 Yem Sektörü Pazar Analizi... 21 Süt Sektörü Pazar Analizi... 22 MEVZUAT... 24 1 KIRMIZI ET SÜT VE YEM SEKTÖR

Detaylı

ISLAH AMAÇLI SÜT ANALİZ PROJESİ

ISLAH AMAÇLI SÜT ANALİZ PROJESİ ISLAH AMAÇLI SÜT ANALİZ PROJESİ TARİHÇE 09.06.2011 Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü ile Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği arasında işbirliği protokolü imzalandı, 01.10.2011 İzmir Damızlık

Detaylı

2015 YILI TARIMSAL DESTEKLEMELER

2015 YILI TARIMSAL DESTEKLEMELER 05 YILI TARIMSAL DESTEKLEMELER HAYVANCILIK DESTEKLEMELERİ Hayvan Başı Ödeme (TL/baş) Suni Tohumlama (TL/baş) Sütçü ve kombine ırklar ve melezleri ile etçi ırkların melezleri anaç sığır Etçi ırklar anaç

Detaylı

Ulusal ve Uluslararası Mali Destekler Konferansı / ERZURUM

Ulusal ve Uluslararası Mali Destekler Konferansı / ERZURUM Ulusal ve Uluslararası Mali Destekler Konferansı 22.11.2016 / ERZURUM TARIMSAL DESTEKLEMELER Bilgehan ÖZEN Ziraat Yüksek Mühendisi HAYVANCILIK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Tel : 0312 258 73 47 Faks : 0312 258 73 43

Detaylı

T.C. TARIM VE KÖYİŞLERİ BAKANLIĞI Koruma ve Kontrol Genel Müdürlüğü

T.C. TARIM VE KÖYİŞLERİ BAKANLIĞI Koruma ve Kontrol Genel Müdürlüğü Sayı : 250.10.10.11/HHM-47-13639.../.../2006 Konu : Hastalıklardan Ari İşletmelerin Desteklenmesi DOSYA 19.06.2006 / 21085 Genelge 2006/32 Bilindiği üzere 24.02.2005 tarih ve 25737 sayılı Resmi Gazete

Detaylı

Birlikle el ele, Hayvancılıkta daha ileriye

Birlikle el ele, Hayvancılıkta daha ileriye Birlikle el ele, Hayvancılıkta daha ileriye 1 KURULUŞ Birliğimiz ; 1995 Yılında 904 Sayılı hayvan ıslah kanununa göre 25 Kurucu üye tarafından kurulmuştur. 13 Haziran 2010 tarihli, 5996 sayılı Veteriner

Detaylı

2013 YILI TARIMSAL DESTEKLEMELER

2013 YILI TARIMSAL DESTEKLEMELER 03 YILI TARIMSAL DESTEKLEMELER HAYVANCILIK DESTEKLEMELERİ Hayvan Başı Ödeme Suni Tohumlama 3 Hayvan Başı Ödeme 4 Tiftik Üretim 5 Süt Primi( TL/lt) 6 İpek Böceği Sütçü ve kombine ırklar ve melezleri ile

Detaylı

2014 YILI TARIMSAL DESTEKLEMELER

2014 YILI TARIMSAL DESTEKLEMELER 04 YILI TARIMSAL DESTEKLEMELER HAYVANCILIK DESTEKLEMELERİ Hayvan Başı Ödeme Suni Tohumlama Besilik Materyal Üretim Desteği(baş) 3 Hayvan Başı Ödeme 4 Tiftik Üretim 5 Süt Primi( TL/lt) 6 İpek Böceği Sütçü

Detaylı

/ 6 15.07.2015 15:56

/ 6 15.07.2015 15:56 15 Temmuz 2015 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 29417 (2. Mükerrer) TEBLİĞ Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: ORGANİK HAYVANCILIK VE ORGANİK SU ÜRÜNLERİ YETİŞTİRİCİLİĞİNE DESTEKLEME ÖDEMESİ YAPILMASINA

Detaylı

13.04.2007 / 26492. 13 Nisan 2007 CUMA. Resmî Gazete. Sayı : 26492 TEBLİĞ. Tarım ve Köyişleri Bakanlığından: HAYVANCILIĞIN DESTEKLENMESİ HAKKINDA

13.04.2007 / 26492. 13 Nisan 2007 CUMA. Resmî Gazete. Sayı : 26492 TEBLİĞ. Tarım ve Köyişleri Bakanlığından: HAYVANCILIĞIN DESTEKLENMESİ HAKKINDA 13.04.2007 / 26492 13 Nisan 2007 CUMA Resmî Gazete Sayı : 26492 TEBLİĞ Tarım ve Köyişleri Bakanlığından: HAYVANCILIĞIN DESTEKLENMESİ HAKKINDA UYGULAMA ESASLARI TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO: 2007/20) BİRİNCİ BÖLÜM

Detaylı

Hayvanciligin Desteklenmesi Hakkinda Uygulama Esaslari Tebliginde Degisiklik Yapilmasina Dair Teblig

Hayvanciligin Desteklenmesi Hakkinda Uygulama Esaslari Tebliginde Degisiklik Yapilmasina Dair Teblig 12.08.2006 / 26257 12 Ağustos 2006 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 26257 TEBLİĞ Tarım ve Köyişleri Bakanlığından: HAYVANCILIĞIN DESTEKLENMESİ HAKKINDA UYGULAMA ESASLARI TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA

Detaylı

2006 / 9922 Hayvanciligin Desteklenmesi Hakkinda Kararda Degisiklik Yapilmasina Dair Karar

2006 / 9922 Hayvanciligin Desteklenmesi Hakkinda Kararda Degisiklik Yapilmasina Dair Karar 2006 / 9922 Hayvanciligin Desteklenmesi Hakkinda Kararda Degisiklik Yapilmasina Dair Karar 17.01.2006 / 26052 Bakanlar Kurulu Kararı Karar Sayısı : 2006/9922 Ekli Hayvancılığın Desteklenmesi Hakkında Kararda

Detaylı

TARSUS TİCARET BORSASI

TARSUS TİCARET BORSASI TARIMDA ÖZET BÜLTEN 2015 2015 YILI TARIMIN ÖZETİ TARSUS TİCARET BORSASI TARIMDA 2015 YILI ÖZETİ İstatistik Kurumu nun 2015 bitkisel üretim verilerine göre;önceki yıla göre tahıllar ve diğer bitkisel ürünlerde

Detaylı

2013 YILI DESTEKLEME BİRİM FİYATLARI

2013 YILI DESTEKLEME BİRİM FİYATLARI 013 YILI DESTEKLEME BİRİM FİYATLARI 1 3 MAZOT, GÜBRE VE TOPRAK ANALİZİ DESTEĞİ Mazot Gübre Destekleme Ürün Grupları Destekleme Tutarı Tutarı Peyzaj ve süs bitkileri, özel çayır, mera ve orman emvali alanları,9

Detaylı

T.C. UZUNDERE KAYMAKAMLIĞI İLÇE GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. UZUNDERE KAYMAKAMLIĞI İLÇE GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ T.C. UZUNDERE KAYMAKAMLIĞI İLÇE GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ Yapılan çalışmalar 1- Çiftçi Kursları Sıra No 2014 YILI Kursun Konusu Açılan Kurs Sayısı Kursiyer Sayısı 1 Arıcılık Kursu 1 30 2 Süt

Detaylı

2012 YILINDA YAPILACAK TARIMSAL DESTEKLEMELERE İLİŞKİN KARAR

2012 YILINDA YAPILACAK TARIMSAL DESTEKLEMELERE İLİŞKİN KARAR 2012 YILINDA YAPILACAK TARIMSAL DESTEKLEMELERE İLİŞKİN KARAR Amaç ve kapsam MADDE 1- (1) Bu Karar, çevreye duyarlı tarımsal üretimi yaygınlaştırmak, verimi ve kaliteyi yükseltmek, uygulanan politikaların

Detaylı

2012 YILINDA YAPILACAK TARIMSAL DESTEKLEMELERE İLİŞKİN KARAR

2012 YILINDA YAPILACAK TARIMSAL DESTEKLEMELERE İLİŞKİN KARAR 2012 YILINDA YAPILACAK TARIMSAL DESTEKLEMELERE İLİŞKİN KARAR Amaç ve kapsam MADDE 1- (1) Bu Karar, çevreye duyarlı tarımsal üretimi yaygınlaştırmak, verimi ve kaliteyi yükseltmek, uygulanan politikaların

Detaylı

2012 YILINDA YAPILACAK TARIMSAL DESTEKLEMELERE İLİŞKİN KARAR (07.05.2012)

2012 YILINDA YAPILACAK TARIMSAL DESTEKLEMELERE İLİŞKİN KARAR (07.05.2012) 2012 YILINDA YAPILACAK TARIMSAL DESTEKLEMELERE İLİŞKİN KARAR (07.05.2012) Amaç ve kapsam MADDE 1- (1) Bu Karar, çevreye duyarlı tarımsal üretimi yaygınlaştırmak, verimi ve kaliteyi yükseltmek, uygulanan

Detaylı

25.05.2006 / 26178. Tebliğ. Tarım ve Köyişleri Bakanlığından: Hayvancılığın Desteklenmesi Hakkında

25.05.2006 / 26178. Tebliğ. Tarım ve Köyişleri Bakanlığından: Hayvancılığın Desteklenmesi Hakkında Hayvanciligin Desteklenmesi Hakkinda Uygulama Esaslari Tebliginde Degisiklik Yapilmasina Dair Teblig ( 25.05.2006 / 26178 Tebliğ Tarım ve Köyişleri Bakanlığından: Hayvancılığın Desteklenmesi Hakkında 2005/8503

Detaylı

13.06.2008 / 26905. 13 Haziran 2008 CUMA. Resmî Gazete. Sayı : 26905 TEBLİĞ. Tarım ve Köyişleri Bakanlığından: HAYVANCILIĞIN DESTEKLENMESİ HAKKINDA

13.06.2008 / 26905. 13 Haziran 2008 CUMA. Resmî Gazete. Sayı : 26905 TEBLİĞ. Tarım ve Köyişleri Bakanlığından: HAYVANCILIĞIN DESTEKLENMESİ HAKKINDA 13.06.2008 / 26905 13 Haziran 2008 CUMA Resmî Gazete Sayı : 26905 TEBLİĞ Tarım ve Köyişleri Bakanlığından: HAYVANCILIĞIN DESTEKLENMESİ HAKKINDA UYGULAMA ESASLARI TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO: 2008/31) BİRİNCİ BÖLÜM

Detaylı

30.04.2009 / 27215. 30 Nisan 2009 PERŞEMBE. Resmî Gazete. (Mükerrer) Sayı : 27215 TEBLİĞ. Tarım ve Köyişleri Bakanlığından:

30.04.2009 / 27215. 30 Nisan 2009 PERŞEMBE. Resmî Gazete. (Mükerrer) Sayı : 27215 TEBLİĞ. Tarım ve Köyişleri Bakanlığından: 30.04.2009 / 27215 30 Nisan 2009 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 27215 (Mükerrer) TEBLİĞ Tarım ve Köyişleri Bakanlığından: ÇİĞ SÜTÜN DEĞERLENDİRİLMESİNE YÖNELİK DESTEKLEME UYGULAMA ESASLARI TEBLİĞİ (TEBLİĞ

Detaylı

ASARCIK ĠLÇE GIDA TARIM ve HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ HĠZMET STANDARTLARI

ASARCIK ĠLÇE GIDA TARIM ve HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ HĠZMET STANDARTLARI ASARCIK ĠLÇE GIDA TARIM ve HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ HĠZMET STANDARTLARI S. NO 1 2 HĠZMETĠN ADI ÇKS İlk Kayıt (Çiftçi Kayıt Sis.) ÇKS Kaydı Güncellemesi ĠSTENEN BELGELER 1-Nüfus cüzdanı fotokopisi (TC.Kimlik

Detaylı

... İL /İLÇE MÜDÜRLÜĞÜNE

... İL /İLÇE MÜDÜRLÜĞÜNE Ek- 1 Evrak Kayıt Tarihi : Evrak No :... İL /İLÇE MÜDÜRLÜĞÜNE 2011 Yılında Yapılacak Tarımsal Desteklemelere İlişkin Karar (2011/1430) kapsamında, ilgili Tebliğ (2011/.) hükümlerine uyacak şekilde arıcılık

Detaylı

2012 YILINDA YAPILACAK TARIMSAL DESTEKLEMELERE İLİŞKİN KARAR

2012 YILINDA YAPILACAK TARIMSAL DESTEKLEMELERE İLİŞKİN KARAR 7 Mayıs 2012 PAZARTESİ Resmî Gazete Sayı : 28285 BAKANLAR KURULU KARARI Karar Sayısı : 2012/3106 Ekli 2012 Yılında Yapılacak Tarımsal Desteklemelere İlişkin Karar ın yürürlüğe konulması; Gıda, Tarım ve

Detaylı

BURDUR - BUCAK İLÇE GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI

BURDUR - BUCAK İLÇE GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI BURDUR - BUCAK İLÇE GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI SIRA NO HİZMETİN ADI İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 Tarımsal Yayım ve Danışmanlık 1- Başvuru formu ve

Detaylı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı 2012 YILI TARIMSAL DESTEKLER

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı 2012 YILI TARIMSAL DESTEKLER Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı 2012 YILI TARIMSAL DESTEKLER A-HAYVANCILIK DESTEKLERİ HAYVANCILIK DESTEKLEMELERİ Hayvan Başı Ödeme Bakanlar Kurulu Kararı MADDE 4- (1) Birime Destek 1 Sütçü ve kombine

Detaylı

TEBLİĞ. Tarım ve Köyişleri Bakanlığından: HAYVANCILIĞIN DESTEKLENMESĠ HAKKINDA UYGULAMA ESASLARI TEBLĠĞĠ (TEBLĠĞ NO: 2010/13)

TEBLİĞ. Tarım ve Köyişleri Bakanlığından: HAYVANCILIĞIN DESTEKLENMESĠ HAKKINDA UYGULAMA ESASLARI TEBLĠĞĠ (TEBLĠĞ NO: 2010/13) 10 Nisan 2010 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 27548 TEBLİĞ Tarım ve Köyişleri Bakanlığından: HAYVANCILIĞIN DESTEKLENMESĠ HAKKINDA UYGULAMA ESASLARI TEBLĠĞĠ (TEBLĠĞ NO: 2010/13) Arı YetiĢtiriciliği, Bombus

Detaylı

YEM BİTKİLERİ DESTEKLEMESİ MÜRACAAT FORMU

YEM BİTKİLERİ DESTEKLEMESİ MÜRACAAT FORMU ek-1 YEM BİTKİLERİ DESTEKLEMESİ MÜRACAAT FORMU Müracaat Sıra No : İl: İlçe: Köy/Mh: Açık kimliğimle birlikte Çayır Mera, Yem Bitkileri ekilişi yapacağım arazilerle ilgili bilgileri doğru olarak beyan ediyor,

Detaylı

BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) TARIMSAL DESTEKLEMELER

BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) TARIMSAL DESTEKLEMELER BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) TARIMSAL DESTEKLEMELER Selin ŞEN Şubat 2015 SUNUM PLANI I. ALAN BAZLI TARIMSAL DESTEKLEMELER II. III. IV. FARK ÖDEMESİ DESTEKLERİ HAYVANCILIK DESTEKLERİ TARIM SİGORTASI

Detaylı

EK-2 İZMİT İLÇE TARIM MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI

EK-2 İZMİT İLÇE TARIM MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI EK-2 İZMİT İLÇE TARIM MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 Bitki Koruma Ürünleri Bayiliği Müracaatı 2-2 Adet Vesikalık Resim

Detaylı

SERİK İLÇE GIDA TARIM ve HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI Başvuruda İstenilecek Belgeler

SERİK İLÇE GIDA TARIM ve HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI Başvuruda İstenilecek Belgeler SERİK İLÇE GIDA TARIM ve HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI Başvuruda İstenilecek Belgeler Sıra Vatandaşa Sunulan Hizmetin Adı Hizmetin Tamamlanma Süresi (En Geç) 1 Bilgi Edinme Hakkı ve 1-

Detaylı

TEBLİĞ Tarım ve Köyişleri Bakanlığından: HAYVANCILIĞIN DESTEKLENMESİ HAKKINDA UYGULAMA ESASLARI TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO: 2008/31)

TEBLİĞ Tarım ve Köyişleri Bakanlığından: HAYVANCILIĞIN DESTEKLENMESİ HAKKINDA UYGULAMA ESASLARI TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO: 2008/31) 13 Haziran 2008 CUMA Resmî Gazete Sayı : 26905 TEBLİĞ Tarım ve Köyişleri Bakanlığından: HAYVANCILIĞIN DESTEKLENMESİ HAKKINDA UYGULAMA ESASLARI TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO: 2008/31) BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler

Detaylı

AR& GE BÜLTEN ARAŞTIRMA VE MESLEKLERİ GELİŞTİRME MÜDÜRLÜĞÜ. Hayvancılığa Yönelik Teşvikler Açıklandı

AR& GE BÜLTEN ARAŞTIRMA VE MESLEKLERİ GELİŞTİRME MÜDÜRLÜĞÜ. Hayvancılığa Yönelik Teşvikler Açıklandı Hayvancılığa Yönelik Teşvikler Açıklandı Günnur BİNİCİ ALTINTAŞ 2005-2010 yılları arasında 6 yıl süre ile uygulanacak olan Hayvancılığın desteklenmesi Hakkında Bakanlar Kurulu Kararı 1/1/2005 tarihinden

Detaylı

Birliği. Avrupa Birliği. Avrupa. Politikaları. Ortak Tarım. Dr.Mustafa ALTUNTAŞ Uzman Veteriner Hekim. ığır r ve Dana Eti. 3.

Birliği. Avrupa Birliği. Avrupa. Politikaları. Ortak Tarım. Dr.Mustafa ALTUNTAŞ Uzman Veteriner Hekim. ığır r ve Dana Eti. 3. Avrupa Birliği Hayvancılık Politikaları Avrupa Birliği Ortak Tarım Politikaları 1.- ığır r ve Dana Eti 2.-Koyun ve Keçi i Eti 3.-Kuru Yem 4.-Süt t ve Süt Ürünleri 5.Kanatlı Eti ve Yumurta Dr.Mustafa ALTUNTAŞ

Detaylı

BAKANLAR KURULU KARARI

BAKANLAR KURULU KARARI 7 Mayıs 2012 PAZARTESİ Resmî Gazete Sayı : 28285 BAKANLAR KURULU KARARI Karar Sayısı : 2012/3106 Ekli 2012 Yılında Yapılacak Tarımsal Desteklemelere İlişkin Karar ın yürürlüğe konulması; Gıda, Tarım ve

Detaylı

DİĞER TARIMSAL AMAÇLI DESTEKLER

DİĞER TARIMSAL AMAÇLI DESTEKLER ALAN BAZLI TARIMSAL DESTEKLEMELER FARK ÖDEMESİ DESTEKLERİ HAYVANCILIK DESTEKLERİ TARIM SİGORTASI DESTEKLERİ TELAFİ EDİCİ ÖDEMELER KAPSAMINDAKİ TARIMSAL DESTEKLER DİĞER TARIMSAL AMAÇLI DESTEKLER FAİZ İNDİRİMLİ

Detaylı

DÜVE ALIM DESTEKLEMESİ

DÜVE ALIM DESTEKLEMESİ DÜVE ALIM DESTEKLEMESİ DESTEKLEMENİN KAPSAMI Türkvet'e Kayıtlı Sığır İşletmesi Olan şahıs ve tüzel kişi yetiştiricilere asgari 20 baş, azami 200 baş kombine veya etçi ırk düve alım bedelinin %30 unun hibe

Detaylı

Madde 4 - Sovtaj Hasarlı hayvanın derisinden yararlanılması halinde, sigorta bedelinin en az % 4 ü, hasarlı

Madde 4 - Sovtaj Hasarlı hayvanın derisinden yararlanılması halinde, sigorta bedelinin en az % 4 ü, hasarlı 5363 sayılı Tarım Sigortaları Kanununun 12nci maddesine istinaden Bakanlar Kurulu kararı ile kapsamı belirlenen, Çiftçi Kayıt Sistemine entegre edilmiş ön soy kütüğü ve soy kütüğüne kayıtlı olan süt sığırları,

Detaylı

2013 YILINDA YAPILACAK TARIMSAL DESTEKLEMELERE İLİŞKİN KARAR

2013 YILINDA YAPILACAK TARIMSAL DESTEKLEMELERE İLİŞKİN KARAR 2013 YILINDA YAPILACAK TARIMSAL DESTEKLEMELERE İLİŞKİN KARAR Amaç ve Kapsam MADDE 1- (1) Bu Karar, çevreye duyarlı tarımsal üretimi yaygınlaştırmak, bitkisel üretimi tehdit eden hastalık ve zararlı organizmalara

Detaylı

YENİŞEHİR İLÇE GIDA,TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI. 2009/44 nolu tebliğ

YENİŞEHİR İLÇE GIDA,TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI. 2009/44 nolu tebliğ YENİŞEHİR GIDA,TARIM VE HAYVANCILIK HİZMET STANDARTLARI SIRA NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER MEVZUATIN ADI HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ SÜRE) HİZMETİN SUNULDUĞU YER

Detaylı

(A) 1-500 Anaç küçükbaş 80-TL/baş (B) 501 ve daha fazla Anaç 72-TL/baş

(A) 1-500 Anaç küçükbaş 80-TL/baş (B) 501 ve daha fazla Anaç 72-TL/baş 2016 YILINDA UYGULANACAK TARIMSAL DESTEKLER BİRİNCİ KISIM Genel Kurallar Amaç ve Kapsam 1. Tarımsal üretimde sertifikalı ve çevreye duyarlı üretimi yaygınlaştırmak, gıda ve yem güvenliğini, erkenciliği,

Detaylı

TÜRKİYE DAMIZLIK SIĞIR YETİŞTİRİCİLERİ MERKEZ BİRLİĞİ SOYKÜTÜĞÜ, ÖNSOYKÜTÜĞÜ VE DÖL KONTROLÜ PROJELERİ TOPLANTISI ANTALYA 25.11.

TÜRKİYE DAMIZLIK SIĞIR YETİŞTİRİCİLERİ MERKEZ BİRLİĞİ SOYKÜTÜĞÜ, ÖNSOYKÜTÜĞÜ VE DÖL KONTROLÜ PROJELERİ TOPLANTISI ANTALYA 25.11. TÜRKİYE DAMIZLIK SIĞIR YETİŞTİRİCİLERİ MERKEZ BİRLİĞİ SOYKÜTÜĞÜ, ÖNSOYKÜTÜĞÜ VE DÖL KONTROLÜ PROJELERİ TOPLANTISI ANTALYA 25.11.2015 HAYVAN HAYAT SİGORTALARI BÜYÜKBAŞ HAYVAN HAYAT SİGORTASI KÜÇÜKBAŞ HAYVAN

Detaylı

TARIMSAL DESTEKLEMELER

TARIMSAL DESTEKLEMELER TARIMSAL DESTEKLEMELER Tarım sektörünün öncelikli problemlerinin çözümüne katkıda bulunmak, uygulanan politikaların etkinliğini artırmak ve sektörün bu politikalara uyumunu kolaylaştırmak amacıyla işletme

Detaylı

TARIM ve HAYVANCIILIK DESTEKLERİ

TARIM ve HAYVANCIILIK DESTEKLERİ TARIM ve HAYVANCIILIK DESTEKLERİ DESTEKLER Mazot, Gübre ve Toprak Analiz Desteği Fark Ödemesi Desteği Hayvancılık Desteklemeleri Yurt İçi Sertifikalı Tohum İle Sertifikalı Fidan/Çilek Fidesi ve Standart

Detaylı

DÜVE ALIM DESTEKLEMESİ

DÜVE ALIM DESTEKLEMESİ DÜVE ALIM DESTEKLEMESİ DESTEKLEMENİN KAPSAMI Türkvet'e Kayıtlı Sığır İşletmesi Olan şahıs ve tüzel kişi yetiştiricilere asgari 20 baş, azami 200 baş kombine veya etçi ırk düve alım bedelinin %30 unun hibe

Detaylı

B. ARINÇ C. YILMAZ B. ATALAY B. BOZDAĞ Başbakan YardımcısıBaşbakan Yardımcısı V.Başbakan YardımcısıBaşbakan Yardımcısı

B. ARINÇ C. YILMAZ B. ATALAY B. BOZDAĞ Başbakan YardımcısıBaşbakan Yardımcısı V.Başbakan YardımcısıBaşbakan Yardımcısı 8 Nisan 03 PAZARTESİ Resmî Gazete Sayı : 86 BAKANLAR KURULU KARARI Karar Sayısı : 03/4463 Ekli 03 Yılında Yapılacak Tarımsal Desteklemelere İlişkin Karar ın yürürlüğe konulması; Gıda, Tarım ve Hayvancılık

Detaylı

BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) TARIMSAL DESTEKLEMELER. Selin ŞEN Eylül 2012

BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) TARIMSAL DESTEKLEMELER. Selin ŞEN Eylül 2012 BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) TARIMSAL DESTEKLEMELER Selin ŞEN Eylül 2012 SUNUM PLANI I. ALAN BAZLI TARIMSAL DESTEKLEMELER II. III. IV. FARK ÖDEMESİ DESTEKLERİ HAYVANCILIK DESTEKLERİ TARIM SİGORTASI

Detaylı

Erzurum İli Büyükbaş Hayvan Islahı Projesi

Erzurum İli Büyükbaş Hayvan Islahı Projesi 2005 2010 Erzurum İli Büyükbaş Hayvan Islahı Projesi Prof. Dr. Fahri YAVUZ Çiftçi Eğitimi: Modern Büyükbaş Hayvancılık www.ebhip.org Problem ve Çözüm Problem nedir? Hayvan varlığı en fazla, fakat; eldeki

Detaylı

T.C. GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI DESTEKLERİ

T.C. GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI DESTEKLERİ T.C. GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI DESTEKLERİ Bu çalışmada güncel T.C. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı desteklerinin derlenmiş listesi bulunmaktadır. Derlenen bilgiler www.tarim.gov.tr adresinden

Detaylı

T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN BAYBURT

T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN BAYBURT T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI 2003-2011 DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN BAYBURT Türk tarımını kalkındırmadan Türkiye yi kalkındıramayız Recep Tayyip ERDOĞAN Başbakan Ekolojik denge ve küresel

Detaylı

NEDEN TARIM SİGORTASI YAPTIRMALIYIZ?

NEDEN TARIM SİGORTASI YAPTIRMALIYIZ? Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız 2015 yılında üreticilerin yaptıracakları Tarım Sigortaları şartları yayınlandı. Bakanlığımız, her yıl üreticilerin ürünlerini doğal afetlerden koruması amacıyla yapmasını

Detaylı

BEYLİKDÜZÜ KAYMAKAMLIĞI İLÇE GIDA,TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

BEYLİKDÜZÜ KAYMAKAMLIĞI İLÇE GIDA,TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU BEYLİKDÜZÜ KAYMAKAMLIĞI İLÇE GIDA,TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ 1 Bimer 15 gün

Detaylı

BEŞİKTAŞ İLÇE GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI

BEŞİKTAŞ İLÇE GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI BEŞİKTAŞ İLÇE GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI SIRA NO HİZMETİN ADI 1 Gıda İşyeri Denetim İsteği 2 3 ÇKS (Çiftçi Kayıt Sistemi) Kaydı ÇKS (Çiftçi Kayıt Sistemi) 4 Gıda Üretim İzni

Detaylı

1926

1926 1926 1926 2011 YILI BİRİME DESTEK MİKTARLARI ALAN BAZLI DESTEKLEMELER (TL/da) 1 Tütüne Alternatif Ürün Desteği 120 2 Toprak Analizi 2,5 3 Organik Tarım Tarla bitkileri, Sebze, Meyve 25 Hayvancılık,

Detaylı

DEVLET DESTEKLİ TARIM SİGORTALARI SİSTEMİ TARIM SİGORTALARI

DEVLET DESTEKLİ TARIM SİGORTALARI SİSTEMİ TARIM SİGORTALARI DEVLET DESTEKLİ TARIM SİGORTALARI SİSTEMİ TARIM SİGORTALARI Devlet Destekli Tarım Sigortaları Sistemi Tarım Sigortaları 1 Resmi Gazete 18/05/2006 sayı 26172 Devlet Bakanlığından: TARIM SİGORTALARI UYGULAMA

Detaylı

T.C. YÜREĞİR KAYMAKAMLIĞI İlçe Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğü KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

T.C. YÜREĞİR KAYMAKAMLIĞI İlçe Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğü KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU T.C. YÜREĞİR KAYMAKAMLIĞI İlçe Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğü KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO HİZMETİN ADI İSTENİLEN BELGELER 1-Nüfus Cüzdanı Fotokopisi 1 2 3 4 5 ÇİFTÇİ KAYIT SİSTEMİ İLK

Detaylı

/ Nisan 2010 SALI. Resmî Gazete. Sayı : TEBLİĞ. Tarım ve Köyişleri Bakanlığından:

/ Nisan 2010 SALI. Resmî Gazete. Sayı : TEBLİĞ. Tarım ve Köyişleri Bakanlığından: 06.04.2010 / 11 6 Nisan 2010 SALI Resmî Gazete Sayı : 27544 TEBLİĞ Tarım ve Köyişleri Bakanlığından: ÇİĞ SÜTÜN DEĞERLENDİRİLMESİNE YÖNELİK DESTEKLEME UYGULAMA ESASLARI TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO: 2010/ 11) BİRİNCİ

Detaylı