FUARLARIMIZDA ÜYELERİMİZE İNDİRİM

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "FUARLARIMIZDA ÜYELERİMİZE İNDİRİM"

Transkript

1 1 ZÜCDER GENEL KURULU FUARLARIMIZDA ÜYELERİMİZE İNDİRİM HONG KONG-ÇİN CANTON FUARLARI Derneğimizin 4.Olağan Genel Kurul Toplantısı 9 Nisan 2013 tarihinde, İTO Cemile Sultan Korusu nda, geniş katılımla gerçekleştirilmiştir. 13 kişilik yeni Yönetim Kurulumuz; Ömer Ertuğrul Erdoğan, Tahsin Öztiryaki, Murat Akyüz, İsmail Erdoğan, Semih Şeftali, Murat Kolbaşı, Elia Ancel, Suavi Koç, Murat Solmazer, Eyüp Yeşim Kaya, Fatih Karaca, Tuncay Aslan, Kerim Korkmaz dan oluşmuştur. YENİ ÜYELERİMİZİ ÖDÜLLENDİRİYORUZ Nisan 2013 te yeni üyelerimize plaket yaptırılarak adreslerine gönderilmiştir Nisan ayından itibaren, Züchex ve İdeal Home fuarlarına katılan üyelerimizin, tüm indirimlerden sonra bir de üyelik indirimi almalarını sağladık. TAREKS UYGULAMALARINDA YAŞANAN SORUNLAR 10 Nisan 2013 tarihinde; Dış Ticarette Risk Esaslı Kontrol Sistemi (TAREKS) uygulamalarında yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri konusunda T.C. Ekonomi Bakanlığı Ürün Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürlüğü nezdinde girişimde bulunulmuş, 13 Mayıs 2013 tarihinde gelen cevabi yazı ile TAREKS uygulamaları konusundaki mevcut durum ve çözümleri ile ilgili aktarılan çalışmalar hakkında üyelerimiz bilgilendirilmiştir. Nisan 2013 te Hong Kong ve Çin Canton fuarlarına katılım sağlanmış, 24 Nisan 2013 tarihinde Çin Guangzhou Bosphorus Hotel de Yönetim Kurulu Üyelerimiz, Çin yetkilileri ile bir yemekte bir araya gelmişlerdir. ÇİN HEYETİ NİN DERNEĞİMİZİ ZİYARETİ 17 Mayıs 2014 tarihinde, Çin Halk Cumhuriyeti Ticaret Bakanlığı İthalat İhracat Dairesi Müdür Yardımcıları, İthalat İhracat Dairesi İhracat Bölümü Türkiye Bölge Direktörü ve Yardımcısı, Çin Ankara Konsolosu ve Çin Ticaret Ateşelerinden oluşan 7 kişilik bir heyet; Çin Halk Cumhuriyeti nden ülkemize yapılan porselen ve seramik sofra eşyası ithalatındaki kota ve diğer sorunlar ile mevcut gelişmeler konusunda, karşılıklı görüş alışverişinde bulunmak üzere Derneğimizi ziyaret etmişlerdir.

2 2 İSTANBUL TİCARET ODASI MESLEK KOMİTELERİ SEÇİMLERİ DERNEĞİMİZİN TANITIM FAALİYETLERİ 2013 REKABET GÜCÜ ÖDÜLÜ İstanbul Ticaret Odası nın 22 Mayıs 2013 te gerçekleştirilen Meslek Komiteleri seçimlerine iştirak edilmiştir. İSTOÇ ESNAFI İLE TOPLANTI Yönetim Kurulu Üyelerimiz Tuncay Aslan ve Murat Solmazer in öncülüğünde, İSTOÇ esnafı ile Dernek ofisinde toplanılarak, kendilerinin geliştirmiş oldukları çeşitli organizasyonlar konusunda (Antalya fuarı) görüş alışverişinde bulunulmuştur. ARAŞTIRMA UYGULAMALARI KONULU SEMİNER 27 Mayıs 2014 te Yönetim Kurulu Başkan Yardımcımız Murat Kolbaşı, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerine Araştırma Uygulamaları konusunda bir sunum gerçekleştirmiştir. 12 Haziran 2013 te, Derneğimizin bir PR şirketi ile çalışması gerekliliği düşünülerek, PR Basın ve 360 Derece İletişim firmalarının teklifleri görüşülmüş, PR Basın Şirketi ile çalışılmasına karar verilmiştir. Müteakiben çalışmanın maliyeti Derneğimiz için yüksek bulunduğundan, sözleşme feshedilmiştir. ZÜCDER VE LIFE MEDYA-TARSUS İŞBİRLİĞİ 26 Haziran 2013 tarihinde PT Dyndra Tarsus International ile Life Medya ortaklığında gerçekleştirilecek Jakarta/ Endonezya Fuarı ve yeni yapmayı planladıkları fuarlar hakkında görüşmelerde bulunmak üzere, Derneğimizde; Douglas Emslie, Roger Pellow, Endrew Furness ve Life Medya yetkilileri ile bir toplantı gerçekleştirilmiştir. 26 Haziran 2013 tarihinde, SEDEFED Yönetim Kurulu Başkanı Sefa Targıt ile Genel Sekreter Vekili Emre Tamer in de katıldığı toplantıda, Rekabet Forumu nun 2013 Rekabet Gücü Ödülü projesi ile ilgili olarak Yönetim Kurulumuza bilgi verilmiştir. DERNEĞİMİZİN TANITIM ÇALIŞMALARI 29 Haziran 2013 tarihinde PR Basın şirketi ile Derneğimizin tanıtım çalışmaları ve basın lansmanı ile ilgili toplantı yapılmıştır. ZÜCDER TİCARET KOMİTESİ TOPLANTISI 5 Temmuz 2013 tarihinde; Ticaret Komitemiz, Antalya Mutfak ve Ev Eşyaları Çalıştayı nda tespit edilen sorunlarla ilgili olarak, Komitelerinin çalışma konularını belirlemek amacıyla, ilk toplantılarını Derneğimiz çatısı altında gerçekleştirmişlerdir.

3 3 ÇİN DEN PORSELEN VE SERAMİK EŞYA İTHALATI WOW OTEL DE GELENEKSEL ZÜCDER İFTARI HONG KONG TİCARET HEYETİ NİN DERNEĞİMİZİ ZİYARETİ Çeşitli Bakanlıklar nezdinde yaptığımız girişimler sonucunda, T.C. Ekonomi Bakanlığı İthalat Genel Müdürlüğü nden alınan yazı ile bildirilen; tarihli RG de yayımlanan İthalatta Gözetim Uygulamasına ilişkin Tebliğ çerçevesinde, Çin den ithal edilen porselen ve seramik eşya ithalatında yürürlüğe konan gözetim uygulamasının tarihli RG ile sona erdiği, 10 Temmuz 2013 tarihinde üyelerimizle paylaşılmıştır. WEB SİTESİ ÇALIŞMALARIMIZ 10 Temmuz 2013 tarihinde, Wow İstanbul Otel de gerçekleştirdiğimiz Geleneksel İftar Yemeğimiz de üyelerimiz ve ZÜCDER dostlarımızla birlikte, 230 kişilik bir organizasyona imza attık. İTALYA TİCARET ODASI VE FİERA MİLANO YETKİLİLERİNİN DERNEĞİMİZİ ZİYARETİ Wow Otel deki iftarımıza katılarak bizimle görüşme talebinde bulunan Hong Kong Ticaret Heyeti, 11 Temmuz 2013 tarihinde ofisimizde ağırlanmış, iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin daha da güçlenmesi için bilgi ve görüş alışverişinde bulunulmuştur. MAISON OBJET FUARI HAKKINDA GÖRÜŞME ZÜCDER WEB sitesinin yapımı ile ilgili olarak çeşitli firmalarla görüşülmüş, çalışmanın NAYA Bilişim Firması tarafından yürütülmesi Yönetim Kurulumuzca kararlaştırılmıştır. WEB sayfamız hazırlanarak çalışmaya başlamış olup, güncellenip iyileştirilmesi çalışmaları sürdürülmektedir. İtalya nın Milano kentinde ilki düzenlenecek olan HOMI-The Great New Macef Uluslararası Ev ve Yaşam Stili Fuarı nın ayrıntılarını görüşmek üzere, Temmuz 2013 te İtalyan Ticaret Odası ve Fiera Milano yetkilileri Derneğimizde ağırlanmış, Yönetim Kurulu Başkanımız Ertuğrul Erdoğan ve Yönetim Kurulu Üyemiz Yeşim Kaya fuar için yapılan tüm toplantı ve çalışmalara katılmıştır. 12 Temmuz 2014 te; Ubifrance İstanbul Bürosu ndan Dış Ticaret Danışmanı Cecile Lavigne Ilik ile Dernek ofisimizde yapılan görüşmede, genel olarak fuarlara katılımlarıyla ve Fransa da düzenlenen Maison Objet Fuarı hakkında bilgi edinilmiştir.

4 4 ZÜCCACİYE PAZAR ANALİZİ BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI BİLGİ AKTARIMI İSTOÇ İFTARI 12 Temmuz 2013 tarihinde; Züccaciye Sektörü Genel Pazar Analizi Araştırması yapılması ile ilgili olarak Aztek firması ile görüşülmüş, araştırmanın detayları hakkında bilgi alınmıştır. INTERTEKS FİRMASI İLE GÖRÜŞME 24 Temmuz 2013 tarihli yazımızla; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ndan yaptıkları çalışmalarla ilgili veri talebinde bulunulmuş, müracaatımız kabul edilmiş, 2014 yılından itibaren gerekli bilgi aktarımlarının yapılacağı tarafımıza bildirilmiştir. INTRADE MALAYSIA 2013 FUARI 25 Temmuz 2013 tarihinde, İSTOÇ ta; üyelerimizin bağışlarıyla, yaklaşık 2000 kişinin katıldığı bir sokak iftarı düzenlenmiş, bu etkinliğimiz yazılı ve görsel basının yoğun ilgisiyle karşılanmıştır. MALİ MÜŞAVİRLİK DENETİMİ 22 Temmuz 2013 tarihinde; INTERTEKS Firmasından Genel Müdür Yeşim Avunduk ve Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Büyükataman, firmaları ve projeleri hakkında bilgi vermek için Derneğimizi ziyaret etmişlerdir. İtalya da Fiera Milano nun ortağı olan INTERTEKS Firması, Derneğimizi, yeniden yapılanacak olan İtalya daki Macef fuarına davet etmek istediklerini belirtmişlerdir. 25 Temmuz 2013 tarihinde; Kasım 2013 tarihlerinde Kuala Lumpur-Malezya da düzenlenecek olan Intrade Malaysia 2013 Fuarı hakkında detaylı bilgi almak ve üyelerimizle paylaşmak üzere Beze Grup ve Merkür Fuarcılık tarafımıza sunum gerçekleştirmiş ve fuar bilgileri üyelerimizle paylaşılmıştır. 13 Ağustos 2013 tarihinde; Derneğimizin mali denetimlerini gerçekleştiren Uzman Kadro Yeminli Mali Müşavirlik denetime gelmiş, hiçbir problemle karşılaşılmayıp, raporları olumlu olmuştur. ARI FUARCILIK İLE GÖRÜŞME 19 Ağustos 2013 tarihinde Arı Fuarcılık ile yapılan görüşmede; Ukrayna-Kiev Fuarı ve Vietnam Ho Chi Miny City de düzenlenen fuarlar ile ilgili bilgiler alınmış ve Yönetim Kurulumuzun bilgisine sunulmuştur.

5 SİNERJİ GRUP İLE GÖRÜŞME 28 Ağustos 2013 tarihinde Sinerji Grup ile yapılan görüşmede; 1-4 Mart 2014 tarihlerinde Kazakistan-Almaty de 12 ncisi düzenlenecek olan Central Asia Houseware Uluslararası Züccaciye, Ev Gereçleri ve Dekorasyon Fuarı hakkında bilgiler alınmış ve Yönetim Kurulumuzun bilgisine sunulmuştur. BEZE GRUP İLE GÖRÜŞME Malezya da Kasım 2013 tarihleri arasında düzenlenen INTRADE MALAYSIA 2013 fuarı ile ilgili Beze Grup la 29 Ağustos 2013 tarihinde Dernek ofisimizde görüşülmüştür. KOREAN EXPO 2013 FUARI 31 Ağustos-3 Eylül 2013 tarihleri arasında, İstanbul da CNR Expo Fuar Merkezi nde gerçekleştirilen Korean Expo 2013 İstanbul Fuarı üyelerimize duyurulmuş ve ziyaret edilmiştir. DTD LOJİSTİK İLE TOPLANTI 9 Eylül 2013 te DTD Lojistik firması ile yapılan görüşmede; ithalat ve ihracat, nakliye ve lojistik konularında bilgiler alınmış, üyelerimize duyurulmuştur. HOMİ NEW MACEF FUARI Eylül 2013 tarihlerinde, İtalya nın Milano şehrinde düzenlenen Macef Fuarı na, İtalyan Ticaret Odası ve Fiera Milano nun davetlisi olarak Yönetim Kurulumuzdan Ömer Ertuğrul Erdoğan, Murat Akyüz, Elia Ancel, Yeşim Kaya ve Lütfü Küçük katılmışlardır. Yapılan görüşmeler neticesinde, Fuarın HOMI New Macef adını alarak yeniden yapılanacağı ve 2014 yılındaki fuarda katılımcı üye firmalarımıza ücretsiz alan verilerek Türkiye den katılımcıların davet edilmesi kararlaştırılmıştır. ZÜCHEX 2013 FUARI Eylül 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilen ZÜCHEX 5 Uluslararası Züccaciye, Hediyelik Eşya, Ev ve Mutfak Eşyaları Fuarı nın, 100 bin m2 alanda 500 ün üzerindeki katılımcı ile bu yıl 24 üncüsü gerçekleştirilmiş, Derneğimiz her zaman olduğu gibi, yine üyelerimizin yanında yer almıştır. HKTDC İLE YEMEK ORGANİZASYONU 25 Eylül 2013 tarihinde; Yönetim Kurulu Başkanımız Ertuğrul Erdoğan, Başkan Yardımcımız Murat Kolbaşı, TÜSİAD tan Aldo Kasloski, Türk-Çin Konsey Başkanı ve DEİK ten Yavuz Onay, MÜSİAD tan Şevket Can Tülüman, Arzum dan Elif Evdüzen, Hong Kong Ticaret Geliştirme Konseyi Başkan Yardımcısı Margaret Fung, HKTDC Türkiye Temsilcisi Perran Ersu, Avrupa Bölge Müd. Tüsila Yön, Liyan Fung tan Rasih Öztürkmen ile birlikte HKTDC nin verdiği yemek organizasyonunda bir araya gelmişlerdir. YÖNETİM KURULU ÜYEMİZ YEŞİM KAYA NIN SUNUMU 25 Eylül 2013 tarihinde Yönetim Kurulu Üyemiz Yeşim Kaya Yönetim Kurulumuza cam bardak üretimi ile ilgili yeni teknoloji makinelerin tanıtımının yapıldığı bir sunum gerçekleştirmiştir.

6 6 ASYA-PASİFİK PERAKENDE KONGRE VE FUARI Eylül 2013 tarihleri arasında, Lütfü Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı nda gerçekleştirilen Asya-Pasifik Perakende Kongre ve Fuarı na üyelerimizle birlikte katılım gerçekleştirilmiştir. ÇİN HEYETİ gerçekleştirilecek olan Züccaciye ve Ev Gereçleri Sektörü Fuarı ile ilgili olarak, Yönetim Kurulu üyelerimizden İsmail Erdoğan, Murat Solmazer, Kerim Korkmaz ve Başkanımız Ertuğrul Erdoğan ile birlikte ön araştırma için, ülkeye bir inceleme gezisi gerçekleştirmişlerdir. IMMIB ZİYARETİ 3 Ekim 2013 tarihinde IMMIB e, fuarlar hakkında bilgi almak ve ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla Derneğimiz Genel Sekreterliği bir ziyaret gerçekleştirmiştir. ÇİN VE ŞİKAGO FUARLARI HAKKINDA GÖRÜŞME T-SOFT İLE GÖRÜŞME 7 Ekim 2013 tarihinde T-Soft firması ile Derneğimizde yapılan görüşmede, firmalarının yapmış olduğu bilgisayar programı ve sistemi hakkında bilgi verilmiş, üyelerimize verebilecekleri avantajlar konuşulmuştur. SİNERJİ GRUP İLE GÖRÜŞME 26 Eylül 2013 tarihinde, Çin/Guangzhou dan ziyaretimize gelen Ticaret Heyeti ile Yönetim Kurulu Üyelerimiz Kerim Korkmaz, Fatih Karaca, Murat Solmazer, Murat Kolbaşı, Elia Ancel ve Murat Akyüz porselen üretim ve pazarı ile 29 Ekim -2 Kasım 2013 tarihleri arasında düzenlenecek olan porselen fuarı ile ilgili görüşmelerde bulunmuşlardır. ENDONEZYA ZÜCHEX FUARI 2-7 Ekim 2013 tarihleri arasında, Kasım 2014 tarihlerinde Endonezya-Jakarta da 4 Ekim 2013 tarihinde, Business Travel ve Gürtur yetkilileri ile Çin- Kanton Fuarı ve Şikago fuarlarına yapılabilecek tur organizasyonlarıyla ilgili ayrıntılar görüşülmüş, üyelerimizin indirimli koşullarda fuarlara götürülmeleriyle ilgili çalışılarak teklif verilmesi talep edilmiştir. 8 Ekim 2014 tarihinde Sinerji Grup ile Derneğimizde yaptığımız görüşmede, Kazakistan ve Rusya Fuarları hakkında görüşülmüş, Derneğimizin fuarlarına katılımı ve desteği konusunda işbirliği talep edilmiştir. MUTFAK EŞYALARI PANELİ 9 Ekim 2013 tarihinde, züccaciye sektöründe pazar büyüklüğü, marka dağılımı, ürün tipi, set payı, ebat, malzeme tipi, en çok satan model gibi konuları kapsayan mutfak eşyaları için bir panel çalışması yaptırılması ile ilgili

7 görüşmelerde bulunulan OPR firması, Yönetim Kurulumuza bir sunum gerçekleştirerek, ön çalışmaları hakkında bilgi vermişlerdir. İTALYAN TİCARET ODASI İLE GÖRÜŞME İtalyan Ticaret Odasi yetkilisi ile 15 Ekim 2013 tarihinde yapılan toplantıda, Ocak 2014 te İtalya da ilki gerçekleştirilecek HOMİ fuarı organizasyonu hakkında görüşülmüş, üyelerimizin katılımı ile ilgili ayrıntılar üzerinde durulmuştur. HKTDC İLE GÖRÜŞME 29 Ekim 2013 tarihinde; Hong Kong Ticaret Geliştirme Konseyi Avrupa Bölge Direktörü Stephan Wong ve HKTDC den Perran Ersu ile Dernek Genel Sekreterliğimiz bir yemekte bir araya gelerek, iki ülke arasındaki ilişkiler ve fuarlar hakkında görüşmüşlerdir. MUTFAK EŞYALARI PANELİ OPR Firması 31 Ekim 2013 tarihinde, gerçekleştirilmesi planlanan mutfak eşyaları paneli ile ilgili çalışmaları hakkında bilgi vermişlerdir. LİFE STYLE EXPO FUARI Kasım tarihleri arasında; Lütfü Kırdar Convention and Exabition Center da gerçekleştirilen HKTDC (Hong Kong Trade Development) Life Style Expo Fuarı üyelerimize duyurulmuş, katılım formları tarafımızca toplanmış ve HKTDC ye iletilerek giriş kartları temin edilmiştir. HOUSE HOLD EXPO 2014 FUARI Mart 2014 tarihlerinde Rusya-Moskova da gerçekleştirilecek olan House Hold EXPO 2014 Fuarı için Doğa Fuarcılık ile görüşülmüştür. Üyelerimize %10 indirim sağlanmış, konu üyelerimizle paylaşılmıştır. CHICAGO IHA PROJESİ Kasım ayı içerisinde, Yönetim Kurulu Başkanımız Ertuğrul Erdoğan ve Genel Sekreterimiz Alper Günay, IHA Projesi ni ve Chicago da yapılabilecek etkinlikler üzerine görüşmelerde bulunmak ve tanışmak amacıyla İstanbul daki Amerikan Konsolosluğu na bir ziyaret gerçekleştirmişlerdir. INTERTEKS İLE TOPLANTI 12 Kasım 2013 tarihinde, Interteks firması ile gerçekleştirilen toplantıda; Promotürk ve Home and Garden fuarları hakkında bilgi edinilmiş, Rusya ve Brezilya da HOMI Fuarlarının düzenlenmesi hakkında görüşülmüş, 2015 yılında HOMI Fuarı nın Türkiye de yapılması konuşulmuştur. LİFE MEDYA İLE TOPLANTI Life Medya ile yetkilileri ile 14 Kasım 2014 tarihinde Derneğimizde yapılan toplantıda, 2014 Nisan da yapılacak İdeal Home Fuarı ile ilgili ayrıntılar görüşülmüştür. LIFE BUSINESS KIBRIS Kasım 2013 tarihleri arasında, Kıbrıs ın en büyük kongre merkezinde gerçekleştirilen Life Business Kıbrıs organizasyonuna, Yönetim Kurulu üyelerimizden Murat Kolbaşı, Yeşim Kaya, Elia Ancel, Murat Solmazer, İsmail Erdoğan, Tahsin Öztiryaki, Kerim Korkmaz, Suavi Koç ile Başkan Ertuğrul Erdoğan Life Medya nın davetlisi olarak katılmışlardır. 7

8 8 UBIFRANCE İLE TOPLANTI 26 Kasım 2013 te, Maison et Objet-Ubifrance İstanbul Bürosu ndan, Dış Ticaret Danışmanı Cecile Lavigne llik ile Dernek ofisinde yapılan görüşmede, Fransa dan Türkiye ye gelecek ve ikili görüşmeler yapacak olan ithalatçı firmalar hakkında bilgi alınmış ve üyelerle paylaşılmıştır. BIRMINGHAM FUARI Uluslararası İstanbul Hazır Ambalajlı Mamul Kongre ve Sergisi yerli ve yabancı hazır ambalaj sektörünü İstanbul da buluşturmuştur. Açılış konuşmalarını; Derneğimiz Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Akyüz, İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gökhan Murat Kalsın ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün gerçekleştirmiştir. ZÜCCACİYE SEKTÖR ARAŞTIRMASI BOYUT YAYINCILIK İLE ÇALIŞMALAR 9 Aralık 2013 tarihinde; Boyut Yayıncılık ile toplanılarak, İtalya HOMİ Fuarı nda dağıtılacak tanıtım afişleri belirlenmiş, AMBIENTE Fuarı için hazırlanacak Fokus Export dergisi için çalışma yapılmasına karar verilmiştir. BİLGİ NOTLARI 27 Kasım 2013 tarihinde, İngiltere Birmingham Fuarı organizatörü Event Group yetkilisi Laurie Dalrymple ile Dernek ofisimizde toplantı yapılmış, fuar konusunda bilgi alınmış, katılım şartları görüşülmüştür. ULUSLARARASI İSTANBUL HAZIR AMBALAJLI MAMUL KONGRE VE SERGİSİ 5-6 Aralık 2013 tarihlerinde, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından düzenlenen 6 Aralık 2014 tarihinde; İTO 80 No.lu Züccaciye Meslek Komitesi ve Yönetim Kurulu kararları sonucu gerçekleştirilecek Züccaciye Sektör Araştırması nı gerçekleştirecek İstanbul Ticaret Üniversitesi nden Prof. Dr. Münevver Turanlı ve ekibi ile araştırmanın detayları hakkında ofisimizde toplanılarak fikir alışverişinde bulunulmuş, araştırmanın İstanbul +22 ili kapsayacak şekilde yapılmasına karar verilmiştir. 12 Aralık 2013 tarihinde, üyelerimizin bilgi edinmesi ve işletmelerinin faaliyetleri sürecinde işlerini kolaylaştıracak çeşitli uygulamalarla ilgili aşağıdaki konularda bilgilendirme mailleri gönderilmiş, WEB sayfamızda da yayınlanmıştır. Türk Eximbank ın alacakların sigortalanması uygulaması, Banka kredilerinde teminat sorunu çeken KOBİ lere Kredi Garanti Fonu kefaletleri, Tacirlerin ticari geçmişlerini şeffaflaştıran Kredi Kayıt Bürosu e-rapor, Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri- Beceri 10 Projesi.

9 MASA TAKVİMİ/SÜMEN ÇALIŞMALARI 2014 yılı masa takvimi ve sümen çalışmasıyla ilgili olarak, 12 Aralık 2013 Martı Ajans ve Üstün Eserler firmaları ile görüşülmüştür. Takvim ve sümenler bastırılıp yeni yıl öncesi tüm üyelerimize gönderilmiştir. DAYANIKLI TÜKETİM VE MOBİLYA SEKTÖR ZİRVESİ 13 OPR FİRMASI İLE TOPLANTI 16 Aralık 2013 tarihinde sektörümüz için Mutfak Eşyaları Paneli yapılmasıyla ilgili, OPR firması ile yapılan toplantıda; firma yetkilisi söz konusu panelin ön çalışmaları hakkında bilgi vermiş, inceleme ve araştırmalarının devam ettiğini ve bunları raporladıklarını belirtmiştir. Yapılması planlanan bu panel ile sektörün pazar büyüklüğü, kanal büyüklüğü, marka pazar payı, tercih edilen ürün tipleri, öne çıkan ürün özellikleri gibi sorularımıza cevap arayarak, sektör hakkında istatistiksel verilere ulaşmayı hedeflemekteyiz. IMMIB VE LİFE MEDYA İLE TOPLANTI fuar öncesi ve sonrası dönemde ne gibi prosedürler gerektiği, devlet teşviklerinin hangi şartlarda ne oranlarda olduğu, hedef ülkeler vb. konularda sunum gerçekleştirmiş, ardından Life Medya ile Ideal Home, Züchex, Dubai ve Endonezya- Jakarta fuarları ile ilgili detaylar hakkında görüşmeler yapılmıştır. 10.YIL KUTLAMASI ÇALIŞMALARIMIZ Derneğimizin kuruluşunun 10.yılı münasebetiyle yapmayı planladığımız organizasyon ile ilgili VIP Event ile 18 Aralık 2013 tarihinde görüşülmüştür. BOYUT YAYINCILIK İLE TOPLANTI 9 14 Aralık 2013 tarihinde, MÜSİAD ın Hatay da gerçekleştirdiği Dayanıklı Tüketim ve Mobilya Sektör Zirvesi 13 Markalaşma ve Tasarım Toplantısı na Yönetim Kurulu Üyemiz Murat Kolbaşı iştirak etmiş ve bir sunum gerçekleştirmiştir. 17 Aralık 2013 tarihinde, Derneğimiz, Life Medya yetkilileri ve İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri'nden Devlet Yardımları Şubesi Şefi Burhan Cebre'nin katıldığı toplantıda, İMMİB yetkilisi; yurt dışı fuarlarında devlet desteklerinden faydalanmak isteyen firmalar için, 19 Aralık 2013 tarihinde Boyut Yayıncılık ile yaptığımız toplantıda, fuarlarımız için yaptırdığımız afişlerimiz ve Fokus dergisi hakkında konuşulmuştur.

10 10 WEB SAYFASI ÇALIŞMALARI CAMKÖY PROJESİ İLE İLGİLİ BEYKOZ KAYMAKAMLIĞI NDA TOPLANTI ÇEK UYGULAMASINDA GÜNCEL SORUNLAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ 20 Aralık 2013 tarihinde, Derneğimiz WEB sayfasının, üyelerimiz için daha verimli ve kapsamlı hale getirilmesi ve aynı zamanda İngilizce olarak da tasarlanması çalışmaları nedeniyle Dernek ofisinde toplanılmış, taleplerimiz bilişim firmasına iletilmiştir. IMMIB İLE TOPLANTI 20 Aralık 2013 tarihinde, IMMIB den Derneğimizi ziyaret eden Muharrem Kayılı ve Buğra Erol ile üyelerimizden Lüx Plastik firmasından Burak Önder in katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda; Derneğimiz organizasyonunda yurtdışı heyetler düzenlemenin prosedürleri ve Mart 2014 te Chicago da gerçekleştirilecek International Home+Housewares Show a katılımla ilgili detaylı bilgi alınmıştır. 19 Aralık 2013 tarihinde; Beykoz Kaymakamlığı, Beykoz Belediye Başkanlığı ve Cam Ocağı Vakfı nın ortaklığında, Beykoz ilçesinde züccaciye ve küçük cam dekorculuğu atölyelerinin canlandırılarak, İtalya Murano benzeri bir çekim merkezi haline getirilmesi amacıyla başlatılan Beykoz Camcılığının Tarihi Mirasını Koruma ve Turizme Kazandırılması projesi ile ilgili görüşmelerde bulunmak üzere, Derneğimiz Yönetim Kurulu Başkanı ve Üyeleri, İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu ve 80 No.lu Züccaciye Meslek Komitesi Üyeleri ile birlikte Beykoz Kaymakamlığı ziyaret edilmiştir. Beykoz Kaymakamı Süleyman Erdoğan ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen ve Beykoz Belediye Başkanı, Camocağı Vakfı kurucuları ve çeşitli firma temsilcilerinin de katıldığı toplantıda; gerçekleştirilmesi planlanan Camköy projesinin ayrıntıları, geldiği nokta, ülke turizmine ve ekonomisine kazandıracakları gibi konular ele alınmış, proje ile ilgili işbirliği ve dayanışma içinde olunması konusunda görüş birliğine varılmıştır. SEDEFED in 11 Aralık 2013 tarihli yazısı ile; Tabak & Ongan Hukuk Bürosu tarafından TÜRKONFED için hazırlanan Çek Uygulamasında Güncel Sorunlar ve Çözüm Önerileri çalışması hakkındaki düşüncelerimiz talep edilmiş olup, 23 Aralık 2013 tarihli yazımızla söz konusu çalışma ve uygulamalar ile ilgili düşünce/önerilerimiz bilgilerine sunulmuştur. GELİR VERGİSİ KANUNU VE VERGİ USUL KANUNU TASLAKLARI Maliye Bakanlığı nca hazırlanarak Bakanlar Kurulu nca TBMM Başkanlığı na sunulan Gelir Vergisi Kanun Tasarısı na ilişkin ve Maliye Bakanlığı nca 213 sayılı Vergi Usul Kanunu nun yeniden yazımı çalışmaları hakkındaki TOBB görüşünün hazırlanmasında değerlendirilmek üzere, İstanbul Ticaret Odası 80 No.lu Meslek Komitesi vasıtası ile

11 11 sektör mensuplarımızın görüşleri 23 Aralık 2013 te taraflarına iletilmiştir. PERAKENDE TİCARETİN DÜZENLENMESİ HAKKINDA KANUN TASARISI TASLAĞI İLE İLGİLİ GÖRÜŞ Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından, kamu kurum ve kuruluşları ile sektörün görüşünün alınması amacıyla web sayfalarında yayınlanan Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun Tasarısı Taslağı na ilişkin sektör mensuplarımızın görüşleri, İstanbul Ticaret Odası 80 No.lu Meslek Komitesi vasıtası ile 16 Aralık 2013 tarihinde bildirilmiştir. ISO 9001:2008 KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ ÇALIŞMALARI ZÜCDER olarak, hizmet kalitemizin belgelenmesi, sürekli iyileştirme ve üye memnuniyetinin artırılması amaçlarıyla, ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi çalışmalarına başlanmış olup, 24 Aralık 2013 tarihinde BSI Group ve Lloyd's Register firmalarıyla görüşülmüş, sistemin geneli, standart, belgelendirme süreci ve sistemin yürütülmesi hakkında bilgiler alınmıştır. YÖNETİM KURULU TOPLANTIMIZDA BEZE GROUP VE BOYUT YAYINCILIK YETKİLİLERİYLE GÖRÜŞME 25 Aralık 2013 tarihinde, Derneğimiz Yönetim Kurulu Toplantısı gerçekleştirilmiş olup, gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından toplantıya iştirak eden BEZE Group Başkanı Bengü Bilik ve Okan Sarıkaya Derneğimizin kamuoyunda bilinirliğinin artırılması ile ilgili bir sunum gerçekleştirmiştir. Ardından toplantımıza katılan Boyut Yayıncılık Genel Müdürü Nilgün Özükan ve ekibi ile 2 ayda bir yayınlanarak sektörümüzle ilgili güncel haberler içeren Fokus dergisinin yeni sayısının içeriği hakkında görüşmelerde bulunulmuştur. İHTİSAS GÜMRÜK MÜDÜRLÜKLERİ 26 Aralık 2013 tarihinde; T.C. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı nın 2013/52 sayılı Genelgesi ile 2011/3 sayılı genelgenin yürürlükten kaldırıldığı, genelgede yer alan İhtisas Gümrük Müdürlükleri uygulamasına esas ürünler, genelge yürürlükten kaldırılmış olmasına karşın, cari İhtisas Gümrük Müdürlüğü uygulamaları için, 2011/3 sayılı genelgenin ilgili bölümlerinde işaret edilmiş olan gümrük tebliğlerinin gözden geçirilmesi gerektiği belirtilerek, ilgili genelgeler üyelerimize iletilmiştir. SEDEFED İLE TOPLANTI 27 Aralık 2013 tarihinde SEDEFED Genel Sekreterliği ile toplantı gerçekleştirilmiş, strateji planları, yöntemleri, hedefleri hakkında verdikleri bilgilerin ardından, Derneğimiz ve Federasyonlarının gelişimi ve hizmet kalitesinin artırılmasına yönelik görüş alışverişinde bulunulmuştur.

12 12 KAMU DESTEKLERİ 27 Aralık 2014 tarihinde; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, TÜBİTAK, KOSGEB, Kalkınma Ajansları gibi kurum ve kuruluşlar tarafından düzenlenip yönetilen, sanayici ve KOBİ lere destek sağlamak amacıyla doğrudan ya da dolaylı olarak verilen kamu destekleriyle ilgili, üyelerimiz web sayfamız ve yoluyla bilgilendirilmiştir. İSTANBUL KALKINMA AJANS MALİ DESTEK PROGRAMLARI 27 Aralık 2013 tarihinde; İstanbul Kalkınma Ajansı nın, 2014 yılı Mali Destek Programları kapsamında İstanbul da uygulanacak proje tekliflerinin sunulması amacıyla toplam TL bütçeli 7 adet Mali Destek Programı için ilana çıkıldığı ve bu programların isimleri belirtilerek detaylı bilginin adresinden temin edilebileceği üyelerimize bildirilmiştir. ÜYE FİRMA BİLGİLERİ Tüm üyelerimizin iletişim bilgileri, logoları ve iştigal alanları tek tek güncellenerek yıl içinde katılacağımız yurtiçi ve yurtdışı fuarlarda dağıtılmak ve üyelerimizin istifadesine sunulmak üzere broşür halinde bastırılmıştır. İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KANUNU 6 Ocak 2014 tarihinde; 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu 30 Haziran 2012 tarihli Resmi Gazete de yayınlanarak, Kanun un öngördüğü koşulların süresi içinde yerine getirilmemesi halinde çeşitli idari yaptırımlar getirildiğinden, konuyla ilgili özetleyip derlediğimiz bilgiler üyelerimize web sayfamız ve e- mail yoluyla gönderilmiştir. EKONOMİ BAKANLIĞI MARMARA BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ NDE TOPLANTI 7 Ocak 2014 tarihinde; T.C. Ekonomi Bakanlığı Marmara Bölge Müdür Yardımcısı ve Akademisyen Dr. Yasemin Görüm makamında ziyaret edilmiş, ihracata yönelik devlet yardımları hakkında bilgi edinilmiştir. Konunun ayrıntılarıyla ilgili bilgilendirici notlar hazırlanarak paylaşılmıştır. KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ ÇALIŞMALARIMIZ Derneğimizde ISO 9001 Kalite Belgesi çalışmalarına başlanmasıyla ilgili olarak, belgelendirme ve denetleme kuruluşları ile kalite danışmanlarıyla görüşülmüştür. Ancak şu an için kalite çalışmalarımız durdurulmuştur. METAL SOFRA VE MUTFAK EŞYALARI KOMİTESİ 9 Ocak 2014 tarihinde, Derneğimiz Metal Sofra ve Mutfak Eşyaları Komitesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcımız İsmail

13 Erdoğan ve Yönetim Kurulu Üyemiz Kerim Korkmaz ın başkanlığında toplanmış, toplantıda sektörün sorunlarıyla ilgili görüş alışverişinde bulunulmuştur. ZÜCCACİYE SEKTÖR ARAŞTIRMASI İLE İLGİLİ ÇALIŞMALAR Yapılacak olan Züccaciye Sektör Araştırması kapsamında, 22 ilde gerçekleştirilecek anket çalışmalarında kullanılacak anket formlarının hazırlanması amacıyla, 7 Ocak 2014 tarihinde; İstanbul Ticaret Odası İstatistik Şubesi nden Özgür bey ile Dernek ofisinde görüşülmüştür. ZÜCDER TİCARET KOMİTESİ TOPLANTISI 14 Ocak 2014 tarihinde İSTOÇ ta Ticaret Komitesi toplantısı gerçekleştirilmiş olup, toplantıya Tuncay Aslan, Hikmet Bilen, Mesut Öksüz, Kısmet Şener, Ahmet Acar, Cevat Ay ve Murat Solmazer iştirak etmiştir. İSTOÇ un dış pazara daha da açılmasını sağlayarak, bir ihracat merkezi haline getirilmesi konusunda gerekli çalışmaların başlatılması kararı alınmış, Çek Kanunu ile ortaya çıkan boşlukların düzeltilmesi için gerekli girişimlerde bulunmak üzere talepler tespit edilmiştir. İSTANBUL TİCARET ODASI NDA UMEM TOPLANTISI ZÜCDER Yönetim Kurulu Başkanı Ertuğrul Erdoğan ve Genel Sekreteri Alper Günay; 14 Ocak 2014 tarihinde İstanbul Ticaret Odası nda; 3.Züccaciye Sektöründe UMEM Kurs Sürecinin Değerlendirilmesi toplantısına katılmıştır. İTO dan Selçuk Tayfun Ok başkanlığındaki toplantı, İŞKUR İl Müdürü, İl Milli Eğitim Müdürü, Ticaret Borsası Gen. Sek. Yrd., Sanayi Odası ve Meslek Lisesi nin katılımlarıyla gerçekleştirilmiştir. İMMİB DE URGE PROJESİ İLE İLGİLİ, GERÇEKLEŞTİRİLEN TOPLANTI 10 Ocak 2014 tarihinde İMMİB de, İDDMİB Yönetim Kurulu Başkanı ve Derneğimiz Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tahsin Öztiryaki başkanlığında, İKMİB Yönetim Kurulu Başkan Yrd.Necmi Sadıkoğlu, İMMİB Genel Sekreter Yrd.Fatih Özer, İKMİB den İrem Mukimoğlu, Hüseyin Ceylan, Selin Özdemir, İDDMİB den Muharrem Kayılı, Havva Deniz ve Buğral Erol, Globrand dan Metin Çobanlıoğlu ile Genel Sekreterliğimizin katıldığı toplantıda; küme ihracat rakamları hakkında detaylı bir sunum gerçekleştirilmiş, notları üyelerimizle paylaşılmıştır. MURAT KOLBAŞI NIN KATILDIĞI STÜDYO PLATİN PROGRAMI 13 Yönetim Kurulu Başkan Yardımcımız ve Arzum A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kolbaşı, 19 Ocak 2014 Pazar akşamı SkyTürk360 da Stüdyo Platin programının konuğu olmuş, sektörümüzle ilgili önemli bilgiler vermiştir. İTALYA/MİLANO DA HOMI FUARI Ocak 2014 tarihleri arasında, İtalya nın Milano kentinde gerçekleştirilen HOMI New Macef Fuarı na iştirak edilmiştir. Masa üstü aksesuarlarından mutfak gereçlerine, ev tekstili ve mobilyadan, her türlü hediyelik eşyanın sergilendiği fuar, İtalya ve dünyanın farklı ülkelerinden çok sayıda katılımcı ve ziyaretçiyi ağırlamıştır. 20 üye firmamızın stantları ile sektörümüzü temsil ettiği fuarda, biz de ZÜCDER standımız ile katılımcı firmalarımızın yanında yer aldık. Ülkemiz züccaciye sektörü, sektördeki tüm üye firmalarımız ve fuarlarımızla ilgili, fuar katılımcı ve ziyaretçilerine bilgi verdik.

14 14 İtalyan Ticaret Odası, Interteks ve Fiera Milano yetkilileriyle de toplanıp, katılımın ve fuarın daha iyi olabilmesi için görüşmelerde bulunduk. ÇİN CANTON FUARI TANITIM TOPLANTISI görüşler 28 Ocak 2014 tarihinde İMMİB e bildirilmiştir. TÜRKİYE NİN KÜRESEL REKABET DÜZEYİ RAPORU LANSMAN TOPLANTISI NOTLARI INTERTEKS VE FIERA MILANO İLE TOPLANTI 20 Ocak 2014 tarihinde Taksim Hilton Oteli nde, Çin de 55 yıldır, yılda 2 kez düzenlenen 115 inci Canton Fuarı nın Türk iş adamlarına tanıtıldığı toplantıya Derneğimiz de katılmıştır. Türk Çin Sanayici İş Adamları Derneği (TÜÇSİAD), Çin Yurtdışı Ticaret Merkezi ve Guangdong Türkiye İş Adamları Derneği (GUTİAD) tarafından organize edilen toplantıda; Canton Fuarı hakkında sunum yapılmış, fuar da tüm Çin pazarının görülebileceği ve dolayısıyla ikili ilişkilerin kuvvetlendirilebileceği belirtilmiştir. Ayrıca Çin in iç piyasaya yönelik bir kalkınma politikası uygulayacağı, dolayısıyla ithalata ve yeni yatırımlara ağırlık verileceği üzerinde durulmuş, vize alma konusundaki sorunlar üzerinde de konuşularak, iki ülke arasındaki görüşmelerle sorunun giderilebileceği, bu konudaki çalışmaların sürdüğü belirtilmiştir. IRAK PAZARINDA YAŞANAN SORUNLAR İMMİB in, firmalarımızın Irak pazarında yaşamış oldukları sorunlarla ilgili bilgi talebi üzerine, konu üye firmalarımıza bildirilmiş, varsa yaşadıkları sıkıntıları bizimle paylaşmaları istenmiştir. Konuyla ilgili firmalarımızdan alınan Sektörel Dernekler Federasyonu (SEDEFED) ve TÜSİAD Sabancı Üniversitesi Rekabet Forumu (REF), 2009 yılından bu yana Türkiye nin Küresel Rekabet Düzeyi raporlar serisini yayınlamaktadır. Bu çerçevede, 30 Ocak 2014 tarihinde TÜSİAD Konferans Salonu nda gerçekleştirilen, Türkiye nin Küresel Rekabet Düzeyi Raporu Lansman Toplantısı na Derneğimizce iştirak edilmiştir. SEDEFED Yönetim Kurulu Başkanı Sefa Targıt ile TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz ın açılış konuşmalarını gerçekleştirdiği toplantıda; Sabancı Üniversitesi Yönetim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Füsun Ülengin rapor lansmanını gerçekleştirmiştir. Ardından yapılan Tartışma Paneli nde; Moderatör olarak Hakan Güldağ- Dünya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni, Tülin Seçen-Yönetim Danışmanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı, Yiğit Oğuz Duman-Türkiye İnsan Yönetimi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve Sedat Şükrü Ünlütürk-TÜSİAD Sektörel Politikalar ve Sektörel Kuruluşlar ile İlişkiler Komisyonu Başkanı yer almış, alanlarında rekabet gücü artışı konusunda ne yapılması gerektiği tartışılmıştır. Interteks ve Fiera Milano yetkilileri ile 6 Şubat 2014 tarihinde Derneğimiz ofisinde yapılan toplantıda; İtalya daki organizasyonlarının yanı sıra Hindistan, Çin, Brezilya, Güney Afrika, Singapur ve Amerika daki fuarlarla ve ülkemizde yapılacak Home & Garden ve Promotürk fuarlarıyla ilgili bilgi ve görüş alışverişinde bulunulmuştur. ALMANYA AMBIENTE FUARI ZÜCDER olarak, 7-11 Şubat 2014 tarihleri arasında, ev, züccaciye ve hediyelik eşya fuarlarının dünyada en büyüklerinden olan Ambiente Fuarı na katıldık. Fuar alanında yer alan standımızda yabancı ziyaretçilere sektörümüz ile ilgili bilgiler verdik, kendilerini katılımcı firmaların stantlarına yönlendirdik. Gerek standımızda, gerekse fuar içinde dolaşarak tüm üyelerimizin yer aldığı broşürlerimizi ziyaretçilere ve katılımcılara ulaştırdık. İMMİB in Türkiye milli katılım organizasyonunu gerçekleştirdiği fuara, bu yıl plastik, paslanmaz çelik, hediyelik, cam, porselen ve

15 diğer ev ürünleri grubunda 118 firma ile, geçen yılkinden %20 daha fazla katılım gerçekleşti. Firmaların 70 i milli, 48 i bireysel katılım olarak iştirak etti. Fuarda gerçekleştirilen toplantıda yaptığı konuşmada, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcımız ve İMMİB Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin Öztiryaki; Türk mutfak sektörünün ihracatı, ithalatı, dünya ihracatındaki sıralamalar ve İMMİB de 10 yıldır yapılan tasarım yarışmaları hakkında bir konuşma yaptı. İNGİLİZCE WEB SAYFAMIZ YAYINDA Her geçen gün kullanımı daha da artan, Derneğimizin ve sektörümüzün faaliyetlerini paylaştığımız, çeşitli fuar ve etkinliklerden bilgi verdiğimiz, üyelerimizin de bilgilerinin yer aldığı uluslararası bir platform haline gelen web sayfamızın İngilizcesi yayına girdi. YURT DIŞI FUAR ORGANİZASYONLARININ PROSEDÜRLERİ İLE İLGİLİ TOPLANTI dışında gerçekleştirdikleri Türk ürünleri fuarları ve milli katılım organizasyonları hakkında bilgiler ile fuarlara milli katılım gerçekleştirebilmesinin şartları ve detayları, fuarlardaki teşvik mekanizmalarının hangi tebliğ kapsamında, hangi prosedürlerle işlediği yönünde bilgiler verilmiştir. YÖNETİM KURULU ÜYELERİMİZİN KATILDIĞI CNBC-e FİNANS CAFE PROGRAMI ZÜCDER Yönetim Kurulu Başkan Yrd. ve İMMİB Başkanı Tahsin Öztiryaki, Yönetim Kurulu Başkan Yrd. Semih Şeftali ve Yönetim Kurulu Üyemiz Kerim Korkmaz, 18 Şubat 2014 tarihinde CNBC-e kanalında yayınlanan Finans Cafe programının konuğu olmuşlardır. Züccaciye sektörünün mevcut durumu, son 10 yıldaki gelişimi, yapılan tasarım ve inovasyon yarışmaları, kur riski ve sektörümüze etkileri, sektörün katıldığı fuarlar ile Türk mallarının kalitesine değinerek, artık yurt dışında bile kendini kanıtlamış olan Türk züccaciye sektörünün teşvik edilmesinin önemine dikkat çekmişlerdir. İSTOÇ'TA TİCARET KOMİTESİ TOPLANTISI 15 Derneğimiz Ticaret Komitesi, 19 Şubat 2014 tarihinde, İSTOÇ ta Yönetim Kurulu Üyemiz Murat Solmazer in ofisinde toplanmıştır. Toplantıya İSTOÇ Yönetim Kurulu Başkanı Nahit Kemalbay, İSTOÇ İşadamları Derneği Başkanı Ahmet Koç ile Yönetim Kurulu Başkanımız Ertuğrul Erdoğan, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılarımız ve aynı zamanda İMMİB Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin Öztiryaki ve İKMİB Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akyüz, ZÜCDER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Erdoğan, Yönetim Kurulu Üyelerimiz ve Ticaret Komitemizden Tuncay Aslan, Murat Solmazer ve Erol Ancel ile diğer Ticaret Komitesi Üyeleri ve Genel Sekreterliğimiz katılmıştır. Toplantıda Murat Solmazer İSTOÇ un bir ihracat merkezine dönüştürülmesiyle ilgili bir sunum gerçekleştirmiştir. İHRACATIN YILDIZLARI ÖDÜL TÖRENİ 14 Şubat 2014 tarihinde, İstanbul Ticaret Odası Fuarlar ve Dış ilişkiler Şubesi Şefi Fahri Karbuz ile yapılan toplantıda; İTO nun yurt İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri (İMMİB), 2013 yılında bünyelerinde bulunan 6 İhracatçı Birliği nin yaklaşık üyesi tarafından yapılan

16 16 toplam 41 milyar dolarlık ihracat ile Türkiye nin en fazla ihracat gerçekleştiren İhracatçı Birlikleri olmuştur. Bu başarıda en büyük paya sahip ihracatçı firmaları onurlandırmak ve ürün kategorileri bazında en fazla ihracat yapan firmaları kamuoyuna duyurmak amacıyla, İMMİB bünyesindeki tüm Birliklerce, ilki 2007 yılında düzenlenen İhracat Yıldızları Ödül Töreni, bu yıl Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi nin de katılımıyla 19 Şubat 2014 tarihinde Swissôtel The Bosphorus İstanbul Hotel de gerçekleştirilmiş olup, törene Yönetim Kurulumuzdan Başkanımız Ertuğrul Erdoğan ile Tahsin Öztiryaki, Murat Akyüz, İsmail Erdoğan, Murat Kolbaşı, Murat Solmazer ve Genel Sekreterimiz de iştirak etmiştir. SEKTÖREL ARAŞTIRMA KAPSAMINDA YAPILAN ANKET ÇALIŞMASI Sektörümüze yönelik olarak İstanbul Ticaret Odası nca gerçekleştirilen Züccaciye Sektör Araştırması na Derneğimizin verdiği destek kapsamında, sektörel verilerin temin edilerek profilin ortaya çıkarılmasına katkıda bulunmak amacıyla, öncelikle İSTOÇ taki üyelerimizle anket yapmaya başladık. Daha sonra diğer üyelerimizle de gerçekleştireceğimiz anket çalışması ve İstanbul Ticaret Üniversitesi nin ZÜCDER işbirliği ile Türkiye genelinde gerçekleştirileceği çalışma bir rapor halinde sektörümüzün istifadesine sunulacaktır. İMMİB ENDÜSTRİYEL TASARIM YARIŞMALARI 22 Şubat 2014 tarihinde, İMMİB Dış Ticaret Kompleksi nde, tasarımcı ve sanayiciler için birleştirici bir platform oluşturmak ve Türkiye de tasarım bilincinin ve kültürünün yaygınlaşmasına katkıda bulunmak amacıyla, İMMİB tarafından 10.Endüstriyel Tasarım Yarışması gerçekleştirilmiştir. İnovasyon, ihracat potansiyeli, estetik, işlevsellik, gerçekleştirilebilirlik, güvenlik ve sürdürülebilirlik kriterlerinin değerlendirilmeye alındığı yarışmanın Seçici Kurulu; Metalden Mamul Ürünler Kategorisi nde Yönetim Kurulu Başkanımız Ertuğrul Erdoğan ve Başkan Yardımcımız İsmail Erdoğan, Konsept 2014: Zeka Geliştiren Oyuncak Kategorisi nde İMMİB Yönetim Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcımız Tahsin Öztiryaki, Plastikten Mamul Ürünler Kategorisi nde İKMİB Yönetim Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcımız Murat Akyüz ve üyelerimizden Lüx Plastik Genel Müdürü Burak Önder, Elektrikli Küçük Aletler Kategorisi nde ise Yönetim Kurulu Başkan Yardımcımız Murat Kolbaşı dan oluşmuştur. GAZİANTEP İN KARDEŞ ŞEHRİ DUISBURG A YAPILAN ZİYARET 6 Mart 2014 tarihinde, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılarımız Murat Kolbaşı ve İsmail Erdoğan, OMS ve FMS firmaları ile birlikte; Almanya nın Duisburg kentinde 37 yıldır hizmet veren Pala Export un Showroom mağazası açılışında bulunmuşlardır. Pala Export Arzum, Hisar ve OMS firmalarının distribütörüdür. Aynı zamanda, Gaziantep şehrinin Almanya dan ilk kardeş şehri olan Duisburg a, Gaziantep Belediye Başkanı Dr.Asım Güzelbey ve heyeti de ziyarette bulunmuş, kendilerini Duisburg Belediye Başkanı Sören Link ve heyeti karşılamıştır. FİRMALAR İÇİN UZMANLAŞMIŞ MESLEK EDİNDİRME MERKEZLERİ PROJESİ BİLGİLENDİRME SEMİNERİNİ GERÇEKLEŞTİRDİK İŞKUR İl Müdürü Muammer Coşkun un konuşmacı olarak katıldığı, 6 Mart 2014 tarihinde İSTOÇ Yönetim Binası nda gerçekleştirilen seminerimizde; İŞKUR programlarından işbirliği eğitimi, uzmanlaşmış meslek

17 edindirme merkezleri eğitimi, işbaşı eğitimi ve engelli istihdamı konularında, tüm şirketler için oldukça avantajlı programlar hakkında detaylı bilgiler verilmiştir. Seminerimize Yönetim Kurulu Üyelerimiz, İŞKUR İlçe Başkanları ile birçok şirket yetkilisi iştirak etmiştir. PLASTİK EV EŞYALARI ÜRETİCİ VE TOPTANCILARI KOMİTESİ TOPLANTISI ZÜCDER Plastik Ev Eşyaları Üretici ve Toptancıları Komitesi nin 37 firma ile 8 Mart 2014 tarihinde yaptıkları toplantıda; Plastik mutfak sektörünün ihracatı konulu sunum yapılmış, Ambiente Fuarı nın genel değerlendirilmesi yapılarak, tavsiyeler ve öneriler alınmış, Endonezya ve Zuchex Fuarı ile ilgili görüşler alınmış, Firmaların eğitim ve seminer ihtiyaçları not edilmiş, İsçi Sağlığı ve İş Güvenliği, Devlet teşvikleri, Yeni İş Kanunu, Maliyetler Nasıl Hazırlanmalı vb. konularda seminerler yapılabileceği dile getirilmiştir. ÇİN YENİ YIL RESEPSİYONU HKTDC nin davetlisi olarak, Çin yeni yılını kutlamak üzere 11 Mart 2014 tarihinde gerçekleştirilen Hilton daki resepsiyona Derneğimizce iştirak edilmiştir. İstanbul Vali Yardımcısı Kazım Tekin ile Hong Kong Ekonomi ve Ticaret İşleri Avrupa Birliği nezdindeki Özel Temsilcisi Linda Lai ve Hong Kong Ticaret Geliştirme Konseyi Avrupa Bölge Direktörü Stephen Wong yaptıkları konuşmalarda, Hong Kong ve Türkiye arasındaki ticari ilişkilere değinmişler, ülkelerin dış ticaret verilerine ilişkin bilgiler aktarmışlardır. TAYVAN LA İŞ YAPMAK İSTEYEN FİRMALARA SUNULAN TEŞVİKLER 12 Mart 2014 tarihinde Tayvan Ticaret Merkezi İstanbul ofisi ile Derneğimizde bir toplantı gerçekleştirilmiştir. Tayvan Ticaret Merkezi kar amacı gütmeyen ticaret geliştirme kuruluşu TAITRA nın (Tayvan Dış Ticareti Geliştirme Konseyi) bir yan kuruluşu olup, misyonları Tayvan ile Türkiye arasındaki ticareti, yatırımları ve ekonomik ilişkileri artırmaktır. Toplantıda Tayvan daki sektörümüzle ilgili fuarlar ve bu fuarlara düzenlenen heyetlere TAITRA nın verdiği teşvikler anlatılmıştır KÜÇÜK ELEKTRİKLİ EV ALETLERİ SANAYİCİ VE İHRACATÇILARI DERNEĞİ Nİ AĞIRLADIK Mart 2014 tarihinde yapılan Yönetim Kurulu Toplantımıza KESİD Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Durlanık iştirak etmiş olup, sektörel değerlendirmeler yapılmış, toplantı esnasında küçük elektrikli ev aletlerindeki ÖTV oranlarının yüksekliği konusunda görüş alışverişinde bulunulmuştur. İŞ YARGILAMASININ ÖZELLİKLE- Rİ KONULU SEMİNERE KATILDIK 14 Mart 2014 tarihinde, İstanbul Ticaret Odası Meclis Salonu nda, Anadolu Adliyesi İş Mahkemesi Hakimi İbrahim Halil Şua nın konuşmacı olarak yer aldığı İş Yargılamasının Özellikleri adlı bilgilendirme seminerine katıldık. Seminerde iş yargısında ispat yükü ve delliller ile Yüksek Mahkeme nin iş yargısında uyguladığı ilke kararlarının değerlendirilmesi konularına değinilerek, örneklerle konulara açıklık getirildi.

18 18 İSTANBUL TİCARET ODASI NDA BEYKOZ KAYMAKAMLIĞI İLE TOPLANTI ŞİKAGO FUARI VE KOLOMBİYA İŞ GEZİSİ NOTLARI BOYUT YAYIN GRUBU İLE TOPLANTI 17 Mart 2014 tarihinde İTO da, Beykoz da hayata geçirilmesi planlanan Camköy Vadisi ile ilgili gerçekleştirilen toplantıya, Beykoz Kaymakamı Süleyman Erdoğan, Beykoz Belediyesi Başkan Danışmanı Ali Zengin, İTO Yönetim Kurulu Üyesi İlhan Soylu, İTO Genel Sekreter Yardımcısı Ömer Bal, Yakamoz Cam firmasından Nihat Demirbilek, Cam Mühendislik firmasından Oktay Güner, Yönetim Kurulu Başkanımız Ömer Ertuğrul Erdoğan, Yönetim Kurulu Üyelerimiz V.Suavi Koç, Elia Ancel ve Kurucu Üyesimiz Lütfü Küçük ile Genel Sekreterliğimiz katılmış olup, projenin ayrıntıları görüşülmüştür. E-FATURA BİLGİLENDİRME SEMİNERİ 17 Mart 2014 tarihinde, İstanbul Ticaret Odası nda e-fatura ve e-defter uygulamaları hakkında yasal, idari ve teknik birçok konuda bilgi verilen ve bu uygulamaların firmalara bugün ve gelecekte sunduğu fırsatların işlendiği e-fatura bilgilendirme seminerine iştirak ettik ve üyelerimizi bilgilendirdik Mart 2014 tarihleri arasında Amerika Birleşik Devletleri nin Şikago şehrinde düzenlenen, milli iştirak organizasyonu bu yıl 10. kez İMMİB tarafından gerçekleştirilen ev & mutfak gereçleri ve pişirme ekipmanları konularında sektörün önemli fuarlarından biri olan International Home & Housewares Show 2014 Fuarı na ve ardından yapılan Kolombiya İş Gezisi ne iştirak eden Derneğimiz Plastik Ev Eşyaları Üretici ve Toptancıları Komitesi Başkanı Burak Önder, 10 Nisan 2014 tarihli Yönetim Kurulu Toplantımızda konuyla ilgili bir sunum gerçekleştirmiştir. ZÜCDER İÇİN YAPILACAK MOBİL UYGULAMA İLE İLGİLİ TOPLANTI Derneğimiz web sayfasının benzeri olarak, üyelerimizin bilgilerine, resim ve kataloglarına her an her yerden ulaşılabilecek, cep telefonları için mobil uygulama programı hazırlatılmakta olup, 18 Mart 2014 tarihinde NameScroll firması ile ayrıntılar görüşülmüştür. 18 Mart 2014 tarihinde, Yönetim Kurulu Başkanımız Ömer Ertuğrul Erdoğan ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcımız İsmail Erdoğan ile Boyut Yayın Grubu nun katıldığı Yayın Kurulu Toplantısı gerçekleştirilmiş olup, Fokus dergisinin yeni sayısının içeriğinde yer alacaklar hakkında görüş alışverişinde bulunulmuştur. İMMİB ENDÜSTRİYEL TASARIM YARIŞMASI ÖDÜL TÖRENİ 22 Şubat 2014 tarihinde, İMMİB Dış Ticaret Kompleksi nde, tasarımcı ve sanayiciler için birleştirici bir platform oluşturmak ve Türkiye de tasarım bilincinin ve kültürünün yaygınlaşmasına katkıda bulunmak amacıyla, İMMİB tarafından gerçekleştirilen 10.Endüstriyel Tasarım Yarışmasının ödülleri; 19 Mart 2014 tarihinde sahiplerine verilmiştir. Törene Derneğimiz temsilcileri de katılmıştır.

19 İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ SEMİNERİNİ GERÇEKLEŞTİRDİK 25 Mart 2014 tarihinde İSTOÇ ta İş Sağlığı ve Güvenliği Semineri ni gerçekleştirdik. Haziran 2012 de yürürlüğe giren ve getirdiği yükümlülükler zamanında yapılmadığında ağır para cezalarının söz konusu olduğu Yeni İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu hakkında detaylı bilgilerin verildiği ve olası tehlikelerin altı çizilerek, firmaların izlemesi gereken yolun anlatıldığı seminerde, konuşmacı olarak Okan Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Program Başkanı Rüştü Uçan ile İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Volkan Terzioğlu yer almıştır. Yönetim Kurulu Üyemiz Erol Ancel de seminerde bir konuşma yaparak, yapılan eğitim seminerlerinin önemine dikkat çekmiş, üyelerimizin her tür önerilerine açık olduğumuzu ifade etmiştir. HOME & GARDEN FUARI AÇILIŞI 26 Mart 2014 tarihinde, Fiera Milano/Interteks in düzenlediği Home & Garden fuarının açılışına Derneğimizce iştirak edilmiştir. ÇİN İ ANLAMAK & ÇİN İLE İŞ YAPMAK ÇİN KONFERANSLARI/2 TÜSİAD & DEİK işbirliğinde, 1 Nisan 2014 tarihinde Swiss Otel de gerçekleştirilen Çin Konferanslarının 2 ncisi Çin i Anlamak & Çin ile İş Yapmak toplantısına Derneğimizce iştirak edilmiştir. TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz, DEİK Türk-Çin İş Konseyi Başkanı Hüsnü Özyeğin ve Ç.H.C. Ankara Büyükelçisi H.E.Gong Xiaosheng in gerçekleştirdiği açılış konuşmalarından sonra, TÜSİAD Pekin Bürosu Direktörü Iraz Turhan Çin deki son ekonomik gelişmeler ışığında iş ortamı ve bürolarının etkinliklerinden bahsetmiştir. Daha sonra yapılan I. Oturum da Hüsnü Özyeğin moderatörlüğünde Çin de iş yapmak üzerine Türk & çok uluslu yatırımcıların deneyimleri; Nestle Türkiye Başkanı ve Direktörü Reinhold Jakobi, Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği Genel Koordinatörü Süheyl Baybalı, Aksa Power Generation Changzhou Genel Müdürü Alper Peker, Ata Yatırım Yönetim Kurulu Üyesi&Genel Müdürü, Burger King China JV Inc.Yönetim Kurulu Üyesi Melih Araz ve HSBC Bank (Çin) Uluslararası İş Geliştirme Müdürü Calvin Man tarafından aktarılmıştır. II. Oturum da ise; TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Uluslararası Siyaset, Yurtdışı 19 İletişim Komisyonu Başkanı Volkan Vural moderatörlüğünde, Huawei Genel Müdürü Zhao Gang, Genertec Baş Temsilcisi Zhang Ying, China Machinery Engineering Corporation (CMEC) Genel Müdürü Liu Lijun ve Bank of China İstanbul Temsilcilik Ofisi Baş Temsilci Yardımcısı Cai Wanhang tarafından Türkiye deki Çinli yatırımcıların deneyimleri aktarılmıştır. KESİD TE TOPLANTI Küçük elektrikli ev aletlerindeki ÖTV sorunuyla ilgili, 1 Nisan 2014 tarihinde KESİD te yapılan toplantı; Derneğimizden Murat Kolbaşı ve Sekreteryamız ile KESİD ten Başkan Bülent Durlanık, Rahmi Korkmaz, Hilmi Karasu ile Genel Sekreterlerinin katılımıyla gerçekleştirilmiştir. YEREL SEÇİMLERİN ARDINDAN EKONOMİK BEKLENTİLER KONULU TOPLANTI Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği İMSAD ın 3 Nisan 2014 tarihinde Feriye Lokantası nda düzenlediği Yerel Seçimlerin Ardından Ekonomik Beklentiler adlı toplantıya Derneğimizce iştirak edilmiştir. Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Dündar Yetişener in açılış

20 20 konuşmasını yaptığı toplantıda; Oturum Başkanlığını Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Aracı yapmıştır. Türkiye İMSAD Ekonomi Danışmanı ve Öğretim Görevlisi Prof.Dr.Kerem Alkin makro ekonomik durum ve beklentilerden söz etmiş, Ekonomi ve Strateji Danışmanlık Hizmetleri nden Dr.Can Fuat Gürlesel Türkiye deki inşaat sektörünün durumunu anlatmış ve CNN Türk Ekonomi Müdürü Emin Çapa da ekonomiyle ilgili genel değerlendirmelerde bulunmuş, eğitim, AR-GE ve inovasyonun önemine dikkat çekmiştir. AİLE İŞLETMELERİ KONGRESİ Nisan 2014 tarihlerinde İstanbul Kültür Üniversitesi Ataköy Yerleşkesi nde, 2 gün süren Aile İşletmeleri ve Girişimcilik Uygulama ve Araştırma Merkezi nin (AGMER) 6.sının düzenlendiği Aile İşletmeleri Kongresi ne katıldık. 1.YÖNETİM DANIŞMANLARI ZİRVESİ Yansımaları başlıklı Yönetim Danışmanları Zirvesi ne Derneğimizce de iştirak edilmiştir. Toplantının açılış konuşmalarını Yönetim Danışmanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Tülin Seçen, T.C. Küçük ve Orta Boy İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanı Mustafa Kaplan, Eti Maden İşletmeleri Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Orhan Yılmaz, T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Mustafa Çöpoğlu, Toronto Üniversitesi İş Etiği ve Yönetim Kurulu Etkinliği Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı David Beatty gerçekleştirmiştir. Toplantıda kurumlar ve şirketlerdeki yönetimler, gerçekleşmesi kaçınılmaz değişimler ve bu aşamalarda danışmanların rollerine değinilmiş, ayrıca eğitim, bilgi sistemleri, kalite/çevre ve strateji ve yönetim sistemleri geliştirme kategorilerinde en başarılı danışmanlık projeleri ödüllendirilmiştir. PLASTİK EV VE MUTFAK EŞYALARI SEKTÖR TOPLANTISI üyelerinin de katıldığı toplantıda; karşılıksız çeklerin ve bu konuda yaptırım uygulanmamasının sonuçları, son 2 yıldır artarak devam eden, özellikle Irak a mal ihracı esnasında SGS ile yaşanan sorunlar, Endonezya/Jakarta ZUCHEX Fuarı ve 2.URGE Projesi ile görüşmelerde bulunulmuştur. TİCARİ İSTİHBARAT KANALLARI SEMİNERİ Nisan 2014 tarihlerinde KOSGEB Boğaziçi Hizmet Merkezi, Avrupa İşletmeler ağı projesi kapsamında; Ticari İstihbarat Kanalları seminerine Derneğimizce iştirak edilmiştir. ÇİN KANTON VE HONG KONG FUARLARINA KATILIM 11 Nisan 2014 tarihinde Yönetim Danışmanları Derneği nin düzenlediği Kurumsal Yönetişim ve Değişim Yönetiminin Danışmanlık Projelerine 12 Nisan 2014 tarihinde gerçekleştirilen Plastik Ev ve Mutfak Eşyaları Sektör Toplantısı na Derneğimizce de iştirak edilmiştir. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcımız ve İKMİB Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akyüz ve Derneğimiz Plastik Ev Eşyaları Üretici ve Toptancıları Komitesi Başkanı Burak Önder ve Nisan 2014 tarihleri arasında, Çin in Guangzhou kentinde, İstanbul Ticaret Odası nca bu yıl ilk kez Türkiye milli iştirak organizasyonu düzenlenen Kanton Fuarı nın 1 inci fazına, Nisan 2014 tarihleri arasında, milli iştirak

Kaydedilen Üye Silinen Üye TOPLAM ÜYE SAYISI 215 91 1748. Fiili Tüketim Belgesi

Kaydedilen Üye Silinen Üye TOPLAM ÜYE SAYISI 215 91 1748. Fiili Tüketim Belgesi 1 . Kaydedilen Üye Silinen Üye TOPLAM ÜYE SAYISI 215 91 1748 Kapasite Raporu 425 Adet Ekspertiz Raporu 144 Adet Fiili Tüketim Belgesi 93 Adet 2 3 . 54 TOPLANTI, SEMİNER, PANEL VE KONFERANS DÜZENLENDİ.

Detaylı

HAZİRAN AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ

HAZİRAN AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ HAZİRAN AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 28.06.2015 Haziran ayı içerisinde Odamız tarafından; üyelerimizce talep edilen 42 adet Kapasite Raporu, 10 adet

Detaylı

CEZAYİR SEKTÖREL AÇILIM GEZİSİ

CEZAYİR SEKTÖREL AÇILIM GEZİSİ CEZAYİR SEKTÖREL AÇILIM GEZİSİ Sayın Cumhurbaşkanımızın 2014 yılı Kasım ayında yapmış oldukları Cezayir gezisi sırasında, Cezayir le ticaret hacminin arttırılmasına yönelik yapmış oldukları irade beyanının

Detaylı

EKİM AYI MECLİS TOPLANTISI / YÖNETİM KURULU FALİYET RAPORU SUNUMU. YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27 Ekim 2014

EKİM AYI MECLİS TOPLANTISI / YÖNETİM KURULU FALİYET RAPORU SUNUMU. YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27 Ekim 2014 YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27 Ekim 2014 Ekim ayı içerisinde Odamız tarafından; üyelerimizce talep edilen 37 adet Kapasite Raporu, 15 adet Ekspertiz raporu ve 6 adet de Fiili Tüketim Belgesi düzenlenmiştir.

Detaylı

EKİM 2017 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ

EKİM 2017 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ EKİM 2017 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ KONYA SANAYİ ODASI FAALİYET RAPORU Üye Talepleri Ekim ayı içerisinde üyelerimizce talep edilen 86 Kapasite Raporu, 9 Ekspertiz Raporu 4 adet Fiili Tüketim

Detaylı

2010 yılı faaliyetleri

2010 yılı faaliyetleri Zücaciye Dünyasına Fokus sektörel yayın organı, 2013 yılı Mart ayı itibariyle 36 ncı sayısına ulaştı. Ambiente Fuarı için İngilizce olarak hazırlanan Fokus Export gazetesi fuarda katılımcı ve ziyaretçilere

Detaylı

EKİM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

EKİM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI EKİM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI KASIM AYI FAALİYETLERİ ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN KASIM AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL

Detaylı

BENİN İNCELEME GEZİSİ SONUÇ RAPORU

BENİN İNCELEME GEZİSİ SONUÇ RAPORU 3.10.16 BENİN İNCELEME GEZİSİ SONUÇ RAPORU 18-22 Eylül 2016, Kotonu Benin İnceleme Gezisi, 18-22 Eylül 2016, Kotonu Türkiye-Benin iş Konseyi Başkanı Adnan Bostan, 18-22 Eylül 2016 tarihleri arasında Benin

Detaylı

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2016 YILI YILLIK İŞ PLANI

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2016 YILI YILLIK İŞ PLANI KONU Tahmini Maliyet (TL) Başlama Tarihi Bitiş Tarihi Sorumlu Kişi İşbirliği Yapılacak Kurumlar ve Kişiler Performans 1.1.1.1 2013 yılında istihdam edilmesi planlanan basın ve halkla ilişkiler personelinin

Detaylı

ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI

ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI 25.08.2016 2016 Ağustos Ayı Faaliyet Raporu 25 Temmuz 25 Ağustos 2016 Tarihleri Arasında Odamızca Gerçekleştirilen Faaliyetler 15 Temmuz da milli iradeye yönelik yapılan

Detaylı

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( )

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( ) Sayın Meclis Üyeleri, YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (29.09.2017-26.10.2017) Oda Meclisimizin 26 Ekim 2017 tarih ve 56 sayılı toplantısının gündeminde yer alan, Yönetim Kurulumuzun 29.09.2017-26.10.2017

Detaylı

2011 YILI FAALİYET RAPORU Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı

2011 YILI FAALİYET RAPORU Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı 2011 YILI FAALİYET RAPORU Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı YÖNETİM KURULU 2011 FAALİYETLERİ 13.07.2011 Batı Akdeniz bölgesinin istihdam sorununa çözüm yaratmak amacıyla Akdeniz Radyo Televizyon

Detaylı

KASIM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ

KASIM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ KASIM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27.11.2015 Kasım ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 39 üyeye Kapasite Raporu, 11 üyemize Ekspertiz Raporu ve

Detaylı

2013 KASIM FAALİYET RAPORU

2013 KASIM FAALİYET RAPORU 2013 KASIM FAALİYET RAPORU www.howtoistanbul.com Tanıtım Toplantısı 12 Kasım 2013 A. Murat Ersoy İstanbul Valiliği'nin, İstanbul Kalkınma Ajansı desteği ile İl Kültür Turizm Müdürlüğü Ortaklığı, TÜRSAB

Detaylı

Alleather-IDF Istanbul Deri Fuarı, Dericilik Sektörünün tüm aktörlerini, APLF, ACLE ve MAGIC in organizatörlerinden UBM in global gücü ve Türkiye

Alleather-IDF Istanbul Deri Fuarı, Dericilik Sektörünün tüm aktörlerini, APLF, ACLE ve MAGIC in organizatörlerinden UBM in global gücü ve Türkiye Alleather-IDF Istanbul Deri Fuarı, Dericilik Sektörünün tüm aktörlerini, APLF, ACLE ve MAGIC in organizatörlerinden UBM in global gücü ve Türkiye Deri Vakfı (TÜRDEV) ortaklığı ile 1-3 Şubat 2017 tarihlerinde

Detaylı

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ŞUBAT 2012 ADANA SAĞLIK TURĠZMĠ DERNEĞĠ ġubat AYI FAALĠYET RAPORU 1. Sektörel Brifingler, GerçekleĢtirilen Toplantılar ve Bilgilendirmeler Göreve yeni gelmiş olan Çukurova

Detaylı

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2015 YILI YILLIK İŞ PLANI

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2015 YILI YILLIK İŞ PLANI KONU Tahmini Maliyet (TL) Başlama Tarihi Bitiş Tarihi Sorumlu Kişi İşbirliği Yapılacak Kurumlar ve Kişiler Performans 1.1.1.1 2013 yılında istihdam edilmesi planlanan basın ve halkla ilişkiler personelinin

Detaylı

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry NİSAN 2015 Afyonkarahisar AFYONKARAHİSAR Chamber of Commerce TİCARET VE and Industry SANAYİ ODASI II- İLİMİZ İHRACAT RAKAMI 2015 MART / AFYONKARAHİSAR

Detaylı

BACADER e-bülten HAZİRAN 2015

BACADER e-bülten HAZİRAN 2015 BACADER e-bülten HAZİRAN 2015 DTK DERGİSİ HAZİRAN AYI SAYISINDA YAYINLANAN YAZILARIMIZ.. DTK Dergisi Haziran sayısının BACADER DEN köşesinde İSİB ÇALIŞTAYI VE SODEX ANKARA FUARI İZLENİMLERİ konulu yazımız

Detaylı

15 22 OCAK 2015 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER / MÜNİH

15 22 OCAK 2015 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER / MÜNİH HEIMTEXTIL EV TEKSTİLİ VE DEKORASYON & DOMOTEX HALI VE ZEMİN KAPLAMALARI FUARI ZİYARET RAPORU 15 22 OCAK 2015 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER / MÜNİH Aykut TERZİOĞLU Uluslararası İlişkiler Müdürlüğü Fuarcılık

Detaylı

KÜTAHYA TİCARET VE SANAYİ ODASI LOBİ FAALİYETLERİ TAKİP LİSTESİ

KÜTAHYA TİCARET VE SANAYİ ODASI LOBİ FAALİYETLERİ TAKİP LİSTESİ S.NO TARİH KONU İLETİŞİME GEÇİLEN/GÖRÜŞ BİLDİRİLEN MAKAM SONUÇ GÖZDEN GEÇİRMEYE YÖNELİK DEĞERLENDİRME 1 10/01/2017 6802 Sayılı Gider Vergisi Kanunu Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Hukuk Müşavirliğimiz

Detaylı

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( )

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( ) AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI Sayın Meclis Üyeleri, YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (24.11.2017-28.12.2017) Oda Meclisimizin 28 Aralık 2017 tarih ve 58 sayılı toplantısının gündeminde yer alan,

Detaylı

EKİM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ

EKİM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ EKİM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 26.10.2015 Ekim ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 38 üyeye Kapasite Raporu, 3 üyemize Ekspertiz Raporu ve 3

Detaylı

-224 YENİ ÜYE KAYDI -1557 Sİ FAAL OLMAK ÜZERE TOPLAM ÜYE SAYIMIZ 1744-408 KAPASİTE RAPORU -130 EKSPERTİZ RAPORU -83 ADET FİİLİ TÜKETİM BELGESİ

-224 YENİ ÜYE KAYDI -1557 Sİ FAAL OLMAK ÜZERE TOPLAM ÜYE SAYIMIZ 1744-408 KAPASİTE RAPORU -130 EKSPERTİZ RAPORU -83 ADET FİİLİ TÜKETİM BELGESİ . -224 YENİ ÜYE KAYDI -1557 Sİ FAAL OLMAK ÜZERE TOPLAM ÜYE SAYIMIZ 1744-408 KAPASİTE RAPORU -130 EKSPERTİZ RAPORU -83 ADET FİİLİ TÜKETİM BELGESİ MUHTELIF KONULARDA 25 EĞİTİM DÜZENLENDİ.493 SANAYİCİMİZ

Detaylı

EK C 9 (SEKTÖREL TİCARET HEYETİ PROGRAMI SONUÇ RAPORU)

EK C 9 (SEKTÖREL TİCARET HEYETİ PROGRAMI SONUÇ RAPORU) EK C 9 (SEKTÖREL TİCARET HEYETİ PROGRAMI SONUÇ RAPORU) İşbirliği Kuruluşu Adı Programın Adı İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği Mutfak Sektörü Avusturya Ticaret Heyeti GİRİŞ: 18.05.2018

Detaylı

İNTERNETTE B2B İLE İŞİNİZİ BÜYÜTÜN SEMİNERİ

İNTERNETTE B2B İLE İŞİNİZİ BÜYÜTÜN SEMİNERİ Sayı 43 Mayıs 2013 e-bülten İTO BİLİŞİM H e r a y ı n i l k h a f t a s ı İ T O w e b s i t e s i n d e y a y ı n l a n ı r İNTERNETTE B2B İLE İŞİNİZİ BÜYÜTÜN SEMİNERİ Mal ve hizmetlerin üretim, tanıtım,

Detaylı

EK C-9 (SEKTÖREL TİCARET HEYETİ PROGRAMI SONUÇ RAPORU)

EK C-9 (SEKTÖREL TİCARET HEYETİ PROGRAMI SONUÇ RAPORU) EK C-9 (SEKTÖREL TİCARET HEYETİ PROGRAMI SONUÇ RAPORU) İşbirliği Kuruluşu Tarafından Hazırlanacak) İşbirliği Kuruluşu Adı Programın Adı UŞAK TİCARET VE SANAYİ ODASI İRAN STH İŞ GEZİSİ RAPOR ŞABLONU: GİRİŞ:

Detaylı

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI ODAMIZ MESLEK KOMİTE TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL FAALİYETLER GRUBU 1. Meslek Komite üyeleri 2017

Detaylı

TÜRKİYE RÜZGAR ENERJİSİ KONGRESİ

TÜRKİYE RÜZGAR ENERJİSİ KONGRESİ TÜRKİYE RÜZGAR ENERJİSİ KONGRESİ (TÜREK 2014 ) 5-6 Kasım 2014, İstanbul Fotoğraf: Emrah TAŞKIRAN TÜRKİYE RÜZGAR ENERJİSİ KONGRESİ / 5-6 KASIM Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB) tarafından üçüncüsü

Detaylı

KASIM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

KASIM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI KASIM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI ARALIK AYI FAALİYETLERİ ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN KASIM AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 15 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL

Detaylı

MAYIS 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ

MAYIS 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ MAYIS 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ KONYA SANAYİ ODASI FAALİYET RAPORU Üye Talepleri Mayıs ayı içerisinde üyelerimizden gelen talepler doğrultusunda 76 adet Kapasite Raporu, 14 adet Ekspertiz

Detaylı

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry ARALIK 2015 Afyonkarahisar AFYONKARAHİSAR Chamber of Commerce TİCARET VE and Industry SANAYİ ODASI 2015 ARALIK / AFYONKARAHİSAR İHRACATI İlimizin

Detaylı

Ambiente Almanya Frankfurt Fuarı : (12-16 Şubat 2010 ) Practical World İnternational Hardware Fuarı : (28 Şubat -3 Mart 2010 )

Ambiente Almanya Frankfurt Fuarı : (12-16 Şubat 2010 ) Practical World İnternational Hardware Fuarı : (28 Şubat -3 Mart 2010 ) 2010 Ambiente Almanya Frankfurt Fuarı : (12-16 Şubat 2010 ) Practical World İnternational Hardware Fuarı : (28 Şubat -3 Mart 2010 ) Bauma Fuarı : (19-25 Nisan 2010) Hong Kong Housware Fair Fuarı : (20-23

Detaylı

Kırıkhan Ticaret ve Sanayi Odası. 2014 Yılı Faaliyet Raporu

Kırıkhan Ticaret ve Sanayi Odası. 2014 Yılı Faaliyet Raporu Kırıkhan Ticaret ve Sanayi Odası 2014 Yılı Faaliyet Raporu BAŞKANDAN Odamızın kurumsal yapısı ve yarım asırlık tarihinden elde ettiği tecrübe ve birikim sayesinde, son derece sağlam temeller üzerinde yapılanmıştır.

Detaylı

18 20 EYLÜL 2015 BAKÜ / AZERBAYCAN

18 20 EYLÜL 2015 BAKÜ / AZERBAYCAN BIHE 21.ULUSLARARASI AZERBAYCAN SAĞLIK FUARI ŞEMSİYE STAND ORGANİZASYONU RAPORU 18 20 EYLÜL 2015 BAKÜ / AZERBAYCAN Aykut TERZİOĞLU Uluslararası İlişkiler Müdürlüğü Fuarcılık Şefi 1 BIHE 21.ULUSLARARASI

Detaylı

YENİ TÜRK TİCARET KANUNU NDA BİLİŞİM UYGULAMALARI 3 SEMİNERİ - 16 EKİM 2012

YENİ TÜRK TİCARET KANUNU NDA BİLİŞİM UYGULAMALARI 3 SEMİNERİ - 16 EKİM 2012 İTO BİLİŞİM Sayı 37 Ekim 2012 Her ayın ilk haftası İTO web sitesinde yayınlanır. YENİ TÜRK TİCARET KANUNU NDA BİLİŞİM UYGULAMALARI 3 SEMİNERİ - 16 EKİM 2012 Ülkemizin 2023 yılında dünyanın en büyük 10

Detaylı

2013 EYLÜL FAALİYET RAPORU

2013 EYLÜL FAALİYET RAPORU 2013 EYLÜL FAALİYET RAPORU 06 Eylül 2013- (Hande Tibuk) Kuzey Ren-Vestfalya Ekonomi Bakanlığı ve Nrw.Invest tarafından ikinci kez Türk firmalarına Kuzey Ren-Vestfalya da gerçekleştirdikleri başarılı ve

Detaylı

TOBB GGK nın Onursal Başkanı Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Başkanı Sayın Ali Sabancı dır.

TOBB GGK nın Onursal Başkanı Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Başkanı Sayın Ali Sabancı dır. TOBB GGK, TOBB bünyesinde teşekkül ettirilen ve TOBB Yönetim Kurulu nun alacağı kararlara ışık tutan, genç girişimcilik konusunda genel politikalar geliştiren ve görüş oluşturulmasına katkıda bulunan istişari

Detaylı

Uluslararası 15. MÜSİAD Fuarı ve 18. IBF Kongresi Lansmanı 03.06.2014. Yazın başlangıcını hissetmeye başladığımız Haziran ayının bu ilk

Uluslararası 15. MÜSİAD Fuarı ve 18. IBF Kongresi Lansmanı 03.06.2014. Yazın başlangıcını hissetmeye başladığımız Haziran ayının bu ilk Uluslararası 15. MÜSİAD Fuarı ve 18. IBF Kongresi Lansmanı Değerli Basın Mensupları, 03.06.2014 Yazın başlangıcını hissetmeye başladığımız Haziran ayının bu ilk günlerinde, size, Türk insanının aklından,

Detaylı

MAYSI AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ

MAYSI AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ MAYSI AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 28.04.2015 Mayıs ayı içerisinde Odamız tarafından; üyelerimizce talep edilen 37 adet Kapasite Raporu, 14 adet Ekspertiz

Detaylı

Lisanslı Değerleme Şirketleri Birliği Derneği

Lisanslı Değerleme Şirketleri Birliği Derneği Bilgi Teknolojisi Çözümleri Lisanslı Değerleme Şirketleri Birliği Derneği Faaliyet ve Bilgilendirme Raporu 2016 Lisanslı Değerleme Şirketleri Birliği Derneği Mustafa Kemal Cd Hukukçular Towers Kat 15 D.100

Detaylı

8 15 OCAK 2014 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER

8 15 OCAK 2014 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER HEIMTEXTIL EV TEKSTİLİ VE DEKORASYON & DOMOTEX HALI VE ZEMİN KAPLAMALARI FUARI ZİYARET RAPORU 8 15 OCAK 2014 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER Aykut TERZİOĞLU Dış Ekonomik İlişkiler ve Uluslararası Organizasyonlar

Detaylı

gffsad www.ite-promo.com

gffsad www.ite-promo.com FUAR DEĞERLENDİRME RAPORU gffsad PROMOTURK 2010 Fuarı Künye Bilgileri: Fuar Tarihi : 22 25 Eylül 2010 Fuar Açılımı Yer Düzenlenme Sıklığı : Yılda bir kez Organizatör Destekleyen : 25. Uluslararası Promosyon

Detaylı

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( )

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( ) YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (25.05.2018-28.06.2018) Sayın Meclis Üyeleri, Oda Meclisimizin 28 Haziran 2018 tarih ve 04 sayılı toplantısının gündeminde yer alan, Yönetim Kurulumuzun 25.05.2018-28.06.2018

Detaylı

SERGİ, FUAR VE TEKNİK GEZİ

SERGİ, FUAR VE TEKNİK GEZİ SERGİ, FUAR VE TEKNİK GEZİ Ülkemizde kurumsallaşmış bazı fuar ve sergilere Şubemizce her yıl düzenli olarak katılım ve destek sağlanmaktadır. Fuarların yanısıra, Şubemiz tarafından organize edilen teknik

Detaylı

Ağustos ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 45 üyeye Kapasite Raporu, 6 üyemize Ekspertiz Raporu ve 4 adette Fiili Tüketim Belgesi

Ağustos ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 45 üyeye Kapasite Raporu, 6 üyemize Ekspertiz Raporu ve 4 adette Fiili Tüketim Belgesi 1 Ağustos ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 45 üyeye Kapasite Raporu, 6 üyemize Ekspertiz Raporu ve 4 adette Fiili Tüketim Belgesi düzenlenmiştir. Yine bu zaman zarfında Odamıza 9 adet yeni üye

Detaylı

UR-GE PROJESİ NEDİR?

UR-GE PROJESİ NEDİR? UR-GE PROJESİ NEDİR? UR-GE NEDİR? KOBİ DÜZEYİNDE FİRMALAR UR-GE PROJESİ KAPSAMINDA FİRMALAR UR-GE NEDİR? ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ DESTEĞİ UR-GE NEDİR? Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi

Detaylı

gffsad www.ite-promo.com

gffsad www.ite-promo.com FUAR DEĞERLENDİRME RAPORU gffsad PROMOTURK 2010 Fuarı Künye Bilgileri: Fuar Tarihi : 22 25 Eylül 2010 Fuar Açılımı Yer Düzenlenme Sıklığı : Yılda bir kez Organizatör Destekleyen : 25. Uluslararası Promosyon

Detaylı

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ TÜRKİYE KİMYA SANAYİ MECLİSİ 2015 YILI FAALİYET RAPORU

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ TÜRKİYE KİMYA SANAYİ MECLİSİ 2015 YILI FAALİYET RAPORU TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ TÜRKİYE KİMYA SANAYİ MECLİSİ 2015 YILI FAALİYET RAPORU Türkiye Kimya Sanayi Meclisi; plastik, boya, soda ve krom kimyasalları, temizlik ürünleri, akrilik ve karbon elyaf,

Detaylı

2014 OCAK-ŞUBAT FAALİYET RAPORU

2014 OCAK-ŞUBAT FAALİYET RAPORU 2014 OCAK-ŞUBAT FAALİYET RAPORU 08 Ocak 2014 - (A. Murat Ersoy - Hande Tibuk) 2014 CATHIC organizasyonu PR hazırlıklarını yürüten Alkaş firmasından Esra Dalgıç ile Dernek Başkanımız Sayın Murat Ersoy ve

Detaylı

TAYVAN - FİLİPİNLER ELEKTRİK-ELEKTRONİK SEKTÖREL TİCARET HEYETİ DEĞERLENDİRME RAPORU

TAYVAN - FİLİPİNLER ELEKTRİK-ELEKTRONİK SEKTÖREL TİCARET HEYETİ DEĞERLENDİRME RAPORU TAYVAN - FİLİPİNLER ELEKTRİK-ELEKTRONİK SEKTÖREL TİCARET HEYETİ DEĞERLENDİRME RAPORU Ülkemiz ile Tayvan ve Filipinler arasındaki ticari ilişkilerin gelişmesi amacıyla 03 Mayıs - 11 Mayıs 2014 tarihleri

Detaylı

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry MART 2015 Afyonkarahisar AFYONKARAHİSAR Chamber of Commerce TİCARET VE and Industry SANAYİ ODASI İLİMİZ İHRACAT RAKAMI 2015 ŞUBAT / AFYONKARAHİSAR

Detaylı

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ 24.04.2012 22.05.2012 TAPU KANUNU DEĞİŞİKLİĞİ RESMİ GAZETEDE YAYINLANDI BÖLGEMİZ EKONOMİSİNİ YAKINDAN İLGİLENDİRECEK BİR KONUDA GEÇTİĞİMİZ GÜNLERDE ÖNEMLİ BİR MESAFE ALINMIŞ

Detaylı

T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI BİLİŞİM SEKTÖRÜNE YÖNELİK TEŞVİKLER HAKKINDA BİLGİLENDİRME SEMİNERİ

T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI BİLİŞİM SEKTÖRÜNE YÖNELİK TEŞVİKLER HAKKINDA BİLGİLENDİRME SEMİNERİ Sayı 41 Şubat 2013 e-bülten İTO BİLİŞİM H e r a y ı n i l k h a f t a s ı İ T O w e b s i t e s i n d e y a y ı n l a n ı r T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI BİLİŞİM SEKTÖRÜNE YÖNELİK TEŞVİKLER HAKKINDA BİLGİLENDİRME

Detaylı

EGE KURU MEYVE VE MAMULLERİ İHRACATÇILARI BİRLİĞİ 2015 YILI ÇALIŞMA ÖZETİ

EGE KURU MEYVE VE MAMULLERİ İHRACATÇILARI BİRLİĞİ 2015 YILI ÇALIŞMA ÖZETİ EGE KURU MEYVE VE MAMULLERİ İHRACATÇILARI BİRLİĞİ 2015 YILI ÇALIŞMA ÖZETİ Kuru meyve sektörü tamamı yerli girdilere dayalı üretim yapısı ile ilk ihracatçı sektörlerimizden biri olup, ilerleyen üretim teknolojisi,

Detaylı

YAPI FUARI TURKEYBUILD İSTANBUL FUARI ZİYARET ORGANİZASYONU SONUÇLARI

YAPI FUARI TURKEYBUILD İSTANBUL FUARI ZİYARET ORGANİZASYONU SONUÇLARI YAPI FUARI TURKEYBUILD İSTANBUL FUARI ZİYARET ORGANİZASYONU SONUÇLARI Övgü PINAR-Nurel KILIÇ Yapı fuarları; mal ve hizmet üreten kuruluşlar ile yine bu sektörde çalışan yöneticiler, mimarlar, mühendisler,

Detaylı

OCAK 2013 FAALİYET RAPORU

OCAK 2013 FAALİYET RAPORU OCAK 2013 FAALİYET RAPORU 03 Ocak 2013 2012 Yılı Değerlendirme Toplantısı 2012 Yılının İstanbul Turizmi açısından değerlendirilmesinin yapıldığı, İstanbul Valisi Sayın Hüseyin Avni Mutlu nun teşrifleri

Detaylı

ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ. Konularını içeren duyurularımızın detayları ekte sunulmuştur.

ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ. Konularını içeren duyurularımızın detayları ekte sunulmuştur. ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ Sayı : TİM.AİB.GSK. ARGE/ 580 22/02/2013 Konu : Sirküler. ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE SİRKÜLER 2013 / 63 Sayın Üyemiz, 1. Macaristan 7. Tarım

Detaylı

EYLÜL AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ

EYLÜL AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ EYLÜL AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 28.09.2015 Eylül ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 25 üyeye Kapasite Raporu, 5 üyemize Ekspertiz Raporu ve

Detaylı

Sayı: 16 MAYIS 2013. (21 Mayıs 2013 Salı) İspanyol Ar-Ge Firması Odamızı Ziyaret Etti

Sayı: 16 MAYIS 2013. (21 Mayıs 2013 Salı) İspanyol Ar-Ge Firması Odamızı Ziyaret Etti 21 Mayıs Dünya Süt Günümüzü Mecidiyeköy Meydanında Kutladık TMMOB Gıda Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Üyeleri, Dünya Süt Günü etkinlikleri çerçevesinde süt ile alakalı yaşanan bilgi kirliliğini ortadan

Detaylı

AĞUSTOS 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ

AĞUSTOS 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ AĞUSTOS 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ KONYA SANAYİ ODASI FAALİYET RAPORU ÜYE TALEPLERİ Ağustos ayında Odamızca; üyelerimizin talepleri doğrultusunda 40 Kapasite Raporu, 7 Ekspertiz Raporu,

Detaylı

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI Haziran/2017 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN HAZİRAN AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE

Detaylı

AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI

AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI E- BÜLTEN 2017 YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (24.02.2017-30.03.2017) Oda Meclisimizin 30 Mart 2017 tarih ve 49 sayılı toplantısının gündeminde yer alan, Yönetim

Detaylı

9. DÖNEM YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU

9. DÖNEM YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU 9. DÖNEM YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU 22.04.2017 Değerli Üyelerimiz, Derneğimiz tüzüğünde belirtilen amaçlar doğrultusunda ahşabın dünyada olduğu gibi ülkemizde de hak ettiği yeri alması için çalışmalarını

Detaylı

ARAB HEALTH 2012 MEDİKAL ÜRÜN VE TEKNOLOJİLERİ FUARI

ARAB HEALTH 2012 MEDİKAL ÜRÜN VE TEKNOLOJİLERİ FUARI ARAB HEALTH 2012 MEDİKAL ÜRÜN VE TEKNOLOJİLERİ FUARI ARAB HEALTH Medikal Ürün ve Teknolojileri Fuarı 23 26 Ocak 2012 tarihleri arasında Birleşik Arap Emirlikleri nin Dubai emirliğinde düzenlenmiştir. 37.kez

Detaylı

BACADER e-bülten ARALIK 2014

BACADER e-bülten ARALIK 2014 BACADER e-bülten ARALIK 2014 İSİB BAŞKANI İLE GÖRÜŞME YAPILDI 02 Aralık 2014 tarihinde Ankara da İSİB Başkanı Zeki Poyraz ile bir görüşme yapıldı. Yönetim Kurulu Başkanı Atilla GEDİK tarafından yapılan

Detaylı

2016 YILI MAYIS-HAZĠRAN-TEMMUZ-AĞUSTOS-EYLÜL-EKĠM FAALĠYET RAPORU

2016 YILI MAYIS-HAZĠRAN-TEMMUZ-AĞUSTOS-EYLÜL-EKĠM FAALĠYET RAPORU 2016 YILI MAYIS-HAZĠRAN-TEMMUZ-AĞUSTOS-EYLÜL-EKĠM FAALĠYET RAPORU 05 Mayıs 2016 26-29 Ocak 2017 tarihlerinde İstanbul TÜYAP Beylikdüzü Fuar alanında Başta T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir

Detaylı

FAALİYET BİLGİ RAPORU

FAALİYET BİLGİ RAPORU FAALİYET BİLGİ RAPORU Faaliyetin Adı Helal Expo 2013 FAALİYET İLE İLGİLİ BİLGİLER Faaliyetin Konusu Düzenleyen Kurum/Kuruluş(lar) Faaliyet Yeri (Şehir/Ülke) Faaliyetin Başlama-Bitiş Tarihleri ve Saatleri

Detaylı

ULUDAĞ İHRACATÇI BİRLİKLERİ ÜYELERİNE

ULUDAĞ İHRACATÇI BİRLİKLERİ ÜYELERİNE Sayın Üyemiz; ULUDAĞ ÜYELERİNE GENEL KONULAR 1. İMMİB 2013 ENDÜSTRİYEL TASARIM YARIŞMALARI 2. HİNDİSTAN/THE GROWTH NET GİRİŞİMİNİN DÜZENLENECEĞİ TOPLANTI 3. REACH VE CLP BÜLTENİ 4. GÜMRÜK VERGİSİ ARTIŞI

Detaylı

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry AĞUSTOS 2015 Afyonkarahisar AFYONKARAHİSAR Chamber of Commerce TİCARET VE and Industry SANAYİ ODASI YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (24.07.2015-27.08.2015)

Detaylı

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( )

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( ) YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (23.06.2017-27.07.2017) I- KAYIT, DEĞİŞİKLİK ve TERKLER: 23.06.2017-27.07.2017 tarihleri arasında Odamıza; 42 yeni üye kaydedilmiş, 71 üyenin kayıtlarında değişiklik yapılmış,

Detaylı

2014 MART-NİSAN FAALİYET RAPORU

2014 MART-NİSAN FAALİYET RAPORU 2014 MART-NİSAN FAALİYET RAPORU 04 Mart 2014 VII. Türkiye Sektörel Ekonomi Şurası VII. Türkiye Sektörel Ekonomi Şurası, 4 Mart 2014 tarihinde TOBB Başkanı Sayın Rıfat Hisarcıklıoğlu ev sahipliğinde ve

Detaylı

Sayı: 68 Kasım Mecidiyeköy Mah. Mecidiye Cad. No:14 Adıgüzel Çarşısı K:1 D:1 Şişli/İSTANBUL

Sayı: 68 Kasım Mecidiyeköy Mah. Mecidiye Cad. No:14 Adıgüzel Çarşısı K:1 D:1 Şişli/İSTANBUL Anayasanın 135. maddesinde tanımlanan 66 ve 85 sayılı KHK ve 7303 sayılı yasa ile değişik 6235 sayılı yasaya göre kurulmuş kamu kurumu niteliğinde bir meslek kuruluşudur. Sayı: 68 Kasım 2017 Sosyal Medyada

Detaylı

Stratejik Ortaklar Destekleyen Kurumlar Organizasyon

Stratejik Ortaklar Destekleyen Kurumlar Organizasyon ULUSLARARASI AYDINLATMA & ELEKTRİK MALZEMELERİ FUARI VE KONGRESİ 19-22 EYLÜL 2018 İSTANBUL FUAR MERKEZİ FUAR SONUÇ RAPORU www.istanbullight.com Stratejik Ortaklar Destekleyen Kurumlar Organizasyon BU FUAR

Detaylı

21/08/2006 FAALİYETLERİMİZE SPONSOR OLARAK PLASTİK SEKTÖRÜNE YÖNELİK FAALİYETLERİNİZİ ARTTIRMAYI İSTER MİSİNİZ?

21/08/2006 FAALİYETLERİMİZE SPONSOR OLARAK PLASTİK SEKTÖRÜNE YÖNELİK FAALİYETLERİNİZİ ARTTIRMAYI İSTER MİSİNİZ? 21/08/2006 FAALİYETLERİMİZE SPONSOR OLARAK PLASTİK SEKTÖRÜNE YÖNELİK FAALİYETLERİNİZİ ARTTIRMAYI İSTER MİSİNİZ? Sayın Yönetim Kurulu Başkanı ve / veya Sayın Genel Müdür Dikkatine, Türk Plastik Sanayicileri

Detaylı

Uluslararası Yükseköğretim Hareketliliği ve Türkiye nin Konumu temalı Toplantı İstanbul TOBB Plaza da Gerçekleşti

Uluslararası Yükseköğretim Hareketliliği ve Türkiye nin Konumu temalı Toplantı İstanbul TOBB Plaza da Gerçekleşti Uluslararası Yükseköğretim Hareketliliği ve Türkiye nin Konumu temalı Toplantı İstanbul TOBB Plaza da Gerçekleşti Uluslararası Yükseköğretim Hareketliliği ve Türkiye nin Konumu Toplantısı TOBB Plaza da

Detaylı

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( )

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( ) YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (27.10.2017-23.11.2017) Sayın Meclis Üyeleri, Oda Meclisimizin 23 Kasım 2017 tarih ve 57 sayılı toplantısının gündeminde yer alan, Yönetim Kurulumuzun 27.10.2017-23.11.2017

Detaylı

MACARİSTAN ÜLKE PROFİLİ

MACARİSTAN ÜLKE PROFİLİ MACARİSTAN ÜLKE PROFİLİ Mayıs 2013 Dış Ekonomik İlişkiler ve Uluslararası Organizasyonlar Müdürlüğü AB ve Uluslararası Organizasyonlar Masası 1. GENEL BİLGİLER Resmi adı : Macaristan Cumhuriyeti Başkenti

Detaylı

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ 16.03.2010 20.04.2010 BAŞIMIZ SAĞ OLSUN.. 1 46.CUMHURBAŞKANLIĞI BİSİKLET TURU YÜZAKIMIZ OLDU 46. CUMHURBAŞKANLIĞI BİSİKLET TURNUVASI FİNALLERİNE ALANYA OLARAK YİNE BAŞARI

Detaylı

TürkiyeEnerjiForumu. Enerji profesyonellerinin vazgeçilmez doruğu 12.yaşında! ANTALYA. 15-19 Nisan 2014. Club Med Palmiye, Kemer

TürkiyeEnerjiForumu. Enerji profesyonellerinin vazgeçilmez doruğu 12.yaşında! ANTALYA. 15-19 Nisan 2014. Club Med Palmiye, Kemer Uluslararası 06 TürkiyeEnerjiForumu 12. Yıl Club Med Palmiye, Kemer 2014 ANTALYA 15-19 Nisan 2014 Enerji profesyonellerinin vazgeçilmez doruğu 12.yaşında! Antalya da unutulmuz tarihi zirve için geriye

Detaylı

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ 25.03.2014 22.04.2014 ALANYA BELEDİYE BAŞKANI ADEM MURAT YÜCEL E HAYIRLI OLSUN TİCARETİ-09 OCAK 2014 30 MART 2014 TARİHİNDE GERÇEKLEŞEN SEÇİMLER SONUCUNDA HİZMET BAYRAĞINI

Detaylı

STRATEJİK PLAN (2015-2018) 2015 YILI FAALİYET PLANI

STRATEJİK PLAN (2015-2018) 2015 YILI FAALİYET PLANI STRATEJİK PLA (2015-2018) 2015 YILI FAALİYET PLAI Faaliyet OCAK ŞUBAT MART İSA MAYIS Zaman ve Stres Yönetimi Eğitimi Müşteri/ ve İletişim Teknikleri Office ve oda programları eğitimi Performans değerlendirme

Detaylı

qw ertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq

qw ertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq qw ertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq İZMİR TİCARET ODASI UR-GE KUYUMCULUK PROJESİ ST.PETERSBURG JUNWEX FUAR ZİYARETİ VE SEKTÖREL TİCARET HEYETİ ORGANİZASYONU RAPORU 5-8 ŞUBAT 2014 PROJE KOORDİNATÖRÜ: PINAR

Detaylı

DİCLE ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNASYON UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

DİCLE ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNASYON UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ DİCLE ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNASYON UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı ETKİNLİK BÜLTENİ 1 Proje Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı 2008

Detaylı

MEDICA 2011 MEDİKAL ÜRÜN VE TEKNOLOJİLERİ FUARI

MEDICA 2011 MEDİKAL ÜRÜN VE TEKNOLOJİLERİ FUARI MEDICA 2011 MEDİKAL ÜRÜN VE TEKNOLOJİLERİ FUARI MEDICA Medikal Ürün ve Teknolojileri Fuarı 16 19 Kasım 2011 tarihleri arasında Almanya nın Düsseldorf kentinde düzenlenmiştir. 43.kez düzenlenen söz konusu

Detaylı

BELT AND ROAD BRAND EXPO 2017 KUŞAK VE YOL FUARI KATILIMI SONUÇ RAPORU 8 10 ARALIK 2017 ŞANGHAY - ÇİN

BELT AND ROAD BRAND EXPO 2017 KUŞAK VE YOL FUARI KATILIMI SONUÇ RAPORU 8 10 ARALIK 2017 ŞANGHAY - ÇİN BELT AND ROAD BRAND EXPO 2017 KUŞAK VE YOL FUARI KATILIMI SONUÇ RAPORU 8 10 ARALIK 2017 ŞANGHAY - ÇİN Aykut TERZİOĞLU Uluslararası İlişkiler Müdürlüğü Fuarcılık Şefi BELT & ROAD BRAND EXPO KUŞAK VE YOL

Detaylı

IFIA INTERNATIONAL FEDERATION

IFIA INTERNATIONAL FEDERATION ISIF 18 Ülkemizin gelişimine değer katacak buluş, ar-ge ve inovasyon faaliyetlerinin ulusal ve uluslararası katılımcılarla buluşturulması ve üretilen teknik bilginin ticarileştirilerek toplumun yararına

Detaylı

Tarih: 04.02.2014 Sayı: 1705

Tarih: 04.02.2014 Sayı: 1705 Tarih: 04.02.2014 Sayı: 1705 Konu: Samsun Mobilya Sektörünün İhracat Kapasitesinin Artırılması Projesi & Samsun Sağlık Ekipmanları Sektörünün İhracat Kapasitesinin Artırılması Projesi İçin Ortak Tanıtım,

Detaylı

14 19 OCAK 2016 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER

14 19 OCAK 2016 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER HEIMTEXTIL EV TEKSTİLİ VE DEKORASYON & DOMOTEX HALI VE ZEMİN KAPLAMALARI FUARI ZİYARET RAPORU 14 19 OCAK 2016 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER Aykut TERZİOĞLU Uluslararası İlişkiler Müdürlüğü Fuarcılık Şefi

Detaylı

19 22 ŞUBAT 2014 ANTALYA

19 22 ŞUBAT 2014 ANTALYA ANFAŞ FOOD PRODUCT GIDA İHTİSAS FUARI ŞEMSİYE STAND ORGANİZASYONU RAPORU 19 22 ŞUBAT 2014 ANTALYA Ahmet SABUNCU Dış Ekonomik İlişkiler ve Uluslararası Organizasyonlar Müdürlüğü Fuarcılık Masası Uzmanı

Detaylı

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry ŞUBAT 2015 Afyonkarahisar AFYONKARAHİSAR Chamber of Commerce TİCARET VE and Industry SANAYİ ODASI 2015 OCAK / AFYONKARAHİSAR İHRACATI İlimizin

Detaylı

BACADER e-bülten OCAK 2015

BACADER e-bülten OCAK 2015 BACADER e-bülten OCAK 2015 ENERJİ VE TESİSAT HABER PORTALI NDA VE TERMO KLİMA DERGİSİ NDE "DOĞRU BACALAR İLE ZEHİRLENMELER ÖNLENEBİLİR" BAŞLIKLI YAZIMIZ YAYINLANDI.. 05 Ocak 2015 tarihinde Enerji ve Tesisat

Detaylı

ORTA ANADOLU İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ

ORTA ANADOLU İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ ORTA ANADOLU İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ Sayı: 70430465-TİM.OAİB.GSK.2018/20256-22555 Ankara, 13/09/2018 Konu: II. Türkiye-Afrika Ekonomi ve İş Forumu Sayın Üyemiz, SİRKÜLER (G-2018) Afrika

Detaylı

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI ODAMIZ MESLEK KOMİTE TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL FAALİYETLER GRUBU Yöresel ürünlerin piyasada tutundurulması

Detaylı

Bir Dönemin Ardından 2009-2013. Nisan 2013 DSO

Bir Dönemin Ardından 2009-2013. Nisan 2013 DSO Bir Dönemin Ardından 2009-2013 Nisan 2013 DSO Yeni Hizmet Binamızın Yapımı İçin Dev Adımlar Attık Odamızı yeni hizmet binasına kavuşturabilmek adına dev adımlar attık. Binamızın mimari projesinin tamamlandığı

Detaylı

SEKTÖR KURULLARI ve İŞ GELİŞTİRME KOMİSYONU Bölgesel İş Geliştirme Forumu

SEKTÖR KURULLARI ve İŞ GELİŞTİRME KOMİSYONU Bölgesel İş Geliştirme Forumu SEKTÖR KURULLARI ve İŞ GELİŞTİRME KOMİSYONU Bölgesel İş Geliştirme Forumu 28-29 Kasım 2014 - Bursa Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ve

Detaylı

12 19 OCAK 2017 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER / MÜNİH

12 19 OCAK 2017 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER / MÜNİH HEIMTEXTIL EV TEKSTİLİ VE DEKORASYON & DOMOTEX HALI VE ZEMİN KAPLAMALARI FUARI ZİYARET RAPORU 12 19 OCAK 2017 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER / MÜNİH Aykut TERZİOĞLU Uluslararası İlişkiler Müdürlüğü Fuarcılık

Detaylı

GERÇEKLEŞEN FAALİYETLER

GERÇEKLEŞEN FAALİYETLER Aşağı Nohutlu Mahallesi, Sakarya Caddesi, Açıkgöz Apt Kat:2 Nu:4 Web:www.yozgattb.org.tr Tel: l:(0354)2129677 Fax:(0354)2170164 email: yozgattb@tobb.org.tr GERÇEKLEŞEN FAALİYETLER Borsamızın da Katılımıyla

Detaylı

EGE BÖLGESİ SANAYİ ODASI. Faaliyet Programı

EGE BÖLGESİ SANAYİ ODASI. Faaliyet Programı EGE BÖLGESİ SANAYİ ODASI 2010 Faaliyet Programı İçindekiler 1- Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu 2010 Yılı Faaliyet 1-2 Programı 2- EBSO Üyelerine Yönelik Faaliyetler 3-4 3- EBSO Dışı Kuruluşlarla

Detaylı