Sistemde oturum açmak için sağ üst köşedeki Giriş bölümünde size verilen kullanıcı adı ve Şifrenizi giriniz.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Sistemde oturum açmak için sağ üst köşedeki Giriş bölümünde size verilen kullanıcı adı ve Şifrenizi giriniz."

Transkript

1 Değerli Katılımcılar, Uzaktan eğitim programının temelini oluşturan LMS (Learning Management System - Öğretim Yönetim Sistemi) yazılımına girmiş bulunmaktasınız. Şu ana kadar yapılan duyurulardan da bildiğiniz üzere ders içeriklerini takip etmenizi, kaydedilmiş videolara ve senkron derslere ulaşmanızı sağlayacak sistemimizin genel olarak özellikleri aşağıda belirtilmiştir. Sistemimizin, eğiticiler ile siz katılımcıları (uzaktan) aynı platformda buluşturarak derslerin yürütülmesini sağlamak, ön ve son sınav, anket ve ara sınav etkinlikleri ve diğer değerlendirme yöntemleri kullanılarak eğiticilerin başarı durumunuzu değerlendirmesini sağlamak, sisteme giriş - çıkış sürelerinizi tutmak ve derslere ayırdığınız zamanları kontrol edip değerlendirme imkanı sunmak, uzaktan eğitimi etkilişimli yönetmeyi sağlamak gibi temel özellikleri mevcuttur. Burada vurgulamakta fayda gördüğümüz bir husus ise kullandığınız sistemin bir eğitim sistemi olduğudur. İçerisinde bilgisayar kullanıcılarının aşinası oldukları forum, sohbet, mesaj gibi özellikleri siz değerli katılımcıların eğitimlerinde; uzaktan eğitim ile örgün eğitim arasındaki farklılığı en aza indirebilmeleri için barındırmaktadır. Buna karşılık sistemde her hareketiniz ve etkinliğiniz kaydedilmekte ve kontrol edilmektedir. Yazdığınız her mesajın, forum yorumunun vs. sistemimiz tarafından kaydedildiği gibi muhatabınızın dersin sorumlusu eğiticiler veya bakanlık yetkilileri olduğunu unutmayınız. Lütfen kullandığınız dilde ve ifadelerde bu hususu dikkate alınız. Yazdıklarınızdan ayrıca yasal olarak da sorumluluk size aittir. Bu nedenle de kullanıcı adınızı ve şifrenizi üçüncü kişilerle paylaşmamanızı önemle hatırlatırız. Temel düzeyde bilmeniz gereken bazı özellikler şunlardır. Sistemde oturum açmak / giriş yapmak Sistemde oturum açmak için sağ üst köşedeki Giriş bölümünde size verilen kullanıcı adı ve Şifrenizi giriniz.

2 Sisteme Uzaktan Eğitim sitemizin anasayfasında tarif edilen şekilde giriş yaptıktan sonra karşınıza ilk olarak aşağıdaki ekran gelecektir. Bu ekranda sağda takvim solda ise etkinlikler, son haberler-duyurular ve aldığınız dersler bulunmaktadır. Ortada ise Uzaktan Eğitim Sistemi tanıtımı ile "Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Uzaktan Eğitim İlkeleri" ne ilişkin aşağıdaki bağlantılar yer almaktadır. Linklerin altında ise Ders Kategorileri yer almaktadır.ayrıca, sağ üst köşedeki Anasayfa, Dersler, Haberler ve üye sayfası için sekme menüler, kısayol linkleri bulunmaktadır. Derslere bu kategori listesinden girebileceğiniz gibi yukarıdaki Dersler sekme menüsünden de girebilirsiniz. Öncelikle ders seçmeden de kullanabileceğiniz takvim eklentisini inceleyelim.

3 Takvim eklentisi incelendiğinde şunlardan bahsedilebilir. İçerisinde bulunulan günün üzerine tıklandığında güne ait olayları görüntüleyebilirsiniz. Geçmiş ve gelecekteki olayları görmek için ise Takvim eklentisinde ay üzerine tıklayabilirsiniz. Takvim eklentisinde bulunulan ay seçildiğinde şöyle bir ekran gelir. Görünmesini istemediğiniz olay türlerini sağ üstteki Olay imi bloğunda tıklayarak gizleyebilir, sadece istediğiniz türdeki olayların görünmesini sağlayabilirsiniz. Solda yer alan Ayrıntılı Aylık Görünüm açılır kutusundan sadece seçtiğiniz dersin veya tüm derslerin olaylarını görebilirsiniz. Takvim olaylarını kendi bilgisayarınıza kaydetmek için Takvimi dışa ver düğmesini tıklayınız. Burada kaydetmek istediğiniz olay periyodunu seçtikten sonra "Takvim Url getir" ile adresi alıp istediğiniz yerden link verebilirsiniz. Veyahut bilgisayarınızdaki Outlook vb. uygulamalara import etmek için "Dışa ver" düğmesiyle takvimi lokalde import etmek üzere bir dosya olarak bilgisayarınıza kaydebilirsiniz. Dersleri Seçmek: Sağ üst köşede yer alan Dersler sekme menüsüne basınca aşağıdaki ders listesi gelmektedir. Bu ekranda ilgili derslerin sağında yer alan (info) bilgi simgeleri aracılığıyla ilgili derse ait Ders Programını görebilirsiniz.

4 Örnek olarak 5 nolu Temel Hukuk dersinin karşısındaki aşağıdaki bilgi ekranı gelecektir. simgesine tıkladığınızda Bu ekranda Temel Hukuk dersinin ders kodu: ISG-C dir. Bu numarayı unutmayınız. ISG-C : İş Sağlığı ve Güvenliği C grubu 05. : Dersin numarası 01 : Sürüm (versiyon) numarası

5 Derse giriş yapabilmek için ilgili dersin üzerine tıklarsanız (örneğimizde 05. Temel Hukukdersini seçtik.) aşağıdaki ekran görünecektir. Ekranda işaretlendiği gibi her dersin adı, amacı, öğrenim hedefleri, derste geçirmeniz gereken en az süre yer almaktadır. Her derste solda forumda arama kutusu, altında sırasıyla o derse ait Etkinlikler Bölümü, dersler arasında kolayca geçiş sağlamanıza yarayacak Ders Kategorileri bloğu dersle ilgili Kurs yöneticisi ve Eğiticinin yazdığı mesajların yer aldığı Mesajlar bölümü ile, siz derste iken çevrim içinde olan diğer katılımcıları gösteren Çevrimiçi katılımcılar Bloğu yer almaktadır. Sağda ise o derse son girdiğiniz tarihe dek toplam geçirdiğiniz süreyi hesaplayantoplam Zaman modülü yer alır. Hemen altında ise her derste Katılımcının Dikkatinediye bir uyarı metni göreceksiniz, burada yazılı kutrallara uymanız önemle tavsiye edilir.

6 İlk etkinliğimiz; Ön Test: Asenkron dersimizin ilk etkinliği, Ön Test olacaktır. Katılımcının bilgi düzeyini ölçmek amacıyla her ders için derse başlarken ve ders sonunda Ön test ve Son test adında 2 adet test bulunmaktadır. Önce Ön Test uygulanacaktır. Ön Test linkine tıklanınca aşağıdaki Test Sayfası gelecektir.

7 Testlerde yer alan sorular her konu için oluşturulmuş soru havuzundan sistem tarafından otomatik seçilmektedir. Bu nedenle sorular farklılık göstermektedir. Teste başlamadan önce açıklamaları dikkatlice okumanızı öneririz. Yukardaki ekranda göreceğiniz üzere test de yer alan soru sayısı ile test için harcanacak en çok süre belirtilmiştir.

8 Sınava başladığında sağ üst köşede süreyi tutan bir saat belirecektir. Kronometre olarak test süresinden geriye kalan süreyi verecektir. Bu örneğimizde sınav süresi 10 dakikadır. Sınav yeni başlamış ve geriye 04 dakika 27 saniye kalmıştır. Aşağıdaki ekrandan da görüleceği üzere En tepede sol köşede ders kodu yer almaktadır. Bu dersin Ön Testin de 10 soru olup her soru tek tek ekrana gelmektedir. Katılımcı sınava başlayacak her bir soruyu yanıtladıktan sonra bir sonraki soruya geçmek için "Lütfen bir cevap veriniz" butonuna tıklayacaktır. Böylece diğer soru ekrana gelecektir. Sayfanın en altında yeşil ve kırmızı bir bar görülmektedir. Bu barda yeşil renkli bölüm test uygulamasının tamamlanan kısmını (üser, oran olarak) kırmızı bölüm ise kalan bölümü ifade etmektedir. Ekranın sağ üst satırında ise her test sonucunda alınan puanı göstermektedir. Örneğin "şu ana kadar 4 not üzerinden 2 puan aldınız" ifadesi, toplam 4 soru yanıtladığınız ve 2 sinin doğru olduğunu gösterir. Tüm soruları yanıtladıktan sonra ya da size ayrılan süre tamamlanırsa sınav otomatik olarak bitecektir. Sınavı tekrar uygulama izniniz bulunmamaktadır. Sınav bitince aşağıdaki ekran gelecektir.

9 Sınav için 1 kez tekrar yetkisi verilmiştir. Sınav tamamlandıktan sonra yukarıdaki ekranda görüleceği üzere Derse dönebilir ya da Notlarınıza bakabilirsiniz. Notlarınıza ders sayfasındaki sağ blokta yer alan NOTLAR linkinden de bakabilirsiniz. Notlar linkine basınca yukardaki Kullanıcı Raporu ekranı gelecektir. Örneğin 9 nolu ders için Ön test ten 100 puan alınmıştır. Konu anlatımı henüz yapılmamış, konu anlatımı yapılmadığından son test de başlamamıştır. Sol üst köşeden "Gözden Geçirme Raporu seçilirse aşağıdaki ekran gelecektir. Bu ekranda ise tüm derslerden yapılan testleri ve alınan notlar gözükmektedir. Örneğimizde henüz ilk testler yapılmıştır.

10 Ve tekrar Dersimize döndüğümüzde bu kez ilgili dersin Konu Anlatım Linkine tıklıyoruz. Konu anlatımına geçmeden Son test başlayamaz.. Konu Anlatımı - E-kitap: Konu anlatımı olarak E-kitap ve E-Sunum (video) şeklinde içerik olarak biribirinden farklı iki doküman bulunmaktadır. Öncelikle E-kitap bölümünde yer alan slaytları izlemeniz gerekmektedir. E-kitap bölümüne geçmek için öncelikle ilgili dersin ön testinin tamamlanması gerekmektedir. Yukardaki ders ana ekranında E-kitap: Konu Anlatımı linkine basınca konu anlatımının aşağıda görülen sayfasına ulaşırsınız.

11 Yukarıdaki ekrandan da görüleeceği üzere, E-kitap içeriği sağ üst köşede süreyi tutat kronometre sağ üsttede ders kodu ve adı bulunmaktadır. Bu dersin konu anlatımı için ayrılan süre 10 dakika olup sağ üst te görüleceği üzere kalan süre 9 dakika 23 saniye kalmıştır. E- kitapları size ayrılan sürede tamamlamalısınız, dersi size ayrılan süreden önce bitirip kapatırsanız, bir sonraki Konu Anlatımı E-sunuma geçemezsiniz. Konu Anlatımı - E-sunum: Konu anlatımı olarak ikinci doküman E-Sunum (video) dur. Videoları FLV Players ile yüksek kalitede izleyebileceksiniz. Bu etkinliğin açılımı sistemimiz açısından asenkron derstir. Önceden kaydedilmiş derslerin videolarını doğrudan sistemimiz üzerinden başka hiçbir eklentiye ve programa ihtiyaç duymadan izleyebileceğiniz eklentimizdir. (Bilgisayarınızda sadece güncel Adobe Flash Player programının yüklü olması yeterlidir.) E-sunum bölümüne geçmek için öncelikle ilgili dersin E-kitap : Konu Anlatımı bölümünün tamamlanması gerekmektedir. Yukardaki ders ana ekranında E-sunum (video) linkine basınca E-sunumun aşağıda görülen sayfasına ulaşırsınız. Yukarıdaki ekrandan da görüleceği üzere, Dersin içeriği sağ üst köşede süreyi tutat kronometre sağ üstte de ders kodu ve adı bulunmaktadır. Bu dersin konu anlatımı için ayrılan süre 30 dakika olup sağ üst te görüleceği üzere kalan süre 29 dakika 49 saniye kalmıştır. Dersin sunum/video sunu başlatmak için Devam tuşuna basılması gerekmektedir. Bu durumda aşağıdaki ders video ekranı gelecektir. Videoyu size ayrılan sürede tamamlamalısınız süreden önce kapatırsanız Son test uygulamasına geçemezsiniz.

12 Son Test: Asenkron dersimizin son etkinliği, Son Test olacaktır. Katılımcının bilgi düzeyini ölçmek amacıyla her ders için ders sonunda Son test adında 10 sorudan oluşan 1 adet test bulunmaktadır. Son Testin uygulanabilmesi için E-sunum etkinliğinin tamamlanması gerekmektedir. Dolayısıyla Ön Test, Konu Anlatımları E-kitap ve E-sunum (video) etkinliklerinin tamamlanması gerekmektedir. Ders ana sayfasından Son Test linkine tıklanınca Test Sayfası gelecektir. Bu bölüm için Ön Test ekranında anlatılanlar Son Test bölümü için de geçerlidir. Yardımcı Dokümanlar: İlgili dersin ana ekranına geri döndüğümüz de Yrdımcı Dokümanlar başlığı altında E-kitap ve ELİT web sitesinde yer alan Mevzuat portalımıza ulaşabilrisiniz. Böylece, derste izlediklerinizi ve öğrendiklerinii pekiştirebileceksiniz. E- kitap :

13 Yukarıdaki ekranda Kaynaklar başlığı altında E-kitap başlığına tıkladığımızda Her dersiçin ayrıca hazırlanmış Flip-Book formatındaki sunumlara ulaşabileceksiniz. Bir sunu örneği aşağıda verilmiştiri. Sayfalara tıklandığında sola ve/veya sağa açılmaktadır. Tüm bu etkinliklere ve kaynaklara ulaşımınız sistem tarafından kaydedildiğini unutmayınız. E-mevzuat: Tarayıcınızın geriye simgesine ya da sol üstteki ders adına tıkladığınızda tekrar ders ana sayfasına ulaşacaksınız. Buradan 2. kaynağımız olan Mevzuat linkine tıklayalım. mevzuat web sitesine ulaşacaksınız. Aşağıdaki ekranda da görüleceği üzere araamakta olduğunuz mevzuat konularını seçerek zengin kütüphanemizden yararlanabilirsiniz.

14 Forumlar Etkinlikler bloğunda üçüncü sıradaki etkinliğimiz forumlardır. Her ders için iki tane standart forum öngörülmüştür. Birincisi haber formudur. Burada dersin hocasının dersle ilgili bir duyuru yapacağı alan olarak düşünebilirsiniz. Örnek olarak dersin hocası senkron ders tarih ve zamanını duyurabilir. Bu forma sizin müdahale yetkiniz yoktur. Cevap veremez ve geri bildirimde bulunamazsınız. Diğer forum ise ders formudur. Bu forumda ise hoca ders katılımcıları ile paylaşmak istediği düşüncelerini sizden dönüş beklediği durumlarda yazar. Ayrıca sizde sorularınızı ve düşücelerinizi yazabilirsiniz. Mesajdan farkını belirtmek gerekirse; yazdığınız mesajı sadece hoca, hocanın yanıtını sadece siz görürken, formda sizin yazdığınızı ve hocanın yanıtını tüm katılımcılar görür. Tekrar vurgulamak gerekirse hocaya kişisel soru ve sorunlarınızı mesajla iletebilirsiniz, buradan ise ders ortamında olduğu gibi sorduğunuz sorudan tüm sınıf faydalanır. "Yeni Tartışma Konusu Ekle" düğmesini tıklayıp, mesajınızı yazıp forma gönder diyerek yeni bir tartışma açabilirsiniz. Hocanızın veya bir arkadaşınızın tartışma konusuna "Yanıtla" diyerek cevap verebilirsiniz.

01 - Açılış, Tanışma, Programın Tanıtımı ve Ön Test Uygulaması

01 - Açılış, Tanışma, Programın Tanıtımı ve Ön Test Uygulaması 01 - Açılış, Tanışma, Programın Tanıtımı ve Ön Test Uygulaması Değerli Katılımcılar, Uzaktan eğitim programının temelini oluşturan LMS (Learning Management System - Öğretim Yönetim Sistemi) yazılımına

Detaylı

Sisteme Uzaktan Eğitim sitemizin ana sayfasında tarif edilen şekilde giriş yaptıktan sonra karşınıza ilk olarak gelecek ekran:

Sisteme Uzaktan Eğitim sitemizin ana sayfasında tarif edilen şekilde giriş yaptıktan sonra karşınıza ilk olarak gelecek ekran: Öğrenciler İçin Öğrenim Yönetim Sistemi Kullanım Kılavuzu yazan Oğuzhan MENEMENCİOĞLU Sevgili Öğrenciler, Uzaktan eğitim programının temelini oluşturan LMS (Learning Management System - Öğretim Yönetim

Detaylı

Uzaktan Eğitim Kılavuzu

Uzaktan Eğitim Kılavuzu Uzaktan Eğitim Kılavuzu Değerli Öğrenciler, Uzaktan eğitim sistemine katılanabilmeniz için gerekli tüm bilgiler aşağıda yer almaktadır. Uzaktan eğitim sistemimiz size bazı konularda bilgilendirme e-postaları

Detaylı

Uzaktan eğitim sistemine bağlanabilmeniz için gerekli tüm bilgiler aşağıda yer almaktadır.

Uzaktan eğitim sistemine bağlanabilmeniz için gerekli tüm bilgiler aşağıda yer almaktadır. Değerli Katılımcılar, Uzaktan eğitim sistemine bağlanabilmeniz için gerekli tüm bilgiler aşağıda yer almaktadır. Uzaktan eğitim sistemimiz size bazı konularda bilgilendirme e-postaları gönderecektir, lütfen

Detaylı

MEBİS Kullanım Kılavuzu. Öğretim Elemanı Yeni. 2013-2015 - İstanbul Medipol Üniversitesi

MEBİS Kullanım Kılavuzu. Öğretim Elemanı Yeni. 2013-2015 - İstanbul Medipol Üniversitesi MEBİS Kullanım Kılavuzu Öğretim Elemanı Yeni 2013-2015 - İstanbul Medipol Üniversitesi İçindekiler 1. Uzem 1. Uzem mebis.medipol.edu.tr adresine girdiğinizde sol alt tarafta bulunan seçeneklerden "Muzem

Detaylı

UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ (MMYO)EĞİTMEN YARDIM KILAVUZU

UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ (MMYO)EĞİTMEN YARDIM KILAVUZU UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ (MMYO)EĞİTMEN YARDIM KILAVUZU MERSİN, 2018 MERSİN MESLEK YÜKSEKOKULU ANA SAYFASI TANITIMI Mersin Meslek Yüksekokulu resmi web sitesine http://uzak4.mersin.edu.tr/index.php

Detaylı

Muş Alparslan Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (MŞÜUZEM)

Muş Alparslan Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (MŞÜUZEM) Sisteme Nasıl Girebilirim? Muş Alparslan Üniversitesi Uzaktan Eğitim Sistemine lms.alparslan.edu.tr adresinden giriş yapılacaktır. Sisteme girildiğinde, kullanıcı adı ve parolanızı girebileceğiniz bir

Detaylı

UZAKTAN ÖĞRETİM SİSTEMİ ORYANTASYON EĞİTİMİ BŞEÜ CANLI DERS SİSTEMİ

UZAKTAN ÖĞRETİM SİSTEMİ ORYANTASYON EĞİTİMİ BŞEÜ CANLI DERS SİSTEMİ UZAKTAN ÖĞRETİM SİSTEMİ ORYANTASYON EĞİTİMİ BŞEÜ CANLI DERS SİSTEMİ BAŞLANGIÇ Bilgisayarınızı açtıktan sonra masaüstünde yer alan tarayıcılardan birini seçiniz. İşlemlerimizi yaparken sizlere Google Chrome

Detaylı

Eğitmen. Öğretmen/Eğitmen.

Eğitmen. Öğretmen/Eğitmen. Öğretmen/Eğitmen İçindekiler VeduBox İçeriği- Öğretmen... 3 Ana Sayfa... 3 Takvimim... 4 Takvimim... 4 Akademik Takvim... 4 Derslerim... 4 Ders Profili... 5 İçerik... 5 Duyurular... 7 Ödevler:... 8 Anketler...

Detaylı

21 23 ŞUBAT 2018 İSTANBUL KONGRE MERKEZİ - ICC B2B ONLINE RANDEVU SİSTEMİ

21 23 ŞUBAT 2018 İSTANBUL KONGRE MERKEZİ - ICC B2B ONLINE RANDEVU SİSTEMİ 21 23 ŞUBAT 2018 İSTANBUL KONGRE MERKEZİ - ICC B2B ONLINE RANDEVU SİSTEMİ Daha önce e-mail adresinize gönderilen giriş bilgilerinizi yazıp (E-mail - Şifre), «Giriş Yap» butonuna tıklayınız. Visitor HB

Detaylı

1.adım. 2.adım. eruzem.erciyes.edu.tr adresine girin CANLI DERS LİNKİNE TIKLAYINIZ.

1.adım. 2.adım. eruzem.erciyes.edu.tr adresine girin CANLI DERS LİNKİNE TIKLAYINIZ. UZAKTAN EĞİTİM YÖNTEMİYLE VERİLECEK OLAN TÜRK DİLİ I, YABANCI DİL I VE ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I DERSLERİNE ÖĞRENCİLERİNİN ERİŞİM YAPABİLMELERİ İÇİN KULLANILACAK YÖNTEM. 1. Adım eruzem.erciyes.edu.tr

Detaylı

EAEP Yeni Arayüz ÖĞRENCİ KILAVUZU

EAEP Yeni Arayüz ÖĞRENCİ KILAVUZU EAEP Yeni Arayüz ÖĞRENCİ KILAVUZU Gündem 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Öğrenci Ana Sayfası Ders Ana Sayfası Ders Planı (Müfredat) Sınavlar Ödevler Sanal Sınıf Oturumları Sanal Sınıf Oturum Kayıtları İçerikler Ders

Detaylı

Mersin Meslek Yüksekokulu(Uzaktan Eğitim) Uzaktan Eğitim Yönetim Sistemi yeni ara yüzü kullanım klavuzu

Mersin Meslek Yüksekokulu(Uzaktan Eğitim) Uzaktan Eğitim Yönetim Sistemi yeni ara yüzü kullanım klavuzu Mersin Meslek Yüksekokulu(Uzaktan Eğitim) Uzaktan Eğitim Yönetim Sistemi yeni ara yüzü kullanım klavuzu Uzaktan Eğitim Yönetim Sistemi Öncelikle Yüksekokulumuz ana sayfasından(http://uzak4.mersin.edu.tr/)

Detaylı

SAUPORT V3 (2014) Öğrenci Kullanım Rehberi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi

SAUPORT V3 (2014) Öğrenci Kullanım Rehberi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi SAUPORT V3 (2014) Öğrenci Kullanım Rehberi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Bu ders içeriğinin basım, yayım ve satış hakları Sakarya Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Merkezi ne aittir. "Uzaktan

Detaylı

UZAKTAN EĞİTİM SİSTEM KULLANIM REHBERİ

UZAKTAN EĞİTİM SİSTEM KULLANIM REHBERİ UZAKTAN EĞİTİM SİSTEM KULLANIM REHBERİ (Eğitmenler için) Bartın Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİNE GİRİŞ Uzaktan eğitim öğrenme yönetim sistemine web ortamından

Detaylı

ÖĞRENME PORTALI KULLANIM KILAVUZU. Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (MAUZEM)

ÖĞRENME PORTALI KULLANIM KILAVUZU. Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (MAUZEM) ÖĞRENME PORTALI KULLANIM KILAVUZU Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (MAUZEM) http://portal.artuklu.edu.tr Adres: MYO Yerleşkesi, MAUZEM, İstasyon/MARDİN Tel (Santral) : +90 482 213 40 02, Dâhili:

Detaylı

DEÜ HASTANESİ BAŞHEKİMLİK ONLINE EĞİTİMLERİ HIZLI BAŞLAMA KILAVUZU

DEÜ HASTANESİ BAŞHEKİMLİK ONLINE EĞİTİMLERİ HIZLI BAŞLAMA KILAVUZU 1) Yeni kayıtlanan ve sisteme ilk defa giriş yapacak personel, http://debis.deu.edu.tr/ adresi üzerinden DEBİS hesaplarıyla giriş yapmalıdır. DEBİS e ilk girişten sonra şifrenizi, harf veya rakamdan oluşan

Detaylı

Uzaktan Eğitim Yönetim Sistemi Öğrenci Kullanım Rehberi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi

Uzaktan Eğitim Yönetim Sistemi Öğrenci Kullanım Rehberi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Uzaktan Eğitim Yönetim Sistemi Öğrenci Kullanım Rehberi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Bu ders içeriğinin basım, yayım ve satış hakları Sakarya Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Merkezi

Detaylı

ADOBE CONNECT ÖĞRENCİ VERSİYONU SANAL SINIF KULLANIM KILAVUZU

ADOBE CONNECT ÖĞRENCİ VERSİYONU SANAL SINIF KULLANIM KILAVUZU ADOBE CONNECT ÖĞRENCİ VERSİYONU SANAL SINIF KULLANIM KILAVUZU UZAKTAN EĞİTİM MERKEZİ BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI 2014 Işık Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi Sayfa 1 Işık Üniversitesi Uzaktan Eğitim

Detaylı

İSTANBUL ESENYURT ÜNİVERSİTESİ

İSTANBUL ESENYURT ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL ESENYURT ÜNİVERSİTESİ U Z A K T A N E Ğ İ T İ M M E R K E Z İ Öğretim Yönetim Sistemi ve Sanal Sınıf (ESLMS) Öğrenci Kılavuzu İSTANBUL ESENYURT ÜNİVERSİTESİ Uzaktan Eğitim Sisteminde tüm eğitim

Detaylı

MEBİS Kullanım Kılavuzu. Öğrenci. 2013-2015 - İstanbul Medipol Üniversitesi

MEBİS Kullanım Kılavuzu. Öğrenci. 2013-2015 - İstanbul Medipol Üniversitesi MEBİS Kullanım Kılavuzu Öğrenci 2013-2015 - İstanbul Medipol Üniversitesi İçindekiler 1. Uzem 1. Uzem Seçili haftaya öğretim elemanının eklediği bir canlı ders varsa dersin başlığı üzerine tıklayınız açılan

Detaylı

Uzaktan Eğitim Uygulama Ve Araştırma Merkezi. İstanbul Rumeli Üniversitesi UZEM Kullanma Klavuzu

Uzaktan Eğitim Uygulama Ve Araştırma Merkezi. İstanbul Rumeli Üniversitesi UZEM Kullanma Klavuzu Uzaktan Eğitim Uygulama Ve Araştırma Merkezi İstanbul Rumeli Üniversitesi UZEM Kullanma Klavuzu 1 Kullanma Klavuzu (Öğrenci) İçindekiler 1.1. LOREM IPSUM NEDIR?... 3 1.1.1. Neden Kullanırız?... 3 1.2.

Detaylı

ÖĞRENCİLER İÇİN ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU

ÖĞRENCİLER İÇİN ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU ÖĞRENCİLER İÇİN ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ MOODLE Öğrenme Yönetim Sistemleri, Ağ üzerinden eş zamanlı olmayan öğrenme materyali sunma, sunulan öğrenme materyalini

Detaylı

CAMPUSIUM UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU

CAMPUSIUM UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU CAMPUSIUM UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU YÖNETİM PANELİ 1-Kategori Tanımlama: Sistemde öncelikle kategori eklemelisiniz. Kategori eklemek için işlemler menüsünden kategoriler sekmesini tıklayınız.

Detaylı

Marport Eğitim Portalı Kullanma Kılavuzu

Marport Eğitim Portalı Kullanma Kılavuzu Marport Eğitim Portalı Kullanma Kılavuzu Marport eğitim portalı firmamız bünyesinde aldığınız veya almanız gereken eğitimlerinizin takibini sağlayabileceğiniz aynı zamanda sizin için hazırlanan ve sisteme

Detaylı

Mevlana Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (MEVUZEM) MYENOCTA Uzaktan Eğitim Sistemi Öğrenci Kullanım Kılavuzu

Mevlana Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (MEVUZEM) MYENOCTA Uzaktan Eğitim Sistemi Öğrenci Kullanım Kılavuzu Mevlana Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (MEVUZEM) MYENOCTA Uzaktan Eğitim Sistemi Öğrenci Kullanım Kılavuzu Konya, 2015 ENOCTA sisteme giriş: 1. Web tarayıcınızın adres çubuğuna

Detaylı

UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ ÖĞRENCİ YARDIM KILAVUZU

UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ ÖĞRENCİ YARDIM KILAVUZU UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ ÖĞRENCİ YARDIM KILAVUZU MERSİN, 2018 MERSİN MESLEK YÜKSEKOKULU ANA SAYFASI TANITIMI Mersin Meslek Yüksekokulu resmi web sitesine http://uzak4.mersin.edu.tr/index.php linkini

Detaylı

EĞİTMENLER İÇİN ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU

EĞİTMENLER İÇİN ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU EĞİTMENLER İÇİN ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ MOODLE Öğrenme Yönetim Sistemleri, ağ üzerinden eş zamanlı olmayan öğrenme materyali sunma, sunulan öğrenme materyalini

Detaylı

OKUL HABER EKLEME MODÜLÜ TANITIM DOSYASI. Okul haberlerinizi ilçemiz web sitesinde yayınlayabilmek için aşağıdaki adımları uygulamanız gerekmektedir.

OKUL HABER EKLEME MODÜLÜ TANITIM DOSYASI. Okul haberlerinizi ilçemiz web sitesinde yayınlayabilmek için aşağıdaki adımları uygulamanız gerekmektedir. OKUL HABER EKLEME MODÜLÜ TANITIM DOSYASI Okul haberlerinizi ilçemiz web sitesinde yayınlayabilmek için aşağıdaki adımları uygulamanız gerekmektedir. http://maltepe.meb.gov.tr/mebpanel adresine giriniz.

Detaylı

16 18 MART 2016 İSTANBUL KONGRE MERKEZİ - ICC İSTANBUL LÜTFİ KIRDAR - ICEC B2B ONLINE RANDEVU SİSTEMİ

16 18 MART 2016 İSTANBUL KONGRE MERKEZİ - ICC İSTANBUL LÜTFİ KIRDAR - ICEC B2B ONLINE RANDEVU SİSTEMİ 16 18 MART 2016 İSTANBUL KONGRE MERKEZİ - ICC İSTANBUL LÜTFİ KIRDAR - ICEC B2B ONLINE RANDEVU SİSTEMİ Daha önce e-mail adresinize gönderilen giriş bilgilerinizi yazıp (E-mail - Şifre), «Giriş Yap» butonuna

Detaylı

UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ ÖĞRENCİ EKRANLARI KULLANIM KILAVUZU

UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ ÖĞRENCİ EKRANLARI KULLANIM KILAVUZU UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ ÖĞRENCİ EKRANLARI KULLANIM KILAVUZU 1 GİRİŞ Bu doküman içerisinde, hizmete sunulan Uzaktan Eğitim Sistemi (UZEM) öğrenci ekranlarının kullanımına yönelik yardım içeriği bulunmaktadır.

Detaylı

1. DERS VE KULLANICI BİLGİLERİ HAKKINDA

1. DERS VE KULLANICI BİLGİLERİ HAKKINDA 1. DERS VE KULLANICI BİLGİLERİ HAKKINDA Mardin Artuklu Üniversitesi 2015-2016 güz yarıyıldan itibaren Senato kararı ile üniversitemiz bünyesinde bulunan ön lisans ve lisans programlarında görülmekte olan

Detaylı

Uzaktan Eğitim Uygulama Ve Araştırma Merkezi Ünite 1. Rumeli UZEM Yüksek Lisans Kullanma Klavuzu. Portal, Canlı Ders

Uzaktan Eğitim Uygulama Ve Araştırma Merkezi Ünite 1. Rumeli UZEM Yüksek Lisans Kullanma Klavuzu. Portal, Canlı Ders Uzaktan Eğitim Uygulama Ve Araştırma Merkezi Ünite 1 Rumeli UZEM Yüksek Lisans Kullanma Klavuzu Portal, Canlı Ders 1 Yüksek Lisans Kullanma Klavuzu Portal, Canlı Ders İçindekiler 1.1. SIKÇA SORULAN SORULAR...

Detaylı

Uzem Öğrenci Girişi. Şekil 1

Uzem Öğrenci Girişi. Şekil 1 Uzem Öğrenci Girişi Sisteme öğrenci olarak giriş yapabilmek için http://uzem.uskudar.edu.tr adresini internet tarayıcımızın adres satırına yazdıktan sonra bizi ilk resimdeki gibi bir ekran karşılıyor.

Detaylı

expomed & labtechmed Fuarları Katılımcı Portalı Kullanım Kılavuzu

expomed & labtechmed Fuarları Katılımcı Portalı Kullanım Kılavuzu expomed & labtechmed Fuarları Katılımcı Portalı Kullanım Kılavuzu Yatırımınızdan daha fazlasını almanın en etkin aracı Firma profilinizle alıcıları cezp edin, performansınızı ölçün. Index Oturumunuzu açın

Detaylı

ASELSAN. Tedarikçi Bilgi Yönetim Sistemi Kullanım Kılavuzu

ASELSAN. Tedarikçi Bilgi Yönetim Sistemi Kullanım Kılavuzu ASELSAN Tedarikçi Bilgi Yönetim Sistemi Kullanım Kılavuzu Versiyon: 2 Tarih : 24.07.2017 İÇERİK 1. TEDARİKÇİ KAYIT SAYFASI... 2 2. TEDARİKÇİ PORTALİNE GİRİŞ... 6 2.1. Başvuru Onayı Sonrası E-Posta Alımı...

Detaylı

Öğrenci Kullanım Kılavuzu

Öğrenci Kullanım Kılavuzu Öğrenci Kullanım Kılavuzu Web tabanlı ALMS adresinizden sisteminize web tarayıcınızla (Google Chrome, Internet Explorer, Mozilla, Safari vb.) giriş yapınız. Açılan sayfada gerekli alanlara TC kimlik numaranızı

Detaylı

ÖĞRENCİLER İÇİN MOODLE KULLANIM KILAVUZU

ÖĞRENCİLER İÇİN MOODLE KULLANIM KILAVUZU ÖĞRENCİLER İÇİN MOODLE KULLANIM KILAVUZU Ankara Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi 2016-2017 İçerik Sisteme Giriş... 3 Derslere Erişim... 4 Ders Sayfaları... 4 Moodle Etkinliklerine Katılma... 4 1. Adobe

Detaylı

T.C. istanbul ÜNiVERSiTESi ÖĞRENCi BiLGi SiSTEMi. ÖĞRETiM ELEMANI KULLANIM KILAVUZU

T.C. istanbul ÜNiVERSiTESi ÖĞRENCi BiLGi SiSTEMi. ÖĞRETiM ELEMANI KULLANIM KILAVUZU T.C. istanbul ÜNiVERSiTESi ÖĞRENCi BiLGi SiSTEMi ÖĞRETiM ELEMANI KULLANIM KILAVUZU 1 1. Sisteme Giriş Nokta Üniversite Otomasyonu sistemini kullanabilmek için öncelikle Windows işletim sisteminde bulunan

Detaylı

Kurumsal Grup E-Posta Eğitim Dokümanı

Kurumsal Grup E-Posta Eğitim Dokümanı Kurumsal Grup E-Posta Eğitim Dokümanı Bu Eğitim Dokümanı Bilişim Merkezi Modelleme Grubu Öğrencileri Tarafından Hazırlanmıştır. İçindekiler Kurumsal Grup E-Posta Nedir?... 2 Amaçlar... 3 1. Liste Talebinde

Detaylı

VKV Koç Özel İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi. K12Net Veli Yardım Kılavuzu

VKV Koç Özel İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi. K12Net Veli Yardım Kılavuzu VKV Koç Özel İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi K12Net Veli Yardım Kılavuzu K12Net e Erişim K12Net Erişim Bilgilerini Güncelleme K12Net te Öğrenci Bilgilerini Görüntüleme K12Net Ekran Ara Yüzünü Özelleştirme

Detaylı

Uzaktan Eğitim Kullanma Klavuzu

Uzaktan Eğitim Kullanma Klavuzu Uzaktan Eğitim Kullanma Klavuzu Uzaktan Eğitim Kullanma Klavuzu uzem.rumeli.edu.tr 1 Uzaktan Eğitim Kullanma Klavuzu uzem.rumeli.edu.tr İçindekiler 1.1. SIKÇA SORULAN SORULAR... 3 1.1.1. Sisteme giriş

Detaylı

GOOGLE DRİVE KULLANARAK FORM OLUŞTURMA

GOOGLE DRİVE KULLANARAK FORM OLUŞTURMA GOOGLE DRİVE KULLANARAK FORM OLUŞTURMA Google Docs yani Google Dokümanlar hizmeti bir süre önce Google Drive adlı bulut depolama hizmetinin içerisine alındı ve çok daha gelişerek yoluna devam etti. Google

Detaylı

Açıklama 1 (A-1): Uzaktan eğitim yönetim sistemine giriş için öncelikle Üniversitemiz sayfasına giriş yapılmalıdır.

Açıklama 1 (A-1): Uzaktan eğitim yönetim sistemine giriş için öncelikle Üniversitemiz sayfasına giriş yapılmalıdır. Açıklama 1 (A-1): Uzaktan eğitim yönetim sistemine giriş için öncelikle Üniversitemiz sayfasına giriş yapılmalıdır. A-2: Üniversitemiz sayfasında bulunan uzaktan eğitim merkezi linkine tıklanarak uzem.erzincan.edu.tr

Detaylı

Moodle, herkes tarafından (öğretmen, öğrenci) kolay şekilde kullanılabilmektedir.

Moodle, herkes tarafından (öğretmen, öğrenci) kolay şekilde kullanılabilmektedir. MOODLE NEDİR? Moodle, özgür ve açık kaynak kodlu bir uzaktan eğitim sistemidir. Açılımı, Modular-Object-Oriented- Dynamic-Learning-Environment yani Esnek Nesne Yönelimli Dinamik Öğrenme Ortamı olarak çevrilebilir.

Detaylı

YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ. Uzaktan Eğitim Merkezi NEU-UZEM ÖĞRENCİLER İÇİN ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ(MOODLE) KULLANMA KLAVUZU

YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ. Uzaktan Eğitim Merkezi NEU-UZEM ÖĞRENCİLER İÇİN ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ(MOODLE) KULLANMA KLAVUZU YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ Uzaktan Eğitim Merkezi NEU-UZEM ÖĞRENCİLER İÇİN ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ(MOODLE) KULLANMA KLAVUZU ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ MOODLE Öğrenme Yönetim Sistemleri, Ağ üzerinden eş zamanlı

Detaylı

ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ (ÖYS) KULLANIM KILAVUZU

ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ (ÖYS) KULLANIM KILAVUZU ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ (ÖYS) KULLANIM KILAVUZU Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Adres : Sanayi Karşısı, MAUZEM, İstasyon/MARDİN Tel (Santral) : +90 482 213 40 02, Dahili: 3412 ya da 3418 E-Mail

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ ÖBYS LMS ÖĞRENCİ YARDIM KLAVUZU. ÖBYS Giriş (Öğrenci Bilgi Yönetim Sistemi)

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ ÖBYS LMS ÖĞRENCİ YARDIM KLAVUZU. ÖBYS Giriş (Öğrenci Bilgi Yönetim Sistemi) İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ ÖBYS LMS ÖĞRENCİ YARDIM KLAVUZU ÖBYS Giriş (Öğrenci Bilgi Yönetim Sistemi) Öğrencilerimiz ÖBYS Sistemine girebilmek için kendilerine daha

Detaylı

LEARNING MANAGEMENT SYSTEM NASIL KULLANIRIM

LEARNING MANAGEMENT SYSTEM NASIL KULLANIRIM LEARNING MANAGEMENT SYSTEM NASIL KULLANIRIM Erzurum 2012-2013 ÖNSÖZ Bu kitapçık Atatürk Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezince uzaktan eğitim verecek Öğretim elemanlarının ders içeriklerini

Detaylı

ADOBE CONNECT SANAL SINIF ÖĞRENCİ KULLANIM KILAVUZU

ADOBE CONNECT SANAL SINIF ÖĞRENCİ KULLANIM KILAVUZU ADOBE CONNECT SANAL SINIF ÖĞRENCİ KULLANIM KILAVUZU SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ UZAKTAN EĞİTİM MERKEZİ 2014 Sayfa 1 Sisteminde sanal dersler Adobe Connect üzerinden yürütülmektedir. ADOBE CONNECT Adobe Connect,

Detaylı

E-LEARNING KULLANIM KILAVUZU REV 05. Düzenleyen: Sinan SISLIOGLU

E-LEARNING KULLANIM KILAVUZU REV 05. Düzenleyen: Sinan SISLIOGLU E-LEARNING KULLANIM KILAVUZU 15.03.2017 REV 05 Düzenleyen: Sinan SISLIOGLU 1 İÇİNDEKİLER Önsöz... 3 Bölüm 1: E-Learning Sistemine Giriş... 4 Bölüm 2: Ders Görüntüleme ve İzleme... 6 Bölüm 3: Ders Sonu

Detaylı

İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ ONLINE EĞİTİM BİRİMİ. Online Derslere Giriş Kılavuzu

İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ ONLINE EĞİTİM BİRİMİ. Online Derslere Giriş Kılavuzu İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ ONLINE EĞİTİM BİRİMİ Online Derslere Giriş Kılavuzu Dersleri izlemek için lütfen aşağıdaki adımları takip ediniz. 1. AYSIS teki Online Derslerim sayfasında yer alan geçiş bağlantısı

Detaylı

ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU

ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ Öğrenme Yönetim Sistemi (ÖYS), öğrencilere öğrenme materyali, ödev, forum, sınav gibi farklı etkinlikler sunan ve

Detaylı

MyEnglishLab : Speakout Kullanım Kılavuzu 2012

MyEnglishLab : Speakout Kullanım Kılavuzu  2012 MyEnglishLab : Speakout Kullanım Kılavuzu www.myenglishlab.com/speakout 2012 Tarayıcınızın adres çubuğuna www.myenglishlab.com/speakout yazarak açtığınız sayfada Login butonuna tıklayınız. Daha önceden

Detaylı

Afyon Kocatepe Üniversitesi Uzaktan Eğitim Sistemi Genel Bilgi ve Ders Aktivitelerine Erişim Öğrenci Kullanım Kılavuzu

Afyon Kocatepe Üniversitesi Uzaktan Eğitim Sistemi Genel Bilgi ve Ders Aktivitelerine Erişim Öğrenci Kullanım Kılavuzu Afyon Kocatepe Üniversitesi Uzaktan Eğitim Sistemi Genel Bilgi ve Ders Aktivitelerine Erişim Öğrenci Kullanım Kılavuzu Enformatik Bölüm Başkanlığı 2014 Uzaktan Eğitim Sistemine Giriş 1. Tarayıcınızın adres

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ e-pdö UYGULAMA YÖNERGESİ.

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ e-pdö UYGULAMA YÖNERGESİ. DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ e-pdö UYGULAMA YÖNERGESİ Uygulama adresi: www.e-pdo.com e-pdö web uygulamasını kullanabilmek için; En güncel Google Chrome web tarayıcısı, Mikrofon (Bas Konuş sisteminde

Detaylı

Kullanıcı Kılavuzu Türk İşaret Dili (TİD) Web Sayfası Projesi. Ayça Kundak Cem Altel Didem Gözüpek M.Sadullah Ceran Metin Döşlü Seher Göğebakan

Kullanıcı Kılavuzu Türk İşaret Dili (TİD) Web Sayfası Projesi. Ayça Kundak Cem Altel Didem Gözüpek M.Sadullah Ceran Metin Döşlü Seher Göğebakan Kullanıcı Kılavuzu Türk İşaret Dili (TİD) Web Sayfası Projesi Ayça Kundak Cem Altel Didem Gözüpek M.Sadullah Ceran Metin Döşlü Seher Göğebakan Table of Contents 1. GİRİŞ... 3 1.1 Amaç... 3 1.2 Kapsam...

Detaylı

ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ZİMBRA E-POSTA SİSTEMİ KULLANICI DOKÜMANI

ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ZİMBRA E-POSTA SİSTEMİ KULLANICI DOKÜMANI ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ZİMBRA E-POSTA SİSTEMİ KULLANICI DOKÜMANI İÇİNDEKİLER GİRİŞ... 3 EPOSTA SİSTEMİNE BAĞLANMA... 3 ESKİ E-POSTLAR... 5 YENİ KİŞİ VEYA GÖREV OLUŞTURMA... 6 MESAJ YAZMA... 6 KİŞİLER...

Detaylı

. K U L L A N I M T A L I M A T L A R I

. K U L L A N I M T A L I M A T L A R I . K U L L A N I M T A L I M A T L A R I İÇİNDEKİLER I. İLK YÜKLEME TALİMATI... 1 II. DERS İŞLEME TALİMATI... 7 III. SEVİYE BELİRLEME SINAVI TALİMATI... 15 İLK YÜKLEME TALİMATI BİLGİSAYARDAN İLK DEFA GİRİLDİĞİNDE

Detaylı

TEDARİKÇİ YAŞAM DÖNGÜSÜ YÖNETİMİ SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU

TEDARİKÇİ YAŞAM DÖNGÜSÜ YÖNETİMİ SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU TEDARİKÇİ YAŞAM DÖNGÜSÜ YÖNETİMİ SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU Versiyon: 1 Tarih : 27.11.2016 İÇERİK 1. TEDARİKÇİ KAYIT SAYFASI... 1 2. TEDARİKÇİ PORTALİNE GİRİŞ... 5 2.1. Başvuru Onayı Sonrası E-Posta Alımı...

Detaylı

T.C. MĠLLÎ EĞĠTĠM BAKANLIĞI EĞĠTĠM TEKNOLOJĠLERĠ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BĠLĠġĠM HĠZMETLERĠ DAĠRESĠ MEZUN ÖĞRENCĠ SORGULAMA MODÜLÜ KULLANIM KILAVUZU

T.C. MĠLLÎ EĞĠTĠM BAKANLIĞI EĞĠTĠM TEKNOLOJĠLERĠ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BĠLĠġĠM HĠZMETLERĠ DAĠRESĠ MEZUN ÖĞRENCĠ SORGULAMA MODÜLÜ KULLANIM KILAVUZU T.C. MĠLLÎ EĞĠTĠM BAKANLIĞI EĞĠTĠM TEKNOLOJĠLERĠ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BĠLĠġĠM HĠZMETLERĠ DAĠRESĠ MEZUN ÖĞRENCĠ SORGULAMA MODÜLÜ KULLANIM KILAVUZU TERME-2015 1. GĠRĠġ MOS modülü 6111 Sayılı Kanun Teşviki kanunu

Detaylı

NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ

NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM MERKEZİ CANLI DERSLER İLE İLGİLİ DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER 2014 1 Değerli öğretim elemanları, Aşağıda, canlı ders olarak adlandırılan sanal sınıflarınızda dikkat

Detaylı

Ortak Dersler için eders sistemi kullanma kılavuzu. Türk Dili İnkılap Tarihi Yabancı Dil

Ortak Dersler için eders sistemi kullanma kılavuzu. Türk Dili İnkılap Tarihi Yabancı Dil Ortak Dersler için eders sistemi kullanma kılavuzu Türk Dili İnkılap Tarihi Yabancı Dil İçindekiler 1. Sisteme giriş... 2 2. Kullanıcı girişi... 3 2.1. Giriş adresi... 3 2.2. Yeni şifre alma... 5 3. Dersleri

Detaylı

İÇERİK YÖNETİM SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU

İÇERİK YÖNETİM SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU T.C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI İÇERİK YÖNETİM SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU Hazırlayanlar Mahmut ÖZDEMİR Sezgin SERPEN Büşra TUNCER Yönetim Paneli Kullanımı Sistemin yönetim

Detaylı

EĞİTMENLER İÇİN UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ (MOODLE) eders.giresun.edu.tr KULLANIM KILAVUZU

EĞİTMENLER İÇİN UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ (MOODLE) eders.giresun.edu.tr KULLANIM KILAVUZU EĞİTMENLER İÇİN UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ (MOODLE) eders.giresun.edu.tr KULLANIM KILAVUZU İçindekiler Sisteme Giriş Yapma... 2 Sanal Ders Oluşturma... 3 Sisteme Materyal Yükleme... 13 Sisteme Sanal Ders Videosunu

Detaylı

VKV Koç Özel İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi. K12Net Veli Yardım Kılavuzu

VKV Koç Özel İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi. K12Net Veli Yardım Kılavuzu VKV Koç Özel İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi KNet Veli Yardım Kılavuzu KNet e Erişim KNet Erişim Bilgilerini Güncelleme KNet te Öğrenci Bilgilerini Görüntüleme KNet Ekran Ara Yüzünü Özelleştirme KNet te

Detaylı

1. DERS VE KULLANICI BİLGİLERİ HAKKINDA

1. DERS VE KULLANICI BİLGİLERİ HAKKINDA 1. DERS VE KULLANICI BİLGİLERİ HAKKINDA Mardin Artuklu Üniversitesi 2015-2016 güz yarıyıldan itibaren Senato kararı ile üniversitemiz bünyesinde bulunan ön lisans ve lisans programlarında görülmekte olan

Detaylı

Bilgisayar Ağları ve İletişim (bagil.net)

Bilgisayar Ağları ve İletişim (bagil.net) Bilgisayar Ağları ve İletişim (bagil.net) Ders Ortamı Tanıtım Kılavuzu Bu dönem Bilgisayar Ağları ve İletişim dersini, açık kaynak kodlu bir öğrenme yönetim sistemi üzerinden uzaktan eğitim ile yürüteceğiz.

Detaylı

BIP (Bayi İletişim Portalı) Kullanıcı Dökümanı

BIP (Bayi İletişim Portalı) Kullanıcı Dökümanı BIP (Bayi İletişim Portalı) Kullanıcı Dökümanı BIP, BSH Ev Aletleri bayilerinin kullanımı için hazırlanan; mevcut uygulamalara tek ekrandan giriş yapmalarını sağlamak; sıkça kontrol ettikleri Stok Durumu,

Detaylı

Merhaba değerli Dostlar;

Merhaba değerli Dostlar; Merhaba değerli Dostlar; Eğitim Merkezi nin forumunun nasıl kullanıldığını bu belgede öğrenebileceksiniz. Eğer bugüne kadar hiçbir forum kullanmadıysanız merak etmeyin; forumu kullanmak çok kolay. İlerleyen

Detaylı

Katılımcı Portalı Kullanım Kılavuzu yatırımınızdan daha fazlasını almak için en etkili araç

Katılımcı Portalı Kullanım Kılavuzu yatırımınızdan daha fazlasını almak için en etkili araç Katılımcı Portalı Kullanım Kılavuzu yatırımınızdan daha fazlasını almak için en etkili araç Rakiplerinizden bir adım önde olun Profiliniz ile dikkat çekin Performansınızı ölçün İçerik Oturumunuzu açın

Detaylı

Webdepo Uygulaması Son Kullanıcı Dokümanı

Webdepo Uygulaması Son Kullanıcı Dokümanı Webdepo Uygulaması Son Kullanıcı Dokümanı Meryem Yavaş Boyut Ltd. Şti Temmuz 2008 Özet : Bu doküman, Selçuk Ecza Deposu web depo uygulaması hakkında bilgi vermek amacıyla hazırlanmıştır. Web depo uygulamasının

Detaylı

2016 Bahar Dönemi. İşveren ve İşveren Vekili için. İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri. e-sertifika Programı. Başvuru Kılavuzu

2016 Bahar Dönemi. İşveren ve İşveren Vekili için. İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri. e-sertifika Programı. Başvuru Kılavuzu 2016 Bahar Dönemi İşveren ve İşveren Vekili için İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri e-sertifika Programı Başvuru Kılavuzu 1. Genel Bilgi 2. Yeni Üyelik Giriş İşlemleri 3. Başvuru İşlemleri 4. Şifre Hatırlatma

Detaylı

Satış Destek Personeli Eğitim Dökümanı

Satış Destek Personeli Eğitim Dökümanı Satış Destek Personeli Eğitim Dökümanı İçindekiler 1. Giriş Ekranı 2. Genel Görünüm 3. Dosyalar 4. Firmalar 5. Aktivasyon 1 6. Aktivasyon 2 1. Giriş Ekranı Redcrm sistemine giriş için kullanılacak linkler

Detaylı

expomed & labtechmed Katılımcı Portalı Kullanım Kılavuzu

expomed & labtechmed Katılımcı Portalı Kullanım Kılavuzu expomed & labtechmed Katılımcı Portalı Kullanım Kılavuzu yatırımınızdan daha fazlasını almanın en etkin aracı Bir adım önde olma şansınızı arttırın, firma profilinizle alıcıları cezbedin ve performansınızı

Detaylı

Öğrenci Kullanım Kılavuzu

Öğrenci Kullanım Kılavuzu Öğrenci Kullanım Kılavuzu Web tabanlı ALMS adresinizden sisteminize web tarayıcınızla (Google Chrome, Internet Explorer, Mozilla, Safari vb.) giriş yapınız. Açılan sayfada gerekli alanlara kullanıcı adı

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNĠVERSĠTESĠ. BĠLGĠ ĠġLEM DAĠRE BAġKANLIĞI. AKADEMĠK PERSONEL KĠġĠSEL WEB SAYFASI KULLANIM KILAVUZU MUKWEB ĠÇĠNDEKĠLER TABLOSU

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNĠVERSĠTESĠ. BĠLGĠ ĠġLEM DAĠRE BAġKANLIĞI. AKADEMĠK PERSONEL KĠġĠSEL WEB SAYFASI KULLANIM KILAVUZU MUKWEB ĠÇĠNDEKĠLER TABLOSU MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNĠVERSĠTESĠ BĠLGĠ ĠġLEM DAĠRE BAġKANLIĞI AKADEMĠK PERSONEL KĠġĠSEL WEB SAYFASI KULLANIM KILAVUZU MUKWEB ĠÇĠNDEKĠLER TABLOSU 1. GENEL BĠLGĠLER... 1 2. Ana Sayfa... 4 3. MukWeb Sayfaları...

Detaylı

T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ

T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ FİORİ KULLANIM KILAVUZU (Lisans Öğrencisi) v1.1 (02.08.2018) st.bau.edu.tr Versiyon Tarihçesi Versiyon Numarası Versiyon Tarihi Güncelleyen Açıklama v1.0 04.04.2018 v1.1 02.08.2018

Detaylı

IELTS sınavına kayıt kılavuzu

IELTS sınavına kayıt kılavuzu IELTS sınavına kayıt kılavuzu Bu kılavuzda, British Council'ın yeni ve gelişmiş kayıt portalını kullanarak IELTS sınavına nasıl kaydolacağınızı adım adım anlatacağız. 1. Adım: Girmek istediğiniz IELTS

Detaylı

adresinden ÖĞRETİM ÜYESİ GİRİŞİ

adresinden ÖĞRETİM ÜYESİ GİRİŞİ Sisteme giriş yapabilmek için butonunu tıklayınız. http://turtep.yesevi.edu.tr/ adresinden ÖĞRETİM ÜYESİ GİRİŞİ Açılan pencerede ilgili kısımlara kullanıcı adınızı ve şifrenizi girip Giriş butonunu tıklayınız.

Detaylı

Vodafone Akıllı Bas Konuş Servisi Masaüstü Uygulaması Kullanım Kılavuzu

Vodafone Akıllı Bas Konuş Servisi Masaüstü Uygulaması Kullanım Kılavuzu Vodafone Akıllı Bas Konuş Servisi Masaüstü Uygulaması Kullanım Kılavuzu Versiyon 1 Güncelleme Tarihi 29 Ocak 2013 Güncelleme Nedeni - PC Uygulaması, Windows platformundaki masaüstü PC ler üzerinde çalışır.

Detaylı

İLETİŞİM: Telefon: (0272) 228 11 74. Faks : (0272) 444 03 03-1383. E-Posta: uemyo@aku.edu.tr. Web: www.uemyo.aku.edu.tr

İLETİŞİM: Telefon: (0272) 228 11 74. Faks : (0272) 444 03 03-1383. E-Posta: uemyo@aku.edu.tr. Web: www.uemyo.aku.edu.tr İLETİŞİM: Adres: Afyon Kocatepe Üniversitesi, Uzaktan Eğitim Meslek Yüksekokulu, Ahmet Necdet Sezer Kampusü, Gazlıgöl Yolu, 03200 Merkez / Afyonkarahisar Telefon: (0272) 228 11 74 Faks : (0272) 444 03

Detaylı

EĞİTMEN PANEL KULLANIM KILAVUZU

EĞİTMEN PANEL KULLANIM KILAVUZU EĞİTMEN PANEL KULLANIM KILAVUZU WEBOKUL 2018 2 İçindekiler Tablosu Webokul a Eğitmen Olarak Nasıl Kayıt Olabilirim? 3 Eğitmen Paneline Nasıl Ulaşırım? 5 Eğitmen Paneli Hakkında 6 Nasıl Eğitim Eklerim?

Detaylı

MUDES KULLANIM KILAVUZU. (Eğitmen)

MUDES KULLANIM KILAVUZU. (Eğitmen) MUDES KULLANIM KILAVUZU (Eğitmen) İçindekiler Giriş... 3 Sistem Gereksinimleri... 3 Tarayıcı Gereksinimleri... 3 Minimum Donanım Konfigürasyonu... 3 Giriş Sayfası... 4 Ana Sayfa... 5 Duyurular... 5 Mesajlar...

Detaylı

MOODLE 2.6 EĞĠTMEN KILAVUZU

MOODLE 2.6 EĞĠTMEN KILAVUZU MOODLE 2.6 EĞĠTMEN KILAVUZU Ankara Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi Eylül 2014 Ġçindekiler 1. Moodle Hakkında... 3 2. Sisteme Giriş... 4 3. Derse Giriş... 6 4. Ders İçeriği Ekleme... 6 4.1. Ders Sayfasına

Detaylı

UZAKTAN EĞİTİM SİSTEM KULLANIM REHBERİ

UZAKTAN EĞİTİM SİSTEM KULLANIM REHBERİ UZAKTAN EĞİTİM SİSTEM KULLANIM REHBERİ (Öğrenciler için) Bartın Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİNE GİRİŞ Uzaktan eğitim öğrenme yönetim sistemine web ortamından

Detaylı

Tarık TALAN [MOODLE SİSTEMİ TEMEL KULLANIM KILAVUZU]

Tarık TALAN [MOODLE SİSTEMİ TEMEL KULLANIM KILAVUZU] Tarık TALAN [MOODLE SİSTEMİ TEMEL KULLANIM KILAVUZU] İçindekiler Sisteme Giriş... 1 Derslere Erişim... 2 Moodle Etkinliklerine Katılma... 2 Profil Düzenleme... 3 Mesajlar... 4 Sınav Etkinliği... 5 Ödev

Detaylı

ADOBE CONNECT 9.2.1 Versiyonu KULLANIM KLAVUZU

ADOBE CONNECT 9.2.1 Versiyonu KULLANIM KLAVUZU ADOBE CONNECT 9.2.1 Versiyonu KULLANIM KLAVUZU Menü çubuğunda toplantı sahibi Toplantı, Düzenler, Bölmeler, Ses ve Yardım menülerini görür. Sunucu veya katılımcı sadece Toplantı ve Yardım menülerini görür.

Detaylı

UZMAN VERGİ KULLANIM KILAVUZU

UZMAN VERGİ KULLANIM KILAVUZU UZMAN VERGİ KULLANIM KILAVUZU HSD KARAS Yazılım Arge Ve Danışmanlık Ticaret A.Ş. YTÜ Teknopark B2 Blok No:124 Esenler / İSTANBUL 0 212 483 74 64 www.uzmanvergi.com www.twitter.com/uzmanvergi www.facebook.com/uzmanvergi

Detaylı

Trakya Üniversitesi Personel Web Sayfası Düzenleme Kılavuzu

Trakya Üniversitesi Personel Web Sayfası Düzenleme Kılavuzu Trakya Üniversitesi Personel Web Sayfası Düzenleme Kılavuzu Trakya Üniversitesi Web Anasayfası nda Kullanıcı Girişi tıklanır. Karşınıza Tek Noktadan Erişim sağlamak için giriş yapacağınız ekran gelir.

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Uyap Sorgu Modülü

İÇİNDEKİLER. Uyap Sorgu Modülü UYAP Sorgu Modülü Uyap Sorgu Modülü İÇİNDEKİLER UYAP Sorgu Modülü... 3 Menü Yetkisinin Verilmesi... 3 1- Uyap Portalına Hukuk Partner üzerinden Bağlanmak... 3 2- Uyap Duruşma Sorgusu... 4 3- Hukuk Partner

Detaylı

BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ TAKİP SİSTEMİ PROJE YÜRÜTÜCÜLERİ KULLANICI KILAVUZU

BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ TAKİP SİSTEMİ PROJE YÜRÜTÜCÜLERİ KULLANICI KILAVUZU BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ TAKİP SİSTEMİ PROJE YÜRÜTÜCÜLERİ KULLANICI KILAVUZU Ankara Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi Koordinatörlüğü 2013 BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ TAKİP

Detaylı

ADOBE CONNECT ÖĞRENCİ VERSİYONU SANAL SINIF KULLANIM KILAVUZU

ADOBE CONNECT ÖĞRENCİ VERSİYONU SANAL SINIF KULLANIM KILAVUZU ADOBE CONNECT ÖĞRENCİ VERSİYONU SANAL SINIF KULLANIM KILAVUZU UZAKTAN EĞİTİM MERKEZİ BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI Işık Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi Sayfa 1 Işık Üniversitesi Uzaktan Eğitim Sisteminde

Detaylı

E-Birlik İhracat. Basitleştirilmiş Gümrük Hattı. Uygulaması - KULLANICI KILAVUZU -

E-Birlik İhracat. Basitleştirilmiş Gümrük Hattı. Uygulaması - KULLANICI KILAVUZU - E-Birlik İhracat Basitleştirilmiş Gümrük Hattı Uygulaması - KULLANICI KILAVUZU - İNDEKS: 1. GİRİŞ SAYFASI... 3 2. YENİ KULLANICI HESABI OLUŞTURMA İŞLEMİ... 4 2.1 Kullanıcı Giriş Profili Oluşturma İşlemi...

Detaylı

GİRİŞ. !" Güvenli#i Uzmanlı#ı Temel E#itim Programı (Toplam: 220 saat) Uzaktan e!itim (90 saat) Yüz yüze e!itim (90 Saat) Uygulama e!

GİRİŞ. ! Güvenli#i Uzmanlı#ı Temel E#itim Programı (Toplam: 220 saat) Uzaktan e!itim (90 saat) Yüz yüze e!itim (90 Saat) Uygulama e! GİRİŞ Bu programın amacı, iş güvenliği uzmanı olmak isteyen mühendis, mimar veya teknik elemanlara mesleki becerilerini işyerlerinde uygulayabilmeleri ve mevzuatta öngörülen görevlerini yerine getirebilmeleri

Detaylı

AKADEMİK LMS Web Tabanlı Uzaktan Eğitim Genel Bilgi ve Ders Aktivitelerine Erişim Öğrenci Kullanım Kılavuzu

AKADEMİK LMS Web Tabanlı Uzaktan Eğitim Genel Bilgi ve Ders Aktivitelerine Erişim Öğrenci Kullanım Kılavuzu AKADEMİK LMS Web Tabanlı Uzaktan Eğitim Genel Bilgi ve Ders Aktivitelerine Erişim Öğrenci Kullanım Kılavuzu ÖNSÖZ Akademik LMS (ALMS), Türkiye'deki yüksek öğrenim kurumlarının ihtiyaçlarını karşılamak

Detaylı

Yeni bir Gmail hesabı açmak(almak) için İnternet Explorer gezgininde www.google.com.tr adresine ya da doğrudan www.gmail.com adresine girilir.

Yeni bir Gmail hesabı açmak(almak) için İnternet Explorer gezgininde www.google.com.tr adresine ya da doğrudan www.gmail.com adresine girilir. Gmail(Google Mail) Yeni bir Gmail hesabı açmak(almak) için İnternet Explorer gezgininde www.google.com.tr adresine ya da doğrudan www.gmail.com adresine girilir. Burada Gmail bağlantısını(linki) tıklayıp

Detaylı

Öğrenci Kullanım Kılavuzu

Öğrenci Kullanım Kılavuzu Öğrenci Kullanım Kılavuzu Not Uyarı *Program kullanımı için Adobe Flash Player programının son sürümünün yüklenmesi ve gerekli izinlerin verilmesi gerekmektedir. *Teknik problemlerin çözümü için ziya.aksu@kapadokya.edu.tr

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ ÖBYS LMS AKADEMİSYEN YARDIM KLAVUZU

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ ÖBYS LMS AKADEMİSYEN YARDIM KLAVUZU İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ ÖBYS LMS AKADEMİSYEN YARDIM KLAVUZU ÖBYS Giriş (Öğrenci Bilgi Yönetim Sistemi) Akademisyenlerimiz ÖBYS Sistemine girebilmek için kendilerine

Detaylı