MAKİNE TANITIM GRUBU 30 EYLÜL 2011

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "MAKİNE TANITIM GRUBU 30 EYLÜL 2011"

Transkript

1 30 EYLÜL 2011

2 Makine Tanıtım Grubu (MTG), Makine ve Aksamları İhracatçıları Birliği tarafından 2007 yılında, Dış Ticaret Müsteşarlığı nın 2 Temmuz 2007 tarihli onayı ile makine sektörünün yurt içinde ve dışında daha etkin bir şekilde tanıtılabilmesi ve makine sektörünün ihracatının artırılması amacıyla kurulmuştur.

3 HEDEF: 100 MİLYAR DOLAR Hedefimiz; 2023 yılında 100 milyar dolar makine ihracatı gerçekleştirmek ve böylece toplam hedeflenen 500 milyar dolar genel ihracattan % 20 pay almaktır.

4 MAKİNE TANITIM GRUBU 2011 YILI KATILIM SAĞLANAN FUARLAR

5 2011 YILINDA KATILDIĞIMIZ FUARLAR FUAR Tarih Yer WIN (World of Industry) Fuarı 3-6 Şubat 2011 İstanbul SAMOTER 2-6 Mart 2011 Verona/İtalya (Ziyaret) Ankara Sodex Fuarı Mart 2011 Ankara Hannover Messe 4-8 Nisan 2011 Hannover/Almanya FEIMAFE Mayıs 2011 Sao Paulo/Brezilya ITM Poland Haziran 2011 Poznan/Polonya MTA Vietnam 5-8 Temmuz 2011 Ho Chi Minh/Vietnam ITMA Eylül 2011 Barselona/İspanya EMO Eylül 2011 Hannover/Almanya MSV 3-7 Ekim 2011 Bruno/Çek Cum. Machine Tool Indonesia 30 Kasım-3 Aralık 2011 Cakarta/ Endonezya

6 HANNOVER MESSE, ALMANYA - NİSAN 2011

7 HANNOVER MESSE, ALMANYA - NİSAN 2011

8 EMO, ALMANYA - EYLÜL 2011

9 ITMA, İSPANYA - EYLÜL 2011

10 SEKTÖREL TİCARET HEYETLERİ DÜNYANIN DÖRT BİR YANINDA BİZİM İŞİMİZİ YAPANLARLA BULUŞUYORUZ 2011 YILINDA 27 Kasım-02 Aralık 2011 tarihleri arasında Cakarta/Endonezya ya Makine ve Aksamları Sektörel Ticaret Heyeti Programı Kasım 2011 tarihleri arasında Sao Paulo / Brezilya ya Makine ve Aksamları Sektörel Ticaret Heyeti Programı Aralık 2011 Buenos Aires / Arjantin e Makine ve Aksamları Sektörel Ticaret Heyeti Programı ve

11 ŞİMDİ KISA BİR REKLAM ARASI Türk Hava Yolları ve Anadolujet Hava yolları yayın organları olan Skylife ve Anadolujet Magazin e de 2011 yılı Eylül ayından itibaren ilanlar verilmektedir.

12 MAKİNE TANITIM GRUBU TARAFINDAN MAKİNE SANAYİİ SEKTÖR PLATFORMU NA VERİLEN DESTEKLER MAKİNE SANAYİİ SEKTÖR PLATFORMU NUN ÜYELERİ: 1 AKIŞKAN GÜCÜ DERNEĞİ (AKDER) 2 AMBALAJ MAKİNECİLERİ DERNEĞİ (AMD) 3 ANADOLU UN SANAYİCİLERİ DERNEĞİ (AUSD) 4 ANADOLU ASANSÖRCÜLER DERNEĞİ (ANASDER) 5 ARAÇ VE ARAÇÜSTÜ EKİPMAN VE İŞ MAKİNALARI ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİ DERNEĞİ (ARÜS-DER) 6 BAĞLANTI ELEMANLARI SANAYİCİ VE İŞADAMLARI DERNEĞİ (BESİAD) 7 ENDÜSTRİYEL OTOMASYON SANAYİCİLERİ DERNEĞİ (ENOSAD) 8 TÜRKİYE İŞ MAKİNALARI DİSTRiBÜTÖRLERİ VE İMALATÇILARI BİRLİĞİ (İMDER) 9 İMES SANAYİ SİTESİ 10 İSTİF MAKİNALARI DİSTRİBÜTÖRLERİ VE İMALATÇILARI DERNEĞİ (İSDER) 11 İKLİMLENDİRME, SOĞUTMA, KLİMA İMALATÇILARI DERNEĞİ (İSKİD) 12 İŞ MAKİNALARI MÜHENDİSLERİ BİRLİĞİ (İMMB) 14 MAKİNA İMALATÇILARI BİRLİĞİ (MİB) 15 ORTA ANADOLU MAK. VE AKS. İHR. BİRLİĞİ (OAİB) 16 OSTİM ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ 17 ÖNCÜ SANAYİCİ VE İŞADAMLARI DERNEĞİ 18 PLASTİK SANAYİCİLERİ DERNEĞİ (PAGDER) 19 SAĞLIK GEREÇLERİ ÜRETİCİLERİ VE TEMSİLCİLERİ DERNEĞİ (SADER) 20 TÜRK TARIM ALET VE MAKİNELERİ İMALATÇILARI BİRLİĞİ (TARMAKBİR) 21 TEKSTİL MAKİNE VE AKSESUARLARI SANAYİCİLERİ DERNEĞİ (TEMSAD) 22 MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI (TMMOB-MMO) 23 SAKARYA İLİ 2.ORGANİZE SANAYİİ BÖLGESİ MÜTEŞEBBİSLERİ DERNEĞİ 24 TOBB MAKİNE SEKTÖR MECLİSİ BAŞKANLIĞI 25 TÜM ASANSÖR SANAYİCİ VE İŞADAMLARI DERNEĞİ (TASİAD) 26 TÜM TIBBİ CİHAZ ÜRETİCİ VE TEDARİKÇİ DERNEKLERİ FEDERASYONU (TÜMDEF) 27 TÜRKİYE MERMER DOĞALTAŞ VE MAKİNALARI ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİ (TÜMMER) MAKİNE TANITIM GRUBU, MAKİNE SANAYİİ SEKTÖR PLATFORMU ÜYELERİNE KURULDUĞU 2007 YILINDAN BU YANA YAKLAŞIK TL DESTEK SAĞLADI. Makine Tanıtım Grubu, makine sektörünün gelişmesi amacı ile sekreteryası Orta Anadolu Makine ve Aksamları İhracatçıları Birliği nce yürütülen Makine Sanayii Sektör Platformu nda bir araya gelen Dernek, Birlik, Oda ve OSB lerin faaliyetlerine 2007 den beri destek sağlıyor. Makine Tanıtım Fonu ndan Platform üyelerine verilen maddi destek kriterleri her sene yeniden düzenleniyor ve bir Derneğe verilen destek senelik TL ye kadar ulaşıyor.

13 PLATFORM ÜYELERİNE VERİLEN DESTEKLER ULUSLARARASI TOPLANTI ORGANİZASYONLARI VE TEMSİL GÖREVİ DESTEKLERİ: * İlgili sektörü uluslararası paydaşlarıyla bir araya getirecek toplantılar düzenlemek. * AB Üst Dernek, Federasyon ve Konfederasyonlarına üyelik aidatları ve toplantılarına katılım veya toplantılarına ev sahipliği yapmak BİLGİNİN YAYILMASI VE AR-GE TABANININ GÜÇLENDİRİLMESİNE YÖNELİK DESTEKLER: * Bilimsel Kongreler düzenlemek. * Yabancı uzmanlar tarafından verilmek üzere, makine tasarımına yönelik eğitim kursları düzenlemek. * Teknik yayın basmak. * Sektörle ilgili referans eserlerin, kaynak ve yayınların çeviri maliyeti. * Sektörle ilgili standartların satın alma ve abonelik maliyetleri. TANITICI MATERYALLERİN HAZIRLANMASI, GÜNCELLENMESİ VE ARZINA YÖNELİK DESTEKLER: * Çok dilli üye ve sektör katalogu bastırmak. * Biri İngilizce olmak üzere, çok dilli web sitesi kurmak. * Yabancı sektörel dergilere sektör adına ilan vermek. * Yurt dışı fuarlarda stant açmak.

14 DERNEKLERİMİZİN KATILIMINA DESTEK VERİLEN ÜST DERNEKLER CETOP (European Fluid Power Committee / Avrupa Akışkan Gücü Birliği) CECIMO (European Association of the Machine Tool Industries / Avrupa Takım Tezgahları İmalatçıları Birliği) PNEUROP (European Committee of Manufacturers of Compressors, Vacuum Pumps, Pneumatic Tools and Air & Condensate Treatment Equipment) CECE (Committee for European Construction Equipment / Avrupa İş Makinaları Komitesi) ECED (European Confederation of Equipment Distributors / Avrupa İş Makineleri Distribütörleri Konfederasyonu) ERA (European Rental Association / Avrupa Kiralama Federasyonu) FEM (European Federation of Materials Handling Industry / Avrupa İstifleme, Vinç, Kaldırma ve Depolama Ekipmanları Federasyonu) CEIR (The European Committee for the Valve Industry / Avrupa Vana Sanayicileri Derneği) EUROPUMP (European Association of Pump Manufacturers / Avrupa Pompa İmalatçıları Derneği) EUROVENT (European Committee of Air Handling & Refrigeration Equipment Manufacturers / Avrupa Hava Şartlama ve Soğutma Ekipmanı İmalatçıları Derneği) IIR (International Institute of Refrigeration / Uluslararası Soğutma Enstitüsü) Derneklerimizin sektörlerini / üreticilerimizi ve ülkemizi yurt dışında temsil etmeleri için destek olduk. Derneklerimizi yurt dışında fuarlara götürdük... FEIMAFE - INT. MACHINE TOOLS AND INTEGRATED MAN. IND. FAIR MAYIS 2011 Sao Paolo/BREZİLYA ARUSDER, ENOSAD, İSDER, İSKİD, PAGDER HANNOVER MESSE 4-8 NİSAN 2011 Hannover/ALMANYA İSDER, MİB, TARMAKBİR, AKDER, POMSAD CIMES - China International Machine Tool & Tools Exhibition 9-13 EKİM 2008 Pekin/ÇİN POMSAD, İMDER, İSDER, İMES, İSKİD, KBSB, MİB, PAGDER, TÜMMER,

15 MAKİNE TANITIM GRUBU TARAFINDAN TURQUM FİRMALARINA VERİLEN DESTEKLER TURQUM, kaliteli ürün ve üretim ile markalaşma sürecine firmalarımızın ilk adım atmasını sağlıyor. TURQUALITY hedefi, güçlü global markaları geliştirerek markalaşma sürecinin son halkası olan dünya markaları yaratmak. TURQUM Kalite Markası standart dışı-uygunsuz ve kalitesiz makine ve aksamları ithalatının önüne geçilmesinde ve haksız rekabetin önlenmesinde yasal sınırlar çerçevesinde önemli bir teknik düzenleme olacaktır. TURQUM kalite belgesini şu ana kadar toplam 21 firma almıştır. TURQUM ürün uygunluk şartnamesi hazırlayan Makine Sanayi Dernekleri ne TL destek vermektedir. 5 derneğe toplam TL destek sağlanmıştır. TÜRK MAKİNE SEKTÖRÜNÜN KALİTE MARKASI MAKİNE TANITIM GRUBU, İLE TÜRK MAKİNE SANAYİ NİN VE TÜRK MAKİNESİNİN KALİTESİNİN YURTİÇİ VE YURTDIŞINDA TEMİNATI OLMAYA DEVAM EDİYOR DOLAR DESTEK Makine Tanıtım Grubu Bütçesi kapsamında TURQUM markası alan firmaların yıllık doları aşmamak üzere; yurt dışı sektörel dergilere verilecek reklam giderlerinin dolara kadar % 70 i karşılanmaktadır. Bu karar MTG tarafından Ekim 2010 da alınmış olup bu kapsamda bugüne kadar TURQUM belgesi sahibi firmalara yaklaşık dolar destek sağlanmıştır.

16 2012 DE NELER YAPMAYI PLANLIYORUZ? Amacımız, Türk makine sektörünün daha etkin bir şekilde tanıtılabilmesi, makine ve aksamları sektörünün ihracatının artırılması amacıyla yurt dışında Türk makinesi imajının geliştirilmesine yönelik tanıtım kampanyası çerçevesinde faaliyetler gerçekleştirilecektir.

17 KATILACAĞIMIZ YURT DIŞI FUARLAR FUAR Tarih Yer INTERPLASTICA INTERCLIMA + ELEC 2012 ECOBUILD 2012 MOSTRA CONVEGNO CHINE REFRIGERATION HANNOVER MESSE ITM POLAND IMTS CHICAGO CHILLVENTA EUROBLECH EIMA INT Ocak 2012 Rusya 7-10 şubat 2012 Paris/Fransa Mart 2012 Londra/İngiltere Mart 2012 Milano/İtalya Nisan Nisan Mayıs-1 Haziran 2012 PEKİN/ÇİN HANNOVER/ ALMANYA POZNAN / POLONYA Eylül 2012 Chicago/ABD Ekim 2012 Nürnberg/ Almanya Ekim 2012 Hannover/ 7-11 Kasım 2012 Almanya Bologna/İtalya 2012 YILINDA DA EN FAYDALI VE EN PRESTİJLİ FUARLARA KATILMAYA DEVAM EDECEĞİZ Bu fuarlar, Ekonomi Bakanlığı tarafından hazırlanan prestijli fuarlar listesi, hedef pazarlarımız, sektörel Dernekler ve üyelerimizden alınan görüşler doğrultusunda oluşturulmuştur. Fuarlara info-stand ile katılım ve aynı zamanda Türk makine sektörünü tanıtıcı bir reklam çalışması planlanmaktadır.

18 TİCARET HEYETİ HEDEFLERİ Hindistan, ABD, Almanya, Endonezya, Şili, Rusya Federasyonu ve Ukrayna ya yönelik Ticaret Heyeti organizasyonlarının gerçekleştirilmesi planlanmakta.

19 MSSP VE TURQUM DESTEKLERİNE DEVAM EDECEĞİZ... Maddi Destek Kriterleri çerçevesinde Makine Sanayii Sektör Platformu üyesi Dernek/Birlik/Oda ve OSB lerin ihracata yönelik faaliyetleri değerlendirilerek yıllık olarak verilmeye devam eden desteklere yılında da devam edilecektir. Sekreteryası Genel Sekreterliğimizce yürütülen Makine Sanayii Sektör Platformu nun, (MSSP) üst düzeyde temsil vasfına kavuşabilmesi, uluslararası lobi kuruluşları ve konfederasyonlarda yer alabilmesi için gerekli hükmi şahsiyete sahip olabilmesini sağlayacak bir federasyona dönüştürülmesi çalışmalarına öncülük edilecek ve söz konusu federasyona kurucu olacak MSSP üyesi derneklere maddi destek sağlanacaktır. TURQUM, markası sahibi firmalara Yurtdışı Sektörel Yayınlara yönelik verilen desteklere 2011 yılı sonu ve 2012 yılında da devam edilecektir.

20 ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİNE DESTEĞİMİZ DEVAM EDECEK... Üniversite sanayi işbirliğinin geliştirilmesini teminen Türkiye de makine mühendisliği, mekatronik mühendisliği, ziraat tarım makineleri, gemi makineleri vb. bölümleri bulunan fakültelerin Dekanları ile beraber bir toplantı organize edilecektir. AR-GE Proje Pazarları vb. üniversiteler, sivil toplum kuruluşları vb. tarafından makine sektörü ile ilgili gerçekleştirilen projelere Makine Tanıtım Grubu kararları doğrultusunda sponsor olunacaktır.

21 BİLGİLENDİRME FAALİYETLERİMİZE ARA VERMEYECEĞİZ... Ulusal platformada yerli malı makine kullanımı konusunda bilinçlendirme faaliyetleri yapılacaktır. Bu kapsamda, çeşitli şehirlerde Makine Sektörüne yönelik İl Toplantıları gerçekleştirilecektir. Uluslar arası medyada ihracat gücümüzü ve marka imajımızın yükseltilmesi için çalışmalar yapılacaktır. Makine sektörüne ilişkin veriler değerlendirilerek makine ihracatının gidişatına yönelik değerlendirmeler kamuoyu ile düzenli olarak paylaşılacaktır.

22 MAKİNE TANITIM FONU OCAK - AĞUSTOS 2011 GELİRLER TUTAR (TL) 2010 YILINDAN DEVREDEN GELİR BAKİYESİ 11,474, MAKİNE TANITIM FONU GELİRİ (%0,05) 4,736, OCAK AYI FON GELİRİ 455, SUBAT AYI FON GELİRİ 515, MART AYI FON GELİRİ 600, NISAN AYI FON GELİRİ 580, MAYIS AYI FON GELİRİ 597, HAZIRAN AYI FON GELİRİ 643, TEMMUZ AYI FON GELİRİ 634, AĞUSTOS AYI FON GELİRİ 708, EYLÜL AYI FON GELİRİ 2011 EKİM AYI FON GELİRİ 2011 KASIM AYI FON GELİRİ 2011 ARALIK AYI FON GELİRİ BANKA FAİZİ VE KUR GELİRLERİ 418, MEVDUAT FAİZİ GELİRİ 369, FON GELİRİ 49, YILI TOPLAM GELİRLERİ 5,155, TOPLAM GELİRLER 16,629, GİDERLER TUTAR (TL) MAKİNE TANITIM FONU GİDERLERİ 1,493, AĞUSTOS (1) YURT İÇİ TANITIM GİDERLERİ 42, (2) YURT DIŞI TANITIM GİDERİ 57, (3) PLATFORM ÜYELERİNE VERİLEN DESTEKLER 165, , (4) YURT İÇİ YOLLUK VE SEYAHAT GİDERLERİ 1, (5) YURT DIŞI YOLLUK VE SEYAHAT GİDERLERİ 3, (6) HABERLEŞME VE HAVALE GİDERLERİ (7) TEMSİL - AĞIRLAMA VE ORGANİZASYON GİDERİ 10, , (8) ARAŞTIRMA GELİŞTİRME GİDERİ (9) WEB TASARIM, BAKIM-ONARIM GİDERİ (10) TURQUM BELGELİ FİRMA DESTEK KALEMİ 29, , (11) KÜLTÜR, YAYIN VE TESCİL GİDERLERİ (12) DANIŞMANLIK HİZMETİ GİDERLERİ 21, , (13) SERGİ, FUAR, HEYET GİDERLERİ 19, (14) PEKİN TÜRK TİCARET MERKEZİ HARCAMALARI 9, (15) HANNOVER MESSE FUAR GİDERLERİ 877, (16) ITM POLAND POZNAN FUARI 37, (17) BREZİLYA FEİMAFE FUARI 151, (18) SPONSORLUK GİDERLERİ 24, (19) MTA VİETNAM FUARI 39, , (20) MSV ULUSLARARASI MÜHENDİSLİK FUARI (21) ALMANYA ÇALIŞMA GRUBU 3, (22)ITMA FUARI 169, , (23) PERSONEL ÜCRETİ 26, , (24) YILI DOLAR ÖDEMELERİ KUR FARKI 21, (25) FON KESİNTİSİ İADESİ 39, , TOPLAM GİDERLER 1,754, , GELİR GİDER FARKI (+) 14,875,382.03

23 MAKİNE TANITIM GRUBU 2012 YILI TAHMİNİ BÜTÇESİ (TL) GELİR 2010 Yılı Gelir-Gider Farkı 11,000, Tanıtım Fonu Geliri 4,500, Faiz Geliri 500, GİDER Yurt Dışı Fuar Organizasyonları 1,000, Yurt İçi Fuar Organizasyonları 50, Yurt Dışı Tanıtım Faaliyetleri 7,000, THY Havayolu Dergisi'ne İlan Verilmesi (Skylife) 350, Anadolujet Havayolu Dergisi'ne İlan Verilmesi (anadolujet Magazin) 90, Ticaret Heyeti Organizasyonları 1,000, Yurt İçi Tanıtım Kampanyası 1,500, Diğer Tanıtım Faaliyetleri ve Organizasyonları (Basın toplantıları, illerde toplantılar, firma ziyaretleri vb.) 300, Makine Sanayii Sektör Platformu Üyelerinin İhracata Yönelik Sektörel Faaliyet ve Projelerine Verilen Destekler 800, Makine Sanayii Sektör Platformu Üyelerinin Makine Sanayi Federasyonu'na üyelik desteği 400, Makine Sanayii Sektör Platformu Üyelerine Verilen TURQUM Şartnamesi Hazırlama Desteği 50, TURQUM Belgeli Firmalara Verilecek Maddi Destek 1,500, İhracat Ödül Törenine Katılacak Yabancı Temsilcileri Ağırlama Bedeli 300, Tanıtım Faaliyetleri İçin Reklam Ajansı Hizmet Bedeli 300, Basın Danışmanlığı Hizmet Bedeli 80, Sektör Danışmanlığı Hizmet Bedeli 40, Makine Tanıtım Grubu Sözleşmeli Personel Gideri (2 kişi) 150, Promosyon Malzemeleri Gideri 250, MTG İstanbul Ofisi Giderleri 400, Makine Sektörü Ar-Ge Proje Pazarına Sponsorluk Desteği 30, Sair Giderler 300, TOPLAM GELİR 16,000, TOPLAM GİDER 15,450, Gelir-Gider Farkı 550,000.00

24 Makine Tanıtım Grubu tarafından 2012 yılında planlanan faaliyetler ve tahmini bütçe sunulmuştur. MTG, yurt içinde ve yurt dışında makine sektörünün tanıtımı ve makine ihracatının artırılması için, böylece Türkiye nin dış ticaret açığının azaltılması ve gelişmiş ekonomi seviyelerine ulaşması gerektiği bilincine sahiptir.

25 TEŞEKKÜR EDERİZ...

TÜRK MAKİNE SEKTÖRÜ 30 EYLÜL 2011

TÜRK MAKİNE SEKTÖRÜ 30 EYLÜL 2011 TÜRK MAKİNE SEKTÖRÜ 30 EYLÜL 2011 MAKİNE SEKTÖRÜ; Tüm gelişmiş ülkelerde büyük önem verilen ve öncelikli sektör olarak tanımlanan bir sanayi dalıdır. Sanayi sektörleri içinde yatırım malı üreten temel

Detaylı

Makine Sanayii Sektör Platformu Toplantısı. 22 Şubat 2014, İstanbul

Makine Sanayii Sektör Platformu Toplantısı. 22 Şubat 2014, İstanbul Makine Sanayii Sektör Platformu Toplantısı 22 Şubat 2014, İstanbul Kuruluş Bilgileri Makine sektöründe ortak akılla stratejik kararların alınmasını ve bu kararlar doğrultusunda çalışmaların daha verimli

Detaylı

MAKİNE SEKTÖRÜ DÜNYA TİCARETİNDE 2. SIRADADIR

MAKİNE SEKTÖRÜ DÜNYA TİCARETİNDE 2. SIRADADIR TÜRK MAKİNE SEKTÖRÜ MAKİNE SEKTÖRÜ DÜNYA TİCARETİNDE 2. SIRADADIR 1,9 TRİLYON DOLAR İLE DÜNYA İHRACATINDAN %12,2 PAY ALAN MAKİNE SEKTÖRÜ; PETROL ÜRÜN GRUBUNDAN SONRA 2. KONUMDADIR. TÜRK MAKİNE SEKTÖRÜ

Detaylı

İKLİMLENDİRME KAPSAMI ISITMA, SOĞUTMA, HAVALANDIRMA, KLİMA, DERİN DONDURUCULAR, SOĞUTUCULAR, TESİSAT SİSTEMLERİ VE YALITIM

İKLİMLENDİRME KAPSAMI ISITMA, SOĞUTMA, HAVALANDIRMA, KLİMA, DERİN DONDURUCULAR, SOĞUTUCULAR, TESİSAT SİSTEMLERİ VE YALITIM İKLİMLENDİRME KAPSAMI ISITMA, SOĞUTMA, HAVALANDIRMA, KLİMA, DERİN DONDURUCULAR, SOĞUTUCULAR, TESİSAT SİSTEMLERİ VE YALITIM İKLİMLENDİRME SANAYİİ İHRACATÇILARI BİRLİĞİ (TURKISH HVAC-R EXPORTER S UNION)

Detaylı

PAZAR ARAŞTIRMASI VE PAZARA GİRİŞ DESTEĞİ

PAZAR ARAŞTIRMASI VE PAZARA GİRİŞ DESTEĞİ PAZAR ARAŞTIRMASI VE PAZARA GİRİŞ DESTEĞİ YURT DIŞI SEYAHAT DESTEĞİ %70 5.000 $ E-TİCARET SİTELERİNE ÜYELİK BİREYSEL %70 İŞ BİRLİĞİ KURULUŞ %80 2.000 $ RAPOR VE YURT DIŞI ŞİRKET ALIM DESTEĞİ ŞİRKETLER

Detaylı

YAPI FUARI TURKEYBUILD İSTANBUL FUARI ZİYARET ORGANİZASYONU SONUÇLARI

YAPI FUARI TURKEYBUILD İSTANBUL FUARI ZİYARET ORGANİZASYONU SONUÇLARI YAPI FUARI TURKEYBUILD İSTANBUL FUARI ZİYARET ORGANİZASYONU SONUÇLARI Övgü PINAR-Nurel KILIÇ Yapı fuarları; mal ve hizmet üreten kuruluşlar ile yine bu sektörde çalışan yöneticiler, mimarlar, mühendisler,

Detaylı

İHRACAT TEŞVİKLERİ VEYSEL PARLAK İHRACAT GENEL MÜDÜRÜ

İHRACAT TEŞVİKLERİ VEYSEL PARLAK İHRACAT GENEL MÜDÜRÜ İHRACAT TEŞVİKLERİ VEYSEL PARLAK İHRACAT GENEL MÜDÜRÜ İHRACATA YÖNELİK DEVLET YARDIMLARI (DFİF) MEVCUT DESTEKLER İhracata Hazırlık Destekleri Pazarlama Destekleri Yüksek Katma Değere Yönelik Destekler

Detaylı

OSO ORTAK SATIN ALMA ORGANİZASYONU FARKLI MALİYETLERE FARKLI ÇÖZÜMLER

OSO ORTAK SATIN ALMA ORGANİZASYONU FARKLI MALİYETLERE FARKLI ÇÖZÜMLER OSO ORTAK SATIN ALMA ORGANİZASYONU FARKLI MALİYETLERE FARKLI ÇÖZÜMLER OSO & VERİCERT EL ELE İÇERİK OSO A.Ş. Tarihçe OSO Sistemi Ortak Satın alma Nedir? OSO Sistemi Ana Hedefi OSO Ürün ve Hizmet Anlaşmaları

Detaylı

Hibe. Destek Kalemleri a) İhtiyaç analizi, eğitim ve/veya danışmanlık (400 bin Dolar) b) İstihdam desteği, (2 uzman personel)

Hibe. Destek Kalemleri a) İhtiyaç analizi, eğitim ve/veya danışmanlık (400 bin Dolar) b) İstihdam desteği, (2 uzman personel) EKONOMİ BAKANLIĞI & ww.ekonomi.gov.tr URGE Projeleri Desteği Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi Desteği (Link) Kimler Başvurabilir Özel Sektör İşbirliği Kuruluşları TİM, TOBB, Dış Ekonomik İlişkiler

Detaylı

HÜSEYİN AYDN Markalaşma ve Ar-Ge Destekleri Dairesi Dış Ticaret Uzmanı

HÜSEYİN AYDN Markalaşma ve Ar-Ge Destekleri Dairesi Dış Ticaret Uzmanı T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü İHRACATA YÖNELİK DEVLET YARDIMLARI HÜSEYİN AYDN Markalaşma ve Ar-Ge Destekleri Dairesi Dış Ticaret Uzmanı İHRACATA YÖNELİK DEVLET YARDIMLARI 1 2 3 4 5 6 7

Detaylı

DESTEKLENECEK FAALİYET

DESTEKLENECEK FAALİYET LENECEK FAALİYETLER I.TASARIMCI ŞİRKETLERİNİN LENMESİ Tasarımcı şirketlerin yurt dışında tanınmaları ve markalaşmaları amacıyla aşağıdaki faaliyetler belirtilen tutarda desteklenmektedir. LENECEK FAALİYET

Detaylı

Endüstriyel Havalandırma İklimlendirme Soğutma (EHİS) Kümesi Örneği

Endüstriyel Havalandırma İklimlendirme Soğutma (EHİS) Kümesi Örneği Endüstriyel Havalandırma İklimlendirme Soğutma (EHİS) Kümesi Örneği EGE SOĞUTMA SANAYİCİLERİ VE İŞADAMLARI DERNEĞİ Kuruluş Tarihi: 1990 Üye Sayısı: 103 ISO 9001:2000 Belgeli Kalite Yönetim Sistemi 1990

Detaylı

INDEX PAGDER Plastik Sanayicileri Derneği AYSAD Asansör ve Yürüyen Merdiven Sanayicileri Derneği TARMAKBİR Türk Tarım Alet ve Makinaları İmalatçıları Birliği KBSB Kazan ve Basınçlı Kap Sanayicileri Bilrliği

Detaylı

İKLİMLENDİRME SOĞUTMA KLİMA İMALATÇILARI DERNEĞİ

İKLİMLENDİRME SOĞUTMA KLİMA İMALATÇILARI DERNEĞİ İKLİMLENDİRME SOĞUTMA KLİMA İMALATÇILARI DERNEĞİ TTMD Çalıştayı Eskişehir, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Nedim ZALMA Kuruluş Amacı İklimlendirme, soğutma ve klima cihazları imalatçısı ve/veya ithalatçısı

Detaylı

ULUDAĞ TEKSTİL İHRACATÇILARI BİRLİĞİ

ULUDAĞ TEKSTİL İHRACATÇILARI BİRLİĞİ ULUDAĞ ÜYELERİNE Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği olarak, üyelerimizin, uluslararası pazarlarda rekabet gücünü arttırmaya yönelik desteklenmesi, uluslararası rekabetçiliğinin geliştirilebilmesi ve

Detaylı

21/08/2006 FAALİYETLERİMİZE SPONSOR OLARAK PLASTİK SEKTÖRÜNE YÖNELİK FAALİYETLERİNİZİ ARTTIRMAYI İSTER MİSİNİZ?

21/08/2006 FAALİYETLERİMİZE SPONSOR OLARAK PLASTİK SEKTÖRÜNE YÖNELİK FAALİYETLERİNİZİ ARTTIRMAYI İSTER MİSİNİZ? 21/08/2006 FAALİYETLERİMİZE SPONSOR OLARAK PLASTİK SEKTÖRÜNE YÖNELİK FAALİYETLERİNİZİ ARTTIRMAYI İSTER MİSİNİZ? Sayın Yönetim Kurulu Başkanı ve / veya Sayın Genel Müdür Dikkatine, Türk Plastik Sanayicileri

Detaylı

- plastik sanayicisinin derneği - PAGDER. Reha GÜR. PAGDER Başkanı

- plastik sanayicisinin derneği - PAGDER. Reha GÜR. PAGDER Başkanı - plastik sanayicisinin derneği - PAGDER Reha GÜR PAGDER Başkanı PAGDER Örgütlenmeye başlama 1950 1960 1969 2000 2017 Resmi Kuruluş 19.06.1969 PAGDER Plastik sektöründe faaliyet gösteren firmaları tek

Detaylı

MAL İHRACATINA YÖNELİK DEVLET DESTEKLERİ EKİM 2017

MAL İHRACATINA YÖNELİK DEVLET DESTEKLERİ EKİM 2017 MAL İHRACATINA YÖNELİK DEVLET DESTEKLERİ EKİM 2017 MAL İHRACATINA YÖNELİK DEVLET DESTEKLERİ 1 UR-GE Desteği 2 Pazara Giriş Belgelerinin Desteklenmesi 3 Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği 4 Yurtdışı

Detaylı

MAKİNE İHRACATÇILARI BİRLİĞİ VE MAKİNE TANITIM GRUBU (MTG) 2016 YILI FAALİYET RAPORU

MAKİNE İHRACATÇILARI BİRLİĞİ VE MAKİNE TANITIM GRUBU (MTG) 2016 YILI FAALİYET RAPORU MAKİNE İHRACATÇILARI BİRLİĞİ VE MAKİNE TANITIM GRUBU (MTG) 2016 YILI FAALİYET RAPORU 1. YURT DIŞI TANITIM FAALİYETLERİ A. YURT DIŞI FUARLAR i) Info Stand ile Katıldığımız Fuarlar (MTG) 1 Fuar Fuar Konusu

Detaylı

2023 HEDEFİ YOLUNDA İHRACATA YÖNELİK DEVLET YARDIMLARI. Dr. Yasemin GÖRÜM T.C. Ekonomi Bakanlığı Marmara Bölge Müdür Yrd. gorumy@ekonomi.gov.

2023 HEDEFİ YOLUNDA İHRACATA YÖNELİK DEVLET YARDIMLARI. Dr. Yasemin GÖRÜM T.C. Ekonomi Bakanlığı Marmara Bölge Müdür Yrd. gorumy@ekonomi.gov. 2023 HEDEFİ YOLUNDA İHRACATA YÖNELİK DEVLET YARDIMLARI Dr. Yasemin GÖRÜM T.C. Ekonomi Bakanlığı Marmara Bölge Müdür Yrd. gorumy@ekonomi.gov.tr İhracatı artırmak lazım Markalaşma Pazar Çeşitlemesi İnovasyon/AR-GE

Detaylı

T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI

T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Erkan SALUR 19 Mart 2014 İZMİR Vizyonumuz Proje ve kümelenme yaklaşımını esas alan yerel dinamiklerin harekete

Detaylı

İHRACAT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ FUAR İZİNLERİ VE DESTEKLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI

İHRACAT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ FUAR İZİNLERİ VE DESTEKLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI İHRACAT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ FUAR İZİNLERİ VE DESTEKLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI YURT DIŞI FUAR KATILIMI DESTEĞİ (2009/5 SAYILI TEBLİĞ) 2 YURT DIŞI FUARLARA KATILIM DESTEĞİ 2009/5 SAYILI TEBLİĞ KATILIM TÜRLERİ YURT

Detaylı

UR-GE PROJESİ NEDİR?

UR-GE PROJESİ NEDİR? UR-GE PROJESİ NEDİR? UR-GE NEDİR? KOBİ DÜZEYİNDE FİRMALAR UR-GE PROJESİ KAPSAMINDA FİRMALAR UR-GE NEDİR? ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ DESTEĞİ UR-GE NEDİR? Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi

Detaylı

İZMİR FİNANSMANA ERİŞİM SEMİNERİ. 26 Şubat 2015

İZMİR FİNANSMANA ERİŞİM SEMİNERİ. 26 Şubat 2015 İZMİR FİNANSMANA ERİŞİM SEMİNERİ 26 Şubat 2015 2023 HEDEFLERİ 500 Milyar $ MAL İHRACATI 625 Milyar $ MAL İTHALATI 1,1 Trilyon $ DIŞ TİCARET HACMİ 150 Milyar $ HİZMET İHRACATI %1,5 DÜNYA İHRACAT PAYI 2

Detaylı

TEBLİĞ. b) İşbirliği kuruluşu: Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), ihracatçı birlikleri, tasarım konusunda iştigal eden dernek, birlik ve vakıfları,

TEBLİĞ. b) İşbirliği kuruluşu: Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), ihracatçı birlikleri, tasarım konusunda iştigal eden dernek, birlik ve vakıfları, 21 Aralık 2014 PAZAR Resmî Gazete Sayı : 29212 Para Kredi ve Koordinasyon Kurulundan: TEBLİĞ TASARIM DESTEĞİ HAKKINDA TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2008/2) DE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2014/4)

Detaylı

OSSA 2018 Tüm Hakları Saklıdır. İzinsiz Paylaşılamaz

OSSA 2018 Tüm Hakları Saklıdır. İzinsiz Paylaşılamaz Savunma Sanayii Müsteşarlığı T.C. Ekonomi Bakanlığı OSTİM Organize Sanayi Bölgesi Savunma ve Havacılık Sanayii İhracatçılar Birliği Savunma ve Havacılık Sanayii İmalatçılar Derneği KOSGEB ODTÜ Teknokent

Detaylı

İHRACATA YÖNELİK DEVLET YARDIMLARI

İHRACATA YÖNELİK DEVLET YARDIMLARI T.C. BAŞBAKANLIK DIŞ TİCARET MÜSTEŞARLIĞI İHRACATA YÖNELİK DEVLET YARDIMLARI İHRACAT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KOBİ ve KÜMELENME DESTEKLERİ DAİRESİ DESTEK ÇEŞİTLERİ ULUSLAR ARASI REKABETÇİLİK DESTEĞİ ÇEVRE DESTEĞİ

Detaylı

T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI

T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI İHRACAT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ FUAR İZİNLERİ VE DESTEKLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI YURT DIŞI FUAR DESTEKLERİ YURT DIŞI FUAR MEVZUATI YURT DIŞINDA GERÇEKLEŞTİRİLEN FUAR KATILIMLARININ DESTEKLENMESİNE

Detaylı

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2016 YILI YILLIK İŞ PLANI

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2016 YILI YILLIK İŞ PLANI KONU Tahmini Maliyet (TL) Başlama Tarihi Bitiş Tarihi Sorumlu Kişi İşbirliği Yapılacak Kurumlar ve Kişiler Performans 1.1.1.1 2013 yılında istihdam edilmesi planlanan basın ve halkla ilişkiler personelinin

Detaylı

SERGİ, FUAR VE TEKNİK GEZİ

SERGİ, FUAR VE TEKNİK GEZİ SERGİ, FUAR VE TEKNİK GEZİ Ülkemizde kurumsallaşmış bazı fuar ve sergilere Şubemizce her yıl düzenli olarak katılım ve destek sağlanmaktadır. Fuarların yanısıra, Şubemiz tarafından organize edilen teknik

Detaylı

EKONOMİ BAKANLIĞI TASARIM DESTEĞİ

EKONOMİ BAKANLIĞI TASARIM DESTEĞİ EKONOMİ BAKANLIĞI TASARIM DESTEĞİ Bilgi Notu 2017 Programın Amacı: a. Tasarım ve inovasyon kültürünün oluşturulması ve yaygınlaştırılması b. Tasarım şirket/ofislerinin tanıtım, reklam, pazarlama, istihdam,

Detaylı

Alleather-IDF Istanbul Deri Fuarı, Dericilik Sektörünün tüm aktörlerini, APLF, ACLE ve MAGIC in organizatörlerinden UBM in global gücü ve Türkiye

Alleather-IDF Istanbul Deri Fuarı, Dericilik Sektörünün tüm aktörlerini, APLF, ACLE ve MAGIC in organizatörlerinden UBM in global gücü ve Türkiye Alleather-IDF Istanbul Deri Fuarı, Dericilik Sektörünün tüm aktörlerini, APLF, ACLE ve MAGIC in organizatörlerinden UBM in global gücü ve Türkiye Deri Vakfı (TÜRDEV) ortaklığı ile 1-3 Şubat 2017 tarihlerinde

Detaylı

DERNEK Katılımı. Var HANNOVER FAIRS. Var

DERNEK Katılımı. Var HANNOVER FAIRS. Var ÜYE DERNEKLER, YILI ETKİNLİK TAKVİMİ Tarih Etkinlik Adı Yer Düzenleyen 8-11 ŞUBAT 20-24 ŞUBAT 20-24 ŞUBAT 8 MART 8-12 MART 12-14 MART 13-16 MART 15-18 MART DTG METAV FIMA AGRICOLA ZARAGOZA İRAN/TAHRA N

Detaylı

MAKİNA SEKTÖRÜ RAPORU

MAKİNA SEKTÖRÜ RAPORU T.C. SANAYİ VE TİCARET BAKANLIĞI MAKİNA SEKTÖRÜ RAPORU SANAYİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Sektörel Raporlar ve Analizler Serisi 2010/2 Temmuz 2010 1 İÇİNDEKİLER Tablolar Listesi... 1 Şekiller Listesi... 1 Kısaltmalar

Detaylı

YIKIM &GERİ DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN İŞ MAKİNALARI. CÜNEYT DİVRİŞ İMDER YÖNETİM KURULU BAŞKANI 07 Mart 2013

YIKIM &GERİ DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN İŞ MAKİNALARI. CÜNEYT DİVRİŞ İMDER YÖNETİM KURULU BAŞKANI 07 Mart 2013 YIKIM &GERİ DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN İŞ MAKİNALARI CÜNEYT DİVRİŞ İMDER YÖNETİM KURULU BAŞKANI 07 Mart 2013 İMDER HAKKINDA 2002 YILINDA 9 FİRMA TARAFINDAN KURULDU SEKTÖRÜN %96 SINI ELİNDE TUTMAKTADIR 10 YILDA 32

Detaylı

OSO ORTAK SATIN ALMA ORGANİZASYONU FARKLI MALİYETLERE FARKLI ÇÖZÜMLER

OSO ORTAK SATIN ALMA ORGANİZASYONU FARKLI MALİYETLERE FARKLI ÇÖZÜMLER OSO ORTAK SATIN ALMA ORGANİZASYONU FARKLI MALİYETLERE FARKLI ÇÖZÜMLER OSO & VERİCERT EL ELE İÇERİK OSO AŞ. Tarihçe OSO Sistemi Ortak Satın alma Nedir? OSO Sistemi Ana Hedefi OSO Ürün ve Hizmet Anlaşmaları

Detaylı

WIN EURASIA 2018 STARTUP Özel Alanı Sunumu Mart 2018 / İstanbul

WIN EURASIA 2018 STARTUP Özel Alanı Sunumu Mart 2018 / İstanbul WIN EURASIA 2018 STARTUP Özel Alanı Sunumu 15-18 Mart 2018 / İstanbul www.win-eurasia.com Deutsche Messe. Worldwide success. Effective lead generation. www.messe.de Deutsche Messe Profili En yüksek standartları

Detaylı

URGE NEDİR? DOĞAL TAŞ SEKTÖRÜNDE FİRMALAR URGE PROJESİ KAPSAMINDA FİRMALAR

URGE NEDİR? DOĞAL TAŞ SEKTÖRÜNDE FİRMALAR URGE PROJESİ KAPSAMINDA FİRMALAR URGE PROJESİ NEDİR? URGE NEDİR? DOĞAL TAŞ SEKTÖRÜNDE FİRMALAR URGE PROJESİ KAPSAMINDA FİRMALAR URGE NEDİR? ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ DESTEĞİ URGE NEDİR? Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi

Detaylı

İMALAT ENDÜSTRİSİNİN BULUŞMA NOKTASI WIN FUARI 2.FAZ OTOMASYON, ENERJİ, ELEKTRİK, ELEKTRONİK FUARI ZİYARET SONUÇLARI

İMALAT ENDÜSTRİSİNİN BULUŞMA NOKTASI WIN FUARI 2.FAZ OTOMASYON, ENERJİ, ELEKTRİK, ELEKTRONİK FUARI ZİYARET SONUÇLARI İMALAT ENDÜSTRİSİNİN BULUŞMA NOKTASI WIN FUARI 2.FAZ OTOMASYON, ENERJİ, ELEKTRİK, ELEKTRONİK FUARI ZİYARET SONUÇLARI Nurel KILIÇ 29 Mart - 01 Nisan 2012 tarihlerinde İstanbul da; WIN 2. Faz, OTOMASYON

Detaylı

İHRACAT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI

İHRACAT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracata Yönelik Devlet Yardımları İHRACAT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İHRACATA YÖNELİK DEVLET YARDIMLARI 1 2 3 4 5 6 7 2 İHRACATA YÖNELİK DEVLET YARDIMLARI (DFİF) MEVCUT DESTEKLER İhracata Hazırlık Destekleri Pazarlama

Detaylı

Makine sanayii, ülkemizin diğer sektörlerine göre son yıllarda büyük gelişim gösteren, katma değer performansı diğer imalat sanayisi sektörlerine

Makine sanayii, ülkemizin diğer sektörlerine göre son yıllarda büyük gelişim gösteren, katma değer performansı diğer imalat sanayisi sektörlerine Makine sanayii, ülkemizin diğer sektörlerine göre son yıllarda büyük gelişim gösteren, katma değer performansı diğer imalat sanayisi sektörlerine göre daha başarılı olan ve ihracatını sürekli olarak Türk

Detaylı

2023 HEDEFİ YOLUNDA İHRACATA YÖNELİK DEVLET YARDIMLARI. Dr. Yasemin GÖRÜM T.C. Ekonomi Bakanlığı Marmara Bölge Müdür Yrd. gorumy@ekonomi.gov.

2023 HEDEFİ YOLUNDA İHRACATA YÖNELİK DEVLET YARDIMLARI. Dr. Yasemin GÖRÜM T.C. Ekonomi Bakanlığı Marmara Bölge Müdür Yrd. gorumy@ekonomi.gov. 2023 HEDEFİ YOLUNDA İHRACATA YÖNELİK DEVLET YARDIMLARI Dr. Yasemin GÖRÜM T.C. Ekonomi Bakanlığı Marmara Bölge Müdür Yrd. gorumy@ekonomi.gov.tr DESTEKLEME FİYAT VE İSTİKRAR FONU DFİF Kapsamında Yapılan

Detaylı

ADANA TİCARET BORSASI'NIN 2017 YILI GELİR BÜTÇESİ

ADANA TİCARET BORSASI'NIN 2017 YILI GELİR BÜTÇESİ 2017 YILI GELİR BÜTÇESİ HESAP İLK İKİNCİ HESAP, FASIL VE MADDE ADI 2013 2014 2015 2017 Bütçe KODU KIRILIM KIRILIM Gerçekleşen Gerçekleşen Gerçekleşen Tahsisatı TL TL TL TL 001 01 Kayıt Ücretleri Faslı

Detaylı

ADANA TİCARET BORSASI'NIN 2015 YILI GELİR BÜTÇESİ

ADANA TİCARET BORSASI'NIN 2015 YILI GELİR BÜTÇESİ ADANA TİCARET BORSASI'NIN 2015 YILI GELİR BÜTÇESİ HESAP İLK İKİNCİ HESAP, FASIL VE MADDE ADI 31.12.2015 2015 Bütçesine KODU KIRILIM KIRILIM Konulan TL TL 001 01 Kayıt Ücretleri Faslı 001 Fevkalade Derece

Detaylı

ADANA TİCARET BORSASI'NIN 2016 YILI GELİR BÜTÇESİ

ADANA TİCARET BORSASI'NIN 2016 YILI GELİR BÜTÇESİ ADANA TİCARET BORSASI'NIN 2016 YILI GELİR BÜTÇESİ HESAP İLK İKİNCİ HESAP, FASIL VE MADDE ADI 31.12.2016 2016 Bütçesine KODU KIRILIM KIRILIM Konulan TL TL 001 01 Kayıt Ücretleri Faslı 001 Fevkalade Derece

Detaylı

TÜRK MAKİNE SEKTÖRÜNÜN KALİTE MARKASI MAKİNE VE AKSAMLARI İHRACATÇILARI BİRLİĞİ

TÜRK MAKİNE SEKTÖRÜNÜN KALİTE MARKASI MAKİNE VE AKSAMLARI İHRACATÇILARI BİRLİĞİ TÜRK MAKİNE SEKTÖRÜNÜN KALİTE MARKASI MAKİNE VE AKSAMLARI İHRACATÇILARI BİRLİĞİ TÜRK MAKİNE SEKTÖRÜ Ülkemiz makine ihracatının %60 a yakın bölümü AB ve ABD başta olmak üzere gelişmiş ülkelere yapılmaktadır.

Detaylı

SODEX Ankara 2017 HVAC-R SEKTÖRÜNÜN ANKARA DAKİ EN ÖNEMLİ BULUŞMASI

SODEX Ankara 2017 HVAC-R SEKTÖRÜNÜN ANKARA DAKİ EN ÖNEMLİ BULUŞMASI 1 2 İÇERİK KÜNYE 3 FUAR YERLEŞİM PLANI.4 KATILIMCI GÖRÜŞLERİ...5-8 ZİYARETÇİ İSTATİSTİKLERİ..9-10 ALIM HEYETİ PROGRAMI..11 KONFERANSLAR.12 SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ.. 13 TANITIM ÇALIŞMALARI..14 MEDYADA

Detaylı

İHRACATTA DEVLET YARDIMLARI

İHRACATTA DEVLET YARDIMLARI İHRACATTA DEVLET YARDIMLARI 1. Yurtdışında Gerçekleştirilen Fuar Katılımlarının Desteklenmesi 2. Yurtdışı Birim, Marka ve Tanıtım Faaliyetlerinin Desteklenmesi 3. Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği

Detaylı

ARAŞTIRMA ÖZET SONUÇLARI 24 27 Nisan 2014 KONMAK 2014 KONELEX 2014 İSKON 2014

ARAŞTIRMA ÖZET SONUÇLARI 24 27 Nisan 2014 KONMAK 2014 KONELEX 2014 İSKON 2014 ARAŞTIRMA ÖZET SONUÇLARI 24 27 Nisan 2014 KONMAK 2014 Konya 11. Uluslararası Metal İşleme Makineleri, Kaynak, Delme, Kesme, Teknolojileri, Malzemeler, El Aletleri, Hidrolik ve Pnömatik Fuarı KONELEX 2014

Detaylı

Hedef Çalışan Memnuniyetini Arttırmak

Hedef Çalışan Memnuniyetini Arttırmak Kurumsal Yapının Güçlendirilmesine İlişkin Amaç Stratejik Amaç 1.1 Borsanın Kurumsal Yönetim Yaklaşımı ile Yönetilmesi Hedef 1.1.1 Borsada Kurumsal Yönetim İlkeleri Konusunda Farkındalık Oluşturmak Strateji

Detaylı

15 18 HAZİRAN 2015 FRANKFURT - ALMANYA

15 18 HAZİRAN 2015 FRANKFURT - ALMANYA ACHEMA 2015 ULUSLARARASI KİMYA VE İŞLEME SANAYİ FUARI ZİYARET RAPORU 15 18 HAZİRAN 2015 FRANKFURT - ALMANYA Aykut TERZİOĞLU Uluslararası İlişkiler Müdürlüğü Fuarcılık Şefi 1 ACHEMA 2015 ULUSLARARASI KİMYA

Detaylı

SPONSORLUK GENEL BİLGİLER

SPONSORLUK GENEL BİLGİLER 19-22 Mayıs 2016 tarihlerinde ANKARA BAL ve ARICILIK FUARI ATO Congresium Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı nda ATİS Fuarcılık A.Ş. tarafından gerçekleştirilecektir. Arı yetiştirici birlikleri, bal üreticileri

Detaylı

T.C EKONOMİ BAKANLIĞI. İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı

T.C EKONOMİ BAKANLIĞI. İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı T.C EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı 2010/8 SAYILI ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ DESTEĞİ Proje yaklaşımını ve kümelenme yaklaşımını esas

Detaylı

2012 YILI FAALİYET RAPORU

2012 YILI FAALİYET RAPORU 2012 YILI FAALİYET RAPORU VE 2013 YILI ÇALIŞMA PROGRAMI Adnan DALGAKIRAN MAKINE VE AKSAMLARI İHRACATÇILARI BIRLIĞI /MAKINE TANITIM GRUBU YÖNETIM KURULU BAŞKANI Saygıdeğer Üyelerimiz, Türk makine sektörü

Detaylı

STRATEJİK PLAN (2015-2018) 2015 YILI FAALİYET PLANI

STRATEJİK PLAN (2015-2018) 2015 YILI FAALİYET PLANI STRATEJİK PLA (2015-2018) 2015 YILI FAALİYET PLAI Faaliyet OCAK ŞUBAT MART İSA MAYIS Zaman ve Stres Yönetimi Eğitimi Müşteri/ ve İletişim Teknikleri Office ve oda programları eğitimi Performans değerlendirme

Detaylı

İHRACATA YÖNELİK DESTEKLER. T.C. Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü

İHRACATA YÖNELİK DESTEKLER. T.C. Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü İHRACATA YÖNELİK DESTEKLER T.C. Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü GÜNDEM MEVCUT DESTEKLER YENİ DESTEKLER 2 GÜNDEM MEVCUT DESTEKLER YENİ DESTEKLER 3 MAL İHRACATINA YÖNELİK DESTEKLER İhracata Hazırlık/Kurumsal

Detaylı

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2015 YILI YILLIK İŞ PLANI

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2015 YILI YILLIK İŞ PLANI KONU Tahmini Maliyet (TL) Başlama Tarihi Bitiş Tarihi Sorumlu Kişi İşbirliği Yapılacak Kurumlar ve Kişiler Performans 1.1.1.1 2013 yılında istihdam edilmesi planlanan basın ve halkla ilişkiler personelinin

Detaylı

2010/8 ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİNİN DESTEKLENMESİ.

2010/8 ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİNİN DESTEKLENMESİ. 2010/8 ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİNİN DESTEKLENMESİ Destek Kapsamı Firmalar İşbirliği Kuruluşu Ekonomi Bakanlığı İşbirliği Kuruluşları İhracatçı Birlikleri Sanayi / Ticaret Odaları TOBB,

Detaylı

AKHİSAR TİCARET BORSASI

AKHİSAR TİCARET BORSASI 2015 YILI İŞ PLANI STRATEJİK AMAÇ 1: HEDEF 1.1 HEDEF 1.2 HEDEF 1.3 HEDEF 1.4 Üyeler ile iletişim verimliliğini arttırmak Üyelerin eğitim ihtiyaçlarını karşılamak Üyelere danışmanlık hizmeti sunmak Lobi

Detaylı

İHRACATA YÖNELİK DESTEKLER. T.C. Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü

İHRACATA YÖNELİK DESTEKLER. T.C. Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü İHRACATA YÖNELİK DESTEKLER T.C. Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü GÜNDEM MEVCUT DESTEKLER YENİ DESTEKLER 2 GÜNDEM MEVCUT DESTEKLER YENİ DESTEKLER 3 MAL İHRACATINA YÖNELİK DESTEKLER İhracata Hazırlık/Kurumsal

Detaylı

Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği. İhracata Yönelik Devlet Yardımları Şube Müdürlüğü

Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği. İhracata Yönelik Devlet Yardımları Şube Müdürlüğü Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği İhracata Yönelik Devlet Yardımları Şube Müdürlüğü 2015 YURT DIŞINDA GERÇEKLEŞTİRİLEN FUAR KATILIMLARININ DESTEKLENMESİ (2009/5 Sayılı Tebliğ) 2009/5

Detaylı

Yeminli Mali Müşavirlik Bağımsız Denetim ve Danışmanlık. Sayı: 2014 025 03.06.2014

Yeminli Mali Müşavirlik Bağımsız Denetim ve Danışmanlık. Sayı: 2014 025 03.06.2014 Sirküler Sayı: 2014 025 03.06.2014 Konu: Yurt Dışında Gerçekleştirilen Fuar Katılımlarının Desteklenmesine İlişkin Değişiklikler 03.06.2014 tarih ve 29019 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan Yurt Dışında

Detaylı

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ŞUBAT 2012 ADANA SAĞLIK TURĠZMĠ DERNEĞĠ ġubat AYI FAALĠYET RAPORU 1. Sektörel Brifingler, GerçekleĢtirilen Toplantılar ve Bilgilendirmeler Göreve yeni gelmiş olan Çukurova

Detaylı

MAL İHRACATINA YÖNELİK DEVLET DESTEKLERİ MAYIS 2017

MAL İHRACATINA YÖNELİK DEVLET DESTEKLERİ MAYIS 2017 MAL İHRACATINA YÖNELİK DEVLET DESTEKLERİ 23-24 MAYIS 2017 İHRACATA YÖNELİK DEVLET YARDIMLARI (DFİF) MEVCUT DESTEKLER İhracata Hazırlık Destekleri Pazarlama Destekleri Yüksek Katma Değere Yönelik Destekler

Detaylı

FUARLAR KOORDİNATÖRLÜĞÜ

FUARLAR KOORDİNATÖRLÜĞÜ İSTANBUL TİCARET ODASI FUARLAR KOORDİNATÖRLÜĞÜ Fuarlar Koordinatörlüğü nün yurt içi ve yurt dışına yönelik hizmetleri üç Birim dahilinde gerçekleştirilmektedir. KOORDİNATÖR 1)Yurt İçi Fuarlar Birimi Mine

Detaylı

BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİNİN DESTEKLENMESİ (UR-GE)

BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİNİN DESTEKLENMESİ (UR-GE) BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİNİN DESTEKLENMESİ (UR-GE) Seitcan ALTINKAYNAK Şubat 2015 SUNUM PLANI I. DESTEĞİN AMACI, KAPSAMI VE İŞBİRLİĞİ KURULUŞLAR II.

Detaylı

ORDU TİCARET BORSASI 2015 YILI YILLIK FAALİYET PLANI

ORDU TİCARET BORSASI 2015 YILI YILLIK FAALİYET PLANI Sayfa No 1/5 FAALİYETLER BÜTÇE PLANLANAN UYGULAMA TARİHİ OCAK ŞUBAT MART NİSAN MAYIS HAZİRAN TEMMUZ AĞUSTOS EYLÜL EKİM KASIM ARALIK 1.1.1 Borsa üyelerine yönelik, eğitim, seminer, konferans vb. düzenlemek.

Detaylı

MAL İHRACATINA YÖNELİK DEVLET DESTEKLERİ. 15 Kasım 2017

MAL İHRACATINA YÖNELİK DEVLET DESTEKLERİ. 15 Kasım 2017 MAL İHRACATINA YÖNELİK DEVLET DESTEKLERİ 15 Kasım 2017 MAL İHRACATINA YÖNELİK DEVLET DESTEKLERİ 1 UR-GE Desteği 2 Pazara Giriş Belgelerinin Desteklenmesi 3 Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği 4 Yurtdışı

Detaylı

ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİ MERKEZLERİ PLATFORMU

ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİ MERKEZLERİ PLATFORMU 1 ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİ MERKEZLERİ PLATFORMU ÜSİMP ÜSİMP (Üniversite-Sanayi İşbirliği Merkezleri Platformu), üniversitelerde üretilen yeni teknolojilerin topluma aktarılmasını teşvik etmek ve sanayi

Detaylı

MAKİNE VE AKSAMLARI İHRACATÇILARI BİRLİĞİ

MAKİNE VE AKSAMLARI İHRACATÇILARI BİRLİĞİ MAKİNE ve AKSAMLARI MAKİNE ve AKSAMLARI MAKİNE VE AKSAMLARI Makine ve Aksamları İhracatçıları Birliği, Türkiye de makine ihracatçılarının temsil edildiği tek İhracatçı Birliği dir. 2002 yılında faaliyetlerine

Detaylı

T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI. İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı

T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI. İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı İHRACATA YÖNELİK DEVLET YARDIMLARI (DFİF) İHRACATA YÖNELİK MEVCUT DESTEKLER İhracata Hazırlık Destekleri Pazarlama

Detaylı

T.C EKONOMİ BAKANLIĞI. İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı

T.C EKONOMİ BAKANLIĞI. İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı T.C EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı 2010/8 SAYILI ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ DESTEĞİ VİZYONUMUZ Proje yaklaşımını ve kümelenme yaklaşımını

Detaylı

EGE KURU MEYVE VE MAMULLERİ İHRACATÇILARI BİRLİĞİ 2015 YILI ÇALIŞMA ÖZETİ

EGE KURU MEYVE VE MAMULLERİ İHRACATÇILARI BİRLİĞİ 2015 YILI ÇALIŞMA ÖZETİ EGE KURU MEYVE VE MAMULLERİ İHRACATÇILARI BİRLİĞİ 2015 YILI ÇALIŞMA ÖZETİ Kuru meyve sektörü tamamı yerli girdilere dayalı üretim yapısı ile ilk ihracatçı sektörlerimizden biri olup, ilerleyen üretim teknolojisi,

Detaylı

İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı İŞBİRLİĞİ KURULUŞLARI İLE URGE PROJELERİ DEĞERLENDİRME TOPLANTISI - I

İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı İŞBİRLİĞİ KURULUŞLARI İLE URGE PROJELERİ DEĞERLENDİRME TOPLANTISI - I İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı İŞBİRLİĞİ KURULUŞLARI İLE URGE PROJELERİ DEĞERLENDİRME TOPLANTISI - I 18 Ekim 2012 Ankara GÜNDEM 9.30-9.45 İhracat Genel Müdür Yardımcısı

Detaylı

37. OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI 11 MART 2015

37. OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI 11 MART 2015 37. OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI 11 MART 2015 PAYDAŞLARLA İLİŞKİLER RESMİ KURUMLARLA İLİŞKİLER Kamu, Üniversite ve Sanayi İşbirliği Çalıştayı Ar-Ge Merkezleri Performans Değerlendirmesi ve Teknoloji

Detaylı

2010/8 SAYILI ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ DESTEĞİ

2010/8 SAYILI ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ DESTEĞİ 2010/8 SAYILI ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ DESTEĞİ Ocak 2014 T. C. EKONOMİ BAKANLIĞI 1 VİZYONUMUZ Proje yaklaşımını ve kümelenme yaklaşımını esas alan yerel dinamiklerin harekete geçirilmesine

Detaylı

5. ULUSLARARASI ÜRETĐM TEKNOLOJĐLERĐ FUARI SONUÇ RAPORU. 29 Ekim 01 Kasım 2009. Đstanbul Fuar Merkezi / CNR Expo

5. ULUSLARARASI ÜRETĐM TEKNOLOJĐLERĐ FUARI SONUÇ RAPORU. 29 Ekim 01 Kasım 2009. Đstanbul Fuar Merkezi / CNR Expo 5. ULUSLARARASI ÜRETĐM TEKNOLOJĐLERĐ FUARI SONUÇ RAPORU 29 Ekim 01 Kasım 2009 Đstanbul Fuar Merkezi / CNR Expo FUAR KÜNYES NYESİ Fuar Tarihi : 29 Ekim 01 Kasım 2009 Yer : İstanbul Fuar Merkezi / CNR Expo

Detaylı

İhracata Yönelik Devlet Yardımları. İhracat Genel Müdürlüğü Markalaşma ve Ar-Ge Destekleri Dairesi Başkanlığı

İhracata Yönelik Devlet Yardımları. İhracat Genel Müdürlüğü Markalaşma ve Ar-Ge Destekleri Dairesi Başkanlığı İhracata Yönelik Devlet Yardımları İhracat Genel Müdürlüğü Markalaşma ve Ar-Ge Destekleri Dairesi Başkanlığı MEVCUT DESTEKLER İHRACATA YÖNELİK DEVLET YARDIMLARI (DFİF) İhracata Hazırlık Destekleri UR-GE

Detaylı

BİZ KİMİZ? ANADOLU PATENT

BİZ KİMİZ? ANADOLU PATENT TURQUALITY PROGRAMI 2 BİZ KİMİZ? ANADOLU PATENT ; 1976 yılında kurucusu Mustafa YÜCEEL tarafından fiilen faaliyete başlamış olup 1986 yılında ANADOLU MÜŞAVİRLİK çatısı altında Ankara'da faaliyet göstermeye

Detaylı

MAKİNE ve AKSAMLARI İHRACATÇILARI BİRLİĞİ

MAKİNE ve AKSAMLARI İHRACATÇILARI BİRLİĞİ MAKİNE ve AKSAMLARI İHRACATÇILARI BİRLİĞİ HALKBANK-Makine ve Aksamları İhracatçıları Birliği Kredi Programı İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ-HÜSEYİN AYDIN (HALKBANK GENEL MÜDÜRÜ)-----------------------------4 ÖNSÖZ-ADNAN

Detaylı

DÖVİZ KAZANDIRICI HİZMET SEKTÖRÜNDE T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI TARAFINDAN SAĞLANAN DESTEKLER

DÖVİZ KAZANDIRICI HİZMET SEKTÖRÜNDE T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI TARAFINDAN SAĞLANAN DESTEKLER DÖVİZ KAZANDIRICI HİZMET SEKTÖRÜNDE T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI TARAFINDAN SAĞLANAN DESTEKLER 1- DÖVİZ KAZANDIRICI HİZMET SEKTÖRLERİ MARKALAŞMA DESTEKLERİ HAKKINDA PARA-KREDİ VE KOORDİANASYON KURULU NUN 2015/

Detaylı

İKLİMLENDİRME SEKTÖR DERNEKLERİ ETKİNLİK TAKVİMİ (2014 2015)

İKLİMLENDİRME SEKTÖR DERNEKLERİ ETKİNLİK TAKVİMİ (2014 2015) İKLİMLENDİRME SEKTÖR DERNEKLERİ ETKİNLİK TAKVİMİ (2014 2015) 2014 OCAK 14 OCAK: YÖNETİM KURULU TOPLANTISI (ISKAV) 14 OCAK: YÖNETİM KURULU TOPLANTISI (MTMD) 14 OCAK: KÜMELENME KONFERANSI, BEBKA (ESSİAD)

Detaylı

İHRACATA YÖNELİK DESTEKLER. T.C. Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü

İHRACATA YÖNELİK DESTEKLER. T.C. Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü İHRACATA YÖNELİK DESTEKLER T.C. Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü DEVLET DESTEKLERİNİN SİSTEMATİĞİ UR-GE Düzensiz İhracat Ana pazarı hariç pazarda yerel varlık göstermemekte Ana pazardan hizmet

Detaylı

Rakamlarla WFI 2014 (UFİ onaylı veriler)

Rakamlarla WFI 2014 (UFİ onaylı veriler) Rakamlarla WFI 2014 (UFİ onaylı veriler) Katılımcı: 87 si yabancı toplam 365 katılımcı Ziyaretçi: 3.465 i yabancı toplam 15.934 ziyaretçi Katılımcı Ülke: 37 Ziyaretçi Ülke: 119 Konuk Ülke: Kosova Fuar

Detaylı

İHRACATA YÖNELİK DESTEKLER

İHRACATA YÖNELİK DESTEKLER İHRACATA YÖNELİK DESTEKLER GÜNDEM MEVCUT DESTEKLER YENİ DESTEKLER 2 GÜNDEM MEVCUT DESTEKLER YENİ DESTEKLER 3 İHRACATA YÖNELİK DEVLET YARDIMLARI (DFİF) MEVCUT DESTEKLER İhracata Hazırlık/Kurumsal Kapasite

Detaylı

ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ YÖNERGESİ BİRİNCİ KISIM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ YÖNERGESİ BİRİNCİ KISIM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ YÖNERGESİ BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- Bu Yönergenin amacı, Rektörlüğe bağlı olarak görev yapan ve Rektör Yardımcısı

Detaylı

NO DIG EXPO TURKEY. 4 th. in conjunction with eş zamanlı olarak

NO DIG EXPO TURKEY. 4 th. in conjunction with eş zamanlı olarak NO DIG EXPO TURKEY ALTYAPI VE KAZISIZ TEKNOLOJILER FUARI 29-31 MART 2018, İSTANBUL FUAR MERKEZI in conjunction with eş zamanlı olarak WATER LOSS FORUM TURKEY 4 th www.waterlossforum.org BU FUAR 5174 SAYILI

Detaylı

ÖRME KONFEKSİYON KÜMESİ

ÖRME KONFEKSİYON KÜMESİ ÖRME KONFEKSİYON KÜMESİ AB PROJELER ŞUBESİ ARALIK, 2016 1 SUNUM İÇERİĞİ İHKİB 01 KÜMELERİMİZ İHKİB olarak 2014 yılından günümüze 5 URGE projesi yürüttük. 02 KÜMEMİZ Örme Konfeksiyon Kümemizin Yapısı KÜME

Detaylı

DAVET EDİYORUM... AKDER / BÜLTEN

DAVET EDİYORUM... AKDER / BÜLTEN Değerli Meslektaşlarım, Yönetim Kurulu Başkanı (KASTAŞ) Sektörümüzün en önemli buluşma platformu olan Pnömatik Kongresi ne günler kaldı. Bu yıl 7 ncisi düzenlenecek olan organizasyon İstanbul da gerçekleşiyor.

Detaylı

ĐHRACATA YÖNELĐK DEVLET YARDIMLARI

ĐHRACATA YÖNELĐK DEVLET YARDIMLARI BĐLGĐ NOTU 1) ÇEVRE MALĐYETLERĐNĐN DESTEKLENMESĐ HAKKINDA TEBLĐĞ (97/5 sayılı Tebliğ) : Đhracatçı Birlikleri Oranı : %50 tutarı : 25.000 ABD Doları/Belge Başına Desteğin Kapsamı: ISO 9001, 14001, 22000,

Detaylı

BACADER e-bülten HAZİRAN 2015

BACADER e-bülten HAZİRAN 2015 BACADER e-bülten HAZİRAN 2015 DTK DERGİSİ HAZİRAN AYI SAYISINDA YAYINLANAN YAZILARIMIZ.. DTK Dergisi Haziran sayısının BACADER DEN köşesinde İSİB ÇALIŞTAYI VE SODEX ANKARA FUARI İZLENİMLERİ konulu yazımız

Detaylı

MAKİNE İHRACATINDA İLK 10 İL

MAKİNE İHRACATINDA İLK 10 İL MAKİNE İHRACATINDA İLK 10 İL Makine ve Aksamları İhracatçıları Birliği iştigal alanı itibarıyla 2010 yılında en fazla makine ihracatı gerçekleştiren ilk 10 il sırasıyla İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa,

Detaylı

KOBİ'LERE YÖNELİK DEVLET DESTEKLERİ VE FİNANSAL AVANTAJLAR

KOBİ'LERE YÖNELİK DEVLET DESTEKLERİ VE FİNANSAL AVANTAJLAR KOBİ'LERE YÖNELİK DEVLET DESTEKLERİ VE FİNANSAL AVANTAJLAR D E Ğ İ Ş İ M V E DÖNÜŞÜMDE ÖNCÜ ANLAYIŞ İSMMMO AKADEMİ BAŞKANI NDAN Ekonomimizin ve mesleğimizin temel direklerinden olan KOBİ lere yönelik çeşitli

Detaylı

Dünya Seramik Sektörü Dış Ticareti a) Seramik Kaplama Malzemeleri

Dünya Seramik Sektörü Dış Ticareti a) Seramik Kaplama Malzemeleri Dünya Seramik Sektörü Dış Ticareti a) Seramik Kaplama Malzemeleri ÜLKE Dünya Seramik Kaplama Malzemeleri Üretiminde İlk 1 Ülke 29 21 211 212 212 Dünya /212 Üretiminden Aldığı Pay Değişim (%) (%) 1 ÇİN

Detaylı

ORTA KARADENİZ BÖLGESİ SINIRÖTESİ İŞBİRLİĞİ İŞ FORUMU

ORTA KARADENİZ BÖLGESİ SINIRÖTESİ İŞBİRLİĞİ İŞ FORUMU ORTA KARADENİZ BÖLGESİ SINIRÖTESİ İŞBİRLİĞİ İŞ FORUMU www.oka.org.tr trbusinessforum@oka.org.tr facebook/trbusinessforum Bölgeler arası uluslararası işbirliklerini kurmak ve geliştirmek amacıyla düzenlenen

Detaylı

SAUDİ AGROFOOD 2016. Uluslararası Gıda Fuarı Bilgilendirme Dosyası

SAUDİ AGROFOOD 2016. Uluslararası Gıda Fuarı Bilgilendirme Dosyası SAUDİ AGROFOOD 2016 Uluslararası Gıda Fuarı Bilgilendirme Dosyası Suudi Arabistan, Riyad Uluslararası Fuar Merkezi (2-5 Ekim 2016) SAUDİ AGROFOOD 2015 ULUSLARARASI GIDA FUARI A. SAUDİ AGRO FOOD 2016 Uluslararası

Detaylı

Tarih: 04.02.2014 Sayı: 1705

Tarih: 04.02.2014 Sayı: 1705 Tarih: 04.02.2014 Sayı: 1705 Konu: Samsun Mobilya Sektörünün İhracat Kapasitesinin Artırılması Projesi & Samsun Sağlık Ekipmanları Sektörünün İhracat Kapasitesinin Artırılması Projesi İçin Ortak Tanıtım,

Detaylı

IFIA INTERNATIONAL FEDERATION

IFIA INTERNATIONAL FEDERATION ISIF 18 Ülkemizin gelişimine değer katacak buluş, ar-ge ve inovasyon faaliyetlerinin ulusal ve uluslararası katılımcılarla buluşturulması ve üretilen teknik bilginin ticarileştirilerek toplumun yararına

Detaylı