Eczacılık Alanında Karşılaşılan Suiistimaller ve Yaptırımları. 28 Kasım 2014 Malatya

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Eczacılık Alanında Karşılaşılan Suiistimaller ve Yaptırımları. 28 Kasım 2014 Malatya"

Transkript

1 Eczacılık Alanında Karşılaşılan Suiistimaller ve Yaptırımları 28 Kasım 2014 Malatya

2 T.C. Sosyal Güvenlik Kurumu Ülkemizde sosyal sigorta hizmetini gerçekleştirmek üzere kurulmuş idarî ve malî açıdan özerk bir kamu tüzel kişisidir. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ilgili kuruluşudur.

3 Genel Sağlık Sigortası Uygulaması Ülkemizde SGK tarafından sağlık sigortası, 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası kanunu ile «Genel Sağlık Sigortası» adıyla kurulmuş bir sistem tarafından uygulanmaktadır.

4 Tek Alıcı SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı kurumlarının SGK adıyla birleşmesi sonrasında, yeşil kart ve aktif çalışan memurların da katılımıyla T.C. Sosyal Güvenlik Kurumu ülkemizde kamusal planda sağlık hizmetinin tek alıcısı konumuna geçmiştir.

5 Sağlık Hizmetinin Temin Yöntemi Ülkemizde geçmişte Bağ-Kur ve Emekli Sandığı sigortalı ve emeklilerine sağlık hizmetini satın alma yoluyla sağlarken, SSK kendisi üretme, eksik kısımlarını satın alma yoluyla vermekteydi. Kurumların birleşmesinden sonra ise «Genel Sağlık Sigortası» adıyla kurulan sistemle SGK tamamen satın alma yoluyla vermektedir.

6 Tedavi Hizmetinin Satın Alınma Şekli Tedavi hizmeti, özel ve kamu sağlık kuruluşları ile üniversite sağlık kuruluşlarından temin edilmektedir. Özel sağlık kuruluşları ile üniversite hastanelerinden imzalanan tip sözleşmelerle sağlık hizmeti satın alınırken, T.C. Sağlık Bakanlığına bağlı hastanelerden «global bütçe» yöntemiyle hazineden aktarım yoluyla alınmaktadır.

7 İlaç Temin Yöntemi Sigortalı ve haksahiplerinin ilaçları ise serbest eczacılardan tip protokolle satın alınmaktadır. Protokolün tam adı «Sosyal Güvenlik Kurumu Kapsamındaki Kişilerin Türk Eczacıları Birliği Üyesi Eczanelerden İlaç Teminine İlişkin Protokol»dür.

8 Eczane Protokolü Protokol, TEB ile Kurum arasında varılan anlaşma neticesinde TEB in basıp dağıtması sonucu, bir bedel karşılığında serbest eczacılar tarafından bölge eczacı odalarından alınmaktadır. Kurum un taşra teşkilatı ile serbest eczacı tarafından imzalanarak yürürlüğe girmekte, serbest eczacı bundan sonra SGK sigortalılarına ilaç vermeye başlamaktadır.

9 Yürürlükteki Protokol Halen yürürlükteki İlaç Temin Protokolü, tarihleri arası geçerlidir. Kurum la eczane arasında protokol esaslarına göre sonraki her yılın Nisan ayında sözleşme gözden geçirilmekte ve gerekirse yenilenmektedir. Yapılacak ek protokollerle düzenleme yapılması halinde, sözleşmeli eczacı bu düzenlemelere uymakla yükümlüdür. Kurum, protokol hükümlerini kabul eden ve başvuru formunu veren her eczacı ile (fesih ve muvazaa hali hariç) sözleşme yapar.

10 Protokolün İçeriği Protokol ile Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından sağlık yardımları karşılanan sigortalı ve haksahiplerine, serbest eczanelerden ilaç ve provizyon sisteminde yer alan tıbbi malzemelerin teminine ilişkin usul ve esaslar ile karşılıklı hak ve yükümlülükler belirlenmektedir.

11 Protokolü nde Yer Ana Başlıklar Eczanelerin sigortalı ve haksahiplerine ilaç verme, reçetelerin fatura edilmesi ve incelenmesi, bedelinin alınması, uyulacak hususlar, cezai şart ve fesih hükümleri ve diğer yükümlülükler sözleşmede ayrıntılı olarak belirtilmiştir. Protokol ün Bölümleri ise şöyledir: 1.Taraflar, Konu, Dayanak ve Tanımlar 2. Protokole Göre Hizmet Alacak Kişiler 3. Uygulanacak Usul ve Esaslar 4. Ödeme Şartları ve Zamanı 5. Sözleşmenin Feshi ve Cezai Şartlar 6.Cezai Şart ve Feshe İlişkin Genel Hükümler 7. Protokole İlişkin Genel Hükümler 8. Yetkili Mahkeme 9-10 Yürürlük ve Yürütme

12 Sözleşmede Reçetelerin Sınıflandırılması A grubu reçete:yatan hasta reçeteleri (günübirlik tedavi reçeteleri de dahil) ve sağlık raporu ile temin edilen ilaç/ilaçları içeren reçeteleri, B grubu reçete:kurum mevzuatına göre ayrı fatura edilmesine ilişkin düzenleme olmayan veya içeriğinde herhangi bir raporlu ilaç bulundurmayan ayaktan hasta reçetelerini (A ve C grubu dışında kalan reçeteler) C grubu reçete:kurum mevzuatına göre ayrı fatura edilmesine ilişkin düzenleme olan reçeteler ile bu protokol ekinde yer alan reçeteler

13 Usulsüzlük Hangi Grup Reçetede Yakın dönemde suiistimallere en çok A grubu reçeteler olarak sınıflanan «Raporlu Reçetelerde» (kanser, tansiyon, şeker, astım, depresyon, osteoporoz, şizofren, organ nakli v.s gibi hastalıklarda kullanılan ve katılım payı alınmayan ilaçları içeren reçeteler) ile kupür, karekod gibi kanıtlayıcı ögelerin ya olmadığı ya da zayıf olduğu majistral formül içeren reçeteler ve benzerlerinde rastlanmaktadır. E-rapor ve e-reçeteden sonra nitelik değişmekle birlikte, bu kez sadece kimlik numarasını ele geçirilmesiyle bütün reçete gruplarında ve raporlarda usulsüzlük yapılmakta, bunlar bazen çok yanlı olabildiği gibi bazen de sadece bir kişinin eylemiyle gerçekleşebilmektedir.

14 Fatura İnceleme ve Ödeme Eczacı, sözleşme yapılması/yenilenmesi aşamasında faturalarının kontrolünde örnekleme yönteminin kullanılıp kullanılmaması hakkında tercihini Kuruma vereceği dilekçe ile bildirir. Örnekleme yapılarak fatura incelenmesi yöntemini kabul eden eczacı tarafından Kuruma gönderilen fatura ve eki belgeler, teslim tarihinden itibaren en geç 60 gün içerisinde Ödeme Genelgesi ne göre örnekleme yöntemiyle (A grubu, B grubu, C grubu için belirlenen oranlarda) incelenir ve tespit edilen hata oranı reçetelerin kendi gruplarına uygulanarak ödeme gerçekleştirilir.

15 İncelenecek Reçetelerin Seçimi Serbest eczaneler tarafından Kurum a teslim edilen reçetelerden hangilerinin inceleneceği eczacıların tercihi sonucu örnekleme yöntemi ile belirlenir. Örnekleme tabi reçeteler, kontrol aşamasında herhangi bir kritere bağlı olmadan ve manuel müdahale olmaksızın provizyon sistemince seçilerek çıktısı alınır. Örnekleme yöntemi ile seçilen bu reçeteler eczacı tarafından sistemden görülür.

16 Örnekleme Yönteminde Reçetelerin Tamamının İncelenmesi Kurumca örnekleme yöntemi ile yapılan inceleme sonucunda tespit edilen hata oranının A grubu reçetelerde %3 ün, B grubu reçetelerde %5 in üzerinde olması halinde provizyon sisteminden, eczacının ekranına 5 iş günü süreyle kırmızı bantlı uyarı yapılır. Eczacı tarafından bu reçetelerin tamamının kontrol edilmesinin uyarının yapıldığı günü takip eden 5 iş günü içinde yazılı olarak talep edilmesi halinde ilgili fatura dönemine ilişkin incelenmesi istenen gruptaki tüm reçeteler incelenir.

17 Kesinti Hesabı ve Ödenecek Tutarın Tespiti Kesinti oranı A, B ve C grubu reçeteler için ayrı ayrı hesaplanmaktadır. FORMÜL:Örneklenen reçetelerdeki kesinti oranı (%) = [(Örneklenen reçetelerin kesinti tutarı / Örneklenen reçetelerin toplam tutarı) x 100] Ödenmesi gereken tutar = Reçetelerin toplam tutarı- [kesinti oranı x Reçetelerin toplam tutarı] BİR ÖRNEK: -Örneklenen reçetelerin kesinti tutarı :50.-TL -Örneklenen reçetelerin toplam tutarı :500.-TL -Reçetelerin toplam tutarı : TL Örneklenen reçetelerdeki kesinti oranı % 10 Bu tutar toplam reçete tutarına oranlandığında toplam kesinti TL ye tekabül etmektedir.

18 Medula Eczane Provizyon Sistemi Sağlık harcamalarında Kurum kaynaklarının rasyonel kullanılması, tasarruf sağlanması, şahıs bazında işlem takibi, harcama kalemlerinin tespiti, sağlık tedavilerinde standart yapı oluşturulması, dosyasız çalışma ortamına geçilerek işlem sürecinin hızlandırılması, kişisel hataların önlenmesi, istatistiksel bilgi elde edilmesi, etkin denetimin sağlanması, amacıyla Medula Eczane Provizyon sistemi kurulmuştur.

19 Medula Uygulamasının Gelişimi Üç sosyal sigorta kurumunun tek çatı altında birleştirilmesinden önce ayrı ayrı yürütülen eczane provizyon ve reçete kontrol uygulamaları bulunmaktaydı. SGK nın ilk ortak E-Eczane uygulaması tarihinde devreye girmiş, tarihine kadar kullanılan sistem gelişmiş teknolojilerle revize edilerek,yeni Medula Eczane Provizyon Sistemi tarihinden itibaren kullanılmaya başlanmıştır.

20 E-Reçete ve E-Rapor Elektronik rapor uygulaması 2010 yılında, elektronik reçete uygulaması ise 2012 yılında başlamıştır. Eczane sözleşmesi 2012 Ek protokolü ile e-reçete uygulamasına uyumlu hale getirilmiştir.

21 Medula Sisteminde E-Reçete

22 Medula Sisteminde E-Rapor

23 Sağlık Giderleri

24 Yıllar Years Aylar Months SGK SSI Devlet Memuru Civil servants REÇETE SAYISI Number of prescription Bin Adet Thousand pieces Yeşil Kart Green card Toplam Kamu Total Public GENEL TOPLAM General Total GENEL TOPLAM General Total GENEL TOPLAM General Total GENEL TOPLAM General Total GENEL TOPLAM General Total Değişim Oranı Ratio of Change ,57% * Bu veriler FATURA DÖNEMİ dikkate alınarak alınmıştır. * Tutarlar; katılım payı, eczane ve kamu iskontosundan arındırılmıştır * TEB, yurtdışı sigortalılarına ait veriler dahil değildir.

25 Yıllar Years REÇETE BAŞI ORTALAMA MALİYET Average cost per prescription Aylar Months SGK SSI Devlet Memuru Civil servants TL Yeşil Kart Green card Toplam Kamu Total Public GENEL TOPLAM General Total 50,19 41,95 40,00 48,45 GENEL TOPLAM General Total 49,42 42,62 43,70 48,77 GENEL TOPLAM General Total 45,20 0,00 42,75 44,95 GENEL TOPLAM General Total 41,22 0,00 0,00 41,22 Değişim Oranı Ratio of Change GENEL TOPLAM General Total 44,03 0,00 0,00 44,03 6,82% * Bu veriler FATURA DÖNEMİ dikkate alınarak alınmıştır. * Tutarlar; katılım payı, eczane ve kamu iskontosundan arındırılmıştır.(son Güncelleme) * TEB, Yurtdışı sigortalılarına ait veriler dahil değildir.

26

27

28 YILLAR Years AYLAR Months DEVLET 2.BASAMAK State 2. step DEVLET 3.BASAMAK State 3. step MÜRACAAT SAYISI Number of application Bin Adet Thousand pieces ÖZEL Private ÜNİVERSİTE University TOPLAM Total (A) GENEL TOPLAM General total GENEL TOPLAM General total GENEL TOPLAM General total GENEL TOPLAM General total GENEL TOPLAM General total Değişim Oranı Ratio of Change ,30% 12,35% 4,11% 13,42% 8,95% * MEDULA'dan alınan hamverilerle yapılmış çalışmadır. * 2010 Ocak ayından önce GSS Kapsamında olmayan devlet memurlarının MEDULA verisi bulunmadığından, devlet memurlarına ait sağlık verilerinin 2008 ve 2009 yıllarında olmadığı dikkate alınmalıdır

29 Eczanelerin Denetimi, Usulsüzlükler ve Yaptırımları

30 Eczanelerin Denetimi Alınma Halleri -Reçete karşılığı ilaç alan sigortalı ve bakmakla yükümlü olduğu kişiler ile üçüncü şahıslara ait ihbar ve şikâyetlerin olması -Müfettişler tarafından yapılan planlı denetim ve rutin teftişleri sırasında usulsüzlük veya suç içeren durumların saptanması -Kurum un taşra teşkilatı(sağlık Merkez Müdürlükleri) reçete inceleme birimleri tarafından yapılan incelemelerde usulsüz işlemler yapıldığının tespit edilmesi -Diğer kamu kuruluşları tarafından usulsüzlük saptanarak bildirilmesi -Kurum un Rehberlik ve Teftiş Başkanlığına bağlı olarak çalışan Risk Analizi ve Sürekli Denetim Grup Başkanlığı tarafından saptanan hususlar bulunması

31 Eczane Sözleşmesinde Denetim Kurum, herhangi bir şikayet ya da tespit ettiği bir husus nedeniyle gerekçeli olarak, bu protokolün uygulanmasıyla ilgili hususları, eczane nezdinde yapılacak olan da dahil olmak üzere, Kurum müfettişleri, Kurumun kontrol ve denetim ile görevli memurları ve Kurum yetkilileri marifeti ile her zaman incelettirebilir. Kurum yetkilileri tarafından eczane içinde yapılacak inceleme ve denetimler Bölge Eczacı Odalarınca görevlendirilecek denetçi eczacı ile birlikte yapılır.

32 Sözleşmede Yaptırım Sözleşmede belirlenen hususlara uyulmadığı takdirde üçlü bir yaptırım uygulaması vardır: -Yazılı uyarı -Cezai Şart -Fesih ve sözleşme yapılmayacak süre Bu yaptırımların hangi fiile dayanarak uygulanacağı,niteliği ve içeriği Protokol ün Sözleşmenin Feshi ve Cezai Şartlar başlıklı 5. maddesinde belirtilmiştir.

33 Protokol de Fesih ve Cezai Şart Uygulanacak Fiiller

34 Eczanede Olduğu Halde İlacın Verilmemesi, Reçete veya Hasta Seçimi Yapılması, Geçerli Bir Reçetedeki İlacın Hastaya Satılması Reçetede yazılan ilaç eczanede bulunduğu halde verilmediğinin ve/veya reçete karşılamada reçete veya hasta seçimi yapıldığının ve/veya reçete sahibinin kurallara uygun yazılmış ve provizyon sisteminin onay verdiği reçetesinde yer alan ilacın hastaya bedeli karşılığında satıldığının, tespiti halinde, Eczane yazılı olarak uyarılır, tekrarı halinde sözleşme feshedilir ve 2 (iki) ay süre ile sözleşme yapılmaz.

35 İlaçların Alındığına Dair İmza Eczacının Kuruma fatura ettiği reçetelerde(ereçete olarak düzenlenenler hariç) bulunması gereken ve reçete muhteviyatı ilaçların reçete sahibine ya da yakınına teslim edildiğine ilişkin imzanın, reçete sahibine veya ilaçların teslim edildiği yakınına ait olmadığının tespit edilmesi halinde; Reçete bedelinin 5 (beş) katı tutarında cezai şart uygulanarak eczacı yazılı olarak uyarılır, tekrarı halinde reçete bedelinin 5 (beş) katı tutarında cezai şart uygulanarak sözleşme feshedilir ve 1 (bir) ay süre ile sözleşme yapılmaz Ancak hastanın ilacı aldığını beyan etmesi durumunda bu madde hükmü uygulanmaz.

36 Sözleşmesi Feshedilen Eczacıya Ait Reçetelerin Kurum la Sözleşmeli Eczacı Tarafından Fatura Edilmesi Sözleşmesi feshedilen eczacıya ait reçetelerin Kurum la sözleşmeli eczacı tarafından Kuruma fatura edilmesi halinde, reçete bedelinin 10 (on) katı tutarında cezai şart uygulanarak eczacı uyarılır. Tekrarı halinde reçete bedelinin 20 (yirmi) katı tutarında cezai şart uygulanarak sözleşme feshedilir ve 6 (altı) ay süre ile sözleşme yapılmaz.

37 Farmasötik Eşdeğer Olmayan İlaç Verilmesi (Madde 5.3.4) Reçetede yazılı ilaç yerine farmasötik eşdeğer olmayan ilaç verilmesi durumunda bir fatura döneminde ilaç bedelinin 5 (beş) katından az olmamak üzere 500 (beşyüz) TL cezai şart uygulanır. Bu maddenin uygulanmasında reçetenin karşılandığı tarihteki Kurum provizyon sistemindeki eşdeğer tablosu dikkate alınır.

38 Hasta veya Hasta Yakınına Teslim Edilmeyen İlaçlar Hasta veya hasta yakınına teslim edilmeyen ilaçlara ait reçetelerin Kuruma fatura edildiğinin tespiti halinde; İlaç bedelinin 5(beş) katı tutarında cezai şart uygulanarak eczacı uyarılır. Tekrarı halinde reçete bedelinin 10 (on) katı tutarında cezai şart uygulanarak sözleşme feshedilir ve 6 (altı) ay süre ile sözleşme yapılmaz. Ancak, Kurum tarafından yapılacak soruşturma neticesinde hastaya teslim edilmek üzere hastanın ilaç alım tarihinden itibaren 60 (altmış) günü geçmeyecek sürede ilaçların eczanede bekletildiğinin saptanması halinde bu madde hükmü uygulanmaz.

39 Katılım Paylarının Tahsil Edilmesi Ya da Hastaya İade Edilmesi Alınması gereken ilaç katılım payları ve/veya poliklinik muayene katılım payı tahsil etmeyen veya hastaya iade eden eczacılara; İlk tespitte 500 (beşyüz) TL cezai şart uygulanarak eczane yazılı olarak uyarılır, yazılı uyarıya rağmen tekrarı halinde sözleşme feshedilir ve 1 (Bir) ay süre ile sözleşme yapılmaz. Tespit işlemi Kurumca yapılabileceği gibi ilgili eczacı odası tarafından da yapılabilir. Provizyon sisteminde, eşdeğer ilaç uygulaması nedeniyle oluşan fiyat farklarının eczane tarafından tahsil edilmediğinin tespiti halinde, bu madde hükmü uygulanır.

40 Reçete ve Eki Belgelerde Tahrifat Yapılması Kuruma fatura edilen reçetede ya da reçete ekinde bulunması gereken belgelerde (e-reçete ve/veya e-rapor olarak düzenlenenler hariç) (tıbbi bilgi ve belgeler de dahil olmak üzere) eczacı veya eczane çalışanları tarafından tahrifat yapıldığının ve Kurum zararının oluştuğunun tespiti halinde; reçete bedelinin 10 (on) katı tutarında cezai şart uygulanarak eczacı uyarılır. Tekrarı halinde reçete bedelinin 20 (yirmi) katı tutarında cezai şart uygulanarak sözleşme feshedilir ve 1 (bir) yıl süreyle sözleşme yapılmaz.

41 Provizyon Sistemine Gerçeğe Aykırı Reçete Kaydedilerek Kurum a Fatura Edilmesi Kurumca yapılan incelemeler neticesinde Provizyon sistemine gerçeğe aykırı reçete kaydı yapılarak Kurum a fatura edildiğinin tespiti halinde; Reçete bedelinin 10 (on) katı tutarında cezai şart uygulanarak eczacı uyarılır. Tekrarı halinde reçete bedelinin 20 (yirmi) katı tutarında cezai şart uygulanarak sözleşme feshedilir ve 2 (iki) yıl süre ile sözleşme yapılmaz. Ancak bu durumun sehven yapıldığının eczacı tarafından bildirilmesi ve Kurumca yapılacak araştırma ve/veya inceleme sonucunda tespit edilmesi durumunda bu hüküm uygulanmaz.

42 Sahte İlaç Kupürü/Sahte Karekod, Sahte Reçete veya Sahte Rapor Fatura Edilmesi Eczacı ya da eczane çalışanlarınca Kurumu zarara uğratmak amacıyla kasıtlı olarak Kuruma sahte ilaç fiyat kupürü/sahte karekod, sahte reçete veya sahte rapor fatura edildiğinin tespiti halinde; Reçete bedelinin 10 (on) katı tutarında cezai şart uygulanarak eczacı uyarılır. Tekrarı halinde reçete bedelinin 20 (yirmi) katı tutarında cezai şart uygulanarak sözleşme feshedilir ve 1 (bir) yıl süreyle sözleşme yapılmaz. Ancak, söz konusu sahte ilaç fiyat kupürü/sahte karekod, sahte reçete veya sahte raporun eczacı ya da eczane çalışanları dışında üçüncü kişilerin dahli ile Kuruma fatura edildiğinin yapılacak araştırma ve/veya inceleme sonucunda tespit edilmesi halinde bu madde hükmü uygulanmaz.

43 Muvazaalı Eczane -Eczanenin muvazaalı olarak faaliyet gösterdiğine ilişkin bulguların tespit edilmesi halinde durum ivedilikle İl Sağlık Müdürlüğüne ve TEB e bildirilir. Kurum gerekli incelemeleri yapar. Bu süreç içerisinde Sağlık Müdürlüğünden ve/veya TEB den eczanenin muvazaalı olduğuna dair bilgi/karar gelmesi halinde sözleşme feshedilir. -Eczanenin muvazaalı olarak işletildiğinin tespiti halinde sözleşme tarihinden itibaren Kurumca eczaneye yapılan tüm ödemeler geri alınır. -Sağlık Bakanlığı tarafından muvazaalı eczane işletmesi nedeni ile ruhsatnamesi iptal edilmiş eczacı ile 5 (beş) yıl süre ile sözleşme yapılmaz. -Kurumca eczanelerde yapılan denetimlerde eczacının mazeretsiz olarak eczanede bulunmadığının 3 (üç) kere tespiti halinde durum İl Sağlık Müdürlüğüne bildirilir. İl Sağlık Müdürlüğünden eczanenin muvazaalı olduğuna dair bilgi/karar gelmesi halinde söz konusu karara göre işlem yapılır.

44 Hasta veya Reçete Yönlendirmesi Eczacılar, kendilerine hasta gönderilmesine yönelik olarak her ne şekilde olursa olsun, kurumlar, hekimler, diğer sağlık kurum ve kuruluşları ve üçüncü şahıslarla kurye şirketleri ile açık veya gizli işbirliği yapamaz, simsar, kurye elemanı ve benzeri yönlendirici personel bulunduramaz, reçete toplama ve yönlendirme yapamaz. İnternet, faks, telefon, kurye, komisyoncu ve benzeri yollarla eczanelere gelen reçeteler kabul edilmez. Eczacılara bu yolla gelen ilaç talepleri karşılanmaz. Bu durumun tespit edilmesi halinde sözleşme feshedilir ve 3 (üç) ay süre ile sözleşme yapılmaz. Protokolün eki uyarınca Bölge Eczacı Odası koordinasyonluğunda yapılan reçete dağıtım işlemleri bu madde kapsamı dışındadır.

45 SGK-Eczacı İlişkisi Sosyal Güvenlik Kurumu ile eczacılar arasında dört başlık altında belirtilebilecek şekilde irtibat mevcuttur: 1-Eczacıların SGK da reçete inceleme ve diğer eczacılık işlemleri ve denetim için istihdam edilmesi 2-Serbest eczacıların işveren olarak yanında çalıştırdıklarıyla ilgili sigortalılık yükümlülükleri 3-Serbest eczacıların kendilerinin bağımsız çalışan olarak sigortalı olmaları ve buna ilişkin yükümlülükleri 4-Serbest eczacıların Sosyal Güvenlik Kurumu sigortalı ve haksahiplerine ilaç temin etmeleri, bedelini fatura etmek suretiyle almaları ve bu işlemler nedeniyle Kurum la sözleşme yapmaları

46 Eczacıların SGK da Reçete İncelemesi ve Diğer Eczacılık İşlemleri İçin Çalıştırılması Sosyal Güvenlik Kurumu nda eczacı çalıştırılmasının ana nedeni reçete incelemesidir. Sözleşme yapmak suretiyle sigortalı ve haksahiplerine ilaç temin eden serbest eczanelerin, bedelini almak için fatura ettikleri reçete ve eklerinin eczacılık yönünden incelenmesi için eczacı çalıştırılmaktadır. Öte yandan eczacılar, sadece reçete incelemesinde değil, sözleşmelere dayanılarak fiili olarak eczanede yapılan denetimlerde, belge üzerinden yapılan ihbar ve şikayetlerin değerlendirilmesinde ve Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü nde mevzuat iş ve işlemleri ile idari kadrolarda da çalışmaktadır.

47 İlaçla İlişkili Birkaç Haber. Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı doğrultusunda Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve İl Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Müdürlüğü tarafından ortak yapılan çalışmalarda gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen Dr. İ.T,.. Devlet Hastanesi eczacısı Ö.G, eczacı O. Y, eczacı L.A, eczacı kalfası M.K. ve kalfa M.D. tutuklandı. 'Gerçeğe aykırı reçete yazdığı' iddiasıyla tutuklanan Dr. İbrahim T'nin, anlaştığı eczacılarla işbirliği yaparak bazı ilaç firmalarına haksız kazanç sağladığı belirtilirken, 14 yıldan beri.. Devlet Hastanesi acil servisinde görev yaptığı belirtilen İ.T'nin de görev yaptığı sırada hakkında görevini kötüye kullanmaktan dolayı bir çok suç duyurusunda bulunulduğu ileri sürüldü.

48 Antakya ve Belen olmak üzere 5 i doktor, bir eczacı bir memur diğerleri eczane çalışanından oluşan toplam 31 şüpheli 2,5 milyon TL lik ilaç yolsuzluğu iddiasıyla Adliyeye sevk edildi. T.C kimlik numaralarını bir şekilde ele geçiren şebeke vatandaşlardan habersiz ilaç yazdırarak bugüne kadar yaklaşık 2,5 milyon TL lik devleti sahtecilik ve dolandırıcılık usulüyle zarara uğrattıkları iddiasıyla İskenderun, Antakya, Belen ve İstanbul olmak üzere eş zamanlı operasyonlar düzenlenerek 31 şüpheli gözaltına alındı.

49 Teşekkürler

Ecz. M. İrfan DEMİRCİ Gaziantep Eczacı Odası Başkanı

Ecz. M. İrfan DEMİRCİ Gaziantep Eczacı Odası Başkanı Ecz. M. İrfan DEMİRCİ Gaziantep Eczacı Odası Başkanı Ülkemizde eczacının hastaya sunduğu ilacın yaklaşık % 90 ının finansmanı SGK tarafından karşılanmaktadır. Yani SGK, ilacın monopol (TEKEL) bir alıcısıdır.

Detaylı

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü 02.07.2012 DUYURU ECZANELERDEN İLAÇ TEMİNİNE İLİŞKİN PROTOKOLDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA DUYURU 01/02/2012 tarihli Sosyal

Detaylı

PROTOKOL METNİ. karşılanan ve (2) numaralı maddede belirtilen kişileri,

PROTOKOL METNİ. karşılanan ve (2) numaralı maddede belirtilen kişileri, ESKİ PROTOKOL METNİ 1.TARAFLAR, KONU, DAYANAK VE TANIMLAR 1.2. Konu Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından sağlık yardımları karşılanan ve bu protokolün (2) numaralı maddesinde belirtilen kişilere, serbest

Detaylı

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU KAPSAMINDAKİ KİŞİLERİN TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ ÜYESİ ECZANELERDEN İLAÇ TEMİNİNE İLİŞKİN EK PROTOKOL 2018/1

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU KAPSAMINDAKİ KİŞİLERİN TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ ÜYESİ ECZANELERDEN İLAÇ TEMİNİNE İLİŞKİN EK PROTOKOL 2018/1 SOSYAL GÜVENLİK KURUMU KAPSAMINDAKİ KİŞİLERİN TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ ÜYESİ ECZANELERDEN İLAÇ TEMİNİNE İLİŞKİN EK PROTOKOL 2018/1 Madde 1-01/04/2016 tarihinde yürürlüğe giren Sosyal Güvenlik Kurumu Kapsamındaki

Detaylı

ECZANELERDEN İLAÇ TEMİNİNE İLİŞKİN PROTOKOL

ECZANELERDEN İLAÇ TEMİNİNE İLİŞKİN PROTOKOL ECZANELERDEN İLAÇ TEMİNİNE İLİŞKİN PROTOKOL Maliye Bakanlığı ile Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti arasında eczanelerden temin edilecek ilaçlarla ilgili olarak, kurumlarla eczaneler arasında yapılacak

Detaylı

Tarihli Protokol 2016 Protokolü ile Değişen Maddeler 1. TARAFLAR, KONU, DAYANAK VE TANIMLAR

Tarihli Protokol 2016 Protokolü ile Değişen Maddeler 1. TARAFLAR, KONU, DAYANAK VE TANIMLAR 21.05.2013 Tarihli Protokol 2016 Protokolü ile Değişen Maddeler 1. TARAFLAR, KONU, DAYANAK VE TANIMLAR 1.1. Taraflar Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Türk Eczacıları Birliği dir. 1.2. Konu Sahil Güvenlik

Detaylı

1- A ve B grubu reçeteler için örneklenen reçete sayılarında değişiklik oldu mu?

1- A ve B grubu reçeteler için örneklenen reçete sayılarında değişiklik oldu mu? 1- A ve B grubu reçeteler için örneklenen reçete sayılarında değişiklik oldu mu? A grubu reçeteler %10, B grubu reçeteler % 5 oranında örneklenerek incelenmeye devam edilecektir. 2- C grubu reçeteler için

Detaylı

2013 PROTOKOLÜ 2016 PROTOKOLÜ İLE DEĞİŞEN

2013 PROTOKOLÜ 2016 PROTOKOLÜ İLE DEĞİŞEN 2013 PROTOKOLÜ 2016 PROTOKOLÜ İLE DEĞİŞEN MADDELER 1. TARAFLAR, KONU, DAYANAK VE TANIMLAR 1.1. Taraflar Jandarma Genel Komutanlığı ve Türk Eczacıları Birliği dir. 1.2. Konu Jandarma Genel Komutanlığı tarafından

Detaylı

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU KAPSAMINDAKİ KİŞİLERİN TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ ÜYESİ ECZANELERDEN İLAÇ TEMİNİNE İLİŞKİN PROTOKOL

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU KAPSAMINDAKİ KİŞİLERİN TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ ÜYESİ ECZANELERDEN İLAÇ TEMİNİNE İLİŞKİN PROTOKOL SOSYAL GÜVENLİK KURUMU KAPSAMINDAKİ KİŞİLERİN TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ ÜYESİ ECZANELERDEN İLAÇ TEMİNİNE İLİŞKİN PROTOKOL 1.TARAFLAR, KONU, DAYANAK VE TANIMLAR 1.1.Taraflar Sosyal Güvenlik Kurumu ve Türk

Detaylı

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU KAPSAMINDAKİ KİŞİLERİN TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ ÜYESİ ECZANELERDEN İLAÇ TEMİNİNE İLİŞKİN PROTOKOL

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU KAPSAMINDAKİ KİŞİLERİN TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ ÜYESİ ECZANELERDEN İLAÇ TEMİNİNE İLİŞKİN PROTOKOL SOSYAL GÜVENLİK KURUMU KAPSAMINDAKİ KİŞİLERİN TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ ÜYESİ ECZANELERDEN İLAÇ TEMİNİNE İLİŞKİN PROTOKOL 1. TARAFLAR, KONU, DAYANAK VE TANIMLAR 1.1.Taraflar:Sosyal Güvenlik Kurumu ve Türk

Detaylı

ECZANE BULUNMAYAN YERLEŞİM BÖLGELERİNDE YAŞAYAN HALKA YERİNDE İLAÇ TEMİNİNE İLİŞKİN PROTOKOL

ECZANE BULUNMAYAN YERLEŞİM BÖLGELERİNDE YAŞAYAN HALKA YERİNDE İLAÇ TEMİNİNE İLİŞKİN PROTOKOL ECZANE BULUNMAYAN YERLEŞİM BÖLGELERİNDE YAŞAYAN HALKA YERİNDE İLAÇ TEMİNİNE İLİŞKİN PROTOKOL 1. TARAFLAR, KONU, DAYANAK, AMAÇ VE TANIMLAR 1.1. TARAFLAR Bu protokolün tarafları T.C Sağlık Bakanlığı ve Türk

Detaylı

7- Kamu personeli ve aile fertlerinin katılım payının tahsili 7.1. Birinci basamak sağlık kuruluşlarında muayene katılım payının tahsili

7- Kamu personeli ve aile fertlerinin katılım payının tahsili 7.1. Birinci basamak sağlık kuruluşlarında muayene katılım payının tahsili 18 Eylül 2009 CUMA Resmî Gazete Sayı : 27353 TEBLĐĞ Maliye Bakanlığından: TEDAVĐ KATILIM PAYININ UYGULANMASI HAKKINDA TEBLĐĞ (SIRA NO: 12) 1- Amaç Bu Tebliğin amacı; kapsama dahil kişilerden, ayakta tedavilerinde

Detaylı

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü 11.05.2012 DUYURU 2011/62 SAYILI FATURA BEDELLERİNİN ÖDENMESİ KONULU GENELGEDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA DUYURU Fatura bedellerinin ödenmesi konulu 12/09/2011 tarihli ve 2011/62 sayılı Genelgede, 04/05/2012

Detaylı

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU KAPSAMINDAKİ KİŞİLERİN TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ ÜYESİ ECZANELERDEN İLAÇ TEMİNİNE İLİŞKİN PROTOKOL

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU KAPSAMINDAKİ KİŞİLERİN TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ ÜYESİ ECZANELERDEN İLAÇ TEMİNİNE İLİŞKİN PROTOKOL SOSYAL GÜVENLİK KURUMU KAPSAMINDAKİ KİŞİLERİN TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ ÜYESİ ECZANELERDEN İLAÇ TEMİNİNE İLİŞKİN PROTOKOL 1. TARAFLAR, KONU, DAYANAK VE TANIMLAR 1.1. Taraflar Sosyal Güvenlik Kurumu ve Türk

Detaylı

ÇÖZÜM. TRAFİK KAZASI TEDAVİ GİDERLERİNİN ÖDENMESİNE İLİŞKİN USUL ve ESASLARDA MEYDANA GELEN DEĞİŞİKLİKLER

ÇÖZÜM. TRAFİK KAZASI TEDAVİ GİDERLERİNİN ÖDENMESİNE İLİŞKİN USUL ve ESASLARDA MEYDANA GELEN DEĞİŞİKLİKLER TRAFİK KAZASI TEDAVİ GİDERLERİNİN ÖDENMESİNE İLİŞKİN USUL ve ESASLARDA MEYDANA GELEN DEĞİŞİKLİKLER Yasin Kulaksız * 1.GİRİŞ Trafik kazası nedeniyle meydana gelen tedavi giderlerinin karşılanmasına yönelik

Detaylı

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU KAPSAMINDAKİ KİŞİLERİN TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ ÜYESİ ECZANELERDEN İLAÇ TEMİNİNE İLİŞKİN PROTOKOL

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU KAPSAMINDAKİ KİŞİLERİN TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ ÜYESİ ECZANELERDEN İLAÇ TEMİNİNE İLİŞKİN PROTOKOL SOSYAL GÜVENLİK KURUMU KAPSAMINDAKİ KİŞİLERİN TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ ÜYESİ ECZANELERDEN İLAÇ TEMİNİNE İLİŞKİN PROTOKOL 1. TARAFLAR, KONU, DAYANAK VE TANIMLAR 1.1. Taraflar: Sosyal Güvenlik Kurumu ve Türk

Detaylı

2007 SGK PROTOKOLÜ İLE 2008 YILI SGK PROTOKOLÜ ARASINDAKİ FARKLAR

2007 SGK PROTOKOLÜ İLE 2008 YILI SGK PROTOKOLÜ ARASINDAKİ FARKLAR 2007 SGK PROTOKOLÜ İLE 2008 YILI SGK PROTOKOLÜ ARASINDAKİ FARKLAR 28.. 2007 SGK SÖZLEŞMESİNE GÖRE İLAVE EDİLENLER.. 2007 SGK SÖZLEŞMESİNE GÖRE ÇIKARILANLAR SOSYAL GÜVENLİK KURUMU KAPSAMINDAKİ KİŞİLERİN

Detaylı

KAMU PERSONELİNİN GENEL SAĞLIK SİGORTASI KAPSAMINA ALINMASI İLE İLGİLİ DUYURU

KAMU PERSONELİNİN GENEL SAĞLIK SİGORTASI KAPSAMINA ALINMASI İLE İLGİLİ DUYURU KAMU PERSONELİNİN GENEL SAĞLIK SİGORTASI KAPSAMINA ALINMASI İLE İLGİLİ DUYURU Bilindiği üzere Kurumumuzca 18/12/2009 tarih ve 27436 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Kamu Personelinin Genel Sağlık Sigortası

Detaylı

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU KAPSAMINDAKİ KİŞİLERİN TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ ÜYESİ ECZANELERDEN İLAÇ TEMİNİNE İLİŞKİN PROTOKOL

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU KAPSAMINDAKİ KİŞİLERİN TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ ÜYESİ ECZANELERDEN İLAÇ TEMİNİNE İLİŞKİN PROTOKOL SOSYAL GÜVENLİK KURUMU KAPSAMINDAKİ KİŞİLERİN TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ ÜYESİ ECZANELERDEN İLAÇ TEMİNİNE İLİŞKİN PROTOKOL 1. TARAFLAR, KONU, DAYANAK VE TANIMLAR 1.1. Taraflar Sosyal Güvenlik Kurumu ve Türk

Detaylı

SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANM A SÜRESİ (EN GEÇ)

SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANM A SÜRESİ (EN GEÇ) SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANM A SÜRESİ (EN GEÇ) 1 Ödemelerin Yönetimi İl Müdürlüğü Yazısı / Talep Dilekçesi 30 iş günü 2 3 4 5 6 Eczacıların Talep Ve Şikayetlerinin

Detaylı

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Mali Hizmetler Kurum Başkan Yardımcılığı Finansal Analiz Daire Başkanlığı SEVİL DENER. Nisan 2015 KIRIKKALE

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Mali Hizmetler Kurum Başkan Yardımcılığı Finansal Analiz Daire Başkanlığı SEVİL DENER. Nisan 2015 KIRIKKALE Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Mali Hizmetler Kurum Başkan Yardımcılığı Finansal Analiz Daire Başkanlığı 506 SAYILI SOSYAL SİGORTALAR KANUNU GEÇİCİ 20. MADDESİ KAPSAMINDA KURULMUŞ OLAN VAKIFLAR İLE PROTOKOLLER

Detaylı

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü Sayı : B.13.2.SGK.0.11.03.02/1221 23/11/2012 Konu : Fatura bedellerinin ödenmesi GENELGE 2012/36 Bilindiği üzere Kurumumuzla

Detaylı

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU. HİZMET SUNUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GSS Yazılımları Daire Başkanlığı MEDULA UYGULAMALARI ALİ GELENLER

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU. HİZMET SUNUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GSS Yazılımları Daire Başkanlığı MEDULA UYGULAMALARI ALİ GELENLER SOSYAL GÜVENLİK KURUMU HİZMET SUNUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GSS Yazılımları Daire Başkanlığı MEDULA UYGULAMALARI ALİ GELENLER SUNUM PLANI TANIM TARİHÇE AMAÇ-HEDEF MEDULA Hastane Uygulamasının Yapısı MEDULA Hastane

Detaylı

GENEL SAĞLIK SİGORTASI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ. Dr.Eyup Sabri TEZCAN Sağlık Hizmetleri Daire Başkanlığı

GENEL SAĞLIK SİGORTASI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ. Dr.Eyup Sabri TEZCAN Sağlık Hizmetleri Daire Başkanlığı GENEL SAĞLIK SİGORTASI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Dr.Eyup Sabri TEZCAN Sağlık Hizmetleri Daire Başkanlığı KURUMSAL YAPI 16/05/2006 tarihli ve 5502 Sayılı Sosyal Güvenlik Kurumu Kanunu MERKEZ TEŞKİLATI Ana Hizmet

Detaylı

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü GENELGE 2011/62

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü GENELGE 2011/62 Sayı : B.13.2.SGK.0.11.06.00/ 592 12./09/2011 Konu : Fatura bedellerinin ödenmesi GENELGE 2011/62 1. Sağlık kurum faturalarının teslimi, incelenmesi ve ödeme işlemleri... 3 1.1. Fatura dönemi ve teslimi...

Detaylı

EK SÖZLEġMESĠ. Sayfa 1 / 5

EK SÖZLEġMESĠ. Sayfa 1 / 5 EK-6 SOSYAL GÜVENLĠK KURUMU KAPSAMINDAKĠ KĠġĠLERĠN TÜRK ECZACILARI BĠRLĠĞĠ ÜYESĠ ECZANELERDEN TIBBĠ MALZEMELERĠN TEMĠNĠ SÖZLEġMESĠ 1. TARAFLAR, KONU, DAYANAK VE TANIMLAR 1.4.Tanımlar ĠĢ günü: Ulusal,resmi

Detaylı

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı ile Türk Eczacıları Birliği

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı ile Türk Eczacıları Birliği Yurtdışı Sigortalılarının İlaç Temini Hakkında Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı ile Türk Eczacıları Birliği arasında 02.07.2007 tarihinde imzalanan 2007 Yılı SGK Protokolü kapsamında sözleşmeli eczanelerce

Detaylı

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU KAPSAMINDAKİ KİŞİLERİN TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ ÜYESİ ECZANELERDEN İLAÇ TEMİNİNE İLİŞKİN PROTOKOL

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU KAPSAMINDAKİ KİŞİLERİN TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ ÜYESİ ECZANELERDEN İLAÇ TEMİNİNE İLİŞKİN PROTOKOL SOSYAL GÜVENLİK KURUMU KAPSAMINDAKİ KİŞİLERİN TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ ÜYESİ ECZANELERDEN İLAÇ TEMİNİNE İLİŞKİN PROTOKOL 1.TARAFLAR, KONU, DAYANAK VE TANIMLAR 1.1.Taraflar Sosyal Güvenlik Kurumu ve Türk

Detaylı

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU 2012 YILI REHBERLİK SEMİNERLERİ. Meslek Mensupları Buluşması

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU 2012 YILI REHBERLİK SEMİNERLERİ. Meslek Mensupları Buluşması T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU 2012 YILI REHBERLİK SEMİNERLERİ Meslek Mensupları Buluşması 2012 1 Yeni yüzüyle SGK SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı yerine tek çatı: SGK Beş ayrı uygulama kanunu yerine tek kanun:

Detaylı

KAPSAM: Mor ve turuncu reçeteye yazılması zorunlu ilaçları ihtiva eden reçetelerin eşit ve sıralı dağıtımı

KAPSAM: Mor ve turuncu reçeteye yazılması zorunlu ilaçları ihtiva eden reçetelerin eşit ve sıralı dağıtımı MOR VE TURUNCU REÇETEYE YAZILMASI ZORUNLU İLAÇLARI İHTİVA EDEN REÇETELERİN SIRALI VE ÜST LİMİT DAHİLİNDE DAĞITIMINA İLİŞKİN BALIKESİR ECZACI ODASI VE ECZANELER ARASINDAKİ PROTOKOL. TARAFLAR: Balıkesir

Detaylı

2013 PROTOKOLÜ 2016 PROTOKOLÜ İLE DEĞİŞEN MADDELER

2013 PROTOKOLÜ 2016 PROTOKOLÜ İLE DEĞİŞEN MADDELER 2013 PROTOKOLÜ 2016 PROTOKOLÜ İLE DEĞİŞEN MADDELER 1.TARAFLAR, KONU, DAYANAK VE TANIMLAR 1.1.Taraflar Milli Savunma Bakanlığı ile Türk Eczacıları Birliğidir. 1.2. Konu Milli Savunma Bakanlığı tarafından

Detaylı

8 Mart 2017 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : YÖNETMELİK

8 Mart 2017 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : YÖNETMELİK 8 Mart 2017 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 30001 YÖNETMELİK Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığından: SAĞLIK HİZMETİ SUNUCULARININ FATURALARININ İNCELENMESİNE VE BEDELLERİNİN ÖDENMESİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR

Detaylı

HASTANE OTOMASYON PROGRAMI E-REÇETE KULLANIM REHBERİ. Öncelikle"SGK Kurumsal Hekim Şifresi" Alınması Gereklidir

HASTANE OTOMASYON PROGRAMI E-REÇETE KULLANIM REHBERİ. ÖncelikleSGK Kurumsal Hekim Şifresi Alınması Gereklidir HASTANE OTOMASYON PROGRAMI E-REÇETE KULLANIM REHBERİ DÜZENLEYEN : MELTEM DİNÇ KÖKMEN Öncelikle"SGK Kurumsal Hekim Şifresi" Alınması Gereklidir 03.12.2012 tarihinden itibaren yatan hastalarda e-reçete uygulamasına

Detaylı

HASTANE OTOMASYON PROGRAMI E-REÇETE KULLANIM REHBERİ. Öncelikle"SGK Kurumsal Hekim Şifresi" Alınması Gereklidir

HASTANE OTOMASYON PROGRAMI E-REÇETE KULLANIM REHBERİ. ÖncelikleSGK Kurumsal Hekim Şifresi Alınması Gereklidir HASTANE OTOMASYON PROGRAMI E-REÇETE KULLANIM REHBERİ DÜZENLEYEN : MELTEM DİNÇ KÖKMEN Öncelikle"SGK Kurumsal Hekim Şifresi" Alınması Gereklidir 01.07.2012 tarihinden itibaren e-reçete uygulamasına geçilecektir.

Detaylı

T.C. İZMİR 3. ASLİYE HUKUK MAHKEMESİ HAKİMLİĞİ NE BİLİRKİŞİ RAPORU

T.C. İZMİR 3. ASLİYE HUKUK MAHKEMESİ HAKİMLİĞİ NE BİLİRKİŞİ RAPORU T.C. İZMİR 3. ASLİYE HUKUK MAHKEMESİ HAKİMLİĞİ NE BİLİRKİŞİ RAPORU Dosya No : 2011/93 E. Dosya Teslim Tarihi : 20.04.2012 Rapor Tarihi : 15.06.2012 Davacı :... Özel Sağlık Hizmetleri Ve Tıbbi Malz. San.

Detaylı

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü Sayı : B.13.2.SGK.0.11.06.00/592 12/09/2011 Konu : Fatura bedellerinin ödenmesi GENELGE 2011/62 1. Sağlık kurum faturalarının teslimi, incelenmesi ve ödeme işlemleri... 2 1.1. Fatura dönemi ve teslimi...

Detaylı

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU KAPSAMINDAKİ KİŞİLERİN T Ü B

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU KAPSAMINDAKİ KİŞİLERİN T Ü B ' 4 ' " /?/ " 'i y. H SOSYAL GÜVENLİK KURUMU KAPSAMINDAKİ KİŞİLERİN T Ü B ^ ( / Ş - 1 ECZACILARI BİRLİĞİ ÜYESİ ECZANELERDEN İLAÇ TEMİNİNE İLİŞKİN- / EK PROTOKOL (2013/1) " / MADDE 1: 01.02.2012 tarihli

Detaylı

GENEL SAĞLIK SİGORTASI KANUNUNUN KURUMSAL UYGULAMALARIMIZA GETİRDİĞİ DEĞİŞİKLİKLER

GENEL SAĞLIK SİGORTASI KANUNUNUN KURUMSAL UYGULAMALARIMIZA GETİRDİĞİ DEĞİŞİKLİKLER SOSYAL SİGORTALAR VE GENEL SAĞLIK SİGORTASI KANUNUNUN KURUMSAL UYGULAMALARIMIZA GETİRDİĞİ DEĞİŞİKLİKLER (28.02.2009 ve 28.09.2009 tarihli değişikliklerle güncellenmiştir.) Mehmet TURŞUCU Mali Hizmetler

Detaylı

TÜRKİYE CUMHURİYETİ GENELKURMAY BAŞKANLIĞI HAK SAHİPLERİNE TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ ÜYESİ ECZANELERDEN İLAÇ TEMİNİNE İLİŞKİN PROTOKOL Taraflar

TÜRKİYE CUMHURİYETİ GENELKURMAY BAŞKANLIĞI HAK SAHİPLERİNE TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ ÜYESİ ECZANELERDEN İLAÇ TEMİNİNE İLİŞKİN PROTOKOL Taraflar TÜRKİYE CUMHURİYETİ GENELKURMAY BAŞKANLIĞI HAK SAHİPLERİNE TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ ÜYESİ ECZANELERDEN İLAÇ TEMİNİNE İLİŞKİN PROTOKOL Taraflar imzalanmıştır. MADDE 1- (1) Bu Protokol, Genelkurmay Başkanlığı

Detaylı

SGK Protokolü Görüş Bildirim Formu

SGK Protokolü Görüş Bildirim Formu SGK Protokolü Görüş Bildirim Formu Mevcut Protokol Maddesi (Numarası ile birlikte) 3.1. Eczane tarafından SUT un "Sağlık Hizmeti Sunucuları"' başlıklı bölümünde tanımlanan sağlık hizmeti sunucularından:

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİNİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA YÖNETMELİK YAYIMLANDI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİNİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA YÖNETMELİK YAYIMLANDI Sirküler Rapor 25.12.2013/223-1 İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİNİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA YÖNETMELİK YAYIMLANDI ÖZET : İş Sağlığı Ve Güvenliği Hizmetlerinin Desteklenmesi Hakkında Yönetmelik ile kamu

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Strateji Geliştirme Başkanlığı. Sayı :B.10.0.SGB.0.84.00.01/10-06-3431 05.04.2011 Konu :Çerçeve anlaşmalar ve toplu alımlar

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Strateji Geliştirme Başkanlığı. Sayı :B.10.0.SGB.0.84.00.01/10-06-3431 05.04.2011 Konu :Çerçeve anlaşmalar ve toplu alımlar ..... VALİLİĞİNE (İl Sağlık Müdürlüğü) GENELGE 2011/27 İlgi: a) 23/07/2009 tarihli ve 2009/45 Sıra Nolu Genelge. b) 23/11/2009 tarihli ve 2009/71 Sıra Nolu Genelge. Bilindiği üzere Bakanlığımıza bağlı

Detaylı

ORTEZ-PROTEZLERİ lsmarlama OLARAK ÜRETEN VE/VEY A UYGULAYAN MERKEZLER SÖZLEŞMESi İLE İLGİLİ DUYURU

ORTEZ-PROTEZLERİ lsmarlama OLARAK ÜRETEN VE/VEY A UYGULAYAN MERKEZLER SÖZLEŞMESi İLE İLGİLİ DUYURU ORTEZ-PROTEZLERİ lsmarlama OLARAK ÜRETEN VE/VEY A UYGULAYAN MERKEZLER SÖZLEŞMESi İLE İLGİLİ DUYURU Genel Sağlık sigortalısı ve bakmakla yükümlü olduğu kişiler için sağlık hizmeti sunucuları tarafından

Detaylı

Erzincan Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Staj Programı. I. Dönem Eczane Staj Programı (Staj Raporu İçeriğinde Bulunması gereken Hususlar)

Erzincan Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Staj Programı. I. Dönem Eczane Staj Programı (Staj Raporu İçeriğinde Bulunması gereken Hususlar) Erzincan Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Staj Programı I. Dönem Eczane Staj Programı (Staj Raporu İçeriğinde Bulunması gereken Hususlar) A. Serbest Eczane stajı: Eczacılığın Tanımı Eczacının tanımı Eczacının

Detaylı

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI DUYURU

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI DUYURU E-REÇETE SIK SORULAN SORULAR (26.06.2012/EK-1) 13.07.2012 HEKİMLERİN YAPTIĞI İŞLEMLER AÇISINDAN İLETİLEN SORULAR 1) E-reçete oluştururken İlaç açıklama alanının kullanılamaması Eczanelerde Kuruma en çok

Detaylı

TIBBİ MALZEME TEMİNİ FİRMA SÖZLEŞMESİ İLE İLGİLİ DUYURU

TIBBİ MALZEME TEMİNİ FİRMA SÖZLEŞMESİ İLE İLGİLİ DUYURU TIBBİ MALZEME TEMİNİ FİRMA SÖZLEŞMESİ İLE İLGİLİ DUYURU Genel Sağlık sigortalısı ve bakmakla yükümlü olduğu kişiler için sağlık hizmeti sunucuları tarafından reçete ve sağlık raporu düzenlenmesi suretiyle

Detaylı

( NOT: Mavi renkli metinler 2012/EK-1 protokole, Kırmızı renkli metinler 2013/EK-1 protokol metnine aittir.)

( NOT: Mavi renkli metinler 2012/EK-1 protokole, Kırmızı renkli metinler 2013/EK-1 protokol metnine aittir.) ( NOT: Mavi renkli metinler 2012/EK-1 protokole, Kırmızı renkli metinler 2013/EK-1 protokol metnine aittir.) SOSYAL GÜVENLİK KURUMU KAPSAMINDAKİ KİŞİLERİN TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ ÜYESİ ECZANELERDEN İLAÇ

Detaylı

TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ SGK İLAÇ ALIM PROTOKOLÜ

TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ SGK İLAÇ ALIM PROTOKOLÜ TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ SGK İLAÇ ALIM PROTOKOLÜ ECZANELERDE CİRO KAYIPLARI 2004 İlaç Fiyat Kararnamesi ve 2009 Global Bütçe uygulaması ile; Referans fiyat uygulamasına bağlı olarak yaşanan ilaç fiyat düşüşleri

Detaylı

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü Sayı: B.13.2.SGK.0.11.06.00/592 12/09/2011 Konu: Fatura bedellerinin ödenmesi GENELGE 2011/62 1. Sağlık kurum faturalarının

Detaylı

5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu Fihristi

5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu Fihristi : 5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu Fihristi www.uzmanglobal.com UZMAN GLOBAL; iş hukuku, sosyal güvenlik, SGK işlemleri, teşvik ve destekler, denetim, stratejik planlama ve

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü TC Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Modurlugu Sayı : 23642684-010 Konu : Bakanlığımız ile Gençlik ve Spor Bakanlığı Arasında İmzalanan Tedavi Protokolü Hk. T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Sağlık Hizmetleri

Detaylı

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü GENELGE 2010/ 11

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü GENELGE 2010/ 11 Sayı : B.13.2.SGK.0.11.03.05 20/01/2010 Konu : İlaç Takip Sistemi ile Karekodlu ürünlerin bedellerinin ödenmesi. GENELGE 2010/ 11 Ülkemizde ruhsatlı/izinli beşeri tıbbi ürünleri kullanacak kişilerin sağlığı

Detaylı

OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ YAPI İŞLERİ VE TEKNİK DAİRE BAŞKANLIĞI KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) SIRA NO

OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ YAPI İŞLERİ VE TEKNİK DAİRE BAŞKANLIĞI KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) SIRA NO OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ YAPI İŞLERİ VE TEKNİK DAİRE BAŞKANLIĞI KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO HİZMETİN ADI İSTENİLEN BELGELER 1 Proje incelemesi 2 Röleve projeleri 3 Tadilat projeleri

Detaylı

İKİNCİ BÖLÜM. Gerçekleştirme İşlemi, Veri Giriş İşlemleri ve Yürürlük

İKİNCİ BÖLÜM. Gerçekleştirme İşlemi, Veri Giriş İşlemleri ve Yürürlük SOSYAL GÜVENLİK KURUMUNCA ELEKTRONİK ORTAMDA OLUŞTURULAN ORTAK BİR VERİ TABANINDAN YARARLANMAK SURETİYLE YAPILACAK HARCAMALARDA VERİ GİRİŞİNİN GERÇEKLEŞTİRME İŞLEMİ/BELGESİ OLARAK KABUL EDİLMESİNE İLİŞKİN

Detaylı

Türkiye de Sağlık Hizmetlerinin Finansmanı ve Sağlık Harcamalarının Gelişimi. Sağlık Nedir?

Türkiye de Sağlık Hizmetlerinin Finansmanı ve Sağlık Harcamalarının Gelişimi. Sağlık Nedir? Türkiye de Sağlık Hizmetlerinin Finansmanı ve Sağlık Harcamalarının Gelişimi Sağlık Nedir? Dünya Sağlık Örgütü sağlığı şöyle tanımlanmıştır: Mehmet ATASEVER Kamu İhale Kurumu Kurul Üyesi Sağlık insanın;

Detaylı

Türkiye de Sağlık Hizmetlerinin Finansmanı ve Sağlık Harcamalarının Gelişimi

Türkiye de Sağlık Hizmetlerinin Finansmanı ve Sağlık Harcamalarının Gelişimi Türkiye de Sağlık Hizmetlerinin Finansmanı ve Sağlık Harcamalarının Gelişimi Mehmet ATASEVER Kamu İhale Kurumu Kurul Üyesi Ankara, 29.11.2018 Sağlık Nedir? Dünya Sağlık Örgütü sağlığı şöyle tanımlanmıştır:

Detaylı

MALİYE BAKANLIĞI NIN, SGK YA DEVİR ÖNCESİ İLAÇ BEDELLERİNİN BÜTÇELEŞTİRİLMESİ HAKKINDAKİ DUYURUSU

MALİYE BAKANLIĞI NIN, SGK YA DEVİR ÖNCESİ İLAÇ BEDELLERİNİN BÜTÇELEŞTİRİLMESİ HAKKINDAKİ DUYURUSU MALİYE BAKANLIĞI NIN, SGK YA DEVİR ÖNCESİ İLAÇ BEDELLERİNİN BÜTÇELEŞTİRİLMESİ HAKKINDAKİ DUYURUSU 08.02.2010 BÖLGE ECZACI ODASI YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NA Maliye Bakanlığı tarafından yayımlanan 05.02.2010

Detaylı

GENEL SAĞLIK SİGORTALISININ TESCİLİ, PRİMLERİN ÖDENMESİ, BİLDİRİM VE İTİRAZ

GENEL SAĞLIK SİGORTALISININ TESCİLİ, PRİMLERİN ÖDENMESİ, BİLDİRİM VE İTİRAZ GENEL SAĞLIK SİGORTALISININ TESCİLİ, PRİMLERİN ÖDENMESİ, BİLDİRİM VE İTİRAZ Ufuk ÜNLÜ * I. GİRİŞ Sosyal güvenlik sistemi dışında kalan yüz binlerce insanı 1 Ocak 2012 tarihinden itibaren bu sisteme dâhil

Detaylı

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü İzleme ve Değerlendirme Daire Başkanlığı

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü İzleme ve Değerlendirme Daire Başkanlığı SAYI : B.13.1.SGK.0.11.03.00/ 601 06/07/2009 KONU: Sağlık hizmeti sunucularının denetim usul ve esasları GENELGE 2009/89 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 73. maddesine

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELERİNİN ÖZEL HASTANELER VE VAKIF YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI HASTANELERİNDE ÇALIŞTIRILMALARINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR Amaç ve kapsam BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam,

Detaylı

TARİHLİ ADALET BAKANLIĞI KAPSAMINDAKİ KİŞİLERİN TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ ÜYESİ ECZANELERDEN İLAÇ TEMİNİNE İLİŞKİN PROTOKOL

TARİHLİ ADALET BAKANLIĞI KAPSAMINDAKİ KİŞİLERİN TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ ÜYESİ ECZANELERDEN İLAÇ TEMİNİNE İLİŞKİN PROTOKOL 01.10.2013 TARİHLİ ADALET BAKANLIĞI KAPSAMINDAKİ KİŞİLERİN TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ ÜYESİ ECZANELERDEN İLAÇ TEMİNİNE İLİŞKİN PROTOKOL (19.04.2016 TARİHİNDE İMZALANAN EK PROTOKOL İŞLENMİŞ HALİ) 1.TARAFLAR,

Detaylı

2015 YILI İLAÇ ALIM PROTOKOLÜ ÇALIŞMA KİTAPÇIĞI

2015 YILI İLAÇ ALIM PROTOKOLÜ ÇALIŞMA KİTAPÇIĞI 2015 YILI İLAÇ ALIM PROTOKOLÜ ÇALIŞMA KİTAPÇIĞI Hazırlayanlar Prof. Dr. Mustafa ASLAN Ecz. Cem ÖZCİVANOĞLU Ecz. Selin TURHAN Ecz. Ali Tanju KAPTANOĞLU Nisan 2015 1 2 İÇİNDEKİLER Önsöz... 1 Yeni Protokol

Detaylı

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU KAPSAMINDAKİ KİŞİLERİN TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ ÜYESİ ECZANELERDEN TIBBİ MALZEMELERİN TEMİNİ SÖZLEŞMESİ

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU KAPSAMINDAKİ KİŞİLERİN TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ ÜYESİ ECZANELERDEN TIBBİ MALZEMELERİN TEMİNİ SÖZLEŞMESİ SOSYAL GÜVENLİK KURUMU KAPSAMINDAKİ KİŞİLERİN TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ ÜYESİ ECZANELERDEN TIBBİ MALZEMELERİN TEMİNİ SÖZLEŞMESİ EK-6 1. TARAFLAR, KONU, DAYANAK VE TANIMLAR 1.1 Taraflar Bu sözleşmenin tarafları,

Detaylı

T.C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI 5746 SAYILI KANUN TEKNOGİRİŞİM SERMAYESİ DESTEĞİ DENETİM KILAVUZU

T.C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI 5746 SAYILI KANUN TEKNOGİRİŞİM SERMAYESİ DESTEĞİ DENETİM KILAVUZU T.C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI 5746 SAYILI KANUN TEKNOGİRİŞİM SERMAYESİ DESTEĞİ DENETİM KILAVUZU DESTEKLENEN İŞLETMELERİN YERİNDE IZLENMESİ-DENETLENMESİ ÖDEMELER VE DİĞER HUSUSLAR Bu denetim

Detaylı

T Ü R K M İ L L E T İ A D I N A İ S T İ N A F K A R A R I

T Ü R K M İ L L E T İ A D I N A İ S T İ N A F K A R A R I ÖZET : - SGK İLE ECZANELER ARASINDAKİ PROTOKOL / GÖREVSİZLİK : Eldeki davalara konu alacağın, sosyal güvenlik hukuku düzenlemelerinden değil, haksız fiil ve protokol hükümlerine aykırı işlem iddiasından

Detaylı

Av. Ece KAVAKLI Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Ankara Halk Sağlığı Müdürlüğü Hukuk Birimi

Av. Ece KAVAKLI Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Ankara Halk Sağlığı Müdürlüğü Hukuk Birimi Av. Ece KAVAKLI Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Ankara Halk Sağlığı Müdürlüğü Hukuk Birimi 02.11.2011 tarihli ve 28103 sayılı Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğe giren 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararname

Detaylı

Özel Hastaneler İle Vakıf Üniversite Hastanelerinin Puanlandırılması Ve İlave Ücret Alınması Hakkında Yönerge

Özel Hastaneler İle Vakıf Üniversite Hastanelerinin Puanlandırılması Ve İlave Ücret Alınması Hakkında Yönerge Özel Hastaneler İle Vakıf Üniversite Hastanelerinin Puanlandırılması Ve İlave Ücret Alınması Hakkında Yönerge Amaç Madde 1- (1) Bu Yönergenin amacı 31/5/2006 tarihli ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve

Detaylı

İfade eder. Genel ilkeler Madde 4- (1)İlave ücret alınması

İfade eder. Genel ilkeler Madde 4- (1)İlave ücret alınması T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ İLE SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ ÖĞRETİM ÜYELERİ TARAFINDAN İLAVE ÜCRETLE MESAİ SAATLERİ DIŞINDABİZZAT VERİLEN SAĞLIK HİZMETLERİNDE ÜCRETLENDİRME, ÖDEME

Detaylı

1. Kamu idarelerinin sağlık hizmetlerinin sağlanmasına ilişkin görevlerinin devredilmesi

1. Kamu idarelerinin sağlık hizmetlerinin sağlanmasına ilişkin görevlerinin devredilmesi 31 Aralık 2009 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 27449 (5. Mükerrer) TEBLİĞ Maliye Bakanlığından: KAMU PERSONELİNİN SAĞLIK HİZMETLERİNİN SOSYAL GÜVENLİK KURUMUNA DEVRİNE İLİŞKİN TEBLİĞ 1. Kamu idarelerinin

Detaylı

Genel Sağlık Sigortası MEDULA KASIM-2006

Genel Sağlık Sigortası MEDULA KASIM-2006 Sosyal Güvenlik G Kurumu Sağlık k Geri Ödeme Sistemi Genel Sağlık Sigortası MEDULA KASIM-2006 Hedefler Hizmet Sunucunun iç iş süreçlerine en az müdahale Tüm Hizmet Sunucularını kapsayan bütünleşik bir

Detaylı

Başkan Acar 4. Ulusal Sağlık Kurultayına Katıldı

Başkan Acar 4. Ulusal Sağlık Kurultayına Katıldı Başkan Acar 4. Ulusal Sağlık Kurultayına Katıldı SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANI FATİH ACAR: -BÜTÇEDEN SAĞLIK HARCAMALARINA 2012 YILINDA 47,8 MİLYAR LİRA AYRILDI -TÜRKİYE DE 3 MİLYON 447 BİN 166 KİŞİ DİYABET

Detaylı

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI DUYURU

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI DUYURU 23.05.2012 E-REÇETE SIK SORULAN SORULAR 01.07.2012 tarihi itibariyle e-reçete uygulaması başlayacaktır. Konu ile ilgili olarak SGK nın yazılım çalışmaları tamamlanmıştır. Elektronik reçetelerin oluşturulacağı

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü... VALİLİĞİNE GENELGE 2005/70

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü... VALİLİĞİNE GENELGE 2005/70 T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sayı : B100THG0110003 Konu : Döküm Hizmetlerinin Özel Diş Protez Laboratuvarlarında Yaptırılması 26.04.2005/8187... VALİLİĞİNE GENELGE 2005/70 Bakanlığımıza

Detaylı

5510 SAYILI SOSYAL SİGORTALAR VE GENEL SAĞLIK SİGORTASI KANUNUNA GÖRE UYGULANACAK İDARİ PARA CEZALARI (2014 YILI )

5510 SAYILI SOSYAL SİGORTALAR VE GENEL SAĞLIK SİGORTASI KANUNUNA GÖRE UYGULANACAK İDARİ PARA CEZALARI (2014 YILI ) 5510 SAYILI SOSYAL SİGORTALAR VE GENEL SAĞLIK SİGORTASI KANUNUNA GÖRE UYGULANACAK İDARİ PARA CEZALARI (2014 YILI ) SS ve GSS KANUNU NA GÖRE UYGULANACAK İDARİ PARA CEZALARI (TL) (01.01.2014 31.06.2014 Döneminde)

Detaylı

İ.Ü. ECZACILIK FAKÜLTESİ SERBEST ECZANE STAJI STAJ DEĞERLENDİRME RAPORU

İ.Ü. ECZACILIK FAKÜLTESİ SERBEST ECZANE STAJI STAJ DEĞERLENDİRME RAPORU İ.Ü. ECZACILIK FAKÜLTESİ SERBEST ECZANE STAJI STAJ DEĞERLENDİRME RAPORU DERECELENDİRMESİ ÇOK İYİ 5 İYİ 4 ORTA 3 ZAYIF 2 YETERSİZ 1 İKİNCİ DÖNEM 1 Staj yapılan eczane hakkında genel bilgileri bilir: Eczacının

Detaylı

Kanun No. 5454 Kabul Tarihi : 8.2.2006

Kanun No. 5454 Kabul Tarihi : 8.2.2006 Kanun T.C. Emekli Sandığı, Sosyal Sigortalar Kurumu ve Bağ-Kur'dan Aylık veya Gelir Almakta Olanlara Ek Ödeme Yapılması ile Sosyal Sigortalar Kurumu ve Bağ-Kur'dan Aylık veya Gelir Almakta Olanlara Ödenen

Detaylı

DİCLE ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ

DİCLE ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ DİCLE ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 Bu yönergenin amacı, Dicle Üniversitesi Eczacılık Fakültesi öğrencilerinin eğitim ve öğretim

Detaylı

T.C. PLATO MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ KISMİ ZAMANLI ÖĞRENCİ ÇALIŞTIRMA USUL VE ESASLARI HAKKINDAKİ YÖNERGE

T.C. PLATO MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ KISMİ ZAMANLI ÖĞRENCİ ÇALIŞTIRMA USUL VE ESASLARI HAKKINDAKİ YÖNERGE T.C. PLATO MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ KISMİ ZAMANLI ÖĞRENCİ ÇALIŞTIRMA USUL VE ESASLARI HAKKINDAKİ YÖNERGE Amaç ve kapsam MADDE 1 - (1) Bu Yönerge, yükseköğretim kurumlarında 2547 sayılı Yükseköğretim

Detaylı

SON DEĞİŞİKLİKLERE GÖRE 5510 SAYILI KANUNDA İDARİ PARA CEZALARINDAKİ İNDİRİMLERİN UYGULAMASI

SON DEĞİŞİKLİKLERE GÖRE 5510 SAYILI KANUNDA İDARİ PARA CEZALARINDAKİ İNDİRİMLERİN UYGULAMASI SON DEĞİŞİKLİKLERE GÖRE 5510 SAYILI KANUNDA İDARİ PARA CEZALARINDAKİ İNDİRİMLERİN UYGULAMASI Ersin UMDU * 1. GİRİŞ 5510 sayılı Kanunda sosyal güvenlik uygulamalarına yönelik müeyyideler, 5510 Sayılı Kanun

Detaylı

YÖNETMELİK. (2) Ülkemizde meydana gelen trafik kazaları bu yönetmeliğin kapsamındadır.

YÖNETMELİK. (2) Ülkemizde meydana gelen trafik kazaları bu yönetmeliğin kapsamındadır. 27 Ağustos 2011 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 28038 Başbakanlık (Hazine Müsteşarlığı) tan: YÖNETMELİK TRAFİK KAZALARI NEDENİYLE İLGİLİLERE SUNULAN SAĞLIK HİZMET BEDELLERİNİN TAHSİLİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR

Detaylı

KAMU PERSONELİNİN SAĞLIK HİZMETLERİNİN SOSYAL GÜVENLİKKURUMUNA DEVRİNE İLİŞKİN TEBLİĞ

KAMU PERSONELİNİN SAĞLIK HİZMETLERİNİN SOSYAL GÜVENLİKKURUMUNA DEVRİNE İLİŞKİN TEBLİĞ KAMU PERSONELİNİN SAĞLIK HİZMETLERİNİN SOSYAL GÜVENLİKKURUMUNA DEVRİNE İLİŞKİN TEBL 31 Aralık 2009 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 27449 (5. Mükerrer) TEBLİĞ Maliye Bakanlığından: KAMU PERSONELİNİN SAĞLIK

Detaylı

SOSYAL GÜVENLĠK KURUMU KAPSAMINDAKĠ KĠġĠLERĠN TÜRK ECZACILARI BĠRLĠĞĠ ÜYESĠ ECZANELERDEN ĠLAÇ TEMĠNĠNE ĠLĠġKĠN PROTOKOL EK PROTOKOLÜ

SOSYAL GÜVENLĠK KURUMU KAPSAMINDAKĠ KĠġĠLERĠN TÜRK ECZACILARI BĠRLĠĞĠ ÜYESĠ ECZANELERDEN ĠLAÇ TEMĠNĠNE ĠLĠġKĠN PROTOKOL EK PROTOKOLÜ SOSYAL GÜVENLĠK KURUMU KAPSAMINDAKĠ KĠġĠLERĠN TÜRK ECZACILARI BĠRLĠĞĠ ÜYESĠ ECZANELERDEN ĠLAÇ TEMĠNĠNE ĠLĠġKĠN PROTOKOL 2018-1 EK PROTOKOLÜ 1.TARAFLAR, KONU, DAYANAK VE TANIMLAR 1.4.7. Mevzuat: Kanun,

Detaylı

GÖTÜRÜ BEDEL (GLOBAL BÜTÇE ) PROTOKOLÜ ALİ GAZİ DAİRE BAŞKANI

GÖTÜRÜ BEDEL (GLOBAL BÜTÇE ) PROTOKOLÜ ALİ GAZİ DAİRE BAŞKANI GÖTÜRÜ BEDEL (GLOBAL BÜTÇE ) PROTOKOLÜ ALİ GAZİ DAİRE BAŞKANI Madde 1- Bu Protokolün amacı, 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununa ekli (I), (II) ve (IV) sayılı cetvellerde yer alan kamu idarelerince,

Detaylı

Resmi Gazete Tarihi: 14.07.2006 Resmi Gazete Sayısı: 26228

Resmi Gazete Tarihi: 14.07.2006 Resmi Gazete Sayısı: 26228 Resmi Gazete Tarihi: 14.07.2006 Resmi Gazete Sayısı: 26228 KÜLTÜR YATIRIM VE GİRİŞİMLERİNE GELİR VERGİSİ STOPAJI, SİGORTA PRİMİ İŞVEREN PAYI VE SU BEDELİ İNDİRİMİ İLE ENERJİ DESTEĞİ UYGULAMASINA DAİR YÖNETMELİK

Detaylı

ÜNİVERSİTE HASTANELERİ BİRLİĞİ (2010 SUT TALEPLERİ) İstanbul, Nisan, 2010

ÜNİVERSİTE HASTANELERİ BİRLİĞİ (2010 SUT TALEPLERİ) İstanbul, Nisan, 2010 ÜNİVERSİTE HASTANELERİ BİRLİĞİ (2010 SUT TALEPLERİ) İstanbul, Nisan, 2010 4 ÜNİV. HASTANESİ GELİR TABLOSU (ÖZEL BÜTÇE-DÖSE) (2007-2008-2009 YILLARI ORTALAMASI) ÜNİVERSİTE ADI ÖZEL BÜTÇE (GELİR-ÖDENEK)

Detaylı

MEDULA-REÇETE PROVİZYON SİSTEMİ

MEDULA-REÇETE PROVİZYON SİSTEMİ Sayfa No : 1/57 MEDULA-REÇETE PROVİZYON SİSTEMİ HAZIRLAYANLAR Ayşe BURÇ Bengü BOZKAYA Dilek ÇAĞLAYAN Gökçe GÖLLER Abidin ÖREN Tülay ÖZTANÇ Sayfa No : 2/57 Yayın No Yayın Tarihi DOKÜMAN YAYIN ÇİZELGESİ

Detaylı

Uz. Nuri ŞAŞMAZ Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü Maliyet Şube Müdür V.

Uz. Nuri ŞAŞMAZ Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü Maliyet Şube Müdür V. Uz. Nuri ŞAŞMAZ Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü Maliyet Şube Müdür V. 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu 18.10.1983 tarihli ve 18195 sayılı Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğe

Detaylı

İL MÜDÜRLÜĞÜMÜZCE SUNULAN HİZMETLERDE İSTENİLEN BELGELER VE İŞ BİTİRME SÜRELERİ

İL MÜDÜRLÜĞÜMÜZCE SUNULAN HİZMETLERDE İSTENİLEN BELGELER VE İŞ BİTİRME SÜRELERİ İL MÜDÜRLÜĞÜMÜZCE SUNULAN HİZMETLERDE İSTENİLEN BELGELER VE İŞ BİTİRME SÜRELERİ YAPIM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 Ödenek Teminine

Detaylı

TRAFİK KAZALARI NEDENİYLE İLGİLİLERE SUNULAN SAĞLIK HİZMET BEDELLERİNİN TAHSİLİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK

TRAFİK KAZALARI NEDENİYLE İLGİLİLERE SUNULAN SAĞLIK HİZMET BEDELLERİNİN TAHSİLİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK TRAFİK KAZALARI NEDENİYLE İLGİLİLERE SUNULAN SAĞLIK HİZMET BEDELLERİNİN TAHSİLİNE İLİŞK Başbakanlık (Hazine Müsteşarlığı) tan: TRAFİK KAZALARI NEDENİYLE İLGİLİLERE SUNULAN SAĞLIK HİZMET BEDELLERİNİN TAHSİLİNE

Detaylı

ARŞİVDE MALZEME SAKLAMA SÜRESİNİN LİSTESİ

ARŞİVDE MALZEME SAKLAMA SÜRESİNİN LİSTESİ ARŞİVDE MALZEME NİN LİSTESİ ARŞ.LS.01 01.08.2013 0 1/5 BİRİM ARŞİV KURUM ARŞİV Yatan Hasta Dosyası Kurumda saklanır Ameliyat defteri 20 yıl Kurumda saklanır Hasta Kayıt Defteri (Servisler) 20 yıl Devlet

Detaylı

KONU : Yeşil Kart Uygulamaları /18642

KONU : Yeşil Kart Uygulamaları /18642 T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü SAYI :B100THG0740007 KONU : Yeşil Kart Uygulamaları 01.11.2004/18642 GENELGE 2004/132 3816 sayılı Ödeme Gücü Olmayan Vatandaşların Tedavi Giderlerinin

Detaylı

TEB 3. BÖLGE İZMİR ECZACI ODASI 16.AĞUSTOS AĞUSTOS.2015 TARİHLERİ ARASI HESAP RAPORU DEĞERLENDİRMESİ GİDERLER

TEB 3. BÖLGE İZMİR ECZACI ODASI 16.AĞUSTOS AĞUSTOS.2015 TARİHLERİ ARASI HESAP RAPORU DEĞERLENDİRMESİ GİDERLER TEB 3. BÖLGE İZMİR ECZACI ODASI 16.AĞUSTOS.2014-31.AĞUSTOS.2015 TARİHLERİ ARASI HESAP RAPORU DEĞERLENDİRMESİ GİDERLER A-) ODA GENEL YÖNETİM GİDERLERİ: 960.904,03.TL Oda genel giderlerini aşağıda dökümü

Detaylı

DUYURU. Elektronik Ağ:www.sgk.gov.tr

DUYURU. Elektronik Ağ:www.sgk.gov.tr DUYURU Sosyal Güvenlik Kurumu Özel Sağlık Hizmeti Sunucularından Sağlık Hizmeti Satın Alma Sözleşmesi nde değişiklikler yapılmış olup; bu değişikliklere ilişkin ZEYİLNAME-2 örneği duyuru ekinde yer almaktadır.

Detaylı

DIŞ KAYNAKLI DOKÜMAN LİSTESİ. Kullanılan Bölüm. Yayın tarihi

DIŞ KAYNAKLI DOKÜMAN LİSTESİ. Kullanılan Bölüm. Yayın tarihi Kod:YÖN.LS.O1 : Nisan 2010 Kullanılan Bölüm 1 Türkiye Cumhuriyeti Anayasası Tüm Bölümler 2 Tababet ve Şuabatı Sanatlarının İcrasına Dair Kanun Tüm Bölümler 3 Kaliteyi Geliştirme ve Performans Değerlendirme

Detaylı

SAĞLIK HUKUKU VE MEVZUATI. Ders 3. Sağlık Hukukunda Sorumluluk ve Sözleşmeler. Öğr. Gör. Hüseyin ARI

SAĞLIK HUKUKU VE MEVZUATI. Ders 3. Sağlık Hukukunda Sorumluluk ve Sözleşmeler. Öğr. Gör. Hüseyin ARI SAĞLIK HUKUKU VE MEVZUATI Ders 3 Sağlık Hukukunda Sorumluluk ve Sözleşmeler Sağlık Hukukunda Sorumluluk Sağlık hukuku aslında sağlık alanında hukuki sorumluluğu ifade eder. Hukuken sorumluluk 2 ye ayrılır.

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ STAJ PROGRAMI

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ STAJ PROGRAMI ANKARA ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ STAJ PROGRAMI I. Dönem Eczane Staj Programı 2. ve 3. sınıflar arasındaki yaz aylarında 1 ay süre ile yapılır. A. Serbest Eczane stajı: 1.Eczacılığın Tanımı 2.Eczacının

Detaylı

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü İzleme ve Değerlendirme Daire Başkanlığı

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü İzleme ve Değerlendirme Daire Başkanlığı SAYI : B.13.1.SGK.0.03.03.00/ 216 12/03/2009 KONU: Fatura Bedellerinin Ödenmesi GENELGE 2009/44 Sağlık hizmeti sunan gerçek veya tüzel kişiler ile kamu idarelerine ait döner sermayeli işletmelerin hizmet

Detaylı

T.C ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETMELERDE İŞ YERİ EĞİTİMİ SÖZLEŞMESİ. Talep Edilen Devlet Sayısı.

T.C ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETMELERDE İŞ YERİ EĞİTİMİ SÖZLEŞMESİ. Talep Edilen Devlet Sayısı. Ek 5. İş Yeri Eğitimi Sözleşmesi ÖĞRENCİNİN T.C. Kimlik Numarası: Adı Soyadı: Öğrenci No: Program Adı: İkametgâh Adresi: T.C SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETMELERDE İŞ YERİ EĞİTİMİ SÖZLEŞMESİ İlk

Detaylı

Özel Hastanelerin Puanlandırılması ve İlave Ücret Alınması Hakkında Yönerge

Özel Hastanelerin Puanlandırılması ve İlave Ücret Alınması Hakkında Yönerge Özel Hastanelerin Puanlandırılması ve İlave Ücret Alınması Hakkında Yönerge Amaç Madde 1- (1) Bu Yönergenin amacı 31/5/2006 tarihli ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun

Detaylı

SGK Sürdürülebilirliği, Faturalar ve Yeni Uygulamalar

SGK Sürdürülebilirliği, Faturalar ve Yeni Uygulamalar SGK Sürdürülebilirliği, Faturalar ve Yeni Uygulamalar Yrd.Doç.Dr.Cengiz Konuksal SASDER 4.ULUSAL KONGRESİ, 5-8 KASIM 2015-ANTALYA YIL 2005- SSK CİBALİ YIL 2005- SSK CİBALİ YIL 2005 DEN 2015 E DEĞİŞEN NE?

Detaylı