TUZHURMATU'NUN GÜVENLİĞİ VE İSTİKRARI ÖNCELİKLİ OLMALI 01 Haziran 2017

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "TUZHURMATU'NUN GÜVENLİĞİ VE İSTİKRARI ÖNCELİKLİ OLMALI 01 Haziran 2017"

Transkript

1

2 15 GÜNLÜK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı Haziran Sayı:104 TUZHURMATU'NUN GÜVENLİĞİ VE İSTİKRARI ÖNCELİKLİ OLMALI 01 Haziran 2017 Irak Türkmen Cephesi bir bildiri yayınladı. Bildiride şu hususlara yer verildi: Irak Türkmen Cephesi, Irak ın Selahaddin iline bağlı Tuzhurmatu ilçesinde yaşanan son terör olayları sonrası halkın can güvenliğini, malını ve istikrarını korumanın öncelikli olması gerektiğini teyit etmektedir. Bu nedenle, 28 Temmuz 2012 tarihinde, Irak Parlamento Meclisi kararı ve onayıyla kurulmuş olan Tuzhurmatu Acil Müdahale Alayıyla ilçede güvenliği sağlamak amaçlanmıştır. Son günlerde yaşanan nispi sükunet sebebiyle, Tuzhurmatu Acil Müdahale Alayının başka bir yere nakil istemi; ilçenin istikrarını bozacak, halkın can güvenliğini tehlikeye atacak ve terör örgütlerine büyük bir fırsat doğuracaktır. İlgili makamlara yaptığımız çağrıda ilçenin güvenlik ve istikrarını korumak için alayın yeniden ilçe merkezine dönmesini ve nakil kararının iptal edilmesini istiyoruz. Aksi takdirde, ilçede yaşanacak her hangi bir güvenlik ihlalinden yetkili makamlar sorumlu tutulacaktır. '' (I.T.C Enformasyon Bürosu)

3 KEÇİÖREN BELEDİYESİ NİN DÜZENLEDİĞİ 8 NCİ ULUSLARARASI RAMAZAN ETKİNLİKLERİ NDE KERKÜK RÜZGARI ESTİ 01 Haziran 2017 Keçiören Belediyesi nin düzenlediği Ramazan Etkinliklerinde Irak Kerkük Gecesi düzenlendi. Kalaba Kent Meydanı nda gerçekleşen program Kırşehir Kültür Evi nin açılışı ile başladı. Geceye ev sahibi Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ın yanı sıra, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, AK Parti Kırşehir Milletvekili Salih Çetinkaya, AK Parti Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan, AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve 22. Dönem Kırşehir Milletvekili Hacı Turan, Elazığ eski Milletvekili Tuncay Şekercioğlu, Kırıkkale eski Milletvekilleri Sadık Avundukluoğlu ve Abdurrahman Ünlü, Irak Türkmen Cephesi Türkiye Temsilcisi Dr.Hicran Kazancı, Türkmeneli İşbirliği ve Kültür Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Fatih Türkcan, Irak Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Ankara Şubesi Başkanı Abbas Türkmen, Türk Boyları Konfederasyonu Genel Başkanı Durhasan Koca, AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Zafer Çoktan ve Kırşehirli Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Hilmi Gökçınar katıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dan selam getirdiğini belirten Yalçın Topçu, Bereket, rahmet ve mağfiret ayı olan Ramazanınızı kutluyorum. Karabağ daki işgale Rabbim son versin. Srebrenitsa Katliamı nın hesabını da bir gün inşallah bizim insanımız soracak dedi. Başkan Mustafa Ak ın 8 yıldır gönül coğrafyamızdaki kardeşlerimiz ile kadim şehirlerimizi Ankara da kucaklaştırdığını söyleyen Topçu, Kerkük ile ilgili bir anısını da 70 li yıllarda duvarlara yazı yazmak modaydı. Karakolla, nezaretle tanışmamın tek nedeni Kerkük Türk tür, Türk kalacaktır yazısıydı şeklinde paylaştı. Konuşmasında Kerkük ile ilgili önemli mesajlar veren Topçu, PKK kalıntısı yöneticiler, kendi başlarına bir şey yapmak istiyorlar. Cumhurbaşkanı bir gece ansızın gelir, paçavralarını başlarına geçirir. Kerkük te hiç kimse bir oldu bitti yapamaz, yaparlarsa dünyayı başlarına yıkarız. Tüm dünyaya

4 sesleniyoruz. Ay yıldızla, gök bayrakla düşman olurlarsa vay başlarına AB ülkelerine de sesleniyoruz. Ay yıldızla dostluk onlara kazandırır, çetelerle birlikte olurlarsa kaybederler ifadelerini kullandı. Topçu, küresel terörle mücadelesinde Türkiye nin yanında olsalardı, bugün AB başkentlerinde bombaların patlamayacağını vurgulayarak, Ay yıldızla dostluk herkese kazandırır. Irak ta Kerkük, Suriye de Türkmendağı üzerinde bir oldu bitti yapmayı planlıyorlarsa, büyük bir yanlış içerisindeler. Cumhurbaşkanının da dediği gibi O topraklarda olacağız, o masada olacağız diye konuştu. Başkan Mustafa Ak ise, Uluslararası Ramazan Etkinlikleri nde Irak Kerkük Türkmenlerine misafir olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, Ayrıca Kültür Evi nin açılışını gerçekleştirerek Kırşehirli kardeşlerimize de misafir oluyoruz. Uluslararası Ramazan Etkinliklerimize 8 yıl önce başladık, sınırları aşan kardeşlik dedik ve kardeşlerimizle Keçiören de buluştuk. Onların kültürlerini öğrenip, onlara misafir oluyoruz. Hemşehri derneklerimizle birlikte gerçekleştirdiğimiz Hemşehri Buluşmalarımızda da Anadolumuzun güzelliklerini, zenginliklerini tanıtıyoruz diye konuştu. Abbas Türkmen de, Kerkük Türkmenlerini misafir eden Başkan Ak a teşekkür ederek, Bizlere ve buradaki hemşehrilerimize her türlü desteği veriyor. Çok zor günlerde Kerkük e gelip iftar yaptı. İnşallah Irak Telafer de özgürlüğüne kavuşur ve bir iftar da orada yaparız temennisinde bulundu. Gecede Kerkük ten gelen Türkmen sanatçılar ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Türk Halk Müziği Korosu sanatçıları Kerkük türkülerinden oluşan bir konser verdiler. ( SALİHİ: SERSAR BÖLGESİNDE ŞEHİT DÜŞEN TELAFERLİLERİ UNUTMADIK! 01 Haziran 2017 Irak Türkmen Cephesi Başkanı ve Kerkük Milletvekili Erşat Salihi, 1 Haziran 2015 tarihinde Sersar bölgesinde şehit düşen federal polis üyesi olan Telaferlilerin ölüm yıldönümü münasebetiyle bir mesaj yayınladı. Salihi mesajında şu ifadelere yer verdi; '' Terör örgütü IŞİD ile çatışan ve şahadet mertebesine eren federal polis gücüne mensup olan 48 Telaferli kahramanlarımızı asla unutmadık ve unutmayacağız. IŞİD ile mücadelede destan yazan Telaferliler, göçmen ailelerinin bir an önce yerlerine dönmeleri için vatan topraklarını savunmaktadırlar. Şehitlerimize, Allah'tan rahmet, ailelerine sabırlar dilerim''. (I.T.C Enformasyon Bürosu)

5 BM HEYETİ KERKÜK'TE 01 Haziran 2017 Birleşmiş Milletler Irak Yardım Misyonundan bir heyet Irak ın Kerkük şehrini ziyaret etti. Ziyaretçi heyet ilk olarak Kerkük İl Meclisi Başkan Vekili ile bir araya geldi. Ziyaretçi heyet daha sonra Kerkük İl Meclisi'ndeki temsilciler ile bir araya geldi. Kerkük İl Meclisi'ndeki Türkmen üyeler görüşme sırasında, Türkmenler'in Kerkük'te çektikleri sıkıntıları anlattı. Türkmen üyeler ortak yönetim, gasp edilen Türkmen arsaları sorunu ve Kerkük'te devlet dairelerine Kürt Bölgesel Yönetimi bayrağı asılması konularıyla ilgili bazı öneriler sundu. Kerkük İl Meclisi Türkmen Üyesi Ali Mehdi verdiği demeçte, Birleşmiş Milletler heyetine Türkmenler'in Kerkük'teki durumuyla ilgili bilgi verdiklerini söyledi. Birleşmiş Milletler heyetine Kerkük'te ortak yönetim önerdiklerini ifade eden Mehdi, Türkmenler'in her zaman demokrasiye inandıklarını da kaydetti. Bu arada Kerkük İl Meclisi Türkmen Üyesi Tahsin Kahya da Birleşmiş Milletler heyeti ile yapılan görüşmenin ayrıntılarını anlattı. Kerkük'teki durumu ve Kerkük'teki Türkmenler'in çektikleri sıkıntıları ele aldıklarını belirten Kahya, Kerkük'ün sorunlarının çözülmesi amacıyla Türkmenler'in öneriler sunduklarını da bildirdi. Tüm tarafların haklarının garanti altına alınması için ortak yönetime vurgu yaptıklarını söyleyen Kahya, Türkmenler'in güvenlik teşkilatında yer almaları gerekliliğinin de altını çizdiklerini belirtti. Kerkük'teki durumun tek bir tarafın kontrolünde olduğunu ifade eden Kahya, Kerkük'te barışçıl ortam olması gerektiğini belirtti. Kahya, Türkmenler'in her zaman sorunların çözümünden yana olduklarını da söyledi. (Türkmeneli TV)

6 TÜRKMEN AVUKATIN EVİNİN BASILMASINA SİYASİ PARTİLERDEN KINAMA 01 Haziran 2017 Türkmen siyasi parti ve hareketleri, Irak ın Kerkük şehrinde Türkmen avukat Abdülkerim Hamit Hurşit'in evinin güvenlik güçlerine bağlı silahlı bir grup tarafından basılmasını, avukatın oğlu ile birlikte kaçırılmasını ve evdeki paralarla altınların çalınmasını kınadı. Olayda Kerkük Valisi, Merkezi Hükümet ve güvenlik güçlerini sorumlu tutan Türkmen siyasi parti ve hareketleri, olaya karışanların yargıya sevk edilmelerini talep etti. Kerkük'te Türkmen Milliyetçi Hareketi binasında düzenlenen basın toplantısında, Kerkük'teki kötü güvenlik durumu ve güvenlik güçlerinin bastıkları evlerde değerli mal varlıklarının çalmaları anlatıldı. Türkmen Milliyetçi Hareketi Sözcüsü Muhammet Hürmüzlü, Kerkük'teki kötü güvenlik durumunun dayanılmaz bir hale geldiğini söyledi. Hürmüzlü, Kerkük yerel yönetiminin çok sayıda anayasal ihlallere imza attığını bildirdi. Yüz binlerce güvenlik gücü mensubu olmasına rağmen Kerküklü vatandaşlara karşı her gün güvenlik ihlalleri olduğunu ifade eden Hürmüzlü, güvenlik güçlerinin yasal olmayan baskınlar ve aramlar sırasında hırsızlık yaptıklarını söyledi. Hürmüzlü, olayların Türkmenleri ve Türkmen bölgelerini sistematik olarak hedef aldığını da belirtti. Emri altında 10 binden fazla polis ve siyasi partilere bağlı 7 bin güvenlik gücü mensubu olmasına rağmen Kerkük'teki kötü güvenlik durumundan tüm sorumluluğun Kerkük Valisi'nin olduğunu kaydeden Türkmen Milliyetçi Hareketi, güvenlik durumunun iyileşmesi için valinin gerekli adımları atması ya da görevi terk etmesi gerektiğini ifade etti. Irak İçişleri Bakanlığı'ndan tüm ihlallere acilen müdahale etmesini talep eden Hürmüzlü, soruşturma sonuçlarının açıklanmasını da talep etti. Hürmüzlü, Kerkük Valisi'nin güveni sağlayamaması nedeniyle federal hükümetten şehre Irak askeri ve federal polis göndermesini de istedi. Öte yandan Türkmen Adalet Partisi Başkanı Enver Bayraktar verdiği demeçte, Kerkük'te Türkmen Avukat Abdülkerim Hamit Hurşit'in evinin basılmasını kınadı. Türkmeneli Partisi Başkan Yardımcısı Mustafa Türkmen ise, Kerkük'ün güvenliğinden Kerkük Valisi'nin sorumlu olduğunu vurguladı.(türkmeneli TV) TÜRKMEN KIZ ÇOCUĞUNUN DRAMI 02 Haziran 2017 Altı yaşında Türkmen kız çocuğu 29 Mayıs tarihinde kimliği belisiz silahlı bir grup tarafından Kerkük ün Mansur bölgesinden kaçırıldı. Silahlı grup fidye olarak ailesinden beş yüz bin ABD doları istenmesinden birkaç gün sonra güvenlik güçleri tarafından kurtarıldı. Üç kişiden oluşan silahlı grubun da yakalandığı bildirildi. (Efkar Hurra)

7 İSVEÇ'TE TÜRKMEN HALAYI ÇEKİLDİ 03 Haziran 2017 Barış Türkmen Derneği'ne bağlı Malmö Türkmen Halay Takımı, İsveç'in Malmö kentinde Spor ve Gençlik Bayramı Festivaline katıldı. Festivalde Türkmen folklorundan halaylar çekildi, Türkmen Mutfağından yemekler sunuldu ve Türkmenlerin tarihi anlatıldı. Festivalde ayrıca Türkmen milli bayrağı dalgalandı. Festivale Türkiye ve Azerbaycan'dan heyetler katılırken İsveç ve Danimarka'dan da sorumlular katıldı. (Türkmeneli TV) TÜRKİYE TELAFER'İ UNUTMADI 04 Haziran 2017 Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Irak taki çatışmalar nedeniyle Musul ve Telafer i terk ederek Irak ın güney bölgelerine Necef e yerleşen Türkmen ailelere gıda yardımı yapıldı. Yardım çalışmasına Türkiye nin Bağdat Büyükelçisi Fatih Yıldız da katıldı. Yıldız, çocuklara hediye paketleri de verdi. TİKA Başkanı Serdar Çam da, beraberindeki heyetle Irak ın Necef kentine geldi. Necef e bağlı Kufe Mescidi nde cuma namazı kılan Çam, Hazreti Ali ye ait ev ile türbeleri de ziyaret etti. Ziyareti sırasında Çam a Bağdat Büyükelçisi Fatih Yıldız da eşlik etti. Yıldız terör örgütü IŞİD in saldırıları nedeniyle yerlerinden edilen Musul ve Telaferli Türkmenlere yapılan gıda yardımı dağıtımına da katıldı. TİKA ayrıca İmam Ali Misafirhanesi nde 2 bin kişiye iftar yemeği verdi. (

8 KERKÜK TE İLKOKUL 6. SINIFLAR % 97.2 BAŞARI SAĞLADI 05 Haziran 2017 Kerkük İl Eğitim Dairesi Türkmence Eğitim Bölümü Müdürü Hazım Şükür Tavuklu, Türkmence Eğitimi ilkokul 6. sınıf öğrencilerinin sınavlarda % 97.2 oranında başarı sağladığını duyurdu. Türkmence Eğitimi'nin sınavlarda Kerkük'te ilk sırada yer aldığını ifade eden Tavuklu, bu başarıyı Türkmen Milletine ve Türkmen şehitlerinin ruhuna armağan etti. (Türkmeneli TV) IRAK TÜRKMEN CEPHESİ, ESİL İRFAN'IN KAÇIRILMASI OLAYINI KINADI 05 Haziran 2017 Irak Türkmen Cephesi, Kerkük'te Türkmen kız çocuğu Esil İrfan'ın kaçırılması olayını kınadı. Irak Türkmen Cephesi Enformasyon Bürosundan yapılan yazılı açıklamada, Türkmen Milleti'nin 2003 yılından bu yana sistematik ve alçak saldırılara maruz kaldığına vurgu

9 yapıldı. Irak Türkmen Cephesi, Türkmen kız çocuğunu kaçıranları yakalayan Kerkük yönetiminden, Türkmen Avukat Abdülkerim Hamit Hurşit'in evini basanları ve Kuzey Gaz Şirketi Genel Müdür Yardımcısı Muhammet Yunus'u katledenleri bulmalarını da temenni ettiklerini bildirdi. (Türkmeneli TV) ABADİ'DEN AÇIKLAMA GELDİ 09 Haziran 2017 Irak Başbakanı Haydar El-Abadi'den bazı Kürt siyasi partilerinin, Irak Kürt Bölgesinin bağımsızlık referandumunu önümüzdeki Eylül ayında yapılmasını kararlaştırmasına ilişkin açıklama geldi. Abadi, bu kararın Irak'ı ilgilendirdiğini, mutlaka anayasaya uyulması gerektiğini belirtti. Abadi ayrıca, hiç bir tarafın kendi geleceğini herkesten uzak bir şekilde belirlemesinin mümkün olmadığını ifade etti. Abadi'nin büro sözcüsü El -Hadisi, Irak'ın geleceğini ilgilendiren her hangi bir kararda mutlaka anayasaya uyulması gerektiğini belirterek bunun Iraklıların kararı olduğunu ve hiç bir tarafı ilgilendirmediğini de sözlerine ekledi. Sözcü ayrıca, anavatanlarının geleceği konusunda tüm Iraklıların sözü olması gerektiğine işaret etti. (Türkmeneli TV) YILDIRIM:''SORUMSUZCA VERİLMİŞ BİR KARARDIR'' 09 Haziran 2017 Başbakan Binali Yıldırım, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin 25 Eylül'de bağımsızlık referandumu yapma planına ilişkin açıklamada bulundu. Yıldırım, Altındağ'daki Cenabı Ahmet Paşa Camisi'nde kıldığı cuma namazı sonrasında gazetecilere açıklamalarda bulundu. Yıldırım, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin 25 Eylül'de bağımsızlık için referandum yapma kararının sorumsuzca olduğunu bildirdi. (Türkmeneli TV)

10 IKBY'NİN REFERANDUM KARARINA TEPKİ 09 Haziran 2017 IKBY'nin aldığı referandum kararının ardından tepkiler gelmeye devam ediyor. Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre ''IKBY nin bir süredir planlamakta olduğu bağımsızlık referandumu hakkındaki görüş ve endişelerimizi Irak Hükümeti ve IKBY ile uluslararası toplumun önde gelen üyeleriyle paylaşmıştık. Bu çerçevede, bağımsızlık konusundaki referandumun IKBY başta olmak üzere Irak ın çıkarına olmayacağını, bölgede kritik gelişmelerin meydana geldiği mevcut dönemde söz konusu tasarrufun istikrarsızlığı artıracak olumsuz sonuçlar doğuracağını vurgulamıştık denildi. Açıklamanın devamında ''Aynı anlayışla, Kerkük Valisinin başlattığı girişimle Kerkük Vilayet Meclisi nin Kerkük te resmi dairelerde IKBY bayrağı asılması yönündeki kararının anılan vilayetin statüsüyle ilgili bir oldubitti yaratma amacını taşıdığını düşündüğümüzü ve bu karara karşı olduğumuzu da kayda geçirmiştik. IKBY liderliğinin bu yöndeki tavsiye ve uyarılarımız hilafına, 25 Eylül 2017 tarihinde bağımsızlık konusunda referandum düzenleyeceği yönünde açıkladığı kararını da yukarıda belirtilen çerçevede değerlendiriyor ve bunun vahim bir hata teşkil edeceğini düşünüyoruz. Irak ın toprak bütünlüğünün ve siyasi birliğinin muhafaza edilmesi Türkiye nin Irak politikasının temel ilkelerinden biridir. Bu ilke bölgede kalıcı istikrar, barış, güvenlik ve refahın önkoşulları arasındadır sözlerine yer verildi. Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamanın devamında ise ''IŞİD le mücadelede önemli mesafe kaydeden ve bu mücadelede yakında başarıya ulaşacağı görülen Irak ın önündeki en önemli mesele IŞİD in neden olduğu derin insani, siyasi, ekonomik ve sosyal tahribatı gidermek ve her anlamda ülkeyi yeniden inşa ederek, kalıcı istikrarı tesis etmektir. Bunun yolu IŞİD ile mücadele sırasında ortaya konulan dayanışma anlayışının IŞİD sonrası dönemde de sürdürülmesi ve ülkenin geleceğini ilgilendiren tüm konuların uluslararası ve anayasal meşruiyet içinde ele alınmasıdır. Ayrıca, Irak halkının içinde bulunduğu bu olağandışı koşullarda, üstelik statüsü tartışmalı bölgeleri de içerecek şekilde yapılacak bir referandumun halkın iradesini yansıtmaktan uzak kalacağı açıktır'' denildi.

11 Açıklama şöyle devam etti. ''Bu itibarla, Irak ın bütünlüğüne halel getirmek yerine, bu ülkenin birlik ve beraberliğini kuvvetlendirecek, Irak anayasasında ifadesini bulan yetki ve güç paylaşımına ve ademi merkeziyet ilkesine dayalı yöntemlerin öne çıkarılarak ve Irak ı oluşturan tüm farklı unsurlar arasında uzlaşı, diyalog ve kapsayıcılık ruhuyla hareket edilmesine ihtiyaç duyulmaktadır. (Türkmeneli TV) MARUF: IKBY'NİN BAĞIMSIZLIK REFERANDUMU ANAYASAYA AYKIRIDIR 09 Haziran 2017 Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin bağımsızlığı konusunda referandum yapılması kararı ile ilgili Kürt Bölgesel Yönetimi Parlamento Üyesi ve Irak Türkmen Cephesi Yürütme Kurulu Üyesi Aydın Maruf'tan açıklama geldi. Maruf Türkmeneli Televizyonuna yaptığı açıklamada, Kürt Bölgesinin bağımsızlık referandumu düzenleme kararına tepki göstererek kararın Irak anayasasına aykırı olduğu bildirdi. Maruf, terör örgütü IŞİD ile mücadelenin devam ettiği bu süreçte bu gelişmenin sonucunun tehlikeli olacağı uyarısında bulundu. (Türkmeneli TV) BAĞIMSIZLIK REFERANDUMUNA TEPKİLER GELMEYE DEVAM EDİYOR 09 Haziran 2017 ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin, 25 Eylül'de yapacağı 'bağımsızlık referandumu' ile ilgili olarak, 'ABD olarak biz birleşik, istikrarlı, demokratik ve federal bir Irak'ı destekliyoruz' dedi. Nauert, Amerika nın başkenti Washington da düzenlediği basın toplantısında, konu ile ilgili bir soruya verdiği yanıtta referandumun Irak ın iç sorunu olduğunu söyledi. Nauert Biz daha önce de bu konuyu konuştuk. Birleşik, istikrarlı, demokratik ve federal bir Irak ı destekliyoruz. Kürt bölgesindeki yetkililere, şu an için bağlayıcı olan bir karar olmasa bile referanduma gitmenin, önceliklerden kaçınılacağına yol açacağı endişelerimizi aktardık. Bu öncelikler, IŞİD'in yenilgiye uğratılması, istikrar sağlanması, yerinden olmuş kişilerin geri dönüşü, bölgedeki ekonomik krizden kurtulmak ve bölgenin iç siyasi uyuşmazlıklarını gidermek. Bölgesel otoriteleri, Bağdat ve Erbil arasındaki ilişkilerin geleceği arasındaki kapsamlı konularda Irak Hükümeti ile etkileşime girmeye teşvik ediyoruz diye konuştu. Öte yandan başka bir tepkide Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel'den geldi. Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, önümüzdeki Eylül ayında Bağımsızlık Referandumu yapacağını açıklayan Irak Bölgesel Kürt Yönetimini uyardı. Libya ziyareti sırasında konuya

12 ilişkin açıklama yapan Gabriel, bölgede sıkıntıları arttırabilecek tek taraflı adımlardan kaçınılması gerektiğini söyledi. Irak ın bütünlüğünü tehlikeye atmak, sınırları yeniden çizmeye kalkmak doğru bir yol değil ve bu Bağdat ve Erbil de zaten var olan istikrarsız durumu daha da zorlaştırır ifadelerini kullanan Alman Dışişleri Bakanı, tarafları diyaloga davet etti. İtilafların tahrik edilmemesini ve sorunların uzlaşı ile çözülmesi çağrısında bulunan Gabriel, özellikle Bağdat yönetimi ile Erbil arasında sorun teşkil edebilecek alanlarda diyalog tavsiye etti. Öte yandan IŞİD e karşı mücadelenin henüz kazanılmadığına dikkat çeken Alman Bakan, birlikte sorunların üstesinden daha kolay gelineceğini söyledi. Gabriel, bugüne kadar elde edilen kazanımların basitçe harcanmaması gerektiğini de söyledi. (Türkmeneli TV) ITC YÜRÜTME KURULU BİR KEZ DAHA REDDETTİ 11 Haziran 2017 Irak Türkmen Cephesi, Kürt Bölgesel Yönetimi'nin bağımsızlık referandumunu bir kez daha reddetti. Konuya ilişkin yazılı bir açıklama yapan Irak Türkmen Cephesi Yürütme Kurulu, Kürt Bölgesel Yönetimi'nin bağımsızlık referandumunu 25 Eylül'de yapmak için Erbil'de gerçekleştirdiği toplantıya ilişkin bilgilerinin bulunmadığını bildirdi. Kürt Bölgesel Yönetimi Parlamento Üyesi ve Irak Türkmen Cephesi adayının toplantıya olağan olarak katıldığını ifade eden Irak Türkmen Cephesi Yürütme Kurulu, bağımsızlık referandumunun Irak Türkmen Cephesi Yürütme Kurulu tarafından reddedildiğinin altını çizdi. Açıklamada, ret pozisyonunun dışında Yürütme Kurulu üyelerinin herhangi bir görüşünün olamayacağı da kaydedildi. (Türkmeneli TV)

13 TÜRKMEN KOORDİNSAYON KURULU KERKÜK'TE TOPLANDI 11 Haziran 2017 Türkmen Koordinasyon Kurulu olağan toplantısını 10 Haziran 2017 günü Irak ın Kerkük şehrinde gerçekleştirdi. Toplantıda Türkmenlerin yanı sıra, Irak ve dünyadaki gelişmeler de ele alındı. Toplantıda aşağıdaki kararlar alındı: 1- Kürt Bölgesinin Irak'tan ayrılmasını amaçlayan referandumun kararının reddedilmesi, 2- Türkmen İstişare Heyeti adı ile bir heyetin kurulması, heyet üyelerini seçme kriterlerinin tespit edilmesi, 3- Türkiye Cumhuriyeti Devletinin davetine icabet ederek Türkiye nin ziyaret edilmesi, 4- Türkmen Kurultay'ında alınan kararları uygulamak için bir yol haritası hazırlanması. (

14 PROF. DR. HÜSEYİN İSMAİL İLHANBEG VEFAT ETTİ 12 Haziran 2017 Telafer'in tanınmış Türkmen şahsiyetlerinden Prof. Dr. Hüseyin İsmail İlhanbeg başkent Ankara'da vefat etti. İlhanbeg Musul Üniversitesi Biyoloji Fakültesi Bölüm Başkanı olarak görev yapmaktaydı. Şiir ve edebiyata büyük ilgisi bulunan merhum için Ankara'da taziye meclisi kuruldu yılında Telafer Hasan Köyü mahallesinde dünyaya gelen İlhanbeg'in önemli türküleri de vardı. İlhanbeg son 6 aydır geçirdiği hastalık nedeniyle hastaneye kaldırılmış, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak bulunduğu hastanede hayatını kaybetmiştir yılında kurulan Musul Türkmen Kardeşlik Ocağı'nın kurucularından biri olan İlhanbeg'in 6 Erkek, 1 Kız olmak üzere toplamda 7 çocuğu vardır. Taziye meclisinde hazır bulunan ailesi ve yakınları, merhumun ruhu için Kur'an-ı Kerim'den ayetler okudu. Türkmen Meclisi Başkan Yardımcısı Muhammet Tahir Kasaplı ve Telaferli Edebiyatçılar Ankara Şubesi Başkanı Mikdat Havdioğlu merhumun Telafer'e sunduğu hizmetlerden söz etti. (Türkmeneli TV)

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı / Bilgay Duman, ORSAM Ortadoğu Uzmanı / Temmuz - Ağustos 2013 - Sayı: 27 15 Temmuz 2013: Tuzhurmatu olaylarının araştırılması

Detaylı

IRAK TÜRKMEN CEPHESİ BAĞDAT TA MEYDANA GELEN PATLAMAYI KINADI

IRAK TÜRKMEN CEPHESİ BAĞDAT TA MEYDANA GELEN PATLAMAYI KINADI ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı 01-15 Temmuz 2016 - Sayı:84 ŞEHİTLER İÇİN İFTAR YEMEĞİ 01 Temmuz 2016

Detaylı

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ. Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ. Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı 01-15 Ekim 2016 - Sayı:88 SALİHİ DEN BARZANİ AÇIKLAMASI 01 Ekim 2016 Irak

Detaylı

15 GÜNLÜK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ. Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı.

15 GÜNLÜK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ. Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı. 15 GÜNLÜK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı 16-30 Eylül 2018 KERKÜK Ü İŞGAL PLANI 17 Eylül 2018 Irak Türkmen Cephesi

Detaylı

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı / Bilgay Duman, ORSAM Ortadoğu Uzmanı -HAZİRAN 2011- Sayı: 2 1 Haziran: Irak Türkmen Cephesi nin Kerkük İl Başkanlığı

Detaylı

2. Telafer de mahsur kalan suçsuz sivillerin tahliyesi için güvenli bir koridorun açılması ve insan haklarının garantiye alınmasını talep ediyoruz.

2. Telafer de mahsur kalan suçsuz sivillerin tahliyesi için güvenli bir koridorun açılması ve insan haklarının garantiye alınmasını talep ediyoruz. ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı 01 15 Kasım 2016 Sayı:90 İLHANLI TEKKESİ NE DÜZENLENEN HAVA SALDIRISI

Detaylı

SALİHİ: TÜRKMEN FEDERAL BÖLGESİ KURMAKTAN BAŞKA ÇAREMİZ KALMADI

SALİHİ: TÜRKMEN FEDERAL BÖLGESİ KURMAKTAN BAŞKA ÇAREMİZ KALMADI ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı 01-15 Haziran 2016 - Sayı:82 SALİHİ: TÜRKMEN FEDERAL BÖLGESİ KURMAKTAN

Detaylı

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı / Bilgay Duman, ORSAM Ortadoğu Uzmanı / Aytekin Enver, ORSAM Arapça Tercümanı -Ekim 2012- Sayı: 18 2 Ekim 2012: Irak

Detaylı

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı / Bilgay Duman, ORSAM Ortadoğu Uzmanı - Haziran 2012- Sayı: 14 4 Haziran 2012: Birleşmiş Milletler Irak Yardım Misyonu,

Detaylı

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ. Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ. Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı 1-15 Mayıs 2016 - Sayı:80 BEŞİR KÖYÜ IŞİD'DEN TEMİZLENDİ 01 Mayıs 2016

Detaylı

Başbakan Yıldırım, 39. TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği ne gelen çocukları kabul etti

Başbakan Yıldırım, 39. TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği ne gelen çocukları kabul etti Başbakan Yıldırım, 39. TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği ne gelen çocukları kabul etti Nisan 20, 2017-11:17:00 Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde, 26 ülkeden, "39. TRT Uluslararası 23 Nisan

Detaylı

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ. Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ. Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı 16-31 Mayıs 2016 - Sayı:81 WARREN: IŞİD KİMYASAL SİLAH KULLANDI 18 Mayıs

Detaylı

15 GÜNLÜK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ

15 GÜNLÜK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ 15 GÜNLÜK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı 01-15 Nisan 2017 - Sayı:100 IRAK PARLAMENTOSU'NDAN 'BAYRAK' KARARI 01 Nisan

Detaylı

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı 01-15 Nisan 2016 - Sayı:78 IRAK TÜRKMEN AYAN VE AŞİRETLER MECLİSİ YENİ

Detaylı

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı / Bilgay Duman, ORSAM Ortadoğu Uzmanı / Aytekin Enver, ORSAM Arapça Tercümanı -Şubat 2013- Sayı: 22 2 Şubat 2013: Irak

Detaylı

SALİHİ, El-ZAVRA GAZETESİNİN 147. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI

SALİHİ, El-ZAVRA GAZETESİNİN 147. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı 16-30 Haziran 2016 - Sayı:83 SALİHİ, El-ZAVRA GAZETESİNİN 147. YIL DÖNÜMÜNÜ

Detaylı

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı / Bilgay Duman, ORSAM Ortadoğu Uzmanı Mart - Nisan 2012- Sayı: 11-12 10 Mart: Kerkük vilayeti sorumluları arasında Kerkük

Detaylı

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı / Bilgay Duman, ORSAM Ortadoğu Uzmanı / Aytekin Enver, ORSAM Arapça Tercümanı -Kasım 2012- Sayı: 19 2 Kasım 2012: Londra

Detaylı

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı / Bilgay Duman, ORSAM Ortadoğu Uzmanı -Mayıs 2012- Sayı: 13 2 Mayıs 2012: Irak Bakanlar Kurulu olağan üstü bir toplantı

Detaylı

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı / Bilgay Duman, ORSAM Ortadoğu Uzmanı / Aytekin Enver, ORSAM Arapça Tercümanı -Ağustos 2012- Sayı: 16 1 Ağustos 2012:

Detaylı

Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı / Bilgay Duman, ORSAM Ortadoğu Uzmanı / Aytekin Enver, ORSAM Arapça Tercümanı

Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı / Bilgay Duman, ORSAM Ortadoğu Uzmanı / Aytekin Enver, ORSAM Arapça Tercümanı ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı / Bilgay Duman, ORSAM Ortadoğu Uzmanı / Aytekin Enver, ORSAM Arapça Tercümanı Aralık 2012 Sayı: 20 1 Aralık 2012: Irak

Detaylı

http://www.tv100.com.tr/guclu-sanayi-guclu-balikesir/12798/ SANAYİCİLER GÖNEN DE BİR ARAYA GELDİ Hem Türkiye hem de Balıkesir in 2023 hedeflerini gerçekleştirmesi için yoğun çaba sarfeden Balıkesir sanayicisi

Detaylı

15 GÜNLÜK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ. Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı

15 GÜNLÜK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ. Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı 15 GÜNLÜK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı 01-15 Mayıs 2017 - Sayı:102 IRAK TÜRKMENLERİ İZMİR DE BULUŞTU 01 Mayıs 2017

Detaylı

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı / Bilgay Duman, ORSAM Ortadoğu Uzmanı / Aytekin Enver, ORSAM Arapça Tercümanı -Nisan 2013- Sayı: 24 3 Nisan 2013: Irak

Detaylı

BAŞBAKAN ERDOĞAN İRAN DA BAŞBAKAN ERDOĞAN, CUMHURBAŞKANI AHMEDİNEJAD, DİNİ LİDER HAMANE

BAŞBAKAN ERDOĞAN İRAN DA BAŞBAKAN ERDOĞAN, CUMHURBAŞKANI AHMEDİNEJAD, DİNİ LİDER HAMANE BAŞBAKAN ERDOĞAN İRAN DA BAŞBAKAN ERDOĞAN, CUMHURBAŞKANI AHMEDİNEJAD, DİNİ LİDER HAMANE Aralık 03, 2006-12:00:00 BAŞBAKAN ERDOĞAN İRAN DA BAŞBAKAN ERDOĞAN, CUMHURBAŞKANI AHMEDİNEJAD, DİNİ LİDER HAMANEY

Detaylı

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı 01-15 Kasım 2015 - Sayı:69 KONYA TÜRKMENELİ GENÇLİK TOPLULUĞU NUN FAALİYETLERİ

Detaylı

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı / Bilgay Duman, ORSAM Ortadoğu Uzmanı -EYLÜL 2011- Sayı: 5 5 Eylül: Türkmen polis müdürlerinden Albay Orhan Halil e yönelik

Detaylı

Güneş (Kıbrıs) 17 11 2014

Güneş (Kıbrıs) 17 11 2014 Güneş (Kıbrıs) 17 11 2014 Demokrat Bakış (Kıbrıs) 17 11 2014 www.kibrisinternetgazetesi.com 17 11 2014 EROĞLU, KARTAL BELEDİYE BAŞKANI ÖZ VE TC ESKİ BAKANLARINDAN GÜREL İ KABUL ETTİ CUMHURBAŞKANI EROĞLU,

Detaylı

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı 15-31 Ekim 2014- Sayı: 47 KERKÜK VALİSİNİN TÜRKMEN GÖÇMENLERE KARŞI HASMANE

Detaylı

AK PARTi Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan Bosna-Hersek te

AK PARTi Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan Bosna-Hersek te AK PARTi Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan Bosna-Hersek te Mart 25, 2008-12:00:00 AK PARTi Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan Bosna-Hersek te Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bölücü terör örgütüne yönelik

Detaylı

TURAN: KERKÜK Ü IŞİD TEHDİDİNDEN KORUMAk VE ELİMİZDE KALMASI EN ÖNEMLİ HUSUSLARDIR.

TURAN: KERKÜK Ü IŞİD TEHDİDİNDEN KORUMAk VE ELİMİZDE KALMASI EN ÖNEMLİ HUSUSLARDIR. ORSAM BÖLGESEL GELİŞMELER SÖYLEŞİLERİ ORSAM BÖLGESEL GELİŞMELER söyleşileri TURAN: KERKÜK Ü IŞİD TEHDİDİNDEN KORUMAk VE ELİMİZDE KALMASI EN ÖNEMLİ HUSUSLARDIR. Hasan TURAN Kerkük doğumlu olan Hasan Turan,

Detaylı

Türkmenistan ata yurdumuz

Türkmenistan ata yurdumuz Türkmenistan ata yurdumuz Ağustos 15, 2013-5:41:17 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Biz Türkiye, Türkmenistan'ı ata yurdumuz olarak görüyoruz. Türkmenistan'ın her başarısından en az Türkmenistan kadar büyük

Detaylı

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry EYLÜL 2015 Afyonkarahisar AFYONKARAHİSAR Chamber of Commerce TİCARET VE and Industry SANAYİ ODASI YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (28.08.2015-18.09.2015)

Detaylı

http://www.iha.com.tr/balikesir-haberleri/is-dunyasi-bso-iftarinda-bulustu-balikesir-1730409/ Balıkesir Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Uğur un ev sahipliğinde gerçekleştirilen iftar yemeğinde

Detaylı

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı / Bilgay Duman, ORSAM Ortadoğu Uzmanı -EKİM 2011- Sayı: 6 2 Ekim: Antalya Konyaaltı Belediyesi tarafından 01-09 Ekim

Detaylı

Kuzey Irak ta Siyasi Dengeler ve Bağımsızlık Referandumu Kararı. Ali SEMİN. BİLGESAM Orta Doğu ve Güvenlik Uzmanı

Kuzey Irak ta Siyasi Dengeler ve Bağımsızlık Referandumu Kararı. Ali SEMİN. BİLGESAM Orta Doğu ve Güvenlik Uzmanı Orta Doğu Kuzey Irak ta Siyasi Dengeler ve Bağımsızlık Referandumu Kararı Ali SEMİN BİLGESAM Orta Doğu ve Güvenlik Uzmanı 56 Stratejist - Temmuz 2017/2 Orta Doğu da genel olarak yaşanan bölgesel kriz ve

Detaylı

BURDUR VE ISPARTA OSB LERİ İÇİN ATIKSU ARITMA TESİSİ YAPIMI İLK ADIM ATILDI

BURDUR VE ISPARTA OSB LERİ İÇİN ATIKSU ARITMA TESİSİ YAPIMI İLK ADIM ATILDI AĞUSTOS 2017 Bülten 4 AĞUSTOS 2017 BURDUR VE ISPARTA OSB LERİ İÇİN ATIKSU ARITMA TESİSİ YAPIMI İLK ADIM ATILDI Burdur 1 inci, 2 inci Organize Sanayi Bölgesi ve Isparta Süleyman Demirel Organize Sanayi

Detaylı

İslam Dünyasından Darbe Girişimine Tepkiler

İslam Dünyasından Darbe Girişimine Tepkiler İslam Dünyasından Darbe Girişimine Tepkiler Dünya üzerindeki birçok İslami kurum, kuruluş ve şahsiyetler Türkiye'de yaşanan darbe girişimi hakkında mesajlar yayımladı. 16.07.2016 / 22:09 15 Temmuz gecesi

Detaylı

TÜRKMEN LİDERLER IRAK IN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜ İÇİNDE, TÜRKMENLERİN GELECEĞİNİ GÖRÜŞTÜ

TÜRKMEN LİDERLER IRAK IN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜ İÇİNDE, TÜRKMENLERİN GELECEĞİNİ GÖRÜŞTÜ 15 GÜNLÜK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı 16-31 Mayıs 2017 - Sayı:103 TÜRKMEN LİDERLER IRAK IN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜ İÇİNDE,

Detaylı

Başbakan Yıldırım, Ankara Sincan da halka hitap etti

Başbakan Yıldırım, Ankara Sincan da halka hitap etti Başbakan Yıldırım, Ankara Sincan da halka hitap etti Nisan 14, 2017-7:12:00 AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, Ankara Sincan ilçesi Lale Meydanı'nda mitinge katılarak vatandaşlara hitap

Detaylı

Devrim Öncesinde Yemen

Devrim Öncesinde Yemen Yemen Devrimi Devrim Öncesinde Yemen Kuzey de Zeydiliğe mensup Husiler hiçbir zaman Yemen içinde entegre olamaması Yemen bütünlüğü için ciddi bir sorun olmuştur. Buna ilaveten 2009 yılında El-Kaide örgütünün

Detaylı

15 GÜNLÜK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ. ITC'DEN ABADİ'YE "TÜRKMEN BAKAN" ÇAĞRISI 01 Şubat 2017

15 GÜNLÜK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ. ITC'DEN ABADİ'YE TÜRKMEN BAKAN ÇAĞRISI 01 Şubat 2017 15 GÜNLÜK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı 01-15 Şubat 2017 - Sayı:96 ITC'DEN ABADİ'YE "TÜRKMEN BAKAN" ÇAĞRISI 01 Şubat

Detaylı

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Ortadoğu Uzman Yardımcısı 01-15 Ocak 2014- Sayı: 33 SEÇİMLERDE BAŞKALARI İLE ORTAK LİSTE

Detaylı

Özgürlükleri daha da güçlendirmek istiyoruz

Özgürlükleri daha da güçlendirmek istiyoruz Özgürlükleri daha da güçlendirmek istiyoruz Kasım 09, 2013-11:57:28 anda bulunduğu noktadan asla geri gitmez" dedi. anda bulunduğu noktadan asla geri gitmez, bunun teminatı AK Parti ve AK Parti hükümetleridir"

Detaylı

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ. Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ. Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı 16-31 Temmuz 2016 - Sayı:85 DEMOKRASİ GALİP GELDİ 17 Temmuz 2016 Irak

Detaylı

15 GÜNLÜK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ

15 GÜNLÜK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ 15 GÜNLÜK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı 01-15 Mart 2017 - Sayı:98 TÜRKMENLER KERKÜK PETROLÜNÜN İRAN ÜZERİNDEN İHRACINDAN

Detaylı

Başbakan Yıldırım, Keçiören Metrosu nun Açılış Töreni nde konuştu

Başbakan Yıldırım, Keçiören Metrosu nun Açılış Töreni nde konuştu Başbakan Yıldırım, Keçiören Metrosu nun Açılış Töreni nde konuştu Ocak 05, 2017-4:11:00 Başbakan Binali Yıldırım, Keçiören Belediyesi önünde düzenlenen metro açılış töreninde yaptığı konuşmada, nüfusu

Detaylı

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ. Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ. Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı 01-15 Ocak 2017 - Sayı:94 SALİHİ'DEN YENİ YIL MESAJI 01 Ocak 2017 Irak

Detaylı

Çoğunluk olmak, azınlığı yok saymak

Çoğunluk olmak, azınlığı yok saymak AK PARTİ İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI TEŞKİLAT İÇİ HAFTALIK BÜLTENİ YIL: 2013 SAYI : 198 22-29-TEMMUZ 2013 İstanbul, geleneksel iftarımızda buluştu Çoğunluk olmak, azınlığı yok saymak anlamına gelmez Ülkedeki

Detaylı

NİSAN 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

NİSAN 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili NİSAN 2014 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili 1 CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mezitli Belediye Başkanı nı makamında ziyaret ederek

Detaylı

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ. Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ. Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı 01-30 Eylül 2016 - Sayı:87 YAHYAVA KAMPINDA YANGIN 01 Eylül 2016 Irak

Detaylı

15 GÜNLÜK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ

15 GÜNLÜK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ 15 GÜNLÜK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı 16-31 Mart 2017 - Sayı:99 TÜRKMEN HEYETİ IRAK CUMHURBAŞKANIYLA GÖRÜŞTÜ 16

Detaylı

AK Parti mazlum coğrafyaların umudu

AK Parti mazlum coğrafyaların umudu AK Parti mazlum coğrafyaların umudu AK Parti İSTANBUL İL BAŞKANIMIZ AZİZ BABUŞCU nun yazısı 03 te 4 te AK PARTİ İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI TEŞKİLAT İÇİ HAFTALIK BÜLTENİ YIL: 2013 SAYI : 199 29-TEMMUZ-5 AĞUSTOS

Detaylı

SEKTÖR KURULLARI ve İŞ GELİŞTİRME KOMİSYONU Bölgesel İş Geliştirme Forumu

SEKTÖR KURULLARI ve İŞ GELİŞTİRME KOMİSYONU Bölgesel İş Geliştirme Forumu SEKTÖR KURULLARI ve İŞ GELİŞTİRME KOMİSYONU Bölgesel İş Geliştirme Forumu 28-29 Kasım 2014 - Bursa Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ve

Detaylı

En büyük gücümüz teşkilatlarımız

En büyük gücümüz teşkilatlarımız En büyük gücümüz teşkilatlarımız Temmuz 28, 2012-11:30:21 Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, ''10 yıldan beride bu tarihe layık olmak için takımımızın başı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde

Detaylı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bayram namazı sonrası açıklama yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bayram namazı sonrası açıklama yaptı Cumhurbaşkanı Erdoğan, bayram namazı sonrası açıklama yaptı Haziran 25, 2017-8:26:00 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bayram namazını Ataşehir'deki Mimar Sinan Camisi'nde kıldıktan sonra gazetecilere

Detaylı

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU Yayın Tarihi :06.12.2014 Sayfası :1-16. Syf Yayın Tarihi :06.12.2013 Sayfası :10.Syf Yayın Tarihi :06.12.2014 Sayfası :7. Syf Yayın Tarihi :06.12.2014 Sayfası :1-11. Syf Yayın Tarihi :06.12.2014 Sayfası

Detaylı

Şebinkarahisar lı bir baba ve Rumeli göçmeni bir annenin oğlu, İlk, orta ve lise öğrenimini Özel Tarhan Koleji'nde tamamladı,

Şebinkarahisar lı bir baba ve Rumeli göçmeni bir annenin oğlu, İlk, orta ve lise öğrenimini Özel Tarhan Koleji'nde tamamladı, AHMET BAHA ÖĞÜTKEN 24.DÖNEM İSTANBUL MİLLETVEKİLİ TEŞKİLAT BAŞKAN YARDIMCISI 1961'de İstanbul, Fatih te doğdu, Şebinkarahisar lı bir baba ve Rumeli göçmeni bir annenin oğlu, İlk, orta ve lise öğrenimini

Detaylı

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı 01-15 Nisan 2015 - Sayı: 57 KANADA DA TÜRKMENLER ALTUNKÖPRÜ VE TAZEHURMATU

Detaylı

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU Sayfası :11. Syf Sayfası :5. Syf Sayfası :5. Syf Sayfası :7. Syf Sayfası :6. Syf Sayfası :8. Syf Sayfası :3. Syf Sayfası :5. Syf Sayfası :1-10. Syf Sayfası :1-10. Syf Sayfası :İnternet Sitesi Selvitopu

Detaylı

MTO E- BÜLTEN. Tarih: Sayı:

MTO E- BÜLTEN. Tarih: Sayı: Ertuğrul Cad. No:15 35660 Menemen/İZMİR Tel : 0(232) 832 1021 Fax : 0(232) 832 1634 AMERİKAN KÜLTÜR YABANCI DİL KURSLARI MENEMEN TEMSİLCİLİĞİNDEN ZİYARET Amerikan Kültür Yabancı Dil Kursları Menemen Temsilciliği

Detaylı

Türkiye nin 81 ilinden gelen 100 muhtar, çözüm sürecine destek için Mardin de toplandı. Muhtarlar, barışa destek için beyaz güvercin uçurdu.

Türkiye nin 81 ilinden gelen 100 muhtar, çözüm sürecine destek için Mardin de toplandı. Muhtarlar, barışa destek için beyaz güvercin uçurdu. Türkiye nin 81 ilinden gelen 100 muhtar, çözüm sürecine destek için Mardin de toplandı. Muhtarlar, barışa destek için beyaz güvercin uçurdu. Çözüm sürecine destek olmak için Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu

Detaylı

Başbakan Binali Yıldırım, başbakan olarak ilk kez memleketi Erzincan'a geldi.

Başbakan Binali Yıldırım, başbakan olarak ilk kez memleketi Erzincan'a geldi. Başbakan Binali Yıldırım, başbakan olarak ilk kez memleketi Erzincan'a geldi. 1/5 Başbakan Yıldırım'ı Erzincan Havalimanı'nda İçişleri Bakanı Efkan Ala, Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, Erzurum Valisi

Detaylı

BODRUM, RES LERE KARŞI BİRLİK

BODRUM, RES LERE KARŞI BİRLİK BODRUM, RES LERE KARŞI BİRLİK OLDU KOCADON: HALKIN İSTEMEDİĞİ PROJE, BODRUM DA OLMAZ BODRUM BELEDİYE BAŞKANI KOCADON, RES KONUSUNDAKİ TAVRINI KOYDU: MÜCADELEYE DEVAM KOCADON, ŞİRKETİN BELEDİYE BİZİ BAĞLAMAZ

Detaylı

Başbakan Yıldırım, 25. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı sonrası basın çadırını ziyaret etti

Başbakan Yıldırım, 25. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı sonrası basın çadırını ziyaret etti Başbakan Yıldırım, 25. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı sonrası basın çadırını ziyaret etti Ekim 23, 2016-8:39:00 Başbakan Binali Yıldırım, "Peşmerge güçleri Başika kasabasını DEAŞ'tan temizlemek için

Detaylı

Karaman Ticaret ve Sanayi Odası. Haziran Ayı Bülteni

Karaman Ticaret ve Sanayi Odası. Haziran Ayı Bülteni olmasını diler; ülkemizin ve İslam Aleminin mübarek gecesini tebrik ederiz" dediler. 01/06/2015 KARAMAN TİCARET VE SANAYİ ODASI NDAN BERAT KANDİLİ MESAJI Meclis Başkanı M. Gökhan ALKAN ve Yönetim Kurulu

Detaylı

IKBY-Irak Merkezi Hükümeti Çekişmesi ve Türkmenlerin Durumu

IKBY-Irak Merkezi Hükümeti Çekişmesi ve Türkmenlerin Durumu IKBY-Irak Merkezi Hükümeti Çekişmesi ve Türkmenlerin Durumu Bilgay Duman, ORSAM Ortadoğu Uzmanı Irak ta 7 Mart 2010 seçimlerinin ardından hükümet kurma konusunda siyasi çekişmenin etkileri halen devam

Detaylı

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı / Bilgay Duman, ORSAM Ortadoğu Uzmanı -TEMMUZ 2011- Sayı: 3 1 Temmuz: Kerkük Doktorlar Sendikası, Kerkük Vilayet Yönetimi

Detaylı

15 GÜNLÜK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ

15 GÜNLÜK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ 15 GÜNLÜK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı 16-30 Nisan 2017 - Sayı:101 SALİHİ HÜKÜMETİ VE TÜRK MİLLETİNİ TEBRİK ETTİ

Detaylı

MUSUL OPERASYONU, IRAK IN GELECEĞİ VE TÜRKMENLER KONFERANSI TOPLANTI DEĞERLENDİRMESİ. No.11, ARALIK 2016 TOPLANTI DEĞERLENDİRMESİ NO.

MUSUL OPERASYONU, IRAK IN GELECEĞİ VE TÜRKMENLER KONFERANSI TOPLANTI DEĞERLENDİRMESİ. No.11, ARALIK 2016 TOPLANTI DEĞERLENDİRMESİ NO. TOPLANTI DEĞERLENDİRMESİ No.11, ARALIK 2016 TOPLANTI DEĞERLENDİRMESİ NO.11, ARALIK 2016 MUSUL OPERASYONU, IRAK IN GELECEĞİ VE TÜRKMENLER KONFERANSI 15 Aralık 2016 tarihinde ORSAM, TEPAV ve TOBB Ekonomi

Detaylı

MHP TURGUTREİS SEÇİM İLETİŞİM MERKEZİ AÇILDI

MHP TURGUTREİS SEÇİM İLETİŞİM MERKEZİ AÇILDI MHP TURGUTREİS SEÇİM İLETİŞİM MERKEZİ AÇILDI Tosun: Yaptıklarımız Yapacaklarımızın Teminatıdır Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), Yarımada nın ikinci büyük beldesi olan Turgutreis te seçim iletişim merkezini

Detaylı

UETD KK Ankara Çalıştayı. Raporu

UETD KK Ankara Çalıştayı. Raporu UETD KK Ankara Çalıştayı Raporu 02-05.02.2017 UETD Genel Merkez KK nın düzenlediği 2017 Ankara Çalıştayı, AK Parti GM KK himayesinde gerçekleşmiştir. Katılımcılar: UETD GM KK MYK Katılım sayısı: 150 UETD

Detaylı

BAŞBAKAN YARDIMCISI HAKAN ÇAVUŞOĞLU, BATI TRAKYALI GENÇLERLE YTB DE BULUŞTU Cuma, 13 Nisan :47

BAŞBAKAN YARDIMCISI HAKAN ÇAVUŞOĞLU, BATI TRAKYALI GENÇLERLE YTB DE BULUŞTU Cuma, 13 Nisan :47 Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığında, Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneğinin girişimleriyle Yunanistan'dan gelen Batı Trakyalı öğrencilerle

Detaylı

Şerif Kocadon için mevlit

Şerif Kocadon için mevlit Şerif Kocadon için mevlit 85 yaşında aramızdan ayrılan Bekir Şerif Kocadon için evinde mevlit okundu. Bodrum eşrafından merhum Mehmet Kocadon un oğlu, Fatma Kocadon un eşi; Bodrum Belediye Başkanı Mehmet

Detaylı

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN AĞUSTOS 2016 YIL 1 SAYI 18 09.09.2016 1 UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN SAYI:18 UTSO KOSGEB DESTEKLERİNE DEVAM EDİYOR (03/08/2016) Uzunköprü Ticaret

Detaylı

TEMMUZ 2012 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

TEMMUZ 2012 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili TEMMUZ 2012 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Anamur CHP İlçe Örgütünü ziyaret ederek ilçe yöneticilerinden

Detaylı

NEDEN. Türk ye Cumhur yet Cumhurbaşkanlığı S stem

NEDEN. Türk ye Cumhur yet Cumhurbaşkanlığı S stem NEDEN Türk ye Cumhur yet Cumhurbaşkanlığı S stem YERLi VE MiLLi BiR SiSTEM Türkiye, artık daha büyük. Dünyada söz söyleyen ülkeler arasında. Milletinin refahını artırmaya başladı. Dünyanın en büyük altyapı

Detaylı

"Down Şefler Türkiye Projesi"

Down Şefler Türkiye Projesi "Down Şefler Türkiye Projesi" Proje kapsamında 11 ilde 27 down sendromlu genç aşçılık eğitimi alacak - Kültür ve Turizm Bakanı Kurtulmuş: - "Biz doğuştan gelen ya da sonradan olan hiçbir farklılaşmayı

Detaylı

Doç. Dr. Selçuk ÖZDAĞ

Doç. Dr. Selçuk ÖZDAĞ AK PARTİ TBMM GRUP BAŞKANLIĞI MİLLETVEK TEMMUZ 2016 FAALİYET RAPORLARI Doç. Dr. Selçuk ÖZDAĞ TBMM 24. 25. ve 26. Dönem Manisa Milletvekili AK Parti Siyasi Erdem ve Etik Kurulu Üyesi TDED Manisa Şube Başkanı

Detaylı

183 YILLIK GELENEĞİ DAHA ÇAĞDAŞ HALE GETİREREK DEVAM ETTİRECEĞİZ

183 YILLIK GELENEĞİ DAHA ÇAĞDAŞ HALE GETİREREK DEVAM ETTİRECEĞİZ 183 YILLIK GELENEĞİ DAHA ÇAĞDAŞ HALE GETİREREK DEVAM ETTİRECEĞİZ Muhtarlar Konfederasyonu 1.Olağan Genel Kurul toplantısını yaptı. Muhtarlar Konfederasyonunun Genel Başkanlığına Hüseyin Akdeniz seçildi.

Detaylı

AHMET YILDIZ: İYİ NİYET VE AKLISELİM İLE BUNLARIN ÜZERİNE GİDERSEK, ÇÖZÜMLENMEYECEK SO Pazartesi, 29 Mayıs :30

AHMET YILDIZ: İYİ NİYET VE AKLISELİM İLE BUNLARIN ÜZERİNE GİDERSEK, ÇÖZÜMLENMEYECEK SO Pazartesi, 29 Mayıs :30 T.C.Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Ahmet Yıldız, Türkiye ve Yunanistan arasındaki farklılıkların çözümlenemeyecek meseleler olmadığını belirterek, "İyi niyet ve aklıselim ile bunların üzerine gidersek,

Detaylı

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( )

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( ) YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (25.05.2018-28.06.2018) Sayın Meclis Üyeleri, Oda Meclisimizin 28 Haziran 2018 tarih ve 04 sayılı toplantısının gündeminde yer alan, Yönetim Kurulumuzun 25.05.2018-28.06.2018

Detaylı

Sudan'da Türk-Sudan İlişkileri Sempozyumu düzenlendi

Sudan'da Türk-Sudan İlişkileri Sempozyumu düzenlendi 28.11.2016-22:02 Sudan'da Türk-Sudan İlişkileri Sempozyumu düzenlendi Sudan'da Türk-Sudan İlişkileri Sempozyumu düzenlendi - Sudan Stratejik Çalışma ve Araştırmalar Merkezi Başkanı Dr. Hüseyin: - "Türkiye,

Detaylı

ÇANTA VE KIRTASİYELER ONİKİŞUBAT TAN

ÇANTA VE KIRTASİYELER ONİKİŞUBAT TAN ÇANTA VE KIRTASİYELER ONİKİŞUBAT TAN Kahramanmaraş Merkez İlçe Onikişubat Belediyesi, 124 okulda 6 bin ilkokul birinci sınıf öğrencisine çanta ve kırtasiye malzemesi dağıttı. Başkan Mahçiçek, Çocuklar,

Detaylı

Başbakan Yıldırım, Mersin Şehir Hastanesi Açılış Töreni nde konuştu

Başbakan Yıldırım, Mersin Şehir Hastanesi Açılış Töreni nde konuştu Başbakan Yıldırım, Mersin Şehir Hastanesi Açılış Töreni nde konuştu Şubat 03, 2017-5:56:00 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım, Mersin Şehir Hastanesi'nin ve yapımı tamamlanan

Detaylı

Kasım 2013 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

Kasım 2013 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili Kasım 2013 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin/Mezitli İlçesi CHP Belediye Başkanı aday adaylarının

Detaylı

Şehit yakınları ve gaziler için iş kurası

Şehit yakınları ve gaziler için iş kurası Şehit yakınları ve gaziler için iş kurası Temmuz 15, 2015-4:50:00 Başbakan Ahmet Davutoğlu, salonda bulunanlara, "Bayrama ulaşmadan önce bir bayramı daha sizlerle yapabilmek için bu atama merasimi gerçekleştirme

Detaylı

Bush, Suudi Kralıyla petrol fiyatı konuştu

Bush, Suudi Kralıyla petrol fiyatı konuştu Bush, Suudi Kralıyla petrol fiyatı konuştu Orta Doğu gezisinin son durağı Suudi Arabistan'da bulunan ABD Başkanı George W. Bush, Suudi Kralı Abdullah'la, yüksek petrol fiyatlarının ABD'yi nasıl etkilediği

Detaylı

Bakanımız, Çocuk Bakım Kuruluşları Öz Değerlendirme Toplantısında

Bakanımız, Çocuk Bakım Kuruluşları Öz Değerlendirme Toplantısında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Yayın Organı Mart 2014 Yıl: 1 Sayı: 10 Bakanımız, Çocuk Bakım Kuruluşları Öz Değerlendirme Toplantısında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Çocuk Hizmetleri

Detaylı

2011 YILI FAALİYET RAPORU Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı

2011 YILI FAALİYET RAPORU Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı 2011 YILI FAALİYET RAPORU Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı YÖNETİM KURULU 2011 FAALİYETLERİ 13.07.2011 Batı Akdeniz bölgesinin istihdam sorununa çözüm yaratmak amacıyla Akdeniz Radyo Televizyon

Detaylı

Borsa gıda yardımını sürdürüyor

Borsa gıda yardımını sürdürüyor Borsa gıda yardımını sürdürüyor Burdur Ticaret Borsası (BTB), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)un katkılarıyla geleneksel hale getirdiği Ramazan yardımlarını, bu yıl da ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak.

Detaylı

Bodrum-Kos arasındaki turizm ve ticaret işbirliği

Bodrum-Kos arasındaki turizm ve ticaret işbirliği Bodrum-Kos arasındaki turizm ve ticaret işbirliği Yunanistan ın Kos Belediye Başkanı George Kritsis, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon u ziyaret ederek Bodrum-Kos arasındaki turizm ve ticaret işbirliği

Detaylı

"15 Temmuz Şehidimiz hemşehrimiz Mustafa Cambaz ın kendisi artık belki aramızda değil, ancak onun Fotoğrafları Batı Trakya da sergileniyor.

15 Temmuz Şehidimiz hemşehrimiz Mustafa Cambaz ın kendisi artık belki aramızda değil, ancak onun Fotoğrafları Batı Trakya da sergileniyor. ŞEHİDİMİZ MUSTAFA CAMBAZ ARTIK ARAMIZDA DEĞİL AMA FOTOGRAFLARI MEMLEKETİNDE SERGİL "15 Temmuz Şehidimiz hemşehrimiz Mustafa Cambaz ın kendisi artık belki aramızda değil, ancak onun Fotoğrafları Batı Trakya

Detaylı

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ

ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ ORSAM AYLIK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Ortadoğu Uzman Yardımcısı 01-15 Mart 2014- Sayı: 37 ITC, EĞİTİM BAKANINDAN ELDEN ALINAN HAKLARI

Detaylı

IŞİD İN KERKÜK E SALDIRMASI VE DEVLET BİNALARINI İŞGAL ETME PLANI 01 Temmuz 2017

IŞİD İN KERKÜK E SALDIRMASI VE DEVLET BİNALARINI İŞGAL ETME PLANI 01 Temmuz 2017 15 GÜNLÜK IRAK TÜRKMENLERİ GÜNCESİ Hazırlayanlar: Habib Hürmüzlü, ORSAM Danışmanı Firuze Yağmur Gökler, ORSAM Araştırma Asistanı 01-15 Temmuz 2017 - Sayı:106 IŞİD İN KERKÜK E SALDIRMASI VE DEVLET BİNALARINI

Detaylı

Haber Bülteni. Yeni Seçilen Üyelerin TBMM Başkanı Sayın İsmail KAHRAMAN ı Ziyareti. Sayı: 236 Yıl:20. Temmuz 2016

Haber Bülteni. Yeni Seçilen Üyelerin TBMM Başkanı Sayın İsmail KAHRAMAN ı Ziyareti. Sayı: 236 Yıl:20. Temmuz 2016 Sayı: 236 Yıl:20 Temmuz 2016 Adres : T.C. Sayıştay Başkanlığı 06100 Balgat/Ankara Tel : 0.312 295 30 00 Faks : 0.312 295 40 94 e-mail : sayistay@sayistay.gov.tr web : www.sayistay.gov.tr 1 Yeni Seçilen

Detaylı

Öğrenmek İstiyorum Kampanyası

Öğrenmek İstiyorum Kampanyası Öğrenmek İstiyorum Kampanyası TRABZON DA KAMPANYAYA İLGİ ARTIYOR sağlık üreme sağlığı bilgilerinin girmesine yönelik olarak başlanan Öğrenmek İstiyorum Kampanyası kapsamında Trabzon da ilgi gün geçtikçe

Detaylı

2011 KADIN İSTATİSTİKLERİ

2011 KADIN İSTATİSTİKLERİ 2011 İSTATİSTİKLERİ PARLAMENTO SEÇİM YILI PARLAMENTODAKİ MİLLETVEKİLİ MİLLETVEKİLİ İÇİNDEKİ PAY ( ) 1935 395 18 4.6 1943 435 16 3.7 1950 487 3 0.6 1957 610 8 1.3 1965 450 8 1.8 1973 450 6 1.3 1991 450

Detaylı

EKİM 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

EKİM 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili EKİM 2014 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin/Aydıncık İlçesi nde meydana gelen dolu yağışı

Detaylı