T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAŞVURU VE KONTENJAN İLANI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAŞVURU VE KONTENJAN İLANI"

Transkript

1 T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAŞVURU VE KONTENJAN İLANI Sosyal Bilimler Enstitüsü lisansüstü eğitim-öğretim için eğitim-öğretim yılında açılacak programlar, kontenjanlar, başvuru işlemleri ve başarının değerlendirilmesinde dikkate alınacak koşullar ile başvuru dilekçesi ekinde istenecek belgeler aşağıda belirtilmiştir. ANABİLİM /BİLİM DOĞU DİLLERİ Japon Dili ve Edebiyatı Kore Dili ve Edebiyatı Çin Dili ve Edebiyatı LİSANSÜSTÜ PROGRAMLAR KONTENJANLAR ve Bilimsel Yüksek Hazırlık Lisans RUS DİLİ VE EDEBİYATI Bu anabilim dalına müracaat edecek adayların, ALES sözel puanı değerlendirilecektir. 2- Japon Dili ve Edebiyatı Bilim Dalı için; - Japon Dili Eğitimi veya Japon Dili ve Edebiyatı lisans mezunları başvurabilir. - Adayların Yabancı dil (YDS- İngilizce ) asgari 50 puana sahip olmaları - Japonca Yeterlilik Sınavından (Nihongo Noryoku Shiken) N3 belgesine sahip olmak, belgesi olmayanlar Anabilim Dalı tarafından yapılacak Yazılı sınavdan en az 70/00 alması gerekmektedir. 3- Kore Dili ve Edebiyatı Bilim Dalı için; - Yabancı Dil (YDS-İngilizce) Puanı Yüksek Lisans için ;50, İçin 60 olmak - Yüksek lisans programı için; Korece Yeterlik Sınavı TOPIK 3. Seviye belgesine sahip olan tüm lisans mezunları başvurabilir. için; Korece Yeterlik Sınavı TOPIK 4. Seviye Belgesine sahip olmak (belgesi olmayanlar Anabilim Dalı tarafından yapılacak Yazılı sınavdan en az 80/00 alması gerekmektedir. - programına Kore Dili ve Edebiyatı veya Kore Dil Eğitimi Yüksek Lisans mezunları başvurabilir. - Mülakat sınavı yapılacaktır. 4- Çin Dili ve Edebiyatı Bilim Dalı için; - Çin Dili ve Edebiyatı yada Sinoloji bölümü lisans mezunları başvurabilir. - Çince YDS dengi sınavlardan 50 puan veya Çince Seviye Belirleme Sınavı HSK den 4. Seviyeden sertifikası olmayanlar Yazılı sınava tabi tutulacaktır. -Yazılı ve mülakat sınavı yapılacaktır. - Rus Dili ve Edebiyatı alanında lisans ve yüksek lisans yapmış olanlar başvurabilecektir 2- Bu anabilim dalına müracaat edecek adayların, ALES sözel puanı değerlendirilecektir. 3- Bu anabilim dalına müracaat edecek adayların, Yabancı Dil (YDS İngilizce) en az 55 puanı olmalıdır. 4- Yüksek Lisans Programında Mülakat Sınavı Yapılacaktır.

2 ANABİLİM /BİLİM FELSEFE FELSEFE ve DİN BİLİMLERİ Din Psikolojisi Din Felsefesi Felsefe Tarihi Din Eğitimi Mantık Bilimsel Yüksek Hazırlık Lisans GAZETECİLİK 0 2 HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM ALES sözel veya Eşit Ağırlıklı puanı değerlendirilecektir. 2- Bilimsel Hazırlık Programına Felsefe ve Felsefe Grubu Öğretmenliği hariç tüm lisans mezunları başvurabilir. 3- Yüksek Lisans Programına Felsefe ve Felsefe Grubu lisans mezunları başvurabilir 4- programına yüksek lisansını Felsefe alanında tamamlayanlar başvurabilirler. 5- ve Bilimsel Hazırlık Programları için Mülakat Sınavı Yapılacaktır 6- Yüksek Lisans Programında Yazılı Sınav yapılacaktır - Bu anabilim dalına müracaat edecek adayların, ALES sözel puanı değerlendirilecektir. 2- Din Psikolojisi için yüksek lisansa İlahiyat Fakültesi, DKAB Öğretmenliği ve Psikoloji mezunları başvurabilirler. 3- Din Felsefesi için İlahiyat ve İslami İlimler Fakülteleri, DKAB Bölümü ve Felsefe Bölümü mezunları başvurabilir. 4- Din Eğitimi yüksek lisansa İlahiyat lisans ve DKAB Öğretmenliği mezunları başvurabilir. 5- Din Eğitimi Bilim dalında yazılı sınav yapılacaktır 6- Din Psikolojisi Bilim Dalı için mülakat sınavı yapılacaktır 7- Felsefe Tarihi Bilim Dalı için mülakat sınavı yapılacaktır. 8- Bilimsel Hazırlık programına, İlahiyat dışındaki tüm fakülte mezunları başvurabilir. Bilimsel hazırlıktan Din eğitimi yüksek lisans programına geçiş kabul edilmeyecektir. - Bu anabilim dalına müracaat edecek adayların, ALES sözel puanı değerlendirilecektir. 2- Yüksek Lisans programına İletişim Fakültesi, İlahiyat Fakültesi veya Edebiyat Fakültesi mezunu olanlar başvurabilir 3- programına lisansını veya yüksek lisansını Gazetecilik alanında tamamlayanlar başvurabilirler. 4- Yüksek Lisans ve Programları için Mülakat Sınavı Yapılacaktır 5- Mülakat notu 60 ın altında olan adaylar değerlendirmeye alınmayacaktır. - Bu anabilim dalına müracaat edecek adayların, ALES sözel puanı değerlendirilecektir. 2- Tezli yüksek lisans programına yalnızca Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Halkla İlişkiler ve Reklam veya Halkla İlişkiler lisans mezunları başvurabilir 3- Bilimsel Hazırlık programına sosyal bilimler alanında lisans mezunu olanlar başvurabilirler. 4- programına, lisansını veya yüksek lisansını Halkla İlişkiler alanında yapanlar başvurabilir 6- Bilimsel Hazırlık, Yüksek Lisans ve Programları için Mülakat Sınavı Yapılacaktır 7- Mülakat notu 60 ın altında olan adaylar değerlendirmeye alınmayacaktır.

3 ANABİLİM /BİLİM Bilimsel Yüksek Hazırlık Lisans HALKLA İLŞKİLER ve TANITIM TEZSİZ YÜKSEK LİSANS II. ÖĞRETİM İKTİSAT İktisat İngilizce Programı Bu programa; tüm lisans mezunları başvurabilir. 2- Bu Programda Mülakat Sınavı Yapılacaktır. 3- Bu program ücretlidir. -Bu anabilim dalına müracaat edecek adayların, ALES eşit ağırlıklı puanı değerlendirilecektir. 2-İktisat Anabilim Dalı Yüksek Lisans Programına İ.İ.B.F. ile İşletme ve İktisat Fakültesi mezunları başvurabilir. 3-Yüksek Lisans Programlarına başvuracak olanların 205 öncesi olmak kaydıyla, ÜDS/KPDS/YDS/YÖKDİL puanları en az 50, TOEFLE-IBT puanı en az 60, TOEFLE-CBT puanı en az 70, TOEFLE-PBT puanı en az 497 olmalıdır. 205 den itibaren YDS den en az 50, TOEFL- IBT den en az 60 olmalıdır. 5- Programları için mülakat sınavı yapılacaktır. 6- programına yüksek lisansını İktisat alanında yada Anabilim Dalında tamamlayanlar başvurabilirler. Tezsiz Yüksek Lisans yapmış olanlar başvuramaz. 7- Programı için 205 öncesi olmak kaydıyla, ÜDS/KPDS/YDS/YÖKDİL puanları en az 55, TOEFLE-IBT puanı en az 66, TOEFLE-CBT puanı en az 84, TOEFLE-PBT puanı en az 54 olmalıdır. 205 den itibaren YDS den en az 55 veya TOEFL-IBT den en az 66 almaları gerekir 9-İktisat İngilizce programına, İktisat alanında tezli yüksek lisans yapmış olanlardan YDS ve dengi sınavlardan (İNGİLİZCE) 70 ve üzeri puan alanlar başvurabilir. KAMU HUKUKU Bu anabilim dalına müracaat edecek adayların, ALES eşit ağırlıklı puanı değerlendirilecektir 2- Yalnızca Hukuk Fakültesi mezunları başvurabilirler 3- Kamu Hukuku Tezli Yüksek Lisans programlarına başvuranlar ve bu programlar için yapılacak olan mülakat sınavları neticesinde asıl adaylar arasında yer alamayanlar Kamu Hukuku II. Öğretim tezsiz yüksek lisans programları için ilan edilen kontenjanlar dolmadığı takdirde isteyen yedek adayların dilekçeleri alınacak ve kesin kayıtları yapılacaktır. 4- Kamu Hukuku doktoraya programına başvuracakların Kamu Hukuku alanında tezli yüksek lisans yapmış olmaları gerekir. Kamu Hukuku programı Kırıkkale Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü ile ortak yürütülecektir. 5- Tezli Yüksek Lisans ve Programları için Mülakat Sınavı Yapılacaktır KAMU HUKUKU TEZSİZ YÜKSEK LİSANS II. ÖĞRETİM 25 -Kamu Hukuku Tezsiz yüksek lisans programına tüm lisans mezunları başvurabilir ve bu program ücretlidir.

4 ANABİLİM /BİLİM Bilimsel Yüksek Hazırlık Lisans İŞLETME Yönetim ve Organizasyon Üretim Yönetimi Pazarlama Muhasebe Finansman Bilimsel Hazırlık Programı için; - Bu Anabilim dalına müracaat edecek adayların, ALES eşit ağırlıklı puanı değerlendirilecektir. 2- Bilimsel hazırlık programına İşletme ve İktisat Fakültesi mezunları dışında diğer lisans mezunları başvurabilir. 3- Bilimsel Hazırlık Programının açılabilmesi için, en az l0 öğrencinin kayıt yaptırmış olması gerekir. 4- İşletme Anabilim Dalı, Bilimsel Hazırlık programına başvuracak olanların 20l5 öncesi olmak kaydıyla, ÜDS/KPDS/YDS/YÖKDİL puanlan en az 40, TOEFLE-IBT puanı en az 60, TOEFLE-CBT puanı en az l70, TOEFLE-PBT puanı en az 497 olmalıdır. 20 l 5'den itibaren YDS/YÖKDİL'den en az 40. (İşletme için PTE' den en az 45). TOEFL- IBT'den en az 60 olmalıdır. Yüksek Lisans ve Programları için; - Anabilim Dalı Yüksek Lisans Programına İ.İ.B.F. ile İşletme ve İktisat Fakültesi mezunları başvurabilirler. 2- Tezli Yüksek Lisans programına başvuracak olanların 20l5 öncesi olmak kaydıyla, ÜDS/KPDS/YDS/YÖKDİL puanlan en az 40, TOEFLE-IBT puanı en az 60, TOEFLE-CBT puanı en az l70, TOEFLE-PBT puanı en az 497 olmalıdır. 20l5'den itibaren YDS/YÖKDİL'den en az 40. (İşletme için PTE' den en az 45). TOEFL- IBT'den en az 60 olmalıdır. 3- Programı için 20l5 öncesi olmak kaydıyla ÜDS/KPDS/YDS puanlan en ız 55, TOEFLE-IBT puanı en az 66,TOEFLE_CBT puanı en az 84, TOEFLE_PBT puanı en az 54 olmalıdır. 205'den itibaren YDS, YÖKDİL'den en az 55 veya TOEFLJBT'den en az 66 almaları gerekir. 4- programlarına yüksek lisansını kendi alanında tamamlayanlar başvurabilirler İŞLETME TEZSİZ YÜKSEK LİSANS II. ÖĞRETİM KÜLTÜREL ÇALIŞMALAR Seçmeli dersler, esas itibariyle 0 öğrenci ile açılacak olup, bu sayı işletme anabilim dalı içinde, her bilim dalından bir dersin açılması teminen 5 öğrenciye kadar düşürülebilecektir. Bu sayıların altında kalınması halinde öğrencinin seçtiği dersler açılmayacak olup diğer derslerden ders seçeceklerdir. 2-İşletme Tezsiz yüksek lisans programına tüm lisans mezunları başvurabilir ve bu program ücretlidir. - - Türk Halk Bilimi, Halk Bilimi, Antropoloji, Sosyoloji, Türk Dili ve Edebiyatı, Doğu Dilleri ve Edebiyatı, Batı Dilleri ve Edebiyatı, Arkeoloji, Dilbilimi, Çağdaş Türk Lehçeleri, Sanat Tarihi, Tarih, Psikoloji, Felsefe Bölümleri, Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi, Uluslararası İlişkiler ve İletişim Fakültesi mezunları başvurabilir. 2- Lisanstan mezun olduğu alana ait ALES puan türü ile başvurabileceklerdir. 3-Mülakat sınavı yapılacaktır asgari 60 puan alınması gerekmektedir.

5 ANABİLİM / BİLİM Bilimsel Hazırlık Yüksek Lisans MALİYE 5 20 KONTEN MUHASEBE VE FİNANS YÖNETİMİ ÖZEL HUKUK ÖZEL HUKUK TEZSİZ YÜKSEK LİSANS II. ÖĞRETİM RADYO TELEVİZYON SİNEMA Bu anabilim dalına müracaat edecek adayların, ALES eşit ağırlıklı puanı değerlendirilecektir 2- Yüksek lisans programına Fakültelerin Maliye, İktisat, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi mezunları başvurabilir. 3- Diğer lisans mezunları Bilimsel Hazırlık Programına başvurabilir. 4- Bu anabilim dalına müracaat edecek adayların Yabancı Dil puanı YDS/ÜDS/KPDS/YÖKDİL puanları en az 40, TOEFL-IBT puanları en az 48, PTE puanları en az 30 olmalıdır. 5- ALES puanının %50 si, lisans mezuniyet notunun %30 u yabancı dil notunun %20 si dikkate alınarak sıralama yapılacaktır. Bu şekilde hesaplanan notun en az 50 olması gerekmektedir. Yazılı ve mülakat sınavları yapılmayacaktır. - Bu anabilim dalına müracaat edecek adayların, ALES EA puanı değerlendirilecektir. 2- Yüksek Lisans Programına Muhasebe veya Finans ile ilgili lisans programı mezunları ile İ.İ.B.F. ile İşletme ve İktisat Fakültesi mezunları başvurabilir. 3- Bilimsel hazırlık programına ise diğer lisans mezunları başvurabilir. 4- Yüksek Lisans Programında Mülakat Sınavı Yapılacaktır. - Bu anabilim dalına müracaat edecek adayların, ALES eşit ağırlıklı puanı değerlendirilecektir 2- Yalnızca Hukuk Fakültesi mezunları başvurabilirler 3-Özel Tezli Yüksek Lisans programlarına başvuranlardan bu programlar için yapılacak olan mülakat sınavları neticesinde asıl adaylar arasında yer alamayanlar, Özel Hukuk II. Öğretim tezsiz yüksek lisans programları için ilan edilen kontenjanlar dolmadığı takdirde isteyen yedek adayların dilekçeleri alınacak ve kesin kayıtları yapılacaktır. 4- ya başvuracakların, Hukuk Fakültesi mezunu ve Özel Hukuk alanında tezli yüksek lisans yapmış olmaları gerekir. 5- Yüksek Lisans ve Programında Mülakat Sınavı Yapılacaktır -Özel Hukuk Tezsiz yüksek lisans programına tüm lisans mezunları başvurabilir ve bu program ücretlidir. - Bu anabilim dalına müracaat edecek adayların, ALES sözel puanı değerlendirilecektir. 2- Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü, Sinema ve Televizyon Bölümü, Medya ve Görsel Sanatlar Bölümü, Görsel İletişim Tasarımı, Medya ve İletişim Bölümü, Medya ve İletişim Sistemleri Bölümü ile Grafik Tasarım Bölümlerinden mezun olanlar başvurabilir. 3- Yüksek Lisans Programları için Mülakat Sınavı Yapılacaktır ve Mülakat notu 60 ın altında olan adaylar değerlendirmeye alınmayacaktır.

6 ANABİLİM /BİLİM Bilimsel Hazırlık Yüksek Lisans SANAT TARİHİ - 2 SİYASET BİLİMİ VE KAMU YÖNETİMİ SİYASET BİLİMİ VE KAMU YÖNETİMİ TEZSİZ II.ÖĞRETİM SOSYOLOJİ TARİH 5 Eskiçağ Tarihi 3 Ortaçağ Tarihi Yeniçağ Tarihi 3 Yakınçağ Tarihi 3 Türkiye Cum. Tarihi 2 TURİZM İŞLETMECİLİĞİ İNGİLİZ DİLİ VE EDEBİYATI 2 - Bu anabilim dalına müracaat edecek adayların, ALES sözel puanı değerlendirilecektir. 2- Sanat Tarihi Bölümü mezunları başvurabilirler 3- Bu Programında Mülakat Sınavı Yapılacaktır 4- Mülakat notu 65 ın altında olan adaylar değerlendirmeye alınmayacaktır. - Bu anabilim dalına müracaat edecek adayların, ALES eşit ağırlıklı puanı değerlendirilecektir 2- Tezli yüksek lisans programına fakültelerin Kamu Yönetimi, siyaset Bilimi, Kamu Yönetimi Ve Siyaset Bilimi, Uluslararası İlişkiler, Siyaset Bilimi Ve Uluslararası İlişkiler, Sosyoloji ve Hukuk Fakültesi mezunu olanlar başvurabilir. - Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Tezsiz yüksek lisans programına tüm lisans mezunları başvurabilir ve bu program ücretlidir. - Bu anabilim dalına müracaat edecek adayların, ALES eşit ağırlıklı puanı değerlendirilecektir. 2- Bu anabilim dalına sadece Edebiyat ve Fen-Edebiyat Fakültelerinin Sosyoloji bölümü mezunları başvurabilir. Sosyoloji Anabilim dalına diğer Fakültelerinin Sosyoloji bölümü mezunları başvuramaz. 3- Mülakat Sınavı Yapılacaktır ve Mülakat notu 60 ın altında olan adaylar değerlendirmeye alınmayacaktır. -Bu anabilim dalına müracaat edecek adayların, ALES sözel puanı değerlendirilecektir. 2-Yüksek Lisans Programına Tarih Bölümü mezunları başvurabilir. 3- programına ise Kendi alanında yüksek lisans yapmış olanlar başvurabilir. 4- Bilimsel Hazırlık programına tüm lisans mezunları başvurabilir 5- Tarih Anabilim Dalında Mülakat Sınavı Yapılacaktır ve Mülakat notu 50 nin altında olan adaylar değerlendirmeye alınmayacaktır. - Bu anabilim dalına müracaat edecek adayların, ALES eşit ağırlıklı puanı değerlendirilecektir 2- Yüksek lisans programına Turizm alanlarından lisans mezunları başvurabilir. 3- Bu Programda yazılı ve Mülakat sınavı yapılacaktır yazılı sınavdan 70 alan adaylar Mülakat sınavına alınırlar. Adayın giriş puanı yazılı sınav notunun %60 ı ve mülakat notunun %40 ı alınarak hesaplanır. - Bu anabilim dalına müracaat edecek adayların, ALES eşit ağırlıklı puanı değerlendirilecektir 2- İngiliz Dili ve Edebiyatı- İngiliz Dili Edebiyatı alanında yüksek lisans yapmış olmak. 3- Yabancı Dil Puanı YDS/YÖKDİL (İngilzce) 85, TOEFL IBT 00 CAE-A, CPE-B, PTE-80 ve üzeri puan almış olmak. 4- Mülakat sınavı yapılacaktır.

7 ANABİLİM /BİLİM TEMEL İSLAM BİLİMLERİ Bilimsel Hazırlık Yüksek Lisans Hadis 5 2 İslam Hukuku Arap Dili ve Belagati İslam Mezhepleri Tarihi 2 TÜRK DİLİ VE EDEB. Türk Edebiyatı Bilim Dalı Yeni Türk Edebiyatı Türk Halk Edebiyatı Eski Türk Edebiyatı 3 Türk Dili Bilim Dalı 2 Yeni Türk Dili 3 ULUSLARARASI TİCARET VE LOJİSTİK Eski Türk Dili Bu bilim dalına müracaat edecek adayların, ALES sözel puanı değerlendirilecektir. 2- İlahiyat Fakültesi Lisans mezunu olanlar başvurabilir (Arap Dili ve Belagatı Bilim Dalı için; 3- Yüksek lisansını Hadis alanında yapanlar programına başvurabilir 4- Bu Programda Mülakat Sınavı Yapılacaktır - Bu bilim dalına müracaat edecek adayların, ALES sözel puanı değerlendirilecektir. 2- Arapça Merkezi Dil Sınavından 50 ve üzeri puan almış olmak 3- programına, İlahiyat Fakültesi mezunu olan ve yüksek lisansını İslam Hukuku alanında yapanlar başvurabilir - Bu bilim dalına müracaat edecek adayların, ALES sözel puanı değerlendirilecektir. 2- İlahiyat Fakültesi İlahiyat Bölümü, Edebiyat Fakültesi Arap Dili ve Edebiyatı veya Eğitim Fakültesi Arapça Öğretmenliği mezunu olmak. - Bu bilim dalına müracaat edecek adayların, ALES sözel puanı değerlendirilecektir. 2- Yüksek Lisans için İlahiyat lisans mezunu olmak, için İslam Mezhepleri Tarihi alanında yüksek lisans yapmış olmak. Yazılı ve Mülakat sınavı yapılacaktır. - Bu anabilim dalına müracaat edecek adayların, ALES sözel puanı değerlendirilecektir. 2- Yüksek lisans ve programlarında Mülakat Sınavı Yapılacaktır 3- Yeni Türk Edebiyatı Bilim Dalı Yüksek Lisans programına Edebiyat, Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü ile Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği Bölümü mezunu olanlar başvurabilir. 4- Yeni Türk Edebiyatı Bilim Dalı doktora programı için (BİR) kontenjan için Türk Edebiyatı alanında yüksek lisans yapmış olmak. 5- Türk Halk Edebiyatı yüksek lisans programına, Edebiyat, Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü, Eğitim Fakültesi Türk Dli ve Edebiyatı öğretmenliği bölümü mezunu olmak. programı için Türk Halk Edebiyatı alanında yüksek lisans yapmış olmak. 6- Eski Türk Dili ve Yeni Türk Dili yüksek lisans programı için; Fen Edebiyat veya Edebiyat Fakültelerinin Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü ile Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü, Eğitim Fakültelerinin Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenliği bölümü mezunu olmak. programı için; Eski Türk Dili, Yeni Türk Dili veya Türk Dili, Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları alanında yüksek lisans yapmış olmak. 7- Eski Türk Edebiyatı ve Yeni Türk Edebiyatı Yüksek Lisans ve programlarına kabul için mülakat sınavından en az 50 (Elli) almak gerekmektedir -Bu anabilim dalına müracaat edecek adayların, ALES eşit ağırlıklı puanı değerlendirilecektir. 2-Yüksek Lisans Programına Uluslararası Ticaret ve /veya Lojistik ile ilgili lisans programları mezunları ile İşletme, İktisat, Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Lisans Mezunları başvurabilir. 3-Bilimsel Hazırlık programına tüm lisans mezunları başvurabilir 4-Bu Programda Mülakat Sınavı Yapılacaktır

8 BAŞVURU ve GİRİŞ ŞARTLARI - Tezli yüksek lisans, tezsiz yüksek lisans, bilimsel hazırlık programlarına başvuracak adayların lisans mezuniyet not ortalamasının 00 tam puan üzerinden en az 55 veya 4 lük sistemde en az 2.00 (CC) eşdeğeri olması gerekir. 2- Programına başvuracak adayların yüksek lisans mezuniyet not ortalamasının 00 tam puan üzerinden en az 70 veya 4 lük sistemde en az 2.00 (CC) olması gerekir. 3- Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) puanının anabilim dallarının istemiş olduğu puan türünden en az 55 standart puan olması gerekir. 4- Programına başvuracak adayların YDS den en az 55 veya Üniversitelerarası Kurulca kabul edilen yabancı dillerden yapılan sınavlardan bu puanın eşdeğeri bir puan alınması zorunludur. 5- Tezsiz yüksek lisans II. öğretim programlarına başvuru için ALES puanı olması zorunlu değildir. ALES puanı olmayanların ALES puanı 50 olarak değerlendirilecek, ALES puanı 50 puanın üzerinde bulunan adayların ise ilgili puan türünden ALES puanları değerlendirmeye alınacaktır. Mülakat sınavı yapılmayacak olan Anabilim Dallarında; Lisans mezuniyet notunun % 60 ı, ALES puanının % 20 si, varsa yabancı dil puanının % 20 si, dikkate alınarak sıralama yapılacaktır. İşletme bölümünde yukarıdaki hesaplama sonucu ortalama puanın en az 50 (Elli) olması gerekmektedir. 6- Tezsiz Yüksek Lisans ikinci öğretim programlarına başvurup kesin kayıt yaptıran öğrenci sayısı en az 0 öğrenci olmaması durumunda o anabilim dalında program açılmayacaktır. Program açılmadığı takdirde öğrencilerin kesin kayıtta yatırmış oldukları öğrenim ücreti kendilerine iade edilecektir. Programı açılan tezsiz yüksek lisansa kesin kayıt yaptırıp kaydını aldırmak isteyen ve ilgili dönemlerde ders seçmeyen öğrencilerin ücretleri iade edilmeyecektir. 7- Tezsiz yüksek lisans II. Öğretim Programlarında alınacak öğrenim ücreti her bir ders için 420 TL. (420x0 ders : 4200) Dönem projesi (3.yarıyıl) dersi için 000 TL dir 8- Tezli yüksek lisans ile bilimsel hazırlık programlarına başvuran adayların başarı notunun hesaplanmasında; a) Mülakat Sınavı Yapılanların; Başvuran adayların ALES puanının %50 si, lisans mezuniyet notunun %5 i, yabancı dil notunun %5 i dikkate alınarak sıralama yapılacak, yapılan sıralama sonucuna göre kontenjanın iki katı kadar aday mülakat/yazılı sınavına alınacaktır Diğer adaylar mülakat/yazılı sınavına alınmayacaktır. Sınava alınan adayların ALES puanının %50 si, lisans mezuniyet notunun %5 i, yabancı dil notunun %5 i, mülakat/yazılı sınavı notunun % 20 si (Yazılı sınav yapılan anabilim dallarında yazılı sınavının %50 si, mülakat sınavının %50 si şeklinde hesaplanacaktır.) dikkate alınarak sıralaması yapılacaktır. Bu şekilde hesaplanan notun en az 50 olması gerekmektedir. Mülakat sınavına girmeyen aday başarısız sayılır. b) Mülakat Sınavı Yapılmayanların; ALES puanının %50 si, lisans mezuniyet notunun %30 u, yabancı dil notunun %20 si dikkate alınarak sıralama yapılacaktır. Bu şekilde hesaplanan notun en az 50 olması gerekmektedir. 9- Tezli yüksek lisans, tezsiz yüksek lisans ve bilimsel hazırlık programlarına başvuran, ancak yabancı dil belgesi (KPDS, ÜDS, TOEFL,YDS. YÖKDİL v.b) bulunmayan adaylar, yabancı dil puan katkısından yararlanamazlar.

9 0- Programına başvuran adayların başarı notunun hesaplanmasında; a) Mülakat Sınavı Yapılanların; Başvuran adayların tamamı mülakat sınavına alınacaktır. ALES puanının %50 si, yüksek lisans mezuniyet notunun %5 i, yabancı dil notunun % 5 i, mülakat notunun %20 si dikkate alınarak sıralama yapılır ve bu şekilde hesaplanan başarı notunun en az 60 olması gerekir. Mülakat sınavına girmeyen aday başarısız sayılır. b) Mülakat Sınavı Yapılmayanların; ALES puanının %50 i, yüksek lisans mezuniyet notunun %30 u, yabancı dil notunun % 20 si dikkate alınarak sıralama yapılır ve bu şekilde hesaplanan başarı notunun en az 60 olması gerekir. - ALES sınav sonuç belgesi üç yıl süreyle geçerlidir. Ancak yüksek lisans öğrenimini yapanlardan, bu öğrenimini tamamladıktan veya ilişiği kesildikten sonra en fazla bir yarıyıl ara vererek Enstitümüz lisansüstü programlarına başvuranlardan, bu durumu belgelendirdikleri takdirde yeniden ALES e girme şartı aranmaz. 2- Lisansüstü programlara kayıt yaptıracak erkek adayların askerlik görevi açısından bir sakıncasının olmaması gerekir. 3- Mülakat sınavı yapılan Anabilim Dallarında mülakata katılmak zorunludur. Mülakat sınavına katılmayan adayların ortalama puanı kaç olursa olsun başarısız sayılacaktır. 4- POSTA İLE BAŞVURU YAPILAMAZ. Elektronik ortamda başvuru yapmayanların evrakları alınmayacaktır. Elektronik ortamda başvuru yaptığı halde evraklarını son başvuru tarihine kadar teslim etmeyen adayların başvuruları iptal edilecektir. 5- kontenjanlarına sadece bu protokol kapsamındaki üniversitelerin öğretim elemanları bu ilanın yayınlandığı tarihten itibaren 207 tarihine kadar kendi üniversitelerine başvurmaları gerekmektedir. Yerleştirme sonuçları..web adresinde ilan edilecektir. BAŞVURU İÇİN İSTENECEK BELGELER - Başvuru dilekçesi. on-line başvurunun çıktısı (Başvurduğunuz Anabilim Dalı Bilim Dalı ve puanlarınızın doğruluğunu yeniden kontrol ediniz) 2- Lisans diplomasının veya geçici mezuniyet belgesinin aslı ve adet fotokopisi, 3- ALES sonuç belgesi 4- Lisans not durum belgesi aslı ve adet fotokopisi (4 lük sisteme tabi bölümlerden mezun olanlar ile transkriptlerinde hem 4 lük hem de 00 lük notu bulunan öğrencilerin not çevirisi Yükseköğretim Kurulu nun 4 lük sistemdeki notların 00 lük sistemdeki karşılıklarına göre yapılacaktır.) 5- Programına başvuranların Yabancı Dil Belgesinin aslı veya bilgisayar çıktısı. Bilimsel hazırlık, tezli yüksek lisans, tezsiz yüksek lisans programlarına başvuranların varsa yabancı dil belgesi aslı ve adet fotokopisi, 6- programlarına başvuracak adayların lisans ve yüksek lisans diploması veya geçici mezuniyet belgesi aslı ve adet fotokopisi, 7- programlarına başvuracak adayların lisans, yüksek lisans not durum belgesi aslı ve adet fotokopisi, (4 lük sisteme tabi birimlerden mezun olanlar ile transkriptlerinde hem 4 lük hem de 00 lük notu bulunan öğrencilerin not çevirisi Yükseköğretim Kurulu nun 4 lük sistemdeki notların 00 lük sistemdeki karşılıklarına göre yapılacaktır.) 8- Nüfus cüzdanı fotokopisi (TC. Kimlik numaralı olması gerekmektedir.) 9- adet fotoğraf 0- Özgeçmiş (özel bir formatı yok) NOT: Başvuruda belgelerin asılları görülecek ancak belgelerin asılları kesinlikle alınmayacaktır.

10 KESİN KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER - Diploma veya Geçici Mezuniyet Belgesinin aslı 2- Transkript Belgesinin aslı, 3- ALES sonuç belgesi 4- Varsa Yabancı Dil Belgesi 5- İki adet fotoğraf 6- Askerlik durum belgesi (erkek öğrenciler için) 7- Tezsiz yüksek lisans II. öğretim öğrencilerinin öğrenim ücreti dekontu Not: Kesin kayıt işlemleri belgelerin asılları ile yapılacaktır. MÜLAKAT SINAV YERLERİ - Tarih, Türk Dili ve Edebiyatı, Sosyoloji, Felsefe, Çin Dili ve Edebiyatı, Kore Dili ve Edebiyatı, İngiliz Dili ve Edebiyatı ile Sanat Tarihi Anabilim Dalları sınavları, Edebiyat Fakültesindeki kendi Anabilim Dallarında yapılacaktır. 2- Özel Hukuk ve Kamu Hukuku Anabilim Dalları mülakat sınavları Hukuk Fakültesindeki kendi Anabilim Dallarında yapılacaktır. 3- Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Gazetecilik, Radyo Televizyon Sinema ve İletişim Bilimleri Anabilim Dalları sınavları İletişim Fakültesindeki kendi Anabilim Dallarında yapılacaktır. 4- Temel İslam Bilimleri, Felsefe ve Din Bilimleri Anabilim Dalları sınavları, İlahiyat Fakültesindeki kendi Anabilim Dallarında yapılacaktır. 5- Turizm İşletmeciliği Anabilim Dalı mülakat sınavı Turizm Fakültesinde yapılacaktır. 6- İktisat, İşletme, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Anabilim Dalları mülakat sınavları İ.İ.B. Fakültesindeki kendi Anabilim Dallarında yapılacaktır. 7- Kültürel Çalışmalar, mülakat sınavları Enstitümüz sınıflarında yapılacaktır.

11 BAŞVURU MÜLAKAT SONUÇ VE KAYIT TAKVİMİ İŞLEM TARİH SAAT AÇIKLAMA On-Line Başvuru Ağustos 207 Saat 7:00 e kadar Evrak Teslim Tarihi ve Yeri Kesin Olmayan Listelerin İlanı 4 Ağustos 207 Saat 3:00 e kadar İtirazlar ve Değerlendirilmesi 7 Ağustos 207 Saat 3:00 e kadar Mülakat Listelerinin Açıklanması 7 Ağustos 207 Saat 5:00 e kadar Yüksek Lisans Mülakat Tarihleri 2 Ağustos 207 Saat 09:00 da Mülakat Tarihleri 22 Ağustos 207 Saat 09:00 da Kesin Sonuç Listelerinin Açıklanması 25 Ağustos 207 Kesin Kayıtlar 28-3 Ağustos 207 Saat 7:00 e kadar Boş Kontenjan İlanı ve Müracaatlar 05 Eylül 207 Saat 7:00 e kadar Kayıt Hakkı Kazananların İlanı Kayıtlar 6-8 Eylül 207 Saat 7:00 e kadar ADAARIN DİKKATİNE!!! Asıl listeden süresi içerisinde kesin kayıt yaptırmayan adaylar kayıt hakkını kaybederler. Belirtilen tarihlerde dilekçe vermeyip kayıt yaptırmayan yedek adaylar da kayıt hakkını kaybederler. Adayların kayıt için şahsen başvurmaları gerekmektedir. POSTA İLE KAYIT YAPILAMAZ. Belirtilen tarihlerde kesin kaydını yaptırmayan aday her hangi bir hak iddia edemez. İstenilen belgelerde yanlış beyanda bulunanlar ile tahrifat yapanların, sınavlarda başarılı olsalar dahi kayıtları yapılmaz. Gerçek dışı bilgi ve belgelere göre aday kaydı veya kesin kaydı yapılmış öğrencilerin kaydı silinir. Kesin kayıt işlemleri belgelerin asılları ile yapılacaktır.

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAŞVURU VE KONTENJAN İLANI (EK-2 İLAN)

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAŞVURU VE KONTENJAN İLANI (EK-2 İLAN) T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAŞVURU VE KONTENJAN İLANI (EK-2 İLAN) Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının 14/07/2017 tarih ve 75850160-104.01.04.01/46068

Detaylı

LİSANSÜSTÜ PROGRAMLAR KONTENJANLAR ve ÖZEL ŞARTLAR

LİSANSÜSTÜ PROGRAMLAR KONTENJANLAR ve ÖZEL ŞARTLAR T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ SOSYAL LER ENSTİTÜSÜ 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLAR KONTENJANLAR ve ANA ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILÂP TARİHİ YL - - 8-1 - DR 1-Edebiyat Fakültesi

Detaylı

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI İLANI

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI İLANI T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI İLANI Sosyal Bilimler Enstitüsü lisansüstü öğretimi için 2017-2018 eğitim-öğretim yılı Güz yarıyılında

Detaylı

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ İLANI

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ İLANI T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ İLANI Eğitim Bilimleri Enstitüsü Lisansüstü öğretimi için 2016-2017 eğitim-öğretim yılı güz döneminde

Detaylı

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZDÖNEMİ İLANI

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZDÖNEMİ İLANI T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZDÖNEMİ İLANI Eğitim Bilimleri Enstitüsü Lisansüstü öğretimi için 2014-2015 eğitim-öğretim yılı güz döneminde

Detaylı

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI DOKTORA PROGRAMI BAŞVURU VE KONTENJAN İLANI

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI DOKTORA PROGRAMI BAŞVURU VE KONTENJAN İLANI T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI DOKTORA PROGRAMI BAŞVURU VE KONTENJAN İLANI ANA DOĞU DİLLERİ Kore Dili ve Edebiyatı Ermeni Dili ve Ed. Bütünleşik

Detaylı

T.C. ERCĐYES ÜNĐVERSĐTESĐ EĞĐTĐM BĐLĐMLERĐ ENSTĐTÜ MÜDÜRLÜĞÜ EĞĐTĐM-ÖĞRETĐM YILI GÜZ DÖNEMĐ ĐLANI

T.C. ERCĐYES ÜNĐVERSĐTESĐ EĞĐTĐM BĐLĐMLERĐ ENSTĐTÜ MÜDÜRLÜĞÜ EĞĐTĐM-ÖĞRETĐM YILI GÜZ DÖNEMĐ ĐLANI T.C. ERCĐYES ÜNĐVERSĐTESĐ EĞĐTĐM BĐLĐMLERĐ ENSTĐTÜ MÜDÜRLÜĞÜ 2013-2014 EĞĐTĐM-ÖĞRETĐM YILI GÜZ DÖNEMĐ ĐLANI Eğitim Bilimleri Enstitüsü Lisansüstü öğretimi için 2013-2014 eğitim-öğretim yılı güz döneminde

Detaylı

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YÖNETİM KURULU KARARLARI

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YÖNETİM KURULU KARARLARI T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YÖNETİM KURULU KARARLARI Enstitü Yönetim Kurulu, Enstitü Müdürü Doç. Dr. Cevdet KIRPIK ın başkanlığında 20/04/2017 Perşembe günü saat:16.00 da toplanmış

Detaylı

T.C BOZOK ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ

T.C BOZOK ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ T.C BOZOK ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ SOSYOLOJİ ANABİLİM DALI 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI BAŞVURU ŞARTLARI VE KONTENJANLARI Anabilim Kontenjan Özel Koşullar

Detaylı

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLAR ve KONTENJANLARI

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLAR ve KONTENJANLARI T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLAR ve KONTENJANLARI ANABİLİM KONTENJANLAR DALLARI MATEMATİK VE ALES TEZLİ FEN BİLİMLERİ

Detaylı

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Yönetim Kurulu Kararları

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Yönetim Kurulu Kararları FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Yönetim Kurulu Kararları Toplantı Tarihi: 19.07.2018 Toplantı Sayısı : 31 Karar No:01 2018-2019 eğitim-öğretim yılı güz yarıyılı Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı nın 27.06.2018 tarihli

Detaylı

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN Enstitümüz lisansüstü öğretim programlarına 2014 2015 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı için öğrenci alınacaktır. alınacak programlar,

Detaylı

ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA KONTENJANLARI (*)

ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA KONTENJANLARI (*) ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ VE DOKTORA KONTENJANLARI (*) PROGRAMLAR TEZLİ TEZSİZ DOKTORA TARİH (*) Yakınçağ Tarihi 10 - - Yeniçağ Tarihi 10 - - TÜRK DİLİ VE (*) Türk Dili

Detaylı

İLAN METNİ AŞAĞIDA YER ALMAKTADIR

İLAN METNİ AŞAĞIDA YER ALMAKTADIR BAŞVURU YAPACAK OLAN ADAYLARIN DİKKATİNE 1- Başvuru yapmadan önce ilanda belirtilen başvuru koşullarının ve kontenjanlarının yer aldığı ilan metnini mutlaka okuyunuz. Eğer başvuru koşullarını taşıyorsanız

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILINDA SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA ÖĞRENCİ İLANI YL 30 DR 5 YL 2 DR 2

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILINDA SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA ÖĞRENCİ İLANI YL 30 DR 5 YL 2 DR 2 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILINDA SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA ÖĞRENCİ İLANI ANABİLİM DALI İKTİSAT BİLİM DALI PRG Öğr. Sayısı BAŞVURU KOŞULLARI* İktisat YL 30 DR 5 İlgili

Detaylı

T.C. ERCĠYES ÜNĠVERSĠTESĠ SOSYAL BĠLĠMLER ENSTĠTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ 2014-2015 EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM YILI ĠLANI

T.C. ERCĠYES ÜNĠVERSĠTESĠ SOSYAL BĠLĠMLER ENSTĠTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ 2014-2015 EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM YILI ĠLANI T.C. ERCĠYES ÜNĠVERSĠTESĠ SOSYAL BĠLĠMLER ENSTĠTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ 2014-2015 EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM YILI ĠLANI Sosyal Bilimler Enstitüsü lisansüstü öğretimi için 2014-2015 eğitim-öğretim yılında açılacak programlar,

Detaylı

-2016 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILINDA LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ASIL ÖĞRENCİ KABULÜNDE GEREKLİ LİSANS VE YÜKSEK LİSANS MEZUNİYET ALANLARI

-2016 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILINDA LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ASIL ÖĞRENCİ KABULÜNDE GEREKLİ LİSANS VE YÜKSEK LİSANS MEZUNİYET ALANLARI -2016 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILINDA LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ASIL ÖĞRENCİ KABULÜNDE GEREKLİ LİSANS VE YÜKSEK LİSANS MEZUNİYET ALANLARI ANABİLİM DALI LİSANSÜSTÜ PROGRAM ADI KONTENJAN MEZUNİYET ALANI -Programa

Detaylı

TC GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM GÜZ YARIYILI

TC GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM GÜZ YARIYILI TC GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2017 2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM GÜZ YARIYILI KONTENJANLAR, BAŞVURU ŞARTLARI, BAŞVURUYA ESAS TEŞKİL EDEN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLAR Lisansüstü Programlara Başvuru

Detaylı

TC Uyruklu (Alan dışı)

TC Uyruklu (Alan dışı) T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHARYARIYILI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ ALIMI İLANI Enstitümüz Lisansüstü programlarına 2015-2016

Detaylı

YÜKSEK LİSANS 1/8 İŞLETME

YÜKSEK LİSANS 1/8 İŞLETME KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2010-2011 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA PROGRAMLARI ÖĞRENCİ KONTENJANLARI VE BAŞVURU ŞARTLARI YÜKSEK LİSANS İŞLETME TEZLİ KONTENJAN TEZSİZ

Detaylı

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN Enstitümüz lisansüstü öğretim programlarına 2013 2014 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı için öğrenci alınacaktır. alınacak

Detaylı

YÜKSEK LİSANS KONTENJAN 1/8 İŞLETME

YÜKSEK LİSANS KONTENJAN 1/8 İŞLETME KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2009-2010 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA PROGRAMLARI ÖĞRENCİ KONTENJANLARI VE BAŞVURU ŞARTLARI YÜKSEK LİSANS İŞLETME KONTENJAN TEZLİ TEZSİZ

Detaylı

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN Enstitümüz Lisansüstü programlarına 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı için Yüksek Lisans ve Doktora öğrencileri alınacaktır. Öğrenci başvurularına ilişkin,

Detaylı

T.C. ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS/DOKTORA ÖĞRENCİ ALIM İLANI

T.C. ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS/DOKTORA ÖĞRENCİ ALIM İLANI T.C. ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS/DOKTORA ÖĞRENCİ ALIM İLANI 2014-2015 Akademik Yılı Bahar yarıyılında, Adıyaman Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü ne aşağıda belirtilen

Detaylı

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN Enstitümüz Lisansüstü Öğretim Programlarına 2009 2010 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı için öğrenci alınacaktır. Öğrenci alınacak

Detaylı

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN Enstitümüz Lisansüstü programlarına 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı için Yüksek Lisans ve Doktora öğrencileri alınacaktır.

Detaylı

TABLO 1. TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI VE KONTENJANLARI İŞLETME TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI*

TABLO 1. TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI VE KONTENJANLARI İŞLETME TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI* T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ ALIMI İLANI Enstitümüz Lisansüstü programlarına 2015-2016 Eğitim-Öğretim

Detaylı

T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA BAŞVURU KOŞULLARI KILAVUZU EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ

T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA BAŞVURU KOŞULLARI KILAVUZU EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA BAŞVURU KOŞULLARI KILAVUZU 2016-2017 EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ Sevgili Adaylar, 2016-2017 eğitim-öğretim güz yarıyılında

Detaylı

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILINDA AŞAĞIDAKİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA SINAVLA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILINDA AŞAĞIDAKİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA SINAVLA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ AŞAĞIDAKİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA SINAVLA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI Puan Türü Başvuru için Gerekli Yabancı Dil YDS/ÜDS/ KPDS asgari Puan Türk Dili ve

Detaylı

Arkeoloji, Sanat Tarihi, Eskiçağ Tarihi, Eskiçağ Dilleri ve Kültürleri, Mimarlık, Restorasyon bölümlerinin birinden lisans mezunu olmak.

Arkeoloji, Sanat Tarihi, Eskiçağ Tarihi, Eskiçağ Dilleri ve Kültürleri, Mimarlık, Restorasyon bölümlerinin birinden lisans mezunu olmak. İLAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü'ne 015016 EğitimÖğretim Yılı GÜZ Yarıyılı için aşağıda belirtilen Ana Bilim Dallarına karşılarında belirtilen sayıda Lisansüstü

Detaylı

BAŞVURU KLAVUZU. YÜKSEK LİSANS ve DOKTORA KONTENJAN VE KOŞULLARI

BAŞVURU KLAVUZU. YÜKSEK LİSANS ve DOKTORA KONTENJAN VE KOŞULLARI BAŞVURU KLAVUZU A- ve DOKTORA KONTENJAN VE KOŞULLARI a.1 - İşletme Anabilim Dalı a.2 - İletişim Tasarımı ve Bilişim Teknolojileri Anabilim Dalı a.3 - Türk Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı a.4 - İç Mimarlık

Detaylı

ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI

ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI YÜKSEK LİSANS ve DOKTORA PROGRAMLARI KONTENJANLARI 2013-2014 öğretim yılı güz yarıyılında Sosyal Bilimler

Detaylı

TC GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM GÜZ YARIYILI

TC GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM GÜZ YARIYILI TC GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2018 2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ KONTENJANLARI, BAŞVURU ŞARTLARI, BAŞVURUYA ESAS TEŞKİL EDEN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLAR Lisansüstü Programlara

Detaylı

İLAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN

İLAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN Başvurular, https://bys.akdeniz.edu.tr/enstitu adresinden ONLINE olarak yapılacaktır. Başvuru Adresi Tel: 0242 227 78 57, 0 242 310 19 18 Fax: 0242 227 78 56 GENEL AÇIKLAMALAR 1 İlan kadrosuzdur. 2 Lisansüstü

Detaylı

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN Cumhuriyet Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü ne 007-008 öğretim yılı I. Yarıyılında Lisansüstü Yönetmeliği hükümlerine göre öğrenci alınacaktır. Lisansüstü

Detaylı

T.C. İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN

T.C. İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN T.C. İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü Anabilim Dallarına 2014-2015 Eğitim- Öğretim yılı Bahar döneminde Yüksek Lisans, Tezsiz Yüksek Lisans ve Doktora Programları

Detaylı

YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA PROGRAMI KONTENJANLARI. Doktora (Yüksek Lisansa Dayalı) Doktora (Lisansa Dayalı) Alan İçi. Alan İçi

YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA PROGRAMI KONTENJANLARI. Doktora (Yüksek Lisansa Dayalı) Doktora (Lisansa Dayalı) Alan İçi. Alan İçi Alan İçi Alan İçi Alan İçi Alan İçi Tezli Yüksek Lisans ve için ALES Puan Türü T.C. RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ KONTENJANLARI

Detaylı

İLAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN

İLAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN Lisansüstü Başvuru Tarihi LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARLA İLGİLİ BİLGİLER VE İSTENEN BELGELER TABLONUN DEVAMINDA YER ALMAKTADIR. BAŞVURU TAKVİMİ Giriş Sınavı Tarihi 1415 Ağustos 2017 Giriş Sınavı Sonuçlarının

Detaylı

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Yönetim Kurulu Kararları

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Yönetim Kurulu Kararları ERCİYES ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Yönetim Kurulu Kararları Toplantı Tarihi: 10.06.2014 Toplantı Sayısı : 26 Karar No: 19 2014-2015 eğitim-öğretim yılı güz yarıyılında lisansüstü programlara

Detaylı

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN Enstitümüz Lisansüstü programlarına 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı için Yüksek Lisans ve Doktora öğrencileri alınacaktır.

Detaylı

T.C. NEVŞEHİR ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN

T.C. NEVŞEHİR ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN T.C. NEVŞEHİR ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN Enstitümüz lisansüstü öğretim programlarına 2013 2014 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı için öğrenci alınacaktır. alınacak programlar, kontenjanlar,

Detaylı

T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2015-2016 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ BASVURU KOSULLARI

T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2015-2016 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ BASVURU KOSULLARI 2015-2016 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ BASVURU KOSULLARI 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı başında, aşağıda kontenjanları belirtilen Anabilim Dallarına Celal Bayar Üniversitesi

Detaylı

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN Enstitümüz Lisansüstü programlarına 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı için Yüksek Lisans ve Doktora öğrencileri alınacaktır.

Detaylı

KARŞILAŞTIRMALI EDEBİYAT

KARŞILAŞTIRMALI EDEBİYAT 2018-2019 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILINDA LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ASIL ÖĞRENCİ KABULÜNDE GEREKLİ LİSANS YÜKSEK LİSANS MEZUNİYET ALANLARI VE KONTENJANLARI ANABİLİM DALI KARŞILAŞTIRMALI EDEBİYAT LİSANSÜSTÜ

Detaylı

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN Enstitümüz Lisansüstü programlarına 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı için Yüksek Lisans öğrencileri alınacaktır.

Detaylı

YÜKSEK LİSANS MEZUNİYET ALANLARI VE KONTENJANLARI NABİLİM DALI LİSANSÜSTÜ PROGRAM ADI KONTENJAN MEZUNİYET ALANI ASGARİ PUAN ŞARTLARI

YÜKSEK LİSANS MEZUNİYET ALANLARI VE KONTENJANLARI NABİLİM DALI LİSANSÜSTÜ PROGRAM ADI KONTENJAN MEZUNİYET ALANI ASGARİ PUAN ŞARTLARI 2017-2018 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILINDA LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ASIL ÖĞRENCİ KABULÜNDE GEREKLİ LİSANS YÜKSEK LİSANS MEZUNİYET ALANLARI VE KONTENJANLARI NABİLİM DALI LİSANSÜSTÜ PROGRAM ADI KONTENJAN MEZUNİYET

Detaylı

YÜKSEK LİSANS KONTENJAN 1/8

YÜKSEK LİSANS KONTENJAN 1/8 KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2007 2008 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA PROGRAMLARI ÖĞRENCİ KONTENJANLARI VE BAŞVURU ŞARTLARI YÜKSEK LİSANS KONTENJAN TEZLİ TEZSİZ TOPLAM Başvuru

Detaylı

T.C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü

T.C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü T.C. Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü Tezli Yüksek Lisans ve Doktora Programlarına aşağıda belirtilen Anabilim Dalları nda 2013-2014 eğitim-öğretim yılı güz yarıyılında

Detaylı

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN Enstitümüz Lisansüstü programlarına 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı için Yüksek Lisans ve Doktora öğrencileri alınacaktır.

Detaylı

T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2014-2015 ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ BASVURU KOSULLARI

T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2014-2015 ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ BASVURU KOSULLARI 2014-2015 ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ BASVURU KOSULLARI 2014-2015 öğretim yılı bahar yarıyılı başında, aşağıda kontenjanları belirtilen Anabilim Dallarına Celal Bayar Üniversitesi üstü

Detaylı

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 0809 EĞİTİMÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLAR YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KONTENJANLARI Anabilim Dalı/Bilim Dalı Yüksek Lisans Doktora ÖZEL

Detaylı

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜS Yönetim Kurulu Kararları

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜS Yönetim Kurulu Kararları Karar No:02 a) 2016-2017 eğitim-öğretim yılı güz yarıyılında lisansüstü programlara alınacak öğrenci kontenjanları ve başvuru şartları üzerinde görüşüldü. Enstitümüz lisansüstü programlarına 2016-2017

Detaylı

İŞLETME ANABİLİM DALI

İŞLETME ANABİLİM DALI Başvuru Tarihleri: 05-19 Ocak 2015 tarihleri arasında olup, Başvuru formu doldurulduktan sonra istenilen evraklar ile Sosyal Bilimler Enstitüsü ne bizzat yapılacaktır. Sınav Tarihleri: Yabancı Dil Sınavı

Detaylı

KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI BAŞVURU DUYURUSU

KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI BAŞVURU DUYURUSU KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI BAŞVURU DUYURUSU İÇERİK 1 Genel Hususlar... 2 2, Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik için Başvuru Şartları ve Özel

Detaylı

İŞLETME ANABİLİM DALI (İşletme Programı) İşletme Tezsiz 30 Lisans derecesine sahip olmak. Öğrenci Kabul Şartları

İŞLETME ANABİLİM DALI (İşletme Programı) İşletme Tezsiz 30 Lisans derecesine sahip olmak. Öğrenci Kabul Şartları Başvuru Tarihleri: 05-19 Ocak 2015 tarihleri arasında olup, Başvuru formu doldurulduktan sonra istenilen evraklar ile Sosyal Bilimler Enstitüsü ne bizzat yapılacaktır. Sınav Tarihleri: Yabancı Dil Sınavı

Detaylı

T.C. NEVŞEHİR ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN

T.C. NEVŞEHİR ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN T.C. NEVŞEHİR ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN Enstitümüz lisansüstü öğretim programlarına 2012 2013 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı için öğrenci alınacaktır. alınacak programlar, kontenjanlar,

Detaylı

Değerlen dirme (Sınav) Şekli. Y. Dil. Yurt Dışı Yok Mülakat SÖZ. Mülakat. Bilim ve. Mülakat. Bilim ve. Mülakat. Mülakat

Değerlen dirme (Sınav) Şekli. Y. Dil. Yurt Dışı Yok Mülakat SÖZ. Mülakat. Bilim ve. Mülakat. Bilim ve. Mülakat. Mülakat DİCLE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ NDEN Dicle Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü nün aşağıda belirtilen Türkçe eğitimli ve Doktora programları ile Arapça eğitimli Temel İslam ve

Detaylı

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI ÖĞRENCİ ALIMI İLANI Enstitümüz Lisansüstü programlarına 2014-2015 Eğitim-Öğretim

Detaylı

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Enstitümüzün aşağıda kontenjanları belirtilen Anabilim Dallarına 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı için yüksek lisans ve doktora öğrencileri

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI YÜKSEK LİSANS ve DOKTORA PROGRAMLARI KONTENJANLARI(*)

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI YÜKSEK LİSANS ve DOKTORA PROGRAMLARI KONTENJANLARI(*) 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI YÜKSEK LİSANS ve DOKTORA PROGRAMLARI KONTENJANLARI(*) PROGRAMLAR YÜKSEK LİSANS ALES TEZLİ TEZSİZ TEZSİZ İ.Ö. DOKTORA PUAN TÜRÜ TÜRK DİLİ ve EDEBİYATI Türk Dili

Detaylı

BAŞVURU YAPACAK OLAN ADAYLARIN DİKKATİNE

BAŞVURU YAPACAK OLAN ADAYLARIN DİKKATİNE BAŞVURU YAPACAK OLAN ADAYLARIN DİKKATİNE 1- Başvuru yapmadan önce ilanda belirtilen başvuru koşulları ve kontenjanların yer aldığı ilan metnini mutlaka okuyunuz. Başvuru koşullarını taşıyorsanız başvurunuzu

Detaylı

T.C. MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ BASVURU KOSULLARI

T.C. MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ BASVURU KOSULLARI T.C. MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ BASVURU KOSULLARI 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı başında, aşağıda

Detaylı

AMASYA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ Eğitim-Öğretim Yılı GÜZ Yarıyılı Lisansüstü Öğrenci Kontenjanları

AMASYA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ Eğitim-Öğretim Yılı GÜZ Yarıyılı Lisansüstü Öğrenci Kontenjanları AMASYA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2017 2018 Eğitim-Öğretim Yılı GÜZ Yarıyılı Lisansüstü Öğrenci Kontenjanları Program Anabilim Dalı ALES Taban Puanı ve Türü YDS-ÜDS Puanı Kontenjan Açıklama/Müracaat

Detaylı

İKTİSAT TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI* TC Uyruklu (Alan içi) TC Uyruklu (Alan dışı)

İKTİSAT TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI* TC Uyruklu (Alan içi) TC Uyruklu (Alan dışı) T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ ALIMI İLANI Enstitümüz Lisansüstü programlarına 2016-2017

Detaylı

YÜKSEK LİSANS I. ÖĞR. TEZLİ II. ÖĞR. TEZSİZ Türk Yabancı Türk Yabancı Türk Yabancı İktisat İktisat - - - - 8 2 E.A

YÜKSEK LİSANS I. ÖĞR. TEZLİ II. ÖĞR. TEZSİZ Türk Yabancı Türk Yabancı Türk Yabancı İktisat İktisat - - - - 8 2 E.A GAZİ ÜNİVESİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİNDE AŞAĞIDA BELİRTİLEN ANABİLİM / BİLİM DALLARINDA YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA YAPTIRMAK İÇİN SINAVLA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR

Detaylı

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Yönetim Kurulu Kararları

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Yönetim Kurulu Kararları ERCİYES ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Yönetim Kurulu Kararları Toplantı Tarihi: 16.12.2014 Toplantı Sayısı : 56 Karar No: 02 2014-2015 eğitim-öğretim yılı bahar yarıyılında lisansüstü programlara

Detaylı

T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ. Yüksek Lisans (Tezsiz) Yüksek Lisans (Tezli)

T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ. Yüksek Lisans (Tezsiz) Yüksek Lisans (Tezli) T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılında, Sosyal Bilimler Enstitüsüne aşağıdaki anabilim dallarına lisansüstü eğitim için öğrenci alınacaktır.

Detaylı

AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİ NDE SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜNÜN AŞAĞIDA BELİRTİLEN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR.

AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİ NDE SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜNÜN AŞAĞIDA BELİRTİLEN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR. 2017-2018 AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİ NDE SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜNÜN AŞAĞIDA BELİRTİLEN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR. Anabilim Dalı ve Programın Adı Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Tezli/Tezsiz

Detaylı

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TEZLİ YÜKSEK LİSANS YURT DIŞI KONTENJAN TEZSİZ YÜKSEK LİSANS YURT DIŞI KONTENJAN

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TEZLİ YÜKSEK LİSANS YURT DIŞI KONTENJAN TEZSİZ YÜKSEK LİSANS YURT DIŞI KONTENJAN BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN ***Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsüne aşağıda isimleri yazılı anabilim dalları programlarına 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılında Yüksek Lisans

Detaylı

EĞİTİM BİLİMLERİ ANABİLİM DALI (Eğitim Programları ve Öğretimi Yüksek Lisans Programı)

EĞİTİM BİLİMLERİ ANABİLİM DALI (Eğitim Programları ve Öğretimi Yüksek Lisans Programı) SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2013 2014 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI İÇİN ENSTİTÜMÜZ TEZLİ-TEZSİZ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA PROGRAMLARI ÖĞRENCİ KONTENJANLARI İLE ARANILACAK ŞARTLAR Lisansüstü Programlara Başvurular

Detaylı

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Enstitümüzün aşağıda kontenjanları belirtilen Anabilim Dallarına 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı için yüksek lisans ve doktora öğrencileri

Detaylı

LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU KOŞULLARI KILAVUZU EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ

LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU KOŞULLARI KILAVUZU EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU KOŞULLARI KILAVUZU 2017-2018 EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ Başvuru Tarihleri: 08 Ocak 2018-17 Ocak 2018 Sınav Tarihleri: Bilim Sınavı ve Mülakat : 25 Ocak 2018 Perşembe

Detaylı

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN Enstitümüz Lisansüstü Öğretim Programlarına 2010-2011 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı için öğrenci alınacaktır. Öğrenci alınacak

Detaylı

T.C. HİTİT ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI YÜKSEK LİSANS-DOKTORA PROGRAMLARI ÖĞRENCİ ALIM İLANI

T.C. HİTİT ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI YÜKSEK LİSANS-DOKTORA PROGRAMLARI ÖĞRENCİ ALIM İLANI T.C. HİTİT ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI YÜKSEK LİSANS-DOKTORA PROGRAMLARI ÖĞRENCİ ALIM İLANI BAŞVURU TARİHLERİ 08-12 Ocak 2018 BAŞVURU YERİ MÜLAKAT

Detaylı

T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ. Yüksek Lisans (Tezsiz) Yüksek Lisans (Tezli)

T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ. Yüksek Lisans (Tezsiz) Yüksek Lisans (Tezli) T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2011-2012 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılında, Sosyal Bilimler Enstitüsüne aşağıdaki anabilim dallarına lisansüstü eğitim için öğrenci alınacaktır.

Detaylı

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ İLANI

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ İLANI GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ İLANI Sosyal Bilimler Enstitüsü Lisansüstü Programlarına 2014-2015 Öğretim yılı birinciyarıyılında öğrenci alınacaktır. BAŞVURULAR Adayların

Detaylı

AKADEMİK YILI BAHAR DÖNEMİ NDE SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜNÜN AŞAĞIDA BELİRTİLEN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR.

AKADEMİK YILI BAHAR DÖNEMİ NDE SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜNÜN AŞAĞIDA BELİRTİLEN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR. 2017-2018 AKADEMİK YILI BAHAR DÖNEMİ NDE SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜNÜN AŞAĞIDA BELİRTİLEN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR. Anabilim Dalı ve Programın Adı Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Tezli/Tezsiz

Detaylı

T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ BASVURU KOSULLARI

T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ BASVURU KOSULLARI T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ BASVURU KOSULLARI 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı başında, aşağıda kontenjanları

Detaylı

BAŞVURU YAPACAK OLAN ADAYLARIN DİKKATİNE

BAŞVURU YAPACAK OLAN ADAYLARIN DİKKATİNE BAŞVURU YAPACAK OLAN ADAYLARIN DİKKATİNE 1 üstü programlara başvuru Enstitümüz web sayfasından ONLINE yapılacaktır. 2 Adaylar sadece tek Anabilim Dalına/Bilim Dalına müracaat edebilirler. Başvuru yapan

Detaylı

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU KILAVUZU OCAK 2014 2013-2014 BAHAR DÖNEMİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA ÖĞRENCİ ALIMLARI

Detaylı

AKADEMİK YILI BAHAR DÖNEMİ NDE SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜNÜN AŞAĞIDA BELİRTİLEN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR.

AKADEMİK YILI BAHAR DÖNEMİ NDE SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜNÜN AŞAĞIDA BELİRTİLEN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR. 2016-2017 AKADEMİK YILI BAHAR DÖNEMİ NDE SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜNÜN AŞAĞIDA BELİRTİLEN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR. Anabilim Dalı ve Programın Adı Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Tezli/Tezsiz

Detaylı

T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ

T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2013-2014 Eğitim Öğretim yılı Güz Yarıyılında, Sosyal Bilimler Enstitüsüne aşağıdaki anabilim dallarına lisansüstü eğitim için öğrenci alınacaktır.

Detaylı

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ GÜZ DÖNEMİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARI MÜRACAAT ŞARTLARI VE ÖĞRENCİ KONTENJANLARI EK:1

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ GÜZ DÖNEMİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARI MÜRACAAT ŞARTLARI VE ÖĞRENCİ KONTENJANLARI EK:1 DÜZCE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2018-2019 GÜZ DÖNEMİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARI MÜRACAAT ŞARTLARI VE ÖĞRENCİ KONTENJANLARI EK:1 SINAVLAR TARİH-SAAT YER ve Doktora Bilim ve Mülakat 26/07/2018-10.00

Detaylı

YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA BAŞVURULARI ENSTİTÜMÜZ WEB SAYFASINDAN ONLİNE YAPILACAKTIR.

YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA BAŞVURULARI ENSTİTÜMÜZ WEB SAYFASINDAN ONLİNE YAPILACAKTIR. T.C. NİĞDE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ NDEN Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü tarafından Niğde Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği nin 7. 8. ve 13. Maddeleri

Detaylı

TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI

TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI 2018-2019 ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILINDA LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ASIL ÖĞRENCİ KABULÜNDE GEREKLİ LİSANS YÜKSEK LİSANS MEZUNİYET ALANLARI VE KONTENJANLARI ANABİLİM DALI TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI LİSANSÜSTÜ

Detaylı

Ortaçağ Tarihi 5 Yeniçağ ve Yakınçağ Tarihi 5 ALES PUAN TÜRÜ YAB UYR. T.C UYR. YATAY GEÇİŞ ANABİLİM DALI PROGRAM ÖZEL ŞARTLARI

Ortaçağ Tarihi 5 Yeniçağ ve Yakınçağ Tarihi 5 ALES PUAN TÜRÜ YAB UYR. T.C UYR. YATAY GEÇİŞ ANABİLİM DALI PROGRAM ÖZEL ŞARTLARI İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI TEZLİ YÜKSEK ÖĞRENCİ ALIMI, KONTENJAN VE BAŞVURU KOŞULLARI ANABİLİM DALI T.C UYR. YAB UYR. YATAY GEÇİŞ

Detaylı

NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ KONTENJANLARI VE KOŞULLARI. Namık Kemal Üniversitesi

NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ KONTENJANLARI VE KOŞULLARI. Namık Kemal Üniversitesi NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI ÜSTÜ KONTENJANLARI VE KOŞULLARI Namık Kemal Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü -İlan Metni- Üniversitemiz Sosyal Bilimler

Detaylı

T.C. MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ T.C. MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ ENSTİTÜMÜZ 2018-2019 GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA GİRİŞ SINAVI ÖĞRENCİ KONTENJANLARI 2018-2019 Öğretim yılı Güz yarıyılında Enstitümüze

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA ÖN KAYIT KOŞULLARI

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA ÖN KAYIT KOŞULLARI 1 2011-2012 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA ÖN KAYIT KOŞULLARI ÇOK ÖNEMLİ 2011 2012 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ EĞİTİM BAŞVURULARI HAKKINDA WEB SAYFAMIZDA BULUNAN

Detaylı

YÜKSEK LĠSANS VE DOKTORA ĠLANI T.C. KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNĠVERSĠTESĠ SOSYAL BĠLĠMLER ENSTĠTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN

YÜKSEK LĠSANS VE DOKTORA ĠLANI T.C. KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNĠVERSĠTESĠ SOSYAL BĠLĠMLER ENSTĠTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN YÜKSEK LĠSANS VE DOKTORA ĠLANI T.C. KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNĠVERSĠTESĠ SOSYAL BĠLĠMLER ENSTĠTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsüne 20182019 eğitimöğretim yılı güz yarıyılında Karamanoğlu

Detaylı

HİTİT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA PROGRAM İLANI

HİTİT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA PROGRAM İLANI HİTİT Sİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS VE PROGRAM İLANI 2015 2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILINDA AŞAĞIDA BELİRTİLEN PROGRAMLARA YÜKSEK LİSANS VE Sİ ALINACAKTIR 10-14 Ağustos 2015 BAŞVURU

Detaylı

T.C ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü Güz Yarıyılı Anabilim Dalları-Lisansüstü Öğrenci Kontenjanları DEĞERLENDİRME %

T.C ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü Güz Yarıyılı Anabilim Dalları-Lisansüstü Öğrenci Kontenjanları DEĞERLENDİRME % ALES PUAN TÜRÜ T.C. Uyruklu ÜNİP * ALES PUANI MEZUNİYET NOT ORTALAMASI MÜLAKAT T.C ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü 2017-2018 Güz Yarıyılı Anabilim Dalları-Lisansüstü Öğrenci Kontenjanları

Detaylı

BAŞVURU YAPACAK OLAN ADAYLARIN DİKKATİNE

BAŞVURU YAPACAK OLAN ADAYLARIN DİKKATİNE BAŞVURU YAPACAK OLAN ADAYLARIN DİKKATİNE 1 üstü programlara başvuru Enstitümüz web sayfasından ONLINE yapılacaktır. 2 Adaylar sadece tek Anabilim Dalına/Bilim Dalına müracaat edebilirler. Başvuru yapan

Detaylı

KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI BAŞVURU DUYURUSU

KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI BAŞVURU DUYURUSU KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI BAŞVURU DUYURUSU İÇERİK 1 Genel Hususlar... 2 2 Programları için Başvuru Şartları ve Özel Hususlar... 2.1 Biyoteknoloji

Detaylı

T.C. MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ NDEN

T.C. MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ NDEN T.C. MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ NDEN Mardin Artuklu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü nün aşağıda belirtilen programlarına, 2017 2018 Öğretim Yılı Güz Yarıyılında

Detaylı

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ İLANI

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ İLANI GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ İLANI Sosyal Bilimler Enstitüsü Lisansüstü Programlarına 2016-2017 Öğretim yılı birinci yarıyılında öğrenci alınacaktır. BAŞVURULAR Adayların

Detaylı

İLAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN

İLAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN İLAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü ne 01-013 Eğitim-Öğretim Yılı BAHAR Yarıyılı için aşağıda belirtilen Ana Bilim Dallarına karşılarında belirtilen sayıda

Detaylı

TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ ANABİLİM DALI (Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksek Lisans Programı)

TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ ANABİLİM DALI (Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksek Lisans Programı) SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2012 2013 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI İÇİN ENSTİTÜMÜZ TEZLİ-TEZSİZ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA PROGRAMLARI ÖĞRENCİ KONTENJANLARI İLE ARANILACAK ŞARTLAR Lisansüstü Programlara Başvurular

Detaylı

KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI BAŞVURU DUYURUSU

KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI BAŞVURU DUYURUSU KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI BAŞVURU DUYURUSU İÇERİK 1 Genel Hususlar... 2 2 Enstitü Programları için Başvuru Şartları ve Özel Hususlar... 5 2.1 (Biyoteknoloji)...

Detaylı

GÜZ DÖNEMİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA ÖĞRENCİ ALIM İLANI

GÜZ DÖNEMİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA ÖĞRENCİ ALIM İLANI T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜ MÜDÜRLÜĞÜ 2018-2019 GÜZ DÖNEMİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA ÖĞRENCİ ALIM İLANI Tezli Yüksek Lisans ve Doktora Programlarına Otomasyon Sistemi Üzerinden Başvuruların

Detaylı