helena BioSciences Europe Kullanım Talimatları SAS-1 ALKALINE-Hb Katalog No:

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "helena BioSciences Europe Kullanım Talimatları SAS-1 ALKALINE-Hb Katalog No:"

Transkript

1 helena BioSciences Europe Kullanım Talimatları SAS-1 ALKALINE-Hb Katalog No:

2 KULLANIM AMACI SAS-1 Alkalin Hb-12 kit agaroz jel elekroforez ile insan hemoglobinlerini ayırmak için tasarlanmıştır. Baş fonksiyonlara sahip bir protein grubu olan hemoglobinler ters yönde karaciğerde karbon dioksit ve dokudan oksijen taşımaktadır. Hemoglobinler peptit zincirlerleri oluşturur ve buna globin ve demir protoporfirin Heam denir. Dört polipeptid zincirlerin her biri spesifik bir amino asit sırası oluşturur. Her normal hemoglobin molekülü alfa olmayan bir zincir çifti ve bir alfa zinciri çifti içerir. Normal yetişkin hemoglobininde (HBA), alfa olmayan zincirlere beta denir. Fetal hemoglobinin alfa olmayan zincirine gama denir. Minör (% 3) bir hemoglobin fraksiyonuna HbA2 denir ve bu alfa ve delta zincirleri içerir. Diğer iki zincir embriyo içinde oluşur. Normal yetişkin eritrositleri içinde majör hemoglobin HbA dir ve eritrosit içinde HbA2 ve Hbf küçük miktarlarda bulunmaktadır. Ayrıca, günümüzde 400'den fazla mutant hemoglobin bilinir özellikle diğer anormal hemoglobin ile kombinasyonunda veya homozigot durumunda bazı hemoglobinler ciddi klinik etkilere neden olabilir. Wintrobe1 de hemoglobin sentezinin anormallikleri üç grupta ayrılır. 1. Anormal protein molekülünün üretimi (orak hücreli anemi gibi). 2. Normal protein sentezinin miktarında azalma (e.g. thalassaemia). 3. Gelişimsel anormallikler (hereditary persistence of foetal haemoglobin (HPFH) gibi ). En sık rastlanan iki mutant hemoglobin HBS ve HBC dir. Hb Lepore, HBE, HbGPhiladelphia, HBD-Los Angeles ve HBO-Arap genellikle daha az görülebilir 2. Elektroforez genellikle hemoglobinopatiyi tanımlamak ve ayırmak için kullanılan en iyi yöntem olarak kabul edilir. Hemoglobin elektroforezin protokolu iki sistemin adım adım kullanımını içerir 3-8. İlk elektroforez alkali tampon ile yapılmaktadır. Ancak, birçok yapısal olarak farklı haemoglobinin elektroforetik benzerliği nedeniyle, değerlendirme elektrik yükü dışında bir özellikle ölçülen asit tampon elektroforez ile desteklenmelidir. Bu yöntem, bir alkalin elektroforetik tampon ve agaroz desteği ile hemoglobinin kompleks etkileşimine dayalıdır. SAS-1 Alkalin Hb-12 prosedürü çeşitli diğer anormal hemoglobinlerin yanı sıra HbS, HbC ve Hbf varlığında tamamlayıcı ispatını (SAS-1 Asit Hb-12 analizinden gelen sonuçları ile birlikte) sağlamak için hemolizatin dakikalık miktarını gerektiren basit bir prosedür. UYARILAR VE ÖNLEMLER Tüm kitler yalnızca in-vitro diyagnostikte kullanım içindir. Herhangi bir kit bileşenini ağzınızla pipetlemeyin, ağzınıza sürmeyin. Tüm kit bileşenlerinin işlemi sırasında eldiven giyin. Risk, güvenlik koşulları ve atım bilgisi için ürün güvenlik kılavuzuna başvurun. BİLEŞENLER 1. SAS-1 Alkalin Hb Gel Jel Koruyucu olarak sodyum azid ile bir Tris/ EDTA / Glycine tamponu agaroz içerir. Paket içindeki jel kullanım için hazırdır.

3 2. Konsantre Mavi Asit Boya Konsantre mavi asid boya içerir. Şişe içeriği 700ml saf su ile dilüe edilir. Kullanım öncesi karıştırılır ve filtre edilir. İyi kapatılmış bir şişede saklanır. 3. Hemoglobin Eritme Agent Koruyucu olarak potasyum siyanür, ve tiyomersal ile saf suda Triton X-100 içerir. Paket içindeki Eritme Agent kullanım için hazırdır. 4. Konsantre Boya Arındırıcı Solusyon Boya arındırıcı solusyon A içeriği 1 litre saf su ile dilüe edilir. Sonra, yavaşça boya arındırıcı solusyon B içeriği eklendi ve ilaveten 1 litre saf su eklendi. 5. Diğer Kit Bileşenleri Her kit kullanım talimatları ve 10 jeli tamamlamak için yeterli miktarda kurutma kağıdı C içerir. SAKLAMA VE RAF ÖMRÜ 1. SAS-1 Alkalin Hb Jel Jeller derecede saklanmalıdır ve paket üzerinde belirtilen son kullanma tarihine kadar stabildir. DOLABA KOYMAYIN VEYA DONDURMAYIN. Jelin bozulmasını belirtebilir,1) jelin dondurulması kristal görünümü belirtir, 2) jelin kuruması, çatlama ve kuruluğu veya 3)bakteriyal yada fungal kaynaklı agarozun görülür kontaminasyonunu belirtir. 2.Mavi Asit Boya Konsantre boya derecede saklanmalıdır ve etiket üzerinde belirtilen son kullanma tarihine kadar stabildir. Dilüe boya solusyonu derecede 6 ay stabildir. Boya kapasitesinin azalmasını önlemek için derhal kullanılan boyanın çıkarılması tavsiye edilir. Zayıf boyama performansı, boya solusyonunun bozulduğunun göstergesidir. 3.Hemoglobin Lizin Agent Lysing Agent derecede saklanmalıdır ve etiket üzerinde belirtilen son kullanma tarihine kadar stabildir. Partikül kirlenme veya bulanıklık bozulma göstergesidir. 4.Boya Arındırıcı Solusyon Konsantre boya arındırıcı solusyon derecede saklanmalıdır ve etiket üzerinde belirtilen son kullanma tarihine kadar stabildir. Dilünent edilmiş arındırıcı solusyon derecede 6 ay stabildir. SAĞLANMAYAN FAKAT GEREKSİNİLEN ÖĞELER Katalog No Numune Aplikatör Ucu (1 x 10) Katalog No Numune Aplikatör Ucu (5 x 10) Katalog No Tek kullanımlık numune kapları (100) Katalog No.3100 REP Prep derece hava üfleme kapasiteli kurutma fırını

4 Saline Solusyon (0.85% NaCI) Saf su NUMUNE TOPLANMASI VE HAZIRLANMASI Tercih edilen numune taze toplanmış EDTA or heparin antikoagulant edilmiş kandır. Numuneler1 haftaya kadar 2-6 derecede buzdolabında saklanabilir. Optimal sonuçlar için, salinle yıkanan kırmızı hücreler lizin hazırlamak için kullanılır. Bu plazma proteinlerinin olası girişimini engeller. a) 1000μL saline solüsyonu ile iyi karışmış 200μL tam kanı karıştırın. b) Kırmızı hücrelerin sedimenti için santrifüjleyin. c) 1000μL süzüntü ve atığı uzaklaştırın. d) İlaveten 1000μL saline solüsyonu ekleyin ve iyice karıştırın. e) b-d x2 adımları tekrar edin. f)son santrifüjün ardından 1000μL süzüntüyü uzaklaştırın ve tam kan gibi kalan numuneyi işleyin veya tüm süzüntüyü uzaklaştırın ve yıkanan paketlenmiş hücreler gibi kalan numuneyi işleyin. Tanım Agent'taki 1 4 sulandırmak g / dl toplam hemoglobin ile hasta numuneleri için Lizin Agent'da 1+4 dilüent edin. Kontrolleri ve numunelerin bulunmadığı bu aralık için, 2,0-3,0g / dl bir hemoglobin konsantrasyonunu dilüent edin. NOT: A 2 kuantifikasyonu için, elektroforez öncesi numune hemen dilüent edilmelidir ve bütün numune 24 saatten az eski olmamalıdır. ADIM-ADIM PROSEDÜR 1. Numune tepsisi veya tek kullanımlık numune kaplarının uygun kuyusuna numunenin 35μl pipetlenir. İ) SAS-1 & SAS- I Plus kullanıcıları: SAS-1 numune tepsisini kullanın. Aplikatör çekmecesinde numune tepsisi dikkatlice yerleştirilir. Tepisinin pozisyonuna kuvvetlice itilmesi sağlanır. İİ) SAS-3 kullanıcıları: SPIFE / SAS-3 numune tepsisini kullanın. Kullanılan numune dikkatlice numune tepsisine yerleştirilir. Poziyonlandırılan tepsinin güvenilirliği sağlanır. 2. Jel paketinden çıkarılır ve: İ)SAS-1 kullanıcıları: Jel SAS-1 e yerleştirilir, agaroz toplanır, uygun elektrod kolları ile negatif ve pozitif uçları ayarlanır. İİ) SAS-1 Plus kullanıcıları: Sıcak havuza 400μL REP Prep boşaltılır. Sıcak havuza jel yerleştirilir, agaroz toplanır, uygun elektrod kolları ile pozitif ve negatif uçları ayarlanır, jelin altında hava kabarcığı oluşumunu önlemeye dikkat edin. İİİ)SAS-3 kullanıcıları: Havuza ayarlama klavuzunu yerleştirin ve 400μL REP prep tankın merkezine boşaltın. Jeli agarozun toplandığı kuyuya yerleştirin, klavuzu kullanın, uygun elektrot kolları ile negatif ve pozitif uçları ayarlayın, jelin altında hava kabarcığını oluşumunu önlemeye dikkat edin. 3.Jelin yüzeyi kurutma kağıdı C ile kurutulur, kurutma kağıdını atın. 4. İ)SAS-1 kullanıcıları: Elektrot kollarının üst tarafına elektrotlar eklenir böylece jel blokları ile temasa gelirler.

5 İİ)SAS-1 Plus kullanıcıları:(yukarıdaki gibi) Jelin ve elektrodların üzerine kapak yerleştirilir ve teması sağlamak için 5 saniye kuvvetlice bastırılır. İİİ)SAS-3 kullanıcıları: Elektrot kollarına elektrotlar eklenir böylece jel blokları ile temasa gelirler. 5.Cihaz üzerindeki pozisyonda iki aplikatör ucu bir araya getirilerek yerleştirilir.(sas-3 kullanıcıları: delik 8) 6. Alkaline Hemoglobin elektroforezi yapılır: İ)SAS-1 kullanıcıları:120 volt, 40 dakika, 1 aplikasyon İİ)SAS-1 plus kullanıcıları: Elektroforez: 200 volt, 30dakika, 25 C, 1 aplikasyon İİİ)SAS-3 kullanıcıları: Adım Zaman(dk:sn) Sıcaklık( C) Voltaj Diğer Numune Yükleme 00:10 21 Hız 1 Numune Uygulama 00:10 21 Hız 1* Elektroforez 30: * Yerleştirme 1 kullanılır 7. Elektroforezin ardından (SAS-1 Plus kullanıcıları: kapağı çıkarın), Jel Blok Kaldırıcı kullanılarak her iki jel bloklarını ve elektrotları çıkarın. 8.Boyama tank tutucusuna jeli ekleyin. 9.Boyama biriminde Alkalin Hemoglobin test programı seçilir ve Fiks,Boya,Boya arındırma ve jel kurutma aşağıdadır. a)sas-2(oto-boyayıcı) Adım Solüsyon Zaman(dk:sn) Kapı Sıcaklık( C) Boya Mavi asid boya 05:00 6 Boya arındırma Boya arındırma 00:30 2 Solusyonu Kurutma - 15:00 65 Boya arındırma Boya arındırma 02:00 2 Solusyonu Boya arındırma Boya arındırma 02:00 2 Solusyonu Yıkama Saf su 01:00 1 Kurutma - 15:00 65 b) SAS-4(Oto-boyayıcı)

6 Adım Zaman(dk:sn) Sıcaklık( C) Diğer Boya 05:00 dolaşım AÇIK Boya arındırma 00:30 dolaşım AÇIK Kurutma 15:00 70 Boya arındırma 02:00 dolaşım AÇIK Boya arındırma 02:00 63 dolaşım AÇIK Kurutma 12:00 c) Manual Boyama, Boya arındırma ve yıkama adımları için bir boyama banyosu ve kurutma adımları için C de üfleme kapasiteli bir kurutma fırını kullanarak SAS-2 Otoboyayıcı için listelenen adımları izleyin. 10. Boyama dönüşümünün sonunda, boyama alanından jeli alın. Jel şimdi incelenmek için hazırdır. SONUÇLARIN YORUMLANMASI Kalitatif Değerlendirme: Numunelerde bulunan hemoglobin tiplerinin olası kimliği tamamlanmış jelin görünür değerlendirmesi ile tespit edilebilir. Hemo kontrolleri bant tanımlanması için bir markır sağlar. Kantitatif Değerlendirme: Jel üzerinde her hemoglobin tipinin relative yüzdesi 595nm de ölçülen tamamlanmış jelin dansimetre ile tespit edilebilir. Şekil 1 en sık rastlanan hemoglobin türlerinin mümkün kimliğini gösterir. Hemoglobin değişkenleri klinik semptomlarla ayırt edilmezler bundan dolayı araştırmacıların öncelikli ilgisini çekmezler. Talasemi sendromlar, yaşam boyu siyanoz, hemolitik anemi eritrositler veya orak bozukluğuna neden olan değişkenlerin varlığında veya eğer heterozigot genetik görüş için yeterli olarak yaygınsa klinik olarak önemlidir.

7 HbS-S, HbS-D-Los Angeles, and HbS-O Arab ın kombinasyonları ciddi orak bozukluklara neden olurlar. HBH, E-Fort Worth ve Lepore dahil olan çeşitli değişkenler talasemik bir kan resmine neden olur. 2 Patoloji ve frekans açısından en önemli iki değişken hemoglobin Hbs and HbC2 dir. Orak hücreli anemi (HbSS) acı verici ve ölümcül bir hastalıktır. Yaklaşık olarak 5-6 aylarda ortaya çıkar. Klinik seyri vücudun neredeyse tüm organlarında enfarktüs, halsizlik, letarji ve anemi ile sıcaklık yükselmesi ve ağrı çekilmesidir. Homozigot HbCC tek tek eritrosit içinde HbC in kristalleşmesi ya da çökelmesine neden olan hafif hemolitik anemiye maruz kalır. HbSC hastalık vakalarında orak-hücreli anemi daha hafif bir hemolitik anemi ile karakterize edilmektedir. Diğer zincirler normal olarak sentezlenirken globin(α veya β) zincirinin azalmış sentezinden dolayı hipokromi ve mikrositoz ile hemoglobin bozukluklarının bir grubunu olan talasamialar karakterize edilir. 9, 10 Kararsız globin zincirleri bu dengesiz sentezin sonuçlarıdır. Kırmızı hücre içinde bu çözelti, hücrenin kısa ömürlü organlarının dahil edilmesi ile oluşturur. a-talasemide, bir zincir azalır veya hiç bulunmaz ve β-talasemide b zincirleri etkilenir. Hbf in devam eden yüksek yüzdesinin sonucu olan doğumdan sonra yaklaşık dört ayda gama zinciri sentezinde son bulan mekanizmaların genetik bir hatası hemoglobin kantitatif bozukluğu sentezi ve kalıtsal persistan fetal hemoglobini (HPFH) gösterir. En sık hemoglobin anormallikleri: Orak Hücre özelliği HbA2 in normal bir miktarını ve HbA ve HbS gösteren bir heterozigot durumdur. Sitrat agar sonuçları HbA ve HBS göçmen pozisyonlarında (bölge) hemoglobin gösterir. Orak Hücre Anemi Ancak HbF in küçük bir miktarında var olmasına rağmen, bu bir homozigot durumdur ve neredeyse sadece HbS gösterir. Orak-C Hastalığı Bu bir heterozigot durumudur, HbS ve HbC gösterir. Orak Hücre -Talasemi Hastaligi Bu durum HbA, HbF, HbS ve HbA2 gösterir. Orak Hücre βo-talasemi HbA içinde yoktur. Orak Hücre β +-talasemi HbA içinde azaltılmış miktarda bulunur. Talasemi-C Hastalığı Bu durum HbA, HbF ve HbC gösterir. C Hastalığı Bu homozigot durumdur ve neredeyse sadece HbC gösterir. Talasemi Major Bu durum Hbf, HbA ve HbA2 gösterir. KALİTE KONTROL Hemoglobin kontrollerinin aralığı bilinmeyen hemoglobin bantlarının tanımlanmasına yardımcı ve testin yeterli performansını onaylamak için uygundur.

8 Katolog No.5331 AFSC Hemo Kontrol Katolog No.5330 AFSA2 Hemo Kontrol Katolog No.5329 ASA2 Hemo Kontrol Katolog No.5328 AA2 Hemo Kontrol SINIRLAMALAR Bazı anormal hemoglobinler benzer elektroforetik mobilite ve diğer metodolojiler tarafından farklı olmalıdır. Testler için gerekli olanlar: 1. Asit Hb elektroforez tespit edilmiş anormal hemoglobinlerin onaylanması için bir test takibini gerektirir. 2. Globin zincir analizi (hem asit ve hem de alkali) ve yapısal çalışmalar nadiren bazı haemoglobinleri olumlu olarak tanımlamak için gerekli olabilir. 3.Anyon değişimli kolon kromatografisi HbA2 miktarının belirlenmesi için en doğru yöntemdir.hbs in varlığında HbA2 in kantitasyonu için Helena Biyoteknoloji Orak-Thal Quik Sütun Yöntemi (Cat. No 5334) veya Helena Biyoteknoloji Beta-Thal HbA2 Quik Sütun Prosedürü (Cat. No 5341) tavsiye edilir. HbA2 kantitasyonu, b-talasemi özelliğinin teşhisinde en önemli tanısal testlerden biridir. 4.HbF (1-10%) in düşük seviyelerinde Helena Biyoteknoloji HbF-QuiPlate prosedürü (Cat. No 9.325) kullanarak radyal immunodiffuzyon tarafından doğru şekilde miktarı belirlenebilir REFERANS DEĞERLERİ Doğumda, normal bir bireyin eritrositinde hemoglobin çoğunlukla fetal hemoglobindir, HbF. Çoğu yetişkin hemoglobinlerin bazıları, HbA ve HbA2 in küçük bir miktarı da bulunur. Yetişkinlik yoluda ve hayatın ilk yılının sonunda çoğunlukla hemoglobin % 2 HbF den daha az ve 3.7% HbA2 kadar olan HbA bulunur. PERFORMANS ÖZELLİKLERİ Tekrarlanabilirlik Jel içinde n=10) Jel Arasında (n=100) Ortalama (%) CV (%) Ortalama (%) CV (%) HbA HbF HbS HbA

9 Doğrusallık Metodun doğrusallığı, jel performansı gibi densitometre özelliğinin bir fonksiyonudur. Laboratuarda kullanılan densitometreye bağlı metodun doğrusallığının belirlenmesi her müşteriye tavsiye edilir. BİBLİYOGRAFİ 1. Wintrobe, Maxwell M., Clinical Hematology, 6th Edition, Lea and Febiger, Philadelphia, pages Fairbanks, V.F., The Nomenclature and Taxonomy of Hemoglobin Variants, Diagnostic Medicine, Nov/Dec., 53-58, Schneider, R.G., Hightower, B.J. and Barwick, R.C., Laboratory Identification of the Hemoglobins, Lab Management, 1981; August: Center for Disease Control, Laboratory Methods for Detecting Hemoglobinopathies, U.S. Department of Health and Human Services/Public Health Service, Schneider, R.G., Methods for Detection of Hemoglobin Variants and Hemoglobinopathies in the Routine Clinical Laboratory, CRC Critical Reviews in Clinical Laboratory Sciences, Schneider, R.G., Hightower, B., Hosty, T.S., Ryder, H., Tomlin, G., Atkins, R., Brimhall, B., and Jones, R.T., Abnormal Hemoglobins in a Quarter Million People, Blood, 1976; 48(5) : Huisman, T.H.J. and Schroeder, W.A., New Aspects of the Structure, Function and Synthesis of Hemoglobins. CRC Press, Cleveland, Schmidt, R.M., Huisman, T.H.J.,and Lehmann, H., The Detection of Hemoglobinopathies. CRC Press, Cleveland, Weatherall, D.J. and Clegg, J.B., The Thalassemia Syndromes, Blackwell Scientific Publications, Oxford, Lehman, H. and Huntsman, R.G., Man s Haemoglobins, J.B. Lippincott Co., Philadelphia, 1974.

Kullanım Talimatları. SAS-3 Alkaline-Hb Katalog No:

Kullanım Talimatları. SAS-3 Alkaline-Hb Katalog No: Kullanım Talimatları SAS-3 Alkaline-Hb Katalog No: 300900 KULLANIM AMACI SAS-3 Alkalin Hb kit agaroz jel elekroforez ile insan hemoglobinlerini ayırmak için tasarlanmıştır. Baş fonksiyonlara sahip bir

Detaylı

helena BioSciences Europe Kullanım Talimatları SAS-1 Acid Hb-12 Katalog No:

helena BioSciences Europe Kullanım Talimatları SAS-1 Acid Hb-12 Katalog No: helena www.helena-biosciences.com BioSciences Europe Kullanım Talimatları SAS-1 Acid Hb-12 Katalog No: 201000 KULLANIM AMACI SAS-1 Asit Hb-12 kit agaroz jel elekroforez ile insan hemoglobinlerini ayırmak

Detaylı

helena BioSciences Europe Kullanım Talimatları SAS-MX ACID Hb-10 Katalog No:

helena BioSciences Europe Kullanım Talimatları SAS-MX ACID Hb-10 Katalog No: helena www.helena-biosciences.com BioSciences Europe Kullanım Talimatları SAS-MX ACID Hb-10 Katalog No: 100700 KULLANIM AMACI SAS-MX Hb-10 kit agaroz jel elekroforez ile insan hemoglobinlerini ayırmayı

Detaylı

Kullanım Talimatları. Hb Isoelektrik Focusing-10. Katalog No:

Kullanım Talimatları. Hb Isoelektrik Focusing-10. Katalog No: Kullanım Talimatları Hb Isoelektrik Focusing-10 Katalog No: 100900 KULLANIM AMACI Hb-IEF 10 kit agaroz jel elekroforez ile insan hemoglobinlerini ayırmayı amaçlar. Baş fonksiyonlara sahip bir protein grubu

Detaylı

Kullanım Talimatları SAS-3 SERUM PROTEIN. Katalog No:

Kullanım Talimatları SAS-3 SERUM PROTEIN. Katalog No: Kullanım Talimatları SAS-3 SERUM PROTEIN Katalog No: 300105 KULLANIM AMACI SAS-3 Serum Protein kiti agaroz jel elektroforezi ile serum proteinlerinin ayrılması ve miktarının belirlenmesini amaçlar. Farklı

Detaylı

Kullanım Talimatları. TITAN III Hemoglobin Elektroforez REF. 3022

Kullanım Talimatları. TITAN III Hemoglobin Elektroforez REF. 3022 Kullanım Talimatları TITAN III Hemoglobin Elektroforez REF. 3022 KULLANIM AMACI Alkali tamponunda selüloz asetat kullanarak Helena Hemoglobin Elektroforez Prosedürü anormal haemoglobinlerin kalitatif ve

Detaylı

Kullanım Talimatları. SAS-1 HDL-Kolesterol Katalog No:

Kullanım Talimatları. SAS-1 HDL-Kolesterol Katalog No: Kullanım Talimatları SAS-1 HDL-Kolesterol Katalog No: 200500 1 SAS-1 HDL-KOLESTEROL KULLANIM AMACI SAS-1 HDL-Kolesterol Kit aşağıdaki reaksiyon sıralarına göre her bir lipoprotein kolesterol komponentinin

Detaylı

Kullanım Talimatları. SAS-3 HDL Kolesterol. Katalog No:

Kullanım Talimatları. SAS-3 HDL Kolesterol. Katalog No: Kullanım Talimatları SAS-3 HDL Kolesterol Katalog No: 300500 1 KULLANIM AMACI SAS-3 HDL KOLESTEROL SAS-3 HDL Kolesterol Kit bir tamponlu agaroz jel içinde yüküne göre serum lipoproteinleri ayırır. Lipoprotein

Detaylı

helena BioSciences Europe Kullanım Talimatları SAS-MX İDRAR PROTEİN Katalog No:

helena BioSciences Europe Kullanım Talimatları SAS-MX İDRAR PROTEİN Katalog No: helena www.helena-biosciences.com BioSciences Europe Kullanım Talimatları SAS-MX İDRAR PROTEİN Katalog No: 100500 KULLANIM AMACI SAS-MX İdrar Protein Kiti agaroz jel elektroforez ile konsantre edilmemiş

Detaylı

helena BioSciences Europe Kullanım Talimatları SAS-1 Pentavalent Tarama Katalog No: ( )

helena BioSciences Europe Kullanım Talimatları SAS-1 Pentavalent Tarama Katalog No: ( ) helena www.helena-biosciences.com BioSciences Europe Kullanım Talimatları SAS-1 Pentavalent Tarama Katalog No: (200301+200406) KULLANIM AMACI SAS-I Pentavalent Tarama SAS-I Pentavalent Tarama kiti agaroz

Detaylı

Hemoglobinopatilere Laboratuvar Yaklaşımı

Hemoglobinopatilere Laboratuvar Yaklaşımı Hemoglobinopatilere Laboratuvar Yaklaşımı Dr. Çağatay Kundak DÜZEN LABORATUVARLAR GRUBU 1949 yılında Orak Hücre Anemisi olan hastalarda elektroforetik olarak farklı bir hemoglobin tipi tanımlanmıştır.

Detaylı

Kullanım Talimatları. SAS-1 Kolesterol Profili-12. Katalog No:

Kullanım Talimatları. SAS-1 Kolesterol Profili-12. Katalog No: Kullanım Talimatları SAS-1 Kolesterol Profili-12 Katalog No: 200600 1 KULLANIM AMACI SAS-1 Kolesterol profili-12 SAS-1 Kolesterol Profili-12 Kit bir tamponlu agaroz jel içinde yüküne göre serum lipoproteinleri

Detaylı

helena BioSciences Europe Kullanım Talimatları SAS-1 Immunofix Katalog No:

helena BioSciences Europe Kullanım Talimatları SAS-1 Immunofix Katalog No: helena www.helena-biosciences.com BioSciences Europe Kullanım Talimatları SAS-1 Immunofix Katalog No: 200300 SAS-I IMMUNOFIX KULLANIM AMACI SAS-I IFE kit,agaroz jel elektroforezi ile monoklonal gammopatilerin

Detaylı

Kullanım Talimatları. SAS-3 Yüksek Rezolüsyon. Katalog No:

Kullanım Talimatları. SAS-3 Yüksek Rezolüsyon. Katalog No: Kullanım Talimatları SAS-3 Yüksek Rezolüsyon Katalog No: 300700 KULLANIM AMACI SAS-3 Yüksek Rezolüsyon Kit agaroz jel elektroforezi tarafından serum veya plazma proteinlerini ayırmayı amaçlamıştır. Serum,

Detaylı

HbF QUIPlate Kat. No. 9325

HbF QUIPlate Kat. No. 9325 HbF QUIPlate Kat. No. 9325 KULLANIM AMACI HbF QUIPlate prosedür radyal immunodiffüzyon (RID) ile hemoglobin F kantitatif tayin edilmesi içindir. Fetal hemoglobin (HbF) gebeliğin onuncu haftasında fetus

Detaylı

helena BioSciences Europe Kullanım Talimatları SAS-1 URINE SDS Katalog No:

helena BioSciences Europe Kullanım Talimatları SAS-1 URINE SDS Katalog No: helena www.helena-biosciences.com BioSciences Europe Kullanım Talimatları SAS-1 URINE SDS Katalog No: 201400 KULLANIM AMACI SAS-1 İdrar SDS kiti, SDS agaroz jel elektroforezi ile idrar numuneleri kullanılarak

Detaylı

helena BioSciences Europe Kullanım Talimatları SAS-MX YÜKSEK RESOLÜSYON Katalog No:

helena BioSciences Europe Kullanım Talimatları SAS-MX YÜKSEK RESOLÜSYON Katalog No: helena www.helena-biosciences.com BioSciences Europe Kullanım Talimatları SAS-MX YÜKSEK RESOLÜSYON Katalog No: 101300 KULLANIM AMACI SAS-1 Plus Yüksek Resolüsyon Kit agaroz jel elektroforezi tarafından

Detaylı

helena BioSciences Europe Kullanım Talimatları SAS-1 ALKALINE PHOSPHATASE - 12 Katalog No:

helena BioSciences Europe Kullanım Talimatları SAS-1 ALKALINE PHOSPHATASE - 12 Katalog No: helena www.helena-biosciences.com BioSciences Europe Kullanım Talimatları SAS-1 ALKALINE PHOSPHATASE - 12 Katalog No: 200800 KULLANIM AMACI SAS-1 Alkaline Fosfataz izoenzim kiti, agaroz jel elektroforezi

Detaylı

helena BioSciences Europe Kullanım Talimatları SAS-1 LIPOPROTEIN Katalog No:

helena BioSciences Europe Kullanım Talimatları SAS-1 LIPOPROTEIN Katalog No: helena www.helena-biosciences.com BioSciences Europe Kullanım Talimatları SAS-1 LIPOPROTEIN Katalog No: 201100 KULLANIM AMACI SAS-1 Lipoprotein Kit agaroz jel elektroforez ile plazma veya serumda lipoproteinin

Detaylı

Kullanım Talimatları. SAS-3 Kolesterol Profili. Katalog No:

Kullanım Talimatları. SAS-3 Kolesterol Profili. Katalog No: Kullanım Talimatları SAS-3 Kolesterol Profili Katalog No: 300600 1 KULLANIM AMACI SAS-3 KOLESTEROL PROFİL SAS-3 Kolesterol Profil Kit bir tamponlu agaroz jel içinde yüküne göre serum lipoproteinleri ayırır.

Detaylı

helena BioSciences Europe Kullanım Talimatları IgG-IEF Katalog No: (Çift Antikor) Katalog No: (Tek Antikor)

helena BioSciences Europe Kullanım Talimatları IgG-IEF Katalog No: (Çift Antikor) Katalog No: (Tek Antikor) helena www.helena-biosciences.com BioSciences Europe Kullanım Talimatları IgG-IEF Katalog No: 102100 (Çift Antikor) Katalog No: 102200 (Tek Antikor) KULLANIM AMACI IgG IEF Kiti, agaroz jel izoelektrik

Detaylı

Kullanım Talimatları. SAS-3 İdrar Analizi. Katalog No:

Kullanım Talimatları. SAS-3 İdrar Analizi. Katalog No: Kullanım Talimatları SAS-3 İdrar Analizi Katalog No: 300400 KULLANIM AMACI SAS-3 İdrar Analiz Kiti agaroz jel elektroforez ile konsantre edilmemiş idrar numunelerinin taraması için tasarlanmıştır. Üriner

Detaylı

RTA JEL / PZR Saflaştırma Kiti

RTA JEL / PZR Saflaştırma Kiti RTA JEL / PZR Saflaştırma Kiti Kullanma Kılavuzu Yayın Tarihi - 2011-12 DNA parçalarının agaroz jelden geri kazanımı ve PZR ürünlerinin saflaştırılması için Yalnızca profesyonel kullanım için REF 09009050

Detaylı

Kullanım Talimatları. SAS-3 Alkalin Fosfataz İzoenzim. REF (reaktif dahil) REF (sadece jel kit), REF (sadece reaktif kit)

Kullanım Talimatları. SAS-3 Alkalin Fosfataz İzoenzim. REF (reaktif dahil) REF (sadece jel kit), REF (sadece reaktif kit) Kullanım Talimatları SAS-3 Alkalin Fosfataz İzoenzim REF 300800 (reaktif dahil) REF300801 (sadece jel kit), REF 300802 (sadece reaktif kit) KULLANIM AMACI SAS-3 Alkalin Fosfataz izoenzim kiti, agaroz jel

Detaylı

helena BioSciences Europe Kullanım Talimatları SAS-MX ALP ISOENZİM

helena BioSciences Europe Kullanım Talimatları SAS-MX ALP ISOENZİM helena www.helena-biosciences.com BioSciences Europe Kullanım Talimatları SAS-MX ALP ISOENZİM Katalog No: 102000 KULLANIM AMACI SAS-MX ALP kiti, agaroz jel elektroforezi tarafından Alkaline fosfataz izoenzimlerinin

Detaylı

ÜRÜN KULLANIM KILAVUZU

ÜRÜN KULLANIM KILAVUZU ÜRÜN KULLANIM KILAVUZU 1.0 Ürün bilgileri 1.1 Ürün adı : Alkali Fosfataz Lökosit Boyama Seti 1.2 Ürün Kodu : 5057-100 1.3 Ürün Marka adı : GBL 1.4 Ürün Tanımı: Kan, kemik iliği veya doku numunelerinde

Detaylı

ÇUKUROVA DA HEMOGLOBİNOPATİLERİN MOLEKÜLER TANISI

ÇUKUROVA DA HEMOGLOBİNOPATİLERİN MOLEKÜLER TANISI ÇUKUROVA DA HEMOGLOBİNOPATİLERİN MOLEKÜLER TANISI Ahmet GENÇ Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Biyokimya Anabilim Dalı Doktora Öğrencisi ahmetgenc_@hotmail.com Bu tez çalışması, Çukurova Üniversitesi

Detaylı

Zivak Hakkında. İçerik TEK FİRMA - BENZERSİZ ÇÖZÜM

Zivak Hakkında. İçerik TEK FİRMA - BENZERSİZ ÇÖZÜM Zivak Hakkında TEK FİRMA - BENZERSİZ ÇÖZÜM Zivak Teknoloji klinik tanı pazarında faaliyet gösteren, LC-MS/MS ve HPLC sistemleri için kullanıma hazır analiz kitleri sağlayan üretici bir firmadır. Aynı zamanda

Detaylı

helena BioSciences Europe Kullanım Talimatları SAS-MX LIPOPROTEIN Katalog No:

helena BioSciences Europe Kullanım Talimatları SAS-MX LIPOPROTEIN Katalog No: helena www.helena-biosciences.com BioSciences Europe Kullanım Talimatları SAS-MX LIPOPROTEIN Katalog No: 101200 KULLANIM AMACI SAS-MX Lipoprotein Kit agaroz jel elektroforez ile plazma veya serumda lipoproteinin

Detaylı

Kullanım Talimatları. SAS IgG-IEF Plus. REF: (Çift Antikor) REF: (Tek Antikor)

Kullanım Talimatları. SAS IgG-IEF Plus. REF: (Çift Antikor) REF: (Tek Antikor) Kullanım Talimatları SAS IgG-IEF Plus REF: 104100 (Çift Antikor) REF: 104200 (Tek Antikor) KULLANIM AMACI SAS IgG IEF Plus Kiti, agaroz jel izoelektrik fokuslama ve immunoblotlama ile CSF de ve serumda

Detaylı

ANORMAL HEMOGLOB NLER

ANORMAL HEMOGLOB NLER 5. Uluslararası Talasemi Yazokulu 5th International Thalassemia Summerschool ANORMAL HEMOGLOB NLER Doç. Dr. Canan Vergin Dr.Behçet Uz Çocuk Hastalıkları E itim Ara tırma Hastanesi, ZM R e-mail: cvergin@gmail.com

Detaylı

MOLEKÜLER TANISI DÜZEN GENETİK HASTALIKLAR TANI MERKEZİ. SERPİL ERASLAN, PhD

MOLEKÜLER TANISI DÜZEN GENETİK HASTALIKLAR TANI MERKEZİ. SERPİL ERASLAN, PhD β-talaseminin MOLEKÜLER TANISI DÜZEN GENETİK HASTALIKLAR TANI MERKEZİ SERPİL ERASLAN, PhD BETA TALASEMİ HEMOGLOBİNOPATİLER Otozomal resesif (globin gen ailesi) Özellikle Çukurova, Akdeniz kıyı şeridi,

Detaylı

MAIA Pesticide MultiTest

MAIA Pesticide MultiTest MAIA Pesticide MultiTest GIDALARDA PESTİSiT KALINTILARI İÇİN AB MAKSİMUM KALINTI LİMİTLERİ İLE UYUMLU ÇOKLU KALINTI TARAMA TESTİ Microplate Acetylcholinesterase Inhibition Assay (MAIA) katı veya sıvı gıda

Detaylı

Hemoglobinopatilerde Tanı Yönetimi Genetik Testler

Hemoglobinopatilerde Tanı Yönetimi Genetik Testler 1 2 3 4 5 6 7 8 Hemoglobinopatilerde Tanı Yönetimi Genetik Testler Doç.Dr.Hüseyin Onay Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Genetik AD 16. Kromozom üzerinde α globin gen bölgesi 11. Kromozom üzerinde β

Detaylı

attomol apo B-100 quicktype

attomol apo B-100 quicktype attomol apo B-100 quicktype İnsan apolipoprotein B-100 (apo B-3500 mutasyonu) gen inde 10708G>A geçiş tespitine yönelik kit Sadece in vitro diagnostik kullanım içindir! 20 tespit sipariş numarası: 1015

Detaylı

HEMOGLOB NOPAT LERDE SORUNLU VAKALARIN ANAL Z

HEMOGLOB NOPAT LERDE SORUNLU VAKALARIN ANAL Z 5. Uluslararası Talasemi Yazokulu 5th International Thalassemia Summerschool 93 HEMOGLOB NOPAT LERDE SORUNLU VAKALARIN ANAL Z Ahmet Genç, Filiz Zeren, Mehmet Akif Çürük Çukurova Üniversitesi, Tıp Fakültesi

Detaylı

NÜKLEİK ASİTLERİN ELEKTROFOREZİ

NÜKLEİK ASİTLERİN ELEKTROFOREZİ T.C. FIRAT ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ BİYOLOJİ BÖLÜMÜ NÜKLEİK ASİTLERİN ELEKTROFOREZİ Yüksek Lisans Semineri Hazırlayan: Venhar ÇELİK Danışman: Yrd.Doç.Dr. Dilek Turgut-BALIK NÜKLEİK ASİTLERİN

Detaylı

Akdeniz Anemisi; Cooley s Anemisi; Talasemi Majör; Talasemi Minör;

Akdeniz Anemisi; Cooley s Anemisi; Talasemi Majör; Talasemi Minör; TALASEMİ Akdeniz Anemisi; Cooley s Anemisi; Talasemi Majör; Talasemi Minör; Talasemi kırmızı kan hücrelerinin üretimini bozan genetik hastalıklardır. Ülkemizde çok sık görülmektedir. Hastaların kırmızı

Detaylı

ATIKSULARDA FENOLLERİN ANALİZ YÖNTEMİ

ATIKSULARDA FENOLLERİN ANALİZ YÖNTEMİ ATIKSULARDA FENOLLERİN ANALİZ YÖNTEMİ YÖNTEM YÖNTEMİN ESASI VE PRENSİBİ Fenolik maddeler uçucu özellik göstermeyen safsızlıklardan distilasyon işlemiyle ayrılır ve ph 7.9 ± 0.1 de potasyum ferriksiyanür

Detaylı

Hemoglobin Elektroforezi. Doç. Dr. Şule Ünal Hacettepe Üniversitesi, Pediatrik Hematoloji Ünitesi

Hemoglobin Elektroforezi. Doç. Dr. Şule Ünal Hacettepe Üniversitesi, Pediatrik Hematoloji Ünitesi Hemoglobin Elektroforezi Doç. Dr. Şule Ünal Hacettepe Üniversitesi, Pediatrik Hematoloji Ünitesi GLOBIN BOZUKLUKLARI 1 Yetersiz normal Hb sentezi (Niceliksel hemoglobinopatiler) >>TALASEMİLER 2 Anormal

Detaylı

helena BioSciences Europe Kullanım Talimatları SAS-3 IMMUNOFIX Katalog No:

helena BioSciences Europe Kullanım Talimatları SAS-3 IMMUNOFIX Katalog No: helena www.helena-biosciences.com BioSciences Europe Kullanım Talimatları SAS-3 IMMUNOFIX Katalog No: 300300 KULLANIM AMACI SAS-3 IFE kit,agaroz jel elektroforezi ile monoklonal gammopatilerin ayrılmasını

Detaylı

QMS TOPIRAMAT. İmmün testi. Simgelerin Açıklamaları TOPIRAMATE KONTROLLERİ 0374181 1-3

QMS TOPIRAMAT. İmmün testi. Simgelerin Açıklamaları TOPIRAMATE KONTROLLERİ 0374181 1-3 0155241-C October, 2014 QMS TOPIRAMAT İmmün testi Bu Quantitative Microsphere System (QMS) prospektüsü kullanım öncesinde dikkatle okunmalıdır. Prospektüste verilen talimatlar uygulanmalıdır. Bu prospektüste

Detaylı

ÜRÜN KULLANIM KILAVUZU

ÜRÜN KULLANIM KILAVUZU ÜRÜN KULLANIM KILAVUZU 1.0 Ürün bilgileri 1.1 Ürün adı : May-Grünwald Giemsa Boyama Seti 1.2 Ürün Kodu : 5025-100, 5025-500, 5025-1000 1.3 Ürün Marka adı : GBL 1.4 Ürün Tanımı: Kan hücrelerinin, lenfohemopoetik

Detaylı

Dr. Ferdane Kutlar. Medical College of Georgia/Georgia Regents University, Department of Medicine, GA, USA e-posta: fkutlar@gru.edu.

Dr. Ferdane Kutlar. Medical College of Georgia/Georgia Regents University, Department of Medicine, GA, USA e-posta: fkutlar@gru.edu. TÜRK HEMATOLOJİ DERNEĞİ 2014: 4 1 Dr. Ferdane Kutlar Medical College of Georgia/Georgia Regents University, Department of Medicine, GA, USA e-posta: fkutlar@gru.edu Anahtar Sözcükler Hemoglobin, Hemoglobinopati,

Detaylı

TALASEMİ VE HEMOGLOBİNOPATİLERDE GENOTİP-FENOTİP İLİŞKİSİ

TALASEMİ VE HEMOGLOBİNOPATİLERDE GENOTİP-FENOTİP İLİŞKİSİ TALASEMİ VE HEMOGLOBİNOPATİLER TALASEMİ VE HEMOGLOBİNOPATİLERDE GENOTİP-FENOTİP İLİŞKİSİ Dr. Erol BAYSAL FRCP (London) Consultant Molecular Geneticist Head of Molecular Genetics Unit Senior Lecturer Dubai

Detaylı

RTA Kandan Genomik DNA İzolasyon Kiti

RTA Kandan Genomik DNA İzolasyon Kiti RTA Kandan Genomik DNA İzolasyon Kiti Kullanma Kılavuzu Yayın Tarihi - 2011-05 IVD İnsan kan örneklerinden in vitro tanı amaçlı genomik nükleik asit izolasyon ve saflaştırması için In vitro tanı amaçlı

Detaylı

ÜRÜN KULLANIM KILAVUZU

ÜRÜN KULLANIM KILAVUZU ÜRÜN KULLANIM KILAVUZU 1.0 Ürün bilgileri 1.1 Ürün adı : Kongo Kırmızısı Highman Boyama Seti 1.2 Ürün Kodu : 5110-100 1.3 Ürün Marka adı : GBL 1.4 Ürün Tanımı: Amiloidlerin ışık mikroskopisi ile incelenmesi

Detaylı

ÜRÜN KULLANIM KILAVUZU

ÜRÜN KULLANIM KILAVUZU ÜRÜN KULLANIM KILAVUZU 1.0 Ürün bilgileri 1.1 Ürün adı : May-Grünwald Giemsa, TS Boyama Seti 1.2 Ürün Kodu : 5152-100, 5152-500,5152-1000 1.3 Ürün Marka adı : GBL 1.4 Ürün Tanımı: Doku kesitlerinde özellikle

Detaylı

ÜRÜN KULLANIM KILAVUZU

ÜRÜN KULLANIM KILAVUZU ÜRÜN KULLANIM KILAVUZU 1.0 Ürün bilgileri 1.1 Ürün adı : Alsiyan Mavisi ph: 2,5 Boyama Seti 1.2 Ürün Kodu : 5053-100 1.3 Ürün Marka adı : GBL 1.4 Ürün Tanımı: Doku kesitlerinde asit mukopolisakkaridlerin

Detaylı

SAS-1 LD Vis-12 Izoenzim Kullanım Talimatı REF REF (sadece jel kit), REF (sadece reaktif kit)

SAS-1 LD Vis-12 Izoenzim Kullanım Talimatı REF REF (sadece jel kit), REF (sadece reaktif kit) SAS-1 LD Vis-12 Izoenzim Kullanım Talimatı REF 201300 REF 201301 (sadece jel kit), REF (sadece reaktif kit) KULLANIM AMACI SAS-1 LD Vis-12 İzoenzim kit agaroz jel elektroforezi tarafından serum veya plazmada

Detaylı

BRCA 1/2 DNA Analiz Paneli

BRCA 1/2 DNA Analiz Paneli FAST-BRCA Sequencing Kit BRCA 1/2 DNA Analiz Paneli Dizi Analizi Amaçlı Kullanım İçin KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER 1 GİRİŞ... 3 2 KİT İÇERİĞİ... 3 3 SAKLAMA... 3 4 GEREKLİ MATERYAL VE CİHAZLAR... 3 5

Detaylı

QMS LAMOTRIGINE. İmmün testi. Simgelerin Açıklamaları LAMOTRİGİN KALİBRATÖRLERİ 0373787

QMS LAMOTRIGINE. İmmün testi. Simgelerin Açıklamaları LAMOTRİGİN KALİBRATÖRLERİ 0373787 0155199-E-TR November, 2014 QMS LAMOTRIGINE İmmün testi Bu Quantitative Microsphere System (QMS) prospektüsü kullanım öncesinde dikkatle okunmalıdır. Prospektüste verilen talimatlar uygulanmalıdır. Bu

Detaylı

Kapiler Reaktif REF 5506

Kapiler Reaktif REF 5506 Kapiler Reaktif REF 5506 KULLANIM AMACI İlk standart tek aşamalı protrombin zamanı testi 1935 yılında Dr. Armand Quick tarafından geliştirilmiştir 1-2. Oral antikoagülan tedavisinin izlenmesi ve indüksiyonu

Detaylı

ÜRÜN KULLANIM KILAVUZU

ÜRÜN KULLANIM KILAVUZU ÜRÜN KULLANIM KILAVUZU 1.0 Ürün bilgileri 1.1 Ürün adı : Gümüşleme Retikulum Boyama Seti 1.2 Ürün Kodu : 5077-100 1.3 Ürün Marka adı : GBL 1.4 Ürün Tanımı: Bağ ve destek dokularındaki gümüş tutucu retiküler

Detaylı

KLOR (Cl2) ANALİZ YÖNTEMİ

KLOR (Cl2) ANALİZ YÖNTEMİ S a y f a 1 KLOR (Cl2) ANALİZ YÖNTEMİ YÖNTEMİN ESASI VE PRENSİBİ Klor, ph 8 de veya daha düşük bir ph da potasyum iyodür çözeltisinden iyotu serbest bırakacaktır. Serbest iyot, indikatör olarak nişasta

Detaylı

ÇÖZÜNMÜŞ OKSİJEN TAYİNİ

ÇÖZÜNMÜŞ OKSİJEN TAYİNİ ÇEVRE KİMYASI LABORATUVARI ÇÖZÜNMÜŞ OKSİJEN TAYİNİ 1. GENEL BİLGİLER Doğal sular ve atıksulardaki çözünmüş oksijen (ÇO) seviyeleri su ortamındaki fiziksel, kimyasal ve biyokimyasal aktivitelere bağımlıdır.

Detaylı

PROTEİNLERİN SAFLAŞTIRILMASI

PROTEİNLERİN SAFLAŞTIRILMASI PROTEİNLERİN SAFLAŞTIRILMASI Bir hücre ve dokudan istenilen bir proteinin saf halde izole edilmesi oldukça güç bir olaydır. Bu proteinin konsantrasyonu düşük ise binlerce farklı protein arasından ayırmak

Detaylı

ÜRÜN KULLANIM KILAVUZU

ÜRÜN KULLANIM KILAVUZU ÜRÜN KULLANIM KILAVUZU 1.0 Ürün bilgileri 1.1 Ürün adı : MGG Quick Boyama Seti 1.2 Ürün Kodu : 5024-100, 5024-500T, 5024-1000, 5024-2000T 1.3 Ürün Marka adı : GBL 1.4 Ürün Tanımı: Vücut sıvılarındaki hücrelerin

Detaylı

SODYUM DODESİL SÜLFAT POLİAKRİLAMİD JEL ELEKTROFOREZİ İLE PROTEİNLERİN ANALİZİ

SODYUM DODESİL SÜLFAT POLİAKRİLAMİD JEL ELEKTROFOREZİ İLE PROTEİNLERİN ANALİZİ T.C. FIRAT ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ BİYOLOJİ BÖLÜMÜ SODYUM DODESİL SÜLFAT POLİAKRİLAMİD JEL ELEKTROFOREZİ İLE PROTEİNLERİN ANALİZİ Yüksek Lisans Semineri Hazırlayan: Abdullah ASLAN Danışman:

Detaylı

TALASEM MERKEZLER NDE TANIYA YÖNEL K KULLANILAN YÖNTEMLER

TALASEM MERKEZLER NDE TANIYA YÖNEL K KULLANILAN YÖNTEMLER 5. Uluslararası Talasemi Yazokulu 5th International Thalassemia Summerschool TALASEM MERKEZLER NDE TANIYA YÖNEL K KULLANILAN YÖNTEMLER Prof. Dr. Ye im Aydınok Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi, Pediatrik

Detaylı

Western Blot (veya immünblot), protein ekspresyonunu doğrulamak için standart laboratuvar

Western Blot (veya immünblot), protein ekspresyonunu doğrulamak için standart laboratuvar İçerik Giriş...2 Western Blot Yöntemi...2 Protein Örneklerinin Hazırlanması...2 Dikey Jel Sistemi Kullanımı...3 Kuru Transfer Sistem Kullanımı...4 Bloklama...6 Protein Tespiti...6 Kemilüminesans Tanımlama

Detaylı

RTA Mayadan Genomik DNA İzolasyon Kiti

RTA Mayadan Genomik DNA İzolasyon Kiti RTA Mayadan Genomik DNA İzolasyon Kiti Kullanma Klavuzu Yayın Tarihi - 2011-12 Maya örneklerinden genomik nükleik asit izolasyonu ve saflaştırılması için Yalnızca profesyonel kullanım için REF 09002050

Detaylı

RTA Bakteriden Genomik DNA İzolasyon Kiti

RTA Bakteriden Genomik DNA İzolasyon Kiti RTA Bakteriden Genomik DNA İzolasyon Kiti Kullanma Kılavuzu Yayın Tarihi - 2011-12 IVD Bakteri örneklerinden genomik nükleik asit izolasyonu ve saflaştırılması için In vitro tanı amaçlı kullanım için Yalnızca

Detaylı

helena BioSciences Europe Kullanım Talimatları SAS-MX İDRAR IFE Katalog No:

helena BioSciences Europe Kullanım Talimatları SAS-MX İDRAR IFE Katalog No: helena www.helena-biosciences.com BioSciences Europe Kullanım Talimatları SAS-MX İDRAR IFE Katalog No: 100600 KULLANIM AMACI SAS-MX İdrar IFE Kiti, jel içinde proteinin immunofiksaatonu izlenerek agaroz

Detaylı

QMS LAMOTRIGINE. İmmün testi. Simgelerin Açıklamaları LAMOTRİGİN KONTROLLERİ 0374090

QMS LAMOTRIGINE. İmmün testi. Simgelerin Açıklamaları LAMOTRİGİN KONTROLLERİ 0374090 0155206-D-TR October, 2014 QMS LAMOTRIGINE İmmün testi Bu Quantitative Microsphere System (QMS) prospektüsü kullanım öncesinde dikkatle okunmalıdır. Prospektüste verilen talimatlar uygulanmalıdır. Bu prospektüste

Detaylı

RTA Dokudan ve Parafine-Gömülü Dokudan Genomik DNA İzolasyon Kiti

RTA Dokudan ve Parafine-Gömülü Dokudan Genomik DNA İzolasyon Kiti RTA Dokudan ve Parafine-Gömülü Dokudan Genomik DNA İzolasyon Kiti Kullanma Kılavuzu Yayın Tarihi - 2011-05 IVD İnsan dokusu ve parafine gömülü doku örneklerinden in vitro tanı amaçlı genomik nükleik asit

Detaylı

M47 MICROGEN STREP MICROGEN

M47 MICROGEN STREP MICROGEN M47 MICROGEN STREP MICROGEN Strep; kültür ortamından Streptococcus Lancefield gruplarının (A, B, C, D, F ve G) tespitini hızlı bir şekilde gerçekleştiren latex slide aglütasyon testidir. İnsanda enfeksiyona

Detaylı

ÜRÜN KULLANIM KILAVUZU

ÜRÜN KULLANIM KILAVUZU ÜRÜN KULLANIM KILAVUZU 1.0 Ürün bilgileri 1.1 Ürün adı : Grocott Methenamin Gümüş Boyama Seti 1.2 Ürün Kodu : 5058-100 1.3 Ürün Marka adı : GBL 1.4 Ürün Tanımı: Mantarların ışık mikroskobisi ile incelenmesi

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ 07/02/2019 00:00:00 Döner Sermaye İşletmesi Teklif No: 2019832 İLAN HASTANEMİZİN İHTİYACI OLAN AŞAĞIDA YAZILI MALZEME(LER) TEKLİF ALMA SURETİYLE SATIN ALINACAKTIR. İLGİLENEN FİRMALARIN 11/02/2019 TARİHİ,

Detaylı

RTA Viral DNA İzolasyon Kiti Kullanma Kılavuzu Yayın Tarihi - 2010-05

RTA Viral DNA İzolasyon Kiti Kullanma Kılavuzu Yayın Tarihi - 2010-05 RTA Viral DNA İzolasyon Kiti Kullanma Kılavuzu Yayın Tarihi - 2010-05 IVD In vitro tanı amaçlı insan plazma ve serum örneklerinden viral nükleik asit izolasyon ve saflaştırılması için In vitro tanı amaçlı

Detaylı

Kromozom, DNA ve Gen. Allel Segregasyonu. DNA çift sarmalı. Hastalık yapan mutasyonlar protein fonksiyonunu bozar. Hastalık yapan mutasyonlar

Kromozom, DNA ve Gen. Allel Segregasyonu. DNA çift sarmalı. Hastalık yapan mutasyonlar protein fonksiyonunu bozar. Hastalık yapan mutasyonlar Temel Genetik Kavramlar DNA izolasyon yöntemleri Kromozom, DNA ve Gen Hücre Nukleus Kromozomlar Gen Prof.Dr.Uğur ÖZBEK Protein DNA çift sarmalı Allel Segregasyonu Şeker Fosfat omurga Bazlar Baz çifti A

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ 3//03 00:00:00 Döner Sermaye İşletmesi Teklif No 039378 İLAN HASTANEMİZİN İHTİYACI OLAN AŞAĞIDA YAZILI MALZEME(LER) SATIN ALINACAKTIR. İLGİLENEN FİRMALARIN 5//03 TARİHİ, SAAT :00 'E/A KADAR TEKLİFLERİNİ

Detaylı

5.) Aşağıdakilerden hangisi, kan transfüzyonunda kullanılan kan ürünlerinden DEĞİLDİR?

5.) Aşağıdakilerden hangisi, kan transfüzyonunda kullanılan kan ürünlerinden DEĞİLDİR? DERS : KONU : MESLEK ESASLARI VE TEKNİĞİ KAN VE KAN ÜRÜNLERİ TRANSFÜZYONU 1.) Kanın en önemli görevini yazın : 2.) Kan transfüzyonunu tanımlayın : 3.) Kanın içinde dolaştığı damar çeşitlerini yazın : 4.)

Detaylı

KULLANIM AMACI Helena ProtoFluor Reaktif Sistemi tam kanda çinko protoporfirin ölçmek için hematoflorometre kullanılır.

KULLANIM AMACI Helena ProtoFluor Reaktif Sistemi tam kanda çinko protoporfirin ölçmek için hematoflorometre kullanılır. ProtoFluor Reaktif Sistemi REF. 2000 KULLANIM AMACI Helena ProtoFluor Reaktif Sistemi tam kanda çinko protoporfirin ölçmek için hematoflorometre kullanılır. Çinko protoporfirin (ZPP) ölçümü demir eksikliğinde

Detaylı

Kullanım Talimatları. TITAN III Serum Protein Elektroforezi REF. 3023

Kullanım Talimatları. TITAN III Serum Protein Elektroforezi REF. 3023 Kullanım Talimatları TITAN III Serum Protein Elektroforezi REF. 3023 KULLANIM AMACI Serum Protein Elektroforez prosedürü selüloz asetatta elektroforez ile serum proteinlerinin ayrılması ve miktarının belirlenmesini

Detaylı

Mitokondrial DNA Analiz Paneli

Mitokondrial DNA Analiz Paneli FAST-mtDNA Sequencing Kit Mitokondrial DNA Analiz Paneli Dizi Analizi Amaçlı Kullanım İçin KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER 1 GİRİŞ... 3 2 KİT İÇERİĞİ... 3 3 SAKLAMA... 3 4 GEREKLİ MATERYAL VE CİHAZLAR...

Detaylı

ÜRÜN PROSPEKTÜSÜ. ALKALİ ÇİNKO AK 16 HI-Z : Çok kalın kaplamalarda bile esnek kaplamlara imkan verir.

ÜRÜN PROSPEKTÜSÜ. ALKALİ ÇİNKO AK 16 HI-Z : Çok kalın kaplamalarda bile esnek kaplamlara imkan verir. SAYFA NO: 1/5 AtılımKimyasalları ALKALİ ÇİNKO KAPLAMA PROSESİ AK 16 HI-Z ÜRÜN TANIMI ALKALİ ÇİNKO AK 16 HI-Z : Düzgün çinko kaplamalar elde etmek için kullanılan, çoklu poliamid özel katkı maddeleri içeren

Detaylı

AA ile İnsan Tam Kan ve İdrar Örneklerinde Elektrotermal AA Yöntemi ile Nikel Analizi

AA ile İnsan Tam Kan ve İdrar Örneklerinde Elektrotermal AA Yöntemi ile Nikel Analizi UYGULAMA NOTU Atomik Absorpsiyon Spektrofotometre A003 AA ile İnsan Tam Kan ve İdrar Örneklerinde Elektrotermal AA Yöntemi ile Nikel Analizi HAZIRLAYAN Yük. Kimyager Hakan AKTAŞ Ant Teknik Cihazlar Ltd.

Detaylı

α1-antitrypsin quicktype

α1-antitrypsin quicktype attomol α1-antitrypsin quicktype İnsan α-1 antitripsin gen inde M-, Z- and S-alellerin tespitine yönelik kit Sadece in vitro diagnostik kullanım içindir! Z-mutasyonun tespiti için 10 sipariş numarası:

Detaylı

Hemoglobin G-Coushatta ile b (IVSI-110) veya S Bileşik Heterozigot Riskli Fetus İçin Prenatal Genetik Danışmanlık

Hemoglobin G-Coushatta ile b (IVSI-110) veya S Bileşik Heterozigot Riskli Fetus İçin Prenatal Genetik Danışmanlık Hemoglobin G-Coushatta ile b (IVSI-110) veya S Bileşik Heterozigot Riskli Fetus İçin Prenatal Genetik Danışmanlık Haluk AKIN *, Aslıhan YILMAZ EKMEKÇİ **, Asude ALPMAN DURMAZ **, Burak DURMAZ ***, Hüseyin

Detaylı

Aytemiz Gürgey* *Bilim Akademisi Üyesi e-posta: aytemizgurgey@yahoo.com. Anahtar Sözcükler. Anormal hemoglobinler, Hemoglobinopati, Talasemi

Aytemiz Gürgey* *Bilim Akademisi Üyesi e-posta: aytemizgurgey@yahoo.com. Anahtar Sözcükler. Anormal hemoglobinler, Hemoglobinopati, Talasemi TÜRK HEMATOLOJİ DERNEĞİ HematoLog 2014: 4 1 Aytemiz Gürgey* *Bilim Akademisi Üyesi e-posta: aytemizgurgey@yahoo.com Anahtar Sözcükler Anormal hemoglobinler, Hemoglobinopati, Talasemi ANORMAL HEMOGLOBİNLER

Detaylı

Talasemi ve Orak Hücreli Anemide Hematolojik Tanı. Dr. Zümrüt Uysal

Talasemi ve Orak Hücreli Anemide Hematolojik Tanı. Dr. Zümrüt Uysal Talasemi ve Orak Hücreli Anemide Hematolojik Tanı Dr. Zümrüt Uysal 19 Kasım 2011 Anemik Çocuğa Yaklaşım Öykü Fizik muayene Laboratuar LABORATUVAR 1.Tam Kan Sayımı Hb,Hkt, KK, OEV, OEH, OEHK, BK, Trombosit

Detaylı

ÜRÜN KULLANIM KILAVUZU

ÜRÜN KULLANIM KILAVUZU ÜRÜN KULLANIM KILAVUZU 1.0 Ürün bilgileri 1.1 Ürün adı : Masson Trikrom Boyama Seti 1.2 Ürün Kodu : 5022-100 1.3 Ürün Marka adı : GBL 1.4 Ürün Tanımı: Bağ ve destek dokularının boyanarak ışık mikroskobisi

Detaylı

Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Tıbbi Biyokimya Laboratuvarında HPLC Yöntemi ile Saptanan Anormal Hemoglobin Varyantları

Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Tıbbi Biyokimya Laboratuvarında HPLC Yöntemi ile Saptanan Anormal Hemoglobin Varyantları doi:.5222/otd.26.65 Araştırma Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Tıbbi Biyokimya Laboratuvarında HPLC Yöntemi ile Saptanan Anormal Hemoglobin Varyantları Okan Dikker*, Müberra Vardar*, Rıza Sandıkçı*,

Detaylı

AMİNO ASİT, KANTİTATİF (PLAZMA, İDRAR)

AMİNO ASİT, KANTİTATİF (PLAZMA, İDRAR) Klinik Laboratuvar Testleri AMNO AST, KANTTATF (PLAZMA, DRAR) Kullanım amacı: Plazma ve idrarda kantitatif amino asit ölçümüne, amino asit metabolizma bozukluklarının araştırılması sırasında ihtiyaç duyulur.

Detaylı

POLİMERAZ ZİNCİR REAKSİYONU (PZR-PCR) VE RESTRİKSİYON PARÇA UZUNLUĞU POLİMORFİZMİ (RFLP)

POLİMERAZ ZİNCİR REAKSİYONU (PZR-PCR) VE RESTRİKSİYON PARÇA UZUNLUĞU POLİMORFİZMİ (RFLP) Deney: M 1 POLİMERAZ ZİNCİR REAKSİYONU (PZR-PCR) VE RESTRİKSİYON PARÇA UZUNLUĞU POLİMORFİZMİ (RFLP) a) PCR yöntemi uygulaması b) RPLF sonuçları değerlendirilmesi I. Araç ve Gereç dntp (deoksi Nükleotid

Detaylı

Agaroz jel elektroforezi

Agaroz jel elektroforezi MOLEKÜLER TEKNİKLER Dr. Naşit İĞCİ Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü 4. Sınıf (2017-2018 Bahar) 2. NOT Agaroz jel elektroforezi PAGE daha çok proteinlerin ve küçük

Detaylı

TÜRKİYE DE HEMOGLOBİN VARYANTLARI VE TALASEMİ MUTASYONLARI BİLGİ SİSTEMİ *

TÜRKİYE DE HEMOGLOBİN VARYANTLARI VE TALASEMİ MUTASYONLARI BİLGİ SİSTEMİ * TÜRKİYE DE HEMOGLOBİN VARYANTLARI VE TALASEMİ MUTASYONLARI BİLGİ SİSTEMİ * An Information System on Hemoglobin Variants and Thalassemia Mutations in Turkey Volkan Vural TAŞ Biyoteknoloji Anabilim Dalı

Detaylı

Et, Süt ve ürünlerinde ph ölçümü

Et, Süt ve ürünlerinde ph ölçümü Et, Süt ve ürünlerinde ph ölçümü İçindekiler; CRISON batırma tipi elektrot Elektrot hazırlanması Kalibrasyon Ölçümler Temizleme Koruma Rejenerasyon Sorun giderme Elektrot ömrü Modeller Puncture electrodes:

Detaylı

NONDELESYONEL ALFA TALASEMİLER

NONDELESYONEL ALFA TALASEMİLER Augusta GA, USA NONDELESYONEL ALFA TALASEMİLER Prof. Dr. Mehmet Akif ÇÜRÜK Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Biyokimya Anabilim Dalı Kırmızı kan hücreleri Hemoglobin Molekülü Beta talasemi taşıyıcılığı

Detaylı

ÜRÜN KULLANIM KILAVUZU

ÜRÜN KULLANIM KILAVUZU ÜRÜN KULLANIM KILAVUZU 1.0 Ürün bilgileri 1.1 Ürün adı : Sudan Siyahı Lökosit Boyama Seti 1.2 Ürün Kodu : 5001-100 1.3 Ürün Marka adı : GBL 1.4 Ürün Tanımı: Lökositlerde sudanofilik granüllerin ışık mikroskobisi

Detaylı

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR 26.11.2011 01 10.04.2012 1 / 5 KYS.19 TA 01 1-AMAÇ Eker Süt Ürünlerinde, ham madde olarak kabulü yapılan çiğ sütün ve süttozunun antibiyotik içerip içermediğini kontrol etmek. 2-KAPSAM VE GEÇERLİLİK Bu

Detaylı

attomol lactose intolerance C>T quicktype

attomol lactose intolerance C>T quicktype attomol lactose intolerance -13910C>T quicktype İnsan laktase-genine karşı -13910C>T geçiş tespitine yönelik mutasyon testi Sadece in vitro diagnostik kullanım içindir! 20 tespit sipariş numarası: 1045

Detaylı

TÜBİTAK BİDEB LİSE ÖĞRETMENLERİ FİZİK, KİMYA, BİYOLOJİ, MATEMATİK- PROJE DANIŞMANLIĞI EĞİTİMİ ÇALIŞTAYI LİSE3 (Çalıştay 2013) BİYOLOJİ GRUP TUHAF

TÜBİTAK BİDEB LİSE ÖĞRETMENLERİ FİZİK, KİMYA, BİYOLOJİ, MATEMATİK- PROJE DANIŞMANLIĞI EĞİTİMİ ÇALIŞTAYI LİSE3 (Çalıştay 2013) BİYOLOJİ GRUP TUHAF TÜBİTAK BİDEB LİSE ÖĞRETMENLERİ FİZİK, KİMYA, BİYOLOJİ, MATEMATİK- PROJE DANIŞMANLIĞI EĞİTİMİ ÇALIŞTAYI LİSE3 (Çalıştay 2013) BİYOLOJİ GRUP TUHAF PROJE ÖNERİSİ ADI TUHAF MATERYALLERDEN İZOLE EDİLEN DNA

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ 3/0/016 00:00:00 Döner Sermaye İşletmesi Teklif No 016130 İLAN HASTANEMİZİN İHTİYACI OLAN AŞAĞIDA YAZILI MALZEME(LER) TEKLİF ALMA SURETİYLE SATIN ALINACAKTIR. İLGİLENEN FİRMALARIN 6/0/016 TARİHİ, SAAT

Detaylı

ARB BOYAMA NASIL YAPILIR

ARB BOYAMA NASIL YAPILIR ARB BOYAMA NASIL YAPILIR EZN (ARB) BOYAMA = Ehrlich Ziehl Neelsen = ASİDE DİRENÇLİ BOYAMA Tüberküloz bakterileri gibi dış yüzeyidne mikolik asit içeren bakteriler gram boyama ile boyanamazlar bu bakteriler

Detaylı

HPLC ile Elma Suyunda HMF Analizi

HPLC ile Elma Suyunda HMF Analizi UYGULAMA NOTU Yüksek Performanslı Sıvı Kromatografi L019 HPLC ile Elma Suyunda HMF Analizi HAZIRLAYANLAR Kim. Akın Osanmaz ve Uzm. Kim. Ozan Halisçelik Ant Teknik Cihazlar Ltd. Şti. KONU: Elma suyu numunelerinde,

Detaylı

QIAsymphony SP Protokol Sayfası

QIAsymphony SP Protokol Sayfası Şubat 2017 QIAsymphony SP Protokol Sayfası circdna_2000_dsp_v1 ve circdna_4000_dsp_v1 Bu belge QIAsymphony circdna_2000_dsp_v1 ve circdna_4000_dsp_v1 Protokol Sayfası, Versiyon 1, R1 belgesidir. Sample

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ //205 00:00:00 Döner Sermaye İşletmesi Teklif No 205695 İLAN HASTANEMİZİN İHTİYACI OLAN AŞAĞIDA YAZILI MALZEME(LER) TEKLİF ALMA SURETİYLE SATIN ALINACAKTIR. İLGİLENEN FİRMALARIN //205 TARİHİ, SAAT 0:00

Detaylı

TEKNİK FOTOĞRAFÇILIK. V. Hafta KOÜ METALURJİ & MALZEME MÜHENDİSLİĞİ

TEKNİK FOTOĞRAFÇILIK. V. Hafta KOÜ METALURJİ & MALZEME MÜHENDİSLİĞİ TEKNİK FOTOĞRAFÇILIK V. Hafta KOÜ METALURJİ & MALZEME MÜHENDİSLİĞİ Işıklandırmada gümüşhalojenür kristalinde elektron transportuyla fotolitik gümüş oluşur; bu da kristal içi developman çekirdeğini oluşturur.

Detaylı