URMOOR, YENİ YAŞAM RİTMİNİZ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "URMOOR, YENİ YAŞAM RİTMİNİZ"

Transkript

1

2 URMOOR, YENİ YAŞAM RİTMİNİZ Urmoor ürünleri insanlar, hayvanlar ve bitkiler gibi organik canlıların zararlı manyetik dalgalardan, olumsuz yüksek frekanslar ve ışınlardan etkilenmelerini engelleyen patentli bir teknoloji. Bu ürünler kalıcı olarak aktif edilmiş olup, yaşadığınız sürece sizi ve sevdiklerinizi korumaya kararlı..

3 Elektromanyetik kirlenme korkutuyor! Yüzyılın tehdidi; elektromanyetik kirlilik insan yaşamını kolaylaştırmak için geliştirilen teknoloji ürünü cihaz ve sistemlerin yaydığı elektromanyetik sinyaller, insan sağlığını ciddi şekilde tehdit ediyor. * Sakarya Üni. Elektrik-Elektronik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Osman Çerezci

4 Elektromanyetik Kirlilik Etrafımızı saran teknolojik cihazlar hayatımızı kolaylaştırırken, yaydıkları elektromanyetik dalgalarla vücudumuza ciddi zararlar veriyor. Elektromanyetik radyasyonu durdurmak mümkün olmasa da, zararlı etkilerinden korunmak mümkün. Cihazlarınıza URMOOR takın, vücudunuzu ve bağışıklık sisteminizi korumaya yardımcı olsun. Cep telefonları elektromanyetik dalgaları alıp vererek iletişim sağlar. Yani hem radyasyon kaynağı hem de radyasyon alıcısıdır. Cep telefonu konuşması anında radyasyon kafatasından beyine doğru ilerler ve hücrelerle etkileşir.

5

6 Elektromanyetik kirlilik sağlığımıza nasıl zarar verir? Yüzyılımızda, gelişen teknolojinin, hayatımızı kolaylaştırmak adına beraberinde getirdiği teknolojik ürünler aynı zamanda çevremizde büyük bir elektromanyetik kirlilik oluşturmaktadır. Günümüzde oldukça yaygın kullanılan cep telefonları, bilgisayar, saç Günümüzde oldukça yaygın kullanılan cep telefonları, bilgisayar, saç kurutma makineleri, mikrodalga fırınlar, televizyonlar, ütüler, klimalar, fotokopi makineleri, otomobiller, yüksek gerilim hatları, baz istasyonları ve daha pek çok elektronik cihaz elektromanyetik radyasyon yayar. Baş ağrısı, yorgunluk, unutkanlık, nörolojik problemler, Alzheimer, kanser kısırlık (özellikle erkekler için) Birçok uzmanın ortak görüşüne göre 2mG değeri üzerindeki elektromanyetik radyasyona maruz kalmak, kanser olma riskini arttırır.

7 Elektromanyetik kirlilik sağlığımıza nasıl zarar verir? Bu cihazların yaydığı elektromanyetik radyasyonun vücudumuza verdiği potansiyel zararlar; stres, uykusuzluk problemleri, migren, cilt problemleri, hafıza kayıpları, kilo alımı problemlerinin yanı sıra hepimizin korkulu rüyası olan Parkinson, Alzheimer, felç, kanser, göz ve beyin tümörleridir. Elektromanyetik radyasyonun vücudunuza zarar verdiği potansiyel risklerden korunabilmeniz için size yardımcı olan URMOOR ları kullanmanızı öneriyoruz.

8 Hamileler ve çocuklar Elektromanyetik risk altında! Elektromanyetik radyasyonun gebe kadınlarda düşük, erken doğum ve anormal doğuma yol açtığı yönünde pek çok bilimsel çalışma vardır. Çocuklar ise, vücutlarındaki su oranının yüksek olması nedeniyle, elektromanyetik radyasyondan yetişkinlere oranla çok daha fazla etkilenirler: bağışıklık sistemleri bozulur, beyin tümörü riskiyle karşı karşıya kalırlar. Özellikle kafatası kalınlıkları yetişkinlere oranla 4 kat daha incedir ve çok daha ciddi etkilenirler.

9

10 Çocuklarımızın gelecekte yaşamlarını sağlıklı bir şekilde sürdürebilmeleri için onları elektromanyetik radyasyondan mümkün olduğunca uzak tutmalıyız. Elektrikli cihazların yaydığı elektromanyetik radyasyon nedeniyle en fazla etkilenen risk grupları içine hamileler ve gelişim çağındaki çocukların girdiği kanıtlanmıştır.elektronik cihazlardan yayılan elektromanyetik radyasyona karşı gerekli önlemler alınırsa, endişe edilecek bir durum yoktur.

11 URMOOR Teknolojisi Elektromanyetik dalgalar durdurulamaz ama URMOOR ile zararlı etkileri azalır. Urmoor ürünleri, insanlar, hayvanlar ve bitkiler için tabi ve uyumlu hayat şartlarının yenilenmesine ve korunmasına hizmet eder. Bu ürünler, Walter Zapf ın uzun seneler boyu süren araştırma ve geliştirmelerinin neticesidir. Yöntem, patent koruması altındadır; ürünler kalıcı olarak aktif hale getirilmiştir.

12 3150 URMOOR CEP TELEFONU KORUMA KALKANI

13 Cep telefonlarının olumsuz etkili, yüksek frekanslı alanlarına karsı koruma sağlayan urmoor handy chip. Uyumlu bilgi tayfı urmoor handy chip in çevresine yayılır ve böylece insan bedeninin normal biyolojik sistemini, olumsuz etkili dijital yüksek frekans alanlarına karsı korur. Cep telefonlarının çekme ve verme özelliklerinde değişme olmaz. Anten sembolünü en iyisi cep telefonunuzun gövdesine, antene yakın bir yere yapıştırın. Urmoor handy chip i kullanabilmeniz için, cep telefonunuzun arka kapağını açın ve urmoor handy chip i pilin üzerine yapıştırın!

14 Beyin Analizleri 5 yaşında bir çocuk 10 yaşında bir çocuk Yetişkin kafatası kalınlığı 0.5 mm kafatası kalınlığı 1.0 mm kafatası kalınlığı 2.0 mm

15 Urmoor,cep telefonu anteninden yayılan ve yüzde 60'ı kafatasımız ve beynimiz tarafından emilen elektromanyetik dalgaları başımızdan uzağa yönlendirerek koruma sağlar. Cep telefonuna takılan ürün cep telefonunun kullandığı frekanslarda etkili oluyor ve birfiltre ve yansıtıcıgörevi görüyor. Taşınabilir telefonlar, sinyal alışverişi yaparken radyo frekans radyasyon (RFR) yayarlar. Telefonun yaydığı radyasyon doku üzerinde ısı etkisi yaratır.sizce vücudunuzun herhangi bir dokusunun (mesela beyninizin) sürekli ısıtılması nasıl bir zarara yol açar? Bu zararı gelecekte yaşayıp görmek mi, yoksa şimdiden önlem almak mı istersiniz?

16 Beyindeki Isı Değerleri 1. Genetik yapının bozulması, 2. Lenfoma kanseri, 3. Beyin bariyerinin zedelenmesi, 4. Kalp rahatsızlıkları, 5. Hafıza zayıflaması, 6. Beyin tümörü riski, 7. İşitme bozuklukları, 8. Embriyo gelişiminin zarar görmesi, 9. Kadınlarda düşük riskinin artması v.b. hasarlara yol açan bu radyasyonu engelleyerek sağlığınızın korunmasına yardımcı olur.

17 3151 URMOOR ELEKTRİKLİ CİHAZ KORUMA KALKANI 4 LÜ SET

18 Urmoor Esmog insan bedeninin biyolojik ayar sistemini elektromanyetik kaçak ışınlardan korur,walter Zapf Bioinformations-Technologie göre uygulanan özel işlem yöntemi sayesinde elektrikli ürünlerde, microdalga fırın, telsiz telefon, LCD, laptop gibi cihazlarda elektromanyetik dalgalara karşı kullanabilirsiniz. Urmoor esmog elektromanyetik ısınların üstünü örten bir bilgi spektrumuna sahiptir.

19

20 Hücre Analizleri NORMAL DEĞERLER RADYASYON ETKİSİNDE URMOOR KORUMASINDA

21 Bu tabloda yer alan değerler aynı elektrikli aygıtın onlarca marka ve modelinden alınan ölçümlerin ortalamasıdır. Kimi marka ve modeller bu değerlerin onda biri kadar manyetik alan oluştururken kimileride on katı fazla manyetik alan oluşturur. BİRİM: v/m (elektrik alan şiddeti) ELEKTRİKLİ EV ALETLERTİNİN MANYETİK ALAN ŞİDDETLERİ SAÇ KURUTMA MAKİNESİ TRAŞ MAKİNESİ UZAKLIĞA BAĞLI ETKİSİ 15 cm 30 cm 60 cm 120 cm ÇAMAŞIR MAKİNESİ BLENDER KAHVE MAKİNESİ BULAŞIK MAKİNESİ 7 MUTFAK ROBOTU MİKRODALGA FIRIN MİKSER ELEKTRİKLİ FIRIN 9 4 BUZDOLABI VANTİLATÖR 3 ÜTÜ 8 1 ELEKTRİKLİ ISITICI ELEKTRİK SÜPÜRGESİ KLİMA 3 RENKLİ TV 7 2 SİYAH -BEYAZ TV 3 BİLGİSAYAR EKRANI PİL ŞARJ ALETİ 30 3 CEP TELEFONU 400

22 3152 URMOOR GIDA DÜZENLEYİCİ

23 Urmoor kart ile tüm yiyecek ve içecekleri harmonize edebilirsiniz. Kahve ve çaydaki acılığı alır ve ağızda içim sonrası acı bir tat kalmasını engeller. Meyve ve sebze sularında daha yoğun bir tat ve aroma hissedilir. Urmoor kart ile harmonize edilmiş yiyecek ve içecekler mide dostudur. Etki: Yiyecek ve içecekleri Urmoor kartınızın üzerine yerleştirin ve üç dakika bekletin. Urmoor kartın içerisinde yüklü olan harmonize bilgisi yiyeceklere ve içeceklere nüfuz ederek onları düzenler.

24

25 ELEKTROMANYETİK KİRLİLİKTEN KORUNMA ÖNERİLERİ -Cep telefonu ve elektrikli cihazlarda Urmoor koruma kalkanları kullanın. -Cep telefonu kullanımını azaltın. (Elektromagnetik kirlilik kaynakları arasında en fazla risk cep telefonu kullanımı kaynaklıdır.) -Mikrodalgafırın çalışırken yakınında bulunmayın. -Çocukların televizyona yakın oturmasını engelleyin. -Başınız yatak odasında kablo ve prizlere yakın olacak şekilde uyumayın. -Elektromanyetik dalga yayan herhangi bir cihazın mümkün mertebe uzağında bulunun. -Radyasyondan korunmada beslenme önemlidir. Yüksek kalorili, özellikle kızartılmış gıdalar, mikrodalgada ısıtılan hazır gıdalartüketmekten kaçının. -A, C ve E gibi vitaminlerin kullanımı kalsiyum ve magnezyum, bunun yanı sıra selenyum, germanyum, vanadyum gibi eser elementler serbest radikal oluşumunu engellemesi açısından gıdaya ilave olarak alınması uzmanlarca tavsiye edilmektedir.

26 URMOOR ile yaşam ritminizi düzenleyin, sağlığınızdan olmayın. Her an elimizin altında, yanı başımızda olan cep telefonları ve elektrikli aletler yaydıkları düzenli elektromanyetik dalgalarla insan sağlığında kalıcı hasarlar bırakıyor. Cihazlarınıza URMOOR takın, vücudunuzu ve bağışıklık sisteminizi korumaya yardımcı olsun.

27

ELEKTROMANYETİK ALAN VE ETKİLERİ. Arş. Gör. Dr. Didem DAYMAZ Arş. Gör. Dr. Merve PARLAK Hacettepe Üniversitesi Tıp Fak. Halk Sağlığı ABD.

ELEKTROMANYETİK ALAN VE ETKİLERİ. Arş. Gör. Dr. Didem DAYMAZ Arş. Gör. Dr. Merve PARLAK Hacettepe Üniversitesi Tıp Fak. Halk Sağlığı ABD. ELEKTROMANYETİK ALAN VE ETKİLERİ Arş. Gör. Dr. Didem DAYMAZ Arş. Gör. Dr. Merve PARLAK Hacettepe Üniversitesi Tıp Fak. Halk Sağlığı ABD. Eylül 2016 ELEKTROMANYETİK ALAN NEDİR? Elektromanyetik alan, elektrik

Detaylı

CEP TELEFONUNUN ZARARLARI VE ALINABİLECEK TEDBİRLER

CEP TELEFONUNUN ZARARLARI VE ALINABİLECEK TEDBİRLER CEP TELEFONUNUN ZARARLARI VE ALINABİLECEK TEDBİRLER Nobel ödül sahibi Onkolog Devra Davis: Cep telefonunun zararları konusunda Küresel bir alarm durumu ilan edilmeli. Bir bilim adamı olarak, 6 yıl öncesine

Detaylı

Radyasyon. İnsan kendi ürettiği ve kullanmaya başladığı cihazlar nedeniyle, tabiatta var olan normal ışınım ortamının dengesini bozmuştur.

Radyasyon. İnsan kendi ürettiği ve kullanmaya başladığı cihazlar nedeniyle, tabiatta var olan normal ışınım ortamının dengesini bozmuştur. RADYASYON Radyasyon İnsan kendi ürettiği ve kullanmaya başladığı cihazlar nedeniyle, tabiatta var olan normal ışınım ortamının dengesini bozmuştur. Radyasyon Genel anlamda ışınım, enerjinin herhangi bir

Detaylı

TEKNOLOJİK GELİŞMELERİN ÇOCUK KALP SAĞLIĞINA OLUMSUZ ETKİLERİ

TEKNOLOJİK GELİŞMELERİN ÇOCUK KALP SAĞLIĞINA OLUMSUZ ETKİLERİ TEKNOLOJİK GELİŞMELERİN ÇOCUK KALP SAĞLIĞINA OLUMSUZ ETKİLERİ KARTAL KOŞUYOLU YÜKSEK İHTİSAS EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ ÇOCUK KARDİYOLOJİ KLİNİĞİ Doç. Dr. Ayşe YILDIRIM Teknolojik gelişmelerin olumsuz

Detaylı

Çevre Kirliliği Hava kirliliği Su kirliliği Toprak kirliliği

Çevre Kirliliği Hava kirliliği Su kirliliği Toprak kirliliği Çevre Kirliliği Hava kirliliği Su kirliliği Toprak kirliliği Gürültü kirliliği Radyasyon kirliliği Elektromagnetik kirlilik GÜRÜLTÜ KİRLİLİĞİ İnsanlar üzerinde olumsuz etki yapan ve hoşa gitmeyen seslere

Detaylı

Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliği tarih ve sayılı Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliği tarih ve sayılı Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. GÜRÜLTÜ KİRLİLİĞİ 1.Gürültü Genel olarak maddenin titreşimi ve bu titreşimin; hava, su gibi bir ortam aracılığı ile kulağa iletilmesi ses; hoşa gitmeyen ve rahatsız edici seslerde gürültü olarak tanımlanır.

Detaylı

RADYASYON VE RADYASYONDAN KORUNMA

RADYASYON VE RADYASYONDAN KORUNMA RADYASYON VE RADYASYONDAN KORUNMA Mehmet YÜKSEL Çukurova Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Fizik Anabilim Dalı MADDENİN YAPISI (ATOM) Çekirdek Elektronlar RADYASYON NEDİR? Radyasyon; iç dönüşüm geçiren

Detaylı

İÇİNDEKİLER ANA BÖLÜM I: RADYASYON, RADYOAKTİVİTE,VÜCUDA ETKİLER VE RİSK KAVRAMI...1. Bölüm 1: Radyasyonla İlgili Kısa Açıklamalar...

İÇİNDEKİLER ANA BÖLÜM I: RADYASYON, RADYOAKTİVİTE,VÜCUDA ETKİLER VE RİSK KAVRAMI...1. Bölüm 1: Radyasyonla İlgili Kısa Açıklamalar... İÇİNDEKİLER ANA BÖLÜM I: RADYASYON, RADYOAKTİVİTE,VÜCUDA ETKİLER VE RİSK KAVRAMI...1 Bölüm 1: Radyasyonla İlgili Kısa Açıklamalar...3 Bölüm 2: İyonlaştırıcı Radyasyonlar Vücudumuzu Nasıl Etkiliyor?...7

Detaylı

B i nalarda Enerji Verimliliğinin Artırılması Projesi

B i nalarda Enerji Verimliliğinin Artırılması Projesi ANKET FORMU KONUTLARDA ELEKTRİKLİ EV ALETLERİNDEN KAYNAKLANAN ENERJİ TÜKETİMİNİN İZLENMESİ Sayın Katılımcı; Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü nün Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ile birlikte

Detaylı

Geçen Süre/Yarı ömür. İlk madde miktarı. Kalan madde miktarı

Geçen Süre/Yarı ömür. İlk madde miktarı. Kalan madde miktarı 27.10.2017 1 27.10.2017 2 27.10.2017 3 Geçen Süre/Yarı ömür Kalan madde miktarı İlk madde miktarı 27.10.2017 4 Soru 1: Yarı ömrü 18 gün olan radyoaktif bir elementin, 72 gün sonunda % kaçı bozunmadan kalır?

Detaylı

Akım Korumalı Prizler

Akım Korumalı Prizler Akım Korumalı Prizler Kusursuz Koruma İçerisindeki sigorta sayesinde aşırı yüke karşı koruma Elektromanyetik, radyo frekans gürültü filtresi ile, elektrik hattı üzerindeki parazit ve gürültülere karşı

Detaylı

ISTAKOZ KABUĞUNDAKİ KİTİN SAYESİNDE RADYASYONDAN KORUNUYORUM

ISTAKOZ KABUĞUNDAKİ KİTİN SAYESİNDE RADYASYONDAN KORUNUYORUM ISTAKOZ KABUĞUNDAKİ KİTİN SAYESİNDE RADYASYONDAN KORUNUYORUM HAZIRLAYAN ÖĞRENCİLER 7-E Janset GÜNEY Su Hazal ÇALLI DANIŞMAN ÖĞRETMEN Nilüfer DEMİR İZMİR 2014 İÇİNDEKİLER 1.PROJENİN AMACI...2 2. RADYASYON

Detaylı

HASTABAŞI TEST CİHAZI KULLANIMI VE BAKIMI. Dr Sibel DEVECİ Biyokimya Uzmanı

HASTABAŞI TEST CİHAZI KULLANIMI VE BAKIMI. Dr Sibel DEVECİ Biyokimya Uzmanı HASTABAŞI TEST CİHAZI KULLANIMI VE BAKIMI Dr Sibel DEVECİ Biyokimya Uzmanı GLUKOMETRE Glukometre ile Kan Şeker Ölçümü Birim mg/dl veya mmol/l olarak ayarlanabilir. Cihaz iki dakika içerisinde kullanılmadığında

Detaylı

Elektromanyetik Tehlikenin Farkında Mısınız?

Elektromanyetik Tehlikenin Farkında Mısınız? Elektromanyetik Tehlikenin Farkında Mısınız? Elektromanyetik alanın insan sağlığına etkileri, dünyada ve ülkemizde geniş hayran kitlesi oluşturan LOST dizisiyle popülerlik kazandı. İnsan sağlığına zarar

Detaylı

ENERJİ ve SAĞLIK. Yrd.Doç.Dr. Mustafa N. TTB-Ankara Tabip Odası Gazi Ü. Tıp F. Halk Sağlığı AD

ENERJİ ve SAĞLIK. Yrd.Doç.Dr. Mustafa N. TTB-Ankara Tabip Odası Gazi Ü. Tıp F. Halk Sağlığı AD İÇEF (İç Anadolu Enerji Forumu) 28-30 Haziran 2007 / Nevşehir ENERJİ ve SAĞLIK Yrd.Doç.Dr. Mustafa N. İLHAN TTB-Ankara Tabip Odası Gazi Ü. Tıp F. Halk Sağlığı AD Toplum Hekimliği / Halk Sağlığı Uzmanlığı

Detaylı

30.12.2013 PAZARTESİ İZMİR GÜNDEMİ

30.12.2013 PAZARTESİ İZMİR GÜNDEMİ 30.12.2013 PAZARTESİ İZMİR GÜNDEMİ Uzmanından 'elektromanyetik' uyarı! İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Pediatri A.B.D, Tepecik Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Klinikleri

Detaylı

ELEKTRİKLİ ARAÇLARIN KAÇ PARA TÜKETTİĞİNİN HESAPLAMASI:

ELEKTRİKLİ ARAÇLARIN KAÇ PARA TÜKETTİĞİNİN HESAPLAMASI: ELEKTRİKLİ ARAÇLARIN KAÇ PARA TÜKETTİĞİNİN HESAPLAMASI: Evimizde 15 watt değerine sahip tasarruflu ampullerden 1200 watt değerine sahip bulaşık makinelerine kadar pek çok alet bulunmaktadır. Bu söylediğim

Detaylı

EFFECTS OF ELECTROMAGNETIC FIELDS ON HUMAN BEINGS AND ELECTRONIC DEVICES

EFFECTS OF ELECTROMAGNETIC FIELDS ON HUMAN BEINGS AND ELECTRONIC DEVICES EFFECTS OF ELECTROMAGNETIC FIELDS ON HUMAN BEINGS AND ELECTRONIC DEVICES Prof. Dr. SELİM ŞEKER BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü ELEKTROMANYETİK ÇEVRENİN İNSANLAR VE CİHAZLAR

Detaylı

Elektromanyetik Dalgalar. Test 1 in Çözümleri

Elektromanyetik Dalgalar. Test 1 in Çözümleri 38 Elektromanyetik Dalgalar 1 Test 1 in Çözümleri 1. Radyo dalgaları elektronların titreşiminden doğan elektromanyetik dalgalar olup ışık hızıyla hareket eder. Radyo dalgalarının titreşim frekansı ışık

Detaylı

Omega 3 nedir? Balık ve balık yağları, özellikle Omega-3 yağ asitleri EPA ve DHA açısından zengin besin kaynaklarıdır.

Omega 3 nedir? Balık ve balık yağları, özellikle Omega-3 yağ asitleri EPA ve DHA açısından zengin besin kaynaklarıdır. Alfalino Omega 3 nedir? Omega 3 yağ asitleri vücut için gerekli olan ama vücudun üretemediği yağ asitleridir. Besinlerle alınamadığı durumlarda gıda takviyeleri ile alınmaları gerekmektedir. Temel Omega-3

Detaylı

Bilgi Teknolojisi ve Toplum

Bilgi Teknolojisi ve Toplum Bilgi Teknolojisi ve Toplum Değişen Bir Dünya Değişen Bir Dünya Bilgisayar teknolojisindeki gelişmeler; İlk üretildiğinde bu kadar gelişeceği tahmin edilemezdi, Hayatımızı değiştirmiştir, İnsanlığın vazgeçilmezi

Detaylı

12. SINIF KONU ANLATIMLI

12. SINIF KONU ANLATIMLI 12. SINIF KONU ANLATIMLI 3. ÜNİTE: DALGA MEKANİĞİ 2. Konu ELEKTROMANYETİK DALGA ETKİNLİK VE TEST ÇÖZÜMLERİ 2 Elektromanyetik Dalga Etkinlik A nın Yanıtları 1. Elektromanyetik spektrum şekildeki gibidir.

Detaylı

Elektrikli Araçlar Elektrikli Araç - Gereçler Elektrik Kaynakları Elektriğin Güvenli Kullanımı

Elektrikli Araçlar Elektrikli Araç - Gereçler Elektrik Kaynakları Elektriğin Güvenli Kullanımı Elektrikli Araçlar Elektrikli Araç - Gereçler Elektrik Kaynakları Elektriğin Güvenli Kullanımı 1 Elektrikli Araç - Gereçler Aşağıda görselleri verilen nesnelerin elektrikle çalışanlarının altındaki kutuyu

Detaylı

Güçlü bir kas sistemi, beyin ve kalp için kuruyemiş tüketin!

Güçlü bir kas sistemi, beyin ve kalp için kuruyemiş tüketin! Güçlü bir kas sistemi, beyin ve kalp için kuruyemiş tüketin! Her anlamda güçlü olmak ne kadar önemli aslında. Güçlü bir kas sistemi, güçlü bir beyin, güçlü bir kalp, güçlü saçlar, kendini iyi hissetmek

Detaylı

Termik santrallerinin çevresel etkileri şöyle sıralanabilir: Hava Kirliliği Su Kirliliği Toprak Kirliliği Canlılar üzerinde Yaptığı Etkiler Arazi

Termik santrallerinin çevresel etkileri şöyle sıralanabilir: Hava Kirliliği Su Kirliliği Toprak Kirliliği Canlılar üzerinde Yaptığı Etkiler Arazi Termik santrallerinin çevresel etkileri şöyle sıralanabilir: 1. 2. 3. 4. 5. Hava Kirliliği Su Kirliliği Toprak Kirliliği Canlılar üzerinde Yaptığı Etkiler Arazi Kullanımı Üzerindeki etkileri ASİT YAĞMURLARI

Detaylı

MUTFAKLARDA ENERJİ VERİMLİLİĞİ. İbrahim KOLANCI Enerji Yöneticisi

MUTFAKLARDA ENERJİ VERİMLİLİĞİ. İbrahim KOLANCI Enerji Yöneticisi BİNALARDA ELEKTRİK TÜKETİMİ 35 30 25 20 15 10 5 0 YÜZDE % STANDBY KURUTUCULAR ISITICILAR TELEVİZYON AYDINLATMA BULAŞIK MAKİNASI ÇAMAŞIR MAKİNASI KLİMA BUZDOLABI DİĞER Soğutucu ve Dondurucular Bir soğutucu

Detaylı

Radyasyon ve Elektromanyetik Spektrum

Radyasyon ve Elektromanyetik Spektrum Radyasyon ve Elektromanyetik Spektrum Türkçe de genellikle radyasyon vücuda girip mutant eden enerji anlamında kullanılsa da radyasyon kelime anlamı bakımından elektromanyetik dalga halindeki bütün enerjilerin

Detaylı

KAYNAK DÖNÜŞÜMÜ NORTON-THEVENIN ve SÜPERPOZİSYON TEOREMLERİ & İŞ-GÜÇ-ENERJİ

KAYNAK DÖNÜŞÜMÜ NORTON-THEVENIN ve SÜPERPOZİSYON TEOREMLERİ & İŞ-GÜÇ-ENERJİ KAYNAK DÖNÜŞÜMÜ NORTON-THEVENIN ve SÜPERPOZİSYON TEOREMLERİ & İŞ-GÜÇ-ENERJİ GERİLİM KAYNAĞINDAN AKIM KAYNAĞINA DÖNÜŞÜM Gerilim kaynağını akım kaynağına dönüşüm yapılabilir. Bu dönüşüm esnasında kaynağın

Detaylı

Doç. Dr. A. Oral Salman Kocaeli Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği

Doç. Dr. A. Oral Salman Kocaeli Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Doç. Dr. A. Oral Salman Kocaeli Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Sunum Başlıkları: Biraz Fizik: Elektromanyetik Dalgalar, EM Spektrum, EMD ların Enerjisi, EMD ların maddeyle etkileşimi

Detaylı

12. SINIF KONU ANLATIMLI

12. SINIF KONU ANLATIMLI 12. SINIF KONU ANLATIMLI 3. ÜNİTE: DALGA MEKANİĞİ 2. Konu ELEKTROMANYETİK DALGA ETKİNLİK VE TEST ÇÖZÜMLERİ 2 Elektromanyetik Dalga Testin 1 in Çözümleri 1. B manyetik alanı sabit v hızıyla hareket ederken,

Detaylı

Kulağın anatomik yapısı ÇEVRE FAKTÖRLERĐNĐN. iş yerinde çevre faktörleri. klima aydınlatma gürültü mekanik titreşimler ve zararlı maddeler

Kulağın anatomik yapısı ÇEVRE FAKTÖRLERĐNĐN. iş yerinde çevre faktörleri. klima aydınlatma gürültü mekanik titreşimler ve zararlı maddeler ÇEVRE FAKTÖRLERĐNĐN ĐŞ YAŞAMINA ETKĐSĐ iş yerinde çevre faktörleri klima aydınlatma gürültü mekanik titreşimler ve zararlı maddeler MAK4091 Ergonomi 1 Ses; SES elastik bir ortam olan havada, mekanik titreşimlerden

Detaylı

YAŞLILIKTA SIK GÖRÜLEN HASTALIKLAR. Prof. Dr. Mehmet Ersoy

YAŞLILIKTA SIK GÖRÜLEN HASTALIKLAR. Prof. Dr. Mehmet Ersoy YAŞLILIKTA SIK GÖRÜLEN HASTALIKLAR Prof. Dr. Mehmet Ersoy DEMANSA NEDEN OLAN HASTALIKLAR AMAÇ Demansın nedenleri ve gelişim sürecinin öğretmek Yaşlı bireyde demansa bağlı oluşabilecek problemleri öğretmek

Detaylı

gereksinimi kadar sağlamasıdır.

gereksinimi kadar sağlamasıdır. Yeterli beslenme, vücudun yaşamı ve çalışmasını sürdürebilesi için gerekli olan enerjinin sağlanması anlamına gelir. Dengeli beslenme ise, alınan enerjinin yanında bütün besin öğelerini gereksinimi kadar

Detaylı

Su / Hasta Değil Susuzsunuz adlı kitapta suyun önemi anlatılıyor ve yazara göre vücudumuz tam 46 nedenle suya ihtiyaç duyuyor.

Su / Hasta Değil Susuzsunuz adlı kitapta suyun önemi anlatılıyor ve yazara göre vücudumuz tam 46 nedenle suya ihtiyaç duyuyor. Su / Hasta Değil Susuzsunuz adlı kitapta suyun önemi anlatılıyor ve yazara göre vücudumuz tam 46 nedenle suya ihtiyaç duyuyor. 1- Hiçbir şey susuz yaşayamaz. 2- Göreceli su yetersizliği vücudun bazı fonksiyonlarını

Detaylı

ELEKTROMANYETİK ALANLARIN ORGANİZMADAKİ ETKİLERİ ve KORUNMA PRENSİPLERİ

ELEKTROMANYETİK ALANLARIN ORGANİZMADAKİ ETKİLERİ ve KORUNMA PRENSİPLERİ ELEKTROMANYETİK ALANLARIN ORGANİZMADAKİ ETKİLERİ ve KORUNMA PRENSİPLERİ HANDAN TUNCEL İstanbul Üniversitesi, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Biyofizik Anabilim Dalı hntuncel@istanbul.edu.tr ELEKTROMANYETİK ALAN:

Detaylı

Doz Birimleri. SI birim sisteminde doz birimi Gray dir.

Doz Birimleri. SI birim sisteminde doz birimi Gray dir. Doz Birimleri Bir canlının üzerine düşen radyasyon miktarından daha önemlisi ne kadar doz soğurduğudur. Soğurulan doz için kullanılan birimler aşağıdaki gibidir. 1 rad: Radyoaktif bir ışımaya maruz kalan

Detaylı

Günde bir elma doktoru evden uzak tutar.

Günde bir elma doktoru evden uzak tutar. ELMANIN FAYDALARI Günde bir elma doktoru evden uzak tutar. Elmanın Sağlığa Faydaları Elma A, E, B6, C, K vitamin kaynağıdır, bunun yanında yüksek miktarda potasyum ve çeşitli mineralleri içeren su içerir.

Detaylı

İyi ki Var Ünitesi 1- TEKNOLOJİK ÜRÜNLER. Aile büyüklerimizin çocukluk yıllarındaki yaşam şartları bizimkine göre daha zormuş.

İyi ki Var Ünitesi 1- TEKNOLOJİK ÜRÜNLER. Aile büyüklerimizin çocukluk yıllarındaki yaşam şartları bizimkine göre daha zormuş. İyi ki Var Ünitesi 1- TEKNOLOJİK ÜRÜNLER Soru: Dedelerimizin, nenelerimizin çocukluk yıllarındaki yaşamları mı yoksa torunları olan bizlerin mi hayat şartları daha kolay ve rahattır? Cevap: Geçmişten günümüze

Detaylı

Temassız IR Termometresi

Temassız IR Termometresi Temassız IR Termometresi PROFESYONEL HIZLI DOĞRU KULLANICI KILAVUZU Temassız Alın IR Termometre kullanıcı Kılavuzu Özellikler bildirisiz değiştirilebilir İhbarsız özellikleri değiştirmeye yetkiliyiz Temassız

Detaylı

MFT-TOWERSİS TEMLERİ P R O G R A M I INFORMATIONAL SCIENTIFIC MEDICINE

MFT-TOWERSİS TEMLERİ P R O G R A M I INFORMATIONAL SCIENTIFIC MEDICINE MFT-TOWERSİS TEMLERİ P R O G R A M I INFORMATIONAL SCIENTIFIC MEDICINE INFORMATIONAL SCIENTIFIC MEDICINE EHF (Extremely High Frequency) Aşırı Yüksek Sinyal Frekansları 1000 Hz - 6 GHz Yaklaşık 1000 Hertz

Detaylı

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI'

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI' ' İnsanlar üzerinde olumsuz etki yapan ve hoşa gitmeyen seslere gürültü denir. Özellikle büyük kentlerimizde gürültü yoğunlukları oldukça yüksek seviyede olup Dünya Sağlık Teşkilatınca belirlenen ölçülerin

Detaylı

KANSER TANIMA VE KORUNMA

KANSER TANIMA VE KORUNMA KANSER TANIMA VE KORUNMA Uzm. Dr Dilek Leyla MAMÇU Sunum İçeriği Genel Bilgiler Dünyada ve Ülkemizdeki son durum Kanser nasıl oluşuyor Risk faktörleri neler Tedavi seçenekleri Önleme mümkün mü Sorular/

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/7) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/7) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/7) Deney Laboratuvarı Adresi : Vestel Elektronik A. Ş. Organize Sanayi Bölgesi 45030 MANİSA/TÜRKİYE Tel : 0 236 213 03 50 Faks : 0 236 213 05 48 E-Posta : vestelemclab@vestel.com.tr

Detaylı

İşyerinde oluşan hastalığa neden olan, sağlık ve

İşyerinde oluşan hastalığa neden olan, sağlık ve MESLEKİ RİSKLER VE İŞ HİJYENİ İş Hijyeni; İşyerinde oluşan hastalığa neden olan, sağlık ve iyilik ilik halini i bozan, işçiler il ve toplumdaki bireyler arasında önemli ölçüde huzursuzluk ve verimsizlik

Detaylı

Atık pilleri ne yapmalı?

Atık pilleri ne yapmalı? Akdeniz Üniversitesi Atık Pil Toplama Kampanyası Atık pilleri ne yapmalı? Kapsam Pil bağımlılığı Atık pil Çevreye olan zararları Ne yapılabilir? Prof.Dr.Bülent Topkaya Akdeniz Üniversitesi Çevre Sorunları

Detaylı

Tiroid problemleri kemik yoğunluğunda azalmaya sebep olabilir, kalsiyum ve D vitamini içeren bir diyet emilimi kolaylaştırır.

Tiroid problemleri kemik yoğunluğunda azalmaya sebep olabilir, kalsiyum ve D vitamini içeren bir diyet emilimi kolaylaştırır. Tiroid problemleri kemik yoğunluğunda azalmaya sebep olabilir, kalsiyum ve D vitamini içeren bir diyet emilimi kolaylaştırır. Vücutta çok küçük bir bölüm olmasına rağmen tiroid metabolizmayı düzenler,

Detaylı

KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ NİN ALTI YERLEŞİM YERİNİN ELEKTROMANYETİK KİRLİLİK HARİTALARININ HAZIRLANMASI RAPORU. Hazırlayanlar:

KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ NİN ALTI YERLEŞİM YERİNİN ELEKTROMANYETİK KİRLİLİK HARİTALARININ HAZIRLANMASI RAPORU. Hazırlayanlar: KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ NİN ALTI YERLEŞİM YERİNİN ELEKTROMANYETİK KİRLİLİK HARİTALARININ HAZIRLANMASI RAPORU Hazırlayanlar: İbrahim Emrah BORHAN Bilişim Uzmanı Rami URFALIOĞLU Bilişim Uzman Yardımcısı

Detaylı

Yeterli ve Dengeli Beslen!

Yeterli ve Dengeli Beslen! Yeterli ve Dengeli Beslen! Hareketli Ol, Egzersiz Yap! Kişisel Bakımına ve Günlük Hijyenine Özen Göster! Uyku Düzenine Dikkat Et! Stresten Uzak Dur! Yeterli ve dengeli beslenme «4 Yapraklı Yonca» içerisindeki

Detaylı

TEKNOLOJİ KULLANIMI VE SAĞLIK

TEKNOLOJİ KULLANIMI VE SAĞLIK TEKNOLOJİ KULLANIMI VE SAĞLIK DR. MEHMET İMAMOĞLU DR. ÖĞR. ÜYESİ MEHMET İMAMOĞLU 1 TEKNOLOJİ KULLANIMI VE SAĞLIK Teknoloji bilinçsizce ve uzun süre kullanıldığı zaman sağlık sorunlarına neden olabilir.

Detaylı

SUNUMDA GÖREVLİLER: M.Ramazan Öngöre / Dr. Ş.Levent Akgüngör, El. Müh. Hayrullah Kahyaoğlu, Ömer Karagülle, Elektronik Müh.

SUNUMDA GÖREVLİLER: M.Ramazan Öngöre / Dr. Ş.Levent Akgüngör, El. Müh. Hayrullah Kahyaoğlu, Ömer Karagülle, Elektronik Müh. SUNUMDA GÖREVLİLER: M.Ramazan Öngöre / Dr. Ş.Levent Akgüngör, El. Müh. Hayrullah Kahyaoğlu, Ömer Karagülle, Elektronik Müh.Hatice Aslan KONU ELEKTROMANYETİK RADYASYON-KİRLİLİK TEHLİKESİNDEN KENDİMİZİ NASIL

Detaylı

Dünya nüfusunun her geçen yıl artması, insanları beslenme, giyinme ve barınma gibi temel ihtiyaçlarını gidermek için değişik yollar aramaya

Dünya nüfusunun her geçen yıl artması, insanları beslenme, giyinme ve barınma gibi temel ihtiyaçlarını gidermek için değişik yollar aramaya Dünya nüfusunun her geçen yıl artması, insanları beslenme, giyinme ve barınma gibi temel ihtiyaçlarını gidermek için değişik yollar aramaya zorlamıştır. Mevcut Dünya topraklarından daha çok verim elde

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki. (Sayfa 1/8) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki. (Sayfa 1/8) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki. (Sayfa 1/8) Deney Laboratuvarı Adresi : Vestel Elektronik A. Ş. Organize Sanayi Bölgesi 45030 MANİSA / TÜRKİYE Tel : 0 236 213 03 50 Faks : 0 236 213 05 48 E-Posta : vestelemclab@vestel.com.tr

Detaylı

KULLANIM KILAVUZUNDA BULUNACAK BİLGİLER

KULLANIM KILAVUZUNDA BULUNACAK BİLGİLER İsim: Centrum Silver Birim formülü Bir film tablet içeriği : % ÖGD** Vitaminler Lutein 1000 mcg * A Vitamini 800 mcg 100 (% 50 Beta Karoten) B1 Vitamini 1.65 mg 150 B2 Vitamini 2.1 mg 150 Niasinamid 24

Detaylı

Kitabınızın temiz olduğundan emin misiniz? Kitaplar,

Kitabınızın temiz olduğundan emin misiniz? Kitaplar, Kitabınızın temiz olduğundan emin misiniz? Kitaplar, Ortak kullanımda oldukları için binlerce kullanıcı tarafından dokunulmakta, Raflarda okuyucuları beklerken tozlara maruz kalmakta, Sayfa kenarlarında

Detaylı

Sigara sağlığa zararlı olmasına rağmen birçok kişi bunu bile bile sigara kullanmaktadır. En yaygın görülen zararlı alışkanlıkların içinde en başı

Sigara sağlığa zararlı olmasına rağmen birçok kişi bunu bile bile sigara kullanmaktadır. En yaygın görülen zararlı alışkanlıkların içinde en başı Sigara sağlığa zararlı olmasına rağmen birçok kişi bunu bile bile sigara kullanmaktadır. En yaygın görülen zararlı alışkanlıkların içinde en başı çeken sigara vücuda birçok zarar vermekte ve uzun süre

Detaylı

TÜBİTAK BİDEB LİSE ÖĞRETMENLERİ (FİZİK, KİMYA, BİYOLOJİ, MATEMATİK) PROJE DANIŞMANLIĞI EĞİTİMİ ÇALIŞTAYLARI LİSE 3 (Çalıştay 2013)

TÜBİTAK BİDEB LİSE ÖĞRETMENLERİ (FİZİK, KİMYA, BİYOLOJİ, MATEMATİK) PROJE DANIŞMANLIĞI EĞİTİMİ ÇALIŞTAYLARI LİSE 3 (Çalıştay 2013) TÜBİTAK BİDEB LİSE ÖĞRETMENLERİ (FİZİK, KİMYA, BİYOLOJİ, MATEMATİK) PROJE DANIŞMANLIĞI EĞİTİMİ ÇALIŞTAYLARI LİSE 3 (Çalıştay 2013) FİZİK PROJE RAPORU GRUP ÇUKUROVA PROJE ADI Enerji Nakil Hatlarının Çevresinde

Detaylı

Atık Elektrikli ve Elektronik Eşyaların (AEEE) Atık Kod Listesi

Atık Elektrikli ve Elektronik Eşyaların (AEEE) Atık Kod Listesi 1. Büyük ev eşyaları a) Büyük soğutucu cihazlar b) Buzdolapları c) Dondurucular ç)gıdaların soğutulması, korunması ve saklanması için kullanılan diğer büyük cihazlar Tehlikeli tehlikesiz Açıklama 16 02

Detaylı

www.levelteknoloji.com

www.levelteknoloji.com home Akıllı Ev / Bina Sistemleri Evinizin Aklı Sizde Kalsın... www.levelteknoloji.com Akıllı ev nedir Cep telefonunuzdaki basit bir uygulama ile evinizdeki tüm cihazlarınızı ve güvenliğinizi yönetebileceğiniz,

Detaylı

6.SINIF. Yaşamımızdaki elektrik. Elektrik çarpmalarına karşı korunmanın

6.SINIF. Yaşamımızdaki elektrik. Elektrik çarpmalarına karşı korunmanın Yaşamımızdaki elektrik 6.SINIF Günlük hayatımızda kullandığımız araç ve gereçler baktığımız da hemen hemen hepsinin Elektrik enerjisi ile çalıştığını görmekteyiz. Örneğin buz dolabı, Çamaşır makinesi,

Detaylı

Dünyada ilk. Türkiye ye özgün tasarım. Kolay taşınabilir. Kurulumu kolay. Çevreci ve sessiz. Uzun ömürlü

Dünyada ilk. Türkiye ye özgün tasarım. Kolay taşınabilir. Kurulumu kolay. Çevreci ve sessiz. Uzun ömürlü Dünyada ilk Türkiye ye özgün tasarım Kolay taşınabilir Kurulumu kolay Çevreci ve sessiz Uzun ömürlü Farklı güçteki seçenekleriyle sizlere hizmet etmek Solar, ülkemizin zor coğenerji verebilecek biçim-

Detaylı

Bir defada kurutacağı çamaşırın. kuru ağırlığı 6 kg.ı geçen EMC Yön. kapasitede olanlar. Bir defada kurutacağı çamaşırın

Bir defada kurutacağı çamaşırın. kuru ağırlığı 6 kg.ı geçen EMC Yön. kapasitede olanlar. Bir defada kurutacağı çamaşırın Elektromanyetik Uyumluluk Yönetmeliği Kapsamında Riskli Görülen Ürünler Listesi SIRA NO G.T.İ.P. MADDE İSMİ 1 8413.70.21.90.00 İLGİLİ YÖNETMELİK 2 8413.70.29.90.00 3 8413.70.81.90.00 4 8413.70.89.90.00

Detaylı

SAĞLIKLI BESLENME BİRECİK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ZEYNEP ŞAHAN KARADERE

SAĞLIKLI BESLENME BİRECİK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ZEYNEP ŞAHAN KARADERE SAĞLIKLI BESLENME BİRECİK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ZEYNEP ŞAHAN KARADERE Sağlıklı büyümek ve gelişmek için yeterli ve dengeli beslenmeliyiz. BESLENME İnsanın yaşına, cinsiyetine, çalışma ve özel

Detaylı

Vitaminlerin yararları nedendir?

Vitaminlerin yararları nedendir? Vitaminlerin yararları nedendir? Vitamin ve mineraller vücudun normal fonksiyonlarının yerine getirilmesinde, büyüme ve gelişiminde çok önemlidir. Az miktarlarda yeterlidirler. Gebelikte anne yanında bebeğin

Detaylı

TURHAN DOĞRU NEFES ALMAK:

TURHAN DOĞRU NEFES ALMAK: Mustafa TURHAN A sınıfı İşgüvenliği Uzmanı mturhan.isg@gmail.com DOĞRU NEFES ALMAK: Solunum Koruyucuların Farklı Sektörlerde Kullanımı 1 Doğru Nefes Almak ne demek? Tehditler İmkanlar Solunum koruyucular

Detaylı

DENETLEYİCİ VE DÜZENLEYİCİ SİSTEMLER

DENETLEYİCİ VE DÜZENLEYİCİ SİSTEMLER Denetleyici ve Düzenleyici Sistemler Vücudumuzda aynı anda birçok karmaşık olayın birbirleriyle uyumlu bir şekilde gerçekleşmesi denetleyici ve düzenleyici sistemler tarafından sağlanır. Denetleyici ve

Detaylı

İçerik. Ateş Ölçerler BEBEK BAKIMI... 9

İçerik. Ateş Ölçerler BEBEK BAKIMI... 9 1 2 İçerik Ateş Ölçerler... 4-5 TANSİYON ALETLERİ... 6 NEBULİZATÖRLER... 7 YAŞAM TARZI... 8-9 BEBEK BAKIMI... 9 3 Ateş Ölçerler SPEEDY Dijital Termometre - Kızılötesi Temassız Vücuda temas etmeden şakaktan

Detaylı

İŞ HİJYENİ UYGULAMALARI ve STANDARTLARI AYDINLATMA ELEKTROMANYETİK ALAN. Selim ÇAL İSG Uzmanı Elektrik-Elektronik Mühendisi

İŞ HİJYENİ UYGULAMALARI ve STANDARTLARI AYDINLATMA ELEKTROMANYETİK ALAN. Selim ÇAL İSG Uzmanı Elektrik-Elektronik Mühendisi İŞ HİJYENİ UYGULAMALARI ve STANDARTLARI AYDINLATMA ELEKTROMANYETİK ALAN Selim ÇAL İSG Uzmanı Elektrik-Elektronik Mühendisi Kasım 2018 AYDINLATMA Genel Bilgiler İş Hijyeni Aydınlatma Aydınlatma Seviyesinin

Detaylı

Kanserin sebebi, belirtileri, tedavi ve korunma yöntemleri...

Kanserin sebebi, belirtileri, tedavi ve korunma yöntemleri... Kanser Nedir? Kanserin sebebi, belirtileri, tedavi ve korunma yöntemleri... Kanser, günümüzün en önemli sağlık sorunlarından birisi. Sık görülmesi ve öldürücülüğünün yüksek olması nedeniyle de bir halk

Detaylı

Elektromanyetik Alanlar ve Kanser. Uz.Dr.Ezgi Hacıkamiloğlu 0 5380574146 ezguner@gmail.com

Elektromanyetik Alanlar ve Kanser. Uz.Dr.Ezgi Hacıkamiloğlu 0 5380574146 ezguner@gmail.com Elektromanyetik Alanlar ve Kanser Uz.Dr.Ezgi Hacıkamiloğlu 0 5380574146 ezguner@gmail.com Türkiye de ve Dünyada Kanser 1 2012 den 2025 e Dünyada Kanser 14 milyon yeni vaka 19,3 milyon 8.2 milyon ölüm 11

Detaylı

TASARRUFLU ENERJİ KULLANIMI

TASARRUFLU ENERJİ KULLANIMI TASARRUFLU ENERJİ KULLANIMI FATİH MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ KASIM 2016 Bunları Biliyor Muydunuz? İki lambadan birini söndürmek tasarruf, aynı aydınlatmayı sağlayan daha az enerji tüketen lambaların

Detaylı

Lavanta yağı, temiz ve taze ve temiz bir kokuya sahiptir. Bu koku havayı hoş, uyarıcı, aynı zamanda rahatlatıcı bir aromayla doludur.

Lavanta yağı, temiz ve taze ve temiz bir kokuya sahiptir. Bu koku havayı hoş, uyarıcı, aynı zamanda rahatlatıcı bir aromayla doludur. Lavanta Eter Yağı. Eski yunanlılar ve Romalılar, lavanta yağını, aromatik ve temizleyici özellikleri nedeniyle yüksek değerlendiriyor, bu yağı yorgunluğu gidermesi için küvete ekliyorlardı ( bitkinin ismi

Detaylı

RADYASYON VE SAĞLIK A.HİKMET ERİŞ TIBBİ RADYOFİZİK UZM. BEZMİALEM VAKIF ÜNİV.TIP FAK.

RADYASYON VE SAĞLIK A.HİKMET ERİŞ TIBBİ RADYOFİZİK UZM. BEZMİALEM VAKIF ÜNİV.TIP FAK. RADYASYON VE SAĞLIK A.HİKMET ERİŞ TIBBİ RADYOFİZİK UZM. BEZMİALEM VAKIF ÜNİV.TIP FAK. RADYASYON ÇALIŞANLARI VE BİLİNMESİ GEREKENLER RADYASYON TANIMI: DALGA VE TANECİK ÖZELLİKTE UZAYDA DOLAŞAN ENERJİ PAKETİ.

Detaylı

Antenler. Genel bilgiler

Antenler. Genel bilgiler Genel bilgiler Antenler, radyo dalgalarını almak ve iletmek amacıyla kullanılır ve genellikle bir anten yuvası ve anten çubuğundan oluşur. Anten yuvası, fabrikada kabin tavanına takılır. Taşıma yüksekliğini

Detaylı

NİLÜFER ELEKTROMANYETİK RLİLİĞİİĞİ PROJESİ

NİLÜFER ELEKTROMANYETİK RLİLİĞİİĞİ PROJESİ NİLÜFER ELEKTROMANYETİK ALAN KİRLK RLİLİĞİİĞİ PROJESİ Evrim Ekiz Şehir Plancısı Nilüfer Sağlıkl klı Kentler Proje Koordinatörü evrimekiz@nilufer nilufer.bel.tr ELEKTROMANYETİK K ALAN ; Elektrik alanlar

Detaylı

ISITICI VE PİŞİRİCİ EV ALETLERİ

ISITICI VE PİŞİRİCİ EV ALETLERİ ISITICI VE PİŞİRİCİ EV ALETLERİ Dersin Modülleri Elektrikli Sobalar Ekmek Kızartıcılar Tost Makineleri ve Fritözler Elektrikli Su Isıtıcılar Elektrikli Ütüler Kazandırılan Yeterlikler Elektrikli sobaların

Detaylı

TÜTÜN ÜRÜNLERİNİN ZARARLARI PASİF ETKİLENİM

TÜTÜN ÜRÜNLERİNİN ZARARLARI PASİF ETKİLENİM TÜTÜN ÜRÜNLERİNİN ZARARLARI VE PASİF ETKİLENİM TÜTÜN ÜRÜNLERİ TÜTÜN ÜRÜNLERİ TÜTÜN ÜRÜNLERİ TÜTÜN ÜRÜNLERİ TÜTÜN ÜRÜNLERİ Başlıca tütün ürünleri nelerdir? SİGARA ELEKTRONİK SİGARA PİPO PURO NARGİLE ESRAR

Detaylı

UFAK TEFEK AMA MARİFETİ ÇOK GÜÇLÜ. Portatif Jeneratörler

UFAK TEFEK AMA MARİFETİ ÇOK GÜÇLÜ. Portatif Jeneratörler UFAK TEFEK AMA MARİFETİ ÇOK GÜÇLÜ Portatif Jeneratörler PENSA BENZİNLİ JENERATÖR SERİSİ PH 3200M PH 7500M/T İ-M-O PH 12000M/T İ-M-O PH 15000M/T İ-M-O PH 7500M İ -M-O / PH 7500T İ-M-O PENSA portatif jeneratörler,

Detaylı

Kullanım Kılavuzu PCE-G28

Kullanım Kılavuzu PCE-G28 PCE-G28 Versiyon 1.1 Oluşturma Tarihi: 30/06/2016 İçindekiler 1 GİRİŞ... 3 2 UYGULAMA ALANLARI... 3 3 GÜVENLİK... 3 4 TEKNİK ÖZELLİKLER... 4 5 FONKSİYONLAR... 5 6 ÖLÇÜM... 5 7 ÖNERİLER... 6 8 PİL DEĞİŞTİRME...

Detaylı

İl Çevre ve Orman Müdürlüğü ile Birlikte Şehrin Gürültü Haritasının Çıkarılması

İl Çevre ve Orman Müdürlüğü ile Birlikte Şehrin Gürültü Haritasının Çıkarılması İl Çevre ve Orman Müdürlüğü ile Birlikte Şehrin Gürültü Haritasının Çıkarılması Amaç ve İçerik Projenin temel amacı şehrin farklı bölgelerinde İl Çevre ve Orman Müdürlüğü nün yönlendirmesi ile gürültü

Detaylı

Silla DIODELAZERTÜY GİDERİCİ SİSTEM. Süper soğutma: Sa r soğutma 0-5 Profesyonel: Mikro kanal teknolojisi Yüksek : Enerji alman bar Büyü:12*12mmspot

Silla DIODELAZERTÜY GİDERİCİ SİSTEM. Süper soğutma: Sa r soğutma 0-5 Profesyonel: Mikro kanal teknolojisi Yüksek : Enerji alman bar Büyü:12*12mmspot Silla DIODELAZERTÜY GİDERİCİ SİSTEM Süper soğutma: Sa r soğutma 0-5 Profesyonel: Mikro kanal teknolojisi Yüksek : Enerji alman bar Büyü:12*12mmspot - Modern Tasarım - Sabit çıkış - Kısa süreli ışınlama

Detaylı

Metin KAPIDERE İnci Dürdane KURT

Metin KAPIDERE İnci Dürdane KURT PERSENEL DEVAM KONTROL SİSTEMİ : MALATYA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ÖRNEĞİ Talha PEKTAŞ Metin KAPIDERE İnci Dürdane KURT Günümüzde bilişim teknolojilerindeki gelişmeler ve bu gelişmelerin l i yansımaları hem

Detaylı

ERGONOMİ. Ergonomi kelime anlamı olarak yunancadan gelmektedir. Ergon ( Work) = İş. Nomos (Law) = Yasa. Ergonomi = İş Bilimi

ERGONOMİ. Ergonomi kelime anlamı olarak yunancadan gelmektedir. Ergon ( Work) = İş. Nomos (Law) = Yasa. Ergonomi = İş Bilimi ERGONOMİ ERGONOMİ Ergonomi kelime anlamı olarak yunancadan gelmektedir. Ergon ( Work) = İş Nomos (Law) = Yasa Ergonomi = İş Bilimi İnsanın anatomik, antropometrik, fizyolojik, psikolojik ve sosyolojik

Detaylı

Yeşilcan la. Temiz Hava. İlkokul

Yeşilcan la. Temiz Hava. İlkokul Yeşilcan la Temiz Hava İlkokul SUNUM İÇERİĞİ Bağımlılık Nedir? Tütün Ürünleri Nelerdir? Sigaranın Arttırdığı Riskler Kendimi Nasıl Korurum? Sigara İçmemenin Faydaları 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Detaylı

İNME. Yayın Yönetmeni. TND Beyin Yılı Aktiviteleri Koordinatörü. Prof. Dr. Rana Karabudak

İNME. Yayın Yönetmeni. TND Beyin Yılı Aktiviteleri Koordinatörü. Prof. Dr. Rana Karabudak İNME Yayın Yönetmeni Prof. Dr. Rana Karabudak TND Beyin Yılı Aktiviteleri Koordinatörü Türk Nöroloji Derneği (TND) 2014 Beyin Yılı Aktiviteleri çerçevesinde hazırlanmıştır. Tüm hakları TND ye aittir. Kaynak

Detaylı

Birinci Seviye Robot Eğitimi Bölüm 4

Birinci Seviye Robot Eğitimi Bölüm 4 Birinci Seviye Robot Eğitimi Bölüm 4 İçerik; - LDR (Işık) modülü nedir, nası çalışır - Işık ölçüm uygulaması - Siyah-beyza algılama uygulaması - Fiber iletişim uygulaması - Yolcu sayma uygulaması - Yazılımda

Detaylı

EMNİYET ve GÜVENLİK GÜRÜLTÜ KONTROL CAMLARI CAMLARI

EMNİYET ve GÜVENLİK GÜRÜLTÜ KONTROL CAMLARI CAMLARI GÜRÜLTÜ KONTROL CAMLARI EMNİYET ve GÜVENLİK CAMLARI 1 2 Emniyet ve Güvenlik Camları Sevdiklerinizin can ve mal güvenliğini sağlamanın en etkin yolu! Şişecam Lamine Cam, Şişecam Düzcam ın lamine emniyet

Detaylı

SINCAN İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

SINCAN İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ SINCAN İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Bu sunu Sincan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Hayatboyu Öğrenme Programı Grundtvig Öğrenme Ortaklığı Projesi kapsamında düzenlenen Eğitim Toplantıları için hazırlanmıştır.

Detaylı

YIL TAM GARANTİ. TEKSAN mini... Gücünü hafife almayın! Benzinli Jeneratörler

YIL TAM GARANTİ. TEKSAN mini... Gücünü hafife almayın! Benzinli Jeneratörler 2 YIL TAM GARANTİ TEKSAN mini... Gücünü hafife almayın! Benzinli Jeneratörler B E N Z İ N L İ T E K S A N M İ N İ J E N E R AT Ö R S E R İ S İ TJ 3200 TJ 2700 TJ 15000 TS OTM / MS OTM TJ 12000 TS Üstün

Detaylı

Morötesi ışınlar (ultraviole ışınlar); güneş ışını içerisinde bulunduğu gibi yapay olarak da meydana getirilir ve x-ışınlarına göre dalga boyları

Morötesi ışınlar (ultraviole ışınlar); güneş ışını içerisinde bulunduğu gibi yapay olarak da meydana getirilir ve x-ışınlarına göre dalga boyları RADYASYON 1.Radyasyonun tanımı, türleri, kaynakları: Radyasyon Latince bir kelime olup dilimizde ışıma olarak kullanılır. Atomlardan, Güneş ten ve diğer yıldızlardan yayılan enerjiye, radyasyon enerji

Detaylı

Dersin Adı Alan Meslek/Dal Dersin Okutulacağı Dönem/Sınıf/Yıl Süre. Dersin Amacı. Dersin Tanımı. Dersin Ön Koşulları

Dersin Adı Alan Meslek/Dal Dersin Okutulacağı Dönem/Sınıf/Yıl Süre. Dersin Amacı. Dersin Tanımı. Dersin Ön Koşulları Dersin Adı Alan Meslek/Dal Dersin Okutulacağı Dönem/Sınıf/Yıl Süre Dersin Amacı Dersin Tanımı Dersin Ön Koşulları Ders İle Kazandırılacak Yeterlikler Dersin İçeriği Yöntem ve Teknikler Eğitim Öğretim Ortamı

Detaylı

9. Sigarayı bırakma zamanı

9. Sigarayı bırakma zamanı 9. Sigarayı bırakma zamanı 1 9. Sigarayı bırakma zamanı Dünyada 8 saniyede 1 can alan, yılda 4 milyon kişinin ölümüne neden olan, dünyada her 10 erişkinden birinin ölüm nedeni sayılan sigarayı bırakmak

Detaylı

KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ NİN ALTI YERLEŞİM YERİNİN ELEKTROMANYETİK KİRLİLİK HARİTALARININ HAZIRLANMASI RAPORU. Hazırlayanlar:

KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ NİN ALTI YERLEŞİM YERİNİN ELEKTROMANYETİK KİRLİLİK HARİTALARININ HAZIRLANMASI RAPORU. Hazırlayanlar: KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ NİN ALTI YERLEŞİM YERİNİN ELEKTROMANYETİK KİRLİLİK HARİTALARININ HAZIRLANMASI RAPORU Hazırlayanlar: İbrahim Emrah BORHAN Bilişim Uzmanı Kemal ASLAN Bilişim Uzman Yardımcısı

Detaylı

Tüketici Teknolojisi Ürünleri Pazarı son çeyrekte %6 büyüdü. Tüketici Teknolojisi Ürünleri: Ciro Trendi 9,37 8,56 8,45 8,25 8,17 Q2-14 Q4-13 Q1-14

Tüketici Teknolojisi Ürünleri Pazarı son çeyrekte %6 büyüdü. Tüketici Teknolojisi Ürünleri: Ciro Trendi 9,37 8,56 8,45 8,25 8,17 Q2-14 Q4-13 Q1-14 Basın Bülteni Şubat 2017 Naz Şakar Marketing and Communications T +90 212 368-0700 F +90 212 368-0799 naz.sakar@gfk.com Tüketici Teknolojisi Ürünleri Pazarı son çeyrekte %6 büyüdü. GfK TEMAX Türkiye 20

Detaylı

Resimli Onarım Talimatnamesi

Resimli Onarım Talimatnamesi Döküman Tipi Kimlik kodu 1 İşlem için gerekli malzemeler HT-236E2 Sıkma Aleti Araçlar Kablo sıkma anahtarı Ek ucu Tornavida Multimetre İzole malzemesi 0.5 1.5mm2 Sembol ST-061/R Tornavida(Uç tipi: T10)

Detaylı

Özel Formülasyon DAHA İYİ DAHA DÜŞÜK MALIYETLE DAHA SAĞLIKLI SÜRÜLER VE DAHA FAZLA YUMURTA IÇIN AGRALYX!

Özel Formülasyon DAHA İYİ DAHA DÜŞÜK MALIYETLE DAHA SAĞLIKLI SÜRÜLER VE DAHA FAZLA YUMURTA IÇIN AGRALYX! Özel Formülasyon DAHA İYİ Yumurta Verimi Kabuk Kalitesi Yemden Yararlanma Karaciğer Sağlığı Bağırsak Sağlığı Bağışıklık Karlılık DAHA DÜŞÜK MALIYETLE DAHA SAĞLIKLI SÜRÜLER VE DAHA FAZLA YUMURTA IÇIN AGRALYX!

Detaylı

Beynimizi Zinde Tutmak. Dr. Emre Esen Bilecik Devlet Hastanesi 11.03.2015

Beynimizi Zinde Tutmak. Dr. Emre Esen Bilecik Devlet Hastanesi 11.03.2015 Beynimizi Zinde Tutmak Dr. Emre Esen Bilecik Devlet Hastanesi 11.03.2015 Beyin Farkındalığı Haftası Beynin fonksiyonları, Beyin sağlığı, Beyin araştırmalarının yararları hakkında; Toplumda farkındalık

Detaylı

VİTAMİN NEDİR? Vitaminler organik besinler grubunda bulunup

VİTAMİN NEDİR? Vitaminler organik besinler grubunda bulunup VİTAMİN NEDİR? Vitaminler organik besinler grubunda bulunup normal yaşamın sürdürülmesi için gerekli olan, yiyecekler içerisinde doğal olarak bulunan basit yapılı bileşiklerdir. VİTAMİNLERİN GENEL ÖZELLİKLERİ=)

Detaylı

Şişmanlık (obezite); sağlığı bozacak düzeyde vücutta yağ miktarının artmasıdır.

Şişmanlık (obezite); sağlığı bozacak düzeyde vücutta yağ miktarının artmasıdır. ŞİŞMANLIK (OBEZİTE) Şişmanlık (obezite); sağlığı bozacak düzeyde vücutta yağ miktarının artmasıdır. Yağ dokusunun oranı; Yetişkin erkeklerde % 12 15, Yetişkin kadınlarda %20 27 arasındadır. Bu oranların

Detaylı

MAL VE HİZMETLER HAKEM HEYETİNE YAPILAN ŞİKAYETLER

MAL VE HİZMETLER HAKEM HEYETİNE YAPILAN ŞİKAYETLER MAL VE HİZMETLER HAKEM HEYETİNE YAPILAN ŞİKAYETLER SIRA: NO TARİH ŞİKAYET KONUSU SONUÇ 1 3/10/2008 LCD Televizyon Mal ve Hizmetler Hakem Heyeti Tüketici lehine, Satıcı Firma nın Televizyon un satış bedelini

Detaylı