EĞİTİM YÖNETİMİ BİLİM DALI TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "EĞİTİM YÖNETİMİ BİLİM DALI TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ"

Transkript

1 EĞİTİM YÖNETİMİ BİLİM DALI TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ Bu ders kapsamında Eğitim Bilimleri ve Öğretmen Yetiştirme Alanında kullanılan nicel ve nitel araştırma yöntemlerinin felsefi temelleri, ilkeleri ve pratikleri hakkında, alanla ilgili bir araştırmayı yürütebilecek düzeyde bilgi ve deneyim kazanılması hedeflenmektedir. EĞİTİM YÖNETİMİ BİLİMİNE GİRİŞ Dersin kapsamında; Eğitim yönetimi biliminin bilim olma özellikleri, Eğitim yönetimi biliminin tarihçesi, yönetim bilimi ve alanı, yönetim biliminin tarihçesi, yönetim kuramları, yönetim süreçleri, yönetimde yeni yaklaşımlar, okul yönetimi ve denetimi ile ilgili konular yer almaktadır. OKUL KÜLTÜRÜ Okul kültürünün kavramsal çerçevesi ve örgüt (okul) kültürünün türleri. Örgüt kültürü modelleri ve modellerin okul bağlamında değerlendirilmesi. Okul kültürünün özellikleri, okul kültürünün oluşturulması ve geliştirilmesi. Etkili bir okul kültürü için okul müdürünün izlemesi gereken yol ve yöntemler. Etkili bir okul kültürünün okul yönetimi, öğretmen, öğrenci ve veliler üzerindeki yansımaları. EĞİTİM DENETİMİNİN KURAMSAL TEMELLLERİ Denetimin tanımı ve kapsamı, denetimin tarihsel gelişimi, müfettiş nitelikleri, eğitim denetiminin kavramları, inceleme ve araştırma yapma, rehberlik, mesleki yardım ve işbaşında yetiştirme, kurum teftişi, ders teftişi, teftişte değerlendirme ve soruşturmalar. İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ Dersin kapsamında; İnsan kaynakları yönetiminin tarihçesi, insan kaynakları yönetiminin kapsamı, eğitim örgütlerinde insan kaynakları yönetiminin uygulanabilirliği, insan kaynakları yönetiminde bazı temel kavramlar (yetenek, yönetimi, sosyal sermaye, psikolojik sermaye, örgüt kültürü, öğrenen örgütler, kapasite geliştirme), stratejik insan kaynakları yönetimi konuları yer almaktadır. EĞİTİM EKONOMİSİ VE PLANLAMASI Eğitim planlaması ve ekonomisi ile ilgili temel kavramlar, eğitimin ekonomik ve toplumsal kalkınma üzerindeki etkileri eğitim ve ekonomik büyüme arasındaki ilişki; eğitimin verimlilikle olan ilişkisi, eğitim ekonomisi insan sermayesi kuramları, eğitimin dışsallıkları; maliyet-etkililik analizi eğitim planlamasının amaçları; eğitim planlaması ve yöntemleri eğitimde planlama modellerinin kullanımı, eğitim planlamasında nicelik sorunu, eğitim ekonomisi kuramları, eğitimde maliyet ve harcamalar; eğitimin finansmanı ve kalkınma, eğitim planlamasının demografik yönleri, Türkiye de eğitim planlamasının yönetimi incelenmektedir.

2 TÜRK EĞİTİM SİSTEMİ Bu derste Türk Eğitim Sistemi nin amaç, yapı ve işleyişi, bu sistemin alt sistemlerinin ve boyutları detaylarıyla tartışılmakta, ilgili yasal ve yönetsel metinler incelenmekte, Türk Milli Eğitim Sistemi nin teşkilat yapısına bütüncül bir anlayışla yaklaşılmaktadır. EĞİTİM ÖRGÜTLERİNDE MOTİVASYON Bu dersin amacı eğitim kurumlarında görev yapan yöneticilerin motivasyon kavramını, tarihsel gelişimimi, motivasyon kuramlarını ve diğer kavramlarla ilişkisini tanımalarını sağlamak ve kurumlarında görev yapan öğretmen, memur ve diğer görevlilerin motivasyonlarını artırmaya yönelik yapabilecekleri çalışmalar konusunda bilgi sahibi olmalarına katkıda bulunmaktır. Diğer yandan kişisel ve örgütsel motivasyonu artırmaya yönelik uygulamaların, etkinliklerin tanınması ve bunların kullanımı konusunda öğrencilerin gelişimine yardımcı olmaktır. SOSYAL TEORİ VE EĞİTİM Bu derste, toplum-birey-kültür-çevre-eğitim ilişkileri ele alınmaktadır. Toplum yapıları ve türleri, etnik grup ve ırk, toplumsal sınıflar, toplumsal iletişim ve etkileşim, kitle iletişim araçları ve bu araçların değişim-gelişim sürecindeki yeri, bireysel yaşam, toplumsal cinsiyet, aile ve evlilik, din ve sosyal yaşamdaki etkileri, kentleşme süreci, suç ve suça iten sebepler, toplumsal yozlaşma konuları işlenmektedir. Bununla birlikte çağdaş örgütler, toplumların iş ve ekonomik yaşamadaki görünümleri, politik yaşam, güç ve iktidar, sanayileşme, modernleşme süreci bu dersin içeriğini oluşturmaktadır. Tüm bu konular eğitim ve yaşamdaki etkileri ile ilişkilendirilerek değerlendirilmektedir. EĞİTİM YÖNETİMİNDE TARTIŞMALI KONULAR Bu ders kapsamında ülkemizde ve dünyada Eğitim Yönetimi alanında gündem oluşturan güncel tartışma konuları, eğitim sistemlerindeki aksaklıklar ve yeni uygulamalar, uluslararası eğitim sistemi değerlendirme çalışmaları (PISA, TIMMS vb.), eğitime dair ulusal ve uluslararası raporlar ve projeksiyonlar ele alınmaktadır. EĞİTİM ÖRGÜTLERİNDE LİDERLİK Liderlik kavramı, liderlik yaklaşımları(özellikler yaklaşımı, davranışsal yaklaşım, liderlik, durumsal yaklaşımı), liderlikte yeni paradigmalar (eğitimsel liderlik), kültürel liderlik, süper liderlik, moral liderlik, dönüşümcü liderlik vizyoner liderlik, liderlik araştırmaları ele alınmaktadır. EĞİTİM YÖNETİMİNDE SEMİNER Bu dersin içeriği eğitim sorunları, problem durumları ve bu sorunların belirlenme süreçleri, bu sorunlarla ilgili bütüncül veri-bilgi toplama süreci ve aşamaları, bu sorunların nedenlerini bulma, bunları analiz etme, uygun çözüm önerileri geliştirme ve araştırma raporu yazma.

3 ÖRGÜTSEL DAVRANIŞ Örgütlerde karar davranışları ve okula yansımaları: karar verme süreci, karar türleri, karara katılım. Okullarda iklim ve örgütsel davranışa yansımaları. Okullarda çatışma ve çatışma yönetimi: çatışma kaynakları, çatışma sonuçları. Öğretmen ve okul yöneticilerinde stres, iş tatmini, örgütsel bağlılık, örgütsel vatandaşlık, tükenmişlik. Okullarda gruplar ve grup davranışları. Okullarda psikolojik sözleşme ve psikolojik sözleşme ihlalleri. EĞİTİM ÖRGÜTLERİNDE PERFORMANS YÖNETİMİ Performans, performans değerlendirme, performans yönetimi kavramları, Öğretmen performansının yönetimi, Öğretmen performansının geliştirilmesi, Türkiye de öğretmen değerlendirilmesinin yasal dayanakları ve öğretmen değerlendirme, Performans değerlendirmede karşılaştırma, derecelendirme ve kritik olaylar yöntemleri, Performans değerlendirmede kullanılan yöntemler, Performans değerlendirme hataları, Performans değerlendirme sonuçlarının kullanılması konuları işlenmektedir. EĞİTİM ÖRGÜTLERİNDE DEĞİŞİM YÖNETİMİ Bu dersin kapsamında, örgütsel değişim süreci ve doğası; değişim sürecinde örgütü tanıma ve anlama; örgütün değişme ve gelişme alanları; örgütsel değişimi gerekli kılan güçler; örgütsel değişime karşı direniş kaynakları ve giderme yolları; örgütsel değişme yaklaşımları; değişim yönetimi yaklaşımları örgütsel değişime planlı yaklaşım; değişimi merkeze alan yönetim yaklaşımları; değişim sürecinde öğretmen; değişim ve vizyon; değişim ve okul kültürü; değişim yönetiminde okul müdürünün rolü, konuları tartışılmaktadır. EĞİTİM YÖNETİMİNDE ÇAĞDAŞ YAKLAŞIMLAR Eğitim yönetim teorileri ve bu teorilerin doğası, eğitim yönetiminde güncel yaklaşımlar, işletme yönetimi ile okul yönetimi arasındaki farklar, eğitimde merkezden yönetim ve yerel yönetim anlayışları, eğitim yönetimine eleştirel bakış, eğitim yönetiminde adalet, yenilik, eşitlik, dezavantajlı öğrencilerin eğitime katılımı ve eğitim yöneticilerinin bu konulardaki rol ve görevleri. Eğitim ve eğitim yönetiminde uluslararası standartlara ulaşma çabaları, uluslararası sınavlar. ÖRGÜT GELİŞTİRME Bu derste, değişme ve gelişme kavramları, örgüt gelişiminin kapsamı, önemi, örgüt geliştirme/gelişim aşamaları, örgüt geliştirme modelleri ve özellikleri, örgüt modelleri arasında karşılaştırmalar, örgüt geliştirme gruplarının temel işlevleri, örgüt sorunları ve gelişimi önündeki engeller, örgüt gelişiminin önündeki engellere yönelik örgütsel önlemler işlenmektedir. ALTERNATİF OKUL SİSTEMLERİ Eğitimde alternatif arayışlar, alternatif eğitim kavramı ve kapsamı, alternatif eğitime yönelik felsefi yaklaşımlar, alternatif okullar ve işleyişleri.

4 EĞİTİM DENETİMİNDE YENİ YAKLAŞIMLAR Denetimin Amaç ve Kavramları, Eğitim Denetçisinin Rolleri, çağdaş denetim yaklaşımları farklılaştırılmış denetim gelişimsel denetim mikro öğretim, summatif ve formatif denetim klinik denetim, sınıf gözlem teknikleri, 360 derece çoklu değerlendirme, denetim hataları. GÜVENLİ OKUL Güvenli okul nedir? Neden güvenli okullar? Okullarda zorbalık ve türleri, okullarda şiddet, türleri ve sonuçları, Güvenli okul bileşenleri, güvenli bir okulun özellikleri, güvenli bir okul oluşturma sürecinde okul yöneticileri, öğretmenler ve velilere düşen görev ve sorumluluklar. Güvenli bir okul ortamı yaratabilmek için gerçekleştirilmesi gereken düzenlemeler. ÖĞRETMEN PERFORMANS YÖNETİMİ Performans yönetimi kavramları, Öğretmen performansının yönetimi, Öğretmen performansının geliştirilmesi, Öğretmen performansının geliştirilmesi, Türkiye de öğretmen değerlendirilmesinin yasal dayanakları ve öğretmen değerlendirme, Performans değerlendirmede kullanılan yöntemler, Performans değerlendirme hataları, Performans değerlendirme sonuçlarının kullanılması. KARŞILAŞTIRMALI EĞİTİM YÖNETİMİ Bu ders, örgütlerin amaç, yapı, süreç, iklim, kültür gibi çeşitli özellikleri göz önünde tutularak, Türkiye ve farklı ülkelerdeki eğitim yönetimi uygulamalarının karşılaştırılmasını içermektedir. Bu bağlamda dersin içeriği, karşılaştırmalı eğitimin tanımı, tarihi gelişimi ve yöntemleri, Türkiye ve diğer ülkelerdeki eğitim yönetiminin çözümlenmesi, Türkiye ve diğer ülkelerdeki eğitim yönetimine yönelik yeni uygulamalar, eğitim yönetiminin örgüt boyutları bazında incelenmesi, farklı ülkelerdeki eğitim yönetimi uygulamalarının Türkiye deki uygulanabilirliğinin irdelenmesi, bu uygulamaların olası olumlu-olumsuz sonuçları ve geliştirme önerilerinden oluşmaktadır. EĞİTİM İSTATİSTİĞİ Bu ders kapsamında eğitim bilimleri ve öğretmen yetiştirme alanlarında sıkça kullanılan betimsel, ilişkisel, nedensel ve deneysel veri analizi teknikleri ve istatistiksel hesaplamalar, veri küçültme, geçerlilik ve güvenirlik analizlerinin uygulaması ve sunumu ele alınmaktadır.

5 EĞİTİM YÖNETİMİ BİLİM DALI TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ Bu ders kapsamında Eğitim Bilimleri ve Öğretmen Yetiştirme Alanında kullanılan nicel ve nitel araştırma yöntemlerinin felsefi temelleri, ilkeleri ve pratikleri hakkında, alanla ilgili bir araştırmayı yürütebilecek düzeyde bilgi ve deneyim kazanılması hedeflenmektedir. İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ Dersin kapsamında; İnsan kaynakları yönetiminin tarihçesi, insan kaynakları yönetiminin kapsamı, eğitim örgütlerinde insan kaynakları yönetiminin uygulanabilirliği, insan kaynakları yönetiminde bazı temel kavramlar (yetenek, yönetimi, sosyal sermaye, psikolojik sermaye, örgüt kültürü, öğrenen örgütler, kapasite geliştirme), stratejik insan kaynakları yönetimi konuları yer almaktadır. TÜRK EĞİTİM SİSTEMİ Bu derste Türk Eğitim Sistemi nin amaç, yapı ve işleyişi, bu sistemin alt sistemlerinin ve boyutları detaylarıyla tartışılmakta, ilgili yasal ve yönetsel metinler incelenmekte, Türk Milli Eğitim Sistemi nin teşkilat yapısına bütüncül bir anlayışla yaklaşılmaktadır. EĞİTİM DENETİMİNİN KURAMSAL TEMELLERİ Denetimin tanımı ve kapsamı, denetimin tarihsel gelişimi, müfettiş nitelikleri, eğitim denetiminin kavramları, inceleme ve araştırma yapma, rehberlik, mesleki yardım ve işbaşında yetiştirme, kurum teftişi, ders teftişi, teftişte değerlendirme ve soruşturmalar. EĞİTİM ÖRGÜTLERİNDE LİDERLİK Liderlik kavramı, liderlik yaklaşımları(özellikler yaklaşımı, davranışsal yaklaşım, liderlik, durumsal yaklaşımı), liderlikte yeni paradigmalar (eğitimsel liderlik), kültürel liderlik, süper liderlik, moral liderlik, dönüşümcü liderlik vizyoner liderlik, liderlik araştırmaları ele alınmaktadır. EĞİTİM ÖRGÜTLERİNDE MOTİVASYON Bu dersin amacı eğitim kurumlarında görev yapan yöneticilerin motivasyon kavramını, tarihsel gelişimimi, motivasyon kuramlarını ve diğer kavramlarla ilişkisini tanımalarını sağlamak ve kurumlarında görev yapan öğretmen, memur ve diğer görevlilerin motivasyonlarını artırmaya yönelik yapabilecekleri çalışmalar konusunda bilgi sahibi olmalarına katkıda bulunmaktır. Diğer yandan kişisel ve örgütsel motivasyonu artırmaya yönelik uygulamaların, etkinliklerin tanınması ve bunların kullanımı konusunda öğrencilerin gelişimine yardımcı olmaktır.

6 OKUL KÜLTÜRÜ Okul kültürünün kavramsal çerçevesi ve örgüt (okul) kültürünün türleri. Örgüt kültürü modelleri ve modellerin okul bağlamında değerlendirilmesi. Okul kültürünün özellikleri, okul kültürünün oluşturulması ve geliştirilmesi. Etkili bir okul kültürü için okul müdürünün izlemesi gereken yol ve yöntemler. Etkili bir okul kültürünün okul yönetimi, öğretmen, öğrenci ve veliler üzerindeki yansımaları. EĞİTİM EKONOMİSİ VE PLANLAMASI Eğitim planlaması ve ekonomisi ile ilgili temel kavramlar, eğitimin ekonomik ve toplumsal kalkınma üzerindeki etkileri eğitim ve ekonomik büyüme arasındaki ilişki; eğitimin verimlilikle olan ilişkisi, eğitim ekonomisi insan sermayesi kuramları, eğitimin dışsallıkları; maliyet-etkililik analizi eğitim planlamasının amaçları; eğitim planlaması ve yöntemleri eğitimde planlama modellerinin kullanımı, eğitim planlamasında nicelik sorunu, eğitim ekonomisi kuramları, eğitimde maliyet ve harcamalar; eğitimin finansmanı ve kalkınma, eğitim planlamasının demografik yönleri, Türkiye de eğitim planlamasının yönetimi incelenmektedir. EĞİTİM YÖNETİMİ BİLİMİNE GİRİŞ Dersin kapsamında; Eğitim yönetimi biliminin bilim olma özellikleri, Eğitim yönetimi biliminin tarihçesi, yönetim bilimi ve alanı, yönetim biliminin tarihçesi, yönetim kuramları, yönetim süreçleri, yönetimde yeni yaklaşımlar, okul yönetimi ve denetimi ile ilgili konular yer almaktadır. SOSYAL TEORİ VE EĞİTİM Bu derste, toplum-birey-kültür-çevre-eğitim ilişkileri ele alınmaktadır. Toplum yapıları ve türleri, etnik grup ve ırk, toplumsal sınıflar, toplumsal iletişim ve etkileşim, kitle iletişim araçları ve bu araçların değişim-gelişim sürecindeki yeri, bireysel yaşam, toplumsal cinsiyet, aile ve evlilik, din ve sosyal yaşamdaki etkileri, kentleşme süreci, suç ve suça iten sebepler, toplumsal yozlaşma konuları işlenmektedir. Bununla birlikte çağdaş örgütler, toplumların iş ve ekonomik yaşamadaki görünümleri, politik yaşam, güç ve iktidar, sanayileşme, modernleşme süreci bu dersin içeriğini oluşturmaktadır. Tüm bu konular eğitim ve yaşamdaki etkileri ile ilişkilendirilerek değerlendirilmektedir. EĞİTİM YÖNETİMİNDE TARTIŞMALI KONULAR Bu ders kapsamında ülkemizde ve dünyada Eğitim Yönetimi alanında gündem oluşturan güncel tartışma konuları, eğitim sistemlerindeki aksaklıklar ve yeni uygulamalar, uluslararası eğitim sistemi değerlendirme çalışmaları (PISA, TIMMS vb.), eğitime dair ulusal ve uluslararası raporlar ve projeksiyonlar ele alınmaktadır.

7 DÖNEM PROJESİ Bu ders, öğrencilerin eğitim ve eğitim yönetimi kapsamındaki herhangi rahatsız edici bir soruna karşı bilimsel bir bakış açısı geliştirmesi, durumu bilimsel yöntem ve tekniklerle tespit etmesi ve yine bilimsel bir anlayışla analiz ederek çözüm yolları bulmasıile ilgilenmektedir. ÖRGÜTSEL DAVRANIŞ Örgütlerde karar davranışları ve okula yansımaları: karar verme süreci, karar türleri, karara katılım. Okullarda iklim ve örgütsel davranışa yansımaları. Okullarda çatışma ve çatışma yönetimi: çatışma kaynakları, çatışma sonuçları. Öğretmen ve okul yöneticilerinde stres, iş tatmini, örgütsel bağlılık, örgütsel vatandaşlık, tükenmişlik. Okullarda gruplar ve grup davranışları. Okullarda psikolojik sözleşme ve psikolojik sözleşme ihlalleri. KARŞILAŞTIRMALI EĞİTİM YÖNETİMİ Bu ders, örgütlerin amaç, yapı, süreç, iklim, kültür gibi çeşitli özellikleri göz önünde tutularak, Türkiye ve farklı ülkelerdeki eğitim yönetimi uygulamalarının karşılaştırılmasını içermektedir. Bu bağlamda dersin içeriği, karşılaştırmalı eğitimin tanımı, tarihi gelişimi ve yöntemleri, Türkiye ve diğer ülkelerdeki eğitim yönetiminin çözümlenmesi, Türkiye ve diğer ülkelerdeki eğitim yönetimine yönelik yeni uygulamalar, eğitim yönetiminin örgüt boyutları bazında incelenmesi, farklı ülkelerdeki eğitim yönetimi uygulamalarının Türkiye deki uygulanabilirliğinin irdelenmesi, bu uygulamaların olası olumlu-olumsuz sonuçları ve geliştirme önerilerinden oluşmaktadır. EĞİTİM YÖNETİMİNDE PERFORMANS YÖNETİMİ Performans, performans değerlendirme, performans yönetimi kavramları, Öğretmen performansının yönetimi, Öğretmen performansının geliştirilmesi, Türkiye de öğretmen değerlendirilmesinin yasal dayanakları ve öğretmen değerlendirme, Performans değerlendirmede karşılaştırma, derecelendirme ve kritik olaylar yöntemleri, Performans değerlendirmede kullanılan yöntemler, Performans değerlendirme hataları, Performans değerlendirme sonuçlarının kullanılması konuları işlenmektedir. ÖRGÜT GELİŞTİRME Bu derste, değişme ve gelişme kavramları, örgüt gelişiminin kapsamı, önemi, örgüt geliştirme/gelişim aşamaları, örgüt geliştirme modelleri ve özellikleri, örgüt modelleri arasında karşılaştırmalar, örgüt geliştirme gruplarının temel işlevleri, örgüt sorunları ve gelişimi önündeki engeller, örgüt gelişiminin önündeki engellere yönelik örgütsel önlemler işlenmektedir. EĞİTİM YÖNETİMİNDE ÇAĞDAŞ YAKLAŞIMLAR Eğitim yönetim teorileri ve bu teorilerin doğası, eğitim yönetiminde güncel yaklaşımlar, işletme yönetimi ile okul yönetimi arasındaki farklar, eğitimde merkezden yönetim ve yerel yönetim anlayışları, eğitim yönetimine eleştirel bakış, eğitim yönetiminde adalet, yenilik, eşitlik, dezavantajlı öğrencilerin eğitime katılımı ve eğitim yöneticilerinin bu konulardaki rol ve görevleri. Eğitim ve eğitim yönetiminde uluslararası standartlara ulaşma çabaları, uluslararası sınavlar.

8 EĞİTİM ÖRGÜTLERİNDE DEĞİŞİM YÖNETİMİ Bu dersin kapsamında, örgütsel değişim süreci ve doğası; değişim sürecinde örgütü tanıma ve anlama; örgütün değişme ve gelişme alanları; örgütsel değişimi gerekli kılan güçler; örgütsel değişime karşı direniş kaynakları ve giderme yolları; örgütsel değişme yaklaşımları; değişim yönetimi yaklaşımları örgütsel değişime planlı yaklaşım; değişimi merkeze alan yönetim yaklaşımları; değişim sürecinde öğretmen; değişim ve vizyon; değişim ve okul kültürü; değişim yönetiminde okul müdürünün rolü, konuları tartışılmaktadır. GÜVENLİ OKUL Güvenli okul nedir? Neden güvenli okullar? Okullarda zorbalık ve türleri, okullarda şiddet, türleri ve sonuçları, Güvenli okul bileşenleri, güvenli bir okulun özellikleri, güvenli bir okul oluşturma sürecinde okul yöneticileri, öğretmenler ve velilere düşen görev ve sorumluluklar. Güvenli bir okul ortamı yaratabilmek için gerçekleştirilmesi gereken düzenlemeler. ALTERNATİF OKUL SİSTEMLERİ Eğitimde alternatif arayışlar, alternatif eğitim kavramı ve kapsamı, alternatif eğitime yönelik felsefi yaklaşımlar, alternatif okullar ve işleyişleri. EĞİTİM DENETİMİNDE YENİ YAKLAŞIMLAR Denetimin Amaç ve Kavramları, Eğitim Denetçisinin Rolleri, çağdaş denetim yaklaşımları farklılaştırılmış denetim gelişimsel denetim mikro öğretim, summatif ve formatif denetim klinik denetim, sınıf gözlem teknikleri, 360 derece çoklu değerlendirme, denetim hataları. ÖRGÜTSEL PSİKOLOJİ Örgüt psikolojisi kavramı ve kapsamı: örgütsel sosyalleşme, iş doyumu, iş performansı, iş doyumu, bağlılık, vatandaşlık, yıkıcı iş davranışları, mesleki stres, liderlik ve motivasyon kuramları ve birey-grup davranışları, her bir kavramın okula yansımaları ve okul açısından değerlendirilmesi. EĞİTİM İSTATİSTİĞİ Bu ders kapsamında eğitim bilimleri ve öğretmen yetiştirme alanlarında sıkça kullanılan betimsel, ilişkisel, nedensel ve deneysel veri analizi teknikleri ve istatistiksel hesaplamalar, veri küçültme, geçerlilik ve güvenirlik analizlerinin uygulaması ve sunumu ele alınmaktadır.

Eğitim Yönetimi ve Denetimi Tezsiz Yüksek Lisans Programı (5 Zorunlu Ders+ 6 Seçmeli Ders)

Eğitim Yönetimi ve Denetimi Tezsiz Yüksek Lisans Programı (5 Zorunlu Ders+ 6 Seçmeli Ders) Eğitim Yönetimi ve Denetimi Tezsiz Yüksek Lisans Programı (5 Zorunlu Ders+ 6 Seçmeli Ders) Eğitim Yönetimi ve Denetimi Tezsiz Yüksek Lisans Programı Dersin Kodu Dersin Adı T U/L Kredi ECTS EYD-504 Eğitim

Detaylı

I. DÖNEM SEÇMELİ DERSLER Kodu Dersin adı Teorik saat

I. DÖNEM SEÇMELİ DERSLER Kodu Dersin adı Teorik saat SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ SPOR YÖNETİCİLİĞİ ANABİLİM DALI DOKTORA BİLİMSEL HAZIRLIK PROGRAMI ZORUNLU DERSLER adı Teorik Pratik Kredi 1. Dönem SYÖ 501 Spor Tesisleri Planlaması ve İşletmeciliği 3 0 3 SYÖ

Detaylı

EĞİTİM BİLİMLERİ ANABİLİM DALI EĞİTİM PROGRAMLARI VE ÖĞRETİM BİLİM DALI TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI 2011 2012 EĞİTİM ÖĞRETİM PLANI

EĞİTİM BİLİMLERİ ANABİLİM DALI EĞİTİM PROGRAMLARI VE ÖĞRETİM BİLİM DALI TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI 2011 2012 EĞİTİM ÖĞRETİM PLANI EĞİTİM BİLİMLERİ ANABİLİM DALI EĞİTİM PROGRAMLARI VE ÖĞRETİM BİLİM DALI TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI 2011 2012 EĞİTİM ÖĞRETİM PLANI BİLİMSEL HAZIRLIK GÜZ YARIYILI DERSLERİ EGB501 Program Geliştirmeye Giriş

Detaylı

T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü. Eğitim Programları ve Öğretimi Tezsiz Yüksek Lisans Programı Öğretim Planı.

T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü. Eğitim Programları ve Öğretimi Tezsiz Yüksek Lisans Programı Öğretim Planı. Ders T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü Eğitim Programları ve Öğretimi Tezsiz Yüksek Lisans Programı Öğretim Planı Tablo 1. ve Kredi Sayıları I. Yarıyıl Ders EPO535 Eğitimde Araştırma Yöntemleri

Detaylı

Editörler Prof. Dr.Mustafa Çelikten & Doç. Dr. Mehmet Özbaş EĞİTİM YÖNETİMİ

Editörler Prof. Dr.Mustafa Çelikten & Doç. Dr. Mehmet Özbaş EĞİTİM YÖNETİMİ Editörler Prof. Dr.Mustafa Çelikten & Doç. Dr. Mehmet Özbaş EĞİTİM YÖNETİMİ Yazarlar Doç.Dr. Emel Gönenç Güler Doç.Dr. Ercan Yılmaz Doç.Dr. Hatice Özutku Doç.Dr. İbrahim Halil Çankaya Doç.Dr. İlhan Günbayı

Detaylı

T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü. Eğitim Bilimleri Tezli Yüksek Lisans Programı Öğretim Planı. Ders Kodları AKTS

T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü. Eğitim Bilimleri Tezli Yüksek Lisans Programı Öğretim Planı. Ders Kodları AKTS Ders T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü Eğitim Bilimleri Tezli Yüksek Lisans Programı Öğretim Planı Tablo 1. ve Kredi Sayıları I. Yarıyıl Ders EPO501 Eğitimde Program Geliştirme 3 0 3 8

Detaylı

EĞİTİM YÖNETİMİNDE KURAM VE UYGULAMA

EĞİTİM YÖNETİMİNDE KURAM VE UYGULAMA Eğitim Yönetiminde Kuram Ve Uygulama Eğitim Yönetimi Teftişi Planlaması ve Ekonomisi Tezsiz Yüksek Lisans Programı EĞİTİM YÖNETİMİNDE KURAM VE UYGULAMA 1 Eğitim Yönetiminde Kuram Ve Uygulama İçindekiler

Detaylı

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM BİLİMLERİ ANABİLİM DALI BAHAR DÖNEMİ YÜKSEK LİSANS DERS PROGRAMI

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM BİLİMLERİ ANABİLİM DALI BAHAR DÖNEMİ YÜKSEK LİSANS DERS PROGRAMI T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM BİLİMLERİ ANABİLİM DALI 2018-2019 BAHAR DÖNEMİ YÜKSEK LİSANS DERS PROGRAMI EĞİTİM PROGRAMLARI VE ÖĞRETİM BİLİM DALI DERS DÖNEMİ Adı

Detaylı

GİRİŞ BÖLÜM I DEĞİŞİM İLE İLGİLİ KAVRAMLARIN TANIMLARI VE DEĞİŞİM TÜRLERİ Değişim Türleri... 22

GİRİŞ BÖLÜM I DEĞİŞİM İLE İLGİLİ KAVRAMLARIN TANIMLARI VE DEĞİŞİM TÜRLERİ Değişim Türleri... 22 İÇİNDEKİLER GİRİŞ... 1 BÖLÜM I DEĞİŞİM İLE İLGİLİ KAVRAMLARIN TANIMLARI VE DEĞİŞİM TÜRLERİ... 11 Değişim Türleri... 22 BÖLÜM II ÖRGÜTSEL DEĞİŞİMİN TEMELLERİ... 23 Örgütsel Değişim Süreci ve Doğası... 23

Detaylı

İçindekiler. ÖN SÖZ... ix GİRİŞ...1

İçindekiler. ÖN SÖZ... ix GİRİŞ...1 İçindekiler ÖN SÖZ... ix GİRİŞ...1 1. BÖLÜM YÖNETİM VE YÖNETİM KURAMLARI 1.1..Yönetim Nedir?...3 1.2..Yönetim Kavramı...9 1.3..Yönetim ile İlgili Tanımlar... 12 1.4..Yönetimin Özellikleri... 15 1.5..Yönetim

Detaylı

Kamu Yönetimi Bölümü Ders Tanımları

Kamu Yönetimi Bölümü Ders Tanımları Kamu Yönetimi Bölümü Ders Tanımları PA 101 Kamu Yönetimine Giriş (3,0,0,3,5) Kamu yönetimine ilişkin kavramsal altyapı, yönetim alanında geliştirilmiş teori ve uygulamaların analiz edilmesi, yönetim biliminin

Detaylı

İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... GİRİŞ... 1 BİRİNCİ BÖLÜM ÖRGÜTSEL DAVRANIŞA GİRİŞ

İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... GİRİŞ... 1 BİRİNCİ BÖLÜM ÖRGÜTSEL DAVRANIŞA GİRİŞ İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... v GİRİŞ... 1 BİRİNCİ BÖLÜM ÖRGÜTSEL DAVRANIŞA GİRİŞ A- ÖRGÜTSEL DAVRANIŞIN YÖNETİMİ... 3 1. Örgütsel Davranışın Tanımı ve Amacı... 5 2. Örgütsel Davranışın Konusu... 6 3. Örgütsel

Detaylı

Sosyal Bilimler Enstitüsü. Beden Eğitimi ve Spor Öğretimi (Yüksek lisans,tezli) 1. Yarı Yıl

Sosyal Bilimler Enstitüsü. Beden Eğitimi ve Spor Öğretimi (Yüksek lisans,tezli) 1. Yarı Yıl Sosyal Bilimler Enstitüsü Beden Eğitimi ve Spor Öğretimi (Yüksek lisans,tezli) 1. Yarı Yıl BES505 Spor Bilimlerinde Araştırma Teknikleri K:(3,0)3 ECTS:8 Bilimsel araştırma niteliği ve tanımı özellikleri,

Detaylı

İÇİNDEKİLER BÖLÜM 1 TÜRK EĞİTİM SİSTEMİNİN GENEL YAPISI

İÇİNDEKİLER BÖLÜM 1 TÜRK EĞİTİM SİSTEMİNİN GENEL YAPISI İÇİNDEKİLER BÖLÜM 1 TÜRK EĞİTİM SİSTEMİNİN GENEL YAPISI Giriş... 1 Türk Eğitim Sisteminin Amaçları... 2 1. Genellik ve eşitlik... 3 2. Bireyin ve toplumun ihtiyaçları... 3 3. Yöneltme... 3 4. Eğitim hakkı...

Detaylı

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ Yüksek Lisans *Bilimsel Hazırlık Sınıfı Dersleri

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ Yüksek Lisans *Bilimsel Hazırlık Sınıfı Dersleri ANABİLİM DALI : Spor Yöneticiliği Bilim Dalı : ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ Yüksek Lisans *Bilimsel Hazırlık Sınıfı Dersleri * Beden Eğitimi Öğretmenliği, Antrenörlük Eğitimi,

Detaylı

EĞİTİM BİLİMLERİ ANABİLİM DALI ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ LİSANSÜSTÜ DERS PROGRAMI EĞİTİM YÖNETİMİ TEFTİŞİ PLANLAMASI VE EKONOMİSİ BİLİM DALI

EĞİTİM BİLİMLERİ ANABİLİM DALI ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ LİSANSÜSTÜ DERS PROGRAMI EĞİTİM YÖNETİMİ TEFTİŞİ PLANLAMASI VE EKONOMİSİ BİLİM DALI EĞİTİM BİLİMLERİ ANABİLİM DALI 2015 2016 ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ Yüksek Lisans Bilimsel Hazırlık Dersleri Adı Kredisi Öğretim Elemanı Günü Saati Yeri EYP 616 Yönetim, Kuramları, Süreçleri 3 0 3 Dr. Baskan

Detaylı

Örgüt Psikolojisi (PSY 309) Ders Detayları

Örgüt Psikolojisi (PSY 309) Ders Detayları Örgüt Psikolojisi (PSY 309) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Örgüt Psikolojisi PSY 309 Seçmeli 3 0 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i Yok Dersin Dili

Detaylı

EĞİTİM BİLİMLERİ ANABİLİM DALI ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ LİSANSÜSTÜ DERS PROGRAMI EĞİTİM YÖNETİMİ BİLİM DALI

EĞİTİM BİLİMLERİ ANABİLİM DALI ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ LİSANSÜSTÜ DERS PROGRAMI EĞİTİM YÖNETİMİ BİLİM DALI Tezli Yüksek Lisans Bilimsel Hazırlık EYP 616 Yönetim Kuramları, Süreçleri 3 0 3 Dr. Demirkasımoğlu Çarşamba 09:00-11:45 EYP 617 Toplum, Kültür, Eğitim 3 0 3 Dr. Koşar Perşembe 13:00-15:45 EYP 625 Araştırma

Detaylı

EĞİTİM BİLİMLERİ ANABİLİM DALI ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ LİSANSÜSTÜ DERS PROGRAMI EĞİTİM YÖNETİMİ TEFTİŞİ PLANLAMASI VE EKONOMİSİ BİLİM DALI

EĞİTİM BİLİMLERİ ANABİLİM DALI ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ LİSANSÜSTÜ DERS PROGRAMI EĞİTİM YÖNETİMİ TEFTİŞİ PLANLAMASI VE EKONOMİSİ BİLİM DALI EĞİTİM BİLİMLERİ ANABİLİM DALI 2015 2016 ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ Yüksek Lisans Bilimsel Hazırlık Dersleri Adı EYP 616 Yönetim, Kuramları, Süreçleri 3 0 3 Dr. Baskan Çarşamba 09.00-11.45 Seminer 1 EYP 617

Detaylı

DERS SAATİ PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA

DERS SAATİ PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA Eğitim Bilimleri Anabilim Dalı Eğitim Programları ve Öğretim Bilim Dalı Bilimsel Hazırlık Sınıfı 2012 2013 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi Haftalık Ders Programı EGB 507 09.10 10.00 EGB 505 Hasan BOZGEYİKLİ

Detaylı

DERS KODU DERS ADI İÇERİK BİLİM DALI T+U+KR AKTS

DERS KODU DERS ADI İÇERİK BİLİM DALI T+U+KR AKTS DERS KODU DERS ADI İÇERİK BİLİM DALI T+U+KR AKTS 345000000000506 Çokuluslu Şirket Stratejileri Dersin amacı, katılımcılarla çokuluslu şirketlerin küresel YÖNETİM 3+0+3 6 rekabetlerle üstünlük sağlayabilecekleri

Detaylı

Zirve Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği ABD Ders Ġçerikleri

Zirve Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği ABD Ders Ġçerikleri Zirve Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği ABD Ders Ġçerikleri 5.DÖNEM 6.DÖNEM DERSLER T U K ECTS DERSLER T U K ECTS SNF 301 FEN VE TEK. ÖĞR. 4 0 4 6 SNF 304 TÜRKÇE ÖĞRETIMI 4 0 4 6 SNF 303

Detaylı

MİLLÎ EĞİTİM UZMAN YARDIMCILIĞI GÜNCELLENMİŞ TEZ KONULARI LİSTESİ

MİLLÎ EĞİTİM UZMAN YARDIMCILIĞI GÜNCELLENMİŞ TEZ KONULARI LİSTESİ MİLLÎ EĞİTİM UZMAN YARDIMCILIĞI GÜNCELLENMİŞ TEZ KONULARI LİSTESİ (Not: Tez konuları listesi 25 yeni tez konusu da ilave edilerek güncellenmiştir.) 1. Öğretmen yetiştirme sisteminde mevcut durum analizi

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Örgütsel Davranış Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans (X) Lisans ( ) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim (X) Uzaktan Öğretim(

Detaylı

Prof. Dr. Recep ŞAHİNGÖZ Bozok Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Yozgat/2013. viii

Prof. Dr. Recep ŞAHİNGÖZ Bozok Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Yozgat/2013. viii SUNU Zaman, sınır ve mesafe kavramlarının ortadan kalktığı, bir hızlı değişim ve akışın olduğu, metaforların sürekli değiştiği, farklılık ve rekabetin önemli olduğu yeni bir bin yılın içerisindeyiz. Eğitim

Detaylı

İÇİNDEKİLER ÜNİTE I TÜRK EĞİTİM SİSTEMİ VE OKUL YÖNETİMİ...

İÇİNDEKİLER ÜNİTE I TÜRK EĞİTİM SİSTEMİ VE OKUL YÖNETİMİ... İÇİNDEKİLER ÜNİTE I TÜRK EĞİTİM SİSTEMİ VE OKUL YÖNETİMİ... 2 YÖNETİM VE OKUL YÖNETİMİ İLE İLGİLİ TEMEL KAVRAMLAR... 4 Yönetsel egemenlik... 10 Yetke... 10 Yetki... 11 Makam Yetkisi... 11 Kişilik ve Uzmanlık

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Bölüm 1 Sosyal Bir Sistem Olarak Okul, 1 Teori, 2 Teori ve Bilim, 2 Teori ve Gerçek, 4 Teori ve Araştırma, 4 Teori ve Uygulama, 6

İÇİNDEKİLER. Bölüm 1 Sosyal Bir Sistem Olarak Okul, 1 Teori, 2 Teori ve Bilim, 2 Teori ve Gerçek, 4 Teori ve Araştırma, 4 Teori ve Uygulama, 6 İÇİNDEKİLER Bölüm 1 Sosyal Bir Sistem Olarak Okul, 1 Teori, 2 Teori ve Bilim, 2 Teori ve Gerçek, 4 Teori ve Araştırma, 4 Teori ve Uygulama, 6 Bir Sistem Perspektifi, 8 Rasyonel Sistemler: Bir Makine Modeli,

Detaylı

Toros Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Sağlık Yönetimi - 2. sınıf

Toros Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Sağlık Yönetimi - 2. sınıf Toros Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Sağlık Yönetimi - 2. sınıf SAĞLIK YÖNETİMİ II AKTS Kredisi 5 Hasta hakları, sorumlulukları, Sağlık İşletmelerinde Pazarlama Yönetimi Hasta ve Çalışan Güvenliği

Detaylı

İÇİNDEKİLER ÖN SÖZ...

İÇİNDEKİLER ÖN SÖZ... İÇİNDEKİLER ÖN SÖZ ÖZET ABSTRACT... iii... v... vii TABLO LİSTESİ... xiii ŞEKİL LİSTESİ... xv 1. Bölüm: GİRİŞ... 1 2. Bölüm: 21. YÜZYILDA EĞİTİM SİSTEMİNİN BAZI ÖZELLİKLERİ VE OKUL GELİŞTİRMEYE ETKİLERİ...

Detaylı

2013-2014 Eğitim - Öğretim Yılı Güz Dönemi Ara Sınavı Takvimi

2013-2014 Eğitim - Öğretim Yılı Güz Dönemi Ara Sınavı Takvimi Programın Adı Ders Adı Sınav Tarihi Sınav Saati Bilimsel Araştırma Yöntemleri 25 Kasım Pazartesi Yazınsal Metin İncelelmeleri I 26 Kasım Salı Türkçe Eğitimi Tezsiz Yüksek Lisans Programı Çocuklar İçin

Detaylı

YÖNETİCİLİK FORMASYONU KAZANDIRMA KURSLARI. Okul Müdürlüğü I. Kademe S.N FAALİYETLERİN ADI Süre

YÖNETİCİLİK FORMASYONU KAZANDIRMA KURSLARI. Okul Müdürlüğü I. Kademe S.N FAALİYETLERİN ADI Süre Okul Müdürlüğü I. Kademe 1 Öğretim Liderliği a. Kavramsal Çerçeve b. Liderlik Kuramları c. Lider Özellikleri d. Liderliğin Güç Kaynakları e. Öğretimsel Liderlik ve Özellikleri 2 Vizyon ve Strateji Geliştirme

Detaylı

İÇİNDEKİLER 1. BÖLÜM EĞİTİM VE YÖNETİM

İÇİNDEKİLER 1. BÖLÜM EĞİTİM VE YÖNETİM İÇİNDEKİLER 1. BÖLÜM EĞİTİM VE YÖNETİM Eğitimin Önemi ---------------------------------------------------------------------------------------- 1 Yönetim Biliminin Gelişim Süreci ----------------------------------------------------------------

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Dr. Öğr. Üyesi Yusuf BADAVAN Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Eğitim Yönetimi Anabilim Dalı Beytepe / Ankara

ÖZGEÇMİŞ. Dr. Öğr. Üyesi Yusuf BADAVAN Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Eğitim Yönetimi Anabilim Dalı Beytepe / Ankara ÖZGEÇMİŞ Dr. Öğr. Üyesi Yusuf BADAVAN Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Eğitim Yönetimi Anabilim Dalı Beytepe / Ankara Tel (İş) : 0 312 780 59 03 0 312 297 85 50-51 Faks :

Detaylı

GÜZ YARIYILI (DERS AŞAMASI) Dersin Dersin Adı Kodu SOE5901 Uzmanlık Alan Dersi Z SOE6904 Danışmanlık Z

GÜZ YARIYILI (DERS AŞAMASI) Dersin Dersin Adı Kodu SOE5901 Uzmanlık Alan Dersi Z SOE6904 Danışmanlık Z İŞLETME ANABİLİM DALI YÖNETİM VE ORGANİZASYON TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI GÜZ YARIYILI ( AŞAMASI) SOE5901 Uzmanlık Alan Dersi Z 8 0 8 0 8 SOE5903 Danışmanlık Z 0 1 1 0 1 YVO5001 Yönetim ve Organizasyonda

Detaylı

ULUSLARARASI TİCARET ANA BİLİM DALI TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI GÜZ YARIYILI (DERS AŞAMASI) Dersin. Ulusal Kredi. Kuramsal Saati.

ULUSLARARASI TİCARET ANA BİLİM DALI TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI GÜZ YARIYILI (DERS AŞAMASI) Dersin. Ulusal Kredi. Kuramsal Saati. ULUSLARARASI TİCARET ANA BİLİM DALI TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI GÜZ YARIYILI ( AŞAMASI) SOE5901 Uzmanlık Alan i Z 8 0 8 0 8 SOE5903 Danışmanlık Z 0 1 1 0 1 UTI5101 İstatistik ları Z 3 0 3 3 6 UTI5103

Detaylı

Tezli Yüksek Lisans. Kodu

Tezli Yüksek Lisans. Kodu Tezli Yüksek Lisans Bilimsel Hazırlık EYP 616 Yönetim Kuramları, Süreçleri 3 0 3 Dr. Özdemir Çarşamba 09.00-11.45 B10BK01 EYP 617 Toplum, Kültür, Eğitim 3 0 3 Dr. Badavan Çarşamba 13.00-15.45 TAE 2 EYP

Detaylı

Sağlık Kurumları İşletmeciliği Anabilim Dalı- Tezsiz Yüksek Lisans (İ.Ö) Programı Ders İçerikleri

Sağlık Kurumları İşletmeciliği Anabilim Dalı- Tezsiz Yüksek Lisans (İ.Ö) Programı Ders İçerikleri Sağlık Kurumları İşletmeciliği Anabilim Dalı- Tezsiz Yüksek Lisans (İ.Ö) Programı Ders İçerikleri 1. Yıl - Güz 1. Yarıyıl Ders Planı Sağlık Kurumları İşletmeciliği SKI701 1 3 + 0 8 İşletme ile ilgili temel

Detaylı

EĞİTİM DENETİMİ VE SORUNLARI

EĞİTİM DENETİMİ VE SORUNLARI EĞİTİM DENETİMİ VE SORUNLARI Yrd. Doç. Dr. Mustafa Aydın BAŞAR Eğitim Denetimine Giriş BÖLÜM I BÖLÜM II BÖLÜM III BÖLÜM IV BÖLÜM V BÖLÜM VI BÖLÜM VII BÖLÜM VIII BÖLÜM IX Denetim Temel Kavramları Denetim

Detaylı

YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ SOSYAL POLİTİKA LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARI

YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ SOSYAL POLİTİKA LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARI YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ SOSYAL POLİTİKA LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARI SOSYAL POLİTİKA Tezli Yüksek Lisans Programı Tezli yüksek lisans programında eğitim dili Türkçe dir. Programın

Detaylı

EĞİTİM BİLİMLERİ ANABİLİM DALI ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ LİSANSÜSTÜ DERS PROGRAMI EĞİTİM YÖNETİMİ BİLİM DALI

EĞİTİM BİLİMLERİ ANABİLİM DALI ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ LİSANSÜSTÜ DERS PROGRAMI EĞİTİM YÖNETİMİ BİLİM DALI Tezli Yüksek Lisans Bilimsel Hazırlık EYP 616 Yönetim Kuramları, Süreçleri 303 Dr. Burgaz Çarşamba 09:00-11:45 Seminer 3 EYP 617 Toplum Kültür Eğitim 303 Dr. Koşar Çarşamba 13:00-15:45 Kütüphane Grup EYP

Detaylı

ISLYLU1700 Uzmanlık Alan Dersi (Zorunlu) 4 0 0 6

ISLYLU1700 Uzmanlık Alan Dersi (Zorunlu) 4 0 0 6 TEZLİ YÜKSEKLİSANS Birinci Dönem ISLYLU1700 ISLYL 543 Uygulamalı İstatistiğe Giriş I (Zorunlu) 3 0 3 6 Toplam 16 0 12 30 ISLYL 503 Yönetim Düşüncesinin Evrimi 3 0 3 6 ISLYL 505 Örgütsel Davranış 3 0 3

Detaylı

YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ SOSYAL POLİTİKA LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARI

YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ SOSYAL POLİTİKA LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARI YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ SOSYAL POLİTİKA LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARI SOSYAL POLİTİKA Tezli Yüksek Lisans Programı Tezli yüksek lisans programında eğitim dili Türkçe dir. Programın

Detaylı

Tezli Yüksek Lisans. Kodu

Tezli Yüksek Lisans. Kodu Tezli Yüksek Lisans Bilimsel Hazırlık EYP 616 Yönetim Kuramları, Süreçleri 3 0 3 Dr. Demirkasımoğlu Perşembe 16:00-18:45 B10BK01 EYP 617 Toplum, Kültür, Eğitim 3 0 3 Dr. Akbaşlı Perşembe 13:00-15:45 B10-BK01

Detaylı

SAĞLIK KURUMLARINDA YÖNETİM TEORİLERİ

SAĞLIK KURUMLARINDA YÖNETİM TEORİLERİ Sağlık Kurumlarında Yönetim Teorileri Sağlık Yönetimi Tezsiz Yüksek Lisans Programı SAĞLIK KURUMLARINDA YÖNETİM TEORİLERİ 1 Sağlık Kurumlarında Yönetim Teorileri İçindekiler 1.1. GENEL DERS KONUSU... 3

Detaylı

ÖRGÜTSEL DAVRANIŞ DORA KİTABEVİ, EYLÜL 2018, 302 SAYFA

ÖRGÜTSEL DAVRANIŞ DORA KİTABEVİ, EYLÜL 2018, 302 SAYFA ÖRGÜTSEL DAVRANIŞ DORA KİTABEVİ, EYLÜL 2018, 302 SAYFA KİTABIN YAZARLARI Prof. Dr. AŞKIN KESER Lisans, yüksek lisans ve doktorasını Uludağ Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü nde

Detaylı

İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... III ŞEKİLLER LİSTESİ. VIII ÇİZELGELER LİSTESİ.. IX EKLER LİSTESİ... IX BÖLÜM I. ÖĞRENCİ KİŞİLİK HİZMETLERİ VE REHBERLİK..

İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... III ŞEKİLLER LİSTESİ. VIII ÇİZELGELER LİSTESİ.. IX EKLER LİSTESİ... IX BÖLÜM I. ÖĞRENCİ KİŞİLİK HİZMETLERİ VE REHBERLİK.. İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ.... III ŞEKİLLER LİSTESİ. VIII ÇİZELGELER LİSTESİ.. IX EKLER LİSTESİ... IX BÖLÜM I. ÖĞRENCİ KİŞİLİK HİZMETLERİ VE REHBERLİK.. 11 Rehberliğin Amacı... 13 Psikolojik Danışma Ve Rehberlik

Detaylı

İÇİNDEKİLER BÖLÜM I. Öğr. Gör. Sadi YILMAZ Prof. Dr. Ruhi SARPKAYA. iii

İÇİNDEKİLER BÖLÜM I. Öğr. Gör. Sadi YILMAZ Prof. Dr. Ruhi SARPKAYA. iii İÇİNDEKİLER BÖLÜM I Öğr. Gör. Sadi YILMAZ Prof. Dr. Ruhi SARPKAYA ÖNSÖZ... xiii EĞİTİMİN TEMEL KAVRAMLARI....1 GİRİŞ...2 EĞİTİM... 3 EĞİTİM OLGUSUNUN TARİHSEL EVRİMİ... 4 İlkel Toplumlarda Eğitim... 5

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ BİLİMSEL HAZIRLIK DERS PROGRAMI

ANKARA ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ BİLİMSEL HAZIRLIK DERS PROGRAMI BİLİMSEL HAZIRLIK DERS PROGRAMI Program Program : Tezli/Tezsiz Yüksek Lisans Programları T U Top Kr BİLİMSEL HAZIRLIK DERSLERİ Gün Saat EYP5519B EYP5519B Eğitim Hukuku S 2 0 2 2 8 Prof. Dr. Yasemin KEPENEKÇİ

Detaylı

ÇALIŞMA RAPORU KONU: TURİZM YÖNETİMİ PROGRAM: TURİZM YÖNETİMİ VE PLANLAMA TÜRÜ/SÜRESİ: LİSANSÜSTÜ DİPLOMA, 04/10/2010 01/10/2011

ÇALIŞMA RAPORU KONU: TURİZM YÖNETİMİ PROGRAM: TURİZM YÖNETİMİ VE PLANLAMA TÜRÜ/SÜRESİ: LİSANSÜSTÜ DİPLOMA, 04/10/2010 01/10/2011 ÇALIŞMA RAPORU KONU: TURİZM YÖNETİMİ PROGRAM: TURİZM YÖNETİMİ VE PLANLAMA TÜRÜ/SÜRESİ: LİSANSÜSTÜ DİPLOMA, 04/10/2010 01/10/2011 HAZIRLAYAN: MURAT KOÇAK Müfettiş KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI Teftiş Kurulu

Detaylı

Endüstriyel ve Örgüt Psikolojisinde Seçme Konular (PSY 408) Ders Detayları

Endüstriyel ve Örgüt Psikolojisinde Seçme Konular (PSY 408) Ders Detayları Endüstriyel ve Örgüt Psikolojisinde Seçme Konular (PSY 408) Ders Detayları Ders Adı Ders Dönemi Ders Uygulama Kodu Saati Saati Laboratuar Kredi AKTS Saati Endüstriyel ve Örgüt Psikolojisinde Seçme Konular

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Önsöz... iii Giriş... 1. Birinci Bölüm ÖRGÜTSEL PSİKOLOJİYE GİRİŞ

İÇİNDEKİLER. Önsöz... iii Giriş... 1. Birinci Bölüm ÖRGÜTSEL PSİKOLOJİYE GİRİŞ İÇİNDEKİLER Önsöz... iii Giriş... 1 Birinci Bölüm ÖRGÜTSEL PSİKOLOJİYE GİRİŞ A-ÖRGÜTSEL YAPI VE PSİKOLOJİK TASARIMI... 9 1. İş ve Çalışmanın Psikolojisi... 10 2. Çalışmanın Doğası... 13 3. Çalışma Koşulları

Detaylı

Sosyal Bilimler Enstitüsü. Beden Eğitimi ve Spor (Ph.D) 1. Yarı Yıl

Sosyal Bilimler Enstitüsü. Beden Eğitimi ve Spor (Ph.D) 1. Yarı Yıl Sosyal Bilimler Enstitüsü Beden Eğitimi ve Spor (Ph.D) 1. Yarı Yıl BES601 Spor Bilimlerinde Araştırma Yöntemleri K:(3,0)3 ECTS:10 Spor alanında bilimsel araştırmaların dayanması gereken temelleri, araştırmaların

Detaylı

JANDARMA VE SAHİL GÜVENLİK AKADEMİSİ GÜVENLİK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ KAMU YÖNETİMİ (YÖNETİM VE LİDERLİK) YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERSLER VE DAĞILIMLARI

JANDARMA VE SAHİL GÜVENLİK AKADEMİSİ GÜVENLİK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ KAMU YÖNETİMİ (YÖNETİM VE LİDERLİK) YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERSLER VE DAĞILIMLARI JANDARMA VE SAHİL GÜVENLİK AKADEMİSİ GÜVENLİK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ KAMU YÖNETİMİ (YÖNETİM VE LİDERLİK) YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERSLER VE DAĞILIMLARI 1. ve ) Yüksek Lisans Programında sekiz kredili ve bir

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : YÖNETİMİN TEMEL İLKELERİ Ders No : 0350040013 Teorik : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 6 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili

Detaylı

NEAR EAST UNIVERSITY ÖĞRENCİ EL KİTABI EĞİTİMDE İNSAN KAYNAKLARI YL

NEAR EAST UNIVERSITY ÖĞRENCİ EL KİTABI EĞİTİMDE İNSAN KAYNAKLARI YL NEAR EAST UNIVERSITY ÖĞRENCİ EL KİTABI EĞİTİMDE İNSAN KAYNAKLARI YL 2016-2017 YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ PROGRAM: Eğitimde İnsan Kaynaklarını Geliştirme YL PROGRAMIN AMACI İnsan

Detaylı

DERS KODU DERS ADI İÇERİK BİLİM DALI T+U+KR AKTS

DERS KODU DERS ADI İÇERİK BİLİM DALI T+U+KR AKTS İŞLETME İ ANABİLİM DALI, BİLİM DALI DERS HAVUZU DERS KODU DERS ADI İÇERİK BİLİM DALI T+U+KR AKTS 345000000000506 Çokuluslu Şirket Stratejileri Dersin amacı, katılımcılarla çokuluslu şirketlerin küresel

Detaylı

Politik Psikoloji (PSY 328) Ders Detayları

Politik Psikoloji (PSY 328) Ders Detayları Politik Psikoloji (PSY 328) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Politik Psikoloji PSY 328 Seçmeli 3 0 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i Yok Dersin Dili

Detaylı

Yerel Yönetimler ve Kentsel Politikalar (KAM 403) Ders Detayları

Yerel Yönetimler ve Kentsel Politikalar (KAM 403) Ders Detayları Yerel Yönetimler ve Kentsel Politikalar (KAM 403) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Yerel Yönetimler ve Kentsel Politikalar KAM 403 Güz 3 0

Detaylı

T.C. KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TARİH ANABİLİM DALI YÜKSEK LİSANS DERS KATALOĞU

T.C. KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TARİH ANABİLİM DALI YÜKSEK LİSANS DERS KATALOĞU TARİH ANABİLİM DALI 9103500 Yüksek Lisans Uzmanlık Alanı Zorunlu 6 0 0 6 9103300 Yüksek Lisans Uzmanlık Alanı Zorunlu 6 0 0 6 9103129 Tarih Araştırmalarında Yöntem ve Teknikler Zorunlu 9103500 Yüksek Lisans

Detaylı

İÇİNDEKİLER BÖLÜM 1 İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ İLE İLGİLİ GENEL AÇIKLAMALAR...1

İÇİNDEKİLER BÖLÜM 1 İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ İLE İLGİLİ GENEL AÇIKLAMALAR...1 İÇİNDEKİLER BÖLÜM 1 İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ İLE İLGİLİ GENEL AÇIKLAMALAR...1 KISIM 1 PERSONEL YÖNETİMİNDEN YETKİNLİĞE DAYALI İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİNE GEÇİŞ SÜRECİ VE KAVRAMSAL AÇIKLAMALAR...3 I. İNSAN

Detaylı

YÖNETİM VE ORGANİZASYON TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI

YÖNETİM VE ORGANİZASYON TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI YÖNETİM VE ORGANİZASYON TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI Anabilim Dalı: Yönetim ve Organizasyon PROGRAMIN TANIMI: Kamu ve özel sektör sistemi içerisindeki problemleri ve ihtiyaçları analiz edebilecek, yorumlayacak,

Detaylı

Toplumsal Hareketler (KAM 418) Ders Detayları

Toplumsal Hareketler (KAM 418) Ders Detayları Toplumsal Hareketler (KAM 418) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Toplumsal Hareketler KAM 418 Her İkisi 3 0 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin

Detaylı

Zorunlu Dersler Dersin Dersin Adı AKTS Teori Uygulama. SBE501 Bilimsel Araştırma Yöntemleri Seçmeli Dersler. Kodu

Zorunlu Dersler Dersin Dersin Adı AKTS Teori Uygulama. SBE501 Bilimsel Araştırma Yöntemleri Seçmeli Dersler. Kodu BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ İŞLETME ANABİLİM DALI TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI (İÖ) İşletme Anabilim Dalı Tezsiz Yüksek Lisans Programı, toplam otuz krediden az olmamak kaydıyla

Detaylı

2 İNSAN KAYNAKLARI PLANLANMASI

2 İNSAN KAYNAKLARI PLANLANMASI İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ III Bölüm 1 TEMEL KAVRAMLAR11 1.1. İnsan Kaynakları 12 1.1.1. Tanımı 12 1.1.2. Kapsamı 13 1.2. İnsan Kaynakları Yönetiminin Tarihçesi 14 1.2.1. Klasik Kuram 14 1.2.2.İnsani İlişkiler

Detaylı

EĞİTİM BİLİMLERİ ANABİLİM DALI ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ LİSANSÜSTÜ DERS PROGRAMI EĞİTİM YÖNETİMİ BİLİM DALI

EĞİTİM BİLİMLERİ ANABİLİM DALI ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ LİSANSÜSTÜ DERS PROGRAMI EĞİTİM YÖNETİMİ BİLİM DALI Tezli Yüksek Lisans Bilimsel Hazırlık EYP 625 Araştırma Yöntemlerine Giriş 3 0 3 Dr. Arastaman Cuma 09:00-11:45 Seminer 3 EPO 626 Öğrenme Süreçleri 4 0 4 Dr. Gürlen Salı 13:00-16:45 Kütüphane-2 Tezli Yüksek

Detaylı

Prof.Dr. RUHİ SARPKAYA

Prof.Dr. RUHİ SARPKAYA Prof.Dr. RUHİ SARPKAYA Eğitim Yönetimi Eğitim Bilgileri Fatih Türk Dili Ve 1981-1985 Lisans Karadeniz Teknik Üniversitesi Edebiyatı Eğitimi Bölümü 1994-1996 Yüksek LisansDokuz Eylül Üniversitesi 1996-2001

Detaylı

ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Sağlık Kurumları Yöneticiliği Tezsiz Yüksek Lisans Programı Ders İçerikleri

ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Sağlık Kurumları Yöneticiliği Tezsiz Yüksek Lisans Programı Ders İçerikleri ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Sağlık Kurumları Yöneticiliği Tezsiz Yüksek Lisans Programı Ders İçerikleri GÜZ YARIYIL SKY502 Karşılaştırmalı Sağlık Sistemleri Sistem

Detaylı

İÇİNDEKİLER. 1. BÖLÜM ÖRGÜTSEL DAVRANIŞ AÇISINDAN ÖRGÜTSEL KÜLTÜRÜN YERİ VE ÖNEMİ (ss.1-6) 2. BÖLÜM ÖRGÜTSEL KÜLTÜR KURAMININ GELİŞİMİ (ss.

İÇİNDEKİLER. 1. BÖLÜM ÖRGÜTSEL DAVRANIŞ AÇISINDAN ÖRGÜTSEL KÜLTÜRÜN YERİ VE ÖNEMİ (ss.1-6) 2. BÖLÜM ÖRGÜTSEL KÜLTÜR KURAMININ GELİŞİMİ (ss. İÇİNDEKİLER 1. BÖLÜM ÖRGÜTSEL DAVRANIŞ AÇISINDAN ÖRGÜTSEL KÜLTÜRÜN YERİ VE ÖNEMİ (ss.1-6) ÖRGÜTSEL DAVRANIŞIN ÇÖZÜMLENMESİNDE OKUL KÜLTÜRÜ... 3 2. BÖLÜM ÖRGÜTSEL KÜLTÜR KURAMININ GELİŞİMİ (ss.7-32) İNSANA

Detaylı

BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ANABİLİM DALI TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI

BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ANABİLİM DALI TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ANABİLİM DALI TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI I. Yarıyıl (Güz Dönemi) Dersleri BİLİMSEL ARAŞTIRMA TEKNİKLERİ VE YAYIN ETİĞİ Z 3 0 3 6 TOPLAM 12 0 12 30 II. Yarıyıl (Bahar Dönemi) Dersleri

Detaylı

İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM YÖNETİM İLE İLGİLİ KAVRAMLAR VE YÖNETİM SÜRECİNE BAKIŞ

İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM YÖNETİM İLE İLGİLİ KAVRAMLAR VE YÖNETİM SÜRECİNE BAKIŞ İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM YÖNETİM İLE İLGİLİ KAVRAMLAR VE YÖNETİM SÜRECİNE BAKIŞ 1. YÖNETİM İLE İLGİLİ KAVRAMLAR... 2 1.1. Yönetimin Anlamı ve Tanımı... 3 1.2. Yönetici Tanımı... 5 1.2.1. Yöneticinin Nitelikleri...

Detaylı

EĞİTİM BİLİMLERİ ANABİLİM DALI ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ LİSANSÜSTÜ DERS PROGRAMI EĞİTİM YÖNETİMİ BİLİM DALI

EĞİTİM BİLİMLERİ ANABİLİM DALI ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ LİSANSÜSTÜ DERS PROGRAMI EĞİTİM YÖNETİMİ BİLİM DALI Tezli Yüksek Lisans Bilimsel Hazırlık EYP 616 Yönetim Kuramları, Süreçleri 3 0 3 Dr. Özdemir Perşembe 09:00-11:45 B10BK01 EYP 617 Toplum Kültür Eğitim 3 0 3 Dr. Badavan Çarşamba 14:00-16:45 Seminer 3 EYP

Detaylı

İÇİNDEKİLER. ÖN SÖZ... iii GİRİŞ...1 ÖRGÜTLERDE İNSAN KAYNAKLARI VE YÖNETİMİ...9

İÇİNDEKİLER. ÖN SÖZ... iii GİRİŞ...1 ÖRGÜTLERDE İNSAN KAYNAKLARI VE YÖNETİMİ...9 İÇİNDEKİLER ÖN SÖZ... iii GİRİŞ...1 1. BÖLÜM ÖRGÜTLERDE İNSAN KAYNAKLARI VE YÖNETİMİ...9 İNSAN KAYNAKLARI KAVRAMI, ÖNEMİ VE ÖZELLİKLERİ...10 İnsan Kaynakları Kavramı...10 İnsan Kaynaklarının Önemi...12

Detaylı

Türk Yönetim Tarihi (KAM 315) Ders Detayları

Türk Yönetim Tarihi (KAM 315) Ders Detayları Türk Yönetim Tarihi (KAM 315) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Türk Yönetim Tarihi KAM 315 Her İkisi 3 0 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili

Detaylı

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI 25.06.2015 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Eğitim Komisyon Karar No: 942 Sağlık Bilimleri Enstitüsü Enstitü Kurulu nun Kök Hücre Bilimleri Anabilim Dalına bağlı olarak Kök Hücre Yüksek Lisans programının

Detaylı

Sosyal Psikolojiye Giriş (PSY 201) Ders Detayları

Sosyal Psikolojiye Giriş (PSY 201) Ders Detayları Sosyal Psikolojiye Giriş (PSY 201) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Sosyal Psikolojiye Giriş PSY 201 Güz 3 0 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin

Detaylı

İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İŞLETME BÖLÜMÜ DERS BİLGİ PAKETİ Dersin Kodu / Adı İŞL 104/ YÖNETİM VE ORGANİZASYON 1. Sınıf Bahar Dönemi

İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İŞLETME BÖLÜMÜ DERS BİLGİ PAKETİ Dersin Kodu / Adı İŞL 104/ YÖNETİM VE ORGANİZASYON 1. Sınıf Bahar Dönemi Sınıfı / Dönemi Dili Düzeyi Türü Kategorisi Kredisi Eğitim Şekli Ön Koşul Dersler Öğretim Üyesi Diğer Öğr. Üyeleri Yardımcılar Ders Saatleri Değerlendirme Ölçütleri Türkçe Lisans Zorunlu İKTİSADİ VE İDARİ

Detaylı

ANKARA ÜNĠVERSĠTESĠ SAĞLIK BĠLĠMLERĠ ENSTĠTÜSÜ LĠSANSÜSTÜ PROGRAMLARI DERS KATALOĞU

ANKARA ÜNĠVERSĠTESĠ SAĞLIK BĠLĠMLERĠ ENSTĠTÜSÜ LĠSANSÜSTÜ PROGRAMLARI DERS KATALOĞU ANKARA ÜNĠVERSĠTESĠ SAĞLIK BĠLĠMLERĠ ENSTĠTÜSÜ LĠSANSÜSTÜ PROGRAMLARI DERS KATALOĞU SAĞLIK BİLİMLERİ ANABİLİM DALLARI VE LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARI 01.07.2015 Hemşirelik Anabilim Dalı > Hemşirelik (Tezli Yüksek

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili ENDÜSTRI VE ÖRGÜT PSİKOLOJİSİ Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans () Lisans (X) Yüksek Lisans() Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim (X) Uzaktan

Detaylı

Çağdaş Siyaset Kuramları (KAM 401) Ders Detayları

Çağdaş Siyaset Kuramları (KAM 401) Ders Detayları Çağdaş Siyaset Kuramları (KAM 401) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Çağdaş Siyaset Kuramları KAM 401 Güz 3 0 0 3 6 Ön Koşul Ders(ler)i - Dersin

Detaylı

GEDİZ ÜNİVERSİTESİ PSİKOLOJİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI

GEDİZ ÜNİVERSİTESİ PSİKOLOJİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI GEDİZ ÜNİVERSİTESİ PSİKOLOJİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI I. YARIYIL PSI 501 İleri İstatistik Zorunlu 3 0 3 8 Seçmeli Seçmeli 3 0 3 8 II. YARIYIL Seçmeli Seçmeli 3 0 3 8 Seçmeli Seçmeli 3 0 3 8 III. YARIYIL

Detaylı

İNGİLİZCE ÖĞRETMENLİĞİ PROGRAM BİLGİLERİ

İNGİLİZCE ÖĞRETMENLİĞİ PROGRAM BİLGİLERİ İNGİLİZCE ÖĞRETMENLİĞİ PROGRAM BİLGİLERİ Amaç: Programımız, kalite kültürüne verilen önem bağlamında, öğretim üyelerinin öğrencilerle birebir iletişim kurabilmesini, Bilgi ve İletişim Teknolojilerini yetkin

Detaylı

JANDARMA VE SAHİL GÜVENLİK AKADEMİSİ GÜVENLİK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ULUSLARARASI GÜVENLİK VE TERÖRİZM YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERSLER VE DAĞILIMLARI

JANDARMA VE SAHİL GÜVENLİK AKADEMİSİ GÜVENLİK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ULUSLARARASI GÜVENLİK VE TERÖRİZM YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERSLER VE DAĞILIMLARI JANDARMA VE SAHİL GÜVENLİK AKADEMİSİ GÜVENLİK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ULUSLARARASI GÜVENLİK VE TERÖRİZM YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERSLER VE DAĞILIMLARI 1. ve Terörizm (UGT) Yüksek Lisans (YL) Programında sekiz

Detaylı

YÖNETİCİ YETİŞTİRME VE GELİŞTİRME EĞİTİM PROGRAMI İÇERİĞİ

YÖNETİCİ YETİŞTİRME VE GELİŞTİRME EĞİTİM PROGRAMI İÇERİĞİ YÖNETİCİ YETİŞTİRME VE GELİŞTİRME EĞİTİM PROGRAMI İÇERİĞİ 2017 HEDEF KİTLE: Yöneticilik görevine yeni başlayanlar Yönetim pozisyonunda bulunanlar Şirket içi potansiyel yönetici adayları YÖNETİM DAVRANIŞI

Detaylı

Kamu Politikası (KAM 402) Ders Detayları

Kamu Politikası (KAM 402) Ders Detayları Kamu Politikası (KAM 402) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Kamu Politikası KAM 402 Bahar 3 0 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü

Detaylı

İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ

İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ Prof. Dr. Alptekin SÖKMEN İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ BÖLÜM 1. STRATEJİK İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ BÖLÜM 2. İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ VE ÇEVRESEL ETKİLER BÖLÜM 3. İŞ ANALİZİ VE

Detaylı

1 YÖNETİM VE ORGANİZASYONLA İLGİLİ TEMEL KAVRAMLAR

1 YÖNETİM VE ORGANİZASYONLA İLGİLİ TEMEL KAVRAMLAR ÖNSÖZ İÇİNDEKİLER III Bölüm 1 YÖNETİM VE ORGANİZASYONLA İLGİLİ TEMEL KAVRAMLAR 11 1.1.Yönetim Kavramı 12 1.1.1Yönetim Kavramının Kapsam ve Önemi 13 1.1.2. Yönetimin Tanımı 15 1.1.3. Yönetim Faaliyetinin

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM EĞİTİMDE İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİNİN GENEL ÇERÇEVESİ

BİRİNCİ BÖLÜM EĞİTİMDE İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİNİN GENEL ÇERÇEVESİ İÇİNDEKİLER Yazar... iii Önsöz... v İçindekiler (Özet)... vi Tablolar... xiii Şekiller... xiv Kısaltmalar... xv BİRİNCİ BÖLÜM EĞİTİMDE İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİNİN GENEL ÇERÇEVESİ Eğitimde İnsan Kaynakları

Detaylı

Bilimsel Araştırma Yöntemleri I

Bilimsel Araştırma Yöntemleri I İnsan Kaynakları Yönetimi Bilim Dalı Tezli Yüksek Lisans Programları Bilimsel Yöntemleri I Dr. M. Volkan TÜRKER 6 Bilimsel Süreci* 1. Gözlem alanının belirlenmesi 2. Ön Bilgi Toplama Yazın Taraması 3.

Detaylı

Kurumlarda Toplumsal Cinsiyet Etkileri (PSY 326) Ders Detayları

Kurumlarda Toplumsal Cinsiyet Etkileri (PSY 326) Ders Detayları Kurumlarda Toplumsal Cinsiyet Etkileri (PSY 326) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Uygulama Saati Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Kurumlarda Toplumsal Cinsiyet Etkileri PSY 326 Seçmeli 3

Detaylı

Medya ve Siyaset (KAM 429) Ders Detayları

Medya ve Siyaset (KAM 429) Ders Detayları Medya ve Siyaset (KAM 429) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Medya ve Siyaset KAM 429 Her İkisi 3 0 0 3 8 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin

Detaylı

İstanbul Üniversitesi - Cerrahpaşa Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı Zorunlu Dersleri. Teorik Dersler

İstanbul Üniversitesi - Cerrahpaşa Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı Zorunlu Dersleri. Teorik Dersler İstanbul Üniversitesi - Cerrahpaşa Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı Zorunlu Dersleri Teorik Dersler Eğitim Bilimine Giriş 2 0 2 Öğretim İlke ve Yöntemleri 2 0 2 Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme

Detaylı

MALİYE ANABİLİM DALI ORTAK DOKTORA PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ. Dersin Adı Kod Yarıyıl T+U AKTS. Dersin Adı Kod Yarıyıl T+U AKTS

MALİYE ANABİLİM DALI ORTAK DOKTORA PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ. Dersin Adı Kod Yarıyıl T+U AKTS. Dersin Adı Kod Yarıyıl T+U AKTS MALİYE ANABİLİM DALI ORTAK DOKTORA PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ 1. Yıl - GÜZ DÖNEMİ Doktora Uzmanlık Alanı MLY898 3 3 + 0 6 Bilimsel araştırmarda ve yayınlama süreçlerinde etik ilkeler. Tez yazım kuralları,

Detaylı

İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ

İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ Şadi Can SARUHAN Müge Leyla YILDIZ İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ Teori ve Uygulama Ocak, 2012 İstanbul I Yay n No : 2622 İşletme-Ekonomi Dizisi : 541 1. Bask Ocak 2012 STANBUL ISBN 978-605 - 377-646 - 8 Copyright

Detaylı

Kentsel Siyaset (KAM 404) Ders Detayları

Kentsel Siyaset (KAM 404) Ders Detayları Kentsel Siyaset (KAM 404) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Kentsel Siyaset KAM 404 Bahar 3 0 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i - Dersin Dili Dersin

Detaylı

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ Felsefe Bölümü DERS İÇERİKLERİ

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ Felsefe Bölümü DERS İÇERİKLERİ GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ Felsefe Bölümü DERS İÇERİKLERİ I.SINIF I.YARIYIL FL 101 FELSEFEYE GİRİŞ I Etik, varlık, insan, sanat, bilgi ve değer gibi felsefenin başlıca alanlarının incelenmesi

Detaylı

TÜRKÇE ANABİLİM DALI TÜRKÇE EĞİTİMİ BİLİM DALI YÜKSEK LİSANS PROGRAMI 2011 2012 EĞİTİM ÖĞRETİM PLANI

TÜRKÇE ANABİLİM DALI TÜRKÇE EĞİTİMİ BİLİM DALI YÜKSEK LİSANS PROGRAMI 2011 2012 EĞİTİM ÖĞRETİM PLANI TÜRKÇE ANABİLİM DALI TÜRKÇE EĞİTİMİ BİLİM DALI YÜKSEK LİSANS PROGRAMI 2011 2012 EĞİTİM ÖĞRETİM PLANI GÜZ YARIYILI DERSLERİ Dersin Kodu Dersin Adı T U K Dersin Türü TEA 500* Seminer 020 Zorunlu TEA 501

Detaylı

Kalkınma Politikaları (KAM 413) Ders Detayları

Kalkınma Politikaları (KAM 413) Ders Detayları Kalkınma Politikaları (KAM 413) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Kalkınma Politikaları KAM 413 Her İkisi 3 0 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin

Detaylı