5)ENGELLİ DESTEK PROJELERİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "5)ENGELLİ DESTEK PROJELERİ"

Transkript

1 5)ENGELLİ DESTEK PROJELERİ PROJE KONUSU: Engelli Destek Projeleri PROJE ADI: Kadıköy Belediyesi Engelsiz İş ve İstihdam Merkezi PROJE PAYDAŞLARI: Kadıköy Belediyesi Doğuş Üniversitesi PROJE KONTENJANI: 4 PROJE DANIŞMANI: Seçil AVCI PROJE SÜPERVİZÖR İHTİYACI: 1 PROJE HEDEFLERİ: Projede görev alacak öğrenciler; - Engelli kişilerle birebir vakit geçirmeseler de, belediyede çalışmalarına destek olarak gönüllü projelerini desteklemiş olacaktır. Hayata geçirilecek bu projeler aracılığıyla; - İstihdam merkezi Doğuş Üniversitesi öğrencilerinin katkılarıyla veri giriş ve güncellemelerinin yapılması konusunda destek almış, öğrencilerimiz ise bu işbirliğinin bir parçası olarak, gönüllüğün ne anlama geldiğini kavramış olacaklardır. PROJE ETKİNLİKLERİ: - Öğrencilerimiz haftada 2 saat istihdam merkezine giderek, Kadıköy Belediyesi ile gönüllü olarak yapılan bu çalışmada engelli vatandaşların aranarak özgeçmişlerinin güncellenmesi ve veri girişlerinin sisteme yapılmasını sağlayacaklar. - Belediye yetkililerince verilen listede yer alan kurumlar aranarak, engellilerin istihdam edilmesi ve mevcuttaki özgeçmişlerin işleme alınması konusunda görüşmeler yapacaklardır. UYGULAMA ALANI: - Proje Kadıköy Belediyesi Engelsiz İş ve İstihdam Merkezi ile yürütülmektedir.

2 PROJE TAKVİMİ: TDP 101 (Güz Dönemi) - 26 Kasım- 30 Kasım haftası: Üniversitemiz öğrencilerinin sahadaki ilk haftasında belediyeye gidilerek, yapılacak çalışmaların içerikleri belirlenir Aralık-07 Aralık: Yetkililerce hazırlanan program ve randevu doğrultusunda özgeçmiş güncellemeleri ve kurum görüşmelerine başlanacaktır. - 10Aralık- 24 Aralık: Güncelleme ve görüşmeler devam ederken, öğrencilerin son hafta ilk ara rapor teslimatlarını yapmaları gerekecektir Aralık- 28 Aralık: Ara rapor teslim Aralık- 04 Şubat: Ara Tatil TDP 102 (Bahar Dönemi) - 4 Şubat 18 Mayıs: Saha çalışmalarına devam edilecek Mart- 22 Mart: Ara rapor teslim Nisan-04 Mayıs: Bahar Tatili - 13 Mayıs- 18 Mayıs: Final raporu teslimi.

3 PROJE KONUSU: Engelli Destek Projeleri PROJE ADI: Kadıköy Belediyesi Görmek Engelliler Kütüphanesi Kitap Okuma ve Kitap Tarama Çalışmaları PROJE PAYDAŞLARI: Kadıköy Belediyesi Doğuş Üniversitesi PROJE KONTENJANI: 20 PROJE DANIŞMANI: Seçil AVCI PROJE SÜPERVİZÖR İHTİYACI: - PROJE HEDEFLERİ: Projede görev alacak öğrencilerin; - Engelli kişilerle iletişim konusunda bilinçlendirme, - Gönüllü olma kavramının algılanması, - Bireysel olarak yaşamları boyunca engellilerle ilgili sürdürecekleri bir tutum ve davranış kazanmaları hedeflenmektedir. Hayata geçirilecek bu projeler aracılığıyla; - Kadıköy Belediyesi ile gönüllü olarak yapılan bu çalışmada görme engelli vatandaşlarımızın ihtiyacına yönelik kitaplar okunmuş, taranmış olacaktır. - Öğrencilerimizin gönüllük anlayışı pekişirken, kütüphane için sürekliliği olabilecek gönüllüler edinilmesi amaçlanmaktadır. PROJE ETKİNLİKLERİ: - Öğrencilerimiz görme engelliler kütüphanesinde yetkililerle işbirliği içinde kitap okunması ve taranması konusunda haftanın 2 saati ders kapsamında görevli olacaklar. - Sınırlı sayıda cihaz olması nedeniyle kütüphane yetkilileriyle uygun saatler belirleneceğinden öğrencilerinde uygun olduğu saatlerde etkin olmaları sağlanabilir. - Okumalarda her bir kitabın tek sesten dinlenilmesi için bir kişiye okutulması şart koşuluyor. Bu nedenle okuyucuların bu konuda hassasiyet göstermesi gerekiyor.

4 UYGULAMA ALANI: - Proje Kadıköy Belediyesi Görme Engelliler Kütüphanesinde yürütülmektedir. PROJE TAKVİMİ: TDP 101 (Güz Dönemi) - 26 Kasım- 30 Kasım haftası: Üniversitemiz öğrencilerinin sahadaki ilk haftasında belediyeye gidilerek, yapılacak çalışmaların içerikleri belirlenir Aralık-07 Aralık: Yetkililerce hazırlanan program ve randevu doğrultusunda öğrencilerimizin kitap okuma ve tarama çalışmaları başlar. - 10Aralık- 24 Aralık: Öğrenciler, başladıkları kitabın okuma ve tarama işlemlerine devam ederken, bu hafta içerisinde ara raporlarını hazırlamaları gerekmektedir Aralık- 28 Aralık: Ara rapor teslim Aralık- 04 Şubat: Ara Tatil TDP 102 (Bahar Dönemi) - 04 Şubat-18 Mayıs: Bahar dönemi saha çalışmaları - 18 Mart- 22 Mart: Ara rapor teslim Nisan-04 Mayıs: Bahar Tatili - 13 Mayıs- 18 Mayıs: Final raporu teslimi.

5 PROJE KONUSU: Engelli Destek Projeleri PROJE ADI: Yorgan Altında Kimse Kalmasın Projesi PROJE PAYDAŞLARI: Engelsiz Sanat Derneği Doğuş Üniversitesi Öğrencileri PROJE KONTENJANI: 15 Kişi PROJE DANIŞMANI: Dilayda EMİR PROJE SÜPERVİZÖR İHTİYACI: 1 Kişi PROJE HEDEFLERİ: Projede görev alacak öğrencilerin; - Saha çalışmalarının başlangıcıyla üniversitemizde gerçekleştirilecek fotoğraf sergisinin organizasyonunda görev alması, - Başarılı olmuş engelli vatandaşlarla röportaj yapması, - Derneğin kendi içinde yürüttüğü projelerde yer alması, yeni projeler üretmesi hedeflenmektedir. Hayata geçirilecek bu projeler aracılığıyla; - Yürütülecek etkinlikler sayesinde engelli bireyleri sosyal ortamlarda cesaretlendirilmesi amaçlanmaktadır. PROJE ETKİNLİKLERİ: - 15 öğrenci tarafından yürütülecektir. - Öğrencilerimiz, yıl içerisinde derneğin çalışmalarına katkıda bulunacak, - Proje paydaşının uygun gördüğü engelli bireylerle röportaj yapacak, - Üniversitemizde gerçekleştirilmesi planlanan fotoğraf sergisinin organizasyonunda görev alacaklardır. UYGULAMA ALANI: Engelsiz Sanat Derneği Doğuş Üniversitesi Saha Çalışmaları

6 PROJE TAKVİMİ: TDP 101 (Güz Dönemi) - 26 Kasım- 30 Kasım: Engelliye yaklaşım eğitimi verilecek. - 3 Kasım- 21 Aralık: Saha çalışmaları - 24 Aralık- 28 Aralık: Ara rapor teslim Aralık- 04 Şubat: Ara Tatil TDP 102 (Bahar Dönemi) - 4 Şubat 18 Mayıs: Saha çalışmalarına devam edilecek Mart- 22 Mart: Ara rapor teslim Nisan-04 Mayıs: Bahar Tatili - 13 Mayıs- 18 Mayıs: Final raporu teslimi. PROJE İHTİYAÇLARI: Öğrencilerin röportaj faaliyetlerini yürütebilmeleri için ses kayıt cihazı gerekmektedir. Ayrıca üniversitemizde gerçekleştirilmesi planlanan fotoğraf sergisi için gerekli yiyecek içecek sağlanması beklenmektedir.

7 PROJE KONUSU: Engelli Destek Projeleri PROJE ADI: Engellerin Ötesinde PROJE PAYDAŞLARI: Yaşar Morpınar (toplum gönüllüsü ve perküsyon ustası) Bremen Mızıkacıları Ritim Grubu (down sendromlu gençlerden oluşan ritim grubu) PROJE KONTENJANI: 6 PROJE DANIŞMANI: Feyza Sezgin PROJE SÜPERVİZÖR İHTİYACI: 1 kişi PROJE HEDEFLERİ: Projede görev alacak öğrencilerin; - Zihinsel engelli/yetersiz gençlerle yürütülen ritim atölyesi grubunun çalışmalarında onların yanında yer alarak gruptakilerin becerilerine göre kullandıkları enstrümanları doğru şekilde çalmalarına yardımcı olmaları, - Engellerine rağmen her hafta içinde yer aldıkları bu disiplinli ve keyifli çalışmalara aksatmadan, ilgiyle katılan gençleri yakından gözlemleme fırsatı bularak onlara ritim çalışmalarında bire bir destek olup, yeteneklerini geliştirmelerine katkıda bulunmaları, - Zihinsel engelli/ yetersiz gençlerle gerçekleştirilen bir çalışmanın içinde aktif rol almalarının, onların hayatlarına/psikolojilerine olduğu kadar, kendi üzerlerinde de toplumsal duyarlılık bilincinin yerleşmesi bakımından katkı sağlaması amaçlanmaktadır. Hayata geçirilecek bu projeler aracılığıyla; - Ritim atölyesinde gönüllü abla ve ağabeylerinden destek alarak grupta yer alan zihinsel engelli gençlerin müzik eğitimi ile hayata uyum sağlamalarına katkıda bulunulması, - Gruptaki çocuklara ve gençlere ritim becerisi kazandırma yoluyla kişisel gelişimlerine yardımcı olunması, - Çoğu kez aileleri ve yakın çevreleri dışında farklı sosyal ortamlarda bulunma, değişik aktivitelere katılma olanağı bulunmayan ya da kısıtlı olan zihinsel engelli gençlerin ritim atölyesi çalışmalarında gönüllü gençlerle geçirdikleri zamanın onlara yeni dostluklar kazandırması ve sevgi ortamları oluşturması amaçlanmaktadır.

8 PROJE ETKİNLİKLERİ: Ritim Atölyesi Çalışması - Atölye çalışmasına başlamadan önce, bu çalışmada kullanılan enstrümanları gruptakilerin çalmalarına yardımcı olabilmeleri için ritim eğitmeni Yaşar Morpınar gönüllü öğrencilerimize aletleri tanıtarak, basit olarak nasıl ses çıkardıklarına ve kullanıldıklarına yönelik bilgi verecektir. - Projede yer alacak öğrencilerimiz, proje süresince her hafta Perşembe günleri perküsyon eğitmeni Yaşar Morpınar önderliğinde, Şöhret Kurşunoğlu Lisesinde gerçekleştirilen atölye çalışmalarında gruptakilere çaldıkları enstrümanları doğru ve verimli kullanmalarında yardımcı olmaya çalışacaklardır. Bremen Mızıkacıları Ritim Grubu, yaşları arasında değişen, 15 özel gençten oluşmaktadır. - Grubun konser etkinlikleri düzenlendiği dönemlerde çeşitli kültür merkezleri ve üniversitelerde gruba eşlik ve yardım etmek projedeki öğrencilerin sorumlulukları arasındadır. (Çalışmalarda darbuka, def, marakas, zil, tumba vb. enstrümanların yanı sıra ritm eğitmeni tarafından farklı ülkelerden toplanan çeşitli ülkelere özgü müzik aletleri kullanılmaktadır. Bu aletlerin kullanımı herhangi bir müzik bilgisi gerektirmemektedir.) UYGULAMA ALANI: - Proje, süpervizör eşliğinde Şöhret Kurşunoğlu Lisesinde yürütülecektir. PROJE TAKVİMİ: TDP 101 (Güz Dönemi) - 26 Kasım haftası: Proje, danışmanı eşliğinde grup öğrencileri ve proje süpervizörü ile Doğuş Üniversitesi nde ortak bir bilgilendirme toplantısı yapılacaktır. - 3 Aralık- 21 Aralık: Öğrenciler, ritim eğitmeni Yaşar Morpınar ile tanışıp, gönüllülük esasına dayanan bu etkinliğin felsefesi ve hassasiyetiyle ilgili gönüllülük nedir, erken yaşlarda gönüllülük çalışmalarında yer almanın önemi ve bu konuda rol model olmak konulu bir eğitim alacaklardır. Atölyede kullanılan enstrümanlar ve birlikte çalışacakları gruplar hakkında bilgi edinmelerinin ardından Bremen Mızıkacılarının özel gençleri ile tanışacaklar ve ilk atölye çalışmasına katılacaklardır.

9 - Projede yer alan öğrenciler sürdürülen atölye çalışmalarında ritim eğitim gönüllüsü olarak özel gençlere enstrüman çalmalarına bire bir yardım edeceklerdir Aralık- 28 Aralık: Öğrencilerin final raporunu teslim etmeleri gerekmektedir Aralık- 04 Şubat: Ara Tatil TDP 102 (Bahar Dönemi) - 4 Şubat 18 Mayıs: Saha çalışmalarına devam edilecek Mart- 22 Mart: Ara rapor teslim Nisan-04 Mayıs: Bahar Tatili - 13 Mayıs- 18 Mayıs: Final raporu teslimi. - Proje bitiminde ritim eğitmeni Yaşar Morpınar ile gönüllü öğrencilerimiz bir araya gelerek içinde yer aldıkları bu etkinliğin kendilerine ve zihinsel engelli gençlere nasıl bir katkı sağladığı üzerine değerlendirme yapacaklardır. Yılsonunda üniversitemizde gönüllü öğrencilerimizin ve ritim grubunun ortaklaşa vereceği bir konser düzenlenebilir.

10 PROJE KONUSU: Engelli Destek Projeleri PROJE ADI: İmari Açıdan Engeller PROJE PAYDAŞLARI: TOFD Doğuş Üniversitesi PROJE KONTENJANI: 10 Kişi PROJE DANIŞMANI: Başak Cansu AKÇELİK PROJE SÜPERVİZÖR İHTİYACI: 1 Kişi PROJE HEDEFLERİ: - Bu proje ile yaşadığımız çevrede seçtiğimiz pilot bölge/bölgeler dahilinde gündelik yaşantımızı olumsuz yönde etkileyen, sekteye uğratan imari aksaklıklar konusuna dikkat çekmeyi ve çözüm aramayı hedefliyoruz. - Engelli olalım ya da olmayalım, farkında olmadan doğal karşıladığımız, şehir yaşantısının sıradan parçasıymış gibi kabullendiğimiz, yaya olarak veya taşıtla seyir halindeyken önümüze çıkan bizi sıkıntıya sokan imar bozukluklarına karşı sessiz kalmamalıyız. Hayata geçirilecek bu projeler aracılığıyla; - Engel teşkil eden durumları tespit ederek, fotoğraflarını çekip adresine ileterek, yerel yöneticilerin dikkatini çekmek üzere harekete geçebiliriz. - Olumsuz tespitlerin yanı sıra hayatımızı kolaylaştıran alanların da fotoğraflarını paylaşıp örnek teşkil etmesi için ilgili mercilere teşekkürlerimizi iletebiliriz. - Bu konuda slâytlarla ve anekdotlarla bir sunum hazırlanıp üniversitede paylaşımını sağlayabilir, önce yakın çevremizde bu konuda farkındalık oluşturabiliriz. - Ya da çalışmanızı bir kitapçık haline getirip Belediye lerde yetkililerle paylaşarak yapılacak düzenlemeler konusunda harekete geçmeleri için öncülük edebilirsiniz. PROJE ETKİNLİĞİ: - 10 öğrenci tarafından yürütülecektir. - Engelli bölgelerin tespiti ve fotoğraflanması etkinliği yapılacaktır.

11 - Engelli bölgelerin yerel yönetimlere bildirilmesi ve bu alanlara dikkat çekilmesi için gerekli yazışmaların yapılması gerekmektedir. - Yazışmaların sonuçlandırılması açısından takibinin yapılması öğrenciler tarafından gerçekleştirilecektir. UYGULAMA ALANI: - Öğrenciler projeyi yürütecekleri alanları kendileri belirleyecektir. PROJE TAKVİMİ: TDP 101 (Güz Dönemi) - 26 Kasım-30 Kasım: Projede yer alan öğrenciler dernekten saha süreciyle ilgili bilgi alacaklar. - 3 Aralık- 21 Aralık: Dernek ile işbirliğinde saptanan yerlerde aktif saha çalışmaları yürütülecek Aralık- 28 Aralık: Ara rapor teslim Aralık- 04 Şubat: Ara Tatil TDP 102 (Bahar Dönemi) - 4 Şubat 18 Mayıs: Saha çalışmalarına devam edilecek Mart- 22 Mart: Ara rapor teslim Nisan-04 Mayıs: Bahar Tatili - 13 Mayıs- 18 Mayıs: Final raporu teslimi.

12 PROJE KONUSU: Engelli Destek Projeleri PROJE ADI: Düşler Akademisi PROJE PAYDAŞI: Alternatif Yaşam Derneği- Düşler Akademisi (Proje özel ilgiye gereksinim duyan engelli çocuk ve gençlerin sanat eğitimi yoluyla hayata tam ve eşit katılımını hedeflemektedir. ) PROJE KONTENJANI: 8 öğrenci PROJE DANIŞMANI: Feyza Sezgin PROJE SÜPERVİZÖR İHTİYACI: 1 Kişi PROJE HEDEFLERİ: Projede görev alacak öğrencilerin; - İşitsel, görsel, bedensel ve zihinsel engelleri olan çocuklarla ve gençlerle nasıl iletişim kurulacağı hakkında AYDER tarafından hazırlanan Engellilik Sorununa Doğru Yaklaşım Eğitimini almaları (AYDER tarafından organize edilecek), - Özel gereksinimli- engelli- çocuklarla vakit geçirerek onlarla empati kurmayı öğrenmeleri, - Bu özel çocukları gözlemleyerek ve onlara bireysel becerilerinin farkında olmaları konusunda yardımcı olarak yaşadıkları zorlukları sanatın çeşitli dalları aracılığıyla aşmalarında destek olmaları, - Onların hak ve özgürlüklerine karşı anlayışlı, sabırlı, hoşgörülü ve saygılı bir davranış biçimi kazanmaları ve çevrelerindekileri bu konuda bilinçlendirmeleri hedeflenmektedir. Hayata geçirilecek bu projeler aracılığıyla; - Yürütülecek etkinlikler ile özel ilgiye gereksinim duyan çocuklarımızı sosyal ortamlarda iletişim kurmaları konusunda cesaretlendirmek, - Bu özel çocukların rehabilitasyon süreçlerine destek olabilecek çeşitli sanatsal etkinlikler düzenleyen akademide, eğitmenlere yardımcı olmak, - Onların farklı yönlerini keşfederek hem kişisel, hem sosyal gelişimlerine destek olmak ve yaratıcılıklarını sergileyebilecekleri ortamlar oluşturmak, - Farklı gönüllülük alanlarında, örn. çeviri, sponsor arayışı, proje geliştirme, etkinlik yönetimi ve desteği gibi... konularda katkıda bulunabilecek gönüllü öğrencilere özgür çalışma ortamı sunulması amaçlanmaktadır.

13 PROJE ETKİNLİKLERİ: Atölye Çalışmalarına Destek - Proje grubunda yer alan öğrencilerin, Düşler Akademisinde resim, müzik ve drama gibi çeşitli atölyelere katılarak, hem buradaki eğitmenlere sınıf düzenlemesi konusunda, hem de engelli çocuk ve gençlere çalışmaları sırasında yardımcı olmaları, - Akademide dokümanların düzenlenmesi, öğrencilerin veri tabanının oluşturulması, web sitesi için gerekli çevirilerin ve güncellemelerin yapılması vb. konularda ofis çalışmalarına destek olmaları, - Akademide yürütülen çeşitli projeler hakkında bilgi edinerek ve süreçleri gözlemleyerek, proje yönetimi konusunda kendilerini yetiştirmeleri ve çalışmalara destek vermeleri beklenilmektedir. - Proje grubundaki öğrenciler aynı zamanda yetkinlikleri ve becerileri doğrultusunda - akademideki ihtiyaca göre- yürütülmekte olan herhangi bir atölye çalışmasında eğitim verebilirler. DÜŞLER AKADEMİSİ HAFTASONU DERS PROGRAMI GÜN ATÖLYE SAAT EĞİTMEN SINIF CUMARTESİ Ritim 10:00 11:30 Mim Kemal Öke Giriş Ritim Salonu CUMARTESİ Sirtaki 12:00 13:00 Melike Dirik Giriş Ritim Salonu CUMARTESİ İşaret Dili Edebiyatı 13:00 15:00 Nur Karaalp Best Buddies Odası CUMARTESİ Jazz Dance 14:30 15:30 Önay Alemdar & Erhan Ay 1.Kat Dans Salonu CUMARTESİ Düşler Kumpanyası 16:00 18:00 Önay Alemdar & Erhan Ay Giriş alan- 1.Kat Dans Salonu PAZAR Photoshop 11: Hilal Gergin- Aslı Kozoğlu Toplantı Salonu PAZAR Drama 11:00 12:00 Yalçın Aksöz 1.Kat Dans Salonu PAZAR Yoga 12:00 13:00 Elçin Erener 1.Kat Dans Salonu PAZAR Enstrüman piano- melodika 12:00 14:00 Aylin Eğerci- Selena Akay Enstrüman Odası PAZAR Resim 13:00 15:00 Tülay Oydemir Resim Atölyesi PAZAR Fotoğraf 13:00 15:00 Hilal Gergin- Zübeyda Topkaya Toplantı Salonu PAZAR İşaret Dili 16:00 18:00 Feride Korkmaz Toplantı Salonu PROJE İHTİYAÇLARI: - Bulunmamaktadır.

14 UYGULAMA ALANI: - Düşler Akademisi Merkez Bina (Batı Ataşehir) PROJE TAKVİMİ: TDP 101 (Güz Dönemi) Kasım 2012: Proje grubunda yer alan öğrenciler, özel gereksinimli çocuklarla çalışmaya başlamadan önce Akademi çalışanları ile tanışarak, kısaca projeler ve atölyeler hakkında bilgi toplayacaklardır Aralık 2012: Öğrenciler, ilgi duydukları ve desteğe ihtiyaç olan sınıflarda atölye çalışmalarına destek olmak üzere eğitmenlerle birlikte haftalık çalışma günlerini belirleyecekler ve çalışmalara düzenli katılım göstereceklerdir Aralık 2012: Öğrencilerin yaptıkları çalışmalar hakkında TDP Ofis e geri bildirim aktardıkları I. ara raporlarını doldurmaları ve teslim etmeleri gerekmektedir Aralık- 04 Şubat: Ara Tatil Ocak ayında final dönemi ve yar yıl tatili nedeniyle saha çalışmalarına ara verilecektir. TDP 102 (Bahar Dönemi) - 04 Şubat -18 Mayıs 2013: Bahar dönemi saha çalışmaları süreci Mart 2013: II. ara rapor teslimi Mayıs 2013: Proje final raporunun hazırlanması ve teslimi

4)YAŞLI PROJELERİ. Doğuş Üniversitesi

4)YAŞLI PROJELERİ. Doğuş Üniversitesi 4)YAŞLI PROJELERİ PROJE KONUSU: Yaşlı Projeleri PROJE ADI: Geçmişten Bugüne Projesi PROJE PAYDAŞLARI: Koşuyolu Huzur Dinlenme Evi Doğuş Üniversitesi PROJE KONTENJANI: 10 Kişi PROJE DANIŞMANLARI: Seçil

Detaylı

2)ÇEVRE PROJELERİ. bilinçlendirme çalışmaları yapmaları ve öğrencilerin çevre konusunda duyarlılıklarının sağlanması amaçlanmaktadır.

2)ÇEVRE PROJELERİ. bilinçlendirme çalışmaları yapmaları ve öğrencilerin çevre konusunda duyarlılıklarının sağlanması amaçlanmaktadır. 2)ÇEVRE PROJELERİ a)ekolojik Çevre Projeleri PROJE KONUSU: ÇEVRE PROJE ADI: ÇEVKO VAKFI Çevre Eğitimini Yaygınlaştırma Çalışması PROJE PAYDAŞLARI: ÇEVKO Doğuş Üniversitesi İlköğretim Okulları PROJE KONTENJANI:

Detaylı

3)KADIN PROJELERİ PROJE KONUSU: KADIN. PROJE ADI: KEDV / Nahıl Dükkân PROJE PAYDAŞLARI: KEDV. Doğuş Üniversitesi. PROJE KONTENJANI: 10 Kişi

3)KADIN PROJELERİ PROJE KONUSU: KADIN. PROJE ADI: KEDV / Nahıl Dükkân PROJE PAYDAŞLARI: KEDV. Doğuş Üniversitesi. PROJE KONTENJANI: 10 Kişi 3)KADIN PROJELERİ PROJE KONUSU: KADIN PROJE ADI: KEDV / Nahıl Dükkân PROJE PAYDAŞLARI: KEDV Doğuş Üniversitesi PROJE KONTENJANI: 10 Kişi PROJE DANIŞMANI: Başak Cansu AKÇELİK PROJE SÜPERVİZÖR İHTİYACI:

Detaylı

1)ÇOCUK PROJELERİ. A-)İlköğretim Okullarında Etüt Destek ve Sosyal Etkinlik Projeleri

1)ÇOCUK PROJELERİ. A-)İlköğretim Okullarında Etüt Destek ve Sosyal Etkinlik Projeleri 1)ÇOCUK PROJELERİ A-)İlköğretim Okullarında Etüt Destek ve Sosyal Etkinlik Projeleri PROJE KONUSU: Çocuklarla Etüt Destek Çalışmaları PROJE GÜNÜ: Salı-Çarşamba-Perşembe PROJE SAATİ: 15.00-17.00 PROJE KONTENJANI:105

Detaylı

Öğrenci Dekanlığı Toplumsal Duyarlılık Projeleri Ofisi 2012-2013 AKADEMİK YILI TOPLUMSAL DUYARLILIK PROJELERİ

Öğrenci Dekanlığı Toplumsal Duyarlılık Projeleri Ofisi 2012-2013 AKADEMİK YILI TOPLUMSAL DUYARLILIK PROJELERİ Öğrenci Dekanlığı Toplumsal Duyarlılık Projeleri Ofisi 2012-2013 AKADEMİK YILI TOPLUMSAL DUYARLILIK PROJELERİ ETİK İLKELER Tüm canlılara saygı göstermek. Özgür tartışma ortamı yaratmak. Farklılıklara saygılı

Detaylı

7)ARAŞTIRMA ve BİLİNÇLENDİRME PROJELERİ

7)ARAŞTIRMA ve BİLİNÇLENDİRME PROJELERİ 7)ARAŞTIRMA ve BİLİNÇLENDİRME PROJELERİ PROJE KONUSU: Araştırma ve Bilinçlendirme Projeleri PROJE ADI: Şeffaflık Derneği PROJE PAYDAŞLARI: Şeffaflık Derneği Doğuş Üniversitesi PROJE KONTENJANI: 15 PROJE

Detaylı

Geleceğin Yıldız Girişimcileri Programı. Lüleburgaz Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Lüleburgaz Belediye Başkanlığıdır.

Geleceğin Yıldız Girişimcileri Programı. Lüleburgaz Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Lüleburgaz Belediye Başkanlığıdır. Geleceğin Yıldız Girişimcileri Programı Proje Ortakları: Lüleburgaz Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Lüleburgaz Belediye Başkanlığıdır. Projenin Uygulama Tarihi-Yeri :Lüleburgaz İlçe Milli

Detaylı

KAYHAM STRATEJİK PLANINA GÖRE 2015 YILI ÇALIŞMA PROGRAMI

KAYHAM STRATEJİK PLANINA GÖRE 2015 YILI ÇALIŞMA PROGRAMI KAYHAM STRATEJİK PLANINA GÖRE 2015 YILI ÇALIŞMA PROGRAMI Tel: 0(352) 437 49 37 PAYDAŞLARIMIZ KAYHAM STRATEJİK PLANINDA 2015 YILI İÇİN PLANLANAN FAALİYETLER Stratejik Amaç 1: KAYHAM ın Kayseri konulu kitap

Detaylı

KADEME PROGRAMLARI TÜRKIỴE BURSLUSU ULUSLARARASI ÖG RENCIḶER EG IṬIṂ AKADEMİSİ 2016

KADEME PROGRAMLARI TÜRKIỴE BURSLUSU ULUSLARARASI ÖG RENCIḶER EG IṬIṂ AKADEMİSİ 2016 KADEME PROGRAMLARI TÜRKIỴE BURSLUSU ULUSLARARASI ÖG RENCIḶER EG IṬIṂ AKADEMİSİ 2016 Uluslararası Genç Derneği'nin İstanbul Bilimler Akademisi (İBA)'nın destekleriyle, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar

Detaylı

Kanserli Çocuklara Umut Vakfı (KAÇUV) nedir?

Kanserli Çocuklara Umut Vakfı (KAÇUV) nedir? KAÇUV DA GÖNÜLLÜLÜK Kanserli Çocuklara Umut Vakfı (KAÇUV) nedir? Kanserli Çocuklara Umut Vakfı (KAÇUV) Nerede yaşam varsa, orada umut vardır felsefesi ile, ebeveynlerinin maddi sorunları nedeniyle tedavileri

Detaylı

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2016 YILI YILLIK İŞ PLANI

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2016 YILI YILLIK İŞ PLANI KONU Tahmini Maliyet (TL) Başlama Tarihi Bitiş Tarihi Sorumlu Kişi İşbirliği Yapılacak Kurumlar ve Kişiler Performans 1.1.1.1 2013 yılında istihdam edilmesi planlanan basın ve halkla ilişkiler personelinin

Detaylı

KAYHAM STRATEJİK PLANINA GÖRE 2016 YILI FAALİYET RAPORU

KAYHAM STRATEJİK PLANINA GÖRE 2016 YILI FAALİYET RAPORU KAYHAM STRATEJİK PLANINA GÖRE 2016 YILI FAALİYET RAPORU Stratejik Amaç 1: KAYHAM ın Kayseri konulu kitap koleksiyonunu zenginleştirmek. Hedef 1: 2016 yılı sonuna kadar farklı kaynaklardan tespit edilen

Detaylı

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2015 YILI YILLIK İŞ PLANI

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2015 YILI YILLIK İŞ PLANI KONU Tahmini Maliyet (TL) Başlama Tarihi Bitiş Tarihi Sorumlu Kişi İşbirliği Yapılacak Kurumlar ve Kişiler Performans 1.1.1.1 2013 yılında istihdam edilmesi planlanan basın ve halkla ilişkiler personelinin

Detaylı

EĞİTİMDE İYİ ÖRNEKLER PAYLAŞIMI İSTANBUL 2012

EĞİTİMDE İYİ ÖRNEKLER PAYLAŞIMI İSTANBUL 2012 EĞİTİMDE İYİ ÖRNEKLER PAYLAŞIMI İSTANBUL 2012 KARANLIK DÜNYALARI AYDINLATALIM PROJESİ PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK Küçükçekmece FAHREDDİN KERİM GÖKAY ANADOLU LİSESİ BİLGE YILDIZ YAŞAR ÇAYANOĞLU A Ğ

Detaylı

BARIŞ MANÇO ANISINA MERHABA KONSERİ

BARIŞ MANÇO ANISINA MERHABA KONSERİ BARIŞ MANÇO ANISINA MERHABA KONSERİ YAZA 46.Dönem Mezuniyet Töreni Resim Sergisi Lise ye Geçiş Töreni ORTAK SINAV PROGRAMI DUYURUSU TED KAYSERİ KOLEJİ ÖZEL LİSESİ 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 2.DÖNEM

Detaylı

TOPLUMSAL DUYARLILIK PROJELERİ 2011-2012 AKADEMİK YILI

TOPLUMSAL DUYARLILIK PROJELERİ 2011-2012 AKADEMİK YILI TOPLUMSAL DUYARLILIK PROJELERİ 2011-2012 AKADEMİK YILI HEDEFLERİMİZ TDP Ofisi olarak amacımız, öğrencilerimizin yaşadıkları toplum ve dünyadaki olaylar üzerine düşünmelerini, tartışmalarını, ihtiyaç duyulan

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI Özel İzmir Anaokulu, İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi SANAT VE SPOR OKULLARI PROGRAMI VE KATILIM KOŞULLARI

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI Özel İzmir Anaokulu, İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi SANAT VE SPOR OKULLARI PROGRAMI VE KATILIM KOŞULLARI İTÜ GELİŞTİRME VAKFI Özel İzmir Anaokulu, İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi 2018 2019 SANAT VE SPOR OKULLARI PROGRAMI VE KATILIM KOŞULLARI 28.09.2018 Sayın Velimiz, Özgüveni yüksek, sosyal ilişkilerinde başarılı,

Detaylı

Projenin Adı: ERGOTERAPİ İÇİNDE HAYATIN RİTİMLERİNİ ÖĞRENMEK

Projenin Adı: ERGOTERAPİ İÇİNDE HAYATIN RİTİMLERİNİ ÖĞRENMEK Projenin Adı: ERGOTERAPİ İÇİNDE HAYATIN RİTİMLERİNİ ÖĞRENMEK Projenin Amacı: Ülke geleceği üzerinde söz sahibi olan, hedef kitledeki dezavantajlı grubun, BSRM lerde kalan 14-20 yaş arası 60 genç kızın,

Detaylı

Okul. Müdürleri TÜBİTAK. Kılavuzu

Okul. Müdürleri TÜBİTAK. Kılavuzu Okul Müdürleri Kılavuzu TÜBİTAK içinbilim Fuarları 1 Değerli Okul Müdürleri, Bilgi üretimi; çevrede olup bitenleri merak ederek, merak edilenleri araştırarak ve araştırma sonuçlarını paylaşarak gerçekleşir.

Detaylı

KAYSERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ (KAYHAM) STRATEJİK PLAN ( )

KAYSERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ (KAYHAM) STRATEJİK PLAN ( ) KAYSERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ (KAYHAM) STRATEJİK PLAN (2014 2016) MİSYON Kayseri nin geçmişini doğru anlayarak, bugünü verimli/iyi değerlendirerek ve geleceğini akıllı planlayarak, Kayseri nin

Detaylı

KAYHAM STRATEJİK PLANINA GÖRE 2016 YILI FAALİYET PROGRAMI

KAYHAM STRATEJİK PLANINA GÖRE 2016 YILI FAALİYET PROGRAMI KAYHAM STRATEJİK PLANINA GÖRE 2016 YILI FAALİYET PROGRAMI PAYDAŞLARIMIZ Stratejik Amaç 1: KAYHAM ın Kayseri konulu kitap koleksiyonunu zenginleştirmek. Hedef 1: 2016 yılı sonuna kadar farklı kaynaklardan

Detaylı

ACM Hacettepe Öğrenci Topluluğu

ACM Hacettepe Öğrenci Topluluğu ACM Hacettepe Öğrenci Topluluğu ACM (Association for Computing Machinery) 100.000 i aşkın üyesiyle alanında dünyanın en büyüğü olma özelliğine sahip, eğitsel ve bilimsel bir bilişim topluluğudur. 1947

Detaylı

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar DÜZCE ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı; Düzce Üniversitesi nde öğrenim gören engelli öğrencilerin öğrenim

Detaylı

GÖNÜLLÜ OL! SAPANCA Yaşamla Bütünleşme Kampları 22. yılını dolduruyor!

GÖNÜLLÜ OL! SAPANCA Yaşamla Bütünleşme Kampları 22. yılını dolduruyor! GÖNÜLLÜ OL! SAPANCA 2017 Yaşamla Bütünleşme Kampları 22. yılını dolduruyor! 22 yıllık deneyimiyle farklı gelişenlerin toplumla bütünleşmesi ve bağımsız yaşama yakınlaşması adına çalışmalar yürüten Otistikler

Detaylı

GÖNÜLLÜ OL! 1996 yılından bu yana her yıl düzenli olarak. toplumla bütünleşme ve otistiklerin bağımsız yaşama yakınlaşması adına

GÖNÜLLÜ OL! 1996 yılından bu yana her yıl düzenli olarak. toplumla bütünleşme ve otistiklerin bağımsız yaşama yakınlaşması adına GÖNÜLLÜ OL! 1996 yılından bu yana her yıl düzenli olarak toplumla bütünleşme ve otistiklerin bağımsız yaşama yakınlaşması adına kamp çalışmaları yürüten Otistikler Derneği gönüllülerini arıyor! www.otistiklerderneği.org.tr

Detaylı

EYPRO BÜLTENİ. Engelsiz Yaşam Uygulama ve Araştırma Merkezi. Sayı 6, EKİM-KASIM 2017 İçindekiler

EYPRO BÜLTENİ. Engelsiz Yaşam Uygulama ve Araştırma Merkezi. Sayı 6, EKİM-KASIM 2017 İçindekiler EYPRO BÜLTENİ Engelsiz Yaşam Uygulama ve Araştırma Merkezi İstanbul Aydın Üniversitesi Engelsiz Yaşam Araştırma Ve Uygulama Merkezi engelli bireylerin bağımsız yaşama koşullarına erişme ve kent yaşamına

Detaylı

Sayı : Konu: Stratejik Planı Hazırlık Çalışmaları GENELGE 2017/1

Sayı : Konu: Stratejik Planı Hazırlık Çalışmaları GENELGE 2017/1 T.C. KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ *BENF2D1Z* Sayı : 71586281-602.04.01-. Konu: 2019-2023 Stratejik Planı Hazırlık Çalışmaları GENELGE 2017/1 Üniversitemiz 2013-2017 dönemini kapsayan ilk

Detaylı

Bilgi Çağına Uyumlu, Doğru Kariyer Yolları

Bilgi Çağına Uyumlu, Doğru Kariyer Yolları Bilgi Çağına Uyumlu, Doğru Kariyer Yolları KARİYER ZİRVESİ & FUARI MÜ Kariyer Merkezi(MARKAM); Yaşam boyu öğrenme felsefesi ışığında ve bilgi toplumu olma yolunda, öğrencilere yönelik kariyer planlama

Detaylı

TÜRKI YE BURSLUSU ULUSLARARASI ÖG RENCI LER EG I TI M AKADEMI SI 2016

TÜRKI YE BURSLUSU ULUSLARARASI ÖG RENCI LER EG I TI M AKADEMI SI 2016 TÜRKI YE BURSLUSU ULUSLARARASI ÖG RENCI LER EG I TI M AKADEMI SI 2016 Uluslararası Genç Derneği ve İstanbul Bilimler Akademisi (İBA)'nın Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı desteğiyle düzenlediği

Detaylı

EYYÜBİYE KAYMAKAMLIĞI

EYYÜBİYE KAYMAKAMLIĞI EYYÜBİYE KAYMAKAMLIĞI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ EYYÜBİYE OKUYOR PROJE UYGULAMA KILAVUZU 2017-2018 1 Bu kılavuz, Eyyübiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü nün 15.11.2017 tarihli ve 70726872-604.02E-19297809

Detaylı

MALTEPE ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER

MALTEPE ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER TC MALTEPE ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER AMAÇ Madde 1 Bu yönergenin amacı, Maltepe Üniversitesi Engelli Öğrenci Birimininçalışma usul ve esaslarını düzenlemektir.

Detaylı

MUSTAFA ÖZTÜRK KİŞİSEL BİLGİ EĞİTİM İŞ DENEYİMİ. Akademisyen - Yazar Sosyal Politika Uzmanı Radyo - TV Program Yapımcısı ve Sunucusu

MUSTAFA ÖZTÜRK KİŞİSEL BİLGİ EĞİTİM İŞ DENEYİMİ. Akademisyen - Yazar Sosyal Politika Uzmanı Radyo - TV Program Yapımcısı ve Sunucusu MUSTAFA ÖZTÜRK Akademisyen - Yazar Sosyal Politika Uzmanı Radyo - TV Program Yapımcısı ve Sunucusu KİŞİSEL BİLGİ ADRES: Cumhuriyet Mh. Esat Paşa Cad. İşman Huzur St. C Bl. NO:10/3 Üsküdar, İstanbul, Türkiye

Detaylı

İnoSuit - İnovasyon Odaklı Mentörlük Projesi

İnoSuit - İnovasyon Odaklı Mentörlük Projesi İnoSuit - İnovasyon Odaklı Mentörlük Projesi Üniversite-sanayi işbirliğine dayanmakta olan İnoSuit - İnovasyon Odaklı Mentörlük Projesi kapsamında, İhracatçı Birlikleri üyesi şirketlerde inovasyon yönetimi

Detaylı

Yönetim Kurulunun Atanması. DİMER Kuruluş. Merkezin Kuruluşu Atamaların Yapılması Amaçları. YK atamaları 10 Kasım 2009 da yapılmıştır.

Yönetim Kurulunun Atanması. DİMER Kuruluş. Merkezin Kuruluşu Atamaların Yapılması Amaçları. YK atamaları 10 Kasım 2009 da yapılmıştır. (DİMER) Bilgilendirme Toplantısı Kültür Merkezi R Salonu 7 Nisan 202, Sıhhiye-ANKARA Merkezin Kuruluşu Atamaların Yapılması Amaçları Doç. Dr. S. Sadi SEFEROĞLU, Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri

Detaylı

TOPLUMSAL DUYARLILIK PROJELERİ. PROJE ADI: TEMA (Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı) Çalışmaları

TOPLUMSAL DUYARLILIK PROJELERİ. PROJE ADI: TEMA (Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı) Çalışmaları TOPLUMSAL DUYARLILIK PROJELERİ ÇEVRE PROJE KONUSU: ÇEVRE PROJE ADI: TEMA (Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı) Çalışmaları PROJE PAYDAŞLARI: TEMA Vakfı MEB Doğuş Üniversitesi

Detaylı

SÖMESTR TATİLİNDE HEM SPOR YAPIYOR HEM EĞLENİYORUZ!

SÖMESTR TATİLİNDE HEM SPOR YAPIYOR HEM EĞLENİYORUZ! SÖMESTR TATİLİNDE HEM SPOR YAPIYOR HEM EĞLENİYORUZ! Beden Atölyesi nde çocuklar için dopdolu sömestr programı hazır. Temel cimnastikden dramaya, eğlenceli parkurlardan sanat atölyelerine kadar farklı ders

Detaylı

Eğitim, sevgi Özel Önsöz Anaokulu

Eğitim, sevgi Özel Önsöz Anaokulu Başarının Önsöz ü 1 2 Eğitim, sevgi Özel Önsöz Anaokulu 1200 m² kullanım alanı, oyun salonları, çalışma sınıfları, sınıfların dışında açık ve kapalı oyun bahçesi, kum havuzu, bilim atölyesi, spor salonu,

Detaylı

Fark Ettikçe, Birlikte Güçleniyoruz...

Fark Ettikçe, Birlikte Güçleniyoruz... Kadın Örgütlerinin Engelli Kadınlarla İlgili Farkındalıklarının Arttırılması Projesi Fark Ettikçe, Birlikte Güçleniyoruz... Sabancı Vakfı Toplumsal Gelişme Hibe Programı kapsamında desteklenen Kadın Örgütlerinin

Detaylı

İBA İSTANBUL ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER AKADEMİSİ 2016

İBA İSTANBUL ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER AKADEMİSİ 2016 İBA İSTANBUL ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER AKADEMİSİ 2016 İstanbul Bilimler Akademisi'nin Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı nın katkılarıyla düzenlediği 2016 Uluslararası Öğrenciler Akademisi

Detaylı

OKUL MÜDÜRLERİ İÇİN. TÜBİTAK Bilim Fuarları Kılavuzu

OKUL MÜDÜRLERİ İÇİN. TÜBİTAK Bilim Fuarları Kılavuzu OKUL MÜDÜRLERİ İÇİN TÜBİTAK Bilim Fuarları Kılavuzu 1 2 Okul Müdürleri Kılavuzu TÜBİTAK içinbilim Fuarları 3 Değerli Okul Müdürleri, Bilgi üretimi; çevrede olup bitenleri merak ederek, merak edilenleri

Detaylı

26.12.2014 DEĞERLER EĞİTİMİ PROJESİ ODTÜ ÜLKEM DE BAŞLADI.

26.12.2014 DEĞERLER EĞİTİMİ PROJESİ ODTÜ ÜLKEM DE BAŞLADI. 26.12.2014 DEĞERLER EĞİTİMİ PROJESİ ODTÜ ÜLKEM DE BAŞLADI. Manisa Milli Eğitim Müdürlüğü nün başlatmış olduğu Değerler Eğitimi Projesi ODTÜ Ülkem Koleji nde hızla uygulamaya geçti. Öğrencilere temel insanî

Detaylı

ÇÖZÜMÜN PARÇASIYIM SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ

ÇÖZÜMÜN PARÇASIYIM SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ CUMHURİYET ORTAOKULU ÇÖZÜMÜN PARÇASIYIM SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ 2015-2016 PROJE SAHİBİ OLAN OKUL PROJENİN ADI PROJENİN AMACI PROJENİN SÜRESİ PROJENİN HİTAP ETTİĞİ KESİM PROJENİN BÜTÇESİ CUMHURİYET ORTAOKULU

Detaylı

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Pediatri Bölümü nde Tedavi Gören Çocuklarla HAYAT BĠR ARMAĞANDIR PROJESĠ

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Pediatri Bölümü nde Tedavi Gören Çocuklarla HAYAT BĠR ARMAĞANDIR PROJESĠ Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Pediatri Bölümü nde Tedavi Gören Çocuklarla HAYAT BĠR ARMAĞANDIR PROJESĠ Amaç ve Ġçerik Projenin temel amacı hastanede tedavi gören çocuklar ve bu dersi seçen öğrenciler

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ENGELLİLER UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ENGELLİLER UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ 2016 YILI ETKİNLİKLERİ SONUÇ RAPORU Giriş Engellilik insanların yaşam sürecinde karşılaşabilecekleri bir deneyimdir. Herkes yaşamının bir döneminde geçici veya kalıcı biçimde engelli olabilir veya ilerleyen

Detaylı

OKUL/KURUM ÇALIŞMA PLANI

OKUL/KURUM ÇALIŞMA PLANI ŞUBAT 1. Farklı Yeteneklere Sahip Öğrencilerin Tespit Edilmesi Öğrencilerin Yetenekleri keşfetmekmelerini Sağlamak Sınıf Rehber (06-10 ŞUBAT) 2. okuma saati planını hazırlamak ve her hafta planı uygulamaya

Detaylı

BİLİNÇLİ AİLE ENGELSİZ BİREY PROJESİ

BİLİNÇLİ AİLE ENGELSİZ BİREY PROJESİ BİLİNÇLİ AİLE ENGELSİZ BİREY PROJESİ Sinop Valiliği Koordinesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Sinop Rehberlik Araştırma Merkezi ve Sinop Eğitim Araştırma ve Geliştirme Derneği işbirliği ile yürütülmekte

Detaylı

ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Sayfa No 1 / 6 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 (1) Bu yönergenin amacı, Kapadokya Üniversitesi Engelli Öğrenci Birim Başkanlığının çalışma usul ve esaslarını düzenlemektir.

Detaylı

İnovasyon Odaklı Mentörlük Projesi

İnovasyon Odaklı Mentörlük Projesi İnovasyon Odaklı Mentörlük Projesi İnovasyon Odaklı Mentörlük Projesi kapsamında, İhracatçı Birlikleri üyesi 100 şirkette, inovasyon yönetimi yetkinliğinin sürdürülebilir şekilde arttırılması ve uluslararası

Detaylı

HEM SPOR YAPIYOR HEM EĞLENİYORUZ!

HEM SPOR YAPIYOR HEM EĞLENİYORUZ! SÖMESTR TATİLİNDE HEM SPOR YAPIYOR HEM EĞLENİYORUZ! Beden Atölyesi nde çocuklar için dopdolu sömestr programı hazır. Temel cimnastikden dramaya, eğlenceli parkurlardan sanat atölyelerine kadar farklı ders

Detaylı

2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı

2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı www.fmv.edu.tr kisokulu@fmv.edu.tr Önce İyi İnsan Yetiştirir. Sayın Velimiz, Günümüzde şehir yaşantısının olumsuz koşulları, teknolojik gelişime bağlı olarak bilgisayar kullanımı

Detaylı

ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER AKADEMİSİ 2016 SETA ANKARA SETA SİYASET, EKONOMİ VE TOPLUM ARAŞTIRMALARI VAKFI.

ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER AKADEMİSİ 2016 SETA ANKARA SETA SİYASET, EKONOMİ VE TOPLUM ARAŞTIRMALARI VAKFI. 2016 SETA ANKARA ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER AKADEMİSİ SETA SİYASET, EKONOMİ VE TOPLUM ARAŞTIRMALARI VAKFI Nene Hatun Cad. No: 66 GOP 06700 Çankaya, Ankara, TÜRKİYE Tel: +90 312 551 21 00 Faks: +90 312 551

Detaylı

İLÇE VE İL TEMSİLCİSİ ÖĞRETMENLERİN SEÇİM ESAS VE USULLERİ

İLÇE VE İL TEMSİLCİSİ ÖĞRETMENLERİN SEÇİM ESAS VE USULLERİ EK-1 İLÇE VE İL TEMSİLCİSİ ÖĞRETMENLERİN SEÇİM ESAS VE USULLERİ A) İl/ilçe temsilcisi öğretmenlerin seçiminde aşağıdaki hususlara öncelikle dikkat edilecektir; 1-Millî Eğitim Bakanlığına bağlı okul/kurumlarda

Detaylı

Sayı : Konu: 2018/2022 Stratejik Planı Hazırlık Çalışmaları GENELGE 2016/1

Sayı : Konu: 2018/2022 Stratejik Planı Hazırlık Çalışmaları GENELGE 2016/1 T.C. KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ *BE5F7644* Sayı : 71586281-602.04.01-. Konu: 2018/2022 Stratejik Planı Hazırlık Çalışmaları GENELGE 2016/1 Üniversitemiz 2013-2017 dönemini kapsayan ilk

Detaylı

Öğretim Yılı Rehberlik Çerçeve Programı, kapsamlı gelişimsel psikolojik danışmanlık hizmetleri anlayışına bağlı kalınarak hazırlanmıştır.

Öğretim Yılı Rehberlik Çerçeve Programı, kapsamlı gelişimsel psikolojik danışmanlık hizmetleri anlayışına bağlı kalınarak hazırlanmıştır. KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ MİLLİ EĞİTİM VE KÜLTÜR BAKANLIĞI EĞİTİM ORTAK HİZMETLER DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜ PSİKOLOJİK DANIŞMA REHBERLİK VE ARAŞTIRMA ŞUBESİ. 2016 2017 Öğretim Yılı lik Çerçeve Programı, kapsamlı

Detaylı

T.C. ATAKUM KAYMAKAMLIĞI HALK EĞİTİM MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. ATAKUM KAYMAKAMLIĞI HALK EĞİTİM MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ T.C. ATAKUM KAYMAKAMLIĞI HALK EĞİTİM MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ PROJE ADI (KİTAP OKUMAK YAŞAMAKTIR) HAZIRLAYANLAR Fahrettin KAYAOĞLU Aydın GENÇ Zekai EKİM Müdür Yardımcısı Rehber Öğretmen Türk Dili ve Edebiyatı

Detaylı

HEDEFLERİMİZ. Öğrencilere

HEDEFLERİMİZ. Öğrencilere MİSYONUMUZ Özel Üsküdar SEV Ana sınıfı, İlkokulu ve Ortaokulu güncel öğretim teknik ve yöntemleri ile zenginleştirilmiş eğitim programlarını uygular. Ulusal kültüre ve evrensel değerlere saygılı, Türkçe

Detaylı

1. GENEL BİLGİLER. Çukurova Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü Güz Yarıyılı MİM Mimari Proje 3-4 ÇOCUK ADASI TASARIMI

1. GENEL BİLGİLER. Çukurova Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü Güz Yarıyılı MİM Mimari Proje 3-4 ÇOCUK ADASI TASARIMI Çukurova Üniversitesi Mimarlık Fakültesi 1. GENEL BİLGİLER Proje yürütücüleri: Dr. Öğr. Üyesi Mustafa YEĞİN Dr. Öğr. Üyesi Özlem ŞENYİĞİT Öğr. Gör. Dr. Ahmet KOÇHAN Öğr. Gör. Tolga UZUN Arş. Gör. Dr. Kasım

Detaylı

KAYHAM STRATEJİK PLANINA GÖRE 2017 YILI FAALİYET PROGRAMI

KAYHAM STRATEJİK PLANINA GÖRE 2017 YILI FAALİYET PROGRAMI KAYHAM STRATEJİK PLANINA GÖRE 2017 YILI FAALİYET PROGRAMI PAYDAŞLARIMIZ Stratejik Amaç 1: KAYHAM ın Kayseri konulu kitap koleksiyonunu zenginleştirmek. Hedef 1: 2017 yılı sonuna kadar farklı kaynaklardan

Detaylı

GönüllüOl! 17. yılını dolduran OD Yaşamla Bütünleşme Kampları na

GönüllüOl! 17. yılını dolduran OD Yaşamla Bütünleşme Kampları na GönüllüOl! 17. yılını dolduran OD Yaşamla Bütünleşme Kampları na katılmak isteyen gönüllülere çağrıdır! 1996 yılından bu yana her yıl düzenli olarak toplumla bütünleşme ve otistiklerin bağımsız yaşama

Detaylı

İrfan URHAN Okul Müdürü

İrfan URHAN Okul Müdürü 02.10.2014 Sayın Veli, 18 Ekim 2014 tarihi itibari ile okulumuz bünyesinde belirtilen branşlarda uzman öğretmenler ve antrenörler eşliğinde hafta sonu Cumartesi günleri Spor &Sanat &Müzik Okulları düzenlenecektir.

Detaylı

ENGELSİZ YARINLARA, DÖRTNALA ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KÜLTÜR SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI ATLISPOR TOPLULUĞU

ENGELSİZ YARINLARA, DÖRTNALA ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KÜLTÜR SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI ATLISPOR TOPLULUĞU ENGELSİZ YARINLARA, DÖRTNALA iz ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KÜLTÜR SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI ATLISPOR TOPLULUĞU İÇİNDEKİLER Giriş Yazısı Etkinlik Hakkında Etkinliğin Amacı Engellilik Nedir? Türkiye'de Engellilerin

Detaylı

MAHALLEMİZDE YAZ OKULU PROJESİ VI

MAHALLEMİZDE YAZ OKULU PROJESİ VI Değerli Dostlar, Ülkemizde yaşayan çocukların büyük bir kısmı, yaz tatili döneminde yaşadıkları çevrenin sosyal alt yapı eksiklikleri ve ailelerinin maddi olanaksızlıkları nedeniyle tatil yapma olanağından

Detaylı

İLÇE VE İL TEMSİLCİSİ ÖĞRETMENLERİN SEÇİM ESAS VE USULLERİ

İLÇE VE İL TEMSİLCİSİ ÖĞRETMENLERİN SEÇİM ESAS VE USULLERİ İLÇE VE İL TEMSİLCİSİ ÖĞRETMENLERİN SEÇİM ESAS VE USULLERİ EK-1 A) İl/ilçe temsilcisi öğretmenlerin seçiminde aşağıdaki hususlara öncelikle dikkat edilecektir; 1. Millî Eğitim Bakanlığına bağlı okul/kurumlarda

Detaylı

SÖMESTR TATİLİNDE HEM SPOR YAPIYOR HEM EĞLENİYORUZ!

SÖMESTR TATİLİNDE HEM SPOR YAPIYOR HEM EĞLENİYORUZ! SÖMESTR TATİLİNDE HEM SPOR YAPIYOR HEM EĞLENİYORUZ! Beden Atölyesi nde çocuklar için dopdolu sömestr programı hazır. Temel cimnastikden mutfak atölyesine, eğlenceli parkurlardan sanat atölyelerine kadar

Detaylı

REHBERLİK NEDİR? Bahsedilen rehberlik tanımlarının ortak yönleri ise:

REHBERLİK NEDİR? Bahsedilen rehberlik tanımlarının ortak yönleri ise: REHBERLİK SÜREÇLERİ REHBERLİK NEDİR? Bireye kendini anlaması, çevredeki olanakları tanıması ve doğru kararlar vererek özünü gerçekleştirebilmesi için yapılan sistematik ve profesyonel yardım sürecidir

Detaylı

Öğretim Yılı Rehberlik Çerçeve Programı, kapsamlı gelişimsel psikolojik danışmanlık hizmetleri anlayışına bağlı kalınarak hazırlanmıştır.

Öğretim Yılı Rehberlik Çerçeve Programı, kapsamlı gelişimsel psikolojik danışmanlık hizmetleri anlayışına bağlı kalınarak hazırlanmıştır. KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ MİLLİ EĞİTİM VE KÜLTÜR BAKANLIĞI EĞİTİM ORTAK HİZMETLER DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜ PSİKOLOJİK DANIŞMA REHBERLİK VE ARAŞTIRMA ŞUBESİ 2017 2018 Öğretim Yılı lik Çerçeve Programı, kapsamlı

Detaylı

AFYONKARAHİSAR İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ HER TÜRLÜ BAĞIMLILIKLA MÜCADELE PROJESİ UYGULAMA YÖNERGESİ

AFYONKARAHİSAR İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ HER TÜRLÜ BAĞIMLILIKLA MÜCADELE PROJESİ UYGULAMA YÖNERGESİ AFYONKARAHİSAR İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ HER TÜRLÜ BAĞIMLILIKLA MÜCADELE PROJESİ UYGULAMA YÖNERGESİ PROJENİN TANIMI; Bu proje, bağımlılıkla mücadele alanında paydaşlarımızla etkin bir işbirliği çerçevesinde

Detaylı

GÖNÜLLÜ ve SOSYAL GENÇLİK

GÖNÜLLÜ ve SOSYAL GENÇLİK GÖNÜLLÜ ve SOSYAL GENÇLİK GENÇLİK ve SPOR BAKANLIĞI GENÇLİK PROJELERİ DESTEK PROGRAMI SOSYAL DAHİL ETME PROJESİ 2013 Doç.Dr. Halim KAZAN Yrd. Doç. Dr. Meral ELÇİ Cengiz YILMAZ Hüseyin ŞANLITÜRK Kadir ERBASAN

Detaylı

İLKOKULDAN ÖNCE BİZİMLE OLMALISIN BENCE İLK BİZ

İLKOKULDAN ÖNCE BİZİMLE OLMALISIN BENCE İLK BİZ İLKOKULDAN ÖNCE BİZİMLE OLMALISIN BENCE İLK BİZ PROJENİN ADI İLKOKULDAN ÖNCE BİZİMLE OLMALISIN BENCE PROJENİN SAHİBİ BOZKURT ANAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ PROJENİN SÜRESİ 1 YIL (2015-2016) PROJENİN ÖZETİ Bozkurt

Detaylı

TED Üniversitesi, Türk Eğitim Derneği nin eğitim alanındaki 91 yıllık deneyimini yükseköğretime taşımasıyla 2009 yılında, Ankara da kurulmuş, genç,

TED Üniversitesi, Türk Eğitim Derneği nin eğitim alanındaki 91 yıllık deneyimini yükseköğretime taşımasıyla 2009 yılında, Ankara da kurulmuş, genç, TED Üniversitesi, Türk Eğitim Derneği nin eğitim alanındaki 91 yıllık deneyimini yükseköğretime taşımasıyla 2009 yılında, Ankara da kurulmuş, genç, dinamik, çağdaş bir şehir üniversitedir. Önce insan ilkesi

Detaylı

2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı

2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı www.fmv.edu.tr kisokulu@fmv.edu.tr Önce İyi İnsan Yetiştirir. Sayın Velimiz, Günümüzde şehir yaşantısının olumsuz koşulları, teknolojik gelişime bağlı olarak bilgisayar kullanımı

Detaylı

Trans Terapi ve Dayanışma Grubu Toplantılarının Yedincisi Gerçekleşti. SPoD CHP Beyoğlu Belediyesi Başkan Aday Adayı Gülseren Onanç ile görüştü

Trans Terapi ve Dayanışma Grubu Toplantılarının Yedincisi Gerçekleşti. SPoD CHP Beyoğlu Belediyesi Başkan Aday Adayı Gülseren Onanç ile görüştü Trans Terapi ve Dayanışma Grubu Toplantılarının Yedincisi Gerçekleşti SPoD un ve Uzman Psikiyatrist Dr. Seven Kaptan ın gönüllü işbirliğiyle düzenlenen Trans Terapi Toplantısı nın yedincisi 4 Eylül Çarşamba

Detaylı

Sivil Toplum Afet Platformu (SİTAP) Çalışma Usulleri Belgesi

Sivil Toplum Afet Platformu (SİTAP) Çalışma Usulleri Belgesi Sivil Toplum Afet Platformu (SİTAP) Çalışma Usulleri Belgesi 1. BAŞLIK Platformun adı: Sivil Toplum Afet Platformu (SİTAP) 2. AMAÇ SİTAP ın kuruluş amacı, afet risklerinin azaltılması, afet sonrası müdahale

Detaylı

T.C. UŞAK VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü. KAYAMAKAMLIGINA (İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne)...İLK/ORTAOKUL MÜDÜRLÜĞÜNE

T.C. UŞAK VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü. KAYAMAKAMLIGINA (İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne)...İLK/ORTAOKUL MÜDÜRLÜĞÜNE UŞAK VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü Sayı : 48684385/604/3312208 Konu: "BirSen Daha Var" iletişim Kampanyası 12/11/2013 KAYAMAKAMLIGINA (İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne)...İLK/ORTAOKUL MÜDÜRLÜĞÜNE İlgi

Detaylı

DEĞERLERİMİZ GELECEĞİMİZ PROJESİ DEĞERLERİMİZ GELECEĞİMİZ. Koordinatör öğretmen: Halime SEZEN Melahat Şahin BAKKAL Elif TOSUN SiBEL DEMİR

DEĞERLERİMİZ GELECEĞİMİZ PROJESİ DEĞERLERİMİZ GELECEĞİMİZ. Koordinatör öğretmen: Halime SEZEN Melahat Şahin BAKKAL Elif TOSUN SiBEL DEMİR DEĞERLERİMİZ GELECEĞİMİZ PROJESİ PROJE ADI DEĞERLERİMİZ GELECEĞİMİZ PROJE SÜRESİ 6 OCAK -31 MAYIS PROJE EKİBİ Koordinatör öğretmen: Elçin ARSLAN Yürütme faaliyetlerinden sorumlu öğretmenler: Halime SEZEN

Detaylı

İÇ MİMARLIK STAJ ÇALIŞMALARI / UYGULAMALARI GENEL YÖNETMELİK. 2. Staj Çalışmalarının İçeriği; Süresi ve Yeri Toplam 70 İş Günü Zorunlu

İÇ MİMARLIK STAJ ÇALIŞMALARI / UYGULAMALARI GENEL YÖNETMELİK. 2. Staj Çalışmalarının İçeriği; Süresi ve Yeri Toplam 70 İş Günü Zorunlu FATİH SULTAN MEHMET VAKIF ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK VE TASARIM FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ İÇ MİMARLIK STAJ ÇALIŞMALARI / UYGULAMALARI GENEL YÖNETMELİK 1. Stajın Tanımı ve Amacı İç Mimarlık bölümünde uygulanan

Detaylı

T.C. KÜTAHYA VALİLİĞİ LALA HÜSEYİN PAŞA İLKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ. Okulumuzdan haberler "AİLEMLE OKUYORUM" PROJESİ "AİLEMLE OKUYORUM" PROJESİ

T.C. KÜTAHYA VALİLİĞİ LALA HÜSEYİN PAŞA İLKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ. Okulumuzdan haberler AİLEMLE OKUYORUM PROJESİ AİLEMLE OKUYORUM PROJESİ T.C. KÜTAHYA VALİLİĞİ LALA HÜSEYİN PAŞA İLKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ Okulumuzdan haberler "AİLEMLE OKUYORUM" PROJESİ "AİLEMLE OKUYORUM" PROJESİ KÜTAHYA MERKEZ LALA HÜSEYİN PAŞA İLKOKULU DAHA ÇOK KİTAP OKUYAN İSTİKLAL

Detaylı

UZAKTAN EĞİTİM PROGRAMLARININ ve DERSLERİNİN YÜRÜTÜLMESİNE YÖNELİK YÖNERGE. Dokuz Eylül Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi

UZAKTAN EĞİTİM PROGRAMLARININ ve DERSLERİNİN YÜRÜTÜLMESİNE YÖNELİK YÖNERGE. Dokuz Eylül Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi UZAKTAN EĞİTİM PROGRAMLARININ ve DERSLERİNİN YÜRÜTÜLMESİNE YÖNELİK YÖNERGE Dokuz Eylül Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi İzmir, Aralık 2012 İÇİNDEKİLER 1. Uzaktan Eğitim Programlarının

Detaylı

KAYSERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ (KAYHAM) STRATEJİK PLAN ( )

KAYSERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ (KAYHAM) STRATEJİK PLAN ( ) KAYSERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ (KAYHAM) STRATEJİK PLAN (2017 2019) MİSYON Kayseri nin geçmişini doğru anlayarak, bugünü verimli/iyi değerlendirerek ve geleceğini akıllı planlayarak, Kayseri nin

Detaylı

EN EĞLENCELİ YAZ OKULU KIDZANIA YAZ KAMPI NDA!

EN EĞLENCELİ YAZ OKULU KIDZANIA YAZ KAMPI NDA! EN EĞLENCELİ YAZ OKULU KIDZANIA YAZ KAMPI NDA! iran 12 Hazylül 8E içi: Hafta 8.30 8.30-1 ırsatı! Ön kazyirıtanf a kadar 1 Ha 550 TL 470 TL World e özel 9 taksit 0 850 200 5439 kidzania.com.tr kidzaniabilet.com

Detaylı

Tekfen Filar Mini Resim Yarışması Sonuçlandı 2013 / 2014 SAYI: 19. Haftanın Bazı Başlıkları

Tekfen Filar Mini Resim Yarışması Sonuçlandı 2013 / 2014 SAYI: 19. Haftanın Bazı Başlıkları 2013 / 2014 SAYI: 19 İklim Değişikliği Konferansı Haftanın Bazı Başlıkları Tekfen Filar Mini Resim Yarışması Sonuçlandı Hayatın İçinde Öğreniyoruz İklim Değişikliği Konferansı Tanıdık ve Tanıttık Uludağ

Detaylı

Genç nedir? Genç Hafta nın tarihsel süreci Neden Genç Hafta? Gençler ne istiyor? Medyada biz; Genç Hafta Daha önce neler yaptık? Karelere yansıyanlar

Genç nedir? Genç Hafta nın tarihsel süreci Neden Genç Hafta? Gençler ne istiyor? Medyada biz; Genç Hafta Daha önce neler yaptık? Karelere yansıyanlar Genç nedir? Genç Hafta nın tarihsel süreci Neden Genç Hafta? Gençler ne istiyor? Medyada biz; Genç Hafta Daha önce neler yaptık? Karelere yansıyanlar Destekçilere getirisi GENÇ SİZCE NEDİR? BİZCE; Çocukluktan

Detaylı

MERSİN İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ÖĞRETİM YILI ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI ÇALIŞMA TAKVİMİ

MERSİN İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ÖĞRETİM YILI ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI ÇALIŞMA TAKVİMİ 1 Kurban Bayramı 20 Ağustos 2018 Pazartesi günü saat 13:00'da başlar 24 Ağustos 2018 Cuma saat 24.00'da sona erer. 2 İlçe Milli Eğitim Müdürleri Kurulu Toplantısı 27-28.08.2018 3 30 Ağustos Zafer Bayramı

Detaylı

İÇ PAYDAŞ ANKETİ (Akademik Personel) Özet Sonuçları ( )

İÇ PAYDAŞ ANKETİ (Akademik Personel) Özet Sonuçları ( ) İÇ PAYDAŞ ANKETİ (Akademik Personel) Özet Sonuçları (31.12.217) Cinsiyetiniz? Kadın 3.3% 3.3% 69.7% Erkek 69.7% 12 Kurumumuzun misyonu, vizyonu, değerleri ve hedefleri ile ilgili bilgilendirmeler yeterince

Detaylı

A1 : Alanya da yaşayan her bireyin daha sağlıklı ve daha huzurlu yaşaması.

A1 : Alanya da yaşayan her bireyin daha sağlıklı ve daha huzurlu yaşaması. 10.BELEDİYE TABİPLİĞİ A1 : Alanya da yaşayan her bireyin daha sağlıklı ve daha huzurlu yaşaması. A1.H1: Belediye tabipliği tarafından engelli bireyler için ücretsiz fizyoterapi hizmetinin verilmesi; böylece

Detaylı

Peki Kurumsal Akademi kurmanın bir yol haritası var mı? Kurumsal Akademi kurmaya nereden başlamak gerekir?

Peki Kurumsal Akademi kurmanın bir yol haritası var mı? Kurumsal Akademi kurmaya nereden başlamak gerekir? TEGEP Eğitim ve Gelişim Platformu Derneği; kurumlar, eğitimciler, akademisyenler ve eğitim alanlardan oluşan paydaşları ile iş birliği içinde fikir üretip, araştırma ve geliştirme yapıp, ilkeler belirleyerek,

Detaylı

ÖZEL BEYKENT ANAOKULU

ÖZEL BEYKENT ANAOKULU 2016-2017 ÖZEL BEYKENT ANAOKULU KULÜP TANITIM KİTAPÇIĞI Değerli Velimiz, 2016-2017 eğitim-öğretim yılında sizlerden gelen talepler doğrultusunda kulüplerimizi oluşturduk. Öğrencilerimiz için belirlemiş

Detaylı

T.C. İZMİR VALİLİĞİ İZMİR İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ OKUL YILLIK GELİŞİM MODELİ ÇALIŞMA PLANI

T.C. İZMİR VALİLİĞİ İZMİR İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ OKUL YILLIK GELİŞİM MODELİ ÇALIŞMA PLANI İZMİR İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ OKUL YILLIK GELİŞİM MODELİ ÇALIŞMA PLANI Okulda Yapılan Okul Yıllık Gelişim Modeli kapsamındaki tanıtım toplantısına katılması Okulda yapılan Okul Yıllık Gelişim Modeli

Detaylı

Ödev Yapmak İstemeyen Çocuklar 2013 / 2014 SAYI: 22. Haftanın Bazı Başlıkları

Ödev Yapmak İstemeyen Çocuklar 2013 / 2014 SAYI: 22. Haftanın Bazı Başlıkları 2013 / 2014 SAYI: 22 Haftanın Bazı Başlıkları 25 Kent, 25 Kolej Projesi Ziyaretleri 25 Kent 25 Kolej Minik Salvador Dali'ler Seramik Kaplumbağalar Ödev Yapmak İstemeyen Çocuklar Ödev Yapmak İstemeyen Çocuklar

Detaylı

Denizli Genç Mihmandarlar Liderlik Okulu Projesi. 2. Dönem

Denizli Genç Mihmandarlar Liderlik Okulu Projesi. 2. Dönem Denizli Genç Mihmandarlar Liderlik Okulu Projesi 2. Dönem Bilgi Paketi Niçin Liderlik Okulu: Türkiye bilgi toplumu olma yolunda hızla ilerlerken, bu amaçla birçok alanda çeşitli çalışmalar yürütülmektedir.

Detaylı

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU Sayfası :15. Syf Sayfası :9. Syf Sayfası :5. Syf. SON DAKİKA GAZETESİ Sayfası :5. Syf. Sportmen ilavesi Sayfası :2. Syf Sayfası :31. Syf Sayfası :3. Syf Sayfası :İnternet Sitesi İZTO dan Selvitopu ve ekibine

Detaylı

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Öğretmen Yetiştirme Ve Geliştirme Genel Müdürlüğü DAĞITIM YERLERİNE

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Öğretmen Yetiştirme Ve Geliştirme Genel Müdürlüğü DAĞITIM YERLERİNE T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Öğretmen Yetiştirme Ve Geliştirme Genel Müdürlüğü Sayı : 3501582-77.01.02-E.821723 26.08.2015 Konu: Mesleki lar DAĞITIM YERLERİNE İlgi: a) Millî Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi

Detaylı

T.C. MEVLANA ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. MEVLANA ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. MEVLANA ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ YÖNERGESİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Mevlana Üniversitesinde öğrenim gören engelli öğrencilerin

Detaylı

TED İZMİR KOLEJİ SPOR & SANAT OKULLARI

TED İZMİR KOLEJİ SPOR & SANAT OKULLARI TED İZMİR KOLEJİ SPOR & SANAT OKULLARI Sayın Veli; 17 Ekim 2015 tarihi itibari ile okulumuz bünyesinde belirtilen alanlarda uzman öğretmenler ve antrenörler eşliğinde hafta sonu Spor &Sanat okulları düzenlenecektir.

Detaylı

ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİ ÜST KURULUŞU

ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİ ÜST KURULUŞU Sayı: 53654767-TİM.00.GSK.2019/13-00364 İstanbul, 11/02/2019 Konu: İnoSuit - İnovasyon Odaklı Mentorluk Programı Hk. ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİ ÜST KURULUŞU Ankara Katma değerli ihracatımızın artırılması

Detaylı

KONUSUNDA EĞİTİLMESİ (KOBETİC) PROJESİ. İSTANBUL TİCARET ODASI 25 Mart 2010

KONUSUNDA EĞİTİLMESİ (KOBETİC) PROJESİ. İSTANBUL TİCARET ODASI 25 Mart 2010 KOBİ LERİN e-ticaret KONUSUNDA EĞİTİLMESİ (KOBETİC) PROJESİ İSTANBUL TİCARET ODASI 25 Mart 2010 KOBETİC NEDİR? KOBETİC NEDİR? AB Hayat Boyu Öğrenme Programı LDV Yenilik Transferi Mesleki Eğitim Projesi

Detaylı

MERSĠN KENT KONSEYĠ EĞĠTĠM MECLĠSĠ. OKUL AĠLE BĠRLĠKLERĠ EĞĠTĠMDE ĠYĠ ÖRNEKLER ÇALIġTAYI

MERSĠN KENT KONSEYĠ EĞĠTĠM MECLĠSĠ. OKUL AĠLE BĠRLĠKLERĠ EĞĠTĠMDE ĠYĠ ÖRNEKLER ÇALIġTAYI MERSĠN KENT KONSEYĠ EĞĠTĠM MECLĠSĠ OKUL AĠLE BĠRLĠKLERĠ EĞĠTĠMDE ĠYĠ ÖRNEKLER ÇALIġTAYI MERSĠN 2015 GiriĢ Talep Okul aile birlikleri çalıştayı ile okul aile birliklerinin eğitimin niteliğini arttırmak

Detaylı

ETİLER EMEKLİ SANDIĞI DİNLENME EVİ ve MEF LİSESİ ÖĞRENCİLERİ SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ

ETİLER EMEKLİ SANDIĞI DİNLENME EVİ ve MEF LİSESİ ÖĞRENCİLERİ SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ ETİLER EMEKLİ SANDIĞI DİNLENME EVİ ve MEF LİSESİ ÖĞRENCİLERİ SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ PROJE ADI : TECRÜBE YUVASI PROJENİN AMACI ve HEDEFLERİ Amaç : MEF Lisesi öğrencilerinin saygı, sevgi, sorumluluk,

Detaylı

KARDEŞİME MESLEK ÖĞRETİYORUM PROJESİ

KARDEŞİME MESLEK ÖĞRETİYORUM PROJESİ KARDEŞİME MESLEK ÖĞRETİYORUM PROJESİ Bu Proje Sosyal Sorunların Çözümünde Yenilikçi Yöntemler Mali Destek Program kapsamında Ankara Kalkınma Ajansı Tarafından Desteklenmektedir. Proje: 2011 yılı Nisan

Detaylı

KARŞIYAKA ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM KURUMU SOSYAL ETKİNLİKLER YILLIK ÇALIŞMA PLANI. Öğretim Yılı: 2018/2019

KARŞIYAKA ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM KURUMU SOSYAL ETKİNLİKLER YILLIK ÇALIŞMA PLANI. Öğretim Yılı: 2018/2019 EK-7/a TARİH/ AYLAR AMAÇ KARŞIYAKA ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM KURUMU SOSYAL ETKİNLİKLER YILLIK ÇALIŞMA PLANI Öğretim Yılı: 2018/2019 YAPILACAK ETKİNLİKLER EYLÜL Sosyal etkinliklerin planlanması 1.Belirli

Detaylı