GÜN GÜN TATİL ÖDEVLERİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "GÜN GÜN TATİL ÖDEVLERİ"

Transkript

1 GÜN GÜN TATİL ÖDEVLERİ

2 ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkok Bunu biliyor musun? Türkiye nin en büyük dağı Ağrı Dağı dır. Ağrı ilimizde bulunur. Yüksekliği 5137 metredir. Aşağıdaki kelimeleri örnekteki gibi sözlük sırasına koyalım. Saat Ayna Kalem Tarak Ürgüp Avanos Derinkuyu Kozaklı Elvan Alya Çınar Kuzey Sevgi Mesut Birgül Nimet Hava Fatma Orhan Emrah Anne Baba Teyze Dede Esen Mesut Birgül Orçun Arkadaş Saygı Nezaket Dost

3 ul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1 Aşağıdaki şekilleri sayalım. Örnekteki gibi onluk ve birliklerine ayıralım. onluk birlik 1 4 On dört onluk birlik onluk birlik onluk birlik onluk birlik onluk birlik Aşağıdaki resimlerin bir düzine kadarını boyayalım. Aşağıdaki resimlerin bir deste kadarını boyayalım. Efe nin 2 düzine kalemi vardır. Babası ona 5 tane daha kalem verirse Efe nin toplam kaç kalemi olur? Aşağıdaki problemleri çözelim. Ayşe 2 deste kaleminin bir kısmını kullandı. Geriye kullanmadığı 13 kalemi kaldığına göre Ayşe kaç kalemini kullanmıştır?

4 ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkok Aşağıdaki cümleleri okuyalım. Cümleler doğru ise kutucukları maviye, yanlış ise kırmızıya boyayalım. Ders esnasında öğretmenimden izin almadan konuşabilirim. Her sabah öğretmenime ve arkadaşlarıma günaydın derim. Sıranın üzerini kalemlerimle çizebilirim. Teneffüste bahçede bir sorun yaşarsam ilk önce müdüre söylerim. Sınıfta gereksiz yanan lambaları kapatırım. Çantamı ders programına göre hazırlarım. Ders zili çaldığında hemen sınıfa girer ve yerime otururum. Kantinden alışveriş yaparken sıraya girmeme gerek yoktur. Lavabolarda arkadaşlarımı ıslatmam. Muslukları açık bırakmam. Aşağıdaki meyve suyunun gölgesi yandakilerden hangisi? İşaretleyelim.

5 ul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1 Mini Test Aşağıdaki kelimeleri sözlük sırasına koyarsak hangisi diğerlerinden sonra gelir? a. Kedi b. Fil c. Leopar 6. 4 onluk ve 6 birlikten oluşan sayıdan 19 çıkarırsam kaç kalır? 2. Alfabemizde kaç tane sessiz harf vardır? a. 8 b. 21 c KAHRAMANMARAŞ Yukarıdaki kelimede kaç tane sesli (ünlü) harf vardır? a. 13 b. 5 c. 8 a. 65 b. 26 c Bu yaptığın çok yanlış. Öğretmeni Yusuf u neden uyarmış olabilir? 4. a. 4 b. 2 c Yandaki elmaların 1 düzine olması için kaç tane daha elma gereklidir? 2 Onluk ve 3 birlikten oluşan sayı 1 desteden kaç fazladır? a. 23 b. 13 c. 10 ilkokul1.com a. Yere düşen arkadaşını yerden kaldırdığı için. b. Derste söz istemeden konuştuğu için. c. Ödevlerini zamanında yaptığı için. 8. Aşağıdakilerden hangisi okulda uymamız gereken kurallardan birisi değildir? a. Yerlere çöp atmamak b. Yemekten sonra ellerine sağlık demek. c. Okul eşyalarına zarar vermemek.

6 ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkok Bunu biliyor musun? Türkiye de tam 81 tane şehir vardır. Şehir kelimesi İl kelimesi ile eş anlamlıdır. 2. GÜN Aşağıdaki tabloyu örneğe uygun bir şekilde tamamlayalım. Kelime Harf Sayısı Ünlü Harf Ünsüz Harf Heceleri Hece Sayısı Mutfak 6 u - a m-t-f-k mut-fak 2 Kestane Makara Portakal Börekçi Kelebek Ulaşım Bilgisayar Otomobil Televizyon Yastık Şekerlik Kamyonet Gramafon

7 ul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1 Aşağıdaki toplama işlemlerini yapalım. Ardından şifreyi çözelim R T A Y Ü U D B R A D I N T A Ş R A A Ş Y B I Aşağıdaki problemleri çözelim. Ali nin 36 tane kalemi vardır. Abisinin kalemi Ali nin kalemlerinden 15 tane fazladır. Buna göre Ali ile kardeşinin toplam kaç kalemi olur? Mehtap 9 yaşındadır. Ablası Mehtap tan 8 yaş daha büyüktür. İkisinin yaşları toplamı kaç olur? Murat ın 13 tane elması var. Ablasının elmalarının sayısı Murat ın elmalarının sayısından 8 tane fazla olduğuna göre, ablasının kaç tane elması vardır?

8 ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkok Aşağıdaki cümleleri doğru bir biçimde tamamlayalım. dengeli meyveleri sağlıksız temiz ihtiyaç yemekleri Sağlıklı olmak için... beslenmeliyiz. Yiyeceklerimiz doğal ve... olmalıdır. Her öğün aynı... yememeliyiz. Vücudumuz farklı besinlere... duyar. Aynı tür yiyeceklerle beslenmek... olmaz. Sebze ve... bol bol tüketmeliyiz. Dengeli ve düzenli beslenmezsek ne tür sorunlarımız olur? Aşağıdaki cümlelerden doğru olanların başına D yanlış olanların başına Y yazalım. ( ) Büyümek, gelişmek ve sağlıklı olmak için beslenmemiz gerekir. ( ) Yemekleri seçerek yemek sağlığımız için gereklidir. ( ) Dengeli beslenmek her tür yiyecekten ihtiyacımız kadar yemektir. ( ) Düzenli beslenmek öğün atlamadan yemektir. ( ) Abur cubur yiyeceklerle beslenip direncimizi arttırmalıyız. ( ) Yiyecekler temiz ortamlarda hazırlanmalıdır. ( ) Her yemekten sonra dişlerimizi fırçalamalıyız.

9 ul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1 1. Aşağıdaki cümlelerin hangisi 16 heceden oluşmuştur? a. Kalem kutusunu çantasına koymayı unutmuş. b. Çıkarken aradığımda evde değildin. c. Misafirlerimiz bugün geliyor. 2. Bugün en yakın arkadaşım bize geldi. Yukarıdaki cümlede 2 heceli kaç tane kelime vardır? a. 6 b. 4 c Aşağıdaki kelimelerden hangisi tek hecelidir? a. ders b. tepsi c. siren Mini Test - 2 ilkokul1.com 6. Serpil, sonucu 41 olan işlemin bulunduğu yolu takip ederse hangi meyveye ulaşır? a. b. c a. 40 b. 52 c Aşağıdaki öğrencilerden hangisi sağlıklı besinler tüketmektedir? a. b. c. Yanda verilen işleme göre + işleminin sonucu kaçtır? Yukarıda verilen işlemde? olan yere hangi sayının yazılması gerekir? a. 58 b. 34 c Sena 5 yaşındadır. Ablası Ezgi Sena dan 13 yaş büyüktür. Buna göre Ezgi ve Sena nın yaşları toplamı kaç olur? a. 23 b. 18 c. 13? 9. Dengeli ve düzenli beslenen öğrencide aşağıdakilerden hangisi gözlenmez? a. Boyu uzar b. Saçları kısalır c. Çabuk gelişir 10. Aşağıdakilerden hangisi dengeli beslenme kurallarına aykırıdır? a. Yiyecek ayrımı yapmamalıyız. b. Gereğinden fazla yemeliyiz. c. Her türlü besinden yeteri kadar almalıyız.

10 ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkok Bunu biliyor musun? Ülkemizin ; nüfusu en fazla olan şehri İstanbul (14 Milyon), en az olan şehri ise Bayburt tur. (78 Bin) 3. GÜN Karışık kelimelerden kurallı cümleler oluşturalım. gelemedi - bugün - Naci - hastalandığı - okula - için... Ali - birlikte - babasıyla - gitti - tiyatroya... türlü - yeterince -besinden - her - yemeliyiz... bana - kitap - almış - annem - doğum - günümde... izlemek - yakından - çok - televizyon -zararlıdır... Aşağıda verilen sayılar kadar kelimelerden oluşan cümleler yazalım. ( 3 ) Cem süt içti. ( 1 )... ( 4 )... ( 5 )... ( 2 )... ( 3 )... ( 4 )... Aşağıdaki cümlelerin kaç kelimeden oluştuğunu yazınız. Annem bana kitap aldı. ( 4 ) Ceren okula çok geç kaldı. ( ) Uyudum. ( ) Sema kitabını okulda unutmuş. ( ) Ahmet gelmedi. ( ) Çok geçmiş olsun. ( ) Kitap okumak çok zevkli. ( )

11 ul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1 Aşağıdaki çıkarma işlemlerini yapalım. Sonra şifreyi çözelim = N = Ş = E = H = V = E = İ = R ŞİFRE: Arda nın 55 lirası var. Bu paranın 27 lirasına oyuncak aldı. 12 lirasına da top aldı. Geriye ne kadar parası kalır? Aşağıdaki problemleri çözelim. Egemen in 65 tane bilyesi var. Miraç ın Egemen den 48 tane tane daha az bilyesi var. Egemen ve Miraç ın bilyeleri toplamı kaç olur?

12 ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkok Aşağıdaki kavram haritasını uygun kelimelerle tamamlayalım. İstklâl Marşı Bağımsızlık sembolüdür sembolüdür Bayrağımız Aşağıdaki tanıtım kartlarını ve boşlukları dolduralım. Tanıtım Kartı Adı:... Soyadı:... Mesleği:... İSTİKLÂL MARŞI Korkma,... bu şafaklarda... al sancak; Sönmeden yurdumun... tüten en son ocak. O benim... yıldızıdır, parlayacak; O benimdir, o benim milletimindir... Çatma,... olayım, çehrene ey nazlı hilal! Kahraman ırkıma bir gül... Ne bu..., bu celal? Sana olmaz... kanlarımız sonra...; Hakkıdır, Hakk a..., milletimin... Tanıtım Kartı Adı:... Soyadı:... Annesi:... Babası:... Doğum Yeri:... Doğum Tarihi:... İlk Gittiği Okul:... İkinci Gittiği Okul:... Okulda En Sevdiği Ders:...

13 ul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1 Mini Test Yukarıdaki sözcüklerle anlamlı ve kuralllı bir cümle oluşturulursa sıralama nasıl olur? a b c seviyorum oyuncak çok bebekleri Yukarıdaki işlemde yerine aşağıdaki sayılardan hangisi gelmelidir? a. 10 b. 19 c Elif 45 lirasının 24 lirasına elbise alırsa geriye ne kadar parası kalır? a. 21 b. 29 c Çok kar yağdığı için okullar tatil edildi. Yukarıdaki cümlede kaç kelime vardıır? a. 15 b. 5 c Arkadaşım teneffüste yere düşünce çok... Yukarıdaki cümleyi aşağıdakilerden hangisiyle tamamlayamayız? a. sevindim b. üzüldüm c. korktum 4. Aşağıdaki çıkarma işlemlerinden hangisinin sonucu yanlıştır? a. 42 b. 38 c ilkokul1.com 7. Atatürk e Mustafa adına hangi öğretmeni vermiştir? a. Türkçe Öğretmeni b. Matematik Öğretmeni c. Askeri Okul Öğretmeni 8. İstiklâl Marşını söylerken nasıl davranmalıyız? a. Hazır ol vaziyetinde İstiklâl Marşını söylemeliyiz. b. Yanımızdaki arkadaşımızın elini tutmalıyız. c. Yere bakarak sessizce beklemeliyiz. 9. Aşağıdakilerden hangisi bağımsızlığımızın sembollerinden birisi değildir? a. Bayrağımız b. Okulumuz c. İstiklâl Marşımız

14 ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkok Bunu biliyor musun? Türkiye nin başkenti Ankara dır. Ankara ülkemizin İç Anadolu Bölgesi ndedir. Atatürk ün anıt mezarı Ankara dadır. 4. GÜN Aşağıdaki tablodaki eş anlamlı kelimeleri bulup aşağıya yazalım. Misafir Sözcük Konut Özlem Düş Kelime Tören Rüya Cevap İsim Vazife Ek Ad İlave Ev Hayat Anı Merasim Hatıra Yaşam Görev Konuk Hasret Yanıt İsim Ad Aşağıdaki cümlelerdeki altı çizili kelimelerin eş anlamlılarını yazarak cümleleri yeniden yazınız. 1. Annem bana kırmızı bir kazak almış Ablam okulda Almanca lisanı öğrendi Bu işte benim kabahatim yok Bana dargın değilsin değil mi? Kara kaşlı, ak saçlı bir dedem var

15 ul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1 Aşağıdaki saatleri kaçı gösterdiğini yazalım. Aşağıdaki saatlerin akrep ve yelkovanlarını doğru bir şekilde çizelim.

16 ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkok Aşağıdaki cümleleri uygun kelimelerle tamamlayalım. şarkı çalışmak şarkıcı yaştayız farklıdır boyludur Her insan diğerinden... İyi futbol oynayan biri kötü... söyleyebilir. Hepimiz aynı... ama hepimiz farklıyız. Harun uzun... ve çok konuşur. Ayşe nin sesi çok güzel. İlerde... olmak istiyor. İlgi duyduğumuz alanlarda... bizi mutlu eder. Aşağıdaki cümleler doğru ise D, yanlış ise Y kutucuğunu boyayalım. D Y D Y D Y D Y D Y D Y D Y D Y Sınıftaki herkes güzel şarkı söyleyebilir. Arkadaşlarımızdan bazıları uzun, bazıları kısa boyludur. İnsanları farklı yapan aynı özelliklerinin olmasıdır. Arının en iyi yaptığı iş uçmak ve bal yapmaktır. İkiz bile olsalar her insanın farklı tarafları vardır. Arkadaşlarımla aynı sınıfta, aynı yaştayız, her özelliğimiz de aynı. Birbirimize farklı olduğumuz için saygı duymalıyız. Herkes aynı özelliğe sahip olsaydı yeni insanlarla tanışmak istemezdik. Aşağıdaki iki resim arasındaki 10 farkı bulalım.

17 ul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1 1. Aşağıdaki kelimelerden hangisinin eş anlamlısı yoktur? a. Okul b. Kalem c. Öğretmen 2. Beyaz Siyah Hızlı Süratli Al Kırmızı Yukarıdaki eşleştirmelerden kaç tanesi eş anlamlı kelimelerdir? a. 1 b. 2 c Babam çok öksürdüğü için yarın doktora gidecek Yukarıdaki cümlede altı çizili kelimenin yerine aşağıdakilerden hangisi gelirse cümlenin anlamı değişmez? a. hasta b. hekim c. hakim 4. Aşağıdaki saatlerden hangisi 19:30 u göstermektedir? a. b. Mini Test - 4 ilkokul1.com 5. Saat 08:30 u gösterdiği zaman akrebin nerede durması gerekir? a. 8 in üzerinde b. 9 un üzerinde c. 8 ile 9 un tam ortasında 6. Ali saat 16:00 da ders çalışmaya başlamıştır. 2 saat sonra derslerini bitirdiğinde saat kaçı gösterir? a. 18:00 b. 14:00 7. c. 04:00 Buna göre Eylül okulda hangi kulübe üye olursa daha başarılı olur? a. Matematik kulübü b. Müzik kulübü c. Spor kulübü Eylül boş zamanlarında flüt kursuna gidiyor. c. 8. Kendimizden farklı özellikleri olan insanlara nasıl davranmalıyız? a. Onları da kendimize benzetmeliyiz. b. Saygılı ve hoşgörülü olmalıyız. c. Yanlarına gitmemeliyiz.

18 ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkok Bunu biliyor musun? Türkiye nin en büyük gölü Van Gölü dür. Van Gölü ne adını veren Van şehri Doğu Anadolu Bölgesi ndedir. Van, kedileriyle de ünlüdür. 5. GÜN Aşağıdaki kelimelerin zıt anlamlılarını örnekteki gibi bulmacadan bulalım. Hızlı Evli Eksi Gece Eski Aşağı Kalın Erken Tembel Temiz Siyah Korkak Dolu Dost Kapalı Genç Bayat Sabah Ucuz Son Alt Sıcak Önce Var Giriş

19 ul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1 Aşağıdaki sayılardan küçük olanının kutusunu kırmızıya boyayalım Aşağıdaki sayılardan büyük olanının kutusunu maviye boyayalım Aşağıdaki sayılardan önceki ve sonraki sayıları kutuların içine yazalım Aşağıdaki boşluklara büyüktür, küçüktür veya eşittir yazalım ten ten ten ten dan den Aşağıdaki sayıları küçükten büyüğe doğru sıralayalım Aşağıdaki sayıları büyükten küçüğe doğru sıralayalım

20 ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkok. Aşağıdaki trafik ışıkları üzerindeki sayılar hangi rengi göstermektedir? Boşlukları dolduralım ardından doğru bir şekilde ışıkları boyayalım renk... dır. 2.renk... dır. 3.renk... dir. Trafik ışığı bulunan bir yol kavşağındasınız. Hangi ışığa göre nasıl hareket edersiniz. Yazınız. 1. Eğer kırmızı ışık yanıyorsa Eğer sarı ışık yanıyorsa Eğer yeşil ışık yanıyorsa... Sena, yürüyerek başlangıç noktasındaki evinden, bitiş noktasındaki anneannesinin evine gitmek istiyor. Sena ya yardımcı olur musunuz? Bitiş Sena tüm trafik kurallarına uyarak başlangıç noktasından bitiş noktasına kadar hangi yolları tercih etmelidir? Çizerek gösterelim. Başlangıç

21 ul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1 1. Yukarıdaki cümlede altı çizili kelimenin zıt anlamlısı aşağıdaki cümlelerin hangisinde vardır? a. Bu yemek benim için fazla olmuş. b. Bugün onu hiç görmedim. c. Okulların tatil olmasına az kaldı. 2. Aşağıdaki kelime çifterinden hangisi zıt anlamlı değildir? a. Evli - Bekar b. Yaşlı - İhtiyar c. Fazla - Eksik 3. Güzel sözcüğünün zıt anlamlısı aşağıdakilerden hangisidir? a. Kötü b. Çirkin 4. Arkadaşlarım beni oyuna almadıkları için çok üzüldüm. c. Sevimli Mini Test - 5 ilkokul1.com İsim 5. ve 6. soruyu yukardaki tabloya göre cevaplayınız. 5. Yukarıda Fenerbahçe takımında oynayan bazı futbolcular ve yaşları verilmiştir. Buna göre en genç ve en yaşlı oyuncular aşağıdakilerden hangileridir? a. Salih - Şener b. Salih - Volkan c. Alper - Volkan 6. Aşağıdakilerden hangisinde futbolcuların yaşı büyükten küçüğe doğru bir şekide sıralanmıştır? a. 22, 25, 26, 35 b. 35, 22, 26, 25 c. 35, 26, 25, 22 Yaş Salih 22 Volkan 35 Şener 26 Alper TL 35 TL 26 TL Yukarıdaki eşyalardan en ucuzu aşağıdakilerden hangisidir? a. b. c. 7. Trafik kurallarına uymak neden gereklidir? a. Can güvenliği açısından önemlidir. b. İyi bir öğrenci olmak için. c. Cezalardan kurtulmak için.

22 ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkok Bunu biliyor musun? Dünyadaki tavukların sayısı, insanların sayısından daha fazladır. 6. GÜN Yazılışları ve okunuşları aynı olduğu halde anlam yönüyle farklı olan kelimelere eş sesli ( sesteş ) kelimeler denir. Aşağıdaki kelimeleri farklı anlamlarıyla, cümle içinde kullanalım. Düş Rüya Düşmek eylemi Dün gece düşümde çok güzel bir gökkuşağı gördüm. Çağlar teneffüste merdienlerden düştü. Ak Bin Asma Ocak Dil Renk... Akmak eylemi... Sayı... Binmek eylemi... Üzüm veren bitki... Asma işi... Yılın ilk ayı... Ateş yakılan yer... Bir organımız... Lisan... Altı çizili kelimelerin hangi anlamda kullanıldığını bulup kutuya işaretleyelim. Dedem kazlara yem vermek için dışarı çıktı. Bir hayvan Kazma eylemi Şu duraktan otobüse bin yarım saat sonra oradasın. Binme eylemi Dört basamaklı bir sayı Çocuğun öyle el gibi durması hepimizi çok üzdü. Yabancı Bir organımız

23 ul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1 Aşağıdaki çarpma işlemlerini yapıp boşlukları dolduralım. Aşağıdaki tabloyu örnekteki gibi dolduralım. İşlem Toplama Hali Şekillerle Gösterimi Değişme Özelliği Sonuç 4x x4 8 5X3 7X2 4X4 5X2 8X2 6X4 5X4 2X2

24 ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkok Aşağıdaki kavram haritasını uygun kelimelerle tamamlayalım. Kollar ve Bacaklar Vücudumuz bölümüdür bölümüdür bölümüdür Gövdemiz Başımız Aşağıdaki tabloya duyu organlarımızı ve görevlerini örnekteki gibi yazalım Göz Görmek İç organlarımızı ve görevlerini doğru bir şekilde yazalım. Beyin Akciğerler Kalp Böbrekler Mide Karaciğer Adı:... Görevi: Adı:... Görevi: Adı:... Görevi: Adı:... Görevi: Adı:... Görevi: Adı:... Görevi: Adı:... Görevi: Adı:... Görevi:......

25 ul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1 1. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde ekmek kelimesi diğerlerinden farklı bir anlamda kullanılmıştır? a. Annem gelirken ekmek al dedi. b. Babam bu sene tarlaya domates ekmek istiyor. c. Bugün yediğim ekmek çok lezzetliydi. 2. Aşağıdaki kelimelerden hangisinin sesteşi (eş sesli) yoktur? a. kış b. yaz c. yüz 3. Ördek suya daldı. Cümlesindeki altı çizili eş sesli ile aşağıdakilerden hangisi aynı anlamda kullanılmıştır? a. Dala kuşlar kondu. b. Balık gibi suya daldı. c. Çocuk daldan elma aldı x 2 7 x 3 Mini Test - 6 ilkokul1.com 5. Buna göre 9 elde kaç parmak vardır? a. 90 b. 45 c Bir günde 5 sayfa kitap okuyan Ahmet, bir haftada kaç sayfa kitap okur? a. 15 b. 12 b Aşağıdakilerden hangisi vücudumuzun bölümlerinden bir tanesi değildir? a. Baş b. Beyin c. Gövde 8. Aşağıdaki organlardan hangisi besinleri depolar? a. Karaciğer b. Mide c. Böbrekler 1elde 5, 2 elde 10 parmak vardır. Yukarıda verilen işleme göre - işleminin sonucu kaçtır? a. 12 b. 9 c Aşağıdaki organların hangisinden vücudumuzda 2 tane bulunur? a. Kalp b. Böbrek c. Mide

26 ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkok Bunu biliyor musun? 7. GÜN Ahtapotların 3 tane kalbi vardır. Yılan balıklarının ise tam 4 tane kalbi vardır. Aşağıdaki tabloyu doğru bir şekilde örnekteki gibi dolduralım. Kelime Özel Cins Tekil Çoğul Göz x x İstanbul Ahmetler Minnoş Burak Türkiye Milli Takımı Kitaplar Karabaş Aşağıdaki cümlelerde kaç tane büyük harf olmalı? Yanlarına yazalım. (.4..) fatih sultan mehmet istanbul u fethetti. (...) mimar sinan süleymaniyenin mimarıdır. (...) ayşe teyzenin keki gibisi yok. (...) büyüyünce cumhurbaşkanı olmak istiyorum. (...) kedim mırmır çok yaramazlık yapıyor. (...) köpeğimiz karabaş ı veterinere götürdük. (...) ahmetler mehmetleri ziyaret etmiş. (...) kemalin babası arabistanda çalışıyormuş. (...) bu günlerde okuduğum kitabın adı küçük prens. (...) sefaköy 100. yıl ilkokulu benim okulumdur. (...) ev alma komşu al. (...) bugün ailemle birlikte çanakkale ye gideceğiz. Özel isimlerin ilk harfleri büyük yazılır.

27 ul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1 Aşağıdaki pizzaların altına bütün, yarım, çeyrek kelimelerini doğru bir şekilde yazalım Aşağıdaki şekillerin bütününü boyayınız. Aşağıdaki şekillerin yarımını boyayınız. Aşağıdaki şekillerin çeyreğini boyayınız. Noktalı alanları dolduralım. Sonrasında problemleri çözelim. 1 bütün... yarım eder. 1 bütün... çeyrek eder. 4 çeyrek... bütün eder. 4 bütün... yarım eder. 8 çeyrek... bütün eder. 5 bütün... yarım eder. 2 bütün... çeyrek eder. 6 yarım... bütün eder. 10 bütün... yarım eder. 12 çeyrek... yarım eder. 8 çeyrek ekmek ile 6 yarım ekmek kaç tam ekmek eder? 3 tam karpuzda kaç yarım karpuz vardır?

28 ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkok Aşağıdaki metni okuyalım. Ardından aşağıdaki cümleleri okuyalım. Doğru olanları yeşile yanlış olanları kırmızıya boyayalım. BİR GÜNÜM Ali akşam erken uyuyor. Sabah erken kalkıp, kahvaltı yapıyor. Ve okula gidiyor. Okuldan çıkınca eve geliyor. Biraz dinlendikten sonra yemeğini yiyor. Ali daha sonra ödevlerini yapıp ders çalışıyor. Artık biraz televizyon izleyebilir ya da oyun oynayabilir. Peki, gün içinde Ali yaptığı işlere ne kadar zaman ayırıyor? Ali gününün büyük bir bölümünü uykuya ayırıyor. Zamanında ve yeteri kadar uyuyup sağlığını koruyor. Bu sayede okulda daha zinde ve başarılı oluyor. Ali okulda geçirdiği zamanları da verimli kullanıyor. Ali evde de ders çalışarak ödevlerini zamanında yapıyor. Ali hiçbir öğünü atlamadan yemeklerini de zamanında yiyor. Ali zamanının bir bölümünü de oyun oynayarak ve eğlenerek geçiriyor. Bütün bunların yanında Ali günde bir saati geçmemek üzere televizyonda izliyor. Ali oyun oynamayı çok seviyor. Bazen arkadaşları ile oyun oynuyor bazen de evde küçük kardeşi ile oyun oynuyor. Ama her gün ders çalışmaya da özen gösteriyor. Ali oyun ve ders için ayırdığı süre dengeli. Çünkü oyuna daha fazla süre ayırırsa ödevlerini yapacağı zamanı harcamış olur. Ders çalışmak için ayırdığı süre azalınca ödevlerini yapamaz. Ders çalışma süremiz televizyona ayırdığımız süreden fazla olmalıdır. Televizyon izlemeye ayırdığımız süre ödev yapmaya ayırdığımız süreden çok olmalıdır. Haftada sadece bir gün oyun oynarım. Her gün oyun oymaya vakit ayırırım. Bir gün sadece oyuna bir gün sadece ders çalışmaya zaman ayırmalıyız. Her gün ders ve oyun için ayrılan süre dengeli olmalıdır. Doğru olanların başına D, yanlış olanların başına Y yazınız. ( ) Oyun oynamaya ders çalışmadan daha çok süre ayrılmalıdır. ( ) Oyun oynama ve ders çalışma süreleri arasında denge kurulmalıdır. ( ) Ders başarısını artırmak ve sürdürmek için plan hazırlanmalıdır. ( ) Her etkinlik için yeteri kadar zaman ayrılmalıdır.

29 ul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1 Mini Test Barış sözcüğü hangi tümcede özel isim olarak kullanılmıştır? a. Dünya barışı çok önemlidir. b. Öğretmen Barış ı tahtaya kaldırdı. c. Dargın arkadaşlar barıştı. 2. Aşağıdakilerden hangisinde özel isim kullanılmamıştır? a. Gaye arkadaşlarına kitap vermiş. b. Gülün dikeni eline batmış c. Uludağ a kayak yapmaya gideceğiz. 3. Aşağıdakilerden hangisi bir özel isimdir? a. Çay bahçesi b. Dolmabahçe Sarayı c. Okuma salonu 4. Yukarıdaki pizzalardan kaç tane çeyrek pizza elde ederiz? a. 4 b. 6 c Dört kişilik bir aile, bir pastayı eşit olarak paylaşıyorlar. Her birinin payına ne kadar pasta düşer? a. bütün b. yarım c. çeyrek ilkokul1.com 6. Buna göre Kübra nın kaç tane yarım karpuzu vardır? a. 6 b. 8 c Çanta, ders programına göre hazırlanır çünkü... Cümledeki noktalı yere, aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir? a. çantalar küçüktür. b. ağır yük taşımak sağlığımıza zararlıdır. c. öğretmenimiz böyle istiyor bütün karpuzum ve 4 tane yarım karpuzum var. Efe Yukarıdaki duruma göre, Efe aşağıdakilerden hangisini yaşayabilir? a. Derslerde geri kalır b. Çok başarılı olur. c. Öğretmenini çok mutlu eder. Kübra Bugün görsel sanatlar dersi vardı. Ama ben boyalarımı ve resim defterimi evde unuttum.

30 ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkok 8. GÜN Bunu biliyor musun? Yeryüzünün en soğuk yeri Antarktika da Vostok (Rusya) bölgesidir. ( derece) Aşağıdaki boş alanlara noktalama işaretlerini doğru bir şekilde yazınız. Metin koluna ne oldu ( ) Mustafa televizyonun sesini çok açmış ( ) Sessiz okuma yaparken dudaklarımızı kıpırdatmamalıyız ( ) Canset( )in gözleri ne renk( ) Dikkat et( ) Çay dökülecek( ) Amasya( )nın elması( ) Malatya( )nın kayısısı meşhurmuş( ) Eda( )nın babası oltayla sekiz balık tutmuş ( ) Yazım ve noktalama yanlışlıklarını bulunuz. Cümlenin doğrusunu yazınız. Fazla ampulleri elif kapattı.... Burak ve berrak nereye gitti.... Yurdumuzun başkenti ankaradır.... Atatürkün babası Ali rıza beydir.... Hikayedeki boşluklara uygun noktalama işaretleri yerleştiriniz. MEVSİMLER Bir yıl dört mevsimdir( ) İlkbahar( ) yaz( ) sonbahar( ) kış( ) İlkbaharda ağaçlar çiçek açar( ) Yazın havalar sıcak olur( ) denize gireriz( ) Sonbaharda ağaçlar yapraklarını döker( ) Kışın kar yağar( ) kardan adam yaparız( ) Ben en çok ilkbahar mevsimini severim( )

31 ul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1 Aşağıdaki şekilleri örnekteki gibi eş iki parçaya ayırınız. Aşağıdaki şekillerin simetriklerini çiziniz. Sonra istediğiniz renge boyayınız. Aşağıdaki örüntüleri inceleyelim. Kurala göre sırada hangi şekil olmalı?

32 ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkok Dini ve milli bayramlarımızla ilgili boş alanları dolduralım. MİLLİ BAYRAMLARIMIZ Adı Tarihte O Gün Ne Olmuş? DİNİ BAYRAMLARIMIZ Adı O Günlerde Neler Yaparız? Aşağıdaki hayvanlar ile yuvalarını doğru bir şekilde eşleştirelim.

33 ul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1 Mini Test Aşağıdaki cümlelerden hangisinin sonuna nokta koymayız? a. Geldi mi, gelmedi mi bilmiyorum b. Sen de mi gidiyorsun c. Bize de misafir gelmiş 2. Aşağıdaki cümlelerin hangisinin sonuna ünlem koymamız gerekir? a. Bir yılda kaç mevsim vardır b. Yaşasın Cumhuriyet c. Bir yılda dört mevsim vardır 6. Yukarıda gördüğünüz şeklin simetriği aşaıdakilerden hangisidir? a. b. 3. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde kesme işareti ( ) yanlış yerde kullanılmıştır? a. Elif in burnu kanıyor. b. Otobüs e binmemiz gerekiyor. c. Kedimiz Minnoş a yuva yaptık. 4. ilkokul1.com c. 7. Aşağıdaki hayvanların hangisinin yuvasının ismi in dir? a. b. c. Yukarıdaki örüntüye göre aşağıdakilerden hangisi gelmelidir. a. b. c. yerine 5. Aşağıdaki harflerden hangisi simetrik değildir? a. b. c. O H G 8. Dini bayramlarda aşağıdakilerden hangisi yapılmaz? a. Büyüklerimizin ellerini öpmek b. Sınıfımızı süslemek c. Kurban kesmek

34 ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkok 9. GÜN Bunu biliyor musun? Yeryüzünün en sıcak yeri Afrika da El-Ezize bölgesidir. (Gölgede 58 derece) Aşağıdaki cümleleri inceleyin ve örnekteki gibi sebep (neden) ve sonuç şeklinde altını çizerek yazın. Seni ziyaret edemedim, çünkü hastaydım. Sonuç Sebep Üniversite sınavına gireceği için gece gündüz çalışıyor Derslere sürekli geç geldiği için öğretmenini çok kızdırıyordu Öğretmenimi çok seviyorum çünkü bize okuma yazmayı öğretti Şiddetli soğuklardan elleri ince ince yarılmıştı Maddi imkansızlık yüzünden okuyamamış Okul bahçesindeki ağaçları sulamadığımız için birçoğu kurudu Malzeme yetersizliğinden inşaat yarım kaldı Saha çamur olduğu için maç ertelenmiş

35 ul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1 Aşağıdaki eşyaları almak için hangi paradan kaç tane kullanmalıyız? Örnekteki gibi yapalım. 26TL 90 kr TL 75 kr 37TL 35 kr Eşyaların ücretlerine göre çocukların kaçar lira harcamaları gerekir? Hangi çocuk daha çok para harcamışsa onun resmini boyayalım.

36 ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkok Aşağıdaki resmi dikkatle inceleyelim. Ardından soruları cevaplayalım. NOT: Kuzey (K), Güney (G), Doğu (D), Batı (B) harfleriyle gösterilmiştir. BİLGİLER Cümleleri Kuzey, Güney, Doğu veya Batı kelimeleriyle tamamlayınız. 1. Ali evinden okuluna gitmek için... yönüne gitmelidir. 2. Kübra, Sedef in evine gitmek için... yönüne doğru gitmelidir. 3. Sedef, süpermarkete gitmek için... yönüne doğru yürümelidir. 4. Polis karakolundan çıkan bir polis, süpermarkete gitmek için... yönüne doğru yürümelidir. 5. Çocuklar okuldan çıkınca parka gitmek istiyorlar.... yönünde doğru yürürlerse parka ulaşırlar. 6. Ali nin babası polis memurudur. Ali nin babası sabah işine gitmek için evden... yönüne doğru yürümelidir. 7. Kübra, evden okula gitmek için... yönünde ilerlemelidir. 8. Sedef, okuldan sonra Kübra ile birlikte ders çalışmak istiyor. Evinden çıktıktan sonra... yönünde yürürse Kübra nın evine ulaşır.

37 ul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1 Mini Test Sesim kısıldı çünkü,... cümlesi aşağıdakilerden hangisiyle devam ettirilemez? a. sesim çok güzel. b. çok bağırdım. c. soğuk su içtim. 2. Aşağıdakilerden hangisi sebep - sonuç cümlesidir? a. Çok hasta oldum. b. Havalar çok sıcak bu yüzden terledim. c. Okula geç kaldım. 3. Hava çok soğuktu çünkü kar yağmıştı. cümlesinde sebep olan açıklama aşağıdakilerden hangidir? a. Havanın çok soğuk olması b. Kar yağması c. Çocuğun mont giymesi ilkokul1.com 5. Buna göre Kerim in dedesi kaç lira harçlık vermiştir? a. 3 b. 30 c Elif in 80 lirası vardır. Elif parasının 43 lirasına ayakkabı, 8 lirasına da kitap aldı. Buna göre Elif in geriye kaç lirası kaldı? a. 29 b. 37 c Dedem bana bayramda en küçük kağıt paramızdan 3 tane verdi. Güneşin doğduğu yöne... denir. Yukarıdaki cümlede noktalı yere aşağıdakilerden hangisini yazmalıyız? a. Batı b. Doğu c. Kuzey 4. Ürün Adı Fiyatı Mont 26 Kazak 42 Pantolon 34 Ayşe nin 90 lirası vardır. Mağazadan 1 pantolon ve 1mont alırsa geriye ne kadar parası kalır? a. 60 b. 30 c Yönleri gösteren, saate benzeyen alete ne denir? a. motor b. pusula c. teleskop

38 ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkok 10. GÜN Bunu biliyor musun? Gözlerimiz açıkken hapşurmamız mümkün değildir. Aşağıdaki metinde geçen varlıkların özelliklerini belirten sözcüklerin (sıfat) altını renkli kalemle çizelim. Belirtilen özelliklere göre resmi boyayalım. MEHMET Cumartesi günü hava çok güzeldi.mehmet yuvarlak topunu yanına aldı. Bahçeye çıktı.onların iki katlı evlerinin büyük bahçesi vardı.bahçenin doğusunda bulunan büyük elma ağacının yanına gitti.ağacın dibinde renkli çiçekler vardı.yeşil otların arasında çok güzel görünüyorlardı.küçük sarı kuş cik cik diye ötüyor,sanki Mehmet e hoş geldin diyordu.minik kelebek havada zikzaklar çizerek uçuyordu.mehmet yaşlı elma ağacından bir kırmızı elma kopardı. Yakındaki çeşmede yıkadı.isırarak yedi.ağaca teşekkür etti.ağaç gülümsedi ve yeşil yapraklarını sallayarak güle güle dedi.mehmet çok mutlu oldu. Mavi renkli topuna vurarak oradan uzaklaştı. Aşağıdaki (ön adların) sıfatların eş anlamlılarını bulunuz. Al yanak >...kara... y a n a k ufak çocu >... çocuk Ak güvercin ----->... güvercin siyah koyun ----->... koyun Fakir insan ---->... insan Yan taraftaki ön adların (sıfatların) zıt anlamlılarını karşılarına yazalım. Taze et Büyük havuz Uzak şehir Temiz sınıf Siyah çorap Kirli forma >...bayat... et >...havuz >...şehir >...sınıf >...çorap >....forma

39 ul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1 Aşağıdaki işlemlerini yapalım. Ardından şifreyi çözelim E U Ö 55 O İ 75 D Z U 80 M O K L Ç L K U 89 + M Aşağıdaki problemleri çözelim. Bir çıkarma işleminde çıkan 36, kalan 40 ise eksilen kaçtır? Bahçemizde 46 elma ağacı var. Bahçemize kaç tane elma fidanı dikersem toplam 83 elma ağacı olur? Ali, fındığının 18 tanesini kardeşine verince 20 fındığı kalıyor. Ali nin kardeşine vermeden önce kaç fındığı vardı?

40 ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkok Yemek yerken dikkat etmemiz gereken bazı kurallar vardır. Bu kurallara Görgü Kuralları denir. Aşağıda verilen cümlelerin başına doğru ise D yanlış ise Y yazınız Yemekten önce, eller yıkanmalı. Yemeğe, aile bireyleri ile birlikte oturulmalı. Yemeğe, herkesle birlikte başlanmalı Ağzımızda yiyecek varken konuşulmamalı. Yemek yerken oyun oynayabiliriz. Tabaklarda yemek bırakılmamalı. Sofrada ayrı tabak veya bardak kullanılmalı. Yemeği hazırlayana, mutlaka teşekkür edilmeli. Sofrada peçete kullanılmalı. Yemek yerken çatal, kaşık, bıçak kullanılmalı. Yemek yerken, mide bulandırıcı konulardan konuşulmamalı. Yemeği, hızlı hızlı yemeliyiz. Ağzımızı,şapırdatmamalıyız. Yemeğimizi kendi tabağımızdan yemeliyiz. Başkalarının tabağından yememeliyiz. Yemek masasından erken kalkmamız gerekiyorsa izin almalıyız. Kesinlikle elle yememeliyiz. Kaşık, bıçağın sağında yer alır. Masada çatal sola, kaşık ve bıçak sağa yerleştirilir. Bıçak, kaşık ile tabak arasına konur Tabağımıza yiyeceğimiz kadar yemek almalıyız. Yemekten sonra, ellerimizi yıkamalıyız.

41 ul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1 Mini Test Çarşıdan... elma aldık. cümlesindeki noktalı yere aşağıdaki sıfatlar hangisi yazılmamalıdır? a. kırmızı b. Kimi c. yedi 6. Bir çıkarma işleminde çıkan 42, kalan 11 ise eksilen kaçtır? a. 53 b. 31 b Aşağıdakilerden hangisi ev kelimesinin durumunu gösteriyor? a. sarı ev b. bir ev c. yıkık ev 3. Sıcak su musluğu kırmızı, soğuk su musluğu da mavi renkle belirtilmiştir. tümcesinde suyun özelliklerini hangi sözcükler bildirir? a. sıcak- soğuk b. soğuk - musluk c. sıcak - musluk 4. Bir toplama işleminde birinci toplanan 14, toplam 46 ise ikinci toplanan aşağıdakilerden hangisidir? a. 60 b. 32 c Yukarıdaki işlemlere göre - işleminin sonucu kaç olur? a. 51 b. 36 c. 15 ilkokul1.com 7. Hangi çocuk yemek yerken yanlış davranmaktadır? a. Yemek yerken ağzımı şapırdatmam. b. Çabucak yiyip masadan kalkarım c. Yemeğe, herkesle birlikte başlarım. 8. Yemek yerken tabağımıza... yemek almamız gerekir. Aşağıdakilerden hangisi Eylül ün cümlesini doğru tamamlar? a. herkesin aldığı kadar b. bol bol c. yiyeceğimiz kadar 9. Yemek yerken aşağıdakilerden hangisini yapmamalıyız? a. Ağzımızda yemek varken konuşmamalıyız. b. Ağzımıza minik lokmalar almalıyız. c. Kendi tabağımızdaki yemek biterse başkasının yemeğini yeriz. Eylül

42

Yeryüzünün en sıcak yeri Afrika da El-Ezize bölgesidir. (Gölgede 58 derece)

Yeryüzünün en sıcak yeri Afrika da El-Ezize bölgesidir. (Gölgede 58 derece) ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkok 9. GÜN Bunu biliyor musun? Yeryüzünün en sıcak yeri Afrika da El-Ezize bölgesidir. (Gölgede

Detaylı

.com 2. SINIF 1. DÖNEM TATİL KİTABI

.com 2. SINIF 1. DÖNEM TATİL KİTABI .com 2. SINIF 1. DÖNEM TATİL KİTABI 2. DÖNEMDEN İTİBAREN FACEBOOK GRUBUMUZDA GÜNLÜK ÖDEV PAYLAŞIMLARI YAPMAYA BAŞLAYACAĞIZ! 5. Günden İtibaren Sadece Facebook Grubumuzdan Paylaşım Yapılacaktır. Grup Adı:

Detaylı

.com. Faydalı Olması Dileğiyle... Emrah& Elvan PEKŞEN

.com. Faydalı Olması Dileğiyle... Emrah& Elvan PEKŞEN .com Faydalı Olması Dileğiyle... Emrah& Elvan PEKŞEN ilkok Adı-Soyadı:... Yukarıdaki resmi inceleyelim. Sonrasında aşağıdaki yönergelere göre, çocukları numaralandıralım ve soruları cevaplayalım. Deniz

Detaylı

TÜRKÇE PAMUK DEDE soruları yukarıdaki metne göre cevaplayınız. 1) Aşağıdakilerden hangisi Pamuk dede nin yaptığı işlerden birisi değildir?

TÜRKÇE PAMUK DEDE soruları yukarıdaki metne göre cevaplayınız. 1) Aşağıdakilerden hangisi Pamuk dede nin yaptığı işlerden birisi değildir? ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkok TÜRKÇE PAMUK DEDE Pamuk dede hiç durmadan çalışıyordu. Çünkü o çalışmayı çok seviyordu. Her

Detaylı

.com. Faydalı Olması Dileğiyle... Emrah& Elvan PEKŞEN

.com. Faydalı Olması Dileğiyle... Emrah& Elvan PEKŞEN .com Faydalı Olması Dileğiyle... Emrah& Elvan PEKŞEN ilkok Adı-Soyadı:... Yukarıdaki resmi inceleyelim. Sonrasında aşağıdaki yönergelere göre, çocukları numaralandıralım ve soruları cevaplayalım. Deniz

Detaylı

Elvan & Emrah PEKŞEN

Elvan & Emrah PEKŞEN Bu hafta için 5 güne 5 değerlendirme hazırlıyoruz. İlk üçünü paylaşıyoruz. 2 Tanesi de çarşamba sitemizde! Puanlama Aşağıda... 1. Sınav Test Soruları 5 puan 6x5=30 Harf,hece tablo 1 puan 45x1=45 Sayı okuma

Detaylı

Kesirler. Zaman Ölçme. Paralarımız

Kesirler. Zaman Ölçme. Paralarımız Kesirler Zaman Ölçme Paralarımız Kesirler Tam, Yarım Saatler Çeyrek Saatler Takvim Zaman Ölçme Problemleri Paralarımız SınıfMatematik Matematik 2. 2.Sınıf Bütün - Yarım Kutularda yarım olarak verilen nesneleri

Detaylı

Adı-Soyadı: Deniz kampa kimlerle birlikte gitmiş? 2- Kamp malzemelerini nerede taşımışlar? 3- Çadırı kim kurmuş?

Adı-Soyadı: Deniz kampa kimlerle birlikte gitmiş? 2- Kamp malzemelerini nerede taşımışlar? 3- Çadırı kim kurmuş? ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkok Benim adım Deniz. 7 yaşındayım. Bu hafta sonu annem ve babamla birlikte kampa gittik. Kampa

Detaylı

2. Sınıf Kazanım Değerlendirme Testi -1

2. Sınıf Kazanım Değerlendirme Testi -1 by Mehmet- omeruslu06 1 3. Bayrağımızdaki hangi renk daha fazladır? 1. Sınıfımızdaki arkadaşlarımızın her siyah A. B. kırmızı birinin farklı güçlü yanları var. Mesela, Elif. Çizdiği resimleri Ahmet beyaz

Detaylı

.com. Haftanın Diğer Çalışmaları En Kısa Zamanda Yayınlanacaktır.

.com. Haftanın Diğer Çalışmaları En Kısa Zamanda Yayınlanacaktır. .com Haftanın Diğer Çalışmaları En Kısa Zamanda Yayınlanacaktır. ilkok 2/... Sınıfı Türkçe Dersi Değerlendirme Sınavı Adı-Soyadı:... Yaşayabilmek için oksijene ihtiyaç vardır. Oksijen sayesinde karadaki

Detaylı

2. Sınıf Kazanım Değerlendirme Testi -2

2. Sınıf Kazanım Değerlendirme Testi -2 by Mehmet- omeruslu06 1 Göktürk Alfabemizde 8 tane ünlü harf vardır. 3. 1. Yukarıdaki tekerleme verilen gör_ sellerden hangisi için yazılmıştır? A. bal B. üzüm armut 2. Eğri büğrü dalı var, Şeker şerbet

Detaylı

.com. Faydalı Olması Dileklerimizle... Emrah&Elvan PEKŞEN

.com. Faydalı Olması Dileklerimizle... Emrah&Elvan PEKŞEN .com Faydalı Olması Dileklerimizle... Emrah&Elvan PEKŞEN ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkok Adı-Soyadı:... Önce kelimeleri tek

Detaylı

HAYAT BİLGİSİ HAFTA SONU ÖDEVİ ADI SOYADI:

HAYAT BİLGİSİ HAFTA SONU ÖDEVİ ADI SOYADI: HAYAT BİLGİSİ HAFTA SONU ÖDEVİ ADI SOYADI: 09.04.2010 1. Vücudumuzdaki şeker oranını aşağıdaki organlarımızdan hangisi ayarlar? A) Kalp B) Böbrek C) Karaciğer 2. Sağlıklı bir yaşam için en önemli seçenek

Detaylı

Ali 8 yaşındadır. Ali den 1 yaş büyük olan Oya. Can ın 5 kalemi vardır. Ayla nın kalemleri Can ın kalemlerinden 3 fazladır. Ayla nın kalemi vardır.

Ali 8 yaşındadır. Ali den 1 yaş büyük olan Oya. Can ın 5 kalemi vardır. Ayla nın kalemleri Can ın kalemlerinden 3 fazladır. Ayla nın kalemi vardır. Zihinden toplayalım. 1. artı 8 eder.. 3 ten büyük olan sayı 5 tir. 3. 5 e eklersek olur. 4. 5.. 5 e 1 ilave edersek olur. 7 den sonra gelen sayı 5, 3 daha eder. olur. 7. yi 1 artırırsak olur. 8. 9. 9 ile

Detaylı

Teknik bir sıkıntıdan dolayı 7. hafta ödevlerinin 1. ve 2. günlerini paylaşabiliyorum günleri en geç salı günü yayınlamış olurum.

Teknik bir sıkıntıdan dolayı 7. hafta ödevlerinin 1. ve 2. günlerini paylaşabiliyorum günleri en geç salı günü yayınlamış olurum. Teknik bir sıkıntıdan dolayı 7. hafta ödevlerinin 1. ve 2. günlerini paylaşabiliyorum. 345. günleri en geç salı günü yayınlamış olurum. Gecikme için kusura bakmayın. Anlayışınız için şimdiden teşekkürler.

Detaylı

2. Sınıf Cümle Oluşturma Cümle Bilgisi

2. Sınıf Cümle Oluşturma Cümle Bilgisi Penguenler Güney Kutup Bölgesi'nde yaşayan penguenler çok soğuk ve dondurucu olan kutuplarda rahatlıkla yaşayabilirler. Bunu sağlayan, penguenlerin derisinin altında bulunan kalın yağ tabakasıdır. Bu tabaka,

Detaylı

2. SINIF İŞİTME ENGELLİ ÖĞRENCİLERİ İÇİN TEST ÇALIŞMASI. Hazırlayan Engin GÜNEY İşitme Engelliler sınıf Öğretmeni

2. SINIF İŞİTME ENGELLİ ÖĞRENCİLERİ İÇİN TEST ÇALIŞMASI. Hazırlayan Engin GÜNEY İşitme Engelliler sınıf Öğretmeni 2. SINIF İŞİTME ENGELLİ ÖĞRENCİLERİ İÇİN TEST ÇALIŞMASI Hazırlayan İşitme Engelliler sınıf Öğretmeni 1 Saçları hangisi tarar? o A) Bıçak o B) Tarak o C) Eldiven o D) Makas 2 Hangisi okul eşyası değil?

Detaylı

Cümle Bilgisi. Cümleler Duygu İstek Haber Düşünce. Yarın teyzemler gelecek. ( haber bildiriyor.) Arkadaşımı çok seviyorum.(duygu bildirir.

Cümle Bilgisi. Cümleler Duygu İstek Haber Düşünce. Yarın teyzemler gelecek. ( haber bildiriyor.) Arkadaşımı çok seviyorum.(duygu bildirir. .com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkok Cümle Bilgisi Duyguları, düşünceleri, haberleri, istekleri anlatan kelime veya kelime

Detaylı

1. Her şeklin diğer yarısını aynı renge boyayalım.

1. Her şeklin diğer yarısını aynı renge boyayalım. 1. Her şeklin diğer yarısını aynı renge boyayalım. 54 1. Aşağıdakilerden hangisi yarımdır? a) b) c) 2 Aşağıdakilerden hangisi bütündür? a) b) c) 3. Meyvelerin diğer yarısını bulup eşleştirelim ve boyayalım.

Detaylı

ÇIKARMA İŞLEMİ. A) Aşağıda modellenmiş olan çıkarma işlemlerini yapalım. B) Aşağıda modellenmiş olan çıkarma işlemlerini yapalım. ... c) eksilen ...

ÇIKARMA İŞLEMİ. A) Aşağıda modellenmiş olan çıkarma işlemlerini yapalım. B) Aşağıda modellenmiş olan çıkarma işlemlerini yapalım. ... c) eksilen ... ÇIKARMA İŞLEMİ A) Aşağıda modellenmiş olan çıkarma işlemlerini yapalım. B) Aşağıda modellenmiş olan çıkarma işlemlerini yapalım. a) b) c) d) 4 1 3 a) eksilen çıkan fark 3 1 b) eksilen çıkan fark c) eksilen

Detaylı

MATEMATİK Fasikül 1 KONU ANLATIMLI FASİKÜL SET MEB TTKB NİN UYGULADIĞI 10 KÖK DEĞER FASİKÜLLERİMİZDE İŞLENMİŞTİR. EVLE OKUL BiR ARADA ATU

MATEMATİK Fasikül 1 KONU ANLATIMLI FASİKÜL SET MEB TTKB NİN UYGULADIĞI 10 KÖK DEĞER FASİKÜLLERİMİZDE İŞLENMİŞTİR. EVLE OKUL BiR ARADA ATU Türkiye de ilk defa EVLE OKUL BiR ARADA ATU MATEMATİK Fasikül 1 KONU ANLATIMLI FASİKÜL SET ÖZGÜN KONU ANLATIMI DEĞERLENDİRME SORULARI SINIF İÇİ UYGULAMALAR MEB TTKB NİN UYGULADIĞI 10 KÖK DEĞER FASİKÜLLERİMİZDE

Detaylı

Faydalı Olması Dileklerimizle...

Faydalı Olması Dileklerimizle... 23 Faydalı Olması Dileklerimizle... Emrah&Elvan PEKŞEN ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkok Adı-Soyadı:... Önce kelimeleri tek tek

Detaylı

Kesirler. Zaman Ölçme. Paralarımız

Kesirler. Zaman Ölçme. Paralarımız Onluklar ve Birlikler Kesirler Zaman Ölçme Paralarımız Kesirler Tam, Yarım Saatler Çeyrek Saatler Takvim Zaman Ölçme Problemleri Paralarımız SınıfMatematik Matematik 2. 2.Sınıf 11 Kesirler Öğrenelim Bir

Detaylı

kural tanımayan cafer Adı-Soyadı:...

kural tanımayan cafer Adı-Soyadı:... ilkok Adı-Soyadı:... kural tanımayan cafer Cafer evden çıkmayı pek sevmeyen, gürültücü ve hareketli bir çocuktu. Annesini ve babasını sürekli üzüyordu. Kardeşi Elif ile durmadan kavga ediyorlardı. Elif'in

Detaylı

Faydalı Olması Dileklerimizle...

Faydalı Olması Dileklerimizle... 23 Faydalı Olması Dileklerimizle... Emrah&Elvan PEKŞEN ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkok Adı-Soyadı:... Önce kelimeleri tek tek

Detaylı

Doğal Sayılarla Çarpma İşlemi. Doğal Sayılarla Bölme İşlemi

Doğal Sayılarla Çarpma İşlemi. Doğal Sayılarla Bölme İşlemi Doğal Sayılarla Çarpma İşlemi Doğal Sayılarla Bölme İşlemi Çarpma İşlemi Çarpanların Yerlerinin Değişimi Çarpım Tablosu Oluşturma 1 ve 0 ile Çarpma Çarpma Problemleri Bölme İşlemi SınıfMatematik Matematik..Sınıf

Detaylı

MÜSLÜM ERDOĞAN İLKOKULU 1B SINIFI

MÜSLÜM ERDOĞAN İLKOKULU 1B SINIFI MÜSLÜM ERDOĞAN İLKOKULU 1B SINIFI TOPLAMA VE ÇIKARMA İŞLEMLERİ PEKİŞTİRME KİTAPÇIĞI 1. SINIF TOPLAMA İŞLEMİ PROBLEMLERİ - 1 1 ) Mert in kalemi vardı. Babası ) Ali nin tane kitabı, Ayşe nin 4 tane kalem

Detaylı

.com. Faydalı Olması Dileklerimizle... Emrah&Elvan PEKŞEN

.com. Faydalı Olması Dileklerimizle... Emrah&Elvan PEKŞEN .com Faydalı Olması Dileklerimizle... Emrah&Elvan PEKŞEN ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkok benim kahraman dedem Kelimeleri zıt

Detaylı

23 NİSAN İLKOKULU 2/C SINIFI DENEME SINAVI

23 NİSAN İLKOKULU 2/C SINIFI DENEME SINAVI Adı-Soyadı : HAYAT BİLGİSİ 1) Okul için hazırlık yapan bir öğrenci, çantasına aşağıdakilerden hangisini mutlaka koymalıdır? 2) Aşağıdakilerden hangisi büyüklerden yardım alarak gerçekleştirebileceğimiz

Detaylı

KURALLI VE DEVRİK CÜMLELER. --KURALLI CÜMLE: İş, hareket, oluş bildiren sözcükler cümlenin sonunda yer alıyorsa denir.

KURALLI VE DEVRİK CÜMLELER. --KURALLI CÜMLE: İş, hareket, oluş bildiren sözcükler cümlenin sonunda yer alıyorsa denir. --KURALLI CÜMLE: İş, hareket, oluş bildiren sözcükler cümlenin sonunda yer alıyorsa denir. Örnek: Mustafa okula erkenden geldi. ( Kurallı cümle ) --KURALSIZ (DEVRİK) CÜMLE: Eylemi cümle sonunda yer almayan

Detaylı

2. Sınıf Kazanım Değerlendirme Testi -3

2. Sınıf Kazanım Değerlendirme Testi -3 by Mehmet- omeruslu06 1 2 karton - kabak- kapak 2. Yukarıdaki kelimeleri sözlük sırasına göre sıraladığımızda aşağıdakilerden hangisi doğru olur? A. karton - kabak - kapak 1 2 B. kabak - karton - kapak

Detaylı

yuvarlak masa yeşil erik üç kalem ihtiyar adam

yuvarlak masa yeşil erik üç kalem ihtiyar adam VARLIKLARIN ÖZELLİKLERİNİ BELİRTEN KELİMELER yuvarlak masa yeşil erik üç kalem ihtiyar adam şu otobüs birkaç portakal Yuvarlak masa : Yuvarlak sözcüğü varlığın biçimini bildiriyor. Yeşil erik : Yeşil sözcüğü

Detaylı

MUTLU HAFTALAR. Emrah&Elvan PEKŞEN

MUTLU HAFTALAR. Emrah&Elvan PEKŞEN MUTLU HAFTALAR Emrah&Elvan PEKŞEN ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkok BÜYÜK HARFLERIN KULLANIMI Emir Defne Özel isimlerin ilk harfleri

Detaylı

4. ve 5. Değerlendirme Sınavları. Puanlama Aşağıda...

4. ve 5. Değerlendirme Sınavları. Puanlama Aşağıda... 4. ve 5. Değerlendirme Sınavları Puanlama Aşağıda... 4. Sınav Test Soruları 5 puan 6x5=30 Çetele tablosu 5 puan 10x5=50 Doğru-Yanlış 2 puan 5x2=10 Sayı örüntüsü 2 puan 5x2=10 5. Sınav Test Soruları 5 puan

Detaylı

MUTLU HAFTALAR. Emrah&Elvan PEKŞEN

MUTLU HAFTALAR. Emrah&Elvan PEKŞEN MUTLU HAFTALAR Emrah&Elvan PEKŞEN ilkok BÜYÜK HARFLERIN KULLANIMI Emir Defne Özel isimlerin ilk harfleri büyük yazılır. Cesur Yumak Nevşehir Japon Azerbaycan Ağrı Dağı Anıtkabir Cümleler her zaman büyük

Detaylı

TEST. 7. Dişer ne zaman fırçalanmalıdır? A. Yemeklerden sonra B. Okuldan gelince C. Evden çıkmadan önce

TEST. 7. Dişer ne zaman fırçalanmalıdır? A. Yemeklerden sonra B. Okuldan gelince C. Evden çıkmadan önce ÖDEV- 3 ADI SOYADI:.. HAYAT BİLGİSİ Tırnaklar, el ve ayak parmaklarının ucunda bulunur. Tırnaklar sürekli uzar. Uzayan tırnakların arasına kir ve mikroplar girer. Bu yüzden belli aralıklarla tırnaklar

Detaylı

3. Sınıf Varlıkların Özelliklerini Belirten Sözcükler ( Ön Ad Sıfat )

3. Sınıf Varlıkların Özelliklerini Belirten Sözcükler ( Ön Ad Sıfat ) 3. Sınıf Varlıkların Özelliklerini Belirten Sözcükler ( Ön Ad Sıfat ) Denizatı Denizatı, yeryüzünde yaşayan milyarlarca canlıdan sadece bir tanesidir. Diğer balık türlerinden çok farklı özelliklere sahip

Detaylı

.com. Faydalı Olması Dileklerimizle... Emrah&Elvan PEKŞEN

.com. Faydalı Olması Dileklerimizle... Emrah&Elvan PEKŞEN .com Faydalı Olması Dileklerimizle... Emrah&Elvan PEKŞEN ilkok 2/... Sınıfı Türkçe Dersi Değerlendirme Sınavı Adı-Soyadı: Puan:... Düştüğümüzde bazen bir kemiğimiz kırılır. Kemik kendini yeniler. Ancak,

Detaylı

ATATÜRK'Ü ANIŞ. Adım-Soyadım:...

ATATÜRK'Ü ANIŞ. Adım-Soyadım:... ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkok Adım-Soyadım:... Önce kelimeleri tek tek okuyalım.her kelimeyi bir defada doğru okuyana kadar

Detaylı

PENDİK MERKEZ İLKOKULU 1-D SINIFI HAFTA SONU ÇALIŞMALARI

PENDİK MERKEZ İLKOKULU 1-D SINIFI HAFTA SONU ÇALIŞMALARI Aşağıdaki ifadelerden doğru olanların kutusuna D yanlış olanların kutucuğuna Y yazınız. ( ) Köpekbalığı köpek kulübesinde yaşar. ( ) Tavşan havuç, lahana yiyebilir. ( ) Koyun. kuzu, keçi, oğlak otla beslenen

Detaylı

Şimdi Okullu Olduk İlkokul 1. Sınıf

Şimdi Okullu Olduk İlkokul 1. Sınıf Yrd. Doç. Dr. Özgül Polat Şimdi Okullu Olduk İlkokul 1. Sınıf 8 Adım ve Soyadım Ritim tutalım. Parmak şıklatmayı biliyor musun? Aşağıdaki yönergeyi takip edelim. Sırayla parmak şıklatıp ayağımızı yere

Detaylı

Aşağıdaki parçayı okuyalım. Ardından soruları yanıtlayalım.

Aşağıdaki parçayı okuyalım. Ardından soruları yanıtlayalım. ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkok Aşağıdaki parçayı okuyalım. Ardından soruları yanıtlayalım. SİNCAPLAR Sincaplar daldan dala

Detaylı

Doğal Sayılarla Çarpma İşlemi. Doğal Sayılarla Bölme İşlemi

Doğal Sayılarla Çarpma İşlemi. Doğal Sayılarla Bölme İşlemi Onluklar ve Birlikler Doğal Sayılarla Çarpma İşlemi Doğal Sayılarla Bölme İşlemi Çarpma İşlemi Çarpanların Yerlerinin Değişimi Çarpım Tablosu Oluşturma 1 ve 0 ile Çarpma Çarpma Problemleri Bölme İşlemi

Detaylı

3. Sınıf Noktalama İşaretleri

3. Sınıf Noktalama İşaretleri Gel ne olursan ol. Mevlana nın asıl adı Muhammed Celâleddin dir. Yine gel. Mevlana, bugün Afganistan sınırları içerisinde yer alan Horasan yöresinin Belh şehrinde bin iki yüz yedi tarihinde doğmuştur.

Detaylı

Adım-Soyadım:... Oku ve renklendir.

Adım-Soyadım:... Oku ve renklendir. Adım-Soyadım:... Oku ve renklendir. Gemiyle bir yolculuğa çıkmaya hazır mısın? O zaman geminin üzerindeki çiçeklerden 2 tanesini yeşile, bir tanesini pembe renge boyamalısın. Geminin pencereleri açık mavi

Detaylı

ilkokul1.com YAPANIN YANINA KALMAZ Padişah, sarayının bahçesindeki ağacı çok seviyordu. Bahçıvana; Bu gül ağacına iyi bak! emrini verdi. Günün birinde bir bülbül bu ağaca musallat olup, gülleri yerlere

Detaylı

Şimdi Okullu Olduk İlkokul 1. Sınıf

Şimdi Okullu Olduk İlkokul 1. Sınıf Yrd. Doç. Dr. Özgül Polat Şimdi Okullu Olduk İlkokul 1. Sınıf 11 Adım ve Soyadım Eşleştirme yapalım. A Cümlelerin ilk harflerinin her zaman büyük olması gerektiğini biliyor muydunuz? e T t E l e E L L

Detaylı

AĞIR ÇANTA. Aşağıdaki soruları metne göre cevaplayınız. 1- Fatma evden nasıl çıktı? 2- Fatma neyi taşımakta zorlanıyordu?

AĞIR ÇANTA. Aşağıdaki soruları metne göre cevaplayınız. 1- Fatma evden nasıl çıktı? 2- Fatma neyi taşımakta zorlanıyordu? AĞIR ÇANTA Fatma o sabah evden çok zor çıktı. Akşam geç yatınca sabah kalkması zor oldu. Daha kahvaltısını yapamadan çıkmak zorunda kaldı evden. Okula geç kalacaktı yoksa. Okul yolunda çantasını taşımakta

Detaylı

TÜRKÇE. A. Seviyorum B. Süt. A. Anne B. Dede. C. Baba. A. Kaplumbağa B. Tavşan C. Kurbağa. A. Okul B. Kalem. A. k, l, ş B. u, k, ş. C.

TÜRKÇE. A. Seviyorum B. Süt. A. Anne B. Dede. C. Baba. A. Kaplumbağa B. Tavşan C. Kurbağa. A. Okul B. Kalem. A. k, l, ş B. u, k, ş. C. Ad :... TÜRKÇE Soyad :... Değerlendirme 1 Harf Bilgisi Sınıf/Nu. :... /... 1. 5. Selin Süt içmeyi seviyorum. Selin in cümlesindeki hangi sözcüğün harf sayısı en azdır? Seviyorum Süt Anne Dede Baba Yukarıda

Detaylı

Mutlu Haftalar! Mutlu Ramazanlar! ilkokul1.com

Mutlu Haftalar! Mutlu Ramazanlar! ilkokul1.com Mutlu Haftalar! Mutlu Ramazanlar! ilkokul1.com Emrah & Elvan PEKŞEN ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkok Adı-Soyadı:... yalancı

Detaylı

.com. Faydalı Olması Dileğiyle... Emrah& Elvan PEKŞEN

.com. Faydalı Olması Dileğiyle... Emrah& Elvan PEKŞEN .com Faydalı Olması Dileğiyle... Emrah& Elvan PEKŞEN n ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1 n Problem Avcıları Biz problem avcılarıyız. Benim

Detaylı

Aşağıdaki soruları cevaplayalım.

Aşağıdaki soruları cevaplayalım. HAYAT BİLGİSİ HAFTA SONU ÖDEVİ ADI SOYADI: 19.03.2010 Aşağıdaki soruları cevaplayalım. 1. Burcu ve ailesi tatil planı yapıyorlarmış. Tatil için nereye gideceklerini konuşmuşlar. Burcu, "Antalya'ya gidelim."

Detaylı

Doğal Sayılar Doğal Sayılarla Toplama İşlemi. Doğal Sayılarla Çıkarma İşlemi

Doğal Sayılar Doğal Sayılarla Toplama İşlemi. Doğal Sayılarla Çıkarma İşlemi ?? Doğal Sayılar Doğal Sayılarla Toplama İşlemi Doğal Sayılarla Çıkarma İşlemi Doğal Sayıları Okuma ve Yazma Basamak Adı ve Basamak Değeri Ritmik Saymalar Sayı Örüntüleri Doğal Sayıları Karşılaştırma Doğal

Detaylı

DOSTLAR beni tanıdınız değil mi? Ben HACĐVAT.

DOSTLAR beni tanıdınız değil mi? Ben HACĐVAT. DOSTLAR beni tanıdınız değil mi? Ben HACĐVAT. Seninle bu hafta yani 1 Ağustos 7 Ağustos arasında beraberiz. Sana hangi günler hangi dersleri yapacağını ben söyleyeceğim. Benim söylediğim tarihlerde ödevini

Detaylı

Aşağıdaki resmin içinde yandaki eşyalar gizlenmiş. Onları bulalım ve boyayalım. -16-

Aşağıdaki resmin içinde yandaki eşyalar gizlenmiş. Onları bulalım ve boyayalım. -16- Aşağıdaki resmin içinde yandaki eşyalar gizlenmiş. Onları bulalım ve boyayalım. -16-24 - 28 NİSAN 2017 Gül, papatya, karanfil, lale - salkım söğüt, kavak, çam, elma ağacı isimlerini doğru görselin altına

Detaylı

A) Oyun zamanı B) Zamanında uyanmak C) Ödev zamanı

A) Oyun zamanı B) Zamanında uyanmak C) Ödev zamanı 1- Aşağıdakilerden hangisi öncelik sırasına göre yapılmış bir günlük planda en sonda kalır? A) Oyun zamanı B) Zamanında uyanmak C) Ödev zamanı Kantin sırasında en öne geçmeye çalışmak Toplu ulaşım araçlarında

Detaylı

2. Sınıf Bölme İşlemi Problemler

2. Sınıf Bölme İşlemi Problemler 2. Sınıf Bölme İşlemi Problemler 5. 6 şekeri 2 kardeş aralarında eşit olrak paylaştılar. Her birine kaç 1. 8 çiçek, ikişerli gruplara ayrılırsa şeker düşmüştür? kaç grup olşur? 2. 18 silgiyi üçerli gruplara

Detaylı

SİMETRİ 15. 16. 17. 18. 19. 20. 21. 22. 23. 24. 25. 26. 27. 28. 29. Akif ile annesi, köyün kıyısında ufacık bir evde yaşıyorlardı. Evleri bir bahçenin içindeydi. Akif'in annesi bahçeye mevsimine göre

Detaylı

EZBERLEMİYORUZ, ÖĞRENİYORUZ. Hafta Sonu Ev Çalışması DAĞINIK ÇOCUK

EZBERLEMİYORUZ, ÖĞRENİYORUZ. Hafta Sonu Ev Çalışması DAĞINIK ÇOCUK Hafta Sonu Ev Çalışması DAĞINIK ÇOCUK Bir çocuk varmış. Eşyalarını toplamaktan hiç hoşlanmazmış. Bir gün yerlerde atılı duran eşyalar, aralarında konuşuyorlarmış. - Sen neden hala buradasın. Bu saatte

Detaylı

TÜRKÇE. Değerlendirme 1 Harf Bilgisi. A. Seviyorum B. Süt. A. Anne B. Dede. C. Baba. A. Kaplumbağa B. Tavşan C. Kurbağa. A. Okul B.

TÜRKÇE. Değerlendirme 1 Harf Bilgisi. A. Seviyorum B. Süt. A. Anne B. Dede. C. Baba. A. Kaplumbağa B. Tavşan C. Kurbağa. A. Okul B. Ad :... Değerlendirme 1 Harf Bilgisi 1. 5. Selin Süt içmeyi seviyorum. Selin in cümlesindeki hangi sözcüğün harf sayısı en azdır? Seviyorum Süt Anne Dede Baba Yukarıda verilen sözcüklerin hangisi sözlükte

Detaylı

TÜRKÇE. NOT: 1. 2. 3. soruları yukarıdaki metne göre cevaplayınız. cümlesinin sonuna hangi noktalama işareti konmalıdır?

TÜRKÇE. NOT: 1. 2. 3. soruları yukarıdaki metne göre cevaplayınız. cümlesinin sonuna hangi noktalama işareti konmalıdır? TÜRKÇE Hiçbir zaman elinde sapan olan bir arkadaşım olmadı. Daha doğrusu, öyleleri ile arkadaşlık yapmadım. Çünkü minicik bir kuşun canına kıyarken acıma duygusu olmayan kişi, zor duruma düşene elini uzatmaz.

Detaylı

2) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde daha kelimesi yerine henüz kelimesi getirilebilir?

2) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde daha kelimesi yerine henüz kelimesi getirilebilir? 1) Aşağıdaki cümlelerden hangisinin sonuna soru işareti konulmalıdır? A) Annem geldi mi gelmedi mi bilmiyorum B) Almanya ya siz mi gittiniz C) Bir yere gidilecek mi uçağa binilmeli ) Güneş doğdu mu ağaçların

Detaylı

1. SINIF 2. Dönem Günlük Ödevler HAFTA-1

1. SINIF 2. Dönem Günlük Ödevler HAFTA-1 .com 1. SINIF 2. önem Günlük Ödevler HAFTA-1 Facebook Grubumuzun Adı : Sınıf Öğretmenleri Etkinlik Paylaşım Grubu Facebook Grubumuza Bekliyoruz! Aşağıdaki linki tıklayıp katılabilirsiniz. https://www.facebook.com/groups/240819559676490/?fref=ts

Detaylı

OKULA GETİRECEKLERİMİZ OKULDA YAPACAĞIMIZ ÇALIŞMALAR

OKULA GETİRECEKLERİMİZ OKULDA YAPACAĞIMIZ ÇALIŞMALAR OCAK 2017 BÜLTENİ 02 06 OCAK OKULDA YAPACAĞIMIZ ÇALIŞMALAR PAZARTESİ OKULDA YAPACAĞIMIZ ÇALIŞMALAR Günler tekerlemesini söyleyelim. İpin altından geçelim. Oyun hamurundan balık yapalım. Yeni yıl geldi

Detaylı

Şimdi Okullu Olduk İlkokul 1. Sınıf

Şimdi Okullu Olduk İlkokul 1. Sınıf Yrd. Doç. Dr. Özgül Polat Şimdi Okullu Olduk İlkokul 1. Sınıf 10 Adım ve Soyadım İnceleyelim. Tabloyu yorumlayalım. Çizelim. Bu detay Matrakçı Nasuh un bir minyatüründen alınma. Minyatür sanatı nedir biliyor

Detaylı

15 Türkçe 15 Matematik 15 Hayat Bilgisi. 2. Sınıf. Kazanım Deneme Sınavı - 1 ADI:.. SOYADI:. SINIFI:.

15 Türkçe 15 Matematik 15 Hayat Bilgisi. 2. Sınıf. Kazanım Deneme Sınavı - 1 ADI:.. SOYADI:. SINIFI:. 15 Türkçe 15 Matematik 15 Hayat Bilgisi 2. Sınıf Kazanım Deneme Sınavı - 1 ADI:.. SOYADI:. SINIFI:. www.ilkokulevim.com TÜRKÇE TESTİ Bu bölüm 15 Türkçe sorusundan oluşmaktadır. SERÇE KUŞU Bu sabah bahçede

Detaylı

2.SINIF TÜRKÇE 15. HAFTA SONU ÖDEVİ

2.SINIF TÜRKÇE 15. HAFTA SONU ÖDEVİ 2.SINIF TÜRKÇE 15. HAFTA SONU ÖDEVİ TEMBEL SİNCAP Güzel bir ormanda, bir sincap ailesi yaşarmış. Bu ailenin iki yavrusu varmış. Küçük sincap tembelmiş. Ablası ödev yaparken o hep oynarmış. Zamanı boşa

Detaylı

2. SINIF TÜRKÇE YILLIK PLAN ( ) 1.hafta Eylül Zeynep'in İyiliği (Okuma Parçası) 9 2.hafta Eylül Alfabemiz 10 1

2. SINIF TÜRKÇE YILLIK PLAN ( ) 1.hafta Eylül Zeynep'in İyiliği (Okuma Parçası) 9 2.hafta Eylül Alfabemiz 10 1 . SINIF TÜRKÇE YILLIK PLAN (0-0) Mucit Defter Yaprak Soru Kitabı Test.hafta - Eylül Zeynep'in İyiliği (Okuma Parçası).hafta - 0 Eylül Alfabemiz 0.. /.. /..0.hafta 0-0 Ekim Sesli (Ünlü) ve Sessiz (Ünsüz)

Detaylı

DİKKUYRUKLAR. 4. Sınıf Dikkuyruklar- İsmin Hal Ekleri

DİKKUYRUKLAR. 4. Sınıf Dikkuyruklar- İsmin Hal Ekleri DİKKUYRUKLAR Nesli tükenen hayvanlar, daha önce yaşadığı, görüldüğü ya da gözlemlendiği alanlarda artık yaşamsal faaliyet göstermeyen hayvanlardır. Bunların en bilinenleri tarih öncesi çağlarda yaşamış

Detaylı

Eğitim Öğretim Yılı OKUL ÖNCESİ ŞEKERLİK EĞİTİM SETİ YARIM GÜNLÜK PLAN ÇİZELGESİ

Eğitim Öğretim Yılı OKUL ÖNCESİ ŞEKERLİK EĞİTİM SETİ YARIM GÜNLÜK PLAN ÇİZELGESİ 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı OKUL ÖNCESİ ŞEKERLİK EĞİTİM SETİ YARIM GÜNLÜK PLAN ÇİZELGESİ GÜNLER EYLÜL-2017 EKİM-2017 KASIM-2017 ARALIK-2017 Pazartesi 4 11 18 25 2 9 16 23 30 6 13 20 27 4 11 18 25 Salı

Detaylı

Yukarıdaki resimleri inceleyelim. Birbirleriyle ilgili olanları eşleştirelim.

Yukarıdaki resimleri inceleyelim. Birbirleriyle ilgili olanları eşleştirelim. ÜNİTE 4 SAĞLIĞIMIZ Bul ve eşle Yukarıdaki resimleri inceleyelim. Birbirleriyle ilgili olanları eşleştirelim. 2 Oku ve yaz Her gece erken yat. Her sabah erken kalk. Elini yüzünü yıka, saçını tara. 3 Haydi

Detaylı

Çarpmada Kat Anlamı Çarpım Tablosu. Doğal Sayılarla Çarpma İşlemi. Verilmeyen Çarpanı Bulma Kısa Yoldan Çarpma Çarpımda Değişim Çarpma Problemleri

Çarpmada Kat Anlamı Çarpım Tablosu. Doğal Sayılarla Çarpma İşlemi. Verilmeyen Çarpanı Bulma Kısa Yoldan Çarpma Çarpımda Değişim Çarpma Problemleri Doğal Sayılarla Çarpma İşlemi Doğal Sayılarla Bölme İşlemi Çarpmada Kat Anlamı Çarpım Tablosu Doğal Sayılarla Çarpma İşlemi Verilmeyen Çarpanı Bulma Kısa Yoldan Çarpma Çarpımda Değişim Çarpma Problemleri

Detaylı

1) Eğer tartı eksik gelmişse, bu benim hatam değil, onun hatasıdır.

1) Eğer tartı eksik gelmişse, bu benim hatam değil, onun hatasıdır. 1) Eğer tartı eksik gelmişse, bu benim hatam değil, onun hatasıdır. Cümlesinde altı çizili kelimenin zıt anlamlısı hangi cümlede vardır? 1. A. Bugün çok çalıştım. 2. B. Akşamları az yemek yemeliyiz. 3.

Detaylı

1. SINIF MATEMATİK KİTABI 2

1. SINIF MATEMATİK KİTABI 2 . SINIF MATEMATİK KİTABI Adı - Soyadı :...... Sınıfı :... Okulu :... K K T C MİLLİ EĞİTİM VE KÜLTÜR BAKANLIĞI YAYINIDIR. Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı Talim Terbiye Dairesi, bu kitabın ilkokul. sınıflarda

Detaylı

Adım-Soyadım:... Aşağıdaki parçayı okuyalım. Ardından soruları yanıtlayalım.

Adım-Soyadım:... Aşağıdaki parçayı okuyalım. Ardından soruları yanıtlayalım. ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkok Adım-Soyadım:... Aşağıdaki parçayı okuyalım. Ardından soruları yanıtlayalım. FİLLER Filler

Detaylı

MATEMATİK DERSİ GENEL DEĞERLENDİRME

MATEMATİK DERSİ GENEL DEĞERLENDİRME MATEMATİK DERSİ GENEL DEĞERLENDİRME Adı Soyadı :.. 1. Aşağıdaki sayıları sembol kullanarak küçükten büyüğe sıralayınız. 456, 56, 71,877,950,95,2,857 7) 75 misket beş kardeş arasında paylaştırılıyor. Küçük

Detaylı

İşitme Engelli Öğrenciler için Tek Kart Resimler ile Kelime Çalışması. Hazırlayan Engin GÜNEY Özel Eğitim Öğretmeni

İşitme Engelli Öğrenciler için Tek Kart Resimler ile Kelime Çalışması. Hazırlayan Engin GÜNEY Özel Eğitim Öğretmeni İşitme Engelli Öğrenciler için Tek Kart Resimler ile Kelime Çalışması Hazırlayan Özel Eğitim Öğretmeni gökkubbede hoş bir seda bırakmak adına ÖNSÖZ İşitme engelli öğrencilerin kelime dağarcıklarının yetersizliği

Detaylı

ADIN YERİNE KULLANILAN SÖZCÜKLER. Bakkaldan. aldın?

ADIN YERİNE KULLANILAN SÖZCÜKLER. Bakkaldan. aldın? 1. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde ismin yerini tutan bir sözcük kullanılmıştır? A) Onu bir yerde görmüş gibiyim. B) Bahçede, arkadaşımla birlikte oyun oynadık. C) Güneş gören bitkiler, çabuk büyüyor.

Detaylı

A1 DÜZEYİ A KİTAPÇIĞI NOT ADI SOYADI: OKUL NO:

A1 DÜZEYİ A KİTAPÇIĞI NOT ADI SOYADI: OKUL NO: A1 DÜZEYİ ADI SOYADI: OKUL NO: NOT OKUMA 1. Aşağıdaki metni -(y/n)a, -(n)da, -(n)dan, -(y/n)i ve -(I)yor ekleriyle tamamlayınız. (10 puan) Sevgili Ayşe, Nasılsın? Sana bu mektubu İstanbul dan yazıyorum.

Detaylı

2. Sınıf Kazanım Değerlendirme-4

2. Sınıf Kazanım Değerlendirme-4 İlkokuletkinlikleri.net Test 4 Anne korkma hiç, Uzaklara gitmem ben. Bitince oyun zamanı, Gene evde yanınızda olurum. Ya resim yapar, Ya da kitap okurum. Bu uzun tatil günlerini Hep oyunla geçirecek değilim.

Detaylı

SUDE NİN SÜRPRİZİ 10) Ağaçlı yoldan geçerek, kulübeye geldik. Cümlesinde altı çizili sözcüklerde kaç tane ünlü harf vardır?

SUDE NİN SÜRPRİZİ 10) Ağaçlı yoldan geçerek, kulübeye geldik. Cümlesinde altı çizili sözcüklerde kaç tane ünlü harf vardır? SUDE NİN SÜRPRİZİ Zilin çalmasına birkaç dakika kalmıştı. Sude anlatılanların birçoğunu dinlememişti. Çabucak eve gitmek, dedesinin armağanı olan sulu boyalarla resim yapmak istiyordu. Bu saatlerde annesi,

Detaylı

Doğal Sayılar Doğal Sayılarla Toplama İşlemi Doğal Sayılarla Çıkarma İşlemi

Doğal Sayılar Doğal Sayılarla Toplama İşlemi Doğal Sayılarla Çıkarma İşlemi Doğal Sayılar Doğal Sayılarla Toplama İşlemi Doğal Sayılarla Çıkarma İşlemi Üç Basamaklı Doğal Sayılar Basamak Adı ve Basamak Değeri Doğal Sayıları Yuvarlama Doğal Sayıları Karşılaştırma Ritmik Saymalar

Detaylı

2. Sınıf Tekil ve Çoğul Adlar

2. Sınıf Tekil ve Çoğul Adlar 2 Sınıf Tekil ve Çoğul Adlar Para icat edilmeden önce toplumlar takas yoluyla Ah! Lidyalılar ticaret yapıyorlardı Herkes elinde bulunan fazla malla elinde olmayan eksik malı değiştirerek ihtiyaçlarını

Detaylı

MUTLU HAFTALAR. Emrah&Elvan PEKŞEN

MUTLU HAFTALAR. Emrah&Elvan PEKŞEN MUTLU HAFTALAR Emrah&Elvan PEKŞEN ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkok Türkçe Değerlendirme İLKBAHAR Bir senede dört mevsim var.

Detaylı

CÜMLE BİLGİSİ. ( Cümle değildir. Anlamı yok)

CÜMLE BİLGİSİ. ( Cümle değildir. Anlamı yok) CÜMLE BİLGİSİ Bir duyguyu, düşünceyi, isteği veya haberi anlatan sözcük yada sözcük grubuna cümle denir. Bir söz gurubunun cümle olabilmesi için anlamlı olabilmesi gerekir. Haberi tam olarak anlatamayan

Detaylı

A) servis B) seyis C) başarı. 7. k,u,k,a,l Yukarıdaki harflerin hepsi kullanılarak aşağıdaki sözcüklerden. Al Semender

A) servis B) seyis C) başarı. 7. k,u,k,a,l Yukarıdaki harflerin hepsi kullanılarak aşağıdaki sözcüklerden. Al Semender TÜRKÇE 1. Aşağıdaki sözcüklerden hangisinde üç tane sesli harf yoktur? A) maymun B) selam C) çiçeklik 5. Aşağıdaki sözcüklerden hangisi sözlükte dğerlerinden önce gelir? A) servis B) seyis C) başarı Al

Detaylı

OYUNCAK AYI. ayının adını Yumoş koydu. Halasına oturmaya. giderken Yumoş uda götürdü. Halasının kızı. Sorular: 1- Annesi Elvan a hangi hediyeyi aldı?

OYUNCAK AYI. ayının adını Yumoş koydu. Halasına oturmaya. giderken Yumoş uda götürdü. Halasının kızı. Sorular: 1- Annesi Elvan a hangi hediyeyi aldı? OKUMA ANLAMA ÇALIŞMASI 1 OYUNCAK AYI Annesi Elvan a oyuncak bir ayı aldı. Elvan ayının adını Yumoş koydu. Halasına oturmaya giderken Yumoş uda götürdü. Halasının kızı Songül ile birlikte oynadılar. Sorular:

Detaylı

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI TEMEL EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI - 2012. PAMUK ŞEKERİM I (Kavram Eğitimi Kitabı)

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI TEMEL EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI - 2012. PAMUK ŞEKERİM I (Kavram Eğitimi Kitabı) T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI TEMEL EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI - 2012 PAMUK ŞEKERİM I (Kavram Eğitimi Kitabı) ANKARA 2012 BAŞLARKEN Okul öncesi yıllar çocukların örgün eğitime başlamadan

Detaylı

5.SINIF TÜRKÇE (GENEL DEĞERLENDİRME TESTİ) almıştır?

5.SINIF TÜRKÇE (GENEL DEĞERLENDİRME TESTİ) almıştır? 5.SINIF TÜRKÇE (GENEL DEĞERLENDİRME TESTİ) Öğle üstü bir cip gelip obanın çadırları önünde durdu. Çocuklar hemen çevresinde toplaştılar. Cipten önce veteriner, sonrada kaymakam indi. Obanın yaşlıları hemen

Detaylı

1 Anne çocuğuna ne öğütlüyor?

1 Anne çocuğuna ne öğütlüyor? . Sınıfı Hatırlıyorum Türkçe Noktalama İşaretleri 1. Hafta Aşağıdaki şiiri iki defa okuyunuz. Verilen soruları cevaplandırınız. TEMİZ ÇOCUK Temiz çocuk hasta olmaz. Gönlü acı ile dolmaz. Hiçbir vakit benzi

Detaylı

A1 DÜZEYİ B KİTAPÇIĞI NOT ADI SOYADI: OKUL NO:

A1 DÜZEYİ B KİTAPÇIĞI NOT ADI SOYADI: OKUL NO: A1 DÜZEYİ ADI SOYADI: OKUL NO: NOT OKUMA 1. Aşağıdaki metni -(y/n)a, -(n)da, -(n)dan, -(y/n)i ve -(I)yor ekleriyle tamamlayınız. (10 puan) Sevgili Ayşe, Nasılsın? Sana bu mektubu İstanbul dan yazıyorum.

Detaylı

Geometrik Örüntüler. Geometride Temel Kavramlar Uzamsal İlişkiler

Geometrik Örüntüler. Geometride Temel Kavramlar Uzamsal İlişkiler Geometrik Cisimler ve Şekiller Geometrik Örüntüler Geometride Temel Kavramlar Uzamsal İlişkiler Geometrik Cisimlerin Yüzeyleri Geometrik Cisimler Prizmaların Benzer ve Farklı Yönleri Geometrik Şekiller

Detaylı

HAYAT BİLGİSİ Değerlendirme 1

HAYAT BİLGİSİ Değerlendirme 1 HAYAT BİLGİSİ Değerlendirme 0 alanına işaretleme yapmayınız. Okul Heyecanım 0. Ben mavi gözlü ve sarışınım. Tarık Mesut Zeki Yukarıdaki konuşma balonlarındaki sözü hangi öğrenci söylemiştir? A. Tarık B.

Detaylı

ÇİÇEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ

ÇİÇEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ ÇİÇEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ 2014 2015 YAZ MEVSİMİ BABALAR GÜNÜ DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ TATİL Yaz mevsiminde havada meydana gelen değişiklikler neler? Yaz mevsiminde hayvanlarda ne gibi değişiklikler olur?

Detaylı

(22 Aralık 2012, Cumartesi) GRUP A. 2012-2013 Türkçe Ortak Sınavı Lise Hazırlık Sınıfı

(22 Aralık 2012, Cumartesi) GRUP A. 2012-2013 Türkçe Ortak Sınavı Lise Hazırlık Sınıfı 2012-2013 Türkçe Ortak Sınavı Lise Hazırlık Sınıfı AÇIKLAMALAR 1. Soruların cevaplarını kitapçıkla birlikte verilecek optik forma işaretleyiniz. 2. Cevaplarınızı koyu siyah ve yumuşak bir kurşun kalemle

Detaylı

Bölme İşlemi. B. Aşağıdaki çiçekleri 3 erli. A. Aşağıdaki futbol toplarını 2 şerli gruplandıralım. İstenenleri cevapla_ layalım. yalım.

Bölme İşlemi. B. Aşağıdaki çiçekleri 3 erli. A. Aşağıdaki futbol toplarını 2 şerli gruplandıralım. İstenenleri cevapla_ layalım. yalım. İlkokuletkinliklerinet Bölme İşlemi A Aşağıdaki futbol toplarını 2 şerli gruplandıralım İstenenleri cevapla_ layalım B Aşağıdaki çiçekleri 3 erli gruplandıralım İstenenleri cevapla_ yalım a Kaç top var?

Detaylı

Geometrik Cisimler ve Şekiller. Uzamsal İlişkiler Geometrik Örüntüler. Geometrik Şekiller Geometrik Cisimler. Uzamsal İlişkiler Geometrik Örüntüler

Geometrik Cisimler ve Şekiller. Uzamsal İlişkiler Geometrik Örüntüler. Geometrik Şekiller Geometrik Cisimler. Uzamsal İlişkiler Geometrik Örüntüler ? Geometrik Cisimler ve Şekiller Uzamsal İlişkiler Geometrik Örüntüler Geometrik Şekiller Geometrik Cisimler Uzamsal İlişkiler Geometrik Örüntüler SınıfMatematik Matematik 2. 2.Sınıf 11 Geometrik Şekiller

Detaylı

ATATÜRK İLKOKULU 2.SINIF MATEMATİK DERSİ Toplama,Çıkarma Çarpma,Bölme Problemleri 1

ATATÜRK İLKOKULU 2.SINIF MATEMATİK DERSİ Toplama,Çıkarma Çarpma,Bölme Problemleri 1 Soyadı:.. Sınıfı ve No: Toplama,Çıkarma Çarpma,Bölme Problemleri 1 27 sayısındaki 2 rakamı hangi basamaktadır? İleriye doğru ikişer ritmik sayarken 26 dan sonra hangi sayı gelmelidir? Bir çiftlikte 55

Detaylı

3.SINIF TÜRKÇE 15. HAFTA SONU ÖDEVİ

3.SINIF TÜRKÇE 15. HAFTA SONU ÖDEVİ .SINIF TÜRKÇE 15. HAFTA SONU ÖDEVİ Üç Kelebek Güzel bir bahar günüydü. Üç kelebek, bir çiçekten ötekine dans ederek uçuyordu. Kelebeklerden biri beyaz, biri kırmızı, biri de sarıydı.birden gök gürledi,

Detaylı

Atabek Koleji Anaokulu Eylül - Ekim Ayı Aylık Takvimi

Atabek Koleji Anaokulu Eylül - Ekim Ayı Aylık Takvimi Eylül - EYLÜL 5.Hafta EKİM 1.HAFTA GEL BİZE KATIL BİZE OYUN, SANAT OKUL RESMİ ALAN GEZİSİ, SANAT SABUN DENEYİ SANAT,OYUN,FEN SEBZELER KONUŞUYOR DRAMA, OYUN OKULVAKTİ TÜRKÇE, MÜZİK,OKUMA-YAZMA BAY MİKROP

Detaylı