Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 12/16, 18 Mart 2016)

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 12/16, 18 Mart 2016)"

Transkript

1 Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 12/16, 18 Mart 2016) Geçen hafta neler oldu? *** Ankara da Kızılay Meydanı nda bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. TAK ın üstlendiği saldırıda 37 kişi öldü. Patlamayla ilgili yayın yasağı kararı alındı. Sosyal medya paylaşımlarına erişim engeli getirildi. *** Ankara daki saldırının ardından Erdoğan Ya bizim yanımızda olacaklar ya da teröristlerin... Bu işin ortası yok dedi; milletvekillerini, gazetecileri, STÖ temsilcilerini terörist olmakla suçladı; terör tanımının değişmesini istedi. Böylelikle, daha önce tepkiler üzerine geri çekilen TCK değişikliği yeniden gündeme gelmiş oldu. *** Barış İçin Akademisyenler grubundan Yrd. Doç. Dr. Esra Mungan, Doç. Dr. Kıvanç Ersoy ve Yrd. Doç. Dr. Muzaffer Kaya tutuklandı. Meslektaşlarıyla dayanışma için geldiği adliyede gözaltına alınan Bilgi Üniversitesi öğretim üyesi Chris Stephenson sınır dışı edildi. *** Hakkari nin Yüksekova, Mardin in Nusaybin ve Diyarbakır ın Bağlar ilçeleriyle Şırnak kent merkezinde sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Tank ve askeri araçların sevk edildiği bölgelerde operasyon başlatıldı. Batman ve Bitlis te 35 farklı 'Geçici Askeri Güvenlik Bölgesi ilan edildi, sivillerin bu bölgelere girişi yasaklandı. *** HDP li vekillerin dokunulmazlıklarının kaldırılması için hazırlanan fezlekeler birbiri ardında Meclis e gelmeye devam ediyor. Başbakan Davutoğlu, muhalefetin tüm dokunulmazlıkları kaldıralım önerisine, Hodri meydan tüm fezlekeleri Meclis e getirelim ve fezleke sahiplerinin dokunulmazlıklarını kaldıralım sözleriyle karşılık verdi. Dokunulmazlıklarla ilgili çoğunluğu HDP li vekillere ait toplamda 506 fezleke bulunuyor. Muhalefetten bu öneriye destek geldi. *** Başta İstanbul ve Ankara olmak üzere çok sayıda ilde Newroz etkinlikleri yasaklandı. Kararın hukuki ve meşru olmadığını belirten HDP kutlamaların planlandığı gibi yapılacağını duyurdu. *** İfade özgürlüğü ihlallerine yol açan kanunlarla ilgili Ocak ayında Ankara da incelemelerde bulunan Venedik Komisyonu, gazeteciler, yazarlar ve insan hakları savunucularına karşı kullanılan TCK maddelerinde köklü değişiklikler gerektiğini belirtti

2 Ankara da bombalı saldırı Ankara da 13 Mart 2016 da Kızılay Meydanı nda bulunan otobüs duraklarına bombalı araçla saldırı düzenlendi. Saldırıda 37 kişinin yaşamını yitirdiği, 15 i ağır 125 kişinin de yaralandığı açıklandı. Saldırıyı Kürdistan Özgürlük Şahinleri (TAK) üstlendi. RTÜK, saldırıdan hemen sonra patlamayla ilgili yayın yasağı getirirken Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı da patlamayla ilgili görüntülere sosyal medya üzerinden erişimi engelledi. Yasakların ardından, diken.com.tr nin Ankara nın göbeğinde yine bombalı saldırı başlıklı haberi de sansürlendi. Saldırının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan terör tanımının Ceza Kanunu nda yeniden tanımlanması istedi, Elinde silahı olan teröristle, unvanını ve kalemini teröre destek olma noktasında kullananların arasında fark yoktur dedi. Konunun düşünce, basın ve örgütlenme özgürlüğüyle ilgisinin bulunmadığını iddia eden Erdoğan; akademisyenleri, gazetecileri, milletvekillerini, STÖ yöneticilerini kısacası kendisiyle aynı görüşü paylaşmayan herkesi terörist olmakla suçladı. Barış isteyen üç akademisyen tutuklandı Barış İçin Akademisyenler/İstanbul grubu adına, 10 Mart 2016 da, barış talebinde ısrarcı olduklarına dair bir basın toplantısı düzenleyen Yrd. Doç. Dr. Esra Mungan, Doç. Dr. Kıvanç Ersoy ve Yrd. Doç. Dr. Muzaffer Kaya, İstanbul 5. Sulh Ceza Hakimliği tarafından terör örgütü propagandası (TMK 7/2) suçlamasıyla tutuklandı. Meslektaşlarına destek amacıyla adliyede bulunan Bilgi Üniversitesi öğretim üyesi Chris Stephenson çantasından HDP nin Newroz davetiyesi çıktığı için gözaltına alındı. Savcılık işlemlerinin ardından İstanbul İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne götürülen Stephenson sınır dışı edildi. İngiliz akademisyen 1991 yılından beri Türkiye'de yaşıyordu.

3 Venedik Komisyonu: TCK daki cumhurbaşkanına hakaret maddesi kaldırılmalı Avrupa Konseyi nin danışma organı olarak görev yapan ve anayasal konularda görüş bildiren Venedik Komisyonu, Ocak ayında Türkiye de yaptığı temasların ardından ifade özgürlüğü ihlallerine yol açan TCK nın 216, 299, 301 ve 314. maddeleriyle ilgili görüşlerini Konsey e iletti. Komisyon; söz konusu maddelerin ve uygulanışlarının Avrupa normlarıyla bağdaşmadığını tespit etti. Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi nin ifade özgürlüğüyle ilgili maddelerini ihlal edici kovuşturmaların önüne geçilmesi için cumhurbaşkanına hakaret suçunu düzenleyen maddenin kaldırılmasını, diğer üç maddeyle ilgili de kapsamlı değişikler yapılmasını istedi. Newroz kutlamaları yasaklanıyor Sokağa çıkma yasaklarının sürdüğü Bölge illerinde başlayan, ardından ülke geneline yayılan Newroz yasaklarına her gün yenileri ekleniyor. Şu ana kadar İçişleri Bakanlığı, valilikler ve kaymakamlıklar aracılığıyla İstanbul, Ankara, Mardin, Adana, İzmir, Mersin, Bursa, Kocaeli, Urfa, Van, Tunceli, Şırnak, Kars, Bingöl, Batman, Hakkari ile Diyarbakır ve Ağrı nın bazı ilçelerinde Newroz kapsamında yapılacak mitingler ve etkinlikler yasakladı. Sadece Newroz etkinliklerini yasaklamakla kalmayan Mardin Valiliği il genelinde 30 gün boyunca her türlü toplantı ve gösteri yürüyüşünü, basın açıklaması ve miting gibi etkinlikleri yasakladığını açıkladı. HDP MYK ise yasak kararlarının hukuki ve meşru olmadığını belirterek, Newroz kutlamalarına katılım çağrısı yaptı.

4 Zorunlu din dersinde emsal olabilecek karar Antalya da Mimar Sinan İlkokulu dördüncü sınıf öğrencisi E.Z.S. nin anne ve babası, ateist oldukları için çocuklarının zorunlu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinden muaf tutulmasını isteyerek kaymakamlığa başvurdu ancak talepleri reddedildi. Bunun üzerine aile, Milli Eğitim Bakanlığı ve Kumluca Kaymakamlığı aleyhine Antalya 1 inci İdare Mahkemesi nde dava açtı. Savunmasında, Türkiye de Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinin anayasal zorunluluk olduğunu ve derslerin bilimsel doktrinler üzerinden verildiğini belirten Milli Eğitim Bakanlığı davanın reddini istedi. Ancak mahkeme aileyi haklı bularak, ebeveynlerin dini ve felsefi kanaatlerine saygı gösterilmesi gerektiğini belirtti. 'Zafer' işaretine 'örgüt propagandası' cezası Batman da iki yıl önce yapılan Kobani protestosunda zafer işareti yaptığı için yargılanan Batman Üniversitesi öğrencisi C.S. örgüt propagandası ndan mahkum oldu. Batman 2. Ağır Ceza Mahkemesi, C.S. hakkında, savcılığın beraat talebine rağmen, 1 yıl hapis cezası verdi. Ceza ertelendi.

5 Erdoğan ı protesto eden madenciye 10 ay hapis cezası Soma da 301 maden işçisinin hayatını kaybettiği maden katliamının ardından kentteki protestolar sırasında Başbakanlık Müşaviri Yusuf Yerkel tarafından tekmelenen Erdal Kocabıyık hapis cezasına çarptırıldı. Erdoğan ın zırhlı makam aracına tekme attığı için, kamu malını zarara uğrattığı iddiasıyla 10 ay hapse mahkum edilen Kocabıyık, daha önce de 631 lira para cezasına çarptırılmıştı. Füsun Demirel dizi kadrosundan çıkarıldı Oyuncu Füsun Demirel, verdiği bir röportajda bir gerilla annesi ya da anneannesini oynayabileceğini söylemesi üzerine önce sosyal medyada lince uğradı, ardından da ATV de yayımlanan Aile işi dizisinin kadrosundan çıkarıldı. Filmmor, Oyuncular Sendikası ve Çağdaş Sinema Oyuncuları Derneği, yaptıkları açıklamalarla röportajı nedeniyle hedef haline gelen oyuncuya destek vererek, Demirel'le dayanışma içinde olduklarını açıkladı.

6 Özgür Gündem toplatıldı, çalışanlarının sarı basın kartı iptal Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Özgür Gündem gazetesi hakkında, 14 Mart 2016 tarihli manşetinde yer alan "Newroz'un ayak sesleri" haberi sebebiyle örgüt propagandası soruşturması başlattı. Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği de gazetenin bu nüshası hakkında toplatma kararı verdi. Ayrıca Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) de gazete çalışanlarının sarı basın kartlarını iptal etti, gazetecilerden kartlarını İl Müdürlüklerine iade etmeleri istendi. Haber sitelerine sansür Dicle Haber Ajansı nın abonelerine ulaştığı ve diclehaber.xyz adreslerine erişim 16 Mart ve 17 Mart 2016 da engellendi. Böylelikle DİHA nın engellenen internet sitesi sayısı 33 e ulaştı. Sendika.org haber sitesi de Temmuz 2015 ten beri 11. kez erişime engellendi. Site Sendika10.org adresinden yayına devam ediyor.

7 Columbia Üniversitesi İfade Özgürlüğü Ödülü Türkiyeli hukukçulara 2016 Columbia Küresel İfade Özgürlüğü Ödülleri Türkiye den İstanbul Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yaman Akdeniz, Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Kerem Altıparmak ve Av. Serkan Cengiz e verildi. Hukukçular, YouTube a erişimin engellemesi kararına karşı yaptıkları itirazın reddedilmesi üzerine davayı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ne taşımaları ve kararın başvurucular lehine olumlu sonuçlanması sebebiyle ödüle layık görüldü. Ödül, uluslararası hukuk normlarını teşvik ederek ifade özgürlüğünü güçlendiren yargı kararlarını ve dünya çapındaki hukuki temsillerin önemini vurgulamak amacıyla geçtiğimiz yıl başlatılmıştı. DÜŞÜNCE SUÇLARI MÜZESİNDE BU HAFTA Gelişmeleri müze meydanından takip edin Sürekli güncellenen müze animasyonlarından ülke gündemini takip edin.

8 Ankara da 3. Patlama Ankara da 13 Mart 2016 da Kızılay Meydanı nda bulunan otobüs duraklarına bombalı araçla saldırı düzenlendi. Saldırıda şu ana kadar 37 kişinin yaşamını yitirdiği, 15 i ağır 125 kişinin de yaralandığı açıklandı. Saldırının ardından terör tanımının yeniden yapılmasını isteyen Erdoğan milletvekillerini, STÖ temsilcilerini ve gazetecileri, kısacası muhalif herkesi hedef aldı. Operasyonlar ve sokağa çıkma yasakları Cizre, Sur ve İdil de biten operasyonlar; Hakkari, Mardin ve Şırnak a sıçradı. Yüksekova, Nusaybin, Bağlar ve Şırnak kent merkezinde sokağa çıkma yasağı ilan edildi, tank ve askeri araçların sevk edildiği bölgelerde operasyon başlatıldı. Batman ve Bitlis te 35 farklı 'Geçici Askeri Güvenlik Bölgesi ilan edildi. TARTIŞMALARA YOL AÇAN ''SİLAHSIZ TERÖRİST'' YASASI, ''İSMİ RECEP TAYYİP ERDOĞAN OLMAYAN HERKES'' ŞEKLİNDE SADELEŞTİRİLECEK... ALMAN HÜKÜMETİ'NDEN GELEN SALDIRI UYARILARI MİT'İ DE HAREKETE GEÇİRDİ: ''BEYLER BİNAYI BOŞALTIYORUZ, PERSONELİMİZ DE EVDEN ÇIKMASIN...'' CANLI BOMBA ŞÜPHESİYLE KİMSENİN KİMSEYE BULAŞMADIĞI İSTANBUL, 13 EYLÜL 1980'DEN BERİ EN SAKİN GÜNLERİNİ YAŞIYOR... AYDA BİR CANLI BOMBA SALDIRISI YAŞAYAN TÜRKİYE, SEÇİMİNİ İSTİKRARDAN YANA KULLANMAKTAN MEMNUN HİDAYET TÜRKOĞLU'NUN DANIŞMAN OLMASIYLA POTA ALTINDA 2 UZUNA DÖNEN CUMHURBAŞKANLIĞI, HÜCUM REBOUND'LARLA SONUCA GİTMEYE ÇALIŞACAK...

9 DÜŞÜNCE SUÇU DURUŞMALARI 1 Mayıs 2015'te İstanbul Valiliği tarafından yasaklanan Taksim Meydanı için yaptıkları çağrılar nedeniyle DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, KESK Eş Genel Başkanı Lami Özgen ve TTB Merkez Konseyi Başkanı Hüseyin Demirdizen hakkında açılan davaya İstanbul 21. Asliye Ceza Mahkemesi nde devam edildi. Mahkeme hakimi direnme ve yasaklara aykırı hareket etmek ile suçlanan sanıkların beraatine karar verdi. Facebook hesabındaki iki paylaşımı nedeniyle hakkında dava açılan Doç. Dr. Sibel Özbudun un yargılanmasına Ankara 35. Asliye Ceza Mahkemesi nde devam edildi. Mahkeme hakimi suç işlemeye alenen tahrik ile suçlanan akademisyenin beraatine karar verdi. Eski milletvekili Sebahat Tuncel hakkında Kocaeli de 20 Mart 2012 de düzenlenen Newroz kutlamasında kullandığı ifadeler gerekçe gösterilerek suçu ve suçluyu övme iddiasıyla açılan davaya 15 Mart 2016 da devam edildi. Kocaeli 4. Asliye Ceza Mahkemesi ndeki duruşmada hâkim, duruşmalara katılmadığı gerekçesiyle Sebahat Tuncel hakkında adlî kontrol ve yurt dışına çıkış yasağı kararı alarak duruşmayı erteledi. Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk hakkında Yasadışı örgüt üyesi olduğu ve propagandası yaptığı, 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Yasası na muhalefet ettiği suçlamalarıyla 18 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan davaya Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesi nde başlandı. Mahkeme heyeti, dava dosyasının, Diyarbakır 2. Ağır Ceza Mahkemesi nde görülen KCK ana davası ile birleştirilmesine karar verdi. KCK/Türkiye Meclisi (KCK/TM) adlı yasadışı bir yapılanma oluşturdukları ve bu oluşum kapsamında faaliyet yürüttükleri iddiasıyla 2009 yılında düzenlenen operasyonun ardından haklarında dava açılan 175 kişinin yargılanmasına Diyarbakır 2. Ağır Ceza Mahkemesi nde devam edildi. Mahkeme heyeti, sanık avukatlarının reddi hakim talebini reddettikten sonra duruşmayı 24 Mart 2016 ya erteledi. Mersin de, 10 Ekim 2015 teki Ankara katliamını protesto gösterisine katılan 2 kişi hakkında cumhurbaşkanına hakaret ettikleri iddiasıyla açılan davaya 16 Mart 2016 da başlandı. Mersin 16. Asliye Ceza Mahkemesi ndeki duruşmada hâkim, sanıkların savunmalarını alarak duruşmayı 17 Mayıs 2016 ya ertelendi. Rüşvet ve Yolsuzluk Soruşturmasına yayın yasağı getirilmesini köşe yazısında eleştiren Evrensel Gazetesi yazarı Ender İmrek hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan a hakaret ettiği iddiasıyla açılan davaya İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi nde devam edildi. Duruşma 16 Haziran 2016 tarihine ertelendi. Özerklik ilanı nedeniyle aralarında Diyarbakır Silvan Belediyesi Eş Başkanı Yüksel Bodakçı nın da olduğu 3 ü tutuklu 7 kişi hakkında, devletin birliğini ve bütünlüğünü bozmak suçlamasıyla açılan davaya Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesi nde devam edildi. Tutuklu sanıkların tahliyesine karar veren mahkeme duruşmayı erteledi. Hürriyet Gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök hakkında 3 Eylül 2015 teki bir yazısında, basın yoluyla cumhurbaşkanına hakaret ettiği gerekçesiyle açılan davanın ilk duruşması Bakırköy 2. Asliye Ceza Mahkemesi nde görüldü. Gazetecinin savunmasını alan mahkeme hakimi duruşmayı erteledi. Kadıköy de kartopu oynarken bir esnaf tarafından bıçaklanarak öldürülen gazeteci Nuh Köklü ile ilgili davaya İstanbul Anadolu Adliyesi 5. Ağır Ceza Mahkemesi nde devam edildi. Duruşma 13 Mayıs 2016 ya ertelendi. GELECEK HAFTANIN DURUŞMALARI İstanbul Üniversitesi nde gözaltına alınan arkadaşlarına destek için gittikleri Emniyet Müdürlüğü binası önünde darp edilerek gözaltına alınan 28 öğrenci hakkında 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Yasası na muhalefet ettikleri iddiasıyla açılan dava 23 Mart 2016 tarihinde İstanbul 38. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülecek. Hakkari de 14 Ağustos 2015 tarihinde yapılan özyönetim açıklamasına katıldıkları gerekçesiyle aralarında halen tutuklu bulunan Hakkari Belediye eş başkanları Dilek Hatipoğlu ile Nurullah Çiftçi nin de bulunduğu HDP ve DBP li 11 yöneticinin devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak suçlamasıyla yargılandığı davanın bir sonraki duruşması Hakkari 2. Ağır Ceza Mahkemesi nde 25 Mart 2016 tarihinde görülecek. İfade özgürlüğü ile ilgili olaylara ilişkin haberleri adresinden takip edebilir ve haftalık bültene ulaşabilirsiniz.

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 11/16, 11 Mart 2016)

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 11/16, 11 Mart 2016) Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 11/16, 11 Mart 2016) Geçen hafta neler oldu? *** Mültecilerle ilgili Türkiye-AB Zirvesi'nin ardından iki tarafın prensipte anlaştığı açıklandı. Başbakan

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 48/17, 8 Aralık 2017) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 48/17, 8 Aralık 2017) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 48/17, 8 Aralık 2017) Geçen hafta neler oldu? *** Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rıza Sarraf ın itirafçı olduğu ABD'deki davayı "Uluslararası bir darbe girişimi"

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 35/17, 8 Eylül 2017) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 35/17, 8 Eylül 2017) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 35/17, 8 Eylül 2017) Geçen hafta neler oldu? *** Almanya Başbakanı Merkel, Sosyal Demokrat Parti Başkanı Schulz ile katıldığı televizyon tartışmasında

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 34/16, 26 Ağustos 2016) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 34/16, 26 Ağustos 2016) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 34/16, 26 Ağustos 2016) Geçen hafta neler oldu? *** Gaziantep'te bir düğüne bombalı saldırı düzenledi, 54 kişi öldü. RTÜK, olayla ilgili haberlere

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 20/17, 18 Mayıs 2017)

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 20/17, 18 Mayıs 2017) Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 20/17, 18 Mayıs 2017) Geçen hafta neler oldu? *** Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump, ilk kez yüz yüze görüştü. İki liderin ortak basın toplantısında

Detaylı

Düşün, düşün. Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı. 51/15, 18 Aralık 2015) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün. Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı. 51/15, 18 Aralık 2015) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 51/15, 18 Aralık 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Silopi, Cizre, Nusaybin, Dargeçit ve Sur ilçelerinde operasyonlar ve çatışmalar devam ediyor. Çok

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 05/18, 2 Şubat 2018) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 05/18, 2 Şubat 2018) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 05/18, 2 Şubat 2018) Geçen hafta neler oldu? *** Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afrin operasyonuna karşı çıkan ve barış çağrısı yapan aydınları

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 19/16, 6 Mayıs 2016) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 19/16, 6 Mayıs 2016) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 19/16, 6 Mayıs 2016) Geçen hafta neler oldu? *** AKP de il ve ilçe başkanlarını atama yetkisinin Genel Başkan dan alınmasının ardından çeşitli konulardaki

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 21/16, 20 Mayıs 2016) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 21/16, 20 Mayıs 2016) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 21/16, 20 Mayıs 2016) Geçen hafta neler oldu? *** Dokunulmazlıklarla ilgili anayasa değişikliği teklifi Meclis Genel Kurulu nda 376 oyla kabul edildi.

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 23/17, 9 Haziran 2017) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 23/17, 9 Haziran 2017) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 23/17, 9 Haziran 2017) Geçen hafta neler oldu? *** Cumhurbaşkanı Erdoğan, OHAL kaldırılsın talebine tepki gösterdi, gerektiği kadar sürecek dedi. Gezi

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 14/17, 7 Nisan 2017) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 14/17, 7 Nisan 2017) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 14/17, 7 Nisan 2017) Geçen hafta neler oldu? *** Cumhurbaşkanı Erdoğan toplu açılış programları yla referandum propagandasına ve hayır diyenlere terörist

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 37/16, 23 Eylül 2016) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 37/16, 23 Eylül 2016) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 37/16, 23 Eylül 2016) Geçen hafta neler oldu? (*) 10-18 Eylül tarihleri Kurban Bayramı tatili olması nedeniyle bülten iki haftalık verileri içermektedir

Detaylı

Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı

Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 50/15, 11 Aralık 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Rus uçağının düşürülmesinin ardından başlayan gerilim düşürülememişken, Türkiye nin bir bölük askeri,

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 31/16, 5 Ağustos 2016) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 31/16, 5 Ağustos 2016) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 31/16, 5 Ağustos 2016) Geçen hafta neler oldu? *** Darbe girişimiyle ilgili gözaltına alınanların sayısı 25 bin 917 ye, tutuklamaların sayısı 13 bin

Detaylı

TMMOB TEMSİLCİLERİNE AÇILAN DAVALAR

TMMOB TEMSİLCİLERİNE AÇILAN DAVALAR 4.19.4 TMMOB TEMSİLCİLERİNE AÇILAN DAVALAR 1) Dosya No : 2013/551 E. : Ankara 17. Asliye Ceza si : 1- TMMOB YK Başkanı Mehmet Soğancı 2- TMMOB Genel Sekreteri N. Hakan Genç :2911 sayılı Toplantı ve Gösteri

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 4/15, 23

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 4/15, 23 Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 4/15, 23 Ocak 2015) Geçen hafta neler oldu? *** TBMM, haklarında yolsuzluk ve rüşvet iddiaları olan dört eski bakanın Yüce Divan a gönderilmesine onay

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 20/16, 13 Mayıs 2016) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 20/16, 13 Mayıs 2016) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 20/16, 13 Mayıs 2016) Geçen hafta neler oldu? *** Geçtiğimiz hafta Davutoğlu nun görevini bırakmasıyla yeniden alevlenen başkanlık sistemi tartışmasında

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 37/18, 21 Eylül 2018) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 37/18, 21 Eylül 2018) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 37/18, 21 Eylül 2018) Geçen hafta neler oldu? *** Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile Soçi'de Suriye gündemiyle bir araya geldi.

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 17/17, 28 Nisan 2017) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 17/17, 28 Nisan 2017) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 17/17, 28 Nisan 2017) Geçen hafta neler oldu? *** Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi, Türkiye'yi 13 yıl sonra yeniden siyasi denetime aldı. Erdoğan

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 14/16, 1 Nisan 2016) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 14/16, 1 Nisan 2016) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 14/16, 1 Nisan 2016) Geçen hafta neler oldu? *** Cumhurbaşkanı Erdoğan, Nükleer Güvenlik Zirvesi için ABD'ye gitti. Ziyaret son dönemde ikili ilişkilerde

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 6/17, 10 Şubat 2017) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 6/17, 10 Şubat 2017) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 6/17, 10 Şubat 2017) Geçen hafta neler oldu? *** Hükümet yetkilileri HAYIR oyu vereceklerin terörist ilan edildiği bir referandum kampanyası sürdürüyor.

Detaylı

ANTİDEMOKRATİK UYGULAMALAR BİRER BİRER YARGIDAN DÖNÜYOR!

ANTİDEMOKRATİK UYGULAMALAR BİRER BİRER YARGIDAN DÖNÜYOR! ANTİDEMOKRATİK UYGULAMALAR BİRER BİRER YARGIDAN DÖNÜYOR! Siyasi iktidar, uzunca bir süredir baskıcı, otoriter ve antidemokratik politika ve uygulamalarına itiraz eden, sesini yükselten kesimlere karşı

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 39/18, 5 Ekim 2018) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 39/18, 5 Ekim 2018) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 39/18, 5 Ekim 2018) Geçen hafta neler oldu? *** Başkanlık sistemine geçişle birlikte yetkilerinin büyük bir kısmını cumhurbaşkanına devreden TBMM nin

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 01/18, 5 Ocak 2018) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 01/18, 5 Ocak 2018) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 01/18, 5 Ocak 2018) Geçen hafta neler oldu? *** ABD'de Rıza Sarraf'ın tanık olarak ifade verdiği davada tutuklu yargılanan Halkbank eski Genel Müdür

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 27/17, 7 Temmuz 2017) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 27/17, 7 Temmuz 2017) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 27/17, 7 Temmuz 2017) Geçen hafta neler oldu? *** Adalet Yürüyüşü 3 haftayı geride bıraktı. 19. günde HDP heyeti bir süre Kılıçdaroğlu ile birlikte

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 33/17, 18 Ağustos 2017) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 33/17, 18 Ağustos 2017) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 33/17, 18 Ağustos 2017) Geçen hafta neler oldu? *** Cumhurbaşkanı Erdoğan, MİT TIR ları soruşturmasının ana muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu na

Detaylı

2008 TÜRKİYE İNSAN HAKLARI İHLALLERİ BİLÂNÇOSU

2008 TÜRKİYE İNSAN HAKLARI İHLALLERİ BİLÂNÇOSU 2008 TÜRKİYE İNSAN HAKLARI İHLALLERİ BİLÂNÇOSU YAġAM HAKKI ĠHLALLERĠ ÖLÜ YARALI YARGISIZ ĠNFAZ Dur İhtarına Uymadıkları Gerekçesiyle Güvenlik Güçleri Tarafından Öldürülen ve Yaralananlar ve Silah 33 45

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 15/15, 10

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 15/15, 10 Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 15/15, 10 Nisan 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Süper Lig'in 26. haftasında Çaykur Rizespor ile oynanan maçtan dönen Fenerbahçe kafilesine, Karadeniz

Detaylı

İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2017 YILI İLK 3 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU BİLANÇO 05 MAYIS 2017 İHD DİYARBAKIR ŞUBESİ

İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2017 YILI İLK 3 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU BİLANÇO 05 MAYIS 2017 İHD DİYARBAKIR ŞUBESİ İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2017 YILI İLK 3 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU BİLANÇO 05 MAYIS 2017 İHD DİYARBAKIR ŞUBESİ -AÇIKLAMA- Bu raporda yer alan veriler ve verilere

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 13/17, 31 Mart 2017) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 13/17, 31 Mart 2017) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 13/17, 31 Mart 2017) Geçen hafta neler oldu? *** Milli Güvenlik Kurulu (MGK), Suriye nin kuzeyindeki Fırat Kalkanı Harekatı nın başarıyla sonuçlandırıldığını

Detaylı

HDP li 11 Vekil Gözaltında

HDP li 11 Vekil Gözaltında HDP li 11 Vekil Gözaltında Demokratik Toplum Kongresi (DTK), KCK ve 6-8 Ekim olaylarına yönelik soruşturmalar kapsamında ifade vermeye gitmedikleri için aralarında HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş,

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 24/17, 16 Haziran 2017) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 24/17, 16 Haziran 2017) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 24/17, 16 Haziran 2017) Geçen hafta neler oldu? *** Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), KHK ile ihraç edilen bir öğretmenin başvurusunu OHAL Komisyonu'nu

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 46/17, 24 Kasım 2017) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 46/17, 24 Kasım 2017) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 46/17, 24 Kasım 2017) Geçen hafta neler oldu? *** Norveç te düzenlenen NATO tatbikatındaki bir simülasyonda Mustafa Kemal ve Recep Tayyip Erdoğan ın

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 32/17, 11 Ağustos 2017)

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 32/17, 11 Ağustos 2017) Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 32/17, 11 Ağustos 2017) Geçen hafta neler oldu? *** Anayasa Mahkemesi, OHAL KHK ları ile yapılan işlemler ve OHAL kapsamında yapılan idari işlemlere

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 18/15, 01

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 18/15, 01 Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 18/15, 01 Mayıs 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Türkiye ve dünyada 1 Mayıs işçi bayramı kutlanıyor! Türkiye'nin pek çok şehrinde, miting ve gösteriler

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 1/19, 4 Ocak 2019) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 1/19, 4 Ocak 2019) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 1/19, 4 Ocak 2019) Geçen hafta neler oldu? *** Cumhurbaşkanı Erdoğan partisinin İstanbul adaylarını açıkladı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 33/16, 19 Ağustos 2016) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 33/16, 19 Ağustos 2016) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 33/16, 19 Ağustos 2016) Geçen hafta neler oldu? *** Darbe girişimiyle ilgili tutuklananların sayısı 20 bin 355 e, kamu kuruluşlarındaki tasfiyelerin

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 12/15, 20

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 12/15, 20 Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 12/15, 20 Mart 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Cumhurbaşkanı Erdoğan; parlamenter sistemle halka haksızlık yapıldığını savunarak, "Türkiye bir anonim

Detaylı

Düşün, düşün. Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 1/16, 1 Ocak 2016) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün. Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 1/16, 1 Ocak 2016) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 1/16, 1 Ocak 2016) Geçen hafta neler oldu? *** Doğu ve Güneydoğu da süren çatışmalar ve sokağa çıkma yasakları, bölgeyi yaşanmaz hâle getirdi. Türkiye

Detaylı

İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2017 YILI İLK 6 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU -BİLANÇO-

İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2017 YILI İLK 6 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU -BİLANÇO- İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2017 YILI İLK 6 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU -BİLANÇO- 21 TEMMUZ 2017 İHD DİYARBAKIR ŞUBESİ -AÇIKLAMA- Bu raporda yer alan veriler ve verilere

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 9/16, 26 Şubat 2016)

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 9/16, 26 Şubat 2016) Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 9/16, 26 Şubat 2016) Geçen hafta neler oldu? *** AYM, gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül ün tutukluluğunun hak ihlali olduğuna karar verdi. Gazeteciler

Detaylı

Düşün, düşün. Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni. (Sayı 39/15, 25 Eylül 2015) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün. Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni. (Sayı 39/15, 25 Eylül 2015) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 39/15, 25 Eylül 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Geçici seçim hükümetinde HDP yi temsilen yer alan AB Bakanı Ali Haydar Konca ve Kalkınma Bakanı Müslüm

Detaylı

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi : Tarih:

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi :  Tarih: Günlük Haber Bülteni 13.02.2015 İNTERNET HABERLERİ İnternet Haber Sitesi : www.urfanatik.com Tarih: 12.02.2015 İNTERNET HABERLERİ İnternet Haber Sitesi : www.sanliurfa.com Tarih:12.02.2015 İNTERNET HABERLERİ

Detaylı

ANAYASA MAHKEMESİ İKİNCİ BÖLÜM

ANAYASA MAHKEMESİ İKİNCİ BÖLÜM TÜRKİYE CUMHURİYETİ ANAYASA MAHKEMESİ İKİNCİ BÖLÜM TEDBİRE İLİŞKİN ARA KARAR D. M. BAŞVURUSU (Başvuru Numarası: 2015/4176) Karar Tarihi: 17/3/2015 İKİNCİ BÖLÜM ARA KARAR Başkan ler : Alparslan ALTAN :

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 49/18, 14 Aralık 2018) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 49/18, 14 Aralık 2018) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 49/18, 14 Aralık 2018) Geçen hafta neler oldu? *** Başkanlık sistemi kapsamında ilk kez Cumhurbaşkanlığınca hazırlanan 2019 bütçesinin TBMM deki görüşmeleri

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 7/15, 13

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 7/15, 13 Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 7/15, 13 Şubat 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Genel seçimlerde milletvekili adayı olmak isteyen çok sayıda üst düzey bürokrat ve akademisyen birbiri

Detaylı

Düşün, düşün. Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı

Düşün, düşün. Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 45/15, 6 Kasım 2015) Geçen hafta neler oldu? *** 56 milyon seçmen, %85 katılımla, tekrarlanan seçimler için 1 Kasım 2015 sabahı sandık başına gitti.

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 48/18, 07 Aralık 2018) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 48/18, 07 Aralık 2018) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 48/18, 07 Aralık 2018) Geçen hafta neler oldu? *** Selahattin Demirtaş hakkındaki AİHM kararı uygulanmazken, başka bir davadan aldığı hapis cezası

Detaylı

İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2017 YILI İLK 9 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU -BİLANÇO-

İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2017 YILI İLK 9 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU -BİLANÇO- İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2017 YILI İLK 9 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU -BİLANÇO- 01 KASIM 2017 İHD DİYARBAKIR ŞUBESİ -AÇIKLAMA- Bu raporda yer alan veriler ve verilere

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni(Sayı 10/15,6

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni(Sayı 10/15,6 Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni(Sayı 10/15,6 Mart 2015) Geçen hafta neler oldu? *** HDP Heyeti; Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ve İçişleri Bakanı Ala ile birlikte, 10 maddeden oluşan

Detaylı

FETÖ cü polisler onlar hakkında da istihbarat toplamış

FETÖ cü polisler onlar hakkında da istihbarat toplamış FETÖ cü polisler onlar hakkında da istihbarat toplamış FETÖ nün okullarına mülki amirlerin ricasıyla 200 ton demir gönderen fabrika müdürü, şirketini eleştiren esnaf hakkında FETÖ ü polislere istihbarat

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 14/15, 3

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 14/15, 3 Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 14/15, 3 Nisan 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Türkiye 31 Mart 2015 günü bugüne kadar yaşamadığı en karanlık günlerinden birini yaşadı. Van hariç

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 33/18, 17 Ağustos 2018) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 33/18, 17 Ağustos 2018) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 33/18, 17 Ağustos 2018) Geçen hafta neler oldu? *** Rahip Brunson kriziyle başlayan ABD yaptırımlarına yenileri eklendi. Washington yönetimi Türkiye

Detaylı

TÜRKİYE DE CEZA VE ADALET SİSTEMİ

TÜRKİYE DE CEZA VE ADALET SİSTEMİ TÜRKİYE DE CEZA VE ADALET SİSTEMİ TÜRK HUKUK SİSTEMİ İdari Yargı Adli Yargı Askeri Yargı Sayıştay Anayasa Mahkemesi İDARİ YARGI SİSTEMİ İdarenin eylem ve işlemlerine karşı açılan davaların görüşüldüğü,

Detaylı

Şube Günlüğü. Mayıs Haziran Temmuz - Ağustos TMMOB-EMO Diyarbakır Şubesi Haber Bülteni. Şube Günlüğü

Şube Günlüğü. Mayıs Haziran Temmuz - Ağustos TMMOB-EMO Diyarbakır Şubesi Haber Bülteni. Şube Günlüğü Şube Günlüğü Mayıs Haziran Temmuz - Ağustos 2011 1. 1 Mayıs 2011 tarihinde, İlimizde 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamaları çerçevesinde yapılan basın açıklaması ve etkinliklerine Şubemizce 2. 02 Mayıs 2011

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 9/19, 1 Mart 2019) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 9/19, 1 Mart 2019) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 9/19, 1 Mart 2019) Geçen hafta neler oldu? *** Suriye'de Kürtlere yönelik askeri bir harekât şimdilik gündemden düşerken Cumhurbaşkanı, HDP li belediyeleri

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 32/16, 12 Ağustos 2016) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 32/16, 12 Ağustos 2016) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 32/16, 12 Ağustos 2016) Geçen hafta neler oldu? *** Cumhurbaşkanının çağrısıyla İstanbul da Demokrasi ve Şehitler Mitingi yapıldı. Erdoğan bir kez

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 2/17, 13 Ocak 2017) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 2/17, 13 Ocak 2017) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 2/17, 13 Ocak 2017) Geçen hafta neler oldu? *** OHAL in üçüncü kez uzatılmasının ardından Hükümet, üç yeni KHK daha yayınladı. (Ayrıntılı bilgi aşağıda)

Detaylı

OHAL Bilançosu, Hak İhlalleri Raporu

OHAL Bilançosu, Hak İhlalleri Raporu OHAL Bilançosu, Hak İhlalleri Raporu 15 Temmuz kanlı darbe girişimi sonucu 241 yurttaşımız şehit oldu, 2bin 194 yurttaşımız yaralandı. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası 17 Ağustos 2016 tarihinde hükümetin

Detaylı

Hüseyin Yıldırım Danıştay şemasına Aslı gibidir' imzası atmıştı.

Hüseyin Yıldırım Danıştay şemasına Aslı gibidir' imzası atmıştı. Sahte Danıştay suikastı şeması, kumpas olduğu ortaya çıkan İstanbul ve İzmir Askeri Casusluk davaları Bu üç davanın altında Genelkurmay eski Adli Müşaviri Albay Muharrem Köse ve Deniz Binbaşı Hüseyin Yıldırım

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 43/17, 3 Kasım 2017) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 43/17, 3 Kasım 2017) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 43/17, 3 Kasım 2017) Geçen hafta neler oldu? *** Sivil toplum çalışmalarıyla tanınan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ın Yerli Soros diye hedef aldığı iş insanı

Detaylı

NİSAN 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

NİSAN 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili NİSAN 2014 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili 1 CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mezitli Belediye Başkanı nı makamında ziyaret ederek

Detaylı

2016 YILI DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ

2016 YILI DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2016 YILI DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU -BİLANÇO- 23 OCAK 2017 İHD DİYARBAKIR ŞUBESİ YAŞAM HAKKI İHLALLERİ ÖLÜ YARALI YARGISIZ İNFAZ (Keyfi Öldürme,

Detaylı

Sayı: Ankara, 24 /03/2014 ANKARA İDARE MAHKEMESİ BAŞKANLIĞI NA

Sayı: Ankara, 24 /03/2014 ANKARA İDARE MAHKEMESİ BAŞKANLIĞI NA YÜRÜTMENİN DURDURULMASI TALEPLİDİR. DURUŞMA TALEPLİDİR. ANKARA İDARE MAHKEMESİ BAŞKANLIĞI NA DAVACI VEKİLİ DAVALILAR : Türkiye Barolar Birliği Başkanlığı : Oğuzlar Mah. Barış Manço Cad. Av. Özdemir Özok

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 38/17, 29 Eylül 2017) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 38/17, 29 Eylül 2017) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 38/17, 29 Eylül 2017) Geçen hafta neler oldu? *** Türkiye, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi nin bağımsızlık referandumu nu gayri meşru ilan etti. Referandumun

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 46/16, 25 Kasım 2016) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 46/16, 25 Kasım 2016) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 46/16, 25 Kasım 2016) Geçen hafta neler oldu? *** Avrupa Parlamentosu, demokrasi ve insan haklarındaki gerilemeye dikkat çekerek, Türkiye ile üyelik

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 29/15, 17 Temmuz 2015)

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 29/15, 17 Temmuz 2015) Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 29/15, 17 Temmuz 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Başbakan Davutoğlu koalisyon görüşmelerinin ilk turları kapsamında CHP, MHP ve HDP liderleriyle

Detaylı

MAHKEMELER (TÜRK YARGI ÖRGÜTÜ) Dr. Barış TEKSOY Hukukun Temel Kavramları Dersi

MAHKEMELER (TÜRK YARGI ÖRGÜTÜ) Dr. Barış TEKSOY Hukukun Temel Kavramları Dersi MAHKEMELER (TÜRK YARGI ÖRGÜTÜ) Dr. Barış TEKSOY Hukukun Temel Kavramları Dersi ÖĞRENME HEDEFLERİMİZ - ADLÎ YARGI MAHKEMELERİ, BÖLGE ADLİYE MAHKEMELERİ, YARGITAY - İDARE MAHKEMELERİ, BÖLGE İDARE MAHKEMELERİ,

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 50/16, 23 Aralık 2016) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 50/16, 23 Aralık 2016) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 50/16, 23 Aralık 2016) Geçen hafta neler oldu? *** Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirdi. Saldırganın

Detaylı

Trans Grup Terapisi Devam Ediyor. SPoD LGBTİ, Stajyer Avukat ve Hukuk Öğrencilerine Yönelik Bir Eğitim Düzenledi

Trans Grup Terapisi Devam Ediyor. SPoD LGBTİ, Stajyer Avukat ve Hukuk Öğrencilerine Yönelik Bir Eğitim Düzenledi Biz Kimiz? Sosyal Politikalar Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği, LGBTİ (lezbiyen, gey, biseksüel, trans ve interseks) bireylerin insan haklarının yanı sıra sosyal ve ekonomik haklarıyla

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 16/16, 15 Nisan 2016) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 16/16, 15 Nisan 2016) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 16/16, 15 Nisan 2016) Geçen hafta neler oldu? *** Avrupa Parlamentosu 2015 Türkiye İlerleme Raporu nu oy çokluğuyla kabul etti. Raporda, yargı bağımsızlığı,

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 49/16, 16 Aralık 2016)

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 49/16, 16 Aralık 2016) Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 49/16, 16 Aralık 2016) Geçen hafta neler oldu? *** İstanbul Beşiktaş'ta eş zamanlı olarak iki bombalı saldırı düzenlendi. Kürdistan Özgürlük Şahinleri/TAK

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 39/16, 7 Ekim 2016) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 39/16, 7 Ekim 2016) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 39/16, 7 Ekim 2016) Geçen hafta neler oldu? *** TBMM 26. Dönem 2. Yasama Yılı faaliyetlerine başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis açılışında yaptığı

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 32/18, 10 Ağustos 2018)

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 32/18, 10 Ağustos 2018) Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 32/18, 10 Ağustos 2018) Geçen hafta neler oldu? *** ABD ile yaşanan rahip Brunson krizinin ardından Washington a giden dokuz kişilik Türk heyeti, ABD

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 11/15, 13

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 11/15, 13 Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 11/15, 13 Mart 2015) Geçen hafta neler oldu? *** AK Parti den milletvekilliği adayı olmak için MİT Müsteşarlığı görevinden istifa eden Hakan Fidan,

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 25/16, 17 Haziran 2016) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 25/16, 17 Haziran 2016) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 25/16, 17 Haziran 2016) Geçen hafta neler oldu? *** Devam eden çatışmalarla ilgili sert mesajlar vermeyi sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan, operasyonların

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 15/16, 8 Nisan 2016) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 15/16, 8 Nisan 2016) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 15/16, 8 Nisan 2016) Geçen hafta neler oldu? *** ABD ziyareti dönüşü açıklama yapan Erdoğan, kendisine yönelik yapılan protestoları eleştirdi; PKK

Detaylı

EYLÜL 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

EYLÜL 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili EYLÜL 2014 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili 1 CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin/Mezitli CHP İlçe örgütünün düzenlediği Yenimahalle

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 6/16, 5 Şubat 2016)

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 6/16, 5 Şubat 2016) Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 6/16, 5 Şubat 2016) Geçen hafta neler oldu? *** Şırnak ın Cizre ilçesinde bir apartmanın bodrum katında 21 Ocak'tan beri mahsur kalanlar halen kurtarılmayı

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 10/17, 10 Mart 2017) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 10/17, 10 Mart 2017) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 10/17, 10 Mart 2017) Geçen hafta neler oldu? *** Almanya ile Türkiye arasında gazeteci Deniz Yücel in tutuklanmasının ardından artan gerilim, hükümet

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 5/19, 1 Şubat 2019) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 5/19, 1 Şubat 2019) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 5/19, 1 Şubat 2019) Geçen hafta neler oldu? *** Suriye ye yönelik askeri operasyonu gündemde tutmaya devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan Süren diplomatik

Detaylı

*** HSYK, 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonlarını yürüten 4 savcının açığa alınmasına karar verdi.

*** HSYK, 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonlarını yürüten 4 savcının açığa alınmasına karar verdi. Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 1/15, 2 Ocak 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Yeni yılda Cumhurbaşkanı Erdoğan ın Bakanlar Kurulu na başkanlık edeceğini belirten Cumhurbaşkanlığı

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 15/18, 13 Nisan 2018) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 15/18, 13 Nisan 2018) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 15/18, 13 Nisan 2018) Geçen hafta neler oldu? *** Suriye yönetiminin, Doğu Guta nın Duma kasabasında muhaliflere karşı kimyasal silah kullandığı iddia

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 13/15, 27

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 13/15, 27 Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 13/15, 27 Mart 2015) Geçen hafta neler oldu? *** PKK lideri Öcalan, Diyarbakır'da düzenlenen Newroz kutlamasında okunan mesajında silahlı mücadeleyi

Detaylı

İHD, 2012 Yılı Newroz Haftası (16-22 Mart) Hak İhlal Bilançosu

İHD, 2012 Yılı Newroz Haftası (16-22 Mart) Hak İhlal Bilançosu İHD, 2012 Yılı Newroz Haftası (16-22 Mart) Hak İhlal Bilançosu İl İlçe Ölü Yaralı (178) Gözaltı (101) Tutuklama (206) Saldırı ve Müdahaleden Etkilenen Milletvekili, Kurum Temsilcisi, Kurum binası, Zarar

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 30/15, 24 Temmuz 2015)

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 30/15, 24 Temmuz 2015) Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 30/15, 24 Temmuz 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Kobani nin yeniden inşa çalışmalarına katılmak üzere Urfa nın Suruç ilçesinde toplanan gençlerin

Detaylı

TMMOB Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği 41. DÖNEMDE RESİMLERLE TMMOB

TMMOB Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği 41. DÖNEMDE RESİMLERLE TMMOB TMMOB Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği 41. DÖNEMDE RESİMLERLE TMMOB 2010-2012 ISBN 978-605-01-0372-4 Baskı Mattek Basın Yayın Tanıtım Tic. San. Ltd. Şti Adakale Sokak 32/27 Kızılay/ANKARA Tel: (312)

Detaylı

AYŞEGÜL ARSLAN IN KATİL ZANLISI MÜEBBET YEDİ

AYŞEGÜL ARSLAN IN KATİL ZANLISI MÜEBBET YEDİ AYŞEGÜL ARSLAN IN KATİL ZANLISI MÜEBBET YEDİ Geçtiğimiz 28 Mayıs ta kendisinden ayrılan iki çocuğunun annesi dini nikahlı eşi 29 yaşındaki Ayşegül Aslan ı çalıştığı işyerinde silahla öldüren, işyeri sahibini

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 47/16, 2 Aralık 2016) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 47/16, 2 Aralık 2016) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 47/16, 2 Aralık 2016) Geçen hafta neler oldu? *** İdam tartışmalarını gündemde tutmayı sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan OHAL in de tekrar uzatılabileceğini

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 17/16, 22 Nisan 2016) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 17/16, 22 Nisan 2016) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 17/16, 22 Nisan 2016) Geçen hafta neler oldu? *** AKP nin, 333'ü HDP li vekillere ait 567 fezleke kapsamında dokunulmazlıkların kaldırılmasını öngören

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 4/17, 27 Ocak 2017) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 4/17, 27 Ocak 2017) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 4/17, 27 Ocak 2017) Geçen hafta neler oldu? *** Anayasa değişikliği teklifi Meclis ten geçti, referandum süreci başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan evet

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 19/17, 12 Mayıs 2017) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 19/17, 12 Mayıs 2017) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 19/17, 12 Mayıs 2017) Geçen hafta neler oldu? *** ABD Başkanı Trump, Rakka operasyonu için YPG ye ağır silah verilmesini öngören tasarıyı onayladı.

Detaylı

2018 DİYARBAKIR BAROSU ASGARİ ÜCRET ÇİZELGESİ

2018 DİYARBAKIR BAROSU ASGARİ ÜCRET ÇİZELGESİ 2018 DİYARBAKIR BAROSU ASGARİ ÜCRET ÇİZELGESİ 2018 DİYARBAKIR BAROSU ASGARİ ÜCRET ÇİZELGESİ Diyarbakır Barosu Yönetim Kurulu nun 20.12.2017 gün ve 55/27 sayılı kararı ile kabul edilerek, meslektaşlarımıza

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 35/18, 7 Eylül 2018) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 35/18, 7 Eylül 2018) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 35/18, 7 Eylül 2018) Geçen hafta neler oldu? *** Ağustos ayı enflasyon oranı 2003 yılından bugüne yıllık yüzde 17,90 ile en yüksek seviyeye ulaştı.

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 51/17, 29 Aralık 2017) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 51/17, 29 Aralık 2017) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 51/17, 29 Aralık 2017) Geçen hafta neler oldu? *** İki yeni OHAL Kararnamesi yürürlüğe girdi. Kamudan ihraç edilenlerin yanısıra yargılama pratiklerinde

Detaylı

Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı

Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 44/15, 30 Ekim 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Suriye de PYD yönetimindeki Kobani kantonuna bağlı Tel Abyad Türk ordusu tarafından vuruldu. Başbakan

Detaylı

CHP'lilerin telefonlarının izlenme skandalında kritik bilgiler

CHP'lilerin telefonlarının izlenme skandalında kritik bilgiler CHP'lilerin telefonlarının izlenme skandalında kritik bilgiler CHP'lilerin telefonlarına İngiliz-Alman ortaklığı olan FinFisher isimli bir şirketin dinleme, izleme amacıyla ürettiği bir virüs programının

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 17/18, 27 Nisan 2018) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 17/18, 27 Nisan 2018) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 17/18, 27 Nisan 2018) Geçen hafta neler oldu? *** Meclis te 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle yapılan özel oturumda OHAL ve darbe

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 14/19, 5 Nisan 2019) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 14/19, 5 Nisan 2019) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 14/19, 5 Nisan 2019) Geçen hafta neler oldu? *** 31 Mart yerel seçimlerinin kesin olmayan sonuçlarına göre AKP birinci parti olurken en büyük 6 şehirden

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 16/18, 20 Nisan 2018) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 16/18, 20 Nisan 2018) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 16/18, 20 Nisan 2018) Geçen hafta neler oldu? *** MHP lideri Devlet Bahçeli erken seçim çağrısı yaptı. Bugüne kadar erken seçim gündemimizde yok diyen

Detaylı