Yangın Pompa İstasyonlarında Uygulama Hataları Sıtkı ENGİN Makine Mühendisi

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Yangın Pompa İstasyonlarında Uygulama Hataları Sıtkı ENGİN Makine Mühendisi"

Transkript

1 Yangın Pompa İstasyonlarında Uygulama Hataları Sıtkı ENGİN Makine Mühendisi

2 Yararlanılan Kaynaklar

3 Giriş Pompa emiş / basma hatları, Vakum kırıcı (Anti-Vorteks) plaka, Basınç rahatlatma vanası (relief) tesisatları, Debi ölçer (Flow-Meter) tesisatları, Askılama, konsollama ve deprem önlemleri, Yangın pompası aksesuarları, Pompa kaideleri, Pompa montajları, Basınç hissetme tesisatları, İtfaiye su verme ağzı tesisatları, Dizel motor yakıt sistemleri, Dizel motor egzos tesisatları, Pompa istasyonlarının havalandırılması, Pompa istasyonları drenajları, Pompa İstasyonlarında dikkat edilecek konular.

4 Yangın pompası emiş hatları - Eksantrik redüksiyon altı yere paralel, - Hava cebi oluşur. NFPA / TS-EN Eksantrik redüksiyonun üstü yere paralel veya pompaya doğru yükselen eğimli olmalı, - Hava cebi olmamalı.

5 Yangın pompası emiş hatları -Kollektörün üzerinde hava cebi oluşur. NFPA / TS-EN Emiş kollektörü ve pompa emiş borusu üst kodları aynı olmalı, Hava cebi olmamalı.

6 Yangın pompası emiş hatları NFPA / Pompa ile eksantrik redüksiyon arasında; -Küçük çapta boru kullanılmış, -Küçük çapta vana kullanılmış. Eksantrik red. pompa flanşına bağlanmalı, Pozitif emişli pomp. emişteki basınç 0 Bar, Emiş hatlarında %150 debide hız 4,6 m/s, (Basma hatlarında hız: En çok 6,1 m/s olmalı)

7 Yangın pompası emiş hatları Su deposu ile pompa istasyonu aynı kotta ise, L 10xÇap -Pompa düz emiş borusu uzunluğu, 10 boru çapı uzunluğundan AZ, -Bu mesafede Te var. NFPA Pompanın düz emiş borusu uzunluğu, 10 boru çapı uzunluğunda veya daha büyük olmalı, Bu mesafe; Te, dirsek, kollektöre olan mesafedir.

8 Yangın pompası emiş hatları Su deposu ile pompa istasyonu aynı kotta veya yüksek ise -Te veya dirsek ile pompa flanşı arası uzunluğu 10 düz boru çapı uzunluğundan AZ. NFPA Te veya dirsek ile pompa flanşı arasındaki boru uzunluğu en az 10 boru çapına EŞİT veya BÜYÜK olmalı.

9 Yangın pompası emiş hatları Su deposu, pompa istasyonundan daha yüksek kotta ise -Emişte dirsek var, -İniş düz emiş borusu uzunluğu, 10 boru çapı uzunluğundan AZ. NFPA İniş düz emiş borusu uzunluğu en az 10 boru çapına EŞİT veya daha BÜYÜK olmalı.

10 Yangın pompası emiş hatları -Emiş hattında kauçuk kompansatör var, -Kollektörde vana var. Emiş ve basma hatlarında kauçuk kompansatör kullanılmamalı, Kollektörde vana gereksiz, NFPA Su deposu ve pompa odası yapılarının temelleri farklı ise emişte 2 adet, basmada 1 adet yivli esnek kaplin kullanılmalı.

11 Yangın pompası emiş hatları E.Pompa Kollektör Su Deposu Te D.Pompa Dizel Pompa Emiş -Asıl pompa emiş hattına yedek pompa emiş hattı bağlanmış, -Yedek pompa emiş hattına kelebek vana kullanılmış. Kesit daralması var. NFPA / / TE-EN Pompaların emiş hatları kollektör veya su deposuna bağımsız olarak bağlanmalı, Emiş hatlarında YÜKSELEN MİLLİ VANA kullanılmalı.

12 Yangın pompası emiş hatları, vakum kırıcı. (anti-vortex) ~ 10 cm -Emiş borusu-su deposu tabanı arası ~10cm -Dirsek ve vakum kırıcı için yer kalmamış, -Pompaya boru bağlantısında dirsek ile te olacak ve 10 x D düz boru mesafesi kalmayacak. NFPA Vakum kırıcı en az 2 x D ebadında olmalı, Vakum kırıcı depo tabanı mesafesi en az 152 mm veya ½ x D (Hangisi büyük ise), Uzun boru hatlarında & çelik tanklarda Vakum kırıcı plakada taşıyıcı ayaklar olmalı,

13 Yangın pompası basınç r.v. (relief) hatları -Basınç rahatlatma (relief) vanası basma kollektörüne konulmuş, -Kollektörde hava cebi oluşur, -Emişte kelebek vana var, -Debi ölçer ve yeri yok, -Emişte 10xD düz boru mesafesi yok. Basınç rahatlatma (relief) vana, pompa Basma flanşı ile çek vana arasında olmalı, Çıkış çapı, giriş çapından daha büyük olmalı, Çıkışta gözetme camı olmalı veya akış gözle görülebilmeli. NFPA

14 Yangın pompası basınç r.v. (relief) hatları E.P. D.P. -Elektr. pompa basınç rahatlatma (relief) vana çıkışı mevcut B.R.Vana hattına bağlanmış ve basınç rahatlatma V. (Relief) ortak kullanılmış, -Birleşim noktası altına çek vana konulmuş, -Dizel P. çalışınca elektrikli pompaya akış olur, -E.Pom.BRV hattı alındığı yerdeki boru çapı küçük NFPA Çıkışlar aynı hatta bağlanmaz, ortak olmaz, Hat üzerine vana, çek vana vb. konulmaz, Su deposuna dönüş hattı, pompanın hava çekmemesi için vakum kırıcıdan uzağa verilmeli.

15 Yangın pompası debi ölçer sistemi L Boru Çapı x 5 L Boru Çapı x 2 Su Deposuna Debi Ölçer Y.M.Vana Kelebek V. Çek Valf -Kollektörden hat alınmış, -Üretici tavsiyelerine uygun mesafe yok, -Hatalı montaj yapılmış, -Uygun olmayan ölçüm aralığı var, -Küçük çapta / ölçüm aralığında ürün seçilmiş Sisteme NFPA Pompa basma çek vanası ile hat vanası arasından hat alınmalı ve vana konulmalı, 2 Pompa varsa hatlar birleştirilebilir, Sonrasında hat vanası olmalı, Su Deposu Üretici Tavsiyelerine göre montaj olmalı (Örn: En Az 5xD * 2xD düz boru olmalı)

16 Yangın pompası debi ölçer sistemi Debi Ölçer Hattı Dizel Pompa Basma Vanası L Boru Çapı x 5 L Boru Çapı x 2 Su Deposuna Debi Ölçer Y.M.Vana Kelebek V. Çek Valf E.P.Basma Kelebek V. -Elektrikli pompa basma hattı, dizel pompa çek vanası ile hat vanası arasına bağlanmış, -Debi ölçer hattı, elektrikli pompa basma hattı çek vanası ile hat vanası arasından alınmamış. Sisteme %175 Debide ölçüm yapabilmeli, Boru eşdeğer uzunluğu (Te, dirsek..) < 30.5m Çapı ve montaj uygun olmalı, Su deposuna dönüş hattı, pompanın hava çekmemesi için vakum kırıcıdan uzağa verilmeli. NFPA Su Deposu

17 Yangın Pompası Tesisatları Emiş, basma, basınç rahatlatma vanası giriş çıkış, debi ölçer için olması gereken En Az Boru Çapları NFPA 20 Tablo 4.27

18 Yangın pompası askılama ve konsollama -Uygun veya hiç olmayan konsol / destekler -Deprem yüklerine karşı çözümler yok. -Pompa flanşına gelen yük sonucu kırılma olmuş. NFPA NFPA 13 Standartlarına uygun askılama / destek / konsol olmalı, -Pompa flanşlarına hiç yük gelmemeli, -Vanalara, borulara konsol konulmalı.

19 Yangın pompası askılama ve konsollama -Yapılan konsollar yetersiz ve serbest yapılmış, -Hiç olmayan konsollar / deprem çözümleri, -Pompa flanşına, hemen her yönde gelen yükler var. NFPA Sistemde su akış yönüne göre gelecek yüklere uygun konsollar olmalı. Özellikle basmada dirsek, te ayrımlarında, Deprem için uygun destekler olmalı.

20 Yangın pompası aksesuarları -Otomatik hava atma ventili yok, -Elektrikli ve hava soğutmalı dizel motorlu sistemlerde pompa gövde soğutma emniyet ventili yok, -Emme ve basma flanşında manometre yok. NFPA Pompada otomatik hava atma v. olmalı, Elektrikli ve hava soğutmalı dizel motorlu sistemlerde pompa gövde soğutma emniyet ventili ile drenajları olmalı, Emme ve basma flanşlarında manometre olmalı.

21 Yangın pompası kaide ve drenajı 1 -Uygun sabitlemeler yok, -Kaide içinde beton yok, -Salmastra ve havalık drenajları yok. NFPA Zemine / Beton kaideye uygun şekilde sabitlenmeli, Pompanın çelik kaidesinin içi beton doldurulmalı.

22 EMME KOLLEKTÖRÜ BASMA KOLLEKTÖRÜ Yangın pompası montajları DİZEL YANGIN POMPASI JOKEY POMPA -Dizel yangın pompalarının emiş yönü hatalı, emiş basmaya basma emişe bağlanmış DİZEL YANGIN POMPASI

23 EMME KOLLEKTÖRÜ BASMA KOLLEKTÖRÜ Yangın pompası montajları DİZEL YANGIN POMPASI JOKEY POMPA DİZEL YANGIN POMPASI Emiş yönü dizel motorlu pompa grubunda;motor tarafından bakınca sağdan olmalı, Elektrikli pompalarda da normalde sağdan, siparişle soldan olabilir.

24 Yangın pompası basınç hissetme hatları -Basınç hissetme hatları tek hat ile (Örn:Kollektörden) yapılmış, -Orifisli çek vanalar yok, -Drenaj / kontrol vanaları ve tesisatı yok, -Manometre yok. Jokey dahil tüm pompalar için ayrı hat olmalı, Pompa basma çek vana ile hat vanası arasından hat alınmalı, NFPA ½ Pirinç, bakır veya paslanmaz boru olmalı, Basınç hattı üzerinde vana olmamalı,

25 Yangın pompası basınç hissetme hatları -Ortak kollektöre konulmuş, -Plastik hortumla bağlanan sistemler var, -Orifisli çek vana konulmamış m ara ile 2 Adet 2,4 mm orifisli çek vana olmalı ve yönü panodan pompaya doğru olmalı, Hat alınan yerde ve pano girişi öncesinde kontrol için 2 şer vana, arasında te, pano girişinde manometre olmalı. NFPA

26 İtfaiye su verme ağzı -İtfaiye su verme ağzı hattında vana var, -Tesisatın don olma tehlikesi var, -Otomatik damlatma yok, -Hitap ettiği yeri gösteren tanımlama yok. Hatta vana olmaz, NFPA Hatta don tehlikesi olmamalı, Otomatik damlatma olmalı, Çek vana yönü kollektöre & sist.doğru olmalı Hitap ettiği yere ait tanımlama olmalı.

27 İtfaiye su verme ağzı -Dikey çıkış yapılmış, -Diş uyumsuzluğu var ve itfaiye su verme ağzı sıkılamamış. NFPA Dikey hat üzerine takılmamalı, Ağızlar yatayda ve zeminden 0.5 ~ 1.2m yükseklikte olmalı.

28 Dizel motorlu pompa yakıt sistemi -Yakıt tankı kapasitesi yetersiz, -Yakıt dolum ve havalık hattı yok, -Yakıt tankı dizel motor üzerinde olan sistemler var, -Yakıt tankının tortu ve su drenajı yok. -Kapasite = 5,07 lt/kw + %5 genleşme ve %5 altında tortu/su için ilave edilmeli < lt, -Her motor için ayrı tank olmalı. Seviye göst., -Havalıkları çatı / yapıdan en az 1,5m uzakta, -Yakıt çıkış vanası yanda, kilitli olmalıdır. Yakıt tankı altında drenaj için vana+kör tapa olmalı. NFPA 20 11/ TS-EN

29 Dizel motorlu pompa yakıt sistemi En Çok 3,05 m -Yakıt taşma havuzu yok / yetersiz, -Yakıt tankı yüksekliği uygun değil, -Patlama kapağı yok, -Yakıt borusu olarak plastik boru / hortum kullanılan sistemler var. Taşma Havuzu > Tank Kapasitesi + %10 olmalı, Yakıt çıkış yüksekliği >yakıt pomp./enjektör seviyesinde olmalı (Üretici tavsiyeleri) max.3m, Yakıt borusu siyah / paslanmaz olmalı. Borular bakır, galvaniz, plastik olmamalı, Sistem topraklaması olmalı. NFPA 20 11/ TS-EN

30 Dizel motorlu pompa egzost sistemleri -Isı kaynağı üzerinde sprinkler var, -Yanıcı malzemelerden uzaklığı < 23 cm, -İzolasyon doğru yapılmamış, -Esnek bağlantı ekseni kaçıklığı > 6,5mm -Yivli dirsek, EPDM Contalı yivli kaplin kullanılmış. Yanıcı malzemelerden en az 23 cm uzaklıkta olmalı, duvar / çatı geçiş detayları ve izolasyonu doğru olmalı, Esnek bağlantı ekseni kaçıklığı < 6,5mm, Egzos çapı En az motor çıkış çapında olmalı Egzos hattı uzun ise çap hesaplanmalı. NFPA

31 Yangın pompası istasyonları havalandırma -Bodrum katta hava soğutmalı dizel motorlu sistem var, -Havalandırma için kanal/ damper/ fan yok, -Dizel motorlu pompa en çok 5 dakika çalışabiliyor. Pompa İstasyonu sıcaklığı çok yükseliyor. NFPA Motorun ihtiyaç duyduğu hava sağlanmalı, Taze hava giriş çıkış damper/ fan olmalı, Hava soğutmalı ise kanal ile çıkışı olmalı, Pompa istasyonu en çok 49 C olmalı, Zararlı duman, buhar dışarı atılabilmeli,

32 Yangın pompası istasyonları havalandırma -Bodrum katta hava soğutmalı dizel motorlu sistem var, -Havalandırma için kanal/ damper/ fan yok, -Dizel motorlu pompa en çok 5 dakika çalışabiliyor. Pompa İstasyonu sıcaklığı çok yükseliyor. NFPA Doğal havalandırmada hava girişi alt, çıkışı üst kotta ve çapraz olmalı, Damper / panjur ebatları üretici tavsiyelerine göre olmalı veya hesaplanmalı.

33 Yangın pompası istasyonları drenaj -Pompa İstasyonu zeminden aşağıda, -Pompa İstasyonu drenaj pompası yok, -Pompa salmastra drenajları yok, -Pompa otomatik hava atıcı ve gövde soğutma ventili drenajı yok. Pompa salmastra drenajları olmalı, Pompa otomatik hava atma drenajları olmalı, Pompa İst. drenaj çukuru ve drenaj pompaları olmalı (Yedekli ve UPS beslemeli), Su kaçak sensörü olmalı. NFPA

34 Yangın pompası istasyonlarında olması gereken diğer konular; -Pompa istasyonu yangına dayanıklı(1&2 Saat) veya binadan 15,3 m uzaklıkta olmalı -Direkt dışarı çıkış kapısı olmalı. Kaçış yoluna çıkılıyor ise; Kaçış yolu da en az pompa istasyonu kadar yangına dayanıklı olmalı), -Motor, pompa vb. ekipmanların çıkarılması için kapı / kapak olmalı, -Dizel motorlu pompa var ise sprinkler sistemi zorunludur. Pompa istasyonu sprinkler sistemine ıslak alarm vanası konulmaz, hat vanası, akış anahtarı ve test vanası konulması yeterlidir. -Aküler zeminden ~30 cm yüksekte olmalı. -Yer altı pompa istasyonlarında su baskınına karşı su kaçak sensörü olmalı, -Pompa istasyonunun acil aydınlatması olmalı, -Pompa çalıştı, pompa arıza ve hat vanaları ihbar sisteminden izlenmeli, -Pompa istasyonu termostat kontrollü olarak ısıtılmalıdır. Elektrikli pompa için en az 4 C,Dizel pompa için 10 C olmalı. Infrared vb. ısıtıcılar kullanılmamalı, hava ısıtılmalıdır.

35 Teşekkürler

NFPA 20 Standardına Uygun Yangın Pompa Sistemleri

NFPA 20 Standardına Uygun Yangın Pompa Sistemleri NFPA 20 Standardına Uygun Yangın Pompa Sistemleri ETN YN Serisi National Fire Protection Assosication (NFPA) Amerika Birleşik Devletleri nin Ulusal Yangından Korunma Birliği olarak 1896 yılında kurulmuştur.

Detaylı

KSB Yangın Setleri NFPA 20

KSB Yangın Setleri NFPA 20 KSB Yangın Setleri NFPA 20 National Fire Protection Association (N.F.P.A.) (Ulusal Yangın Önleme Derneği) NFPA, yangın pompaları ve otomatik sprinkler sistemlerini içeren, 1896 da yayınlanan bir Amerikan

Detaylı

Yangın pompaları (NFPA 20 ye uygun) Kullanma suyu hidrofor setleri Sirkülasyon pompaları

Yangın pompaları (NFPA 20 ye uygun) Kullanma suyu hidrofor setleri Sirkülasyon pompaları Yangın pompaları (NFPA 20 ye uygun) Kullanma suyu hidrofor setleri Sirkülasyon pompaları NFPA (National Protection Association), Amerikan Yangından Korunma Kurumu'dur. Bu kurum, ABD'de uygulanması zorunlu

Detaylı

VANA VE ENDÜSTRİYEL MAMÜLLERİ

VANA VE ENDÜSTRİYEL MAMÜLLERİ VANA VE ENDÜSTRİYEL MAMÜLLERİ içindekiler index İzlenebilir Kelebek Vana Akış Anahtarı İzleme Anahtarı Alarm Vanası Çek Vanalar Test ve Dranaj Vanası Akış Ölçer Yükselen Milli Yangın Hidrantı İndikatörler

Detaylı

yapılmış ve test edilmiştir. Böylece çabuk ve kolay montaj imkanı sağlanmaktadır. * Uzaktan izlemeli alarm panosu sesli ve görsel ikazlıdır.

yapılmış ve test edilmiştir. Böylece çabuk ve kolay montaj imkanı sağlanmaktadır. * Uzaktan izlemeli alarm panosu sesli ve görsel ikazlıdır. EN 12845 standardı Avrupa topluluğu ülkelerinin tamamında hayat koruma önlemleri ve sistemleri için belirli kuralları ve binalar ile endüstride kullanılan yangını önlemeye yönelik sabit sprinkler sistemlerinin

Detaylı

Yangın Projesi Hazırlanırken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Yangın Projesi Hazırlanırken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar Yangın Projesi Hazırlanırken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar Mak. Müh. Ercan ERGİÇAY Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Teknik Hizmetler Birimi 28 Eylül 2018 1 İçerik 1- Sulu Sistem Projelendirme

Detaylı

YATAY TEK KADEMELİ SANTRİFÜJ POMPALAR MONTAJ KILAVUZU

YATAY TEK KADEMELİ SANTRİFÜJ POMPALAR MONTAJ KILAVUZU YATAY TEK KADEMELİ SANTRİFÜJ POMPALAR MONTAJ KILAVUZU YATAY TEK KADEMELİ SANTRİFÜJ POMPALAR YATAY TEK KADEMELİ SANTRİFÜJ POMPALAR EA serisi norm pompalar; su transferi, ısıtma ve chiller sistemleri, yangınla

Detaylı

SU POMPALARI ve HiDROFORLARI YANGIN GRUPLARI

SU POMPALARI ve HiDROFORLARI YANGIN GRUPLARI SU POMPALARI ve HiDROFORLARI YANGIN GRUPLARI YANGINLA MÜCADELE POMPALARIMIZ Yangınla mücadelede kullanılan Makine ve ekipmanlar içerisinde Sulu Söndürme Sistemleri hayati bir öneme sahiptir. Sulu söndürme

Detaylı

WOLF YOĞUŞMALI KOMBİ VE KAZANLAR

WOLF YOĞUŞMALI KOMBİ VE KAZANLAR WOLF YOĞUŞMALI KOMBİ VE KAZANLAR Sayfa No: 1 TİPİ NOMİNAL KAPASİTE ( KW - 50/30 C ) CSZ YOĞUŞMALI BOYLERLİ SOLAR KOMBİLER 10.01.004.3010 CSZ 20/300 6,1-20,5 3.035 3.110 3.150 3.263 10.01.004.3011 CSZ 24/300

Detaylı

WOLF YOĞUŞMALI KOMBİ VE KAZANLAR

WOLF YOĞUŞMALI KOMBİ VE KAZANLAR Sayfa No : 1 WOLF YOĞUŞMALI KOMBİ VE KAZANLAR TİPİ NOMİNAL KAPASİTE (kw - 50/30 C) CSZ YOĞUŞMALI BOYLERLİ SOLAR KOMBİLER 10.01.004.3010 CSZ 20/300 6,1-20,5 3.035 3.110 3.150 3.263 10.01.004.3011 CSZ 24/300

Detaylı

NFPA 20 Standardına Uygun Yangın Pompa Sistemleri

NFPA 20 Standardına Uygun Yangın Pompa Sistemleri NFPA 0 Standardına Uygun Yangın Pompa Sistemleri ETN YN Serisi ETNA Yangın Pompa Sistemleri Tecrübe Pompa teknolojileri alanındaki 5 yılı aşkın AR-GE, üretim ve uygulama deneyimi, uzman satış ve satış

Detaylı

WOLF YOĞUŞMALI KOMBİ VE KAZANLAR

WOLF YOĞUŞMALI KOMBİ VE KAZANLAR Sayfa No : 1 WOLF YOĞUŞMALI KOMBİ VE KAZANLAR TİPİ NOMİNAL KAPASİTE (kw - 50/30 C) CSZ YOĞUŞMALI BOYLERLİ SOLAR KOMBİLER 10.01.004.3010 CSZ 20/300 6,1-20,5 3.035 3.110 3.150 3.263 10.01.004.3011 CSZ 24/300

Detaylı

WOLF YOĞUŞMALI KOMBİ VE KAZANLAR

WOLF YOĞUŞMALI KOMBİ VE KAZANLAR KOMBİ VE KAZANLAR Sayfa No : 1 RESMİ NOMİNAL KAPASİTE (kw - 50/30 C) CSZ YOĞUŞMALI BOYLERLİ SOLAR KOMBİLER 10.01.004.3010 CSZ 20/300 Yoğuşmalı Boylerli Solar Kombi* 6,1-20,5 3.225 3.306 3.346 3.467 10.01.004.3011

Detaylı

YATAY SANTRIFUJ POMPALARIN MONTAJI VE DEVREYE ALINMALARI. exit

YATAY SANTRIFUJ POMPALARIN MONTAJI VE DEVREYE ALINMALARI. exit YATAY SANTRIFUJ POMPALARIN MONTAJI VE DEVREYE ALINMALARI YATAY SANTRİFÜJ POMPALARA KAİDE YAPIMI * Her pompa için ayrı bir BETON kaide düşünülmelidir. * Kaide konulacak yerin ve pompanın su terazisi ile

Detaylı

WOLF YOĞUŞMALI KAZANLAR

WOLF YOĞUŞMALI KAZANLAR KAZANLAR Sayfa No : 1 RESMİ ÜRÜN NOMİNAL KAPASİTE (kw - 50/30 C) FİYATLAR ( AVRO ) 1 1 1 CGB YOĞUŞMALI KAT KALORİFERİ VE KAZANLAR CGB 50 Yoğuşmalı Kat 10.02.007.3005 12,2-49,9 2.321 Kaloriferi 2.414 2.460

Detaylı

YATAY TEK KADEMELİ SANTRİFUJ POMPALAR MONTAJ KILAVUZU

YATAY TEK KADEMELİ SANTRİFUJ POMPALAR MONTAJ KILAVUZU YATAY TEK KADEMELİ SANTRİFUJ POMPALAR MONTAJ KILAVUZU Değerli Müşterimiz, Tebrikler, Lowara yı seçtiğiniz için teşekkür ederiz. 150 den fazla ülkede Lowara kullanan müşterilerimizin arasına katılmanızdan

Detaylı

YANGIN SİSTEMLERİNDE BİR İLK DAHA...

YANGIN SİSTEMLERİNDE BİR İLK DAHA... YANGIN SİSTEMLERİNDE BİR İLK DAHA... İçindekiler Duyar Yangın...2 Victaulic Yangın...10 Balans Vanaları...18 Küresel Vanalar...22 Sürgülü Vanalar...29 Kelebek Vanalar...35 Aktüatörler...39 Buhar Vanaları...40

Detaylı

VDS Onaylı Yangın Pompaları

VDS Onaylı Yangın Pompaları VDS Onaylı Yangın Pompaları Cobra V VDS Onaylı Pompa Özellikleri Önden emişli, üstten basmalı, arkadan çekip çıkartılabilen, yatay salyangoz gövdeli santrifüj tip pompalardır. Özel dizaynı sayesinde pompa

Detaylı

HİDROLİK MERDİVENLİ İTFAİYE EKİPMANI TEKNİK ŞARTNAMESİ

HİDROLİK MERDİVENLİ İTFAİYE EKİPMANI TEKNİK ŞARTNAMESİ HİDROLİK MERDİVENLİ İTFAİYE EKİPMANI TEKNİK ŞARTNAMESİ 1- SU TANKI: St -37 A1 kalite 5 mm sac kullanılmaktadır. Tank içinde Enine 2, Boyuna 4 adet tank malzemesi ile ayni malzemeden dalgakıran Tank üzerinde

Detaylı

EŞ EKSENLİ (IN-LINE) SİRKÜLASYON POMPALARI MONTAJ KILAVUZU

EŞ EKSENLİ (IN-LINE) SİRKÜLASYON POMPALARI MONTAJ KILAVUZU EŞ EKSENLİ (IN-LINE) SİRKÜLASYON POMPALARI MONTAJ KILAVUZU EŞ EKSENLİ (IN-LINE) KURU ROTORLU SİRKÜLASYON POMPALARI Değerli Müşterimiz, Tebrikler, Lowara yı seçtiğiniz için teşekkür ederiz. 150 den fazla

Detaylı

WOLF YOĞUŞMALI KAZANLAR

WOLF YOĞUŞMALI KAZANLAR KAZANLAR Sayfa No : 1 ÖNERİLEN BAYİ SATIŞ FİYAT LİSTESİ ANTALYA-TEL : (242) 322 00 29 RESMİ ÜRÜN NOMİNAL KAPASİTE (kw - 50/30 C) FİYATLAR ( AVRO ) CSZ YOĞUŞMALI BOYLERLİ SOLAR KOMBİLER CSZ 20/300 Yoğuşmalı

Detaylı

EŞ EKSENLİ (IN-LINE) SİRKÜLASYON POMPALARI MONTAJ KILAVUZU

EŞ EKSENLİ (IN-LINE) SİRKÜLASYON POMPALARI MONTAJ KILAVUZU EŞ EKSENLİ (IN-LINE) SİRKÜLASYON POMPALARI MONTAJ KILAVUZU EŞ EKSENLİ (IN-LINE) KURU ROTORLU SİRKÜLASYON POMPALARI Değerli Müşterimiz, Firmamız ETNA markası altında; soğuk ve sıcak suyun evsel ve endüstriyel

Detaylı

WOLF YOĞUŞMALI KOMBİ VE KAZANLAR

WOLF YOĞUŞMALI KOMBİ VE KAZANLAR WOLF YOĞUŞMALI KOMBİ VE KAZANLAR Sayfa No : 1 RESMİ NOMİNAL KAPASİTE (kw - 50/30 C) FGB-K YOĞUŞMALI KOMBİLER 10.01.004.3012 FGB-K 28 Yoğuşmalı Kombi 27,3 938 961 973 1.008 10.01.004.3013 FGB-K 35 Yoğuşmalı

Detaylı

NORM TEKNİK MALZEME TİCARET İNŞAAT SAN. LTD. ŞTİ.

NORM TEKNİK MALZEME TİCARET İNŞAAT SAN. LTD. ŞTİ. BLT YAPI PROJE YÖNETİM LTD.ŞTİ. Levent Mah.Sümbül Sok.No8 BEŞİKTAŞ İSTANBUL TARİH REF.NO. 20.02.2014 KB-45373 İLGİ KONU Sayın Bahriye ASLAN MECAPLAST FABRİKA BİNASI İMALAT-DEPOLAMA Sayın Bahriye ASLAN

Detaylı

TS EN 12845+A2 Standardına Uygun Yangın Pompa Sistemleri ETN YE Serisi

TS EN 12845+A2 Standardına Uygun Yangın Pompa Sistemleri ETN YE Serisi TS EN 85+A Standardına Uygun Yangın Pompa Sistemleri ETN YE Serisi ETNA Yangın Pompa Sistemleri Yangında En Önemli Standart Nedir? Neden TS EN 85+A ye Uygun Yangın ETNA Yangın Pompa Sistemlerl İhtiyacınızın

Detaylı

Yangın Söndürme Sistemleri

Yangın Söndürme Sistemleri Yangın Söndürme Sistemleri Sabit boru tesisatı, yangın dolapları sistemi gibi söndürme sistemleri için gerekli debi ve su miktarı karşılanamıyorsa, Kapasiteyi karşılayacak yangın pompa istasyonu ve deposu

Detaylı

SATIŞ FİYAT LİSTESİ 18 ARALIK 2014

SATIŞ FİYAT LİSTESİ 18 ARALIK 2014 SATIŞ FİYAT LİSTESİ 18 ARALIK 2014 İçindekiler Duyar Yangın...2 Balans Vanaları...18 Küresel Vanalar...26 Sürgülü Vanalar...34 Kelebek Vanalar...41 Aktüatörler...45 Buhar Vanaları...46 Emniyet Ventilleri...49

Detaylı

WOLF YOĞUŞMALI KOMBİ VE KAZANLAR

WOLF YOĞUŞMALI KOMBİ VE KAZANLAR WOLF YOĞUŞMALI KOMBİ VE KAZANLAR Sayfa No : 1 ÖNERİLEN BAYİ SATIŞ FİYAT LİSTESİ ANTALYA-TEL : (242) 322 00 29 RESMİ ÜRÜN NOMİNAL KAPASİTE (kw - 50/30 C) FİYATLAR ( AVRO ) FGB-(K) YOĞUŞMALI KOMBİ VE KAT

Detaylı

YATAY TEK KADEMELİ SANTRİFÜJ POMPALAR MONTAJ KILAVUZU

YATAY TEK KADEMELİ SANTRİFÜJ POMPALAR MONTAJ KILAVUZU YATAY TEK KADEMELİ SANTRİFÜJ POMPALAR MONTAJ KILAVUZU YATAY TEK KADEMELİ SANTRİFÜJ POMPALAR Değerli Müşterimiz, Firmamız ETNA markası altında; soğuk ve sıcak suyun evsel ve endüstriyel ısıtma, soğutma,

Detaylı

WOLF YOĞUŞMALI KOMBİ VE KAZANLAR

WOLF YOĞUŞMALI KOMBİ VE KAZANLAR WOLF YOĞUŞMALI KOMBİ VE KAZANLAR Liste No : Sayfa No : Tarih : S/18-01 1 30.03.2018 ÖNERİLEN BAYİ SATIŞ FİYAT LİSTESİ ANTALYA-TEL : (242) 322 00 29 RESMİ ÜRÜN NOMİNAL FİYATLAR ( AVRO ) KAPASİTE (kw - 50/30

Detaylı

HIZLI BAŞLANGIÇ KILAVUZU ISI POMPALI ISI GERİ KAZANIM CİHAZLARI VHR DX SERİLERİ

HIZLI BAŞLANGIÇ KILAVUZU ISI POMPALI ISI GERİ KAZANIM CİHAZLARI VHR DX SERİLERİ HIZLI BAŞLANGIÇ KILAVUZU ISI POMPALI ISI GERİ KAZANIM CİHAZLARI SERİLERİ ÇALIŞTIRMADAN ÖNCE MONTAJ İŞLETME ve BAKIM KILAVUZUNU www.venco.com.tr ADRESİNDEN İNDİREREK OKUYUN ve SERVİS ELEMANININ KOLAYLIKLA

Detaylı

Kapalı Genleşme Tankları

Kapalı Genleşme Tankları Kapalı Genleşme Tankları ALFEN Değiştirilebilir Membranlı Genleşme Tankları (-10 C + 120 C Arası) Model Çalışma Basıncı (Bar) Ön Gaz Basıncı (Bar) Çap (mm) Yükseklik (mm) Bağlantı ALFEN-24 KÜRE 8 1,5 363

Detaylı

Duyar Yangın...2. Balans Vanaları...20. Küresel Vanalar...28. Sürgülü Vanalar...36. Kelebek Vanalar...43. Aktüatörler...47. Buhar Vanaları...

Duyar Yangın...2. Balans Vanaları...20. Küresel Vanalar...28. Sürgülü Vanalar...36. Kelebek Vanalar...43. Aktüatörler...47. Buhar Vanaları... İçindekiler Duyar Yangın...2 Balans Vanaları...20 Küresel Vanalar...28 Sürgülü Vanalar...36 Kelebek Vanalar...43 Aktüatörler...47 Buhar Vanaları...48 Emniyet Ventilleri...51 Çek Vanalar...52 Pislik Tutucular...56

Detaylı

SPRİNKLER SİSTEMLERİNDE TEST VE KABUL İŞLEMLERİ

SPRİNKLER SİSTEMLERİNDE TEST VE KABUL İŞLEMLERİ SPRİNKLER SİSTEMLERİNDE TEST VE KABUL İŞLEMLERİ HATİCE ZEHRA TONYALI/ EMOAYVAZ A.Ş. Yangın tesisatı olan binalarda neden yangın sistemleri başarısız olur? Uluslararası Sigorta Kuruluşlarınca yangınlardan

Detaylı

SIVI VE GAZ YAKITLI MERKEZİ SİSTEM KALORİFER KAZANI KULLANMA KLAVUZU

SIVI VE GAZ YAKITLI MERKEZİ SİSTEM KALORİFER KAZANI KULLANMA KLAVUZU SIVI VE GAZ YAKITLI MERKEZİ SİSTEM KALORİFER KAZANI KULLANMA KLAVUZU GİRİŞ ÜNMAK ÜGS/ÜSG tip kazanlar, silindirik gövde ve yanma hazneli, sıvı ve/veya gaz yakıtlı çelik kazanlardır. Standart işletme sıcaklığı

Detaylı

DOĞAL GAZ YAKITLI KALORİFER KAZANI KULLANMA TALİMATI

DOĞAL GAZ YAKITLI KALORİFER KAZANI KULLANMA TALİMATI DOĞAL GAZ YAKITLI KALORİFER KAZANI KULLANMA TALİMATI Doğal gaz yakıtlı kazanlarda her bölgenin ana yetkili doğal gaz dağıtım müdürlüklerinin talimatları alınmalı ve kazancıya eğitimi verilmelidir. Kazan

Detaylı

KSB Yangın Setleri VdS

KSB Yangın Setleri VdS KSB Yangın Setleri VdS Alman VdS Onayı Almanya da yaklaşık 50 yıldır kullanılan yangın standardıdır VdS Kurumu; Alman Sigortacılar Birliği olup; yangın standartlarını belirler, malzeme onaylarını ve testlerini

Detaylı

SATIŞ FİYAT LİSTESİ 15 ŞUBAT

SATIŞ FİYAT LİSTESİ 15 ŞUBAT SATIŞ FİYAT LİSTESİ 15 ŞUBAT 2018 İçindekiler Duyar Yangın...2 Balans Vanaları...22 Küresel Vanalar...26 Sürgülü Vanalar...30 Kelebek Vanalar...33 Aktüatörler...37 Buhar Vanaları...38 Emniyet Ventilleri...40

Detaylı

Balans Vanaları...2. Küresel Vanalar...6. Sürgülü Vanalar...13. Kelebek Vanalar...19. Aktüatörler...23. Buhar Vanaları...24. Emniyet Ventilleri...

Balans Vanaları...2. Küresel Vanalar...6. Sürgülü Vanalar...13. Kelebek Vanalar...19. Aktüatörler...23. Buhar Vanaları...24. Emniyet Ventilleri... FİYAT LİSTESİ 1 ARALIK 2011 İçindekiler Balans Vanaları...2 Küresel Vanalar...6 Sürgülü Vanalar...13 Kelebek Vanalar...19 Aktüatörler...23 Buhar Vanaları...24 Emniyet Ventilleri...27 Kondenstoplar...28

Detaylı

YÜKSEK BĐNALARDA KALORĐFER ve SIHHĐ TESĐSAT ÖZELLĐKLERĐ

YÜKSEK BĐNALARDA KALORĐFER ve SIHHĐ TESĐSAT ÖZELLĐKLERĐ YÜKSEK BĐNALARDA KALORĐFER ve SIHHĐ TESĐSAT ÖZELLĐKLERĐ Rüknettin KÜÇÜKÇALI 1950 yılında doğdu. 1972 yılında Đ.T.Ü. Makina Fakültesi'nden Makina Yüksek Mühendisi olarak mezun oldu. Sungurlar ve Tokar firmalarında

Detaylı

Vizyon - Misyon. Şirket Profili

Vizyon - Misyon. Şirket Profili www.ak-grup.com.tr Vizyon - Misyon Şirket Profili Misyon Müşteri odaklı çözümler sağlayarak güncel ve gelişen teknolojilerle uyumlu, nitelikli ve maliyet etkin ürün ve sistemler tasarlamak, geliştirmek,

Detaylı

H blok 10. kat esenjör hattı bağlantılarından su kaçağı

H blok 10. kat esenjör hattı bağlantılarından su kaçağı DURUM RAPORU H blok 10. kat esenjör hattı bağlantılarından su kaçağı H blok 10. kat taşıyıcı kolsollar bayasız H blok 10.kat su kaçakları sonuçu paslanma ve su eksilmesi H blok 3. bodrum kat hidrofor odaları

Detaylı

1964'ten bugüne. Bölüm 6. Otomatik Sulu Yangın Söndürme Sistemleri

1964'ten bugüne. Bölüm 6. Otomatik Sulu Yangın Söndürme Sistemleri Bölüm 6 Otomatik Sulu Yangın Söndürme Sistemleri 177 STANDART TEPKİLİ SPRİNKLER MODEL K-FAKTÖRÜ SICAKLIK DUYARGASI BAĞLANTI ÇAPI U.S. METRİK UPRIGHT PENDENT GİZLİ TİP PENDENT 5mm Cam Bulb 5mm Cam Bulb

Detaylı

POMPALARDA ENERJİ VERİMLİLİĞİ

POMPALARDA ENERJİ VERİMLİLİĞİ POMPALARDA ENERJİ VERİMLİLİĞİ -1- Pompa Sistemleri Akışkanları transfer etmek, tesisat direncini karşılayabilmek ve Farklı seviyelerde yükseklik farkını karşılayabilmek için kullanılırlar. Genel olarak

Detaylı

BASINÇLI KAPLARDA MEYDANAGELEBİLECEK TEHLİKELER

BASINÇLI KAPLARDA MEYDANAGELEBİLECEK TEHLİKELER BASINÇLI KAPLAR Kazanlar Kompresörler Buhar ve sıcak su kapları Basınçlı asit tankları Gaz tankları Sıvılaştırılmış Petrol Gazı tankları ve tüpleri Asetilen tankları ve tüpleri İçinde zehirli ve zararlı

Detaylı

225 RM PARÇA VE FİYAT LİSTESİ

225 RM PARÇA VE FİYAT LİSTESİ 225 RM 06.045.2004 KATLANIR KOÇ BOYNUZU Paslanmaz Çelik Katlanır Koç Boynuzu 60,30 06.055.1012 U MAPA Paslanmaz Çelik 12 mm U Mapa 9,70 Paslanmaz Çelik / 12 mm 06.055.3012 KUŞ GÖZÜ MAPA 4,70 Halat Bağlamak

Detaylı

Konutsal Yangın Hidrofor Sistemleri

Konutsal Yangın Hidrofor Sistemleri Konutsal Yangın Hidrofor Sistemleri ETNA Konutsal Yangın Hidroforları Tecrübe Çevre Dostu Mühendislik Yangınla mücadele sistemlerinde güvenilir İhtiyacınızın Tam Karşılığı Pompa teknolojileri alanındaki

Detaylı

ONLİNE BROŞÜR. Dünyaya Üretiyoruz. Fax. Telefon. E-posta Adres: Orhanlı Mah. Gençlik Cad. No:40 Tuzla İSTANBUL TÜRKİYE

ONLİNE BROŞÜR. Dünyaya Üretiyoruz. Fax. Telefon. E-posta Adres: Orhanlı Mah. Gençlik Cad. No:40 Tuzla İSTANBUL TÜRKİYE Dünyaya Üretiyoruz ONLİNE BROŞÜR Fax +90 (216) 394 5433 Telefon +90 (216) 394 5432 +90 (216) 394 5434 +90 (507) 251 0002 Adres: Orhanlı Mah. Gençlik Cad. No:40 Tuzla İSTANBUL TÜRKİYE E-posta info@seasmakina.com

Detaylı

BASINÇLI KAPLARDA MEYDANAGELEBİLECEK TEHLİKELER

BASINÇLI KAPLARDA MEYDANAGELEBİLECEK TEHLİKELER BASINÇLI KAPLAR Kazanlar Kompresörler Buhar ve sıcak su kapları Basınçlı asit tankları Gaz tankları Sıvılaştırılmış Petrol Gazı tankları ve tüpleri Asetilen tankları ve tüpleri İçinde zehirli ve zararlı

Detaylı

TESİSAT MAHAL LİSTESİ

TESİSAT MAHAL LİSTESİ İşin Adı : 2012 YILI A.K.Ü MERKEZ KAMPÜSLERĠ VE ĠLÇELER BÜYÜK ONARIM ĠġĠ Sayfa: 1 Poz 1 071-112 2 071-112/D 3 072-601 Fayans lavabo (ekstra sınıf), 45x55 cm konsollu Yarım Ayaklı Tk + - + - - - + - - -

Detaylı

MHJ HÝDROFOR Kullaným Kýlavuzu

MHJ HÝDROFOR Kullaným Kýlavuzu MHJ HÝDROFOR Kullaným Kýlavuzu Kitap Revizyon Tarihi: 160905 Kitap Baský Tarihi: 160905 Revizyon No: 3 ÝÇÝNDEKÝLER 05 06 07 08 09 11 12 13 13 14 15 16 17 18 Giriþ Genel Uyarýlar Garanti ve Servis Genel

Detaylı

AIRFEL AMBASSADOR FİYAT LİSTESİ

AIRFEL AMBASSADOR FİYAT LİSTESİ AMBASSADOR FİYAT LİSTESİ Tavsiye Edilen Perakende Satış Listeleri Ambassador Duvar Tipi Kazan Kontrol Aksesuarları Baca Aksesuarları Genleşme Tankı Denge Kabı Hidrolik Kit Hava Ayırıcı Tortu ve Pislik

Detaylı

PA 6300 PA 6400 PA 6500 PLASTİK ASİT POMPASI KULLANIM KILAVUZU

PA 6300 PA 6400 PA 6500 PLASTİK ASİT POMPASI KULLANIM KILAVUZU PA 6300 PA 6400 PA 6500 PLASTİK ASİT POMPASI KULLANIM KILAVUZU MODEL PA 6300-6400 - 6500 Sayfa 1 ELEKTRİKLİ MEKANİK SALMASTRALI PLASTİK ASİT TRANSFER POMPALARI İÇİNDEKİLER POMPALARIN PERFORMANS EGRİLERİ

Detaylı

ÜRÜN KATALOĞU. Vanalar Pompalar Hidroforlar Hidrolik Kontrol Vanaları Yangın Vanaları Endüstriyel Ürünler Bağlantı Elemanları Vana Ceketleri

ÜRÜN KATALOĞU. Vanalar Pompalar Hidroforlar Hidrolik Kontrol Vanaları Yangın Vanaları Endüstriyel Ürünler Bağlantı Elemanları Vana Ceketleri ÜRÜN KATALOĞU ÜRÜN Yangın Söndürme KATALOĞU Sistemleri Vanalar Pompalar Hidroforlar Hidrolik Kontrol Vanaları Yangın Vanaları Endüstriyel Ürünler Bağlantı Elemanları Vana Ceketleri LENİS TEKNİK 2016 SPRINKLER

Detaylı

TESİSAT MAHAL LİSTESİ

TESİSAT MAHAL LİSTESİ İşin Adı : A.K.Ü KAMPÜSLERİ ALTYAPI İNŞAATI Sayfa 1 1 03.205/01 Motor kumandalı monoray vinç (10 metre açıklıkta), 1 Ton kaldırma kapasiteli 2 09.001 Kuyu inkişafı (Geliştirilmesi) - + - + - - - 3 09.002/2

Detaylı

PA 6800 PA 6900 PLASTİK ASİT POMPASI KULLANIM KILAVUZU

PA 6800 PA 6900 PLASTİK ASİT POMPASI KULLANIM KILAVUZU PA 6800 PA 6900 PLASTİK ASİT POMPASI KULLANIM KILAVUZU MODEL PA 6800-6900 Sayfa 1 ELEKTRİKLİ MEKANİK SALMASTRALI PLASTİK ASİT TRANSFER POMPALARI İÇİNDEKİLER POMPALARIN PERFORMANS EGRİLERİ 3 ÖLÇÜLENDİRME

Detaylı

Geleceğin İçin Duyar lı Ol. Fiyat Listesi 28 EYLÜL

Geleceğin İçin Duyar lı Ol. Fiyat Listesi 28 EYLÜL Geleceğin İçin Duyar lı Ol Fiyat Listesi 28 EYLÜL 2018 İçindekiler Duyar Yangın...2 Balans Vanaları...22 Küresel Vanalar...26 Sürgülü Vanalar...30 Kelebek Vanalar...33 Aktüatörler...37 Buhar Vanaları...38

Detaylı

3.1. Proje Okuma Bilgisi 3.1.1. Tek Etkili Silindirin Kumandası

3.1. Proje Okuma Bilgisi 3.1.1. Tek Etkili Silindirin Kumandası HİDROLİK SİSTEM KURMAK VE ÇALIŞTIRMAK 3.1. Proje Okuma Bilgisi 3.1.1. Tek Etkili Silindirin Kumandası Basınç hattından gelen hidrolik akışkan, 3/2 yön kontrol valfine basılınca valften geçer. Silindiri

Detaylı

SATIȘ FİYAT LİSTESİ 18 ARALIK 2014

SATIȘ FİYAT LİSTESİ 18 ARALIK 2014 SATIȘ FİYAT LİSTESİ 18 ARALIK 2014 İçindekiler Fiyatlarımıza KDV dahil değildir. Döviz kuru; fatura tarihindeki T.C.M.B. efektif satış kurundan hesaplanacaktır. Sprinkler Pendent (Sarkık) Sprinkler DY-3327

Detaylı

BÖLÜM 4 Sprinkler Sistem Tipinin Belirlenmesi

BÖLÜM 4 Sprinkler Sistem Tipinin Belirlenmesi BÖLÜM 4 Sprinkler Sistem Tipinin Belirlenmesi 4.1 Islak Borulu Sprinkler Sistemi Seçim Kriterleri 4.1.1 Islak borulu sprinkler sisteminde borular, sürekli olarak basınçlı su ile dolu durumda tutulur. 4.1.2

Detaylı

SATIŞ FİYAT LİSTESİ 18 ARALIK 2014

SATIŞ FİYAT LİSTESİ 18 ARALIK 2014 SATIŞ FİYAT LİSTESİ 18 ARALIK 2014 İçindekiler Duyar Yangın...2 Balans Vanaları...18 Küresel Vanalar...26 Sürgülü Vanalar...34 Kelebek Vanalar...41 Aktüatörler...45 Buhar Vanaları...46 Emniyet Ventilleri...49

Detaylı

FİYAT LİSTESİ 1 MART 2014 KONSAN FLEX

FİYAT LİSTESİ 1 MART 2014 KONSAN FLEX FİYAT LİSTESİ 1 MART 014 KONSAN FLEX PN 5 GENEL AMAÇLI KÜRESEL VANALAR TSE CEN / TS 13547 Endüstriyel Tip PN 5 Endüstriyel Tip PN 40 1/ 3/8" 1/" 1 1 /" " 1/" İçme Suyu Küresel Vanası PN TS EN 1388 1/"

Detaylı

ALFEN DEĞĐŞEBĐLĐR MEMBRANLI KAPALI GENLEŞME TANKLARI TAVSĐYE EDĐLEN BAYĐ SATIŞ FĐAT LĐSTESĐ 05/01/2009 Bu liste 01/09/2006 tarihli liste yerine gecer

ALFEN DEĞĐŞEBĐLĐR MEMBRANLI KAPALI GENLEŞME TANKLARI TAVSĐYE EDĐLEN BAYĐ SATIŞ FĐAT LĐSTESĐ 05/01/2009 Bu liste 01/09/2006 tarihli liste yerine gecer SICAK VE SOĞUK SU ĐÇĐN makina ve armatür san. a.ş. ALFEN DEĞĐŞEBĐLĐR MEMBRANLI KAPALI GENLEŞME TANKLARI TAVSĐYE EDĐLEN BAYĐ SATIŞ FĐAT LĐSTESĐ 05/0/009 Bu liste 0/09/006 tarihli liste yerine gecer TĐP

Detaylı

TS EN 12845 Standart Belgeli Yangın Hidroforları

TS EN 12845 Standart Belgeli Yangın Hidroforları TS EN 12845 Standart Belgeli Yangın Hidroforları Bu ürün özellikle yangın mücadele sistemleri için Türkiye ve Avrupa Standartı EN 12845 e göre (sabit yangın mücadele sistemleri, otomatik sprinkler sistemleri,

Detaylı

TARIM İLAÇLARI DEPOLAMA

TARIM İLAÇLARI DEPOLAMA TARIM İLAÇLARI DEPOLAMA TARIM İLAÇLARI AMBARLARINDA YANGINA KARŞI KORUMA A. Teknik tedbirler B. Organize edilebilecek tedbirler C. Yangında alınacak tedbirler D. Yangın sonunda alınacak tedbirler Dr. Selami

Detaylı

12 MAYIS 2017 FİYAT LİSTESİ

12 MAYIS 2017 FİYAT LİSTESİ 12 MAYIS 2017 FİYAT LİSTESİ 2017 İçindekiler Duyar Yangın...2 Balans Vanaları...22 Küresel Vanalar...26 Sürgülü Vanalar...30 Kelebek Vanalar...33 Aktüatörler...37 Buhar Vanaları...38 Emniyet Ventilleri...40

Detaylı

SU SİSİ YANGIN SÖNDÜRME SİSTEMLERİ. Yüksek Basınçlı Su Sisi Sistemlerinde Özel Uygulamalar I.SU SİSİ SİSTEMLERİ TEORİSİ ATOMİZASYON

SU SİSİ YANGIN SÖNDÜRME SİSTEMLERİ. Yüksek Basınçlı Su Sisi Sistemlerinde Özel Uygulamalar I.SU SİSİ SİSTEMLERİ TEORİSİ ATOMİZASYON SU SİSİ YANGIN SÖNDÜRME SİSTEMLERİ I. SU SİSİ SİSTEMLERİ TEORİSİ II.SU SİSİ SİSTEMLERİ UYGULAMA ÇEŞİTLERİ Düşük Basınçlı Sistemler Yüksek Basınçlı Sistemler Yüksek Basınçlı Su Sisi Sistemlerinde Özel Uygulamalar

Detaylı

12 MAYIS 2017 BAYİ FİYAT LİSTESİ

12 MAYIS 2017 BAYİ FİYAT LİSTESİ 12 MAYIS 2017 BAYİ FİYAT LİSTESİ 2017 İçindekiler Duyar Yangın...2 Balans Vanaları...22 Küresel Vanalar...26 Sürgülü Vanalar...30 Kelebek Vanalar...33 Aktüatörler...37 Buhar Vanaları...38 Emniyet Ventilleri...40

Detaylı

Standart Pompa baskı hatalarından sorumlu değildir. Değişiklik hakkını saklı tutar. Listelerde belirtilen fiyatlar tavsiye niteliğindedir.

Standart Pompa baskı hatalarından sorumlu değildir. Değişiklik hakkını saklı tutar. Listelerde belirtilen fiyatlar tavsiye niteliğindedir. 06.1 REV. 2 Standart Pompa baskı hatalarından sorumlu değildir. Değişiklik hakkını saklı tutar. Listelerde belirtilen fiyatlar tavsiye niteliğindedir. İÇİNDEKİLER; Pompa Fiyat Listesi... 8 SMLSMSMHSLGMSLGHMSRMJET

Detaylı

EN 15154-1 EN 15154-2

EN 15154-1 EN 15154-2 EN 15154-1 EN 15154-2 EN 15154-1 ACİL DUŞ Minimum Su Akışı: 60 lt / dak Yerden yükseklik: 2200 mm ± 100 mm Çekme kolu : Max.1750mm yukarıda Su Isısı: 15-37 o C arasında olmalıdır EN 15154-2 ACİL GÖZ YIKAMA

Detaylı

Konutsal Yangın Hidrofor Sistemleri

Konutsal Yangın Hidrofor Sistemleri Konutsal Yangın idrofor Sistemleri Konutsal Yangın idroforları - Y2 KO Serisi Y2 KO Serisi Teknik Özellikler Villa, apartman vb. kullanım amacı taşıyan binaların yangınla mücadele sistemi için kullanılmaktadır.

Detaylı

TESİSAT MAHAL LİSTESİ

TESİSAT MAHAL LİSTESİ İşin Adı : A.K.Ü A.N.S. KAMPÜSÜ KAPALI VE AÇIK SPOR TESİSLERİ İNŞAATI İŞİ Sayfa: 1 1 152-1316 2 152-1319 3 152-1323 4 158-101 5 158-102 6 161-200 7 162-201 8 164-400 480.000 kcal/h) 660.000 kcal/h) 900.000

Detaylı

FİYAT LİSTESİ 18 MART 2013

FİYAT LİSTESİ 18 MART 2013 FİYAT LİSTESİ 18 MART 2013 YANGIN SİSTEMLERİNDE BİR İLK DAHA... İçindekiler Duyar Yangın...2 Balans Vanaları...20 Küresel Vanalar...28 Sürgülü Vanalar...36 Kelebek Vanalar...43 Aktüatörler...47 Buhar Vanaları...48

Detaylı

Yatay Tek Kademeli Santrifüj Norm Pompalar. EA Serisi

Yatay Tek Kademeli Santrifüj Norm Pompalar. EA Serisi Yatay Tek Kademeli Santrifüj Norm Pompalar EA Serisi ETNA Norm Pompalar Tecrübe Çevre Dostu Mühendislik ETNA Norm Pompalar (DIN EN 733) İhtiyacınızın Tam Karşılığı Pompa teknolojileri alanındaki 35 yılı

Detaylı

Yatay Tek Kademeli Santrifüj Norm Pompalar. EA Serisi

Yatay Tek Kademeli Santrifüj Norm Pompalar. EA Serisi Yatay Tek Kademeli Santrifüj Norm Pompalar EA Serisi Tecrübe Pompa teknolojileri alanındaki 35 yılı aşkın ARGE, üretim ve uygulama deneyimi, uzman satış ve satış sonrası hizmetlerimiz ile kaliteden ödün

Detaylı

Kalorifer Tesisatı Proje Hazırlama Esasları. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü Doç. Dr.

Kalorifer Tesisatı Proje Hazırlama Esasları. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü Doç. Dr. Kalorifer Tesisatı Proje Hazırlama Esasları Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü Doç. Dr. Selahattin ÇELİK KALORİFER TESİSATI PROJESİ Öneri projesi ve raporu Ön (Avan) proje ve

Detaylı

Konutsal Yangın Hidrofor Sistemleri

Konutsal Yangın Hidrofor Sistemleri Konutsal Yangın Hidrofor Sistemleri Konutsal Yangın Hidroforları - Y2 KO Serisi Villa, apartman vb. kullanım amacı taşıyan binaların yangınla mücadele sistemi için kullanılmaktadır. Ülkemizdeki genel uygulamada,

Detaylı

GENEL FİYAT LİSTESİ 2013

GENEL FİYAT LİSTESİ 2013 FRS POMPA SANAYİ GENEL FİYAT LİSTESİ 2013 Kapalı Genleşme Tankları FRS r r ran n Tank ar ra FRS-24 KÜRE FRS-24 FRS-50 AYAKLI FRS-50 YATIK FRS-100 FRS-100/16 FRS-200 FRS-200/16 FRS-300 FRS-300/16 FRS-500

Detaylı

KONSAN. Fiyat Listesi Mart

KONSAN. Fiyat Listesi Mart KONSAN Fiyat Listesi Mart 6 www.konsan.tc KONSAN Fiyat Listesi Mart 6 GENEL AMAÇLI KÜRESEL VANALAR ENDÜSTRİYEL TİP PN BÜYÜKLÜĞÜ ENDÜSTRİYEL TİP PN 0 BÜYÜKLÜĞÜ 39 /' 6,0 3 3/8' 6, 3 / 60, 33 /' 70 8,0 0

Detaylı

DUYAR YANGIN VANALARI FİYAT LİSTESİ 65 4.735,00 65 1.069,00 80 4.857,00 80 1.150,00 100 5.560,00 100 1.624,00 150 6.281,00 150 2.

DUYAR YANGIN VANALARI FİYAT LİSTESİ 65 4.735,00 65 1.069,00 80 4.857,00 80 1.150,00 100 5.560,00 100 1.624,00 150 6.281,00 150 2. Tel : (0212) 679 78 00 pbx Tarih: 11.09.2015 Sayfa: Sayfa: 1 1 DUYAR ISLAK ALARM VANASI (300 psi Max) DUYAR YANGIN VANALARI FİYAT LİSTESİ İTFAİYE BAĞLANTI AĞIZI : STORZ KAPLİN VE KAPAK DAHİL.DAMLATMA VANASI

Detaylı

20 HAZİRAN 2012 FİYAT LİSTESİ

20 HAZİRAN 2012 FİYAT LİSTESİ 0 HAZİRAN 0 LİSTESİ EL KURMALI SELENOİD VALF 0 / 3/ 0 0 0, 3,,7 GAZ ALARM CİHAZI G SAYAÇ - SETİ G-00 9,5 G-0,00 KÜRESEL DOĞALGAZ VANASI (Tam Geçişli Çelik Kollu) 5 7 9 Kilitli 5-K -K 7-K -K- / 3/ / / /

Detaylı

2016 FİYAT LİSTESİ - YENİLENEBİLİR ENERJİLER

2016 FİYAT LİSTESİ - YENİLENEBİLİR ENERJİLER 2016 LİSTESİ - YENİLENEBİLİR ENERJİLER Versiyon: 2016 - V Güncelleme: 03.11.2016 BUDERUS GÜNEŞ ENERJİSİ SİSTEMİ KOLEKTÖRLER VE KUMANDA PANELLERİ GÜNEŞ ENERJİSİ BOYLERLERİ MONTAJ SETLERİ VE AKSESUARLAR

Detaylı

ODTÜ KKK ANA YANGIN POMPA İSTASYONU PERİYODİK BAKIMI TEKNİK ŞARTNAME

ODTÜ KKK ANA YANGIN POMPA İSTASYONU PERİYODİK BAKIMI TEKNİK ŞARTNAME ODTÜ KKK ANA YANGIN POMPA İSTASYONU PERİYODİK BAKIMI TEKNİK ŞARTNAME KAPSAM: Bakımı yapılacak Yangın Pompaları 1 adet Elektrikli Joker Pompa, 1 Adet Dizel Yangın Pompasıdır. Söz konusu iş, 6 ayda 1 defa

Detaylı

Duyar Yangın...2. Balans Vanaları Küresel Vanalar Sürgülü Vanalar Kelebek Vanalar Aktüatörler Buhar Vanaları...

Duyar Yangın...2. Balans Vanaları Küresel Vanalar Sürgülü Vanalar Kelebek Vanalar Aktüatörler Buhar Vanaları... 28 EYLÜL 2016 FİYAT LİSTESİ İçindekiler Duyar Yangın...2 Balans Vanaları...22 Küresel Vanalar...28 Sürgülü Vanalar...34 Kelebek Vanalar...38 Aktüatörler...43 Buhar Vanaları...44 Emniyet Ventilleri...47

Detaylı

YANGINLA MÜCADELE POMPA SİSTEMLERİ FIRE FIGHTING PUMP SYSTEMS

YANGINLA MÜCADELE POMPA SİSTEMLERİ FIRE FIGHTING PUMP SYSTEMS YANGINLA MÜCADELE POMPA SİSTEMLERİ FIRE FIGHTING PUMP SYSTEMS YANGINLA MÜCADELE POMPA SİSTEMLERİ FIRE FIGHTING PUMP SYSTEMS Genel Özellikler Su ile yangınla mücadele sistemi NFPA sertifikasına sahip profesyonel

Detaylı

BÖLÜM 8 EKİPMANLARIN SEÇİMİ VE YERLEŞİMİ

BÖLÜM 8 EKİPMANLARIN SEÇİMİ VE YERLEŞİMİ BÖLÜM 8 EKİPMANLARIN SEÇİMİ VE YERLEŞİMİ 8.1 Genel Esaslar 8.2 Bölgesel Kontrol Vanaları 8.3 Kesme ve Kontrol Vanaları 8.4 Alarm Vanaları 8.4.1 Islak Alarm Vanası 8.4.2 Kuru Alarm Vanası 8.4.3 Ön Tepkili

Detaylı

ALARM KİTLİ YANGIN POMPA SİSTEMLERİ MONTAJ KILAVUZU

ALARM KİTLİ YANGIN POMPA SİSTEMLERİ MONTAJ KILAVUZU MONTAJ KILAVUZU Sprinkler Sistemleri Dışındaki Yangın Dolabı ve Hidrantlara Bağlanabilen Hidroforlar Değerli Müşterimiz, Firmamız ETNA markası altında; soğuk ve sıcak suyun evsel ve endüstriyel ısıtma,

Detaylı

TEKNİK HİZMETLER KLİMA BAKIM İŞLETME BİRİMİ TALİMATLARI

TEKNİK HİZMETLER KLİMA BAKIM İŞLETME BİRİMİ TALİMATLARI SAYFA NO 1/7 1.AMAÇ VE KAPSAM : Klima santrallerinin bakımının nasıl yapıldığının tanımlanması. Hastanemiz dahilindeki klima santrallerini kapsar. 2.GÖREV VE SORUMLULUK : Teknik hizmetler Müdürlüğü Klima

Detaylı

TS 12514 E GÖRE HERMETİK CİHAZ YERLEŞİM KURALLARI

TS 12514 E GÖRE HERMETİK CİHAZ YERLEŞİM KURALLARI TS 12514 E GÖRE HERMETİK CİHAZ YERLEŞİM KURALLARI 1.2.4 - C Tipi Cihazların (Hermetik) Montajı 1.2.4.1 - Genel Şartlar C tipi cihazlar (hermetik) montaj odasının hacmi ve havalandırma biçiminde bağlı olmaksızın

Detaylı

2015 FİYAT LİSTESİ - YENİLENEBİLİR ENERJİLER

2015 FİYAT LİSTESİ - YENİLENEBİLİR ENERJİLER 2015 LİSTESİ - YENİLENEBİLİR ENERJİLER Versiyon: 2015 - I Güncelleme: 01.01.2015 BUDERUS GÜNEŞ ENERJİSİ SİSTEMİ KOLEKTÖRLER VE KUMANDA PANELLERİ GÜNEŞ ENERJİSİ BOYLERLERİ MONTAJ SETLERİ VE AKSESUARLAR

Detaylı

Yatay Tek Kademeli Santrifüj Pompalar. EA Serisi

Yatay Tek Kademeli Santrifüj Pompalar. EA Serisi Yatay Tek Kademeli Santrifüj Pompalar EA Serisi Tecrübe Pompa teknolojileri alanındaki 35 yılı aşkın AR-GE, üretim ve uygulama deneyimi, uzman satış ve satış sonrası hizmetlerimiz ile kaliteden ödün vermeden

Detaylı

Kaynatma kazanları - Easyline

Kaynatma kazanları - Easyline Electrolux elektrikli kaynatma kazanları farklı ihtiyaçlara göre çok değişik özelliklere sahiptir. Bu özellikler yüksek kapasite, yüksek güç, hız ayarlı mikser, motorlu devirme tertibatı, konforlu elektronik

Detaylı

NFPA 20 Standardına Uygun Yangın Pompa Sistemleri ETN YN SERİSİ

NFPA 20 Standardına Uygun Yangın Pompa Sistemleri ETN YN SERİSİ NFPA 20 Standardına Uygun Yangın Pompa Sistemleri ETN YN SERİSİ ETNA Yangın Pompa Sistemleri Tecrübe Çevre Dostu Mühendislik ETNA NFPA 20 Normuna Uygun Yangın İhtiyacınızın Tam Karşılığı Pompa teknolojileri

Detaylı

2014 FİYAT LİSTESİ - YENİLENEBİLİR ENERJİLER

2014 FİYAT LİSTESİ - YENİLENEBİLİR ENERJİLER 2014 LİSTESİ - YENİLENEBİLİR ENERJİLER Versiyon: 2014 - I Güncelleme: 03.02.2014 BUDERUS GÜNEŞ ENERJİSİ SİSTEMİ KOLEKTÖRLER VE KUMANDA PANELLERİ GÜNEŞ ENERJİSİ BOYLERLERİ MONTAJ SETLERİ VE AKSESUARLAR

Detaylı

VIESMANN. Teknik Bilgi Föyü Sip.-No.: Fiyat listesine bakınız, fiyatlar istek üzerine VITOMAX 200 HS. Yüksek basınçlı buhar kazanı

VIESMANN. Teknik Bilgi Föyü Sip.-No.: Fiyat listesine bakınız, fiyatlar istek üzerine VITOMAX 200 HS. Yüksek basınçlı buhar kazanı VIESMANN VITOMAX 200 HS Yüksek basınçlı buhar kazanı Üç geçişli Buhar kapasitesi 4-25 t/h Teknik Bilgi Föyü Sip.-No.: Fiyat listesine bakınız, fiyatlar istek üzerine Arşiv referansı: Teknik Bilgiler Klasörü,

Detaylı

ALARM KİTLİ YANGIN POMPA SİSTEMLERİ MONTAJ KILAVUZU

ALARM KİTLİ YANGIN POMPA SİSTEMLERİ MONTAJ KILAVUZU ALARM KİTLİ YANGIN POMPA SİSTEMLERİ MONTAJ KILAVUZU Sprinkler Sistemleri Dışındaki Yangın Dolabı ve Hidrantlara Bağlanabilen Hidroforlar ALARM KİTLİ YANGIN POMPA SİSTEMLERİ ALARM KİTLİ YANGIN POMPA SİSTEMLERİ

Detaylı

DEMK-M SERİSİ MARİN TİP ELEKTRİKLİ ISITMA KAZANLARI

DEMK-M SERİSİ MARİN TİP ELEKTRİKLİ ISITMA KAZANLARI DEMK-M SERİSİ MARİN TİP ELEKTRİKLİ ISITMA KAZANLARI STANDART ÖZELLİKLER OPSİYONEL EKİPMAN VE TALEP SEÇENEKLERİ ÜRÜN TANIMI KULLANIM ALANLARI TESİSAT BAĞLANTI ÖLÇÜLERİ BOYUTLAR - ÇİZİM BOYUTLAR - TABLO

Detaylı

YANGIN POMPA SİSTEMLERİ MONTAJ KILAVUZU TS EN 12845

YANGIN POMPA SİSTEMLERİ MONTAJ KILAVUZU TS EN 12845 YANGIN POMPA SİSTEMLERİ MONTAJ KILAVUZU TS EN 12845 TS EN 12845 +A2 STANDARDINA UYGUN Değerli Müşterimiz, Firmamız ETNA markası altında; soğuk ve sıcak suyun evsel ve endüstriyel ısıtma, soğutma, iklimlendirme

Detaylı

Sarı Tesisat Malzemeleri

Sarı Tesisat Malzemeleri Sarı Tesisat Malzemeleri Eca Sarı Ve Bronz Ürünler Eca Sarı Malzemeler Eca Çalpara Çekvalf Eca Bronz Yatık Çekvalf Eca Kondestop Eca Buhar Vanası Eca Çalpara Çekvalf Eca Bronz Yatık Çekvalf Eca Buhar Kondenstop

Detaylı

DERS BİLGİ FORMU. Merkezi Isıtma Gaz ve Tesisat Teknolojisi Alan Ortak

DERS BİLGİ FORMU. Merkezi Isıtma Gaz ve Tesisat Teknolojisi Alan Ortak BİLGİ FORMU Dersin Adı Alan Meslek/Dal Dersin Okutulacağı Dönem/Sınıf/Yıl Süre Dersin Amacı Dersin Tanımı Dersin Ön Koşulları Ders İle Kazandırılacak Yeterlikler Dersin İçeriği Yöntem ve Teknikler Eğitim

Detaylı