İTÜ KÜLTÜR VE SANAT BİRLİĞİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "İTÜ KÜLTÜR VE SANAT BİRLİĞİ"

Transkript

1

2 İTÜ KÜLTÜR VE SANAT BİRLİĞİ SAYI : 34 DÖNEM : NİSAN 13 DUYURULAR : İTÜFEST 13, Mayıs 2013 tarihleri arasında, İTÜ Ayazağa Yerleşkesi nde yapılacaktır. Merak edilen ve gelişmeler ile ilgili tüm ayrıntıları web adresinden takip edebilirsiniz. Kültür ve Sanat Birliği web sitesi sitemiz yenilenmiştir. görüş ve önerilerinizi ksb@itu.edu.tr e-posta adresinden bizimle paylaşmanızı rica ederiz.

3 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ KUTLAMALARI Üniversitemiz Bilim Kültür Sanat Spor Komisyonu (BKSS) organizasyonunda düzenlenen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlamaları, Rektör Yardımcımız Prof.Dr. Ali Fuat Aydın hocamızın Özel Gün anısına Manolya Ağacı dikimi ile başladı. Ressam ve ahşap heykel traş Ayhan Tomak ın Kadının Rengi isimli resim ve heykel sergisi Süleyman Demirel Kültür Merkezinde İTÜ lülerle buluştu.

4 Üniversitemiz öğretim üyelerinden Prof.Dr. Telem Gök Sadıkoğlu tarafından Canlı Çiçek Tasarımı atölyesi yapıldı. Çalışmaya katılanlar, Telem hocamızın yönlendirmeleri doğrultusunda kendilerinin tasarladığı çiçekleri KAUM açılışında sergileyerek satışa sundular. Satıştan elde edilen gelir İTÜ Engelli Öğrencilere Destek projesi kapsamında kullanılacaktır.

5 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlamalarının son etkinliği KSB Büyük Salonda yapıldı. Antalya dan konuk ettiğimiz Kırmızı Kalem Tiyatro Topluluğu Mutfak Cadıları isimli oyunu sergilediler. Oyun içerisinde Lezzet Uzmanı sıfatıyla jüri olarak KSB Eşbaşkanı Doç.Dr. Hakan Akyıldız hocamızda rol aldı.

6 İNSAN KAYNAKLARI ZİRVESİ 2013 Üniversitemiz İş ve İnsan Kaynakları Merkezi (İİKM) tarafından düzenlenen İnsan Kaynakları Zirvesi 13 etkinliğin destek vermek amacıyla kokteyline katıldık.

7 KULÜPLER PERFORMANS KRİTERLERİ Kültür ve Sanat Birliği nin uyguladığı oluşmuştur: Kulüpler Performans Kriterleri Nisan ayı değerlendirmesi aşağıda belirtilmiştir. Kulüplerimizin Eğitim Öğretim Yılı başlangıcından itibaren göstermiş oldukları performans değerlendirmesinde kriterler Kulüpler Şenliğine katılım (1), Kulüpler Seminerine katılım (14), KSB E- bültenine katılım (7), Tutulması Zorunlu Evrakların zamanında teslimi (10) gibi konularda yapılan değerlendirme neticesinde sıralama aşağıdaki şekilde 1. Jeodezi ve Fotogrametri Kulübü ( %78 ) 2. IEEE Öğrenci Kolu Kulübü ( %74 ) 3. Gönüllülük Kulübü ( %73 ) 4. Kontrol ve Otomasyon Kulübü ( %69 ) 5. Savunma ve Mücadele Sporları Kulübü Aikido Topluluğu ( %66 ) Mizah Kulübü ( %66 ) 7. Zeka Oyunları Kulübü Satranç Topluluğu ( %64 ) 8. Halk Bilimi ve Sanatları Kulübü Halk Oyunları Topluluğu ( %63 ) Moleküler Biyoloji ve Genetik Kulübü ( %63 ) 10. Elektrik Mühendisliği Kulübü ( %62 )

8 Gönüllülük Zirvesi 2013 (20-21 Mart) GÖNÜLLÜLÜK KULÜBÜ Geleneksel olarak bu yıl 3.sünü düzenlediğimiz Gönüllü Zirvesi nin bu seneki konusu İnsan Hakları idi. Beş alt başlıkta 2 gün irdelenen zirvede alanında uzman ve ün yapmış birçok konuşmacılarımız vardı. 1. Oturum: Düşünce ve İfade Özgürlüğü Nedim Şener Muhabir / Posta İsmail Saymaz Muhabir / Radikal Enver Aysever Yazar Programcı Mehmet Ali Alabora Sanatçı Efkan Bolaç Çağdaş Hukukçular Derneği 2. Oturum: Nefret Suçları Yasemin İnceoğlu Galatasaray Üniversitesi Levent Şensever Sosyal Değişim Derneği Fırat Soyle LAMBDA Avukatı Yıldız Tar LAMBDA İstanbul

9 3. Oturum: Modern Kölelik Ahmet Özer Belgeselci Atilla Özsever Yurt Gazetesi/Akademisyen İTÜ Asistan Dayanışması Temsilcisi M. Adnan Akyol İnşaat İşçileri Derneği 4. Oturum: Engel&Engelliler Ayşe Işık Ressam Şehnaz Layıkel RUSİHAK

10 Mahmut Kement SEKOM Şükrü Boyraz Türkiye Sakatlar Derneği Başk. 5. Şiddet Hakan Acar Kocaeli Üniversitesi Ayşe Gül Altınay Sabancı Üniversitesi Emel Armutçu Aile içi Şiddete Son Kampanyası / Hürriyet Gazetesi İlke Gökdemir Mor Çatı

11 Umut Okulu kitap toplama kampanyası devam ediyor Gönüllülük Kulübü nün projelerinden biri olan Umut Okulu Projesi kapsamında kulübümüze Anadolu dan gelen Kitap ve Dergi isteklerini karşılamak üzere güz yarıyılı ortasında Bir kitap bir çocuk, bir çocuk bir umut! sloganıyla başlattığımız Kitap Toplama Kampanyası devam ediyor. Meyvelerini vermeye başlayan kampanyaya ilgi oldukça yüksek. Amacımız aşağıdaki haritayı tamamen umut renkleriyle boyamak! Kampanyamız en az bahar yarıyılı sonuna kadar devam edecektir. Kitap yardımı yapmak isteyenler için kutu yerlerimiz ve Kampanyamıza destek veren kulüplerimiz: FEB, Fizik Mühendisliği Kulübü / Kutu Yeri: Fakülte girişi İNŞAAT, Çevre Mühendisliği Klb, Mühendisliğe Hazırlık Klb / K.Y.: Kantin UUBF, Uçak ve Uzay Mühendisliği Kulübü / K.Y.: Kantin EEB, IEEE / K.Y.: Kantin KİMYA-METALURJİ, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Klb / K.Y.: Fakülte Girişi İŞLETME, İşletme Mühendisliği Kulübü / K.Y.: İMK kulüp odası önü YDY, K.Y.: Fakülte Girişi MAKİNA, K.Y.: Kantin MADEN, K.Y.: Kantin DENİZCİLİK- Sosyal Etkinlikler Kulübü, K.Y.: Lokal Facebook.com/UmutOkulu Twitter.com/UmutOkulu

12 Umut Çocukları İstanbul a Geliyor! Umut Okulu projemizle daha önce ziyaret ettiğimiz köy okullarını 23 Nisan da İstanbul a getirip onları ağırlamak üzerine bir ekip oluşturduk. Geçen yıl ilk defa Çorum Bayat-Çerkeş İ.Ö.O ndaki öğrencileri İstanbula getirmiş ve 3 gün onları İstanbul da ağırlamıştık. Bu yıl Adıyaman Yedioluk ve Kozan İ.Ö.O'ndaki umut çocuklarını İstanbul'da misafir etmek için Umut Okulu Ekibi çalışmalara başladı. Sabırsızlıkla bekliyoruz :) JEODEZİ VE FOTOGRAMETRİ KULÜBÜ Geomatik Mühendisliğin EN leri 2012 Ödülleri Geçen yıl JFK nın 20.yıl kutlamaları ile başlayan ve geleneksel hale dönüştürülmesi planlanan EN ler ödül töreninin bu yıl ikincisi düzenlenecektir. Anket ile oylamaya sunulan 37 Öğretim Üyesi ve 23 Araştırma Görevlisi arasında ilk 5 e giren adaylar arasında yapılacak olan ikinci tur oylamsı ile EN ler belirlenecek ve 11 Nisan günü ödüller sahiplerini bulacaktır.

13 Mekansal Bilişim Seminerleri I GIS Bulutunun Neresindesin? GIS artık neredeyse herkesin mühendisin, mimarın, plancının kullandığı ve gün geçtikçe gelilen ve değişen bir dünya... Ve bu dünyada... GIS Bulutu nedir ve bu "Bulut" içerisinde sen NEREDESİN? Tasarımcı, Kullanıcı yoksa Üretici misin? GIS senin için ne yapar, sen GIS için ne yapabilirsin? Mekansal Bilişim hakkında merak ettikleriniz mi var? En son gelişmeler neler, bu konu hakkında neler konuşuluyor? Geleceğini merak mı ediyorsun? Tüm sorularının cevabını bu seminerde bulabilirsin Nisan Perşembe günü seni bekliyoruz! Konuşmacı Dr. Caner GÜNEY. İnşaat Fakültesi Konferans Salonu saat 16:15. JFK Ankara Teknik Gezisi JFK nın gelenkesel olarak düzenlediği etkinliklerden biri olan Ankara Teknik Gezisi bu yıl Nisan tarihleri arasında gerçekleşek olup, Başta Geomatik Mühendisliği açısından oldukça önemli yeri olan Harita Genel Komutanlığı ve fotogrametri,gis ve de GPS alanlarında uzman 5 adet özel kuruma ziyaret gerçekleşecektir.

14 KONTROL VE OTOMASYON KULÜBÜ OTOKON Mezun Sohbetleri Sürüyor Kurulduğu günden bu yana alanlarında başarılı mezunlar veren OTOKON, bu geleneği yeni üyelerine aktarmak üzere mezun sohbetleri düzenlemekte. Gerek akademik gerek sektörde iş hayatına atılmayı seçen mezunlarımız bugüne kadar kazandıkları iş tecrübesi yanında okul yollarını nasıl değerlendirdikleri konusunda da bilgiler vermektedirler. Mezun sohbetlerimiz çarşamba günleri İTÜRO toplantısından sonra, da başlamaktadır. İTÜRO 2013 Başlıyor! Yedinci İstanbul Teknik Üniversitesi Robot Olimpiyatları, uzun süren çalışmaların ardından Nisan 2013 tarihlerinde, İTÜ Ayazağa Yerleşkesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi nde yarışmacı ve ziyaretçileri bekliyor. Herkesin ücretsiz olarak katılabileceği etkinlikte on yarışma kategorisinin yanı sıra Türkiye ve dünya genelinde önemli başarılara imza atmış kişilerin vereceği birer seminer, panel ve söyleşi yer alacak. Dünya çapında elli binden fazla atıf alan, birçok önemli ödüle layık görülmüş Belçika Brüksel Üniversitesi nden Prof. Dr. Marco Dorigo nun vereceği Sürü Robotları konulu seminer, organizasyonun en önemli bölümleri arasında. Bunun yanında İstanbul Teknik Üniversitesinden Doç. Dr. Şima Etaner Uyar ın moderatörlüğünü yapacağı Robotikte Doğadan Esinlenme konulu panelde; Atılım Üniversitesi nden Prof. Dr. Abdülkadir Erden panele ülkemizin önemli akademisyenlerinden biri olarak katılacak. Panelin sanayici ayağında FESTO Teknik Destek Mühendisi Lalehan Can ve öğrenci ayağında ise İTÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü nden Araştırma Görevlisi Sn. Doğan Altan yer alacak. Orta Doğu Teknik Üniversitesi nin KOVAN Araştırma Laboratuvarları Ekibi ise ROSSI (Robotlarda Duyu-Motor ve Sosyal Etkileşim Yoluyla İletişim) üzerine bir söyleşi düzenleyecek.

15 Türkiye nin dört bir yanından, özellikle lise ve üniversite ekiplerinin yarışacağı Çizgi İzleyen, Mini Sumo, Mikro Sumo, Süpürge, Yangın Söndüren, Merdiven Çıkan, Labirent, Kendini Dengeleyen, Senaryo ve Serbest kategorilerinde ise hazırlıklar tamamlandı. Ayrıntılı bilgi için: SIEMENS Teknik Gezisi Geziye Siemens'i tanıtan sunum ile başlandı, daha sonra fabrika turu ilde devam edildi. Fabrikada yalın üretim ile ilgili bilgiler edinildi. İlk önce sacların kesildiği makinaları, daha sonra şekil verilmiş hallerini, bakır parçaları gördük. Sırasıyla kesim- boyamamontaj- nakliye şeklinde bilgilendirme oldu. Nakliye alanını, nasıl ve hangi araçlarla nakliye edildiğini ( tır, gemi vs) ayrıntısıyla anlattı. Daha sonra fabrika dışında başka bir alana gidildi. Orada yağmur sularının toplanışı, güneş enerjisinden faydalanışları, klima sistemlerinin kontrollleri gibi konuları kontrol mühendisliği derslerinde de öğretilen scada sistemleri üzerinden gösterildi.

16 Celal Kadri Kadıoğlu Söyleşisi MİZAH KULÜBÜ

17 Metin Akpınar Söyleşisi

18 Sahte Rakı Konseri

19 SAVUNMA TEKNOLOJİLERİ KULÜBÜ Hezarfen Savunma Sanayii Günleri Hezarfen Havacılık ve Uzay Kulübünün 8 9 Mart 2013 tarihleri arasında Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi nde üçüncüsünü düzenlediği Savunma Sanayii Günleri etkinliğine İTÜ Savunma Teknolojileri Kulübü (SAVTEK) 25 kişilik bir ekip ile katılım gösterdi. TEİ, ASELSAN, Lockheed Martin, FİGES, EADS, ROKETSAN, TAİ, Sikorsky ve Airbus tan yetkili kişilerin, araştırmacı yazar Stuart Kline ve Savunma Sanayii Müsteşar Yardımcısı Dr. Faruk Özlü nün katılımı ile gerçekleşen etkinlikte iki gün boyunca çeşitli konularda sunum ve söyleşiler düzenlendi. Dünden Bugüne Zırhlı Araçların Gelişimi Çalıştayı Silah Sistemleri ve Askeri Doktrin Uzmanı Sami ATALAN' ın konuşmacı olarak katıldığı Dünden Bugüne Zırhlı Araçların Gelişimi Çalıştayı 19 Mart 2013 Salı günü Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi TAV Konferans salonunda gerçekleştirildi. Çalıştayın birinci bölümünde geçmişten günümüze zırhlı araçların teknolojik anlamdaki tarihsel gelişimi detaylı bir şekilde incelendi.

20 İkinci bölümde Sami Atalan'ın oldukça zengin olan 1/72 ölçekli zırhlı muharebe araç modellerinin desteği ile zırhlı araç tasarımları incelenerek, geçmişten günümüze tasarımlarda ne tür değişikliklere gidildiğinin nedenleri soru cevap şeklinde katılımcılara detaylı bir şekilde açıklandı. Üçüncü ve son bölümde ise gelecekte zırhlı araçların yeri incelenerek katılımcılardan gelen sorular yanıtlandı. Yaklaşık üç buçuk saat süren çalıştay hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi. Bowling Turnuvası İTÜ SAVTEK 22 Mart Cuma günü kulüp bünyesinde gerçekleşen ikinci bowling turnuvasını düzenledi. Kulüp üyelerinin birbirleriyle güzel vakit geçirmesini sağlayan etkinlikte katılımcılar arasında tatlı bir rekabet ortamı oluştu. Turnuvanın sonunda toplu hatıra fotoğrafı çektiren ekip hoşnut şekilde etkinliği sonlandırdı.

21 Yıldırım Turnuva ZEKA OYUNLARI KULÜBÜ SATRANÇ TOPLULUĞU tarihinde yapılan dönemin ilk yıldırım turnuvası 11 kişinin katılımıyla 11 tur üzerinden döner turnuva şeklinde oynandı. Sonuçlar: 1.Okan Karadeniz 2.Emre Hasgüleç 3.Toygun Göktaş

22 Baby Chess Turnuvası-2 Dönemin ikinci baby chess turnuvası tarihinde eski kütüphane binasında yapıldı. 6 takımın katıldığı döner turnuvada her takım birbiriyle 2 tur oynadı. Her turda takımlar arasında 4 maç oynandı. Dereceye giren takımlar 1.Tango&Cash (Emre Hasgüleç-Burak Apaydın) 2.Şah Pazarda (Metin İçtem- Lütfiye Şeker/Tamer Pak) 3.Asyalı Çocuklar (Tolga Bahar-Cihat Bindal).

23 Hızlı Turnuva tarihinde yapılan hızlı turnuvada 20'+5" tempoyla 7 tur oynandı. Turnuvanın sonunda Utku Baştaş hiç yenilgi almadan şampiyon olurken Barış Erbiş ikinci, Sabri Can Onay da üçüncü oldu.

24 ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ KULÜBÜ Geleceği Şekillendirmeye Var Mısınız? Semineri Türkiye nin en aktif iş ve kariyer kulübü olan İTÜ Endüstri Mühendisliği Kulübü, Koç Topluluğu işbirliği ile düzenlenecek olan Geleceğinizi Şekillendirmeye Var Mısınız seminerine ev sahipliği yapıyor! 18 Nisan Perşembe günü saat da İTÜ İşletme Fakültesi C101 amfisinde gerçekleşecek olan seminerde ünlü fütürist Ufuk Tarhan gençlere gelecek planlarıyla ilgili ipuçları verecek. Seminerimiz ücretsiz olup,üniversite ve bölüm kısıtlamamız bulunmamaktadır. Seminer katılımcılarına Claude Steiner'in "Akıllı Bir Kalple Duygusal Okuryazarlık" isimli kitabı hediye edilecek,ayrıca Koç Topluluğu Seminerler Dizisi Katılım Sertifikası verilecektir. İTÜ Maslak kampüsünden katılımcılarımızın ulaşımı için saat 16:15 te servis kaldırılacaktır. SAMSUNG ile Sektörün İçinden Türkiye nin en aktif iş ve kariyer kulübü olan İTÜ Endüstri Mühendisliği Kulübü 10 Nisan da SAMSUNG ile Sektörün İçinden organizasyonuyla üniversite öğrencilerini SAMSUNG ile buluşturuyor. 10 Nisan Çarşamba günü, İTÜ Maçka İşletme Fakültesi nde gerçekleşecek olan organizasyona katılımcılar saat 09:30 da şirket oturumları ile başlayacak ve iş simülasyonu ile devam edecek. İş simülasyonu oyununda dereceye giren gruplar,

25 Samsung dan mobil cihaz ödülleri, direktörlerle tanışma fırsatları ve staj imkanları kazanacaklar. Organizasyon günün sonunda gerçekleşecek olan Erdil Yaşaroğlu söyleşisi ile sona erecek. Üniversite ve bölüm kısıtlamasının olmadığı organizasyona üzerinden CV ile başvurulabilecek. Şirket tarafından seçilen üniversite öğrencisi organizasyona katılma hakkı kazanacak. Kariyer.net 48 şanslı 6.UçArı Ulusal Vaka Analizi Yarışması Türkiye nin en aktif iş ve kariyer kulübü olan İstanbul Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Kulübü tarafından düzenlenecek olan 6.UçArı Ulusal Vaka Analizi Yarışması başlıyor! 4 Şubat- 3 Mart 2013 tarihleri arasında internet üzerinden başvurabilen UçArı ulusal vaka analizi yarışmasının finali, yapılan ön eleme sonucu ilk 8 e giren gruplar ile birlikte Nisan 2013 tarihleri arasında İTÜ Maçka Kampüsü nde gerçekleşecek. Türkiye nin en prestijli ulusal vaka analizi yarışması UçArı nın bu yılki ödülleri: 1.lik Ödülü: 5000 TL + Sabancı Üniversitesi Tam Burslu MBA + HSBC Stajı 2.lik Ödülü: 4000 TL + Coca Cola İçecek Stajı 3.lük Ödülü: 3000 TL + Slovenya da Discover Management Programı Üniversite ve bölüm kısıtlamasının olmadığı yarışmaya 2., 3. ve 4. sınıflar katılabiliyor. * Bütün finalist gruplara ödül verilecektir

26 YAŞAMAK, HER CANLI İÇİN HAKTIR, TARTIŞILAMAZ - 2 EKOLOJİNİN KURALLARI EKOLOJİ : Canlılar ile çevrelerini ve bu iki grup varlığa ait öğeler arasındaki ilişkileri inceleyen bilim dalıdır. Tüm canlıların geleceğini sigortalamaya çalışan aktiviteler bilimidir. Diğer bilim dalları gibi ekolojinin de pek çok kural ve ilkeleri vardır. Şöyle ki; 1- DOĞANIN BÜTÜNLÜĞÜ İLKESİ : Bitkisiyle, hayvanıyla, taşıyla, insanıyla doğanınbir bütün olduğu, halkalarından birinin yok olması, doğal yaşamı bozacağı ve yaşamı bir bütün olarak etkileyeceğinin bilinmesi. 2- DOĞANIN SINIRLILIĞI İLKESİ : Yer kürenin sınırsız olmadığı, bir bölgedeki çevre tahribatının sonuçlarının dünyanın çok uzak yerlerini de etkileyeceği gerçeğidir. ( DDT nin kutuplardaki penguenlerde ortaya çıkması, Çernobil patlaması sonucu nükleer atıkların kilometrelerce alana yayılması, kükürt dioksitsalınımının bir başka ülkedeki asit yağmuruna dönüşmesi vs. ) 3- DOĞANIN ÖZ DENETİMİ İLKESİ : Doğal denge içinde bir türün aşırı çoğalması, bir süre sonra aynı türün etkilediği yeni türler ve çevre tarafından denetlenerek normal seviyeye çekilmesi ( örneğin, arıların aşırı artması sonucu ihtiyaç duydukları bitki ve bitki çeşitlerinin yetersiz kalmasından dolayı fazla popülasyonun ölümü gerçekleşecektir ) 4- DOĞANIN ÇEŞİTLİLİĞİ İLKESİ : Bir tahmine göre doğada 10 ile 30 milyon adet tür, bu türlerin de alt türleri vardır. Bütün bu türler ve alt türler doğada birbirlerinin varlık nedenlerini oluşturur. 5- DOĞADA HİÇBİR ŞEY YOK OLMAZ İLKESİ : Katı bir elementi sıvı yada gaza dönüştürsek bile elementin yapısının değiştiğini fakat yok olmadığını görürüz. 6- DOĞADAKİ FAALİYETLERİN BİR BEDELİ VARDIR İLKESİ : Doğada hiçbir şey, bir başka türden bağımsız değildir. Bir amacı gerçekleştirirken pek çok şeyi de yok ettiğimizi, bunların da bir bedelinin olacağını bilmeliyiz. 7- DOĞANIN GERİ TEPMESİ İLKESİ : Kendi lehimize doğada yaptığımız faaliyetlerin bir süre sonra aleyhimize dönüşeceğinin bilinmesi. ( Örneğin, DDT kullanımı sonucu pek çok yararlı türün yok olması ve bu tarım ilacının yararının zarara dönüşmesi vs. ) 8- DOĞANIN ÇÖZÜM İLKESİ : Küresel ölçekte küresel ısınma canlı yaşamı yok edecektir. Ancak ısınan dünya suların buharlaşması sonucu yıllaraca sürecek yağışlara bağlı olarak soğuyacağı ve buzul çağı sonrası ısının doğal dengeye geleceği anlaşılmalıdır. 9- KÜLTÜREL EVRİM VE GELENEKSEL EKOLOJİYE SAYGI İLKESİ : Doğadaki canlıların evrim yoluyla mevcut koşullara uygun biyolojik özelliklere dönüşmesi anlamına gelir. ( İnsanın maymundan evrim geçirerek bugünkü şeklini alması iddiası gibi ) 10- DOĞA İLE BİRLİKTE UYUM İÇİNDE YAŞAMA İLKESİ : Doğal dengeyi bozmadan doğa ile uyum içerisinde yaşamak ve imkanların bu yönde geliştirilmesini ifade eder.

27 E-Bülten Sahibi : KÜLTÜR VE SANAT BİRLİĞİ adına Doç.Dr. HAKAN AKYILDIZ Y.Doç.Dr. ÖZGÜR ÜSTÜN Derleyen Hazırlayan : ALPASLAN KIZILTAN Destek Grubu : MUSTAFA SAİD UÇAR ÖZGÜR ÖZEL

Her şey çok güzel olacak...

Her şey çok güzel olacak... Teknik Üniversitesi Kültür ve Sanat Birliği KSBİstanbul HABER BÜLTENİ Sayı: 38 Dönem: Kasım 13 Her şey çok güzel olacak... 1 KONTROL VE OTOMASYON KULÜBÜ KULÜPLER ŞENLİĞİ İstanbul Teknik Üniversitesi ne

Detaylı

İTÜ KÜLTÜR VE SANAT BİRLİĞİ İÇİNDEKİLER

İTÜ KÜLTÜR VE SANAT BİRLİĞİ İÇİNDEKİLER İTÜ KÜLTÜR VE SANAT BİRLİĞİ SAYI : 33 DÖNEM : MART 13 İÇİNDEKİLER Kültür ve Sanat Birliği KSB Genel Kurul Toplantısı KSB 14 Şubat Etkinliği Kulüpler Performans Kriterleri Kulüp Etkinlikleri Elektrik Mühendisliği

Detaylı

IEEE Türkiye Başkanlar Kurultayı

IEEE Türkiye Başkanlar Kurultayı İTÜ IEEE ailesinden merhaba! 1992 yılından beri İTÜ Elektrik-Elektronik Fakültesi nde faaliyet gösteren, teknik üniversite öğrencisinin mesleki ve sosyal açıdan gelişimini hedefleyen sayısız çalışma yapan

Detaylı

EMO-GENÇ ÇALIŞMALARI

EMO-GENÇ ÇALIŞMALARI EMO-GENÇ ÇALIŞMALARI 123 11 Nisan 2008 - Yıldız Teknik Üniversitesi Tiyatro Kulübü nün Kızılötesi Aydınlık isimli oyununa gidildi. 12 Nisan 2008-15 EMO-Genç üyesinin katılımıyla AutoCad semineri gerçekleştirildi.

Detaylı

GENÇ BARIŞ İNİSİYATİFİ DERNEĞİ MAYIS AYI BÜLTENİ

GENÇ BARIŞ İNİSİYATİFİ DERNEĞİ MAYIS AYI BÜLTENİ MAYIS AYI BÜLTENİ 31 MAYIS 2014 GENÇ BARIŞ İNİSİYATİFİ DERNEĞİ GENEL MERKEZİ Mecidiyeköy Mahallesi Şehit Er Cihan Namlı Cad.(Dereboyu Cad.) Alaca İş Merkezi 39/8 Şişli, İstanbul GENÇ BARIŞ İNİSİYATİFİ

Detaylı

IEEE MCBÜ Öğrenci Topluluğu

IEEE MCBÜ Öğrenci Topluluğu IEEE MCBÜ Öğrenci Topluluğu 1 IEEE Hakkında IEEE açılımı Institute for Engineers and Everyone Else dır. IEEE, elektrik, elektronik, bilgisayar, otomasyon, telekomünasyon ve diğer birçok alanda, mühendislik

Detaylı

İÇİNDEKİLER. AtakanSeniz. Türk medyasını Üniversite Medya Birliği şekillendirecek. HAKKIMIZDA YÖNETİM KURULU EKİPLERİMİZ

İÇİNDEKİLER. AtakanSeniz. Türk medyasını Üniversite Medya Birliği şekillendirecek. HAKKIMIZDA YÖNETİM KURULU EKİPLERİMİZ 03 04 06 08 09 10 12 13 HAKKIMIZDA YÖNETİM KURULU EKİPLERİMİZ DESTEKÇİLERİMİZ ve İŞ ORTAKLARIMIZ İSTATİSTİKLERİMİZ NERELERDEYİZ? ETKİNLİKLERİMİZDEN BASINDA BİZ İÇİNDEKİLER Türk medyasını Üniversite Medya

Detaylı

TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi 37. Dönem Çalışma Raporu. ÜNĠVERSĠTELERLE ġube

TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi 37. Dönem Çalışma Raporu. ÜNĠVERSĠTELERLE ġube ÜNĠVERSĠTELERLE ġube GÜNCESĠ ĠLĠġKĠLER YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ 2009-2010 ELEKTRİK-ELEKTRONİK FAKÜLTESİ MEZUNİYET TÖRENİ 2009-2010 Öğretim yılı Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik- Elektronik Fakültesi

Detaylı

EÜ ZİRAAT FAKÜLTESİ TARIM TOPLULUĞU 2012 FAALİYET RAPORU

EÜ ZİRAAT FAKÜLTESİ TARIM TOPLULUĞU 2012 FAALİYET RAPORU EÜ ZİRAAT FAKÜLTESİ TARIM TOPLULUĞU 2012 FAALİYET RAPORU Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi bünyesinde 2011 Şubat ayında kurulan Tarım Topluluğu, Ziraat Mühendisliği eğitimi alan öğrencilerin her alanda

Detaylı

Bilgi Çağına Uyumlu, Doğru Kariyer Yolları

Bilgi Çağına Uyumlu, Doğru Kariyer Yolları Bilgi Çağına Uyumlu, Doğru Kariyer Yolları KARİYER ZİRVESİ & FUARI MÜ Kariyer Merkezi(MARKAM); Yaşam boyu öğrenme felsefesi ışığında ve bilgi toplumu olma yolunda, öğrencilere yönelik kariyer planlama

Detaylı

Meslek alanlarıyla ilgili her türlü standartları, teknik şartnameleri ve tip sözleşmeleri hazırlamak,

Meslek alanlarıyla ilgili her türlü standartları, teknik şartnameleri ve tip sözleşmeleri hazırlamak, TMMOB Makina Mühendisleri Odası, Anayasanın 135. Maddesi doğrultusunda çıkarılan 6235 sayılı Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) kanununa göre 1954 yılında kurulmuş kamu kurumu niteliğinde bir

Detaylı

TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI ANTALYA ŞUBESİ BÖLÜM 7 EMO GENÇ ÇALIŞMALARI. - EMO Genç Etkinliklerimiz

TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI ANTALYA ŞUBESİ BÖLÜM 7 EMO GENÇ ÇALIŞMALARI. - EMO Genç Etkinliklerimiz TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI ANTALYA ŞUBESİ BÖLÜM 7 EMO GENÇ ÇALIŞMALARI - EMO Genç Etkinliklerimiz 9. dönem çalışma raporu / 2010-2011 EMO-GENÇ ETKİNLİKLERİ EMO nun toplumsal yaşamdaki yerini bugünün

Detaylı

EMO ÜNİVERSİTE İLİŞKİSİ VE EMO GENÇ ÇALIŞMALARI

EMO ÜNİVERSİTE İLİŞKİSİ VE EMO GENÇ ÇALIŞMALARI EMO ÜNİVERSİTE İLİŞKİSİ VE EMO GENÇ ÇALIŞMALARI 61 3. EMO ÜNİVERSİTE İLİŞKİSİ VE EMO GENÇ ÇALIŞMALARI 22 Mart 2008 tarihinde Şubemiz EMO Genç Komisyonu tarafından Dicle Üniversitesi ve İnönü Üniversitesi

Detaylı

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL TOPLANTI DÜZENLEMEVE DESTEKLEME İLKELERİ YÖNERGESİ

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL TOPLANTI DÜZENLEMEVE DESTEKLEME İLKELERİ YÖNERGESİ BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL TOPLANTI DÜZENLEMEVE DESTEKLEME İLKELERİ YÖNERGESİ Amaç Madde 1- Başkent Üniversitesinin Fakülte, Meslek Yüksekokulu, Konservatuvar, Enstitü ve Merkezler gibi akademik birimleri

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 9. VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 9. VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 9. VELİ BÜLTENİ Değerli Velimiz, 10 Kasım Atatürk ü Anma Günü töreni hazırlıkları, ortaokul öğrencilerimizin 1. deneme

Detaylı

EÜ ZİRAAT FAKÜLTESİ TARIM TOPLULUĞU 2011 FAALİYET RAPORU

EÜ ZİRAAT FAKÜLTESİ TARIM TOPLULUĞU 2011 FAALİYET RAPORU EÜ ZİRAAT FAKÜLTESİ TARIM TOPLULUĞU 2011 FAALİYET RAPORU Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi bünyesinde 2011 Şubat ayında kurulan Tarım Topluluğu, Ziraat Mühendisliği eğitimi alan öğrencilerin her alanda

Detaylı

Malzeme Şenliği' Mart 2018

Malzeme Şenliği' Mart 2018 Malzeme Şenliği'18 8-9-10-11 Mart 2018 YAPIT Nedir? Kilis 7 Aralık Üniversitesi Yapı Topluluğu, kısa adıyla YAPIT, 2013 yılında kurulmuş bir öğrenci topluluğudur. Kurulduğundan bu yana seminerler, belgesel

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 15. VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 15. VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 15. VELİ BÜLTENİ Değerli Velimiz, Bir haftayı daha geride bıraktık. Öğrencilerimiz hafta boyunca sınıf çalışmalarının

Detaylı

Türk Yapısal Çelik Derneği 2001-2009. Prof. Dr. Nesrin YARDIMCI 05 Kasım 2009

Türk Yapısal Çelik Derneği 2001-2009. Prof. Dr. Nesrin YARDIMCI 05 Kasım 2009 Türk Yapısal Çelik Derneği 2001-2009 2009 Prof. Dr. Nesrin YARDIMCI 05 Kasım 2009 2001 Prof. Dr. Nesrin YARDIMCI Yapısal Çelik Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığı na seçildi. İzmir, Ankara, Mersin, İstanbul

Detaylı

İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İTÜ SAVUNMA TEKNOLOJİLERİ KULÜBÜ

İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İTÜ SAVUNMA TEKNOLOJİLERİ KULÜBÜ İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İTÜ SAVUNMA TEKNOLOJİLERİ KULÜBÜ MART 2009 BÜLTEN I SAVTEK İTÜ bünyesinde 2008 yılı güz döneminde kurulmuş olan SAVTEK, savunma sanayileri konusunda bilinçli öğrenci toplulukları

Detaylı

Turizm Fakültesi Etkinlik Bülteni / Şubat Sayısı / 2016

Turizm Fakültesi Etkinlik Bülteni / Şubat Sayısı / 2016 Turizm Fakültesi Etkinlik Bülteni / Şubat Sayısı / 2016 Öğretim Üyemizden Seminer Üniversitemiz İİBF öğretim üyesi Yrd.Doç.Dr. Murat AYAN fakültemiz öğrencilerine hizmet kalitesi ile ilgili seminer verdi.

Detaylı

Kültür ve Sanat Birliği HABER BÜLTENİ. Sayı: 42 Dönem: Kasım 14 KSB, 2014-2015 GÜZ DÖNEMİNE KULÜPLER ŞENLİĞİYLE MERHABA DEDİ...

Kültür ve Sanat Birliği HABER BÜLTENİ. Sayı: 42 Dönem: Kasım 14 KSB, 2014-2015 GÜZ DÖNEMİNE KULÜPLER ŞENLİĞİYLE MERHABA DEDİ... Teknik Üniversitesi Kültür ve Sanat Birliği KSBİstanbul HABER BÜLTENİ Sayı: 42 Dönem: Kasım 14 KSB, 2014-2015 GÜZ DÖNEMİNE KULÜPLER ŞENLİĞİYLE MERHABA DEDİ... 1 Kulüpler Şenliği Kulüpler Şenliği, her yıl

Detaylı

7. dönem çalışma raporu EMO - GENÇ ÇALIŞMALARI. EMO Kocaeli Şubesi 104

7. dönem çalışma raporu EMO - GENÇ ÇALIŞMALARI. EMO Kocaeli Şubesi 104 EMO - GENÇ ÇALIŞMALARI 104 EMO GENÇ ÇALIŞMALARI 7. Dönemi boyunca, EMO-Genç çalışmalarına oldukça önem vermiş oda ile bağlarının gelişmesi yönünde çalışmalar yürütmüştür. Teknik geziler, tanışma toplantıları,

Detaylı

TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI DİYARBAKIR ŞUBESİ 17. DÖNEM ÇALIŞMA RAPORU PANEL, ÇALIŞTAY, FORUM, SEMPOZYUM, KURULTAY, KONFERANS, KONGRE

TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI DİYARBAKIR ŞUBESİ 17. DÖNEM ÇALIŞMA RAPORU PANEL, ÇALIŞTAY, FORUM, SEMPOZYUM, KURULTAY, KONFERANS, KONGRE 5 PANEL, ÇALIŞTAY, FORUM, SEMPOZYUM, KURULTAY, KONFERANS, KONGRE 79 5. PANEL, ÇALIŞTAY, FORUM, SEMPOZYUM, KURULTAY, KONFERANS, KONGRELER 5.1 TMMOB Diyarbakır İl Koordinasyon Kurulu İle Yapılan Ortak Etkinlikler

Detaylı

03/03/2011. Kulübümüzün Toplantısına Hoşgeldiniz. Ankara Bahçelievler Rotary Kulübü

03/03/2011. Kulübümüzün Toplantısına Hoşgeldiniz. Ankara Bahçelievler Rotary Kulübü 03/03/2011 Kulübümüzün 1270. Toplantısına Hoşgeldiniz Ankara Bahçelievler Rotary Kulübü 2010-2011 2010 2011 Dönemi 26. yıl 2010 2011 Dönemi 26. yıl KULÜP MARŞIMIZ Bir gönül bahçesi kulübümüz Sevgi, dostluk,

Detaylı

2018 YILI MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI BİRİM FAALİYET RAPORU

2018 YILI MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI BİRİM FAALİYET RAPORU 2018 YILI MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI (Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü) BİRİM FAALİYET RAPORU Manisa / 2019 1 İ Ç İ N D E K İ L E R I. GENEL BİLGİLER... 3 A. Misyon ve Vizyon... 3 1. Misyon...

Detaylı

TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI DİYARBAKIR ŞUBESİ 16. DÖNEM ÇALIŞMA RAPORU TEMSİLCİLİKLERİMİZDEN

TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI DİYARBAKIR ŞUBESİ 16. DÖNEM ÇALIŞMA RAPORU TEMSİLCİLİKLERİMİZDEN TEMSİLCİLİKLERİMİZDEN 125 7. TEMSİLCİLİKLERİMİZDEN AĞRI İL TEMSİLCİLİĞİ 02 Temmuz 2011 tarihinde, Van da düzenlenen Van, Hakkâri, Muş, Ağrı, Bitlis İlleri Enerji Forumu na Temsilcilik heyeti ve üyelerce

Detaylı

Ana. Üni. Evrak Tarih ve Sayısı: 24/01/2017-E Sayın Rektörüm,

Ana. Üni. Evrak Tarih ve Sayısı: 24/01/2017-E Sayın Rektörüm, 1 / 2 24.01.2017 17:30 TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik'in mektubu ve Bu Gençlikte İŞ Var! 20... Ana. Üni. Evrak Tarih ve Sayısı: 24/01/2017-E.5466 https://cas.porsuk.anadolu.edu.tr/owa/gensek@anadolu.edu.tr/?ae=ite...

Detaylı

Derece Alan Üniversite Yıl. Sanatlar Fakültesi Y. Lisans Fotoğraf Mimar Sinan Güzel Sanatlar 2011- Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Doktora

Derece Alan Üniversite Yıl. Sanatlar Fakültesi Y. Lisans Fotoğraf Mimar Sinan Güzel Sanatlar 2011- Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Doktora ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: Nevzat Yıldırım 2. Doğum Tarihi: 02.12.1987 3. Unvanı: Öğretim Görevlisi 4. Öğrenim Durumu: Yüksek Lisans Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Fotoğraf ve Grafik Kocaeli Üniversitesi

Detaylı

2013 Kış Etkinlikleri

2013 Kış Etkinlikleri KARTAL ANADOLU İMAM-HATİP LİSESİ Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi 2013 Kış Etkinlikleri İlk Dönem Sonu Eğitim sistemimizde seçkin bir yere sahip olan İmam Hatip Liseleri içerisinde ayrı bir konumda bulunan

Detaylı

MESLEK VE UZMANLIK ALANLARIMIZLA İLGİLİ ULUSAL ÖLÇEKLİ KONGRE, KURULTAY, SEMPOZYUM VE ÇALIŞTAYLAR

MESLEK VE UZMANLIK ALANLARIMIZLA İLGİLİ ULUSAL ÖLÇEKLİ KONGRE, KURULTAY, SEMPOZYUM VE ÇALIŞTAYLAR MESLEK VE UZMANLIK ALANLARIMIZLA İLGİLİ ULUSAL ÖLÇEKLİ KONGRE, KURULTAY, SEMPOZYUM VE ÇALIŞTAYLAR 19 20 TMMOB Makina Mühendisleri Odası, her çalışma döneminde olduğu gibi bu dönemde de örgütsel birikimiyle,

Detaylı

Oryantasyon 15 7-8 Eylül

Oryantasyon 15 7-8 Eylül Oryantasyon 15 Melikşah Üniversitesi ailesinin siz yeni öğrencileri için, 7-8 Eylül 2015 tarihlerinde Üniversiteyi Tanıma ve Uyum Günleri (Oryantasyon) Programı gerçekleştirilecektir. Bu program ile sizlere

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ FARMAEKOL TOPLULUĞU YÖNERGESİ

GAZİ ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ FARMAEKOL TOPLULUĞU YÖNERGESİ GAZİ ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ FARMAEKOL TOPLULUĞU YÖNERGESİ Topluluğumuz; Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi öğrencilerinin, Eczacılık mesleğine olan ilgisini artırmak, mesleki eğitimi evrensel

Detaylı

İstanbul Teknik Üniversitesi. Kültür ve Sanat Birliği HABER BÜLTENİ. Dönem: Öğretim Yılı. Yeni eğitim öğretim yılına başlarken...

İstanbul Teknik Üniversitesi. Kültür ve Sanat Birliği HABER BÜLTENİ. Dönem: Öğretim Yılı. Yeni eğitim öğretim yılına başlarken... KSB 1 İstanbul Teknik Üniversitesi Kültür ve Sanat Birliği HABER BÜLTENİ Sayı: 37 Dönem: 2012-2013 Öğretim Yılı Yeni eğitim öğretim yılına başlarken... 2 3 YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILINA BAŞLARKEN Değerli

Detaylı

KalDer Türkiye Kalite Derneği

KalDer Türkiye Kalite Derneği KalDer Türkiye Kalite Derneği GençKal KalDer Ana Faaliyet Alanları Rekabet Gücünü Artırmada Destek Faaliyetleri Ulusal Kalite Hareketi Rehberlik Değerlendirme Hizmetleri Kıyaslama Çalışmaları Ulusal ve

Detaylı

SERGİ, FUAR VE TEKNİK GEZİ

SERGİ, FUAR VE TEKNİK GEZİ SERGİ, FUAR VE TEKNİK GEZİ Ülkemizde kurumsallaşmış bazı fuar ve sergilere Şubemizce her yıl düzenli olarak katılım ve destek sağlanmaktadır. Fuarların yanısıra, Şubemiz tarafından organize edilen teknik

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU Yrd. Doç. Dr. Mehmet ALTINÖZ Müdür Vekili Ankara, 18 Eylül 2012 1976 dan günümüze Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu; Büro Yönetimi ve Yönetici

Detaylı

Tekfen Filar Mini Resim Yarışması Sonuçlandı 2013 / 2014 SAYI: 19. Haftanın Bazı Başlıkları

Tekfen Filar Mini Resim Yarışması Sonuçlandı 2013 / 2014 SAYI: 19. Haftanın Bazı Başlıkları 2013 / 2014 SAYI: 19 İklim Değişikliği Konferansı Haftanın Bazı Başlıkları Tekfen Filar Mini Resim Yarışması Sonuçlandı Hayatın İçinde Öğreniyoruz İklim Değişikliği Konferansı Tanıdık ve Tanıttık Uludağ

Detaylı

FABRİKALARDAN. Beton Sempozyumu nda. hazır beton sektörüne ışık tuttu

FABRİKALARDAN. Beton Sempozyumu nda. hazır beton sektörüne ışık tuttu Beton Sempozyumu ile hazır beton sektörüne ışık tuttu Akçansa nın katkılarıyla, TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi tarafından düzenlenen Beton Sempozyumu, sektörün profesyonel ve akademisyenlerini

Detaylı

V. LOJİSTİKTE BİLİŞİM SEMPOZYUMU Yeni Trendler Yeni Teknolojiler SPONSORLUK DOSYASI

V. LOJİSTİKTE BİLİŞİM SEMPOZYUMU Yeni Trendler Yeni Teknolojiler SPONSORLUK DOSYASI 23 Mayıs 2017 SPONSORLUK DOSYASI Türkiye Bilişim Derneği İstanbul Şubesi Caferağa Mah. Gn. Asım Gündüz Cad.No:72 Kat:1 Daire:1 Kadıköy / İstanbul Telefon : 0216 337 70 41 e-posta : ist@tbd.org.tr 23 Mayıs

Detaylı

MÜHENDĠSLĠK VE DOĞA BĠLĠMLERĠ FAKÜLTESĠ

MÜHENDĠSLĠK VE DOĞA BĠLĠMLERĠ FAKÜLTESĠ MÜHENDĠSLĠK VE DOĞA BĠLĠMLERĠ FAKÜLTESĠ OCAK 2018 SAYI 15 MÜHENDĠSLĠK VE DOĞA BĠLĠMLERĠ FAKÜLTESĠ YAYIN KURULU Prof.Dr. Çağrı ERHAN (Rektör) Uluslararası Mühendislik ve MIS konferansı 19-21 Haziran 2018

Detaylı

TAKIM RUHU VOLEYBOL TURNUVASI

TAKIM RUHU VOLEYBOL TURNUVASI TAKIM RUHU VOLEYBOL TURNUVASI TURNUVAYA KATILMAK İÇİN TAKIM OLMAN YETERLİ 29 OCAK - 3 ŞUBAT 2017 www.apsportif.com TEAM SPIRIT OF VOLLEYBALL TOURNAMENT JUST BE THE TEAM TO PARTICIPATE IN TOURNAMENT! VOLEYBOL

Detaylı

2. ROBOT YARIŞMASI VE ÖDÜL TÖRENİ YOĞUN KATILIMLA BESYO SPOR SALONUNDA YAPILDI

2. ROBOT YARIŞMASI VE ÖDÜL TÖRENİ YOĞUN KATILIMLA BESYO SPOR SALONUNDA YAPILDI 2. ROBOT YARIŞMASI VE ÖDÜL TÖRENİ YOĞUN KATILIMLA BESYO SPOR SALONUNDA YAPILDI Ordu Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunun organize ettiği, bu yıl Çizgi İzleyen Robot ve Sumo Robot olmak üzere

Detaylı

DENİZLİ ŞUBE. 28 Şubat 2014 tarihinde ilk yönetim kurulu toplantısında görev dağılımı yapıldı. 20 Mart 2014 te PAYEK, Jeoloi Mühendisliği

DENİZLİ ŞUBE. 28 Şubat 2014 tarihinde ilk yönetim kurulu toplantısında görev dağılımı yapıldı. 20 Mart 2014 te PAYEK, Jeoloi Mühendisliği DENİZLİ ŞUBE 28 Şubat 2014 tarihinde ilk yönetim kurulu toplantısında görev dağılımı yapıldı. 20 Mart 2014 te PAYEK, Jeoloi Mühendisliği Bölümü ve şubemizce üniversitede Mermer Sektöründe Jeoloji Mühendisinin

Detaylı

EYLÜL GÜN Hazırlık Sınıfı 9.Sınıf 10.Sınıf 11.Sınıf 1 Cumartesi 2 Pazar 3 Pazartesi. 4 Salı

EYLÜL GÜN Hazırlık Sınıfı 9.Sınıf 10.Sınıf 11.Sınıf 1 Cumartesi 2 Pazar 3 Pazartesi. 4 Salı EYLÜL 2018 1 Cumartesi 2 Pazar 3 Pazartesi 4 Salı Lise Öğrenci Okul Oryantasyonu 5 Çarşamba 6 Perşembe 7 Cuma YÜKSELİŞ Gelişim Akademisi 8 Cumartesi 9 Pazar 10 Pazartesi 11 Salı 12 Çarşamba 13 Perşembe

Detaylı

GençKal

GençKal KalDer Türkiye Kalite Derneği GençKal KalDer Ana Faaliyet Alanları Rekabet Gücünü Artırmada Destek Faaliyetleri Ulusal Kalite Hareketi Rehberlik Değerlendirme Hizmetleri Kıyaslama Çalışmaları Ulusal ve

Detaylı

Teknolojide Yeni Trendler

Teknolojide Yeni Trendler 10. İSTANBUL BİLİŞİM KONGRESİ Teknolojide Yeni Trendler SPONSORLUK DOSYASI 10. İSTANBUL BİLİŞİM KONGRESİ Teknolojide Yeni Trendler 21 Aralık 2016 Bu sene 10. su düzenlenen İstanbul Bilişim Kongresi" ile

Detaylı

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ HEREKE MESLEK YÜKSEKOKULU

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ HEREKE MESLEK YÜKSEKOKULU KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ HEREKE MESLEK YÜKSEKOKULU ELEKTRONİK VE OTOMASYON BÖLÜMÜ TANITIM DOSYASI 2016 A. PROGRAMLARIMIZIN TARİHÇESİ VE MİSYONU Programlarımız Kocaeli, Gebze ve İstanbul Sanayi nin yetişmiş

Detaylı

ANKARA DA BİR ÜNİVERSİTE

ANKARA DA BİR ÜNİVERSİTE ANKARA DA BİR ÜNİVERSİTE Sayılarla Atılım Üniversitesi 6 Fakülte 2 Yüksekokul 550 Akademisyen (Tam Zamanlı) 40 Lisans Programı 140 Laboratuvar 13 Araştırma ve Hizmet Merkezi Sayılarla Atılım Üniversitesi

Detaylı

2017 Yılı GençKal Proje Raporu

2017 Yılı GençKal Proje Raporu 2017 Yılı GençKal Proje Raporu GençKal (GençKalderliler), KalDer'in 2016 yılında gençlere ve geleceklerine yatırım yapmak amacıyla, mükemmellik kültürünü benimsemiş, değişim ve gelişime açık, disiplin

Detaylı

2018/2 Bülteni. Güncel Haberler Güz Dönemi Lisansüstü Başvuruları Güz Dönemi Lisansüstü Kayıtları 3-4

2018/2 Bülteni. Güncel Haberler Güz Dönemi Lisansüstü Başvuruları Güz Dönemi Lisansüstü Kayıtları 3-4 Yıldız Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü 2018/2 Bülteni Başlık Sayfa Güncel Haberler 2 2018-2019 Güz Dönemi Lisansüstü Başvuruları 3 2018-2019 Güz Dönemi Lisansüstü Kayıtları 3-4 2018 Akademik

Detaylı

BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ FAALİYET RAPORU

BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ FAALİYET RAPORU BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ FAALİYET RAPORU Bingöl Üniversitesi Öğrenci Konseyi üniversite genelinde yapılan öğrenci konseyi seçimleri sonucunda 25.11.2009 tarihinde kurulmuştur. Konsey; Ayşe Aras

Detaylı

İSTANBUL MARMARA ROTARY KULÜBÜ Kuruluş Tarihi 11 Nisan 1978 Charter Tarihi 26 Mart 1980

İSTANBUL MARMARA ROTARY KULÜBÜ Kuruluş Tarihi 11 Nisan 1978 Charter Tarihi 26 Mart 1980 ROTARY Tarih:17.02/2014 Pazartesi Sevgili Rotaryen Dostlarımız, Dönemimizin 32 uncu, Kulübümüzün 1743 ıncı Toplantısını 17.02.2014 tarihinde Marmara Yelken Kulübü nde gerçekleştirdik. Guvernör Yardımcımız

Detaylı

e-bülten 1 Mayıs ta Meydanlardaydık MMO Antalya Şube olarak 1 Mayıs ta meydanlardaydık. Şubemizde Köpüklü Söndürme Sistemleri Eğitimi gerçekleştirildi

e-bülten 1 Mayıs ta Meydanlardaydık MMO Antalya Şube olarak 1 Mayıs ta meydanlardaydık. Şubemizde Köpüklü Söndürme Sistemleri Eğitimi gerçekleştirildi TSM Koromuzdan Yaza Merhaba Konseri Meslek Odaları Futbol Turnuvası nda Genç Takımımız 2. oldu SDÜ lü Makine Mühendisi Adaylarına Baretli Mezuniyet e-bülten 1-15 Mayıs 2018 / Sayı 3 1 Mayıs ta Meydanlardaydık

Detaylı

Öğrencilerimizden Haber... Öğrencilerimizden Haber. Genel Merkezde Çay Partisi

Öğrencilerimizden Haber... Öğrencilerimizden Haber. Genel Merkezde Çay Partisi Öğrencilerimizden Haber... Öğrencilerimizden Haber Genel Merkezde Çay Partisi GGıda Mühendisleri Odası nın Ankara üniversiteleri temsilcilikleri arasında yaptıkları çay partisi Mart ayında gerçekleşti.

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ GENÇLİK ARAŞTIRMALARI VE UYGULAMA MERKEZİ FAALİYET SUNUMU

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ GENÇLİK ARAŞTIRMALARI VE UYGULAMA MERKEZİ FAALİYET SUNUMU HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ GENÇLİK ARAŞTIRMALARI VE UYGULAMA MERKEZİ 2013-2014 FAALİYET SUNUMU Merkez Müdürü: BARAN PROF. DR. AYLİN GÖRGÜN (Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü) Müdür Yardımcısı: Doç. Dr. Birsen

Detaylı

T.C. ZİRAAT BANKASI BALIKESİR FEN LİSESİ BRİFİNG

T.C. ZİRAAT BANKASI BALIKESİR FEN LİSESİ BRİFİNG T.C. ZİRAAT BANKASI BALIKESİR FEN LİSESİ BRİFİNG 2013-2014 T.C. ZİRAAT BANKASI BALIKESİR FEN LİSESİ İLETİŞİM BİLGİLERİ Adres E-posta Adresi Web Adresi Paşaalanı M. Cemal Kutay Cd. Karesi - BALIKESİR zbfl@meb.k12.tr

Detaylı

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ KASIM 2016

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ KASIM 2016 BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ KASIM 2016 AKADEMİK BİRİMLERİMİZ 13 FAKÜLTE 3 ENSTİTÜ 5 YÜKSEKOKUL 1 KONSERVATUAR FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ ( Kuruluş: 1992 ) FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ( Kuruluş: 1992 ) ZONGULDAK

Detaylı

İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İstanbul Teknik Üniversitesi'nin tarihi, Osmanlı İmparatorluğu'na Sultan III. Mustafa nın saltanat yıllarına kadar uzanmaktadır. Osmanlı Devleti'nde ilk kez Batılı anlamda

Detaylı

Atılım Üniversitesine HOŞGELDİNİZ.

Atılım Üniversitesine HOŞGELDİNİZ. Atılım Üniversitesine HOŞGELDİNİZ 2017 www.atilim.edu.tr ANKARA DA BİR ÜNİVERSİTE Sayılarla Atılım Üniversitesi 6 Fakülte 2 Yüksekokul 550 Akademisyen (Tam Zamanlı) 40 Lisans Programı 140 Laboratuvar

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 33. VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 33. VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 33. VELİ BÜLTENİ Bu yıl üçüncüsünü düzenlediğimiz Bilim, Kültür, Sanat Günleri etkinliklerimiz, anaokulu 3 yaş grubundan

Detaylı

Sayı: 68 Kasım Mecidiyeköy Mah. Mecidiye Cad. No:14 Adıgüzel Çarşısı K:1 D:1 Şişli/İSTANBUL

Sayı: 68 Kasım Mecidiyeköy Mah. Mecidiye Cad. No:14 Adıgüzel Çarşısı K:1 D:1 Şişli/İSTANBUL Anayasanın 135. maddesinde tanımlanan 66 ve 85 sayılı KHK ve 7303 sayılı yasa ile değişik 6235 sayılı yasaya göre kurulmuş kamu kurumu niteliğinde bir meslek kuruluşudur. Sayı: 68 Kasım 2017 Sosyal Medyada

Detaylı

Genç Fikirler Kulübü. 2014-2015 Akademik Yılı Bülteni. Genç Fikirler Kulübü

Genç Fikirler Kulübü. 2014-2015 Akademik Yılı Bülteni. Genç Fikirler Kulübü 2014-2015 Akademik Yılı Bülteni 2014-2015 Akademik Yılı Bülteni OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ GENÇ FİKİRLER KULÜBÜ -2015 Akademik Yılı Bülteni İçindekiler Kulübümüz Hakkında 1 Yönetim Kurulu 2 Bülten

Detaylı

HAKKINDA DUYURU ŞİİR DİNLETİSİ

HAKKINDA DUYURU ŞİİR DİNLETİSİ VELİ-ÖĞRETMEN GÖRÜŞMELERİ HAKKINDA DUYURU Sayın Velilerimiz, Okullarımızda (Okul Öncesi- İlkokul-Ortaokul-Lise) 2013-2014 Öğretim yılı 2. Dönem haftalık veli- öğretmen görüşmelerimiz, 09 Haziran 2014 Pazartesi

Detaylı

7. dönem çalışma raporu ÜYE TOPLANTILARI. EMO Kocaeli Şubesi

7. dönem çalışma raporu ÜYE TOPLANTILARI. EMO Kocaeli Şubesi ÜYE TOPLANTILARI 60 Gebze de Temsilcilik Ve Üye Toplantısı Gerçekleştirildi 24 Şubat 2012 7. Dönem yönetim kurulu 24 Şubat Cuma günü Gebze temsilciliği üyeleriyle bir araya geldi. Buluşmada Şube Başkanı

Detaylı

İTÜ HBSK ÜNİVERSİTELER ARASI HALK KÜLTÜRÜ GÜNLERİ İTÜ HALK BİLİMİ VE SANATLARI KULÜBÜ

İTÜ HBSK ÜNİVERSİTELER ARASI HALK KÜLTÜRÜ GÜNLERİ İTÜ HALK BİLİMİ VE SANATLARI KULÜBÜ İTÜ HBSK ÜNİVERSİTELER ARASI HALK KÜLTÜRÜ GÜNLERİ İTÜ HALK BİLİMİ VE SANATLARI KULÜBÜ İTÜ HBSK KİMDİR? Halk Bilimi ve Sanatları Kulübü, 1999 güzünde, İTÜ bünyesinde Halk Oyunları, Müzik Birimi ve Kafkas

Detaylı

ZİS Ziyareti. İnceleme Gezisi. Uludağ Gezisi. İTÜ Gezisi

ZİS Ziyareti. İnceleme Gezisi. Uludağ Gezisi. İTÜ Gezisi EĞİTİM GEZİLERİ ZİS Ziyareti 2-8 Şubat 2013 tarihleri arasında, okulumuzdan 9 öğrenci ve 2 öğretmenle İsviçre deki kardeş okulumuz olan Zürih İnternational School a ziyarette bulunduk. Öğrencilerimiz bu

Detaylı

Paris İklim Değişikliği Taraflar Konferansı na bir adım atıldı

Paris İklim Değişikliği Taraflar Konferansı na bir adım atıldı Bi Ul E Hi tl EP t E li h Paris İklim Değişikliği Taraflar Konferansı na bir adım atıldı L Agence Française de Développement (AFD), Marmara Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Araştırma Merkezi (MURCIR)

Detaylı

12-15 Kasım 2017 İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ AYAZAĞA KAMPÜSÜ SÜLEYMAN DEMİREL KÜLTÜR MERKEZİ

12-15 Kasım 2017 İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ AYAZAĞA KAMPÜSÜ SÜLEYMAN DEMİREL KÜLTÜR MERKEZİ 12-15 Kasım 2017 İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ AYAZAĞA KAMPÜSÜ SÜLEYMAN DEMİREL KÜLTÜR MERKEZİ PFZ NEDİR? Pazarlama ve Finans Zirvesi, yaklaşık 2000 üniversite öğrencisini bir araya getiren bir organizasyondur.itü

Detaylı

26 EKIM TANITIM VE SPONSORLUK DOSYASI ENERJİ ALANINDA UZMAN FİRMALAR VE KONUŞMACI LAR SEKTÖRÜN KALBİ YTU DE ATACAK İKLİMLENDİRME (HVAC)

26 EKIM TANITIM VE SPONSORLUK DOSYASI ENERJİ ALANINDA UZMAN FİRMALAR VE KONUŞMACI LAR SEKTÖRÜN KALBİ YTU DE ATACAK İKLİMLENDİRME (HVAC) ENERJİ İKLİMLENDİRME (HVAC) ALANINDA UZMAN FİRMALAR VE KONUŞMACI LAR 26 EKIM TANITIM VE SPONSORLUK DOSYASI Yıldız Teknik Üniversitesi Oditoryum Sergi Salonu / Beşiktaş SEKTÖRÜN KALBİ YTU DE ATACAK SİZİDE

Detaylı

Necmettin Erbakan Üniversitesi

Necmettin Erbakan Üniversitesi Necmettin Erbakan Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Havacılık Yönetimi Bölümü Yrd. Doç. Dr. Mehmet Ulutaş Konya / 2015 Etkinlikler Dosyası Havacılık Semineri (21.12.2015) Fakültemizde

Detaylı

Etkinlik Yönet. Etkinlik ve Etkinlik Mobil Uygulamanızı Geliştirmenin En Kolay Yolu

Etkinlik Yönet. Etkinlik ve Etkinlik Mobil Uygulamanızı Geliştirmenin En Kolay Yolu Etkinlik Yönet Etkinlik ve Etkinlik Mobil Uygulamanızı Geliştirmenin En Kolay Yolu 02 Etkinlik Yönet Etkinlik Uygulamanız da Etkinliğiniz kadar özel olsun Etkinlik Yönet ile etkinliğinizin mobil uygulamasını

Detaylı

Oturum Başkanı: Edip Yılmaz, Hazine Müsteşarlığı, Kamu Sermayeli Kuruluş ve İşletmeler Genel Müdür Yrd.

Oturum Başkanı: Edip Yılmaz, Hazine Müsteşarlığı, Kamu Sermayeli Kuruluş ve İşletmeler Genel Müdür Yrd. Türkiye Kalite Derneği (KalDer), ülkemizde tüm sektör ve kuruluşlarda yönetim kalitesinin artırılması ile daha iyi bir yaşam kalitesi yaratmak amacıyla, 25 yıldır çalışmalarını sürdürmektedir. Özel sektöre

Detaylı

KISA TARİHÇE : ŞEHİR ÖZELLİKLERİ :

KISA TARİHÇE : ŞEHİR ÖZELLİKLERİ : KISA TARİHÇE : İstanbul Teknik Üniversitesi, 1773 yılında Mühendishane-i Bahr-i Humayun adıyla III. Mustafa döneminde kurulmuştur. Gemi inşaatı ve haritacılık öğretimi yapan bu kurumdan sonra kara ordusunun

Detaylı

Faaliyet Raporu. 23 Şubat Mart 2017

Faaliyet Raporu. 23 Şubat Mart 2017 Faaliyet Raporu 23 Şubat 2015 04 Mart 2017 İçindekiler Sayfa Sosyal Tesis Re-Organizasyon 3 Ment to Be 5 Sosyal Sorumluluk Projeleri 7 Etkinlikler 9 Spor 22 Faaliyetler 24 Mali Tablolar 27 2 Sosyal Tesisimizin

Detaylı

Sosyal Etkinlikler Çalışma Grubu Yürütme Kurulu Üyeleri: Cengiz Güray (Başkan), Zafer Vergili, Kemal Nalçacı, Adnan Yılmaz, Gülçin Bozkurt,

Sosyal Etkinlikler Çalışma Grubu Yürütme Kurulu Üyeleri: Cengiz Güray (Başkan), Zafer Vergili, Kemal Nalçacı, Adnan Yılmaz, Gülçin Bozkurt, Sosyal Etkinlikler Çalışma Grubu Yürütme Kurulu Üyeleri: Cengiz Güray (Başkan), Zafer Vergili, Kemal Nalçacı, Adnan Yılmaz, Gülçin Bozkurt, Burak Özgür, Burçak Göncüler, Aşkın Keleş, Celal Gökbel Tuğbay

Detaylı

İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YATIRIM KULÜBÜ INVESTMENT GAMES FOREX YARIŞMASI SPONSORLUK DOSYASI. İşletme Fakültesi 80680 Maçka / İ STANBUL

İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YATIRIM KULÜBÜ INVESTMENT GAMES FOREX YARIŞMASI SPONSORLUK DOSYASI. İşletme Fakültesi 80680 Maçka / İ STANBUL INVESTMENT GAMES FOREX YARIŞMASI SPONSORLUK DOSYASI İÇİNDEKİLER: 1. Yatırım Kulübü 2. Forex Yarışması 2.1 Forex Yarışması Nedir? 2.2 Forex Yarışması nın Amacı ve Hedef Kitlesi 2.3 Forex Yarışması Zaman

Detaylı

T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ Mühendislik Fakültesi Dekanlığı ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞINA

T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ Mühendislik Fakültesi Dekanlığı ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞINA Evrak Tarih ve Sayısı: 13/10/2016-48382 Mühendislik Fakültesi Dekanlığı *BE6P38TES* Sayı :91441517/105.04/ Konu :Danışmanlık Türk Dili, Danışmanlık A.İ.İ.T. ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞINA

Detaylı

NİSAN 2014. KONYA İLİ KONYA GENÇLİK MERKEZİ 2014 YILI 3 AYLIK (Nisan-Mayıs- Haziran) FAALİYET RAPORU

NİSAN 2014. KONYA İLİ KONYA GENÇLİK MERKEZİ 2014 YILI 3 AYLIK (Nisan-Mayıs- Haziran) FAALİYET RAPORU NİSAN 2014 KONYA İLİ KONYA GENÇLİK MERKEZİ 2014 YILI 3 AYLIK (Nisan ) FAALİYET RAPORU AY HAFTA 2013 FAALİYET PLANINIZA GÖRE BU HAFTA FAALİYETLERİNİZ İletişim Akademi Projesi 2 (Uygulamalı İletişim, Etkili

Detaylı

STRATEJİK AMAÇLAR-HEDEFLER-PERFORMANS GÖSTERGELERİ

STRATEJİK AMAÇLAR-HEDEFLER-PERFORMANS GÖSTERGELERİ STRATEJİK AMAÇLAR-HEDEFLER-PERFORMANS GÖSTERGELERİ STRATEJİK AMAÇ 1: Eğitim Öğretim Kalitesini Arttırmak HEDEF 1.1. Lisans programlarına kabul edilen öğrencilerin niteliklerini artırmak. HEDEF 1.2. Öğretim

Detaylı

YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ GEÇMİŞTEN GELECEĞE UZANAN BİLİM KAPISI

YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ GEÇMİŞTEN GELECEĞE UZANAN BİLİM KAPISI SUNUM HAZİRAN 2014 YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ GEÇMİŞTEN GELECEĞE UZANAN BİLİM KAPISI TEMMUZ 2010 TARİHİNDE KURULDU. ANKARA DA 5 İNCİ DEVLET ÜNİVERSİTESİ MİSYONUMUZ BİLİMSEL BİLGİNİN ÜRETİLMESİ VE YAYILMASI

Detaylı

ETTOM BÜLTEN TEZ NASIL YAZILIR? EĞİTİMİ

ETTOM BÜLTEN TEZ NASIL YAZILIR? EĞİTİMİ M A R K A D E M İ B U L U Ş M A L A R I ETTOM İletişim Bilgileri ESOGÜ Meşelik Yerleşkesi 26040 Eskişehir ettom@ogu.edu.tr www.eskisehirttp.com 0 222 229 39 54 10 Ocak 2018 tarihinde Eskişehir Osmangazi

Detaylı

TMMOB METALURJİ VE MALZEME MÜHENDİSLERİ ODASI

TMMOB METALURJİ VE MALZEME MÜHENDİSLERİ ODASI TMMOB METALURJİ VE MALZEME MESLEK ÖRGÜTÜ NEDİR? Siyasi partiler; ideolojik örgütlerdir. Sendikalar; ekonomik çıkarı aynı olan kişilerden oluşan sınıf temelli örgütlerdir. Meslek Odaları; Farklı sınıflardan

Detaylı

ÖĞRENCİLERİMİZ SİVİL SAVUNMA TATBİKATI İZLEDİLER

ÖĞRENCİLERİMİZ SİVİL SAVUNMA TATBİKATI İZLEDİLER ÖĞRENCİLERİMİZ SİVİL SAVUNMA TATBİKATI İZLEDİLER 25.02.2014 Salı günü 3. ve 4. sınıf öğrencilerimize okulumuzun bahçesinde Yangın Söndürme Tatbikatı yapılmıştır. Tatbikatı öğrencilerimiz ilgiyle izlemişlerdir.

Detaylı

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI Öğrenci İşleri BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞINA

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI Öğrenci İşleri BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞINA Ege Ünv. Evrak Tarih ve Sayısı: 19/03/2016-E.27204 T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI Öğrenci İşleri *BELCKSHJ* Sayı : 83289901-309.01 Konu : Sosyal-Kültürel Amaçlı BİLGİSAYAR

Detaylı

Tiyatro Gösterisi Su Damlası Sabancı Müzesi Gezimiz Öğretmenler Günü Kutlamamız Yılbaşı Kermesimiz Bahar Kermesimiz Yardım Kampanyamız

Tiyatro Gösterisi Su Damlası Sabancı Müzesi Gezimiz Öğretmenler Günü Kutlamamız Yılbaşı Kermesimiz Bahar Kermesimiz Yardım Kampanyamız Bülten Tarihi 17 Haziran 2016 Yıl boyunca öğrencilerimizin ve velilerimizin beklentilerini karşılamak ve okulumuz ile ailelerimizin arasındaki bağı daha da kuvvetlendirmek üzere çalışmalar yaptık. Okul

Detaylı

MATFEN EĞİTİM KURUMLARI

MATFEN EĞİTİM KURUMLARI 16 HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ (ANKARA) TIP FAKÜLTESİ (İNGİLİZCE) 19 HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ (ANKARA) TIP FAKÜLTESİ 125 ANKARA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 236 ANKARA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 10 ANKARA ÜNİVERSİTESİ

Detaylı

Bilgi ve Haberleşme - Telekomünikasyon. PACS, Sayısal Tıbbı Arşiv, İlaç ve Malzeme Takibi. RFID, Ses ve Görüntüleme Teknolojileri

Bilgi ve Haberleşme - Telekomünikasyon. PACS, Sayısal Tıbbı Arşiv, İlaç ve Malzeme Takibi. RFID, Ses ve Görüntüleme Teknolojileri ORGANİZASYON HAKKINDA Organizasyon Adı : 3. Uluslararası Sağlık Bilişim Zirvesi İçerik : Sağlık Bilişimi, Biomedikal, Görüntüleme Teknolojileri,Tesis, Dijital Hastane-Sağlık, Tele-tıp, HBYS, Bilişim, İletişim,

Detaylı

2014 YILI AİLE VE DİNİ REHBERLİK BÜROSU FAALİYETLERİ ELAZIĞ KADIN KONUK EVLERİ VE SEVGİ EVLERİNDE AİLE SEMİNERLERİ DEVAM EDİYOR

2014 YILI AİLE VE DİNİ REHBERLİK BÜROSU FAALİYETLERİ ELAZIĞ KADIN KONUK EVLERİ VE SEVGİ EVLERİNDE AİLE SEMİNERLERİ DEVAM EDİYOR 2014 YILI AİLE VE DİNİ REHBERLİK BÜROSU FAALİYETLERİ ELAZIĞ KADIN KONUK EVLERİ VE SEVGİ EVLERİNDE AİLE SEMİNERLERİ DEVAM EDİYOR Elazığ İl Müftülüğü Aile İrşat ve Dinî Rehberlik Bürosu görevlilerinden İl

Detaylı

Mucit Fikirler 2017 Geleceğin Makinaları. Proje Yarışma Kitapçığı ve Şartnamesi

Mucit Fikirler 2017 Geleceğin Makinaları. Proje Yarışma Kitapçığı ve Şartnamesi Mucit Fikirler 2017 Geleceğin Makinaları Proje Yarışma Kitapçığı ve Şartnamesi Bu özet Mucit Fikirler Geleceğin Makinaları Proje Yarışması na katılacak olan Danışman Öğretmenlere, öğrencilere ve mucitlere

Detaylı

PROF. DR. YUSUF VARDAR -MÖTBE- KÜLTÜR MERKEZİ

PROF. DR. YUSUF VARDAR -MÖTBE- KÜLTÜR MERKEZİ PROF. DR. YUSUF VARDAR -MÖTBE- KÜLTÜR MERKEZİ 01 Nisan, Pazartesi, 10:00 SUNUM Topluma Hizmet Uygulamaları Kapsamında Gerçekleştirilmiş Sosyal Sorumluluk Projeleri Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu

Detaylı

YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ GEÇMİŞTEN GELECEĞE UZANAN BİLİM KAPISI

YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ GEÇMİŞTEN GELECEĞE UZANAN BİLİM KAPISI SUNUM HAZİRAN 2014 YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ GEÇMİŞTEN GELECEĞE UZANAN BİLİM KAPISI TEMMUZ 2010 TARİHİNDE KURULDU. ANKARA DA 5 İNCİ DEVLET ÜNİVERSİTESİ MİSYONUMUZ BİLİMSEL BİLGİNİN ÜRETİLMESİ VE YAYILMASI

Detaylı

ACM Hacettepe Öğrenci Topluluğu

ACM Hacettepe Öğrenci Topluluğu ACM Hacettepe Öğrenci Topluluğu ACM (Association for Computing Machinery) 100.000 i aşkın üyesiyle alanında dünyanın en büyüğü olma özelliğine sahip, eğitsel ve bilimsel bir bilişim topluluğudur. 1947

Detaylı

İU ECZACILIK FAKÜLTESİ I. ULUSAL ECZACILIK ÖĞRENCİ KONGRESİ. İletişim: Mustafa PORSNOK 0537 609 41 00 mustafaporsnak@gmail.com

İU ECZACILIK FAKÜLTESİ I. ULUSAL ECZACILIK ÖĞRENCİ KONGRESİ. İletişim: Mustafa PORSNOK 0537 609 41 00 mustafaporsnak@gmail.com İU ECZACILIK FAKÜLTESİ I. ULUSAL ECZACILIK ÖĞRENCİ KONGRESİ 9 10 11 Aralık 2011 İletişim: Mustafa PORSNOK 0537 609 41 00 mustafaporsnak@gmail.com İsa ELGİN 0544 675 03 28 isaelgin@gmail.com İU ECZACILIK

Detaylı

Burdur Belediyesi ile iş birliği yapılarak il genelinde basketbol turnuvası düzenlenecek.

Burdur Belediyesi ile iş birliği yapılarak il genelinde basketbol turnuvası düzenlenecek. Proje ismi Ballbasket bol su. Proje konusu Burdur Belediyesi ile iş birliği yapılarak il genelinde basketbol turnuvası düzenlenecek. Hedef kitle Projeyle, organizasyonun yapılacağı il genelinde yaklaşık

Detaylı

Aylık E-Bülten http://elbistanmyo.ksu.edu.tr Mayıs 2013

Aylık E-Bülten http://elbistanmyo.ksu.edu.tr Mayıs 2013 Aylık E-Bülten http://elbistanmyo.ksu.edu.tr Mayıs 2013 EMYO II. AR-GE Proje Pazarı na Altı Proje ile Katıldı. Öğrencilerimizden; 1- Ali DEMİR "Bozuk Floresan Lambalarının Tekrar Kullanılabilmesi, 2- Gani

Detaylı

farklı tasarlanan modern çizgisi ile etkinliğin yeterli ilgi ve katılımı sağlaması hedeflenmektedir.

farklı tasarlanan modern çizgisi ile etkinliğin yeterli ilgi ve katılımı sağlaması hedeflenmektedir. Değerli İş Ortağımız, İMSAD tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenecek 3. Uluslararası İnşaatta Kalite Zirvesi 11, düzenlenmeye başladığı 2009 yılından buyana inşaat endüstrisinin gündemini değiştiriyor İMSAD

Detaylı

FIRAT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ

FIRAT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Evrak Tarih ve Sayısı: 13/03/2015-82940 T.C. FIRAT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ *BD864735462* Sayı :89924811/813.03/ Konu :Basketbol-Voleybol Müsabakaları. TEKNOLOJİ FAKÜLTESİNE mıza bağlı Spor Kolları Koordinatörlüğü

Detaylı

İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ LİSELERE YÖNELİK ROBOTİK YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ LİSELERE YÖNELİK ROBOTİK YARIŞMASI ŞARTNAMESİ İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ LİSELERE YÖNELİK ROBOTİK YARIŞMASI ŞARTNAMESİ 1. Bu şartname, İzmir Ekonomi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi tarafından (belgenin geri kalanında Fakülte

Detaylı

- 46 - ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI ESKİŞEHİR ŞUBESİ 2012-2013 ÇALIŞMA RAPORU

- 46 - ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI ESKİŞEHİR ŞUBESİ 2012-2013 ÇALIŞMA RAPORU 11 Ekim 2012 Şube EMO-Genç Komisyonu toplantısı Şube Eğitim Salonunda yapıldı. Şube Örgütlenme Sekreteri Kaan Hürler'in katılım sağladığı toplantıya yaklaşık 40 EMO-Genç üyesi katılım sağlarken, yeni dönem

Detaylı