KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR"

Transkript

1 ÜRT TC AMAÇ Eker Süt Ürünlerinde, beyaz peynir departmanında yapılan ürünlerin yasal zorunluluk çerçevesinde üretimini gerçekleştirmek için gerekli olan temizlik ve hijyeni sağlamak, kontrol etmek. 2.0 KAPSAM VE GEÇERLİLİK EKER Süt Ürünleri bünyesindeki, beyaz peynir departmanında gerçekleşen temizlik faaliyetlerinin tümünü kapsar 3.0 REFERANSLAR VE İLGİLİ DÖKÜMANLAR Cip Talimatı Temizlik formu Peynir Pastörizatörü Kullanma ve Temizlik Talimatı 4.0 TANIMLAR 5.0 SORUMLULAR Kısım sorumlusu; bu talimatın hazırlanması, gözden geçirilmesi, takibi ve uygulanmasından, müdürü kontrolünden sorumludur. üretim 6.0 UYGULAMA Süt Alım Hattının Temizliği Beyaz peynir süt alım hattı, süt alım işlemi bittikten sonra hat bağlantıları ve uygun vana pozisyonları ayarlanarak CİP için hazırlanır. Son kontrollerden sonra süt alım hattı uygun ise otomasyona CİP SİNYALİ gönderilir.otomasyondan süt alım hattının CİP startı verilerek sistemdeki obje numarası ve obje parametrelerine göre CİP i yapılır. Peynir Teknelerinin Temizlik ve Dezenfeksiyonu 1- Üretim sonrası teknelerin yüzeyinde yapışmış peynir kalıntıları sünger ile fırçalanarak tazikli suyla uzaklaştırılır ºC de10 lt. suya 0,5 lt. deterjan ve 100 ml. klor ilave edilerek hazırlanan çözelti (veya C deki 30 lt. suya 750 ml.klorbazlı kimyasal) ile teknelerin iç ve dış yüzeyleri, vanaları fırça ile temizlenir. klorbazlı kimyasal kullanılarak köpükleme yöntemi ile temizlik yapıldığında makinenin iyi köpük atıp atmadığı yani tekne yüzeyinde temizlik maddesinin kalıp kalmadığı kontrol edilir, iyi köpükleme yapmıyorsa kısım sorumlusuna haber verilir. Köpüklemeden sonra 3-5 dk. bekletilir.

2 ÜRT TC Daha sonra su ile deterjan kalmayacak şekilde durulanır. Yapılan işlem beyaz peynir personeli tarafından temizlik formuna kaydedilir ve beyaz peynir ustası tarafından kontrol edilir. 4- Haftada 1 kez Pazar günü peynir teknelerinin altı ºC de10 lt. suya 0,5 lt. deterjan ve 100 ml. klor ilave edilerek hazırlanan çözelti (veya C deki 20 lt. suya 500 ml klorbazlı kimyasal) kullanılarak temizlenir. Alttaki kalıntılar gerektiğinde kazınmalıdır. Bu temizliğin yapılması ve yaptırılmasından Beyaz peynir ustası sorumludur. Peynir Pastörizatörü Kullanma ve Temizlik Talimatı: Peynir Pastörizatörü Kullanma ve Temizlik Talimatında anlatılmıştır. Cendere Bezlerinin Temizlik ve Dezenfeksiyonu 1- Cendere bezleri her gün üzerindeki peynir parçaları temizlendikten sonra mavi çöp torbalarına koyulur. Her bez ayrı torbalanır ve akıllı palete koyularak çamaşırhaneye yollanır. Çamaşır makinelerinin arızalı veya bakımda olduğu durumlarda dışarıya tedarikçiye yıkanması için yollanır. 2- Üretimde kullanılmadan önce boş bir teknede klorla dezenfeksiyon yapılır lt. suya (1 tonluk tekneye alınan suda cm. 500 lt. ye tekabüldür.) 150 ml. klor ilave edilerek hazırlanan suda cendere bezleri 10 dk. bekletilir. 4- Durulamanın etkinliği fhenolphthalein indikatörü ile kontrol edilir. 5- Yapılan işlem beyaz peynir personeli tarafından temizlik formuna kaydedilir ve beyaz peynir ustası tarafından kontrol edilir. Tekne Brandasının Temizlik ve Dezenfeksiyonu 1- Brandalar her gün üzerindeki peynir parçaları temizlendikten sonra mavi çöp torbalarına koyulur. Her cendere ayrı torbalanır ve akıllı palete koyularak çamaşırhaneye yollanır. Çamaşır makinelerinin arızalı veya bakımda olduğu durumlarda dışarıya tedarikçiye yıkanması için yollanır. 2- Üretimde kullanılmadan önce boş bir teknede klorla dezenfeksiyon yapılır lt. suya (1 tonluk tekneye alınan suda cm. 500 lt. ye tekabüldür.) 150 ml. klor ilave edilerek hazırlanan suda cendere bezleri 10 dk. Bekletilir. CENDERE BEZİ DEZENFEKSİYON BRANDALARIN DEZENFEKSİYON 4- Durulamanın etkinliği fhenolphthalein indikatörü ile kontrol edilir.

3 ÜRT TC Yapılan işlem beyaz peynir personeli tarafından temizlik formuna kaydedilir ve beyaz peynir ustası tarafından kontrol edilir. Peynir Tavalarının Temizlik ve Dezenfeksiyonu 1- Tavalar su ile durulanır. 2- Haftada bir defa Cuma günü lt. suya 7-8 kg. alkali ilave edilerek hazırlanan ºC deki çözeltide, naylon fırça ile ovularak temizlenir. Tavaların köşelerinin temizlenmesine dikkat edilir. 3- Su ile durulanır. Alkali kalıntısı kalıp kalmadığı phenolphthalein ile kontrol edilir. Pembe renk gözlemlenirse tekrar durulama yapılır. 4- Süt taşı oluşumu varsa seyreltik nitrik asit( 10 lt suya 500 ml.) ile fırçalanır. 5- Asit kalıntısı kalmayacak şekilde su ile durulanır. 6- Tavalar her gün cendere bezlerinin temizlendiği suda içleri sünger ile ovularak temizlenir 7- Su ile durulanır 8- Temiz bir tekne içerisine cendere bezleri ve brandaların dezenfeksiyonu için alınan yaklaşık 500 lt. şebeke suyuna 150 ml. klor ilave edilerek hazırlanan suda dezenfekte edildikten sonra kullanılır. 9- Yapılan temizlik işlemi, temizlik formuna beyaz peynir personeli tarafından kaydedilir ve beyaz peynir ustası tarafından kontrol edilir. Duvarların (Paneller) Temizlik ve Dezenfeksiyonu 1- Duvarlar(paneller), haftada bir defa cumartesi günü 10 kg suya 1 kg. sıvı deterjan 0,5 kg. klor ilave edilerek hazırlanan yıkama çözeltisiyle yıkanır ve suyla durulanır. 2- Ayda bir duvarlar üst kısımlarıyla birlikte, aynı şekilde hazırlanan yıkama çözeltisiyle temizlenir ve suyla durulanır. Temizlik işlemi ayrıca C deki 30 lt suya 750 ml. Klorbazlı kimyasal ilave edilerek hazırlanan suyla köpükleme yöntemi ile de yapılabilir. 3- Yapılan işlem temizlik formuna beyaz peynir personeli tarafından kaydedilir ve beyaz peynir ustası tarafından kontrol edilir. Yerlerin, Süt Alım Hattının ve Tahliye Hatlarının Temizlik ve Dezenfeksiyonu 1- Üretimin her aşamasında yerde bulunan kaba kirler suyla yıkanır. 2- Her gün ilk önce tahliye hattının dışı 10 lt suya 350 ml. deterjan 300 ml. klor ilave edilerek hazırlanan yıkama çözeltisi ile yer fırçası ile iyice ovularak yıkanır ve en son su ile durulama yapılır. 3- Su kanalları yıkanırken köşeler ve kenarların temizliği kontrol edilir. Giderlerin kenarlarında sarı rengin oluşmaması için her gün üretim sonrası 20 lt. suya 0,5 kg. kostik ilave edilerek hazırlanan çözeltide fırça ile ovularak temizlenir. Yapılan işlem temizlik formuna beyaz peynir personeli tarafından kaydedilir ve beyaz peynir ustası tarafından kontrol edilir. 4- Yerlerde pas izi varsa seyreltik nitrik asit (2 lt. suya 500 ml. nitrik asit) ile pas lekeleri uzaklaştırılır. 5- Beyaz peynir ve süt alım departmanı yapılacak CIP için gerekli hazırlıkları yapar. 6- CIP olacak hattın vana tertibatı uygun hale getirilir, tahliye hattını ve süt alım hattını birleştiren boru monte edilir, CIP dönüş yolu ve vanaları kontrol edilip hattın CIP moduna alınması için panodan düğme CIP konumuna getirilir. Otomasyondaki operatöre CIP için haber verilir. 7- Otomasyondaki CIP ekranı; Uygulama Basamakları

4 ÜRT TC START 3- CIP Türü seçim 2-FETA line CIP (L1) 1-Feta Line 8- CIP kontrolü otomasyon operatörüne aittir. Beyaz peynir personeli üretim alanındaki CIP hatlarından sorumludur. Teknelerde ürün varken tekne vanaları açılmaz otomasyon operatörü beyaz peynir personelinden onay almadan CIP e başlayamaz. 9- Bu hattın ve vanaların kontrolü beyaz peynir ustası veya usta yardımcısı tarafından yapılır. 10- Süt alım hattı CIP temizleme talimatına göre temizlenir. Peynir Altı Suyu Stok Tankı Temizlik Ve Dezenfeksiyon Cip Temizlik Talimatında ayrıntılı şekilde anlatılmıştır. Kullanılan Aletlerin Temizlik ve Dezenfeksiyonu 1- Yan süzme plakaları, baskı saçları, mastarlar ağırlık olarak kullanılan bidonlar (20 kg. lık yoğurt bidonu) haftada bir defa Cuma günü lt C deki suya (1000lt.lik teknede lt cm. tekabül etmektedir.) 7-8 kg. alkali ilave edilerek hazırlanan karışımla fırçalanarak temizlenir, su ile durulanır. Suyla durularken alkali kalıntısı kalmadığı fenolftalein ile kontrol edilir. Yapılan işlem temizlik formuna beyaz peynir personeli tarafından kaydedilir ve beyaz peynir ustası tarafından kontrol edilir. 2- Her gün yukarıda belirtilen alet ve ekipman köpükleme yöntemi ile C deki 30 lt. suya 750 ml klorbazlı kimyasal veya 200 lt C deki suya 2 kg. deterjan 50 ml. klor ilave edilerek hazırlanan suda sünger ile ovularak yıkanır. 3- Deterjan kalıntısı kalmayacak şekilde durulanır. 4- Her gün durulanan bu malzemeler klorlu su ile( 500 lt. suya 150 ml.klor ) dezenfekte edilir. 5- Bıçaklar, teneke sıkma kelepçesi, şişler, karıştırıcı kürek, pıhtı kırma telleri, maya ve kalsiyum klorür kapları her kullanımdan sonra bir kova içinde C deki 10 lt suya 250 ml. deterjan ilave edilerek hazırlanan su ile yıkanır. 6- Her akşam üretim bittikten sonra bıçaklar ve şişler 20 kg/lık bidonlarda 10 ml klor ilave sabaha kadar bekletilir. 7- Kullanmadan önce el dezenfeksiyonu için hazırlanan klorlu su ile bidonun vanası açılarak dezenfekte edilir.

5 ÜRT TC 01 Tenekelerin Temizliği 1- Kullanılmamış olan tenekeler plastik tavaların dezenfeksiyonu için hazırlanan klorlu su ile dezenfekte edilir. Eğer bu su yoksa cendere bezlerinin dezenfeksiyonu için hazırlanan klorlu suda dezenfekte edilir. 2- Tenekeler ters çevrilerek süzülmesi sağlanır. 3- Kullanılmış olan kirli tenekeler önceden hazırlanmış olan deterjanlı kovada yıkanır 4- Deterjan kalıntısı kalmayacak şekilde durulanır ve dezenfekte edilir ve ters çevrilip süzülür. Teneke Kapama Alanı Temizliği 1- Kapama yapmadan önce teneke kapama makinesi tezgahı bir kovada hazırlanan deterjanlı su ile ( 5 lt. suya 250 ml.) yıkanır. 2- Klorlu su ile ( el dezenfeksiyonunda kullanılan) dezenfekte edilir. Vakum Peynir Dinlendirme Odası ve Personel Girişi Temizliği 1- Haftada bir gün vakum peynir dinlendirme odası köpükleme yöntemi ile C deki 30 lt. suya 750 ml klorbazlı kimyasal veya 200 lt C deki suya 2 kg. deterjan 50 ml. klor ilave edilerek hazırlanan suda fırca ile ovularak yıkanır. 2- Yapılan işlem Beyaz peynir temizlik formuna kaydedilir. Yardımcı Malzeme Arabasının Temizliği 1. Yardımcı malzeme arabası hafta bir gün köpükle yöntemi ile C deki 30 lt. suya 750 ml klorbazlı kimyasal veya 200 lt C deki suya 2 kg. deterjan 50 ml. klor ilave edilerek hazırlanan suda fırca ile ovularak yıkanır. 2. Yardımcı malzemeler düzgünce yerleştirilir. Her gün ki düzeninden beyaz peynir personeli sorumludur. 3. Hiçbir personelin özel eşyası bulunmamalıdır. 4. Her gün üretim başlamadan B.peynir ustası malzeme arabası temizliğinden ve düzeninin korunmasından sorumludur. Tezgah Temizliği 1. Temizlik işlemi C deki 30 lt suya 750 ml. Klor bazlı kimyasal ilave edilerek hazırlanan suyla köpük leme yöntemi ile yapılır 4-5 dk. sonra durulama işlemi yapılır 2. Her kullanımdan önce yüzey dezenfektanı püskürtülerek yüzey dezenfeksiyonu sağlanır. El Dezenfektanının Hazırlanması 1- Yardımcı malzeme deposunda getirilen 5 kg lık eldezenfektanı sprey bidonlara doldurularak kullanılır. 2- Spey bidonlar hergün doldurulmadan önce 10 kg suya 1 kg. sıvı deterjan 0,5 kg. klor ilave edilerek hazırlanan yıkama çözeltisiyle yıkanır ve suyla durulanır. 3- Üretim alanına personeller her girişte ellerini ve kollarını dezenfekte etmelidir. 4- Personelin ellerini dezenfekte edip etmediğinin kontrolünden Beyaz peynir ustası sorumludur.

6 ÜRT TC 01 Yer Dezenfektanının Hazırlanması 1- Beyaz peynir üretim girişindeki paspaslık üretim başlamadan 3 lt su ve 80 ml klor ilave edilerek yer dezenfektanı hazırlanır. 2- Üretime her giren personel personel giriş alanındaki dezenfektanlı paspasa basarak ayak dezenfeksiyonunu sağlamalıdır. 3- Dezenfektan günde 2 kez yenilenir sabah üretim başlamadan ve öğlen saat 13:00-14:00 arasında. 4- Bu işlemin yapılmasından Beyaz peynir personeli sorumludur ve Uygulanmasından Beyaz peynir ustası sorumludur. 5- Yapılan işlem B.peynir personeli tarafından B.Peynir temizlik formuna işlenmelidir. Termometrenin Temizliği 1- Her kullanımdan sonra alkol bazlı dezenfektan ile silinerek kılıfına yerleştirilir. 2- Her kullanımdan önce alkol bazlı dezenfektan ile silinir. 3- Termometre kullanılmadığı durumlarda kapalı tutulmalıdır. NOT: 1.Üretim esnasında ortamda görülen ve gıda güvenliğini tehlikeye sokabilecek olan fiziksel tehlike unsurları kısım sorumlusuna haber vererek beyaz peynir bölümü temizlik formuna kaydedilir. 2. Salamura ve süt süzme bezleri üretim sonrasında incelenerek kirlilik olup olmadığı kontrol edilir, forma var veya yok şeklinde işlenir ve birim sorumlusuna haber verilir. 7.0 DAĞITIM VE DOSYALAMA Bu dökümanın kontrolünden doğan kayıtlar, Kayıtların Kontrolü Prosedürüne göre muhafaza edilir.

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR 02.03.2012 00-1-10 ÜRT.05.01 TC 01 1.0 AMAÇ Eker Süt Ürünlerinde, kaşar peyniri departmanında yapılan ürünlerin üretilmesinde kullanılan alet ve ekipmanların mikrobiyolojik, fiziksel ve kimyasal açıdan

Detaylı

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR 22.08.2013 00-1-5 ÜRT.06.01 TC 01 1.0 AMAÇ Eker Süt Ürünlerinde, pastörize süt departmanında yapılan ürünlerin yasal zorunluluk çerçevesinde temizlik etkinliğini sağlamak için yöntem belirlemek, yapılanları

Detaylı

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR 05.08.2011 02 04.03.2016 1-8 ÜRT.01.01 TP 01 1.0 AMAÇ Eker Süt Ürünlerinde, ham madde olarak kabulü yapılan sütün, teknolojisine ve yasal zorunluluklara uygun olarak işlenebilmesi için etkin bir yöntem

Detaylı

YÜKSEK RİSKLİ ALANLAR ORTA RİSKLİ ALANLAR DÜŞÜK RİSKLİ ALANLAR

YÜKSEK RİSKLİ ALANLAR ORTA RİSKLİ ALANLAR DÜŞÜK RİSKLİ ALANLAR T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI ÖZEL KARAMAN MÜMİNE HATUN HASTANESİ HASTANE TEMİZLİK PLANI DÖK.KODU: YÖN.PLN.024 YAYIN TARİHİ: 11,11,2011 REVİZE NO:67 REVİZE TARİHİ: 02/06/2014 SAYFA:1/1 1-RİSKLER YÜKSEK RİSKLİ

Detaylı

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR 30.04.2012 00-1-6 ÜRT.01.02 TP 01 1.0 AMAÇ Eker Süt Ürünlerinde, Ön Proseste UF&RO hattında konsantre sütün hazırlanması, yasal zorunluluk çerçevesinde üretilmesini sağlamak için etkin bir yöntem belirlemek

Detaylı

TARİH REVİZYON NO REVİZYON TARİHİ SAYFA NO TALİMAT NO ÜRT TC 03

TARİH REVİZYON NO REVİZYON TARİHİ SAYFA NO TALİMAT NO ÜRT TC 03 15.07.2011 00-1 - 5 ÜRT.02.01 TC 03 1.0AMAÇ: Eker Süt Ürünlerinde, Sütlü Tatlı unda kullanılan Falaise 95 Tatlı makinesinin uygun şekilde CIP ve temizliği için yöntem belirlemek. 2.0 KAPSAM VE GEÇERLİLİK:

Detaylı

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR 02.03.2012 00-1-7 ÜRT.05.01 TF 06 1.0 AMAÇ Eker Süt Ürünlerinde, kaşar peyniri departmanında üretimi yapılan kaşar peynirlerinin ambalajlanmasında kullanılan makinenin çalıştırılması ve temizliği için

Detaylı

HASTANE TEMİZLİĞİNDE RİSK SINIFLAMASI

HASTANE TEMİZLİĞİNDE RİSK SINIFLAMASI SAYFA NO 1/9 HASTANE TEMİZLİĞİNDE RİSK SINIFLAMASI YÜKSEK RİSKLİ ALANLAR ORTA RİSKLİ ALANLAR DÜŞÜK RİSKLİ ALANLAR 1. AMELİYATHANELER 1. ACİL SERVİS 1. İDARİ BİRİMLER (ayniyat, satın alma,muhasebe, maaş

Detaylı

SORUMLULAR: İdari birim sorumlusu, sorumlu hemşireler, temizlik şirketi sorumlusu, temizlik personeli ve temizlik komitesi

SORUMLULAR: İdari birim sorumlusu, sorumlu hemşireler, temizlik şirketi sorumlusu, temizlik personeli ve temizlik komitesi Doküman No:ENF.TL.58 Yayın Tarihi: 20.09.2011 Revizyon Tarihi: 01.04.2013 Revizyon No: 01 Sayfa: 1 / 5 AMAÇ: Hastane ortamından kaynaklanabilecek enfeksiyonları önlemek servisteki hasta ve çalışanlara

Detaylı

HASTANE TEMİZLİK PLANI

HASTANE TEMİZLİK PLANI Sayfa No 9/1 Hazırlayan İnceleyen Onaylayan Enfeksiyon Kontrol Kalite Yönetim Direktörü Başhekim 1.RİSK DÜZEYLERİ YÜKSEK RİSKLİ ALANLAR AMELİYATHANELER STERİLİZASYON ÜNİTESİ (steril destek alanları) YOĞUN

Detaylı

T.C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ TEMİZLİK TALİMATI

T.C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ TEMİZLİK TALİMATI Sayfa 1 / 6 1.AMAÇ:Fakülte'de bulunan bölümlerin risk durumlarına göre sınıflandırılması ve temizliğinin doğru ve etkin yapılması için yöntem belirlemektir. 2.KAPSAM: Tüm birimleri kapsar. 3.TANIMLAR:

Detaylı

HASTANE TEMİZLİK PLANI

HASTANE TEMİZLİK PLANI 1-RİSKLER HASTANE TEMİZLİK PLANI YÖN.PL.01 15.02.2013 11.07.2013 01 1/14 YÜKSEK RİSKLİ ALANLAR ORTA RİSKLİ ALANLAR DÜŞÜK RİSKLİ ALANLAR - AMELİYATHANELER - STERİLİZASYON ÜNİTESİ (steril destek alanları)

Detaylı

T.C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ MERAM TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ RİSK DÜZEYİNE GÖRE TEMİZLİK PLANI

T.C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ MERAM TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ RİSK DÜZEYİNE GÖRE TEMİZLİK PLANI SAYFA NO 1/9 HASTANE TEMİZLİĞİNDE RİSK SINIFLAMASI YÜKSEK RİSKLİ ALANLAR ORTA RİSKLİ ALANLAR DÜŞÜK RİSKLİ ALANLAR 1. AMELİYATHANELER 1. ACİL SERVİS 1. İDARİ BİRİMLER (ayniyat, satın alma,muhasebe, maaş

Detaylı

HASTANE YER VE YÜZEYLERİN TEMİZLİĞİ PLANI

HASTANE YER VE YÜZEYLERİN TEMİZLİĞİ PLANI Sayfa No: 10/1 Hazırlayan İnceleyen Onaylayan Enfeksiyon Kontrol Hemşiresi Kalite Yönetim Direktörü Başhekim 1.RİSKLER YÜKSEK RİSKLİ ALANLAR ORTA RİSKLİ ALANLAR DÜŞÜK RİSKLİ ALANLAR ACİL SERVİS KLİNİKLER

Detaylı

AMASYA AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ TEMİZLİK PLANI KOD YÖN.PL.07 YAY.TR. OCAK 2013 REV TR. TEMMUZ 2014 REV NO 01 SYF NO 1/4

AMASYA AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ TEMİZLİK PLANI KOD YÖN.PL.07 YAY.TR. OCAK 2013 REV TR. TEMMUZ 2014 REV NO 01 SYF NO 1/4 YÜKSEK RİSKLİ ALAN ORTA RİSKLİ ALAN DÜŞÜK RİSKLİ ALAN DİŞ PRETEZ LABORATUARI RÖNTGEN TUVALETLER ENTEGRE KLİNİKLER MERKEZİ STERİLİZASYON ÜNİTESİ BÖLÜM BAZINDA TEMİZLİK UYGULAMALARI İDARİ BİRİMLER HASTA

Detaylı

HASTANE TEMİZLİĞİ AYŞEGÜL LİKOĞLU ENFEKSİYON KONTROL HEMŞİRESİ VE EĞİTİM HEMŞİRESİ

HASTANE TEMİZLİĞİ AYŞEGÜL LİKOĞLU ENFEKSİYON KONTROL HEMŞİRESİ VE EĞİTİM HEMŞİRESİ HASTANE TEMİZLİĞİ AYŞEGÜL LİKOĞLU ENFEKSİYON KONTROL HEMŞİRESİ VE EĞİTİM HEMŞİRESİ Amaç Hastanede çalışan personeli ve yatan hastaları hastane enfeksiyonları açısından korumak, bilinçlendirmek, Gerekli

Detaylı

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR 26.11.2011 00-1 / 6 KYS.19 TA 02 1-AMAÇ Eker Süt Ürünlerinde, ham madde olarak kabulü yapılan çiğ süt, yarı mamül, nihai ürün ve yardımcı malzemelerin asitliklerini kontrol etmek. 2-KAPSAM VE GEÇERLİLİK

Detaylı

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Yrd. Doç. Dr. Kaya Süer Adem Aköl Sinan Özyavaş Dilek Baytaş Kalite Konseyi Başkanı Kalite Koordinatörü 1/5 1. AMAÇ

Detaylı

HAZIRLAYAN KONTROL EDEN ONAYLAYAN

HAZIRLAYAN KONTROL EDEN ONAYLAYAN 1-RİSKLER YÜKSEK RİSKLİ ALANLAR ORTA RİSKLİ ALANLAR DÜŞÜK RİSKLİ ALANLAR AMELĠYATHANELER STERĠLĠZASYON ÜNĠTESĠ (steril destek alanları) YOĞUN BAKIMLAR DĠYALĠZ ÜNĠTESĠ ANJĠO ÜNĠTESĠ ĠZOLASYON ODALARI TIBBĠ

Detaylı

HASTANE GENEL TEMİZLİK PLANI. Ayda bir

HASTANE GENEL TEMİZLİK PLANI. Ayda bir YER: İZOLASYON ve NOTRÖPENİK HASTA ODASI YÜKSEK RİSKLİ ALAN GÜNLÜK HAFTALIK AYLIK Tuvalet hariç bütün ıslak alanlar: Sarı Yoğun Bakım, Laboratuvar Alanları, İzolasyon Odası, Ameliyathane :Beyaz 1-Tuvaletler

Detaylı

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR 26.11.2011 01 10.04.2012 1 / 5 KYS.19 TA 01 1-AMAÇ Eker Süt Ürünlerinde, ham madde olarak kabulü yapılan çiğ sütün ve süttozunun antibiyotik içerip içermediğini kontrol etmek. 2-KAPSAM VE GEÇERLİLİK Bu

Detaylı

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR 16.03.2012 01 03.03.2017 1-8 ÜRT.04.01 TF 01 1.0 AMAÇ Eker Süt Ürünlerinde, dolumu yapılan yoğurtlarının, teknolojisine ve yasal zorunluluklara uygun olarak yoğurt üretiminde kullanılan kaplara dolumunun

Detaylı

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR 30.04.2012 00-1-9 ÜRT.04.01 TP 01 1.0 AMAÇ: Eker Süt Ürünlerinde, Kaymaklı Yoğurt departmanında yapılan ürünlerin yasal zorunluluk çerçevesinde üretilmesini sağlamak için etkin bir yöntem belirlemek ve

Detaylı

Banyo ve Sıhhi Tesisatın Temizlenmesi Niçin Bu Kadar Önemlidir? Sıhhi tesisatın yapısı kir toplamaya çok uygundur. Kirli ellerde ve vücudun ölü

Banyo ve Sıhhi Tesisatın Temizlenmesi Niçin Bu Kadar Önemlidir? Sıhhi tesisatın yapısı kir toplamaya çok uygundur. Kirli ellerde ve vücudun ölü Banyo ve Sıhhi Tesisatın Temizlenmesi Niçin Bu Kadar Önemlidir? Sıhhi tesisatın yapısı kir toplamaya çok uygundur. Kirli ellerde ve vücudun ölü derisinden, saçtan, temizlenen alanlardan(gider ve lavabolarda)

Detaylı

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR 16.03.2012 00-1-5 ÜRT.04.01 TP 02 1.0 AMAÇ Eker Süt Ürünlerinde, yoğurt departmanında etüvlerin uygun kullanılması için etkin bir yöntem belirlemek. 2.0 KAPSAM VE GEÇERLİLİK EKER Süt Ürünleri bünyesindeki,

Detaylı

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR 22.04.2013 00-1-13 ÜRT.11.01 TP 01 1.0 AMAÇ Eker Süt Ürünlerinde, beyaz peynir departmanında yapılan ürünlerin yasal zorunluluk çerçevesinde üretilmesini sağlamak için etkin bir yöntem belirlemek ve yapılanları

Detaylı

ÖZEL BÖLÜMLERİN TEMİZLİĞİ TALİMATI

ÖZEL BÖLÜMLERİN TEMİZLİĞİ TALİMATI DokNo:ENF.TL.29 Yayın tarihi:nisan 2013 Rev.Tar/no:-/0 Sayfa No: 1 / 6 1.0 AMAÇ:ÖzelVitale Hastanesi ndeki özel birimlerde (ameliyathane, yoğun bakım üniteleri, doğumhane ve laboratuarlar, ileri bakım

Detaylı

1.1- AMAÇ Sağlık hizmetleri ile ilişkili enfeksiyonların önlenmesine yönelik uyulması gereken temizlik kurallarını belirlemektir.

1.1- AMAÇ Sağlık hizmetleri ile ilişkili enfeksiyonların önlenmesine yönelik uyulması gereken temizlik kurallarını belirlemektir. 1- GENEL BİLGİLER 1.1- AMAÇ Sağlık hizmetleri ile ilişkili enfeksiyonların önlenmesine yönelik uyulması gereken temizlik kurallarını belirlemektir. 1.2- KAPSAM Bu plan Kahramanmaraş Ağız ve Diş Sağlığı

Detaylı

HASTANE TEMİZLİK PLANI

HASTANE TEMİZLİK PLANI HASTANE PLANI DOK.KODU:AY.PL.01 YAYIN TARİHİ: 01. 06 2016 REVİZYON NO:00 REVİZYON TARİHİ:00 SAYA NO:1/5 1 - DÜŞÜK RİSKLİ ALANLARIN VE DEZENEKSİYON PLANI Zemin MALZEMESİ/EKİPMA N Mop-Otomat- Yüzey Temizleyicisi

Detaylı

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Yrrd. Doç. Dr. Kaya Süer Adem Aköl Sinan Özyavaş Dilek Baytaş Kalite Konseyi Başkanı Kalite Koordinatörü 1/6 1. AMAÇ

Detaylı

ANA BULAŞIKHANE BÖLÜM TEMİZLİK PLANI

ANA BULAŞIKHANE BÖLÜM TEMİZLİK PLANI ANA BULAŞIKHANE BÖLÜM PLANI DAVLUMBAZ VE FİLTRESİ SUMA SÜPERFOAM 1. Davlumbaz filtrelerini yerlerinden dikkatlice sökünüz. 2. Sökülen filitreler kazan kaynatmada kaynatılır15 dk-30 dk 3. Son olarak su

Detaylı

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR 22.02.2012 03 04.08.2014 1-11 ÜRT.10.01 TP 01 1.0 AMAÇ: Eker Süt Ürünlerinde, Süzme Yoğurt departmanında yapılan ürünlerin yasal zorunluluk çerçevesinde üretilmesini sağlamak için etkin bir yöntem belirlemek

Detaylı

RİSK DÜZEYLERİNE GÖRE BÖLÜM BAZINDA TEMİZLİK PLANI

RİSK DÜZEYLERİNE GÖRE BÖLÜM BAZINDA TEMİZLİK PLANI Sayfa No 1 / 9 YÜKSEK RİSKLİ ALANLAR ORTA RİSKLİ ALANLAR DÜŞÜK RİSKLİ ALANLAR AMELİYATHANE VE STERİL DESTEK ALANLARI MERKEZİ STERİLİZASYON VE STERİL DESTEK ALANLARI PROTEZ LABORATUARI AĞIZ,DİŞ, ÇENE HASTALIKLARI

Detaylı

1. Eczane temizliği o bölümde çalışan temizlik personeli tarafından yapılmalıdır.

1. Eczane temizliği o bölümde çalışan temizlik personeli tarafından yapılmalıdır. ECZANE TEMİZLİK TALİMATI KODU:OH.TL.11 YAYINLANMA TARİHİ:02.11.2015 REVİZYON TARİHİ: REVİZYON NO:00 SAYFA SAYISI:07 1.AMAÇ: Sağlık hizmetleri ile ilişkili enfeksiyonların önlenmesine yönelik eczanede uyulması

Detaylı

PASTANE MUTFAK BÖLÜM TEMİZLİK PLANI

PASTANE MUTFAK BÖLÜM TEMİZLİK PLANI PASTANE BÖLÜM PLANI TEMİZLENECEK ALAN// DAVLUMBAZ VE FİLTRESİ SUMA SÜPERFOAM 1. Davlumbaz filtrelerini yerlerinden dikkatlice sökünüz. 2. Sökülen filitreler kazan kaynatmada kaynatılır15 dk-30 dk 3. Son

Detaylı

HASTANE TEMİZLİĞİNDE ENFEKSİYON KONTROL KURULU STANDARTLARI. Hastanelerde makine ile ıslak temizlik yöntemleri tercih edilmelidir,

HASTANE TEMİZLİĞİNDE ENFEKSİYON KONTROL KURULU STANDARTLARI. Hastanelerde makine ile ıslak temizlik yöntemleri tercih edilmelidir, HASTANE TEMİZLİĞİNDE ENFEKSİYON KONTROL KURULU STANDARTLARI Genel Temizlik Standartları Hastanelerde makine ile ıslak temizlik yöntemleri tercih edilmelidir, Hastanelerde kritik bölgeler dışındaki ünitelerde,

Detaylı

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR 26.11.2011 00-1 / 6 KYS.19 TA 11 1- AMAÇ Eker Süt Ürünlerinde, ham madde olarak kabulü yapılan çiğ süt, yarı mamül, nihai ürün ve yardımcı malzemelerin protein oranını kontrol etmek. 2- KAPSAM VE GEÇERLİLİK

Detaylı

SOĞUK MUTFAK BÖLÜM TEMİZLİK PLANI

SOĞUK MUTFAK BÖLÜM TEMİZLİK PLANI DAVLUMBAZ VE FİLTRESİ SOĞUK BÖLÜM PLANI SUMA SÜPERFOAM 1. Davlumbaz filtrelerini yerlerinden dikkatlice sökünüz. 2. Sökülen filitreler kazan kaynatmada kaynatılır15 dk-30 dk 3. Son olarak su ile durulayıp,

Detaylı

gria Endüstriyel Mutfak Ekipmanları

gria Endüstriyel Mutfak Ekipmanları gria Endüstriyel Mutfak Ekipmanları gria HAKKIMIZDA GRIA Endüstriyel Mutfak Ekipmanları, müşteri memnuniyeti ilkesi kabul ederek, genç ve tecrübeli kadrosuyla endüstriyel mutfak sektöründe hizmet vermektedir.

Detaylı

HASTANE TEMİZLİK PLANI

HASTANE TEMİZLİK PLANI Sayfa 1 / 7 ZAMANI KURALLARI MALZEMELERİ YÜKSEK YOĞUN BAKIM VE İZOLASYON ODALARI AMELİYATHANE Günde iki defa (her ameliyat öncesi ilgili ameliyat odası temizlenir Tuvalet temizliği günde iki defa yapıldıktan

Detaylı

HASTANE TEMİZLİK TALİMATI

HASTANE TEMİZLİK TALİMATI KOD:TL.18 YAY.TAR:10.10.2011 REV.TAR:25.02.2013 REV.NO:01 SAYFA :1 / 6 1. AMAÇ: Hastane ortamından kaynaklanabilecek infeksiyonları önlemek, hasta, hasta yakını ve hastane çalışanları için sağlıklı bir

Detaylı

SICAK BÖLÜM TEMİZLİK PLANI

SICAK BÖLÜM TEMİZLİK PLANI SICAK BÖLÜM PLANI DAVLUMBAZ VE FİLTRESİ SUMA SÜPERFOAM 1. Davlumbaz filtrelerini yerlerinden dikkatlice sökünüz. 2. Sökülen filitreler kazan kaynatmada kaynatılır15 dk-30 dk 3. Son olarak su ile durulayıp,

Detaylı

YAŞMAK HOTELS / ODA TEMİZLİK PLANI

YAŞMAK HOTELS / ODA TEMİZLİK PLANI Yapılacak İşler NE? Uygulama Sıklığı NE ZAMAN? Kullanılacak Deterjan ve Dezenfektan NE KULLANI- LACAK? Kullanılacak Araçları NE İLE? Maddesinin Kullanım Oranı NE KADAR? Metodu NASIL? Kat arabanızda kullanılması

Detaylı

YÜKSEK RĠSKLĠ ALANLAR ORTA RĠSKLĠ ALANLAR DÜġÜK RĠSKLĠ ALANLAR. POLĠKLĠNĠKLER (Muayene odaları, uygulama odaları)

YÜKSEK RĠSKLĠ ALANLAR ORTA RĠSKLĠ ALANLAR DÜġÜK RĠSKLĠ ALANLAR. POLĠKLĠNĠKLER (Muayene odaları, uygulama odaları) Doküman Kodu: DOH.PL.01 Yürürlük Tarihi: 01.2012 Revizyon No/Tarihi: 02/05.2017 Sayfa No: 1 / 9 ALAN RĠSK BELĠRLEMESĠ: YÜKSEK RĠSKLĠ ALANLAR ORTA RĠSKLĠ ALANLAR DÜġÜK RĠSKLĠ ALANLAR AMELĠYATHANELER STERĠLĠZASYON

Detaylı

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERİSTESİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ DAHİLİ SERVİSLER TEMİZLİK PLANI

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERİSTESİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ DAHİLİ SERVİSLER TEMİZLİK PLANI T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERİSTESİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ DAHİLİ SERVİSLER TEMİZLİK PLANI KODU: ENF.PL.08 YAYINLAMA TARİHİ: 24.06.2014 REVİZYON TARİHİ: 00 REVİZYON NO: 00 SAYFA SAYISI:05

Detaylı

HASTANE TEMİZLİK PLANI

HASTANE TEMİZLİK PLANI HASTANE TEMİZLİK PLANI YAYIN TARİHİ 01/07/2011 REVİZYON TAR.-NO 00 DİKEY BOYUT 01 BÖLÜM NO 01 STANDART NO 53 DEĞERLENDİRME ÖLÇÜTÜ 00 YATAY BOYUT AMAÇ: Hasta,hasta yakını ve hastane çalışanları için sağlıklı

Detaylı

DÜŞÜK RİSKLİ ALANLARDA TEMİZLİK TALİMATI

DÜŞÜK RİSKLİ ALANLARDA TEMİZLİK TALİMATI Sayfa No 1 / 5 Hazırlayan İnceleyen Onaylayan Enfeksiyon Kontrol Komitesi Kalite Yönetim Temsilcisi Başhekim 1.AMAÇ Hastane ortamından kaynaklanabilecek enfeksiyonları önlemek, hasta, hasta yakını ve hastane

Detaylı

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERİSTESİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ ACİL SERVİS TEMİZLİK PLANI

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERİSTESİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ ACİL SERVİS TEMİZLİK PLANI T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERİSTESİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ ACİL SERVİS TEMİZLİK PLANI KODU: ENF.PL.05 YAYINLAMA TARİHİ: 21.04.2014 REVİZYON TARİHİ: 00 REVİZYON NO: 00 SAYFA SAYISI:05 AY/YIL:

Detaylı

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ HEREKE MESLEK YÜKSEKOKULU TEMİZLİK VE BAKIM HİZMETLERİ PROSEDÜRÜ

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ HEREKE MESLEK YÜKSEKOKULU TEMİZLİK VE BAKIM HİZMETLERİ PROSEDÜRÜ SAYFA 1 / 5 AMAÇ KAPSAM SORUMLULAR : Hereke MYO nun genel temizlik ve tertip-düzeni için standartları, sorumluları, sorumlulukları ve kontrol esaslarını belirleyerek, sürecin kalitesini arttırmak. : Hereke

Detaylı

TPN ÜNİTESİ TEMİZLİK TALİMATI

TPN ÜNİTESİ TEMİZLİK TALİMATI Sayfa No 1 / 7 1.AMAÇ: Sağlık hizmetleri ile ilişkili enfeksiyonların önlenmesine yönelik Total Parenteral Nütrisyon (TPN) Ünitesi nde uyulması gereken temizlik kurallarını belirlemektir. 2.KAPSAM: Hastanenin

Detaylı

E.HASTANE TEMİZLİĞİ PROSEDÜRÜ

E.HASTANE TEMİZLİĞİ PROSEDÜRÜ E.HASTANE TEMİZLİĞİ PROSEDÜRÜ HASTANE TEMİZLİĞİ PROSEDÜRÜ 1. 2. 3. AMAÇ: Hastanenin risk alanlarına göre temizlik standartlarının oluşturulmasıdır. KAPSAM: Hastanemizin tüm risk alanlarını kapsar. SORUMLULAR:

Detaylı

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR 02.03.2012 00-1-8 ÜRT.05.01 TF 07 1.0 AMAÇ Eker Süt Ürünlerinde, kaşar peyniri departmanında üretimi yapılan kaşar peynirlerinin ambalajlanmasında kullanılan makinenin çalıştırılması ve temizliği için

Detaylı

KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR

KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR 15.07.2011 00-1 - 7 ÜRT.02.01 TP 01 1.0 AMAÇ: Sütlü Tatlı Bölümünde üretilen tatlıların üretilmesini ve kontrolünü sağlamak. 2.0 KAPSAM VE GEÇERLİLİK: Sütlü tatlı bölümünde üretilen tatlıların üretim aşamalarının

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ 1 PVC CILASI 10 2 NEMLI MOP CM 3 BUYUK BOY MAVI COP TORBASI 700 4 BUYUK BOY ENFEKTE ATIK COP TORBASI(1 MIKRON) 180000 5 ORTA BOY KIRMIZI COP TORBASI 10000 6 TOZ BEZI 4000 METRE 7 EV TIPI OTOMATIK CAMASIR

Detaylı

DÜŞÜK RİSKLİ ALANLARDA TEMİZLİK TALİMATI

DÜŞÜK RİSKLİ ALANLARDA TEMİZLİK TALİMATI Hazırlayan Kontrol eden Onaylayan Enfeksiyon Kontrol Komitesi Başkanı Kalite Yönetim Direktörü Hastane Yöneticisi 1.AMAÇ Hastane ortamından kaynaklanabilecek enfeksiyonları önlemek, hasta, hasta yakını

Detaylı

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR 26.11.2011 00-1-5 KYS.19 TE 06 1-AMAÇ Eker Süt Ürünlerinde, hammadde olarak kabulü yapılan yardımcı ürünlerin çiğ sütün ve üretilen ürünlerin standart kalitede sürekliliği sağlamak için renk analizlerini

Detaylı

DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ GENEL TEMİZLİK PLANI

DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ GENEL TEMİZLİK PLANI A. YÜKSEK RİSKLİ ALANLAR B. ORTA RİSKLİ ALANLAR 1. Lokal Ameliyathane 2. Sterilizasyon Ünitesi 1. Poliklinikler 2. Hemşire ve doktor odaları Tıbbi Atık Deposu ve Evsel Atık Deposu 3. 3. Radyoloji Ünitesi

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ 1 PVC CILASI 0 2 NEMLI MOP CM 7000 3 BUYUK BOY MAVI COP TORBASI 000 4 BUYUK BOY ENFEKTE ATIK COP TORBASI( MIKRON) 360000 5 ORTA BOY KIRMIZI COP TORBASI 16000 6 TOZ BEZI (PEMBE) 30 7 CAMASIR YARDIMCI SIVI

Detaylı

ÖĞRENME FAALİYETİ-5 AMAÇ

ÖĞRENME FAALİYETİ-5 AMAÇ ÖĞRENME FAALİYETİ-5 39 AMAÇ Hastane temizlik hizmetleri departmanında, hastaneye göre genel iş planı oluşturabileceksiniz. ARAŞTIRMA Hastane temizlik hizmetlerinde günlük işlemleri araştırınız. Örnek günlük

Detaylı

DARICA AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ STERİLİZASYON BİRİMİ

DARICA AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ STERİLİZASYON BİRİMİ DARICA AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ STERİLİZASYON BİRİMİ AYŞE DEMİR ALMALI 1 STERİLİZASYON YÖNTEMLERİ KİRLİ ALET TAŞIMA VE KAYIT ÖN YIKAMA VE DEZENFEKSİYON PAKETLEME STERİLİZASYON VE İNDİKATÖR KAYITLARI

Detaylı

DÜNYANIN TEMİZLİĞİ INOKSCLEAN 2016 ürün kataloğu 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 Temizlik arabanızda bulunması gerekli malzemelerin eskizsiz olduğunu kontrol edin. Ofise girip, genel durumunu gözlemleyin.

Detaylı

Ç.Ü DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ GENEL TEMİZLİK VE DEZENFEKSİYON TALİMATI

Ç.Ü DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ GENEL TEMİZLİK VE DEZENFEKSİYON TALİMATI DOKÜMAN NO: TY-TL-1 YAYIN TARİHİ : AĞUSTOS 2014 REVİZYON TARİHİ : 00 REVİZYON NO:00 SAYFA 1 / 8 1. AMAÇ: Diş hekimliği bölümlerin risk durumlarına göre sınıflandırılması, temizliğinin doğru ve etkin yapılması

Detaylı

ÇAMAŞIRHANE YÖNETİMİ PROSEDÜRÜ REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No

ÇAMAŞIRHANE YÖNETİMİ PROSEDÜRÜ REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Mehmet Özlüses, Sibel Akın, Dilek Baytaş, Dr. Kaya Süer Adem Aköl Kalite Konseyi Başkanı Sinan Özyavaş Kalite Koordinatörlüğü

Detaylı

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR 20.10.2017 00-1-6 KYS.19 TA 17 1-AMAÇ Eker Süt Ürünlerinde, kaşar peyniri üretiminin standart kalitede sürekliliği sağlamak için eriyebilme özelliğini kontrol etmek. 2-KAPSAM VE GEÇERLİLİK Bu talimat kaşar

Detaylı

Ç.Ü. DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ EK ODALAR TEMİZLİK TALİMATI

Ç.Ü. DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ EK ODALAR TEMİZLİK TALİMATI DOKÜMAN NO: TY-TL-9 YAYIN TARİHİ : AĞUSTOS 2014 REVİZYON TARİHİ : 00 REVİZYON NO:00 SAYFA 1 / 8 1.Amaç: Fakültenin klinik ortamından kaynaklanabilecek enfeksiyonları önlemek için hasta, hasta yakını ve

Detaylı

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR 15.07.2011 00-1-7 ÜRT.02.01 TF 01 1.0AMAÇ: Eker Süt Ürünlerinde, Sütlü Tatlı dolumunda kullanılan Falaise 95 Tatlı dolum makinesinin uygun şekilde çalıştırılması için yöntem belirlemek. 2.0 KAPSAM VE GEÇERLİLİK:

Detaylı

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR 23.02.2017 00-1-7 KYS.18 TE 18 1.0 AMAÇ Eker Süt Ürünlerinde, üretilen katı ürünlerin (kaşar, beyaz peynir vb.) standart kalitede sürekliliği sağlamak, yağ ve protein değerlerini kontrol etmek için kullanılan

Detaylı

YATIRIM KAPSAMINDA UYULMASI GEREKEN MİNİMUM KOŞULLAR

YATIRIM KAPSAMINDA UYULMASI GEREKEN MİNİMUM KOŞULLAR YATIRIM KAPSAMINDA UYULMASI GEREKEN MİNİMUM KOŞULLAR Çağrı Dönemi 4 Tedbir 03: Tarım Ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi Ve Pazarlanmasının Yeniden Yapılandırılması Ve Topluluk Standartlarına Ulaştırılmasına

Detaylı

Hastane Temizliği Talimatı

Hastane Temizliği Talimatı 1. AMAÇ Hastanedeki bölümlerin risk durumlarına göre sınıflandırılması ve yapılması için yöntem belirlemektir. 2. KAPSAM Tüm birimleri kapsar. 3. TANIMLAR temizliğinin doğru ve etkin Çok Yüksek Riskli

Detaylı

ÖĞRENME FAALİYETİ-3 MALZEMELER

ÖĞRENME FAALİYETİ-3 MALZEMELER ÖĞRENME FAALİYETİ-3 27 AMAÇ Hastane temizlik hizmetleri departmanında, kullanılacak malzemelerin doğru ve eksiksiz olarak dağıtımını yapabileceksiniz. ARAŞTIRMA Hastanelerdeki temizlik hizmetleri departmanında

Detaylı

T.C SAĞLIK BAKANLIĞI SUŞEHRİ DEVLET HASTANESİ HASTANE TEMİZLİK TALİMATLARI

T.C SAĞLIK BAKANLIĞI SUŞEHRİ DEVLET HASTANESİ HASTANE TEMİZLİK TALİMATLARI 1.AMAÇ Hastanedeki bölümlerin risk durumlarına göre sınıflandırılması ve temizliğinin doğru ve etkin yapılması için yöntem belirlemektir. 2. KAPSAM Tüm birimleri, temizlik ve yemek şirketini kapsar 3.TANIMLAR

Detaylı

HASTANE TEMİZLİK TALİMATI

HASTANE TEMİZLİK TALİMATI Dok No: ENF.TL.10 Yayın tarihi: NİSAN 2013 Rev.Tar/no: -/0 Sayfa No: 1 / 5 1.0 AMAÇ: Hastanedeki bölümlerin risk durumuna göre sınıflandırılması ve temizliğinin doğru ve etkin yapılması için yöntem belirlemektir.

Detaylı

Doküman No: İlk Yayın Tarihi: Revizyon Tarihi: Revizyon No: Toplam Sayfa Sayısı: IYK_T REVİZYON DURUMU

Doküman No: İlk Yayın Tarihi: Revizyon Tarihi: Revizyon No: Toplam Sayfa Sayısı: IYK_T REVİZYON DURUMU REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No 29.02.2013 Distile suyun crashcart üzerinde sürekli 01 bulundurulacağı ve kontrol formundan takip edileceğine ilişkin 5.10.4 maddesi eklendi. 5.10.3.

Detaylı

EVDE BİYOTEKNOLOJİ. Yrd. Doç. Dr. Hüseyin UYSAL ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ TARIMSAL BİYOTEKNOLOJİ BÖLÜMÜ 5. DERS

EVDE BİYOTEKNOLOJİ. Yrd. Doç. Dr. Hüseyin UYSAL ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ TARIMSAL BİYOTEKNOLOJİ BÖLÜMÜ 5. DERS EVDE BİYOTEKNOLOJİ Yrd. Doç. Dr. Hüseyin UYSAL ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ TARIMSAL BİYOTEKNOLOJİ BÖLÜMÜ 5. DERS STERİLİZASYON; BİTKİ DOKU KÜLTÜRLERİNDE KULLANILAN STERİLİZASYON YÖNTEMLERİ VE BU STERİLİZASYON

Detaylı

HASTANE TEMİZLİĞİ. FATMA ARSLAN Enfeksiyon Kontrol Hemşiresi

HASTANE TEMİZLİĞİ. FATMA ARSLAN Enfeksiyon Kontrol Hemşiresi HASTANE TEMİZLİĞİ FATMA ARSLAN Enfeksiyon Kontrol Hemşiresi Amaç: Hastane ortamından kaynaklanabilecek enfeksiyonları önlemek, hasta, hasta yakını ve hastane çalışanları için sağlıklı bir ortam oluşturmak

Detaylı

CIP Sisteminin Avantajları

CIP Sisteminin Avantajları Gıda işletmelerinde spesifik hijyen sorunlarının çözümünde CIP temizleme yöntemi büyük bir öneme sahiptir. Uzun zamandan beri başarı ile uygulanmaktadır. Gıda işletmelerinin otomatik olarak temizlenmesini

Detaylı

ÖZEL YALOVA HASTANESİ HASTANE TEMİZLİĞİ TALİMATI. 1.AMAÇ : Hastanemizin risk alanlarına göre temizlik standartlarının oluşturulmasıdır.

ÖZEL YALOVA HASTANESİ HASTANE TEMİZLİĞİ TALİMATI. 1.AMAÇ : Hastanemizin risk alanlarına göre temizlik standartlarının oluşturulmasıdır. 1.AMAÇ : Hastanemizin risk alanlarına göre temizlik standartlarının oluşturulmasıdır. 2. KAPSAM:Hastanemizin tüm alanlarını kapsar. 3. KISALTMALAR: EKH:Enfeksiyon Kontrol Hemşiresi 4. TANIMLAR: 4.1.Düşük

Detaylı

T.C ÇANAKKALE ONSEKİZMART ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ ACİL SERVİS TEMİZLİK TALİMATI

T.C ÇANAKKALE ONSEKİZMART ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ ACİL SERVİS TEMİZLİK TALİMATI KODU: ACL.TL.12 YAYINLAMA TARİHİ: 21.04.2014 REVİZYON TARİHİ: 00 REVİZYON NO: 00 SAYFA SAYISI:15 1.AMAÇ: Sağlık hizmetleri ile ilişkili enfeksiyonların önlenmesine yönelik acil serviste uyulması gereken

Detaylı

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No 12.03.2014 Madde 5.2 talimata eklenerek, kemoterapi tedavisi 01 alan hastaların vücut sıvılarına maruz kalınması halinde alınacak önlemler tariflendi.

Detaylı

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ - KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ Doküman No: HTM-P01

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ - KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ Doküman No: HTM-P01 Yürürlük i:16.11.2012 TEMİZLİK HİZMETLERİ İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Revizyon i: 24.06.2014 Sayfa: 1/5 Revizyonun Açıklaması Temizlik malzemeleri ile ilgili düzenleme yapıldı. Madde No 4.1.4. - 4.1.7. - 4.1.22.

Detaylı

ÖĞRENME FAALİYETİ-2 KULLANILAN MALZEMELER

ÖĞRENME FAALİYETİ-2 KULLANILAN MALZEMELER ÖĞRENME FAALİYETİ-2 19 AMAÇ Hastane temizlik hizmetleri departmanında, çalışma kuralına uygun olarak eksiksiz ön hazırlık yapabileceksiniz. ARAŞTIRMA Hastanelerdeki temizlik hizmetleri personelinin özellikleri

Detaylı

09.02.2015. Yanık Ünitelerinde Dezenfeksiyon. 10.Sınıf Enfeksiyondan Korunma. Yanık Ünitelerinde Dezenfeksiyon. Yanık Ünitelerinde Dezenfeksiyon

09.02.2015. Yanık Ünitelerinde Dezenfeksiyon. 10.Sınıf Enfeksiyondan Korunma. Yanık Ünitelerinde Dezenfeksiyon. Yanık Ünitelerinde Dezenfeksiyon 10.Sınıf Enfeksiyondan Korunma 32.Hafta ( 04 08 / 05 / 2015 ) YANIK ÜNİTELERİNDE DEZENFEKSİYON Slayt No: 56 Hasta yatakları ve örtülerinin temizliğine dikkat edilmeli, Her hastadan sonra hidroterapi cihazında

Detaylı

BULAŞIKHANE (STEWARDİNG) DEPARTMANI

BULAŞIKHANE (STEWARDİNG) DEPARTMANI BULAŞIKHANE (STEWARDİNG) DEPARTMANI Bulaşıkhane departmanı, Yiyecek ve İçecek bölümleri arasında en önemlilerinden biridir. Bu sebepten dolayı, düzenli bir akış için en iyi koordinasyon sağlanmalıdır.

Detaylı

HASTANE HİJYEN PLANI

HASTANE HİJYEN PLANI Dr. Nazan ÇALBAYRAM HASTANE HİJYEN PLANI Temel İlkeler Tüy bırakmayan temizlik bezleri tercih edilmelidir, bez ve kova renkleri kullanım alanına göre belirlenmelidir. Bölüm Kova Rengi Bez Rengi Tuvalet

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ SAGLIK, KÜL TÜR VE SPOR DAİRE BAŞKAN LiGi TEMİZLİK MALZEMESİ ALiMi TEKNİK ŞARTNAMESİ

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ SAGLIK, KÜL TÜR VE SPOR DAİRE BAŞKAN LiGi TEMİZLİK MALZEMESİ ALiMi TEKNİK ŞARTNAMESİ il HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ SAGLIK, KÜL TÜR VE SPOR DAİRE BAŞKAN LiGi TEMİZLİK MALZEMESİ ALiMi TEKNİK ŞARTNAMESİ 1) Çamaşır suyu 1. ph değeri 12,5-14 arasında, sodyum hipoklorit oranı en az %5 olmalıdır.

Detaylı

DEPO TEMİZLİK TANITIM

DEPO TEMİZLİK TANITIM DEPO TEMİZLİK TANITIM DEPO TEMİZLİĞİ TANITIM DEPO TEMİZLİĞİ TANITIM DEPO TEMİZLİĞİ TANITIM NEDEN TEMİZLİĞE GEREK VARDIR Depolarda bekleyen sular nedeni ile, suyun niteliğine bağlı olarak kir, tortu, paslanma

Detaylı

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR 10.04.2013 00-1-5 KYS.20 TE 11 1.0 AMAÇ Eker Süt Ürünleri, Kalite yönetim sisteminde mikrobiyoloji laboratuvarının, üretimi yapılan son ürün yoğurt ve ayranların kültür aktivasyon kontrolünün mikroskop

Detaylı

Mutfak Hijyeni Ürünleri

Mutfak Hijyeni Ürünleri Mutfak Hijyeni Ürünleri M301 Elde Yıkama Bulaşık Deterjanı M305 Elde Yıkama Bulaşık Deterjanı Bol köpüklü elde bulaşık yıkama deterjanıdır. M301 konsantre bir üründür, çok az miktarı bile bulaşıkların

Detaylı

1- AMAÇ: Çevresel kontaminasyonun sorun oluşturmaması için temel önlemleri almak.

1- AMAÇ: Çevresel kontaminasyonun sorun oluşturmaması için temel önlemleri almak. EBOLA VĠRÜS HASTALIĞI (EVH) VE MERS HASTALIĞI TEMĠZLĠK TALĠMATI KODU:OH.TL.12 YAYINLANMA TARİHİ:02.11.2015 REVİZYON TARİHİ: REVİZYON NO:00 SAYFA SAYISI:06 1- AMAÇ: Çevresel kontaminasyonun sorun oluşturmaması

Detaylı

SNACK MUTFAK BÖLÜM TEMİZLİK PLANI

SNACK MUTFAK BÖLÜM TEMİZLİK PLANI SNACK MUTFAK BÖLÜM PLANI TEMİZLENECEK ALAN// / DAVLUMBAZ VE FİLTRESİ SUMA SÜPERFOAM 1. Davlumbaz filtrelerini yerlerinden dikkatlice sökünüz. 2. Sökülen filitreler kazan kaynatmada kaynatılır15 dk-30 dk

Detaylı

NAZİLLİ DEVLET HASTANESİ GENEL TEMİZLİK TALİMATI

NAZİLLİ DEVLET HASTANESİ GENEL TEMİZLİK TALİMATI 1 / 8 1. AMAÇ: Sağlık hizmetleri ile ilişkili enfeksiyonların önlenmesine yönelik uyulması gereken temizlik kurallarını belirlemektir. 2. KAPSAM: Hastanenin tüm birimlerinde uyulması gereken temizlik faaliyetlerini

Detaylı

www.zaferkimya.com info@zaferkimya.com TEL: 0216 417 59 49(PBX) FAX: 0216 417 84 74

www.zaferkimya.com info@zaferkimya.com TEL: 0216 417 59 49(PBX) FAX: 0216 417 84 74 www.zaferkimya.com info@zaferkimya.com TEL: 0216 417 59 49(PBX) FAX: 0216 417 84 74 DİKKAT Meyve ve sebzelerinizi tüketmeden önce dezenfekte edeceğinizi biliyor musunuz? Sadece YIKAMAK zararlı bakterileri

Detaylı