İstanbul Aydın Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi. TÜBİTAK Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "İstanbul Aydın Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi. TÜBİTAK 1001- Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı"

Transkript

1 İstanbul Aydın Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi TÜBİTAK Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı

2 Programın Amacı Nedir? Yeni bilgiler üretilmesi, Bilimsel yorumların yapılması, Teknolojik problemlerin çözümlenmesi için, bilimsel esaslara uygun olarak, yurtiçinde* yapılan projeleri desteklemektir. * Yurtdışından araştırmacı da projede yer alabilmektedir. Not: Projelerin uzun soluklu olması tercih edilmektedir. Proje süresi en fazla 36 ay olabilir.

3 Kimler Projede Yer Alabilir? Proje yürütücüsü, Araştırmacılar, Danışmanlar, Bursiyerler Projede yer alabilirler. Not: Görev alınabilecek proje sayısı konusunda limitler bulunmaktadır.

4 Kimler Proje Yürütücüsü, Araştırmacı veya Danışman Olabilir? Proje ekibinde yer alacak yürütücü, araştırmacı veya danışmanların; Üniversite personeli olmaları durumunda, doktora/sanatta yeterlik/tıpta uzmanlık derecesine sahip olmaları gerekmektedir. (Bu koşul eğitim ve araştırma hastanelerinde çalışanları da kapsamaktadır.) Kamu kuruluşları veya özel kuruluşlarda çalışmaları durumunda, en az dört yıllık üniversite lisans eğitimi almış olmaları yeterlidir. Herhangi bir kuruluşta çalışmayan emekliler, PTİ almamak şartıyla proje ekibinde araştırmacı veya danışman olarak görev alabilirler. Ancak, emeklilerin, proje yürütücüsü olarak görev alabilmeleri için tam zamanlı olarak çalışıyor olmaları gerekmektedir.

5 Kimler Proje Yürütücüsü, Araştırmacı veya Danışman Olabilir? Proje yürütücüsü, projeyi öneren kuruluşun kadrolu personeli olmak zorundadır. Proje yürütücüsü ve araştırmacıların Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde ikamet etmeleri gerekir. (Yabancı uyruklu bir kişi Türkiye sınırlarındaki bir kurum/kuruluşta görev yapmak koşulu ile projede yürütücü/araştırmacı olarak görev alabilir.) Projedeki katkı oranı %10 un altında olan kişiler araştırmacı olarak görev alamazlar. Bir projede danışman yer alabilmesi için projenin özel uzmanlık gerektiren konu ya da konularının olması ve bu hususun proje önerisinde gerekçeli olarak belirtilmesi gerekir. Bir projede görev alacak danışman sayısı o projedeki özel uzmanlık gerektiren konu sayısı ile sınırlıdır.

6 Kimler Bursiyer Olabilir? Türkiye deki yüksek öğretim kurumlarında lisansüstü eğitimlerine devam etmekte olan "öğrenciler" veya öğrenci statüsündeki "Araştırma Görevlileri" bursiyer olarak görev alabilirler. Doktoralı olup herhangi bir kurum/işyerinde çalışmayan, 40 yaşını doldurmamış olan ve doktora/tıpta uzmanlık derecesinin alındığı tarih ile ilgili programın son başvuru tarihi arasında kalan sürenin 5 yıldan fazla olmaması koşulunu sağlayan kişiler ise doktora sonrası bursiyer olarak proje ekibinde yer alabilirler. Not: TÜBİTAK - BİDEB bursu alanlar; projeden burs almamak koşuluyla proje ekibinde bursiyer statüsünde yer alabilirler. TÜBİTAK ın desteklediği herhangi bir projeden burs alanlar ise, ikinci bir projede bursiyer olarak görev alamazlar.

7 Kimler Proje Yürütücüsü Olamaz? Rektör, Rektör Yardımcısı, Başhekim ve Başhekim Yrd., Genel Müdür ve Genel Müdür Yrd., TÜBİTAK ta görevli olan Grup Yürütme Komitesi ve Danışma Kurulu üyeleri, başvuru sırasında görevlerinin devam etmesi durumunda proje yürütücüsü olarak görev alamaz, ancak en fazla 2 projede araştırmacı olabilirler.

8 Yurtdışından Araştırmacı Olarak Projede Görev Alma Koşulları Nelerdir? Desteklenen projelerde, her ziyarette yol dahil 30 gün veya daha uzun sürelerle projede görev almak şartıyla, yurtdışında ikamet eden yabancı/tc uyruklu araştırmacılar, yasal yükümlülükleri projenin yürütüldüğü kuruluşa ait olmak üzere araştırmacı olarak görev alabilirler. Projede görev alacak yurtdışı araştırmacının, ülkemizdeki araştırmacıların yetkinliğinin sınırlı kaldığı projenin bir bölümünü proje ekibiyle ülkemiz kurumlarında yürütecek ve yönlendirecek nitelikte olması gerekmektedir. Söz konusu araştırmacıların geliş-gidiş seyahat masrafları ve projede görev aldıkları döneme ait, yurtdışında aldıkları tam zamanlı aylık brüt ücretlerinin %50 si kadarı projeden hizmet alımı olarak karşılanır. Araştırmacının kendi ülkesinde almakta olduğu aylık ücretin % 50 sinin, Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı (BİDEB) tarafından yürütülen Konuk Bilim İnsanı Destekleme Programı kapsamında sağlanan en yüksek aylık ücretin altında olması durumunda, Konuk Bilim İnsanı Destekleme programı kapsamında sağlanan en yüksek aylık ücret esas alınır. Bu şekilde gelecek olan araştırmacılar TÜBİTAK tarafından desteklenen birden fazla projede görev alabilir ancak bir projeden ücret alabilirler. Bir projede görev alacak yurtdışı araştırmacının sayısı bir kişi ile sınırlıdır. Söz konusu araştırmacılara yapılacak ödemeler, programın destek limitinin dışında tutulur.

9 Başvuru Tarihleri Senede 2 dönem başvuru alınmaktadır yılı başvuruları için son tarihler: I. Dönem: Online: 8 Mart 2013 Baslılı Kopya: 15 Mart 2013 II. Dönem: Online: 6 Eylül 2013 Basılı Kopya: 13 Eylül 2013 Başvurular, elektronik olarak adresinden yapılacaktır. NOT: Basılı olarak gönderilmesi gereken belgelerin en geç son başvuru tarihi mesai bitimine kadar, aşağıda belirtilen iletişim adresine ulaştırılmış olması gerekmektedir. İletişim Adresi: TÜBİTAK Araştırma Destek Programları Başkanlığı Tunus Cad. No: Kavaklıdere-ANKARA

10 Proje Bütçesi 2013 yılı için, Araştırma projeleri destek üst limiti (Burs dahil, Proje Teşvik İkramiyesi (PTİ), Kurum hissesi ve yurtdışı araştırmacı giderleri hariç) yıllık TL dir. İstenen burs miktarlarının toplamı aylık TL den fazla olamaz. Makine-teçhizat taleplerinin toplam bütçe ile dengeli olması gözetilir. Altyapı oluşturmaya yönelik olan projeler desteklenmez.

11 Başvuru Formları Elektronik Başvuru Çıktısı Başvuru Formu Hak Sahipliği Beyan Formları (Elektronik başvuru sonunda sistem tarafından oluşturulacaktır) Proje Önerisi Değişiklik Bildirim Formu (Tekrar sunulan proje önerileri için) Proje ekibinde yabancı araştırmacı bulunuyorsa Türkiye de İkamet Eden Yabancı Uyruklulara PTİ Ödenebileceğine Dair Onay Belgesi Yurtdışı Araştırmacı Bilgi Formu (Eğer gerekli ise) Etik Kurul Onay Belgesi (Eğer gerekli ise) Etik Kurul Başvuru Belgesi kabul edilmeyip Etik Kurul Onay Belgesi nin aslının son başvuru tarihine kadar gönderilmesi gerekmektedir. Yasal/Özel İzin Belgesi (Eğer gerekli ise) Feragat Formu (Eğer gerekli ise) Destek Mektupları (Eğer gerekli ise)

12 Başvuru Sırasında Neler Dikkat Etmek Gerekir? Proje yürütücüsü, araştırmacı ve danışmanların TÜBİTAK - Araştırmacı Bilgi Sistemi (ARBİS) Veri Tabanına kayıtlı olmaları ve kayıtlarının güncel olması, Proje yürütücüsü ve araştırmacıların Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde ikamet etmeleri (Yabancı uyruklu bir kişi Türkiye sınırlarındaki bir kurum/kuruluşta görev yapmak koşulu ile projede yürütücü/araştırmacı olarak görev alabilir. KKTC den yapılan başvurularda proje yürütücüsünün KKTC, araştırmacıların ise Türkiye Cumhuriyeti ya da KKTC sınırları içerisinde ikamet etmeleri gerekmektedir.) Başvurunun ön değerlendirmeye alınabilmesi için, hem elektronik hem de basılı kopya olarak gönderilmesi gereken belgelerin eksiksiz olarak ve belirtilen tarihe kadar TÜBİTAK a ulaştırılması, elektronik başvuru sistemine yüklenen dosyaların açıldığından ve doğru belge olduğundan emin olunması, Basılı kopya olarak gönderilmesi gereken Proje Kapak Sayfası ile Kabul ve Taahhüt Beyanları Sayfalarının, elektronik başvuru esnasında girilen bilgiler doğrultusunda sistem tarafından otomatik olarak oluşturulan Elektronik Başvuru Çıktısı olması, Kabul ve Taahhüt Beyanları Sayfalarında; proje yürütücüsü, araştırmacılar, öneren kuruluş ve destekleyen diğer kuruluş yetkilisi imzalarının tam ve orjinal olması, imzaların mavi renkli kalemle atılması, Kuruluş yetkilisi olarak; üniversitelerde ve üniversitelere bağlı enstitülerde Rektör veya yetki verdiği Rektör Yardımcısının, diğer kuruluşlarda Genel Müdür veya yetki verdiği Genel Müdür Yardımcısının imzasının olması,

13 Başvuru Sırasında Neler Dikkat Etmek Gerekir? Elektronik başvuru esnasında girilen bilgiler doğrultusunda sistem tarafından otomatik olarak oluşturulan ve basılı kopya olarak gönderilmesi gereken Hak Sahipliği Beyan Formunun tüm proje ekibi tarafından imzalanması, imzaların orjinal olması ve mavi renkli kalemle atılması (Söz konusu form, proje ekibinin sadece proje yürütücüsünden oluşması durumunda dahi imzalanacaktır), Elektronik olarak gönderilmesi gereken başvuru formunun istenilen formatta hazırlanması ve Türkçe doldurulmuş olması (İngilizce özet ve referans olarak verilen uluslararası yayınlar hariç), Başvuru formunda yer alan tüm konu başlıklarının eksiksiz doldurulması ve projeyi değerlendirebilecek yeterlilikte bilgi içermesi, Elektronik başvuruda ARBİS özgeçmişlerinin kullanılacak olması sebebi ile ARBİS teki bilgilerin güncellenmesi, Alınması talep edilen makine-teçhizatlardan herhangi birinin toplam fiyatının, KDV ve diğer tüm vergiler dahil (yurt dışı alım durumunda diğer masraflar dahil) TL nin üzerinde olmaması, TL yi aşması halinde aşan kısmın başka bir kurum/kuruluş tarafından destekleneceğini belirten bir resmi yazı olması, tek bir sistemin parçası oldukları halde ayrı ayrı yazılan cihazların birleştirildiğinde toplam fiyatının TL yi aşmaması, Alınması önerilen makine-teçhizat ve hizmet alımına ait proforma faturaların mutlaka olması, sarf malzemeleri için projede gerekliliğinin değerlendirilmesine imkan veren ayrıntıda liste verilmesi (Sarf malzemeler için proforma faturaya gerek yoktur),

14 Başvuru Sırasında Neler Dikkat Etmek Gerekir? Proje yürütücüsü olarak aynı dönemde aynı programa birden fazla proje başvurusunda bulunulmaması, Aynı proje önerisi ile aynı dönemde birden fazla programa başvuru yapılmaması (Birden fazla başvuru yapıldığı takdirde ilk başvuru dikkate alınır, diğer proje başvurusu değerlendirmeye alınmayarak iade edilir.), Proje yürütücüsü ve araştırmacılar için yukarıda belirtilen "Projelerde Görev Alabilme Limitleri"nin aşılmamış olması (KKTC den sunulan proje önerileri hariç), Aynı proje önerisi ile daha önce TÜBİTAK a başvuru yapıldı ve desteklenmesi uygun bulunmadı ise Proje Önerisi Değişiklik Bildirim Formu nun doldurularak hem elektronik hem de basılı kopya olarak gönderilmesi ve formun panel raporunda belirtilen değişiklik ve düzeltmeleri içermesi, Projenin yurt dışı alan çalışması olmaması, Proje ekibinde yer alan kişilerin benzer içerikli projelerinin yürürlükte/sonuçlanmış olmaması, Projenin araştırma projesi kriterlerine uygun olması, Projenin altyapı oluşturmaya yönelik bir proje olmaması,

15 Proje Değerlendirme Süreci

16 Proje Değerlendirme Kriterleri Nelerdir? Özgün Değer Yöntem Yapılabilirlik Proje Ekibi Altyapı ve Ekipman Yaygın Etki Kariyer Geliştirme Potansiyeli ve Yaygın Etkisi Bilimsel İşbirliğinin Önemi ve Yaygın Etkisi Çağrı Programı Amaç ve Hedeflerine Katkısı Detaylı bilgi için aşağıdaki linki inceleyebilirsiniz:

17 Proje Başvurusu Sırasında Kullanılacak Kaynaklar 1001 Destek Programı Yönetmeliği Araştırma Projelerinde Uygulanacak İdari ve Mali Esaslar V_14_211BK.pdf

18 TÜBİTAK İletişim Bilgileri Telefon numaraları ( ) /2301 veya 3336 (Proje Ekibi ve Proje İçeriği ile İlgili Sorunlar) ( ) /1174 veya 1177 (Bütçelendirme ve Bütçe Tablosu ile İlgili Sorunlar) ( ) /2389 veya 4535 (Gönderilmesi Gereken Belgeler ile İlgili Sorunlar) ( ) /4535 veya 1551 (Elektronik Başvuru ile İlgili Temel Sorunlar) Faks : E-posta: ardeb1001@tubitak.gov.tr

TÜBİTAK 1001 PROJELERİNİ HAZIRLAMANIN TAM ZAMANI

TÜBİTAK 1001 PROJELERİNİ HAZIRLAMANIN TAM ZAMANI TÜBİTAK 1001 PROJELERİNİ HAZIRLAMANIN TAM ZAMANI Hazırlayan: Proje Destek Ofisi www.pdo.yildiz.edu.tr Son Başvuru Tarihi: 7 Eylül 2012 TÜBİTAK 1001 Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme

Detaylı

TÜBİTAK 1001 PROJELERİNİ HAZIRLAMANIN TAM ZAMANI

TÜBİTAK 1001 PROJELERİNİ HAZIRLAMANIN TAM ZAMANI TÜBİTAK 1001 PROJELERİNİ HAZIRLAMANIN TAM ZAMANI Hazırlayan: Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü Bilimsel Destek Ofisi : http://www.yalova.edu.tr/i.aspx?q=601 Son Başvuru Tarihi: 02 MART 2012

Detaylı

ARDEB - Araştırma Destek Programları Başkanlığı

ARDEB - Araştırma Destek Programları Başkanlığı ARDEB - Araştırma Destek Programları Başkanlığı ARDEB, üniversitelerden, kamu Ar-Ge enstitülerinden ve özel sektörden önerilen araştırma projelerine destek vermektedir. SBAG SOBAG TOVAG TBAG H 2 0 TÜBİTAK

Detaylı

TÜBİTAK 1003 ÖNCELİKLİ ALANLAR AR GE PROJELERİ DESTEKLEME PROGRAMI BİLGİ NOTU

TÜBİTAK 1003 ÖNCELİKLİ ALANLAR AR GE PROJELERİ DESTEKLEME PROGRAMI BİLGİ NOTU TÜBİTAK 1003 ÖNCELİKLİ ALANLAR AR GE PROJELERİ DESTEKLEME PROGRAMI BİLGİ NOTU 1003 Programının Yenilikleri (Özet) Her öncelikli alana özgü Çağrı Programı Çağrı esaslı proje başvuruları İki aşamalı başvuru

Detaylı

1003 - ÖNCELİKLİ ALANLAR AR-GE PROJELERİ DESTEKLEME PROG.

1003 - ÖNCELİKLİ ALANLAR AR-GE PROJELERİ DESTEKLEME PROG. 1003 - ÖNCELİKLİ ALANLAR AR-GE PROJELERİ DESTEKLEME PROG. 1. DESTEK PROGRAMININ AMACI Bu destek programının amacı, Ulusal Bilim Teknoloji ve Yenilik Stratejisi çerçevesinde belirlenecek öncelikli alanlarda

Detaylı

TÜBİTAK Bilimsel Araştırma Projeleri. Yük. Kim. Müh. Kadir Yılmaz

TÜBİTAK Bilimsel Araştırma Projeleri. Yük. Kim. Müh. Kadir Yılmaz TÜBİTAK Bilimsel Araştırma Projeleri Yük. Kim. Müh. Kadir Yılmaz TÜBİTAK DESTEKLERİ -Sanayiye Yönelik Ar-Ge Destekleri Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB) -Bilim İnsanı Destekleri

Detaylı

TÜBİTAK 3001- Başlangıç Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı

TÜBİTAK 3001- Başlangıç Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı TÜBİTAK 3001- Başlangıç Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı Prof. Dr. Feray KÖÇKAR Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu Dr. Gülşah ÇELİK GÜL Uzman İçerik 1 2 3 4 5 6 7 Amaç Kimler Başvurabilir? Proje

Detaylı

TÜBİTAK Bilimsel Araştırma Projeleri. Yük. Kimya Müh. Kadir Yılmaz Destek Programları Yönetimi Sorumlusu

TÜBİTAK Bilimsel Araştırma Projeleri. Yük. Kimya Müh. Kadir Yılmaz Destek Programları Yönetimi Sorumlusu TÜBİTAK Bilimsel Araştırma Projeleri Yük. Kimya Müh. Kadir Yılmaz Destek Programları Yönetimi Sorumlusu TÜBİTAK DESTEKLERİ -Sanayiye Yönelik Ar-Ge Destekleri Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı

Detaylı

Proje Başvurusu Yaparken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Proje Başvurusu Yaparken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Proje Başvurusu Yaparken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar SAĞLIK BİLİMLERİ ARAŞTIRMA DESTEK GRUBU Banu GÖKÇAY Bilimsel Programlar Uzmanı 13.03.2014 Başvuru Formunun Hazırlanması TÜBİTAK - Araştırmacı Bilgi

Detaylı

TÜBİTAK Bilimsel Araştırma Projeleri. Yük. Kimya Müh. Kadir Yılmaz Destek Programları Yönetimi Sorumlusu

TÜBİTAK Bilimsel Araştırma Projeleri. Yük. Kimya Müh. Kadir Yılmaz Destek Programları Yönetimi Sorumlusu TÜBİTAK Bilimsel Araştırma Projeleri Yük. Kimya Müh. Kadir Yılmaz Destek Programları Yönetimi Sorumlusu TÜBİTAK DESTEKLERİ -Sanayiye Yönelik Ar-Ge Destekleri Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı

Detaylı

DOKTORA ÖĞRENCİLERİ VE ARAŞTIRMACILAR İÇİN TÜBİTAK 1002 HIZLI DESTEK BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

DOKTORA ÖĞRENCİLERİ VE ARAŞTIRMACILAR İÇİN TÜBİTAK 1002 HIZLI DESTEK BİLGİLENDİRME TOPLANTISI DOKTORA ÖĞRENCİLERİ VE ARAŞTIRMACILAR İÇİN TÜBİTAK 1002 HIZLI DESTEK BİLGİLENDİRME TOPLANTISI Prof. Dr. Kaan Şevki Kavak C.Ü. Proje Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü 1 TÜBİTAK 1002 BİLGİLENDİRME

Detaylı

1002 Hızlı Destek Programı

1002 Hızlı Destek Programı 1 2 3 1002 Hızlı Destek Programı AMAÇ: Acil, kısa süreli küçük bütçeli Ar-Ge projelerini desteklemek. Kimler Başvurabilir Üniversiteler Kamu/Özel Eğitim Araştırma Hastaneleri Doktora Derecesi Doktora Öğrencisi-

Detaylı

3501 Ulusal Genç Araştırmacı Kariyer Geliştirme Programı. Fatih Sinan ESEN Bilimsel Programlar Uzmanı TÜBİTAK Araştırma Destek Programları Başkanlığı

3501 Ulusal Genç Araştırmacı Kariyer Geliştirme Programı. Fatih Sinan ESEN Bilimsel Programlar Uzmanı TÜBİTAK Araştırma Destek Programları Başkanlığı 3501 Ulusal Genç Araştırmacı Kariyer Geliştirme Programı Fatih Sinan ESEN Bilimsel Programlar Uzmanı TÜBİTAK Araştırma Destek Programları Başkanlığı Mart 2012 TÜBİTAK ARDEB in Paydaşları Kamu Ar-Ge Enstitüleri

Detaylı

a. Proje yürütücüsünün ayrılmayı talep ettiği veya değiştirilmesi gerektiği hallerde projenin durumu ilgili Grup

a. Proje yürütücüsünün ayrılmayı talep ettiği veya değiştirilmesi gerektiği hallerde projenin durumu ilgili Grup ARAŞTIRMA PROJELERİNDE UYGULANACAK İDARİ ve MALİ ESASLAR (*) 1. KAPSAM Bu Esaslar; Kamu Kurumları Araştırma ve Geliştirme Projelerini Destekleme Programı (1007) hariç, Araştırma Destek Programları Başkanlığı

Detaylı

ARAŞTIRMA PROJELERİNDE UYGULANACAK İDARİ VE MALİ ESASLAR

ARAŞTIRMA PROJELERİNDE UYGULANACAK İDARİ VE MALİ ESASLAR ARAŞTIRMA PROJELERİNDE UYGULANACAK İDARİ VE MALİ ESASLAR 1. KAPSAM Bu Esaslar; Kamu Kurumları Araştırma ve Geliştirme Projelerini Destekleme Programı (1007) hariç, Araştırma Destek Programları Başkanlığı

Detaylı

Tubitak Ulusal Destek Programları ile ilgili bilgiler ekte sunulmuştur.

Tubitak Ulusal Destek Programları ile ilgili bilgiler ekte sunulmuştur. Değerli Öğretim Elemanlarımız, Tubitak Ulusal Destek Programları ile ilgili bilgiler ekte sunulmuştur. ULUSAL DESTEK PROGRAMLARI 1001 - BİLİMSEL VE TEKNOLOJİK ARAŞTIRMA PROJELERİNİ DESTEKLEME PROGRAMLARI:

Detaylı

Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB)

Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) Araştırma rma Destek Programları Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) Özet Genel Bilgi Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) Araştırma Grupları Destek Programları İstatistikler 2 TÜBİTAKTAK

Detaylı

TÜBİTAK. Prof.Dr. Barış ÇALLI. Doç.Dr. Bülent MERTOĞLU

TÜBİTAK. Prof.Dr. Barış ÇALLI. Doç.Dr. Bülent MERTOĞLU TÜBİTAK Bilimsel l Araştırma Projeleri Yazım Çalıştayı Prof.Dr. Barış ÇALLI Doç.Dr. Zehra Semra CAN Doç.Dr. Bülent MERTOĞLU Kamu Projeleri Programı Çağrılar Nasıl

Detaylı

1000 Üniversitelerin Araştırma ve Geliştirme Potansiyelinin Artırılmasına Yönelik Destek Programı

1000 Üniversitelerin Araştırma ve Geliştirme Potansiyelinin Artırılmasına Yönelik Destek Programı AKADEMİK DESTEK 1000 Üniversitelerin Araştırma ve Geliştirme Potansiyelinin Artırılmasına Yönelik Destek Programı 1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı 1002 - Hızlı Destek

Detaylı

1000 Üniversitelerin Araştırma ve Geliştirme Potansiyelinin Artırılmasına Yönelik Destek Programı

1000 Üniversitelerin Araştırma ve Geliştirme Potansiyelinin Artırılmasına Yönelik Destek Programı AKADEMİK DESTEK 1000 Üniversitelerin Araştırma ve Geliştirme Potansiyelinin Artırılmasına Yönelik Destek Programı 1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı 1002 - Hızlı Destek

Detaylı

TÜBİTAK Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) Doç. Dr. M. Necati DEMİR ARDEB Başkan V.

TÜBİTAK Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) Doç. Dr. M. Necati DEMİR ARDEB Başkan V. TÜBİTAK Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) Doç. Dr. M. Necati DEMİR ARDEB Başkan V. 7 Haziran 2011, Bilkent Üniversitesi TÜBİTAK ARDEB ARDEB Kamu Ar-Ge Enstitüleri Gruplar ve Mali Denetleme

Detaylı

ARAŞTIRMA PROJELERİNDE UYGULANACAK İDARİ VE MALİ ESASLAR

ARAŞTIRMA PROJELERİNDE UYGULANACAK İDARİ VE MALİ ESASLAR ARAŞTIRMA PROJELERİNDE UYGULANACAK İDARİ VE MALİ ESASLAR 1. KAPSAM Bu Esaslar; Kamu Kurumları Araştırma ve Geliştirme Projelerini Destekleme Programı (1007) hariç, Araştırma Destek Programları Başkanlığı

Detaylı

A a a t ırma m a De D s e t s ek e k Pr P og o r g am a l m ar a ı a k k n a l n ı (ARDEB)

A a a t ırma m a De D s e t s ek e k Pr P og o r g am a l m ar a ı a k k n a l n ı (ARDEB) Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) Özet Genel Bilgi Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) Araştırma Grupları Destek Programları Đstatistikler 2 TÜBĐTAK Destekleri Sanayiye yönelik

Detaylı

Süleyman Demirel Üniversitesi

Süleyman Demirel Üniversitesi Süleyman Demirel Üniversitesi 2013 YILI 2.DÖNEM TÜBİTAK ARDEB PROJE BAŞVURULARINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR Ağustos 2013 SDÜ Proje Koordinatörlüğü Başvuru Aşamaları Online Başvuru Sisteminden başvuru

Detaylı

1003- ÖNCELİKLİ ALANLAR AR-GE PROJELERİ DESTEKLEME PROGRAMI USUL VE ESASLARI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Hukuki Dayanak ve Tanımlar

1003- ÖNCELİKLİ ALANLAR AR-GE PROJELERİ DESTEKLEME PROGRAMI USUL VE ESASLARI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Hukuki Dayanak ve Tanımlar 1003- ÖNCELİKLİ ALANLAR AR-GE PROJELERİ DESTEKLEME PROGRAMI USUL VE ESASLARI 204BK-EK 1 Amaç ve Kapsam BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Hukuki Dayanak ve Tanımlar Madde 1. Bu Usul ve Esaslar, Ulusal Bilim

Detaylı

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFERİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ ARDEB PROGRAMLARI TANITIM REHBERİ

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFERİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ ARDEB PROGRAMLARI TANITIM REHBERİ KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFERİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ ARDEB PROGRAMLARI TANITIM REHBERİ TRABZON 2019 TÜBİTAK ARAŞTIRMA DESTEK PROGRAMLARI BAŞKANLIĞI (ARDEB) HAKKINDA...4 Destek

Detaylı

ARDEB Projeleri Harcama Kalemleri, Proje Bütçe ve Takvimin Kurgulanması

ARDEB Projeleri Harcama Kalemleri, Proje Bütçe ve Takvimin Kurgulanması ARDEB Projeleri Harcama Kalemleri, Proje Bütçe ve Takvimin Kurgulanması HAZIRLAYAN Yrd. Doç. Dr. Serkan GÜLSOY SDÜ Orman Fakültesi Toprak İlmi ve Ekoloji Anabilim Dalı TÜBİTAK TAN TALEP EDİLEN BÜTÇE KALEMLERİ

Detaylı

1003 - ÖNCELİKLİ ALANLAR AR-GE PROJELERİ DESTEKLEME PROGRAMI USUL VE ESASLARI

1003 - ÖNCELİKLİ ALANLAR AR-GE PROJELERİ DESTEKLEME PROGRAMI USUL VE ESASLARI 1003 - ÖNCELİKLİ ALANLAR AR-GE PROJELERİ DESTEKLEME PROGRAMI USUL VE ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Hukuki Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam Madde 1- Bu Usul ve Esaslar, Ulusal Bilim Teknoloji

Detaylı

Ulusal Akademik Ar-Ge Destekleri

Ulusal Akademik Ar-Ge Destekleri Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) Ulusal Akademik Ar-Ge Destekleri Banu GÖKÇAY TÜBİTAK Araştırma Destek Programları Başkanlığı Sağlık Bilimleri Araştırma Destek Grubu SB Ar-Ge Toplantısı,

Detaylı

TUBITAK Araştırma Destek Programları Başkanlığı(ARDEB) 1003-Öncelikli Alanlar Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı

TUBITAK Araştırma Destek Programları Başkanlığı(ARDEB) 1003-Öncelikli Alanlar Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı TUBITAK Araştırma Destek Programları Başkanlığı(ARDEB) 1003-Öncelikli Alanlar Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı Buğra KOŞAL Proje Yönetim Uzmanı bugra.kosal@ankaratto.com Özge Nur Kanat Proje Geliştirme

Detaylı

ARAŞTIRMA PROJELERİNDE UYGULANACAK İDARİ VE MALİ ESASLAR

ARAŞTIRMA PROJELERİNDE UYGULANACAK İDARİ VE MALİ ESASLAR ARAŞTIRMA PROJELERİNDE UYGULANACAK İDARİ VE MALİ ESASLAR Amaç ve kapsam MADDE 1- Bu Esasların amacı; Kamu Kurumları Araştırma ve Geliştirme Projelerini Destekleme Programı (1007) hariç, Araştırma Destek

Detaylı

SANTEZ SANAYİ TEZLERİ PROJESİ YASAL MEVZUAT

SANTEZ SANAYİ TEZLERİ PROJESİ YASAL MEVZUAT G.M.K. Bulvarı No:128 B. Blok Kat:3 Tandoğan Maltepe/ANKARA Tel : (312) 231 87 33 Faks : (312) 229 48 35 YASAL MEVZUAT STB Sanayi Tezleri (SAN-TEZ) Projelerinin Desteklenme Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik

Detaylı

1005 ULUSAL YENİ FİKİRLER VE ÜRÜNLER ARAŞTIRMA DESTEK PROGRAMI USUL VE ESASLARI

1005 ULUSAL YENİ FİKİRLER VE ÜRÜNLER ARAŞTIRMA DESTEK PROGRAMI USUL VE ESASLARI 1005 ULUSAL YENİ FİKİRLER VE ÜRÜNLER ARAŞTIRMA DESTEK PROGRAMI USUL VE ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Ülkemizde ihtiyaç duyulan, teknolojik dışa bağımlılığımızı

Detaylı

BİLİM ve TOPLUM DAİRE BAŞKANLIĞI

BİLİM ve TOPLUM DAİRE BAŞKANLIĞI BİLİM ve TOPLUM DAİRE BAŞKANLIĞI İhsan Erdem KAYRAL Uzman erdem.kayral@tubitak.gov.tr 1 Aralık 2014, Erciyes Üniversitesi Kapsam Akademik e-kitap Modern teknolojilerle hazırlanmış, içeriği problem çözüm

Detaylı

ETTOM e-bülten SAYI 2

ETTOM e-bülten SAYI 2 ETTOM e-bülten SAYI 2 TÜBİTAK 1003 ÖNCELİKLİ ALANLAR AR-GE PROJELERİ DESTEKLEME PROGRAMI 2014 YILI ÇAĞRISI 1003 PROGRAMI ve ÖZELLİKLERİ Programın amacı; belirlenecek öncelikli alanlarda Sonuç odaklı, İzlenebilir

Detaylı

Karadeniz Teknik Üniversitesi TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ ARDEB PROGRAMLARI TANITIM REHBERİ

Karadeniz Teknik Üniversitesi TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ ARDEB PROGRAMLARI TANITIM REHBERİ Karadeniz Teknik Üniversitesi TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ ARDEB PROGRAMLARI TANITIM REHBERİ TRABZON 2018 TÜBİTAK ARAŞTIRMA DESTEK PROGRAMLARI BAŞKANLIĞI (ARDEB) HAKKINDA...4 Destek Programları Nelerdir?...6

Detaylı

TÜBİTAK ARDEB SOBAG DENEYİM PAYLAŞIMI. Prof. Dr. Tülin GENÇÖZ ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ. 23 Mayıs 2018

TÜBİTAK ARDEB SOBAG DENEYİM PAYLAŞIMI. Prof. Dr. Tülin GENÇÖZ ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ. 23 Mayıs 2018 TÜBİTAK ARDEB SOBAG DENEYİM PAYLAŞIMI Prof. Dr. Tülin GENÇÖZ ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ 23 Mayıs 2018 SUNUM ÖZETİ DÖNEMSEL BAŞVURU PROGRAMLARI 1001 1005 3501 SÜREKLİ BAŞVURUYA AÇIK PROGRAMLAR 1002 3001

Detaylı

SSS 1. PROJE BAŞVURUSU

SSS 1. PROJE BAŞVURUSU SSS 1. PROJE BAŞVURUSU ve DEĞERLENDİRME SÜRECİ 1.1.Bir kişi Bilim ve Toplum Projeleri çağrılarına aynı dönemde kaç proje ile başvuru yapabilir? Bir kişi aynı dönemde yayınlanan Bilim ve Toplum Proje Çağrılarına

Detaylı

1505 ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ DESTEK PROGRAMI

1505 ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ DESTEK PROGRAMI 1505 ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ DESTEK PROGRAMI TEYDEB Ocak 2013 Amaç Üniversite/Kamu Araştırma Merkez ve Enstitülerindeki bilgi birikimi ve teknolojinin, Türkiye de yerleşik ve proje sonuçlarını Türkiye

Detaylı

Proje başvuruları : 01 Eylül Ekim 2016 Proje değerlendirmeleri : 10 Ekim Aralık 2016 Proje Sözleşmeleri : 15 Aralık Ocak 2017

Proje başvuruları : 01 Eylül Ekim 2016 Proje değerlendirmeleri : 10 Ekim Aralık 2016 Proje Sözleşmeleri : 15 Aralık Ocak 2017 II.DÖNEM PROJE BAŞVURU TAKVİMİ Proje başvuruları : 01 Eylül 2016 03 Ekim 2016 Proje değerlendirmeleri : 10 Ekim 2016 09 Aralık 2016 Proje Sözleşmeleri : 15 Aralık 2016 15 Ocak 2017 NOT: Başvuru tarihleri

Detaylı

Proje Yazma Süreci II Araştırma Olanakları Bütçe İş Planı

Proje Yazma Süreci II Araştırma Olanakları Bütçe İş Planı Proje Yazma Süreci II Araştırma Olanakları Bütçe İş Planı TÜBİTAK ARDEB 1002 3001 PROJE YAZIM EĞİTİMİ TIP FAKÜLTESİ Ankara Üniversitesi Teknokent-GÖLBAŞI 24 Kasım 2017 1 Sunum Hakkında 1- Araştırma Olanakları

Detaylı

2236 Uluslararası Deneyimli Araştırmacı Dolaşım Destek Programı (CO-FUNDED Brain Circulation Scheme)

2236 Uluslararası Deneyimli Araştırmacı Dolaşım Destek Programı (CO-FUNDED Brain Circulation Scheme) 2236 Uluslararası Deneyimli Araştırmacı Dolaşım Destek Programı (CO-FUNDED Brain Circulation Scheme) Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı (BİDEB) Sunum Planı I. Bölüm Program Hakkında Genel Tanıtım

Detaylı

Ulusal Akademik Ar-Ge Proje Destekleri

Ulusal Akademik Ar-Ge Proje Destekleri Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) Ulusal Akademik Ar-Ge Proje Destekleri Ar-Ge Harcamalarının GSYİH ya Oranı Hızla Artmaktadır* *TÜİK (Aralık, 2014) 23. BTYK Kararı: 2011/101 Ulusal Yenilik

Detaylı

Ulusal Akademik Proje Destekleri

Ulusal Akademik Proje Destekleri Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) Ulusal Akademik Proje Destekleri Prof. Dr. Vahide Savcı 2/56 İçerik TÜBİTAK vizyon Temel İşlev ve Destekler ARDEB olanakları 3/56 Vizyon Toplumumuzun yaşam

Detaylı

GAZİOSMANPAŞA TAKSİM EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJE ÖNERGESİ BAŞVURU FORMU (FORM-1)

GAZİOSMANPAŞA TAKSİM EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJE ÖNERGESİ BAŞVURU FORMU (FORM-1) Dokümanın Kodu :YÖN.FR.106 Yayın Tarihi : 18.02.2015 Revizyon Tarihi : - Revizyon No : 00 Sayfa 1 / 7 Proje Yöneticisi : EPK tarafından doldurulacaktır. Bölüm : Proje No : 1. GENEL BİLGİLER Bilimsel Araştırma

Detaylı

1003- ÖNCELİKLİ ALANLAR AR-GE PROJELERİ DESTEKLEME PROGRAMI USUL VE ESASLARI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Hukuki Dayanak ve Tanımlar

1003- ÖNCELİKLİ ALANLAR AR-GE PROJELERİ DESTEKLEME PROGRAMI USUL VE ESASLARI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Hukuki Dayanak ve Tanımlar 1003- ÖNCELİKLİ ALANLAR AR-GE PROJELERİ DESTEKLEME PROGRAMI USUL VE ESASLARI Amaç ve Kapsam BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Hukuki Dayanak ve Tanımlar Madde 1- Bu Usul ve Esaslar, TÜBİTAK Bilim Kurulu tarafından

Detaylı

Üniversitelerde Girişimcilik Sertifika Programı Oluşturulması ve Yürütülmesi 2015 Yılı Çağrısı

Üniversitelerde Girişimcilik Sertifika Programı Oluşturulması ve Yürütülmesi 2015 Yılı Çağrısı TÜBİTAK TEKNOLOJİ VE YENİLİK DESTEK PROGRAMLARI BAŞKANLIĞI (TEYDEB) 1601 TÜBİTAK YENİLİK VE GİRİŞİMCİLİK ALANLARINDA KAPASİTE ARTIRILMASINA YÖNELİK DESTEK PROGRAMI Üniversitelerde Girişimcilik Sertifika

Detaylı

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ 1 ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ Telefon : (442) 231 6100-02 Faks : (442) 231 6203 e-posta : bap@atauni.edu.tr web Vergi Dairesi : bap.atauni.edu.tr :

Detaylı

TED ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJESİ

TED ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJESİ TED ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJESİ 1. Proje Hakkında Genel Bilgi PROJE BAŞLIĞI: Başvuru Formu PROJE YÜRÜTÜCÜSÜ: BAĞLI BULUNDUĞU BİRİM: (Bölüm, Fakülte) DESTEKLEYEN DİĞER KURULUŞLAR: (Kuruluşun

Detaylı

4005 - SIKÇA SORULAN SORULAR

4005 - SIKÇA SORULAN SORULAR 4005 - SIKÇA SORULAN SORULAR 1. PROJE BAŞVURUSU ve DEĞERLENDİRME SÜRECİ 1.1. Bir kişi Bilim ve Toplum Projeleri çağrılarına aynı dönemde kaç proje ile başvuru yapabilir? Bir kişi aynı dönemde yayınlanan

Detaylı

TÜRKİYE BİLİMSEL VE TEKNOLOJİK ARAŞTIRMA KURUMU BİLİM İNSANI DESTEKLEME DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI

TÜRKİYE BİLİMSEL VE TEKNOLOJİK ARAŞTIRMA KURUMU BİLİM İNSANI DESTEKLEME DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI TÜRKİYE BİLİMSEL VE TEKNOLOJİK ARAŞTIRMA KURUMU BİLİM İNSANI DESTEKLEME DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRECİ ( EN GEÇ ) 1 2201-Ulusal

Detaylı

Akademik e-ders 5000 / e-ders 2014/1. : 12 ay

Akademik e-ders 5000 / e-ders 2014/1. : 12 ay 5000 DİJİTAL İÇERİKLİ AÇIK DERS KAYNAKLARINI DESTEKLEME PROGRAMI E-DERS ÇAĞRISI Çağrı Adı : Akademik e-ders Çağrı Numarası : 5000 / E-Ders 2014/1 Çağrı Programı Türü : Periyodik Çağrı Yayımlanma Tarihi

Detaylı

1505 ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ DESTEK PROGRAMI

1505 ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ DESTEK PROGRAMI 1505 ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ DESTEK PROGRAMI TEYDEB Şubat 2013 Amaç Üniversite/Kamu Araştırma Merkez ve Enstitülerindeki bilgi birikimi ve teknolojinin, Türkiye de yerleşik ve proje sonuçlarını Türkiye

Detaylı

Mentor Eğiticisi Çağrısı

Mentor Eğiticisi Çağrısı TÜBİTAK TEKNOLOJİ VE YENİLİK DESTEK PROGRAMLARI BAŞKANLIĞI (TEYDEB) 1601 TÜBİTAK YENİLİK VE GİRİŞİMCİLİK ALANLARINDA KAPASİTE ARTIRILMASINA YÖNELİK DESTEK PROGRAMI Mentor Eğiticisi Çağrısı Bu çağrı duyurusu,

Detaylı

Ulusal Akademik Ar-Ge Proje Destekleri

Ulusal Akademik Ar-Ge Proje Destekleri Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) Ulusal Akademik Ar-Ge Proje Destekleri Mahmut ÖZER Bilimsel Programlar Uzmanı TÜBİTAK Araştırma Destek Programları Başkanlığı Sağlık Bilimleri Araştırma

Detaylı

TÜBĠTAK AraĢtırma Destek Programları BaĢkanlığı (ARDEB) Doç. Dr. M. Necati DEMĠR ARDEB BaĢkan V.

TÜBĠTAK AraĢtırma Destek Programları BaĢkanlığı (ARDEB) Doç. Dr. M. Necati DEMĠR ARDEB BaĢkan V. TÜBĠTAK AraĢtırma Destek Programları BaĢkanlığı (ARDEB) Doç. Dr. M. Necati DEMĠR ARDEB BaĢkan V. 11 Ekim 2011, Koç Üniversitesi TÜBĠTAK ARDEB in PaydaĢları Kamu Ar-Ge Enstitüleri ARDEB Gruplar ve Mali

Detaylı

BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ 2014 YILI UYGULAMA ESASLARI

BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ 2014 YILI UYGULAMA ESASLARI YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ 2014 YILI UYGULAMA ESASLARI A. Genel İlkeler Destek Programlarına Kimler Başvurabilir: Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğretim üyeleri,

Detaylı

TÜBİTAK Çağrıları Dr. Burcu SAYIN UZUN TÜBİTAK Araştırma Destek Programları Başkanlığı

TÜBİTAK Çağrıları Dr. Burcu SAYIN UZUN TÜBİTAK Araştırma Destek Programları Başkanlığı TÜBİTAK Çağrıları Dr. Burcu SAYIN UZUN TÜBİTAK Araştırma Destek Programları Başkanlığı 19 Eylül 2013 İTAM Proje Toplantısı, İSTANBUL Sunum Planı Genel Tanıtım 1003 Programı 1007 Programı Ar-Ge Harcamaları

Detaylı

Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı (BİDEB)

Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı (BİDEB) Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı (BİDEB) BİDEB Organizasyon Yapısı 2 BİDEB 2011 Yılı Destek Bütçesi 2011 Toplam Destek Bütçesi 81,3 Milyon TL 3 BİDEB Burslarının Temel Amacı Başarıya verilen ödül

Detaylı

T.C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ. Tekin VARLIK Sanayi ve Teknoloji Uzman Yrd. San-Tez Proje Grubu SAN-TEZ

T.C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ. Tekin VARLIK Sanayi ve Teknoloji Uzman Yrd. San-Tez Proje Grubu SAN-TEZ T.C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Tekin VARLIK Sanayi ve Teknoloji Uzman Yrd. San-Tez Proje Grubu SAN-TEZ 13 MART 2012 ODTÜ Araştırma Bilgi Günleri San-Tez Programı

Detaylı

T Ü B İ T A K 1601 TÜBİTAK YENİLİK VE GİRİŞİMCİLİK ALANLARINDA KAPASİTE ARTIRILMASINA YÖNELİK DESTEK PROGRAMI

T Ü B İ T A K 1601 TÜBİTAK YENİLİK VE GİRİŞİMCİLİK ALANLARINDA KAPASİTE ARTIRILMASINA YÖNELİK DESTEK PROGRAMI T Ü B İ T A K 1601 TÜBİTAK YENİLİK VE GİRİŞİMCİLİK ALANLARINDA KAPASİTE ARTIRILMASINA YÖNELİK DESTEK PROGRAMI ÜNİVERSİTELERDE GİRİŞİMCİLİK SERTİFİKA PROGRAMI OLUŞTURULMASI VE YÜRÜTÜLMESİ ÇAĞRI DUYURUSU

Detaylı

YDÜ-BAP ve İŞLEYİŞİ. Prof. Dr. H. Seda VATANSEVER BAP Koordinatörü

YDÜ-BAP ve İŞLEYİŞİ. Prof. Dr. H. Seda VATANSEVER BAP Koordinatörü YDÜ-BAP ve İŞLEYİŞİ Prof. Dr. H. Seda VATANSEVER BAP Koordinatörü Yakın Doğu Üniversitesi, DESAM Kurucu Üyesi Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Tıp Fakültesi Histoloji-Embriyoloji AD Manisa YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ

Detaylı

Proje Hazırlarken Dikkat Edilecek Noktalar

Proje Hazırlarken Dikkat Edilecek Noktalar Proje Hazırlarken Dikkat Edilecek Noktalar Değerlendirme Kriterleri* TÜBİTAK Araştırma Hızlı Destek Başlangıç Ar Ge (1001, 1002, 3001) Kariyer (3501) ÖncelikliAlanlar (1003) Ulusal Yeni Fikirler (1005)

Detaylı

Ulusal Akademik Ar-Ge Proje Destekleri

Ulusal Akademik Ar-Ge Proje Destekleri Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) Ulusal Akademik Ar-Ge Proje Destekleri Doç. Dr. Cengiz ARICI Matematik, Fizik Araştırma Destek Grubu (MFAG) Yürütme Komitesi Sekreteri 04 Eylül 2015 Ar-Ge

Detaylı

BAP PROJELERİ BAŞVURU TAKVİMİ I.DÖNEM PROJE BAŞVURU TAKVİMİ

BAP PROJELERİ BAŞVURU TAKVİMİ I.DÖNEM PROJE BAŞVURU TAKVİMİ BAP PROJELERİ BAŞVURU TAKVİMİ I.DÖNEM PROJE BAŞVURU TAKVİMİ Proje başvuruları : 15 Şubat 2016 15 Mart 2016 Proje değerlendirmeleri : 21 Mart 2016 23 Mayıs 2016 Proje Sözleşmeleri : 01 Haziran 2016 01 Temmuz

Detaylı

2018 YILI BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ DESTEKLEME VE YÜRÜTME İLKELERİ

2018 YILI BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ DESTEKLEME VE YÜRÜTME İLKELERİ 2018 YILI BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ DESTEKLEME VE YÜRÜTME İLKELERİ 2018 yılı Bilimsel Araştırma Projelerinin kabulü ve desteklenmesine ilişkin BAP Komisyonu kararlarında dikkate alınacak ilkeler şunlardır:

Detaylı

TTO Görev Tanımları. İçindekiler 1. TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ TEŞKİLAT YAPISI GÖREV TANIMLARI VE GEREKLİ NİTELİKLER... 3

TTO Görev Tanımları. İçindekiler 1. TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ TEŞKİLAT YAPISI GÖREV TANIMLARI VE GEREKLİ NİTELİKLER... 3 STRATEJİK PLAN 2012- İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ GÖREV TANIMLARI Temmuz 2016 İçindekiler 1. TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ TEŞKİLAT YAPISI... 2 2. GÖREV TANIMLARI VE GEREKLİ NİTELİKLER...

Detaylı

TÜBİTAK PROJE: NO:114K504

TÜBİTAK PROJE: NO:114K504 Cumhuriyet Üniversitesi Akademik Kadroları için TUBİTAK Tarafından Desteklenen Ulusal ve Uluslararası Araştırma Projelerinde Farkındalık Yaratma ve Üretme/Kabul Potansiyellerinin Geliştirilmesi TÜBİTAK

Detaylı

Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı (BİDEB)

Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı (BİDEB) Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı (BİDEB) Belgin KAYHAN Bilimsel Programlar Uzmanı 29 Mart 2012, Adnan Menderes Üniversitesi İçerik I. Bölüm BİDEB Hakkında Mevcut Araştırma Burs Programları ve Etkinlik

Detaylı

ARDEB Sayın ASLI ÖZKIRIM,

ARDEB Sayın ASLI ÖZKIRIM, Sayın ASLI ÖZKIRIM, "APİPOLİS: Arı Sağlığı için Propolis Arı Sağlığı ve Kovan Hijyenini Korumada Ülkesel Bazda En Uygun ve En Etkili Propolis Solüsyonunun Hazırlanması ve Uygulamaya Sunulması " başlıklı

Detaylı

TÜBİTAK ULUSLARARASI İŞBİRLİKLERİNE KATILIMI ÖZENDİRMEYE YÖNELİK DESTEK VE ÖDÜL PROGRAMLARI. Ebru İMAMOĞLU. Ekim 2014

TÜBİTAK ULUSLARARASI İŞBİRLİKLERİNE KATILIMI ÖZENDİRMEYE YÖNELİK DESTEK VE ÖDÜL PROGRAMLARI. Ebru İMAMOĞLU. Ekim 2014 TÜBİTAK ULUSLARARASI İŞBİRLİKLERİNE KATILIMI ÖZENDİRMEYE YÖNELİK DESTEK VE ÖDÜL PROGRAMLARI Ebru İMAMOĞLU Ekim 2014 Temel Hedefler Temel hedef, H2020 geri dönüş oranı ve başarı yüzdesini artırmak! Katılım

Detaylı

TÜBİTAK ARDEB Projeleri Hazırlama Eğitimi OKAN ÜNİVERSİTESİ. Teknoloji Transfer Ofisi - APROGED

TÜBİTAK ARDEB Projeleri Hazırlama Eğitimi OKAN ÜNİVERSİTESİ. Teknoloji Transfer Ofisi - APROGED TÜBİTAK ARDEB Projeleri Hazırlama Eğitimi 27.07.2017 OKAN ÜNİVERSİTESİ Teknoloji Transfer Ofisi - APROGED İçindekiler 1 2 3 4 5 6 7 TÜBİTAK ARDEB Genel Tanıtım TÜBİTAK ARDEB Programları Tanıtımı Proje

Detaylı

T Ü B İ T A K 1513 TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSLERİ DESTEKLEME PROGRAMI ÇAĞRI DUYURUSU 2013

T Ü B İ T A K 1513 TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSLERİ DESTEKLEME PROGRAMI ÇAĞRI DUYURUSU 2013 T Ü B İ T A K 1513 TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSLERİ DESTEKLEME PROGRAMI ÇAĞRI DUYURUSU 2013 Üniversite-Sanayi işbirliğinin sağlanması, üniversitelerin ulusal ve uluslararası destek mekanizmalarından yararlanması,

Detaylı

TÜBİTAK Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini. Bilgilendirme Toplantısı. Doç.Dr. D Bülent MERTOĞLU Doç.Dr. Zehra Semra CAN

TÜBİTAK Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini. Bilgilendirme Toplantısı. Doç.Dr. D Bülent MERTOĞLU Doç.Dr. Zehra Semra CAN TÜBİTAK Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini i Destekleme Programı (1001) Bilgilendirme Toplantısı Doç.Dr. D Bülent MERTOĞLU Doç.Dr. Zehra Semra CAN Türkiye Bilim, Teknoloji ve Yenilik Sistemi

Detaylı

PROJE SÜREÇLERİ YÖNETİM SİSTEMİ

PROJE SÜREÇLERİ YÖNETİM SİSTEMİ PROJE SÜREÇLERİ YÖNETİM SİSTEMİ İçerik 0 Kullanıcı Bilgileri 0 Destek Başvurusu İşlemleri 0 Talep, Rapor ve Yayın İşlemleri 0 Harcama İşlemleri 0 Eski Projelere Yönelik İşlemler Kullanıcı Bilgileri 0 HÜ

Detaylı

4004-Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları 4005-Yenilikçi Eğitim Uygulamaları 4007-Bilim Şenlikleri

4004-Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları 4005-Yenilikçi Eğitim Uygulamaları 4007-Bilim Şenlikleri 4004-Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları 4005-Yenilikçi Eğitim Uygulamaları 4007-Bilim Şenlikleri Bilim ve Toplum Daire Başkanlığı 2018 Sunum İçeriği Genel Bilgi Destek Programları 4004- Doğa Eğitimi ve Bilim

Detaylı

1000 2015-1 ÜNİVERSİTELERDE AR-GE STRATEJİ BELGESİ HAZIRLATILMASI VE UYGULATILMASI ÇAĞRISI BAŞVURU FORMU

1000 2015-1 ÜNİVERSİTELERDE AR-GE STRATEJİ BELGESİ HAZIRLATILMASI VE UYGULATILMASI ÇAĞRISI BAŞVURU FORMU 1000 2015-1 ÜNİVERSİTELERDE AR-GE STRATEJİ BELGESİ HAZIRLATILMASI VE UYGULATILMASI ÇAĞRISI BAŞVURU FORMU TÜBİTAK tarafından doldurulacaktır. Geçici Proje No Proje No BAŞVURU KAPAK SAYFASI Çağrı Kodu 1000-2015-1

Detaylı

2016 YILI TEKNİK DESTEK PROGRAMI

2016 YILI TEKNİK DESTEK PROGRAMI 2016 YILI TEKNİK DESTEK PROGRAMI Teknik Destek Nedir? Kalkınma Ajansının, bölgedeki yerel aktörlerin bölgesel kalkınma açısından önem arz eden ancak kurumsal kapasite eksikliği nedeniyle hazırlık ve uygulama

Detaylı

YURTDIŞI ARAŞTIRMA BURS YÖNERGESİ

YURTDIŞI ARAŞTIRMA BURS YÖNERGESİ AMAÇ Ortopedi ve Travmatoloji uzmanı ve asistan doktor olan tıp doktorlarını yurt dışında Ortopedi ve Travmatoloji ile ilgili alanlarda araştırma yapabilmeleri için desteklemektir. BAŞVURU KOŞULLARI 1.

Detaylı

ESASLAR X/4. (*) Bi lim Ku ru lu nun 05.07.2008 tarih ve 166 sayılı toplantısında değiştirilmiştir.

ESASLAR X/4. (*) Bi lim Ku ru lu nun 05.07.2008 tarih ve 166 sayılı toplantısında değiştirilmiştir. TÜBİTAK KAMU KURUMLARI ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME PROJELERİNİ DESTEKLEME PROGRAMI (1007 PROGRAMI) KAPSAMINDAKİ PROJELERE İLİŞKİN İDARİ VE MALİ ESASLAR (*) (**) (***) Amaç ve Kapsam BİRİNCİ BÖLÜM Madde 1.

Detaylı

Misyon-Vizyon TÜBİTAK

Misyon-Vizyon TÜBİTAK Misyon-Vizyon Misyon Türkiye nin ihtiyacı olan alanlarda bilim insanı yetişmesini yarışma, burs ve eğitim programları aracılığı ile yönlendirmek ve teşvik etmek, bilim insanlarına destek vermek, toplumda

Detaylı

T Ü B İ T A K TEKNOLOJİ VE YENİLİK DESTEK PROGRAMLARI BAŞKANLIĞI (TEYDEB)

T Ü B İ T A K TEKNOLOJİ VE YENİLİK DESTEK PROGRAMLARI BAŞKANLIĞI (TEYDEB) T Ü B İ T A K TEKNOLOJİ VE YENİLİK DESTEK PROGRAMLARI BAŞKANLIĞI (TEYDEB) 1513 TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSLERİ DESTEKLEME PROGRAMI 2014 YILI ÇAĞRI DUYURUSU Üniversitelerin ulusal ve uluslararası destek mekanizmalarından

Detaylı

ULUSLARARASI DESTEK PROGRAMLARI TANITIM TOPLANTISI

ULUSLARARASI DESTEK PROGRAMLARI TANITIM TOPLANTISI ULUSLARARASI DESTEK PROGRAMLARI TANITIM TOPLANTISI GÜNDEM İkili İş Birlikleri COST Horizon 2020 Erasmus+ Başvuru Yolları İKİLİ İŞ BİRLİKLERİ İkili Proje Destekleri Çeşitli ülkelerle hükümetlerarası /kurumlararası

Detaylı

Doç. Dr. İlkay Ulusoy Parnas ODTÜ Elektrik Elektronik Müh.

Doç. Dr. İlkay Ulusoy Parnas ODTÜ Elektrik Elektronik Müh. TUBITAK 1505 Proje: Demiryolları için gerçek zamanlı görüntü işleme ile ray hata analizi Doç. Dr. İlkay Ulusoy Parnas ODTÜ Elektrik Elektronik Müh. Akademisyenlerin yer alabileceği proje türleri Sadece

Detaylı

PROJE BAŞVURU PROSEDÜRÜ

PROJE BAŞVURU PROSEDÜRÜ Doküman No BPF-1041 İlk Yayın Tarihi 01.09.2018 PROJE BAŞVURU PROSEDÜRÜ Revizyon Tarihi Revizyon No Sayfa 1/7 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı, Kırklareli Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) komisyonu

Detaylı

4007 - SIKÇA SORULAN SORULAR

4007 - SIKÇA SORULAN SORULAR 4007 - SIKÇA SORULAN SORULAR 1. PROJE BAŞVURUSU ve DEĞERLENDİRME SÜRECİ 1.1. Bir kişi 4007 Bilim Şenliği proje çağrılarına aynı çağrı döneminde dönemde kaç proje ile başvuru yapabilir? Bir kişi aynı dönemde

Detaylı

Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi. Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi. BAP02 Hızlı Destek Projesi

Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi. Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi. BAP02 Hızlı Destek Projesi BAP01 Temel Araştırma Projesi BAP02 Hızlı Destek Projesi Öğretim nın kurum dışı destekli proje sayılarını ve yüksek etki değerli dergilerde makale sayılarını artırmaya yönelik olarak desteklenen araştırma

Detaylı

4005-YENİLİKÇİ EĞİTİM UYGULAMALARI DESTEKLEME PROGRAMI ÇAĞRI METNİ

4005-YENİLİKÇİ EĞİTİM UYGULAMALARI DESTEKLEME PROGRAMI ÇAĞRI METNİ 4005-YENİLİKÇİ EĞİTİM UYGULAMALARI DESTEKLEME PROGRAMI ÇAĞRI METNİ Çağrı Kodu ve Adı 4005 - Yenilikçi Eğitim Uygulamaları Yayınlanma Tarihi 11 Haziran 2018 Başvuru Dönemi 3 Eylül 2018-18 Ekim 2018 (Saat:

Detaylı

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ DANIŞMANLIK HİZMETLERİ YÖNERGESİ*

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ DANIŞMANLIK HİZMETLERİ YÖNERGESİ* T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ DANIŞMANLIK HİZMETLERİ YÖNERGESİ* Amaç Madde 1- (1) Bu yönergenin amacı, İstanbul Medipol Üniversitesi bünyesinde kadrolu öğretim üyesi ve idari personelin özel sektör

Detaylı

SUNUM AKIŞI o Proje Nedir? o Problemin Tanımı o Niçin Proje Yaparız o TÜBİTAK Araştırma Destek Programları Akademik Sanayi Kamu

SUNUM AKIŞI o Proje Nedir? o Problemin Tanımı o Niçin Proje Yaparız o TÜBİTAK Araştırma Destek Programları Akademik Sanayi Kamu SUNUM AKIŞI o Proje Nedir? o Problemin Tanımı o Niçin Proje Yaparız o TÜBİTAK Araştırma Destek Programları Akademik Sanayi Kamu o ARDEB Araştırma Grupları o Bazı Akademik Araştırma Destek Programları 1001

Detaylı

YDÜ-BAP ve İŞLEYİŞ. Prof. Dr. H. Seda VATANSEVER BAP Birim Koordinatörü

YDÜ-BAP ve İŞLEYİŞ. Prof. Dr. H. Seda VATANSEVER BAP Birim Koordinatörü YDÜ-BAP ve İŞLEYİŞ Prof. Dr. H. Seda VATANSEVER BAP Birim Koordinatörü Yakın Doğu Üniversitesi, DESAM Kurucu Üyesi Celal Bayar Üniversitesi, Tıp Fakültesi Histoloji-Embriyoloji AD Manisa YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ

Detaylı

Akademik e-kitap 5000 / e-kitap 2014/1. : 24 ay

Akademik e-kitap 5000 / e-kitap 2014/1. : 24 ay 5000 DİJİTAL İÇERİKLİ AÇIK DERS KAYNAKLARINI DESTEKLEME PROGRAMI E-KİTAP ÇAĞRISI Çağrı Adı : Akademik e-kitap Çağrı Numarası : 5000 / E-Kitap 2014/1 Çağrı Programı Türü : Periyodik Çağrı Yayımlanma Tarihi

Detaylı

TÜBİTAK-ARDEB Programları Kapsamında Yapılan Güncellemeler

TÜBİTAK-ARDEB Programları Kapsamında Yapılan Güncellemeler TÜBİTAK-ARDEB Programları Kapsamında Yapılan Güncellemeler Program Kodu Başvuru Sistemi Süre Üst Sınır (Ay) Bütçe Üst Sınırı Önemli Özellikler 1000 Çağrılı 36 Çağrıda belirtilir. Üniversitelerdeki proje

Detaylı

Bilim ve Toplum Programları Müdürlüğü

Bilim ve Toplum Programları Müdürlüğü Bilim ve Toplum Programları Müdürlüğü Bilim ve Toplum Proje Başvuru Sistemi (PBS) Kasım 2017 ! Başvuru yapmadan önce; Çağrı Metni, Sıkça Sorulan Sorular (SSS), İlgili mevzuat, dikkatle incelenmelidir.

Detaylı

SAN-TEZ PROJELERİ. Prof. Dr. Özgen Ümit Çolak Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) Koordinatörü. YTÜ, 12 Şubat 2013

SAN-TEZ PROJELERİ. Prof. Dr. Özgen Ümit Çolak Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) Koordinatörü. YTÜ, 12 Şubat 2013 SAN-TEZ PROJELERİ Prof. Dr. Özgen Ümit Çolak Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) Koordinatörü YTÜ, 12 Şubat 2013 Sunum Planı San-Tez Programı Programın amacı Başvuru Tarihleri

Detaylı

Değerli Öğretim Üyeleri

Değerli Öğretim Üyeleri 23.12.2016 Değerli Öğretim Üyeleri Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) Komisyonu nun, 30 Kasım 2016 tarih ve 2016-34 sayılı, 07 Aralık 2016 tarih ve 2016-35 sayılı ve 14 Aralık 2016 tarih ve 2016/36 sayılı

Detaylı

DOKTORA SONRASI ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ DESTEK PROGRAMI PROSEDÜRÜ P03-RAG-002

DOKTORA SONRASI ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ DESTEK PROGRAMI PROSEDÜRÜ P03-RAG-002 Sayfa : 1 / 7 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı, Koç Üniversitesi nde Doktora Sonrası Araştırma Görevlisi olarak görev alacak kişilerin başvuru, değerlendirme, göreve başlama ve görevden ayrılma sürecini belirlemektir.

Detaylı

İSKENDERUN TEKNİK ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNATÖRLÜĞÜNE

İSKENDERUN TEKNİK ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNATÖRLÜĞÜNE İSKENDERUN TEKNİK ÜNİVERSİTESİ NE İSKENDERUN.. başlıklı Yönlendirilmiş Proje nin (YP)* desteklenmesini talep etmekteyim. Bilgilerinize ve gereğini arz ederim... /.. /. Proje Yürütücüsü Adı Soyadı / İmza

Detaylı