Kamyonlar için üstyapı talimatları

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Kamyonlar için üstyapı talimatları"

Transkript

1 1 Giriş Kamyonlar için üstyapı talimatları Actros BM Arocs BM Kitap II ile ilgili tamamlamalar- Teknik açıklama Güncellik (baskı tarihi):

2 İçindekiler 1 Giriş Muhatap kişi Tüm aracın planlaması Şasi seçimi Egzoz kutusu Planlamada teknik sınır değerleri Araç uzantısı (sarkıntısı) ve teknik aks mesafeleri Maksimum araç uzantısı (sarkıntısı) uzunlukları Manevra kabiliyeti Temel araç üzerindeki değişiklikler Aks mesafesi değişiklikleri Şasi değişiklikleri Şasinin uzatılması Şasinin kısaltılması Römork bağlantı tertibatı ve arka enine taşıyıcı Üstyapı modelleri Montaj şasisinin tespiti Fabrika çıkışlı olarak teslim edilebilen üstyapı bağlantıları Yükleme vinci üstyapısı Damperli üstyapılar Montaj şasisi ve tespitlemesi Satış kodu S5Q, hız sınırlayıcı 10 km/h Makaralı damperler ve çıkartılabilir damperler Tanker ve depo üstyapıları Boydan boya montaj şasisine sahip olmayan tanker ve depo üstyapıları Yapı tarz ı Dorse bağlantı kaplini Diğer üstyapılar Yükleme kapağı/yükleme platformu Yükleme kapağı tablosu Transmikser (mikserli kamyon) üstyapıları 28 8 İlave bilgiler Hesaplamalar Triple (üçlü) arka aksa sahip 4 akslı araçlarda teknik aks mesafesinin belirlenmesi. 29 (baskı tarihi):

3 1 Giriş 1 Giriş Bu doküman, Actros/Antos BM 963x, Arocs BM 964x kamyonların Üstyapı talimatları - Kitap II ile ilgili bir tamamlamadır (ilavedir)- Teknik açıklama (Basım ÄJ a). Burada açıklanan konular ve bilgiler sadece yukarıda belirtilen dokümanla bağlantılı olarak ve yapı tarzı ve için geçerlidir. Burada açıklanan konular Kitap II konularını esas almaktadır. Bu esnada burada açıklanan alt bölüm Kitap II'nin alt bölümlerin yerine geçmez, aksine bunları tamamlar. Burada açıklanmayan konular Kitap II'den alınabilir. Tamamlayıcı dokümanın tasarımı ve gösterim gereçleri (işaretler ve semboller) Kitap II'de olanlara uygundur. (baskı tarihi):

4 1 Giriş 1.3 Muhatap kişi 1.3 Muhatap kişi Hatırlatma Sizin ulusal muhatap kişinizi Mercedes-Benz Üstyapı üreticileri portalında ( bulabilirsiniz. Türkiye için muhatap kişiler aşağıdaki tabloda yer almaktadır. Muhatap kişi İsim: Tel.: E-Posta: İsim: Tel.: E-Posta: Sinan Bülent Tarhan +90 (0) Saglam Zafer +90 (0) Sorumlu olduğu alan Üstyapı üreticileri-konular- Kamyon yönetimi: Türkiye Üstyapı üreticileri-kamyon danışmanlığı (baskı tarihi):

5 2 Tüm aracın planlaması 2 Tüm aracın planlaması 2.1 Şasi seçimi 2.1 Şasi seçimi Yapı tarzları ve 'ün bir üstyapı ile kombinasyonu için tavsiye Tip Actros Rijit (sabit) - 8x2/4 VLA/DNA - Air (havalı süspansiyonlu) Arocs Rijit (sabit) - 8x2/4 VLA/DNA - Steel (çelik süspansiyonlu) Yapı tarzı Üstyapı birimleri Makaralı damper - + Çıkartılabilir damper - + Beton karıştırıcılı araç (transmikser) - - Beton pompası - - Damper (devrilme açısı sınırlamalı devrilebilir üstyapılar; hafif serpmeli dökme yükler için) - + Curtainsider, kasalı araç Panel kasa üstyapılar İçecek taşıma üstyapısı Sabit kasa Soğutmalı/İzolasyonlu üstyapı + + Değiştirilebilir üstyapılar (konteynır dahil) Çöp toplama araçları 0 0 İtfaiye 0 0 Yol temizleme aracı - - Kanalizasyon açma ve temizleme üstyapıları 0 + Araç nakil aracı 0 0 Kurtarma araçları/çekici araçlar - - Dört taraftan destekli üstyapılar (Hidrolik çalışma platformu) - 0 Vinçli araç (taşıma fonksiyonu olmayan) - + Ahşap taşıyıcı 0 0 Tanker/Silo üstyapıları ++ 1) + Sürücü kabinin arkasında vinç üstyapısı - - (baskı tarihi):

6 2 Tüm aracın planlaması 2.1 Şasi seçimi Aracın arka tarafında vinç üstyapısı - - Kompresör/Hidrolik sistem 0 0 Yükleme kapağı + + Ön ilave montajlar (kar küreyici, destek) - - Alçak seviye kaplini - - Dorse bağlantı kaplininin montajı - - Römork bağlantı kaplini - - Ekip kabini - - Entegre üstyapılar (örneğin otobüsler) - - ADR modeli Yapı tarzı için tavsiye edilen ana üstyapı birimi - mantıklı donanımlar kullanıma sunulur ve uygunluğu destekler + Yapı tarzı için tavsiye edilen üstyapı birimi 0 Yapı tarzı için koşullu olarak uygun olan üstyapı segmenti (mantıklı donanımların mevcut olmadığını ve bu nedenle yapı tarzı uygunluğunun kısıtlı olduğunu dikkate alın) - Yapı tarzı için tavsiye edilmeyen üstyapı birimi 1) Toplam ağırlık noktası yüksekliğine bağlı olarak araçlar, arka aksta/ilave aksta bir ilave stabilizatör - CTT Code JC6U - ile donatılmalıdır. (baskı tarihi):

7 2 Tüm aracın planlaması 2.7 Egzoz kutusu 2.7 Egzoz kutusu Hatırlatma Türkiye pazarındaki araçlar AdBlue -ısıtma sistemi olmadan donatılmıştır. Egzoz kutusunun yerinin değiştirilmesi kapsamında AdBlue -ısıtma sistemindeki değişikliklerle ilgili açıklamalar bundan dolayı dikkate alınmak zorunda değildir. Diğer tüm tadilat kapsamları Kitap II'den alınmalıdır. (baskı tarihi):

8 3 Planlamada teknik sınır değerleri 3 Planlamada teknik sınır değerleri 3.1 Araç uzantısı (sarkıntısı) ve teknik aks mesafeleri 3.1 Araç uzantısı (sarkıntısı) ve teknik aks mesafeleri Maksimum araç uzantısı (sarkıntısı) uzunlukları ADR/GGVS donanımı olmayan yapı tarzı Resim A Ana ölçüler Toplam arka uzantı (sarkıntı) araç arka aks merkezinden itibaren 2568 mm'yi geçemez. Bu sınır, araç şasisi arka sarkıntısı mesafesinin (1950 mm), araç şasi ucundan arka tampon plakasına kadar olan mesafenin (288 mm) ve üstyapı taşması sınır değerinin (330 mm) toplamına göre hesaplanmıştır (bkz. Resim A Ana ölçüler). (baskı tarihi):

9 ADR/GGVS donanımı olan yapı tarzı Resim B Ana ölçüler 3 Planlamada teknik sınır değerleri 3.1 Araç uzantısı (sarkıntısı) ve teknik aks mesafeleri ) ) 1) ADR/GGVS kullanımı olmayan durum ADR/GGVS üstyapılı araçlarda şasi konturunu geçen bir üstyapı taşmasına izin verilmez. Bu tip kullanımda son arka aksın ortasından itibaren maksimum araç uzantısı (sarkıntısı) 1850 mm değerindeki araç şasisi uzantısını (sarkıntısını) geçemez. ADR/GGVS kullanımı olmayan bir üstyapı işletiminde maksimum 2468 mm'lik bir uzantı (sarkıntı) mümkündür. Bu sınır araç şasisi uzantısının (1850 mm), araç şasisi ucundan arka tampon birimine kadar olan mesafenin (288 mm) ve üstyapı taşmasının (330 mm) toplamına göre hesaplanmıştır. Hatırlatma Tesçil ve işletim koşulları üstyapıcı üreticisi/işletmeci sorumluluğundadır. (baskı tarihi):

10 3 Planlamada teknik sınır değerleri 3.1 Araç uzantısı (sarkıntısı) ve teknik aks mesafeleri Yapı tarzı Resim C Ana ölçüler Toplam arka uzantı (sarkıntı) araç arka aks merkezinden itibaren 2208 mm'yi geçemez. Bu sınır Araç şasisi uzantısının (sarkıntısının) (1650 mm), araç şasisi ucundan arka tampon bitimine kadar olan mesafenin (288 mm) ve üsyapı taşmasının (270 mm) toplamına göre hesaplanmıştır. (bkz. Resim C Ana ölçüler) (baskı tarihi):

11 3 Planlamada teknik sınır değerleri 3.3 Manevra kabiliyeti 3.3 Manevra kabiliyeti Aracın yeterli bir dümenleme kabiliyeti için, tüm yükleme ve işletim durumlarında Asgari ön aks yükü tablosundaki değerlere uyulmalıdır. Talimatlara kaldırılabilir ilave ön aksın kalkık olduğu durumda da uyulmalıdır. Sapmalar olması durumunda yetkili muhattap kişi ile görüşülerek onay alınması gerekir (bkz. Bölüm 1.3). Asgari ön aks yükü tablosu Araç Koşullar Asgari ön aks yükü Yapı tarzı / Gerçek toplam araç ağırlığının % 25'i Yapı tarzı Aks mesafesi 3850 mm ile (satış kodu C1Y) Gerçek toplam araç ağırlığının % 23'ü Yapı tarzı Arka kısımda agregaların bulunmaması ve römorklu işletimin olmaması ve sadece standart ağırlık merkezi konumu olduğunda (bkz. Bölüm 3.6 Stabilite ayar asistanı Code S1D, ağırlık merkezi yükseklikleri, stabilizatörler) ve sadece aks mesafesi 3850 mm ile (satış kodu C1Y) Arka kısımda agregaların bulunmaması ve römorklu işletimin olmaması ve sadece standart ağırlık merkezi konumu olduğunda (bkz. Bölüm 3.6 Stabilite ayar asistanı Code S1D, ağırlık merkezi yükseklikleri, stabilizatörler) Gerçek toplam araç ağırlığının % 22'si Gerçek toplam araç ağırlığının % 22'si (baskı tarihi):

12 5 Temel araç üzerindeki değişiklikler 5 Temel araç üzerindeki değişiklikler 5.5 Aks mesafesi değişiklikleri 5.5 Aks mesafesi değişiklikleri Bir aks mesafesi değişikliği sadece yetkili muhatap kişi ile önceden yapılan mutabakattan sonra (bkz. Bölüm 1.3) mümkündür. Hatırlatma Değişiklikleri sadece satış kodu C1Y, aks mesafesi 3850 mm veya C1X, aks mesafesi 3750 mm olan araçlarda yapabilirsiniz. Şasi boyuna taşıyıcısı genel bakış Boyuna taşıyıcılar tablosu Yapı tarzı Malzeme İç köprü yüksekliği Kalın lık Flanş genişliği S 500 MC S 600 MC (baskı tarihi):

13 5 Temel araç üzerindeki değişiklikler 5.6 Şasi değişiklikleri 5.6 Şasi değişiklikleri Şasinin uzatılması Araç şasisi uzantısının (sarkıntısının) bir değişikliği, takviye için takılan iç köşebend nedeniyle sadece yetkili muhatap kişi ile önceden yapılan mutabakattan sonra (bkz. Bölüm 1.3) mümkündür. Hatırlatma Değişiklikleri sadece satış kodu C1Y, aks mesafesi 3850 mm veya C1X, aks mesafesi 3750 mm olan araçlarda yapabilirsiniz Şasinin kısaltılması Mevcut araç şasisinde bir uzantı (sarkıntı) kısaltması mümkündür. Araç şasisi takviyesi için mevcut olan iç köşebend bu esnada takılı durumda kısaltılmamalıdır. Sökme ve tekrar takma işlemi üstyapı talimatı düzenlemelerine göre gerçekleştirilmelidir. Özellikle Bölüm 2.5 içindeki cıvatalı bağlantılara, kaynaklı bağlantılara ve perçinli bağlantılara dikkat edilmelidir. (baskı tarihi):

14 5.22 Römork bağlantı tertibatı ve arka enine taşıyıcı Bir römork/manevra bağlantı kavramasının (kaplininin) sonradan donatımına izin verilmez. Frenlemesiz veya otomatik römork frenli (römork emniyet frenli) römorklar için kullanılan küresel başlı çeki kancasının montajına da izin verilmez. 5 Temel araç üzerindeki değişiklikler 5.22 Römork bağlantı tertibatı ve arka enine taşıyıcı Uyari Araçlar römorklu işletim için tasarlanmamıştır (örn. frenleme yönünden). Kaza tehlikesi vardır. (baskı tarihi):

15 6 Üstyapı modelleri 6.3 Montaj şasisinin tespiti Fabrika çıkışlı olarak teslim edilebilen üstyapı bağlantıları Fabrika çıkışlı tespitleme elemanlarının tasarımı ve ölçülendirilmesi, ilgili müsaade edilen teknik araç toplam ağırlığına (müsaade edilen teknik toplam ağırlık kodu) uyarlanmıştır. 6 Üstyapı modelleri 6.3 Montaj şasisinin tespiti Yapı tarzı , kasalı araç için tespitleme parçaları, satış kodu C5I Konsolların (braketlerin) ebatları ve pozisyonları şasi uzantısı 1050 mm, satış kodu C0G olanve asi uzantısı 1650 mm, satış kodu C0T olan her iki araç resimlerindenalınabilir. Yardımcı şasinin bağlanması işleminin 1. konsol (braket) için tavsiyeler ila 5. konsoldan itibaren olan tavsiyeye kadarki resimlere göre gerçekleştirilmesi tavsiye edilir. Yapı tarzı , kasalı araç için tespitleme parçaları, satış kodu C5I Kitap II içindeki tüm uyarılara dikkat edilmelidir. Konsolların (braketlerin) ebatları ve pozisyonları Mercedes-Benz üstyapı üreticileri portalındaki teklif teknik resimlerinden ( alınmalıdır. Şasi uzantısı (sarkıntısı) 1050 mm, satış kodu C0G olan araç A B R L CAD sıfır noktası (ön aks ortasının 100 mm önünde) 1. arka aks ortası / ilave ön aks ortası Araç şasisi sağ tarafı Araç şasisi sol tarafı (baskı tarihi):

16 Şasi uzantısı (sarkıntısı) 1650 mm, satış kodu C0T olan araç 6 Üstyapı modelleri 6.3 Montaj şasisinin tespiti A B R L CAD sıfır noktası (ön aks ortasının 100 mm önünde) 1. arka aks ortası / ilave ön aks ortası Araç şasisi sağ tarafı Araç şasisi sol tarafı (baskı tarihi):

17 1. konsol (braket) için tavsiye 6 Üstyapı modelleri 6.3 Montaj şasisinin tespiti Çamurluk taşıyıcısı ile bağlantılı olarak 1. konsol (braket) için tavsiye 1 N (M14x1,5) (160 mm) 2 A (d=16; D=30; L=50 mm) 3 Tespit plakası*: Ebatları asg. 130x40 mm Slotlu deliklerin merkezleri arasındaki mesafe 80 mm *İhtiyaca göre en fazla 1 mm'lik boşluğa ulaşana kadar altlık pul ile destekleyin (yardımcı şasi bütün yüzeyi ile şasi çerçevesi üzerine oturmalıdır) 4 A Sıkma torku: 150 Nm N (M14x1,5) (160 mm) 2 A (d=16; D=30; L=50 mm) 3 A (S = 6 mm) 4 Tespit plakası*: Ebatları asg. 130x40 mm Slotlu deliklerin merkezleri arasındaki mesafe 80 mm *İhtiyaca göre en fazla 1 mm'lik boşluğa ulaşana kadar altlık pul ile destekleyin (yardımcı şasi bütün yüzeyi ile şasi çerçevesi üzerine oturmalıdır) 5 A Sıkma torku: 150 Nm + 90 Hatırlatma Pozisyon 1'de cıvata çamurluk taşıyıcısına temas etmemelidir. (baskı tarihi):

18 2. konsol (braket) için tavsiye 6 Üstyapı modelleri 6.3 Montaj şasisinin tespiti 3. ve 4. konsol (braket) için tavsiye 1 N (M14x1,5) (110 mm) 2 A Slotlu delik ebatları maksimum çap 16x25 mm için 1 N (M14x1,5) (110 mm) 2 A (d = 16; D = 30; L = 50 mm) 3 A (S = 1 mm) A (S = 3 mm) A (S = 4 mm) A (S = 5 mm) *İhtiyaca göre en fazla 1 mm'lik boşluğa ulaşana kadar altlık pul ile destekleyin (yardımcı şasi bütün yüzeyi ile araç şasisi üzerine oturmalıdır) 4 A Slotlu delik ebatları maks. Ø 16x25 mm 5 A Sıkma torku: 150 Nm + 90 Daima mümkün olduğu kadar az sayıda plaka (3) takılmalıdır. 3 A (S = 1 mm) A (S = 3 mm) A (S = 4 mm) A (S = 5 mm) *İhtiyaca göre en fazla 1 mm'lik boşluğa ulaşana kadar altlık pul ile destekleyin (yardımcı şasi bütün yüzeyi ile araç şasisi üzerine oturmalıdır) 4 A Slotlu delik ebatları maks. Ø 16x25 mm 5 A Sıkma torku: 150 Nm + 90 Daima mümkün olduğu kadar az sayıda plaka (3) takılmalıdır. (baskı tarihi):

19 5. konsoldan (braketten) itibaren tavsiye: Takviye ve slotlu delikler olmayan tespit plakası 6 Üstyapı modelleri 6.3 Montaj şasisinin tespiti Fabrika çıkışlı olarak monte edilen tespit plakası, yaradımcı şasi ile kaynak yapılmak için takviyesi ve slotlu delikleri olmadan tasarlanmıştır. (baskı tarihi):

20 6 Üstyapı modelleri 6.6 Yükleme vinci üstyapısı 6.6 Yükleme vinci üstyapısı Uyari Yapı tarzı olan araçların üzerine yükleme vinci üstyapılarına izin verilmez. Çalışma işletimindeki stabilite emniyeti, havalı süspansiyon sisteminin ayarlama tutumundan dolayı sağlanamayabilir. Kaza ve yaralanma tehlikesi var! (baskı tarihi):

21 6.7 Damperli üstyapılar Normal şasilerin üzerine damper üstyapısı Yapı tarzı üzerine yapılacak damper üstyapılar için Kitap II içerisinde yer alan "genel uygunluk belgesi alınması şartı" geçerli değildir. Yapı tarzı Uyarı Yapı tarzı olan araçların üzerine damper üstyapılarına izin verilmez. Çalışma işletimindeki stabilite emniyeti, havalı süspansiyon sisteminin ayarlama tutumundan dolayı sağlanamayabilir. Kaza ve yaralanma tehlikesi var! Yapı tarzı İlave arka aks ve ilave ön aks devirme işleminin başlamasından önce indirilmiş olmalıdır. Fabrika çıkışlı olarak satış kodu C0G, şasi uzantısı (sarkıntısı) 1050 mm olan aracı sipariş edin. Satış kodu C0T olan şasi uzantısı (sarkıntısı) 1650 mm'nin sonradan bir kısaltma işlemi sadece zor şartlar altında mümkündür (bkz. Bölüm Şasinin kısaltılması). Uyarı İlave arka aks indirilmeden işletime alınan üstyapı durumunda devrilme, kaza ve yaralanma tehlikesi vardır. 6 Üstyapı modelleri Montaj şasisi ve tespitlemesi 6.7 Damperli üstyapılar Montaj şasisinin tespiti için, fabrika çıkışlı olarak temin edilebilen ve satış kodu C5I olan açık kasa tespit konsolları (braketleri) ve Bölüm Fehler! Verweisquelle konnte nicht gefunden werden. Fehler! Verweisquelle konnte nicht gefunden werden. içinde açıklanan tespitleme uygulaması müsaadelidir. Üstyapı üreticisi tarafından, mevcut olan konsolların (braketlerin) yeterli olup olmadığı kontrol edilmelidir. Gerekirse başka konsollar (braketler) yerleştirilmeli veya değiştirilmelidir. Damper milinin/döner milin altına, ortaya çıkan yüklemeye uygun olarak ölçülendirilmiş, itmeye karşı dayanıklı bir tespit (itme plakası) öngörülmelidir. Fabrika çıkışlı olarak teslim edilen itme plakaları (3 delikli), damper milinin/döner milin bölgesi için yeterli oranda ölçülendirilmemiştir. Montaj şasisi Yardımcı şasi uygulaması tablosu içinde yer alan talimatlara (önverilere) göre tasarlanmalıdır. Hatırlatma Sapmalar özel olarak yetkili muhatap kişiye (bakin bölüm 1.3) onay için ibraz edilmelidir. (baskı tarihi):

22 6 Üstyapı modelleri 6.7 Damperli üstyapılar Yardımcı şasi ebatları Yardımcı şasi uygulaması tablosu Araç yapı tarzı 4 akslı araç Müsaade edilen teknik araç toplam ağırlığı kg Maks. damper ölçüleri ("boyalı ölçü") 1) 14 m³ Aks mesafesi Maks. sarkıntı (son akstan sonra) Yardımcı şasi ölçüsü Malzeme Çapraz bağlantı 3750 mm 1050 mm U 230x70x6 mm dikme sacı 2) ile kasaya doğru kapalı 3) Elastik uzama sınırı R e > 355 N/mm² (örn. S 355 JR) olan çelik Arkadaki damper yatağının önündeki diyagonal çapraz veya benzeri konstrüksiyon 1) Müsaade edilen teknik araç toplam ağırlığı yönünden piyasada bulunan ölçüler 2) Malzeme kalınlığı 5 mm 3) veya kıyaslanabilir (eşdeğer) dayanıklılığa ve direnç momentine (W x) sahip alternatif profil tasarımı Satış kodu S5Q, hız sınırlayıcı 10 km/h Satış kodu S5Q, Türkiye pazarındaki damper üstyapılara sahip araçlarla ilgili yasal talepleri karşılar. Satış kodu aşağıdaki işlevselliklere sahiptir: Damper kontrol lambası aktif olduğunda hız 10 km/h'e sınırlandırılmıştır Tertibatın (ekipmanın) devreye girmesi ilave olarak bir uyarı sesi ile sinyalize edilir Hatırlatma Satış kodu S5Q için PSM (satış kodu E3Y) zorunlu olarak gereklidir. Bir sonradan donatım sadece, eğer araçta bir PSM mevcut ise gerçekleştirilebilir. Gerekirse ilave olarak PSM sonradan donatılabilir. Açık kasalı araçlar (yapı tarzı 964.0xx) Donanım fonksiyonu B82 kablo demeti üzerinden X1 soketindeki Pin 1 (sinyal) ve Pin 2'den (+) sağlanır. Ayrıntılı bilgiler Satış kodu, yapı tarzları , , , , ve için de sipariş edilebilir. Dorse çekici araçlarda (yapı tarzı 963.4xx ve 964.4xx) donanım fonksiyonu römork prizi X102 üzerinden her iki Pin 10 (sinyal) ve 11 (+)'dan talep edilir. Damperli araçlarda talep açık kasalı araçlara benzer şekilde gerçekleştirilir. (baskı tarihi):

23 6.8 Makaralı damperler ve çıkartılabilir damperler Yapı tarzı Uyari Yapı tarzı olan araçların üzerine - üstyapılarına ve - üstyapılarına izin verilmez. Çalışma işletimindeki stabilite emniyeti, havalı süspansiyon sisteminin ayarlama tutumundan dolayı sağlanamayabilir. Kaza ve yaralanma tehlikesi var! 6 Üstyapı modelleri 6.8 Makaralı damperler ve çıkartılabilir damperler (baskı tarihi):

24 6.9 Tanker ve depo üstyapıları Kitap II Bölüm 6.9 içindeki tüm uyarılar ve tablo geçerlidir. 6 Üstyapı modelleri 6.9 Tanker ve depo üstyapıları A braket (konsol) resmi Boydan boya montaj şasisine sahip olmayan tanker ve depo üstyapıları Boydan boya montaj şasisi olmayan tanker ve depo üstyapıları sadece yetkili muhatap kişi ile önceden yapılan mutabakattan sonra (bkz. Bölüm 1.3) mümkündür Yapı tarz ı Araçlar, boydan boya çelik montaj şasisi ile donatılmalıdır. Bu montaj şasisinin tespitleme işlemi itmeye karşı dayanıklı olarak gerçekleştirilmelidir. Kitap II Bölüm içinde yer alan itmeye karşı dayanıklı bağlantılar için olan kurallara dikkat edilmelidir. Mercedes-Benz tarafından kullanımı serbest bırakılmış üstyapı konsolları (braketleri) kullanılabilir. Sürücü kabini arkasındaki ilk, itmeye karşı esnek bağlantılı konsolu (braketi) için bu A takviyeli A konsoldur (brakettir). Geri kalan itmeye karşı dayanıklı bağlantılar için bu A konsoldur (brakettir). A takviyeli A konsol (braket) resmi Yapı tarzı Araçlar, boydan boya çelik montaj şasisi ile donatılmalıdır. Bu montaj şasisinin tespitleme işlemi itmeye karşı dayanıklı olarak gerçekleştirilmelidir. Satış kodu C5I olan açık kasa tespit konsollarına (braketlerine) sahip olan araçların sipariş edilmesi (Bölüm Fabrika çıkışlı olarak teslim edilebilen üstyapı bağlantıları içindeki açıklama) ve araç şasisindeki üçüncü ve dördüncü konsolun (braketin) (bkz. sürücü kabini arkasındaki konsol (braket) resmi) itme plakaları (örn. A ) ile değiştirilmesi tavsiye edilir. Sürücü kabini arkasındaki konsol (braket) 3 ve 4 resmi (baskı tarihi):

25 6 Üstyapı modelleri 6.11 Dorse bağlantı kaplini 6.11 Dorse bağlantı kaplini Uyari Yapı tarzı ve olan araçların üzerine dorse bağlantı kaplinlerinin montajına ve kullanımına izin verilmez. Araçlar bu işletim için tasarlanmamıştır. Kaza ve yaralanma tehlikesi var! (baskı tarihi):

26 6 Üstyapı modelleri 6.12 Diğer üstyapılar 6.12 Diğer üstyapılar Uyari Yapı tarzı olan araçların üzerine, üstyapı çalışma esnasında havalı süspansiyon sisteminin ilave ayarlanmasına sebep olacak hiçbir üstyapıya izin verilmez. Bu durum örn. destekli işletimde, kaldırma platformunun, hidrolik kaldırmalı çalışma platformlarının, itfaiye aracı döner merdivenlerinin veya beton pompalarının durumdaki gibidir. Çalışma işletimindeki stabilite emniyeti, havalı süspansiyon sisteminin ayarlama tutumundan dolayı sağlanamayabilir. Kaza ve yaralanma tehlikesi var! (baskı tarihi):

27 6 Üstyapı modelleri 6.13 Yükleme kapağı/yükleme platformu 6.13 Yükleme kapağı/yükleme platformu Yükleme kapağı tablosu Kitap II içinde verilen 6x2 L değerleri geçerlidir. Fabrika çıkışlı mevcut uzantı (sarkıntı) bu esnada uzatılmamış olmalıdır. (baskı tarihi):

28 6 Üstyapı modelleri 6.15 Transmikser (mikserli kamyon) üstyapıları 6.15 Transmikser (mikserli kamyon) üstyapıları Yapı tarzı ve olan araçların üzerine transmikser (mikserli kamyon) üstyapılarına izin verilmez. (baskı tarihi):

29 8 İlave bilgiler 8 İlave bilgiler 8.4 Hesaplamalar 8.4 Hesaplamalar Triple (üçlü) arka aksa sahip 4 akslı araçlarda teknik aks mesafesinin belirlenmesi Triple (üçlü) arka aksa sahip 4 akslı araç resmi Teknik aks mesafesinin (R i) hesaplanması için aşağıdaki değerlere ihtiyacınız vardır (bakınız ayrıca Triple (üçlü) arka aksa sahip 4 akslı araç resmi): R = 1. aksın ortasından 2. aksın ortasına kadar ölçülen araç aks mesafesi VLA = Ön aks mesafesi AA = Arka aks mesafesi G1 = Ağırlık koduna göre 1. aksın müsaade edilen aks yükü G2 = Ağırlık koduna göre 2. aksın müsaade edilen aks yükü G3 = Ağırlık koduna göre 3. aksın müsaade edilen aks yükü G4 = Ağırlık koduna göre 4. aksın müsaade edilen aks yükü Teknik aks mesafesinin hesaplanması için aşağıdaki formül geçerlidir: (baskı tarihi):

Alt şasi ve bağlantısının seçilmesi. Açıklama. Tavsiyeler

Alt şasi ve bağlantısının seçilmesi. Açıklama. Tavsiyeler Açıklama Açıklama Çalışma sırasında oluşabilecek her tip gerilmeyi karşılayabilmek için şasi çerçevesi, alt şasi ve takviye birlikte etkileşim gösterir. Alt şasi boyutlandırma ve tasarımı, ek ve takviyesi,

Detaylı

Değiştirilebilir yük taşıyıcıları

Değiştirilebilir yük taşıyıcıları Genel bilgiler Genel bilgiler Değiştirilebilir yük taşıyıcı, esnekliği arttıran ve araç için durma zamanını azaltan yük taşıyıcıyı hızlıca değiştirmek için kullanılır. Yük değiş tokuşunun en genel türü,

Detaylı

Devrilme stabilitesi. Genel bilgiler. Aşağıdaki belgelerde daha fazla bilgi bulunabilir:

Devrilme stabilitesi. Genel bilgiler. Aşağıdaki belgelerde daha fazla bilgi bulunabilir: Genel bilgiler Başlıca aşağıdakiler olmak üzere farklı devrilme stabilitesi türleri vardır: Sürüş sırasında devrilme stabilitesi Devrilme sırasında devrilme stabilitesi Vinç kullanırken devrilme stabilitesi

Detaylı

Dökme yük tankerleri. Tasarım. Toptan üst yapıları burulmaya karşı sert üstyapılı olarak değerlendirilir.

Dökme yük tankerleri. Tasarım. Toptan üst yapıları burulmaya karşı sert üstyapılı olarak değerlendirilir. Dökme yük tankerleri hakkında genel bilgiler Dökme yük tankerleri hakkında genel bilgiler Toptan üst yapıları burulmaya karşı sert üstyapılı olarak değerlendirilir. Tasarım Şasi salınım riskini azaltmak

Detaylı

Devrilme stabilitesi ve damperli devrilme stabilitesi

Devrilme stabilitesi ve damperli devrilme stabilitesi Genel Genel Devrilme stabilitesi ve damperli devrilme stabilitesinin farklı tüleri vardır. Özellikle şunlar yer alır: Sürüş sırasında devrilme stabilitesi Devrilme sırasında devrilme stabilitesi Bir vinç

Detaylı

Çamurluk. Çamurluk ve tozluklarla ilgili genel bilgi. Sprey-bastırma aygıtı

Çamurluk. Çamurluk ve tozluklarla ilgili genel bilgi. Sprey-bastırma aygıtı Çamurluk ve tozluklarla ilgili genel bilgi Çamurluk ve tozluklarla ilgili genel bilgi Bazı ülkelerin 109/2011 No AB direktifi Komisyon Tüzüğü (AB) gibi çamurlukları ve tozlukları düzenleyen yasal düzenlemeleri

Detaylı

Sökülebilen gövdeli kamyonlar. Sökülebilen gövdeli kamyonlar hakkında genel bilgi

Sökülebilen gövdeli kamyonlar. Sökülebilen gövdeli kamyonlar hakkında genel bilgi Sökülebilen gövdeli kamyonlar hakkında genel bilgi Sökülebilen gövdeli kamyonlar hakkında genel bilgi Sökülebilen üstyapılı kamyonlar torsiyonel olarak esnek kabul edilir. Sökülebilen üstyapılı kamyonlar

Detaylı

Takviye. Arka kısım. Uç bağlantı demiri ÖNEMLİ! Uç bağlantı demirleri, merkez monteli çeki kanca traversi bulunmayan kamyonlara takılmalıdır.

Takviye. Arka kısım. Uç bağlantı demiri ÖNEMLİ! Uç bağlantı demirleri, merkez monteli çeki kanca traversi bulunmayan kamyonlara takılmalıdır. Uç bağlantı demiri ÖNEMLİ! Uç bağlantı demirleri, merkez monteli çeki kanca traversi bulunmayan kamyonlara takılmalıdır. Üst yapı imalatçısının, Scania dışında bir üreticiden alınmış bir uç bağlantı demirini

Detaylı

Kuvvetler ve hareketler. Tanımlamalar. Bükülmeyle ilgili olarak esnek üstyapı

Kuvvetler ve hareketler. Tanımlamalar. Bükülmeyle ilgili olarak esnek üstyapı Kuvvetler ve hareketler ile ilgili genel bilgiler Kuvvetler ve hareketler ile ilgili genel bilgiler Şasi çerçevesi sürüş yöntemine ve yol yüzeyinin doğasına bağlı olarak farklı yönlerde güçlere maruz kalır.

Detaylı

Sökülebilen gövdeli kamyonlar. Sökülebilen gövdeli kamyonlar hakkında genel bilgi PGRT

Sökülebilen gövdeli kamyonlar. Sökülebilen gövdeli kamyonlar hakkında genel bilgi PGRT hakkında genel bilgi hakkında genel bilgi Sökülebilen üstyapılı kamyonlar torsiyonel olarak esnek kabul edilir. Sökülebilen üstyapılı kamyonlar farklı taşıma gereksinimleri için farklı yük taşıyıcıları

Detaylı

Değiştirilebilir yük taşıyıcıları. Değiştirilebilir yük taşıyıcıları ile ilgili genel bilgiler

Değiştirilebilir yük taşıyıcıları. Değiştirilebilir yük taşıyıcıları ile ilgili genel bilgiler Değiştirilebilir yük taşıyıcıları ile ilgili genel bilgiler Değiştirilebilir yük taşıyıcıları ile ilgili genel bilgiler Değiştirilebilir yük taşıyıcı, esnekliği artıran ve araç için durma zamanını azaltan

Detaylı

şasi 1 Şasi kamyon 8 6 Şasi kamyon 8 4 ÇEKİŞ / ŞASİ YÜKSEKLİĞİ / DİNGİL MESAFESİ (boyutlar dm olarak verilmiştir)

şasi 1 Şasi kamyon 8 6 Şasi kamyon 8 4 ÇEKİŞ / ŞASİ YÜKSEKLİĞİ / DİNGİL MESAFESİ (boyutlar dm olarak verilmiştir) ÇEKİŞ / ŞASİ YÜKSEKLİĞİ / DİNGİL MESAFESİ (boyutlar dm olarak verilmiştir) Şasi kamyon X- 60 63 65 67 60 63 65 67 X- 60 Şasi kamyon 4 4 XX- Şasi kamyon 6 2 60 48 60 48 60 60 Şasi kamyon 6 4 X- 32 32 X-

Detaylı

Beşinci tekerleğin takılması. Sabit beşinci tekerleğin takılması

Beşinci tekerleğin takılması. Sabit beşinci tekerleğin takılması Sabit beşinci tekerleğin takılması Sabit beşinci tekerleğin takılması Traktör fabrikadan gönderildiğinde, beşinci tekerlek 10.9 cıvatalarla montaj plakasına takılmıştır. Cıvatalar özel bir torka sıkılır.

Detaylı

Çekme üniteleri. Genel bilgiler. Çekme üniteleri hakkında daha fazla bilgi Arka uç adaptasyonları belgesinde bulunur.

Çekme üniteleri. Genel bilgiler. Çekme üniteleri hakkında daha fazla bilgi Arka uç adaptasyonları belgesinde bulunur. Genel bilgiler Çekme birimleri, bir aracın römork çekebilmesi için donatılmış olması gereken parçanın hepsine birden verilen isimdir. Çekme biriminin amacı, aracın çekme gücünü treylera aktarmaktır. Çekme

Detaylı

Arka uzantıyı değiştirme. Arka çıkıntının değiştirilmesiyle ilgili genel bilgi. Fabrika uyarlaması. Yedek parçalar,

Arka uzantıyı değiştirme. Arka çıkıntının değiştirilmesiyle ilgili genel bilgi. Fabrika uyarlaması. Yedek parçalar, Arka çıkıntının değiştirilmesiyle ilgili genel bilgi Arka çıkıntının değiştirilmesiyle ilgili genel bilgi Fabrika uyarlaması Arka çıkıntı, 10 mm'nin katları şeklinde artan uzunluklarda fabrikadan sipariş

Detaylı

Çekme birimleri. Çekme birimleri hakkında genel bilgiler PGRT

Çekme birimleri. Çekme birimleri hakkında genel bilgiler PGRT hakkında genel bilgiler hakkında genel bilgiler, bir aracın römork çekebilmesi için donatılmış olması gereken bir veya birden fazla parçanın hepsine birden verilen isimdir. Çekme biriminin amacı, aracın

Detaylı

Kabin dışındaki montaj. Genel. Delikler ve delik işaretleri. Delik açma

Kabin dışındaki montaj. Genel. Delikler ve delik işaretleri. Delik açma Genel Genel Bu belge, deliklerin, delik işaretlerinin ve kaynaklı somunların kabinin dışında nerede konumlandırılacağını açıklamaktadır. Amacı ekstra aksesuarların veya donanımın takılmasını kolaylaştırmaktır.

Detaylı

Beton pompalama kamyonları

Beton pompalama kamyonları Genel bilgiler Genel bilgiler Beton pompalama kamyonları hidrolik olarak kontrol edilen bir kol ile genellikle araçtan belirli bir mesafede olan yerlere beton pompalamak için kullanılır. Üstyapı torsiyonel

Detaylı

2SB5 doğrusal aktüatörler

2SB5 doğrusal aktüatörler 2SB5 doğrusal aktüatörler SIPOS 5 İşletim Kılavuzu Eki Basım 03.13 Değişiklik yapma hakkı saklıdır! İçindekiler SIPOS 5 İşletim Kılavuzu Eki İçindekiler İçindekiler 1 Temel bilgiler... 3 1.1 İşletim kılavuzuna

Detaylı

Alt şasi tasarım. Genel bilgiler. Alt şasi aşağıdaki amaçlar için kullanılabilir:

Alt şasi tasarım. Genel bilgiler. Alt şasi aşağıdaki amaçlar için kullanılabilir: Alt şasi aşağıdaki amaçlar için kullanılabilir: Yükü şasi çerçevesi üzerine düzgün bir şekilde dağıtmak için Tekerlekler ve çerçeve üzerinde dik duran diğer parçalar için boşluk sağlamak amacıyla Üstyapıyı

Detaylı

Kereste kamyonları. Kereste kamyonları hakkında genel bilgiler. Kereste kamyonları yuvarlak keresteleri taşımak için kullanılır.

Kereste kamyonları. Kereste kamyonları hakkında genel bilgiler. Kereste kamyonları yuvarlak keresteleri taşımak için kullanılır. Kereste kamyonları hakkında genel bilgiler Kereste kamyonları yuvarlak keresteleri taşımak için kullanılır. Kereste kamyonları hakkında genel bilgiler Kereste kamyonu üstyapıları yükün büyüklüğüne bağlı

Detaylı

KAMYONDA ŞASİ UZATMA VEYA KISALTMA AİTM

KAMYONDA ŞASİ UZATMA VEYA KISALTMA AİTM KAMYONDA ŞASİ UZATMA VEYA KISALTMA AİTM ve FREN FRENTEKNİK Alpay Lök Mak.Y.Müh 18.01.2010 alpay@frenteknik.com www.frenteknik.com AİTM ve FREN AİTM Yönetmeliği ne göre, Listelenen araç tadilatları için,

Detaylı

Beton mikserleri. Beton mikserleri ile ilgili genel bilgiler. Tasarım. Karıştırıcı ünitesi üstyapısı torsiyonel olarak esnek kabul edilir.

Beton mikserleri. Beton mikserleri ile ilgili genel bilgiler. Tasarım. Karıştırıcı ünitesi üstyapısı torsiyonel olarak esnek kabul edilir. Beton mikserleri ile ilgili genel bilgiler Beton mikserleri ile ilgili genel bilgiler Karıştırıcı ünitesi üstyapısı torsiyonel olarak esnek kabul edilir. Tasarım Beton mikserlerinin damper fonksiyonu yoktur

Detaylı

Menteşeler Programa genel bakış

Menteşeler Programa genel bakış 24 www.hettich.com Menteşeler Programa genel bakış Tas menteşeler Genel ürün çeşitleri / Teknik karşılaştırma 26-27 Özel menteşeler Genel görünüm 210-211 Technik für Möbel 25 Tas menteşeler Genel ürün

Detaylı

Arka lambalar. Uygulama Uygulama. Scania Truck Bodybuilder 22: Yayım Scania CV AB 2016, Sweden 1 (7)

Arka lambalar. Uygulama Uygulama. Scania Truck Bodybuilder 22: Yayım Scania CV AB 2016, Sweden 1 (7) Araç, sipariş edildiği zamanki teknik özelliklerine bağlı olarak aşağıdaki arka lambalardan biriyle teslim edilir: Kompakt 7 gözlü lamba grubu LED lamba Arka lambalar daima fabrikada takılı şekilde teslim

Detaylı

Arka alt koruma. Genel

Arka alt koruma. Genel Genel Genel UN ECE R58 standardı ile uyum için kamyonlara arka alt korumanın takılması gerekmektedir. Alt koruma fabrikadan temin edilebilir ya da üstyapı imalatçısı tarafından takılabilir. Bu belgede,

Detaylı

Gövde adaptasyon braketleri ve delik düzenleri

Gövde adaptasyon braketleri ve delik düzenleri Üstyapı adaptasyon braketi ve delik düzenleri Şasi çerçevesinin arka bölümü ve arka uç delikli veya deliksiz şekilde ya da üstyapı adaptasyon braketleri takılı bir şekilde sipariş edilebilir. Şasi çerçevesinin

Detaylı

Kanca sistemli kamyonlar

Kanca sistemli kamyonlar Genel bilgiler Genel bilgiler Kanca sistemli kamyonlar gevşek yük taşıyıcıları taşımak için kullanılır. Yüklerin taşınması yük taşıyıcıyı mesela kanca kolu veya kablosu kullanılarak kamyonun arka ucuna

Detaylı

Çöp toplama kamyonları

Çöp toplama kamyonları ile ilgili genel bilgiler ile ilgili genel bilgiler arka yükleyiciler, yan yükleyiciler veya ön yükleyiciler olarak montelenebilirler. Yan yükleyiciler ve ön yükleyiciler, sürücünün kabinden ayrılmadan

Detaylı

Üstyapı Talimatları. TG Çeki Ekipmanları

Üstyapı Talimatları. TG Çeki Ekipmanları Üstyapı Talimatları TG Çeki Ekipmanları YAYIMLAYAN MAN Truck & Bus AG ESC Bölümü Engineering Services Consultation Dachauer Str. 667 D - 80995 Münih E-Posta: esc@man.eu Fax: + 49 (0) 89 1580 4264 Teknik

Detaylı

MONTAJ KİTİ KULLANMA KILAVUZU

MONTAJ KİTİ KULLANMA KILAVUZU MONTAJ KİTİ KULLANMA KILAVUZU UYARI Ekteki bilgiler Truck Mounted Forklift in kamyon veya römorka asılması hakkında öneriler içerir. Kamyon ya da römork satıcıları, Lift Truck montaj kitlerinin yükleme

Detaylı

Tartma aletleri. Tartma hücrelerinin kurulumu

Tartma aletleri. Tartma hücrelerinin kurulumu Tartma aletleri ile ilgili genel bilgiler Tartma aletleri ile ilgili genel bilgiler Aracın yükünü tartma diğer şeyler, kullanım arasında üstyapı ve süspansiyon tipine bağlı olarak farklı şekillerde gerçekleştirilebilir.

Detaylı

ÇEKİ OKU V. Teslimat kapsamı l Soket tutucu dahil l Halat dahil l Kullanım kılavuzu dahil

ÇEKİ OKU V. Teslimat kapsamı l Soket tutucu dahil l Halat dahil l Kullanım kılavuzu dahil Artınız l Geriye bekleme konumundayken otomatik ger konum alan gaz yay li seri üretim el freni kolu l Halat kılavuzlu l Takılıp yönlendirme kolu ( için bkz. program) l İlgi çekici donanım ilave (bkz. aksesuar)

Detaylı

Üstyapı bağlantısı. Genel bilgiler. Şasi çerçevesi braketleri. Alt şasi braketleri. Aşağıdaki belgelerde daha fazla bilgi bulunabilir:

Üstyapı bağlantısı. Genel bilgiler. Şasi çerçevesi braketleri. Alt şasi braketleri. Aşağıdaki belgelerde daha fazla bilgi bulunabilir: Genel bilgiler Aşağıdaki belgelerde daha fazla bilgi bulunabilir: Genel bilgiler Üstyapı uyarlama braketleri üstyapının ataşmanı için bir sistem olarak kullanılır. Kombinasyona bağlı olarak sert ataşmandan

Detaylı

Beton pompalı kamyonlar. Beton pompalı kamyonlar hakkında genel bilgiler. Tasarım. Beton pompalı kamyonlar burulmaya karşı ekstra sağlam kabul edilir.

Beton pompalı kamyonlar. Beton pompalı kamyonlar hakkında genel bilgiler. Tasarım. Beton pompalı kamyonlar burulmaya karşı ekstra sağlam kabul edilir. Beton pompalı kamyonlar hakkında genel bilgiler Beton pompalı kamyonlar hakkında genel bilgiler Beton pompalı kamyonlar burulmaya karşı ekstra sağlam kabul edilir. Tasarım Üstyapıyı öyle güçlü ve sert

Detaylı

Yönlendirme aksı takılması

Yönlendirme aksı takılması Bir ilave dingil takılmasına dair genel bilgiler Bir ilave dingil takılmasına dair genel bilgiler Ek ilave dingiller takılırken orijinal Scania yedek parçaları kullanın. Bunun avantajları şu şekildedir:

Detaylı

Şasi tipi F700 F800 F950 F957 F958 Şasi genişliği ve tolerans (mm) ,5 R11 R11

Şasi tipi F700 F800 F950 F957 F958 Şasi genişliği ve tolerans (mm) ,5 R11 R11 Scania şasi çerçevesi sınıfı Scania şasi çerçevesi sınıfı Şasi çerçevesi sınıfı aşağıdaki şasi tiplerini içerir: Şasi tipi F700 F800 F950 F957 F958 Şasi genişliği ve tolerans (mm) 766 +1 768 +1 771 +1

Detaylı

Hijyenik dizayn. Küçük ve kompakt panolar HD. Terminal kutuları HD Kompakt panolar HD Aksesuarlar...172

Hijyenik dizayn. Küçük ve kompakt panolar HD. Terminal kutuları HD Kompakt panolar HD Aksesuarlar...172 Küçük ve kompakt panolar HD Terminal kutuları HD...170 Kompakt panolar HD...171...172 Rittal Katalog 34/Endüstriyel panolar 169 HD aksesuarları Sayfa 172 Sistem aksesuarları Sayfa 507 KL paslanmaz çelik

Detaylı

Alt çerçeve ile etkileşim. Açıklama PGRT

Alt çerçeve ile etkileşim. Açıklama PGRT Açıklama Açıklama Etkileşimli bir alt çerçeve, dahili çerçevelerin iki farklı çerçeve yerine bir şasi çerçevesinin etkileşimine bağlı olduğu bir yapıdır. Etkileşimli bir alt çerçevenin, etkileşimsiz bir

Detaylı

Aktüatörler Sıvı yakıt brülörlerindeki hava damperleri ve ayar vanaları için

Aktüatörler Sıvı yakıt brülörlerindeki hava damperleri ve ayar vanaları için 7 812 Aktüatörler Sıvı yakıt brülörlerindeki hava damperleri ve ayar vanaları için SQM1... SQM2... Ters çevrilebilir elektromotor aktüatörler Torklar: - SQM1 10 Nm'ye kadar - SQM2 20 Nm'ye kadar Çalışma

Detaylı

Öne monte edilen donanım. Öne monteli ekipmanın takılması. Üstyapı ve opsiyonel donanım için daha fazla bilgi Sınırlamalar belgesinde mevcuttur.

Öne monte edilen donanım. Öne monteli ekipmanın takılması. Üstyapı ve opsiyonel donanım için daha fazla bilgi Sınırlamalar belgesinde mevcuttur. Öne monteli ekipmanın takılması Öne monteli ekipmanın takılması Bu belgede öne monteli ekipmanın takılması için bir çok çözüm yolu açıklar. Üstyapı ve opsiyonel donanım için daha fazla bilgi Sınırlamalar

Detaylı

Aks yük hesaplamaları. Aks yükleri ve yük hesaplamaları ile ilgili genel bilgi

Aks yük hesaplamaları. Aks yükleri ve yük hesaplamaları ile ilgili genel bilgi Aks yükleri ve yük hesaplamaları ile ilgili genel bilgi Kamyonları kullanan tüm taşıma tipleri kamyon şasisinin belli bir üstyapı tarafından desteklenmesini gerektirir. Aks yükü hesaplamalarının amacı

Detaylı

Şasi kamyon 8 2 RADT-AR Yüksek RADT-GR Yüksek 43 43, RAPDT-GR Yüksek Orta

Şasi kamyon 8 2 RADT-AR Yüksek RADT-GR Yüksek 43 43, RAPDT-GR Yüksek Orta ÇEKİŞ / ŞASİ YÜKSEKLİĞİ / DİNGİL MESAFESİ (boyutlar dm olarak verilmiştir) Şasi kamyon 4 2 RAD-L90 Yüksek 34 35 37 40 43 46 49 52 56 60 RAD-GR Yüksek 34 37 40 43 46 49 52 56 60 63 65 67 Orta 37 40 43 46

Detaylı

Sürülebilir alüminyum köprülü vinç, çift taşıyıcılı, taşıma yükü 1.000 kg ve 1.500 kg

Sürülebilir alüminyum köprülü vinç, çift taşıyıcılı, taşıma yükü 1.000 kg ve 1.500 kg Kullanılabilir uzunluk Sürülebilir alüminyum köprülü vinç, çift taşıyıcılı, taşıma yükü 1.000 kg ve 1.500 kg Taşıyıcı uzunluğu (toplam) Taşıyıcı uzunluğu (iç genişlik) Ayar alanı Taşıyıcı desteği Toplam

Detaylı

Tork aralığı dahilinde maksimum yük (Nm)

Tork aralığı dahilinde maksimum yük (Nm) Sipariş hakkında genel bilgiler Sipariş hakkında genel bilgiler PTO'ları ve PTO'lar için elektrikli tertibatı doğrudan fabrikadan sipariş edin. Parça ekleme oldukça maliyetli olacaktır. Tavsiye edilen

Detaylı

Topraklama ve güç kaynağı. Şasi çerçevesindeki topraklama ÖNEMLİ!

Topraklama ve güç kaynağı. Şasi çerçevesindeki topraklama ÖNEMLİ! Şasi çerçevesi üzerindeki tüm üstyapı topraklamasını sol şasi elemanında gerçekleştirin. Sağ şasi elemanını topraklanması, akünün eksi kutbu sol şasi elemanına bağlı olduğundan voltaj kaybına yol açacaktır.

Detaylı

Üç Taraflı damper ve aksesuarlar 2011. Rahat ve güvenli nakliye.

Üç Taraflı damper ve aksesuarlar 2011. Rahat ve güvenli nakliye. Üç Taraflı damper ve aksesuarlar 2011 Rahat ve güvenli nakliye. Sayfa 2 DSK 1500 serisi Tek akslı üç taraflı damper Teknik veriler DSK 152615 Ölçüler Kasa 2656 x 1543 x 400 mm Ruhsatlı toplam ağırlığı

Detaylı

Üstyapı Talimatları Kamyonlar

Üstyapı Talimatları Kamyonlar Üstyapı Talimatları Kamyonlar Actros Axor Atego Econic Bild auf der Vorgabeseite in der Größe 215x149 mm einfügen Baskı tarihi: 13.03.2009 (SADECE TÜRKİYE İÇİN GEÇERLİDİR) Değişiklik Hatırlatmaları 15.09.

Detaylı

Sürülebilir alüminyum köprülü vinç, yük altında sürülebilir, taşıma yükü 1.000 kg ve 1.500 kg

Sürülebilir alüminyum köprülü vinç, yük altında sürülebilir, taşıma yükü 1.000 kg ve 1.500 kg www.schilling-fn.de Sürülebilir alüminyum köprülü vinç, yük altında sürülebilir, taşıma yükü 1.000 kg ve 1.500 kg Taşıyıcı uzunluğu (toplam) Taşıyıcı uzunluğu (iç genişlik) Kullanılabilir uzunluk 290 400

Detaylı

Arka lambalar. Uygulama. Araç, sipariş edildiği zamanki teknik özelliklerine bağlı olarak aşağıdaki arka lambalardan biriyle teslim edilir:

Arka lambalar. Uygulama. Araç, sipariş edildiği zamanki teknik özelliklerine bağlı olarak aşağıdaki arka lambalardan biriyle teslim edilir: Araç, sipariş edildiği zamanki teknik özelliklerine bağlı olarak aşağıdaki arka lambalardan biriyle teslim edilir: Daha fazla bilgi için bir Scania bayisiyle temasa geçin. Kompakt 7 gözlü lamba grubu LED

Detaylı

Vinçler. Vinçler hakkında genel bilgi

Vinçler. Vinçler hakkında genel bilgi Vinçler hakkında genel bilgi Vinç konumunun bağlantı dizaynı üzerindeki etkisi büyüktür. Burada kabinlerin, arka montajlı vinçlerin ve merkezi montajlı vinçlerin arkasına yerleştirmek için bazı öneriler

Detaylı

ÇEKİ OKU PROFI V İDEAL ÇEKİ OKU TELESKOBİK EL FREN KOLU. Temel bir çözüm Birçok varyasyon. Azami talepler için en modern teknik

ÇEKİ OKU PROFI V İDEAL ÇEKİ OKU TELESKOBİK EL FREN KOLU. Temel bir çözüm Birçok varyasyon. Azami talepler için en modern teknik ÇEKİ OKU PROFI V Temel bir çözüm Birçok varyasyon İDEAL ÇEKİ OKU Azami talepler için en modern teknik Esnek ve bireysel endüstriyel alanlara yönelme bu projeye yönelik görevimizdi. Neredeyse hiçbir talebi

Detaylı

Aks ağırlığı hesaplamaları. Aks ağırlık hesaplamaları hakkında genel bilgiler

Aks ağırlığı hesaplamaları. Aks ağırlık hesaplamaları hakkında genel bilgiler Aks ağırlık hesaplamaları hakkında genel bilgiler Kamyonları kullanan tüm taşıma tipleri, fabrikadan tedarik edilen şasinin belli bir üstyapı tarafından desteklenmesini gerektirir. Aks ağırlık hesaplamaları

Detaylı

www.schilling-fn.de Türkçe Ürün programı Alüminyum köprülü vinçler Çeşitli Aksesuar Özel üretimler

www.schilling-fn.de Türkçe Ürün programı Alüminyum köprülü vinçler Çeşitli Aksesuar Özel üretimler Türkçe Alüminyum köprülü vinçler Çeşitli Aksesuar Özel üretimler Ürün programı Alüminyum köprülü vinçler Çeşitli Aksesuar Özel üretimler 1 2 Editoryal İyi günler!... Fikirden hazır ürüne kadar... Başlık

Detaylı

Kusursuz bir onarım ancak cihazın tamamı gerekli olduğu her zaman zarar verilmeden sökülebiliyorsa mümkündür.

Kusursuz bir onarım ancak cihazın tamamı gerekli olduğu her zaman zarar verilmeden sökülebiliyorsa mümkündür. Kurulum yalnızca uzman personel tarafından yapılabilir. Tüm iş adımları sırasıyla eksiksiz olarak uygulanmalı ve kontrol edilmelidir. Geçerlilik kapsamı Bu kurulum kılavuzu aşağıdakiler için geçerlidir:

Detaylı

Kayar Mesnetler GS F 1G Kayar Mesnet GS F 2G Kayar Mesnet GS 2G-PL Kayar Mesnet

Kayar Mesnetler GS F 1G Kayar Mesnet GS F 2G Kayar Mesnet GS 2G-PL Kayar Mesnet Kayar Mesnetler 6Kayar Mesnet DestekleriKılavuzlu bir Desteğin bir Simotec Kiriş Kesiti 100 veya 120 den ya da 100 ila 120 mm arasında bir flanş genişliğine sahip başka bir çelik kirişten askıya alınması

Detaylı

13 Ekim 2018 Tarihi İtibariyle Geçerli Tavsiye Edilen Ford Trucks Fiyat Listesi

13 Ekim 2018 Tarihi İtibariyle Geçerli Tavsiye Edilen Ford Trucks Fiyat Listesi Güncel Ford Trucks Fiyatlarını İnceleyin 13 Ekim 2018 Tarihi İtibariyle Geçerli Tavsiye Edilen Ford Trucks Fiyat Listesi ÇEKİCİ SERİSİ TÜRK LİRASI FİYATLI 1842T Çekici Ekstra Yüksek Tavan 13L / 420PS /

Detaylı

13 Ekim 2018 Tarihi İtibariyle Geçerli Tavsiye Edilen Ford Trucks Fiyat Listesi

13 Ekim 2018 Tarihi İtibariyle Geçerli Tavsiye Edilen Ford Trucks Fiyat Listesi Güncel Ford Trucks Fiyatlarını İnceleyin 13 Ekim 2018 Tarihi İtibariyle Geçerli Tavsiye Edilen Ford Trucks Fiyat Listesi ÇEKİCİ SERİSİ TÜRK LİRASI FİYATLI 1842T Çekici Ekstra Yüksek Tavan 13L / 420PS /

Detaylı

Topraklama ve güç kaynağı

Topraklama ve güç kaynağı Akü topraklama vidasının üstyapı işlevlerinin topraklanması için kullanılmaması gerekir. Şasi çerçevesi üzerindeki üstyapı işlevleri için tüm topraklamanın akünün eksi kutbu sol şasi elemanına bağlı olduğundan

Detaylı

00: Kurtarma hizmetleri için ürün bilgisi. tr-tr. Kamyon P, G, R ve S serisi. Yayım 1. Scania CV AB 2016, Sweden

00: Kurtarma hizmetleri için ürün bilgisi. tr-tr. Kamyon P, G, R ve S serisi. Yayım 1. Scania CV AB 2016, Sweden 00:01-08 Yayım 1 tr-tr Kurtarma hizmetleri için ürün bilgisi Kamyon P, G, R ve S serisi Scania CV AB 2016, Sweden Okumaya başlamadan önce... 3 Araçta bulunan hidrolikler... 4 Elektrik sistemi... 5 Akü...

Detaylı

Üstyapılar için anahtarlar. Genel

Üstyapılar için anahtarlar. Genel Genel Genel Bu belge, üstyapıcılar tarafından kullanılabilen anahtarların bir özetini içerir. Anahtarlar ve kontak muhafazaları Scania bayilerinden sipariş edilebilir. Ayrıca özel sembollere sahip düğmeler

Detaylı

Kısmi dönüşlü aktüatörler SQ 05.2 SQ 14.2/SQR 05.2 SQR 14.2 SQEx 05.2 SQEx 14.2/SQREx 05.2 SQREx 14.2 ayak ve kollu

Kısmi dönüşlü aktüatörler SQ 05.2 SQ 14.2/SQR 05.2 SQR 14.2 SQEx 05.2 SQEx 14.2/SQREx 05.2 SQREx 14.2 ayak ve kollu Kısmi dönüşlü aktüatörler SQ 05.2 SQ 14.2/SQR 05.2 SQR 14.2 SQEx 05.2 SQEx 14.2/SQREx 05.2 SQREx 14.2 ayak ve kollu Sadece kullanma kılavuzuyla bağlantılı olarak kullanın! Bu kısa talimat, kullanma kılavuzu

Detaylı

Gömme kapılar ve alüminyum profiller için menteşeler (Bölüm 4B)

Gömme kapılar ve alüminyum profiller için menteşeler (Bölüm 4B) 2 Mekanizmalar Çıkıntılı kapılar için menteşeler (Bölüm 4A) 4A-120 4A-121 4A-130 4A-135 4A-136 4A-137 4A-138 4a-140 4A-150 4A-160 4A-170 4A-190 4A-210 4A-215 4A-220 120 135 /180 120 120 /135 125 115 180

Detaylı

Montaj kılavuzu. Anten uzantısı. VEGAPULS 66 için. Document ID: 34195

Montaj kılavuzu. Anten uzantısı. VEGAPULS 66 için. Document ID: 34195 Montaj kılavuzu Anten uzantısı VEGAPULS 66 için Document ID: 3495 İçindekiler İçindekiler Kendi emniyetiniz için. Yetkili personel... 3.2 Amaca uygun kullanım... 3.3 Yanlış kullanma uyarısı... 3.4 Genel

Detaylı

Üstyapı arayüzü. Açıklama. EXT düğmesi. Üstyapı arayüzü. BCI (Bodywork Communication Interface)

Üstyapı arayüzü. Açıklama. EXT düğmesi. Üstyapı arayüzü. BCI (Bodywork Communication Interface) Açıklama Açıklama Üstyapı arayüzü Scania araçlarındaki elektrik sistemi, bir ortak ağ yoluyla birbiri ile iletişim sağlayan bir dizi kontrol ünitesine dayanır. Mevcut teknolojiyi kullanmak için, geleneksel

Detaylı

Üstyapı arayüzü. Açıklama. Üstyapı arayüzü. BWS (Bodywork System)

Üstyapı arayüzü. Açıklama. Üstyapı arayüzü. BWS (Bodywork System) Açıklama Açıklama Üstyapı arayüzü Scania araçlarındaki elektrik sistemi, (CAN protokolü üzerine kurulu) bir ortak ağ yoluyla birbiri ile iletişim sağlayan bir dizi kontrol ünitesine dayanır. Mevcut teknolojiyi

Detaylı

Öne monte edilen ekipman hazırlıkları. Öne monte edilen ekipman hazırlıkları ile ilgili genel bilgiler

Öne monte edilen ekipman hazırlıkları. Öne monte edilen ekipman hazırlıkları ile ilgili genel bilgiler Öne monte edilen ekipman hazırlıkları ile ilgili genel bilgiler Öne monte edilen ekipman hazırlıkları ile ilgili genel bilgiler Araç şasinin ön kenarında yer alan 2 çeki pimli standart olarak teslim edilir.

Detaylı

SPEED GRADER G2. Özel tür motor greyderi Üniversal olarak monte edilebilir. Hızlı montaj Yüksek kalite

SPEED GRADER G2.  Özel tür motor greyderi Üniversal olarak monte edilebilir. Hızlı montaj Yüksek kalite & SPEED GRADER G2 www.pthproducts.com Özel tür motor greyderi Üniversal olarak monte edilebilir. Hızlı montaj Yüksek kalite 2 İki boyda mükemmellik 80 HP ve üzeri çekici gücüne sahip olan Daha düşük motor

Detaylı

BAŞARIR Başarır İnş.Tur.Otmtv.San.Ve Dış.Tic.Ltd.Şti

BAŞARIR Başarır İnş.Tur.Otmtv.San.Ve Dış.Tic.Ltd.Şti BAŞARIR Başarır İnş.Tur.Otmtv.San.Ve Dış.Tic.Ltd.Şti HİZMETLERİMİZ SEKTÖRDE 1998'den BU YANA BİLGİ VE DENEYİMİMİZLE SİZ DEĞERLİ MÜŞTERİLERİMİZE MÜHENDİSLİK HİZMETİ VERMEKTEYİZ. AMACIMIZ BİLGİ VE HİZMET

Detaylı

Güvenlik Tamponu. Ürün bilgisi

Güvenlik Tamponu. Ürün bilgisi Ürün bilgisi F Kuvvet İmitasyon deri ile kaplı sünger sensör Alüminyum sabitleyici Kontak SENTIR bumper- güvenlik tamponları- endüstriyel vagonlar, hangar kapıları, otomatik yönlendirmeli sürücüsüz araçlar,

Detaylı

Kullanım ve sorumluluk. Uygulama. Hedef grup. Kriterler. Belgelenen kontroller için gereklilikler. Aşağıdaki belgelerde daha fazla bilgi bulunabilir:

Kullanım ve sorumluluk. Uygulama. Hedef grup. Kriterler. Belgelenen kontroller için gereklilikler. Aşağıdaki belgelerde daha fazla bilgi bulunabilir: Hedef grup Scania üstyapı bilgileri öncelikle üstyapı üreticilerini hedeflemekte ve Scania kamyon şasisi ve komple kamyonlar üzerindeki tüm üstyapı imalatı ve dönüştürmeler için geçerlidir. Kriterler Scania

Detaylı

Teknik sistem kataloğu Tutamaklı kumanda panelleri

Teknik sistem kataloğu Tutamaklı kumanda panelleri Teknik sistem kataloğu Tutamaklı kumanda panelleri Tutamaklı kumanda panelleri yüksek ergonomileri, montaj kolaylığı ve cazip tasarımları ile öne çıkar ve stoklarımızda bulunur. Çeşitli boyutlar ve montaj

Detaylı

Şasi üzerinde çalışma için sınırlamalar. Genel bilgiler

Şasi üzerinde çalışma için sınırlamalar. Genel bilgiler Genel bilgiler Üstyapıyı planlayabilmek için, erken bir aşamada bir araç için neye izin verilip neye izin verilmediğini bilmek çok önemlidir. Genel bilgiler Bu döküman, opsiyonel donanımların ve üstyapının

Detaylı

Binalar için profesyonel çözümler. www.chapier.com.tr GİRİŞ KONTROLLERİ KİLİTLEME SİSTEMLERİ ACİL DURUM ÇIKIŞI OTOMATİK SİSTEMLER AKSESUARLAR PARK

Binalar için profesyonel çözümler. www.chapier.com.tr GİRİŞ KONTROLLERİ KİLİTLEME SİSTEMLERİ ACİL DURUM ÇIKIŞI OTOMATİK SİSTEMLER AKSESUARLAR PARK GİRİŞ KONTROLLERİ ACİL DURUM ÇIKIŞI KİLİTLEME SİSTEMLERİ OTOMATİK SİSTEMLER AKSESUARLAR KAPILAR VE SAHANLIKLAR PARK BİNALARIN GİRİŞ VE ÇIKIŞLARI Binalar için profesyonel çözümler Kapı Kapatıcılar Hakkında

Detaylı

Aks mesafesinin değiştirilmesi. Aks mesafesinin değiştirilmesiyle ilgili genel. Yöntemler ÖNEMLİ!

Aks mesafesinin değiştirilmesi. Aks mesafesinin değiştirilmesiyle ilgili genel. Yöntemler ÖNEMLİ! Aks mesafesinin değiştirilmesiyle ilgili genel bilgi Aks mesafesinin değiştirilmesiyle ilgili genel bilgi ÖNEMLİ! Araç şasisinin dingil mesafesinin değiştirilmesi şasinin özelliklerini etkilemektedir.

Detaylı

Yüksek taşıma kapasitesine ve iyi bir havalandırmaya sahip kablo merdiveni sistemleri, özellikle de enerji hatlarında ve tek iletkenli kablolarda OBO

Yüksek taşıma kapasitesine ve iyi bir havalandırmaya sahip kablo merdiveni sistemleri, özellikle de enerji hatlarında ve tek iletkenli kablolarda OBO Yüksek taşıma kapasitesine ve iyi bir havalandırmaya sahip kablo merdiveni sistemleri, özellikle de enerji hatlarında ve tek iletkenli kablolarda OO U tipi kelepçeler kullanılarak basamak üzerine entegre

Detaylı

Şasi bilgileri ve model tanımlamaları. Scania'nın modüler sistemi

Şasi bilgileri ve model tanımlamaları. Scania'nın modüler sistemi Scania'nın modüler sistemi Scania'nın modüler sistemi Scania'nın geniş modüler sistemi, şasinin farklı kullanımlara en uygun biçimde adapte olmasını sağlar. Her Scania şasisi, her bitmiş araca aşağıdaki

Detaylı

27 Ağustos 2018 Tarihi İtibariyle Geçerli Tavsiye Edilen Ford Trucks Fiyat Listesi

27 Ağustos 2018 Tarihi İtibariyle Geçerli Tavsiye Edilen Ford Trucks Fiyat Listesi Güncel Ford Trucks Fiyatlarını İnceleyin 27 Ağustos 2018 Tarihi İtibariyle Geçerli Tavsiye Edilen Ford Trucks Fiyat Listesi ÇEKİCİ SERİSİ EURO ( ) FİYATLI ( ) 1842T Çekici Ekstra Yüksek Tavan 13L / 420PS

Detaylı

MEILLER Yarı Römork Damper

MEILLER Yarı Römork Damper MEILLER Yarı Römork Damper www.meiller.com.tr MEILLER - Yeniliğin takipçisi F.X.MEILLER GmbH & Co. KG, 1850 yılında Münih te kurulmuş bir aile şirketidir. Üstyapı çözümlerinin yüksek teknik olgunluk derecesi

Detaylı

Laser LAX 300 G. Kullanma kılavuzu

Laser LAX 300 G. Kullanma kılavuzu Laser LAX 300 G tr Kullanma kılavuzu A1 4 3 2a 1a 2b 8 4 5 9 1b 6 7 A2 A3 11 10 A4 A5 A6 L1 ± 0,3 mm/m ± 23/64 A7 L1 ± 0,3 mm/m ± 23/64 L2 ± 1/4 ± 0,2 mm/m B1 B2 90 C1 C2 C3 C4 X1 X2 X3 5m 5m S = 5m

Detaylı

Emniyet Valfi Tank üst kısmında çalışma basıncı emniyetini sağlayan, olası darbelere karşı koruma havuzu ile çevrelenen 2 adet emniyet valfi

Emniyet Valfi Tank üst kısmında çalışma basıncı emniyetini sağlayan, olası darbelere karşı koruma havuzu ile çevrelenen 2 adet emniyet valfi Ürün Kodu : S26 Genişlik : 2.550 mm Yükseklik : 3.800 mm Dingil Mesafesi : 1.310 mm Boş Ağırlık : 13.000 kg ± %5 (Seçilen donanıma göre farklılık gösterir) King-Pin Yüksekliği : 1.220 mm (Yüksüz) ISO 3834

Detaylı

BERTOUR Destekleme sistemi Broşürü BERTOUR. Destekleme sistemi. v2014/01tr

BERTOUR Destekleme sistemi Broşürü BERTOUR. Destekleme sistemi. v2014/01tr BERTOUR Destekleme sistemi Broşürü BERTOUR Destekleme sistemi v2014/01tr Güçlü ve esnek 02 Güvenilir Sadeliği ve Uluslararası Kalite Standardı İle Sınıfının En İyisi Bertour destekleme sistemi, inşaat

Detaylı

EK PTO ları için daha büyük kapasiteli hava-yağ soğutucusu

EK PTO ları için daha büyük kapasiteli hava-yağ soğutucusu Genel bilgiler Genel bilgiler Bu belge, PTO nun 250 kw ye kadar sürekli bir güç çıkışıyla çalıştığı EK30 veya EK40 türü bir PTO ya sahip araçlardaki şanzıman yağının soğutulmasını açıklar. PTO EK50, şanzıman

Detaylı

Üstyapı konsolu ve konnektörlerle ilgili genel bilgiler

Üstyapı konsolu ve konnektörlerle ilgili genel bilgiler Üst yapı konsolu ve konnektörler Üst yapı konsolu ve konnektörler Üstyapı konsolu, kaporta işlevleri için kullanılan konnektörler için braket görevi gören bir panel bölmesidir. Konnektörler iki kablo tesisatına

Detaylı

Damperli kamyonlar. Tasarım PGRT

Damperli kamyonlar. Tasarım PGRT hakkında genel bilgiler hakkında genel bilgiler ın kıvrımlı bir esnek üst yapı olduğu düşünülmektedir. ın asıl kullanım amacı gevşek materyallerin taşınmasına yöneliktir. Damperli gövde, eklemeli olup

Detaylı

Egzoz sisteminin modifiye edilmesi

Egzoz sisteminin modifiye edilmesi Egzoz sisteminde yapılan tüm değişiklikler sertifikayı etkiler. Daha fazla bilgi için bir Scania bayisiyle temasa geçin. Tüm motor tipleri ve egzoz sistemleri için genel sınırlamalar ÖNEMLİ! Aracın egzoz

Detaylı

ABSOLUTE ROTARY ENKODER Çok Turlu Absolute Enkoder, Manyetik Ölçüm GENEL ÖZELLİKLER

ABSOLUTE ROTARY ENKODER Çok Turlu Absolute Enkoder, Manyetik Ölçüm GENEL ÖZELLİKLER ABSOLUTE ROTARY ENKODER Çok Turlu Absolute Enkoder, Manyetik Ölçüm MAS Analog Çıkışlı MAS-S 50 MAS-S 58 MAS-B 50 MAS-B 58 Manyetik prensiple absolute (mutlak) ölçüm 50 mm veya 58 mm gövde çapı seçenekleri

Detaylı

PTO ED120 UYARI! Not: Mekanik hazırlığı olmayan bir araçtaki sürüş kiti olan PTO yu sonradan takmak pahalıdır ve fazla iş yükü gerektirir.

PTO ED120 UYARI! Not: Mekanik hazırlığı olmayan bir araçtaki sürüş kiti olan PTO yu sonradan takmak pahalıdır ve fazla iş yükü gerektirir. Genel bilgiler Genel bilgiler Aşağıdaki sipariş seçenekleri ED120 PTO için mevcuttur. Hidrolik pompa bağlamak için fabrikada takılı sürüş kiti (PTO ED120P) PTO hazırlığı Daha fazla bilgi Sipariş etme seçenekleri

Detaylı

Ürün Kodu Genişlik Yükseklik Boş Ağırlık : A25 : 2.550 mm : 3.550 mm : 2.100 ~ 2.500 kg Geometrik Hacim : 10 16 18 26.000 l. (Kamyon tipine göre) Bölme Sayısı : 1 ~ 5 (Kamyon tipine göre) Tank Kodu : LGBF

Detaylı

FlatGrid Montaj Kılavuzu. Modül kıskacı. Rapid 2+ L Koruyucu Paspas. Gerekli diğer belgeler. Genel montaj kılavuzu - Montaj ve Projelendirme

FlatGrid Montaj Kılavuzu. Modül kıskacı. Rapid 2+ L Koruyucu Paspas. Gerekli diğer belgeler. Genel montaj kılavuzu - Montaj ve Projelendirme FlatGrid Montaj Kılavuzu Modül kıskacı Modül Temel profil Rapid 2+ L Koruyucu Paspas Gerekli Aletler Şerit metre Uçlu tornavida SW6 inbus uç Torx T40 uç Gerekli diğer belgeler Genel montaj kılavuzu - Montaj

Detaylı

Geri dönüşsüz damperler

Geri dönüşsüz damperler ,1 X X testregistrierung Geri dönüşsüz damperler Tipi Kanal sistemin içine monte Geri dönüşsüz damperler, sistem çalışır durumda değilken istenilen hava akış yönüne karşı istenmeyen hava akışlarını önler.

Detaylı

Çekme üniteleri. Çekme birimleri hakkında genel bilgiler. Çekme ünitelerine ilişkin daha fazla bilgi Arka uç adaptasyonları belgesinde bulunur.

Çekme üniteleri. Çekme birimleri hakkında genel bilgiler. Çekme ünitelerine ilişkin daha fazla bilgi Arka uç adaptasyonları belgesinde bulunur. Çekme birimleri hakkında genel bilgiler Çekme birimleri, bir aracın römork çekebilmesi için donatılmış olması gereken parçanın hepsine birden verilen isimdir. Çekme birimleri hakkında genel bilgiler Çekme

Detaylı

Çekiciler ÖNEMLİ! Kapalı römorklu traktör örneği. Aşağıdaki belgelerde daha fazla bilgi bulunabilir:

Çekiciler ÖNEMLİ! Kapalı römorklu traktör örneği. Aşağıdaki belgelerde daha fazla bilgi bulunabilir: Genel bilgiler Genel bilgiler Traktörler yarı römorku çekmek için tasarlanmıştır. Yaygın yarı römork örnekleri: Kapalı römork Makine römork Damperli treyler Bu belgedeki talimatlar aşağıdaki etmenlerle

Detaylı

Kabinin dışındaki seçenekler

Kabinin dışındaki seçenekler Kabinin dışına takılmış değişik seçenekleri sipariş etmek mümkündür. Aşağıdaki bileşenler mevcuttur: Tavan rayı Portbagaj Tavan hava deflektörü Yan hava deflektörü Havalı korna Klima sistemi Not: Tavana

Detaylı

PTO ED160. Genel bilgiler Genel bilgiler. Scania Truck Bodybuilder 22: Yayım Scania CV AB 2017, Sweden 1 (8)

PTO ED160. Genel bilgiler Genel bilgiler. Scania Truck Bodybuilder 22: Yayım Scania CV AB 2017, Sweden 1 (8) Genel bilgiler Genel bilgiler Aşağıdaki sipariş seçenekleri ED160 PTO için mevcuttur. Hidrolik pompa bağlamak için fabrikada takılı sürüş kiti (PTO ED160P) PTO hazırlığı Daha fazla bilgi Sipariş etme seçenekleri

Detaylı

Ürün Kodu Genişlik Yükseklik Boş Ağırlık : A22 : 2.550 mm : 3.550 mm : 2.100 ~ 2.500 kg Geometrik Hacim : 8 10-12 16 20 26.000 l. (Kamyon tipine göre) Bölme Sayısı : 1 ~ 5 (Kamyon tipine göre) Tank Kodu

Detaylı

Katlanır kapak sistemi: WingLine L

Katlanır kapak sistemi: WingLine L : WingLine L 2 www.hettich.com Ürünlere genel bakış / Teknik karşılaştırma WingLine L Sayfa 4-5 Açıklama Kılavuz profili üstte/altta olan yandan montajlı katlanır kapak sistemi Kapak kanat sayısı 2 Kapak

Detaylı

Tehlike! Manyetik tahrik devamlı çalıştırıldığında ısınabilir. Temas halinde yaralanma tehlikesi!

Tehlike! Manyetik tahrik devamlı çalıştırıldığında ısınabilir. Temas halinde yaralanma tehlikesi! İşletim kılavuzu Patlama emniyeti Patlama koruması bir seçenek olup manyetik tahrik üzerindeki Ex tip levhası yardımı ile gösterilir. Tahrikler ve buna ait manyetik valf kumandaları II3G kategorisine uygundurlar

Detaylı

Römork ve aksesuarlar 2011. Rahat ve güvenli nakliye.

Römork ve aksesuarlar 2011. Rahat ve güvenli nakliye. Römork ve aksesuarlar 2011 Rahat ve güvenli nakliye. Sayfa 2 HL 1500 serisi Tek akslı dorse Teknik veriler HL 152615 Ölçüler Kasa 2656 x 1543 x 400 mm Ruhsatlı toplam ağırlığı 1500 kg 1100 kg Yükleme yüksekliği

Detaylı

KASA MAMMUT. Genel bakışta teknik veriler. Tüm değerli eşyalar için güvenli çözüm

KASA MAMMUT. Genel bakışta teknik veriler. Tüm değerli eşyalar için güvenli çözüm MAMMUT Genel bakışta teknik veriler KASA Tüm değerli eşyalar için güvenli çözüm Varyasyonlar Üst montaj Alt montaj Tek akslılar için tavsiye edilmiştir M vurgulu ALKO şasisi M vurgusuz ALKO şasisi ve piyasada

Detaylı