ERKEN ÇOCUK GELĠġĠMĠ KONFERANSI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ERKEN ÇOCUK GELĠġĠMĠ KONFERANSI"

Transkript

1 M.E.B. Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü ERKEN ÇOCUK GELĠġĠMĠ KONFERANSI (ERKEN ÇOCUK GELĠġĠMĠNDE ETKĠLĠ ANNE-BABALIK EĞĠTĠMLERĠ) AĠLE EĞĠTĠMĠ ġubesġ

2 AİLE EĞİTİMİ T.C. Hükümeti-UNICEF Ülke Programı Eylem Planı çerçevesinde ; Aile Eğitimlerinin koordinatörlüğü Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğüne verilmiştir.

3 ERKEN ÇOCUKLUK GELİŞİMİNDE AİLE EĞİTİMLERİNİN ÖNEMİ Toplumun temelini en doğal kurum olan aile oluşturmaktadır. Aile sadece bir toplumsal kurum değil, aynı zamanda önemli bir eğitim kurumudur. Çocuk ilk eğitimini ailesinden alır. Çocukların, en hızlı geliştikleri ve çevreden en çok etkilendikleri dönem yaşamlarının ilk yıllarıdır. Bu dönemde 0-6 yaş (0-72 aylar) yapılacak iyileştirici müdahaleler hayati derecede önemlidir. Ancak içinde bulunduğumuz toplumsal değişim ve küreselleşme ortamından olumsuz olarak etkilenen kurumların en başında da aile kurumu gelmektedir ve olumsuzluklar topluma doğrudan yansımakta; şiddet, ihmal,istismar ve sosyal çatışmaları beslemektedir. Bu nedenle tesadüfe bırakılmayacak kadar ciddi, bilimsel ve sistematik bir organizasyonla yönlendirilmesi gereken aile eğitimleri tüm eğitim sisteminin can alıcı unsurudur.

4 AİLE EĞİTİMİ Sistematik ve kavramsal temelli bir süreç olan aile eğitimin amacı, anne-babaları,çocuk yetiştirme tutumları,sağlık,beslenme,gelişim, olumlu davranış kazandırma yöntemleri,etkili iletişim ve annebabalığın değişik yönleriyle ilgili bilgilendirmek, bilinçlendirmek ve beceri sahibi yapmaktır. Anne-baba eğitimleri yoluyla toplumun geleceğine yatırım yapılması, bir ülkenin ekonomik,sosyal-kültürel ve insani olarak daha sağlıklı ve daha güçlü bir şekilde gelişmesine de katkıda bulunmaktadır.

5 1993 Tarihinden Bu Güne Aile Eğitimleri AÇEP AÇEP bir bilimsel araştırma çerçevesinde Boğaziçi Üniversitesi bünyesinde 1982 yılında geliştirildi.1993 yılında MEB tarafından uygulanmaya başlandı. 0-4 Yaş AÇEP 0-6 Yaş Aile ve Çocuk Eğt. 0-6 Yaş Benim Ailem Eğt.Prg. 0-6 Yaş AİTEP BADEP Gazi Üniversitesi MEB tarafından UNICEF in teknik desteğiyle 1993 yılında geliştirildi. Gazi Üniversitesi tarafından UNICEF in teknik desteğiyle 2003 yılında geliştirildi Yılları arasında uygulandı. 0 6 yaş Aile ve Çocuk Eğitimi programı UNİCEF işbirliğinde Nisan 2005 yılında alandan gelen geribildirimler doğrultusunda revize edilerek Benim Ailem Programı adını aldı. UNICEF in teknik desteğiyle, daha fazla aileye ulaşmak için 2007 yılında Benim Ailem Programı ndan yararlanılarak geliştirildi. AÇEV işbiriğiyle 2oo4 yılından bu yana uygulanmaktadır.

6 YILLARI ARASI TOPLAM AĠLE EĞĠTĠMĠ PROGRAMLARI KURS/KURSĠYER VE ÖĞRETMEN SAYILARI(ÇYGM) PROGRAMLAR Açılan Kurs Sayısı Toplam Kursiyer Sayısı Toplam Eğitilen Öğretmen Sayısı Uygulanan İl Sayısı 5-6 YAŞ ANNE ÇOCUK EĞİTİM PROGRAMI (AÇEP) YAŞ ANNE ÇOCUK EĞİTİM PROGRAMI YAŞ AİLE VE ÇOCUK EĞİTİM PROGRAMI YAŞ BENİM AİLEM AİLE İÇİN TEMEL EĞİTİM PRGRAMI (AİTEP) BABA DESTEK EĞİTİM PROGRAMI (BADEP) EĞİTİCİ ANNE AİLE SAĞLIĞI VE PLANLAMASI TOPLAM

7 AĠLE EĞĠTĠMĠ PROGRAMLARINI UYGULAYAN KURUMLAR/SOSYAL ORTAKLAR UYGULAYAN KURUM / PROGRAMLAR 5-6 YAŞ ANNE ÇOCUK EĞİTİM PROGRA MI (AÇEP) 0-6 YAŞ BENİM AİLEM AİLE İÇİN TEMEL EĞİTİM PRGRAMI (AİTEP) BABA DESTEK EĞİTİM PROGRA MI (BADEP) 7-19 yaş Aile Eğitim Prog. 2009/2010 YILI TOPLAM- KURSİYER MEB KIZ TEKNİK ÖĞRETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MEB OKUL ÖNCESİ EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MEB ÖZEL EĞİTİM REHBERLİK VE DANIŞMA HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SHÇEK ADALET BAKANLIĞI CEZA VE TEVKİF EVLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ STK/BELEDİYELER Tüm Sosyal Ortakların Toplamı MEB ÇIRAKLIK Ve YAYGIN EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

8 AİLE EĞİTİMİ Eğitim alan anne-babaların; Çocuklarını yetiģtirmede, Çocuğuna gösterdiği tutum ve davranıģlarda, Özgüvenlerinde, Çocuklarının okul baģarılarında, Çocukla daha çok etkileģimlerinde Aile içi iletiģimlerinde, Ev ortamını çocuğun gereksinimlerine cevap verebilecek Ģekilde düzenlemelerinde olumlu değiģiklikler olduğu gözlenmiģtir.

9 AİLE EĞİTİMİ Ailesi Tarafından Erken Yaşlarda Gelişimi ve Eğitimi Desteklenen Çocukların; Haklarının ve sorumluluklarının bilincinde olan birey olarak büyüdüğü, Okula daha hazır başladığı, Okul mezuniyet derecelerinde iyileşme sağlandığı, Akademik becerilerinde artış olduğu, Suça karıģma oranlarında azalma olduğu, Sınıf tekrarlarında ve okulu terkte azalma olduğu, Daha az bağımlı daha az saldırgan bireyler olduğu, Olumlu sosyal ilişkiler kuran bireyler olduğu, Ebeveynleri yanında yokken olumlu davranış gösterdiği çeşitli araştırmalarla kanıtlanmıştır.

10 AİLE EĞİTİMLERİNİN 0-18 YAŞ ARALIĞINDA YENİDEN YAPILANDIRILMASI ÇALIŞMALARI Alanda, çocuğa hizmet götüren farklı kurumların, benzer programları uygulaması sonucu oluģan; Hizmet tekrarı Kaynak israfı Eksiklikleri Uygulamada ortaya çıkan çeliģkilerin ortadan kaldırılabilmesi ve ergenlik döneminin dahil edilebilmesi için,meb aile eğitimlerini 0-18 yaģ aralığında geniģleterek 0-18 YaĢ Aile Eğitimleri ile ilgili yeni bir çalıģma baģlatmıģtır. Bu çalıģma Önce Çocuklar-Çocuk Koruma Mekanizmalarının Ġl Düzeyinde Modellenmesi Projesi nin ikinci bileģeni kapsamında mali yönden desteklenmiģtir.

11 0-18 YAŞ AİLE EĞİTİMİ KURS PROGRAMI ÇALIŞMALARI Genel Müdürlüğümüzün Hedefi: Aile Eğitimlerini Bilimsel, disiplinler arası ve çok sektörlü bir yaklaşımla ele alarak, değişen ihtiyaçlara cevap verebilecek nitelikte, sürdürülebilir programlarla, toplumun tüm kesimlerine yaygınlaştırmaktır. Aile Eğitimlerinin Temel Amacı: Yaşam boyu eğitim anlayışıyla; zor koşullardakiler öncelikli olmak üzere, 0-18 yaş çocukların bakımından sorumlu kişi ve ailelere, değişen ihtiyaçlara yönelik olarak hazırlanan, koruma, önleme ve geliştirme amaçlı, kurumsallaşmış aile eğitimi programları yolu ile, çocuk bakımı, gelişimi ve eğitimi konularında bilgi,beceri ve tutum kazandırmaktır.

12 0-18 YAŞ AİLE EĞİTİMİ KURS PROGRAMI ÇALIŞMALARI Çalışma Grubu/Eylem Planı Hazırlıkları: MEB: Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü Okulöncesi Eğitimi Genel Müdürlüğü Kız Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü Özel Eğitim Rehberlik ve Danışma Hizmetleri Genel Müdürlüğü İlköğretim Genel Müdürlüğü MEB Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı EĞİTEK,EARGED Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü Aile ve Sosyal Araştırmalar Genel Müdürlüğü SHÇEK Sağlık Bakanlığı Anne Çocuk Eğitimi Vakfı Tarım Bakanlığı, GAP İdaresi Başkanlığı TUİK TRT DPT UNICEF EÇG Bölümü

13 0-18 YAŞ AİLE EĞİTİMİ KURS PROGRAMI ÇALIŞMALARI Bilim Kurulu Üyeleri: - 6 farklı üniversiteden 8 bilim adamı 0-18 Yaş Aile Eğitimi Programı danışman ve yazarlarına danışmanlık yaparak destek olmuştur. - Programların geliştirilmesi ve yazımında 4 farklı üniversiteden ve STK lardan 8 danışman ve MEB program geliştirme komisyonu görev almıştır.

14 PROGRAMIN YAPISI 0-18 YAŞ ÇOCUKLARIN ANNE-BABALARI İÇİN AİLE EĞİTİMİ KURS PROGRAMI Yaş Çocukların Anne-Babaları İçin (Ergenlik) Aile Eğitimi Kurs Programı(70 saat) 7-11 Yaş Çocukların Anne-Babaları İçin (Okul Çağı) Aile Eğitimi Kurs Programı(70 saat) 3-6 Yaş Çocukların Anne-Babaları İçin (Erken çocukluk-okulöncesi)), Aile Eğitimi Kurs Programı(210 saat) 0-3 Yaş Çocukların Anne-Babaları İçin (Erken Çocukluk) Aile Eğitimi Kurs Programı(210 saat) Programlar, 14 oturum hâlinde düzenlenmiş olup, her oturumda ayrı bir tema işlenecektir.

15 ÖĞRETİM MATERYALLERİ 0-3, 3-6 Yaş Aile Eğitimi Programı: 1. Eğitimci/ Öğretmen materyali: Eğitici kaynak kitabı, Oturum görseli 2. Ebeveyn materyali: Aile mektupları, Bilgi yaprakları, Çocuk etkinlik materyalleri(çem) 7-11, Yaş Aile Eğitimi Programı: 1. Eğitimci/Öğretmen materyali: Eğitici kaynak kitabı, Oturum görseli 2. Ebeveyn materyali: Aile mektupları, Bilgi yaprakları

16 İŞ BİRLİĞİ YAPILAN KURUM VE KURULUŞLAR: Aile eğitimi yapan tüm kamu/özel kurum ve kuruluşlar; SHÇEK,Adalet Bakanlığı Ceza Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü, Belediyeler, STK lar, üniversiteler, okul öncesi eğitim kurumları, ilköğretim ve orta öğretim kurumlarıdır.

17 AİLE EĞİTİM PROGRAMLARININ KURUMSALLAŞTIRILMASI Gerçekleştirilen Çalışmalar; Aile Eğitimi Kurs Programı MEB Talim Terbiye Kurulu Başkanlığınca tarih ve 16 sayılı kararı ile onaylanmıştır. Aile Eğitimlerinde çalışacak eğitimci niteliklerine ve eğitimcilerin eğitimini içeren hizmet içi çerçeve programına ilişkin Talim Terbiye Kurulundan görüş alınmıştır.( /5996) Aile Eğitimi Kurs Programı uygulamalarına ilişkin Genelge hazırlanmış ve Milli Eğitim Bakanının imzası ile 81 il müdürlüklerine, ilgili kamu kurum kuruşları ve sosyal ortaklara gönderilmiştir. SHÇEK,Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkif evleri ile ÇYGM arasında Aile Eğitimlerinin Uygulanmasına ve Veri Tabanı oluşturulmasına ilişkin 23 Kasım 2009 tarihinde işbirliği protokolü imzalanmıştır.

18 PROGRAMIN UYGULANABĠLĠRLĠLĠK VE SÜRDÜRÜLEBĠLĠRLĠĞLĠĞĠ OCAK 2010 TARİHİ İTİBARI İLE YAPILAN ÇALIŞMALAR: Eğitim Materyali 2000 eğitimciye her yaş aralığına ait 8000 adet Program Eğitici kitabı, 2000 eğitimciye her yaş aralığı programa ait 8000 adet eğitimci görsel materyali, Anne baba mektubu-bilgi yaprakları adet, Çocuk Eğitim Materyali adet, Tanıtım Materyali Tanıtım Filmi/TV Spotu Afiş 6000 adet Broşür adet Fleyer adet Basılmış ve dağıtımı tüm uygulayıcı kurumlara yapılmıştır.

19 PROGRAMIN UYGULANABĠLĠRLĠLĠK VE SÜRDÜRÜLEBĠLĠRLĠĞLĠĞĠ Eğitici Eğitimleri; 0-18 Yaş Aile Eğitim Programı formatör/eğitici eğitimleri sosyal ortakların / uygulayıcı kurumların formatörlerinkinde yer aldığı toplam 54 kişilik Formatör Eğitimi, 2010 yılı itibarıyla 8 i Hizmet içi,5 i projeden olmak üzere 13 eğitici eğitimi planlanmış olup Ekim 2010 Tarihine kadar toplam 12 Eğitici Eğitimi yapılmıştır. Eğitici eğitimlerine uygulayıcı kurumlar dahil toplam 1114 uygulayıcı davet edilmiş olup 907 kişi katılmış ve 854 u HEM aracılığıyla katılan, 53 ü SHÇEK,Adale Bakanlığı,Sağlık Bakanlığı,Belediye uygulayıcılarıdır. (sayı Ekim den sonra değişecek)

20 PROGRAMIN UYGULANABĠLĠRLĠLĠK VE SÜRDÜRÜLEBĠLĠRLĠĞLĠĞĠ 0-18 Yaş Aile Eğitimi Programı Hayat Boyu Öğrenme Stratejisi Eylem Planında (2. ve 9.Önceliklerde) Aile Eğitimlerinin Yaygınlaştırılması sağlanacaktır İfadesiyle birçok tedbirde belirtilmektedir. MEB ÇYGM STRATEJİK PLANINDA ( ) 0-18 Yaş AEP 7. Stratejik amaç olarak belirtilmiştir yaş aile eğitimleri ile 2014 yılına kadar aileye ulaşmak stratejik hedefimizdir.

21 AİLEM EĞİTİMDE TEŞEKKÜRLER Çıraklık ve Yaygı Eğitim Genel Müdürlüğü

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

32

33

34

35

36

37

38

39

40

41

42

43

44

45

46

47

48

49

50

51

52

53

54

55

56

57

58

59

60

61

62

63

64

65

66

67

68

69

70

71

72

73

74

75

76

77

78

79

80

81

82

83

84

85

86

87

88

89

90

91

92

93

94

95

96

97

98

99

100

101

102

103

104

105

106

107

108

109

110

111

112

113

114

115

116

117

118

119

120

121

122

MEB HAYAT BOYU ÖĞRENME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SOSYAL VE KÜLTÜREL EĞİTİMLER VE FAALİYETLER GRUP BAŞKANLIĞI AİLE EĞİTİMİNİN TARİHSEL GELİŞİMİ

MEB HAYAT BOYU ÖĞRENME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SOSYAL VE KÜLTÜREL EĞİTİMLER VE FAALİYETLER GRUP BAŞKANLIĞI AİLE EĞİTİMİNİN TARİHSEL GELİŞİMİ MEB HAYAT BOYU ÖĞRENME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SOSYAL VE KÜLTÜREL EĞİTİMLER VE FAALİYETLER GRUP BAŞKANLIĞI AİLE EĞİTİMİNİN TARİHSEL GELİŞİMİ Genel Müdürlüğümüze bağlı Halk Eğitim Merkezleri aracılığıyla, içinde

Detaylı

AİLE EĞİTİMİ KURS PROGRAMI (0-18 YAŞ) UYGULAMALARI İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI

AİLE EĞİTİMİ KURS PROGRAMI (0-18 YAŞ) UYGULAMALARI İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI AİLE EĞİTİMİ KURS PROGRAMI (0-18 YAŞ) UYGULAMALARI İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI 1.Neden aile eğitimi Cevap: Ailelerin bilgi beceri yoksunluğunun, çocukların gelişmelerinin önünde büyük

Detaylı

AİLE EĞİTİM PROGRAMLARI (AÇEV)

AİLE EĞİTİM PROGRAMLARI (AÇEV) AİLE EĞİTİM PROGRAMLARI (AÇEV) Eylül, 2009 Çocuk İstismarını ve İhmalini Önleme Kongresi, Ankara Uzm. Seda YILMAZ İNAL AÇEV Ankara Temsilcisi Ailenin Önemi Anne-babalar, ilk eğiticiler olarak çocukların

Detaylı

AİLE EĞİTİMİ UYGULAMALARI ÜLKE RAPORU, 2013

AİLE EĞİTİMİ UYGULAMALARI ÜLKE RAPORU, 2013 AİLE EĞİTİMİ UYGULAMALARI ÜLKE RAPORU, 2013 HAYAT BOYU ÖĞRENME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SOSYAL VE KÜLTÜREL EĞİTİMLER VE FAALİYETLER GRUP BAŞKANLIĞI T.C.MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI 1 İçindekiler GİRİŞ... 3 ÜLKEMİZDE

Detaylı

EYLEM PLANI ÖNCELİK 1 TOPLUMDA HAYAT BOYU ÖĞRENME KÜLTÜRÜ VE FARKINDALIĞININ OLUŞTURULMASI. Sorumlu İşbirliği Yapılacak Kurum/lar ve Kuruluş/lar

EYLEM PLANI ÖNCELİK 1 TOPLUMDA HAYAT BOYU ÖĞRENME KÜLTÜRÜ VE FARKINDALIĞININ OLUŞTURULMASI. Sorumlu İşbirliği Yapılacak Kurum/lar ve Kuruluş/lar EYLEM PLANI ÖNCELİK 1 TOPLUMDA HAYAT BOYU ÖĞRENME KÜLTÜRÜ VE FARKINDALIĞININ OLUŞTURULMASI 1.1 Toplumda hayat boyu öğrenme bilincini artırmaya yönelik TV, radyo ve ilgili mecralarda programlar yayınlanacaktır.

Detaylı

AİLE EĞİTİMİ KURS PROGRAMI (0-18 YAŞ) UYGULAMALARI İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI

AİLE EĞİTİMİ KURS PROGRAMI (0-18 YAŞ) UYGULAMALARI İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI AİLE EĞİTİMİ KURS PROGRAMI (0-18 YAŞ) UYGULAMALARI İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI 1. Neden aile eğitimi? Cevap: Çocuğun en yakın çevresi olan anne-baba yoluyla, çocuğun çok yönlü gelişimini

Detaylı

PROGRAM KÜNYESİ PROGRAMIN ADI 2016 YILI TEKNİK DESTEK PROGRAMI PROGRAM REFERANS NO TRC2/16/TD

PROGRAM KÜNYESİ PROGRAMIN ADI 2016 YILI TEKNİK DESTEK PROGRAMI PROGRAM REFERANS NO TRC2/16/TD 2 3 PROGRAM KÜNYESİ PROGRAMIN ADI 2016 YILI TEKNİK DESTEK PROGRAMI PROGRAM REFERANS NO TRC2/16/TD PROGRAMIN AMAÇ VE ÖNCELİKLERİ Ajans tarafından sağlanacak teknik desteğin amacı, bölgedeki yerel aktörlerin

Detaylı

SOKAKTA YAŞAYAN VE/VEYA ÇALIŞAN ÇOCUKLARA YÖNELİK HİZMET MODELİ BURSA İL EYLEM PLANI

SOKAKTA YAŞAYAN VE/VEYA ÇALIŞAN ÇOCUKLARA YÖNELİK HİZMET MODELİ BURSA İL EYLEM PLANI SOKAKTA YAŞAYAN VE/VEYA ÇALIŞAN ÇOCUKLARA YÖNELİK HİZMET MODELİ BURSA İL EYLEM PLANI ÇALIŞMA ALANI MÜDAHALE AKTİVİTE SÜRE UYGULAYICI İHTİYAÇ KAYNAK RİSK ALTINDAKİ ÇOCUKLARA ULAŞMA / SOSYAL MOBİLİZASYON

Detaylı

GAZİANTEP KEP İL EYLEM PLANI Strateji 1: Özellikle kız çocuklarının okullulaşma oranının artırılmasının sağlanması.

GAZİANTEP KEP İL EYLEM PLANI Strateji 1: Özellikle kız çocuklarının okullulaşma oranının artırılmasının sağlanması. GAZİANTEP KEP İL EYLEM PLANI Strateji 1: Özellikle kız çocuklarının okullulaşma oranının artırılmasının sağlanması. Faaliyetler Zamanlama Finansman /bütçe İşbirliği yapılacak kurum kuruluşlar İzleme değerlendirme

Detaylı

HEPDAK PROGRAM DEĞERLENDİRME ÇİZELGESİ

HEPDAK PROGRAM DEĞERLENDİRME ÇİZELGESİ HEPDAK PROGRAM DEĞERLENDİRME ÇİZELGESİ HEPDAK - Program Değerlendirme Çizelgesi Sürüm: 1.0-13.09.2013 Sayfa 1 HEPDAK PROGRAM DEĞERLENDİRME ÇİZELGESİ Kurum: Program: Takım Başkanı: Program Değerlendiricisi:

Detaylı

ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI GELİŞİMSEL ETKİNLİKLER (0-6 YAŞ) KURS PROGRAMI

ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI GELİŞİMSEL ETKİNLİKLER (0-6 YAŞ) KURS PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI GELİŞİMSEL ETKİNLİKLER (0-6 YAŞ) KURS PROGRAMI Ankara, 2017 İ Ç İ N D E K İ L E R PROGRAMIN ADI 1 PROGRAMIN

Detaylı

Eğitimde Yeterlilikleri Artırma Projesi

Eğitimde Yeterlilikleri Artırma Projesi PROJE DÖNGÜSÜ SEMİNERİ 07-11.05. 2018 TR4 - DOĞU MARMARA BÖLGESİ 7. MASA ÇALIŞTAYI Eğitimde Yeterlilikleri Artırma Projesi PROJE FİKRİ A EĞİTİM VE ÖĞRETİME ERİŞİM ve TAMAMLAMA 1 Ailelerin eğitim düzeyinin

Detaylı

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü. Mesleki Gelişim Programı

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü. Mesleki Gelişim Programı T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü 1. ETKİNLİĞİN ADI Zihinsel Engellilerin Eğitimi Kursu 4 Mesleki Gelişim Programı 2. ETKİNLİĞİN AMAÇLARI Bu faaliyeti başarı

Detaylı

Eğitimde ve Toplumsal Katılımda Cinsiyet Eşitliğinin Sağlanması Projesi

Eğitimde ve Toplumsal Katılımda Cinsiyet Eşitliğinin Sağlanması Projesi Eğitimde ve Toplumsal Katılımda Cinsiyet Eşitliğinin Sağlanması Projesi 2005-2008 Gerçekleştirmek istediğimiz hedeflerimiz var... Birleşmiş Milletler Bin Yıl Hedefleri: Tüm kız ve erkek çocuklarının ücretsiz,

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI İLE TÜRKİYE YEŞİLAY CEMİYETİ ARASINDA GELİŞTİRİLEN BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ PROJESİ UYGULAMA PROTOKOLÜ

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI İLE TÜRKİYE YEŞİLAY CEMİYETİ ARASINDA GELİŞTİRİLEN BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ PROJESİ UYGULAMA PROTOKOLÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI İLE TÜRKİYE YEŞİLAY CEMİYETİ ARASINDA GELİŞTİRİLEN BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ PROJESİ UYGULAMA PROTOKOLÜ Ocak, 2014 T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI İLE TÜRKİYE YEŞİLAY CEMİYETİ

Detaylı

İlgili satırda, Eksiklik için "E", Zayıflık için "Z", Kaygı için "K", Gözlem için "G", hiçbir yetersizlik ya da gözlem yoksa ( ) kullanınız.

İlgili satırda, Eksiklik için E, Zayıflık için Z, Kaygı için K, Gözlem için G, hiçbir yetersizlik ya da gözlem yoksa ( ) kullanınız. HEPDAK PROGRAM DEĞERLENDİRME ÇİZELGESİ Kurum: Program: Takım Başkanı: Program Değerlendiricisi: Ziyaret Tarihi: İlgili satırda, Eksiklik için "E", Zayıflık için "Z", Kaygı için "K", Gözlem için "G", hiçbir

Detaylı

HEPDAK PROGRAM DEĞERLENDİRME ÇİZELGESİ

HEPDAK PROGRAM DEĞERLENDİRME ÇİZELGESİ HEPDAK PROGRAM DEĞERLENDİRME ÇİZELGESİ HEPDAK - Program Değerlendirme Çizelgesi (Sürüm: 3.0-16.01.2017) Sayfa 1 HEPDAK PROGRAM DEĞERLENDİRME ÇİZELGESİ Kurum: Program: Takım Başkanı: Program Değerlendiricisi:

Detaylı

Barışçıl Okuldan Toplumsal Barışa - Demokratik Yurttaş Eğitimi

Barışçıl Okuldan Toplumsal Barışa - Demokratik Yurttaş Eğitimi Barışçıl Okuldan Toplumsal Barışa - Demokratik Yurttaş Eğitimi Avrupa Birliği Demokratik Vatandaşlık ve İnsan Hakları Eğitimi (DVİHE) Hibe Programı Proje No: TR2009-0136.01-02-136 (HRE-136) Bu yayının

Detaylı

DR. BİRKAN SANCAK Bursa Halk Sağlığı Müdürlüğü

DR. BİRKAN SANCAK Bursa Halk Sağlığı Müdürlüğü DR. BİRKAN SANCAK Bursa Halk Sağlığı Müdürlüğü PROJE AMAÇLARI AMAÇ 1 Madde Bağımlılığını Önleme Konularında Doğru, Güncel ve Standart Bilgilendirme ve Eğitimlerin Sağlanması AMAÇ 2 Bursa İli Yıldırım

Detaylı

ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI ERGENLİK DÖNEMİNDE BESLENME KURS PROGRAMI

ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI ERGENLİK DÖNEMİNDE BESLENME KURS PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI ERGENLİK DÖNEMİNDE BESLENME KURS PROGRAMI Ankara 2017 İÇİNDEKİLER PROGRAMIN ADI... Hata! Yer işareti tanımlanmamış.

Detaylı

Türkiye de Erken Çocukluk Eğitimi. Temel Eği)m Genel Müdürlüğü. Funda KOCABIYIK Genel Müdür

Türkiye de Erken Çocukluk Eğitimi. Temel Eği)m Genel Müdürlüğü. Funda KOCABIYIK Genel Müdür Türkiye de Erken Çocukluk Eğitimi Temel Eği)m Genel Müdürlüğü Funda KOCABIYIK Genel Müdür 2013 I. Türkiye de Geçmişten Günümüze Erken Çocukluk Eğitimi II. Türkiye de Erken Çocukluk Eğitiminin Yapısı III.

Detaylı

SOKAKTA YAŞAYAN VE/VEYA ÇALIŞAN ÇOCUKLARA YÖNELİK HİZMET MODELİ ANTALYA İL EYLEM PLANI

SOKAKTA YAŞAYAN VE/VEYA ÇALIŞAN ÇOCUKLARA YÖNELİK HİZMET MODELİ ANTALYA İL EYLEM PLANI SOKAKTA YAŞAYAN VE/VEYA ÇALIŞAN ÇOCUKLARA YÖNELİK HİZMET MODELİ ANTALYA İL EYLEM PLANI ÇALIŞMA ALANI MÜDAHALE AKTİVİTE SÜRE UYGULAYICI İHTİYAÇ KAYNAK RİSK ALTINDAKİ ÇOCUKLARA ULAŞMA / SOSYAL MOBİLİZASYON

Detaylı

BELGESİ. YÜKSEK PLANLAMA KURULU KARARI Tarih: 05.06.2009 Sayı: 2009/21

BELGESİ. YÜKSEK PLANLAMA KURULU KARARI Tarih: 05.06.2009 Sayı: 2009/21 TÜRKİYE HAYAT BOYU ÖĞRENME STRATEJİ BELGESİ YÜKSEK PLANLAMA KURULU KARARI Tarih: 05.06.2009 Sayı: 2009/21 Dr. Mustafa AKSOY Hayat Boyu Öğrenmenin Geliştirilmesi Operasyon Koordinatörü mustafaaksoy@meb.gov.tr

Detaylı

18- EĞİTİM, ÖĞRETİM VE GENÇLİK

18- EĞİTİM, ÖĞRETİM VE GENÇLİK 18- EĞİTİM, ÖĞRETİM VE GENÇLİK Göçmen İşçi Çocuklarının Eğitimine İlişkin Yönetmelik, 14 Kasım 2002 tarih ve 24936 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Bu yönetmelik kapsamında yapılan

Detaylı

DEĞERLER EĞİTİMİ. Değerler Eğitimi Planımız;

DEĞERLER EĞİTİMİ. Değerler Eğitimi Planımız; Değerler Eğitimi Planımız; DEĞERLER EĞİTİMİ Kurul ve komisyonların kuruluş, işleyiş, görev, yetki ve sorumluluklarına ilişkin usul ve esasların tüm okullarımızda 2010/53 no lu genelgeye uygun, birlik içinde

Detaylı

ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI ÇOCUK GELİŞİMİ VE BAKIMINDA TEMEL BİLGİLER VE ETKİNLİKLER KURS PROGRAMI

ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI ÇOCUK GELİŞİMİ VE BAKIMINDA TEMEL BİLGİLER VE ETKİNLİKLER KURS PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI ÇOCUK GELİŞİMİ VE BAKIMINDA TEMEL BİLGİLER VE ETKİNLİKLER KURS PROGRAMI Ankara, 2018 İ Ç İ N D E K İ L E R

Detaylı

ÇOCUK GELİŞİMİ ALANI GENEL BİLGİLER

ÇOCUK GELİŞİMİ ALANI GENEL BİLGİLER ÇOCUK GELİŞİMİ ALANI GENEL BİLGİLER Çocuk gelişimi ve eğitimi ile ilgili hangi bilgi, beceri, tutum ve davranışların hangi yaş düzeyindeki çocuklara ve gençlere kazandırılacağı hakkında bilgi veren, çocuğun

Detaylı

Bölgesel Bakanlar Konferansı Tüm Çocukların Kaliteli Eğitim Kapsamına Alınması Eğitimde Eşitsizliklerin Giderilmesi

Bölgesel Bakanlar Konferansı Tüm Çocukların Kaliteli Eğitim Kapsamına Alınması Eğitimde Eşitsizliklerin Giderilmesi Bölgesel Bakanlar Konferansı Tüm Çocukların Kaliteli Eğitim Kapsamına Alınması Eğitimde Eşitsizliklerin Giderilmesi Oturum 10.1: Erken Öğrenme Hizmetlerine erişimin Yaygınlaştırılması Mr. Aliev Abdujabor

Detaylı

5) PROJE UYGULAMA TAKVİMİ AÇIKLAMA. Projenin öngörülen başlangıç Tarihi : 01.07.2012. Projenin Öngörülen Bitiş Tarihi : 30.06.2013. Yapılacak işin adı

5) PROJE UYGULAMA TAKVİMİ AÇIKLAMA. Projenin öngörülen başlangıç Tarihi : 01.07.2012. Projenin Öngörülen Bitiş Tarihi : 30.06.2013. Yapılacak işin adı 5) PROJE UYGULAMA TAKVİMİ Projenin öngörülen başlangıç Tarihi : 01.07.2012 AÇIKLAMA Projenin Öngörülen Bitiş Tarihi : 30.06.2013 S.No Yapılacak işin adı Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ocak - 2013

Detaylı

ERDEK KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI TANITIM KILAVUZU

ERDEK KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI TANITIM KILAVUZU ERDEK KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI TANITIM KILAVUZU 2012-2013 Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Öğretmeni Bölüm Şefi Zuhal ALTINTAŞ ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ Bu faaliyet ile çocuk

Detaylı

b. Mevzuat Çalışmaları ( Yasa ve Anayasa çerçevesinde yapılması gereken mevzuat çalışmaları )

b. Mevzuat Çalışmaları ( Yasa ve Anayasa çerçevesinde yapılması gereken mevzuat çalışmaları ) ÇOCUK VAKFI NDAN ZEKÂ ve YETENEK KONUSUNDA ÜLKE ÖLÇEKLİ ÖNERİLER (Yeni Bir Anlayış, Yeniden Yapılandırma ve Yeni Modellerin Geliştirilmesi) -Ön Bilgi Notu- ( 3 Ağustos 2017 ) Önerilerin Amacı Çocuk Vakfı

Detaylı

TÜRK İŞGÜCÜ PİYASASI MESLEKİ EĞİTİM İSTİHDAM İLİŞKİSİ VE ORTAKLIK YAKLAŞIMI

TÜRK İŞGÜCÜ PİYASASI MESLEKİ EĞİTİM İSTİHDAM İLİŞKİSİ VE ORTAKLIK YAKLAŞIMI TÜRK İŞGÜCÜ PİYASASI MESLEKİ EĞİTİM İSTİHDAM İLİŞKİSİ VE ORTAKLIK YAKLAŞIMI 15 Ekim 2012 Mehmet Ali ÖZKAN İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı 1 SUNUM PLANI I- İşgücü Piyasası Göstergeleri II- Mesleki Eğitim ve

Detaylı

AÇEV AİLE EĞİTİM PROGRAMLARI

AÇEV AİLE EĞİTİM PROGRAMLARI AÇEV AİLE EĞİTİM PROGRAMLARI Çocuğun, gelişimini olumsuz yönde etkileyecek davranışlara maruz kalmasını önlemek için öncelikle anne ve babaların duyarlılığının artırılması gerekmektedir. Çünkü, annebabalar,

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü KİŞİSEL GELİŞİM VE EĞİTİM ALANI İŞ HAYATINDA İLETİŞİM KURS PROGRAMI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü KİŞİSEL GELİŞİM VE EĞİTİM ALANI İŞ HAYATINDA İLETİŞİM KURS PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü KİŞİSEL GELİŞİM VE EĞİTİM ALANI İŞ HAYATINDA İLETİŞİM KURS PROGRAMI Ankara, 2016 İÇİNDEKİLER PROGRAMIN ADI... Hata! Yer işareti tanımlanmamış.

Detaylı

ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI

ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI OKULÖNCESİ DÖNEMDE BESLENME KURS PROGRAMI Ankara 2017 İÇİNDEKİLER PROGRAMIN ADI... Hata! Yer işareti tanımlanmamış.

Detaylı

Yaygın Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü TÜRKİYE DE YAYGIN EĞİTİM

Yaygın Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü TÜRKİYE DE YAYGIN EĞİTİM Yaygın Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü TÜRKİYE DE YAYGIN EĞİTİM HAZIRLAYANLAR: Md. Yrd. Şinasi BAYRAKTAR Baş Öğretmen Dr. Ayşegül GÜLTEKİN TOROSLU Uzman Öğretmen Menevşe SARAÇOĞLU Öğretmen Sevgi SÜREK 15 Kasım

Detaylı

ORTAÖĞRETİMDE KARİYER VE YETENEK YÖNETİMİ KONUSUNDA YASAL ÇERÇEVE

ORTAÖĞRETİMDE KARİYER VE YETENEK YÖNETİMİ KONUSUNDA YASAL ÇERÇEVE ORTAÖĞRETİMDE KARİYER VE YETENEK YÖNETİMİ KONUSUNDA YASAL ÇERÇEVE OKUL AİLE BİREY/ ÖĞRENCİ AKRAN GRUBU SOSYAL ÇEVRE MESLEKİ REHBERLİK Her yaştan bireylere yaşamlarının herhangi bir döneminde Eğitsel ve

Detaylı

ÇOCUKLARA EŞİT FIRSAT: ANNE ÇOCUK EĞİTİM PROGRAMI

ÇOCUKLARA EŞİT FIRSAT: ANNE ÇOCUK EĞİTİM PROGRAMI ÇOCUKLARA EŞİT FIRSAT: ANNE ÇOCUK EĞİTİM PROGRAMI AÇEP in Özellikleri Ev merkezli okul öncesi ve Aile Eğitimi programı Kurumsal okul öncesi eğitime maliyet etkin bir alternatif Çocukların bütüncül gelişimini

Detaylı

Proje Sonuçları. Dr. İlksen Hilâl TANRIKUT Avrupa Birliği Bakanlığı Proje Uygulama Başkanlığı Koordinatörü 24 Aralık 2014

Proje Sonuçları. Dr. İlksen Hilâl TANRIKUT Avrupa Birliği Bakanlığı Proje Uygulama Başkanlığı Koordinatörü 24 Aralık 2014 Proje Sonuçları Dr. İlksen Hilâl TANRIKUT Avrupa Birliği Bakanlığı Proje Uygulama Başkanlığı Koordinatörü 24 Aralık 2014 Temel Faaliyetler Proje Açılış Konferansı Proje Açılış Konferansı 19 Mart 2013 İçişleri

Detaylı

YAŞAR ÇAVDAR KOLBÜKEN

YAŞAR ÇAVDAR KOLBÜKEN YAŞAR ÇAVDAR KOLBÜKEN 1. Soyad: Çavdar Kolbüken 2. Ad: Yaşar 3. Doğum Tarihi: 15.06.1984 4. Ev numarası: 0312 428 6229 5. GSM numarası: 0542 696 9360 6. Adres: Hoşdere Cad. 51/A D:22 ÇANKAYA/ANKARA 7.

Detaylı

BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ PROJESİ

BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ PROJESİ BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ PROJESİ TÜRKİYE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİM PROGRAMI ANA HATLARIYLA Bağımlılıkla Mücadele Eğitimi Projesi Arka Plan ve Gerekçeler BİYOLOJİK BAĞIMLILIK SOSYAL TOPYEKUN MÜCADELE

Detaylı

ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI ÇOCUKTA TEMEL İHTİYAÇLAR KURS PROGRAMI

ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI ÇOCUKTA TEMEL İHTİYAÇLAR KURS PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI ÇOCUKTA TEMEL İHTİYAÇLAR KURS PROGRAMI Ankara 2017 İÇİNDEKİLER PROGRAMIN ADI... Hata! Yer işareti tanımlanmamış.

Detaylı

Politika; (Latince kökenli) Şehir yaşamı ve bu yaşamı düzenleme anlamındadır.

Politika; (Latince kökenli) Şehir yaşamı ve bu yaşamı düzenleme anlamındadır. Politika; (Latince kökenli) Şehir yaşamı ve bu yaşamı düzenleme anlamındadır. İlk çağ filozofları Eflatun ve Aristo dan bu yana pek çok şey söylenmiş ve bu bağlamda politika ve eğitim ilişkileri de analiz

Detaylı

Yrd. Doç. Dr. Nilay PEKEL ULUDAĞLI

Yrd. Doç. Dr. Nilay PEKEL ULUDAĞLI Yrd. Doç. Dr. Nilay PEKEL ULUDAĞLI Doğum Tarihi: 1980 E-posta: npekel@baskent.edu.tr Tel: 0 312 246 66 66-1645 (Dahili) Faks: 0 312 246 663 Adres: Başkent Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Psikoloji

Detaylı

2050 ye Doğru Nüfusbilim ve Yönetim: Eğitim Sistemine Bakış

2050 ye Doğru Nüfusbilim ve Yönetim: Eğitim Sistemine Bakış 2050 ye Doğru Nüfusbilim ve Yönetim: Eğitim Sistemine Bakış Prof. Dr. Yüksel KAVAK Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi TÜSİAD / UNFPA İstanbul, 5 Kasım 2010 1 Ana tema: Nüfusbilim ve Yönetim Çalışmanın

Detaylı

KONAKLAMA VE SEYAHAT HİZMETLERİ ALANI MESLEKİ İNGİLİZCE (KONAKLAMA) KURS PROGRAMI

KONAKLAMA VE SEYAHAT HİZMETLERİ ALANI MESLEKİ İNGİLİZCE (KONAKLAMA) KURS PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü KONAKLAMA VE SEYAHAT HİZMETLERİ ALANI MESLEKİ İNGİLİZCE (KONAKLAMA) KURS PROGRAMI Ankara, 2017 İÇİNDEKİLER PROGRAMIN ADI... 3 PROGRAMIN DAYANAĞI...

Detaylı

DR.BİNNAZ-DR.RIDVAN EGE ANADOLU LİSESİ ÖĞRETİM YILI 1.DÖNEM REHBERLİK SERVİSİ ÇALIŞMA RAPORU

DR.BİNNAZ-DR.RIDVAN EGE ANADOLU LİSESİ ÖĞRETİM YILI 1.DÖNEM REHBERLİK SERVİSİ ÇALIŞMA RAPORU DR.BİNNAZ-DR.RIDVAN EGE ANADOLU LİSESİ 2016-2017 ÖĞRETİM YILI 1.DÖNEM REHBERLİK SERVİSİ ÇALIŞMA RAPORU Sene başında 9.sınıf velileri ile tanışma toplantısında rehberlik servisi Ergenlik dönemi ve olumlu

Detaylı

T.C AKDENİZ BELEDİYELER BİRLĞİ 2011 YILI ÇALIŞMA PROGRAMI

T.C AKDENİZ BELEDİYELER BİRLĞİ 2011 YILI ÇALIŞMA PROGRAMI T.C AKDENİZ BELEDİYELER BİRLĞİ 2011 YILI ÇALIŞMA PROGRAMI Akdeniz Belediyeler Birliği, üyelerine üst düzey hizmet sunan, yerel ölçekteki Reform süreçlerine ve Ülkemizin AB ile bütünleşme sürecine destek

Detaylı

OCAK-MART 2015 3 AYLIK SOMA VE DURSUNBEY PSİKOSOSYAL DESTEK MERKEZLERİ FAALİYET RAPORU

OCAK-MART 2015 3 AYLIK SOMA VE DURSUNBEY PSİKOSOSYAL DESTEK MERKEZLERİ FAALİYET RAPORU APHB AFETLERDE PSİKOSOSYAL HİZMETLER BİRLİĞİ SOMADA PSİKOSOSYAL DESTEK MERKEZLERİ PROJESİ OCAK-MART 2015 3 AYLIK SOMA VE DURSUNBEY PSİKOSOSYAL DESTEK MERKEZLERİ FAALİYET RAPORU YÖNETİCİ ÖZETİ SOMADA projesi

Detaylı

İLKOKULDAN ÖNCE BİZİMLE OLMALISIN BENCE İLK BİZ

İLKOKULDAN ÖNCE BİZİMLE OLMALISIN BENCE İLK BİZ İLKOKULDAN ÖNCE BİZİMLE OLMALISIN BENCE İLK BİZ PROJENİN ADI İLKOKULDAN ÖNCE BİZİMLE OLMALISIN BENCE PROJENİN SAHİBİ BOZKURT ANAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ PROJENİN SÜRESİ 1 YIL (2015-2016) PROJENİN ÖZETİ Bozkurt

Detaylı

1. Yatılı ilköğretim bölge okullarında rehber öğretmenlerin Akran Arabuluculuğu konusunda bilgi sahibi olma,

1. Yatılı ilköğretim bölge okullarında rehber öğretmenlerin Akran Arabuluculuğu konusunda bilgi sahibi olma, Cuma, 01 Ekim 010 15:14 Milli Eğitim Bakanlığı Hizmet İçi Eğitim Dairesi Başkanlığı tarafından, okul yönetimi konusunda Yatılı ilköğretim bölge okulları rehber öğretmenlerini bilgilendirmek ve Akran Arabuluculuğu

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Akdeniz üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı Dumlupınar Bulvarı/ANTALYA

ÖZGEÇMİŞ. Akdeniz üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı Dumlupınar Bulvarı/ANTALYA Yrd. Doç. Dr. Hale KOÇER Adres ÖZGEÇMİŞ Akdeniz üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Okul Öncesi Anabilim Dalı Dumlupınar Bulvarı/ANTALYA E-posta Telefon +90 0242 310 66 69 Faks +90 242 226

Detaylı

ULAŞTIRMA HİZMETLERİ ALANI TEHLİKELİ VE ÇOK TEHLİKELİ İŞLERDE ELLE TAŞIMA KURS PROGRAMI

ULAŞTIRMA HİZMETLERİ ALANI TEHLİKELİ VE ÇOK TEHLİKELİ İŞLERDE ELLE TAŞIMA KURS PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ULAŞTIRMA HİZMETLERİ ALANI TEHLİKELİ VE ÇOK TEHLİKELİ İŞLERDE ELLE TAŞIMA KURS PROGRAMI Ankara, 2017 İ Ç İ N D E K İ L E R PROGRAMIN ADI...

Detaylı

Proje Sonuçları. Dr. İlksen Hilâl TANRIKUT Avrupa Birliği Bakanlığı Proje Uygulama Başkanlığı Koordinatörü 02 Aralık 2014

Proje Sonuçları. Dr. İlksen Hilâl TANRIKUT Avrupa Birliği Bakanlığı Proje Uygulama Başkanlığı Koordinatörü 02 Aralık 2014 Proje Sonuçları Dr. İlksen Hilâl TANRIKUT Avrupa Birliği Bakanlığı Proje Uygulama Başkanlığı Koordinatörü 02 Aralık 2014 Temel Faaliyetler Temel Faaliyetler Proje Açılış Konferansı Proje Açılış Konferansı

Detaylı

ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT ORTAOKULU NİSAN 2016

ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT ORTAOKULU NİSAN 2016 ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT ORTAOKULU NİSAN 2016 ZARARLI ALIŞKANLIKLAR VE KORUNMA YOLLARI PSİKOLOJİK DANIŞMA ve REHBERLİK BÖLÜMÜ İçindekiler Bağımlılık Yapan Maddeler Risk Yaratan Faktörler Önleyici Faktörler

Detaylı

ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI

ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI 37-72 AY ÇOCUKLARI İÇİN DRAMATİK ETKİNLİKLER KURS PROGRAMI Ankara 2017 İÇİNDEKİLER PROGRAMIN ADI 1 PROGRAMIN

Detaylı

EÜTF-TEAD. MSE, SMG: Yapmak istediklerimiz ve yaptıklarımız. 1. Kış Okulu-Antalya 2008 Sunumu

EÜTF-TEAD. MSE, SMG: Yapmak istediklerimiz ve yaptıklarımız. 1. Kış Okulu-Antalya 2008 Sunumu EÜTF-TEAD MSE, SMG: Yapmak istediklerimiz ve yaptıklarımız 1. Kış Okulu-Antalya 2008 Sunumu Eğitsel süreklilik Mezuniyet öncesi Mezuniyet sonrası Sürekli mesleksel gelişim Eğitimde roller ve gereken eğitimler

Detaylı

ÇEŞME REHBERLİK ve ARAŞTIRMA MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ ÖĞRETİM YILI REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA HİZMETLERİ

ÇEŞME REHBERLİK ve ARAŞTIRMA MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ ÖĞRETİM YILI REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA HİZMETLERİ ÇEŞME REHBERLİK ve ARAŞTIRMA MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ 2013 201 ÖĞRETİM YILI REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA HİZMETLERİ İLKOKULLAR İÇİN ÇERÇEVE PROGRAMI Bu program Çeşme Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürlüğü tarafından

Detaylı

1. Çocukları Tanıma Çocukların fiziksel özelliklerini tanıma Çocukların sosyo-ekonomik özelliklerini tanıma

1. Çocukları Tanıma Çocukların fiziksel özelliklerini tanıma Çocukların sosyo-ekonomik özelliklerini tanıma Milli Eğitim Bakanlığı ve öğretmen yetiştiren yüksek öğretim kurumları temsilcilerinden oluşturulan "Öğretmen Yeterlikleri Komisyonu" 1999 yılında başlattığı çalışmalarını 2002 yılında tamamlayarak öğretmen

Detaylı

Halka Yönelik Eğitim Çalışmaları, Yaklaşımlar ve Örnekler M.E.B.Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü Dilek AYDOSLU

Halka Yönelik Eğitim Çalışmaları, Yaklaşımlar ve Örnekler M.E.B.Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü Dilek AYDOSLU Halka Yönelik Eğitim Çalışmaları, Yaklaşımlar ve Örnekler M.E.B.Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü Dilek AYDOSLU Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü eğitim faaliyetlerini Halk Eğitim Merkezleri

Detaylı

Uyum Eğitim ve Araştırma Ltd.Şti. Prof.Dr.Ahmet Taner Kışlalı Mah cadde (Park caddesi) No:40 M Çayyolu/Çankaya Ankara

Uyum Eğitim ve Araştırma Ltd.Şti. Prof.Dr.Ahmet Taner Kışlalı Mah cadde (Park caddesi) No:40 M Çayyolu/Çankaya Ankara YRD.DOÇ.DR.AYNUR AKINCI AYDOĞAN İletişim Bilgileri : Adres : Üsküdar Üniversitesi SBF- Çocuk Gelişimi Bölümü Çarşı Yerleşkesi-Mimar Sinan Mh. Selman-ı Pak Cd. PK:34664 Üsküdar / İstanbul / +90 216 400

Detaylı

İŞ VE MESLEK DANIŞMANLIĞI HİZMETLERİ

İŞ VE MESLEK DANIŞMANLIĞI HİZMETLERİ İŞ VE MESLEK DANIŞMANLIĞI HİZMETLERİ 2 BİREYSEL GÖRÜŞME Yüz yüze yapılan görüşmelerdir. Danışanın yeterlilikleri ve yetkinlikleri doğrultusunda İşe yönlendirme Aktif programlara yönlendirme Ya da diğer

Detaylı

Öğretim Yılı Rehberlik Çerçeve Programı, kapsamlı gelişimsel psikolojik danışmanlık hizmetleri anlayışına bağlı kalınarak hazırlanmıştır.

Öğretim Yılı Rehberlik Çerçeve Programı, kapsamlı gelişimsel psikolojik danışmanlık hizmetleri anlayışına bağlı kalınarak hazırlanmıştır. KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ MİLLİ EĞİTİM VE KÜLTÜR BAKANLIĞI EĞİTİM ORTAK HİZMETLER DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜ PSİKOLOJİK DANIŞMA REHBERLİK VE ARAŞTIRMA ŞUBESİ. 2016 2017 Öğretim Yılı lik Çerçeve Programı, kapsamlı

Detaylı

denizli il milli eğitim müdürlüğü denizli il müftülüğü işbirliği protokolü

denizli il milli eğitim müdürlüğü denizli il müftülüğü işbirliği protokolü \ ij U $ s \ denizli il milli eğitim müdürlüğü denizli il müftülüğü işbirliği protokolü KASIM 2016 1920 Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü Denizli İl Müftülüğü İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ TARAFLAR Madde 1- Milli

Detaylı

Anne Çocuk Eğitim Vakfı AÇEV. Ekim 2010

Anne Çocuk Eğitim Vakfı AÇEV. Ekim 2010 Anne Çocuk Eğitim Vakfı AÇEV Ekim 2010 Erken Yaşların Önemi... 700SANİYEDE 700 1818 AY 90-100%90 - %100 RİSK 3:13 KAT RİSK 60-80%60 - %80 KAR Hayatın ilk yıllarında beyinde her saniyede 700 yeni nöron

Detaylı

RTÜK ARAŞTIRMASI MEDYA OKURYAZARLIĞI DERSİNİN ÖĞRENCİLERİN İÇERİK SEÇİMİ ÜZERİNDEKİ ETKİSİ

RTÜK ARAŞTIRMASI MEDYA OKURYAZARLIĞI DERSİNİN ÖĞRENCİLERİN İÇERİK SEÇİMİ ÜZERİNDEKİ ETKİSİ RTÜK ARAŞTIRMASI MEDYA OKURYAZARLIĞI DERSİNİN ÖĞRENCİLERİN İÇERİK SEÇİMİ ÜZERİNDEKİ ETKİSİ SUNUM PLANI Medya Okuryazarlığı Nedir? RTÜK ve Medya Okuryazarlığı Süreci Medya Okuryazarlığı Araştırması İletişim

Detaylı

Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Özel Yeteneklerin Geliştirilmesi Grup Başkanlığı

Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Özel Yeteneklerin Geliştirilmesi Grup Başkanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Özel Yeteneklerin Geliştirilmesi Grup Başkanlığı Necati BİLGİÇ Grup Başkanı bilgicnecati@meb.gov.tr 1 SUNUM Sunu 4 bölümden oluşmaktadır. 1) Yeniden

Detaylı

ADALET ALANI SANDIK KURULU GÖREVLİLERİNİN EĞİTİMİ KURS PROGRAMI

ADALET ALANI SANDIK KURULU GÖREVLİLERİNİN EĞİTİMİ KURS PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ADALET ALANI SANDIK KURULU GÖREVLİLERİNİN EĞİTİMİ KURS PROGRAMI Ankara, 2017 İÇİNDEKİLER PROGRAMIN ADI... 1 PROGRAMIN DAYANAĞI... 1 PROGRAMA

Detaylı

3-6 Yaş Aile Eğitim Kurs Programı

3-6 Yaş Aile Eğitim Kurs Programı 3-6 Yaş Aile Eğitim Kurs Programı 3-6 Yaş Aile Eğitimi Kurs Programının Amacı 3-6 yaş Aile Eğitim programı ile ailelere çocuğun tüm gelişim alanlarını olumlu desteklemenin yanı sıra okul öncesi dönemin

Detaylı

Güssün Güneş & İlkay Holt 9-11 Şubat 2006 Pamukkale Denizli

Güssün Güneş & İlkay Holt 9-11 Şubat 2006 Pamukkale Denizli Üniversitelerde Enformasyon Okuryazarlığı Becerilerinin Kazandırılmasında Kütüphane ve Bilgi Merkezlerinin Rolü: Koç Üniversitesi Suna Kıraç Kütüphanesi Enformasyon Okuryazarlığı Programları Güssün Güneş

Detaylı

AiLE VE SOSYAL POLiTİKALAR BAKANLIGI ile ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIGI

AiLE VE SOSYAL POLiTİKALAR BAKANLIGI ile ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIGI AiLE VE SOSYAL POLiTİKALAR BAKANLIGI ile ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIGI İŞBİRLİGİ PROTOKOLÜ Taraflar MADDE 1- Bu Protokolün tarafları Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik

Detaylı

Öğretim Yılı Rehberlik Çerçeve Programı, kapsamlı gelişimsel psikolojik danışmanlık hizmetleri anlayışına bağlı kalınarak hazırlanmıştır.

Öğretim Yılı Rehberlik Çerçeve Programı, kapsamlı gelişimsel psikolojik danışmanlık hizmetleri anlayışına bağlı kalınarak hazırlanmıştır. KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ MİLLİ EĞİTİM VE KÜLTÜR BAKANLIĞI EĞİTİM ORTAK HİZMETLER DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜ PSİKOLOJİK DANIŞMA REHBERLİK VE ARAŞTIRMA ŞUBESİ 2017 2018 Öğretim Yılı lik Çerçeve Programı, kapsamlı

Detaylı

AİLE VE TÜKETİCİ BİLİMLERİ ALANI ÇOCUK BESLENMESİ

AİLE VE TÜKETİCİ BİLİMLERİ ALANI ÇOCUK BESLENMESİ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü AİLE VE TÜKETİCİ BİLİMLERİ ALANI ÇOCUK BESLENMESİ Ankara, 2016 i İÇİNDEKİLER PROGRAMIN ADI... 1 PROGRAMIN DAYANAĞI... 1 PROGRAMA GİRİŞ KOŞULLARI...

Detaylı

Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü. Mesleki Eğitimde Sürdürülebilir Yenilikler Ekim 2016 İMDER

Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü. Mesleki Eğitimde Sürdürülebilir Yenilikler Ekim 2016 İMDER Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Mesleki Eğitimde Sürdürülebilir Yenilikler 20-21 Ekim 2016 İMDER Okul Türleri ve Programlar Genel Müdürlüğümüze Bağlı Okul Türleri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Detaylı

TAP VAKFI ERGENLER & GENÇLER için CİNSEL SAĞLIK EĞİTİMLERİ

TAP VAKFI ERGENLER & GENÇLER için CİNSEL SAĞLIK EĞİTİMLERİ TAP VAKFI ERGENLER & GENÇLER için CİNSEL SAĞLIK EĞİTİMLERİ CİNSEL SAĞLIK EĞİTİMİ Uygulama Milli Eğitim Bakanlığı (Örgün /Yaygın eğitim) Pilot Uygulamalar (ERDEP) Sivil toplum kuruluşları (Akran eğitim

Detaylı

DAYANAK Tekirdağ ilindeki sınavsız öğrenci alan meslek Liseleri

DAYANAK Tekirdağ ilindeki sınavsız öğrenci alan meslek Liseleri Projenin Adı: Projenin Sloganı TEKİRDAĞ MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ PROJENİN GEREKÇESİ PROJENİN ÖZETİ Çatışmadan kaynaklanan disiplin sorunlarının çokluğu. Meslek Liselerinde disiplin sorunlarının önüne geçebilmek,

Detaylı

GeliĢimsel Rehberlikte 5 Ana Müdahale. Prof. Dr. Serap NAZLI

GeliĢimsel Rehberlikte 5 Ana Müdahale. Prof. Dr. Serap NAZLI GeliĢimsel Rehberlikte 5 Ana Müdahale Prof. Dr. Serap NAZLI Okul psikolojik danışmanları okullarda hangi PDR etkinliklerini uygular? PDR etkinliklerinin genel amacı nedir? Doğrudan-Dolaylı Müdahaleler

Detaylı

HAYAT BOYU ÖĞRENME (Politika ve Uygulamalar/Kritik Faktörler)

HAYAT BOYU ÖĞRENME (Politika ve Uygulamalar/Kritik Faktörler) HAYAT BOYU ÖĞRENME (Politika ve Uygulamalar/Kritik Faktörler) Sadrettin GÖNÜLTAŞ Genel Müdür Yardımcısı MEB Çıraklık k ve Yaygın n Eğitim E Genel MüdürlM rlüğü Konya 5 Mayıs 2010 1 I HBÖ POLİTİKA ve UYGULAMALAR

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ Fakültemiz 2809 sayılı Kanunun Ek 30. maddesi uyarınca Bakanlar Kurulunun 02.06.2000 tarih ve 2000-854 sayılı kararnamesiyle kurulmuş, 2001-2002 Eğitim

Detaylı

TEKSTİL TEKNOLOJİSİ ALANI TEHLİKELİ VE ÇOK TEHLİKELİ İŞLERDE DOKUMA OPERATÖRLÜĞÜ KURS PROGRAMI

TEKSTİL TEKNOLOJİSİ ALANI TEHLİKELİ VE ÇOK TEHLİKELİ İŞLERDE DOKUMA OPERATÖRLÜĞÜ KURS PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü TEKSTİL TEKNOLOJİSİ ALANI TEHLİKELİ VE ÇOK TEHLİKELİ İŞLERDE DOKUMA OPERATÖRLÜĞÜ KURS PROGRAMI Ankara, 2017 İ Ç İ N D E K İ L E R PROGRAMIN

Detaylı

OYUN TEMELLİ BİLİŞSEL GELİŞİM PROGRAMININ 60-72 AYLIK ÇOCUKLARIN BİLİŞSEL GELİŞİMİNE ETKİSİ

OYUN TEMELLİ BİLİŞSEL GELİŞİM PROGRAMININ 60-72 AYLIK ÇOCUKLARIN BİLİŞSEL GELİŞİMİNE ETKİSİ T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ ÇOCUK GELİŞİMİ VE EV YÖNETİMİ EĞİTİMİ ANABİLİM DALI ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ BİLİM DALI OYUN TEMELLİ BİLİŞSEL GELİŞİM PROGRAMININ 60-72 AYLIK ÇOCUKLARIN

Detaylı

KUMLUCA HALK EĞĠTĠMĠ MERKEZĠ MÜDÜRLÜĞÜ HAYDI BUZLARI KIRALIM PROJESĠ BILGILENDIRME SEMINERI

KUMLUCA HALK EĞĠTĠMĠ MERKEZĠ MÜDÜRLÜĞÜ HAYDI BUZLARI KIRALIM PROJESĠ BILGILENDIRME SEMINERI KUMLUCA HALK EĞĠTĠMĠ MERKEZĠ MÜDÜRLÜĞÜ HAYDI BUZLARI KIRALIM PROJESĠ BILGILENDIRME SEMINERI TOPLANTI ICERIGI Ulusal Ajans Hayat boyu ogrenme Programlari GRUNDTVIG Projeleri Haydi Buzlari Kiralim (Let s

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl. Girne Amerikan Üniversitesi. Üniversitesi. Doğu Akdeniz

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl. Girne Amerikan Üniversitesi. Üniversitesi. Doğu Akdeniz ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: Çiğdem KARAGÜLMEZ SAĞLAM 2. Doğum Tarihi: 12.10.1978 3. Ünvanı: 4. Öğrenim Durumu: Doktora (Devam ediyor) Derece Alan Üniversite Yıl Doktora Beden Eğitimi Öğretimi Girne Amerikan

Detaylı

GAZİANTEP KENT KONSEYİ EĞİTİM ÇALIŞMA GRUBU

GAZİANTEP KENT KONSEYİ EĞİTİM ÇALIŞMA GRUBU GAZİANTEP KENT KONSEYİ EĞİTİM ÇALIŞMA GRUBU M.E.B OKUL ÖNCESİ EĞİTİMDE 32 PİLOT İLDE UYGULANAN ZORUNLU ANAOKUL PROJESİ NİN İLİMİZDEDE UYGULANMASI İÇİN GEREKLİ DERSLİK VE ARSA İHTİYACININ TESPİTİ RAPORU

Detaylı

S. NO İŞBİRLİĞİ YAPILACAK KİŞİ VE KURULUŞLAR

S. NO İŞBİRLİĞİ YAPILACAK KİŞİ VE KURULUŞLAR 1 2 DR.FEVZİ-MÜRÜVET UĞUROĞLU ORTAOKULU 2016-2017 / 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILLARI EĞİTİM ORTAMLARINDA UYUŞTURUCU KULLANIMI VE BAĞIMLILIK İLE MÜCADELE EYLEM PLANI Eğitim ortamında ortamlarında uyuģturucu

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü KİŞİSEL GELİŞİM VE EĞİTİM ALANI OSMANLI TÜRKÇESİNDE KOLAY METİNLER KURS PROGRAMI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü KİŞİSEL GELİŞİM VE EĞİTİM ALANI OSMANLI TÜRKÇESİNDE KOLAY METİNLER KURS PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü KİŞİSEL GELİŞİM VE EĞİTİM ALANI OSMANLI TÜRKÇESİNDE KOLAY METİNLER KURS PROGRAMI Ankara, 2016 İÇİNDEKİLER PROGRAMIN ADI......1 PROGRAMIN DAYANAĞI...

Detaylı

T.C. İSTANBUL AYVANSARAY ÜNİVERSİTESİ Rektörlük. Sayı : E Konu : Mesleki Eğitim Kongresi: Sağlık

T.C. İSTANBUL AYVANSARAY ÜNİVERSİTESİ Rektörlük. Sayı : E Konu : Mesleki Eğitim Kongresi: Sağlık T.C. İSTANBUL AYVANSARAY ÜNİVERSİTESİ Rektörlük Sayı : 31675095-051.01-E.1800017186 04.04.2018 Konu : Mesleki Eğitim Kongresi: Sağlık DAĞITIM YERLERİNE Üniversitemiz Plato Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü

Detaylı

Kapanış ve Değerlendirme Toplantısı

Kapanış ve Değerlendirme Toplantısı Okul-Aile İşbirliği Aile Atölyeleri Projesi Kapanış ve Değerlendirme Toplantısı 25 Haziran 2012 Aile Atölyeleri Projesi Nedir? İstanbul da faaliyet gösteren 12 İş Okulu arasından seçilen 2 pilot okulda

Detaylı

T.C. ADALET BAKANLIĞI CEZA VE TEVKİFEVLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ EYLEM PLANI ANKARA 2016 DENETİMLİ SERBESTLİK DAİRE BAŞKANLIĞI

T.C. ADALET BAKANLIĞI CEZA VE TEVKİFEVLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ EYLEM PLANI ANKARA 2016 DENETİMLİ SERBESTLİK DAİRE BAŞKANLIĞI T.C. ADALET BAKANLIĞI CEZA VE TEVKİFEVLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ EYLEM PLANI ANKARA 2016 DENETİMLİ SERBESTLİK DAİRE BAŞKANLIĞI HEDEF NO HEDEF İLGİLİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ 1- Türkiye deki denetimli serbestlik sisteminin

Detaylı

BASIN DAVETİ. Sayın Basın Mensubu,

BASIN DAVETİ. Sayın Basın Mensubu, Sayın Basın Mensubu, BASIN DAVETİ Otistik Çocukları Koruma ve Yönlendirme Derneği nin, İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) tarafından desteklenen, OTİZM VE KAYNAŞTIRMA EĞİTİMİ PROJESİ uygulamaya geçirilmiştir.

Detaylı

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ULUSLARARASI OKULÖNCESİ EĞİTİM KONGRESİ

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ULUSLARARASI OKULÖNCESİ EĞİTİM KONGRESİ T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ULUSLARARASI OKULÖNCESİ EĞİTİM KONGRESİ Projeden Sürdürebilir Modele, Gezici Anaokulu ndan Oyuncak Kütüphanesi ne Milli Eğitim Bakanlığı Küçükçekmece Belediye Anaokulu nun Dezavantajlı

Detaylı

ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI ÖZEL EĞİTİME İHTİYACI OLAN BİREYLERE YAKLAŞIM KURS PROGRAMI

ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI ÖZEL EĞİTİME İHTİYACI OLAN BİREYLERE YAKLAŞIM KURS PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI ÖZEL EĞİTİME İHTİYACI OLAN BİREYLERE YAKLAŞIM KURS PROGRAMI Ankara 2017 İÇİNDEKİLER PROGRAMIN ADI 1 PROGRAMIN

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ Adı - Soyadı: Doğum Tarihi: Ünvanı: Öğrenim Durumu: Akademik Ünvanlar : öğretim görevlisi öğretim görevlisi dr. yardımcı doçent.

ÖZGEÇMİŞ Adı - Soyadı: Doğum Tarihi: Ünvanı: Öğrenim Durumu: Akademik Ünvanlar : öğretim görevlisi öğretim görevlisi dr. yardımcı doçent. ÖZGEÇMİŞ Adı - Soyadı: Serpil ALPTEKİN Doğum Tarihi: 24-11-1974 Ünvanı: Yrd. Doç. Dr. Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Özel Eğitim, Zihinsel Gazi Üniversitesi, Gazi (1992-1996) Engellilerin

Detaylı

BEYOĞLU ANADOLU İMAM-HATİP LİSESİ STRATEJİK PLANI 2012 YILI EYLEM PLANI

BEYOĞLU ANADOLU İMAM-HATİP LİSESİ STRATEJİK PLANI 2012 YILI EYLEM PLANI HEDEFLER 1 Tüm sınıflarda mesleki formasyon kazandırmak. 1. Kur'an-ı Kerimi tecvid kurallarına uygun bir şekilde yüzüne okuyabilmek, İmam- Hatip'lik yapacak düzeyde ayet ve sureleri ezberlemek. 2. Kur'an-ı

Detaylı

MUSTAFA ÖZTÜRK KİŞİSEL BİLGİ EĞİTİM İŞ DENEYİMİ. Akademisyen - Yazar Sosyal Politika Uzmanı Radyo - TV Program Yapımcısı ve Sunucusu

MUSTAFA ÖZTÜRK KİŞİSEL BİLGİ EĞİTİM İŞ DENEYİMİ. Akademisyen - Yazar Sosyal Politika Uzmanı Radyo - TV Program Yapımcısı ve Sunucusu MUSTAFA ÖZTÜRK Akademisyen - Yazar Sosyal Politika Uzmanı Radyo - TV Program Yapımcısı ve Sunucusu KİŞİSEL BİLGİ ADRES: Cumhuriyet Mh. Esat Paşa Cad. İşman Huzur St. C Bl. NO:10/3 Üsküdar, İstanbul, Türkiye

Detaylı

ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI 0-72 AY ÇOÇUK GELİŞİMİ KURS PROGRAMI

ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI 0-72 AY ÇOÇUK GELİŞİMİ KURS PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI 0-72 AY ÇOÇUK GELİŞİMİ KURS PROGRAMI Ankara 2017 İÇİNDEKİLER PROGRAMIN ADI 1 PROGRAMIN DAYANAĞI 1 PROGRAMA

Detaylı

Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü

Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü EN YOKSUL KESİM İÇİN SOSYAL YARDIM İSTİHDAM BAĞLANTISININ AKTİFLEŞTİRİLMESİ Aziz YILDIRIM Genel Müdür Mevcut Durum Faaliyetler Projeler MANTIKSAL ÇERÇEVE Sosyal Yardımlar-İstihdam

Detaylı

TARIM TEKNOLOJİLERİ ALANI MANTAR YETİŞTİRİCİLİĞİ KURS PROGRAMI

TARIM TEKNOLOJİLERİ ALANI MANTAR YETİŞTİRİCİLİĞİ KURS PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü TARIM TEKNOLOJİLERİ ALANI MANTAR YETİŞTİRİCİLİĞİ KURS PROGRAMI Ankara, 2018 İ Ç İ N D E K İ L E R PROGRAMIN ADI... 1 PROGRAMIN DAYANAĞI...

Detaylı

OSMANGAZİ İMAM HATİP ORTAOKULU Stratejik Planı DÖRDÜNCÜ BÖLÜM - 1 -

OSMANGAZİ İMAM HATİP ORTAOKULU Stratejik Planı DÖRDÜNCÜ BÖLÜM - 1 - OSMANGAZİ İMAM HATİP ORTAOKULU Stratejik Planı 201-201 DÖRDÜNCÜ BÖLÜM - 1 - İZLEME VE DEĞERLENDİRME Okulumuz bünyesinde hedeflerin gerçekleşmesine yönelik yürütülecek faaliyet ve projelerin izleme ve değerlendirme

Detaylı

PLASTİK TEKNOLOJİSİ ALANI TEHLİKELİ VE ÇOK TEHLİKELİ İŞLERDE PLASTİK İŞLEME KURS PROGRAMI

PLASTİK TEKNOLOJİSİ ALANI TEHLİKELİ VE ÇOK TEHLİKELİ İŞLERDE PLASTİK İŞLEME KURS PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü PLASTİK TEKNOLOJİSİ ALANI TEHLİKELİ VE ÇOK TEHLİKELİ İŞLERDE PLASTİK İŞLEME KURS PROGRAMI Ankara, 2017 İ Ç İ N D E K İ L E R PROGRAMIN ADI...

Detaylı