SERVİS DEPARTMANINDA KULLANILAN TEKSTİL ÜRÜNLERİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "SERVİS DEPARTMANINDA KULLANILAN TEKSTİL ÜRÜNLERİ"

Transkript

1 SERVİS DEPARTMANINDA KULLANILAN TEKSTİL ÜRÜNLERİ

2 MASA ÖRTÜSÜ : Genellikle keten veya keten-pamuklu karışımlardan hazırlanırlar ve masanın her kenarından cm. sarkmalıdır. Bu duruma göre, masa örtüsünün boyutları kullanılacağı masanın boyutlarından en ve boyuna oranla yaklaşık 60 cm. daha büyük olacak demektir. Örneğin; 75 *75 cm. bir masa için örtü boyutu 135 * 135 cm, 90 * 90 cm. bir masa için örtü boyutu 150 * 150 cm, 90 cm. çaplı yuvarlak bir masa için örtü boyutu 150 cm. çapında bir örtü, 80 * 125 cm. bir masa için örtü boyutu 140 * 185 cm. olmalıdır. Servis personelinin düzgün bir şekilde serebilmesi için daha önce (yıkandıktan sonra) katlanan yerden düzgün ütülenmesi ve katlanması gerekir. Restoranın güzel görünmesi için masa örtülerinin dikkatle serilmesi estetik açıdan çok önemlidir.

3 MASA ÖRTÜLERİNİN AÇILMASI-KATLANMASI Kare veya küçük dikdörtgen masalar şu şekilde açılır ; Katlı olan örtüler önce masalara dağıtılır, sıra sonra açmaya gelir. Önce yan katlamalar açılır. Sonra baş parmak altta olmak üzere parmaklar masa örtüsü kat kenarlarına yerleştirilir. Her iki kol mümkün olduğunca açılır ve örtü masadan hafifçe kaldırılarak, bir hareketle parmaklarımızla tutmadığımız alttaki serbest kenar masanın karşı kenarından sarkacak şekilde açılır. Burada örtünün kat çizgilerinin masanın kenarına paralel gelmesine dikkat edilir. Sonra örtü hafif meyilli (eğimli) açılmış ise, parmak uçlarıyla hafifçe düzeltilir. Kesinlikle düzeltirken elle bastırılmamalıdır.

4 Aynı masa örtüsü şu şekilde katlanır : Masanın uzun tarafı önünde durulur. İşaret ve baş parmakla örtünün iki ucundan tutulur. Masa kenarlarından örtü yukarı kaldırılır ve çekilerek ikiye katlanır. İki tarafından hafif çekilerek düzeltilir. Sonra bir kat daha yapılır. Soldan sağa doğru katlamak için de sol el masa örtüsünün açık kenarlarının geldiği karşı taraftan tutulur, sağ elde bize yakın olan taraftan tutulur ve açık kenarlar karşıya gelecek şekilde masa üzerinde katlanır. Aynı işlem bir kez daha tekrarlanır ve katlama işlemi bitirilir. Kat yerlerinin daima aynı yerlere, yani örtü açılmadan önceki kat yerlerinin üstüne gelmesine özellikle dikkat edilir.

5 Büyük Örtülerin Açılması : Büyük sofra örtülerinin açılması yukarıdakinden farklıdır. Bunlar, genellikle iki personel tarafından yapılır. Katlanmış örtü uzunlamasına olarak orta kat yerinden açılır. Her iki ucundan iki servis elemanı tarafından tutularak hafif bir hareketle açılır. Orta kat çizgisi masanın tam ortasına gelmelidir.büyük masalarda çok sayıda masa örtüsü kullanılacağından, örtülerin kat yerlerinin birbirine uygun gelmesine dikkat edilmelidir. Masa örtüleri masaların kenarından aynı uzunlukta sarkmalı ve sandalyelerin oturulacak yerlerine kadar inmelidir.

6 Kirli Örtülerin Değiştirilmesi Misafir kullanımı esnasında masaya bir şey dökülmesi durumunda, leke küçükse, üzerine bir peçete örtülür veya su-şarap dökülmüşse masa örtüsü altına ve üstüne peçete konularak suyu alınır. Bu iş çabuk ve misafirleri rahatsız olmadan yapılmalıdır. Leke büyükse, temizi ile değiştirilmelidir. Kirli örtünün temizi ile değiştirilmesi, biraz karışık, zor bir iştir ve servis personelinden tam bir beceriklilik ister. Önce masa üzerindeki yiyecek, içecek ve diğer takımlar boş masa varsa ona taşınır, misafirler de o masaya alınır. Boş masa yoksa, misafirler oturabilecekleri bir yere alınır. Masa üzerindeki malzemeler servant yada gueridon üzerine alınır. Sonra masadaki kirli örtünün bize göre karşı ucu masa üzerine geriye doğru katlanır, temiz örtü masanın karşısına katlanan örtünün üzerine konur. Yeni örtü açılırken, eski örtü de alttan çekilerek kol üzerine alınır. Tam olarak beceri kazanabilmek için, servis personelinin bunu yapılırken görmesi ve sürekli denemesi gereklidir.

7 Masa Etekleri (Skirts) : Masa eteklerine Skirt denilmektedir. Masanın yanlarını kapatmak amacıyla (masa ayaklarının görünmemesi için) kullanılan malzemelerdir. Bunlar, yalnızca ziyafet (Banquet) ya da büfe masalarında kullanılırlar. Masa etekleri, masanın yan kısmını yere çok yakın bir seviyeye kadar örtmelidir. Bu örtüler, düz, pileli veya baklava dilimli gibi farklı görünüşlerde olabilirler. Masa etekleri, genellikle keten, pamuklu keten veya sentetik karışımlı parlak kumaşlardan seçilmektedir.

8 Peçeteler : Peçeteler, konukların yemek yerken ağızlarını sildikleri, garsonların yemek taşırken tepsi ya da tabak altına kullandıkları kumaş malzemelerdir. Genellikle keten ya da keten-pamuklu olanları tercih edilmektedir. Farklı renklerde olabileceği gibi, genellikle beyaz olanları kullanılmaktadır. Peçeteler, kullanıldıkları yere göre farklı boyutlarda olurlar. Servis personelinin kullandığı peçetelere, Garson Peçetesi adı verilir. Konukların kullandıkları ise yemek peçetesi ya da çay peçetesi adını alırlar. Büyüklüklerine göre çeşitleri aşağıda belirtilmiştir : a. Garson peçeteleri : 60 cm. lik kare, b. Yemek peçeteleri : cm. lik kare, c. Çay peçeteleri : cm. lik kare. Son zamanlarda özellikle kahvaltı servisinde kağıt peçeteler de kullanılmaktadır. Kağıt peçeteler, kalınlıklarına ve kalitelerine göre çeşitlilik göstermektedirler.

9 Peçetenin çok değişik katlama şekilleri vardır. Bunlara örnek; Üçgen peçete Külah peçete Lale peçete Bardak içi peçete Enginar peçete (Büfe için) Yelken peçete (La Brise) Yelpaze peçete Yıldız peçete (La Careta) Kule peçete (Milanese) Kurbağa peçete (Sofra) Lale peçete (A la carte kahvaltı ve Cafe Strauss)

10 Raf Örtüleri : Servantlarda, servis arabalarının raflarında ya da tepsilerde kullanılan örtülerdir. Genellikle eskimiş masa ve kapak örtülerinden yapılırlar. Temiz bir görünüm vermek, araç-gereç yerleştirirken gürültüyü azaltmak ve kırılabilecek malzemelerin doğrudan rafa çarpmasını engellemek için kullanılırlar. Mutlaka temiz ve ütülü bir şekilde kullanılmalıdırlar.

11 Temizlik ve Kurulama Bezleri : Servis personeli işleri gereği tabak, bardak, çatal, kaşık, bıçak,vb. malzemelerin kurulanıp parlatılmasında ve mobilyaların silinip parlatılmasında bezler kullanmaktadırlar. Bu bezler, suyu emen, sıkıldığında suyu hemen bırakan ve yüzeyde tüy (hav) bırakmayan özellikte olmalıdır. Bu özellikleri en iyi taşıyan kumaş türü, ketendir. Temizlik ve kurulama bezlerinin karışmaması için, farklı renklerde olması tercih edilir. Konuklar için kullanılan peçeteler, ASLA temizlik ya da kurulama amaçlı KULLANILMAMALIDIR!

12 Kirli Malzemelerin Temizleri İle Değiştirilmesi Servis departmanı tarafından kullanılan tekstil malzemelerinin temizliğini Çamaşırhane departmanı yapmaktadır. Servis personeli gün içerisinde toplayıp çamaşırhaneye teslim eder. Değiştirme aşamaları : Kirli malzemeleri toplayıp, renk ve türlerine göre sınıflandırma, Çamaşır formuna kaydetme, Kontrol etme, Sayarak teslim etme, Sayarak teslim alma, Temiz ve sağlam malzemeleri yerlerine yerleştirme.

YİYECEK İÇECEK İŞLETMELERİNDE SERVİSTE KULLANILAN MALZEMELER. Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi Yiyecek ve İçecek Servisi Arş. Gör.

YİYECEK İÇECEK İŞLETMELERİNDE SERVİSTE KULLANILAN MALZEMELER. Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi Yiyecek ve İçecek Servisi Arş. Gör. YİYECEK İÇECEK İŞLETMELERİNDE SERVİSTE KULLANILAN MALZEMELER Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi Yiyecek ve İçecek Servisi Arş. Gör. Reha KILIÇHAN SERVİSTE KULLANILAN MALZEMELER Restoran işletmelerinde

Detaylı

RESTAURANT HAZIRLIĞI

RESTAURANT HAZIRLIĞI MISE EN PLACE Yemek salonu servise açılmadan önce yapılan bütün hazırlıkları kapsar. Mise en place, bir outlette servis operasyonunun tam ve kusursuz bir şekilde yürümesi için yapılan, en önemli kontrol

Detaylı

KUVER ÇEŞİTLERİ VE SERVİS USULLERİ. Arş. Gör. Reha KILIÇHAN Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi

KUVER ÇEŞİTLERİ VE SERVİS USULLERİ. Arş. Gör. Reha KILIÇHAN Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi KUVER ÇEŞİTLERİ VE SERVİS USULLERİ Arş. Gör. Reha KILIÇHAN Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi KUVER ÇEŞİTLERİ Kuver Açma Ekmek tabağı ve bazen servis tabağı, çatal, kaşık, bıçak takımları, özel yemek

Detaylı

No KRİTERLER EVET HAYIR EVET HAYIR 1

No KRİTERLER EVET HAYIR EVET HAYIR 1 SERVİS GÖREVLİSİ SEVİYE 3 SINAV ALANI / HİZMET TEDARİKÇİSİ SEÇME VE DEĞERLENDİRME FORMU Sınav Alanı/Hizmet Tedarikçi Adı: Tarih: İş Tanımı: Faaliyet Alanı: İletişim Bilgileri: SINAV ALANI TEDARİKÇİSİ Tarafından

Detaylı

Menüde sosluklar getirilmelidir. Yemekten sonra çay veya kahve servisi yemeğe dâhil olan içecektir.

Menüde sosluklar getirilmelidir. Yemekten sonra çay veya kahve servisi yemeğe dâhil olan içecektir. TÜRK SERVİS USULÜ 1-Türk servisinin özellikleri: Türk gelenek ve göreneklerini yansıtan servis usulüdür. Yemekler hazır porsiyonlar seklinde servis edilir. Tekerlekli geridonda servis yapılır. Alışıla

Detaylı

Temel Servis Teknikleri ve Servise Hazırlık. Arş. Gör. Reha KILIÇHAN Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi

Temel Servis Teknikleri ve Servise Hazırlık. Arş. Gör. Reha KILIÇHAN Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi Temel Servis Teknikleri ve Servise Hazırlık Arş. Gör. Reha KILIÇHAN Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi TEMEL SERVİS TEKNİKLERİ Konuğun Sağından ve Solundan Yaklaşma Yan yana sohbet eden konuklar arasına

Detaylı

F&B DEPARTMANI OPERASYON MALZEMELERİNİN İŞLEYİŞİ

F&B DEPARTMANI OPERASYON MALZEMELERİNİN İŞLEYİŞİ F&B DEPARTMANI OPERASYON MALZEMELERİNİN İŞLEYİŞİ Tüm çalışanların dikkat etmesi gerekenler Siz yatırımcı olsaydınız satın aldığınız malzemelerin çalışanlarınız tarafından böyle kullanılmasını ister miydiniz?

Detaylı

Otelimizde kullanılan iki tip tepsi çeşidi vardır. 1- Yuvarlak tepsi. 2- Dikdörtgen tepsi

Otelimizde kullanılan iki tip tepsi çeşidi vardır. 1- Yuvarlak tepsi. 2- Dikdörtgen tepsi Otelimizde kullanılan iki tip tepsi çeşidi vardır. 1- Yuvarlak tepsi 2- Dikdörtgen tepsi YUVARLAK TEPSİ: Az miktarda olan malzemeler için kullanılır. Bir görevli rahatca hem taşıyıp hem servis yapabilir.

Detaylı

YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ

YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ TC MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ MASA ÖRTÜLERİ 811ORK023 Ankara, 2011 Bu modül, mesleki ve teknik eğitim okul/kurumlarında uygulanan Çerçeve Öğretim Programlarında yer alan yeterlikleri

Detaylı

Öğrencilerle tanışma. Modüllerin açıklanması. C)Ağız ve diş bakımı ve sağlığı

Öğrencilerle tanışma. Modüllerin açıklanması. C)Ağız ve diş bakımı ve sağlığı OLTU KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ 203 20 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI 0. SINIF SERVİS HAZIRLIKLARI DERSİ MODÜLLENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI AY SÜRE HAFTA DERS SAATİ HEDEF VE

Detaylı

İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM İŞLETMECİLİK İLE İLGİLİ TEMEL KAVRAMLAR İŞLETMENİN ÇEVRESİ VE İŞLETME YÖNETİMİ

İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM İŞLETMECİLİK İLE İLGİLİ TEMEL KAVRAMLAR İŞLETMENİN ÇEVRESİ VE İŞLETME YÖNETİMİ İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM İŞLETMECİLİK İLE İLGİLİ TEMEL KAVRAMLAR İŞLETMENİN ÇEVRESİ VE İŞLETME YÖNETİMİ 1. İşletme İle İlgili Temel Kavramlar... 2 1.1. İhtiyaç... 2 1.2. Ürün... 3 1.3. Üretim ve Üretim

Detaylı

Modül konularıyla ilgili performans alma

Modül konularıyla ilgili performans alma -/0/0 EKİM 7-/0/0 0-/0/0 ŞAMPUAN, SAÇ BAKIM KREMİ, HAVLU TARAK, KURUTMA MAKİNESİ 0-07/0/0 MODÜL -YETERLİLİK KONTROL-GÖZLEM SÖZLÜ SINAVLAR - 0/09/ 0 0 0 EYLÜL 9-/09/0 DEMANSTRASYON, ANLATIM, SORU-CEVAP,

Detaylı

SERVİS YÖNTEMLERİ Servis yöntemleri, mutfakta hazırlanan yiyeceklerin konuklara servis edilmesinde uygulanan ana sistemleri ifade eder.

SERVİS YÖNTEMLERİ Servis yöntemleri, mutfakta hazırlanan yiyeceklerin konuklara servis edilmesinde uygulanan ana sistemleri ifade eder. SERVİS YÖNTEMLERİ Servis yöntemleri, mutfakta hazırlanan yiyeceklerin konuklara servis edilmesinde uygulanan ana sistemleri ifade eder. Hangi servis yönteminin uygulanacağı; işletmenin yönetimine, personelin

Detaylı

SERVİS HAZIRLIKLARI DERSİ

SERVİS HAZIRLIKLARI DERSİ SERVİS HAZIRLIKLARI DERSİ Dersin Modülleri Servise Ön Hazırlık Masa Üstü Servis Takımları Masa Örtüleri ve Peçeteler Kuver Açma Taşıma ve Boş Toplama Bar Ön Hazırlıkları Kazandırılan Yeterlikler Servise

Detaylı

CRYSTAL HOTELS SERVİS HİZMET ALANLARI

CRYSTAL HOTELS SERVİS HİZMET ALANLARI CRYSTAL HOTELS SERVİS HİZMET ALANLARI Ana Restaurant Otellerimizde ana restaurantlarda açık büfe yemek hizmeti verilmektedir. İçecekler masalara servis edilir. Ana restaurantta; Sabah kahvaltı 07:00-10:00

Detaylı

Ç ÇABUK ÇAKI ÇALIŞMAK ÇAMAŞIR ÇAMUR

Ç ÇABUK ÇAKI ÇALIŞMAK ÇAMAŞIR ÇAMUR Ç ÇABUK ÇAKI Her iki el göğüs hizasında, sol el işaret parmağı ve başparmak açık öbür parmaklar kapalı (C el) biçimde, el öne doğru çıkarılır. Sağ el işaret parmağı açık öbür parmaklar kapalı, sağ el işaret

Detaylı

YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ

YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ KUVER AÇMA 811ORK024 Ankara 2011 Bu modül, mesleki ve teknik eğitim okul/kurumlarında uygulanan Çerçeve Öğretim Programlarında yer alan yeterlikleri

Detaylı

KULLANIM KLAVUZLARI Normal bulaşıkları yerleştirme yöntemi Alt Sepetin Yerleştirilmesi Üst Sepetin Yerleştirilmesi Temizlenmesi en zor olan büyük parçaları alt sepete yerleştirmenizi öneririz:

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Birinci Bölüm. Görgü ve Protokol Kurallarının Kavramsal İçeriği ve Yönetimde Görgü ve Protokol Kuralları

İÇİNDEKİLER. Birinci Bölüm. Görgü ve Protokol Kurallarının Kavramsal İçeriği ve Yönetimde Görgü ve Protokol Kuralları İÇİNDEKİLER Birinci Bölüm Görgü ve Protokol Kurallarının Kavramsal İçeriği ve Yönetimde Görgü ve Protokol Kuralları 1. Görgü, Nezaket, Zarafet ve Protokolün Kavramsal İçeriği... 1 2. Yönetimde Protokol

Detaylı

BAR NEDİR? OTELİMİZDEKİ BAR ÇEŞİTLERİ :

BAR NEDİR? OTELİMİZDEKİ BAR ÇEŞİTLERİ : BAR NEDİR? OTELİMİZDEKİ BAR ÇEŞİTLERİ : Her türlü alkollü ve alkolsüz içkilerin bulunduğu ve de bu karışımlardan elde edilen içkilerin sunulduğu bir (bölümdür) yerdir. Mini Bar Pool Bar Beach Bar Veranda

Detaylı

KUVER AÇMA SORULARI. 7.Aşağıdakilerden hangisi standart kuver malzemeleri içinde yer almaz? A) Peçete B) Bardaklar C) Şamdan D) Molton ve masa örtüsü

KUVER AÇMA SORULARI. 7.Aşağıdakilerden hangisi standart kuver malzemeleri içinde yer almaz? A) Peçete B) Bardaklar C) Şamdan D) Molton ve masa örtüsü KUVER AÇMA SORULARI ÖLÇME SORULARI A) Aşağıdaki boşluklara doğru ifadeleri yazınız. 1.Servisi kolaylaştırmak için yapılan tüm ön hazırlıklara...denir. 2.Yemekleri yiyebilmek için gerekli olan masa üstü

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU ÜRÜN KODU : SB204

KULLANIM KILAVUZU ÜRÜN KODU : SB204 KULLANIM KILAVUZU ÜRÜN KODU : SB204 0 UYARI 1.Ürünün kurulum ve kullanımından önce tüm kullanma kılavuzunu dikkatle okuyunuz. İleride referans olması için kullanma talimatını saklayınız. Bu kullanıcı klavuzundaki

Detaylı

Kurşun Kalemlerin Teknik ve Mesleki Resimde Kullanıldığı Yerler

Kurşun Kalemlerin Teknik ve Mesleki Resimde Kullanıldığı Yerler Bir önceki dersin tekrarı yapılır, anlaşılmayan konuların tekrarı özet şeklinde anlatılır ve verilen ödevden alınan sonuçların sınıfta anlattırılarak arkadaşlarıyla paylaşmaları istenir. BÖLÜM I Teknik

Detaylı

Sürecin Amacı. İTÜ mensuplara sunulan yemek servis hizmetini en başarılı ve verimli bir şekilde yapmak. Süreç Performans Göstergeleri 4

Sürecin Amacı. İTÜ mensuplara sunulan yemek servis hizmetini en başarılı ve verimli bir şekilde yapmak. Süreç Performans Göstergeleri 4 SÜRÇ L KİTABI SK 08 03-03 17.11.2017 Rev 02 1/6 Sürecin Tanımı Yemek Servis Süreci Süreç No Süreç Sahibi 3 Yemek İşletmeleri Şube Müdürü 08-03-03 Sürecin Amacı İTÜ mensuplara sunulan yemek servis hizmetini

Detaylı

AİLE VE TÜKETİCİ HİZMETLERİ

AİLE VE TÜKETİCİ HİZMETLERİ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI AİLE VE TÜKETİCİ HİZMETLERİ SOFRA DÜZENİ HAZIRLIKLARI Ankara, 2014 Bu modül, mesleki ve teknik eğitim okul/kurumlarında uygulanan Çerçeve Öğretim Programlarında yer alan yeterlikleri

Detaylı

ÇAMAŞIRHANENİN HİZMET KAPSAMI: Oda Tekstili Yiyecek İçecek Departmanı Üniforma Misafir Çamaşırları Aktiviteler (Plaj Havlusu, sauna, peştamal v.s.

ÇAMAŞIRHANENİN HİZMET KAPSAMI: Oda Tekstili Yiyecek İçecek Departmanı Üniforma Misafir Çamaşırları Aktiviteler (Plaj Havlusu, sauna, peştamal v.s. ÇAMAŞIRHANENİN HİZMET KAPSAMI: Oda Tekstili Yiyecek İçecek Departmanı Üniforma Misafir Çamaşırları Aktiviteler (Plaj Havlusu, sauna, peştamal v.s.) Tekstil Sevkiyatı Crystal Hotels tesislerinde tekstil

Detaylı

.. EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI EV TEKSTİLİ ÜRÜNLERİ HAZIRLAMA PROGRAMI ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI HEDEF VE DAVRANIŞLAR

.. EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI EV TEKSTİLİ ÜRÜNLERİ HAZIRLAMA PROGRAMI ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI HEDEF VE DAVRANIŞLAR HEDEF VE DAVRANIŞLAR SÜRE ALT KONULAR Ay Tarih Saat MODÜL Makinede Düz Dikiş 1. Düz sanayi dikiş makinesini kullanım kılavuzuna uygun olarak dikime hazırlayabileceksiniz. 2. Düz sanayi makinesinin dikiş

Detaylı

Çalıştığımız tesis hakkında mümkün olduğunca çok şey bilmeliyiz. Sadece kendi departmanımızla alakalı konuları değil, tüm aktivite ve sunumlar,

Çalıştığımız tesis hakkında mümkün olduğunca çok şey bilmeliyiz. Sadece kendi departmanımızla alakalı konuları değil, tüm aktivite ve sunumlar, İLK İZLENİM Dış görünüşümüz ile bıraktığımız intiba nasıl sosyal hayatımızda kendimizi yansıtıyorsa, bıraktığımız izlenim iş hayatımızda da çalıştığımız kurumla bağdaştırılmaktadır. Bu sebeple; Hizmet

Detaylı

WORLD ORGANİZASYON. www.worldorganizasyon.com EKİPMAN KİRALAMA FİYAT LİSTESİ ÜRÜN ADI STOK MİKTARI EBATLARI BİRİM FİYATI ÜRÜN RESMİ NOT

WORLD ORGANİZASYON. www.worldorganizasyon.com EKİPMAN KİRALAMA FİYAT LİSTESİ ÜRÜN ADI STOK MİKTARI EBATLARI BİRİM FİYATI ÜRÜN RESMİ NOT WORLD ORGANİZASYON www.worldorganizasyon.com EKİPMAN KİRALAMA FİYAT LİSTESİ ÜRÜN ADI STOK MİKTARI EBATLARI BİRİM FİYATI ÜRÜN RESMİ NOT Açılır-kapanır sandalye 800 10 TL 15 gün öncesinden haber verildiği

Detaylı

YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ

YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ KAHVALTI SERVİSİ 811ORK089 Ankara, 2011 Bu modül, mesleki ve teknik eğitim okul/kurumlarında uygulanan Çerçeve Öğretim Programlarında yer alan yeterlikleri

Detaylı

BÖLÜM 3. RESİM KÂĞITLARI

BÖLÜM 3. RESİM KÂĞITLARI BÖLÜM 3. RESİM KÂĞITLARI A- RESİM KÂĞIDI ÇEŞİTLERİ 1) Beyaz resim kâğıdı: kurşun kalemle resim çizmek için kullanılır. Gramajı ile tanımlanır. Gramajı arttıkça kalınlığı artar. 2) Aydınger kâğıdı: Çini

Detaylı

YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ

YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ SALON DÜZENLENMESİ 815SBG088 Ankara, 2011 2 Bu modül, mesleki ve teknik eğitim okul/kurumlarında uygulanan Çerçeve Öğretim Programlarında yer alan

Detaylı

Kırık, Çıkık ve Burkulmalar

Kırık, Çıkık ve Burkulmalar Kemik bütünlüğünün bozulmasına kırık denir. Kırıklar darbe sonucu veya kendiliğinden oluşur. Kapalı ve açık kırık çeşitleri vardır. Kapalı Kırık: Kemik bütünlüğü bozuktur, ancak deri sağlamdır. Açık Kırık:

Detaylı

PROTOKOL BİLGİSİ. Prof. Dr. Rıdvan DURAK Atatürk Üniversitesi Pasinler Meslek Yüksekokulu Pasinler/ERZURUM

PROTOKOL BİLGİSİ. Prof. Dr. Rıdvan DURAK Atatürk Üniversitesi Pasinler Meslek Yüksekokulu Pasinler/ERZURUM PROTOKOL BİLGİSİ Prof. Dr. Rıdvan DURAK Atatürk Üniversitesi Pasinler Meslek Yüksekokulu 25300 Pasinler/ERZURUM E-mail: rdurak@atauni.edu.tr I Masa Oturma Düzeni I tipi masa düzeninde ev sahiplerinin masa

Detaylı

DERS BİLGİ FORMU. Dersin Adı Alan Meslek/Dal Dersin Okutulacağı Dönem/Sınıf/Yıl Süre. Dersin Amacı. Dersin Tanımı Dersin Ön Koşulları

DERS BİLGİ FORMU. Dersin Adı Alan Meslek/Dal Dersin Okutulacağı Dönem/Sınıf/Yıl Süre. Dersin Amacı. Dersin Tanımı Dersin Ön Koşulları DERS BİLGİ FORMU Dersin Adı Alan Meslek/Dal Dersin Okutulacağı Dönem/Sınıf/Yıl Süre Dersin Amacı Dersin Tanımı Dersin Ön Koşulları Ders İle Kazandırılacak Yeterlikler Dersin İçeriği Yöntem ve Teknikler

Detaylı

DERS BİLGİ FORMU Gün İçi Hizmetler Konaklama Hizmetleri Kat Elemanlığı. 2. Yıl, 3. ve 4. dönem

DERS BİLGİ FORMU Gün İçi Hizmetler Konaklama Hizmetleri Kat Elemanlığı. 2. Yıl, 3. ve 4. dönem Dersin Adı Alan Meslek/Dal Dersin Okutulacağı Dönem/Sınıf/Yıl Süre Dersin Amacı Dersin Tanımı Dersin Ön Koşulları Ders İle Kazandırılacak Yeterlikler Dersin İçeriği Yöntem ve Teknikler Eğitim Öğretim Ortamı

Detaylı

ANA BULAŞIKHANE BÖLÜM TEMİZLİK PLANI

ANA BULAŞIKHANE BÖLÜM TEMİZLİK PLANI ANA BULAŞIKHANE BÖLÜM PLANI DAVLUMBAZ VE FİLTRESİ SUMA SÜPERFOAM 1. Davlumbaz filtrelerini yerlerinden dikkatlice sökünüz. 2. Sökülen filitreler kazan kaynatmada kaynatılır15 dk-30 dk 3. Son olarak su

Detaylı

Konaklama işletmesini bir zincire benzetebilirsiniz. Nasıl zincirin halkalarından bir tanesi koptuğunda zincir kullanılamaz hale geliyorsa işletmenin

Konaklama işletmesini bir zincire benzetebilirsiniz. Nasıl zincirin halkalarından bir tanesi koptuğunda zincir kullanılamaz hale geliyorsa işletmenin Konaklama işletmesini bir zincire benzetebilirsiniz. Nasıl zincirin halkalarından bir tanesi koptuğunda zincir kullanılamaz hale geliyorsa işletmenin bölümleri arasındaki iletişimin kopması da işletmenin

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ KLASİK USULLERDE SERVİS 811ORK086

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ KLASİK USULLERDE SERVİS 811ORK086 T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ KLASİK USULLERDE SERVİS 811ORK086 Ankara, 2011 Bu modül, mesleki ve teknik eğitim okul/kurumlarında uygulanan Çerçeve Öğretim Programlarında yer alan

Detaylı

www.belcamambalaj.com Adres: Orta Mah. Marifet Sok. No. 8/1Kartal / İstanbul İletişim : 0216-383 79 24 ( 3 Hat ) E-Posta : belcam@belcamambalaj.com 0533 746 69 73 2 Bardak Grubu BARDAK GRUBU OZ / CC ÜRÜN

Detaylı

YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ

YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ TAŞIMA VE BOŞ TOPLAMA 811ORK025 Ankara, 2011 Bu modül, mesleki ve teknik eğitim okul/kurumlarında uygulanan Çerçeve Öğretim Programlarında yer alan

Detaylı

Barkod No: Barkod No: Barkod No: Barkod No: Barkod No:

Barkod No: Barkod No: Barkod No: Barkod No: Barkod No: QUALITY*QUALITY HELILUM QUALTY QUALITY* İNÇ BALON Barkod No:86958880 4 5 6 Barkod No: 869947007 Barkod No: 869947004 Barkod No: 869947009 Barkod No: 8699470056 Barkod No: 8699470048 Barkod No: 8699470086

Detaylı

1. BÖLÜM. MÜHENDİSLİK ÇİZİMİNDE KULLANILAN ARAÇLAR ve GEREÇLER

1. BÖLÜM. MÜHENDİSLİK ÇİZİMİNDE KULLANILAN ARAÇLAR ve GEREÇLER 1. BÖLÜM MÜHENDİSLİK ÇİZİMİNDE KULLANILAN ARAÇLAR ve GEREÇLER MHN 113 Mühendislik Çizimi 2 1. Giriş Mühendislik çizimi (teknik resim), mühendisler arasındaki iletişimi en kolay ve en doğru şekilde sağlaması

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKÎ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ KAHVALTI SERVİSİ ANKARA 2006 Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilen modüller;

Detaylı

SERVİS HAZIRLIKLARI DERSİ SORULARI CEVAPLARI

SERVİS HAZIRLIKLARI DERSİ SORULARI CEVAPLARI SERVİS HAZIRLIKLARI DERSİ SORULARI CEVAPLARI 1)Aşağıdakilerden hangisi şekillerine göre masa çeşitleri arasında yer alır? A)Metal masa B)Kare masa C)Verzalit masa D)Plastik masa 2)Kokteyllerde kullanılan

Detaylı

T.C. KÜLTÜR VE TUR ZM BAKANLI I Ara t rma ve E itim Genel Müdürlü ü

T.C. KÜLTÜR VE TUR ZM BAKANLI I Ara t rma ve E itim Genel Müdürlü ü T.C. KÜLTÜR VE TUR ZM BAKANLI I Ara t rma ve E itim Genel Müdürlü ü Y YECEK VE ÇECEK SERV S Her Hakkı T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı na Aittir. İLETİŞİM: İsmet İnönü Bulvarı No:5 Kat: 9-10 Emek/ANKARA

Detaylı

MUTFAKLARDA ENERJİ VERİMLİLİĞİ. İbrahim KOLANCI Enerji Yöneticisi

MUTFAKLARDA ENERJİ VERİMLİLİĞİ. İbrahim KOLANCI Enerji Yöneticisi BİNALARDA ELEKTRİK TÜKETİMİ 35 30 25 20 15 10 5 0 YÜZDE % STANDBY KURUTUCULAR ISITICILAR TELEVİZYON AYDINLATMA BULAŞIK MAKİNASI ÇAMAŞIR MAKİNASI KLİMA BUZDOLABI DİĞER Soğutucu ve Dondurucular Bir soğutucu

Detaylı

Salad Bar. 110 MS Motor Soğutmalı Salad Bar 110 BN Benmarie 97X183X150

Salad Bar. 110 MS Motor Soğutmalı Salad Bar 110 BN Benmarie 97X183X150 Salad Bar 110 MS Motor Soğutmalı Salad Bar 110 BN Benmarie 97X183X150 1 Salad Bar 170 MS Motor Soğutmalı 170 BS Buz Soğutmalı 170 BN Benmarie Salad Bar 62/110x110x150 160 MS Motor Soğutmalı 160 BS Buz

Detaylı

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ TALİMATLAR 22.08.2013 00-1-5 ÜRT.06.01 TC 01 1.0 AMAÇ Eker Süt Ürünlerinde, pastörize süt departmanında yapılan ürünlerin yasal zorunluluk çerçevesinde temizlik etkinliğini sağlamak için yöntem belirlemek, yapılanları

Detaylı

SERVİS VE BAR UYGULAMALARI DERS NOTLARI. Dr.Tufan Süren

SERVİS VE BAR UYGULAMALARI DERS NOTLARI. Dr.Tufan Süren SERVİS VE BAR UYGULAMALARI DERS NOTLARI Dr.Tufan Süren 1. YİYECEK- İÇECEK BÖLÜMÜNÜN TANIMI, AMACI, İŞLETMEDEKİ YERİ, ÖNEMİ VE ORGANİZASYONU 1.1. YİYECEK VE İÇECEK SERVİSİ BÖLÜMÜNÜN TANIMI VE AMACI Yiyecek

Detaylı

SERVİS ELEMANLIĞI SERVİS YÖNTEMLERİ DERSİ ÇALIŞMA SORULARI. a. Bitişik maşa. b. Ters maşa. c. Düz maşa. d. Kısa maşa. a. Ekmek servisi. b.

SERVİS ELEMANLIĞI SERVİS YÖNTEMLERİ DERSİ ÇALIŞMA SORULARI. a. Bitişik maşa. b. Ters maşa. c. Düz maşa. d. Kısa maşa. a. Ekmek servisi. b. SERVİS ELEMANLIĞI SERVİS YÖNTEMLERİ DERSİ ÇALIŞMA SORULARI 1. Bazı konuklar neden rezervasyonunu işletmeye gelerek yaparlar? a. İşletmeye yakın oldukları için. b. İşletmeyi merak ettikleri için. c. İletişim

Detaylı

Karşı Koyulamaz İkramlar. Ürünlerinde Sunulacak... DANTEL KAĞIT ve PASTA ALTLARI. BARDAK ALTLIKLARI ve KAPAKLARI. MİNİK SERVİS TABAK ve

Karşı Koyulamaz İkramlar. Ürünlerinde Sunulacak... DANTEL KAĞIT ve PASTA ALTLARI. BARDAK ALTLIKLARI ve KAPAKLARI. MİNİK SERVİS TABAK ve HIZLI TÜKETİM ÜRÜNLERİ PAZARLAMA SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. Karşı Koyulamaz İkramlar Ürünlerinde Sunulacak... MİNİK SERVİS TABAK ve KAPLARI Misafirlerinize çeşitli ikramlada bulunup onları en iyi şekilde ağırlamak

Detaylı

ÖĞR.GÖR.İHSAN KAZKONDU

ÖĞR.GÖR.İHSAN KAZKONDU 1 İş Kıyafetini Giyme 2 Üniforma, aynı işi yapan çalışanların iş esnasında giydikleri elbisedir. Turizm sektöründe çalışan her personel, bir iş kıyafeti giymek zorundadır. Gelişen dünyada olduğu gibi ülkemizde

Detaylı

ÇAMAŞIRHANE HİZMETLERİ DERSİ. Çamaşırları gruplandırmak. Çamaşırları yıkamak. Çamaşırları ütülemek

ÇAMAŞIRHANE HİZMETLERİ DERSİ. Çamaşırları gruplandırmak. Çamaşırları yıkamak. Çamaşırları ütülemek ÇAMAŞIRHANE HİZMETLERİ DERSİ Dersin Modülleri Kazandırılan Yeterlikler Çamaşırları Gruplama Çamaşırları gruplandırmak Çamaşırları Yıkama Çamaşırları yıkamak Çamaşırları Ütüleme Çamaşırları ütülemek Çamaşırları

Detaylı

YEMEK GRUPLARININ SERVİSİ.. DERSİ

YEMEK GRUPLARININ SERVİSİ.. DERSİ YEMEK GRUPLARININ SERVİSİ.. DERSİ. Dersin Modülleri Sosların Servisi Salataların Servisi Çorbaların Servisi Hamur İşlerinin Servisi Sebze Yemeklerinin Servisi Meyve ve Tatlıların Servisi Peynirlerin Servisi

Detaylı

Tesislerimizde konsept farklılıkları gereği kullanılan ekipmanlarda, marka ve ölçülerinde farklılıklar olabilir.

Tesislerimizde konsept farklılıkları gereği kullanılan ekipmanlarda, marka ve ölçülerinde farklılıklar olabilir. Tesislerimizde konsept farklılıkları gereği kullanılan ekipmanlarda, marka ve ölçülerinde farklılıklar olabilir. Servis Tabakları Düz tabak; 16-19-21-24-28-30 cm çapında, beyaz renkli, sert şeffaf porselenden

Detaylı

ODANIN GENEL GÖRÜNTÜSÜ

ODANIN GENEL GÖRÜNTÜSÜ ODANIN GENEL GÖRÜNTÜSÜ Crystal Hotels tesislerinde konsept veya yapıya göre oda düzeninde farklılıklar olabilmektedir. Gardırop içindeki askılar 8 adet plastik düzgün olarak askı kafaları duvar tarafına

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKÎ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) KONAKLAMA VE SEYAHAT HİZMETLERİ ÇAMAŞIRLARI ÜTÜLEME ANKARA 2006 Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilen

Detaylı

Evrak Tarih ve Sayısı: 14/09/2018-E T.C. TOKAT GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı

Evrak Tarih ve Sayısı: 14/09/2018-E T.C. TOKAT GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı Evrak Tarih ve Sayısı: 14/09/2018-E.13674 T.C. TOKAT GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı Konu : Teklife Davet Üniversitemiz Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığında

Detaylı

ULUSAL YETERLİLİK 12UY0093-2 SERVİS GÖREVLİSİ SEVİYE 2

ULUSAL YETERLİLİK 12UY0093-2 SERVİS GÖREVLİSİ SEVİYE 2 ULUSAL YETERLİLİK 12UY0093-2 SERVİS GÖREVLİSİ SEVİYE 2 REVİZYON NO: 01 MESLEKİ YETERLİLİK KURUMU Ankara, 2014 12UY0093-2 Servis Görevlisi ÖNSÖZ Servis Görevlisi (Seviye 2) Ulusal Yeterliliği 5544 sayılı

Detaylı

DÜNYANIN TEMİZLİĞİ INOKSCLEAN 2016 ürün kataloğu 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 Temizlik arabanızda bulunması gerekli malzemelerin eskizsiz olduğunu kontrol edin. Ofise girip, genel durumunu gözlemleyin.

Detaylı

Sepetlerin Doldurulması

Sepetlerin Doldurulması Sepetlerin Doldurulması Rafları yüklemeden önce tabak ve kapların üzerinde kalan yemek artıklarını temizleyip bardak ve kupalarda kalan sıvıları boşaltınız. Cihazı yükledikten sonra püskürtme kollarının

Detaylı

SHAPYY. HEDEF 2. Belirtilen şekillere ait kartı bulur

SHAPYY. HEDEF 2. Belirtilen şekillere ait kartı bulur SHAPYY HEDEF -1. Oyunu ve kurallarını tanır. 1-1 Oyunun adını doğru söyler 1-2 Oyunun bir grup uygulaması olduğunu belirtir. 1-3 Oyuna ait parçaları tanır. 1-4 Uygulamaya başlamak için gerekli parçaları

Detaylı

Denize Sıfır Konum - Özel Kum Plaj - Çocuk Dostu Otel - Su Kaydıraklı Otel - Engelli Dostu Otel - SPA - Toplantı Oteli

Denize Sıfır Konum - Özel Kum Plaj - Çocuk Dostu Otel - Su Kaydıraklı Otel - Engelli Dostu Otel - SPA - Toplantı Oteli Otel Bilgisi Limak Limra Otel Limak Limra Hotel & Resort, Antalya nın gözde turizm merkezi olan Kemer Kiriş te hizmet vermektedir. Tarihi Olympos Dağları nın eteklerinde, Akdeniz in mavisine sıfır olarak

Detaylı

Denize Sıfır Konum - Özel Kum Plaj - Çocuk Dostu Otel - Su Kaydıraklı Otel - Engelli Dostu Otel - SPA - Toplantı Oteli

Denize Sıfır Konum - Özel Kum Plaj - Çocuk Dostu Otel - Su Kaydıraklı Otel - Engelli Dostu Otel - SPA - Toplantı Oteli Otel Bilgisi Limak Limra Otel Limak Limra Hotel & Resort, Antalya nın gözde turizm merkezi olan Kemer Kiriş te hizmet vermektedir. Tarihi Olympos Dağları nın eteklerinde, Akdeniz in mavisine sıfır olarak

Detaylı

ÖĞRENME FAALİYETİ-5 AMAÇ

ÖĞRENME FAALİYETİ-5 AMAÇ ÖĞRENME FAALİYETİ-5 39 AMAÇ Hastane temizlik hizmetleri departmanında, hastaneye göre genel iş planı oluşturabileceksiniz. ARAŞTIRMA Hastane temizlik hizmetlerinde günlük işlemleri araştırınız. Örnek günlük

Detaylı

REFLEKTIF TRAFIK LEVHALARI

REFLEKTIF TRAFIK LEVHALARI REFLEKTIF TRAFIK LEVHALARI Reflectra markalı reflektif trafik levhalarımız trafik ve yol güvenliği standartlarına uygun olarak üretilmektedir. Türkiye de 81 şehirde ve Dünya da 50 den fazla ülkede Reflectra

Detaylı

Kot, deri ve kanvas nasıl dikilir

Kot, deri ve kanvas nasıl dikilir Kot, deri ve kanvas nasıl dikilir Önemli güvenlik talimatları Bu güvenlik talimatları makinenin yanlış çalışmasına kaynaklanan tehlike veya hasarı önlemek için tasarlanmıştır. Dikkatle okuyunuz ve her

Detaylı

KULLANMA KILAVUZU ÜRÜN KODU : SB205

KULLANMA KILAVUZU ÜRÜN KODU : SB205 KULLANMA KILAVUZU ÜRÜN KODU : SB205 UYARI : 1.Ürünün kurulum ve kullanımından önce tüm kullanma kılavuzunu dikkatle okuyunuz.ileride referans olması için kullanma talimatını saklayınız.bu kullanıcı kılavuzundaki

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKÎ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ KLASİK USULLERDE SERVİS ANKARA 2006 Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilen

Detaylı

MİLLİ EGITIM BAKANLIĞINA BAĞLI RESMİ OKULLARDA YATILILIK, BURSLULUK, SOSYAL YARDIMLAR VE OKUL PANSİYONLARI YÖNETMELİĞİ

MİLLİ EGITIM BAKANLIĞINA BAĞLI RESMİ OKULLARDA YATILILIK, BURSLULUK, SOSYAL YARDIMLAR VE OKUL PANSİYONLARI YÖNETMELİĞİ MİLLİ EGITIM BAKANLIĞINA BAĞLI RESMİ OKULLARDA YATILILIK, BURSLULUK, SOSYAL YARDIMLAR VE OKUL PANSİYONLARI YÖNETMELİĞİ 2017-2018 EDİRNE SOSYAL BİLİMLER LİSESİ PANSİYONU İÇ YÖNERGESİ Bu yönerge Milli Eğitim

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKÎ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ MASA ÖRTÜLERİ VE PEÇETELER ANKARA 2007 Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilen

Detaylı

www.belcamambalaj.com Adres: Orta Mah. Marifet Sok. No. 8/1Kartal / İstanbul İletişim : 0216-383 79 24 ( 3 Hat ) E-Posta : belcam@belcamambalaj.com 2 Bardak Grubu BARDAK GRUBU OZ / CC ÜRÜN KOLİ / ADET

Detaylı

SORUMLULAR: İdari birim sorumlusu, sorumlu hemşireler, temizlik şirketi sorumlusu, temizlik personeli ve temizlik komitesi

SORUMLULAR: İdari birim sorumlusu, sorumlu hemşireler, temizlik şirketi sorumlusu, temizlik personeli ve temizlik komitesi Doküman No:ENF.TL.58 Yayın Tarihi: 20.09.2011 Revizyon Tarihi: 01.04.2013 Revizyon No: 01 Sayfa: 1 / 5 AMAÇ: Hastane ortamından kaynaklanabilecek enfeksiyonları önlemek servisteki hasta ve çalışanlara

Detaylı

MESLEKİ YETERLİLİK KURUMU

MESLEKİ YETERLİLİK KURUMU ULUSALL YETERLİLİK 12UY00-2 SERVİS GÖREVLİSİ SEVİYEE 2 REVİZYON NO: 00 MESLEKİ YETERLİLİK KURUMU Ankara, 2012 ÖNSÖZ Ulusal Yeterliliği 5544 sayılı Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) Kanunu ile anılan Kanun

Detaylı

34 yıllık tecrübe... Saygılarımızla.

34 yıllık tecrübe... Saygılarımızla. 34 yıllık tecrübe... 1981 yılında çelik eşya ticareti ile faaliyetine başlayan firmamız, 1986 yılında üretime geçerek, bugün sektörün lider kuruluşları arasındaki yerini almıştır. Türkiye yi kapsayan bayii

Detaylı

Öğr. Gör. Semiye BOTTAN

Öğr. Gör. Semiye BOTTAN Öğr. Gör. Semiye BOTTAN Temel etek kalıbı kopya alınır. Etek boyu 6 cm kısaltılır. Eteğin yanlarından 2,5 ve arka ortasından 1 cm girilir. Giysi vazo (kalem ) model olduğu için etek uçlarının daraltılması

Detaylı

Sağlık Bülteni İLK YARDIM BÖLÜM V KANAMALARDA İLK YARDIM

Sağlık Bülteni İLK YARDIM BÖLÜM V KANAMALARDA İLK YARDIM Sağlık Bülteni İLK YARDIM ODTÜ G. V. ÖZEL MERSİN İLKÖĞRETİM OKULU Mart 2014 BÖLÜM V KANAMALARDA İLK YARDIM KANAMA NEDİR? Damar bütünlüğünün bozulması sonucu kanın damar dışına (vücudun içine veya dışına

Detaylı

TARIM İŞLETMELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MERKEZ VE TAŞRA TEŞKİLATI YEMEK HİZMETLERİ YÖNERGESİ

TARIM İŞLETMELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MERKEZ VE TAŞRA TEŞKİLATI YEMEK HİZMETLERİ YÖNERGESİ TARIM İŞLETMELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MERKEZ VE TAŞRA TEŞKİLATI YEMEK HİZMETLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 : (1) Bu Yönergenin amacı, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü

Detaylı

reflectra REFLECTRA Reflectra bir Asya Trafik A.Ş. markasıdır

reflectra REFLECTRA Reflectra bir Asya Trafik A.Ş. markasıdır REFLECTRA reflectra R e f l e k t i f T r a f i k L e v h a l a r ı 2 2018 www.asyatrafik.com.tr Reflectra bir Asya Trafik A.Ş. markasıdır. ÜRÜN KATALOĞU 2018 REFLECTRA R e f l e k t i f T r a f i k L

Detaylı

FIRSATLAR ÇARŞAMBA GÜNLERİ BAŞLAR!

FIRSATLAR ÇARŞAMBA GÜNLERİ BAŞLAR! FIRSATLAR ÇARŞAMBA GÜNLERİ BAŞLAR! www.facebook.com/sokmarketler www.twitter.com/sokmarketler www.sokmarket.com.tr 29 MAYIS-4 HAZİRAN TARİHLERİ ARASINDA GEÇERLİDİR. dakikalarınızı ŞOK ta yükleyebilirsiniz.

Detaylı

RİSK DÜZEYLERİNE GÖRE BÖLÜM BAZINDA TEMİZLİK PLANI

RİSK DÜZEYLERİNE GÖRE BÖLÜM BAZINDA TEMİZLİK PLANI Sayfa No 1 / 9 YÜKSEK RİSKLİ ALANLAR ORTA RİSKLİ ALANLAR DÜŞÜK RİSKLİ ALANLAR AMELİYATHANE VE STERİL DESTEK ALANLARI MERKEZİ STERİLİZASYON VE STERİL DESTEK ALANLARI PROTEZ LABORATUARI AĞIZ,DİŞ, ÇENE HASTALIKLARI

Detaylı

TURİZM SEKTÖRÜNDE YENİ NESİL HİJYEN UYGULAMALARI VE ÇÖZÜMLERİ MAKALE HAZIRLAYAN. Makine Mühendisi (İTÜ) Hijyen Projeler Danışmanı (Hijyen Bilimci)

TURİZM SEKTÖRÜNDE YENİ NESİL HİJYEN UYGULAMALARI VE ÇÖZÜMLERİ MAKALE HAZIRLAYAN. Makine Mühendisi (İTÜ) Hijyen Projeler Danışmanı (Hijyen Bilimci) TURİZM SEKTÖRÜNDE YENİ NESİL HİJYEN UYGULAMALARI VE ÇÖZÜMLERİ MAKALE HAZIRLAYAN Cengiz TAŞDEMİR Makine Mühendisi (İTÜ) Hijyen Projeler Danışmanı (Hijyen Bilimci) OTEL MOTEL TATİL KÖYLERİ Tesisleriniz yeterince

Detaylı

BÜLBÜLOĞLU DIŞ CEPHE GÜVENLİK AĞI PLATFORMLARI

BÜLBÜLOĞLU DIŞ CEPHE GÜVENLİK AĞI PLATFORMLARI GENEL BİLGİLER BÜLBÜLOĞLU DIŞ CEPHE GÜVENLİK AĞI PLATFORMLARI BÜLBÜLOĞLU Güvenlik Ağı Platformları, TS EN 1263-1 normunun gereklerine göre tasarlanmış ve üretilmiştir. Platformlar şantiyede yerlerine monte

Detaylı

HASTANE GENEL TEMİZLİK PLANI. Ayda bir

HASTANE GENEL TEMİZLİK PLANI. Ayda bir YER: İZOLASYON ve NOTRÖPENİK HASTA ODASI YÜKSEK RİSKLİ ALAN GÜNLÜK HAFTALIK AYLIK Tuvalet hariç bütün ıslak alanlar: Sarı Yoğun Bakım, Laboratuvar Alanları, İzolasyon Odası, Ameliyathane :Beyaz 1-Tuvaletler

Detaylı

IKEA dan, özenle hazırlanan Ramazan sofralarına öneriler.

IKEA dan, özenle hazırlanan Ramazan sofralarına öneriler. 09 Haziran 2016 IKEA dan, özenle hazırlanan Ramazan sofralarına öneriler. IKEA, mutfakta bolca zaman geçirilen Ramazan ayında, servis aksesuvarlarından yemek takımlarına, fonksiyonel saklama kaplarından

Detaylı

Ş ŞAHİT ŞAKA ŞAM FISTIĞI ŞAMPİYON ŞAMPUAN

Ş ŞAHİT ŞAKA ŞAM FISTIĞI ŞAMPİYON ŞAMPUAN Ş ŞAHİT ŞAKA Her iki el göğüs hizasında, işaret ve başparmaklar açık, öbür parmaklar kapalıdır (C el). Sağ elin başparmağının ucu, sol elin işaret parmağı ile birleştirilir. Sağ elin işaret ve başparmağı

Detaylı

Ulaşım araçları, resimden sözcüğe (karelere, resimlerin numaralarını yazınız)

Ulaşım araçları, resimden sözcüğe (karelere, resimlerin numaralarını yazınız) Ulaşım araçları, resimden sözcüğe (karelere, resimlerin numaralarını yazınız) varış salonu araba araba vapuru bilet bilet otomatı otobüs otobüs şeridi otobüs durağı bisiklet uçak giriş lokomotif mopet

Detaylı

ANTETLER. Prof. Dr. Selim ÇETİNKAYA A X M A 0.14 M A C M 0.06 A X 45. M42 X 1.5-6g 0.1 M B M

ANTETLER. Prof. Dr. Selim ÇETİNKAYA A X M A 0.14 M A C M 0.06 A X 45. M42 X 1.5-6g 0.1 M B M 0.08 M A 8X 7.9-8.1 0.1 M B M M42 X 1.5-6g 0.06 A 6.6 6.1 9.6 9.4 C 8X 45 0.14 M A C M 86 20.00-20.13 C A ÇİZİM 0.14 KAĞITLARI B ve 44.60 44.45 ANTETLER B 31.8 31.6 0.1 9.6 9.4 25.5 25.4 36 34 Prof. Dr.

Detaylı

HASTANE TEMİZLİĞİ. FATMA ARSLAN Enfeksiyon Kontrol Hemşiresi

HASTANE TEMİZLİĞİ. FATMA ARSLAN Enfeksiyon Kontrol Hemşiresi HASTANE TEMİZLİĞİ FATMA ARSLAN Enfeksiyon Kontrol Hemşiresi Amaç: Hastane ortamından kaynaklanabilecek enfeksiyonları önlemek, hasta, hasta yakını ve hastane çalışanları için sağlıklı bir ortam oluşturmak

Detaylı

ÜRÜN AVANTAJLARI ÜRÜN BİLGİSİ RENK GARANTİSİ ANTİ-KOROZYON SES YALITIMI ELEKTRİK YALITIMI YÜKSEK VE DÜŞÜK SICAKLIKLARA DAYANIKLILIK YANGIN SINIFI

ÜRÜN AVANTAJLARI ÜRÜN BİLGİSİ RENK GARANTİSİ ANTİ-KOROZYON SES YALITIMI ELEKTRİK YALITIMI YÜKSEK VE DÜŞÜK SICAKLIKLARA DAYANIKLILIK YANGIN SINIFI PVC PANEL KİREMİT ÜRÜN BİLGİSİ ÜRÜN AVANTAJLARI ASA ile kaplanan DURAMİT PVC Panel Kiremitleri ko-ekstrüzyon teknolojisiyle üretilmiş, 2 katmanlı özel çatı kaplama levhalarıdır. Üst katman malzemesi olarak,

Detaylı

bekletilme ünitesi Sebze yıkama ünitesi Bulaşık yıkama ünitesi

bekletilme ünitesi Sebze yıkama ünitesi Bulaşık yıkama ünitesi MUTFAK HİJYENİ VE KİŞİSEL HİJYEN ENFEKSİYON KONTROL KURULU MUTFAK HİJYENİ Mutfakta fiziki iki alanlar; l Yemek pişirilme ünitesi Hazırlanan yemeklerin bekletilme ünitesi Sebze yıkama ünitesi Bulaşık yıkama

Detaylı

DERS BİLGİ FORMU TOİ 1002

DERS BİLGİ FORMU TOİ 1002 Ders Adı: TURİZM EKONOMİSİ Programı: TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ 2 Saatler/Yerel Kredi: Öğretim Eleman(lar)ı: T 2 U 0 L 0 K 2 Bilgin GÜNER DERS BİLGİ FORMU Ders Kodu: TOİ 1002 Ders Düzeyi: Öğretim Yöntem

Detaylı

DÖŞEME KALIBI. Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü. Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi

DÖŞEME KALIBI. Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü. Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi DÖŞEME KALIBI Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi DÖŞEME Binayı katlarına ayıran ve üzerine gelen yükleri taşıyarak

Detaylı

SERVĠS ELEMANLIĞI KONUK MASASINDA SERVĠS DERSĠ ÇALIġMA SORULARI

SERVĠS ELEMANLIĞI KONUK MASASINDA SERVĠS DERSĠ ÇALIġMA SORULARI SERVĠS ELEMANLIĞI KONUK MASASINDA SERVĠS DERSĠ ÇALIġMA SORULARI 1. Flambe yapmaya yetkili personel aģağıdakilerden hangisidir? a. Commis de suite b. Sommelier c. Demi chef d. Captain 2. AĢağıdakilerden

Detaylı

Model. KABA62100 2/1 100 6 230 V 1,5 840x920x1090. KABA12210 2/1 100 12 230 V 2,2 840x920x1780. Model KATI50000 KATI10000 KATN50000 KATN10000

Model. KABA62100 2/1 100 6 230 V 1,5 840x920x1090. KABA12210 2/1 100 12 230 V 2,2 840x920x1780. Model KATI50000 KATI10000 KATN50000 KATN10000 ARABALAR Tepsi Arabaları Çelik Servis Arabaları Pasta Servis Arabaları Meze Arabaları Çorba Arabaları Restoran Servis Arabaları Çamaşır ve Temizlik Arabaları Banket Arabaları Banket Arabası 6x 2/1-12x

Detaylı

HASTANE TEMİZLİK PLANI

HASTANE TEMİZLİK PLANI Sayfa No 9/1 Hazırlayan İnceleyen Onaylayan Enfeksiyon Kontrol Kalite Yönetim Direktörü Başhekim 1.RİSK DÜZEYLERİ YÜKSEK RİSKLİ ALANLAR AMELİYATHANELER STERİLİZASYON ÜNİTESİ (steril destek alanları) YOĞUN

Detaylı

Mühendislik çiziminin tanımı

Mühendislik çiziminin tanımı Mühendislik Çizimi Mühendislik çiziminin tanımı Günümüzde resim; duygu, düşünce, şekil ve tasarımları serbest elle veya özel araç ve gereçlerle çizip anlatma sanatıdır. Mühendislik çizimi (teknik resim)

Detaylı

MUTFAK PERSONELİ GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLAR

MUTFAK PERSONELİ GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLAR SAYFA NO 1/5 1.POZİSYON ADI: Mutfak Personeli 2.BAĞLI OLDUĞU ÜST POZİSYON: Baş Diyetisyen, Mutfak Sorumlu Diyetisyeni, Destek Hizmetleri Müdürü 3.KENDİSİNE BAĞLI ALT POZİSYONLAR: İaşe Memuru, Aşçı, Garson,

Detaylı