MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR TASARIM VE MİMARLIK FAKÜLTESİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR TASARIM VE MİMARLIK FAKÜLTESİ"

Transkript

1 MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR TASARIM VE MİMARLIK FAKÜLTESİ

2 GÜZEL SANATLAR TASARIM VE MİMARLIK FAKÜLTESİ Fakültemizin hedefi, uluslararası ölçekte lider ve özgün tasarım-sanat ve müzik bölümleri ile rakiplerinden daha donanımlı mezunlar yetiştirmektir. Özellikle tüm bölüm mezunlarımızın diplomalarının küresel ölçekte tanınması için akreditasyon süreçleri ilk yıllarda başlatılmıştır. Geleneksel tasarım eğitimi kalıplarını değiştiren, yenilikçi, ortak proje üretmeyi hedefleyen ve Tasarla-yap çalıştaylarıyla pratik uygulamaları eğitim süreçlerine entegre eden fakülte, başarısını ilk yıllardan itibaren öğrencilerin girmiş olduğu yarışma projelerindeki ödülleriyle ispatlamıştır. Yeni açılan Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ise özellikle yemek kültürünün sanat ve mimarlıkla entegrasyonu sağlanarak, yenilikçi bir içerikle geliştirilmiştir. Farklı alanlara göre (tasarım, teknoloji ve malzeme, kültür-sanat-tarih, meslek pratiği-proje-yönetimi ve yasal sorumluluklar, insan-yapı ve çevre sağlığı) uzmanlaşmayı sağlayan tasarım bölümlerinin mezunları bütünleşik yüksek lisans ve doktora programları ile eğitimlerine devam etme şansı bulacaklardır. İlk bütünleşik yüksek lisans ve doktora programı İnşaat Yönetimi ve Hukuku alanında açılmıştır. Bu programı farklı bölümlerden mezunlara yönelik oluşturulan Tasarım yüksek lisans ve doktora programı takip edecektir. Mimarlık Mimarlık (İngilizce) İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı (İngilizce) Endüstri Ürünleri Tasarımı Görsel İletişim Tasarımı Kentsel Tasarım ve Peyzaj Mimarlığı Gastronomi ve Mutfak Sanatları Türk Müziği

3 M İ M A R L I K Türkçe Program İngilizce Program Medipol Üniversitesi Mimarlık Lisans Programı, mimari stüdyo temalarının; tasarım, teknoloji, malzeme, tarih, kültür, sanat, meslek pratiği, proje yönetimi, yasal sorumluluklar, insan, yapı ve çevre sağlığı gibi bölüme özgü uzmanlık alanlarındaki ders ve uygulamalarla bütünleştirildiği özgün ve yenilikçi bir modelle yapılandırılmıştır. Program, dijital tasarım ve bilgi modelleme araçlarına hâkimiyet becerisini de ilk yarıyıllarda öğrenciye kazandırmayı hedeflemektedir. Mimarlık öğrencilerine bu olanağı sağlayan başka bir program Türkiye de mevcut değildir ve İstanbul Medipol Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi programı tasarımın diğer disiplinlerle birleştirilmesi açısından bir ilktir. Program Şartları Puan Türü: MF-4 Eğitim Süresi: 4 yıl M İ M A R L I K Bölümde Okutulan Dersler Bu bütünleşik eğitim anlayışı çerçevesinde, mimari stüdyo temaları programın tüm dersleriyle etkileşimli olarak planlanmakta; tasarım, teknoloji, malzeme, tarih, kültür, sanat, meslek pratiği, proje yönetimi, yasal sorumluluklar, insan, yapı ve çevre sağlığı ders ve uygulamaları da stüdyo temasıyla ilişkilendirilmektedir. Böylelikle tasarım süreci, yapım teknolojisi, tarihsel süreç ve mesleki uygulama ile bütünleştirilmekte ve öğrenci gerçek profesyonel yaşama güçlü bir şekilde hazırlanmaktadır. Program öğrencilere birinci yıldan itibaren tasarla-yap yaz çalıştayıyla uygulama olanakları sağlamaktadır. Bölüm Öğretim Üyelerinin Uzmanlık Alanları Mimari Tasarım, Mimarlık Tarihi, Proje ve Yapım Yönetimi, İnşaat Hukuku, Sözleşme Yönetimi, Dijital Tasarım, Koruma İlke ve Yöntemleri, Rölöve-Restitüsyon, Tasarım Yönetimi, Toplam Kalite Yönetimi, Ekolojik Tasarım, Yapı Bilgi Modelleme (BIM), Parametrik Tasarım, Robotik Yapım Teknolojisi. MİMARLIK Bölümümüzün hedefi, mimarlıkla ilgili konuları disiplinler arası bir çerçevede ele alabilen, uluslararası güncel çalışmaları izleyebilen ve bunlara katkıda bulunabilen, özgün çözümler üretebilen, meslek pratiği, tasarım/yapım hukuku ve proje yönetimi temel bilgileriyle donatılmış güçlü bir altyapıya sahip mimarlar yetiştirmektir.

4 M İ M A R L I K M İ M A R L I K Mezunların Unvanı ve İş İmkânları Eğitim süresini başarıyla tamamlayan öğrenciler mimar unvanını alırlar. Mezunlarımız elde edecekleri lisans diploması ile kamu sektöründe belediyeler, bakanlıklar, üniversitelerde, özel sektörde çeşitli mimarlık, iç mimarlık, tasarım büro ve şirketlerinde, inşaat sektöründe aktif rol alabilirler. Mezunlar kendi tasarım ofislerini kurarak serbest mimar olarak mimari projeler üretip altına imzalarını atabilir, mimari tasarım alanı kadar proje ve sözleşme yöneticisi ve çok boyutlu modelleme uzmanı olarak da iş imkânı bulabilirler. Eğitim Fırsatları Mimarlık Bölümü ndeki öğrencilerimiz en erken 3. yarıyıl ve en geç 5. yarıyılda İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü ve Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümlerinde yan dal ve çift anadal programlarına başvurabilirler. Sınıf başarı ortalamasının ilk %20 lik dilimde yer alanlar doğrudan, başarı sıralaması kriterini sağlayamayanlar MF-4 puanıyla programa kabul edilmektedir. İlk üç dönemin belirtilen bölümlerde ortak olması ve birinci yıldan sonra yer alan disiplinler arası atölye dersleri çap yapacak öğrencilerimize alacakları ders yükü açısından da avantaj sağlamaktadır. Ayrıca almış oldukları puan türlerine göre üniversite içinde diğer bölümlerle de yan dal ve çift anadal şansına sahip olabileceklerdir. *Program bilgileri için adayogrenci.medipol.edu.tr bağlantısını inceleyiniz.

5 İÇ MİMARLIK VE ÇEVRE TASARIMI İÇ MİMARLIK VE ÇEVRE TASARIMI Türkçe Program İngilizce Program İç mimarlık, bir mimari mekânın ya da yapı kabuğunun iç çevresini oluşturan mekânların, kullanım amacına uygun şekilde düzenlenmesi, donatılması ve uygun fiziksel çevre koşullarının sağlanması için kullanıcılarına işlevsel ve estetik çözümler sunmak üzere iç mekân tasarımlarının üretilmesini sağlayan meslek dalıdır. Bu meslek kolunda çalışan iç mimar ise bir yandan güzel sanatların gerektirdiği plastik değerleri içeren estetik bilgi ile yoğrulmuş, diğer taraftan da mimarlık ve mühendisliğin gereklerini sağlayacak teknik bilgi ile donatılmış kişidir. Bu noktada iç mimar bir antropolog, psikolog, akustik, koku ve iklimlendirme uzmanı, malzemeci, yapı sistemcisi, bilgisayar yöntem ve tekniklerini kullanabilen bir temsilcidir. İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı bölümünün amacı; nitelikli ve mesleğini tek başına icra edebilecek bilgi ve teknik altyapı ile donatılmış iç mimarlar yetiştirmektir. Bu hedefi gerçekleştirmek üzere öğrencilerimize; tasarım, teknoloji, kültür ve sanat ile meslek pratiği uzmanlık alanlarında çağın gereklerini karşılar nitelikte bilgi ve beceri kazandırılması amaçlanmaktadır. İÇ MİMARLIK VE ÇEVRE TASARIMI Program Şartları Puan Türü: TM-1 Eğitim Süresi: 4 yıl Bölümde Okutulan Dersler Tasarım ve Tasarım Teknolojileri, Strüktür, Teknik Resim, Tasarım ve Sanat Tarihi, Malzeme, Fiziksel Çevre Kontrolü ve Sürdürülebilirlik, Bilgisayar Destekli Tasarım ve Modelleme, Teknik Resim, Meslek Pratiği ve Proje Yönetimi dersleriyle öğrencilerin mesleki farkındalık ve becerilerinin oluşması sağlanmaktadır. Bölümümüzde, diğer bölümlerle disiplinler arası çalışma ortamı sağlanarak yenilikçi bir eğitim programı yürütülmektedir. Bölüm Öğretim Üyelerinin Uzmanlık Alanları Yapı Malzemesi, Yapım Teknolojisi, Mimari Tasarım, Proje Yönetimi, Mobilya ve Dekorasyon, Bilgisayar Destekli Yapı Tasarımı, İnsan ve Mekân ilişkisi, İnsan Merkezli Mimari Tasarımlar, Tarihsel Mimari, Sürdürülebilir Tasarım, İç Mekân Tasarımı, Hesaplamalı Tasarım, Mimarlık Eğitimi, Tasarım Kuramı, Mimarlık Tarihi, Mimarlık Kuramları, Kentsel Çalışmalar.

6 İÇ MİMARLIK VE ÇEVRE TASARIMI İÇ MİMARLIK VE ÇEVRE TASARIMI Mezunların Unvanı ve İş İmkânları Eğitimlerini başarıyla tamamlayanlar İç Mimar ve Çevre Tasarımcısı unvanını alırlar. Mezunlarımız; özgün, disiplinlerarası, uluslararası denklik kriterlerine uygun eğitim sonunda elde edecekleri lisans diploması ile evrilen ve gelişen yapı sektöründe giderek artan nitelikli iç mimar talebini karşılamak üzere çeşitli kamu ve özel sektör kurumlarında çalışabilecekleri gibi, kendi tasarım ofislerini de kurabileceklerdir. Mezunlarımız aynı zamanda çeşitli içmimarlık, mimarlık, tasarım büro ve şirketlerinde, çeşitli mobilya tasarlayan ve pazarlayan kuruluşlarda, banka ve mağaza gibi şube sistemiyle çalışan kurumların merkezlerinde iç mimar olarak çalışabilirler. Eğitim Fırsatları İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü ndeki öğrencilerimiz en erken 3. yarıyıl ve en geç 5. yarıyılda Mimarlık ve Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümlerinde yan dal ve çift anadal programlarına başvurabilirler. Sınıf başarı ortalamasının ilk %20 lik dilimde yer alanlar doğrudan, başarı sıralaması kriterini sağlayamayanlar MF-4 puanıyla programa kabul edilir. İlk üç dönemin belirtilen bölümlerde ortak olması ve birinci yıldan sonra yer alan disiplinler arası atölye dersleri çap yapacak öğrencilerimize alacakları ders yükü açısından da avantaj sağlamaktadır. Ayrıca almış oldukları puan türlerine göre üniversite içinde diğer bölümlerle de yan dal ve çift anadal şansına sahip olabileceklerdir. *Program bilgileri için adayogrenci.medipol.edu.tr bağlantısını inceleyiniz.

7 ENDÜSTRİ ÜRÜNLERİ TASARIMI Türkçe Program ENDÜSTRİ ÜRÜNLERİ TASARIMI ENDÜSTRİ ÜRÜNLERİ TASARIMI Endüstri ürünleri tasarımcıları, insanların ihtiyaç ve isteklerini analiz edebilen; bu analizler ışığında yeni ürünler ve servisler için fikirler üreten, bu fikirleri üretilip satılabilecek somut yeniliklere dönüştürürken çeşitli alanlardan profesyonel gruplar ile birlikte çalışan kişilerdir. Tasarımcılar, ürün ile kullanıcı arasındaki her türlü algısal, fiziksel ve işlevsel ilişkiyi kurgulayabilir, teknolojik yenilikler yapabilir ve böylelikle geleceğe yön verebilirler. İstanbul Medipol Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Lisans Programı nda tasarım genel yöntem ve kuramlarının yanı sıra yenilikçi ve deneysel yöntemleri kullanan, insana, çevreye, ulusal ve uluslararası paydaşların değişen ihtiyaçlarına duyarlı ve bu ihtiyaçlara yön verebilen, kullanıcı odaklılık ve sürdürülebilirlik gibi ilkeleri bilen, bilgilerini meslek pratiğinde güncel teknoloji ile bütünleştirebilen, tasarım akımlarını ulusal ve uluslararası alanda yönlendirebilen çok yönlü endüstri ürünleri tasarımcıları yetiştirilmesi planlanmaktadır. Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü olarak amacımız; mühendislikteknoloji tabanlı bir eğitim felsefesiyle, araştırma ve geliştirme odaklı bir yaklaşımla, sanayi ile yakın iş birliği içinde, uygulamaya yönelik olarak eğitim öğretim çalışmalarımızı gerçekleştirmektir. Program Şartları Puan Türü: MF-4 Eğitim Süresi: 4 yıl Hazırlık zorunlu olmayıp isteğe bağlıdır. Bölümde Okutulan Dersler İstanbul Medipol Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü nde tasarım eğitimi, güçlü bir teknoloji ve mühendislik vurgusu ile verilmektedir. Bu amaçla hazırlanan 4 yıllık ders planı, öğrencileri mezun olduklarında ihtiyaç duyacakları tasarım, teknoloji, sanat ve meslek pratiği altyapısı ile donatacak dersleri içermektedir. İlk yıl verilen temel çizim, tasarım, sanat, malzeme ve teknoloji, meslek pratiği ve mühendislik derslerinin ardından öğrenciler ikinci sınıftan itibaren ileri düzeyde maket yapım tekniklerini ve ilgili 3 boyutlu çizim ve görselleştirme programlarını öğrenmekte, bir yandan da Tasarım Stüdyosu derslerinde yerli ve yabancı uzman tasarımcıların da proje liderliği üstlenmeleri ile ürün tasarımı projeleri yapmaya başlamaktadır. Diğer Endüstri Ürünleri Tasarımı bölümlerinden farklı olarak bölümümüzde okutulan Strüktür dersleri uygulamalı olarak işlenmekte, bu derste öğrenciler öğrendikleri temel strüktür ve mühendislik bilgilerini tasarladıkları projelerle hayata geçirebilmektedirler. Bölüm Öğretim Üyelerinin Uzmanlık Alanları Tasarım Araştırma Yöntemleri, Kullanıcı Merkezli Tasarım, Tasarım Yönetimi, Tasarımda Strüktür, Malzemeler ve Teknolojik İnovasyon,Cam Tasarımı - Sanatı ve Üretim Teknolojileri, Ambalaj ve Gıda Tasarımı, Marka Yaratma, Konumlandırma ve Firma İmajı, Anlambilim / Göstergebilim, Zanaat ve İnovasyon, Girişimcilik Yöntemleri ve Yönetimi, Ürün Geliştirme ve İnovasyon Yönetimi, Servis Tasarımı, Etnografi, Gerontoloji

8 ENDÜSTRİ ÜRÜNLERİ TASARIMI ENDÜSTRİ ÜRÜNLERİ TASARIMI Mezunların Unvanı ve İş İmkânları Eğitim süresini başarıyla tamamlayan öğrenciler Endüstri Ürünleri Tasarımcısı unvanını alır. Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü mezunları, tasarım bürolarında, firmaların araştırma geliştirme veya tasarım birimlerinde, çeşitli alanlardaki endüstri kuruluşları ile çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarında endüstri ürünleri tasarımcısı unvanı ile istihdam edilebileceklerdir. Ayrıca kendi tasarım ofislerini kurarak farklı firmalara tasarım ve danışmanlık hizmeti verebilir veya bağımsız (freelance) olarak çalışabilirler. Eğitim Fırsatları Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü ndeki öğrencilerimiz en erken 3. yarıyıl ve en geç 5. yarıyılda Mimarlık ile İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümlerinde yan dal ve çift anadal programlarına başvurabilirler. Sınıf başarı ortalamasının ilk %20 lik dilimde yer alanlar doğrudan, başarı sıralaması kriterini sağlayamayanlar MF-4 puanıyla programa kabul edilir. İlk üç dönemin belirtilen bölümlerde ortak olması ve birinci yıldan sonra yer alan disiplinler arası atölye dersleri çap yapacak öğrencilerimize alacakları ders yükü açısından da avantaj sağlamaktadır. Ayrıca almış oldukları puan türlerine göre üniversite içinde diğer bölümlerle de yan dal ve çift anadal şansına sahip olabileceklerdir. *Program bilgileri için adayogrenci.medipol.edu.tr bağlantısını inceleyiniz.

9 GÖRSEL İLETİŞİM TASARIMI Türkçe Program GÖRSEL İLETİŞİM TASARIMI GÖRSEL İLETİŞİM TASARIMI Günümüz reklamcılık, tanıtım, iletişim ve etkileşim kanallarının tasarımı alanlarında doğan yeni medyaların kendi dinamiklerini oluşturması, geleneksel iletişim yöntemlerini yetersiz kılmaktadır. Eski mecralar teknolojinin etkisiyle hızlı ve sürekli bir etkileşime geçerken, tasarım da evrilmekte; tüm medyalara, iletişim teknolojilerine, ürün ve hedef kitle arasında kalan tasarım problemine çözüm ihtiyacı gündeme gelmektedir. Bu ihtiyaca cevap verebilecek yeni bir uzmanlık alanı olan Görsel İletişim Tasarımının önemi giderek artmaktadır. Görsel İletişim Tasarımı Bölümü olarak amacımız, insanın algısal, bilişsel ve fiziksel kısıtlarını ve isteklerini anlayabilen, yeni teknolojinin sunduğu fırsatları görsel iletişim problemlerinin çözümünde etkin bir şekilde kullanabilen, çalışacağı sektörlerde ve üretim alanlarında disiplinlerarası bir yaklaşım getirebilen, pratik becerilerini teorik bilgiyle harmanlayarak hedef kitleye yönelik yaratıcı çözümler üretebilecek uzmanlığa sahip tasarımcılar yetiştirmektir. Program Şartları Puan Türü: TS-2 Eğitim Süresi: 4 yıl Hazırlık zorunlu olmayıp isteğe bağlıdır. Bölümde Okutulan Dersler Bölümün ilk senesinde Temel tasarım altyapısını oluşturacak dersler verilmektedir. Öğrencilerin yetiştikleri meslekle ilgili bilgi sahibi olmaları, çalışacakları teknolojileri tanımaları için teknik dersler okutulmaktadır. Sonraki yıllarda edinilen temel bilgileri geliştirebilecekleri, ilişikte oldukları disiplinleri tanıyarak iş birliği kurgulayabilecekleri, uygulanabilir tasarım geliştirme süreçlerini öğrenebilecekleri, destekleyici dersler alacaklardır. Öğrenciler mesleki zorunlu derslerin yanı sıra seçmeli derslerle farklı disiplinlere ait çalışma alanlarını inceleyebilme fırsatına da sahiptir. Bölüm Öğretim Üyelerinin Uzmanlık Alanları Tasarım Kültürü, Tasarım Araştırma Yöntemleri, Tasarım Yönetimi, Tasarım Düşüncesi, Tasarım ve Marka İlişkisi, Görsel Algı ve Marka, Sayısal Tasarım Araştırmaları, Tasarımın Sayısallaştırılması, Video ve Fotoğraf Sanatı, Etkileşim Tasarımı, Servis Tasarımı, Prototipleme, Görsel Kültür, Görsel Tarih, Görsel Hafıza, Animasyon, Kurgu Teknikleri, İllüstrasyon, Editoryal Tasarım, Bilgi Görselleştirmesi, Yönlendirme Tasarımı

10 GÖRSEL İLETİŞİM TASARIMI GÖRSEL İLETİŞİM TASARIMI Mezunların Unvanı ve İş İmkânları Eğitim süresini başarıyla tamamlayan öğrenciler Görsel İletişim Tasarımcısı unvanını alırlar. Programdan mezun olan tasarımcılar, birçok farklı alanda kendini konumlandırabilir ve bu alanlar üzerinde uzmanlaşmayı seçebilir. Görsel İletişim Tasarımı Programı nın kapsadığı yayın tasarımı, tipografi, çoklu ortam tasarımı, canlandırma, fotoğraf ve video tasarımları, arayüz ve etkileşim tasarımı, oyun tasarımı, kavramsal tasarım, yeni medya, servis tasarımı alanlarında kendini geliştiren ve mezun olan tasarımcılar; grafik sanat atölyelerinde, reklam ajanslarında, dijital ajanslarda, sanayi kuruluşlarının Ar-Ge birimlerinde, ayrıca basın-yayın sektörleri ile interaktif uygulama, sergileme, bilgilendirme alanlarında faaliyet gösterebilirler. Eğitim Fırsatları Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesinde öğrencilere çift anadal, yan dal ve bütünleşik yüksek lisans programlarına katılma imkânı sunulmaktadır. *Program bilgileri için adayogrenci.medipol.edu.tr bağlantısını inceleyiniz.

11 KENTSEL TASARIM VE PEYZAJ MİMARLIĞI Türkçe Program KENTSEL TASARIM VE PEYZAJ MİMARLIĞI KENTSEL TASARIM VE PEYZAJ MİMARLIĞI yılında ilk öğrencilerini alacak olan Kentsel Tasarım ve Peyzaj Mimarlığı Bölümü, yerleşme sistemleri çerçevesinde, bölgesel, kentsel yerleşme, plan ve programlarına uyumlu stratejik yaklaşımlarla kent yakın çevresi ve kent içi işlev alanları arasında var olan ilişkilerin çağdaş, yerel ve evrensel ölçeklerde tartışılması, irdelenmesi amacıyla kurulmuştur. Sorun alanlarının çözümlenmesi, çevre ve ulaşım sistemleri yanı sıra koruma ve sağlıklaştırma, dönüşüm planlarının uygun ölçeklerde çözümlenebilmesi için doğru stratejilerin gerçekleştirilmesi ve süreçlerde sosyal, kültürel, ekonomik ve hukuki kamu alanlarında yönlendirici çalışmaların yapılması, uygulamaların gerçekleştirilebilmesi bölümün ana hedefleri arasındadır. Bu çerçevede sağlıklı çevre ve alt yapı teknolojileri, sürdürülebilir ve akıllı kent yaklaşımları, kent mühendisliği, enerji sistemleri konularında; Coğrafi Bilgi Sistemleri (GIS) ve diğer görsel veri, analiz ve sunum teknolojilerini kullanarak, yerleşmelerin özgün kurgularına da bağlı olarak değişen tasarım ölçeklerinde sürdürülebilir peyzaj ve kamu alanlarının mekânsal tasarımını ve sorunlarını irdelemek ve çözmek Kentsel Tasarım ve Peyzaj Mimarlığı nın odak konularıdır. Program Şartları Puan Türü: MF-4 Eğitim Süresi: 4 yıl Hazırlık zorunlu olmayıp isteğe bağlıdır. Bölümde Okutulan Dersler Kentsel Tasarım ve Peyzaj Mimarlığı, tasarım odaklı bir program olup mimarlık, mühendislik, sanat ile doğal bilimleri bir araya getiren bir meslek disiplinidir. Program kapsamında, kentsel mekân örüntüsü, kamuya açık alanların organizasyonu ve tasarımı, konut yerleşkelerinin planlanması, çevre düzenlenmesi, kentsel yenileme, tarihi koruma, imar ve çevre hukukunu konu alan zorunlu ve seçmeli dersler yer almaktadır. Bölüm Öğretim Üyelerinin Uzmanlık Alanları Coğrafi Bilgi Sistemleri ve Planlama, Sürdürülebilir ve Sağlıklı Kentleşme, Niceliksel ve Alansal Araştırma Metodları, Arazi Kullanım Planlaması, Şehirsel Ulaşım, Planlama Kuramı ve Teknikleri, Şehir Ekonomisi, Şehir Sosyolojisi, Şehir Tarihi, Metropolitan Planlama.

12 KENTSEL TASARIM VE PEYZAJ MİMARLIĞI KENTSEL TASARIM VE PEYZAJ MİMARLIĞI Mezunların Unvanı ve İş İmkânları Eğitim sürelerini başarıyla tamamlayan öğrenciler Kentsel Tasarım ve Peyzaj Mimarı unvanını alırlar. Programımızdan mezun olan kişilerin belediyeler, üniversiteler, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı gibi kuruluşlarda, dünyada ve ülkemizde özel sektörde ve araştırma kuruluşlarında iş bulabilme oranları, aynı zamanda görev aldıkları kurumların ve araştırma merkezlerinin dünya çapındaki saygınlığı temel başarı kriterlerimizi oluşturacaktır. Bu amaçla lisans eğitimi süresince verilen dersler, araştırma çalışmaları ve stajlar hassasiyetle takip edilecektir. Eğitim Fırsatları Kentsel Tasarım ve Peyzaj Mimarlığı Bölümü ndeki öğrencilerimiz en erken 3. yarıyıl ve en geç 5. yarıyılda Mimarlık, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı ve Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümlerinde yan dal ve çift anadal programlarına başvurabilirler. Sınıf başarı ortalamasının ilk %20 lik dilimde yer alanlar doğrudan, başarı sıralaması kriterini sağlayamayanlar MF-4 puanıyla programa kabul edilir. İlk üç dönemin belirtilen bölümlerde ortak olması ve birinci yıldan sonra yer alan disiplinler arası atölye dersleri çap yapacak öğrencilerimize alacakları ders yükü açısından da avantaj sağlamaktadır. Ayrıca almış oldukları puan türlerine göre üniversite içinde diğer bölümlerle de yan dal ve çift anadal şansına sahip olabileceklerdir. *Program bilgileri için adayogrenci.medipol.edu.tr bağlantısını inceleyiniz.

13 GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI Türkçe Program GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI Üniversitemizin akademik yılında açılacak olan Gastronomi ve Mutfak Sanatları lisans programı, alanında geleceğin liderlerini yetiştirmek amacıyla yenilikçi bir anlayışla planlanmıştır. Beslenme, gıda bilimi, gıda hijyeni, yeni ürün geliştirme, yiyecek ve içecek işletmeciliği ve pazarlaması, yemek kültürü ve tarihi, dünya mutfak kültürleri, modern mutfak teknikleri gibi geniş bir yelpazede teorik ve pratik bilgi ile donatılmış profesyoneller yetiştirilerek, başta turizm ve yeme-içme sektörü olmak üzere, gıda ile ilişkili tüm alanlarda vizyon sahibi şeflere yönelik ihtiyaç büyük ölçüde giderilmiş olacaktır. Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, yiyecek içecek işletmeciliği yönetimi alanında ihtiyaç duyulan, mutfak kültürü konusunda eğitimli ve uluslararası düzeyde rekabet potansiyeline sahip genç yöneticileri, işletmecileri ve şef adaylarını yetiştirmeyi planlamaktadır. Program Şartları Puan Türü: TS-2 Eğitim Süresi: 4 yıl Hazırlık zorunlu olmayıp isteğe bağlıdır. Bölümde Okutulan Dersler 4 yıllık lisans eğitimi veren bölüm, İstanbul Medipol Üniversitesinin güçlü multidisipliner kadrosunun desteğiyle çağdaş, bilimsel ve kaliteli bir eğitim ve öğretim anlayışı çerçevesinde kuramsal ve pratik bilgilerin harmanlandığı bir eğitim programı geliştirmiştir. Bölüm Öğretim Üyelerinin Uzmanlık Alanları Gıda Bilimi ve Teknolojileri, Beslenme İlkeleri, Yemek Sosyolojisi, Hijyen ve Gıda Mevzuatları, Yemek Kültürü ve İletişim, Menü Planlama ve Servis Teknikleri. Mezunların Unvanı ve İş İmkânları Öğrencilerimiz Türk ve dünya mutfağı, gıda hijyeni, gıda güvenliği, gıda bilimi, beslenme ve diyetetik, menü planlama, gıda teknolojisi, muhasebe, hizmet pazarlaması, mutfak ve restoran tasarımı ve yiyecek-içecek yönetimi alanlarında bilgi ve beceri kazandırılması sağlanacaktır. Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü kariyerlerini şef, aşçıbaşı, yönetici, Ar- Ge uzmanı, editör, yazar, akademisyen, işletmeci olarak sürdürmek isteyen öğrencileri beklemektedir. Programımızdan mezun olan kişilerin, dünyada ve ülkemizde faaliyet gösteren uluslararası zincir otellerde, seçkin restoranlarda, profesyonel yiyecek üretimi yapan kuruluşlarda iş bulabilme oranları, aynı zamanda görev aldıkları kurumların dünya çapındaki saygınlığı temel başarı kriterlerimizi oluşturacaktır. Eğitim Fırsatları Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesinde öğrencilere çift anadal, yan dal ve bütünleşik yüksek lisans programlarına katılma imkânı sunulmaktadır. *Program bilgileri için adayogrenci.medipol.edu.tr bağlantısını inceleyiniz.

14 T Ü R K M Ü Z İ Ğ İ T Ü R K M Ü Z İ Ğ İ Türkçe Program TÜRK MÜZİĞİ Türk Müziği; alanında araştırıcı, sorgulayıcı, yaratıcı, teorik arka planı sağlam, sanat alanında yetkin, ülke ve dünya kültürüne katkıda bulunabilecek, çağdaş sanat anlayışını benimseyen sanatçı ve bilim adamlarına ihtiyaç duymaktadır. İstanbul Medipol Üniversitesi Türk Müziği Anasanat Dalı, eğitim programıyla geleneksel Türk Müziği çalışmalarına ait kural ve kalıpların yanı sıra küresel değerlerin de farkında olarak yetişecek meslek icracılarına, bu sanatı aktarmanın ötesinde bir parçası olmalarını sağlayan bir eğitim anlayışını benimsemiştir. Amacımız, Türk Müziği alanında ileri düzeyde kuramsal ve uygulamalı bilgilere sahip, bir bilim ve sanat dalı olarak Türk ve dünya müzik sistemlerinin tarihi gelişim süreçlerini bilen, sanat ve bilim etiği konusunda hassas, müzik teknolojilerini kullanabilen icracıları yetiştirerek bu alandaki uzman ihtiyacını karşılamaktır. Program Şartları Eğitim Süresi: 4 yıl Bölümümüze YGS den 150 ve üzeri puan alan ve Özel Yetenek Sınavında başarılı olan öğrenciler kabul edilmektedir. Çalgı eğitimi, öğrenciye uygun ve öğrencinin de istediği bir çalgı titizlikle seçilerek bu çalgıya odaklı bir şekilde devam eder. Bölümde Okutulan Dersler Öğrenciler ses eğitimi alanında da nefes teknikleri, ses bakımı, genel sağlık ve repertuvar dersleriyle, bu dalda kendilerini yetiştirme fırsatı bulur. Bunlara ek olarak, müzik bilimleri, araştırma yöntemleri, Dünya ve Türk Müziği tarihi üzerinden, bilimsel yöntem ve yaklaşımlar çerçevesinde müzik alanında karşılaşılan sorunları çözmeyi hedefleyen müzik araştırmacılarını yetiştirecek bir müfredat uygulanmaktadır. Tüm ana sanat dalları, diğer mesleki ve kültürel derslerle desteklenmekte olup, eğitimin bir kısmı ses laboratuvarında ve uygulama salonunda yapılmaktadır. Bölüm Öğretim Üyelerinin Uzmanlık Alanları Türk Müziği Teorisi ve Solfeji, Müzikle Tedavi, Türk Müziği Tarihi, Türk Müziği Formları, Dini Türk Müziği Formları, Türk Müziği Nazariyatı, Türk Müziği Repertuvarı, Tarihsel Müzikoloji, Dünya Müzik Tarihi, Osmanlı Türk Makam, Müzik, Teori ve Tarihi, Müzik Sosyolojisi, Popüler Müzik Çalışmaları. Mezunların Unvanı ve İş İmkânları Dört yıllık eğitimi başarıyla tamamlayan öğrenciler Müzik Bölümü Mezunu unvanını alırlar. Programdan mezun olanlar devlet korolarında, televizyon, radyo gibi medya kuruluşlarında, çalışabilir; ayrıca özel ders verebilirler. Yüksek lisans ve doktora yaparak Türk Müziği alanında öğretim elemanı olarak akademik kariyerlerine devam edebilirler. Eğitim Fırsatları Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesinde öğrencilere çift anadal, yan dal ve bütünleşik yüksek lisans programlarına katılma imkânı sunulmaktadır. *Program bilgileri için adayogrenci.medipol.edu.tr bağlantısını inceleyiniz.

15 İNŞAAT YÖNETİMİ VE HUKUKU YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA PROGRAMLARI İNŞAAT YÖNETİMİ VE HUKUKU YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA PROGRAMLARI İNŞAAT YÖNETİMİ VE HUKUKU YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA PROGRAMLARI İstanbul Medipol Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Mimarlık Anabilim Dalı altında, İnşaat Yönetimi ve Hukuku Tezli/Tezsiz Yüksek Lisans ve Doktora programları bulunmaktadır. Programlar, İnşaat Yönetimi ve İnşaat Hukuku konularını disiplinler arası bir anlayışla birlikte ele alarak hazırlanmış olup, inşaat sektöründen gelen öğrencilere inşaat hukuku alanında uzmanlaşma imkânı sağlamayı, sektörün sözleşme yönetimi ve inşaat hukuku alanlarında yetişmiş profesyonellere olan güncel ihtiyaçlarını karşılamayı, inşaat hukuku alanında araştırmacı uzman bilirkişi ve akademisyenler yetiştirmeyi hedeflemektedir. Programlar aynı zamanda lisans eğitimini hukuk alanında tamamlamış öğrencileri de kabul etmekte ve bu öğrencilerin inşaat terminolojisi, yapım yönetimi kavramları, mimarlık ve mühendislik süreçlerine ilişkin bilgi düzeyini arttıracak, inşaat hukuku alanında uzmanlaşmaları için gerekli olan farklı disiplinlerden bilgileri edinmelerini sağlamaktadır. Programlar aşağıdaki araştırma alanlarını ihtiva eder; Proje Yönetimi Yapım Yönetimi İnşaat Hukuku ve Sözleşme Yönetimi BIM İNŞAAT YÖNETİMİ VE HUKUKU YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA PROGRAMLARI Program Şartları Doktora Programı için adaylardan, ülke çapında yapılan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitime Giriş Sınavından (ALES) ilgili alanda tezli yüksek lisans derecesi ile başvuran adaylar için en az 60 puan, lisans derecesi ile başvuran adaylar için en az 80 puan alanların yapılacak mülakat sınavı sonrasında öğrenci kabulü gerçekleştirilecektir. Lisans mezuniyet derecesi ile başvuran adayların lisans mezuniyet derecesi olarak en az 3.0/4.0 lisans ortalaması gerekmektedir. Doktora/sanatta yeterlik programına başvuracak adayların YDS den en az 55 puan veya Üniversitelerarası Kurulca kabul edilen bir sınavdan bu puana eşdeğer bir puandan az olmamak şartı ile yabancı dil yeterlik puanına sahip olması gerekir. Tezli Yüksek Lisans programına kabul için Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitime Giriş Sınavından (ALES) ilgili alanda en az 55 puan alınması, Üniversite tarafından yapılacak yabancı dil sınavından yeterli puanın alınması ve yapılacak mülakatta başarılı olunması gerekmektedir. Tezsiz Yüksek Lisans için ALES şartı aranmaz.

16 AKADEMİK KADRO Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi akademik kadrosu; ulusal ve uluslararası köklü üniversitelerden mezun, tasarım, teknik ve sanatı başarıyla sentezleyerek kariyer yolculuklarında uzun mesafeler kat etmiş başarılı akademisyenlerden oluşmaktadır. Farklı bilgi ve tecrübelerini usta-çırak ilişkisi içerisinde öğrencilerine aktaran akademisyenlerimiz, öğrencilerine aynı zamanda üretme disiplinini de aşılamaktadır. Aynı zamanda konusunda ulusal ve uluslararası üne sahip sektör katılımcıları ile eğitimler desteklenmektedir. DİPLOMA Öğrenciler, 4 yıllık eğitimlerini tamamladıklarında lisans diploması almaya hak kazanırlar. Türk Müziği bölümümüzde, lisans eğitimini tamamlayamayan öğrencilere en az dört yarıyılın bütün derslerini veya toplam derslerin %60 ını başarmaları koşuluyla önlisans diploması verilir. STAJ Fakültemizin Mimarlık, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı, Kentsel Tasarım ve Peyzaj Mimarlığı, Endüstri Ürünleri Tasarımı, Görsel İletişim Tasarımı, Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümleri öğrencileri, mezun olabilmeleri için en az 72 gün staj yapmak zorundadır. Öğrencilerimizin staj yeri bulabilmelerine olanak sağlamak amacıyla proje sergileri, kariyer günleri düzenlenmekte ve öğrenciler diğer bölüm etkinlikleriyle sektör profesyonelleriyle buluşturulmaktadır. Staj komisyonunun değerlendirmesi ve bölümünün onayı ile çeşitli kuruluşların ve İstanbul Medipol Üniversitesi tarafından düzenlenen atölyeler veya diğer mesleki etkinlikler, yaz okulları yapılabilecek alanlar arasında yer almaktadır.

17 İNGİLİZCE YETERLİLİK Hazırlık programı İngilizce eğitim veren tüm programlarımızda zorunlu olup, öğrencilerin eğitim dili İngilizce olan dersleri başarabilmeleri için yabancı dil yeterlilik sınavını geçmeleri ya da hazırlık sınıfı eğitimlerini başarıyla tamamlamaları gerekmektedir. Üniversitemizce yapılan İngilizce yeterlilik sınavından 75, YDS den 70, TOEFL dan YÖK İngilizce Yeterlilik Tablosu nda YDS 70 e denk puan alanlar hazırlık sınıfından muaf olarak ilgili bölümlerde eğitime başlayabilirler. AKADEMİK ARAŞTIRMALAR Fakültemizde Mimarlık ile İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı öğrencileri ile başta K.K.T.C. olmak üzere, yurtiçi ve yurtdışında yerel idare ve üniversiteler ile ortak uygulama ve araştırma projeleri kapsamında Tasarla-Yap çalıştayları ve Tatlısu Arkeolojik Kurtarma Kazı Alanı ve Çevresine Yönelik Arkeopark Projesi Çalıştayı gerçekleştirilmiştir. Üniversite - sanayi iş birliği kapsamında sektörün lider firmaları ile tasarım ve uygulama süreçlerinde Bina Bilgi Modelleme (BIM) araçlarının kullanımına özgü araştırmalar gerçekleştirilmekte; uygulama süreçleri eğitim programımıza Lisans ve Yüksek Lisans seviyesinde entegre edilmektedir. Fakültemiz Endüstri Ürünleri Tasarımı öğretim üyeleri ürün tasarımı, cam tasarımı, ambalaj tasarımı, sağlık için tasarım, yaşlılık ve tasarım yönetimi ve stratejisi konularında aktif olarak araştırmalar yürütmektedirler. ERASMUS ÖĞRENCİ DEĞİŞİM PROGRAMI İstanbul Medipol Üniversitesi, Erasmus Üniversite Beyannamesi ne 2012 yılında kabul edilmiştir. Bu akademik yıl itibarıyla 40 a yakın Erasmus üyesi üniversiteyle anlaşması mevcuttur ve halen ikili anlaşma çalışmalarına devam edilmektedir. İtalya, Polonya, Romanya, Slovakya, Çek Cumhuriyeti, İsviçre, Slovenya, Almanya, Portekiz, Danimarka, Macaristan, Letonya, Hollanda, Yunanistan, İspanya, Fransa öğrenci değişimi yapılan ülkelerden bazılarıdır. MESLEK BİRLİKLERİ ÜYELİKLERİ İstanbul Medipol Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü 2016 yılından bu yana ICSID (International Council of Societies of Industrial Design / Uluslararası Endüstriyel Tasarım Toplulukları Konseyi) üyesidir yılında kurulan ICSID, 50 yi aşkın ülkeden 200 e yakın sayıda üyesiyle Endüstri Ürünleri Tasarımı mesleğinin kurumsal gelişimini destekleyen en önemli uluslararası sivil toplum kuruluşudur. Türkiye den bölümümüzün de aralarında bulunduğu sadece 5 Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü nün üye olarak kabul edildiği bu kuruluşa üye olan ulusal ve uluslararası pek çok önemli eğitim kurumu, sanayi kuruluşu ve tasarım firması bulunmaktadır. ICSID, 2017 senesinde ismini World Design Organization (Dünya Tasarım Örgütü) olarak değiştirmiştir. Görsel İletişim Tasarımı Bölümü nün International Council of Design / Uluslararası Tasarım Konseyi Ico-D ye başvurusu kabul edilmiştir, üyelik aşamasındadır. Ico-D, 1963 te Londra da ICOGRADA (International Council of Graphic Design Associations) adıyla kurulmuştur te Ico-D olarak adını değiştiren konsey, kâr amacı gütmeyen, tasarım platformaları arasında diyaloğu kolaylaştıran, bağımsız ve üye tabanlı bir tasarım ağıdır. FAKÜLTE YERLEŞKESİ & LABORATUVARLAR Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesinin bütün bölümleri Kavacık Kuzey Kampüste yer almaktadır. Yine aynı kampüste öğrencilerin aktif olarak kullanabildiği bir maket atölyesi bulunmaktadır. Kuzey Kampüs, İstanbul un merkezi bir konumundadır. Kültür ve sosyal hayattan beslenen bir fakülte için burada sunulan ulaşım kolaylığı büyük öneme sahiptir. Öğrencilerimiz şehrin herhangi bir yerinde düzenlenen her türlü etkinlik, aktivite, sempozyum ve benzeri çalışmalara kolaylıkla ulaşabilmektedir.

18 FAKÜLTE ÖDÜLLERİ Fakültemiz Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü Öğretim üyelerimizden Yrd. Doç. Dr. Oya Akman, Balparmak ve Uludağ firmalarının ürünleri için yaptığı tasarımlarla 2016 Ambalaj Ay Yıldızları Yarışması nda iki ayrı gümüş ödüle layık görülmüştür. Akman, Gagoz içecek markası için tasarladığı ambalaj ile tasarım alanında prestije sahip Pentawards Ambalaj Tasarımı Yarışması nda içecek-su kategorisinde üçüncülük ödülü olan bronz ödülün sahibi olmuştur. Yrd. Doç. Dr. Oya Akman ın bu tasarımı, Alman Tasarım Konseyi tarafından Frankfurt ta düzenlenen Tasarım Ödüllerinde ambalaj kategorisinde de ödüle layık bulunmuştur. Fakültemiz oldukça genç olmasına rağmen, öğrencileri oldukça önemli yarışma başarıları elde etmeye başlamışlardır yılında, İstanbul Medipol Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü 2. Sınıf Öğrencisi Asude Nur Sancaktutan ve Mimarlık Bölümü 2. Sınıf Öğrencisi Dilara Çimen, Açık Fikir - 7. Koçtaş İç Mekân Tasarımı Yarışması nda 50 üniversiteden yarışmaya katılan 126 proje arasından seçilerek 3.lük ödülüne sahip olmuşlardır yılında ise İstanbul Medipol Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü öğrencisi Bilge Üredi Engelsiz Hackathon da 3.lük Ödülü almıştır. MENTORLUK VE ÖĞRENCİ ORYANTASYONU Fakültemizde okumaya hak kazanan öğrencilere eğitim öğretim hayatlarının başlangıcında bir öğretim üyesi danışman olarak atanmaktadır. Bu öğretim üyesi ile akademik hayatları boyunca iletişimlerini sürdüren öğrenciler, öğretim üyesine gerek dersleri gerekse meslekleri ile ilgili çeşitli konularda rahatlıkla ulaşabilmekte ve danışabilmektedir. Fakültemiz bölümlerini kazanan öğrenciler, eğitim - öğretim yılının başlangıcında bir haftalık uyum programı çerçevesinde İstanbul da çeşitli kültür sanat etkinliklerini takip ederek, akademisyenlerimizle birlikte derslerini Kampüs dışında işlemektedir. Uyum haftası boyunca çeşitli sanat ve tarih müzelerini, bienal ve benzeri etkinlikleri gezen, gezdikleri yerlerin eksizlerini yapan ve fotoğraflayan öğrenciler; İstanbul u, bölümlerini ve birlikte okuyacakları arkadaşlarını tanıma fırsatı bulabilmektedir. DEVAM ZORUNLULUĞU Öğrencilerimizin eğitimlerine kesintisiz devam edebilmeleri için devamsızlık şartına uymaları gerekmektedir. Öğrenciler, teorik dersler için %30, uygulamalı dersler için %20 den fazla devamsızlık yapamazlar. FAKÜLTE YAYINLARI Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi; Mimarlık, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı ve Endüstri Tasarımı Bölümleri ni kapsayan ders ve atölyeler kapsamında geliştirip uyguladığı Masallar ve Çağdaş Yorum projesini, ilk ders yılı olan içinde, önemli ve etkin bir sergi olarak hayata geçirmiştir. Masallar ve Çağdaş Yorum kitap çalışması ise bu sergiden derlenerek hazırlanan öğrencilerin bir masaldan hareket ederek düşünme ve yaratıcılıklarını çağdaşlık ile buluşturmaktadır. FAKÜLTE ETKİNLİKLERİ Fakültemiz bölümlerinde çok çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir. Sürdürülebilir mimari uygulamalar, kamu ve özel kurumlarla proje uygulamaları, önemli mesleki seminerler, tasarla ve yap çalıştayları, tasarım atölyeleri sergileri ve kitapları ile ulusal ve uluslararası tasarım etkinliklerine katılımlar bunların başlıcalarıdır. Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü öğrencileri için her akademik yarıyılda en az üç fabrika gezisi ve en az üç alan ile ilgili sergi gezisi düzenlenmektedir. Üniversite - sanayi iş birliği kapsamında sektörün lider firmaları ile tasarım ve uygulama süreçlerinde Bina Bilgi Modelleme (BIM) araçlarının kullanımına özgü araştırmalar gerçekleştirilmekte; uygulama süreçleri eğitim programımıza Lisans ve Yüksek Lisans seviyesinde entegre edilmektedir.

19 KAVACIK KUZEY, KAVACIK MAH. EKİNCİLER CAD. NO: 19 BEYKOZ / İSTANBUL KAVACIK GÜNEY, GÖZTEPE MAH. ATATÜRK CAD. NO: BEYKOZ / İSTANBUL HALİÇ, ATATÜRK BULVARI NO: FATİH / İSTANBUL

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ % 30 İngilizce Program İngilizce Program Bünyesinde barındırdığı diş hastaneleriyle Türkiye nin en modern eğitim kurumları içerisinde yer alan fakültemiz, lisans

Detaylı

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR TASARIM VE MİMARLIK FAKÜLTESİ

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR TASARIM VE MİMARLIK FAKÜLTESİ MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR TASARIM VE MİMARLIK FAKÜLTESİ ENDÜSTRİ ÜRÜNLERİ TASARIMI ENDÜSTRİ ÜRÜNLERİ TASARIMI Endüstri ürünleri tasarımcıları, insanların ihtiyaç ve isteklerini analiz edebilen;

Detaylı

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR TASARIM VE MİMARLIK FAKÜLTESİ

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR TASARIM VE MİMARLIK FAKÜLTESİ MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR TASARIM VE MİMARLIK FAKÜLTESİ ENDÜSTRİ ÜRÜNLERİ TASARIMI ENDÜSTRİ ÜRÜNLERİ TASARIMI ENDÜSTRİ ÜRÜNLERİ TASARIMI Endüstri ürünleri tasarımcıları, insanların ihtiyaç ve

Detaylı

Başkent Üniversitesi. Sosyal Bilimler Enstitüsü. Müzecilik TEZLİ/TEZSİZ Yüksek Lisans Programı

Başkent Üniversitesi. Sosyal Bilimler Enstitüsü. Müzecilik TEZLİ/TEZSİZ Yüksek Lisans Programı Başkent Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müzecilik TEZLİ/TEZSİZ Yüksek Lisans Programı Program Hakkında Genel Bilgi 2013 öğretim yılında kurulan Müzecilik Yüksek Lisans Programı yüksek lisans derecesi

Detaylı

EĞİTİM FAKÜLTESİ İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ

EĞİTİM FAKÜLTESİ İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ Geleceğin eğitimcileri Medipol de yetişiyor Nitelikli öğretmenler, yeni nesiller üzerinde ömürlük değişim ve etkiler yaratıyor. Yeni nesillere öğretmenlik

Detaylı

İŞLETME FAKÜLTESİ TARİHÇEMİZ

İŞLETME FAKÜLTESİ TARİHÇEMİZ İŞLETME FAKÜLTESİ TARİHÇEMİZ İşletme Fakültesi; 1992 yılında, Ege ve çevre bölgelerin alanında uluslararası tanınırlığa sahip, İngilizce eğitim veren yüksek öğretim kurumu ihtiyacını karşılamak amacıyla

Detaylı

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ EĞİTİMDE TEMEL AMACIMIZ Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi; sanayi ve araştırma kurumlarında tasarım, üretim, uygulama ve AR- GE çalışmalarında

Detaylı

AKADEMİK YILI MÜFREDATI. 1. Dönem (Güz) 25 saat 2.Dönem (Bahar) 25 saat. Kodu Ders KREDİ AKTS Kodu Ders KREDİ AKTS

AKADEMİK YILI MÜFREDATI. 1. Dönem (Güz) 25 saat 2.Dönem (Bahar) 25 saat. Kodu Ders KREDİ AKTS Kodu Ders KREDİ AKTS MİMARLIK 2018 2019 AKADEMİK YILI MÜFREDATI 1. Dönem (Güz) 2 saat 2.Dönem (Bahar) 2 saat ARCH 11 Mimarlıkta Temel Tasarım I 2-6- ARCH 1120 Mimarlıkta Temel Tasarım II (ön koşulu ARCH 11) 2-6- ARCH 1113

Detaylı

Bölümde gerçekleştirilen etkinlikler

Bölümde gerçekleştirilen etkinlikler Bölümün tanıtımı Mimarlık Bölümü nün misyonu; yaratıcı, teknolojik ve bilimsel gelişmelere hakim, doğal, sosyal ve kültürel çevreye duyarlı, değişime açık, disiplinler arası etkileşime ve ekip çalışmasına

Detaylı

Sütlüce YERLEŞKESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ. Halkla İlİşkİler Bölümü Görsel İletİşİm Tasarımı Bölümü Medya ve İletİşİm Sİstemlerİ Bölümü Reklamcılık Bölümü

Sütlüce YERLEŞKESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ. Halkla İlİşkİler Bölümü Görsel İletİşİm Tasarımı Bölümü Medya ve İletİşİm Sİstemlerİ Bölümü Reklamcılık Bölümü Sütlüce YERLEŞKESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ Halkla İlİşkİler Bölümü Görsel İletİşİm Tasarımı Bölümü Medya ve İletİşİm Sİstemlerİ Bölümü Reklamcılık Bölümü Bilginin sürekli bir gelişme içinde bulunduğu ve bilgi

Detaylı

AKADEMİK YILI MÜFREDATI

AKADEMİK YILI MÜFREDATI 2018 2019 AKADEMİK YILI MÜFREDATI 1. Yarıyıl (Güz) 25 saat 2. Yarıyıl (Bahar) 25 saat Kodu Ders Adı KREDİ AKTS Kodu Ders Adı KREDİ AKTS İç Mimarlıkta Temel İç Mimarlıkta Temel Tasarım II INAR 1110 2-6-5

Detaylı

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ İki Farklı Dil, İki Farklı Program DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ () Fatih Sultan Mehmet Köprüsü geçişinde Anadolu yakasının en yakın noktası

Detaylı

Programı başarıyla tamamlayan öğrencilere GIDA MÜHENDİSLİĞİ YÜKSEK LİSANS DERECESİ verilecektir.

Programı başarıyla tamamlayan öğrencilere GIDA MÜHENDİSLİĞİ YÜKSEK LİSANS DERECESİ verilecektir. Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı Yüksek Lisans Genel Bilgi Ömer Halisdemir Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü 2013-2014 eğitim-öğretim yılında lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencisi alarak eğitim-öğretime

Detaylı

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ NE HOŞGELDİNİZ

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ NE HOŞGELDİNİZ NE HOŞGELDİNİZ Sevgili Öğrencilerimiz; 2008 yılında kurulan Gümüşhane Üniversitesi nin dünyaya açılan penceresi sloganıyla kısa sürede büyük gelişim sağlayan Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi,

Detaylı

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ GRAFİK TASARIMI YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERS BİLGİ PAKETİ

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ GRAFİK TASARIMI YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERS BİLGİ PAKETİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ GRAFİK TASARIMI YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERS BİLGİ PAKETİ 1. Program Bilgileri Amaç: Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarımı Yüksek Lisans Programı, grafik

Detaylı

ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ RESİM BÖLÜMÜ TANITIM FORMU

ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ RESİM BÖLÜMÜ TANITIM FORMU ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ RESİM BÖLÜMÜ TANITIM FORMU Bölüm Başkanışkanı Bölüm Başkan Yardımcısı(ları) Koordinatörler Doç.Dr. Hakkı Engin GİDERER Öğr. Gör. Burhan YILMAZ 1. Bologna: Öğr. Gör. Reva

Detaylı

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU İÇ MEKÂN TASARIMI PROGRAMI

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU İÇ MEKÂN TASARIMI PROGRAMI MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU İÇ MEKÂN TASARIMI PROGRAMI PROGRAMIN TANITIMI: Sanat ve Tasarım, toplumsal yaşamın temelini oluşturan kültür, tarihsel sürecin bir ürünüdür.

Detaylı

BİLGİ İşletme 2013-2014

BİLGİ İşletme 2013-2014 BİLGİ İşletme 2013-2014 Sosyal Medya Uzmanı Yeni işletme dünyasından birkaç örnek Etik Ticaret Yöneticisi Yeşil Pazarlama Danışmanı Sürdürülebilir Proje Uzmanı Veri bilimcisi Uluslararası Raporlama Uzmanı

Detaylı

Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Doktora Programı Bologna Bilgi Paketi

Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Doktora Programı Bologna Bilgi Paketi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Doktora Programı Bologna Bilgi Paketi 1. Program Bilgileri 1.1. Amaç: Yeditepe Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Doktora Programı 2004 yılından

Detaylı

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Lisans Programı

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Lisans Programı Yeni Nesil Devlet Üniversitesi SİYASAL BİLGİLER FAKÜLTESİ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Lisans Programı 2015-2016 Tanıtım Broşürü Bölüm Hakkında Genel Bilgiler Kamu Yönetimi, işlevsel anlamda kamu politikaları

Detaylı

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI. Sanat ve Tasarım Yüksek Lisans Programı (Tezli)

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI. Sanat ve Tasarım Yüksek Lisans Programı (Tezli) SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI Sanat ve Tasarım Yüksek Lisans Programı (Tezli) Ülkemizde Sanat ve Tasarım alanında yetişmiş uzman kişiler sınırlıdır. Üniversitelerimizde Güzel Sanatlar

Detaylı

YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ BOLOGNA

YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ BOLOGNA 2016 YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ BOLOGNA LİSANS İÇ MİMARLIK PROGRAMI BİLGİ PAKETİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ PROGRAM BİLGİLERİ Kuruluş İç Mimarlık Bölümü, Yeditepe Üniversitesi nin kuruluş tarihi

Detaylı

Dersin Amaçları Dersin İçeriği. Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Hafta Konu Ön Hazırlık Öğretme Metodu

Dersin Amaçları Dersin İçeriği. Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Hafta Konu Ön Hazırlık Öğretme Metodu Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : YAPI BİLGİSİNE GİRİŞ Ders No : 0010120012 Teorik : 2 Pratik : 2 Kredi : 3 ECTS : 5 Ders Bilgileri Ders Türü - Seçiniz - Öğretim

Detaylı

Özel Yetenek Sınavı 2014

Özel Yetenek Sınavı 2014 Özel Yetenek Sınavı 2014 Özel Yetenek Sınavı Başvuru, Ön Kayıt ve Kesin Kayıt İşlemleri Başvuru Koşulları 2014 yılı Özel Yetenek Sınavına ön kayıt yaptırabilmek için, adayların 2014 YGS puan türlerinin

Detaylı

Vakıf Üniversiteleri bünyesinde, İLK Şehir ve Bölge Planlama Bölümü

Vakıf Üniversiteleri bünyesinde, İLK Şehir ve Bölge Planlama Bölümü GELECEĞİN KENTLERİNİ BİZ TASARLIYORUZ ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ Merkez Kampüs Yukarıyurtçu Mah. Mimar Sinan Cad. (Eskişehir Yolu 29. km) No:4 06790 Etimesgut / ANKARA Tel: 0312 233 10 00 Balgat Kampüsü Çukurambar

Detaylı

Hemşirelik Anabilim Dalı Yüksek Lisans Genel Bilgi Amaç ve Hedefler Amaç: Hedef: Verilen Derece: Düzeyi Bazı Kabul Koşulları Kabul Koşulları:

Hemşirelik Anabilim Dalı Yüksek Lisans Genel Bilgi Amaç ve Hedefler Amaç: Hedef: Verilen Derece: Düzeyi Bazı Kabul Koşulları Kabul Koşulları: Hemşirelik Anabilim Dalı Yüksek Lisans Genel Bilgi Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü ile Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü nün ikili anlaşması ile

Detaylı

İKTİSADİ ve İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ

İKTİSADİ ve İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ Öğrenci Odaklı Üniversite Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi ve FATÜBAT tarafından düzenlenen 3. Uluslararası Öğrenci Kongresi ni onurlandırmanızı diler, saygılar sunarım. Prof. Dr. M. Ramazan YİĞİTOĞLU

Detaylı

YAŞAR ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK VE ÇEVRE TASARIMI BÖLÜMÜ AKADEMİK YILI EĞİTİM PLANI

YAŞAR ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK VE ÇEVRE TASARIMI BÖLÜMÜ AKADEMİK YILI EĞİTİM PLANI YAŞAR ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK VE ÇEVRE TASARIMI BÖLÜMÜ 2018 2019 AKADEMİK YILI EĞİTİM PLANI 1. Yarıyıl (Güz) 25 saat 2. Yarıyıl (Bahar) 25 saat Kodu Ders Adı KREDİ INAR 1110 INAR 1111

Detaylı

Maden Mühendisliği Yüksek Lisans Programı. Genel Bilgi

Maden Mühendisliği Yüksek Lisans Programı. Genel Bilgi Maden Mühendisliği Yüksek Lisans Programı Genel Bilgi Ömer Halisdemir Üniversitesi Maden Mühendisliği Anabilim Dalı 2008-2009 eğitim-öğretim yılında lisans ve yüksek lisans öğrencisi alarak eğitim-öğretime

Detaylı

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ İstanbul Medipol Üniversitesi İletişim Fakültesi, iletişim, bilgi, medya çağı diye tanımlanan büyük dönüşümün içinde ve bu dönüşümün yönelimlerinin

Detaylı

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ VE SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ NE HOŞGELDİNİZ

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ VE SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ NE HOŞGELDİNİZ FEN BİLİMLERİ VE SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ NE HOŞGELDİNİZ Sevgili Öğrenciler, GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Gümüşhane Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü 2008 yılında kurulmuş ve 2009

Detaylı

İKTİSAT LİSANS PROGRAM BİLGİLERİ

İKTİSAT LİSANS PROGRAM BİLGİLERİ İKTİSAT LİSANS PROGRAM BİLGİLERİ Genel Bilgiler Programın Amacı Kazanılan Derece Kazanılan Derecenin Seviyesi Kazanılan Derecenin Gerekleri ve Kurallar Kayıt Kabul Koşulları Önceki Öğrenmenin Tanınması

Detaylı

Tıpta Tecrübe ve Güç TIP FAKÜLTESİ

Tıpta Tecrübe ve Güç TIP FAKÜLTESİ Tıpta Tecrübe ve Güç TIP FAKÜLTESİ T I P F A K Ü L T E S İ Sağlık sektöründeki derin tecrübemizi profesyonel yönetici ve öğretim üyesi kadromuz ve mükemmel bir alt yapı ile birleştirdik. Öğrencilerimize

Detaylı

FEN FAKÜLTESİ TARİHÇEMİZ AMACIMIZ

FEN FAKÜLTESİ TARİHÇEMİZ AMACIMIZ FEN FAKÜLTESİ TARİHÇEMİZ Fen Fakültesi; 1982 yılında Fen - Edebiyat Fakültesi adı altında kurulmuştur. Fakülte, 1991 yılında eğitim - öğretim faaliyetlerine başlamıştır. 2010 yılında Fen Fakültesi adını

Detaylı

DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ. Yüzleri Gülümseten Uzman Eller...

DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ. Yüzleri Gülümseten Uzman Eller... DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ Yüzleri Gülümseten Uzman Eller... EĞİTİMDE TEMEL AMACIMIZ Tarihi Bizans surlarının çevrelediği İstanbul un en eski bölgesi olan yarımadada Haliç kenarında ve Unkapanı Köprüsü nün

Detaylı

GEÇMİŞTEN BUGÜNE DOĞUŞ

GEÇMİŞTEN BUGÜNE DOĞUŞ DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ GEÇMİŞTEN BUGÜNE DOĞUŞ Doğuş markası, eğitime adanmış yarım asra yaklaşan bir anlam ifade etmektedir. Doğuş Üniversitesi eğitimde ilklerin sahibi, yeniliklerin öncüsü olarak, geçmişinden

Detaylı

İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ

İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ TARİHÇEMİZ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi; temeli 1944 te kurulan Yüksek Ekonomi ve Ticaret Okulu na dayanan bir fakültedir. Bu okulun ismi 1959 tarihinde İktisadi

Detaylı

İÇ MİMARLIK VE ÇEVRE TASARIMI BÖLÜMÜNDE ÇAP YAPACAK TÜM BÖLÜMLERİN ÖĞRENCİLERİ İÇİN ÇAP DERS PLANI

İÇ MİMARLIK VE ÇEVRE TASARIMI BÖLÜMÜNDE ÇAP YAPACAK TÜM BÖLÜMLERİN ÖĞRENCİLERİ İÇİN ÇAP DERS PLANI TÜM BÖLÜMLER İÇİN ORTAK DERS PLANI İÇ MİMARLIK VE ÇEVRE TASARIMI BÖLÜMÜNDE ÇAP YAPACAK TÜM BÖLÜMLERİN ÖĞRENCİLERİ İÇİN ÇAP DERS PLANI (MİMARLIK, İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ, İLETİŞİM TASARIMI, İLETİŞİM SANATLARI,

Detaylı

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SANDIKLI UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SANDIKLI UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SANDIKLI UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU 2017 2018 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI EĞİTİM REHBERİ T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SANDIKLI UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU e-posta subyo@aku.edu.tr

Detaylı

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ EĞİTİMDE TEMEL AMACIMIZ Amacımız, edindiği bilgi ve beceriyi toplumun sağlığına katkıda bulunacak şekilde üreten, sorgulayıcı, araştırıcı, çözümleyici, mesleğinin

Detaylı

İLAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN

İLAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN Başvurular, https://bys.akdeniz.edu.tr/enstitu adresinden ONLINE olarak yapılacaktır. Başvuru Adresi Tel: 0242 227 78 57, 0 242 310 19 18 Fax: 0242 227 78 56 GENEL AÇIKLAMALAR 1 İlan kadrosuzdur. 2 Lisansüstü

Detaylı

YÖNETİM VE ORGANİZASYON Bölümü Öz Değerlendirme Raporu (2017) 1 Misyonu, Vizyonu, Değerleri ve Hedefleri Misyonu: Çağdaş ve etik değerleri

YÖNETİM VE ORGANİZASYON Bölümü Öz Değerlendirme Raporu (2017) 1 Misyonu, Vizyonu, Değerleri ve Hedefleri Misyonu: Çağdaş ve etik değerleri YÖNETİM VE ORGANİZASYON Bölümü Öz Değerlendirme Raporu (2017) 1 Misyonu, Vizyonu, Değerleri ve Hedefleri Misyonu: Çağdaş ve etik değerleri benimseyen, araştırmacı, üretken, yaratıcı, takım çalışmasına

Detaylı

İÇ MİMARLIK VE ÇEVRE TASARIM LİSANS PROGRAM BİLGİLERİ

İÇ MİMARLIK VE ÇEVRE TASARIM LİSANS PROGRAM BİLGİLERİ İÇ MİMARLIK VE ÇEVRE TASARIM LİSANS PROGRAM BİLGİLERİ Genel Bilgiler Programın Amacı Kazanılan Derece Kazanılan Derecenin Seviyesi Kazanılan Derecenin Gerekleri ve Kurallar Kayıt Kabul Koşulları Önceki

Detaylı

MBA MBA. Altın ve Kıymetli Metaller. Yüksek Lisans Programı (Tezsiz, Türkçe)

MBA MBA. Altın ve Kıymetli Metaller. Yüksek Lisans Programı (Tezsiz, Türkçe) MBA 1 MBA Altın ve Kıymetli Metaller Yüksek Lisans Programı (Tezsiz, Türkçe) Neden ŞEHİR? Uluslararası yetkinliğe ve sektör tecrübesine sahip eğitim kadrosu 2 Disiplinel yaklaşım yerine, disiplinler arası

Detaylı

İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ ADAY ÖĞRENCİLER TANITIM KATALOĞU

İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ ADAY ÖĞRENCİLER TANITIM KATALOĞU İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ ADAY ÖĞRENCİLER TANITIM KATALOĞU Sevgili Öğrenciler Prof. Dr. İbrahim Attila ACAR İzmir Katip Çelebi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ilk öğrencilerine

Detaylı

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ Bir yıl sonrasını düşünüyorsan tohum ek; on yıl sonrasını düşünüyorsan ağaç dik; yüz yıl sonrasını düşünüyorsan insan yetiştir. Konfüçyüs REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK

Detaylı

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ KONTENJANLAR-KOŞULLAR KONTENJAN

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ KONTENJANLAR-KOŞULLAR KONTENJAN T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ KONTENJANLAR-KOŞULLAR ANABİLİM DALI Ağız,Diş ve Çene Cerrahisi ABD Doktora Beslenme ve Diyetetik ABD

Detaylı

YAŞAR ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK VE ÇEVRE TASARIMI BÖLÜMÜ AKADEMİK YILI DERS PROGRAMI

YAŞAR ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK VE ÇEVRE TASARIMI BÖLÜMÜ AKADEMİK YILI DERS PROGRAMI YAŞAR ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK VE ÇEVRE TASARIMI BÖLÜMÜ 2016 2017 AKADEMİK YILI DERS PROGRAMI 1.Dönem (Güz) 25 saat 2.Dönem (Bahar) 26 saat INAR 110 İç Mimarlıkta Temel İç Mimarlıkta

Detaylı

Ege Üniversitesi Egitim Fakültesi

Ege Üniversitesi Egitim Fakültesi T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ A. Kuruluş 1998 yılında kurulan Fakültemiz, lisans ve lisansüstü eğitim programlarıyla güçlenerek gelişmektedir. Fakültemiz lisans programlarına 1999-2000 öğretim

Detaylı

GOÜ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ COĞRAFYA BÖLÜMÜ

GOÜ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ COĞRAFYA BÖLÜMÜ GOÜ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ COĞRAFYA BÖLÜMÜ COĞRAFYA BÖLÜMÜ HAKKIMIZDA Coğrafya multidisipliner bir bilim olarak insan ile doğa arasındaki etkileşimi inceleyen bir bilim dalıdır. Hem Türkiye hem de dünya

Detaylı

Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü. Sinema Bilim Dalı Doktora Programı:

Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü. Sinema Bilim Dalı Doktora Programı: Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Doktora Programı: Sinema alanında bilgi sahibi, yüksek lisansını tamamlamış araştırmacıların sinema bilimine katkı sağlayacak, sinemayı sanatsal, estetik

Detaylı

İKTİSAT TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI* TC Uyruklu (Alan içi) TC Uyruklu (Alan dışı)

İKTİSAT TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI* TC Uyruklu (Alan içi) TC Uyruklu (Alan dışı) T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ ALIMI İLANI Enstitümüz Lisansüstü programlarına 2016-2017

Detaylı

T.C. KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM ÖĞRETİM BAŞVURU VE ÖĞRENCİ KABUL KOŞULLARI YÖNERGESİ

T.C. KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM ÖĞRETİM BAŞVURU VE ÖĞRENCİ KABUL KOŞULLARI YÖNERGESİ T.C. KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM ÖĞRETİM BAŞVURU VE ÖĞRENCİ KABUL KOŞULLARI YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam Madde 1- Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim

Detaylı

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ. Prof.Dr. Celal Zaim ÇİL Dekan

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ. Prof.Dr. Celal Zaim ÇİL Dekan ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ Prof.Dr. Celal Zaim ÇİL Dekan İçerik Çankaya Üniversitesi Genel Bilgiler Mühendislik Fakültesi Bilgileri Yerleşke Programlar Öğretim Elemanları Laboratuarlar

Detaylı

MALZEME BİLİMİ VE NANOTEKNOLOJİ MÜHENDİSLİĞİ LİSANS PROGRAMINA İLİŞKİN BİLGİLER

MALZEME BİLİMİ VE NANOTEKNOLOJİ MÜHENDİSLİĞİ LİSANS PROGRAMINA İLİŞKİN BİLGİLER MALZEME BİLİMİ VE NANOTEKNOLOJİ MÜHENDİSLİĞİ LİSANS PROGRAMINA İLİŞKİN BİLGİLER Genel Bilgiler Programın Amacı Kazanılan Derece Kazanılan Derecenin Seviyesi Kazanılan Derecenin Gerekleri ve Kurallar Kayıt

Detaylı

Basın ve Yayın Bölümü

Basın ve Yayın Bölümü Dünyada, ülkenizde ve yaşadığınız yerde olup bitenlerden haberdar olmak için bastıramadığınız bir merak ve ilginiz varsa, bir de öğrendiklerinizi paylaşmaktan keyif alıyorsanız ve bunu önemli görüyorsanız,

Detaylı

MBA MBA. İslami Finans ve Ekonomi. Yüksek Lisans Programı (Tezsiz, Türkçe)

MBA MBA. İslami Finans ve Ekonomi. Yüksek Lisans Programı (Tezsiz, Türkçe) MBA 1 MBA İslami Finans ve Ekonomi Yüksek Lisans Programı (Tezsiz, Türkçe) Neden ŞEHİR? Uluslararası yetkinliğe ve sektör tecrübesine sahip eğitim kadrosu 2 Disiplinel yaklaşım yerine, disiplinler arası

Detaylı

BARTIN ORMAN FAKÜLTESİ

BARTIN ORMAN FAKÜLTESİ BARTIN ÜNİVERSİTESİ Bartın, Karadeniz Bölgesi nde, Batı Karadeniz Bölümü nde bir ildir. 1991 yılında Zonguldak ilinden ayrılarak Türkiye nin 74. ili olmuştur. Bartın bölünmüş yollar ile İstanbul a 420km,

Detaylı

: 1554 kişi ( tarihleri arasında) Taban ve Tavan Puanları : Taban Puan 175,556 Tavan Puan 283,916 ( ) :---

: 1554 kişi ( tarihleri arasında) Taban ve Tavan Puanları : Taban Puan 175,556 Tavan Puan 283,916 ( ) :--- İnşaat Teknolojisi Programı Kuruluş Yılı : 1976 Eğitime Başlama Yılı : 1976 Mezun Sayımız : 1554 kişi (2006-2017 tarihleri arasında) Yer : Burdur Eğitim Süresi : 2 Yıl Puan Türü : YGS-1 Kontenjan : 130

Detaylı

BÖLÜMLER VE PROGRAMLAR II- SOSYAL BÖLÜMLER I- TEKNİK BÖLÜMLER

BÖLÜMLER VE PROGRAMLAR II- SOSYAL BÖLÜMLER I- TEKNİK BÖLÜMLER Muğla Meslek Yüksekokulu (MMYO) iki yıllık eğitim sonrasında önlisans diploması veren bir yükseköğretim kurumudur. 1989-1990 eğitim-öğretim yılında Dokuz Eylül Üniversitesi bünyesinde Sosyal Hizmetler

Detaylı

ULUSLARARASI TİCARET ANA BİLİM DALI TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI GÜZ YARIYILI (DERS AŞAMASI) Dersin. Ulusal Kredi. Kuramsal Saati.

ULUSLARARASI TİCARET ANA BİLİM DALI TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI GÜZ YARIYILI (DERS AŞAMASI) Dersin. Ulusal Kredi. Kuramsal Saati. ULUSLARARASI TİCARET ANA BİLİM DALI TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI GÜZ YARIYILI ( AŞAMASI) SOE5901 Uzmanlık Alan i Z 8 0 8 0 8 SOE5903 Danışmanlık Z 0 1 1 0 1 UTI5101 İstatistik ları Z 3 0 3 3 6 UTI5103

Detaylı

BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ DOKTORA PROGRAM BİLGİLERİ

BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ DOKTORA PROGRAM BİLGİLERİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ DOKTORA PROGRAM BİLGİLERİ Genel Bilgiler Programın Amacı Kazanılan Derece Kazanılan Derecenin Seviyesi Kazanılan Derecenin Gerekleri ve Kurallar Kayıt Kabul Koşulları Önceki Öğrenmenin

Detaylı

DIŞ TİCARET ENSTİTÜSÜ

DIŞ TİCARET ENSTİTÜSÜ DIŞ TİCARET ENSTİTÜSÜ ULUSLARARASI TİCARET DOKTORA PROGRAMI Uluslararası Ticaret Doktora Programı, ülkemizde bu alanda doktora düzeyindeki eğitim-öğretim açığını kapatmak üzere açılmış olup, 2014-2015

Detaylı

İnşaat Mühendisliği Doktora Programı. Genel Bilgi

İnşaat Mühendisliği Doktora Programı. Genel Bilgi İnşaat Mühendisliği Doktora Programı Genel Bilgi Ömer Halisdemir Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Anabilim Dalı 1994-1995 eğitim-öğretim yılında yüksek lisans, 1993-1994 eğitim-öğretim yılında lisans öğrencisi

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ Fakültemiz 2809 sayılı Kanunun Ek 30. maddesi uyarınca Bakanlar Kurulunun 02.06.2000 tarih ve 2000-854 sayılı kararnamesiyle kurulmuş, 2001-2002 Eğitim

Detaylı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

BARTIN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BARTIN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ Aydınlık yarınlara insaat.bartin.edu.tr İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ Kuruluş Tarihi: 2010 Öğretim Eleman Sayısı: 12 Mezun Sayısı(2014-2017):

Detaylı

BAŞVURU KLAVUZU. YÜKSEK LİSANS ve DOKTORA KONTENJAN VE KOŞULLARI

BAŞVURU KLAVUZU. YÜKSEK LİSANS ve DOKTORA KONTENJAN VE KOŞULLARI BAŞVURU KLAVUZU A- ve DOKTORA KONTENJAN VE KOŞULLARI a.1 - İşletme Anabilim Dalı a.2 - İletişim Tasarımı ve Bilişim Teknolojileri Anabilim Dalı a.3 - Türk Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı a.4 - İç Mimarlık

Detaylı

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ KONTENJANLAR-KOŞULLAR KONTENJAN

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ KONTENJANLAR-KOŞULLAR KONTENJAN T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ KONTENJANLAR-KOŞULLAR ANABİLİM DALI ALES PUAN TÜRÜ T.C Uyruklu KONTENJAN Yabancı Uyruklu Yatay Geçiş

Detaylı

MEDYA VE İLETİŞİM YÖNETİMİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI MEDYA VE İLETİŞİM YÖNETİMİ YOĞUNLAŞMA ALANI BOLOGNA BİLGİ PAKETİ

MEDYA VE İLETİŞİM YÖNETİMİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI MEDYA VE İLETİŞİM YÖNETİMİ YOĞUNLAŞMA ALANI BOLOGNA BİLGİ PAKETİ MEDYA VE İLETİŞİM YÖNETİMİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI MEDYA VE İLETİŞİM YÖNETİMİ YOĞUNLAŞMA ALANI BOLOGNA BİLGİ PAKETİ 1. Program Bilgileri Amaçlar: Medya ve İletişim Yönetimi Yüksek Lisans Programı na bağlı

Detaylı

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ. Prof.Dr. Celal Zaim ÇİL Dekan

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ. Prof.Dr. Celal Zaim ÇİL Dekan ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ Prof.Dr. Celal Zaim ÇİL Dekan İçerik Çankaya Üniversitesi Genel Bilgiler Mühendislik Fakültesi Bilgileri Yerleşke Programlar Öğretim Elemanları Laboratuarlar

Detaylı

MİM IS 101 İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ I NORMAL MİM 211 MİMARİ TASARIM II * MİM 111 ÖZEL ÖZEL

MİM IS 101 İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ I NORMAL MİM 211 MİMARİ TASARIM II * MİM 111 ÖZEL ÖZEL T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ 2018 2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EĞİTİM-ÖĞRETİM PLANI I.SINIF BÖLÜM YARIYIL ANABİLİM DALI DERS SIRASI M İ M O O O (0) GENEL (1) BİNA BİLGİSİ (2)

Detaylı

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ %30 İngilizce Program Tıp Fakültesi, İstanbul Medipol Üniversitesinin araştırmacı eğitim ekolüne bağlı olarak araştırmacı hekim yetiştirmeyi hedeflemektedir. Öğrencilerini

Detaylı

T.C NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK - MİMARLIK FAKÜLTESİ ŞEHİR VE BÖLGE PLANLAMA BÖLÜMÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖĞRETİM PLANI

T.C NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK - MİMARLIK FAKÜLTESİ ŞEHİR VE BÖLGE PLANLAMA BÖLÜMÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖĞRETİM PLANI T.C NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK - MİMARLIK FAKÜLTESİ ŞEHİR VE BÖLGE PLANLAMA BÖLÜMÜ 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖĞRETİM PLANI 1.YARIYIL ADI T+U+L KREDİ AKTS SBP101 Planlama Stüdyosu 1

Detaylı

İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü. 30. yıl

İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü. 30. yıl İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü 30. yıl Peyzaj Mimarlığı Bölümü Kuruluş 30. yıl Peyzaj Mimarlığı Bölümü 1985 te İ.Ü. Orman Fakültesinin 3. bölümü olarak açılmıştır. Fakültemiz,

Detaylı

BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ Fakültemiz; yurt dışı tecrübeli dinamik akademik kadrosuyla araştırma odaklı,

Detaylı

T.C ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ EĞİTİMİ İÇİN BAŞVURU BİLGİLERİ VE ÖĞRENCİ KONTENJANLARI

T.C ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ EĞİTİMİ İÇİN BAŞVURU BİLGİLERİ VE ÖĞRENCİ KONTENJANLARI T.C ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ 2016-2017 ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ EĞİTİMİ İÇİN BAŞVURU BİLGİLERİ VE ÖĞRENCİ KONTENJANLARI Üniversitemiz lisansüstü programlarına 2016-2017 Eğitim-Öğretim

Detaylı

YÜKSEK LİSANS KONTENJAN 1/8

YÜKSEK LİSANS KONTENJAN 1/8 KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2007 2008 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA PROGRAMLARI ÖĞRENCİ KONTENJANLARI VE BAŞVURU ŞARTLARI YÜKSEK LİSANS KONTENJAN TEZLİ TEZSİZ TOPLAM Başvuru

Detaylı

YÜKSEK LİSANS KONTENJAN 1/8 İŞLETME

YÜKSEK LİSANS KONTENJAN 1/8 İŞLETME KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2009-2010 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA PROGRAMLARI ÖĞRENCİ KONTENJANLARI VE BAŞVURU ŞARTLARI YÜKSEK LİSANS İŞLETME KONTENJAN TEZLİ TEZSİZ

Detaylı

GÖRSEL İLETİŞİM TASARIMI LİSANS PROGRAM BİLGİLERİ

GÖRSEL İLETİŞİM TASARIMI LİSANS PROGRAM BİLGİLERİ GÖRSEL İLETİŞİM TASARIMI LİSANS PROGRAM BİLGİLERİ Görsel İletişim Tasarımı Bölümü kendi içinde; Grafik Tasarımı ve Bilişim Tasarımı Uzmanlık Alanı olmak üzere ikiye ayrılmakta olup, yoğun teknoloji pratiği

Detaylı

ABÜ KAMU HUKUKU (TEZLİ-TÜRKÇE)

ABÜ KAMU HUKUKU (TEZLİ-TÜRKÇE) ABÜ KAMU HUKUKU (TEZLİ-TÜRKÇE) Hukuk uygulamasının içinde yüksek lisans ve doktora derecesine sahip çok az hukukçu vardır. Avukat, hâkim ve savcıların tez yazarak yüksek lisans derecesi alması ve ardından

Detaylı

T.C. DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM ÖĞRETİM BAŞVURU VE ÖĞRENCİ KABUL KOŞULLARI YÖNERGESİ (ŞUBAT 2019)

T.C. DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM ÖĞRETİM BAŞVURU VE ÖĞRENCİ KABUL KOŞULLARI YÖNERGESİ (ŞUBAT 2019) T.C. DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM ÖĞRETİM BAŞVURU VE ÖĞRENCİ KABUL KOŞULLARI YÖNERGESİ (ŞUBAT 2019) Amaç ve Kapsam Madde 1- Dumlupınar Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim

Detaylı

TÜRKİYE DE MEKANSAL PLANLAMA SİSTEMİ

TÜRKİYE DE MEKANSAL PLANLAMA SİSTEMİ TÜRKİYE DE MEKANSAL PLANLAMA SİSTEMİ Mesleklerin doğuşu, toplumsal uzmanlaşmanın sonucudur. gelişmeye dayalı, işbölümü Şehir planlama, sanayi devrimi sonrası, Batı Avrupa da kentlerin büyümesi sonucunda

Detaylı

Ü N İ V E R S İ T E S İ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ.

Ü N İ V E R S İ T E S İ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ Ü N İ V E R S İ T E S İ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ http://bilecik.edu.tr/ Fakültemiz 03.07.1992 tarihli ve 3837 sayılı Kanun la Dumlupınar Üniversitesi ne bağlı olarak Bilecik

Detaylı

Akademik Yılı Taban Puan ve Kontenjan Tablosu

Akademik Yılı Taban Puan ve Kontenjan Tablosu 2017-2018 Akademik Yılı ve Kontenjan Tablosu Burası öğrenerek, keşfederek, paylaşarak, hayatı dolu dolu yaşayacağın yer. 21 yıldır akademik ortamı ve kadrosuyla öncü ve yenilikçi olan BİLGİ, sana 7 fakülte,

Detaylı

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ SELÇUK ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ SELÇUK ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ FAKÜLTE TANITIMI Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Mühendislik

Detaylı

İŞLETME FAKÜLTESİ İŞLETME MÜHENDİSLİĞİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ EKONOMİ İŞLETME (UOLP) İSTANBULTEKNİKÜNİVERSİTESİ.

İŞLETME FAKÜLTESİ İŞLETME MÜHENDİSLİĞİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ EKONOMİ İŞLETME (UOLP) İSTANBULTEKNİKÜNİVERSİTESİ. İŞLETME FAKÜLTESİ İŞLETME MÜHENDİSLİĞİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ EKONOMİ İŞLETME (UOLP) İSTANBULTEKNİKÜNİVERSİTESİ www.itu.edu.tr İŞLETME FAKÜLTESİ Yarının yatırımlarını şekillendirecek fikirler neden sizden

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ Fakültemiz 2809 sayılı Kanunun Ek 30. maddesi uyarınca Bakanlar Kurulunun 02.06.2000 tarih ve 2000-854 sayılı kararnamesiyle kurulmuş, 2001-2002 Eğitim

Detaylı

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ MATEMATİK VE FEN BİLİMLERİ EĞİTİMİ BÖLÜMÜ

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ MATEMATİK VE FEN BİLİMLERİ EĞİTİMİ BÖLÜMÜ BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ MATEMATİK VE FEN BİLİMLERİ EĞİTİMİ BÖLÜMÜ Lisans ve Yüksek Lisans Düzeyinde Eğitim: Lisans Programları Fizik Öğretmenliği (MF-2) Kimya Öğretmenliği (MF-3) Matematik Öğretmenliği (MF-1)

Detaylı

Arkeoloji, Sanat Tarihi, Eskiçağ Tarihi, Eskiçağ Dilleri ve Kültürleri, Mimarlık, Restorasyon bölümlerinin birinden lisans mezunu olmak.

Arkeoloji, Sanat Tarihi, Eskiçağ Tarihi, Eskiçağ Dilleri ve Kültürleri, Mimarlık, Restorasyon bölümlerinin birinden lisans mezunu olmak. İLAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü'ne 015016 EğitimÖğretim Yılı GÜZ Yarıyılı için aşağıda belirtilen Ana Bilim Dallarına karşılarında belirtilen sayıda Lisansüstü

Detaylı

Programı başarıyla tamamlayan öğrencilere BİYOLOJİ YÜKSEK LİSANS DERECESİ verilecektir.

Programı başarıyla tamamlayan öğrencilere BİYOLOJİ YÜKSEK LİSANS DERECESİ verilecektir. Biyoloji Yüksek Lisans Programı Genel Bilgi Niğde Üniversitesi'nin 1992 yılında kuruluşu ile birlikte kurulan Biyoloji Anabilim Dalı Niğde Üniversitesinin ilk bölümlerindendir. Eğitim Öğretim hayatına

Detaylı

İLAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN

İLAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN Lisansüstü Başvuru Tarihi LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARLA İLGİLİ BİLGİLER VE İSTENEN BELGELER TABLONUN DEVAMINDA YER ALMAKTADIR. BAŞVURU TAKVİMİ Giriş Sınavı Tarihi 1415 Ağustos 2017 Giriş Sınavı Sonuçlarının

Detaylı

T.C. DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM ÖĞRETİM BAŞVURU VE ÖĞRENCİ KABUL KOŞULLARI YÖNERGESİ

T.C. DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM ÖĞRETİM BAŞVURU VE ÖĞRENCİ KABUL KOŞULLARI YÖNERGESİ T.C. DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM ÖĞRETİM BAŞVURU VE ÖĞRENCİ KABUL KOŞULLARI YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam Madde 1- Dumlupınar Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliği

Detaylı

ELEKTRİK VE ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ DOKTORA PROGRAMI BİLGİLERİ

ELEKTRİK VE ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ DOKTORA PROGRAMI BİLGİLERİ ELEKTRİK VE ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ DOKTORA PROGRAMI BİLGİLERİ Genel Bilgiler Programın Amacı Kazanılan Derece Kazanılan Derecenin Seviyesi 2012 yılında kurulan TOBB ETÜ Elektrik Elektronik Mühendisliğ

Detaylı

T.C ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ EĞİTİM ÖĞRETİM BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ EĞİTİMİ İÇİN BAŞVURU KOŞULLARI VE ÖĞRENCİ KONTENJANLARI

T.C ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ EĞİTİM ÖĞRETİM BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ EĞİTİMİ İÇİN BAŞVURU KOŞULLARI VE ÖĞRENCİ KONTENJANLARI T.C ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ EĞİTİMİ İÇİN BAŞVURU KOŞULLARI VE ÖĞRENCİ KONTENJANLARI Başvuru Tarihi 01 15 Ocak 2018 Yabancı Dil Sınavı Başvuru

Detaylı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

BARTIN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BARTIN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ Aydınlık yarınlara insaat.bartin.edu.tr İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ Kuruluş Tarihi: 2010 Öğretim Eleman Sayısı: 14 Mezun Sayısı(2014-2017):

Detaylı

İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ

İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ Mesleğinde uzman ve yeterlik sahibi öğretmenleri yetiştirebilmek, aynı zamanda bir ülkeyi ileriye taşıyacak nesillere

Detaylı

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı nedir? BEYKOZ ÜNİVERSİTESİ SANAT VE TASARIM FAKÜLTESİ

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı nedir? BEYKOZ ÜNİVERSİTESİ SANAT VE TASARIM FAKÜLTESİ İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı nedir? BEYKOZ ÜNİVERSİTESİ SANAT VE TASARIM FAKÜLTESİ İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı İç Mimarlık, fonksiyon, nitelik, estetik ve kullanıcı ihtiyaçlarına göre doğru malzeme

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ - MİMARLIK BÖLÜMÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM PROGRAMI

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ - MİMARLIK BÖLÜMÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM PROGRAMI DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ - MİMARLIK BÖLÜMÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM PROGRAMI 1.YARIYIL GÜZ DÖNEMİ MİM 1501 TEMEL TASARIM (*)(+) 4 4 6 10 MİM 1601 YAPIM BİLGİSİNE GİRİŞ I (+) 2 2 3 5 MİM 1503

Detaylı

Hemşirelik Anabilim Dalı Yüksek Lisans Genel Bilgi Amaç ve Hedefler Amaç: Hedef: Verilen Derece: Düzeyi Bazı Kabul Koşulları

Hemşirelik Anabilim Dalı Yüksek Lisans Genel Bilgi Amaç ve Hedefler Amaç: Hedef: Verilen Derece: Düzeyi Bazı Kabul Koşulları Hemşirelik Anabilim Dalı Yüksek Lisans Genel Bilgi Ömer Halisdemir Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü ile Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü nün ikili anlaşması ile Hemşirelik

Detaylı

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ İNSAN VE TOPLUM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ İNSAN VE TOPLUM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ İNSAN VE TOPLUM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ İNSAN VE TOPLUM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, Psikoloji, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası

Detaylı