Hayallerinizin gerçek oldu u an

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Hayallerinizin gerçek oldu u an"

Transkript

1 Hayallerinizin gerçek oldu u an

2 Her fleyin mümkün oldu u and r. Eflsiz fikirlerinizle birleflen modern teknolojinin heyecan verici deneyimini hissedin. Detayl nak fllar sizi büyüleyecek... Sonsuz olanaklar sizi çok flafl rtacak... PFAFF creative 4.0 hayallerinizin mümkün hale geldi i an. Suda çözünür bir tela üzerine ifllenmifl fl k dantel motifleri, cam vazolar birer tasar m eserine dönüfltürür. Bunlara benzer tasar mlar n tümü, genifl PFAFF creative 4.0 Nak fl Koleksiyonu nun birer parças d r. PFAFF creative 4.0 dikifl ve nak fl makinenize dahil olan yüzden fazla nefes kesici nak fla sahip olabilirsiniz.

3 PFAFF, dikifl dikmeyi yarat c l n z n yeni seviyelerine yükselten markad r. PFAFF creative 4.0 dikifl ve nak fl makinesinin fl k tasar m, geleneksel Alman teknolojisine dayan r. Yeni nesil dikifl makinesinin görünümü heyecan vericidir. Onu, yarat c fikirlerinizi keflfetmek için ilham kayna n z olarak kullanabilirsiniz. Özenle tasarlanm fl teknolojisi, dikifl ve nak fl çok kolay bir hale getirir. Genifl Büyük ve daha da geniflletilmifl dikifl alan, uzun bir serbest kol ve genifl nak fl alan sizi bekliyor! Parlak Mükemmel bir flekilde ayd nlat lm fl dikifl alan, parlak PFAFF HD Ekran ve tasar mlar n, flekillerin ve renklerin üç boyutlu görünümü sizi gerçekten büyüleyecek. Kusursuz Orijinal IDT sistemi, yukar dan afla ya kesinlikle eflit kumafl beslemesini garanti eder. Kesin Konumland rma, büyük nak fl kreasyonlar n n tüm parçalar n birlefltirmek için en kolay ve en do ru araçt r. Yüksek kaliteli ve ola anüstü 9 mm - lik bir dikifl seleksiyonu, yeni fikirlerinize ilham verecek... sitesini ve yetkili PFAFF bayinizi ziyaret ederek PFAFF creative 4.0 dikifl ve nak fl makinesiyle tan fl n!

4 Nak fl n büyüsünü keflfetti iniz an Kendi tarz n z gelifltirin. Potansiyelinizi gerçeklefltirin. Büyük bir nak fl alan, flimdi eflsiz fikirlerinizi bekliyor. PFAFF creative ELITE Kasnak (260 x 200 mm / 10 x 8 inç), eflsiz kreasyonlar n z ve heyecan verici tasar m kombinasyonlar n z için size çok daha fazla alan sunar. Dikilen nak fl tasar m her zaman çok baflar l ; sonuçlar her zaman mükemmeldir Küçük nak fllar n z için creative KARE Kasnak (120 x120 mm / 4 3 /4 x 4 3 /4 inç) dahildir. Gerçek bir eflsiz nak fl deneyimi için sitesini ziyaret edin. Bu sitede ola anüstü bir nak fl seleksiyonu bulabilir, ilham almak için sanat galerisini inceleyebilir ve özel teknikler ö renebilirsiniz.

5 lham kayna n z! PFAFF creative 4.0 dikifl ve nak fl makinesini sat n ald n zda 100 den fazla büyüleyici nak fl tasar m na da sahip olacaks n z. Buna, burada gösterilen kelebekler ve tüm motifler dahildir, flimdi nak fl ifllemeye hemen bafllayabilirsiniz! Ayr ca, yetkili PFAFF bayinizde ve sitesinde binlerce nak fl tasar m bulabilirsiniz. Genifl bir tema ve yarat c teknikler sizi bekliyor. Nak fl tasar m koleksiyonumuz, gün geçtikçe büyüyen yeni ilham kayna n z olmas için sürekli olarak geniflletilmektedir. Ergonomik uçlu kaleminizle diledi iniz fonksiyonu kolayca seçebilirsiniz. Kesin Konumland rma hiç bu kadar kolay olmam flt! Büyük nak fllar birlefltirmek hiç bu kadar kolay ve sonuçlar hiç bu kadar mükemmel olmam flt... Diledi iniz pozisyonlar sadece do rudan PFAFF HD Ekran a iflaretleyin. creative 4.0 dikifl ve nak fl makinesi, tam olarak do ru noktadan bafllayarak tasar m n z tamamlar sihirli gibi! Sadece tek bir dokunufl sizi PFAFF Yüksek Çözünürlüklü Ekran da s n rs z olanaklar dünyas na götürür. Tüm nak fl tasar mlar n z ve dikifllerinizi, ekranda do rudan kiflisellefltirebilirsiniz. Desenlerinizi, diledi inizce de ifltirin ve birlefltirin. Sezgisel, grafik arayüz bunu çok kolaylaflt racakt r. Yapt n z her de ifliklik ve ayar, gerçek bir 3D görünümünde ve seçti iniz iplik renklerinde gösterilir. USB ba lant s yla kolay aktar m! PFAFF creative 4.0 dikifl ve nak fl makinesi, iki adet USB ba lant s na sahiptir. Be endi iniz tüm nak fl tasar mlar n z 1 GB depolama kapasitesi olan PFAFF USB Haf za Kart na kaydedebilir ve onlar bilgisayar n zdan makinenize kolayca aktarabilirsiniz. Yeni bir tarz zaman m? PFAFF için özel olarak tasarlanan bu kelebekler PFAFF creative 4.0 dikifl ve nak fl makinenize dahildir! Elbisenizi nas l süsleyece inize dair eflsiz fikirleri sitesinde bulabilirsiniz.

6 Hazineleri bulun! Tek tek ayarlanm fl ve 9 mm lik dikifl dizileriyle birlefltirilmifl büyük nak fl tasar mlar sizi çok sevindirecek. Dizüstü bilgisayarlar için özel önerileri sitesinde bulabilirsiniz. Etkileyici tekniklere, iplik kadife efektler ve kordon nak fllar da dahildir. Bu kreasyonlar n bir dikifl makinesiyle dikilmifl olduklar na inanamayacaks n z.

7 Bir dekoratif dikifli, eflsiz bir süslemeye dönüfltürdü ünüz an... Dekoratif dikifller konusundaki potansiyelinizi keflfedin! 300 den fazla dikifl aras ndan seçim yapabilirsiniz yard mc dikifller, alfabeler ve özellikle eflsiz dekoratif PFAFF 9 mm dikifllerden oluflan büyük bir seleksiyon Her biri küçük bir sanat eseri olan bu dikifller sizi çok flafl rtacak yeni efektler için de ifltirilebilir! Kendiniz için bak n Dikifllerinizi birlefltirin, yans t n ve kaydedin! En be endi iniz dikifllerinizi de ifltirin, yan yana ve/veya uç uca yans tarak birlefltirin ve mevcut dikifllerin ayarlar n kiflisel zevkinize göre oluflturun. Gözlerinizin önünde tamamen yeni desenler ortaya ç kacak... Dikifllerinizi Kiflisel Menü nüze kaydedebilir ve onlar tek bir ad mda tekrar tekrar dikebilirsiniz. Program Durdurma, plik Kesme veya Kesme fonksiyonlar n birlefltirin. Dikifl diziniz, her defas nda tam istedi iniz fleyi yapacakt r. Dikifl Kreatörü ile kendi dikifllerinizi yarat n Yeni dekoratif dikifllerinizi Dikifl Kreatörü ile do rudan PFAFF HD ekranda yaratabilirsiniz. Favori dikifllerinizi birlefltirin, yans t n ve tek ad mda dikin. fi k sonuçlar! Giderek daralan 9 mm dikifller! En sevdi iniz 9 mm lik dikifllerinizin bafl ndaki ve/veya sonundaki geniflli i giderek artt rabilir veya azaltabilirsiniz. Mükemmel köfleler yaratmak, farkl aç lar seçmek ve ola anüstü efektlerle tamamen yeni sonuçlar elde etmek için bu fonksiyonu kullan n. Eflsiz tasar mlar ve ola anüstü vurgular yaratmak için di er dikifllerle ba lay n, yans t n ve birlefltirin. Sadece PFAFF tan antika ifli eflsiz kapitone dikiflleri. Tüm dünyadaki kapitonecilerin hayranl k duydu u eflsiz dikifller Kapitonenin dikifl yeri dekoratif bir detaya dönüflerek yarat c l n z için daha fazla alan sa lar. Favori dikiflinizi seçin. Tapering (Giderek Daraltma) fonksiyonunu seçin. Kumafl 180 derece döndürün ve tekrar dikin. Yeni ayarlar ve nefes kesici tasar mlar Tapering kullan larak yarat ld. Parlak LED ayd nlatma Optimize edilmifl parlak fl klar, tüm dikifl alan n z herhangi bir gölge oluflturmadan ayd nlat r. Kesinlik, hiç bu kadar rahat olmam flt! Dikifl Konumland rma, dikifli kesin olarak istedi iniz yere yerlefltirmenizi sa lar. Dekoratif dikiflleri, yard mc dikiflleri ve çok daha fazlas n, mükemmel üst dikifl ve dekoratif efektler için kesin olarak konumland rabilirsiniz. Eflsiz ve sadece PFAFF tan! Ayr ca, kiflisel dokunuflunuzu eklemek için mevcut dikiflleri de kolayca düzenleyebilirsiniz. Kendi dikifllerinizi yarat n ve olanaklar n z keflfedin! Antika ifli eflsiz kapitone dikifllerinden oluflan genifl bir seleksiyon.

8 Nak fl, kapitonenizi özel k lar. Gerçekten eflsiz sonuçlar için geleneksel kapitone desenlerini nak fll detaylarla birlefltirin. Buradaki tüm nak fl tasar mlar n ve dekoratif dikiflleri PFAFF creative 4.0 dikifl ve nak fl makinenizin repertuar nda bulabilirsiniz. Bu eflsiz kapitone ile ilgili aç klamalar için ww.pfaff.com sitesini ziyaret edin. Makinenize dahil! Monogramlar, kelimeleri veya cümleleri nak flla iflleyin ve hepsini mükemmel sonuçlarla yap n. creative 4D QuickFont yaz l m, PFAFF creative 4.0 dikifl ve nak fl makinenize dahildir. Onu, bilgisayar n zdaki TrueType fontlar nak flla ifllenmifl metinlere dönüfltürmek için kullanabilirsiniz. Ayr ca bilgisayar n zdaki tasar m dosyalar n z düzenlemenizi, tasar mlar görüntü dosyalar olarak kaydetmenizi, tasar m kataloglar n basman z ve çok daha fazlas n sa layan creative 4D Organizer da makinenizle birlikte verilmektedir.

9 Bir sonraki kapitoneniz için yeni ilhamlar keflfetti iniz an... Her kapitone, yarat c l k ve yeni fikirler yans t r. PFAFF creative 4.0 dikifl ve nak fl makinesiyle, kapitone yapman n ve yarat c olanaklar n z n yeni bir boyutunu keflfedeceksiniz. Kapitone yaparken alan ve kesinlik önemlidir! Büyük boyutlu kumafllarla çal fl rken daha çok alana ihtiyac n z vard r. PFAFF creative 4.0 dikifl ve nak fl makinesi, ihtiyac n z olan alana sahiptir i nenin sa taraf nda 250 mm (yaklafl k 10 inç) bu, rakipsiz bir avantajd r. Çal flma alan n z geniflletmek için dikifl dikti iniz zaman nak fl ünitesini tak l tutun. Yukar dan afla ya kesinlikle eflit kumafl beslemesi IDT Sistem in garantisidir. Dikifl ve nak fl kolayl n n en yüksek seviyesi! Tek bir tuflla bask aya n otomatik olarak en üst konuma kald rabilir veya indirebilir, üst ve masura ipliklerini kesebilir, makinenizi ayak kontrolü olmaks z n çal flmaya bafllatabilir veya durdurabilirsiniz. plik sensörleri, iplik azald nda veya koptu unda size haber verecektir. PFAFF HD ekran, dikifllerinizi gerçek boyutlar nda ve önerilen ayarda gösterir. Tüm ayarlar de ifltirebilir ve yeni ayarlar, daha sonra kullanmak üzere makinenizin haf zas na kal c olarak kaydedebilirsiniz. Bask aya bas nc n kulland n z kumafla göre ayarlayabilirsiniz. Düz dikifl için mevcut 37 farkl i ne pozisyonuyla her bir dikifli tam olarak istedi iniz yere dikebilirsiniz. Ekstra genifl dikifl plakas, do ru pozisyon ve mükemmel dikifl sonuçlar n garantilemek için i nenin solunda ve sa nda dikifl yeri iflaretlerine sahiptir. Eflsiz yüzeyler yarat n! ki adet Serbest Hareket konumundan birini seçin ve eflsiz bir yüzey yaratmak için kumafl istedi iniz gibi hareket ettirin. PFAFF creative 4.0 dikifl ve nak fl makineniz, sizin için otomatik olarak do ru bask aya yüksekli ini ayarlayarak besleme difllilerini düflürecektir. Genifl dikifl alan rüya gibi, üstelik sadece kapitoneciler için de il! PFAFF creative 4.0 dikifl ve nak fl makinesinin mükemmel tasar m, büyük boyutlardaki kumafllarla çal flmak için inan lmaz bir alan sunar. nenin sa ndaki 250 mm - lik (yaklafl k 10 ) bir dikifl alan, kapitone yaparken size rakipsiz bir avantaj sa lar. Orijinal 40 y l aflk n süredir sadece PFAFF tan! Parçalar mükemmel bir flekilde birlefltirmek için gelinen son nokta! Üstten ve alttan kesinlikle eflit kumafl beslemesi. nce kumafllarla veya birkaç kat kumaflla çal fl rken her fley yerli yerinde kals n. Perde gibi uzun kumafllar dikerken, tüm uzunluk boyunca iki kat da eflit olarak beslenir. fierit desenli kumafllar her zaman eflleflir. Bayinizden PFAFF KAP TONEC N N D K fi PROJES ni isteyin. Profesyonel kapitone sonuçlar için mükemmel aksesuarlar bulacaks n z!

10 Büyüleyici ve yarat c olanaklar dünyas na aç lmak için bilgisayar n z PFAFF creative 4.0 dikifl ve nak fl makinenize ba lay n. Her fleyin mümkün hale geldi i an PFAFF creative 4.0 dikifl ve nak fl makinenizi tamamlayacak opsiyonel aksesuarlar n heyecan verici dünyas hakk nda daha fazla bilgi edinin. PFAFF creative 4D nak fl yaz l m n keflfedin. Sekiz farkl sofistike ürün, sizi ve fikirlerinizi bekliyor Kendi eflsiz nak fl tasar mlar n z oluflturun, mevcut tasar mlar yeni kombinasyonlarda kullan n (creative 4D Design Enhancer -Tasar m Gelifltirici), büyüleyici çapraz dikifl nak fllar tasarlay n (creative 4D Cross Stitcher - Çapraz Dikiflçi), basma kumafllara free-hand (serbest el) efektler dikin (creative 4D Sketch) ve sevdiklerinizin foto raflar n mükemmel bir flekilde dikilmifl görüntülere dönüfltürün (creative 4D Family Portrait - Aile Portresi). Tüm bunlar ve çok daha fazlas, PFAFF bayinizde sizi bekliyor. nan lmaz derecede çok yönlü olan creative 4D yaz l m ailesi için sitesini veya yetkili PFAFF bayinizi ziyaret edebilirsiniz. Yarat c l n z geniflletin! Hayret veren 360 x 350 mm nak fl kasna için genifl opsiyonel nak fl ünitesi. GRAND DREAM KASNA I Bulabilece iniz en genifl kasnak! Yarat c potansiyelinizi daha genifl bir nak fl ünitesi ve hayret verici 360 x 350 mm lik bir kasnakla geniflletin. Çok büyük boyutlu özel tasar mlar da dahil, büyük boyutlu tasar mlar kumafl tekrar kasna a geçirmek zorunda olmadan nakfledebilirsiniz! PFAFF creative 4.0 dikifl ve nak fl makineniz için daha genifl nak fl ünitesi ve GRAND DREAM KASNA I n, yetkili PFAFF bayinizde opsiyonel aksesuar olarak bulabilirsiniz.

11 Olanaklar n z do ru aksesuarlarla geniflletin. Bir PFAFF creative 4.0 ile birlikte yeni aksesuar katalo u da hediyemiz! Bu katalo un her sayfas nda, yarat c dikifl fikirleri ile profesyonel dikifl ve nak fl sonuçlar elde etmenizi sa layacak ihtiyac n z olan her fleyi bulabilirsiniz. Aksesuar Katalo u fi k süslemeler göz al c ev dekorasyonunuz için! PFAFF Vintage Medallion (Tarihi Madalyon) koleksiyonunun nak fl tasar mlar, parlak yüzeyler ve ekstra uzun dikifllerle nitelendirilirler. K ymetli el nak fllar gibi görünür ve genifl bir kullan m dizisine sahiptir. Koleksiyonda yast k için aç klamalar da bulabilirsiniz. Dikifl ve nak fl makinenizin yarat c Örne in, PFAFF Yarn Couching Foot (Pamuk veya Yün plikle Yast k Aya- özelliklerini geniflletin! ) Seti... Bu seti kal n ve pamuk-yün ipliklerle ola anüstü efektler yaratmak için kullanabilirsiniz. Sonuç olarak, büyüleyici kabartma süslemeler ki her fleyi ve profesyonel sonuçlar nas l elde Sofistike aksesuarlar ve eflsiz teknikler hakk nda- elde edeceksiniz. Ayr ca, özellikle PFAFF nak fl makineleri için yarat lm fl edebilece inizi ö renin. Dikifl makinenizin yapabilecekleri karfl s nda çok flafl racaks n z! yeni bir Tasar m Koleksiyonu olan Tempting Textures (Etkileyici Dokumalar): fl k nak fllar n z Pamuk veya Yün plikle Yast k Aya efektleriyle birlefltiren 15 adet harika tasar m Onlar tiflörtlerde, ceketlerde, yast klarda, perdelerde ve çok daha fazlas nda gerçek vurgular yaratmak için kullanabilirsiniz. Tempting Textures, yenilikçi fikirlere sahip çok say daki özel PFAFF Tasar m Koleksiyonundan sadece biridir. Daha fazla bilgi için yetkili PFAFF bayinizi veya sitesini ziyaret edebilirsiniz. Yarat c e lence! PFAFF Pamuk veya Yün plikle Yast k Aya Seti ile, kal n ve pamuk-yün iplikleri sanki sihirliymifl gibi yerinde dikebilirsiniz. sterseniz kumafl yönlendirerek pamuk-yün ipli in yerlefltirildi i yeri kontrol edebilir, dilerseniz Etkileyici Dokumalar koleksiyonunun ola anüstü nak fl tasar mlar ndan birini seçerek gerisini creative 4.0 a b rakabilirsiniz.

12 Çiçek nak fllar ve 9 mm - lik dikifllerle süslenmifl keten bir çanta özel desen ve aç klamalar sitesinde bulabilirsiniz. Do ru aksesuarlarla daha etkileyici projeler yarat n! PFAFF, yarat c l n z geniflletmenize olanak sa layacak yeni ve heyecan verici ürünler sunmak için sürekli olarak çal flmaktad r. Bunlar n tümünü, sadece tek bir yerde bulabilirsiniz. En yeni koleksiyonlar, yarat c aksesuar kasnaklar, teknikler ve çok daha fazlas için yetkili PFAFF bayinizi ziyaret edin. Do ru aksesuarlar n tümü, yarat c hayallerinizi gerçe e dönüfltürmek için sizi bekliyor. Yetkili PFAFF bayiniz: Makine ekipman ve aksesuar çeflitlerini önceden haber vermeksizin de ifltirme veya performans ya da tasar mda de ifliklikler yapma hakk m z sakl d r VSM Group AB, sveç. PFAFF, CREATIVE, IDT ve 4D VSM Group AB nin ticari markalar d r. Tüm haklar sakl d r. Tüm ifadeler bask tarihinde geçerlidir.

Baflka bir dünyaya ad m at n.

Baflka bir dünyaya ad m at n. Baflka bir dünyaya ad m at n. Çünkü büyük fikirler nak flla ifllenir. www.pfaff.com Baflka bir dünyaya ad m at n. Dikifle tutku duyan ve daima yeni ilhamlar arayan herkes için PFAFF creative 2.0 dikifl

Detaylı

Hayallerinizi gerçe e dönüfltürün. 9 mm. Hem üstten hem alttan eflit kumafl beslemesi.

Hayallerinizi gerçe e dönüfltürün. 9 mm. Hem üstten hem alttan eflit kumafl beslemesi. O riji na l Hayallerinizi gerçe e dönüfltürün PFA FF 9 mm. ler! fl i k i d Hem üstten hem alttan eflit kumafl beslemesi. Hayallerinizi gerçe e dönüfltürün ve dikifl dikmenin yeni bir boyutunu keflfedin Yeni

Detaylı

... hoflgeldiniz. Pfaff n yarat c dikifl dünyas na ve genifl aksesuar çeflitlerine... www.pfaff.com

... hoflgeldiniz. Pfaff n yarat c dikifl dünyas na ve genifl aksesuar çeflitlerine... www.pfaff.com Yarat c l k, mükemmellikle bulufluyor. Aksesuar Katalo u Tüm bask ayaklar için aç klamalar dahil! ... hoflgeldiniz. Pfaff n yarat c dikifl dünyas na ve genifl aksesuar çeflitlerine... Yetkili Pfaff bayiniz,

Detaylı

elero SoloTel Kullan m talimat Lütfen kullan m k lavuzunu saklay n z!

elero SoloTel Kullan m talimat Lütfen kullan m k lavuzunu saklay n z! SoloTel elero Kullan m talimat Lütfen kullan m k lavuzunu saklay n z! elero GmbH Antriebstechnik Linsenhofer Str. 59 63 D-72660 Beuren info@elero.de www.elero.com 309400 Nr. 18 101.5401/0305 çerik Güvenlik

Detaylı

otyoo Akıllı Ev ve Otomasyon Sistemleri www.otyoo.com

otyoo Akıllı Ev ve Otomasyon Sistemleri www.otyoo.com otyoo Akıllı Ev ve Otomasyon Sistemleri www.otyoo.com Hayatımıza hergün başka bir elektrikli cihaz girmekte. Ses sistemlerinden güvenlik sistemlerine, sinema sistemleri, akıllı televizyonlardan media oynatıcılara

Detaylı

ile evler renkleniyor!

ile evler renkleniyor! ile evler renkleniyor! 1 ASTAŞ İŞ MERKEZİ Çatalca Serbest Bölgesi / İstanbul Türk hazır giyim sektöründe, uzun yıllardır her konuda hizmet vermekte olan Astaş ın; İstanbul Güneşli de bulunan merkez binasının

Detaylı

Farkl alanlarda çal flmalar n sürdüren firmam z n bafll ca faaliyet alanlar ;

Farkl alanlarda çal flmalar n sürdüren firmam z n bafll ca faaliyet alanlar ; FARK n zolsun Bir DPAK Prestij Torbalar DPAK File Torbalar DPAK Bantl Torbalar Etiketler Etiketli Çuvallar Rulo Etiketler Üzüm Torbalar Sebze Torbalar Koliler Tüp File ve Extrude File çeflitleri Hakk m

Detaylı

modern dokunufllar aras nda 18. yüzy l Paris rüyas

modern dokunufllar aras nda 18. yüzy l Paris rüyas AntikDekor056-064.qxp 8/22/11 1:37 PM Page 56 Girifl holünün duvar ndaki bordür ünlü sanatç Joan Miro taraf ndan 1940 l y llarda yap lm fl ve evin en önemli detaylar ndan birini oluflturuyor. 1770 li y

Detaylı

Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Hızlı Başlangıç Kılavuzu Hızlı Başlangıç Kılavuzu MacBook Pro nuza Hoş Geldiniz Hadi başlayalım. Mac inizi başlatmak için açma/kapama düğmesine basın. Ayarlama Yardımcısı, düzgün ve sorunsuz bir şekilde çalışmaya başlamanızı sağlamak

Detaylı

Aç ve Aç Ölçüsü. Üçgen, Kare ve Dikdörtgen. Geometrik Cisimler. Simetri. Örüntü ve Süslemeler

Aç ve Aç Ölçüsü. Üçgen, Kare ve Dikdörtgen. Geometrik Cisimler. Simetri. Örüntü ve Süslemeler MTEMT K ç ve ç Ölçüsü Üçgen, Kare ve ikdörtgen Geometrik Cisimler Simetri Örüntü ve Süslemeler Temel Kaynak 4 ç ve ç Ölçüsü ÇI VE ÇI ÖLÇÜSÜ ç lar n dland r lmas C Resimde aç oluflturulan yerlerin baz lar

Detaylı

Yukar daki kare ve dikdörtgene göre eflitlikleri tan mlay n z. AB =... =... =... =...

Yukar daki kare ve dikdörtgene göre eflitlikleri tan mlay n z. AB =... =... =... =... Üçgen, Kare ve ikdörtgen MTEMT K KRE VE KÖRTGEN Kare ve ikdörtgenin Özellikleri F E Kare ve dikdörtgenin her kenar uzunlu u birer do ru parças d r. Kare ve dikdörtgenin kenar, köfle ve aç say lar eflittir.

Detaylı

PRC 100 BOYAMA ROBOTU C.000 KULLANIM KLAVUZU

PRC 100 BOYAMA ROBOTU C.000 KULLANIM KLAVUZU PRC 100 BOYAMA ROBOTU C.000 KULLANIM KLAVUZU NOT PRC 100 KULLANIM KLAVUZU 12 2 11 NOT PROGRAM AYARLARI Ç NDEK LER POWER BUTON 1- Ç NDEK LER... 3 GÖSTERGE Power buton ON konumuna getirildi inde ekranda

Detaylı

YEN B R YAfiAM SANATI.

YEN B R YAfiAM SANATI. 06 / 2009 Bu broflürdeki bilgi ve görüntüler, broflür bas ld nda geçerli olan teknik özellikleri esas al r. Sunulan ekipmanlar versiyonlara göre standart ya da opsiyoneldir. Broflürde yer alan baz foto

Detaylı

www.mercedes-benz.com.tr Mercedes-Benz Orijinal Ya lar

www.mercedes-benz.com.tr Mercedes-Benz Orijinal Ya lar www.mercedes-benz.com.tr Mercedes-Benz Orijinal Ya lar Kazand ran Güç Mercedes-Benz orijinal ya lar arac n z üreten uzmanlar taraf ndan, gelifltirilmifltir. Mercedes-Benz in dilinden en iyi Mercedes-Benz

Detaylı

1.1 GEOMETR YE YOLCULUK 1. ÜN TE. Çevremizde Geometri. Kare, Dikdörtgen ve Üçgen

1.1 GEOMETR YE YOLCULUK 1. ÜN TE. Çevremizde Geometri. Kare, Dikdörtgen ve Üçgen 1. ÜN TE GEOMETR YE YOLCULUK 1.1 Çevremizde Geometri Kare, Dikdörtgen ve Üçgen 1. Kitab n z n sonundaki noktal kâ d ço altarak üçgen, kare ve dikdörtgenler çizerek bunlar isimlendiriniz. 2. Çevrenizde

Detaylı

SERV S KILAVUZU Orijinal bask : Nisan, 2005 Revizyon: Temmuz, 2005

SERV S KILAVUZU Orijinal bask : Nisan, 2005 Revizyon: Temmuz, 2005 SERV S KILAVUZU Orijinal bask : Nisan, 2005 Revizyon: Temmuz, 2005 Ç NDEK LER Bölüm 1 Kapaklar n sökülmesi...1-8 Bölüm 2 Test modu...9-11 Bölüm 3 Kumafl difllisi yüksekli inin ayarlanmas...12 Bölüm 4

Detaylı

Sketch Up. www.emrahyumuk.com - Bilgisayar Dersleri 1. 3 Boyutlu Çizimler ve Google

Sketch Up. www.emrahyumuk.com - Bilgisayar Dersleri 1. 3 Boyutlu Çizimler ve Google 3 Boyutlu Çizimler ve Google Sketch Up Sizde kendi evinizi Google Earth ün içinde gördüğümüz 3 boyutlu yapılar gibi yapıp Google Earth'e yüklemek ister misiniz? O zaman Google SketchUp ı öğrenin. 3 boyutlu

Detaylı

E-KAB N E SER S DUVAR T P TES SAT KAB NLER

E-KAB N E SER S DUVAR T P TES SAT KAB NLER E-KAB N E SER S DUVAR T P TES SAT KAB NLER Tan t m Atölyede Kolayl k Yerinde Kolayl k Siparifl Bilgileri Ön Örtü Elemanlar Aksesuarlar Özel Çözümler 1 3 5 9 11 13 14 E-Kabin E Serisi Duvar Tipi Tesisat

Detaylı

P-1 Anatomik Boyun Yast Büyük. P-2 Anatomik Boyun Yast Küçük. Anatomik Yast klar. P-3 Anatomik Boyun Yast Çocuk

P-1 Anatomik Boyun Yast Büyük. P-2 Anatomik Boyun Yast Küçük. Anatomik Yast klar. P-3 Anatomik Boyun Yast Çocuk P-1 Anatomik Boyun Yast Büyük Sürekli elastik ve fleklini koruyabilen poliüretan köpükten üretilen yast k özel tasarlanan ergonomik flekliyle omuz ve boyun bölgesinin gevflemesini sa lar. Fermuarl, kolayl

Detaylı

1. Yukar daki çubuk makarna afla dakilerden hangisinin modelidir? Yukar daki rakamlardan kaç tanesinde dikey do ru modeli vard r?

1. Yukar daki çubuk makarna afla dakilerden hangisinin modelidir? Yukar daki rakamlardan kaç tanesinde dikey do ru modeli vard r? Ad : Soyad : S n f : Nu. : Okulu : 1. Yukar daki çubuk makarna afla dakilerden hangisinin modelidir? Do ru Düzlem Nokta 5. MATEMAT K TEST 19 Ifl n Do ru Do ru parças 2. Afla daki hangi do runun çizgi modeli

Detaylı

Autodesk Building Design Suite 2012. Sorular ve Cevapları

Autodesk Building Design Suite 2012. Sorular ve Cevapları Autodesk Building Design Suite 2012 Sorular ve Cevapları Autodesk Building Design Suite 2012 yazılımı, daha etkin tasarım yapmanıza ve iletişim kurmanıza yardım eder. Ödediğiniz fiyat karşılığında mükemmel

Detaylı

6. SINIF MATEMAT K DERS ÜN TELEND R LM fi YILLIK PLAN

6. SINIF MATEMAT K DERS ÜN TELEND R LM fi YILLIK PLAN SAYLAR Do al Say lar Parças ve fl n 6. SNF MATEMAT K DERS ÜN TELEND R LM fi YLLK PLAN Süre/ KAZANMLAR Ders AÇKLAMALAR 1. Do al say larla ifllemler yapmay gerektiren problemleri çözer ve kurar. Do al say

Detaylı

PROJE TEKLİF FORMU. Haydi birlikte harika bir iş çıkartalım.

PROJE TEKLİF FORMU. Haydi birlikte harika bir iş çıkartalım. Projeniz için atezer i seçtiğiniz için teşekkür ederiz. Lütfen bu formun içerisinde projenizle ilgili olan kısımları doldurun, bu projenizi daha iyi anlamamıza yardımcı olacaktır. İyi sonuçlar elde etmek

Detaylı

Temel Bilgisayar Programlama

Temel Bilgisayar Programlama BÖLÜM 9: Fonksiyonlara dizi aktarma Fonksiyonlara dizi aktarmak değişken aktarmaya benzer. Örnek olarak verilen öğrenci notlarını ekrana yazan bir program kodlayalım. Fonksiyon prototipi yazılırken, dizinin

Detaylı

Basit Elektrik Devresi FEN VE TEKNOLOJ

Basit Elektrik Devresi FEN VE TEKNOLOJ Basit Elektrik Devresi FEN VE TEKNOLOJ Temel Kaynak 5 Yaflam m zdaki Elektrik BAS T ELEKTR K DEVRES Devrede Ampullerin n Nas l De ifltirebiliriz? Basit bir elektrik devresinde pil ampul anahtar ba lant

Detaylı

Zihinden fllem Yapal m, Yuvarlayal m, Tahmin Edelim

Zihinden fllem Yapal m, Yuvarlayal m, Tahmin Edelim 3.2 Zihinden fllem Yapal m, Yuvarlayal m, Tahmin Edelim Zihinden Toplayal m ve Ç karal m 1. Afla da verilen ifllemleri zihinden yaparak ifllem sonuçlar n yaz n z. 50 YKr + 900 YKr = 300 + 300 = 998 100

Detaylı

S-1 Silikon Tabanl k 3/4. S-2 Silikon Tabanl k 4/4 nce. Silikon Ürünler. S-3 Silikon Tabanl k 4/4 Mavi Noktal

S-1 Silikon Tabanl k 3/4. S-2 Silikon Tabanl k 4/4 nce. Silikon Ürünler. S-3 Silikon Tabanl k 4/4 Mavi Noktal S-1 Silikon Tabanl k 3/4 Yüksek kaliteli silikondan üretilen 3/4 tabanl k ark takviyesi destekli olup fazla ayakta kalan kifliler ve a r l ayaklar için ayakkab içine kolayl kla tak lmas için yar m tabanl

Detaylı

Geneti i De ifltirilmifl Organizmalar n Etkisi Süre: 6 Hafta

Geneti i De ifltirilmifl Organizmalar n Etkisi Süre: 6 Hafta Proje Görevi Geneti i De ifltirilmifl Organizmalar n Etkisi Süre: 6 Hafta Dereceler Ölçütler Tasar m HTML Kullan m Ba lant lar Araflt rman n çeri i Görsel Materyaller Sevgili Ö renciler; Sizden HTML kullanarak

Detaylı

ÇINAR KOLEJ Ö RENC LER Ç N RENKL B R DÜNYA

ÇINAR KOLEJ Ö RENC LER Ç N RENKL B R DÜNYA ÇINAR KOLEJ Ö RENC LER Ç N RENKL B R DÜNYA B üyükçekmece deki yeni kampüsünü e itim ve ö retime açan, anas n f, ilkö retim, anadolu ve fen liselerini içeren Ç nar Koleji 32 bin metrekarelik alana kurulu

Detaylı

Özelleştirilebilir Akıllı Ev Sistemi

Özelleştirilebilir Akıllı Ev Sistemi Akıllı e Yaşam size evinizdeki tüm elektrikli eşyaları, aydınlatma sistemini, güvenlik sistemini mobil uygulamayla kontrol etmenizi ve yönetmenizi sağlar. Akıllı e Yaşam aynı zamanda min. %30 enerji tasarrufu

Detaylı

ELITE A.G. KS100/HEFM SICAK-SOĞUK ETĐKET BOY KESME VE ĐŞARETLEME MAKĐNASI KULLANIM KILAVUZU

ELITE A.G. KS100/HEFM SICAK-SOĞUK ETĐKET BOY KESME VE ĐŞARETLEME MAKĐNASI KULLANIM KILAVUZU ELITE A.G. KS100/HEFM SICAK-SOĞUK ETĐKET BOY KESME VE ĐŞARETLEME MAKĐNASI KULLANIM KILAVUZU ANA EKRAN Makinenin şalteri açıldığında 5 sn boyunca açılış ekranı gelir. Daha sonra ana ekrana geçilir. Bu ekranda

Detaylı

Yoga. Beden Ruh ile Bulufluyor

Yoga. Beden Ruh ile Bulufluyor Beden Ruh ile Bulufluyor Düzenli bir flekilde Yoga Hareketleri (Asanalar) yapan bir insan sadece her bir kas n esnetip güçlendirmekle kalmaz ayn zamanda daha iyi uyur metabolizmas n gelifltirir ve ideal

Detaylı

Türkçe PG191. LCD Monitör. H zl Bafllatma K lavuzu

Türkçe PG191. LCD Monitör. H zl Bafllatma K lavuzu PG191 LCD Monitör H zl Bafllatma K lavuzu Güvenlik Bilgisi Monitörü ayarlamadan önce, paket ile birlikte gönderilen tüm belgeleri dikkatlice okuyunuz. Yang n veya elektrik çarpmas riskini önlemek için,

Detaylı

Cep telefonu ile güzel fotoğraf nasıl çekilir?

Cep telefonu ile güzel fotoğraf nasıl çekilir? On5yirmi5.com Cep telefonu ile güzel fotoğraf nasıl çekilir? Küçük boyutları, her an yanımızda bulunmaları ve sensör kaliteleriyle akıllı telefonlarımız fotoğraf çekme konusunda da bizlerin en büyük yardımcısıdır.

Detaylı

OYUNCU SAYISI Oyun bir çocuk taraf ndan oynanabilece i gibi, farkl yafl gruplar nda 2-6 çocuk ile de oynanabilir.

OYUNCU SAYISI Oyun bir çocuk taraf ndan oynanabilece i gibi, farkl yafl gruplar nda 2-6 çocuk ile de oynanabilir. OYUNCA IN ADI Akl nda Tut YAfi GRUBU 4-6 yafl OYUNCU SAYISI Oyun bir çocuk taraf ndan oynanabilece i gibi, farkl yafl gruplar nda 2-6 çocuk ile de oynanabilir. GENEL KURALLAR Çocuklar n görsel belle inin

Detaylı

Tor Üzerinden VPN Servisi "Privatoria"

Tor Üzerinden VPN Servisi Privatoria Tor Üzerinden VPN Servisi "Privatoria" Geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan yeni bir oluşum internette güvenli gezinme yöntemlerimiz arasına bir yenisini daha ekledi. Privatoria adıyla yayın hayatına başlayan

Detaylı

Teknik sistem kataloğu Terminal kutuları KL

Teknik sistem kataloğu Terminal kutuları KL Teknik sistem kataloğu Terminal kutuları KL 1 4 6 5 3 7 2 Küçük panolar Dünya çapında onaylı ve çok sayıda standart ölçülerde stoklarımızda mevcut. Pratik sistem aksesuarları, KL terminal kutularını yaygın

Detaylı

Benzersiz Kamera ve Ifl n Teknolojisi BFH 2000. Lastik-Jant Ar za Tespit ve Balans Makinas

Benzersiz Kamera ve Ifl n Teknolojisi BFH 2000. Lastik-Jant Ar za Tespit ve Balans Makinas Benzersiz Kamera ve Ifl n Teknolojisi BFH 2000 Lastik-Jant Ar za Tespit ve Balans Makinas BFH 2000 Lastik-Jant Ar za Tespit ve Balans Makinas Müflteri memnuniyeti Otomotiv teknolojisindeki sürekli geliflim,

Detaylı

Daire testereler Gönye kesmeler Profil kesmeler Demir bükme

Daire testereler Gönye kesmeler Profil kesmeler Demir bükme Daire testereler Gönye kesmeler Profil kesmeler Demir bükme DA RE TESTERE C 7MFA 190 mm / 1010 W 190 mm b çak çap, 68 mm kesme derinli i paralel ayarlama sistemi güçlü alüminyum taban yüksek performansl

Detaylı

Mağazalar için LED Aydınlatma Çözümleri Estetik çözümler, maksimum enerji tasarrufu, düşük bakım maliyetleri

Mağazalar için LED Aydınlatma Çözümleri Estetik çözümler, maksimum enerji tasarrufu, düşük bakım maliyetleri Mağazalar için LED Aydınlatma Çözümleri Estetik çözümler, maksimum enerji tasarrufu, düşük bakım maliyetleri Etkileyici Büyük yatırımlarla oluşturulan mağazalarınızda sergilediğiniz ürünlerinizin doğru

Detaylı

yap elemanlar Hayal gücünüz flekilleniyor products

yap elemanlar Hayal gücünüz flekilleniyor products yap elemanlar Hayal gücünüz flekilleniyor products Ravboard Dow Chemical firmas n n ekstrüde polistren sert köpük markas Styrofoam dan üretilmifltir. yap elemanlar Styrofoam un her iki yüzeyi cam elyaf

Detaylı

CO RAFYA. DÜNYA NIN fiekl N N VE HAREKETLER N N SONUÇLARI ÖRNEK 1 :

CO RAFYA. DÜNYA NIN fiekl N N VE HAREKETLER N N SONUÇLARI ÖRNEK 1 : CO RAFYA DÜNYA NIN fiekl N N VE HAREKETLER N N SONUÇLARI ÖRNEK 1 : K rk nc paralel üzerindeki bir noktan n hangi yar mkürede yer ald afla dakilerin hangisine bak larak saptanamaz? A) Gece-gündüz süresinin

Detaylı

Olas l k Hesaplar (II)

Olas l k Hesaplar (II) Olas l k Hesaplar (II) B ir önceki yaz daki örneklerde olay say s sonluydu. Örne in, iki zarla 21 olay vard. fiimdi olay say m z sonsuz yapaca z. Kolay bir soruyla bafllayal m: [0, 1] aral nda rastgele

Detaylı

F Z K OPT K. Kavram Dersaneleri 6. Çözüm: ÖRNEK 1 : Karanl k bir ortamda, küresel bir X fl k kayna n n önüne flekil I deki gibi Y topu konulmufltur.

F Z K OPT K. Kavram Dersaneleri 6. Çözüm: ÖRNEK 1 : Karanl k bir ortamda, küresel bir X fl k kayna n n önüne flekil I deki gibi Y topu konulmufltur. F Z OT ÖRNE 1 : fiekil I L M aranl k bir ortamda, küresel bir fl k kayna n n önüne flekil I deki gibi topu konulmufltur fiekil II Ifl kl bölge fiekil III ayna a, L, M noktalar n n birinden bak ld nda,

Detaylı

HAF F T CAR ARAÇ LAST KLER ÜRÜN KATALO U

HAF F T CAR ARAÇ LAST KLER ÜRÜN KATALO U KONTROLSÜZ GÜÇ, GÜÇ DE LD R www.pirelli.com.tr HAF F T CAR ARAÇ LAST KLER ÜRÜN KATALO U 2008 Hafif ticari araç geliflimi Hafif ticari araç kategorisi çok genifl yelpazedeki araçlar kapsamaktad r: Ticari

Detaylı

ÜN TE II L M T. Limit Sa dan ve Soldan Limit Özel Fonksiyonlarda Limit Limit Teoremleri Belirsizlik Durumlar Örnekler

ÜN TE II L M T. Limit Sa dan ve Soldan Limit Özel Fonksiyonlarda Limit Limit Teoremleri Belirsizlik Durumlar Örnekler ÜN TE II L M T Limit Sa dan ve Soldan Limit Özel Fonksiyonlarda Limit Limit Teoremleri Belirsizlik Durumlar Örnekler MATEMAT K 5 BU BÖLÜM NELER AMAÇLIYOR? Bu bölümü çal flt n zda (bitirdi inizde), *Bir

Detaylı

Kompakt Tip Konveyörlü Bulafl k Makineleri

Kompakt Tip Konveyörlü Bulafl k Makineleri Kompakt Tip Konveyörlü Bulafl k Makineleri 2 electrolux wtc Kompakt çözüm Electrolux ün yeni, kompakt tip konveyörlü bulafl k makineleri bulafl k sorununuz için mükemmel çözümler sunar; maksimum hijyen

Detaylı

Tablo 3.3. TAKV YES Z KANAL SAC KALINLIKLARI (mm)

Tablo 3.3. TAKV YES Z KANAL SAC KALINLIKLARI (mm) 3. KANAL KONSTRÜKS YONU Türk Standart ve fiartnamelerinde kanal konstrüksiyonu üzerinde fazla durulmam flt r. Bay nd rl k Bakanl fiartnamesine göre, bas nç s - n fland rmas na ve takviye durumuna bak lmaks

Detaylı

Portatif Benzinli Jeneratörler

Portatif Benzinli Jeneratörler Portatif Jeneratörler HT YACA UYGUN JENERATÖR SEÇ M Jeneratörünüzü sat n almadan önce mutlaka besleyece iniz cihazlara göre güç tespiti yap lmal d r. Jeneratörden beslenecek cihazlar n tüm girifl güçleri

Detaylı

GEOMETR K fiek LLER. Bunlar biliyor musunuz? Yüzey: Bir varl n d fl ve genifl bölümleri. yüzey. Düz: Yüzeyinde girinti, ç k nt olmayan.

GEOMETR K fiek LLER. Bunlar biliyor musunuz? Yüzey: Bir varl n d fl ve genifl bölümleri. yüzey. Düz: Yüzeyinde girinti, ç k nt olmayan. GEOMETR K fiek LLER Bunlar biliyor musunuz? Yüzey: Bir varl n d fl ve genifl bölümleri. yüzey yüzey Düz: Yüzeyinde girinti, ç k nt olmayan. yüzey Küre: Tek yüzeyli cisim. Küp: Birbirine eflit alt yüzeyi

Detaylı

PROMOSYON VE EfiANT YON ÜRÜNLER N GEL R VE KURUMLAR VERG S LE KATMA DE ER VERG S KANUNLARI KARfiISINDAK DURUMU

PROMOSYON VE EfiANT YON ÜRÜNLER N GEL R VE KURUMLAR VERG S LE KATMA DE ER VERG S KANUNLARI KARfiISINDAK DURUMU PROMOSYON VE EfiANT YON ÜRÜNLER N GEL R VE KURUMLAR VERG S LE KATMA DE ER VERG S KANUNLARI KARfiISINDAK DURUMU Aytaç ACARDA * I G R fi flletmeler belli dönemlerde sat fllar n artt rmak ve iflletmelerini

Detaylı

Kendimiz Yapal m. Yavuz Erol* 16 Sütunlu Kayan Yaz

Kendimiz Yapal m. Yavuz Erol* 16 Sütunlu Kayan Yaz Kendimiz Yapal m Yavuz Erol* 16 Sütunlu Kayan Yaz Bu yaz da 8 sat r, 16 sütundan oluflan LED li kayan yaz projesi anlat l yor. Projenin en önemli özelli i gerek donan m gerekse yaz l m olarak basit olmas.

Detaylı

Onun için engel yok. Conecto.

Onun için engel yok. Conecto. Onun için engel yok. Conecto. Üretici firman n önceden belirtmeden model, teknik özellikler, donan m ve aksesuar de iflikli i yapma hakk sakl d r. Bu doküman n bas m ndan (Kasım/2013) sonra üzerinde de

Detaylı

Akü voltajı Akü kapasitesi 12 V. Çelik. Delme çapı. Ahşap. Vidalama Devir. Tork ayarı. Ağırlık 14.4 V. Akü voltajı Akü kapasitesi. 1.4 Ah.

Akü voltajı Akü kapasitesi 12 V. Çelik. Delme çapı. Ahşap. Vidalama Devir. Tork ayarı. Ağırlık 14.4 V. Akü voltajı Akü kapasitesi. 1.4 Ah. Akülüler AKÜLÜ DELME V DALAMA DS 12DVF3A, 2.0 Ah / 26 Nm 2.0 Ah, 2.0 Ah Ni-Cd akü tork + delme kademesi - tork kademesi; 1-6 Nm tork aral - delme kademesi; 26 Nm max. tork 10 mm anahtars z mandren, sa

Detaylı

Windows VISTA Ultimate Kurulumu ve Yönetimi

Windows VISTA Ultimate Kurulumu ve Yönetimi Windows VISTA Ultimate Kurulumu ve Yönetimi Windows Vista Ultimate, Vista'nın tüm özelliklerini içinde barındırıyor ve en pahalısürüm olarak listede yerini alıyor. SİSTEM GEREKSİNİMLERİ 1 GHz 32-bit işlemci

Detaylı

ÖNEMLİ NOT: 2016 BÜTÇESİ HAZIRLAMA ÇALIŞMASI. NYC Nilgün Yetiş Koçluk ve Danışmanlık. Gözden Geçirme Tarihi:

ÖNEMLİ NOT: 2016 BÜTÇESİ HAZIRLAMA ÇALIŞMASI. NYC Nilgün Yetiş Koçluk ve Danışmanlık. Gözden Geçirme Tarihi: ÖNEMLİ NOT: Bütçe kısıtlamalar için değil, sizi arzu ettiğiniz hayatı yaşamanız ve hedeflerinize ulaşmanız için yapıldığı zaman oldukça anlamlı ve faydalıdır. Bu çalışmayı yıl başında yapmanız ve 3 er

Detaylı

Magic Steam VAC, buhar n gücüyle hijyenik ortamlar sunar;

Magic Steam VAC, buhar n gücüyle hijyenik ortamlar sunar; Magic Steam VAC, buhar n gücüyle hijyenik ortamlar sunar; MagicSteamVac Buhar n sihirli gücü! H. Wilhelm Kicherer'in 1933 y l nda Almanya Stuttgart da ilk ad mlar m z att günden bu yana; tüm dünyada ev

Detaylı

BİT ini Kullanarak Bilgiye Ulaşma ve Biçimlendirme (web tarayıcıları, eklentiler, arama motorları, ansiklopediler, çevrimiçi kütüphaneler ve sanal

BİT ini Kullanarak Bilgiye Ulaşma ve Biçimlendirme (web tarayıcıları, eklentiler, arama motorları, ansiklopediler, çevrimiçi kütüphaneler ve sanal BİT ini Kullanarak Bilgiye Ulaşma ve Biçimlendirme (web tarayıcıları, eklentiler, arama motorları, ansiklopediler, çevrimiçi kütüphaneler ve sanal müzeler vb.) Bilgi ve iletişim teknolojileri, bilgiye

Detaylı

Digifresh Kullanım Kılavuzu

Digifresh Kullanım Kılavuzu DigiFresh programını çalıştırmadan önce bilgisayarınıza Net Framework kütüphanesinin yüklü olması gerekmektedir. Aşağıdaki linkten indirelebilir. http://www.microsoft.com/tr-tr/download/confirmation.aspx?id=17851

Detaylı

11. SINIF KONU ANLATIMLI. 2. ÜNİTE: KUVVET ve HAREKET 4. KONU AĞIRLIK MERKEZİ - KÜTLE MERKEZİ ETKİNLİK ÇÖZÜMLERİ

11. SINIF KONU ANLATIMLI. 2. ÜNİTE: KUVVET ve HAREKET 4. KONU AĞIRLIK MERKEZİ - KÜTLE MERKEZİ ETKİNLİK ÇÖZÜMLERİ 11. SINIF KNU ANLATIMLI 2. ÜNİTE: KUVVET ve HAREKET 4. KNU AĞIRLIK MERKEZİ - KÜTLE MERKEZİ ETKİNLİK ÇÖZÜMLERİ 2 2. Ünite 4. Konu 3. A rl k Merkezi - Kütle Merkezi A nn Çözümleri su 1. BM fiekil I fiekil

Detaylı

SMART Board EĞİTİMLERİ(sürüm:10) 2. Aşama

SMART Board EĞİTİMLERİ(sürüm:10) 2. Aşama SMART Board EĞİTİMLERİ(sürüm:10) 2. Aşama Bölüm 1:Araç çubuğu Yan sekmeler Yandaki araç çubuğu üzerinde dört adet sekme vardır. Sayfa Düzenleyiciye basarak oluşturduğunuz/oluşturacağınız sayfaları küçük

Detaylı

HAUTAU ATRIUM HKS. sistemi.... ve Kap lar kolayl kla sürülür.

HAUTAU ATRIUM HKS. sistemi.... ve Kap lar kolayl kla sürülür. vasistas sürme HAUTAU ATRIUM HKS sistemi... ve Kap lar kolayl kla sürülür. İşi bilenler için mükemmel sistem: HAUTAU ATRIUM HKS Aksesuarlar kolayl kla monte edilebilir! Avantajlar Form Fonksiyon oluşturur

Detaylı

Konfor, ferahlık ve rahatlık

Konfor, ferahlık ve rahatlık Konfor, ferahlık ve rahatlık Pratik kapılar yana kayıp açıldığında geniş bir çalışma alanı sizi bekliyor. Geniş mesafe dolayısıyla rahat biniş-iniş ve esnek koltuk kapasitesi seçenekleri. 540mm Sınıfının

Detaylı

Braille Star 40 Başvuru Kitapçığı Sürüm 4.0 Lütfen bu başvuru kitapçığıyla birlikte paketinizde bulunan kullanıcı kılavuzunu da gözden geçirin.

Braille Star 40 Başvuru Kitapçığı Sürüm 4.0 Lütfen bu başvuru kitapçığıyla birlikte paketinizde bulunan kullanıcı kılavuzunu da gözden geçirin. Braille Star 40 Başvuru Kitapçığı Sürüm 4.0 Lütfen bu başvuru kitapçığıyla birlikte paketinizde bulunan kullanıcı kılavuzunu da gözden geçirin. Cihazın ön tarafında orta kısımda 2 adet aralık tuşu yer

Detaylı

L K Ö R E T M. temel1 kaynak MUTLU. Matematik Türkçe Hayat Bilgisi

L K Ö R E T M. temel1 kaynak MUTLU. Matematik Türkçe Hayat Bilgisi temel1 kaynak MUTLU Matematik Türkçe Hayat Bilgisi L K Ö R E T M Muhsin ÇET N Ayfle ÇET N Kitab n Ad : Temel Kaynak Kitab 1 Yazar : Muhsin ÇET N - Ayfle ÇET N Her hakk sakl d r. Mutlu Yay nc l k a aittir.

Detaylı

ARDUİNO VE GPS MODÜLÜ İLE GPS KOORDİNATLARININ ALINMASI ARDUİNO VE SD KART MODÜLÜ İLE KULAKLIKTAN SES ÇALMA

ARDUİNO VE GPS MODÜLÜ İLE GPS KOORDİNATLARININ ALINMASI ARDUİNO VE SD KART MODÜLÜ İLE KULAKLIKTAN SES ÇALMA ARDUİNO VE GPS MODÜLÜ İLE GPS KOORDİNATLARININ ALINMASI ARDUİNO VE SD KART MODÜLÜ İLE KULAKLIKTAN SES ÇALMA Projeyi Hazırlayanlar: İsmail TELLİ Aden MOHAMUD İçindekiler: 1. Arduino Ve Gps Modülü İle Gps

Detaylı

Torna, Freze, Bohrwerk, Tafllama, Erozyon vb. tezgâhlar için.

Torna, Freze, Bohrwerk, Tafllama, Erozyon vb. tezgâhlar için. Energy & Control Systems Dijital Koordinat Okuyucular Basic 110, 210, 310 Serileri Torna, Freze, Bohrwerk, Tafllama, Erozyon vb. tezgâhlar için. Energy & Control Systems BASIC Serisi nin Genel Özellikleri

Detaylı

ÜN TE KES RLERDEN ALANLARA. Kesirleri Tan yal m. Basit Kesirler

ÜN TE KES RLERDEN ALANLARA. Kesirleri Tan yal m. Basit Kesirler . ÜN TE KES RLERDEN ALANLARA. Kesirleri Tan yal m Basit Kesirler. Afla daki flekillerde boyal k s mlar gösteren kesirleri örnekteki gibi yaz n z. tane............. Afla daki flekillerin belirtilen kesir

Detaylı

Teknik sistem kataloğu Masaüstü TFT monitörler için kumanda panelleri

Teknik sistem kataloğu Masaüstü TFT monitörler için kumanda panelleri Teknik sistem kataloğu Masaüstü TFT monitörler için kumanda monitörler için kumanda Masaüstü TFT piyasada standart bulunan TFT'lere göre, zorlu endüstriyel ortamlarda dahi sürekli olarak sorunsuz çalışırlar.

Detaylı

Konveyörler NP, NI Serisi

Konveyörler NP, NI Serisi NP, NI Serisi NP Serisi T-Max konveyörleri, üretim şartlarınıza uygun olarak, Avrupa da, optimum verimde çalışacak şekilde imal edilmiştir. Alüminyum konstrüksiyon kasası, yüksek sıcaklığa dayanıklı bant

Detaylı

Amway İşinizi Destekleyin

Amway İşinizi Destekleyin ZINDE YA AM EV GÜ Amway İşinizi Destekleyin Büyüyen bir iş için Araçlar İşinizi güçlendirmenize yardım için geliştirdiğimiz komple Amway desteğini keşfedin. Bu broşürde size ve müşterilerinize ürün seçimlerinizi

Detaylı

D KEY T P S GORTALI YÜK AYIRICILAR

D KEY T P S GORTALI YÜK AYIRICILAR Dikey Sigortal Yük Ay r c lar Üç Faz Ayr Ayr Aç labilen FVS160 NH00 / 160A Üç Faz Birlikte Aç labilen Ç NDEK LER Özellikler Teknik Tablo Teknik Resimler 1 2 FVS2 NH1 / 2A FVS400 NH2 / 400A FVS60 NH / 60A

Detaylı

206 Sedan. Peugeot. Peugeot'yu seçmek, bir tasar m ya da teknolojiden fazlas n seçmek demek. Güzellik. Tutku. Güven. Zeka.

206 Sedan. Peugeot. Peugeot'yu seçmek, bir tasar m ya da teknolojiden fazlas n seçmek demek. Güzellik. Tutku. Güven. Zeka. 206 Sedan Peugeot Peugeot'yu seçmek, bir tasar m ya da teknolojiden fazlas n seçmek demek. Peugeot yu seçmek. Modellerimizde bulunan dört de eri; estetik, dinamizm, güvenilirlik ve yenili i yaflam biçimi

Detaylı

YATIRIM PORTALI E-ŞUBE

YATIRIM PORTALI E-ŞUBE YATIRIM PORTALI E-ŞUBE OSMANLI MENKUL E-ŞUBE Yenilenen tasarımı, ürün çeşitliliği ve fonksiyonları ile e-şubemizi çok seveceksiniz. 4 NEDEN OSMANLI MENKUL E-ŞUBE? Yatırım ürünü çeşitliliği, Hisse, Vadeli,

Detaylı

TAVAN S STEMLER. fiubat 2009. Aram zda fikirler, gerçe e dönüflür PRELUDE SIXTY 2. Montajda zaman kazan n. www.armstrong.com.tr

TAVAN S STEMLER. fiubat 2009. Aram zda fikirler, gerçe e dönüflür PRELUDE SIXTY 2. Montajda zaman kazan n. www.armstrong.com.tr TAVAN S STEMLER Aram zda fikirler, gerçe e dönüflür fiubat 09 PRELUDE SIXTY 2 Montajda zaman kazan n www.armstrong.com.tr Prelude Sixty 2 : Esnek uygulamalar için yenilikçi Armstrong en son duble Peakform

Detaylı

VSG 1200_v2 Kurulum ve Kullanım Kılavuzu

VSG 1200_v2 Kurulum ve Kullanım Kılavuzu VSG 1200_v2 Kurulum ve Kullanım Kılavuzu 1 Kurulum Seçenekleri Aşağıdaki kısım farklı kurulum seçeneklerini tanımlamktadır. Not: Kurulum sırasında kurulum deliklerini kapatmayınız ve VSG nin ön ve arka

Detaylı

Q-BIZ VIEWER KULLANIM KILAVUZU

Q-BIZ VIEWER KULLANIM KILAVUZU Q-BIZ VIEWER KULLANIM KILAVUZU 1 İçindekiler 1. Q-BIZ VIEWER NEDİR?... 3 2. Q-Biz Viewer a Giriş... 3 3. Q-Biz Viewer Ayarları... 3 3.1. Yerleşim... 4 3.1.1. Pencere Yönetimi... 4 3.1.2. Paylaş... 5 3.1.3.

Detaylı

6D EMBROIDERY = 6D NAKIŞ

6D EMBROIDERY = 6D NAKIŞ 6D PREMIER GENEL ÖZELLİKLER Tasarım ve nakış yaratıcısı sistemidir Kişisel nakış tasarımları oluşturmak için seçenekler mevcuttur. Favori resimleri ve fotoğrafları en yeni nakış kreasyonlarına çevirebilme

Detaylı

Ekip Yönetimi çin Araçlar 85. Ekip olarak karfl laflt m z en büyük meydan okuma: Ekip olarak en büyük gücümüz:

Ekip Yönetimi çin Araçlar 85. Ekip olarak karfl laflt m z en büyük meydan okuma: Ekip olarak en büyük gücümüz: Yorumlar: Ekip olarak karfl laflt m z en büyük meydan okuma: Ekip olarak en büyük gücümüz: Ekibin yapt n görmekten en çok hoflland m fley: Ekip Yönetimi çin Araçlar 85 EK P K ML DE ERLEND RMES Ekibinizin

Detaylı

ÖĞRENME FAALĠYETĠ 6 ÖĞRENME FAALĠYETĠ 6. 6. NESNE ĠġLEMLERĠ

ÖĞRENME FAALĠYETĠ 6 ÖĞRENME FAALĠYETĠ 6. 6. NESNE ĠġLEMLERĠ ÖĞRENME FAALĠYETĠ 6 AMAÇ ÖĞRENME FAALĠYETĠ 6 Bu faaliyette verilen bilgiler ile belgeye uygun nesne iģlemlerini (Ģekil, resim, grafik, metin kutusu vb.) planlı ve hatasız yapabileceksiniz. ARAġTIRMA Kelime

Detaylı

Yrd. Doç. Dr. Olcay Bige AŞKUN. İşletme Yönetimi Öğretim ve Eğitiminde Örnek Olaylar ile Yazınsal Kurguları

Yrd. Doç. Dr. Olcay Bige AŞKUN. İşletme Yönetimi Öğretim ve Eğitiminde Örnek Olaylar ile Yazınsal Kurguları I Yrd. Doç. Dr. Olcay Bige AŞKUN İşletme Yönetimi Öğretim ve Eğitiminde Örnek Olaylar ile Yazınsal Kurguları II Yay n No : 2056 Hukuk Dizisi : 289 1. Bas Kas m 2008 - STANBUL ISBN 978-975 - 295-953 - 8

Detaylı

Do al Say lar. Do al Say larla Toplama fllemi. Do al Say larla Ç karma fllemi. Do al Say larla Çarpma fllemi. Do al Say larla Bölme fllemi.

Do al Say lar. Do al Say larla Toplama fllemi. Do al Say larla Ç karma fllemi. Do al Say larla Çarpma fllemi. Do al Say larla Bölme fllemi. MATEMAT K la Toplama fllemi la Ç karma fllemi la Çarpma fllemi la Bölme fllemi Kesirler Kesirlerle Toplama ve Ç karma fllemi Ondal k Kesirler Temel Kaynak 4 DO AL SAYILAR Ay, bugün çok yoruldum. Yüz yirmi

Detaylı

BQ360 Modbus Dijital Giriş 24 Kanal. Kullanım Kılavuzu. Doküman Versiyon: 1.2 01.02.2016 BQTEK

BQ360 Modbus Dijital Giriş 24 Kanal. Kullanım Kılavuzu. Doküman Versiyon: 1.2 01.02.2016 BQTEK Modbus Dijital Giriş 24 Kanal Kullanım Kılavuzu Doküman Versiyon: 1.2 01.02.2016 BQTEK İçindekiler İçindekiler... 2 1. Cihaz Özellikleri... 3 2. Genel Bilgi... 4 2.1. Genel Görünüm... 4 2.3 Cihaz Boyutları...

Detaylı

Bu kullanma kılavuzu Falcon A Type Model FM Transmitter için geçerlidir

Bu kullanma kılavuzu Falcon A Type Model FM Transmitter için geçerlidir falcon a type Bu kullanma kılavuzu Falcon A Type Model FM Transmitter için geçerlidir DİKKAT: Bu kullanma kılavuzu sadece web sitesi için hazırlanmış olup, ürün içerisindeki kılavuz ile farklılıklar gösterebilir.

Detaylı

Kullan m K lavuzu ve Parça Listesi. Zig-zag Dikifl Makinesi

Kullan m K lavuzu ve Parça Listesi. Zig-zag Dikifl Makinesi Kullan m K lavuzu ve Parça Listesi Zig-zag Dikifl Makinesi 20U 109 / 109C 112 / 112C 309 20E 910 Singer, Singer Limited fiirketinin veya ba l flirketlerin tescilli bir ticari markas d r. 2010 Telif Hakk

Detaylı

Hızlı Başlangıç Rehberi. Türkçe VTE-1016

Hızlı Başlangıç Rehberi. Türkçe VTE-1016 Hızlı Başlangıç Rehberi Türkçe VTE-1016 7025693 1 Artık başlayabiliriz! Kontrol cihazınızı PlayStation TV sisteminize bağlama PS TV sisteminizle birlikte DUALSHOCK 3 veya DUALSHOCK 4 kablosuz kontrol cihazınızı

Detaylı

Boru S zd rmazl k ve Boflluk Doldurma

Boru S zd rmazl k ve Boflluk Doldurma TR Tesisat Ürünleri Boru S zd rmazl k ve Boflluk Doldurma Loctite 511 Düflük mukavemet boru s zd rmazl Su ve gaz tafl yan sistemlerde kullan lan, s kça sökülmesi gereken metal diflli boru ba lant lar için

Detaylı

Ulakbim Ulusal Veri Tabanlar

Ulakbim Ulusal Veri Tabanlar Ulakbim Ulusal Veri Tabanlar EBSCOhost E itimi support.ebsco.com EBSCO nun Ocak ay nda tüm EKUAL konsorsiyumu üyelerine sundu u ULAKB M Ulusal Veri Taban (UVT) tan na ho geldiniz. Bu e itimde, EBSCOhost

Detaylı

1. RESİM DÜZENLEME. Bir resmin piksel yoğunluğu yani PPI (Pixel Per Inches) 1 inç karede (1 inç = 2.54 cm) bulunan piksel sayısıdır.

1. RESİM DÜZENLEME. Bir resmin piksel yoğunluğu yani PPI (Pixel Per Inches) 1 inç karede (1 inç = 2.54 cm) bulunan piksel sayısıdır. 1.1. Temel Kavramlar 1.1.1. Piksel 1. RESİM DÜZENLEME Ekranda oluşturulan görüntüler noktalardan oluşur. Noktalar kare şeklindedir. Çok yakından bakıldığı veya resim büyütüldüğü zaman bu noktalar fark

Detaylı

Uzem Eğitmen Girişi. Şekil 1. Sisteme girdikten sonra Şekil 2 deki ekran karşımıza çıkacak. Bu ekrandaki adımları kısaca tanıyalım.

Uzem Eğitmen Girişi. Şekil 1. Sisteme girdikten sonra Şekil 2 deki ekran karşımıza çıkacak. Bu ekrandaki adımları kısaca tanıyalım. Uzem Eğitmen Girişi Sisteme eğitmen olarak giriş yapabilmek için http://uzem.uskudar.edu.tr adresini internet tarayıcımızın adres satırına yazdıktan sonra Şekil 1 deki ekranda ilgili alanlara kullanıcı

Detaylı

BULUŞ BİLDİRİM FORMU / APARAT

BULUŞ BİLDİRİM FORMU / APARAT Sayfa 1/ 6 / APARAT Bu forma uygun olarak yapacağınız çalışma, Buluşunuzun tarafımızdan en iyi şekilde tanımlanabilmesi ve İleride hukuk önünde istenen korumanın elde edebilmesi için temel teşkil edecektir.

Detaylı

KUDOS. Laboratuvar Cihazları. 195 www.sahinlerkimya.com Tel: (0212) 659 54 00 pbx ULTRASON K SU BANYOLARI

KUDOS. Laboratuvar Cihazları. 195 www.sahinlerkimya.com Tel: (0212) 659 54 00 pbx ULTRASON K SU BANYOLARI Laboratuvar Cihazları ULTRASON K SU BANYOLARI en yüksek kalite ultrasonic temizleyicileri dünya çap na sunmaktan gurur duyar. Ultrasonik teknoloji bir lider üreticisi olarak, Kudos yenilikçi ve patent

Detaylı

Sürücü Gönder. Yönetici Kılavuzu

Sürücü Gönder. Yönetici Kılavuzu Sürücü Gönder Yönetici Kılavuzu Ocak 2013 www.lexmark.com Genel Bakış 2 Genel Bakış Sürücü Gönder, belirli bir yazıcı modelinin yazıcı sürücüsünü almanızı sağlar. Uygulama, size yükleme talimatlarını ve

Detaylı

ÖĞRENME FAALĠYETĠ 7. 7. GELĠġMĠġ ÖZELLĠKLER

ÖĞRENME FAALĠYETĠ 7. 7. GELĠġMĠġ ÖZELLĠKLER ÖĞRENME FAALĠYETĠ 7 AMAÇ ÖĞRENME FAALĠYETĠ 7 Bu faaliyette verilen bilgiler ile hazırlamıģ olduğunuz belgeye uygun baģvuruları (Ġçindekiler Tablosu, Dipnot/sonnot, Ģekil tablosu, resim yazısı vb.) hatasız

Detaylı

TEMİZ SU DALGIÇ POMPA

TEMİZ SU DALGIÇ POMPA TEMİZ SU DALGIÇ POMPA MODEL RTM860 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU 1 CİHAZIN ÜNİTELERİ HORTUM BAĞLANTISI POMPA EMİŞ TABANI ELEKTRİK KABLOSU ÇALIŞTIRMA ANAHTARI Teknik Özellikler Ana voltaj 230 V Frekans 50

Detaylı

Bu dedi im yaln zca 0,9 say s için de il, 0 la 1 aras ndaki herhangi bir say için geçerlidir:

Bu dedi im yaln zca 0,9 say s için de il, 0 la 1 aras ndaki herhangi bir say için geçerlidir: Yak nsamak B u yaz da, ilerde s k s k kullanaca m z bir olguyu tan mlayaca z ve matemati in en önemli kavramlar ndan birine (limit kavram na) de inece iz. Asl nda okur anlataca m kavram sezgisel olarak

Detaylı

Ö ÜN YAYINLARI. ÜN TELEND R LM fi YILLIK PLAN

Ö ÜN YAYINLARI. ÜN TELEND R LM fi YILLIK PLAN 009-010 Ö ÜN YINLARI 1. SINIF MATEMAT K DERS ÜN TELEND R LM fi YILLIK PLAN EK M 05 EK M - 09 EK M EYLÜL - EK M 8 EYLÜL - 0 EK M 1 1. Rakamlar okur ve yazar. [!] Rakamlar n yaz l fl yönlerine dikkat ettirilir.

Detaylı

Kullan m K lavuzu. ve Parça Listesi

Kullan m K lavuzu. ve Parça Listesi Kullan m K lavuzu eaçüueçt ve Parça Listesi Yüksek H zl Kilit Dikifl Düz Makine 191D70 / 20 / 20C 30 / 30C 70C Singer, Singer Limited fiirketinin veya ba l flirketlerin tescilli bir ticari markas d r.

Detaylı

1 Yeni bir yuva. Hayal ederek. 7 Bardak yasemin çayı. gömüldüğüm 12 Yastık. 12 Japon motifleri. 21 Cevapsız arama

1 Yeni bir yuva. Hayal ederek. 7 Bardak yasemin çayı. gömüldüğüm 12 Yastık. 12 Japon motifleri. 21 Cevapsız arama 1 Yeni bir yuva 1 Japon motifleri 1 Nakış işlemek üzere ekstra büyük bir alan 1 Cevapsız arama BERNINA 780 7 Bardak yasemin çayı Hayal ederek gömüldüğüm 1 Yastık Kolay kullanım tuşları: Pedalsız dikiş

Detaylı

Tepetarla Mahallesi Demiryolu Mevkii Sar mefle Beldesi zmit - Kocaeli / TURKEY Tel: 00 90 262 371 57 00 Fax: 00 90 262 371 57 01 montel@montel.com.

Tepetarla Mahallesi Demiryolu Mevkii Sar mefle Beldesi zmit - Kocaeli / TURKEY Tel: 00 90 262 371 57 00 Fax: 00 90 262 371 57 01 montel@montel.com. Tepetarla Mahallesi Demiryolu Mevkii Sar mefle Beldesi zmit - Kocaeli / TURKEY Tel: 00 90 262 371 57 00 Fax: 00 90 262 371 57 01 montel@montel.com.tr www.montel.com.tr kullan m k lavuzu users manual onderhoudsvoorschrift

Detaylı