ANADOLU TEKNİK/ANADOLU MESLEK PROGRAMLARINDA ALANA GEÇİŞ TERCİH VE YERLEŞTİRME. aosteml.meb.k12.tr

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ANADOLU TEKNİK/ANADOLU MESLEK PROGRAMLARINDA ALANA GEÇİŞ TERCİH VE YERLEŞTİRME. aosteml.meb.k12.tr"

Transkript

1 ANADOLU TEKNİK/ANADOLU MESLEK PROGRAMLARINDA ALANA GEÇİŞ TERCİH VE YERLEŞTİRME

2 ATP/AMP PROGRAMLARINDA ALANA GEÇİŞ, TERCİH VE YERLEŞME ŞARTLARI BUNLARI BİLİYORMUSUN? LARI BİLİYORMUSUN? ANADOLU TEKNİK PROGRAMI( ATP) ANADOLU MESLEK PROGRAMI( AMP) ATP/AMP PROGRAMLARINDA ALANA GEÇİŞ, TERCİH VE YERLEŞME ŞARTLARI ANADOLU TEKNİK PROGRAMI( ATP) ANADOLU MESLEK PROGRAMI( AMP) ATP/AMP PROGRAMLARINDA ALANA GEÇİŞ, TERCİH VE YERLEŞME ŞARTLARI

3 OKULUMUZDAKİ PROGRAMLAR NELERDİR? ANADOLU TEKNİK PROGRAMLARI(ATP); ELEKTRİK-ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ ALANI MAKİNA TEKNOLOJİSİ ALANI ENDÜSTRİYEL OTOMASYON TEKNOLOJİSİ ALANI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI TEKSTİL TEKNOLOJİSİ ALANI GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ ALANI

4 ANADOLU MESLEK PROGRAMLARI(AMP); ELEKTRİK-ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ ALANI MAKİNA TEKNOLOJİSİ ALANI ENDÜSTRİYEL OTOMASYON TEKNOLOJİSİ ALANI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI TEKSTİL TEKNOLOJİSİ ALANI GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ ALANI

5

6 ANADOLU TEKNİK PROGRAMI(ATP) MESLEK ALANLARINA GEÇİŞ KOŞULLARI NELERDİR? 1. SINIFI DOĞRUDAN GEÇMEK 2. YIL SONU BAŞARI PUANININ EN AZ 55,00 OLMASI

7 ANADOLU TEKNİK PROGRAMI(ATP) BAŞARI SIRALAMASI NASIL YAPILIR? Öğrencinin 9 uncu Sınıf; MATEMATİK FİZİK KİMYA BİYOLOJİ DİL VE ANLATIM derslerinin yılsonu başarı puanlarının toplamının aritmetik ortalamasına göre sıralanır ve oluşan puana göre yerleştirilir. DİKKAT! Puan eşitliği durumunda öğrenciler sırasıyla MATEMATİK, FİZİK, KİMYA, BİYOLOJİ, DİL VE ANLATIM derslerinin yılsonu başarı puanı yüksek olan sıralamada öne geçer.

8

9 ANADOLU MESLEK PROGRAMI(AMP) MESLEK ALANLARINA GEÇİŞ KOŞULLARI NELERDİR? 1. SINIFI GEÇMEK 2. Anne ve/veya babasına ait çalışır durumda bir işyeri bulunanlar istemeleri halinde; İşyeri ve mesleğini ilgili meslek kuruluşlarından belgelendirmeleri şartıyla bu işyerindeki meslekle ilgili alana doğrudan kayıt edilir.

10 ANADOLU MESLEK PROGRAMI (AMP) BAŞARI SIRALAMASI NASIL YAPILIR? 1. Öğrencinin ortaokul sınıflarında ( Sınıflar) yılsonu başarı puanlarının aritmetik ortalamasının %40 ile Sınıf yılsonu başarı puanının %60 toplanarak elde edilen puana göre sıralama yapılır.

11

12

13 TERCİH İŞLEMLERİ NASIL YAPILACAK? 1. Veli tarafından bireysel olarak e-okul üzerinden ( adresinden DİKKAT! : Elektronik ortamda veli tarafından yapılan tercihler listesinin çıktısı alınarak okula gelinecek, okul müdürlüğü yetkilisi ile veli tarafından imzalandıktan sonra aslı okulda saklanacak ve bir nüshası imza karşılığı veliye verilecektir. VEYA

14 TERCİH İŞLEMLERİ NASIL YAPILACAK? 2.Veli okula gelerek EK-1 ve/veya Ek-2 formlarını doldurarak imzalı olarak okul idaresine verecek. DİKKAT!: Okul idaresi de bireysel başvuru ekranından başvuruyu sisteme girecektir.

15 KAÇ TERCİH YAPABİLİRİM? ANADOLU TEKNİK PROGRAMI( ATP) İÇİN; 15 TERCİH ANADOLU MESLEK PROGRAMI( AMP)İÇİN; 15 TERCİH

16

17

18 HEM ATP HEM DE AMP PROGRAMLARINI TERCİH EDEBİLİRMİYİM? EVET

19 SINIF TEKRARI YAPAN VE ÖĞRENİM HAKKINI KULLANMAYAN ATL/AML ÖĞRENCİLERİNİN DURUMU NE OLACAK? İstemeleri halinde hakları korunarak daha önce yerleştirildikleri program ve alanda eğitimlerine devam etmeleri sağlanacaktır.

20 ANADOLU MESLEK PROGRAMI( AMP) meslek alanını seçmek isteyen öğrenciler sadece kendi okullarında bulunan alanların tümünü öncelik sırasına göre tercih etmek zorundadır.

21 ANADOLU TEKNİK PROGRAMI( ATP) meslek alanını seçmek isteyen öğrenciler kendi okullarının yanında diğer okulların ATP meslek alanlarını da tercih edebileceklerdir.

22

23 DİKKAT! TERCİH YAPMAYI UNUTURSAM VEYA TERCİH YAPMASSAM NE OLUR? Süresi içerisinde çeşitli nedenlerle tercih başvurusu yapmayan adaylar, bulunduğu okulda kontenjan açığı bulunan AMP meslek alanlarından birisine puanı esas alınarak MERKEZİ( MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI) olarak yerleştirilir.

24 HAKLARIM KORUNURMU? TANIDIK DAYI EMMİ VB. KİŞİLER E-OKUL SİSTEMİNİ ETKİLEYEBİLİRMİ? HAYIR

25 MESLEK ALANINA YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ NASIL YAPILIYOR? Tercih başvurusunda bulunan öğrencilerin, puan üstünlüğü ve tercih sıraları dikkate alınarak yerleştirme işlemi yapılacaktır.

26 HEM ATP HEM DE AMP PROGRAMLARINA BAŞVURU YAPTIM DEĞERLENDİRME NASIL YAPILIYOR? Öğrenci; ATP tercihlerinden herhangi birisine yerleşmişse AMP tercihleri dikkate alınmayacaktır. ATP tercihlerine yerleşememesi durumunda ise AMP tercihleri puan üstünlüğü ve tercih sırasına göre değerlendirilecektir.

27 DİKKAT! AMP de yerleştirme işlemi öğrencinin kayıtlı olduğu okuldaki alanlardan birisine yapılacaktır.

28 DİKKAT! ATP ve AMP alanlarında kontenjan açığı oluşması halinde diğer ortaöğretim kurumlarından ilgili programa/alana geçiş şartlarını taşıyan öğrenciler, Yönetmelik esaslarına göre nakil yoluyla gelebileceklerdir.

29 DİKKAT! Yerleştirildiği alanı değiştirmek isteyen öğrenciler kontenjan açığı bulunması durumunda koşullarını taşıdıkları alanlara 10 uncu sınıfta birinci dönemin sonuna kadar, alan değiştirerek de geçiş yapabilirler.

30 Sağlık raporu almayı gerektiren meslek alanlarında öğrenim görmek isteyen öğrencilerin, alana geçiş haklarını kaybetmemeleri için müracaat dönemi içerisinde ilgili sağlık kuruluşlarına başvurarak istenen raporları temin etmeleri gerekir.

31 ATP ve AMP meslek alanlarına geçişlerde öğrencinin sağlık durumunun geçmek istediği alanın öğrenimine elverişli olması esastır. Sağlık durumunun geçmek istediği alanın öğrenimine elverişli olmadığı sonradan tespit edilen öğrencilerden programın özelliğine göre sağlık/sağlık kurulu raporu istenir. İstenen raporu temin edemeyen öğrenciler en geç 10 uncu sınıf birinci dönemin sonuna kadar durumlarına uygun başka meslek alanlarına yönlendirir.

32 OKUL, PROGRAM, ALAN VE DAL TANITIM BİLGİLERİNE NEREDEN ULAŞABİLİRİM? Mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarında uygulanmakta olan meslek alanlarının OKUL, PROGRAM, ALAN VE DAL TANITIM BİLGİLERİ ile adreslerinde yer almaktadır.

33 DERS NOTLARIMIN PUAN DEĞERLERİ VE DERECELENDİRMELERİ NASIL YAPILIYOR? Puan Derece 85, Pekiyi 70,00-84,99 İyi 60,00-69,99 Orta 50,00-59,99 Geçer 0-49,99 Geçmez

34 DERS YILI SONUNDA BİR DERSDEN NASIL BAŞARILI SAYILIRIM? 1. İki dönem puanının aritmetik ortalamasının en az 50,00 1.DÖNEM SONU NOTU + 2.DÖNEM SONU NOTU= 100 PUAN/2=50,00 ÖRNEK: 42, ,00=100/2=50,00 VEYA 73,00+27,00=100/2=50,00 2. Birinci dönem puanı ne olursa olsun ikinci dönem puanının en az 70,00 olması gerekmektedir.

35 BAZI DERSLERDEN ZAYIFIM VARSA SINIFIMI NASIL GEÇEBİLİRİM? 1.YIL SONU AĞIRLIKLI NOT ORTALAMASI 50,00 VE ÜSTÜ OLAN ÖĞRENCİLER SINIFINI GEÇMİŞ KABUL EDİLİR. 2.YIL SONU AĞIRLIKLI NOT ORTALAMASI 0-49,99 OLAN ÖĞRENCİLER EN FAZLA 3 DERSTEN SORUMLU GEÇERLER.

36 ZORUNLU DERS OLAN DİL VE ANLATIM DERSİNDEN GEÇME KOŞULLARI NELERDİR? 1. DİL VE ANLATIM DERSİNDEN YIL SONU BAŞARI PUANI EN AZ 50,00 OLMALIDIR. 2. YIL SONU AĞIRLIKLI NOT ORTALAMASI 50,00 VE ÜSTÜNDE OLUNSA BİLE BU DERS ZAYIF İSE SORUMLU BİR ÜST SINIFA GEÇİLİR. 3. YIL SONU AĞIRLIKLI NOT ORTALAMASI 0-49,99 OLURSA DİL VE ANLATIM DERSİ 3 ZAYIFTAN BİRİ OLARAK SORUMLU BİR ÜST SINIFA GEÇİLİR. 4. SENEYE SORUMLULUK SINAVINDAN EN AZ 50,00 ALINIRSA SORUMLULUK KALKAR.

37

38 TÜM DERSLERİMİN YIL SONU AĞIRLIKLI NOT ORTALAMASINI NASIL BULURUM? HER DERSİN YIL SONU AĞIRLIKLI NOTUNU AYRI AYRI BULMALISIN! BULDUĞUN TÜM NOTLARI TOPLAMALISIN! TÜM DERSLERİN HAFTALIK DERS SAATLERİNİ TOPLAMALISIN! YILSONU AĞIRLIKLI NOT ORTALAMASI TÜM DERSLERİN YIL SONU AĞIRLIKLI NOTLARININ TOPLAMININ TÜM DERSLERİN HAFTALIK DERS SAATLERİNİN TOPLAMINA BÖLÜNMESİYLE BULUNUR.

39 ÖRNEK KARNE -1 Ders Adı Ders Saati Yıl Sonu Notu = Ağırlıklı Notu= (1. Dönem Notu + 2. Dönem Notu)/2 Ders saati x Yıl Sonu Notu Kimya Sağlık Bilgisi Matematik Dil ve Anlatım Türk Edebiyatı Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Beden Eğitimi Tarih Coğrafya İngilizce Mesleki Gelişim Fizik Görsel Sanatlar/Müzik Biyoloji Seçmeli Hz. Muhammed'in Hayatı Seçmeli Diksiyon Ve Hitabet Haftalık Ders saatleri Toplamı= 38 Yıl Sonu Ağırlıklı Notların Toplamı= 1905 Yıl Sonu Ağırlıklı Not Ortalaması = 50, Yıl Sonu Ağırlıklı Notların Toplamı Haftalık Ders saatleri Toplamı YIL SONU AĞIRLIKLI NOT ORTALAMASI 50,00 GEÇTİĞİ İÇİN ZAYIFLARINDAN BAŞARILI SAYILDI,SINIFINI GEÇTİ.

40 ÖRNEK KARNE -2.. : : Ders Adı Ders Saati Yıl Sonu Notu = Ağırlıklı Notu= (1. Dönem Notu + 2. Dönem Notu)/2 Ders saati x Yıl Sonu Notu Kimya Sağlık Bilgisi Matematik Dil ve Anlatım Türk Edebiyatı Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Beden Eğitimi Tarih Coğrafya İngilizce Mesleki Gelişim Fizik Görsel Sanatlar/Müzik Biyoloji Seçmeli Hz. Muhammed'in Hayatı Seçmeli Diksiyon Ve Hitabet Haftalık Ders saatleri Toplamı= 38 Yıl Sonu Ağırlıklı Notların Toplamı= 1920 Yıl Sonu Ağırlıklı Not Ortalaması = 50, Yıl Sonu Ağırlıklı Notların Toplamı Haftalık Ders saatleri Toplamı DİL VE ANLATIMDAN SORUMLU GEÇTİ. DİĞER ZAYIFLARINDAN BAŞARILI SAYILDI.

41 ÖRNEK KARNE-3.. : : Ders Adı Ders Saati Yıl Sonu Notu = Ağırlıklı Notu= (1. Dönem Notu + 2. Dönem Notu)/2 Ders saati x Yıl Sonu Notu Kimya Sağlık Bilgisi Matematik Dil ve Anlatım Türk Edebiyatı Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Beden Eğitimi Tarih Coğrafya İngilizce Mesleki Gelişim Fizik Görsel Sanatlar/Müzik Biyoloji Seçmeli Hz. Muhammed'in Hayatı Seçmeli Diksiyon Ve Hitabet Haftalık Ders saatleri Toplamı= 38 Yıl Sonu Ağırlıklı Notların Toplamı= 1890 Yıl Sonu Ağırlıklı Not Ortalaması = 49, Yıl Sonu Ağırlıklı Notların Toplamı Haftalık Ders saatleri Toplamı YIL SONU AĞIRLIKLI NOT ORTALAMASI 50,00 ALTINDA KALDIĞI ANCAK 3 ZAYIFI OLDUĞU İÇİN MATEMATİK, DİL VE ANLATIM VE İNGİLİZCE'DEN SORUMLU GEÇTİ.

42 ÖRNEK KARNE-4.. : : Ders Adı Ders Saati Yıl Sonu Notu = Ağırlıklı Notu= (1. Dönem Notu + 2. Dönem Notu)/2 Ders saati x Yıl Sonu Notu Kimya Sağlık Bilgisi Matematik Dil ve Anlatım Türk Edebiyatı Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Beden Eğitimi Tarih Coğrafya İngilizce Mesleki Gelişim Fizik Görsel Sanatlar/Müzik Biyoloji Seçmeli Hz. Muhammed'in Hayatı Seçmeli Diksiyon Ve Hitabet Haftalık Ders saatleri Toplamı= 38 Yıl Sonu Ağırlıklı Notların Toplamı= 1760 Yıl Sonu Ağırlıklı Not Ortalaması = 46, Yıl Sonu Ağırlıklı Notların Toplamı Haftalık Ders saatleri Toplamı YIL SONU AĞIRLIKLI NOT ORTALAMASI 50,00 ALTINDA KALDIĞI VE 3'DEN FAZLA ZAYIFI OLDUĞU İÇİN SINIFTA KALDI.

43 TAKDİR BELGESİ NASIL ALINIR? HİÇBİR DERSİN ZAYIF OLMAYACAK! TÜM DERSLERİNDEN ELDE ETTİĞİN DÖNEM SONU AĞIRLIKLI NOT ORTALAMASI EN AZ 85,00 OLMALIDIR.

44 TEŞEKKÜR BELGESİ NASIL ALINIR? HİÇBİR DERSİN ZAYIF OLMAYACAK! TÜM DERSLERİNDEN ELDE ETTİĞİN DÖNEM SONU AĞIRLIKLI NOT ORTALAMASI 70,00-84,99 ARASINDA OLMALIDIR.

45

46

47

48

49

50

51

52

53

54

55

56

57

58 TÜM ÖĞRENCİLERİMİZE BAŞARILI BİR DÖNEM DİLERİZ. TEŞEKKÜR EDERİM Sevgin VATANSEVER Müdür Başyardımcısı

59 TÜM ÖĞRENCİLERİMİZE BAŞARILI BİR DÖNEM DİLERİZ. Erhan TEKCAN Elektrik-Elektronik Alan Öğretmeni Sevgin VATANSEVER Müdür Başyardımcısı Yaşar PAMUKOĞLU Bilişim Teknolojileri Alan Öğretmeni

ANADOLU TEKNİK / ANADOLU MESLEK PROGRAMLARINDA ALANA GEÇİŞ, TERCİH VE YERLEŞTİRME

ANADOLU TEKNİK / ANADOLU MESLEK PROGRAMLARINDA ALANA GEÇİŞ, TERCİH VE YERLEŞTİRME ANADOLU TEKNİK / ANADOLU MESLEK PROGRAMLARINDA ALANA GEÇİŞ, TERCİH VE YERLEŞTİRME TEMEL KAVRAMLAR: ATP : Anadolu Teknik Program AMP : Anadolu Meslek Programı MBY : Mülakat ve Beden Yeterliliği Sınavı TERCİH

Detaylı

HANDAN HAYRETTİN YELKİKANAT MESLEKİ ve TEKNİK ANADOLU LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ

HANDAN HAYRETTİN YELKİKANAT MESLEKİ ve TEKNİK ANADOLU LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ HANDAN HAYRETTİN YELKİKANAT MESLEKİ ve TEKNİK ANADOLU LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ 2016-2017 YILI 9. Sınıf Sonunda Yapılacak Alan Seçimi İçin VELİ ve ÖĞRENCİYİ Bilgilendirme Toplantısı - 18 NİSAN 2017- -ATP- ve -AMP-

Detaylı

OKULUMUZDAKİ ALANLAR

OKULUMUZDAKİ ALANLAR ALAN TANITIMI OKULUMUZDAKİ ALANLAR BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI ELEKTRİK-ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ ALANI KİMYA TEKNOLOJİSİ ALANI Bu Bölümler ATP ve AMP Meslek Alanları olarak ayrılmaktadır. ATP MESLEK ALANLARINA

Detaylı

BARAJ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ALAN SEÇİMİ

BARAJ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ALAN SEÇİMİ BARAJ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ALAN SEÇİMİ Meslek Seçiminin Önemi Okulumuz hakkında kısa bilgi Alan seçimi çalışma takvimi Alan seçimi kriterleri Tercih İşlemleri Yerleştirme İşlemleri Sonuçların

Detaylı

ANADOLU İMAM HATİP LİSESİNDE DERS VE SINIF GEÇME

ANADOLU İMAM HATİP LİSESİNDE DERS VE SINIF GEÇME ANADOLU İMAM HATİP LİSESİNDE DERS VE SINIF GEÇME HAZIRLAYANLAR: Rehber Öğretmen AYGÜL ÇINAR Rehber Öğretmen AKIN ÖZER DERS GEÇME Puan Derece 85,00-100 Pekiyi 70,00-84,99 İyi 60,00-69,99 Orta 50,00-59,99

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İÇİN ANADOLU TEKNİK / ANADOLU MESLEK PROGRAMLARINDA ALANA GEÇİŞ, TERCİH VE YERLEŞTİRME

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İÇİN ANADOLU TEKNİK / ANADOLU MESLEK PROGRAMLARINDA ALANA GEÇİŞ, TERCİH VE YERLEŞTİRME 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İÇİN ANADOLU TEKNİK / ANADOLU MESLEK PROGRAMLARINDA ALANA GEÇİŞ, TERCİH VE YERLEŞTİRME MESLEK LİSELERİNDE OKUL TÜRLERİ DEĞİŞİYOR Meslek Liselerinde bulunan; Anadolu Teknik

Detaylı

Sınıf geçmenin üç yolu var:

Sınıf geçmenin üç yolu var: SINIF GEÇME Sınıf geçmenin üç yolu var: 1. Tüm derslerden 50 ve üstü not alarak 2. Sorumlu olarak ( en fazla 3 dersten zayıf olması halinde, o derslerden sorumlu olarak bir üst sınıfa geçme) 3. Yıl sonu

Detaylı

2009 2010 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İSTEK ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT FEN LİSESİ PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK BÖLÜMÜ

2009 2010 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İSTEK ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT FEN LİSESİ PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK BÖLÜMÜ 2009 2010 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İSTEK ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT FEN LİSESİ PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK BÖLÜMÜ SINIF GEÇME VE SINAV YÖNETMELİĞİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR 2009 2010 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI İSTEK ÖZEL

Detaylı

ANADOLU TEKNİK / ANADOLU MESLEK PROGRAMLARINDA ALANA GEÇİŞ, TERCİH VE YERLEŞTİRME e-kilavuzu

ANADOLU TEKNİK / ANADOLU MESLEK PROGRAMLARINDA ALANA GEÇİŞ, TERCİH VE YERLEŞTİRME e-kilavuzu . T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ANADOLU TEKNİK / ANADOLU MESLEK PROGRAMLARINDA ALANA GEÇİŞ, TERCİH VE YERLEŞTİRME e-kilavuzu 2015 1 Bu kılavuz, 7 Eylül 2013 tarihli

Detaylı

ODTÜ GELİŞTİRME VAKFI ÖZEL LİSESİ MEB ORTAÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR

ODTÜ GELİŞTİRME VAKFI ÖZEL LİSESİ MEB ORTAÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR ODTÜ GELİŞTİRME VAKFI ÖZEL LİSESİ MEB ORTAÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR ÖĞRENCİ BAŞARISININ TESPİTİ PROGRAMLAR VE DERSLER Ortak Dersler Seçmeli Dersler PUAN DÜZENİ Puan Derece 85-100

Detaylı

HACI MUZAFFER BAKBAK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI AML-ATL-TL-ML-ATP-AMP PROGRAMLARI 1. 3.

HACI MUZAFFER BAKBAK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI AML-ATL-TL-ML-ATP-AMP PROGRAMLARI 1. 3. HACI MUZAFFER BAKBAK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ 2016-2017 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI AML-ATL-TL-ML-ATP-AMP PROGRAMLARI 1.DÖNEM ORTAK SINAV PROĞRAMIDIR. SINIFLAR 9.SINIFLAR DERSİN ADI 1.ORTAK SINAVIN

Detaylı

2009 2010 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI İSTEK ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT LİSESİ ALAN SEÇME VE SINIF GEÇME, SINAV YÖNETMELİĞİ

2009 2010 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI İSTEK ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT LİSESİ ALAN SEÇME VE SINIF GEÇME, SINAV YÖNETMELİĞİ 2009 2010 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI İSTEK ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT LİSESİ ALAN SEÇME VE SINIF GEÇME, SINAV YÖNETMELİĞİ ALANLARIN BELİRLENMESİ VE DERS SEÇİMİ Liselerde sınıf geçme yönetmeliğinin 45. Maddesi gereği

Detaylı

2018 Yerleştirmeye Esas Nakil Kılavuzu 1

2018 Yerleştirmeye Esas Nakil Kılavuzu 1 2018 Yerleştirmeye Esas Nakil Kılavuzu 1 YERLEŞTİRMEYE ESAS NAKİL KILAVUZU 2018 1 2018 Yerleştirmeye Esas Nakil Kılavuzu 2 Bu kılavuz, Millî Eğitim Bakanlığı Merkezi Sistem Sınav Yönergesi ile " Millî

Detaylı

9. SINIFTA OKUTULACAK SEÇMELİ DERSLER HAKKINDA AÇIKLAMALAR

9. SINIFTA OKUTULACAK SEÇMELİ DERSLER HAKKINDA AÇIKLAMALAR 9. TA OKUTULACAK SEÇMELİ DERSLER HAKKINDA AÇIKLAMALAR Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının 27.01.2014 tarihli kararı uyarınca 2014-2015 eğitim ve öğretim yılından itibaren 9 ve

Detaylı

MĠLLĠ EĞĠTĠM BAKANLIĞI ORTAÖĞRETĠM KURUMLARI YÖNETMELĠĞĠ Üçüncü Bölüm

MĠLLĠ EĞĠTĠM BAKANLIĞI ORTAÖĞRETĠM KURUMLARI YÖNETMELĠĞĠ Üçüncü Bölüm MĠLLĠ EĞĠTĠM BAKANLIĞI ORTAÖĞRETĠM KURUMLARI YÖNETMELĠĞĠ Üçüncü Bölüm Sınıf geçme ile ilgili kısımlar Dönem puanı MADDE 51- (1) Bir dersin dönem puanı; a) Sınavlardan alınan puanların, b) Performans çalışması

Detaylı

NOT: KAYIT İŞLEMLERİNİN BİZZAT VELİ(ANNE VEYA BABA) TARAFINDAN YAPILMASI GEREKMEKTEDİR.

NOT: KAYIT İŞLEMLERİNİN BİZZAT VELİ(ANNE VEYA BABA) TARAFINDAN YAPILMASI GEREKMEKTEDİR. 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDA OKULUMUZA TEOG SINAVI SONUUCU KAYIT HAKKI KAZANAN ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN AŞAĞIDA BELİRTİLEN EVRAKLAR İLE BİRLİKTE BAŞVURUDA BULUNULMASI GEREKMEKTEDİR. 1- Öğrencinin nüfus

Detaylı

Biyoloji, İleri Biyoloji derslerinde; Talim ve Terbiye Kurulunun tarih ve 12 sayılı

Biyoloji, İleri Biyoloji derslerinde; Talim ve Terbiye Kurulunun tarih ve 12 sayılı MESLEKİ VE TEKNİK ORTAÖĞRETİM OKUL VE KURUMLARINDA 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA 10 UNCU SINIFLARDAN BAŞLAYARAK UYGULANACAK HAFTALIK DERS ÇİZELGELERİNE AİT AÇIKLAMALAR Haftalık ders çizelgelerinde ortak

Detaylı

9.SINIFLAR YIL SONU BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

9.SINIFLAR YIL SONU BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 9.SINIFLAR YIL SONU BİLGİLENDİRME TOPLANTISI SINIF GEÇME YÖNETMELİĞİ 10.SINIF DERS PROGRAMLARI SEÇMELİ DERSLER YÜKSEKÖĞRENİME GEÇİŞ SINAVI SINIF GEÇME YÖNETMELİĞİ SINIF GEÇME A-DOĞRUDAN Tüm derslerden

Detaylı

Milli Eğitim Bakanlığı Orta Öğretim Kurumları Sınıf Geçme ve Sınav Yönetmeliği. Psikolojik Danışma ve Rehberlik Servisi

Milli Eğitim Bakanlığı Orta Öğretim Kurumları Sınıf Geçme ve Sınav Yönetmeliği. Psikolojik Danışma ve Rehberlik Servisi Milli Eğitim Bakanlığı Orta Öğretim Kurumları Sınıf Geçme ve Sınav Yönetmeliği Psikolojik Danışma ve Rehberlik Servisi Puan, Notla Değerlendirme MADDE 16 Öğrenci başarısını ölçme ve değerlendirmede beşli

Detaylı

Anadolu Teknik/Anadolu Meslek Programlarında Alana Geçiş, Tercih ve Yerleştirme e Kılavuzu. Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü

Anadolu Teknik/Anadolu Meslek Programlarında Alana Geçiş, Tercih ve Yerleştirme e Kılavuzu. Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü 0 Bu kılavuz, 7 Eylül 2013 tarihli ve 28758 sayılı Resmî Gazete de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği hükümlerine göre hazırlanmıştır. TERCİH İŞLEMLERİNİN YAPILACAĞI YERLER

Detaylı

Anadolu Teknik/Anadolu Meslek Programlarında Alana Geçiş, Tercih ve Yerleştirme e Kılavuzu Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü

Anadolu Teknik/Anadolu Meslek Programlarında Alana Geçiş, Tercih ve Yerleştirme e Kılavuzu Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü 0 Bu kılavuz, 7 Eylül 2013 tarihli ve 28758 sayılı Resmî Gazete de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği hükümlerine göre hazırlanmıştır. TERCİH İŞLEMLERİNİN YAPILACAĞI YERLER

Detaylı

MERSİN ATATÜRK TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ 2014-2015 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI MESLEKİ VE TEKNİK ORTAÖĞRETİM KURUMLARI 9.SINIFLAR İÇİN ALAN SEÇİMİ

MERSİN ATATÜRK TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ 2014-2015 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI MESLEKİ VE TEKNİK ORTAÖĞRETİM KURUMLARI 9.SINIFLAR İÇİN ALAN SEÇİMİ MERSİN ATATÜRK TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ 2014-2015 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI MESLEKİ VE TEKNİK ORTAÖĞRETİM KURUMLARI 9.SINIFLAR İÇİN ALAN SEÇİMİ Okulumuz 9 uncu sınıfında öğrenim gören öğrencilerimizinden,

Detaylı

MELİKGAZİ İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ TERCİH VE YERLEŞTİRME KILAVUZU TANITIMI 2018

MELİKGAZİ İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ TERCİH VE YERLEŞTİRME KILAVUZU TANITIMI 2018 MELİKGAZİ İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ TERCİH VE YERLEŞTİRME KILAVUZU TANITIMI 2018 Sistemin Yeni Kavramları Merkezi Sınav Puanı Merkezi Yerleştirme Ortaöğretim Kayıt Alanı Yerel Yerleştirme

Detaylı

31.05.2015 13:38:39 1

31.05.2015 13:38:39 1 2014-2015 II. Dönem AMP - 9. Sınıf / J Şubesi BİYOLOJİ DERSİ ORTAK SINAVA GİRECEK ÖĞRENCİ LİSTESİ 973 AHSEN MERVE ÇAKIR BİYOLOJİ 544 BURHAN SELAHATTİN ÇUMBUR BİYOLOJİ 405 DOĞUKAN BARIŞ TAŞKIN BİYOLOJİ

Detaylı

SINIF GEÇME HESABI

SINIF GEÇME HESABI 2014-2015 SINIF GEÇME HESABI 1. TÜM DERSLERDEN BAŞARILI İSE 1.1 DOĞRUDAN SINIF GEÇER. (DOĞRUDAN SINIF GEÇER) 2. YILSONU BAŞARI PUANI >= 50 İSE (ORTALAMA İLE SINIF GEÇER ve ZORUNLU; YANİ *(YILDIZLI) DERS)

Detaylı

TED ANTALYA KOLEJİ ÖZEL LİSESİ PDR BİRİMİ

TED ANTALYA KOLEJİ ÖZEL LİSESİ PDR BİRİMİ TED ANTALYA KOLEJİ ÖZEL LİSESİ PDR BİRİMİ TED Antalya Koleji PDR Birimi olarak öncelikli amacımız; kişilik özellikleri ve gelişimsel özellikleri göz önünde bulundurarak sorun ortaya çıkmadan öğrencilerimize

Detaylı

T.V. ÖZEL ŞİŞLİ TERAKKİ LİSESİ

T.V. ÖZEL ŞİŞLİ TERAKKİ LİSESİ TERAKKİ VAKFI OKULLARI T.V. ÖZEL ŞİŞLİ TERAKKİ LİSESİ Milli Eğitim Bakanlığı Orta Öğretim Kurumları Sınıf Geçme ve Sınav Yönetmeliği 9. SINIFLAR EYLÜL, 2010 TVO Psikolojik Danışma ve Rehberlik Servisi

Detaylı

MERSİN ATATÜRK TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ 2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI MESLEKİ VE TEKNİK ORTAÖĞRETİM KURUMLARI 9.SINIFLAR İÇİN ALAN SEÇİMİ

MERSİN ATATÜRK TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ 2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI MESLEKİ VE TEKNİK ORTAÖĞRETİM KURUMLARI 9.SINIFLAR İÇİN ALAN SEÇİMİ MERSİN ATATÜRK TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ 2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI MESLEKİ VE TEKNİK ORTAÖĞRETİM KURUMLARI 9.SINIFLAR İÇİN ALAN SEÇİMİ Okulumuz 9 uncu sınıfında öğrenim gören tüm öğrencilerimizin,

Detaylı

FMV ÖZEL AYAZAĞA IŞIK LİSESİ

FMV ÖZEL AYAZAĞA IŞIK LİSESİ FMV ÖZEL AYAZAĞA IŞIK LİSESİ MEB ORTAÖĞRETİM KURUMLARI SINIF GEÇME VE SINAV SİSTEMİ REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ ARALIK 2011 MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ORTAÖĞRETİM KURUMLARI SINIF GEÇME VE SINAV

Detaylı

BUCA ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ ORTAÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİNDE SINIF GEÇME VE DERS BAŞARISININ ÖLÇÜLMESİ PUANLAR VE DERECELERİ

BUCA ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ ORTAÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİNDE SINIF GEÇME VE DERS BAŞARISININ ÖLÇÜLMESİ PUANLAR VE DERECELERİ 1 BUCA ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ ORTAÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİNDE SINIF GEÇME VE DERS BAŞARISININ ÖLÇÜLMESİ PUANLAR VE DERECELERİ YAZILI VE UYGULAMALI SINAVLAR Puan 85,00-100,00 Pekiyi 70,00-84,99

Detaylı

MALAZGİRT MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

MALAZGİRT MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ MALAZGİRT MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2014-2015 Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi olan TEOG ile yerleştirileceklerdir. 2014-2015 eğitim - öğretim yılından

Detaylı

TEOG ile İlgili Ebeveynlerin Bilmeleri Gerekenler

TEOG ile İlgili Ebeveynlerin Bilmeleri Gerekenler Ortak Sınavları Tanıyalım TEOG ile İlgili Ebeveynlerin Bilmeleri Gerekenler 2013-2014 yılından itibaren uygulanmaya başlanan, 6 temel ders için, 8. sınıfta öğretmen tarafından dönemsel olarak yapılan sınavlardan

Detaylı

T.C. / ANADOLU MESLEK PROGRAMLARINDA ALANA. e-kilavuzu

T.C. / ANADOLU MESLEK PROGRAMLARINDA ALANA. e-kilavuzu T.C.. / ANADOLU MESLEK PROGRAMLARINDA ALANA e-kilavuzu 2015 Anadolu ercih ve Yerle tirme e 1 Bu k avuz, li Gazete ya g re ha an r. TERC E N N YA YERLER T veya 4 Mesleki Tel : (0312) 413 12 42-43-44-45

Detaylı

YAKUPLU Kemal Arıkan Ortaokulu rehberlik servisi

YAKUPLU Kemal Arıkan Ortaokulu rehberlik servisi YAKUPLU Kemal Arıkan Ortaokulu rehberlik servisi KAMİL ÖZKAN MERCİN (Rehber Öğretmen) (GÜNCELLENME TARİHİ 7 KASIM 2015) 2015-2016 Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni

Detaylı

İMAM HATİP LİSESİ HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ

İMAM HATİP LİSESİ HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ İMAM HATİP LİSELERİ VE ANADOLU İMAM HATİP LİSELERİ 2014-2015 YILINDA 11. SINIFLARDA UYGULANACAK HAFTALIK DERS ÇİZELGELERİ ORTAK DERSLER İMAM HATİP LİSESİ HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ DERSLER 11. SINIF DİL VE

Detaylı

ANADOLU LİSESİ HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ

ANADOLU LİSESİ HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ ORTAK DERSLER SEÇMELİ DERSLER ANADOLU LİSESİ HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ 12. SINIF DERSLER 9. 10. 11. SINIF SINIF SINIF DİL VE ANLATIM 2 2 2 2 TÜRK EDEBİYATI 3 3 3 3 DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ 1 1 1 1 TARİH

Detaylı

T.C. SAKARYA VALİLİĞİ ADAPAZARI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ADAPAZARI MESLEKİ ve TEKNİK ANADOLU LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI

T.C. SAKARYA VALİLİĞİ ADAPAZARI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ADAPAZARI MESLEKİ ve TEKNİK ANADOLU LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI T.C. SAKARYA VALİLİĞİ ADAPAZARI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ADAPAZARI MESLEKİ ve TEKNİK ANADOLU LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI SIRA ADI ÖĞRENİM DURUM BELGESİ 1 40 DAKİKA ( Ayrılma belgesi, tasdikname

Detaylı

İmam Hatip Dersleri Ortak Zorunlu ve Seçmeli Dersler

İmam Hatip Dersleri Ortak Zorunlu ve Seçmeli Dersler İmam Hatip Dersleri Ortak Zorunlu ve Seçmeli Dersler İmam Hatip Liselerinde ve Anadolu İmam Hatip Liselerinde 9. 10. 11. ve 12. sınıflarda okutulacak ortak ve seçmeli ders listesi. İMAM HATİP LİSELERİNDE

Detaylı

EĞİRDİR MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI I. DÖNEM I. SINAV PROGRAMI

EĞİRDİR MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI I. DÖNEM I. SINAV PROGRAMI 6. ders 2. ders 6. ders 2. ders 6. ders 2. ders 6. ders 2. ders 1. EĞİRDİR MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI I. DÖNEM I. SINAV PROGRAMI 11/14/2016 11/15/2016 11/16/2016 11/17/2016

Detaylı

LİSE1 VE LİSE 2. SINIFLAR BİLGİLENDİRME TOPLANTISI. (yeni genelgeye göre düzenlenmiş şekliyle) *****2005-2006 ÖĞRETİM YILINDA YENİLİKLER

LİSE1 VE LİSE 2. SINIFLAR BİLGİLENDİRME TOPLANTISI. (yeni genelgeye göre düzenlenmiş şekliyle) *****2005-2006 ÖĞRETİM YILINDA YENİLİKLER LİSE1 VE LİSE 2. SINIFLAR BİLGİLENDİRME TOPLANTISI (yeni genelgeye göre düzenlenmiş şekliyle) *****2005-2006 ÖĞRETİM YILINDA YENİLİKLER Okul-Aile Birliği Yönetmeliği(2004-2005) OAB'nin etkinliği arttı

Detaylı

TEOG tercih ve yerleştirme kılavuzu yayımlandı

TEOG tercih ve yerleştirme kılavuzu yayımlandı On5yirmi5.com TEOG tercih ve yerleştirme kılavuzu yayımlandı Milli Eğitim Bakanlığı, bu yıl ilk kez uygulanan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi doğrultusunda lise tercih ve yerleştirme işlemleri

Detaylı

ORTAÖĞRETİM KURUMLARINA GEÇİŞ UYGULAMASI TERCİH VE YERLEŞTİRME KILAVUZU. Sıkça Sorulan Sorular

ORTAÖĞRETİM KURUMLARINA GEÇİŞ UYGULAMASI TERCİH VE YERLEŞTİRME KILAVUZU. Sıkça Sorulan Sorular ORTAÖĞRETİM KURUMLARINA GEÇİŞ UYGULAMASI TERCİH VE YERLEŞTİRME KILAVUZU Sıkça Sorulan Sorular 1.Okulların kontenjan tabloları ne zaman, hangi adresten ilan edilecek? Yerleştirme yapılacak okulların tercihlere

Detaylı

Sıkça Sorulan Sorular

Sıkça Sorulan Sorular T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü 2015 ORTAÖĞRETİM KURUMLARINA GEÇİŞ UYGULAMASI TERCİH VE YERLEŞTİRME KILAVUZU Sıkça Sorulan Sorular 1 1.Okulların kontenjan

Detaylı

HAZİRAN 2016 DÖNEMİ EYLÜL 2016 DÖNEMİ

HAZİRAN 2016 DÖNEMİ EYLÜL 2016 DÖNEMİ T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI 2016-HAZİRAN DÖNEMİ BAŞVURULARI Haziran-2016 (yaklaşık 300 kişi) ve Eylül-2016 (yaklaşık 1.200 kişi) dönemlerinde

Detaylı

HOŞGELDİNİZ SAYIN VELİLERİMİZ

HOŞGELDİNİZ SAYIN VELİLERİMİZ HOŞGELDİNİZ SAYIN VELİLERİMİZ DERS SEÇİMİ Hatice ASAN - Hasan Hüseyin USLU İSTANBUL ÜSKÜDAR LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ 2012 DERS SEÇİMİ Okulda Haftalık Ders Saat Sayısı 35 tir. Ortak Dersler,öğrencilerin

Detaylı

ÖZEL AMERI KAN ROBERT LI SESI YERLEŞTİRMEYE ESAS 2. NAKİL DÖNEMİ KILAVUZU

ÖZEL AMERI KAN ROBERT LI SESI YERLEŞTİRMEYE ESAS 2. NAKİL DÖNEMİ KILAVUZU 2017-2018 ÖZEL AMERI KAN ROBERT LI SESI YERLEŞTİRMEYE ESAS 2. NAKİL DÖNEMİ KILAVUZU 1. TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ (TEOG) Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, 8. sınıf öğrencilerinin ortaöğretime

Detaylı

SERAMİK VE CAM TEKNOLOJİSİ ALANI YETENEK SINAVI KILAVUZU

SERAMİK VE CAM TEKNOLOJİSİ ALANI YETENEK SINAVI KILAVUZU 2017 2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI PENDİK SERAMİK VE CAM TEKNOLOJİSİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ SERAMİK VE CAM TEKNOLOJİSİ ALANI YETENEK SINAVI KILAVUZU Müracaat Tarihi : 03.07.2017 13.07.2017

Detaylı

TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ. Sinem Çağrı CENGİZ REHBER ÖĞRETMEN

TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ. Sinem Çağrı CENGİZ REHBER ÖĞRETMEN TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ Sinem Çağrı CENGİZ REHBER ÖĞRETMEN Telafi imkanı sağlayarak tek sınavdan kaynaklanan olumsuzlukları azaltmak Orta ve uzun vadede öğrencinin ders dışı sosyal,

Detaylı

PINAR KOLEJİ TEOG TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ

PINAR KOLEJİ TEOG TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ PINAR KOLEJİ TEOG TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ Temel Öğretimden Ortaöğretime Geçiş Modeli (TEOG) 2013-2014 eğitim-öğretim yılından başlayarak 6 temel ders için 8.sınıf öğretmenleri tarafından

Detaylı

TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ

TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi Eğitimin doğasında var olan değişim ve gelişime paralel olarak, ortaöğretime geçiş modelinin işlevsel, sürdürülebilir

Detaylı

DİLTAŞ BURSLULUK VE GİRİŞ SINAVI 2019

DİLTAŞ BURSLULUK VE GİRİŞ SINAVI 2019 DİLTAŞ BURSLULUK VE GİRİŞ SINAVI 2019 SINAV HAKKINDA Diltaş Bursluluk ve Giriş Sınavı, hâlihazırda Diltaş Eğitim Kurumları öğrencisi olmayan, eğitim-öğretim hayatına Diltaş farkıyla devam etmek isteyen

Detaylı

LİSE VE FEN LİSESİ BAŞARI BURSU YÖNETMELİĞİ

LİSE VE FEN LİSESİ BAŞARI BURSU YÖNETMELİĞİ LİSE VE FEN LİSESİ BAŞARI BURSU YÖNETMELİĞİ SON REVİZE TARİHİ: 28.08.2014 REVİZE SAYISI: 18 YAYIN TARİHİ: 28.08.2014 SAYFA SAYISI: 10 HAZIRLAYAN: TERAKKİ VAKFI ÖZEL ŞİŞLİ TERAKKİ LİSESİ ÖZEL ŞİŞLİ TERAKKİ

Detaylı

LİSE VE FEN LİSESİ BAŞARI BURSU YÖNETMELİĞİ

LİSE VE FEN LİSESİ BAŞARI BURSU YÖNETMELİĞİ LİSE VE FEN LİSESİ BAŞARI BURSU YÖNETMELİĞİ SON REVİZE TARİHİ: 08.08.2014 REVİZE SAYISI: 17 YAYIN TARİHİ: 08.08.2014 SAYFA SAYISI: 9 HAZIRLAYAN: TERAKKİ VAKFI ÖZEL ŞİŞLİ TERAKKİ LİSESİ ÖZEL ŞİŞLİ TERAKKİ

Detaylı

ÖZEL ŞİŞLİ TERAKKİ LİSESİ ÖZEL ŞİŞLİ TERAKKİ TEPEÖREN ANADOLU LİSESİ ÖZEL ŞİŞLİ TERAKKİ FEN LİSESİ BAŞARI BURSU YÖNETMELİĞİ

ÖZEL ŞİŞLİ TERAKKİ LİSESİ ÖZEL ŞİŞLİ TERAKKİ TEPEÖREN ANADOLU LİSESİ ÖZEL ŞİŞLİ TERAKKİ FEN LİSESİ BAŞARI BURSU YÖNETMELİĞİ ÖZEL ŞİŞLİ TERAKKİ LİSESİ ÖZEL ŞİŞLİ TERAKKİ TEPEÖREN ANADOLU LİSESİ ÖZEL ŞİŞLİ TERAKKİ FEN LİSESİ BAŞARI BURSU YÖNETMELİĞİ YAYIN TARİHİ: 01 Haziran 2018 SAYFA SAYISI: 11 HAZIRLAYAN: TERAKKİ VAKFI ÖZEL

Detaylı

İSTEK ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT ORTAOKULU EKİM 2015

İSTEK ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT ORTAOKULU EKİM 2015 İSTEK ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT ORTAOKULU EKİM 2015 TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ PSİKOLOJİK DANIŞMA ve REHBERLİK BÖLÜMÜ İçindekiler TEOG Modelinin Amaçları TEOG Modelinin Uygulanması TEOG Modelinde

Detaylı

ORTAÖĞRETİM KURUMLARINDA OKUTULACAK DERSLERDE UYGULANACAK ÖĞRETİM PROGRAMLARI

ORTAÖĞRETİM KURUMLARINDA OKUTULACAK DERSLERDE UYGULANACAK ÖĞRETİM PROGRAMLARI AÇIKLAMALAR Haftalık ders çizelgeleri, 2014 2015 eğitim ve öğretim yılında ortaöğretim kurumlarının 9-10. sınıflarından başlamak üzere kademeli olarak uygulanacaktır. Haftalık ders çizelgelerinde ortak

Detaylı

BÜYÜKÇEKMECE ANADOLU LİSESİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI DERSLERİN 1.DÖNEM ORTAK SINAV TARİHLERİ

BÜYÜKÇEKMECE ANADOLU LİSESİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI DERSLERİN 1.DÖNEM ORTAK SINAV TARİHLERİ BÜYÜKÇEKMECE ANADOLU LİSESİ 2014-2015 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI İN 1.DÖNEM ORTAK SINAV TARİHLERİ 9/A-B-C-D DİL VE ANLATIM 06.11.2014 15.12.2014 05.01.2015 2.SAAT TARİH 06.11.2014 15.12.2014 05.01.2015 4.SAAT

Detaylı

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ İLANI

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ İLANI T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ İLANI Eğitim Bilimleri Enstitüsü Lisansüstü öğretimi için 2016-2017 eğitim-öğretim yılı güz döneminde

Detaylı

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN Enstitümüz lisansüstü öğretim programlarına 2014 2015 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı için öğrenci alınacaktır. alınacak programlar,

Detaylı

MUSTAFA KEMAL ORTAOKULU

MUSTAFA KEMAL ORTAOKULU MUSTAFA KEMAL ORTAOKULU Seher BAYRAM Mevlüt ARSLAN (Rehber Öğrt) Müdür Yardımcısı (GÜNCELLENME TARİHİ 16 Haziran 2016) 2016 TEOG DE PUANLAR NASIL HESAPLANACAK? 2016 TEOG DE PUANLAR NASIL HESAPLANACAK?

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı SAYI : 6 SAYI : 18 76 T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı TARİH : 27.01.2014 KONU: Genel Lise, Anadolu Lisesi, Hazırlık Sınıfı Bulunan Anadolu Lisesi, Fen Lisesi, Sosyal Bilimler

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı SAYI : 6 SAYI : 18 76 T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı TARİH : 27.01.2014 KONU: Genel Lise, Anadolu Lisesi, Hazırlık Sınıfı Bulunan Anadolu Lisesi, Fen Lisesi, Sosyal Bilimler

Detaylı

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ORTAÖĞRETİM KURUMLARINA GEÇİŞ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ORTAÖĞRETİM KURUMLARINA GEÇİŞ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ORTAÖĞRETİM KURUMLARINA GEÇİŞ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı, Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmî ve özel ortaöğretim

Detaylı

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN Enstitümüz Lisansüstü programlarına 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı için Yüksek Lisans ve Doktora öğrencileri alınacaktır. Öğrenci başvurularına ilişkin,

Detaylı

c) Yabancı Uyruklu Adaylar İçin:

c) Yabancı Uyruklu Adaylar İçin: İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Enstitüsü Anabilim Dallarına 20152016 EğitimÖğretim Yılı Bahar Yarıyılında Yüksek Lisans ve Doktora Programlarına öğrenci alınacaktır. (09.12.2015

Detaylı

Sınav Öncesi Velilere Öneriler

Sınav Öncesi Velilere Öneriler Sınav Öncesi Velilere Öneriler ÖZDEN AKSUNGUR (GÜNCELLENME TARİHİ 13 KASIM 2015) 2015-2016 Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi olan TEOG ile yerleştirileceklerdir.

Detaylı

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZDÖNEMİ İLANI

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZDÖNEMİ İLANI T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZDÖNEMİ İLANI Eğitim Bilimleri Enstitüsü Lisansüstü öğretimi için 2014-2015 eğitim-öğretim yılı güz döneminde

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Enstitüsü Anabilim Dallarına 20162017 EğitimÖğretim Yılı Bahar Yarıyılında Yüksek Lisans ve Doktora Programlarına öğrenci alınacaktır. (05.01.2017

Detaylı

ÖZEL ATA İLKÖĞRETİM OKULU SBS SEVİYE BELİRLEME SINAVI SİSTEMİ

ÖZEL ATA İLKÖĞRETİM OKULU SBS SEVİYE BELİRLEME SINAVI SİSTEMİ ÖZEL ATA İLKÖĞRETİM OKULU SBS SEVİYE BELİRLEME SINAVI SİSTEMİ SBS NEDİR? İlköğretimin 6, 7 ve 8inci sınıflarında öğrencinin derslerden, o yılın müfredatında belirtilen kazanımları elde etme seviyesinin

Detaylı

TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ

TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi Eğitimin doğasında var olan değişim ve gelişime paralel olarak, ortaöğretime geçiş modelinin işlevsel,sürdürülebilir

Detaylı

GÜZEL SANATLAR LİSESİ HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ (MÜZİK) DERSLER

GÜZEL SANATLAR LİSESİ HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ (MÜZİK) DERSLER İ ORTAK DERSLER SEÇMELİ DERSLER D GÜZEL SANATLAR LİSESİ HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ (MÜZİK) DERSLER 9. 10. 11. 12. DİL ANLATIM 2 2 2 2 TÜRK EDEBİYATI 3 3 3 3 DİN KÜLTÜRÜ AHLAK BİLGİSİ 1 1 1 1 TARİH 2 2 - -

Detaylı

TEOG ile İlgili Ebeveynlerin Bilmeleri Gerekenler

TEOG ile İlgili Ebeveynlerin Bilmeleri Gerekenler Seda Akmeşe Ortaokul Psikolojik Danışmanı (Büyükçekmece) Ortak Sınavları Tanıyalım TEOG ile İlgili Ebeveynlerin Bilmeleri Gerekenler 2013-2014 yılından itibaren uygulanmaya başlanan, 6 temel ders için,

Detaylı

MEB tarafından açıklanan YENİ SINAV SİSTEMİ

MEB tarafından açıklanan YENİ SINAV SİSTEMİ MEB tarafından açıklanan YENİ SINAV SİSTEMİ 2013-2014 Eğitim-öğretim yılında, 8.Sınıf öğrencilerine Kasım ve Nisan ayının sonunda, 6 dersten Merkezi Sınav yapılacak. 1 dönemde 3 sınavı olan dersten 2.si,

Detaylı

T.C. BARTIN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ

T.C. BARTIN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ T.C. BARTIN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ 2018-2019 AKADEMİK YILI PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI BAŞVURU VE KAYIT DUYURUSU (Online kaydını daha önce yapmış olanlar tekrar ön başvuru yapmayacaklardır.

Detaylı

MESLEK LİSESİ MOBİLYA VE İÇ MEKÂN TASARIMI ALANI

MESLEK LİSESİ MOBİLYA VE İÇ MEKÂN TASARIMI ALANI AALAN/DAL MESLEK LİSESİ MOBİLYA VE İÇ MEKÂN TASARIMI ALANI (MOBİLYA VE İÇ MEKÂN RESSAMLIĞI, İÇ MEKÂN VE MOBİLYA TEKNOLOJİSİ, MOBİLYA SÜSLEME SANATLARI, MOBİLYA İSKELETİ VE DÖŞEMESİ, AHŞAP DOĞRAMA TEKNOLOJİSİ

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM UZMAN YARDIMCILIĞI YARIŞMA SINAVI KILAVUZU

MİLLİ EĞİTİM UZMAN YARDIMCILIĞI YARIŞMA SINAVI KILAVUZU T. C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI İNSAN KAYNAKLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MİLLİ EĞİTİM UZMAN YARDIMCILIĞI YARIŞMA SINAVI KILAVUZU 2012 DİKKAT: Bu kılavuzu Bu kılavuzu dikkatle dikkatlice okuyunuz. okuduktan sonra

Detaylı

Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına Başvuru, Yerleştirme ve Kayıt İşlemleri

Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına Başvuru, Yerleştirme ve Kayıt İşlemleri KAFKAS ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI KAPSAMINDA AKADEMİK TAKVİM, AÇILACAK PROGRAMLAR, ALANLAR VE KONTENJANLARA İLİŞKİN UYGULAMA

Detaylı

ORTAK DERSLER SEÇMELİ DERSLER ORTAK DERS SAATİ TOPLAMI

ORTAK DERSLER SEÇMELİ DERSLER ORTAK DERS SAATİ TOPLAMI ORTAK DERSLER GENEL LİSE HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ 12. SINIF DERSLER 10. 11. SINIF SINIF DİL ANLATIM 2 2 2 TÜRK EDEBİYATI 3 3 3 DİN KÜLTÜRÜ AHLAK BİLGİSİ 1 1 1 TARİH 2 - - T.C. İNKILÂP TARİHİ ATATÜRKÇÜLÜK

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı SAYI : 18 TARİH : 28.03.2013 SAYI : 76 132 10 135-138 ÖNCEKİ KARARIN TARİH : 20.07.2010 17.09.2010 08.02.2011 27.08.2012 T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı KONU: Millî Eğitim

Detaylı

ANTALYA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM

ANTALYA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM ANTALYA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM 14/11/2013 1 ( MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI / TÜRKİYE GENELİ) 2012-2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA ÖĞRENİM GÖREN ÖĞRENCİLERİN, E-OKUL SİSTEMİNDE YER ALAN

Detaylı

ALAN YOK / ALAN SEÇMELİ SINIF SİSTEMİ TASDİKNAME GİRİŞİ Açık Öğretim Lisesi

ALAN YOK / ALAN SEÇMELİ SINIF SİSTEMİ TASDİKNAME GİRİŞİ Açık Öğretim Lisesi 1 Alan Yok / Alan Seçmeli Sınıf Sistemi Tasdikname Girişi Öğrenci numarası girildikten sonra Listele butonuna basılır. Öğrenci numarası, ad soyadı ve dosya bilgileri kontrol edilmeli, eğer öğrenci no ve

Detaylı

MEB 2014 TEOG Tercih İşlemleri

MEB 2014 TEOG Tercih İşlemleri TEOG sonuçları açıklandı. TEOG Tercih işlemleribugün başlıyor. Ortaöğretime geçiş yapacak öğrenciler için tercih işlemleri hangi tarihler arasında olacak? TEOG Tercih sıralaması nasıl yapılacak? Liselerin

Detaylı

İZMİR ÖZEL SAINT-JOSEPH FRANSIZ LİSESİ

İZMİR ÖZEL SAINT-JOSEPH FRANSIZ LİSESİ İZMİR ÖZEL SAINT-JOSEPH FRANSIZ LİSESİ 2013-2014 Öğretim Yılı Lise 4 Sınıfları Sene Başı Veli Toplantısı Gündem: 1. İdari ve pedagojik kadronun tanıtımı; 2. Lise 4 de okutulacak dersler; 3. Etkinlikler;

Detaylı

BAŞVURU ve KESİN KAYIT TARİHLERİ Başlama Bitiş

BAŞVURU ve KESİN KAYIT TARİHLERİ Başlama Bitiş T.C ERZİNCAN BİNALİ YILDIRIM ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü 2018 2019 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı üstü Programlara Öğrenci Alım İlanı 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında, Enstitümüzün

Detaylı

FEN LİSELERİ GENEL TANITIM

FEN LİSELERİ GENEL TANITIM MODÜL2 ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TANITIMI BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ FEN LİSELERİ GENEL TANITIM Geleceğiniz, geleceğimizdir http://bursa.meb.gov.tr/oges

Detaylı

ALAN VE MESLEK SEÇİMİ REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ

ALAN VE MESLEK SEÇİMİ REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ ALAN VE MESLEK SEÇİMİ REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ ALAN SEÇİMİ ÇALIŞMALARI Sınıflarda Alan Seçimi esaslarının anlatılması Velilere Alan Seçimi esaslarının anlatılması Öğrencilere 9. sınıfta

Detaylı

TEOG. Kuralları. Yeni Sınav Sisteminin TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ

TEOG. Kuralları. Yeni Sınav Sisteminin TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ TEOG TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ Yeni Sınav Sisteminin Kuralları Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi Eğitimin doğasında var olan değişim

Detaylı

T.C. İSTANBUL VALİLİĞİ İSTEK ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT LİSESİ YAZILI SINAV GÜNLERİ ÖĞRETİM YILI : 2009-2010 DÖNEMİ : 2 SINIF ve ŞUBE : LHZ-A ALANI :

T.C. İSTANBUL VALİLİĞİ İSTEK ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT LİSESİ YAZILI SINAV GÜNLERİ ÖĞRETİM YILI : 2009-2010 DÖNEMİ : 2 SINIF ve ŞUBE : LHZ-A ALANI : GÜNLERİ SINIF ve ŞUBE : LHZ-A ALANI : TÜRKÇE 12.03.2010 26.04.2010 31.05.2010 2, Saat MATEMATİK 29.03.2010 01.05.2010 02.06.2010 PAZARTESİ 2, Saat BİYOLOJİ 19.03.2010 28.05.2010 CUMA CUMA FİZİK 23.03.2010

Detaylı

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU KOŞULLARI KILAVUZU Sevgili Adaylar, Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsüne bağlı lisansüstü programlarda

Detaylı

ÖĞRENCİ BAŞARISININ DEĞERLENDİRİLMESİ

ÖĞRENCİ BAŞARISININ DEĞERLENDİRİLMESİ ÖĞRENCİ BAŞARISININ DEĞERLENDİRİLMESİ MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ORTAÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ 7 Eylül 2013 tarihli ve 28758 sayılı Resmi Gazete Ölçme ve Değerlendirme MADDE 43-1. Öğrencilerin başarısı;

Detaylı

Programla İlgili Bilgiler

Programla İlgili Bilgiler 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI KAFKAS ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI KAPSAMINDA AKADEMİK TAKVİM, AÇILACAK PROGRAMLAR, ALANLAR, KONTENJANLAR VE DERSLERE İLİŞKİN

Detaylı

T.C ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü Güz Yarıyılı Anabilim Dalları-Lisansüstü Öğrenci Kontenjanları DEĞERLENDİRME %

T.C ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü Güz Yarıyılı Anabilim Dalları-Lisansüstü Öğrenci Kontenjanları DEĞERLENDİRME % ALES PUAN TÜRÜ T.C. Uyruklu ÜNİP * ALES PUANI MEZUNİYET NOT ORTALAMASI MÜLAKAT T.C ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü 2017-2018 Güz Yarıyılı Anabilim Dalları-Lisansüstü Öğrenci Kontenjanları

Detaylı

Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi olan TEOG ile yerleģtirileceklerdir.

Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi olan TEOG ile yerleģtirileceklerdir. TEOG SINAVI 2016-2017 Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi olan TEOG ile yerleģtirileceklerdir. 2016-2017 eğitim - öğretim yılından başlayarak 6 temel

Detaylı

SBS SINAV SİSTEMİ BİLGİLENDİRME KİTAPÇIĞI

SBS SINAV SİSTEMİ BİLGİLENDİRME KİTAPÇIĞI SBS SINAV SİSTEMİ BİLGİLENDİRME KİTAPÇIĞI ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ KAVRAMLARI (SBS) SEVİYE BELİRLEME SINAVI NEDİR? Maksimum SBS puanı: 500 SP(Sınıf Puanı) Katkı Payı : %70 İlköğretimin 6, 7 ve 8. sınıflarında

Detaylı

Orhangazi İmam Hatip Ortaokulu Rehberlik Servisi e-bülten. Mayıs 2015

Orhangazi İmam Hatip Ortaokulu Rehberlik Servisi e-bülten. Mayıs 2015 Orhangazi İmam Hatip Ortaokulu Rehberlik Servisi e-bülten Mayıs 2015 Okul Rehber Öğretmenleri Basri AKGÜL & Merve K.SONDAŞ Mayıs 2015 ORHANGAZİ İMAM HATİP ORTAOKULU REHBERLİK SERVİSİ E-BÜLTEN MAYIS 2015

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ORTAÖĞRETİM KURUMLARINA GEÇİŞ YÖNERGESİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1-(1) Bu Yönergenin amacı, Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmî ve özel örgün ortaöğretim

Detaylı

2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ, FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ EĞİTİMİ İÇİN BAŞVURU KOŞULLARI ve KONTENJANLARI

2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ, FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ EĞİTİMİ İÇİN BAŞVURU KOŞULLARI ve KONTENJANLARI 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ, FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ÜSTÜ EĞİTİMİ İÇİN BAŞVURU KOŞULLARI ve KONTENJANLARI Açıklamalar Adayın; İlgili anabilim dalının ilan ettiği özel şartları taşıyor olması,

Detaylı

SINIF GEÇME HESABI

SINIF GEÇME HESABI 2016-2017 SINIF GEÇME HESABI 1. TÜM DERSLERDEN BAŞARILI İSE 1.1 DOĞRUDAN SINIF GEÇER. (DOĞRUDAN SINIF GEÇER) 2. YILSONU BAŞARI PUANI >= 50 İSE (ORTALAMA İLE SINIF GEÇER ve ZORUNLU; YANİ *(YILDIZLI) DERS)

Detaylı

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ 100/2000 YÖK DOKTORA BURSU BAŞVURU KOŞULLARI

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ 100/2000 YÖK DOKTORA BURSU BAŞVURU KOŞULLARI ANADOLU ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ 100/2000 YÖK DOKTORA BURSU BAŞVURU KOŞULLARI 100/2000 YÖK Doktora Bursu kapsamında aşağıda listelenen Doktora Programları ve konular için

Detaylı

EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİNDE BAŞLATILACAK OLAN PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMINA İLİŞKİN D U Y U R U

EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİNDE BAŞLATILACAK OLAN PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMINA İLİŞKİN D U Y U R U 2016-2017 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİNDE BAŞLATILACAK OLAN PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMINA İLİŞKİN D U Y U R U 2016-2017 Eğitim - Öğretim Yılı Güz Döneminde son sınıfta veya önceki

Detaylı