Mavi Ay Grup Ltd.Şti olarak bünyemizde oluşturduğumuz Mavi Ay Dergileri

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Mavi Ay Grup Ltd.Şti olarak bünyemizde oluşturduğumuz Mavi Ay Dergileri"

Transkript

1

2

3 KÜLTÜR, TURİZM, EKONOMİ,OTOMOTİV, AKTÜEL KÜNYE İmtiyaz Sahibi Nuh Dursun AKTAN Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Kurtuluş AÇIKGÖZ Grafik & Tasarım Kurtuluş AÇIKGÖZ Süleyman DURAP Sayfa Editörleri Nurhan ŞAHİN Yasemin ESEN Reklam & Halkla İlişkiler Filiz ÇELİK Baskı Mavi Ay Ajans Hukuk Danışmanı Av. Yılmaz KARADUMAN İletişim MAVİ AY GRUP GÜVENLİK SİSTEMLERİ AJANS GAZETE YAYINCILIK BİLGİSAYAR VE ELEKTRONİK EKİPMANLARI İNŞAAT GIDA TURİZM SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ Meydankapı Mh. İskele Cd. No : 7 Merkez/SİNOP Tel : Faks : Web : e-posta : bilgi@ajansmaviay.com Mavi Ay Grup Ltd.Şti olarak bünyemizde oluşturduğumuz Mavi Ay Dergileri Kültür,Turizm,Ekonomi,Otomotiv ve Sağlık olmak üzere Ocak 2014 tarihinden itibaren ilk sayılarıyla yayın hayatına girmiştir. Dergilerimiz her ne kadar Sinop çıkışlı olsa da bölgesel olarak tüm ilerimiz kapsamayı hedeflemiştir. Dergilerimiz abonelik sistemiyle çalışmakta olup, internet bağlantısı üzerinden dergilerimizi e-dergi formatında takip edebilirsiniz. Mavi Ay Dergileri Karadeniz Bölgesi ndeki kentlerin bir birleriyle ekonomik, kültürel ve tarihi bağlarını tanıtmak ve kentler arasında iletişim köprüsü oluşturmak amacını gütmektedir... Mavi Ay Grup olarak Abone ve Takipçilerimize Bol Kazançlar Dileriz... Hesap Sahibi : Nuh Dursun AKTAN Banka : Ziraat Bankası Şube : Sinop Şb. Şube Kodu : 5001 Hesap No : 0226/ IBAN : TR Tutar :... TL ABONELİK FORMU Mavi Ay Sağlık & Spor Dergisi ne... sayısından itibaren... yıllık abone olmak istiyorum. Ad Soyad :... Firma Adı :... Adres : Vergi No :... Telefon :... Faks :... E-Posta :... Meslek :... Not : Yapılacak aktarımlarda (havale/eft) bankamız tarafından size sorulacak olan Açıklama kısmına Mavi Ay Dergisi... yılı... ayı... nolu sayısı ücretidir. ibaresi ve abone olacak kişinin Ad-Soyad-Kimlik Numarası bilgileri not düşürülmelidir. Bilgilerin eksik girilmesinden dolayı oluşan aksaklıklarda sorumluluk talep sahibine aittir. Oluşabilecek aksaklıkların önlenmesi açısından, para transferi işlemini takiben dergimizle iletişime geçerek, kimlik bilgilerinizi ve yaptığınız işlemin tutarını doğrulamanız gerekmektedir.banka yoluyla ödemenizi yaptıktan sonra abonelik bilgilerinizi içeren bu formu banka dekontu ile birlikte nolu faksa yada Meydankapı Mh. İskele Cd. No:7 Merkez/SİNOP adresine gönderiniz. Abonelik aylık ücreti 6,00 TL (yıllık ücreti 72,00 TL) dir.

4 Editör : Yasemin ESEN Haber : Nurhan ŞAHİN 01 SİNOP A BUZ Sinop kültür ve turizm açısından nasıl bir konumdadır? Son yıllarda Bakanlığımızla birlikte İlimizde yaptığımız gerek kültür hamleri gerekse turizm hamleleri ile Sinop Karadeniz de kültür ve turizm açısından öne çıkmış bir ildir. Nüfusumuz az olmasına rağmen, bu alanlarda başarılı olmamız ülkemize ve dünya da konuşulmaktadır. Dolayısı ile Sinop kültür ve turizm yönünden kendisini kanıtlamış durumdadır. İlimiz UNESCO ölçekli tüm toplantılara, panellere, seminerlere, fuarlara davet edilen bir konumdadır. Gittiğimiz her yerde Sinop kültür ve turizm alanında bir model il olarak görülmektedir. Buz Müzesi projesi ne aşamadadır? Öncelikle buzhane binasının nasıl ve neden yapıldığını anlatmakta fayda var yılında rahmetli Adnan Menderes Sinop ziyaretinde balıkçıların sıkıntılarını dinlemiş ve balıkçılar; Elektrik sıkıntısı çektiklerini ve tutmuş oldukları balıkların sevkıyatında sorun yaşadıklarını dile getirmişler. Menderes bunun üzerine şuan ki buz fabrikasını yaptırmış. Buzhaneden söz etmişken, bu teknolojide Türkiye de 12 adet,karadeniz de ise sadece Sinop' ta bulunmaktadır.

5 02 Editör : Yasemin ESEN Haber : Nurhan ŞAHİN MÜZESİ YAPIYORUZ Fotoğraf temsilidir. Aslında buzhane binasını Sinop Belediyesi yıkıp yerine park yapmayı plânlıyordu. Biz de Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Anıtlar Kurulu ile birlikte, bu binanın farklı değerlendirilebileceğini, Sinop' a kültürel miras olarak kazandırılabileceğini düşündük. Sinop Belediyesine buzhane binasının Kültür ve Turizm Bakanlığı na devredilmesini ve bu binanın yerine Sinop Belediyesi ne başka bir yer tahsis edilmesini talep ettik ya da 50 yıllığına bakanlığımıza kiralanmasını önerdik. Ancak Sinop Belediyesi tarafından bu taleplerimizi ret edildi. Daha sonrasında Belediyemiz bu çalışmanın Sinop için yararlı olacağını düşünerek yakın zamanda Belediyemiz ile yaptığımız antlaşma neticesinde buzhane binası Bakanlığımıza 15 yıllığına kiralandı. Buzhanenin Mülkiyeti Sinop Belediyesi ne ait olduğundan yenileme çalışmaları için gerekli bütçeyi bulamamıştık. Bu konuyu OPET A.Ş. firması ile görüşerek 700 bin TL bağış aldık. Bu bağışla birlikte Buzhane binasının Buz Müzesine dönüştürülmesi için gerekli çalışmalara başladık. Yapımına başladığımız Müzemizin içerisinde 400 kişilik toplantı salonu olacak. Gelen ziyaretçiler o zamanlarda nasıl buz üretildiğini görme fırsatı bulacaklar.

6 SİNOP MÜZESİ Sinop'ta ilk müzecilik faaliyetleri 1921 yılında başlamıştır. Etrafı surlarla çevrili ilin batısındaki nekropolünden ve gerekse şehir içindeki yapılanma nedeniyle temel hafriyatlarından ortaya çıkarılan eserler, 1921 yılından itibaren Atatürk'ün 1928 yılında yeni harfleri Sinop halkına tanıttığı Mekteb-i İdadi'de toplamaya başlanmıştır yılında ise, eser sayısının artması ile 1262 yılında Selçuk Veziri Müinüddin Pervane tarafından yaptırılan Pervane Medresesi'ne nakledilen eserler, burada depolanmaya devam edilmiş ve ilk müzenin çekirdeği oluşturulmuştur yılında ziyarete açılan Müze, 1945 yılında memurluk ve 1947 yılında müdürlük olmuş ve bir süre sonra da yine memurluk olarak faaliyetini sürdürmüştür yılları arasında İlimiz Demirciköy'de Kocagöz Höyük ve İl merkezinde müze avlusunda bulunan Serapis Mabedi'nde Türk Tarih Kurumu Adına Prof. Ekrem AKURGAL Başkanlığında ve Münster Üniversitesi adına Dr. Ludwig BUDDE ile müşterek başlatılan kazılardan sonra, Sinop Prof. Müzesi Ekrem AKURGAL'ın Genel Müdürlüğümüze bir müzenin kurulması istemiyle verdiği rapor gereği 1968 yılında Eski Eserler ve Müzeler Genel Müdürlüğü Merhum Hikmet GÜRÇAY'ın çabaları ile Belediye'den temin edilen hibe bir arsa üzerine, içinde Selçuklu Türbesi ve Serapis Mabedi temeli bulunan alanda, inşaat başlatılarak 1970 yılında yeni modern müze binası bitirilerek yeniden müdürlük olarak hizmete açılmıştır.

7

8 Editör : Nurhan ŞAHİN Haber : Yasemin ESEN 05 SİNOP MUTFAĞININ UNUTULMAYA YÜZ TUTMUŞ 53 ÇEŞİT YEMEĞİ

9 06 Editör : Süleyman DURAP Haber : Kurtuluş AÇIKGÖZ MAMALİKA MALZEMELER * 1 kg mısır unu veya buğday unu * 1 tatlı kaşığı tuz * 4 su bardağı su * Dövülmüş ceviz * Keş Fotoğraf temsilidir. YAPILIŞI Bir tencereye 4 su bardağı su ve tuz konup kaynatılır. Kaynayan suyun içine azar azar mısır unu veya buğday unu katılarak karıştırılır. Katı kıvama gelinceye kadar pişirilir. Pişen hamur göz göz olmaya başlayınca ocaktan alınıp yağlanmış kaşıkla küçük parçalar halinde kaşığın şekli verilerek tepsiye sıralanır. Üzerine dövülmüş ceviz ve keş karıştırılarak serpilir. Yine üzerine eritilmiş tereyağı gezdirilir ve sıcak olarak servis yapılır.

10 Editör : Süleyman DURAP Haber : Kurtuluş AÇIKGÖZ 07 Nükleer Santral Nedir? Nükleer santral, bir veya daha fazla sayıda Nükleer reaktörün yakıt olarak radyoaktif maddeleri kullanarak elektrik enerjisinin üretildiği tesistir. Radyoaktif maddeler kullanılmasından dolayı diğer santraller den farklı ve daha sıkı güvenlik önlemlerini, teknolojileri içerisinde barındırır. NASA'ya göre nükleer santraller termik santrallerin neden olacağı ölümleri azaltmaktadır. Nükleer santraller şimdiye kadar termik santrallerin neden olacağı 1,84 milyon ölümü ve 64 Gigaton karbondioksit salımını önlemiştir. Sinop Nükleer Santrale Karşı mı? Aslında hayır. Halk nükleer santrallerin sadece iyi yanlarının anlatıldığından şikâyet eder durumda. Çalışma Prensibi Nedir? Reaktörün kalbinde, elde edilen ısıl enerji suya aktarılır, su almış olduğu bu enerji sebebiyle faz değiştirir ve kızgın buhar haline dönüşür. Elde edilen bu buhar daha sonra elektrik jeneratörüne bağlı olan buhar türbinine verilir. Su buharı, türbin mili üzerinde bulunan türbin kanatları üzerinden geçerken daha önceden almış olduğu ısıl enerjiyi kullanarak, türbin milini döndürür. Bu mekanik dönme hareketi sonucunda alternatörlerde elektrik elde edilir. Jeneratörde oluşan elektrik ise iletim hatları denilen iletken teller ile kullanılacağı yere gönderilir. Türbinden çıkan, ısıl enerjisi yani sahip olduğu basınç ve sıcaklığı düşmüş olan buhar, tekrar kullanılmak üzere yoğuşturucuda (kondenser) yoğuşturulup su haline dönüştürüldükten sonra, tekrar reaktörün kalbine gönderilir.

11 08 Editör : Süleyman DURAP Haber : Kurtuluş AÇIKGÖZ Yoğuşturucu da su buharının faz değişimini yapabilmek için çevrede bulunan deniz, göl gibi su kaynaklarını soğutucu olarak kullanır. Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (IAEA) verilerine göre, küresel düzeyde kurulu gücü 371 bin 562 Gigawaat (gw) olan 438 nükleer santral, söz konusu 30 ülkenin ürettiği enerjinin yüzde17,71'ini sağlıyor. Bir başka deyişle, nükleer santrale sahip ülkeler, ürettiği enerjinin yüzde17,71'ini bu santrallerden elde ediyor. Nükleer Santrale Sahip Ülkeler ABD, Almanya, Arjantin, Belçika, Birleşik Krallık, Birezilya, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Çin, Ermenistan, Fransa, Filandiya, GüneyKore, Moğolistan, Pakistan, Romanya, Rusya, Ukrayna, Birleşik Krallık Vatandaşın Yorumu İlgili kurumun doğru bilgilendirme yaptğını düşünmüyorum. Bilgilendirme doğal olarak yalnızca nükleer santralin ülke elektrik üretimine katkısından ve dünya da gelişmiş ülkelerin enerjilerinin %17,71'ini nükleer santraller tarafından karşılandığını belirtmektedir. İnsanlığa, çevreye dahası geleceğimize verdiği zarardan bahsetmemekteler. Gelişmiş ülkelerin önümüzdeki yıllarda kademeli olarak nükleer santralleri azaltarak tamamen terk edeceğinden bahsetmektedir. Mustafa ANAÇ Fotoğraf temsilidir.

12 Editör : Filiz ÇELİK Haber : Yasemin ESEN 09 METEM Sizi Tanıyabilir miyiz? 1955 Boyabat'ta doğdum. Çocukluğum gurbette geçti. İstanbul Üsküdar da büyüdüm. Sinema tiyatro gibi etkinliklerde bulundum. Daha sonrasında öğretmen okuluna girdim öğretmen okulunu kazandım. Kastamonu göl okulunda okudum. Marmara üniversitesi müzik bölümünden mezun olarak öğretmen oldum. Milli Eğitim ve Halk Eğitim Merkezin de müdürlük yaptım. Kısacası eğitim kademesinin her bölümünde çalıştım yıllarında Folklor kolunda çalıştım. METEM ( Mesleki Ve Teknik Eğitim Merkezi) Ne zaman Kuruldu? Matem İlköğretim Okulu'nun inşaatına 2005 Yılında başlandı yılında geçici kabulü yapıldı yılında kesin kabulü yapıldı. Öğrencileri 2007 yılında eğitime okullardan toparlayarak getirdik. Okulumuzda derslik sınıfımız var. Bir adet çok amaçlı salonumuz var. 22 öğretmen, 3 müdür yardımcımız var, 1 memur ve 2 hizmetlimiz ile hizmet vermekteyiz. Okulda Kaç Öğrenciniz Var? 91 öğrenci var. Öğrenci sayımız sık sık değişmekte. Okulumuzda çok başarılı öğretmenlerimiz var. Okulumuzda öğrencilerimiz Ram Merkezi ( Rehberlik ve Araştırma Merkezi) uzmanları tarafından inceleniyor ve bu şekilde okulumuza alınıyorlar. Hafif düzeyde zihinsel engelli çocuklarımız geliyor. Amacımız; Eğitebilir Zihinsel Engelli Çocuklarımızı hayata hazırlamak. Burası bir terapi okulu. Öğrencilerimizi meslekten ziyade, hayatın her anına hazırlamak amacımız.

13 10 Editör : Filiz ÇELİK Haber : Yasemin ESEN Zihinsel Engellilerin Mehteran Projesi METEM ( Mesleki Ve Teknik Eğitim Merkezi) Neler Yapılmakta? Amacımız; Eğitebilir Zihinsel Engelli Çocuklarımızı hayata kazandırmak. Öğrencilerimizi, Akademik eğitiminden ziyade, hayata hazırlamak. Burası bir terapi okulu. Öğrencilerimizi Topluma kazandırma okulu, bizim lise bölümüne yani meslek eğitim merkezine gecen öğrencimiz var. Liseye gecen öğrencilerimizi işyerlerinde uygulama veriyoruz. Mesela tekstil, pastane, berber var, motor tamircisi olan orda çalışan öğrencilerimiz var. Spor alanında Okulunuzun Başarıları Nelerdir? Okulumuzu temsil eden öğrencilerimiz var. Olimpiyat meşalesini yakan öğrencimiz var, geçtiğimiz yıl 2013 olimpiyat meşalesini yakmıştı. Masa tenisinde Türkiye şampiyonumuz bulunmaktadır. Voleybol takımız Türkiye şampiyonu Milli takımına Üç öğrencimiz seçildi ve ikisi Milli takıma çağırıldı. Son Olarak Söylemek İstedikleriniz Nelerdir? Okulumuz Engelsiz Yaşam Merkezi ile karıştırılmakta. Bunun sebebi sanırım tanıtım eksikliğinden kaynaklanıyor. İlimizde okulumuzun varlığından habersiz birçok insanın olması bizleri ziyadesi ile üzmekte. Okulumuz daha yeni sayılır, zamanla bu eksikliklerin giderileceğini düşünüyorum. Üzülerek söyleyebilirim ki; Ülkemizde Engellilere ilgi sorunu daha aşılamadı fakat bunun adımları atıldı. Engellilerin sadece özel günlerde anılması oldukça üzücü. Dünyada en önemli faktör insan olduğuna göre, engelliler ile bir bütün olduğumuzu unutmamamız gerekli. Son olarak Her İnsan Bir Engelli Adayıdır diyorum. Fotoğraf temsilidir.

14 Editör : Süleyman DURAP Haber : Kurtuluş AÇIKGÖZ 11 CEVDET KERİM İNCEDAYI ASKER-DEVLET ADAMI Cevdet Kerim İncedayı; 1893 yılında Sinop'ta doğdu. Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki tercüme-i hal kağıdı örneğinde verilen bilgiye göre, babasının adı Abdülkerim, annesinin adı Ayşe dir. Türk parlamento tarihi adlı eserde ise annesinin adının Hafize Ayşe olduğu ve kendisinin Fatma Aliye hanımın eşi olduğu söylenmektedir. İncedayı, TBMM'nin Tarihli toplantısında, bir tartışmadan dolayı babasını şu şekilde anlatmıştır. Benim babam Mithat Paşa Akka'ya sevk edilirken, aynı hadiseden dolayı idama mahkum olmuş, sonra iki-üç yıl boynunda lale, Sinop'ta bir zindanda kalmıştır. Müteakiben Mithat Paşa öldürüldükten sonra, Sinop hapishanesinde ve daha sonra Meşrutiyete kadar Sinop'ta sürgün kalmış bir babadır. Bir hürriyet ve inkılâp mücahididir. Ben, Milli hakimiyet, Millet hürriyeti, istiklali ve iradesinin müemmen kılınmasını ve bu uğurda durmadan mütemadiyen ve ölünceye kadar çalışmak terbiyesini ilk olarak o zindan laleleri boynunda yaşayan babamın manzarasından aldım demiştir. İncedayı, 3 Eylül 1911 de Mektebi Harbiye'ye girmiş ve 30 Temmuz 1914'te Teğmen olarak okulu bitirmiştir. Daha sonra harp Akademisine girmiş ve burayı tamamladıktan sonra Erkan-ı Harp zabiti olmuştur. Cevdet Kerim İncedayı, ilk kez Birinci dünya savaşında Kafkas cephesinde savaşmıştır. Cephede gösterdiği hizmetlerden ötürü, Gümüş Liyakat Madalyası almıştır. 14 Aralık 1916'da Üsteğmen olmuş, 4 Temmuz 1918'de Erkan-ı Harbiye Mektebi giriş sınavını kazanmış ve 1 Mart 1921 yılında Yüzbaşı olmuştur. Cevdet Kerim İncedayı'nın Mütakere başından itibaren İstanbul'da Anadolu'ya hizmet eden Milli cemiyetlerin çalışmaları ile ilgilendiği görülmektedir. İkinci İnönü ve Sakarya Muhabereleri sırasında Fırka Erkan-ı harbi olarak garp cephesinde cereyan eden muhaberelere katılmış, Afyon- Dumlupınar savaşındaki üstün hizmetlerinden dolayı binbaşılığa terfi etmiş ve Sakarya muhaberesi sırasında Erkan-ı Harbiye-i Umumiye Harekât şubesine atanmıştır. Kısım şefi olarak Sulha kadar bu vazifede bulunmuştur. Barıştan sonra, 1 Eylül 1927'de harp malulü olarak Erkan-ı Harp Binbaşılığından emekliliğe ayrılmıştır.

15 12 Editör : Süleyman DURAP Haber : Kurtuluş AÇIKGÖZ Emekliliğinden sonra CHP'nin müfettiş muavinliği görevini yapmaya başlamıştır yılına kadar İstanbul'da parti başkanlığı ve İstanbul şehir meclisi üyeliği yapmıştır yılı seçimlerinde Sinop Millet Vekili seçilen Cevdet Kerim İncedayı, CHP'nin en aktif idareci ve liderlerinden biri olarak dikkat çekmiştir seçimlerinde, yine Sinop'tan Millet Vekili seçilen İncedayı, ikinci Saydam Hükümetinin ilk açılan bakanlar kurulu listesinde yer almakla beraber, Muhabere ve Münakalat Vekili Ali Çetinkaya (Afyonkarahisar) tarihinde balkanlıktan ayrılması münasebetiyle onun yerine göreve getirildi. Daha sonra, ikinci Refik Saydam Hükümetinde Ulaştırma Bakanlığı yapmıştır. İncedayı bu dönemde söylediği şu sözlerle herkesin dikkatini üzerine çekmiştir, Mesai saatinin sonunu saat elde beklemek, tembel insanların harcıdır, mesai saati yok iş vardır. Bunun için hepimizin fedakarlığı lazımdır, İşte benim vekaletim zamanında değil, her zaman bu fedakarlığı yapmamız beklenir. Devlet işlerinin gecesi gündüzü yoktur, geceleri evde uykunuz kaçarsa işinizin başına gelmeyi ilk olarak düşününüz. Demiştir. Ord. Prof.Dr. Cevad Kerim İncedayı'nın da ağbeyi olan, eski Bakanlardan ve Sinop Millet Vekili Cevdet Kerim İncedayı, bir karaciğer rahatsızlığı nedeni ile yatırıldığı Alman hastanesinde tarihinde saat 01.35'de vefat etmiştir. İncedayı, tarihinde yapılan bir törenle Edirne kapı Şehitliğinde toprağa verilmiştir. Kendisini rahmetle anıyoruz. Fotoğraf temsilidir. Türkçe ezan ile ilgilide şu çarpıcı sözleri dile getirmiştir, Ezanın Arapça okunmasının İnkılaba ihanet olduğunu, irticacın avdeti için bunun ilk adım teşkil edeceğini ve Halk Partisinin bunun aleyhinde bulunması gerektiğini belirtmiştir.

16 Editör : Kurtuluş AÇIKGÖZ Haber : YASEMİN ESEN 13 Kendinizi tanıtır mısınız? İsmim Belgin Köklü 1962 Sinop doğumluğum. Dokumacılığı kaç yıldır yapıyorsunuz? 2005 yılından beri dokumacılıkla uğraşıyorum. Dokumacılık dedelerimiz ve babaannelerimizden bize miras kaldı. Dokumacılığı hobi olarak yapıyorum. Keten dokumayı en çok kimler tercih ediyor? Yerli ve yabancı turistler tercih ediyor. Keten ürünlerine rağbet var. İnsanlar kimyasallardan uzak durmaya çalışıyorlar. Keten den hangi ürünleri yapıyorsunuz? Kıyafet (tunik-gömlek-ceket), peşkir(havlu) heybe, çanta, kemer, telefonluk, yaka, örtü ve benzeri ürünler. Günümüzde el sanatları bitmek üzere, bizde bunu yaşatmaya çalışıyoruz. Eskiden ketenin tercih edilmesinin sebebi tekstillerin olmayışı ve yoksulluktur. İnsanlarda para sıkıntısı olduğu için kıyafet alamazlardı. Bunun için kendileri keteni üretip dokuma yaparak giyim ihtiyaçlarını gideriyorlardı. Ama günümüzde fabrikaların çoğalması ile beraber dokuma işi de kalmadı sayılabilir. Keten Dokumanın özelliği nedir? Keten dokumanın özelliği; kıyafetin serin tutması ve sağlıklı olmasıdır.

17 14 Editör : Kurtuluş AÇIKGÖZ Haber : YASEMİN ESEN Keten (Latince Linum usitatissimum), Ketengiller familyasından keten cinsinin en yaygın türüdür. Haziran-Ağustos ayları arasında ipek gibi, mavimsi veya sarı renkli çiçekler açan bir bitkidir,15-60 cm boylanabilir. Tohumu ve lifi için yetiştirilen doğal ve kültür formu bulunur. Yaprakları sapsız, grimsiyeşil renkli, dik veya yatık gövde üzerinde sıralanmışlardır. Ketenin kimyasal yapısında; %80 selüloz, %3 pektin, %10 su bulunur. Tohumları %40-45 yağ içeririr ve yağ eldesinde kullanılır. Bu yağ, omega 3 yağ asitleri bakımından zengindir. "Bezir yağı" olarak bilinen bu yağ boyacılıkta kullanılır. Yağı alınan tohumlar hayvan yemi olarak kullanılır. Keten her çeşit toprakta yetişebilir. Lif ketenleri nemli havayı, yağ ketenleri ise güneşli havayı sever. Anadolu'da keten yazlık ve güzlük olarak ekilmektedir. Kışlık ketenler Ağustos-Eylül, yazlık ketenler ise Mart ve Nisan aylarında ekilir. Lif ketenlerinin uzun boylu olanları makbuldür ve gübreli toprakta yetişir. Yağ ketenleri, iyice olgunlaştıktan sonra toplandığı halde, lif ketenleri olgunlaşmadan toplanır. Keten tohumları kapsülden dövülerek çıkarılır ve elenerek temizlenir. Gövdeler iyice ezilerek içinden lifleri çıkarılır. Demet haline getirilerek havuzlara daldırılır. Bir müddet bekletildikten sonra çıkarılıp kurutulur. Taraklardan geçirilerek düzeltilir ve yumaklar halinde hazırlanır. Keten en eski kültür bitkilerindendir. Mısır'da MÖ 4. yüzyılda keten yetiştirildiği, mabetler ve mezarlar üzerine yapılan resimlerden anlaşılmıştır. Keten, yıldan beri Yakın Doğu ve Akdeniz bölgelerinde lifi ve tohumları için yetiştirilmekte; dünyanın çok yerinde üretilmektedir. Dünya'da keten üretiminde ilk sırayı Rusya ve ikinci sırayı Polonya alır. Memleketimizde bazı keten türleri tabii olarak yetişir. Türkiye'de yetiştiği yerler, Batı ve İç Anadolu ve Karadeniz'de fazla olmak üzere Anadolu'nun çoğu yeridir.

18 Editör : Süleyman DURAP Haber : Kurtuluş AÇIKGÖZ 15 Buğdaygiller familyasından, sulak yerlerde yetişen, cm boylarında, yıllık otsu bir tarım bitkisidir. Pirinç taneleri kabuk içerisinde kapalı olarak bulunur. Hasattan sonra kabuklarından ayrılır. Kabuğu çıkarılmamış pirince çeltik denir. Pirincin yetişmesi için nemli iklim ve bilhassa sulak araziye ihtiyaç vardır. Pirincin köklerini kaplayan devamlı bir su tabakası olması gerekmektedir. Bu sebeple suyu emmeyen killi topraklar ve deniz seviyesinden yüksekliği fazla olmayan sıcak akarsu vadileri pirinç tarımı için elverişli olmaktadır. Boyabat'ın hem toprak yapısı, hem de iklim koşulları bu özellikleri göstermekte ve çeltiğin yetişmesi için olanak sağlamaktadır. En çok pirinç üretimi yapılan yerler Edirne, Samsun, Sinop'un Boyabat ilçesi, Kastamonu'nun Tosya ilçesi, Çorum, İzmir, Manisa ve Balıkesir'dir. Boyabat'ın su potansiyelinin yüksek olması da çeltik verimini önemli ölçüde arttırır. Boyabat'taki tarlalar, Kızılırmak, Gökırmak ve Gökırmak'ın kolları olan Arım Çayı ve Gazidere Çayı ile beslenirler. Su, çiftçiye fazlasıyla yetmektedir. Dolayısıyla çeltiğin ihtiyaç duyduğu en önemli unsurlardan biri olan su Boyabat'ta hiç sorun haline gelmemiştir. Kuraklık yaşanılan senelerde ırmaklarda azalan suyu idareli kullanmak isteyen çiftçiler, tarlalarını nöbetleşe sularlar.

19 16 Editör : Süleyman DURAP Haber : Kurtuluş AÇIKGÖZ Boyabat'ta pirinç, ekiminden biçimine kadar şu aşamalardan geçer: Mart ya da Nisan ayında tarla aktarılır. Toprağın yumuşaması için sürülen tarlaya bolca su verilir. Suyun taşmaması için kenarları sınırla çevrilir. Su içinde kalan tarladaki toprağı iyice düzleştirmek için traktör vasıtasıyla Keşen Çekmek denilen iş yapılmaktadır. Traktör tarladan çıktıktan sonra tarlada kalan pislik kadınlar tarafından temizlenir. Sonra tohum ekimi yapılır. Çeltik tohumları tarlaya elle serpilir. Bir haftaya kadar yeşeren çeltik suyun üzerine çıkar. Çeltiğin içinde yetişmesini engelleyen başta Darıcan olmak üzere Kurbağa kaşığı, Yabani darı, Kındıra, Dip otu, Kara ot, Sandalya sazı, Hasır otu adlarıyla anılan çeşitli zararlı otlar yetişmektedir. Bu otlar eskiden kadınlar tarafından elle toplanırdı. Günümüzde ise bu otları kurutmak için zirai ilaçlar kullanılmaktadır. Eylül ayına kadar tarla devamlı kontrol altında tutulur. Toprak kuruduktan sonra çeltiğin biçilmesi aşamasına gelinir. Arazi yapısı eğer uygunsa biçerdöver ile değilse köylü tarafından imece usulü ya da para karşılığı orakla çeltik biçilir. Biçilen çeltik tarlaya desteler halinde kuruması için bırakılır. Yaklaşık bir hafta sonra harman makinesi kullanılarak başaktaki çeltik taneleri saptan ayrılır. Ayrılan taneler güneş alan düz bir yere serilerek kuruması için gün içinde birkaç defa karıştırılır. Daha sonra çuvallanan çeltik taneleri eğer tam kurumamışsa çuval içinde ısınır. Halk arasında bu olaya Çeltiğin kızışması ve yanması denir. Bunu önlemek için çeltiğin iyice kurutulması çok önemlidir. Boyabat'ta yedi adet pirinç fabrikası vardır. Bu fabrikaların pirinç üretme kapasiteleri hemen hemen aynıdır. İlçe Tarım Müdürlüğünden aldığımız bilgilere göre Boyabat'a bağlı köylerde dönüm ekim alanı ve 1077 tane kayıtlı çiftçi bulunmaktadır. Bir dönümden yaklaşık kg arası çeltik üretildiği hesaplanırsa bu topraklarda yılda yaklaşık olarak ton çeltik üretilmektedir. Boyabat'taki fabrikalarda ise Boyabat'a bağlı olmayan köylerden gelen çeltiklerle birlikte yılda yaklaşık ton pirinç üretilmektedir. Türkiye'nin yılda ürettiği toplam pirincin yaklaşık %10 u Boyabat'ta üretilmektedir. Fakat Türkiye'de üretilen çeltik, ihtiyacı karşılamamakta dolayısıyla dışarıdan pirinç ithal edilmektedir. Toprak Mahsulleri Ofisi(TMO), her yıl hasat zamanı iki ay süre ile Boyabat'ta çeltik alımı yapmaktadır. Amaç çiftçiyi korumak ve piyasada borsa görevi görmektir. TMO Boyabat'ta üretilen çeltiğin 4-5 bin tonunu alır. Geri kalan çeltik ürün sahipleri ya da tüccarlar tarafından değerlendirilir. Boyabat'ta üretilen pirinç çok kalitelidir. Öyle ki pirinci meşhur olarak bilinen Tosya, Boyabat'tan pirinç almaktadır. Boyabat'ta Baldo, Osmancık 97, Karakılçık, Riba, Sarı Bursa, Boroka, Yaşar, Crisco, Maratelli, Ak Çeltik, Kısa Bacak, Sarı Kılçık adlarıyla anılan pirinç çeşitleri yetiştirilmektedir. Bunlardan en iri tanelisi Baldo'dur. Fakat Boyabat'ta en çok yetiştirilenleri Riba ve Osmancık'tır. Boyabat Belediyesi ambleminde çeltik başağını imge olarak kullanmaktadır. Boyabat'a ait bir türküde de Boyabat pirincinin isminin geçtiğini görmekteyiz.

20 Editör : Süleyman DURAP Haber : Kurtuluş AÇIKGÖZ 17 Kendinizi Bize Anlatırmısınız? 1978 yılında Sinop'ta doğdum, İlköğretimimi Cumhuriyet ilkokulunda, Liseyi Endüstri Meslek Lisesinde okudum Yılında Belediye Konservatuarına başladım Yılında Konservatuarı bitirerek sanat hayatıma başladım. Evliyim ve Allah bağışlarsa bir çocuğum var Yılında Kahveci Baba işletmesini kurdum. Halen burada Sinoplula'ra hizmet vermeye devam ediyorum. Müessesenizi kısaca anlatır mısınız? Uzun zamandır Müzik ile uğraşan birisi olarak, çeşitli Alkollü eğlence yerlerinde şarkı söyledim. Bir gün Alkol kullanmayan, Alkollü eğlence yerlerine gitmek istemeyen İnsanları'nda şarkı dinleyebilmesi ve eğlenmelerinin hakkı olduğunu düşünerek böyle bir kaffe açmayı düşündüm. Buranın Tarihi bir yer'de olması ayrıca gerek yerli gerekse yabancı ziyaretçilerin uğrak bir yer haline getirdi. Akşamları canlı müzik eşliğinde insanların otantik bir ortamda vakit geçirmeleri benim hoşuma gidiyor. Ayrıca kendimize özgü kumda Türk Kahvesi lezzetini'de misafirlerimize sunuyoruz., Neden İşletmenizi böyle Tarihi bir yerde yani Medrese içerisinde açmayı düşündünüz? Sinop birçok Medeniyete ev sahipliği yapmış, Dünyada çok az rastlanan ender yerlerden bir yerdir. Tarihi olgular ve bulgular açısından çok zengin bir coğrafi yapıya sahiptir. Bu Tarihi yapılardan biriside şuan içinde bulunduğumuz Medrese dir. Düşündük ki; hem Tarihimizi tanıtmak hem de İlimizi ziyarete gelen Yerli Yabancı ziyaretçilerin dikkatini çekmek adına böyle bir karar aldık. Bu zamana kadar aldığımız övgüler doğru yolda olduğumuzu bize gösterdi.

21 18 Editör : Süleyman DURAP Haber : Kurtuluş AÇIKGÖZ Medrese hakkında bize bilgi verir misiniz? Medrese 1262 Yılında Sinop un Trabzon Rum Devletinden ikinci kez alınışı anısına Muinüddin Pervane tarafından halkın katkısı ile yaptırılmıştır. Medresenin içerisinde Muinüddin Pervane'nin torunu ünlü deniz komutanı Gazi Çelebi ve kızının kabri bulunmaktadır. Yine Medrese içerisinde Sinop yöresine ait el sanatları yapılmakta ve satılmaktadır. Gazi Çelebi kimdir? Pervane oğullarının son hükümdarıdır Gazi Çelebi. Süleyman Pervanenin torunu Mesut Çelebinin oğludur (H.700) Yılında babası ölünce yerine geçti. Vakfiyelerden Gazi Çelebinin asıl adının Sultan Altınbaş olduğu ve 1335 (H.756) öldüğü tarih kayıtlarından anlaşılmaktadır. Yine Tarih Kitaplarından aldığımız bilgilere göre, o zamanlar siyasi karışıklıklara sahne olan Anadolu bu devirde büsbütün İlhanilerin nüfus ve hâkimiyeti altında idi. Bu bakımdan, Gazi Çelebi karadan harplerle uğraşmanın faydasız olacağını bildiğinden Karadeniz' in Doğu ve Kuzey sahillerinde bulunan RUM lara, Cenevizlere karşı Deniz Muharebeleri yaptığı anlaşılmakta.

22 Editör : Süleyman DURAP Fotoğraf : Kurtuluş AÇIKGÖZ 19 İstiklal İlköğretim Okulunun karşısındaki ara yolun kenarında bulunan Yalı (Varoş) Hamamının bugünkü harabe şekli ortada dururken, bu tarihi hamamı gezmeye, görmeye gelenlerin içeride karşılaştıkları manzara nedeniyle korkulu anlar yaşadıkları söylendi. Selçuklu Mimarisini ilimizde temsil eden tarihi eserler arasında listede ilk sıralarda yerini alan Yalı Hamamı diğer ismiyle de Varoş Hamamı'nın 1950 li yılların içinde faal durumda olduğunu belirten Sinoplular bu binanın bakımsızlıktan, ilgisizlikten kısa zaman içinde harabe durumuna getirildiğini söylediler. Bizim Karadeniz Gazetesi Haber ekibi olarak vatandaşlarımız arasında yaptığımız araştırmada Konuştuğumuz Sinoplular şehrimizde bulunan hamamlar hakkında şu konulara yer verildiler; ' Bu gün hayatta olan birçok Sinop'lununda hatırlayacağı gibi yakın tarihimize kadar Sinop'ta Üç tane hamam çalışırdı. Bunlar Tersane çarşısında Eski Buzhane arkasındaki Aşağı Hamam, diğeri Alaaddin Camisinin karşısındaki Yukarı Hamam, Üçüncüsü de Yalı (Varoş) hamamıydı. Bu günkü durumda bu hamamlardan Aşağı hamam işlevini sürdürürken, Yukarı hamam Kafe'ye, Yalı Hamamı da harbeye dönüştürülmüştür. Vakıflar Genel Müdürlüğünün ve Vakıflar Samsun Bölge Müdürlüğünün acil onarım ihtiyacı bulunmamasına rağmen Kaleyazısı Camisini yapıp, Kefevi Camisini programa alacağına Yalı Hamamı'nı Gündemine alması daha doğru olmaz mıydı? Çünkü kaleyazısı Camiini Sinop'lu hayırsever kişilerin tamir ettirmelerinden hemen sonra Vakıflar Genel Müdürlüğü bu camiyi tekrar onarıma almıştır. Kefevi Camii Bu gün aynı durumda olmasına rağmen, yine Vakıflar Genel Müdürlüğünün onarım yapılacak tarihi eserlerliste sinde bulunduğunu görüyoruz. Bunlara karşılık İlimizde Selçuklu Mimarisinin tek ayakta kalan tarihi hamamına da kimsenin sahip çıktığı yok' dediler. Yalı (Varoş Hamamı)'nın tabelasında yazan öz geçmişinde de şu bilgilere yer verilmiştir; 15. Yüzyıl başlarında yapıldığı tahmin edilen Hamam Selçuklu üslubunu bu tarihlere kadar sürdüren tek yapıdır. 1730yıllarda iç kısmının büyük bir bölümü onarılmıştır. Doğu batı konumları dikdörtgen planlıdır. Güneydoğu bölümü dışa çıkıntılıdır. Avlulu ve külhanlık yapılan hamam kısmı 9 kubbelidir. Düz damlı yapılmış olan külhan, bu gün yıkılmış durumdadır. Hamam kısmından daha yüksek olan avlunun (soyunma odası ) çatısı da yıkılmıştır. Dış cepheler kesme taşlarla, iç duvarlar tuğla ve molozla örülmüştür. A. Fatih Yılmaz

23 20 Editör : Süleyman DURAP Haber : Kurtuluş AÇIKGÖZ Geçtiğimiz yıllarda keşfedilen Ayancık İnaltı Mağarası, Türkiye`nin dört bir yanından ziyaretçi akınına uğruyor. Ayancık ilçesine 35 kilometre uzaklıkta ve Akgöl`e ise 6 kilometre mesafede İnaltı köyü sınırları içersinde yer alan İnaltı Mağarası`nın geçtiğimiz yıllarda 65 bin YTL harcanarak, mağara içi aydınlatma, elektrik isale hattı, yürüyüş merdivenleri, giriş kapısı ve mağara önü çevre düzenlemesi yapılmıştı. Astım hastalığı ile çeşitli hastalıklara iyi geldiği belirtilen ve 3.5 kilometresine kadar gidilebilen İnaltı Mağarası`ndaki oldukça serin hava ve ilginç İnaltı Mağarasi Sinop/Ayancık oluşumlar Türkiye`nin çeşitli illerinden mağarayı ziyaret edenleri adeta büyülüyor. Çeşitli hastalıklara iyi geldiği belirlenen ve 3.5 kilometresine kadar gidilebilen İnaltı Mağarası, turistlerin beğenisine sunulmayı bekliyor. Mağaranın henüz tespit edilebilen 3.5 kilometrelik bölümü, çeşitli büyüklüklerde ve renklerde binlerce traverten,sarkıt ve dikitten oluşuyor. Türkiye`nin en büyük ilk 10 mağarası arasında yer alan Ayancık İnaltı Mağarası`nı gezmek için Türkiye`nin değişik illerinden gelen ziyaretçiler, yaptıkları açıklamada; mağaranın içersinde çok güzel oksijen ve yayla havasının olduğunu belirtiyor. Özellikle solunum yolları rahatsızlıkları olan hastalara bu mağara havasının iyi geldiği belirten ziyaretciler, traverten, sarkıt ve dikitten çok etkilendiklerini yalnız ulaşım sorunun bir an önce çözümlenmesi gerektiğini Çangal-Akgöl yolu ve Akgöl-İnaltı Mağarası arasındaki yol asfaltlanırsa,hem doğa harikası Akgöle hem de İnaltı Mağarası`na ziyareti sayısının daha da artacağını ifade ettiler. İnaltı Mağarasi Sinop/Ayancık

Nükleer Enerji Santrali Nedir? Yararları ve Zararları

Nükleer Enerji Santrali Nedir? Yararları ve Zararları Nükleer Enerji Santrali Nedir? Yararları ve Zararları Nükleer enerji santrali, bilinenin aksine daha az zararlı olup termik ve hidroelektrik santrallerin çevreye verdiği zarardan daha az zarar vermektedir.

Detaylı

Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000)

Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000) Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000) 14.08.2014 SIRA SIKLIK SÖZCÜK TÜR AÇIKLAMA 1 1209785 bir DT Belirleyici 2 1004455 ve CJ Bağlaç 3 625335 bu PN Adıl 4 361061 da AV Belirteç 5 352249 de

Detaylı

"Nereden başlasam, nasıl anlatsam..."

Nereden başlasam, nasıl anlatsam... Bu yaz Bodrum'suz geçmez! Turgutreis Lagina Bodrum Boutique Hotel'de bir gece çift kişilik konaklama, açık büfe kahvaltı ve akşam yemeği 240 TL yerine 119 TL! (15 Haziran - 27 Ağustos arasında geçerlidir.)

Detaylı

Şebinkarahisar lı bir baba ve Rumeli göçmeni bir annenin oğlu, İlk, orta ve lise öğrenimini Özel Tarhan Koleji'nde tamamladı,

Şebinkarahisar lı bir baba ve Rumeli göçmeni bir annenin oğlu, İlk, orta ve lise öğrenimini Özel Tarhan Koleji'nde tamamladı, AHMET BAHA ÖĞÜTKEN 24.DÖNEM İSTANBUL MİLLETVEKİLİ TEŞKİLAT BAŞKAN YARDIMCISI 1961'de İstanbul, Fatih te doğdu, Şebinkarahisar lı bir baba ve Rumeli göçmeni bir annenin oğlu, İlk, orta ve lise öğrenimini

Detaylı

Şef Makbul Ev Yemekleri'nin sahibi Pelin Tüzün Quality of magazine'e konuk oldu

Şef Makbul Ev Yemekleri'nin sahibi Pelin Tüzün Quality of magazine'e konuk oldu Şef Makbul Ev Yemekleri'nin sahibi Pelin Tüzün Quality of magazine'e konuk oldu Hayallere inanmam, insan çok çalışırsa başarır Pelin Tüzün, Bebek te üç ay önce hizmete giren Şef makbul Ev Yemekleri nin

Detaylı

T.C. TALAS BELEDİYESİ PARK VE BAHÇELER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. TALAS BELEDİYESİ PARK VE BAHÇELER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam Madde 1 (1) Bu Yönetmelik in amacı Park ve Bahçeler Müdürlüğünün çalışma usul ve esaslarını düzenlemektir. (2) Bu Yönetmelik, ilgili mevzuat

Detaylı

EKONOMİK GÖSTERGELERLE HATAY. Levent Hakkı YILMAZ İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı

EKONOMİK GÖSTERGELERLE HATAY. Levent Hakkı YILMAZ İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı EKONOMİK GÖSTERGELERLE HATAY Levent Hakkı YILMAZ İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hatay Hakkında Genel Bilgiler Hatay; gerek demografik yapısı ve kültürel mozaiği, gerek üretim

Detaylı

OKUL MÜDÜRÜMÜZLE RÖPORTAJ

OKUL MÜDÜRÜMÜZLE RÖPORTAJ OKUL MÜDÜRÜMÜZLE RÖPORTAJ Kendinizden biraz bahseder misiniz? -1969 yılında Elazığ'da dünyaya geldim. İlk orta ve liseyi orada okudum. Daha sonra üniversiteyi Van 100.yıl Üniversitesi'nde okudum. Liseyi

Detaylı

Kaynak Geliştirme ve İştirakler Dairesi Başkanlığı Görev Yetki ve Çalışma Yönetmeliği. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Kaynak Geliştirme ve İştirakler Dairesi Başkanlığı Görev Yetki ve Çalışma Yönetmeliği. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak Konya Büyükşehir Belediyesi Kaynak Geliştirme ve İştirakler Dairesi Başkanlığı Görev Yetki ve Çalışma Yönetmeliği Kabul Tarihi: 18/04/2008 Kabul Sayısı: 183 Sayılı Belediye Meclis Kararı Yayım Tarihi:

Detaylı

OSMANCIK OSB. Osmancık OSB

OSMANCIK OSB. Osmancık OSB OSMANCIK OSB 2 OSMANCIK Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgelerini batıya bağlayan ana yol üzerinde bulunan Osmancık, Çorum il merkezine 56 km, Samsun limanına 168 km, Ankara ya 268 km uzaklıkta olduğundan

Detaylı

2.8 milyon TL harcanarak 8 ayda tamamlanan Alucra Turan Bulutçu Meslek Yüksek Okulu (MYO) binasının açılışı Kültür Bakanı Ertuğrul GÜNAY yaptı.

2.8 milyon TL harcanarak 8 ayda tamamlanan Alucra Turan Bulutçu Meslek Yüksek Okulu (MYO) binasının açılışı Kültür Bakanı Ertuğrul GÜNAY yaptı. 2.8 milyon TL harcanarak 8 ayda tamamlanan Alucra Turan Bulutçu Meslek Yüksek Okulu (MYO) binasının açılışı Kültür Bakanı Ertuğrul GÜNAY yaptı. Binanın açılış törenine Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul

Detaylı

HOTEL, RESTORAN, HASTANE VE ikram ENDÜSTRiSi iş KONTRATLARI FUARI 11-14 KASIM 2015. contracthotelexpo.com

HOTEL, RESTORAN, HASTANE VE ikram ENDÜSTRiSi iş KONTRATLARI FUARI 11-14 KASIM 2015. contracthotelexpo.com HOTEL, RESTORAN, HASTANE VE ikram ENDÜSTRiSi iş KONTRATLARI FUARI 11-14 KASIM 2015 contracthotelexpo.com NEDEN COHO? Nitelikli ürünler, güçlü tedarikçiler, yeni işbirlikleri için uluslararası tek platform.

Detaylı

Kastamonu - Tosya YATIRIM YERİ KATALOĞU. Kastamonu - Tosya ilçesi uygun yatırım yerleri. www.kuzka.org.tr

Kastamonu - Tosya YATIRIM YERİ KATALOĞU. Kastamonu - Tosya ilçesi uygun yatırım yerleri. www.kuzka.org.tr Kastamonu - Tosya YATIRIM YERİ KATALOĞU Kastamonu - Tosya ilçesi uygun yatırım yerleri www.kuzka.org.tr Tosya girişimciliği ile önplana çıkmış bir ilçedir. Halkın dinlenmesi ve eğlenmesi için Yeşilgöl

Detaylı

T.C. Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Düzce Yatırım Destek Ofisi Yatırıma Uygun Turizm Alanları Raporu Sektörel Raporlar Serisi IX

T.C. Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Düzce Yatırım Destek Ofisi Yatırıma Uygun Turizm Alanları Raporu Sektörel Raporlar Serisi IX T.C. Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Düzce Yatırım Destek Ofisi Yatırıma Uygun Turizm Alanları Raporu Sektörel Raporlar Serisi IX AĞUSTOS 2014 DÜZCE TURİZM YATIRIM ALANLARI T.C. DOĞU MARMARA KALKINMA AJANSI

Detaylı

DÜZEY B1 Avrupa Konseyi Ortak Dil Ölçütleri Çerçevesinde BÖLÜM 4 SINAV GÖREVLİSİNİN KİTAPÇIĞI. Dönem Kasım 2009 DİKKAT

DÜZEY B1 Avrupa Konseyi Ortak Dil Ölçütleri Çerçevesinde BÖLÜM 4 SINAV GÖREVLİSİNİN KİTAPÇIĞI. Dönem Kasım 2009 DİKKAT ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑΣ Milli Eğitim ve Din İşleri Bakanlığı Devlet Dil Sertifikası DÜZEY B1 Avrupa Konseyi Ortak Dil Ölçütleri Çerçevesinde BÖLÜM

Detaylı

Muhteşem Bir Tabiat Harikası SULTAN SAZLIĞI MİLLİ PARKI

Muhteşem Bir Tabiat Harikası SULTAN SAZLIĞI MİLLİ PARKI Muhteşem Bir Tabiat Harikası SULTAN SAZLIĞI MİLLİ PARKI Harikulade bir tabii oluşum olan Milli Park, eşine az rastlanan tatlı ve tuzlu su ekosistemlerini bir arada bulundurması ve Afrika ile Avrupa arasındaki

Detaylı

Türk Hava Yolları Personellerine 2 Günlük Tebriz Turu 99 $

Türk Hava Yolları Personellerine 2 Günlük Tebriz Turu 99 $ Türk Hava Yolları Personellerine 2 Günlük Tebriz Turu 99 $ Azar Gasht Maleki Travel Tur Tarihleri : 13 Nisan 15 Nisan 20 Nisan 22 Nisan 27 Nisan 29 Nisan 04 Mayıs 06 Mayıs 11 Mayıs 13 Mayıs Tur Programı:

Detaylı

KAYSERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ (KAYHAM) STRATEJİK PLAN ( )

KAYSERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ (KAYHAM) STRATEJİK PLAN ( ) KAYSERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ (KAYHAM) STRATEJİK PLAN (2014 2016) MİSYON Kayseri nin geçmişini doğru anlayarak, bugünü verimli/iyi değerlendirerek ve geleceğini akıllı planlayarak, Kayseri nin

Detaylı

ESENYURT BELEDİYESİ ERİŞİLEBİLİRLİK ÇALIŞMALARI

ESENYURT BELEDİYESİ ERİŞİLEBİLİRLİK ÇALIŞMALARI ESENYURT BELEDİYESİ ERİŞİLEBİLİRLİK ÇALIŞMALARI Türkiye İstatistik Kurumu ve Özürlüler İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan Türkiye Özürlüler Araştırması sonuçlarına göre, ülkemizde yaklaşık 8,4 milyon

Detaylı

Türkiye'de Toprakların Kullanımı

Türkiye'de Toprakların Kullanımı On5yirmi5.com Türkiye'de Toprakların Kullanımı Türkiye de arazi kullanımı dağılışı nasıldır? Yayın Tarihi : 14 Kasım 2012 Çarşamba (oluşturma : 12/13/2018) Ülkemiz topraklarının kullanım amacına göre dağılımı

Detaylı

Aziz Ogan: Kültürel ve Tarihsel Hazinelerin İzinde Bir Arkeolog ve Müzeci

Aziz Ogan: Kültürel ve Tarihsel Hazinelerin İzinde Bir Arkeolog ve Müzeci Eylül 2017 Aziz Ogan: Kültürel ve Tarihsel Hazinelerin İzinde Bir Arkeolog ve Müzeci Aziz Ogan, 30 Aralık 1888 tarihinde Edremitli Hacı Halilzade Ahmed Bey'in oğlu olarak İstanbul'da dünyaya geldi. Kataloglama

Detaylı

BALIKESİR de. Yatırım Yapmak İçin 101 Neden

BALIKESİR de. Yatırım Yapmak İçin 101 Neden BALIKESİR de Yatırım Yapmak İçin 101 Neden Coğrafi Konum 1. Türkiye nin ekonomik hareketliliğinin en yüksek olduğu Marmara Bölgesi nde yer alması, 2. Marmara ve Ege Denizi ne kıyılarının bulunması, 3.

Detaylı

CEYHAN SOSYO- EKONOMİK RAPORU

CEYHAN SOSYO- EKONOMİK RAPORU CEYHAN TİCARET ODASI CEYHAN SOSYO- EKONOMİK RAPORU 2013 YILI Ceyhan Ticaret Odası 2013 CEYHAN T İ CARET ODASI BAŞKANDAN; Değerli Ceyhanlılar, Bilindiği gibi Ceyhan Adana nın en eski ilçelerindenn birisi

Detaylı

ÜRETİCİ BİRİM BAŞVURU FORMU. Lütfen bu formu 25-02-2015 tarihine kadar doldurularak IPUD, yonetim@iyipamuk.org.tr adresine iletiniz.

ÜRETİCİ BİRİM BAŞVURU FORMU. Lütfen bu formu 25-02-2015 tarihine kadar doldurularak IPUD, yonetim@iyipamuk.org.tr adresine iletiniz. Lütfen bu formu 25-02-2015 tarihine kadar doldurularak IPUD, yonetim@iyipamuk.org.tr adresine iletiniz. BÖLÜM A - KURUM TANITIM 1. ÜNVAN 2. SORUMLU KİŞİ VE İLETİŞİM BİLGİLERİ 3. FAALİYET ALANI ÇIRÇIR KOOPERATİF

Detaylı

BURSA KENT KONSEYİ BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ NİN KATKILARIYLA

BURSA KENT KONSEYİ BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ NİN KATKILARIYLA BURSA KENT KONSEYİ BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ NİN KATKILARIYLA KENT KONSEYİ MEVZUATI YASA 5393 SAYILI BELEDİYE KANUNU (TC Resmi Gazete Tarih: 13 Temmuz 2005, Sayı 25874) Kent Konseyi MADDE 76 Kent Konseyi

Detaylı

Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Altınordu İlçesi nde bulunan 92 Mahalle nin muhtarlarıyla ile bir araya geldi.

Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Altınordu İlçesi nde bulunan 92 Mahalle nin muhtarlarıyla ile bir araya geldi. Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Altınordu İlçesi nde bulunan 92 Mahalle nin muhtarlarıyla ile bir araya geldi. TESK Otelde gerçekleştirilen toplantıya Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş

Detaylı

T.C. ZİRAAT BANKASI BALIKESİR FEN LİSESİ BRİFİNG

T.C. ZİRAAT BANKASI BALIKESİR FEN LİSESİ BRİFİNG T.C. ZİRAAT BANKASI BALIKESİR FEN LİSESİ BRİFİNG 2013-2014 T.C. ZİRAAT BANKASI BALIKESİR FEN LİSESİ İLETİŞİM BİLGİLERİ Adres E-posta Adresi Web Adresi Paşaalanı M. Cemal Kutay Cd. Karesi - BALIKESİR zbfl@meb.k12.tr

Detaylı

KİTAP GÜNCESİ VIII. GELENEKSEL KİTAP GÜNLERİ SAYI:3

KİTAP GÜNCESİ VIII. GELENEKSEL KİTAP GÜNLERİ SAYI:3 KİTAP GÜNCESİ VIII. GELENEKSEL KİTAP GÜNLERİ SAYI:3 Issue #: [Date] MAVİSEL YENER İLE RÖPOTAJ 1. Diş hekimliği fakültesinden mezunsunuz. Bu iş alanından sonra çocuk edebiyatına yönelmeye nasıl karar verdiniz?

Detaylı

Bilim adamları canlıları hayvanlar, bitkiler, mantarlar ve mikroskobik canlılar olarak dört bölümde sınıflandırmışlar.

Bilim adamları canlıları hayvanlar, bitkiler, mantarlar ve mikroskobik canlılar olarak dört bölümde sınıflandırmışlar. 1- Canlının tanımını yapınız. Organizmaya sahip varlıklara canlı denir. 2-Bilim adamları canlıları niçin sınıflandırmıştır? Canlıların çeşitliliği, incelenmesini zorlaştırır. Bu sebeple bilim adamları

Detaylı

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ AKŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU TERCİH KILAVUZU

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ AKŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU TERCİH KILAVUZU SELÇUK ÜNİVERSİTESİ AKŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU TERCİH KILAVUZU Selçuk Üniversitesi Akşehir Meslek Yüksekokulu 1989 yılından bu yana dünyanın ortası Akşehir den bilime açılan bir kapı olarak hizmet vermektedir.

Detaylı

Kastamonu - Merkez İlçe

Kastamonu - Merkez İlçe Kastamonu - Merkez İlçe YATIRIM YERİ KATALOĞU Kastamonu - Merkez İlçesi uygun yatırım yerleri www.kuzka.org.tr Kastamonu OSB, şehre ve bölgeye ciddi ekonomik girdiler sağlamaktadır. OSB'de değişik sanayi

Detaylı

2014-2023 BÖLGE PLANI SÜRECİ Eskişehir Turizm İhtisas Komisyonu Toplantısı. 10.04.2013 Anadolu Üniversitesi

2014-2023 BÖLGE PLANI SÜRECİ Eskişehir Turizm İhtisas Komisyonu Toplantısı. 10.04.2013 Anadolu Üniversitesi 2014-2023 BÖLGE PLANI SÜRECİ Eskişehir Turizm İhtisas Komisyonu Toplantısı 10.04.2013 Anadolu Üniversitesi Küresel Turizm Sektörü Dünya daki turist sayısı 2011 yılında bir önceki yıla göre % 4,6 ve 2012

Detaylı

AMASRA NIN EN PRESTİJLİ PROJESİ!

AMASRA NIN EN PRESTİJLİ PROJESİ! AMASRA NIN EN PRESTİJLİ PROJESİ! www.omia.com.tr Gayrimenkulde; garantili ve kârlı yatırım projeleri üretir... Omia İnşaat; yatırımcılarına kârlı yatırım fırsatları sunuyor. Kurulduğu tarihten itibaren

Detaylı

SİMAV BELEDİYE BAŞKANLIĞI KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK VE ÇALIŞMA ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK

SİMAV BELEDİYE BAŞKANLIĞI KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK VE ÇALIŞMA ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK SİMAV BELEDİYE BAŞKANLIĞI KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK VE ÇALIŞMA ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, HUKUKİ DAYANAK AMAÇ MADDE 1 Bu Yönetmeliğin amacı,

Detaylı

PROF. DR. ABDULLAH UÇMAN

PROF. DR. ABDULLAH UÇMAN PROF. DR. ABDULLAH UÇMAN İstanbul Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü nden mezun olduktan (1972) sonra bir süre aynı bölümde kütüphane memurluğu yaptı (1974-1978). 1976 da Türk

Detaylı

T.C. TALAS BELEDİYESİ İNSAN KAYNAKLARI VE EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ

T.C. TALAS BELEDİYESİ İNSAN KAYNAKLARI VE EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam Madde 1 (1) Bu Yönetmelik in amacı İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünün çalışma usul ve esaslarını düzenlemektir. (2) Bu Yönetmelik,

Detaylı

T.C İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ZABITA DAİRE BAŞKANLIĞI ZABITA DESTEK HİZMETLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ

T.C İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ZABITA DAİRE BAŞKANLIĞI ZABITA DESTEK HİZMETLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ T.C İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ZABITA DAİRE BAŞKANLIĞI ZABITA DESTEK HİZMETLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 -

Detaylı

(22 Aralık 2012, Cumartesi) GRUP A. 2012-2013 Türkçe Ortak Sınavı Lise Hazırlık Sınıfı

(22 Aralık 2012, Cumartesi) GRUP A. 2012-2013 Türkçe Ortak Sınavı Lise Hazırlık Sınıfı 2012-2013 Türkçe Ortak Sınavı Lise Hazırlık Sınıfı AÇIKLAMALAR 1. Soruların cevaplarını kitapçıkla birlikte verilecek optik forma işaretleyiniz. 2. Cevaplarınızı koyu siyah ve yumuşak bir kurşun kalemle

Detaylı

Dünyanın 3. Büyük Uzakdoğu nun En Büyük Fuarı İSTANBUL - GUANGZHOU Direk Uçuşu

Dünyanın 3. Büyük Uzakdoğu nun En Büyük Fuarı İSTANBUL - GUANGZHOU Direk Uçuşu Dünyanın 3. Büyük Uzakdoğu nun En Büyük Fuarı İSTANBUL - GUANGZHOU Direk Uçuşu 109. ÇİN İTHAL VE İHRAÇ MALLARI FUARI - TUR PROGRAMLARI 1. DÖNEM / 15-19 Nisan 2011 TK.1 Türk Hava Yolları ile Direk GUANGZHOU

Detaylı

TV LERDEKİ PROGRAMLARA ÇIKANLAR KURAN OKUMASINI BİLMİYOR

TV LERDEKİ PROGRAMLARA ÇIKANLAR KURAN OKUMASINI BİLMİYOR Site İsmi : Zaman 53 Tarih: 10.05.2012 Site Adresi : www.zaman53.com Haber Linki : http://www.zaman53.com/haber/14544/camilerin-ayaga-kalkmasi-lazim.html ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Detaylı

ÇAVDARHİSAR KAYMAKAMLIĞI AİZANOİ ANTİK KENTİ TANITIM ÇALIŞMALARI RAPORU

ÇAVDARHİSAR KAYMAKAMLIĞI AİZANOİ ANTİK KENTİ TANITIM ÇALIŞMALARI RAPORU ÇAVDARHİSAR KAYMAKAMLIĞI AİZANOİ ANTİK KENTİ TANITIM ÇALIŞMALARI RAPORU Ömer BİLGİN Çavdarhisar Kaymakamı 2011 AIZANOI Binlerce yıl öncesine dayanan tarihi, eşsiz mimari eserleri, dünyanın pek çok ilklerini

Detaylı

TÜRKİYE EKONOMİSİ. Prof.Dr. İlkay Dellal Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü. Ankara

TÜRKİYE EKONOMİSİ. Prof.Dr. İlkay Dellal Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü. Ankara TÜRKİYE EKONOMİSİ Prof.Dr. İlkay Dellal Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü 1 Ankara Ülke Ekonomisinde Etkili Olan Faktörler Tarih Doğal Kaynaklar Coğrafi yer Büyüklük Arazi şekilleri

Detaylı

Manzara 7/24 için uzun yıllara dayanan tecrübe ve profesyonel bir tasarım ekibini bir araya getirdik. Her detayın üzerinde titizlikle durarak ve en mükemmeli hedefleyerek çalıştık. Manzara 7/24 denize,

Detaylı

TOKAT DOĞAL SİT ALANLARI

TOKAT DOĞAL SİT ALANLARI TOKAT DOĞAL SİT ALANLARI SIRA NO İLÇESİ ADI SİT TÜRÜ 1 NİKSAR EFKERİT VADİSİ DOĞAL VE ARKEOLOJİK SİT ALANI 2 ZİLE EVRENKÖY MAĞARASI 2. DERECE DOĞAL SİT ALANI 3 PAZAR BALLICA MAĞARASI 2. DERECE DOĞAL SİT

Detaylı

FACT SHEET - KONSEPT

FACT SHEET - KONSEPT FACT SHEET - KONSEPT GENEL BİLGİLER Kategori :3* Toplam Alan :3.000 m2 Plaj Uzunluğu :30 m. Kapasite :86 ODA Kat Sayısı :5 kat Kredi Kartı :Visa - Mastercard Hizmet dönemi :6 AY Konsept :Herşey Dahil Adres

Detaylı

Cuma İzmir Gündemi

Cuma İzmir Gündemi 26.09.2014 Cuma İzmir Gündemi PARAVANLI REKTÖR ODASINDAN, DEV ÜNİVERSİTEYE Sağlık Muhabirleri Derneği (SMD) İzmir Temsilciliği üyeleri ile buluşan İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Rektörü Prof.Dr.

Detaylı

Kumbahçe de otel inşaatında göçük meydana geldi

Kumbahçe de otel inşaatında göçük meydana geldi Kumbahçe de otel inşaatında göçük meydana geldi Bodrum Belediyesi önlemler alınıncaya kadar inşaatı durdurdu Bodrum un en işlek yerleşim yerlerinden biri olan Kumbahçe Plajı yakınında Cumhuriyet Caddesi

Detaylı

12.06.2008 16:48 FİLİZ ESEN-BİROL BAŞARAN

12.06.2008 16:48 FİLİZ ESEN-BİROL BAŞARAN 12.06.2008 16:48 FİLİZ ESEN-İROL AŞARAN : Efendim : İyiyim sağol sen nasılsın : Çalışıyorum işte yaramaz birşey yok : Kim yazmış bunu : Kim yazmış bunu Milliyet te : Yani sen sen birşey yollamış mıydın

Detaylı

T.C. LÜLEBURGAZ BELEDİYE BAŞKANLIĞI TESİSLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV ve ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER

T.C. LÜLEBURGAZ BELEDİYE BAŞKANLIĞI TESİSLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV ve ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER T.C. LÜLEBURGAZ BELEDİYE BAŞKANLIĞI TESİSLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV ve ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER AMAÇ Madde 1: Bu yönetmeliğin amacı Lüleburgaz Belediyesi Tesisler Müdürlüğü nün kuruluş,

Detaylı

T.C. ÇANAKKALE BELEDİYESİ. BASIN, YAYIN ve HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM

T.C. ÇANAKKALE BELEDİYESİ. BASIN, YAYIN ve HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM T.C. ÇANAKKALE BELEDİYESİ BASIN, YAYIN ve HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu yönergenin amacı, Basın

Detaylı

GÖREVDE YÜKSELME SINAVI DERS KONULARINA İLİŞKİN SORULACAK SORULARIN DAĞILIMI 2 İL PLANLAMA VE KOORDİNASYON MÜDÜRÜ

GÖREVDE YÜKSELME SINAVI DERS KONULARINA İLİŞKİN SORULACAK SORULARIN DAĞILIMI 2 İL PLANLAMA VE KOORDİNASYON MÜDÜRÜ T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI 01 YILI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YAZILI SINAVI UNVAN BAZLI DERS KONU BAŞLIKLARINA İLİŞKİN DAĞILIMLARINA AİT LİSTELER GÖREVDE YÜKSELME SINAVI DERS KONULARINA İLİŞKİN

Detaylı

T.C. İZNİK KAYMAKAMLIĞI Kılıçaslan İlkokulu Müdürlüğü İLÇEMİZİ TANIYOR, TANITIYORUZ

T.C. İZNİK KAYMAKAMLIĞI Kılıçaslan İlkokulu Müdürlüğü İLÇEMİZİ TANIYOR, TANITIYORUZ T.C. İZNİK KAYMAKAMLIĞI Kılıçaslan İlkokulu Müdürlüğü İLÇEMİZİ TANIYOR, TANITIYORUZ ŞUBAT 2015 1. PROJENİN TANIMI 1 2. PROJENİN İSMİ. 1 3. PROJE ALANI 1 4. PROJENİN AMACI.. 1 5. PROJENİN DAYANAĞI 1 6.

Detaylı

Giovanni dışında bütün örenciler çok çalışıyor. O hiç çalışmıyor ama sınıfın en başarılı öğrencisi. Çok iyi Türkçe konuşuyor.

Giovanni dışında bütün örenciler çok çalışıyor. O hiç çalışmıyor ama sınıfın en başarılı öğrencisi. Çok iyi Türkçe konuşuyor. OKUMA - ANLAMA: ÖĞRENCİLER HER GÜN NELER YAPIYORLAR? 1 Türkçe dersleri başladı. Öğrenciler her gün okula gidiyorlar, yeni şeyler öğreniyorlar. Öğretmenleri, Nazlı Hanım, her Salı ve her Cuma günü sınav

Detaylı

AHMET ÖNERBAY GÖRELE'DE

AHMET ÖNERBAY GÖRELE'DE Portal Adres AHMET ÖNERBAY GÖRELE'DE : www.gorelesol.com İçeriği : Gündem Tarih : 06.10.2014 : http://www.gorelesol.com/haber/haber_detay.asp?haberid=19336 1/3 AHMET ÖNERBAY GÖRELE'DE 2/3 AHMET ÖNERBAY

Detaylı

Ekonomik Rapor Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği / 307

Ekonomik Rapor Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği /  307 2.9 Bölgesel Düzeyde Seçilmiş Özet Göstergeler Bu bölümde gerek İBBS Düzey-2, gerekse İBBS Düzey-3 e göre seçilmiş olan özet göstergeleri çok daha yalın bir şekilde yorumlayabilmek üzere, sınıf sayısı

Detaylı

Neden Malatya ya yatırım yapmalı

Neden Malatya ya yatırım yapmalı Neden Malatya ya yatırım yapmalı 11 2011 Temel Bilgiler Malatya, Doğu Anadolu Bölgesinin ekonomik açıdan en gelişmiş ilidir. 2010 ADNKS verilerine göre il nüfusu 740.643, merkez nüfusu 500 bin civarında,

Detaylı

A1 DÜZEYİ A KİTAPÇIĞI NOT ADI SOYADI: OKUL NO:

A1 DÜZEYİ A KİTAPÇIĞI NOT ADI SOYADI: OKUL NO: A1 DÜZEYİ ADI SOYADI: OKUL NO: NOT OKUMA 1. Aşağıdaki metni -(y/n)a, -(n)da, -(n)dan, -(y/n)i ve -(I)yor ekleriyle tamamlayınız. (10 puan) Sevgili Ayşe, Nasılsın? Sana bu mektubu İstanbul dan yazıyorum.

Detaylı

DÜZEY B1 Avrupa Konseyi Ortak Dil Ölçütleri Çerçevesinde BÖLÜM 4 SINAV GÖREVLİSİNİN KİTAPÇIĞI. Dönem Mayıs 2010 DİKKAT

DÜZEY B1 Avrupa Konseyi Ortak Dil Ölçütleri Çerçevesinde BÖLÜM 4 SINAV GÖREVLİSİNİN KİTAPÇIĞI. Dönem Mayıs 2010 DİKKAT ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ, ΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑΣ Eğitim, Hayatboyu Öğrenme ve Din İşleri Bakanlığı Devlet Dil Sertifikası DÜZEY B1 Avrupa Konseyi Ortak Dil Ölçütleri

Detaylı

T.C. TALAS BELEDİYESİ BASIN YAYIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ

T.C. TALAS BELEDİYESİ BASIN YAYIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam Madde 1 (1) Bu Yönetmelik in amacı Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünün çalışma usul ve esaslarını düzenlemektir. (2) Bu Yönetmelik,

Detaylı

T.C MARMARA ÜNİVERSİTESİ Adalet Meslek Yüksekokulu

T.C MARMARA ÜNİVERSİTESİ Adalet Meslek Yüksekokulu T.C MARMARA ÜNİVERSİTESİ Adalet Meslek Yüksekokulu KAMPÜSÜN TARİHÇESİ Yüksekokulumuzun da içinde bulunduğu Haydarpaşa yerleşkesinin temeli 11 Şubat 1895 te atılmıştır. Açılış tarihi ise 6 Kasım 1903 tür.

Detaylı

ÇANKIRI-ILGAZ (19-20 Şubat 2011)

ÇANKIRI-ILGAZ (19-20 Şubat 2011) ÇANKIRI-ILGAZ (19-20 Şubat 2011) 19 Şubat cumartesi sabah saat 07.30 da FSK Başkanı Ahmet Bozkurt un öncülüğünde Çankırı ve Ilgaz a gitmek için yola çıkıyoruz. Hava biraz kapalı, hafiften yağmur çiseliyor.

Detaylı

ÇEVRENİN GENÇ SÖZCÜLERİ

ÇEVRENİN GENÇ SÖZCÜLERİ ÇEVRENİN GENÇ SÖZCÜLERİ KENTSEL DÖNÜŞÜM Öğrencinin adı- soyadı: ERDEM EGE MARAŞLI Proje Danışmanı: MÜGE SİREK Bahçeşehir - İSTANBUL Kentsel Dönüşüm Son günlerde haberlerde gazetelerde çok fazla rastladığımız

Detaylı

TERMAL SU NEDİR? Termal sular, sıcaklıkları 20 C nin üzerinde ve mineral yönünden zengin olan doğal kaynak sularıdır.

TERMAL SU NEDİR? Termal sular, sıcaklıkları 20 C nin üzerinde ve mineral yönünden zengin olan doğal kaynak sularıdır. Su olmadan medeniyet olmaz. Tarih boyu kurulan bütün medeniyetler su etrafında şekillenmiştir. Su kemerleri, sarnıçlar, çeşmeler ve hamamlar medeniyetin olmazsa olmaz unsurları haline gelmiştir. Özellikle

Detaylı

BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR 2015 2019 STRATEJİK PLANI

BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR 2015 2019 STRATEJİK PLANI BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BEL E D İ Y E S İ 2015 2019 STRATEJİK PLANI 2015-2019 Stratejik Pl an ı 3.4.11 Stratejik Alan 11 : Kültür ve Sosyal İşler 70 A1 Katılımcılığı Esas Alarak Balıkesir'i Kültürel Ve Sportif

Detaylı

A1 DÜZEYİ B KİTAPÇIĞI NOT ADI SOYADI: OKUL NO:

A1 DÜZEYİ B KİTAPÇIĞI NOT ADI SOYADI: OKUL NO: A1 DÜZEYİ ADI SOYADI: OKUL NO: NOT OKUMA 1. Aşağıdaki metni -(y/n)a, -(n)da, -(n)dan, -(y/n)i ve -(I)yor ekleriyle tamamlayınız. (10 puan) Sevgili Ayşe, Nasılsın? Sana bu mektubu İstanbul dan yazıyorum.

Detaylı

BİLDİRİCİ AİLESİ ANTALYA GEZİLERİ

BİLDİRİCİ AİLESİ ANTALYA GEZİLERİ BİLDİRİCİ AİLESİ ANTALYA GEZİLERİ Benim Antalya ya ilk gezim 1962 yılı Şubat tatilinde henüz İstanbul Teknik Üniversitesi nde öğrenci iken oldu. Tatbiki Mekanik Kolu ndan arkadaşlarımız, hocamız Sacit

Detaylı

Roma ve Bizans Dönemi Tarihi Eserleri. Ahmet Usal - Edirne Vergi Dairesi Başkanlığı

Roma ve Bizans Dönemi Tarihi Eserleri. Ahmet Usal - Edirne Vergi Dairesi Başkanlığı Roma ve Bizans Dönemi Tarihi Eserleri Ahmet Usal - Edirne Vergi Dairesi Başkanlığı Aralık 25, 2006 2 İçindekiler 0.1 Antik Yerleşimler......................... 4 0.2 Roma - Bizans Dönemi Kalıntıları...............

Detaylı

AHMETLER İLKOKULU. Okul Binası

AHMETLER İLKOKULU. Okul Binası AHMETLER İLKOKULU Ahmetler Köyü İlkokulu 1947 yılında köylüler tarafından imece yöntemiyle yapıldı. Bundan önce köy odasının alt katında hazırlanan yer, "Mektep" olarak kullanılıyordu. Mektep'te ilkokul

Detaylı

T.C. TALAS BELEDİYESİ PLAN VE PROJE MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. TALAS BELEDİYESİ PLAN VE PROJE MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam Madde 1 (1) Bu Yönetmelik in amacı Plan ve Proje Müdürlüğünün çalışma usul ve esaslarını düzenlemektir. (2) Bu Yönetmelik, ilgili mevzuat

Detaylı

/Pazartesi

/Pazartesi 28.01.2019/Pazartesi 12. YILINDA SİNOP ÜNİVERSİTESİ Kuruluşundan Bugüne Sinop Üniversitesi Onbirinci Yılını Kutladığımız Sinop Üniversitesi 29 Mayıs 2007 de Ondokuz Mayıs Üniversitesinden ayrılarak

Detaylı

Çaldıran daha önceleri Muradiye İlçesinin bir kazası konumundayken 1987 yılında çıkarılan kanunla ilçe statüsüne yükselmiştir.

Çaldıran daha önceleri Muradiye İlçesinin bir kazası konumundayken 1987 yılında çıkarılan kanunla ilçe statüsüne yükselmiştir. Çaldıran Tarihçesi: İlçe birçok tarihi medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Medler, Bizanslılar, Urartular, İranlılar ve son olarak Osmanlı devleti bu ilçede hâkimiyet sürmüşlerdir. İlçenin tarih içerisindeki

Detaylı

Öğrenci Memnuniyet Anketi

Öğrenci Memnuniyet Anketi 1 / 13 15.12.2018 13:20 Sevgili Öğrenciler; Bu çalışmanın amacı, Kalite Değerlendirme Raporu kapsamında, meslek yüksek okulumuzda öğrenim gören öğrencilerin genel memnuniyet düzeylerinin belirlenmesidir.

Detaylı

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ : 2014 2015 Μάθημα : Τουρκικά Επίπεδο : Ε1 Διάρκεια : 2 ώρες

Detaylı

İstanbul da, Bursa da, Çanakkale de, Sakarya da. Ve şimdi Konya da.

İstanbul da, Bursa da, Çanakkale de, Sakarya da. Ve şimdi Konya da. İstanbul da, Bursa da, Çanakkale de, Sakarya da Ve şimdi Konya da. 23 Bursa Prestij Modern 23 yıllık İstanbul Prestij Park Bakyapı Uzmanlığıyla Prestijli Bir Hayat Sakarya Çamlıca Apart Evleri Çanakkale

Detaylı

158 Personelimizle İstanbullu. hemşerilerimize hizmet etmekteyiz.

158 Personelimizle İstanbullu. hemşerilerimize hizmet etmekteyiz. 158 Personelimizle İstanbullu hemşerilerimize hizmet etmekteyiz. ÇÖZÜM BİZİM İŞİMİZ 2.976.726 Başvuruyu Çözümledik BEYAZ MASA 1994 yılından bu yana 24 saat hizmet anlayışıyla, kendisine ulaşan tüm istek,

Detaylı

Bin Yıllık Musiki Kültürümüze Katkı Sunuyoruz. 14 Ocak 2014 Kürdilihicazkâr Faslı Beraber ve Solo Şarkılar Konseri

Bin Yıllık Musiki Kültürümüze Katkı Sunuyoruz. 14 Ocak 2014 Kürdilihicazkâr Faslı Beraber ve Solo Şarkılar Konseri Bin Yıllık Musiki Kültürümüze Katkı Sunuyoruz 14 Ocak 2014 Kürdilihicazkâr Faslı Beraber ve Solo Şarkılar Konseri Müdürlüğümüz bünyesinde faaliyet gösteren AKM Klasik Türk Sanat Müziği Korosunun Şef Mitat

Detaylı

SİNOP SIRA NO İLÇESİ MEVKİİ STATÜ 1 BOYABAT KURUSARAY KÖYÜ

SİNOP SIRA NO İLÇESİ MEVKİİ STATÜ 1 BOYABAT KURUSARAY KÖYÜ SİNOP DOĞAL SİT ALANLARI SIRA NO İLÇESİ ADI SİT TÜRÜ 1 MERKEZ HAMSİLOS-AKLİMAN 1. VE 2. DERECE DOĞAL SİT ALANI 2 MERKEZ SARIKUM GÖLÜ 1. VE 3. DERECE DOĞAL SİT ALANI 3 ERFELEK TATLICAK ŞELALELERİ 1. DERECE

Detaylı

TÜRKİYE ORMANCILAR DERNEĞİ ALİ KEMAL YİĞİTOĞLU KÜTÜPHANESİ

TÜRKİYE ORMANCILAR DERNEĞİ ALİ KEMAL YİĞİTOĞLU KÜTÜPHANESİ TÜRKİYE ORMANCILAR DERNEĞİ ALİ KEMAL YİĞİTOĞLU KÜTÜPHANESİ Ali Kemal YİĞİTOĞLU Kimdir? Ali Kemal YİĞİTOĞLU 1901 yılında Amasya da dünyaya geldi. 1923 yılında Yüksek Orman Mektebi nden Orman Yüksek Mühendisi

Detaylı

MANİSA VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI 24 ÜNCÜ VERGİ HAFTASI KUTLAMA PROGRAMI (Resimler için lütfen ilgili etkinliğe tıklayınız.)

MANİSA VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI 24 ÜNCÜ VERGİ HAFTASI KUTLAMA PROGRAMI (Resimler için lütfen ilgili etkinliğe tıklayınız.) MANİSA VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI 24 ÜNCÜ VERGİ HAFTASI KUTLAMA PROGRAMI (Resimler için lütfen ilgili etkinliğe tıklayınız.) 25 ŞUBAT 2013 Pazartesi 09.00 Atatürk Anıtına Çelenk konulması 09.30 Valilik Makamını

Detaylı

2015 YILI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVINDA İLAN EDİLECEK UNVANLARA İLİŞKİN DERS KONU BAŞLIKLARI

2015 YILI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVINDA İLAN EDİLECEK UNVANLARA İLİŞKİN DERS KONU BAŞLIKLARI 2015 YILI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVINDA İLAN EDİLECEK UNVANLARA İLİŞKİN A) GÖREVDE YÜKSELME SINAVINA TABİ UNVANLAR İÇİN: 1-) İL NÜFUS VE VATANDAŞLIK MÜDÜRÜ 10 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu

Detaylı

T.C. TALAS BELEDİYESİ KIRSAL HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. TALAS BELEDİYESİ KIRSAL HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam Madde 1 (1) Bu Yönetmelik in amacı Kırsal Hizmetler Müdürlüğünün çalışma usul ve esaslarını düzenlemektir. (2) Bu Yönetmelik, ilgili mevzuat

Detaylı

Deniz Esemenli ile Üsküdar Turu 27 Ekim 2013, Pazar

Deniz Esemenli ile Üsküdar Turu 27 Ekim 2013, Pazar Deniz Esemenli ile Üsküdar Turu 27 Ekim 2013, Pazar Tur Danışmanımız: Doç. Dr. Deniz Esemenli, Sanat Tarihçisi Buluşma Noktası: Üsküdar Meydanı, III. Ahmet Çeşmesi önü Tur başlama saati: 09.00 Gezimizin

Detaylı

ÖĞRENME FAALİYETİ 1 ARAÇ BAKIM VE ONARIMI

ÖĞRENME FAALİYETİ 1 ARAÇ BAKIM VE ONARIMI ÖĞRENME FAALİYETİ 1 AMAÇ ARAÇ BAKIM VE ONARIMI Bu faaliyet sonucunda Araç Bakım Onarımı alanındaki meslekleri tanıyabileceksiniz. A. ALANIN MEVCUT DURUMU VE GELECEĞİ İnsanoğlu yaratılışından beri yaşadığı

Detaylı

GRUP 5 ÇANKIRI KASTAMONU ZONGULDAK

GRUP 5 ÇANKIRI KASTAMONU ZONGULDAK GRUP 5 ÇANKIRI KASTAMONU ZONGULDAK GÜÇLÜ YÖNLER Çankırı ilinde Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ve Çankırı Belediyesi bünyesinde olan bir Yaşlı Koordinasyon birimi bulunmaktadır. Zonguldak ilinde ise 2000 yılında

Detaylı

KÜTAHYA. Dr. Kamil TÜRKMEN- Kütahya İl Sağlık Müdürü drkamilturkmen@gmail.com

KÜTAHYA. Dr. Kamil TÜRKMEN- Kütahya İl Sağlık Müdürü drkamilturkmen@gmail.com KÜTAHYA Dr. Kamil TÜRKMEN- Kütahya İl Sağlık Müdürü drkamilturkmen@gmail.com 3.Uluslararası Sağlık Turizmi Kongresi nde Alternatif Turizm de Alternatif İl Kütahya sloganıyla başlattığımız çalışma Kütahya

Detaylı

BAKA BULUŞMALARI -I-

BAKA BULUŞMALARI -I- BAKA BULUŞMALARI -I- Onur Konuğu Isparta Belediye Başkanı Y. Mimar Yusuf Ziya GÜNAYDIN Tarih 01 Ekim 2010 Cuma Saat 10:00 Katılımcılar Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri ve Uzmanları Batı Akdeniz

Detaylı

ÇAĞDAŞ EĞİTİM KOOPERATİFİ ÖZEL 3 MART İLKÖĞRETİM OKULU

ÇAĞDAŞ EĞİTİM KOOPERATİFİ ÖZEL 3 MART İLKÖĞRETİM OKULU ÇAĞDAŞ EĞİTİM KOOPERATİFİ ÖZEL 3 MART İLKÖĞRETİM OKULU Uyguladığı kooperatif modeli ile eğitimde ülkemizde tek ve örnek bir kurum olan Çağdaş Eğitim Kooperatifi, kurulduğu tarihten bu yana hep eğitimin

Detaylı

YÖNETMELİK DARICA BELEDİYE BAŞKANLIĞI /KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak ve Tanımlar

YÖNETMELİK DARICA BELEDİYE BAŞKANLIĞI /KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak ve Tanımlar Kabul Tarihi..: 03/ 08 / 2010 Kanun No : 5393 Madde No...: 15-18 Meclis Sayı No..: 56 YÖNETMELİK DARICA BELEDİYE BAŞKANLIĞI /KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ AMAÇ KAPSAM DAYANAK BİRİNCİ

Detaylı

YAZI İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜNÜN 01.01.2003 TARİHİNDEN 31,12,2003 TARİHİNE AİT ÇALIŞMALARI

YAZI İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜNÜN 01.01.2003 TARİHİNDEN 31,12,2003 TARİHİNE AİT ÇALIŞMALARI YAZI İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜNÜN 01.01.2003 TARİHİNDEN 31,12,2003 TARİHİNE AİT ÇALIŞMALARI Belediyemiz Yazı İşleri Müdürlüğünün 01.01.2003 tarihinden 31,12,2003 tarihine kadar olan çalışmaları başlıklar halinde

Detaylı

Beşiktaş Gazetesi. Günlük web Gazetesi 03.11.2012. Salkım Söğüt Saç

Beşiktaş Gazetesi. Günlük web Gazetesi 03.11.2012. Salkım Söğüt Saç Beşiktaş Gazetesi Günlük web Gazetesi 03.11.2012 Salkım Söğüt Saç Beşiktaş Belediyesi'nde belgesel film gösterimleri tüm hızıyla devam ediyor. Levent Kültür Merkezi'nde sinema gösterimleri için de Salkım

Detaylı

TARIM: Ülkemizde farklı iklim özellikleri görülmesi farklı tarım ürünlerinin yetişmesine sebep olmaktadır.

TARIM: Ülkemizde farklı iklim özellikleri görülmesi farklı tarım ürünlerinin yetişmesine sebep olmaktadır. ÜLKEMİZİN KAYNAKLARI VE EKONOMİK FAALİYETLER TARIM: Ülkemizde farklı iklim özellikleri görülmesi farklı tarım ürünlerinin yetişmesine sebep olmaktadır. Buğday Un,Pamuk dokuma, zeytin, ayçiçeği- yağ, şeker

Detaylı

FATİH MH. KORDONBOYU CD. NO:7 BÜYÜKÇEKMECE / İSTANBUL. Telefon: 0 (212) Faks: 0 (212) E-posta:

FATİH MH. KORDONBOYU CD. NO:7 BÜYÜKÇEKMECE / İSTANBUL. Telefon: 0 (212) Faks: 0 (212) E-posta: FATİH MH. KORDONBOYU CD. NO:7 BÜYÜKÇEKMECE / İSTANBUL Telefon: 0 (212) 883 10 62 Faks: 0 (212)883 10 62 E-posta: 750885@meb.k12.tr 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Programı 21 Mart Nevruz Kutlamaları

Detaylı

1.GÜN 7 Ocak, Çarşamba: İSTANBUL BUENOS AIRES

1.GÜN 7 Ocak, Çarşamba: İSTANBUL BUENOS AIRES 1.GÜN 7 Ocak, Çarşamba: İSTANBUL BUENOS AIRES İstanbul Atatürk Havalimanında saat 07:00 da buluşma. Check-in işlemlerini takiben Türk Havayolları nın TK15 seferi ile 09:30 da Buenos Aires e yolculuk. Yerel

Detaylı

T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ

T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ 2016 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU TEMMUZ 2016 ANTALYA I. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ BÜTÇE GİDERLERİNİN

Detaylı

T.C. TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI OSMANGAZİ ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ 2012-2013 BRİFİNG DOSYASI

T.C. TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI OSMANGAZİ ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ 2012-2013 BRİFİNG DOSYASI TC TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI OSMANGAZİ ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ 2012-2013 BRİFİNG DOSYASI 2012-2013 Okul /Kurum Haritası I BÖLÜM KURUMUN ADI : Osmangazi Ortaokulu Müdürlüğü İLİ : Mersin İLÇESİ : Toroslar ADRES

Detaylı

Sakarya ili kültür ve turizm bakımından önemli bir potansiyele ve çeşitliliğe sahiptir. İlde Taraklı Evleri gibi

Sakarya ili kültür ve turizm bakımından önemli bir potansiyele ve çeşitliliğe sahiptir. İlde Taraklı Evleri gibi TARİH Tarihi kaynaklar bize, Adapazarı yerleşim bölgesinde önceleri Bitinya'lıların, ardından Bizanslıların yaşadıklarını bildirmektedir. Öte yandan, ilim adamlarının yaptıkları araştırmalara göre; Sakarya

Detaylı

KAYSERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ (KAYHAM) STRATEJİK PLAN ( )

KAYSERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ (KAYHAM) STRATEJİK PLAN ( ) KAYSERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ (KAYHAM) STRATEJİK PLAN (2017 2019) MİSYON Kayseri nin geçmişini doğru anlayarak, bugünü verimli/iyi değerlendirerek ve geleceğini akıllı planlayarak, Kayseri nin

Detaylı

www.besiktas.com.tr Günlük Kent Gazetesi

www.besiktas.com.tr Günlük Kent Gazetesi 2 TEMMUZ 2013 0 212 260 23 60-0 212 260 52 29 %50 ye varan indirimler Beşiktaş'ta kutlandı 1 TEMMUZ Kabotaj Bayramı kapsamında İstanbul Boğazı nda gerçekleştirilen gösteriler, renkli görüntülere sahne

Detaylı

http://www.yeniasir.com.tr/surmanset/2017/02/21/istihdam-icin-sahaya-indiler Cumhurbaşkanı Erdoğan ın istihdam seferberliği çağrısına Balıkesir den tam destek geldi. Balıkesir Valisi Yazıcı, Sanayi Odası

Detaylı

T.C. ATABEY KAYMAKAMLIĞI ATABEY ÖĞRETMENEVİ VE ASO

T.C. ATABEY KAYMAKAMLIĞI ATABEY ÖĞRETMENEVİ VE ASO T.C. ATABEY KAYMAKAMLIĞI ATABEY ÖĞRETMENEVİ VE ASO BRİFİNG DOSYASI 2015 1. BÖLÜM KURULUŞUN GENEL TANIMI KURUMUN ADI Atabey : Öğretmenevi ve ASO Müdürlüğü KURUMUN ADRESİ Yeni Mahalle : Hastahane cad. TELEFON

Detaylı