AFET SONRASI GEÇİCİ BARINMA ÜNİTELERİ FİKİR YARIŞMASI SORULAR VE CEVAPLAR

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "AFET SONRASI GEÇİCİ BARINMA ÜNİTELERİ FİKİR YARIŞMASI SORULAR VE CEVAPLAR"

Transkript

1 AFET SONRASI GEÇİCİ BARINMA ÜNİTELERİ FİKİR YARIŞMASI SORULAR VE CEVAPLAR 1. Şartnameye göre ekipteki her kişi için kimlik zarfı olacağını anlıyorum. Doğru mudur? Tek bir kimlik zarfı içinde, tüm ekip üyelerinin şartnamede istenen bilgileri yer almalıdır. 2. Prototipler tam ölçülü mü olacak yoksa belirli oranda modellenecek mi? Prototipler, 1/1 oranda üretilecektir. 3. Şartnamede yer alan 12. madde uyarınca yarışmanın ikinci kademesinde yarışmacılardan istenen prototipin ölçeği konusunda bizi bilgilendirmenizi istiyoruz. Prototipler, 1/1 oranda üretilecektir. 4. Prototipin hangi ölçekte yapılması isteniyor? Prototipte kullanılan malzeme birebir gerçeğiyle aynı mı olmalı? Prototip için yarışmacılara maddi destek sağlanacak mı? Prototipler, 1/1 oranda üretilecek olup, kullanılan malzemenin olabildiğince gerçeğinin aynısı olması gerekmektedir. Prototip üretimi sırasında AFAD tarafından finansal destek sağlanacaktır Yarışma Takvimi başlığında, 2. Kademe Yarışma Takvimi nde prototip teslimi tarihi ilan edilmiş. Projenin prototipini isterken projenin maketini mi hazırlamamız beklenmektedir? Hayır. Prototip, 1/1 oranda gerçeğe en yakın şekilde üretilecektir. Üretim aşamasında AFAD la eşgüdüm içinde çalışılacaktır. 6. Yarışmanın ikinci aşamasında ürünlerin üretileceği yer almaktadır. Üretim sırasında teknik destek sağlanacak mı? Üretim bedeli yarışmacıya mı AFAD'a mı ait olacak? Prototip üretimi sırasında teknik destek sağlanmayacak olup, uygulama desteği ve finansal destek sağlanacaktır. 7. Prototiplerin yapımı sorumluluğu yarışmacıya mı ait yoksa AFAD mı üstleniyor? Prototiplerin üretimi sırasında finansal sorumluluk AFAD a ait olmakla birlikte; yarışmacılar bu süreçte prototipin tasarıma uygun üretilmesi konusunda gerekli proje dokümanlarını sağlamak ve denetlemeleri gerçekleştirmekle sorumludur.

2 8. Proje dokümanlarının şartnamede belirtilen pafta ve 3B görselleri koyarken ne derece açıklama gereklidir. Bire bir imalat resmi istenmekte midir? Dokümanlarda bulunması gereken bilgiler şartnamede belirtilmiş olup, tasarımcı fikrini ifade etme konusunda ekstra yarar sağlayacağını düşündüğü görselleri eklemekte serbesttir. 9. Acil barınma amaçlı (tekstil vb. malzemeli) tasarımlar kategorisinde plastik, metal gibi malzeme önerileri getirilebilir mi? Yoksa istenilen, sadece tekstil ve benzeri malzeme önerileri midir? Malzeme kullanım kararı ve kullanılacağı yer tasarımcıya ait olmakla birlikte; malzeme seçimi, tasarım ürününün konseptine uygun olmalıdır. Kullanılan malzemenin yerinin tutarlılığı değerlendirme kriterlerinden bir tanesidir. 10. Acil barınma amaçlı tasarımlar kategorisinde "tekstil vb. malzemeli" ibaresi bulunmaktadır. Kullanabileceğim malzemeler hakkında bilgi alabilir miyim? Yalnızca tekstil ve branda gibi malzemeler mi kullanabiliyorum? Detayda değil de, yapının kendisinde ahşap, çelik gibi malzemeler kullanma şansım var mı? Kullanılabilir malzemeler belirliyse bir liste alabilir miyim? Malzeme kullanım kararı ve kullanılacağı yer tasarımcıya ait olmakla birlikte; malzeme seçimi, tasarım ürününün konseptine uygun olmalıdır. Kullanılan malzemenin yerinin tutarlılığı değerlendirme kriterlerinden bir tanesidir İhtiyaç Programı başlığı ilk maddesinde belirtilen en az 15m² olmak üzere, en fazla 5 kişilik bir ailenin barınma gereksinimlerini karşılayacak nitelikte maddesi ile alakalı olarak; acil barınma kategorisine yönelik modüler bir tasarım önerim var. Afet sonrası altın saatler olarak tabir edilen ilk zaman diliminde, herkese ulaşabilmek ve daha çok dağıtım yapabilmek için her aileye yaklaşık kamp çadırları boyutlarında bir barınak verilir. İlerleyen zaman dilimlerinde, modüler yapı sayesinde yaşam alanı büyütülür; 15m² ve üstü boyutlara erişilebilir. Kısacası; bir modülün boyutu 15m²'den daha düşük. Modüller bir araya gelerek bu alana ve daha büyük ölçülere ulaşılabiliyor. Bu durumdaki bir tasarım önerisi bu maddeye engel teşkil ediyor mu? Şartnamede en az 15 m² olarak belirtilen büyüklük, ürünün ilk kurulum aşamasında sağlanıyor olmalıdır.

3 Yarışmaya Katılım Koşulları başlığındaki en son paragrafta belirtilen Daha önce başka yarışmalarda ödül alan, yayınlanan ve/veya mevcut durumda üretimi yapılan tasarımlar yarışma dışı bırakılacaktır. maddesi ile alakalı olarak; bu maddede belirtilen koşullar Ekim ayının sonunda gerçekleşirse yarışmacı diskalifiye edilir mi? Belirtilen koşullar, yarışma sonuçlarının ilanı olan tarihinden önce gerçekleşirse, diskalifiye edilir. Daha önce herhangi bir yarışmada ödül almış, sergilenmiş veya yayımlanmış olan eserler ile patent ve tasarım tescili söz konusu olan tasarımlar diskalifiye edilir. 13. I. Acil barınma amaçlı (tekstil vb. malzemeli) tasarımlar - Öğrenci ve profesyonel kategorisi için ödül konusunda öğrenci ve profesyonel için ayrı miktarlar belirtilmemektedir. Birinci için TL belirtilmiştir. Öğrenci için ve profesyonel için ayrı ayrı mı ödül vereceksiniz? Yoksa öğrenci ve profesyonelin toplam katılım sayısından bir kişi mi seçeceksiniz? Yani sadece tek bir TL ödül mü vereceksiniz? Evet, tek ödül verilecektir. 14. Şartnamenin 10.2 Kimlik Zarfı kısmı 5. maddede Projenin sayısal kopyası eklenmelidir. ibaresi yer almaktadır. Projenin sayısal ibaresinden kasıt nedir acaba? Benden SAP2000 analiz sonuçları mı beklenmektedir? Projenin sayısal kopyası olarak neleri eklemem gerektiğini belirtirseniz çok sevinirim. Analiz sonucu değil, hazırlanan paftaların ve dokümanların sayısal ortamdaki yani kağıda basılmamış, bilgisayar ortamında ulaşılabilir hali istenmektedir. 15. Her türlü çizim tekniği serbest derken el çizimi de dahil midir? Tasarımcı, fikrini en iyi ifade edebileceği şekilde sunumlarını yapmakta serbesttir İhtiyaç Programı nda; aranılan farklı iklim koşullarına uyumluluk koşulunun daha net açıklanmasını rica ediyorum. Bu madde Kars'ta da Adana'da da aynı barınma ünitelerinin kullanılacağına mı işaret ediyor? Yoksa farklı iklim koşulları için birkaç tasarım alternatifi geliştirilebilir mi? Faklı iklim koşulları için alternatif çözümler beklenmemektedir. Önerilen tasarım, farklı iklim koşullarına adapte edilebilecek esnek çözümler içermelidir.

4 17. 9.Projelerin Çizim ve Sunumu nda, "Projelerin CD kopyası PDF formatında ve kapalı zarf içinde teslim edilecektir. Teslim paftalarının A3 boyutunda 2 kopya çıktısı alınacaktır" kısmında CD'de paftaların JPEG formatındaki hali mi yer alacaktır? Ayrıca A3 formatında 2ser kopyası alınan paftalar tekrar fotoblok malzeme üzerine mi yoksa gramajlı kağıt üzerine mi baskı alınacaktır? CD de, paftaların en az 300 dpi çözünürlükte TIFF ya da BMP formatındaki hali yer alacaktır. A3 kopyaların gramajlı kağıt üzerine baskı alınması yeterlidir Kimlik Zarfı başlığının 2. maddesinde belirtilen Yarışma şartlarını ve proje uygulama aşamasında yetkili mercilerce yapılacak tadilat önerilerini dikkate alacaklarını kabul ettiklerine dair kendi imzalarını taşıyan yazılı belgeyi eklemeleri gerekmektedir ibaresi ile 2. paragrafında belirtilen Ekip içindeki diğer kişiler, ekip başını kabul ettiklerine dair toplu taahhütname vereceklerdir ifadelerine göre, yazılı belge ile taahhütname, el yazısı ile katılımcıların kendi cümleleriyle mi yazılacak, yoksa katılımcılara verilecek hazır formatta mı hazırlanacaktır? İlgili belgeler, hazır formatta yarışma web sitesinde yayınlanacak olup, yarışmacılar bu belgeleri dolduracaklardır Kimlik Zarfı başlığında; Yarışmacıların, kimlik zarfının içine; 2. Yarışma şartlarını ve proje uygulama aşamasında yetkili mercilerce yapılacak tadilat önerilerini dikkate alacaklarını kabul ettiklerine dair kendi imzalarını taşıyan yazılı belgeyi eklemeleri gerekmektedir" ibaresinde, katılımcı istenen belgeyi web sitesinden mi bulup indirecektir? İlgili belgeler, hazır formatta yarışma web sitesinde yayınlanacak olup, yarışmacılar bu belgeleri dolduracaklardır Yarışmaya Katılım Koşulları başlığı altında belirtilen profesyonel kategorisi için ilgili teknik bölümlerden en az lisans düzeyinde eğitim almış olmak tanımındaki lisans düzeyini kanıtlamak için diplomanın fotokopisi yeterli midir? Bu tanımdaki lisans düzeyini kanıtlamak için diplomanın fotokopisi yeterlidir.

5 21. Acil barınma amaçlı tasarımlarda birim içinde ıslak hacim belirtilmemiştir. Bu durumda, birim dışında ayrı olarak mı çözülecek? Ortak kullanım alanları yapmamız gerekir mi? En fazla kaç m2'lik birimler düşünülecektir? Acil barınma ünitelerinde ıslak hacimler yer almayacaktır. Geçici barınma ünitelerinde ıslak hacimler de düşünülecek olup, belirlenen 15m² ye dahil edilmeyecektir. (Şartname madde 8) 22. İkinci aşamada prototipler değerlendirilirken kimlik zarfları açılmış olacak mı, yoksa ilk aşamada olduğu gibi sadece rumuz belli olarak mı jüri değerlendirmesini yapacak? Kimlik zarfları yarışma sonuçlanıncaya kadar açılmayacaktır. Rumuzla devam edilecektir. 23. Yaklaşık maliyet hesabı istenmesi, en ucuz maliyetli projeler jüri tarafından tercih edilecek anlamına mı gelmektedir? Tasarımın ekonomik olması, değerlendirme kriterlerinden bir tanesi olmakla birlikte; en ucuz maliyetli ürünün tercih edileceği anlaşılmamalıdır. 24. Geçici barınma birimlerinin yapılacağı alanlar için, hazırlanmış betonarme zemin üzeri birimlerin yerleştirileceğini anlıyoruz. Doğru mudur? Yarışmanın adından da anlaşılacağı üzere, istenen tasarım, tekil olarak acil veya geçici barınma birimlerini içermektedir. Altyapı ve çevre düzenlemeleri dışarıda tutulmaktadır. 25. Yarışmanın ihtiyaç programında yer alan Her türlü ulaşım aracı ile taşınabilen ve depolanabilen maddesi içerisinde bisiklet, motorsiklet gibi araçlarda yer alıyor mu? Geçici barınma amaçlı tasarım kategorisi için uygulanacak projenin de ebatları ve malzemeleri bu tür araçlara da uygun olmalı mı? Geçici barınma amaçlı tasarım kategorisi, prefabrike konut kapsamında değerlendirilirse, ulaşım aracının daha büyük araçlar olması gerekmez mi? Yarışma; ürün tasarımı, bakım, onarım, nakliye gibi konulardaki çözüm önerileri değerlendirilmek üzere düzenlenmektedir. Uygulanması mümkün olan çözüm önerileri değerlendirilecektir. 26. Her iki yarışma için 100TL lik tek dekontumuz bulunmaktadır. Her yarışma için bunun fotokopisi konulabilir mi? Şartname gereği, her tasarım için ayrı ücret yatırılmış olması gerekmektedir. Yanlış yatıran yarışmacıların ilgili banka şubeleri ile bu problemi çözmeleri beklenmektedir.

6 Yarışmacıdan istenilen belgeler başlığında, plan, kesitler, görünüşler 1/10, sistem detayları 1/1, 1/5 ve diğer, 3 boyutlu görseller istenmektedir. Belirtilen maddelerin tamamı hazırlanacak olan paftaların içinde mi yer alacaktır, yoksa sunulması gereken başka dokümanlar mıdır? Yukarıda belirtilen maddelerin tamamı hazırlanacak olan proje paftalarının içinde yer alacaktır. 28. Şartname de Yarışma şartlarını ve proje uygulama aşamasında yetkili mercilerce yapılacak tadilat önerilerini dikkate alacaklarını kabul ettiklerine dair kendi imzalarını taşıyan yazılı belgeyi eklemeleri gerekmektedir cümlesi 5846 sayılı fikir ve sanat eserleri kanununa uygun mudur? Bu madde ile, tasarım sahibinin bilgisi ve onayı dahilinde ürünün rasyonelliğine ve uygulanabilirliğine yönelik tadilatlar konu edilmekte olup; bu konuda gerekli hassasiyet gösterilecektir. 29. Asil jüri 4 kişi endüstriyel ürün tasarımcısı, 2 mimar, 1 AFAD uzmanı olmak üzere toplam 7 kişi olarak teşkil edilmiştir. Endüstri ürünü tasarımcıları ağırlıklı jüri yerine, mimar ağırlıklı jüri teşkil edilmesi daha doğru olmaz mıydı? Tercihin gerekçesini öğrenebilir miyiz? Jüri, 3 endüstri ürünleri tasarımcısı, 2 mimar, 1 AFAD ve 1 Kızılay uzmanından oluşmaktadır. Jüri teşkili, ilgili mevzuat çerçevesinde gerçekleştirilmiştir. 30. Çok sayıda geçici barınma birimleri yapıldığında, enerji santrali ihtiyacı doğmaktadır. Bu konuda çalışmalar nasıldır? İstenen tasarım, tekil olarak acil veya geçici barınma birimlerini içermektedir. Altyapı ve çevre düzenlemeleri dışarıda tutulmaktadır. 31. Acil barınma kategorisinde hazırlanacak üründe sadece yapı mı ele alınacaktır yoksa oturma uyuma dinlenme elemanları vs.nin tasarımı da beklenmekte midir? 32. Islak hacimlerden kasıt nedir; WC, banyo ve mutfağı da içermekte midir? Islak hacimlerden kasıt, banyo ve WC olup; bu birimlerin alanları 15m² olarak belirlenen alana dahil değildir. Bunlara ek olarak, yaşama birimi içerisinde bir mutfak nişi düşünülebilir.

7 33. Geçici barınma biriminde yemek yapılacak mıdır? 34. Isınma ne şekilde olacaktır? 35. Geçici barınma birimlerinde, kalıcı konutların yapımına kadar günlük kahvaltı, öğle ve akşam yemekleri resmi kurumlarca karşılandığına göre, bu birimlerde buzdolabı yer alacak mıdır? 36. Geçici barınmada ocak bulunacak mıdır? 37. Ünitede asma kat tasarlanabilir mi? Eğer tasarlanabilirse, 15m² ye dahil olacak mı? Maksimum yükseklik kaç cm olmalıdır? 38. Acil barınma ünitelerinde ıslak hacim yer almayacaktır. Geçici barınma ünitelerinde ıslak hacim de düşünülecek olup yukarıda belirtilen 15m²'ye dahil edilmeyecektir. ibaresinde yer alan ıslak hacimler, kapalı 15m²'lik barınma ünitesinin dışında mı yer almalıdır? Yoksa barınma ünitesinin 15m²'lik iç hacminde ıslak hacimler de ek olarak içeride mi düşünülmeli? İhtiyaç Programı başlığının son paragrafında Geçici barınma ünitelerinde ıslak hacimler de düşünülecek olup, yukarıda belirtilen 15m² ye dahil edilmeyecektir maddesi belirtilmiştir. Buna göre, ıslak hacimler konutun dışında ortak bir alan olarak mı, yoksa barınma ünitesi içinde 15m²'ye ek olarak ıslak hacimler şeklinde mi düşünülecektir? Barınma ünitesi 15m² den daha geniş tasarlanırsa da aynı kural geçerli midir?

8 40. 8.İhtiyaç Programı başlığının ilk maddesi En az 15m² olmak üzere, en fazla 5 kişilik bir ailenin barınma gereksinimlerini karşılayabilecek nitelikte acil ve geçici barınma amaçlı tasarımlara ihtiyaç duyulmaktadır şeklinde belirtilmiştir. Buna göre, barınma gereksinimleri ile anlatılmak istenen sadece kabuktan oluşan bir ünite mi yoksa içinde uyuma, oturma, yemek yeme gibi fonksiyonları barındıran, üniteye birleşik mobilyaları da mı kapsamaktadır? 41. Enerji tüketimi ve ısıtma seçenekleri için, farklı iklim koşullarında farklı seçenekler söz konusudur. Alternatifli sunumlar istenmekte midir, yoksa raporda seçeneklerden söz etmek bu aşamada yeterli midir? NOT: Faks ile iletilen sorulardan, faks numarası yazılı olmayanların mail atmaları durumunda, mail adreslerine cevapları ayrı olarak da gönderilecektir.

Afet Sonrası Geçici Barınma Üniteleri Fikir Yarışması Sorular ve Cevaplar

Afet Sonrası Geçici Barınma Üniteleri Fikir Yarışması Sorular ve Cevaplar Afet Sonrası Geçici Barınma Üniteleri Fikir Yarışması Sorular ve Cevaplar 1.Şartnameye göre ekipteki her kişi için kimlik zarfı olacağını anlıyorum. Doğru mudur? Tek bir kimlik zarfı içinde, tüm ekip üyelerinin

Detaylı

SORU 3 Hedef kullanıcının çocuk-genç-yetişkin olması kararı tasarımcıdan mı beklenmektedir? CEVAP 3 Kullanıcıların yetişkin olduğu düşünülmelidir.

SORU 3 Hedef kullanıcının çocuk-genç-yetişkin olması kararı tasarımcıdan mı beklenmektedir? CEVAP 3 Kullanıcıların yetişkin olduğu düşünülmelidir. KOÇTAŞ ÜRÜNLERİYLE İÇ MEKAN TASARIMI ÖĞRENCİ YARIŞMASI 2014 SORU-CEVAPLAR: SORU 1 Koçtaş kataloğundan seçeceğimiz ürünlerin detay-renk ve görünüşlerinde değişiklik yapabilir miyiz? (kulp ya da kapak boyutları

Detaylı

KOÇTAŞ ÜRÜNLERİYLE İÇ MEKAN TASARIMI ÖĞRENCİ YARIŞMASI 2014

KOÇTAŞ ÜRÜNLERİYLE İÇ MEKAN TASARIMI ÖĞRENCİ YARIŞMASI 2014 KOÇTAŞ ÜRÜNLERİYLE İÇ MEKAN TASARIMI ÖĞRENCİ YARIŞMASI 2014 YARIŞMANIN AMACI Geleceğin endüstri ürünleri tasarımcıları, iç mimar ve mimarlarına KOÇTAŞ ve Koçtaş ürünlerinin tanıtılması, KOÇTAŞ ürünleri

Detaylı

Kentsel Islak Hacimlerin Tasarımı Öğrenci Fikir Proje Yarışması

Kentsel Islak Hacimlerin Tasarımı Öğrenci Fikir Proje Yarışması Kentsel Islak Hacimlerin Tasarımı Öğrenci Fikir Proje Yarışması YARIŞMANIN AMACI Mimarlar Odası Kayseri Şubesi nin ve Melikgazi Belediyesi nin ortaklaşa açtığı yarışmanın amacı ; geleceğin profesyonelleri

Detaylı

AB ÜRÜN TASARIMI YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

AB ÜRÜN TASARIMI YARIŞMASI ŞARTNAMESİ AB ÜRÜN TASARIMI YARIŞMASI ŞARTNAMESİ Konu Avrupa Birliği gençlik sloganı olan Bizim Avrupamız, Bizim Geleceğimiz konusunda promosyon ürünü tasarımı yapılması. Türü Promosyon ürün tasarımı yarışması Amacı

Detaylı

2. Yarışmanın Yemek kategorisi için konutsal bir boyutta mı tasarlanmalı yoksa Restaurant/Café gibi mekanlara göre mi tasarlanmalı?

2. Yarışmanın Yemek kategorisi için konutsal bir boyutta mı tasarlanmalı yoksa Restaurant/Café gibi mekanlara göre mi tasarlanmalı? 1. Yaşam ve Yemek kategorilerinden birine ya da hepsine katılım sağladığımızda sunduğumuz tasarım ögeleri hem iç hem dış mekana uyumlu aynı mobilyalar mı olmalı? Yoksa İç ve Dış mekanı kurgularken o alanlara

Detaylı

HEDİYEM İSTANBUL, AHŞAP OYUNCAK TASARIM YARIŞMASI TEKNİK ŞARTNAMESİ

HEDİYEM İSTANBUL, AHŞAP OYUNCAK TASARIM YARIŞMASI TEKNİK ŞARTNAMESİ HEDİYEM İSTANBUL, AHŞAP OYUNCAK TASARIM YARIŞMASI TEKNİK ŞARTNAMESİ Yarışmanın Adı: Hediyem İstanbul Ahşap Oyuncak Tasarım Yarışması Yarışmanın Konusu: İSTKA Hediyem İstanbul Tasarım ve Modelleme Atölyesi

Detaylı

T.C. BAŞBAKANLIK AFET VE ACİL DURUM YÖNETİMİ BAŞKANLIĞI

T.C. BAŞBAKANLIK AFET VE ACİL DURUM YÖNETİMİ BAŞKANLIĞI T.C. BAŞBAKANLIK AFET VE ACİL DURUM YÖNETİMİ BAŞKANLIĞI AFET SONRASI GEÇİCİ BARINMA ÜNİTELERİ FİKİR YARIŞMASI ŞARTNAMESİ İÇİNDEKİLER Sayfa 1.ÖNSÖZ... 1 2.YARIŞMANIN ADI VE TÜRÜ... 1 3.YARIŞMANIN KONUSU

Detaylı

ZEKİ YURTBAY TASARIM YARIŞMASI ŞARTNAME

ZEKİ YURTBAY TASARIM YARIŞMASI ŞARTNAME ZEKİ YURTBAY TASARIM YARIŞMASI ŞARTNAME Yarışmanın Amacı Seramik sektörü alanında tasarımın önemini vurgulamak Genç tasarımcıları desteklemek ve seramik sektörüne teşvik edip, başarılı tasarımları ödüllendirmektir.

Detaylı

SORULAR VE YANITLARI

SORULAR VE YANITLARI AÇIKLAMALAR * Soruların yazım şekline müdahale edilmemiştir. SORULAR VE YANITLARI YARIŞMA SINIRI İLE İLGİLİ SORULAR: 1. Yarışma sınırını halihazır dwg çizim dosyası üzerine işleyebilir misiniz? Sınır sadece

Detaylı

Telefon: 0212 465 69 17 / 18

Telefon: 0212 465 69 17 / 18 7. ULUSAL EV MOBİLYALARI TASARIM YARIŞMASI ENGELLİLER/ÖZÜRLÜLER İÇİN EV MOBİLYASI KATEGORİSİ Yarışmanın Amacı: ŞARTNAME Engellilere / Özürlülere yönelik ev mobilyaları alanında gelecek vizyonunun geliştirilmesine

Detaylı

LÜLEBURGAZ BELEDİYESİ LÜLEBURGAZ BELEDİYESİ LÜLEBURGAZ YILDIZLARI KADIN AKADEMİSİ MİMARİ PROJE YARIŞMASI SORULARI VE CEVAPLARI

LÜLEBURGAZ BELEDİYESİ LÜLEBURGAZ BELEDİYESİ LÜLEBURGAZ YILDIZLARI KADIN AKADEMİSİ MİMARİ PROJE YARIŞMASI SORULARI VE CEVAPLARI LÜLEBURGAZ BELEDİYESİ LÜLEBURGAZ BELEDİYESİ LÜLEBURGAZ YILDIZLARI KADIN AKADEMİSİ MİMARİ PROJE YARIŞMASI SORULARI VE CEVAPLARI Lüleburgaz Belediyesi Lüleburgaz Yıldızları Kadın Akademisinin yapılacağı

Detaylı

Ç.Ü. GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ 2014-2015 BAHAR YARIYILI İÇM 402 DİPLOMA PROJESİ

Ç.Ü. GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ 2014-2015 BAHAR YARIYILI İÇM 402 DİPLOMA PROJESİ Ç.Ü. GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ 2014-2015 BAHAR YARIYILI İÇM 402 DİPLOMA PROJESİ KONU: Ç.Ü. Dış İlişkiler Birim Binası YER: ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ KAMPÜSÜ / ADANA 1. Konu Hakkında Genel

Detaylı

Yarışma Adı/Teması : Tarihi Yerleri İle İzmit

Yarışma Adı/Teması : Tarihi Yerleri İle İzmit 2. ART NICOMEDIA ULUSAL FOTOĞRAF YARIŞMASI ŞARTNAMESİ Yarışma Adı/Teması : Tarihi Yerleri İle İzmit 1 - KONU VE AMAÇ: Fotoğraf yarışmasının amacı; Amatör veya profesyonel fotoğrafçıların, kendi pencerelerinden

Detaylı

T.C. ÇERKEZKÖY TİCARET VE SANAYİ ODASI LOGO TASARIM YARIŞMA ŞARTNAMESİ

T.C. ÇERKEZKÖY TİCARET VE SANAYİ ODASI LOGO TASARIM YARIŞMA ŞARTNAMESİ T.C. ÇERKEZKÖY TİCARET VE SANAYİ ODASI TASARIM YARIŞMA ŞARTNAMESİ 1) Yarışmanın Adı: Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası ödüllü Logo (Logotype) tasarım yarışması 2) Düzenleyen Kurum: Çerkezköy Ticaret ve

Detaylı

Ç.Ü. GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ BAHAR YARIYILI İÇM PROJE 5 & DİPLOMA PROJESİ

Ç.Ü. GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ BAHAR YARIYILI İÇM PROJE 5 & DİPLOMA PROJESİ Ç.Ü. GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ 2015-2016 BAHAR YARIYILI İÇM 401-402 PROJE 5 & DİPLOMA PROJESİ KONU: SANAT OKULU YER: Ç.Ü. DIŞ İLİŞKİLER BİNASI 1. Konu Hakkında Genel Aç ıklama Çukurova

Detaylı

ALIŞVERİŞ, MEKAN ve SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

ALIŞVERİŞ, MEKAN ve SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK ALIŞVERİŞ, MEKAN ve SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK MİMARLIK ÖĞRENCİLERİ TASARIM YARIŞMASI ŞARTNAMESİ YARIŞMA HAKKINDA Günümüzde alışveriş mekanları tüketim toplumlarının simgesi olan salt tüketim mekanları gibi algılanıyor.

Detaylı

BODRUM TİCARET ODASI YENİ HİZMET BİNASI MUĞLA BÖLGESEL MİMARİ PROJE YARIŞMASI SORULAR VE CEVAPLAR

BODRUM TİCARET ODASI YENİ HİZMET BİNASI MUĞLA BÖLGESEL MİMARİ PROJE YARIŞMASI SORULAR VE CEVAPLAR 15.08.2015 BODRUM TİCARET ODASI YENİ HİZMET BİNASI MUĞLA BÖLGESEL MİMARİ PROJE YARIŞMASI SORULAR VE CEVAPLAR SORU 1 07.08.2015 1- Bodrum kat yüksekliği 6.50 mt olarak belirlenmiştir. Bu yükseklik içinde

Detaylı

EMİNEVİM Konutta Yeni Fikirler Yarışması Soru ve Cevapları

EMİNEVİM Konutta Yeni Fikirler Yarışması Soru ve Cevapları EMİNEVİM Konutta Yeni Fikirler Yarışması Soru ve Cevapları Tarih: 05 Eylül 2011 Yarışmayla ilgili ayrıntılı bilgi için tıklayınız. EMİNEVİM İstanbul-Tuzla da Konut Yerleşimi Tasarımı Ulusal Öğrenci Mimari

Detaylı

Ç.Ü. GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ GÜZ YARIYILI İÇM PROJE 5 & DİPLOMA PROJESİ

Ç.Ü. GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ GÜZ YARIYILI İÇM PROJE 5 & DİPLOMA PROJESİ Ç.Ü. GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ 2016-2017 GÜZ YARIYILI İÇM 401 402 PROJE 5 & DİPLOMA PROJESİ KONU: ADANA KENT OTELİ YER: SOSYAL TESİSLER BİNASI / ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ KAMPÜSÜ / ADANA

Detaylı

İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Liseler Arası III. DÜNYAYI KURTARAN SÜPER KAHRAMAN TASARIMI Yarışması ŞARTNAME

İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Liseler Arası III. DÜNYAYI KURTARAN SÜPER KAHRAMAN TASARIMI Yarışması ŞARTNAME İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Liseler Arası III. DÜNYAYI KURTARAN SÜPER KAHRAMAN TASARIMI Yarışması ŞARTNAME Yarışmanın Adı Liseler Arası III. DÜNYAYI KURTARAN SÜPER KAHRAMAN

Detaylı

İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ (IKBU) MİMARLIK BÖLÜMÜ AURUM MİMARIK ÖĞRENCİ FİKİR YARIŞMASI: FÜTÜRİSTİK KENTLER ŞARTNAME

İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ (IKBU) MİMARLIK BÖLÜMÜ AURUM MİMARIK ÖĞRENCİ FİKİR YARIŞMASI: FÜTÜRİSTİK KENTLER ŞARTNAME İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ (IKBU) MİMARLIK BÖLÜMÜ AURUM MİMARIK ÖĞRENCİ FİKİR YARIŞMASI: FÜTÜRİSTİK KENTLER ŞARTNAME Yarışmanın Amacı Fütüristik Kentler öğrenci fikir yarışmasının amacı geleceğin

Detaylı

AFİŞ YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

AFİŞ YARIŞMASI ŞARTNAMESİ 1. KONU BANDIRMA BELEDİYESİ 27. ULUSLARARASI BANDIRMA KUŞCENNETİ KÜLTÜR VE TURİZM FESTİVALİ AFİŞ YARIŞMASI ŞARTNAMESİ Bandırma Kuşcenneti, tarihin çok eski dönemlerinden günümüze ulaşan bir dünya mirasıdır.

Detaylı

Çaycuma Belediyesi Çaycuma Bilim Merkezi Mimari Proje Yarışması Soru ve Yanıtları

Çaycuma Belediyesi Çaycuma Bilim Merkezi Mimari Proje Yarışması Soru ve Yanıtları Soruların yazım biçimine müdahale edilmemiştir. 1. Bilim Merkezi Yarışması için üç mimar yarışmaya katılmak istiyoruz. Grubumuzda bir arkadaşımız Almanya'da mimarlık okumuş, Türk Mühendis ve Mimarlar Odalar

Detaylı

Ç.Ü. GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ BAHAR YARIYILI İÇM PROJE 5 & DİPLOMA PROJESİ

Ç.Ü. GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ BAHAR YARIYILI İÇM PROJE 5 & DİPLOMA PROJESİ Ç.Ü. GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ 2016-2017 BAHAR YARIYILI İÇM 401 402 PROJE 5 & DİPLOMA PROJESİ KONU: SAĞLIK MERKEZİ YER: BEYSUKENT TIP MERKEZİ / ANKARA 1. Konu Hakkında Genel Açıklama

Detaylı

TASARIM YARIŞMASI ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ İNEGÖL MESLEK YÜKSEKOKULU VE LETA SANDALYE FİRMASI TARAFINDAN AHŞAP SANDALYE TASARIM YARIŞMASI DÜZENLENMİŞTİR.

TASARIM YARIŞMASI ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ İNEGÖL MESLEK YÜKSEKOKULU VE LETA SANDALYE FİRMASI TARAFINDAN AHŞAP SANDALYE TASARIM YARIŞMASI DÜZENLENMİŞTİR. TASARIM YARIŞMASI 1. ULUSAL AHŞAP SANDALYE TASARIM YARIŞMASI ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ İNEGÖL MESLEK YÜKSEKOKULU VE LETA SANDALYE FİRMASI TARAFINDAN AHŞAP SANDALYE TASARIM YARIŞMASI DÜZENLENMİŞTİR. YARIŞMANIN

Detaylı

İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ İÇ MİMARLIK & ÇEVRE TASARIMI BÖLÜMÜ AURUM İÇ MİMARIK ÖĞRENCİ FİKİR YARIŞMASI: YARATICI ÇALIŞMA MEKÂNLARI ŞARTNAME

İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ İÇ MİMARLIK & ÇEVRE TASARIMI BÖLÜMÜ AURUM İÇ MİMARIK ÖĞRENCİ FİKİR YARIŞMASI: YARATICI ÇALIŞMA MEKÂNLARI ŞARTNAME İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ İÇ MİMARLIK & ÇEVRE TASARIMI BÖLÜMÜ AURUM İÇ MİMARIK ÖĞRENCİ FİKİR YARIŞMASI: YARATICI ÇALIŞMA MEKÂNLARI ŞARTNAME Yarışma nın Amacı Aurum İç Mimarlık Öğrenci Fikir Yarışmalarının

Detaylı

W ISTANBUL GENÇ TASARIMCI YARIŞMASI

W ISTANBUL GENÇ TASARIMCI YARIŞMASI W ISTANBUL GENÇ TASARIMCI YARIŞMASI KURGU Yeni tasarlanan W Istanbul W Lounge ta kullanılacak eşyaların tasarımını genç tasarımcılara emanet eden W Istanbul, Türkiye de eğitim alan tasarım öğrencilerini

Detaylı

Yarışma Adı/Teması : İzmit in Tarihi Yerleri

Yarışma Adı/Teması : İzmit in Tarihi Yerleri 3. ART NICOMEDIA ULUSAL FOTOĞRAF YARIŞMASI ŞARTNAMESİ Yarışma Adı/Teması : İzmit in Tarihi Yerleri 1 - KONU VE AMAÇ: Fotoğraf yarışmasının amacı; Amatör veya profesyonel fotoğrafçıların, kendi pencerelerinden

Detaylı

HSBC BANK ESENTEPE BİNASI HEYKEL YERLEŞTİRME YARIŞMA ŞARTNAMESİ. 1. Yarışmanın Biçimi

HSBC BANK ESENTEPE BİNASI HEYKEL YERLEŞTİRME YARIŞMA ŞARTNAMESİ. 1. Yarışmanın Biçimi HSBC BANK ESENTEPE BİNASI HEYKEL YERLEŞTİRME YARIŞMA ŞARTNAMESİ 1. Yarışmanın Biçimi HSBC Bank A.Ş. Genel Müdürlüğü (HSBC) tarafından genç sanatçılar arasında yapılacak (35 yaş ve altı) ulusal ve iki aşamalı

Detaylı

TEMA KATEGORİ YARIŞMANIN AMACI

TEMA KATEGORİ YARIŞMANIN AMACI TEMA Yarışmamızın teması olarak belirlenmiştir. Yarışmacılardan, Antalya ve yöresinin sahip olduğu tarihsel tüm zenginliklerin, el sanatlarının ve kültür birikimini özgün yorumlar ile mücevher ve takıya

Detaylı

Yapı kabuğunun yaşam alanına katkıları

Yapı kabuğunun yaşam alanına katkıları 5. Ulusal Çatı & Cephe Sempozyumu Mimarlık Öğrencileri için ULUSAL PROJE YARIŞMASI Yapı kabuğunun yaşam alanına katkıları 1. Yarışmanın Konusu 2. Yarışmanın Amacı 3. Yarışmanın Türü 4. Yarışmaya Katılım

Detaylı

10 UNCU FNSS PLASTIC BATTLE ASKERİ KARA ARAÇLARI MODEL YARIŞMASI

10 UNCU FNSS PLASTIC BATTLE ASKERİ KARA ARAÇLARI MODEL YARIŞMASI 10 UNCU FNSS PLASTIC BATTLE ASKERİ KARA ARAÇLARI MODEL YARIŞMASI 16-17 EYLÜL 2017 1. KATEGORİ 1914-1945 arası Dünya Savaşları Paletli Askeri Kara Araçları (Kod: 1K) - 1914-1945 arasında dünyanın herhangi

Detaylı

INTERA İÇ MEKAN ÖDÜLLERİ 2010. Şartname

INTERA İÇ MEKAN ÖDÜLLERİ 2010. Şartname INTERA İÇ MEKAN ÖDÜLLERİ 2010 Şartname Arkitera Mimarlık Merkezi tarafından verilen INTERA İç Mekan Ödülleri nin amacı,türkiye nin iç mekan tasarımı konusunda nitelikli işlere imza atan mimar, iç mimar

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ DAVUTPAŞA YERLEŞKESİ ETKİNLİK ALANI TASARIMI ULUSAL ÖĞRENCİ MİMARİ FİKİR YARIŞMASI YARIŞMA ŞARTNAMESİ

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ DAVUTPAŞA YERLEŞKESİ ETKİNLİK ALANI TASARIMI ULUSAL ÖĞRENCİ MİMARİ FİKİR YARIŞMASI YARIŞMA ŞARTNAMESİ YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ DAVUTPAŞA YERLEŞKESİ ETKİNLİK ALANI TASARIMI ULUSAL ÖĞRENCİ MİMARİ FİKİR YARIŞMASI YARIŞMA ŞARTNAMESİ 1. YARIŞMANIN TANIMI VE GENEL KURALLAR 1.1 Yarışmanın Amacı ve Konusu 1.2

Detaylı

10. ULUSAL EV MOBİLYALARI TASARIM YARIŞMASI ŞARTNAME

10. ULUSAL EV MOBİLYALARI TASARIM YARIŞMASI ŞARTNAME 10. ULUSAL EV MOBİLYALARI TASARIM YARIŞMASI YARIŞMANIN AMACI ŞARTNAME Ev mobilyaları alanında gelecek vizyonunun geliştirilmesine katkıda bulunmak, Türkiye mobilya endüstrisinin tasarım kalitesini ve çağdaş

Detaylı

VAN İPEKYOLU BELEDİYE MERKEZİ MİMARİ PROJE YARIŞMASI SORULAR-YANITLAR

VAN İPEKYOLU BELEDİYE MERKEZİ MİMARİ PROJE YARIŞMASI SORULAR-YANITLAR VAN İPEKYOLU BELEDİYE MERKEZİ MİMARİ PROJE YARIŞMASI SORULAR-YANITLAR Soru 1. Şartnamede yarışmacıdan istenenler bölümünde belirtilen projeyle ilgili mesleki raporlar (inşaat, makine, elektrik ve peyzaj)

Detaylı

ILDC-ULUSLARARASI ASANSÖR TASARIM YARIŞMASI. ASANSÖRLERDE IŞIKLANDIRMA VE AYDINLATMA Konulu Tasarım Yarışması Şartnamesi

ILDC-ULUSLARARASI ASANSÖR TASARIM YARIŞMASI. ASANSÖRLERDE IŞIKLANDIRMA VE AYDINLATMA Konulu Tasarım Yarışması Şartnamesi ILDC-ULUSLARARASI ASANSÖR TASARIM YARIŞMASI ASANSÖRLERDE IŞIKLANDIRMA VE AYDINLATMA Konulu Tasarım Yarışması Şartnamesi 1- AMAÇ Asansör sektöründe katma değeri yüksek ürünlerin geliştirilmesi ve endüstriyel

Detaylı

Akdeniz Mimarlar Birliği (UMAR) Akdenizlilik kimliğinin görsel medya araçlarıyla yansıtılacağı poster yarışmasını duyurdu.

Akdeniz Mimarlar Birliği (UMAR) Akdenizlilik kimliğinin görsel medya araçlarıyla yansıtılacağı poster yarışmasını duyurdu. AMAÇ Akdeniz Mimarlar Birliği (UMAR) Akdenizlilik kimliğinin görsel medya araçlarıyla yansıtılacağı poster yarışmasını duyurdu. 1994 yılında Rabat ta (Fas) kurulan UMAR, Akdeniz çevresinde bulunan ülkelerdeki

Detaylı

T.C. GÜMÜŞHANE VALİLİĞİ GÜMÜŞHANE ŞEHİR LOGOSU TASARIM YARIŞMASI

T.C. GÜMÜŞHANE VALİLİĞİ GÜMÜŞHANE ŞEHİR LOGOSU TASARIM YARIŞMASI T.C. GÜMÜŞHANE ŞEHİR LOGOSU TASARIM YARIŞMASI Yarışmanın Adı: Gümüşhane Şehir Logosu Tasarım Yarışması Yarışmanın Amacı: Kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütleri başta olmak üzere, Gümüşhane

Detaylı

TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TEKİRDAĞ SU VE KANALİZASYON İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ (TESKİ) HİZMET BİNASI MİMARİ PROJE YARIŞMASI SORU VE CEVAPLARI

TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TEKİRDAĞ SU VE KANALİZASYON İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ (TESKİ) HİZMET BİNASI MİMARİ PROJE YARIŞMASI SORU VE CEVAPLARI TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TEKİRDAĞ SU VE KANALİZASYON İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ (TESKİ) HİZMET BİNASI MİMARİ PROJE YARIŞMASI SORU VE CEVAPLARI Soru-1.Şartname bedelini TR54 0001 2009 3040 0007 0000

Detaylı

Özyeğin Üniversitesi Genç Endüstriyel Tasarımcıları Teşvik Yarışması Şartnamesi

Özyeğin Üniversitesi Genç Endüstriyel Tasarımcıları Teşvik Yarışması Şartnamesi 1- Amaç Özyeğin Üniversitesi Genç Endüstriyel Tasarımcıları Teşvik Yarışması Şartnamesi Ülkemizde endüstriyel tasarım etkinliklerinin yaygınlaştırılması ve özendirilmesi, sektörlerin tasarıma dayalı yenilik

Detaylı

ULUSLARARASI GENÇ MİMARLAR FİKİR PROJESİ ÖDÜLLERİ VE SERGİSİ. Alternatif Gezegenlerde Yaşam Kapsülü

ULUSLARARASI GENÇ MİMARLAR FİKİR PROJESİ ÖDÜLLERİ VE SERGİSİ. Alternatif Gezegenlerde Yaşam Kapsülü ULUSLARARASI GENÇ MİMARLAR FİKİR PROJESİ ÖDÜLLERİ VE SERGİSİ Alternatif Gezegenlerde Yaşam Kapsülü Madde 1: Amacı ve Kapsamı Bilinmeyen, tarihsel süreçte farklı bilim dallarında farklı şekillerde süregelen

Detaylı

ARKEOLOJİK ALANDA ÇATI

ARKEOLOJİK ALANDA ÇATI Çatıder Ulusal Öğrenci Mimari Fikir Projesi Yarışması Çatıder Ulusal Öğrenci Mimari Fikir Projesi Yarışması ARKEOLOJİK ALANDA ÇATI MİLAS UZUNYUVA ANIT MEZARI ARKEOPARKI KORUYUCU ÇATISI YARIŞMA ŞARTNAMESİ

Detaylı

INTERA İç Mekan Ödülleri 2010 Şartname Taslağı

INTERA İç Mekan Ödülleri 2010 Şartname Taslağı INTERA İç Mekan Ödülleri 2010 Şartname Taslağı Arkitera Mimarlık Merkezi tarafından verilen INTERA İç Mekan Ödülleri nin amacı,türkiye'nin iç mekan tasarımı konusunda nitelikli işlere imza atan mimar,

Detaylı

Jüri genel kriterleri aşağıdaki gibidir:

Jüri genel kriterleri aşağıdaki gibidir: ŞANLIURFA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ VE ŞANLIURFA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İŞBİRLİĞİNDE YÜRÜTÜLEN TÜBİTAK 4007 PROJESİ KAPSAMINDA BİLİM ŞENLİĞİ STEM MATERYALLERİ İLE PROJE YARIŞMASI YARIŞMANIN AMACI Öğrencilerin

Detaylı

TÜRKİYE YÜZME FEDERASYONU LOGO VE MASKOT YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

TÜRKİYE YÜZME FEDERASYONU LOGO VE MASKOT YARIŞMASI ŞARTNAMESİ TÜRKİYE YÜZME FEDERASYONU LOGO VE MASKOT YARIŞMASI ŞARTNAMESİ 1. KONU 2012 yılında İstanbul da düzenlenecek olan 11. Dünya Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası nda kullanılacak olan Yarışma Logosu nun (amblem/logotype)

Detaylı

T.C. NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ

T.C. NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ T.C. NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ İNSAN HAKLARI AFİŞ YARIŞMASI ŞARTNAMESİ GİRİŞ 10.12.1948 yılında Birleşmiş Milletler tarafından kabul edilen İnsan Hakları Evrensel Bildirisinin kabul tarihi her yıl bütün

Detaylı

İÇMİMARİ PROJEDE FİKRİN SUNUM PAFTASINA YANSIMASI

İÇMİMARİ PROJEDE FİKRİN SUNUM PAFTASINA YANSIMASI İ ç M i m a r l ı k E ğ i t i m i 3. U l u s a l K o n g r e s i / A t ö l y e İÇMİMARİ PROJEDE FİKRİN SUNUM PAFTASINA YANSIMASI KAVRAMLAR Araş. Gör. Merve Buldaç, Araş. Gör. Tuğba Levent Anadolu Üniversitesi,

Detaylı

Yarışma Şartnamesi

Yarışma Şartnamesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğrencileri Bitirme Projesi Yarışması 2011-2012 Yarışma Şartnamesi TMMOB Peyzaj Mimarları Odası (PMO) Peyzaj Mimarlığı Bölüm Başkanları Konseyi (PEMKON) Peyzaj Mimarlığı Bölümü

Detaylı

9. ULUSAL EV MOBİLYALARI TASARIM YARIŞMASI ŞARTNAME

9. ULUSAL EV MOBİLYALARI TASARIM YARIŞMASI ŞARTNAME 9. ULUSAL EV MOBİLYALARI TASARIM YARIŞMASI Yarışmanın Amacı: ŞARTNAME Ev mobilyaları alanında gelecek vizyonunun geliştirilmesine katkıda bulunmak, Türkiye mobilya endüstrisinin tasarım kalitesini ve çağdaş

Detaylı

SHOEXPO İZMİR ULUSLARARASI AYAKKABI TASARIM YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

SHOEXPO İZMİR ULUSLARARASI AYAKKABI TASARIM YARIŞMASI ŞARTNAMESİ SHOEXPO İZMİR 2019 4. ULUSLARARASI AYAKKABI TASARIM YARIŞMASI ŞARTNAMESİ YARIŞMANIN KONUSU ve AMACI: MADDE 1 İzmir Fuarcılık Hizmetleri Kültür ve Sanat İşleri Tic. A.Ş. (İZFAŞ), 24-26 Nisan 2019 tarihleri

Detaylı

DENİZ TİCARET ODASI GELENEKSEL 14. FOTOĞRAF YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

DENİZ TİCARET ODASI GELENEKSEL 14. FOTOĞRAF YARIŞMASI ŞARTNAMESİ DENİZ TİCARET ODASI GELENEKSEL 14. FOTOĞRAF YARIŞMASI ŞARTNAMESİ KONU : DENİZİ ANIMSATAN DETAYLAR Yıllar boyu denize ve denizciliğe dair pek çok konuyu işledik. Bu kez denize biraz daha yaklaşalım, ayrıntılara

Detaylı

MÜCEVHER İHRACATÇILARI BİRLİĞİ 2018 JTR MÜCEVHER TASARIM YARIŞMASI ŞARTNAMESİ. Konu: Altından ve/veya değerli taşlardan mamül mücevher tasarımı.

MÜCEVHER İHRACATÇILARI BİRLİĞİ 2018 JTR MÜCEVHER TASARIM YARIŞMASI ŞARTNAMESİ. Konu: Altından ve/veya değerli taşlardan mamül mücevher tasarımı. MÜCEVHER İHRACATÇILARI BİRLİĞİ 2018 JTR MÜCEVHER TASARIM YARIŞMASI ŞARTNAMESİ 1- YARIŞMANIN KONUSU VE KATEGORİLER : Konu: Altından ve/veya değerli taşlardan mamül mücevher tasarımı. Tema: Haremin İhtişamı

Detaylı

ÇANAKKALE BELEDİYESİ KENT MEYDANI VE ÇEVRESİ DÜZENLEMESİ YEŞİL KENTSEL TASARIM PROJE YARIŞMASI SORU VE CEVAPLARI

ÇANAKKALE BELEDİYESİ KENT MEYDANI VE ÇEVRESİ DÜZENLEMESİ YEŞİL KENTSEL TASARIM PROJE YARIŞMASI SORU VE CEVAPLARI ÇANAKKALE BELEDİYESİ KENT MEYDANI VE ÇEVRESİ DÜZENLEMESİ YEŞİL KENTSEL TASARIM PROJE YARIŞMASI SORU VE CEVAPLARI 1- İstanbul Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı bölümünde okuyorum. Bu yarışmaya öğrenciler katılamıyor

Detaylı

ULUSAL ÇELİK KÖPRÜ ÖDÜLLERİ 2019

ULUSAL ÇELİK KÖPRÜ ÖDÜLLERİ 2019 1. GENEL Türk Yapısal Çelik Derneği tarafından, Türk mimar ve mühendislerinin gerçekleştirdikleri çelik yapı tasarım ve uygulamalarını daha geniş anlamda değerlendirebilmek ve ödüllendirebilmek üzere 1997

Detaylı

Safranbolu Belediyesi 15. Altın Safran Ulusal Fotoğraf Yarışması

Safranbolu Belediyesi 15. Altın Safran Ulusal Fotoğraf Yarışması Safranbolu Belediyesi 15. Altın Safran Ulusal Fotoğraf Yarışması Konu: Kültürel Miras ve Korumacılık tır. Yan Tema: Ustaya Saygı dır. Yarışmanın Amacı: Tüm Dünyanın ortak sorumluluğunda olan somut miras

Detaylı

PEMAT - PEMKON LOGO TASARIMI ÖĞRENCİ YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

PEMAT - PEMKON LOGO TASARIMI ÖĞRENCİ YARIŞMASI ŞARTNAMESİ PEMAT - PEMKON LOGO TASARIMI ÖĞRENCİ YARIŞMASI ŞARTNAMESİ Yarışmanın Adı / Konusu: Düzenleyen / Yarışmayı Açan: PEMAT (Peyzaj Mimarlığı Akademik Topluluğu) ve PEMKON (Peyzaj Mimarlığı Bölüm Başkanları

Detaylı

Yarışmanın konusu, Kesit dergisinin yayın hayatında kullanılacak özgün amblem / logonun tasarlanmasıdır.

Yarışmanın konusu, Kesit dergisinin yayın hayatında kullanılacak özgün amblem / logonun tasarlanmasıdır. KESİT DERGİSİ LOGO YARIŞMA ŞARTNAMESİ 1. Konu ve amaç: Yarışmanın konusu, Kesit dergisinin yayın hayatında kullanılacak özgün amblem / logonun tasarlanmasıdır. Kesit Dergisi kurulduğu andan itibaren sürekli

Detaylı

TÜRKİYE OTOMOTİV SEKTÖRÜNDE AR-GE PROJE PAZARI VE TASARIM YARIŞMASI TASARIM YARIŞMASI ŞARTNAMESİ TÜRKİYE OTOMOTİV SEKTÖRÜNDE TASARIM YARIŞMASI

TÜRKİYE OTOMOTİV SEKTÖRÜNDE AR-GE PROJE PAZARI VE TASARIM YARIŞMASI TASARIM YARIŞMASI ŞARTNAMESİ TÜRKİYE OTOMOTİV SEKTÖRÜNDE TASARIM YARIŞMASI TÜRKİYE OTOMOTİV SEKTÖRÜNDE AR-GE PROJE PAZARI VE TASARIM YARIŞMASI TASARIM YARIŞMASI ŞARTNAMESİ 1. A-Yarışmanın Adı ve Türü: TÜRKİYE OTOMOTİV SEKTÖRÜNDE TASARIM YARIŞMASI 2. B - Yarışmanın Konusu: Bu

Detaylı

Düzce Belediyesi En Güzel Lale Yarışması Katılım Formu

Düzce Belediyesi En Güzel Lale Yarışması Katılım Formu Düzce Belediyesi En Güzel Lale Yarışması Katılım Formu Katılımcı Bilgileri Seçici Kurul Rumuz : Fatih ÖZÇELİK Adı Soyadı : Lütfü ŞİMŞEK Adresi : Nurullah ÇELEBİ Posta Kodu : Ömer BAŞER Telefon : Özel ÇELİK

Detaylı

ÇERKEZKÖY BELEDİYESİ PROJE, KULLANIŞLILIK, TEKNOLOJİK HİZMETLER VE GÖRÜNÜŞ BAKIMINDAN ÇERKEZKÖY ÜN EN İYİ BİNASININ SEÇİMİ YARIŞMASI ŞARTNAME

ÇERKEZKÖY BELEDİYESİ PROJE, KULLANIŞLILIK, TEKNOLOJİK HİZMETLER VE GÖRÜNÜŞ BAKIMINDAN ÇERKEZKÖY ÜN EN İYİ BİNASININ SEÇİMİ YARIŞMASI ŞARTNAME ÇERKEZKÖY BELEDİYESİ PROJE, KULLANIŞLILIK, TEKNOLOJİK HİZMETLER VE GÖRÜNÜŞ BAKIMINDAN ÇERKEZKÖY ÜN EN İYİ BİNASININ SEÇİMİ YARIŞMASI ŞARTNAME 1.YARIŞMANIN KONUSU VE AMACI İlçemiz Çerkezköy, Tekirdağ ın

Detaylı

GAP BÖLGESİ SÜRDÜRÜLEBİLİR YENİLİKÇİLİK VE KOLAY ÇÖZÜM YARIŞMASI 3. GAP YEŞİL İNOVASYON (GYİ)

GAP BÖLGESİ SÜRDÜRÜLEBİLİR YENİLİKÇİLİK VE KOLAY ÇÖZÜM YARIŞMASI 3. GAP YEŞİL İNOVASYON (GYİ) 1 GAP BÖLGESİ SÜRDÜRÜLEBİLİR YENİLİKÇİLİK VE KOLAY ÇÖZÜM YARIŞMASI 3. GAP YEŞİL İNOVASYON (GYİ) PLANLAMA VE UYGULAMA YÖNERGESİ (2019) GİRİŞ Yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği sektörleri günümüzde

Detaylı

İ.Ü. SERMAYE PİYASALARI ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ SERPAM IN LOGOSU SİZİN ESERİNİZ OLSUN! SERPAM LOGO TASARIMI YARIŞMA ŞARTNAMESİ

İ.Ü. SERMAYE PİYASALARI ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ SERPAM IN LOGOSU SİZİN ESERİNİZ OLSUN! SERPAM LOGO TASARIMI YARIŞMA ŞARTNAMESİ İ.Ü. SERMAYE PİYASALARI ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ SERPAM IN LOGOSU SİZİN ESERİNİZ OLSUN! SERPAM LOGO TASARIMI YARIŞMA ŞARTNAMESİ 1) Yarışmanın Adı: İ.Ü. SERPAM ödüllü logo tasarım yarışması, 2) Yarışmanın

Detaylı

BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGESİ (TEKNOKENT) LOGO TASARIMI ÖĞRENCİ YARIŞMASI BAŞVURU ŞARTNAMESİ

BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGESİ (TEKNOKENT) LOGO TASARIMI ÖĞRENCİ YARIŞMASI BAŞVURU ŞARTNAMESİ BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGESİ (TEKNOKENT) LOGO TASARIMI ÖĞRENCİ YARIŞMASI BAŞVURU ŞARTNAMESİ 1. KONUSU VE AMAÇ Balıkesir Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi yönetimi tarafından

Detaylı

Yarışma, mimarlık alanında açık ve tek aşamalı olarak düzenlenmiş, ulusal bir mimarlık öğrencileri proje yarışmasıdır.

Yarışma, mimarlık alanında açık ve tek aşamalı olarak düzenlenmiş, ulusal bir mimarlık öğrencileri proje yarışmasıdır. MimED2012 MİMARLIK ÖĞRENCİLERİ PROJE ÖDÜLLERİ ŞARTNAME 1. YARIŞMAYI AÇAN KURULUŞ Yarışma Mimarlık Eğitimi Derneği [MimED] tarafından her sene periyodik olarak açılmaktadır. Bu sene onbirincisi gerçekleştirilecek

Detaylı

GİRNE ÜNİVERSİTESİ VAKFI MAVİ FOTOĞRAF YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

GİRNE ÜNİVERSİTESİ VAKFI MAVİ FOTOĞRAF YARIŞMASI ŞARTNAMESİ GİRNE ÜNİVERSİTESİ VAKFI MAVİ FOTOĞRAF YARIŞMASI ŞARTNAMESİ YARIŞMANIN ADI: MAVİ Fotoğraf Yarışması YARIŞMANIN KONUSU VE AMACI: MAVİ Fotoğraf Yarışmasının amacı, uçsuz bucaksız gökyüzünden derin engin

Detaylı

KİMLİKLİ KENT MOBİLYALARI FİKİR TASARIM YARIŞMASI SORU VE CEVAPLARI

KİMLİKLİ KENT MOBİLYALARI FİKİR TASARIM YARIŞMASI SORU VE CEVAPLARI KİMLİKLİ KENT MOBİLYALARI FİKİR TASARIM YARIŞMASI SORU VE CEVAPLARI SORU-1: Yarışmada maddeler halinde geçen konulardan herhangi biri mi yoksa tamamı mı tasarlanacak? Yarışma için tasarlanacak ürünler

Detaylı

LÜLEBURGAZ BELEDİYESİ LÜLEBURGAZ YILDIZLARI SANAT AKADEMİSİ MİMARİ PROJE YARIŞMASI SORULARI VE CEVAPLARI

LÜLEBURGAZ BELEDİYESİ LÜLEBURGAZ YILDIZLARI SANAT AKADEMİSİ MİMARİ PROJE YARIŞMASI SORULARI VE CEVAPLARI LÜLEBURGAZ YILDIZLARI SANAT AKADEMİSİ MİMARİ PROJE YARIŞMASI SORULARI VE CEVAPLARI Lüleburgaz Belediyesi Lüleburgaz Yıldızları Sanat Akademisi nin yapılacağı alanın tasarlanması ile ilgili yarışma ilanının

Detaylı

MAKSDER 6. MOBİLYA AKSESUAR ÜRÜNLERİ TASARIM YARIŞMASI ŞARTNAMESİ 2015

MAKSDER 6. MOBİLYA AKSESUAR ÜRÜNLERİ TASARIM YARIŞMASI ŞARTNAMESİ 2015 MAKSDER 6. MOBİLYA AKSESUAR ÜRÜNLERİ TASARIM YARIŞMASI ŞARTNAMESİ 2015 YARIŞMANIN AMACI MAKSDER tarafından her yıl; sektördeki gelişimi teşvik etmek, uluslararası pazarlarda rekabet edebilecek ürünlerin

Detaylı

PALANDÖKEN BELEDİYESİ LOGO YARIŞMASI KATILIM ŞARTNAMESİ

PALANDÖKEN BELEDİYESİ LOGO YARIŞMASI KATILIM ŞARTNAMESİ PALANDÖKEN BELEDİYESİ LOGO YARIŞMASI KATILIM ŞARTNAMESİ KONU Erzurum Palandöken Belediyesi için yeni bir logo tasarlamak. AMAÇ Erzurum şehrinin tarihsel süreci göz önüne alındığında Anadolu ve Türk tarihinde

Detaylı

ProCE Gayrimenkul Yatırım ve Geliştirme Yarışması Kural Dosyası

ProCE Gayrimenkul Yatırım ve Geliştirme Yarışması Kural Dosyası ProCE 2017 Gayrimenkul Yatırım ve Geliştirme Yarışması Kural Dosyası İçerik 1.Yarışmanın konusu... 2 2.Yarışmanın amacı... 2 3.Seminerler... 3 4.Yarışma Kuralları... 3 5.Fonlama... 5 6.Yarışma Süreci...

Detaylı

11. ULUSAL EV MOBİLYALARI TASARIM YARIŞMASI iki aşamalı bir yarışmadır;

11. ULUSAL EV MOBİLYALARI TASARIM YARIŞMASI iki aşamalı bir yarışmadır; 11. ULUSAL EV MOBİLYALARI TASARIM YARIŞMASI ŞARTNAME YARIŞMANIN AMACI Ev mobilyaları alanında gelecek vizyonunun geliştirilmesine katkıda bulunmak, Türkiye mobilya endüstrisinin tasarım kalitesini ve çağdaş

Detaylı

MANİSA TİCARET VE SANAYİ ODASI LOGO TASARIM YARIŞMA ŞARTNAMESİ

MANİSA TİCARET VE SANAYİ ODASI LOGO TASARIM YARIŞMA ŞARTNAMESİ MANİSA TİCARET VE SANAYİ ODASI LOGO TASARIM YARIŞMA ŞARTNAMESİ MANİSA TİCARET VE SANAYİ ODASI LOGO TASARIM YARIŞMA ŞARTNAMESİ Yarışmanın Adı: Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Ödüllü Logo Tasarım Yarışması

Detaylı

2. Yarışmanın Konusu ve Tasarımcılardan Beklenenler

2. Yarışmanın Konusu ve Tasarımcılardan Beklenenler 1. Yarışmanın Amacı Gelişim ve değişim içerisinde olan toplum, artan ihtiyaçlar ve kısıtlı kaynaklardan dolayı her inşaat projesi ciddi önem arz etmektedir. Bundan dolayı çağımız bir inşaat projesinde

Detaylı

IF WEDDING FASHION İZMİR 2016 İzmir Gelini 7.GELİNLİK TASARIM YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

IF WEDDING FASHION İZMİR 2016 İzmir Gelini 7.GELİNLİK TASARIM YARIŞMASI ŞARTNAMESİ IF WEDDING FASHION İZMİR 2016 İzmir Gelini 7.GELİNLİK TASARIM YARIŞMASI ŞARTNAMESİ YARIŞMANIN KONUSU ve AMACI: MADDE 1 İzmir Fuarcılık Hizmetleri Kültür ve Sanat İşleri Tic. A.Ş. (İZFAŞ), Ege Giyim Sanayicileri

Detaylı

9. ÜNİVERSİTELER DANS YARIŞMASI

9. ÜNİVERSİTELER DANS YARIŞMASI 9. ÜNİVERSİTELER DANS YARIŞMASI ŞARTNAME A) Üniversite Adı: İl: Adres: Telefon: Faks: E-Posta: 9. ÜNİVERSİTELER DANS YARIŞMASI nın aşağıda yer alan, 32 maddeden oluşan şartnamesi, tarafımızca incelenmiş

Detaylı

SHOEXPO İZMİR 2016/ 1. ULUSLARARASI AYAKKABI TASARIM YARIŞMASI YARIŞMA ŞARTNAMESİ

SHOEXPO İZMİR 2016/ 1. ULUSLARARASI AYAKKABI TASARIM YARIŞMASI YARIŞMA ŞARTNAMESİ SHOEXPO İZMİR 2016/ 1. ULUSLARARASI AYAKKABI TASARIM YARIŞMASI 1. ORGANİZASYON VE KAPSAMI YARIŞMA ŞARTNAMESİ İzmir Fuarcılık Hizmetleri Kültür ve Sanat İşleri Tic. A.Ş nin (İZFAŞ) 07-10 Mart 2016 tarihleri

Detaylı

T.C. KOCAELİ TİCARET ODASI LOGO TASARIM YARIŞMA ŞARTNAMESİ

T.C. KOCAELİ TİCARET ODASI LOGO TASARIM YARIŞMA ŞARTNAMESİ T.C. KOCAELİ TİCARET ODASI LOGO TASARIM YARIŞMA ŞARTNAMESİ 1) Yarışmanın Adı: Kocaeli Ticaret Odası ödüllü Logo (Logotype) tasarımı yarışması 2) Düzenleyen Kurum: Kocaeli Ticaret Odası 3) Yarışmanın Amacı:

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ MİMARLIK BİLGİSİ DERSİ KONU: MİMARİ PROJE AŞAMALARI

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ MİMARLIK BİLGİSİ DERSİ KONU: MİMARİ PROJE AŞAMALARI ANKARA ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ MİMARLIK BİLGİSİ DERSİ KONU: MİMARİ PROJE AŞAMALARI Mimar MiMAR, mesleğini uygularken, çalışmalarında tasarımını çizili belgeler ile bu belgeleri

Detaylı

Proje Pazarı ve Bitirme Projeleri Ortak Sergisi için Özgün Logo Yarışması

Proje Pazarı ve Bitirme Projeleri Ortak Sergisi için Özgün Logo Yarışması Proje Pazarı ve Bitirme Projeleri Ortak Sergisi için Özgün Logo Yarışması YARIŞMA ADI: Genç Beyinler Yeni Fikirler Proje Pazarı ve Bitirme Projeleri Ortak Sergisi Logo Yarışması YARIŞMA AMACI: İzmir ve

Detaylı

1. GENEL BİLGİLER. Çukurova Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü Güz Yarıyılı MİM Mimari Proje 3-4 ÇOCUK ADASI TASARIMI

1. GENEL BİLGİLER. Çukurova Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü Güz Yarıyılı MİM Mimari Proje 3-4 ÇOCUK ADASI TASARIMI Çukurova Üniversitesi Mimarlık Fakültesi 1. GENEL BİLGİLER Proje yürütücüleri: Dr. Öğr. Üyesi Mustafa YEĞİN Dr. Öğr. Üyesi Özlem ŞENYİĞİT Öğr. Gör. Dr. Ahmet KOÇHAN Öğr. Gör. Tolga UZUN Arş. Gör. Dr. Kasım

Detaylı

MÜCEVHER İHRACATÇILARI BİRLİĞİ 2015 AJUR MÜCEVHER TAKI TASARIM YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

MÜCEVHER İHRACATÇILARI BİRLİĞİ 2015 AJUR MÜCEVHER TAKI TASARIM YARIŞMASI ŞARTNAMESİ MÜCEVHER İHRACATÇILARI BİRLİĞİ 2015 AJUR MÜCEVHER TAKI TASARIM YARIŞMASI ŞARTNAMESİ 1- YARIŞMANIN KONUSU VE KATEGORİLER : Altından ve/veya değerli taşlardan mamül mücevher. Yarışmamızın teması METAMORFOZ

Detaylı

IŞIK ÜNİVERSİTESİ AMFİ TİYATRO VE ÇEVRE STRÜKTÜRÜ ULUSAL ÖĞRENCİ MİMARİ PROJE FİKİR YARIŞMASI KATILIM KOŞULLARI

IŞIK ÜNİVERSİTESİ AMFİ TİYATRO VE ÇEVRE STRÜKTÜRÜ ULUSAL ÖĞRENCİ MİMARİ PROJE FİKİR YARIŞMASI KATILIM KOŞULLARI IŞIK ÜNİVERSİTESİ AMFİ TİYATRO VE ÇEVRE STRÜKTÜRÜ ULUSAL ÖĞRENCİ MİMARİ PROJE FİKİR YARIŞMASI KATILIM KOŞULLARI 1 Yarışmanın Konusu ve Amacı: Anadolu Antik Tiyatro yapı geleneğinin en gelişmiş örnekleri

Detaylı

SPAGETTİ KÖPRÜ YARIŞMASI 2015

SPAGETTİ KÖPRÜ YARIŞMASI 2015 SPAGETTİ KÖPRÜ YARIŞMASI 2015 DÜZENLEYEN MİMARLIK BÖLÜMÜ GRUP PAYANDA ZEYNEP POSTALLI AYŞENUR ARSLAN MERVE KAYA NİYAZİ EKİCİ İBRAHİM KOÇ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ TNT FİKİR ATÖLYESİ M.FATİH TEMUR ÖMER

Detaylı

YAPI KREDİ AFİFE TİYATRO ÖDÜLLERİ ÖDÜL HEYKELİ YARIŞMASI YÖNETMELİK EK 1

YAPI KREDİ AFİFE TİYATRO ÖDÜLLERİ ÖDÜL HEYKELİ YARIŞMASI YÖNETMELİK EK 1 YAPI KREDİ AFİFE TİYATRO ÖDÜLLERİ ÖDÜL HEYKELİ YARIŞMASI YÖNETMELİK EK 1 YARIŞMA KAPSAMI : Farklı disiplinlerde kültür ve sanat çalışmalarına destek olan Yapı ve Kredi Bankası A.Ş tarafından 1997 yılından

Detaylı

İZMİR HEDİYELİKLERİ TASARIM YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

İZMİR HEDİYELİKLERİ TASARIM YARIŞMASI ŞARTNAMESİ 1 İZMİR HEDİYELİKLERİ TASARIM YARIŞMASI ŞARTNAMESİ ORGANİZASYON Spina Bifida nın önlenmesi ve bu konuda toplumda farkındalık yaratılması amacıyla Türkiye Spina Bifida Derneği yararına İzmir Alaybey Lions

Detaylı

ULUSLARARASI ÖĞRENCİ KENT REHBERİ YARIŞMASI

ULUSLARARASI ÖĞRENCİ KENT REHBERİ YARIŞMASI ULUSLARARASI ÖĞRENCİ KENT REHBERİ YARIŞMASI T.C. Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı tarafından, ülkemizde eğitim alan başta Türkiye Burslusu uluslararası öğrenciler olmak üzere

Detaylı

SPAGETTİ KÖPRÜ YARIŞMASI 2015

SPAGETTİ KÖPRÜ YARIŞMASI 2015 SPAGETTİ KÖPRÜ YARIŞMASI 2015 DÜZENLEYEN MİMARLIK BÖLÜMÜ GRUP PAYANDA ZEYNEP POSTALLI AYŞENUR ARSLAN MERVE KAYA NİYAZİ EKİCİ İBRAHİM KOÇ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ TNT FİKİR ATÖLYESİ MUHAMMED.FATİH TEMUR

Detaylı

T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ 3. ULUSAL KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ŞEFİK DİZDAR MÜZİK YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ 3. ULUSAL KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ŞEFİK DİZDAR MÜZİK YARIŞMASI ŞARTNAMESİ T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ 3. ULUSAL KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ŞEFİK DİZDAR MÜZİK YARIŞMASI ŞARTNAMESİ YARIŞMANIN AMACI Türkiye de ilklerin üniversitesi olan Karabük Üniversitesi tarafından 3. Ulusal Karabük

Detaylı

Seranit İle Merdivenli Sokaklar Ulusal Öğrenci Tasarım Yarışması 2010 SERANİT İLE MERDİVENLİ SOKAKLAR ULUSAL ÖĞRENCİ TASARIM YARIŞMASI 2010

Seranit İle Merdivenli Sokaklar Ulusal Öğrenci Tasarım Yarışması 2010 SERANİT İLE MERDİVENLİ SOKAKLAR ULUSAL ÖĞRENCİ TASARIM YARIŞMASI 2010 SERANİT İLE MERDİVENLİ SOKAKLAR ULUSAL ÖĞRENCİ TASARIM YARIŞMASI 2010 İÇERİK: A. YARIŞMANIN ADI B. YARIŞMANIN AMACI C. YARIŞMANIN KONUSU ve YERİ D. YARIŞMAYA KATILIM KOŞULLARI E. SEÇİCİ KURUL F. YARIŞMACILARA

Detaylı

MARMARA ÜNİVERSİTESİ TAKI TEKNOLOJİSİ VE TASARIMI YÜKSEKOKULU 4C MÜHENDİSLİK II. MÜCEVHER VE TAKI TASARIM YARIŞMASI ŞARTNAMESİ- 2015

MARMARA ÜNİVERSİTESİ TAKI TEKNOLOJİSİ VE TASARIMI YÜKSEKOKULU 4C MÜHENDİSLİK II. MÜCEVHER VE TAKI TASARIM YARIŞMASI ŞARTNAMESİ- 2015 MARMARA ÜNİVERSİTESİ TAKI TEKNOLOJİSİ VE TASARIMI YÜKSEKOKULU 4C MÜHENDİSLİK II. MÜCEVHER VE TAKI TASARIM YARIŞMASI ŞARTNAMESİ- 2015 1- YARIŞMANIN KONUSU: Yarışmamızın teması KAPILARIN ARDINDAN olarak

Detaylı

SHOEXPO İZMİR ULUSLARARASI AYAKKABI TASARIM YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

SHOEXPO İZMİR ULUSLARARASI AYAKKABI TASARIM YARIŞMASI ŞARTNAMESİ SHOEXPO İZMİR 2018 3. ULUSLARARASI AYAKKABI TASARIM YARIŞMASI ŞARTNAMESİ YARIŞMANIN KONUSU ve AMACI: MADDE 1 İzmir Fuarcılık Hizmetleri Kültür ve Sanat İşleri Tic. A.Ş. (İZFAŞ), 24-27 Nisan 2018 tarihleri

Detaylı

Yarışmacılar Anadolu nun Nadir Endemikleri teması ile üretilebilir, satılabilir, kullanılabilir niteliklerde tasarımları ile yarışmaya katılabilirler.

Yarışmacılar Anadolu nun Nadir Endemikleri teması ile üretilebilir, satılabilir, kullanılabilir niteliklerde tasarımları ile yarışmaya katılabilirler. MÜCEVHER İHRACATÇILARI BİRLİĞİ 11. JTR MÜCEVHER TASARIM YARIŞMASI ŞARTNAMESİ 1- YARIŞMANIN KONUSU VE KATEGORİLER : Konu: Altından ve/veya değerli taşlardan mamul mücevher tasarımı. Tema: Anadolu nun Nadir

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ SANAT VE TASARIMFAKÜLTESİ 100.YILINDA ÇANAKKALE ZAFERİ AFİŞ YARIŞMASI

GAZİ ÜNİVERSİTESİ SANAT VE TASARIMFAKÜLTESİ 100.YILINDA ÇANAKKALE ZAFERİ AFİŞ YARIŞMASI GAZİ ÜNİVERSİTESİ SANAT VE TASARIMFAKÜLTESİ 100.YILINDA ÇANAKKALE ZAFERİ AFİŞ YARIŞMASI YARIŞMANIN ADI: UNUTMA; 100.YILINDA ÇANAKKALE ZAFERİ UNUTMA; 100.YILINDA ÇANAKKALE ZAFERİ AFİŞ YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

Detaylı

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB)

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) DOĞAL TAŞ TASARIM YARIŞMASI 2013, İstanbul 1. YARIŞMANIN AMACI İstanbul Maden İhracatçıları Birliği tarafından düzenlenecek olan Doğal Taş Tasarım Yarışması

Detaylı

ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK KADIN GÖZÜYLE HAYATTAN KARELER 2013 FOTOĞRAF YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK KADIN GÖZÜYLE HAYATTAN KARELER 2013 FOTOĞRAF YARIŞMASI ŞARTNAMESİ Konu: Hayata Dair 1 - KONU VE AMAÇ ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK KADIN GÖZÜYLE HAYATTAN KARELER 2013 FOTOĞRAF YARIŞMASI ŞARTNAMESİ Kadın Gözüyle Hayattan Kareler 2013 yılı fotoğraf yarışmasının konusu Hayata

Detaylı

KOP BÖLGESİ ÜNİVERSİTELER BİRLİĞİ (UNİKOP) LOGO TASARIMI YARIŞMA ŞARTNAMESİ UNİKOP Logosunu Yeniliyor

KOP BÖLGESİ ÜNİVERSİTELER BİRLİĞİ (UNİKOP) LOGO TASARIMI YARIŞMA ŞARTNAMESİ UNİKOP Logosunu Yeniliyor KOP BÖLGESİ ÜNİVERSİTELER BİRLİĞİ (UNİKOP) LOGO TASARIMI YARIŞMA ŞARTNAMESİ UNİKOP Logosunu Yeniliyor YARIŞMANIN ADI KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği (UNİKOP) Ödüllü Logo Tasarım Yarışması. YARIŞMANIN

Detaylı

MAKİNA İMALATÇILARI BİRLİĞİ THE ASSOCIATION OF TURKISH MACHINE MANUFACTURERS

MAKİNA İMALATÇILARI BİRLİĞİ THE ASSOCIATION OF TURKISH MACHINE MANUFACTURERS MAKİNA İMALATÇILARI BİRLİĞİ THE ASSOCIATION OF TURKISH MACHINE MANUFACTURERS BAŞVURU DOSYASINI HAZIRLARKEN AŞAĞIDAKİ HUSUSLARA DİKKAT EDİNİZ. BAŞVURU DOSYANIZI GETİRMEDEN VEYA KARGO İLE GÖNDERMEDEN ÖNCE

Detaylı

TÜSİAD LOGOSU TASARIM YARIŞMASI ŞARTNAMESİ. Yarışma TÜSİAD için yeni bir logo hazırlatılması amacıyla düzenlenmektedir.

TÜSİAD LOGOSU TASARIM YARIŞMASI ŞARTNAMESİ. Yarışma TÜSİAD için yeni bir logo hazırlatılması amacıyla düzenlenmektedir. Yarışmanın Amacı TÜSİAD LOGOSU TASARIM YARIŞMASI ŞARTNAMESİ Yarışma TÜSİAD için yeni bir logo hazırlatılması amacıyla düzenlenmektedir. Yarışmanın Konusu Tüzüğüne göre TÜSİAD ın amacı insan hakları evrensel

Detaylı