MÜHENDİSLİK ULAŞIM. Güvenli Ulaşım İçin Yeni Yaklaşımlar

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "MÜHENDİSLİK ULAŞIM. Güvenli Ulaşım İçin Yeni Yaklaşımlar"

Transkript

1 MÜHENDİSLİK ULAŞIM Güvenli Ulaşım İçin Yeni Yaklaşımlar

2 PROTA MÜHENDİSLİK DEN BUGÜNE YILINDA ÇIKTIĞIMIZ MÜHENDİSLİK YOLCULUĞUNUN HAREKET NOKTASI UYGULAMADA BiLiMSEL MÜKEMMELLİĞİN ARAYIŞIDIR Prota, 1985 yılında kurulduğunda mühendislik hayatına bina tasarımı ile başlamış, kısa sürede yenilikçi ve özgün tasarım anlayışı ile yüksek katlı binalar, endüstriyel yapılar, sağlık yapıları, önemli kamu binaları, alışveriş merkezleri, spor tesisleri ve tarihi yapıların tasarımında uzman bir kuruluş haline gelmiştir. Kuruluşundan bugüne geçen sürede hizmet ve faaliyet alanlarını genişletmiş ve bina tasarımı, ulaşım mühendisliği, altyapı, kentsel tasarım ve bölge planlama, deprem mühendisliği, arge, proje yönetimi, tasarım ve yapım kontrollüğü, kalite ve sözleşme yönetimi uzmanlıklarını da içine alan birçok mimarlık, mühendislik ve danışmanlık alanında 170 den fazla uzmandan oluşan teknik kadrosu ile dünyanın birçok ülkesinde önemli projelere imza atmıştır. Yenilikçi yaklaşımlarıyla bugün, ülkemizin lider mühendislik ve müşavirlik şirketlerinden biri olan Prota nın başarısının altında 30 yılı aşkın deneyim ve bilgi birikiminin yanında, farklı disiplinleri bünyesinde bulunduran yapısı ile işverenlerine çok disiplinli projelerde bütüncül ve yenilikçi çözümler sunabilme becerisi yatmaktadır. Konusunun uzmanı deneyimli Prota Mühendis ve Mimarları, uluslararası literatürü ve gelişmeleri yakından takip ederek, müşteri memnuniyeti ve ihtiyaçları doğrultusunda güvenli, estetik, ekonomik, sürdürülebilir, erişilebilir ve çevreye duyarlı projeler üretmek için gerekli tüm yenilikçi sistem çözümlerini uygulamaktalar.

3 2 PROTA MÜHENDİSLİK ULAŞIM 3 PROTA İLKELERİ Kuruluşundan bu güne kadar mühendislik ve müşavirlik sektöründe araştırmacı kimliği ile daima öncü olarak yola devam eden Prota, geçmişten gelen bilgi birikimi ve sektörel deneyiminin doğal sonucu olarak oluşturduğu Çalışma Politikalarını, ekip çalışması ruhu içinde ilişkilerde dürüst ve samimi, görevde ilkeli ve sorumlu bir yaklaşım benimseyerek uygulamaktadır. Prota geçmişinden aldığı güç ile toplumsal sorumluluğunu en üst düzeyde tutarak, daha güçlü bir gelecek için sağlam adımlarla yola devam etmektedir. Bu vizyona ulaşmak için Prota, müşavirlik sektöründe ulusal ve uluslararası düzeyde etkin, en güncel teknolojileri kullanan ve en üst düzeyde işveren memnuniyetini sağlayan kaliteli hizmet üretme gayreti içindedir. FIDIC, EFCA ve Türk MMMB üyesi olarak Prota, FIDIC Etik değerleriyle uyumlu bir çalışma politikası izlemekle yükümlü olduğunun da bilincindedir. Prota olarak; Bilgi ve becerilerimizi, bilim ve teknolojideki gelişmelere paralel olarak geliştirmeyi, Araştırma, geliştirme ve iyileştirmeye yönelik çalışmalar yapmayı, Zamanında ve doğru hizmet üretmeyi, Projelerimizde ve çalışma birimlerimizde güncel kalite standartlarını uygulamayı, Her kademede ödünsüz eğitim politikası yürütmeyi, Yenilikçiliği ve dürüstlüğü teşvik eden yönetim politikamızı sürdürmeyi, ekip ruhunu bu yönde daha da yaygınlaştırmayı, En üst düzeyde koşulsuz müşteri memnuniyeti sağlamayı, Müşteri bağlılığı yaratmayı, Faaliyetlerimizle ilgili ulusal ve yerel çevre politikalarına, geçerli çevre yönetim standartlarına uyum sağlamayı taahhüt ediyoruz. Prota geçmişinden aldığı güç ile toplumsal sorumluluğunu en üst düzeyde tutarak, daha güçlü bir gelecek için sağlam adımlarla yola devam etmektedir.

4 4 PROTA MÜHENDİSLİK ULAŞIM 5 NEDEN PROTA? Prota Mühendisleri ve Mimarları bugüne kadar 30 dan fazla ülkede 25 Milyon m² den fazla inşaat alanına sahip yapı ve tesis tasarlamışlardır. Prota yapı tasarımı, inşaat malzeme ve yöntemleri alanında Türk Standartlarının Avrupa Birliği Normlarına uydurulması kapsamında yapılan çalışmalarda aktif rol oynamayı ve çalışma gruplarında yer almayı sürdürmektedir. Yenilikçilik ve dürüstlüğü teşvik eden yönetim politikasının gereği olan sürekli eğitim, Prota nın vazgeçilemez ilkelerinin başında gelir. Prefabrik, betonarme, yığma, çelik, kablolu asma sistemler, kompozit, ön ve/veya art germeli betonarme sistemler, çadır ve şişme yapı sistemleri yapı ve tesislerde uyguladığımız taşıyıcı sistem tiplerinin bazılarına örnektir. Projelendirilen ve yönetilen tüm işlerin fizibilite, metraj ve keşifleri ile teknik ve ihale şartnamelerinin hazırlığı ve ihale süreç danışmanlığı işleri de Prota bünyesinde yapılmaktadır. Yaygın olarak, gerek proje gerekse inşaat kalite yönetimi ve kontrollüğü için müşavirlik hizmetleri de tarafımızdan verilmektedir. Prota Mühendisleri ve Mimarları, uluslararası literatürü ve gelişmeleri yakından takip ederek, estetik görünümün yanında ekonomik çözümler üretmek için gerekli tüm yenilikçi sistem çözümlerini uygulamaktadır. Yenilikçilik ve dürüstlüğü teşvik eden yönetim politikasının gereği olan sürekli eğitim, Prota nın vazgeçilemez ilkelerinin başında gelir.

5 6 PROTA MÜHENDİSLİK ULAŞIM 7 PROTA HİZMETLERİ Prota olarak mimari, yapısal, mekanik, elektrik, altyapı, planlama ve çevre düzenleme gibi çoklu disiplin birimlerini bünyemizde bulundurarak müşterilerimize bütünleşik çözümler sunabilme prensibi ile hareket ederiz. Prota Mühendislik ulaşım sektörü özelinde; ulaşım yapı ve sistemleri, raylı sistemler, depolama ve endüstriyel yapılar, bina/üstyapı ve yüksek yapılar, altyapı sistemleri, yeraltı yapıları, istinat yapıları, deprem mühendisliği, tarihi eserler, fizibilite, ulaşım, trafik, güzergâh etüt ve araştırmaları ile imar, peyzaj ve kentsel planlama çalışmaları konularında aşağıdaki hizmetleri vermektedir: İhale Öncesi Teknik ve Mali Fizibilite Çalışmaları Mimarlık ve Tüm Branşlarda Mühendislik Hizmetleri Restorasyon ve Restitüsyon Projeleri Hasar Tespiti, Rölöve ve Haritacılık Çalışmaları Teknik ve Yöntem Geliştirme Çalışmaları Kentsel ve Bölgesel Planlama Jeolojik ve Geoteknik Etüd ve Proje Araştırma ve Geliştirme Projeleri Teknik Müşavirlik İhale Dosyası ve Teknik Şartnameler Hazırlığı Satın Alma Süreci İhale Aşaması Teknik Desteği İhale Değerlendirme ve Sözleşme Desteği Uygunluk Etütleri ve Araştırma Çalışmaları Yapım Süreci İnşaat ve Proje Yönetimi Süpervizyon, Kontrollük ve Teknik Müşavirlik İşletmeye Alma Danışmanlığı Teknik Eğitim Hizmetleri İşletme Danışmanlığı Kabul İşleri Müşavirliği

6 8 PROTA MÜHENDİSLİK ULAŞIM 9 ULAŞIM MÜHENDİSLİĞİ Prota sektördeki 30 yılı aşkın bilgi ve tecrübesi ile otobüs terminallerinden metro istasyonlarına, havaalanlarından kent içi ve kentler arası raylı ve demiryolu sistemlere kadar bir çok ulaşım yapısı için müşterilerinin ihtiyacını karşılayacak çözümler üretmekte ve sunmaktadır. Ulaştırma sektöründe deneyimli ve uzman teknik ekibi ile planlama ve fizibilite çalışmaları, tasarım, proje ve inşaat yönetimi, tasarım ve yapım kontrollüğü hizmetleri vermektedir. Ulaşım mühendisliğinde, hat yolu, metro, ulaşım yapıları mimarisi, yapısal tasarım, telekomünikasyon, geoteknik, elektromekanik, elektrik ve mekanik gibi temel disiplinleri kapsayan çok disiplinli hizmet vermesi Prota nın bu sektörde lider firmalardan biri olmasını ve özellikle son yıllarda ulaşım teknolojileri içerisinde işletme maliyetlerinin düşük, kaza risklerinin az, taşıma kapasitelerinin yüksek ve enerji tüketiminin az olmasından dolayı en çok tercih edilen toplu taşıma teknolojisi olan raylı sistemler konusunda uluslararası ve yerel kritik öneme haiz projeleri üstlenmesini sağlamıştır. Prota mühendisleri özellikle yeraltı metro istasyonu ve tünel yapılarında uyguladıkları geoteknik çözümleriyle de birçok yeniliğe imza atmışlardır. Bu kapsamda Prota, güzergah etüt, plan, profil ve kesitlerinin hazırlanması, dever ve hız sınırlamaları hesapları, drenaj ve pompa istasyonlarının tasarımı, mevcut altyapı tesislerinin konumlarının belirlenmesi ve deplasmanları ile ilgili etüt ve projelendirme işleri, demiryolu üst yapı projeleri, makas projeleri, hat drenajı, ve tünel içi servis yollarının tasarımı, istasyon mimari, yapısal, elektrik ve mekanik tasarımları, her türlü iksa ve zemin izleme işleri, diyafram duvar, su sızdırmazlığı projeleri, yangından korunma ve mücadele sistem tasarımı ile yangın simülasyonlarının hazırlanması, çevresel kontrol sistemi, akustik ve acil havalandırma sistemi tasarımı, alçak akım, aydınlatma ve telekomünikasyon sistemleri tasarımı, yangın algılama sistemi tasarımı, enerji temini ve cer gücü projeleri, katener sistemi tasarımı, depremsellik etütleri, tasarım kriterleri ve gerekçe raporunun hazırlanması, kesin ve detay proje çalışmalarının yapılması konularında hizmet sunmayı sürdürmektedir.

7 10 PROTA MÜHENDİSLİK ULAŞIM 11 İstanbul Üsküdar - Ümraniye - Çekmeköy Metro Hattı İstanbul Kadıköy - Kartal Metro Hattı İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan metro hattının yapım işleri Doğuş İnşaat A.Ş. tarafından üstlenilmiştir. Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Metro Hattı, Üsküdar- Çekmeköy istasyonları arasında yer alan yaklaşık 17 km uzunluğundaki ana hat tünelleri ve üzerinde delme ve aç-kapa tipinde toplam 16 adet istasyonu, yaklaşık 2,7 km lik depo sahası bağlantı tüneli, depo ve bakım alanı bulunan bir raylı toplu taşıma sistemidir. Ana hat; Üsküdar Meydanında Marmaray istasyonu ile bağlantılı olarak yapılacak olan Üsküdar İstasyonu ndan başlar ve 17 km uzunluğundaki güzergâh TBM/EPB ve NATM yapım tekniğiyle gerçekleştirilecek tünel ile Çekmeköy İstasyonu na ulaşır. Ayrıca ana hattan Dudullu mevkiinde sapılarak, 2,7 km lik tünel bağlantı hattı ile Depo Sahasına ulaşılır. Prota proje kapsamında teknik şartname ve fizibilite raporlarına uygun, gerekli standartları karşılayacak şekilde aşağıdaki hizmetleri üstlenmiştir: Tasarım Kriterlerinin Belirlenmesi, Kalite Planı ve Tasarım El Kitapları gibi Proje dokümantasyonunun hazırlanması Mevcut Saha Bilgilerinin Toplanması Güzergâh Mühendislik ve Tasarımı İşleri NATM-TBM Tünel Tasarımı Hizmeti Mimari Tasarım Hizmeti, Yapısal Tasarım İşleri/ Kazı İksa Tasarımı İşleri Mekanik Mühendislik Tasarım Hizmeti Yangından Korunma ve Mücadele Sistemi Tasarım Hizmeti Akustik ve Titreşim Tasarım Hizmeti Elektrik Mühendisliği Tasarım İşleri Mekanik Mühendisliği Hizmetleri İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan metro hattının yapım işleri Avrasya Metro Grubu (Astaldi, Makyol, Gülermak) tarafından üstlenilmiştir. Kadıköy Kartal Metro Projesi 21,6 km toplam hat uzunluğu ile Türkiye nin en uzun yeraltı metro projesidir. Metro sistemi Kadıköy den başlayıp Marmaray Projesi ile Ayrılıkçeşme istasyonunda birleşerek Kartal a kadar uzanmaktadır. Proje kapsamında 16 adet yeraltı istasyonu, bir yeraltı depo sahası, bakım alanı ve atölyeler bulunmaktadır. Hat NATM ve TBM teknikleri ile yapılan iki tünelden oluşmaktadır. Prota bu proje kapsamında aşağıdaki iş alanlarında ön ve uygulama projelerinin ve yapım sırasında as-built çizimlerin hazırlanması görevlerini üstlenmiştir: Güzergâh tasarım hizmet ve işleri Aç-kapa tünel sistemi tasarımı Geoteknik ve iksa projeleri 16 yeraltı istasyonunun tasarımı Yeraltı depo sahası ve atölyelerin tasarımı Altyapı Tasarım ve deplasman projeleri Drenaj sistemi tasarımı Yangından korunma ve mücadele sistemi Acil çıkış ve havalandırma simulasyon çalışmaları (tünel ve istasyon havalandırma projeleri dâhil) Gürültü kontrol ve akustik simulasyon Elektro-Mekanik sistemlerinin tasarımı Çevre düzenleme, trafik ve peyzaj tasarımı İstanbul Metrosu 1. Aşama Taksim ve Şişli İstasyonları Yüksel Proje Uluslararası A.Ş. adına, istasyonların yapısal ve iksa sistemlerinin 3-D çözümleri ile uygulama projeleri Prota tarafından yapılmıştır. İstanbul Metro Projesinin birinci bölümü olan Taksim-4. Levent hattı 8,5 km uzunluğunda ve 6 yeraltı istasyonundan oluşmaktadır. Bu hattın en önemli istasyonlarından ikisi olan Taksim ve Şişli İstasyonları yaklaşık 30 m yeraltında bulunmaktadırlar.

8 12 PROTA MÜHENDİSLİK ULAŞIM 13 Varşova Metrosu Hat II İstanbul Gebze - Haydarpaşa, Sirkeci - Halkalı Banliyö Sistemi İstasyonları ILF Consulting Engineers Polska Sp zo.o. ile birlikte üstlenilen metro projesinin yüklenicisi Astaldi-Gülermak ortaklığıdır. Şehir merkezindeki Rondo Daszynskiego istasyonundan Dworzec Wilenski istasyonu arasında uzanan, toplam 6300 m uzunluğundaki çift hatlı Varşova Metrosu 2. Hattı; toplam uzunluğu 8500 m olan tüneller, bekleme hatları ve diğer yapılar (bağlantı yapısı, geri dönüş yapısı, havalandırma şaftları, vb.) ile birlikte yaklaşık 2100 m uzunluğunda 7 istasyon, 500 m uzunluğunda bağlantı tüneli, teknik merkez ve bekleme istasyonu olan Kabalty de merkezi kontrol odasını da kapsayan bağlantı sistemleri ve Metro Hattı ile birleşme sistemini kapsamaktadır. Proje çalışmaları yıllarında tamamlanmıştır. Vistula nehrini alttan geçen 2. Metro Hattı ile Varşova da toplu taşıma ihtiyacını karşılayarak şehirdeki trafik yoğunluğunu rahatlatmak ve kentsel ulaşım sisteminden kaynaklanan karbon emisyonunu azaltmak hedeflenmektedir. Proje kapsamında Prota tarafından sağlanan hizmetler: Geoteknik projeler ve raporlama 7 istasyonun mimari, elektromekanik ve yapısal tasarımı Aç-kapa tünel tasarımı Altyapı ve drenaj tasarımı İletişim sistemi tasarımı Yangın sistemi tasarımı, simülasyon ve alarm sistemleri Acil çıkış, havalandırma ve simülasyon sistemleri Gürültü kontrol ve akustik simülasyon tasarımı Gebze-Haydarpaşa, Sirkeci-Halkalı banliyö raylı sistem projesi İstanbul un Avrupa yakasında Halkalı ile Sirkeci yi birleştiren 19,6 km uzunluğundaki hat ile Asya yakasında Marmaray Projesinin bir parçası olan 43,4 km Ankara Yüksek Hızlı Tren Garı Ankara Yüksek Hızlı Tren Garı ilk etapta günlük ve yakın gelecekte günlük yolcuya hizmet verecek şekilde tasarlanmıştır. Proje kapsamında 102 oda ve 204 yatak kapasiteli otel ile 6200 m² kiralanabilir alana sahip ofis yapısı ve yaklaşık m² kiralanabilir alana sahip mağazalar yapılması planlanmıştır. Ankara Yeni Hızlı Tren Terminalinde yüksek hızlı trenlerin kabul ve sevkleri için 6 adet yeni demiryolu hattı ve 400 uzunluğunda Haydarpaşa ile Gebze yi birleştiren hatlardan oluşmaktadır. Proje kapsamında, Prota 28 istasyon için yapısal tasarımı yürütmüş ve uygulama projelendirme hizmetleri sunmuştur. metre uzunluğunda ve 11 metre genişliğinde 3 adet yeni yolcu peronu bulunmaktadır. Oturum alanı yaklaşık m² olan yapının toplam inşaat alanı m² dir. Tren garı yapısal tasarım, disiplinler arası proje koordinasyonu ve proje yönetim danışmanlık hizmetleri Prota tarafından sunulmuştur. Ankara Keçiören - Tandoğan Metro Hattı ASKİ ve Meteoroloji İstasyonları Gulermak-Kolin İş Ortaklığı tarafından yapımı üstlenilen hattın kapsamındaki ASKİ ve Meteoroloji istasyonlarının yeniden tasarlanması işleri Prota tarafından yapılmıştır. Prota, projede yer alan ASKİ ve Meteoroloji istasyonları ile Makas yapısı ve Ankara Metrosu (M1) bağlantı tüneli projelerinin hazırlanması işleri için danışmanlık hizmeti vermiştir. Proje kapsamında Prota tarafından sağlanan hizmetler: Güzergâh Tasarımı Mimari Tasarım Yapısal Tasarım Mekanik ve Yangın Sistemi Tasarımı Elektrik Sistemi Tasarımı Peyzaj & Çevre Düzenleme Projelerinin Hazırlanması

9 14 PROTA MÜHENDİSLİK ULAŞIM 15 Ankara Metrosu Depo Sahaları Tasarımı İzmir Hafif Raylı Sistemi Halkapınar Yeraltı Yeni Depolama Tesisleri Ankara Metrosu M1 ve M² hatlarının Depo Sahaları Prota tarafından tasarlanmıştır. M1 depo sahası sistemin batı ucundaki Macunköy İstasyonu nun yanında bulunmaktadır. M² depo sahası ise Depo Sahası Çayyolu İstasyonunun yanında bulunmaktadır. Prota depo sahaları kapsamındaki güzergâh ve demiryolu tasarım işleri ile depo sahası içerisinde yer alan depolama yapıları, kontrol merkezi binası, bakım tesisleri ve işletme & bakım merkezi (İBM) binası tasarımı için Mimari ve Yapısal Tasarım, Geoteknik, Mekanik, Yangın ve Elektrik Tasarımı işlerini 2012 yılında gerçekleştirilmiştir. Bu iş kapsamında, İzmir Hafif Raylı Sistemine yeni alınacak araçların depolanmasını sağlamak amacıyla Halkapınar da yeraltında yapılacak yeni depolama tesisinin avan ve uygulama projeleri Prota tarafından yapılmıştır. Araç depolama tesisi, 19 adet 5 li araç dizisi ve 21 adet vagon ile toplamda 116 vagon kapasitelidir. Proje kapsamında jeolojik ve geoteknik etütler yapılarak sahanın zemin koşulları incelenmiş ve yapılan teknik ve mali fizibilite çalışması sonucu ekonomik ve uygulanabilir bir tasarım yöntemi önerilmiştir. Yapılan optimizasyon çalışmaları ardından tesis, iki katlı olarak aç-kapa yöntemiyle projelendirilmiş olup, tesisin taban kotu, zemin seviyesinden yaklaşık 15 m derinliktedir. 2 adet girişin bulunduğu depolama tesisinde; girişlerin birinde, araçları yıkamak amacıyla yer üstünde açık alanda inşa edilecek bir otomatik araç yıkama dış ünitesi tasarlanmıştır. Bina içerisinde personel ihtiyaçlara cevap verecek mahaller ile birlikte hafif araç bakımına hizmet edecek bir seyyar çelik çatı platformu yer almaktadır. İstanbul Geneli 6. Grup Zeminaltı, Zeminüstü Otopark ve Transfer Merkezi Projeleri İstanbul Geneli 5. Grup Zeminaltı, Zeminüstü Otopark ve Transfer Merkezi Projeleri İstanbul genelinde yapılacak olan otopark ve transfer merkezi projeleri ile kent içi trafiğinin rahatlatılması planlanmaktadır. Proje kapsamında İstanbul un farklı semtlerinde toplam bina alanı m² olan konvansiyonel otopark sistemleri ve m² mekanik otopark sistemleri yapılması planlanmaktadır. Toplamda yaklaşık 2800 araç kapasiteli olacak olan otoparklar; metro, metrobüs ve otobüs duraklarına yakınlıklarına göre transfer merkezi olarak da kullanılabileceklerdir. Zeminaltı olarak tasarlanan otoparkların üzerinde, yeşil alan ve çocuk parkları oluşturulacaktır. Proje kapsamında toplamda m² peyzaj alanı tasarlanacaktır. Prota proje kapsamında; Harita alımı ve jeolojik sondajların yapılması Altyapı tasarımı hizmetleri Mimari tasarım hizmetleri Geoteknik ve Yapısal tasarım hizmetleri Mekanik Mühendislik Hizmetleri Yangından Korunma ve Mücadele Sistemi tasarımı hizmetleri Elektrik tasarımı hizmetleri Peyzaj tasarımı hizmetleri İhale dokümanların hazırlanması İstanbul genelinde yapılacak olan otopark ve transfer merkezi projeleri ile kent içi trafiğinin rahatlatılması planlanmaktadır. Proje kapsamında İstanbul un farklı semtlerinde toplam bina alanı m² olan konvansiyonel otopark sistemleri ve m² mekanik otopark sistemleri yapılması işlerine yer verilmiştir. Toplamda yaklaşık 2750 araç kapasiteli olacak olan otoparklar; metro, metrobüs ve otobüs duraklarına yakınlıklarına göre transfer merkezi olarak da kullanılabilecektir. Prota proje kapsamında aşağıdaki danışmanlık hizmetlerini üstlenmiştir: Harita alımı ve jeolojik etütlerin yapılması Altyapı tasarımı hizmetleri Mimari tasarım hizmetleri Geoteknik ve yapısal tasarım hizmetleri Mekanik mühendislik hizmetleri Yangından korunma ve mücadele sistemi tasarımı hizmetleri Elektrik tasarımı hizmetleri Peyzaj tasarımı hizmetleri Yapıma ilişkin teknik şartnameler ile ihale dokümanların hazırlanması İzmir Hafif Raylı Sistemi, 4. Aşama F.Altay Narlıdere İstihkâm Okulu Arası Fizibilite ve Uygulama Projeleri Prota, F. Altay Narlıdere İstihkâm Okulu arası 8,5 km lik güzergâhın fizibilite ve ihale dokümanlarının hazırlanması ile 4 km lik kısmında yer alan tüneller, istasyonlar, hat yapılarının uygulama projelerinin hazırlanması, hattın zemin araştırmalarının yapılması, yaklaşık maliyetinin hesaplanması işlerini üstlenmiştir.

10 16 PROTA MÜHENDİSLİK ULAŞIM 17 Marmaray Banliyö Demiryolu Hattı CR3 Sözleşmesi Tasarım Hizmetleri İzmir Hafif Raylı Sistemi Halkapınar Atölye Binasının Genişletilmesi T. C. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı İşleri Genel Müdürlüğü tarafından OHL, Obrascon Huarte Lain, S.A Invensys Rail Dimetronic ortak girişimine ihale edilen projenin yılları arasında realize edilmesi planlanmıştır. Marmaray Demiryolu Tüp Tüneli ve Banliyö Demiryolları Toplu Taşıma Sistemi şu anda dünyadaki en büyük ulaşım altyapı projelerinden birisidir. Projenin hedefi Avrupa yakasındaki Halkalı ile Asya yakasındaki Gebze nin kesintisiz, modern ve yüksek kapasiteli bir demiryolu sistemiyle bağlanmasıdır. İyileştirilmiş yeni demiryolu sistemi yaklaşık 76 km uzunluğunda olacaktır. Ana yapı ve sistemler; batırma tüp tünel, delme tüneller, aç-kapa tüneller, hemzemin yapılar, üç yeni yeraltı istasyonu, 37 yerüstü istasyonu (yenileme ve iyileştirme), işletim kontrol merkezi, trafo sahaları, atölyeler, bakım tesisleri, yerüstüne inşa edilecek olan yeni bir üçüncü hat dâhil olmak üzere, mevcut hatların iyileştirilmesi, tamamen yeni elektrikli ve mekanik sistemler ve temin edilecek olan modern demiryolu araçlarından oluşmaktadır. Ayrıca proje kapsamında mevcut 77 km lik çift yönlü hat tamamen yenilenmekte ve bunun 63 km lik kısmına da yeni bir 3.cü bir hat eklenmektedir. Prota-Eptisa İş Ortaklığı, proje kapsamında avan projelerin hazırlanmasından detaylı projelendirme safhasına kadar çok disiplinli komple tasarım hizmeti vermektedir. Proje kapsamında Prota tarafından sağlanan hizmetler: Güzergâh ve hat yolu tasarımı OCS ve cer gücü tasarımı Altyapı tespit ve deplasman çalışmaları, Geoteknik ve iksa projeleri Tüm hattın peyzaj tasarımı 22 si yeraltı istasyonu olmak üzere 37 istasyonun İstasyonların mimari, yapısal, elektromekanik tasarımları Köprüler, altgeçitler, tüneller, menfezler ve sanat yapıları Acil çıkış ve havalandırma simülasyon çalışmaları Depo ve bakım sahaları Yıkım & demontaj tasarımı Trafik ve yönlendirme planları Acil durum planları Sinyalizasyon projeleri Hat boyu drenaj tasarımı Proje, mevcut araç bakım atölyesi, malzeme ambarı ve hat bakım araçları park sahasının ihtiyaçları karşılayacak şekilde genişletilmesi işidir. Proje, mevcut atölyenin batı ve kuzey yönünde genişlemesi, gerekli bakım ekipmanlarının tesis edilmesi, depo sahası 11.hat sonundaki alana hat bakım araçları ve ekipmanları park ve depolama kapalı alanı yapılması, depo sahası Halkapınar viyadüğü altında kalan alana yedek parça ve sarf malzeme için ilave ambar kapalı alanı yapılması, rafların tesis edilmesi ile Halkapınar İstasyonu ile Merkez Bina arasındaki ulaşım yolunun daha güvenli olması için personel yaya üst geçidinin uzatılarak iniş yapılması işlerini kapsar. İstanbul Eyüp - Rami - Yeşilpınar Teleferik Projesi Prota nın üstlendiği İstanbul Metropoliten Alanı içerisinde belirlenen Eyüp, Rami Yeşilpınar Teleferik Projesi hattının proje kapsamında güzergâh etütlerinin yapılması, geliştirilecek güzergâh alternatifleri için uygun ölçeklerde karşılaştırmalı güzergâh araştırmaları yapılması, etüt sonuçları doğrultusunda uygun güzergâh belirlenmesi, hat bazlı ulaşım etütlerinin yapılması, istasyon yerlerinin tespit edilmesi, istasyon ön projelerinin yapılması, işletme senaryolarının belirlenmesi, seçilen güzergâhın imar plan tadilatlarının hazırlanması, Mali ve Ekonomik Fizibilite Etütleri hazırlanması işleri yer almaktadır. Prota proje kapsamında; Harita alımı ve jeolojik sondajların yapılması Güzergâh tasarımı hizmetleri Altyapı tasarımı hizmetleri Mimari tasarım hizmetleri Geoteknik ve Yapısal tasarım hizmetleri Mekanik Mühendislik Hizmetleri Yangından Korunma ve Mücadele Sistemi tasarımı hizmetleri Elektrik tasarımı hizmetleri İhale dokümanların hazırlanması işlerini üstlenmiştir.

11 18 PROTA MÜHENDİSLİK ULAŞIM 19 İstanbul Üsküdar - Ümraniye Metro Hattı Depo Sahası Kahire Havalimanı Yeni Terminal Binası İstanbul da yapımı devam eden Üsküdar Ümraniye Metro hattında kullanılacak trenler için, içerisinde açık kapalı park alanları, açık bakım alanları, bakım atölyesi ve idari bina bulunan bir depo sahası planlanmıştır. Depo Sahasında; toplam 11 hattı bulunduran m² kapalı alanlı, içerisinde tren yıkama ünitesi, tren bakım ekipmanları bulunan 1 adet atölye binası, 15 adet tren park hattı, açık alanda 25, kapalı alanda 28 tren parklanmasına olanak sağlayan m² iki (2) katlı tren parkı binası ve toplam m² kapalı alana sahip idari bina, otopark, depo binalarından oluşmaktadır. Depo Sahasında bu yapılara ilave olarak, 230 m. çift hatlı Tren Dere Geçiş Viyadüğü ve depo sahasına girişi sağlayacak 160 m. uzunluğunda karayolu viyadüğü, 2 adet karayolu üst geçidi ve trenlerin depo sahasına erişimini sağlayan toplam 200 m. aç-kapa tünel bulunmaktadır. Prota proje kapsamında; Demiryolu Güzergâh tasarımı hizmetleri Karayolu Güzergâh tasarım hizmetleri Altyapı, Toprak İşleri, Drenaj tasarım hizmetleri Mimari tasarım hizmetleri Geoteknik ve Yapısal tasarım hizmetleri Köprü, Viyadük Tünel Mimari, Yapısal tasarım hizmetleri Mekanik tasarım hizmetleri Yangından Korunma ve Mücadele Sistemi tasarım hizmetleri Elektrik tasarım hizmetleri Peyzaj tasarım hizmetleri Arayüz Yönetim hizmetlerini üstlenmiştir. Mısır ın en yoğun hava trafiğine sahip havalimanı olan Kahire Havalimanı şehir merkezinden 15 km uzaklıkta olup, 37 km² lik alana sahiptir. Proje, havalimanı kapasitesini iki katına çıkaracak ve senede 7.5 milyon yolcuya hizmet verecek şekilde planlanmıştır. Yeni yapılacak terminal binası ile birlikte var olan Terminal binası toplam m² inşaat alanına sahiptir. Yeni Airbus 380 kapılarının da bulunacağı Terminal in daha büyük ve modern bir görüntüye sahip olması hedeflenmiştir. Prota yenilenecek m² lik Terminal binası B blok yapısının bütün optimizasyon ve mühendislik tasarım hizmetlerini üstlenmiştir. İstanbul Sarıyer - Ayazağa - İTÜ Raylı Sistem Projesi Prota nın üstlendiği İstanbul Metropoliten Alanı içerisinde belirlenen yaklaşık 8 km uzunluğundaki Sarıyer, Ayazağa- İTÜ-İstinye Raylı Sistem Projesi nin proje kapsamında güzergâh etütlerinin yapılması, hat bazlı ulaşım etütlerinin yapılması, istasyon yerlerinin tespit edilmesi, istasyon ön projelerinin yapılması, işletme senaryolarının belirlenmesi, seçilen güzergâhın imar plan tadilatlarının hazırlanması, Mali ve Ekonomik Fizibilite Etütleri hazırlanması yer almaktadır. St. Petersburg Pulkovo Havalimanı Prota, Rusya nın St. Petersburg kentindeki Pulkovo havalimanında tasarım grubunun bir parçası olarak yer almıştır. Şehir Merkezine yaklaşık 20 km uzaklıkta olan Pulkovo Havalimanı, kültürel ve tarihsel merkez olarak gelişmekte olan St. Petersburg a büyük bir katkı sağlamıştır. Yıllık 14 milyon yolcu kapasiteli kompleks, Rusya nın 4. büyük havalimanıdır. Terminal in sert hava koşullarına rağmen planlanan tarihten önce işletmeye açılması projenin ne kadar başarılı olduğunun başka bir kanıtı olarak gösterilmektedir. Bu başarılı projede Prota nın verdiği mühendislik hizmetleri aşağıda yapıları kapsamaktadır: 120,000 m² yeni terminal binası 11,600 m² iş merkezi 20,000 m² 200 oda 4 yıldızlı otel 40,000 m² açık ve kapalı otopark

12 20 PROTA MÜHENDİSLİK ULAŞIM 21 İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Priştina Havalimanı Sabiha Gökçen Havalimanı, İstanbul a hizmet veren iki havalimanından bir tanesidir yılında hizmete açılan Sabiha Gökçen Havalimanına Avrupa Çelik İşi Kongresi tarafından Avrupa Çelik Dizayn Ödülü verilmesinin yanı sıra proje Kaliforniya Yapı Mühendisleri Birliği tarafından yetenek ödülüne layık görülmüştür. Havalimanı terminali dünyada sismik olarak izole edilmiş zamanının en büyük yapısıdır. Bu projede Prota, hem bağımsız tasarım kontrolü hem de yapım süresi denetleme görevlerini üstlenmiştir. Bağımsız tasarım kontrolü sırasında: Sismik güvenliğin Triple Pendulum Seismic Isolation System sağlanması, tasarım yüklerinin kontrol edilmesi, yapısal model değerlendirmesi, bağımsız bilgisayar modellemesi ile analiz sonuçlarının kontrol edilmesi, Kazık temel sisteminin değerlendirilmesi ve terminal binası geoteknik raporunun hazırlanması, Terminal binası için sismik izolasyon sistem seçimi, ilgili teknik şartnamelerin hazırlığı ve sismik sistem tekliflerinin değerlendirilmesi, izolatör testlerine müşahit olunamsı, yapısal sistem seçimi, Yapısal modellerin ve hesapların kontrolü, izolatör sistemlerinin sismik tasarım kontrolü, gömülü beton temel yapıları ile çelik komposit üstyapı tasarım kontrolü, Yeraltı ve yerüsütü köprülerinin yapısal model değerlendirmesi, analizlerin kontrolü ve evaluation of the structural model, bağımsız bilgisayar modellemesi ile analizlerin kontrolü ve tasarım inceleme raporunun sunulması. Prota bu projede yürüttüğü teknik müşavirlik hizmeti kapsamında ayrıca yapım sürecinde sahada supervizyon ve denetleme işlerini de yerine getirmiştir. Pristina Uluslararası Havalimanı, Kosova başkenti Pristina nın 15 km güneybatısında bulunmaktadır. Ülkenin tek uluslararası havalimanı olan Pristina Havalimanının tamamlanacak yeni terminal binasıyla kapasitesini 4,5 milyon yolcuya çıkartması planlanmaktadır. 45,000 m² kapalı alanlı yeni terminal binası, kullanım rahatlığına ve Kosova nın bağımsızlığını simgeleyen etkileyici bir tasarıma sahiptir. Terminal deki geniş aralıklarla dizayn edilen kolonlar, ana yolcu salonlarının ferah ve göz alıcı bir şekilde tasarlanmasını sağlamıştır. Taksi yolu, apron genişlemesi, bağlantı yolları, araç parkı ve altyapı yollarının statik projelerinin hazırlanmasının yanı sıra bütün optimizasyon ve yapısal tasarım hizmetleri Prota tarafından sağlanmıştır. İstanbul Yeni Havalimanı Projesi İstanbul Yeni havalimanı, CMLKK iş ortaklığı tarafından, DHMİ ile imzalanan sözleşmeye uygun olarak yap-işletdevret modeli ile geliştirilmektedir. Açılış gününde 70 milyon, 25 yıllık işletme süresinde havalimanının yıllık minimum 150 milyon yolcu taşıması hedeflenerek, dünyanın en yüksek yolcu kapasiteli havalimanı olması beklenmektedir. İstanbul Yeni Havalimanı ndan 350 den fazla noktaya uçuş yapılacak ve bu geniş uçuş ağı, İstanbul Yeni Havalimanı nı hem dünyanın en büyük havalimanı hem de en önemli havacılık merkezlerinden biri haline getirecektir. Prota, İstanbul 3. Havalimanı kapsamında yer alan 1 milyon m² büyüklüğündeki yolcu terminal binasının yapısal tasarımının hazırlanması görevini üstlenmiştir.

13

Güvenli Ulaşım İçin Yeni Yaklaşımlar

Güvenli Ulaşım İçin Yeni Yaklaşımlar MÜHENDİSLİK ULAŞIM Güvenli Ulaşım İçin Yeni Yaklaşımlar 1985 YILINDA ÇIKTIĞIMIZ MÜHENDİSLİK YOLCULUĞUNUN HAREKET NOKTASI UYGULAMADA BiLiMSEL MÜKEMMELLİĞİN ARAYIŞIDIR PROTA MÜHENDİSLİK 1 1985 DEN BUGÜNE...

Detaylı

Güvenli Ulaşım İçin Yeni Yaklaşımlar

Güvenli Ulaşım İçin Yeni Yaklaşımlar MÜHENDİSLİK ULAŞIM Güvenli Ulaşım İçin Yeni Yaklaşımlar 1985 YILINDA ÇIKTIĞIMIZ MÜHENDİSLİK YOLCULUĞUNUN HAREKET NOKTASI UYGULAMADA BiLiMSEL MÜKEMMELLİĞİN ARAYIŞIDIR 09/2018 PROTA MÜHENDİSLİK 1 1985 DEN

Detaylı

İçerik. Prota İlkeleri. Neden Prota? Hizmetlerimiz. Endüstriyel Tesisler. Enerji. Endüstri. İletişim

İçerik. Prota İlkeleri. Neden Prota? Hizmetlerimiz. Endüstriyel Tesisler. Enerji. Endüstri. İletişim Giriş Prota, 1985 yılında kurulduğunda ilk olarak bina tasarımı ile mühendislik hayatına başlamış, kısa sürede yenilikçi ve özgün tasarım anlayışı ile yüksek katlı binalar, endüstriyel yapılar, sağlık

Detaylı

KMG PROJE MÜHENDİSLİK MÜŞAVİRLİK BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ LTD. ŞTİ.

KMG PROJE MÜHENDİSLİK MÜŞAVİRLİK BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ LTD. ŞTİ. KMG PROJE MÜHENDİSLİK MÜŞAVİRLİK BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ LTD. ŞTİ. HAKKIMIZDA KMG Proje 2007 yılında karayolu, demiryolu, metro ve hafif raylı sistemler ile yine bu işler kapsamında yer alan güzergah, tüneller,

Detaylı

Gelecek İçin Güvenli Endüstri

Gelecek İçin Güvenli Endüstri MÜHENDİSLİK ENDÜSTRİ Gelecek İçin Güvenli Endüstri 1985 YILINDA ÇIKTIĞIMIZ MÜHENDİSLİK YOLCULUĞUNUN HAREKET NOKTASI UYGULAMADA BiLiMSEL MÜKEMMELLİĞİN ARAYIŞIDIR 09/2018 PROTA MÜHENDİSLİK 1 1985 DEN BUGÜNE...

Detaylı

İstanbul Ulaşım A.Ş 1

İstanbul Ulaşım A.Ş 1 İstanbul Ulaşım A.Ş 1 İstanbul Ulaşım Ürün & Hizmetler İşletme Hizmetleri İşletme Planlama Trafik Yönetimi İstasyon İşletme Hizmetleri Bakım Hizmetleri Hat ve Araç Bakım Faaliyetleri Mühendislik & Müşavirlik

Detaylı

KONAK VE KARŞIYAKA TRAMVAYLARI MART 2017

KONAK VE KARŞIYAKA TRAMVAYLARI MART 2017 KONAK VE KARŞIYAKA TRAMVAYLARI MART 2017 T.C. İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ Banliyö ve Raylı Sistem Yatırımları Dairesi Başkanlığı Banliyö Sistemleri Şube Müdürlüğü Konak ve Karşıyaka Tramvayları Yapım İşi

Detaylı

İTS YAPI SANAYİ TİCARET LTD. ŞTİ

İTS YAPI SANAYİ TİCARET LTD. ŞTİ İTS YAPI SANAYİ TİCARET LTD. ŞTİ GENEL MÜDÜRLÜK ADRESİMİZ: Adres : Çakmak Mh. Tavukçuyolu Cd. Saatçi Sk. No : 22/4 Tepeüstü / Ümraniye - İstanbul Tel : (0216) 540 87 00-01 Fax : (0216) 540 87 23 Web: www.itsgrup.com.tr

Detaylı

Firmamız mühendislik hizmet sektöründe kurulduğu 1998 yılından bugüne 16 yılı aşkın sürede faaliyette bulunmaktadır.

Firmamız mühendislik hizmet sektöründe kurulduğu 1998 yılından bugüne 16 yılı aşkın sürede faaliyette bulunmaktadır. Firmamız mühendislik hizmet sektöründe kurulduğu 1998 yılından bugüne 16 yılı aşkın sürede faaliyette bulunmaktadır. Tüm altyapı çalışmalarının ilk adımı olan harita mühendislik hizmetlerinin ülke kalkınmasındaki

Detaylı

2014 Seçim Beyannamemizde bu dönem ulaşım ve şehircilik dönemi olacak demiştik.

2014 Seçim Beyannamemizde bu dönem ulaşım ve şehircilik dönemi olacak demiştik. 2014 Seçim Beyannamemizde bu dönem ulaşım ve şehircilik dönemi olacak demiştik. 2016 da Osmangazi Köprüsü hizmete girdi. 2017 de Akçaray seferlerine başladı. Tramvayımızın yeni hat yatırımları bütün hızıyla

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Bitirdiği Okul ve Bölüm Mezuniyet Tarihi Diploma No Istanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), Şehir Planlama Doktora Programı

ÖZGEÇMİŞ. Bitirdiği Okul ve Bölüm Mezuniyet Tarihi Diploma No Istanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), Şehir Planlama Doktora Programı 1-Personelin Adı 2-Mesleği BOĞAZİÇİ PROJE MÜHENDİSLİK PLN. VE İNŞ. SAN. TİC. LTD. ŞTİ. 3-Doğum Tarihi : 1979 4- Mesleki Deneyimi : 10 Yıl ÖZGEÇMİŞ : Yücel Erdem DİŞLİ : Şehir ve Bölge Plancısı/Ulaştırma

Detaylı

4 adedi (3 Karşıyaka + 1 Şirinyer) tünel içinde, 18 adedi de yer üstünde olmak üzere toplam 22 adet yeni istasyon,

4 adedi (3 Karşıyaka + 1 Şirinyer) tünel içinde, 18 adedi de yer üstünde olmak üzere toplam 22 adet yeni istasyon, BANLİYÖ VE RAYLI SİSTEM YATIRIMLARI Banliyö ve Raylı Sistem Yatırımlar Daire Başkanlığı tarafından İzmir Banliyö Sisteminin Geliştirilmesi Projesi ve İzmir Hafif Raylı Sistemi Projesi olmak üzere iki projenin

Detaylı

BHRS II. AŞAMA İNŞAAT VE E&M İŞLERİ SÖZLEŞMESİ 2010 Yılı Sonu İtibariyle Yapılan Toplam İş Miktarları

BHRS II. AŞAMA İNŞAAT VE E&M İŞLERİ SÖZLEŞMESİ 2010 Yılı Sonu İtibariyle Yapılan Toplam İş Miktarları Faaliyet ve Proje Bilgileri ÜNİVERSİTE HATTI GÜZERGAH PLANI BursaRay Hafif Raylı Sistemi İzmir Yolundaki mevcut Küçük Sanayi İstasyonu ile Uludağ Üniversitesi İstasyonu arasında uzanmaktadır ve yeni alınacak

Detaylı

DÜZEY İNŞAAT ENDÜSTRİ FİRMA TANITIM KATALOĞU

DÜZEY İNŞAAT ENDÜSTRİ FİRMA TANITIM KATALOĞU DÜZEY İNŞAAT ENDÜSTRİ FİRMA TANITIM KATALOĞU FİRMA TANITIMI HAKKIMIZDA Düzey İnşaat, mimari tasarım ve projelendirme, genel müteahhitlik, proje ve tesis yönetimi, üst yapı, çevre düzenlemesi vb. alanlarda

Detaylı

İçerik. Endüstriyel Tesisler

İçerik. Endüstriyel Tesisler Giriş Prota, 1985 yılında kurulduğunda ilk olarak bina tasarımı ile mühendislik hayatına başlamış, kısa sürede yenilikçi ve özgün tasarım anlayışı ile yüksek katlı binalar, endüstriyel yapılar, sağlık

Detaylı

.HAKKIMIZDA .İŞTİRAKLERİMİZ

.HAKKIMIZDA .İŞTİRAKLERİMİZ .HAKKIMIZDA 1999 yılında kurulan İHK İNŞAAT TİCARET LTD.ŞTİ projeden anahtar teslimine kadar gerek kamu binaları gerekse özel sektöre taahhüt edilen işlerde işverenlerinin ihtiyaçlarını koşulsuz işveren

Detaylı

500+ Proje. Bulundukları sektörde öncü olan firmaları bünyemize katmaya devam ediyoruz. AMACIMIZ AYDINLATLAK MECİDİYEKÖY MEYDAN TÜNELİ

500+ Proje. Bulundukları sektörde öncü olan firmaları bünyemize katmaya devam ediyoruz. AMACIMIZ AYDINLATLAK MECİDİYEKÖY MEYDAN TÜNELİ 500+ Proje Bulundukları sektörde öncü olan firmaları bünyemize katmaya devam ediyoruz. AMACIMIZ AYDINLATLAK Güçlü teknik kadromuz ve alt yapımız ile güç santralleri, enerji iletim hatları, orta gerilim

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ FORMU. : Şehir ve Bölge Plancısı

ÖZGEÇMİŞ FORMU. : Şehir ve Bölge Plancısı 1-Personelin Adı 2-Mesleği BOĞAZİÇİ PROJE MÜHENDİSLİK PLN. VE İNŞ. SAN. TİC. LTD. ŞTİ. 3-Doğum Tarihi : 1973 4- Mesleki Deneyimi : 17 Yıl ÖZGEÇMİŞ FORMU : Hacı KARAKUŞ : Şehir ve Bölge Plancısı 5-Firmada

Detaylı

BÖLÜM 7 ULAŞTIRMA MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI

BÖLÜM 7 ULAŞTIRMA MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI BÖLÜM 7 ULAŞTIRMA MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI Ulaştırma mühendisliği, insan ve yükün güvenli, yeterli, ekonomik ve doğa koşullarına uygun bir biçimde taşınabilmesini sağlayacak ulaşım sistemlerinin ve bileşenlerinin

Detaylı

Hayatı sağlama alır. Tünel Altyapı Üstyapı Geoteknik. www.asistekyapi.com.tr

Hayatı sağlama alır. Tünel Altyapı Üstyapı Geoteknik. www.asistekyapi.com.tr Hayatı sağlama alır Tünel Altyapı Üstyapı Geoteknik www.asistekyapi.com.tr Hayatı sağlama alır 1 ASİSTEK YAPI MÜHENDİSLİK İNŞAAT SANAYİ VE TİCARET LTD. ŞTİ. Deneyimli yönetici kadrosu, uzman ekip ve yüksek

Detaylı

Popüler Bölgeler 2017

Popüler Bölgeler 2017 Popüler Bölgeler 2017 TÜRKİYE VE İSTANBUL DA ARZ VE TALEP AÇISINDAN ÖN PLANA ÇIKAN LOKASYONLARA İLİŞKİN DEĞERLENDİRME Türkiye de gayrimenkul piyasasında arz ve talebi oluşturan dinamikler; Sosyal - ekonomik

Detaylı

Geleceği İnşa Ediyoruz

Geleceği İnşa Ediyoruz Geleceği İnşa Ediyoruz ARD HOLDİNG bünyesinde bulunan ARD İNŞAAT, İnşaat Gayrimenkul ve Yatırım alanında faaliyet göstermektedir. ARD HOLDİNG şirketler grubunun diğer faaliyet alanları arasında Bilişim,

Detaylı

Dünyayı İleri Taşımak. Türkiye de Ulaşım Grubu

Dünyayı İleri Taşımak. Türkiye de Ulaşım Grubu Dünyayı İleri Taşımak Türkiye de Ulaşım Grubu Ortaya çıkan zorlukların çözümü için insanları, fikirleri ve özgün bakış açıklarını bir araya getirmek Yaşam alanlarında nüfus arttığı oranda güvenli, uygun

Detaylı

MEVCUT RAYLI SİSTEMLER 141,45 KM SIRA NO GÜZERGAH ADI UZUNLUK

MEVCUT RAYLI SİSTEMLER 141,45 KM SIRA NO GÜZERGAH ADI UZUNLUK 24.02.2014 MEVCUT RAYLI SİSTEMLER 141,45 KM SIRA NO GÜZERGAH ADI UZUNLUK (km) 1 TAKSİM - 4. LEVENT METROSU 8,5 2 **AKSARAY - HAVAALANI HAFİF METROSU 20,3 3 EMİNÖNÜ - ZEYTİNBURNU TRAMVAYI 11,2 4 İSTİKLAL

Detaylı

FİRMA TANITIM. Bünyemizde bulunan ekiplerle beraber verdiğimiz hizmet inşaat nitelikleri ve inşaat kalemleri aşağıdaki gibidir.

FİRMA TANITIM. Bünyemizde bulunan ekiplerle beraber verdiğimiz hizmet inşaat nitelikleri ve inşaat kalemleri aşağıdaki gibidir. FİRMA TANITIM Kuruluşundan itibaren doğru işi zamanında teslim etme anlayışı başarı odaklı yaklaşımıyla sektörün yetkin şirketlerinden biri haline gelmiştir. Şirket politikası gereği yalnız inşaat sektöründe

Detaylı

ENTEGRE TOPLU TAŞIMA, KOMBİNE TAŞIMACILIK VE LOJİSTİK

ENTEGRE TOPLU TAŞIMA, KOMBİNE TAŞIMACILIK VE LOJİSTİK ENTEGRE TOPLU TAŞIMA, KOMBİNE TAŞIMACILIK VE LOJİSTİK Oturum II : Karayolu Ulaştırması ve Diğer Ulaşım Modları İle Entegrasyonu Fatih TURAN Altyapı Yatırımları Genel Müdür V. Karayolu 3.Ulusal Kongresi,

Detaylı

BANLİYÖ VE RAYLI SİSTEM YATIRIMLARI

BANLİYÖ VE RAYLI SİSTEM YATIRIMLARI BANLİYÖ VE RAYLI SİSTEM YATIRIMLARI Banliyö ve Raylı Sistem Yatırımlar Daire Başkanlığı tarafından İzmir Banliyö Sisteminin Geliştirilmesi Projesi nin yapım işleri tamamlanmış İzmir Hafif Raylı Sistemi

Detaylı

Su Hayatı, Biz Suyu Şekillendiriyoruz... 1993 den beri...

Su Hayatı, Biz Suyu Şekillendiriyoruz... 1993 den beri... Su Hayatı, Biz Suyu Şekillendiriyoruz... 1993 den beri... HAKKIMIZDA AKAR-SU Mühendislik Müşavirlik Ltd. Şti. 1993 yılında kurulmuş olan çeşitli alanlardaki geniş kapsamlı projelerle ilgili mühendislik,

Detaylı

BAŞARIYI TASARLIYOR, YAPILARI GELECEĞE TAŞIYORUZ

BAŞARIYI TASARLIYOR, YAPILARI GELECEĞE TAŞIYORUZ BAŞARIYI TASARLIYOR, YAPILARI GELECEĞE TAŞIYORUZ Hakkımızda; Genova İnşaat; Projenin tasarlanmasından anahtar teslimine kadar olan her aşamada, Müşteri Memnuniyeti nin ön planda tutulduğu, Uygulamada Mükemmellik

Detaylı

Adım İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Adım İnşaat

Adım İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Adım İnşaat TANITIM DOSYASI 1978 yılından bugüne çok sayıda sanayi tesisi projesini başarı ile gerçekleştirmiş olan Adım İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, 2012 yılında yapısal tasarım ve teknik uzmanlık hizmetleri

Detaylı

Hakkımızda. Vizyonumuz

Hakkımızda. Vizyonumuz YAPI VE İNŞAAT 1 Hakkımızda CONSTRIUM Yapı İnşaat, yapım-uygulama, mühendislik, mimari, malzeme tedarik, inşaat servisleri veren firmadır. Anahtar teslim Üst yapı-alt yapı uygulamaları ve paket proje çizimleri

Detaylı

Firmamızın yönetim kadrosu İstanbul Teknik Üniversitesi mezunu inşaat yüksek mühendisi ve harita mühendisinden oluşmaktadır.

Firmamızın yönetim kadrosu İstanbul Teknik Üniversitesi mezunu inşaat yüksek mühendisi ve harita mühendisinden oluşmaktadır. Firmamız 2014 yılı Nisan ayında kurulmuş olup, yapı sektöründe faaliyet göstermektedir. Firmanın kuruluş amacı, mühendislik ilkelerinden taviz vermeden doğru yapılan planlama ve yönetim ile kaliteli ekipleri

Detaylı

3

3 2 3 Ürün ve Hizmetlerimiz Alüminyum pencereler Alüminyum kapılar Alüminyum sürme doğramalar Alüminyum giydirme cepheler Alüminyum çatı ışıklıkları Alüminyum güneş kırıcılar Alüminyum kış bahçeleri Alüminyum

Detaylı

Tarihçe. İnşaat Yüksek Mühendisi Orhun BABALIKLI Teknik Yapı Holding Evora Projesi nde saha mühendisi, Yapı Akademisi nde

Tarihçe. İnşaat Yüksek Mühendisi Orhun BABALIKLI Teknik Yapı Holding Evora Projesi nde saha mühendisi, Yapı Akademisi nde Tarihçe Koordinat İnşaat firması 2015 yılında İnşaat Yüksek Mühendisi Orhun Babalıklı, Mimar Cemal Akçer ve İş adamı Gökhan Uçar tarafından İnşaat sektöründe faaliyet göstermek amacıyla Mersin ilinde kurulmuştur.

Detaylı

Proje aşamasından başlayarak; yatırım ve uygulama aşamasını kapsayan elektrik tesisat uygulamalarını kapsamaktadır.

Proje aşamasından başlayarak; yatırım ve uygulama aşamasını kapsayan elektrik tesisat uygulamalarını kapsamaktadır. TAAHHÜT ve PROJE YÖNETİMİ Proje aşamasından başlayarak; yatırım ve uygulama aşamasını kapsayan elektrik tesisat uygulamalarını kapsamaktadır. Mühendislik desteği sağlayarak yatırımların ve uygulamaların

Detaylı

KENT MEYDANI TERMİNAL ARASI RAYLI SİSTEM (TRAMVAY)HATTI KESİN PROJELERİ, ULAŞIM VE FİZİBİLİTE ETÜDÜ İLE TEKNİK ŞARTNAMELERİ HAZIRLANMASI İŞİ

KENT MEYDANI TERMİNAL ARASI RAYLI SİSTEM (TRAMVAY)HATTI KESİN PROJELERİ, ULAŞIM VE FİZİBİLİTE ETÜDÜ İLE TEKNİK ŞARTNAMELERİ HAZIRLANMASI İŞİ KENT MEYDANI TERMİNAL ARASI RAYLI SİSTEM (TRAMVAY)HATTI KESİN PROJELERİ, ULAŞIM VE FİZİBİLİTE ETÜDÜ İLE TEKNİK ŞARTNAMELERİ HAZIRLANMASI İŞİ TEKNİK ŞARTNAME GENEL Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından

Detaylı

BANLİYÖ VE RAYLI SİSTEM YATIRIMLARI

BANLİYÖ VE RAYLI SİSTEM YATIRIMLARI BANLİYÖ VE RAYLI SİSTEM YATIRIMLARI Banliyö ve Raylı Sistem Yatırımlar Daire Başkanlığı tarafından İzmir Banliyö Sisteminin Geliştirilmesi Projesi nin yapım işleri ve İzmir Tramvay Sistemi Projesinin inşaat

Detaylı

KATALOG.

KATALOG. KATALOG ŞİRKET PROFİLİ BEC MÜHENDİSLİK Elektrik Mekanik taahhüt sektöründe geniş tecrübeye sahip, genç, dinamik ve başarıya odaklı takım arkadaşları tarafından kurulmuştur. Yurtiçinde ve yurtdışında faaliyette

Detaylı

Müşteri ihtiyaçlarını ve memnuniyetini ön planda tutan yüksek kalite standartlarında konutlar yaparak projelerini söz verdiği tarihte söz verdiği

Müşteri ihtiyaçlarını ve memnuniyetini ön planda tutan yüksek kalite standartlarında konutlar yaparak projelerini söz verdiği tarihte söz verdiği Müşteri ihtiyaçlarını ve memnuniyetini ön planda tutan yüksek kalite standartlarında konutlar yaparak projelerini söz verdiği tarihte söz verdiği kalitede teslim etmek Taş Dünyası nın taahhüdüdür. Yatırımın

Detaylı

ENERJİ ULAŞIM ALTYAPI. Ayber M Ü H E N D İ S L İ K

ENERJİ ULAŞIM ALTYAPI. Ayber M Ü H E N D İ S L İ K ENERJİ ULAŞIM ALTYAPI Ayber M Ü H E N D İ S L İ K Ayber Mühendislik; Ülke ihtiyaçlarına yönelik hizmetler ve yapılar sunan, insanların yaşam kalitesini artıran ve kendini sürekli geliştiren, girişimci,

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İnşaat Mühendisliği Bölümü. TÜNEL DERSİ Ergin ARIOĞLU

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İnşaat Mühendisliği Bölümü. TÜNEL DERSİ Ergin ARIOĞLU YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ İ 2. Bölüm Ek Notları (Marmaray Projesi nde Yapılan Sondaj Çalışmalarının Sayısal Değerlendirilmesi) Prof. Dr. Müh. Yapı Merkezi AR&GE Bölümü Mart

Detaylı

BANLİYÖ VE RAYLI SİSTEM YATIRIMLARI

BANLİYÖ VE RAYLI SİSTEM YATIRIMLARI BANLİYÖ VE RAYLI SİSTEM YATIRIMLARI Banliyö ve Raylı Sistem Yatırımlar Daire Başkanlığı tarafından İzmir Banliyö Sisteminin Geliştirilmesi Projesi nin yapım işleri tamamlanmış İzmir Hafif Raylı Sistemi

Detaylı

Yatırımın Yeni Adresi. Bolluca YAKUT EVLERİ. güven inşa eder

Yatırımın Yeni Adresi. Bolluca YAKUT EVLERİ. güven inşa eder Yatırımın Yeni Adresi Bolluca YAKUT EVLERİ güven inşa eder Müşteri ihtiyaçlarını ve memnuniyetini ön planda tutan yüksek kalite standartlarında konutlar yaparak projelerini söz verdiği tarihte söz verdiği

Detaylı

M ü h e n d i s l i k

M ü h e n d i s l i k M ü h e n d i s l i k BİZ KİMİZ? Fetih Proje ismi ile 1984 yılında İnşaat Mühendisi Yaşar BOYRAZ tarafından kurulan firmamız 1987 yılından bugüne kadar da Fetih Müh. Müş. İnş. ve Tic. Ltd. Şti. ünvanıyla

Detaylı

ENAR TEKNİK YAPI SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. HAKKIMIZDA FAALİYET ALANLARIMIZ MİSYONUMUZ VİZYONUMUZ TEMEL KALİTE PRENSİPLERİMİZ YÖNETİM PRENSİPLERİMİZ

ENAR TEKNİK YAPI SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. HAKKIMIZDA FAALİYET ALANLARIMIZ MİSYONUMUZ VİZYONUMUZ TEMEL KALİTE PRENSİPLERİMİZ YÖNETİM PRENSİPLERİMİZ HAKKIMIZDA ENAR TEKNİK YAPI SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. FAALİYET ALANLARIMIZ Taahhüt e ği işlerde konusunda uzman ve deneyimli kadrosu ile yurt içinde ve yurt dışında modern sınai, cari, altyapı ve üstyapı

Detaylı

Konfor Tasarımı Gürültü Kontrolu Yangın Güvenliği

Konfor Tasarımı Gürültü Kontrolu Yangın Güvenliği Konfor Tasarımı Gürültü Kontrolu Yangın Güvenliği Mühendislik ve mimari yaklaşımların proje sayfalarından yaşanacak alanlar haline gelmesinin bütün süreçlerini yaşayarak edindiğimiz tecrübe ile müşterilerimizin

Detaylı

DORUK ULAŞIM PLANLAMA MÜH. ve İNŞ. SAN. TİC. LTD. ŞTİ.

DORUK ULAŞIM PLANLAMA MÜH. ve İNŞ. SAN. TİC. LTD. ŞTİ. DORUK ULAŞIM PLANLAMA MÜH. ve İNŞ. SAN. TİC. LTD. ŞTİ. Adres : Nispetiye Mah. Barbaros Bul. Tel. : + 90 212 274 74 77 Gazi Güçnar Sok. Uygur İş Mrk. Kat:5 Fax. : + 90 212 273 26 43 Beşiktaş / İstanbul

Detaylı

SAMSUN LOJİSTİK MERKEZİ -TÜRKİYE

SAMSUN LOJİSTİK MERKEZİ -TÜRKİYE LOJİSTİK MERKEZİ -TÜRKİYE 0 www.samsunlogisticscentre.com GENEL SUNUM Mayıs 200 Ulusal Lojistik Kongresi yapıldı LOJİSTİK MERKEZİ Aralık 200 Lojistik Master Planı tamamlandı Mart 202 Samsun İhtisas Lojistik

Detaylı

PROJE Serdar ÇETİN. Güven üzerine kurulu müşteri odaklı yaklaşım başarımızın temelidir.

PROJE Serdar ÇETİN. Güven üzerine kurulu müşteri odaklı yaklaşım başarımızın temelidir. Elektrik Tesisatı konusunda projelendirme, danışmanlık ve kontrolörlük hizmetleri ile kapsamlı bir mühendislik tasarım firması olarak, teknik bilgiye, müşteri ihtiyaçlarına, gelişen teknolojiye odaklı

Detaylı

Tescilli Şirket Adı: MERSİS No: Türkiye 8/1322. Merkez Ofis Adresi: Telefon: Faks: E-posta:

Tescilli Şirket Adı: MERSİS No: Türkiye 8/1322. Merkez Ofis Adresi: Telefon: Faks: E-posta: HAKKIMIZDA Likom İnşaat A.Ş., 2013 yılında inşaat mühendisi Sarp Sağtekin tarafından kurulmuştur. Firmamızın kurucusu Sarp Sağtekin, meslek hayatına 2007 yılında ODTÜ İnşaat Mühendisliği nden mezun olduktan

Detaylı

www.enveenerji.com.tr Enve Enerji Mühendislik Proje Müşavirlik Taahhüt Ticaret A.Ş. 1971 yılında kurumsal çalışmalarına başlayan organizasyonumuz; elektrik, elektronik ve makina mühendisliği uygulamalarının

Detaylı

Müşteri ihtiyaçlarını ve memnuniyetini ön planda tutan yüksek kalite standartlarında konutlar yaparak projelerini söz verdiği tarihte söz verdiği

Müşteri ihtiyaçlarını ve memnuniyetini ön planda tutan yüksek kalite standartlarında konutlar yaparak projelerini söz verdiği tarihte söz verdiği Müşteri ihtiyaçlarını ve memnuniyetini ön planda tutan yüksek kalite standartlarında konutlar yaparak projelerini söz verdiği tarihte söz verdiği kalitede teslim etmek Taş Dünyası nın taahhüdüdür. Yatırımın

Detaylı

Gemlik-Armutlu Karayolu nun bitişiğinden güneye doğru uzanmaktadır.

Gemlik-Armutlu Karayolu nun bitişiğinden güneye doğru uzanmaktadır. PLAN DEĞİŞİKLİĞİ AÇIKLAMA RAPORU: Kapsam: Hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği Bursa İli, Gemlik İlçesi, Yeni Mahallesinde, H22-A-09-A-1-C, pafta, 956, 957 nolu imar adaları ile çevresini

Detaylı

KUZEY MARMARA OTOYOLU PROJESİ

KUZEY MARMARA OTOYOLU PROJESİ KUZEY MARMARA OTOYOLU (3. Boğaz Köprüsü Dahil) PROJESİ KINALI ODAYERİ KESİMİ VE KURTKÖY AKYAZI KESİMİ www.marmaraotoyolu.com KUZEY MARMARA OTOYOLU (3. Boğaz Köprüsü Dahil) PROJESİ KINALI ODAYERİ KESİMİ

Detaylı

Güneş Enerjisi nde Lider

Güneş Enerjisi nde Lider Güneş Enerjisi nde Lider GO Enerji, 2003 yılından itibaren, Güneş enerjisinden elektrik üretimi teknolojilerinde uzmanlaşmış ekibiyle faaliyet göstermektedir. Kendi markaları ile ABD den Avustralya ya

Detaylı

ALTYAPI YATIRIMLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ PROJELERİ. Y.Metin TAHAN Genel Müdür

ALTYAPI YATIRIMLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ PROJELERİ. Y.Metin TAHAN Genel Müdür ALTYAPI YATIRIMLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ PROJELERİ Y.Metin TAHAN Genel Müdür 1 MARMARAY PROJE ADI İHALE TARİHİ DEMİRYOLU BOĞAZ TÜP GEÇİŞİ, TÜNELLER VE İSTASYONLAR İŞİ (BC 1) 03.10.2003 BİTİŞ TARİHİ 28.10.2013

Detaylı

Yeni Mah. Yüksek Harman Cad. Aros 9 Apt. Altı Mezitli / Mersin Tel: 0324 357 0 33 zkorkmaz@yapitekgrup.com www.yapitekgrup.com

Yeni Mah. Yüksek Harman Cad. Aros 9 Apt. Altı Mezitli / Mersin Tel: 0324 357 0 33 zkorkmaz@yapitekgrup.com www.yapitekgrup.com Yeni Mah. Yüksek Harman Cad. Aros 9 Apt. Altı Mezitli / Mersin Tel: 0324 357 0 33 zkorkmaz@yapitekgrup.com www.yapitekgrup.com REFERANSLAR AKIN İNŞAAT AKIŞ PLAZA AROS İNŞAAT GÜNDOĞAR DEMİR GÜNDOĞAR (MAJESTIC

Detaylı

KATALOG

KATALOG KATALOG 2018 ŞİRKET PROFİLİ BEC MÜHENDİSLİK Elektrik Mekanik taahhüt sektöründe geniş tecrübeye sahip, genç, dinamik ve başarıya odaklı takım arkadaşları tarafından kurulmuştur. Yurtiçinde ve yurtdışında

Detaylı

Erseven Grubu, bünyesindeki inşaat ve turizm şirketlerinde geçmişten gelen güvenilirlik ve dürüstlük anlayışını alt neslin vizyonu ve günümüzde büyük

Erseven Grubu, bünyesindeki inşaat ve turizm şirketlerinde geçmişten gelen güvenilirlik ve dürüstlük anlayışını alt neslin vizyonu ve günümüzde büyük 1953 yılında Hasan, Ahmet ve Mahmut Erseven öncülüğünde, Erseven Kardeşler adı ile inşaat sektöründe faaliyetlerine başlamıştır. Erseven Kardeşler ortaklığı ilk yıllarında Aksaray, Fındıkzade ve Şehremini

Detaylı

bul ULUSLARARASI EYLEM PLANI ÇALIŞTAYI OTURUM - YAŞAMA VE ÇALIŞMA MEKANLARI Yüklenici

bul ULUSLARARASI EYLEM PLANI ÇALIŞTAYI OTURUM - YAŞAMA VE ÇALIŞMA MEKANLARI Yüklenici bul ULUSLARARASI EYLEM PLANI ÇALIŞTAYI OTURUM - YAŞAMA VE ÇALIŞMA MEKANLARI Yüklenici KALİTELİ ve SÜRDÜRÜLEBİLİR YAŞAMA ve ÇALIŞMA MEKANLARI AMACINA İLİŞKİN EYLEMLER (Kısa Vade) 1 MEKANSAL ORGANİZASYON

Detaylı

Aşağıçinik Mah. Tekkeköy Samsun - Türkiye SAMSUN LOJİSTİK MERKEZİ

Aşağıçinik Mah. Tekkeköy Samsun - Türkiye SAMSUN LOJİSTİK MERKEZİ Bu Proje Avrupa Birliği vetürkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir. This Project is co-financed by the European Union and Republic of Turkey Türkiye Cumhuriyeti Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı

Detaylı

KORUFLORYA AİLE REZİDANS VE YAŞAM MERKEZİ 08071067 CANSU BAYIR 08071050 BÜŞRA BİLGE SOFU

KORUFLORYA AİLE REZİDANS VE YAŞAM MERKEZİ 08071067 CANSU BAYIR 08071050 BÜŞRA BİLGE SOFU KORUFLORYA AİLE REZİDANS VE YAŞAM MERKEZİ 08071067 CANSU BAYIR 08071050 BÜŞRA BİLGE SOFU KORUFLORYA, Aydınlı, Metal Yapı, Arke ve Vizyonlife ortaklığının TOKİ işbirliğiyle hayata geçirdiği bir projedir.

Detaylı

İçindekiler. 1/ Önsöz. 2/ Firma Profili. Tarihçe Misyon Vizyon Faaliyet Alanları 4 5 6 7-8 9-10-11. 3/ Referanslar. 4/ İletişim Bilgileri

İçindekiler. 1/ Önsöz. 2/ Firma Profili. Tarihçe Misyon Vizyon Faaliyet Alanları 4 5 6 7-8 9-10-11. 3/ Referanslar. 4/ İletişim Bilgileri bertekinsaat.com İçindekiler 1/ Önsöz 2 2/ Firma Profili Tarihçe Misyon Vizyon Faaliyet Alanları 4 5 6 7-8 3/ Referanslar 4/ İletişim Bilgileri 9-10-11 12 bertekinsaat.com 1 Önsöz Firmamız uluslararası

Detaylı

YAŞAM ALANINIZ SİZE ÖZELDİR

YAŞAM ALANINIZ SİZE ÖZELDİR Konutta Altın Çağı YAŞAM ALANINIZ SİZE ÖZELDİR Çağıl İnşaat / Altınbaşak Konutları Çağıl İnşaat 1994 yılında kurulan; çok katlı yapıların tasarımı ve yapımı, yol, sanat yapıları ve köprü yapımında uzmanlaşmış

Detaylı

ENERJİ ULAŞIM ALTYAPI

ENERJİ ULAŞIM ALTYAPI ENERJİ ULAŞIM ALTYAPI Ayber Mühendislik; Ülke ihtiyaçlarına yönelik hizmetler ve yapılar sunan, insanların yaşam kalitesini artıran ve kendini sürekli geliştiren, girişimci, yenilikçi ve sorumluluk taşıyan

Detaylı

Yol şantiyesinde altyapı ve üstyapıdan sorumlu Saha Şefi olarak,

Yol şantiyesinde altyapı ve üstyapıdan sorumlu Saha Şefi olarak, KİŞİSEL BİLGİLER Anıl ARSLAN Devamlı Adres: Beykoz /İSTANBUL Tel: +90 506 737 1298 E-mail: eng.anilarslan@gmail.com EĞİTİM 2008-2014 Dokuz Eylül Üniversitesi, İzmir İnşaat Mühendisliği 2002-2006 Yabancı

Detaylı

22.10.2009 KAĞITHANE PİYALEPAŞA VE BOMONTİ DOLMABAHÇE KARAYOLU TÜNELLERİ KAĞITHANE PİYALEPAŞA VE BOMONTİ DOLMABAHÇE KARAYOLU TÜNELLERİ

22.10.2009 KAĞITHANE PİYALEPAŞA VE BOMONTİ DOLMABAHÇE KARAYOLU TÜNELLERİ KAĞITHANE PİYALEPAŞA VE BOMONTİ DOLMABAHÇE KARAYOLU TÜNELLERİ KAĞITHANE PİYALEPAŞA VE BOMONTİ DOLMABAHÇE KARAYOLU TÜNELLERİ Tünel güzergahları ve bağlantı yolları KAĞITHANE PİYALEPAŞA VE BOMONTİ DOLMABAHÇE KARAYOLU TÜNELLERİ Kağıthane-Piyalepaşa Tüneli Teknik Bilgiler

Detaylı

1983 yılında kurulan firmamız, inşaat. sektöründe seçkin bir yere sahiptir. Sektör içindeki yılların getirdiği deneyimini

1983 yılında kurulan firmamız, inşaat. sektöründe seçkin bir yere sahiptir. Sektör içindeki yılların getirdiği deneyimini İnşaat Ltd. Şti. 1 2 1983 yılında kurulan firmamız, inşaat sektöründe seçkin bir yere sahiptir. Sektör içindeki yılların getirdiği deneyimini ve bilgi birikimini hem sektörün gelişimi için harcamakta hem

Detaylı

Beyoğlu İlçesi Taksim Meydanı Yayalaştırma Projesi'ne ait 1/5000 ve 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı İmar Plan Tadilatları

Beyoğlu İlçesi Taksim Meydanı Yayalaştırma Projesi'ne ait 1/5000 ve 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı İmar Plan Tadilatları Meclis Kararları Karar Özeti: Karar Tarihi: 16.09.2011 Karar No: 2111 Dosya No: 2111 Karar: Beyoğlu İlçesi Taksim Meydanı Yayalaştırma Projesi'ne ait 1/5000 ve 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı İmar Plan Tadilatları

Detaylı

ATC BİLİŞİM OLARAK HİZMET ALANLARIMIZ

ATC BİLİŞİM OLARAK HİZMET ALANLARIMIZ ATC BİLİŞİM OLARAK HİZMET ALANLARIMIZ Ana faaliyet alanımız olan raylı sistemler konusundaki hizmetlerimiz; Danışmanlık Anahtar Teslimi Proje Yönetimi Tüm Raylı Sistem Tipleri (Hızlı Tren Hatları, Konvansiyonel

Detaylı

Raylı Sistemler. Ulaşım Hizmetleri Yönetimi 88

Raylı Sistemler. Ulaşım Hizmetleri Yönetimi 88 88 İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından ulaşım probleminin çözümü için raylı sistemlerin yaygınlaşarak İstanbul genelini kapsamasına yönelik çalışmalar devam etmektedir. Mevcut raylı sistem hatları

Detaylı

Hakkımızda.

Hakkımızda. Hakkımızda Dor Yapı kurulduğu günden bugüne geleneksel değer ve üretim ahlakını koruyarak, değişikliklere açık bakış açısı ile sürekli daha iyiye ulaşma azmi ve gayreti içindedir. Uzmanlığını inşaat alanı

Detaylı

Firmamız uzun zamandan beri konusunda uzman teknik kadrosu ve iş tecrübesi ile aşağıdaki ihtisas kollarında hizmet vermektedir.

Firmamız uzun zamandan beri konusunda uzman teknik kadrosu ve iş tecrübesi ile aşağıdaki ihtisas kollarında hizmet vermektedir. HAKKIMIZDA Taylan Çiçek Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGU) İnşaat Mühendisliği bölümünden 2002 yılında lisans 2004 yılında yüksek lisans eğitimini başarı ile tamamlayarak mezun oldu. Eskişehir de

Detaylı

İnşaat Taahhüt Sanayi Ltd. Şti. BESA İNŞAAT KATALOG 2013. www.besainsaat.net

İnşaat Taahhüt Sanayi Ltd. Şti. BESA İNŞAAT KATALOG 2013. www.besainsaat.net İnşaat Taahhüt Sanayi Ltd. Şti. BESA İNŞAAT KATALOG 2013 www.besainsaat.net İnşaat Taahhüt Sanayi Ltd. Şti. İÇİNDEKİLER 1- Besa İnşaat Hakkında 2- Hizmetlerimiz 3- Yapılan işler 4- Biten Projeler 7- Devam

Detaylı

M. Kemal AKMAN YÜKSEL Proje Uluslararası A.Ş.

M. Kemal AKMAN YÜKSEL Proje Uluslararası A.Ş. M. Kemal AKMAN YÜKSEL Proje Uluslararası A.Ş. TÜNELLERDE PLANLAMA, ARAŞTIRMA MÜHENSİDLİK HİZMETLERİ VE TASARIM Mustafa Kemal AKMAN Jeoloji Yüksek Mühendisi Yüksel Proje Uluslararası A.Ş. Jeolojik Hizmetler

Detaylı

Özet Tanıtım Dokümanı

Özet Tanıtım Dokümanı Özet Tanıtım Dokümanı Istanbul, 2012 UME GLOBAL, kurumsal finansman / özel girişim sermayesi alanlarında danışmanlık hizmeti veren güvenilir bir ortaktır Geçmiş Deneyimler Toplamda 70 yılı aşkın endüstri,

Detaylı

Faaliyet ve Proje Bilgileri

Faaliyet ve Proje Bilgileri Faaliyet ve Proje Bilgileri Ulaşım Koordinasyon Şube Müdürlüğü BUTTİM Köprülü Kavşağı Buttim Kavşağı Avan ve Uygulama Projeleri İşi kapsamında proje çalışmaları tamamlanmıştır. Böylece, mevcut kavşaktaki

Detaylı

KARPA & VENA ORTAK GIRIŞIMI

KARPA & VENA ORTAK GIRIŞIMI KARPA & VENA ORTAK GIRIŞIMI yılların birikimi tek bir çatı altında KARPA & VENA YAPI ORTAK GİRİŞİMİ hakkımızda İnşaat sektöründe 20 yılı aşkın süredir geniş bir yelpazede hizmet veren KARPA YAPI VE VENA

Detaylı

İTÜ de Spor ve Yaşam

İTÜ de Spor ve Yaşam İTÜ de Spor ve Yaşam Geçmişten Geleceğe İTÜ İstanbul Teknik Üniversitesi, teknik öğretimde 240 yılı aşan parlak geçmişi, çağdaş eğitim ortamı, güçlü akademik kadrosuyla Türkiye de mühendislik ve mimarlık

Detaylı

PROJE Serdar ÇETİN. Güven üzerine kurulu müşteri odaklı yaklaşım başarımızın temelidir.

PROJE Serdar ÇETİN. Güven üzerine kurulu müşteri odaklı yaklaşım başarımızın temelidir. Elektrik Tesisatı konusunda projelendirme, danışmanlık ve kontrolörlük hizmetleri ile kapsamlı bir mühendislik tasarım firması olarak, teknik bilgiye, müşteri ihtiyaçlarına, gelişen teknolojiye odaklı

Detaylı

Yapıda uzman imzası. Make. projesi

Yapıda uzman imzası. Make. projesi Yapıda uzman imzası Make 30 projesi Yapıda uzman imzası Şirketimiz, alt ve üst yapı inşaatlarının projelendirme, fizibilite ve uygulama alanlarında faaliyet göstermektedir. Neden Make İnşaat? Projelerini

Detaylı

KARTAL MERKEZ NAZIM İMAR PLANI PLAN HÜKÜMLERİ

KARTAL MERKEZ NAZIM İMAR PLANI PLAN HÜKÜMLERİ KARTAL MERKEZ NAZIM İMAR PLANI PLAN HÜKÜMLERİ 1. AMAÇ İstanbul Metropolü merkezler kademelenmesinde dengeleyici bir merkez olarak planlanan bu alan; İstanbul un batı yakasında özellikle Büyükdere-Levent-Maslak

Detaylı

Hakkımızda.

Hakkımızda. Hakkımızda Dor Yapı kurulduğu günden bugüne geleneksel değer ve üretim ahlakını koruyarak, değişikliklere açık bakış açısı ile sürekli daha iyiye ulaşma azmi ve gayreti içindedir. Uzmanlığını inşaat alanı

Detaylı

Vizyonumuz Ülkemizin, çevre ve iş güvenliği alanlarında ulusal ve uluslararası rekabet gücünü artıracak çalışmalarda öncü olmaktır.

Vizyonumuz Ülkemizin, çevre ve iş güvenliği alanlarında ulusal ve uluslararası rekabet gücünü artıracak çalışmalarda öncü olmaktır. Kariyer Mühendislik 2011 yılında gelişen çevre ve iş güvenliği mevzuatlarının Türkiye de uygulanmasını hedef alarak kurulmuştur. Şirket çalışanlarının ve kurucusunun yıllar içerisinde elde etmiş olduğu

Detaylı

mühendislik HARİTA İNŞAAT MİMARLIK

mühendislik HARİTA İNŞAAT MİMARLIK mühendislik HARİTA İNŞAAT MİMARLIK Tarih boyunca insanlığın refahı ve medeniyetin gelişimi sorumluluklarını kendine vazife edinmiş insanlar ve kurumlar var olmuştur. Bu insanlar ve kurumlar varlıklarını

Detaylı

1 PLANLAMA ALANININ GENEL TANIMI 2 PLANLAMANIN AMAÇ VE KAPSAMI

1 PLANLAMA ALANININ GENEL TANIMI 2 PLANLAMANIN AMAÇ VE KAPSAMI 1 ANTALYA İLİ, MANAVGAT İLÇESİ ÇELTİKÇİ MAHALLESİ VE DEMİRCİLER MAHALLESİ MEVKİİNDE D-400 KARAYOLU ÇEVRESİNDE 1/5.000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ 1 PLANLAMA ALANININ GENEL TANIMI Planlama alanı

Detaylı

Recep Tayyip ERDOĞAN Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı

Recep Tayyip ERDOĞAN Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yeni Türkiye yolunda, 2023 ulaşım hedeflerimizin yakalanmasında art arda dev adımlar atıyor, yolları bölüyor, dağları deliyor, gönülleri birleştiriyoruz. Recep Tayyip ERDOĞAN Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı

Detaylı

Şirket Politikamız : Kalite Politikamız :

Şirket Politikamız : Kalite Politikamız : HAKKIMIZDA Ankara merkezli Barkur Enerji-Petrol, her tür ve büyüklükte yapım sözleşmelerini yürütme yeteneğine sahip dinamik ve güçlü bir kadroyla hizmet vermektedir. Gerek yurt içi ofisleri ve gerekse

Detaylı

Entegre Bina Yönetimi ve Teknik İşletme Hizmetleri. mineral

Entegre Bina Yönetimi ve Teknik İşletme Hizmetleri. mineral Entegre Bina Yönetimi ve Teknik İşletme Hizmetleri mineral Hakkımızda Mineral kurulduğu günden bugüne kadar teknik işletme hizmetlerinde uluslararası ve yerli birçok kurumsal firmanın çözüm ortağı olarak

Detaylı

DM Mühendislik Müşavirlik Taahhüt ve Ticaret Ltd.Şti. konusunda uzman İnşaat ve Harita Mühendisleri tarafından 1988 yılında kurulmuştur.

DM Mühendislik Müşavirlik Taahhüt ve Ticaret Ltd.Şti. konusunda uzman İnşaat ve Harita Mühendisleri tarafından 1988 yılında kurulmuştur. DM Mühendislik Müşavirlik Taahhüt ve Ticaret Ltd.Şti. konusunda uzman İnşaat ve Harita Mühendisleri tarafından 1988 yılında kurulmuştur. DM Mühendislik, kuruluşundan itibaren geçen uzun ve yoğun süreçte

Detaylı

SAFARi. M ü h e n d i s I i k. Elektrik İşleriniz SAFARİ Güvencesi Altında.

SAFARi. M ü h e n d i s I i k. Elektrik İşleriniz SAFARİ Güvencesi Altında. SAFARi M ü h e n d i s I i k Elektrik İşleriniz SAFARİ Güvencesi Altında. SAFARİ KURUMSAL PROFİL İÇİNDEKİLER GENEL BİLGİ Hakkımızda Vizyon & Misyon FAALİYET VE YETENEKLER FAALİYET ALANLARI REFERANSLAR

Detaylı

YARARLAR ÇELİK KONSTRÜKSİYON. Solar Enerji ve Otokorkuluk Montajı

YARARLAR ÇELİK KONSTRÜKSİYON. Solar Enerji ve Otokorkuluk Montajı YARARLAR ÇELİK KONSTRÜKSİYON Solar Enerji ve Otokorkuluk Montajı YARARLAR ÇELİK KONSTRÜKSİYON 2011 yılında; bariyer montajı, solar enerji montajı ve çelik konstrüksiyon üzerine faaliyet göstermek amacıyla

Detaylı

Civan Ali YILMAZ Elektronik ve Haberleşme Mühendisi

Civan Ali YILMAZ Elektronik ve Haberleşme Mühendisi Civan Ali YILMAZ Elektronik ve Haberleşme Mühendisi Demiryollar,Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı Genel Müdürlüğü(DLH) Raylı Toplu Taşım Daire Başkanlığı(RTT) RTT Daire Başkanlığımızın kısmen kredi ve

Detaylı

VIKONEN. Yapı Sanayi A.Ş. VIKONEN. construction DOC: VKN-0000-SU-001 / / R02

VIKONEN. Yapı Sanayi A.Ş. VIKONEN. construction DOC: VKN-0000-SU-001 / / R02 Yapı Sanayi A.Ş. construction VISIONARY industry DOC: VKN-0000-SU-001 / 31.5.2015 / R02 Hedefimiz, yapılarda; mühendislik, satın alma, lojistik, altyapı ve üstyapı hizmetlerini; iş güvenliğini en üst seviyede

Detaylı

Kod numarası tek olanlar güz dönemi, çift olanlar bahar dönemi derslerini belirtmektedir.

Kod numarası tek olanlar güz dönemi, çift olanlar bahar dönemi derslerini belirtmektedir. Kod numarası tek olanlar güz dönemi, çift olanlar bahar dönemi derslerini belirtmektedir. İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ YÜKSEK LİSANS DERSLERİ Sıra 1 İMÜ 510 Beton Katkı Maddeleri 2 İMÜ 511 Hafif İnşaat Malzemeleri

Detaylı

YÜKSELİŞ İNŞAAT SAN. TİC. LTD.ŞTİ.

YÜKSELİŞ İNŞAAT SAN. TİC. LTD.ŞTİ. YÜKSELİŞ İNŞAAT SAN. TİC. LTD.ŞTİ. TANITIM KATALOĞU - 2015 - TAAHHÜT İŞLERİ MÜTEAHHİTLİK HİZMETLERİ MÜHENDİSLİK HİZMETLERİ facebook/yükseliş İnşaat San. Tic. Ltd. Şti. Tel : 0216-553 - 11-61 twitter.com/yukselisinsaat

Detaylı

OTOMASYONDA ÇÖZÜM ORTAĞINIZ

OTOMASYONDA ÇÖZÜM ORTAĞINIZ OTOMASYONDA ÇÖZÜM ORTAĞINIZ NGT ENDÜSTRİYEL OTOMASYON PROJE VE TAAHHÜT NGT mühendislik olarak uzun yıllar otomasyon sektörüne hizmet eden deneyimli ve uzman kadromuzla, sahip olduğumuz bilgi birikim, uzmanlık

Detaylı

KENTSEL ULAŞIM ve TRAFİK MÜHENDİSLİĞİ SERTİFİKA PROGRAMI İstanbul Bilgi Üniversitesi Santral Kampüs E1 Binası No. 309

KENTSEL ULAŞIM ve TRAFİK MÜHENDİSLİĞİ SERTİFİKA PROGRAMI İstanbul Bilgi Üniversitesi Santral Kampüs E1 Binası No. 309 KENTSEL ULAŞIM ve TRAFİK MÜHENDİSLİĞİ SERTİFİKA PROGRAMI İstanbul Bilgi Üniversitesi Santral Kampüs E1 Binası No. 309 5 Kasım 6 Kasım 7 Kasım 12 Kasım 1. Ders ULAŞTIRMA KAVRAMI ve TARİHÇESİ 2. Ders ARAZİ

Detaylı

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI BİRİNCİ YIL BİRİNCİ YARIYIL KREDİSİ* INS-5501 UZMANLIK ALAN DERSİ Z 8 0 8 0 9 INS-5601 TEZ HAZIRLIK ÇALIŞMASI Z 0 1 1 0 1 20 1 21 12 30 İKİNCİ YARIYIL KREDİSİ* INS-5502 UZMANLIK

Detaylı

Merkez Ofis : Up Hill Towers A1 B Blok No:146 TR- 34746 Ataşehir / Istanbul

Merkez Ofis : Up Hill Towers A1 B Blok No:146 TR- 34746 Ataşehir / Istanbul Merkez Ofis : Up Hill Towers A1 B Blok No:146 TR- 34746 Ataşehir / Istanbul 27.02.2011 1 Giriş Okosis San. Ve Tic. Ltd. Şirketi, otomasyon sektörü için yazılım ve donanım çözümleri üretmek, konusunda profesyonel

Detaylı