Enocta Eğitim Platformu Eğitim Yöneticisi Kullanım Kılavuzu

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Enocta Eğitim Platformu Eğitim Yöneticisi Kullanım Kılavuzu"

Transkript

1 1 Enocta Eğitim Platformu Eğitim Yöneticisi Kullanım Kılavuzu enocta Profilo İş Merkezi, Cemal Şahir Sok. No: Mecidiyeköy / İstanbul T F

2 2 İÇİNDEKİLER 1 ANA SAYFA İLETİŞİM Takvim ve Duyurular Mesajlar Tartışma Grupları EĞİTİMLER Eğitmen Eğitim Birimi Listesi Etkinlik Listesi Eğitim Arama Eğitim Geçmişi Eğitim Talepleri Eğitim Kataloğu KULLANICI İŞLEMLERİ Kullanıcı Ağacı Kullanıcı Sepeti Eğitim Yöneticiliklerim Kullanıcı Listeleri Kullanıcı Listeleme Sayfası Kullanıcı Ekleme Sayfası Toplu Kullanıcı Ekleme Sayfası Kullanıcı Bulunmama Durumu Kayıtları Bloklanmış Kullanıcı Listesi Kullanıcı İptal Talepleri Onay Sayfası Anketler EĞİTİM YÖNETİMİ Programlar Etkinlikler Etkinlik Listesi Etkinlik Çalışma Gruplarım Başlangıç Etkinlikleri Listesi Etkinlik Kategorileri Etkinlik İptal Talepleri Onay Sayfası Eğitmen / Gözetmen İptal Talepleri Onay Sayfası İptal Taleplerim Sayfası Eğitim Değerlendirme Eğitim Kaynakları Eğitim Talepleri Eğitim Planları Sertifikalar RAPORLAR Rapor Listesi

3 3 6.2 Rapor Ekleme Aboneliklerim SINAVLAR Sınav Listesi Sınav Arşiv Ayarları SORU BANKASI Soru Listesi Kriter Listesi Soru İstatistikleri İÇERİK YÖNETİMİ İçerik Listesi Kategoriler Çevrimdışı Yükleme Noktaları Kayıtlar Sınıf İçi Eğitimler AYARLAR Kişisel Bilgiler Sistem Araçları Parola Değiştirme

4 4 Giriş Bu kılavuz, Enocta Eğitim Platformu eğitim yönetim sistemi (EYS), eğitim yöneticisi tarafı kullanım bilgilerini içermektedir. Kullanıcılar sisteme giriş yaptıklarında karşılarına gelecek ekranlar, sistem yöneticisin kullanıcılara atadığı yetkilere göre değişecektir. Yardım Sistemi kullanırken desteğe ihtiyacınız olduğunda ekranın üst köşesinde yer alan Yardım düğmesine tıklayarak, bulunduğunuz sayfa hakkında kısa bilgilerine ulaşabilirsiniz. Menüler Sisteme giriş yaptığınızda, ekranın üst kısmında yer alan sekmeler ve sekmelere tıkladığınızda gelen alt sekmeler ile istediğiniz sayfayı görüntüleyebilirsiniz. (Kullacıların yetkilerine bağlı olarak görüntüleyecekleri sekmeler de farklılık gsterebilir.) Menü çubuğunun altında, bulunduğunuz sayfayı görüntüleyen köprü dizini bulunur. Köprülere tıklayarak bulunduğunuz sayfanın üst sayfalarına ulaşabilirsiniz. Bazı tablo alanlarının üzerinde bulunan Excel simgesine tıklandığında, tablolar Excel formatında görüntülenebilir ya da bilgisayarınıza kaydedilebilir.

5 5 Enocta Eğitim Platformu Sisteme Giriş Sayfası Sisteme giriş yapmak için, [Kullanıcı Girişi] ekranında, Sistem Yöneticisi Kullanıcı Kodu ve Parola sı yazılarak Gönder düğmesine tıklanmalıdır. Sisteme giriş yapıldığında ekrana [Kullanıcı Ana Sayfası] gelir.

6 6 1 Ana Sayfa Aşağıdaki ekran görüntüsü, tüm yetkilere (Eğitim Yöneticisi, İdari Yönetici) sahip bir kullanıcıya ait Ana Sayfadır. Eğitim yönetim sistemi ile ilgili tüm uygulamalar ana sayfadaki seçenekler ile gerçekleştirilir. Ekranda Hatırlatma ve Duyurular bölümünde sistemle ilgili duyurular, ayrıca yeni başlayacak etkinliklerle ilgili hatırlatmalar görüntülenir. Eğitmen Eğitim Listesi alanında ise eğitmeni olduğunuz etkinliklerin listesi yer alır. Etkinlik Listesi alanında kayıtlı olduğunuz aktif etkinlikler görüntülenir. Yönetici Onayı Bekleyen Etkinlikleriniz alanında yöneticilerinizin (varsa) isimlerini, ayrıca onay bekleyen etkinlikleri görebilirsiniz. Yalnızca İdari Yönetici yetkisi olan bir kullanıcı, sisteme giriş yaptığında sadece İletişim, İdari İşlemler, Ayarlar sekmeleri ile karşılaşır. İdari Yönetici, kendisine ya da hiyerarşik yapıda altında olan bir kullanıcıya Grup Yönetimi, Eğitim Yönetimi, Raporlar, Soru Bankası ve İçerik Yönetimi yetkilerini atayabilir.

7 7 Yalnızca Kullanıcı yetkisi olan bir kullanıcı ise sisteme login olduğunda, İletişim ve Ayarlar sekmeleri ile karşılaşır. Yalnızca İdari Yönetici yetkisi olan bir kullanıcı, sisteme giriş yaptığında sadece İletişim, İdari İşlemler, Ayarlar sekmeleri ile karşılaşır. İdari Yönetici, kendisine ya da hiyerarşik yapıda altında olan bir kullanıcıya Grup Yönetimi, Eğitim Yönetimi, Raporlar, Soru Bankası ve İçerik Yönetimi yetkilerini atayabilir. Yalnızca Kullanıcı yetkisi olan bir kullanıcı sisteme giriş yaptığında, İletişim ve Ayarlar sekmeleri ile karşılaşır. Kendisine eğitim atandığında Eğitimler sekmesi de görünür hale gelir.

8 8 2 İletişim [İletişim] ana sayfasında, Takvim ve Duyurular, Mesajlar, Tartışma Grupları, Tartışma Grupları Yönetimi alt sekmeleri bulunur. 2.1 Takvim ve Duyurular [Takvim ve Duyurular] sayfasında günlük ve aylık notlarınızı, duyurularınızı görüntüleyebilirsiniz. (Sistem yöneticisi tarafından gönderilen sistem ile ilgili önemli duyurular da bu alanda görüntülenir.) İlk açılan sayfa [Günlük Görünüm] sayfasıdır. İşlemler sütununda, mevcut notlarda düzenleme yapmak için Güncelle köprüsüne, notları silmek için Sil köprüsüne, not eklemek için Not Ekle köprüsüne tıklanmalıdır. Aylık görünüme geçiş yapmak için ise ekranın sağ üst köşesindeki Aylık Görünüm köprüsüne tıklanmalıdır. Takvim ve Duyurular ekranında varsayılan olarak kişisel notlar ve duyurular görüntülenir, sadece duyuruları görmek istediğinizde Kişisel Notlar onay kutusu temizlenmeli, sadece Kişisel Notları görmek için ise Duyurular onay kutusu temizlenmelidir.

9 9 Aylık Görünüm [Günlük Görünüm] ekranında [Aylık Görünüm] köprüsüne tıklandığında o aya ait kişisel notlara ve duyurulara ulaşılır. Aylık görünümde günlere tıklandığında o güne ait sayfaya gidilir. Farklı aylar için sayfa başında yer alan liste kutusundan seçim yapılarak aylar arasında ilerlenebilir. Not Ekleme [Takvim ve Duyurular] sayfasında Not Ekle köprüsüne tıklandığında [Takvime Not Ekleme] sayfasına ulaşılır. Bu ekran aracılığıyla kişisel notlar eklenir. Başlangıç Tarihi satırında yer alan saat simgesine tıklandığında açılan takvimde girilen notun görünmeye başlayacağı tarih ve saat seçilir. Notun bitiş tarihi var ise Bitiş Tarihi onay kutusu işaretlenir ve Bitiş Tarihi satırında girilen notun hangi tarihe ve saate kadar görüneceği seçilir. Başlık ve Not içeriği yazılır ve biçimlendirme araçları ile biçimlendirilir. (Biçimlendirme araçları görünmüyorsa not alanının üzerinde bulunan ok simgesi tıklanmalıdır.) Önem Seviyesi seçilir ve Ekle düğmesine tıklanır.

10 Mesajlar Sistem içi mesajlaşma sistemi Sistem Yöneticiniz tarafından kapatılmış olabilir. [Mesajlar] ekranında gelen mesajlar görüntülenir. Mesaj Klasörleri liste kutusunda gelen, gönderilen, gönderilmeyen, silinen mesajlar klasörleri seçilerek sayfada içerikleri görüntülenebilir. Durum sütununda mesajların okunup okunmadıkları görülür. Konu sütununda mesaja tıklanarak mesaj içeriği görüntülenir. Mesajları okundu / okunmadı olarak işeretlemek veya silmek için liste kutusundan seçim yapılmalıdır. Tüm mesajları seçmek ya da seçimi kaldırmak için Başlık satırında yer alan onay kutusu tıklanmalıdır. Yeni mesaj düğmesine tıklanarak [Mesaj Yazma] sayfasına ulaşılır.

11 11 Mesaj Okuma [Mesaj Okuma] sayfasında mesaj içeriği görüntülenir. İlet düğmesine tıklanarak mesaj farklı bir kullanıcıya gönderilebilir. Yanıtla alanında mesajı gönderen kişiye cevap mesajı yazılarak Gönder düğmesi ile mesaj yanıtlanır. Kullanıcılara aynı zamanda e-posta gönder. Onay kutusu tıklandığında yanıt aynı zamanda e-posta olarak kullanıcının e-posta adresine gönderilecektir. Mesaj Yanıtlama Bu sayfadan size gelen bir mesajı farklı bir kullanıcıya gönderebilirsiniz. Kime alanına mesajın gönderileceği kişi adı yazılır ya da Kullanıcı Ara- Ekle ile kullanıcı listesinden seçilecek kişi ya da kişiler seçilir. Mesajlaşma sayfasındaki kullanıcı arama özelliği, kullanıcı bilgi güvenliği açısından Sistem Yöneticiniz tarafından kapatılmış olabilir. Konu alanına mesajın konusu girilir ve Önem liste kutusundan mesajın önem derecesi seçilir. Mesaj yazılır ve istenirse metin alanı üzerinde bulunan biçimlendirme düğmeleri ile metin biçimlendirilir. Gönder düğmesine tıklanarak mesaj gönderilir. Kaydet düğmesine tıklandığında oluşturulan mesaj gönderilmez ve Gönderilmeyen Mesajlar klasöründe saklanır. Kullanıcı, bu sayfadan mesajına ulaşıp daha sonra gönderebilir.

12 12 Kullanıcı Arama-Ekleme [Kullanıcı Arama] sayfasında kullanıcılar, Kullanıcı Özlük Bilgilerinde Arama alanından, bilgilerine ve özelliklerine göre aranabilir. Detaylı Arama alanından Etkinlik Listesi, Kişisel Ağacım, Kayıtlı Sepetlerim klasörleri kullanılarak kullanıcı listeleme yapılabilir.

13 13 Kullanıcı satırında yer alan Mesaj At köprüsüne tıklandığında kulanıcı, ekranın altında yer alan Kime alanına eklenir. Tamam düğmesine tıklanarak bu alandaki kullanıcılar [Mesaj İlet] ekranında Kime satırına yerleşir. Birden fazla kullanıcıya mesaj gönderilmek istendiğinde kullanıcı satırında yer alan onay kutuları tıklanarak seçim yapılmalı, Kullanıcı Listesi İşlemleri alanında yer alan Seçili Kullanıcıları Mesaj Alıcı Listesine Ekle seçenek satırında Uygula düğmesine tıklanmalı, mesaj alıcı listesine eklenen kullanıcıları [Mesaj İlet] ekranında Kime satırına eklemek için Tamam düğmesine tıklanmalıdır. Listelenen tüm kullanıcılara mesaj göndermek için Listedeki Bütün Kullanıcıları Mesaj Alıcı Listesine Ekle satırında yer alan Uygula köprüsüne tıklanmalı, mesaj alıcı listesine eklenen kullanıcıları [Mesaj İlet] ekranında Kime satırına eklemek için Tamam düğmesine tıklanmalıdır.

14 14 Yeni Mesaj [Mesaj Yazma] sayfasında mesaj gönderilecek kişi/kişiler kullanıcı kodu yazılarak ya da Kullanıcı Ara- Ekle köprüsüne tıklanarak seçilir. Konu satırında mesaj konusu, Önem liste kutusundan önem düzeyi seçilir ve mesaj içeriği yazılarak Gönder düğmesine tıklanır. Kullanıcılara Aynı Zamanda E-Posta Gönder onay kutusu işaretlenirse mesaj kullanıcının sistemde kayıtlı e-posta adresine de gönderilir.

15 Tartışma Grupları [Tartışma Grupları] sayfasında mevcut tartışma grubu listeleleri görüntülenir. Kullanıcı Yazma İzni sütununda kullanıcının tartışma grubu içinde sahip olduğu yetkileri görülebilir. Kullanıcı, okuma, yazma ya da her iki yetkiye birden sahip olabilir. Adı sütununda tartışma grubu adlarına tıklanarak, tartışma grubu içinde bulunan konulara ulaşılır. Konu Listesi [Konu Listesi] sayfasında tartışma grubunda bulunan konular listelenir. Konu ile ilgili mesajlara ulaşmak için Konu Adı sütununda konu adına tıklanmalıdır. Yeni Konu düğmesine tıklanarak tartışma grubuna yeni konu eklenebilir.

16 16 Tartışma Grubu Konu Ekleme/Güncelleme Tartışma grubuna yeni konu eklemek ve mevcut konuları güncellemek için kullanılan sayfadır. Eklenecek konunun, konu başlığı ve açıklaması girilerek/düzenlenerek Gönder düğmesine tıklanır. Mesajlar Listesi [Mesajlar] sayfasında seçilen konuya ait mesajlar listelenir. Tartışmaya mesaj eklemek için Yeni Mesaj düğmesi tıklanır. Mesaja cevap vermek için mesaj satırında yer alan Yanıtla köprüsüne tıklanır. Mesajı düzenlemek için mesaj satırında yer alan Düzenle köprüsüne tıklanır. Mesaj silmek için silinmek istenen mesaj satırında Sil köprüsüne tıklanabilir. Ya da mesajlar seçilerek Seçilenleri Sil düğmesine tıklanabilir.

17 17 Tartışma Grubu Mesaj Ekleme/Güncelleme Mesaj yazıldıktan sonra Gönder düğmesine tıklanır. Mesaj Yanıtlama Cevap metni alanına mesaj yazılarak Gönder düğmesine tıklanır.

18 18 3 Eğitimler [Eğitimler] ana sayfasında, Eğitmen Eğitim Birimi Listesi, Etkinlik Listesi, Eğitim Arama, Eğitim Geçmişi, Eğitim Talepleri, Eğitim Kataloğu alt sekmeleri bulunur. 3.1 Eğitmen Eğitim Birimi Listesi [Eğitmen Eğitim Birimi Listesi] sayfasından eğitmen olarak atandığınız eğitimler ve sınavları görüntüleyebilirsiniz. Bu sayfada yer alan Eğitime Gir köprüsünü kullanarak seçtiğiniz eğitim ya da sınav ile ilgili yapabileceğiniz işlemleri görebileceğiniz [Eğitmen/Sınav Gözetmeni] ana sayfasına ulaşabilirsiniz.

19 19 Sınav Gözetmeni Ana Sayfası [Eğitmen Eğitim Birimi Listesi] sayfasında seçilen eğitim birimi bir sınav ise, bu sınava kayıtlı kullanıcıların sınav durumları [Sınav Gözetmeni Ana Sayfası]ndan izlenebilir. İşlemler sütununda yer alan Sıfırla köprüsü ile kullanıcının sınav sonuçları sıfırlanabilir (sınav hiç alınmamış gibi seçilen kullanıcıya tekrar atanır), Sonuç Belgesi köprüsü ile sınav sonuçları (kullanıcı sınava giriş yapmadı ise Sonuç Belgesi köprüsü işlem sütununda görüntülenmez) izlenebilir. Yenile düğmesine tıklandığında ise sınavın o anki durumu güncellenir. Sınav sonuçlarının izlendiği tablonun üstünde yer alan Excel dosyası olarak izlenebilir ya da kaydedilebilir. Excel düğmesine tıklanarak tablo verileri

20 20 Sınav Sonuç Belgesi Seçilen kullanıcının sınav sonucunun izlendiği sayfadır. Sınav ile ilgili bilgiler ve kullanıcının sınavdaki başarı durumu bilgileri görüntülenir. Geri Dön düğmesine tıklanarak [Sınav Gözetmeni Ana Sayfası] na dönülür. Eğitmen Eğitim Ana Sayfası (Sınıf İçi Eğitimleri veya İçerik Eğitimleri İse) Eğitmeni olduğunuz ve [Eğitmen Birimi Listesi] sayfasından seçerek giriş yaptığınız eğitim birimi bir eğitim ise, seçtiğiniz eğitim ile ilgili olarak yapabileceğiniz işlem listesinin yer aldığı sayfadır. Eğitim İşlemleri listesinde yer alan köprülere tıklayarak ilgili işlemleri yapabilirsiniz. Eğitim Kullanıcı Listesini Görmek İstiyorum Eğitimi alan kullanıcıların listesini görmek için kullanabileceğiniz köprüdür. [Kullanıcı Listeleme Sayfası] ndan kullanıcıların eğitim durumlarına müdahale edebilir, kullanıcılara mesaj atabilirsiniz. Eğitim İçeriğini Almak İstiyorum Bu köprüye tıkladığınızda eğitim içeriği karşınıza gelir. Eğitim Bilgilerine ve İşlemlerine Ulaşmak İstiyorum Bu köprüye tıklayarak eğitmeni olduğunuz eğitim hakkında genel bilgi edinebilir, eğitim için eğitim faaliyetleri (küçük sınav, ödev ve kaynakça) eklenebilir, mevcut eğitim faaliyetleri ile ilgili işlem yapabilirsiniz. Eğitim Tartışma Listesini Görmek İstiyorum Eğitim tartışma grubu konu listesine ulaşmak için kullanabileceğiniz köprüdür. Etkinlik Tartışma Listesini Görmek İstiyorum Etkinlik tartışma grubunda konu listesine ulaşmak için kullanabileceğiniz köprüdür. Mesajlarımı Görmek İstiyorum Mesajlar klasörüne ulaşmak için kullanabileceğiniz köprüdür. Duyuru Yapmak İstiyorum Eğitim içi duyuru yapmak ve mevcut duyuruları görüntülemek için kullanabileceğiniz köprüdür.

21 21 Kullanıcı Listeleme Sayfası (Puan Girme Sayfası) Eğitimi alan kullanıcıların, eğitim ile ilgili puanları ve durumlarının görülebildiği sayfadır. Eğitim, sınıf içi ise Tabloda Sınıf İçi Puanı sütunu yer alır ve bu alandan sınıf içi puan girişi yapılabilir. Kulanıcılar seçilerek eğitimdeki durumları değiştirilebilir. Ekranda işaretli olan alanda yer alan liste kutusundan Tamamlanmış Tamamlanmamış, Başarılı Başarısız seçilerek Uygula düğmesine tıklandığında değişiklik gerçekleştirilir. Seçilen kullanıcılara mesaj atmak için Seçilenlere Mesaj At düğmesine tıklanmalıdır. Eğitim İçeriğini Alma [E- Eğitmen Eğitim Birimi Listesi] ekranında, Eğitim İçeriğini Almak İstiyorum köprüsüne tıklandığında eğitime ulaşılır.

22 22 Eğitim Bilgi Sayfası [Eğitmen Eğitim Ana Sayfası] sayfasında Eğitim Bilgilerine ve İşlemlerine Ulaşmak İstiyorum köprüsü ile, eğitim ile ilgili bilgiler, kaynakça, sınavlar ve ödevler ile ilgili işlemlerin gösterildiği [Eğitim Bilgi Sayfası] na ulaşılır. Ödevler tablosunda etkinliğe atanmış ödevler listelenir ve ödev adlarına tıklanarak ödev analizi sayfasına ulaşılır. Yükle köprüsü ile ödev açılır ya da bilgisayara kaydedilir. Yeni Ödev düğmesine tıklanarak eğitim için yeni ödev oluşturulabilir. Sınavlar tablosunda etkinliğe atanmış küçük sınavlar listelenir ve sınav adına tıklanarak [Küçük Sınav Kullanıcı Durum Listesi] sayfasına ulaşılabilir. Düzelt köprüsüne tıklanarak sınav güncellenebilir. Yeni Sınav düğmesine tıklanarak eğitime yeni küçük sınav eklenebilir. Kaynakça tablosunda eğitime atanmış olan kaynakçalar listelenir. Kaynakça adlarına tıklanarak ilgili kaynakçalara ulaşılır. Düzelt köprüsü ile kaynakçalar ile ilgili bilgiler güncellenebilir. Yeni Kaynak düğmesine tıklanarak eğitim için yeni kaynakça eklenebilir.

23 23 Eğitim/Etkinlik Tartışma Konu Listesi [Eğitmen Eğitim Ana Sayfası] sayfasında Eğitim Tartışma Listesini Görmek İstiyorum köprüsü ile eğitim tartışma grupları konu listesine ulaşabilirsiniz. Eğitim tartışma konu listesinde eğitime ait konu listesi bulunur. Konu Adı seçilerek konuya ait mesajlar sayfasına ulaşılır. Güncelle köprüsüne tıklanarak tartışma grubu konu adı ve açıklaması hakkında güncelleme yapılabilir. Yeni Konu düğmesine tıklanarak tartışma grubuna yeni bir konu eklenir. Mesaj Listesi Seçilen konu listesine ait mesajların görüntülendiği sayfadır. Mesaj içeriğini görüntülemek için Konu sütununda mesaj konusuna tıklanmalıdır.

24 24 (Mesajlar sayfası kullanımı ile ilgili detaylı bilgiye İletişim konu başlığı altından ulaşabilirsiniz.) Eğitim İçi Duyuru Listesi Eğitim içi duyuru yayınlamak ve mevcut duyuruları görüntülemek için kullanılan sayfadır. Yeni Duyuru düğmesine tıklanarak eğitim için yeni duyuru girişi yapılabilir. 3.2 Etkinlik Listesi [Etkinlik Listesi] sayfası size atanan etkinlikleri görebildiğiniz sayfadır. Etkinlikler kolay ulaşabilmenizi sağlamak amacıyla belirli türlere göre gruplanmışlardır. Bu türler şu şekilde listelenebilir: Aktif Etkinlikler: Etkinlik bitiş tarihi henüz geçmemiş etkinlikler. Tamamlanmamış Etkinlikler: Henüz tamamlamadığınız etkinlikler. Tamamlanmış Etkinlikler: Tamamlamış olduğunuz etkinlikler. Başarıyla Tamamlanmış Etkinlikler: Tamamladığınız etkinlikler içinde başarılı olunanlar. Başarıyla Tamamlanmamış Etkinlikler: Tamamladığınız etkinlikler içinde başarılı olunmayanlar. Yeni Etkinlikler: Sisteme son giriş tarihinden sonra eklenmiş ve size atanmış etkinlikler. Serbest Etkinlikler: İsteğe bağlı katılınabilecek etkinlikler. Etkinlikler listesinden, kullanıcı istediği etkinliğe, karşısına gelen uyarı ekranında Tamam düğmesine tıklayarak kayıt olur. Yönetici onayından sonra kullanıcı serbest etkinlikler listesinde etkinliğe ulaşabilir. (Etkinliğe katılım yöneticinin onayına bağlıdır.)

25 25 Belirlenen kriterlere göre arama yapılıp, aranan etkinlik bulunduktan sonra etkinlik satırının üzerine tıklanarak etkinlik ana sayfasına ulaşılır. Görüntülemek istediğiniz etkinlik türünü liste kutusundan seçerek Alfabetik ya da Tarihe göre seçenek düğmelerinden uygun olanı işaretleyerek listeleme yapabilirsiniz. Etkinlik isminin yanında yer alan köşeli parantezler arasına alınmış semboller ile sırasıyla etkinlikteki tamamlama durumu, başarı durumu ve puan belirtilmektedir. Etkinliği İzlemek [Etkinlik Listesi] sayfasında listelenen etkinliklerden almak istediğiniz etkinliğe tıkladığınızda etkinlikte yer alan eğitim ve sınavların listelendiği içerik sayfasına ulaşabilirsiniz. Sayfaya her girişinizde etkinliğe en son kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.

26 26 (2) (3) (1) (4) (1) Bu alanda etkinlik durumunuzu (Tamamlama, Başarı, Puan) izleyebilir. Etkinlik açıklamasını görebilir ve etkinlik tartışma grubu sayfasına erişebilirsiniz. Etkinlik Ağacı bölümünde etkinlik içinde yer alan eğitimler ve sınavlar listelenir. Bu bölümde almak istediğiniz eğitim ya da sınava tıklamanız gerekir. (2) Bu alanda içeriği görüntülenen eğitim başlığı ve bu eğitime daha önce giriş yapıp yapmadığınız bilgisi yer alır. (3) Araçlar bölümünde, seçili eğitim bir içerik eğitimi ise İçeriği Başlat düğmesi ile eğitimin içeriğini alabilir, sınavsa Sınavı Al düğmesi ile sınavınıza başlayabilirsiniz. Eğitim ya da sınavlara erişim için gerekli kriterleri yerine getirmemişseniz bu birimlerin içeriklerine ya da sınavlarına ulaşabileceğiniz düğmeler pasif hale getirilip, eğitim ya da sınav isminin yanında ona neden giremediğinizi belirten bilgi metni görüntülenir. Ayrıca bu alanda eğitim için kullanabileceğiniz araçlar yer alır. (4) Bu alanda eğitmen tarafında eğitim için oluşturulan ödev, kaynakça ve küçük sınavlara erişebilirsiniz. Etkinlik ağacından sınav seçildiğinde içerik alanında Sınav Al düğmesi görüntülenir. Sınavı Al düğmesine tıkladığınızda sınav ekranı açılır. Sorular Yüklendi diyalog kutusunda OK düğmesine tıklandıktan sonra Sınava Başla düğmesine tıklanarak sınava başlanabilir.

27 27 Sınava başlandığında gelen soru ekranında, uygun seçenek işaretlendikten sonra İleri düğmesi ile bir sonraki soruya geçilir. Soru listesi sınavdaki tüm soruları listeler. Bu listeden istenilen soruya ulaşılabilir. Sınavı Bitir düğmesine sınav bitirilebilir.

28 28 Sınavı bitirdikten sonra sonuçları görmek için sınav içerik ekranında yer alan Sonuçları Gör köprüsü kullanılabilir. Sınav Sonuç Ekranı Sınav oluşturulurken sınav sonuçlarının kullanıcılar tarafından görüntülenebilmesi ya da görüntülenememesi seçilebilir. Bu seçime bağlı olarak sonuçlar ve cevaplar gösterilir ya da gösterilmez. 3.3 Eğitim Arama [Eğitim Arama] sayfası ile size atanan ya da eğitmeni olduğunuz eğitimler içinde arama yapabilirsiniz. Kelime alanına aramak istediğiniz kelimeyi girerek, Kelimelerin hepsi ya da Kelimelerin herhangi biri seçenek düğmesinden uygun olanı seçtikten sonra Listele düğmesine tıklayarak arama yapabilirsiniz.

29 Eğitim Geçmişi Kullanıcıların eğitim geçmişleri ile ilgili bazı rapoları alabilmeleri için kullanılan sayfadır. [Eğitim Geçmişi] sayfasında yer alan köprülere tıkladığınızda ayrı bir pencerede açılarak görüntülenir. Bu sayfalar yazıcıdan çıktı alabileceğiniz şekilde tasarlanmıştır.

30 Eğitim Talepleri [Eğitim Talepleri] sayfasından size atanan eğitim talep formlarını inceleyerek talepte bulunabilirsiniz. (Bu sayfa kullanıcılar için tasarlanmıştır. Kullanıcının gördüğü eğitim talepleri seçeneklerini bu alanda görebilirsiniz. Eğitim Yöneticisi de sistemde aynı zamanda bir kullanıcıdır.) Talep Aşaması sütunundan talep durumunuzu takip edebilirsiniz. Talep listesinde Ayrıntı köprüsüne tıklayarak [Talep Formu] sayfasına ulaşabilirsiniz.

31 31 [Talep Formu] sayfasını kullanarak talep formunun detaylı bilgilerini görebilir, talep ettiğiniz ve talep edebileceğiniz programları listeleyebilirsiniz. Talep Edebileceğiniz Programlar listesinde program adına tıklayıp program detaylarını inceleyerek, eğitim dönemini seçtikten sonra Talep Listeme Ekle düğmesine tıkladığınızda Talep Ettiğimiz Programlar listesine talep formu eklenir. Son kararı verdikten sonra Sonlandır düğmesine tıklayarak talep formunuzu değerlendirmeye alınması için yöneticinize göndermiş olacaksınız. Sonlandırılmış talep formlarında değişiklik yapmak zorundaysanız yöneticinize başvurunuz. [Eğitim Talepleri] sayfasında Sınıfiçi Eğitim Kataloğundan Talepte Bulun köprüsüne tıklayarak sistemde kayıtlı sınıfiçi eğitim kataloğundan talepte bulunabilirsiniz. E-Eğitim Kataloğundan Talepte

32 32 Bulun köprüsüne tıklayarak sistemde kayıtlı e-eğitim kataloğundan talepte bulunabilirsiniz. Katalogda Yer Almayan Bir Eğitim için Talepte Bulun köprüsüne tıklayarak sistemde yer almayan ancak ihtiyaç gördüğünüz bir konuda eğitim talebinde bulunabilirsiniz. 3.6 Eğitim Kataloğu Sistemde kayıtlı eğitim kataloğunda arama yapmak ve eğitimlerle ilgili bilgi almak, talepte bulunmak için kullanabileceğiniz sayfadır. Eğitimleri listeledikten sonra Eğitim Listesi tablosunda Ayrıntı köprüsüne tıklayarak eğitim hakkında bilgi alabilir, Talebi Gönder köprüsüne tıklayarak bu eğitim için talepte bulunabilirsiniz.

33 33 4 Kullanıcı İşlemleri [Kullanıcı İşlemleri] ana sayfasında, Kullanıcı Ağacı, Kullanıcı Sepeti, Eğitim Yöneticiliklerim, Kullanıcı Listeleme Sayfası Anketler alt sekmeleri bulunur. 4.1 Kullanıcı Ağacı Kullanıcıları kendi belirleyeceğiniz klasör yapısı içinde gruplandırmak için kullanabileceğiniz sayfadır. Kişisel Ağacım klasörü altında alt klasörler oluşturarak kullanıcıları bu klasörlerde gruplayabilirsiniz. Alt klasörlere aldığınız kullanıcılar üst klasörün de kullanıcısı olarak belirlenir.

34 34 Hızlı Ulaşım liste kutusundan klasör seçimi yapılabilir. Liste kutusundan seçilen klasör ile ilgili özellikler, Kişisel Ağaç Grupları tablosunda görüntülenir. (Hızlı ulaşım ile seçtiğiniz ağacın altında bulunan ağaçlardır.) Kişisel Ağaca alt klasör eklemek için Yeni Klasör İsmi metin alanına isim yazılarak Ekle düğmesine tıklanmalıdır. (Hızlı Ulaşım liste kutusunda hangi klasör seçili ise eklenen klasör bu alana eklenecektir. Tüm alt klasörler ise kişisel ağaçım altındadır.) Kişisel Ağaç Grupları tablosunda Kullanıcılar sütununda, bu klasörde yer alan kullanıcı sayıları görüntülenir. Bu rakamlara tıklandığında kullanıcıların listesi ekrana gelir. Aktif Sepetime Ekle köprüsüne tıklanarak klasörde yer alan kullanıcılar aktif sepete eklenebilir. Mesaj At köprüsü ile seçilen klasördeki kullanıcılara mesaj atılabilir. Klasördeki Kullanıcıları Listele köprüsüne tıklayarak ağaçta seçilen klasördeki kullanıcıları listeleyebilirsiniz. Kullanıcı İşlemleri tablosunda; Seçilen Grupları Aktif Sepete Ekle satırında Uygula köprüsü ile birden fazla grup seçilerek sepete atılabilir. Seçilen Gruplara Mesaj At satırında Uygula köprüsü ile seçilen klasörde yer alan kullanıcılara mesaj yollanabilir. Seçilen Grupları Sil satırında Uygula köprüsüne tıklayarak Kişisel Ağaçta seçilen klasör silinebilir.

35 35 Seçilen Gruba/Gruplara Program Ekle satırında yer alan liste kutusundan sistemde kayıtlı bir program ve kişisel ağaçtan kullanıcı grupları seçilerek etkinlik oluşturulabilir. Kişi İşlemleri tablosunda; Gruptaki kişileri hedef klasöre satırında seçilen klasördeki kişileri bir klasöre taşımak için Taşı, kopyalamak için Kopyala seçenek düğmesi işaretlendikten sonra Hedef Klasör liste kutusundan kişilerin alınacağı klasör seçimi yapılarak Uygula düğmesine tıklanmalıdır. Aktif sepeti hedef klasöre satırında seçilen klasördeki kişileri bir klasöre taşımak için Taşı, kopyalamak için Kopyala seçenek düğmesi işaretlendikten sonra Hedef Klasör liste kutusundan kişilerin alınacağı klasör seçimi yapılarak Uygula düğmesine tıklanmalıdır. Seçili Gruptaki/Gruplardaki Kişileri Çıkar köprüsü ile de seçilen klasördeki kullanıcılar gruptan çıkartılır. 4.2 Kullanıcı Sepeti Sistem içerisinde yer alan çeşitli özelliklerden oluşan ve standart özellik kriterleri ile gruplanamayan kullanıcılardan oluşan bir sepet oluşturmak için bu sayfa kullanılır. Yeni sepet oluşturma, sepete kullanıcı ekleme, sepetleri görme ve yönetme işlemleri gerçekleştirilir. Sistemde standart olarak oluşturulan Aktif Sepetim isimli bir sepet mevcuttur. Bunun dışında yeni bir sepet oluşturmak için Sepet Oluşturma alanında İsmi Belirtilen Sepeti Oluştur metin alanına yeni sepet ismi yazılarak Sepeti Oluştur düğmesine tıklanmalıdır.

36 36 Mevcut bir sepete kullanıcı eklemek için ekranında sağ üstünde yer alan Sepete kullanıcı eklemek için tıklayınız köprüsüne tıklanmalıdır. Sepete kullanıcı eklemek için tıklayınız köprüsüne tıkladığınızda [Kullanıcı Listeleme] sayfasına ulaşabilirsiniz. Bu sayfada kullanıcılar listelenerek istenen sepete eklenebilir. Mevcut bir sepet ile ilgili detaylı bilgi almak ve sepet işlemleri sayfasına ulaşmak için Sepet Detayları köprüsüne tıklanmalıdır. Mevcut sepetleri silmek için sepet seçilmeli ve Seçilen Sepetleri Sil düğmesine tıklanmalıdır. Sepet Detayları Bu sayfada seçilen sepetin (Aktif Sepetim) detayları hakkında bilgi alınabilir ve sepet ile ilgili işlemler yapılabilir. Sepet İşlemleri; Sepetin Farklı İsimli Bir Kopyasını Oluştur: Mevcut bir sepetin bir kopyasını oluşturabiliriz. Seçili sepetten yeni bir sepet oluşturmak için metin alanına yeni sepetin ismi yazılarak Uygula köprüsüne tıklanmalıdır. Sepete Excel'den Kullanıcı Ekle: Sistemde kayıtlı kullanıcıları sadece kullanıcı adlarını kullanarak sepete eklemek için bu alanı kullanabiliriz. Excel den kullanıcı eklemek için; kullanıcı verilerinin bulunduğu bir Excel dosyasında ilk sütunda sadece kullanıcı adları olmalı ve sütunun ilk hücresinede kullanıcı yazılmalıdır. Excel dosyası hücre biçimi text olarak ayarlanmalıdır. Daha

37 37 sonra bu dosya Browse düğmesine tıklanarak seçilmeli ve Uygula köprüsüne tıklanmalıdır. Sepetteki Kullanıcıları Başka Bir Sepete Kopyala: Mevcut sepettekikullanıcıları farklı bir sepete kopyalamak için liste kutusundan kopyalanacak sepet seçilerek Uygula köprüsüne tıklanmalıdır. Sepetteki Kullanıcılara Mesaj At: Mevcut sepetteki kullanıcılara mesaj göndermek için Uygula köprüsüne tıklanmalıdır. Program Seçip Sepete Etkinlik Ata: Sepetteki kullanıcılar için bir yeni bir etkinlik oluşturmak için kullanılan alandır. Program liste kutusundan program seçimi yapılarak Etkinlik Ata köprüsüne tıklanmalıdır. Sistem sizi etkinlik oluşturma ekranlarına yönlendirecektir. Klasör Seçip Sepeti Kişisel Ağaca Kopyala: Aktif sepetteki kullanıcıları Kullanıcı Ağacında bir klasöre kopyalamak için kullanılan alandır. Klasör liste kutusundan kullanıcıların kopyalanacağı klasör seçilerek Uygula köprüsüne tıklanmalıdır. Seçili Özelliğe Göre Sepeti Böl: Aktif sepette yer alan kullanıcıları özellik liste kutusundan seçilen özelliklere göre sepetlere bölmek için kullanılan alandır. Özellik seçilerek Uygula köprüsüne tıklanmalıdır. Sepeti Belirtilen Kullanıcı Sayısındaki Sepetlere Böl: Sepette yer alan kullanıcıları Sayı metin alanına girilen sayıda ve seçilen sıralama ölçütüne göre sepetlere bölmek için kullanılan alandır. Seçimler yapıldıktan sonra Uygula köprüsüne tıklanmalıdır. Sepeti Belirtilen Sayıda Alt Sepete Böl: Sepette yer alan kullanıcıları Sayı metin alanına girilen sayıda ve seçilen sıralama ölçütüne göre alt sepetlere bölmek için kullanılan alandır. Seçimler yapıldıktan sonra Uygula köprüsüne tıklanmalıdır. Aktif Sepetim Kullanıcı Listesi Tablosunda Gösterilecek Kolonlar: Sepet Kullanıcı Listesi tablosunda sepette yer alan kullanıcılar listelenir. Kullanıcı listesinde kullanıcılara ait gösterilecebilecek

38 38 bilgilerin yer aldığı alandır. Bu alandan listede görüntülenmesini istediğiniz onay kutusunu işaretlemeli ve Tabloyu Güncelle düğmesine tıklamalısınız. Böylece Kullanıcı Listesi tablosunda seçtiğiniz kullanıcı özellikleri de görüntülenecektir. Kullanıcı Listesi İşlemleri: Sepette yer alan kullanıcılar ile ilgili yapabileceğiniz işlemlerin listesinin yer aldığı alandır. Seçili Kullanıcıları Sepetten Çıkar: Kullanıcı listesinden seçilen kullanıcıları sepetten çıkarmak için Uygula köprüsüne tıklanmalıdır. Seçili Olmayan Kullanıcıları Sepetten Çıkar: Kullanıcı listesinde seçilmeyen kullanıcıları sepetten çıkarmak için Uygula köprüsüne tıklanmalıdır. Sepetteki Bütün Kullanıcıları Sepetten Çıkar: Sepeti boşaltmak için Uygula köprüsüne tıklanmalıdır. Seçili Kullanıcıları Başka Bir Sepete Kopyala: Kullanıcı listesinde seçilen kullanıcıları klasör listesinden seçilen klasöre kopyalamak için Uygula köprüsüne tıklanmalıdır. Sepete Kullanıcı Ekle: Sepete kullanıcı eklmek için kullanılan alandır. Sepette kullanıcı yoksa bu alanda sadece Sepete Kullanıcı Ekle satırı yer alır. Sepete kullanıcı eklemek için Uygula düğmesine tıklanmalıdır. 4.3 Eğitim Yöneticiliklerim Eğitim Yöneticisi olarak yetkilerinizi izleyebileceğiniz sayfadır. 4.4 Kullanıcı Listeleri Eğitim Yöneticisi yetkileri olan kişilerin kendi yetki alanı içerisindeki kullanıcılar ile ilgili, listeleme, kullanıcı ekleme, kullanıcı bulunmama kayıtları ve bloklanmış kullanıclar ile ilgili işlemleri yapabileceği sayfalar bu sekme altında görüntülenebilir.

Enocta Eğitim Platformu Kullanıcı Kullanım Kılavuzu

Enocta Eğitim Platformu Kullanıcı Kullanım Kılavuzu Enocta Eğitim Platformu Kullanıcı Kullanım Kılavuzu enocta Profilo İş Merkezi, Cemal Şahir Sok. No:26-28 34394 Mecidiyeköy / İstanbul T 0 212 356 13 00 F 0 212 356 13 09 www.enocta.com 1 İ çindekiler GIRIŞ...

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU. Reserve Online Reservation Systems www.reserve.com.tr

KULLANIM KILAVUZU. Reserve Online Reservation Systems www.reserve.com.tr KULLANIM KILAVUZU Reserve Online Reservation Systems www.reserve.com.tr RESERVE ONLİNE REZERVASYON YAZILIMI KULLANIM KİTABI...3 ADMİN PANELİ... 3 Admin Panel Giriş (Login)... 3 Yönetim Paneli... 3 OTEL

Detaylı

İçindekiler Tablosu Talep Destek Yönetim Sistemi Programı...3

İçindekiler Tablosu Talep Destek Yönetim Sistemi Programı...3 İçindekiler Tablosu Talep Destek Yönetim Sistemi Programı...3 1. Özellikler.3 2. Kullanım..3 2.1. Ana Sayfa..5 2.2. Talep Modülü.7 2.3. Takibim Modülü 9 2.4. Takipte Modülü..11 2.5. Silinen Talepler Modülü...11

Detaylı

ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ZİMBRA E-POSTA SİSTEMİ KULLANICI DOKÜMANI

ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ZİMBRA E-POSTA SİSTEMİ KULLANICI DOKÜMANI ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ZİMBRA E-POSTA SİSTEMİ KULLANICI DOKÜMANI İÇİNDEKİLER GİRİŞ... 3 EPOSTA SİSTEMİNE BAĞLANMA... 3 ESKİ E-POSTLAR... 5 YENİ KİŞİ VEYA GÖREV OLUŞTURMA... 6 MESAJ YAZMA... 6 KİŞİLER...

Detaylı

AYDES PROJESİ MESAJ KUTUSU EĞİTİM DOKÜMANI

AYDES PROJESİ MESAJ KUTUSU EĞİTİM DOKÜMANI AYDES PROJESİ MESAJ KUTUSU İÇINDEKILER 1. DOKÜMAN SÜRÜMLERİ... 4 2. MESAJ KUTUSU ÖZELLİKLERİ... 4 2.1 Mesaj Kutusu Seçim... 4 2.1.1 Mesaj Dizinleri Listeleme / Mesaj Gösterme... 5 2.1.2 Mesaj Silme...

Detaylı

Admin. Admin.

Admin. Admin. Admin İçindekiler VeduBox Admin... 3 Ana Sayfa... 3 Ayarlar... 3 Genel... 3 Ödeme... 4 Ders... 4 Sms-Email... 4 Diğer... 5 Şube Yetkilileri... 5 Öğretmenler... 5 Kullanıcı İşlemleri... 5 Şubeler... 5 Şube

Detaylı

MÜLKİ İDARE AMİRLERİ ATAMA MODÜLÜ

MÜLKİ İDARE AMİRLERİ ATAMA MODÜLÜ MÜLKİ İDARE AMİRLERİ ATAMA MODÜLÜ (PERSONEL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ - MÜKİ İDARE AMİRLERİ ATAMA ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ) KULLANICI KLAVUZU Temmuz 2011 Havva Yıldırım İçindekiler 1 Amaç 4 2 Giriş 4 3 Arama ve İşlemler 6

Detaylı

SYTP ÜYELİK İŞLEMLERİ

SYTP ÜYELİK İŞLEMLERİ 1-)Kullanıcı,tarayıcının adres çubuğuna, bağlı bulunduğu ilin sytp linkini yazdığı zaman karşısına ilk olarak sağ taraftaki gibi bir ekran gelir. 2-)Sisteme üye olacak olan eczane kullanıcısı sağ taraftaki

Detaylı

Eğitmen. Öğretmen/Eğitmen.

Eğitmen. Öğretmen/Eğitmen. Öğretmen/Eğitmen İçindekiler VeduBox İçeriği- Öğretmen... 3 Ana Sayfa... 3 Takvimim... 4 Takvimim... 4 Akademik Takvim... 4 Derslerim... 4 Ders Profili... 5 İçerik... 5 Duyurular... 7 Ödevler:... 8 Anketler...

Detaylı

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ E-POSTA YARDIM BELGESİ

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ E-POSTA YARDIM BELGESİ Zimbra Webmail GENEL ÖZELLİKLER Zimbra yüksek performanslı bir e-posta programı olup, e-posta, adres defteri, takvim, görev listeleri ve web dokümanları gibi özelliklere sahip bir uygulamadır. e-posta

Detaylı

Resim 7.20: Yeni bir ileti oluşturma

Resim 7.20: Yeni bir ileti oluşturma F İLETİLER Konuya Hazırlık 1. E-posta adresinden yeni bir ileti nasıl oluşturulur? 1. İLETI GÖNDERME a. Yeni bir ileti oluşturma: Yeni bir ileti oluşturmak için Dosya/Yeni/E-posta iletisi seçilebileceği

Detaylı

Öğrenci Ana Sayfası Ekranını Tanımak

Öğrenci Ana Sayfası Ekranını Tanımak Öğrenci Ana Sayfası Ekranını Tanımak Öğrenci kendisine bildirilen Kullanıcı kodu ve parola bilgileri ile sisteme giriş yaptığında Öğrenci Ana Sayfası ekranına ulaşılır. Öğrenci Ana Sayfası ekranından,

Detaylı

T.C. MĠLLÎ EĞĠTĠM BAKANLIĞI EĞĠTĠM TEKNOLOJĠLERĠ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BĠLĠġĠM HĠZMETLERĠ DAĠRESĠ MEZUN ÖĞRENCĠ SORGULAMA MODÜLÜ KULLANIM KILAVUZU

T.C. MĠLLÎ EĞĠTĠM BAKANLIĞI EĞĠTĠM TEKNOLOJĠLERĠ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BĠLĠġĠM HĠZMETLERĠ DAĠRESĠ MEZUN ÖĞRENCĠ SORGULAMA MODÜLÜ KULLANIM KILAVUZU T.C. MĠLLÎ EĞĠTĠM BAKANLIĞI EĞĠTĠM TEKNOLOJĠLERĠ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BĠLĠġĠM HĠZMETLERĠ DAĠRESĠ MEZUN ÖĞRENCĠ SORGULAMA MODÜLÜ KULLANIM KILAVUZU TERME-2015 1. GĠRĠġ MOS modülü 6111 Sayılı Kanun Teşviki kanunu

Detaylı

SUPERVISOR (YETKİLİ KULLANICI) KAMPANYA YÖNETİMİ EĞİTİM DOKÜMANI

SUPERVISOR (YETKİLİ KULLANICI) KAMPANYA YÖNETİMİ EĞİTİM DOKÜMANI SUPERVISOR (YETKİLİ KULLANICI) KAMPANYA YÖNETİMİ EĞİTİM DOKÜMANI Sürüm 1.3.5 Ağustos 2013 TegsoftCC Supervisor (Yetkili Kullanıcı) Kampanya Yönetimi Eğitim Dokümanı Sayfa 2 / 14 İÇİNDEKİLER A. SES KAMPANYASI

Detaylı

İş Akış Yönetimi LOGO KASIM 2012

İş Akış Yönetimi LOGO KASIM 2012 İş Akış Yönetimi LOGO KASIM 2012 içindekiler İş Akış Yönetimi...3 İş Akış Rol Tanımları...4 İş Akış Rol Tanımı...5 Sicil İş Akış Rol Tanımları...6 İş Akış Rol Tanımı...7 İş Akış Kartları...8 İş Akışı...9

Detaylı

Muayene olmamış sekmesinde seçili hasta üzerinde sağ klik Randevu Kabul ile Açılan Randevu Kabul İşlemleri ekranından hasta randevusu kabul edilerek

Muayene olmamış sekmesinde seçili hasta üzerinde sağ klik Randevu Kabul ile Açılan Randevu Kabul İşlemleri ekranından hasta randevusu kabul edilerek Muayene olmamış sekmesinde seçili hasta üzerinde sağ klik Randevu Kabul ile Açılan Randevu Kabul İşlemleri ekranından hasta randevusu kabul edilerek muayeneye başlanır. Anamnez Toplu Metin sekmesinde kullanıcı

Detaylı

SAUPORT V3 (2014) Öğrenci Kullanım Rehberi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi

SAUPORT V3 (2014) Öğrenci Kullanım Rehberi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi SAUPORT V3 (2014) Öğrenci Kullanım Rehberi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Bu ders içeriğinin basım, yayım ve satış hakları Sakarya Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Merkezi ne aittir. "Uzaktan

Detaylı

ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI KALİTE SÜREÇLERİ DOKÜMANI

ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI KALİTE SÜREÇLERİ DOKÜMANI ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI KALİTE SÜREÇLERİ DOKÜMANI Versiyon: 2 Tarih: 28.09.2017 1 İçindekiler 1. Sisteme Giriş... 3 2. Geri Bildirim Süreci... 4 2.1. Geri bildirim oluşturma... 6 3. Denetim Talebi...

Detaylı

Uzaktan Eğitim Yönetim Sistemi Öğrenci Kullanım Rehberi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi

Uzaktan Eğitim Yönetim Sistemi Öğrenci Kullanım Rehberi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Uzaktan Eğitim Yönetim Sistemi Öğrenci Kullanım Rehberi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Bu ders içeriğinin basım, yayım ve satış hakları Sakarya Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Merkezi

Detaylı

Proje Takip Platformu Kullanım Kılavuzu

Proje Takip Platformu Kullanım Kılavuzu Proje Takip Platformu Kullanım Kılavuzu Uygulamaya giriş yapabilmek için https://iskop.istanbul.edu.tr/ adresine girilir. Proje Takip Platformu adlı bölümden Proje Takip Platformu linkine tıklanır. Açılan

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Sisteme Giriş...1. Şifre Hatırlatma...1 ANA SAYFA...2 EĞİTİMLERİM SAYFASI...2. Genel Rapor...3. Kullanıcı Bilgileri...

İÇİNDEKİLER. Sisteme Giriş...1. Şifre Hatırlatma...1 ANA SAYFA...2 EĞİTİMLERİM SAYFASI...2. Genel Rapor...3. Kullanıcı Bilgileri... İÇİNDEKİLER Sisteme Giriş...1 Şifre Hatırlatma...1 ANA SAYFA...2 EĞİTİMLERİM SAYFASI...2 Genel Rapor...3 Kullanıcı Bilgileri... 4 Sistem Bilgileri...4 İletişim Bilgileri...5 Ayarlar...6 Soru Sistemi...6

Detaylı

Öğrenci Kullanım Kılavuzu

Öğrenci Kullanım Kılavuzu Öğrenci Kullanım Kılavuzu Web tabanlı ALMS adresinizden sisteminize web tarayıcınızla (Google Chrome, Internet Explorer, Mozilla, Safari vb.) giriş yapınız. Açılan sayfada gerekli alanlara TC kimlik numaranızı

Detaylı

UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ ÖĞRENCİ EKRANLARI KULLANIM KILAVUZU

UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ ÖĞRENCİ EKRANLARI KULLANIM KILAVUZU UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ ÖĞRENCİ EKRANLARI KULLANIM KILAVUZU 1 GİRİŞ Bu doküman içerisinde, hizmete sunulan Uzaktan Eğitim Sistemi (UZEM) öğrenci ekranlarının kullanımına yönelik yardım içeriği bulunmaktadır.

Detaylı

Öztiryakiler B2B Kullanıcı Klavuzu

Öztiryakiler B2B Kullanıcı Klavuzu Bu doküman Öztiryakiler şirketi için hazırlanmış B2B sayfalarının kullanım bilgilerini detaylı olarak anlatır. Öztiryakiler B2B Kullanıcı Klavuzu Soner Baştaş İçindekiler Doküman Geçmişi... 2 B2B ye Erişim...

Detaylı

UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ (MMYO)EĞİTMEN YARDIM KILAVUZU

UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ (MMYO)EĞİTMEN YARDIM KILAVUZU UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ (MMYO)EĞİTMEN YARDIM KILAVUZU MERSİN, 2018 MERSİN MESLEK YÜKSEKOKULU ANA SAYFASI TANITIMI Mersin Meslek Yüksekokulu resmi web sitesine http://uzak4.mersin.edu.tr/index.php

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü. Hasta Hakları ve Tıbbi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü. Hasta Hakları ve Tıbbi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı HASTA BAŞVURU BİLDİRİM SİSTEMİ (HBBS) KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER (Başlık üzerine CTRL + Mouse sol tıklama ile ilgili sayfaya gidilir.) 1. HASTA BAŞVURU BİLDİRİM SİSTEMİ (HBBS) 3 2. PERSONEL GİRİŞİ/PERSONEL

Detaylı

ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI KALİTE SÜREÇLERİ DOKÜMANI

ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI KALİTE SÜREÇLERİ DOKÜMANI ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI KALİTE SÜREÇLERİ DOKÜMANI Versiyon: 1 Tarih: 27.11.2016 İçindekiler 1. Sisteme Giriş... 3 2. Geri Bildirim Süreci... 4 3. Denetim Talebi... 14 4. Kontrol Partisi... 21 5. Görev

Detaylı

ÖĞRENME FAALİYETİ 1 ÖĞRENME FAALİYETİ 1

ÖĞRENME FAALİYETİ 1 ÖĞRENME FAALİYETİ 1 ÖĞRENME FAALİYETİ 1 ÖĞRENME FAALİYETİ 1 AMAÇ Bilgisayar ve elektronik tablolama yazılımı sağlandığında elektronik tablolama yazılımı çalışma alanı düzenlemelerini yapabileceksiniz. ARAŞTIRMA Güncel olarak

Detaylı

Kurumsal Grup E-Posta Eğitim Dokümanı

Kurumsal Grup E-Posta Eğitim Dokümanı Kurumsal Grup E-Posta Eğitim Dokümanı Bu Eğitim Dokümanı Bilişim Merkezi Modelleme Grubu Öğrencileri Tarafından Hazırlanmıştır. İçindekiler Kurumsal Grup E-Posta Nedir?... 2 Amaçlar... 3 1. Liste Talebinde

Detaylı

YAYINLANAN RAPORLAR FORMU EĞİTİM DOKÜMANI

YAYINLANAN RAPORLAR FORMU EĞİTİM DOKÜMANI YAYINLANAN RAPORLAR FORMU 1905.023.2015 İÇİNDEKİLER 1. DOKÜMAN SÜRÜMLERİ... 4 2. YAYINLANAN RAPORLAR... 5 2.1 Yayınlanan Raporlar Formu Ana Ekranı... 5 2.2 Yayınlanan Raporları Listeleme... 5 2.3 Yayınlanan

Detaylı

Sisteme giriş yapıldığında ana sayfa üzerinde işlem menüleri, Hızlı erişim butonları ve mail gönderim istatistikleri yer alır.

Sisteme giriş yapıldığında ana sayfa üzerinde işlem menüleri, Hızlı erişim butonları ve mail gönderim istatistikleri yer alır. Kullanım Kılavuzu 1. Sisteme Giriş... 2 2. JetMail Ana Sayfa... 2 3. Kişi Listesi Ekleme... 3 3.1. Özel Alan Ekleme... 3 3.2. Segment Görüntüleme... 4 3.3. Bounced Kabul Edilen Mailler... 5 4. Kişi Ekleme...

Detaylı

İÇİNDEKİLER 1. E-DEVLET SİSTEMİNE GİRİŞ... 2 2. KULLANICI İŞLEM MENÜSÜ... 6

İÇİNDEKİLER 1. E-DEVLET SİSTEMİNE GİRİŞ... 2 2. KULLANICI İŞLEM MENÜSÜ... 6 İÇİNDEKİLER. E-DEVLET SİSTEMİNE GİRİŞ.... KULLANICI İŞLEM MENÜSÜ... 6.. YENİ DÖNEM AÇMA... 6.. EĞİTİM DÖNEMLERİ LİSTELE... 7.3. DÖNEME DERS EKLEME/SİLME... 8.4. DERS LİSTELEME... 9.5. DÖNEME KURSİYER EKLEME/SİLME...

Detaylı

TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Basılı Evrak Stok Takip Sistemi ) Kullanma Kılavuzu

TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Basılı Evrak Stok Takip Sistemi ) Kullanma Kılavuzu 1. Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Online İşlemler sisteminde, Basılı Evrak Stok Takip Sisteminin kullanımını anlatmak amacı ile hazırlanmıştır. Bu sistem ile; - Basılı Evrak

Detaylı

PERSONEL KAYMAKAM ADAYLIĞI MODÜLÜ

PERSONEL KAYMAKAM ADAYLIĞI MODÜLÜ PERSONEL KAYMAKAM ADAYLIĞI MODÜLÜ (PERSONEL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KAYMAKAM ADAYLIĞI ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ) KULLANICI KLAVUZU Eylül 2011 Havva Yıldırım İçindekiler 1 AMAÇ... 4 2 GİRİŞ... 4 3 KAYMAKAM ADAYLARI... 6 3.1.STAJ

Detaylı

ORDU ÜNİVERSİTESİ E-POSTA KULLANIM ÖZELLİKLERİ

ORDU ÜNİVERSİTESİ E-POSTA KULLANIM ÖZELLİKLERİ ORDU ÜNİVERSİTESİ E-POSTA KULLANIM ÖZELLİKLERİ E-posta sunucusuna erişmek için http://posta.odu.edu.tr/ adresini kullanınız. E-posta giriş ekranında adınıza tanımlanan kullanıcı adı (@odu.edu.tr uzantısı

Detaylı

BAŞVURU SAHİBİ KAYIT İŞLEMLERİ

BAŞVURU SAHİBİ KAYIT İŞLEMLERİ TÜBİTAK - BİLGEM YAZILIM TEKNOLOJİLERİ ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ (YTE) T.C. KALKINMA BAKANLIĞI İZLEME, DEĞERLENDİRME VE ANALİZ DAİRESİ BAŞKANLIĞI KALKINMA AJANSLARI YÖNETİM SİSTEMİ PROJESİ BAŞVURU SAHİBİ KAYIT

Detaylı

Milli Eğitim Bakanlığı Tarafından Yürütülen 7-19 Yaş Aile Eğitim Programı İçin İzleme Ve Değerlendirme Sistemi

Milli Eğitim Bakanlığı Tarafından Yürütülen 7-19 Yaş Aile Eğitim Programı İçin İzleme Ve Değerlendirme Sistemi Milli Eğitim Bakanlığı Tarafından Yürütülen 7-19 Yaş Aile Eğitim Programı İçin İzleme Ve Değerlendirme Sistemi Özel Eğitim Rehberlik ve Danışma Hizmetleri Genel Müdürlüğü 7-19 Yaş Aile Eğitimi Programı

Detaylı

ZİRVEDRİVEWEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU

ZİRVEDRİVEWEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU ZİRVEDRİVEWEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU Kullanıcı Girişi:Giriş ekranınd dan kullanıcı adı ve şifre bilgileri girilip giriş butonuna basılaraksisteme giriş yapılır. Sistem Ekranı: 4 2 Klasörler Dosyalar

Detaylı

ARLAB ARaştırma LABoratuvar Projesi Kullanım Kılavuzu

ARLAB ARaştırma LABoratuvar Projesi Kullanım Kılavuzu 2014 ARLAB ARaştırma LABoratuvar Projesi Kullanım Kılavuzu İ.Ü. KURUMSAL OTOMASYON PROJESİ 1. GİRİŞ... 2 1.1 AMAÇ... 2 2. KULLANICI OLUŞTURMA VE SİSTEME GİRİŞ... 2 3. BİLGİ İŞLEMLERİ... 4 3.1 LABORATUVAR

Detaylı

idealpms Kullanıcı Kullanım Kılavuzu

idealpms Kullanıcı Kullanım Kılavuzu idealpms Kullanıcı Kullanım Kılavuzu Giriş Sayfası (Login)... 4 Sisteme Giriş... 4 Şifre Hatırlatma... 4 Kullanıcı Bilgileri... 4 Şifre Değiştirme... 6 Anasayfa... 6 e-eğitimlerim... 7 Özet Rapor... 7

Detaylı

GAP COTTON GAPCOTTON LAB PORTALI. Kullanım Kılavuzu.

GAP COTTON GAPCOTTON LAB PORTALI. Kullanım Kılavuzu. GAP COTTON GAPCOTTON LAB PORTALI Kullanım Kılavuzu www.gapcotton.org İçindekiler İÇİNDEKİLER GAP COTTON... 1 GAPCOTTON LAB PORTALI... 1 Kullanım Kılavuzu... 1 İçindekiler... 2 A. Sunuş... 4 1. Kayıt İşlemi...

Detaylı

Sisteme daha önce kayıt olmuş yazar giriş ekranında (Resim 1) kullanıcı adı (kayıt olduğu

Sisteme daha önce kayıt olmuş yazar giriş ekranında (Resim 1) kullanıcı adı (kayıt olduğu EMANUSCRIPT YAZAR İÇİN KULLANIM KILAVUZU 1. Sisteme Giriş Sisteme Kayıtlı Yazar ise Sisteme daha önce kayıt olmuş yazar giriş ekranında (Resim 1) kullanıcı adı (kayıt olduğu e-mail adresidir) ve şifresini

Detaylı

AYDES PROJESİ HIZLI RAPORLAR FORMU EĞİTİM DOKÜMANI

AYDES PROJESİ HIZLI RAPORLAR FORMU EĞİTİM DOKÜMANI AYDES PROJESİ HIZLI RAPORLAR FORMU 2005.0203.2015 İÇİNDEKİLER 1. DOKÜMAN SÜRÜMLERİ... 4 2. HIZLI RAPORLAR... 5 2.1 Hızlı Raporlar Formu Ana Ekranı... 5 2.2 Hızlı Raporları Listeleme... 5 2.3 Hızlı Rapor

Detaylı

ICATT ÇEVİRİ UYGULAMASI SİSTEM MİMARİSİ VE VERİTABANI TASARIMI

ICATT ÇEVİRİ UYGULAMASI SİSTEM MİMARİSİ VE VERİTABANI TASARIMI ICATT ÇEVİRİ UYGULAMASI SİSTEM MİMARİSİ VE VERİTABANI TASARIMI İÇİNDEKİLER 1. GİRİŞ 1.1. KAPSAM 1.2. SİSTEM ÖZETİ 1.3. DOKÜMAN ÖZETİ 2. ÇALIŞMA KONSEPTİ 2.1. Yeni Kullanıcı Oluşturmak 2.2. Şirket Bilgilerini

Detaylı

MS WORD 4.BÖLÜM. Bölüm Adı: NESNE EKLEME Bölümün Amacı: Belgeye nesne ekleme işlemlerini gerçekleştirmek.

MS WORD 4.BÖLÜM. Bölüm Adı: NESNE EKLEME Bölümün Amacı: Belgeye nesne ekleme işlemlerini gerçekleştirmek. MS WORD 4.BÖLÜM Bölüm Adı: NESNE EKLEME Bölümün Amacı: Belgeye nesne ekleme işlemlerini gerçekleştirmek. Neler Öğreneceksiniz? Bu bölümü bitiren kişi: 1. Ekle sekmesini tanır. 2. Kapak sayfası oluşturabilir.

Detaylı

EBA Dosya Uygulaması Kullanıcı Kılavuzu ( W eb)

EBA Dosya Uygulaması Kullanıcı Kılavuzu ( W eb) EBA Dosya Uygulaması Kullanıcı Kılavuzu ( W eb) İçindekiler EBA Dosya Nedir?... 1 Kimler kullanabilir?... 2 Uygulama Ne işe Yarar?... 2 Sisteme internet üzerinden giriş nasıl yapılır?... 2 Yeni bir klasör

Detaylı

Yardım Masası Ekran Kullanım Kılavuzu

Yardım Masası Ekran Kullanım Kılavuzu 1 Yardım Masası Ekran Kullanım Kılavuzu 1. Giriş Ekranı Yardım Masası uygulamasına, http://yardimmasasi.anadolusigorta.com.tr linki üzerinden, Self Servis kullanıcı adı ve tek şifre ile giriş yapılmaktadır.

Detaylı

AEGEE-Eskişehir Online Web Yönetim Paneli ( WEBBY ) Yardım Dökümanı

AEGEE-Eskişehir Online Web Yönetim Paneli ( WEBBY ) Yardım Dökümanı AEGEE-Eskişehir Online Web Yönetim Paneli ( WEBBY ) Yardım Dökümanı Emre GÜLCAN IT Responsible & Web Admin AEGEE-Eskişehir emregulcan@gmail.com e_gulcan@hotmail.com 0535 729 55 20 1 1. YÖNETİM PANELİNE

Detaylı

e-fatura Portalı Kullanım Kılavuzu

e-fatura Portalı Kullanım Kılavuzu e-fatura Portalı Kullanım Kılavuzu İçindekiler 1. Giriş... 2 1.1 DocPlace e-fatura Portalı Nedir?... 3 1.2 Sistem Gereksinimleri... 4 2. Başlarken... 5 2.1 Uygulamanın Başlatılması... 6 2.2 DocPlace e-fatura

Detaylı

ÜSKÜDAR ÜNVERSİTESİ EBYS KULLANIM KILAVUZU

ÜSKÜDAR ÜNVERSİTESİ EBYS KULLANIM KILAVUZU ÜSKÜDAR ÜNVERSİTESİ EBYS KULLANIM KILAVUZU 1. Sisteme Giriş Üsküdar EBYS sistemine giriş için, kullanıcı ismi ve şifre gereklidir. Kullanıcı İsmi: Bu alana, EBYS kullanıcı isminizi giriniz. Bu alan, eğer

Detaylı

Okul Web Sitesi Yönetim Paneli Kullanımı

Okul Web Sitesi Yönetim Paneli Kullanımı Millî Eğitim Bakanlığı Bilgi İşlem Grup Başkanlığı tarafından ortak web sitesi tasarım çalışması yapılmıştır. Çalışmanın amacı tüm kurumlarımızın standart bir web sayfasına sahip olmalarını sağlamaktır.

Detaylı

efinans Finansal İşlemler Modülü Kullanım Kılavuzu

efinans Finansal İşlemler Modülü Kullanım Kılavuzu 1 efinans Finansal İşlemler Modülü Kullanım Kılavuzu 2015 2 İÇİNDEKİLER 1 GİRİŞ...3 2 UYGULAMAYA ERİŞİM...4 3 YETKİLENDİRME...5 3.1 Kullanıcı Rol Tanımları... 5 Firma Finansman Kullanıcı Rolü... 5 efinans

Detaylı

Öğrenci Kullanım Kılavuzu

Öğrenci Kullanım Kılavuzu Öğrenci Kullanım Kılavuzu Web tabanlı ALMS adresinizden sisteminize web tarayıcınızla (Google Chrome, Internet Explorer, Mozilla, Safari vb.) giriş yapınız. Açılan sayfada gerekli alanlara kullanıcı adı

Detaylı

MapCodeX Cloud Server. Kullanım Kılavuzu

MapCodeX Cloud Server. Kullanım Kılavuzu MapCodeX Cloud Server Kullanım Kılavuzu İçindekiler MapCodeX Cloud Server... 4 MapCodeX Cloud Server Hakkında... 5 MapCodeX Cloud Server Genel Özellikleri... 6 MapCodeX Cloud Server'ın Kullanıcı Arayüzü...

Detaylı

HYS KANITLAYICI BELGE KILAVUZU. TEMMUZ-2014 Uygulama Geliştirme ve Destek Şubesi

HYS KANITLAYICI BELGE KILAVUZU. TEMMUZ-2014 Uygulama Geliştirme ve Destek Şubesi HYS KANITLAYICI BELGE KILAVUZU TEMMUZ-2014 Uygulama Geliştirme ve Destek Şubesi İçindekiler Tablosu GİRİŞ...2 I. BÖLÜM...3 HARCAMA BİRİMİ TARAFINDAN YAPILACAK İŞLEMLER...3 A. Kanıtlayıcı Belge Ekleme...3

Detaylı

BIP (Bayi İletişim Portalı) Kullanıcı Dökümanı

BIP (Bayi İletişim Portalı) Kullanıcı Dökümanı BIP (Bayi İletişim Portalı) Kullanıcı Dökümanı BIP, BSH Ev Aletleri bayilerinin kullanımı için hazırlanan; mevcut uygulamalara tek ekrandan giriş yapmalarını sağlamak; sıkça kontrol ettikleri Stok Durumu,

Detaylı

T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ

T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ KILAVUZU v1.1 (26.10.2018) st.bau.edu.tr 1 Versiyon Tarihçesi Versiyon Numarası Versiyon Tarihi Güncelleyen Açıklama v1.0 06.04.2018 Gökçe Begüm AVCI v1.1 26.10.2018

Detaylı

LEARNING MANAGEMENT SYSTEM NASIL KULLANIRIM

LEARNING MANAGEMENT SYSTEM NASIL KULLANIRIM LEARNING MANAGEMENT SYSTEM NASIL KULLANIRIM Erzurum 2012-2013 ÖNSÖZ Bu kitapçık Atatürk Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezince uzaktan eğitim verecek Öğretim elemanlarının ders içeriklerini

Detaylı

T. C. KAMU İHALE KURUMU

T. C. KAMU İHALE KURUMU T. C. KAMU İHALE KURUMU Elektronik İhale Dairesi ELEKTRONİK KAMU ALIMLARI PLATFORMU Doğrudan Temin Kullanım Kılavuzu Sürüm No: 1.0 Yayın Tarihi: 01.01.2016 444 0 545 2014 Kamu İhale Kurumu Tüm hakları

Detaylı

CAMPUSIUM UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU

CAMPUSIUM UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU CAMPUSIUM UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU YÖNETİM PANELİ 1-Kategori Tanımlama: Sistemde öncelikle kategori eklemelisiniz. Kategori eklemek için işlemler menüsünden kategoriler sekmesini tıklayınız.

Detaylı

TachoMobile Web Uygulaması v1.00.

TachoMobile Web Uygulaması v1.00. TachoMobile Yönetim Sistemi Proje Destek Dokümanı / Web Uygulaması v1.00.01 İÇİNDEKİLER Web Uygulaması 1. TANIMLAMALAR 1.1 Araçlar 1.2 Sürücüler 2. TAKOGRAF VERİLERİ 2.1 Veri İndirme 2.2 Gelen Kutusu 2.3

Detaylı

TAŞINIR MAL KAYIT VE TAKİP MODÜLÜ

TAŞINIR MAL KAYIT VE TAKİP MODÜLÜ MALİYE SGB..net TAŞINIR MAL KAYIT VE TAKİP MODÜLÜ 1 Taşınır Mal Yönetimi Taşınır Mal Yönetimi ile ilgili işlemlere Kaynak Yönetimi menüsü altındaki Taşınır Mal alt menüsünden ulaşıyoruz. Bu menünün seçenekleri

Detaylı

AYAKTAN HASTA İLAÇ MUAFİYET RAPORU

AYAKTAN HASTA İLAÇ MUAFİYET RAPORU S İS O F T S AĞ L I K BİL G İ S İS T E ML E R İ 2019 - ANK AR A 1. SUNUM 1.1. Genel Hususlar İlaç Muafiyet Raporu, hastanın muayenesi sonrasında uzun süreli ilaç kullanımına karar verildiği durumlarda

Detaylı

BAĞIMSIZ DEĞERLENDİRİCİ KAYIT İŞLEMLERİ

BAĞIMSIZ DEĞERLENDİRİCİ KAYIT İŞLEMLERİ TÜBİTAK - BİLGEM YAZILIM TEKNOLOJİLERİ ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ (YTE) T.C. KALKINMA BAKANLIĞI İZLEME, DEĞERLENDİRME VE ANALİZ DAİRESİ BAŞKANLIĞI KALKINMA AJANSLARI YÖNETİM SİSTEMİ PROJESİ BAĞIMSIZ DEĞERLENDİRİCİ

Detaylı

Servis Güzergâhları Optimizasyonu. Rotaban Viewer Kullanım Kılavuzu

Servis Güzergâhları Optimizasyonu. Rotaban Viewer Kullanım Kılavuzu Servis Güzergâhları Optimizasyonu Rotaban Viewer Kullanım Kılavuzu İçindekiler 1 Giriş... 1 1.1 Rotaban Nedir?... 1 2 Rotaban Viewer... 2 2.1 Giriş... 2 2.2 Ana Sayfa... 3 2.2.1 Adres Güncelleme... 3 2.2.2

Detaylı

E-Posta Yönetimi. E-Posta Açma, Silme ve Yönetim Kılavuzu

E-Posta Yönetimi. E-Posta Açma, Silme ve Yönetim Kılavuzu E-Posta Yönetimi E-Posta Açma, Silme ve Yönetim Kılavuzu E-Posta yönetimi rehberi ile kolayca yeni bir e-posta adresi oluşturabilir, silebilir veya mevcut e-posta sitelerinizi yönetebilirsiniz. Kılavuz

Detaylı

Okul Sorumlusu/Müdürü İçin Mobil Kreş Yönetim Paneli Kullanım Dokümanı

Okul Sorumlusu/Müdürü İçin Mobil Kreş Yönetim Paneli Kullanım Dokümanı Okul Sorumlusu/Müdürü İçin Mobil Kreş Yönetim Paneli Kullanım Dokümanı 1. Okul yönetim paneline giriş yapmak için www.mobilkres.com/web-admin adresine gidilir. 2. Açılan sayfada kullanıcı adı ve şifre

Detaylı

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU Üniversitemiz Webmail servisi yenilenmiş olup Roundcube webmail üzerinden servis vermeye başlamıştır. Daha önce kullanılan SquirrelMail servisi https://oldwebmail.cankaya.edu.tr/

Detaylı

MİCRODESTEK E-SMM UYGULAMASI TANITIM DOKÜMANI

MİCRODESTEK E-SMM UYGULAMASI TANITIM DOKÜMANI MİCRODESTEK E-SMM UYGULAMASI TANITIM DOKÜMANI İçindekiler Yeni Kullanıcı Tanımlama... 2 Giriş... 4 Ana Ekran (E-SMM Hazırlama)... 6 Müvekkil Tanımlama ve Düzenleme... 7 E-SMM Hazırlama... 9 E-SMM Listesi...

Detaylı

BAĞIMSIZ DEĞERLENDİRİCİ KAYIT İŞLEMLERİ KALKINMA AJANSLARI YÖNETİM SİSTEMİ PROJESİ

BAĞIMSIZ DEĞERLENDİRİCİ KAYIT İŞLEMLERİ KALKINMA AJANSLARI YÖNETİM SİSTEMİ PROJESİ TÜBİTAK - BİLGEM YAZILIM TEKNOLOJİLERİ ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ (YTE) T.C. KALKINMA BAKANLIĞI İZLEME, DEĞERLENDİRME VE ANALİZ DAİRESİ BAŞKANLIĞI KALKINMA AJANSLARI YÖNETİM SİSTEMİ PROJESİ BAĞIMSIZ DEĞERLENDİRİCİ

Detaylı

ÖĞRENCİ KULLANIM KILAVUZU

ÖĞRENCİ KULLANIM KILAVUZU ÖĞRENCİ KULLANIM KILAVUZU Öğrenci login sayfası 4 menüden oluşmaktadır. Genel duyurular ve gelen mesajlar takip edilebilir. 1- Alınan dersler, 2- Transkript, 3- Alınan dersler, 4- Sınav takvimi, 5-Ders

Detaylı

AYDES PROJESİ NAKLİYE HİZMET GRUBU EĞİTİM DOKÜMANI

AYDES PROJESİ NAKLİYE HİZMET GRUBU EĞİTİM DOKÜMANI AYDES PROJESİ NAKLİYE HİZMET GRUBU İÇİNDEKİLER 1. ŞEKİLLER LİSTESİ... 3 2. DOKÜMAN SÜRÜMLERİ... 4 3. NAKLİYE HİZMET GRUBU... 5 3.1 NAKLİYE İŞLEMLERİ SEÇİM... 5 3.1.1 Nakliye Hizmet Grubu Talep - Cevap

Detaylı

ULUSAL ELEKTRONİK TEBLİGAT SİSTEMİ

ULUSAL ELEKTRONİK TEBLİGAT SİSTEMİ ULUSAL ELEKTRONİK TEBLİGAT SİSTEMİ TÜZEL KİŞİLER İÇİN WEB ARAYÜZÜ KULLANIM KILAVUZU 1 İçindekiler 1. ULUSAL ELEKTRONİK TEBLİGAT SİSTEMİ HESABI OLUŞTURMA... 3 1.1. E-DEVLET İLE İŞLEM YETKİLİSİ KAYDI OLUŞTURMA...

Detaylı

ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI SRM- Sipariş Yönetimi Tedarikçi Dokümanı

ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI SRM- Sipariş Yönetimi Tedarikçi Dokümanı ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI SRM- Sipariş Yönetimi Tedarikçi Dokümanı Versiyon : 2 Tarih : 28.09.2017 1 1 SİPARİŞ PORTALİ... 3 2. SEVK BEKLEYEN SİPARİŞLER... 4 2.1. Sevk Bekleyen Siparişin Revize Edilmesi...

Detaylı

TAPU VE KADASTRO BİLGİ SİSTEMİ

TAPU VE KADASTRO BİLGİ SİSTEMİ TAPU VE KADASTRO BİLGİ SİSTEMİ MEKÂNSAL GAYRİMENKUL SİSTEMİ (MEGSİS) BAŞVURU, E-ÖDEME VE FEN KAYIT İŞLEMLERİ DOKÜMANI Sürüm: 0.1 Revizyon Bilgileri Revizyon No: Revizyon Tarihi Revizyonu Yapan Revizyon

Detaylı

1. Portala Giriş. 2. Portalın Kullanımı Genel

1. Portala Giriş. 2. Portalın Kullanımı Genel 1. Portala Giriş Masraf beyanı portalına girmek için http://www.agmasraf.com adresine girilir. Sistem sizi tanıyarak girişi gerçekleştirir, şifre sorması durumunda Kullanıcı adı kısmına; sicil numarası,

Detaylı

Dijital Varlık Yönetimi Yardım Dokümanı

Dijital Varlık Yönetimi Yardım Dokümanı Dijital Varlık Yönetimi Yardım Dokümanı İçindekiler Dijital Varlık Nedir?...2 BÖLÜM-1 Dijital Varlık Ekleme...3 Dijital Varlık Bilgi Alanı... 3 Yayın Alanı... 5 BÖLÜM-2 Dijital Varlık Güncelleme... 6 Yeni

Detaylı

Marport Eğitim Portalı Kullanma Kılavuzu

Marport Eğitim Portalı Kullanma Kılavuzu Marport Eğitim Portalı Kullanma Kılavuzu Marport eğitim portalı firmamız bünyesinde aldığınız veya almanız gereken eğitimlerinizin takibini sağlayabileceğiniz aynı zamanda sizin için hazırlanan ve sisteme

Detaylı

ENSTİTÜ ONLINE BAŞVURU. /ogrenci/yonetim/enstitubasvuru.aspx

ENSTİTÜ ONLINE BAŞVURU. /ogrenci/yonetim/enstitubasvuru.aspx ENSTİTÜ ONLINE BAŞVURU /ogrenci/yonetim/enstitubasvuru.aspx Enstitüye kayıt yaptırmak isteyen öğrencilerin kayıt işlemlerini yapabilecekleri link aşağıdadır. İnternet sitenizde öğrencilere online kayıt

Detaylı

Otomasyon Erişimi. Menüler ve İçerikleri. Ana Ekran Unsurları. Sorular. Çıkış

Otomasyon Erişimi. Menüler ve İçerikleri. Ana Ekran Unsurları. Sorular. Çıkış Otomasyon Erişimi Menüler ve İçerikleri Ana Ekran Unsurları Sorular Çıkış Otomasyona nasıl ulaşılabilir? Kullanıcı Adı İlk Şifre Oluşturma Otomasyon Sistemi Otomasyon Sistemine nasıl ulaşılabilir? Üniversitemiz

Detaylı

Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri. Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi

Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri. Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi Anadolu Üniversitesi Sınav Sistemi Genel Bilgi... 2 Giriş İşlemleri... 2 Sınav Seçme... 4 Bina Bilgileri... 5 Bina Ekleme...

Detaylı

ODD İLETİŞİM UYGULAMASI

ODD İLETİŞİM UYGULAMASI ODD İLETİŞİM UYGULAMASI Çalışmanın amacı, Derneğimizin üyeleri ile gerçekleştireceği duyuru, toplantı ve benzeri faaliyetler kapsamında tüm iletişim platformlarında doğru üye temsilcisine ulaşabilmektir.

Detaylı

BÖLÜM13 3- EXCEL DE VERİ İŞLEMLERİ

BÖLÜM13 3- EXCEL DE VERİ İŞLEMLERİ BÖLÜM13 3- EXCEL DE VERİ İŞLEMLERİ Excel de veritabanı dosyaları oluşturmak oldukça kolay ve pratiktir. Böyle bir dosya herhangi özel bir işlem gerektirmeden, veri alanlarının direkt hücrelere girilmesi

Detaylı

DESTEK DOKÜMANI ANKET YÖNETİMİ. Kurum tarafından yapılacak anketlerin hazırlandığı, yayınlandığı ve sonuçların raporlanabildiği modüldür.

DESTEK DOKÜMANI ANKET YÖNETİMİ. Kurum tarafından yapılacak anketlerin hazırlandığı, yayınlandığı ve sonuçların raporlanabildiği modüldür. Bölüm ANKET YÖNETİMİ Kurum tarafından yapılacak anketlerin hazırlandığı, yayınlandığı ve sonuçların raporlanabildiği modüldür. Anket uygulaması için aşağıdaki işlem adımlarını uygulamak gerekmektedir.

Detaylı

Kullanım Kılavuzu Milli Eğitim Bakanlığı 2010

Kullanım Kılavuzu Milli Eğitim Bakanlığı 2010 Kullanım Kılavuzu Milli Eğitim Bakanlığı 2010 Bu belge BT Sınıfı Etkinliklerinde Kullanılmak Üzere Hazırlanmıştır İÇİNDEKİLER GİRİŞ... 3 ÜYE (KAYIT) OLMA... 3 YÖNETİM PANELİ İŞLEMLERİ... 5 ŞABLON AYARLARI...

Detaylı

ELEKTRONİK PROVİZYON SİSTEMİ (E-PRO) KULLANIM KLAVUZU

ELEKTRONİK PROVİZYON SİSTEMİ (E-PRO) KULLANIM KLAVUZU ELEKTRONİK PROVİZYON SİSTEMİ (E-PRO) KULLANIM KLAVUZU Sürüm 1.0 Ocak 2011 İÇİNDEKİLER 1. Sisteme Giriş Ve Program Kullanımı 2. Provizyon Süreci 3. Paket Oluşturma ve Fatura Gönderim Süreçleri 1 1. Sisteme

Detaylı

Zirve e-fatura Portal Paketi V. 1.0.xx

Zirve e-fatura Portal Paketi V. 1.0.xx Zirve e-fatura Portal Paketi V. 1.0.xx Zirve Yazılım paket programlarından, e-fatura gönderim ve alım işlemlerinin yapılabilmesi için iki farklı e-fatura paketi mevcuttur. 1- Zirve e-fatura Entegratör

Detaylı

BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ TAKİP SİSTEMİ PROJE YÜRÜTÜCÜLERİ KULLANICI KILAVUZU

BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ TAKİP SİSTEMİ PROJE YÜRÜTÜCÜLERİ KULLANICI KILAVUZU BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ TAKİP SİSTEMİ PROJE YÜRÜTÜCÜLERİ KULLANICI KILAVUZU Ankara Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi Koordinatörlüğü 2013 BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ TAKİP

Detaylı

1) Dokümanı baştan sona okumanızı tavsiye ederiz. Bazı ipuçları mevcuttur.

1) Dokümanı baştan sona okumanızı tavsiye ederiz. Bazı ipuçları mevcuttur. MMO Asansör Tablet Kullanım Dokümanı Uyarılar 1) Dokümanı baştan sona okumanızı tavsiye ederiz. Bazı ipuçları mevcuttur. 2) Tablet yazılımı sadece sahadaki kullanıma yöneliktir. Onaycının onaylaması tablet

Detaylı

1. Mutabakat.zip dosyası açılır. 2. Mutabakat klasörü içindeki Mutabakat.exe dosyası çalıştırılır.

1. Mutabakat.zip dosyası açılır. 2. Mutabakat klasörü içindeki Mutabakat.exe dosyası çalıştırılır. BA&BS MUTABAKAT PROGRAMI Kurulumu 1. Mutabakat.zip dosyası açılır. 2. Mutabakat klasörü içindeki Mutabakat.exe dosyası çalıştırılır. 3. Server ayarlarının yapılacağı pencere açılır. 3.1 Server Adı\instance

Detaylı

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ BİLGİ TEKNOLOJİLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ (EBYS) YARDIM KLAVUZU Hazırlayan: Merve GENÇKAL İçindekiler A. EBYS ANASAYFA... 2 A.1. Anasayfaya

Detaylı

FATURA ŞABLONU TASARLAMA KILAVUZU

FATURA ŞABLONU TASARLAMA KILAVUZU FATURA ŞABLONU TASARLAMA KILAVUZU Şubat 2015 FATURA ŞABLONLARI Alıcının faturalarını istediğiniz formatta görüntüleyebilmesi için hazırlamanız gereken şablonu Yönetim Şirket Tanımları Fatura Şablonları

Detaylı

Satış Destek Personeli Eğitim Dökümanı

Satış Destek Personeli Eğitim Dökümanı Satış Destek Personeli Eğitim Dökümanı İçindekiler 1. Giriş Ekranı 2. Genel Görünüm 3. Dosyalar 4. Firmalar 5. Aktivasyon 1 6. Aktivasyon 2 1. Giriş Ekranı Redcrm sistemine giriş için kullanılacak linkler

Detaylı

LOGİN EKRANI. Şekil -1

LOGİN EKRANI. Şekil -1 LOGİN EKRANI Yönetim paneline ilk giriş ekranıdır, size verilen kullanıcı adı ve parola girilerek yönetim paneline giriş yapılır. Şifresiz girilemez, şifrenizi unuttunuz yada kaybettiniz ise lütfen PRO.GEN

Detaylı

Açılan programın pencere görünümü aşağıdaki gibidir. 2. Araç Çubuğundan kaydet düğmesi ile

Açılan programın pencere görünümü aşağıdaki gibidir. 2. Araç Çubuğundan kaydet düğmesi ile POWERPOINT PROGRAMI Powerpoint bir sunu hazırlama programıdır. Belirli bir konu hakkında bilgi vermek için, derslerle ilgili bir etkinlik hazırlamak için, dinleyicilere görsel ortamda sunum yapmak için

Detaylı

Hukuk Parter ile SMS Yönetimi

Hukuk Parter ile SMS Yönetimi Hukuk Parter ile SMS Yönetimi Hukuk Partner ile SMS Yönetimi İÇİNDEKİLER Hukuk Partner ile SMS Yönetimi... 3 SMS Gönderimi ile ilgili Tanımlamalar... 3 SMS Gönderimine ilişkin yetkiler... 3 SMS Hesabı

Detaylı

EĞİTMEN PANEL KULLANIM KILAVUZU

EĞİTMEN PANEL KULLANIM KILAVUZU EĞİTMEN PANEL KULLANIM KILAVUZU WEBOKUL 2018 2 İçindekiler Tablosu Webokul a Eğitmen Olarak Nasıl Kayıt Olabilirim? 3 Eğitmen Paneline Nasıl Ulaşırım? 5 Eğitmen Paneli Hakkında 6 Nasıl Eğitim Eklerim?

Detaylı

IOSİS SOS BAYIPUAN BAYI KULLANICI KILAVUZU

IOSİS SOS BAYIPUAN BAYI KULLANICI KILAVUZU IOSİS SOS BAYIPUAN BAYI KULLANICI KILAVUZU Revizyon numarası: 0 Revizyon tarihi: 03.04.2013 Sistek Bilgisayar Yazılım ve Danışmanlık San. Tic. Ltd. Şti. REVİZYON TAKİBİ Revizyon No Tarih Açıklama veya

Detaylı

AKINSOFT Barkod 4. AKINSOFT Barkod 4 Yardım Dosyası. Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 23.12.2010. Sayfa-1. Copyright 2010 AKINSOFT

AKINSOFT Barkod 4. AKINSOFT Barkod 4 Yardım Dosyası. Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 23.12.2010. Sayfa-1. Copyright 2010 AKINSOFT AKINSOFT Barkod 4 Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 23.12.2010 Sayfa-1 1- ÇALIŞMA ŞEKLİ HAKKINDA KISA BİLGİ Barkod 4 programı, her türlü barkod etiketi, raf etiketi ya da reyon etiketi

Detaylı

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ EĞİTİM KILAVUZU

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ EĞİTİM KILAVUZU ARMONİ PAZARLAMA PLASTİK SANAYİ TİCARET ANONİM ŞİRKETİ BİLGİ TEKNOLOJİLERİ EĞİTİM KILAVUZU A- TERMİNAL SİPARİŞ SİSTEMİ B- TERMİNAL ELEKTRONİK POSTA GÖNDERME VE ALMA C- TERMİNAL APN BAĞLANTISI SİPARİŞ SİSTEMİ

Detaylı