TÜRKİYE İÇ DENETİM ENSTİTÜSÜ E BÜLTEN MAYIS TEMMUZ 2011

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "TÜRKİYE İÇ DENETİM ENSTİTÜSÜ E BÜLTEN MAYIS TEMMUZ 2011"

Transkript

1 TÜRKİYE İÇ DENETİM ENSTİTÜSÜ E BÜLTEN MAYIS TEMMUZ 2011 Türkiye İç Denetim Enstitüsü (TİDE) Elektronik Bülten, üyelerimizi Uluslararası İç Denetçiler Enstitüsü (IIA), Avrupa İç Denetim Enstitüleri Konfederasyonu (ECIIA) ve TİDE faaliyetleri ile ilgili olarak bilgilendirmek, güncel gelişmeler konusunda haberdar etmek amacıyla hazırlanmakta olup, geçmiş sayılarımıza TİDE resmi web sitesi üzerinden linkinden ulaşılabilir. TİDE DEN HABERLER İç Denetim Farkındalık Ödülleri Sahiplerini Buldu Türkiye deki iç denetim uygulamalarının uluslararası standartlara kavuşmasını ve iç denetim mesleğinin faaliyetlerini mükemmelliğe taşımayı hedefleyen Türkiye İç Denetim Enstitüsü (TİDE) 24 Mayıs Salı günü Sabancı Müzesi MüzedeChanga da bu yıl ilk kez düzenlendiği tören ile TİDE İç Denetim Farkındalık Ödülleri ni dağıttı. Ödül töreninde, Akademik İlişkiler, İş Birliği ve Destek, En Fazla Sertifikalı İç Denetçi Bulunduran Kuruluş, TİDE de En Fazla Üyesi Olan Kuruluş, İç Denetim Kalite Güvence kategorilerinde toplam 27 ödül sahiplerine verildi. TİDE İç Denetim Farkındalık ödülünü Akademik İlişkiler kategorisinde Marmara Üniversitesi kazanırken; İş Birliği ve Destek ödülünü İç Denetim Koordinasyon Kurulu (İDKK) Muhasebe Öğretim Üyeleri Bilim ve Dayanışma Vakfı (MÖDAV), İstanbul Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Akademisi (İSMMMO Akademi), Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği (TKYD), Kamu İç Denetçileri Derneği (KİDDER) kazandı. En Fazla Sertifikalı İç Denetçi Bulunduran Kuruluş kategorisinde ödül alanlar; Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, T.C. Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı, Türk Ekonomi Bankası, Akbank, T.C. Garanti Bankası, Pricewaterhousecoopers ve Finansbank oldu. TİDE de En Fazla Üyesi Bulunan Kuruluş kategorisinde Asya Katılım Bankası, Türk Ekonomi Bankası, Akbank, Anadolu Endüstri Holding, Kuveyt Türk Katılım Bankası ödül kazandılar. İç Denetim Kalite Güvence kategorisinde ödül alan kuruluşlar içerisinde Hacı Ömer Sabancı Holding, Anadolu Endüstri Holding, Coca Cola İçecek, TAV Havalimanları Holding, Yapı ve Kredi Bankası, Türkiye İş Bankası, Alternatifbank ve Türk Telekomünikasyon yer aldı.

2 Türkiye İç Denetim Enstitüsü Kurumsal Filmi Hazırlandı Türkiye İç Denetim Enstitüsü olarak Türkiye deki iç denetim uygulamalarının uluslararası standartlara kavuşması, mesleğimizin mükemmelliğe taşınması ve mesleğimizle ilgili farkındalığı artırmak amacıyla 15 yıldır büyük bir özveriyle çalışıyoruz yılında kurulan ve 15 yılı geride bırakan Türkiye İç Denetim Enstitüsü bugün iç denetim mesleğinin Türkiye deki tek referans kaynağı ve adresi haline geldi. TİDE yi ve yaptığımız çalışmaları, mesleğimizi daha iyi anlatabilmek amacıyla kurumsal bir film hazırladık. Bu filmi hazırlarken amacımız aynı zamanda 15 yıl önce yola çıkarken ve hala içimizde duyduğumuz heyecan ve istekle yaptığımız çalışmaları ve sonuçlarını da gözler önüne sermekti. İç denetim mesleğine gönül veren, mesleğin gelişimine destek olan herkese bu vesileyle bir kez daha teşekkür ediyoruz. Hazırlanan kurumsal filme TİDE web sitesi Hakkımızda başlığı altındaki "Kurumsal Film" sayfasından ulaşıp izleyebilirsiniz. Çalışma Komiteleri Yeni Dönem Çalışmalarına Başladı. Türkiye İç Denetim Enstitüsü dönemi çalışma komitelerinde görev alacaklar belirlendi ve yeni çalışma dönemi başladı. Gönüllülük esasına dayalı olarak 23 Mayıs 2011 tarihine kadar üyelerimizden yapılan başvurular esas alınarak oluşturulan çalışma komiteleri ilk toplatısı 04 Haziran 2011 tarihinde İstanbul Dedeman Otel'de gerçekleştirildi. Yeni çalışma döneminde aşağıda belirtilen çalışma komiteleri oluşturuldu. Sertifikasyon Komitesi, Standartlar Komitesi, Kurumsal İletişim Komitesi, Üyelik Komitesi, Akademik İlişkiler Komitesi Eğitim Komitesi, Konferans Komitesi, Yayınlar Komitesi, Web / Sosyal Medya Komitesi, Bütçe/Finans Komitesi, Mesleki Mevzuat Komitesi, Kalite Güvence (QAR) Komitesi, Kamuyla İlişkiler Komitesi, Uluslararası İlişkiler Komitesi, Mesleki Araştırma Komitesi

3 Bosna Hersek'li meslektaşlarımız Enstitümüzü ziyaret etti Bosna Hersek İç Denetim Enstitüsü nden 29 meslektaşımız Haziran 2011 tarihlerinde Enstitümüzü ziyaret etti. 09 Haziran'da Taksim Elit Otel'de yapılan toplantıda Enstitümüz Yönetim Kurulu ile bir araya gelen meslektaşlarımıza Enstitümüz ve Türkiye deki iç denetim uygulamaları hakkında bilgiler aktarıldı. Toplantıda ayrıca Türkiye de bankacılık sektörü ve teftiş/iç denetim uygulamaları konusunda TEB ve Bank Asya tarafından bilgilendirme yapıldı. Bosna Hersek li meslektaşlarımız 10 Haziran da ise Türkiye deki telekomünikasyon ve reel sektör iç denetim uygulamalarını yerinde görmek amacıyla Türk Telekom ve Sabancı Holding iç denetim birimlerini ziyaret etti. Oldukça verimli geçen ziyaret ile Enstitümüz ve Bosna Hersek Enstitüsü arasında işbirliği imkanları geliştirildi. Aile Şirketleri Seminerlerine Katkı Sağladık (MESİAD) ev sahipliğinde Mersin de gerçekleştirildi. TÜSİAD ve Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği (TKYD) işbirliğinde, Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) ve Türkiye İç Denetim Enstitüsü (TİDE) katkıları ile hazırlanan Aile Şirketleri Seminerleri nin üçüncüsü İç Anadolu Sanayi ve İş adamları Dernekleri Federasyonu nun (İÇSAFED) desteği ile 24 Mayıs 2011 tarihinde Ankara Sanayi Odası nın ev sahipliğinde Ankara da, dördüncüsü ise 25 Mayıs 2011 tarihinde Mersin Sanayicileri ve İş Adamları Derneği nin 2011 yılında yasalaşan Türk Ticaret Kanunu (TTK) ile çıkan uygulamaları tanıtmak ve uluslararası yönetim standartlarının ülkemiz kuruluşlarınca tanınması, benimsenmesi amacıyla düzenlenmekte olan seminerlerde Türkiye İç Denetim Enstitüsü Yönetim Kurulu Üyeleri Murat Çağlar ve M.Kemal Tapkan da birer konuşma yaptılar. İç Denetim Farkındalık Ayı Etkinlikleri T ürkiye İç Denetim Enstitüsü tarafından mesleğimiz ile ilgili farkındalığı artırmak amacıyla Mayıs ayı boyunca çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi. Platin dergisiyle yapılan işbirliği sonucu hazırlanan ve dergiyle dağıtımı yapılan iç denetim özel eki bu etkinliklerden birisi oldu.

4 EĞİTİM Mesleki Gelişim Akademisi Seminerleri Türkiye İç Denetim Enstitüsü nün meslekte sürekli gelişimi sağlamak, iç denetim mesleği ile ilgili bilgi, beceri ve yetkinliklerin artırılması amacıyla kurmuş olduğu Mesleki Gelişim Akademisi nin düzenlediği eğitim ve seminerler büyük ilgi ve talep görüyor. Mayıs Temmuz 2011 döneminde 9 adet seminer düzenlendi. Bu seminerler aşağıda belirtilmiştir. Tarih Seminer Seminer Lideri/Liderleri 8 9 MAYIS 2011 DENETIM RAPOR YAZIMI ÖZLEM AYKAÇ BARKIN SAHIN MAYIS 2011 CIA BÖLÜM II ANADOLUBANK SENOL TOYGAR MAYIS 2011 KATMA DEGERLI IS KONTROLLERI MENTES ALBAYRAK HAZIRAN 2011 DENETIM RAPOR YAZIMI GLOBAL BILGI BARKIN SAHIN HAZIRAN 2011 YENI BASLAYAN DENETIM UZMANI IÇIN ARAÇ VE TEKNIKLER ÖZLEM ÜNAL MEHTAP OKAY HAZIRAN 2011 CIA BÖLÜM I TEMEL TOKGÖZ HAZIRAN 2011 CIA BÖLÜM II BARKIN SAHIN TEMMUZ 2011 CIA BÖLÜM III DIGDEM TÜMTÜRK GÜNER ORÇUN OSOY TEMMUZ 2011 CIA BÖLÜM I KAYNAK HOLDING BARKIN SAHIN İç Denetim Farkındalık Ayı nedeniyle Mayıs ayı içinde gerçekleştirilecek tüm seminerlerde TİDE üyelerine özel % 30 indirim avantajı sunuldu. Ayrıca 28 Mayıs 2011 Cumartesi günü üyelerimize ücretsiz Uluslararası İç Denetim Standartları ve Mesleki Uygulama Çerçevesi Semineri gerçekleştirildi. Ağustos Aralık 2011 dönemine ilişkin seminer konuları ve seminer takvimi ile ilgili detaylı bilgiye TİDE web sitesi üzerinden ulaşabilirsiniz.

5 YAYINCILIK İç Denetim Dergisi nin 29. Sayısı Yayımlandı Türkiye İç Denetim Enstitüsü (TİDE) tarafından 2001 yılından beri yayımlanan ve 10 yıldır yayın hayatını sürdüden İç Denetim Dergisi nin 29. sayısı yayımlandı. İç Denetim Dergisi üyelik aidat borcu bulunmayan üyelerimize ücretsiz gönderilmekte, bunun yanısıra ülkemizin önde gelen kamu kurumları, düzenleyici otoriteleri, meslek örgütleri, üniversiteler dağıtılmakta ve ayrıca satışı yapılmaktadır. İç Denetim Dergisi nde yayımlanmasını arzu ettiğiniz yazı ve makalelerinizi mail adresine gönderebilirsiniz. SERTİFİKASYON 2011 yılı Mayıs Temmuz döneminde 23 meslektaşımız CIA, 5 meslektaşımız CGAP, 10 meslektaşımız CFSA ve 2 meslektaşımız CCSA sertifikası almaya hak kazanmış olup, ad ve soyadları ile çalıştıkları kurumları aşağıdaki listelerde bulabilirsiniz. 1 Ocak 2011 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere Sertifika programlarının geçerlilik süresine ilişkin uygulamada değişikliğe gidilmiştir. Yeni uygulama ile adaylar sertifikasyon sürecini tamamlamak için, başvurularının onayını takiben dört yıllık bir süreye sahip olacaklardır. Bu dört yıl içerisinde tüm sınavlarda başarılı olma koşulu dahil, sertifika almaya hak kazanmak için gerekli şartların tamamının sağlanması gerekmektedir yılı öncesinde kaydını yaptıran adayların da girdikleri son sınav tarihinden itibaren dört yıl içerisinde, gerekli dokümanların iletilmesi dahil tüm koşulları sağlamaları gerekmektedir. Haziran 2011 itibarıyla IIA tarafından gerçekleştirilen ve bütün yerel temsilciliklerinde yürürlüğe giren uygulama değişikliği gereği sertifika sınavlarına giriş rezervasyonu yapıldıktan sonra, sınav tarihinde değişiklik yapmak istenmesi halinde her değişiklik talebi için 50 USD ücret ödenmesi şartı getirilmiştir. Ücret karşılığı tarih değişikliği en geç sınav tarihinden 2 gün önceye kadar yapılabilmektedir. CIA sınavının 4. Bölümünden muafiyet sağlayan sertifikalara ilişkin detaylı bilgiye bağlantısından ulaşılabilmektedir. Sertifika adaylarının muafiyet talep etmek amacıyla ibraz ettikleri başlıca sertifikalar/ruhsatlar şu şekildedir: YMM, SMMM, CGAP, CFSA, CCSA, CISA, CFE. CPE raporlama sürecini pratik hale getiren online CPE bildirim uygulaması hayata geçirilmiştir yılından itibaren CPE raporları sadece online olarak adresinden toplanacaktır. Raporlama yılı IIA (üye) numarasına göre belirlenmektedir. Tek sayı ile biten IIA numaralı adaylar tek yıllarda, çift sayı ile biten IIA numaralı adaylar çift yıllarda bildirimle yükümlüdür. Bildirim dönemi iki yıldır. Örneğin: IIA numarası = 2 (çift sayı) ise dönemine ilişkin CPE ler 2010 yılında bildirilir. IIA numarası = 3 (tek sayı) ise dönemine ilişkin CPE ler 2011 yılında bildirilir.

6 Sertifikalı İç Denetçi (CIA) Sertifikası Almaya Hak Kazananlar Adı Soyadı Çalıştığı Kurum ÖZGÜR ÖZBAYRAKTAR HSBC BANK A.Ş. ISIL YAFAY KADIR SINAN KÜÇÜK TÜRK EKONOMI BANKASI ERHAN FATIH ANLAR COCO COLA IÇECEK A.S ORHAN ALPAR GÜLER MURAT SERKAN DILEK GÜRCAN ERSIN BANU ÖGEMEN BSH Ev Aletleri Sanayi ve Ticaret A.S NILAY FERE AKGÜN GLOBAL BILGI CEM KAPISIZ Spirax Intervalf ÖNDER YILMAZ ATAKAN ÇORUHLU RÜYA EROGLU CEREN ERKUS ÖMER KEREM SEÇKIN SEKERBANK A.S MEDET KANMAZ ÖZGÜR DINÇER CITIBANK A.S FIRAT DUMAN ULKAR HOLDING A.S NESVA ÖSKEN KOÇ FINANS FIRAT TARAKÇI ISKENDER SUVAY CEMIL ALIÇ CAN SEZEN Sertifikalı Mali Hizmetler Denetçisi (CFSA) Sertifikası Almaya Hak Kazananlar Adı Soyadı Çalıştığı Kurum DENIZ AKÇALI FERHAT DAL Akbank MEHMET SUAT AKSU SOYKAN DEMIR HSBCBANK A.S SILA MERSIN ZORLU HOLDING DUYGU ÖZGÜMÜS CUMHURIYET SERBES GÖKHAN ERDOGAN BORA KAYA IBRAHIM EROL TEB Sertifikalı Kamu Denetçisi (CGAP) Sertifikası Almaya Hak Kazananlar Adı Soyadı ERHAN ARICI TEVFIK SIRINGÜL ZIKRI BAYTAR SAKINE BARIS ALPER BILGIÇ Çalıştığı Kurum T.C. ULASTIRMA BAKANLIGI IÇ DENETIM BASKANLIGI TARIM VE KÖYISLERI BAKANLIGI TESK.DEST.GENEL MÜDÜRLÜGÜ NEVSEHIR DEFTERDARLIGI JANDARMA GENEL KOMUTANLIGI Mayıs-Temmuz Sertifikalı Kontrol Özdeğerlendirme Uzmanı (CCSA) Sertifikası Almaya Hak Kazananlar Adı Soyadı Çalıştığı Kurum

7 EMRULLAH ÖZBEK KAAN RAMAZAN ÇAKALI TÜRKIYE FINANS KATILIM BANKASI FINANSBANK AKADEMİK İLİŞKİLER Galatasaray Üniversitesi Den etim Kulübü Faaliyete Başladı Galatasaray Üniversitesi Denetim Kulübü 01 Haziran 2011 tarihli rektörlük onayıyla resmen faaliyetine başladı. Marmara Üniversitesi Denetim Kulübü Panel Düzenledi Marmara Üniversitesi Denetim Kulübü, 24 Mayıs 2011 tarihinde üniversitenin Bahçelievler Yerleşkesinde Denetim Mesleğinde Son Gelişmeler, Yeni Türk Ticaret Kanunu Sonrasında Ortaya Çıkan Kariyer Fırsatları konulu bir panel gerçekleştirdi. BASINDA TÜRKİYE İÇ DENETİM ENSTİTÜSÜ Enstitümüz ve faaliyetlerimiz ile ilgili son dönemlerde bir çok gazete, dergi ve internet sitesinde haberler yer almaya devam ediyor. YENİ ÜYELERİMİZ Mayıs Temmuz 2011 de Aramıza Katılan Üyelerimiz

8 Mayıs Temmuz 2011 döneminde üyelik kayıtlarını tamamlayarak aramıza katılan yeni üyelerimizin sayısı 47, yeni üyelerimizle birlikte toplam üye sayımız ise oldu. Aramıza yeni katılan ve aşağıda isimleri bulunan yeni üyelerimize hoşgeldiniz der, kendilerini aramızda görmekten büyük memnuniyet duyduğumuzu belirtmek isteriz. Üye Kurum ÖZKAN DEMIR YILDIZ HOLDING A.S MUSTAFA AYDEMIR KUVEYTTÜRK KATILIM BANKASI A.S SALIH YILDIRIMLI KUVEYTTÜRK KATILIM BANKASI A.S MEHMET TASKIN DE NIZ KUVEYTTÜRK KATILIM BA NKASI A.S MELTEM TÜMERDEM TUBA ÇELIK ANADOLUBANK A.S PRICEWATERHOUSECOOPERS KEMAL BOLOL SMMM KEMAL BOLOL CEVDET YIGIT ÖZBEK GAZI ÜNIVERSITESI ENDÜSTRIYEL SANATLAR EGITIM FAKÜLTESI TOLUNAY ÇAM PRICEWATERHOUSECOOPERS AYGÜN ALTIPARMAK GÖRKEM DEVRANI FAHRETTIN CUMA GENÇ MURAT KAÇMAZER HÜSNE SEDA TUNUSLUOGLU VELI ÖZER BAKIOGLU HOLDING A.S PRICEWATERHOUSECOOPERS MAN TÜRKIYE A.S IMKB IMKB IMKB AYSE GÜL ERASLAN ANADOLUBANK A.S MUSTAFA BÜYÜKDERELI EMRE GÖNEL TÜRKIYE FINANS KATILIM BANKASI A.S HIS ULUSLAR ARASI TURIZM VE SEYAHAT ACENTASI LTD.STI. AHSEN YÜKSEL VESTEL DAYANIKLI TUK.MAL.A.S SERCAN KISAS TURKLANDBANK A.S NESE PAMUKÇU YILDIRIM HOLDING A.S FILIZ EROL ULKAR HOLDING INAYET TEMEL BP PETROLLERI A.S HAKAN ARIKSOY KOÇ HOLDING A.S ERCAN BOZLAK ÖNDER CENGIZ TAMEK HOLDING A.S ERKAN MUHTAROGLU NESE DURMUS HAKAN AYGÖR EBRU TURAN TAMEK HOLDING A. S ISTANBUL VERGI DAIRESI BASKANLIGI KAZANCI HOLDING A.S KPMG ENGIN TURAN ALTERNATIF FINANSAL KIRALAMA.S CEVAHIR MÜGE AKGÜL HEDEF MENKUL DEGERLER A.S YÜCEL BASARAN MURAT GÜNES TEPE INTERNATIONAL MEHTAP BERBER METE PIKER FATMA MEDIHA ÖZSOY YAPI KREDI YATIRIM MENKUL DEGERLER A.S FLEETCORP A.S SEZIN AKOCAK FLEETCORP A.S ERKIN ÇAKMAK SEKERBANK A.S ILKER ÖZTEN FINANS YATIRIM MENKUL DEGERLER A.S AHMET MUHLIS UMUR KOTON MGZ.A.S CANAN BIRAN SEZEN ÇUBUKCU ANADOLU SIGORTA A.S ANADOLU ÜNIVERSITESI SERAP ACAR DAY DIS TICARET LTD.STI. MURAT SERKAN DILEK ÖZGÜR ÖZBAYRAKTAR HSBCBANK A.S AYTEK DEMIRDELEN HÖ. SABANCI HOLDING A. S

9 IIA ve ECIIA DEN HABERLER Avrupa İç Denetim Konferansı İspanya da düzenleniyor. ECIIA in düzenlediği Avrupa İç Denetim Konferansı Ekim 2011 tarihlerinde Madrid /İspanya da düzenleniyor. Konferans hakkı ndaki detaylı bilgiye adresinden ulaşabilirsiniz. IIA Kuruluşunun 70. Yılını Kutluyor 1941 yılında kurulan IIA, bu yıl kuruluşunun 70. yıldönümünü kutluyor. İç denetim mesleğinin gelişmesi ve meslek personelinin konuyla ilgili olarak gelişiminin sağlanması için çalışmalar yürüten IIA bugün dünya genelinde 165 ülkede faaliyet göstermektedir. İç denetim mesleğinin gelişiminde muazzam bir role sahip olan IIA kuruluşunun 70. yılını yaşamanın gururu içindedir. IIA in kuruluşu ve faaliyetleri ile ilgili olarak 70 Years Around the World konulu bir interaktif fotoğraf kampanyası düzenlenecektir All Star Conference Ekim de Las Vegas ta Düzenlenecek IIA tarafından döneminde çeşitli zamanlarda IIA konferanslarında sunum yapmış konuşmacıların katılacağı IIA All Star Konferansı Ekim 2011 tarihlerinde Las Vegas ta düzenleniyor. Konferansta eş zamanlı 32 oturum gerçekleştirilecek olup, daha önce de çeşitli zamanlarda IIA konferanslarına katılan konuşmacıların denetim, risk yönetimi ve çeşitli diğer konulardaki deneyimlerinden faydalanılması amaçlanmaktadır. Konuyla ilgili detaylı bilgi ve programa IIA web sitesi üzerinden ulaşabilirsiniz. Global Education Audit Resources (GEAR) Global Education Audit Resources (GEAR) IIA in yeni öğrenme sistemi olarak 7 / 24 katılımcılara e öğrenme olanakları sunmaktadır. Webinar ve 800 den fazla dersin yer aldığı platformdan katılımcılar

10 kendi programlarına uygun saatler için kurslara uzaktan katılabilmekte ve istenildiğinde sunulmak üzere sertifikalarına ilişkin çıktı alabilmektedirler. Kurslara katılım koşullarına ve detaylı bilgiye IIA web sitesi üzerinden ulaşabilirsiniz.

IIA tarafından düzenlenen 63.Uluslararası İç Denetim Konferansında Güncel Konular Tartısıldı:

IIA tarafından düzenlenen 63.Uluslararası İç Denetim Konferansında Güncel Konular Tartısıldı: Saygıdeğer Meslekdaşlarımız ve Sayın Üyelerimiz, Türkiye İç Denetim Enstitüsü Derneği nin aylık olarak gerçekleştirdiği faaliyetleri, önümüzdeki dönemler için faaliyet planlarını ayrıca üyesi olduğumuz

Detaylı

İdari Direktif No. 4: 2011

İdari Direktif No. 4: 2011 İdari Direktif No. 4: 2011 Tüm Sertifikasyon Programlarına ilişkin Sürekli Mesleki Gelişim Gereklilikleri Amaç Bu doküman; Sertifikalı İç Denetçi (CIA), Kontrol Özdeğerlendirme Uzmanlığı Sertifikası (CCSA),

Detaylı

TÜRKİYE İÇ DENETİM ENSTİTÜSÜ E- BÜLTEN OCAK ŞUBAT 2012

TÜRKİYE İÇ DENETİM ENSTİTÜSÜ E- BÜLTEN OCAK ŞUBAT 2012 TÜRKİYE İÇ DENETİM ENSTİTÜSÜ E- BÜLTEN OCAK ŞUBAT 2012 Türkiye İç Denetim Enstitüsü (TİDE) Elektronik Bülten, üyelerimizi Uluslararası İç Denetçiler Enstitüsü (IIA), Avrupa İç Denetim Enstitüleri Konfederasyonu

Detaylı

TÜRKİYE İÇ DENETİM ENSTİTÜSÜ E-BÜLTEN MART NİSAN 2011

TÜRKİYE İÇ DENETİM ENSTİTÜSÜ E-BÜLTEN MART NİSAN 2011 TÜRKİYE İÇ DENETİM ENSTİTÜSÜ E-BÜLTEN MART NİSAN 2011 Türkiye İç Denetim Enstitüsü (TİDE) Elektronik Bülten, üyelerimizi Uluslararası İç Denetçiler Enstitüsü (IIA), Avrupa İç Denetim Enstitüleri Konfederasyonu

Detaylı

TÜRKİYE İÇ DENETİM ENSTİTÜSÜ 2011 FAALİYET RAPORU

TÜRKİYE İÇ DENETİM ENSTİTÜSÜ 2011 FAALİYET RAPORU TÜRKİYE İÇ DENETİM ENSTİTÜSÜ FAALİYET RAPORU 2 TÜRKİYE İÇ DENETİM ENSTİTÜSÜ FAALİYET RAPORU Türkiye İç Denetim Enstitüsü Faaliyet Raporu İletişim Adresi Türkiye İç Denetim Enstitüsü Derneği Yıldız Posta

Detaylı

LOSS PREVENTION MANAGEMENT. Sayı 7 - Ekim 2014 MESLEĞE ADANMIŞ ÖMÜRLER EKONOMİK KALKINMAYI SÜRDÜRÜLEBİLİR KILMANIN YOLU

LOSS PREVENTION MANAGEMENT. Sayı 7 - Ekim 2014 MESLEĞE ADANMIŞ ÖMÜRLER EKONOMİK KALKINMAYI SÜRDÜRÜLEBİLİR KILMANIN YOLU LOSS PREVENTION MANAGEMENT Sayı 7 - Ekim 2014 MESLEĞE ADANMIŞ ÖMÜRLER EKONOMİK KALKINMAYI SÜRDÜRÜLEBİLİR KILMANIN YOLU Daha İyİ bir çalışma hayatı oluşturmak Sürdürülebilir Büyümenin Sigortası: İç Denetim

Detaylı

CIO Ödülleri 2014, beşinci kez sahiplerini bulacak. İlki

CIO Ödülleri 2014, beşinci kez sahiplerini bulacak. İlki CIO Ödülleri CIO Ödülleri 2014, beşinci kez sahiplerini bulacak. İlki 2010 yılında düzenlenen CIO Ödülleri, kurumlarında başarılı projelere imza atmış CIO ları onurlandırmayı hedefliyor. Ödül alan CIO

Detaylı

TÜRKİYE İÇ DENETİM ENSTİTÜSÜ E- BÜLTEN AĞUSTOS EKİM 2011

TÜRKİYE İÇ DENETİM ENSTİTÜSÜ E- BÜLTEN AĞUSTOS EKİM 2011 TÜRKİYE İÇ DENETİM ENSTİTÜSÜ E- BÜLTEN AĞUSTOS EKİM 2011 Türkiye İç Denetim Enstitüsü (TİDE) Elektronik Bülten, üyelerimizi Uluslararası İç Denetçiler Enstitüsü (IIA), Avrupa İç Denetim Enstitüleri Konfederasyonu

Detaylı

BU SAYIMIZDA TİDE DEN HABERLER EĞİTİM VE SEMİNERLER YAYINCILIK SERTİFİKASYON YENİ ÜYELERİMİZ IIA VE ECIIA DEN HABERLER

BU SAYIMIZDA TİDE DEN HABERLER EĞİTİM VE SEMİNERLER YAYINCILIK SERTİFİKASYON YENİ ÜYELERİMİZ IIA VE ECIIA DEN HABERLER TÜRKİYE İÇ DE NETİM ENSTİTÜSÜ E-BÜL TEN K ASIM ARA LIK 2011 Türkiye İç Denetim Enstitüsü (TİDE) Elektronik Bülten, üyelerimizi Uluslararası İç Denetçiler Enstitüsü (IIA), Avrupa İç Denetim Enstitüleri

Detaylı

TÜYİD Yatırımcı İlişkileri Zirvesi 2015. Sponsorluk Dosyası

TÜYİD Yatırımcı İlişkileri Zirvesi 2015. Sponsorluk Dosyası TÜYİD Yatırımcı İlişkileri Zirvesi 2015 Sponsorluk Dosyası Amaç ve Hedeflerimiz Vizyonumuz Türkiye de yatırımcı ilişkileri ile ilişkili farklı hedef kitleleri kurumsal ve bireysel platformda bir araya

Detaylı

Kamu İdarelerinde Daha Etkili Bir Yönetim İçin Nasıl Bir İç Denetim Konferansı

Kamu İdarelerinde Daha Etkili Bir Yönetim İçin Nasıl Bir İç Denetim Konferansı Kamu İdarelerinde Daha Etkili Bir Yönetim İçin Nasıl Bir İç Denetim Konferansı Kamu İdarelerinde İç Denetimin Geleceğine İlişkin Değerlendirmeler Ali Kamil UZUN Türkiye İç Denetim Enstitüsü Kurucu ve Onursal

Detaylı

BİLİNMEYEN YÖNLERİYLE İÇ DENETİM. Ali Kamil UZUN Türkiye İç Denetim Enstitüsü Kurucu ve Onursal Başkanı

BİLİNMEYEN YÖNLERİYLE İÇ DENETİM. Ali Kamil UZUN Türkiye İç Denetim Enstitüsü Kurucu ve Onursal Başkanı BİLİNMEYEN YÖNLERİYLE İÇ DENETİM Ali Kamil UZUN Türkiye İç Denetim Enstitüsü Kurucu ve Onursal Başkanı Deloitte Türkiye Yönetim Kurulu Danışmanı. OYAK Mali Kontrolörlük ve Koordinasyon Grubunda Mali Kontrolör

Detaylı

ASYA KATILIM BANKASI A.Ş İÇSEL BİLGİLERE ERİŞİMİ OLANLARIN LİSTESİ

ASYA KATILIM BANKASI A.Ş İÇSEL BİLGİLERE ERİŞİMİ OLANLARIN LİSTESİ 1 Prof. Dr. Erhan BİRGİLİ Yönetim Kurulu Başkanı 04.04.2012 2 Mustafa Talat KATIRCIOĞLU Yönetim Kurulu Başkan Vekili 17.02.2012 3 Ahmet BEYAZ Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür 01.04.2011 4 Ali ÇELİK

Detaylı

CFSA/CCSA/CGAP/CRMA SINAVLARI BAŞVURU FORMU BİLGİSAYAR DESTEKLİ SINAV

CFSA/CCSA/CGAP/CRMA SINAVLARI BAŞVURU FORMU BİLGİSAYAR DESTEKLİ SINAV CFSA/CCSA/CGAP/CRMA SINAVLARI BAŞVURU FORMU BİLGİSAYAR DESTEKLİ SINAV Başvurulan Sınavlar: CFSA Uluslararası Mali Hizmetler Denetçisi Sertifikası Bankacılık Sigortacılık Menkul Değerler CCSA Uluslararası

Detaylı

SPONSORLUK DOSYASI 14 Ocak 2016 / Sabancı Center

SPONSORLUK DOSYASI 14 Ocak 2016 / Sabancı Center SPONSORLUK DOSYASI 14 Ocak 2016 / Sabancı Center Kurumsal yönetime inancınızı paylaşmak, sürdürülebilir kalkınma hedefiyle ilerlemek için IX. Uluslararası Kurumsal Yönetim Zirvesi nde yerinizi alın! Uluslararası

Detaylı

TİDE - TÜRKİYE İÇ DENETİM ENSTİTÜSÜ

TİDE - TÜRKİYE İÇ DENETİM ENSTİTÜSÜ TİDE - TÜRKİYE İÇ DENETİM ENSTİTÜSÜ İç Denetim Mesleğinin Ulusal Referans Kaynağı Türkiye İç Denetim Enstitüsü www.tide.org.tr TÜRKİYE İÇ DENETİM ENSTİTÜSÜ Kuruluş 19.9.1995 1996 - IIA (Uluslararası İç

Detaylı

2015 YILI STAJYER KOMITE RAPORLARI FAALİYET RAPORU

2015 YILI STAJYER KOMITE RAPORLARI FAALİYET RAPORU STAJYER ILETIŞIM KOMITESI KOMITE RAPORLARI GÖREVİ BAŞKAN BAŞKAN YARDIMCISI BAŞKAN YARDIMCISI BAŞKAN YARDIMCISI ADI SOYADI MUHARREM KÜÇÜKELÇİ SELVİ YEŞİLYURT CEM TARIK BİRSEN NURULLAH ASLANER YALÇIN SÜTÜTEMİZ

Detaylı

KOBİ lerde sürdürülebilirliği ve büyümeyi yönetmek Kurumsallaşma & Kurumsal Yönetim

KOBİ lerde sürdürülebilirliği ve büyümeyi yönetmek Kurumsallaşma & Kurumsal Yönetim KOBİ lerde sürdürülebilirliği ve büyümeyi yönetmek Kurumsallaşma & Kurumsal Yönetim Ali Kamil Uzun, CPA, CFE, MA Deloitte Türkiye Yönetim Kurulu Danışmanı Ekim 2011 1 KOBİ lerde sürdürülebilirliği ve büyümeyi

Detaylı

SPONSORLUK DOSYASI 14 Ocak 2015 / Sabancı Center

SPONSORLUK DOSYASI 14 Ocak 2015 / Sabancı Center SPONSORLUK DOSYASI 14 Ocak 2015 / Sabancı Center Kurumsal yönetime inancınızı paylaşmak, sürdürülebilir kalkınma hedefiyle ilerlemek için VIII. Uluslararası Kurumsal Yönetim Zirvesi nde yerinizi alın!

Detaylı

2018 DÖNEMİ PAYDAŞ GÜNÜ KILAVUZU

2018 DÖNEMİ PAYDAŞ GÜNÜ KILAVUZU 2018 DÖNEMİ PAYDAŞ GÜNÜ KILAVUZU İÇİNDEKİLER BGİV TANITIM FİLMİ BÖLÜM 1 İletişim Stratejisi & Sosyal Medya Paylaşımları BÖLÜM 2 TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var! Hakkında BÖLÜM 3 Ödüller & Fırsatlar Tanıtım

Detaylı

Aile Şirketleri Semineri

Aile Şirketleri Semineri Aile Şirketleri Semineri Yeni Türk Ticaret Kanunu Çerçevesinde İç Denetim Üzerine Görüş ve Öneriler Ali Kamil Uzun (akuzun@deloitte.com) TÜSİAD İç Denetim Alt Çalışma Grubu Başkanı 02 Mart 2011, İstanbul

Detaylı

TÜRKİYE İÇ DENETİM ENSTİTÜSÜ ÜYELİK BAŞVURU FORMU

TÜRKİYE İÇ DENETİM ENSTİTÜSÜ ÜYELİK BAŞVURU FORMU TÜRKİYE İÇ DENETİM ENSTİTÜSÜ ÜYELİK BAŞVURU FORMU *Tüm bilgilerin doldurulması zorunludur. KİŞİSEL BİLGİLER T.C.Kimlik No Adı Soyadı Mesleği İş Telefonu Ev Telefonu Cep Telefonu İş E-Posta Adresi Kişisel

Detaylı

EKİM AYI MECLİS TOPLANTISI / YÖNETİM KURULU FALİYET RAPORU SUNUMU. YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27 Ekim 2014

EKİM AYI MECLİS TOPLANTISI / YÖNETİM KURULU FALİYET RAPORU SUNUMU. YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27 Ekim 2014 YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27 Ekim 2014 Ekim ayı içerisinde Odamız tarafından; üyelerimizce talep edilen 37 adet Kapasite Raporu, 15 adet Ekspertiz raporu ve 6 adet de Fiili Tüketim Belgesi düzenlenmiştir.

Detaylı

CFSA/CCSA/CGAP/CRMA SINAVLARI BAŞVURU FORMU BİLGİSAYAR DESTEKLİ SINAV

CFSA/CCSA/CGAP/CRMA SINAVLARI BAŞVURU FORMU BİLGİSAYAR DESTEKLİ SINAV CFSA/CCSA/CGAP/CRMA SINAVLARI BAŞVURU FORMU BİLGİSAYAR DESTEKLİ SINAV Başvurulan Sınavlar: CFSA Uluslararası Mali Hizmetler Denetçisi Sertifikası Bankacılık Sigortacılık Menkul Değerler CCSA Uluslararası

Detaylı

T ÜR K İYE İÇ D ENE TİM ENS TİTÜS Ü E - B ÜL TEN MAR T MAYIS 2 0 12

T ÜR K İYE İÇ D ENE TİM ENS TİTÜS Ü E - B ÜL TEN MAR T MAYIS 2 0 12 T ÜR K İYE İÇ D ENE TİM ENS TİTÜS Ü E - B ÜL TEN MAR T MAYIS 2 0 12 Türkiye İç Denetim Enstitüsü (TİDE) Elektronik Bülten, üyelerimizi Uluslararası İç Denetçiler Enstitüsü (IIA), Avrupa İç Denetim Enstitüleri

Detaylı

27/12/2018 TARİHLİ AKADEMİK İLANDA YER ALAN KADROLARA MÜRACAAT EDEN ADAYLARIN ÖN DEĞERLENDİRME SONUÇLARI. ALES Notu %70 (A) Lisans Mezuniyet Notu

27/12/2018 TARİHLİ AKADEMİK İLANDA YER ALAN KADROLARA MÜRACAAT EDEN ADAYLARIN ÖN DEĞERLENDİRME SONUÇLARI. ALES Notu %70 (A) Lisans Mezuniyet Notu 27/12/2018 TARİHLİ AKADEMİK İLANDA YER ALAN KADROLARA MÜRACAAT EDEN ADAYLARIN E SONUÇLARI BİRİMİ: FETHİYE SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU 1 Ali AKGÜN Böl./İlk ve Acil Yardım Tek. Prog. tu tu tu tu

Detaylı

KAMU İKTİSADİ TEŞEBBÜSLERİ İÇ DENETÇİ EĞİTİM PROGRAMI (KİDEP)

KAMU İKTİSADİ TEŞEBBÜSLERİ İÇ DENETÇİ EĞİTİM PROGRAMI (KİDEP) Kamu İç Denetçileri Derneği (KİDDER) ve Control Solutions International İşbirliği ile; KAMU İKTİSADİ TEŞEBBÜSLERİ İÇ DENETÇİ EĞİTİM PROGRAMI (KİDEP) KİMLER İÇİN KİDEP, Kamu İktisadi Teşebbüslerinde (KİT),

Detaylı

ŞUBEMİZ 12. OLAĞAN GENEL KURULU VE SEÇİMLER 15 16 ŞUBAT 2014 DE YAPILDI

ŞUBEMİZ 12. OLAĞAN GENEL KURULU VE SEÇİMLER 15 16 ŞUBAT 2014 DE YAPILDI İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI Trabzon Şubesi ELEKTRONİK BİLGİ FÖYÜ ADRES: Cumhuriyet Mah. Nemlioğlu Cemal Sok. No:13 TRABZON TEL : 0 (462) 326 73 99 TEL&FAX : 0 (462) 321 59 38 E-POSTA : imotrabzon@imo.org.tr

Detaylı

KAMU VE ÖZEL SEKTÖRDE KARİYER OLANAKLARI. Doç. Dr. Ersan ÖZ SMMM Selçuk GÜLTEN

KAMU VE ÖZEL SEKTÖRDE KARİYER OLANAKLARI. Doç. Dr. Ersan ÖZ SMMM Selçuk GÜLTEN KAMU VE ÖZEL SEKTÖRDE KARİYER OLANAKLARI Doç. Dr. Ersan ÖZ SMMM Selçuk GÜLTEN KARİYER PLANLAMASI Okul bitince ne yapacağız? 5 Yıl sonra nerede olmak istiyoruz? 10 Yıl sonra hangi konumda olmak istiyoruz?

Detaylı

İçindekiler. Hakkımızda Misyon Vizyon TKYD Üyelik Ayrıcalıkları Faaliyetler

İçindekiler. Hakkımızda Misyon Vizyon TKYD Üyelik Ayrıcalıkları Faaliyetler w İçindekiler Hakkımızda Misyon Vizyon TKYD Üyelik Ayrıcalıkları Faaliyetler Çalışma Grupları Eğitim Programları İhtisas Programları Anadolu Seminerleri Kurumsal Yönetim Kütüphanesi Yayınlar Zirve ve Paneller

Detaylı

TESMER İstanbul Şubesi Eğitimler

TESMER İstanbul Şubesi Eğitimler TESMER İstanbul Şubesi Eğitimler 2012 48 01 OCAK 2012 31 ARALIK 2012 TARİHLERİ ARASI EĞİTİM ÇALIŞMALARI BORÇLAR HUKUKU UYGULAMALARI YER TARİH KATILIM SAYISI BAĞCILAR TESMER 18/10/12 40 EMİNÖNÜ TESMER 15/11/12

Detaylı

TÜ RKİ YE İ Ç DENETİ M ENSTİ TÜ SÜ Ö DÜ L YÖ NETMELİ Ğ İ

TÜ RKİ YE İ Ç DENETİ M ENSTİ TÜ SÜ Ö DÜ L YÖ NETMELİ Ğ İ TÜ RKİ YE İ Ç DENETİ M ENSTİ TÜ SÜ Ö DÜ L YÖ NETMELİ Ğ İ 1 İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM... 3 Genel Esaslar... 3 Amaç... 3 Tanımlar... 3 Hukuki Dayanak... 3 İKİNCİ BÖLÜM... 4 Ali Kamil Uzun Yaşam Boyu Üstün

Detaylı

ASYA KATILIM BANKASI A.Ş İÇSEL BİLGİLERE ERİŞİMİ OLANLARIN LİSTESİ

ASYA KATILIM BANKASI A.Ş İÇSEL BİLGİLERE ERİŞİMİ OLANLARIN LİSTESİ 1 Abdullah GÜZELDÜLGER Yönetim Kurulu Başkanı 03.02.2015 2 Aydın GÜNDOĞDU Yönetim Kurulu Üyesi / Genel Müdür 03.02.2015 3 İsmail GÜLER Yönetim Kurulu Başkan Vekili 03.02.2015 4 Mehmet Ali GÖKÇE Yönetim

Detaylı

Ağustos ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 45 üyeye Kapasite Raporu, 6 üyemize Ekspertiz Raporu ve 4 adette Fiili Tüketim Belgesi

Ağustos ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 45 üyeye Kapasite Raporu, 6 üyemize Ekspertiz Raporu ve 4 adette Fiili Tüketim Belgesi 1 Ağustos ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 45 üyeye Kapasite Raporu, 6 üyemize Ekspertiz Raporu ve 4 adette Fiili Tüketim Belgesi düzenlenmiştir. Yine bu zaman zarfında Odamıza 9 adet yeni üye

Detaylı

Hedef Çalışan Memnuniyetini Arttırmak

Hedef Çalışan Memnuniyetini Arttırmak Kurumsal Yapının Güçlendirilmesine İlişkin Amaç Stratejik Amaç 1.1 Borsanın Kurumsal Yönetim Yaklaşımı ile Yönetilmesi Hedef 1.1.1 Borsada Kurumsal Yönetim İlkeleri Konusunda Farkındalık Oluşturmak Strateji

Detaylı

15 Mart 2015. Sponsor Olabilirsiniz (Sponsorluk Sözleşmesi) SEMPOZYUM ANASAYFA http://sempozyum.mumeyek.org/index.php

15 Mart 2015. Sponsor Olabilirsiniz (Sponsorluk Sözleşmesi) SEMPOZYUM ANASAYFA http://sempozyum.mumeyek.org/index.php BİLDİRİ ÖZETİ ÇAĞRISI (ENGLISHhttp://sempozyum.mumeyek.org/sempozyum5/5%20symp%20CALL%20FOR%20ABSTRACTS.pdf) (RUSSIAN http://sempozyum.mumeyek.org/sempozyum5/5%20symp%20russian%20call.pdf) 15 Mart 2015

Detaylı

TÜRK VERGİ SİSTEMİNDE VE MUHASEBE STANDARTLARINDAKİ GÜNCEL GELİŞMELERİN MUHASEBE UYGULAMALARINA ETKİSİ

TÜRK VERGİ SİSTEMİNDE VE MUHASEBE STANDARTLARINDAKİ GÜNCEL GELİŞMELERİN MUHASEBE UYGULAMALARINA ETKİSİ TÜRK VERGİ SİSTEMİNDE VE MUHASEBE STANDARTLARINDAKİ GÜNCEL GELİŞMELERİN MUHASEBE UYGULAMALARINA ETKİSİ Titanic Deluxe Golf Hotel / Belek-Antalya 05-09 Aralık 2018 Düzenleyen Sempozyumun Hedef Kitlesi Meslek

Detaylı

KalDer Türkiye Kalite Derneği

KalDer Türkiye Kalite Derneği KalDer Türkiye Kalite Derneği GençKal KalDer Ana Faaliyet Alanları Rekabet Gücünü Artırmada Destek Faaliyetleri Ulusal Kalite Hareketi Rehberlik Değerlendirme Hizmetleri Kıyaslama Çalışmaları Ulusal ve

Detaylı

TÜRKİYE'NİN ENERJİ ÇÖZÜMLERİ ÇALIŞTAYI VE PANELİ (22-23 Şubat 2019)

TÜRKİYE'NİN ENERJİ ÇÖZÜMLERİ ÇALIŞTAYI VE PANELİ (22-23 Şubat 2019) TÜRKİYE'NİN ENERJİ ÇÖZÜMLERİ ÇALIŞTAYI VE PANELİ (22-23 Şubat 2019) Türkiye'nin Enerji Çözümleri Çalıştayı ve Paneli 22-23 Şubat 2019 tarihlerinde İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE), Makina ve Mekatronik

Detaylı

REEL SEKTÖRDE İÇ DENETİM UYGULAMALARI: Tespit ve Öneriler

REEL SEKTÖRDE İÇ DENETİM UYGULAMALARI: Tespit ve Öneriler REEL SEKTÖRDE İÇ DENETİM UYGULAMALARI: Tespit ve Öneriler TÜSİAD İç Denetim Alt Çalışma Grubu: Ali KAMİL UZUN (Başkan) Özlem AYKAÇ Fuat ÖKSÜZ Şenol TOYGAR Doç. Dr. Şaban UZAY Melda ÇELE (TÜSİAD) Kerem

Detaylı

TÜRKİYE İÇ DENETİM ENSTİTÜSÜ 2008 YILI FAALİYET RAPORU

TÜRKİYE İÇ DENETİM ENSTİTÜSÜ 2008 YILI FAALİYET RAPORU TÜRKİYE İÇ DENETİM ENSTİTÜSÜ 2008 YILI FAALİYET RAPORU 14. OLAĞAN GENEL KURUL 28 Mart 2009 Başkanın Mesajı Değerli Üyelerimiz, 2008 yılı, tüm dünyayı sarsan kriz nedeni ile Türkiye için de zor bir yıl

Detaylı

Tarih : 16 Şubat 2014, Pazar Yer : İMO Trabzon Şubesi Saat: 09.00 17.00

Tarih : 16 Şubat 2014, Pazar Yer : İMO Trabzon Şubesi Saat: 09.00 17.00 İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI Trabzon Şubesi ELEKTRONİK BİLGİ FÖYÜ ADRES: Cumhuriyet Mah. Nemlioğlu Cemal Sok. No:13 TRABZON TEL : 0 (462) 326 73 99 TEL&FAX : 0 (462) 321 59 38 E-POSTA : imotrabzon@imo.org.tr

Detaylı

ULUSLARARASI İÇ DENETÇİLİK (CIA) SINAVI BAŞVURU FORMU BİLGİSAYAR DESTEKLİ SINAV

ULUSLARARASI İÇ DENETÇİLİK (CIA) SINAVI BAŞVURU FORMU BİLGİSAYAR DESTEKLİ SINAV ULUSLARARASI İÇ DENETÇİLİK (CIA) SINAVI BAŞVURU FORMU BİLGİSAYAR DESTEKLİ SINAV Tarih:... İSİM BİLGİLERİ: (Sertifikada yer almasını istediğiniz şekli ile tüm sayfa başlarına yazınız).../... (Soyadı) CİNSİYETİ:!

Detaylı

Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği. Tanıtım Sunumu 2017

Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği. Tanıtım Sunumu 2017 Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği Tanıtım Sunumu 2017 İÇİNDEKİLER Hakkımızda Misyon Vizyon Organizasyon Yapısı TKYD Yönetim Kurulu TKYD Üyelik Ayrıcalıkları Faaliyetler Çalışma Grupları Eğitim Programları

Detaylı

GÜVENLİK PERSONELİ. S.No T.C Ad /Soyadı Sınav Tarihi Sınav Saati Sınav Yeri. 1 13*******72 Abdulbari POLAT 6 Mart Enstitüler Binası

GÜVENLİK PERSONELİ. S.No T.C Ad /Soyadı Sınav Tarihi Sınav Saati Sınav Yeri. 1 13*******72 Abdulbari POLAT 6 Mart Enstitüler Binası GÜVENLİK PERSONELİ S.No T.C Ad /Soyadı Sınav Tarihi Sınav Saati Sınav Yeri 1 13*******72 Abdulbari POLAT 6 Mart 2018 13.00 Enstitüler Binası 2 12*******40 Adem AYYILDIZ 6 Mart 2018 13.00 Enstitüler Binası

Detaylı

YALIN dönüşüm 4-6 EKİM 2013 İLK ÇAĞRI. http://embk.mmo.org.tr. MMO Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi İZMİR

YALIN dönüşüm 4-6 EKİM 2013 İLK ÇAĞRI. http://embk.mmo.org.tr. MMO Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi İZMİR YALIN dönüşüm 4-6 EKİM 2013 MMO Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi İZMİR İLK ÇAĞRI http://embk.mmo.org.tr SUNUŞ Yalın düşüncenin temel amacı, değerin ilk hammaddeden başlayarak değer yaratma süreci boyunca

Detaylı

oda etkinlikleri 2014 oda etkinlikleri

oda etkinlikleri 2014 oda etkinlikleri 2014 1 ORDU ODÜ Rektörü Prof.Dr. Tarık Yarılgaç tan OO Ziyareti Ordu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Tarık Yarılgaç, Ordu Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odasını ziyaret etti. Ziyarette Ordu Mali Müşavirler

Detaylı

4CJ~ Küt;üphane Haft:asi ---"'- Yeniden Yapilanmave Toplumsal Bütünlesme. m TO", KÜTüPHANECi"'. ~)Z't ...-... ; 30 mart - 4 nisan 2004. n- ~... ..

4CJ~ Küt;üphane Haft:asi ---'- Yeniden Yapilanmave Toplumsal Bütünlesme. m TO, KÜTüPHANECi'. ~)Z't ...-... ; 30 mart - 4 nisan 2004. n- ~... .. ~ T.C.KULTURw TURizM BAKANUG',uru -"''''... GONH MÜDÜnUGU ~)Z't m TO", KÜTüPHANECi"'. DEINIGI 4CJ~ Küt;üphane Haft:asi 30 mart - 4 nisan 2004 Yeniden Yapilanmave Toplumsal Bütünlesme ~ p I ---"'- ~;.~.

Detaylı

YAYIN BİRİMİ ÇALIŞMALARI

YAYIN BİRİMİ ÇALIŞMALARI YAYIN BİRİMİ ÇALIŞMALARI 153 Odamızın meslek alanlarımıza ilişkin bilimsel araştırmalarını, üyelerimizin mesleki birikimlerini, güncel konulara ve mesleki kavramlara ilişkin tartışmaları yazılı belge haline

Detaylı

OLİMPİK MİLLİ KONTENJANI

OLİMPİK MİLLİ KONTENJANI Sınavı Kazanan Erkek Adaylar Listesi (Masa Tenisi) 1. 366 65809321206 DENİZ KAŞIK 313,08 322,079 395,486 DİĞER 30 21 9 9,75 17,5 7,5 10,5 45,25 192,29 2. 205 37015455808 KADİR SEVEN 248,438 274,029 301,65

Detaylı

GençKal

GençKal KalDer Türkiye Kalite Derneği GençKal KalDer Ana Faaliyet Alanları Rekabet Gücünü Artırmada Destek Faaliyetleri Ulusal Kalite Hareketi Rehberlik Değerlendirme Hizmetleri Kıyaslama Çalışmaları Ulusal ve

Detaylı

Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği

Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği KURUMSAL YÖNETİM SEMİNERLERİ PROJE DOSYASI Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği (TKYD) Hakkında Kurumsal yönetim anlayışının ülkemizde tanınması, gelişmesi ve en iyi uygulamalarıyla hayata geçirilmesi misyonuyla

Detaylı

İskele Kalıp Sanayicileri Derneği (İKSD) Kasım Ayı Bülteni

İskele Kalıp Sanayicileri Derneği (İKSD) Kasım Ayı Bülteni İskele Kalıp Sanayicileri Derneği (İKSD) Kasım Ayı Bülteni ODTÜ- İKSD Ortak Etkinlik Düzenledi İKSD olarak 19 Kasım 2018 tarihinde ODTÜ İnşaat Fakültesi master ve doktora öğrencilerine yönelik etkinlik

Detaylı

Ulusal Travma ve Acil Cerrahi Derneği 7nci İç Anadolu Bölgesi Travma ve Acil Cerrahi Toplantısı ANKARA

Ulusal Travma ve Acil Cerrahi Derneği 7nci İç Anadolu Bölgesi Travma ve Acil Cerrahi Toplantısı ANKARA Ulusal Travma ve Acil Cerrahi Derneği 7nci İç Anadolu Bölgesi Travma ve Acil Cerrahi Toplantısı ANKARA SBÜ Keçiören EAH Konferans Salonu 08 Eylül 2018 Cumartesi TOPLANTI SONUÇ RAPORU Ulusal Travma ve Acil

Detaylı

Lütfen başvuru yapmadan önce Başvuru Kılavuzunu dikkatle okuyunuz

Lütfen başvuru yapmadan önce Başvuru Kılavuzunu dikkatle okuyunuz 2015-2016 AKADEMİK YILI BAHAR DÖNEMİ LİSANSÜSTÜ - YÜKSEK LİSANS & DOKTORA PROGRAMLARI ULUSLARARASI ÖĞRENCİ BAŞVURU KILAVUZU Lütfen başvuru yapmadan önce Başvuru Kılavuzunu dikkatle okuyunuz 1. Başvuru

Detaylı

Toplantı Ajandası. Arnavutköy RK, Büyükçekmece RK, E-Club Türkiye, Haliç RK ve Galata Rotary Kulüpleri EŞLİ ve Ortak. Konu: Dağdan iple iniş

Toplantı Ajandası. Arnavutköy RK, Büyükçekmece RK, E-Club Türkiye, Haliç RK ve Galata Rotary Kulüpleri EŞLİ ve Ortak. Konu: Dağdan iple iniş Dedeman Gayrettepe Oteli ıstanbul, Türkiye E-Mail: info@galatasarayrotary.org Web: www.galatasarayrotary.org Arnavutköy RK, Büyükçekmece RK, E-Club Türkiye, Haliç RK ve Galata Rotary Kulüpleri EŞLİ ve

Detaylı

UNESCO Türkiye Millî Komisyonu XXVI. Dönem Genel Kurulu

UNESCO Türkiye Millî Komisyonu XXVI. Dönem Genel Kurulu UNESCO Türkiye Millî Komisyonu XXVI. Dönem Genel Kurulu 17 Mayıs 2014 Tarihinde Ankara da Gerçekleştirildi UNESCO Türkiye Millî Komisyonu Yönetmeliğinin 14. Maddesine göre toplanan XXVI. Genel Kurul, 2014-2018

Detaylı

Neden TSEV eğitimlerini tercih etmeliyim?

Neden TSEV eğitimlerini tercih etmeliyim? 1. Neden TSEV eğitimlerini tercih etmeliyim? 2. TSEV eğitimleri ücretli midir? 3. Eğitim programlarınız ne kadar sürüyor? 4. Eğitim programlarınızın zaman planı nasıl? 5. TSEV, kuruma özel eğitimler düzenliyor

Detaylı

Yönetim Kurulu Adayları

Yönetim Kurulu Adayları Yönetim Kurulu Adayları Can Çelebioğlu Doğum Tarihi 1963 Çelebi Hava Servisi - Yönetim Kurulu Başkanı Çelebi Havacılık Holding Yönetim Kurulu Başkanı : Boğaziçi Üniversitesi / İşletme 1982- Çelebi Hava

Detaylı

T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 11. Hafta (11-17 Mart 2013)

T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 11. Hafta (11-17 Mart 2013) T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 11. Hafta (11-17 Mart 2013) 11 MART 2013 PAZARTESİ 09:45-17:00 Avrupa Birliği Bakanlığı Mali İşbirliği Başkanı M. Süreyya Süner ve beraberindeki

Detaylı

Ak Parti 14.Dönem Siyaset Akademisi Ödül Töreni Yapıldı

Ak Parti 14.Dönem Siyaset Akademisi Ödül Töreni Yapıldı Ak Parti 14.Dönem Siyaset Akademisi Ödül Töreni Yapıldı 14. Dönem Siyaset Akademisi Lider Ülke: Türkiye Yerel Yönetimler-II programında dereceye girenler ödüllerini Sayın Başbakanımızın elinden aldı. Mart

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Sunuş... 1. Konu... 2. Proje Koordinatörü ve Uygulayıcı Kurum... 2. Tarih ve Yer... 2. Amaç ve Hedefler... 3. Katılımcılar...

İÇİNDEKİLER. Sunuş... 1. Konu... 2. Proje Koordinatörü ve Uygulayıcı Kurum... 2. Tarih ve Yer... 2. Amaç ve Hedefler... 3. Katılımcılar... İÇİNDEKİLER Sunuş... 1 Konu... 2 Proje Koordinatörü ve Uygulayıcı Kurum... 2 Tarih ve Yer... 2 Amaç ve Hedefler... 3 Katılımcılar... 3 Yöntem... 3 Kapsam... 4 Projede Görevli Personel... 5 SUNUŞ 21. Yüzyıl

Detaylı

Sayı: 13 ŞUBAT 2013. Güngören Belediye Başkanı Ziyaret Edildi. Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Sedat KURU İLE Yönetim Kurulu

Sayı: 13 ŞUBAT 2013. Güngören Belediye Başkanı Ziyaret Edildi. Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Sedat KURU İLE Yönetim Kurulu Yeditepe Üniversitesi Bölüm Başkanı ve Öğretim Görevlileri Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Sedat Kuru ve Yönetim Kurulu Üyemiz Sayın Ömer ŞENGÜL, 21 Şubat 2013 Perşembe günü Yeditepe Üniversitesi Gıda

Detaylı

İstanbul Yeminli Malî Müşavirler Odası Adına YAYIN KOORDİNATÖRÜ YÖNETİM KURULU ÜYELERİ. Oda Danışmanları : Nihat Uzunoğlu. Oda Başkanı : Sezai Onaral

İstanbul Yeminli Malî Müşavirler Odası Adına YAYIN KOORDİNATÖRÜ YÖNETİM KURULU ÜYELERİ. Oda Danışmanları : Nihat Uzunoğlu. Oda Başkanı : Sezai Onaral Sahibi : İstanbul Yeminli Malî Müşavirler Odası Adına Oda Başkanı : Sezai Onaral YÖNETİM KURULU ÜYELERİ İbrahim Aktan Hüseyin Perviz Pur Vehbi Karabıyık M. Cihan Eray YAYIN KOORDİNATÖRÜ Nihat Uzunoğlu

Detaylı

T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ YÖNETİM KURULU KARARLARI

T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ YÖNETİM KURULU KARARLARI T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ YÖNETİM KURULU KARARLARI TOPLANTI TARİHİ TOPLANTI SAYISI KARAR SAYISI 21.02.2018 06 2018 06/01-27 Eğitim Bilimleri Enstitüsü Yönetim Kurulu

Detaylı

K o m i t e R a p o r l a r ı

K o m i t e R a p o r l a r ı Komite Raporları Avrupa Birliği Fonları Komitesi Avrupa Birliği Uyum ve Proje Çalışması Komitesi Bağımlı Çalışanlar Komitesi Bağımsız Denetim Komitesi Basel Komitesi Bilgi Teknolojilerive E-Devleti İzleme

Detaylı

MESLEK MENSUPLARI İÇİN GEÇİŞ DÖNEMİ EĞİTİM PROGRAMI

MESLEK MENSUPLARI İÇİN GEÇİŞ DÖNEMİ EĞİTİM PROGRAMI MESLEK MENSUPLARI İÇİN GEÇİŞ DÖNEMİ EĞİTİM PROGRAMI Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Standartları Kurumu (KGK) ile Sakarya Üniversitesi arasında Kamu Bağımsız Yönetmeliğinin Geçici 1 inci maddesi kapsamına giren

Detaylı

ASYA KATILIM BANKASI A.Ş. 2010 YILI III. ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU

ASYA KATILIM BANKASI A.Ş. 2010 YILI III. ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU ASYA KATILIM BANKASI A.Ş. 2010 YILI III. ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU Raporun Ait Olduğu Dönem : 01 Ocak 2010 30 Eylül 2010 Bankanın Ticaret Unvanı : Asya Katılım Bankası A.Ş. Genel Müdürlük Adresi : Küçüksu

Detaylı

T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 49. Hafta ( 3-9 Aralık 2012)

T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 49. Hafta ( 3-9 Aralık 2012) T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 49. Hafta ( 3-9 Aralık 2012) 3 ARALIK 2012, PAZARTESİ 09:00-17:00 Avrupa Birliği Bakanlığı Mali İşbirliği Başkanı M. Süreyya Süner in başkanlığındaki

Detaylı

YATIRIMCI EĞİTİMİ VE FİNANSAL EĞİTİM ÇALIŞMALARI

YATIRIMCI EĞİTİMİ VE FİNANSAL EĞİTİM ÇALIŞMALARI T.C. BAŞBAKANLIK SERMAYE PİYASASI KURULU YATIRIMCI EĞİTİMİ VE FİNANSAL EĞİTİM ÇALIŞMALARI 13 Kasım 2012, İstanbul Aydın HASKEBABÇI Sermaye Piyasası Kurulu Daire Başkanı ahaskebabci@spk.gov.tr www.yes.gov.tr

Detaylı

CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TEZ KONUSU BELİRLENEN ÖĞRENCİLER Güncelleme Tarihi :26.11.2015

CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TEZ KONUSU BELİRLENEN ÖĞRENCİLER Güncelleme Tarihi :26.11.2015 CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TEZ KONUSU BELİRLENEN ÖĞRENCİLER Güncelleme Tarihi :26.11.2015 SIRA NO ADI SOYADI ABD PROGRAMI DANIŞMANI TEZ KONUSU YÖNETİM KURULU TARİHİ YÖNETİM KURULU

Detaylı

TÜRKİYE İÇ DENETİM ENSTİTÜSÜ 2008 YILI FAALİYET RAPORU

TÜRKİYE İÇ DENETİM ENSTİTÜSÜ 2008 YILI FAALİYET RAPORU TÜRKİYE İÇ DENETİM ENSTİTÜSÜ 2008 YILI FAALİYET RAPORU 14. OLAĞAN GENEL KURUL 28 Mart 2009 Başkanın Mesajı Değerli Üyelerimiz, 2008 yılı, tüm dünyayı sarsan kriz nedeni ile Türkiye için de zor bir yıl

Detaylı

TÜRKİYE İÇ DENETİM ENSTİTÜSÜ 2006 YILI FAALİYET RAPORU

TÜRKİYE İÇ DENETİM ENSTİTÜSÜ 2006 YILI FAALİYET RAPORU TÜRKİYE İÇ DENETİM ENSTİTÜSÜ 2006 YILI FAALİYET RAPORU 12. OLAĞAN GENEL KURUL 31 Mart 2007 2006 YILI TİDE FAALİYET RAPORU Türkiye İç Denetim Enstitüsü olarak 01.01-31.12.2006 döneminde gerçekleştirdiğimiz

Detaylı

EMO-GENÇ ÇALIŞMALARI

EMO-GENÇ ÇALIŞMALARI EMO-GENÇ ÇALIŞMALARI 123 11 Nisan 2008 - Yıldız Teknik Üniversitesi Tiyatro Kulübü nün Kızılötesi Aydınlık isimli oyununa gidildi. 12 Nisan 2008-15 EMO-Genç üyesinin katılımıyla AutoCad semineri gerçekleştirildi.

Detaylı

Kurumsallaşmada, İç Denetim, Denetim Komitesi İlişkisi Nasıl Olmalıdır?

Kurumsallaşmada, İç Denetim, Denetim Komitesi İlişkisi Nasıl Olmalıdır? Kurumsallaşmada, İç Denetim, Denetim Komitesi İlişkisi Nasıl Olmalıdır? Özlem Aykaç, CIA, CCSA Türkiye İç Denetim Enstitüsü (TİDE) Başkanı Coca-Cola İçecek A.Ş. İç Denetim Direktörü Sunum Planı Türkiye

Detaylı

2017/2018 GÜZ YARIYILI SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA YENİ KAYIT YAPTIRAN ÖĞRENCİ LİSTESİ VE ÖĞRENCİ OTOMASYON SİSTEMİNE GİRİŞ

2017/2018 GÜZ YARIYILI SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA YENİ KAYIT YAPTIRAN ÖĞRENCİ LİSTESİ VE ÖĞRENCİ OTOMASYON SİSTEMİNE GİRİŞ 2017/2018 GÜZ YARIYILI SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA YENİ KAYIT YAPTIRAN LİSTESİ VE OTOMASYON SİSTEMİNE GİRİŞ 2017/2018 Güz yarıyılı Sosyal Bilimler Enstitüsü lisansüstü programlara

Detaylı

ASYA KATILIM BANKASI A.Ş İÇSEL BİLGİLERE ERİŞİMİ OLANLARIN LİSTESİ

ASYA KATILIM BANKASI A.Ş İÇSEL BİLGİLERE ERİŞİMİ OLANLARIN LİSTESİ 1 İsmail GÜLER Yönetim Kurulu Başkanı 03.02.2015 2 Abdullah GÜZELDÜLGER Yönetim Kurulu Üyesi / Genel Müdür 03.02.2015 3 Hüseyin ÇAKIR Yönetim Kurulu Başkan Vekili 03.03.2016 4 Bedri SAYIN Yönetim Kurulu

Detaylı

İlaç Politikaları : Almanya Türkiye Örneği Çalıştayı

İlaç Politikaları : Almanya Türkiye Örneği Çalıştayı İlaç Politikaları : Almanya Türkiye Örneği Çalıştayı 3-4 Nisan 2014, Sürmeli Hotels & Resorts Ankara TUBİTAK 2223-D İşbirliği ve Öncelikli Alanlarla İlgili Etkinlik Düzenleme Desteği'' ile düzenlenmiştir.

Detaylı

İAÜ TARMER, İAÜ TÖMER, İAÜ ISSA ve EURAS Uluslararası Öğrenci Sempozyumu Düzenliyor!

İAÜ TARMER, İAÜ TÖMER, İAÜ ISSA ve EURAS Uluslararası Öğrenci Sempozyumu Düzenliyor! İAÜ TARMER, İAÜ TÖMER, İAÜ ISSA ve EURAS Uluslararası Öğrenci Sempozyumu Düzenliyor! Türkiye de Uluslararası Öğrenci Olmak Sempozyumu- Sorunlar, Çözümler ve Hedefler İAÜ TARMER (Toplumsal Araştırmalar

Detaylı

XI. TÜRKİYE İÇ DENETİM KONGRESİ KÜRESEL BİRİKİMLERDEN ULUSAL DEĞERLER YARATMAK

XI. TÜRKİYE İÇ DENETİM KONGRESİ KÜRESEL BİRİKİMLERDEN ULUSAL DEĞERLER YARATMAK XI. TÜRKİYE İÇ DENETİM KONGRESİ KÜRESEL BİRİKİMLERDEN ULUSAL DEĞERLER YARATMAK Birlikte Başarmak Ali Kamil UZUN, CPA, CFE Türkiye İç Denetim Enstitüsü Kurucu Başkanı Ali Kamil Uzun, CPA, CFE Deloitte Türkiye

Detaylı

GARANTİ EMEKLİLİK ve HAYAT A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI

GARANTİ EMEKLİLİK ve HAYAT A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI GARANTİ EMEKLİLİK ve HAYAT A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI Amaç Bilgilendirme politikası, şirketimizin geçmiş performansının ve gelecek beklentilerinin, genel kabul görmüş muhasebe prensipleri ile Sigortacılık

Detaylı

TÜRKİYE DE FİNANSAL PLANLAMA

TÜRKİYE DE FİNANSAL PLANLAMA TÜRKİYE DE FİNANSAL PLANLAMA 2 Sunum Planı 1. Finansal Planlamanın Temel Kavramları 2. Financial Planning Standards Board 3. Certified Financial Planner Lisansı 4. Finansal Planlama Derneği 5. Türkiye

Detaylı

2016 YILI İLK FPD TOPLANTISI. Faaliyetlerimiz, Planlarımız..

2016 YILI İLK FPD TOPLANTISI. Faaliyetlerimiz, Planlarımız.. 2016 YILI İLK FPD TOPLANTISI Faaliyetlerimiz, Planlarımız.. 2 Finansal Planlama Derneği (FPD) FPD, 2014 yılında FPSB nin üyesi olarak kabul edilmiştir. FPSB nin eğitim ve lisanslama standartlarını Türkiye

Detaylı

Gönülden Ödüller 2015

Gönülden Ödüller 2015 Gönülden Ödüller 2015 Özel Sektörde Gönüllülük Ödülleri Gönülden Ödüller 2015 Yönetmeliği Bu yönetmelik, Özel Sektör Gönüllüleri Derneği nin (ÖSGD) Özel Sektörde Gönüllülük Ödülleri; GÖNÜLDEN ÖDÜLLER 2015

Detaylı

T.C. KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Genel Sekreterlik UŞAK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNE

T.C. KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Genel Sekreterlik UŞAK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNE *BECF39U0N* T.C. KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Genel Sekreterlik Sayı : 54320492-051.04 Konu : ISADET 2019 Sempozyumu UŞAK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNE Üniversitemiz tarafından 02-04 Mayıs

Detaylı

2015/069 İBB, MSGSÜ, İFSAK 3.Ulusal İstanbul Temalı Fotoğraf Yarışması. İstanbulun Simgeleri. Sonuç Bildirgesi

2015/069 İBB, MSGSÜ, İFSAK 3.Ulusal İstanbul Temalı Fotoğraf Yarışması. İstanbulun Simgeleri. Sonuç Bildirgesi 2015/069 İBB, MSGSÜ, İFSAK 3.Ulusal İstanbul Temalı Fotoğraf Yarışması İstanbul un Simgeleri Sonuç Bildirgesi GENEL BİLGİLER Düzenleyen Kurum: İBB, MSGSÜ, İFSAK Yarışmanın Adı: 2015/069 İBB, MSGSÜ, İFSAK

Detaylı

1.TEOG Öncesi Test Çözüm Teknikleri ve Son 2 Haftayı Nasıl Değerlendirmeliyiz.

1.TEOG Öncesi Test Çözüm Teknikleri ve Son 2 Haftayı Nasıl Değerlendirmeliyiz. 1.TEOG Öncesi Test Çözüm Teknikleri ve Son 2 Haftayı Nasıl Değerlendirmeliyiz. Sınava sayılı günler kala heyecanı gözlerinden okunan 8.sınıf öğrencilerimize TEOG öncesi Test Çözüm Teknikleri ve Son 2 Haftayı

Detaylı

T.C. İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ ALIMI SINAV SONUCU

T.C. İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ ALIMI SINAV SONUCU T.C. İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ ALIMI SINAV SONUCU İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İŞLETME BÖLÜMÜ MUHASEBE FİNANSMAN ANA BİLİM DALI

Detaylı

TÜRKİYE MASA TENİSİ FEDERASYONU

TÜRKİYE MASA TENİSİ FEDERASYONU TÜRKİYE MASA TENİSİ FEDERASYONU 6-NİSAN DÜNYA HERKES İÇİN MASA TENİSİ GÜNÜ 14burda AVM / ÖDÜLLÜ MASA TENİSİ MÜSABAKALARI BOLU PROGRAM 15-19 YAŞ KATEGORİSİ 10 NİSAN 2016 PAZAR SAAT 12:00 Teknik toplantı

Detaylı

YETERLİLİK SINAVI HAZIRLIK KURSLARI

YETERLİLİK SINAVI HAZIRLIK KURSLARI 2019 / 1. DÖNEM ŞUBESİ M A L İ M Ü Ş A V İ R L İ K YETERLİLİK SINAVI HAZIRLIK KURSLARI YENİLENEN KURSLARIMIZIN AVANTAJLARINDAN YARARLANIN Hedeflerinize bizimle ulaşın KURS YERLERİ l Şişli (Gayrettepe,

Detaylı

Sayın Hocalarım, Sevgili Meslektaşlarım ve Değerli Kongre Katılımcıları, Türk Nefroloji Derneği olarak Antalya nın Belek beldesindeki Kaya Palazzo

Sayın Hocalarım, Sevgili Meslektaşlarım ve Değerli Kongre Katılımcıları, Türk Nefroloji Derneği olarak Antalya nın Belek beldesindeki Kaya Palazzo Sayın Hocalarım, Sevgili Meslektaşlarım ve Değerli Kongre Katılımcıları, Türk Nefroloji Derneği olarak Antalya nın Belek beldesindeki Kaya Palazzo Otel Kongre Merkezinde gerçekleştirdiğimiz 34. Ulusal

Detaylı

FAALİYET RAPORU 2017

FAALİYET RAPORU 2017 FAALİYET RAPORU 2017 Güzel Ordu Kültür Sanat Derneğimiz 19 Eylül 2016 tarihinde İstanbul da Dr. Canan Kaftancıoğlu, Tevfik Serdar Köksal, Hasan Ersoy, Saniye Yurdakul, Engin Çebi, Aysel Can Ekşi, Murat

Detaylı

ALES Notu %35 (A) Lisans Mez. Notu 4 lük. Lisans Mez. Notu 100 lük. ALES Notu %35 (A) Lisans Mez. Notu 100 lük. Lisans Mez.

ALES Notu %35 (A) Lisans Mez. Notu 4 lük. Lisans Mez. Notu 100 lük. ALES Notu %35 (A) Lisans Mez. Notu 100 lük. Lisans Mez. ASIL ADAYIN ATAMA İLE İLGİLİ OLARAK İLGİLİ BİRİME BAŞVURMASI GEREKMEKTEDİR. ÜNİVERSİTEMİZİN 27/12/2018 TARİHLİ AKADEMİK İLANLARINDA YER ALAN KADROLARA MÜRACAAT EDEREK 23/01/2019 TARİHİNDE YAPILAN SINAV

Detaylı

YENİ BAŞLAYAN ERKEKLER KATEGORİSİ

YENİ BAŞLAYAN ERKEKLER KATEGORİSİ YENİ BAŞLAYAN ERKEKLER KATEGORİSİ Can Yılancıoğlu 20.09.2018-22:00 12.09.2018-22:30 Can Yılancıoğlu 6 6 Fatih Koç WO Mete Gezer 4 4 Mete Gezer 25.09.208-20:30 06.09.2018-19:00 Can Yılancıoğlu 6 6 Erdem

Detaylı

T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YÖNETİM KURULU KARARLARI

T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YÖNETİM KURULU KARARLARI Toplantı Tarihi : Toplantı Sayısı : 015 T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YÖNETİM KURULU KARARLARI KARAR 2011/015 01: 2010-2011 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı itibariyle Tez

Detaylı

Değerli Meslektaşlarım,

Değerli Meslektaşlarım, SEMPOZYUM BAŞKANI Doç. Dr. Elif GÜRSOY HELİD Başkanı SEMPOZYUM SEKRETERYASI Arş. Gör. Mehtap UZUN AKSOY Arş. Gör. Mukaddes BAŞKAYA DÜZENLEME KURULU HELİD Yönetim Kurulu Prof. Dr. Nurgün PLATİN Doç. Dr.

Detaylı

TÜRKİYE İÇ DENETİM ENSTİTÜSÜ DERNEĞİ MESLEKİ DÜZENLEMELER KOMİTESİ FAALİYET RAPORU

TÜRKİYE İÇ DENETİM ENSTİTÜSÜ DERNEĞİ MESLEKİ DÜZENLEMELER KOMİTESİ FAALİYET RAPORU TÜRKİYE İÇ DENETİM ENSTİTÜSÜ DERNEĞİ MESLEKİ DÜZENLEMELER KOMİTESİ FAALİYET RAPORU 2012 MESLEKİ DÜZENLEME KOMİTESİ 2012 YILI FAALİYET RAPORU 2011 yılında kurulan Mesleki Düzenleme Komitesi, faaliyetlerine

Detaylı

TÜRKONFED GENEL SEKRETERLER TOPLANTISI ĠÇ VE DIġ ĠLETĠġĠM EĞĠTĠMĠ

TÜRKONFED GENEL SEKRETERLER TOPLANTISI ĠÇ VE DIġ ĠLETĠġĠM EĞĠTĠMĠ TÜRKONFED GENEL SEKRETERLER TOPLANTISI ĠÇ VE DIġ ĠLETĠġĠM EĞĠTĠMĠ 23-25 EKİM 2015 / ALANYA TÜRKONFED Genel Sekreterler Koordinasyon Toplantısı, İç ve Dış İletişim Eğitimi, 23-25 Ekim 2015 tarihleri arasında

Detaylı

2nci Uluslararası Türk Coğrafyasında UFRS Sempozyumu Sonuç Bildirgesi 17 Haziran 2012 - Trabzon

2nci Uluslararası Türk Coğrafyasında UFRS Sempozyumu Sonuç Bildirgesi 17 Haziran 2012 - Trabzon ---- 2nci Uluslararası Türk Coğrafyasında UFRS Sempozyumu Sonuç Bildirgesi 17 Haziran 2012 - Trabzon 01 Temmuz 2012 tarihinde yürürlüğe girecek 6102 sayılı TTK nun özellikle 01 Ocak 2013 itibari ile başlayacak

Detaylı

ASYA KATILIM BANKASI A.Ş. 2010 YILI III. ARA DÖNEM KONSOLİDE FAALİYET RAPORU

ASYA KATILIM BANKASI A.Ş. 2010 YILI III. ARA DÖNEM KONSOLİDE FAALİYET RAPORU ASYA KATILIM BANKASI A.Ş. 2010 YILI III. ARA DÖNEM KONSOLİDE FAALİYET RAPORU Raporun Ait Olduğu Dönem : 01 Ocak 2010 30 Eylül 2010 Bankanın Ticaret Unvanı : Asya Katılım Bankası A.Ş. Genel Müdürlük Adresi

Detaylı