Üniforma Nedir? Neden Önemlidir?

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Üniforma Nedir? Neden Önemlidir?"

Transkript

1

2 İLK İZLENİM Dış görünüşümüz ile bıraktığımız intiba nasıl sosyal hayatımızda kendimizi yansıtıyorsa, bıraktığımız izlenim iş hayatımızda da çalıştığımız kurumla bağdaştırılmaktadır. İlk izlenimi; hem dış fiziksel görünüş, hem de duruş, tavır, üslup gibi dışa yansıyan görgü oluşturur. Bu sebeple; Hizmet verdiğimiz Crystal Grubunu en iyi şekilde temsil edebilmek için üniformamız her zaman temiz ve düzenli olmalı, kişisel görünüm ve temizliğimize gereken özeni göstermeliyiz. Kendinde ve yaptığı işten emin bireyler olarak duruşumuzu ve sakinliğimizi yansıtmalı, çalıştığımız kurumu temsilen her daim kibar, saygılı ve yardımsever şekilde hizmete hazır olduğumuzu göstermeliyiz.

3 Üniforma Nedir? Neden Önemlidir? Üniforma çalışanların işlerini yaparken giydikleri kıyafetlerdir. Kişilerin daha düzenli görünmelerini sağlar ve hangi bölüm çalışanları olduklarını belirler. Üniformalar ayrıca temizlik ve iklime uygunluk sağlar, işe uygunluk sağlar. İşletmeye ve personele prestij sağlar. İşletmenin dekoruyla bağ kurar. İşletmenin tip ve sınıfını belirler.

4 Üniforma Kullanımında Dikkat Edilecek Konular Kabul edilen tek üniforma otelin verdikleridir. Üniforma daima otelde kalmalıdır Temiz, düzenli ve ütülü kullanılmalıdır Kirlendiğinde değişim yapılmalıdır Düğmeleri kopmuş, yırtılmış veya sökülmüş üniformalar onarıma verilmelidir

5 Uyumlu, yakışan ( çok dar veya çok bol olmayan )rahat çalışma imkânı veren üniforma giyilmeli Cepler gereğinden fazla doldurulmamalı, açık kalem bırakılmamalıdır. Kişi sadece kendisine ait üniformayı teslim etmelidir. Her üniforma, kişilere zimmetlidir. Üniforma ile birlikte alyans ve küçük küpe dışında mücevher takılmamalıdır. İsimlikler sol göğüs üzerine takılmalıdır.

6 Toplumun değer yargıları nerede nasıl davranılacağını belirler. Bir toplum içinde var olan ve uyulması beklenen saygı ve incelik kurallarına görgü denir. Sosyal ve iş hayatımızda bu kurallara özen göstermeli nezaket ve saygı çerçevesinde ilişkilerimiz belirlemeliyiz. Misafirlerle olan iletişimimizi saygı kuralları çerçevesinde kurmalı, eğer biliyorsak isimleri ile hitap etmeliyiz. Çalışma arkadaşlarımızla iletişim içerisindeyken genel saygı kurallarına uymalıyız. Daha fazla ve detaylı bilgi için, «Kişisel Gelişim» alanından İletişim eğitimlerine göz atabilirsiniz.

7 Çalıştığımız tesis hakkında mümkün olduğunca çok şey bilmeliyiz. Sadece kendi departmanımızla alakalı konuları değil, tüm aktivite ve sunumlar, misafir hizmet alanları, hizmet standardımız vb. gibi konularda bilgi sahibi olmak misafire sunduğumuz bireysel hizmetin kalitesini arttıracaktır. Bilmediğiniz sorular için misafiri resepsiyon yada misafir ilişkilerine yönlendirebilirsiniz. Ayrıca öğrenmek için kendiniz de sorular sormalı, meraklı olmasınız.

8 İşe başlarken ve çalışma esnasında; Personel kapısından giriş-çıkış yapılmalı ve yüz okuma sistemi ile tesise giriş-çıkışlar kayıt altına alınmalıdır. Giriş ve çıkışlarda şahsi eşyalarının aranmasını uygun karşılayarak güvenlik görevlilerine yardımcı olunmalıdır. Personel servis asansörleri kullanılmalıdır. Soyunma odaları, temiz ve düzenli tutulmalıdır. Her personel kendisine ayrılan dolabı kullanmalı eşyalarını kilitli olarak dolabında tutmalıdır.

9 Misafir alanlarına çıkmadan son bakım ve kontroller yapılır, (erkekler, düzgün saç ve sakal tıraşı, bayanlar toplanmış yada düzenle taranmış saçlar hafif bir makyajlı görünümle işe başlamalıdır) Görünüşü yönetmeliğe uygun olmayan personele o gün iş başı yaptırılmaz ve devamsızlık sayılarak maaşından kesilir. (PERSONEL YÖNETMELİĞİ EL KİTABI>2.4. DIŞ GÖRÜNÜM) İşbaşı yapmadan ilgili şef yada yönetici ile görüşülür, onun direktifleri alınır.

10 Misafire hizmet verilecek alanlara (görev bölgelerine) dağılmadan gerekli malzeme ve ekipman yani iş gereçleri temin edilmelidir. (örneğin bir garson yanında mutlaka kalem, tirbuşon, kibrit taşımalıdır.) Tüm çalışanlar hizmet alanlarının kontrolünden sorumludur. Kendi iş yetki ve tanımının dışındaki aksaklık yada ihtiyaçların ilgili departmanlara iletilmesi görevleri arasındadır. Misafire ait alanlarda sigara taşıma, içme, sakız çiğneme, yemek yeme, cep telefonuyla görüşme gibi davranışlardan kaçınılması gerekmektedir.

11 Mesai saatleri içerisinde çalışma arkadaşları arasında resmi bir iletişim dili benimsenmeli, misafir alanlarında yüksek sesle konuşmaktan, bağırarak yada el-kol hareketleri ile seslenmekten/çağırmaktan kaçınılmalıdır. Yürürken ve dururken duruş şekline her daim dikkat edilmelidir. Eller cepte veya bele dayanmış olarak durulmamalıdır. Her zaman dik ve düzgün bir duruş sergilemeli, baş yukarıda ve gözlerle çevreyi inceleyerek hizmete hazır olunduğu izlenimi korunmalıdır. Yüzümüz her daim misafirlere dönük olmalıdır.

12 Tüm çalışanlar konuklar ile ilişkilerinde dürüst, ağırbaşlı, nazik ve güleryüzlü davranmakla, onların isteklerini geciktirmeden ve kolaylık göstererek yapmakla ve misafirler arasında ayrım yapmamakla yükümlüdür.(personel YÖNETMELİĞİ EL KİTABI>1.10.YÜKÜMLÜLÜKLER) Eğer bir misafir, yiyecek, temizlik, içecekler vb. konularda sorun veya memnuniyetsizliğini iletiyorsa ilgili departman sorumlusuna ya da misafir ilişkileri departmanına konu iletilmelidir. Misafirin hediye vermek istemesi durumunda sorumlu yöneticiye danışılmalı ve misafirden konuyu açıklayan bir imzalı yazı rica edilmelidir.

13 Çay ve Yemek Molalarında, Soyunma dolapları sadece işyerindeki kişisel giyim ve bakım malzemeleri için kullanılmalı, soyunma odalarında sigara içme, yemek yeme gibi davranışlardan uzak durulmalıdır. Bu durum, hijyenik açıdan sakıncalı ve işyeri kurallarına aykırıdır. İşletme tarafından belirlenen saatler içerisinde çay ve yemek molalarından yararlanılmalıdır. Molada dahi misafir alanlarında bir şeyler yenilip içilmemeli, sigara içilmemelidir. Mesai saatleri içerisinde tesisten bağlı olunan şef yada müdürün onayı, bilgisi olmadan çıkılmamalıdır.

14 Personel Alanları; Her personel kendisine zimmetlenen soyunma dolaplarının ve soyunma odalarının temizlik ve düzeninden sorumludur. Eşyaları açıkta ve dağınık bir şekilde bırakmamalıdır. Personel için ayrılmış sigara içme alanı dışında sigara içilmemelidir. İzmaritler yere atılmamalıdır. Kullanılan bardaklar personel yemekhanesine geri götürülmelidir. Personel alanlarında dağınıklık ve çöpleri yine sizler gibi bir personel olan iş arkadaşınızın temizleyeceğini unutulmamalı. Bu konularda duyarlı olunuz ve duyarlı olmayan arkadaşlarınızı ikaz ediniz.

15 Yemekhane Kullanımı; Yöneticiler yada şeflerin belirlediği zamanlarda yemek molasına çıkmaya ve vaktinde dönmeye özen gösterilmelidir. Yemekhane dışına yiyecek çıkarılmamalıdır. Yemekler bittikten sonra artıklar temizlenerek bulaşık toplama alanına bırakılmalıdır. Masalar bir sonraki kullanacak iş arkadaşına temiz bir şekilde bırakılmalıdır. Yemek israfından kaçınılmalıdır.

16 Lojman Kuralları; Lojmanda kalan personel lojman demirbaşlarına karşı özen göstermek ve bu demirbaşları kendi malı gibi iyi kullanmak sorumluluğundadır. Tüm personel, odasını ve banyosunu derli, toplu ve temiz tutmalıdır. Otele ait malzemelerin lojmana dahi olsa çıkartılması yasaktır. Klimaların, gereksiz yere açık bırakılmaması ve oda terk edilirken kapatılmasına dikkat gösterilmelidir.

17 Lojmanda konaklayan diğer çalışanları ve civar bölgede yaşayan insanları rahatsız edici hal ve hareketlerden kaçınılmalıdır. (sarhoş gelmek, gürültü yapmak, bağırmak, yüksek sesle müzik dinlemek veya televizyon izlemek ve kapıları çarpmak) Odalarda elektrikli alet, (çay demleme malzemesi, elektrikli battaniye, elektrikli su ısıtıcısı vb.) bulundurulması yasaktır.

18 Her gün yapılacak olan kaba temizliklerde (oda süpürülür ve çöpler alınır) temizlikçi personele gerekli yardım mutlaka gösterilecektir. Lojmanla ilgili herhangi bir aksama ve problem ile karşılaşıldığında önce lojman sorumlusuna iletilecek daha sonra konu İnsan Kaynakları Müdürlüğüne bildirilecektir. Lojman kurallarına uymayan personele yazılı ihtar yapılır, tekrarı halinde ikinci ihtar verilir. Tekrarlanması halinde personel lojmandan çıkarılır.(personel YÖNETMELİĞİ EL KİTABI >3.4 LOJMANDA UYULMASI GEREKEN KURALLAR)

19 Kaçınılması Gereken Davranışlar İşletme politikasına aykırı davranmak Haber vermeden işe gelmemek İşe geç gelmeyi alışkanlık haline getirmek Güvenlik kurallarına uymamak Misafire karşı olan tutum ve davranışlarda sert davranmak Misafirler arasında ayrım yapmak Misafirlerden bahşiş istemek Kişisel ve işyeri ile ilgili sorunları konuklara anlatmak

20 Kişisel konuları konuşmak ve grup halinde toplanmak İşletmeye ait araç ve gereçleri talimatlara uygun kullanmamak ve zarar vermek İşletmeye ait üniforma ve ayakkabıları dışarı çıkarmak. Şefine ve müdürüne karşı gelmek. Verilen göreve itiraz etmek. İş arkadaşlarına kaba davranmak, otel içerisinde sözlü yada fiziksel münakaşa etmek. İçkili olarak işe başlamak

21 Bunlar ve benzeri kurallara dikkat etmeyen personele dikkat çekme/uyarı ya da disiplin cezası uygulanır. Daha detaylı bilgiler için mutlaka işe başlarken insan kaynakları departmanı tarafından size verilen Personel Yönetmeliği ve İş Sağlığı-Güvenliği El Kitabı nı okuyunuz.

22 Crystal Ailesinin Üyesi; Nazik, kibar, sorumluluk sahibi, dürüst ve adil olmalıdır. Crystal ailesinin her üyesi eğitime ve yeniliklere açık olmalıdır. İşin istenilen standartta yapılabilmesi için gerekli mesleki beceri ve eğitim düzeyine sahip olmalıdır. Meslek seçimini yapan kişi mesleği ile ilgili bilgileri ve gelişmeleri yakından izlemelidir. Crystal Hotels işletme ve çalışan politikaları kadar çevre ve enerji politikalarını da bilmeli ve uymalıdır.

23 Crystal Ailesinin Bir Üyesi olarak; Daima güler yüzlü ve kibar olun. Unutmayınız! Somurtmak için 74, gülümsemek için sadece 7 kas çalıştırmak yeterlidir.

Çalıştığımız tesis hakkında mümkün olduğunca çok şey bilmeliyiz. Sadece kendi departmanımızla alakalı konuları değil, tüm aktivite ve sunumlar,

Çalıştığımız tesis hakkında mümkün olduğunca çok şey bilmeliyiz. Sadece kendi departmanımızla alakalı konuları değil, tüm aktivite ve sunumlar, İLK İZLENİM Dış görünüşümüz ile bıraktığımız intiba nasıl sosyal hayatımızda kendimizi yansıtıyorsa, bıraktığımız izlenim iş hayatımızda da çalıştığımız kurumla bağdaştırılmaktadır. Bu sebeple; Hizmet

Detaylı

Turizmin gelişmesi konaklama tesislerinden beklenen hizmetin artmasına neden olmuştur. Misafirler gece konaklamasının yanında farklı sosyal

Turizmin gelişmesi konaklama tesislerinden beklenen hizmetin artmasına neden olmuştur. Misafirler gece konaklamasının yanında farklı sosyal Turizmin gelişmesi konaklama tesislerinden beklenen hizmetin artmasına neden olmuştur. Misafirler gece konaklamasının yanında farklı sosyal faaliyetleri yapabileceği tesisleri tercih etmektedirler. Bu

Detaylı

ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ KIZ ÖĞRENCİ KONUKEVİ İLKE VE KURALLARI

ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ KIZ ÖĞRENCİ KONUKEVİ İLKE VE KURALLARI ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ KIZ ÖĞRENCİ KONUKEVİ İLKE VE KURALLARI Üsküdar Üniversitesi Kız Öğrenci Konukevi, Üniversitemize 200 m. yakınlıkta 26 odadan oluşmakta olup, 72 kişilik kapasiteye sahiptir. Öğrenciler

Detaylı

Çarşaflar herhangi bir kirlenme ve lekelenme olmadığı sürece 2 günde bir V.I.P Odalarda her gün değiştirilir. Oda temizlikleri (D.N.

Çarşaflar herhangi bir kirlenme ve lekelenme olmadığı sürece 2 günde bir V.I.P Odalarda her gün değiştirilir. Oda temizlikleri (D.N. Çarşaflar herhangi bir kirlenme ve lekelenme olmadığı sürece 2 günde bir V.I.P Odalarda her gün değiştirilir. Oda temizlikleri (D.N.D odalar hariç) her gün yapılmaktadır. D.N.D kalan odalar listelenip

Detaylı

amaçları gerçekleştirmekte olumlu bir adım olduğuna inanmaktadır. Bir sonraki bölümü okuyup, okul kurallarını öğrenmenizi mutlaka tavsiye ediyoruz.

amaçları gerçekleştirmekte olumlu bir adım olduğuna inanmaktadır. Bir sonraki bölümü okuyup, okul kurallarını öğrenmenizi mutlaka tavsiye ediyoruz. OKUL KURALLARI Her okul, geniş ve karmaşık bir organizasyondur. Kaos olmasını önlemek için, okuldaki insanlar herkesin iyiliği için ortaya çıkarılmış belirli davranış şekillerini uygulamak zorundadırlar.

Detaylı

Bu yönerge Milli Eğitim Bakanlığı Okul Pansiyon Yönetmeliği nin 10 uncu maddesine göre hazırlanmıştır.

Bu yönerge Milli Eğitim Bakanlığı Okul Pansiyon Yönetmeliği nin 10 uncu maddesine göre hazırlanmıştır. PANSİYON İÇ YÖNERGESİ Bu yönerge Milli Eğitim Bakanlığı Okul Pansiyon Yönetmeliği nin 10 uncu maddesine göre hazırlanmıştır. PANSİYON GÜNLÜK ZAMAN ÇİZELGESİNİN UYGULANMASI: 07.00 da Öğrenciler nöbetçi

Detaylı

Değerlendirme Süreci Kuralları

Değerlendirme Süreci Kuralları Değerlendirme Süreci Kuralları Değerlendirme Ekiplerinin Oluşturulması Değerlendirme ekibi değerlendirici havuzunda yer alan değerlendiricilerden oluşturulur. Değerlendiriciler kendi il sınırlarında yapılacak

Detaylı

Konaklama işletmesini bir zincire benzetebilirsiniz. Nasıl zincirin halkalarından bir tanesi koptuğunda zincir kullanılamaz hale geliyorsa işletmenin

Konaklama işletmesini bir zincire benzetebilirsiniz. Nasıl zincirin halkalarından bir tanesi koptuğunda zincir kullanılamaz hale geliyorsa işletmenin Konaklama işletmesini bir zincire benzetebilirsiniz. Nasıl zincirin halkalarından bir tanesi koptuğunda zincir kullanılamaz hale geliyorsa işletmenin bölümleri arasındaki iletişimin kopması da işletmenin

Detaylı

Başarıyı Temsil Eden Üniforma

Başarıyı Temsil Eden Üniforma Başarıyı Temsil Eden Üniforma 1 Dünyanın en büyük perakende döviz sağlayıcısı olarak, markamızı temsil eden çalışanlarımıza sadece şirketin gelecekteki gelişimi ve başarısı açısından değil, aynı zamanda

Detaylı

İTÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Olimpik Yüzme Havuzu Kayıt Formu

İTÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Olimpik Yüzme Havuzu Kayıt Formu İTÜ Olimpik Yüzme Havuzu Kayıt Formu Doğum Yeri ve Yılı: TC Kimlik No: Öğrenci No: Kan Grubu: Statüsü: FOTOĞRAF REFERANSLAR Çalıştığı Birim/Unvanı: Çalıştığı Birim/Unvanı: Not (1): Misafir ve misafir öğrenci

Detaylı

T.C. KÖYCEĞİZ DİTİB MÜFTÜLÜĞÜ

T.C. KÖYCEĞİZ DİTİB MÜFTÜLÜĞÜ HACI ADAYLARINDAN ALINAN ÜCRETLERE KARŞILIK VERİLECEK HİZMETLERH DEĞERL ERLİ HACI ADAYLARIMIZ! T.C. HAC; farklı dil, ırk, renk ve kültüre, ama aynı inanca sahip milyonlarca mü minin belli yer ve zamanda

Detaylı

EKOL LOJİSTİK KURUM İÇİ VE DIŞI İLETİŞİM POLİTİKASI

EKOL LOJİSTİK KURUM İÇİ VE DIŞI İLETİŞİM POLİTİKASI EKOL LOJİSTİK KURUM İÇİ VE DIŞI İLETİŞİM POLİTİKASI 1. Giriş Ekol Lojistik (Ekol); bünyesinde yer alan tüm çalışanlarına, müşterilerine, tedarikçilerine, resmi kurum ve kuruluşlara, faaliyet gösterdiği

Detaylı

MİLLİ EGITIM BAKANLIĞINA BAĞLI RESMİ OKULLARDA YATILILIK, BURSLULUK, SOSYAL YARDIMLAR VE OKUL PANSİYONLARI YÖNETMELİĞİ

MİLLİ EGITIM BAKANLIĞINA BAĞLI RESMİ OKULLARDA YATILILIK, BURSLULUK, SOSYAL YARDIMLAR VE OKUL PANSİYONLARI YÖNETMELİĞİ MİLLİ EGITIM BAKANLIĞINA BAĞLI RESMİ OKULLARDA YATILILIK, BURSLULUK, SOSYAL YARDIMLAR VE OKUL PANSİYONLARI YÖNETMELİĞİ 2017-2018 EDİRNE SOSYAL BİLİMLER LİSESİ PANSİYONU İÇ YÖNERGESİ Bu yönerge Milli Eğitim

Detaylı

KLİNİK EĞİTİM HEMŞİRESİ REHBERLİĞİNDE İŞE YENİ BAŞLAYAN HEMŞİRELERİN ORYANTASYONU. Hazırlanma Tarihi: 21.09.2010

KLİNİK EĞİTİM HEMŞİRESİ REHBERLİĞİNDE İŞE YENİ BAŞLAYAN HEMŞİRELERİN ORYANTASYONU. Hazırlanma Tarihi: 21.09.2010 KLİNİK EĞİTİM HEMŞİRESİ REHBERLİĞİNDE İŞE YENİ BAŞLAYAN HEMŞİRELERİN ORYANTASYONU Hazırlanma Tarihi: 21.09.2010 İşe yeni başlayan hemşirelerin oryantasyonu Oryantasyon eğitimi, kurumda yeni göreve başlayan

Detaylı

T.C. ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ UYGULAMA ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ UYGULAMA ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ UYGULAMA ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Esasların amacı, Erzincan Üniversitesi

Detaylı

OKULUMUZDA NASIL DAVRANMALIYIZ?

OKULUMUZDA NASIL DAVRANMALIYIZ? KURALLAR OKULUMUZDA NASIL DAVRANMALIYIZ? OKULUMUZDA UYMAMIZ GEREKEN KURALLAR NELERDİR? GENEL KURALLAR TÖREN KURALLARI SERVİS KURALLARI SINIF KURALLARI YEMEKHANE KURALLARI GENEL KURALLAR GENEL KURALLAR

Detaylı

PERSONEL KIYAFET UYGULAMA TALİMATLARI

PERSONEL KIYAFET UYGULAMA TALİMATLARI KADIN HASTA DANIŞMANI // KADIN HASTA KABUL-VEZNE KADIN SANTRAL GÖREVLİSİ - REZERVASYON - REFERE KADIN DANIŞMA PERSONELİ Saks mavi gömlek / yelek / etek-pantolon, orta boy topuklu ayakkabı. Saçlar uzun

Detaylı

2013 YıLı PERSONEL MEMNUNIYET ANKET RAPORU. Burcu GENÇ Aralık 2013

2013 YıLı PERSONEL MEMNUNIYET ANKET RAPORU. Burcu GENÇ Aralık 2013 2013 YıLı PERSONEL MEMNUNIYET ANKET RAPORU Burcu GENÇ Aralık 2013 Çanakkale Ticaret Borsası bir aile, kendimi de bu ailenin bir üyesi olarak görüyorum sorusuna 7 kişi katılıyorum, 1 kişi kararsızım, Genel

Detaylı

TABLDOT SERVİSİ GÖREV TANIMLARI

TABLDOT SERVİSİ GÖREV TANIMLARI TABLDOT SERVİSİ Kurumumuz merkez teşkilatı ve Ankara İl Müdürlüğü çalışanlarının tabldot ihtiyaçları ile ilgili öğle yemeklerinin hazırlanması, sunumu, gerekli alet, cihaz, makine, mal ve hizmetlerin satın

Detaylı

ŞEHĐT PĐYADE ASTEĞMEN YILMAZ KAAN ÇOK PROGRAMLI LĐSESĐ PANSĐYONU ĐÇ YÖNERGESĐ

ŞEHĐT PĐYADE ASTEĞMEN YILMAZ KAAN ÇOK PROGRAMLI LĐSESĐ PANSĐYONU ĐÇ YÖNERGESĐ ŞEHĐT PĐYADE ASTEĞMEN YILMAZ KAAN ÇOK PROGRAMLI LĐSESĐ PANSĐYONU ĐÇ YÖNERGESĐ Bu yönerge Milli Eğitim Bakanlığı Okul Pansiyon Yönetmeliği nin 10 uncu maddesine göre hazırlanmıştır. PANSĐYON GÜNLÜK ZAMAN

Detaylı

ETİMESGUT ŞEHİT SALİH HELVACI MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ 2017/2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI NÖBET GÖREVİ VE UYULMASI GEREKEN ESASLAR 1- Günlük vakit

ETİMESGUT ŞEHİT SALİH HELVACI MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ 2017/2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI NÖBET GÖREVİ VE UYULMASI GEREKEN ESASLAR 1- Günlük vakit ETİMESGUT ŞEHİT SALİH HELVACI MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ 2017/2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI NÖBET GÖREVİ VE UYULMASI GEREKEN ESASLAR 1- Günlük vakit çizelgesini uygulamak, 2-Öğretmenlerin derslere zamanında

Detaylı

DERS BİLGİ FORMU Gün İçi Hizmetler Konaklama Hizmetleri Kat Elemanlığı. 2. Yıl, 3. ve 4. dönem

DERS BİLGİ FORMU Gün İçi Hizmetler Konaklama Hizmetleri Kat Elemanlığı. 2. Yıl, 3. ve 4. dönem Dersin Adı Alan Meslek/Dal Dersin Okutulacağı Dönem/Sınıf/Yıl Süre Dersin Amacı Dersin Tanımı Dersin Ön Koşulları Ders İle Kazandırılacak Yeterlikler Dersin İçeriği Yöntem ve Teknikler Eğitim Öğretim Ortamı

Detaylı

BAŞARI. Önce kendi kanatlarına güven! Büyük başarı kalpten gelir, beyinde büyür, ellerden hayata akar.

BAŞARI. Önce kendi kanatlarına güven! Büyük başarı kalpten gelir, beyinde büyür, ellerden hayata akar. BAŞARI Önce kendi kanatlarına güven! Büyük başarı kalpten gelir, beyinde büyür, ellerden hayata akar. Dışımızdaki limitler, içimizdekiler kadar büyür ya da küçülürler. Kafesten çıkınca değil, kafesi içimizden

Detaylı

HASTABAKICININ GÖREV VE SORUMLULUKLARI. Sultan NAZLI Eğitim Hemşiresi

HASTABAKICININ GÖREV VE SORUMLULUKLARI. Sultan NAZLI Eğitim Hemşiresi HASTABAKICININ GÖREV VE SORUMLULUKLARI Sultan NAZLI Eğitim Hemşiresi Doktor ve Hemşireye yardımcı olmak amacıyla idarenin kendisine bildirmiş olduğu görevleri talimatlara uygun bir şekilde yapmakla sorumlu

Detaylı

TARIM İŞLETMELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MERKEZ VE TAŞRA TEŞKİLATI YEMEK HİZMETLERİ YÖNERGESİ

TARIM İŞLETMELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MERKEZ VE TAŞRA TEŞKİLATI YEMEK HİZMETLERİ YÖNERGESİ TARIM İŞLETMELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MERKEZ VE TAŞRA TEŞKİLATI YEMEK HİZMETLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 : (1) Bu Yönergenin amacı, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü

Detaylı

VİTRİN KUYUMCULUĞU BÖLÜMÜ MESLEK DERSLERİ SATIŞ SONRASI HİZMETLER

VİTRİN KUYUMCULUĞU BÖLÜMÜ MESLEK DERSLERİ SATIŞ SONRASI HİZMETLER VİTRİN KUYUMCULUĞU BÖLÜMÜ MESLEK DERSLERİ SATIŞ SONRASI HİZMETLER 1. Aşağıdaki işlemlerden hangisi satış sonrası destek hizmetlerinden değildir? A) Ürünün taşınması B) Ürünün montajı C) Satın alma işlemi

Detaylı

5S UYGULAMASI. Cengiz Nurettin İŞLER İBB İSG Uzmanı -MBA

5S UYGULAMASI. Cengiz Nurettin İŞLER İBB İSG Uzmanı -MBA 5S UYGULAMASI Cengiz Nurettin İŞLER İBB İSG Uzmanı -MBA 5 S YÖNETİMİNE GİRİŞ BİRİNCİL AMAÇ İKİNCİL AMAÇ GÜVENLİK VERİMLİLİK 5S NEDİR? Baş harfleri S ile başlayan Japonca kelimelerdir. SEIRI SEITON SEISO

Detaylı

RASATHANEDE UYULACAK GENEL KURALLAR

RASATHANEDE UYULACAK GENEL KURALLAR RASATHANEDE UYULACAK GENEL KURALLAR 1. GĐRĐŞ Gözlemevinin düzeni ve gözlemcilerin sağlığı için hizmet konutlarının ve teleskop binalarının temizliğine azami özen gösterilmesi gerekmektedir. Her grup, konutları

Detaylı

ATATÜRK MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM MERKEZİ UYULMASI GEREKEN KURALLAR

ATATÜRK MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM MERKEZİ UYULMASI GEREKEN KURALLAR ATATÜRK MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM MERKEZİ UYULMASI GEREKEN KURALLAR A. Sınıf İçinde (Ders Esnasında): - Okulda Eğitim-Öğretim sabah 08:15 te başlar. Öğrenci en geç saat 08:05 de Okul da olur. - Öğrenci

Detaylı

T.C. ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ UYGULAMA ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ UYGULAMA ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ UYGULAMA ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- (1) Bu Esasların amacı, Erzincan Üniversitesi Sağlık

Detaylı

1. Konaklama Hizmetleri ve Organizayonu. 2. Konaklama Hizmetlerinde İletişim. 3. Bilgi Sistemleri ve Rezervasyon Süreci

1. Konaklama Hizmetleri ve Organizayonu. 2. Konaklama Hizmetlerinde İletişim. 3. Bilgi Sistemleri ve Rezervasyon Süreci 1. Konaklama Hizmetleri ve Organizayonu 2. Konaklama Hizmetlerinde İletişim 3. Bilgi Sistemleri ve Rezervasyon Süreci 4. Konaklama Süreci ve Müşteri Hesapları 5. Gece Denetimi ve Faaliyet Raporları 1 6.

Detaylı

Sağlıkta Kalite Değerlendirmeleri Kurallar

Sağlıkta Kalite Değerlendirmeleri Kurallar Sağlıkta Kalite Değerlendirmeleri Kurallar Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü 2013 Yazarlar Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü ISBN: 978-975-590-468-9 Bu rehberin her türlü yayın hakkı SHGM Sağlıkta Kalite

Detaylı

İTÜ Beden Eğitimi Bölümü Olimpik Yüzme Havuzu Kayıt Formu

İTÜ Beden Eğitimi Bölümü Olimpik Yüzme Havuzu Kayıt Formu İTÜ Olimpik Yüzme Havuzu Kayıt Formu Doğum Yeri ve Yılı: TC Kimlik No: Öğrenci No: Kan Grubu: Statüsü: FOTOĞRAF REFERANSLAR Çalıştığı Birim/Unvanı: Çalıştığı Birim/Unvanı: Not (1): Referanslarda İTÜ de

Detaylı

CEYLANPINAR ANADOLU LİSESİ

CEYLANPINAR ANADOLU LİSESİ CEYLANPINAR ANADOLU LİSESİ GÖRGÜ VE NEZAKET KURALLARI Görgü kurallarına uymak diğer insanlara saygı göstermektir ve onların duygularına önem verdiğiniz mesajını göndermek demektir. Toplum hayatının düzenlenmesinde

Detaylı

Hotel Römerhof / Erlensee

Hotel Römerhof / Erlensee Hotel Römerhof / Erlensee 1. Genel anlamda AB Eğitim Projeleri kapsamında kabul ettiğmiz grupları şirket olarak Frankfurt un 30 kilometre doğusunda bulunan Erlensee de Hotel Römerhof da ağırlamaktayız.

Detaylı

YALOVA ÜNİVERSİTESİ SPOR TESİSLERİ İŞLETME YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YALOVA ÜNİVERSİTESİ SPOR TESİSLERİ İŞLETME YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Senato:08.12.2015/95 Madde:9 un ekidir. YALOVA ÜNİVERSİTESİ SPOR TESİSLERİ İŞLETME YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- Bu Yönergenin amacı; Yalova Üniversitesine ait

Detaylı

RESTAURANT HAZIRLIĞI

RESTAURANT HAZIRLIĞI MISE EN PLACE Yemek salonu servise açılmadan önce yapılan bütün hazırlıkları kapsar. Mise en place, bir outlette servis operasyonunun tam ve kusursuz bir şekilde yürümesi için yapılan, en önemli kontrol

Detaylı

GÖREV/İŞ TANIMI FORMU

GÖREV/İŞ TANIMI FORMU GÖREV/İŞ TANIMI FORMU Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı /Genel Hizmetler Birimi/Barınma Hizmetleri Bürosu BEKÇİ BEKÇİ Genel Hizmetler Birimi Şefi, Genel Hizmetler Birimi Şube Müdürü, Daire Üst yönetim

Detaylı

KİŞİSEL KORUYUCU DONANIM KULLANIMI (Kişisel Koruyucu Ekipmanlar)

KİŞİSEL KORUYUCU DONANIM KULLANIMI (Kişisel Koruyucu Ekipmanlar) KİŞİSEL KORUYUCU DONANIM KULLANIMI (Kişisel Koruyucu Ekipmanlar) İÇERİK KKE LERİN GENEL ÖZELLİKLERİ KAFA KORUMA GÖZ KORUMA KULAK KORUMA SOLUNUM KORUMA EL KORUMA AYAK KORUMA DÜŞÜŞ ENGELLEYİCİLER VÜCUT KORUMA

Detaylı

İNSANİ YARDIM FAAALİYETLERİNDE GÜVENLİK VE SAHADA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN NOKTALAR. Ulusal Afet Yönetimi Müdürlüğü İsmail ORAL.

İNSANİ YARDIM FAAALİYETLERİNDE GÜVENLİK VE SAHADA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN NOKTALAR. Ulusal Afet Yönetimi Müdürlüğü İsmail ORAL. İNSANİ YARDIM FAAALİYETLERİNDE GÜVENLİK VE SAHADA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN NOKTALAR Ulusal Afet Yönetimi Müdürlüğü İsmail ORAL www.kizilay.org.tr İNSANİ YARDIM FAALİYETLERİNDE GÜVENLİK VE KURALLAR 1. GENEL

Detaylı

AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI TEKNİKERLİĞİ EĞİTİMİ - IV - İLETİŞİM BECERİLERİ

AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI TEKNİKERLİĞİ EĞİTİMİ - IV - İLETİŞİM BECERİLERİ AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI TEKNİKERLİĞİ EĞİTİMİ - IV - İLETİŞİM BECERİLERİ AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI TEKNİKERLİĞİ EĞİTİMİ - IV - İLETİŞİM BECERİLERİ Eğitim içeriği Ağız ve Diş Sağlığı Teknikerliği Eğitim ve Sınav Komisyonu

Detaylı

YURT - EĞİTİM SEN Yurt Eğitim Çalışanları Sendikası

YURT - EĞİTİM SEN Yurt Eğitim Çalışanları Sendikası Biz BİRLİKTE Güçlüyüz MEB GÖREVDE YÜKSELME SÖZLÜ (MÜLAKAT) SINAVI BİLGİLENDİRME SUNUSU www.yurtegitimsen.org Milli Eğitim Bakanlığının 09 Aralık 2018 tarihinde yapılan merkez ve taşra teşkilatında boş

Detaylı

Otele gelen konukların karşılandığı, yapıldığı,rezervasyonlarının alındığı, hesap ve kayıtlarının tutulduğu, danışma hizmetlerinin verildiği, diğer

Otele gelen konukların karşılandığı, yapıldığı,rezervasyonlarının alındığı, hesap ve kayıtlarının tutulduğu, danışma hizmetlerinin verildiği, diğer ÖNBÜRO HİZMETLERİ ÖNBÜRO Otele gelen konukların karşılandığı, kayıtlarının yapıldığı,rezervasyonlarının alındığı, hesap ve kayıtlarının tutulduğu, danışma hizmetlerinin verildiği, diğer departmanlar ile

Detaylı

5. e) Zilsiz okul ve zaman yönetimi konusunda 1 müdür yardımcısı, rehberlik öğretmenleri,

5. e) Zilsiz okul ve zaman yönetimi konusunda 1 müdür yardımcısı, rehberlik öğretmenleri, EK-18 ZİLSİZ OKUL VE ZAMAN YÖNETİMİ ETKİNLİĞİ AMAÇ: Zilsiz Okul ve Zaman Yönetimi etkinliğinin amacı; öğretmen ve öğrencilere zamanını iyi kullanma sorumluluğu, zaman yönetimi, otokontrol ve öz disiplin

Detaylı

Bu kitap yeni atanan personelin birimine uyumunu sağlamak için yapılmıştır.

Bu kitap yeni atanan personelin birimine uyumunu sağlamak için yapılmıştır. T.C SAĞLIK BAKANLIĞI PENDİK DEVLET HASTANESİ TEMİZLİK HİZMETLERİ BÖLÜM ORYANTASYON REHBERİ Bu kitap yeni atanan personelin birimine uyumunu sağlamak için yapılmıştır. EĞİTİM KOMİTESİ GENEL TANITIM Birim

Detaylı

T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ TRAFİK YÖNERGESİ

T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ TRAFİK YÖNERGESİ T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ TRAFİK YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam Madde 1- Bu Yönergenin amacı, can ve mal güvenliği yönünden; Karabük Üniversitesinin yönetimi altındaki alanlar içinde trafik düzeninin sağlanması

Detaylı

Hausordnung. ĐÇ TÜZÜK (Hastane kuralları)

Hausordnung. ĐÇ TÜZÜK (Hastane kuralları) ĐÇ TÜZÜK (Hastane kuralları) Hastanedeki hasta insanların tedavileri ve bakımları hastaların, refakatçilerin ve ziyaretçilerin birbirlerine karşılıklı olarak saygı göstermelerini gerektirmektedir. Bu kadar

Detaylı

HASTA DOSYASI VE ARŞİV HİZMETLERİ

HASTA DOSYASI VE ARŞİV HİZMETLERİ HASTA DOSYASI VE ARŞİV HİZMETLERİ Hasta dosyalarına yönelik düzenleme yapılmalıdır. Hasta dosyaları için standart bir dosya içeriği belirlenmeli, o Dosyalarda bulunması gereken bilgi ve dokümanlar belirlenmeli,

Detaylı

MÜŞTERİ İLİŞKİLERİ VE SATIŞ DERSİ

MÜŞTERİ İLİŞKİLERİ VE SATIŞ DERSİ MÜŞTERİ İLİŞKİLERİ VE SATIŞ DERSİ Dersin Modülleri Satış Bilgisi Müşteri İlişkileri Kazandırılan Yeterlikler İyi bir satış elemanının ve satılacak ürünlerin özelliklerini tanıyacaktır. Müşterileri memnun

Detaylı

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) tarafından yürütülen bu projenin genel amacını şu konular oluşturmaktadır.

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) tarafından yürütülen bu projenin genel amacını şu konular oluşturmaktadır. Değerli Sektör Yöneticileri; Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) tarafından yürütülen bu projenin genel amacını şu konular oluşturmaktadır. Otelcilik sektöründe çalışanların niteliklerini ve uzmanlaşmalarını

Detaylı

SUNUM, TARTIŞMA, PANEL. Sunum, Tartışma, Panel

SUNUM, TARTIŞMA, PANEL. Sunum, Tartışma, Panel SUNUM, TARTIŞMA, PANEL Sunum, Tartışma, Panel SUNUM Bilim ve sanat konularında veya herhangi bir konuda dinleyicileri bilgilendirmek amacıyla düzenlenen, bu düzenlemeyi kimi teknolojik aletlerle destekleyerek

Detaylı

T.C ERCİYES ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HASTANELERİ ENFEKSİYON KONTROL KURULU. Ameliyathane Organizasyonu ve Giriş Çıkışlarda Uyulması Gereken Kurallar

T.C ERCİYES ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HASTANELERİ ENFEKSİYON KONTROL KURULU. Ameliyathane Organizasyonu ve Giriş Çıkışlarda Uyulması Gereken Kurallar T.C ERCİYES ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HASTANELERİ ENFEKSİYON KONTROL KURULU Ameliyathane Organizasyonu ve Giriş Çıkışlarda Uyulması Gereken Kurallar Mekan: Ameliyathanelerin yoğun bakım ünitelerinden

Detaylı

Eczacıbaşı Profesyonel ekibi için: Mevcut ve potansiyel müşteriler için:

Eczacıbaşı Profesyonel ekibi için: Mevcut ve potansiyel müşteriler için: Dersimiz Hijyen! Hakkında Maratem Akademi, endüstriyel temizlik sektörüne her düzeyde eğitim, danışmanlık ve teknik destek hizmetleri sunabilmek amacı ile kurulmuş profesyonel bir hizmet departmanıdır.

Detaylı

YEMEKHANE TALİMATI. 1.AMAÇ Kurumumuzda çalışan ve kurumumuza gelen misafirlere hijyenik bir şekilde hazırlanan yemeğin sunumunun yapılmasını sağlamak,

YEMEKHANE TALİMATI. 1.AMAÇ Kurumumuzda çalışan ve kurumumuza gelen misafirlere hijyenik bir şekilde hazırlanan yemeğin sunumunun yapılmasını sağlamak, 1.AMAÇ Kurumumuzda çalışan ve kurumumuza gelen misafirlere hijyenik bir şekilde hazırlanan yemeğin sunumunun yapılmasını sağlamak, 2.KAPSAM Yemekhane ve bulaşıkhane personelini. 3.SORUMLULAR Yönetim Hizmetleri

Detaylı

T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ BESLENME HİZMETLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç Kapsam Dayanak ve Tanımlar

T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ BESLENME HİZMETLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç Kapsam Dayanak ve Tanımlar T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ BESLENME HİZMETLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç Kapsam Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1-Bu yönergenin amacı, Selçuk Üniversitesi personeli ve öğrencilerinin yemek hizmetlerinden

Detaylı

Uluslararası Yeşil Anahtar Ödülü. Arzu Akdağ Yeşil Anahtar Programı Ulusal Koordinatörü Çevre Mühendisi

Uluslararası Yeşil Anahtar Ödülü. Arzu Akdağ Yeşil Anahtar Programı Ulusal Koordinatörü Çevre Mühendisi Uluslararası Yeşil Anahtar Ödülü Arzu Akdağ Yeşil Anahtar Programı Ulusal Koordinatörü Çevre Mühendisi Sunumun İçeriği Yeşil Anahtar Ödülü nedir? Yeşil Anahtarlı Tesisler Yeşil Anahtar Ödülü nün Kriterleri

Detaylı

T.C. BANAZ KAYMAKAMLIĞI İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü. Sayı : 56748813/10.07/9876869 05.10.2015 Konu: Eğitim Öğretim Faaliyetleri ve Güvenlik Tedbirleri

T.C. BANAZ KAYMAKAMLIĞI İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü. Sayı : 56748813/10.07/9876869 05.10.2015 Konu: Eğitim Öğretim Faaliyetleri ve Güvenlik Tedbirleri T.C. BANAZ KAYMAKAMLIĞI İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Sayı : 56748813/10.07/9876869 05.10.2015 Konu: Eğitim Öğretim Faaliyetleri ve Güvenlik Tedbirleri...MÜDÜRLÜĞÜNE BANAZ İlgi : Uşak İl Milli Eğitim Müdürlüğünün

Detaylı

Madde 2 Bu Yönetmelik, 22/5/2003 tarihli ve 4857 sayılı İş Kanununun 110 uncu maddesine dayanılarak hazırlanmıştır.

Madde 2 Bu Yönetmelik, 22/5/2003 tarihli ve 4857 sayılı İş Kanununun 110 uncu maddesine dayanılarak hazırlanmıştır. Not: Yönetmeliğin 13üncü maddesinde yer alan Kapıcıya görevi nedeniyle konut verilmesi zorunlu değildir. Hükmü Danıştay 10. Dairesinin 13/03/2007 tarihli ve E.No:2004/6952, K.No:2007/946 sayılı kararı

Detaylı

40/32 Ofis işlemlerini yapmak

40/32 Ofis işlemlerini yapmak . GÜN İÇİ HİZMETLER DERSİ Dersin Modülleri Genel Alan Temizliği Ofis İşlemleri Süre Kazandırılan Yeterlikler 40/32 Genel alan temizliği yapmak 40/32 Ofis işlemlerini yapmak Konuk Hizmetleri 40/32 Konuk

Detaylı

KAYIP VE BULUNMUŞ EŞYA

KAYIP VE BULUNMUŞ EŞYA KAYIP VE BULUNMUŞ EŞYA Misafirlerin konaklama sırasında veya ayrılırken odalarda ve genel alanlarda unuttukları her türlü eşya kayıp eşya olarak kabul edilmektedir. Kayıp eşyaların saklanması ve talep

Detaylı

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Adalet MYO. Adalet Programı Adalet Meslek Etiği Dersleri

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Adalet MYO. Adalet Programı Adalet Meslek Etiği Dersleri Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Adalet MYO Adalet Programı Adalet Meslek Etiği Dersleri ÜNİTE VII KAMU GÖREVLİLERİ ETİK DAVRANIŞ İLKELERİ Kamu Görevlileri Etik Davranış İlkeleri Etik Davranış İlkeleri

Detaylı

1. Saç bakımı için kullanılan araç gereçleri tanır. 2. Saç bakımı işleminin basamaklarını ifade eder.

1. Saç bakımı için kullanılan araç gereçleri tanır. 2. Saç bakımı işleminin basamaklarını ifade eder. İŞİN / MODÜLÜN ADI: A1) Kişisel Bakım Yapma A101)Saç bakımını yapar. ORTAM (Araç gereç, donanım ve koşullar) Şampuan, saç bakım kremi, havlu, tarak, kurutma makinesi Saç bakımını hijyen kurallarına uygun

Detaylı

KONUT KAPICILARI YÖNETMELİĞİ (1) BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam ve Tanımlar

KONUT KAPICILARI YÖNETMELİĞİ (1) BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam ve Tanımlar KONUT KAPICILARI YÖNETMELİĞİ (1) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Tanımlar Amaç ve Kapsam Madde 1 Bu Yönetmeliğin amacı, kapıcıların hizmetlerinin kapsam ve niteliği ile çalışma süresi, hafta tatili, ulusal

Detaylı

Uluslararası Dağcılık ve Tırmanış Federasyonu (UIAA) Dağcılık aktiviteleri için Temel Kurallar

Uluslararası Dağcılık ve Tırmanış Federasyonu (UIAA) Dağcılık aktiviteleri için Temel Kurallar Uluslararası Dağcılık ve Tırmanış Federasyonu (UIAA) Dağcılık aktiviteleri için Temel Kurallar Çeviren: Seda ALTUNTAŞ TDF Dış İlişkiler Kurulu Üyesi Uluslararası Dağcılık ve Tırmanış Federasyonu (UIAA)

Detaylı

ANKA NATURA SİTE YÖNETİMİ SİTE SAKİNLERİNİN UYMASI GEREKEN KURALLAR

ANKA NATURA SİTE YÖNETİMİ SİTE SAKİNLERİNİN UYMASI GEREKEN KURALLAR l ANKA NATURA SİTE YÖNETİMİ SİTE SAKİNLERİNİN UYMASI GEREKEN KURALLAR AMAÇ 02 Ocak 2014 Sitemizde uyulması gereken kurallar; her kat maliki, kiracı veya kullanıcı için maksimum yaşam alanının garantisi

Detaylı

Ek 6. ÇALIŞANLARI DEĞERLENDİRMEK İÇİN KULLANILACAK KRİTERLER. 16. Temsil Yeteneği

Ek 6. ÇALIŞANLARI DEĞERLENDİRMEK İÇİN KULLANILACAK KRİTERLER. 16. Temsil Yeteneği Ek 6. ÇALIŞANLARI DEĞERLENDİRMEK İÇİN KULLANILACAK KRİTERLER 16. Temsil Yeteneği Kurumu temsil yeteneğinden yoksun, tutarsız ve güven oluşturmayan bir izlenim vermektedir. 1 Giyim, konuşma ve tavırlarında

Detaylı

TURİZM SEKTÖRÜNDE YENİ NESİL HİJYEN UYGULAMALARI VE ÇÖZÜMLERİ MAKALE HAZIRLAYAN. Makine Mühendisi (İTÜ) Hijyen Projeler Danışmanı (Hijyen Bilimci)

TURİZM SEKTÖRÜNDE YENİ NESİL HİJYEN UYGULAMALARI VE ÇÖZÜMLERİ MAKALE HAZIRLAYAN. Makine Mühendisi (İTÜ) Hijyen Projeler Danışmanı (Hijyen Bilimci) TURİZM SEKTÖRÜNDE YENİ NESİL HİJYEN UYGULAMALARI VE ÇÖZÜMLERİ MAKALE HAZIRLAYAN Cengiz TAŞDEMİR Makine Mühendisi (İTÜ) Hijyen Projeler Danışmanı (Hijyen Bilimci) OTEL MOTEL TATİL KÖYLERİ Tesisleriniz yeterince

Detaylı

T.C. İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASYON BÖLÜMÜ KLİNİK UYGULAMA YÖNERGESİ

T.C. İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASYON BÖLÜMÜ KLİNİK UYGULAMA YÖNERGESİ T.C. İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASYON BÖLÜMÜ KLİNİK UYGULAMA YÖNERGESİ AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK VE TANIMLAR MADDE 1-) Bu yönergenin amacı İstanbul Aydın

Detaylı

Asansörlerde eşya taşımayınız, eşyaları merdivenlerden çıkartırken mermerlere, duvarlara ve dış kapılara zarar vermeyiniz.

Asansörlerde eşya taşımayınız, eşyaları merdivenlerden çıkartırken mermerlere, duvarlara ve dış kapılara zarar vermeyiniz. Kat maliki veya kiracı olarak oturduğunuz konutlarda huzur ve güven içerisinde yaşamanız ve konutlarınızın kıymetinin artmasını istiyorsanız site yönetimi tarafından konulan kurallara mutlaka riayet etmeniz

Detaylı

2012 YILI İÇ PAYDAŞ ANALİZ RAPORU ARALIK 2012

2012 YILI İÇ PAYDAŞ ANALİZ RAPORU ARALIK 2012 2012 YILI İÇ PAYDAŞ ANALİZ RAPORU ARALIK 2012 ÜYELER İLE YAPILAN ANKET SONUÇLARINA GÖRE; Çanakkale Ticaret Borsasına kayıtlı toplam 364 işletme ile yüz yüze anket yapılmıştır. Çalışmada Çanakkale Ticaret

Detaylı

Tesisimiz 3 blok ve Zemin+7 kattan oluşmaktadır. Tesiste 325 adet bağımsız bölüm bulunmaktadır. Sosyal donatılar; Spor salonu, açık havuz.

Tesisimiz 3 blok ve Zemin+7 kattan oluşmaktadır. Tesiste 325 adet bağımsız bölüm bulunmaktadır. Sosyal donatılar; Spor salonu, açık havuz. Tesisimiz 3 blok ve Zemin+7 kattan oluşmaktadır. Tesiste 325 adet bağımsız bölüm bulunmaktadır. Sosyal donatılar; Spor salonu, açık havuz. Teknik donatılar: 7 ad. Asansör, su tankı, hidrofor, jeneratör,

Detaylı

MAVİŞEHİR MODERN SİTESİ YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI

MAVİŞEHİR MODERN SİTESİ YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI 2-Personelin işe geliş - bildirilecektir. 1-Site Güvenlik binasında her vardiya görevlisi nöbetine 5 dakika önce gelerek devir- teslim yapacaklardır. Devir teslim defteri tutularak imzalanacaktır. gidiş

Detaylı

Bilgilendirme ve Onay Hakkı

Bilgilendirme ve Onay Hakkı Hizmetlerden Yararlanma Hakkı * Hastanemize başvuran her birey, dil, din, ırk veya mezhep ayrımı yapılmaksızın tüm hizmetlerden yararlanma hakkına sahiptir. * Hastalarımız, hastanemizin sunduğu tanı ve

Detaylı

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ. AMBLEM ve BEYAZ ÖNLÜK KALİTE STANDARDI

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ. AMBLEM ve BEYAZ ÖNLÜK KALİTE STANDARDI BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ AMBLEM ve BEYAZ ÖNLÜK KALİTE STANDARDI Aynı işi yapanların giydiği bir örnek giysi olan üniforma, mesleki bir simge olma özelliğini taşır. Üniformanın sembolik

Detaylı

SERVİS DEPARTMANINDA KULLANILAN TEKSTİL ÜRÜNLERİ

SERVİS DEPARTMANINDA KULLANILAN TEKSTİL ÜRÜNLERİ SERVİS DEPARTMANINDA KULLANILAN TEKSTİL ÜRÜNLERİ MASA ÖRTÜSÜ : Genellikle keten veya keten-pamuklu karışımlardan hazırlanırlar ve masanın her kenarından 20 30 cm. sarkmalıdır. Bu duruma göre, masa örtüsünün

Detaylı

Okul Aile İlişkilerinin Yasal Dayanağı

Okul Aile İlişkilerinin Yasal Dayanağı ÖĞRETMEN - VELİ İLETİŞİMİ Okul Aile İlişkilerinin Yasal Dayanağı 1739 sayılı Millî Eğitim Temel Kanunu nda ifade edilen Türk millî eğitiminin temel ilkelerinden birisi okul aile işbirliğidir. Bu ilke okul

Detaylı

Problem değil çözüm üretiyoruz. Problem değil çözüm üretiyoruz. GROUP

Problem değil çözüm üretiyoruz. Problem değil çözüm üretiyoruz. GROUP Problem değil üretiyoruz. Problem değil çözüm çözüm üretiyoruz. GROUP HAKKIMIZDA İSTAŞ TURİZM, Kurulduğu günden bu yana turizm, personel ve öğrenci taşımacılığı konularında faaliyet gösteren bir kuruluştur.

Detaylı

ODTÜ KUZEY KIBRIS KAMPUSU TRAFİK KURALLARI VE UYGULAMALARINA YÖNELİK USUL VE ESASLAR

ODTÜ KUZEY KIBRIS KAMPUSU TRAFİK KURALLARI VE UYGULAMALARINA YÖNELİK USUL VE ESASLAR ODTÜ KUZEY KIBRIS KAMPUSU TRAFİK KURALLARI VE UYGULAMALARINA YÖNELİK USUL VE ESASLAR 1. AMAÇ VE GENEL ESASLAR 1.1. Trafik kuralları ve uygulamalarının amacı Kampus ta trafik kazalarını önlemek, park etme

Detaylı

SOYAK GÖZTEPE SİTESİ TEMİZLİK GÖREVLİSİ GÖREV TANIMI

SOYAK GÖZTEPE SİTESİ TEMİZLİK GÖREVLİSİ GÖREV TANIMI SOYAK GÖZTEPE SİTESİ TEMİZLİK GÖREVLİSİ GÖREV TANIMI A. DOSYA YERİ Dizin\Dosya adı Ortak Alan\Soyak Göztepe Sitesi Temizlik Ekibi Görev Tanımı B. DEĞİŞİKLİK TARİHÇESİ Versiyon Tarih Değişiklik Özeti Değişikliği

Detaylı

TRAFİK BİLGİ KİTAPÇIĞI

TRAFİK BİLGİ KİTAPÇIĞI İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KORUMA VE GÜVENLİK MÜDÜRLÜĞÜ www. guvenlik@itu.edu.tr İTÜ TRAFİK: 0212 285 77 77 TRAFİK BİLGİ KİTAPÇIĞI Kitapçığın amacı, İstanbul Teknik Üniversitesinin yönetimi altındaki

Detaylı

1-Yemek listelerinde belirtilen yemek çeşitlerinin hazırlanması ve pişirilmesinde diğer aşçılarla koordineli bir şekilde çalışmak.

1-Yemek listelerinde belirtilen yemek çeşitlerinin hazırlanması ve pişirilmesinde diğer aşçılarla koordineli bir şekilde çalışmak. AŞCI(SÜMEYRA KORKMAZ) 1-Yemek listelerinde belirtilen yemek çeşitlerinin hazırlanması ve pişirilmesinde diğer aşçılarla koordineli bir şekilde çalışmak. 2- Servis saatlerinde aşçıbaşının direktifleri doğrultusunda

Detaylı

GÜZ DÖNEMİ FİZİK-I LABORATUVARI

GÜZ DÖNEMİ FİZİK-I LABORATUVARI 06.10.2016 2016-2017 GÜZ DÖNEMİ FİZİK-I LABORATUVARI Bilgisayar Mühendisliği Fizik I dersi laboratuvar çalışmasına ilişkin bilgiler aşağıda verilmiştir: Öğrenciler grup numaralarını ilk tabloda bulabilirler.

Detaylı

MEV KOLEJİ ÖZEL BASINKÖY OKULLARI OKUL BAŞARISINI GELİŞTİREN VERİMLİ ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ

MEV KOLEJİ ÖZEL BASINKÖY OKULLARI OKUL BAŞARISINI GELİŞTİREN VERİMLİ ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ MEV KOLEJİ ÖZEL BASINKÖY OKULLARI OKUL BAŞARISINI GELİŞTİREN VERİMLİ ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ Rehberlik Servisi Ekim 2018 Değerli Veliler, Öğrenciler çoğu zaman ders çalışmaya başlamakta güçlük çektiklerinden,

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü MESLEKİ GELİŞİM MODÜLLERİ

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü MESLEKİ GELİŞİM MODÜLLERİ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü MESLEKİ GELİŞİM MODÜLLERİ ANKARA, 2016 İÇİNDEKİLER MESLEKİ GELİŞİM MODÜLLERİ...1 İletişim Modülü.....2 Toplumsal Yaşam Modülü........6

Detaylı

YÜKSEKOKUL SEKRETERİ VEKÂLET EDECEK GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUKLARI:

YÜKSEKOKUL SEKRETERİ VEKÂLET EDECEK GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUKLARI: YÜKSEKOKUL SEKRETERİ Doküman No SİÜ.GT-122 Sayfa 1/2 : Yüksekokul Müdürüne bağlı görev yapar. : Şef Yüksekokulun idari yapısının kurulması, yönetilmesi ve denetlenmesini sağlamak, kurullara katılmak, bütçeyi

Detaylı

T.C. ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK YÜKSEKOKULU HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ UYGULAMA ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK YÜKSEKOKULU HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ UYGULAMA ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK YÜKSEKOKULU HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ UYGULAMA ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- (1) Bu Esasların amacı, Erzincan Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu

Detaylı

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERİSTESİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ DAHİLİ SERVİSLER TEMİZLİK PLANI

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERİSTESİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ DAHİLİ SERVİSLER TEMİZLİK PLANI T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERİSTESİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ DAHİLİ SERVİSLER TEMİZLİK PLANI KODU: ENF.PL.08 YAYINLAMA TARİHİ: 24.06.2014 REVİZYON TARİHİ: 00 REVİZYON NO: 00 SAYFA SAYISI:05

Detaylı

SAĞLIKLI YAŞAM VE REVİR KULLANIMI

SAĞLIKLI YAŞAM VE REVİR KULLANIMI SAĞLIKLI YAŞAM VE REVİR KULLANIMI SAĞLIK NEDİR? Sağlık kişinin Kendini iyi hissetmesidir Yani; -Yemek yiyebilmesi ve doyması -Hareket edebilmesi ve arkadaşlarıyla vakit geçirmesi(yürümesi,koşması,oyun

Detaylı

İSG Sürücü El Kitabı KALİTELİ VE GÜVENLİ ULAŞIM HİZMETLERİ İÇİN

İSG Sürücü El Kitabı KALİTELİ VE GÜVENLİ ULAŞIM HİZMETLERİ İÇİN İSG Sürücü El Kitabı KALİTELİ VE GÜVENLİ ULAŞIM HİZMETLERİ İÇİN Bu kitapçıkta neler var? Hazırlamış olduğumuz bu kitapçıkta müşterilerimize daha iyi ve kaliteli hizmet verebilmek amacıyla sizler için hazırlamış

Detaylı

SANKO ÜNİVERSİTESİ KISMİ ZAMANLI ÇALIŞTIRILAN ÖĞRENCİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

SANKO ÜNİVERSİTESİ KISMİ ZAMANLI ÇALIŞTIRILAN ÖĞRENCİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar SANKO ÜNİVERSİTESİ KISMİ ZAMANLI ÇALIŞTIRILAN ÖĞRENCİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu yönerge; SANKO Üniversitesi nde kısmi zamanlı olarak geçici işlerde

Detaylı

bekletilme ünitesi Sebze yıkama ünitesi Bulaşık yıkama ünitesi

bekletilme ünitesi Sebze yıkama ünitesi Bulaşık yıkama ünitesi MUTFAK HİJYENİ VE KİŞİSEL HİJYEN ENFEKSİYON KONTROL KURULU MUTFAK HİJYENİ Mutfakta fiziki iki alanlar; l Yemek pişirilme ünitesi Hazırlanan yemeklerin bekletilme ünitesi Sebze yıkama ünitesi Bulaşık yıkama

Detaylı

ODANIN GENEL GÖRÜNTÜSÜ

ODANIN GENEL GÖRÜNTÜSÜ ODANIN GENEL GÖRÜNTÜSÜ Crystal Hotels tesislerinde konsept veya yapıya göre oda düzeninde farklılıklar olabilmektedir. Gardırop içindeki askılar 8 adet plastik düzgün olarak askı kafaları duvar tarafına

Detaylı

MUTFAKLARDA ENERJİ VERİMLİLİĞİ. İbrahim KOLANCI Enerji Yöneticisi

MUTFAKLARDA ENERJİ VERİMLİLİĞİ. İbrahim KOLANCI Enerji Yöneticisi BİNALARDA ELEKTRİK TÜKETİMİ 35 30 25 20 15 10 5 0 YÜZDE % STANDBY KURUTUCULAR ISITICILAR TELEVİZYON AYDINLATMA BULAŞIK MAKİNASI ÇAMAŞIR MAKİNASI KLİMA BUZDOLABI DİĞER Soğutucu ve Dondurucular Bir soğutucu

Detaylı

f) Personel, Necmettin Erbakan Üniversitesinde görevli tüm akademik ve idari personeli ifade eder.

f) Personel, Necmettin Erbakan Üniversitesinde görevli tüm akademik ve idari personeli ifade eder. T.C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL TESİS VE MİSAFİRHANE YÖNERGESİ I.BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER AMAÇ MADDE 1-Bu yönerge Necmettin Erbakan Üniversitesi Sosyal Tesis ve Misafirhanesinin yönetimi, yararlanma

Detaylı

MUTFAK PERSONELİ GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLAR

MUTFAK PERSONELİ GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLAR SAYFA NO 1/5 1.POZİSYON ADI: Mutfak Personeli 2.BAĞLI OLDUĞU ÜST POZİSYON: Baş Diyetisyen, Mutfak Sorumlu Diyetisyeni, Destek Hizmetleri Müdürü 3.KENDİSİNE BAĞLI ALT POZİSYONLAR: İaşe Memuru, Aşçı, Garson,

Detaylı

T.C. KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ PARLAYAN YILDIZ UYGULAMA KONUKEVİ YÖNERGESİ

T.C. KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ PARLAYAN YILDIZ UYGULAMA KONUKEVİ YÖNERGESİ T.C. KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ PARLAYAN YILDIZ UYGULAMA KONUKEVİ YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam Madde 1- Kastamonu Üniversitesi personelinin, Kastamonu Üniversitesince düzenlenen bilimsel, kültürel

Detaylı

Konut Kapıcıları Yönetmeliği

Konut Kapıcıları Yönetmeliği Konut Kapıcıları Yönetmeliği BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Tanımlar Amaç ve Kapsam Madde 1 Bu Yönetmeliğin amacı, kapıcıların hizmetlerinin kapsam ve niteliği ile çalışma süresi, hafta tatili, ulusal bayram

Detaylı

(2) Seyir ve Park Kuralları

(2) Seyir ve Park Kuralları T.C. TRAFİK KURALLARI (1) Uyulması Gereken Kurallar 1. Üniversitenin yönetimi altındaki yerlere özel araçla girecek Öğrenci, İdari ve akademik personelin otopark kullanımı, güvenlik ve giriş kontrolünün

Detaylı

HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM

HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1. Bu yönergenin amacı Hasan Kalyoncu Üniversitesi Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin

Detaylı

Sevcan ARSLAN B SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANI DESTEKEGE OSGB SORUMLU MÜDÜR

Sevcan ARSLAN B SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANI DESTEKEGE OSGB SORUMLU MÜDÜR Sevcan ARSLAN B SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANI DESTEKEGE OSGB SORUMLU MÜDÜR İŞVEREN SORUMLULUKLARI İşyeri neresidir? İş kanununda işyeri işin yapıldığı ve işin niteliği ve yürütme bakımından iş yerine bağlı

Detaylı