Soğutucu Kurutucu. SECOTEC Soğutucu Kurutucu Kapasite. 0,6 ila 22 m 3 /dk.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Soğutucu Kurutucu. SECOTEC Soğutucu Kurutucu Kapasite. 0,6 ila 22 m 3 /dk."

Transkript

1 Soğutucu Kurutucu SECOTEC Soğutucu Kurutucu Kapasite 0,6 ila m 3 /dk.

2 Neden soğutucu kurutucu? ir kompresörden emilen atmosferik hava, su buharını da içinde barındıran bir gaz karışımıdır. Ancak havanın su alma ihtiyacı değişkendir; her şeyden önce sıcaklığa bağımlıdır. Hava sıcaklığı tıpkı kompresördeki sıkıştırma gibi arttığı zaman su buharını emme kapasitesi de artmaktadır. Ancak basınçlı havanın gerekli olan soğutma işlemi uyguland ığında su yoğunlaşır. Yoğuşan su siklon su ayırıcısında veya basınçlı hava tankında su buharından ayrılır. Daha sonra basınçlı hava hala daha yüzde 00 su buharına doymuş haldedir. u nedenle devamlı surette soğuma sonucunda boru hatlarında ve tüketim noktalarında oldukça yoğun miktarda kondens birikir. SECOTEC İleri teknoloji SECOTEC sistemi SECOTEC kurutucusunun geliştirilmesindeki amaç: Kurutucunun enerji ihtiyacını daha fazla düşürmek, güvenilirliği ve kullanım kolaylığını artırmaktır. SECOTEC konseptiyle KOMPRESÖRLERİ bu amaca uygun çözümler bulmuştur: Diğer kurutucu sistemlerinin aksine enerji tasarrufu sağlayan kurutucuları çok yüksek verimli çevrim sistemine sahip SECOTEC kontrol ile çalışır. Yani, kurutucunun soğutucu gaz kompresörü ancak gerçekten gerektiği zaman devreye girip enerji tüketir. Soğutucu kurutucu olmadığı takdirde arızalar, üretim kesintileri ve de pahalı bakım ve onarım kaçınılmaz olur. Yüksek verimli: SECOTEC kurutucu Genel basınçlı hava kullanım alanlarında soğuk kurutucu en ekonomik çözümdür. İleri teknoloji SECOTEC sistemiyle basınçlı hava kurutulması şimdi daha da ekonomiktir.

3 daha fazla enerji tasarrufu sağlar SECOTEC sisteminin tasarruf etkisi Sürekli çalışan bir sisteme karşın örneğin bir hava kurutucusu T 9 (, m3/dakikalık kapasiteli) tek var-diyalı çalışmada (bu çalışma, çalışma saatinde, ancak.000 saatlik tam yükte çalışma saatine eşdeğerdir) kwh 0,08 değerindeki bir enerji maliyetinde her yıl 67.- tutarında bir enerji tasarrufu sağlar. Maliyet (8760 h h) x 0,3 kw x 0,08 /kwh = 67 tasarrufu aşağıdaki formüle göre hesaplanır: Yanda yer alan diyagram tipik bir basınçlı hava tüketim profilini göstermektedir. Çalışma molaları, düşük tüketimli süreler ve çalışılmayan süreler sırasında SECOTEC soğutucu kurutucu kapalı moda geçerek enerji tasarrufu sağlar. Kurutucu bu sırada sabit ek çalışma süreleri olmadan çalışır. Kurutucunun çalışmaya sürekli hazır bulunmasını entegre edilmiş soğutucu depo sağlar. SECOTEC kurutucusunun bir diğer avantajı ise düşük basınç kaybıdır. u sayede kompresörün azami basıncı daha düşük ayarlanarak ilave enerji tasarrufu sağlanmış olur Sabah vardiyası Öğle arası ir gün içe gösterilmiş asınçlı ha Saat

4 . Tesisat tipi asınçlı hava ihtiyacı çok değişkenlik göstermiyorsa SECOTEC soğutucu kurutucu, kompresör ve basınçlı hava tankından sonra tesis edilir.. Tesisat tipi asınçlı hava gereksiniminin çok değişkenlik göstermesi halinde SECOTEC soğutucu kurutucu, kompresör, siklon su ayırıcısı ve basınçlı hava tankının arasına tesis edilir. Ayrı bir kondens ayrıştırıcısı SECOTEC soğutucu kurutucularının ana ilkesi çalışma güvenliğidir. u nedenle ayrı, özel olarak tasarlanmış bir paslanmaz kondens ayrıştırıcısıyla donatılmıştır. Yüksek hava dalgalanmalarının olduğu basınçlı hava geçişinde kondensi hava akımından güvenilir bir şekilde ayırır. Kondens tahliye cihazı ECO DRAIN SECOTEC hava kurutucuları standart olarak* bir ECO- DRAIN kondens tahliye ile donatılmıştır. Güvenilir olan bu elektronik kumandalı gidericiler seviyeye bağımlı olarak çalışır. Zaman ayarlı solenoid valflerinin aksine basınçlı hava kayıplarına neden olmaz. ECO-DRAIN kondens giderici böylelikle daha fazla enerji kazancı sağlar ve ayrıca kurutucunun yüksek çalışma güvenliğine de katkıda bulunur. *) TA 5 modeli şamandıralı tahliyelidir erisindeki basınçlı hava tüketimi şematik olarak ştir Gündüz vardiyası avatüketimi SECOTEC enerji tasarrufu potansiyeli: Hava ihtiyacı olmadığı veya çok az ihtiyaç olduğu zaman -SECOTEC kurutucusu otomatik olarak kapanır. asınçlı hava tüketimi = mavi çizginin altında Enerji tasarruf potansiyeli = mavi çizginin üstünde Gece vardiyası Düşük basınç kaybı Kurutucunun basınç farkı (basınç kaybı) örneğin 0,5 bar olduğu takdirde, bu durum kurutucunun önündeki vidalı kompresör için yüzde 3 kadar daha fazla enerji tüketimi anlamına gelir. üyük boyutlu bir yapıya sahip olması SECOTEC soğuk hava kurutucusunun basınç kaybını minimum bir düzeye indirir: DIN/ISO 783* normunun referans koşullarında modele göre basınç kaybı sadece 0,07 ila 0, bar arasındadır. u, SECOTEC sistemi sayesinde enerji maliyetinden tasarruf etmenin yanı sıra kompresör çalışma basıncının mümkün olduğunca düşük tutulması nedeniyle basınçlı hava maliyetinde de hissedilir oranda bir azalmanın olacağı anlamına gelmektedir. Yıllar sonra bile basınç kaybı hiçbir değişikliğe maruz kalmadan düşük seviyede kalır. *) kz. Teknik bilgiler.

5 Teknik bilgiler asınçlı hava kurutucuları ilgili çalışma şartlarına uygun olarak tasarlanmalıdır: Çalışma basıncı arttığı zaman hava kurutucusunun kapasitesi de artar. asınçlı hava giriş sıcaklığı arttığı zaman buna karşılık hava kurutucusunun kapasitesi de düşer. Ortam sıcaklıkları arttığı zaman aynı şekilde hava kurutucusunun kapasitesi düşer. Model TA 5 TA 8 TA T 9 T 6 TC 3 TC 36 TC TD 5 TD 6 TD 76 TE 9 TE TE TF 7 TF 0 Kapasite m 3 /dk.,7 bar lık çalışma basıncında 0,6 0,85,5,,55 3, 3,9,7 5,65 7,0 8,5 0,5,7,3 7,0,0 Fark basıncı bar 0,07 0, 0,7 0,9 0,0 0,0 0,3 0,5 0, 0,5 0,7 0,5 0,8 0, 0,7 0,9 maks. çalışma basıncı bar 6 etkin enerji tüketimi kw 0,5 0,5 0,8 0,3 0,6 0,73 0,8 0,9 0,86,,,5,5,6,85 3,65 Elektrik bağlantısı 30 V 50 Hz Ph 00 V 50 Hz 3 Ph Soğutucu madde R 3a hava bağlantısı (içten dişli) G 3 / G G ¼ G ½ G DN 80 Kon - dens tahliyesi mm DN 6 DN 9 mm cinsinden ölçüler Yüksek lik Geniş lik Ağırlık Derinlik kg DN DIN/ISO 783 referans koşullarında performans verileri, A opsiyonu: Ortam sıcaklığı 5 C, basınçlı hava giriş sıcaklığı 35 C, basınç yoğunlaşma noktası 3 C. Diğer çalışma koşullarında kapasite değişir. Farklı çalışma koşullarında ortaya çıkan düzeltme faktörleri (m 3 /dk. x k... cinsinden kapasite) Kurutucunun girişinde farklı çalışma basıncı p asınçlı hava giriş sıcaklığıt Ortam sıcaklığıt e u p (bar(ü) T ( C) T ( C) e 5 30 k p 0,75 0,8 0,9 0,95,0,07,,,5,7,9,,3 k u, 0,83 0,7 0,6 k 0,985 Te Tu Değiştirilmiş çalışma koşullarında kurutucu kapasitesinin hesaplanması: Örnek Çalışma basıncı: 0 bar(ü) Tablo k =, p asınçlı hava giriş sıcaklığı: 0 C Tablo k = 0,83 Te Ortam sıcaklığı: 30 C Tablo k = 0,985 Tu 35 0,97, m 3 /dk. değerle birlikte seçilen soğutucu kurutucu (V referans ) Çalışma koşullarında mümkün olan maksimum kapasite V maks. Çalışma = V referans x k p x k Te x k Tu V maks. Çalışma =, m 3 /min x, x 0,83 x 0,985 =,89 m 3 /dk. 0 0,9

6 SECOTEC sekiz üstün özellik SECOTEC ihtiyaca göre ayarlama sistemi ile gün be gün enerji tasarrufu SECOTEC ihtiyaca göre ayarlama sistemi, sadece gerek duyulduğunda kurutucunun gaz kompresörünün açıldığı bir gaz çevrim kumandasıdır. u çalışma tipinin temel ön şartı ise yüksek kapasiteli bir soğutucu madde deposudur. asın-çlı hava soğutma çevriminden geçerek kapatma sıcaklığına kadar soğutulur ve bu arada ısı eşanjöründen geçen basınçlı havanın ısısı alınır. Soğutucu madde deposundaki devre sıcaklığına tekrar ulaşıldığında soğutucu gaz kompresörü ça-lışmaya başlar ve soğutucu madde deposunu yeniden soğutur. Soğutucu madde deposunun yüksek kapasitesi sayesinde soğuk hava kompresörü, alt sıcaklık noktasına ulaşılmasından sonra hemen kapatılabilir. u durum, çevrimsiz veya ek çalışma süreli kontrole sahip sistemlere göre oldukça ciddi enerji tasarrufu sağlar. Düşük basınç kaybı: Ek enerji tasarrufu Hava/hava ve soğutucu gaz/hava ısı eşanjörü, düşük bir basınç farkı sağlayan büyük boyutlu bakır borularla donatılmıştır. oru hatlarının pürüzsüz iç çeperleri, SECOTEC soğutucu kurutucusuna ait basınç farkının yıllar sonra bile en düşük düzeyde kalacağı şekilde kalıntıları etkin biçimde önler. Ayrıca, SECOTEC kurutucusu bir ön filtre gerektirmez. öylelikle ek bir filtre sonucunda basınç kaybının neden olduğu maliyetler de ortadan kalkmış olur. delta P sadece yakl. 0,07 maks. 0, bar 3 Yüksek verimli çelik kondens ayrıştırıcısı ir iletken sac, kondens ayrıştırıcısından geçen havanın yönünü bir dönüş hareketine çevirir. Ardından hava, % 99,9 luk çok yüksek bir su ayrıştırma derecesini sağlayan bir çelik tel örgüden geçer. u ayrıştırma derecesi özel uyumu sonucunda dalgalanan akışlarda bile nerdeyse sabit kalır. u husus, istenilen +3 C lik basınç yoğunlaşma noktasına güvenilir şekilde ulaşılmasını sağlar. Ayrıştırma haznesinin tamamı tıpkı tel örgü gibi çelikten imal edilmiştir ve tamamen paslanmazdır. una ilave olarak kondensle kir parçacıkları yıkanır ve ayrıştırılır. Güvenli ve enerji tasarrufu sağlayan kondens giderici Çalışma güvenliği olan ECO-DRAIN kondens tahliyesi, basınçlı hava kaybının önüne geçilmesini sağlayan akıllı bir seviye kontrolüyle donatılmıştır. Toplama haznesi dolu ise, seviye sensörü üzerinden bir diyafram valfı açılır ve kondens boşaltılır. Elektronik devre, ayrıştırılan kondensi tamamen bertaraf etmek ve başka hiçbir basınçlı hava kaybının oluşmaması için gerekli olan maksimum valf açılma süresine uyulmasını sağlar.

7 5 asit ve düşük maliyetli servis SECOTEC soğutucu kurutucularında ısı eşanjörü, soğutma çevrimi, kondens ayrıştırıcısı ve tahliyesi gibi yapı parçalarının tamamına muhafaza sacının çıkartılmasından sonra yukarıdan çok rahat erişim sağlanabilir. Soğutma çevriminin kontrolü için emme ve basınç tarafında servis valfları mevcuttur. Cihazın ön yüzündeki kondenserin düzeni sayesinde bu parçadaki muhtemel bir kirlilik hızlıca belirlenip giderilebilir. Kurutucunun kule tipindeki yapısı ve parçaların düzeni sayesinde bakım çalışmaları çok basit bir şekilde yapılabilir. u özelliklerin tamamı bakım için işçilik maliyetlerini oldukça azaltır. 6 Endüstriyel kalitede elektrik panosu: Yüksek güvenlik Her SECOTEC soğuk hava kurutucusu, standart olarak EN 600- normuna göre yapılmıştır ve EMV standartlarına göre elektromanyetik uyumluluğu kontrol edilmiştir. SECOTEC soğutucu kurutucuları, VDE 0700 normuna sahip cihazların aksine kapsamlı bir endüstriyel standardı karşılamakta ve bu nedenle IP 5 koruma sınıfı özelliğini barındıran sigorta panolarına, kumanda ve ana akım devreleri için sigortalara ve bir kumanda transförmatörüne sahiptir. Kumanda transformatörü kumanda devrelerini, bir kısa devre oluşması halinde bile insan güvenliğini sağlayacak şekilde galvanik olarak elektrik ağından ayırır. Cihazda takılı bulunan sigortalar EN 600- normuna göre standarttır, zira endüstriyel alanda cihazın dış tarafından sigortalarda güvenilir emniyet mekanizmasını oluşturmak örneğin uzun ek kablolar nedeniyle mümkün değildir. Yukarıda değinilen hususların tamamı size çok yüksek emniyet olanağı sağlar. 7 asit kullanım SECOTEC soğuk hava kurutucusunun kule tipindeki yapısı yalnız bakım işlemini kolaylaştırmaz, aynı zamanda kullanımı da kolaylaştırır. öylelikle kumanda panosu tüm modellerde görüş yüksekliğinde entegre edilmiştir. İşlev denetimini kumanda panosuna entegre edilmiş bir yoğuşma noktası eğilim göstergesi sağlar. Diğer kullanım ve denetim elemanları şunlardır: ACİL/KAPATMA ana şalteri, Soğutucu madde deposu aktif ve gaz kompresörü çalışıyor için LED göstergeleri, TE 9 tipinden (opsiyon) ve TF tipinden (standart) itibaren: Uyarı, yüksek basınç çiğlenme noktası ve Arıza ECO-DRAIN için LED göstergeleri. unların tümü, kullanım kolaylığını sağlar ve çalışma güvenliğini artırır. 8 Güvenli çalışma şekli SECOTEC soğuk hava kurutucularının işleyişi dört aşamadan oluşur:. Aşama: Giriş bölümüne () gelen sıcak basınçlı hava ısı eşanjörünün ilk bölümünde () soğuk basınçlı havayla ön soğutmaya tabi tutulur.*. aşama: Isı eşanjörünün ikinci bölümünde () basınçlı hava bir soğutma çevriminden geçerek ısıl depo ile (3) yoğunlaşma noktası sıcaklığına soğutulur 3. Aşama: Soğutma sonucunda oluşan kondens çok kademeli, bakım gerektirmeyen ayırma sistemiyle () hava akımında ayırt edilir. Otomatik kondens tahliyesi ECO-DRAIN () kondensi güvenli bir şekilde bertaraf eder.. Aşama: Isı eşanjörünün ilk bölümünde () basınçlı hava geri ısıtılır* ve kurutulmuş olarak çıkış ağızlarına (5) yönlendirilir. *) TA 5 tipi: ön soğutma ve geri ısıtma olmadan, şamandıralı ayrıştırıcısı ile 3. aşama. 5 3

8 SECOTEC donanımı Yapısı Yandan sökülebilen duvarlara sahip kule tipinde yapı, dışı toz boyama kaplamalı içi galvanizli çelik sacdan muhafaza; kullanılan tüm malzemeler CFC maddesinden arındırılmıştır; soğuk olan tüm temas parçaları yalıtılmıştır; IP5 koruma sınıfı entegre edilmiş elektrik panosu, hava/ hava ısı eşanjörü (TA 8 modelinden itibaren), kondens ayırma sistemi, otomatik kondens tahliyesi, soğutucu gaz ve yağla birlikte doldurulmuş olarak teslim edilir. Kumanda tablosu Çiğlenme noktası eğilim göstergesi, ACİL/KAPAMA ana şalteri, Gerilim AÇIK ve Soğutucu gaz kompresörü AÇIK için kontrol lambası (LED). TC 3 modelinden itibaren yüksek çiğlenme noktası ve kompresör çalışıyor mesajıyla standart olarak gerilimsiz kontak. Uyarı yüksek çiğlenme noktası ve ECO-DRAIN, arıza için kontrol lambaları (LED) TE modelinden itibaren standarttır. Soğutma çevrimi Soğutma çevirimi, servis valfleri, SECOTEC çevrim sistemiyle kumanda edilen ısıl madde deposu, otomatik çiğlenme noktası denetimi ve büyük ebatlı soğuk hava kompresörü ile donatılmıştır. Aksesuar (opsiyon) ypass boru hattı (ypass boru sistemi). u opsiyonla basınçlı hava akımı soğuk hava kurutucusunun bakımı esnasında bile sağlanmış olur. Planlamada geniş kapsamlı bilgi birikimi KESS, enerji tasarruf sistemi servisiyle size basınçlı hava kullanıcısı olarak işletmeniz için en uygun basınçlı havayı sağlayan geniş kapsamlı bir hizmet konseptini sunuyoruz. u servis; basınçlı hava ürünleri, kullanıcı danışmanlığı ve temsilciliği gibi unsurları veri işlemenin en uygun şekilde kullanılması sonucunda doğan olanaklarla birleştirir. KOMPRESÖRLERİ tarafından tasarlanan basınçlı hava istasyonları etkin enerji kullanımı sayesinde kendilerini kanıtlamaktadır. Kompresörlerin yüzde 95 ve daha fazla yükte çalışma oranları ayrıcalık değildir. Yüksek kullanım güvenirliğinde düşük maliyet ile elde edilen kullanıma uygun basınçlı hava kalitesi basınçlı hava istasyonları için karakteristik niteliklerdir. u bilgi birikimini değerlendirin. ırakın basınçlı hava istasyonunuzu KOMPRESÖRLERİ planlasın.

9 Ölçüler Soğuk hava T Kumanda tablosu Soğuk hava girişi Seri TA H Elektrik bağlantıları asınçlı hava bağlantıları Kondens tahliyesi (DN 9) Sağdan görüntüsü Önden görüntüsü Soldan görüntüsü Soğuk hava Elektrik bağlantısı için kablo girişi Kumanda tablosu Soğuk hava girişi Soğuk hava H Seri T, TC, TD T asınçlı hava bağlantıları Kondens tahliyenin Sağdan görüntüsü Önden görüntüsü Arkadan görüntüsü Soğuk hava Kumanda tablosu Elektrik bağlantısı için kablo girişi asınçlı hava bağlantıları Soğuk hava girişi Soğuk hava H Seri TE T Kondens tahliyenin Sağdan görüntüsü Önden görüntüsü Arkadan görüntüsü Soğuk hava Kumanda tablosu Soğuk hava asınçlı hava bağlantıları H Soðuk hava giriþi Elektrik bağlantıları Kondens tahliye Seri TF T Sağdan görüntüsü Önden görüntüsü Arkadan görüntüsü

10 Farklı Hava Kullanım Uygulamaları farklı basınçlı hava kalitelerini gerektirir Süt ve bira sanayi Gıda ve keyif verici madde üretimi Özellikle temiz taşıma havası Eczacılık endüstrisi Dokuma tezgahları, fotoğraf laboratuarları Püskürtme boya, toz boya Ambalaj, kumanda ve sistem havası Ambalaj, kontrol ve el aletleri havası Kaba kumlama kaliteli kumlama Düşük kaliteli kaba kumlama Atık su sistemleri için taşıma havası A C İhtiyaca/kullanıma göre istediğiniz şartlandırma derecesini seçin: Soğutucu kurutucu ile olan basınçlı hava şartlandırılması (basınç çiğlenme noktası +3 C) Kullanım örnekleri: ISO normuna göre Özel hava kalite talebi yok Donmaya karşı korunmamış basınçlı hava şebekeleri için: Adsorpsiyon kurutuculu basınçlı hava elde edilmesi İlaç, süt ve bira üretimi Çip üretimi, görsel, gıda ve keyif verici madde oyama tesisleri İşlem havası, İlaç endüstrisi Fotoğraf laboratuarı Don tehlikesi altındaki kullanımlar, özellikle kuru taşıma havası, püskürtme boya, hassas basınç regülatörü A C A D E G A C A F FST FE FST FE FST FD ACT FE ACT FD FF vidalı kompresörlerinde Diğer sistemler Yağ buharı miktarı 0,003 mg/m³, parçacıklardan arındırma >0,0 µm, seril, kokusuz ve tadsız Yağ buharı miktarı 0,003 mg/m³, parçacıklardan arındırılmış >0,0 µm Yağ buharı miktarı 0,003 mg/m³, parçacıklardan arındırılmış > µm Toz Toz Su Yağ akteri Su Yağ akteri FST G 7 H 3 7 I 3 9 J FG FD FFG D E F G AT FF F FC FE Filtre asınçlı hava tankı T T ECD Kompresör ECD Çok değişken hava tüketimlerine uygun montaj şekli Filtre asınçlı hava tankı Aquamat Kompresör THNF THNF Aquamat Aeresol 0,00 mg/m³, parçacıklardan arındırılmış >0,0 µm Aeresol 0,0 mg/m³, parçacıklardan arındırılmış >0,0 µm Aeresol 0,0 mg/m³, parçacıklardan arındırılmış > µm Aeresol mg/m³, parçacıklardan arındırılmış > µm AT ZK Çok değişken hava tüketimlerine uygun montaj şekli FE ZK TOPKAPI ENDÜSTRİ MALLARI TİCARET A.Ş. Millet Caddesi - No: Topkapı İSTANUL Tel : Fax: e-posta: info@topkapigroup.com.tr asınçlı hava yabancı maddeleri: + Toz + Su/Kondens + Yağ + akteri Filtreleme dereceleri: H I J Açıklamalar: THNF = ez filtre toz içeren ve çok kirli emilen havanın temizlenmesi için ZK = Siklon ayrıştırıcı Kondens ayrışımı için ECD = ECO DRAIN elektronik seviye kumandalı kondens tahliye cihazı F = Ön filtre 3 µm Sıvı damlalarını ve katı madde partiküllerini arındırmak için> 3 µm, Atık yağ oranı 5 mg/m³ FC = Ön filtre µm Yağ damlalarını ve katı madde partiküllerini arındırmak için> µm, Atık yağ oranı mg/m³ FD = Son filtre µm Toz partiküllerini ayırmak için > µm FE = Mikrofiltre 0,0 ppm Yağ buharı ve katı madde partiküllerinin ayrıştırılması için > 0,0 µm, aeresol oranı 0,0 mg/m³ = asınç tutma sistemi FF = Mikrofiltre 0,00 ppm Yağ aeresollerinin ve katı madde partiküllerinin ayrıştırılması için > 0,0 µm, Atık yağ aeresol oranı 0,00 mg/m³ FG = Aktif karbon filtresi, yağ buharı miktarı 0,003 mg/m³ FFG = Mikrofiltre Aktif karbon-kombinasyonu FF ve FG den oluşmaktadır T = Hava kurutucusu asınçlı hava kurutması, asınç çiğlenme noktası +3 C ye kadar AT = Adsorpsiyon kurutucusu asınçlı hava kurutması; Seri DC, soğuk rejenere, asınç çiğlenme noktası -70 C kadar; Seri DW, DN, DTL, DTW, sıcak rejenere, asınç çiğlenme noktası -0 C kadar ACT = Aktif karbon adsorber Yağ buharının arındırılması, yağ buharı miktarı 0,003 mg/m³ FST = Sterilizasyon filtresi dış etkenler olmayan basınçlı hava için Aquamat = Kondens şartlandırma sistemi ISO Sýnýf Toplamyağ Katı maddeler/toz Nem oranı m 3 başına maks. parçacık sayısı, d (µm) ile partikül asınç çiğlenme noktası (x=su oranı g/m 3 cinsin mg/m 3 den sıvı) Kullanıcı ön verileri doğrultusunda C 0, C 0, C, C 5, C C 0 0 x 0,5 0,5 x 5,0 5,0 x 0,0 0, 0, d 0,5 0,5d,0,0d5,0 µm mg/m 3 Aeresol 5 mg/m³, parçacıklardan arındırılmış >3 µm Aeresol 5 mg/m³, parçacıklardan arındırılmış > µm şartlandırılmamış P-03TR/05 Teknik değişiklik yapma hakkı mahfuz tutulmaktadır!

SECOTEC. Basınçlı havayı kurutmak neden gereklidir?

SECOTEC. Basınçlı havayı kurutmak neden gereklidir? Basınçlı havayı kurutmak neden gereklidir? Bir kompresörden emilen atmosferik hava, su buharını da içinde barındıran bir gaz karışımıdır. Ancak havanın su taşıma kapasitesi değişkendir; öncelikle sıcaklığa

Detaylı

Soğutucu Kurutucu. TG TI Serisi. Kapasite 24,2 ila 90 m 3 /dk.

Soğutucu Kurutucu. TG TI Serisi. Kapasite 24,2 ila 90 m 3 /dk. Soğutucu Kurutucu TG TI Serisi Kapasite, ila 90 m 3 /dk. Neden soğutucu kurutucu? Kompresör tarafından emilen atmosferik hava daima su buharı da içeren bir gaz karışımıdır. Ancak havanın su alma ihtiyacı

Detaylı

Basınçlı hava filtresi. Filtre. 0,58 ila 248 m3 /dk. Basınç 16 bar a kadar

Basınçlı hava filtresi. Filtre. 0,58 ila 248 m3 /dk. Basınç 16 bar a kadar asınçlı hava filtresi Filtre 0,58 ila 8 m3 /dk. asınç 6 bar a kadar Neden basınçlı hava arıtılması? ir kompresör, her metre küp ortam havasıyla 90 milyona kadar kir parçacıklarını, hidrokarbon gazlarını,

Detaylı

BİR KOMPRESÖRDEN DAHA FAZLASI. Kurutucu Broşürü

BİR KOMPRESÖRDEN DAHA FAZLASI. Kurutucu Broşürü BİR KOMPRESÖRDEN DAHA FAZLASI Kurutucu Broşürü (U) Genel Kullanıma Uygun Endüstriyel Basınçlı Hava Yüksek Kaliteli Kumlama Pnömatik Valf ve El Aletleri Pnömatik Kontrol ve Taşıma Sistemleri, Tekstil Toz

Detaylı

YAĞ ENJEKSIYONLU DÖNER VIDALI KOMPRESÖRLER GX 2-7 EP G 7-15 EL

YAĞ ENJEKSIYONLU DÖNER VIDALI KOMPRESÖRLER GX 2-7 EP G 7-15 EL YAĞ ENJEKSIYONLU DÖNER VIDALI KOMPRESÖRLER YENI G SERISI İşin gereğini ve daha fazlasını yerine getirebilmek için yeni nesil G serisinde Atlas Copco'nun güçlü döner vida elemanı ve modelinde gelişmiş bir

Detaylı

BURAN SOĞUTMA TIP BASINÇLI HAVA KURUTUCU

BURAN SOĞUTMA TIP BASINÇLI HAVA KURUTUCU BURAN SOĞUTMA TIP BASINÇLI HAVA KURUTUCU Kompakt Tasarım Basınçlı havada sadece havayı sıkıştırmaktan fazlası var. Basınçlı hava, gücün bütün endüstriyel ve teknik üretim alanlarında kullanılmasının ve

Detaylı

İşgücü kaybını önler Filtre bakımına, su tutucuların tahliyesine gerek kalmaz. Arıza ve bakım için harcanan iş gücünden tasarruf ettirir.

İşgücü kaybını önler Filtre bakımına, su tutucuların tahliyesine gerek kalmaz. Arıza ve bakım için harcanan iş gücünden tasarruf ettirir. Kurutucu Basınçlı Hava Kurutucuları Su Nereden Geliyor? Kompresöre giren atmosferik havanın içinde su buharı bulunur. Sıkışmanın etkisiyle yoğuşarak su haline gelen bu su buharı hava hatlarında ve kullanım

Detaylı

LUPAMAT YAĞSIZ 40 BAR PET KOMPRESÖRÜ

LUPAMAT YAĞSIZ 40 BAR PET KOMPRESÖRÜ LUPAMAT YAĞSIZ 40 BAR PET KOMPRESÖRÜ LUPAMAT KOMPRESÖRÜN YENİ ÜRÜNÜ Our New Product PET Comperssor YAĞSIZ YÜKSEK BASINÇ PET KOMPRESÖRÜ LUPAMAT YAĞSIZ YÜKSEK BASINÇ PET KOMPRESÖRÜ HANGİ SEKTÖRLERDE KULLANILABİLİR

Detaylı

Su ile soğutma sistemleri

Su ile soğutma sistemleri Su ile soğutma sistemleri Hava/su ısı değiştiriciler Duvara monte...300 500 W...354 Duvara monte...600 1000 W...355 Duvara monte...1250 3000 W...356 Duvara monte...3000 5000 W...357 Duvara monte...7000

Detaylı

Cihazlar yalnızca soğutma modunda çalışmaktadır.

Cihazlar yalnızca soğutma modunda çalışmaktadır. Cihazlar yalnızca soğutma modunda çalışmaktadır. Standart ürünlerde çevre dostu R407c soğutucu akışkan kullanılmaktadır. Su sıcaklık rejimine veya isteğe göre farklı soğutucu akışkan ile sistem oluşturulabilmektedir.

Detaylı

YTÜ Makine Mühendisliği Bölümü Hidromekanik ve Hidrolik Makinalar Anabilim Dalı Özel Laboratuvar Dersi Kompresör Deneyi Çalışma Notu

YTÜ Makine Mühendisliği Bölümü Hidromekanik ve Hidrolik Makinalar Anabilim Dalı Özel Laboratuvar Dersi Kompresör Deneyi Çalışma Notu YTÜ Makine Mühendisliği Bölümü Hidromekanik ve Hidrolik Makinalar Anabilim Dalı Özel Laboratuvar Dersi Kompresör Deneyi Çalışma Notu Laboratuar Yeri: E1 Blok Hidromekanik ve Hidrolik Makinalar Laboratuvarı

Detaylı

Basınçlı hava teknolojisi. Temel ilkeler ve öneriler

Basınçlı hava teknolojisi. Temel ilkeler ve öneriler Basınçlı hava teknolojisi Temel ilkeler ve öneriler Basınçlı hava maliyetinizi biliyor musunuz? Kesin olarak bilmek istiyorsanız, bizden basınçlı hava ihtiyaç analizi (ADA) talebinde bulunun. Ayrıntılı

Detaylı

SOĞUTUCULU BASINÇLI HAVA KURUTUCUSU BOREAS VARIOPULSE

SOĞUTUCULU BASINÇLI HAVA KURUTUCUSU BOREAS VARIOPULSE SOĞUTUCULU BASINÇLI HAVA KURUTUCUSU BOREAS VARIOPULSE Akıllı Basınçlı Hava Basınçlı Hava neden işlenir? Basınçlı hava, tüm endüstriyel ve üretim alanlarında vazgeçilmez bir sürükleyici enerji biçimidir.

Detaylı

NEM ALMA CİHAZI TTK 100 E 1500 TL + %16 KDV

NEM ALMA CİHAZI TTK 100 E 1500 TL + %16 KDV NEM ALMA CİHAZI TTK 100 E 1500 TL + %16 KDV Nem alma kapasitesi, 30 C / %80 bağıl nemde: 30 litre / 24saat Uygun olduğu maks. oda büyüklüğü: 90 m² / 225 m³ Çalışma aralığı, sıcaklık: 5 ila 35 C Çalışma

Detaylı

90 kw kw YENİ SERİ EKO PLUS

90 kw kw YENİ SERİ EKO PLUS 90 kw - 315 kw YENİ SERİ EKO PLUS www.ekomak.com.tr _2 3_ 90-160 Üstün vida elementi maksimum serbest hava dağıtımı ve düşük enerji tüketiminin optimum kombinasyonunu sağlamaktadır. En son teknolojiye

Detaylı

Avrupanıın en hızlı satan gazifikasyon kazanı!

Avrupanıın en hızlı satan gazifikasyon kazanı! Avrupanıın en hızlı satan gazifikasyon kazanı! Yeni nesil Ventum gazifikasyon kazanları çok sessiz, verimli ve ekonomik bir sistem olarak tasarlanmıştır. Geniş yanma odası 7 saate kadar ısıtmaya yetecek

Detaylı

HRV-IP. Tavan Tipi Isı Pompalı Isı Geri Kazanım Cihazı

HRV-IP. Tavan Tipi Isı Pompalı Isı Geri Kazanım Cihazı HRV-IP Tavan Tipi Isı Pompalı Isı Geri Kazanım Cihazı HRV-IP Tavan Tipi Isı Pompalı Isı Geri Kazanım Cihazı Tavan tipi ısı pompalı ısı geri kazanım cihazları kapalı mekanlardaki egzoz ve taze hava ihtiyacını

Detaylı

KOMPRESÖRLERİ. Mevcut Durum Analizi. Optimum Hava Sisteminin Tespiti. Dünya Çapında Teleservis. Süratli Servis. Orijinal Bakım Parçaları

KOMPRESÖRLERİ. Mevcut Durum Analizi. Optimum Hava Sisteminin Tespiti. Dünya Çapında Teleservis. Süratli Servis. Orijinal Bakım Parçaları KOMPRESÖRLERİ Mevcut Durum Analizi Bilgisayar destekli ADA basınçlı hava analiz sistemi ile basınçlı hava kullanımınız süratli ve hassas bir şekilde belirlenir. Optimum Hava Sisteminin Tespiti Enerji Tasarruf

Detaylı

Konveyörlü Tip WTM140

Konveyörlü Tip WTM140 serisi, bulaşık yıkama işleminde yüksek verimlilik, tasarruf ve ergonomi konularında yüksek beklentileri bulunan profesyoneller için üretilir. Ürün serisi bardak yıkama, tezgahaltı, giyotin tip, konveyörlü,

Detaylı

DHE ENDÜSTRİYEL. Basınçlı Hava ve Gaz Çözümleri PARKER ÜRÜN PORTFÖYÜMÜZ

DHE ENDÜSTRİYEL. Basınçlı Hava ve Gaz Çözümleri PARKER ÜRÜN PORTFÖYÜMÜZ DHE ENDÜSTRİYEL Basınçlı Hava ve Gaz Çözümleri PARKER ÜRÜN PORTFÖYÜMÜZ DHE Endüstriyel olarak distribütörü olduğumuz Parker domnick hunter; basınçlı hava ve gazların filtrasyonu, saflaştırılması ve şartlandırılması

Detaylı

IGH. Isı Geri Kazanımlı Taze Hava Cihazı

IGH. Isı Geri Kazanımlı Taze Hava Cihazı Isı Geri Kazanımlı Taze Hava Cihazı Systemair HSK Isı Geri Kazanımlı Havalandırma Sistemi kısaca IGH olarak adlandırılmaktadır. IGH, ısı enerjisini eşanjörler ve fanlar yardımı ile geri kazanarak enerji

Detaylı

Online teknik sayfa MCS300P HW PROSES ÇÖZÜMLERI

Online teknik sayfa MCS300P HW PROSES ÇÖZÜMLERI Online teknik sayfa MCS300P HW A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T Sipariş bilgileri Tip MCS300P HW Stok no. Talep üzerine Uygulama yeri ve müşteri gereklilikleri doğrultusunda kullanılacak cihazın özellikleri

Detaylı

THISION L ECO Kazan tasarımında son nokta

THISION L ECO Kazan tasarımında son nokta Yoğuşmalı kazan Kapasite 66-133kW THISION L ECO Kazan tasarımında son nokta DÜŞÜK EMİSYON YÜKSEK VERİM THISION L ECO Yüksek kapasite Yüksek kullanım esnekliği THISION L ECO, yüksek kaliteli mühendislik

Detaylı

AYTEK COOLING SYSTEMS SU SOĞUTMALI CHILLER + TCU

AYTEK COOLING SYSTEMS SU SOĞUTMALI CHILLER + TCU AYTEK COOLING SYSTEMS SU SOĞUTMALI CHILLER + TCU www.ayteksogutma.com CT SERİSİ SOĞUTMA CT serisi chiller cihazları sayesinde her enjeksiyon makinesinin kalıbında ayrı ayrı su sıcaklıkları ile çalışılabilir.

Detaylı

Neden kheell Kompresör

Neden kheell Kompresör Neden kheell Kompresör Pazarda tecrübe edinmiş müşteri memnuniyetini en üst düzeyde tutan dinamik ve tecrübeli kadrosu ile imalatını sürdüren EKOSAN KOMPRESÖR, yeni markanız Kheell ile Türkiye pazarında

Detaylı

TopClean M Temizliği unutun, sadece nefes alın

TopClean M Temizliği unutun, sadece nefes alın Profesyonel temizleme ve dezenfeksiyon teknolojisi Temizliği unutun, sadece nefes alın Solunum ekipmanları için profesyonel temizlik ve dezenfeksiyon www.meiko.com.tr : Güvenilir temizlik ve dezenfeksiyon

Detaylı

VR4+ DC Inverter Heat Recovery Dış Üniteler

VR4+ DC Inverter Heat Recovery Dış Üniteler VR4+ DC Inverter Heat Recovery Dış Üniteler 27 VR4+ DC Inverter Heat Recovery TEMEL ÖZELLİKLER Eş Zamanlı Isıtma ve Geçerli V4+ Heat Pump sistemi göz önüne alınarak, VR4+ Heat Recovery sisteminde bir oda

Detaylı

VR4+ DC Inverter Heat Recovery Dış Üniteler

VR4+ DC Inverter Heat Recovery Dış Üniteler Dış Üniteler 27 TEMEL ÖZELLİKLER Eş Zamanlı ve Geçerli V4+ Heat Pump sistemi göz önüne alınarak, VR4+ Heat Recovery sisteminde bir oda soğutulurken diğeri kutusu sayesinde ısıtılır ve bu sayede kullanıcı

Detaylı

Otomatik Yük Ayırıcı

Otomatik Yük Ayırıcı Otomatik Yük Ayırıcı Teknik Özellikler: IEC standartlarına göre - E3 M2 Anma gerilimi (kv rms) 36 Anma akımı (A) 630 Anma kısa devre akım (ka) 12,5 Anma yalıtım düzeyi kv rms, 50Hz/1 dak. faz - toprak

Detaylı

HRV-DX Plus. DX Tavan Tipi Isı Geri Kazanım Cihazı

HRV-DX Plus. DX Tavan Tipi Isı Geri Kazanım Cihazı HRV-DX Plus DX Tavan Tipi Isı Geri Kazanım Cihazı HRV-DX Plus DX Tavan Tipi Isı Geri Kazanım Cihazı IGK cihazları kapalı mekanlardaki egzoz ve taze hava ihtiyacını karşılamak amacı ile tasarlanmış alüminyum

Detaylı

HRV-DX Plus. DX Tavan Tipi Isı Geri Kazanım Cihazı

HRV-DX Plus. DX Tavan Tipi Isı Geri Kazanım Cihazı HRV-DX Plus DX Tavan Tipi Isı Geri Kazanım Cihazı HRV-DX Plus DX Tavan Tipi Isı Geri Kazanım Cihazı IGK cihazları kapalı mekanlardaki egzoz ve taze hava ihtiyacını karşılamakta amacı ile tasarlanmış özel

Detaylı

Konveyörlü Tip WTM300

Konveyörlü Tip WTM300 serisi, bulaşık yıkama işleminde yüksek verimlilik, tasarruf ve ergonomi konularında yüksek beklentileri bulunan profesyoneller için üretilir. Ürün serisi bardak yıkama, tezgahaltı, giyotin tip, konveyörlü,

Detaylı

Konveyörlü Tip WTM180

Konveyörlü Tip WTM180 Electrolux Bulaşık Yıkama Sistemleri serisi, bulaşık yıkama işleminde yüksek verimlilik, tasarruf ve ergonomi konularında yüksek beklentileri bulunan profesyoneller için üretilir. Ürün serisi bardak yıkama,

Detaylı

Basınçlı Havanın Yeni Yüzü...

Basınçlı Havanın Yeni Yüzü... Basınçlı Havanın Yeni Yüzü... 2 Neden Ekosan Kompresör 3 Pazarda tecrübe edinmiş müşteri memnuniyetini en üst düzeyde tutan dinamik ve tecrübeli kadrosu ile imalatını sürdüren EKOSAN KOMPRESÖR, Türkiye

Detaylı

The Power to Save Energy.

The Power to Save Energy. The Power to Save Energy. SU SOĞUTMALI CHILLER + TCU CT SERİSİ Soğutma CT serisi chiller cihazları sayesinde her enjeksiyon makinesinin kalıbında ayrı ayrı su sıcaklıkları ile çalışılabilir. Dolayısıyla

Detaylı

AP-RT. Çatı Tipi Paket Klima Santrali

AP-RT. Çatı Tipi Paket Klima Santrali AP-RT Çatı Tipi Paket Klima Santrali AP-RT Çatı Tipi Paket Klima Santrali AP-RT serisi; % 20 taze havalı, tek fanlı, soğutma kapasite aralığı 13 kw - 164 kw olan 12 adet modelden oluşmaktadır. serisi;

Detaylı

HİDROLİK VE PNÖMATİK KARŞILAŞTIRMA

HİDROLİK VE PNÖMATİK KARŞILAŞTIRMA PNÖMATİK SİSTEMLERİN KULLANIM ALANLARI Pnömatik sistemler, Hızlı fakat küçük kuvvetlerin uygulanması istenen yerlerde; temizlik ve emniyet istenen tasarımlarda da kullanılır. Pnömatik sistemler aşağıda

Detaylı

EVHRAC 3 YIL. Avantajları. Fonksiyonu. Modeller

EVHRAC 3 YIL. Avantajları. Fonksiyonu. Modeller EVHRAC Fonksiyonu Bilindiği gibi binalarda hava kalitesinin arttırılması için iç ortam havasının egzost edilmesi ve yerine taze hava verilmesi kaçınılmaz hale gelmiştir. Her ne kadar ısı geri kazanım cihazları

Detaylı

AirHome Serisi Paket Tip Isı Pompaları

AirHome Serisi Paket Tip Isı Pompaları AirHome Serisi Paket Tip Isı Pompaları Apartman, siteler gibi toplu konut projelerinde ve Daire, villa, yazlık, ofis, mağaza gibi bireysel kullanımlar için 20 kw'a kadar performans aralığında Tesisat ekipmanları

Detaylı

I. Buharlı Sterilizatörler

I. Buharlı Sterilizatörler I. Buharlı Sterilizatörler ERYİĞİT buharlı sterilizatörleri; tekstil malzemelerin, cerrahi ve pansuman aletlerin, plastik ve cam malzemelerin, şişelenmiş sıvıların, sterilizasyonunu gerçekleştirmek amacıyla

Detaylı

Yoğuşmalı gaz yakıtlı kazan Kapasite: kw TRIGON XL. Kompakt tasarım, yüksek performans

Yoğuşmalı gaz yakıtlı kazan Kapasite: kw TRIGON XL. Kompakt tasarım, yüksek performans Yoğuşmalı gaz yakıtlı kazan Kapasite: 15-57 kw TRIGON XL Kompakt tasarım, yüksek performans TRIGON XL İhtiyaçlarınıza özel esnek tasarımlar Yeni nesil çözümler TRIGON XL üstün teknolojiyi yenilikçi tasarımla

Detaylı

Online teknik sayfa FW102 SAÇILAN IŞIK-TOZ ÖLÇÜM CIHAZLARI

Online teknik sayfa FW102 SAÇILAN IŞIK-TOZ ÖLÇÜM CIHAZLARI Online teknik sayfa FW102 A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T Sipariş bilgileri Tip FW102 Stok no. Talep üzerine Uygulama yeri ve müşteri gereklilikleri doğrultusunda kullanılacak cihazın özellikleri

Detaylı

VİDALI KOMPRESÖR & HAVA KURUTUCU. Yenici Kompresör

VİDALI KOMPRESÖR & HAVA KURUTUCU. Yenici Kompresör VİDALI KOMPRESÖR & HAVA KURUTUCU Filo Vidalı Kompresör Kompakt Seri Kompakt Seri FCU Serisi Filo Kompakt Ünite Fcu 10 Bütünleşik kompakt ünite: Filo kompakt üniteler; vida, seperatör deposu, emiş grubu,

Detaylı

Ürün serisi tanımı: Wilo-Stratos

Ürün serisi tanımı: Wilo-Stratos Ürün serisi tanımı: Wilo- Benzer resim Yapı türü Islak rotorlu sirkülasyon pompası, rakor veya flanş bağlantılı, otomatik güç uyarlamalı EC motoru Uygulama alanı Tüm sistemlerin sıcak sulu ısıtma tesisatları,

Detaylı

HGZX7/ R404A/R507 Motor: V Y/YY -3-50Hz PW Soğutucu: R404A, R507

HGZX7/ R404A/R507 Motor: V Y/YY -3-50Hz PW Soğutucu: R404A, R507 Kapasite verisi Uygulama: Soğutma & AC Soğutucu R404A, R507 Güç kaynağı 50 Hz, 400 V Evaporasyon sıcaklığı -30,0 C Evaporasyon basıncı (abs.) 2,04 bar Kondenzasyon sıcaklığı 40,0 C Yoğuşmalı basınç (abs.)

Detaylı

4 Tanklı geniş konveyörlü HD-Elektrik

4 Tanklı geniş konveyörlü HD-Elektrik Yüksek kapasite, ergonomik tasarım ve ekonomi; mükemmel yıkama sonuçlarıyla birleşince Electrolux tünel tip bulaşık makineleri tüm büyük catering kuruluşlarının ilk tercihi haline gelmiştir. Bu kurumsal

Detaylı

Yatay Tek Kademeli Santrifüj Norm Pompalar. EA Serisi

Yatay Tek Kademeli Santrifüj Norm Pompalar. EA Serisi Yatay Tek Kademeli Santrifüj Norm Pompalar EA Serisi ETNA Norm Pompalar Tecrübe Çevre Dostu Mühendislik ETNA Norm Pompalar (DIN EN 733) İhtiyacınızın Tam Karşılığı Pompa teknolojileri alanındaki 35 yılı

Detaylı

Yatay Tek Kademeli Santrifüj Norm Pompalar. EA Serisi

Yatay Tek Kademeli Santrifüj Norm Pompalar. EA Serisi Yatay Tek Kademeli Santrifüj Norm Pompalar EA Serisi Tecrübe Pompa teknolojileri alanındaki 35 yılı aşkın ARGE, üretim ve uygulama deneyimi, uzman satış ve satış sonrası hizmetlerimiz ile kaliteden ödün

Detaylı

GRUNDFOS SİRKÜLASYON POMPALARI

GRUNDFOS SİRKÜLASYON POMPALARI GRUNDFOS SİRKÜLASYON POMPALARI MAGNA3 Comfort PM be think innovate ALPHA2 AUTOADAPT AUTOADAPT fabrika ayarı en iyi ayar noktasını otomatik olarak seçecektir. Autoadapt tarafından bir kez ayarlandıktan

Detaylı

IGH. Isı Geri Kazanımlı Taze Hava Cihazı

IGH. Isı Geri Kazanımlı Taze Hava Cihazı Isı Geri Kazanımlı Taze Hava Cihazı Systemair HSK Isı Geri Kazanımlı Havalandırma Sistemi kısaca IGH olarak isimlendirilmektir. IGH, ısı enerjisini eşanjörler ve fanlar yardımı ile geri kazanarak enerji

Detaylı

Online teknik sayfa DUSTHUNTER SB30 SAÇILAN IŞIK-TOZ ÖLÇÜM CIHAZLARI

Online teknik sayfa DUSTHUNTER SB30 SAÇILAN IŞIK-TOZ ÖLÇÜM CIHAZLARI Online teknik sayfa DUSTHUNTER SB30 DUSTHUNTER SB30 A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T Sipariş bilgileri Tip DUSTHUNTER SB30 Stok no. Talep üzerine Uygulama yeri ve müşteri gereklilikleri doğrultusunda

Detaylı

Yüksek verimli içme suyu pompası. Rio-Eco Therm N. Tip Kitapçığı

Yüksek verimli içme suyu pompası. Rio-Eco Therm N. Tip Kitapçığı Yüksek verimli içme suyu pompası Rio-Eco Therm N Tip Kitapçığı Baskı Tip Kitapçığı Rio-Eco Therm N Tüm hakları saklıdır. Bu kitabın içeriği üreticinin izni olmadan dağıtılamaz, çoğaltılamaz, düzenlenemez

Detaylı

Dijital Elektrik Panosu

Dijital Elektrik Panosu Dijital Elektrik Panosu Küçük ve orta boyutlu soğuk hava depoları için elektrik panosu Genel Tanım: ECB-1000 Q soğutma, defrost, fan, ışık kontrolü, alarm ve zaman göstergesi özellikleriyle küçük ve orta

Detaylı

MIDEA TRİ-THERMAL ISI POMPASI TEKNİK KILAVUZ- 2014

MIDEA TRİ-THERMAL ISI POMPASI TEKNİK KILAVUZ- 2014 MIDEA TRİ-THERMAL ISI POMPASI TEKNİK KILAVUZ- 2014 Modern Klima Isı Pompası Teknik Yayınlar 2014/5 MCAC-RTSM-2014-1 Tri-Thermal İçindekiler 1. Bölüm Genel Bilgiler... 1 2. Bölüm Teknik Özellikler ve Performans...

Detaylı

İleri Teknoloji - Profesyonel Destek

İleri Teknoloji - Profesyonel Destek İleri Teknoloji - Profesyonel Destek 2004 YILINDA KURULAN AKIŞ KONTROL ENDÜSTRİYEL TESİSLERE YÖNELİK; MALZEME TEMİNİ MÜHENDİSLİK DANIŞMANLIK TAAHHÜT KONULARINDA HİZMET VERMEKTEDİR. Uzman ve dinamik şirket

Detaylı

OTOMOTİV TEKNOLOJİLERİ

OTOMOTİV TEKNOLOJİLERİ OTOMOTİV TEKNOLOJİLERİ Prof. Dr. Atatürk Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Makina Mühendisliği Bölümü, Erzurum Otomotivde Isıtma, Havalandırma ve Amaç; - Tüm yolcular için gerekli konforun sağlanması,

Detaylı

NITRON MG SERİSİ MEMBRAN AZOT JENERATÖRLERİ

NITRON MG SERİSİ MEMBRAN AZOT JENERATÖRLERİ Verimli membran teknolojisi Dünyanın en iyi geçirgenlik (permeability) özelliğine sahip membranları % 95 - % 99.5 arasında azot safiyeti Az sayıda hareketli parça NITRON MG SERİSİ MEMBRAN AZOT JENERATÖRLERİ

Detaylı

Gazlı Kaynatma Kazanları

Gazlı Kaynatma Kazanları Krom Mutfak San. Tic. Ltd. Sti. 700XP 700XP serisi, en üst düzeyde performans, güvenilirlik, enerji tasarrufu, güvenlik standartları ve ergonomik operasyonu garantilemek üzere tasarlanmış 100'den fazla

Detaylı

Hızlı, sessiz ve son derece ekonomik hava alma

Hızlı, sessiz ve son derece ekonomik hava alma Your reliable partner Hızlı, sessiz ve son derece ekonomik hava alma Vacumat Eco her yönüyle verimli Su kalitesi performansı belirler Su kalitesi soğutma ve ısıtma sistemlerinin performansını belirler.

Detaylı

ENERJİ VERİMLİLİĞİNDE LİDER ATLAS COPCO

ENERJİ VERİMLİLİĞİNDE LİDER ATLAS COPCO ENERJİ VERİMLİLİĞİNDE LİDER ATLAS COPCO GÜNEYDOĞU ENERJĠ FORUMU 2015 07 Kasım 2015 M.ĠLHAN BALCI 2 KıSACA ATLAS COPCO Kuruluş Tarihi ve Merkezi 1873 Stockholm, Sweden İş Kolları Kompresör Tekniği Endüstri

Detaylı

HGZX7/ R404A/R507 Motor: V Y/YY -3-50Hz PW Soğutucu: R404A, R507

HGZX7/ R404A/R507 Motor: V Y/YY -3-50Hz PW Soğutucu: R404A, R507 Kapasite verisi Uygulama: Soğutma & AC Soğutucu R404A, R507 Güç kaynağı 50 Hz, 400 V Evaporasyon sıcaklığı -30,0 C Evaporasyon basıncı (abs.) 2,04 bar Kondenzasyon sıcaklığı 40,0 C Yoğuşmalı basınç (abs.)

Detaylı

HGZX7/ R404A/R507 Motor: V Y/YY -3-50Hz PW Soğutucu: R404A, R507

HGZX7/ R404A/R507 Motor: V Y/YY -3-50Hz PW Soğutucu: R404A, R507 Kapasite verisi Uygulama: Soğutma & AC Soğutucu R404A, R507 Güç kaynağı 50 Hz, 400 V Evaporasyon sıcaklığı -50,0 C Evaporasyon basıncı (abs.) 0,82 bar Kondenzasyon sıcaklığı 40,0 C Yoğuşmalı basınç (abs.)

Detaylı

PASLANMAZ ÇELİK EŞANJÖR & GENİŞ ÜRÜN YELPAZESİ

PASLANMAZ ÇELİK EŞANJÖR & GENİŞ ÜRÜN YELPAZESİ PASLANMAZ ÇELİK EŞANJÖR & GENİŞ ÜRÜN YELPAZESİ Duvar Tipi Yer Tipi Sessiz çalışma (25 db) sınıf 5 D 95 n C KASKAD İLE 2640kW a KADAR GÜÇ Merkezi sistem için üretilmiş olan akte.mix serisi kazanlar binaların

Detaylı

Konveyörlü Tip WTCS180 - elektrikli

Konveyörlü Tip WTCS180 - elektrikli Electrolux Bulaşık Yıkama Sistemleri serisi, bulaşık yıkama işleminde yüksek verimlilik, tasarruf ve ergonomi konularında yüksek beklentileri bulunan profesyoneller için üretilir. Ürün serisi bardak yıkama,

Detaylı

Bükme ve Düzeltme. Özel bükme ve şekillendirme ihtiyaçları için geniş geçim. Güvenebileceğiniz kalitede. Tesisat 7 5. Enstrüman 8 3 Üçlü Bükme 1 1

Bükme ve Düzeltme. Özel bükme ve şekillendirme ihtiyaçları için geniş geçim. Güvenebileceğiniz kalitede. Tesisat 7 5. Enstrüman 8 3 Üçlü Bükme 1 1 Bükme ve Düzeltme Özel bükme ve şekillendirme ihtiyaçları için geniş geçim. Güvenebileceğiniz kalitede. Tip No inç. Sayfa Boru Bükmeler Tesisat 7 5 8-4 10-18 8.2 Enstrüman 8 16-1 2 6-12 8.2 Üçlü Bükme

Detaylı

YAĞ ENJEKSIYONLU DÖNER VIDALI KOMPRESÖRLER. GA 7-75 VSD+ (7-75 kw/ hp)

YAĞ ENJEKSIYONLU DÖNER VIDALI KOMPRESÖRLER. GA 7-75 VSD+ (7-75 kw/ hp) YAĞ ENJEKSIYONLU DÖNER VIDALI KOMPRESÖRLER GA - VSD (- kw/-0 hp) Yenilikçi Atlas Copco tipik hava kompresörlerinin klasik düzenini yeniden tasarlayarak basınçlı hava sektöründe standartları yeniden belirledi.

Detaylı

Yüksek verimli ısıtma pompası. Rio-Eco N / Rio-Eco Z N. Tip Kitapçığı

Yüksek verimli ısıtma pompası. Rio-Eco N / Rio-Eco Z N. Tip Kitapçığı Yüksek verimli ısıtma pompası Rio-Eco N / Rio-Eco Z N Tip Kitapçığı Baskı Tip Kitapçığı Rio-Eco N / Rio-Eco Z N Tüm hakları saklıdır. Bu kitabın içeriği üreticinin izni olmadan dağıtılamaz, çoğaltılamaz,

Detaylı

GEMİ SİSTEMİ VE DEVRELERİ. Prof.Dr.Adnan Parlak

GEMİ SİSTEMİ VE DEVRELERİ. Prof.Dr.Adnan Parlak GEMİ SİSTEMİ VE DEVRELERİ Prof.Dr.Adnan Parlak GEMİ SİSTEMİ VE DEVRELERİ Tatlı Su Devresi (F/W) Deniz Suyu Devresi(S/W) Yağlama Yağı Devresi (L/O) Yakıt Devresi (F/O ve D/O) Balast-Yangın Devresi Hidrofor

Detaylı

Havadan Suya Isı Pompası

Havadan Suya Isı Pompası Havadan Suya Isı sı * Kurulum Esnekliği * Ayrılabilir Boyler * Yüksek Enerji Tasarruflu İnverter Teknolojisi 1. Düşük İşletim Maliyeti 4. Farklılık 2. Düşük CO2 Emisyonu 5. Kolay Kurulum 3. Temiz ve Sessiz

Detaylı

Tekvum Savunma Teknolojileri ve Endüstriyel Ürünler A.Ş.

Tekvum Savunma Teknolojileri ve Endüstriyel Ürünler A.Ş. Tekvum Savunma Teknolojileri ve Endüstriyel Ürünler A.Ş. - MARİN TİP CHILLER- ŞirkeDmiz, marin Dp chiller sistemleri grubunda, istenilen kapasite ve güçte sistemler üretmektedir. Marin Dp chiller ve fan

Detaylı

2. BÖLÜM AKSESUARLAR. HİDROLİK-PNÖMATİK Prof.Dr.İrfan AY

2. BÖLÜM AKSESUARLAR. HİDROLİK-PNÖMATİK Prof.Dr.İrfan AY 2. BÖLÜM AKSESUARLAR Aksesuar kelimesi, hidrolik devreyi tamamlayıcı elemanları içerir. 2.1 BORULAR VE HORTUMLAR Borular, hidrolik akışkanı taşıyan araçlardır. Dikişsiz çekme borular, pastan korunmak için

Detaylı

OZ-300 OZON JENERATÖRÜ PLC KONTROL SİSTEMİ ARIZA VE UYARI MESAJLARI EL KİTABI

OZ-300 OZON JENERATÖRÜ PLC KONTROL SİSTEMİ ARIZA VE UYARI MESAJLARI EL KİTABI OZ-300 OZON JENERATÖRÜ PLC KONTROL SİSTEMİ ARIZA VE UYARI MESAJLARI EL KİTABI Sayfa: 1/15 FİHRİST Dewpoint Dewpoint değeri düşük F4 trafo termik arızası Trafo bobin arızası Cihaz kapakları açık Soğutma

Detaylı

Yer Tipi Kendinden Yoğuşmalı Kazan UltraGas

Yer Tipi Kendinden Yoğuşmalı Kazan UltraGas Yer Tipi Kendinden Yoğuşmalı Kazan UltraGas 15-2000 kw Kapasite Aralığı 1 Neden UltraGas? Patentli Alufer ısı eşanjörü teknolojisi ile UltraGas yoğuşmalı kazanlar, yüksek verimlilik ve uygun maliyetli

Detaylı

+3 C Çiğlenme Noktası. Çok Düşük Basınç Farkı. Tropikal İklim Şartlarına Uygun dizayn. 60 C Maksimum Giriş, 55 C Maksimum Çevre Sıcaklığı

+3 C Çiğlenme Noktası. Çok Düşük Basınç Farkı. Tropikal İklim Şartlarına Uygun dizayn. 60 C Maksimum Giriş, 55 C Maksimum Çevre Sıcaklığı +3 C Çiğlenme Noktası Çok Düşük Basınç Farkı Tropikal İklim Şartlarına Uygun dizayn 60 C Maksimum Giriş, 55 C Maksimum Çevre Sıcaklığı 1 / 36 Çevre Dostu R 134 A Soğutucu Gaz 2 Yıl Fabrika Garantisi Kolay

Detaylı

Pano Soğutmasında Devrim Yaptık... SPLIT TYPE CABINET AIR CONDITIONERS DIŞ ÜNİTELİ PANO KLİMALARI

Pano Soğutmasında Devrim Yaptık... SPLIT TYPE CABINET AIR CONDITIONERS DIŞ ÜNİTELİ PANO KLİMALARI ENERGY SAVING SOLUTION PROVIDER FOR COOLING SYSTEMS SOĞUTMA SİSTEMLERİNDE ÇÖZÜM SAĞLAYICINIZ Pano Soğutmasında Devrim Yaptık... SPLIT TYPE CABINET AIR CONDITIONERS DIŞ ÜNİTELİ PANO KLİMALARI www.klimexs.com

Detaylı

İçindekiler THISION L ECO. THISION L ECO kw 130-1,100 kw TRIGON XL kw 300-4,600 kw R R ,890 kw 1,2-15 mw.

İçindekiler THISION L ECO. THISION L ECO kw 130-1,100 kw TRIGON XL kw 300-4,600 kw R R ,890 kw 1,2-15 mw. Fiyat Listesi 2018 İçindekiler THISION L ECO TRIGON XL R3400 - R3600 65-130 kw Sayfa 10 Yüksek verim Düşük emisyon Modüler konsept Akıllı kontrol Kompakt tasarım 4,6 mw a kadar kaskad sistemler %110,4

Detaylı

Yağ enjeksiyonlu vidalı kompresörler. GA VSD + ( kw/ hp)

Yağ enjeksiyonlu vidalı kompresörler. GA VSD + ( kw/ hp) Yağ enjeksiyonlu vidalı kompresörler GA -0 VSD + (-0 kw/00-0 hp) Yenilikçi Atlas Copco tipik hava kompresörlerinin klasik düzenini yeniden tasarlayarak basınçlı hava sektöründe standartları yeniden belirledi.

Detaylı

Gazlı Kaynatma Kazanları

Gazlı Kaynatma Kazanları 700XP serisi, en üst düzeyde performans, güvenilirlik, enerji tasarrufu, güvenlik standartları ve ergonomik operasyonu garantilemek üzere tasarlanmış 100'den fazla modelden oluşur. Bu kavramlar modülerlik,

Detaylı

VIESMANN VITOCAL 200-S Hava/su ısı pompası, split tipi 1,3-16,0 kw

VIESMANN VITOCAL 200-S Hava/su ısı pompası, split tipi 1,3-16,0 kw VIESMANN VITOCAL 200-S Hava/su ısı pompası, split tipi 1,3-16,0 kw Teknik Bilgi Föyü Sipariş No. ve Fiyatlar: Fiyat listesine bakınız. VITOCAL 200-S Tip AWB 201.B/AWB 201.C Dış ve iç mekan üniteli split

Detaylı

Konveyörlü Tip WTCS250 - elektrikli

Konveyörlü Tip WTCS250 - elektrikli Electrolux Bulaşık Yıkama Sistemleri serisi, bulaşık yıkama işleminde yüksek verimlilik, tasarruf ve ergonomi konularında yüksek beklentileri bulunan profesyoneller için üretilir. Ürün serisi bardak yıkama,

Detaylı

BASINÇLI HAVANIN MALİYET ANALİZİ MMO KOCAELİ ŞUBESİ ENERJİ KOMİSYONU

BASINÇLI HAVANIN MALİYET ANALİZİ MMO KOCAELİ ŞUBESİ ENERJİ KOMİSYONU BASINÇLI HAVANIN MALİYET ANALİZİ MMO KOCAELİ ŞUBESİ ENERJİ KOMİSYONU 4 5 6 355 kw 355 kw 355 kw 1 2 3 355 kw 355 kw 355 kw 6 adet Vidalı Kompresör 5 adet yükte + 1 adet On-Off On Off çalışma 4 3 5 6 7

Detaylı

Konveyörlü Tip WTCS140 - elektrikli

Konveyörlü Tip WTCS140 - elektrikli Electrolux Bulaşık Yıkama Sistemleri serisi, bulaşık yıkama işleminde yüksek verimlilik, tasarruf ve ergonomi konularında yüksek beklentileri bulunan profesyoneller için üretilir. Ürün serisi bardak yıkama,

Detaylı

TEKNİK DEĞERLER. Derinlik (mm) Genişlik (mm) Yükseklik (mm) 485 mm 485 mm 870 mm AÇIKLAMA. Renkler

TEKNİK DEĞERLER. Derinlik (mm) Genişlik (mm) Yükseklik (mm) 485 mm 485 mm 870 mm AÇIKLAMA. Renkler www.hosseven.com.tr 2 www.hosseven.com.tr TEKNİK DEĞERLER Nominal Isı Güç KW_N 2,2-6,5 Saatlik Tüketim Kg/h 0,6-1,8 Verim % 92-88,5 Maksimum Isıtma Hacmi M3 185 Net Kg kg 82 Baca Çapı mm 80 Besleme Haznesi

Detaylı

CALEFFI. Termal, hidrolik ve kullanım suyu sistemleri için emniyet tahliye vanaları serileri 01253/14 TR.

CALEFFI. Termal, hidrolik ve kullanım suyu sistemleri için emniyet tahliye vanaları serileri 01253/14 TR. Termal, hidrolik ve kullanım suyu sistemleri için emniyet tahliye vanaları 311-312-313-314-513-514 serileri REDITED LEFFI 013/14 TR ISO 9001 FM 21654 ISO 9001 No. 0003 Genel 311, 312, 313, 314, 513 ve

Detaylı

ENDÜSTRİYEL HAVA FİLTRASYON SİSTEMLERİ YBF YAĞ BUHARI AYIRICISI VE FİLTRESİ

ENDÜSTRİYEL HAVA FİLTRASYON SİSTEMLERİ YBF YAĞ BUHARI AYIRICISI VE FİLTRESİ ENDÜSTRİYEL HAVA FİLTRASYON SİSTEMLERİ YBF YAĞ BUHARI AYIRICISI VE FİLTRESİ GENEL ÖZELLİKLER KOMPAKT üniteleri kompakt tasarımı sayesinde daha az yer kaplar. Tüm aksesuarlarını üzerinde bulunduran tak/çalıştır

Detaylı

ENDÜSTRİYEL HAVA FİLTRASYON SİSTEMLERİ YBF YAĞ BUHARI AYIRICISI VE FİLTRESİ

ENDÜSTRİYEL HAVA FİLTRASYON SİSTEMLERİ YBF YAĞ BUHARI AYIRICISI VE FİLTRESİ ENDÜSTRİYEL HAVA FİLTRASYON SİSTEMLERİ YBF YAĞ BUHARI AYIRICISI VE FİLTRESİ GENEL ÖZELLİKLER KOMPAKT üniteleri kompakt tasarımı sayesinde daha az yer kaplar. Tüm aksesuarlarını üzerinde bulunduran tak/çalıştır

Detaylı

YARI OTOMATiK PELET KAZANI. Yeni Nesil Eco Mini Serisi

YARI OTOMATiK PELET KAZANI. Yeni Nesil Eco Mini Serisi YARI OTOMATiK PELET KAZANI Yeni Nesil Eco Mini Serisi Yarı Otomatik Pelet Kazanı. Yeni Nesil Eco Mini Serisi Bütçenize Uygun Bir Pellet Kazanı Eco-Mini serisi kazanlar, dikey tasarlanan borulari ve verim

Detaylı

Tepsi yıkama makinesi TW1

Tepsi yıkama makinesi TW1 Electrolux bulaşık makineleri yelpazesi etkin bir temizlik, ekonomi ve ergonomi konularında çok yüksek talepleri olan profesyoneller için üretilir. Ürün yelpazesi bardak yıkama, tezgahaltı ve giyotin tip

Detaylı

CMK-202 / CMT204 Hidrolik - Pnömatik. Prof. Dr. Rıza GÜRBÜZ

CMK-202 / CMT204 Hidrolik - Pnömatik. Prof. Dr. Rıza GÜRBÜZ CMK-202 / CMT204 Hidrolik - Pnömatik Prof. Dr. Rıza GÜRBÜZ Hafta 4 Pnömatik Sistemler Çankırı Karatekin Üniversitesi 2 Bu Derste İşlenecek Konular Pnömatiğin Tanımı Ve Özellikleri Pnömatik İş Elemanlarının

Detaylı

NİTRON CONDENSE Yoğuşmalı Kombi

NİTRON CONDENSE Yoğuşmalı Kombi DemirDöküm NİTRON CONDENSE Yoğuşmalı Kombi Şık ve Fonksiyonel Tasarım DemirDöküm Nitron Condense Tabii ki! Üstün Özellikler Tasarruf Farklı Kapasite Seçenekleri 24 ve 28 kw kapasite seçenekleri ile hem

Detaylı

BKV 5400 Yüzey Blöf Kontrol Vanası Montaj ve Kullanım Kitapçığı

BKV 5400 Yüzey Blöf Kontrol Vanası Montaj ve Kullanım Kitapçığı BKV 5400 Yüzey Blöf Kontrol Vanası Montaj ve Kullanım Kitapçığı BKV 5400 MKK v10.01-tr 1 İÇİNDEKİLER 1. ÖNEMLİ NOTLAR... 3 2. TANIMLAMA... 3 3. TEKNİK ÖZELLİKLER... 4 3.1. BKA 5400 Yüzey Blöf Kontrol Vanası

Detaylı

MET ONE 6000 P Serisi Uzaktan Kumandalı Havada Partikül Sayım Cihazı

MET ONE 6000 P Serisi Uzaktan Kumandalı Havada Partikül Sayım Cihazı MET ONE 6000 P Serisi Uzaktan Kumandalı Havada Partikül Sayım Cihazı Yüksek performanslı, güvenilir, 0.5 μm hassasiyetli, uzaktan kumandalı. MET ONE 6000P 0.5 μm sensörlü uzaktan kumanda hava kaynaklı

Detaylı

için kompakt, Sterilize etme Malzeme kontrolü maddeleri www.certoclav.com

için kompakt, Sterilize etme Malzeme kontrolü maddeleri www.certoclav.com » Laboratuvarımız için kompakt, hızlı otoklav.«sterilize etme Malzeme kontrolü Beslenme maddeleri www.certoclav.com 3 tutamak ile çalışmaya hazır Doldurma Dik kazanlar sayesinde büyük kullanım hacmi (uzun

Detaylı

ISI SİSTEMLERİ ÜRÜN KATALOĞU

ISI SİSTEMLERİ ÜRÜN KATALOĞU ISI SİSTEMLERİ ÜRÜN KATALOĞU www.gufo.com.tr 5 SERAMİK PLAKALI RADYANT ISITICI Restaurant Cafe Otel ve Teraslar Gufo Serisi Isıtıcılar Restaurant, cafe, otel ve ofislerin kış bahçelerinde, sigara içme

Detaylı

OREN303 ENERJİ YÖNETİMİ KERESTE KURUTMADA ENERJİ ANALİZİ/SÜREÇ YÖNETİMİ

OREN303 ENERJİ YÖNETİMİ KERESTE KURUTMADA ENERJİ ANALİZİ/SÜREÇ YÖNETİMİ OREN303 ENERJİ YÖNETİMİ KERESTE KURUTMADA ENERJİ ANALİZİ/SÜREÇ YÖNETİMİ Enerji analizi termodinamiğin birinci kanununu, ekserji analizi ise termodinamiğin ikinci kanununu kullanarak enerjinin maksimum

Detaylı

EKONOMİK ISITMA-SOĞUTMA ÇÖZÜMLERİ

EKONOMİK ISITMA-SOĞUTMA ÇÖZÜMLERİ EKONOMİK ISITMA-SOĞUTMA ÇÖZÜMLERİ Villa ve Konutlar SPA Merkezleri Otel ve Pansiyonlar Isıtmalı Yüzme Havuzları Diğer ısınma sistemlerine göre %75 e varan tasarruf 1202/1 Sok. No:81-N Yenişehir, İzmir

Detaylı

Ortam havası ile soğutma sistemleri

Ortam havası ile soğutma sistemleri Ortam havası ile soğutma sistemleri TopTherm fan-filtreler TopTherm fan-filtre üniteleri...20 55 m 3 /h...316 TopTherm fan-filtre üniteleri...105 180 m 3 /h...317 TopTherm fan-filtre üniteleri...230 550

Detaylı

KOMPLE ÇÖZÜM ÇEVRE DOSTU ESNEK ÇÖZÜM. Tekli Uygulama. İkili Uygulama. Montaj Kolaylığı

KOMPLE ÇÖZÜM ÇEVRE DOSTU ESNEK ÇÖZÜM. Tekli Uygulama. İkili Uygulama. Montaj Kolaylığı KOMPLE ÇÖZÜM Isıtma Soğutma Sıhhi Sıcak Su ÇEVRE DOSTU Dünyanın en yüksek COP=4,5 değerine sahip ekonomik sistemlerdir. Yenilenebilir enerji olan Hava ve Güneşten faydalanma Gaz veya yakıt ile ısıtmaya

Detaylı

YAPILARDA OTOMASYON ve ENERJİ YÖNETİMİ

YAPILARDA OTOMASYON ve ENERJİ YÖNETİMİ YAPILARDA OTOMASYON ve ENERJİ YÖNETİMİ OTOMATİK KONTROL III. Bölüm MEKANİK TESİSATLARDA OTOMASYON Kullanım Sıcak Su Tesisatı (Boyler) Boyler düzeneği Güneş enerji destekli boyler düzeneği Boyler düzeneği

Detaylı

Gaz ve hava filtresi. GF/1: Rp 1/2 - Rp 2 GF/3: DN 40 GF/4: DN 50 - DN 100 GF: DN 125 - DN 200

Gaz ve hava filtresi. GF/1: Rp 1/2 - Rp 2 GF/3: DN 40 GF/4: DN 50 - DN 100 GF: DN 125 - DN 200 Gaz ve hava filtresi GF/1: / - GF/: DN GF/: DN - DN 0 GF: DN 1 - DN 0 11.0 Printed in Germany Edition 0.1 Nr. 0 1 Teknik Gaz iç hatları için filtre, DIN ya göre yüksek toz haznesi kapasitesi ile. GF/1:

Detaylı