Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download ""

Transkript

1

2 Tarımsal Bankacılık Misyonumuz Müşterilerine; Artı değer yaratan, Kalıcı rekabet üstünlükleri sağlayan, Sosyal sorumluluğa sahip, Tarım sektörünün finansmanına önem veren Çağdaş bir banka olarak ülkemize hizmet sunmaktır.

3 Tarımsal Kredi -Ülke içinde ve dışında pazarlama kabiliyeti bulunan tarımsal ürünleri üreten işletmelere;tarımsal ürünlerin üretilmesi, işlenmesi,değerlendirilmesi,depolanması, saklanması ve pazarlanmasına,üretimi geliştirici bilgi ve ileri teknoloji yaratılmasına yönelik her türlü yatırım ve işletme harcamalarının finansmanı amacıyla açılan kredilerdir.

4 Tarımsal İşletme Tarımsal Üretim Tarımsal İşletme- Bitkisel,Hayvansal ve Su Ürünleri Üretim vasıtalarından bir veya bir kaçı ile işgücünün birlikte kullanıldığı Üretim Birimidir. Tarımsal Üretim-Tarımsal İşletmedeki;bitkisel ve hayvansal üretim ile su ürünleri üretimi/avcılığı konusunda gelir getirici her türlü faaliyettir.

5 . İŞLETME KREDİLERİ KREDİLERİMİZ -Tarımsal Ürün Üreten İşletmelerin;işletme sermayesi ihtiyaçlarının finansmanı amacıyla vadesi 18 aya kadar İşletme kredileri kullandırılmaktadır. YATIRIM KREDİLERİ -Tarımsal işletme kurulması, işletmelerin yeni yatırım,tevsii,modernizasyonu amacıyla yapılan yatırımların finansmanı için Yatırım tutarının azami % 75 i oranında 5 yıla kadar vadeli yılda 1 taksit ödemeli yatırım kredileri kullandırılmaktadır.

6 SÖZLEŞMELİ ÜRETİM KREDİSİ TARIMA DAYALI SANAYİ GERİ ÖDEME GİRDİ ÜRETİCİ KREDİ BANKA

7 Sözleşmeli Üretim Kredileri 1 Tarımsal kredilerin üretime endeksli olması Kredi geri dönüş riskinin asgariye indirilmesi Müşteri portföyümüzün geliştirilmesi FİRMA + BANKA ilişkilerinin maksimize edilmesi hedeflenerek sunduğumuz bir ürünümüzdür.

8 Sözleşmeli Üretim Kredileri 2 Gerçekek ve tüzel kişilerinilerin Belirli bir ürünü girdi olarak kullanmak, ihraç etmek veya pazarlamak amacıyla Teknik hizmetleri vermek ve ürünü almayı garanti etmek suretiyle Yetiştiricilerin işletmesinden gücünden yararlanarak ve iş

9 Sözleşmeli Üretim Kredileri 3 Gerçekek ve tüzel kişilerinilerin Düzenlenecek sözleşmelere istinaden İşleme ve pazarlama kapasiteleri dahilinde yaptırdıkları tarımsal üretimin finansmanına yönelik olarak Doğrudan üreticiye veya üretimi planlayan firmalara/ kurumlara kullandırılmaktadır.

10 Sözleşmeli Üretim Kredileri 4 Sözleşmeli üretim yapacak firmanın Üretim kapasitesi Pazarlama imkanı Taahhüt ettiği ürün n alım bedelini ödeyebilme gücü gibi kriterler göz önüne alınarak değerlendirilir.

11 KREDİ TALEBİ Kredi talebinin,işletmenin veya şirket merkezinin bulunduğu yerdeki tarımsal kredi açmaya yetkili şubemize yapılması esastır. Tarımsal Kredi talebine ilişkin incelemenin yapılabilmesi için, gerekli diğer belgelerde başvuru sırasında müşteriden istenir.

12 EKOLOJİK TARIM Ekolojik tarım kredileri Tarım ve Köy işleri bakanlığınca yayımlanan yönetmelikler esaslarına göre yapılacak üretimler için açılmaktadır. İYİ TARIM KREDİLERİ ORGANİK TARIM KREDİLERİ

13

14 SÖZ KONSU KARARNAME İLE ; TARIMSAL ÜRETİMİN GELİŞTİRİLMESİ, VERİMLİLİĞİN VE KALİTENİN ARTTIRILMASI AMACIYLA, TARİHLERİ ARASINDA, TARIMSAL KREDİLERE UYGULANMAKTA OLAN CARİ FAİZ ORANLARINDAN % 25 İLE % 100 ARASINDA DEĞİŞEN ORANLARDA İNDİRİM YAPILMAK SURETİYLE ÜRETİCİLERE UYGUN KOŞULLARDA TARIMSAL İŞLETME VE YATIRIM KREDİSİ KULLANDIRILMASI ÖNGÖRÜLMÜŞTÜR.

15 SÜBVANSİYONLU KREDİ LİMİTİ BİR KİŞİYE İNDİRİMLİ FAİZ ORANI ÜZERİNDEN AÇILABİLECEK AZAMİ KREDİ MİKTARI; HAYVANSAL ÜRETİM KONUSUNDA YTL DİĞER TÜM KONULARDA YTL İLE SINIRLI OLMAKTADIR. KREDİLERİN BELİRLENEN LİMİTİ AŞAN KISMI CARİ TARIMSAL KREDİ FAİZ ORANI ÜZERİNDEN KULLANDIRILMAKTADIR.

16 SUBVANSİYONLU KREDİLER,İNDİRİM VE FAİZ ORANLARI KONU CARİ FAİZ İNDİRİ M ORANI FAİZ ORANI * DAMIZLIK SÜT SIĞIRCILIĞI (İŞLETME + YATIRIM) % 60 %7 * ORGANİK TARIM (İŞLETME + YATIRIM) % 60 %7 * ORGANİK GİRDİ ÜRETİMİ (İŞLETME + YATIRIM) % 60 %7 * İYİ TARIM UYGULAMALARI (İŞLETME + YATIRIM) % 60 %7 * SERTİFİKALI TOHUM KULLANIMI (İŞLETME) % 60 %7 * KANATLI SEKTÖRÜ BİO GÜVENLİK (İŞLETME) % 60 %7 * TARIMSAL SULAMA (YATIRIM) % 60 %7 * SERTİFİKALI TOHUM VE FİDE ÜRETİMİ (İŞLETME + YATIRIM) % 50 %8,75 * SERTİFİKALI MEYVE FİDANI ÜRETİMİ/KULLANIMI (İŞLETME+YATIRIM) % 50 %8,75 * BÜYÜKBAŞ HAYVAN YETİŞTİRİCİLİĞİ (İŞLETME + YATIRIM) %17,5 % 40 %10,5 * KÜÇÜKBAŞ HAYVAN YETİŞTİRİCİLİĞİ (İŞLETME + YATIRIM) % 40 %10,5 * KONTROLLÜ ÖRTÜALTI YETİŞTİRİCİLİĞİ (İŞLETME + YATIRIM) % 40 %10,5 * ORMAN VE PARK BAHÇE AĞAÇLARI, AĞAÇÇIKLARI VE ÇALILARI FİDANI YETİŞTİRİCİLİĞİ (İŞLETME + YATIRIM) % 40 %10,5 * TARIMSAL AR-GE (YATIRIM) % 40 %10,5 * TIBBİ AROMATİK BİTKİ YETİŞTİRİCİLİĞİ (İŞLETME + YATIRIM) % 40 %10,5 * SU ÜRÜNLERİ YETİŞTİRİCİLİĞİ (İŞLETME + YATIRIM) % 30 %12,25 * TARIMSAL MEKANİZASYON (YATIRIM) % 30 %12,25 * DİĞER İŞLETME VE YATIRIM KREDİLERİ % 25 %13,13

17

18

19 İYİ TARIM; ÇEVRE, İNSAN VE HAYVAN SAĞLIĞINA ZARAR VERMEYECEK ŞEKİLDE TARIMSAL ÜRETİM YAPILMASI, DOĞAL KAYNAKLARIN KORUNMASI, TARIMDA İZLENEBİLİRLİK VE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK İLE GIDA GÜVENLİĞİNİN SAĞLANMASINA YÖNELİK TARIMSAL FAALİYETİ İFADE ETMEKTEDİR. İYİ TARIM UYGULAMALARI; T.C. TARIM VE KÖYİŞLERİ BAKANLIĞI TARAFINDAN TARİH VE VE TARİH SAYILI RESMİ GAZETELERDE YAYIMLANAN İYİ TARIM UYGULAMALARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK ESASLARI DAHİLİNDE YÜRÜTÜLMEKTEDİR

20 BU KAPSAMDA İLGİLİ YÖNETMELİK ESASLARI DAHİLİNDE İYİ TARIM UYGULAMALARI KRİTERLERİNE UYGUN FAALİYETTE BULUNAN MÜTEŞEBBİSLERE/ÜRETİCİLERE İŞLETME VE YATIRIM KREDİSİ KULLANDIRILMAKTADIR MÜTEŞEBBİSLER/ÜRETİCİLERİN, YETKİLENDİRİLMİŞ KURULUŞLAR DENETİMİNDE İYİ TARIM YAPTIKLARINA İLİŞKİN OLARAK BU KURULUŞLARDAN ALDIKLARI BELGELERİ BANKAMIZA İBRAZ ETMELERİ GEREKMEKTEDİR.

21 İYİ TARIM SERTİFİKASYON KURULUŞLARI ADI İRTİBAT KURULACAK KİŞİ TEL. NO FAX NO E-POSTA ADRES İLGİLİ BÖLGE BAŞKANLI ĞI YETKİLEN DİRİLME SÜRESİNİ N BİTİŞ TARİHİ CTR SÜLEYMAN ELİVAR Sk. No:4/7 Bağcılar Gaziosmanpaşa/ 4361 ctr@ctr.co 470 m.tr Ankara ANKARA general.tu rkey@ Hüseyin Çelik Sk. Topaloğlu İş Merkezi No:9 Kat:3 MOO DY MUSTAFA TEMİZ moodyint. com Kozyatağı/İstanbul İSTANBUL info@etko.org ETKO MUSTAFA KARACALAR mk@etko.org 160 Sokak No:13/ Bornova/İzmir İZMİR

22

23

24 ORGANİK TARIM FAALİYETLERİ, TARİH VE SAYILI RESMİ GAZETE DE YAYIMLANAN ORGANİK TARIM KANUNU VE TARİH VE SAYILI RESMİ GAZETE DE YAYIMLANAN ORGANİK TARIMIN ESASLARI VE UYGULANMASINA İLİŞKİN YÖNETMELİK ESASLARI DAHİLİNDE YÜRÜTÜLMEKTEDİR.

25 ORGANİK TARIMSAL ÜRÜNLER VE ORGANİK TARIMSAL GİRDİLERİN; ÜRETİMİNİ YAPAN ÜRÜNÜ TOPLAYAN ÜRÜNÜ İŞLEYEN AMBALAJLAYAN, PAZARLAYAN VEYA BUNLARI YAPACAK OLAN MÜTEŞEBBİSLERİN (GERÇEK/TÜZEL KİŞİ) İŞLETME VE YATIRIM KREDİSİ TALEPLERİ KARŞILANIR YETKİLENDİRİLMİŞ KURULUŞLARLA SÖZLEŞME YAPARAK GEÇİŞ SÜRECİNE ALINAN MÜTEŞEBBİSLERİN KREDİ TALEPLERİ DE BU KAPSAMDA DEĞERLENDİRİLMEKTEDİR.

26 ORGANİK GİRDİ ÜRETİMİ, ORGANİK ÜRÜNLERİN TOPLANMASI, İŞLENMESİ, AMBALAJLANMASI, PAZARLANMASI KONULARINDA FAALİYETTE BULUNAN MÜTEŞEBBİSLERİN SADECE BU FAALİYETLERİNE İLİŞKİN GİDERLERİNİN AZAMİ % 75 İ KREDİLENDİRİLEBİLMEKTEDİR.

27 ORGANİK TARIM KREDİLERİ Organik tarım kredileri; Ferdi olarak faaliyet gösteren üreticilere Bir organizasyona bağlı olarak sözleşmeli üretim kapsamında faaliyet gösteren üreticilere Tüzel kişi ve kuruluşlara Kullandırılmaktadır.

28

29

30 TÜRKİYEDE FAALİYET GÖSTEREN SERTİFİKASYON VE KONTROL KURULUŞLARI ADI TELEFON NO ADRES ECOCERT Sok. No:60 Kat:2 D: Bornava/İzmir IMO Sok. A Blok No: 26/2 Bornova-İzmir BCS Kazım Dirik Mah. Gediz Cad. Kadri Dağüstü Apt. No:21 B Blok D:2 Bornova-İzmir SKAL Mansuroğlu Mah Sok. No:16/3 Bornova-İzmir ETKO Sok.No:13/ Bornova-İzmir EKOTAR Adnan Menderes Bulv.Denis Apt.36/1 Mersin ICEA Mustafa Kemal Cad. No: 166/2 D: 13 Bornova-İzmir CERES ORSER İnönü Cad. No:705 Yunus Emre Apt. Kat 1/1 Poligon- İzmir Simon Bolivar Cad. Cemal Nadir Sok. 10/ Çankaya-Ankara

31

32

33 Sertifikalı Meyve Fidanı Kullanımı Bu kapsamda;yumuşak çekirdekli,sert çekirdekli meyvelerde ve narenciyede en az 25 dk.bağ ve kivi de 20 dk.diğerleri için en az 10 dk. İkinci ve üçüncü dikim yılında verime başlayan Bodur ve Yarı Bodur Sertifikalı Meyve fidanı ile bahçe tesis etmek isteyenlere yatırım ve işletme kredisi kullandırılmaktadır. Üreticilerden üzerinde sertifika numarası yazılı faturaları ibraz etmeleri En az 2 yıl süre ile ilgili fidan firmasından/veya başka bir kurum kuruluştan teknik yardım alacaklarına dair sözleşme istenmektedir.

34

35 İSTENEN BELGELER: ÜRETİMLERİNE İLİŞKİN PROJE RAPORU, TARIM İL MÜDÜRLÜKLERİNCE ONAYLANMIŞ FİDAN SERTİFİKA BELGESİ SURETİ ÜZERİNDE SERTİFİKA NUMARASI YAZILI FATURA

36

37

38 BİTKİ GELİŞMESİ İÇİN GEREKLİ OLAN VE DOĞAL YAĞIŞLARLA KARŞILANAMAYAN SUYUN SAĞLANMASI VE DEĞİŞİK YÖNTEMLERLE TOPRAĞA VERİLMESİNİ SAĞLAMAK AMACIYLA YATIRIM KREDİSİ KULLANDIRILMAKTADIR

39

40 Tarımsal Bankacılık Hedefimiz Stratejik önem taşıdığına inandığımız tarım sektörünün finansmanında bu güne kadar olduğu gibi bundan sonrada aktif rolümüzü devam ettirmektir.

41

BİRİNCİ BÖLÜM. Genel Hükümler

BİRİNCİ BÖLÜM. Genel Hükümler Tarımsal Üretime Yönelik Düşük Faizli Yatırım ve İşletme Kredisi Kullandırılmasına İlişkin Uygulama Esasları Tebliği (12.02.2006 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 2006/8 Numaralı Tebliğ) Amaç ve kapsam

Detaylı

Hüsamettin GÜLHAN T.C. Ziraat Bankası A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı

Hüsamettin GÜLHAN T.C. Ziraat Bankası A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Hüsamettin GÜLHAN T.C. Ziraat Bankası A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı 1 Kredilerde Son 8 Yılda 54 Kat Artış 2 Tarımsal Kredilerin Sektörel Dağılımı (%) 3 Son 7 Yılda 3,8 Milyon Çiftçiye 39 Milyar TL Kredi

Detaylı

Trakya Kalkınma Ajansı. www.trakyaka.org.tr. İyi Tarım Uygulamaları İşlem Basamakları

Trakya Kalkınma Ajansı. www.trakyaka.org.tr. İyi Tarım Uygulamaları İşlem Basamakları Trakya Kalkınma Ajansı www.trakyaka.org.tr İyi Tarım Uygulamaları İşlem Basamakları İYİ TARIM UYGULAMALARI İŞLEM BASAMAKLARI Başvurulacak Merci Kimler Başvurabilir : Sertifikasyon Kuruluşu : Örtü Altı

Detaylı

Amaç ve kapsam MADDE 1 Dayanak MADDE 2 Tanımlar MADDE 3

Amaç ve kapsam MADDE 1 Dayanak MADDE 2 Tanımlar MADDE 3 Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Tarımsal üreticilerin finansman ihtiyaçlarının uygun koşullarda karşılanması, tarımsal üretimin geliştirilmesi, verimliliğin ve kalitenin artırılması amacıyla 30/12/2007 tarihli

Detaylı

YATIRIM YAPMAK İSTEYEN İŞLETMELERE YÖNELİK ÖN DEĞERLENDİRME FORMU

YATIRIM YAPMAK İSTEYEN İŞLETMELERE YÖNELİK ÖN DEĞERLENDİRME FORMU YATIRIM YAPMAK İSTEYEN İŞLETMELERE YÖNELİK ÖN DEĞERLENDİRME FORMU A. YATIRIMCI BİLGİLERİ BAŞVURU SAHİBİ VEYA FİRMA ADI (GERÇEK KİŞİ İSE KENDİSİ, TÜZEL KİŞİ İSE TÜZEL KİŞİYİ TEMSİL VE İLZAMA YETKİLİ KİŞİ

Detaylı

Tarım Ekonomisi ve İşletmeciliği

Tarım Ekonomisi ve İşletmeciliği Tarım Ekonomisi ve İşletmeciliği Doç.Dr.Tufan BAL 7.Bölüm Tarımsal Finansman ve Kredi Not: Bu sunuların hazırlanmasında büyük oranda Prof.Dr.İ.Hakkı İnan ın Tarım Ekonomisi ve İşletmeciliği Kitabından

Detaylı

TARIMSAL ÜRETİME YÖNELİK DÜŞÜK FAİZLİ YATIRIM VE İŞLETME KREDİSİ KULLANDIRILMASINA İLİŞKİN UYGULAMA ESASLARI TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO: 2010/8)

TARIMSAL ÜRETİME YÖNELİK DÜŞÜK FAİZLİ YATIRIM VE İŞLETME KREDİSİ KULLANDIRILMASINA İLİŞKİN UYGULAMA ESASLARI TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO: 2010/8) TARIMSAL ÜRETİME YÖNELİK DÜŞÜK FAİZLİ YATIRIM VE İŞLETME KREDİSİ KULLANDIRILMASINA İLİŞKİN UYGULAMA ESASLARI TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO: 2010/8) BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Tarımsal

Detaylı

152. YIL Ziraat Bankası Bir Bankadan Daha Fazlası Aralık 2015 İstanbul

152. YIL Ziraat Bankası Bir Bankadan Daha Fazlası Aralık 2015 İstanbul 152. YIL Ziraat Bankası Bir Bankadan Daha Fazlası 1 Aralık 2015 İstanbul Bir Bankadan Daha Fazlası 1.781 Şube 35 Bölge Yöneticiliği 8 Koordinatörlük 404 yerde TEK BANKA Yurt Dışında Ziraat RUSYA AZERBAYCAN

Detaylı

ÜCRET TARİFESİ TALİMATI

ÜCRET TARİFESİ TALİMATI ÜCRET TARİFESİ TALİMATI ÜBPR 03 TL01, Revizyon 01, 30.03.2016 De Control Denetim ve Belgelendirme Limited Şirketi Camikebir Mah. 48. Sk. No:4 İç Kapı No:8 35460 Seferihisar - İzmir, Türkiye Tel : +90-232

Detaylı

T.C. ZİRAAT BANKASI A.Ş

T.C. ZİRAAT BANKASI A.Ş 12 Mart 2011 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 27872 TEBLİĞ Tarım ve Köyişleri Bakanlığından: T.C. ZİRAAT BANKASI A.Ş. VE TARIM KREDİ KOOPERATİFLERİNCE TARIMSAL ÜRETİME DAİR DÜŞÜK FAİZLİ YATIRIM VE İŞLETME

Detaylı

TOHUMCULUK VE TOHUMCULUK TERİMLERİ. Prof. Dr. Necmi İŞLER M.K.Ü. Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü

TOHUMCULUK VE TOHUMCULUK TERİMLERİ. Prof. Dr. Necmi İŞLER M.K.Ü. Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü TOHUMCULUK VE TOHUMCULUK TERİMLERİ Prof. Dr. Necmi İŞLER M.K.Ü. Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü Tohumculuk Nedir? Tohumlukların ıslahı, tescili, üretimi, sertifikasyonu, hazırlanması, dağıtımı,

Detaylı

HAYVANSAL ÜRETİM İÇİN DÜŞÜK FAİZLİ YATIRIM VE İŞLETME KREDİSİ TEBLİĞİ

HAYVANSAL ÜRETİM İÇİN DÜŞÜK FAİZLİ YATIRIM VE İŞLETME KREDİSİ TEBLİĞİ Damızlık ve Besilik hayvan yetiştiriciliğinde hayvan alımına kredi imkanı Damızlık ve Besilik hayvan yetiştiriciliğinde hayvan alımına kredi imkanı... HAYVANSAL ÜRETİM İÇİN DÜŞÜK FAİZLİ YATIRIM VE İŞLETME

Detaylı

Bölüm 8. Tarımsal Finansman ve Kredi

Bölüm 8. Tarımsal Finansman ve Kredi Bölüm 8. Tarımsal Finansman ve Kredi Finansmanın Tanımı Finansmanın Fonksiyonları Finansman Şekilleri Finansman Yönünden Sermaye Çeşitleri Kredi Kullanımında Amaçlar Kredi İhtiyacını Doğuran Nedenler Kredi

Detaylı

ORGANİK MANDA YETİŞTİRİCİLİĞİ. Vet. Hek. Ümit Özçınar

ORGANİK MANDA YETİŞTİRİCİLİĞİ. Vet. Hek. Ümit Özçınar ORGANİK MANDA YETİŞTİRİCİLİĞİ Vet. Hek. Ümit Özçınar ORGANİK TARIM VE HAYVANCILIK NEDİR? Organik tarımın temel stratejisi, kendine yeterli bir ekosistem oluşturarak, bu ekosistemdeki canlıların optimum

Detaylı

BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) TARIM VE KIRSAL KALKINMAYI DESTEKLEME KURUMU (TKDK) DESTEKLERİ

BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) TARIM VE KIRSAL KALKINMAYI DESTEKLEME KURUMU (TKDK) DESTEKLERİ BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) TARIM VE KIRSAL KALKINMAYI DESTEKLEME KURUMU (TKDK) DESTEKLERİ Selin ŞEN Eylül 2012 SUNUM PLANI I. SÜT ÜRETEN TARIMSAL İŞLETMELERE YATIRIM II. ET ÜRETEN TARIMSAL İŞLETMELERE

Detaylı

/ Ocak Sayı : YÖNETMELİK. Tarımsal Üretici Birliklerinin Kuruluş. Usul ve Esaslarına İlişkin Yönetmelik BİRİNCİ BÖLÜM

/ Ocak Sayı : YÖNETMELİK. Tarımsal Üretici Birliklerinin Kuruluş. Usul ve Esaslarına İlişkin Yönetmelik BİRİNCİ BÖLÜM 16.01.2005 / 25702 16 Ocak 2005 Resmî Gazete Sayı : 25702 YÖNETMELİK Tarımsal Üretici Birliklerinin Kuruluş Usul ve Esaslarına İlişkin Yönetmelik BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve

Detaylı

Sertifikasyon Müracaat Formu

Sertifikasyon Müracaat Formu Uluslararası Sertifikasyon ve Teknik Denetim Müracaat no: Başvuruyu yapan kişi Üretici/ Üretici Örgütü /Müteşebbis tanımı: Seçenek Bireysel ( ) Üretici Grubu ( )* Üretici Üretici Örgütü Müteşebbis Adı

Detaylı

BİTKİSEL ÜRETİM VE BİTKİ SAĞLIĞI ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ. 1-Dilekçe 2-Ödeme

BİTKİSEL ÜRETİM VE BİTKİ SAĞLIĞI ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ. 1-Dilekçe 2-Ödeme Ek - 2 AYDIN İL GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI BİTKİSEL ÜRETİM VE BİTKİ SAĞLIĞI ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (İŞ GÜNÜ,

Detaylı

DENETİM ÜCRETİ VE DENETİM GÜN SAYISI BELİRLEME TALİMATI

DENETİM ÜCRETİ VE DENETİM GÜN SAYISI BELİRLEME TALİMATI SAYFA 1 / 5 Doküman Adı : DENETİM ÜCRETİ VE Doküman No.: Revizyon Revizyon No Tarihi Revizyon Formu Yayın Tarihi : 02.01.2009 Yayın No. Revizyon Sebebi ve Yeri Revize Edilen Bölüm: İlk Revizyon No: 0 04

Detaylı

1926

1926 1926 1926 2011 YILI BİRİME DESTEK MİKTARLARI ALAN BAZLI DESTEKLEMELER (TL/da) 1 Tütüne Alternatif Ürün Desteği 120 2 Toprak Analizi 2,5 3 Organik Tarım Tarla bitkileri, Sebze, Meyve 25 Hayvancılık,

Detaylı

İYİ TARIM UYGULAMALARI VE EUREPGAP. Prof. Dr. Emine Olhan Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü

İYİ TARIM UYGULAMALARI VE EUREPGAP. Prof. Dr. Emine Olhan Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü İYİ TARIM UYGULAMALARI VE EUREPGAP Prof. Dr. Emine Olhan Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü TARIMDA DEĞİŞİM Dünyada 1970 li yıllarda; Tüketicilerin bilinçlenmesi, 1990 lı yıllarda

Detaylı

SEBZE FİDESİ ÜRETİM VE PAZARLAMASI YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

SEBZE FİDESİ ÜRETİM VE PAZARLAMASI YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Resmi Gazete Tarihi: 17.01.2008 Resmi Gazete Sayısı: 26759 SEBZE FİDESİ ÜRETİM VE PAZARLAMASI YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmelik, ticari amaçla üretilen,

Detaylı

Yönetmelik. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Yönetmelik. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Yönetmelik Tarım ve Köyişleri Bakanlığından: Tarımsal Üretici Birliklerinin Kuruluş Usul ve Esaslarına İlişkin Yönetmelik Amaç ve kapsam BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Madde 1 Bu Yönetmeliğin

Detaylı

TKDK DESTEKLERİ AKSARAY YATIRIM DESTEK OFİSİ

TKDK DESTEKLERİ AKSARAY YATIRIM DESTEK OFİSİ AKSARAY YATIRIM DESTEK OFİSİ ARALIK 2014 101-1 Süt Üreten Tarımsal İşletmelere Yönelik Destekler Tarımsal işletmelerin sürdürülebilirliklerini ve birincil ürünlerin üretiminde genel performanslarını geliştirmek,

Detaylı

2023 E DOĞRU BARTIN TARIMI

2023 E DOĞRU BARTIN TARIMI T.C. BARTIN VALİLİĞİ İL TARIM MÜDÜRLÜĞÜ 2023 E DOĞRU BARTIN TARIMI YUSUF ALAGÖZ İL TARIM MÜDÜRÜ BARTIN DA DEMOGRAFİK YAPI 2009 YILI ADRESE DAYALI NÜFUS TESPİT ÇALIŞMASI SONUCUNDA İLİN TOPLAM NÜFUSU 188.449

Detaylı

BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) KIRSAL KALKINMA DESTEKLERİ. Sadettin DİKMEN Şubat 2015

BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) KIRSAL KALKINMA DESTEKLERİ. Sadettin DİKMEN Şubat 2015 BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) KIRSAL KALKINMA DESTEKLERİ Sadettin DİKMEN Şubat 2015 SUNUM PLANI I. TARIMA DAYALI EKONOMİK YATIRIMLARI II. MAKİNE VE EKİPMAN ALIMLARININ DESTEKLENMESİ PROGRAMI SUNUM

Detaylı

T.C. YÜREĞİR KAYMAKAMLIĞI İlçe Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğü KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

T.C. YÜREĞİR KAYMAKAMLIĞI İlçe Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğü KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU T.C. YÜREĞİR KAYMAKAMLIĞI İlçe Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğü KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO HİZMETİN ADI İSTENİLEN BELGELER 1-Nüfus Cüzdanı Fotokopisi 1 2 3 4 5 ÇİFTÇİ KAYIT SİSTEMİ İLK

Detaylı

HAMMADDE ALIMI KREDİSİ

HAMMADDE ALIMI KREDİSİ İŞLETME KREDİLERİ Bankamız reel sektöre kalkınmadaki önemi ve ülke ekonomisindeki yerine uygun olarak gerekli özeni daima göstermiştir. Bu amaçla sektörün ihtiyaç duyabileceği tüm kredi türlerini uzun

Detaylı

T.C. ZİRAAT BANKASI A.Ş

T.C. ZİRAAT BANKASI A.Ş 21 Mart 2013 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 28594 TEBLİĞ Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: T.C. ZİRAAT BANKASI A.Ş. VE TARIM KREDİ KOOPERATİFLERİNCE TARIMSAL ÜRETİME DAİR DÜŞÜK FAİZLİ YATIRIM VE

Detaylı

EKOLOJİK TARIM Ekolojik Tarım; Ekolojik sistemde hatalı uygulamalar sonucu kaybolan doğal dengeyi yeniden kurmayı hedefleyen. İnsana ve çevreye dost üretim sistemlerini içeren Sentetik ilaçlar ve gübrelerin

Detaylı

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ POZANTI MESLEK YÜKSEKOKULU BİTKİSEL VE HAYVANSAL ÜRETİM BÖLÜMÜ ORGANİK TARIM PROGRAMI

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ POZANTI MESLEK YÜKSEKOKULU BİTKİSEL VE HAYVANSAL ÜRETİM BÖLÜMÜ ORGANİK TARIM PROGRAMI ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ POZANTI MESLEK YÜKSEKOKULU BİTKİSEL VE HAYVANSAL ÜRETİM BÖLÜMÜ ORGANİK TARIM PROGRAMI BİTKİSEL VE HAYVANSAL ÜRETİM BÖLÜMÜ ORGANİK TARIM PROGRAMI Bu programda sürdürülebilir bir tarım

Detaylı

T.C. ZİRAAT BANKASI A.Ş

T.C. ZİRAAT BANKASI A.Ş 7 Mart 2012 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 28226 TEBLİĞ Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: T.C. ZİRAAT BANKASI A.Ş. VE TARIM KREDİ KOOPERATİFLERİNCE TARIMSAL ÜRETİME DAİR DÜŞÜK FAİZLİ YATIRIM VE İŞLETME

Detaylı

MEVZUATLAR KANUNLAR. TEBLİĞ, TALİMAT ve KARARLAR YÖNETMELİKLER KANUNLAR. Zirai Mücadele ve Zirai Karantina Kanunu

MEVZUATLAR KANUNLAR. TEBLİĞ, TALİMAT ve KARARLAR YÖNETMELİKLER KANUNLAR. Zirai Mücadele ve Zirai Karantina Kanunu T.C. ANTALYA VALİLİĞİ Tarım İl Müdürlüğü MEVZUATLAR KANUNLAR 6968 Sayılı Zirai Mücadele ve Zirai Karantina Kanunu. 5179 Sayılı Gıdaların Üretimi, Tüketimi ve Denetlenmesine Dair Kanun Hükmünde Kararnamenin

Detaylı

Türkiye de Organik Tarımın Sorunları ve Çözüm Önerileri

Türkiye de Organik Tarımın Sorunları ve Çözüm Önerileri TÜRKİYE DE ORGANİK TARIMIN DURUMU, SORUNLARI VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ Türkiye de Organik Tarım Halil DEMİR 1 Ersin POLAT 2 Türkiye de organik tarım, 1984-1985 li yıllarda Avrupalı firmaların ülkemizden organik

Detaylı

ÇAT İLÇE GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ

ÇAT İLÇE GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ 1 ADI Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Desteklemesi 1 Başvuru formu ve taahhütname, (EK 1) 2 Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetlerinin Düzenlenmesine Dair Yönetmelik kapsamında alınan yetki belgesinin il/ilçe

Detaylı

7 Haziran 2015 Seçim Beyannamesi TOPLUMSAL ONARIM VE HUZURLU GELECEK TARIM

7 Haziran 2015 Seçim Beyannamesi TOPLUMSAL ONARIM VE HUZURLU GELECEK TARIM 7 Haziran 2015 Seçim Beyannamesi TOPLUMSAL ONARIM VE HUZURLU GELECEK TARIM Tarım sektörü rekabet gücü yüksek bir yapıya kavuşturulacak Tarımda modern işletmeciliğe dönüşüm sağlanacak Tarım arazilerinin

Detaylı

TEBLİĞ T.C. ZİRAAT BANKASI A.Ş. VE TARIM KREDİ KOOPERATİFLERİNCE TARIMSAL ÜRETİME DAİR DÜŞÜK FAİZLİ YATIRIM VE İŞLETME

TEBLİĞ T.C. ZİRAAT BANKASI A.Ş. VE TARIM KREDİ KOOPERATİFLERİNCE TARIMSAL ÜRETİME DAİR DÜŞÜK FAİZLİ YATIRIM VE İŞLETME 7 Mart 2012 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 28226 Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: TEBLİĞ T.C. ZİRAAT BANKASI A.Ş. VE TARIM KREDİ KOOPERATİFLERİNCE TARIMSAL ÜRETİME DAİR DÜŞÜK FAİZLİ YATIRIM VE İŞLETME

Detaylı

AYDIN İL GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI

AYDIN İL GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI AYDIN İL GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI BİTKİSEL ÜRETİM VE BİTKİ SAĞLIĞI ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (İŞ GÜNÜ, EN

Detaylı

TÜRK EXIMBANK. Metin ÇELİK. İhracatın Finansmanı. Türkiye İhracat Kredi Bankası A.Ş. Pazarlama Müdürlüğü Müdür

TÜRK EXIMBANK. Metin ÇELİK. İhracatın Finansmanı. Türkiye İhracat Kredi Bankası A.Ş. Pazarlama Müdürlüğü Müdür TÜRK EXIMBANK İhracatın Finansmanı Genel Müdürlük Saray Mah. Ahmet Tevfik İleri Cad. No:19 34768 Ümraniye / İSTANBUL Telefon: +90 (216) 666 55 00 Faks: +90 (216) 666 55 99 e-posta : info@eximbank.gov.tr

Detaylı

TARIM VE KIRSAL KALKINMAYI DESTEKLEME KURUMU EYLÜL 2018

TARIM VE KIRSAL KALKINMAYI DESTEKLEME KURUMU EYLÜL 2018 TARIM VE KIRSAL KALKINMAYI DESTEKLEME KURUMU EYLÜL 2018 TKDK GENEL BİLGİ TKDK, Tarım ve Orman Bakanlığı nın İlgili Kuruluşudur. Avrupa Birliği Katılım Öncesi Yardım Aracı (IPA) kırsal kalkınma IPARD fonlarını

Detaylı

Avrupa Birliği Yapısal Uyum Yönetim Otoritesi Daire Başkanı

Avrupa Birliği Yapısal Uyum Yönetim Otoritesi Daire Başkanı T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI TARIM REFORMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Avrupa Birliği Yapısal Uyum Yönetim Otoritesi Daire Başkanı Ali ERGİN-ali.ergin@tarim.gov.tr HAZİRAN-2014 KIRSAL KALKINMA ÇALIŞMALARI

Detaylı

KONUT FİNANSMAN KREDİSİ KREDİYE İLİŞKİN BİLGİLER VE ÖDEME PLANI

KONUT FİNANSMAN KREDİSİ KREDİYE İLİŞKİN BİLGİLER VE ÖDEME PLANI KONUT FİNANSMAN KREDİSİ KREDİYE İLİŞKİN BİLGİLER VE ÖDEME PLANI Müşteri No : İşbu Konut Finansman Kredisi Krediye İlişkin Bilgiler ve Ödeme Planı, Konut Finansman Kredisi Sözleşmesi ile Konut Finansman

Detaylı

DÖKÜMAN NO:P17F01 İLK YAYIN TARİHİ:01.03.2012 REVİZYON NO:03 REVİZYON TAR:15.11.2013. E-Posta. Web Adresi

DÖKÜMAN NO:P17F01 İLK YAYIN TARİHİ:01.03.2012 REVİZYON NO:03 REVİZYON TAR:15.11.2013. E-Posta. Web Adresi TMENA ULUSLARARASI DENETİM GÖZETİM SERTİFİKASYON HİZMETLERİ LTD.ŞTİ. Adres:Adalet Mah.Haydar Aliyev Cad.No:36/B Kat:3/10 Manavkuyu /Bayraklı/İZMİR Tel: 0 232 436 53 73-74 Fax: 0 232 436 53 75 e-posta:agro@tmena.com

Detaylı

MAGENTA Control and certification COMPANY

MAGENTA Control and certification COMPANY SAYFA NO : 1 / 10 Müteşebbis / Firma Adı : T.C.Kimlik No : Vergi Dairesi ve No su : Adresi (İletişim Adresi) : Organik Tarım Faaliyetinin yapılacağı İl / İlçe (ler) : Tel Faks GSM GERÇEK KİŞİ E-posta TÜZEL

Detaylı

TÜRKİYE DE TARIMIN GELECEĞİ ve AVANTAJLAR

TÜRKİYE DE TARIMIN GELECEĞİ ve AVANTAJLAR TÜRKİYE DE TARIMIN GELECEĞİ ve AVANTAJLAR Halil AGAH Kıdemli Kırsal Kalkınma Uzmanı 22 Kasım 2016, İSTANBUL 1 2 SUNUM PLANI TARIMDA KÜRESELLEŞME TÜRK TARIM SEKTÖRÜ VE SON YILLARDAKİ GELİŞMELER TARIMDA

Detaylı

KIRSAL KALKINMA PROGRAMI IPARD (2007-2013)

KIRSAL KALKINMA PROGRAMI IPARD (2007-2013) KIRSAL KALKINMA PROGRAMI IPARD (2007-2013) 101 TARIMSAL İŞLETMELERİN YENİDEN YAPILANDIRILMASI VE TOPLULUK STANDARTLARINA ULAŞTIRILMASINA YÖNELİK YATIRIMLAR 2 101 101-1 Süt Üreten Tarımsal işletmeler 101-2

Detaylı

KREDİ TÜRÜ ÜRÜN TANIMI AZAMİ VADE AZAMİ TUTAR ÖZEL DURUM. Max. 12ay, ve ilk 3 ay geri ödemesiz kullandırma imkanı bulunmaktadır.

KREDİ TÜRÜ ÜRÜN TANIMI AZAMİ VADE AZAMİ TUTAR ÖZEL DURUM. Max. 12ay, ve ilk 3 ay geri ödemesiz kullandırma imkanı bulunmaktadır. KREDİ TÜRÜ ÜRÜN TANIMI AZAMİ VADE AZAMİ TUTAR ÖZEL DURUM 1-AB Destek a. Yurtdışı Fuar Katılım Destek Kredisi: Dış Ticaret Müsteşarlığınca (DTM) Milli ya da Bireysel katılım için destek sağlanmasına karar

Detaylı

TARIM VE KIRSAL KALKINMAYI DESTEKLEME KURUMU

TARIM VE KIRSAL KALKINMAYI DESTEKLEME KURUMU TARIM VE KIRSAL KALKINMAYI DESTEKLEME KURUMU 1 TARIM ve KIRSAL KALKINMAYI DESTEKLEME KURUMU TKDK; Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı nın ilgili kuruluşu olarak, 2007 yılında 5648 sayılı yasa ile kurulmuştur.

Detaylı

T.C SİNOP VALİLİĞİ İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı

T.C SİNOP VALİLİĞİ İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı T.C SİNOP VALİLİĞİ İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı 24.10.2017 Tanım Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı, kırsal alanda ekonomik

Detaylı

Türkiye Mikro & KOBİ Finansman Programı Tarımsal Müşteri Değerlendirme Programı - CAP

Türkiye Mikro & KOBİ Finansman Programı Tarımsal Müşteri Değerlendirme Programı - CAP Türkiye Mikro & KOBİ Finansman Programı Tarımsal Müşteri Değerlendirme Programı - CAP. Müşteri Bilgileri. Kredi Talebi (kredi tutarı, vade, taksit sayısı). Kredi Başvurusu. Tarım dışı gelir ve giderler

Detaylı

(Değişik:RG-28/5/2014-29013) KSK Logosu

(Değişik:RG-28/5/2014-29013) KSK Logosu (Değişik:RG-28/5/2014-29013) Ek 1 KSK Logosu Akreditasyon Kurumunun Markası İYİ TARIM UYGULAMALARI SERTİFİKASI Kuruluş Kodu : TR.İTU. Sertifika Numarası : TR.İTU. - Revizyon no ve tarih : Üretici/Üretici

Detaylı

TOHUMCULUK PİYASASINDA YETKİLENDİRME VE DENETLEME YÖNETMELİĞİ

TOHUMCULUK PİYASASINDA YETKİLENDİRME VE DENETLEME YÖNETMELİĞİ TOHUMCULUK PİYASASINDA YETKİLENDİRME VE DENETLEME YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, tohumlukları yetiştiren, üreten, işleyen ve satışa

Detaylı

T.C. ZİRAAT BANKASI A.Ş

T.C. ZİRAAT BANKASI A.Ş 21 Mart 2013 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 28594 Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: TEBLİĞ T.C. ZİRAAT BANKASI A.Ş. VE TARIM KREDİ KOOPERATİFLERİNCE TARIMSAL ÜRETİME DAİR DÜŞÜK FAİZLİ YATIRIM VE

Detaylı

ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ ÇİNE MESLEK YÜKSEKOKULU DÖNEM: 2014-2015 PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA. Tarımsal İşletmecilik ve Pazarlama

ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ ÇİNE MESLEK YÜKSEKOKULU DÖNEM: 2014-2015 PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA. Tarımsal İşletmecilik ve Pazarlama PROGRAM: ARICILIK YARIYILI: I Genel Ekonomi Öğr.Gör.Nermin Çelik Genel Entomoloji Öğr.Gör.Birsen Erincik Arıcılığa Girişi 09:30 10:15 Kalite Güvencesi ve Standartları Tarımsal İşletmecilik ve Pazarlama

Detaylı

TITRE. ECOCERT Denetim ve Belgelendirme Ltd. Şti. Organik Tarım (TR) Sertifikasyon Programı

TITRE. ECOCERT Denetim ve Belgelendirme Ltd. Şti. Organik Tarım (TR) Sertifikasyon Programı TR-TD01(ORG) v05tr TITRE ECOCERT Denetim ve Belgelendirme Ltd. Şti. Organik Tarım (TR) Sertifikasyon Programı ECOCERT 184 Sok. No:60/3 Bornova-İZMİR www.ecocert.com.tr Tel: +90 232 343 43 60 - Fax: +90

Detaylı

TARIM KREDİ KOOPERATİFLERİ İZMİR

TARIM KREDİ KOOPERATİFLERİ İZMİR TARIM KREDİ KOOPERATİFLERİ 12.01.2016 İZMİR KURULUŞ KANUNU Tarım Kredi Kooperatiflerinin temelleri 1863 yılında Memleket Sandıkları adı altında Mithat Paşa tarafından atılmıştır. 1972 yılında çıkarılan

Detaylı

EV DEĞİŞTİREN MORTGAGE KONUT FİNANSMAN KREDİSİ KREDİYE İLİŞKİN BİLGİLER VE ÖDEME PLANI

EV DEĞİŞTİREN MORTGAGE KONUT FİNANSMAN KREDİSİ KREDİYE İLİŞKİN BİLGİLER VE ÖDEME PLANI Müşteri No: İşbu Ev Değiştiren Mortgage Krediye İlişkin Bilgiler ve Ödeme Planı, Ev Değiştiren Mortgage Konut Finansman Kredisi Sözleşme Öncesi Bilgi Formu ile Konut Finansman Kredisi Sözleşmesi nin ayrılmaz

Detaylı

ÇUKUROVA BÖLGESİ (ADANA-MERSİN) TAVUKÇULUĞUNUN GELİŞMESİNDE T.C. ZİRAAT BANKASININ YERİ VE ÖNEMİ

ÇUKUROVA BÖLGESİ (ADANA-MERSİN) TAVUKÇULUĞUNUN GELİŞMESİNDE T.C. ZİRAAT BANKASININ YERİ VE ÖNEMİ ÇUKUROVA BÖLGESİ (ADANA-MERSİN) TAVUKÇULUĞUNUN GELİŞMESİNDE T.C. ZİRAAT BANKASININ YERİ VE ÖNEMİ The Position And Importance Of T.C. Ziraat Bank On The Development Of Chicken Farming (Poultry Culture Raising)

Detaylı

KREDİLENDİRME KONULARI ve TEKNİK KRİTERLER (HAYVANCILIK ve SU ÜRÜNLERİ)

KREDİLENDİRME KONULARI ve TEKNİK KRİTERLER (HAYVANCILIK ve SU ÜRÜNLERİ) MADDE 4 Damızlık süt sığırı On baş ve üzerinde manda veya damızlık süt sığırı işletmesi kurmaları veya işletme kapasitesini on baş ve üzerine çıkarmaları gerekir. Manda veya holstein (siyah alaca/kırmızı

Detaylı

ÇEKMEKÖY İLÇE GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI. 1- Başvuru formu ve taahhütname (Ek1)

ÇEKMEKÖY İLÇE GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI. 1- Başvuru formu ve taahhütname (Ek1) ÇEKMEKÖY İLÇE GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI SIRA NO HİZMETİN ADI İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1- Başvuru formu ve taahhütname (Ek1) 2- Nüfus cüzdanının

Detaylı

ÖZDENİZCİLİK ULAŞTIRMA GEMİ SÖKÜM TURİZM DEMİR ÇELİK SU SPORLARI ATIK MADDE SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ MADDE SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

ÖZDENİZCİLİK ULAŞTIRMA GEMİ SÖKÜM TURİZM DEMİR ÇELİK SU SPORLARI ATIK MADDE SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ MADDE SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ ÖZDENİZCİLİK ULAŞTIRMA GEMİ SÖKÜM TURİZM DEMİR ÇELİK SU SPORLARI ATIK MADDE SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ 01.01.2016 31.12.2016 DÖNEMİ YILLIK FAALİYET RAPORU 1- GENEL BİLGİLER Raporun Ait Olduğu Dönem:

Detaylı

SİVAS İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ EKİM-2015 BORSA

SİVAS İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ EKİM-2015 BORSA SİVAS İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ EKİM-2015 BORSA Tar-Yat Birimi Destekler 2014 2003 2015 DGD - 387,2 Milyon TL Mazot 14,9 Milyon TL 152,7 Milyon TL ALAN BAZLI TARIMSAL DESTEKLER Kimyevi Gübre

Detaylı

İl başkanlarına hükümetin tarım politikalarını anlattı

İl başkanlarına hükümetin tarım politikalarını anlattı İl başkanlarına hükümetin tarım politikalarını anlattı Mart 08, 2012-7:46:36 Bakan Eker, tarımın zannedildiği gibi sadece üreticilerle değil, gıdadan dolayı toplumun tamamını ilgilendiren bir konu olduğunu,

Detaylı

SÜT SEKTÖRÜNDE MEVCUT DURUM. Yusuf GÜÇER Ziraat Mühendisi İzmir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü

SÜT SEKTÖRÜNDE MEVCUT DURUM. Yusuf GÜÇER Ziraat Mühendisi İzmir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü SÜT SEKTÖRÜNDE MEVCUT DURUM Yusuf GÜÇER Ziraat Mühendisi İzmir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü TARIMSAL ÜRETİM DEĞERİ BİTKİSEL VE HAYVANSAL ÜRETİMDE İZMİR İN ÜLKE SIRALAMASINDAKİ YERİ (TUİK-2014)

Detaylı

Nisan 2014 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 28968 TEBLİĞ Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından:

Nisan 2014 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 28968 TEBLİĞ Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: Nisan 2014 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 28968 TEBLİĞ Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: T.C. ZİRAAT BANKASI A.Ş. VE TARIM KREDİ KOOPERATİFLERİNCE TARIMSAL ÜRETİME DAİR DÜŞÜK FAİZLİ YATIRIM VE İŞLETME

Detaylı

KOBİ LEASING PAKETLERİ

KOBİ LEASING PAKETLERİ KOBİ LEASING PAKETLERİ LEASING NEDİR? Özellikle büyümekte olan şirketlerin, tüm sektörlerde her türlü sıfır veya 2. el makine, ekipman yatırımlarını gerçekleştirmesine yönelik olarak orta veya uzun vadeli

Detaylı

KAMU KURUMLARI VE BELEDİYELER İLE YÜRÜTÜLEBİLECEK ÇALIŞMA VE PROJELER

KAMU KURUMLARI VE BELEDİYELER İLE YÜRÜTÜLEBİLECEK ÇALIŞMA VE PROJELER KAMU KURUMLARI VE BELEDİYELER İLE YÜRÜTÜLEBİLECEK ÇALIŞMA VE PROJELER 1- Kalkınma Ajansı Destekleri A. Mali Destekler 50.000 500.000 TL arasında değişen bölgesel önceliklere göre farklı konu başlıklarında

Detaylı

GELİR GETİRİCİ PROJE DESTEKLERİ VE KASDEP

GELİR GETİRİCİ PROJE DESTEKLERİ VE KASDEP T.C. BAŞBAKANLIK Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü GELİR GETİRİCİ PROJE DESTEKLERİ VE KASDEP Bilgi Broşürü İnsanımızın kimseye muhtaç olmadan doğrudan devlet desteği ile gelir getirici projeler

Detaylı

KIRSAL KALKINMA YATIRIMLARININ DESTEKLENMESİ PROGRAMI. Mart 2011 ANTALYA

KIRSAL KALKINMA YATIRIMLARININ DESTEKLENMESİ PROGRAMI. Mart 2011 ANTALYA KIRSAL KALKINMA YATIRIMLARININ DESTEKLENMESİ PROGRAMI Mart 2011 ANTALYA Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP), Tarım ve Köyişleri Bakanlığı nın 2011-2015 Tarım Strateji Belgesi

Detaylı

USB - Ulusal Sistem Belgelendirme İTU (İYİ TARIM UYGULAMALARI) NESRİN SERİN Genel Müdür

USB - Ulusal Sistem Belgelendirme İTU (İYİ TARIM UYGULAMALARI) NESRİN SERİN Genel Müdür USB - Ulusal Sistem Belgelendirme İTU (İYİ TARIM UYGULAMALARI) NESRİN SERİN Genel Müdür 13 Aralık 2012 TARİHSEL SÜREÇ 1 MÖ 8000 Tarımın Başlangıcı MÖ 1200 İlk Herbisid Kullanımı MÖ 1000 İlk Kükürt Kullanımı

Detaylı

TITRE. ECOCERT Denetim ve Belgelendirme Ltd. Şti. Organik Tarım (TR) Sertifikasyon Programı

TITRE. ECOCERT Denetim ve Belgelendirme Ltd. Şti. Organik Tarım (TR) Sertifikasyon Programı TR-TD01(ORG) v03tr TITRE ECOCERT Denetim ve Belgelendirme Ltd. Şti. Organik Tarım (TR) Sertifikasyon Programı TR-TD01 v03tr ORGANİK TARIM KANUNU ve YÖNETMELİĞİ Organik üretimle ilgili kurallar T.C. 5262

Detaylı

Ulusal ve Uluslararası Mali Destekler Konferansı / ERZURUM

Ulusal ve Uluslararası Mali Destekler Konferansı / ERZURUM Ulusal ve Uluslararası Mali Destekler Konferansı 22.11.2016 / ERZURUM TARIMSAL DESTEKLEMELER Bilgehan ÖZEN Ziraat Yüksek Mühendisi HAYVANCILIK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Tel : 0312 258 73 47 Faks : 0312 258 73 43

Detaylı

TARIM STRATEJİSİ (2006-2010)

TARIM STRATEJİSİ (2006-2010) TARIM STRATEJİSİ (2006-2010) 1.AMAÇ Kaynakların etkin kullanımı ilkesi çerçevesinde ekonomik, sosyal, çevresel ve uluslar arası gelişmeler boyutunu bütün olarak ele alan örgütlü, rekabet gücü yüksek, sürdürülebilir

Detaylı

YÖNETMELİK. aa) Alt kapsam: Bitkisel üretim, hayvansal üretim ve su ürünleri yetiştiriciliği kapsamlarında yer alan ürün gruplarını,

YÖNETMELİK. aa) Alt kapsam: Bitkisel üretim, hayvansal üretim ve su ürünleri yetiştiriciliği kapsamlarında yer alan ürün gruplarını, 28 Mayıs 2014 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 29013 Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: YÖNETMELİK İYİ TARIM UYGULAMALARI HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK MADDE 1 7/12/2010

Detaylı

TARIM VE KIRSAL KALKINMAYI DESTEKLEME KURUMU IPARD PROGRAMI DESTEKLERİ

TARIM VE KIRSAL KALKINMAYI DESTEKLEME KURUMU IPARD PROGRAMI DESTEKLERİ TARIM VE KIRSAL KALKINMAYI DESTEKLEME KURUMU IPARD PROGRAMI DESTEKLERİ NEVŞEHİR TİCARET VE SANAYİ ODASI IPARD PROGRAMI KAPSAMINDA VERİLEN DESTEKLER 1- Süt Üreten Tarımsal İşletmelere Yatırım Amaç: Küçük

Detaylı

Tohum Yetiştiriciliği. Prof. Dr. Necmi İŞLER M.K.Ü. Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü

Tohum Yetiştiriciliği. Prof. Dr. Necmi İŞLER M.K.Ü. Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü Tohum Yetiştiriciliği Prof. Dr. Necmi İŞLER M.K.Ü. Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü Tohum yetiştirici belgesi verilmesi Bitki grubu bazında Tarım İl Müdürlükleri tarafından verilir. Beş yıllık dönem

Detaylı

Resmî Gazete Sayı : 28968

Resmî Gazete Sayı : 28968 10 Nisan 2014 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 28968 TEBLİĞ Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: T.C. ZİRAAT BANKASI A.Ş. VE TARIM KREDİ KOOPERATİFLERİNCE TARIMSAL ÜRETİME DAİR DÜŞÜK FAİZLİ YATIRIM VE

Detaylı

2003-2011 T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN BOLU

2003-2011 T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN BOLU T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI 2003-2011 DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN BOLU Türk tarımını kalkındırmadan Türkiye yi kalkındıramayız Recep Tayyip ERDOĞAN Başbakan Ekolojik denge ve küresel gıda

Detaylı

Organik Meyve Yetiştiriciliğinin Temel Esasları

Organik Meyve Yetiştiriciliğinin Temel Esasları Yayın No: 42 Yayın Tarihi: 15.11.2011 Organik Meyve Yetiştiriciliğinin Temel Esasları Adem ATASAY Organik Tarım, doğadaki dengeyi koruyan, toprak verimliliğinde devamlılığı sağlayan, hastalık ve zararlıları

Detaylı

ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ ÇİNE MESLEK YÜKSEKOKULU DÖNEM: 2015-2016 PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA. Kalite Güvencesi ve Standartları

ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ ÇİNE MESLEK YÜKSEKOKULU DÖNEM: 2015-2016 PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA. Kalite Güvencesi ve Standartları PROGRAM: ARICILIK YARIYILI: I 09:30 10:15 Arıcılığa Girişi 11:30 12:15 Kalite Güvencesi ve Standartları Genel Entomoloji Prof.Dr.Mehmet Karagöz Türkçe İletişim Genetik Kalite Güvencesi ve Standartları

Detaylı

DİREN HOLDİNG ANONİM ŞİRKETİ 01.01.2013 31.12.2013 DÖNEMİ YILLIK FAALİYET RAPORU

DİREN HOLDİNG ANONİM ŞİRKETİ 01.01.2013 31.12.2013 DÖNEMİ YILLIK FAALİYET RAPORU 1- GENEL BİLGİLER DİREN HOLDİNG ANONİM ŞİRKETİ 01.01.2013 31.12.2013 DÖNEMİ YILLIK FAALİYET RAPORU Raporun Ait Olduğu Dönem:2013 Ticaret unvanı : DİREN HOLDİNG A.Ş. Ticaret sicili numarası : 5492 Merkez

Detaylı

İYİ TARIM UYGULAMALARI SERTİFİKASI

İYİ TARIM UYGULAMALARI SERTİFİKASI Ek 1 Yetkilendirilen Kuruluşun Logosu Akreditasyon Kurumunun Logosu İYİ TARIM UYGULAMALARI SERTİFİKASI Kuruluş Kodu : TR.İTU. Sertifika Numarası : TR.İTU. - Üretici/Üretici Örgütü/Müteşebbis Adı (Sertifikasyon

Detaylı

152. YIL. Ziraat Bankası. Bir Bankadan Daha Fazlası. Kasım 2015 İstanbul

152. YIL. Ziraat Bankası. Bir Bankadan Daha Fazlası. Kasım 2015 İstanbul Ziraat Bankası Bir Bankadan Daha Fazlası 152. YIL 0 Kasım 2015 İstanbul Bir Bankadan Daha Fazlası 1.781 Şube 35 Bölge Yöneticiliği 8 Koordinatörlük 404 yerde TEK BANKA! Yurt Dışında Ziraat RUSYA AZERBAYCAN

Detaylı

2012 YILI İNDİRİMLİ KREDİ UYGULAMALARI

2012 YILI İNDİRİMLİ KREDİ UYGULAMALARI 2012 YILI İNDİRİMLİ KREDİ UYGULAMALARI Amasya 2012 2012 Yılı İndirimli Kredi Uygulamaları KREDİ KONUSU RİSKLER (31.12.2011) (Bin TL) HAYVANSAL ÜRETİM KONULARI 118.666 Damızlık Süt Sığırı Yetiştiriciliği

Detaylı

2023 VİZYONU ÇERÇEVESİNDE TARIM POLİTİKALARININ GELECEĞİ

2023 VİZYONU ÇERÇEVESİNDE TARIM POLİTİKALARININ GELECEĞİ 2023 VİZYONU ÇERÇEVESİNDE TARIM POLİTİKALARININ GELECEĞİ SUNUM İÇERİĞİ Türkiye de Tarım Tarımsal girdi politikaları Tarımsal kredi politikaları Tarımsal sulama politikaları Tarımda 2023 Vizyonu 2 TÜRKİYE

Detaylı

TÜRKİYE SINAİ KALKINMA BANKASI A.Ş. TÜRKİYE KALKINMA BANKASI A.Ş.

TÜRKİYE SINAİ KALKINMA BANKASI A.Ş. TÜRKİYE KALKINMA BANKASI A.Ş. TÜRKİYE SINAİ KALKINMA BANKASI A.Ş. TÜRKİYE KALKINMA BANKASI A.Ş. TÜRK EXİMBANK (TÜRKİYE İHRACAT KREDİ BANKASI A.Ş.) DÜNYA BANKASI AVRUPA YATIRIM BANKASI İSLAM KALKINMA BANKASI Ortaklık Yapısı İlk özel

Detaylı

Bu payın arttırılması amacıyla Odamız bankalar ile üyelerimize özel koşullar içeren protokoller imzalamıştır.

Bu payın arttırılması amacıyla Odamız bankalar ile üyelerimize özel koşullar içeren protokoller imzalamıştır. Odamızın Bankalarla İmzaladığı Kredi Protokollerinin Değerlendirilmesi Erdem ALPTEKİN Üyelerimizin önemli bir bölümünü oluşturan KOBİ lerimiz, ülke ekonomimizin de önemli bir kısmını oluşturuyor. Ekonomimizin

Detaylı

TARIM BANKACILIĞI. Hazırlayan: Murat AKPINAR Danışmanı: Prof. Dr. Necmi İşler Mustafa Kemal Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Tarla Ana Bilim Dalı

TARIM BANKACILIĞI. Hazırlayan: Murat AKPINAR Danışmanı: Prof. Dr. Necmi İşler Mustafa Kemal Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Tarla Ana Bilim Dalı TARIM BANKACILIĞI Hazırlayan: Murat AKPINAR Danışmanı: Prof. Dr. Necmi İşler Mustafa Kemal Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Tarla Ana Bilim Dalı BANKACILIKTA TARIMIN ÖNEMİ ZMO olağan kurulunda organik

Detaylı

2003-2011 T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN KARABÜK

2003-2011 T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN KARABÜK T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI 2003-2011 DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN KARABÜK Türk tarımını kalkındırmadan Türkiye yi kalkındıramayız Recep Tayyip ERDOĞAN Başbakan Ekolojik denge ve küresel

Detaylı

Tarımın Anayasası Çıktı

Tarımın Anayasası Çıktı Tarımın Anayasası Çıktı Günnur BİNİCİ ALTINTAŞ Tarım sektörünün anayasası olan 5488 sayılı Tarım Kanunu iki yıllık yoğun bir çalışmanın ardından 18.04.2006 tarihinde kabul edildi. Resmi Gazete de 25.04.2006

Detaylı

AGRICULTURAL CREDIT PRACTICES IN TURKEY ABSTRACT

AGRICULTURAL CREDIT PRACTICES IN TURKEY ABSTRACT TÜRKİYE DE TARIMSAL KREDİ UYGULAMALARI Reyhan TAŞKIRAN Dr. Haşim ÖZÜDOĞRU ÖZET Türkiye ve dünya ekonomisi içerisinde, önemli bir yeri olan tarım sektörü, finansmanına çözüm aranan başlıca sektördür. Üretici,

Detaylı

2003-2011 T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN ANTALYA

2003-2011 T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN ANTALYA T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI 2003-2011 DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN ANTALYA Türk tarımını kalkındırmadan Türkiye yi kalkındıramayız Recep Tayyip ERDOĞAN Başbakan Ekolojik denge ve küresel

Detaylı

FACTORING. M. Vefa TOROSLU

FACTORING. M. Vefa TOROSLU FACTORING M. Vefa TOROSLU Factoring in Tanımı Factoring, vadeli satış yapan firmaların her türlü mal ve hizmet satışından doğan alacak haklarını factor adı verilen finansal kuruluşlara satmak suretiyle

Detaylı

HAZİNE MÜSTEŞARLIĞI - KOSGEB KOBİ TEŞVİKLERİ PROJESİ. Mehmet Atilla Söğüt Başkan Danışmanı

HAZİNE MÜSTEŞARLIĞI - KOSGEB KOBİ TEŞVİKLERİ PROJESİ. Mehmet Atilla Söğüt Başkan Danışmanı KÜÇÜK İŞLETMELERİN YATIRIMLAR İÇİN DEVLET DESTEKLERİNDEN ETKİN vev VERİMLİ BİR ŞEKİLDE YARARLANMALARI AMACI İLE: HAZİNE MÜSTEŞARLIĞI - KOSGEB KOBİ TEŞVİKLERİ PROJESİ Mehmet Atilla Söğüt Başkan Danışmanı

Detaylı

AB ORTAK P İ YASA DÜZEn İ ne uyum PROjES İ GTHB ÇALI Ş malari

AB ORTAK P İ YASA DÜZEn İ ne uyum PROjES İ GTHB ÇALI Ş malari AB ORTAK PİYASA DÜZEnİne uyum projesi GTHB ÇALIŞMALARI SUNU İÇERİĞİ Giriş GTHB nın OPD kapsamındaki görevleri Pazar Müdahalesi Pazarlama ve Üretici Örgütlerine İlişkin Kurallar Üçüncü Ülkelerle Ticaret

Detaylı

FİDAN YETİŞTİRİCİLİĞİ PROGRAMI (BİRİNCİ ÖĞRETİM) DERS PROGRAMI

FİDAN YETİŞTİRİCİLİĞİ PROGRAMI (BİRİNCİ ÖĞRETİM) DERS PROGRAMI Adnan Menderes Üniversitesi SULTANHİSAR MESLEK YÜKSEKOKULU PROGRAMLAR FİDAN YETİŞTİRİCİLİĞİ İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ (İkinci Öğretim) MANTARCILIK PAZARLAMA SAÇ BAKIMI VE GÜZELLİK

Detaylı

BAHAR YARIYILI LABORANT ve VETERİNER SAĞLIK HAFTALIK DERS PROGRAMI 1.SINIF

BAHAR YARIYILI LABORANT ve VETERİNER SAĞLIK HAFTALIK DERS PROGRAMI 1.SINIF 2016-2017 BAHAR YARIYILI LABORANT ve VETERİNER SAĞLIK HAFTALIK DERS PROGRAMI 1.SINIF LVS110 SÜRÜ SAĞLIĞI YÖNETİMİ İlknur KARACA BEKDİK LVS108 SALGIN HASTALIKLAR ve ZOONOZLAR LVS106 PARAZİTOLOJİ LVS 112

Detaylı

ECOCERT ORGANİK SERTİFİKASYON BAŞVURU FORMU

ECOCERT ORGANİK SERTİFİKASYON BAŞVURU FORMU ECOCERT ORGANİK SERTİFİKASYON BAŞVURU FORMU Lütfen bu formu mümkün olduğunca detaylı doldurunuz: Ürünlerinizin sertifikasyonu için hazırlanacak olan fiyat teklifinde burada verdiğiniz bilgiler kullanılacaktır.

Detaylı

İZMİR İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ BİTKİSEL ÜRETİM ve BİTKİ SAĞLIĞI ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ ( EN GEÇ)

İZMİR İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ BİTKİSEL ÜRETİM ve BİTKİ SAĞLIĞI ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ ( EN GEÇ) İZMİR İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ BİTKİSEL ÜRETİM ve BİTKİ SAĞLIĞI ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI SIRA NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA

Detaylı

2003-2011 T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN KIRIKKALE

2003-2011 T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN KIRIKKALE T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI 2003-2011 DESTEK BİZDEN, ÜRETİM SİZDEN KIRIKKALE Türk tarımını kalkındırmadan Türkiye yi kalkındıramayız Recep Tayyip ERDOĞAN Başbakan Ekolojik denge ve küresel

Detaylı