Borcumuz nedir? Minnetimizdir! Çünkü Allah bizden para pul değil minnet istiyor bize sunduğu aydınlık karşılığında.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Borcumuz nedir? Minnetimizdir! Çünkü Allah bizden para pul değil minnet istiyor bize sunduğu aydınlık karşılığında."

Transkript

1 Borcumuz nedir? Minnetimizdir! Çünkü Allah bizden para pul değil minnet istiyor bize sunduğu aydınlık karşılığında. Güneş tutulması alamettir Euzubillahiminesseytanirracim Bismillahirrahmanirrahim La havle vela kuvvete illabillahil aliyyül aziym Destur ya Seyyidi. Destur ya Sultan ul Evliya Ey insanlar! Allah şükredin. Allaha şükredin ki sizi zifiri karanlıklardan nurlu aydınlıklara çıkardı. Hayatınız karanlıkta idi ışık verdi, aydınlık oldu Şükredin. Şükredin ki, sizi karanlıkta iken aydinlığa sokan Gücü Kudreti Allahı öfkelendirmeyin., gazaba getirmeyin. Şükür minnettir. Ve minnet ve şükür Yaratanın yaratılanda olan hakkıdır. O hakkı sen Ona ver! Ver ki, ebedi aydinlıklar senin olsun. Değilse sen bilirsin. Seni karanlıkta iken kim ışığa nura boğduysa yine senin ziyanı karartmaya O muktedirdir haberin olsun. Haberin olsun diye Allah işte bazen bize bir hatırlatmada bulunuyor ve bazı bazı semamızda bir asıli kandil lamba gibi duran ayı güneşi karartıyor. Karartıyor ki haberimiz olsun. Gökyüzünde Allah kısmide olsa bir elektrik kesinti yapıyor ve bakıyor Ona olan minnet borcumuzu en kısa zamanda nasıl ödeyeceğiz? Evet her güneş tutulması sema denilen dünyamızın tavanındaki kandilin lambanın kısa bir an için de olsa elektriğinin kesilmesi ve karanlığın bize hatırlatılmasıdır dikkat edelim elektrik borcu takmayalım santrala. Bizi karanlıktan aydınlığa çıkaran Biri vardır ve Ondan haberimiz olsun. Biz her zaman aydınlıkta değildik. Haberimiz olsun. Haberimiz olsun ve O bizi aydınlığa koyan Güç Kudret Sahibine şükürde bulunalım ve teşekkür edelim. Evet Şükür Yaratanın yarattığı kulu üzerindeki hakkıdır beklentisidir. Başka da bir beklentisi yoktur çünkü kul şükürden başka bir şey Yaratanina asla ikram edemez muktedir olamaz. Çünkü kadir değildir ve Allahın hiç bir şeye ihtiyacı yoktur bütün ihtiyaclardan münezzehtir O. Senden şükür beklentiside ihtiac değil beklentidir. Beklenti başka ihtiyac başkadır. Şimdi sen bir evde oturuyorsun ve elektiğin yok biri gelse de evine bir elektrik bağlasa evin aydınlığa boğulsa mutlu olmazmısın? O kimseye tutupta bir teşekkürde bulunmazmısın? Allah bizi karanlıkların içinde kaybolmuş vaziyette iken ışık verdi ve aydınlıklara soktu. Sen teşekkür etmezsen seni yine geldiğin karanlıklara sokmaya O muktedirdir. Seni oradan nasıl çıkardıysa yine o kapıdan seni oraya geri sokar! Dikkat et! Unutma! İnsanız çabuk unutuyoruz. Allah yarattığı kulunu biliyor ve bize bunun için bazen bir hatırlatma yapıyor. Hatirlayalım Misal; geçen haftalarda uzun bir güneş tutulması oldu. Son bin yılin en uzun güneş tutulması diyorlar. Bana resimlerini gösterdiler, dehset bir görüntü. Görünce sosyetenin deyimiyle tam anlamıyla şok oldum!

2 O koskoca alamet semamızda koskoca yerlere göklere nur saçan ışık deryası Güneşi sanki bir kriz tutulmuş simsiyah kesilmiş. Yahu dedim görünce, bu nasıl olur? Kendisi ışık olan bir şeyi karanlıklara gömmeye kimin gücü yeter? Buna kim cüret edebilir yahut buna kim muktedir olabilir? Ay demezlermi, şimdi yine sosyetenin deyimiyle, Ay Ay Ay, şok oldum dedim ve karar veremedim güleyimmi ağlayayımmı. Allahtan A.Kadir kardeşim imdadıma yetişti de Şeyhimiz hazretlerinden güneş tutulmasına dair bana bir tefsir açıklama getirdi rahatladim. Soruyorum diyor Şeyhimiz Sultan ul Evliya: Güneş dünyadan ne kadar büyüktür? İşittim ki, güneş dünyadan 1 milyon ikiyüzellibin defa daha büyükmüş. Subhanallah! Yani demek istiyorlar ki 1 milyon ikiyüzellibin dünyayı bir araya koyduğunda güneş kadar olur. Peki aydan kaç defa daha büyüktür güneş? Güneş aydan belki iki milyon defa daha büyüktür.. Lakin materyalist kol ne diyor? Güneş aydan iki milyon kere büyüktür, diyor. Biz bakınca aynı büyüklükte gibi görünüyor acaip! Zahirde baktığımızda böyle bir büyüklük göremiyoruz. Yine de güneş aydan iki milyon defa daha büyük. Bu bir realite. Peki Güneş tutulması o zaman nasıl oluyor? Bu tabiatçıların materyalistlerin söylediğine göre, ayın gölgesi güneşin üzerine geliyor ve güneş kararıyor. Böyle diyorlar. Şimdi güneş ki aydan iki milyon defa büyüktür. Onun gölgesi bütün güneşi kapkara kaplayacak gibimidir? Kapatırmı? İmkanı varmı? Halbuki TV`lerde görüyoruz güneş tutulduğunda o kutudan gösteriyorlar görüyoruz. Güneş simsiyah olmuş tam üzeri kapanmış. Ayın gölgesimi bunu yapan? Ayın gölgesi olsa kendi büyüklüğüne nisbetle belki 2 milyonluk güneşin ufak bir yerini ancak kapatabilir. Nasıl oluyorda bu materyalistlerin iddiasında ay güneşle dünyanın arasına giriyor ve güneşin ziyası gelmiyor ve güneş karariyor. Halbuki ay yerinde durmuyor yürüyüp dünyanın etrafını dolaşıyor. Ay araya giriyor diyorlar. Ayın gölgesi güneşi kapatıyor diyorlar. Güneş aylan bizim aramıza girerse bir şey olmuyor ayın gölgesi öbür tarafa gidiyor diyorlar. Halbuki ay bizimlen güneşin arasına girdiğinde o gölge nerden geliyor günesin üzerine? Ne akılsızca bir tezdir bu tabiatçıların sözü? Küçük bir cisim kendisinden bir buçuk yahut 2 milyon defa daha büyük olan bir cismi nasıl tamamıylen böyle kapatsın? Halbuki gördüğümüzde ayın gölgesi güneşin üzerinde böyle bir parça bir yer tutar o da yetişirse bir yere, çünkü o da mantıksız bir söz. Hayır ne için demiyorlar Cenabı Hak insanoğluna Kendi kudretini İlahi Kudretini göstermek için bu güneş tutuluyor, demiyorlar diyemiyorlar. Derlerse bütün pozitivist dedikleri aslında ise ateist ilimleri çöp olacak. Halbuki Pozitivist manası hakikatta nazariye ilmidir ve tecrübe ile elde edilir. Kim söyleyebilir ve ispat edebilir o uydurduklarını? Hiç bir senedi sepeti ispatı delili olmayan sözdür söyledikleri kaale alınmaz. Akıllı olan olmaz mantıklı olan almaz. Geriye kim kalıyorsa onlar alsın. Hasılı güneş tutulduğunda ay araya girdi ve

3 gölgesi güneşin üzerine vurdu ve böyle oldu güneş tutuldu simsiyah oldu. Peki bir de ay tutulması var O ay tutulması nasıl oluyor? Ay nasıl tutuluyor? Ayın üzerinde gölge nerden geliyor? Güneşin gölgesimi var ayın üzerine gelsin ayı kapatsın? Bu da başka saçma sapan düsünülmeden söylenen sözdür bunlar asli astarı yoktur. Hayır şayet dense ki, Cenabı Hak insanoğluna İlahi Kudret ve azametini sergilemek için onları hem ikaz etmek hem de sebebler üstü bir Kudretin varlığinı temsilen bir hadise zuhura getiriyor işte bu mantıklı olur. Her şeyi açıklar. Aksi takdirde İnsan bu hadise için mantıklı hiç bir söz ve delil bulamaz. Bu mümkün değil olmayınca böyle saçmalar: gölge üzerine düstü böyle oldu. Ben de diyorum ki, dikkat et Şeytanında gölgesi senin üzerine düsmesin karanlıkta kalmayasın. Ey insan! Eğer tabiat üstü bir olayı tabiat içi sebeblerle anlatamıyorsan uydurma ve en mantıklı olan sözü söyle. De: Allah vardır ve O Allah her şeye kadirdir, dilerse güneşi de tutar simsiyah yapar ayı da tutar simsiyah yapar O her şeye kadirdir geceden gündüz gündüzden gce yapar, ölüden diri diriden ölü çıkarır. O Allahtır de ve hayatındaki söyleyebileceğin en mantıklı sözü söyle. Evet! Allah her şeye kadirdir, O Yaratandır sözü en mantıklı ifadedir. Güneş tutulması içinde ay tutulması içinde gayrisi faraziyedir uydurmadır hic bir senedi delili yoktur mantık dışıdır. Yahu diyorum, Allah, herşeye kadirdir çünkü O adı üzerinde Yaratandır demekmi daha mantıklı bir ifadedir yoksa, ay kendinden iki milyon defa daha büyük güneşi esir aldı, onun ziyasını kapadı, demek mi? Yahut gölgesi olmayan güneş ayın üzerine gölge düsürdü ve ay simsiyah oldu. Yahu ne mantık bu? Gölgesi olmayan şeyin nasıl gölgesi vuracak? Adı üzerinde gölgesi yok. Kendi ışık olanın gölgesi olmaz. Gölge kimde vardır? Karanlıkta olana. Karanlık olan yere ışık vurdumu o karanlık hem aydınlanır hem de karanlık olduğunun bir ispatı olarak kendinden bir karanlık gölge açığa vurur ki, bu şey aslında karanlıktır ışık olmasa hep karanlıkta kalacaktır, gölgenin manası budur karanlığı ispat içindir. Bitti! Hayır! Bu güneş yahut ay tutulmalarıyla Cenabı Hak biz insanlara Ayetini gösteriyor Varlığını Kudretiyle ispat ediyor aynı vakitda da Allaha inanmayanları Allah hakkında saçma sapan konuşan atıp tutanlara da dikkat et diyor: Dikkat, Ben istersem, bu güneşin ziyasını alırım karanlıkta kalırsınız. Dikkat edin diyor. İşte son bin yılın en uzun güneş tutulması 11 dakika sürmüş. 11 dakika sürmüş. 11 dakika içersinde ne kadar süratlen yürüyüp geçiyor ay ki, üzerinde 11 dakika böyle gölgesi duruyor bu da mantıksız bir şeydir. Sonra düze çıkıyor yine torbadan çıkar gibi nasıl oluyor bu? Güneşin kendi ışığı bu gölgeyi yok edemezmi? 100 defa eder bin defa eder. Lakin işte bunun için bu zamandaki teknoloji dedikleri bu görüşleri hesapları hepsi yalandır hepsi yanlıştır.

4 _Bu ateistler ellerindeki teknolojileriyle eğri olanı doğru dogru olanı eğri gösterebilirlermi? _ Gösterirler. _Bu imkanlari dahilindemi? _Evet! _Bitti! Bazen bir resim görüyorum sokakta afişte yahut gazetede, çok güzel bir resim. Bu kimse, kim ise, çok güzel bir yüzü var diyorum, bakanı kendine aşık edecek cinsten bu. Sonra ben böyle deyince korkuyorlar çevremdekiler, o kimseye aşık olmayayım diyemidir ne hemen bana başka bir resim gösteriyorlar aynı kimsenin, durma kaç. Kaç, korkarsın! O kadar çirkin. _ Yahu bu aynı kimsemi? _ Evet! _ İnanmam! _İnan Şeyh, inan! _Hakikatlar bazen acıdır. El Hak! Bu zamanda herkes Şeytanın pazarlamacısı oldu dünyayı yalan pazarına çevirdiler. Yutana Yalanı doğru diye satıyor herkes. _ Gördünmü bak Şeyh, diyorlar ben inanamayınca duyduklarıma. Sana bile yalanı nasıl doğru diye yedirdiler. Şimdi ne yapacaksın? Gidip hemen kusacaksın böyle yalan yenirmi adamın kursağina oturur, midesini bulandırır. Şimdi kimi görsem kusar halde. Her taraf kusmuk. Kusmuk çünkü yalan insanı sonunda ya küstürür ya kusturur. Sükutu hayal ne demektir? Yediği yalanı kusmak demektir! Bak yediği acı nahoş şeyi kusan insana, suratları ne haldedir? Sonra git bir de sükutu hayale uğramış adamın suratına bak, fark göremezsin. İkisininde suratı limon gibidir. Evet, yalan kusturur ve her sükutu hayal bir yalanın neticesidir. Hasılı kelam, bu ateistlerin görüsleri hepsi yanlıştır yalandır. Onun için Cenabı Hak insanlara gösteriyor kudretini ki: Ben Allahım, her şeyi yaparım. Dilersem ayı, dilersem Güneşi karartırım ziyasını alırım. El Hak! Dev gibi Güneşin nurunu cüce ayın gölgesi asla kapatamaz. Düşünmezmisin ey akıllı gecinen insan? Bu nasıl olur? Geçen TV de iki kimse gösterdiler sansasyon olsun diye. Biri dünyanın en uzun adamı digeri bir çinli, dünyanin en kısa adamıymış 40 santim mi 50santimmi ne. Görünce şaştım, Allah nelere kadir dedim. O da insan bu da insan amma farklı. Şimdi o cüceyi alıpta güneşe tutsan sonra çıkan gölgesini o dev adamın üzerine vurdursan kapatırmı? O devin cüssesini o cücenin gölgesi kapatırmı? Tövbe ya rabbi! Ey insanlar Allahtan bu zamnda hiç bir şey istem akıl iste. Cünkü dünyanın en ihtiyac duyduğu nesne bilhassa bu zamanda akildır. Dünyada akıllı insan kalmadığı cihetten dünya krizdedir. Dünya niye iflas etmiştir çünkü akıllı kalmadı.

5 Sahi neydi? Ay güneşi kapatmış! Nasıl kapatır? İmkanı mı var böyle bir şeyin? Ondan sonra güneşin üzerinde böyle alevler var. Alevleri de göstertmiyor o. Yalnız böyle muntazam bir daire koca güneş simsiyah olmuş. Yahu 1,5-2milyon defa aydan büyük olan bir gök cismini bizim cücük ayın gölgesi nasıl kapatir? Yahut dünyanın gölgesi nasıl kapatır? Onun için bu zamanda öğretilen her şey yalandır. Safını buldularmı, Şeytan zihniyetli insanlar ellerindeki teknoloji denilen yalan makinasıyla insana Made in Taiwan plastik üzümü 1 a Izmir ege üzümü diye satarlar. Midesine oturdumu iş anlaşılır amma mide de gitmiştir. Dikkat et! İnsanların aklını dağitmak içindir bu yalanların hepside. İşte geçen o güneş tutulmasına baktığim vakitda simsiyah kalıp gibi bir alamet duruyordu orada. Halbuki ayın gölgesi hızlan yürür, hızlan yürür. Ne kadar sürati var ayın? Ne kadar hızlan yürür ay? Güneş kendi etrafında bir senede dönerken ay 1 ayda dönüyor yani daha hızlı. Nasıl 11 dakika sürece koca güneşi kapatıyor? aydan ışık dünyaya bir saniyede gelir. Güneşin üzerine kaç saniyede gidiyor 7-8 dakikadami gider? Bir de derler ki, ay da ışığını güneşten alır sonra nasıl dönüyor güneşi kapatıyor? Ne mantıksız herif bunlar? Bu zamanın feylezoflari düşünürleri bilimadamları geçinenleri hep sacma sapan şeylerin lakırdısını yaparlar söyledikleri ne ipe gelir ne sapa. Tövbe ya Rabbi! Tövbe ya Rabbi! Hayir, güneşin tutulmasında her zaman bir isaret bir alamet var boşuna tutulmuyor o. Güneşin bütün ziyasını durduruyor Cenabı hak kapatıyor. Neylen kapatıyor Kendi bilir. Allah diliyor ve bir siyahlık giriyor güneşin üzerine kapatıyor. Bitti! Pozitif negatif açıklamsı yok bunun. Yaparsan gülünç duruma düsersin. Gölgesi ayın gölgesi güneşten büyük olması lazım ki güneşin bütününü kaplasın. Hem O ay yürüyor yerinde durmuyor ki. Ay yürüdüğü vakitında nasıl güneşin bütününü onun gölgesi kapatabilir? Ben burada durduğum vakitda benim gölgem benden büyükmü? Benim gölgem bizim Süleyman efendiyi yahut A.Kadir efendinin mübarek vücudlarını örtebilirmi? Yahut şu karşıdaki duvarı tamamen kapatabilirmi? Nasıl bilimadami Feylezof lakırdısıdır bunlar? Bu saçmalıkları mantık ve bilim diye bir kısmı saf büyük kısmı ahmak insanlara nasıl da hakikat ve pozitif ilim diye pazarlıyorlar aman ya Rabbi! Sen bizi koru aklımızı koru bu Şeytan tüccarlarinin elinedüşürüp rezil rüsvay eleme. Ey insan söyle! Bu gördüğümüz Allahın ayetlerindendir Kudret ve azamet okyanuslarindan bir zuhurattır, Allah bununla bize Kendi Kudret ve Varlığını mucizevi olarak ispat ediyor de!

6 Bu en mantiklı söz en doğru bakış olur o vakitda. Diğer bütün söz ve bakışlar bu sözün karşısında güneşin karanlığı eritip yok ettiği gibi siler yok eder. Bitti! Güneşinde ayında tutulmasında elbette manevi yolda ayri manaları vardır ve hepside dünyada zuhur edecek hadiselere dair anlayana ve ehline işarettir. Ve bu en son güneş tutulması elbette sıradan bir hadise değildir. Son bin yılın en uzun güneş tutulmasıdir. Bunun mansı vardır. Bu bir işarettir ki Mehdi as ve İsa ASV`ların pek yakında dünyayı sereflendireceklerine dair isaretlerdendir bu. Efendimiz Muhammed ASV bu güneş tutulmalarından bize binbesyüz sene evvelinden buigünleri haber vermiştir. Daha gelecektir daha güneş 11 dakika değil 3 gün süreyle tutulacağı günlerde yakındır çünkü haberi verilmistir çünkü dünya son günlerine yaklasmaktadır. Gelince bilirsiniz. Nitekim kutsal Kuran da: Her haber verilen şey zuhur edecektir. Vakti gelince bilirsiniz buyuruyor Allah. Şimdi işittiniz. Gelince bilirsiniz. Fatiha!

Dünya: Ilahi bir TV kanalından ibarettir

Dünya: Ilahi bir TV kanalından ibarettir Bismillahirrahmanirrahim Dünya: Ilahi bir TV kanalından ibarettir Şeyh Eşref Efendi Berlin, 20.03.2009 Euzubillahiminesseytanirracim Bismillahirrahmanirrahim La havle vela kuvvete illabillahil aliyyül

Detaylı

Herkes bir arayış içinde

Herkes bir arayış içinde Euzubillahimineşşeytananirracim Bismillahirrahmanirrahim Herkes bir arayış içinde Ayberk Efendi Berlin 2oo8 La havle vela kuvvete illa billahil aliyyil Azim. Meded ya Sultanul Evliya, meded ya Şeyh Nazım

Detaylı

Dünya, Güneş ve Ay'ın Şekli;

Dünya, Güneş ve Ay'ın Şekli; Dünya, Güneş ve Ay ın şekilleri hakkında eski çağlardan bu yana çeşitli fikirler öne sürülmüştür. Hatta günümüzden binlerce yıl önce insanlar Dünya mızın düz, Güneş ve Ay ın yuvarlak bir tepsi gibi olduğunu

Detaylı

NOT : İMAM-I RABBANİ Hz. bundan önceki mektuplar gibi. bunu da büyük şeyhi Bakibillah'a yazmıştır.

NOT : İMAM-I RABBANİ Hz. bundan önceki mektuplar gibi. bunu da büyük şeyhi Bakibillah'a yazmıştır. 4.MEKTUP MEVZUU : a) Mübarek ramazan ayının faziletleri. b) Hakikat-ı Muhammediye'nin (kabiliyet-i ulâ) beyanı.. Ona ve âline salât, selâm ve saygılar.. c) Kutbiyet makamı, ferdiyet mertebesi.. NOT : İMAM-I

Detaylı

Hafta Sonu Ev Çalışması HAYAL VE GERÇEK

Hafta Sonu Ev Çalışması HAYAL VE GERÇEK Hafta Sonu Ev Çalışması HAYAL VE GERÇEK Babasının işi nedeniyle çocuğun orta öğretimi kesintilere uğramıştı. Orta ikideyken, büyüdüğü zaman ne olmak ve ne yapmak istediği konusunda bir kompozisyon yazmasını

Detaylı

Teslim ol teslim al Şeyh Esref Efendi Berlin 2012

Teslim ol teslim al Şeyh Esref Efendi Berlin 2012 Eusubillahi-mineş-şeytanirrajim Bismillahirr-rahmanirrahim Teslim ol teslim al Şeyh Esref Efendi Berlin 2012 Şeyh Eşref Efendi Euzubillahimineşşeytanirracim Bismillahirrahmanirrahim. La havle vela kuvvete

Detaylı

Eusubillahi-mineş-şeytanirrajim Bismillahirr-rahmanirrahim Aşı ol! Sheikh Eşref Efendi Zukunft Erde Festival, Berlin

Eusubillahi-mineş-şeytanirrajim Bismillahirr-rahmanirrahim Aşı ol! Sheikh Eşref Efendi Zukunft Erde Festival, Berlin Eusubillahi-mineş-şeytanirrajim Bismillahirr-rahmanirrahim Aşı ol! Sheikh Eşref Efendi Zukunft Erde Festival, Berlin Şeyh Eşref Efendi- Festival der Erde 2010 - Berlin Euzubillahimineşşeytanirracim Bismillahirrahmanirrahim

Detaylı

Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000)

Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000) Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000) 14.08.2014 SIRA SIKLIK SÖZCÜK TÜR AÇIKLAMA 1 1209785 bir DT Belirleyici 2 1004455 ve CJ Bağlaç 3 625335 bu PN Adıl 4 361061 da AV Belirteç 5 352249 de

Detaylı

Gökyüzünde Hareket (II)

Gökyüzünde Hareket (II) Gökyüzünde Hareket (II) M. Atakan Gürkan, Sabancı Üniversitesi Galileo Öğretmen Eğitim Programı, Eylül 2013, İTÜ Bilim Merkezi Birinci Kısmın Özeti Dünya'nın hareketi 1) Kendi çevresinde değişmeyen bir

Detaylı

Azrail in Bir Adama Bakması

Azrail in Bir Adama Bakması Mevlâna (1207 1273) Güçlü bir bellek, çağrışım yeteneği, üretkenlik, olağanüstü görüş ve anlatım gücü, derin duygusallık ve hüzün, her yönüyle İslam kültürüne hâkimiyet... İşte Mevlâna deyince akla gelen

Detaylı

Sufi-Zentrum Rabbaniyya

Sufi-Zentrum Rabbaniyya Eusubillahi-mineş-şeytanirrajim Bismillahirr-rahmanirrahim Korkusuz Hayat Sigortası Şeyh Esref Efendi Berlin 2010 Euzubillahimineşşeytanirracim Bismillahirrahmanirrahim. La havle vela kuvvete illa billahil

Detaylı

FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ 5.ÜNİTE :DÜNYA, GÜNEŞ VE AY KONU ÖZETİ

FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ 5.ÜNİTE :DÜNYA, GÜNEŞ VE AY KONU ÖZETİ FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ 5.ÜNİTE :DÜNYA, GÜNEŞ VE AY KONU ÖZETİ KONULAR A.GÖKYÜZÜ MACERASI B. DÜNYA VE AY IN HAREKETLERİ A.GÖKYÜZÜ MACERASI Güneş, Dünya ve Ay ın Şekli Yıllar önce insanlar Dünya, Ay ve Güneş'in

Detaylı

Gerçek şudur ki bu konu doğru dürüst anlaşılmamıştır; hakkında hiç derin derin düşünülmemiştir. Ali-İmran suresinde Allah (c.c.) şöyle buyurur; [3]

Gerçek şudur ki bu konu doğru dürüst anlaşılmamıştır; hakkında hiç derin derin düşünülmemiştir. Ali-İmran suresinde Allah (c.c.) şöyle buyurur; [3] Şimdi de hızlıca Müteşabihat hakkında bir iki şey söylemek istiyorum. Deniliyor ki Kur ân da hem Muhkemat hem Müteşabihatlar vardır. Bu durumda Kur ân a nasıl güvenebiliriz? Gerçek şudur ki bu konu doğru

Detaylı

Aşk-ı Nur Şeyh Esref Efendi Berlin 2012

Aşk-ı Nur Şeyh Esref Efendi Berlin 2012 Eusubillahi-mineş-şeytanirrajim Bismillahirr-rahmanirrahim Aşk-ı Nur Şeyh Esref Efendi Berlin 2012 Euzubillahimineșșeytanirracim Bismillahirrahmanirrahim La havle vela kuvvete illa billahil aliyyül aziym

Detaylı

BU DÜNYANIN KIYMETİ. Şeyh Muhammed Nazım El-Hakkani En-Nakşibendi Hazretlerinin 24 Mart 2010 Sohbeti,

BU DÜNYANIN KIYMETİ. Şeyh Muhammed Nazım El-Hakkani En-Nakşibendi Hazretlerinin 24 Mart 2010 Sohbeti, BU DÜNYANIN KIYMETİ Şeyh Muhammed Nazım El-Hakkani En-Nakşibendi Hazretlerinin 24 Mart 2010 Sohbeti, Destur Ya Seyyidi, meded. La ilahe ill'allah La ilahe ill'allah La ilahe ill'allah Seyyidine ve Nebiyuna

Detaylı

Salihlerden ol Şeyh Eşref Efendi Berlin 2012

Salihlerden ol Şeyh Eşref Efendi Berlin 2012 Eusubillahi-mineş-şeytanirrajim Bismillahirr-rahmanirrahim Salihlerden ol Şeyh Eşref Efendi Berlin 2012 Euzubillahimineşşeytanirracim Bismillahirrahmanirrahim. La havle vela kuvvete illa billahil aliyyül

Detaylı

Sufi-Zentrum Rabbaniyya

Sufi-Zentrum Rabbaniyya Eusubillahi-mineş-şeytanirrajim Bismillahirr-rahmanirrahim Dikkat: Şeytan kapanı! Şeyh Esref Efendi Berlin 2010 Şeyh Abdulkadir Efendi Şam-I Şerif 2010 Euzubillahimineşşeytanirraciym Bismillahirrahmanirrahiym

Detaylı

Mekke; Kabenin etrafında Öteller

Mekke; Kabenin etrafında Öteller Sevgili eşimin yaptığı 2011 Umre zıyaretinden getirdiği resimler. Sizlerle paylaşmak bizleride mutlu eder; eşime çok teşekkür ediyorum. Bu Albümde Mekke Medine ALBÜM 2 Hepinize Selam olsun...mehmet Sungur

Detaylı

Buyruldu ki; Aklın kemali Allah u Teâlâ nın rızasına tabi olmak ve gazabından sakınmakladır.

Buyruldu ki; Aklın kemali Allah u Teâlâ nın rızasına tabi olmak ve gazabından sakınmakladır. BÜYÜKLERİN HİKMETLİDEN SÖZLERİ Buyruldu ki; Aklın kemali Allah u Teâlâ nın rızasına tabi olmak ve gazabından sakınmakladır. Buyruldu ki; Faziletli kimseler için (hiçbir yer) gurbet sayılmaz. Cahilin ise

Detaylı

Sufi-Zentrum Rabbaniyya

Sufi-Zentrum Rabbaniyya Eusubillahi-mineş-şeytanirrajim Bismillahirr-rahmanirrahim Dünya bir fakirhanedir Şeyh Esref Efendi Berlin 2011 Şeyh Eşref Efendi Mekke-i Mükerreme de 2010 Euzubillahimineșșeytanirracim Bismillahirrahmanirrahim

Detaylı

Rabbının hayatını yaşa Şeyh Esref Efendi Berlin 2012

Rabbının hayatını yaşa Şeyh Esref Efendi Berlin 2012 Eusubillahi-mineş-şeytanirrajim Bismillahirr-rahmanirrahim Rabbının hayatını yaşa Şeyh Esref Efendi Berlin 2012 Euzubillahimineşşeytanirracim Bismillahirrahmanirrahim. La havle vela kuvvete illa billahil

Detaylı

Sufi-Zentrum Rabbaniyya

Sufi-Zentrum Rabbaniyya Eusubillahi-mineş-şeytanirrajim Bismillahirr-rahmanirrahim Okyanusu ara sahilde takılı kalma Şeyh Esref Efendi Berlin 2010 Euzubillahimineşşeytanirracim Bismillahirrahmanirrahim Destur ya Sultan ul Evliya

Detaylı

Birinci İtiraz: Cevap:

Birinci İtiraz: Cevap: Bazı din bilginleri tutulmalarla ilgili bazı itirazlarda bulunarak bu konuda şüpheler uyandırmaya çalışmışlardır. Ulemaların itirazlarından bazıları cevaplarıyla birlikte aşağıya sıralanmıştır. Birinci

Detaylı

Sufi-Zentrum Rabbaniyya

Sufi-Zentrum Rabbaniyya Eusubillahi-mineş-şeytanirrajim Bismillahirr-rahmanirrahim Ilaç göklerden gelir Şeyh Eşref Efendi Berlin 2013 Afiyet sahibi olmak Destur ya Sahibuzzaman ya Mevlana, ya Sahibel İmdad, ya Bab ul Ilm, ya

Detaylı

Söylemek istemediğimiz birçok şey, söylemek istediğimiz zaman dinleyici bulamaz.

Söylemek istemediğimiz birçok şey, söylemek istediğimiz zaman dinleyici bulamaz. Söylenen her söz, içinden çıktığı kalbin kılığını üzerinde taşır. Ataullah İskenderî Söz ilaç gibidir. Gereği kadar sarf edilirse fayda veriri; gerektiğinden fazlası ise zarara neden olur. Amr bin As Sadece

Detaylı

Şeyh Eşref efendi ve Şeyh Cemaleddin efendi Ludwigshaven Dergahı 2009. Es Selam

Şeyh Eşref efendi ve Şeyh Cemaleddin efendi Ludwigshaven Dergahı 2009. Es Selam Şeyh Eşref efendi ve Şeyh Cemaleddin efendi Ludwigshaven Dergahı 2009 Es Selam Euzubıllahımınesseytanırracım Bısmıllahırrahmanırrahım La havle vela kuvvete ıllabıllahıl alıyyül azıym Destur ya Seyyıdı.

Detaylı

Küçüklerin Büyük Soruları-2

Küçüklerin Büyük Soruları-2 Küçüklerin Büyük Soruları-2 Yayın no: 184 CENNET NASIL BİR YER? Genel yayın yönetmeni: Ergün Ür İç düzen/kapak: Zafer Yayınları Isbn: 978 605 5523 11 4 Sertifika no: 14452 Uğurböceği Yayınları, Zafer Yayın

Detaylı

KOKULU, KIRIK BİR GERÇEĞİN KIYISINDA. ölüler genelde alışık değiliz korkulmamaya, unutulmamaya... (Özgün s.67)

KOKULU, KIRIK BİR GERÇEĞİN KIYISINDA. ölüler genelde alışık değiliz korkulmamaya, unutulmamaya... (Özgün s.67) KOCAER 1 Tuğba KOCAER 20902063 KOKULU, KIRIK BİR GERÇEĞİN KIYISINDA... Hepsi için teşekkür ederim hanımefendi. Benden korkmadığınız için de. Biz ölüler genelde alışık değiliz korkulmamaya, unutulmamaya...

Detaylı

Sufi-Zentrum Rabbaniyya

Sufi-Zentrum Rabbaniyya Eusubillahi-mineş-şeytanirrajim Bismillahirr-rahmanirrahim Elin ayağın daha duruyormu? Şeyh Esref Efendi Berlin 2010 Şeyh Esref Efendi Şam-ı Şerif 2010 Euzubillahimineşşeytanirracim Bismillahirrahmanirrahim

Detaylı

25/12/2014 Bilgilendirme: Nur 24/35 Allah, semaların/boyutların ve arzın nuru/ışığı/enerjisidir. Onun nurunun misali, içinde çerağ bulunan bir kandile benzemesidir. Kandil, bir sırça içerisindedir. Sırça,

Detaylı

FARZ NAMAZLARIN VAKİTLERİ

FARZ NAMAZLARIN VAKİTLERİ ب[ FARZ NAMAZLARIN VAKİTLERİ [ Türkçe ] مواقيت الصلوات الخمس اللغة التركية [ Muhammed b.salih el-useymin محمد بن صالح العثيمين Terceme eden : Muhammed Şahin ترجمة: محمد بن مسلم شاهين Tetkik eden: Ümmü

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Maide Suresi 116 Ve 117. Ayetlerinin Manası Nedir? Teveffi Kelimesi Ve Arap Dili. Teveffinin Manasıyla İlgili Hodri Meydan

İÇİNDEKİLER. Maide Suresi 116 Ve 117. Ayetlerinin Manası Nedir? Teveffi Kelimesi Ve Arap Dili. Teveffinin Manasıyla İlgili Hodri Meydan İÇİNDEKİLER Maide Suresi 116 Ve 117. Ayetlerinin Manası Nedir? Teveffi Kelimesi Ve Arap Dili Teveffinin Manasıyla İlgili Hodri Meydan Teveffi Kelimesi Ve Resulüllah ın Açıklaması İmam Buhari Ve Teveffi

Detaylı

2. Konum. Bir cismin başlangıç kabul edilen sabit bir noktaya olan uzaklığına konum denir.

2. Konum. Bir cismin başlangıç kabul edilen sabit bir noktaya olan uzaklığına konum denir. HAREKET Bir cismin zamanla çevresindeki diğer cisimlere göre yer değiştirmesine hareket denir. Hareket konumuzu daha iyi anlamamız için öğrenmemiz gereken diğer kavramlar: 1. Yörünge 2. Konum 3. Yer değiştirme

Detaylı

þimdi sana iþim düþtü. Uzat bana elini de birlikte çocuklara güzel öyküler yazalým.

þimdi sana iþim düþtü. Uzat bana elini de birlikte çocuklara güzel öyküler yazalým. Kaybolan Çocuk Çocuklar için öyküler yazmak istiyordum. Yazmayý çok çok sevdiðim için sevinçle oturdum masanýn baþýna. Yazdým, yazdým... Sonra da okudum yazdýklarýmý. Bana göre güzel öykülerdi doðrusu.

Detaylı

Sufi-Zentrum Rabbaniyya

Sufi-Zentrum Rabbaniyya Eusubillahi-mineş-şeytanirrajim Bismillahirr-rahmanirrahim Aya çıkıldımı? Şeyh Esref Efendi Berlin 2010 Euzubillahiminesseytanirracim Bismillahirrahmanirrahim La havle vela kuvvete illabillahil aliyyül

Detaylı

Sufi-Zentrum Rabbaniyya

Sufi-Zentrum Rabbaniyya Eusubillahi-mineş-şeytanirrajim Bismillahirr-rahmanirrahim Dünyayı kim kurtaracak? Şeyh Eşref Efendi Berlin 2012 Euzubillahimineşşeytanirracim Bismillahirrahmanirrahim. La havle vela kuvvete illa billahil

Detaylı

Perseid Göktaşı Yağmuru: Ağustos

Perseid Göktaşı Yağmuru: Ağustos Perseid Göktaşı Yağmuru: 12-13 Ağustos 10 Ağustos tan itibaren göktaşı yağmurlarının en popüleri olan Perseid (Kahraman) göktaşı yağmuru görülmeye başlanacak ve 12 Ağustos gecesi doruğa ulaşacak. Bu göktaşı

Detaylı

> > ADAM - Yalnız... Şeyi anlamadım : ADAMIN ismi Ahmet değil ama biz şimdilik

> > ADAM - Yalnız... Şeyi anlamadım : ADAMIN ismi Ahmet değil ama biz şimdilik KISKANÇLIK KRİZİ > > ADAM - Kiminle konuşuyordun? > > KADIN - Tanımazsın. > > ADAM - Tanısam sormam zaten. > > KADIN - Tanımadığın birini neden soruyorsun? > > ADAM - Tanımak için. > > KADIN - Peki...

Detaylı

Şeyh Muhammed Nazım El-Hakkani En-Nakşibendi Hazretlerinin 31 Temmuz 2013 Sohbeti,

Şeyh Muhammed Nazım El-Hakkani En-Nakşibendi Hazretlerinin 31 Temmuz 2013 Sohbeti, NİKAB NEDİR? Şeyh Muhammed Nazım El-Hakkani En-Nakşibendi Hazretlerinin 31 Temmuz 2013 Sohbeti, As-salamu Alaikum. Ey Yaran Şah-ı Merdan, selam olsun. Sizdeki selamet bize de geçsin. Masha Allahu kana,

Detaylı

Kur an Kerim ayetlerinde ve masumlardan nakledilen hadislerde arş ve kürsî kavramlarıyla çok

Kur an Kerim ayetlerinde ve masumlardan nakledilen hadislerde arş ve kürsî kavramlarıyla çok Question Kur an Kerim ayetlerinde ve masumlardan nakledilen hadislerde arş ve kürsî kavramlarıyla çok kez karşılaşmaktayız, bu iki kavramdan maksat nedir? Answer: Kuran müfessirleri ayet ve rivayetlere

Detaylı

TV LERDEKİ PROGRAMLARA ÇIKANLAR KURAN OKUMASINI BİLMİYOR

TV LERDEKİ PROGRAMLARA ÇIKANLAR KURAN OKUMASINI BİLMİYOR Site İsmi : Zaman 53 Tarih: 10.05.2012 Site Adresi : www.zaman53.com Haber Linki : http://www.zaman53.com/haber/14544/camilerin-ayaga-kalkmasi-lazim.html ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Detaylı

Seyyid Abdülkadir Geylâni hazretleri küçük yaşta iken, annesinden Bağdat a giderek ilim öğrenmesi için izin ister.

Seyyid Abdülkadir Geylâni hazretleri küçük yaşta iken, annesinden Bağdat a giderek ilim öğrenmesi için izin ister. Yalan Söylemeyen Çocuk Seyyid Abdülkadir Geylâni hazretleri küçük yaşta iken, annesinden Bağdat a giderek ilim öğrenmesi için izin ister. Annesi: Ey benim gözümün nûru ve gönlümün tâcı evladım, Abdülkâdir

Detaylı

Şeyh Muhammed Nazım El-Hakkani En-Nakşibendi Hazretlerinin 13 Mart 2010 Sohbeti,

Şeyh Muhammed Nazım El-Hakkani En-Nakşibendi Hazretlerinin 13 Mart 2010 Sohbeti, HAKİKÎ GÜNEŞ Şeyh Muhammed Nazım El-Hakkani En-Nakşibendi Hazretlerinin 13 Mart 2010 Sohbeti, Destur Ya Seyyidi, meded. Allah Allah Allah Allah Allah Allah Aziz Allah. Allah Allah Allah Allah Allah Allah

Detaylı

Kitapçığı DERS YILI 5.SINIF 2.BURS SIRALAMA VE SEVİYE TESPİT SINAVI MATEMATİK SORULARI

Kitapçığı DERS YILI 5.SINIF 2.BURS SIRALAMA VE SEVİYE TESPİT SINAVI MATEMATİK SORULARI Kitapçığı 2013-2014 DERS YILI 5.SINIF 2.BURS SIRALAMA VE SEVİYE TESPİT SINAVI Adı Soyadı:... Not:... Sınıf :... Tarih:26/03/2014 MATEMATİK SORULARI Soru 1. Yüz bir milyon üç bin beş sayısını rakamlarla

Detaylı

Gülmüştü çocuk: Beni de yaz öyleyse. Yaz ki, kaybolmayayım! Ben babamı yazmamıştım, kayboldu!

Gülmüştü çocuk: Beni de yaz öyleyse. Yaz ki, kaybolmayayım! Ben babamı yazmamıştım, kayboldu! Kaybolmasınlar Diye Mesleğini sorduklarında ne diyeceğini bilemezdi, gülümserdi mahçup; utanırdı ben şairim, yazarım, demeye. Bir şeyler mırıldanırdı, yalan söylememeye çalışarak, bu kez de yüzü kızarırdı,

Detaylı

Efendim, öğrendiklerimin ikincisi; çok kimseyi, nefsin şehvetleri peşinde koşuyor gördüm. Şu âyet-i kerimenin mealini düşündüm:

Efendim, öğrendiklerimin ikincisi; çok kimseyi, nefsin şehvetleri peşinde koşuyor gördüm. Şu âyet-i kerimenin mealini düşündüm: Hatim-i Esam hazretleri, hocası Şakik-i Belhi hazretlerinin yanında 33 sene kalır, ilim tahsil eder. Hocası, bu zaman içinde ne öğrendiğini sorduğu zaman, sekiz şey öğrendiğini söyler ve bunları hocasına

Detaylı

Sufi-Zentrum Rabbaniyya

Sufi-Zentrum Rabbaniyya Eusubillahi-mineş-şeytanirrajim Bismillahirr-rahmanirrahim Hippie New Year - Bitli seneler! Şeyh Esref Efendi Berlin 2010 Euzubillahimineşşeytanirracim Bismillahirrahmanirrahim La havle vela kuvvete illa

Detaylı

YE İL EKİRGELER ZAMANI

YE İL EKİRGELER ZAMANI YE İL EKİRGELER ZAMANI SEV Yayıncılık Eğitim ve Ticaret A.Ş. Nuhkuyusu Cad., No. 197 Üsküdar İş Merkezi, Kat 3, 34664 Bağlarbaşı, Üsküdar, İstanbul Tel.: (0216) 474 23 43 Sertifika No. 12603 Yeşil Çekirgeler

Detaylı

iki sayfa bakayım neler var diye. Üstelik pembe kapaklı olanıydı. Basından izlemiştim, pembe kapaklı bayanlar için, gri kapaklı olan erkekler içindi.

iki sayfa bakayım neler var diye. Üstelik pembe kapaklı olanıydı. Basından izlemiştim, pembe kapaklı bayanlar için, gri kapaklı olan erkekler içindi. Malum ülkemiz son dönemde Globalleşen dünya ile birlikte oldukça sıkıntılı. Halk olarak bizlerde de pek çok sıkıntılar var. Ekonomik sıkıntılar, siyasi sıkıntılar, sabotaj planları, suikast planları. Darbe

Detaylı

EK: Mucize Avcısı nı yayına hazırlarken, çok

EK: Mucize Avcısı nı yayına hazırlarken, çok EK: Mucize Avcısı nı yayına hazırlarken, çok uzun yıllar önce yazdığım bir yazıyı hatırladım. Onaltı yaşında, lisede iken yazdığım bir yazıyı. Cesaret edip, bir gazetenin araştırma merkezine göndermiştim.

Detaylı

M. Sinan Adalı. Eski zamanlarda yaşamış peygamberlerin ve ümmetlerinin başlarından geçen ibretli öyküler, hikmetli meseller

M. Sinan Adalı. Eski zamanlarda yaşamış peygamberlerin ve ümmetlerinin başlarından geçen ibretli öyküler, hikmetli meseller yayın no: 117 PEYGAMBERİMİZİN DİLİNDEN HİKMETLİ ÖYKÜLER Eski zamanlarda yaşamış peygamberlerin ve ümmetlerinin başlarından geçen ibretli öyküler, hikmetli meseller Genel yayın yönetmeni: Ergün Ür Yayınevi

Detaylı

Reşat Bey, son zamanlarda çok çalışıyordu. Gece gündüz. okuyor, hiç boş durmuyordu. Doçentlik sınavını başarıyla

Reşat Bey, son zamanlarda çok çalışıyordu. Gece gündüz. okuyor, hiç boş durmuyordu. Doçentlik sınavını başarıyla 6. GÖZ DOKTORUNDA 1 6. GÖZ DOKTORUNDA Reşat Bey, son zamanlarda çok çalışıyordu. Gece gündüz okuyor, hiç boş durmuyordu. Doçentlik sınavını başarıyla vermiş, şimdi de profesör olmak için hazırlanıyordu.

Detaylı

Büyüklüğün sırrı; itaat

Büyüklüğün sırrı; itaat Büyüklüğün sırrı; itaat Allah adını an Hayy ol! Allah adını anan ölmez çürümez. Evliyâ ölmez yerde çürümez; diri olur. Euzubillahiminesseytanirracim Bismillahirrahmanirrahim La havle vela kuvvete illabillahil

Detaylı

Peki, bu bayramın bizlere nasıl hediye edildiğini biliyor musunuz? Dilerseniz bu kıssayı hep birlikte hatırlayalım.

Peki, bu bayramın bizlere nasıl hediye edildiğini biliyor musunuz? Dilerseniz bu kıssayı hep birlikte hatırlayalım. Bayramınız Mübarek Olsun Görülür sevgi seli, kokar bahçenin gülü, Bayram günü gelince öpülür büyüklerin eli. Sevgili arkadaşlar kurban bayramı yaklaştı hepimizi tatlı bir heyecan sardı. Şimdiden bayramlıklarımız

Detaylı

Yani küfredenler ister Ehli Kitaptan olmuş olsunlar ister müşriklerden; kendilerine beyyine gelene kadar küfürlerinden ayrılamazlardı.

Yani küfredenler ister Ehli Kitaptan olmuş olsunlar ister müşriklerden; kendilerine beyyine gelene kadar küfürlerinden ayrılamazlardı. Allahü Teala (c.c.) şöyle buyuruyor; [1] Yani küfredenler ister Ehli Kitaptan olmuş olsunlar ister müşriklerden; kendilerine beyyine gelene kadar küfürlerinden ayrılamazlardı. Bu ayette beyan edilen ve

Detaylı

Almanya'da Yaşayan Trabzonsporlu Taraftarın 61 Plakanın İlginç Azmin Hikayesi

Almanya'da Yaşayan Trabzonsporlu Taraftarın 61 Plakanın İlginç Azmin Hikayesi Almanya'da Yaşayan Trabzonsporlu Taraftarın 61 Plakanın İlginç Azmin Hikayesi Yüksekova ve Cizre nin il yapılacağı duyuldu, 70 küsur ilçe Ben de istiyorum diye ayağa kalktı. Akhisar, Tarsus, Nazilli, Alanya,

Detaylı

Nasrettin Hoca ya sormuşlar: - Kimsin? - Hiç demiş Hoca, Hiç kimseyim. Dudak büküp önemsemediklerini görünce, sormuş Hoca: - Sen kimsin?

Nasrettin Hoca ya sormuşlar: - Kimsin? - Hiç demiş Hoca, Hiç kimseyim. Dudak büküp önemsemediklerini görünce, sormuş Hoca: - Sen kimsin? Nasrettin Hoca ya sormuşlar: - Kimsin? - Hiç demiş Hoca, Hiç kimseyim. Dudak büküp önemsemediklerini görünce, sormuş Hoca: - Sen kimsin? - Mutasarrıf demiş adam kabara kabara. - Sonra ne olacaksın? diye

Detaylı

Asker hemen komutanı süzerek cevap vermiş; 1,78! Komutan şaşırmış;

Asker hemen komutanı süzerek cevap vermiş; 1,78! Komutan şaşırmış; Yemek Temel, Almanya'dan gelen arkadaşı Dursun'u lokantaya götürür. Garsona: - Baa bi kuru fasulye, pilav, üstüne de et! der. Dursun: - Baa da aynısından... Ama üstüne etme!.. Ölçüm Bir asker herkesin

Detaylı

Şiir. Kategori: Şiir Cuma, 23 Nisan 2010 16:15 tarihinde yayınlandı. Gösterim: 4075. 1 / 7 Phoca PDF 1. SEN (1973) Senden, senden, hep senden,

Şiir. Kategori: Şiir Cuma, 23 Nisan 2010 16:15 tarihinde yayınlandı. Gösterim: 4075. 1 / 7 Phoca PDF 1. SEN (1973) Senden, senden, hep senden, Çemberlitaş taki dedesinin konağında büyüyen şair, Amerikan ve Fransız kolejlerinde başladığı ilk ve lise öğrenimini Deniz Lisesi nde tamamladı. İ. Ü. Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü nü 1924 te bitirince

Detaylı

Şimdi olayı şöyle düşünün. Temel ile Dursun iddiaya giriyor. Temel diyor ki

Şimdi olayı şöyle düşünün. Temel ile Dursun iddiaya giriyor. Temel diyor ki Bildiğiniz üzere Deutsche bank'ın arzı ile varantlar İMKB'de işlem görmeye başladı. Bu konuda çok soru gelmiş. Basit bir şekilde ne olduğunu açıklamak da bize farz oldu. Fakat hemen şunu belirteyim ki;

Detaylı

BiLMECELER. Allah ı bildiren. C ü n e y d S u a v i. Resimleyen: Sevgi İçigen

BiLMECELER. Allah ı bildiren. C ü n e y d S u a v i. Resimleyen: Sevgi İçigen BiLMECELER Allah ı bildiren YAYIN NO: 87 genel yay n yönetmeni: Ergün Ür yay nevi editörü: Özkan Öze iç düzen/kapak: Zafer Yay nlar tashih: Ayşe Şumnu bask, cilt: Vesta Ofset tel:0 212 445 72 52 birinci

Detaylı

_MEYVENIN ÇEKİRDEĞİ AĞACIN ÇEKİRDEĞİN NE AYNDIR NE GAYRDIR..._

_MEYVENIN ÇEKİRDEĞİ AĞACIN ÇEKİRDEĞİN NE AYNDIR NE GAYRDIR..._ Haftasonu müzakeresine davetlisiniz HERKESİN ENESİ AYNI MI _MEYVENIN ÇEKİRDEĞİ AĞACIN ÇEKİRDEĞİN NE AYNDIR NE GAYRDIR..._ SUAL: *PEKİ MEYVELERİN ÇEKİRDEKLERİ BİRBİRİYLE AYNI MI?* MÜZAKEREDE FARKLI FARKLI

Detaylı

Ramazan Manileri // Ramazan Manileri. Editors tarafından yazıldı. Cuma, 25 Eylül 2009 17:55

Ramazan Manileri // Ramazan Manileri. Editors tarafından yazıldı. Cuma, 25 Eylül 2009 17:55 Ramazan Manileri // Ahmet ağa uyursun uyursun Uykularda ne bulursun Kalk al abdest, kıl namaz Sabahleyin cenneti bulursun Akşamdan pilavı pişirdim Gene karnımı şişirdim Çok mani diyecektim ama Defteri

Detaylı

Bir başka ifadeyle sadece Allah ın(cc) rızasına uygun düşmek için savaşmış ve fedayı can yiğitlerin harman olduğu yerin ismidir Çanakkale!..

Bir başka ifadeyle sadece Allah ın(cc) rızasına uygun düşmek için savaşmış ve fedayı can yiğitlerin harman olduğu yerin ismidir Çanakkale!.. BABAN GELİRSE ÇAĞIR BENİ OĞUL.. Çanakkale destanının 99. yıl dönümünü yaşadığımız günlere saatler kala yine bir Çanakkale k ahramanının hikayesiyle karşınızdayım.. Değerli okuyucular; Hak için, Hakikat

Detaylı

SORU:Ahir zaman alametleri, Ahirzaman alametlerinden abbasi meliki horasana vardığı zaman doğu tarafından iki dişli parlak bir yıldız çıkar.

SORU:Ahir zaman alametleri, Ahirzaman alametlerinden abbasi meliki horasana vardığı zaman doğu tarafından iki dişli parlak bir yıldız çıkar. SORU:Ahir zaman alametleri, Ahirzaman alametlerinden abbasi meliki horasana vardığı zaman doğu tarafından iki dişli parlak bir yıldız çıkar. Hadisinde geçen Abbasi melik kimdir?iki dişli yıldızdan maksat

Detaylı

Teknolojinin sonu Şeyh Esref Efendi Berlin 2011

Teknolojinin sonu Şeyh Esref Efendi Berlin 2011 Eusubillahi-mineş-şeytanirrajim Bismillahirr-rahmanirrahim Teknolojinin sonu Şeyh Esref Efendi Berlin 2011 Sheikh Esref Efendi und Sheikh Abdulkadir Efendi Mekka 2011 Euzubillahimineşşeytanirracim Bismillahirrahmanirrahim.

Detaylı

MERAKLI KİTAPLAR. Alfabe

MERAKLI KİTAPLAR. Alfabe MERAKLI KİTAPLAR Alfabe Bu kitabın sahibi:... Dinle bir tanem, şimdi sana, bir çocuğun öyküsünü anlatmak istiyorum... Uzun çoooooooook uzun adı olan bir çocuğun öyküsü bu! Aslında her şey onun dünyaya

Detaylı

Diline hakim ol. Bazen yerinde susmak cahili alim, çok konuşmakta alimi cahil yapar dikkat et!

Diline hakim ol. Bazen yerinde susmak cahili alim, çok konuşmakta alimi cahil yapar dikkat et! Diline hakim ol EuzubillahimineşşytanirracimBismillahirrahmanirrahim Destur ya Seyyidi ya Mevlana meded ya Ricalallah Bazen yerinde susmak cahili alim, çok konuşmakta alimi cahil yapar dikkat et! Hoşgeldiniz,

Detaylı

Beladan kaçış Şeyh Esref Efendi Berlin 2012

Beladan kaçış Şeyh Esref Efendi Berlin 2012 Eusubillahi-mineş-şeytanirrajim Bismillahirr-rahmanirrahim Beladan kaçış Şeyh Esref Efendi Berlin 2012 Şeyh Eşref Efendi Euzubillahimineşşeytanirracim Bismillahirrahmanirrahim. La havle vela kuvvete illa

Detaylı

MALAYANİ. Şeyh Bahuddin Efendi nin 15 Eylül 2012 Sohbeti,

MALAYANİ. Şeyh Bahuddin Efendi nin 15 Eylül 2012 Sohbeti, MALAYANİ Şeyh Bahuddin Efendi nin 15 Eylül 2012 Sohbeti, Allahümme salli ve sellim ala Nebina Muhammed Aleyhi Selam. Salaten tedumu ve tuhda ileyh me marel le yali ve tuled devam. Allahümme salli ve sellim

Detaylı

İmzayı tanı, șifreyi çöz

İmzayı tanı, șifreyi çöz İmzayı tanı, șifreyi çöz Euzubillahiminesseytanirracim Bismillahirrahmanirrahim La havle vela kuvvete illabillahil aliyyül aziym Ve kul cael hakku ve zehekal batıl innel batıle kane zehuka Destur ya Seyyidi.

Detaylı

Asr-ı Saadette İçtihat

Asr-ı Saadette İçtihat Mehmedkirkinci.com Asr-ı Saadette İçtihat Sual: Hazret-i Peygamber zamanında içtihat yapılmış mıdır? Her güzel şey, her hayır Nebi ler eliyle meydana geldiği gibi, küllî bir hayır olan içtihadı da ilk

Detaylı

İsa 5000 Kişiyi Doyuruyor

İsa 5000 Kişiyi Doyuruyor Çocuklar için Kutsal Kitap sunar İsa 5000 Kişiyi Doyuruyor Yazarı: Edward Hughes Resimleyen: Janie Forest Uyarlayan: Ruth Klassen Tercüme eden: Nurcan Duran Üreten: Bible for Children www.m1914.org 2010

Detaylı

Șeref söz dinleyenedir

Șeref söz dinleyenedir Șeref söz dinleyenedir Euzubillahiminesseytanirracim Bismillahirrahmanirrahim La havle vela kuvvete illabillahil aliyyül aziym Destur ya Seyyidi. Destur ya Sultan ul Evliya Destur ya Seyyidi, ya Sultan

Detaylı

ABLA KARDEŞ Gerçek bir hikayeden alınmıştır.

ABLA KARDEŞ Gerçek bir hikayeden alınmıştır. SOKAK - DIŞ - GÜN ABLA KARDEŞ Gerçek bir hikayeden alınmıştır. Batu 20'li yaşlarında genç biridir. Boynunda asılı bir fotoğraf makinesi vardır. Uzun lensli profesyonel görünşlü bir digital makinedir. İlginç

Detaylı

TEMİZLİK HAZIRLAYAN. Abdullah Cahit ÇULHA

TEMİZLİK HAZIRLAYAN. Abdullah Cahit ÇULHA TEMİZLİK HAZIRLAYAN Abdullah Cahit ÇULHA TEMİZLİK MADDİ TEMİZLİK MANEVİ TEMİZLİK İslam dini, hem maddî, hem de manevî temizliğe büyük bir önem vermiştir. Bu iki kısım temizlik arasında büyük bir ilgi vardır.

Detaylı

Sabah akşam tevâzu içinde yalvararak, ürpererek ve sesini yükseltmeden Rabbini an. Sakın gâfillerden olma! (A râf sûresi,7/205)

Sabah akşam tevâzu içinde yalvararak, ürpererek ve sesini yükseltmeden Rabbini an. Sakın gâfillerden olma! (A râf sûresi,7/205) Zikir, hatırlayıp yâd etmek demektir. İbâdet olan zikir de Yüce Allah ı çok hatırlamaktan ibârettir. Kul, Rabbini diliyle, kalbiyle ve bedeniyle hatırlar ve zikreder. Diliyle Kur ân-ı Kerim okur, duâ eder,

Detaylı

ESAM [Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi] I. Dünya Savaşı nın 100. Yıldönümü Uluslararası Sempozyumu

ESAM [Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi] I. Dünya Savaşı nın 100. Yıldönümü Uluslararası Sempozyumu ESAM [Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi] I. Dünya Savaşı nın 100. Yıldönümü Uluslararası Sempozyumu -KAPANIŞ KONUŞMASI- M. Recai KUTAN 7 Kasım 2014 I. DÜNYA SAVAŞININ 100. YILDÖNÜMÜ ULUSLARARASI

Detaylı

Sufi-Zentrum Rabbaniyya

Sufi-Zentrum Rabbaniyya Eusubillahi-mineş-şeytanirrajim Bismillahirr-rahmanirrahim Hızlı hayat Şeytanın tuzağıdır Şeyh Esref Efendi Berlin 2011 Ey insanlar, bu mübarek Cuma günüdür ve bugün bugünü hristiyanlarda kutsal bir gün

Detaylı

Kur'an-ı Kerimde tevafuk mucizesi Kainatta tesadüf yok, tevafuk vardır

Kur'an-ı Kerimde tevafuk mucizesi Kainatta tesadüf yok, tevafuk vardır Kur'an-ı Kerimde tevafuk mucizesi Kainatta tesadüf yok, tevafuk vardır Tevafuk birbirine denk gelmek, birbiriyle uygun vaziyet almak demektir. Tevafuklu Kur anda tam 2806 Allah lafzı pek az müstesnalar

Detaylı

- Kurslara, seminerler katılın, farklı mekanlar keşfedin. Kendiniz için bir şeyler yapın. Böylelikle eşinize anlatacağınız farklı şeyler olacaktır.

- Kurslara, seminerler katılın, farklı mekanlar keşfedin. Kendiniz için bir şeyler yapın. Böylelikle eşinize anlatacağınız farklı şeyler olacaktır. Lilay Koradan www.gencgelisim.com - Bir ara sinemaya ya da tiyatroya gidelim mi? demek yerine, iki kişilik bilet alın. Ona Sürpriz, yarın akşam sinemaya gidiyoruz dediğiniz zaman sizinle gelecektir. -

Detaylı

Sevgili dostum, Can dostum,

Sevgili dostum, Can dostum, Sevgili dostum, Her insanı hayatta tek ve yegâne yapan bir öz benliği, insanın kendine has bir kişiliği vardır. Buna edebiyatımızda, günlük yaşantımızda ve dini inançlarımızda çeşitli adlar vermişlerdir.

Detaylı

Adım-Soyadım:... Oku ve renklendir.

Adım-Soyadım:... Oku ve renklendir. Adım-Soyadım:... Oku ve renklendir. Gemiyle bir yolculuğa çıkmaya hazır mısın? O zaman geminin üzerindeki çiçeklerden 2 tanesini yeşile, bir tanesini pembe renge boyamalısın. Geminin pencereleri açık mavi

Detaylı

MÜBDÎ. Allah MUHSÎ dir. MUHSÎ, her şeyin sayısını bilen demektir.

MÜBDÎ. Allah MUHSÎ dir. MUHSÎ, her şeyin sayısını bilen demektir. Hiçbir müzisyen, bülbülün ötüşünden daha güzel bir şarkı söyleyemez. Bütün bu güzel şeyleri Allah yapar ve yaratır. Allah ın güzel isimlerinden biri de HAMÎD dir. HAMÎD, övülmeye, hamd edilmeye, şükür

Detaylı

Yeşilcan la. Temiz Hava. İlkokul

Yeşilcan la. Temiz Hava. İlkokul Yeşilcan la Temiz Hava İlkokul SUNUM İÇERİĞİ Bağımlılık Nedir? Tütün Ürünleri Nelerdir? Sigaranın Arttırdığı Riskler Kendimi Nasıl Korurum? Sigara İçmemenin Faydaları 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Detaylı

www.arapcayarismalari.org TİYATRO MAĞARA ARKADAŞLARI Ali Ahmed BÂKESİR Karakterler YUSUF HARUN MURAT

www.arapcayarismalari.org TİYATRO MAĞARA ARKADAŞLARI Ali Ahmed BÂKESİR Karakterler YUSUF HARUN MURAT TİYATRO MAĞARA ARKADAŞLARI Ali Ahmed BÂKESİR Karakterler YUSUF HARUN MURAT 1 1. PERDE Haydi Harun! Acele edelim. Ama, Murad bizden çok geride... Murad, bize katılmak istemiyor Sanki, özellikle ağırdan

Detaylı

Sufi-Zentrum Rabbaniyya

Sufi-Zentrum Rabbaniyya Eusubillahi-mineş-şeytanirrajim Bismillahirr-rahmanirrahim Elsiz akılsız insan ne yapar? Şeyh Esref Efendi Berlin 2011 Mevlana Şeyh Nazım el Hakkani el Rabbani ks Euzubillahimineșșeytanirracim Bismillahirrahmanirrahim

Detaylı

Isa as ve gökyüzünden inen sofra

Isa as ve gökyüzünden inen sofra Bismillahirrahmanirrahim Isa as ve gökyüzünden inen sofra Şeyh Eşref Efendi Berlin, 15.05.2009 İnsanın bu dünyada vazifesi ne? Allah insanı ne için yarattı? Euzubillahiminesseytanirracim Bismillahirrahmanirrahim

Detaylı

Her hakkı saklıdır. Ticarî amaç ile basılamaz ve çoğaltılamaz. Copyright

Her hakkı saklıdır. Ticarî amaç ile basılamaz ve çoğaltılamaz. Copyright 1 LİMONLU KEK Şule: Mutlu günler. Ahmet: Mutlu günler. Şule: Bugün nasılsın? Ahmet: Çok mutluyum. Şule: Bu harika bir haber. Eeee söyle bakalım, bugün hangi yemeği yapalım? Ahmet: Dur biraz düşüneyim Şule:

Detaylı

Ramazan: Hicri takvimin dokuzuncu ayıdır. Ramazan-ı Şerif veya Oruç Ayı da denilir.

Ramazan: Hicri takvimin dokuzuncu ayıdır. Ramazan-ı Şerif veya Oruç Ayı da denilir. Hoş Geldin Ya Şehri Ramazan Recep ve Şaban ayını mübarek kılıp bizi ramazan ayına ulaştıran rabbimize hamd olsun. Bu yazımızda sizinle ramazan ayıyla ilgili terimlerin anlamını inceleyelim. Ramazan: Hicri

Detaylı

İlahi Haber ve Uyarı

İlahi Haber ve Uyarı Bismillahirrahmanirrahim İlahi Haber ve Uyarı Şeyh Nazım Adil El-Hakkani Kıbrıs Ya Rabbi, sallimna, ya Rabbi, sallimna, ya Rabbi, sallimna, fi-l Dünya ve fi-l Ahiret! Eşhedü en la ilahe ill-allah, ve eşhedü

Detaylı

Bir adam... Bel Plan Dış/Gün. Bir şehir... Geniş Açı. Ve insanlar... Geniş Açı

Bir adam... Bel Plan Dış/Gün. Bir şehir... Geniş Açı. Ve insanlar... Geniş Açı ...ZEDE Bir adam... Bel Plan (Görüntü adama doğru yaklaşıyor) Bir şehir... Geniş Açı Şehirde hayat akıyor... Ve insanlar... Geniş Açı Düşme görüntüsü Yüksek bir yerden düşme hissi, aşağıya doğru tilt...

Detaylı

MAYIS 2017 EĞİTİM PROGRAMI ŞİRİNLER & YILDIZLAR SINIFLARI

MAYIS 2017 EĞİTİM PROGRAMI ŞİRİNLER & YILDIZLAR SINIFLARI DERİNSU ANAOKULU MAYIS 2017 EĞİTİM PROGRAMI ŞİRİNLER & YILDIZLAR SINIFLARI HAZIRLAYAN; SEZİN TOPALOĞLU ÇORAPTAN KUKLA YAPIYORUZ ARKADAŞIMIZA HEDİYE EDİYORUZ. Çoraptan Köpek Kukla Yapımı Malzemeler: 1 adet

Detaylı

NOT : İMAM-I RABBANÎ Hz. bu mektubu muhterem şeyhi Muhammed Bakibillah'a yazmıştır.

NOT : İMAM-I RABBANÎ Hz. bu mektubu muhterem şeyhi Muhammed Bakibillah'a yazmıştır. 6.MEKTUP MEVZUU : a) Cezbe ve sülûk husulünün beyanı. b) Celâl ve cemal sıfatları ile terbiye almak. c) Fenanın ve bekanın beyanı. d) Nakşibendî tarikatına mensub olmanın üstünlüğü. Belâ ve musibet için

Detaylı

Keza aynı Hadis-i Şerif, çok cüzi kelime değişikliğiyle Şii kaynaklarda da mevcuttur. Detaylı bilgiler şu kaynaklardan elde edilebilir:

Keza aynı Hadis-i Şerif, çok cüzi kelime değişikliğiyle Şii kaynaklarda da mevcuttur. Detaylı bilgiler şu kaynaklardan elde edilebilir: Hz. Resulüllah (sav) ahir zamanda, ümmetinin ayrılıklara düştükleri ve İslamiyet ten uzaklaştıkları bir dönemde zuhur edecek olan Mehdi nin (as) doğruluğunu kanıtlamak üzere ay ve güneşin tutulacağını

Detaylı

Hazırlayan: Saide Nur Dikmen

Hazırlayan: Saide Nur Dikmen Yayın no: 168 SAYGI VE HÜRMET ÖYKÜLERİ Genel yayın yönetmeni: Ergün Ür İç düzen: Durmuş Yalman Kapak: Zafer Yayınları İsbn: 978 605 4965 18 2 Sertifika no: 14452 Uğurböceği Yayınları, Zafer Yayın Grubu

Detaylı

6.Sınıf FEN BİLİMLERİ KONU ANLATIMI. Testler. Konu Anlatımı. Uygulama

6.Sınıf FEN BİLİMLERİ KONU ANLATIMI. Testler. Konu Anlatımı. Uygulama 6.Sınıf FEN BİLİMLERİ Konu Anlatımı Alt başlıklara ayrılmış, detaylandırılmış konu anlatımı ve bunlarla ilgili çözümlü örnek sorular konuyu kavramınızı sağlayacaktır. Uygulama Testler Konu anlatımın sonlarında

Detaylı

ilkokul Yeşilcan la Temiz Hava

ilkokul Yeşilcan la Temiz Hava ilkokul Yeşilcan la Temiz Hava SUNUM İÇERİĞİ Bağımlılık Nedir? Tütün Ürünleri Nelerdir? Sigaranın Arttırdığı Riskler Kendimi Nasıl Korurum? Sigara İçmemenin Faydaları 2 3 4 5 Bağımlılık Nedir? Bağımlılık

Detaylı

Çocuklar için Kutsal Kitap sunar. Tanrı Herşeyi Yarattığı Zaman

Çocuklar için Kutsal Kitap sunar. Tanrı Herşeyi Yarattığı Zaman Çocuklar için Kutsal Kitap sunar Tanrı Herşeyi Yarattığı Zaman Yazarı: Edward Hughes Resimleyen: Byron Unger ve Lazarus Uyarlayan: Bob Davies ve Tammy S. Tercüme eden: Nurcan Duran Üreten: Bible for Children

Detaylı

Sultan en büyük Hazine Şeyh Esref Efendi Berlin 2012

Sultan en büyük Hazine Şeyh Esref Efendi Berlin 2012 Eusubillahi-mineş-şeytanirrajim Bismillahirr-rahmanirrahim Sultan en büyük Hazine Şeyh Esref Efendi Berlin 2012 Hanedan-ı Ali Osmandan Sultan II Abdulhamid Han torunu Şehzade Selim Efendi Euzubillahimineşşeytanirracim

Detaylı