Akademik yılın en verimli şekilde yaşanabilmesi için size sunduğumuz bu bilgiler, okul ile aile arasında eşgüdümün kurulmasını sağlayacaktır.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Akademik yılın en verimli şekilde yaşanabilmesi için size sunduğumuz bu bilgiler, okul ile aile arasında eşgüdümün kurulmasını sağlayacaktır."

Transkript

1

2

3 GİRİŞ Bu kitap, siz velilerimiz için, okulumuz hakkında gereksinim duyacağınız tüm bilgileri bulabileceğiniz bir başvuru kaynağı olması amacıyla hazırlanmıştır. Akademik yılın en verimli şekilde yaşanabilmesi için size sunduğumuz bu bilgiler, okul ile aile arasında eşgüdümün kurulmasını sağlayacaktır. Bu kitapta yer alan bilgilerle ilgili ve diğer tüm sorularınızı yanıtlayarak sizlere yardımcı olmaktan mutluluk duyarız. Tüm öğrencilerimize mutlu, güvenli ve başarılı bir yıl diliyoruz.

4 Merhaba, Değişimin hızla yaşandığı çağımızda, değişmeyen önemli konuların başında ailelerin çocuklarının geleceği ile ilgili duyduğu endişe geliyordur sanırım. Dünyanın her yerinde ve herhangi bir zamanda aileler çocukları için hep en iyiyi ve en doğruyu bulmaya çalışırlar. Hele konu onların eğitimi olunca işin içine daha büyük kaygılar giriyor. Anne ve babalar, çocuklarının iyi bir geleceğe sahip olmasını isterlerken, çocuklarının gelecekte onlar ile ilgili aldıkları kararlardan ötürü kendilerini suçlamasından da korkuyorlar yılından beri binlerce velimizin çocuklarının eğitime başladığı anaokulu ve ilköğretimin ilk yıllarında duyduğu bu kaygı, zamanla yok olarak; onların geleceğe güvenle hazırlandığını görmenin hazzına dönüşüyor. Kaygıyı paylaşarak başladığımız ilişki, aile-okul işbirliği sonucunda bizleri keyifli paylaşımlara sürüklüyor. Günümüzün rekabetçi dünyasında akademik başarı yadsınamaz bir gerçek. Bunun yanında elde edeceğimiz becerilerse bizi gerçek yaşamda başarıya taşıyacak donanımlar. Tüm bunları kapsayan gerçek hedef ise çocuğumuzun yaşamda mutlu, sağlıklı, ne istediğini bilen, kararlı, etkin ve başarılı bir birey olması. Her bir bireyin farklı potansiyel ve kişiliği olduğunun bilinciyle yapılacak profesyonel yönlendirmeler; onları yaşamda istedikleri yere kolaylıkla ulaştırıyor. Bizlere ise, onun için en iyiyi yapmış olmanın huzurunu duymak kalıyor. Ne istediğimizi bilmezsek bulduğumuzla yetiniriz. Biz ne istediğimizi ve hedeflerimizi çok iyi biliyoruz. Bu hedefler sizlerinkilerle örtüşüyorsa, sanırım çocuklarımız mutlu ve sağlıklı gelişecektir. Sevgi ve Saygılarımla, Serdar ÖNER Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Uzmanı Gelişim Okulları Kurucusu

5 TARİHÇE 1996 yılında eğitime başlayan Gelişim Koleji, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Uzmanı Serdar Öner tarafından güçlü bir eğitim kadrosuyla kurulmuştur yılında Karşıyaka'da anaokulu olarak eğitime başlayan Gelişim Çocuk evi'nin devamıdır yıllarında Karşıyaka'da bulunan okul binasından, inşası tamamlanan Ulukent Beldesi'ndeki 25 dönüm arazi üzerine kurulmuş eğitim kampusüne taşınmıştır. Gelişim Koleji, Serdar Öner ve Hakan Öner tarafından kurulan Gelişim Özel Eğitim Hizmetleri ve Danışmanlık Ltd. Şti. yatırımıyla her geçen gün yeni eklenen binalarla eğitim hizmeti vermeye devam etmektedir. Gelişim Koleji yapılanmasını, anaokulundan başlayarak 12. sınıfa kadar devam eden öğrencilerini üniversite eğitimine taşıyan bir süreç olarak planlamıştır yılında kademeli olarak eğitim ve öğretime başlayan Gelişim Koleji Eğitim-Öğretim yılında ilköğretim mezunları ile birlikte lise eğitimine başlamıştır. Gelişim Koleji çağdaş derslikleri, tam donanımlı laboratuarları, medya merkezi, spor kompleksi, binicilik tesisleri, gösteri merkezi, fotoğraf ve müzik stüdyoları, yeşil ve doğal ortamı ve yakın zamanda tamamlanacak Bilim Merkezi ile öğrencilerine olumlu bir okul iklimi oluşturmuştur. EĞİTİM MİSYONU GELİŞİM KOLEJİ, öğrencilerine, dürüstlük, sorumluluk, problem çözme, iletişim becerileri, farlılıklara saygı, girişimcilik, işbirliği, eleştirel ve yaratıcı düşünce, kararlılık gibi "liderlik" için gereken beceri ve tutumların kazandırılmasına yönelik çalışmalar yapar. Tüm öğrencilerin gerek akademik, gerekse kişilik gelişimlerini en üst düzeye taşımak, onları inanılmaz bir hızla değişen çağımız gereksinimlerine donanımlı kılmak, Gelişim Koleji'nin vazgeçilmez varoluş gerçeğidir. GELİŞİM KOLEJİ, öğrencilerini bir yandan hızla değişen dünyada yaşamaya ve çalışmaya hazırlarken diğer yandan; Atatürk İlkeleri doğrultusunda kendi kültürünü tanıması, ülkesini sevmesi ve bundan gurur duymasını amaçlar. GELİŞİM KOLEJİ ÖĞRENCİ PROFİLİ Gelişim Koleji öğrencileri, Açık fikirlidirler. (Daima başkalarına adil davranan ve insanların farklılıklarını anlayabilen, başkalarının olumlu yanlarını ve davranışlarını gören ve öven, olumsuz sözlerden kaçınan, başkalarının fikirlerini, düşüncelerini, bakış açılarını dinleyen, başkalarının kendinden farklı fikirlere sahip olma hakkına saygı duyan,

6 başkalarının bakış acılarını ve neden o şekilde baktıklarını anlamaya ve öğrenmeye çalışan, farklı kültürleri ve farklı öğrenme düzeylerini kabul edip işbirliğine açık olan); Hedefleri ve prensipleri olan, planlı ve özenli çalışan bireylerdir. (Hata yapmaktan korkmayan, yeni şeyler denemeye, yeni yerler görmeye istekli olan, grup içinde farklı roller üstlenen, yeni ve orijinal fikirler oluşturabilen ve uygulamak için heyecan duyan yani risk alabilen, kendi öğrenmesinin, çalışmasının ve eşyalarının sorumluluğunu üstlenen, kendine ve başkalarına karşı dürüst, bireysel ve grup çalışmalarında kararlar verebilen, sorumluluk alan, inancı olan, davranışlarının sorumluluğunu taşıyabilen ve sonuçlarına katlanabilen, yaptığa işe saygısı olan, yaptığı işte kalite arayan ve yaptığı işi en iyi şekilde sunmak için çaba harcayan, okul camiasının bir parçası olduğunun farkında olan ve bazen grubun ihtiyaçlarının kendi ihtiyaçlarından ve zevklerinden daha önemli tutulması gerektiğini bilen, öğretmen ve arkadaşlarının ihtiyaçlarına saygı duyan, düşünceli ve nazik olan, başkalarına yardımcı olabilecek çözümler bulmaya çalışan, anlaşmazlıkların çözülmesine katkıda bulunan, başkalarının farklı olma haklarını savunan...) Düşünen ve sorgulayan bireylerdir. (Kim olduğunu, zaman ve mekan içinde nerede olduğunu, dünyanın nasıl döndüğünü, insanların kendilerini nasıl organize ettiklerini, yaşadığı gezegeni başkalarıyla paylaşabilmeyi öğrenen, kendi öğrenmesinin sorumluluğunu üstlenen, farklı türlerde sorular sorabilen, kendi kendini yöneten, kolay pes etmeyen, çaba gösteren, kendi araştırmalarını yönetebilen, bilgili, önceden bildiklerini kullanan, yeni öğrenmelerle bağlantı kurabilen, insanları, objeleri ve olayları dikkatle gözlemleyip anlayabilen ve çözümleyebilen, başkalarının fikirleriyle kendi fikirlerini birleştirerek yeni şeyler inşa edebilen, çıkarımlar yapabilen, ne öğrendiğini düşünen, nasıl düşündüğünü düşünen, en iyi şekilde nasıl öğrendiğini ve etkin bir öğrenen olması için ihtiyacı olan çalışma alışkanlıklarını tanımlayabilen, nasıl daha iyi bir insan olabileceğini düşünen...) Sağlıklı, dengeli ve iletişim becerileri gelişkin bireylerdir. (Sağlıklı olmanın bilincinde olan, kendi iyiliğinin kontrolünü üstlenen, her zaman düzenli ve hazırlıklı olan ve böylece gerginlik hissetmeyen, problem çözebilen ve kararlar alabilen, uzlaşmacı olabilen, anlaşılır ve düzgün bir dil kullanan, düşündüklerini, söylemek istediğini söyleyen, yönergelere uyan, iyi bir dinleyici, iyi bir konuşmacı, iyi bir okur-yazar olarak giderek daha çok beceri kazanan, kelimeler, matematik, sanat ve müzik yoluyla duygularını ve düşüncelerini ifade edebilen, iletişim stratejilerini kullanabilen, kendi ve başkalarıyla barışık, hayatını güzelleştirebilen, çevresine katma değeri olan, pozitif düşünen...)

7 OKUL İÇİ GÜNLÜK İŞLEYİŞ DÜZENİ EĞİTİM SAATLERİ Eğitim saatleri saatleri arasındadır. ÖĞRENCİLERİN KARŞILANMASI Öğretmenler öğrencilerini sabah sınıflarında karşılar, akşam en son öğrenciyi servisine gönderene kadar rehberlik eder. MEETING TIME Meeting Time öğrencilerle günün programı hakkında konuşularak, motivasyonun arttırıldığı, davranışların değerlendirilip birlikte karar alındığı, kararların sonucunun değerlendirildiği, gereken durumlarda öğrencilerin davranışlarına ilişkin olumlu pekiştireçlerin verildiği; Türkiye ve dünya gündemindeki olaylar, sanat ve kültürel etkinliklerle ilgili konuşmaların yer aldığı iletişim saatleridir. Bu saatlerde öğretmenlerimiz rehberliğinde Ben Sorun Çözerim programı uygulanır. ARALAR Zil uyaranının olmadığı okulumuzda aralar, saate bakılarak ayarlanır. YEMEK DÜZENİ Öğrencilerin düzenli ve dengeli beslenmelerini sağlamak için yemek mönüleri beslenme uzmanı, okul doktoru, kalite sistem yöneticileri tarafından denetlenir. ğ Bu komisyon, öğrencilerin günlük kalori ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak aylık mönüyü belirler. Mutfaklarda, yemekhanelerde ve kantinlerde görevli tüm personel, periyodik sağlık kontrolünden geçirilir. Hijyenik kontroller günlük olarak yapılır. Tüm yemekler okul mutfağında, okul personeli tarafından hazırlanır ve yemekhanede servise sunulur. Öğrencinin arzu ettiği yemekten, istediği oranda alması teşvik edilir. Öğrenciler, sınıf öğretmenleri eşliğinde ellerini yıkadıktan sonra sıra halinde yemeğe giderler. Yemekhanede öğretmenler için ayrıca bir masa ayrılmamıştır. Yöneticilerden öğretmenlere tüm eğitimciler yemeklerini çocuklarla birlikte yerler. Yemekte, düzen veya yemek yeme alışkanlığı konularında gereken bilgilendirmeler yapılır.

8 BRANŞ DERSLERİNE GİDİŞ-GELİŞ (İngilizce, Görsel Sanatlar, Müzik, Beden Eğ., Bilgisayar, Satranç) Öğrenciler branş derslerine, ilgili branş öğretmenlerinin rehberliğinde gider ve ders sonunda branş öğretmenleri öğrencileri sınıflarına getirir. GERİ BİLDİRİM VE AYRILIŞ Günün son 10 dakikasında, Meeting Time da planlanan programın değerlendirmesi yapılır. Öğrencilerin gün içinde katıldığı etkinlik ve organizasyonlarla ilgili gurur kartları veya sertifikaları verilir. İletişim dosyaları ve çantalar hazırlanır. Öğretmenler, öğrenciyle birlikte sınıftan ayrılır. ÖĞRENCİ DOLAPLARININ KULLANIMI/ DÜZENİ Öğrenci dolaplarının kullanımı ve düzeni, öğrencinin bireysel sorumluluğundadır. Öğrenciler dolaplarının iç kapaklarına ders programlarını yapıştırırlar. O günün derslerine ilişkin ders kitap ve defterlerini sınıfta masalarının altına koyarlar. Dolaplarına çantalarını vb. diğer malzemelerini yerleştirirler. Sınıf öğretmenleri de bu düzenin sağlanmasını takip eder. GURUR KARTLARI Öğrencilerin olumlu davranışlarının fark edilip öğrencinin cesaretlendirilmesinde etkili olan GURUR KARTLARI veya büyük sınıflarda MEKTUPLAR verilir. Öğrencilerin arkadaşlarına da gurur kartı vermelerine olanak sağlanır ve bu davranışın alışkanlığa dönüştürebilmelerine rehberlik edilir. Meetinglerde gündeme getirilir. OKUL TEMASI Eco School ve ENO çalışmaları kapsamında, her yıl bir tema belirlenir. Bu tema genellikle çevre ile ilgili unsurlardan oluşur. Bu tema tüm derslerde sistematik olarak alınır. Bu amaçla öğrencilerimize çevre bilinci kazandırmak, sorumluluk alma becerileri geliştirilir. Bu yılki okul temamız GERİDÖNÜŞÜM dür. İNCELENEN SANATÇILAR & SANAT AKIMLARI Öğrencilerimizin sanatın türlerini ve tarihsel gelişimini öğrenmelerini, sanata ve sanatçıya saygı duymalarını sağlamak amacıyla her yıl farklı sanatçı ve sanat akımları ile dersler planlanır.

9 Görsel Sanatlar İlkokul /Fernando BOTERO, Ortaokul /Özdemir ALTAN ve tüm seviyelerde Modern Sanat Akımları Müzik 1.sınıflar/Mozart, 2.sınıflar/Beethoven, 3.Sınıflar/Bach, 4.Sınıflar/Vivaldi, 5.Sınıflar/Türk Beşlisi, 6.Sınıflar/Rock Müzik, 7.Sınıflar/Türk Halk Müziği, 8.Sınıflar/Caz OKUL DEĞERLERİ Eylül Ekim Kasım Aralık Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Biz Gelişimliyiz İletişim ve Problem Çözme Arkadaşlık Saygı Yaratıcılık Sorumluluk İşbirliği, Takım Çalışması Hoşgörü ve Kabul Tüm Temaların Değerlendirilmesi MIND LAB Mind Lab eğitim programı Okulöncesi, 1. ve 2.3. sınıflarda uygulanmaktadır. Program, düşünce oyunlarını kullanarak öğrencilerin bilişsel, duygusal,sosyal becerileri ve buna bağlı olarak da yaşam becerilerini eğiten ve geliştiren bir içeriğe sahiptir. 16 yıldır, A.B.D den Japonya ya, 30 a yakın ülkede, iki milyondan fazla öğrenciyi eğlendirerek eğiten, hayata hazırlayan Mind Lab Metodu, okulumuz Mınd Lab Laboratuarında uygulanmaktadır. Öğrencilerimizin program sürecindeki katılımları yılda iki defa Mind Lab Öğrenci Karnesi ile değerlendirilmektedir. DERS ARAÇ- GEREÇLERİ Ders araçlarının öğrencilerin dikkatini dağıtmayacak biçim ve renkte; ayrıca, öğrencileri tüketime ve marka bağımlılığına özendirmeyecek özellikte olmasına dikkat edilir. Beden Eğitimi dersi için kullanılan spor malzemeleri ve resim dosyalarına okul numarası yazılır. Ayrıca benzer kırtasiye malzemeleri olabileceği düşünülerek matara, kalem kutusu, okul çantası ve diğer araçların üzerine isim yazılması kullanımı kolaylaştırır.

10 AKIL OYUNLARI Öğrencinin yaşamda karşılaşacakları sorunlarla baş edebilme becerisini ölçen soru ve oyunlara, sınıf içi uygulamalarda sistematik olarak yer verilir. Ödevlerde de " Akıl Oyunları "bölümünde yer alır. Bu sorularla, öğrencilerin akıl yürütme, yaratıcı düşünme, problemi analiz edebilme, Türkçe yi doğru, etkili ve güzel konuşabilme becerilerinin geliştirilmesi hedeflenir. Akıl oyunları, soru ve oyunlarıyla öğrencilerimizi karşılaştırmak, düşünen ve karşılaşabilecekleri durumlar karşısında sahip oldukları bilgi ve becerileri kullanabilen bireylere ihtiyacı olan ülkemiz için son derece önemlidir. NEŞELİ BİLİM ETKİNLİKLERİ Neşeli Bilim Etkinlikleri öğrencilerde doğuştan var olan merak duygusunu destekleyen; keşfetmenin heyecanını bilimsel temellere dayandıran çalışmalardır. Okulumuzda kurulmuş olan Bilim Merkezi * ve laboratuvarlarda gerçekleştirilir. Öğrencilerin öğrenme stillerini destekleyen deneyler aracılığıyla gözlem yapma ve çıkarımda bulunmayı sağlayan çalışmalardır. *Gelişim Koleji Bilim Merkezi öğrencilerin bilime, bilimsel düşünceye, buluş yapmaya ve proje geliştirmeye olan ilgisini arttırmak, öğrencilerin bilimsel düşünme becerilerinin ve tutumlarının gelişmesine katkıda bulunmak amacıyla bir sosyal sorumluluk projesi olarak kurulmuştur. SATRANÇ Okulöncesi dönemden başlayarak 1.sınıfta da devam eden Satranç derslerinde birincil amaç; öğrencilerin kapsamlı düşünmelerini sağlamaktır. Satrançta yapılan her hamle öğrenci için binlerce yeni seçenek ve olasılıktır. Öğrenci yapacağı hamlelerle ilgili strateji oluşturmayı ve sonuçlarını yaşayarak değerlendirmeyi öğrenir. Satranç dikkati ve öngörüyü geliştirir. Öğrenciler hamle düşünür ve bu hamlelerle ilgili kurgu oluşturur. Hamlesinin sonuçlarını tahmin etmeye çalışması; öngörü ile birlikte sabır becerisinin de gelişmesini sağlar. Kazanma ve kaybetmeyi deneyimleyerek süreç içinde yaşantısına geçirir.

11 AKADEMİK İŞLEYİŞ ÖĞRENME STİLLERİ Gelişim Koleji nde öğrencilere yüksek seviyeli düşünme ve karmaşık iletişim becerisi vermeye gayret edilir.bu amaçla her öğrencinin öğrenme stili tespit edilmekte ve öğrenme profili çıkartılmaktadır. Öğretim programları şekillendirilirken bu profiller dikkate alınmaktadır. Yapılan bu tür çalışmaları paylaşmak amacıyla Öğrenme Stilleri kitapçığı ayrıca iletilecektir. OKULA DEVAM Devamsızlık öğrenme sürecini olumsuz etkiler. Bu nedenle velilerimiz öğrencilerimizin okula devamını sağlamakla yükümlüdür. Öğrencinin devamsızlığı ile ilgili bilgi, öğrenci velisi tarafından saat a kadar öğrenci işleri aranarak bildirilir. Gelmeyen öğrencilerin isimleri, ilk arada mutlaka sınıf temsilcisi aracılığıyla yazılı olarak ilgili müdür yardımcısına gönderilir. Gelmeyen öğrenciler, sınıfın hakla ilişkiler kolu tarafından aranır ve Geçmiş Olsun dilekleri iletilir. Sınav günleri okula gelemeyen öğrenciler, sağlık raporunu okula getirdiği taktirde sınava alınır. ÖDEVLER Derste kazanılan bilginin öğrenme sürecinin tam anlamıyla gerçekleşmesine yardımcı olan temel basamaklardan biri ödev uygulamasıdır. Ödev uygulaması, öğrenme sürecine katkısının yanı sıra, bağımsız hareket edebilme, sorumluluk alma ve yerine getirme becerilerinin gelişmesine katkı sağlar. Öğrencilerin ders çalışma becerilerini ve tekniklerini geliştirmeleri ve bu yolda onlara rehberlik edebilmek adına hem ders öğretmenleri hem de Rehberlik Birimi tarafından destek çalışmaları yapılır. HAFTA SONU ÖDEVLERİ Hafta sonu ödevleri performans görevi niteliğinde olabildiği gibi sistematik odev niteliğinde olan gazete haberi ve öykü-kitap inceleme ödevleri (tekrar bölümü,soru oluşturma,soru yanıtlama,yanıtlanmış soruya yorum yazma ve paragraf sorusunun yer aldığı ödevler ) şeklinde de verilebilir.kitap okuma alışkanlığının kazandırılması için ayın yazarı, ayın şairi, çocuk klasikleri belirlenir, bunların çocuklar tarafından alınması sağlanır.

12 FARKLILAŞTIRILMIŞ ÖDEVLER Tüm kademelerde bireysel farklılıklar dikkate alınarak yapılan sınavların ardından saptanan eksikleri telafi etmek ya da öğrenciyi bir üst düzeye taşımak amacıyla hazırlanan FARKLILAŞTIRILMIŞ ÖDEVLER verilir ve bu uygulamanın nedeni aileler ile paylaşılır. Her bir öğrencinin kendi içinde gelişimi çok önemlidir. Kendisini bir üst düzeye çıkarması için gereken motivasyon sağlanır. ÇALIŞMA DÜZENİ VE TAKİP Ödev, öğretmene çocuğun neyi nasıl öğrendiği hakkında bilgi verir. Bu nedenle ödevler mutlaka kontrol edilir. Ödev yapmayan öğrencilerle ilgili önlemler alınır ve alışkanlık haline gelmesini önlemek için gerekli çalışmalar yapılır. Sonuçlar, öğrenciye ve aileye açık bir dil ile anlatılır ve ödev sistematiği uygulanır. Evdeki çalışma düzenini sağlamak velinin sorumluluğundadır. ÖĞRENCİ BAŞARISININ DEĞERLENDİRİLMESİ Öğrenci çalışmaları sürekli olarak takip edilir, gözlemlenir. Ön değerlendirme, süreç değerlendirmesi ve sonuç değerlendirmesi yoluyla öğrenme sürecinin her aşaması takip edilir. Ön değerlendirme; öğrencinin mevcut bilgilerinin, ilgilerinin ve öğrenme tarzının belirlenmesinde önemli rol oynar Sınıflarda öğrencilerin gelişimi 1. Sınıfın 2. Döneminden itibaren, öğrencilerin sınıf içi performanslarını ve bilgi düzeylerini değerlendirmek üzere "Neler Hatırlıyorum? sınavları uygulanarak takip edilir. Bu sınavlar öğrenciyi notlandırmaktan çok, öğrenmedeki kalıcılığı saptamak açısından önemlidir. Buradaki amaç öğrencinin başardığına odaklanmasını sağlamak, kendini yukarı taşıyacak cesaretini güçlü kılmaktır. Derslerde uygulanan alternatif ölçme ve değerlendirme araçları kullanılır. 4. Sınıflarda, sınavların tarihleri K12NET te de ilan edilir. 4. sınıflardan başlayarak notla değerlendirme yapılır. Değerlendirmeler 100 puan üzerinden yapılır. Sonuçlar ve istatistikler k12 NET sınav bilgileri bölümünden yayınlanır. Rubricler ve kazanım karneleriyle sonuçlar velilerle paylaşılarak, planlanan ve yapılan çalışmalarla ilgili geribildirim verilir. Yapılan değerlendirmelerin sonucunda öğrenciler özel çalışmalar, grup çalışmalarına alınarak desteklenmesi sağlanır. Bu çalışmalar her hafta uygulanan izleme sınavları sonuçlarına göre planlanır. Sınav tarihleri K12Net ajanda dan, web sitemizde İlkokul&Ortaokul menüsünde yer alan sınav tarihleri bölümünde yayınlanır.

13 Öz değerlendirme rubricleri, öğrencinin olumlu davranışlara ve öğrenmenin önemine ilişkin farkındalık düzeyinin artması ve bireyin kendisini daha yakından tanımasını sağlaması açısından ayrı bir önem taşır. Rubricler ve kazanım karneleri veli toplantılarında velilere iletilir. Öğrenci başarısı; performans görevleri, projeler ve ders içi performansları ile değerlendirilir. 4.Sınıftan itibaren yazılı sınav puanları da bu değerlendirmeye eklenir. Yazılı sınavlardan sonra sınav kağıtları öğrencilere dağıtılıp, incelemeleri sağlandıktan sonra geri alınır ve saklanır. Sınav kağıtları 4.sınıftan itibaren eve gönderilmez. Sağlık nedenleriyle sınava katılamayan veya projesini zamanında teslim etmeyen öğrenciler doktor raporu ile mazeretini belgelendirmek zorundadır sınıflarda (Yeni sınav sistemine göre düzenlenmiştir ) Genel Desınavları her ay düzenli olarak uygulanmaktadır. ONUR KURULU ve BURSLULUK ONUR KURULU Onur Kurulu, her sınıf düzeyinde öğrencilerin Gelişim Koleji Öğrenci Profili ne uyumu, sosyal alanlarda üstlendiği sorumluluk ve görevler, akademik çalışmalardaki performansı olumlu arkadaşlık ilişkileriyle, pozitif kişiliğiyle öne çıkan ve bu özellikleriyle okulunu, okul içinde ve dışında başarıyla temsil eden öğrencilerden oluşur. Akademik Dönemin sonunda değerlendirme yapılarak Onur Kurulu na giren öğrenciler Onur Kurulu Özel Defteri ne kayıt edilerek Onur Belgesi ile ödüllendirilir.onur Kurulu na girmeye hak kazanan öğrenciler; kendi sınıf düzeyindeki arkadaşları tarafından aday gösterilerek, öğretmenler kurulunda yapılan değerlendirme sonucunda belirlenen öğrencilerdir. BURSLULUK Bursluluk koşulları her yıl Nisan ayında okulun resmi internet sitesinde yayınlanır. TOPLUM HİZMETİ PROGRAMI Toplum Hizmeti Programı ile öğrencilerin, Türkiyede ve dünya çapında sorumluluk sahibi birer yurttaş olmalarını ve aynı zamanda insan ve çevre sevgisini geliştirmelerini ve gerçek yaşamda uygulamalar yaparak öğrenmelerini sağlamak amaçlanır. Velilerimize desteklerinden ötürü sonsuz teşekkürlerimizle

14 Sınıf Kampanyaları Yardım amaçlı ve çevre üyelikleri için gereken koşulların sağlanabilmesi amacıyla kampanyalar düzenlenir. Öğrencilerin motivasyonunun ve heyecanının üst düzeyde tutulması için çalışmalar yapılır. Sınıfların kampanya tarihleri okulun web sayfasında ve çalışma takviminde yayınlanır. SPOR OKULLARI Çocukların bedensel, sosyal, duygusal gelişimlerini desteklemek ve ilgi alanlarının farkına varmalarını, yeni beceriler kazanmalarını sağlamak amacıyla okul saatleri sonrasında ve hafta sonları gerçekleştirilen çalışmalardır. Bu çalışmalardan yetenekleri doğrultusunda öne çıkan öğrenciler okul takımlarına seçilirler. Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenleri, alanında uzman antrenörler tarafından gerçekleştirilen bu çalışmaların ayrıntılarının yer aldığı broşürler ailelere gönderilir. GEZİLER Okulumuzda ders yılı boyunca akademik, kültürel amaçlı geziler düzenlenir. Bunlar öğrencilerin gözlemleyerek ve inceleyerek öğrenmelerini sağlamak için yapılan müfredatla iliskili günlük geziler ile 5. siniftan baslayarak yurt ici ve yurt disina yapilabilen konaklamalı gezilerdir. Gezi sonunda bilgiler paylaşılarak değerlendirilir. Geziler belirlenen kurallar çerçevesinde, sorumlu idareci ve öğretmenlerin gözetiminde gerçekleştirilir.gezi tarihleri calisma takviminde belirtilmistir. OKULÖNCESİ İŞLEYİŞ OKUL SAATLERİ Okulumuzda eğitim ve öğretim 09:00 16 : 45 saatleri arasındadır. Devamsızlık durumunda en geç saat a kadar öğrencinin okula gelmeme sebebi ve ne kadar süre ile gelmeyeceği velisi tarafından bizlere iletilir. Velilerimiz öğrencimizi herhangi bir nedenle okuldan erken almak istediğinde öncelikle öğrenci işlerinden izin kağıdı alır.

15 GELİŞİM DEĞERLENDİRME Okulumuzda 1. Dönem iki kez 2. Dönem bir kez olmak üzere 3 veli toplantısı, bir bireysel yıl sonu değerlendirme toplantısı yapılır. Genel veli toplantısı öncesi rubric doldurulur velilerle paylaşılır. Dönem sonu kazanım değerlendirme formu ve gelişim raporları gönderilir. Her ayın sonunda belirlenen kazanım ve göstergeler doldurularak Öğrencilerimizin gelişimi takip edilir.öğrenci ihtiyaçları doğrultusunda çalışmalar planlanır ve uygulanır. Bireysel bilgilendirme amacıyla sınıf ve branş öğretmenlerimizin veli görüşme saatleri bulunur.çocukları ile ilgili görüşmek isteyen velilerimiz belirtilen görüşme saatlerinde öğrenci işlerinden randevu alarak görüşebilirler. Her işlenen temanın sonunda aylık bülten okulumuzun web sayfasında yayınlanır. GEZGİN FLOPPY Öğrencilerimizin dil gelişimini desteklemek amacıyla gezgin floppy etkinliği uygulanır. Gezgin floppy defteri ile birlikte sırayla evleri ziyaret eder. Her sabah deftere yazılanlar sınıfta paylaşılır. KİTAP GÜNÜ Öğrencilerimize kitap sevgisini kazandırmak bilişse ve dil gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla kitap günü düzenlenir.sınıf öğretmeni tarafından belirlenen zamanlarda, öğrencimizin kitap getireceği gün ile ilgili bilgilendirme yazısı gönderilir. GÖSTER & ANLAT Öğrencimizin ilgi duyduğu bir konuda araştırma yapması ve bu konudaki bilgi ve deneyimlerini arkadaşları ile paylaşabilmesi için dönemde en az bir kez tüm öğrenciler bu etkinliğe katılır. Sınıf öğretmeni tarafından belirlenen zamanlarda öğrencimizin göster &anlar günü ile ilgili bilgilendirme yazısı gönderilir. OYUNCAK GÜNÜ Öğrencilerimizin haftaya uyumunu sağlamak amacıyla Pazartesi günleri eğitici oyuncak günü uygulaması yapılır. Oyuncak günü için seçilen oyuncağın; şiddet içerikli olmaması, karakter niteliği taşımaması, elektronik olmaması ve küçük parçalar içermemesi gerekir.

16 VELİ İLETİŞİM DEFTERİ Veli iletişim defteri çıt çıtlı iletişim dosyasına konularak her gün okula gelmesini sağlanır. Öğretmenlerimiz 2 hafta oryantasyon dönemi boyunca sizlere geri bildirim de bulunacaktır. Ancak daha sonra iletişim defterleri gerekli durumlarda sizleri bilgilendirmek amacıyla kullanılacaktır. Velilerimiz sınıf öğretmenine ulaştırmak istedikleri not için iletişim defterini kullanır. Tüm bilgilendirme notları velilerimize öğrencilerimizin iletişim dosyaları aracılığı ile gönderilir. Velilerimiz iletişim dosyalarını günlük kontrol ederek geri bildirimlerini zamanında sınıf öğretmenine ulaştırır. Haberleşmelerin sağlıklı yürüyebilmesi için iletişim dosyalarının rutin takibi yapılmalıdır. AİLE KATILIMI Okul aile iletişimini desteklemek amacıyla velilerimizin uygulayacağı sınıf etkinlikleri planlanır. Velilerimizden eğitim yılı içinde bir kez öğrencilerimizle sınıf ortamında etkinlik yapması beklenir. Sene başında dağıtılan planlama formlarına göre velilere randevu verilerek etkinlik zamanı belirlenir. GEZİLER Öğrencilerimize yaşantı zenginliği sağlayabilmek amacıyla geziler düzenlenir. Aileler bu gezileri gönderilen gezi izin yazılarından takip ederler. TELEFONLA İLETİŞİM GELİŞİM OKULLARI TELEFON NUMARALARI Faks: SANTRAL DAHİLİ : ANAOKULU- 1-2.SINIF VELİLERİ İÇİN İLETİŞİM: ŞEBNEM İZĞİ DAHİLİ: 112 GSM: SINIFLAR VE ORTAOKUL VELİLERİ İÇİN İLETİŞİM: EBRU ALKUT DAHİLİ: 132 GSM : GELİŞİM KOLEJİ ÇOCUKEVLERİ İLETİŞİM Gelişim Koleji IAOSB Anaokulu : Gelişim Koleji Karşıyaka Anaokulu : Faks: K12NET MESAJLARI Kayıt sürecinde velilere iletilmiş K12NET şifreleri ile K12NET sayfasına girilir, gelen mesajları kontrol edebilir ve istenilen kişi ve birimlere mesaj gönderilebilir. K12NET kullanımı yaygındır. Tüm duyurular ve haberler K12NET aracılığıyla velilere iletilir. K12NET kullanımı konusunda Bilgi İşlem Birimi nden destek alınabilir. Okulda gerçekleşecek organizasyon ve etkinliklere K12NET / Ajanda linkinden ulaşılabilir.

17 VELİ TOPLANTILARI Veli Toplantıları yılda 1 kez genel bilgilendirme, yarı dönemde 2 kez birebir görüşme olarak yapılır. Toplantılara tüm velilerin katılması iletişim açısından yararlıdır. Veli toplantıları ile ilgili bilgilendirme yazısı velilere öğrenciler aracılığıyla gönderilir. Ayrıca veli toplantılarının gün, tarih ve saatleri K12NET ajandasında ve okulun internet sitesinde yayınlanır. ÖZEL GÖRÜŞMELER Öğretmenlerle özel görüşme talepleri için öğrenci işleri biriminden (dahili 132- GSM: ) randevu alınır. Müdür yardımcıları ile görüşmek için dahili hatlarından (Bkz. Okul Yönetimi Birimi) arayarak randevu alınabilir. Elektronik Posta /İletişim formu Okulun web sayfasında yer alan Bize Yazın bölümündeki iletişim formu doldurularak gönderilebilir. Mesajlar en kısa sürede yanıtlanır. info@gelisim.k12.tr okulun genel mail adresidir. İlgili kişinin adını ve konuyu belirterek gönderdiği e-postaya en kısa sürede yanıt verilir. İLETİŞİM DOSYASI / DEFTERİ Her öğrenci için, duyurular ve veli-öğretmen arasında yazılı iletişimi sağlamak amacıyla iletişim dosyası- defteri kullanılır. Öğrenciler iletişim dosyalarını hergün yanında götürüp/ getirmek zorundadır. Bunun takibini yapmak sınıf öğretmeninin sorumluluğundadır. Gelen notlar değerlendirilerek veliye geri bildirim verilir. ACİL DURUMLARDA İLETİŞİM ACİL DURUMLAR İÇİN i arayabilirsiniz. Okul saatleri içinde bir deprem veya başka bir felaket durumunda okula yakın bir konumdaysanız, okula ulaşmaya çalışınız. Okula ulaşamıyorsanız, çocuklarınızın okulda güvenli bir ortamda olacağından emin olunuz. En uygun zamanda, telefon, web sitesine mesaj yerleştirme, SMS mesajı gibi iletişim kanalları kullanılarak sizlerle iletişim kurulmaya çalışılacak ve çocuğunuzun güvenli bir şekilde size teslim edilmesi sağlanacaktır. Lütfen böyle durumlarda web sitemizi ziyaret ediniz.

18 OKUL YÖNETİMİ SERDAR ÖNER Okul Kurucusu İletişim İçin Dahili No : 116 dan Müjde ERCAN ile görüşebilirsiniz. Ayla ÖNER İlkokul & Ortaokul Müdürü İletişim İçin Dahili No : 112 den Şebnem İZĞİ ile görüşebilirsiniz. Nur SABUR Anaokulu,1,2.Sınıflar Müdür Yardımcısı İletişim İçin Dahili No : 127 Zeliha SEYREK 3-4.Sınıflar Müdür Yardımcısı İletişim İçin Dahili No : 137 Esin NAYMAN 5-6.Sınıflar Müdür Yardımcısı İletişim İçin Dahili No : 145 Yeşim KUDAK 7-8.Sınıflar Müdür Yardımcısı İletişim İçin Dahili No : 134 serdar.oner@gelisim.k12.tr ayla.oner@gelisim.k12.tr nur.sabur@gelisim.k12.tr zeliha.seyrek@gelisim.k12.tr esin.nayman@gelisim.k12.tr yesim.kudak@gelisim.k12.tr Zeyneb EDİRNECİK Yabancı Diller&Uluslararası Projeler Müdür Yard. İletişim İçin Dahili No : 158 zeyneb.edirnecik@gelisim.k12.tr KİŞİSEL GELİŞİM VE REHBERLİK BİRİMİ Dahili No 170 ASLI PAKSOY - ANAOKULU 1-2.SINIFLAR asli.paksoy@gelisim.k12.tr 175 SELİN SİMROOĞLU SINIFLAR selin.simrooglu@gelisim.k12.tr 149 ASU KOŞAY SINIFLAR asu.kosay@gelisim.k12.tr Kişisel Gelişim ve Rehberlik Birimi nde, eğitim programları öğrencilere, velilere, öğretmenlere yönelik planlanır. Gelişim Atölyesi başlıklı seminer programlarının takvimi okulun web sayfası aracılığıyla duyurulur. Birimin farklı konularda hazırladığı aylık bültenler, okulun web sayfasında yer alan rehberlik birimi bölümünde yayınlanır. ÖĞRENCİ İŞLERİ BİRİMİ Ebru ALKUT Dahili No: 132 Gsm: ebru.alkut@gelisim.k12.tr Öğrenci İşleri Birimi, öğrenci kayıtlarının yapılmasını, öğrenci verilerinin oluşturulup düzenlenmesini, öğrenci belgelerinin hazırlanmasını, veli öğretmen özel görüşmelerinin ve veli toplantılarının organizasyonunu gerçekleştirir.

19 SAĞLIK BİRİMİ Zeliha Avcı-Özlem Şimşek Dahili No: 133 Herhangi bir kaza durumunda sağlık birimi tarafından veli aranır, öğrenci en yakın sağlık merkezine öğretmen/idareci ve sağlık görevlisi eşliğinde yönlendirilir. Sağlık Birimi; Öğrencilerin rutin sağlık kontrolleri ve aşılarını takip eder. Kayıtta doldurulan sağlık bilgileri ve ilaç kullanımına yönelik bilgiler süreç içinde (besin-ilaç alerjileri vb.) izlenir. Günlük ilaç takibi yapar. Öğrenci velisi tarafından günlük ilaç kullanımı ile ilgili bilgilerin ilaç kutusu üzerine (öğrencinin adı, soyadı, ölçek miktarı, dağılımı) yazılması önemlidir. Öğrencinin gün içinde değişen sağlık durumu aile ile paylaşılarak bilgi verilir. Öğrenciler okul saatleri içinde herhangi bir kaza durumuna karşı belirli bir limit dahilinde sigortalıdırlar. SERVİS BİRİMİ Aslınur DAĞ Gsm: Okulun servis hizmeti, anlaşmalı özel taşımacılık şirketi aracılığı ile gerçekleştirilir. Ayrıca okulun servis birimi araçların düzenli kontrollerini yaparak, tüm öğrenci ve çalışanlarımızın güvenli bir şekilde ulaşımlarının sağlanması için titizlikle çalışır. Her dönem rehberlik birimi ve sağlık birimi tarafından servis kaptan ve hosteslerine yönelik iletişim, problem çözme, ilk yardım ve trafik konulu birçok seminer çalışması düzenlenir. Servis araçlarının kontrolü servis hizmetleri birimi tarafından yapılır. Velilerin dilek ve önerileri de bu birim tarafından değerlendirilir. Servis araçlarının tamamında emniyet kemeri ve güvenlik açısından hostes bulunur. Servis araçlarında öğrencilere okul öğretmenleri de rehberlik yaparlar. Öğrenciler, velilerin yazılı izni olmadan kimseye teslim edilmez. Servis değişiklikleri veli tarafından öğleye kadar okul servis sorumlusuna bildirilir.

20 İSTATİSTİK BİRİMİ Selda UÇAR Dahili No: Okulun nitelikli eğitim öğretiminin ve kurumsal gelişiminin sürekliliğini sağlamak amacı ile ihtiyaç duyduğu alanlarda veri ve bilgilerin derlenmesi, değerlendirilmesi, gerekli istatistiklerin üretilmesi ve gerekli birimlere aktarılması amacı ile çalışmaktadır. İstatistik birimi, öğrenci merkezli çalışmalar yapan Ölçme Değerlendirme Kurulları ile ortaklaşa çalışıp yapılan sınavlarda öğrenciye, veliye, öğretmene ve okul idaresine gerekli geri dönütlerin verilmesini sağlar. Tüm birimler ve bölümler istatistik biriminin bilgilerini referans alarak çalışmalarını planlar. MUHASEBE BİRİMİ ve AKILLI KART SİSTEMİ Özlem TÜRK Dahili No: 115 Senem ÖZBİLEK Dahili No: 131 Hasine ÇAĞLAR Dahili No: 135 Çiğdem ÇEHRELİ Dahili No: 147 Muhasebe Bölümü; öğrenim ücretlerinin tahsili, faturalandırma ve banka işlemleri gibi mali işleri yürütür. Ayrıca öğrencilerin okulun kantininden alışveriş yapabilmesi için uygulanan Akıllı Kart Sistemi nin işlemleri de muhasebe biriminden yapılır. HALKLA İLİŞKİLER BİRİMİ Müjde ERCAN Dahili No: 116 Gsm: Halkla İlişkiler Birimi, okulun tüm organizasyon ve tanıtım faaliyetlerini yürütür. Okulla ilgili merak edilen ve velilerin yönelttiği tüm soruları internet / K12NET ortamında ya da yazılı/ sözlü olarak en kısa sürede yanıtlar. KALİTE SİSTEM DİREKTÖRLÜĞÜ Serkan SELAY Dahili No: 174 serkan.selay@gelisim.k12.tr Okulda, kurumsal gelişimin sürekliliğini sağlamak amacıyla hizmet verir ve okulda yürütülen çalışmaların kalite standartlarında; çağın ve bireylerin değişen gereksinimlerine uygun bir şekilde gerçekleşmesini sağlamak amacıyla çalışır.

21 GÜVENLİK BİRİMİ Serdar YILMAZ Dahili No: Gelişim Okulları olarak kapımız veli ve misafirlerimize her zaman açıktır. Güvenlik nedeniyle, velilerin ve velilerce görevlendirilen kişilerin öğrencileri okuldan almak için ya da başka bir amaçla okulu ziyaretleri sırasında fotoğraflı bir kimlik göstererek giriş kartını almak zorundadırlar. Rutin günlerde öğrenci velisinin yazılı bildirisi olmadan öğrenciler gelen kişiye yakınlık derecesine bakılmaksızın teslim edilmez. BİLGİ İŞLEM BİRİMİ Reyhan DÖNMEZ Dahili No: 146/ 157 Yılmaz TÜRK Dahili No: 146/157 Süleyman DİRİK Dahili No: 146/157 Sezin ÇOBANOĞLU Dahili No: 122den 116 Göze ERASLAN Dahili No: 122den 117 Okulun teknoloji altyapısının oluşturulduğu ve gelişen teknoloji ile birlikte sürekli olarak güncellendiği birimdir. Okulun web sayfası, okul otomasyon paketleri K12Net, Akıllı Kart Sistemi, Çevre Dostu Bilgisayar Sınıfları (Green IT Technology Clasroom) ve okul genelindeki tüm teknik konularındaki çalışmalar bilgi işlem birimi tarafından gerçekleştirilir. OKUL AİLE BİRLİĞİ - Okul Aile Birliği; veliler, öğretmenler ve okul arasında işbirliğini sağlar; okulun amaç, eğitim ilkeleri ve eğitim faaliyetleri konusunda velileri aydınlatır; oluşturulan komisyonlarla okul ve öğrencilere fayda sağlayacak aktiviteler gerçekleştirir. Okul Aile Birliği üyeleri okulun web sitesinde yer alan Okul Aile Birliği Bölümü nde tanıtılır; faaliyetleri konusunda bilgilendirme yapılır. ÖĞRENCİ BİRLİĞİ Öğrencilerin eğitim, spor ve kültürel ihtiyaçlarının karşılanması ve geliştirilmesine katkı sağlamak; okul yönetimi ve okul aile birliği ile öğrenciler arasında etkili bir iletişim kurmak ve öğrencilerin dilek ve önerilerini ilgili birimlere yöneltmek konusunda çalışmalarını sürdürürler. Her yıl bir kampanya süreci sonrasında gerçekleşen seçimler ile öğrenci birliği görevlendirilir.

22 OKUL KURALLARI Önleyici Disiplin Uygulama Basamakları Bir GELİŞİM öğrencisi olarak ben; Çevremi ve okul eşyalarımı temiz tutarım ve koruma sorumluluğunu üstlenirim. Okul kardeşlerime ve büyüklerime saygılı davranırım. Sınıfları, koridorları, bahçeyi, tuvaletleri ve yemekhaneyi temiz kullanırım. Merdivenlerden inip çıkarken sağ tarafı kullanırım. Kılık ve kıyafet yönetmeliğine uyarım. Kütüphane, laboratuarlar, video salonu, resim müzik derslikleri ve spor salonu gibi ortak kullanım alanlarında kullanım yönergesine uyarım. Koridorlarda yürüyerek gider gelirim. Yiyecek ve içeceklerimi kafede ve bahçede yerim. Kafede ve yemekhanede sıraya girmeye özen gösteririm. SINIFTA Bir GELİŞİM öğrencisi olarak ben; Sınıfın temizlik ve düzeninden sorumluyum. Derse hazırlıklı gelirim. Dersle ilgili araç ve gereçleri yanımda bulundururum. Derse aktif katılmaya çalışırım. Dersi dinlerim. Kimsenin sözünü kesmeden konuşurum. Dersin düzenini ve akışını bozacak davranışlardan kaçınırım. Başkalarını rahatsız edecek şekilde yüksek sesle konuşmamaya çalışırım. Başkasına ait eşyayı sahibinin izni olmadan almam veya kullanmam. Sınıfın eşyalarını kendi eşyalarım gibi korurum, kollarım. Öğretmen veya okul yönetimi tarafından verilen ödevleri ve görevleri yerine getiririm. Sınıfıma ve okuluma cep telefonu getirmem. Getirmek zorunda kaldığım takdirde Mdr. Yrd. sabahtan teslim ederim. Sınıf içinde hiçbir türde yiyecek ve içecek bulundurmam. Arkadaşlarıma karşı empati kurabilirim. Akademik olarak en iyi olmaya çalışırım, araştırırım. Duyduklarımla değil, araştırdıklarımla da öğrenmeye çalışan bir öğrenci olmaya çalışırım. Sınıf içinde çıkan problemlere çözümcül yaklaşmaya çalışırım. Eğitim almamın gelişimim için gerekli olduğunun farkındayımdır.

23 İyi ya da kötü yaptığım davranışların sorumluluğunu alırım. AUDITORIUMDA Bir GELİŞİM öğrencisi olarak ben; Bana ayrılan yere sırayla ve sessiz bir şekilde otururum. AUDITORIUMA yiyecek - içecek getirmem. Törenlerde ve etkinliklerde bana verilen görevleri etkin bir şekilde, istekle yerine getiririm. Gösteri sonunda Oditoryumdan düzenli bir şekilde çıkarım. Tiyatro vb oyunları izlerken sessiz kalıp, konsantrasyonu bozmamam gerektiğini bilirim. Tezahürat ve kutlamalarımda ölçülü bir tutum izlerim. Koltuklara zarar vermeden amacına uygun bir şekilde kullanırım. Sahne arkasında görevim varsa sessizce beklerim. TENEFÜSLERDE Bir GELİŞİM öğrencisi olarak ben; Yalnızca öğle tenefüslerinde top oynarım. Nöbetçi öğretmenimin İyi Dersler çağrısı ile sınıfıma giderim. Ses tonuma dikkat ederim, etmeyen arkadaşlarıma da hatırlatırım. Kendimden küçüklerin davranışlarını takip eder gereken durumlarda onlarla konuşurum. Bir sonraki ders araç-gereçlerimi hazırlarım. Teneffüste gördüğüm ziyaretçilerle selamlaşırım, yardımcı olurum. Karşılaştığım problem durumlarda uzlaşmacı olmaya çalışırım, tarafsız olurum. Sınıfım ve koridordaki panoları inceler, düzeninden kendimi sorumlu hissederim. Yere çöp atmam ve gördüğüm çöpleri yerden alır, çöp kutusuna atarım. Koridorlarda koşmam, suyu ve elektriği boşa harcamam. Sınıfta yiyecek ve içecek tüketilmeyeceğini bilirim. YEMEK SALONUNDA Bir GELİŞİM öğrencisi olarak ben; Yemekten önce ve sonra ellerimi yıkarım. Yemekhanede yemek alırken arkadaşlarımın haklarına saygılı davranırım. Yemeğimi yedikten sonra tepsimi masamda bırakmam, yerine götürürüm.

24 Yemeğimi yiyeceğim kadar alır, ziyan etmem. Ses tonuma dikkat ederim. Sandalyemi sessiz bir şekilde, düzgün olarak yerleştiririm. Masayı temiz bırakmaya çalışırım. Yemeğimi alırken sıraya girdiğim gibi, tepsimi bırakırken de sıraya girerim. Yere düşen kaşık ya da çatalı görmezden gelmem, alıp yıkamaya veririm. Yemekhane dışına yemek taşımam. BAYRAK TÖRENLERİNDE Bir GELİŞİM öğrencisi olarak ben; Ulusal marşımızı doğru biçimde, hissederek ve milli duygularımın gücünü ortaya koyarak coşkuyla söylerim. GELİŞİM marşını bilir ve coşku ile söylerim. Okul formamı sürekli olarak düzenli ve temiz bir şekilde giyerim. Tören anında verilen komutları zamanında uygularım. Tören sonunda sıramı takip edip yürüyerek sınıfıma giderim. OKUL GEZİLERİ Grup rehber öğretmenimin yönergelerine özenle uyarım. Grup ve rehber öğretmenlerimden ve grup arkadaşlarımdan ayrılmam. Gezi yapılan şehir ve gezilen yerlerle ilgili önceden verilen bilgi kağıdını özenle okurum. Gezilen yerlerle ilgili özel kuralları özenle dinler ve bu kurallara uyarım. Gezi boyunca arkadaşlarımla olan ilişkilerimde nazik ve özenli olurum. Okulumu ve arkadaşlarımı zor durumda bırakacak her türlü davranıştan uzak dururum. Gezi yapacağımız yerin amacına uygun bir şekilde hazırlıklı gelirim. Gezinin amacını bilir ve uygun davranırım. OKUL SERVİSLERİNDE GELİŞİM KOLEJİ ÖĞRENCİSİ OLARAK BEN ; Kendi güvenliğim için emniyet kemerini takmayı ihmal etmem ve bu konuya titizlik gösteririm. Serviste ayağa kalkmam, küçük bir frende bile sonucun üzücü olacağının bilincindeyim. Servislerde yiyecek yemenin uygun olmadığını bilirim. Bir başka arkadaşımı rahatsız etmeyecek ses tonunda konuşurum.

25 Servise bindiğimde kaptana, hostese ve servis öğretmenime ve arkadaşlarıma Günaydın! veya Hoşçakalın! demeyi unutmam. Servisimi ve diğer arkadaşlarımı aşağıda bekletmem ve geç kalmamaya özen gösteririm. Bu nedenle zamanımı iyi ayarlayarak 5 dk. Önce aşağıda hazır olurum. Aksi halde bunun diğer kişilere de saygısızlık olacağını bilirim. Her zaman her yerde olduğu gibi serviste de nazik söz ve davranışlarda bulunurum, el şakaları yapmam, anlaşmazlık durumlarında ani tepkiler vermem. Çözemediğim durumlarda sorumlu öğretmenimden ve okul idaresinden yardım isterim. Serviste her zaman Gelişim öğrencisini temsil ettiğimin bilincindeyim. Bu nedenle çevredeki insanların her zaman takdir edeceği tarzda davranışlarımı ayarlarım, herhangi bir nedenle olumsuz bir eleştiri almaktan kaçınır, böyle bir durumu önce kendi kişiliğime yakıştıramam. Servis öğretmenimin ve hosteslerin bizim güvenliğinden sorumlu kişiler olduğunu bilir ve onları zor durumda bırakacak davranışlardan kaçınırım. Dinleyeceğimiz müziğin türünü özenle seçeriz ve ses yüksekliğine dikkat ederiz. Başkalarını rahatsız etmekten kaçınırız. Serviste kendimizden küçüklere model olduğumuzun bilincindeyim ve onları olumsuz etkileyecek davranışlardan uzak dururum. Okul çıkışlarında servise binerken hızlı hareket ederim, arkadaşlarımı bekletmemeye çalışırım. Serviste ödev yapılmayacağını bilirim. Servisimi temiz bulabilmem için temiz tutmam gerektiğinin önemini bilirim.

26 TELEFON VE DİĞER ELEKTRONİK CİHAZLARIN KULLANIMI 1. Öğrencilerimizin çok özel durumlar dışında okula cep telefonu getirmeleri uygun görülmemektedir. 2. Cep telefonlarını getirmek zorunda olan öğrenciler sabah ilgili müdür yardımcısına teslim etmelidir. 3. Herhangi bir ders, tören, sınav vb. sırasında cep telefonunu (konuşma, mesajlaşma, oyun oynama, müzik dinleme vs.) kullandığı tespit edilen öğrenciye disiplin işlemi uygulanır. 4. Herhangi bir ders, tören, sınav vb. sırasında veya bunların dışındaki serbest zamanlarda cep telefonunu (konuşma, mesajlaşma, oyun oynama, müzik dinleme vs.) kullandığı tespit edilen öğrencinin cep telefonuna el konulur ve; a. Birinci disiplin ihlalinde telefon, o günün akşamına kadar, b. İkinci disiplin ihlalinde telefon bir hafta süreyle (sim kartı öğrenciye verilir), c. Üçüncü disiplin ihlalinde ise telefon dönem sonuna kadar öğrenciye iade edilmez (sim kartı öğrenciye verilir). Cep telefonuyla acil görüşme gereksinimi olan öğrenciler görüşmelerini izin almak suretiyle müdür yardımcılarının odalarında ya da öğrenci işleri ofisinde yapabilirler. 5. Öğrenciler mp3 player, I pod gibi müzik dinleme aletlerini ya da dersler, törenler ve sınavlar dışındaki boş zamanlarda ve teneffüslerde kullanabilirler. Bu cihazların sorumluluğu öğrencilere aittir.

27 Öğrencilerin okul üniforması haricinde başka biçim ve benzerlikte kıyafetle okula gelmelerine izin verilmez. Kıyafet kuralları; okul saatleri içinde, okul gezileri ya da okulun temsil edildiği her yerde geçerlidir. Spor alanlarında, kulüp saatlerinde seçilen kulübün niteliğine göre öğretmenlerinin uygun gördüğü kıyafetlerle etkinliklere katılan öğrenciler, bu alanlardan ayrıldıklarında okulun kıyafet kurallarına uymak zorundadırlar. Kıyafet kurallarının dışına çıkmak, ancak öğretmen denetiminde yapılan etkinliklerde etkinlik türü nedeniyle öğretmenlerin böyle bir talepte bulunması durumunda mümkündür. Beden eğitimi kıyafetleri sadece beden eğitimi derslerinde ve spor karşılaşmalarında giyilir; derslerde, bayrak törenlerinde ya da okulun diğer alanlarında giyilmez. *Erkekler düzgün şekilde tıraş olmalıdır. Saçı kısa olmalıdır. *Saçların temiz ve derli toplu olması gerekir, boyalı saçlar kabul edilmez. Öğrencimizin arkadaşına ait olan, karışan üniforma ve ders araçlarının okula iletilmesi önemlidir. Çocuklarımızın eşyalarına sahip çıkabilmeleri ve eşyalarını karıştırmadan kullanabilmeleri için tüm formalarımıza öğrenci numarasının iplikle işlenmesi veya yazılması gereklidir. İsim işlenmemiş kıyafetler bulunduğunda kayıp eşya odasında saklanır. HAZIRLIK 1 ( 48 AY-56 AY ARASI )* HAZIRLIK 2 ( 57 AY VE ÜSTÜ ) YAZLIK FORMA BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR DERSİ KIYAFETLERİ KIZ ÖĞRENCİ ERKEK ÖĞRENCİ İLKOKUL ( SINIFLAR) KIZ ÖĞRENCİ ERKEK ÖĞRENCİ Gelişim Koleji logolu Polo pike kısa kol t-shırt - Kot etek- Gelişim Koleji logolu Polo pike kısa kol t-shırt Kot bermuda YAZLIK FORMA Gelişim Koleji logolu Polo pike kısa kol t-shırt Kot etek Gelişim Koleji logolu Polo pike kısa kol t-shırt Kot bermuda Gelişim Koleji logolu Kışlık Eşofman alt- üst 0 yaka t-shırt Yazlık Şort- t-shırt KIŞLIK FORMA Gelişim Koleji logolu Polo uzun kollu sweat yada Polo pike uzun kollu Jile Kırmızı kazak Yağmurluk Mont Gelişim Koleji logolu Polo uzun kollu sweat yada Polo pike uzun kollu Lacivert pantolon Kırmızı kazak Yağmurluk - Mont BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR DERSİ KIYAFETLERİ Gelişim Koleji logolu Kışlık Eşofman alt- üst 0 yaka t-shırt Yazlık Şort- t-shırt Gelişim Koleji logolu Kışlık Eşofman alt- üst 0 yaka t-shırt Yazlık Şort- t-shırt

28 ORTAOKUL ( SINIFLAR) YAZLIK FORMA KIŞLIK FORMA BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR DERSİ KIYAFETLERİ KIZ ÖĞRENCİ Gelişim Koleji logolu Polo pike kısa kol t-shırt Kapri ERKEK ÖĞRENCİ Gelişim Koleji logolu Polo pike kısa kol t-shırt Kapri Gelişim Koleji logolu Polo pike uzun kollu Lacivert Etek ya da Pantolon Lacivert kazak Yağmurluk Mont Gelişim Koleji logolu Polo pike uzun kollu Lacivert pantolon Lacivert kazak Yağmurluk Mont Gelişim Koleji logolu Kışlık Eşofman alt- üst 0 yaka t-shırt Yazlık Şort- t-shırt Gelişim Koleji logolu Kışlık Eşofman alt- üst 0 yaka t-shırt Yazlık Şort- t-shırt YAZLIK KIŞLIK FORMA TAKVİMİ YAZLIK FORMA KIŞLIK FORMA TAKVİMİ TAKVİMİ 16 EYLÜL EKİM 2013 TARİHLERİ ARASINDA YAZLIK FORMA 28 NİSAN HAZİRAN 2014 TARİHLERİ ARASINDA YAZLIK FORMA 28 EKİM NİSAN 2014 TARİHLERİ ARASINDA KIŞLIK FORMA MİLLİ BAYRAMLAR ve ANMA GÜNLERİNDE FORMA DÜZENİ ÖNEMLİ!!! Milli bayramlarımız ve anma günlerinde öğrencilerimiz, günün anlam ve önemine uygun olarak, forma takvimine dikkat edilerek temiz, ütülü, okul formaları ve özenli taranmış saç düzeniyle törenlere katılmalıdır. 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI 10 KASIM ATATÜRK Ü ANMA GÜNÜ 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI 19 MAYIS GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI Not : Mevsim şartlarına göre değişiklik olduğu takdirde tarihler ayrıca bildirilecektir. Çiğli Kipa Boyner mağazalarından tüm okul kıyafetlerimizi temin edebilirsiniz. BEDEN EĞİTİMİ FORMALARI Beden Eğitimi derslerinde farklı spor giysilerinin giyilmesine kesinlikle izin verilmez. Okul armasını taşıyan, Beden eğitimi dersleri ve Gelişim Koleji Spor Kulübü çalışmalarında kullanılmak için düzenlenen; Şort, t-shirt, ve eşofman alt -üst Candaş Spor dan temin edebilirsiniz. Candaş Spor * Sok. No: 11 AOSB Çiğli-İzmir *

29 HATIRLATMALAR Öğrencilerimizin doğru okul yaşantısı kazanması amacıyla aşağıdaki kuralların dikkatle okunması ve uygulanması okul düzenine katkı sağlayacaktır. Öğrencinin kuruma günlük eğitimi aksatmayacak şekilde devam etmesi esastır. Hastalık nedeni ile okula devam edemeyen öğrencinin sağlık raporunu, hastalık dışı nedenlerle devam edemeyen öğrencinin devamsızlığı gösterir dilekçe iletilmesi zorunludur. Öğrenciler, eğitim saatleri içinde okuldan alınmamalıdır. Telefon ve adres değişikliklerinin zamanında okulumuza yazılı olarak bildirilmesi zorunludur. Öğrenci, anne-baba dışında herhangi biri tarafından okuldan alınacaksa, okula önceden yazılı olarak ve telefonla bilgi verilmesi gerekmektedir. Okulun bilgisi dışında annebabadan başka kimseye öğrenci teslim edilmez. Bulaşıcı ve ateşli hastalık durumlarında öğrencileri okula göndermemeniz, öğrencinin kendi sağlığı ve okulun genel sağlığı için önemlidir. Konu ile ilgili olarak okul revirindeki doktor ya da hemşire bilgilendirilmelidir. Ögrencilerin çalısma ortamının düzenlenmesi,aile kurallarının açık ve net olarak belirlenmesi ve kararlı olunmasi onemlidir. Ögretmenlerle bireysel görüşme taleplerinin öğretmen görüşme gün ve saatlerine uygun talep edilmesi önerilir. Öğrencilerin okul yaşantısında akademik, sosyal ve duygusal gelişimiyle ilgili her türlü durumda öncelikle okul yönetimiyle iletişime geçilmesi gerekir. Öğrencinin okula devamının sağlanması, eğitim öğretim döneminde yapılacak aile gezilerinin, öğrencinin okula devamını ve ders çalışma düzenini etkilemeyecek şekilde planlanması öğrencimizin yararına olacaktır. Okula gelirken kıymetli eşya, takı vb. aksesuarlar takılmamalıdır. Duyurular aylık gazetelerle, bültenlerle, web sayfasıyla, iletişim defteriyle ve notlarla iletilir. Duyuruları takip etmek velinin görevidir. Sınıflar ve koridorlar öğrencilerimize ait mekanlardır. Bu mekanlarda bulunmak için ısrarcı olmamaya özen göstermek gerekir. Öğrencilerin servis araçlarında yanlarında yiyecek ve içecek bulundurmaları sağlık acısından uygun bulunmamaktadır. Servis kurallarına uyulması eğitim programları açısından önemlidir. İl genelinde hava şartları, sağlık vb. durumlarda günlük eğitim saatlerinde (okulun erken kapatılması ya da tatil edilmesi) değişiklikler olabilir. Bu değişiklikler velilere duyurulur. Gelişim Öğrencilerinin sorumluluklarının bilincinde, kurallara uyan, ailesi, arkadaşları, öğretmenleri ve çevresi ile etkili iletişim kurabilen, meraklı bireyler olarak yetiştirilmesi okulumuz ve velilerimizin ortak hedefidir. Bu hedeflere sağlıklı bir şekilde ulaşmanın en önemli ağı okul-aile etkileşimidir. İlginiz ve işbirliğiniz için teşekkür ederiz.

30 TARİH ETKİNLİK EYLÜL TEMA: BİZ GELİŞİMLİYİZ 6 EYLÜL 2013 OKUL KİTAP VE ARAÇ-GEREÇLERİN SATIŞININ BAŞLAMASI (ayrıntılı bilgi web sayfamızda) 10,11,12,13 EYLÜL 2013 OKUL ÖNCESİ VE BİRİNCİ SINIF ORYANTASYON PROGRAMI 16 EYLÜL 2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAŞLANGICI-OKULUN AÇILIŞ TÖRENİ * OKUL ÇIKIŞI 15:00 17 EYLÜL 2013 *5./6./7./8. SINIFLAR GENEL VELİ TOPLANTISI 17: * OKUL ÇIKIŞI 15:00 18 EYLÜL SNIFLAR GENEL VELİ TOPLANTISI 17:00 18:00 19 EYLÜL VE 4. SINIFLAR GENEL VELİ TOPLANTISI 17:00 25 EYLÜL 2013 CERN GEZİSİ SERTİFİKA TÖRENİ EYLÜL SINIF VE YENİ GELEN ÖĞRENCİLERİMİZİN FOTOĞRAF ÇEKİMİ EKİM TEMA: İLETİŞİM PROBLEM ÇÖZME 1 EKİM SINIFLAR GENEL VELİ TOPLANTISI EKİM SINIFLARIN TÜM DERSLERİNİN VİDEO ÇEKİMİ 27 EKİM 2013 SONBAHAR ŞENLİĞİ EKİM 2013 KURBAN BAYRAMI 28 EKİM EKİM CUMHURİYET BAYRAMI TÖRENLERİ 1. GRUP (2ABCDEF-3ABC-5ABC-HALK DANSLARI) ** SERVİSLER HAREKET EDİYOR ** 28 Ekim 2013 Pazartesi Saat 13:00 de başlar, 29 Ekim 2013 Salı Akşamı Sona Erer. 29 EKİM EKİM CUMHURİYET BAYRAMI TÖRENLERİ 2. GRUP TÖRENİ (LİSE-7AB-8B-4ABC-HALK DANSLARI ) ** SERVİSLER HAREKET EDİYOR 30 EKİM 2013 CUMHURİYET KUPASI 31 EKİM 2013 CUMHURİYET KUPASI EKİM 2013 OKUL ÖNCESİ SINIFLARIN DOĞAL YAŞAM PARKI GEZİSİ 23 EKİM 2013 OKUL ÖNCESİ SINIFLARIN LATİFE HN.KÖŞKÜ GEZİSİ 7 EKİM A SINIFININ SINIF KAMPANYASI 9 EKİM B SINIFININ SINIF KAMPANYASI 23 EKİM C SINIFININ SINIF KAMPANYASI 28 EKİM D SINIFININ SINIF KAMPANYASI *2. VE 3. SINIFLAR RESİM SERGİSİ ( KONU: 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı) *HİSAR JMUN KONFERANSI EKİM AYI İÇERİSİNDE YAPILACAKTIR

31 KASIM TEMA: İLETİŞİM PROBLEM ÇÖZME 2 KASIM 2013 VELİ TOPLANTISI (2ABC, 4ABC, 6ABC) BRANŞLI 4-8 KASIM SINIF FOTOĞRAF VE VİDEO ÇEKİMLERİ 3 KASIM 2013 VELİ TOPLANTISI (2DEF, 7ABC, 3ABC) BRANŞLI 9 KASIM 2013 VELİ TOPLANTISI (5ABC, 8ABCD, ANASINIFI, 1ABCD) BRANŞLI 10 KASIM 2013 ATATÜRK Ü ANMA TÖRENİ 1.TÖREN 08:50-9:20 2. TÖREN 9:20-10:00 ( 6A 8A LİSE) NOT: ÖĞRENCİLERİN KATILIM SAYISINA GÖRE TÖREN SAYISI DEĞİŞEBİLİR 22,23,24 KASIM SINIF ANKARA GEZİSİ 10 KASIM HAFTASI 1. SINIFLAR ALS. ATATÜRK MÜZESİ GEZİSİ 10 KASIM HAFTASI 1. SINIFLAR LATİFE HN. KÖŞKÜ NE GEZİSİ 12 KASIM HAFTASI 2. SINIFLAR ATATÜRK MÜZESİ GEZİSİ 18 KASIM HAFTASI 3. SINIFLARIN TSE GEZİSİ 19 KASIM 2013 OKUL ÖNCESİ SINIFLARIN KİTAPEVİ GEZİSİ 4 KASIM A SINIFININ SINIF KAMPANYASI 6 KASIM B SINIFININ SINIF KAMPANYASI 11 KASIM C SINIFININ SINIF KAMPANYASI 13 KASIM A SINIFININ SINIF KAMPANYASI 18 KASIM B SINIFININ SINIF KAMPANYASI 20 KASIM C SINIFININ SINIF KAMPANYASI 25 KASIM A SINIFININ SINIF KAMPANYASI 27 KASIM B SINIFININ SINIF KAMPANYASI *6. SINIFLAR RESİM SERGİSİ ( KONU: 10 KASIM &ATATÜRK) *OKUL ÖNCESİ RESİM SERGİSİ( KONU: Öğretmenler Günü) *5. SINIFLARIN İZMİR MÜZELERİ GEZİSİ *5.SINIFLAR UZAY KAMPI GEZİSİ ARALIK 6 ARALIK SINIFLAR ŞEHİR GEZİSİ (KENT TURU) 21 ARALIK 2013 VELİ TOPLANTISI (2ABC, 4ABC, 6ABC)BRANŞSIZ 28 ARALIK 2013 VELİ TOPLANTISI (2DEF, 7ABC, 3ABC )BRANŞSIZ 31 ARALIK 2013 YILBAŞI TATİLİ YARIM GÜN 10 ARALIK 2013 OKUL ÖNCESİ SINIFLAR DİŞ MERKEZİ GEZİSİ 16 ARALIK SINIFLAR ALIŞVERİŞ MERKEZİ GEZİSİ 2 ARALIK C SINIFININ SINIF KAMPANYASI 4 ARALIK A SINIFININ SINIF KAMPANYASI 9 ARALIK B SINIFININ SINIF KAMPANYASI 11 ARALIK C SINIFININ SINIF KAMPANYASI 16 ARALIK A SINIFININ SINIF KAMPANYASI 18 ARALIK B SINIFININ SINIF KAMPANYASI 23 ARALIK C SINIFININ SINIF KAMPANYASI 25 ARALIK A SINIFININ SINIF KAMPANYASI * 1. SINIFLAR ARKAS SANAT GALERİSİ -İZMİR DEVLET RESİM HEYKEL MÜZESİ GEZİLERİ * 2.SINIFLAR * ARKAS SANAT GALERİSİ- İZMİR DEVLET RESİM HEYKEL MÜZESİ GEZİLERİ * 5. SINIFLAR *ARKAS SANAT GALERİSİ - İZMİR DEVLET RESİM HEYKEL MÜZESİ GEZİLERİ * 7. SINFLAR KARİKATÜR / AFİŞ SERGİSİ (KONU: İnsan Hakları) * MÜZİK DİNLETİLERİ TEMA: ARKADAŞLIK OCAK TEMA: SAYGI 1 OCAK 2014 RESMİ TATİL 3 OCAK 2014 MATEMATİK LİGİ 1. MAÇ 4 OCAK 2014 VELİ TOPLANTISI (5ABC, 8ABCD, ANASINIFI, 1ABCD)BRANŞSIZ 24 OCAK 2014 KARNE GÜNÜ YARIM GÜN 24 OCAK-9 ŞUBAT 2014 YARIYIL TATİLİ OCAK 2014 *MATEMATİK KAMPI *TÜRKÇE KAMPI *OXFORD TEACHER ACADEMY *UZAY KAMPI 6 OCAK B SINIFININ SINIF KAMPANYASI 8 OCAK C SINIFININ SINIF KAMPANYASI 13 OCAK D SINIFININ SINIF KAMPANYASI 15 OCAK E SINIFININ SINIF KAMPANYASI 20 OCAK F SINIFININ SINIF KAMPANYASI 22 OCAK 2014 İZCİLERİN KAMPANYASI * 1.SINIFLAR KİŞİSEL RESİM SERGİSİ (KONU: yeni yıl) * 8. SINIFLAR ATATÜRK MÜZESİ NDEYARATICI DRAMA SEMİNERİ *UZAY KAMPI

32 ŞUBAT TEMA:YARATICILIK 10 ŞUBAT YARIYIL BAŞLANGICI 18 ŞUBAT A ENGLISH WEEK SUNUMU 25 ŞUBAT B ENGLISH WEEK SUNUMU 27 ŞUBAT 2014 OKUL ÖNCESİ SINIFLARIN EGE ÜNV. FEN VE TABİAT MÜZ. GEZİSİ 12 ŞUBAT A SINIFININ SINIF KAMPANYASI 17 ŞUBAT B SINIFININ SINIF KAMPANYASI 19 ŞUBAT C SINIFININ SINIF KAMPANYASI 24 ŞUBAT D SINIFININ SINIF KAMPANYASI 26 ŞUBAT 2014 H2A SINIFININ SINIF KAMPANYASI *DI DESTINATION IMAGINATION NATIONAL FINALS MART TEMA: SORUMLULUK MART VE LİSE SON SINIFLARIN KEPLİ VE TOPLU FOTOĞRAF ÇEKİMİ 04 MART C ENGLISH WEEK SUNUMU 08 MART 2014 *VELİ TOPLANTISI (2ABC, 4ABC, 6ABC)BRANŞLI *2. SINIF PORTFOLYO SUNUMLARI 11 MART 2014 *6A ENGLISH WEEK SUNUMU 15 MART 2014 *VELİ TOPLANTISI (2DEF, 7ABC, 3ABC) BRANŞLI * 2 VE 3. SINIF PORTFOLYO SUNUMLARI 18 MART 2014 *ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİ ANMA GÜNÜ *6B ENGLISH WEEK SUNUMU 19 MART 2014 MATEMATİK LİGİ 2. MAÇ 22 MART 2014 *VELİ TOPLANTISI (5ABC, 8ABCD, ANASINIFI, 1ABCD)BRANŞSIZ *ANASINIFI VE 1. SINIFLAR PORTFOLYO SUNUMLARI 25 MART 2014 *6C ENGLISH WEEK SUNUMU 26 MART 2014 İLKOKUL TÜRKÇE TİYATRO 29 MART 2014 KISA OYUN FESTİVALİ 10 MART HAFTASI 3.SINIFLARIN ETNOGRAFYA MÜZ.-SAAT KULESİ-İLK KURŞUN ANT. GEZİSİ MART AYI SON HAFTA 4. SINIFLAR BİLİNÇLİ TÜKETİM GEZİSİ 20 MART 2014 OKUL ÖNCESİ SINIFLARIN TİYATRO GEZİSİ 3 MART 2014 H2B SINIFININ SINIF KAMPANYASI 5 MART 2014 H2C SINIFININ SINIF KAMPANYASI 10 MART 2014 H2D SINIFININ SINIF KAMPANYASI 12 MART 2014 H1 SINIFININ SINIF KAMPANYASI 3. SINIFLAR ARKAS SANAT GALERİSİ GEZİSİ 4.SINIFLAR ARKAS SANAT GALERİSİ GEZİSİ 8.SINIFLAR KİŞİSEL SERGİLER(KONU: DÜNYA TİYATROLAR GÜNÜ) DUBBING CONTEST DI DESTINATION IMAGINATION REGIONAL FINALS NİSAN TEMA: İŞBİRLİĞİ TAKIM ÇALIŞMASI 01 NİSAN A ENGLISH WEEK SUNUMU 08 NİSAN B ENGLISH WEEK SUNUMU 15 NİSAN C ENGLISH WEEK SUNUMU 18 NİSAN SINIFLAR OKUMA ŞENLİĞİ 21 NİSAN NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI TÖRENLERİ 1.GRUP töreni (H1-AOSB ANAOKULU H1-2-1A-2AB-3A-4A-SINIFLARI-HALK DANSI KULÜBÜ-ORKESTRA -MİNİK ADIMLAR-İLKOKUL MÜZİK KULÜPLERİ) 4. grup töreni ( 5ABC-KOLEJ ANAOKULU-1D-4C- HALK DANSLARI KULÜBÜ- ORKESTRA-ORTAOKUL DANS KULÜBÜ-ORTAOKUL MÜZİK KULÜBÜ-MİNİK ADIMLAR ) 22 NİSAN NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI TÖRENLERİ * 2.GRUP TÖRENİ (KOLEJ A3-1B-AOSB H1-2CD-3B-4B SINIFLARI -HALK DANSLARI KULÜBÜ-ORKESTRA--CİMNASTİK KULÜPLERİ) * 3. GRUP TÖRENİ (K.YAKA ANAOKULU-KOLEJ ANAOKULU-1C-2EF-3C- HALK DANSLARI KULÜBÜ-ORKESTRA-CİMNASTİK- KULÜPLERİ)

33 23 NİSAN NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI RESMİ TATİL İLÇE TÖRENLERİNE KATILIM. 24 NİSAN NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI RESMİ TATİL 24,25 NİSAN 2014 LİSE ÇANAKKALE GEZİSİ (ŞAFAK AYİNİ)ŞAFAK AYİNİ TÖRENİNDE ÇEKİM VE RÖPORTAJ YAPILARAK DÖKÜMANTER FİLM HAZIRLIĞI 23 NİSAN HAFTASI 2. SINIFLAR KİTAP FUARI GEZİSİ 18 NİSAN OKUL ÖNCESİ ÇEVRE GEZİSİ 25, 26, 27 NİSAN SINIFLAR BURSA-İZNİK-İSTANBUL GEZİSİ (OSMANLI BAŞKENTLERİ) KESİN TARİH AYRICA *6. SINIFLARIN SARD KRAL YOLU GEZİSİ DUYURULACAKTIR. 25, 26, 27 NİSAN 2014 *6. SINIFLAR KAPADOKYA GEZİSİ 1.SINIFLARIN OYUNCAK MÜZESİ GEZİSİ 5. SINIFLARIN ÇANAKKALE GEZİSİ 4. VE 5. SINIFLARIN KİŞİSEL SERGİLERİ (PLASTİK SANATLAR HAF.) SPELING BEE MAYIS TEMA:HOŞGÖRÜ - KABUL 01 MAYIS 2014 RESMİ TATİL 02 MAYIS 2014 SOSYAL BİLGİLER ŞENLİĞİ 03 MAYIS 2014 VELİ TOPLANTISI (2DEF, 7ABC, 3ABC)BRANŞSIZ 04 MAYIS 2014 VELİ TOPLANTISI (2ABC, 4ABC, 6ABC)BRANŞSIZ 09 MAYIS 2014 KOLEJ ANAOKULU YILSONU GÖSTERİSİ-ANNELERE ÖZEL VELİ TOPLANTISI (5ABC, 8ABCD, ANASINIFI, 1ABCD) BRANŞLI 10 MAYIS 2014 KSK ANAOKULU YILSONU GÖSTERİSİ (11:00) ANNELERE ÖZEL ORGANİZE ANAOKULU YILSONU GÖSTERİSİ (15:00) ANNELERE ÖZEL 14 MAYIS 2014 MATEMATİK LİGİ FİNAL MAÇI VE ÖDÜL TÖRENİ 16 MAYIS MAYIS TÖRENLERİ /LİSE ORTAOKUL 19 MAYIS MAYIS ATATÜRK Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI RESMİ TATİL İLÇE TÖRENLERİNE KATILIM 20 MAYIS MAYIS ATATÜRK Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI RESMİ TATİL 23 MAYIS 2014 DANS - MÜZİK GECESİ VE PLASTİK SANATLAR BULUŞMASI 30 MAYIS 2014 ORTAOKUL TÜRKÇE TİYATRO * KUKLA GÜNLERİ * 6.SINIFLARIN *ARKAS SANAT GALERİSİ GEZİSİ * RESİM HEYKEL MÜZESİ GEZİSİ * 2. SINIFLARIN OYUNCAK MÜZESİ GEZİSİ * 3. SINIFLARIN BOTANİK BAHÇESİ VE TABİAT TARİHİ MÜZ. GEZİLERİ * DI DESTINATION IMAGINATION GLOBAL FINALS * WORLD SCHOLARS CUP NATIONAL FINALS HAZİRAN 2 HAZİRAN HAFTASI 3. SINIFLARIN SASALI KUŞ CENNETİ GEZİSİ 05 HAZİRAN 2014 İNGİLİZCE MÜZİKAL /İLKOKUL VE ORTAOKUL 11 HAZİRAN 2014 ONUR BELGESİ TÖRENİ 13 HAZİRAN 2014 OKUL KAPANIŞ TÖRENİ - YARIMGÜN 13 HAZİRAN SINIF MEZUNİYET TÖRENİ HAZİRAN SINIF MEZUNİYET GEZİSİ * WORLD SCHOLARS CUP GLOBAL FINALS * FRANSA BİLİM MÜZELERİ GEZİSİ VE AB PARLAMENTO GEZİSİ *AMERİKA DİL OKULU *İNGİLTERE DİL OKULU

Süreç içinde yapılan tüm çalışmalarımızı oyun temelli planlıyor ve öğrenciyi merkeze alıyoruz.

Süreç içinde yapılan tüm çalışmalarımızı oyun temelli planlıyor ve öğrenciyi merkeze alıyoruz. EĞİTİM YAKLAŞIMIMIZ Öğrencilerimiz yaşamlarının en hızlı gelişim dönemindeler. Bu dönemi en güzel şekilde geçirmeleri için onların fiziksel, duygusal ve akademik olarak kendilerini güvende hissedebilecekleri

Detaylı

ODTÜ GELİŞTİRME VAKFI ÖZEL MERSİN İLKOKULU. BİZE ULAŞABİLECEĞİNİZ TELEFON NUMARALARIMIZ ve E-POSTA ADRESLERİMİZ ANASINIFI 4 YAŞ BİLGİ KILAVUZU

ODTÜ GELİŞTİRME VAKFI ÖZEL MERSİN İLKOKULU. BİZE ULAŞABİLECEĞİNİZ TELEFON NUMARALARIMIZ ve E-POSTA ADRESLERİMİZ ANASINIFI 4 YAŞ BİLGİ KILAVUZU BİZE ULAŞABİLECEĞİNİZ TELEFON NUMARALARIMIZ ve E-POSTA ADRESLERİMİZ Sekreterlik: (0 324) 224 13 47 (0 324) 224 13 49 (0 324) 224 13 33 (0 324) 224 13 35 Web Adresi: www.odtugvo.k12.tr ODTÜ GELİŞTİRME VAKFI

Detaylı

Dilek ERCAN dercan@odtugvo.k12.tr 1

Dilek ERCAN dercan@odtugvo.k12.tr 1 BİZE ULAŞABİLECEĞİNİZ TELEFON NUMARALARIMIZ ve E-POSTA ADRESLERİMİZ ODTÜ GELİŞTİRME VAKFI ÖZEL MERSİN İLKOKULU ANASINIFI BİLGİ KILAVUZU Sekreterlik: (0 324) 224 13 47 (0 324) 224 13 49 (0 324) 224 13 33

Detaylı

A-B VELİ & ÖĞRETMEN BİREYSEL GÖRÜŞME TANIŞMA

A-B VELİ & ÖĞRETMEN BİREYSEL GÖRÜŞME TANIŞMA EYLÜL 11.09.2017 1 A-B VELİ & ÖĞRETMEN BİREYSEL GÖRÜŞME TANIŞMA 12.09.2017 1ABCD BİREYSEL VELİ TOPLANTISI ANASINIFI BİREYSEL VELİ TOPLANTISI 2.SINIF GENEL TOPLANTI 1 C-D VELİ & ÖĞRETMEN BİREYSEL GÖRÜŞME

Detaylı

A-B VELİ & ÖĞRETMEN BİREYSEL GÖRÜŞME TANIŞMA

A-B VELİ & ÖĞRETMEN BİREYSEL GÖRÜŞME TANIŞMA EYLÜL 11.09.2017 1 A-B VELİ & ÖĞRETMEN BİREYSEL GÖRÜŞME TANIŞMA 12.09.2017 1ABCD BİREYSEL VELİ TOPLANTISI ANASINIFI BİREYSEL VELİ TOPLANTISI 2.SINIF GENEL TOPLANTI 1 C-D VELİ & ÖĞRETMEN BİREYSEL GÖRÜŞME

Detaylı

REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK BİRİMİ ÇALIŞMALARI

REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK BİRİMİ ÇALIŞMALARI REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK BİRİMİ ÇALIŞMALARI PDR Bülteni 2017-2018 Sayı: 07 YÖNDER OKULLARI 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK BİRİMİ ÇALIŞMALARI Yönder Okulları

Detaylı

1.Sınıflar Tanışma Toplantısı. 17 Eylül -2014

1.Sınıflar Tanışma Toplantısı. 17 Eylül -2014 1.Sınıflar Tanışma Toplantısı 17 Eylül -2014 Ders Saatleri Türkçe 10 İngilizce 8 Matematik 5 Hayat Bilgisi 4 Görsel Sanatlar 2 Beden Eğitimi 2 Jimnastik 1 Satranç 1 Drama 1 Müzik 2 Oyun ve Fiziki Etkinlikler

Detaylı

Veli toplantıları, veli öğretmen görüşme gün ve saatlerine düzenli olarak katılmak,

Veli toplantıları, veli öğretmen görüşme gün ve saatlerine düzenli olarak katılmak, Veli toplantıları, veli öğretmen görüşme gün ve saatlerine düzenli olarak katılmak, Çocuğunun internette zararlı içeriklerin yer aldığı sitelere erişmesini engellemek, 51 Okul rehberlik servisi ile işbirliği

Detaylı

Akademik yılın en verimli şekilde yaşanabilmesi için size sunduğumuz bu bilgiler, okul ile aile arasında eşgüdümün kurulmasını sağlayacaktır.

Akademik yılın en verimli şekilde yaşanabilmesi için size sunduğumuz bu bilgiler, okul ile aile arasında eşgüdümün kurulmasını sağlayacaktır. 0 GİRİŞ Bu kitapçık, siz velilerimiz için, okulumuz hakkında gereksinim duyacağınız bilgileri bulabileceğiniz bir başvuru kaynağı olması amacıyla hazırlanmıştır. Akademik yılın en verimli şekilde yaşanabilmesi

Detaylı

Okul Kuralları. Önleyici Disiplin Uygulama Basamakları

Okul Kuralları. Önleyici Disiplin Uygulama Basamakları Okul Kuralları Önleyici Disiplin Uygulama Basamakları 1 Sevgili Arkadaşlar, ÖZEL GELİŞİM İLKÖĞRETİM OKULU REHBERLİK BİRİMİ Okulumuzun Salı toplantılarında birlikte yaptığımız paylaşımlar sonucunda öğrencilerimize

Detaylı

Akademik yılın en verimli şekilde yaşanabilmesi için size sunduğumuz bu bilgiler, okul ile aile arasında eşgüdümün kurulmasını sağlayacaktır.

Akademik yılın en verimli şekilde yaşanabilmesi için size sunduğumuz bu bilgiler, okul ile aile arasında eşgüdümün kurulmasını sağlayacaktır. 0 GİRİŞ Bu kitapçık, siz velilerimiz için, okulumuz hakkında gereksinim duyacağınız bilgileri bulabileceğiniz bir başvuru kaynağı olması amacıyla hazırlanmıştır. Akademik yılın en verimli şekilde yaşanabilmesi

Detaylı

REHBERLİK NEDİR? Bahsedilen rehberlik tanımlarının ortak yönleri ise:

REHBERLİK NEDİR? Bahsedilen rehberlik tanımlarının ortak yönleri ise: REHBERLİK SÜREÇLERİ REHBERLİK NEDİR? Bireye kendini anlaması, çevredeki olanakları tanıması ve doğru kararlar vererek özünü gerçekleştirebilmesi için yapılan sistematik ve profesyonel yardım sürecidir

Detaylı

2014-2015 Akademik Yılı Tanıtımı. Her çocuk en iyi başlangıcı hak eder. İzmir Özel Anaokulu, İlkokulu, Ortaokulu, Lisesi

2014-2015 Akademik Yılı Tanıtımı. Her çocuk en iyi başlangıcı hak eder. İzmir Özel Anaokulu, İlkokulu, Ortaokulu, Lisesi 2014-2015 Akademik Yılı Tanıtımı Her çocuk en iyi başlangıcı hak eder. İzmir Özel Anaokulu, İlkokulu, Ortaokulu, Lisesi Amacı öğrenmeye ilgi uyandırmak olan anaokulu; bilgi aktaran değil, çocukta var olan

Detaylı

ÇAĞDAŞ EĞİTİM KOOPERATİFİ ÖZEL 3 MART İLKÖĞRETİM OKULU

ÇAĞDAŞ EĞİTİM KOOPERATİFİ ÖZEL 3 MART İLKÖĞRETİM OKULU ÇAĞDAŞ EĞİTİM KOOPERATİFİ ÖZEL 3 MART İLKÖĞRETİM OKULU Uyguladığı kooperatif modeli ile eğitimde ülkemizde tek ve örnek bir kurum olan Çağdaş Eğitim Kooperatifi, kurulduğu tarihten bu yana hep eğitimin

Detaylı

Akademik yılın en verimli şekilde yaşanabilmesi için size sunduğumuz bu bilgiler, okul ile aile arasında eşgüdümün kurulmasını sağlayacaktır.

Akademik yılın en verimli şekilde yaşanabilmesi için size sunduğumuz bu bilgiler, okul ile aile arasında eşgüdümün kurulmasını sağlayacaktır. 0 GİRİŞ Bu kitapçık, siz velilerimiz için, okulumuz hakkında gereksinim duyacağınız bilgileri bulabileceğiniz bir başvuru kaynağı olması amacıyla hazırlanmıştır. Akademik yılın en verimli şekilde yaşanabilmesi

Detaylı

ÖZEL AKASYA İLKÖĞRETİM OKULU

ÖZEL AKASYA İLKÖĞRETİM OKULU ÖZEL AKASYA İLKÖĞRETİM OKULU VELİ-ÖĞRENCİ EL KİTABI Eylül 2012 İÇİNDEKİLER AKASYA KOLEJİ 2012/2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ETKİNLİK TAKVİMİ ZAMAN ÇİZELGESİ AKASYA KOLEJİ YÖNETİCİ LİSTESİ AKASYA KOLEJİ TARİHÇE

Detaylı

EYLÜL AYI VELİ BÜLTENİ

EYLÜL AYI VELİ BÜLTENİ ... 2010-2011 EYLÜL AYI VELİ BÜLTENİ Merhaba! Yine, yeni, yeniden birlikte olmanın coşkusu ve heyecanıyla bir aradayız. 2012-2013 Eğitim Öğretim yılında da sağlıkla, mutlulukla, oyunlarla, şenliklerle,

Detaylı

VELi TOPLANTISI 5. SINIFLAR 7. EYLÜL 2018

VELi TOPLANTISI 5. SINIFLAR 7. EYLÜL 2018 VELi TOPLANTISI 5. SINIFLAR 7. EYLÜL 2018 GÜNDEM 2018-2019 Öğretim Yılı için Sizlerden Beklentilerimiz Yeni Çerçeve Yönetmeliğimiz Lise ye Burslu Geçiş Sistemi Liseye Giriş Sınavı Öğretim Programımız

Detaylı

BİREYSEL PLANLAMA MÜDAHALE HİZMETLERİ. Okula yeni başlayan. öğrencilere yönelik. gözlem çalışmaları yapılması.

BİREYSEL PLANLAMA MÜDAHALE HİZMETLERİ. Okula yeni başlayan. öğrencilere yönelik. gözlem çalışmaları yapılması. LÜLEBURGAZ REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ 2013/2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ANALARI REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA HİZMETLERİ YILLIK ÇERÇEVE PROGRAM TASLAĞI EYLÜL 23-27 EYLÜL 16-20 EYLÜL 9-13 EYLÜL

Detaylı

ÇALIŞMA TAKVİMİ EYLÜL 2017

ÇALIŞMA TAKVİMİ EYLÜL 2017 ÇALIŞMA TAKVİMİ EYLÜL 2017 1 2 3 KURBAN BAYRAMI KURBAN BAYRAMI KURBAN BAYRAMI 4 5 6 7 8 9 10 KURBAN BAYRAMI YENİ ÖĞRETİM YILI İÇİN HAZIRLIKLAR SINIF HAZIRLIKLARI ÖĞRENCİ BİLGİ AKTARIM TOPLANTISI YENİ ÖĞRETİM

Detaylı

Aşağıda sizlerle paylaşmak istediğimiz başlıklar bu konuda yol gösterici olacaktır.

Aşağıda sizlerle paylaşmak istediğimiz başlıklar bu konuda yol gösterici olacaktır. Yeni çocuklarımızla tanışmanın, devam eden çocuklarımızı yeniden görmenin heyecanını yaşıyoruz. Hep birlikte keyifli bir eğitim yılı geçireceğimize inanıyoruz. Birlikte geçireceğimiz bu süre, çocuklarımız

Detaylı

NAMIK KEMAL ORTAOKULU

NAMIK KEMAL ORTAOKULU T.C. ÇİNE KAYMAKAMLIĞI NAMIK KEMAL ORTAOKULU -SOSYAL OKUL, SOSYAL İNSAN- 2014 201 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2014 201 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI NAMIK KEMAL ORTAOKULU PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK HİZMETLERİ ÇERÇEVE

Detaylı

5. e) Zilsiz okul ve zaman yönetimi konusunda 1 müdür yardımcısı, rehberlik öğretmenleri,

5. e) Zilsiz okul ve zaman yönetimi konusunda 1 müdür yardımcısı, rehberlik öğretmenleri, EK-18 ZİLSİZ OKUL VE ZAMAN YÖNETİMİ ETKİNLİĞİ AMAÇ: Zilsiz Okul ve Zaman Yönetimi etkinliğinin amacı; öğretmen ve öğrencilere zamanını iyi kullanma sorumluluğu, zaman yönetimi, otokontrol ve öz disiplin

Detaylı

wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq SERVİSİ

wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq SERVİSİ ORTAKÖY ANADOLU LİSESİ PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK SERVİSİ 2012 ORTAKÖY ANADOLU LİSESİ PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK SERVİSİ Rehberlik, bireye kendini anlaması, çevredeki olanakları tanıması ve doğru

Detaylı

T.C. İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ DANIŞMANLIĞI YÖNERGESİ

T.C. İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ DANIŞMANLIĞI YÖNERGESİ T.C. İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ DANIŞMANLIĞI YÖNERGESİ Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı; İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi ndeki tüm fakülte ve yüksekokullarda öğrenim görmekte olan öğrencilere

Detaylı

Okul olarak hedefimiz; sürekli gelişen ve kendini yenileyen bir kurum olmak, okulumuza

Okul olarak hedefimiz; sürekli gelişen ve kendini yenileyen bir kurum olmak, okulumuza VELİ EL KİTAPÇIĞI 1 Değerli Velilerimiz, Okul olarak hedefimiz; sürekli gelişen ve kendini yenileyen bir kurum olmak, okulumuza sürekli ivme kazandırmak ve çağımızın yeniliklerine ayak uydurmaktır. Tüm

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ PRATİK DİNİ HİZMETLERVE MESLEKİ UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ PRATİK DİNİ HİZMETLERVE MESLEKİ UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ PRATİK DİNİ HİZMETLERVE MESLEKİ UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç Madde 1- Bu yönergenin amacı, din görevlisi adaylarının, din görevliliği

Detaylı

T.C. AKSARAY ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ BES ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DERS YÖNERGESİ

T.C. AKSARAY ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ BES ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DERS YÖNERGESİ T.C. AKSARAY ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ BES 434 - ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DERS YÖNERGESİ AKSARAY - 2017 AKSARAY ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU

Detaylı

ÇALIŞMA TAKVİMİ AĞUSTOS 2015

ÇALIŞMA TAKVİMİ AĞUSTOS 2015 ÇALIŞMA TAKVİMİ AĞUSTOS 2015 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 *YÖNETİCİ, BÖLÜM VE ZÜMRE BAŞKANLARININ OKULA GELİŞLERİ *BÖLÜM VE ZÜMRE BAŞKANLARI İLE PLANLAMALARIN YAPILMASI *BÖLÜM VE ZÜMRE BAŞKANLARI

Detaylı

PAPATYALAR ve PARLAK YILDIZLAR SINIFLARI ŞUBAT AYI BÜLTENİ

PAPATYALAR ve PARLAK YILDIZLAR SINIFLARI ŞUBAT AYI BÜLTENİ PAPATYALAR ve PARLAK YILDIZLAR SINIFLARI ŞUBAT AYI BÜLTENİ KAVRAMLAR *Büyük küçük orta *Sivri-küt *Önünde-arkasında *Alt-üst-orta *Altında-üstünde-ortasında *Arasında *Renk kavramı: Kahverengi, gri *Sayı

Detaylı

BÖLÜM VE ZÜMRE BAŞKANLARININ GELİŞİ REHBERLİK HİZMETLERİ YÜRÜTME KOMİSYONU 1.TOPLANTISI (KS/

BÖLÜM VE ZÜMRE BAŞKANLARININ GELİŞİ REHBERLİK HİZMETLERİ YÜRÜTME KOMİSYONU 1.TOPLANTISI (KS/ ÇALIŞMA TAKVİMİ AĞUSTOS 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 BÖLÜM VE ZÜMRE BAŞKANLARININ GELİŞİ BÖLÜM VE ZÜMRE BAŞKANLARI İLE PLANLAMALARIN YAPILMASI BÖLÜM VE ZÜMRE BAŞKANLARI TOPLANTISI (İTS/10.00- BÖLÜM VE

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL EĞİTİM UYGULAMA MERKEZLERİ (OKUL) I. KADEME YILLIK ÇERÇEVE PROGRAMI

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL EĞİTİM UYGULAMA MERKEZLERİ (OKUL) I. KADEME YILLIK ÇERÇEVE PROGRAMI Ankara Yenimahalle Rehberlik ve Araştırma Merkezi 01-015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI REHBERLİK ve PSİKOLOJİK DANIŞMA HİZMETLERİ ÖZEL EĞİTİM UYGULAMA MERKEZLERİ () I. KADEME YILLIK ÇERÇEVE PROGRAMI Her okul, bulunduğu

Detaylı

T.C. ÇANAKKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI

T.C. ÇANAKKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI T.C. ÇANAKKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI ÇANAKKALE 2017 T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ BEDEN

Detaylı

OKULUMUZDA NASIL DAVRANMALIYIZ?

OKULUMUZDA NASIL DAVRANMALIYIZ? KURALLAR OKULUMUZDA NASIL DAVRANMALIYIZ? OKULUMUZDA UYMAMIZ GEREKEN KURALLAR NELERDİR? GENEL KURALLAR TÖREN KURALLARI SERVİS KURALLARI SINIF KURALLARI YEMEKHANE KURALLARI GENEL KURALLAR GENEL KURALLAR

Detaylı

Merhaba, Sevgi ve Saygılarımla, Serdar ÖNER Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Uzmanı Gelişim Okulları Kurucusu

Merhaba, Sevgi ve Saygılarımla, Serdar ÖNER Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Uzmanı Gelişim Okulları Kurucusu Merhaba, Değişimin hızla yaşandığı çağımızda, değişmeyen önemli konuların başında ailelerin çocuklarının geleceği ile ilgili duyduğu endişe geliyordur sanırım. Dünyanın her yerinde ve herhangi bir zamanda

Detaylı

T.C. TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI MERSİN TOROSLAR ANAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ 2014-2015 BRİFİNG DOSYASI

T.C. TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI MERSİN TOROSLAR ANAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ 2014-2015 BRİFİNG DOSYASI T.C. TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI MERSİN TOROSLAR ANAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ 2014-2015 BRİFİNG DOSYASI 2014-2015 Okul Haritası Toroslar Anaokulu Toroslar Anaokulu Müdürlüğü Brifing 2014-2015 - 2 - KURUM BİLGİSİ KURUMUN

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ T.C ALTINORDU KAYMAKAMLIĞI ZUVER KAYA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ 2017 2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ ALTINORDU-2017 SUNUŞ İddialı okullar öğrenci merkezlidir, zengin akademik

Detaylı

HAFTALIK VELİ BÜLTENİ 15 EYLÜL 2017

HAFTALIK VELİ BÜLTENİ 15 EYLÜL 2017 HAFTALIK VELİ BÜLTENİ 15 EYLÜL 2017 VELİLERİMİZE HATIRLATMALAR DÖNER GÜNÜ 16 Eylül 2017 Cumartesi günü Okul Aile Birliğimiz tarafından organize edilen ve 11:00-18:00 saatleri arasında gerçekleşecek Döner

Detaylı

PEKER MAHALLESİ ORTAOKULU YÖNETİCİLERİMİZİN GÖREV DAĞILIMI. Ramazan BULUŞ (Okul Müdürü) Görev Yetki Ve Sorumlulukları

PEKER MAHALLESİ ORTAOKULU YÖNETİCİLERİMİZİN GÖREV DAĞILIMI. Ramazan BULUŞ (Okul Müdürü) Görev Yetki Ve Sorumlulukları PEKER MAHALLESİ ORTAOKULU YÖNETİCİLERİMİZİN GÖREV DAĞILIMI Ramazan BULUŞ (Okul Müdürü) Görev Yetki Ve Sorumlulukları İlköğretim Kurumları Yönetmeliği Madde 60: İlköğretim okulu, demokratik eğitim-öğretim

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 9. VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 9. VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 9. VELİ BÜLTENİ Değerli Velimiz, 10 Kasım Atatürk ü Anma Günü töreni hazırlıkları, ortaokul öğrencilerimizin 1. deneme

Detaylı

Eylül EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL BİLGE ATABEY İLKOKULU/ORTAOKULU ÇALIŞMA TAKVİMİ. Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar

Eylül EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL BİLGE ATABEY İLKOKULU/ORTAOKULU ÇALIŞMA TAKVİMİ. Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar 2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL BİLGE ATABEY İLKOKULU/ORTAOKULU ÇALIŞMA TAKVİMİ tesi rtesi Eylül.2018 Eylül 2018 3 10 17 24 1, Öğretmenlerin mesleki çalışmalarının planlanması ve öğretmenlere tebliği,

Detaylı

Bu nedenle ebeveynlerin duygu, ifade ve davranış olarak tutarlı, kararlı ve pozitif bir tavır sergilemeye çalışmaları gerekmektedir.

Bu nedenle ebeveynlerin duygu, ifade ve davranış olarak tutarlı, kararlı ve pozitif bir tavır sergilemeye çalışmaları gerekmektedir. Çocuk, ihtiyacı olan tüm bilgi ve becerilerle donanımlı olarak dünyaya gelmez. Çocuğa yeni öğrenme fırsat ve olanakları sağlayan çevre, onun gelecekteki başarısı açısından önem taşır. Bu nedenle erken

Detaylı

OLUMLU DAVRANIŞ GELİŞTİRME ODGE EL KİTAPÇIĞI HACI SABANCI ANADOLU LİSESİ SUNU

OLUMLU DAVRANIŞ GELİŞTİRME ODGE EL KİTAPÇIĞI HACI SABANCI ANADOLU LİSESİ SUNU OLUMLU DAVRANIŞ GELİŞTİRME ODGE EL KİTAPÇIĞI HACI SABANCI ANADOLU LİSESİ SUNU Afrika'da Ubuntu denen bir kavram vardır. Hikaye odur ki; Afrika'da çalışan bir antropolog bir kabilenin çocuklarına bir oyun

Detaylı

DARICA ANADOLU LİSESİ 9. SINIF REHBERLİK PLANI

DARICA ANADOLU LİSESİ 9. SINIF REHBERLİK PLANI OCAK ARALIK KASIM EKİM EYLÜL AY HAFTA DARICA ANADOLU LİSESİ 9. SINIF REHBERLİK PLANI ETKİNLİKLER YETERLİK ALANLARI KAZANIM NUMARASI VE KAZANIMLAR UYGULAMA Öğrencilerle tanışılması, okulun tanıtılması,

Detaylı

ÖZEL ÇERKEZKÖY GÜLERÇİN EĞİTİM KURUMLARI

ÖZEL ÇERKEZKÖY GÜLERÇİN EĞİTİM KURUMLARI ÖZEL ÇERKEZKÖY GÜLERÇİN EĞİTİM KURUMLARI 2016 2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İÇİN Anaokulu, İlkokul, Ortaokul ve Lise ÖĞRENCİLERİMİZİN ve VELİLERİMİZİN DİKKATİNE! 2016-2017 Eğitim ve Öğretim yılı için tüm hazırlıkların

Detaylı

Öğretim Yılı Rehberlik Çerçeve Programı, kapsamlı gelişimsel psikolojik danışmanlık hizmetleri anlayışına bağlı kalınarak hazırlanmıştır.

Öğretim Yılı Rehberlik Çerçeve Programı, kapsamlı gelişimsel psikolojik danışmanlık hizmetleri anlayışına bağlı kalınarak hazırlanmıştır. KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ MİLLİ EĞİTİM VE KÜLTÜR BAKANLIĞI EĞİTİM ORTAK HİZMETLER DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜ PSİKOLOJİK DANIŞMA REHBERLİK VE ARAŞTIRMA ŞUBESİ 2017 2018 Öğretim Yılı lik Çerçeve Programı, kapsamlı

Detaylı

Öğretim Yılı Rehberlik Çerçeve Programı, kapsamlı gelişimsel psikolojik danışmanlık hizmetleri anlayışına bağlı kalınarak hazırlanmıştır.

Öğretim Yılı Rehberlik Çerçeve Programı, kapsamlı gelişimsel psikolojik danışmanlık hizmetleri anlayışına bağlı kalınarak hazırlanmıştır. KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ MİLLİ EĞİTİM VE KÜLTÜR BAKANLIĞI EĞİTİM ORTAK HİZMETLER DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜ PSİKOLOJİK DANIŞMA REHBERLİK VE ARAŞTIRMA ŞUBESİ. 2016 2017 Öğretim Yılı lik Çerçeve Programı, kapsamlı

Detaylı

OKUL KURALLARI VE SORUMLULUKLAR

OKUL KURALLARI VE SORUMLULUKLAR OKUL LARI VE SORUMLULUKLAR KONU: Geç Kalma Sorumluluk Alma Zaman Yönetimi becerilerini geliştirme Öğrenciler okula zamanında gelir ve derslere zamanında girer. Geç kalan öğrenci; Mazeret bildirerek geç

Detaylı

BÖLÜM VE ZÜMRE BAŞKANLARININ GELİŞİ

BÖLÜM VE ZÜMRE BAŞKANLARININ GELİŞİ ÇALIŞMA TAKVİMİ AĞUSTOS 2016 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 BÖLÜM VE ZÜMRE BAŞKANLARININ GELİŞİ BÖLÜM VE ZÜMRE BAŞKANLARI İLE PLANLAMALARIN YAPILMASI BÖLÜM VE ZÜMRE BAŞKANLARI İLE

Detaylı

Eylül Ayı tatil olduğundan sadece planlama ve koordinasyon çalışmalarına yer verilmiştir.

Eylül Ayı tatil olduğundan sadece planlama ve koordinasyon çalışmalarına yer verilmiştir. T.C. DENİZLİ VALİLİĞİ 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI RAŞİT ÖZKARDEŞ İLKU REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA YILLIK ÇERÇEVE PLANI AY Program Geliştirme, Araştırma, Müşavirlik ve Profesyonel Gelişim 1-4 EYLÜL

Detaylı

FMV ÖZEL ERENKÖY IŞIK İLKÖĞRETİM OKULU 5. SINIFA HAZIRLIK

FMV ÖZEL ERENKÖY IŞIK İLKÖĞRETİM OKULU 5. SINIFA HAZIRLIK FMV ÖZEL ERENKÖY IŞIK İLKÖĞRETİM OKULU 5. SINIFA HAZIRLIK 1 BU YIL OKUTULACAK DERSLER Bu yıl haftada; 6 saat, Türkçe 3 saat, Sosyal Bilgiler 3 saat, Fen ve Teknoloji 4 saat, Matematik 2 saat, Din Kültürü

Detaylı

Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinin Sınıf ve Şube Öğretmenler Kurulu ile ilgili maddesinde;

Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinin Sınıf ve Şube Öğretmenler Kurulu ile ilgili maddesinde; Şube Öğretmenler Kurulu ile İlgili Açıklamalar Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinin Sınıf ve Şube Öğretmenler Kurulu ile ilgili maddesinde; MADDE 35 (1) Sınıf öğretmenler kurulu aynı sınıf seviyesinde,

Detaylı

HAFTALIK ÖĞRETMEN BÜLTENİ 25 KASIM 2016

HAFTALIK ÖĞRETMEN BÜLTENİ 25 KASIM 2016 HAFTALIK ÖĞRETMEN BÜLTENİ 25 KASIM 2016 ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI... Gelecek nesillerimiz adına umut bağladığımız gerçek güç öğretmenlerimizdir. Değerli öğretmenlerimiz, öğretmenler gününüz kutlu olsun.

Detaylı

Kendine, insana, insanlığa ve doğaya saygılı, Yaratılmış her varlığın değerli olduğuna yürekten inanan, Milli ve manevi değerlerini içselleştirmiş,

Kendine, insana, insanlığa ve doğaya saygılı, Yaratılmış her varlığın değerli olduğuna yürekten inanan, Milli ve manevi değerlerini içselleştirmiş, ERDEM Lİ OLMAK Erdem; yaşamı akıl ile yönetmek, karar ve davranışlarına akıl ile yön vermek demektir. Fazilet olarak da akıllarda yer edinen erdem; alçakgönüllülük, yiğitlik, doğruluk gibi niteliklerin

Detaylı

21 yıllık tecrübesiyle SiNCAN da

21 yıllık tecrübesiyle SiNCAN da 21 yıllık tecrübesiyle SiNCAN da geleceğin mimarı nesiller artık bizim ellerimizde, güvenle... Keşke Hep Çocuk Kalsak! Büyüyünce ne olacaksın diye sorarlar. Oysa çocuk kalmak en güzel şey değil midir?

Detaylı

İçindekiler CUMHURİYET BAYRAMI TÖRENİMİZ

İçindekiler CUMHURİYET BAYRAMI TÖRENİMİZ İçindekiler CUMHURİYET BAYRAMI TÖRENİMİZ 1 CUMHURİYET BAYRAMI TÖRENİMİZ 10 KASIM TÖRENİMİZ... 2 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI RESİM SERGİMİZ... 2 EĞİTİMDE İZLERİMİZ... 3 DÜNYA ÇOCUK KİTAPLARI HAFTASINI KUTLUYORUZ!......

Detaylı

OKULA DÖNÜŞÜM PROGRAMI VE YIL SONU YGS KURS PROGRAMI BİLGİLENDİRME SUNUMU FEN BİLİMLERİ EĞİTİM KURUMLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

OKULA DÖNÜŞÜM PROGRAMI VE YIL SONU YGS KURS PROGRAMI BİLGİLENDİRME SUNUMU FEN BİLİMLERİ EĞİTİM KURUMLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ OKULA DÖNÜŞÜM PROGRAMI VE YIL SONU YGS KURS PROGRAMI BİLGİLENDİRME SUNUMU FEN BİLİMLERİ EĞİTİM KURUMLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 1 FEN BİLİMLERİ LİSESİ GENEL AÇIKLAMALAR Fen Bilimleri Lisesi ni farklı kılan, Fen

Detaylı

TED Kdz. Ereğli Koleji Okul-Aile Birliği Çalışma Yönergesi

TED Kdz. Ereğli Koleji Okul-Aile Birliği Çalışma Yönergesi TED Kdz. Ereğli Koleji Okul-Aile Birliği Çalışma Yönergesi 1. AMAÇ, KAPSAM VE DAYANAK 1.1. Amaç Bu yönergenin amacı; Milli Eğitim Bakanlığı Okul-Aile Birliği Yönetmeliğine uygun olarak TED Karadeniz Ereğli

Detaylı

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN 1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (20 Ekim 2014 05 Aralık 2014 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında, disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

ÇORLU İMKB ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ OKULUMUZA HOŞGELDİNİZ

ÇORLU İMKB ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ OKULUMUZA HOŞGELDİNİZ ÇORLU İMKB ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ OKULUMUZA HOŞGELDİNİZ OKULUMUZ VE LİSE HAYATINA DAİR BİLİNMESİ GEREKENLER Hepinizi öğrencinizin başarısından dolayı kutluyoruz. Öğrencimizin amacı; sadece iyi bir üniversiteyi

Detaylı

ÖZEL ABC İLKOKULU VE ORTAOKULU 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İŞ VE ETKİNLİK TAKVİMİ EYLÜL

ÖZEL ABC İLKOKULU VE ORTAOKULU 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İŞ VE ETKİNLİK TAKVİMİ EYLÜL ÖZEL ABC İLKOKULU VE ORTAOKULU 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İŞ VE ETKİNLİK TAKVİMİ EYLÜL 01 EYLÜL 2014 Sene başı Öğretmenler Kurulu Toplantısı 08 EYLÜL 2014 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı Uyum Haftası

Detaylı

5. Sınıflar Tanışma Toplantısı Eylül-2014

5. Sınıflar Tanışma Toplantısı Eylül-2014 5. Sınıflar Tanışma Toplantısı Eylül-2014 5. Sınıf Haftalık Ders Programı İngilizce: 12+5 +1= 18 saat (3 öğretmen) Türkçe: 6 saat Matematik: 5 saat Fen: 4 saat Sosyal Bilgiler: 3 saat Din Kültürü: 2 saat

Detaylı

Okul ve öğretmenine karşı sorumluluklarını bilir.

Okul ve öğretmenine karşı sorumluluklarını bilir. 40 Dakika Örnek olay, soru cevap, yaparak yaşayarak öğrenme Okul ve öğretmenine karşı sorumluluklarını bilir. Öğrencilere sınıfta uyulması gereken kurallar ve onlardan beklenilen davranışların neler olabileceği

Detaylı

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Özel Eğitim, Rehberlik ve Danışma Hizmetleri Genel Müdürlüğü

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Özel Eğitim, Rehberlik ve Danışma Hizmetleri Genel Müdürlüğü T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Özel Eğitim, Rehberlik ve Danışma Hizmetleri Genel Müdürlüğü AFYONKARAHİSAR REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ 1 MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA

Detaylı

HİSAR OKULLARI ORTAOKUL ÖDÜLLERİ TANIM VE KRİTERLERİ

HİSAR OKULLARI ORTAOKUL ÖDÜLLERİ TANIM VE KRİTERLERİ HİSAR OKULLARI ORTAOKUL ÖDÜLLERİ TANIM VE KRİTERLERİ Müzik Ödülü Müzik Ödülü, Ortaokul öğrenimi boyunca Müzik dalında rol model olmuş, branşında okul içi ve dışındaki etkinliklere katılmaya istekli ve

Detaylı

EK-1 BEDEN EGİTİMİ DERSİNDE ÖĞRENCİ BAŞARISININ DEĞERLENDİRİLMESİ

EK-1 BEDEN EGİTİMİ DERSİNDE ÖĞRENCİ BAŞARISININ DEĞERLENDİRİLMESİ BEDEN EGİTİMİ DERSİNDE ÖĞRENCİ BAŞARISININ DEĞERLENDİRİLMESİ EK-1 Beden eğitimi dersinde öğrencilerin başarıları; sınavlar, varsa projeler, öğrencilerin performanslarını belirlemeye yönelik çalışmalardan

Detaylı

11 12 13 14 15 16 *YÖNETİCİ VE BÖLÜM BAŞKANLARININ OKULA GELİŞLERİ 20 *YENİ ÖĞRETİM YILI İÇİN HAZIRLIKLAR 27 *YENİ ÖĞRETİM YILI İÇİN HAZIRLIKLAR

11 12 13 14 15 16 *YÖNETİCİ VE BÖLÜM BAŞKANLARININ OKULA GELİŞLERİ 20 *YENİ ÖĞRETİM YILI İÇİN HAZIRLIKLAR 27 *YENİ ÖĞRETİM YILI İÇİN HAZIRLIKLAR ÇALIŞMA TAKVİMİ AĞUSTOS 0 0 *YÖNETİCİ VE BÖLÜM BAŞKANLARININ OKULA GELİŞLERİ *ÖĞRETMENLERİN OKULA GELİŞLERİ *YENİ ÖĞRETMENLER İÇİN ORYANTASYON 0 *AÇILIŞ TÖRENİ *0-0 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI SENE BAŞI GENEL

Detaylı

Zürih Kantonunda İlköğretim Okulu

Zürih Kantonunda İlköğretim Okulu Türkisch Zürih Kantonunda İlköğretim Okulu Veliler için Bilgiler Januar 2008 / Türkisch 2 / 6 Zürih Kantonu İlköğretim Okulu Hedefler ve Hedefe Yönelik Görüşler Zürih kantonunda devlet ilköğretim okulu

Detaylı

Akademik yılın en verimli şekilde yaşanabilmesi için size sunduğumuz bu bilgiler, okul ile aile arasında eşgüdümün kurulmasını sağlayacaktır.

Akademik yılın en verimli şekilde yaşanabilmesi için size sunduğumuz bu bilgiler, okul ile aile arasında eşgüdümün kurulmasını sağlayacaktır. GİRİŞ Bu kitapçık, siz velilerimiz için, okulumuz hakkında gereksinim duyacağınız bilgileri bulabileceğiniz bir başvuru kaynağı olması amacıyla hazırlanmıştır. Akademik yılın en verimli şekilde yaşanabilmesi

Detaylı

2014 2015 Öğretim Yılı Rehberlik Çerçeve Programı kapsamlı gelişimsel psikolojik danışmanlık hizmetleri anlayışına bağlı kalınarak hazırlanmıştır.

2014 2015 Öğretim Yılı Rehberlik Çerçeve Programı kapsamlı gelişimsel psikolojik danışmanlık hizmetleri anlayışına bağlı kalınarak hazırlanmıştır. K. K. T. C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI EĞİTİM ORTAK HİZMETLER DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜ PSİKOLOJİK DANIŞMA REHBERLİK VE ARAŞTIRMA ŞUBESİ 2014 2015 Öğretim Yılı Rehberlik Çerçeve Programı kapsamlı gelişimsel psikolojik

Detaylı

YGS-LYS de. 20 Yıllık ÇINAR Tecrübesi. www.cinarkoleji.com.tr

YGS-LYS de. 20 Yıllık ÇINAR Tecrübesi. www.cinarkoleji.com.tr YGS-LYS de 20 Yıllık ÇINAR Tecrübesi www.cinarkoleji.com.tr Çınar Koleji nde güne her sabah mutlulukla başlarsınız. 20 yıllık eğitim tecrübesiyle geliştirilen Sınavlara Hazırlık Sistemi ile sınav endişesi

Detaylı

HİZMET İÇİ EĞİTİM PROSEDÜRÜ

HİZMET İÇİ EĞİTİM PROSEDÜRÜ Sayfa 1/5 1.AMAÇ Bu prosedürün amacı, 71-100-D-01 Yıldız Teknik Üniversitesi Hizmet İçi Eğitim Yönetmeliği, Yükseköğretim Üst Kuruluşları ile Yükseköğretim Kurumları Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği

Detaylı

T.C. YÜREĞİR KAYMAKAMLIĞI NASRETTİN HOCA ANAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ BRİFİNG DOSYASI

T.C. YÜREĞİR KAYMAKAMLIĞI NASRETTİN HOCA ANAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ BRİFİNG DOSYASI T.C. YÜREĞİR KAYMAKAMLIĞI NASRETTİN HOCA ANAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ 2015-2016 BRİFİNG DOSYASI 2015-2016 Okul Haritası Nasrettin Hoca Anaokulu Müdürlüğü Brifing 2015-2016 - 2 - Yüreğir İlçe Mili Eğitim Müdürlüğü

Detaylı

İTALYAN OKULLARI NASIL DÜZENLENMİŞTİR?

İTALYAN OKULLARI NASIL DÜZENLENMİŞTİR? İTALYAN OKULLARI NASIL DÜZENLENMİŞTİR? Eğitim Kaç yıldan oluşur? Eğitim 6 yaşından itibaren 16 yaşına kadar zorunlu olup, bölümlere ayrılmıştır: İlkokul 5 yıl Ortaokul 3 yıl Lise 2 yıl 6 yaşından önce

Detaylı

SNF GENEL VELİ TOPLANTISI SAAT REHBERLİK BİRİMİ MOTİVASYON SEMİNERİ 7. SINIF ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK (DAMLACAN KARACA)

SNF GENEL VELİ TOPLANTISI SAAT REHBERLİK BİRİMİ MOTİVASYON SEMİNERİ 7. SINIF ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK (DAMLACAN KARACA) EYLÜL TEMA: 02.09.2016 OKUL ÖNCESİ VE 1. SINIF VELİ-SINIF ÖĞRETMENİ TANIŞMA TOPLANTILARI 05.09.2016 1.SINIFLAR ATÖLYE ÇALIŞMASI & GENEL TOPLANTI (10.00 11.30) 06.09.2016 OKUL ÖNCESİ ATÖLYE ÇALIŞMASI &

Detaylı

amaçları gerçekleştirmekte olumlu bir adım olduğuna inanmaktadır. Bir sonraki bölümü okuyup, okul kurallarını öğrenmenizi mutlaka tavsiye ediyoruz.

amaçları gerçekleştirmekte olumlu bir adım olduğuna inanmaktadır. Bir sonraki bölümü okuyup, okul kurallarını öğrenmenizi mutlaka tavsiye ediyoruz. OKUL KURALLARI Her okul, geniş ve karmaşık bir organizasyondur. Kaos olmasını önlemek için, okuldaki insanlar herkesin iyiliği için ortaya çıkarılmış belirli davranış şekillerini uygulamak zorundadırlar.

Detaylı

GAZ ANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL OKULLARI

GAZ ANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL OKULLARI ANAOKULU LKOKUL ORTAOKUL ANADOLU L SES FEN L SES CEM L ALEVL KOLEJ GAZ ANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL OKULLARI ÖĞRENCİNİN Adı : Soyadı : Sınıfı : Eylül 2013 Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe 2 Eylül 2013 Pazartesi

Detaylı

T.C. İZMİR VALİLİĞİ ÖZEL TAKEV FEN VE ANADOLU LİSESİ 2015-2016 Akademik yılı Açılış Öncesi Veli Bilgilendirme Yazısı

T.C. İZMİR VALİLİĞİ ÖZEL TAKEV FEN VE ANADOLU LİSESİ 2015-2016 Akademik yılı Açılış Öncesi Veli Bilgilendirme Yazısı T.C. İZMİR VALİLİĞİ ÖZEL TAKEV FEN VE ANADOLU LİSESİ 2015-2016 Akademik yılı Açılış Öncesi Veli Bilgilendirme Yazısı Sayın Velimiz ve Sevgili Öğrencimiz, TAKEV Okulları olarak ülke geleceğini çağdaş ve

Detaylı

5.Sınıflar Veli Bilgilendirme ve Tanışma Toplantısı

5.Sınıflar Veli Bilgilendirme ve Tanışma Toplantısı 5.Sınıflar Veli Bilgilendirme ve Tanışma Toplantısı DERS SAATLERİ İngilizce Main Course 12 Skills- Native 5+1 Türkçe 6 Matematik 5 Fen ve Teknoloji 4 Sosyal Bilgiler- 3 Beden Eğitimi 2 Din Kültürü - 2

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 23. VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 23. VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 23. VELİ BÜLTENİ 5 Mart 2014 Çarşamba günü anaokulu Satürn ve Jüpiter sınıfındaki öğrenci velilerimize yönelik İlkokul

Detaylı

Yapılan çalışmalar Eylül Haziran Yapılan çalışmalar Eylül Ekim Yapılan çalışmalar. Öncelik haritası. Yapılan Çalışmalar

Yapılan çalışmalar Eylül Haziran Yapılan çalışmalar Eylül Ekim Yapılan çalışmalar. Öncelik haritası. Yapılan Çalışmalar KUMLUCA CUMHURİYET ORTAOKULU EĞİTİM ORTAMLARINDA ŞİDDETİN ÖNLENMESİ VE AZALTILMASI STRATEJİ VE EYLEM PLANI ÇALIŞMA TAKVİMİ ( - 2014 EĞİTİM -ÖĞRETİM YILI) S.N FAALİYETLER EĞİTİM ORTAMI VE ÇEVRESİ GÖSTERGELER

Detaylı

BEŞİKDÜZÜ İMKB FEN LİSESİ ÖĞRENCİ EL KİTAPÇIĞI

BEŞİKDÜZÜ İMKB FEN LİSESİ ÖĞRENCİ EL KİTAPÇIĞI BEŞİKDÜZÜ İMKB FEN LİSESİ ÖĞRENCİ EL KİTAPÇIĞI 2017 İÇİNDEKİLER SUNUŞ... 3 TARİHÇEMİZ... 3 PERSONELİMİZ... 3 FİZİKİ YAPI... 4 Derslikler... 4 Bilişim Teknolojileri Sınıfı... 4 Spor Salonu ve Spor Alanları...

Detaylı

JALE TEZER BÜYÜMEKTEN BÜYÜMEYE FARK VARDIR! ÖĞRENCİ ETÜT EĞİTİM MERKEZİ GÜÇLÜ TEMEL ETÜT EGITIM MERKEZI AÇILDI

JALE TEZER BÜYÜMEKTEN BÜYÜMEYE FARK VARDIR! ÖĞRENCİ ETÜT EĞİTİM MERKEZİ GÜÇLÜ TEMEL ETÜT EGITIM MERKEZI AÇILDI JALE TEZER EĞİTİM KURUMLARI JALE TEZER KOLEJİ TEZER KOLEJİ JALE JALE TEZER ÖĞRENCİ ETÜT EĞİTİM MERKEZİ OFİS SİSTEMİ (ETÜT) EĞİTİM DANIŞMANLIĞI (KARİYER MERKEZİ) SOSYAL İMKÂNLAR TEOG SINAVINA HAZIRLIK HER

Detaylı

ÇALIŞMA TAKVİMİ EYLÜL 2018

ÇALIŞMA TAKVİMİ EYLÜL 2018 ÇALIŞMA TAKVİMİ EYLÜL 2018 1 2 SİSTEM TANITIM TOPLANTISI SINIF ÖĞRT. KURASI VELİ- ÖĞRETMEN TANIŞMA TOP. 3 4 5 6 7 8 9 5. SINIF ÖĞRENİCİLERİ ORYANTASYONU İNGİLİZCE TAKVİYE ÇALIŞMASI (10.00-13.10) ( 3-6

Detaylı

DEBİP DENİZLİ EĞİTİMİNDE BAŞARIYI İZLEME VE GELİŞTİRME PROJESİ

DEBİP DENİZLİ EĞİTİMİNDE BAŞARIYI İZLEME VE GELİŞTİRME PROJESİ DENİZLİ EĞİTİMİNDE BAŞARIYI İZLEME VE GELİŞTİRME PROJESİ DEBİP ZEHRA SUNA MANASIR İLKOKULU / ORTAOKULU 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YIL SONU DEĞERLENDİRMESİ Raportör Müdür Yardımcısı Hasan ALKIN Okul

Detaylı

2014-2015 EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI ÖZEL EVRENSEL OKULLARI ( KOLEJ-FEN LİSESİ-ORTAOKUL-İLKOKUL-OKUL ÖNCESİ ) YILLIK ÇALIŞMA TAKVİMİ

2014-2015 EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI ÖZEL EVRENSEL OKULLARI ( KOLEJ-FEN LİSESİ-ORTAOKUL-İLKOKUL-OKUL ÖNCESİ ) YILLIK ÇALIŞMA TAKVİMİ E Y L Ü L HAF 2014-2015 EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI ÖZEL EVRENSEL OKULLARI ( KOLEJ-FEN LİSESİ-ORTAOKUL-İLKOKUL-OKUL ÖNCESİ ) YILLIK ÇALIŞMA TAKVİMİ GÜN Y A P I L A C A K E T K İ N L İ K L E R E T K İ N L İ K

Detaylı

PİNOKYO AÇI ANAOKULU

PİNOKYO AÇI ANAOKULU Hoş geldiniz! Bir Pinokyo yılında daha birlikteyiz. Tüm Pinokyo Açı ekibi çocuklarımızla yeniden birlikte olmanın ve yeni başlayanlarla tanışmanın heyecanı içindeyiz. Hep birlikte keyifli bir eğitim yılı

Detaylı

DÖNEM SONU İTİBARİYLE YAPILMASI GEREKENLER

DÖNEM SONU İTİBARİYLE YAPILMASI GEREKENLER DÖNEM SONU İTİBARİYLE YAPILMASI GEREKENLER 1) 4.sınıflar için yazılı sınav ve ders etkinliklere katılım puanları aşağıdaki gibi olmalıdır. ( nin 22. maddesinin 1. Ve 3. fıkraları) Ders Yazılı Sayısı Ders

Detaylı

AYLIK PLAN (36-48 AYLAR) BULUT GRUBU 2016 / 2017 EĞİTİM YILI. Öğretmenler! Yeni Nesil Sizin Eseriniz Olacaktır. K. ATATÜRK

AYLIK PLAN (36-48 AYLAR) BULUT GRUBU 2016 / 2017 EĞİTİM YILI. Öğretmenler! Yeni Nesil Sizin Eseriniz Olacaktır. K. ATATÜRK AYLIK PLAN (36-48 AYLAR) BULUT GRUBU 2016 / 2017 EĞİTİM YILI DÜNYA V Öğretmenler! Yeni Nesil Sizin Eseriniz Olacaktır. K. ATATÜRK BELİRLİ GÜN VE HAFTALAR ÖZEL GÜNLER İlköğretim Haftası Hayvanları Koruma

Detaylı

Tiyatro Gösterisi Su Damlası Sabancı Müzesi Gezimiz Öğretmenler Günü Kutlamamız Yılbaşı Kermesimiz Bahar Kermesimiz Yardım Kampanyamız

Tiyatro Gösterisi Su Damlası Sabancı Müzesi Gezimiz Öğretmenler Günü Kutlamamız Yılbaşı Kermesimiz Bahar Kermesimiz Yardım Kampanyamız Bülten Tarihi 17 Haziran 2016 Yıl boyunca öğrencilerimizin ve velilerimizin beklentilerini karşılamak ve okulumuz ile ailelerimizin arasındaki bağı daha da kuvvetlendirmek üzere çalışmalar yaptık. Okul

Detaylı

ÖZEL BATI KOLEJİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

ÖZEL BATI KOLEJİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ ÖZEL BATI KOLEJİ 2016 2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ EYLÜL 2016 ---- Öğretmen hizmet içi seminerleri(09.10-16:10) ---- 8. sınıf öğrencilerimiz (TEOG kursu) 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 YILLIK

Detaylı

Nesibe Aydın Anaokulu Öğrencisi

Nesibe Aydın Anaokulu Öğrencisi Vizyonumuz Yaşam boyu öğrenme felsefesini benimsemiş çalışanları ile; yenilikçi, uluslararası alanda sayılan, yaşamın içinde var olan ve etkin eğitim-öğretim standartlarına sahip bir kurum olmaktır. Misyonumuz

Detaylı

T.C. TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI MERSİN TOROSLAR ANAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI MERSİN TOROSLAR ANAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ T.C. TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI MERSİN TOROSLAR ANAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ 25-26 www.company.com Okul Haritası Toroslar Anaokulu Toroslar Anaokulu Müdürlüğü Brifing 24-25 - 2 - KURUM BİLGİSİ KURUMUN ADI İLİ İLÇESİ

Detaylı

EYLÜL AYI SONUNA KADAR EKİM AYININ ÜÇÜNCÜ HAFTASI EKİM AYININ İKİNCİ HAFTASI

EYLÜL AYI SONUNA KADAR EKİM AYININ ÜÇÜNCÜ HAFTASI EKİM AYININ İKİNCİ HAFTASI SIRA FAALİYETİN KONUSU TARİH 1 Okulda uyuşturucu kullanımı ve bağımlılık ile mücadele komisyonun kurulması. 2 Okul yürütme komisyonu toplantı yapması. 3 4 5 6 7 8 Eğitim ortamlarında uyuşturucu kullanımı

Detaylı

DESTEK EĞİTİM ODASI HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER

DESTEK EĞİTİM ODASI HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER DESTEK EĞİTİM ODASI HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER Destek Eğitim Odası Nedir? Destek Eğitim Odası, okul ve kurumlarda, kaynaştırma/bütünleştirme yoluyla eğitim uygulamaları kapsamında yetersizliği olmayan

Detaylı

VELi TOPLANTISI 6. SINIFLAR 7. EYLÜL 2018

VELi TOPLANTISI 6. SINIFLAR 7. EYLÜL 2018 VELi TOPLANTISI 6. SINIFLAR 7. EYLÜL 2018 GÜNDEM 2018-2019 Öğretim Yılı için Sizlerden Beklentilerimiz Yeni Çerçeve Yönetmeliğimiz Lise ye Burslu Geçiş Sistemi Hazırlık Atlama Sınavı Öğretim Programımız

Detaylı

GAZİANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL OKULLARI

GAZİANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL OKULLARI GAZİANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL OKULLARI EYLÜL / 2014 ÖĞRENCİNİN Adı : Soyadı : Sınıfı : 1 EYLÜL / 2014 Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe 1 EYLÜL 2014-2015 Eğitim Öğretim yılı Öğretmen Seminerlerinin Başlaması

Detaylı

EKİM AYININ İKİNCİ HAFTASI İKİNCİ HAFTASI EKİM. Yıl Boyunca Okul Çalışma Ekibi İl Milli Eğitim Müdürlüğü. Yıl Boyunca Okul Yönetimi Kolluk Kuvvetleri

EKİM AYININ İKİNCİ HAFTASI İKİNCİ HAFTASI EKİM. Yıl Boyunca Okul Çalışma Ekibi İl Milli Eğitim Müdürlüğü. Yıl Boyunca Okul Yönetimi Kolluk Kuvvetleri YILMAZKÖY ORTAOKULU 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EĞİTİM ORTAMLARINDA UYUŞTURUCU KULLANIMI VE BAĞIMLILIK İLE MÜCADELE OKUL EYLEM PLANI 1 S.N FAALİYETİN KONUSU TARİH FAALİYETİ YÜRÜTECEK GÖREVLİLER Eğitim

Detaylı

ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI ÇOCUK GELİŞİMİ VE BAKIMINDA TEMEL BİLGİLER VE ETKİNLİKLER KURS PROGRAMI

ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI ÇOCUK GELİŞİMİ VE BAKIMINDA TEMEL BİLGİLER VE ETKİNLİKLER KURS PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI ÇOCUK GELİŞİMİ VE BAKIMINDA TEMEL BİLGİLER VE ETKİNLİKLER KURS PROGRAMI Ankara, 2018 İ Ç İ N D E K İ L E R

Detaylı

Eğitim, sevgi Özel Önsöz Anaokulu

Eğitim, sevgi Özel Önsöz Anaokulu Başarının Önsöz ü 1 2 Eğitim, sevgi Özel Önsöz Anaokulu 1200 m² kullanım alanı, oyun salonları, çalışma sınıfları, sınıfların dışında açık ve kapalı oyun bahçesi, kum havuzu, bilim atölyesi, spor salonu,

Detaylı