(3+0)3 6 (3+0)3 5 (3+0)3 4

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "(3+0)3 6 (3+0)3 5 (3+0)3 4"

Transkript

1 DERSİN KODU DERSİN ADI KREDİSİ AKTS İÇERİĞİ ÇEKO101 SOSYAL PSİKOLOJİ 5 Sosyal psikoloji alanı ve araştırma yöntemleri, sosyal algı ve sosyal biliş, tutumlar ve tutum değişimine ilişkin kuramsal yaklaşımlar, sosyal davranışı etkileyen psikolojik süreçler, sosyal etki ve uyma, grup dinamikleri, kişiler arası ilişkiler. Değerler, Normlar, Kanaat ve Tutumlar, Algılama ve İletişim Süreçleri, Öğrenme ÇEKO102 ÇALIŞMA PSİKOLOJİS İ 6 Motivasyon Süreçleri, Bireysel Karar verme Süreci, Uyuşmazlık ve Çalışma Yönetimi, Güç ve Etkileme Süreci, Grup Karar Süreçleri, Moral, İş Mücadelelerinin (Grev ve Lokavtların) Psikolojik ve Sosyal Psikolojik Boyutları. Dersin içeriği aşağıdaki başlıklardan oluşmaktadır: Çalışma Sosyolojisinin Temel Kavramları, Genel Sosyoloji ve İktisat Sosyolojisinin Çalışma Sosyolojisi İle İlişkileri, ÇEKO201 ÇALIŞMA SOSYOLOJİSİ 5 Tarih Boyunca Çalışma, Endüstri Devrimi, Kapitalizm ve Çalışma Sosyolojisi İlişkileri, Marxist, Weberyen ve Durkheim Takipçisi Sosyolojilerde Çalışma, Modernleşme ve Çalışma, Çalışma Hayatında Formel ve İnformel Gruplar, Sınıf, Endüstriyel Çatışma ve İş Sistemleri, Yatay ve Dikey Sosyal Farklılaşmalar ve Çalışma, Küreselleşme. Dersin konusu, temelde işçi ve işveren arasındaki hizmet akdi ilişkisinin hukuki açıdan ÇEKO20 BİREYS EL İŞ HUKUKU incelenmesidir. Başlıca şu konular işlenir: Kavramlar ve Tanımlar, İş Hukukunun Kaynakları, İşçi, İşveren, İşveren vekili, İşyeri ve İşletme vb. Tanımlar, İş Kanununun Kapsamı, Hizmet Türleri, Yapılması ve Sınırlandırılması, İçeriği, Tarafların Borçları, Hizmet Akdinin Sona Ermesi ve Sonuçları, Kıdem Tazminatı ve İş Güvencesi Sorunu, Çalışma Süreleri, Ücretli Tatiller ve Yıllık Ücretli İzin.

2 ÇEKO215 GELİR DAĞILIMI VE YOKSULLUK Gelir dağılımı, temel kavramlar,hanehalkı gelir dağılımı anketleri ve eş değerlik ölçekleri, Eşitsizliğin ölçümü: Lorenz eğrileri ve yoğunlaşma eğrileri,gelir dağılımı eşitsizliği ölçüleri ve özellikleri, Gelir dağılımı eşitsizliğinin nedenleri, eşitsizlik ölçütlerinin ayrıştırılması, Gelir vergisi artan oranlılığı ve gelir dağılımı, Vergi ve transferlerin gelir dağılımına etkisi: gelir dağılımında yeniden dağıtım politikaları,ülkelerarası gelir dağılımı karşılaştırmaları, Yoksulluk: temel kavramlar, yoksulluk çizgilerinin oluşturulması, Yoksulluk ölçüleri ve özellikleri, Yoksulluğun nedenleri, yoksulluk ölçütlerinin ayrıştırılması,ülkelerarasıyoksullukkarşılaştırmaları,yoksullukla mücadele politikaları,yoksulluk, gelir eşitsizliği ve büyüme. ÇEKO217 SOSYAL VE SİYASAL DÜŞÜNCELER TARİHİ Eski Yunan dan başlayarak orta çağ ve toplumsal sözleşme düşünürleri bağlamında devlet, iktidar, insan doğası, adalet, eşitlik ve özgürlük konularıdır. Ahlak, etik ve etik dışı kavramları, tarihsel süreçte ahlak, etik ve ekonomi ilişkisi, iş ahlakı (etiği) kavramı ve iş ahlakı (etiği) yaklaşımları (faydacı yaklaşım, deontolojik ÇEKO219 ÇALIŞMA ETİĞİ yaklaşım ve karma yaklaşım), küreselleşme ve farklı kültürler açısından ahlak ve etik, işletmelerin sosyal sorumlulukları ve etik, çalışma yaşamında etik davranış ve uygulamalar, kamusal görevlerde etik davranış, kurumlar ve uygulamalar, ayrımcılık, cinsel taciz, duygusal taciz, yolsuzluk, rüşvet, vergi kaçırma, haksız rekabet, karalama, mesleki, örgütsel ve uluslararası düzeylerde etik sözleşmeler. ÇEKO220 ÖRGÜT SOSYOLOJİSİ Kültür boyutuyla örgütler incelenerek, örgütlerde motivasyon, güç, baskı, hiyerarşi, denetim, sosyal etkiler, cinsiyet gibi kavramlar incelenecektir

3 Kamu İktisadi Teşebbüsleri, Yapıları,İşlevleri ve Yönetim Sorunları, İşgören ÇEKO221 KAMU SEKTÖRÜNDE ÇALIŞMA İLİŞKİLERİ Kategorileri,İşçiler, Sözleşmeli Personel ve Memurlar, KİT lerde Toplu Pazarlık ve Özellikleri, Özelleştirme Süreçleri ve Endüstri İlişkilerine Etkileri, Kamu Görevlileri (Memur) Sendikacılığı, Diğer Seçilmiş Ülkelerle Karşılaştırmalı Olarak Türkiye de Memur Sendikacılığı Alanındaki Gelişmeler, Sözleşmeli Personel ve Sorunları. ÇEKO222 YÖNETİM PSİKOLOJİSİ Bu ders kapsamında yönetim ve psikoloji kavramlarının temel varsayımları ışığında, örgüt içerindeki psikolojik süreçler ve çıktılar yöneten ve yönetilen açısından irdelenmektedir. İnsan ilişkilerinin amacı ve önemi, işyerindeki davranışları etkileyen unsurlar, kişilik- ÇEKO22 ÇALIŞMA YAŞAMINDA İNSAN İLİŞKİLERİ tutum-algı vb. açılardan bireyler arası farklılıklar, kişiler arası iletişim, örgütsel iletişim, ekip çalışması, çatışma ve anlaşmazlıkların insan ilişkileri üzerindeki bozucu etkileri, liderlik ve güç ilişkileri, işyerinde saldırganlık, ayrımcılık. Gelişmekte olan ülkelerde enformel sektörün, enformel ekonominin enformel istihdam ÇEKO226 İŞGÜCÜ PİYASASINDA ENFORMALLEŞ ME biçimlerinin ortaya çıkış ve büyüme nedenleri, Türkiye de küçük ve orta boy işletmelerin enformel sektörle olan ilişkileri, enformel sektörde çalışanların çalışma koşulları ve enformel istihdamla mücadele yolları. İnsanın ekonomik yaşamdaki fonksiyonlarını, özellikle Emek Arzı açısından ele alan bir derstir. Emek Piyasası Kavramı, Emek Piyasası Türleri, İşgücünün Hareketliliği ÇEKO301 ÇALIŞMA EKONOMİSİ-I Emek Arzı, Emek Arzını Etkileyen Faktörler, İşgücü ve İşgücünü Oluşturan Unsurlar, İşgücüne Katılma Oranı, Nüfus Sorunları, Mesleki Eğitim, İşgücünün Yapısı, İstihdamın Yapısı, İşsizlik, İşsizlik Türleri, İşsizlikle Mücadelede Emek Piyasas ı Politikalar.

4 ÇEKO302 ÇALIŞMA EKONOMİSİ-II Ücretin Oluşumu, Ücret Yapısı, Ücret türleri, Ücret Sistemleri ve verimlilik, Türkiye de Ücretler ve Gelirler, Ücret ve Gelirler Politikaları, Asgari Ücret Gibi Temel Sosyal Politika Konuları / Belirtilen Konularda Türkiye nin Durumu / Diğer Ülkelerle Karşılaştırılması dersin içeriğini oluşturmaktadır. Dersin işlenişinde öğrencinin derse katılımı, konuların tartışmaya açılması ve ödevlerin hazırlanmasına ağırlık verilecektir Sosyal güvenlik hukuku I dersinde sosyal güvenlik kavramı ve sosyal güvenlik sistemleri hakkında genel bilgiye ve öngörüye sahip olmaları amaçlanmaktadır. Sosyal ÇEKO303 SOSYAL GÜVENLİK HUKUKU I güvenlik ve sosyal risk, sosyal güvenlik sistemlerinin batı ülkelerinde ve Türkiye deki tarihsel gelişimi, sosyal güvenliğin çağdaş ilke ve eğilimleri, sosyal güvenliğin ekonomik, sosyolojik ve demografik boyutu, sosyal güvenlik yöntemleri, sosyal güvenliğin finansmanı sosyal güvenlikte güncel tartışmalar dersin içeriğini oluşturmaktadır. ÇEKO30 SOSYAL POLİTİKA Sosyal Siyaset Kavramı ve Muhtevası, Sosyal Siyaset Kavramının Doğuşunu Hazırlayan Olaylar, İşgüçlerinin Sağlandığı Kaynaklar ve Emek Piyasaları, Emek Piyasası Türleri, Modern Emek Piyasalarının Gelişmesi, İstihdam Şartlarının Düzenlenmesi, Nüfus, İstihdam, İşgücü ve İşsizlik Kavramları, Ücretler ve verimlilik.

5 ÇEKO305 TOPLU İŞ HUKUKU 5 Bireysel ve Kolektif Sendika Özgürlükleri ve Korunması İşçi ve İşveren Sendikalarının Kuruluşu İşleyişi ve Organları Sendikaların Faaliyetleri Denetimleri Faaliyetlerinin Durdurulması ve Sona Erdirilmesi Toplu İş Sözleşmesi Kaps amı ve Düzeyi Ehliyet ve Yetki Yetki Uyuşmazlığı ve Çözümü Arabuluculuk Tahkim Niteliği ve Türleri Grev ve Lokavt Kararları ve Uygulanması Sonuçları Yasaklar ve Erteleme Yüksek Hakem Kurulu Toplu İş Sözleşmesi ve Etkileri Kişiler ve Yer Açısından Uygulama Alanı Toplu İş Sözleşmelerinin Değiştirilmesi Süresi ve Sona Ermesi ÇEKO306 SOSYAL GÜVENLİK HUKUKU II Sosyal Güvenlik Hukukunun İlke ve Kaynakları, Kişiler ve Yer Bakımından Uygulanma Alanı İşçiler Bakımından Türleri, Primler ve Yardımlar, Memurlar Bakımından Kesenekler ve Yardımlar, Bağımsız Çalışanlar İçin (Bağ Kur) Türler, Primler ve Yardımlar, Değişik Sosyal Güvenlik Kurumlarındaki Sigortalı Hizmetlerin Birleştirilmesi, Primsiz Rejim, Sosyal Yardımlar ve Sosyal Hizmetler, Sosyal Güvenlik Hukukunda Yargı, Türk Sosyal Güvenlik Hukukunun Başlıca Sorunları Günümüzde içeriği değişen ve kapsamı genişleyen İnsan Kaynakları Yönetimi, bir yönüyle istihdam ÇEKO309 İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ YENİ ENDÜSTRİ İLİŞKİLERİ ilişkisinin yapısını değerlendiren bir uygulama alanı olarak devam ederken, diğer yönüyle günümüzde organizasyon yapısında ve istihdam ilişkisinde, özellikle teknolojiye bağlı olarak yaşanan değişim sonucu, insan kaynakları yönetimi fonksiyonlarındaki farklılaşmayı incelemektedir. Ders konuları arasında ise, Personel Yönetimi Kavramından İnsan Kaynakları Yönetimi Kavramına Geçiş Süreci, İnsan Kaynakları Yönetiminde Tanısal Yaklaşım, İnsan Kaynakları Planlaması, İş Analizi. ÇEKO310 ERGONOMİ VE VERİMLİLİK Anatomi(İskelet, Eklemler, Kaslar), Sinir Sistemi, Antropometri, İnsan-Makine Sistemleri, Aydınlatma Faktörleri, Gürültü ve Etkileri, İşyeri Ortamı İklimi, Kimyasal Faktörler, Stres, İş Kazaları, Otomasyon, Robotizm, Göstergeler, Kontroller.

6 Ücret Teorisi: Mikro ekonomik Analiz; Emek arz ve Talebine dayalı ücret modelleri, Emek Talebi ve Ücret oranlarının belirlenmesi, Marjinal Produktivite Teorisi ve Ücret, ÇEKO312 ÜCRET TEORİS İ VE POLİTİKASI Neo-Klasik Analiz ve Sınırları, Ücret Oranlarının Belirlenmesinde Emek Piyasalarının Rolü, Ücretler Üzerinde Sendikaların Rolü, İşverenlerin Hedefleri ve Ücretler, Toplu Pazarlık Teorileri, Ücret Teorisi: Makroekonomik Analiz: Reel Ücret Oranlarının Belirlenmesi ve Uzun Dönemde Emeğin Payı, Nonimal Ücret Oranlarının Belirlenmesi ve Emeğin Payı. ÇEKO31 TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ Rekabet ve kalite kavramları, toplam kalite yönetimi prensipleri ve uygulamaları, toplam kalite yönetimi araçları ve teknikleri, istatistik, olasılık, kontrol çizelgeleri, güvenilirlik dersin konuları arasındadır. ÇEKO316 BİLİMSEL ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ 5 Bilimsel araştırma yöntemleri ile ilgili temel kavramlar bilgisi. Çağdaş bilimsel araştırma tekniklerini tez yazım kurallarına göre analiz edebilme ve uygulayabilme 857 Sayılı İş Kanunu çerçevesinde; işçi hakları, iş sözleşmeleri ve bu sözleşmelerin sona ermesi, işçilerin çalışma koşulları, iş sözleşmesi kapsamındaki tazminatları, işçi ücretleri gibi konuların ele alındığı derstir. İşçinin ve işverenin haklarının korunması, işçilerin çalışma koşulları, iş akdinin feshi, iş sözleşmelerinden doğan borçlar, bu ÇEKO318 İŞ VE SOSYAL GÜVENLİK HUKUKU 5 borçların yerine getirilmemesinden doğan tazminatlar ile alakalı hususların öğrencilere aktarılmasıdır. Bu ders kapsamında, iş hukukunun temel prensipleri, işveren, işçi, işveren vekili ve alt işveren kavramları, iş sözleşmeleri ve türleri, iş sözleşmelerinden doğan borçlar ile bu sözleşmelerin sona ermesi, fazla mesai, kıdem ve ihbar tazminatı gibi İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku na özgü kavramlar pratik tabanlı olarak anlatılmaktadır.

7 ÇEKO321 PERSONEL YÖNETİMİ Örgütsel öğrenme ve insan kaynakları geliştirme alanındaki kuramsal gelişmeler; etkin insan kaynağı belirleme, çözümleme ve geliştirme; farklı ortamlar için insan kaynağı geliştirmek amaçlı eğitim programları tasarlama; örgütsel perspektifte eğitsel program hazırlama için politikalar ve süreçler geliştirme; gereksinim analizi, eğitsel hedeflerin tesbiti, içerik belirleme ve düzenleme ; öğretim ve değerlendirme stratejileri oluşturma yöntemleri. Bir önceki Toplum : Feodalizm, Feodalizmden Kapitalizme Geçişin Unsurları, Sanayi öncesi Kapitalizm , Sanayi öncesi İngiltere de İşçi Ailesi ve Çalışma ÇEKO323 ÇALIŞMA İLİŞKİLERİ TARİHİ Düzeni, Yeni Ufuklarda Ticaret- Taşrada önemli gelişmeler, Sanayi Devrimi, Örgütlenmiş Kapitalizm ve Emperyalizm, Kapitalizme Karşı Muhalefet Hareketleri, Sosyalist Düşüncenin Evrimi, Sosyalist Sacayağı, Savaş ve Krizler, Sosyal Devlet ve Sistem Çatışmaları, 197 sonrası Neo-Liberalizm, 2001 sonrası Polizentrik Kapitalizm Tek kutuplu Dünya Düzeni ÇEKO02 İŞ HUKUKU UYGULAMALARI 5 İş Hukukunun temel kavramları, İşçi, İşveren vb., İş Sözleşmesi, İşçi ve İşveren borçları, çalışma süreleri, Sözleşmenin sona ermesi. Avrupa Birliği nde sosyal politikanın niteliği, Avrupa Birliği nin tarihçesi, ÇEKO03 AVRUPA BİRLİĞİ VE SOSYAL POLİTİKA 5 kurumları ve karar alma süreçleri, Avrupa Birliği nin ilgili sosyal politikaları, Türkiye nin sosyal politikaları.

8 Seminer dersi kapsamında, her öğrencinin ders kapsamında ilgi duyduğu bir konuda araştırma yapması ve sunması amaçlanmaktadır. Bu çerçevede, araştırma konusuyla ÇEKO0 SEMİNER ilgili literatür taraması, konunun başlıklandırılması, literatür yardımıyla kavramsal çerçeve oluşturulması, ampirik verilerin incelemesi, raporun kaleme alınması ve derste sunulması sağlanacaktır. Kamu sektörü ve Özel sektörde faaliyet gösteren işletmelerde çalışan işçilerin sağlıkları ile ilgili olarak karşılaşabilecekleri problemlerin en aza indirilebilmesini sağlamak ve aynı zamanda tüm imalat ve üretim süreçlerindeki faaliyetlerinde etkin ve verimli olarak ÇEKO05 İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ 5 yapılabilmesine ortam hazırlayarak risklerin minimize edilmesini sağlamaktır. Bu kapsamda; Sağlıklı ve güvenli bir ortam oluşturulması, Tehlikelerin kaynağından yok edilmesi,çalışan insanın bu ortamda tüm dikkatini işine vererek kaliteli hizmet üretmesi,herhangi bir kaza sonucu yasal, vicdani ve mali sorumlulukları en aza düşürmek ve işletmenin karının arttırılmasıiş sağlığı ve güvenliği konusunda yasal mevzuatı takip eden ve yorumlayan ve uygulayabilen bireylerin yetiştirilmesi. ÇEKO06 ÖZEL SİGORTACILIK UYGULAMALARI Sigorta, Sigortalı, Sigortacı, Riziko, Prim Kavramları, Sigortanın Yararları, Sigorta İşlemlerinde Kullanılan Belgeler, Sigorta Hesaplamaları, Sigorta Türleri, Sigorta Şirketlerinin Organizasyon Yapıları, Bireysel Emeklilik Sistemi ve Mevzuatı.

9 ÇEKO07 ENDÜSTRİ İLİŞKİLERİ 5 Endüstri İlişkileri Kavramı, Endüstri İlişkileri Sistemi Yaklaşımı, Dunlop ve Sonrası, Endüstri İlişkileri Sistemi ve Ekonomik ve Sosyal Yaşama Etkileri, Endüstrileşmenin Çalışma Yaşamına Etkileri, Lonca Düzeninden Kapitalist Fabrika Sanayiine Geçiş, İşçi ve İşveren Sınıflarının Birbirinden Ayrılması, Endüstri Devriminin Getirdiği Yeni İstihdam Koşulları, Liberalizm ve Bireysel Hizmet İlişkisi, Sendikacılık Hareketinin Doğuş Nedenleri, Sendika Teorileri, Webb ler Commons, Perlman, Marks ve Tannenbaum un Görüşleri, Sendika Özgürlüğü Kavramı, Kuruluş Yönünden Sendika Özgürlüğü, Kişisel Sendika Özgürlüğünü Kısıtlayıcı Uygulamalar, Sendika Özgürlüğünün Uluslararası Kaynakları, Doktrinde Sendikacılık, Sendikaların Felsefi Yapıları, Sendikaların Örgütlenme Modelleri, Sendikacılık ve Siyaset, Küreselleşme ve Sendikacılık Hareketi, Yönetime Katılma, Çalışma Hayatında Esneklik, Toplu Pazarlık Düzeni, Özellikleri, Safhaları, Toplu İş Uyuşmazlıklarının Çözümünde Barışçı Yollar, Mücadeleci Yollar, Toplu İş Mücadeleleri, Grevler, Grev Türleri, Lokavt. Türkiye ve dünyadaki refah sistemi ve hizmetlerinin gelişimi; planlama ve kalkınma kavramları bağlamında temel politika alanları (sağlık, barınma, sosyal güvenlik, göç ÇEKO08 SOSYAL PLANLAMA vb.) üzerine tartışmalar yer almaktadır.. Küreselleşmenin sosyal planlama üzerindeki etkileri, toplumsal cinsiyet ve sosyal planlama, kentsel hareketler ve yerel yönetimlerin sosyal planlamaya etkilerinin yanı sıra Türkiye de sosyal planlamanın gelişimi ve de güncel sosyal planlamalar.

10 İstihdam ve işsizlikle ilgili kavramların tanımlanması; Emek Piyasası ve Özellikleri; ÇEKO09 İSTİHDAM POLİTİKALARI VE İŞ GÜCÜ PİYASALARI İstihdam ve İşsizlik kavramlarının teorik temelleri; Üretim İlişkileri ve İstihdam; İşsizlik Türleri; istihdam ve işsizliğin mikroekonomik analizi; istihdam ve işsizliğin makro ekonomik analizi; Dünyada istihdam ve işsizlik; Türkiye de istihdam ve işsizlik; İşsizlikle mücadelede uygulanan politikalar. Toplumsal yaşamda risk kavramı, risk ölçme ve değerlendirme yöntemleri Sosyal politika ve sosyal güvenlikte risk grupları yaklaşımı Çalışma ve toplumsal yaşamda kadınlar ve kadınlara yönelik sosyal politikalar Yaş grupları ve sağlık sorunları açısından çalışma yaşamında risk grupları: Çocuk, genç, yaşlılara ve engellilere yönelik ÇEKO10 RİSK GRUPLARINA YÖNELİK SOSYAL POLİTİKALAR sosyal politikalar Yerleşim birimleri açısından risk grupları: Kırsal /kentsel alanlarda risk gruplarına yönelik sosyal politikalar Emek göçü ve göçmenlere yönelik sosyal politikalar İstihdamda değişim ve güvencesiz istihdam biçimlerinde çalışanlara yönelik sosyal politikalar İşsizlik ve işsizlik riskine karşı geliştirilen sosyal politikalar Yoksulluk ve sosyal yardımlar Riskli sektörlerde çalışanlara yönelik geliştirilen sosyal politikalar.

11 Dünyada Sendikacılığın Ortaya Çıkması ve Gelişimi, Dünyada Sendikal Örgütlenmeler, Gelişmiş Üleklerde Sendikal Hareket (Avrupada Sendikacılık, ABD de Sendikacılık, Japon Sendikacılığı), Azgelişmiş ve Gelişmekte Olan Ülkelerde Sendikal Hareket, Türk Sendikacılığının Gelişimi, Yapısı ve İşlevleri, Başlıca Sendika Türleri, Sendikaların ÇEKO11 TÜRKİYEDE VE DÜNYADA SENDİKACILIK Kuruluş ve Yönetimi, Sendika İçi Demokrasi ve Sorunları, Sendika Üyeliği, Temsilci ve Yöneticilerin Korunması ve Sorunları, Türk Sendikalarının Üye Yoğunluğu, Sendikaların Örgüt Yapısı, Sendikaları Arası Rekabet Sorunu, İşveren Sendikaları, Yapı ve İşlevleri, Sendikaların İşverenlerle ve Devletle İlişkileri, Siyasal Sistem ve Sendikalar, Konfederasyonlar, Yapı, İşlev ve Siyasal Yönelimler, Uluslararası Örgütlerle İlişkileri, Memur Sendikaları, Küreselleşme Sürecinde Türk Sendikacılığının Geleceği. Neo-Liberalizm ve Finansal Bütünleşme, Çokuluslu Şirketler, Ulusötesi Şirketler ve Uluslararası İş Dünyası, Post-Fordizm, Esnek İstihdam Stratejileri, Üçüncü Dünyada ÇEKO12 KÜRES ELLEŞ ME VE EMEK Yeni Sanayileşme Eğilimleri, Küresel İşgücünün Feminizasyonu, Küreselleşme ve Yerel İşçi Hareketleri, Küreselleşme ve Sendikalar, Toplumsal Hareket Sendikacılığı, Yeni Koşullar ve Uluslararası Sendikal Örgütler, Yeni Enternasyonalizm Arayışları Sosyal Şart Tartışmaları.

12 Klasik ve çağdaş kuramlarda sivil toplum düşüncesi; Yeni Dünya Düzeninde Yeni Sosyal Hareketler ve uluslararası örnekler; hükümet-dışı kuruluşların tanımı ve ÇEKO1 HÜKÜMET DIŞI KURULUŞ LAR özellikleri, gönüllüler ve gönüllülük olgusu; hükümet-dışı kuruluşların devlet ile olan ilişkileri, hükümet-dışı kuruluşların uluslararası sistem içindeki yerleri ve önemleri; kurumsal başarı göstergeleri, hükümet-dışı kuruluşların kendilerine bakışı; çeşitli kesimlerin hükümet dışı kuruluşlara bakışı; hükümet-dışı kuruluşlarda kaynak sorunu, hükümet-dışı kuruluşların birliktelikler kurması ve sosyal devlet ile hükümet-dışı kuruluşların ilişkileri teorik ve uygulamalı olarak analiz edilmektedir ÇEKO15 MESLEKİ YABANCI DİL 1 İş dünyasında geçerli mesleki yabancı dil kullanımlarının İngilizce lisanında temel okuma, yazma ve konuşma olarak aktarımı Siyasi Demokrasiden İktisadi Demokrasiye Geçiş Süreci, Serbest Piyasa ve Serbest Rekabetten Sosyal Piyasa Organizasyonlarına Yönelen Kapitalizme Geçiş, Ekonomide Oluşan Bağımsız Yönetim Birimleri, Kamu Alanı Sendikaların İşletmeleri, Kooperatifler ve Devletin İktisat Politikasının Demokratikleştirilmesinde Sendikaların ÇEKO19 ENDÜSTRİYEL DEMOKRASİ Yeri ve Rolü, Çalışma Hayatındaki İlişkilerin Demokratikleştirilmesi, Sanayi Toplumlarında İşletme Bünyesindeki Değişiklikler, Avrupa Ve ABD deki Büyük İşletmelerdeki Yapısal Değişimin Farklılığı ve Sebepleri, Sosyalist Sistemlerde Ortaya Çıkan Yönetime Katılma ve İktisadi Demokrasinin Gelişimi, vb. Bu gelişmeler; insan, devlet, ekonomi, işletme ve toplum açısından değerlendirilip, Türkiye deki durumun tespiti ve dünyadaki gelişmeler açısından mukayesesi.

13 Bu ders Temel ve İleri İngilizce bilgisine sahip olan öğrencilerin, kendi alanları ile ilgili mesleki İngilizce konularına giriş niteliğindedir. Öğrencilerin alanlarına uygun konular ÇEKO20 MESLEKİ YABANCI DİL II seçilerek, öğrencilerin konuların kapsamındaki kelime ve cümle kalıplarını, bildikleri gramer yapılarını iş İngilizcesi kapsamında kullanımını öğrenmeleri sağlanmaktadır. Buna ek olarak, cümle çevirilerinden başlayarak, çeşitli yabancı kaynaklardan alınan paragraf ve daha sonra da makaleler ile İngilizceden Türkçeye çeviri becerilerinin geliştirilmesi amaçlanmaktadır. ÇEKO21 ÇEVRE POLİTİKALARI Çevre ile ilgili temel kavramlar, çevre sorunları ve politikası ile ilgili gelişmeler, çevre sorunlarının nedenleri ve çözüm yolları. Devletin ve Çalışma İlişkileri, Çalışma Yönetimi Kavramı ve Unsurları, Çalışma Yönetiminin Tarihi Gelişimi, Türkiye de Çalışma Yönetiminin Tarihi Gelişimi, Türkiye de Çalışma Yönetimi İşlevini Yerine Getiren Kurum ve Kuruluşlar, Çalışma ve ÇEKO23 DEVLET VE ÇALIŞMA YÖNETİMİ Sosyal Güvenlik Bakanlığı Görev, Yetki ve Sorumlulukları, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının Yapısı ve Çalışma Yönetimiyle İlgili Organları, Çalışma Yönetiminde Merkezi ve Yerel Düzeyde Sosyal Diyalog Kurulları, İş ve İşçi Bulma İle İşsizlik Sigortası Hizmetleri, İş Denetimi Sistemi,Türkiye de İş Denetimi Sisteminin Görevleri, Yetkileri, Sorumlukları ve Yapısı, İş Yargısı, Sosyal Güvenlik Yönetimi. İnsanın ekonomik yaşamdaki fonksiyonlarını, özellikle Emek Arzı açısından ele alan bir derstir. Emek Piyasası Kavramı, Emek Piyasası Türleri, / İşgücünün Hareketliliği / ÇEKO501 ÇALIŞMA EKONOMİSİ Emek Arzı, Emek Arzını Etkileyen Faktörler, İşgücü ve İşgücünü Oluşturan Unsurlar, İşgücüne Katılma Oranı, Nüfus Sorunları, Mesleki Eğitim, İşgücünün Yapısı, İstihdamın Yapısı, İşsizlik, İşsizlik Türleri, İşsizlikle Mücadelede Emek Piyasası Politikaları

İKİNCİ YIL ÜÇÜNCÜ YIL

İKİNCİ YIL ÜÇÜNCÜ YIL ÇALIŞMA EKONOMİSİ VE ENDÜSTRİ İLİŞKİLERİ BÖLÜMÜ LİSANS DERS PROGRAMI (II.Öğretim) 101 İktisada Giriş I 2 0 2 4 102 İktisada Giriş II 2 0 2 4 103 Genel Muhasebe I 2 0 2 4 104 Genel Muhasebe II 2 0 2 4 105

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi Sayı : Tarih : 11.1.2017 Diploma Program Adı : HUKUK, LİSANS PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM) Akademik Yıl : 2016-2017 Ders Adı İŞ VE SOSYAL

Detaylı

EĞİTİM YÖNETİMİ BİLİM DALI TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

EĞİTİM YÖNETİMİ BİLİM DALI TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ EĞİTİM YÖNETİMİ BİLİM DALI TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ Bu ders kapsamında Eğitim Bilimleri ve Öğretmen Yetiştirme Alanında kullanılan nicel ve nitel araştırma

Detaylı

İktisat Anabilim Dalı- Tezsiz Yüksek Lisans (Uzaktan Eğitim) Programı Ders İçerikleri

İktisat Anabilim Dalı- Tezsiz Yüksek Lisans (Uzaktan Eğitim) Programı Ders İçerikleri İktisat Anabilim Dalı- Tezsiz Yüksek Lisans (Uzaktan Eğitim) Programı Ders İçerikleri 1. Yıl - Güz 1. Yarıyıl Ders Planı Mikroekonomik Analiz I IKT751 1 3 + 0 8 Piyasa, Bütçe, Tercihler, Fayda, Tercih,

Detaylı

DERS KODU DERS ADI İÇERİK BİLİM DALI T+U+KR AKTS

DERS KODU DERS ADI İÇERİK BİLİM DALI T+U+KR AKTS DERS KODU DERS ADI İÇERİK BİLİM DALI T+U+KR AKTS 345000000000506 Çokuluslu Şirket Stratejileri Dersin amacı, katılımcılarla çokuluslu şirketlerin küresel YÖNETİM 3+0+3 6 rekabetlerle üstünlük sağlayabilecekleri

Detaylı

İKİNCİ BÖLÜM ENDÜSTRİ DEVRİMİ, SOSYAL SORUN VE SOSYAL POLİTİKA İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM SOSYAL POLİTİKA BİLİMİNİN KONUSU, KAPSAMI VE TEMEL YAKLAŞIMI

İKİNCİ BÖLÜM ENDÜSTRİ DEVRİMİ, SOSYAL SORUN VE SOSYAL POLİTİKA İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM SOSYAL POLİTİKA BİLİMİNİN KONUSU, KAPSAMI VE TEMEL YAKLAŞIMI İKİNCİ BÖLÜM İÇİNDEKİLER Sayfa No ÖNSÖZ GİRİŞ...1 BİRİNCİ BÖLÜM SOSYAL POLİTİKA BİLİMİNİN KONUSU, KAPSAMI VE TEMEL YAKLAŞIMI I. EKONOMİ, TOPLUM BİLİMİ VE SOSYAL POLİTİKA...7 A. EKONOMİ BİLİMİ...7 B. TOPLUM

Detaylı

MALİYE ANABİLİM DALI ORTAK DOKTORA PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ. Dersin Adı Kod Yarıyıl T+U AKTS. Dersin Adı Kod Yarıyıl T+U AKTS

MALİYE ANABİLİM DALI ORTAK DOKTORA PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ. Dersin Adı Kod Yarıyıl T+U AKTS. Dersin Adı Kod Yarıyıl T+U AKTS MALİYE ANABİLİM DALI ORTAK DOKTORA PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ 1. Yıl - GÜZ DÖNEMİ Doktora Uzmanlık Alanı MLY898 3 3 + 0 6 Bilimsel araştırmarda ve yayınlama süreçlerinde etik ilkeler. Tez yazım kuralları,

Detaylı

Maliyet Muhasebesi I (147) A11-A Pazartesi İşletme İktisat Uluslararası İlişkiler

Maliyet Muhasebesi I (147) A11-A Pazartesi İşletme İktisat Uluslararası İlişkiler 25.01.2016 Pazartesi 09:00 Betimsel İstatistik (202) D20- Çok Değişkenli İstatiksel Analiz A2-A4 İstatistik I D13-D14 Güncel Sosyal Politikaları Gelişmeleri A1 Yöneylem Araştırması I (140) A7- A8 Envanter

Detaylı

Kamu Yönetimi Bölümü Ders Tanımları

Kamu Yönetimi Bölümü Ders Tanımları Kamu Yönetimi Bölümü Ders Tanımları PA 101 Kamu Yönetimine Giriş (3,0,0,3,5) Kamu yönetimine ilişkin kavramsal altyapı, yönetim alanında geliştirilmiş teori ve uygulamaların analiz edilmesi, yönetim biliminin

Detaylı

ÇALIŞMA EKONOMİSİ VE ENDÜSTRİ İLİŞKİLERİ BÖLÜMÜ DERS PLANI (2012 MÜFREDATI)

ÇALIŞMA EKONOMİSİ VE ENDÜSTRİ İLİŞKİLERİ BÖLÜMÜ DERS PLANI (2012 MÜFREDATI) ÇALŞMA EKONOMİSİ VE ENDÜSTRİ İLİŞKİLERİ BÖLÜMÜ DERS PLAN (2012 MÜFREDAT) İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Yeni Ders Programı 2012 1.Sınıf / Güz Dönemi CEK-101

Detaylı

ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ SİYASET BİLİMİ VE KAMU YÖNETİMİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERS LİSTESİ I. YARIYIL ZORUNLU DERSLER

ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ SİYASET BİLİMİ VE KAMU YÖNETİMİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERS LİSTESİ I. YARIYIL ZORUNLU DERSLER ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ SİYASET BİLİMİ VE KAMU YÖNETİMİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI LİSTESİ I. YARIYIL ZORUNLU LER İN ADI Z/S T U TOP KREDİ ECTS SBKY593 YÜKSEK LİSANS TEZİ Z - - - - - SBKY591 SEMİNER-I Z - - -

Detaylı

TOPLAM 30 TOPLAM 30 TOPLAM 30

TOPLAM 30 TOPLAM 30 TOPLAM 30 1. YARIYIL ULS 101 Uluslararası İlişkiler I 6 Z 3 0 3 ULS 103 Siyasi Tarih I 5 Z 3 0 3 SKY 107 Siyaset Bilimi 4 Z 3 0 3 SKY 103 Hukuka Giriş 5 Z 3 0 3 TDİ 101 Türk Dili I 2 Z 2 0 2 YDİ 101 Yabancı Dil

Detaylı

Eğitim Yönetimi ve Denetimi Tezsiz Yüksek Lisans Programı (5 Zorunlu Ders+ 6 Seçmeli Ders)

Eğitim Yönetimi ve Denetimi Tezsiz Yüksek Lisans Programı (5 Zorunlu Ders+ 6 Seçmeli Ders) Eğitim Yönetimi ve Denetimi Tezsiz Yüksek Lisans Programı (5 Zorunlu Ders+ 6 Seçmeli Ders) Eğitim Yönetimi ve Denetimi Tezsiz Yüksek Lisans Programı Dersin Kodu Dersin Adı T U/L Kredi ECTS EYD-504 Eğitim

Detaylı

DERS PROFİLİ. Endüstriyel İlişkiler MAN 301 Güz

DERS PROFİLİ. Endüstriyel İlişkiler MAN 301 Güz DERS PROFİLİ Dersin Adı Kodu Yarıyıl Dönem Kuram+PÇ+Lab (saat/hafta) Kredi AKTS Endüstriyel İlişkiler MAN 301 Güz 5 3+0+0 3 6 Ön Koşul Yok Dersin Dili Ders Tipi Dersin Okutmanı İngilizce Seçmeli Prof.

Detaylı

ÇALIŞMA EKONOMİSİ VE ENDÜSTRİ İLİŞKİLERİ BÖLÜMÜ 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DERS İÇERİKLERİ

ÇALIŞMA EKONOMİSİ VE ENDÜSTRİ İLİŞKİLERİ BÖLÜMÜ 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DERS İÇERİKLERİ ÇALIŞMA EKONOMİSİ VE ENDÜSTRİ İLİŞKİLERİ BÖLÜMÜ 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DERS İÇERİKLERİ I. SINIF/I. YARIYIL AIT101 A.İ.T.T. (zorunlu) : Bu derste Batı ve Türk kültürlerinin karşılaşması sonucu oluşan

Detaylı

YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ SOSYAL POLİTİKA LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARI

YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ SOSYAL POLİTİKA LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARI YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ SOSYAL POLİTİKA LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARI SOSYAL POLİTİKA Tezli Yüksek Lisans Programı Tezli yüksek lisans programında eğitim dili Türkçe dir. Programın

Detaylı

Öğretim Yılı, Güz Dönemi İktisat Bölümü - (NÖ)

Öğretim Yılı, Güz Dönemi İktisat Bölümü - (NÖ) 20142015 Öğretim Yılı, Güz Dönemi İktisat Bölümü (NÖ) İKT4525 [69] [S4] [1] Uluslararası Politik Ekonomi İKT4513 [88] [S4] [1] Fikri ve Sınaî Mülkiyet Hakları KAY1805 [255] [S1] [2] İKT2003 [170] [S2]

Detaylı

7.YARIYIL (4. SINIF GÜZ DÖNEMİ) Toplam 2 zorunlu, 4 seçmeli ders 18 kredi/30 AKTS Kredisi

7.YARIYIL (4. SINIF GÜZ DÖNEMİ) Toplam 2 zorunlu, 4 seçmeli ders 18 kredi/30 AKTS Kredisi T.C. HİTİT ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İşletme Bölümü DERS İÇERİKLERİ 7.YARIYIL (4. SINIF GÜZ DÖNEMİ) Toplam 2 zorunlu, 4 seçmeli ders 18 kredi/30 AKTS Kredisi 4120425 Zorunlu 4120443

Detaylı

2 İNSAN KAYNAKLARI PLANLANMASI

2 İNSAN KAYNAKLARI PLANLANMASI İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ III Bölüm 1 TEMEL KAVRAMLAR11 1.1. İnsan Kaynakları 12 1.1.1. Tanımı 12 1.1.2. Kapsamı 13 1.2. İnsan Kaynakları Yönetiminin Tarihçesi 14 1.2.1. Klasik Kuram 14 1.2.2.İnsani İlişkiler

Detaylı

TOPLAM 18 0 0 8 30 TOPLAM 18 0 0 18 30

TOPLAM 18 0 0 8 30 TOPLAM 18 0 0 18 30 BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ BANDIRMA İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İKTİSAT BÖLÜMÜ 0-0 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DERS PLANI D.Kodu.Sınıf l.yarıyıl Ktg. T U L K AKTS D.Kodu.Sınıf ll.yarıyıl Ktg. T U L K AKTS

Detaylı

T.C. KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TARİH ANABİLİM DALI YÜKSEK LİSANS DERS KATALOĞU

T.C. KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TARİH ANABİLİM DALI YÜKSEK LİSANS DERS KATALOĞU TARİH ANABİLİM DALI 9103500 Yüksek Lisans Uzmanlık Alanı Zorunlu 6 0 0 6 9103300 Yüksek Lisans Uzmanlık Alanı Zorunlu 6 0 0 6 9103129 Tarih Araştırmalarında Yöntem ve Teknikler Zorunlu 9103500 Yüksek Lisans

Detaylı

DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku EKO422 Bahar Ön Koşul Dersin Dili

DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku EKO422 Bahar Ön Koşul Dersin Dili DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku EKO422 Bahar 3+0 3 3 Ön Koşul Dersin Dili Türkçe Dersin Seviyesi Lisans Dersin Türü Seçmeli Dersi Veren Öğretim Elemanı

Detaylı

JANDARMA VE SAHİL GÜVENLİK AKADEMİSİ GÜVENLİK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ KAMU YÖNETİMİ (YÖNETİM VE LİDERLİK) YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERSLER VE DAĞILIMLARI

JANDARMA VE SAHİL GÜVENLİK AKADEMİSİ GÜVENLİK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ KAMU YÖNETİMİ (YÖNETİM VE LİDERLİK) YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERSLER VE DAĞILIMLARI JANDARMA VE SAHİL GÜVENLİK AKADEMİSİ GÜVENLİK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ KAMU YÖNETİMİ (YÖNETİM VE LİDERLİK) YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERSLER VE DAĞILIMLARI 1. ve ) Yüksek Lisans Programında sekiz kredili ve bir

Detaylı

İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ

İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ I. YARIYIL I. YIL 0 4 0 3 1 0 1 İKTİSADA GİRİŞ* Z 3 0 3 3 0 4 0 3 1 1 3 İKTİSAT I Z 3 0 3 3 0 4 0 3 1 0 3 SİYASET BİLİMİ I Z 3 0 3 3 0 4 0 3 1 0 5 TOPLUM BİLİMİ I Z 3 0 3 3 0 4 0 3 1 0 7 HUKUKUN TEMEL

Detaylı

MUAFİYET TOBLOSU SİYASET BİLİMİ VE KAMU YÖNETİMİ BÖLÜMÜ 2016 MÜFREDAT

MUAFİYET TOBLOSU SİYASET BİLİMİ VE KAMU YÖNETİMİ BÖLÜMÜ 2016 MÜFREDAT MUAFİYET TOBLOSU SİYASET BİLİMİ VE KAMU YÖNETİMİ BÖLÜMÜ 2016 MÜFREDAT I.YARIYIL Dersin Kodu Fakültemizdeki 9100.019901 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi 1 2 2 9100.019903 Türk Dili 1 2 2 9100.019905 Yabancı

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : MAKRO İKTİSADİ ANALİZ Ders No : 0020060027 Teorik : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 3 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili

Detaylı

İKTİSAT ANABİLİM DALI ORTAK DOKTORA DERS İÇERİKLERİ. Dersin Adı Kod Yarıyıl T+U AKTS. Dersin Adı Kod Yarıyıl T+U AKTS. Dersin Adı Kod Yarıyıl T+U AKTS

İKTİSAT ANABİLİM DALI ORTAK DOKTORA DERS İÇERİKLERİ. Dersin Adı Kod Yarıyıl T+U AKTS. Dersin Adı Kod Yarıyıl T+U AKTS. Dersin Adı Kod Yarıyıl T+U AKTS İKTİSAT ANABİLİM DALI ORTAK DOKTORA DERS İÇERİKLERİ 1. YIL GÜZ DÖNEMİ İleri Makroiktisat I IKT801 1 3 + 0 6 Makro iktisadın mikro temelleri, emek, mal ve sermaye piyasaları, modern AS-AD eğrileri. İleri

Detaylı

Toros Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Sağlık Yönetimi - 2. sınıf

Toros Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Sağlık Yönetimi - 2. sınıf Toros Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Sağlık Yönetimi - 2. sınıf SAĞLIK YÖNETİMİ II AKTS Kredisi 5 Hasta hakları, sorumlulukları, Sağlık İşletmelerinde Pazarlama Yönetimi Hasta ve Çalışan Güvenliği

Detaylı

YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ SOSYAL POLİTİKA LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARI

YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ SOSYAL POLİTİKA LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARI YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ SOSYAL POLİTİKA LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARI SOSYAL POLİTİKA Tezli Yüksek Lisans Programı Tezli yüksek lisans programında eğitim dili Türkçe dir. Programın

Detaylı

İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İŞLETME BÖLÜMÜ DERS BİLGİ PAKETİ Dersin Kodu / Adı İŞL 104/ YÖNETİM VE ORGANİZASYON 1. Sınıf Bahar Dönemi

İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İŞLETME BÖLÜMÜ DERS BİLGİ PAKETİ Dersin Kodu / Adı İŞL 104/ YÖNETİM VE ORGANİZASYON 1. Sınıf Bahar Dönemi Sınıfı / Dönemi Dili Düzeyi Türü Kategorisi Kredisi Eğitim Şekli Ön Koşul Dersler Öğretim Üyesi Diğer Öğr. Üyeleri Yardımcılar Ders Saatleri Değerlendirme Ölçütleri Türkçe Lisans Zorunlu İKTİSADİ VE İDARİ

Detaylı

ÇALIŞMA EKONOMİSİ VE ENDÜSTRİ İLİŞKİLERİ BÖLÜMÜ ESKİ MÜFREDAT SINIF DERSLERİNİN BİRLEŞTİRİLMESİ. DERSİ ALAN ÖĞRENCİ SAYISI Gündüz Gece

ÇALIŞMA EKONOMİSİ VE ENDÜSTRİ İLİŞKİLERİ BÖLÜMÜ ESKİ MÜFREDAT SINIF DERSLERİNİN BİRLEŞTİRİLMESİ. DERSİ ALAN ÖĞRENCİ SAYISI Gündüz Gece ÇALIŞMA EKONOMİSİ VE ENDÜSTRİ İLİŞKİLERİ BÖLÜMÜ ESKİ MÜFREDAT 1-2-3. SINIF DERSLERİNİN BİRLEŞTİRİLMESİ DERSİN Mikro iktisada giriş 1.Sınıf 1 7 Mikro İktisat I Ekonometri Matematik I 1.Sınıf - 5 Matematik

Detaylı

DERS ÖĞRETİM PLANI. Seçmeli Yüksek Lisans. Örgün Eğitim. Türkçe Yok. Yok. Yok

DERS ÖĞRETİM PLANI. Seçmeli Yüksek Lisans. Örgün Eğitim. Türkçe Yok. Yok. Yok Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Türü (Zorunlu, Seçmeli) Dersin Seviyesi (Ön Lisans, Lisans, Yüksek Lisans, Doktora) Dersin AKTS Kredisi 5 Haftalık Ders Saati 3 Haftalık Uygulama Saati Haftalık Laboratuar

Detaylı

tarih ve 463 sayılı Eğitim Komisyonu Kararı Eki-1

tarih ve 463 sayılı Eğitim Komisyonu Kararı Eki-1 01.10.2013 tarih ve 463 sayılı Eğitim Komisyonu Kararı Eki-1 GÜZ BAHAR DERSİN KODU VE ADI T P K AKTS DERSİN KODU VE ADI T P K AKTS SAYISI** SAYISI** 1. YARIYIL 2. YARIYIL MAB143 İŞLETMEYE GİRİŞ 3 0 3 3.0

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ DERS/MODÜL/BLOK TANITIM FORMU. Dersin Kodu: HUK 4057

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ DERS/MODÜL/BLOK TANITIM FORMU. Dersin Kodu: HUK 4057 Dersi Veren Birim: Hukuk Dersin Türkçe Adı: İş Hukuku Dersin Orjinal Adı: İş Hukuku Dersin Düzeyi:(Ön lisans, Lisans, Yüksek Lisans, Doktora) Lisans Dersin Kodu: HUK 4057 Dersin Öğretim Dili: Türkçe Formun

Detaylı

ISL2101 İŞLETME YÖNETİMİ Zorunlu YAD102 YABANCI DİL Zorunlu YAD121 FRANSIZCA I Zorunlu

ISL2101 İŞLETME YÖNETİMİ Zorunlu YAD102 YABANCI DİL Zorunlu YAD121 FRANSIZCA I Zorunlu İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme 1. Yarıyıl Dersleri IKT1203 İKTİSADA GİRİŞ Zorunlu 3 0.00 0 5.00 ISL1001 İŞLETME I Zorunlu 3 0.00 0 5.00 ISL1401 İŞLETME MATEMATİĞİ I Zorunlu 3 0.00 0 5.00

Detaylı

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ KAYNARCA SEYFETTİN SELİM MESLEK YÜKSEKOKULU MALİYE PROGRAMI 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DERS PLANI AKTS KREDİLERİ

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ KAYNARCA SEYFETTİN SELİM MESLEK YÜKSEKOKULU MALİYE PROGRAMI 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DERS PLANI AKTS KREDİLERİ SAKARYA ÜNİVERSİTESİ KAYNARCA SEYFETTİN SELİM MESLEK YÜKSEKOKULU MALİYE PROGRAMI 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DERS PLANI AKTS KREDİLERİ 1. Yarıyıl Ders Planı ENF 101 TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİSİ KULLANIMI

Detaylı

Ders Planı - AKTS Kredileri: II. Yarıyıl Ders Planı Kodu Ders Z/S T+U Saat Kredi AKTS Mikro İktisat Zorunlu

Ders Planı - AKTS Kredileri: II. Yarıyıl Ders Planı Kodu Ders Z/S T+U Saat Kredi AKTS Mikro İktisat Zorunlu Ders Planı - AKTS Kredileri: II. Yarıyıl Ders Planı Kodu Ders Z/S T+U Saat Kredi AKTS Mikro İktisat Zorunlu 3+0 3 4 AKTS Kredisi Toplam 4 DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl Z/S T+U Saat Kredi AKTS Mikro

Detaylı

KAYNAKLAR Hüseyin, Şahin, Türkiye Ekonomisi, Ezgi Kitabevi, 2007.

KAYNAKLAR Hüseyin, Şahin, Türkiye Ekonomisi, Ezgi Kitabevi, 2007. Dersin Adı Kodu Yarıyılı T+U Saat Kredisi AKTS Güncel Ekonomik Sorunlar 8 3 + 0 3 6 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Türü Dersi Veren Dersin Amacı Türkçe Seçmeli Teorik bilgilerin, güncel ekonomik

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARI YILI BÜTÜNLEME SINAV PROGRAMI SINIF BÖLÜM SINAVIN GÜNÜ SAATİ DERSİN ADI SINAV/YERİ ÖĞR.

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARI YILI BÜTÜNLEME SINAV PROGRAMI SINIF BÖLÜM SINAVIN GÜNÜ SAATİ DERSİN ADI SINAV/YERİ ÖĞR. 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARI YILI BÜTÜNLEME SINAV PROGRAMI 2 Ç.E.E.İ. 26.06.2018 Salı 09.30 Bilgi ve İletişim Teknolojiler 2 Ç.E.E.İ. 26.06.2018 Salı 14.00 Ticari İşletme Hukuku 229 2 Ç.E.E.İ.

Detaylı

Uluslararası Siyasi İktisat (IR211) Ders Detayları

Uluslararası Siyasi İktisat (IR211) Ders Detayları Uluslararası Siyasi İktisat (IR211) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Uygulama Laboratuar Kredi AKTS Saati Saati Saati Uluslararası Siyasi İktisat IR211 Güz 3 0 0 3 6 Ön Koşul Ders(ler)i Yok

Detaylı

DERS KODU DERS ADI İÇERİK BİLİM DALI T+U+KR AKTS

DERS KODU DERS ADI İÇERİK BİLİM DALI T+U+KR AKTS İŞLETME İ ANABİLİM DALI, BİLİM DALI DERS HAVUZU DERS KODU DERS ADI İÇERİK BİLİM DALI T+U+KR AKTS 345000000000506 Çokuluslu Şirket Stratejileri Dersin amacı, katılımcılarla çokuluslu şirketlerin küresel

Detaylı

Dr. A. Tarık GÜMÜŞ Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi Kamu Hukuku Anabilim Dalı. Sosyal Devlet Anlayışının Gelişimi ve Dönüşümü

Dr. A. Tarık GÜMÜŞ Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi Kamu Hukuku Anabilim Dalı. Sosyal Devlet Anlayışının Gelişimi ve Dönüşümü Dr. A. Tarık GÜMÜŞ Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi Kamu Hukuku Anabilim Dalı Sosyal Devlet Anlayışının Gelişimi ve Dönüşümü İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... vii İÇİNDEKİLER...xi KISALTMALAR... xvii GİRİŞ...1 Birinci

Detaylı

I. DÖNEM SEÇMELİ DERSLER Kodu Dersin adı Teorik saat

I. DÖNEM SEÇMELİ DERSLER Kodu Dersin adı Teorik saat SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ SPOR YÖNETİCİLİĞİ ANABİLİM DALI DOKTORA BİLİMSEL HAZIRLIK PROGRAMI ZORUNLU DERSLER adı Teorik Pratik Kredi 1. Dönem SYÖ 501 Spor Tesisleri Planlaması ve İşletmeciliği 3 0 3 SYÖ

Detaylı

1 ÇALIŞMA EKONOMİSİ VE ENDÜSTRİ İLİŞKİLERİ Salı Matematik II ALAN Z Çarş Resim SEÇEN Z-08

1 ÇALIŞMA EKONOMİSİ VE ENDÜSTRİ İLİŞKİLERİ Salı Matematik II ALAN Z Çarş Resim SEÇEN Z-08 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARI YILI ARA SINAV PROGRAMI 1 ÇALIŞMA EKONOMİSİ VE ENDÜSTRİ İLİŞKİLERİ SINAVIN GÜN VESAATİ DERSLER GRUP ADI SINAV/YERİ 03.04.2018 Salı 09.30 Matematik II ALAN 04.04.2018

Detaylı

İŞLETME MÜFREDAT PROGRAMI 1.DÖNEM DERSLERİ DERS ADI KODU S/Z TEORİ UYG. LAB. KREDİ AKTS 2.DÖNEM DERSLERİ DERS ADI KODU S/Z TEORİ UYG. LAB.

İŞLETME MÜFREDAT PROGRAMI 1.DÖNEM DERSLERİ DERS ADI KODU S/Z TEORİ UYG. LAB. KREDİ AKTS 2.DÖNEM DERSLERİ DERS ADI KODU S/Z TEORİ UYG. LAB. İŞLETME MÜFREDAT PROGRAMI 1.DÖNEM DERSLERİ İŞLETME BİLİMİNE GİRİŞ İŞL1101 ZORUNLU 4 0 0 4 6 HUKUKUN TEMEL KAVRAMLARI İŞL1103 ZORUNLU 3 0 0 3 5 İŞ ETİĞİ VE SOSYAL SORUMLULUK İŞL1105 ZORUNLU 2 0 0 2 5 İKTİSADA

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS ULUSLARARASI POLİTİK İKTİSAT ECON 367 8 3 + 0 3 6

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS ULUSLARARASI POLİTİK İKTİSAT ECON 367 8 3 + 0 3 6 DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS ULUSLARARASI POLİTİK İKTİSAT ECON 367 8 3 + 0 3 6 Ön Koşul Dersleri - Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü İngilizce Lisans Zorunlu Dersin Koordinatörü

Detaylı

DERS PROFİLİ. POLS 238 Bahar

DERS PROFİLİ. POLS 238 Bahar DERS PROFİLİ Dersin Adı Kodu Yarıyıl Dönem Kuram+PÇ+Lab (saat/hafta) Kredi AKTS Uluslararası Siyasi Ekonomi POLS 238 Bahar 4 3+0+0 3 6 Ön Koşul Yok Dersin Dili Ders Tipi Dersin Okutmanı Dersin Asistanı

Detaylı

NSAN KAYNAKLARI VE ÇALI MA L K LER TEZL

NSAN KAYNAKLARI VE ÇALI MA L K LER TEZL NSAN KAYNAKLARI VE ÇALI MA L K LER TEZL 1. Yar y l Dersin Kodu Seçmeli Dersler Dersin Ad Kredi Teori Uygu lama Sosyal Bilimlerde Ara t rma Yöntemleri 3 3 0 nsan Kaynaklar Planlamas 3 3 0 Küreselle me ve

Detaylı

SOSYAL POLİTİKANIN KAVRAMSAL ÇERÇEVESİ VE GELİŞİMİ

SOSYAL POLİTİKANIN KAVRAMSAL ÇERÇEVESİ VE GELİŞİMİ İÇİNDEKİLER i 1. SOSYAL POLİTİKANIN KAVRAMSAL ÇERÇEVESİ VE GELİŞİMİ ----------------------------------------------------------------------- 3 1.1. Sosyal Politika Kavramının Genel Açılımı ------------------------

Detaylı

Sosyal Bilimler Enstitüsü. Beden Eğitimi ve Spor Öğretimi (Yüksek lisans,tezli) 1. Yarı Yıl

Sosyal Bilimler Enstitüsü. Beden Eğitimi ve Spor Öğretimi (Yüksek lisans,tezli) 1. Yarı Yıl Sosyal Bilimler Enstitüsü Beden Eğitimi ve Spor Öğretimi (Yüksek lisans,tezli) 1. Yarı Yıl BES505 Spor Bilimlerinde Araştırma Teknikleri K:(3,0)3 ECTS:8 Bilimsel araştırma niteliği ve tanımı özellikleri,

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU. İşletme Yönetimi Programı. Kredisi AKTS Eğitim Dili Tipi: Zorunlu/ Saat

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU. İşletme Yönetimi Programı. Kredisi AKTS Eğitim Dili Tipi: Zorunlu/ Saat İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU DERSİN KODU VE ADI: 142 MAKRO EKONOMİ Eğitim-Öğretim Yılı:2017-2018 BÖLÜM/PROGRAM Yönetim ve Organizasyon Bölümü İşletme Yönetimi Programı

Detaylı

Maliye Anabilim Dalı- Tezli Yüksek Lisans (Sak.Üni.Ort) Programı Ders İçerikleri

Maliye Anabilim Dalı- Tezli Yüksek Lisans (Sak.Üni.Ort) Programı Ders İçerikleri Maliye Anabilim Dalı- Tezli Yüksek Lisans (Sak.Üni.Ort) Programı Ders İçerikleri Sosyal Bilimlerde Araştırma Yöntemleri MLY733 1 3 + 0 6 Araştırma yöntemlerindeki farklı anlayışları, yaygın olarak kullanılan

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS EKONOMİYE GİRİŞ I ECON 111 1 3 + 0 3 7. Yrd. Doç. Dr. Alper ALTINANAHTAR

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS EKONOMİYE GİRİŞ I ECON 111 1 3 + 0 3 7. Yrd. Doç. Dr. Alper ALTINANAHTAR DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS EKONOMİYE GİRİŞ I ECON 111 1 3 + 0 3 7 Ön Koşul Dersleri - Dersin Dili İngilizce Dersin Seviyesi Lisans Dersin Türü Dersin Koordinatörü Dersi Verenler

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS İŞLETMEYE GİRİŞ SPRI 250 2 3 + 0 3 4

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS İŞLETMEYE GİRİŞ SPRI 250 2 3 + 0 3 4 DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS İŞLETMEYE GİRİŞ SPRI 250 2 3 + 0 3 4 Ön Koşul Dersleri - Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Türkçe Lisans Zorunlu Dersin Koordinatörü Dersi Verenler

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü DERS TANIM VE ÖĞRENİM YETERLİLİKLERİ. Eğitim Öğretim Metotları:

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü DERS TANIM VE ÖĞRENİM YETERLİLİKLERİ. Eğitim Öğretim Metotları: İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü DERS TANIM VE ÖĞRENİM YETERLİLİKLERİ Eğitim Öğretim Metotları: Eğitim - Öğretim Yöntemleri Başlıca Öğrenme Faaliyetleri

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Siyaset Bilimine Giriş I SBG Yüz Yüze / Zorunlu / Seçmeli

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Siyaset Bilimine Giriş I SBG Yüz Yüze / Zorunlu / Seçmeli DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS Giriş I SBG103 1 3+0 3 5 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Türkçe Lisans Yüz Yüze / Zorunlu / Seçmeli Dersin

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili STRATEJİK YÖNETİM VE İŞLETME POLİTİKASI Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans () Lisans (X) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim

Detaylı

ÇALIŞMA EKONOMİSİ VE ENDÜSTRİ İLİŞKİLERİ LİSANS PROGRAMI

ÇALIŞMA EKONOMİSİ VE ENDÜSTRİ İLİŞKİLERİ LİSANS PROGRAMI ÇALIŞMA EKONOMİSİ VE ENDÜSTRİ İLİŞKİLERİ LİSANS PROGRAMI HUK110U BORÇLAR HUKUKU 1-1-8 İKT10U İKTİSADA GİRİŞ II 1-1-8 İŞL10U YÖNETİM VE ORGANİZASYON 1-1-8 MAT106U MATEMATİK II 1-1-8 MUH10U GENEL MUHASEBE

Detaylı

Tablo 5: AÇILMASI MUHTEMEL DERSLER VE EŞLENİK DERSLER İKTİSAT

Tablo 5: AÇILMASI MUHTEMEL DERSLER VE EŞLENİK DERSLER İKTİSAT Tablo 5: AÇILMASI MUHTEMEL DERSLER VE EŞLENİK DERSLER İKTİSAT Dersi Alan Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Y.Y D.Kodu Eşlenik Ders Eş.Kod 1 IKT 1001 İKTİSADA GİRİŞ I Ekonometri 1 IKT 1001 İKTİSADA

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU. İşletme Yönetimi Programı. Kredisi AKTS Eğitim Dili Tipi: Zorunlu/ Saat

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU. İşletme Yönetimi Programı. Kredisi AKTS Eğitim Dili Tipi: Zorunlu/ Saat İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU DERSİN KODU VE ADI: 238 İŞ VE SOSYAL GÜVENLİK HUKUKU Eğitim-Öğretim Yılı:2017-2018 BÖLÜM/PROGRAM Yönetim ve Organizasyon Bölümü İşletme

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : PAZARLAMA İLKELERİ Ders No : 00005000 : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 4 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim Tipi

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS. Makro İktisat SPRI 272 2 3 + 0 3 5

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS. Makro İktisat SPRI 272 2 3 + 0 3 5 DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS Makro İktisat SPRI 272 2 3 + 0 3 Ön Koşul Dersleri - Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Fransızca Lisans Zorunlu Dersin Koordinatörü Dersi Verenler

Detaylı

İÇİNDEKİLER. ÖNSÖZ... iii. 1. Bölüm EKONOMİK GÖSTERGE ANALİZİ

İÇİNDEKİLER. ÖNSÖZ... iii. 1. Bölüm EKONOMİK GÖSTERGE ANALİZİ İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... iii 1. Bölüm EKONOMİK GÖSTERGE ANALİZİ A. MİKROEKONOMİK GÖSTERGELER... 2 1. Ekonomik Sistemler... 2 1.1. Kapitalist Sistem... 2 1.2. Sosyalist Sistem... 3 1.3. Karma Ekonomik Sistem...

Detaylı

İŞLETME BÖLÜMÜ DERS PROGRAMI DEĞİŞİKLİĞİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR

İŞLETME BÖLÜMÜ DERS PROGRAMI DEĞİŞİKLİĞİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR T.C. TRAKYA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARLARI TOPLANTI TARİHİ : 16 ARALIK 2016 TOPLANTI SAYISI : 13 KARAR 11: Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi; İşletme Bölümü nün 8 yarıyıllık ders planında

Detaylı

1 TÜRKİYE CUMHURİYETİ DÖNEMİ (TÜRKİYE) EKONOMİSİNİN TARİHSEL TEMELLERİ

1 TÜRKİYE CUMHURİYETİ DÖNEMİ (TÜRKİYE) EKONOMİSİNİN TARİHSEL TEMELLERİ İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ III Bölüm 1 TÜRKİYE CUMHURİYETİ DÖNEMİ (TÜRKİYE) EKONOMİSİNİN TARİHSEL TEMELLERİ 13 1.1.Türkiye Ekonomisine Tarihsel Bakış Açısı ve Nedenleri 14 1.2.Tarım Devriminden Sanayi Devrimine

Detaylı

İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ Bölüm 1 GENEL KAVRAMLAR Bölüm 2 BİREYSEL İŞ HUKUKU

İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ Bölüm 1 GENEL KAVRAMLAR Bölüm 2 BİREYSEL İŞ HUKUKU İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ III Bölüm 1 GENEL KAVRAMLAR 11 1.1.İş Hukuku Kavramı 12 1.2.İş Hukukunun Tarihsel Gelişimi 12 1.2.1.Avrupa daki Gelişimi 12 1.2.2.Türkiye deki Gelişimi 13 1.3.İş Hukukunun Kaynakları

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU. BÖLÜM/PROGRAM YÖNETİM ve ORGANİZASYON BÖLÜMÜ İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU. BÖLÜM/PROGRAM YÖNETİM ve ORGANİZASYON BÖLÜMÜ İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU DERSİN KODU VE ADI: 235 YÖNETİM VE ORGANİZASYON Eğitim-Öğretim Yılı:2017-2018 BÖLÜM/PROGRAM YÖNETİM ve ORGANİZASYON BÖLÜMÜ İŞLETME YÖNETİMİ

Detaylı

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ ENSTİTÜ KURULU KARARLARI Toplantı Sayısı Karar Sayısı Karar Tarihi 2014/ /05/2014

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ ENSTİTÜ KURULU KARARLARI Toplantı Sayısı Karar Sayısı Karar Tarihi 2014/ /05/2014 İŞLETME (ALANYA İŞLETME FAKÜLTESİ) ANA BİLİM DALI YÖNETİM VE ORGANİZASYON YÜKSEK LİSANS PROGRAMI KURAMSAL UYGULAMA TOPLAM ULUSAL KREDİ DERS YENİ KODU ESKİ ADI SAATİ SAATİ SAAT KREDİ (AKTS) DURUMU KODU

Detaylı

DERS PROFİLİ. Asker-Sivil İlişkileri POLS 436 Bahar Yrd. Doç. Dr. Özlem Kayhan Pusane

DERS PROFİLİ. Asker-Sivil İlişkileri POLS 436 Bahar Yrd. Doç. Dr. Özlem Kayhan Pusane DERS PROFİLİ Dersin Adı Kodu Yarıyıl Dönem Kuram+PÇ+Lab (saat/hafta) Kredi AKTS Asker-Sivil İlişkileri POLS 6 Bahar 8 +0+0 6 Ön Koşul Yok Dersin Dili Ders Tipi Dersin Okutmanı Dersin Asistanı Dersin Amaçları

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS Genel Kamu Hukuku I Law 151 1 2+0 2 2 Ön Koşul Dersleri - Dersin Dili Türkçe Dersin Seviyesi Dersin Türü Dersin Koordinatörü Dersi Verenler Lisans Zorunlu

Detaylı

tarih ve 217 sayılı Eğitim Komisyonu Kararı Eki-3

tarih ve 217 sayılı Eğitim Komisyonu Kararı Eki-3 23.02.2017 tarih ve 217 sayılı Eğitim Komisyonu Kararı Eki-3 Tablo 1 Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü GÜZ BAHAR DERSİN KODU VE ADI T P K AKTS DERSİN KODU VE ADI T P K AKTS BBM 101 Programlamaya

Detaylı

T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü. Eğitim Programları ve Öğretimi Tezsiz Yüksek Lisans Programı Öğretim Planı.

T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü. Eğitim Programları ve Öğretimi Tezsiz Yüksek Lisans Programı Öğretim Planı. Ders T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü Eğitim Programları ve Öğretimi Tezsiz Yüksek Lisans Programı Öğretim Planı Tablo 1. ve Kredi Sayıları I. Yarıyıl Ders EPO535 Eğitimde Araştırma Yöntemleri

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : İDARİ YARGI Ders No : 0020060028 Teorik : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 4 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim Tipi

Detaylı

Zorunlu Dersler Dersin Dersin Adı AKTS Teori Uygulama. SBE501 Bilimsel Araştırma Yöntemleri Seçmeli Dersler. Kodu

Zorunlu Dersler Dersin Dersin Adı AKTS Teori Uygulama. SBE501 Bilimsel Araştırma Yöntemleri Seçmeli Dersler. Kodu BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ İŞLETME ANABİLİM DALI TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI (İÖ) İşletme Anabilim Dalı Tezsiz Yüksek Lisans Programı, toplam otuz krediden az olmamak kaydıyla

Detaylı

2) Sendikaların toplu pazarlıktaki önemli rolünü açıklar. 3) Toplu iş uyuşmazlıklarının nasıl çözümlenebileceğini tartışır

2) Sendikaların toplu pazarlıktaki önemli rolünü açıklar. 3) Toplu iş uyuşmazlıklarının nasıl çözümlenebileceğini tartışır DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Kredi AKTS Saat İŞ HUKUKU 0102807 8 3+0 3 4 Ön Koşul Dersleri YOK Dersin Dili Türkçe Dersin Seviyesi Lisans Dersin Türü Dersin Koordinatörü Dersi Verenler Zorunlu Yrd.

Detaylı

HARRAN ÜNİVERSİTESİ SURUÇ MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

HARRAN ÜNİVERSİTESİ SURUÇ MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ HARRAN ÜNİVERSİTESİ SURUÇ MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I. Yarıyıl DERSLERİ 1804111 Genel Hukuk Bilgisi 2 0 0 2 2 2 Zorunlu Hukuk kurallarının özellikleri ve diğer sosyal

Detaylı

JANDARMA VE SAHİL GÜVENLİK AKADEMİSİ GÜVENLİK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ KAMU YÖNETİMİ (YÖNETİM VE LİDERLİK) YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERSLER VE DAĞILIMLARI

JANDARMA VE SAHİL GÜVENLİK AKADEMİSİ GÜVENLİK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ KAMU YÖNETİMİ (YÖNETİM VE LİDERLİK) YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERSLER VE DAĞILIMLARI JANDARMA VE SAHİL GÜVENLİK AKADEMİSİ GÜVENLİK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ KAMU YÖNETİMİ (YÖNETİM VE LİDERLİK) YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERSLER VE DAĞILIMLARI 1. Yüksek Lisans (YL) Programında sekiz kredili bir kredisiz

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS. Çin Halk Cumhuriyeti nde Toplum ve Siyaset PSIR 452 7-8 3 + 0 3 6. Ön Koşul Dersleri -

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS. Çin Halk Cumhuriyeti nde Toplum ve Siyaset PSIR 452 7-8 3 + 0 3 6. Ön Koşul Dersleri - DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS Çin Halk Cumhuriyeti nde Toplum ve Siyaset PSIR 452 7-8 3 + 0 3 6 Ön Koşul Dersleri - Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü İngilizce Lisans Seçmeli

Detaylı

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜDERS TANITIM FORMU

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜDERS TANITIM FORMU AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜDERS TANITIM FORMU EK-4 Dersin Kodu ve Adı: Örgütsel Psikoloji ve Endüstriyel İlişkiler Bölüm / Anabilim Dalı : İşletme Tezsiz YL 3 Yarıyıl Teorik Uygulama

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Birinci Bölüm GENEL BELGİLER

İÇİNDEKİLER. Birinci Bölüm GENEL BELGİLER İÇİNDEKİLER Sunuş 3 İçindekiler 5 Kısaltmalar 11 1. GİRİŞ 13-25 I. İş Hukuku Kavramı 13 II. İş Hukukunun Niteliği 20 Birinci Bölüm GENEL BELGİLER 2. İŞ HUKUKUNUN TARİHİ GELİŞİMİ 29-43 I. Dünyadaki Evrim

Detaylı

Uluslararası Ekonomi Politik (IR502) Ders Detayları

Uluslararası Ekonomi Politik (IR502) Ders Detayları Uluslararası Ekonomi Politik (IR502) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Uygulama Laboratuar Kredi AKTS Saati Saati Saati Uluslararası Ekonomi Politik IR502 Seçmeli 3 0 0 3 7.5 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARI YILI ARA SINAV PROGRAMI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARI YILI ARA SINAV PROGRAMI SINIF BÖLÜM SINAVIN GÜN VE SAATİ DERSLER GRUP ADI SINAV/YERİ 1 Ç.E.E.İ. 27.03.2017 P.Tesi 09.30 Anayasa Hukukuna Giriş 09080075-14080073 14080075-16080037 1 Ç.E.E.İ. 29.03.2017 Çarş 09.30 Sosyal Düşünceler

Detaylı

Dersin Amacı: Bilimsel araştırmanın öneminin ifade edilmesi, hipotez yazımı ve kaynak tarama gibi uygulamaların öğretilmesi amaçlanmaktadır.

Dersin Amacı: Bilimsel araştırmanın öneminin ifade edilmesi, hipotez yazımı ve kaynak tarama gibi uygulamaların öğretilmesi amaçlanmaktadır. Dersin Adı: Araştırma Teknikleri Dersin Kodu: MLY210 Kredi/AKTS: 2 Kredi/4AKTS Dersin Amacı: Bilimsel araştırmanın öneminin ifade edilmesi, hipotez yazımı ve kaynak tarama gibi uygulamaların öğretilmesi

Detaylı

LİSANS PROGRAMI İŞLETME

LİSANS PROGRAMI İŞLETME İŞLETME 1 MATEMATİK I 2 İKTİSADA GİRİŞ I 3 GENEL MUHASEBE I 4 HUKUKUN TEMEL KAVRAMLARI 5 İŞLETME İLKELERİ 6 DAVRANIŞ BİLİMLERİ I 1 MATEMATİK II 2 İKTİSADA GİRİŞ II 3 GENEL MUHASEBE II 4 BORÇLAR HUKUKU

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Sosyolojiye Giriş I SSG109 1 3+0 3 4

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Sosyolojiye Giriş I SSG109 1 3+0 3 4 DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS Sosyolojiye Giriş I SSG109 1 3+0 3 4 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Türkçe Lisans Yüz Yüze / Zorunlu Dersin

Detaylı

İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİNE GİRİŞ. Yrd. Doç. Dr. Hakan ATAY

İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİNE GİRİŞ. Yrd. Doç. Dr. Hakan ATAY vii İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİNE GİRİŞ Yrd. Doç. Dr. Hakan ATAY 1.1. İNSAN KAYNAĞI KAVRAMI...2 1.2. İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİNİN KAVRAMSAL GELİŞİMİ...5 1.2.1. İnsan Kaynakları

Detaylı

Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Güz Dönemi Ara Sınav Takvimi

Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Güz Dönemi Ara Sınav Takvimi Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Güz Dönemi Ara Sınav Takvimi 30 Kasım-5 Aralık (Birinci Hafta) Programlar 30 Kasım 1 Aralık 2 Aralık 3 Aralık 4 Aralık 5 Aralık

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi Sayı : Tarih : 1.1.216 Diploma Program Adı : SOSYOLOJİ, LİSANS PROGRAMI, (AÇIKÖĞRETİM) Akademik Yıl : 21-216 Yarıyıl

Detaylı

İÇİNDEKİLER. ÖNSÖZ... iii GİRİŞ... 1 BİRİNCİ BÖLÜM SOSYOLOJİYE GİRİŞ

İÇİNDEKİLER. ÖNSÖZ... iii GİRİŞ... 1 BİRİNCİ BÖLÜM SOSYOLOJİYE GİRİŞ İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... iii GİRİŞ... 1 BİRİNCİ BÖLÜM SOSYOLOJİYE GİRİŞ 1. Sosyoloji Nedir... 3 2. Sosyolojinin Tanımı ve Konusu... 6 3. Sosyolojinin Temel Kavramları... 9 4. Sosyolojinin Alt Dalları... 14

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM... 1 KAYIT DIŞI İSTİHDAM... 1 I. KAYIT DIŞI EKONOMİ...

BİRİNCİ BÖLÜM... 1 KAYIT DIŞI İSTİHDAM... 1 I. KAYIT DIŞI EKONOMİ... İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM... 1 KAYIT DIŞI İSTİHDAM... 1 I. KAYIT DIŞI EKONOMİ... 1 A. Kayıt Dışı Ekonominin Tanımı ve Kapsamı... 1 B. Kayıt Dışı Ekonominin Nedenleri... 4 C. Kayıt Dışı Ekonominin Büyüklüğü...

Detaylı

İktisada Giriş I (ECON 101) Ders Detayları

İktisada Giriş I (ECON 101) Ders Detayları İktisada Giriş I (ECON 101) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS İktisada Giriş I ECON 101 Güz 3 0 0 3 8.5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin

Detaylı

İŞLETME N.Ö. Ders Adı

İŞLETME N.Ö. Ders Adı İŞLETME N.Ö. DONEMNO : 1 GENEL İŞLETME I 0020050001 3 0 5 FİNANSAL MUHASEBE I 0020050002 3 0 5 İŞLETME MATEMATİĞİ I 0020050003 3 0 5 İKTİSADA GİRİŞ I 0020050004 3 0 5 ŞEHİR VE MEDENİYET 0020050005 2 0

Detaylı

DERS BİLGİLERİ ULUSLARARASI İKTİSAT TPB 215 3 2+ 0 2 4

DERS BİLGİLERİ ULUSLARARASI İKTİSAT TPB 215 3 2+ 0 2 4 DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS ULUSLARARASI İKTİSAT TPB 215 3 2+ 0 2 4 Dersin Dili Türkçe Dersin Seviyesi Önlisans Dersin Türü Zorunlu Dersin Koordinatörü Öğretim Görevlisi Serkan

Detaylı

İçindekiler kısa tablosu

İçindekiler kısa tablosu İçindekiler kısa tablosu Önsöz x Rehberli Tur xii Kutulanmış Malzeme xiv Yazarlar Hakkında xx BİRİNCİ KISIM Giriş 1 İktisat ve ekonomi 2 2 Ekonomik analiz araçları 22 3 Arz, talep ve piyasa 42 İKİNCİ KISIM

Detaylı

Ders Adı : TÜRK DİLİ I Ders No : Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 2. Ders Bilgileri. Ön Koşul Dersleri.

Ders Adı : TÜRK DİLİ I Ders No : Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 2. Ders Bilgileri. Ön Koşul Dersleri. Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : TÜRK DİLİ I Ders No : 0020050007 Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 2 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim Tipi

Detaylı

Örgütsel Davranış (MGMT 206T) Ders Detayları

Örgütsel Davranış (MGMT 206T) Ders Detayları Örgütsel Davranış (MGMT 206T) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Örgütsel Davranış MGMT 206T Bahar 3 0 0 3 6 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili

Detaylı

ENGELLİLERE YÖNELİK SOSYAL POLİTİKALAR

ENGELLİLERE YÖNELİK SOSYAL POLİTİKALAR ENGELLİLERE YÖNELİK SOSYAL POLİTİKALAR III. Sınıf Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü Risk Gruplarına Yönelik Sosyal Politikalar Dersi Notları-VI Doç. Dr. Şenay GÖKBAYRAK İçerik Engellilere

Detaylı

Editörler Prof.Dr.Mustafa Talas & Doç.Dr. Bülent Şen EKONOMİ SOSYOLOJİSİ

Editörler Prof.Dr.Mustafa Talas & Doç.Dr. Bülent Şen EKONOMİ SOSYOLOJİSİ Editörler Prof.Dr.Mustafa Talas & Doç.Dr. Bülent Şen EKONOMİ SOSYOLOJİSİ Yazarlar Prof.Dr. Mustafa Talas Doç.Dr. Bülent Şen Doç.Dr. Cengiz Yanıklar Doç.Dr. Gülay Ercins Doç.Dr. Özgür Sarı Yrd.Doç.Dr. Aylin

Detaylı

Bu dersin önkoşulu yada eş koşulu bulunmamaktadır.

Bu dersin önkoşulu yada eş koşulu bulunmamaktadır. Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : ŞİRKETLER MUHASEBESİ Ders No : 0020050029 Teorik : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 4 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İKTİSAT BÖLÜMÜ DERS MÜFREDATI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İKTİSAT BÖLÜMÜ DERS MÜFREDATI 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İKTİSAT BÖLÜMÜ DERS MÜFREDATI 1.SINIF GÜZ YARIYILI NORMAL ÖĞRETİM İKT 101 İktisada Giriş-I Z 3 0 3 7 İKT 103 İktisadi Matematik-I Z 3 0 3 7 İKT 105 Sosyoloji Bilimine Giriş

Detaylı