BAHAR DÖNEMİ KAYITLARI İÇİN SIKÇA SORULAN SORULAR. Buradaki soru ve yanıtlar yalnızca bahar dönemi ders kayıtları için geçerlidir

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "2014-2015 BAHAR DÖNEMİ KAYITLARI İÇİN SIKÇA SORULAN SORULAR. Buradaki soru ve yanıtlar yalnızca 2014-2015 bahar dönemi ders kayıtları için geçerlidir"

Transkript

1 BAHAR DÖNEMİ KAYITLARI İÇİN SIKÇA SORULAN SORULAR Buradaki soru ve yanıtlar yalnızca bahar dönemi ders kayıtları için geçerlidir Birinci sınıf öğrencilerinin ders kayıtları nasıl yapılacaktır? Birinci sınıf öğrencileri ders kayıtlarını danışmanları ile birlikte yapacaklardır. Düzenli birinci sınıf öğrencisi hangi derslere kaydolur? Birinci sınıf öğrencisi yalnızca birinci sınıf programındaki dersleri alabilir. Diğer deyişle, birinci sınıf öğrencisinin kaydolacağı dersler sabittir ve yalnızca birinci sınıf dersleridir. Düzensiz birinci sınıf öğrencisi hangi derslere kaydolur? Öncelikle birinci sınıf dersleri olmak üzere hangi derslere kayıt olabileceklerini danışmanları ile birlikte belirlemelidirler. Sınamalı statüdeki öğrencilerin ders kayıtları nasıl yapılacaktır? Sınamalı statüdeki öğrencilerin ders kayıtları ön kayıt yapılarak kısmen tamamlanmıştır, bu öğrenciler kaydoldukları derslerde danışmanlarının onayı ile değişiklik yapabilirler. PROBATION HOLD nedir? Sınamalı statüdeki öğrencilerin ders kayıtları ön kayıt yapılarak kısmen tamamlanmıştır, bu öğrenciler kaydoldukları derslerde danışmanlarının onayı ile değişiklik yapabilirler. Sınamalı öğrencilerin ders kayıtalrında öğrenci tarafından değişiklik yapılmaması için bu öğrencilere HOLG (engel) konmuştur. Bu engelin adı PROBATION HOLD dır. Bu öğrencilerin ders kayıtalrında değişiklik için danışman tarafından Öğrenci İşlerine PROBATION ADD REQUEST gönderilmesi gerekir. Sınamalı statüdeki öğrenci ne demektir? Genel not ortalaması 1.80 altında olan ve yaz dönemleri hariç iki veya daha fazla sayıda dönem ders kaydı yaptırmış olan önlisans ve lisans programlarındaki öğrenci sınamalı statüdedir. Sınamalı statüdeki öğrenci hangi derslere kaydolabilir? Sınamalı statüdeki öğrenci yalnızca ders tekrarı yapabilir. Yaz dönemi hariç yalnızca son dört dönem kayıt yaptırmış olduğu derslere kaydolabilir.

2 Sınamalı statüde olmayan üst sınıf öğrencilerinin (ikinci ve yukarı sınıflar) ders kayıtları nasıl yapılacaktır? Sınamalı statüde olmayan üst sınıf öğrencilerinin ders kayıtları danışmanlarının gözetiminde danışmanlarıyla birlikte yapılacaktır. Diğer deyişle, böyle bir öğrenci ders kaydını kendisi kendi başına yapmayacak, danışmanı ile birlikte yapacaktır. Bunun için öğrencinin danışmanı ile temasa geçmesi ve ders kaydı için danışmanından randevu alması gerekir. Bu amaçla bu öğrencilerin ders kayıtlarını kendi başlaruına yapamaları ve ancak danışman onayı ile yapabilmeleri için bu öğrencilere engel (HOLD) konmuştur. Bu engel danışman Engeli (ADVOSOR HOLD) olarak adlandırılır. Bu HOLD danışman tarafındasn kaldırılabilir ve danışman tarafından yeniden konabilir. Sınamalı olmayan üst sınıf öğrencileri hangi derslere kaydolabilir? Sınamalı olmayan üst sınıf öğrencileri dersin önkoşullarını sağlamak kaydıyla herhangi bir dersi alabilirler. Bu ders öğrencinin programındaki bir ders olabileceği gibi programı dışındaki bir ders de olabilir. Öğrencinin programının dışındaki dersler program dışı dersler olarak adlandırılırlar ve söz konusu programın mezuniyet koşullarını sağlamakta sayılmazlar. PeopleSoft ile ders kaydı nasıl yapılır? Ders kaydı ders bazında veya program bazında yapılabilir. Ders bazında kayıt açık olan derslerden seçilerek yapılır. Program bazında kayıt öğrencinin programındaki derslerden seçilip tıklanarak yapılır. Çift anadal öğrencisi ikinci dalındaki derslere nasıl kaydolur? Ders kaydı ders bazında veya program bazında yapılabilir. Ders bazında kayıtta öğrenci açık olan derslerden seçerek derse kaydolur ve bu dersler PeopleSoft tarafından her iki dal için de dikkate alınır. Ya da her iki dal için ayrı ayrı program bazlı kayıt yapabilir. Sınamalı statüdeki bir öğrenci ön kayıtla kaydolmuş olduğu bir dersin şubesini nasıl değiştirebilir? Sınamalı statüdeki öğrenci, kaydı yapılmış olan bir dersin şubesini kendisini değiştiremez. Bunun için o dersle ilgili şube bilgisini danışmanının eklemesi için danışmanına bir servis isteği iletmesi (service request) gerekir. PeopleSoft ta bahar döneminde bütün bölümler tarafından açılmış olan derslerinin tümü nasıl görülebilir? Bahar döneminde bütün bölümler tarafında açılmış olan derslerinin tümü arama (search) işlevi ile görülebilir. Arama ders bazında veya alan bazında yapılabilir. PeopleSoft ta bir programla ilgili olarak açılmış olan derslerin haftalık ders programı nasıl görülebilir?

3 Bir programla ilgili olarak açılmış olan derslerin haftalık ders programı öğrenci kullanıcı servisi altında görülebilir. PeopleSoft ta bir öğrencinin kaydolmuş olduğu derslerin haftalık ders programı nasıl görülebilir? Bir öğrencinin kaydolmuş olduğu derslerin haftalık ders programı öğrenci kullanıcı servisi altında görülebilir. PeopleSoft ta bir öğrencinin akademik durumu görülebilir? Bir öğrencinin akademik durumu ders geçmişi (course history) ve dönem bilgisi (term information) altında görülebilir. PeopleSoft ta şu an üniversite için uyarlanmış transkript formu bulunmayıp öğrenciler transkript almak için Öğrenci İşlerine başvurmalıdırlar. Birinci sınıf öğrencisinin kaydolduğu derslerde değişiklik yapılmasına izin verilebilir mi? Düzenli olmayan birinci sınıf öğrencisi derslerine danışman gözetiminde kaydolur. Düzenli öğrencilerin değişiklik yapma izni yoktur. Birinci sınıf öğrencisinin kaydolduğu derslerin şubelerinde değişiklik yapılmasına izin verilebilir mi? Yalnızca zorunlu hallerde. Diğer deyişle ders değişikliği ancak değişikliğin yapılamamasının önemli zararlı sonuçları olması durumunda yapılabilir. Sınamalı statüdeki öğrencinin kaydolduğu derslerde değişiklik yapılmasına izin verilebilir mi? Evet, ancak yerine alınan dersin de tekrarlanan bir ders olması ve yaz dönemleri hariç öğrencinin ders kaydı yapmış olduğu son dört dönem içinde alınmış olması kaydıyla. Sınamalı statüdeki öğrencinin kaydolduğu derslerin şubelerinde değişiklik yapılmasına izin verilebilir mi? Evet, danışmanın sistem üzerinden bildireceği talep ile izin verilebilir. Öğrencinin program dışı (out of curriculum) ders almasına izin verilir mi? Evet. Program dışı olarak alınan dersler programın mezuniyet koşullarının sayılmasında hesaba katılmaz ancak maksimum ders yüküne sayılır. Program dışı derslere nasıl kayıt yapılır? Program dışı derslere kayıt diğer derslerle aynı şekilde yapılır, diğer deyişle, açık olan deslerden seçilerek yapılır. Program dışı alınan dersler nerede görülebilir?

4 Program dışı alınan dersler ders geçmişinde (course history) görülebilir. Bu dersler öğrencinin programında yer almadığından program altında görülmez. Bir dersin kotası dolu ise ve fakat dersi alması gereken bir öğrenci var ise ne yapılır? Dersin başka bir şubesinde kota var ise o şubeye kaydedilir. Dersin başka bir şubesinde de kota yok ise öğrenci dersin kaydolacağı şubesinin bekleme listesine (waiting list) alınır ve bekleme listesinde yer açıldığında öğrenci derse kaydolur. Maksimum ders yükü limiti nedir? Maksimum ders yükü limiti öğrencinin bir dönemde kaydolabileceği maksimum toplam AKTS kredisidir. Lisans ve ön lisans programları için maksimum ders yükü limiti öğrencinin genel not ortalamasına bağlıdır. Lisans ve ön lisans programları için maksimum ders yükü limiti değerleri aşağıdadır. Genel Not Ortalaması Maksimum ders yükü limiti (toplam AKTS kredisi) 1.99 ve altı ve üzeri 45 Lisansüstü programları için maksimum ders yükü limiti var mıdır? Hayır. PeopleSoft ta genel not ortalaması değeri nedir? PeopleSoft ta öğrencinin hem program bazında not ortalaması hem de genel not oratalaması tutulur. Genel Not Ortalaması değeri öğrencinin almış olduğu derslerin tümünün genel not ortalamasıdır. Program bazında not ortalaması ise anadal, çift anadal veya yandal olarak kaydolduğu her program için ayrı ayrı hesaplanır. Bunun bir sonucu olarak örneğin çift anadal öğrencisi hem Genel Not Ortalamasını hem her iki dal için ayrı ayrı not ortalamasını görür. PeopleSoft maksimum ders yükü limitini kontrol etmekte midir? Evet. Öğrenci maksimum ders yükü limitini aşamaz. PeopleSoft önkoşulları kontrol etmekte midir? Evet. Öğrenci önkoşulunu sağlamadığı dersi alamaz, diğer deyişle, dersin önkoşulu olan dersi almış ve geçmiş olması gerekir. PeopleSoft ders şubesi kotalarını kontrol etmekte midir? Evet. Öğrenci kotası dolu olan ders şubesine kaydolamaz.

5 PeopleSoft ders saati çakışmalarını kontrol etmekte midir? Evet, kontrol etmektedir, ancak ders kaydında ders saati çakışmalarına izin verilmektedir. Öte yandan ders saati çakışmasına yalnızca çakışmasız çözüm olmayan durumlarda kalkışılmalıdır. Lisansüstü öğrencilerin ders kayıtları PeopleSoft ile mi yapılacaktır? Evet. Bir ders şubesinde belli bir öğrenci için kota ayrılabilir mi? Evet, bunun için PeopleSoft ta bir mekanizma bulunmaktadır. Bir öğrenci için belli bir ders şubesinde kota ayırmak gerekli ise PeopeleSoft yönetimine başvurunuz. Servis indikatörü (service indicator) nedir? Servis indikatörü bir kullanıcının yapmasına izin verilen işlemlerin kontrolü için kullanılan bir mekanizmadır. Örneğin öğrenim ücretini ödememiş bir öğrencinin ders kaydını engellemek için bir servis indikatörü kullanılır. Servis talebi (service request) nedir? Servis talebi bir kullanıcının diğer bir kullanıcıya belirli bir işlem yapması için bir mesaj göndermesidir. Tipik olarak servis isteği öğrencinin danışmanı tarafından veya Öğrenci İşleri Direktörlüğü tarafından yapılmasını isteği işlemler için kullanılır. Kayıtta karşılan sorunlar için kime başvurulabilir? bahar dönemi kayıtları için bir Kayıt Destek Masası oluşturulmuş bulunmaktadır. Ayrıca her fakülte/enstitü/yüksekokul için bir Kayıt Danışmanı belirlenmiş bulunmaktadır. Kullanıcı bir sorunla karşılaştığında önce kendisi sorunu anlamak ve çözmek için çabalamalı, çözememesi durumunda önce kendi biriminin Kayıt Danışmanına, sonra Kayıt Destek Masasına başvurmalıdır. Akademik birimizdeki Kayıt Danışmanının kim olduğunu akademik birimiz sekreterliğinden öğrenebilirsiniz. Sınamalı öğrenci nedir? Genel not ortalaması 1.80 altında olan ve yaz dönemleri hariç en az iki dönem ders kaydı yapmış olan öğrenci sınamalı statüdedir. Erasmus değişiminde geçen dönemler dört dönem sayısına sayılır. Açılan dersleri nerede görebilirim? PeopleSoft dışında bahar döneminde açılan derslerin listesi webte duyurulmuştur. Web adresi aşağıdadır. Öğrenci kalmış olduğu dersi tekrarlamayı sonraki dönemlere erteleyebilir mi?

6 Normalde hayır. Öğrenci normalde kaldığı dersi ilk açıldığı dönemde tekrarlamalıdır. Öte yandan öğrencinin programını dönem bazında düzenli izleyebilmesi gibi durumlarda dersi izleyen dönemde tekrarlamasına izin verilebilir. Öğrencinin kalmış olduğu program dışı dersi tekrarlaması gerekir mi? Hayır. Öğrenci kalmış olmadığı bir dersi tekrarlayabilir mi? Evet. Ancak AA notu alınan ders tekrarlanamaz. Öğrenci tekrarladığı dersten daha önce almış olduğu nottan daha düşük bir not alırsa ne olur? Son alınan not geçerlidir. Öğrenci geçtiği dersi tekrarlar ve kalırsa ne olur? Öğrenci dersten kalmış olur. Öğrenci W almış olduğu dersi tekrarlamayı sonraki dönemlere erteleyebilir mi? Normalde hayır. Öğrenci normalde kaldığı dersi ilk açıldığı dönemde tekrarlamalıdır. Öte yandan öğrencinin programını dönem bazında düzenli izleyebilmesi gibi durumlarda dersi izleyen dönemde tekrarlamasına izin verilebilir. Ders kayıtları (class enrollment) dönemi nedir? Bahar dönemi için ders kayıtları dönemi Şubat 2015 dir. Ders ekleme bırakma (add drop) dönemi nedir? Bahar dönemi için ders ekleme bırakma dönemi son tarihi 20 Şubat 2015 dir. Dersten çekilme (withdrawal) dönemi nedir? Bahar dönemi dersten çekilme dönemi son tarihi 17 Nisan 2015 dir. Öğrenci F tekrarı olarak kaydolduğu dersten çekilebilir mi? Hayır. Öğrenci F tekrarı olarak kaydolduğu dersten çekilemez. Öğrenci W tekrarı olarak kaydolduğu dersten çekilebilir mi? Hayır. Öğrenci W tekrarı olarak kaydolduğu dersten çekilemez. NA notu nedir? NA notunun etkisi F notu ile aynıdır. NA notu öğrencinin dersin final sınavına katılma koşulunu sağlamadığı durumda verilir. Bu durumda öğrenci doğrudan kalmış olur.

7 I notu nedir? I notu dersin belirli bir bileşenini tamamlaması için öğrenciye final sınavları döneminden sonrası için süre verilmesi içindir. Bu not yalnızca söz konusu dersin böyle bir bileşeninin olması durumunda verilir. Öğrenci dersin bileşenini tamamladığında I notu yerine not verilir ya da öğrenci dersin bileşenini tamamlamamış ise F notu verilir. I notlarının yerine verilecek notların verilme son tarihi akademik takvimde belirtilir. Öğrenci geçmiş olduğu dersin bütünleme sınavına girebilir mi? Evet. Ancak öğrenci AA notu almış olduğu dersin bütünleme sınavına giremez. mi? Öğrenci önceki bir dönemde almış olduğu bir dersin bütünleme sınavına girebilir Hayır. Öğrencinin bütünleme sınavına girmesi için dilekçe vermesi mi gereklidir? Evet. Aksi halde öğrenci bütünleme sınavına giremez. Öğrenci dilekleri nereye verilir? Dilekçenin konusuna göre ilgili birime, diğer deyişle, Bölüm Başkanlığına, Dekanlığa, Öğrenci İşlerine, SKS birimine ve hatta Rektörlüğe verilir. Bu konularda öğrencilerin danışmanlarına danışmaları önerilir. PeopleSoft sisteminde şu an hangi kullanıcı türleri (user group) tanımlanmış bulunmaktadır? PeopleSoft sisteminde kullanıcı türleri (user group) olarak öğrenci ve danışman tanımlanmış bulunmaktadır. Bunun dışında öğrenci işleri ve mali işler kullanıcı türleri tanımlanmış bulunmaktadır. Ön kayıtta birden fazla şubesi olan dersin hangi şubesine kayıtlıyım? Önkaydınız dersin sizin akademik biriminiz (fakülte, enstitü, yüksekokul veya bölüm/program) için açılan şubelerinden birine soyadınızın baş harfine göre yapılmıştır. Hangi şubeye ön kayıt olduğunuz şube sayısına göre belirlenmiştir. Şube sayısına göre hangi soyadı hangi şubee ön kayıt yapıldığı aşağıdaki tabloda verilmiştir. Şube sayısı Birinci İkinci Üçüncü Dördüncü Beşinci 1 A-Z 2 A-K L-Z 3 A-E F-Ö P-Z 4 A-Ç D-K L-R S-Z 5 A-C Ç-G H-M N-Ş T-Z 6 A-B C-E F-K L-S Ş-T U-Z Altıncı Yedinci

8 7 A-B C-D E-G H-K L-Ö P-T U-Z PeopleSoft web giriş adresi nedir? PeopleSoft a aşağıdaki iki web adresinden girilebilir. Az ders yükü ile kayıt olur mu? Az ders yükü ile kayıt olunabilir, ancak öğrenci bu durumda da normal yük için olan öğrenim ücretini öder. Mezuniyetine en fazla 2 dönem kalan öğrencilerin kaydoldukları ders yükü belirli bir değerin altında ise düşük öğrenim ücreti öderler. Danışmanımın kim olduğunu nereden öğrenebilirim? Danışmanınızın kim olduğunu PeopleSoft ssiteminden öğrenebileceğiniz gibi fakülte /enstitü /yüksekokul sekreterliklerinden de öğrenebilirsiniz. PeopleSoft kullanıcı adımı ve şifremi nereden öğrenebilirim? PeopleSoft sistemini kullanmak için kullanıcı adı ve şifresi otomatik olarak atanmış bulunmaktadır. Kullanıcı adı formatı adı.soyadı şeklindedir, şifre ise TC kimlik numarasıdır. Öğrenci istediğinde şifresini değiştirebilir. Yabancı öğrencilerin şifreleri oryantasyon günü bildirilecektir. Hangi derslerin açılmış olduğunu nerede görebilirim? Öğrenci servisi altında veya danışman servisi altında arama (search) işlevi ile o dönem açılmış olan derslerin tümünün listesi veya alan bazında ders listesi görülebilir. Transkriptimi nasıl görebilirim? PeopleSoft sisteminde mevcut transkript formatı üniversitemize uyarlanacak olup bu aşamada PeopleSoft üzerinden transkript görülememektedir. Bunun yerin ders geçmiş (course history) veya dönem bilgisi (term information) üzerinden dönem bazında alınan dersler ve notlar görülebilmektedir. Bu bilgi transkript bilgisi ile format olarak biraz farklı olsa da içerik olarak aynıdır. Ders geçmişi (course history) transkript ile aynı bilgiyi içermekte midir? Evet. Tekrarlanan dersler ders geçmişinde (course history) nasıl görünmektedir?

9 Tekrarlanan dersin notu notu belirten harfin sağında * işareti taşımaktadır. Transfer edilen dersler nerede görünmektedir? Transfer edilen dersler ders geçmişi (course history) altında görülebilir. Seçmeli ders tekrarı nasıl yapılır? (REPEAT SWAP REUEST) Seçmeli ders tekrarı aynı dersi tekrarlayarak veya aynı seçmeli ders havuzundan başka bir ders alarak yapılır. Başka bir ders alınması durumunda bu dersin tekrar amacıyla mı yeni ders olarak mı alındığının belirtilmesi gerekir. Bunun için danışman tarafından Öğrenci İşlerine bununla ilgili servis isteği (service request) (REPEAT SWAP REQUEST) gönderilmesi gerekir. Hangi dersler transfer edilir? Hangi derslerin transfer edileceğine ilgili fakülte/enstitü/yüksekokul kurulu dersin içeriğini ve alınan notu dikkate alarak karar verir. Transfer edilen derslerin not ortalaması en az 2.00 olmalıdır. İngilizce programlarda Türkçe seçmeli ders alınabilir mi? Program dışı ders (out of curriculum) alınabilir. Programa dahil olarak alınabilecek dersler ilgili fakülte/enstitü/yüksekokul yönetim kurulu kararı ile belirlenir. Transfer derslerinin notları genel not ortalamasına sayılır mı? Evet. Yaz stajı derslerine kayıt ve notların verilmesi nasıl yapılır? Yaz stajı dersleri gerek güz gerek bahar döneminde açıktır. Öğrencinin staj notu belirlendiğinde öğrenci staj dersine kaydedilir ve notu verilir. Yaz stajı nedeniyle dönem ders yükünün artması durumunda gerekirse maksimum ders yükü limiti öğrenci bazında yükseltilir. Erasmus notları nasıl görülür? Erasmus notları transfer notlarında olduğu gibi üniversite not sistemine dönüştürülür ve öğrencinin almış olduğu dersler arasında yer alır. Fakülte Kayıt Danışmanı nedir? PeopleSoft sisteminin devreye alındığı ilk dönem olan 2014 güz döneminde ders kayıtlarınında karşılaşılacak sorunların çözülmesi ve en aza indirilmesi amacıyla Kayıt Destek Masası oluşturulması yanında fakülte/enstitü/yüksekokul Kayıt Danışmanları belirlenmiştir. Ders kaydında sorunlarla karşılaşıldığında önce kendiniz sorunu anlamaya ve çözmeye çalışın, sonra biriminiz kendi danışmanınıza, sonra Kayıt Danışmanına, son olarak da Kayıt Destek Masasına başvurunuz.

10 Sınamalı statüde bir öğrenciyim, ancak ön kaydım yapılmamış görünmektedir, nedeni nedir? Öğrenim ücreti ödenmiş olmadığından ön kayıt yapılmamıştır. Öğrenim ücreti ödendiğinde ön kayıt yapılacaktır. Ders kaydını ne zaman program (curriculum) bazlı, ne zaman arama (search) bazlı yapmalıyım? Ders kaydınında normal olarak program bazlı ders kaydını kullanınız, arama (search) bazlı ders kaydını yalnızca program dışı (out of curriculum) derslerin kaydı için kullanınız. Standart sorgulama nedir? PeopleSoft sisteminden bazı bilgilerin alınması amacıyla bazı sorgulamalar tanımlanmış bulunmaktadır. Örneğin, bir danışmanın danışmanı olduğu öğrencilerden kaydını yapmış olanların dökümünü alması, bir derse kayıtlı öğrenci listesinin (sınıf listesi) alınması gibi sorgulamalar tanımlanmış bulunmaktadır. Standart sorgulamalara öğrenci servisi (student self service) ve danışman servisi (advisor self service) altında erişilebilir.

2015-2016 GÜZ DÖNEMİ KAYITLARI İÇİN SIKÇA SORULAN SORULAR. Buradaki soru ve yanıtlar yalnızca 2015-2016 güz dönemi ders kayıtları için geçerlidir

2015-2016 GÜZ DÖNEMİ KAYITLARI İÇİN SIKÇA SORULAN SORULAR. Buradaki soru ve yanıtlar yalnızca 2015-2016 güz dönemi ders kayıtları için geçerlidir 2015-2016 GÜZ DÖNEMİ KAYITLARI İÇİN SIKÇA SORULAN SORULAR Buradaki soru ve yanıtlar yalnızca 2015-2016 güz dönemi ders kayıtları için geçerlidir Birinci sınıf öğrencilerinin ders kayıtları nasıl yapılacaktır?

Detaylı

2014 GÜZ DÖNEMİ KAYITLARI İÇİN SIKÇA SORULAN SORULAR. Buradaki soru ve yanıtlar yalnızca 2014 güz dönemi ders kayıtları için geçerlidir

2014 GÜZ DÖNEMİ KAYITLARI İÇİN SIKÇA SORULAN SORULAR. Buradaki soru ve yanıtlar yalnızca 2014 güz dönemi ders kayıtları için geçerlidir 2014 GÜZ DÖNEMİ KAYITLARI İÇİN SIKÇA SORULAN SORULAR Buradaki soru ve yanıtlar yalnızca 2014 güz dönemi ders kayıtları için geçerlidir Birinci sınıf birinci dönem öğrencilerinin ders kayıtları nasıl yapılacaktır?

Detaylı

DERS KAYIT YÖNETMELİĞİ

DERS KAYIT YÖNETMELİĞİ DERS KAYIT YÖNETMELİĞİ Doğu Akdeniz Üniversitesi Öğretim, Sınav ve Başarı Tüzüğü (Madde 10 altında Yönetmelik) Doğu Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü, Doğu Akdeniz Üniversitesi Öğretim, Sınav ve Başarı Tüzüğü

Detaylı

Uluslararası Antalya Üniversitesi. 2015-2016 Güz Yarıyılı 2.Sınıf Öğrencileri için 3.Yarıyıl Ders Kayıt Rehberi

Uluslararası Antalya Üniversitesi. 2015-2016 Güz Yarıyılı 2.Sınıf Öğrencileri için 3.Yarıyıl Ders Kayıt Rehberi Uluslararası Antalya Üniversitesi 2015-2016 Güz Yarıyılı 2.Sınıf Öğrencileri için 3.Yarıyıl Ders Kayıt Rehberi Akademik Yeterlik Değerlendirmesi Öğrencilerin akademik yeterliği her yarıyıl sonunda not

Detaylı

1. Ders Seçme Ekranının Kullanımı ile İlgili Bilgiler:

1. Ders Seçme Ekranının Kullanımı ile İlgili Bilgiler: 1 1. Ders Seçme Ekranının Kullanımı ile İlgili Bilgiler: Öğrenci Bilgi Sistemine http://obs.ankara.edu.tr:90 adresinden kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapılır. Kullanıcı adı okul numarasıdır. 2 Sistemde,

Detaylı

ULUSLARARASI LOJİSTİK LİSANS PROGRAMI

ULUSLARARASI LOJİSTİK LİSANS PROGRAMI ULUSLARARASI LOJİSTİK LİSANS PROGRAMI Programı Sunan Akademik Birim Uluslararası Lojistik Bölümü Program Direktörü Duygu Sav Programın Türü Lisans Programı Derecenin Seviyesi Bu program, Lisans seviyesinde

Detaylı

LİSANS - ÖNLİSANS YAZ ÖĞRETİMİ DERS KAYITLARI

LİSANS - ÖNLİSANS YAZ ÖĞRETİMİ DERS KAYITLARI LİSANS - ÖNLİSANS YAZ ÖĞRETİMİ DERS KAYITLARI Yaz Öğretimi ders kayıtlarından önce kayıtlı olduğunuz diploma programının ders planını, Fakülte ve Bölümler tarafından açılması planlanan derslerin listesini

Detaylı

Uluslararası Antalya Üniversitesi Bahar Yarıyılı 1.Sınıf Öğrencileri için (Irregular öğrenciler) 1.Yarıyıl Ders Kayıt Rehberi

Uluslararası Antalya Üniversitesi Bahar Yarıyılı 1.Sınıf Öğrencileri için (Irregular öğrenciler) 1.Yarıyıl Ders Kayıt Rehberi Uluslararası Antalya Üniversitesi 2016-2017 Bahar Yarıyılı 1.Sınıf Öğrencileri için (Irregular öğrenciler) 1.Yarıyıl Ders Kayıt Rehberi Akademik Yeterlik Değerlendirmesi Öğrencilerin akademik yeterliği

Detaylı

İSTANBUL KENT ÜNİVERSİTESİ YAZ ÖĞRETİMİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

İSTANBUL KENT ÜNİVERSİTESİ YAZ ÖĞRETİMİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar İSTANBUL KENT ÜNİVERSİTESİ YAZ ÖĞRETİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; İstanbul Kent Üniversitesi yaz dönemi eğitim öğretimine ilişkin

Detaylı

Madde 15: Eğitim Öğretim Süreleri

Madde 15: Eğitim Öğretim Süreleri Işık Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 15., 16. 25. ve 31. Maddelerine ve Diğer Hususlara İlişkin Senato Uygulama Esasları Madde 15: Eğitim Öğretim Süreleri Işık Üniversitesi

Detaylı

DEKANLIK Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Yerleşkesi İİBF 48000- Kötekli / Muğla Telefon 0252 211 1361 (www.mu.edu.tr)-(www.iibf.mu.edu.

DEKANLIK Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Yerleşkesi İİBF 48000- Kötekli / Muğla Telefon 0252 211 1361 (www.mu.edu.tr)-(www.iibf.mu.edu. T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI KAYIT YENİLEME KILAVUZU DEKANLIK Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Yerleşkesi İİBF 48000- Kötekli /

Detaylı

ANTRENÖRLÜK EĞİTİMİ LİSANS PROGRAMI

ANTRENÖRLÜK EĞİTİMİ LİSANS PROGRAMI ANTRENÖRLÜK EĞİTİMİ LİSANS PROGRAMI Programı Sunan Akademik Birim Antrenörlük Eğitimi Bölümü Program Direktörü Nevzat Selim Gökay Programın Türü Lisans Programı Derecenin Seviyesi Bu program, Lisans seviyesinde

Detaylı

BESLENME VE DİYETETİK LİSANS PROGRAMI

BESLENME VE DİYETETİK LİSANS PROGRAMI BESLENME VE DİYETETİK LİSANS PROGRAMI Programı Sunan Akademik Birim Beslenme ve Diyetetik Bölümü Program Direktörü Muhsin ÖZTÜRK Programın Türü Lisans Programı Derecenin Seviyesi Bu program, Lisans seviyesinde

Detaylı

Uluslararası Antalya Üniversitesi Bahar Yarıyılı 3.Sınıf Öğrencileri için 6.Yarıyıl Ders Kayıt Rehberi

Uluslararası Antalya Üniversitesi Bahar Yarıyılı 3.Sınıf Öğrencileri için 6.Yarıyıl Ders Kayıt Rehberi Uluslararası Antalya Üniversitesi 2016-2017 Bahar Yarıyılı 3.Sınıf Öğrencileri için 6.Yarıyıl Ders Kayıt Rehberi Akademik Yeterlik Değerlendirmesi Öğrencilerin akademik yeterliği her yarıyıl sonunda not

Detaylı

T.C. DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Müdürlüğü

T.C. DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Müdürlüğü LİSANS - ÖNLİSANS DERS KAYITLARI Ders kayıtlarından önce kayıtlı olduğunuz diploma programının ders planını, açılan dersleri ve bu dokümanda yer alan bilgileri incelemenizi, gerekli durumlarda danışmanlarınızın

Detaylı

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU YÖNERGESİ

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU YÖNERGESİ SELÇUK ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU YÖNERGESİ Tanım MADDE 1 Yaz Okulu, güz ve bahar yarıyılları dışında kalan, yaz tatili ayları içerisinde uygulanan ve üniversitenin eğitim-öğretim fırsatlarının yaz aylarında

Detaylı

TIBBİ LABORATUVAR TEKNİKLERİ ÖNLİSANS PROGRAMI

TIBBİ LABORATUVAR TEKNİKLERİ ÖNLİSANS PROGRAMI TIBBİ LABORATUVAR TEKNİKLERİ ÖNLİSANS PROGRAMI Programı Sunan Akademik Birim Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Program Direktörü Yrd.Doç.Dr. Duygu VARDAĞLI Programın Türü Önlisans Programı Kazanılan

Detaylı

1- Genel Not Ortalaması arasında olan öğrenciler yarıyıl başına 27 krediyi aşmamak koşulu ile fazla ders yüküne kaydolabilirler,

1- Genel Not Ortalaması arasında olan öğrenciler yarıyıl başına 27 krediyi aşmamak koşulu ile fazla ders yüküne kaydolabilirler, Işık Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 15., 16. 25. ve 31. Maddelerine ve Diğer Hususlara İlişkin Senato Uygulama Esasları Madde 15: Eğitim Öğretim Süreleri Işık Üniversitesi

Detaylı

SİVİL HAVACILIK KABİN HİZMETLERİ ÖN LİSANS PROGRAMI

SİVİL HAVACILIK KABİN HİZMETLERİ ÖN LİSANS PROGRAMI SİVİL HAVACILIK KABİN HİZMETLERİ ÖN LİSANS PROGRAMI Programı Sunan Akademik Birim Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Bölümü Program Direktörü Hasan USLU Programın Türü Önlisans Programı Derecenin Seviyesi

Detaylı

AŞÇILIK ÖNLİSANS PROGRAMI

AŞÇILIK ÖNLİSANS PROGRAMI AŞÇILIK ÖNLİSANS PROGRAMI Programı Sunan Akademik Birim Aşçılık Programı Program Direktörü Hasan USLU Programın Türü Önlisans Programı Derecenin Seviyesi Bu program, önlisans seviyesinde öğrenim veren

Detaylı

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU YÖNERGESİ Tanım MADDE 1 Yaz Okulu, güz ve bahar yarıyılları dışında kalan, yaz tatili ayları içerisinde uygulanan ve

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU YÖNERGESİ Tanım MADDE 1 Yaz Okulu, güz ve bahar yarıyılları dışında kalan, yaz tatili ayları içerisinde uygulanan ve SELÇUK ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU YÖNERGESİ Tanım MADDE 1 Yaz Okulu, güz ve bahar yarıyılları dışında kalan, yaz tatili ayları içerisinde uygulanan ve üniversitenin eğitim-öğretim fırsatlarının yaz aylarında

Detaylı

YENİ ÖNLİSANS VE LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM ve SINAV YÖNETMELİĞİ

YENİ ÖNLİSANS VE LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM ve SINAV YÖNETMELİĞİ YENİ ÖNLİSANS VE LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM ve SINAV YÖNETMELİĞİ HARF NOT SİSTEMİ Önlisans-Lisans Lisansüstü A 95-100 A 95-100 A- 90-94 A- 90-94 B+ 85-89 B+ 85-89 B 80-84 B 80-84 B- 75-79 B- 75-79 C+ 70-74

Detaylı

I. OASIS E GİRİŞ Sisteme daha önce sahip olduğunuz OASIS şifresi ve PIN kodları ile giriş yapınız.

I. OASIS E GİRİŞ Sisteme daha önce sahip olduğunuz OASIS şifresi ve PIN kodları ile giriş yapınız. I. OASIS E GİRİŞ Sisteme daha önce sahip olduğunuz OASIS şifresi ve PIN kodları ile giriş yapınız. Daha önce hiç OASIS e giriş yapmamış iseniz http://www.ieu.edu.tr/tlc/tr/ogrenciler-icin-akillikampus-destek

Detaylı

ÇOCUK GELİŞİMİ LİSANS PROGRAMI

ÇOCUK GELİŞİMİ LİSANS PROGRAMI ÇOCUK GELİŞİMİ LİSANS PROGRAMI Programı Sunan Akademik Birim Çocuk Gelişimi Bölümü Program Direktörü Yrd. Doç. Dr. Evren Bayramlı Programın Türü Lisans Programı Derecenin Seviyesi Bu program, Lisans seviyesinde

Detaylı

İSTANBUL ŞEHİR ÜNİVERSİTESİ YAZ ÖĞRETİMİ YÖNETMELİĞİ

İSTANBUL ŞEHİR ÜNİVERSİTESİ YAZ ÖĞRETİMİ YÖNETMELİĞİ İSTANBUL ŞEHİR ÜNİVERSİTESİ YAZ ÖĞRETİMİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; İstanbul Şehir Üniversitesinde uygulanacak yaz öğretimine ilişkin

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ YAZ OKULU YÖNERGESİ

GAZİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ YAZ OKULU YÖNERGESİ GAZİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ YAZ OKULU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönerge; Gazi Üniversitesine bağlı Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi ve bir eğitim-öğretim

Detaylı

HALKLA İLİŞKİLER VE REKLAMCILIK BÖLÜMÜ

HALKLA İLİŞKİLER VE REKLAMCILIK BÖLÜMÜ HALKLA İLİŞKİLER VE REKLAMCILIK BÖLÜMÜ Programı Sunan Akademik Birim Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü Program Direktörü Prof. Dr. Şermin Tekinalp Programın Türü Lisans Programı Derecenin Seviyesi

Detaylı

ÖĞRENCİ KAYIT İŞLEMLERİ

ÖĞRENCİ KAYIT İŞLEMLERİ ÖĞRENCİ KAYIT İŞLEMLERİ Açıklamalar Bu sistem, ders kesin kayıt ve ekle/sil işlemleri için kullanılmaktadır. Kesin kayıt dönemi sonuna kadar öğrenciler geçerli bir ders programı oluşturup kayıt onayı vermekle

Detaylı

Sakarya Üniversitesi Lisans Ve Önlisans Eğitim-Öğretim Ve Sınav Yönetmeliği ( gün ve sayılı R.G.

Sakarya Üniversitesi Lisans Ve Önlisans Eğitim-Öğretim Ve Sınav Yönetmeliği ( gün ve sayılı R.G. Sakarya Üniversitesi Lisans Ve Önlisans Eğitim-Öğretim Ve Sınav Yönetmeliği ( 27.08.2011 gün ve 28038 sayılı R.G.de yayımlanmıştır) Birinci Bölüm Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) ) (21/09/2013

Detaylı

I. KİMLER DERS EKLEME-BIRAKMA DÖNEMİNDE İŞLEM YAPABİLİR?

I. KİMLER DERS EKLEME-BIRAKMA DÖNEMİNDE İŞLEM YAPABİLİR? I. KİMLER DERS EKLEME-BIRAKMA DÖNEMİNDE İŞLEM YAPABİLİR? I.I. Öğretim Ücretini Ödediği Halde Daha Önce Hiçbir Derse Kayıt Olmayanlar Veya Öğretim Ücretini Geç Ödeyenler OASIS e şifrenizle girerek sırasıyla

Detaylı

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI KAYIT YENİLEME KILAVUZU

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI KAYIT YENİLEME KILAVUZU T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI KAYIT YENİLEME KILAVUZU Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Yerleşkesi İİBF 48000- Kötekli / Muğla Telefon

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ YAZ OKULU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

GAZİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ YAZ OKULU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar GAZİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ YAZ OKULU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönerge; Gazi Üniversitesine bağlı Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi ve bir eğitim-öğretim

Detaylı

İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ LİSANS PROGRAMI

İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ LİSANS PROGRAMI İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ LİSANS PROGRAMI Programı Sunan Akademik Birim İnşaat Mühendisliği Bölümü Program Direktörü Yavuz BİLGEN Programın Türü Lisans Programı Derecenin Seviyesi Bu program, Lisans seviyesinde

Detaylı

ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA CUMARTESİ PAZAR PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA CUMARTESİ PAZAR PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA

ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA CUMARTESİ PAZAR PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA CUMARTESİ PAZAR PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA DERS KAYIT HAFTASI (19-23 EYLÜL 2018) DERSLERİN İLK HAFTASI (24-28 EYLÜL 2018 DERSLERİN İKİNCİ HAFTASI (1-3 EKİM 2018) ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA CUMARTESİ PAZAR PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA CUMARTESİ

Detaylı

ULUSLARARASI TİCARET LİSANS PROGRAMI

ULUSLARARASI TİCARET LİSANS PROGRAMI ULUSLARARASI TİCARET LİSANS PROGRAMI Programı Sunan Akademik Birim Uluslararası Ticaret Bölümü Program Direktörü Pınar Bacaksız Programın Türü Lisans Programı Derecenin Seviyesi Bu program, Lisans seviyesinde

Detaylı

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ Üniversite Senatosunun 08.08.2017 tarih ve 11 nolu toplantı tutanağının ekidir. GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM

Detaylı

ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KAYIT YENİLEME / DERSE YAZILMA DUYURUSU

ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KAYIT YENİLEME / DERSE YAZILMA DUYURUSU 2016-2017 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KAYIT YENİLEME / DERSE YAZILMA DUYURUSU Üniversitemiz 2016 2017 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Ders Kayıtları; Önlisans / Lisans öğrencileri için 5-9 Eylül 2016 tarihleri

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI İNTERAKTİF KAYIT DANIŞMAN KILAVUZU. Öğrenci ve Bilişim Koordinatörlüğü Eğitim-Öğretim Yılı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI İNTERAKTİF KAYIT DANIŞMAN KILAVUZU. Öğrenci ve Bilişim Koordinatörlüğü Eğitim-Öğretim Yılı 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI İNTERAKTİF KAYIT DANIŞMAN KILAVUZU Öğrenci ve Bilişim Koordinatörlüğü 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ KAPSAMINDA

Detaylı

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar KARABÜK ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1- (1)Bu Yönergenin amacı, Karabük Üniversitesi bünyesinde yaz aylarında uygulanacak olan eğitim-öğretim

Detaylı

2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR (İKİNCİ DÖNEM) YARIYILI KAYIT YENİLEME ESASLARI

2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR (İKİNCİ DÖNEM) YARIYILI KAYIT YENİLEME ESASLARI 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR (İKİNCİ DÖNEM) YARIYILI KAYIT YENİLEME ESASLARI 1. Öğrenim Ücretinin Yatırılması, Ders Kayıtları, Danışman Onayı, Ders 10-14 Şubat 2014 tarihleri arasında Gerçekleştirilecektir.

Detaylı

PSİKOLOJİ LİSANS PROGRAMI

PSİKOLOJİ LİSANS PROGRAMI PSİKOLOJİ LİSANS PROGRAMI Programı Sunan Akademik Birim Psikoloji Bölümü Program Direktörü Prof. Dr. Salih Yaşar ÖZDEN Programın Türü Lisans Programı Derecenin Seviyesi Bu program, lisans seviyesinde öğrenim

Detaylı

ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KAYIT YENİLEME / DERSE YAZILMA DUYURUSU

ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KAYIT YENİLEME / DERSE YAZILMA DUYURUSU 2017-2018 ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KAYIT YENİLEME / DERSE YAZILMA DUYURUSU Üniversitemiz 2017 2018 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Ders Kayıtları; 29 Ocak - 2 Şubat 2018 tarihleri arasında Kocaeli

Detaylı

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL ve YANDAL LİSANS PROGRAMI YÖNERGESİ*

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL ve YANDAL LİSANS PROGRAMI YÖNERGESİ* T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL ve YANDAL LİSANS PROGRAMI YÖNERGESİ* Amaç Madde 1. (1). Bu yönergenin amacı, İstanbul Medipol Üniversitesinde kayıtlı olduğu lisans programlarını üstün başarıyla

Detaylı

MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ ÖZEL ÖĞRENCİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ ÖZEL ÖĞRENCİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesinden: MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ ÖZEL ÖĞRENCİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı, Mimar

Detaylı

YÖNETMELİK İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS EĞİTİM ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YÖNETMELİK İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS EĞİTİM ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar 12 Haziran 2017 PAZARTESİ Resmî Gazete Sayı : 30094 İstanbul Kemerburgaz Üniversitesinden: YÖNETMELİK İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS EĞİTİM ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç,

Detaylı

MADDE 2 (1) Bu Yönetmelik; Yeni Yüzyıl Üniversitesinde çift anadal ve yandal eğitim-öğretim programlarına ilişkin hükümleri kapsar.

MADDE 2 (1) Bu Yönetmelik; Yeni Yüzyıl Üniversitesinde çift anadal ve yandal eğitim-öğretim programlarına ilişkin hükümleri kapsar. YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Yeni Yüzyıl Üniversitesinde bir lisans eğitim-öğretimine

Detaylı

ULUSLARARASI KIBRIS ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMLARI KAYIT, KABUL VE UYGULAMA YÖNETMELİĞİ

ULUSLARARASI KIBRIS ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMLARI KAYIT, KABUL VE UYGULAMA YÖNETMELİĞİ ULUSLARARASI KIBRIS ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMLARI KAYIT, KABUL VE UYGULAMA YÖNETMELİĞİ Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Mütevelli Heyeti, Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Ana Yönetmeliği nin 8 inci

Detaylı

ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KAYIT YENİLEME / DERSE YAZILMA DUYURUSU

ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KAYIT YENİLEME / DERSE YAZILMA DUYURUSU 2018-2019 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KAYIT YENİLEME / DERSE YAZILMA DUYURUSU Üniversitemiz 2018 2019 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Ders Kayıtları; 17-21 Eylül 2018 tarihleri arasında Kocaeli Üniversitesi

Detaylı

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL LİSANS PROGRAMI YÖNERGESİ* BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL LİSANS PROGRAMI YÖNERGESİ* BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL LİSANS PROGRAMI YÖNERGESİ* Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Madde 1- (1) Bu yönergenin amacı, İstanbul Medipol Üniversitesinde

Detaylı

I. OASIS E GİRİŞ Sisteme daha önce sahip olduğunuz OASIS şifresi ve PIN kodları ile giriş yapınız.

I. OASIS E GİRİŞ Sisteme daha önce sahip olduğunuz OASIS şifresi ve PIN kodları ile giriş yapınız. I. OASIS E GİRİŞ Sisteme daha önce sahip olduğunuz OASIS şifresi ve PIN kodları ile giriş yapınız. Daha önce hiç OASIS e giriş yapmamış iseniz https://thoroasis.izmirekonomi.edu.tr/oasis/docs/oasis_login_manual.pdf

Detaylı

T.C. HALİÇ ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL PROGRAMLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. HALİÇ ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL PROGRAMLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. HALİÇ ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL PROGRAMLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı, lisans programlarını başarıyla yürüten öğrencilerin,

Detaylı

I. OASIS E GİRİŞ Sisteme daha önce sahip olduğunuz OASIS şifresi ve PIN kodları ile giriş yapınız.

I. OASIS E GİRİŞ Sisteme daha önce sahip olduğunuz OASIS şifresi ve PIN kodları ile giriş yapınız. I. OASIS E GİRİŞ Sisteme daha önce sahip olduğunuz OASIS şifresi ve PIN kodları ile giriş yapınız. Daha önce hiç OASIS e giriş yapmamış iseniz https://oasis.ieu.edu.tr/oasis/help.php adresinden OASIS şifrenizi

Detaylı

DERS KAYIT KILAVUZU. I. Eski ve Yeni Yönetmelik Öğrencileri için ORTAK Kurallar

DERS KAYIT KILAVUZU. I. Eski ve Yeni Yönetmelik Öğrencileri için ORTAK Kurallar DERS KAYIT KILAVUZU Maltepe Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim ve Öğretim ve Sınav Yönetmelikleri ile ilgili Senato Kararları bu kılavuzda özetlenmiştir. I. Eski ve Yeni Yönetmelik Öğrencileri için

Detaylı

KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ

KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ Amaç MADDE 1- Bu Yönergenin amacı; Kastamonu Üniversitesinde bir lisans programını başarıyla sürdüren öğrencilerin, gerekli şartları sağladıkları ve

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; İnönü Üniversitesine bağlı fakülte, yüksekokul meslek yüksekokulu ve enstitülerde,

Detaylı

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ Y AZ OKULU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ Y AZ OKULU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar KARABÜK ÜNİVERSİTESİ Y AZ OKULU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1- (1)Bu Yönergenin amacı, Karabük Üniversitesi bünyesinde yaz aylarında uygulanacak olan

Detaylı

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Yandal programının amacı, anadal lisans programlarını başarıyla yürüten öğrencilerin

Detaylı

Üniversitemiz Senatosunun 15.01.2013 tarih ve 04/39 sayılı karar ekidir. KAFKAS ÜNİVERSİTESİ ÖZEL ÖĞRENCİ YÖNERGESİ

Üniversitemiz Senatosunun 15.01.2013 tarih ve 04/39 sayılı karar ekidir. KAFKAS ÜNİVERSİTESİ ÖZEL ÖĞRENCİ YÖNERGESİ Üniversitemiz Senatosunun 15.01.2013 tarih ve 04/39 sayılı karar ekidir. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam KAFKAS ÜNİVERSİTESİ ÖZEL ÖĞRENCİ YÖNERGESİ MADDE 1 - (1) Bu Yönergenin

Detaylı

Bu programa başvuru için ayrıca dilekçe verilmesine gerek yoktur. Sistem üzerinden ders seçimlerinin yapılması yeterlidir.

Bu programa başvuru için ayrıca dilekçe verilmesine gerek yoktur. Sistem üzerinden ders seçimlerinin yapılması yeterlidir. I.Tümleşik Eğitim (4+1)Programı Nedir? Anadal Lisans Programında 4. sınıfa geçen öğrencilere sunulan ve belirli bir alanda uzmanlık kazanmak isteyenlere son sınıfta Üniversite Senatosu tarafından belirlenen

Detaylı

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI VE YANDAL PROGRAMI UYGULAMA ESASLARI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI VE YANDAL PROGRAMI UYGULAMA ESASLARI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI VE YANDAL PROGRAMI UYGULAMA ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Uygulama Esaslarının amacı; Atatürk Üniversitesi bünyesinde

Detaylı

KAYIT YENİLEME KILAVUZU BAHAR DÖNEMİ

KAYIT YENİLEME KILAVUZU BAHAR DÖNEMİ KAYIT YENİLEME KILAVUZU 2018-2019 BAHAR DÖNEMİ Ders Kayıt Dönemi Başlangıç 21.01.2019 (Pazartesi) Ders Kaydı Dönemi Bitiş 03.02.2018 (Pazar) TÜM LİSANS öğrencilerinin ders seçimi sistem otomatik yapılacaktır.

Detaylı

T.C. BİRUNİ ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. BİRUNİ ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. BİRUNİ ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu yönergenin amacı, Biruni Üniversitesi Fakülteleri nde çift anadal (ÇAP) ve yandal

Detaylı

You created this PDF from an application that is not licensed to print to novapdf printer (

You created this PDF from an application that is not licensed to print to novapdf printer ( 28 Temmuz 2013 PAZAR Resmî Gazete Sayı : 28721 Kırıkkale Üniversitesinden: YÖNETMELİK KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

Detaylı

TARSUS ÜNİVERSİTESİ DERS KAYIT KILAVUZU

TARSUS ÜNİVERSİTESİ DERS KAYIT KILAVUZU TARSUS ÜNİVERSİTESİ DERS KAYIT KILAVUZU İÇİNDEKİLER A. GENEL BİLGİLER... 3 B. DERS KAYIT İŞLEMLERİ... 3 C. HARÇ İŞLEMLERİ... 9 1. Katkı Payı/Öğrenim Ücreti... 9 I. Katkı Payı:... 9 II. Öğrenim Ücreti...

Detaylı

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ KAYIT YENİLEME KILAVUZU

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ KAYIT YENİLEME KILAVUZU T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ KAYIT YENİLEME KILAVUZU İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanlığı Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Yerleşkesi İİBF 48000- Kötekli

Detaylı

I. KİMLER DERS EKLEME-BIRAKMA DÖNEMİNDE İŞLEM YAPABİLİR?

I. KİMLER DERS EKLEME-BIRAKMA DÖNEMİNDE İŞLEM YAPABİLİR? I. KİMLER DERS EKLEME-BIRAKMA DÖNEMİNDE İŞLEM YAPABİLİR? I.I. Öğretim Ücretini Ödediği Halde Daha Önce Hiçbir Derse Kayıt Olmayanlar Veya Öğretim Ücretini Geç Ödeyenler OASIS e şifrenizle girerek sırasıyla

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YAZ OKULU DUYURUSU

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YAZ OKULU DUYURUSU MEVZUAT 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YAZ OKULU DUYURUSU Gazi Üniversitesi Yaz Okulu Yönergesine ulaşmak için tıklayınız. YAZ OKULU AKADEMİK TAKVİMİ 18-19 Haziran 2018 Yaz okulu ön kayıtları 21-22 Haziran

Detaylı

03-07 Eylül 2018 Bölümler tarafından ders programlarının belirlenmesi. 21 Eylül 2018 Yabancı Uyruklu Öğrenciler için Türkçe Yeterlik Sınavı

03-07 Eylül 2018 Bölümler tarafından ders programlarının belirlenmesi. 21 Eylül 2018 Yabancı Uyruklu Öğrenciler için Türkçe Yeterlik Sınavı 03-10 Eylül 2018 19 Eylül 2018 03-23 Eylül 2018 12 Eylül 2018 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GENEL AKADEMİK TAKVİMİ GÜZ YARIYILI İsteğe bağlı olarak İngilizce Hazırlık sınıfı okuyacak öğrenciler için Yabancı

Detaylı

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ TRABZON, 2013 DERS KAYIT Bölüme ait lisans ders programına, aşağıdaki link yardımıyla ulaşabilirsiniz. http://www.ktu.edu.tr/2014/endustri-lisansdersleri

Detaylı

HİTİT ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

HİTİT ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar HİTİT ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı; Hitit Üniversitesi bünyesinde yer alan önlisans diploma programları

Detaylı

YÖNETMELİK AKSARAY ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ

YÖNETMELİK AKSARAY ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ 10 Ağustos 2014 PAZAR Resmî Gazete Sayı : 29084 Aksaray Üniversitesinden: YÖNETMELİK AKSARAY ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve

Detaylı

Uluslararası Antalya Üniversitesi Güz Yarıyılı 1.Sınıf Öğrencileri için 1.Yarıyıl Ders Kayıt Rehberi

Uluslararası Antalya Üniversitesi Güz Yarıyılı 1.Sınıf Öğrencileri için 1.Yarıyıl Ders Kayıt Rehberi Uluslararası Antalya Üniversitesi 2016-2017 Güz Yarıyılı 1.Sınıf Öğrencileri için 1.Yarıyıl Ders Kayıt Rehberi Akademik Yeterlik Değerlendirmesi Öğrencilerin akademik yeterliği her yarıyıl sonunda not

Detaylı

BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ PROGRAMLAR ARASINDA GEÇİŞ, ÇİFT ANADAL, YANDAL İLE DEĞİŞİM PROGRAMLARINA İLİŞKİN UYGULAMA ESASLARI YÖNERGESİ

BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ PROGRAMLAR ARASINDA GEÇİŞ, ÇİFT ANADAL, YANDAL İLE DEĞİŞİM PROGRAMLARINA İLİŞKİN UYGULAMA ESASLARI YÖNERGESİ BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ PROGRAMLAR ARASINDA GEÇİŞ, ÇİFT ANADAL, YANDAL İLE DEĞİŞİM PROGRAMLARINA İLİŞKİN UYGULAMA ESASLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak Amaç Madde 1 (1) Bu yönergenin

Detaylı

T.C. KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANA DAL VE YAN DAL PROGRAMI UYGULAMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGESİ

T.C. KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANA DAL VE YAN DAL PROGRAMI UYGULAMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGESİ Senato tarihi:30/11/2011 Toplantı no:2011/21 T.C. KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANA DAL VE YAN DAL PROGRAMI UYGULAMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

SIKÇA SORULAN SORULAR Soru 1: 1. Sınıf öğrencisiyim, ders kaydı yaptırmam gerekiyor mu? Yeni kayıt yaptıran 1. sınıf öğrencilerinin Güz ve Bahar

SIKÇA SORULAN SORULAR Soru 1: 1. Sınıf öğrencisiyim, ders kaydı yaptırmam gerekiyor mu? Yeni kayıt yaptıran 1. sınıf öğrencilerinin Güz ve Bahar SIKÇA SORULAN SORULAR Soru 1: 1. Sınıf öğrencisiyim, ders kaydı yaptırmam gerekiyor mu? Yeni kayıt yaptıran 1. sınıf öğrencilerinin Güz ve Bahar Yarıyıllarında e-kayıt sayfasından derslerini seçerek ders

Detaylı

YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ

YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ Eğitim-Öğretim Yılı Madde 1 Bir eğitim-öğretim yılı 14 der haftalık iki dönemden oluşur. Dönemlere ders kayıt süresi ve final sınav süreleri dâhil

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ 2016/2017 ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ 2016/2017 ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ 2016/2017 ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ 2016/2017 öğretim yılı bahar yarıyılı kayıt yenileme işlemleri aşağıda belirtilen tarihler

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI İNTERAKTİF KAYIT DANIŞMAN KILAVUZU. Öğrenci ve Bilişim Koordinatörlüğü Eğitim-Öğretim Yılı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI İNTERAKTİF KAYIT DANIŞMAN KILAVUZU. Öğrenci ve Bilişim Koordinatörlüğü Eğitim-Öğretim Yılı 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI İNTERAKTİF KAYIT DANIŞMAN KILAVUZU Öğrenci ve Bilişim Koordinatörlüğü 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ KAPSAMINDA

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ 2015/2016 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ 2015/2016 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ 2015/2016 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ 2015/2016 öğretim yılı güz yarıyılı kayıt yenileme işlemleri aşağıda belirtilen tarihler arasında

Detaylı

T.C. SİNOP ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. SİNOP ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. SİNOP ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Sinop Üniversitesinde bir lisans eğitim öğretimine

Detaylı

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar KARABÜK ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1- (1)Bu Yönergenin amacı, Karabük Üniversitesi bünyesinde yaz aylarında uygulanacak olan eğitim-öğretim

Detaylı

MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ

MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ 2017-2018 ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ KURUM İÇİ PROGRAMLAR ARASI GEÇİŞ, ÇİFT ANADAL, YANDAL KONTENJANLARI, BAŞVURU TARİHİ VE KOŞULLARI Fizik A.

Detaylı

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Çift anadal programının amacı, anadal programlarını başarıyla yürüten lisans

Detaylı

2014-2015 BAHAR YARIYILI KAYIT YENİLEME VE DERS DİLEKÇESİ KAYIT İŞLEMLERİ

2014-2015 BAHAR YARIYILI KAYIT YENİLEME VE DERS DİLEKÇESİ KAYIT İŞLEMLERİ 2014-2015 BAHAR YARIYILI KAYIT YENİLEME VE DERS DİLEKÇESİ KAYIT İŞLEMLERİ Kocaeli Üniversitesi Lisans ve Ön Lisans Eğitim Öğretim Yönetmeliği gereği Yeni kayıt yaptıran birinci sınıf öğrencileri hariç

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ YAZ ÖĞRETİMİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ANKARA ÜNİVERSİTESİ YAZ ÖĞRETİMİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ANKARA ÜNİVERSİTESİ YAZ ÖĞRETİMİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Ankara Üniversitesinde verilen yaz öğretimine ilişkin usul ve esasları

Detaylı

İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS EĞİTİM ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS EĞİTİM ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS EĞİTİM ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmelik; İstanbul Kemerburgaz Üniversitesinde yürütülen

Detaylı

KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ

KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Çift Anadal Programının amacı, Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi'nde bir programda lisans öğrenimini yüksek başarı ile sürdüren öğrencilerin

Detaylı

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ TEKSTİL MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ÇİFT ANADAL LİSANS-YAN DAL LİSANS PROGRAMLARI

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ TEKSTİL MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ÇİFT ANADAL LİSANS-YAN DAL LİSANS PROGRAMLARI ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ TEKSTİL MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ÇİFT ANADAL LİSANS-YAN DAL LİSANS PROGRAMLARI 11.01.2016 A. ÇİFT ANADAL, YAN DAL LİSANS PROGRAMLARI Çift Anadal Lisans Programları

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ YAZ DÖNEMİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Yıldırım Beyazıt Üniversitesi yaz dönemi eğitimöğretimine

Detaylı

AGÜ UIS ÖĞRENCİ DERS PROGRAMI HAZIRLAMA KILAVUZU

AGÜ UIS ÖĞRENCİ DERS PROGRAMI HAZIRLAMA KILAVUZU AGÜ UIS ÖĞRENCİ DERS PROGRAMI HAZIRLAMA KILAVUZU 1. Sisteme Giriş http://uis.agu.edu.tr/ adresinden login ekranından kullanıcı adı ve şifrenizle giriş yapabilirsiniz (Resim 1) Sisteme daha önce grimemiş

Detaylı

MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Yıldırım Beyazıt Üniversitesi yaz dönemi eğitimöğretimine ilişkin esasları düzenlemektir.

MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Yıldırım Beyazıt Üniversitesi yaz dönemi eğitimöğretimine ilişkin esasları düzenlemektir. YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ YAZ DÖNEMİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Yıldırım Beyazıt Üniversitesi yaz dönemi eğitimöğretimine

Detaylı

Mustafa Kemal Üniversitesi Ön lisans ve Lisans Uzaktan Eğitim Yönergesi

Mustafa Kemal Üniversitesi Ön lisans ve Lisans Uzaktan Eğitim Yönergesi Mustafa Kemal Üniversitesi Ön lisans ve Lisans Uzaktan Eğitim Yönergesi BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Mustafa Kemal Üniversitesine bağlı uzaktan

Detaylı

İSTANBUL KENT ÜNİVERSİTESİ MUAFİYET ve İNTİBAK İŞLEMLERİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK ve TANIMLAR

İSTANBUL KENT ÜNİVERSİTESİ MUAFİYET ve İNTİBAK İŞLEMLERİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK ve TANIMLAR İSTANBUL KENT ÜNİVERSİTESİ MUAFİYET ve İNTİBAK İŞLEMLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK ve TANIMLAR Amaç Madde 1 Bu yönergenin amacı, İstanbul Kent Üniversitesine kayıt hakkı kazanan öğrencilerin

Detaylı

EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI AKADEMĠK TAKVĠM. Güz Yarıyılı Yeni Öğrencilerin Kesin Kayıtları ve Yeterlik Sınavları Bahar Yarıyılı

EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI AKADEMĠK TAKVĠM. Güz Yarıyılı Yeni Öğrencilerin Kesin Kayıtları ve Yeterlik Sınavları Bahar Yarıyılı 2015- EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI AKADEMĠK TAKVĠM Güz Yarıyılı Yeni Öğrencilerin Kesin Kayıtları ve Yeterlik Sınavları Bahar Yarıyılı 3-7 Ağustos 2015 Yeni Öğrencilerin Kayıtlarının Yapılması 24-28 Ağustos 2015

Detaylı

KAYIT ÜCRETİ Yaz okulunda öğrencinin ödeyeceği ücret 2547 sayılı Kanun ve ilgili diğer mevzuat hükümlerine göre belirlenir.

KAYIT ÜCRETİ Yaz okulunda öğrencinin ödeyeceği ücret 2547 sayılı Kanun ve ilgili diğer mevzuat hükümlerine göre belirlenir. 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YAZ OKULU DUYURUSU MEVZUAT Gazi Üniversitesi Yaz Okulu Yönergesine ulaşmak için tıklayınız. YAZ OKULU AKADEMİK TAKVİMİ 18-19 Haziran 2018 Yaz okulu ön kayıtları (Diğer yükseköğretim

Detaylı

Üniversitemiz Senatosunun 27.06.2014 tarih ve 11 sayılı toplantısında kabul edilmiştir.

Üniversitemiz Senatosunun 27.06.2014 tarih ve 11 sayılı toplantısında kabul edilmiştir. Üniversitemiz Senatosunun 27.06.2014 tarih ve 11 sayılı toplantısında kabul edilmiştir. DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ YAN DAL PROGRAMI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1)

Detaylı

ODTÜ Yan Dal Programı Yönergesi

ODTÜ Yan Dal Programı Yönergesi ODTÜ Yan Dal Programı Yönergesi Birinci Bölüm Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Yan dal programının amacı, ana dal lisans programlarını başarıyla yürüten öğrencilerin ilgi duydukları başka

Detaylı

AKADEMİK YILI GÜZ YARIYILI DERS KAYIT KILAVUZU

AKADEMİK YILI GÜZ YARIYILI DERS KAYIT KILAVUZU 2018-2019 AKADEMİK YILI GÜZ YARIYILI DERS KAYIT KILAVUZU (Önlisans, Lisans ve Lisansüstü Öğrencileri İçin) Bartın Üniversitesi 1.Adım Katkı Payı/Öğrenim Ücreti Yatıracak Öğrenciler Katkı payı/öğrenim ücretleri

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam ve Hukuki Dayanak. MADDE 1 - (1) İstanbul Gelişim Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav

BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam ve Hukuki Dayanak. MADDE 1 - (1) İstanbul Gelişim Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Hukuki Dayanak Amaç MADDE 1 - (1) İstanbul Gelişim Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği hükümlerine bağlı olarak anadal lisans/önlisans programlarını

Detaylı

T.C KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL YÖNERGESİ

T.C KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL YÖNERGESİ T.C KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL YÖNERGESİ Dayanak Madde 1-Kadir Has Üniversitesi Çift Anadal Programı Yönergesi, Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında

Detaylı