BİLGİ TOPLUMUNA DÖNÜŞÜM ve BİLGİ İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ MALİ DESTEK PROGRAMI. KAYS üzerinden Proje Başvurusu Hazırlama

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "BİLGİ TOPLUMUNA DÖNÜŞÜM ve BİLGİ İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ MALİ DESTEK PROGRAMI. KAYS üzerinden Proje Başvurusu Hazırlama"

Transkript

1 BİLGİ TOPLUMUNA DÖNÜŞÜM ve BİLGİ İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ MALİ DESTEK PROGRAMI KAYS üzerinden Proje Başvurusu Hazırlama

2 TOPLANTI AKIŞI Sabah Oturumu: Mali Destek Programı Tanıtımı KAYS Genel Bilgiler KAYS Kullanıcı Kayıt İşlemleri KAYS Üzerinden Başvuru Sahibi Tanımlama Proje Ortak / İştirakçi Tanımlama KAYS Üzerinden Başvuru Formunun Doldurulması Öğleden Sonra Oturumu: Mantıksal Çerçeve Destekleyici Belgeler Özgeçmişlerin Doldurulması KAYS Üzerinden Proje Başvuru Tamamlama ve Çevrimiçi Gönderim KAYS Üzerinden Bütçe Formunun Doldurulması Bütçe Hazırlanırken Dikkat Edilecek Hususlar

3 KAYS - Genel Bilgiler KAYS'ı kullanmaya başlamadan önce yazılım hakkında bilinmesi gerekenler: Etkin kullanım için Google Chrome veya Mozilla Firefox kullanılması tavsiye edilmektedir. Yazılımdan raporların alınabilmesi için bilgisayarda Adobe Acrobat 9 veya daha üst bir versiyonu kurulu olmalıdır. KAYS yardım menüleri ve kullanıcı kılavuzlarına adresi ile erişilebilir. KAYS giriş sayfasına adresinden veya İZKA ana sayfasından erişilebilir. Sisteme Giriş düğmesine tıklanır.

4 KAYS-Genel Bilgiler Sisteme girmek istediğinizde karşılaştığınız uyarıda Yine de devam et seçeneğini tıklayınız. Bu uyarı TÜBİTAK ın kendi güvenlik şifrelemesini kullanmasından kaynaklanmaktadır.

5 Kullanıcı Kayıt İşlemleri Proje başvurusu yapacak kişinin önceden sistemde kaydı yok ise KAYS Giriş ekranında yer alan Sisteme Kaydol bağlantısına tıklanır.

6 Kullanıcı Kayıt Formu Sisteme Kaydol bağlantısına tıklanmasının ardından Kayıt Formu Ekranı açılır. Sistemde aynı T.C. Kimlik Numarası ve Kullanıcı Adı ile sadece 1 kez kullanıcı kaydı oluşturulabilir.

7 Kullanıcı Rol Seçimi Kayıt Formundaki Rolü alanında açılan listeden Başvuru Sahibi Kullanıcısı seçilmelidir. Kayıt Formunda yer alan tüm alanlar eksiksiz ve doğru olarak doldurulduktan sonra Kaydet düğmesine tıklanır. Sisteme başarıyla kayıt olunduğuna dair gelen bilgi mesajından sonra Kullanıcı Adı ve Şifre bilgilerini girerek Sisteme giriş yapılır.

8 Kullanıcı Ana Sayfası Ana sayfanın sol üstünde sisteme giriş yapan kullanıcının Adı ve Soyadı bilgisi yer almaktadır. Kullanıcı bilgileri güncellenmek istenirse Adı ve Soyadı Alanına tıklanır ve açılan Kullanıcı Bilgilerim Penceresi üzerinden değişiklik yapılabilir.

9 Proje Başvuru İşlemleri Kullanıcı Ana Sayfasında yer alan Başvuru İşlemleri /Başvuru Yap seçilir. Sisteme kayıtlı bir kullanıcı, Türkiye deki tüm Ajanslar tarafından oluşturulan ve başvuru döneminde olan tüm MDP leri görebilir. Destek Programı Seçim Ekranından Proje Teklif Çağrısı alanına tıklanır. Açılan listeden İzmir İli ve 2014 Yılı Bilgi Toplumuna Dönüşüm ve Bilgi İletişim Teknolojileri MDP seçilir ve Başvuru Yap düğmesine tıklanır.

10 Referans Kodu KAYS üzerinden başvuru yapılırken başvuru sahibi kuruluş, Kar Amacı Gütmeyen ise TR31/14/BTD01 Kar Amacı Güden ise TR31/14/BTD02 referans kodu seçilmelidir.

11 Başvuru Sahibi Kuruluşun Sisteme Kaydı İlk olarak adına proje sunulacak başvuru sahibi kuruluşun Sistemde kayıtlı olup olmadığı, vergi kimlik /resmi sicil no. girilerek sorgulanmalıdır.

12 Başvuru Sahibi Kuruluşun Sisteme Kaydı Sorgulama için, Başvuru Sahibi Kaydet Penceresinde; Paydaş Tipi (Tüzel Paydaş) Resmi Sicil Numarası Vergi Kimlik Numarası alanları yer alır. Paydaş Tipi alanından, başvuru sahibinin paydaş tipi Tüzel Paydaş olarak seçildikten sonra Resmi Sicil Numarası veya Vergi Kimlik Numarası alanlarından en az biri doldurularak Sorgula düğmesine tıklanır. Sorgulama sonucu görüntülenen kuruluş Başvuru Sahibi olarak seçilir. Sorgulama sonucu ilgili kuruluş bulunamadıysa, Sisteme (ilk kez) tanıtılması gerekmektedir.

13 Başvuru Sahibi Kuruluşun Sisteme Kaydı Başvuru Sahibi kuruluşun Sisteme tanıtılması için ana sayfadaki Kullanıcı İşlemleri menüsünden Tüzel Paydaş İşlemleri seçilir. Açılan Tüzel Paydaş Bilgileri Penceresindeki tüm alanlar doğru ve eksiksiz bir şekilde doldurulmalıdır. Sisteme eklenen tüzel paydaşa yönelik bilgilerde güncelleme yapılmak istenirse, İZKA ile iletişime geçilmesi gerekmektedir!

14 Başvuru Sahibi-Yetkili Kişiler ve İrtibat Kişileri Başvuru sahibi kuruluş Sisteme kaydedildikten sonra Yetkili Kişiler ve İrtibat Kişileri alanları aktif hale gelmektedir. Açılan Kişi Bilgileri penceresi üzerinde projede imzaya yetkili olan kişinin Adı, Soyadı ve Pozisyon / Konumu alanları doldurularak Ekle düğmesine tıklanır. Yetkili Kişiler tanımlandıktan sonra projenin irtibat kişileri Sisteme eklenmelidir. İrtibat kişileri yetkili olmak zorunda değildir! Kurumda projeyi en iyi bilen kişiler irtibat kişisi seçilmelidir. Sisteme en az 2 irtibat kişisi tanımlanmak zorundadır. E-Posta alanlarından birinde başvuru sahibi kuruluşun Kayıtlı E-Posta (KEP) adresi belirtilmelidir.

15 Başvuru Sahibi Bilgileri Bu bölümde başvuru sahibine ilişkin aşağıdaki bilgiler girilmektedir. Hissedar Listesi Yönetim Kurulu Üye Listesi Faaliyet Alanları

16 Kaynaklar- Mali Veri Bu adımda girilen bilgiler, destek talebinde bulunulan ölçekteki projeleri uygulamak için başvuru sahibi kuruluşun yeterli kaynağa sahip olup olmadığının değerlendirilmesini sağlar. Mali Veri alanında, başvuru sahibinin aşağıdaki mali veri bilgileri girilmelidir: Satışlar Net Kar Toplam Bilanço Orta ve Uzun Vadeli Borçlar Sermaye Kısa Vadeli Borçlar Kamu kurumlarında mali veri olarak genel bütçeden alınan paylar, geçmiş yıllar bazında gelirler olarak sisteme eklenmelidir. Net kazanç, borçlar gibi kalemlere ilişkin veriler olmaması durumunda 0 yazabilirsiniz.

17 Kaynaklar -Diğer Kaynaklar adımında doldurulması istenen diğer alanlar: Son 3 yıl için yıllık gelir, Üçüncü kişilerce verilen teminatlar, Mali kapasiteyi etkileyebilecek risk ve belirsizlikler, Kategorilerine göre (Örn. müdür, mühendis, teknisyen sayısı vb.) tam zamanlı ve yarı zamanlı personel sayısı (Burada verilen bilgiler, proje kapsamında istihdam edilecek olan personel değil halihazırda başvuru sahibi kuruluşta istihdam edilen personel bilgisi olmalıdır), Ekipman ve ofisler (Burada verilen bilgiler, proje kapsamında kullanılacak veya temin edilecek ekipman ve ofisler değil, halihazırda başvuru sahibi kuruluşun sahip olduğu gayrimenkul ve makine parkı bilgisi olmalıdır), Diğer ilgili kaynaklar (Örn. gönüllüler, iştirakçi kuruluşlar, uygulamaya katkıda bulunabilecek ağlar, vb.)

18 Benzer Proje Tecrübesi Bu adımda, başvuru sahibi kuruluşun destek talebinde bulunduğu proje ile aynı sektörde ve karşılaştırılabilir ölçekte projeleri yönetme konusunda, yeterli deneyime sahip olup olmadığının değerlendirilmesini sağlar.

19 Diğer Başvurular Son 3 yılda ulusal ya da uluslararası kurum ve kuruluşlardan sağlanan mali destekler ile henüz sonuçlanmamış mali destek başvurularının belirtilmesi sağlanır. Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Karar a göre aynı yatırım harcaması için birden fazla devlet desteğinden yararlanılamaz! Başvuru sahipleri buna dair Beyannameyi (Ek-H) doldurmalıdır.

20 Ortak ve İştirakçiler Projede görev alacak ortak ve iştirakçileri Sistem üzerinden Tüzel Paydaş olarak eklemek gerekmektedir. KAYS üzerinde Proje Paydaşları adımından açılan Proje Paydaş Bilgileri Penceresinde ortak veya iştirakçinin paydaş tipi seçilir ve Resmi Sicil Numarası veya Vergi Kimlik Numarası alanlarından en az biri doldurularak Sorgula düğmesine tıklanır.

21 Ortak ve İştirakçiler Sorgulama sonucu görüntülenen kurum Ortak veya İştirakçi olarak seçilir. Sorgulama sonucu ilgili kurum bulunamadıysa, proje ortağının veya iştirakçinin (ilk kez) Sisteme tanıtılması gerekmektedir. Ortak veya iştirakçinin Sisteme tanıtılması için Kullanıcı İşlemleri menüsünden Tüzel Paydaş İşlemleri seçilir. Açılan Tüzel Paydaş Bilgileri Penceresindeki bilgiler doldurularak ilgili paydaş kaydedilir. Paydaşların projede ortak mı, iştirakçi mi olduğu Paydaşın Projedeki Rolü alanında belirtilir.

22 Ortak ve İştirakçiler Ortak veya iştirakçi olarak belirtilen paydaşın kaç adet personeli olduğuna yönelik bilgi Personel Sayısı alanında eklenir. Diğer İlgili Kaynaklar alanında, ortak veya iştirakçi kuruluşun sahip olduğu projenin uygulanmasında destek olacak finansal, fiziksel ve beşeri kaynakları belirtilir. Teklif edilen projenin uygulanmasındaki rolü itibarı ile benzer proje tecrübesi alanında, ilgili projenin adı, amacı, aldığı mali destek tutarı ve mali destek programı, proje kapsamında gerçekleştirilen temel faaliyetler gibi bilgiler belirtilir. Teklif edilen projenin hazırlanmasındaki rolü ve katılımı alanında, ortak veya iştirakçi kuruluşun teklif edilen projenin gelişim aşamasında üstlendiği rol ile proje hazırlık süresince gerçekleştirdiği faaliyetler belirtilir. Teklif edilen projenin uygulanmasındaki rolü ve katılımı alanında, ortak veya iştirakçi kuruluşun teklif edilen projenin uygulanması süresince alacağı rol ve görev bilgileri belirtilir. Başvuru sahibi ile işbirliği geçmişi alanında, başvuru sahibi kuruluş ile şu ana kadar gerçekleşen işbirliğinin hangi proje çerçevesinde ve ne kadar süre boyunca gerçekleştiği ve ortaklığın söz konusu olduğu projenin mali değer bilgisi belirtilir.

23 Ortaklık Beyannamesi Ortakların, İZKA ya sunulan projenin içeriğini okuyarak onayladığını Başvuru Rehberi nde yer alan ortakların uygunluğu ile ilgili kriterleri taşıdığını, formda belirtilen iyi ortaklığın gereklerini yerine getireceğini gösteren belgedir. Ortaklık Beyannamesini, ilgili kurum/kuruluşları temsil etmeye yetkili kişilerinin imzalaması gerekmektedir. KAYS üzerinden proje ortaklarına ilişkin veri girişi yapıldıktan sonra ortaklık beyannamesi sistem tarafından otomatik olarak üretilmektedir. Proje ortağı sisteme girilmeden beyanname ön izlemede görüntülenemez.

24 İştirakçi Beyannamesi İştirakçilerin projeye katılacağını, proje teklifini okuduğunu ve onayladığını bildirir, projede belirtilen rolünü yerine getireceğini gösterir nitelikte belgedir. İştirakçi Beyannamesini, ilgili kurum/kuruluşları temsil etmeye yetkili kişilerinin imzalaması gerekmektedir. KAYS üzerinden proje iştirakçilerine ilişkin veri girişi yapıldıktan sonra sistem tarafından otomatik olarak üretilmektedir. İştirakçi bilgileri sisteme girilmeden beyanname ön izlemede görüntülenemez.

25 Başvuru Formu

26 KAYS üzerinden Proje Yazımında Önemli Hususlar KAYS sisteminde boşlukların PEMBE olduğu her yere bilgilerin girilmesi zorunludur. Girilmemesi durumunda başvurunuzu tamamlayamazsınız. Projenizin tamamını tek seferde yazmanız gerekmemektedir. KAYS a belli aralıklarla girip projenizin yazımına kaldığınız yerden devam edebilirsiniz. Dış yazım editörlerinde (örn. MS Word vb.) oluşturup kopyala-yapıştır yöntemiyle Sisteme aktarılan bilgilerin bazı kısımlarında eksiklikler, veri kayıpları oluşabilmektedir. Bunu önlenmek için Sisteme bilgilerin düz metin olarak girilmesi gerekmektedir.

27 Proje Genel Bilgileri Proje Genel Bilgileri doldurulmadan, diğer adımlar aktif hale gelmemektedir!

28 Proje Genel Bilgileri Proje Adı alanında, projenin içeriği hakkında fikir verici, kısa, öz ve kolay anlaşılır bir proje adı bilgisi belirtilir. Proje Süresi alanında, projenin tamamlanma süresi ay olarak belirtilir. Proje Süresi ndeki açılır listede yer alan aylar, Ajans tarafından belirlenen asgari ve azami ay bilgilerinden oluşmaktadır. Öncelik Alanları alanında, Ajansın belirlediği öncelik bilgilerinden hangilerinin proje ile ilgili olduğu seçilir. Ana Faaliyet Alanı alanında, projenin ana faaliyet bilgisinin Faaliyet Alanı Belirle Penceresi nde yer alan NACE kodlarından seçilir. Uygulanacağı Yerler alanında, proje faaliyetlerinin uygulanacağı ve projeden fayda sağlanacak yerler belirtilir. Proje Genel Bilgileri Ekranı nda yer alan ilgili alanlar doldurulduktan sonra Kaydet ve Devam Et düğmesine tıklanır.

29 Amaç ve Gerekçelendirme Bu bölümde projenin amacı ve bu amacın gerekçelerinin açık bir şekilde ifade edilmesi gerekmektedir.

30 Genel Hedef- Özel Hedef- Hedef Bölge Genel Hedef: Projeniz ile çözülmesine katkı sağlayacağınız genel sorundur. Proje faaliyetlerinin gerçekleştirilmesinden sonra ulaşılacak sonuçların hizmet ettiği ana hedefi ifade eder. Proje neden önemlidir sorusuna cevap verir. Özel Hedef: Projenin gerçekleşmesi ile ulaşılmak istenen sonuçtur. Proje sonucunda nereye ulaşılacak sorusuna cevap verir. Ulaşılabilir, ölçülebilir, gerçekleştirilebilir olmalıdır. Hedef Bölge: Projenizin gerçekleşeceği veya etkileyeceği bölge / sektördür. Hedef bölgenin mevcut durumunun ihtiyaç ve sorunlarının tespiti yapılır. Bölgeye özgü yapılmış araştırmalar, Sahada yürütülecek anket çalışmaları, Raporlar, istatistiki veriler ve ilgili diğer kaynaklar, Doğruluğu kontrol edilebilir veriler kullanılmalıdır.

31 Amaç ve Gerekçelendirme Projenin katkıda bulunmayı amaçladığı genel hedefleri ve başarmayı amaçladığı özel hedefleri açıklayınız alanında, projenin katkı sağlamayı amaçladığı genel hedefler ve bu hedeflerin altında başarmayı amaçladığı özel hedefler belirtilir. Projenin, Program Hedefleri ve Öncelikleri ile İlgisi alanında, projenin başvuru rehberinde belirlenen önceliklerden hangisi kapsamında olduğu ve bu önceliğe nasıl hizmet edeceği belirtilir. Kapsanan Bölgede Belirlenen İhtiyaç ve Sorunların Tanımlanması alanında, projenin gerçekleşeceği bölgenin veya etkileyeceği sektörün mevcut durumu kısa ve öz olarak ve somut bir kaynağa dayandırılarak belirtilir. Ayrıca bölge ve / veya sektörün sorun ve ihtiyaçları ile potansiyel tehditleri belirtilir.

32 Anahtar Sorular Projenizin ele aldığı sorunun çözümü, hangi genel sorunun çözümüne katkıda bulunacaktır? Projeniz hangi sorunu ele alıp çözmeye çalışacaktır? Projeniz hangi bölgede gerçekleştirilecektir? Neden bu bölge seçilmiştir? Projenizin gerçekleşeceği hedef bölgenin sizin ele alacağınız sorunları nelerdir? Hedef bölgedeki sorunları gidermede projenizin sunduğu çözüm yolları nelerdir? Bu bölge ve projenizin ele aldığı konuyla ilgili olarak veri, istatistik, araştırma vb. var mı?

33 Sıkça Yapılan Hatalar Bölgenin ve sektörün ihtiyaçları ve sorunlarının net olarak belirtilmemiş olması Hedef bölgenin ihtiyaç ve sorunlarına ilişkin doğruluğu kontrol edilebilir veriler bulunmaması Gerekçelerin sağlam verilere dayanmaması Projede sorun olarak tanımlanan konu ile ilgili somut bilgilerin yansıtılmamış olması Sektör ihtiyaçları ile ilgili verilerin bulunmaması

34 Örnek Proje Başlığı: Kesintisiz İnternet Projesi Proje Konusu: İzmir in X ilçesindeki 20 mahallede vatandaşların yoğun olduğu merkezi noktalara, parklara, caddelere ve kamu kurumlarına kurulacak kablolu ve kablosuz bağlantı noktaları ile ücretsiz internet erişimi sağlanmasına yöneliktir. Başvuru Sahibi: X İlçe Belediyesi Proje Ortakları: Kaymakamlık ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Projenin Genel Amacı: İzmir in bilgi toplumuna dönüşüm sürecinin hızlandırılması ve bu süreci destekleyecek uygulamaların yaygınlaştırılmasına katkı sağlamak Projenin Özel Amaçları: 1. X ilçesinde yaşayan vatandaşların internete daha kolay ve kesintisiz erişimini sağlamak 2. X ilçesinde internet erişimi olmayan okul çağındaki çocuk ve gençlerin internete erişimini sağlamak 3. X ilçesinde yaşayan vatandaşları güvenli internet kullanımı konusunda bilinçlendirmek 4. Kamu kurumlarının internet hizmetlerinden (e-devlet, e-hastane, emniyet randevu sistemi vb.) yararlanma oranını artırmak

35 Hedef Grup Nihai Yararlanıcılar Hedef Grup: Projeden doğrudan ve olumlu olarak etkilenecek grup, kurum veya kuruluştur. KAYS üzerinde Hedef Grubun / Grupların ve Nihai Yararlanıcıların Tanımı ve Tahmini Sayıları alanında, hedef gruplarının ve nihai yararlanıcıların kimler olduğunun net bir tanımı, nitel ve nicel özellikleri belirtilir. Nihai Yararlanıcılar: Projeden uzun vadede, geniş anlamda toplumsal veya sektörel boyutlarda yarar sağlayacak olanlardır. KAYS üzerinde Hedef Grubun / Grupların Seçilme Nedenleri alanında, projenin hedef grup ve nihai yararlanıcılarının seçilme nedenleri, sorun ve ihtiyaçları net bir şekilde belirtilir.

36 Anahtar Sorular Projenizin hedef grubu kimdir, doğrudan ve en çok kim etkilenecektir? Bunlar yaklaşık kaç kişidir? Projenizin dolaylı olarak etkileyeceği kişi, kurum ve gruplar var mıdır? Bunlar yaklaşık kaç kişidir? Hedef grubun ihtiyaç ve sorunları nelerdir? Hedef grubun ve nihai yararlanıcıların ihtiyaç ve sorunlarına projenizin sağlayacağı çözümler nelerdir? Hedef gruplar ve nihai yararlanıcılar projenize nasıl katılacaklar? Hedef gruplar ve nihai yararlanıcılar projenizden nasıl etkilenecekler?

37 Sıkça Yapılan Hatalar Hedef grup ve nihai faydalanıcıların kesin bir şekilde (sayısal ifadeler kullanılmayarak) tanımlanmamış olması, genel ifadeler kullanılması. Başvuru sahibi, hedef grup ve yararlanıcılar arasındaki tanımlanmaların net bir şekilde yapılamamış olması. Nihai yararlanıcıların kimler olduğu, somut olarak ne kadar olduklarının tanımlanmaması. Hedef grupların ihtiyaçlarını ve problemlerini ortaya koyarken somut, doğrulanabilir veri kaynaklarına dayandırılmaması Hedef grubun gereksinimleri net bir şekilde tanımlanmaması. Projenin hedef grubun ve nihai yararlanıcıların gereksinimleri ile doğrudan ilgili olmaması.

38 Faaliyetler Faaliyetler projenin amacına ulaşması ve beklediği sonuçları elde etmesi için gerekli etkinin sağlanmasını hedefleyen bütün işlerdir. Her faaliyetin projede belirtilen belirli sorun ve ihtiyaçlara yönelik olması gerekmektedir. Faaliyetlerin adı, detaylı açıklaması, uygulama süresi, proje uygulayıcılarının o faaliyetle ilgili rolü ve beklenen çıktıları ayrıntılı bir şekilde belirtilmelidir. Faaliyetler; Proje amacı ile ilgili, Yeterince detaylandırılmış, Kendi içinde mantıksal sıralamaya sahip olmalıdır. Faaliyetlerin; Kapsamı, Nasıl yapılacağı, Hangi sürede, Kaç kişiyle yapılacağı ayrıntılı olarak yazılmalıdır.

39 Faaliyetler KAYS üzerinde proje Faaliyet Planı ekranında yer alan Ekle düğmesine tıklanır. Uygulama Birimi alanında, başvuru sahibinden, projenin ortağından veya iştirakçisinden hangisinin eklenen faaliyetten sorumlu olacağı belirtilir. Uygulama Birimi Rolü alanında, faaliyetten sorumlu olacak birimin faaliyetteki rol bilgisi belirtilir. Faaliyet Adı alanında, projeye yönelik eklenecek faaliyetin adı belirtilir. Faaliyet Ayları alanında, projeye yönelik eklenecek faaliyetin, proje süresi içerisinde hangi aylarda gerçekleşeceği belirtilir. Detaylı Açıklama alanında, projeye yönelik eklenecek faaliyetin detaylı açıklama bilgisi belirtilir. Ana faaliyetlere alt faaliyetler de eklenebilir.

40 Faaliyetler Projenin uygulanması için kanunla zorunlu kılınmış izin ve ruhsatlar (kurum açma izni, yapı kullanma/iskan izni, yapı/inşaat ruhsatı, tadilat ruhsatı, yetki belgeleri, lisanslar, Koruma Kurulu izinleri vb.) varsa tespit ve temin edilmesi başvuru sahibinin sorumluluğundadır. Söz konusu izin ve ruhsatların temin edilmesine yönelik işlemler ayrı birer faaliyet olarak eklenmelidir. Kamu kurumlarının projelerinde, kamuya açık uygulamalar veya diğer resmi kurumlar ile veri paylaşımı yapabilecekleri, diğer kurumlara hizmet sunabilecekleri uygulamalar geliştirmeleri söz konusu ise, bu uygulamaların e-devlet Kapısına veya Kamu Uygulamaları Merkezine entegrasyonlarının sağlanması ayrı birer faaliyet olarak eklenmelidir. Kar amacı güden ve gütmeyen kuruluşların projelerinde bilgi iletişim teknolojileri yaşam döngüsünün temel adımları olan gereksinimlerin belirlenmesi, tasarım, geliştirme, test, işletmeye alma adımları ayrı birer faaliyet olarak eklenmelidir.

41 Anahtar Sorular Proje özel amacını elde etmek için hangi faaliyetleri gerçekleştirmeniz gerekir? Faaliyet planında sorumlular açık bir şekilde belirlenmiş midir? Faaliyetler açık ve anlaşılır biçimde tasarlanmış mıdır? Faaliyetler ana ve alt başlıklar halinde toplanmış mıdır? Faaliyetler hazırlanırken mali destek programı kapsamında öngörülen azami süre göz önüne alınmış mıdır? Faaliyetler ile bütçe arasında uyum var mıdır?

42 Sıkça Yapılan Hatalar Faaliyetlerin kapsamlı ve detaylı şekilde açıklanmaması sadece başlıklar halinde belirtilmesi, Tanımlanan faaliyetlerin kim tarafından nasıl gerçekleştirileceğinin belirtilmemesi, Proje faaliyetlerinden bazılarının uygulanabilir olmaması, başvuru sahibinin faaliyetleri uygulamadaki yeterli yönetim kapasitesine sahip olmaması, Önerilen faaliyetlerin projenin uygulanabileceği maksimum süre göz önünde bulundurularak hazırlanmaması, kapsamlı ve yoğun bir program ortaya konulması, Ekipmanların kurulumu, satın almaların faaliyet olarak eklenmemesi, Satın alma prosedürlerinin açıkça belirtilmemesi İZKA nın koyduğu satın alma kurallarının göz önüne alınmamış olması

43 Örnek Proje Hazırlık Faaliyetleri İnternet altyapısının kurulması ve internet erişim hizmetinin başlatılması Proje Tanıtım Toplantısı ve Görünürlük Faaliyetleri Güvenli İnternet Hizmeti Eğitimleri Anket Çalışmaları Proje Kapanış Toplantıları

44 Yöntem Yöntem adımında, projenin amacına ulaşması ve beklenen sonuçları elde etmesi için faaliyetlerin nasıl gerçekleştirileceği ifade edilir. Söz konusu yöntemin neden seçildiği ve bu yöntemin projeyi amacına nasıl ulaştıracağı sebep-sonuç ilişkisi içerisinde belirtilir. Seçilen yöntemin uygulanabilir olduğu ve hedef kitle üzerinde somut etki yaratacağı açıklanır. Kullanılacak yöntemin etkililiği ve verimliliği ortaya konulur. Ne yapılacak? FAALİYET Nasıl yapılacak? YÖNTEM

45 Yöntem 1. Uygulama Yöntemleri ve Teklif Edilen Yöntemin Nedenleri ve Gerekçeleri alanında, proje faaliyetlerinin gerçekleşmesinde, beklenen çıktıları elde etmek üzere, tercih edilen yöntemler belirtilir. Yöntemlerin tercih edilme nedenlerinin belirtilmesini, projenin ve faaliyetlerin uygulanmasında seçilen strateji ve metotlar ile bunların uygulanabilirliği ve proje hedeflerine etkilerinin açıklanmasını sağlar.

46 Yöntem 2. Projenin Daha Önceki Başka Bir Projenin Devamı Olması Durumunda, Bu Projenin Öncekinin Sonuçları Üzerine Nasıl İnşa Edileceği alanında, proje, daha önce uygulanmış bir başka projenin devamı niteliğinde tasarlanmış ise önceki projenin sonuç ve çıktılarının proje ile olan ilişkisi, uygulanacağı projeye etkileri ve bu sonuçların nasıl ileriye taşınacağı belirtilir. 3. Proje Büyük Bir Programın Parçası ise, Programa Nasıl Uyacağı veya Programla Nasıl Koordine Edileceği alanında, her iki programın önceliklerinin birbiriyle olan ilişkisinin ve uyumunun değerlendirmesi ve projenin parçası olduğu programla koordinasyonunun nasıl sağlanacağı belirtilir.

47 Yöntem 4. Proje Takibi ve İç / Dış Değerlendirme Prosedürleri alanında, projenin iç ve dış denetim faaliyetlerinin nasıl yürütüleceği, gerçekleştirilmesinden kimlerin sorumlu olacağı ve zaman planının nasıl yapılacağı belirtilir. Destek miktarı TL ve üstü tüm projelerden dış denetim raporu talep edilir. 5. Çeşitli Aktörlerin Projedeki Rollerinin ve Katılımlarının Tanımlanması (Yerel Ortaklar, Hedef Gruplar, Yerel Yönetimler, vs.), ve Bu Rollerin Onlara Verilmesinin Sebepleri alanında, projeye dahil olan çeşitli paydaşların projede ne gibi roller üstleneceği, projeyle ilgileri ve projeden nasıl etkilenecekleri belirtilir. Ayrıca belirtilen paydaşların neden seçildiğini ve neden ilgili rollerin onlara verildiğinin açıklanmasını ve ortakların benzer proje deneyimleri mevcut ise bu deneyimlerinin belirtilmesini sağlar.

48 Yöntem 6. Proje Uygulaması İçin Önerilen Ekip alanı, projenin idari ve teknik koordinasyonundan sorumlu personelin, isim belirtmeden, projedeki pozisyonları itibariyle (örn. proje koordinatörü) açıklanmasını ve kişilerin üstleneceği rolleri ve kime karşı sorumlu olduklarının detaylandırılmasını sağlar. 7. Projenin Uygulanması İçin Önerilen Temel Araçlar alanında, projenin yürütülmesi için ihtiyaç duyulan tesis, donanım, yazılım gibi ihtiyaçlar ve bu araçların kullanılma amacı, hangi sonuca hizmet edecekleri, proje kapsamında niçin gerekli oldukları konusunda gerekli bilgiler belirtilir.

49 Anahtar Sorular Projenizin amacını gerçekleştirmek için yapacağınız faaliyetlerde hangi yöntemleri kullanacaksınız? Neden bu yöntemleri tercih ettiniz? Projenizin maliyet, zaman ve nitelik/nicelik açılarından takibini nasıl gerçekleştireceksiniz? Proje faaliyetlerinin, zamanında, uygun maliyette ve belirtilen nitelik ve nicelikte gerçekleştirdiğini nasıl göstereceksiniz? Proje sonuçları, özel amacı ve genel amaca katkınız ile ilgili olarak belirttiğiniz etkiyi ve performans göstergelerini elde ettiğinizi nasıl göstereceksiniz?

50 Sıkça Yapılan Hatalar Projeye katılacak ortakların göstermelik olması, proje kapsamındaki rollerinden bahsedilmemesi Projede ortak bulunmaması durumunda projenin sadece başvuru sahibi tarafından yapılabileceği konusunda yeterli gerekçe sunulmaması Dış aktörlerin proje katılım ve katkısı öngörülmekle beraber bunu sağlamak için alınacak tedbirlerden bahsedilmemiş olması

51 Performans Göstergeleri Performans göstergesi, proje süresince gerçekleştirilen iş ve eylemlerin etkilerini ölçmede kullanılacak sayısal ölçütlerdir. Performans göstergeleri, proje sonuçlarının ne ölçüde elde edildiğini ve etkililiğini, proje amacına ne ölçüde ulaşıldığını, genel amaca ne ölçüde katkı sağlandığını ortaya koyar.

52 Performans Göstergeleri KAYS ta Performans Göstergeleri Ekranı nda İZKA tarafından Mali Destek Programı oluşturulurken proje bazında belirlenen performans göstergeleri yer almaktadır. Performans göstergelerine bilgi girmek için ilgili performans göstergesinin İşlem sütununda yer alan kalem ikonuna tıklanınca aktif hale gelen Mevcut Durum ve Hedef sütunlarındaki alanlara bilgi girilir.

53 Performans Göstergeleri KAR AMACI GÜTMEYEN BİRİM 1 Geliştirilen Bilgi Teknolojileri uygulaması sayısı Adet 2 Entegrasyonu Sağlanan Kurumlararası Bilgi Sistemi Sayısı Adet 3 Açık Kaynak Kodu Kullanımı sağlanan uygulama sayısı Adet 4 Engellilere yönelik geliştirilen Bilgi Teknolojileri uygulaması sayısı Adet 5 e-devlet Kapısı na entegrasyonu sağlanan Bilgi Teknolojileri uygulaması sayısı Adet 6 Kamu Uygulamaları Merkezine entegrasyonu sağlanan Bilgi Teknolojileri uygulaması sayısı 7 Kayıtlı Elektronik Posta Adresi kullanımına başlayan kurum sayısı Adet 8 Elektronik İmza kullanılan Bilgi Teknolojileri uygulaması sayısı Adet 9 Geliştirilen e-katılım uygulaması sayısı Adet Adet Listede belirtilenler dışında performans göstergesi eklenememektedir. Yalnızca projenizle ilgili olan performans göstergelerine bilgi girilmelidir.

54 Performans Göstergeleri KAR AMACI GÜDEN BİRİM 1 Geliştirilen Bilgi Teknolojileri Uygulaması Sayısı Adet 2 Geliştirilen Yenilikçi Ürün Sayısı Adet 3 Özel Sektör kurumlararası işbirliği sayısı Adet 4 Açık Kaynak Kodu Kullanımı sağlanan uygulama sayısı Adet 5 Kayıtlı Elektronik Posta Adresi kullanımına başlayan kurum sayısı Adet 6 Alınan Sınai Mülkiyet Hakkı sayısı Adet 7 İstihdam Edilen Nitelikli Personel Sayısı Adet 8 Net satış hasılatındaki artış Adet 9 İhraç edilen Bilgi Teknolojileri Uygulaması Sayısı Adet 10 Alınan kalite belgesi sayısı Adet Listede belirtilenler dışında performans göstergesi eklenememektedir. Yalnızca projenizle ilgili olan performans göstergelerine bilgi girilmelidir.

55 Beklenen Sonuçlar Beklenen Sonuçlar adımında projenin aşağıda belirtilen konularda ne gibi ilerlemeler sağlayacağı belirtilir.

56 Beklenen Sonuçlar 1. Hedef Grupların / Yaralanıcıların Durumu alanında, proje neticesinde hedef grupların / yararlanıcıların durumunda ne gibi değişikliklerin gerçekleşeceği belirtilir. 2. Hedef Grupların ve / veya Varsa Ortakların Teknik ve Yönetim Kapasiteleri alanında, projenin, hedef grupların ve / veya ortakların teknik ve yönetim kapasitelerinde ne gibi iyileşme ve değişme oluşturacağı belirtilir. 3. Somut Çıktılar alanında, proje faaliyetleri sonucunda elde edilen ürünün / hizmetin etkileri belirtilir. Çıktılar mümkün olduğunca somut ve ölçülebilir olmalıdır. 4. Çarpan Etkileri alanında, proje sonuçlarının tekrarlanma ve yayılma olasılığı, projenin benzer projelere öncülük edip edemeyeceği, bağlantılı başka sektör/alanlara ne gibi olumlu etkilerinin olacağı, proje sonuçlarının çoğalması ve yayılması için bir mekanizmanın öngörülmekte olup olmadığı belirtilir.

57 Beklenen Sonuçlar 5. Sürdürülebilirlik: Mali Boyut alanında, faaliyetlerin dış destek bittikten sonra nasıl finanse edileceği ve faydalanıcıların faaliyetlere mali katkı sunmaya devam edip etmeyeceği belirtilir. Kurumsal Boyut alanında, projeden faydalanacak grupların proje faydalarına erişimlerinin nasıl sağlanacağı, destek bittikten sonra yararlanıcının ürün / hizmet üretimine devam edip etmeyeceği, yerel sahiplenmenin olup olmayacağı, proje sırasında elde edilen ekipman ve imkanların proje sonrasında ne şekilde kullanılacağı gibi konular belirtilir. Politik Boyut/Pazar Boyutu alanında, projenin yasal / politik yapıda (örn. mevzuat vb.) ne gibi değişimler yapacağı ve projenin sürdürülebilir kalkınmayı ve çevrenin korunmasını ne kadar önemsediği gibi konular belirtilir. Kar amacı güden başvuru sahipleri için projenin pazar boyutunda ne gibi değişimler yaratacağı (örn. pazardaki talep sabit mi, artıyor mu, azalıyor mu?) ve proje sonunda başvuru sahibinin pazardaki konumunun ne kadar sağlam olacağı açıklanır.

58 6. Görünürlük: Beklenen Sonuçlar Proje uygulama süreci sırasında İZKA ve Kalkınma Bakanlığının tanıtılmasını, Tanıtım ve Görünürlük Rehberine uygun önlemlerin alınmasını ve görünürlük faaliyetlerinin ayrıntılı bir şekilde açıklanmasını sağlar. İZKA ve Kalkınma Bakanlığının projeye olan katkısını gösterecek tabelalar, satın alınan makine ve ekipman üzerine yapıştırılacak etiketler, afiş, reklam panosu, ilan vb. maliyetlerdir. Görünürlük maliyetleri Ajanstan talep edilen mali desteğin %3 ünü geçemez.

59 Örnek 1. X ilçesinde internet erişimi olmayan insanların internet erişimi sağlandı. 2. X ilçesinde 70 internet erişim noktası kurularak toplam kişinin internete erişimi sağlandı. 3. Özellikle okul çağındaki çocukların interneti güvenli bir şekilde kullanmaları sağlandı. 4. Okullarda yapılacak seminerle X ilçesindeki öğrenciler ve veliler güvenli internet kullanımı konusunda bilgilendirildi. 5. Kamu hizmet binaları ve insanların sıklıkla kullandığı geçiş noktalarına kurulacak dış mekan bilgisayarları ile vatandaşların internete her yerde kolaylıkla ulaşması ve e-hizmetlerden daha çok faydalanması sağlandı.

60 Proje Özeti Proje Özeti adımı, projenin genel ve özel amacı, hedef gruplarının ve nihai yararlanıcıların kimler olduğu ve seçilme nedenleri, beklenen sonuçlar ve temel faaliyetler hakkında özet bilgilerin girildiği alandır.

61 Mantıksal Çerçeve Destekleyici Belgeler - Özgeçmişler

62 Mantıksal Çerçeve Mantıksal Çerçevenin proje yazılmadan önce doldurulması başarılı bir proje hazırlanmasında çok önemlidir. Mantıksal Çerçeve, projenin faaliyetleri ile hedefleri arasındaki ilişkileri ve proje kurgusunun net bir şekilde resmedilmesini sağlar. Bu resim, projenin amaç, hedeflerini ve çıktılarını; bu hedeflere hangi faaliyetlerle ulaşılacağını; bunun hangi araçlarla kontrol edileceğini ve bu hedeflere ulaşmada karşılaşılabilecek riskleri yansıtır. Mantıksal Çerçeve formunu doldurmadan önce İZKA online proje döngüsü yönetimi eğitim modülünü izlemeniz önerilir.

63 İZKA Online Eğitim Modülü

64 MANTIKSAL ÇERÇEVE FORMU Proje Mantığı Objektif Olarak Doğrulanabilir Başarı Göstergeleri Doğrulama Kaynakları ve Araçları Varsayımlar Genel Amaç Projenin katkıda bulunacağı daha genel kapsamdaki amaç nedir? Genel Amaçla ilgili kilit göstergeler nelerdir? Bu göstergeler için gerekli bilgi kaynakları nelerdir? Proje amacının Söz konusu amacın başarılması Özel Amaç(lar) Genel amaca katkıda bulunmak için projenin gerçekleştireceği özel amaç(lar) nedir? Proje amacının başarıldığı hangi göstergelerden anlaşılacaktır? gerçekleştirildiğine dair göstergelerin tespiti için hangi bilgi kaynakları kullanılacaktır? (mevcut veya proje ile üretilecek için Yararlanıcının sorumluluğu dışında olan hangi faktör ve koşulların (dışsal koşullar) sağlanması gereklidir? olan) Hangi riskler dikkate alınmalıdır? Beklenen Sonuçlar Proje amacına ulaşılabilmesi için gerekli olan sonuçlar (projenin somut ürünleri) nelerdir? Beklenen proje sonuçlarının elde edilip edilmediği hangi göstergelerden anlaşılacaktır? Proje sonuçlarının elde edildiğine dair göstergelerin tespiti için hangi bilgi kaynakları kullanılacaktır? Beklenen Sonuçların zamanında elde edilmesi için, hangi dışsal koşullar sağlanmalıdır? Faaliyetler Beklenen sonuçları elde etmek için uygulanacak faaliyetler (sonuçlara referansla) sırasıyla hangileridir? Araçlar: Bu Faaliyetleri uygulamak için gerekli araçlar nelerdir? Örneğin; personel, ekipman, eğitim, etüd, malzeme, tesis gibi Projedeki ilerleme hakkındaki bilgi kaynakları hangileridir? Maliyetler: Proje maliyetleri nelerdir? Nasıl sınıflandırılmıştır? (Proje bütçesi dökümünde) Planlanan faaliyetlerin uygulanabilmesi için, yararlanıcının doğrudan kontrolü dışında hangi koşulların sağlanması gereklidir? Projenin başlamasından önce hangi ön-koşulların sağlanması gerekmektedir?

65 Destekleyici Belgeler KAYS a destekleyici belge yüklemek için Destekleyici Belgeler Alanı nda yer alan ve Sisteme Ajans tarafından yüklenmesi istenilen belge seçilir. Ajans tarafından ilgili belgeye yönelik bir şablon yüklendiyse Şablonu İndir bağlantısına tıklanarak şablon indirilebilir. Sisteme birden fazla destekleyici belge.rar ve.zip dosya biçiminde oluşturularak, boyutu 10 MB ı geçmeyecek şekilde yüklenebilir. Sisteme.doc,.docx,.xls,.xlsx,.pdf,.jpeg,.jpg,.png,.gif,.rar,.zip formatında destekleyici belge eklenebilir.

66 Destekleyici Belgeler Kar amacı güden ve gütmeyen başvuru sahipleri için destekleyici belgeler iki farklı tablo halinde sunulmuştur. Destekleyici belgeler başvuru sahibi tarafından KAYS a yüklenmeli ve matbu olarak başvuru dosyası içerisinde İZKA ya sunulmalıdır. Destekleyici belgelerin eksik sunulması, değerlendirme aşamasında projenizin ilgili bölümlerden düşük puan almasına neden olacaktır. Ön inceleme aşamasında İZKA, eksik sunulan bazı destekleyici belgeleri yazılı olarak talep edebilir ve 5 iş günü içinde sunulmazsa projeniz değerlendirme dışı kalabilir.

67 Destekleyici Belgeler Kar Amacı Gütmeyen Kuruluşlar için Resmi Kuruluş ve Faaliyet Belgesi Mali Durumu Gösterir Belge İmza Tasdik Belgesi Başvuru Sahibi Yetkilendirme-Karar Belgesi Proje Ortağı Yetkilendirme-Karar Belgesi Proje İştirakçisi Yetkilendirme-Karar Belgesi Proje Hesabını Açma ve İşletme Beyannamesi Aynı Yatırım İçin Farklı Kamu Desteğinden Yararlanılmadığına Dair Beyanname Keşif Özeti/Mahal Listesi ÇED Başvurusu/Kararı Teknik Şartnameler ve Proforma Fatura/Fiyat Teklif Mektupları Mülkiyete ilişkin belgeler İzin ve Ruhsatlar

68 Destekleyici Belgeler Kar Amacı Güden Kuruluşlar için Resmi Kayıt Belgesi Faaliyet Belgesi Kuruluş Sözleşmesi Mevcut Sermaye Yapısını Gösterir Ticaret Sicil Gazetesi Mali Durumu Gösterir Belge Çalışan Personel Sayısını Gösterir Belge İmza Sirküleri Proje Ortaklık ve Yetkilendirme kararı Proje İştirakçilik ve Yetkilendirme Kararı KOBİ Bilgi Beyannamesi Aynı Yatırım İçin Farklı Kamu Desteğinden Yararlanılmadığına Dair Beyanname İş Planı İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı Keşif Özeti/Mahal Listesi ÇED Başvurusu/Kararı Teknik Şartnameler ve Proforma Fatura/Fiyat Teklif Mektupları Mülkiyete ilişkin belgeler İzin ve Ruhsatlar

69 Kilit Personel Özgeçmişi Kilit Personel, projenin uygulanmasından doğrudan sorumlu olan yönetici / başvuru sahibini, idari ve mali işlerden sorumlu personeli ve teknik işlerden sorumlu personeli kapsamaktadır. Projenin kilit personeline yönelik bilgi bu adımda yer alan Proje Personelleri Alanı nda girilmektedir. Proje Personeli Penceresi 4 ana sekmeden oluşmaktadır; Genel Bilgiler Dil Becerileri Mesleki Deneyim Eğitim Bilgileri

70 Başvuru Tamamla Proje teklifi ile ilgili işlem adımları tamamlandıktan sonra proje teklifi güncelleme menüsünde yer alan Başvuru Tamamla adımı seçilir. Başvuru ön izlemesi yapmak için Başvuru Önizlemesi Görüntüle bağlantısına tıklanır ve.pdf dosyası kullanıcının bilgisayarına indirilir.

71 Kontrol Listesi KAYS üzerinden projenizin ön izleme dosyasını indirdikten sonra girmiş olduğunuz bilgilerin doğruluğunu, herhangi bir veri kaybı olup olmadığını ve destekleyici belgelerin tam olarak sunulduğunu kontrol ediniz. Başvuru Rehberinde kar amacı güden /gütmeyen kuruluşlar için ayrı kontrol listeleri mevcuttur. (s.45-49)

72 Başvuru Tamamla Kontroller yapıldıktan sonra Başvuru Tamamla düğmesine tıklanmasının ardından Onay İşlemi Penceresi görüntülenir. Onay İşlemi Penceresinde yer alan Evet düğmesine tıklanır ve proje başvurusu tamamlanır. Proje başvurusu tamamlandıktan sonra üzerinde hiçbir değişiklik yapılamaz.

73 Ajansa Teslim İşlemleri Başvurusu tamamlanan projelerin başvuru formunu indirmek için Ana Sayfa daki yer alan Başvuru İşlemleri / Başvurularım seçilir. Açılan Başvuru Listesinde tamamlanmış veya tamamlanmamış tüm başvurularınız yer almaktadır. Başvurusu tamamlanmış proje seçilir ve Başvuru Formu İndir düğmesine tıklanır. Teslim sırasında başvuru dokümanlarının konduğu kapalı zarf üzerine yapıştırılacak kapak sayfası da Sistem üzerinden alınmaktadır. Kapak sayfasını indirmek için Başvuru Listesi Ekranında yer alan Başvuru Kapak Sayfasını İndir düğmesine tıklanır.

74 Ajansa Teslim İşlemleri 1. Başvuru dosyasında matbu halde bulunması gereken belgeler sırasıyla şunlardır: a) Başvuru Formu b) Bütçe c) Mantıksal Çerçeve d) Özgeçmişler e) Destekleyici Belgeler 2. Tüm belgeler ortasından delgeçle delinir. (poşet dosya veya zımba kullanılmamalı) 3. Ayraçlarla ayrılır. (İZKA internet sitesinden temin edilebilir) 4. Islak imzalı asıl belgeler kırmızı renkli telli dosyada, suretler ise mavi renkli telli dosyaya yerleştirilir asıl ve 2 suret dosyalar tek bir zarf içerisine konup kapatılır. 6. KAYS üzerinden alınacak Başvuru Kapak Sayfası bu zarf üzerine yapıştırılır. 7. Proje başvuru dosyası İZKA ya elden veya posta yoluyla teslim edilir.

75 Proje Dosyası Teslim İzmir Kalkınma Ajansı Şehit Fethi Bey Caddesi No:49/1 Birlik Plaza Kat: Gümrük İZMİR Son teslim tarih ve saatinden sonra Ajansımıza ulaşan başvurular kesinlikle değerlendirmeye alınmayacaktır.

76 Proje Başvuruları İnternet Üzerinden Son Başvuru Tarihi: Proje başvuruları 12 Eylül 2014 saat 17:00 ye kadar Kalkınma Ajansları Yönetim Sistemi (KAYS) üzerinden yapılmalı ve gönderilmelidir. Saat 17:00 itibarıyla sistem otomatik olarak kapanacak ve sonrasında herhangi bir değişiklik veya gönderim işlemi yapılamayacaktır. Proje Dosyası Son Teslim Tarihi: Projenin KAYS üzerinden alınan çıktısı, diğer belgelerle birlikte elden veya posta yolu ile 19 Eylül 2014 saat 17:00 ye kadar İZKA ya teslim edilmelidir. Zamanında KAYS üzerinden gönderilmeyen ve/veya matbu olarak İZKA ya sunulmayan proje başvuruları değerlendirmeye alınmayacaktır.

77

YENİLENEBİLİR ENERJİ VE ÇEVRE TEKNOLOJİLERİ MALİ DESTEK PROGRAMI. KAYS üzerinden Proje Başvurusu Hazırlama

YENİLENEBİLİR ENERJİ VE ÇEVRE TEKNOLOJİLERİ MALİ DESTEK PROGRAMI. KAYS üzerinden Proje Başvurusu Hazırlama YENİLENEBİLİR ENERJİ VE ÇEVRE TEKNOLOJİLERİ MALİ DESTEK PROGRAMI KAYS üzerinden Proje Başvurusu Hazırlama TOPLANTI AKIŞI KAYS Genel Bilgiler KAYS Kullanıcı Kayıt İşlemleri KAYS Üzerinden Başvuru Sahibi

Detaylı

TÜRKİYE YEŞİLAY CEMİYETİ GENÇ YEŞİLAY MALİ DESTEK PROGRAMI BAŞVURU HAZIRLAMA KİTAPÇIĞI

TÜRKİYE YEŞİLAY CEMİYETİ GENÇ YEŞİLAY MALİ DESTEK PROGRAMI BAŞVURU HAZIRLAMA KİTAPÇIĞI TÜRKİYE YEŞİLAY CEMİYETİ GENÇ YEŞİLAY MALİ DESTEK PROGRAMI BAŞVURU HAZIRLAMA KİTAPÇIĞI Son Başvuru: 15 Mayıs 2015 Saat:17:00 Ar-Ge ve Proje Birimi 2015 1. Proje Hazırlamaya Başlamadan Önce: 1. Proje Teklif

Detaylı

Başvuru Süreci Özet Akış

Başvuru Süreci Özet Akış Başvuru Süreci Özet Akış a) KAYS Üzerinden Doldurulması Gereken Dokümanlar: EK A: Başvuru Formu EK B: Bütçe EK C: Mantıksal Çerçeve EK D: Projede yer alan kilit personelin özgeçmişleri b) Taratılarak KAYS

Detaylı

14.07.2011 ANKARA KALKINMA AJANSI

14.07.2011 ANKARA KALKINMA AJANSI GÜNDEM Kimler başvurabilir? Hangi maliyetler uygun kabul edilir? Başvuru belgeleri nelerdir? Nasıl, ne zaman, nereye yapılır? Süreç nasıl işleyecek? Değerlendirme kriterleri nelerdir? 14.07.2011 ANKARA

Detaylı

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI PROJE BAŞVURU FORMU

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI PROJE BAŞVURU FORMU MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI PROJE BAŞVURU FORMU Millî Eğitim Bakanlığı, Atatürk Bulvarı No: 98 Çankaya/ANKARA PROJE ÖZETİ * Başvuru Sahibinin Adı Projenin Adı Projenin Genel Hedefi Projenin Özel Amacı Projenin

Detaylı

KALKINMA AJANSLARI YÖNETİM SİSTEMİ (KAYS) PROJESİ

KALKINMA AJANSLARI YÖNETİM SİSTEMİ (KAYS) PROJESİ KALKINMA AJANSLARI YÖNETİM SİSTEMİ (KAYS) PROJESİ BAŞVURU SAHİBİ - TEKNİK DESTEK BAŞVURUSU İŞLEMLERİ KULLANICI KILAVUZU Yazılım Versiyonu: v4.0.0 Proje Kodu: Y401-G506000 SBİL Numarası: Revizyon Numarası:

Detaylı

BAŞVURU SAHİBİ TEKNİK DESTEK BAŞVURUSU İŞLEMLERİ

BAŞVURU SAHİBİ TEKNİK DESTEK BAŞVURUSU İŞLEMLERİ TÜBİTAK - BİLGEM YAZILIM TEKNOLOJİLERİ ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ (YTE) T.C. KALKINMA BAKANLIĞI İZLEME, DEĞERLENDİRME VE ANALİZ DAİRESİ BAŞKANLIĞI KALKINMA AJANSLARI YÖNETİM SİSTEMİ PROJESİ BAŞVURU SAHİBİ TEKNİK

Detaylı

BAŞVURU SAHİBİ KAYIT İŞLEMLERİ

BAŞVURU SAHİBİ KAYIT İŞLEMLERİ TÜBİTAK - BİLGEM YAZILIM TEKNOLOJİLERİ ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ (YTE) T.C. KALKINMA BAKANLIĞI İZLEME, DEĞERLENDİRME VE ANALİZ DAİRESİ BAŞKANLIĞI KALKINMA AJANSLARI YÖNETİM SİSTEMİ PROJESİ BAŞVURU SAHİBİ KAYIT

Detaylı

BAŞVURU SAHİBİ PROJE BAŞVURUSU İŞLEMLERİ

BAŞVURU SAHİBİ PROJE BAŞVURUSU İŞLEMLERİ TÜBİTAK - BİLGEM YAZILIM TEKNOLOJİLERİ ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ (YTE) T.C. KALKINMA BAKANLIĞI İZLEME, DEĞERLENDİRME VE ANALİZ DAİRESİ BAŞKANLIĞI KALKINMA AJANSLARI YÖNETİM SİSTEMİ PROJESİ BAŞVURU SAHİBİ PROJE

Detaylı

KALKINMA AJANSLARI YÖNETİM SİSTEMİ (KAYS) Kullanıcı Kılavuzu Dokümanı

KALKINMA AJANSLARI YÖNETİM SİSTEMİ (KAYS) Kullanıcı Kılavuzu Dokümanı KALKINMA AJANSLARI YÖNETİM SİSTEMİ (KAYS) Kullanıcı Kılavuzu Dokümanı Doğrudan Faaliyet Desteği Proje Başvurusu İşlemleri Yazılım Versiyonu: v3.0.1 Proje Kodu: Y401-G506000 SBİL Numarası: Revizyon Numarası:

Detaylı

2013 Yılı Proje Teklif Çağrısı Mali Destek Programları İlanı. KAYS Tanıtım Sunumu

2013 Yılı Proje Teklif Çağrısı Mali Destek Programları İlanı. KAYS Tanıtım Sunumu 2013 Yılı Proje Teklif Çağrısı Mali Destek Programları İlanı KAYS Tanıtım Sunumu Başvurular Nereye ve Nasıl Yapılacaktır? 24.12.2013 www.kuzka.gov.tr 2 Sisteme Nasıl Giriş Yapılır? http://portal.kays.kalkinma.gov.tr

Detaylı

BAĞIMSIZ DEĞERLENDİRİCİ KAYIT İŞLEMLERİ

BAĞIMSIZ DEĞERLENDİRİCİ KAYIT İŞLEMLERİ TÜBİTAK - BİLGEM YAZILIM TEKNOLOJİLERİ ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ (YTE) T.C. KALKINMA BAKANLIĞI İZLEME, DEĞERLENDİRME VE ANALİZ DAİRESİ BAŞKANLIĞI KALKINMA AJANSLARI YÖNETİM SİSTEMİ PROJESİ BAĞIMSIZ DEĞERLENDİRİCİ

Detaylı

Başvurular Nereye ve Nasıl Yapılacaktır?

Başvurular Nereye ve Nasıl Yapılacaktır? KAYS Tanıtım Sunumu Başvurular Nereye ve Nasıl Yapılacaktır? 16.03.2015 2 Sisteme Nasıl Giriş Yapılır? http://portal.kays.kalkinma.gov.tr adresine giriniz. Sağ üst kısımdaki «Sisteme Giriş» butonunu tıklayınız

Detaylı

BAŞVURU FORMUNUN DOLDURULMAS DİCLE KALKINMA AJANSI

BAŞVURU FORMUNUN DOLDURULMAS DİCLE KALKINMA AJANSI BAŞVURU FORMUNUN DOLDURULMAS DİCLE KALKINMA AJANSI 2 EKLER; EK A: DESTEK BAŞVURU FORMU (WORD FORMATINDA) EK B: BÜTÇE (EXCEL FORMATINDA B1-B2-B3) EK C: MANTIKSAL ÇERÇEVE EK D: PROJEDE YER ALAN KİLİT PERSONELİN

Detaylı

BAŞVURU SAHİBİ PROJE BAŞVURUSU İŞLEMLERİ

BAŞVURU SAHİBİ PROJE BAŞVURUSU İŞLEMLERİ TÜBİTAK - BİLGEM YAZILIM TEKNOLOJİLERİ ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ (YTE) T.C. KALKINMA BAKANLIĞI İZLEME, DEĞERLENDİRME VE ANALİZ DAİRESİ BAŞKANLIĞI KALKINMA AJANSLARI YÖNETİM SİSTEMİ PROJESİ BAŞVURU SAHİBİ PROJE

Detaylı

BAŞVURU SAHİBİ KAYIT İŞLEMLERİ

BAŞVURU SAHİBİ KAYIT İŞLEMLERİ TÜBİTAK - BİLGEM YAZILIM TEKNOLOJİLERİ ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ (YTE) T.C. KALKINMA BAKANLIĞI İZLEME, DEĞERLENDİRME VE ANALİZ DAİRESİ BAŞKANLIĞI KALKINMA AJANSLARI YÖNETİM SİSTEMİ PROJESİ BAŞVURU SAHİBİ KAYIT

Detaylı

KAYS PROJE VERİ GİRİŞ SİSTEMİ

KAYS PROJE VERİ GİRİŞ SİSTEMİ KAYS PROJE VERİ GİRİŞ SİSTEMİ KAYS Sisteminde «Kullanıcı Hesabı» Açılması Başvuru Yapılacak Kişi/Kurum/İşletmenin Sisteme Eklenmesi KAYS Sistemine Proje Başvurusunun Yapılması Proje Başvurusunun Ajansa

Detaylı

İZMİR KALKINMA AJANSI Fizibilite Desteği. Başvuru Formu. Referans Numarası: TR31/18/FZD

İZMİR KALKINMA AJANSI Fizibilite Desteği. Başvuru Formu. Referans Numarası: TR31/18/FZD İZMİR KALKINMA AJANSI 2018 Fizibilite Desteği Başvuru Formu Referans Numarası: TR31/18/FZD Başvuru Sahibinin Adı: Projenin Adı: Başvuru Kodu: BAŞVURU VERİ GİRİŞ FORMU Proje başvurularınızın Ajansın internet

Detaylı

BAŞVURU SAHİBİ KAYIT İŞLEMLERİ

BAŞVURU SAHİBİ KAYIT İŞLEMLERİ TÜBİTAK - BİLGEM YAZILIM TEKNOLOJİLERİ ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ (YTE) T.C. KALKINMA BAKANLIĞI İZLEME, DEĞERLENDİRME VE ANALİZ DAİRESİ BAŞKANLIĞI KALKINMA AJANSLARI YÖNETİM SİSTEMİ PROJESİ BAŞVURU SAHİBİ KAYIT

Detaylı

EK-C: MANTIKSAL ÇERÇEVE. Projenin Mantıksal Çerçevesi (EK-C) doldurulmalıdır.

EK-C: MANTIKSAL ÇERÇEVE. Projenin Mantıksal Çerçevesi (EK-C) doldurulmalıdır. EK-A: BAŞVURU FORMU Başvuru formu ve ekleri KAYS üzerinden doldurulmalıdır. Başvuru formunun tüm bölümleri eksiksiz bir biçimde doldurulmalıdır. Proje teklifi Türkçe olarak doldurulmalıdır. Başvuru formu

Detaylı

Avrupa Birliği Komisyonu, 1992 yılında Proje Süreç Yönetimi metodunu Mantıksal Çerçeve aracına dayalı proje kurgu ve yönetimi seti olarak

Avrupa Birliği Komisyonu, 1992 yılında Proje Süreç Yönetimi metodunu Mantıksal Çerçeve aracına dayalı proje kurgu ve yönetimi seti olarak 12. hafta Mantıksal Çerçeve Avrupa Birliği Komisyonu, 1992 yılında Proje Süreç Yönetimi metodunu Mantıksal Çerçeve aracına dayalı proje kurgu ve yönetimi seti olarak benimsemiştir. İlk uygulama rehberleri

Detaylı

BAŞVURU SAHİBİ ANA SAYFA İŞLEMLERİ

BAŞVURU SAHİBİ ANA SAYFA İŞLEMLERİ TÜBİTAK - BİLGEM YAZILIM TEKNOLOJİLERİ ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ (YTE) T.C. KALKINMA BAKANLIĞI İZLEME, DEĞERLENDİRME VE ANALİZ DAİRESİ BAŞKANLIĞI KALKINMA AJANSLARI YÖNETİM SİSTEMİ PROJESİ BAŞVURU SAHİBİ ANA

Detaylı

BAĞIMSIZ DEĞERLENDİRİCİ KAYIT İŞLEMLERİ KALKINMA AJANSLARI YÖNETİM SİSTEMİ PROJESİ

BAĞIMSIZ DEĞERLENDİRİCİ KAYIT İŞLEMLERİ KALKINMA AJANSLARI YÖNETİM SİSTEMİ PROJESİ TÜBİTAK - BİLGEM YAZILIM TEKNOLOJİLERİ ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ (YTE) T.C. KALKINMA BAKANLIĞI İZLEME, DEĞERLENDİRME VE ANALİZ DAİRESİ BAŞKANLIĞI KALKINMA AJANSLARI YÖNETİM SİSTEMİ PROJESİ BAĞIMSIZ DEĞERLENDİRİCİ

Detaylı

MANTIKSAL ÇERÇEVE YAKLAŞIMI DİCLE KALKINMA AJANSI

MANTIKSAL ÇERÇEVE YAKLAŞIMI DİCLE KALKINMA AJANSI MANTIKSAL ÇERÇEVE YAKLAŞIMI 2 Planlama Aşaması MANTIKSAL ÇERÇEVE YAKLAŞIMI 1. Mantıksal çerçeve matrisinin oluşturulması 2. Süre ve Faaliyet Planlaması 3. Bütçeleme Mantıksal Çerçeve Matrisi 3 Proje Mantığı

Detaylı

MALİ DESTEK PROGRAMI BAŞVURU HAZIRLAMA KİTAPÇIĞI

MALİ DESTEK PROGRAMI BAŞVURU HAZIRLAMA KİTAPÇIĞI MALİ DESTEK PROGRAMI BAŞVURU HAZIRLAMA KİTAPÇIĞI PROGRAM YÖNETİM BİRİMİ 2014 PROJE HAZIRLAMAYA BAŞLAMADAN ÖNCE: 1. Proje Teklif Çağrısı kapsamındaki Mali Destek Programının güncel Başvuru Rehberini Ajans

Detaylı

MAKiNA imalat. MALi DESTEK PROGRAMI

MAKiNA imalat. MALi DESTEK PROGRAMI 1 2 3 4 MAKiNA imalat MALi DESTEK PROGRAMI 5 Programın Amacı Makina İmalat Sektörünün Geliştirilmesi Mali Destek Programı nın genel amacı makina imalat sektöründe ithal edilen ve yüksek katma değerli ürünlerin

Detaylı

Proje Ön Kayıt Formuna www.serka.org.tr Ajans internet adresinde sol altta bulunan kutuya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Proje Ön Kayıt Formuna www.serka.org.tr Ajans internet adresinde sol altta bulunan kutuya tıklayarak ulaşabilirsiniz. 2011 YILI İKTİSADİ GELİŞME MALİ DESTEK PROGRAMI-2 (TRA2-11-İGMD002) VE ÖRNEK KOMBİNE BÜYÜKBAŞ HAYVANCILIK İŞLETMELERİNİN GELİŞTİRİLMESİ MALİ DESTEK PROGRAMI (TRA2-11-TRM001) ÖN BAŞVURUDA İZLENMESİ GEREKEN

Detaylı

2012 Yılı Proje Teklif Çağrısı Mali Destek Programları İlanı. KAYS Tanıtım Sunumu

2012 Yılı Proje Teklif Çağrısı Mali Destek Programları İlanı. KAYS Tanıtım Sunumu 2012 Yılı Proje Teklif Çağrısı Mali Destek Programları İlanı KAYS Tanıtım Sunumu Başvurular Nereye ve Nasıl Yapılacaktır? 18.12.2012 www.kuzka.gov.tr 2 Sisteme Nasıl Giriş Yapılır? http://portal.kays.kalkinma.gov.tr

Detaylı

BAŞVURU SAHİBİ KAYIT İŞLEMLERİ

BAŞVURU SAHİBİ KAYIT İŞLEMLERİ TÜBİTAK - BİLGEM YAZILIM TEKNOLOJİLERİ ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ (YTE) T.C. KALKINMA BAKANLIĞI İZLEME, DEĞERLENDİRME VE ANALİZ DAİRESİ BAŞKANLIĞI KALKINMA AJANSLARI YÖNETİM SİSTEMİ PROJESİ BAŞVURU SAHİBİ KAYIT

Detaylı

KALKINMA AJANSLARI YÖNETİM SİSTEMİ (KAYS) PROJESİ

KALKINMA AJANSLARI YÖNETİM SİSTEMİ (KAYS) PROJESİ YAZILIM TEKNOLOJİLERİ ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ KALKINMA AJANSLARI YÖNETİM SİSTEMİ (KAYS) PROJESİ Yurt Dışı Ziyaret İşlemleri Versiyon: v1.2.1 14 Aralık 2012 TÜBİTAK-BİLGEM-YTE Yazılım Teknolojileri Araştırma

Detaylı

BAŞVURU SAHİBİ GERÇEK PAYDAŞ İŞLEMLERİ

BAŞVURU SAHİBİ GERÇEK PAYDAŞ İŞLEMLERİ TÜBİTAK - BİLGEM YAZILIM TEKNOLOJİLERİ ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ (YTE) T.C. KALKINMA BAKANLIĞI İZLEME, DEĞERLENDİRME VE ANALİZ DAİRESİ BAŞKANLIĞI KALKINMA AJANSLARI YÖNETİM SİSTEMİ PROJESİ BAŞVURU SAHİBİ GERÇEK

Detaylı

ÇUKUROVA KALKINMA AJANSI. 2016 YILI Doğrudan Faaliyet Desteği. Başvuru Formu

ÇUKUROVA KALKINMA AJANSI. 2016 YILI Doğrudan Faaliyet Desteği. Başvuru Formu ÇUKUROVA KALKINMA AJANSI 2016 YILI Doğrudan Faaliyet Desteği Başvuru Formu Referans Numarası: Başvuru tamamlama işlemi yapıldıktan sonra oluşturulacaktır. Başvuru Sahibinin Adı: Projenin Adı: Deneme Başvuru

Detaylı

KAYS SIKÇA SORULAN SORULAR ve CEVAPLARI

KAYS SIKÇA SORULAN SORULAR ve CEVAPLARI KAYS SIKÇA SORULAN SORULAR ve CEVAPLARI Başvuru Sahibi olarak Sistem e kayıt olmaya çalışıyorum fakat Girilen TC numarasına ait girdiğiniz bilgiler doğru değildir. Lütfen kimlik bilgilerini doğru olarak

Detaylı

DESTEK PROGRAMINA BAŞVURU İŞLEMLERİ

DESTEK PROGRAMINA BAŞVURU İŞLEMLERİ KALKINMA AJANSLARI YÖNETİM SİSTEMİ PROJESİ DESTEK PROGRAMINA BAŞVURU İŞLEMLERİ TÜBİTAK BİLGEM UEKAE Yazılım ve Veri Mühendisliği Bölümü (G222) TÜBİTAK-BİLGEM-UEKAE / Yazılım ve Veri Mühendisliği Bölümü

Detaylı

BAŞVURU SAHİBİ - İZLEME VE DEĞERLENDİRME İŞLEMLERİ

BAŞVURU SAHİBİ - İZLEME VE DEĞERLENDİRME İŞLEMLERİ TÜBİTAK - BİLGEM YAZILIM TEKNOLOJİLERİ ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ (YTE) T.C. KALKINMA BAKANLIĞI İZLEME, DEĞERLENDİRME VE ANALİZ DAİRESİ BAŞKANLIĞI KALKINMA AJANSLARI YÖNETİM SİSTEMİ PROJESİ BAŞVURU SAHİBİ - İZLEME

Detaylı

TARIMLA GELEN KALKINMA MALİ DESTEK PROGRAMI (KÜÇÜK ÖLÇEKLİ ALTYAPI PROJELERİ) (KAR AMACI GÜTMEYEN KURUMLAR)

TARIMLA GELEN KALKINMA MALİ DESTEK PROGRAMI (KÜÇÜK ÖLÇEKLİ ALTYAPI PROJELERİ) (KAR AMACI GÜTMEYEN KURUMLAR) T.C. ORTA ANADOLU KALKINMA AJANSI TEKLİF ÇAĞRISI TARIMLA GELEN KALKINMA MALİ DESTEK PROGRAMI (KÜÇÜK ÖLÇEKLİ ALTYAPI PROJELERİ) (KAR AMACI GÜTMEYEN KURUMLAR) BAŞVURU FORMU SON BAŞVURU TARİHİ 15/03/2013

Detaylı

PROJE yerde, süre bütçe ile, amaçların faaliyetler

PROJE yerde, süre bütçe ile, amaçların faaliyetler UYGULAMA Belirli bir yerde, belirli süre içinde, belirli bir bütçe ile, net olarak tanımlanan amaçların gerçekleştirilmesine yönelik olarak planlanan faaliyetler bütünüdür. DÖNGÜSÜ Proje Fikrini Belirleme:

Detaylı

BAŞVURU SAHİBİ TÜZEL PAYDAŞ İŞLEMLERİ

BAŞVURU SAHİBİ TÜZEL PAYDAŞ İŞLEMLERİ TÜBİTAK - BİLGEM YAZILIM TEKNOLOJİLERİ ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ (YTE) T.C. KALKINMA BAKANLIĞI İZLEME, DEĞERLENDİRME VE ANALİZ DAİRESİ BAŞKANLIĞI KALKINMA AJANSLARI YÖNETİM SİSTEMİ PROJESİ BAŞVURU SAHİBİ TÜZEL

Detaylı

MANTIKSAL ÇERÇEVE. İzmir Kalkınma Ajansı Program Yönetim Birimi

MANTIKSAL ÇERÇEVE. İzmir Kalkınma Ajansı Program Yönetim Birimi MANTIKSAL ÇERÇEVE İzmir Kalkınma Ajansı Program Yönetim Birimi MANTIKSAL ÇERÇEVE YAKLAŞIMI Mantıksal Çerçeve Yaklaşımı, proje planlaması ve yönetimini desteklemek üzere kullanılan bir analitik süreç ve

Detaylı

ÇAĞRI ESASLI TEMATİK PROGRAM PROJE BAŞVURU FORMU

ÇAĞRI ESASLI TEMATİK PROGRAM PROJE BAŞVURU FORMU HİZMET MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ NE Çağrı Esaslı Tematik Programından yararlanmak üzere hazırlamış olduğumuz projenin e herhangi bir yükümlülük getirmeyeceği ve tarafımıza herhangi bir talep hakkı doğurmayacağını,

Detaylı

PROGRAM KÜNYESİ PROGRAMIN ADI 2016 YILI TEKNİK DESTEK PROGRAMI PROGRAM REFERANS NO TRC2/16/TD

PROGRAM KÜNYESİ PROGRAMIN ADI 2016 YILI TEKNİK DESTEK PROGRAMI PROGRAM REFERANS NO TRC2/16/TD 2 3 PROGRAM KÜNYESİ PROGRAMIN ADI 2016 YILI TEKNİK DESTEK PROGRAMI PROGRAM REFERANS NO TRC2/16/TD PROGRAMIN AMAÇ VE ÖNCELİKLERİ Ajans tarafından sağlanacak teknik desteğin amacı, bölgedeki yerel aktörlerin

Detaylı

DOĞRUDAN FAALİYET DESTEĞİ PROGRAMI BAŞVURU HAZIRLAMA KİTAPÇIĞI PROGRAM YÖNETİM BİRİMİ

DOĞRUDAN FAALİYET DESTEĞİ PROGRAMI BAŞVURU HAZIRLAMA KİTAPÇIĞI PROGRAM YÖNETİM BİRİMİ DOĞRUDAN FAALİYET DESTEĞİ PROGRAMI BAŞVURU HAZIRLAMA KİTAPÇIĞI PROGRAM YÖNETİM BİRİMİ 2014 A. T.C. GÜNEY EGE KALKINMA AJANSI NA DOĞRUDAN FAALİYET DESTEĞİ KAPSAMINDA PROJE SUNABİLİR MİYİM? 1. Atılması gereken

Detaylı

T.C. BAŞBAKANLIK ATATÜRK KÜLTÜR, DİL VE TARİH YÜKSEK KURUMU PROJE TAKİP VE YÖNETİM SİSTEMİ KULLANICI KILAVUZU

T.C. BAŞBAKANLIK ATATÜRK KÜLTÜR, DİL VE TARİH YÜKSEK KURUMU PROJE TAKİP VE YÖNETİM SİSTEMİ KULLANICI KILAVUZU T.C. BAŞBAKANLIK ATATÜRK KÜLTÜR, DİL VE TARİH YÜKSEK KURUMU PROJE TAKİP VE YÖNETİM SİSTEMİ KULLANICI KILAVUZU I. İçindekiler 1. PROJE SİSTEMİ WEB ADRESİ... 2 2. GİRİŞ EKRANI... 2 3. KAYIT VE SİSTEME GİRİŞ...

Detaylı

MANTIKSAL ÇERÇEVE. İzmir Kalkınma Ajansı Program Yönetim Birimi

MANTIKSAL ÇERÇEVE. İzmir Kalkınma Ajansı Program Yönetim Birimi MANTIKSAL ÇERÇEVE İzmir Kalkınma Ajansı Program Yönetim Birimi MANTIKSAL ÇERÇEVE YAKLAŞIMI Mantıksal Çerçeve Yaklaşımı, proje planlaması ve yönetimini desteklemek üzere kullanılan bir analitik süreç ve

Detaylı

Teknik Destek Programı

Teknik Destek Programı 2015 Teknik Destek Programı td@oka.org.tr Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı 0362 431 24 00 2015 YILI TEKNİK DESTEK PROGRAMI Teknik Destek Nedir? Kalkınma Ajansının, bölgedeki yerel aktörlerin bölgesel kalkınma

Detaylı

AİTM Seri Tadilat Tip Onay Belgesi Başvurusu (Kapsam Genişletme, Belge İtiraz, Adres/Unvan Güncelleme)

AİTM Seri Tadilat Tip Onay Belgesi Başvurusu (Kapsam Genişletme, Belge İtiraz, Adres/Unvan Güncelleme) AİTM Seri Tadilat Tip Onay Belgesi Başvurusu (Kapsam Genişletme, Belge İtiraz, Adres/Unvan Güncelleme) 1 AİTM Seri Tadilat Tip Onay Belgesi Başvurusu Başvuru için «https://basvuru.tse.org.tr/uye/» adresinden

Detaylı

Proje İzleme: Neden gerekli?

Proje İzleme: Neden gerekli? Proje İzleme: Neden gerekli? Mantıksal Çerçeve Matrisinde İzleme Göstergeleri Raporlama Araçlar Müdahale Mantığı / Projenin Kapsamı MANTIKSAL ÇERÇEVE Objektif Şekilde Doğrulanabilir Başarı Göstergeleri

Detaylı

TEKNİK DESTEK PROGRAMI BAŞVURU HAZIRLAMA YARDIMCI KILAVUZ

TEKNİK DESTEK PROGRAMI BAŞVURU HAZIRLAMA YARDIMCI KILAVUZ TEKNİK DESTEK PROGRAMI BAŞVURU HAZIRLAMA YARDIMCI KILAVUZ PROGRAM YÖNETİM BİRİMİ 2016 PROGRAMA BAŞVURMADAN ÖNCE BİLİNMESİ GEREKENLER 1. Proje hazırlamaya başlamadan önce, 2016 Yılı Teknik Destek Programı

Detaylı

TASNİF DIŞI KAMU SERTİFİKASYON MERKEZİ. Doküman Adı MOBİL İMZA KULLANIM AMAÇLI NİTELİKLİ ELEKTRONİK SERTİFİKA BAŞVURU TALİMATI

TASNİF DIŞI KAMU SERTİFİKASYON MERKEZİ. Doküman Adı MOBİL İMZA KULLANIM AMAÇLI NİTELİKLİ ELEKTRONİK SERTİFİKA BAŞVURU TALİMATI Kamu SM KAMU SERTİFİKASYON MERKEZİ Doküman Adı ELEKTRONİK SERTİFİKA BAŞVURU TALİMATI Doküman Kodu Yayın Numarası Yayın Tarihi 0 Hazırlayanlar Serdar DEMİR Onay Erol KAHRAMAN DEĞİŞİKLİK KAYITLARI Yayın

Detaylı

T. C. KAMU İHALE KURUMU

T. C. KAMU İHALE KURUMU T. C. KAMU İHALE KURUMU Elektronik İhale Dairesi ELEKTRONİK KAMU ALIMLARI PLATFORMU Doğrudan Temin Kullanım Kılavuzu Sürüm No: 1.0 Yayın Tarihi: 01.01.2016 444 0 545 2014 Kamu İhale Kurumu Tüm hakları

Detaylı

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri Menşe İspat D-8) Kullanma Kılavuzu v4

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri Menşe İspat D-8) Kullanma Kılavuzu v4 Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Online İşlemleri arasında yer alan MENŞE İSPAT D-8 Dolaşım Belgesi ve Menşe İspat belgelerinin elektronik ortamda düzenlenmesi, onaylanması

Detaylı

İLAÇ RUHSAT e-başvuru FORMU KULLANICI KILAVUZU. Doküman: EUP Revizyon No: R-06 Tarih: 26.05.2014

İLAÇ RUHSAT e-başvuru FORMU KULLANICI KILAVUZU. Doküman: EUP Revizyon No: R-06 Tarih: 26.05.2014 Sayfa: 0/15 İLAÇ RUHSAT e-başvuru FORMU KULLANICI Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No 10.05.2010 İlaç ruhsat e-başvuru formu kullanıcı kılavuzunun ilk yayınlanma tarihi 10.06.2010 e-başvuru formundan

Detaylı

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri Menşe Şahadetnamesi) Kullanma Kılavuzu v5

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri Menşe Şahadetnamesi) Kullanma Kılavuzu v5 Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Online İşlemleri arasında yer alan MENŞE ŞAHADETNAMESİ Dolaşım Belgesi ve Menşe İspat belgelerinin elektronik ortamda düzenlenmesi,

Detaylı

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri A.TR) Kullanma Kılavuzu

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri A.TR) Kullanma Kılavuzu Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Online İşlemleri arasında yer alan A.TR Dolaşım Belgesi ve Menşe İspat belgelerinin elektronik ortamda düzenlenmesi, onaylanması ve

Detaylı

KALKINMA AJANSLARI YÖNETİM SİSTEMİ PROJESİ (KAYS PROJESİ)

KALKINMA AJANSLARI YÖNETİM SİSTEMİ PROJESİ (KAYS PROJESİ) KALKINMA AJANSLARI YÖNETİM SİSTEMİ PROJESİ () TALEP YÖNETİM SİSTEMİ KAYS-PRJ-TalepYonetimSistemi Proje Kodu: Y401-G506000 SBİL Numarası: Revizyon Numarası: 1.0.10 26 / 02 / 2014 Dağıtım Numarası: TÜBİTAK

Detaylı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi E-Hizmet Sitesi (ehizmet.tekirdag.bel.tr) Bilgi Edinme Başvurusu

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi E-Hizmet Sitesi (ehizmet.tekirdag.bel.tr) Bilgi Edinme Başvurusu Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi E-Hizmet Sitesi (ehizmet.tekirdag.bel.tr) 1 Sisteme Giriş Bilgi Edinme Başvurusu Bilgi edinme başvurusunda bulunmak için istenirse sistemde oturum açılır, istenirse de sistemde

Detaylı

Eksik olan Java yüklenir ve tarayıcı kapatılıp açılır. Java yüklendikten sonra Java Uyarısı Ekranı'nda yer alan Bu

Eksik olan Java yüklenir ve tarayıcı kapatılıp açılır. Java yüklendikten sonra Java Uyarısı Ekranı'nda yer alan Bu Sayfa Yardımları Sisteme Giriş Sisteme giriş yapıldığında Java eklentisinin eski olduğuna dair uyarı alınabilir. Eksik olan Java yüklenir ve tarayıcı kapatılıp açılır. Java yüklendikten sonra Java Uyarısı

Detaylı

ESKİ HÜKÜMLÜ KENDİ İŞİNİ KURMA PROJESİ BAŞVURU FORMU (2018/1. Dönem)

ESKİ HÜKÜMLÜ KENDİ İŞİNİ KURMA PROJESİ BAŞVURU FORMU (2018/1. Dönem) Hakiki Reklam; Hibe almak için,aradığınız ve ihtiyacınız olan her şey Brüksel Uzmanları Danışmanlık güvencesi ile ; www.isplaniornekleri.com'da Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Çalışma İş Sağlığı ve Güvenliği

Detaylı

FİZİBİLİTE DESTEĞİ Bilgilendirme Sunumu ( Tarihli Değişiklik İşlenmiş)

FİZİBİLİTE DESTEĞİ Bilgilendirme Sunumu ( Tarihli Değişiklik İşlenmiş) FİZİBİLİTE DESTEĞİ Bilgilendirme Sunumu (11.05.2018 Tarihli Değişiklik İşlenmiş) KAYS Üzerinden Son Başvuru: 24.12.2018 Saat:23:59 Taahhütname Son Teslim: 31.12.2018 Saat:17:00 FİZİBİLİTE DESTEĞİ AMAÇ

Detaylı

SELÇUKLU BELEDİYESİ.

SELÇUKLU BELEDİYESİ. SELÇUKLU BELEDİYESİ WEB KULLANIM KILAVUZU www.selcuklu.bel.tr Elektronik Proje Kontrol Arşivleme Sistemi, Belediye hizmetleri içerisinde yer alan yapı ruhsatı verilmesi, tadilatının yapılması vb. işlemler

Detaylı

TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri EURO-MED) Kullanma Kılavuzu v6

TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri EURO-MED) Kullanma Kılavuzu v6 Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Online İşlemleri arasında yer alan EUROMED Dolaşım Belgesi ve Menşe İspat belgelerinin elektronik ortamda düzenlenmesi, onaylanması

Detaylı

AİTM Seri Tadilat Tip Onay Belgesi Başvurusu (Yeni Başvuru)

AİTM Seri Tadilat Tip Onay Belgesi Başvurusu (Yeni Başvuru) AİTM Seri Tadilat Tip Onay Belgesi Başvurusu (Yeni Başvuru) 1 AİTM Seri Tadilat Tip Onay Belgesi Başvurusu Başvuru için «https://basvuru.tse.org.tr/uye/» adresinden TSE 360 sistemine kayıt olunması ve

Detaylı

BAŞVURU SÜRECİ ve DEĞERLENDİRME

BAŞVURU SÜRECİ ve DEĞERLENDİRME BAŞVURU SÜRECİ ve DEĞERLENDİRME Başvuru Sahibi Program Özeti İLERİ TEKNOLOJİLERDE İHRACAT ODAKLI KALKINMA MDP Gerçek kişiler hariç tüm işletmeler OSB ler, üniversiteler, araştırma merkezleri/enstitüler,

Detaylı

Ankara Kalkınma Ajansı

Ankara Kalkınma Ajansı Ankara Kalkınma Ajansı 03.08.2011 Toplantı İçeriği Proje Döngüsü ve Mantıksal Çerçeve Başvuru Formu Proje Döngüsü Yönetimi Mantıksal Çerçeve ve Uygulaması Proje Tanımı Başvuru Sahibi ve Başvuru Süreci

Detaylı

KALKINMA AJANSLARI YÖNETİM SİSTEMİ (KAYS) PROJESİ

KALKINMA AJANSLARI YÖNETİM SİSTEMİ (KAYS) PROJESİ YAZILIM TEKNOLOJİLERİ ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ KALKINMA AJANSLARI YÖNETİM SİSTEMİ (KAYS) PROJESİ Bağımsız Değerlendirici Değerlendirme İşlemleri Versiyon: v1.7.1 25 Ocak 2013 TÜBİTAK-BİLGEM-YTE Yazılım Teknolojileri

Detaylı

e-defter Uygulaması Elektronik Başvuru Rehberi Versiyon 1.0

e-defter Uygulaması Elektronik Başvuru Rehberi Versiyon 1.0 e-defter Uygulaması Elektronik Başvuru Rehberi Versiyon 1.0 Nisan 2014 ANKARA Versiyon: 1.0.1 / 11 GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI e-defter Uygulaması Elektronik Denetim Başvuru ve Uyum Rehberi Yönetimi Daire

Detaylı

2014 YILI. Proje başına asgariazami destek tutarları (TL) 200.000-1.000.000. Son Başvuru Tarihi. Toplam Bütçe (TL) Kodu.

2014 YILI. Proje başına asgariazami destek tutarları (TL) 200.000-1.000.000. Son Başvuru Tarihi. Toplam Bütçe (TL) Kodu. ARALIK 2013 2014 YILI Program Adı Program Kodu Toplam Bütçe (TL) AFETLERE HAZIRLIK AFK 10.000.000 Proje başına asgariazami destek tutarları (TL) 200.000-1.000.000 Proje başına asgari-azami destek oranı

Detaylı

Okul Sorumlusu/Müdürü İçin Mobil Kreş Yönetim Paneli Kullanım Dokümanı

Okul Sorumlusu/Müdürü İçin Mobil Kreş Yönetim Paneli Kullanım Dokümanı Okul Sorumlusu/Müdürü İçin Mobil Kreş Yönetim Paneli Kullanım Dokümanı 1. Okul yönetim paneline giriş yapmak için www.mobilkres.com/web-admin adresine gidilir. 2. Açılan sayfada kullanıcı adı ve şifre

Detaylı

BAPSİS DIŞ KAYNAKLI PROJELER EKRANI

BAPSİS DIŞ KAYNAKLI PROJELER EKRANI BAPSİS DIŞ KAYNAKLI PROJELER EKRANI Sayfa Hakkında Bu ekran; akademik personelin Dokuz Eylül Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü dışında TÜBİTAK, T.C. Kalkınma Bakanlığı, İZKA, AB

Detaylı

Kayıtlı Elektronik Posta Bireysel Kullanıcı Kılavuzu

Kayıtlı Elektronik Posta Bireysel Kullanıcı Kılavuzu Kayıtlı Elektronik Posta Bireysel Kullanıcı İÇİNDEKİLER... 1 KAYITI ELEKTRONİK POSTA BİREYSEL KULLANICI KILAVUZU... 4 Başvuru Süreçleri;... 5 1. Hesap Açma Başvurusu... 6 2. Kimlik Bilgileri... 6 3. Adres

Detaylı

Okul Web Sitesi Yönetim Paneli Kullanımı

Okul Web Sitesi Yönetim Paneli Kullanımı Millî Eğitim Bakanlığı Bilgi İşlem Grup Başkanlığı tarafından ortak web sitesi tasarım çalışması yapılmıştır. Çalışmanın amacı tüm kurumlarımızın standart bir web sayfasına sahip olmalarını sağlamaktır.

Detaylı

Proje Geliştirme/Planlama Yard.Doç.Dr.Ayselin YILDIZ Yaşar Üniversitesi, Avrupa Birliği Merkezi

Proje Geliştirme/Planlama Yard.Doç.Dr.Ayselin YILDIZ Yaşar Üniversitesi, Avrupa Birliği Merkezi Proje Geliştirme/Planlama Yard.Doç.Dr.Ayselin YILDIZ Yaşar Üniversitesi, Avrupa Birliği Merkezi Erasmus+ Ana Eylem 2 Stratejik Ortaklıklar Tanıtım Etkinliği SUNUM İÇERİĞİ Fikirden Projeye Proje Yönetimi

Detaylı

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı 2016 Mali Destek Programları. Antalya

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı 2016 Mali Destek Programları. Antalya Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı 2016 Mali Destek Programları Antalya 24.02.2016 Geçmiş Destek Programları 2015 2014 2012 2011 17 Milyon 20 Milyon 20 Milyon 20 Milyon 40 proje 53 proje 63 proje 66 proje 2010

Detaylı

TARIM REFORMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

TARIM REFORMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ web uygulamaları Üyelik Koşulları; TARIM REFORMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KIRSAL KALKINMA YATIRIMLARININ DESTEKLENMESİ PROGRAMI KAPSAMINDA TARIMA DAYALI EKONOMİK YATIRIMLARIN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ (Tebliğ

Detaylı

AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (İMALAT) Başvuru

AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (İMALAT) Başvuru AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (İMALAT) Başvuru 1 AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (İMALAT) Başvurusu Başvuru için «https://basvuru.tse.org.tr/uye/» adresinden TSE 360 sistemine kayıt olunması

Detaylı

1512 Teknogirişim Sermaye Desteği Programı 1.Aşama Uygulayıcı Kuruluş Çağrısı 2016

1512 Teknogirişim Sermaye Desteği Programı 1.Aşama Uygulayıcı Kuruluş Çağrısı 2016 1601 TÜBİTAK YENİLİK VE GİRİŞİMCİLİK ALANLARINDA KAPASİTE ARTIRILMASINA YÖNELİK DESTEK PROGRAMI 1512 Teknogirişim Sermaye Desteği Programı 1.Aşama Uygulayıcı Kuruluş Çağrısı 2016 Çağrının Amacı 1512 Teknogirişim

Detaylı

2014 İLERİ TEKNOLOJİLERDE İHRACAT ODAKLI KALKINMA MDP (TR51/14/İLTEK) SIKÇA SORULAN SORULAR SET 2

2014 İLERİ TEKNOLOJİLERDE İHRACAT ODAKLI KALKINMA MDP (TR51/14/İLTEK) SIKÇA SORULAN SORULAR SET 2 2014 İLERİ TEKNOLOJİLERDE İHRACAT ODAKLI KALKINMA MDP (TR51/14/İLTEK) SIKÇA SORULAN SORULAR SET 2 ÖNEMLİ UYARI İleri Teknolojilerde İhracat Odaklı Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında başvuruda bulunacak

Detaylı

AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (KARAYOLU UYGUNLUK) Başvuru

AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (KARAYOLU UYGUNLUK) Başvuru AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (KARAYOLU UYGUNLUK) Başvuru 1 AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (KARAYOLU UYGUNLUK) Başvurusu Başvuru için «https://basvuru.tse.org.tr/uye/» adresinden TSE 360 sistemine

Detaylı

2016 YILI TEKNİK DESTEK PROGRAMI

2016 YILI TEKNİK DESTEK PROGRAMI 2016 YILI TEKNİK DESTEK PROGRAMI Teknik Destek Nedir? Kalkınma Ajansının, bölgedeki yerel aktörlerin bölgesel kalkınma açısından önem arz eden ancak kurumsal kapasite eksikliği nedeniyle hazırlık ve uygulama

Detaylı

TEKNİK DESTEK PROGRAMI BAŞVURU HAZIRLAMA KİTAPÇIĞI

TEKNİK DESTEK PROGRAMI BAŞVURU HAZIRLAMA KİTAPÇIĞI TEKNİK DESTEK PROGRAMI BAŞVURU HAZIRLAMA KİTAPÇIĞI PROGRAM YÖNETİM BİRİMİ 2014 PROJE HAZIRLAMAYA BAŞLAMADAN ÖNCE: İlk olarak www.geka.org.tr adresinden 2014 Teknik Destek Program rehberini indirerek detaylı

Detaylı

İçindekiler T.C. BAŞBANAKLIK ATATÜRK KÜLTÜR DİL VE TARİH YÜKSEK KURUMU

İçindekiler T.C. BAŞBANAKLIK ATATÜRK KÜLTÜR DİL VE TARİH YÜKSEK KURUMU İçindekiler Yayım Takip Sistemi (YAYSİS)... 2 https://yaysis.ayk.gov.tr... 2 I. Sisteme Kayıt... 2 II. Üye Giriş... 4 III. Eser/Makale Başvurusu... 4 IV. Başvuru Takibi... 7 V. Hakemden Gelen Düzeltmeler...

Detaylı

T. C. KAMU İHALE KURUMU

T. C. KAMU İHALE KURUMU T. C. KAMU İHALE KURUMU Elektronik İhale Dairesi ELEKTRONİK KAMU ALIMLARI PLATFORMU Doğrudan Temin Kullanım Kılavuzu Sürüm No: 1.0 Yayın Tarihi: 01.01.2016 444 0 545 2014 Kamu İhale Kurumu Tüm hakları

Detaylı

AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (TADİLAT) Başvuru

AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (TADİLAT) Başvuru AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (TADİLAT) Başvuru 1 AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (TADİLAT) Başvurusu Başvuru için «https://basvuru.tse.org.tr/uye/» adresinden TSE 360 sistemine kayıt olunması

Detaylı

MALİ DESTEK PROGRAMLARI PROJE TEKLİFİ HAZIRLAMA ve SUNMA EĞİTİMİ. Şubat 2016, Ankara

MALİ DESTEK PROGRAMLARI PROJE TEKLİFİ HAZIRLAMA ve SUNMA EĞİTİMİ. Şubat 2016, Ankara MALİ DESTEK PROGRAMLARI PROJE TEKLİFİ HAZIRLAMA ve SUNMA EĞİTİMİ Şubat 2016, Ankara İÇERİK KAYS-PFD Modülü BS Kayıt Başvuru Formu ve Ekleri Başvuru Formu Bölümleri KAYS-PFD Başvuru Adımları Bütçe Bölümü

Detaylı

2018 YILI PROJE TEKLİF ÇAĞRISI MALİ DESTEK PROGRAMLARI

2018 YILI PROJE TEKLİF ÇAĞRISI MALİ DESTEK PROGRAMLARI 2018 YILI PROJE TEKLİF ÇAĞRISI MALİ PROGRAMLARI İLERİ TEKNOLOJİLİ ÜRÜN MDP YEREL ÜRÜN MDP www.ankaraka.org.tr Ajans Etkisi YAŞAM KALİTESİ YÜKSEK, DÜNYA İLE REKABET EDEN, DÜŞÜNCE ve YENİLİĞİN BAŞKENTİ ANKARA

Detaylı

ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI KALİTE SÜREÇLERİ DOKÜMANI

ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI KALİTE SÜREÇLERİ DOKÜMANI ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI KALİTE SÜREÇLERİ DOKÜMANI Versiyon: 1 Tarih: 27.11.2016 İçindekiler 1. Sisteme Giriş... 3 2. Geri Bildirim Süreci... 4 3. Denetim Talebi... 14 4. Kontrol Partisi... 21 5. Görev

Detaylı

İÇİNDEKİLER 1. E-DEVLET SİSTEMİNE GİRİŞ... 2 2. KULLANICI İŞLEM MENÜSÜ... 6

İÇİNDEKİLER 1. E-DEVLET SİSTEMİNE GİRİŞ... 2 2. KULLANICI İŞLEM MENÜSÜ... 6 İÇİNDEKİLER. E-DEVLET SİSTEMİNE GİRİŞ.... KULLANICI İŞLEM MENÜSÜ... 6.. YENİ DÖNEM AÇMA... 6.. EĞİTİM DÖNEMLERİ LİSTELE... 7.3. DÖNEME DERS EKLEME/SİLME... 8.4. DERS LİSTELEME... 9.5. DÖNEME KURSİYER EKLEME/SİLME...

Detaylı

AB Fonları için PROJE YAZIM KILAVUZU F. ÖNCÜ DANIŞMALIK

AB Fonları için PROJE YAZIM KILAVUZU F. ÖNCÜ DANIŞMALIK AB Fonları için PROJE YAZIM KILAVUZU F. ÖNCÜ DANIŞMALIK ii PROJE YAZIM KILAVUZU iii ÖNCÜ Fon & Proje Danışmanlık AB Fonları için Proje Yazım Kılavuzu Birinci Basım: Mart 2007, İstanbul Derleyen: Fatih

Detaylı

İçindekiler Tablosu Talep Destek Yönetim Sistemi Programı...3

İçindekiler Tablosu Talep Destek Yönetim Sistemi Programı...3 İçindekiler Tablosu Talep Destek Yönetim Sistemi Programı...3 1. Özellikler.3 2. Kullanım..3 2.1. Ana Sayfa..5 2.2. Talep Modülü.7 2.3. Takibim Modülü 9 2.4. Takipte Modülü..11 2.5. Silinen Talepler Modülü...11

Detaylı

Belli İstekliler Arasında İhale Usulü İşlemleri Kullanıcı Kılavuzu

Belli İstekliler Arasında İhale Usulü İşlemleri Kullanıcı Kılavuzu 8 Belli İstekliler Arasında İhale Usulü İşlemleri Kullanıcı Kılavuzu 1 İçindekiler 1. Ön Yeterlik Doküman Satış İşlemleri......3 2. Ön Yeterlik Doküman Alanların Listelenmesi. 6 3. İhale Komisyonu İşlemleri...8

Detaylı

ENGELLİ KENDİ İŞİNİ KURMA PROJESİ BAŞVURU FORMU (2018/1. Dönem)

ENGELLİ KENDİ İŞİNİ KURMA PROJESİ BAŞVURU FORMU (2018/1. Dönem) Hakiki Reklam; Hibe almak için,aradığınız ve ihtiyacınız olan her şey Brüksel Uzmanları Danışmanlık güvencesi ile ; www.isplaniornekleri.com'da Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Çalışma İş Sağlığı ve Güvenliği

Detaylı

TAPU VE KADASTRO BİLGİ SİSTEMİ

TAPU VE KADASTRO BİLGİ SİSTEMİ TAPU VE KADASTRO BİLGİ SİSTEMİ MEKÂNSAL GAYRİMENKUL SİSTEMİ (MEGSİS) BAŞVURU, E-ÖDEME VE FEN KAYIT İŞLEMLERİ DOKÜMANI Sürüm: 0.1 Revizyon Bilgileri Revizyon No: Revizyon Tarihi Revizyonu Yapan Revizyon

Detaylı

İZMİR R KALKINMA AJANSI

İZMİR R KALKINMA AJANSI İZMİR R KALKINMA AJANSI MALİ DESTEK PROGRAMLARI 2008 YILI PROJE TEKLİF ÇAĞRILARI İZMİR R KALKINMA AJANSI 2008 MALİ DESTEK PROGRAMLARI Kalkınma Ajansları Proje ve Faaliyet Destekleme Yönetmeliği (Resmi

Detaylı

GÜMRÜKLERDE İTHAL ARAÇ İNCELEMESİ BAŞVURU

GÜMRÜKLERDE İTHAL ARAÇ İNCELEMESİ BAŞVURU GÜMRÜKLERDE İTHAL ARAÇ İNCELEMESİ BAŞVURU 1 GÜMRÜKLERDE İTHAL ARAÇ İNCELEMESİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? Gümrüklerde İthal Araç İncelemesi başvurusu yapabilmek için TSE 360 sistemine kayıt olunması ve başvuruda

Detaylı

E-UYGULAMALAR VE DOKÜMAN YÖNETİM SİSTEMİ PROJESİ (EUP) ECZANE İŞLEMLERİ KULLANIM KILAVUZU

E-UYGULAMALAR VE DOKÜMAN YÖNETİM SİSTEMİ PROJESİ (EUP) ECZANE İŞLEMLERİ KULLANIM KILAVUZU İlaç Takip Sistemi ile ilgili olarak İl Sağlık Müdürlüğü nüze şahsen başvuru yapan eczanelerin bilgilerini sisteme kayıt etmek ve daha sonra bu bilgilerden sorgulamalar yapabilmek amacıyla bu kılavuzda

Detaylı

E-UYGULAMALAR VE DOKÜMAN YÖNETİM SİSTEMİ PROJESİ (EUP) ELEKTRONİK UYGULAMALAR PROJESİ FİRMA KAYIT KILAVUZU

E-UYGULAMALAR VE DOKÜMAN YÖNETİM SİSTEMİ PROJESİ (EUP) ELEKTRONİK UYGULAMALAR PROJESİ FİRMA KAYIT KILAVUZU 1. AÇIKLAMA Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) Elektronik Uygulamalar Projesi Sistemi internet üzerinden çalışan bir sistemdir ve sisteme girişiniz internet üzerinden olacaktır. Ancak TİTCK'nın

Detaylı

TEKNİK DESTEK PROGRAMI İÇİN PROJE HAZIRLAMA KLAVUZU

TEKNİK DESTEK PROGRAMI İÇİN PROJE HAZIRLAMA KLAVUZU TEKNİK DESTEK PROGRAMI İÇİN PROJE HAZIRLAMA KLAVUZU PROGRAMA BAŞVURMADAN ÖNCE BİLİNMESİ GEREKENLER İlk olarak www.geka.org.tr adresinden 2015 Teknik Destek Program rehberini indirerek detaylı bir şekilde

Detaylı

ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI KALİTE SÜREÇLERİ DOKÜMANI

ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI KALİTE SÜREÇLERİ DOKÜMANI ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI KALİTE SÜREÇLERİ DOKÜMANI Versiyon: 2 Tarih: 28.09.2017 1 İçindekiler 1. Sisteme Giriş... 3 2. Geri Bildirim Süreci... 4 2.1. Geri bildirim oluşturma... 6 3. Denetim Talebi...

Detaylı

BAPSİS PROJE DEĞİŞİKLİK İŞLEMLERİ EKRANI

BAPSİS PROJE DEĞİŞİKLİK İŞLEMLERİ EKRANI BAPSİS PROJE DEĞİŞİKLİK İŞLEMLERİ EKRANI Sayfa Hakkında Bu ekran proje yöneticisinin devam eden projesi için Proje Adı, Proje Ekibi, Proje Süresi ve/veya Malzeme değişikliği taleplerini yapabileceği ve

Detaylı

EPKAS. (ELEKTRONİK PROJE KONTROL ve ARŞİVLEME SİSTEMİ) WEB KULLANIM KILAVUZU

EPKAS. (ELEKTRONİK PROJE KONTROL ve ARŞİVLEME SİSTEMİ) WEB KULLANIM KILAVUZU EPKAS (ELEKTRONİK PROJE KONTROL ve ARŞİVLEME SİSTEMİ) WEB KULLANIM KILAVUZU Elektronik Proje Kontrol Arşivleme Sistemi, Belediye hizmetleri içerisinde yer alan Yapı Ruhsatı Verilmesi, Tadilatının Yapılması

Detaylı