Arıza Tespit Cihazı Kullanım Kılavuzu

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Arıza Tespit Cihazı Kullanım Kılavuzu"

Transkript

1 Arıza Tespit Cihazı Kullanım Kılavuzu MONDIAL Speedy 110 EFI UĞUR MOTORLU ARAÇLAR A.Ş. Satış Sonrası Hizmetler Müdürlüğü

2 SPEEDY 110 EFI FAI ARIZA TESPİT APLİKASYONU KULLANIM KILAVUZU GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ve UYARILARI Kişisel yaralanma,araçların ve / veya tarama aletinin hasar görmesini önlemek için, önce bu kullanma kılavuzunu okuyun ve bir araç üzerinde çalışırken asgari olarak aşağıdaki güvenlik önlemlerine uyun. Arıza testlerini daima güvenli bir ortamda gerçekleştirin. Araç kullanırken cihazı çalıştırmayın veya gözlemlemeyin. Cihazı çalıştırmak veya gözlemlemek sürücünün dikkatinin dağılmasına neden olur ve ölümcül bir kazaya neden olabilir. ANSI standartlarına uygun emniyet göz koruması kullanın. Elbise, saç, el, alet, test ekipmanları vb. tüm hareketli veya sıcak motor parçalardan uzak tutun. Cihazı iyi havalandırılan bir çalışma alanında çalıştırın: Egzoz gazı zehirlidir. Blokları tahrik tekerleklerinin önüne koyun ve araç testleri sırasında asla aracı bırakmayın. Ateşleme bobini, dağıtıcı kapağı, ateşleme telleri ve bujileri etrafında çalışırken çok dikkatli olun. Bu bileşenler, motor çalışırken tehlikeli voltajlar oluşturur. Vites PARK (otomatik şanzıman için) veya NÖTR (manuel şanzıman için) konumuna getirin. Yakında benzin / kimyasal / elektrikli yangınlara uygun bir yangın söndürücü tutun. Kontak açıkken veya motor çalışıyorken herhangi bir test ekipmanını bağlamayın veya bağlantıyı kesmeyin. Tarama aletini kuru ve temiz kullanarak yağ ve sudan arındırın. Gerektiğinde tarama aletinin dışını temizlemek için yumuşak dokulu temiz bir bezin kullanın.

3 FAI ARIZA TESPİTİ İÇİN MOBİL UYGULAMA İLE KURULUM AŞAMALARI 1 Aşağıdaki görselde belirtilen Kare Barkod ( QR Kod ) u Kare Barkod okuma programına okutarak mobil telefonunuza indiriniz. Eğer mobil telefonunuzda Barkod okuma programı yüklü değilse; Cihazının mobil program indirme sisteminden öncelikle Kare Barkod ( QR Kod ) okuma programını indiriniz. Daha sonra kare barkodu okutun ve gelen FAI APP dosyasını indirilen uygulamalardan bulunuz. Seçimini yaparak FAI uygulamasını cihazınıza yükleyiniz. 2 Cihazınıza indirdiğiniz programda ilk olarak aşağıdaki görselde görüleceği gibi sağ üst köşede kırmızı ile belirtilen sekmeye tıklayarak cihaz kullanım dilini Türkçe olarak ayarlayınız.

4 3 Cihaz arayüzü aşağıdaki gibi görüntülenmektedir. Soldaki resim arayüzün 1.sayfası, sağdaki ise 2.sayfasıdır. Ayar Tuşu Bluetooth tuşu Bluetooth durum göstergesi Gerçek zamanlı kadran veri Gerçek zamanlı doğrusal veri Kadran veri tuşu Doğrusal Veri tuşu Yerel Teşhis tuşu 4 Arayüz içerisinde Uzaktan Yardım modülü bulunmaktadır ve bu modül kullanılmamaktadır. NOT: FİRMA YETKİLİLERİNLE BAĞLANTI KURULABİLİR. Giriş arayüzü Uzaktan yardım bağlan ve kes tuşu Uzaktan yardım tuşu

5 5 Arayüz içerisinde bulunan Veri Kaydı Sekmesi; Motosikletin cihaza bağlı olarak her start ve stopu arasında motosiklet çalışma verileri sistem içerisine kaydeder. Bunları silmek için aşağıdaki görselleri takip edebilir ya da cihazın belli periyodlarda kendisinin otomatik olarak veri kayıtlarını silmesine izin verebilirsiniz. 6 Bluetooth yardımı ile cihaza bağlanmanız gerekmektedir. Motosikletin arıza tespiti için ECU soketine Buluetooth apartını takarak telefonunuzun Bluetooth u açınız. Mobil test programını açarak sol üst köşedeki Bluetooth simgesine tıklayarak cihaz eşleştirmesini gerçekleştiriniz. Eşleştirme sırasında size bir şifre soracaktır. Bu şifreye (1234) yazarak onaylayınız. NOT: BLUETOOTH APARATINI FABRİKADAN AYRICA TEMİN ETMENİZ GEREKMEKTEDİR.

6 Bağlantı sağlandığında aşağıdaki görseldeki gibi ekran gözükecektir. Kırmızı yuvarlak içerisine alınan Kapat sekmesini tıklayarak mobil test işlemine başlayabilirsiniz. * Bluetooth bağlantısını kesmek için aşağıda görünen soldaki resimdeki gibi Bluetooth sekmesine tıklayarak, açılan sayfada aşağıda ortadaki resimde göründüğü gibi ON sekmesine dokunarak OFF haline getirilir. Ekranda aşağıdaki görsellerin en sağındaki gibi Buluetooth Bağlantısı Kesildi açıklaması görülecektir.

7 Anlık çalışma verilerine örnek ; Herhangi bir arızası olmayan motosikletin anlık çalışma verileri Arıza veren motosikletin görselleri aşağıdaki gibidir ; Arızası olan motosikletin anlık çalışma verileri ile arıza kodunu ve arıza açıklamasını görebilirsiniz.

8 SPEEDY 110 ARIZA TESPİT BLUETOOTH CİHAZI BAĞLAMA ŞEKLİ Sele ve Sele Altı Bagaj sökülerek işaretli olan kısımdaki ECU soketi bulunur. Bluetooth Bağlantı Kablosu ECU soketine takılarak işlemlere başlanılır. Not: Soket bağlama ve sökme işlemleri kontak kapalı iken yapılmalıdır.

9 Sorun Giderme Prosedürü 1.Kontak anahtarını ve arıza gösterge lambası bakımını aşağıdaki şekilde yapın: Arıza gösterge lambası nasıl aydınlatılıyor? Ne zaman yanıp sönüyor veya yanıp sönüyor mu? Herhangi bir sorunun nedenini teşhis edin ve önce arıza gösterge lambası bilgilerini kullanarak düzeltin, bir sonraki tabloya bakın. 2. Arıza gösterge lambası bilgileri normalse, ancak yine de motor çalıştırılamazsa, o zaman lütfen enjektörle (güç nozulu) veya pompanın hareketine dikkat edin: Pompa çalışıyor ve kontak anahtarı açıldığında bir yanıt aldı mı? Değilse, enjektör ve / veya ECU'ya elektrik beslemesinde bir sorun olabilir. 3. Enjektör için Sigortayı (5A) ve ana elektrikli cihazlar için Sigortayı (10 A veya 15A) kontrol edin. 4. Elektrik kaynağı şahane ise, krank açısı sensörünü kontrol edin. Kranklama sırasında, yani hücre motoru dönmesi veya tekme çalıştırması ile FAI APP tarafından hiçbir motor devri ölçülmediyse, krank açısı sensörü düşük hızda çalışmayabilir. Lütfen genelde mm olan sensör emniyet mesafesini kontrol edin. 5. Motor marş sırasındaki kontağı kontrol edin. Kranklama sırasında motor devri Tamam olduğunda hiçbir ateşleme kıvıltısı olmazsa, buji veya ateşleme bobini veya CDI veya ECU sırayla kontrol edilmelidir. 6. Yukarıdakilerin hepsi Tamam olarak işaretlenmişse de, motorun / aracın çalıştırılmasında hala bazı sorunlar varsa, lütfen sıklıkla oluşan sorun giderme işlemi için aşağıdaki ayrıntılı kılavuza başvurun. 7. ECU veya enjektör değiştirilirse, FAI EFI sisteminin başlatılması gerektiğini unutmayın. Gaz kelebeği gövdesi değiştirilirse veya rölanti havası çok ayarlandıysa, başlatmayı da yapmak önerilir.

10 MIL Sorunların giderilmesi için bilgi ve referans No. Arıza Gösterge Lambası Bilgi, Durum ve Neden Nasıl Düzeltilir 001 Anahtar 5 kez yanıp söner ve sonra yanar söner. açık 002 Anahtar 2 kez yanıp söner ve sonra yanar söner. açık FAI sistemi iyi. Herhangi bir arıza bulunamadı. FAI ECU yeni ve henüz Başlatıldı ECU değişimi yapılırsa ECU başlangıç hatası vermez, ancak sıfırlama yapmak gereklidir. Yeniden başlatın 003 Eşit yanıp sönüyor Başlatma sırasında Başlatma işlemini tamamlamak için bekleyin 004 Işık her zaman veya 1. Parola geçilmedi; sadece rölantide yanıp 2. Rölanti havası yetmiyor sönüyor 005 Periyodik olarak 2 kez yanıp sönüyor 006 Periyodik olarak 3 kez yanıp sönüyor. 007 Periyodik olarak 4 kez yanıp sönüyor. 008 Periyodik olarak 5 kez yanıp sönüyor. 009 Periyodik olarak 6 kez yanıp sönüyor. 010 Periyodik olarak 7 kez yanıp sönüyor. 011 Periyodik olarak 8 kez yanıp sönüyor Akü voltajı çok düşük veya regülatör iyi çalışmıyor. ECU arızası, donanım veya yazılım. Enjektör sigortası veya soket kırılmış. TPS arızası veya konektör kırılmış. Oksijen sensörü çalışmıyor veya soketler sorunlu,kablo kopuk Motor sıcaklık sensörü arızalı veya soketler sorunlu,kablo kopuk Algılayıcı sinyalleri arıza yapıyor veya ECU'ya uymuyor. 1. Akıllı telefonunuzu ve FAI APP'nizi kullanarak doğru ŞİFRE yazın; 2. Rölanti havasını artırmak için rölanti vidasını ayarlayın.not: Fabrikadan bilgi almadan yapmayın. Aküyü şarj edin veya değiştirin; Regülatör, statör ve bağlantı kablolarını kontrol edin. ECU'yu değiştirin ve başlatma işlemini yapın. Sigortayı ve soketleri kontrol edin. Enjektör çalışmazsa, yenisi ile değiştirin ve başlatmayı başlatın. TPS ve soketleri kontrol edin, TPS bozulursa, gaz kelebeği gövdesi komple değiştirin. Bağlantıyı kontrol edin veya sensörü yenisiyle değiştirin. Bağlantıyı kontrol edin veya sensörü yenisiyle değiştirin. Algılayıcının ve ECU versiyonunun bağlantısını ve yerleşimini kontrol edin veya sensörü yenisiyle değiştirin. 012 Periyodik olarak 9 kez yanıp sönüyor. 013 Periyodik olarak 10 kez yanıp sönüyor. Barometrik basınç sensörü arızalı. Diğer hatalar ECU'yu yenisiyle değiştirin ve başlatmayı yapın. FAI programı ile kontrol ediniz

11 Sorun Kıvılcım Anormal Yakıt Enjeksiyonu Anormal Boşta durgunluk, tekleme Zayıf güç Yüksek yakıt tüketimi Güç dalgalanması Soğukta Anormal Kontrol Edilecek Parçalar Ateşleme Bobini, Buji DC/CDI ECU Yetersiz Yakıt Buhar Havası enjektörü ECU Rölantide Hava Bağlantı Boruları Supap boşluğu Kıvılcım Enjeksiyon Hava filtresi Egzoz borusu Benzin Direnç Kıvılcım Enjeksiyon Rölantide hava Supap boşluğu Benzin Buji Akü Motor yağı Enjeksiyon Olası Nedenler Konektör gevşek, izolasyon bozulmuş olabilir Bujide Boşluk mm'de değil, seramik kırık, lastik kapak kırılmış, karbon birikintileri, yakıt ya da yağlı ıslak, eritilmiş olabilir Konnektör gevşek, kablo yanlış bağlanmış, buji veya bobin arızalı olabilir Statör algılayıcı sinyali yanlış, dev / dak doğru değil, kablo bağlantısı sorunu, akü bağlantı noktası sorunu, şasi kablosu iyi değil, sigorta kontağı yanlış, kontak anahtarı kontağı yanlış, soket terminalleri paslanmış veya gevşemiş, ateşlemeye müdahale edilmiş yüksek gerilim kablosu kontrol edilmeli. Yakıt filtresi veya bağlantıları sıkışmış, musluk tıkanmış, yakıt tankında pas veya su var. Havalandırma borusu yukarı ve aşağı doğru kavisli veya basık, sıkışık, havalandırma çelik borusu eğik. Motor çalışmaz ise;yakıt enjektesi gerçekleşmez,enjektör tam püskürtme sağlamaz,bağlantı sorunu ve tıkanma sorunu olabilir,enjektör ve bağlantılarını kontrol edilmeli Kablo bağlantı sorunu, akü bağlantı noktası sorunu, sigorta hatası, kontak anahtarı kontağı yanlış, konnektör terminalleri paslanmış veya gevşemiş, ateşleme ile müdahale edildi yüksek gerilimli kablo, kötü başlatma, oksijen sensörü bozulmuş, TPS bozuk, aralık dışı akü gerilimi, ECU yanlış Rölantide vida konumu hatalı, hava sızıntısı, gaz kelebeği plakası tam kapatmıyor/açmıyor. Bağlantı flanşlarında sızıntı, enjektör montaj burcunda sızıntı. Supap açıklığı çok küçük, özellikle egzoz supapı, supap keçesi iyi değil. Bakınız. Kıvılcım anormalliği Bakınız. Yakıt enjeksiyonu anormal Borularda kıvrılma,sıkışma,tıkanıklık. Egzozda Tıkanma, paslanma Oktan sayısı yanlış, ısı değeri çok düşük, RVP kontrolsüz, sulu veya pis benzin Lastik basıncı çok düşük, yatak lubu iyi değil, sık fren, kavrama kaçırıyor Bakınız. Kıvılcım anormalliği Bakınız. Yakıt enjeksiyonu anormal Boşaltma havası çok az. Çok düşük supap boşluğu, rölantide düzensizlik, Yakıt basıncı çok düşük, yakıtın uzun süre ıslatılmasından kaynaklanabilir. Boşluk çok küçük, karbon birikintileri, yakıt ya da yağlama, ısı değeri yanlış. Yeniden şarj edilmesi gerekiyor, Akü bozulmuş,algılayıcı veya statör arızalı Yağ özelliğini kaybetmiş,yapışkan Yakıt atomize püskürtme yapmıyor Sıcakta Anormal Rölantide hava Benzin Kıvılcım Havalandırma Rolanti devri yüksek veya hava emişi fazla Yakıt basıncı çok yüksek Yalıtım sıcakta bozuk, ısı değeri yanlış yanık yapar. Havalandırma borusu sıkışık,basık veya fazla eğik,emiş havası iyi değil Su Teması Konektörler ECU soketi, DC CDI soketi, iletişim portu soketi

12 Sıklıkla oluşan sorun giderme için ayrıntılı rehberlik Sorun Nedenler Arıza Giderme Arıza gösterge lambası kapalı ve ateşleme devredeyken enjektör çalışmıyor ECU / ana sigortaya (10A veya 15A) elektrik beslemesi yanık. Ya da ECU başarısız oldu. Sigortayı değiştirin ve güç kaynağı hattını tekrar bağlayın; Sorun hala devam ediyorsa ECU'yu değiştirin. Arıza gösterge lambası OK, ancak ateşleme devredeyken enjektör çalışmıyor Kontak açıldığında enjektör çok sesli ve motorun çalıştırılması zor veya araç hızlanmada sıkıntılı Arıza gösterge lambası yanmıyor. Enjektörün elektrik beslemesi yok / Enjektör sigortası (5A) yanmış. ECU konnektörü gevşek veya enjektör başarısız. Enjektörün içinde yakıt yok Yakıt filtresi / deposundaki yakıt besleme normal değil. Arıza gösterge lambasını değiştirin veya kablolamayı kontrol edin Sigortayı değiştirin ve güç kaynağı hattını tekrar bağlayın. ECU'yu ve / veya enjektörü yeniden takın, sorun devam ederse enjektörü değiştirmeyi deneyin. Yakıt ikmali yapın ve yakıt besleme hattını ve havalandırma borusunu, yakıt filtresini kontrol edin. Kontrol düğmesini normal konumuna çevirin. Sadece yakıt borularını çıkarmanız gerektiğinde, düğmenin normal konumdan çıkarılması gerekir. Yakıt hattında kontrol Yakıt filtresi veya borular tıkalı. Yakıt borularını tekrar bağlayın ve asla üst üste bükülmemesine veya çok uzun süre bükülmemesine dikkat edin. Filtreleme unsurunu veya örgüyü yenileri ile değiştirin. Akü ile motorun çalışması zor, fakat pedal ile rahat çalışıyor Algılayıcıyı kontrol edilmeli Akü bitmiştir şarj edilmesi veya değiştirilmesi gerekir. 0,5 0,9 mm aralığını sağlamak için sensörün ayarını yapın. Aküyü şarj edin, regülatör ve şarj devresini kontrol edin.

13 Soğuk havada zor çalışma, ancak motor sıcak olduğu zaman problem yok Yakıt eski,pis yakıt veya buji kirli Motor veya hava sıcaklık sensörü hatalı Yağ çok yapışkan veya akü şarjı düşük Fişi temizlemek için anahtar kapalıyken biraz taze yakıt ikmali ve başlangıç seviyesine basın veya fişi değiştirin Sensörü değiştirin. Yağlama yağını değiştirin, pili tekrar şarj edin veya değiştirin. Algılayıcı mesafesi hatalı 0,5 0,9 mm aralığını sağlamak için sensörün ayarını yapın. Sıcak motor çalışma problemi ancak motor soğuk olduğunda da problem yok Sıcakken motor çalışma problemi (açık gaza ihtiyaç duyar) ve düşük hızda kararsız güç, siyah duman. Yakıt hattındaki veya havalandırma hattındaki borularda tıkanma veya sıkışma Ateşleme bobini veya ECU sıcak olduğunda çalışmaz. Sıcakken algılayıcı çalışmaz. ECU sıcak olduğunda başarısız oldu. Rölanti havası yeterli değil, özellikle yüksek rakımlara çıkıldığında Başlatma işlemi iyi yapılmıyor. Motor veya hava sıcaklık sensörü hatalı Enjektör çalışması hatalı Yakıt / havalandırma borularını kontrol edin veya tekrar bağlayın ve asla üst üste bükülmemesine veya çok uzun süre sıkışmamasına dikkat edin. Ateşleme bobinini veya ECU yu değiştirin. Statör veya algılayıcıyı değiştirin. ECU'yu değiştirin. Rölanti havasını artırmak için rölanti havası ayar vidasını dışarıya çevirin. NOT: Fabrikadan bilgi alınız Başlatma işlemini tekrar yapın Sensörü değiştirin. Enjektördeki yakıt spreyini kontrol edin, eğer bozuksa, enjektörü değiştirin. ECU hatalı ECU hatası, ECU değiştirin, arıza lambası bilgilerini kontrol edin. Marşta sorun yok, ancak yüksek hızda dengesiz sürüş, motor sıcak olduğu zaman çok fazla güç kaybı. Ateşleme bobini veya ECU sıcak olduğunda iyi çalışmaz. Buji tırnak aralığı hatalı veya buji bozuk Bükülmüş veya tıkanmış ventil tüpü. Soket bağlantıları hatalı Algılayıcıda, boşluk çok küçük olduğu için gürültüyü tetikliyor. Bobini veya ECU yu değiştirin. Bujiyi değiştirin. Havalandırma borusunu tekrar kontrol edin ve bağlayın Soketleri ve kabloları kontrol edin Boşlukları biraz daha büyük yapın ve algılayıcıyı güvenilir bir şekilde sabitleyin.

14 Güç kaybı veya tekleme ve büyük. Yüksek süratli sürüşte dalgalanma Ateşleme bobini kabloları ve soketleri hatalı Sigorta gevşek / temassız güvenilir değil Akünün veya kontağın gevşek şekilde bağlanması Tüm soketleri kontrol edin ve düzeltin Sigortayı onarın ya da değiştirin Soketleri ve fişleri tekrar bağlayın Şasi kablosu güvenilir şekilde bağlı değil Yakıt filtresi veya borular tıkalı. Şasi kablosunu kontrol edin ve yeniden bağlayın Filtre elemanını veya boruları yenileri ile değiştirin. Yüksek hızlı sürüş sırasında rolanti devri dengesiz, rolantide çalışmadığında motor durur. Supap boşluğu çok küçük veya supaplarda sızıntı (egzoz supapı) Hava emiş sisteminde hava kaçağı Gaz kelebek valfi tıkanma TPS rölanti konumuna geri dönemez. Egzozu mm'ye ayarlayın; Supap contasını ve mili onarın. Hava sızdırıyorsa, sızdıran konumun etrafına biraz su enjekte edince motor durur. Emme sistemindeki bağlantıları (gaz kelebeği gövdesi ve enjektör) kontrol edin ve sabitleyin. Gaz kelebek gövdesini spreyle temizleme yapın Gaz kelebeği plakasını, sürüş kablosunu ve TPS'yi kontrol edin. Kablonun kontrollerini yapın Rotor veya krank mili balanslı olması gürültü ve darbe yapar Rotor veya krank değişimi gerekebilir Rölanti devri düzensiz, stop etme, düşük güç veya tekleme Valf açıklığı çok küçük veya valflerden hava kaçağı var. Şasi kablo bağlantıları uygun değil Emme valfi boşluğunu, 0.10 mm ve egzozu mm; Supap contasını ve mili onarın. Şasi kablosunu kontrol edin ve yeniden bağlantıları yapın ECU kıvılcım veya ateşleme bobini kablosu veya diğer bağlantılarda kısa devre Tüm bağlantıları kontrol edin, buji ateşlemesini kontrol edin, soketleri temizleyin. Krank sinyali eksik veya yanlış. Krank sensörü yerleşimini ve bağlantısını kontrol edin. Rotor veya krank mili balanslı olması gürültü ve darbe yapar Rotoru değiştirin

15 Motorda zor çalışma, Hareket halinde düşük güç, Rölantide sorun yok Yanmış, karbonlu, tortulu veya ıslak buji Ateşleme bobini veya ateşleme voltajının yüksek gerilim kablosu kısa devre Ateşleme bobin bağlantısı gevşek veya temas yok Yakıt boruları tıkalı veya enjektör arızalı. Bujiyi değiştirin. Ateşleme bobini ve yüksek gerilim kablosunu değiştirin. Soket ve bağlantıları onarın veya değiştirin. Filtre elemanını veya boruları yenileri ile değiştirin veya enjektörü değiştirin. Yüksek rakımda. Silindirden kaçak (piston segman veya üst conta hatası) Daha yüksek irtifadaki daha az güç normaldir, ancak siyah duman olduğunda, başlatmayı yeniden deneyin veya ECU'yu değiştirmeyi deneyin. Not: Fabrikadan Bilgi Alınız Sıkıştırma basıncını kontrol edin ve motoru tamir edin. Fazla yakıt tüketimi, Siyah duman ve Düşük güç Hatalı yada arızalı rotor Oksijen sensörü arızası. Sıcaklık sensörü arızası. Motor veya araç parçaları arızalı. Rotor grubunun yerleşimini kontrol edin, özellikle sürüş halinde. Kontak açık, hatalı elektrik akımı, sensör ve diyotlarda patlamaya neden olur. Değiştirilmesi gerekir Arıza lambasını kontrol edin, eğer gerçekten başarısız olursa sensörü değiştirin. Sensörü değiştirin. Debriyajı, silindir contasını, lastik basıncını, frenini kontrol edin ve gerekli ise tamir/değişim yapın Maksimum hızda düşme, ancak genel sürüşte sıkıntı yok Motor çalıştırmada zorlanma, teklemeli ateşleme Vites değişimi zor, soğuk başlatmada ayrılmayan debriyaj, düşük güç Lastik basıncı çok düşük. Hava filtresi tıkalı. Sürüş zinciri yıpranmış. Egzoz borusu tıkalı. Algılayıcı tetiklemesi yanlış. Krank darbesi eksik. Debriyaj arızası. Lastiği şişirin. Hava filtresi elemanını temizleyin veya değiştirin. Sürüş zincirini değiştirin ve yağla yağlayın. Egzoz borusunu değiştirin. Rotor grubunun yerleşimini kontrol edin, özellikle sürüş anında algılayıcı tetiklemesi hatalı olacaktır. Algılayıcı yerleşimini ve bağlantısını kontrol edin. Debriyaj, debriyaj teli ayarlarını yapın veya balata grubunu kontrol edin. Gerekirse değiştirin Yağ yakma, mavi duman ve motoru çalıştırmak zor Piston ve segmanlar hatalı, Buji karbon birikintileri var Motor silindir piston segman değişimi gerekebilir. Bujiyi değiştirin.

16 Yağ yakma, mavi duman ama motoru çalıştırmak kolay Akü gerilimi marş ile çalıştırılması zor,far açık olduğunda rölanti çalışması düzensiz Supap yağ keçeleri hatalı Akü kapasitesi yetersiz. Regülatör veya statör arızalı Supap ve yağ keçelerini değiştirin Aküyü değiştirin. Regülatör veya statörü değiştirin. Aşırı ısı ve sürtünme, supap sıkışık, sıcak olduğunda güç kesme Yağ geçiş kanalları tıkalı veya çok düşük yağ basıncı nedeniyle kötü yağlama Yağ geçişini ve yağ filtre süzgecini temizleyerek motoru onarın; Yağ seviyesini istenilen seviyeye getirin * Değiştirildikten sonra, FAI EFI sistemi için motoru tekrar çalıştırın.

Arıza Tespit Cihazı Kullanım Kılavuzu

Arıza Tespit Cihazı Kullanım Kılavuzu Arıza Tespit Cihazı Kullanım Kılavuzu KYMCO UĞUR MOTORLU ARAÇLAR A.Ş. Satış Sonrası Hizmetler Müdürlüğü ARIZA TESPİT CİHAZI KULLANIM KILAVUZU GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ve UYARILAR Kişisel yaralanma,araçların

Detaylı

Arıza Tespit Cihazı Kullanım Kılavuzu

Arıza Tespit Cihazı Kullanım Kılavuzu Arıza Tespit Cihazı Kullanım Kılavuzu CF MOTO UĞUR MOTORLU ARAÇLAR A.Ş. Satış Sonrası Hizmetler Müdürlüğü CF MOTO ARIZA TESPİT CİHAZI KULLANIM KILAVUZU GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ve UYARILARI Kişisel yaralanma,

Detaylı

TİMFOG TERMOMEKANİK YÜKSEK BASINÇLI POMPA BAKIM TALİMATI

TİMFOG TERMOMEKANİK YÜKSEK BASINÇLI POMPA BAKIM TALİMATI TİMFOG TERMOMEKANİK YÜKSEK BASINÇLI POMPA BAKIM TALİMATI 1) POMPA KİMLİK KARTI VE ANLAMLARI: A) FİRMA ADI VE ADRESİ B) SERİ NUMARASI BARKODU C) MODELİ D) SERİ NUMARASI E) MAKSİMUM ÇIKIŞ DEBİSİ (L/DK) F)

Detaylı

MR250 DESTRO ARIZA TESPİT CİHAZI KULLANIM TALİMATLARI & ARIZA KOD TANIMLARI

MR250 DESTRO ARIZA TESPİT CİHAZI KULLANIM TALİMATLARI & ARIZA KOD TANIMLARI MR250 DESTRO ARIZA TESPİT CİHAZI KULLANIM TALİMATLARI & ARIZA KOD TANIMLARI A- CİHAZ TANIMI (MT05) Tanım ; Arıza Tespit Cihazı, sadece ECU devresine bağlı olarak görev yapan sensör ve müşirlerde meydana

Detaylı

DC baradaki voltaj çok yükselmiş olabilir. Çıkışlarda bir kısadevre olabilir. bağlantıyı kontrol ediniz. Enkoder hatası olabilir.

DC baradaki voltaj çok yükselmiş olabilir. Çıkışlarda bir kısadevre olabilir. bağlantıyı kontrol ediniz. Enkoder hatası olabilir. ARIZA KODU AÇIKLAMASI ARIZA SEBEBİ ÇÖZÜM ÖNERİLERİ DC baradaki voltaj çok yükselmiş olabilir Firenleme direncinin doğru bir şekilde takıldığını kontrol Yavaşlama süresi çok düşükse yükseltiniz. Çıkışlarda

Detaylı

yabancı cisim olup olmadığını kontrol edin. Sıcaklık algılama devresi arızalanmış olabilir.

yabancı cisim olup olmadığını kontrol edin. Sıcaklık algılama devresi arızalanmış olabilir. ARIZA KODU AÇIKLAMASI ARIZA SEBEBİ ÇÖZÜM ÖNERİLERİ DC baradaki voltaj çok yükselmiş olabilir Çıkışlarda bir kısadevre Çıkışta faz kaybı Firenleme direncinin doğru bir şekilde takıldığını kontrol Yavaşlama

Detaylı

U-V-W çıkışları ile motor arası bağlantıyı kontrol ediniz. Enkoderi, kablosunu veya bağlantısını kontrol ediniz. Akım algılayıcıyı değiştiriniz.

U-V-W çıkışları ile motor arası bağlantıyı kontrol ediniz. Enkoderi, kablosunu veya bağlantısını kontrol ediniz. Akım algılayıcıyı değiştiriniz. ARIZA KODU AÇIKLAMASI ARIZA SEBEBİ ÇÖZÜM ÖNERİLERİ DC baradaki voltaj çok yükselmiş olabilir Çıkışlarda bir kısadevre Çıkışta faz kaybı Firenleme direncinin doğru bir şekilde takıldığını kontrol Yavaşlama

Detaylı

TEKNİK ARIZA TABLOSU

TEKNİK ARIZA TABLOSU TEKNİK ARIZA TABLOSU Kombi Durumu Arıza Muhtemel nedeni Çözüm Brülör ateşlenmiyor Gaz bezlemesi arızası Gaz basıncını Gaz besleme ventilini veya gaz şebekesi emniyet valfi müdahalesini Gaz valfi bağlı

Detaylı

GENEL BAKIM TALİMATI

GENEL BAKIM TALİMATI Sayfa No 1 AMAÇ VE KAPSAM: Üretimde kullanılan makina ve teçhizatın arızalarının giderilmesi ve/veya koruyucu bakım planına göre periyodik bakımların yapılması işlemlerini belirlemek. UYGULAMA SORUMLUSU:

Detaylı

3. D.Ü. kontrol kartını değiştiriniz. 2.Akımdan dolayı giriş voltajı çok düşük

3. D.Ü. kontrol kartını değiştiriniz. 2.Akımdan dolayı giriş voltajı çok düşük Hisense Inverter Ticari Seri Kaset ve Kanallı Tip Split Klima Arıza Kodları 1. Dış Ünite Hata Kodu Dış Ünite veya iç ünite durduğunda, kompressör durur. Dış ünite ekranında aşağıdaki kodu belirir. Hata

Detaylı

Zamanlama zinciri - çıkartma/takma

Zamanlama zinciri - çıkartma/takma Sayfa 1/21 Uyarılar ve öneriler Üretici tarafından aksi önerilmedikçe, aşağıdaki işlemler tavsiye edilir: Üretici tarafından aksi önerilmedikçe, aşağıdaki işlemler tavsiye edilir: Zamanlama zincirini her

Detaylı

ATV250 D-ÇEKTİRME Parça Kodu Parça Adı N P.A. Fiyat KDVli Fiyat YMR952Z84001005 ROTOR ÇEKTİRME 1 1 30,08 35,49

ATV250 D-ÇEKTİRME Parça Kodu Parça Adı N P.A. Fiyat KDVli Fiyat YMR952Z84001005 ROTOR ÇEKTİRME 1 1 30,08 35,49 1 FİYAT LİSTESİ 12.10.2015 D-ÇEKTİRME YMR952Z84001005 ROTOR ÇEKTİRME 1 1 30,08 35,49 2 M-ELEKTRİK AKSAMI YME001A05A05019 AKÜ 1 1 355,40 419,37 YME001A06A06022 ATEŞLEME BOBİNİ 3 1 18,66 22,02 YME00197A11H001

Detaylı

5.JENERATÖRÜ ÇALIŞTIRMA

5.JENERATÖRÜ ÇALIŞTIRMA BENZ İ NL İ JENERAT Ö R DİKKAT 1.GÜVENLİK İÇİN İPUÇLARI 2.PARÇALARIN VE ANA BİLEŞENLERİN TANITIMI 3.TEKNİK ÖZELLİKLER 4.ÇALIŞTIRMA ÖNCESİ KONTROLLER 1 3 4 5 5.JENERATÖRÜ ÇALIŞTIRMA 6. ELEKTRİK BA LANTISI

Detaylı

TEKNİK ARIZA TABLOSU

TEKNİK ARIZA TABLOSU TEKNİK ARIZA TABLOSU Kombi Durumu Arıza Muhtemel nedeni Çözüm Brülör ateşlenmiyor Gaz bezlemesi arızası Gaz basıncını kontrol Gaz besleme ventilini veya gaz şebekesi emniyet valfi müdahalesini kontrol

Detaylı

Periyodik Bakım ve Yağlama Tablosu

Periyodik Bakım ve Yağlama Tablosu 1inci 500-750 kmler / 30 45 gün, 2nci 5000km sonra Rölanti Hızı / CO% Vana Manivela Boşluğu Motor Yağı (Bajaj DTS-i 10000 Yağ)* Yağ Filtresi (Bajaj DTS-i 10000 Yağ)* Motor Yağı Filtresi (Bajaj DTS-i 10000

Detaylı

AKÜ TAKVİYE CİHAZLI POWER BANK 9000

AKÜ TAKVİYE CİHAZLI POWER BANK 9000 AKÜ TAKVİYE CİHAZLI POWER BANK 9000 Kullanım Kılavuzu 31889 Ürünü kullanmadan önce lütfen bu kullanma kılavuzunu okuyun. Bu uyarıya uymamak ciddi yaralanmalara neden olabilir. Taşınabilir Çok Fonksiyonlu

Detaylı

TÜRKÇE TANITIM, KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU

TÜRKÇE TANITIM, KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU BLW-80PB BEAM DEDEKTÖR TÜRKÇE TANITIM, KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU UYARI! Kurulum işlemine geçmeden önce kullanım kılavuzunu dikkatlice okuyunuz. Bu kullanma kılavuzunun içeriği, fonksiyonlardaki değişiklikler

Detaylı

TÜRKÇE TANITIM, KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU

TÜRKÇE TANITIM, KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU BLW-140PB BEAM DEDEKTÖR TÜRKÇE TANITIM, KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU UYARI! Kurulum işlemine geçmeden önce kullanım kılavuzunu dikkatlice okuyunuz. Bu kullanma kılavuzunun içeriği, fonksiyonlardaki değişiklikler

Detaylı

UPSLIFT ASANSÖR KURTARMA GÜÇ MODÜLÜ KULLANIM KILAVUZU

UPSLIFT ASANSÖR KURTARMA GÜÇ MODÜLÜ KULLANIM KILAVUZU UPSLIFT ASANSÖR KURTARMA GÜÇ MODÜLÜ KULLANIM KILAVUZU Sürüm: 1.0 BÖLÜM 1-UYARILAR... 1 BÖLÜM 2-TEKNİK ÖZELLİKLER... 2 2.1 ELEKTRİKSEL ÖZELLİKLER... 2 2.2 MEKANİK ÖZELLİKLER... 3 BÖLÜM 3-UPSLIFT İÇİN UYGUN

Detaylı

Güç üretim birimine ait olan bu kullanım kılavuzu KAMA jeneratör setiniz hakkında tatmin edici ve güvenli bütün temel bilgileri vermektedir.

Güç üretim birimine ait olan bu kullanım kılavuzu KAMA jeneratör setiniz hakkında tatmin edici ve güvenli bütün temel bilgileri vermektedir. ÖNSÖZ KAMA ürünü aldığınız için tebrikler, teşekkür ederiz; Amacımız müşterimizin memnuniyetini kazanacağımız yüksek kalite jeneratörleri sağlamaktır. Eminiz ki tercihinizin bedelini alacaksınız. Güç üretim

Detaylı

FİYAT LİSTESİ 12.10.2015

FİYAT LİSTESİ 12.10.2015 1 FİYAT LİSTESİ 12.10.2015 M-ELEKTRİK AKSAMI Parça Kodu Parça Adı N P.A. KDVli YME001A05A05011 AKÜ 4 1 91,09 107,49 YME001A0520Y002 AKÜ (YUASA) 4 1 154,45 182,25 YME001A06A06041 ATEŞLEME BOBİNİ 8 1 17,00

Detaylı

COK-0240K Otomobil Elektrik Sistemi Deney Seti

COK-0240K Otomobil Elektrik Sistemi Deney Seti COK-0240K Otomobil Elektrik Sistemi Deney Seti Otomobil Elektrik Sistemi Deney Seti, gerçek bir otomobildeki elektrik tesisatını incelemeye, oluşturulacak arızaları gözlemlemeye uygun yapıdadır. Tüm modüller

Detaylı

TURBO GENEL TALIMATLAR

TURBO GENEL TALIMATLAR ADIM 1: TURBOYU DEĞIŞTIRMEDEN ÖNCE Arızanın gerçekten turboşarjdan kaynaklanıp kaynaklanmadığını belirlemek için motor sisteminde ayrıntılı bir arıza teşhis kontrolü yapmak önemlidir. Güç yetersizliği,

Detaylı

FRİTÖZ KULLANMA KILAVUZU FRİTÖZÜ ÇALIŞTIRMADAN ÖNCE LÜTFEN DİKKATLİCE OKUYUNUZ

FRİTÖZ KULLANMA KILAVUZU FRİTÖZÜ ÇALIŞTIRMADAN ÖNCE LÜTFEN DİKKATLİCE OKUYUNUZ FRİTÖZ KULLANMA KILAVUZU FRİTÖZÜ ÇALIŞTIRMADAN ÖNCE LÜTFEN DİKKATLİCE OKUYUNUZ AEF 490 AEF 890 İÇİNDEKİLER I Fritözün Tanımı ve Kullanım Alanları 3 4 II Genel Uyarılar ve Güvenlik Önlemleri 5 III Teknik

Detaylı

Montaj kılavuzu. Dijital basınç gösterge kiti BHGP26A1

Montaj kılavuzu. Dijital basınç gösterge kiti BHGP26A1 Montaj kılavuzu Dijital basınç gösterge kiti BHGP6A BHGP6A Dijital basınç gösterge kiti Montaj kılavuzu İçindekiler Sayfa Montaj Aksesuarlar... Montaj... İşlem prosedürü... İşletim kontrolü... 3 Sorun

Detaylı

MOTORLU ARACI OLUŞTURAN KISIMLAR

MOTORLU ARACI OLUŞTURAN KISIMLAR MOTORLU ARACI OLUŞTURAN KISIMLAR Motor, Güç aktarma organları, Fren sistemi, Direksiyon sitemi, Süspansiyon sistemi, Elektrik sistemi, Kaporta ( Karoser ), Şase motorlu aracı oluşturan ana kısımlardır.

Detaylı

HUPF/HUP Serisi. Honeywell UNIVERSAL GAS VALVES UYGULAMA

HUPF/HUP Serisi. Honeywell UNIVERSAL GAS VALVES UYGULAMA UNIVERSAL GAS VALVES HUPF/HUP Serisi GAZ BASINÇ REGÜLATÖRLERİ FİLTRELİ VEYA FİLTRESİZ UYGULAMA KULLANMA KILAVUZU Karışımlı, birleşik sistemler ve endüstriyel dağıtım sistemleri dahil tüm gaz yakıcılardaki

Detaylı

Kablosuz Bluetooth Hoparlör Açıklamaları

Kablosuz Bluetooth Hoparlör Açıklamaları Kablosuz Bluetooth Hoparlör Açıklamaları Hoparlörün işletme paneli fonksiyon Tablosu Güç Açma/Kapama butonu, Çalıştırmak/Kapatmak için butona basın; Ses + Ses - Sesi kapat Güç gösterge ışığı--- Mavi LED;

Detaylı

7207 8600 01/2001 TR (TR)

7207 8600 01/2001 TR (TR) 7207 8600 0/200 TR (TR) Yetkili Servis için Servis Kılavuzu Gaz Yakıtlı Kombi Logamax U002/U004/U02/U04 Bakımdan önce dikkatlice okuyunuz! Önsöz Önemli genel kullanım tavsiyeleri Teknik cihazlar, sadece

Detaylı

Çoklu araç prizi. Güvenlik ve kullanım. Tchibo GmbH D Hamburg 85720HB32XVI

Çoklu araç prizi. Güvenlik ve kullanım. Tchibo GmbH D Hamburg 85720HB32XVI Çoklu araç prizi tr Güvenlik ve kullanım Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 85720HB32XVI 2015-11 327 382 Değerli Müşterimiz! Yeni çoklu araç prizinizle, çakmak yuvası prizleri üzerinden çalıştırılabilen iki adet

Detaylı

FİYAT LİSTESİ 31.12.2012

FİYAT LİSTESİ 31.12.2012 1 FİYAT LİSTESİ 31.12.2012 D-ÇEKTİRME Parça Kodu Parça Adı N P.A. KDVli YMR952Z89008001 KAYIŞ ÇEKTİRME 2 1 23,00 27,14 YMR952Z84001001 ROTOR ÇEKTİRME 1 1 10,06 11,87 2 M-ELEKTRİK AKSAMI Parça Kodu Parça

Detaylı

OZ-300 OZON JENERATÖRÜ PLC KONTROL SİSTEMİ ARIZA VE UYARI MESAJLARI EL KİTABI

OZ-300 OZON JENERATÖRÜ PLC KONTROL SİSTEMİ ARIZA VE UYARI MESAJLARI EL KİTABI OZ-300 OZON JENERATÖRÜ PLC KONTROL SİSTEMİ ARIZA VE UYARI MESAJLARI EL KİTABI Sayfa: 1/15 FİHRİST Dewpoint Dewpoint değeri düşük F4 trafo termik arızası Trafo bobin arızası Cihaz kapakları açık Soğutma

Detaylı

Kusursuz bir onarım ancak cihazın tamamı gerekli olduğu her zaman zarar verilmeden sökülebiliyorsa mümkündür.

Kusursuz bir onarım ancak cihazın tamamı gerekli olduğu her zaman zarar verilmeden sökülebiliyorsa mümkündür. Kurulum yalnızca uzman personel tarafından yapılabilir. Tüm iş adımları sırasıyla eksiksiz olarak uygulanmalı ve kontrol edilmelidir. Geçerlilik kapsamı Bu kurulum kılavuzu aşağıdakiler için geçerlidir:

Detaylı

TEKNİK ARIZA TABLOSU

TEKNİK ARIZA TABLOSU TEKNİK ARIZA TABLOSU Kombi Durumu Arıza Muhtemel nedeni Çözüm Brülör ateşlenmiyor Gaz beslemesi arızası Gaz basıncını kontrol Gaz besleme vanasını veya gaz şebekesi emniyet valfi müdahalesini kontrol Gaz

Detaylı

Soru 5) Pistonun, silindir içersinde iki ölü nokta arasında yaptığı tek bir harekete ne denir? a) Çevrim b) Vakum c) Basma d) Zaman

Soru 5) Pistonun, silindir içersinde iki ölü nokta arasında yaptığı tek bir harekete ne denir? a) Çevrim b) Vakum c) Basma d) Zaman Soru 1) Pistonun silindir içersinde yön değiştirmek üzere bir an durakladığı yere ne ad verilir? a) Silindir başı b) Silindir eteği c) Ölü nokta d) Piston durağı Soru 4) Silindir hacmi aşağıdakilerden

Detaylı

KK01 / Rev: 00 / 20.06.2011 Sayfa 1 / 9

KK01 / Rev: 00 / 20.06.2011 Sayfa 1 / 9 NİP MAKİNA SAN. ve TİC. LTD. ŞTİ. Adres : Cumhuriyet Mah. Çilek Sok. No:7/A Yakacık Kartal / İstanbul Tel :. 0216 3773420 Faks :. 0216 3773420 Web : http://www.nippompa.com E.posta : info@nippompa.com

Detaylı

12. BAKIM İş makinalarına; 1. Uzun ömürlü olmaları 2. Verimli çalışmaları 3. Ekonomik çalışmaları için yapılması gereken işlemlere bakım adı verilir.

12. BAKIM İş makinalarına; 1. Uzun ömürlü olmaları 2. Verimli çalışmaları 3. Ekonomik çalışmaları için yapılması gereken işlemlere bakım adı verilir. 12. BAKIM İş makinalarına; 1. Uzun ömürlü olmaları 2. Verimli çalışmaları 3. Ekonomik çalışmaları için yapılması gereken işlemlere bakım adı verilir. Bu gerekçelerin içinde makinanın arıza yapmadan çalışması,

Detaylı

Soğutma suyu doldurulması. Soğutma suyu doldurma koşulları. Aracın soğutma sistemi üzerinde çalışma UYARI!

Soğutma suyu doldurulması. Soğutma suyu doldurma koşulları. Aracın soğutma sistemi üzerinde çalışma UYARI! Soğutma suyu doldurma koşulları Soğutma suyu doldurma koşulları Aracın soğutma sistemi üzerinde çalışma UYARI! Aracın soğutma sistemi üzerinde çalışırken koruyucu ekipman kullanın. Soğutma suyu ciltte

Detaylı

Installation instructions, accessories. Çekme çubuğu, kablo, 13-pimli. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Sayfa 1 / 22

Installation instructions, accessories. Çekme çubuğu, kablo, 13-pimli. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Sayfa 1 / 22 Installation instructions, accessories Talimat No 31324634 Sürüm 1.0 Parça No. 31414859, 31373184 Çekme çubuğu, kablo, 13-pimli Volvo Car Corporation Çekme çubuğu, kablo, 13-pimli- 31324634 - V1.0 Sayfa

Detaylı

NILFISK BackVacuum KULLANMA TALİMATI

NILFISK BackVacuum KULLANMA TALİMATI NILFISK BackVacuum KULLANMA TALİMATI İÇİNDEKİLER İNGİLİZCE 8 VERİ 13 ÖNEMLİ EMNİYET KURALLARI Elektrikli bir cihazı kullanırken, aşağıdakiler dahil temel önlemleri daima alın : CİHAZI KULLANMADAN

Detaylı

FİYAT LİSTESİ 12.10.2015

FİYAT LİSTESİ 12.10.2015 1 FİYAT LİSTESİ 12.10.2015 M-ELEKTRİK AKSAMI YME001A05A05011 AKÜ 17 1 91,09 107,49 YME001A0520Y002 AKÜ (YUASA) 17 1 154,45 182,25 YME001L61M62006 AKÜ LASTİĞİ 16 10 4,19 4,94 YME001A06A06041 ATEŞLEME BOBİNİ

Detaylı

Truma CP (E) classic. Kullanma talimatı Montaj talimatı Aracın içinde bulundurunuz! Sayfa 2 Sayfa 11

Truma CP (E) classic. Kullanma talimatı Montaj talimatı Aracın içinde bulundurunuz! Sayfa 2 Sayfa 11 Truma CP (E) classic TR Kullanma talimatı Montaj talimatı Aracın içinde bulundurunuz! Sayfa 2 Sayfa 11 Kumanda elemanları CP (E) classic İçindekiler Kullanılan semboller... 2 Kullanım amacı... 2 Kullanılan

Detaylı

Installation instructions, accessories. Çekme çubuğu, kablo, 13-pimli. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Sayfa 1 / 18

Installation instructions, accessories. Çekme çubuğu, kablo, 13-pimli. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Sayfa 1 / 18 Installation instructions, accessories Talimat No 31346062 Sürüm 1.2 Parça No. 31346058, 31414907 Çekme çubuğu, kablo, 13-pimli Volvo Car Corporation Çekme çubuğu, kablo, 13-pimli- 31346062 - V1.2 Sayfa

Detaylı

CARACAL D-ÇEKTİRME Parça Kodu Parça Adı N P.A. Fiyat KDVli Fiyat YMR952Z84001008 ROTOR ÇEKTİRME 1 1 3,89 4,59

CARACAL D-ÇEKTİRME Parça Kodu Parça Adı N P.A. Fiyat KDVli Fiyat YMR952Z84001008 ROTOR ÇEKTİRME 1 1 3,89 4,59 1 FİYAT LİSTESİ 31.12.2012 D-ÇEKTİRME YMR952Z84001008 ROTOR ÇEKTİRME 1 1 3,89 4,59 2 D-SÖKME YMR950177419001 YAĞ POMPASI SOMUN SÖKME APARATI 1 1 7,76 9,16 3 M-ELEKTRİK AKSAMI YME001A05A05023 AKÜ 14 1 45,90

Detaylı

Ekonomizer 500 ml YAĞ KATKILARI

Ekonomizer 500 ml YAĞ KATKILARI Ekonomizer 500 ml Ekonomizer, içeriğinde bulunan yüksek kaliteli katkılar sayesinde, motor yağının viskozite indeksini arttırır. Özellikle eski araçların motor parçalarındaki aşınmadan kaynaklanan, fazla

Detaylı

Dizel Motorlu Araçlar için Kullanım Kılavuzu Eki

Dizel Motorlu Araçlar için Kullanım Kılavuzu Eki Dizel Motorlu Araçlar için Kullanım Kılavuzu Eki Bu ekte dizel motorlu araçlara özgü detaylı açıklamalar ve talimatlar yer almaktadır. Dizel motorlu aracınızı kullanmadan önce lütfen dikkatli bir şekilde

Detaylı

* araç yağ yakıyorsa ve su eksiltiyor ise motorda problem var demektir. Dolayısıyla sadece gazı

* araç yağ yakıyorsa ve su eksiltiyor ise motorda problem var demektir. Dolayısıyla sadece gazı TRİGER KAYIŞI NEDİR? OTOGAZ KULLANICILARININ BİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR ARACINIZ ÇOK YAKIYORSA * İlk olarak 1 lt. su şişesine benzin koyarak aracın benzinde tüketimi kontrol edilir. Benzinde çok yakıyorsa,

Detaylı

ADB (AIR DISC BRAKES/HAVALI DISK FRENLERI) HATA ARAMASI İÇIN TEMEL ESASLAR. Bakınız 1. c)

ADB (AIR DISC BRAKES/HAVALI DISK FRENLERI) HATA ARAMASI İÇIN TEMEL ESASLAR. Bakınız 1. c) ADB (AIR DISC BRAKES/HAVALI DISK FRENLERI) HATA ARAMASI İÇIN TEMEL ESASLAR 1. Aşınma farkı 2. Zamanından önce oluşan aşınma 1. Fren kaliperi sıkıştı/kurallara uygun kaymıyor 1/6 temizleyin (lastik manşetlerde

Detaylı

Motor ve çevresi 17B BENZİN ENJEKSİYONU

Motor ve çevresi 17B BENZİN ENJEKSİYONU Motor ve çevresi Injection EMS 31.32 Teşhis - Arıza bulma cetveli. - 2 Teşhis - Komutların yorumlanması. - 8 Teşhis - Müşteri şikayetleri. - 10 Teşhis - Parametrelerin yorumlanması. - 11 Teşhis - Komutların

Detaylı

AKÜ ŞARJ REDRESÖRÜ (Sülfat Çözme) KULLANMA KILAVUZU GPS ENDÜSTRİYEL GÜÇ SİSTEMLERİ SAN.TİC.A.Ş.

AKÜ ŞARJ REDRESÖRÜ (Sülfat Çözme) KULLANMA KILAVUZU GPS ENDÜSTRİYEL GÜÇ SİSTEMLERİ SAN.TİC.A.Ş. AKÜ ŞARJ REDRESÖRÜ (Sülfat Çözme) KULLANMA KILAVUZU GPS ENDÜSTRİYEL GÜÇ SİSTEMLERİ SAN.TİC.A.Ş. Osmangazi Mh. Limni Sk. No: 1 Kıraç - Esenyurt - İstanbul Tel: 0212 577 22 43 Faks: 0 212 549 32 39 info@gpsendustriyel.com.tr

Detaylı

FİYAT LİSTESİ 31.12.2012

FİYAT LİSTESİ 31.12.2012 1 FİYAT LİSTESİ 31.12.2012 D-ÇEKTİRME Parça Kodu Parça Adı N P.A. KDVli YMR952Z86003001 4 TIRNAKLI SOMUN ÇEKTİRME 3 1 11,50 13,57 YMR952Z89008001 KAYIŞ ÇEKTİRME 4 1 23,00 27,14 YMR952Z85002001 MARS DISLISI

Detaylı

Hibrid araçlarla çalışma. Hibrid araçlar ve hibrid sistemler hakkında genel bilgiler

Hibrid araçlarla çalışma. Hibrid araçlar ve hibrid sistemler hakkında genel bilgiler Hibrid araçlar ve hibrid sistemler hakkında genel bilgiler Hibrid araçlar ve hibrid sistemler hakkında genel bilgiler Scania'nın hibrid araçları içten yanmalı motor ve elektrikli motordan oluşan paralel

Detaylı

MİDEA ISI POMPASI-HAVUZ /SPA SU ISITMA

MİDEA ISI POMPASI-HAVUZ /SPA SU ISITMA MİDEA ISI POMPASI-HAVUZ /SPA SU ISITMA Bireysel ve Ticari Tipler üzme Havuzu için Isıtma ve Soğutma Suyu sağlar. Kapasite Durumu 6 kw: 40m³ 8 kw: 50m³ BİREYSEL HAVUZ/SPA ISI POMPASI 12kW: 60~85m³ 14kW:

Detaylı

PREFERİKAL SU POMPASI

PREFERİKAL SU POMPASI PREFERİKAL SU POMPASI MODEL RTM873 TANITMA VE KULLANIM KLAVUZU CİHAZIN ÜNİTELERİ 1. SU GİRİŞİ 2. SU ÇIKIŞI 3. ELEKTRİK KUTUSU TEKNİK ÖZELLİKLER 1. GERİLİM 230V~50HZ 2. GÜÇ 370W/0.5HP 3. MAK.BASMA YÜK.

Detaylı

EPS 6400 PERÇİN SIVAMA PRESİ KULLANMA KILAVUZU

EPS 6400 PERÇİN SIVAMA PRESİ KULLANMA KILAVUZU EPS 6400 PERÇİN SIVAMA PRESİ KULLANMA KILAVUZU PRESMAK MAKİNA SAN. İTH. İHC. LTD. ŞTİ Rami Kışla Cad. Gündoğar 1 İş Mrk no:279 Topçular- Eyüp/İSTANBUL TEL.0212 501 77 76-0212 612 81 21 FAX. 0212 612 21

Detaylı

FİYAT LİSTESİ 31.12.2012

FİYAT LİSTESİ 31.12.2012 1 FİYAT LİSTESİ 31.12.2012 D-ÇEKTİRME Parça Kodu Parça Adı N P.A. KDVli YMR952Z86003001 4 TIRNAKLI SOMUN ÇEKTİRME 3 1 11,50 13,57 YMR952Z89008001 KAYIŞ ÇEKTİRME 4 1 23,00 27,14 YMR952Z85002001 MARS DISLISI

Detaylı

MAMÜL PARÇA LİSTESİ. Mamül kodu : 41 / 2009400 Mamül adı : 4-MIX 54cc (ATOMIC) SIRA PARÇA PARÇA ADI - STANDART NO ADET

MAMÜL PARÇA LİSTESİ. Mamül kodu : 41 / 2009400 Mamül adı : 4-MIX 54cc (ATOMIC) SIRA PARÇA PARÇA ADI - STANDART NO ADET Mamül kodu : 41 / 2009400 Mamül adı : 4-MIX 54cc (ATOMIC) 1 2009079 Plastik muhafaza (Atomizör) 1 2 2008902 Starter kapağı 1 3 2008987 Starter komple 1 4 2008909 Plastik buji kapağı 1 5 2009012 Özel civata

Detaylı

MOTOR VE ARAÇ TEKNĐĞĐ

MOTOR VE ARAÇ TEKNĐĞĐ MOTOR VE ARAÇ TEKNĐĞĐ KONU : ARACIN ÜZERĐNDEKĐ SĐSTEMLER : FREN SĐSTEMĐ : GÖREVĐ : Aracı yavaşlatmak,yavaşlayan aracı durdurmak veya duran aracı sabitlemek için kullanılır. Araç üzerinde 3 tip fren bulunur:

Detaylı

PRATİK BİLGİLER GEÇICI LASTIK TAMIRI KITI. Erişim. Alet listesi. Diğer aksesuarlar

PRATİK BİLGİLER GEÇICI LASTIK TAMIRI KITI. Erişim. Alet listesi. Diğer aksesuarlar 165 GEÇICI LASTIK TAMIRI KITI En yakın servise gidebilmeniz için lastiğin geçici olarak tamir edilmesini sağlayan ve bir kompresör ve bir delik tıkama ürününden oluşan tam bir sistemdir. Alet listesi Diğer

Detaylı

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 3.UYARILAR Cihazı kullanmaya başlamadan önce mutlaka kullanma kılavuzu okunmalıdır ve cihaz kullanımında kılavuzdaki talimat ve uyarılara uyulmalıdır. Aksi takdirde

Detaylı

MUAYENE KUSUR TABLOSU - ÇEVRE KİRLİLİĞİ Gürültü oluşumu, Parazit önleme, Yağ, hidrolik, sıvı kaçakları

MUAYENE KUSUR TABLOSU - ÇEVRE KİRLİLİĞİ Gürültü oluşumu, Parazit önleme, Yağ, hidrolik, sıvı kaçakları MUAYENE KUSUR TABLOSU - ÇEVRE KİRLİLİĞİ Gürültü oluşumu, Parazit önleme, Yağ, hidrolik, sıvı kaçakları 24.01.2011 tarihi itibariyle güncellenmiş bulunan araç muayene kusur tablolarının çevre kirliliği

Detaylı

MF-7900-E22,23 KULLANIM KILAVUZU

MF-7900-E22,23 KULLANIM KILAVUZU MF-7900-E22,23 KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER I. TEKNİK ÖZELLİKLER...1 II. E22 KULLANILDIĞINDA...1 1. Montaj prosedürü... 1 2. Ayarlama prosedürü... 5 III. E23 KULLANILDIĞINDA...6 1. Montaj prosedürü...

Detaylı

MOTOR BĐLGĐLERĐ. *Karbüratörde avans, rolanti ayarı (büyük vida ve küçük vida ile yapılır)

MOTOR BĐLGĐLERĐ. *Karbüratörde avans, rolanti ayarı (büyük vida ve küçük vida ile yapılır) MOTOR BĐLGĐLERĐ *Karbüratörde avans, rolanti ayarı (büyük vida ve küçük vida ile yapılır) *Đtici (süpap itici), horoz veya manivela, yarım ay şeklindeki parçalar *Eksantrik kayışı (Triger kayışı) *Üst

Detaylı

RTR7500DE DİZEL JENERATÖR

RTR7500DE DİZEL JENERATÖR RTR7500DE 82 RTR7500DE DİZEL JENERATÖR 0 Sigorta 1 Dizel Motor Komple 2 Pul M10 3 Rondela M10 4 Somun M10 5 Gövde Kapağı 6 Gövde Kapak Vidası M8X32 7 Rotor Pervane Vidası M5X10 7-20 Rotor-Statör Komple

Detaylı

GÜNEŞ ENERJİLİ CEP TELEFONU ŞARJ CİHAZI KULLANMA KILAVUZU

GÜNEŞ ENERJİLİ CEP TELEFONU ŞARJ CİHAZI KULLANMA KILAVUZU GÜNEŞ ENERJİLİ CEP TELEFONU ŞARJ CİHAZI KULLANMA KILAVUZU 1. GÜVENLİK TALİMATLARI Genel Olarak; Lütfen, ürünü kullanmadan önce, bu ürünle beraber verilen dökümanları okuyun böylece güvenlik talimatlarını

Detaylı

MICROPLUS OTOMATİK ŞARJ REDRESÖRÜ. Kullanım Kılavuzu MKP REDRESÖR

MICROPLUS OTOMATİK ŞARJ REDRESÖRÜ. Kullanım Kılavuzu MKP REDRESÖR MICROPLUS OTOMATİK ŞARJ REDRESÖRÜ Kullanım Kılavuzu MKP REDRESÖR İÇİNDEKİLER 1. Temel Güvenlik Bilgileri... 2. Redresör Dizaynı ve Özellikleri... 3. Montaj ve Kurulum... 4. Çalıştırma ve İlk Ayarlar...

Detaylı

XSet. Lorem Ipsum is simply dummy text. Lorem Ipsum is simply dummy text.

XSet. Lorem Ipsum is simply dummy text. Lorem Ipsum is simply dummy text. XSet Xset, araç ve yönetim sistemleri arasında doğrudan veri iletişimini kuran ve yöneten bir arabirimdir. Araçtan aldığı verileri yönetim sistemine aktarır ve ihtiyaç duyulan raporların sağlanabilmesi

Detaylı

Güç Bankası 10000 mah

Güç Bankası 10000 mah Güç Bankası 10000 mah Kılavuz 31883 I. Giriş Bu ürün, her an her yerde kullanılabilen çoğu taşınabilir cihazlar için hafif, yüksek kapasiteli, şık ve çevre dostu bir taşınabilir güç bankasıdır. Ürün, yüksek

Detaylı

HERO DUET TAVSİYE EDİLEN YEDEK PARÇA FİYATLARI ( HAZİRAN 2016 )

HERO DUET TAVSİYE EDİLEN YEDEK PARÇA FİYATLARI ( HAZİRAN 2016 ) HERO DUET TAVSİYE EDİLEN YEDEK PARÇA FİYATLARI ( HAZİRAN 2016 ) PARÇA ADI TAVSİYE EDİLEN PERAKENDE FİYATI (KDV DAHİL) FAN KAPAGI 9,32 UST KAPAK SOGUTMA 7,58 KAPAK CONTASI 2,97 ALT KAPAK SOGUTMA 6,35 KAUCUK

Detaylı

ARAÇ BİLGİSİ VE EKONOMİK ARAÇ KULLANIMI

ARAÇ BİLGİSİ VE EKONOMİK ARAÇ KULLANIMI ARAÇ BİLGİSİ VE EKONOMİK ARAÇ KULLANIMI 1. Basınçlı hava fren sisteminde fren devrelerinden herhangi biri devre dışı kaldığında, diğer devrelerin basınç kaybına uğramaması için hangi parça görev yapar?

Detaylı

Soğutma suyu doldurulması

Soğutma suyu doldurulması Aracın soğutma sistemi üzerinde çalışma Aracın soğutma sistemi üzerinde çalışma UYARI! Soğutma sisteminde değişiklikler yapılırken soğutma sisteminin boşaltılması, yeniden doldurulması ve basınç testinin

Detaylı

ContiTech: Dişli kayışı değişikliği için uzman ipuçları

ContiTech: Dişli kayışı değişikliği için uzman ipuçları ContiTech: Dişli kayışı değişikliği için uzman ipuçları Fiat 500 1,2 ltr. için detaylı kılavuz. Motor kodu 169 A4.000 ContiTech, kayış değişiminde hataların nasıl önlenebilir olduğunu gösterir. Dişli kayışının

Detaylı

MAMÜL PARÇA LİSTESİ. : ŞASİ GRUBU Mamül kodu : Mamül adı : ATOMIX 5414 SIRT ATOMİZÖRÜ SIRA NO PARÇA ADI - STANDART NO ADET PARÇA KODU

MAMÜL PARÇA LİSTESİ. : ŞASİ GRUBU Mamül kodu : Mamül adı : ATOMIX 5414 SIRT ATOMİZÖRÜ SIRA NO PARÇA ADI - STANDART NO ADET PARÇA KODU Grup : ŞASİ GRUBU Mamül kodu : 40-50014-2000123 Mamül adı : ATOMIX 5414 SIRT ATOMİZÖRÜ SIRA NO PARÇA KODU PARÇA ADI - STANDART NO ADET 1 2001601 Şasi gövde 1 2 2004622 Titreşim takozu - uzun 2 3 2001620

Detaylı

Unidrive M200, M201 (Boy 1-4) Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Unidrive M200, M201 (Boy 1-4) Hızlı Başlangıç Kılavuzu Bu kılavuzun amacı bir motoru çalıştırmak üzere bir sürücünün kurulması için gerekli temel bilgileri sunmaktır. Lütfen www.controltechniques.com/userguides veya www.leroy-somer.com/manuals adresinden indirebileceğiniz

Detaylı

Montaj el kitabı - Gemi yapımı VEGAWELL 52. Hizmet tankları (Motor yakıtı, soğutkan) Taze su-/atık su tankları Balast tankları (Yanlardaki tanklar)

Montaj el kitabı - Gemi yapımı VEGAWELL 52. Hizmet tankları (Motor yakıtı, soğutkan) Taze su-/atık su tankları Balast tankları (Yanlardaki tanklar) Montaj el kitabı - Gemi yapımı VEGAWELL 52 Hizmet tankları (Motor yakıtı, soğutkan) Taze su-/atık su tankları Balast tankları (Yanlardaki tanklar) Document ID: 4957 İçindekiler İçindekiler Genel. Genel

Detaylı

Temel Motor Teknolojisi

Temel Motor Teknolojisi Temel Motor Teknolojisi İçerik Otomotiv Tarihçesi Otto Motorlarda 4 Zaman Krank Mili Kam Mili Lambda Vuruntu Motor Yerleşim Tipleri Güç ve Tork 2 Otomotiv Tarihçesi İlk Buharlı otomobil 1769.(Fransız Joseph

Detaylı

FİYAT LİSTESİ 31.12.2012

FİYAT LİSTESİ 31.12.2012 1 FİYAT LİSTESİ 31.12.2012 M-ELEKTRİK AKSAMI YME00182A77E002 BOBİN 5 1 12,06 14,23 YME001A17A17016 BUJİ BAŞLIĞI 3 10 0,80 0,94 YME00128K61K001 BUJİ BAŞLIĞI LASTİĞİ 2 5 1,48 1,75 YME00136K71K001 BUJİ KABLOSU

Detaylı

DIKKAT. Geri besleme oranları Maks. %65 Maks. %25 Maks. %50 (kademeli yük için) Maks. %30 (homojen çalışma için) Diğer

DIKKAT. Geri besleme oranları Maks. %65 Maks. %25 Maks. %50 (kademeli yük için) Maks. %30 (homojen çalışma için) Diğer 1/5 SERVICEINFORMATION BENZINLI VE DIZEL MOTORLARIN EGZOZ GAZI RESIRKÜLASYON SISTEMLERINDE HATA ARAMA Egzoz gazı resirkülasyonu (EGR), zararlı madde azaltması için onaylanmış ve test edilmiş bir yöntemdir:

Detaylı

FİYAT LİSTESİ 12.10.2015

FİYAT LİSTESİ 12.10.2015 1 FİYAT LİSTESİ 12.10.2015 D-ÇEKTİRME Parça Kodu Parça Adı N P.A. KDVli YMR952Z86003001 4 TIRNAKLI SOMUN ÇEKTİRME 2 1 11,50 13,57 YMR952Z89008001 KAYIŞ ÇEKTİRME 3 1 26,83 31,66 2 M-ELEKTRİK AKSAMI Parça

Detaylı

5-Aşağıdakilerden hangisi motorun hareketli parçalarından değildir? a) Eksantrik(Kam) Mili b)biyel Kolu c) Supap d) Blok

5-Aşağıdakilerden hangisi motorun hareketli parçalarından değildir? a) Eksantrik(Kam) Mili b)biyel Kolu c) Supap d) Blok 1-Yol, inşaat makineleri ile benzeri tarım, sanayi, bayındırlık, milli savunma ile çeşitli kuruluşların iş ve hizmetlerinde kullanılan; iş amacına göre üzerinde çeşitli ekipmanlar monte edilmiş motorlu

Detaylı

600MG Model Mercedes-Benz OM 926 LA (FAZ III A) Tip 4 zamanlı, turbo şarjlı, direk enjeksiyonlu, intercooler su soğutmalı dizel motor Silindir sayısı 6 Sıra Piston Çapı ve Stroku 106 mm x 136 mm Motor

Detaylı

MAMÜL PARÇA LİSTESİ. : DEPO GRUBU Mamül kodu : Mamül adı : ATOMIC 6314 TP SIRT ATOMİZÖRÜ SIRA NO

MAMÜL PARÇA LİSTESİ. : DEPO GRUBU Mamül kodu : Mamül adı : ATOMIC 6314 TP SIRT ATOMİZÖRÜ SIRA NO Grup : DEPO GRUBU Mamül kodu : 50014-2000090 Mamül adı : ATOMIC 6314 TP SIRT ATOMİZÖRÜ SIRA NO PARÇA KODU PARÇA ADI - STANDART NO ADET 1 2002678 İlaç deposu 14 lt. MP 1 2 2002614 Depo süzgeci 1 3 2002627

Detaylı

Ek lambalar, montaj kiti

Ek lambalar, montaj kiti Installation instructions, accessories Talimat No 8641051 Sürüm 1.0 Parça No. 9487111 Ek lambalar, montaj kiti IMG-235751 Volvo Car Corporation Ek lambalar, montaj kiti- 8641051 - V1.0 Sayfa 1 / 24 Donanım

Detaylı

MAMÜL PARÇA LİSTESİ. : DEPO GRUBU Mamül kodu : Mamül adı : ASTRON 7014 TM SIRT ATOMİZÖR SIRA PARÇA PARÇA ADI - STANDART NO ADET

MAMÜL PARÇA LİSTESİ. : DEPO GRUBU Mamül kodu : Mamül adı : ASTRON 7014 TM SIRT ATOMİZÖR SIRA PARÇA PARÇA ADI - STANDART NO ADET Grup : DEPO GRUBU Mamül kodu : 40-50114-2000113 Mamül adı : ASTRON 7014 TM SIRT ATOMİZÖR SIRA PARÇA PARÇA ADI - STANDART NO ADET NO KODU 1 2002709 İlaç deposu 14 lt. M 1 2 2002702 Süzgeç depo 1 3 2002013

Detaylı

ELEKTRİKLİ HAVA KOMPRESÖRÜ

ELEKTRİKLİ HAVA KOMPRESÖRÜ ELEKTRİKLİ HAVA KOMPRESÖRÜ MODEL RTM724 - RTM750 TANITMA VE KULLANIM KLAVUZU 9 3 12 1 4 5 2 11 10 6 8 7 CİHAZIN ÜNİTELERİ 1. MOTOR 2. DURDURMA BUTONU 3. ÇIKIŞ VANASI 1 4. ÇIKIŞ VANASI 2 5. DEPO 6. BASINÇÖLÇER

Detaylı

MAMÜL PARÇA LİSTESİ. Mamül kodu : 41 / : DEKOMPRESÖR KOMPLE SIRA PARÇA PARÇA ADI - STANDART NO ADET

MAMÜL PARÇA LİSTESİ. Mamül kodu : 41 / : DEKOMPRESÖR KOMPLE SIRA PARÇA PARÇA ADI - STANDART NO ADET Mamül kodu : 41 / 2008989 Grup : DEKOMPRESÖR KOMPLE SIRA PARÇA PARÇA ADI - STANDART NO ADET NO KODU 1 2008924 Plastik kam (Kam dişlisi) 1 2 2008926 Dekompresor kapağı 1 3 2008927 Dekompresor yayı 1 4 2008928

Detaylı

DOLPHIN DIAGNOSTIC OTOMATİK HAVUZ SÜPÜRGESİ KULLANIM KILAVUZU

DOLPHIN DIAGNOSTIC OTOMATİK HAVUZ SÜPÜRGESİ KULLANIM KILAVUZU DOLPHIN DIAGNOSTIC OTOMATİK HAVUZ SÜPÜRGESİ KULLANIM KILAVUZU NOT: Bu robot 8 dakikada bir tırmanır! Tırmanması için çalıştırdıktan sonra 8 dakika bekleyiniz. TOPRAKLAMA! Önemli güvenlik kılavuzu İSTEĞE

Detaylı

Yarışma Sınavı. 5 Hangisi direksiyon sisteminin parçası değildir? A ) Pitman kolu B ) Rot C ) A Çatalı D ) Kampana E ) Kremayer

Yarışma Sınavı. 5 Hangisi direksiyon sisteminin parçası değildir? A ) Pitman kolu B ) Rot C ) A Çatalı D ) Kampana E ) Kremayer 1 Hangisi aydınlatma sistemi ile ilgili değildir? ) Sigorta B ) Zenon C ) Röle D ) Halojen E ) lternatör 5 Hangisi direksiyon sisteminin parçası değildir? ) Pitman kolu B ) Rot C ) Çatalı D ) Kampana E

Detaylı

AKE MİKSER KONTROL KARTI ÜÇ HIZLI KULLANIM KILAVUZU

AKE MİKSER KONTROL KARTI ÜÇ HIZLI KULLANIM KILAVUZU AKE.324.001.02.01 MİKSER KONTROL KARTI ÜÇ HIZLI KULLANIM KILAVUZU AKE.324.001.01.01 MİKSER KONTROL KARTI ÜÇ HIZLI KULLANIM KILAVUZU 1 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI AKE.324.001.01.01 MİKSER KONTROL

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU Kuvvet Test Standı PCE-MTS500

KULLANIM KILAVUZU Kuvvet Test Standı PCE-MTS500 KULLANIM KILAVUZU Kuvvet Test Standı PCE-MTS500 İçindekiler 1 Fonksiyon... 3 2 Yapı... 3 3 Kuvvet Ölçer Kurulumu... 4 4 Özellikler... 4 5 Uyarı... 4 6 İşlem... 5 7 Bakım... 5 8 Paket Listesi... 5 2 1 Fonksiyon

Detaylı

Atakan Demirtürk. Başlamadan Önce Kısa Tanımlar Ve Sensörler

Atakan Demirtürk. Başlamadan Önce Kısa Tanımlar Ve Sensörler 1 an At ak ür k irt em D Başlamadan Önce Kısa Tanımlar Ve Sensörler Sensörler ve Tanımlar; Tps;Throttle Position Sensor (TPS) Gaz Kolu Pozisyonu Sensörü Gaz kelebeğinin açıklığını beyne iletip gerekli

Detaylı

KİT KODU: 102 LI4 01T

KİT KODU: 102 LI4 01T KİT KODU: 102 LI4 01T 142705 1- LPG Elektrovalfi (6 mm) 2- FJ1 Gaz Filitresi 3- Buharlaştırıcı Regülatör (1200 mbar) 4- Rail Enjektör Grubu (Turuncu Enjektör x 4 ve PTS 4,5 Bar Sensör) 5- LPG Elektronik

Detaylı

PATATES SOYMA MAKİNASI KONTROL KARTI (2,4 TFT DOKUNMATİK DİKEY TİP) KULLANIM KILAVUZU AKE-PSM-301

PATATES SOYMA MAKİNASI KONTROL KARTI (2,4 TFT DOKUNMATİK DİKEY TİP) KULLANIM KILAVUZU AKE-PSM-301 PATATES SOYMA MAKİNASI KONTROL KARTI (2,4 TFT DOKUNMATİK DİKEY TİP) KULLANIM KILAVUZU AKE-PSM-301 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 3.UYARILAR Cihazı kullanmaya başlamadan önce mutlaka kullanma

Detaylı

SEYHAN251-301 D-AYAR Parça Kodu Parça Adı N P.A. Fiyat KDVli Fiyat YMR954181423001 SÜBAP CİVATASI AYAR APARATI 1 1 2,59 3,06

SEYHAN251-301 D-AYAR Parça Kodu Parça Adı N P.A. Fiyat KDVli Fiyat YMR954181423001 SÜBAP CİVATASI AYAR APARATI 1 1 2,59 3,06 1 FİYAT LİSTESİ 17.05.2016 D-AYAR YMR954181423001 SÜBAP CİVATASI AYAR APARATI 1 1 2,59 3,06 2 M-ELEKTRİK AKSAMI YME001A06A06026 ATEŞLEME BOBİNİ 3 1 131,24 154,86 YME001A17A17014 BUJİ BAŞLIĞI 5 5 2,66 3,14

Detaylı

Installation instructions, accessories. Park yardımı, arka. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden , ,

Installation instructions, accessories. Park yardımı, arka. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden , , Installation instructions, accessories Talimat No 31339907 Sürüm 1.2 Parça No. 31339904, 9487267, 31359217 Park yardımı, arka Volvo Car Corporation Park yardımı, arka- 31339907 - V1.2 Sayfa 1 / 26 Donanım

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı MOBİL AKARYAKIT TANKERİ İKMAL MAKİNESİ OPERATÖRÜ YETİŞTİRME KURS PROGRAMI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı MOBİL AKARYAKIT TANKERİ İKMAL MAKİNESİ OPERATÖRÜ YETİŞTİRME KURS PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı MOBİL AKARYAKIT TANKERİ İKMAL MAKİNESİ OPERATÖRÜ YETİŞTİRME KURS PROGRAMI ANKARA 2010 KURUMUN ADI : KURUMUN ADRESİ : KURUCUNUN ADI : PROGRAMIN

Detaylı

FİYAT LİSTESİ 31.12.2012

FİYAT LİSTESİ 31.12.2012 1 FİYAT LİSTESİ 31.12.2012 D-ÇEKTİRME YMR952Z86003001 4 TIRNAKLI SOMUN ÇEKTİRME 3 1 11,50 13,57 YMR952Z89008001 KAYIŞ ÇEKTİRME 4 1 23,00 27,14 YMR952Z85002001 MARS DISLISI SOMUN ÇEKTİRME 1 1 27,18 32,07

Detaylı

CS 12000 KAPORTA ÇEKTİRME MAKİNASI

CS 12000 KAPORTA ÇEKTİRME MAKİNASI KULLANMA KLAVUZU CS 12000 KAPORTA ÇEKTİRME MAKİNASI 1. KAPORTA ÇEKTİRME MAKİNASI KULLANMADAN ÖNCE DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR VE GÜVENLİK UYARILARI - Koruyucu ekipmanlarınızı tedarik ediniz. - Punta

Detaylı

VIESMANN. Kullanma Kılavuzu VITOTROL 200. Sistem işleticisi için. Bir ısıtma devresi için uzaktan kumanda. 5580 516 TR 3/2006 Lütfen saklayınız!

VIESMANN. Kullanma Kılavuzu VITOTROL 200. Sistem işleticisi için. Bir ısıtma devresi için uzaktan kumanda. 5580 516 TR 3/2006 Lütfen saklayınız! Kullanma Kılavuzu Sistem işleticisi için VIESMANN Bir ısıtma devresi için uzaktan kumanda VITOTROL 200 3/2006 Lütfen saklayınız! Emniyet uyarıları Emniyetiniz için Cana ve mala gelebilecek zarar ve tehlikeleri

Detaylı

Li-Ion Akkupack. Kullanma Kılavuzu Güvenlik açıklamaları

Li-Ion Akkupack. Kullanma Kılavuzu Güvenlik açıklamaları Li-Ion Akkupack Kullanma Kılavuzu Güvenlik açıklamaları STABILA Lityum İyon Akü Kartuşu ve AC Adaptörü Kullanma Kılavuzu Önemli uyarılar Güvenlik uyarılarını ve Kullanma Kılavuzunu dikkatlice okuyun. Bu

Detaylı