Hayatının merkezine oturmuş olan bu tatlı kızı koluna takmak için yapman gereken şey nedir?

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Hayatının merkezine oturmuş olan bu tatlı kızı koluna takmak için yapman gereken şey nedir?"

Transkript

1 1

2 2 Her erkeğin kalbini fetheden, sürekli aklını meşgul eden, geceleri uykularını kaçıran bir kadın vardır. Her gönlün bir sultanı, her yiğidin bir kadını vardır. Tabi ki senin de gönlünü çalan bir hırsız var. Hayatının merkezine oturmuş olan bu tatlı kızı koluna takmak için yapman gereken şey nedir? Tabi ki o kızı etkilemektir, öyle değil mi? Zamanı geldiğinde de ona çıkma teklif etmektir. Ne kadar havalı cümlelerle çıkma teklifi edersen kızın sana vereceği cevap da o kadar olumlu olur. Bunların hepsi doğru. Fakat ince bir nokta var. Çıkma teklifi edeceğin kızı çoktan etkilemiş olmalısın. Eğer sen hayatında hiç konuşmadığın, sadece uzaktan izlemekle yetindiğin bir kıza çıkma teklifi edersen, kız büyük ihtimalle teklifini reddecektir. Böyle bir durumda kıza hak vermelisin. Düşünsene kızdan hayatında hiç konuşmadığı, sadece uzaktan sima olarak tanıdığı birinin çıkma teklifini kabul etmesini istiyorsun. Sence de bu durumda bir gariplik yok mu? Kadınlarla erkekler arasında bazı farklılıklar vardır. Mesela bir erkek güzel bulduğu bir kadınla hemen ilişki yaşamak isterken, kadınlar yakışıklı bulduğu bir erkeği tanıdıktan sonra onunla birlikte olmak ister. İlişkinin en olmaz öğelerinden bir tanesi güvendir. Kadınlar güvenmek ister. Bir erkek olarak senin görevin kadına güven vermektir. Eğer hoşlandığın kızla güzel bir birliktelik yaşamak istiyorsan ona seni tanıma fırsatı vererek sana güvenmesini sağlamalısın. Onunla her gün görüşmeli, mümkün olduğunca beraber zaman geçirmeli, birlikte aktiviteler yapmalısınız. Mutluluğu beraber paylaşmalı, üzgün olduğunuz zamanlarda birbirinize destek olmalısınız. Bir erkekle kadın birbirini ancak böyle tanır. Zamanla...

3 3 Bir kızla çıkmak istiyorsan seni yeterince tanıyabilmesi için ona zaman tanı. Kızın senden hoşlandığına emin olduktan sonra istersen ona güzel bir teklifte bulunabilirsin. Belki de herhangi bir çıkma teklifi etmene bile gerek kalmaz. Kız kendiliğinden duygularını anlatır. Ya da bir anda öpüşmeye başlarsınız ve böylece çıkma teklifi etmen gerekmez. Kıza çıkma teklifi etmeden önce, içinde sana karşı aşk duygusunun oluşmasını sağlamalısın. Yani kız sana baktığında bir yabancıdan hatta bir arkadaştan çok daha fazlasını görüyorsa zaten bir şey yapmana gerek kalmaz. Tek yapman gereken aranızdaki ilişkiyi başlatmak için uygun ortam yaratmak olur. Kızların yapısında şu vardır: Sevgili olacakları erkeğin hayatını film gibi izlemek ister. Sıkıcı erkeklerden sıkıcı bir film, eğlenceli erkeklerden ise eğlenceli bir film ortaya çıkar. Hoşlandığın kızın kalbini çalmak istiyorsan seni filmin sonunu bekler gibi merek etmesini sağlamalısın. Bunun en basit yolu da çekici ve farklı bir hayata sahip olmaktır. Eğer kızın çevresinde dolanan erkeklerden daha farklı bir hayat yaşamıyorsan, onların yaptıkları sıradan aktiviteleri yapıyorsan, onlar gibi giyiniyorsan, neden seninle sevgili olmak istesin? Şu anda etkili çıkma teklifi sözleri öğrenmek istiyorsun. Bunu gayet iyi biliyorum. Fakat kadınların sahip olduğu mekanizmayı öğrenmezsen çıkma teklifi ettiğinde %100 reddedileceğinin garantisini veriyorum. Bir kızı kendine aşık etmeden direk olarak çıkma teklifi ederek asla kendine bağlayamazsın. Önce kadınların sevgili olmak istediği erkekten neler beklediğini öğrenmelisin.

4 4 Her kadının hayalinde çevresinde gördüğü insanlardan daha farklı bir tarzı olan erkeklerle sevgili olmak vardır. Kadınlar genellikle hayatlarının ne kadar sıkıcı olduğundan bahseder. İnanmıyorsan yarın git ve bir kıza sor. - Nasılsın? Hayat nasıl gidiyor? Vereceği cevap şu tarz bir cümle olacaktır: - Nasıl olayım, iyi sayılırım. Genelde evde oluyorum, televizyon falan izliyorum. Çok sıkılıyorum evde yaaa İnan bana kızların %99 u yaşadığı hayattan memnun değil. Herkes ne kadar sıkıldığından dem vuruyor. Bu nedenle sevgili olacakları erkeğin eğlenceli bir hayata sahip olmasını istiyorlar. Aynı zamanda da diğer erkeklerden farklı bir tarzı olmasını istiyorlar. Önce eğlenceli bir hayata nasıl sahip olabileceğini sonra da nasıl farklı bir tarz yapabileceğini açıklayalım. Eğlenceli bir hayata sahip olmak için tek yapman gereken, yaşadığın her saniyeden keyif almaktır. Bir kadını mutlu etmek istiyorsan önce kendin mutlu olmalısın. Bunun için yapmaktan zevk aldığın bazı hobiler edinmeni öneririm. Futbol, basketbol oynamak gibi her erkeğin yaptığı hobilerden bahsetmiyorum. Bunlar bize herhangi bir artı kazandırmaz. Eğer milli basketbol takımındaysan bilemeyeceğim. :)

5 5 Genel olarak bakarsak diğer erkeklerden farklı hobiler seçmeye özen göstermeliyiz. Burada bir tavsiye vermek istiyorum. Seçtiğin hobiler, kızların da yapmaktan hoşlandığı aktiviteler olsun. Böylece daha çok kızla tanışma şansına sahip olmuş ve sevgili bulma ihtimalini arttırmış olursun. Hangi hobileri edinmelisin? 1) Dans: Kadınların büyük bir kısmı dans etmekten keyif alır. Dans edebilen bir erkeği de her zaman çekici bulur. Çevrendeki erkeklere baksana! Hangisi dans etmeyi biliyor? Güzel bir dans kursuna giderek kendini bu konuda geliştirmeye başlamanı öneririm. Tango, salsa, bachata gibi dansların öğretildiği kurslara gidersen bir sürü kızla tanışma imkanı bulmuş olursun. Dans kursunda öğrendiklerinden hoşlandığın kıza bahsettiğin zaman da hızlı bir şekilde ilgisini çekersin. Eminim ki öğrendiğin figürleri ona da öğretmeni isteyecek. Böylece hoşlandığın kızla daha fazla yakınlaşıp, onunla daha eğlenceli vakit geçirmeye başlayacaksın. Kızın sıkıcı hayatına renk katacaksın. Hangi kız böyle bir erkekle sevgili olmak istemez ki? Eşli danslar yapmanın bir faydası daha var: Kadınlara dokunmayı öğretir. Eğer kızlara dokunmaktan çekinen biriysen, dans sayesinde onlara dokunurken yaşadığın utangaçlığı üzerinden atabilirsin. Kızlar kendilerine rahatça dokunabilen erkekleri de sever. Çünkü bu özgüven göstergesidir. Özgüvenli erkekler hoşlandığı kadına dokunmaktan asla çekinmez. Ona sarılmayı garip bir şeymiş gibi görmez. Konuşurken kızın omzuna, koluna elini atmaktan, yeri geldiğinde elini tutmaktan asla utanmaz. Dokunma konusunu ayrıca ele alacağız. Şimdi kaldığımız yerden devam edelim.

6 6 2) Enstrüman Çalmak: Müzisyen erkekler her zaman kadınlara çekici gelir. Popstarların hayatına bakarsan kolaylıkla bunu görebilirsin. Her gün farklı bir kızla takılırlar. Sürekli sevgili değiştirirler. Müzik, kadınların ruhunun derinliklerine hitap eder. Ayrıca, çoğu erkeğin de ilgilenmediği bir alandır. Hoşlandığın kızla bir türlü yalnız kalamıyorsan, çok güzel bir bahane yaratabilirsin. - Vaktin olduğu bir gün senin için gitar çalayım. Sahilde oturur muhabbet ederiz. Hem de gitar çalarız. Ne dersin? Kızın bu teklifi reddetme ihtimali çok zordur. Dans edebilen ve enstrüman çalabilen bir erkeği kızları etkilemesi çok daha kolaydır. 3) Spor Yapmak: Spor yapan erkekler de kadınlara çekici gelir. Özellikle fitness gibi sporlar... Vücudunu forma sokacak, sana daha fit bir görünüm kazandıracak sporlara yönelmelisin. Fitness ve dövüş sporları yapmanı tavsiye ederim. Hızlı bir şekilde vücuduna güzel bir görünüm kazandırabilirsin. Kadınlar güzel vücutlu erkeklere bayılır. Düşünsene hangi kadın göbekli bir erkekle birlikte olmak ister ki? Vücut, çok büyük bir artı puandır. İyi bir vücuda sahip olursan bazı kızları sadece vücudunla bile bağlayabilirsin. Fitness ve dövüş sporlarının hayatına katacak bir faydası daha var: ÖZGÜVEN... Bu tür sporlar insanın kendine olan güvenini arttırır. Okul hayatında da, sosyal hayatta da, aşk hayatında da daha özgüvenli olmasını sağlar.

7 7 Daha önce ne demiştik? Özgüven çekicidir. Kızlarla sohbet ederken konuşacak konu bulamıyorsan, sosyal hayatında bazı eksiklikler var demektir. Bir sürü hobisi olan, sürekli gezen, insanlarla tanışan, kitap okuyan bir erkeğin anlatacak bir sürü şeyi olur. Konuşma konusu bulamaman, bu noktada bir sıkıntı yaşadığın anlamına gelir. Hemen, bugün sosyal hayatına yatırım yapmaya başla. Dans kursuna, enstrüman kursuna ve spora yazıl! Aynı Sınıfta Olduğun Kızla: Diyelim ki aynı sınıfta olduğun bir kızdan hoşlanıyorsun. Uzaktan, uzaktan kesişiyorsunuz, ama bir türlü kıza yaklaşacak cesareti kendinde bulamıyorsun. Bakışmalar her gün devam ediyorsa zaten o kız da senden hoşlanıyor demektir. Bu durumda yapman gereken gidip o kızla tanışmak. Peki nasıl tanışacaksın? Aynı sınıfta olduğun bir kızla tanışmak inan bana çok kolaydır. Düşünsene kızla aynı sınıftasınız. Seni her gün görüyor. Uzaktan da olsa seni tanıyor. Kısacası tanışmak istediğin zaman seni reddetme ihtimali YOK!

8 8 Bir dahaki sefer göz teması kurduğunda basit birkaç cümleyle hoşlandığın kızla rahatça tanışabilirsin. - Pardon! Fazla kalemin varsa verebilir misin? - Kaç aydır aynı sınıftayız ama hala tanışmadık. Ben Kaan! - Matematik hocası son derste hangi konuyu anlattı? - Saçlarını kime ördürüyorsun? Çok güzel görünüyor. - Yanın boşsa oturabilir miyim? Önde oturmaktan sıkıldım. :) Sınıfındaki kızla tanışman oldukça kolay. Peki Tanışmak İstediğin Kızla Aynı Ortamın İçinde Bulunmuyorsan Ne Yapmalısın? Eğer üniversitenin bahçesinde ya iş yerinde molalarda göz teması kurduğun bir kız varsa, o zaman daha farklı davranman gerekiyor. Bir dahaki sefer kız yalnızken ve göz teması kurmuşken, kıza doğru yürü ve şunu de: - Merhaba, ne zamandır seni görüyorum, hangi bölümde okuduğunu merak ettim. - Merhaba, ne zamandır bu iş yerinde çalışıyorsun? - Sen Matematik bölümünde mi okuyorsun? - Halkla ilişkiler departmanında mı çalışıyorsun? Bu şekilde basit bir girişle kızla sohbet etmeye başlayabilirsin. Havalı cümlelere ihtiyacın yok.

9 9 Kızla Tanışıp Onu Etkiledikten Sonraki Aşama: Çıkma Teklifi Etmek Benim sana tavsiyem, havalı sözcüklerle kıza sevgili olmayı teklif etmeyü düşünüyorsan bunu aklından çıkar ve asla kıza çıkma teklifi falan etme. Bunun yerine kızın elini tut. Yanağından öp. Bazen bir dokunuş, yarım saatlik bir konuşmadan çok daha fazla şey anlatır. Bazen bir bakış, kızı uçsuz bucaksız diyarlara götürür. Hayallere sürükler. Onu mutlu eder. Kızın onu sevdiğini anlaması için, çıkma teklifi etmene gerek yok. Elini tutman yeterli. Eğer bir kıza çıkma teklifi edersen ona seni reddetme şansı vermiş olursun. Eğer kızı etkileyip elini tutarsan, yanağından ya da dudağından öpersen o zaman süreç doğal bir şekilde işlemiş olur ve kız seni reddedemez. Bir kızla bu aşamaya geldiysen zaten kızın da seninle ilgilendiğini fark etmişsin demektir. İnsan kendinden hoşlanmadığını düşündüğü birini öper mi? Sürecin doğal şekilde ilerlemesine izin vermelisin. Eğer okumadıysan Hoşlandığın Kızla Tanışma Taktikleri ve 3 Saniyede Çekicilik Yaratmak isimli ücretsiz kitabımı indirerek okumanı tavsiye ediyorum. Ayrıca sana vermem gereken bir sır var: Yukarıda anlattığım taktiklerin 100 katını Kızla Tanışma Eğitim Setinde anlatıyorum. Hemen kitabımı inceleyebilirsin. Berkecan Duman

10 Hemen Tıkla ve Kitabı İncele! 10

Kızla İlk Buluşmada Nasıl Sohbet Edilir? Hızlı Bağ Kurma Teknikleri

Kızla İlk Buluşmada Nasıl Sohbet Edilir? Hızlı Bağ Kurma Teknikleri 1 Kızla İlk Buluşmada Nasıl Sohbet Edilir? Hızlı Bağ Kurma Teknikleri Bugün kızla tanışma anında değil de, flört süreci içinde olduğumuz bir kızla nasıl konuşmamız gerektiğini dilim döndüğünce anlatmaya

Detaylı

ANKET SONUÇLARI. Anket -1 Lise Öğrencileri anketi.

ANKET SONUÇLARI. Anket -1 Lise Öğrencileri anketi. ANKET SONUÇLARI Anket -1 Lise Öğrencileri anketi. Bu anket, çoğunluğu Ankara Kemal Yurtbilir İşitme Engelliler Meslek Lisesi öğrencisi olmak üzere toplam 130 öğrenci üzerinde gerçekleştirilmiştir. Araştırmaya

Detaylı

2. En başarılı olduğunuzu düşündüğünüz dersler hangileri? 3. En başarısız olduğunuzu düşündüğünüz dersler hangileri?...

2. En başarılı olduğunuzu düşündüğünüz dersler hangileri? 3. En başarısız olduğunuzu düşündüğünüz dersler hangileri?... ANKET-1 (LİSE) Türk İşaret Dilinde izlemek için tıklayınız. Ad Soyad:. Okul -Sınıfı:. 1. Okul başarınızı nasıl yorumluyorsunuz? Kötü Orta İyi Çok iyi 2. En başarılı olduğunuzu düşündüğünüz dersler hangileri?

Detaylı

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ PDR ÖĞRENCİSİ AHMET İSA SOYLAMIŞ RECEP YAZICIOĞLU BENİM İÇİN ÖRNEK ŞAHSİYETTİR

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ PDR ÖĞRENCİSİ AHMET İSA SOYLAMIŞ RECEP YAZICIOĞLU BENİM İÇİN ÖRNEK ŞAHSİYETTİR GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ PDR ÖĞRENCİSİ AHMET İSA SOYLAMIŞ RECEP YAZICIOĞLU BENİM İÇİN ÖRNEK ŞAHSİYETTİR.YAPTIĞIN İŞİ ADAM GİBİ YAPMAYI VE GELİŞİMİN ÖNEMİNİ ONUN HAYATINDA ÖĞRENDİM SORU-Bize kısaca kendinizi

Detaylı

Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000)

Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000) Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000) 14.08.2014 SIRA SIKLIK SÖZCÜK TÜR AÇIKLAMA 1 1209785 bir DT Belirleyici 2 1004455 ve CJ Bağlaç 3 625335 bu PN Adıl 4 361061 da AV Belirteç 5 352249 de

Detaylı

Yaptığım şey çok acayip bir sır da değildi aslında. Çok basit ama çoğu kişinin ihmal ettiği bir şeyi yaptım: Kitap okudum.

Yaptığım şey çok acayip bir sır da değildi aslında. Çok basit ama çoğu kişinin ihmal ettiği bir şeyi yaptım: Kitap okudum. Türkiye deki en büyük emek israflarından birisi İngilizce öğreniminde gerçekleşiyor. Çevremde çok insan biliyorum, yıllarca İngilizce öğrenmek için vakit harcamış, ama hep yanlış yerlerde harcamış. Bu

Detaylı

OKUL MÜDÜRÜMÜZLE RÖPORTAJ

OKUL MÜDÜRÜMÜZLE RÖPORTAJ OKUL MÜDÜRÜMÜZLE RÖPORTAJ Kendinizden biraz bahseder misiniz? -1969 yılında Elazığ'da dünyaya geldim. İlk orta ve liseyi orada okudum. Daha sonra üniversiteyi Van 100.yıl Üniversitesi'nde okudum. Liseyi

Detaylı

ABLA KARDEŞ Gerçek bir hikayeden alınmıştır.

ABLA KARDEŞ Gerçek bir hikayeden alınmıştır. SOKAK - DIŞ - GÜN ABLA KARDEŞ Gerçek bir hikayeden alınmıştır. Batu 20'li yaşlarında genç biridir. Boynunda asılı bir fotoğraf makinesi vardır. Uzun lensli profesyonel görünşlü bir digital makinedir. İlginç

Detaylı

Kızlarla tanışmak isteyen bir erkeğin bilmesi gereken çok önemli bir kural var:

Kızlarla tanışmak isteyen bir erkeğin bilmesi gereken çok önemli bir kural var: 1 2 Kızlarla tanışmak isteyen bir erkeğin bilmesi gereken çok önemli bir kural var: Kadınlar hayatlarını güzelleştirecek, beraber eğlenebileceği, güzel sohbetler edebileceği, bakışlarıyla kalp yakan, hayat

Detaylı

Kızlarla Konuşma Sırları KENDİNİ DEĞİŞTİRMEYE HAZIR MISIN?

Kızlarla Konuşma Sırları KENDİNİ DEĞİŞTİRMEYE HAZIR MISIN? Kızlarla Konuşma Sırları KENDİNİ DEĞİŞTİRMEYE HAZIR MISIN? ARTIK NE KONUŞAYIM DERDİNE SON! Kızlarla konuşmak, kızlarla rahat bir şekilde konuşabilmek çok önemli bir karakter özelliğidir. Kendinizi bu alanda

Detaylı

Anneye En Güzel Hediye Olarak Ne Alınması Gerekir?

Anneye En Güzel Hediye Olarak Ne Alınması Gerekir? Anneye En Güzel Hediye Olarak Ne Alınması Gerekir? Hayatımızın en değerli varlığıdır anneler. O halde onlara verdiğimiz hediyelerinde manevi bir değeri olmalıdır. Anneler için hediyenin maddi değeri değil

Detaylı

Alfa Erkek Ve Kadınları Baştan Çıkarmanın Tüm Sırları

Alfa Erkek Ve Kadınları Baştan Çıkarmanın Tüm Sırları Alfa Erkek Ve Kadınları Baştan Çıkarmanın Tüm Sırları Bu e kitap sizin Alfa erkek ve kadınları büyüleyici bir şekilde etkilemek konusunda bilmeniz gereken her bilgiyle sizi donatacak ve yep yeni biri olmanızı

Detaylı

LanguageCert AÜ TÖMER B1 TürkYet (Konuşma) Örnek Sınav 1

LanguageCert AÜ TÖMER B1 TürkYet (Konuşma) Örnek Sınav 1 LanguageCert AÜ TÖMER B1 TürkYet (Konuşma) Örnek Sınav 1 özetmen için açıklamalar KAYIT CİHAZINIZI KONTROL EDİNİZ Sınav süresi : 12 dakika A = Aday Birinci Bölüm Süre: 3 dakika = özetmen A A :LanguageCert

Detaylı

Flört Teknikleri Tüm Sırlar (Erkekler İçin)

Flört Teknikleri Tüm Sırlar (Erkekler İçin) Flört Teknikleri Tüm Sırlar (Erkekler İçin) Çoğu erkeğin kızlarla yaşadığı problemler arasında kızlarla flört edememek bulunmakdadır. Flört edemediği içinde kızlara çekici gelmemek de ve sadece arkadaş

Detaylı

Meslekleri Tanıtma Kulübü

Meslekleri Tanıtma Kulübü 1 Önünüzde birden çok seçenek var. Peki bu seçenekleri nasıl eleyeceksiniz? Nasıl bir tercih listesi oluşturursanız kendinizi vicdanen daha rahat hissedeceksiniz? Mesleki tercihleri oluştururken nelere

Detaylı

İş Kadını, Ev Kadını, Anne

İş Kadını, Ev Kadını, Anne İş Kadını, Ev Kadını, Anne Son yıllarda kadınların ev kadını ve anne olmaları dışında aktif bir çalışma hayatları olması birçok zorluğu da beraberinde getirmekte. Ne tam anlamıyla bir ev kadını, ne yeterli

Detaylı

12.06.2008 16:48 FİLİZ ESEN-BİROL BAŞARAN

12.06.2008 16:48 FİLİZ ESEN-BİROL BAŞARAN 12.06.2008 16:48 FİLİZ ESEN-İROL AŞARAN : Efendim : İyiyim sağol sen nasılsın : Çalışıyorum işte yaramaz birşey yok : Kim yazmış bunu : Kim yazmış bunu Milliyet te : Yani sen sen birşey yollamış mıydın

Detaylı

Bekar Evli Boşanmış Eşi ölmüş Diğer. İlkokul Ortaokul Lise Yüksekokul Fakülte Yüksek Lisans

Bekar Evli Boşanmış Eşi ölmüş Diğer. İlkokul Ortaokul Lise Yüksekokul Fakülte Yüksek Lisans Form no : Tarih : Bu anket hastalığınızı daha iyi anlayabilmek ve sizlere daha yararlı olabilmek için düzenlenmiştir. Lütfen olabildiğince nesnel (objektif) yanıtlamaya özen gösterin. Ankete kimliğinizi

Detaylı

KÜÇÜK KALBİMİN İLK REHBERİNİN BU GÜNÜME UZATTIĞI HAYAT YOLU

KÜÇÜK KALBİMİN İLK REHBERİNİN BU GÜNÜME UZATTIĞI HAYAT YOLU KÜÇÜK KALBİMİN İLK REHBERİNİN BU GÜNÜME UZATTIĞI HAYAT YOLU Nereden geliyor bitmek tükenmek bilmeyen öğrenme isteğim? Kim verdi düşünce deryalarında özgürce dolaşmamı sağlayacak özgüven küreklerimi? Bazen,

Detaylı

Okul günüm. Anne-babalar ve çocuklar için için okula başlama rehberi. Niedersächsisches Kultusministerium

Okul günüm. Anne-babalar ve çocuklar için için okula başlama rehberi. Niedersächsisches Kultusministerium Derste biraz önce resim yaptık. Şimdi öğretmen resimlere bakıp neyi daha iyi yapabiliriz diye bize öneride bulunuyor. Öğlenleri okulumuzun yemekhanesinde yemek yiyorum. Yemekler çoğunlukla lezzetli ve

Detaylı

Facebook. 1. Grup ve Sayfalar. Facebook ta birçok grup ve sayfa üzerinden İngilizce öğrenen kişilerle iletişime geçebilir ve

Facebook. 1. Grup ve Sayfalar. Facebook ta birçok grup ve sayfa üzerinden İngilizce öğrenen kişilerle iletişime geçebilir ve Hayatın hemen hemen her alanında bir şekilde karşımıza çıkan Facebook ve Twitter, İngilizce öğrenmek için iyi bir araç olabilir mi? İngilizce eğitimi uzun ve önemli bir süreçtir. Genelde ilkokul çağlarında

Detaylı

Kızlarla Tanışma Sırları. Kızlarla tanışmakda sıkıntımı yaşıyorsunuz? Bir türlü nasıl hareket edeceğinizi bilemiyormusunuz?

Kızlarla Tanışma Sırları. Kızlarla tanışmakda sıkıntımı yaşıyorsunuz? Bir türlü nasıl hareket edeceğinizi bilemiyormusunuz? Kızlarla Tanışma Sırları Kızlarla tanışmakda sıkıntımı yaşıyorsunuz? Bir türlü nasıl hareket edeceğinizi bilemiyormusunuz? Acaba ne desem diye düşünüyor musunuz? Kendinizi çaresiz mi hissediyorsunuz? Nereden

Detaylı

ÖZEL ÜSKÜDAR SEV İLKÖĞRETİM OKULU

ÖZEL ÜSKÜDAR SEV İLKÖĞRETİM OKULU ÖZEL ÜSKÜDAR SEV İLKÖĞRETİM OKULU AYLIK BÜLTENLER SERİSİ EKİM, 2008 SAYI: 2 KONU: Çocuğunuzun Beceri ve Yeteneklerini Nasıl Geliştirebilirsiniz? Aileler çocuklarının mutlu bireyler olmalarını ve en yüksek

Detaylı

Diğer: Diğer:... Diğer:...

Diğer: Diğer:... Diğer:... Anket Üniversite Bu anket formu, işitme engellilerin üniversite eğitimlerini desteklemeyi amaçlayan bir proje çerçevesinde sizlerin sorunlarını değerlendirmek için hazırlanmıştır. Ad Soyad: Devam ettiğiniz

Detaylı

Bölüm 1 : Eski Sevgiliniz Sizi Neden Terk Etti?

Bölüm 1 : Eski Sevgiliniz Sizi Neden Terk Etti? www.eskisevgiliyigerikazanmak.net Sayfa 1 Bölüm 1 : Eski Sevgiliniz Sizi Neden Terk Etti? Terk edilen insanların bir çoğunda eski sevgilileri tarafından terk edilişlerine karşı bahaneler bulmak ve savunmaya

Detaylı

Okuyarak kelime öğrenmenin Yol Haritası

Okuyarak kelime öğrenmenin Yol Haritası Kelime bilgimin büyük bir miktarını düzenli olarak İngilizce okumaya borçluyum ve biliyorsun ki kelime bilmek akıcı İngilizce konuşma yolundaki en büyük engellerden biri =) O yüzden eğer İngilizce okumuyorsan,

Detaylı

A1 DÜZEYİ B KİTAPÇIĞI NOT ADI SOYADI: OKUL NO:

A1 DÜZEYİ B KİTAPÇIĞI NOT ADI SOYADI: OKUL NO: A1 DÜZEYİ ADI SOYADI: OKUL NO: NOT OKUMA 1. Aşağıdaki metni -(y/n)a, -(n)da, -(n)dan, -(y/n)i ve -(I)yor ekleriyle tamamlayınız. (10 puan) Sevgili Ayşe, Nasılsın? Sana bu mektubu İstanbul dan yazıyorum.

Detaylı

Ev yaşantınızda farklı diller bir arada mı kullanılıyor? Bundan çocuğunuz da faydalanır!

Ev yaşantınızda farklı diller bir arada mı kullanılıyor? Bundan çocuğunuz da faydalanır! Ev yaşantınızda farklı diller bir arada mı kullanılıyor? Bundan çocuğunuz da faydalanır! Farklı dillerin kullanıldığı ortamda çocuk yetiştirme tavsiyeleri Farklı dillerin bir arada kullanıldığı ortamda

Detaylı

A2 DÜZEYİ A KİTAPÇIĞI NOT ADI SOYADI: PASAPORT NO:

A2 DÜZEYİ A KİTAPÇIĞI NOT ADI SOYADI: PASAPORT NO: A2 DÜZEYİ ADI SOYADI: PASAPORT NO: NOT OKUMA 1 KARADENİZ TURU Metin Bey: Merhaba! Görevli: Merhaba efendim, buyurun! Nasıl yardımcı.(1)? Metin Bey: Ben bu yaz ailem ile bir tura çıkmak istiyorum. Bana

Detaylı

ÇOKLU ZEKA ÖZELLİKLERİ

ÇOKLU ZEKA ÖZELLİKLERİ ÇOKLU ZEKA ÖZELLİKLERİ I- Açıklama Sizi tam olarak tanımladığına inandığınız her cümlenin yanına 1 yazın. Eğer ifade size uygun değilse, boş bırakın. Sonra her bölümdeki sayıları toplayın. Bölüm 1 Nesneleri

Detaylı

Serbest Yazma Konuları. Yrd. Doç. Dr. Aysegul Bayraktar

Serbest Yazma Konuları. Yrd. Doç. Dr. Aysegul Bayraktar Serbest Yazma Konuları Yrd. Doç. Dr. Aysegul Bayraktar Biletinize piyango çıksaydı ne(ler) yapardınız? Favoriniz olan film nedir ya da favoriniz olan film karakteri kimdir? Neden? Hayalimdeki ev. Kendini

Detaylı

FK IX OFFER BENLİK İMAJ ENVANTERİ

FK IX OFFER BENLİK İMAJ ENVANTERİ FK IX OFFER BENLİK İMAJ ENVANTERİ 1- Beni çok iyi tanımlıyor 2- Beni iyi tanımlıyor 3- Beni az çok iyi tanımlıyor 4- Beni pek tanımlamıyor 5- Beni zaman zaman hiç tanımlamıyor 6- Beni hiç tanımlamıyor

Detaylı

> > ADAM - Yalnız... Şeyi anlamadım : ADAMIN ismi Ahmet değil ama biz şimdilik

> > ADAM - Yalnız... Şeyi anlamadım : ADAMIN ismi Ahmet değil ama biz şimdilik KISKANÇLIK KRİZİ > > ADAM - Kiminle konuşuyordun? > > KADIN - Tanımazsın. > > ADAM - Tanısam sormam zaten. > > KADIN - Tanımadığın birini neden soruyorsun? > > ADAM - Tanımak için. > > KADIN - Peki...

Detaylı

2KiloMavi de. Misafir Yazarlık. Eylül 2012. 2kilomavi.wordpress.com

2KiloMavi de. Misafir Yazarlık. Eylül 2012. 2kilomavi.wordpress.com de Misafir Yazarlık Eylül 2012 de Misafir Yazarlık Nedir? Misafir yazarlık, de yazar olmayan takipçilerimizin yazdıkları herhangi bir yazılarının de yayınlanması anlamına gelir. Kendi bloğunuz olsun ya

Detaylı

Hayalindeki Kadını Kendine Aşık Etmenin 6 Adımı - Genç Gelişim Kişisel Gelişim

Hayalindeki Kadını Kendine Aşık Etmenin 6 Adımı - Genç Gelişim Kişisel Gelişim on günlerde mevsimsel geçiş döneminin verdiği miskinlikle aklıma yazılabilecek bir yazı gelmiyordu. Bugün kardio antrenmanımı yaparken,aklıma sevgili olmamak için yapman gerekenler adlı yazım geldi. Bende

Detaylı

5 YAŞ AYIN TEMASI. Cinsiyetim, adım, fiziksel özelliklerim nelerdir? Vücudumuzun bölümleri ve iç organlarımız nelerdir? Ne işe yarar?

5 YAŞ AYIN TEMASI. Cinsiyetim, adım, fiziksel özelliklerim nelerdir? Vücudumuzun bölümleri ve iç organlarımız nelerdir? Ne işe yarar? 5 YAŞ AYIN TEMASI Cinsiyetim, adım, fiziksel özelliklerim nelerdir? Vücudumuzun bölümleri ve iç organlarımız nelerdir? Ne işe yarar? İskelet sistemi nedir? Ne işe yarar? Aile nedir? Aileyi oluşturan bireylerin

Detaylı

LanguageCert AÜ TÖMER A1 TürkYet (Konuşma) Örnek Sınav 1

LanguageCert AÜ TÖMER A1 TürkYet (Konuşma) Örnek Sınav 1 LanguageCert AÜ TÖMER A1 TürkYet (Konuşma) Örnek Sınav 1 Gözetmen için açıklamalar Sınav süresi : 6 dakika A = Aday G = Gözetmen Birinci Bölüm (1 dakika 30 saniye) KAYIT CİHAZINIZI KONTROL EDİNİZ G: LanguageCert

Detaylı

A1 DÜZEYİ A KİTAPÇIĞI NOT ADI SOYADI: OKUL NO:

A1 DÜZEYİ A KİTAPÇIĞI NOT ADI SOYADI: OKUL NO: A1 DÜZEYİ ADI SOYADI: OKUL NO: NOT OKUMA 1. Aşağıdaki metni -(y/n)a, -(n)da, -(n)dan, -(y/n)i ve -(I)yor ekleriyle tamamlayınız. (10 puan) Sevgili Ayşe, Nasılsın? Sana bu mektubu İstanbul dan yazıyorum.

Detaylı

VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ

VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ ETKİLİ ÖĞRENME, uygun yöntem ve teknikleri kullanarak öğrenme amacını gerçekleştirmektir. ETKİLİ ÖĞRENME İÇİN, Zamanı planlama, Çalışma ortamı düzenleme, Etkili okuma, Etkili

Detaylı

Okuma- Yazmaya Hazırlık. Türkçe Dil Etkinlikleri Sanat Etkinlikleri Oyunlar Müzik Ve Ritim. Fen Ve Doğa Etkinlikleri

Okuma- Yazmaya Hazırlık. Türkçe Dil Etkinlikleri Sanat Etkinlikleri Oyunlar Müzik Ve Ritim. Fen Ve Doğa Etkinlikleri Türkçe Dil Etkinlikleri Sanat Etkinlikleri Oyunlar Müzik Ve Ritim Sohbetler *Tatilde neler yaptık? *Hava nedir? Hangi duyu organımızla hissederiz? *Tatildeyken hava nasıl değişimler oldu? *Müzik dendiğinde

Detaylı

Kızlarla Telefon Ve Mesajlaşma Teknikleri

Kızlarla Telefon Ve Mesajlaşma Teknikleri Kızlarla Telefon Ve Mesajlaşma Teknikleri Kızlarla Telefon ve Mesajlaşma teknikleri Şu ana kadar hiç bir yerde bulamayacağınız bir kaynak olarak karşınıza çıkıyor İçinde bir kız ile etkin bir şekilde nasıl

Detaylı

ANKARA YILDIRIM BEYAZIT UNIVERSITY

ANKARA YILDIRIM BEYAZIT UNIVERSITY ANKARA YILDIRIM BEYAZIT UNIVERSITY Odanızı yeniden düzenlemek, ne zamandır ertelediğiniz işleri gerçekleştirmek, yeni bir dil öğrenmek, bir spora başlamak bir enstrüman çalmayı öğrenmek. Okul dışında etkinliklere

Detaylı

Flört Teknikleri (Kadınlar İçin)

Flört Teknikleri (Kadınlar İçin) Flört Teknikleri (Kadınlar İçin) İşte kadınlar için yepyeni bir kitap, bu kitap sizin hayatınızı değiştirecek. Flört kadınların iç güdüsel olarak aslında çok iyi oldukları bir konudur ama ben flörtlerde

Detaylı

Jamie Foxx J

Jamie Foxx J Jamie Foxx J - - - - - - - - - - - - - 62 Corinne Foxx 63 Biz müzik ve sinemayı bir araya getiren bir aileyiz. Babam hem eğitimli bir müzisyen hem de bir oyuncu. Gerçekten çok şanslıyım! Corinne Foxx Jamie

Detaylı

İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmet Fiyat Teklifi

İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmet Fiyat Teklifi CAMİŞ ELEKTRİK ÜRETİM A.Ş. Hazırlanma Tarihi 06/12/2018 Geçerlilik Tarihi 06/01/2019 NEDEN ÖZDEN OSGB? Bizimle çalışmadan önce bizim hakkımızda bazı detayları öğrenmek isteyeceğinizi düşündük. Sıkıcı metinler

Detaylı

Seviye 1 Ünite 2 Çalışma Planı

Seviye 1 Ünite 2 Çalışma Planı Seviye 1 Ünite 2 Çalışma Planı Değerli Öğrencimiz, İşte bu haftanın çalışma planı. Bu planda detaylandırılmış aktiviteler üzerine 5-6 saat çalışmanızı öneriyoruz. Tavsiyemiz bütün aktiviteleri bir defada

Detaylı

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI 2. DÖNEM YAZ OKULU EĞİTİM PROGRAMI

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI 2. DÖNEM YAZ OKULU EĞİTİM PROGRAMI 23 TEMMUZ PAZARTESİ 24 TEMMUZ SALI 25 TEMMUZ ÇARŞAMBA 26 TEMMUZ PERŞEMBE 27 TEMMUZ CUMA *Deniz mavisi, çimen yeşili Hayatımızda renklerin yerini araştırıyoruz. Renk tonlarının ne olduğunu öğreniyoruz.

Detaylı

ÇOCUK İSTİSMARININ ÖNLENMESİ. Hoş Geldiniz BİLECİK REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ

ÇOCUK İSTİSMARININ ÖNLENMESİ. Hoş Geldiniz BİLECİK REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ Hoş Geldiniz Vücudun Senindir Onu Koru Güvenlik Denilince Aklımıza Neler Gelir? Bildiğiniz hangi güvenlik kuralları vardır? Trafikteki güvenlik kurallarının bazılarına bakarsak Kırmızı ışıkta neden geçilmez,

Detaylı

Yabancı Dil Ööğreniminde Güçlü Hafıza Teknikleri - Genç Gelişim Kişisel Gelişim

Yabancı Dil Ööğreniminde Güçlü Hafıza Teknikleri - Genç Gelişim Kişisel Gelişim Yabancı dil öğreniminde kelime ve anlamını ezberleme oldukça önemli bir yere sahiptir. En sık kelime ezberleme yöntemi ise tekrardır. Yani sık sık kelimenin ve anlamının tekrar edilmesidir. Bu kelimelerin

Detaylı

ARAMIZDA ÇOK FARKLAR VAR

ARAMIZDA ÇOK FARKLAR VAR ARAMIZDA ÇOK FARKLAR VAR BİRLİK BULAMACI YERİNE GERÇEK BİRLİK A. GİRİŞ Başlangıçta,eşler arasındaki farklar bazen heyecanlı olabilir. Kendinde olmayan özellikleri eşinde bulunca yaşama renk katacağı olur

Detaylı

DANİEL BERZ (Diyalekten) Çocuğun okula yanlız gitmesine olanak vermek önemlidir. Bisikletle yada yaya olarak gidebilir. S. 2 / 5

DANİEL BERZ (Diyalekten) Çocuğun okula yanlız gitmesine olanak vermek önemlidir. Bisikletle yada yaya olarak gidebilir. S. 2 / 5 Hareket Hayattır ERDAL "Hareket, benim için özellikle çocuklarla dışarıya çıkmak, gezinti ve yürüyüş yapmaktır. Onlar bunu severek yapıyorlar, evet. Bu nedenle çocuklarımızla üç veya dört saate kadar güzel

Detaylı

Evimi misafirlerim gidince temizlemek için saatlerce uğraşıyorsam birçok arkadaşım

Evimi misafirlerim gidince temizlemek için saatlerce uğraşıyorsam birçok arkadaşım Yeni evli bir çift vardı. Evliliklerinin daha ilk aylarında, bu işin hiç de hayal ettikleri gibi olmadığını anlayıvermişlerdi. Aslında birbirlerini sevmiyor değillerdi. Son zamanlarda o kadar sık olmasa

Detaylı

ÖZEL PEK ANAOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKİM AYI BÜLTENİ. İzimden gelin gençler! Bocalamadan, yorulmadan, sıkılmadan Tek çıkış yolunuz budur!

ÖZEL PEK ANAOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKİM AYI BÜLTENİ. İzimden gelin gençler! Bocalamadan, yorulmadan, sıkılmadan Tek çıkış yolunuz budur! ÖZEL PEK ANAOKULU 2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKİM AYI BÜLTENİ İzimden gelin gençler! Bocalamadan, yorulmadan, sıkılmadan Tek çıkış yolunuz budur! BU AY NELERİ SORGULAYACAĞIZ? İnsanlar duygularını olaylar

Detaylı

Giovanni dışında bütün örenciler çok çalışıyor. O hiç çalışmıyor ama sınıfın en başarılı öğrencisi. Çok iyi Türkçe konuşuyor.

Giovanni dışında bütün örenciler çok çalışıyor. O hiç çalışmıyor ama sınıfın en başarılı öğrencisi. Çok iyi Türkçe konuşuyor. OKUMA - ANLAMA: ÖĞRENCİLER HER GÜN NELER YAPIYORLAR? 1 Türkçe dersleri başladı. Öğrenciler her gün okula gidiyorlar, yeni şeyler öğreniyorlar. Öğretmenleri, Nazlı Hanım, her Salı ve her Cuma günü sınav

Detaylı

LanguageCert AÜ TÖMER B2 TürkYet (Konuşma) Örnek Sınav 1

LanguageCert AÜ TÖMER B2 TürkYet (Konuşma) Örnek Sınav 1 LanguageCert AÜ TÖMER B2 TürkYet (Konuşma) Örnek Sınav 1 Gözetmen için açıklamalar Sınav süresi : 13 dakika A = Aday G = Gözetmen Birinci Bölüm (3 dakika) KAYIT CİHAZINIZI KONTROL EDİNİZ G: LanguageCert

Detaylı

LanguageCert AÜ TÖMER A2 TürkYet (Konuşma) Örnek Sınav 1

LanguageCert AÜ TÖMER A2 TürkYet (Konuşma) Örnek Sınav 1 LanguageCert AÜ TÖMER A2 TürkYet (Konuşma) Örnek Sınav 1 Gözetmen için açıklamalar Sınav Süresi : 9 dakika A = Aday G = Gözetmen Birinci Bölüm Süre: 2 dakika KAYIT CİHAZINIZI KONTROL EDİNİZ. G A G A :LanguageCert

Detaylı

Nasıl Bir Zekâya Sahipsiniz? - Genç Gelişim Kişisel Gelişim. Ayın Testi

Nasıl Bir Zekâya Sahipsiniz? - Genç Gelişim Kişisel Gelişim. Ayın Testi Ayın Testi Prof. Gardner yıllar boyu hâkimiyetini sürdüren, insanların tek bir zekâya sahip oldukları IQ denen zekâ anlayışını kırdı. Gardner'a göre insanların sahip oldukları çoklu zekâların her biri

Detaylı

Seviye 1 Ünite 4 Çalışma Planı

Seviye 1 Ünite 4 Çalışma Planı Seviye 1 Ünite 4 Çalışma Planı Değerli Öğrencimiz, İşte bu haftanın çalışma planı. Bu planda detaylandırılmış aktiviteler üzerine 4-6 saat çalışmanızı öneriyoruz. Tavsiyemiz bütün aktiviteleri bir defada

Detaylı

TAT İ L ÖNER İ LER İ

TAT İ L ÖNER İ LER İ TATİL ÖNERİLERİ 20 OCAK 2017 GÜNÜ SÖMESTR TATİLİ BAŞLIYOR! Yoğun geçen bir döneminin ardından karneler alınıyor ve sömestr tatili başlıyor! Karne ne anlama gelir? Geçen bir dönemin ardından öğrenim sürecinin

Detaylı

Çilek Ağacı Anaokulu Bülten Sayı : 1 Eylül

Çilek Ağacı Anaokulu Bülten Sayı : 1 Eylül Çilek Ağacı Anaokulu Bülten Sayı : 1 Eylül Günlük Rutinler *Özel günler *100.gün *Sabah sporu/beden eğitimi *Sınıf Yoklamaları *Duygularım Önemli Gün Ve Kutlamalar *Dünya barış günü (1 Eylül ) *Okulun

Detaylı

Seviye 1 Ünite 2 Çalışma Planı

Seviye 1 Ünite 2 Çalışma Planı Seviye 1 Ünite 2 Çalışma Planı Değerli Öğrencimiz, İşte bu haftanın çalışma planı. Bu planda detaylandırılmış aktiviteler üzerine 4-6 saat çalışmanızı öneriyoruz. Tavsiyemiz bütün aktiviteleri bir defada

Detaylı

ΕΘΝΙΚΟ & ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΑΣΙΑΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Μάθηµα : ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ II ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟΝ

ΕΘΝΙΚΟ & ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΑΣΙΑΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Μάθηµα : ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ II ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ & ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΑΣΙΑΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Μάθηµα : ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ II ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΦΟΡΙΚΟ ΛΟΓΟ (70005Γ) DİNLEME İSTEKLER (9) Metinleri dinleyelim

Detaylı

ADIN YERİNE KULLANILAN SÖZCÜKLER. Bakkaldan. aldın?

ADIN YERİNE KULLANILAN SÖZCÜKLER. Bakkaldan. aldın? 1. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde ismin yerini tutan bir sözcük kullanılmıştır? A) Onu bir yerde görmüş gibiyim. B) Bahçede, arkadaşımla birlikte oyun oynadık. C) Güneş gören bitkiler, çabuk büyüyor.

Detaylı

1 of 5 14/10/2010. Stresle Başa Çıkma

1 of 5 14/10/2010. Stresle Başa Çıkma 1 of 5 14/10/2010 Stresle Başa Çıkma Stres bizim baskıya karşı duygusal ve fiziksel tepkimizdir. Bu baskı dışsal faktörlerden kendimizin ya da bir yakınımızın yaşam etkinliklerinden, hastalıklarından yaşam

Detaylı

REHBERLİK BİRİMİ ÇOCUKLARDA PROBLEM ÇÖZME BECERİSİ

REHBERLİK BİRİMİ ÇOCUKLARDA PROBLEM ÇÖZME BECERİSİ REHBERLİK BİRİMİ ÇOCUKLARDA PROBLEM ÇÖZME BECERİSİ Anne babalar olarak hepimiz çocuklarımızın sorunsuz ve mutlu bir şekilde yaşamalarını sağlamak isteriz. Üzülmemeleri ve mutsuz olmamaları için elimizden

Detaylı

3 YAŞ AYIN TEMASI. Cinsiyetim, adım, özelliklerim, görünümümdeki değişiklikler nelerdir?

3 YAŞ AYIN TEMASI. Cinsiyetim, adım, özelliklerim, görünümümdeki değişiklikler nelerdir? 3 YAŞ AYIN TEMASI Cinsiyetim, adım, özelliklerim, görünümümdeki değişiklikler nelerdir? Vücudumuzun bölümleri ve iç organlarımız nelerdir? Ne işe yarar? İskelet sistemi nedir? Ne işe yarar? Aile ve aileyi

Detaylı

DÜZEY B1 Avrupa Konseyi Ortak Dil Ölçütleri Çerçevesinde BÖLÜM 4 SINAV GÖREVLİSİNİN KİTAPÇIĞI. Dönem Kasım 2009 DİKKAT

DÜZEY B1 Avrupa Konseyi Ortak Dil Ölçütleri Çerçevesinde BÖLÜM 4 SINAV GÖREVLİSİNİN KİTAPÇIĞI. Dönem Kasım 2009 DİKKAT ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑΣ Milli Eğitim ve Din İşleri Bakanlığı Devlet Dil Sertifikası DÜZEY B1 Avrupa Konseyi Ortak Dil Ölçütleri Çerçevesinde BÖLÜM

Detaylı

BİR ÇOCUĞUN KALBİNE DOKUNMAK

BİR ÇOCUĞUN KALBİNE DOKUNMAK BİR ÇOCUĞUN KALBİNE DOKUNMAK Ceylan Işık, Hacettepe Türkçe Öğretmenliği Biliyor musunuz, ben bir çocuğun kalbine dokundum? Hatta bir değil birçok çocuğun kalbine dokundum. Onların sadece ellerine, yüzlerine

Detaylı

ÖZEL EFDAL İLKOKULU VE ORTAOKULU REHBERLİK BÜLTENİ- ŞUBAT / MART 2015 TEKNOLOJİYİ DOĞRU KULLANIYORUM

ÖZEL EFDAL İLKOKULU VE ORTAOKULU REHBERLİK BÜLTENİ- ŞUBAT / MART 2015 TEKNOLOJİYİ DOĞRU KULLANIYORUM TEKNOLOJİYİ DOĞRU KULLANIYORUM Artık birçok ailenin televizyonda haberler de dâhil olmak üzere birçok programa çocukları için sınırlama getirdiğini duymaktayız. Televizyon, internet, bilgisayar oyunlarının

Detaylı

ÖZEL ATACAN EĞİTİM KURUMLARI

ÖZEL ATACAN EĞİTİM KURUMLARI ÖZEL ATACAN EĞİTİM KURUMLARI ANAOKULU PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK SERVİSİ VELİ BÜLTENİ MAYIS -2012 ÇOCUK VE KİTAP "EĞİTİM YAŞAM İÇİNDİR" 2 ÇOCUK VE KİTAP Önceleri çocuk için kitap bir oyuncaktır.

Detaylı

Çocuklar Tatilde! Plansız tatil olmaz! Spor ve oyun iç içe Kitaplar her zaman en iyi dostlarımız!

Çocuklar Tatilde! Plansız tatil olmaz! Spor ve oyun iç içe Kitaplar her zaman en iyi dostlarımız! Çocuklar Tatilde! Biten ders yılının ardından, çocukların sabırsızlıkla ve özlemle beklediği yaz tatili başlıyor. Tatil dönemleri çocuklara dinlenmek, eğlenmek ve yeni deneyimler kazanmak için harika fırsatlar

Detaylı

MERHABA ARKADAŞLAR BEN YEŞİLCAN!

MERHABA ARKADAŞLAR BEN YEŞİLCAN! MERHABA ARKADAŞLAR BEN YEŞİLCAN! Sağlıklı ve faydalı olan ne varsa yaparım. Zararlı olan her şeyle savaşırım. Kötülerin düşmanı, iyilerin dostuyum. Zor durumda kaldığınızda İmdaat! diye beni çağırabilirsiniz.

Detaylı

ÖZEL İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ VAKFI ADIGÜZEL ANAOKULU GÖKYÜZÜ SINIFI KASIM AYI KAVRAM VE ŞARKILAR

ÖZEL İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ VAKFI ADIGÜZEL ANAOKULU GÖKYÜZÜ SINIFI KASIM AYI KAVRAM VE ŞARKILAR RENKLER Ben bir küçük ressamım Pembe sarı boyarım Yeşil yeşil ormanlar Mavi mavi denizler Turuncudur portakal Gökte sarı güneş var Fırça kalem ve kağıt Olmazsa resim olmaz Reklerle oynamaktan Hiç bir çocuk

Detaylı

Koç Üniversitesi nde ders verme tecrübelerim BURAK ÖZBAĞCI 2013

Koç Üniversitesi nde ders verme tecrübelerim BURAK ÖZBAĞCI 2013 Koç Üniversitesi nde ders verme tecrübelerim BURAK ÖZBAĞCI 2013 2002 yılından beri Koç Üniversitesi nde lisans ve lisansüstü toplam 16 farklı dersi, 35 farklı şubede anlattım. 8-10 kişilik küçük sınıflara

Detaylı

İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmet Fiyat Teklifi

İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmet Fiyat Teklifi HAPPY MOON'S Hazırlanma Tarihi 03/03/2017 Geçerlilik Tarihi 03/04/2017 NEDEN ÖZDEN OSGB? Bizimle çalışmadan önce bizim hakkımızda bazı detayları öğrenmek isteyeceğinizi düşündük. Sıkıcı metinler yerine

Detaylı

VÜCUDUMUZUN BİLMECESİNİ ÇÖZELİM

VÜCUDUMUZUN BİLMECESİNİ ÇÖZELİM ÜNİTE 1 VÜCUDUMUZUN BİLMECESİNİ ÇÖZELİM DESTEK VE HAREKET SİSTEMİ - 1 Ad :... Soyad :... Vücudumuzu ayakta tutan, hareket etmemizi sağlayan ve bazı önemli organları koruyan sert yapıya iskelet denir. İskelet

Detaylı

Lesson 02 : Self-Introduction (Part II)

Lesson 02 : Self-Introduction (Part II) Lesson 02 : Self-Introduction (Part II) Ders 2 : Kendini Tanıtma (Bölüm II) Ders 2: Kendinizi nasıl tanıtacağınızı öğrenmeye devam edin. Öğretmeninizin yardımıyla İngilizce öğrenin! Step 1 (1. Adım) Ne

Detaylı

Dünyayı Değiştiren İnsanlar

Dünyayı Değiştiren İnsanlar Dünyayı Değiştiren İnsanlar MARIA MONTESSORI Hayatın en önemli dönemi üniversite çalışmaları değil, doğumdan altı yaşa kadar olan süredir. Çünkü bu, bir çocuğun gelecekte olacağı yetişkini inşa ettiği

Detaylı

Sevgi evlerinde kalan kardeşlerimize konser düzenledik. Huzurevi ziyaretlerimiz ara sıra oluyor,gönül Köprüsü diye bir proje de yer alıyoruz.

Sevgi evlerinde kalan kardeşlerimize konser düzenledik. Huzurevi ziyaretlerimiz ara sıra oluyor,gönül Köprüsü diye bir proje de yer alıyoruz. Hitit Üniversitesi Aktif Yaşam Kulübü olarak,engelli kardeşlerimize farklı eğlenceler düzenledik. Farkındalık programları yaptık, 2 yılda 5 okula kitap yardımında bulunduk. Sevgi evlerinde kalan kardeşlerimize

Detaylı

İstanbul da, Bursa da, Çanakkale de, Sakarya da. Ve şimdi Konya da.

İstanbul da, Bursa da, Çanakkale de, Sakarya da. Ve şimdi Konya da. İstanbul da, Bursa da, Çanakkale de, Sakarya da Ve şimdi Konya da. 23 Bursa Prestij Modern 23 yıllık İstanbul Prestij Park Bakyapı Uzmanlığıyla Prestijli Bir Hayat Sakarya Çamlıca Apart Evleri Çanakkale

Detaylı

genç odası Özgün bir biçimde dekore edilen odalar, gençleri mutlu eder. Genç odası dekore edilirken mümkün olduğunca bilindik kalıplardan ve renklerden arınılmalı, daha özgün ve yenilikçi çözümlere yönelinmelidir.

Detaylı

Seviye 1 Ünite 3 Çalışma Planı

Seviye 1 Ünite 3 Çalışma Planı Seviye 1 Ünite 3 Çalışma Planı Değerli Öğrencimiz, İşte bu haftanın çalışma planı. Bu planda detaylandırılmış aktiviteler üzerine 4-6 saat çalışmanızı öneriyoruz. Tavsiyemiz bütün aktiviteleri bir defada

Detaylı

BÖLÜM 1. İLETİŞİM, ANLAMA VE DEĞERLENDİRME (30 puan) Metni okuyunuz ve soruları cevaplayınız. MUTLULUK HİKAYESİ

BÖLÜM 1. İLETİŞİM, ANLAMA VE DEĞERLENDİRME (30 puan) Metni okuyunuz ve soruları cevaplayınız. MUTLULUK HİKAYESİ BÖLÜM. İLETİŞİM, NLM VE DEĞERLENDİRME ( puan) Metni okuyunuz ve soruları cevaplayınız. MUTLULUK HİKYESİ 8 Hayatı boyunca mutlu olmadığını fark eden bir adam, artık mutlu olmak istiyorum demiş ve aramaya

Detaylı

D218 Sosyal Siyaset: Sosyal Yardım, Güç ve Çeşitlilik CDA1: CDA5613

D218 Sosyal Siyaset: Sosyal Yardım, Güç ve Çeşitlilik CDA1: CDA5613 D218 Sosyal Siyaset: Sosyal Yardım, Güç ve Çeşitlilik CDA1: CDA5613 Bölüm 2 Clarke Bu programda D218 ya da bir başka derse çalışmak için en önemli becerilerden birini konuşacağız. Konumuz, not tutmak.

Detaylı

Bunu herkes yapıyor! -Gerçekten herkes mi? Nasıl korunmam gerektiğini biliyorum! -Kalbini, gönlünü nasıl koruyacaksın? www.gerçeksevgibekler.

Bunu herkes yapıyor! -Gerçekten herkes mi? Nasıl korunmam gerektiğini biliyorum! -Kalbini, gönlünü nasıl koruyacaksın? www.gerçeksevgibekler. Bunu herkes yapıyor! -Gerçekten herkes mi? Nasıl korunmam gerektiğini biliyorum! -Kalbini, gönlünü nasıl koruyacaksın? www.gerçeksevgibekler.de www.wahreliebewartet.de Avrupa ülkelerindeki gençlik denilince

Detaylı

1) İngilizce Öğrenmeyi Ders Çalışmak Olarak Görmek

1) İngilizce Öğrenmeyi Ders Çalışmak Olarak Görmek 1) İngilizce Öğrenmeyi Ders Çalışmak Olarak Görmek İngilizce öğrenilememesinin ilk ve en büyük sebeplerinden birisi, İngilizce öğrenmeyi ders çalışmak olarak görmek. Çoğu zaman İngilizce iş hayatında başarılı

Detaylı

Kanada'da Konaklama. Konaklama ile ilgili alternatıfler sd yurt dışı egitimde. Sizlere istediğiniz yerde konaklama sunuyoruz. Aile yanı konaklama

Kanada'da Konaklama. Konaklama ile ilgili alternatıfler sd yurt dışı egitimde. Sizlere istediğiniz yerde konaklama sunuyoruz. Aile yanı konaklama Kanada'da Konaklama Konaklama ile ilgili alternatıfler sd yurt dışı egitimde Sizlere istediğiniz yerde konaklama sunuyoruz Aile yanı konaklama Kaliteli ve sorumluluk sahibi dil okullarında tüm aileler,

Detaylı

TEOG YAZ TATİLİNDE KAZANILIR

TEOG YAZ TATİLİNDE KAZANILIR TEOG YAZ TATİLİNDE KAZANILIR Sevgili öğrencim, Yoğun bir yılı bitirdin ve artık TEOG sınavı hazırlık sürecinde geri sayıma başladın. Öncelikle TEOG un düzenli çalışan her öğrencinin kolaylıkla başarabileceği

Detaylı

Seviye 1 Ünite 1 Çalışma Planı

Seviye 1 Ünite 1 Çalışma Planı Seviye 1 Ünite 1 Çalışma Planı Değerli Öğrencimiz, İşte bu haftanın çalışma planı. Bu planda detaylandırılmış aktiviteler üzerine 5-6 saat çalışmanızı öneriyoruz. Tavsiyemiz bütün aktiviteleri bir defada

Detaylı

İltifat Etmek ve. Kadınların Kalbini Fethetmek

İltifat Etmek ve. Kadınların Kalbini Fethetmek İltifat Etmek ve Kadınların Kalbini Fethetmek İltifat fethetmek ile reddedilmek arasındaki İNCE ÇİZGİDİR. Bu kitapta seni neler bekliyor? İltifat nasıl edilir? Ve iltifat etmenin inceliklerini öğrenmek

Detaylı

Neden Daha Fazla Satın Alalım?

Neden Daha Fazla Satın Alalım? Neden Daha Fazla Satın Alalım? Ana Tema Önerilen Süre Kazanımlar Öğrenciye Kazandırılacak Beceriler Yöntem ve Teknikler Araç ve Gereçler Giderek artan bilinçsiz tüketim ve üretim çevreyi olumsuz etkiliyor.

Detaylı

SIFATLAR. 1.NİTELEME SIFATLARI:Varlıkların durumunu, biçimini, özelliklerini, renklerini belirten sözcüklerdir.

SIFATLAR. 1.NİTELEME SIFATLARI:Varlıkların durumunu, biçimini, özelliklerini, renklerini belirten sözcüklerdir. SIFATLAR 1.NİTELEME SIFATLARI 2.BELİRTME SIFATLARI a)işaret Sıfatları b)sayı Sıfatları * Asıl Sayı Sıfatları *Sıra Sayı Sıfatları *Üleştirme Sayı Sıfatları *Kesir Sayı Sıfatları c)belgisizsıfatlar d)soru

Detaylı

Seviye 3 Ünite 3 Çalışma Planı

Seviye 3 Ünite 3 Çalışma Planı Seviye 3 Ünite 3 Çalışma Planı Değerli Öğrencimiz, İşte gelecek iki haftanın çalışma planı! Bu planda detaylandırılmış aktiviteler üzerine 6-7 saat çalışmanızı öneriyoruz. Tavsiyemiz bütün aktiviteleri

Detaylı

SİZİN WEB SİTENİZ BİR TANEDİR!

SİZİN WEB SİTENİZ BİR TANEDİR! 1 SİZİN WEB SİTENİZ BİR TANEDİR! Tabi şu da bir gerçek ki, sizin siteniz 350 milyon ve hala artmakta olan siteden bir tanesidir. Sitenizin diğerlerinden ayrılması ve ayakta kalması için ne yapabilirsiniz?

Detaylı

TÜM BİLGİLER KESİNLİKLE GİZLİ TUTULACAKTIR. Anketi Nasıl Dolduracaksınız? LÜTFEN AŞAĞIDAKİ HİÇBİR İFADEYİ BOŞ BIRAKMAYINIZ. İsim:... Cinsiyet:...

TÜM BİLGİLER KESİNLİKLE GİZLİ TUTULACAKTIR. Anketi Nasıl Dolduracaksınız? LÜTFEN AŞAĞIDAKİ HİÇBİR İFADEYİ BOŞ BIRAKMAYINIZ. İsim:... Cinsiyet:... OA TÜM BİLGİLER KESİNLİKLE GİZLİ TUTULACAKTIR İsim:... Cinsiyet:... Doğum Tarihi:... Bugünün Tarihi:... Anketi Nasıl Dolduracaksınız? Aşağıda bazı ifadelerin listesi bulunmaktadır. Lütfen her ifadeyi çok

Detaylı

Yüreğimize Dokunan Şarkılar

Yüreğimize Dokunan Şarkılar On5yirmi5.com Yüreğimize Dokunan Şarkılar Gelmiş geçmiş en güzel Türkçe slow şarkılar kime ait? Bakalım bizlerin ve sizlerin gönlünde yatan sanatçılar kimler? Yayın Tarihi : 6 Ocak 2010 Çarşamba (oluşturma

Detaylı

Cümle içinde isimlerin yerini tutan, onları hatırlatan sözcüklere zamir (adıl) denir.

Cümle içinde isimlerin yerini tutan, onları hatırlatan sözcüklere zamir (adıl) denir. ZAMİR (ADIL) Kitapları dolabın diğer rafına koyalım. Bunları dolabın diğer rafına koyalım. Yukarıdaki cümlelerde koyu yazılmış sözcükleri inceleyelim: ilk cümlede "kitap" sözcüğü bir varlığı kar şıladığından

Detaylı

O sabah minik kuşların sesleriyle uyandı Melek. Yatağından kalktı ve pencereden dışarıya baktı. Hava çok güzeldi. Güneşin ışıkları Melek e sevinç

O sabah minik kuşların sesleriyle uyandı Melek. Yatağından kalktı ve pencereden dışarıya baktı. Hava çok güzeldi. Güneşin ışıkları Melek e sevinç O sabah minik kuşların sesleriyle uyandı Melek. Yatağından kalktı ve pencereden dışarıya baktı. Hava çok güzeldi. Güneşin ışıkları Melek e sevinç katıyordu. Bulutlar gülümsüyor ve günaydın diyordu. Melek

Detaylı

ÇOCUKLARIMIZ VE TEKNOLOJİ

ÇOCUKLARIMIZ VE TEKNOLOJİ TERAKKİ VAKFI ÖZEL ŞİŞLİ TERAKKİ ANAOKULU 2013-2014 EĞİTİM YILI Bilgi Bülten Sayı:2 ÇOCUKLARIMIZ VE TEKNOLOJİ Hızla gelişen dünyada teknolojik ürünler hayatımızın büyük bir kısmını kapsamakta. İş ortamında

Detaylı