ANLATIM BOZUKLUĞU BAĞDAŞIKLIKLA İLGİLİ ANLATIM BOZUKLUKLARI (ANLAMSAL)

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ANLATIM BOZUKLUĞU BAĞDAŞIKLIKLA İLGİLİ ANLATIM BOZUKLUKLARI (ANLAMSAL)"

Transkript

1 ANLATIM BOZUKLUĞU

2 ANLATIM BOZUKLUĞU BAĞDAŞIKLIKLA İLGİLİ ANLATIM BOZUKLUKLARI (ANLAMSAL) Bağdaşıklık, ü lelerde ya da eti lerde ir araya getirile keli eleri a la a uyu içi de ol alarıdır. 1. KELİMELERİN YANLIŞ ANLAMDA KULLANILMASI 2. ANLAMCA ÇELİŞEN KELİMELERİN BİR ARADA KULLANILMASI 3. KELİMELERİN YANLIŞ YERDE KULLANILMASI 4. AYNI ANLAMA GELEN KELİMELERİN BİR ARADA KULLANILMASI GEREKSİZ KELİME 5. YARDIMCI FİİLLERİN GEREKSİZ KULLANILMASI 6. ÇOĞUL / İYELİK / OLUMSUZLUK EKİNİN GEREKSİZ KULLANILMASI 7. ATASÖZÜ VE DEYİMLERLE İLGİLİ ANLATIM BOZUKLUKLARI 8. NOKTALAMA EKSİKLİĞİ VE ANLAM BELİRSİZLİĞİ 9. SIRALAMA YANLIŞLARI VE MANTIK HATALARI

3 ANLATIM BOZUKLUĞU BAĞLAŞIKLIKLA İLGİLİ ANLATIM BOZUKLUKLARI (YAPISAL) Bağlaşıklık, ü lelerde ya da eti lerde keli eleri dil ilgisi kuralları a uygu ola ak içi de ir araya getiril esidir. 1. YÜKLEM EKSİKLİĞİ 2. FİİLİMSİ EKSİKLİĞİ 3. ÇATI UYUŞMAZLIĞI 4. EK FİİL EKSİKLİĞİ 5. ÖZNE YÜKLEM UYUŞMAZLIĞI 6. ÖZNE EKSİKLİĞİ 7. NESNE EKSİKLİĞİ 8. DOLAYLI TÜMLEÇ EKSİKLİĞİ 9. EDAT TÜMLECİ EKSİKLİĞİ 10. TAMLAYAN EKSİKLİĞİ VE ANLAM BELİRSİZLİĞİ 11. TAMLAYAN / TAMLANAN EKİ İLE İLGİLİ ANLATIM BOZUKLUKLARI 12. TAMLAYAN TAMLANAN UYUŞMAZLIĞI

4 BAĞDAŞIKLIKLA İLGİLİ ANLATIM BOZUKLUKLARI (ANLAMSAL)

5 . KELİMELERİN YANLIŞ ANLAMDA KULLANILMASI Bir iriyle ses ya da a la yakı lığı ulu a söz üklerde iri i, diğeri i yeri e kulla ak, a latı ozukluğu a se ep olur. Pazarda aldığı u örgü kazağı ü reti edir peki? Öğret e i i dikkatle di liyoru, a ak o u söyledikleri i algıla akta zorla ıyoru.

6 Aşağıda verile ve araları da ses ya da a la yö ü de e zerlikler ulu a söz üklere dikkat edeli : Anlamak: Bir şeyi e olduğu u, eye işaret ettiği i kavra ak. Algıla ak: Bir olayı ya da ir es e i varlığı ı duyu yolu ile yalı içi de ili ç ala ı a al ak. Ayrı : Bir şeyi aşkasıyla karıştırıl a ası ı sağlaya ayrılık, aşkalık, fark. Ayrı tı: Detay. Ayrı alık: Başkaları da ayrı ve üstü tutul a, i tiyaz. Azı sa ak: Nicelik olarak az bulmak, az görmek. Küçümsemek: Hor gör ek, aşağı gör ek. Bası : Gazete, dergi gi i eserleri as a işi. Bası : Gazete, dergi gi i asılı eserleri tü ü.

7 Büyümek: E i e oyu a oyutları art ası. Uzamak: Boyu büyümek. Barı dır ak: Barı ası ı sağla ak. Sahip olmak: Elinde bulundurmak. Çekingen: Ürkek, sıkılga. Çekimser: Oy ver ekte ya da ir eyle i gerçekleştir ekte kaçı a. Dek / Deği : Bir eyle i so a erdiği oktayı ya da za a ı a latır. Denli: "kadar" a la ı da, üstü lük dere esi ildirir. Kadar: Ölçüsü de, dere esi de, üyüklüğü de. Dikmek: Fide hali deki itkiyi toprağa yerleştir ek. Ekmek: Bir itkiyi üret ek içi toprağa tohu at ak ya da tohu u gö ek. Duyurmak: Duy ası ı sağla ak, ilâ et ek. Hatırlat ak: Bili e ir şeyi, karşısı daki i aklı a getir ek.

8 Dokumak: Tezgâh üzeri de ip ile halı, kili, ku aş yap ak. Örmek: Elde şiş, tığ yardı ıyla kazak v. yap ak. Etkin: Çalışa, hareket hali de ola, faal, aktif. Etken: Etki yapan, neden, faktör. Etkili: Değiştiri i gü ü yüksek ola. Etki: Bir ki se ya da es e i aşka ir es e ya da kişi üzeri deki gü ü. Tepki: Bir is i aşka ir is e gösterdiği karşı etki, ir ki se i aşka ir ki seye karşı söylediği söz ya da yaptığı duru. İddia et ek / İleri sür ek: Sözü de dire ek, ir düşü e ya da tasarıyı ö er ek. Savunmak: Müdafaa et ek; ir görüşü ya da ki seyi haklı göster ek. İkilik: Görüşleri ikiye ölü üş ol a duru u. İkile : İ sa ı iste eye iki duru arası da kal ası.

9 Fiyat: Alı veya satı da ir alı para karşılığı değeri. Ücret: İş gü ü ü, hiz eti karşılığı ola para. Karşılık: Cevap, edel, ir davra ışı karşı tarafta uya dırdığı aşka davra ış. Karşı : Rağ e. Karşıt: Bir iri e aykırı ola, zıt. Kapsamak: İçi e al ak, içer ek. Kaplamak: Yayılıp her ya ı ı ört ek. Süreli: Belirli aralıklarla çıka. Sürekli: Kesintisiz olarak süren. Neden olmak / Yol açmak: Olu suz ir duru ortaya çıkar ak. Sağla ak: Olu lu ir duru ortaya çıkar ak.

10 Çalmak: Bir eşyayı sahi i i ha eri yokke art iyetle al ak. Alıp kaç ak: Sahi i de eşyası ı zor kulla arak art iyetle al ak. Yetki: Bir görevi yeri e getir eyi sağlaya hak. Görev: Bir es e ya da ir kişi i, yeri e getirdiği iş. Görünüm: Bir şeyi dışta akılı a görü e içi i es el. Görü üş: Gözü ve zih i, dolaysız olarak algıladığı içi öz el. Resim: Varlıkları doğadaki görü üşleri i kale, oya gi i araçlarla kağıt üzeri e aktarıl ası. Fotoğraf: Görü tüyü ışığa karşı duyarlıklı ir yüzey üzeri de özel makine ile tespit etme yöntemi. Yaşa : Hayat, ömür. Yaşa tı: Yaşa ı ir ölü ü, hayat tarzı, yaşa a larda edi ile te rü e.

11 Ba a ı işte atıl ası da, işe geç kal ası ı etki olduğu u söylediler. Çektiği ilgi ç fotoğraflar, ir dergide yayı la ıştı. Bu asılsız ilgileri üdüre aktarıp işte atıl a ı sağlaya lar, a a hesap verecekler.

12 - 5 dere e i üstü de soğukla aş et ek zoru daydık. Se i saye de sı avı ortası da sı ıfta kovul uştu. Birlikte hareket ederek yapa ağı ız her ha le daha etki ola aktır.

13 Kala alığa karış ak iste ezdi; çok çeki ser, sessiz ir ada dı. Fiyatlar çok pahalı olduğu içi satışlar çok durgu. Sözü ü ettiği iki ko u arası da ö e li ir ayrı tı var.

14 Yaşlı kadı ı kolu daki ilezikleri çal ışlar. Sa a verdiği haftalığı ede küçü süyorsu, a la ıyoru. Bütü evrakları ta a ladı ama bir de resim çektirmem gerekiyor.

15 Bu ta sa a özel ir davra ış tarzı doğrusu. Merakla eklediği iz tarihi sizlere şi di hatırlatıyoru. Lütfe dikkatle di leyi iz! Şu do ates fida ları ı ahçe i ir köşesi e ekivereli.

16 Okul üdürü ü ağış isteği, velilerde olu suz etki yarattı. Devlet, ilköğre i ala ı da üyük ye ilikler yap ayı pla lıyor uş. Yaşa tısı oyu a, dürüst ir i sa ol ayı hedefle iştir.

17 El ette ir polisi yetkisi, halkı huzurlu yaşa ası ı sağla aktır. Size ke di i ta ıştır ayı u uttu. Be, kulu uz Ah et Se a. Doktorlar, u hasta ı iyileşe eye eği i savu du.

18 Sizi le çalış ayı gerçekte çok isterim a ak ala ağı fiyatı da ko uşalı. Her ya ı ahzu ir ahar kokusu kapsa ıştı. Bu şüpheli akış açısı ı ırak alısı artık.

19 Geç gel esi e karşılık, öğret e i iz Aslı yı derse aldı. Yaz aşladığı da iti are de ize hiç gir edik. Karşılaş a ı so u u da hake iki güreşçi i de eli i sıktı.

20 . ANLAMCA ÇELİŞEN KELİMELERİN BİR ARADA KULLANILMASI Bu tür a latı ozukluğu, olasılık, kesi lik ya da yaklaşıklık a la ı taşıya söz üklere ay ı ü lede yer veril esi de kay akla ır. Hemen hemen tam üç aydır görüş üyoruz. Yaklaşık dört i sekiz yüz doksa altı aday, sı ava gire ek.

21 . KELİMELERİN YANLIŞ YERDE KULLANILMASI Bir söz üğü ya lış yerde kulla ıl ası, a la ı ula ıklaş ası a ya da ya lış ta la alar kurul ası a ede olur. Çok aşı ağrıyor u akşa. Sa a kısa a aşı da geçe leri a latayı.

22 Yasa 5 ye karşı 97 oyla ka ul edildi. Odu lar çok suda kaldıkları içi şiş iş. Yurt uğru a her ka ı ı döke kahra a ödülle diril eli.

23 Ne kadar arka ı dö erse dö eyi, her şeyi aşla gı ı kita ı satırları arası daydı. Yörükler ne kadar Bedevileri sevmeseler de onlarla iç içeydiler. Fazla a ı ı sık a.

24 Bu sıralar, sık sık doğduğu yere gidiyorum. İçişleri Baka ı, eş gü içerisi de petrol çıkara dört ülkeyi ziyaret ede ek. Adliyeye gele ir grup polisi, taş yağ uru a tuttu.

25 . AYNI ANLAMA GELEN KELİMELERİN BİR ARADA KULLANILMASI GEREKSİZ KELİME Ay ı a la a gele söz ükleri ay ı ü lede ir arada kulla ıl ası, duruluğu ozar, a latı ozukluğu ede idir. Neşeli, sağlıklı, şe ir i sa dı. Çocuk merdivenden aşağı düş üş.

26 Sizi çok sevdiği de dolayı yara azlıkları ıza katla ıyoru. Herhalde o da ke di e güve iyor ol alı. İyi ir devlet ada ı olsaydı, ileride ola akları ö ede sezerdi. Gali a u iş iki hafta daha süre eğe e ziyor. Bir günde ancak iki tane ekmek tüketebiliyoruz.

27 Sa ki illur ir pı ar gi iydi kahvere gi gözleri. ÖSS sı avı da kızlar erkeklere açık fark attı. Çok öfkele di, ta a ası ı çekti, az daha e i öldüreyazdı. A a o uzu yürüyüşü so u da ekle edik ir sürprizle itti.

28 Bazı öğre ileri sı avlarda aşarısız ol ası ı ede i, progra sız ders çalış aları da kay akla aktadır. Baş aka, ir saattir aka larla irlikte yapa ağı geziyi görüşüyor. Be i tahtaya yazdıkları ı defteri ize he e yazıveri. Bu ölü ü seçe leri Fra sız a dili i iyi il eleri gerekiyor.

29 . YARDIMCI FİİLLERİN GEREKSİZ KULLANILMASI Yardı ı fiilleri kulla ak yeri e, ir yapı ekiyle ye i ir keli e türetile ilir. Siz lütfe telaş et eyi. Bu eyveler e kadar da pahalı ol uş.

30 Bu ilaç bana hiç etki etmedi. İstediği pua ı alıp iyi ir ü iversiteye yerleş eyi u ut ediyoru. Siz kuşku et eyi, e o u la ilgile e eği.

31 Doktorlar gü de irkaç zeyti de fazlası ı ye e i yasak ettiler. Bugü derste yazdıkları ızı eve gidi e tekrar edi. Se e dişe et e, her şey yolu da.

32 Hayatı u saati ayar yap akla ı geçe ek? Milli takı u açta da ir ye ilgi aldı. Be gele e dek sofrayı hazır ede eksi.

33 . ÇOĞUL / İYELİK / OLUMSUZLUK EKİNİN GEREKSİZ KULLANILMASI Çoğul eki i,. tekil iyelik eki i ya da olu suzluk gereksiz kulla ıl ası a latı ı oza ilir. Birçok öğre iler sı avda aşarı göstere edi. Ayha, sı avdaki çoğu sorularda zorla dığı ı söylüyor. Birçok uyuşturu u ağı lısı ge çler, ili çsizliği kur a ı.

34 Ne se i e de e i ara adı. Ders çalış ası ı da eğle esi i de ile eksi. Yaptıkları a göz yu ası ı ede i se i çok sev esi de dir.

35 Erke kalk ası ı ir türlü öğrete edi sa a. Ara a sür esi i öğre e eği ve u işi ala ağı. Hava kirliliği i ir ede i de yeşil ala ları azlığı da dır.

36 . ATASÖZÜ VE DEYİMLERLE İLGİLİ ANLATIM BOZUKLUKLARI Atasözleri ve deyi ler, kalıplaş ış yapılardır. A la ları a ve içi leri e dikkat edil ede kulla ıl aları, a latı ozukluğu ede idir. Şi di ya oturup doğru ko uşalı. Ço uğu u ayıldığı ı görü e etekleri zil çaldı.

37 Söyledikleri e i a ayı. O deveyi pire yapar. Kara lıkta ada ı görü e korkuda saçları dike dike oldu. Sevi çte paçaları zil çalıyordu.

38 Bu kadar sık dokuyup i e ele ek ya lış e e. Sı avı kaza a il ek içi gü düzü ü ge esi e katıp çalışıyor. Ağaç dalıyla gürler, derler eskiler.

39 Adam olana sivrisinek saz, olmayana davul zurna az. Ko uklarda iri Ne kadar şık görü üyorsu! dediği de Ayşe üstü e alı dı. Yıllardır gör ediği a ası a u akşa kavuşa ağı içi içi ız ediyordu.

40 . NOKTALAMA EKSİKLİĞİ VE ANLAM BELİRSİZLİĞİ Virgülü gereke yerde kulla ıl a ası, ü lede irde fazla a la ı çık ası a yol açar. Kadı doktora ir şeyler a latıyor. Ge ç üdüre erakla akıyordu.

41 Ge ç kız arkadaşı a yetişe il ek içi hızlı hızlı yürüyordu. Çikolata a alajı ı içi de eri iş, ha ura dö üştü. Kadı ahku a ye ek ver e iş?

42 . SIRALAMA YANLIŞLARI VE MANTIK HATALARI Söz ükleri ü le i a la ı a uygu şekilde sırala a ası a latı ozukluğu ede idir. Bu yıl değil teşekkür, takdir ile ala a. Artık, evleri ize e geliş iş tek oloji, hatta ilgisayar ile girdi. Ü lü şairi 7. ölü yıl dö ü ü e katıldık.

43 Önceki ve Sonraki Videolar için OYNATMA LİSTESİNE GEL

ANLATIM BO)UKLUĞU BAĞDAŞIKLIKLA İLGİLİ ANLATIM BO)UKLUKLARI (ANLAMSAL)

ANLATIM BO)UKLUĞU BAĞDAŞIKLIKLA İLGİLİ ANLATIM BO)UKLUKLARI (ANLAMSAL) ANLATIM BO)UKLUĞU ANLATIM BO)UKLUĞU BAĞDAŞIKLIKLA İLGİLİ ANLATIM BO)UKLUKLARI (ANLAMSAL) Bağdaşıklık, ü lelerde ya da eti lerde ir araya getirile keli eleri a la a uyu içi de ol alarıdır. 1. KELİMELERİN

Detaylı

KALIPLAŞMIŞ KELİME ÖBEKLERİNDE ANLAM

KALIPLAŞMIŞ KELİME ÖBEKLERİNDE ANLAM KALIPLAŞMIŞ KELİME ÖBEKLERİNDE ANLAM . İKİLEMELER Bir sözün etkisini artır ak a a ıyla iki söz üğü kalıplaş ası yoluyla oluşa sözlerdir. İlk akışta güçlü kuvvetli iri gözüküyor. Yaptığı ı ya lış olduğu

Detaylı

CÜMLEDE BİLDİRİLEN DUYGU, DÜŞÜNCE VE KAVRAMLAR

CÜMLEDE BİLDİRİLEN DUYGU, DÜŞÜNCE VE KAVRAMLAR CÜMLEDE BİLDİRİLEN DUYGU, DÜŞÜNCE VE KAVRAMLAR NEDEN SONUÇ / AMAÇ SONUÇ ANLAMLI CÜMLELER!!! Neden (gerekçe) ildire yargı gerçekleş iş ir yargıdır. Yıllar so ra o u gördüğü içi oldukça utlu şi di. Ürü az

Detaylı

PARAGRAFTA YARDIMCI DÜŞÜNCE

PARAGRAFTA YARDIMCI DÜŞÜNCE PARAGRAFTA YARDIMCI DÜŞÜNCE PARAGRAFTA YARDIMCI DÜŞÜNCE A a düşü eyi destekleye, u görüşü okuru kafası da etleş esi i sağlaya yardı ı yargılara yardı ı düşü e de ektedir. Yardı ı düşü eyi ul aya yö elik

Detaylı

GİRİŞ CÜMLESİ. Giriş ü lesi, ko uya girişi yapıldığı, ko u u ta ıtıldığı ü ledir.

GİRİŞ CÜMLESİ. Giriş ü lesi, ko uya girişi yapıldığı, ko u u ta ıtıldığı ü ledir. PARAGRAF TAMAMLAMA GİRİŞ CÜMLESİ Giriş ü lesi, ko uya girişi yapıldığı, ko u u ta ıtıldığı ü ledir. Paragrafı konusu u ü lede ortaya atılır. Tü de geli ge elde özele yö te i i uygula dığı paragraflarda

Detaylı

GEÇMİŞ )AMAN -Dİ FİİL

GEÇMİŞ )AMAN -Dİ FİİL GEÇMİŞ )AMAN -Dİ FİİL Boşlukları elirli geç iş za a ekleriyle dolduralı. 1. Ders iraz ö e it 2. Öğre i az ö e evap ver. 3. Kardeşi iraz ö e uyu.. 4. (Ben )ev işleri i itir. 5. Biz dü öğle ye eği ye.. 6.

Detaylı

Seçelim ve yerleştireli. Kutlu : Merhaba. Sophie : Kutlu :. Kutlu... e?

Seçelim ve yerleştireli. Kutlu : Merhaba. Sophie : Kutlu :. Kutlu... e? Seçelim ve yerleştireli. erelisi iz? e i adı e u oldu erha a Türk ü sizi adı ız erelisi iz? Kutlu : Merhaba. Sophie : Kutlu :. Kutlu.... e? Sophie : Be i adı Sophie. Kutlu : Memnun oldum. Sophie : Be de..

Detaylı

D d L l U u. E e M m. F f N n V v

D d L l U u. E e M m. F f N n V v Boşlukları dolduralım. A a I ı R r B C -b c --- J K -- j k S -- T s -- t D d L l U u E e M m --- F f N n V v G g O o Y y ----Z z H h P p TANIŞMA/SELAMLAŞMA TANIŞMA Ta ışalı Seçeli ve yerleştireli. Fra

Detaylı

DİĞER NOKTALAMA İŞARETLERİ

DİĞER NOKTALAMA İŞARETLERİ DİĞER NOKTALAMA İŞARETLERİ 1. ÜÇ NOKTA 1. A latı olarak ta a la a ış ü leleri so u a ko ur: okaklarda kadı lar, eşeyle orada oraya koşuştura ço uklar, keyifli ge çler e i ir yakalarsa 2. Açık yazıl ak

Detaylı

FİİLDE YAPI. Basit Fiil Türe iş Fiil Birleşik Fiil. Yardı ı Fiille Kurulanlar. Anlamca. Kurallı Birleşikler

FİİLDE YAPI. Basit Fiil Türe iş Fiil Birleşik Fiil. Yardı ı Fiille Kurulanlar. Anlamca. Kurallı Birleşikler FİİLDE EYLEMDE YAPI FİİLDE YAPI Basit Fiil Türe iş Fiil Birleşik Fiil Yardı ı Fiille Kurulanlar Anlamca Kay aşa lar Deyi leşe ler Kurallı Birleşikler BA İT FİİL Basit eyle, yapı eki al a ış, kök duru u

Detaylı

BAĞLAŞIKLIKLA İLGİLİ ANLATIM BOZUKLUKLARI (YAPISAL)

BAĞLAŞIKLIKLA İLGİLİ ANLATIM BOZUKLUKLARI (YAPISAL) BAĞLAŞIKLIKLA İLGİLİ ANLATIM BOZUKLUKLARI (YAPISAL) . YÜKLEM EKSİKLİĞİ Öz eleri ya da tü leçleri farklı iki ayrı ü leyi ay ı yükle e ağla ak, a latı ı oza ilir. O beni seviyordu, ben de onu. Bayra da a

Detaylı

iti are E i et Ge el Müdürlüğü ü suru ura devu.eg.gov.tr i ter et adresi de istedikleri trafik tescil birimlerinden randevu alabileceklerdir.

iti are E i et Ge el Müdürlüğü ü suru ura devu.eg.gov.tr i ter et adresi de istedikleri trafik tescil birimlerinden randevu alabileceklerdir. SÜRÜCÜ BELGESİ İŞLEMLERİ Ye i tip sürü ü elgesi al ak, değiştir ek ve e ile ek iste e vata daşlar, / / tarihi de iti are E i et Ge el Müdürlüğü ü suru ura devu.eggov.tr i ter et adresi de istedikleri trafik

Detaylı

ANLATIM BOZUKLUKLARI

ANLATIM BOZUKLUKLARI ANLATIM BOZUKLUKLARI 1. Dün beklenmedik bir sürprizle karşılaştık. Gereksiz Sözcük Kullanımı 2. Yoğun sis sayesinde kaza yapmışlar. Sözcüğü Yanlış Anlamda Kullanma 3. Trafik kazasında yaralananlara başınız

Detaylı

KELİMELERİN VE KELİME ÖBEKLERİNİN YAZILIŞI

KELİMELERİN VE KELİME ÖBEKLERİNİN YAZILIŞI KELİMELERİN VE KELİME ÖBEKLERİNİN YAZILIŞI PEKİŞTİRMELİ ÖZLERİN YAZILIŞI özleri i gerçek ol adığı apaçık ortada. apasağla ada göçtü gitti!!!! Kar akarışık / Dar adağı ık AYILARIN YAZILIŞI!!! Saat, para

Detaylı

2015 SEZONU GENEL KURALLAR

2015 SEZONU GENEL KURALLAR 2015 SEZONU GENEL KURALLAR İçi dekiler A. TURNUVA KATEGORİLERİ... 2 B. GRUP TANIMLARI... 2 C. TAKIM TANIMI... 2 D. KOÇLAR... 3 E. GENEL KURALLAR KURALLI KLASMAN... 4 1 A. TURNUVA KATEGORİLERİ Dü ya Ro

Detaylı

Çift Anadal & Yandal-Bölümlerarası Yatay geçiş

Çift Anadal & Yandal-Bölümlerarası Yatay geçiş Çift Anadal & Yandal-Bölümlerarası Yatay geçiş T.C. AVRA YA ÜNİVER İTE İ ÇİFT ANADAL PROGRAMI BAŞVURU KOŞULLARI ÇİFT ANADAL PROGRAMINA İLİŞKİN GENEL E A LAR. Öğre i iki i a adal diplo a progra ı a, a adal

Detaylı

A a sı ıları ızda Milli Eğii Baka lığı taraı da elirle e kaza ı

A a sı ıları ızda Milli Eğii Baka lığı taraı da elirle e kaza ı u uz doğrultusu da, öğre ileri izi ireysel gelişi destekleyerek, ke dileri i keşfet e ırsaı yarat ak, ı gerekirdiği değer, e eri e ilgileri kaza aları ı elikli hedei izdir. A a sı ıları ızda Milli Eğii

Detaylı

Satıcı burnu havada, kendini beğenmiş biri. Yaklaşık beş yıl kadar bu Edirne'de oturduk.

Satıcı burnu havada, kendini beğenmiş biri. Yaklaşık beş yıl kadar bu Edirne'de oturduk. ANLATIM BOZUKLUKLARI Her cümle belli bir düşünceyi, duyguyu aktarmak için kurulur. Bu cümlenin, ifade edeceği anlamı açık ve anlaşılır bir biçimde ortaya koyması gerekir. Ayrıca cümle mümkün olduğunca

Detaylı

. Türki e Tur u ası, 2015 Kurallı Klas a Lise Grubu O u açıkla ası, Kurallar, Pua la dır a ve Masa Kurulumu. Dağ ılık. Son güncelleme: 05.07.

. Türki e Tur u ası, 2015 Kurallı Klas a Lise Grubu O u açıkla ası, Kurallar, Pua la dır a ve Masa Kurulumu. Dağ ılık. Son güncelleme: 05.07. Dü a Ro ot Oli pi atı/wro World Ro ot Ol piad. Türki e Tur u ası, 2015 Kurallı Klas a Lise Grubu O u açıkla ası, Kurallar, Pua la dır a ve Masa Kurulumu Dağ ılık Son güncelleme: 05.07.2015 İçi dekiler

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Dersi Adı Öğreti Dili Anatomi TÜRKÇE Dersi Verildiği Düzey Ön Lisans ( ) Lisans (X) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğiti Öğreti Siste i Örgü Öğreti X) Uzakta Öğreti Diğer Dersin Türü Dersin Alan Kodu Ders

Detaylı

BEKLE BİZİ DARDANOS YİNE GELİYORUZ!!!!

BEKLE BİZİ DARDANOS YİNE GELİYORUZ!!!! BEKLE BİZİ DARDANOS YİNE GELİYORUZ!!!! KAMP 15 ALLSTAR YARIŞMALARI 3 SAYI YARIŞMASI TEMEL BECERİ YARIŞMASI KAMPA GELEN SPORCULARA YAZ SPOR OKULU ANTRENMANLARI ÜCRETSİZ HEDİYELER KAMP T-SHİRT Ü 2 ADET AVRASYA

Detaylı

İÇİNDEKİLER... SUNUŞ... İKİNCİ BASKIYA ÖNSÖZ... BİRİNCİ BASKIYA ÖNSÖZ... TABLOLAR VE ŞEKİLLER LİSTESİ... KISALTMALAR LİSTESİ...

İÇİNDEKİLER... SUNUŞ... İKİNCİ BASKIYA ÖNSÖZ... BİRİNCİ BASKIYA ÖNSÖZ... TABLOLAR VE ŞEKİLLER LİSTESİ... KISALTMALAR LİSTESİ... İÇİNDEKİLER SUNUŞ... İKİNCİ BASKIYA ÖNSÖZ... BİRİNCİ BASKIYA ÖNSÖZ... İÇİNDEKİLER... TABLOLAR VE ŞEKİLLER LİSTESİ... KISALTMALAR LİSTESİ... BİRİNCİ BÖLÜM PARLAMENTO HUKUKU: KAVRAM, KAYNAKLAR VE TARİHSEL

Detaylı

12. HAFTA TÜR 101 TÜRK DİLİ

12. HAFTA TÜR 101 TÜRK DİLİ 12. HAFTA TÜR 101 TÜRK DİLİ Amaçlar Bu bölüm tamamlandıktan sonra; Anlatım bozuklukları hakkında bilgi sahibi olunması, Yazma sürecinde oluşabilecek yapısal ve anlamsal anlatım bozukluklarının önlenmesi,

Detaylı

Rekabet Kurumu İle İlişkilerde Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Hakkında Kılavuz

Rekabet Kurumu İle İlişkilerde Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Hakkında Kılavuz Rekabet Kurumu İle İlişkilerde Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Hakkında Kılavuz Reka et Kuru u, Sayılı Reka eti Koru ası Hakkı da Ka u "Ka u " ile kendisine verilen görevleri yerine getirirke çeşitli

Detaylı

HERŞEY DAHİL SİSTEMİ SINIRSIZ VE ÜCRETSİZ İÇECEKLER HEDİYELER KAMP T-SHİRT Ü 2 ADET AVRASYA SPOR LOGOLU PLAJ HAVLUSU

HERŞEY DAHİL SİSTEMİ SINIRSIZ VE ÜCRETSİZ İÇECEKLER HEDİYELER KAMP T-SHİRT Ü 2 ADET AVRASYA SPOR LOGOLU PLAJ HAVLUSU KOLAY ÖDEME KOŞULLARI TAKSİT İMKANLARI HERŞEY DAHİL SİSTEMİ SINIRSIZ VE ÜCRETSİZ İÇECEKLER HEDİYELER KAMP T-SHİRT Ü 2 ADET AVRASYA SPOR LOGOLU PLAJ HAVLUSU TESİS GÖRÜNTÜLERİ PLAJ VE DENİZ ANİMASYON SHOWLARI

Detaylı

Türk Borçlar Kanunu. Kira Sözleşmesi. Güncellenme Tarihi:

Türk Borçlar Kanunu. Kira Sözleşmesi. Güncellenme Tarihi: Türk Borçlar Kanunu Kira Sözleşmesi 1 Güncellenme Tarihi: 01.06.2014 Temmuz öncesinde kira ilişkilerine sayılı Gayrimenkul Kiraları Hakkında Kanun ile bu kanunda d zenlenmeyen konularda Eski Borçlar Kanunu

Detaylı

Robot Oyun Güncellemeleri

Robot Oyun Güncellemeleri Robot Oyun Güncellemeleri Ağustos Görevler dokü a ı u ko uyla ilgili. 9. tarihi de gü elle iştir. Görev G te düzelt e Önceden: * G görevi e akı ız... ta a e içi de yer ala her ir çubuk pua la dırılır.

Detaylı

Yanma ve Yangın Vize Soruları - Cevapları 25.04.2015

Yanma ve Yangın Vize Soruları - Cevapları 25.04.2015 Yanma ve Yangın Vize Soruları - Cevapları 25.04.2015 1 )A il yö le dir e ve aydı lat a ar atürleri yerleşi kuralları ile ilgili aşağıdakilerde ha gisi veya ha gileri doğrudur? I- Yö le dir e işaretleri,

Detaylı

ULUSLARARASI KURULUŞLARIN TAM LİSTESİ VE MADDELERLE AÇIKLAMALARI

ULUSLARARASI KURULUŞLARIN TAM LİSTESİ VE MADDELERLE AÇIKLAMALARI ULUSLARARASI KURULUŞLARIN TAM LİSTESİ VE MADDELERLE AÇIKLAMALARI BM Birleş iş illetler BM kurul ası çalış aları Ağustos tarihli Atla tik ildirisi ile aşla ış, ihai kuruluş i zası Nisa de i zala ıştır.

Detaylı

1. Cümlede Anlama Katkısı Olmayan Sözcükler Kullanılması İşe gidiş saatlerinde durak yeri çok kalabalık oluyor.

1. Cümlede Anlama Katkısı Olmayan Sözcükler Kullanılması İşe gidiş saatlerinde durak yeri çok kalabalık oluyor. 8. HAFTA ANLATIM BOZUKLUKLARI Sözlü ve yazılı anlatımda başarılı olabilmemiz için dili doğru kullanmamız gerekir. Bu da dilimizin kurallarını ve anlatım ilkelerini iyi bilmemize bağlıdır. Dilin kurallara

Detaylı

İŞ KAZASI VE MESLEK HASTALIĞI BİLDİRİM FORMU UYGULAMASINA GİRİŞ

İŞ KAZASI VE MESLEK HASTALIĞI BİLDİRİM FORMU UYGULAMASINA GİRİŞ İŞ KAZASI VE MESLEK HASTALIĞI BİLDİRİM FORMU UYGULAMASINA GİRİŞ İs Kazası ve Meslek Hastalığı Bildiri For u İşle leri e giriş yapmak için www.sgk.gov.tr adresinden E-SGK aslığı da Diğer Uygulamalar seçe

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Ta ıtı For u Dersi Adı Öğreti Dili Kimyasallar ve Tehlikeleri Türkçe Dersi Verildiği Düzey Ön Lisans (X) Lisans ( ) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğiti Öğreti Siste i Örgü Öğreti X Uzakta Öğreti Ders

Detaylı

SAĞLIĞIN KORUNMASI, GELİŞTİRİLMESİ VE SAĞLIK POLİTİKASI. Doç.Dr. Gülbiye YENİMAHALLELİ YAŞAR

SAĞLIĞIN KORUNMASI, GELİŞTİRİLMESİ VE SAĞLIK POLİTİKASI. Doç.Dr. Gülbiye YENİMAHALLELİ YAŞAR SAĞLIĞIN KORUNMASI, GELİŞTİRİLMESİ VE SAĞLIK POLİTİKASI Doç.Dr. Gülbiye YENİMAHALLELİ YAŞAR . Sağlık Güve esi Yolu da Sosyal Güvenlik Kavra ı Sosyal güve lik teri i, sosyal risk olarak adla dırıla ki i

Detaylı

LİXİL 5. ULUSLAR ARASI ÜNİVERSİTELER MİMARLIK YARIŞMASI

LİXİL 5. ULUSLAR ARASI ÜNİVERSİTELER MİMARLIK YARIŞMASI LİXİL 5. ULUSLAR ARASI ÜNİVERSİTELER MİMARLIK YARIŞMASI İ.T.Ü. MİMARLIK FAKÜLTESİ EKİBİNİN BELİRLENMESİNE YÖNELİK YARIŞMA. Yarış a ı ko usu ve kapsa ı : LIXIL Corporation Research Institute ve Shinkenchiku-sha

Detaylı

HABER BÜLTENİ. xx Sayı 10. Ko ya ı imalat sanayi 11 aydır gözlem altı da: İ alat sa ayi güven endeksi nasıl hesapla ıyor:

HABER BÜLTENİ. xx Sayı 10. Ko ya ı imalat sanayi 11 aydır gözlem altı da: İ alat sa ayi güven endeksi nasıl hesapla ıyor: HABER BÜLTENİ xx.02.2015 Sayı 10 Ko ya a ayi Odası (KSO ve Türkiye Eko o i Politikaları Araştır a Vakfı TEPAV iş irliği de gerçekleştirile Konya İ alat Sa ayi Güven Endeksi Anketi, Türkiye i, yerel düzeyde

Detaylı

HABER BÜLTENİ Sayı 12. Ko ya ı imalat sanayi yıldır gözlem altı da: İ alat sa ayi güven endeksi nasıl hesapla ıyor:

HABER BÜLTENİ Sayı 12. Ko ya ı imalat sanayi yıldır gözlem altı da: İ alat sa ayi güven endeksi nasıl hesapla ıyor: HABER BÜLTENİ 02.04.2015 Sayı 12 Ko ya a ayi Odası (KSO ve Türkiye Eko o i Politikaları Araştır a Vakfı TEPAV iş irliği de gerçekleştirile Konya İ alat Sa ayi Güven Endeksi Anketi, Türkiye i, yerel düzeyde

Detaylı

Türk Yoğu Bakı He şireleri Der eği

Türk Yoğu Bakı He şireleri Der eği Türk Yoğu Bakı He şireleri Der eği Türk Yoğu Bakı He şireleri Der eği TARİHÇEMİZ Veh i Koç Vakfı tarafı da yoğu akı he şireleri i eğiti progra ları ı i ele ek a a ıyla A erika Birleşik Devletleri e gö

Detaylı

EKİM AYINDA NELER ÖĞRENECEĞİZ?

EKİM AYINDA NELER ÖĞRENECEĞİZ? 2017-2018 EKİM AYI 4-5 YAŞ PLANI EKİM AYINDA NELER ÖĞRENECEĞİZ?.HAFTA: EVİMİZ VE AİLEMİZ Evi izi Evi izi eş aları ı ta ı alı. Ailemizde kimler var. Çekirdek aile ve ge iş aile i ta ı alı. ölü leri i ta

Detaylı

Konfeksiyon İhra atçılar Birliği atı al a Portalı. Tedarik Profili Kulla ı ı

Konfeksiyon İhra atçılar Birliği atı al a Portalı. Tedarik Profili Kulla ı ı İsta ul Tekstil ve Konfeksiyon İhra atçılar Birliği atı al a Portalı Tedarik Profili Kulla ı ı Dökü a ı İÇİNDEKİLER 1. SATIN ALMA PORTALINA KAYIT OLMA 03 1.1. Tedarikçi Kayıt/Gü elle e 04 1.1.1.Genel Bilgiler

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Anasayfa...4 Güncellemeler Sekmesi...4 Yazılar Menüsü...4 Tüm Yazılar Sekmesi...5

İÇİNDEKİLER. Anasayfa...4 Güncellemeler Sekmesi...4 Yazılar Menüsü...4 Tüm Yazılar Sekmesi...5 İÇİNDEKİLER WordPress kullanım kılavuzu...3 WordPress Kılavuzu : WordPress Nasıl Kurulur?...3 Cpanel üzerinden tek tıkla wordpress kurulumu...3 WordPress Kılavuzu : WordPress Yönetici Paneli...3 Başlangıç

Detaylı

*Aynı anlama gelen sözcüklerin bir cümlede kullanılmasıdır. Duruluk ilkesi ile ilgilidir.

*Aynı anlama gelen sözcüklerin bir cümlede kullanılmasıdır. Duruluk ilkesi ile ilgilidir. ANLATIM BOZUKLUĞU ANLAMLA İLGİLİ YANLIŞLAR 1-Gereksiz Sözcük Kullanımı *Aynı anlama gelen sözcüklerin bir cümlede kullanılmasıdır. Duruluk ilkesi ile ilgilidir. Kadın makyajını tazelemek için dudak rujunu

Detaylı

Türki e Ge eli TYT Denemesi Uygulama ve Değerle dir e Bilgileri

Türki e Ge eli TYT Denemesi Uygulama ve Değerle dir e Bilgileri Türki e Ge eli TYT Denemesi Uygulama ve Değerle dir e Bilgileri Dos a İçeriği Bu dos a Oka Ü iversitesi tarafı da orga ize edile 8 Türki e Ge eli TYT Denemesi Uygulama ve Değerle dir e ilgileri i içerir.

Detaylı

-gi de ra yak- se ve bi lir sin... Öl mek öz gür lü ğü de ya şa mak öz gür lü ğü de önem li dir. Be yoğ lu nda ge zer sin... Şöy le di yor du ken di

-gi de ra yak- se ve bi lir sin... Öl mek öz gür lü ğü de ya şa mak öz gür lü ğü de önem li dir. Be yoğ lu nda ge zer sin... Şöy le di yor du ken di -gi de ra yak- se ve bi lir sin... Öl mek öz gür lü ğü de ya şa mak öz gür lü ğü de önem li dir. Be yoğ lu nda ge zer sin... Şöy le di yor du ken di ne: Sen gü neş li so kak lar da do laşı yor sun, is

Detaylı

Çekim Ekleri. Çözümler. 1. Test. 4. Bölüm

Çekim Ekleri. Çözümler. 1. Test. 4. Bölüm 4. Bölüm Çekim Ekleri 1. 1. Parçada IV numaralı sözcük birden fazla çekim eki almıştır. Kelime isim kökü önce -ler çokluk eki sonrasında da -in ilgi eki almıştır. kelime - ler - in isim kökü çokluk eki

Detaylı

HABER BÜLTENİ. XX Sayı 16. Ko ya ı imalat sanayi 17 aydır gözlem altı da: İ alat sa ayi güven endeksi nasıl hesapla ıyor:

HABER BÜLTENİ. XX Sayı 16. Ko ya ı imalat sanayi 17 aydır gözlem altı da: İ alat sa ayi güven endeksi nasıl hesapla ıyor: HABER BÜLTENİ XX.08.2015 Sayı 16 Ko ya a ayi Odası (KSO ve Türkiye Eko o i Politikaları Araştır a Vakfı TEPAV iş irliği de gerçekleştirile Konya İ alat Sa ayi Güven Endeksi Anketi, Türkiye i, yerel düzeyde

Detaylı

İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... V İÇİNDEKİLER... VII

İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... V İÇİNDEKİLER... VII İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... V İÇİNDEKİLER... VII......... İŞ YAŞAMINDA ÖZEL GÜVENLİK PERSONELİ ÖZEL GÜVENLİK İŞVERENLERİ UYGULAMA REHBERİ Yargı Kararı İçerikli SORU CEVAP Özel Gü e lik Hiz etleri e Dair Ka u

Detaylı

Oto atik Katılı. İşyeri Bazlı Bireysel E eklilik Pla ları da Yeni Dönem. Ekim 2016

Oto atik Katılı. İşyeri Bazlı Bireysel E eklilik Pla ları da Yeni Dönem. Ekim 2016 Oto atik Katılı İşyeri Bazlı Bireysel E eklilik Pla ları da Yeni Dönem Ekim 2016 1 Ülkemizde Sigortacılık ve Bireysel Emeklilik 1. Neden Otomatik Katılım? Sektörü Aralık 2015 2 Yaşla a Nüfus 85+ 80-84

Detaylı

ANLATIM YANLIŞLIKLARI

ANLATIM YANLIŞLIKLARI ANLATIM YANLIŞLIKLARI ANLAMSAL(BAĞDAŞIKLIK) YANLIŞLIKLAR A) GEREKSİZ SÖZCÜK KULLANIMI B) YANLIŞ ANLAMDA SÖZCÜK KULLANIMI C)SÖZ DİZİMİ YANLIŞLIĞI Ç) ANLAMCA ÇELİŞEN SÖZLERİN BİR ARADA KULLANILMASI D)MANTIK

Detaylı

Bulaşı ı Hastalıklar Bazı Temel Kavramlar HÜTF HALK SAĞLIĞI AD. HA)I LIĞIDI EYLÜL

Bulaşı ı Hastalıklar Bazı Temel Kavramlar HÜTF HALK SAĞLIĞI AD. HA)I LIĞIDI EYLÜL Bulaşı ı Hastalıklar Bazı Temel Kavramlar HÜTF HALK SAĞLIĞI AD. HA)I LIĞIDI EYLÜL 6 Bu Su u Hazırlığı da Ha ettepe Ü iversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı A a ili Dalı tarafı da Mart 2014 tarihinde düzenlenen

Detaylı

ANLATIM BOZUKLUKLARI Sözcük Düzeyinde Cümle Düzeyinde Anlatım Bozuklukları Anlatım Bozuklukları

ANLATIM BOZUKLUKLARI Sözcük Düzeyinde Cümle Düzeyinde Anlatım Bozuklukları Anlatım Bozuklukları ANLATIM BOZUKLUKLARI Sözcük Düzeyinde Anlatım Bozuklukları Cümle Düzeyinde Anlatım Bozuklukları SÖZCÜK DÜZEYİNDE ANLATIM BOZUKLUKLARI Gereksiz Sözcük Kullanımı: İçinde bulunduğu cümlenin anlamına bir şey

Detaylı

TÜBİTAK ARDEB 1002 Hızlı Destek Progra ı. Ta ıtı ve Bilgile dir e Topla tısı

TÜBİTAK ARDEB 1002 Hızlı Destek Progra ı. Ta ıtı ve Bilgile dir e Topla tısı TÜBİTAK ARDEB 1002 Hızlı Destek Progra ı Ta ıtı ve Bilgile dir e Topla tısı ARDEB Progra ları; D S Ç D Ç S D Ç D S Ça ğ r ı l ı Ba ş vuru Al ı nan Programlar Dönemli Ba ş vuru Al ı nan Programlar Sürekli

Detaylı

GİRNE ÜNİVERSİTESİ DENİZCİLİK YÜKSEKOKULU GEMİ MAKİNELERİ İŞLETME MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DERS TANITIM KATALOĞU

GİRNE ÜNİVERSİTESİ DENİZCİLİK YÜKSEKOKULU GEMİ MAKİNELERİ İŞLETME MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DERS TANITIM KATALOĞU GİRNE ÜNİVERSİTESİ DENİZCİLİK YÜKSEKOKULU GEMİ MAKİNELERİ İŞLETME MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DERS TANITIM KATALOĞU DersinAdı : Sörvey Prosedürleri DersinKodu Yıl Dönem Kredi AKTSKredisi DersinUygula ası(saat/hafta)

Detaylı

E-Bü lten. Başkanın Mesajı. Değerli FODER Destekçileri,

E-Bü lten. Başkanın Mesajı. Değerli FODER Destekçileri, E-Bü lten MART 5 Başkanın Mesajı Değerli FODER Destekçileri, Ülkemizde G Dö e Başka lığı ı te ilk kez gerçekleştiril ekte ol asıyla örtüşe Küresel Para Haftası proje etki liği i geçe yıla kıyasla çok daha

Detaylı

İ sa Hakları Evre sel Beya a esi, 1948 Madde 3: Yaşa ak, özgürlük ve kişi güve liği herkesi hakkıdır. Madde 5: Hiç ki se e işke e apıla az, zali e, i

İ sa Hakları Evre sel Beya a esi, 1948 Madde 3: Yaşa ak, özgürlük ve kişi güve liği herkesi hakkıdır. Madde 5: Hiç ki se e işke e apıla az, zali e, i İ sa Hakları Evre sel Beya a esi, 1948 Madde 3: Yaşa ak, özgürlük ve kişi güve liği herkesi hakkıdır. Madde 5: Hiç ki se e işke e apıla az, zali e, i sa lık dışı ve a o ur kırı ı davra ışlarda ulu ula

Detaylı

Ethereum Pazarlar için Esnek Bağlayıcı

Ethereum Pazarlar için Esnek Bağlayıcı Ethereum Pazarlar için Esnek Bağlayıcı Ver. 1.03 Steven Kelly (steven@ethereum.link) Giriş Ethereu.li k, gele eksel pazarları ve işlet eleri, son teknoloji ve yeni nesil kripto para iri i, akıllı sözleş

Detaylı

İHALE DOSYASI İNCELEME RAPORU

İHALE DOSYASI İNCELEME RAPORU İHALE DOSYASI İNCELEME RAPORU Örnek İncelenen İhale dosyası bilgileri: 20 OCAK 2015 Tarihinde ilana çıkan İdareye Telefonla İhale Dosyasında yapmış oldukları hatalar İHALE UZMANI Tarafından sözlü olarak

Detaylı

Anlatım Bozuklukları

Anlatım Bozuklukları Anlatım Bozuklukları Duygu ve düşüncelerimizi karşımızdakine aktarırken kurduğumuz cümlelerin açık ve anlaşılır olması, gereksiz unsurlar taşımaması, çelişkili anlatımlardan uzak olması ve dil bilgisi

Detaylı

Anlatım bozukluklarını anlama ve yapıya dayalı bozukluklar olmak üzere iki grupta toplayabiliriz:

Anlatım bozukluklarını anlama ve yapıya dayalı bozukluklar olmak üzere iki grupta toplayabiliriz: ANLATIM BOZUKLUKLARI Her cümle belli bir düşünceyi, duyguyu aktarmak için kurulur. Bu cümlenin, ifade edeceği anlamı açık ve anlaşılır bir biçimde ortaya koyması gerekir. Ayrıca mümkün olduğunca gereksiz

Detaylı

Fiilden İsim Yapma Ekleri

Fiilden İsim Yapma Ekleri Fiil kök ve gövdelerinden, isimler yapmakta kullanılan eklerdir. Bu eklerin sayıca çok ve işlek olması, Türkçenin fiilden isim yapmaya elverişli bir dil olduğunun da göstergesidir. 1. -gan, -gen; -kan,

Detaylı

EKİM AYINDA NELER ÖĞRENECEĞİZ?

EKİM AYINDA NELER ÖĞRENECEĞİZ? 2017-2018 EKİM AYI 5-6 YAŞ PLANI EKİM AYINDA NELER ÖĞRENECEĞİZ?.HAFTA: EVİMİZ VE AİLEMİZ Evi izi Evi izi eşyaları ı ta ıyalı. Ailemizde kimler var. Çekirdek aile ve ge iş aileyi ta ıyalı. ölü leri i ta

Detaylı

E evey Köşesi - Ebeveynlerin Okullar ile

E evey Köşesi - Ebeveynlerin Okullar ile E evey Köşesi - Ebeveynlerin Okullar ile Etkileşi i i A alizi Arka Plan So yir i yılda, e evey leri eğiti e katılı ı, Avrupa çapı da ve ötesi de politika yapı ılar, eğiti iler ve araştır a ılar içi ö e

Detaylı

BANTAŞ BANDIRMA AMBALAJ SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

BANTAŞ BANDIRMA AMBALAJ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. BANTAŞ BANDIRMA AMBALAJ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. 25.04.2017 TARİHLİ OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA İLİŞKİN BİLGİLENDİRME DOKÜMANI Şirketi izi Olağa Ge el Kurul topla tısı, aşağıdaki gü de addeleri i görüş

Detaylı

YURT İÇİ PAKET TUR SÖZLEŞMESİ

YURT İÇİ PAKET TUR SÖZLEŞMESİ 1 - ) Taraflar ve Konusu YURT İÇİ PAKET TUR SÖZLEŞMESİ Bir tarafta MAÇAHEL TURİZM SEYAHAT. LTD.ŞTİ Bu sözleş ede kısa a A e ta di e a ıla aktır. diğer tarafta tüketi i arası da urt içi ve urt dışı gezileri

Detaylı

EKİM AYINDA NELER ÖĞRENECEĞİZ?

EKİM AYINDA NELER ÖĞRENECEĞİZ? 2017-2018 EKİM AYI 3-4 YAŞ PLANI EKİM AYINDA NELER ÖĞRENECEĞİZ?.HAFTA: EVİMİZ VE AİLEMİZ Evi izi Evi izi eşyaları ı ta ıyalı. Ailemizde kimler var. Çekirdek aile ve ge iş aileyi ta ıyalı. ölü leri i ta

Detaylı

BANTAŞ BANDIRMA AMBALAJ SANAYİ VE TİCARET A.Ş TARİHLİ

BANTAŞ BANDIRMA AMBALAJ SANAYİ VE TİCARET A.Ş TARİHLİ BANTAŞ BANDIRMA AMBALAJ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. 23.12.2015 TARİHLİ OLAĞANÜSTÜ GENEL KURUL TOPLANTISINA İLİŞKİN BİLGİLENDİRME DOKÜMANI Şirketi izi Olağa üstü Ge el Kurul topla tısı, aşağıdaki gü de addeleri

Detaylı

Yrd. Doç. Dr. A. Burak İNNER

Yrd. Doç. Dr. A. Burak İNNER Yrd. Doç. Dr. A. Burak İNNER Kocaeli Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Yapay Zeka ve Benzetim Sistemleri Ar-Ge Lab. http://yapbenzet.kocaeli.edu.tr Dosya Sistemi Depola a A gıtı Kısı 1 Kısı 2 Dosya

Detaylı

YAHUDİLİKTE İBADET ANLAYIŞI

YAHUDİLİKTE İBADET ANLAYIŞI YAHUDİLİKTE İBADET ANLAYIŞI YAHUDİLİKTE İBADET ANLAYIŞI.Yahudilikte ibadet sabah İkindi ve Akşam olmak üzere üç kere yapılmaktadır.. İbadet toplu olarak Sinagoglar ve Havralarda en az 10 kişi ile yapılır.

Detaylı

7. Sınıf MATEMATİK TAM SAYILARLA ÇARPMA VE BÖLME İŞLEMLERİ 1. I. ( 15) ( 1) 5. ( 125) : ( 25) 5 6. (+ 9) = (+ 14)

7. Sınıf MATEMATİK TAM SAYILARLA ÇARPMA VE BÖLME İŞLEMLERİ 1. I. ( 15) ( 1) 5. ( 125) : ( 25) 5 6. (+ 9) = (+ 14) 7. Sınıf MATEMATİK TAM SAYILARLA ÇARPMA VE BÖLME İŞLEMLERİ TEST 1 1. I. (15) (1) II. (1) (6) III. (+8) (1) IV. (10) (1) Yukarıda verilen işlemlerden kaç tanesinin sonucu pozitiftir? A) 4 B) 3 C) 2 D) 1

Detaylı

Gü ven ce He sa b Mü dü rü

Gü ven ce He sa b Mü dü rü Güvence Hesabı nın dünü, bugünü, yarını A. Ka di r KÜ ÇÜK Gü ven ce He sa b Mü dü rü on za man lar da bi lin me ye, ta nın ma ya S baş la yan Gü ven ce He sa bı as lın da ye - ni bir ku ru luş de ğil.

Detaylı

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları BD Olgu Sunumu 2 Ağustos 2018 Perşembe

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları BD Olgu Sunumu 2 Ağustos 2018 Perşembe Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları BD Olgu Sunumu 2 Ağustos 2018 Perşembe Uzman Dr. Ayşe Tekin Yılmaz Olgu İki yaş, erkek hasta

Detaylı

İÇİNDEKİLER YAZAR HAKKINDA...VII ÖNSÖZ...IX İÇİNDEKİLER...XI

İÇİNDEKİLER YAZAR HAKKINDA...VII ÖNSÖZ...IX İÇİNDEKİLER...XI İÇİNDEKİLER YAZAR HAKKINDA...VII ÖNSÖZ...IX İÇİNDEKİLER...XI BİRİNCİ BÖLÜM İLETİŞİM NEDİR ve GÜNLÜK HAYATIMIZDAKİ ROLÜ İletişi Nedir?... İletişi Türleri... Etkili İletişi Nedir?... İletişi Ka ra ları...

Detaylı

ÖNSÖZ... İÇİNDEKİLER... KISALTMALAR...

ÖNSÖZ... İÇİNDEKİLER... KISALTMALAR... İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... İÇİNDEKİLER... KISALTMALAR... BİRİNCİ BÖLÜM KAVRAMLAR I. ANAYASA HUKUKU... A. A a asa Hukuku u Ta ı ı... B. A a asa Hukuku u Ko usu... II. ANAYASA KAVRAMI... A. Te i oloji... B. A

Detaylı

NOT:Yukarıdaki hece ve sözcükleri öğrencimize bol bol okutunuz.15 tanesini yazımına bakmadan deftere yazdırınız.

NOT:Yukarıdaki hece ve sözcükleri öğrencimize bol bol okutunuz.15 tanesini yazımına bakmadan deftere yazdırınız. eş aş iş oş uş ış öş üş şe şa koş şi şo şu şı şö şü ez az iz oz uz ız öz üz ze za zi zu zı zö zü eşi aşı kuş kış düş işe aşar eşik şık kuşu kaz tiz boz yaş buz tuz muz kız köz yüz meze zaza izi mış dış

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Ta ıtı For u Dersi Adı Öğreti Dili ERGONOMİ Türkçe Dersi Verildiği Düzey Ön Lisans () Lisans ( ) Yüksek Lisans( ) Doktora(x ) Eğiti Öğreti Siste i Örgü Öğreti X) Uzakta Öğreti Diğer Dersin Türü Dersin

Detaylı

Araş.Grv. Na i Berkut Yrd. Doç. Dr. REŞAT VOLKAN GÜNEL

Araş.Grv. Na i Berkut Yrd. Doç. Dr. REŞAT VOLKAN GÜNEL GİRNE ÜNİVERSİTESİ DENİZCİLİK YÜKSEKOKULU GEMİ MAKİNELERİ İŞLETME MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DERS TANITIM KATALOĞU Dersi Adı : De iz Hukuku ve Uluslararası sözleş eler I Dersi Uygula ası Saat/Hafta Dersin Kodu

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM ÇÖZÜMLÜ PRATİK ÇALIŞMALARI

BİRİNCİ BÖLÜM ÇÖZÜMLÜ PRATİK ÇALIŞMALARI İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... VII İÇİNDEKİLER... IX BİRİNCİ BÖLÜM ÇÖZÜMLÜ PRATİK ÇALIŞMALARI PRATİK ÇALIŞMA -... Adi şi ket E ek se a e PRATİK ÇALIŞMA -... Adi şi ket Se a e tü le i PRATİK ÇALIŞMA -... Kollektif

Detaylı

HAC ÖNCESİ TEKNİK HAZIRLIKLAR

HAC ÖNCESİ TEKNİK HAZIRLIKLAR HAC ÖNCESİ TEKNİK HAZIRLIKLAR EVİMİZDE YAPILACAK HAZIRLIKLAR ÇANTA VE VALİZLERE İSİM - ADRES BİLGİLERİ Valiz e ça taları üzeri e isim adres ve telefon bilgileri yazıl alıdır. Kay ol a duru u da eşya ı

Detaylı

TORK. τ = 2.6 4.sin30.2 + 2.cos60.4 = 12 4 + 4 = 12 N.m Çubuk ( ) yönde dönme hareketi yapar. τ K. τ = F 1. τ 1. τ 2. τ 3. τ 4. 1. 2.

TORK. τ = 2.6 4.sin30.2 + 2.cos60.4 = 12 4 + 4 = 12 N.m Çubuk ( ) yönde dönme hareketi yapar. τ K. τ = F 1. τ 1. τ 2. τ 3. τ 4. 1. 2. AIŞIRMAAR 8 BÖÜM R ÇÖZÜMER R cos N 4N 0 4sin0 N M 5d d N ve 4N luk kuv vet lein çu bu ğa dik bi le şen le i şekil de ki gi bi olu nok ta sı na gö e top lam tok; τ = 6 4sin0 + cos4 = 4 + 4 = Nm Çubuk yönde

Detaylı

T.C. Sıra No Aday No Kimlik No Ad Soyad Lisans Lisans Puanı Mülakat Puanı Nihai Ortalama

T.C. Sıra No Aday No Kimlik No Ad Soyad Lisans Lisans Puanı Mülakat Puanı Nihai Ortalama T.C. Sıra No Aday No Kimlik No Ad Soyad Lisans Lisans Puanı Mülakat Puanı Nihai Ortalama 1 A370094 58*******92 MU*** KA*** SAĞLIK YÖNETİMİ, LİSANS TAMAMLAMA 94.50 94,5 PROGRAMI, 2 A372539 71*******12 NU***

Detaylı

SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ

SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ EKONOMİK ZAMAN EKOLOJİK KORSAN GÜVENLİK 5 SORUN 1 ÇÖZÜM EKONOMİK ZAMAN EKOLOJİK KORSAN GÜVENLİK SORUN 1 : EKONOMİK KAYIP TÜRKİYE TOPLAM TAKSİ SAYISI İSTANBUL 19.000 ANKARA 7.900

Detaylı

ACİL DURUM VE İŞ SÜREKLİLİĞİ PLANI UYGULAMA ESASI

ACİL DURUM VE İŞ SÜREKLİLİĞİ PLANI UYGULAMA ESASI ACİL DURUM VE İŞ SÜREKLİLİĞİ PLANI UYGULAMA ESASI Doküman Sahibi Risk Yönetimi Bölümü Yayı laya Risk Yönetimi Bölümü Doküman No UE01 Versiyon 1 YK Karar Tarihi/No 30.11.2017-2017/56 Yayı la a Tarihi 30.11.2017

Detaylı

HABER BÜLTENİ Sayı 21. Konya Hizmetler Sektörü Güven Endeksi geçen aya ve geçe yıla göre düştü:

HABER BÜLTENİ Sayı 21. Konya Hizmetler Sektörü Güven Endeksi geçen aya ve geçe yıla göre düştü: HABER BÜLTENİ 03.07.2015 Sayı 21 Konya Hizmetler Sektörü Güven Endeksi geçen aya ve geçe yıla göre düştü: Konya Hizmetler Sektörü Güven E deksi, geçe aya ve geçe yıla göre düştü. Konya Hizmetler Sektörü

Detaylı

TÜRKÇE PAMUK DEDE soruları yukarıdaki metne göre cevaplayınız. 1) Aşağıdakilerden hangisi Pamuk dede nin yaptığı işlerden birisi değildir?

TÜRKÇE PAMUK DEDE soruları yukarıdaki metne göre cevaplayınız. 1) Aşağıdakilerden hangisi Pamuk dede nin yaptığı işlerden birisi değildir? ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkok TÜRKÇE PAMUK DEDE Pamuk dede hiç durmadan çalışıyordu. Çünkü o çalışmayı çok seviyordu. Her

Detaylı

GELECEĞİ DÜŞÜNEN ÇEVREYE SAYGILI % 70. tasarruf. Sokak, Park ve Bahçelerinizi Daha Az Ödeyerek Daha İyi Aydınlatmak Mümkün

GELECEĞİ DÜŞÜNEN ÇEVREYE SAYGILI % 70. tasarruf. Sokak, Park ve Bahçelerinizi Daha Az Ödeyerek Daha İyi Aydınlatmak Mümkün www.urlsolar.com S L D-S K -6 0 W ile 1 5 0 W St an d art S o kak L a m ba sı F iya t K arşılaşt ırm a sı kw h Ü c reti Yıllık Tü ke tim Ü cre ti Y ıllık T ü ketim Fa rkı kw Sa at G ü n A y Stan d art

Detaylı

Benzetme ilgisiyle ismi nitelerse sıfat öbeği, fiili nitelerse zarf öbeği kurar.

Benzetme ilgisiyle ismi nitelerse sıfat öbeği, fiili nitelerse zarf öbeği kurar. Edatlar (ilgeçler) Tek başına bir anlam taşımayan, ancak kendinden önceki sözcükle birlikte kullanıldığında belirli bir anlamı olan sözcüklerdir.edatlar çekim eki alırsa adlaşırlar. En çok kullanılan edatlar

Detaylı

STAJ ARA DÖNEM DEĞERLENDİRMESİ AYRINTILI SINAV KONULARI

STAJ ARA DÖNEM DEĞERLENDİRMESİ AYRINTILI SINAV KONULARI 22 STAJ ARA DÖNEM DEĞERLENDİRMESİ AYRINTILI SINAV KONULARI 406 A GRUBU STAJ ARA DÖNEM DEĞERLENDİRMESİ AYRINTILI SINAV KONULARI 22 A GRU BU STAJ ARA DÖ NEM DE ER LEN D R ME S AY RIN TI LI SI NAV KO NU LA

Detaylı

E-Bülten - Kasım Başkanın Mesajı. Değerli FODER Destekçileri,

E-Bülten - Kasım Başkanın Mesajı. Değerli FODER Destekçileri, E-Bülten - Kasım Başkanın Mesajı 5 Değerli FODER Destekçileri, Fi a sal Okuryazarlık e Erişi Der eği FODE adı a ir ayı daha hareketli e ereketli a ılarla geride ıraktık. Türkiye' i istikrarlı üyü esi i

Detaylı

TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI PR. (İNGİLİZCE) TARİH PR. (İNGİLİZCE) (TAM BURSLU) SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ PR.

TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI PR. (İNGİLİZCE) TARİH PR. (İNGİLİZCE) (TAM BURSLU) SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ PR. Aday Kimlik Ad Soyad Sınav Lisans Lisans 1 A233139 2 A234223 3 A234363 4 A2712 5 A223251 6 A227829 7 A232737 8 A228288 9 A232288 A2596 11 A234425 12 A233457 13 A227794 ******* 36 19******* 90 ******* 46

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Ta ıtı For u Dersi Adı Öğreti Dili İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ MEV)UATI Türkçe Dersi Verildiği Düzey Ön Lisans () Lisans ( ) Yüksek Lisans() Doktora(x ) Eğiti Öğreti Sistemi Örgü Öğreti X) Uzakta Öğreti

Detaylı

T.C. M.E.B ÖZEL MANİSA İNCİ TANEM ANAOKULU DENİZ İNCİLERİ SINIFI

T.C. M.E.B ÖZEL MANİSA İNCİ TANEM ANAOKULU DENİZ İNCİLERİ SINIFI BELİRLİ GÜN VE HAFTALAR 4-10 Nisan: Polis Haftası 7-13 Nisan: Dünya Sağlık Günü 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 23 Nisan'ı içine alan hafta: Dünya Kitap Günü T.C. M.E.B ÖZEL MANİSA İNCİ TANEM

Detaylı

Robot Oyun Güncellemeleri

Robot Oyun Güncellemeleri Robot Oyun Güncellemeleri 38- BAĞLANTI GÖREVİNDE FIRILDAĞI DÖNDÜRME (06.01.2015) Kural 39 gereği her aşla gıç es ası da ro otu hareket ettire eği veya kulla a ağı es eleri tamamen üs ala ı içi de ol ası

Detaylı

KÜRESEL AYNALAR BÖLÜM 26

KÜRESEL AYNALAR BÖLÜM 26 ÜRESE AYNAAR BÖÜ 6 ODE SORU DE SORUARN ÇÖZÜER d d noktası çukur aynanın merkezidir ve ışınlarının izlediği yoldan, yargı doğrudur d noktası çukur aynanın odak noktasıdır d olur yargı doğrudur d + d + dir

Detaylı

EKMUD BİYOİSTATİSTİK AKADEMİSİ

EKMUD BİYOİSTATİSTİK AKADEMİSİ EKMUD BİYOİSTATİSTİK AKADEMİSİ Yrd.Doç.Dr.Gökmen ZARARSIZ Erciyes Üniversitesi, Tıp Fakültesi, Biyoistatistik Anabilim Dalı, Kayseri Turcosa Analitik Çözümlemeler Ltd Şti, Kayseri gokmenzararsiz@hotmail.com

Detaylı

Sessiz değişimi" ya da "sessiz yumuşaması" olarak da bilinir. Türkçede sözcük sonlarında süreksiz yumuşak harfler (b, c, d, g) bulunmaz; bu

Sessiz değişimi ya da sessiz yumuşaması olarak da bilinir. Türkçede sözcük sonlarında süreksiz yumuşak harfler (b, c, d, g) bulunmaz; bu SELMA ÇİMEN 20110904055 Altıncı sınıf Ses bilgisi ünitesi içinde yer alan Ünsüz yumuşaması konusunu ve bu konu hakkındaki testleri içeren bir sunumdur. 1 Sessiz değişimi" ya da "sessiz yumuşaması" olarak

Detaylı

3) Bir gün bu delikten bir tarla faresi çıktı. cümlesinde aşağıdaki sorulardan hangisi nin cevabı

3) Bir gün bu delikten bir tarla faresi çıktı. cümlesinde aşağıdaki sorulardan hangisi nin cevabı SABEDİN TÜRKER İÖO 5.SINIF TÜRKÇE Cümlede Anlam TEST 35 1) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde karşılaştırma söz konusudur? 1. A. Seni bu başarından dolayı kutlarım. 2. B. Çalışıyorsunuz diye yanınıza girmedim.

Detaylı

CÜMLENİN ÖGELERİ YÜKLEM / ÖZNE

CÜMLENİN ÖGELERİ YÜKLEM / ÖZNE CÜMLENİN ÖGELERİ YÜKLEM / ÖZNE YÜKLEM Cümlede işi, oluşu, durumu bildiren öğeye yüklem denir. Diğer öğeleri bulmak için bütün sorular yükleme yöneltilir. Dilimizde her türlü sözcük ve söz öbeği yüklem

Detaylı

Gök ler. Uçak lar la gi di lir an cak ora la ra. İn san gök ler de do la şa bil se. Bir ak şa müs tü, ar ka daş la rıyla. Bel ki ora la ra uçak lar

Gök ler. Uçak lar la gi di lir an cak ora la ra. İn san gök ler de do la şa bil se. Bir ak şa müs tü, ar ka daş la rıyla. Bel ki ora la ra uçak lar Gök ler. Uçak lar la gi di lir an cak ora la ra. İn san gök ler de do la şa bil se. Bir ak şa müs tü, ar ka daş la rıyla. Bel ki ora la ra uçak lar la da gi di le mez. Çün kü uçak lar çok ya kın dan geçi

Detaylı

10. SINIF KONU ANLATIMLI. 2. ÜNİTE: ELEKTRİK VE MANYETİZMA 4. Konu MANYETİZMA ETKİNLİK ve TEST ÇÖZÜMLERİ

10. SINIF KONU ANLATIMLI. 2. ÜNİTE: ELEKTRİK VE MANYETİZMA 4. Konu MANYETİZMA ETKİNLİK ve TEST ÇÖZÜMLERİ 10. IIF KOU ALATIMLI 2. ÜİTE: ELEKTRİK VE MAYETİZMA 4. Konu MAYETİZMA ETKİLİK ve TET ÇÖZÜMLERİ 2 Ünite 2 Elektrik ve Manyetizma 2. Ünite 4. Konu (Manyetizma) A nın Çözümleri 3. 1. Man ye tik kuv vet ler,

Detaylı

2. Sınıf Kazanım Değerlendirme Testi -1

2. Sınıf Kazanım Değerlendirme Testi -1 by Mehmet- omeruslu06 1 3. Bayrağımızdaki hangi renk daha fazladır? 1. Sınıfımızdaki arkadaşlarımızın her siyah A. B. kırmızı birinin farklı güçlü yanları var. Mesela, Elif. Çizdiği resimleri Ahmet beyaz

Detaylı

Anlama Dayalı Anlatım Bozuklukları

Anlama Dayalı Anlatım Bozuklukları 8. Bölüm 1. Anlama Dayalı Anlatım Bozuklukları D seçeneğinde verilen cümlede gereksiz sözcük kullanımından kaynaklanan Sorumluluktandır sözcüğündeki -dan ekiyle sebebi sözcüğü aynı anlamı karşılamıştır.

Detaylı