SINAV PROSEDÜRÜ. Hazırlayan Kalite Yöneticisi. Onaylayın Şirket Müdürü

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "SINAV PROSEDÜRÜ. Hazırlayan Kalite Yöneticisi. Onaylayın Şirket Müdürü"

Transkript

1 SAYFA NO : 1/6 1. AMAÇ VE KAPSAM Bu prosedürün amacı; adayların bilgi, beceri ve yetkinliklerinin ulusal yeterliliklere göre değerlendirilmesi amacıyla INTERTEST tarafından teorik, uygulamalı ve benzeri yöntemlerle sınav yapılması için yöntemleri ve sorumlulukları belirlemektir. 2. TANIMLAR VE KISALTMLAR - 3. SORUMLULUK VE YETKİ 3.1. Belgelendirme Müdürü Planlama Sorumlusu 3.4. Birim Sorumluları 4. UYGULAMA 4.1. Sınav Yeri, Sınav Gereçleri ve Sınav Dokümantasyonunun Kontrolü Değerlendiriciler, sınav öncesinde, sınav yeri ile her bir Ulusal Yeterlilikte uygulanacak sınav ve değerlendirme yöntemine göre ihtiyaç duyulan sınav gereçlerinin sınav öncesinde yeterli miktarda hazır bulundurulduğunun kontrolünü, her kapsam için hazırlanmış olan ilgili Malzeme Listeleri doğrultusunda ve yine her kapsamda mevcut olan ilgili Teorik/Mülakat/Performans Sınav Yeri Ön Kontrol Formları ile belirlerler ve kontrol eder. Sınav yapan personel eğer sınavlarda sınav parçaları vb. kullanılacaksa ilgili belgelendirme programında/yeterliliklerde belirtildiği şekilde hazır hale getirildiğini kontrol eder veya getirilmesini sağlar. Değerlendirici, kullanılan sınav gereçlerinin izlenebilirliğini sağlamak amacıyla, sınav gereçlerini, sınav gereçlerinde bir değişiklik ve ilave olması hâlinde bu durumu kayıt altına alır Sınavların Yapılması Adayların bilgi, beceri ve yetkinliklerinin Ulusal Yeterliliklere göre değerlendirilmesi amacıyla teorik, uygulamalı ve benzeri yöntemlerle, sınav yapılır. Sınava ilişkin usuller, ilgili Ulusal Yeterliliğe ve Teorik ve Performansa Dayalı Sınavlar İçin Uygulama Rehberine göre belirlenir. Sınavlar, ilgili belgelendirme programları doğrultusunda oluşturulmuş olan ilgili sınav dokümantasyonu (İlgili Soru Bankası/Soru Kitapçığı, İlgili Uygulama Sınavı Aday Değerlendirme Formu, Sınav Katılım Formu vb.) ve sınav yöntemleri kullanılarak yapılır. Adayların, gizliliği olan sınav materyallerini vermeyeceklerine veya hileli sınav teşebbüslerine katılmayacaklarına dair taahhütleri sınav başvuru formunda yer alır.

2 SAYFA NO : 2/6 Değerlendirici(ler) ile sınava tabi tutulan aday personel arasında muhtemel bir çıkar ilişkisi olması durumunda, Belgelendirme Müdürüne bilgi verilir. Belgelendirme Müdürü tarafından verilecek karara göre, Değerlendirici değiştirilir veya sınav ileri bir tarihe ertelenebilir. Sınava ilişkin INTERTEST den kaynaklanmayan mücbir sebeplerle değişiklik oluştuğunda sınavın güvenilirliğinin ve şeffaflığının etkilenmesi hâlinde sınav iptal edilir ve bu durum tutanak altına alınır. Sınav dokümantasyonunu (Sınav Katılım Formu, Uygulama Sınavı Aday Değerlendirme Formu, Soru Kitapçıkları vb.) ve materyalleri, sınav bittikten sonra, değerlendirici tarafından ilgili ulusal yeterlilik/belgelendirme programında belirtilen şartlar doğrultusunda değerlendirmeleri yaparak belgelendirme müdürüne teslim eder Sınav Güvenliği Sınav Malzemelerinin Güvenliğinin Sağlanması Sınav soru setleri Belgelendirme Müdürü tarafından hazırlanır/hazırlatılır. Ağ ve internet bağlantısı olmayan, şifreli güvenli bir bilgisayarda elektronik olarak muhafaza edilir. Sınavların oluşturulması aşamasında, Belgelendirme Müdürü yada yetkilendirdiği kişi tarafından aday sayısına uygun olarak oluşturduğu sınav materyallerini ve tek nüsha olarak oluşturduğu cevap anahtarını ayrı ayrı mat zarflarla kapatır. Belgelendirme Müdürü tarafından zarflar onaylanır. Sınav cevap anahtarlarını ve sınav materyallerini içeren zarfları Değerlendirici ye teslim eder. Elektronik teslim yapılmaz. Sınav merkezinde ise sınav materyallerin uygun şekilde güvenliğinin sağlanması sorumluluğu Değerlendirici ve Sınav Gözetmeni ndedir. Materyaller sınav için kullanılmak üzere açılırken, sınav öncesinde materyallerde gizliliği ve güvenliği tehlikeye atacak tahribatın olup olmadığı Değerlendirici ve Sınav Gözetmeni tarafından kontrol edilir. Sınav sonrası değerlendirme öncesinde aday tarafından doldurulmuş teorik sınavlar, Değerlendirici tarafından değerlendirilmelerin yapılması için toplanır. Sınav alanına Değerlendirici haricinde, adaylar ve ilgisiz kişilerin sınav alanına girmesi engellenir. Sınavlarda kullanılacak cihazların güvenliğinin sağlanmasının sorumluluğu Değerlendirici ve Sınav Gözetmeni ndedir. Değerlendirici ve Sınav Gözetmeni; adayların sınav güvenliğini tehlikeye atacak davranışlarda bulunması işini, adayları sürekli izleyerek sağlar. Sonuçların raporlanması noktasında ise gizlilik ve güvenliğe uygun olarak işlem yapılır. Tekrar kullanımın azaltılması için soruların kullanım sıklığı tablosu oluşturulmuş olup bu tablodan takibi yapılmaktadır. Daha önceki sınavlarda kullanılmış sınav materyallerinin adaylar tarafından kopyasının çekilmesinin engellenmesi amaçlı sınava boş kağıt sokulmasının engellenmesi, sınavda aday tarafından alınması gerekebilecek notların sınav materyallerinin üzerine alınmasının adaylara iletilmesi gibi önlemler Değerlendirici ve Sınav Gözetmeni tarafından alınır.

3 SAYFA NO : 3/ Hileli Sınav Teşebbüslerinin Engellenmesi Adayların kimlik doğrulamaları yapılır, sınav kuralları adaya iletilir, sınav kurallarına uyacaklarına, gizliliği olan sınav materyallerini vermeyeceklerine veya hileli sınav teşebbüslerine katılmayacaklarına dair taahhütleri başvuru sırasında Başvuru Formu Ve Sözleşme imzalaması ile taahhütleri alınır. Değerlendirici ve Sınav Gözetmeni atamaları yapılır. Adayların sınav alanına haberleşme ve iletişimi sağlayacak cihazlarla, cep bilgisayarı, akıllı telefon gibi bilgisayar özelliği bulunan cihazlarla, kamera veya ses kayıt cihazları gibi görüntü ve ses kaydı yapan cihazlarla girmeleri sınav öncesinde engellenir ve sınav başlangıcında adaylara sınav kuralları olarak adaylara duyurulur. Sınav sonuçları değerlendirilirken, olası kopya belirtilerine dikkat edilerek değerlendirilir Sınavda Dikkat Edilmesi Gereken Kurallar Sınav Öncesi Değerlendiriciler ve Sınav Gözetmenleri; - Sınav saatinden asgari 30 dakika önce sınavın yapılacağı yerde hazır bulunur, - Sınavın emniyetli bir ortamda gerçekleştirilmesi için tüm iş güvenliği tedbirlerinin uygun olduğunu kontrol eder, - Teorik ve Performans Sınavları İçin Kamera Kayıt Rehberi doğrultusunda kamera kayıtlarının alınabilmesi için şartların uygun olduğunu kontrol eder ve kameraların kayıt için hazırlanmasını sağlar, - Sınavın yapılması için gerekli gereçlerin hazır bulunduğunu, katılımcı sayısına göre yeterli ve kullanılabilir olup olmadığını kontrol eder ve herhangi bir eksiklik olması durumunda, sınavdan önce temin eder, - Sınav yapılacak yerin fiziki koşullarının uygunluğunu, gürültü, aydınlatma, havalandırma vb. kontrol ederek gerekli düzenlemeleri yapar, - Teorik sınavlarda, adayların karşılıklı olarak oturmalarını engelleyecek şekilde masa ve sandalye düzenini kurar, - Sınav öncesi ve sonrası sınav dokümantasyonunun güvenliğini sağlar, - Sınava katılacak adayları sınav başlangıç saatinden en geç dakika önce sınav için belirlenmiş yere alır, - Adayların, yoklamalarını FR.29 Sınav Katılım Formu na göre yapar ve kimliklerini kontrol eder, - Teorik sınavlarda, herhangi bir adayın sınava geç kalması durumunda, en çok 10 dakika bekler ve her durumda sınav başlatır, - Teorik sınavlarda, sınav başlangıcından itibaren dakika içinde gelen aday, -o ana kadar herhangi bir katılımcı herhangi bir sebeple (Tuvalet vb.) dışarı çıkmamış ise- sınava girer ve böyle bir durumda sınav süresi, diğer katılımcılara verilen süre kadar uygulanır.

4 SAYFA NO : 4/ Sınav Esnasında Değerlendiriciler ve Sınav Gözetmenleri; - Teorik ve Performans Sınavları İçin Kamera Kayıt Rehberi doğrultusunda, sınavların kamera ile kayıt altına alınmasını sağlar, - Sınav başlangıç ve bitiş zamanlarını adaylara bildirir ve uyulmasını sağlar, - Belgelendirme Müdürlüğü tarafından kapalı zarfta ve onaylanmış olarak teslim edilen sınav sorularını güvenli bir şekilde muhafaza ederek, sınavdan önce adayların gözü önünde zarfı açar, - Teorik sınavlarda, sınav kâğıtlarını sınav başlamadan yaklaşık 5 dakika önce dağıtır ve herhangi bir eksik olup olmadığını adaylara kontrol ettirir, - Her sınav için hazırlanmış olan sınav başlangıç yazılarını okuyarak Sınavla ilgili her türlü açıklamayı tüm adaylara yaparak adaylar arasında eşitliği sağlar, - Teorik sınavlarda, katılımcı bilgilerinin tam olarak doldurulmasını/kontrol edilmesini sağlar ve kontrol eder, - Sınav esnasında adayların birbirleriyle yardımlaşmalarını ve konuşmalarını engeller, - Teorik sınavlarda, sınav sırasında kopya çektiği veya kopya verdiği tespit edilen adayların kimlik bilgileri ve yaşanan durum tutanak ile kayıt altına alınır ve bu adaylar sınavdan başarısız sayılır. - Teorik sınavlarda, adayların sınav sırasında usulsüzlükleri veya diğer olayları da, tutanak doldurularak durum kayıt altına alınır Sınav Sonunda Değerlendiriciler ve Sınav Gözetmenleri; Uygulama Sınavı sonunda, Uygulama sınav parçalarında gerekli işaretlemeler yapılarak muhafaza altına alınır. Değerlendirmek üzere Belgelendirme Müdürüne teslim edilir. Sınav Parçası üzerine Sınav Tarihi, Sınav Adı, Yeterlilik Birimi ve Aday Adı soyadını içeren etiketler yapıştırılır Sınav Sonuçlarının Değerlendirilmesi Değerlendiriciler, sınav bitiminden sonra; - Sınav dokümantasyonunun kendileri ile ilgili bölümlerini doldurur, - Sınav sonuçlarını, ilgili ulusal yeterlilik/belgelendirme programında belirtilen şartlar doğrultusunda değerlendirir ve her bir adayın aldığı puanı ve başarı durumunu belirler, - Sınavın yeri, tarihi, türü, katılımcıları, değerlendiricileri gibi bilgileri içeren, FR.30 Sınav Sonuç

5 SAYFA NO : 5/6 Listesi ni oluşturur, - Adaylara ait elde edilen veriler sınav geçme kriterlerine göre değerlendirilip sonuçlar belirlenir. - Sınav dokümantasyonunu, tamamlayarak kapalı zarfa yerleştirir ve zarfı onaylar. Onaylanan kapalı zarf, Belgelendirme Müdürlüğüne gönderilir/teslim edilir. Belgelendirme Müdürü, kendisine ulaşan sınav dokümanı zarfının tahrip edilmediğini ve Değerlendirici tarafından onaylandığını kontrol eder Sınav Sonuçlarının Duyurulması INTERTEST, sınav sonuçlarını, sınavın yapıldığı tarihten en çok 10 iş günü sonrasında, adresinde duyurur. Adaylar, sınav sonuçlarını, web sitesi üzerinden yapacakları sorgulama ile öğrenebilirler Yeniden Sınav Yapılması Sınavda başarısız olan aday, 1 yıl içerisinde ücretsiz olarak, 2. defa yeni bir sınava girebilir.

6 SAYFA NO : 6/6 5. KAYITLAR 5.1. İlgili Sınav Yeri Ön Kontrol Formları 5.2. İlgili Malzeme Listeleri 5.3. İlgili Soru Bankası/Soru Kitapçığı 5.4. İlgili Uygulama Sınavı Aday Değerlendirme Formu 5.5. FR.29 Sınav Katılım Formu 5.6.FR.30 Sınav Sonuç Listesi 6. REFERANSLAR VE İLGİLİ DOKÜMANLAR 6.1. Ulusal Yeterlilikler 6.2. Belgelendirme Programları 6.3. Teorik ve Performans Sınavları İçin Kamera Kayıt Rehberi 6.4. Teorik ve Performansa Dayalı Sınavlar İçin Uygulama Rehberi 7. REVİZYON TARİHÇESİ REVİZYON BİLGİLERİ Rev. No Revizyon Tarihi Revizyon Açıklaması 0 - İlk yayın Sınavların Teorik ve Performansa Dayalı Sınavlar İçin Uygulama Rehberi doğrultusunda gerçekleştirileceğinin eklenmesi nedeniyle, prosedür revize dildi Prosedürün INTERTEST e özgülüğünün sağlanması ve genel gözden geçirme sonucu, format ve içerikte değişiklik yapılması nedeniyle prosedür revize edildi Prosedür genel gözden geçirme sonucu, revize edildi Prosedür genel gözden geçirme sonucu, revize edildi.

PROSEDÜR. Departman İsim Tarih İmza. Yön. Temsilcisi Personel Belgelendirme Mdr. Hazırlayan. Eren İŞMAN Eren İŞMAN

PROSEDÜR. Departman İsim Tarih İmza. Yön. Temsilcisi Personel Belgelendirme Mdr. Hazırlayan. Eren İŞMAN Eren İŞMAN PROSEDÜR Gezici Sınav Prosedürü Doküman No P-170 Yayın Tarihi 02.10.2017 Revizyon No 00 Son Rev.Tarihi - Departman İsim Tarih İmza Hazırlayan Gözden Geçiren Yön. Temsilcisi Personel Belgelendirme Mdr.

Detaylı

WEB PORTAL HİZMETLERİMİZ

WEB PORTAL HİZMETLERİMİZ 1 / 31 İÇERİK 1.BELGELENDİRME 1.1.Personel Belgelendirme 1.1.1.Belgelendirme kapsamı 1.1.2.Yeterlilik Birimleri ve Geçme Notları 1.1.3.Personel Belgelendirme Klavuzu 1.1.4.Sınavlara Başvuru 1.1.5.Sınav

Detaylı

SINAV UYGULAMA FAALİYETİ

SINAV UYGULAMA FAALİYETİ 1.0 AMAÇ Belgelendirme yöntemleri için ilgili teorik ve performans sınav soruları, senaryoları, sınav genel kuralları, sınav materyalleri ve sınav uygulama faaliyetlerini açıklamaktır. 2.0 KAPSAM Belgelendirme

Detaylı

BELGELENDİRME PROSEDÜRÜ

BELGELENDİRME PROSEDÜRÜ Sayfa 1/7 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı; personel belgelendirmesi için başvuruların alınması, değerlendirilmesi, belgelendirme kararının alınması ve belge düzenlenmesi için uygulanacak yöntemleri ve sorumlulukları

Detaylı

Bu talimat, 12UY İskele Kurulum Elemanı nın ulusal yeterliliğine dayalı olarak sınav ve belgelendirme ile ilgili süreçleri kapsar.

Bu talimat, 12UY İskele Kurulum Elemanı nın ulusal yeterliliğine dayalı olarak sınav ve belgelendirme ile ilgili süreçleri kapsar. 1.AMAÇ Bu talimat, 12UY0056-3 İskele Kurulum Elemanı adayının belgelendirilmesine yönelik olarak yapılacak olan sınav için temel şartları, yeterlilik alanını, ölçme ve değerlendirme koşullarını ve belgelendirme

Detaylı

BELGELENDİRME PROSEDÜRÜ

BELGELENDİRME PROSEDÜRÜ SAYFA NO : 1/10 1. AMAÇ VE KAPSAM Bu prosedürün amacı; personel belgelendirmesi için belgelendirme başvurularının alınması, değerlendirilmesi, belgelendirme kararının alınması ve belge düzenlenmesi için

Detaylı

ÇAĞRI MERKEZİ MÜŞTERİ TEMSİLCİSİ

ÇAĞRI MERKEZİ MÜŞTERİ TEMSİLCİSİ PROGRAMININ KODU ADI PROGRAMININ AMACI 02 15UY0203-4 ÇAĞRI MERKEZİ MÜŞTERİ TEMSİLCİSİ SEVİYE 4 *Adayların sahip olması gereken bilgi, beceri ve yetkinlikleri tanımlamak, *Adayın sergilemesi gereken tutum

Detaylı

METAL LEVHA İŞLEME TEZGAH İŞÇİSİ(SEVİYE 3) BELGELENDİRME PROGRAMI TALİMATI

METAL LEVHA İŞLEME TEZGAH İŞÇİSİ(SEVİYE 3) BELGELENDİRME PROGRAMI TALİMATI 1.AMAÇ Bu yeterlilik, iş sağlığı ve güvenliği ile çevre koruma önlemlerini uygulayarak iş organizasyonu yapan, metal malzemeleri kesime hazırlayan; kesme dilimleme işlemlerini ve iş sonrası işlemleri yapan

Detaylı

11UY ÖN İPLİK OPERATÖRÜ (Seviye 3) BELGELENDİRME PROGRAMI

11UY ÖN İPLİK OPERATÖRÜ (Seviye 3) BELGELENDİRME PROGRAMI REVİZYON BİLGİLERİ Rev. No Revizyon Açıklaması 00 -- İlk yayın Sayfa 1 / 6 1. Kapsam ve Amaç Bu belgelendirme programı, (11UY0039-3) Ön İplik Operatörü seviye 3 adayının belgelendirilmesine yönelik olarak

Detaylı

METAL LEVHA İŞLEME TEZGAH OPERATÖRÜ (SEVİYE 4) BELGELENDİRME PROGRAMI TALİMATI

METAL LEVHA İŞLEME TEZGAH OPERATÖRÜ (SEVİYE 4) BELGELENDİRME PROGRAMI TALİMATI 1.AMAÇ Bu yeterlilik, iş sağlığı ve güvenliği ile çevre koruma önlemlerini uygulayarak iş organizasyonu yapan, metal malzemeleri kesime hazırlayan; kesme dilimleme işlemlerini ve iş sonrası işlemleri yapan

Detaylı

14UY PVC DOĞRAMA MONTAJCISI (SEVİYE 3) SINAV ŞARTNAMESİ

14UY PVC DOĞRAMA MONTAJCISI (SEVİYE 3) SINAV ŞARTNAMESİ Revizyon Takip Tablosu No Tarih Açıklama Sayfa No 00 02.02.2017 İlk Yayın 5 Bu doküman SC Proje Yönetim Danışmanlık Turizm ve Tic. Ltd Şti. ye aittir. Yazılı izin olmadan kopya edilemez veya çoğaltılarak

Detaylı

İNŞAAT İŞÇİSİ S2 ŞARTNAMESİ

İNŞAAT İŞÇİSİ S2 ŞARTNAMESİ 1.0 AMAÇ Bu şartname İnşaat İşçisi (Seviye 2) Sınavına girecek adayın belgelendirilmesine yönelik yapılacak sınav için temel şartları, yeterlilik alanını, sınav koşullarını, kabul şartlarını ve belgelendirme

Detaylı

11UY İPLİK OPERATÖRÜ (Seviye 4) BELGELENDİRME PROGRAMI

11UY İPLİK OPERATÖRÜ (Seviye 4) BELGELENDİRME PROGRAMI REVİZYON BİLGİLERİ Rev. No Revizyon Açıklaması 00 -- İlk yayın Sayfa 1 / 7 1. Kapsam ve Amaç Bu belgelendirme programı, () İplik Operatörü seviye 4 adayının belgelendirilmesine yönelik olarak yapılacak

Detaylı

METAL KESİMCİ (SEVİYE 3) BELGELENDİRME PROGRAMI TALİMATI

METAL KESİMCİ (SEVİYE 3) BELGELENDİRME PROGRAMI TALİMATI 1.AMAÇ Bu yeterlilik, iş sağlığı ve güvenliği ile çevre koruma önlemlerini uygulayarak iş organizasyonu yapan, metal malzemeleri kesime hazırlayan; kesmedilimleme işlemlerini ve iş sonrası işlemleri yapan

Detaylı

AHŞAP KALIPÇI S3 ŞARTNAMESİ

AHŞAP KALIPÇI S3 ŞARTNAMESİ 1.0 AMAÇ Bu şartname Ahşap Kalıpçı (Seviye 3) Sınavına girecek adayın belgelendirilmesine yönelik yapılacak sınav için temel şartları, yeterlilik alanını, sınav koşullarını, kabul şartlarını ve belgelendirme

Detaylı

PVC DOĞRAMA MONTAJCISI S3 ŞARTNAMESİ

PVC DOĞRAMA MONTAJCISI S3 ŞARTNAMESİ 1.0 AMAÇ Bu şartname PVC Doğrama Montajcısı (Seviye 3) Sınavına girecek adayın belgelendirilmesine yönelik yapılacak sınav için temel şartları, yeterlilik alanını, sınav koşullarını, kabul şartlarını ve

Detaylı

BELGELENDİRME PROSEDÜRÜ

BELGELENDİRME PROSEDÜRÜ 1. AMAÇ: MYK Ulusal Yeterliliklerinde mesleki yeterlilik belgesi almak üzere ÇELİK AKADEMİ BELGELENDİRME EĞİTİM LTD. ŞTİ. ye başvuran adaylara başvuru aşamasından belgelendirme aşamasına ve belge yenilenmesine

Detaylı

MAKİNE BAKIMCI S3 ŞARTNAMESİ

MAKİNE BAKIMCI S3 ŞARTNAMESİ 1.0 AMAÇ Bu şartname Makine Bakımcı (Seviye 3) Sınavına girecek adayın belgelendirilmesine yönelik yapılacak sınav için temel şartları, yeterlilik alanını, sınav koşullarını, kabul şartlarını ve belgelendirme

Detaylı

PLASTİK ENJEKSİYON ÜRETİM ELEMANI(SEVİYE 4) BELGELENDİRME PROGRAMI TALİMATI

PLASTİK ENJEKSİYON ÜRETİM ELEMANI(SEVİYE 4) BELGELENDİRME PROGRAMI TALİMATI 1.AMAÇ Bu talimat plastik sektöründe, Plastik Enjeksiyon Üretim Elemanı (Seviye 4) mesleğinin başarılı, verimli ve uluslararası standartlara uygun, çalışanların iş tatmini almasını sağlayacak şekilde yapılabilmesi,

Detaylı

13UY ÖN TERBİYE OPERATÖRÜ (Seviye 3) BELGELENDİRME PROGRAMI

13UY ÖN TERBİYE OPERATÖRÜ (Seviye 3) BELGELENDİRME PROGRAMI REVİZYON BİLGİLERİ Rev. No Revizyon Açıklaması 00 -- İlk yayın Sayfa 1 / 6 1. Kapsam ve Amaç Bu belgelendirme programı, (13UY0139-3) Ön Terbiye Operatörü seviye 3 adayının belgelendirilmesine yönelik olarak

Detaylı

17UY MKT ALIM SATIM SORUMLUSU SEVİYE -5 BELGELENDİRME PROGRAMI

17UY MKT ALIM SATIM SORUMLUSU SEVİYE -5 BELGELENDİRME PROGRAMI Programının Amacı Programına Başvuru Sınava Girecek Adaylarda Aranan Şartlar Adaylardan İstenilen Belgeler Değerlendirme Sürecinin Amacı Değerlendirme Sürecinin Tanımlanması Sürecinde Ölçme ve Değerlendirme

Detaylı

İSKELE KURULUM ELEMANI S3 ŞARTNAMESİ

İSKELE KURULUM ELEMANI S3 ŞARTNAMESİ 1.0 AMAÇ Bu şartname İskele Kurulum Elemanı (Seviye 3) Sınavına girecek adayın belgelendirilmesine yönelik yapılacak sınav için temel şartları, yeterlilik alanını, sınav koşullarını, kabul şartlarını ve

Detaylı

(11UY0011-3)- AHŞAP KALIPÇISI SINAV ŞARTNAMESİ

(11UY0011-3)- AHŞAP KALIPÇISI SINAV ŞARTNAMESİ 1.0. AMAÇ Bu şartname, (11UY0011-3) Ahşap Kalıpçı seviye 3 adayının belgelendirilmesine yönelik olarak yapılacak olan sınav için temel şartları, yeterlilik alanını, sınav koşullarını, kabul şartlarını

Detaylı

11UY SIVACI (Seviye 3) BELGELENDĠRME PROGRAMI

11UY SIVACI (Seviye 3) BELGELENDĠRME PROGRAMI REVĠZYON BĠLGĠLERĠ Rev. No Revizyon Tarihi Revizyon Açıklaması 00 -- İlk yayın Sayfa 1 / 6 1. Kapsam ve Amaç Bu belgelendirme programı, (11UY0024-3) Sıvacı seviye 3 adayının belgelendirilmesine yönelik

Detaylı

ALÇI LEVHA UYGULAYICISI S3 ŞARTNAMESİ

ALÇI LEVHA UYGULAYICISI S3 ŞARTNAMESİ 1.0 AMAÇ Bu şartname Alçı Levha Uygulayıcısı (Seviye 3) Sınavına girecek adayın belgelendirilmesine yönelik yapılacak sınav için temel şartları, yeterlilik alanını, sınav koşullarını, kabul şartlarını

Detaylı

PROSEDÜR MAKİNE GÜVENLİK MUAYENESİ. REVİZYON İZLEME TABLOSU Revizyon Revizyon Açıklaması Tarih

PROSEDÜR MAKİNE GÜVENLİK MUAYENESİ. REVİZYON İZLEME TABLOSU Revizyon Revizyon Açıklaması Tarih Sayfa No : 1 / 7 REVİZYON İZLEME TABLOSU Revizyon Revizyon Açıklaması Tarih 00 Yeni Yayınlandı. Bu prosedür P.17 Makine Periyodik Muayene Prosedürü ile birlikte, P.10 Makine Muayene Prosedürü nün yerine

Detaylı

TS EN & TS EN ISO 3834 BELGELENDİRME PROSEDÜRÜ

TS EN & TS EN ISO 3834 BELGELENDİRME PROSEDÜRÜ TS EN 15085 & TS EN ISO 3834 Doküman Kodu & Son Rev. No Organizasyon Kodu Doküman Tipi Sıra No Son Revizyon No DKR PRS 1500 01 Revizyon Tarihçesi ve Doküman Kontrol & Onayı Rev. No Tarih Tanım Kontrol

Detaylı

12UY DUVARCI (Seviye 3) BELGELENDĠRME PROGRAMI

12UY DUVARCI (Seviye 3) BELGELENDĠRME PROGRAMI REVĠZYON BĠLGĠLERĠ Rev. No Revizyon Tarihi Revizyon Açıklaması 00 -- İlk yayın Sayfa 1 / 6 1. Kapsam ve Amaç Bu belgelendirme programı, (12UY0048-3) Duvarcı seviye 3 adayının belgelendirilmesine yönelik

Detaylı

SERAMİK KARO KAPLAMACISI S3 ŞARTNAMESİ

SERAMİK KARO KAPLAMACISI S3 ŞARTNAMESİ 1.0 AMAÇ Bu şartname Seramik Karo Kaplamacısı (Seviye 3) Sınavına girecek adayın belgelendirilmesine yönelik yapılacak sınav için temel şartları, yeterlilik alanını, sınav koşullarını, kabul şartlarını

Detaylı

17UY SORUMLU EMLAK DANIŞMANI SEVİYE - 5 BELGELENDİRME PROGRAMI

17UY SORUMLU EMLAK DANIŞMANI SEVİYE - 5 BELGELENDİRME PROGRAMI Programının Amacı Programına Başvuru Sınava Girecek Adaylarda Aranan Şartlar Adaylardan İstenilen Belgeler Değerlendirme Sürecinin Amacı Değerlendirme Sürecinin Tanımlanması Sürecinde Ölçme ve Değerlendirme

Detaylı

ISI YALITIMCISI S3 ŞARTNAMESİ

ISI YALITIMCISI S3 ŞARTNAMESİ 1.0 AMAÇ Bu şartname Isı Yalıtımcısı (Seviye 3) Sınavına girecek adayın belgelendirilmesine yönelik yapılacak sınav için temel şartları, yeterlilik alanını, sınav koşullarını, kabul şartlarını ve belgelendirme

Detaylı

12UY ISI YALITIMCISI MESLEKİ BELGELENDİRME PROGRAMI

12UY ISI YALITIMCISI MESLEKİ BELGELENDİRME PROGRAMI Programının Amacı Programına Başvuru Sınava Girecek Adaylarda Aranan Şartlar Adaylardan İstenilen Belgeler Değerlendirme Sürecinin Amacı Değerlendirme Sürecinin Tanımlanması Sürecinde Ölçme ve Değerlendirme

Detaylı

İSMES İSTANBUL MESLEKİ EĞİTİM ÇEVRE DAN. ve HİZM. A.Ş. KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ

İSMES İSTANBUL MESLEKİ EĞİTİM ÇEVRE DAN. ve HİZM. A.Ş. KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ PRS.22 23.02.2017 13.07.2018/02 1 / 5 1. AMAÇ ve KAPSAM Bu prosedürün amacı, personel belgelendirme hizmetlerinin TS EN ISO / IEC 17024 personel belgelendirme standart şartlarına göre değerlendirilerek

Detaylı

OTOMOTİV SAC VE GÖVDE KAYNAKÇISI SEVİYE 3 ŞARTNAMESİ

OTOMOTİV SAC VE GÖVDE KAYNAKÇISI SEVİYE 3 ŞARTNAMESİ 1.0 AMAÇ Bu şartname Otomotiv Sac ve Gövde Kaynakçısı (Seviye 3) Sınavına girecek adayların veya bu mesleği icra etmek isteyenlerin; çelik malzemelerin ergitmeli kaynak yöntemlerinden herhangi birini elle

Detaylı

BELGELENDİRME PROSEDÜRÜ

BELGELENDİRME PROSEDÜRÜ 1. AMAÇ BELGELENDİRME PROSEDÜRÜ Bu prosedürün amacı; personel belgelendirmesi için başvuruların alınması, değerlendirilmesi, belgelendirme kararının alınması ve belge düzenlenmesi için uygulanacak yöntemleri

Detaylı

12UY GENEL ALAN SORUMLUSU MESLEKİ BELGELENDİRME PROGRAMI

12UY GENEL ALAN SORUMLUSU MESLEKİ BELGELENDİRME PROGRAMI Programının Amacı Programına Başvuru Sınava Girecek Adaylarda Aranan Şartlar Adaylardan İstenilen Belgeler Değerlendirme Sürecinin Amacı Değerlendirme Sürecinin Tanımlanması Sürecinde Ölçme ve Değerlendirme

Detaylı

METAL KESİMCİ (SEVİYE 3) BELGELENDİRME PROGRAMI TALİMATI

METAL KESİMCİ (SEVİYE 3) BELGELENDİRME PROGRAMI TALİMATI 1.AMAÇ Bu yeterlilik, iş sağlığı ve güvenliği ile çevre koruma önlemlerini uygulayarak iş organizasyonu yapan, metal malzemeleri kesime hazırlayan; kesme dilimleme işlemlerini ve iş sonrası işlemleri yapan

Detaylı

Revizyon Tarihi :

Revizyon Tarihi : 1.0 AMAÇ: AVRASYA MYM bünyesinde tanımlanan sorumluluklar verilen personelin, uygulanabilir öğrenim, eğitim, beceri ve deneyim konularında yetkin olması, firma kalite politika ve sistemine uygun olarak

Detaylı

UNIVERSAL BELGELENDİRME MESLEKİ YETERLİLİK VE PERİYODİK MUAYENE HİZMETLERİ SAN.VE TİC.A.Ş.

UNIVERSAL BELGELENDİRME MESLEKİ YETERLİLİK VE PERİYODİK MUAYENE HİZMETLERİ SAN.VE TİC.A.Ş. Programının Adı Programının Amacı Elektrik Pano Montajcisi Programı Bu ulusal yeterliliğin amacı; çalışanların ve adayların Elektrik Pano Montajcısı (Seviye 3-4-5) mesleğinde başarılı olmak için gereken

Detaylı

17UY TAKSİ ŞOFÖRÜ (SEVİYE 3) SINAV ŞARTNAMESİ. 1. Amaç. 2. Referans. 3. Yeterlilik Birimleri. 4. Ölçme ve Değerlendirme. 3.1.

17UY TAKSİ ŞOFÖRÜ (SEVİYE 3) SINAV ŞARTNAMESİ. 1. Amaç. 2. Referans. 3. Yeterlilik Birimleri. 4. Ölçme ve Değerlendirme. 3.1. 1. Amaç Yeterlilik konusu olan Taksi Soförü (Seviye 3) sınavı için temel şartları, yeterlilik kapsamı, sınav koşulları, kabul şartları, sınav merkezi prosedürleri, sınavın yapısı, belgelendirme süreci

Detaylı

10UY MAKİNA BAKIMCI BELGELENDİRME PROGRAMI

10UY MAKİNA BAKIMCI BELGELENDİRME PROGRAMI SAYFA NO : 1/5 Programının Adı Programının Amacı Referans Dökümanlar Kapsamı Başvuru İçin Gerekli Olan Ön Şartlar Makina Bakımcı Programı Ülkemizde üretim ve hizmet sektörlerinde makine ve donanım kullanımının

Detaylı

SINAV KOMİSYONU VE UYGULAMA FAALİYETİ

SINAV KOMİSYONU VE UYGULAMA FAALİYETİ 1.0 AMAÇ Belgelendirme yöntemleri için ilgili teorik ve performans sınav soruları, senaryoları, sınav genel kuralları, sınav materyalleri ve sınav uygulama faaliyetlerini açıklamaktır. 2.0 KAPSAM Belgelendirme

Detaylı

HİDROLİK-PNÖMATİKÇİ SEVİYE 4

HİDROLİK-PNÖMATİKÇİ SEVİYE 4 1.0 AMAÇ Bu şartname Hidrolik-Pnömatikçi (Seviye 4) Sınavına girecek adayların veya bu mesleği icra etmek isteyenlerin; Hidrolik Pnömatik sistemler ve uygulama alanları hakkındaki bilgileri, montaj, bakım

Detaylı

12UY ALÇI LEVHA UYGULAYICISI MESLEKİ BELGELENDİRME PROGRAMI

12UY ALÇI LEVHA UYGULAYICISI MESLEKİ BELGELENDİRME PROGRAMI Programının Amacı Programına Başvuru Sınava Girecek Adaylarda Aranan Şartlar Adaylardan İstenilen Belgeler Değerlendirme Sürecinin Amacı Değerlendirme Sürecinin Tanımlanması Sürecinde Ölçme ve Değerlendirme

Detaylı

16UY İNŞAAT İŞÇİSİ MESLEKİ BELGELENDİRME PROGRAMI

16UY İNŞAAT İŞÇİSİ MESLEKİ BELGELENDİRME PROGRAMI Programının Amacı Programına Başvuru Sınava Girecek Adaylarda Aranan Şartlar Adaylardan İstenilen Belgeler Değerlendirme Sürecinin Amacı Değerlendirme Sürecinin Tanımlanması Bu prosedür Çelik Akademi Eğitim

Detaylı

TOBB YET-MER Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi Proje Yönetim Alanı Belgelendirme Programı. YM.PRG.1 Rev.01

TOBB YET-MER Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi Proje Yönetim Alanı Belgelendirme Programı. YM.PRG.1 Rev.01 TOBB YET-MER Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi Proje Yönetim Alanı Belgelendirme Programı YM.PRG.1 Rev.01 Ulusal Yeterlilik Proje Yöneticisi Seviye 6 Proje Yöneticisi Seviye 5 Belge Geçerlili

Detaylı

TALEPLERİN, TEKLİFLERİN VE SÖZLEŞMELERİN GÖZDEN GEÇİRİLMESİ PROSEDÜRÜ

TALEPLERİN, TEKLİFLERİN VE SÖZLEŞMELERİN GÖZDEN GEÇİRİLMESİ PROSEDÜRÜ TİTCK/ DESTEK VE LABORATUVAR HİZMETLERİ BAŞKAN YARDIMCILIĞI/ ANALİZ VE KONTROL LABORATUVAR DAİRESİ BAŞKANLIĞI GEÇİRİLMESİ PROSEDÜRÜ PR22/KYB Sayfa No: 1/4 1. AMAÇ ve KAPSAM Bu prosedürün amacı; müşteri

Detaylı

DOĞAL GAZ POLİETİLEN BORU KAYNAKÇISI SEVİYE 4 ŞARTNAMESİ

DOĞAL GAZ POLİETİLEN BORU KAYNAKÇISI SEVİYE 4 ŞARTNAMESİ 1.0 AMAÇ Bu şartname (Seviye 4) Sınavına girecek adayların veya bu mesleği icra etmek isteyenlerin; Ülkemizde doğal gaz sektörünün gelişmesiyle polietilen boru kaynağı yapan, devreye alan, bakım ve tamir

Detaylı

PROSEDÜR Organizasyon ve Personel Kriterleri Prosedürü

PROSEDÜR Organizasyon ve Personel Kriterleri Prosedürü PROSEDÜR Organizasyon ve Personel Kriterleri Prosedürü Doküman No Revizyon No 05 Revizyon Tarihi 08.06.2018 Yayın Tarihi 02.03.2015 Departman İsim Tarih İmza Hazırlayan Gözden Geçiren Onaylayan Yön. Temsilcisi

Detaylı

Lütfen sınava girmeden önce açıklamaları dikkatle okuyunuz. Konuya ilişkin sorularınız için KİTEM personeli ile irtibat kurunuz.

Lütfen sınava girmeden önce açıklamaları dikkatle okuyunuz. Konuya ilişkin sorularınız için KİTEM personeli ile irtibat kurunuz. KİPLAS İKİSADİ İŞLEMESİ KİMYA SEKÖRÜ ES ve BELGELENDİRME MERKEZİ MESLEKİ YEERLİLİK BELGELENDİRME SINAVINA GİRECEK ADAYLAR İÇİN SINAV DİKKA: EORİK VE UYGULAMALI SINAV KONULARI Lütfen sınava girmeden önce

Detaylı

İTİRAZ VE ŞİKÂYETLERİN DEĞERLENDİRİLMESİ PROSEDÜRÜ

İTİRAZ VE ŞİKÂYETLERİN DEĞERLENDİRİLMESİ PROSEDÜRÜ Sayfa 1/5 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı DŞ.001 TS EN ISO/IEC 17024:2012 Standardına uygun olarak kalite yönetim sistemini kuran MD Uluslararası Belgelendirme ve Gözetim Hizmetleri Ltd. Şti nin tüm faaliyetlerinde,

Detaylı

SINAV ŞARTNAMESİ AMAÇ:

SINAV ŞARTNAMESİ AMAÇ: AMAÇ: Bu sınav şartnamesi, yetki kapsamımızdaki yeterliliklerin gerektirdiği bilgi, beceri, yetkinlikleri ölçmek ve değerlendirmek için yapılan sınavların kapsamını, yapısını ve değerlendirme sistemini

Detaylı

BARIŞ TATİL SİTESİ DOKÜMAN KONTROLÜ PROSEDÜRÜ

BARIŞ TATİL SİTESİ DOKÜMAN KONTROLÜ PROSEDÜRÜ Sayfa 1/7 Revizyon Takip Tablosu REVİZYON NO TARİH AÇIKLAMA 00 01.11.2014 İlk Yayın 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı, Yönetim Faaliyetlerinde ve KYS Kalite Yönetim Sisteminde kullanılan dokümanların hazırlanması,

Detaylı

DOKÜMANLARIN KONTROLÜ PROSEDÜRÜ Doküman No: Yürürlük Tarihi: Revizyon Tarih/No:

DOKÜMANLARIN KONTROLÜ PROSEDÜRÜ Doküman No: Yürürlük Tarihi: Revizyon Tarih/No: 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı, İç Kontrol Sistemi içinde bulunan tüm dokümanların hazırlanması, onaylanması, yayını, sürdürülmesi, güncelleştirilmesi ve dağıtım esasları için yöntem ve sorumlulukları belirlemektir.

Detaylı

TOBB YET-MER Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi Yönetim ve Danışmanlık Alanı Belgelendirme Programı. YM.PRG.1 Rev.00

TOBB YET-MER Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi Yönetim ve Danışmanlık Alanı Belgelendirme Programı. YM.PRG.1 Rev.00 TOBB YET-MER Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi Yönetim ve Danışmanlık Alanı Belgelendirme Programı YM.PRG.1 Rev.00 Ulusal Yeterlilik Proje Yöneticisi Seviye 6 Proje Yöneticisi Seviye 5 Belge

Detaylı

BELGELENDİRME PROGRAMLARI LİSTESİ

BELGELENDİRME PROGRAMLARI LİSTESİ USTA Belgelendirme Sınav Merkezi Belgelendirme Programını 13 ulusal yeterlilik bazında aşağıdaki gibi bölümde listelemiştir. 1- Teorik ve Performansa Dayalı Sınavların İçeriği Ve Sınav Alternatifleri a.

Detaylı

NC/CNC TEZGAH İŞÇİSİ (SEVİYE 3) BELGELENDİRME PROGRAMI TALİMATI

NC/CNC TEZGAH İŞÇİSİ (SEVİYE 3) BELGELENDİRME PROGRAMI TALİMATI 1.AMAÇ Bu talimat, üretim yapan işletme/kurumlara nitelikli personel arzının sağlanması, bu faaliyetlerin eğitim almış ve nitelik kazandırılmış kişiler tarafından yürütülmesi ve çalışmalarda kalitenin

Detaylı

T.C. KOCAELİ VALİLİĞİ BİLGE EĞİTİM KURUMLARI

T.C. KOCAELİ VALİLİĞİ BİLGE EĞİTİM KURUMLARI T.C. KOCAELİ VALİLİĞİ BİLGE EĞİTİM KURUMLARI 2015 2016 ÖĞRETİM YILI 4, 5, 6 ve 7. SINIFLAR BİLGE GİRİŞ SINAVI BAŞVURU KILAVUZU www.ozelbilge.k12.tr BAŞVURU TARİHİ: 16 ŞUBAT 2015 21 MART 2015 SINAV TARİHİ:

Detaylı

Doküman No: 06.PR.İ.03 Yayın Tarihi: Revizyon No: 02 Revizyon Tarihi: İTİRAZ VE ŞİKAYETLERİN DEĞERLENDİRİLMESİ PROSEDÜRÜ

Doküman No: 06.PR.İ.03 Yayın Tarihi: Revizyon No: 02 Revizyon Tarihi: İTİRAZ VE ŞİKAYETLERİN DEĞERLENDİRİLMESİ PROSEDÜRÜ 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı EOV AKADEMİ tarafından yürütülen personel belgelendirme faaliyetlerine ilişkin olarak ilgili kişi, kurum veya kuruluşlardan alınan itiraz ve şikayetlerin değerlendirilmesi ile

Detaylı

17UY KAMYON ŞOFÖRÜ MESLEKİ BELGELENDİRME PROGRAMI

17UY KAMYON ŞOFÖRÜ MESLEKİ BELGELENDİRME PROGRAMI Programının Amacı Programına Başvuru Sınava Girecek Adaylarda Aranan Şartlar Adaylardan İstenilen Belgeler Değerlendirme Sürecinin Amacı Değerlendirme Sürecinin Tanımlanması Sürecinde Ölçme ve Değerlendirme

Detaylı

PLASTİK ENJEKSİYON ÜRETİM ELEMANI(SEVİYE 3) BELGELENDİRME PROGRAMI TALİMATI

PLASTİK ENJEKSİYON ÜRETİM ELEMANI(SEVİYE 3) BELGELENDİRME PROGRAMI TALİMATI 1.AMAÇ Bu talimat plastik sektöründe, Plastik Enjeksiyon Üretim Elemanı (Seviye 3) mesleğinin başarılı, verimli ve uluslararası standartlara uygun, çalışanların iş tatmini almasını sağlayacak şekilde yapılabilmesi,

Detaylı

201 201 ÖĞRETİM YILI 4 SINIFLAR ATABEY' E GİRİŞ SINAVI BAŞVURU KILAVUZU

201 201 ÖĞRETİM YILI 4 SINIFLAR ATABEY' E GİRİŞ SINAVI BAŞVURU KILAVUZU 201 201 ÖĞRETİM YILI 4 SINIFLAR ATABEY' E GİRİŞ SINAVI BAŞVURU KILAVUZU ATABEY'E GİRİŞ SINAVI BAŞVURU KILAVUZU BAŞVURU TARİHİ : 19 OCAK 20 28 ŞUBAT 20 SINAV TARİHİ : 07 MART 20 CUMARTESİ SINAV BAŞLAMA

Detaylı

DOĞAL GAZ ÇELİK BORU KAYNAKÇISI SEVİYE 3 ŞARTNAMESİ

DOĞAL GAZ ÇELİK BORU KAYNAKÇISI SEVİYE 3 ŞARTNAMESİ 1.0 AMAÇ Bu şartname Doğal Gaz Çelik Boru Kaynakçısı (Seviye 3) sınavına girecek adayların veya bu mesleği icra etmek isteyenlerin çelik malzemelerin ergitmeli kaynak yöntemlerinden herhangi birini elle

Detaylı

PLASTİK ENJEKSİYON ÜRETİM ELEMANI(SEVİYE 4) BELGELENDİRME PROGRAMI TALİMATI

PLASTİK ENJEKSİYON ÜRETİM ELEMANI(SEVİYE 4) BELGELENDİRME PROGRAMI TALİMATI 1.AMAÇ Bu talimat plastik sektöründe, Plastik Enjeksiyon Üretim Elemanı (Seviye 4) mesleğinin başarılı, verimli ve uluslararası standartlara uygun, çalışanların iş tatmini almasını sağlayacak şekilde yapılabilmesi,

Detaylı

A: 12UY0097-3 Kat Sorumlusu Seviye-3

A: 12UY0097-3 Kat Sorumlusu Seviye-3 A: 12UY0097-3 Kat Sorumlusu Seviye-3 12UY0097-3 Kat Sorumlusu Seviye-3 Ulusal Yeterlilik Birimleri nde tanımlanan bilgiler baz alınarak, Ölçme ve Değerlendirme - Teorik Sınav bölümüne göre teorik sınavın

Detaylı

TOBB YET-MER Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi KOBİ Danışmanlığı Alanı Belgelendirme Programı. YM.PRG.2 Rev.01

TOBB YET-MER Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi KOBİ Danışmanlığı Alanı Belgelendirme Programı. YM.PRG.2 Rev.01 TOBB YET-MER Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi KOBİ Danışmanlığı Alanı Belgelendirme Programı YM.PRG.2 Rev.01 KOBİ Danışmanlığı Alanı Belgelendirme Programı Ulusal Yeterlilik Kobi Danışmanı Seviye

Detaylı

12UY0056-3/01 İSKELE KURULUM ELEMANI SEVİYE 3 BELGELENDİRME PROGRAMI

12UY0056-3/01 İSKELE KURULUM ELEMANI SEVİYE 3 BELGELENDİRME PROGRAMI Sayfa 1/5 1.0. AMAÇ Bu yeterlilik iskele kurulum elemanı niteliklerinin belirlenmesi ve belgelendirilmesi amacıyla hazırlanmıştır. Bu bakımdan iskele kurulum elemanı bilgi, beceri ve davranışlarının tanımlanması

Detaylı

15UY0241-4/B1: Elektrik İç Tesisat Projesi Hazırlama 15UY0241-4/B2: Elektrik İç Tesisat Uygulaması. Performansa Dayalı Sınavlar/Uygulama Sınavları

15UY0241-4/B1: Elektrik İç Tesisat Projesi Hazırlama 15UY0241-4/B2: Elektrik İç Tesisat Uygulaması. Performansa Dayalı Sınavlar/Uygulama Sınavları Programının Adı Programının Amacı Elektrik Tesisatçısı Programı Bu ulusal yeterliliğin amacı; çalışanların ve adayların Elektrik Tesisatçısı (Seviye 3-4- 5) mesleğinde başarılı olmak için gereken niteliklere

Detaylı

MYB İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

MYB İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Doküman No İlk Yayın No Sayfa No PQ.PR.001 19.12.2017 2 20.12.2018 1/5 MYB İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ No 01 25.07.2018 Madde No 4.9.,4.10. 6,7, İçeriği İlk belgelendirme sonrasındaki işleyiş tanımlandı. 6 ve 7

Detaylı

MÜŞTERİ İTİRAZ PROSEDÜRÜ

MÜŞTERİ İTİRAZ PROSEDÜRÜ GSI SLV-TR Kaynak Teknolojisi Test ve Mesleki Gelişim Merkezi MÜŞTERİ İTİRAZ PROSEDÜRÜ 04 İçerik ve logo değişikliği 28.04.14 A. Çiğlez Ö. Akçam 03 İçerik değişikliği 05.09.13 Ö.Karaman Ö. Akçam 02 İçerik

Detaylı

11UY0011-3/02 AHŞAP KALIPÇI SEVİYE 3 BELGELENDİRME PROGRAMI

11UY0011-3/02 AHŞAP KALIPÇI SEVİYE 3 BELGELENDİRME PROGRAMI Sayfa 1/5 1.0. AMAÇ Bu yeterlilik ahşap kalıpçının niteliklerinin belirlenmesi ve belgelendirilmesi amacıyla hazırlanmıştır. Betonarme kalıpçılığı içerisinde çeşitli kalıpçılık uygulamaları yapılmaktadır.

Detaylı

DOĞAL GAZ POLİETİLEN BORU KAYNAKÇISI SEVİYE 3 ŞARTNAMESİ

DOĞAL GAZ POLİETİLEN BORU KAYNAKÇISI SEVİYE 3 ŞARTNAMESİ 1.0 AMAÇ Bu şartname (Seviye 3) Sınavına girecek adayların veya bu mesleği icra etmek isteyenlerin; Ülkemizde doğal gaz sektörünün gelişmesiyle polietilen boru kaynağı yapan, devreye alan, bakım ve tamir

Detaylı

12UY İSG ELEMANI BELGELENDİRME PROGRAMI

12UY İSG ELEMANI BELGELENDİRME PROGRAMI Programının Adı Programının Amacı Referans Standart İSG Elemanı Programı Bu yeterlilik İSG Elemanının niteliklerinin belirlenmesi ve belgelendirilmesi amacıyla hazırlanmıştır. İSG Elemanı bilgi, beceri

Detaylı

BAŞVURU FORMU REVİZYON TABLOSU DOKÜMAN YAYIN TARİHİ: 28/12/2015 REVİZYON TARİHİ: - REVİZYON NO: - Değişiklik Talep Eden Bölüm

BAŞVURU FORMU REVİZYON TABLOSU DOKÜMAN YAYIN TARİHİ: 28/12/2015 REVİZYON TARİHİ: - REVİZYON NO: - Değişiklik Talep Eden Bölüm BAŞVURU FORMU DOKÜMAN YAYIN TARİHİ: 28/12/2015 DOKÜMAN NO: FR-21 REVİZYON TARİHİ: - REVİZYON NO: - DOKÜMANI HAZIRLAYAN: Hasan AKYILDIZ DOKÜMANI ONAYLAYAN: Arif Altan YAVUZ REVİZYON TABLOSU Rev. No Tarih

Detaylı

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM KAYITLARI ve SINAV UYGULAMA YÖNERGESİ

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM KAYITLARI ve SINAV UYGULAMA YÖNERGESİ BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM KAYITLARI ve SINAV UYGULAMA YÖNERGESİ (Başkent Üniversitesi Senatosunun 19.02.2018 tarih ve 221/851 sayılı kararıyla yürürlüğe girmiştir.) Amaç Madde 1. Bu yönergenin amacı,

Detaylı

PROSEDÜR İtiraz ve Şikayetlerin Gözden Geçirilmesi Prosedürü

PROSEDÜR İtiraz ve Şikayetlerin Gözden Geçirilmesi Prosedürü PROSEDÜR İtiraz ve Şikayetlerin Gözden Geçirilmesi Prosedürü Doküman No Revizyon No 03 Revizyon Tarihi 07.03.2019 Yayın Tarihi 02.03.2015 Departman İsim Tarih İmza Hazırlayan Gözden Geçiren Onaylayan Yön.

Detaylı

Personel Belgelendirme kapsamımızda, ölçme-değerlendirme ve sonuçların değerlendirilmesi faaliyetlerini tanımlamaktır.

Personel Belgelendirme kapsamımızda, ölçme-değerlendirme ve sonuçların değerlendirilmesi faaliyetlerini tanımlamaktır. 1.0 AMAÇ: Personel Belgelendirme kapsamımızda, ölçme-değerlendirme ve sonuçların değerlendirilmesi faaliyetlerini tanımlamaktır. 2.0 UYGULAMA: Her bir sınava sınav değerlendiricisi atanır. Sınava sınav

Detaylı

NC/CNC TEZGAH İŞÇİSİ (SEVİYE 3) BELGELENDİRME PROGRAMI TALİMATI

NC/CNC TEZGAH İŞÇİSİ (SEVİYE 3) BELGELENDİRME PROGRAMI TALİMATI BELGELENDİRME PROGRAMININ KODU-SEVİYESİ-ADI 14UY0202-3 NC/CNC TEZGAH İŞÇİSİ (SEVİYE 3) ULUSAL YETERLİLİĞİ ULUSLARARASI SINIFLANDIRMADAKİ YERİ ISCO 08: 8121 BELGELENDİRME PROGRAMININ YAYIN TARİHİ /REVİZYON

Detaylı

Revizyon Tarihi : Personel belgelendirme kapsamımızda, ölçme-değerlendirme ve sonuçların değerlendirilmesi faaliyetlerini tanımlamaktır.

Revizyon Tarihi : Personel belgelendirme kapsamımızda, ölçme-değerlendirme ve sonuçların değerlendirilmesi faaliyetlerini tanımlamaktır. 06..26 13.02.27 1.0 AMAÇ: Personel belgelendirme kapsamımızda, ölçme-değerlendirme ve sonuçların değerlendirilmesi faaliyetlerini tanımlamaktır. 2.0 UYGULAMA: lar değerlendirecek soru ve yöntemlerle, teorik

Detaylı

SINAV KOMİSYONU VE UYGULAMA FAALİYETİ PROSEDÜRÜ

SINAV KOMİSYONU VE UYGULAMA FAALİYETİ PROSEDÜRÜ 4. UYGULAMALAR 4.1. Sınav Komisyonu 4.1.1. Sınav Komisyonu İşleyişi Sınav komisyonu; personel belgelendirme faaliyetleri kapsamında, ulusal yeterliliklere göre hazırlanan sınav şartnamesine göre ölçme

Detaylı

ISO EĞİTİM TALİMATI

ISO EĞİTİM TALİMATI SAYFA NO 1 / 5 1. AMAÇ-KAPSAM Bu talimatta; - Firmamızda iç ve dış eğitim ihtiyaçlarının belirlenmesi, - Eğitim programlarının hazırlanması ve uygulanması, - ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi önemini

Detaylı

KYK BELGEM YAYIN / DEĞİŞİKLİK DURUMU T.ERDEM Dr.Arda SÜRMELİ. Öneri/ memnuniyet tanımları eklendi.

KYK BELGEM YAYIN / DEĞİŞİKLİK DURUMU T.ERDEM Dr.Arda SÜRMELİ. Öneri/ memnuniyet tanımları eklendi. YAYIN / DEĞİŞİKLİK DURUMU Revizyon No Değişiklik No Değişiklik Tarihi Değişikliği Yapan Onaylayan 1 1 10.4.2017 T.ERDEM Dr.Arda SÜRMELİ Değişiklik Notu Öneri/ memnuniyet tanımları eklendi. anketi İlgili

Detaylı

Elektronik Nüsha. Basılmış Hali Kontrolsüz Kopyadır.

Elektronik Nüsha. Basılmış Hali Kontrolsüz Kopyadır. 1. AMAÇ Personel Belgelendirme kapsamımızda, ölçme-değerlendirme ve sonuçlarının değerlendirilmesi tanımlamaktır. 2. UYGULAMA lar değerlendirecek soru ve yöntemlerle, (T), (P) ve ulusal yeterlilik ölçülmesini

Detaylı

SINAV ŞARTNAMESİ AMAÇ:

SINAV ŞARTNAMESİ AMAÇ: AMAÇ: Bu sınav şartnamesi, yetki kapsamımızdaki yeterliliklerin gerektirdiği bilgi, beceri, yetkinlikleri ölçmek ve değerlendirmek için yapılan sınavların kapsamını, yapısını ve değerlendirme sistemini

Detaylı

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ KOORDİNATÖRLER KURULU YÖNERGESİ

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ KOORDİNATÖRLER KURULU YÖNERGESİ BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ KOORDİNATÖRLER KURULU YÖNERGESİ 1. * AMAÇ VE KAPSAM: Bu yönerge; Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesindeki Tıp Doktorluğu ve Temel Tıp Bilimleri lisans eğitim-öğretiminin

Detaylı

Çıkar Çelişkisi Analizi Talimatı

Çıkar Çelişkisi Analizi Talimatı Sayfa No 1/7 Yayın, Değişiklik Ve Dağıtım Sayfası Değişen Sayfa Tarih Değişiklik Revizyon No Tümü 24/11/2014 30.12.2016 Yeni yayın Sistemden Sekreter tanımlaması çıkarılarak Kalite Yönetim Temsilci Yardımcısı

Detaylı

METAL LEVHA İŞLEME TEZGAH İŞÇİSİ(SEVİYE 3) BELGELENDİRME PROGRAMI TALİMATI 12UY METAL LEVHÂ İŞLEME TEZGÂH İŞÇİSİ ULUSAL YETERLİLİĞİ

METAL LEVHA İŞLEME TEZGAH İŞÇİSİ(SEVİYE 3) BELGELENDİRME PROGRAMI TALİMATI 12UY METAL LEVHÂ İŞLEME TEZGÂH İŞÇİSİ ULUSAL YETERLİLİĞİ BELGELENDİRME PROGRAMININ KODU-SEVİYESİ-ADI 12UY0086-3 METAL LEVHÂ İŞLEME TEZGÂH İŞÇİSİ ULUSAL YETERLİLİĞİ ULUSLARARASI SINIFLANDIRMADAKİ YERİ ISCO 08: 7223 (Metal işleri takım tezgâhı kurucuları ve kullanıcılar)

Detaylı

Revizyon Tarihi : MYB tarafından gerçekleştirilen teorik ve performans ve mülakat sınav kurallarını tanımlamaktır.

Revizyon Tarihi : MYB tarafından gerçekleştirilen teorik ve performans ve mülakat sınav kurallarını tanımlamaktır. 1.0 AMAÇ: MYB tarafından gerçekleştirilen teorik ve performans ve mülakat sınav kurallarını tanımlamaktır. 2.0 KAPSAM: Sınavlara giren tüm adayların,gözetmen ve değerlendiricilerin faaliyetlerini kapsar.

Detaylı

T.C. KOCAELİ VALİLİĞİ BİLGE EĞİTİM KURUMLARI

T.C. KOCAELİ VALİLİĞİ BİLGE EĞİTİM KURUMLARI T.C. KOCAELİ VALİLİĞİ BİLGE EĞİTİM KURUMLARI 2014 2015 ÖĞRETİM YILI 4, 5, 6 ve 7. SINIFLAR BİLGE GİRİŞ SINAVI BAŞVURU KILAVUZU www.ozelbilge.k12.tr BAŞVURU TARİHİ : 25MART 2014 18 NİSAN 2014 SINAV TARİHİ

Detaylı

Türk Akreditasyon Kurumu EĞİTİM ORGANİZASYONU VE DEĞERLENDİRMESİ TALİMATI. Doküman Adı: Doküman No.: T403-01 Revizyon No: 03. Kontrol Onay. İsim.

Türk Akreditasyon Kurumu EĞİTİM ORGANİZASYONU VE DEĞERLENDİRMESİ TALİMATI. Doküman Adı: Doküman No.: T403-01 Revizyon No: 03. Kontrol Onay. İsim. Doküman Adı: EĞİTİM ORGANİZASYONU VE DEĞERLENDİRMESİ TALİMATI Doküman No.: T403-01 Revizyon No: 03 2,3 3 Uygulama bölümünde düzenlemeler yapıldı 2 3 Tanımlar çıkarılarak T501-04 na atıf yapıldı 7 2 Yetki

Detaylı

Çıkar Çelişkisi Analizi Talimatı

Çıkar Çelişkisi Analizi Talimatı Sayfa No 1/7 Yayın, Değişiklik Ve Dağıtım Sayfası Değişen Sayfa Tarih Değişiklik Revizyon No 24/11/2014 Yeni yayın 00 Dağıtım Listesi (Baskı) Kalite Yönetim Temsilcisi (Orijinal Baskı) Belgelendirme Müdürü

Detaylı

ORTAK SINAV YÖNERGESİ ORTAK SINAV KOMİSYONU

ORTAK SINAV YÖNERGESİ ORTAK SINAV KOMİSYONU E S K İ Ş E H İ R A N A D O L U L İ S E S İ ORTAK SINAV YÖNERGESİ ORTAK SINAV KOMİSYONU 2012-2013 ESKİŞEHİR ANADOLU LİSESİ SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ KISIM Genel Hükümler BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

MÜŞTERİ İTİRAZ PROSEDÜRÜ

MÜŞTERİ İTİRAZ PROSEDÜRÜ GSI SLV-TR Kaynak Teknolojisi Test ve Mesleki Gelişim Merkezi MÜŞTERİ İTİRAZ PROSEDÜRÜ 08 İçerik değişikliği(sayfa 2,4,5) 27.10.17 N. Bolat Ö. Akçam 07 İçerik değişikliği(sayfa 5) 21.04.16 N. Bolat Ö.

Detaylı

ŞİKAYET VE İTİRAZLARIN DEĞERLENDİRİLMESİ PROSEDÜRÜ

ŞİKAYET VE İTİRAZLARIN DEĞERLENDİRİLMESİ PROSEDÜRÜ ŞİKAYET VE İTİRAZLARIN DEĞERLENDİRİLMESİ PROSEDÜRÜ HAZIRLAYAN AYFER YILAN ONAYLAYAN NİZAMETTİN ZENGİN 1. AMAÇ SOLİD tarafından yürütülmekte olan Sınav ve Belgelendirme faaliyetlerine ilişkin olarak kuruluşlardan

Detaylı

ŞİKÂYET ve İTİRAZ REHBERİ

ŞİKÂYET ve İTİRAZ REHBERİ Sayfa 1 / 5 1. AMAÇ Bu rehberin amacı; personel belgelendirme faaliyetleri, değerlendirme ve karar süreçleri ile ilgili konularda KAPSAM BELGELENDİRME Kuruluşuna şikâyet ve itirazların nasıl yapılacağına

Detaylı

T.C. GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Sürekli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi (GOPÜSEM) Eğitim ve Öğretim Programları Yönergesi

T.C. GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Sürekli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi (GOPÜSEM) Eğitim ve Öğretim Programları Yönergesi T.C. GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Sürekli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi (GOPÜSEM) Eğitim ve Öğretim Programları Yönergesi Amaç Madde 1- Bu yönergenin amacı, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Sürekli

Detaylı

12UY ASANSÖR BAKIM VE ONARIMCISI SEVİYE 3 SINAV ŞARTNAMESİ

12UY ASANSÖR BAKIM VE ONARIMCISI SEVİYE 3 SINAV ŞARTNAMESİ 1.0. AMAÇ Bu şartname, 12UY0092-3 ASANSÖR BAKIM VE ONARIMCISI (SEVİYE-3), mesleğinde çalışan ya da çalışmak isteyen bireylerin bu meslek için standartlaştırılmış bilgi, beceri ve yetkinliklere sahip olup

Detaylı

MARMARA ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ ÖZEL YETENEK GİRİŞ SINAVLARI YÖNERGESİ

MARMARA ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ ÖZEL YETENEK GİRİŞ SINAVLARI YÖNERGESİ MARMARA ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ ÖZEL YETENEK GİRİŞ SINAVLARI YÖNERGESİ Senato: 21 Haziran 2011 / 292-4-E Amaç MADDE 1 (1) Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinin giriş sınavları

Detaylı

12UY0055-3/00 ALÇI SIVA UYGULAYICISI SEVİYE 3 BELGELENDİRME PROGRAMI

12UY0055-3/00 ALÇI SIVA UYGULAYICISI SEVİYE 3 BELGELENDİRME PROGRAMI Sayfa 1/5 1.0. AMAÇ Bu yeterlilik alçı sıva uygulayıcısının niteliklerinin belirlenmesi ve belgelendirilmesi amacıyla hazırlanmıştır. Bu bakımdan alçı sıva uygulayıcısının bilgi, beceri ve davranışlarının

Detaylı