ile hukukta, fi a s a a; ergide proje yö eti i e "özellikli", "yaşa ış", "gerçek" e "sahada "

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ile hukukta, fi a s a a; ergide proje yö eti i e "özellikli", "yaşa ış", "gerçek" e "sahada ""

Transkript

1 Progra ı A acı Disipli ler arası ki liği ile gayri e kul sektörü, irçok perspektifte eğiti ihtiya ı ola ir sektördür. Bu se eple he yö eti osyo ları ı he de gayri e kul uz a lığı ı irlikte su ası açısı da MBA in Real Estate progra ı kaftlı ılara çok ö e li arftlar e fırsatlar su aktadır. Bahçeşehir Ü i ersitesi i kategorik MBA ko usu da uz a lığı a, GYODER Akademi i de eyi aktarı ları da kaftlı a esleki açıda tat i edi i ütü ortaya çık aktadır. Progra kariyeri i gayri e kul ala ı da geliştir ek isteyen tüm yönetici ve yö eti i adayları içi iddi ir altyapı oluştur aktadır. İyi ir MBA'yi, sektörü ile uz a ları konu a laft ları ile hukukta, fi a s a a; ergide proje yö eti i e "özellikli", "yaşa ış", "gerçek" e "sahadan" güncel örnekleri e ko uları ile tarftşarak öğre ek kaftlı ıları doğru yere yö le direrek, çözü içi doğru soruları sora ile ek ir se iyeye getir e a a ı ı taşı aktadır. Yüksek lisa s progra ları arası da gayri e kul sektörü e özel ol asıyla farklılık yarata ; dersler, sı a lar e yapıla çalış aları eri liliği e ek olarak sektörel eğili leri gü el ko ular üzeri de takip et e ize ola ak sağlaya heye a eri i ir MBA progra ı olarak değerle diril ektedir. Ay ı za a da gayri e kul sektörü de farklı ala larda görev alan kaftlı ılar ile irlikte eğiti al a fırsaft, karşılıklı ilgi e te rü e paylaşı ı sağlaya il esi açısı da da ö e li ir a a taj sağla aktadır. Progra Hakkı da Görüşler Ersu Bayraktaroğlu / P C, Şirket Ortağı Eğit e "İş hayatında her ko u u uz a ı ola ayız, a a kariyeri izi ha gi aşa ası da olursa ız olu te el ilgilere ihtiya ı ız ar: E azı da işi/ko uyu doğru "uz a a" yö le dir ek, doğru soruları sora il ek içi... Bahçeşehir Ü i ersitesi i GYODER'le ortak yürüttüğü MBA in RE progra ı e e kariyeri i gayri e kul ala ı da geliştir ek isteye tü yö eti i e yö eti i adayları içi iddi ir altyapı oluşturuyor. İyi ir MBA'yi, sektörü ile uz a ları konu a latı ları ile hukukta, fi a s a a; ergide proje yö eti i e "özellikli", "yaşa ış", "gerçek" e "sahada " güncel ör ekleri e ko uları ile tartışarak öğre ek katılı ıları "hukukçu", " ergi i", "fi a sçı"... yap asa da, ko uları a layıp doğru yere yö le dire ek, çözü içi doğru soruları sora ile ek ir se iyeye getir e a a ı ı taşıyor. İyi ir yö eti i içi yararlı ir do a ı değil i, siz e de?"

2 Kürşat Serkan HAKAN / Türk Eğiti Vakfı Gayrimenkul Yönetimi Grup Müdürü (MBA Öğre isi "Gayri e kul e i şaat sektörü ü yoğu te posu a rağ e, ir eğiti progra ı da öte de eyi e pratikleri aktarıldığı ir atölye orta ı gi i gü el içeriği ile ko usu da uz a eğit e ler e sektörde ö e li ko u larda ola öğre iler arası da etkileşi li e klasik a layışı ı ötesi e geçe ir eğiti a layışı ı gözetil esi ede iyle her dersi ilgiyle takip edile iliyor ol ası ı ö e li olduğu u düşü üyoru. Progra ı ilk yılı da, u de li aşarılı ir eğiti dö e i geçiril esi de e eği e katkısı ola herkesi içte şekilde te rik ediyor, gayri e kul sektörü e gö ül ere her ireye ta siye ede eği u progra ı ilerleye dö e leri de ay ı a layışı de a ettiril esi i diliyoru." Haluk Ba ur Özyurt / Ak a k A.Ş., Şu e Müdürü MBA Öğre isi Progra a; he kişisel ilgi ala ı olduğu da, he de esleki açıda yakı ko ular içerdiği de çok keyif e alarak utlulukla de a ediyoru. Hafta ı gü ü, ders yoğu ir progra ol ası a rağ e e i gerek içerik gerekse ders ho aları ı aşarılı seçi i çok di ç e e erjik tutuyor. Geçe dö e aldığı pazarlama yönetimi, stratejik yönetim ve bu seneki gayrimenkul yönetimi ile vergi dersleri e de ye i pe ereler açıl ası ı sağladı. GYODER üyeliği ile eriştiği u i ka ı a a su dukları içi BAU e GYODER e çok teşekkür ederi. Firuz Soyuer / DTZ Pa ir & Soyuer, Şirket Ortağı Eğit e Gayri e kul, geliş iş piyasalarda disipli ler arası olarak fi a s e geliştir e sektörü ü ta ortası da yer al akla irlikte, Türkiye de daha çok ir i şaat ürünü gi i algıla ıyor. Bu da dolayı, üreti süre i de so raki aşa alardaki kat a değer e ke tsel ala lar üzeri deki etkiler ise aalesef iki i pla da kalıyor. Bu ede le gayri e kul profesyo elleri i akade ik do a ı ları ı sektörü geliş iş piyasalara uygu luğu açısı da güçle diril esi de BAU/GYODER Real Estate MBA i kritik ir göre üstle e eği düşü esi deyi. Ayşe E i / Makro Gayri e kul Değerle e, Ge el Müdür MBA Öğre isi Her çıktığı ders saati so rası bu programa katılarak ne kadar iyi bir şey yaptığı ı düşü üyoru. Özellikle seç eli dersler iş hayatı da kulla dığı ilgileri pekiştiriyor e eksikleri i ta a la a fırsat sağlıyor. Bu u ya ı sıra progra ı diğer dersleri de yö eti sel a la da izyo u u geliştire e farklılaştıra ir fonksiyo a sahip. Sektörle ilgisi ola yö eti i, yö eti i adayları e işi utfağı da olan herkese tavsiye ederim.

3 Ere Eroğlu / HİMERPA, Ge el Müdür Yardı ısı MBA Öğre isi GYODER i ö ülük ettiği MBA i Real Estate progra ı; gayri e kul e i şaat sektörü içerisi de yer ala, MBA yap ayı düşü üp de sürekli za a ula adığı içi erteleye ler adı a üyük ir fırsat. Neşe a ÇEKİCİ / EPOS Gayri e kul Da ış a lık e Değerle e A.Ş. - Şirket Ortağı Eğit e Disipli ler arası ki liği ile gayri e kul sektörü, irçok perspektifte eğiti ihtiya ı ola ir sektör. Bu se eple he yö eti osyo ları ı he de gayri e kul uz a lığı ı irlikte su ası açısı da BAU/GYODER Real Estate MBA progra ı katılı ılara çok ö emli artılar e fırsatlar su a ak. BAU nin kategorik MBA ko usu da uz a lığı a, sektör profesyo elleri i de eyi aktarı ları da katılı a harika ir ütü ortaya çıktı. Progra ı arta aşarılarla sürdürüle ilirliği konusu da i a ı so suz Hazırlaya, destek ere e eğiti e i a arak üyük ir oti asyo la de a ede tü paydaşlara teşekkürler. Mustafa Patat / JLL Turkey, Ad isory Ser i es, Ju ior A alyst MBA Öğre isi MBA in Real Estate progra ı da gayri e kul e işlet e ala ları ı çok iyi har a la ası ile oluşturula içeriği i fazlasıyla itelikli e aşarılı olduğu u ; her gittiği ders so rası da ir kez daha farkı a arıyoru. Bir ya da Gayrimenkul sektörü de ilgi iriki i i e yetki liği i arttırırke, diğer ya da da Yönetim anla ı da gerçekte gü ü üzü taze ilgileri e gele eğe yö elik akış açısı kaza akta çok etkili ir eğiti alıyoru. Ayrı a sı ıfı sektöre özel ol ası sektörü her ala ı daki oyu uları ı, oyu a asıl katkıda ulu duğu u a la ak açısı da çok eri li. De iz Arsla / Ekol Gayri e kul Değerle e e Da.A.Ş., Yö eti i Ortak MBA Öğre isi Progra, MBA ile gayri e kulü irleştir iş ol ası e u yö üyle ülke izde aşka a ör eği ol a ası, özellikle gayri e kul kıs ı da sektörü ilgi e deneyimini aktaracak do a ı da, he ko usu u e he de piyasayı ile çok değerli isi leri ders eriyor ol ası, progra katılı ıları ı da u yö üyle itelikli ir grup oluştur ası se e iyle klasik ir MBA progra ı da çok öte e uygula ada çok işe yarar şekilde dizay edil iş. İlk öğre ileri de ol akla gurur duyduğu e ke di i şa slı hissettiği ir progra dır.

4 Av. Pı ar Ersi KOLLU / İş GYO Hukuk Müşa iri - İK & Eğiti Grup Başka ı, L.LM Eğit e Bu program ile gayrimenkul sektöründe kariyer yapmak isteyen herkes, sahip ol ası ekle e ilgi e te rü eye ulaş a i ka ı ula ak e titizlikle hazırla ış bu akademik program sayesi de, gayri e kul yatırı ı ı her boyutuna hakim ol ak fırsatı ı yakalaya aktır. Fat a Çele k / SOYAK HOLDİNG, Kuru sal İletişi Koordi atörü Eğit e "Bilgiye erişi i kolaylaştığı gü ü üzde, te rü ede faydala a i ka ı su a u progra da özellikle iş hayatı daki değişe di a ikleri, yerelde glo ale kadar işi sürekliliği i sağlaya il e i ipuçları ı gör ek ü kü. Bugü artık tüketi iler şirketleri değer zi iri de gerçekleşe her duru da arkaları sorumlu tutuyor. Sorumlu şirketler, ortak değer yarat a yol uluğu da dü ya ı ye i or ali e adapte olarak, süre i tü yö leriyle ele ala ile ye i iş modellerine ve stratejilerine ihtiyaç duyuyor. Sürdürüle ilirlik içi u dö üşü ü ha gi ala larda e asıl gerçekleşe ile eği e dair yö te leri ul a yö ü de RE- MBA progra ı ı kaftlı ılara fayda sağlaya ağı a i a ıyoru." Nurhayat Atar / İsta ul Sahiha Gökçe Uluslararası Ha ali a ı Yatırı Yapı e İşlet e A.Ş., Ti ari İşler Gelirler Uz a ı MBA Öğre isi İş e akade ik hayaft ızı kesiştirerek kurgula a ıza yardı ı olan u progra ı oluş ası da e eği geçe herkese teşekkürler. İ a ıyoru ki, progra kısa za a da daha da geliştirile ek, u ala da ke di e katkı sağla ak isteye çok daha fazla kişiye doku a aktır. Profesyo el isi leri erdiği derslerle irlikte gru u uzdaki de eyi paylaşı ı da, iş saatleri so rası u derslere katıl ak içi motive edici sebeplerden oldu. Yüksek lisans progra ları arası da gayri e kul sektörü e özel ol asıyla farklılık yarata ; dersler, sı a lar e yapıla çalış aları eri liliği e ek olarak tre dleri gü el ko ular üzeri de takip et e ize ola ak sağlayan heyecan verici bir program. Yase i Oruğ / DD Mortgage, Şu e Müdürü MBA Öğre si i MBA i Real Estate progra ı, he gayri e kul sektörü he de gü ü üz yö eti a layışı ile ilgili ilgi e te rü eleri kaza ıl ası içi öze le hazırla ış akade ik bir progra. Ay ı za a da gayri e kul sektörü de farklı ala larda göre ala katılı ılar ile irlikte eğiti al a fırsatı, karşılıklı ilgi e te rü e paylaşı ı sağlaya il e iz içi ö e li ir a a taj sağlıyor. GYODER i ö ülüğü de geliştirile bu progra a ilk katılı ılarda ol akta utluluk duyuyor, ye i adaylara progra a katıl aları ı ta siye ediyoru.

5 Doç. Dr. Feyzullah Yetgi / Halk GYO, Ge el Müdür Eğit e Dünya da olduğu gi i Ülke izde de gayri e kul sektörü eko o i i loko otif sektörü olarak stratejik öneme sahiptir. So yıllarda sağla a i e ile sektör üyük ir üyü e e gerek tek ik gerekse ali, idari a la da dö üşü geçir iştir. Bu süreçte nitelikli i sa gü ü içi gerekli ola pratik e teorik eğiti ihtiya ı çeşitli şekillerde karşıla aya çalışıl ıştır. Bu anlamda GYODER sektörün eğiti ihtiya ı ı karşıla ak içi yaptığı ü i ersite iş irliği ile MBA progra ı oluştur uş e sektörü de eyi li e supları ı progra da eğiti i olarak yer al aları ı sağla ıştır. Bu progra e utlu ki ilk ezu ları ı aşarı ile er iştir. Gele ek yıllarda değişe ihtiyaç e taleplere göre progra şekille dirilerek gayri e kul sektörü e katkı su aya de a ede ektir. Gülfem Ta doğa / İş GYO, Kuru sal İletişi, Satış, Kirala a e Pazarla a Grup Başka ı Eğit e Gü ü üzü reka etçi iş orta ı da aşarılı ol ak ö elikle rakiplerde ayrış ayı gerektir ektedir. Gayri e kul sektörü de u doğrultuda ko usu da uzman, gerekli e eri e de eyi lere sahip kişilere gereksi i duy aktadır. Bu oktada MBA i Real Estate progra ı ı sektör profesyo elleri de oluşa eğiti kadrosu sayesi de adaylar teorik olarak öğre ile ilgi e stratejileri ratikteki karşılığı ı doğruda uygulayı ılarda gör e fırsatı yakala akta e sektöre urada edi dikleri do a ı larla a a tajlı ir ko u da dahil ol aktadırlar. Burak Bayka / Bayka E lak Yatırı Da ış a lığı Gayri e kul Değerle e Uz a ı MBA Öğre isi Türkiye deki farklı ü i ersiteleri progra ları ı i eledi. Eğiti za a ı, ko u, İçerik e öğreti göre lileri açısı da e i e çok tat i ede BAU u progra ı a yazıldı. Geçe iki dö e de e kadar doğru ir karar erdiği i daha iyi a ladı. Sektörü pazarla a, fi a s a, e zuat, sürdürüle ilirlik, ergi, uhase e, sosyolojik e psikolojik tü kul arları ı öğre e, gü el yurtiçi e yurtdışı akaları ı i ele e şa sları ız oldu. Progra da yer ala a kaları değerle e ölü leri de, hukuk fir aları da, değerle e fir aları da, geliştiri i i şaat fir aları da, uluslararası g yö eti e da ış a lık şirketleri de, fo yö eti i şirketleri de, fi a s a şirketleri de, taahhüt işi yapa i şaat fir aları da arkadaşları sa i i e tutkulu katılı larıyla ir iri izi ta a ladık e program çok keyifli e öğreti i hale geldi. Oluşa arkadaşlığı e sa i i irliği parçası ol akta dolayı ayrı alıklı hissediyoru. İşi i çok iyi ile te rü eli sektör profesyo elleri ile farklı platfor larda politik e yüzeysel kala ilgi alış erişleri GYODER i sayesi de u progra da pratik e öğreti i hale geliyor. Kaydol a kararı ı tekrar er e gerekse yatırı ı ı karşılığı ı aldığı içi ge e hiç tereddüt et ede ay ı kararı eriri.

6 Ce Kaşeler / Baraka Proje Geliştir e MBA Öğre isi İş ve akademik hayatı ızı kesiştirerek kurgula a ıza yardı ı olan bu progra ı oluş ası da e eği geçe herkese teşekkürler. İ a ıyoru ki, progra kısa zamanda daha da geliştirile ek, bu alanda kendine katkı sağla ak isteyen çok daha fazla kişiye doku a aktır. Profesyo el isi leri erdiği derslerle irlikte gru u uzdaki de eyi paylaşı ı da, iş saatleri so rası u derslere katıl ak içi motive edici sebeplerden oldu. Yüksek lisa s progra ları arası da gayri e kul sektörüne özel ol asıyla farklılık yaratan; dersler, sı a lar e yapıla çalış aları eri liliği e ek olarak tre dleri gü el ko ular üzeri de takip et e ize ola ak sağlaya heye a verici bir program. M. Fatih Yıl az / Yapı Merkezi, Gayri e kul Gru u Ge el Proje Koordi atörü Uzu za a dır MBA yap ak istiyordu. BAU ve GYODER iş irliği ile gayri e kul te alı ir MBA progra ı aşlatıldığı ı öğre i e he e programa dahil oldum. Program sayesinde birçok yeni bilgi edinerek konulara farklı bakabiliyor, uygula ada karşılaştığı ız olayları ka ra sallaştırarak özü seye iliyoru. He katılı ıları, he de irçok eğit e i gayri e kul sektörü de ol ası et ork sağla a e vaka çalış aları akı ı da çok faydalı oluyor. Ayrı a dersleri Beşiktaş gi i ir merkezde ol ası ulaşıla ilirlik açısı da azgeçil ez. Progra ı ili irliği arttıkça sektörün ilgisinin de arta ağı ı düşü üyoru. Dr. Mithat Büle t Öz e / Akade isye Eğit e Gayrimenkul sektörü bundan 20-0 yıl ö eki gayri e kul sektörüyle elbette ay ı yerde değil. A a aradaki fark 0-0 yılda geli e ile ekte ötede. Mesele i e e asıl ih al edil e esi gereke tarafı, sektörü u da so rası içi çok daha fazla geliş e potansiyeli arı dır ası. Eskide sektör elli ölçekte i şaat faaliyeti, e lak alı e satı ı a ara ılık e ihayet ka u yatırı larıyla sı ırlıydı. Oysa şi di İ şaat ve Gayrimenkul Faaliyetleri irlikte düşü üldüğü de, illi gelire eredeyse yüzde 0 katkı yapa e yüzlerle ifade edile sayıda alt sektörü besleyen bir ana sektörde söz ediyoruz. Ya da ör eği, dü ya ı e üyük ilk 0 uluslararası yükle i i fir ası listesi e yaklaşık yüzde 0 payla e iki i sırada gire ir Türkiye yi ko uşuyoruz. Yi e mesela, dün neredeyse hiç yokken, bugün 200 milyar TL ye yaklaşa kredi stokuyla, potansiyelinin he üz çok üte azı ir kıs ı ı ortaya koyduğu u düşü düğü ko ut fi a s a piyasa ızı; ser aye piyasası araçlarıyla çeşitle dir e i e deri leştir e i uğraşısı ı eriyoruz artık. Ta i tü u lar doğal olarak sektörü istihda yarat a özelliği i ayırt edi i şekilde ö e çıkarıyor. İstihda ise kalifiye iş gü ü e şiddetle ihtiyaç duyuyor. Bu u da yolu, hiç kuşkusuz kaliteli eğiti de geçiyor. İşte GYODER i Bahçeşehir Ü i ersitesi ile irlikte hayata geçirdiği İşlet e Yüksek Lisa s Progra ı MBA in Real Estate, bence tam da burada devreye giriyor.

7 İpek Na ar / Halk GYO, Mi ari Tasarı Bölü Müdürü MBA Öğre isi Gayri e kul sektörü de her eslek gru u da çalışa ilgililere, gayri e kul ka ra ı ı farklı oyutları ile ele al aları ı sağlaya ir MBA progra ıdır. MBA progra ı ı doğası da gele işlet e, stratejik yönetim ve pazarlama gibi konular ile birlikte gayrimenkul algısı ı getirdiği fi a s, ergi, hukuk s. gi i ko ularda deri le esi e e ütü leşik ir eğiti ile ay ı za a dili i de çok yö lü değerle dir e e erisi i kişilerde geliştirdiği e i a aktayı. Sosyal oyutu ile akıldığı da, u progra ı yarattığı, gayri e kul sektörü de farklı oktalarda ulu a profesyo eller ile ir araya gel e şa sı ı da oldukça değerli olduğu u düşü üyoru. Yusuf Boz / PropertyTR Ge el Müdür Yardı ısı MBA Öğre isi Gayri e kul sektörü de ol a iti ari ile ke di ala ı da yüksek lisa s progra ları ı uzu süre araştırdı fakat GYODER i izler içi hazırla ış olduğu u progra diğer ü i ersiteleri çok daha fazla ö ü e çık ış oldu. Dersleri ize gire değerli ho aları ızı sektörde gel esi e izlere yaşadıkları te rü eleri ile akade ik ilgileri izi le paylaşıyor ol aları izler adı a çok faydalı olduğu u düşü üyoru. Ke di açı da eksik olduğu eya erak ettiği daha fazla öğre ek istediği irçok ko uya eriş e i ka ı sağladı. Bu u ya ı da izi le era er ay ı dersleri ala e sektörde yeterli tecrübeye sahip bir çok arkadaşla ta ış ış ol ak izlere ye i ir çe re oluştur ak adı a çok faydalı oldu. Progra ı kalitesi, aşarısı gerçekte tartışıl az. Kayıt ol ayı düşü e arkadaşlara kesi likle ta siye ederim.

Ersun Bayraktaroğlu / PwC, Şirket Ortağı (Eğitmen) Programın Amacı

Ersun Bayraktaroğlu / PwC, Şirket Ortağı (Eğitmen) Programın Amacı Programın Amacı Disiplinler arası kimliği ile gayrimenkul sektörü, birçok perspektiften eğitim ihtiyacı olan bir sektördür. Bu sebeple hem yönetim nosyonlarını hem de gayrimenkul uzmanlığını birlikte sunması

Detaylı

Ersun Bayraktaroğlu / PwC, Şirket Ortağı (Eğitmen) Programın Amacı

Ersun Bayraktaroğlu / PwC, Şirket Ortağı (Eğitmen) Programın Amacı Programın Amacı Disiplinler arası kimliği ile gayrimenkul sektörü, birçok perspektiften eğitim ihtiyacı olan bir sektördür. Bu sebeple hem yönetim nosyonlarını hem de gayrimenkul uzmanlığını birlikte sunması

Detaylı

Ersun Bayraktaroğlu / PwC, Şirket Ortağı (Eğitmen) Programın Amacı

Ersun Bayraktaroğlu / PwC, Şirket Ortağı (Eğitmen) Programın Amacı Programın Amacı Disiplinler arası kimliği ile gayrimenkul sektörü, birçok perspektiften eğitim ihtiyacı olan bir sektördür. Bu sebeple hem yönetim nosyonlarını hem de gayrimenkul uzmanlığını birlikte sunması

Detaylı

GİRİŞ CÜMLESİ. Giriş ü lesi, ko uya girişi yapıldığı, ko u u ta ıtıldığı ü ledir.

GİRİŞ CÜMLESİ. Giriş ü lesi, ko uya girişi yapıldığı, ko u u ta ıtıldığı ü ledir. PARAGRAF TAMAMLAMA GİRİŞ CÜMLESİ Giriş ü lesi, ko uya girişi yapıldığı, ko u u ta ıtıldığı ü ledir. Paragrafı konusu u ü lede ortaya atılır. Tü de geli ge elde özele yö te i i uygula dığı paragraflarda

Detaylı

PARAGRAFTA YARDIMCI DÜŞÜNCE

PARAGRAFTA YARDIMCI DÜŞÜNCE PARAGRAFTA YARDIMCI DÜŞÜNCE PARAGRAFTA YARDIMCI DÜŞÜNCE A a düşü eyi destekleye, u görüşü okuru kafası da etleş esi i sağlaya yardı ı yargılara yardı ı düşü e de ektedir. Yardı ı düşü eyi ul aya yö elik

Detaylı

Oto atik Katılı. İşyeri Bazlı Bireysel E eklilik Pla ları da Yeni Dönem. Ekim 2016

Oto atik Katılı. İşyeri Bazlı Bireysel E eklilik Pla ları da Yeni Dönem. Ekim 2016 Oto atik Katılı İşyeri Bazlı Bireysel E eklilik Pla ları da Yeni Dönem Ekim 2016 1 Ülkemizde Sigortacılık ve Bireysel Emeklilik 1. Neden Otomatik Katılım? Sektörü Aralık 2015 2 Yaşla a Nüfus 85+ 80-84

Detaylı

Türk Yoğu Bakı He şireleri Der eği

Türk Yoğu Bakı He şireleri Der eği Türk Yoğu Bakı He şireleri Der eği Türk Yoğu Bakı He şireleri Der eği TARİHÇEMİZ Veh i Koç Vakfı tarafı da yoğu akı he şireleri i eğiti progra ları ı i ele ek a a ıyla A erika Birleşik Devletleri e gö

Detaylı

E-Bü lten. Başkanın Mesajı. Değerli FODER Destekçileri,

E-Bü lten. Başkanın Mesajı. Değerli FODER Destekçileri, E-Bü lten MART 5 Başkanın Mesajı Değerli FODER Destekçileri, Ülkemizde G Dö e Başka lığı ı te ilk kez gerçekleştiril ekte ol asıyla örtüşe Küresel Para Haftası proje etki liği i geçe yıla kıyasla çok daha

Detaylı

WEBİNAR AVRUPA BİRLİĞİ HORIZON PROJELERİNE NASIL KATILABİLİRİZ? Yaşar Üniversitesi AB Araştırma ve Uygulama Merkezi

WEBİNAR AVRUPA BİRLİĞİ HORIZON PROJELERİNE NASIL KATILABİLİRİZ? Yaşar Üniversitesi AB Araştırma ve Uygulama Merkezi WEBİNAR AVRUPA BİRLİĞİ HORIZON PROJELERİNE NASIL KATILABİLİRİZ? Yaşar Üniversitesi AB Araştırma ve Uygulama Merkezi 8 Mart 2016 WEBİNAR İÇERİĞİ o Horizon 2020 Programı Nedir? o Horizon 2020 Programı hangi

Detaylı

BEKLE BİZİ DARDANOS YİNE GELİYORUZ!!!!

BEKLE BİZİ DARDANOS YİNE GELİYORUZ!!!! BEKLE BİZİ DARDANOS YİNE GELİYORUZ!!!! KAMP 15 ALLSTAR YARIŞMALARI 3 SAYI YARIŞMASI TEMEL BECERİ YARIŞMASI KAMPA GELEN SPORCULARA YAZ SPOR OKULU ANTRENMANLARI ÜCRETSİZ HEDİYELER KAMP T-SHİRT Ü 2 ADET AVRASYA

Detaylı

HABER BÜLTENİ. xx Sayı 10. Ko ya ı imalat sanayi 11 aydır gözlem altı da: İ alat sa ayi güven endeksi nasıl hesapla ıyor:

HABER BÜLTENİ. xx Sayı 10. Ko ya ı imalat sanayi 11 aydır gözlem altı da: İ alat sa ayi güven endeksi nasıl hesapla ıyor: HABER BÜLTENİ xx.02.2015 Sayı 10 Ko ya a ayi Odası (KSO ve Türkiye Eko o i Politikaları Araştır a Vakfı TEPAV iş irliği de gerçekleştirile Konya İ alat Sa ayi Güven Endeksi Anketi, Türkiye i, yerel düzeyde

Detaylı

CÜMLEDE BİLDİRİLEN DUYGU, DÜŞÜNCE VE KAVRAMLAR

CÜMLEDE BİLDİRİLEN DUYGU, DÜŞÜNCE VE KAVRAMLAR CÜMLEDE BİLDİRİLEN DUYGU, DÜŞÜNCE VE KAVRAMLAR NEDEN SONUÇ / AMAÇ SONUÇ ANLAMLI CÜMLELER!!! Neden (gerekçe) ildire yargı gerçekleş iş ir yargıdır. Yıllar so ra o u gördüğü içi oldukça utlu şi di. Ürü az

Detaylı

HABER BÜLTENİ. XX Sayı 16. Ko ya ı imalat sanayi 17 aydır gözlem altı da: İ alat sa ayi güven endeksi nasıl hesapla ıyor:

HABER BÜLTENİ. XX Sayı 16. Ko ya ı imalat sanayi 17 aydır gözlem altı da: İ alat sa ayi güven endeksi nasıl hesapla ıyor: HABER BÜLTENİ XX.08.2015 Sayı 16 Ko ya a ayi Odası (KSO ve Türkiye Eko o i Politikaları Araştır a Vakfı TEPAV iş irliği de gerçekleştirile Konya İ alat Sa ayi Güven Endeksi Anketi, Türkiye i, yerel düzeyde

Detaylı

SAĞLIĞIN KORUNMASI, GELİŞTİRİLMESİ VE SAĞLIK POLİTİKASI. Doç.Dr. Gülbiye YENİMAHALLELİ YAŞAR

SAĞLIĞIN KORUNMASI, GELİŞTİRİLMESİ VE SAĞLIK POLİTİKASI. Doç.Dr. Gülbiye YENİMAHALLELİ YAŞAR SAĞLIĞIN KORUNMASI, GELİŞTİRİLMESİ VE SAĞLIK POLİTİKASI Doç.Dr. Gülbiye YENİMAHALLELİ YAŞAR . Sağlık Güve esi Yolu da Sosyal Güvenlik Kavra ı Sosyal güve lik teri i, sosyal risk olarak adla dırıla ki i

Detaylı

HERŞEY DAHİL SİSTEMİ SINIRSIZ VE ÜCRETSİZ İÇECEKLER HEDİYELER KAMP T-SHİRT Ü 2 ADET AVRASYA SPOR LOGOLU PLAJ HAVLUSU

HERŞEY DAHİL SİSTEMİ SINIRSIZ VE ÜCRETSİZ İÇECEKLER HEDİYELER KAMP T-SHİRT Ü 2 ADET AVRASYA SPOR LOGOLU PLAJ HAVLUSU KOLAY ÖDEME KOŞULLARI TAKSİT İMKANLARI HERŞEY DAHİL SİSTEMİ SINIRSIZ VE ÜCRETSİZ İÇECEKLER HEDİYELER KAMP T-SHİRT Ü 2 ADET AVRASYA SPOR LOGOLU PLAJ HAVLUSU TESİS GÖRÜNTÜLERİ PLAJ VE DENİZ ANİMASYON SHOWLARI

Detaylı

Çift Anadal & Yandal-Bölümlerarası Yatay geçiş

Çift Anadal & Yandal-Bölümlerarası Yatay geçiş Çift Anadal & Yandal-Bölümlerarası Yatay geçiş T.C. AVRA YA ÜNİVER İTE İ ÇİFT ANADAL PROGRAMI BAŞVURU KOŞULLARI ÇİFT ANADAL PROGRAMINA İLİŞKİN GENEL E A LAR. Öğre i iki i a adal diplo a progra ı a, a adal

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Ta ıtı For u Dersi Adı Öğreti Dili Kimyasallar ve Tehlikeleri Türkçe Dersi Verildiği Düzey Ön Lisans (X) Lisans ( ) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğiti Öğreti Siste i Örgü Öğreti X Uzakta Öğreti Ders

Detaylı

iti are E i et Ge el Müdürlüğü ü suru ura devu.eg.gov.tr i ter et adresi de istedikleri trafik tescil birimlerinden randevu alabileceklerdir.

iti are E i et Ge el Müdürlüğü ü suru ura devu.eg.gov.tr i ter et adresi de istedikleri trafik tescil birimlerinden randevu alabileceklerdir. SÜRÜCÜ BELGESİ İŞLEMLERİ Ye i tip sürü ü elgesi al ak, değiştir ek ve e ile ek iste e vata daşlar, / / tarihi de iti are E i et Ge el Müdürlüğü ü suru ura devu.eggov.tr i ter et adresi de istedikleri trafik

Detaylı

HABER BÜLTENİ Sayı 12. Ko ya ı imalat sanayi yıldır gözlem altı da: İ alat sa ayi güven endeksi nasıl hesapla ıyor:

HABER BÜLTENİ Sayı 12. Ko ya ı imalat sanayi yıldır gözlem altı da: İ alat sa ayi güven endeksi nasıl hesapla ıyor: HABER BÜLTENİ 02.04.2015 Sayı 12 Ko ya a ayi Odası (KSO ve Türkiye Eko o i Politikaları Araştır a Vakfı TEPAV iş irliği de gerçekleştirile Konya İ alat Sa ayi Güven Endeksi Anketi, Türkiye i, yerel düzeyde

Detaylı

Değerli FODE Destekçileri,

Değerli FODE Destekçileri, E BÜLTEN - ARALIK 2015 Başkanın Mesajı Değerli FODE Destekçileri, Finansal okuryazar bir Türkiye olma yolunda 2015 yılı daki e ekleri iz e katkıları ız içi sizlere teşekkür ediyoru. Geride ıraktığı ız

Detaylı

E-Bülten - Kasım Başkanın Mesajı. Değerli FODER Destekçileri,

E-Bülten - Kasım Başkanın Mesajı. Değerli FODER Destekçileri, E-Bülten - Kasım Başkanın Mesajı 5 Değerli FODER Destekçileri, Fi a sal Okuryazarlık e Erişi Der eği FODE adı a ir ayı daha hareketli e ereketli a ılarla geride ıraktık. Türkiye' i istikrarlı üyü esi i

Detaylı

REIDIN-GYODER YENİ KONUT FİYAT ENDEKSİ 4 MART AYI SONUÇLARI

REIDIN-GYODER YENİ KONUT FİYAT ENDEKSİ 4 MART AYI SONUÇLARI REIDIN-GYODER YENİ KONUT FİYAT ENDEKSİ Sayı: 4 4 MART AYI SONUÇLARI YÖNETİCİ Ö)ETİ Mortgage Uz a ı Garanti desteği ile hazırla a REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi so uçları a göre, Mart ayı da bir

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Dersi Adı Öğreti Dili Anatomi TÜRKÇE Dersi Verildiği Düzey Ön Lisans ( ) Lisans (X) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğiti Öğreti Siste i Örgü Öğreti X) Uzakta Öğreti Diğer Dersin Türü Dersin Alan Kodu Ders

Detaylı

A a sı ıları ızda Milli Eğii Baka lığı taraı da elirle e kaza ı

A a sı ıları ızda Milli Eğii Baka lığı taraı da elirle e kaza ı u uz doğrultusu da, öğre ileri izi ireysel gelişi destekleyerek, ke dileri i keşfet e ırsaı yarat ak, ı gerekirdiği değer, e eri e ilgileri kaza aları ı elikli hedei izdir. A a sı ıları ızda Milli Eğii

Detaylı

KULÜP TANITIM DOSYASI 2014/2015

KULÜP TANITIM DOSYASI 2014/2015 KULÜP TANITIM DOSYASI 2014/2015 Koç Üniversitesi 1993 yılı da İsta ul da kurulan Koç Üniversitesi, kar a a ı gütmeyen bir akıf üniversitesidir. Koç Üniversitesi mükemmeliyet merkezi olma vizyonu doğrultusu

Detaylı

Türk Borçlar Kanunu. Kira Sözleşmesi. Güncellenme Tarihi:

Türk Borçlar Kanunu. Kira Sözleşmesi. Güncellenme Tarihi: Türk Borçlar Kanunu Kira Sözleşmesi 1 Güncellenme Tarihi: 01.06.2014 Temmuz öncesinde kira ilişkilerine sayılı Gayrimenkul Kiraları Hakkında Kanun ile bu kanunda d zenlenmeyen konularda Eski Borçlar Kanunu

Detaylı

E-Bülten - Ekim 2015 Başkanın Mesajı

E-Bülten - Ekim 2015 Başkanın Mesajı E-Bülten - Ekim 2015 Başkanın Mesajı Değerli FODER Destekçileri, OECD tarafı da akredite edil iş Türkiye i ilk e tek Fi a sal Okuryazarlık e Erişi a açlı si il toplum örgütü olarak yaptığı ız ütü çalış

Detaylı

Araş.Grv. Na i Berkut Yrd. Doç. Dr. REŞAT VOLKAN GÜNEL

Araş.Grv. Na i Berkut Yrd. Doç. Dr. REŞAT VOLKAN GÜNEL GİRNE ÜNİVERSİTESİ DENİZCİLİK YÜKSEKOKULU GEMİ MAKİNELERİ İŞLETME MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DERS TANITIM KATALOĞU Dersi Adı : De iz Hukuku ve Uluslararası sözleş eler I Dersi Uygula ası Saat/Hafta Dersin Kodu

Detaylı

BANTAŞ BANDIRMA AMBALAJ SANAYİ VE TİCARET A.Ş TARİHLİ

BANTAŞ BANDIRMA AMBALAJ SANAYİ VE TİCARET A.Ş TARİHLİ BANTAŞ BANDIRMA AMBALAJ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. 23.12.2015 TARİHLİ OLAĞANÜSTÜ GENEL KURUL TOPLANTISINA İLİŞKİN BİLGİLENDİRME DOKÜMANI Şirketi izi Olağa üstü Ge el Kurul topla tısı, aşağıdaki gü de addeleri

Detaylı

araştır a, u gula alara destek, politikalar üretil esi çalış aları ap akta ız.

araştır a, u gula alara destek, politikalar üretil esi çalış aları ap akta ız. E-Bülten HAZİRAN 2015 Başkanın Mesajı Değerli FODER Destekçileri, Fi a sal Okur azarlık e Erişi Der eği olarak kuruluşu uzda iti are de let, özel sektör e diğer si il toplu kuruluşları ile iş irliği aparak

Detaylı

ULUSLARARASI KURULUŞLARIN TAM LİSTESİ VE MADDELERLE AÇIKLAMALARI

ULUSLARARASI KURULUŞLARIN TAM LİSTESİ VE MADDELERLE AÇIKLAMALARI ULUSLARARASI KURULUŞLARIN TAM LİSTESİ VE MADDELERLE AÇIKLAMALARI BM Birleş iş illetler BM kurul ası çalış aları Ağustos tarihli Atla tik ildirisi ile aşla ış, ihai kuruluş i zası Nisa de i zala ıştır.

Detaylı

GİRNE ÜNİVERSİTESİ DENİZCİLİK YÜKSEKOKULU GEMİ MAKİNELERİ İŞLETME MÜHENDİSLİĞİ DERS TANITIM KATALOĞU

GİRNE ÜNİVERSİTESİ DENİZCİLİK YÜKSEKOKULU GEMİ MAKİNELERİ İŞLETME MÜHENDİSLİĞİ DERS TANITIM KATALOĞU GİRNE ÜNİVERSİTESİ DENİZCİLİK YÜKSEKOKULU GEMİ MAKİNELERİ İŞLETME MÜHENDİSLİĞİ DERS TANITIM KATALOĞU DersinAdı : Diferensiyel Denklemler DersinUygula ası(saat/hafta) DersinKodu Yıl Dönem Kredi AKTSKredisi

Detaylı

GİRNE ÜNİVERSİTESİ DENİZCİLİKYÜKSEKOKULU GEMİ MAKİNELERİ İŞLETME MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DERS TANITIM KATALOĞU

GİRNE ÜNİVERSİTESİ DENİZCİLİKYÜKSEKOKULU GEMİ MAKİNELERİ İŞLETME MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DERS TANITIM KATALOĞU GİRNE ÜNİVERSİTESİ DENİZCİLİKYÜKSEKOKULU GEMİ MAKİNELERİ İŞLETME MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DERS TANITIM KATALOĞU DersinAdı : Gemi Kazanları veoperayonu DersinUygula ası(saat/hafta) DersinKodu Yıl Dönem Kredi

Detaylı

YILI MALİ TATİL UYGULAMASI İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

YILI MALİ TATİL UYGULAMASI İLE İLGİLİ AÇIKLAMA YILI MALİ TATİL UYGULAMASI İLE İLGİLİ AÇIKLAMA Değerli Üye iz, Bili diği üzere ali tatili düze leye sayılı ka u.. tarih ve sayılı Res i Gazete'de yayı la arak ay ı tarih iti ariyle yürürlüğe gir iştir...

Detaylı

Atık Sektörü de Ye i Uygula alar ve Sera Gazları a Etkisi Atık Sektörü de Kay akla a Sera Gazı E isyo ları Çalıştayı 5-6 Ekim 2016 Ankara

Atık Sektörü de Ye i Uygula alar ve Sera Gazları a Etkisi Atık Sektörü de Kay akla a Sera Gazı E isyo ları Çalıştayı 5-6 Ekim 2016 Ankara Atık Sektörü de Ye i Uygula alar ve Sera Gazları a Etkisi Atık Sektörü de Kay akla a Sera Gazı E isyo ları Çalıştayı 5-6 Ekim 2016 Ankara Sera Gazı E isyo ları Organik maddenin anaerobik ortamda yıkı ı

Detaylı

Konfeksiyon İhra atçılar Birliği atı al a Portalı. Tedarik Profili Kulla ı ı

Konfeksiyon İhra atçılar Birliği atı al a Portalı. Tedarik Profili Kulla ı ı İsta ul Tekstil ve Konfeksiyon İhra atçılar Birliği atı al a Portalı Tedarik Profili Kulla ı ı Dökü a ı İÇİNDEKİLER 1. SATIN ALMA PORTALINA KAYIT OLMA 03 1.1. Tedarikçi Kayıt/Gü elle e 04 1.1.1.Genel Bilgiler

Detaylı

GİRNE ÜNİVERSİTESİ DENİZCİLİK YÜKSEKOKULU GEMİ MAKİNELERİ İŞLETME MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DERS TANITIM KATALOĞU

GİRNE ÜNİVERSİTESİ DENİZCİLİK YÜKSEKOKULU GEMİ MAKİNELERİ İŞLETME MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DERS TANITIM KATALOĞU GİRNE ÜNİVERSİTESİ DENİZCİLİK YÜKSEKOKULU GEMİ MAKİNELERİ İŞLETME MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DERS TANITIM KATALOĞU DersinAdı : Sörvey Prosedürleri DersinKodu Yıl Dönem Kredi AKTSKredisi DersinUygula ası(saat/hafta)

Detaylı

LİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN

LİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN Süleyman Demirel Üniversitesi Ulusal ve Uluslararası Araştır a Proje Koordi atörlüğü LİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN 2209/A - Araştır a Projeleri Destek Progra ı Bilgilendirme Semineri (2015/2. Dönem) 15 Ekim

Detaylı

İÇİNDEKİLER İKİNCİ BASKIYA ÖNSÖZ... V ÖNSÖZ... VII KISALTMALAR... XVII BİRİNCİ KİTAP YENİLEME KADASTROSU. . Giriş:...

İÇİNDEKİLER İKİNCİ BASKIYA ÖNSÖZ... V ÖNSÖZ... VII KISALTMALAR... XVII BİRİNCİ KİTAP YENİLEME KADASTROSU. . Giriş:... İÇİNDEKİLER İKİNCİ BASKIYA ÖNSÖZ... V ÖNSÖZ... VII KISALTMALAR... XVII BİRİNCİ KİTAP YENİLEME KADASTROSU Giriş:... Ge el olarak kadastro:... İki i kadastro asağı:... İki i kadastro asağı ı a rık halleri:...

Detaylı

-gi de ra yak- se ve bi lir sin... Öl mek öz gür lü ğü de ya şa mak öz gür lü ğü de önem li dir. Be yoğ lu nda ge zer sin... Şöy le di yor du ken di

-gi de ra yak- se ve bi lir sin... Öl mek öz gür lü ğü de ya şa mak öz gür lü ğü de önem li dir. Be yoğ lu nda ge zer sin... Şöy le di yor du ken di -gi de ra yak- se ve bi lir sin... Öl mek öz gür lü ğü de ya şa mak öz gür lü ğü de önem li dir. Be yoğ lu nda ge zer sin... Şöy le di yor du ken di ne: Sen gü neş li so kak lar da do laşı yor sun, is

Detaylı

Seçelim ve yerleştireli. Kutlu : Merhaba. Sophie : Kutlu :. Kutlu... e?

Seçelim ve yerleştireli. Kutlu : Merhaba. Sophie : Kutlu :. Kutlu... e? Seçelim ve yerleştireli. erelisi iz? e i adı e u oldu erha a Türk ü sizi adı ız erelisi iz? Kutlu : Merhaba. Sophie : Kutlu :. Kutlu.... e? Sophie : Be i adı Sophie. Kutlu : Memnun oldum. Sophie : Be de..

Detaylı

*Üst menü muhasebe bölümü seçilir. *Çalışıla ak para iri i eur,usd v. seçilir.

*Üst menü muhasebe bölümü seçilir. *Çalışıla ak para iri i eur,usd v. seçilir. Nasıl Dövizli ipariş F Vere iliri? *Cari hesap kartları(f2) ölü ü de ilgili ari hesap kartı açılır. *Üst menü muhasebe bölümü seçilir. *Çalışıla ak para iri i eur,usd v. seçilir. *Çalışıla ak para iri

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Ta ıtı For u Dersi Adı Öğreti Dili Sağlık Lojistiği Türkçe Dersi Verildiği Düzey Ön Lisans () Lisans ( ) Yüksek Lisans(X) Doktora(X) Eğiti Öğreti Siste i Örgün Öğreti X) Uzakta Öğreti Diğer Dersin

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Ta ıtı For u Dersi Adı Öğreti Dili SAĞLIK EKONOMİSİ Türkçe Dersi Verildiği Düzey Ön Lisans () Lisans ( ) Yüksek Lisans(x ) Doktora( ) Eğiti Öğreti Siste i Örgün Öğreti X) Uzakta Öğreti Diğer Dersin

Detaylı

REIDIN-GYODER YENİ KONUT FİYAT ENDEKSİ 5 MART AYI SONUÇLARI

REIDIN-GYODER YENİ KONUT FİYAT ENDEKSİ 5 MART AYI SONUÇLARI REIDIN-GYODER YENİ KONUT FİYAT ENDEKSİ Sayı: 5 5 MART AYI SONUÇLARI YÖNETİCİ Ö)ETİ Mortgage Uz a ı Garanti desteği ile hazırla a REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi so uçları a göre, Mart ayı da bir

Detaylı

GİRNE ÜNİVERSİTESİ DENİZCİLİK YÜKSEKOKULU GEMİ MAKİNELERİ İŞLETME MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DERS TANITIM KATALOĞU

GİRNE ÜNİVERSİTESİ DENİZCİLİK YÜKSEKOKULU GEMİ MAKİNELERİ İŞLETME MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DERS TANITIM KATALOĞU GİRNE ÜNİVERSİTESİ DENİZCİLİK YÜKSEKOKULU GEMİ MAKİNELERİ İŞLETME MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DERS TANITIM KATALOĞU Dersin Adı : Ge i Maki eleri e Giriş I DersinUygula ası(saat/hafta) Dersin Kodu Yıl Dönem Kredi

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Anasayfa...4 Güncellemeler Sekmesi...4 Yazılar Menüsü...4 Tüm Yazılar Sekmesi...5

İÇİNDEKİLER. Anasayfa...4 Güncellemeler Sekmesi...4 Yazılar Menüsü...4 Tüm Yazılar Sekmesi...5 İÇİNDEKİLER WordPress kullanım kılavuzu...3 WordPress Kılavuzu : WordPress Nasıl Kurulur?...3 Cpanel üzerinden tek tıkla wordpress kurulumu...3 WordPress Kılavuzu : WordPress Yönetici Paneli...3 Başlangıç

Detaylı

İŞ KAZASI VE MESLEK HASTALIĞI BİLDİRİM FORMU UYGULAMASINA GİRİŞ

İŞ KAZASI VE MESLEK HASTALIĞI BİLDİRİM FORMU UYGULAMASINA GİRİŞ İŞ KAZASI VE MESLEK HASTALIĞI BİLDİRİM FORMU UYGULAMASINA GİRİŞ İs Kazası ve Meslek Hastalığı Bildiri For u İşle leri e giriş yapmak için www.sgk.gov.tr adresinden E-SGK aslığı da Diğer Uygulamalar seçe

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Ta ıtı For u Dersi Adı Öğreti Dili HEMŞİRELİKTE YÖNETİM Türkçe Dersi Verildiği Düzey Ön Lisans () Lisans ( ) Yüksek Lisans(x ) Doktora( ) Eğiti Öğreti Siste i Örgün Öğreti X) Uzakta Öğreti Diğer Dersin

Detaylı

SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ

SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ EKONOMİK ZAMAN EKOLOJİK KORSAN GÜVENLİK 5 SORUN 1 ÇÖZÜM EKONOMİK ZAMAN EKOLOJİK KORSAN GÜVENLİK SORUN 1 : EKONOMİK KAYIP TÜRKİYE TOPLAM TAKSİ SAYISI İSTANBUL 19.000 ANKARA 7.900

Detaylı

GİRNE ÜNİVERSİTESİ DENİZCİLİK YÜKSEKOKULU GEMİ MAKİNELERİ İŞLETME MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DERS TANITIM KATALOĞU

GİRNE ÜNİVERSİTESİ DENİZCİLİK YÜKSEKOKULU GEMİ MAKİNELERİ İŞLETME MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DERS TANITIM KATALOĞU GİRNE ÜNİVERSİTESİ DENİZCİLİK YÜKSEKOKULU GEMİ MAKİNELERİ İŞLETME MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DERS TANITIM KATALOĞU DersinAdı : Otomatik Kontrol DersinKodu Yıl Dönem Kredi AKTSKredisi DersinUygula ası(saat/hafta)

Detaylı

BANTAŞ BANDIRMA AMBALAJ SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

BANTAŞ BANDIRMA AMBALAJ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. BANTAŞ BANDIRMA AMBALAJ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. 25.04.2017 TARİHLİ OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA İLİŞKİN BİLGİLENDİRME DOKÜMANI Şirketi izi Olağa Ge el Kurul topla tısı, aşağıdaki gü de addeleri i görüş

Detaylı

Bu dersi aşarı ile ta a laya öğre iler:

Bu dersi aşarı ile ta a laya öğre iler: GİRNE ÜNİVERSİTESİ DENİZCİLİK YÜKSEKOKULU GEMİ MAKİNELERİ İŞLETME MÜHENDİSLİĞİ DERS TANITIM KATALOĞU Dersi Adı : Mühe disler içi Sayısal A aliz Dersin Uygula ası Saat/Hafta DersinKodu Yıl Dönem Kredi AKTS

Detaylı

GİRNE ÜNİVERSİTESİ DENİZCİLİK YÜKSEKOKULU GEMİ MAKİNELERİ İŞLETME MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DERS TANITIM KATALOĞU. DersinDili:Türkçe

GİRNE ÜNİVERSİTESİ DENİZCİLİK YÜKSEKOKULU GEMİ MAKİNELERİ İŞLETME MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DERS TANITIM KATALOĞU. DersinDili:Türkçe GİRNE ÜNİVERSİTESİ DENİZCİLİK YÜKSEKOKULU GEMİ MAKİNELERİ İŞLETME MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DERS TANITIM KATALOĞU DersinAdı : Ge i Elektro iği e Giriş DersinUygula ası(saat/hafta) DersinKodu Yıl Dönem Kredi

Detaylı

KALIPLAŞMIŞ KELİME ÖBEKLERİNDE ANLAM

KALIPLAŞMIŞ KELİME ÖBEKLERİNDE ANLAM KALIPLAŞMIŞ KELİME ÖBEKLERİNDE ANLAM . İKİLEMELER Bir sözün etkisini artır ak a a ıyla iki söz üğü kalıplaş ası yoluyla oluşa sözlerdir. İlk akışta güçlü kuvvetli iri gözüküyor. Yaptığı ı ya lış olduğu

Detaylı

DİĞER NOKTALAMA İŞARETLERİ

DİĞER NOKTALAMA İŞARETLERİ DİĞER NOKTALAMA İŞARETLERİ 1. ÜÇ NOKTA 1. A latı olarak ta a la a ış ü leleri so u a ko ur: okaklarda kadı lar, eşeyle orada oraya koşuştura ço uklar, keyifli ge çler e i ir yakalarsa 2. Açık yazıl ak

Detaylı

2015 SEZONU GENEL KURALLAR

2015 SEZONU GENEL KURALLAR 2015 SEZONU GENEL KURALLAR İçi dekiler A. TURNUVA KATEGORİLERİ... 2 B. GRUP TANIMLARI... 2 C. TAKIM TANIMI... 2 D. KOÇLAR... 3 E. GENEL KURALLAR KURALLI KLASMAN... 4 1 A. TURNUVA KATEGORİLERİ Dü ya Ro

Detaylı

. Türki e Tur u ası, 2015 Kurallı Klas a Lise Grubu O u açıkla ası, Kurallar, Pua la dır a ve Masa Kurulumu. Dağ ılık. Son güncelleme: 05.07.

. Türki e Tur u ası, 2015 Kurallı Klas a Lise Grubu O u açıkla ası, Kurallar, Pua la dır a ve Masa Kurulumu. Dağ ılık. Son güncelleme: 05.07. Dü a Ro ot Oli pi atı/wro World Ro ot Ol piad. Türki e Tur u ası, 2015 Kurallı Klas a Lise Grubu O u açıkla ası, Kurallar, Pua la dır a ve Masa Kurulumu Dağ ılık Son güncelleme: 05.07.2015 İçi dekiler

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Ta ıtı For u Dersi Adı Öğreti Dili HEMŞİRELİĞİN KAVRAMSAL ÇERÇEVESİ Türkçe Dersi Verildiği Düzey Ön Lisans () Lisans ( ) Yüksek Lisans(x ) Doktora( ) Eğiti Öğreti Sistemi Örgü Öğreti X) Uzakta Öğreti

Detaylı

Ethereum Pazarlar için Esnek Bağlayıcı

Ethereum Pazarlar için Esnek Bağlayıcı Ethereum Pazarlar için Esnek Bağlayıcı Ver. 1.03 Steven Kelly (steven@ethereum.link) Giriş Ethereu.li k, gele eksel pazarları ve işlet eleri, son teknoloji ve yeni nesil kripto para iri i, akıllı sözleş

Detaylı

Rekabet Kurumu İle İlişkilerde Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Hakkında Kılavuz

Rekabet Kurumu İle İlişkilerde Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Hakkında Kılavuz Rekabet Kurumu İle İlişkilerde Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Hakkında Kılavuz Reka et Kuru u, Sayılı Reka eti Koru ası Hakkı da Ka u "Ka u " ile kendisine verilen görevleri yerine getirirke çeşitli

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Ta ıtı For u Dersi Adı Öğreti Dili HEMŞİRELİKTE ETİK Türkçe Dersi Verildiği Düzey Ön Lisans () Lisans ( ) Yüksek Lisans(x ) Doktora( ) Eğiti Öğreti Siste i Örgün Öğreti X) Uzakta Öğreti Diğer Dersin

Detaylı

KANITA DAYALI HEMŞİRELİK UYGULAMALARINA DOĞRU. Yeditepe Ü iversitesi Hasta esi He şirelik Hiz etleri

KANITA DAYALI HEMŞİRELİK UYGULAMALARINA DOĞRU. Yeditepe Ü iversitesi Hasta esi He şirelik Hiz etleri KANITA DAYALI HEMŞİRELİK UYGULAMALARINA DOĞRU Yeditepe Ü iversitesi Hasta esi He şirelik Hiz etleri Ka ıt Te elli Uygula a Gereksi i i Bakı aliyetleri de artış Alışıl ış ve gele eksel akım yaklaşı ları

Detaylı

ACİL DURUM VE İŞ SÜREKLİLİĞİ PLANI UYGULAMA ESASI

ACİL DURUM VE İŞ SÜREKLİLİĞİ PLANI UYGULAMA ESASI ACİL DURUM VE İŞ SÜREKLİLİĞİ PLANI UYGULAMA ESASI Doküman Sahibi Risk Yönetimi Bölümü Yayı laya Risk Yönetimi Bölümü Doküman No UE01 Versiyon 1 YK Karar Tarihi/No 30.11.2017-2017/56 Yayı la a Tarihi 30.11.2017

Detaylı

Görevi /Pozisyonu... Staj Yapılacak Kurumun; Adı :... Açık Adresi :... Tel.:...Faks:...E-posta:... Sektörü :... Faaliyet Konusu :...

Görevi /Pozisyonu... Staj Yapılacak Kurumun; Adı :... Açık Adresi :... Tel.:...Faks:...E-posta:... Sektörü :... Faaliyet Konusu :... FORM 1. STAJYER KABUL FORMU Avrasya Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu... Programı öğrencilerinden...no.lu,... n...-... tarihleri arasında kurumumuzda 30 iş günü stajyer olarak görev almasını

Detaylı

FİİLDE YAPI. Basit Fiil Türe iş Fiil Birleşik Fiil. Yardı ı Fiille Kurulanlar. Anlamca. Kurallı Birleşikler

FİİLDE YAPI. Basit Fiil Türe iş Fiil Birleşik Fiil. Yardı ı Fiille Kurulanlar. Anlamca. Kurallı Birleşikler FİİLDE EYLEMDE YAPI FİİLDE YAPI Basit Fiil Türe iş Fiil Birleşik Fiil Yardı ı Fiille Kurulanlar Anlamca Kay aşa lar Deyi leşe ler Kurallı Birleşikler BA İT FİİL Basit eyle, yapı eki al a ış, kök duru u

Detaylı

mer can or ma nı için de do laş mak tay dı. Ka ya la rın ara sın da ki ya rık lar da on la rın yu va la rıy dı. Ha nos de lik ler den bi ri ne bil gi

mer can or ma nı için de do laş mak tay dı. Ka ya la rın ara sın da ki ya rık lar da on la rın yu va la rıy dı. Ha nos de lik ler den bi ri ne bil gi mer can or ma nı için de do laş mak tay dı. Ka ya la rın ara sın da ki ya rık lar da on la rın yu va la rıy dı. Ha nos de lik ler den bi ri ne bil gi al mak için ka fası nı sok tu. Ama içer de ki za rif

Detaylı

HAC ÖNCESİ TEKNİK HAZIRLIKLAR

HAC ÖNCESİ TEKNİK HAZIRLIKLAR HAC ÖNCESİ TEKNİK HAZIRLIKLAR EVİMİZDE YAPILACAK HAZIRLIKLAR ÇANTA VE VALİZLERE İSİM - ADRES BİLGİLERİ Valiz e ça taları üzeri e isim adres ve telefon bilgileri yazıl alıdır. Kay ol a duru u da eşya ı

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ 1 / 6

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ 1 / 6 1 / 6 Ders Ta ıtı For u Dersi Adı Öğreti Dili KENTSEL TASARIM BİLGİSİ Türkçe Dersi Verildiği Düzey Ön Lisans ( ) Lisans (X) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğiti Öğreti Siste i Örgü Öğreti X) Uzakta Öğreti

Detaylı

Başla gıç Ar-Ge Projeleri Destekle e Progra ı

Başla gıç Ar-Ge Projeleri Destekle e Progra ı TÜBİTAK ARDEB : Başla gıç Ar-Ge Projeleri Destekle e Progra ı ARDEB Progra ları; Bugün; :Başla gıç Ar-Ge Projeleri Destekle e Progra ı Elektro ik aş uru Sürekli açık Basılı kopya so tarih Elektronik aş

Detaylı

Türki e Ge eli TYT Denemesi Uygulama ve Değerle dir e Bilgileri

Türki e Ge eli TYT Denemesi Uygulama ve Değerle dir e Bilgileri Türki e Ge eli TYT Denemesi Uygulama ve Değerle dir e Bilgileri Dos a İçeriği Bu dos a Oka Ü iversitesi tarafı da orga ize edile 8 Türki e Ge eli TYT Denemesi Uygulama ve Değerle dir e ilgileri i içerir.

Detaylı

T.C. Sıra No Aday No Kimlik No Ad Soyad Lisans Lisans Puanı Mülakat Puanı Nihai Ortalama

T.C. Sıra No Aday No Kimlik No Ad Soyad Lisans Lisans Puanı Mülakat Puanı Nihai Ortalama T.C. Sıra No Aday No Kimlik No Ad Soyad Lisans Lisans Puanı Mülakat Puanı Nihai Ortalama 1 A370094 58*******92 MU*** KA*** SAĞLIK YÖNETİMİ, LİSANS TAMAMLAMA 94.50 94,5 PROGRAMI, 2 A372539 71*******12 NU***

Detaylı

Özyeği Ü iversitesi. Teknoloji Transfer Ofisi

Özyeği Ü iversitesi. Teknoloji Transfer Ofisi Özyeği Ü iversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Özyeği Ü iversitesi Kuruluş : Açılış Mayıs : 15 Eylül 2008 Kampüs : Çekmeköy, Türkiye i ilk LEED ertifikası alan kampüsü 220 bin m2 alana kurulu kampüs içerisinde;

Detaylı

TÜBİTAK ARDEB 1002 Hızlı Destek Progra ı. Ta ıtı ve Bilgile dir e Topla tısı

TÜBİTAK ARDEB 1002 Hızlı Destek Progra ı. Ta ıtı ve Bilgile dir e Topla tısı TÜBİTAK ARDEB 1002 Hızlı Destek Progra ı Ta ıtı ve Bilgile dir e Topla tısı ARDEB Progra ları; D S Ç D Ç S D Ç D S Ça ğ r ı l ı Ba ş vuru Al ı nan Programlar Dönemli Ba ş vuru Al ı nan Programlar Sürekli

Detaylı

GEÇMİŞ )AMAN -Dİ FİİL

GEÇMİŞ )AMAN -Dİ FİİL GEÇMİŞ )AMAN -Dİ FİİL Boşlukları elirli geç iş za a ekleriyle dolduralı. 1. Ders iraz ö e it 2. Öğre i az ö e evap ver. 3. Kardeşi iraz ö e uyu.. 4. (Ben )ev işleri i itir. 5. Biz dü öğle ye eği ye.. 6.

Detaylı

T.C. EDREMİT BELEDİYE BAŞKANLIĞI ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

T.C. EDREMİT BELEDİYE BAŞKANLIĞI ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU T.C. EDREMİT BELEDİYE BAŞKANLIĞI ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA SUNULAN NO HİZMET 1 U u i Ko trollerde halkı Sağlığı ile ilgili yerlerde yapıla de eti lerde Ge el )a ıta Yö et eliği

Detaylı

EDAK EC)A KOOPE ATİFİ KÜRESEL İLKELER SÖZLEŞMESİ İLERLEME BİLDİRİMİ -2016

EDAK EC)A KOOPE ATİFİ KÜRESEL İLKELER SÖZLEŞMESİ İLERLEME BİLDİRİMİ -2016 EDAK EC)A KOOPE ATİFİ KÜRESEL İLKELER SÖZLEŞMESİ İLERLEME BİLDİRİMİ -2016 EDAK İLETİŞİM BİLGİLERİ EDAK SS İZMİR ECZACILAR ÜRETİM TEMİN VE DAĞITIM KOOPERATİFİ KARACAOĞLAN MAH. 6173 SOK NO:4 IŞIKKENT-İZMİR

Detaylı

TÜBİTAK ARDEB Destekleri ve Proje Yazı Eğiti i Doç. Dr. Serdal TEMEL

TÜBİTAK ARDEB Destekleri ve Proje Yazı Eğiti i Doç. Dr. Serdal TEMEL TÜBİTAK ARDEB Destekleri ve Proje Yazı Doç. Dr. Serdal TEMEL Aydı İl Ye ilik Platfor u Kulla ıla ile Fo Kay akları Ulusal Kaynaklar Ulusal Kuruluşlar TÜBİTAK BAKANLIKLAR Kalkı a Baka lığı Aile ve osyal

Detaylı

İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... V İÇİNDEKİLER... VII

İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... V İÇİNDEKİLER... VII İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... V İÇİNDEKİLER... VII......... İŞ YAŞAMINDA ÖZEL GÜVENLİK PERSONELİ ÖZEL GÜVENLİK İŞVERENLERİ UYGULAMA REHBERİ Yargı Kararı İçerikli SORU CEVAP Özel Gü e lik Hiz etleri e Dair Ka u

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Ta ıtı For u Dersi Adı Öğreti Dili İş Sağlığı Ve Güve liği Türkçe Dersi Verildiği Düzey Ön Lisans () Lisans ( ) Yüksek Lisans(X) Doktora(X) Eğiti Öğreti Siste i Örgü Öğreti X) Uzakta Öğreti Diğer

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Ta ıtı For u Dersi Adı Öğreti Dili Halk Sağlığı da Te el Kavra lar Türkçe Dersi Verildiği Düzey Ön Lisans () Lisans ( ) Yüksek Lisans(X) Doktora(X) Eğiti Öğreti Sistemi Örgü Öğreti X) Uzakta Öğreti

Detaylı

İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... İÇİNDEKİLER... KISALTMALAR... . BİREYSEL BAŞVURU NASIL YAPILIR?...

İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... İÇİNDEKİLER... KISALTMALAR... . BİREYSEL BAŞVURU NASIL YAPILIR?... İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... İÇİNDEKİLER... KISALTMALAR.... BİREYSEL BAŞVURU NEDİR?..... Bire sel aş uru u diğer hak ara a olları da farkı..... Bire sel aş uru olu u a a asal e asal da a akları.... BİREYSEL BAŞVURU

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Ta ıtı For u Dersi Adı Öğreti Dili Aile Planlaması Danışmanlığı Türkçe Dersi Verildiği Düzey Ön Lisans () Lisans ( ) Yüksek Lisans(x) Doktora( ) Eğiti Öğreti Siste i Örgü Öğreti X) Uzakta Öğreti Diğer

Detaylı

İÇİNDEKİLER... SUNUŞ... İKİNCİ BASKIYA ÖNSÖZ... BİRİNCİ BASKIYA ÖNSÖZ... TABLOLAR VE ŞEKİLLER LİSTESİ... KISALTMALAR LİSTESİ...

İÇİNDEKİLER... SUNUŞ... İKİNCİ BASKIYA ÖNSÖZ... BİRİNCİ BASKIYA ÖNSÖZ... TABLOLAR VE ŞEKİLLER LİSTESİ... KISALTMALAR LİSTESİ... İÇİNDEKİLER SUNUŞ... İKİNCİ BASKIYA ÖNSÖZ... BİRİNCİ BASKIYA ÖNSÖZ... İÇİNDEKİLER... TABLOLAR VE ŞEKİLLER LİSTESİ... KISALTMALAR LİSTESİ... BİRİNCİ BÖLÜM PARLAMENTO HUKUKU: KAVRAM, KAYNAKLAR VE TARİHSEL

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Ta ıtı For u Dersi Adı Öğreti Dili İş Güvenliği Eğitim Metodları Türkçe Dersi Verildiği Düzey Ön Lisans (X) Lisans ( ) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğiti Öğreti Siste i Örgü Öğreti

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Ta ıtı For u Dersi Adı Öğreti Dili ERGONOMİ Türkçe Dersi Verildiği Düzey Ön Lisans () Lisans ( ) Yüksek Lisans( ) Doktora(x ) Eğiti Öğreti Siste i Örgü Öğreti X) Uzakta Öğreti Diğer Dersin Türü Dersin

Detaylı

İÇİNDEKİLER YAZAR HAKKINDA...VII ÖNSÖZ...IX İÇİNDEKİLER...XI

İÇİNDEKİLER YAZAR HAKKINDA...VII ÖNSÖZ...IX İÇİNDEKİLER...XI İÇİNDEKİLER YAZAR HAKKINDA...VII ÖNSÖZ...IX İÇİNDEKİLER...XI BİRİNCİ BÖLÜM İLETİŞİM NEDİR ve GÜNLÜK HAYATIMIZDAKİ ROLÜ İletişi Nedir?... İletişi Türleri... Etkili İletişi Nedir?... İletişi Ka ra ları...

Detaylı

ÖNSÖZ... İÇİNDEKİLER... KISALTMALAR...

ÖNSÖZ... İÇİNDEKİLER... KISALTMALAR... İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... İÇİNDEKİLER... KISALTMALAR... BİRİNCİ BÖLÜM KAVRAMLAR I. ANAYASA HUKUKU... A. A a asa Hukuku u Ta ı ı... B. A a asa Hukuku u Ko usu... II. ANAYASA KAVRAMI... A. Te i oloji... B. A

Detaylı

BAĞLAŞIKLIKLA İLGİLİ ANLATIM BOZUKLUKLARI (YAPISAL)

BAĞLAŞIKLIKLA İLGİLİ ANLATIM BOZUKLUKLARI (YAPISAL) BAĞLAŞIKLIKLA İLGİLİ ANLATIM BOZUKLUKLARI (YAPISAL) . YÜKLEM EKSİKLİĞİ Öz eleri ya da tü leçleri farklı iki ayrı ü leyi ay ı yükle e ağla ak, a latı ı oza ilir. O beni seviyordu, ben de onu. Bayra da a

Detaylı

TÜBİTAK ARDEB Progra ları (1001, 1002, 1005, 3001, 3501)

TÜBİTAK ARDEB Progra ları (1001, 1002, 1005, 3001, 3501) TÜBİTAK ARDEB Progra ları (1001, 1002, 1005, 3001, 3501) Ta ıtı e Bilgile dir e Topla tısı ARDEB Progra ları; Bugün; 1001 Bili sel ve Tek olojik Araştır a Projeleri 1002 Hızlı Destek Progra ı 1005 Ulusal

Detaylı

E evey Köşesi - Ebeveynlerin Okullar ile

E evey Köşesi - Ebeveynlerin Okullar ile E evey Köşesi - Ebeveynlerin Okullar ile Etkileşi i i A alizi Arka Plan So yir i yılda, e evey leri eğiti e katılı ı, Avrupa çapı da ve ötesi de politika yapı ılar, eğiti iler ve araştır a ılar içi ö e

Detaylı

IPPC-IED BAT/BEP. Prof. Dr. Ülkü Yetiş ODTÜ Çevre Mühendisliği Bölümü

IPPC-IED BAT/BEP. Prof. Dr. Ülkü Yetiş ODTÜ Çevre Mühendisliği Bölümü IPPC-IED BAT/BEP Prof. Dr. Ülkü Yetiş ODTÜ Çevre Mühendisliği Bölümü IPPC Entegre Kirlilik Kontrol ve Önleme Direktifi IPPC Direktifi E tegre yaklaşı Mevcut en iyi teknikler Esneklik Halkı katılı ı IPPC

Detaylı

Öğret e Adayları ı Profili: Ko aeli Ü iversitesi de Ya sı alar* Asiye TOKER GÖKÇE 1

Öğret e Adayları ı Profili: Ko aeli Ü iversitesi de Ya sı alar* Asiye TOKER GÖKÇE 1 Öğret e Adayları ı Profili: Ko aeli Ü iversitesi de Ya sı alar* Asiye TOKER GÖKÇE 1 Özet Öğret e adayları ı profili i ya sıt ayı a açlaya u çalış a, - öğreti yılı güz dö e i de Kocaeli Ü i ersitesi eğiti

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Ta ıtı For u Dersi Adı Öğreti Dili Konsültasyon Liyezon Psikiyatrisi Hemşireliği Türkçe Dersi Verildiği Düzey Ön Lisans () Lisans ( ) Yüksek Lisans(x ) Doktora( ) Eğiti Öğreti Siste i Örgü Öğreti

Detaylı

MBA. Yeni Nesil MBA. Yüksek Lisans Programı (Tezsiz, Türkçe)

MBA. Yeni Nesil MBA. Yüksek Lisans Programı (Tezsiz, Türkçe) MBA 1 Yeni Nesil MBA Yüksek Lisans Programı (Tezsiz, Türkçe) Neden ŞEHİR? Uluslararası yetkinliğe ve sektör tecrübesine sahip eğitim kadrosu 2 Disiplinel yaklaşım yerine, disiplinler arası bakış açısı

Detaylı

du a sız bir hayat LİSE

du a sız bir hayat LİSE du a sız bir hayat LİSE Bağı lılık edir? Kişi i ir şeye aşırı ağla asıdır. Kulla a ı zararı açıkça görülse ve ili se ile ağı lı olu a ürü ü ırakıla a asıdır. Bağı lılık özetle, kişi i kulla dığı ir es

Detaylı

Der eği A acı ve Bu A acı Gerçekleştir ek İçi Der ekçe Sürdürülecek Çalış a Ko uları ve Biçimleri İle Faaliyet

Der eği A acı ve Bu A acı Gerçekleştir ek İçi Der ekçe Sürdürülecek Çalış a Ko uları ve Biçimleri İle Faaliyet ANADOLUBEYİ SPOR KULÜBÜ DERNEĞİ TÜZÜĞÜ Der eği Adı ve Merkezi Madde 1- Der eği Adı: A adolu eyi por Kulü ü Der eği dir. Der eği erkezi A kara dır. Şu esi açıl aya aktır. Der eği A acı ve Bu A acı Gerçekleştir

Detaylı

-İşçileri özlük dos aları oluşturul a ıştır. İşvere çalıştırdığı her işçi içi ir özlük dosyası düze ler. İşvere u

-İşçileri özlük dos aları oluşturul a ıştır. İşvere çalıştırdığı her işçi içi ir özlük dosyası düze ler. İşvere u 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ve ilgili yönetmelikler gereği İŞYERLERİNDE GENEL OLARAK ALINMASI GEREKLİ ÖNLEMLER (Son Güncelleme: 27.04.2013)427 -İşçileri özlük dos aları oluşturul a ıştır.

Detaylı

ÇEV E YÖNETİMİ GENEL MÜDÜ LÜĞÜ Atık Yö eti Dairesi Başka lığı BELEDİYE ATIKLA ININ YÖNETİMİ

ÇEV E YÖNETİMİ GENEL MÜDÜ LÜĞÜ Atık Yö eti Dairesi Başka lığı BELEDİYE ATIKLA ININ YÖNETİMİ ÇEV E YÖNETİMİ GENEL MÜDÜ LÜĞÜ Atık Yö eti Dairesi Başka lığı BELEDİYE ATIKLA ININ YÖNETİMİ E tegre Atık Yö eti i Bütüncül bir sistem Tü atık türleri i ve üreti kay akları ı içer eli Eko o ik değer Madde

Detaylı

EKİM AYINDA NELER ÖĞRENECEĞİZ?

EKİM AYINDA NELER ÖĞRENECEĞİZ? 2017-2018 EKİM AYI 4-5 YAŞ PLANI EKİM AYINDA NELER ÖĞRENECEĞİZ?.HAFTA: EVİMİZ VE AİLEMİZ Evi izi Evi izi eş aları ı ta ı alı. Ailemizde kimler var. Çekirdek aile ve ge iş aile i ta ı alı. ölü leri i ta

Detaylı