Terakki Vakfı Okulları Özel Şişli Terakki Lisesi ve Fen Lisesi 15. Kariyer Haftası Kariyer Fırsatları Ve Tuzakları

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Terakki Vakfı Okulları Özel Şişli Terakki Lisesi ve Fen Lisesi 15. Kariyer Haftası Kariyer Fırsatları Ve Tuzakları"

Transkript

1 Terakki Vakfı Okulları Özel Şişli Terakki Lisesi ve Fen Lisesi 15. Kariyer Haftası Kariyer Fırsatları Ve Tuzakları Terakki Vakfı Okullarının 15 senedir düzenlediği Kariyer Haftası, tüm lise düzeyindeki öğrencilerini, Aralık 2010 tarihleri arasında iki haftaya yayılan süreçte farklı etkinliklerle buluşturdu. Her sene Kariyer Haftasını farklı bir tema ile şekillendirmekte Terakki Vakfı Okulları Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi. Bu senenin ana teması ise Kariyer Fırsatları Ve Tuzakları oldu. Kariyer: Fransızca da araba tekerleğinin yol üzerinde bıraktığı iz anlamına gelir. Kariyer kelimesi Fransızcada araba tekerleğinin yol üzerinde bıraktığı iz anlamına gelmektedir. Terakkili gençler her sene, yaşamlarına yön verecek, iz bırakacak Kariyer seçimlerini; Hazırlık sınıfından 12.sınıfın sonuna kadar gelenekselleşen bu hafta içersinde bulmayı hedefliyorlar. Hafta boyunca birden çok etkinliğe katılıyor, alanında uzman is adamı, iş kadını, akademisyen ve kendi akranlarını dinliyor, öğreniyor, soruyor ve meslek seçimlerine giden bu yolda kendilerine bir anlam yaratmaya çalışıyorlar. Öğrenci Çalıştayları Başarı Öyküleri Rektörler Üniversite Adayları İle Buluşyor. Üniversite Tanıtımları Meslek Tanıtımları Panel: Kariyer Fırsatları Ve Tuzakları

2 4. Öğrenci Çalıştayları 20 Aralık 2010 Pazartesi günü farklı okullardan 85 öğrenci Terakki Vakfı Özel Şişli Terakki Lisesi nin düzenlediği 15. Kariyer Haftası 4. Öğrenci Çalıştay ında 3 farklı başlıkta konuştular, tartıştılar ve çözüm önerilerini sundular... Özel Şişli Terakki Lisesi 4. Öğrenci Çalıştay ında bu yıl 13 okulu ağırladı. Beşiktaş Anadolu Lisesi, Darüşşafaka Eğitim Kurumları Darüşşafaka Lisesi, İSTEK Belde Lisesi, Kabataş Erkek Lisesi, Özel Enka Okulları Enka Lisesi,Özel İstanbul Amerikan Robert Lisesi, Özel Galileo Galilei İtalyan Lisesi, Özel MEF Okulları MEF Lisesi, Özel Saint Benoit Fransız Lisesi, Özel Sezin Okulları Sezin Lisesi, Özel Yüzyıl Işıl Lisesi, Ulus Özel Musevi Okulları Ulus Musevi Lisesi öğrencileri 20 Aralık 2010 Pazartesi günü: Yaratıcı Bireyler İçin Nasıl Bir Eğitim Sistemi konusunu oyuncu Damla ÖZEN moderatörlüğünde, Türkiye de Yabancı Dili Nasıl Daha İyi Öğretebiliriz? konusunu Terakki Vakfı Okulları Yabancı Diller Koordinatörü Philip FRANKLİN moderatörlüğünde, Üniversite Eğitiminde Yurtiçi Mi? Yurtdışı Mı? konusunu Bilgi Üniversitesi ve Mimar Sinan Üniversitesi öğretim görevlisi Damla HACALOĞLU moderatörlüğünde 3 farklı çalıştayda çalışıp kendi akranlarının sesi oldular. Yaratıcı Bireyler İçin Nasıl Bir Eğitim Sistemi konusunda çalışan tüm gençler ; Eğitim sistemi yetersiz anlayışın insanı tek tipleştirdiğini, eğitim sisteminde şimdiye kadar gözümüz kapalı yetiştirildiklerini, skor için yaşadıklarını ve ülkeleri için bir şey yapmadıklarını düşünüyorlar. Bireyci değil, tek tip olduklarını vurguluyorlar. Ülkemizde düşünen bireylerin tehlikeli algılandığını, Maddi korkuların olduğu ve manevi doyumum olmamasının sıkıntılarını, Hayalleri, korkuları, önyargılarından bahsederken bunların bazen yaratıcılığı kısıtladığını, Kalıplaşmış zihinler üreten eğitim sisteminin yararlı olmadığı ve toplumların düşünen, sorgulayan, sorunları çözen insanlara daha çok gereksinim duyması gerektiğini, Eğitimin kişinin yeteneğine göre şekillendirilmesi gerektiğini, Bilgi ve yönlendirmenin çok küçük yaşta başladığını ve bu konuda yurtdışındaki eğitim sisteminden iyi örnekler olduğunu, Özel okullara verilen olanakları öğrencilerin fark etmediğini ve devlet okullarına daha kısıtlı imkan veriliyor olması noktalarında birleştiler. Gençlerin Çözüm Önerileri ise; Bir şablon yerine tabuyu kırmak gerektiği, Eleştirmeye insanların önce kendilerinden başlaması gerektiği, Bahaneler üretmeden, diğer ülkelerin sistemlerini almanın yaratıcılığı öldürdüğü ve bu kavrama uymadığını, Sorumluluklarından yakınmak yerine daha fazla sorumluluğu olanları hatırlayıp kendileri üzerinden değil diğer insanlar üzerinden de düşünmeleri gerektiği, Eleştirmek yerine harekete geçip kendi çocuklarına iyi bir gelecek sağlamaları gerektiği, Okullarda programlı, sistemli yapılacak olan sanat eğitiminin yaratıcılığın ortaya çıkmasını olanak sağlayacağı gençlerin bu konuda ki çözüm önerileriydi.

3 Türkiye de Yabancı Dili Nasıl Daha İyi Öğretebiliriz? konusunda gençler Öğrenciler konuyu sistem, öğretmenler ve öğrenciler açısından farklı noktalarda değerlendirdiler. Sistem açısından konuyu değerlendirdiklerinde; ders saatleri yetersizliği, ders materyallerinin yetersiz ya da ilgi çekici olmadığı, çalışılması gereken diğer sınavlara öncelik verilmesinin (SBS, YGS, LYS, ) gerektiği, yabancı dilde diğerleri gibi bir derstir. algısının dili öğrenmekte zorluk yarattığını, uzun ve hayli zor yabancı dil sınavlarına girdikleri, pratik yapma olanağı olmamasını, dili kullanamadıkları, üniversite giriş sınavlarından doğrudan doğruya yabancı dilden sorumlu olmadıkları, yabancı dilin sınav ile değerlendirilen bir ders olması yabancı dili öğrenmekte yaşanan güçlükler olduğu konusunda görüş birliğine vardılar. Öğrenci açısından konuyu değerlendirdiklerinde; yeterince faal olmayan öğrenciler ve yabancı dil konusunda çekingen olmanın daha iyi dil öğrenmekte öğrencileri ketleyen etkenler olduğunu düşünüyorlar. Öğretmen açısından konuyu değerlendirdiklerinde; nitelik bakımından yetersiz öğretmenler olmasının yarattığı sorunlar konuşulurken hem devlet hem de özel okullarda. Native-speakers -ana lisanı İngilizce olan öğretmenler- sağlanması fakat, sadece native-speaker olmak sorunu çözmeyecektir bu öğretmenlerinde nitelikli olması önemlidir görüşüne varıldı.

4 Üniversite Eğitiminde Yurtiçi Mi? Yurtdışı Mı? konusunda gençler tartışırken farklı alt başlıklarda konuyu değerlendirdiler. a.kişinin kendi yeteneklerini, beklentilerini, tespit etmesi ve kişinin kendi yetenek ve beklentileri doğrultusunda bölüm/üniversite seçmesi başlığında; Eğitim Sistemi (alanlar), okul, rehberlik servisi, aile ve çevresel baskının tespit etmede kendilerine yön veren unsurlar olduğu konusunda uzlaştılar. Akademik beklentilerin yüksekliği, koşullanmışlık, yönlendirmeler, zamansızlık, ekonomik etkenlerin olumsuz etkenler olduğunu ve seçmeli dersler gerçekten seçmeli ders gibi yapılmasının, kariyer günlerinin, iş tecrübesi, rehberlik servisinde testler yapılmasının bu olumsuzluklarla baş etmede iyi yöntemler olduğunu konuştular. b.yurtiçi ve yurtdışı eğitiminin ortak yanları ve zıtlıkları Yurtiçi eğitimin avantajları ailevi destek, ana dil, adaptasyon süreci kısa iken dezavantajları ise yabancı dil konusunda geri kalmak, fark yaratmakta zorluk, kontenjan, bölüm değiştirme esnekliğinin olmaması Yurtdışı eğitimin avantajları ise yaşam standartları, staj imkanları, akademik başarı dışında sosyal başarıya bakılıyor olması, burs olanakları, yabancı dil(ler), kişilik gelişimi/ sorumluluk bilincini kazandırdığı görüşleri çıktı. Dezavantajlar ise aileden uzakta yaşamak, adaptasyon sürecinin uzun olması olduğu yolundaydı. c.yurtiçi ve yurtdışındaki eğitim hayatı sırasında ve sonrasında iş yaşamına adapte olmanın kolaylıkları, zorluklarını değerlendirirdiklerinde ise; Kendi ülkelerinde okumanın sosyal çevre, güven, din konusunda kolaylık oluştururken, iş bulma, eğitim niteliğinin zorlukları olduğu noktasına vardılar. Yurtdışında okumanın ise iş hayatında uluslar arası bağlantı kurma yeteneği geliştirdiğini, dil öğrenmedeki avantajını, yurtiçinde değerli olmayan bölümlerin yurtdışında daha değerli ve kabul görür olduğunu, yurtiçine dönüşte prestijli iş bulmayı kolaylık olarak algılıyorlar. Maliyet, sosyal çevreden uzaklaşmak, kültür farkı, beklentilerin artması, motivasyon zorluğu, korkuların ise yaşanan zorluklar olduğu konusunda hemfikir oldular.

5 d.kişisel, sosyal ve sektörel bağlantıların kurulması ve sektörel tecrübelerin kazanılması başlığında ise; Yurtiçi üniversite eğitiminde ; sivrilmenin zorluğu, ana dilde bağlantı kurmanın kolaylığını yaşarken, var olan çevreleri olduğu ve mezunlar derneği, öğrenci kulüpleri, sivil toplum örgütlerine üye olmanın önemine değinildi. Yurtdışında ise sivrilmek daha kolay, global dünyanın gerekliliğini kolayca öğrenir ve yabancı dilde bağlantı kurmayı daha kolay öğretir görüşü çıktı. Alternatif çözümleri ise Seçilecek bölümün uzmanlıklarını araştırmak ve yapmak, Okurken Staj yapmak (yurtiçi - yurtdışı), Değişim Programlarına katılmak olduğu görüşüne varıldı. 3. Başarı Öyküsü 21 Aralık 2010 Salı günü Simit Sarayı Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Haluk Okutur u ağırladı Terakkili Öğrenciler Gaziantep doğumlu Haluk Okutur, 8 yıl önce Simit Sarayı olarak ilk şubeyi İstanbul da Boğaziçi Üniversitesi nin karşısında açmıştır. Bin, iki bin ile başlayan günlük simit üretim âdeti, aradan geçen zaman içinde yüz binlerin üzerine çıkmış, her gün bin kişinin ziyaret ettiği mağazalara dönüşmüştür.

6 2002 yılında Boğaziçi Üniversitesi nin karşısında açılan ilk simit sarayından sonra ikincisi Mecidiyeköy de açan, 2003 yılında İstanbul un muhtelif semtlerinde çok önemli lokasyonlarda toplam 25 mağaza, ardından 2005 yılında merkezi üretim tesisinin faaliyete geçmesiyle 2007 yılından itibaren franchise modeli ile bugünlere gelen simit sarayı, 2009 yılının son günlerinde ülkemizin kırktan fazla şehrinde ve Kıbrıs ta olmak üzere toplam 120 mağazası 2300 çalışanı vardır. Kenan Usta ile 250 Lira maaşla anlaştık ve bir süre sonra maaşını 4000 Liraya kadar çıkartmak zorunda kaldım. Her zam isteğinde ya aileden biri hastalanıyordu, ya da Kenan Usta hastalanıyordu Bir gün 2010 yılında başta Almanya olmak üzere Hollanda, Avusturya, Yunanistan, Suudi Arabistan ve Amerika da mağaza açma planları devam eden Haluk Okutur Simit Sarayı projesini nasıl başlattığını, bu projeye olan inancını, onu bugünlere taşıyan Kenan Usta dan öğrendiklerini ve aldığı dersleri eğlenceli ve öğretici bir üslupla öğrencilerimizle paylaşmıştır. 30 Aralık 2010 Perşembe günü Ağa Han Mimarlık Ödülü Sahibi Yüksek Mimar Sayın Han Tümertekin di misafirimiz yılında İstanbul'da doğmuş, 1976 yılında Saint-Michel Fransız Lisesi nden, 1982 yılında ise Mimarlık Fakültesi'nden mezun olmuştur. Han Tümertekin mimari etkinliğini, 1986 yılında İstanbul da kurduğu Mimarlar Tasarim Danismanlik Ltd.Şti. çerçevesinde gerçekleştirmektedir. Tümertekin, Türkiye başta olmak üzere, Hollanda, Japonya, Kanada, Birleşik Krallık ve Fransa da projeler gerçekleştirmiştir. Mesleki çalışmalarına ek olarak 1992 yılından bu yana mimarlık öğrenimine de katkıda bulunmaktadır; Tümertekin İstanbul Bilgi Üniversıtesi Mimarlık Yüksek Lisans programının kurucu ve yürütücülerindır. Harvard Graduate School of Design, Ecole Speciale d Architecture-Paris ve Ecole Polytechnique Federale de Lausanne da konuk öğretim üyeliği yapmaktadır. Ulusal ve uluslararası pek çok juride görev alan Tümertekin verdiği konferanslar ve yönettiği work-shop lar ile uluslararası mimarlık etkinliklerinde yeralmaktadır. Domus, Abitare, Architectura Viva, d Architecture, World Atlas of Contemporary Architecture, Atlas of 21 st Century World Architecture gibi yayınlar Tümertekin in çalışmalarına yer vermişlerdir. Ayrıca seçilmiş projeleri Harvard University Press tarafından bir monografi olarak yayınlanmıştır ve 2000 yıllarında Ulusal Mimarlık Ödülü ne (Türkiye) layık görülen Tümertekin in çeşitli ulusal ve uluslararası ödülleri vardır. Mies van der Rohe ödüllerinde SM Evi sergilenen Tümertekin B2 Evi ile 2004 Ağa Han Mimarlık Ödülü nü kazanmıştır Ağa Han Mimarlık Ödülü jürisinde de yeralan Tümertekin, 2008 yılından bu yana Ağa Han Mimarlık Ödülleri Yönetim Kurulu üyesidir. ArkiPARC Gayrimenkul Ödülü, Kamusal Proje Kategorisi Ödülü, Ulusal Mimarlık Ödülleri, Mimari Proje Dalı - Başarı Ödülü, Çatalhöyük Müze ve Ziyaretçi Merkezi, Ulusal Mimarlık Ödülleri, Mimari Proje Dalı - Başarı Ödülü, ATK Lojmanları, 1998 Santral istanbul, Fevziye Mektepleri Vakfı Erenköy Güneş Kampüsü, Japonya'da Türk Anıtı aldığı proje ödülleridir. Halen Gobi Çölü nde kültür sanatın ön plana çıkacağı sıfırdan kurulan Ordos şehri için ev tasarlamaktadır. Han Tümertekin, Çin de henüz sıfırdan kurulmakta olan bir şehrin ilk mahallesini yapmak üzere dünyanın 32 ülkesinden özenle seçilen 100 mimar arasına giren tek Türk Mimar olmuştur.

7 Panel Kariyer Haftasını bu seneki temasının ana başlığı panel konumuzdu. Kariyer Fırsatları ve Tuzakları. Lise 11. ve 12. sınıf öğrencilerimiz, Psikiyatrist Prof. Dr. Tarık Yılmaz ın moderatörlüğünde Acıbadem Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İrfan Güney, Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Baykal, Genpa İnsan Kaynakları Müdürü Fulya Suzhun ve Hürriyet Gazetesi yazarı İsmet Berkan dan kendi kariyer yaşamlarından ve iş hayatlarından örneklerle Kariyer Yaşamlarında ki Fırsat ve Tuzakları dinlediler. İyi ve dolu bir cv ile iş yaşamına adım atmak avantajdır. Cv leri değerlendirirken artık lise dönemine kadar bakmaktayız. Lise de yaptığınız stajlar, donanımlarınız iş yaşamında sizi bir adım öne çıkartmakta.

8 Üniversitede ne okumak istediğinize siz karar verin. İsteklerinizi başkalarının eline teslim Eğer iş deneyiminiz yoksa satj yapın ve okulda sosyal sorumluluk projelerinde yer alın. Üniversite eğitiminizde FARK yaratın

9 1. Rektörler Üniversite Adaylarıyla Buluşuyor 23 Aralık 2010 Perşembe günü, 12. Sınıf öğrencilerimiz Türkiye de ilk kez gerçekleştirilen bir buluşmayı yaşadılar. Bu buluşma Üniversite Rektörlerimiz içinde bir ilkti Acıbadem Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. İrfan Güney, Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Yılmaz Esmer, Okan Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Şule Kut, Yeditepe Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Nurcan Baç ı soru yağmuruna tuttular. Ardından ise 11., ve 12. Sınıf öğrencileri değerli Rektörlerimizle panelde buluştular. 1- Üniversite ve bölüm seçiminde nelere önem vermeliyiz? 2- Nasıl bir öğrenci profili bekliyorsunuz? 3- Üniversite ve kampüs yaşamı hakkında neler söyleyebilirsiniz? 4- Nasıl bir üniversite yaşamı geçiren ileride iş yaşamında başarılı oluyor? 5- Giriş sınavları hakkında ne düşünüyorsunuz? 6- Giriş sınavı handikaplarını üniversitenizde nasıl rehabilite etmeye çalışıyorsunuz? 7- Genel olarak Türk yükseköğrenimi hakkında neler düşünüyorlar? 8- Neden Avrupa ve ABD de tanınan Türk üniversiteleri yok? 9- Neden Türk üniversiteleri dünya sıralamalarına giremiyor? 10- Neden yabancı dili öğretemiyor üniversitelerimiz? 11- Neden mezunların işsizlik oranı bu kadar yüksek? 14- Üniversitenizde ders dışı etkinlikler neler? Öğrenci kulüpleri, spor takımları var mı? Neler? 15- Ne tür kültürel sanatsal etkinlikler düzenleniyor? 16- Öğrenci talepleri size nasıl ulaşıyor, demokratik ve bağımsız öğrenci birlikleri var mı, size ulaşan talepleri nasıl değerlendiriyorsunuz?

10 Üniversite Tanıtımları 24 Aralık 2010 Cuma günü, tüm lise öğrencilerimiz İstanbul ve İstanbul dışından davetli Devlet ve Özel Üniversiteleri, Yurtdışı Danışmanlık Şirketlerini, Moda Eğitimi Veren Özel Kuruluşların stantlarını gezerek davetli kuruluşları yakından ve birinci ağızdan tanımaya çalıştılar, bilgi aldılar. 28 Üniversite, 3 Meslek yüksek okulu, 4 Yurtdışı Danışmanlık Firması ve bir moda okulunun katılımıyla öğrencilerimiz tanıtım alanlarını genişlettiler. Acıbadem Üniversitesi Arel Üniversitesi Atatürk Üniversitesi Aydın Üniversitesi Bahçeşehir Üniversitesi Beykent Üniversitesi Bilgi Üniversitesi Bilim Üniversitesi Boğaziçi Üniversitesi mnjmcnvjn Doğu Akdeniz Üniversitesi Haliç Üniversitesi İstanbul Şehir Üniversitesi İstanbul Teknik Üniversitesi Işık Üniversitesi Kadir Has Üniversitesi Koç Üniversitesi Kültür Üniversitesi Lefke Avrupa Üniversitesi Maltepe Üniversitesi Marmara Üniversitersi Okan Üniversitesi Özyeğin Üniversitesi Sabancı Üniversitesi Uluslar arası Kıbrıs Üniversitesi Yaşar Üniversitesi Yeditepe Üniversitesi Yeni Yüzyıl Üniversitesi Yıldız Teknik Üniversitesi Plato Meslek Yüksek Okulu Gelişim Meslek Yüksek Okulu Nişantaşı Meslek Yüksek Okulu. Young Leaders Projects. Uluslar arası Eğitim Danışmanları Derneği. Edumar Eduwise. Can.Be Esmond Moda Okulları

11 Meslek Tanıtımları 24 Aralık 2010 Cuma günü, Fen alanından 26 mesleği, Türkçe Matematik alanından 20 mesleği, Sosyal alandan 6 mesleği, yetenekle girilen 6 mesleği tanıdı öğrencilerimiz. sınıf ortamlarında yapılan tanıtımlarda her meslekten bir akademisyen, bir saha çalışanı ve farklı üniversitelerde okuyan Terakkili gençler Hazırlık sınıfından 12. sınıfa kadar tüm lise öğrencilerimizle buluştular. Aktüerya Bilimleri Astronomi ve Uzay Bilimleri Beslenme ve Diyetetik Bilgisayar Mühendisliği Bilişim Sistemleri Mühendisliği Biyomedikal Mühendisliği Diş Hekimliği Eczacılık Elektrik Mühendisliği Elektronik Mühendisliği Endüstri Mühendisliği Endüstriyel Tasarım Enerji Sistemleri Mühendisliği Fizik Mühendisliği Uçak Mühendisliği Gemi İnşaatı Ve Gemi Makineleri Mühendisliği Genetik Ve Biyomühendislik İnşaat Mühendisliği İşletme Mühendisliği Kimya Mühendisliği Makina Mühendisliği Mekatronik Mühendisliği Mimarlık Otomotiv Mühendisliği Tıp Uzay Mühendisliği Çalışma Ekonomisi Ve Endüstri İlişkileri Ekonomi Felsefe Hukuk İktisat İnsan Kaynakları Yönetimi İşletme Lojistik Maliye Psikoloji Siyaset Bilimi Sağlık Kurumları İşletmeciliği İstatistik Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Sosyoloji Turizm Ve Otelcilik Uluslar Arası İlişkiler Uluslar Arası Ticaret Uluslar Arası Lojistik Ve Taşımacılık Yönetim Bilişim Sistemleri Gazetecilik Halkla ilişkiler Medya Ve İletişim Radyo, Sinema Ve Televizyon Reklamcılık Antropoloji E Endüstri Ürünleri Tasarımı Moda Tasarım İç Mimarlık Gastronomi Görsel İletişim Tasarım

Sayfa1. Moleküler Biyoloji ve Genetik (İngilizce) Endüstriyel Tasarım Mühendisliği. Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler

Sayfa1. Moleküler Biyoloji ve Genetik (İngilizce) Endüstriyel Tasarım Mühendisliği. Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Okul Numarası 346 Üniversite Adı BOĞAZİÇİ Program Adı (İngilizce) 367 BOĞAZİÇİ İktisat (İngilizce) 309 BOĞAZİÇİ Tarih (İngilizce) 465 BOĞAZİÇİ Turizm İşletmeciliği (İngilizce) 494 BOĞAZİÇİ Matematik (İngilizce)

Detaylı

YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİNİN 2017 ÖSYS MERKEZİ YERLEŞTİRME SİSTEMİNE GÖRE ÖĞRENCİ ALAN PROGRAMLARININ PUAN TÜRLERİ

YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİNİN 2017 ÖSYS MERKEZİ YERLEŞTİRME SİSTEMİNE GÖRE ÖĞRENCİ ALAN PROGRAMLARININ PUAN TÜRLERİ YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİNİN 2017 ÖSYS MERKEZİ YERLEŞTİRME SİSTEMİNE GÖRE ÖĞRENCİ ALAN PROGRAMLARININ PUAN TÜRLERİ MF Matematik Sınavı (LYS-1) : 11 Haziran 2017 Pazar, Saat:10:00, Tek Oturum: 135 dakika Matematik

Detaylı

2014 ÖSYS YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİNİN MERKEZİ YERLEŞTİRME SİSTEMİNE GÖRE ÖĞRENCİ ALAN PROGRAMLARININ PUAN TÜRLERİ

2014 ÖSYS YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİNİN MERKEZİ YERLEŞTİRME SİSTEMİNE GÖRE ÖĞRENCİ ALAN PROGRAMLARININ PUAN TÜRLERİ 2014 ÖSYS YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİNİN MERKEZİ YERLEŞTİRME SİSTEMİNE GÖRE ÖĞRENCİ ALAN PROGRAMLARININ PUAN TÜRLERİ MF Matematik Sınavı (LYS-1): (15 Haziran 2014 Pazar, Saat:10:00, Tek Oturum: 135 dakika) Matematik

Detaylı

2011 ÖSYS YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİNİN MERKEZİ YERLEŞTİRME SİSTEMİNE GÖRE ÖĞRENCİ ALAN PROGRAMLARININ PUAN TÜRLERİ

2011 ÖSYS YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİNİN MERKEZİ YERLEŞTİRME SİSTEMİNE GÖRE ÖĞRENCİ ALAN PROGRAMLARININ PUAN TÜRLERİ 2011 ÖSYS YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİNİN MERKEZİ YERLEŞTİRME SİSTEMİNE GÖRE ÖĞRENCİ ALAN PROGRAMLARININ PUAN TÜRLERİ MF Matematik Sınavı (-1): (18 Haziran 2011 Cumartesi, Saat:10:00, Tek Oturum: 120 dakika)

Detaylı

YGS&LYS SINAV SİSTEMİ. Rehber Öğretmen Ayşegül YILDIZ lgsy77@hotmail.com

YGS&LYS SINAV SİSTEMİ. Rehber Öğretmen Ayşegül YILDIZ lgsy77@hotmail.com YGS&LYS SINAV SİSTEMİ Rehber Öğretmen Ayşegül YILDIZ lgsy77@hotmail.com ÜNİVERSİTEYE GİRİŞ YGS - LYS olmak üzere 2 aşamadan oluşan bir sınav sistemdir. İlk aşama sınavı YGS, 1 oturumda, İkinci aşama sınavı

Detaylı

2008 ÖSS ALAN HARİTASI / SAYISAL

2008 ÖSS ALAN HARİTASI / SAYISAL 2008 ÖSS ALAN HARİTASI / SAYISAL PUAN TÜRÜ SAY 1 TOPLAM : 23 SÖZ 1 EA 1 ALAN İÇİ OLARAK SEÇEBİLECEĞİNİZ LER Acil Yardım ve Afet Yönetimi Aktüerya Beslenme ve Diyetetik Bilgi Teknolojileri Bilgisayar Öğretmenliği

Detaylı

2018 YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI (YKS)

2018 YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI (YKS) 2018 YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI (YKS) TEMEL BİLGİLER ile YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİNİN MERKEZİ YERLEŞTİRME SİSTEMİNE GÖRE ÖĞRENCİ ALAN PROGRAMLARININ PUAN TÜRLERİ 2018 YKS YE İLİŞKİN TEMEL BİLGİLER Temel

Detaylı

Yeditepe Üniversitesi Öğretim Yılı BAHAR YARIYILI MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANLARINA GÖRE YATAY GEÇİŞ KONTENJANLARI

Yeditepe Üniversitesi Öğretim Yılı BAHAR YARIYILI MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANLARINA GÖRE YATAY GEÇİŞ KONTENJANLARI Öğretim Süresi Program Adı Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği (İng.) Yeditepe Üniversitesi 208-209 Öğretim Yılı BAHAR YARIYILI MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANLARINA GÖRE YATAY GEÇİŞ

Detaylı

Bahçeşehir Üniversitesi (istanbul) 2016 taban tavan puanları ve başarı sırası

Bahçeşehir Üniversitesi (istanbul) 2016 taban tavan puanları ve başarı sırası On5yirmi5.com Bahçeşehir Üniversitesi (istanbul) 2016 taban tavan puanları ve başarı sırası Bahçeşehir Üniversitesi (istanbul) 2016 taban tavan puanları ve başarı sırası OSYS 2016 sınavları için Bahçeşehir

Detaylı

Yeni açılan Üniversiteler ve Bölümler

Yeni açılan Üniversiteler ve Bölümler On5yirmi5.com Yeni açılan Üniversiteler ve Bölümler 2014 2015 2014 2015 yılındayeni Açılan Üniversiteler ve Bölümler Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2015 Cuma (oluşturma : 1/4/2017) 2014 senesinde üniversitelerde

Detaylı

İşte yeni açılan üniversite ve bölümler 2014

İşte yeni açılan üniversite ve bölümler 2014 On5yirmi5.com İşte yeni açılan üniversite ve bölümler 2014 Bu yıl yeni açılan üniversite ve bölümler, ÖSYM'nin 23 Haziran tarihli yayınladığı ÖSYS tercih kılavuz ve kitapçıkta yer alan verilerin geçtiğimiz

Detaylı

Puan Türü DİL- 1. Almanca Öğretmenliği. Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği YGS- 1. Biyoloji Öğretmenliği. Fen Bilgisi Öğretmenliği

Puan Türü DİL- 1. Almanca Öğretmenliği. Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği YGS- 1. Biyoloji Öğretmenliği. Fen Bilgisi Öğretmenliği 4 Yıllık Bölümler Lisans programları Program Adı Fakülte Bölüm Ali Fuad Başgil Hukuk Diş Hekimliği Almanca Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Biyoloji Fen Bilgisi Fransızca İlköğretim Matematik İngilizce

Detaylı

Yatay Geçiş Kont. ÖSYS. Diğer Üni. En Küçük Puanı. Kont. Yurtiçi. 377,32554 Y. Yüzyıl , ,65131 İst.Kemer ,30490

Yatay Geçiş Kont. ÖSYS. Diğer Üni. En Küçük Puanı. Kont. Yurtiçi. 377,32554 Y. Yüzyıl , ,65131 İst.Kemer ,30490 Üniversitesi 2018-2019 Öğretim Yılı Güz Yarıyılı MERKEZİ YERLEŞTİRME SİSTEMİne Göre Öğrenci Alan Lisans Programlarının GENEL NOT ORTALAMASINA GÖRE Kurumlararası enjanları 201 2015 2016 2017 En En Diş Hekimliği

Detaylı

GENEL OKUL BİRİNCİSİ KONTENJAN KONTENJANI PUAN EN BAŞARI EN EN EN KODU BÖLÜMÜN ADI KON. YER. TÜRÜ KÜÇÜK SIRASI* BÜYÜK KÜÇÜK BÜYÜK

GENEL OKUL BİRİNCİSİ KONTENJAN KONTENJANI PUAN EN BAŞARI EN EN EN KODU BÖLÜMÜN ADI KON. YER. TÜRÜ KÜÇÜK SIRASI* BÜYÜK KÜÇÜK BÜYÜK ABANT İZZET BAYSAL Ü. (BOLU) 1011359 Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği 41 41 SAY-1 333.062 46.300 344.618 330.896 330.896 1011029 Fen Bilgisi Öğretmenliği 47 47 SAY-2 286.976 108.000 318.938

Detaylı

NOT: Sizlerin dikkate almanız gereken, Minimum puan yazan sütundaki taban puanlardır. Aşağıdaki tabloda 2014 yılına ait Yükseköğretim Programlarının;

NOT: Sizlerin dikkate almanız gereken, Minimum puan yazan sütundaki taban puanlardır. Aşağıdaki tabloda 2014 yılına ait Yükseköğretim Programlarının; Aşağıdaki tabloda 2014 yılına ait Yükseköğretim larının; - Minimum (taban) puan: a en son yerleşen öğrencinin puanı - Maksimum (taban) puan: a en yüksek puanla yerleşen öğrencinin puanı - OBK Minimum puan:

Detaylı

5105 Ekonomi ve Finans 4 5105 Ekonomi ve Finans 4 5106 Ekonomi-Yönetim Bilimleri Programları 4 3226 İşletme 4

5105 Ekonomi ve Finans 4 5105 Ekonomi ve Finans 4 5106 Ekonomi-Yönetim Bilimleri Programları 4 3226 İşletme 4 3101 Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği 4 3101 Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği 4 3101 Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği 4 1245 Mobilya ve Dekorasyon 2 9077 Ağırlama Hizmetleri 2 5368 Turizm ve Otel İşletmeciliği

Detaylı

UZUNMEHMET ANADOLU LİSESİ LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI

UZUNMEHMET ANADOLU LİSESİ LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI LYS, 5 AYRI OTURUMDA GERÇEKLEŞTİRİLİR. İLGİLİ YERLEŞTİRME PUANLARI HESAPLANIRKEN, LYS NİN % 60 I, YGS NİN İSE 40 I KULLANILIR. OTURUMLA İLGİLİ AYRINTILAR AŞAĞIDA BELİRTİLMİŞTİR.

Detaylı

Akademik Yılı Taban Puan ve Kontenjan Tablosu

Akademik Yılı Taban Puan ve Kontenjan Tablosu 2017-2018 Akademik Yılı ve Kontenjan Tablosu Burası öğrenerek, keşfederek, paylaşarak, hayatı dolu dolu yaşayacağın yer. 21 yıldır akademik ortamı ve kadrosuyla öncü ve yenilikçi olan BİLGİ, sana 7 fakülte,

Detaylı

TABLO-4. Merkezi Yerleştirme İle Öğrenci Alan Yükseköğretim Lisans Programları

TABLO-4. Merkezi Yerleştirme İle Öğrenci Alan Yükseköğretim Lisans Programları 200110026 Sağlık Yönetimi (Tam Burslu) 4 TM-1 3 3, 120 32700 --- 401,25062 200110062 Tıp Fakültesi (İngilizce) (Ücretli) 6 MF-3 54 17, 21, 28, 120 26800 --- 447,46504 200110071 Tıp Fakültesi (İngilizce)

Detaylı

TS 1 PUANIYLA ÖĞRENCİ ALAN BÖLÜMLER

TS 1 PUANIYLA ÖĞRENCİ ALAN BÖLÜMLER TS 1 PUANIYLA ÖĞRENCİ ALAN BÖLÜMLER Arkeoloji ve Sanat Tarihi 4 TS-1 Basın ve Yayın 4 TS-1 Coğrafya 4 TS-1 Coğrafya Öğretmenliği 5 TS-1 Dünya Dinleri 4 TS-1 Gazetecilik 4 TS-1 Görsel İletişim Tasarımı

Detaylı

2014 ÖSYM YERLEŞTİRME TABAN PUAN VE BAŞARI SIRASI

2014 ÖSYM YERLEŞTİRME TABAN PUAN VE BAŞARI SIRASI 2014 ÖSYM YERLEŞTİRME TABAN PUAN VE BAŞARI SIRASI ÜNİVERSİTE ADI BÖLÜMÜN ADI KON. PUAN TÜRÜ EN KÜÇÜK BAŞARI SIRASI* ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ (BOLU) İngilizce Öğretmenliği 62 DİL-1 396,82172 8.200

Detaylı

2013 ÖSYS Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi

2013 ÖSYS Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi 2013 ÖSYS Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi Birinci Aşama: Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) Sınav Tarihi : 24 Mart 2013 Testler ve Soru Sayıları Türkçe : 40 Soru Sosyal Bilimler: 40 Soru Matematik

Detaylı

ÖYP 2015 ARALIK DÖNEMİ YERLEŞENLER (BÖLÜM BAZLI)

ÖYP 2015 ARALIK DÖNEMİ YERLEŞENLER (BÖLÜM BAZLI) ÖYP 2015 ARALIK DÖNEMİ YERLEŞENLER (BÖLÜM BAZLI) Veri BOLUMAD En Küçük OYP_PUAN En Büyük OYP_PUAN2 ACİL YARDIM VE AFET YÖNETİMİ BÖLÜMÜ 75,28 80,52 ADLİ BİLİŞİM MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 84,781 84,781 AKTÜERYA

Detaylı

PUAN TÜRÜ İÇİN TESTLERİN ÖNEM SIRASI: Yüzdelik Değerler

PUAN TÜRÜ İÇİN TESTLERİN ÖNEM SIRASI: Yüzdelik Değerler Puan Türleri MF-1 MF-2 MF-3 PUAN TÜRÜ İÇİN TESTLERİN ÖNEM SIRASI: Yüzdelik Değerler 1. Matematik (%16) 2. Türkçe (%11) 3. Fen Bilimleri (%8) 4. Sosyal Bilimler (%5) YGS LYS (LYS-1 ve LYS-2) 1. Fen Bilimleri

Detaylı

Puan Türü. Ek Kont. Bolu Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik YGS , ,68355

Puan Türü. Ek Kont. Bolu Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik YGS , ,68355 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ (BOLU) Puan Türü Ek Kont. Yerl. Sayısı Min Puan Puan Min 100110018 Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği YGS-1 6 4 309,09103 335,72217 100110027 Fen Bilgisi Öğretmenliği

Detaylı

Puan Türü. Çin Dili ve Edebiyatı DİL- 3. Ermeni Dili ve Edebiyatı DİL- 3 DİL- 3. İbrani Dili ve Edebiyatı. İngiliz Dili ve Edebiyatı DİL- 1

Puan Türü. Çin Dili ve Edebiyatı DİL- 3. Ermeni Dili ve Edebiyatı DİL- 3 DİL- 3. İbrani Dili ve Edebiyatı. İngiliz Dili ve Edebiyatı DİL- 1 2 ve 4 Yıllık Bölümler Lisans programları Program Adı Fakülte Bölüm Diş Hekimliği Diş Hekimliği (KKTC Uyruklu) Eczacılık Çin Dili ve ı Ermeni Dili ve ı Puan Türü Genel Kont. Genel Yer. En Küçük Puan En

Detaylı

İHSAN DOĞRAMACI BİLKENT ÜNİVERSİTESİ: Bütün bölüm ve programlar KDV dahil 19 bin 100 TL.

İHSAN DOĞRAMACI BİLKENT ÜNİVERSİTESİ: Bütün bölüm ve programlar KDV dahil 19 bin 100 TL. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ: Lisans programları ve bunların İngilizce hazırlık programı için KDV hariç 22 bin 700 Ön lisans programları ve bunların İngilizce hazırlık programı için 12 bin 300 BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ:

Detaylı

ÖYP 2014 ARALIK DÖNEMİ YERLEŞENLER (BÖLÜM BAZLI)

ÖYP 2014 ARALIK DÖNEMİ YERLEŞENLER (BÖLÜM BAZLI) ÖYP 2014 ARALIK DÖNEMİ YERLEŞENLER (BÖLÜM BAZLI) Satır Etiketleri En Küçük OYP_PUAN En Büyük OYP_PUAN ADLİ BİLİŞİM MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 80,597 80,839 AKTÜERYA BİLİMLERİ BÖLÜMÜ 79,747 79,747 ANTRENÖRLÜK

Detaylı

TABLO-4. Merkezi Yerleştirme İle Öğrenci Alan Yükseköğretim Lisans Programları

TABLO-4. Merkezi Yerleştirme İle Öğrenci Alan Yükseköğretim Lisans Programları ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ (BOLU) 100110433 Diş Hekimliği Fakültesi 5 MF-3 90 3 74 17800 --- 435,43258 1 3 16 100110609 Diş Hekimliği Fakültesi (KKTC Uyruklu) 5 MF-3 1 74, 90 38200 --- 394,08744 -

Detaylı

TABLO-4. Merkezi Yerleştirme İle Öğrenci Alan Yükseköğretim Lisans Programları

TABLO-4. Merkezi Yerleştirme İle Öğrenci Alan Yükseköğretim Lisans Programları ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ (BOLU) 100110433 Diş Hekimliği Fakültesi MF-3 41 41 473,36322 477,21672 460,05368 460,05368 Eğitim Fakültesi 100110018 Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği YGS-1

Detaylı

TABLO-4. Merkezi Yerleştirme İle Öğrenci Alan Yükseköğretim Lisans Programları

TABLO-4. Merkezi Yerleştirme İle Öğrenci Alan Yükseköğretim Lisans Programları TABLO-4. Merkezi Yerleştirme İle Öğrenci Alan Türü Kontenjan Yerleşen Aday Sayısı En Küçük En Büyük OBK En Küçük OBK En Büyük ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ (BOLU) 100110433 Diş Hekimliği Fakültesi MF-3

Detaylı

Erciyes Üniversitesi Taban Puanları

Erciyes Üniversitesi Taban Puanları 2012-201 Üniversitesi Taban Puanları 2012-201 yılı yerleştirme sonuçlarına göre Üniversitesi nin Lisans, Meslek Yüksekokulu ve Önlisans programları taban puanları, kontenjanları 4 YILLIK BÖLÜMLER Üniversit

Detaylı

İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ KONTENJANLAR/BURSLAR/PUAN TÜRLERİ (2011)

İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ KONTENJANLAR/BURSLAR/PUAN TÜRLERİ (2011) İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ KONTENJANLAR/BURSLAR/PUAN TÜRLERİ () LİSANS PROGRAMLARI (öğrenim süresi: 4 yıl) * Finans Matematiği MF- 1 %50 Burslu 22 Ücretli 12 İngilizce Öğretmenliği DİL- 1 %25 Burslu 17

Detaylı

Ege Üniversitesi Taban Puanları

Ege Üniversitesi Taban Puanları 2012-2013 Taban Puanları 2012-2013 yılı yerleştirme sonuçlarına göre nin Lisans, Meslek Yüksekokulu ve Önlisans programları taban puanları, kontenjanları 4 YILLIK BÖLÜMLER Üniversite Adı Programın Adı

Detaylı

3127 Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri 4 3127 Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri 4 9075 Bilgisayar Teknolojisi (Devamı Arkada) 2

3127 Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri 4 3127 Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri 4 9075 Bilgisayar Teknolojisi (Devamı Arkada) 2 8342 Acil Yardım ve Afet Yönetimi 4 8342 Acil Yardım ve Afet Yönetimi 4 8342 Acil Yardım ve Afet Yönetimi 4 9132 Acil Durum ve Afet Yönetimi 2 3101 Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği 4 3101 Ağaç İşleri

Detaylı

Devlet Üniversiteleri (Kıbrıs Kampüsleri, Kıbrıs Uyruklu Öğrenciler ve UOLP 'ler Çıkarılmıştır.) MF 1

Devlet Üniversiteleri (Kıbrıs Kampüsleri, Kıbrıs Uyruklu Öğrenciler ve UOLP 'ler Çıkarılmıştır.) MF 1 Devlet Üniversiteleri (Kıbrıs Kampüsleri, Kıbrıs Uyruklu Öğrenciler ve UOLP 'ler Çıkarılmıştır.) MF 1 Aktüerya 0 Aktüerya Bilimleri 121000 144000 144000 Astronomi ve Uzay Bilimleri 241000 258000 Bilgisayar

Detaylı

mf puan türü arası puanlarla girilebilecek bölümler

mf puan türü arası puanlarla girilebilecek bölümler mf puan 430-450 arası puanlarla girilebilecek bölümler www.dogrutercihler.com üniversite bölüm 1 Bilgisayar Müh HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ (ANKARA)(İngilizce) 108 108 MF-4 419,4745 450,8875 22200 21400 2 Diş

Detaylı

CAĞALOĞLU ANADOLU LİSESİ 2014 ÖSYS ANALİZİ TÜRKİYE GENELİNDE LYS YE GİREN ADAY İSTATİSTİĞİ

CAĞALOĞLU ANADOLU LİSESİ 2014 ÖSYS ANALİZİ TÜRKİYE GENELİNDE LYS YE GİREN ADAY İSTATİSTİĞİ CAĞALOĞLU ANADOLU LİSESİ ÖSYS ANALİZİ ÖSYS YE BAŞVURAN ADAY SAYISI 160 LYS PUANI HESAPLANAN ÖĞRENCİ SAYISI 160 YERLEŞEN ÖĞRENCİ SAYISI 152 YERLEŞEMEYEN ÖĞRENCİ SAYISI 8 YERLEŞME ORANI %95 TÜRKİYE GENELİNDE

Detaylı

Universite 2011-Programın Adı Puan Türü Ok.1.TabanOk.1.Tavan Abant İzzet Baysal Üniversitesi (Bolu) Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği

Universite 2011-Programın Adı Puan Türü Ok.1.TabanOk.1.Tavan Abant İzzet Baysal Üniversitesi (Bolu) Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği Universite 2011-Programın Adı Puan Türü Ok.1.TabanOk.1.Tavan Abant İzzet Baysal Üniversitesi (Bolu) Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği YGS-1 362,307 364,626 Abant İzzet Baysal Üniversitesi

Detaylı

Anadolu Üniversitesi (eskişehir) 2016 taban tavan puanları ve başarı sırası

Anadolu Üniversitesi (eskişehir) 2016 taban tavan puanları ve başarı sırası On5yirmi5.com Anadolu Üniversitesi (eskişehir) 2016 taban tavan puanları ve başarı sırası Anadolu Üniversitesi (eskişehir) 2016 taban tavan puanları ve başarı sırası OSYS 2016 sınavları için Anadolu Üniversitesi

Detaylı

LYS puanı ile girilebilecek bölümler

LYS puanı ile girilebilecek bölümler On5yirmi5.com LYS puanı ile girilebilecek bölümler LYS'de 5 farklı puan türü hesaplanır. Bu puan türlerine göre öğrencilerin girebilecekleri bölümler hangileri? İşte yanıtı... Yayın Tarihi : 17 Mart 2014

Detaylı

YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİNİN 2016 ÖSYS MERKEZİ YERLEŞTİRME SİSTEMİNE GÖRE ÖĞRENCİ ALAN PROGRAMLARININ PUAN TÜRLERİ

YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİNİN 2016 ÖSYS MERKEZİ YERLEŞTİRME SİSTEMİNE GÖRE ÖĞRENCİ ALAN PROGRAMLARININ PUAN TÜRLERİ YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİNİN 2016 ÖSYS MERKEZİ YERLEŞTİRME SİSTEMİNE GÖRE ÖĞRENCİ ALAN PROGRAMLARININ PUAN TÜRLERİ MF Matematik Sınavı (LYS-1): (19 Haziran 2016 Pazar, Saat:10:00, Tek Oturum: 135 dakika) Matematik

Detaylı

(LYS) LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI PAYAS NURSAN ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ

(LYS) LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI PAYAS NURSAN ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ (LYS) LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI PAYAS NURSAN ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ BAŞVURU VE SİNAV TAKVİMİ Başvuru: (01-14)-Nisan-2016 SINAV KAPSAMI TARİH-SAAT LYS-4 SOSYAL BİLİMLER 18-06-2016 CUMARTESİ 10:00

Detaylı

MAT-FEN EĞİTİM KURUMLARI YERLEŞTİRME SONUÇLARINA GÖRE ÜNİVERSİTEYE YERLEŞEN ÖĞRENCİLERİMİZ

MAT-FEN EĞİTİM KURUMLARI YERLEŞTİRME SONUÇLARINA GÖRE ÜNİVERSİTEYE YERLEŞEN ÖĞRENCİLERİMİZ 2007-2008-2009 YILI ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ'Nİ KAZANANLAR 30 ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ (ANKARA) ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ 155 ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ (ANKARA) ELEKTRİK-ELEKTRONİK

Detaylı

TABLO-4. Merkezi Yerleştirme İle Öğrenci Alan Yükseköğretim Lisans Programları

TABLO-4. Merkezi Yerleştirme İle Öğrenci Alan Yükseköğretim Lisans Programları ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ (BOLU) 100110433 Diş Hekimliği Fakültesi 5 MF-3 80 2 445,48056 100110609 Diş Hekimliği Fakültesi (KKTC Uyruklu) 5 MF-3 1 - - - - 100110018 Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri

Detaylı

Vakıf Üniversiteleri Servet İstiyor

Vakıf Üniversiteleri Servet İstiyor On5yirmi5.com Vakıf Üniversiteleri Servet İstiyor Vakıf üniversitelerinin sadece yıllık eğitim ücretlerini ödeyebilmek için bir ''servet'' sahibi olmak gerekiyor. Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2011 Çarşamba

Detaylı

Dünyada üniversite algısı ile Türkiye de ki algı örtüşüyor mu? ABD de 4743 üniversite, 1 öğrenciye 1.7 öğrenci. Uluslararası üniversite konsepti.

Dünyada üniversite algısı ile Türkiye de ki algı örtüşüyor mu? ABD de 4743 üniversite, 1 öğrenciye 1.7 öğrenci. Uluslararası üniversite konsepti. Dünyada üniversite algısı ile Türkiye de ki algı örtüşüyor mu? ABD de 4743 üniversite, 1 öğrenciye 1.7 öğrenci. Uluslararası üniversite konsepti. Türkiye de 172 üniversite, lisans yaklaşık 400 bin, ön

Detaylı

Aşağıdaki tabloda 2013 yılına ait Yükseköğretim Programlarının;

Aşağıdaki tabloda 2013 yılına ait Yükseköğretim Programlarının; Aşağıdaki tabloda 2013 yılına ait Yükseköğretim Programlarının; - Minimum (taban) puan: Programa en son yerleşen öğrencinin puanı - Maksimum (taban) puan: Programa en yüksek puanla yerleşen öğrencinin

Detaylı

ÖSYS YERLEŞTİRME SONUÇLARI

ÖSYS YERLEŞTİRME SONUÇLARI ÖSYS YERLEŞTİRME SONUÇLARI KIRIMLI FAZİLET OLCAY ANADOLU LİSESİ (İSTANBUL - PENDİK) 2016 YILI SON SINIF ÖĞRENCİLERİ YERLEŞTİRME LİSTESİ Sıra No Ad Soyad Program Adı Üniversite Adı Puan Türü Puan 1 Tıp

Detaylı

Atatürk Üniversitesi (erzurum) 2016 taban tavan puanları ve başarı sırası

Atatürk Üniversitesi (erzurum) 2016 taban tavan puanları ve başarı sırası On5yirmi5.com Atatürk Üniversitesi (erzurum) 2016 taban tavan puanları ve başarı sırası Atatürk Üniversitesi (erzurum) 2016 taban tavan puanları ve başarı sırası OSYS 2016 sınavları için Atatürk Üniversitesi

Detaylı

PUAN TÜRÜ Kamu Yönetimi TM-2 332, , , ,58423

PUAN TÜRÜ Kamu Yönetimi TM-2 332, , , ,58423 GEL KONTJAN KONTJANI ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ (BOLU) 100110433 Diş Hekimliği Fakültesi 41 41 MF-3 473,36322 15.400 477,21672 460,05368 460,05368 100110018 Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği

Detaylı

Ebelik, Hemşirelik, Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri

Ebelik, Hemşirelik, Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri ÖSS TERCİHİ VE KATSAYI Bekir Özer > ozerbekir@gmail.com İngiliz sistemi, YÖK önerisi, Millî Eğitim Bakanlığının çalışmaları derken sık sık değişen ve bütün dengeleri bir anda altüst eden ÖSS de, alan-içi,

Detaylı

2011-ÖSYS Yükseköğretim Programlarının En Küçük ve En Büyük Puanları Listesi (Tablo 4) Okul Birincisi En Küçük Puanı. Puan Türü Kont. Yer.

2011-ÖSYS Yükseköğretim Programlarının En Küçük ve En Büyük Puanları Listesi (Tablo 4) Okul Birincisi En Küçük Puanı. Puan Türü Kont. Yer. 2011-ÖSYS Yükseköğretim Programlarının En Küçük ve Puanları Listesi (Tablo 4) Genel Genel Kontenjan Kontenjan En Küçük En Küçük Puan Türü Kont. Yer. ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ (BOLU) 1011595 Diş Hekimliği

Detaylı

LYS (LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI)

LYS (LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI) LYS (LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI) 1 LYS 1: Matematik (50) ve Geometri (30) derslerinden oluşur. LYS 2: Fizik (30), Kimya (30), Biyoloji (30) derslerinden oluşur. LYS 3: Türk Dili ve Edebiyatı (56), Coğrafya-1

Detaylı

* Yükseköğretim programının en küçük puanına karşılık gelen 0,15 AOBP'li (Ağırlıklı Ortaöğretim Başarı Sırası Puanı) yaklaşık başarı sırasıdır.

* Yükseköğretim programının en küçük puanına karşılık gelen 0,15 AOBP'li (Ağırlıklı Ortaöğretim Başarı Sırası Puanı) yaklaşık başarı sırasıdır. GENEL OKUL BİRİNCİSİ ÜNİVERSİTE FAKÜLTE/YÜKSEKOKUL BÖLÜMÜN ADI KON. YER. PUAN EN BAŞARI EN EN EN ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ (BOLU) Diş Hekimliği Fakültesi Diş Hekimliği Fakültesi 31 31 MF-3 500.259

Detaylı

Puan Türü YGS- 6. Bankacılık YGS- 6. Sigortacılık. Sigortacılık (KKTC Uyruklu) YGS- 6. Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları DİL- 1

Puan Türü YGS- 6. Bankacılık YGS- 6. Sigortacılık. Sigortacılık (KKTC Uyruklu) YGS- 6. Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları DİL- 1 4 Yıllık Bölümler Lisans programları Program Adı Fakülte Bölüm Bankacılık ve Sigortacılık Yüksekokulu Bankacılık ve Sigortacılık Yüksekokulu Bankacılık ve Sigortacılık Yüksekokulu Diş Hekimliği Eczacılık

Detaylı

Puan Türü DİL- 1. Alman Dili ve Edebiyatı. Alman Dili ve Edebiyatı (İÖ) DİL- 1. Eski Yunan Dili ve Edebiyatı DİL- 2

Puan Türü DİL- 1. Alman Dili ve Edebiyatı. Alman Dili ve Edebiyatı (İÖ) DİL- 1. Eski Yunan Dili ve Edebiyatı DİL- 2 Program Adı Fakülte Bölüm Diş Hekimliği Alman Dili ve ı Alman Dili ve ı Puan Türü Genel Kont. Genel Yer. En Küçük Puan En Büyük Puan MF-3 70 70 459,75528 490,44339 50 52 32,642 463,6954 50 52 280,4298

Detaylı

AKADEMİK YILI EK KONTENJAN SAYILARI

AKADEMİK YILI EK KONTENJAN SAYILARI 2016-2017 AKADEMİK YILI EK KONTENJAN SAYILARI Puan Min. Mak. Boş DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ Türü Puan Puan Kontenjan Diş Hekimliği MF-3 433,492 449,361 0 Diş Hekimliği (%100 Burslu) MF-3 468,077 488,285 0

Detaylı

TABLO-4. Merkezi Yerleştirme İle Öğrenci Alan Yükseköğretim Lisans Programları

TABLO-4. Merkezi Yerleştirme İle Öğrenci Alan Yükseköğretim Lisans Programları ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ (BOLU) 100110609 Diş Hekimliği Fakültesi (KKTC Uyruklu) 5 MF-3 1 74, 90 100110018 Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği 4 YGS-1 7 1, 74 298,91338 100110027 Fen

Detaylı

BÖLÜM KODU SINAV TARİHİ

BÖLÜM KODU SINAV TARİHİ A Diş Hekimliği Fakültesi Diş Hekimliği Fakültesi ATA101 25 Ocak 2016 13.15-14.15 Diş Hekimliği Fakülte Sekreterliği Tuzla Güzel Sanatlar Fakültesi Endüstri Ürünleri Tasarımı ATA102 25 Ocak 2016 13.15-14.15

Detaylı

Puan Türü. Kon. Yerleşen. Cerrahpaşa Tıp MF , , İstanbul Tıp MF , ,37066

Puan Türü. Kon. Yerleşen. Cerrahpaşa Tıp MF , , İstanbul Tıp MF , ,37066 Fakülte Adı İstanbul Tıp Edebiyat Eğitim Diş Hekimliği Edebiyat Bölüm Adı Türü Kon. Yerleşen Taban Tavan MF-3 77 77 521,7222 557,9060 MF-3 328 328 500,25967 526,36262 İstanbul Tıp MF-3 62 62 90,8215 520,37066

Detaylı

AZDAVAY ANADOLU İMAM-HATİP LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ

AZDAVAY ANADOLU İMAM-HATİP LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ MESLEK SEÇİMİ ve MESLEKLERİ TANITMA AZDAVAY ANADOLU İMAM-HATİP LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ Meslek Seçimi Neden Önemlidir? Mesleğiniz; yaşam biçiminizi toplum içindeki yerinizi arkadaş çevrenizi gelir seviyenizi

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇİFT ANADAL/YANDAL KONTENJAN TABLOSU

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇİFT ANADAL/YANDAL KONTENJAN TABLOSU 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇİFT ANADAL/YANDAL KONTENJAN TABLOSU Üst Birim Adı Birim Adı Süre Atatürk Eğitim Fakültesi Almanca Öğretmenliği (Almanca) 4 DİL-1 10 6 Sosyal ve Beşeri Bilimler Temel Alanları

Detaylı

Sosyoloji 306,22473 Sosyoloji (İÖ) 277,70767 Tarih 317,73780 Tarih (İÖ) 305,45900

Sosyoloji 306,22473 Sosyoloji (İÖ) 277,70767 Tarih 317,73780 Tarih (İÖ) 305,45900 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ (BOLU) TABAN PUAN Diş Hekimliği Fakültesi 445,48056 Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği 293,36628 Fen Bilgisi Öğretmenliği 245,27813 İlköğretim

Detaylı

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİV(BOLU) Eğitim Fak Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği 4 YGS 1 8 1, 74 293,36628

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİV(BOLU) Eğitim Fak Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği 4 YGS 1 8 1, 74 293,36628 no PROGRAM KODU (1) ÜNİVERSİTE ADI FAKÜLTE PROGRAM ADI (2) ÖĞR. SÜRE (3) PUA N TÜR Ü GENEL KONT. (5) ÖZEL KOŞUL VE AÇIKLAMALAR (6) 2014 ÖSYS EN KÜÇÜK PUAN (7) 100110018 1 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİV(BOLU)

Detaylı

2015-2016 AKADEMİK YILI (GELEN ÖĞRENCİ) FARABİ KONTENJANLARI

2015-2016 AKADEMİK YILI (GELEN ÖĞRENCİ) FARABİ KONTENJANLARI 2015-2016 AKADEMİK YILI (GELEN ÖĞRENCİ) FARABİ KONTENJANLARI Üniversitemiz, belirlemiş olduğu kontenjana göre Üniversitelerden gelen başvuruları sınıf bazında genel akademik ortalamaya göre değerlendirmektedir.

Detaylı

Mutlu Bir Gelecek İçin ÜNİVERSİTE TABAN PUANLAR BÜLTENİ. www.onurkoleji.com.tr

Mutlu Bir Gelecek İçin ÜNİVERSİTE TABAN PUANLAR BÜLTENİ. www.onurkoleji.com.tr Mutlu Bir Gelecek İçin ÜNİVERSİTE TABAN PUANLAR BÜLTENİ www.onurkoleji.com.tr DOĞRU TERCİH DOĞRU GELECEK Mutlu Bir Gelecek İçin ANAOKULU İLKOKUL ORTAOKUL LİSE ÜNİVERSİTE TABAN PUANLAR BÜLTENİ www.onurkoleji.com.tr

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM LİSANS PROGRAMLARININ 2010 ÖSYS PUAN TÜRLERİ

YÜKSEKÖĞRETİM LİSANS PROGRAMLARININ 2010 ÖSYS PUAN TÜRLERİ YÜKSEKÖĞRETİM LİSANS NIN 2010 ÖSYS PUAN TÜRLERİ PUAN TÜRÜ İLE ÖĞRENCİ ALAN YÜKSEKÖĞRETİM LİSANS Aktüerya Bilimleri Astronomi ve Uzay Bilimleri Bilgisayar Bilimleri Finans Matematiği İlköğretim Matematik

Detaylı

2014-DGS Yerleştirme Sonuçlarına Göre En Büyük ve En Küçük Puanlar

2014-DGS Yerleştirme Sonuçlarına Göre En Büyük ve En Küçük Puanlar Üniversite Fakülte / Yüksekokul Adı 100110266 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ (BOLU) Bolu Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik SAY 6 6 277,83369 311,06335 100110018 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ (BOLU) Eğitim

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2018 2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ ANABİLİM DALLARI ARKEOLOJİ Klasik Arkeoloji 5 1 5 1 E.A. SÖZ. Yüksek Lisans Programına: Arkeoloji, Klasik Arkeoloji, Protohistorya ve

Detaylı

Puan Türü. Halkla İlişkiler ve Tanıtım (Açıköğretim) İşletme (Açıköğretim) Sosyal Hizmet (Açıköğretim) Sosyoloji (Açıköğretim) Alman Dili ve Edebiyatı

Puan Türü. Halkla İlişkiler ve Tanıtım (Açıköğretim) İşletme (Açıköğretim) Sosyal Hizmet (Açıköğretim) Sosyoloji (Açıköğretim) Alman Dili ve Edebiyatı Program Adı Fakülte Bölüm Açıköğreti m Açıköğreti m Açıköğreti m Açıköğreti m Diş Hekimliği Eczacılık Halkla İlişkiler ve Tanıtım (Açıköğretim) İşletme (Açıköğretim) Sosyal Hizmet (Açıköğretim) Sosyoloji

Detaylı

2010 ÖSYS YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARI EN KÜÇÜK VE EN BÜYÜK PUANLARI LİSTESİ (Tablo 4)

2010 ÖSYS YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARI EN KÜÇÜK VE EN BÜYÜK PUANLARI LİSTESİ (Tablo 4) Türü Yerleşen 1011587 ABANT İZZET BAYSAL Ü. (BOLU) Kemal Demir Fizik Tedavi ve Reh.YO. Fizyoterapi ve Rehabilitasyon YGS-2 47 47 505,775 523,133 497,021 499,258 1011012 ABANT İZZET BAYSAL Ü. (BOLU) Bolu

Detaylı

PROGRAM, PUAN TÜRÜ, KONTENJAN, BAŞARI SIRASI, EN KÜÇÜK PUAN VE ÖĞRENİM ÜCRETİ TABLOSU

PROGRAM, PUAN TÜRÜ, KONTENJAN, BAŞARI SIRASI, EN KÜÇÜK PUAN VE ÖĞRENİM ÜCRETİ TABLOSU PROGRAM, PUAN TÜRÜ, KONTENJAN, BAŞARI SIRASI, EN KÜÇÜK PUAN VE ÖĞRENİM ÜCRETİ TABLOSU Program Adı Öğrenim Süresi Puan Türü 2017-2018 Kontenjanları 2016 ÖSYS 0,12 Başarı Sırası 2016 ÖSYS En Küçük Puan Öğrenim

Detaylı

[Belge başlığını yazın]

[Belge başlığını yazın] TS-1 TS PUANLI LİSANS PROGRAMLARI Animasyon Arkeoloji ve Sanat Tarihi Basım Yayın ve Redakte Basın ve Yayın Canlandırma Filmi Tasarım ve Yönetimi Coğrafya Coğrafya Öğretmenliği Film Tasarım ve Yazarlık

Detaylı

TABLO-4. Merkezi Yerleştirme İle Öğrenci Alan Yükseköğretim Lisans Programları

TABLO-4. Merkezi Yerleştirme İle Öğrenci Alan Yükseköğretim Lisans Programları ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ (BOLU) 100110433 Diş Hekimliği Fakültesi 5 MF-3 40 1 74 13.800 --- 500.259 100110018 Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği 4 YGS-1 50 2 1, 74 136.000 3.170 365.248

Detaylı

TABLO-4. Merkezi Yerleştirme İle Öğrenci Alan Yükseköğretim Lisans Programları

TABLO-4. Merkezi Yerleştirme İle Öğrenci Alan Yükseköğretim Lisans Programları TABLO-4. Merkezi Yerleştirme İle Öğrenci Alan Yükseköğretim Lisans Programları Programın Kodu Programın Adı Puan Türü Genel Kontenjan Yerleşen Aday Sayısı Min Puan Max Puan OBK Min Puan OBK Max Puan ABANT

Detaylı

T.C. GEBZE KAYMAKAMLIĞI Gebze Anadolu Lisesi Müdürlüğü 2010 Mezunlarımız ve Üniversite Yerleşme Bilgileri

T.C. GEBZE KAYMAKAMLIĞI Gebze Anadolu Lisesi Müdürlüğü 2010 Mezunlarımız ve Üniversite Yerleşme Bilgileri 1 ÖĞRENCİ ÖĞRENCİ İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL TIP FAKÜLTESİ İSTANBUL TIP 2 ÖĞRENCİ ÖĞRENCİ MARMARA ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL) TIP FAKÜLTESİ 3 ÖĞRENCİ ÖĞRENCİ ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ (BURSA) TIP FAKÜLTESİ 4

Detaylı

MATFEN EĞİTİM KURUMLARI

MATFEN EĞİTİM KURUMLARI 00062 HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ (ANKARA) TIP (İNGİLİZCE) 00033 HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ (ANKARA) TIP 00125 ANKARA ÜNİVERSİTESİ TIP 00230 ANKARA ÜNİVERSİTESİ TIP 00077 ANKARA ÜNİVERSİTESİ TIP 00011 ANKARA ÜNİVERSİTESİ

Detaylı

2018 Yılı Uluslaraarsı öğrenci Kont. Öneri ALİ FUAD BAŞGİL HUKUK FAKÜLTESİ Ali Fuad Başgil Hukuk Fakültesi

2018 Yılı Uluslaraarsı öğrenci Kont. Öneri ALİ FUAD BAŞGİL HUKUK FAKÜLTESİ Ali Fuad Başgil Hukuk Fakültesi Kod/Kısa Adı Fakülte Yüksekokul Program Adı 2018 Yılı Uluslaraarsı öğrenci Kont. Öneri YILLIK ÖĞRENİM ÜCRETİ MİKTARI BİR DÖNEMLİK ÖĞRENİM ÜCRETİ MİKTARI 108210841 ALİ FUAD BAŞGİL HUKUK FAKÜLTESİ Ali Fuad

Detaylı

ÖĞR. PUAN GENEL Psikoloji (Ücretli) 4 TM , 60, , , , ,77801

ÖĞR. PUAN GENEL Psikoloji (Ücretli) 4 TM , 60, , , , ,77801 ÖĞR. PUAN GENEL ÖZEL KOŞUL VE 2016-ÖSYS 2016-ÖSYS PROGRAM PROGRAM ADI (2) SÜRE TÜRÜ KONT. AÇIKLAMAL AR 0,12 BAŞARI EN KÜÇÜK KODU (1) SIRASI PUAN KPSS-1 KPSS-2 KPSS-3 Fen-Edebiyat Fakültesi 202311007 Moleküler

Detaylı

Alan kodu Derece Yükseköğretim Kurumu Toplam. Doktora. Mayıs Üniversitesi. Alan kodu Derece Yükseköğretim Kurumu Toplam. Doktora

Alan kodu Derece Yükseköğretim Kurumu Toplam. Doktora. Mayıs Üniversitesi. Alan kodu Derece Yükseköğretim Kurumu Toplam. Doktora ÖD: i ADALET MESLEK YÜKSEKOKULU 10.0 alet ALAÇAM MESLEK YÜKSEKOKULU / 0.6 Lojistik 0.6 Posta Hizmetleri 04.0 Deniz ve Liman İşletmeciliği 04.0 Yat İşletme ve Yönetimi 0.6 Otobüs Kaptanlığı 15.9 Çağrı Merkezi

Detaylı

Puan Türü YGS -5. Spor Yöneticiliği MF- 4. Kimya Mühendisliği MF- 4. Makine Mühendisliği MF- MF- MF- DİL- Almanca Öğretmenliği

Puan Türü YGS -5. Spor Yöneticiliği MF- 4. Kimya Mühendisliği MF- 4. Makine Mühendisliği MF- MF- MF- DİL- Almanca Öğretmenliği Program Adı Fakülte Bölüm Beden i ve Spor Yüksekokul u Ceyhan Ceyhan Ceyhan Veteriner Diş Hekimliği Eczacılık Spor Yöneticiliği Kimya Makine Almanca Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Felsefe Grubu Fen

Detaylı

TABLO-4. Ek Yerleştirme İle Öğrenci Alan Yükseköğretim Lisans Programları

TABLO-4. Ek Yerleştirme İle Öğrenci Alan Yükseköğretim Lisans Programları 100110266 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ (BOLU) / Bolu Sağlık Yüksekokulu / Hemşirelik YGS-2 2 2 339,89654 383,57907 100110487 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ (BOLU) / Bolu Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik

Detaylı

GAZİ EĞİTİM FAKÜLTESİ

GAZİ EĞİTİM FAKÜLTESİ GAZİ EĞİTİM FAKÜLTESİ 5.sınıf İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ 1 1 1 OKUL ÖNCESİ ÖĞRETMENLİĞİ 1 1 1 SINIF ÖĞRETMENLİĞİ 1 1 1 FEN BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ 1 1 1 SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 1 1 1 MÜZİK ÖĞRETMENLİĞİ

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI UYGUN GÖRÜLEN ÖNLİSANS VE LİSANS KURUMİÇİ YATAY GEÇİŞ KONTENJAN TABLOSU

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI UYGUN GÖRÜLEN ÖNLİSANS VE LİSANS KURUMİÇİ YATAY GEÇİŞ KONTENJAN TABLOSU 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI UYGUN GÖRÜLEN ÖNLİSANS VE LİSANS KURUMİÇİ YATAY GEÇİŞ KONTENJAN TABLOSU 2. Sınıf Adalet Meslek Yüksekokulu Adalet 2 YGS-3 0 3 Adalet Meslek Yüksekokulu Ceza İnfaz

Detaylı

AKADEMİK YILI PUAN TABLOSU LİSANS BÖLÜMLERİ FAKÜLTELER İŞLETME VE YÖNETİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ Bölümler Puan Türü Taban Puan Başarı Sırası

AKADEMİK YILI PUAN TABLOSU LİSANS BÖLÜMLERİ FAKÜLTELER İŞLETME VE YÖNETİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ Bölümler Puan Türü Taban Puan Başarı Sırası 2016-2017 AKADEMİK YILI PUAN TABLOSU LİSANS BÖLÜMLERİ FAKÜLTELER İŞLETME VE YÖNETİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ İşletme ( %75 Burslu ) TM-1 199,39971 596,825 İşletme ( Tam Burslu ) TM-1 311,02958 196,259 İşletme

Detaylı

2010-ÖSYS Puan Türü Yükseköğretim Lisans Programı * (MF-1, YGS-1) Aktüerya * (MF-2, YGS-2) Döküm Öğretmenliği * (MF-2, YGS-2) Kimya Öğretmenliği *

2010-ÖSYS Puan Türü Yükseköğretim Lisans Programı * (MF-1, YGS-1) Aktüerya * (MF-2, YGS-2) Döküm Öğretmenliği * (MF-2, YGS-2) Kimya Öğretmenliği * 2010-ÖSYS Puan Türü Yükseköğretim Lisans Programı * (, YGS-1) Aktüerya * (, YGS-2) Döküm Öğretmenliği * (, YGS-2) Kimya Öğretmenliği * (, YGS-2) Metal Öğretmenliği * (, YGS-2) Su Ürünleri Mühendisliği

Detaylı

DERS SEÇİMİ. Ayyıldız Anadolu Lisesi Rehberlik Servisi

DERS SEÇİMİ. Ayyıldız Anadolu Lisesi Rehberlik Servisi DERS SEÇİMİ Ayyıldız Anadolu Lisesi Rehberlik Servisi ALANLAR VE MESLEKLER SAYISAL TIP FAKÜLTESİ MAT,FİZ, BİY, KİMYA TÜM MÜHENDİSLİKLER DİŞ HEKİMLİĞİ MOLEKÜLER BİYOLOJİ HEMŞİRELİK ECZACILIK MİMARLIK vs...

Detaylı

45 2 Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi (Felsefe)

45 2 Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi (Felsefe) DİL VE TARİH COĞRAFYA FAKÜLTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI Bölüm/Program/Anabilim Dalı Toplam Kredi Kontenjan Kabul Edilen Bölümler/Programlar Alman Dili ve Edebiyatı* 0 5 Eğitim Bilimleri Fakültesi ( Bilgisayar

Detaylı

Alan kodu Derece Yükseköğretim Kurumu Toplam. Doktora. Alan kodu Derece Yükseköğretim Kurumu Toplam. Yüksek Lisans. Doktora

Alan kodu Derece Yükseköğretim Kurumu Toplam. Doktora. Alan kodu Derece Yükseköğretim Kurumu Toplam. Yüksek Lisans. Doktora ÖD: i ADALET MESLEK YÜKSEKOKULU / 10.0 alet Bafra Meslek okulu / / 11.3 Bilgisayar Programcılığı 04. Muhasebe ve Vergi Uygulamaları ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI MESLEK YÜKSEKOKULU / / 11.3 Bilgisayar Programcılığı

Detaylı

Puan Türü. Felsefe (Açıköğretim) Halkla İlişkiler ve Reklamcılık (Açıköğretim) Sağlık Yönetimi (Açıköğretim) Sosyal Hizmet (Açıköğretim)

Puan Türü. Felsefe (Açıköğretim) Halkla İlişkiler ve Reklamcılık (Açıköğretim) Sağlık Yönetimi (Açıköğretim) Sosyal Hizmet (Açıköğretim) Program Adı Fakülte Bölüm Eczacılık Felsefe Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Sağlık Sosyal Hizmet Sosyoloji Tarih Türk Dili ve ı Yönetim Bilişim Sistemleri Puan Türü Genel Kont. Genel Yer. En Küçük Puan

Detaylı

LİSANS PROGRAMLARININ 2016 KONTENJANLARININ ÜNİVERSİTE TÜRLERİNE GÖRE DAĞILIMI

LİSANS PROGRAMLARININ 2016 KONTENJANLARININ ÜNİVERSİTE TÜRLERİNE GÖRE DAĞILIMI MF-3 Acil Yardım ve Afet Yönetimi 250 20 55-325 105 YGS-2 Acil Yardım ve Afet Yönetimi (YO) 190 - - - 190 330 MF-4 Adli Bilişim Mühendisliği 75 - - - 75 56 MF-4 Adli Bilişim Mühendisliği (MTOK) 10 - -

Detaylı

İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI FAKÜLTE LİSANS PROGRAMLARI KONTENJAN VE ÜCRET BİLGİLERİ

İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI FAKÜLTE LİSANS PROGRAMLARI KONTENJAN VE ÜCRET BİLGİLERİ İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ -2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI FAKÜLTE LİSANS PROGRAMLARI KONTENJAN VE ÜCRET BİLGİLERİ Fakülte Adı / Yüksekokul Adı Program Adı Süre Tıp Fakültesi (li) 6 MF-3 3 57.500 Tıp Fakültesi

Detaylı

T.V. ÖZEL ŞİŞLİ TERAKKİ LİSESİ

T.V. ÖZEL ŞİŞLİ TERAKKİ LİSESİ TERAKKİ VAKFI OKULLARI T.V. ÖZEL ŞİŞLİ TERAKKİ LİSESİ Milli Eğitim Bakanlığı Orta Öğretim Kurumları Sınıf Geçme ve Sınav Yönetmeliği 9. SINIFLAR EYLÜL, 2010 TVO Psikolojik Danışma ve Rehberlik Servisi

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI AKADEMİK YILI BOŞ KONTENJAN TABLOSU

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI AKADEMİK YILI BOŞ KONTENJAN TABLOSU Üniversitemiz gerek kendi öğrenci yoğunluğu ve gerek de yoğun değişim talebinden dolayı genel kontenjan belirleyerek değişimi gerçekleştirmektedir. Aşağıdaki tablolarda da belirtildiği gibi kabul edebileceği

Detaylı

AKADEMİK YILI (GELEN ÖĞRENCİ) FARABİ KONTENJANLARI

AKADEMİK YILI (GELEN ÖĞRENCİ) FARABİ KONTENJANLARI 2017-2018 AKADEMİK YILI (GELEN ÖĞRENCİ) FARABİ KONTENJANLARI Üniversitemiz, belirlemiş olduğu kontenjana göre üniversitelerden gelen başvuruları sınıf bazında genel akademik ortalamaya göre değerlendirmektedir.

Detaylı

Yükseköğretime Giriş Sınavı

Yükseköğretime Giriş Sınavı Rehberlik Servisi 1 Y G S L Y S S ı n a v T a k v i m i 2 0 1 6-2 0 1 7 Yükseköğretime Giriş Sınavı 12 Mart 2017 Matematik Sınavı LYS 1 09 Haziran 2017 Sosyal Bilimler Sınavı LYS 4 08 Haziran 2017 Fen

Detaylı

Yanlış ders seçimi. Ortaöğretimde derslerimize olan motivasyonumuzu azaltır. Motivasyonumuzun azaldığı derslerde notlarımız düşecektir.

Yanlış ders seçimi. Ortaöğretimde derslerimize olan motivasyonumuzu azaltır. Motivasyonumuzun azaldığı derslerde notlarımız düşecektir. DERS-ALAN SEÇİMİ Yanlış ders seçimi Ortaöğretimde derslerimize olan motivasyonumuzu azaltır. Motivasyonumuzun azaldığı derslerde notlarımız düşecektir. Ortaöğretimde düşen notlarımız YGS-LYS de düşük OBP

Detaylı

2011-2012 Öğretim Yılı İstatistiki Veriler ## ## 118 0 95 1 1 18 Son Sınıf Öğrenci Sayımız: 117

2011-2012 Öğretim Yılı İstatistiki Veriler ## ## 118 0 95 1 1 18 Son Sınıf Öğrenci Sayımız: 117 - Öğretim Yılı İstatistiki Veriler ## ## 8 9 8 Son Sınıf Sayımız: 7 - ÖSYS Sonuçları (Sayısal) Son Sınıf Beklemeli Sayımız: Toplam Sayımız: Son Sınıftan Mezun Olan Sayımız: Son Sınıftan Mezun Olamayan

Detaylı

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL KONTENJAN BİLDİRME FORMU Form

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL KONTENJAN BİLDİRME FORMU Form Eğitim Fakültesi Fakülte Kurulu Tarihi 07.08.07 Fakülte Kurulu Sayısı 5 07-08 Eğitim-Öğretim Yılı Çift Anadal Açacak Bölüm.SINIF 3.SINIF Çift Anadal Programına Öğrenci Kabul Edilecek Bölümler Fen Bilgisi

Detaylı