ADLİ ECZACILIK. Prof.Dr. Göknur AKTAY DİVRİĞİ ADLİ BİLİMLER GÜNLERİ 3-5 HAZİRAN İnönü Üniversitesi, Eczacılık Fakültesi MALATYA

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ADLİ ECZACILIK. Prof.Dr. Göknur AKTAY DİVRİĞİ ADLİ BİLİMLER GÜNLERİ 3-5 HAZİRAN İnönü Üniversitesi, Eczacılık Fakültesi MALATYA"

Transkript

1 ADLİ ECZACILIK Prof.Dr. Göknur AKTAY İnönü Üniversitesi, Eczacılık Fakültesi MALATYA DİVRİĞİ ADLİ BİLİMLER GÜNLERİ 3-5 HAZİRAN 2016

2 ADLİ BİLİMLER Adli bilimler; tıp, hukuk, fen, sosyal ve kriminal bilimlerin kesiştikleri bir kavşak noktasıdır. Adli bilimlerin amacı; Adli niteliği bulunan olaylarda, olay yerindeki verileri ya da kendisine sunulan verileri toplamak, değerlendirmek ve sonuçları adaleti sağlayacak deliller olarak hukukun hizmetine sunmaktır.

3 Adli Bilimlerin Bölümleri ADLİ TIP ADLİ HEMŞİRELİK ADLİ DİŞ HEKİMLİĞİ ADLİ VETERİNERLİK ADLİ MÜHENDİSLİK ADLİ ECZACILIK ADLİ TOKSİKOLOJİ ADLİ FARMAKOLOJİ ADLİ BİYOLOJİ ADLİ KİMYA ADLİ OTOMOTİV ADLİ PALİNOLOJİ ADLİ ASTRONOMİ ADLİ PATOLOJİ ADLİ GRAFOLOJİ.

4 Ülkemiz için çok yeni bir kavram olan Adli Eczacılık, ilaçla tedavi biliminin hukuka uygulanmasıdır diye tanımlanabilir. ADLİ ECZACILIK: ECZACILIK MESLEĞİ VE İLAÇLA TEDAVİDE KARŞILAŞILAN ADLİ SORUNLARLA İLGİLİ BİLİM DALI (Türk Dil Kurumu, İlaç ve Eczacılık Terimleri Sözlüğü)

5 kimdir Adli Eczacı? Adli Eczacılar, meslekle ilgili davalar, yasal düzenlemeler veya kriminal yargı sistemi ile ilgilidirler. Adli eczacılar, adli konularda bilirkişi olabilirler, yasal düzenleme çalışmalarına katılabilirler veya kriminal çalışmalara danışman olarak katılabilirler. İlaç öldürmek amacıyla kullanılan bir silahsa adli eczacının görüşlerine gereksinim duyulur.

6 Eczacının adli konulardaki bu yardımları diğer bir deyişle adli eczacılık hizmetleri, diğer adli bilimlerden (Adli Tıp, Adli Hemşirelik, Adli Diş Hekimliği, Adli Veterinerlik, Adli Toksikoloji, Adli Kimya, Adli Farmakoloji, Adli Biyoloji vb) ayrılamaz ve dışında tutulamaz.

7 ADLİ ECZACILIĞIN İLGİ ALANI, FARMASÖTİK BİLİMLER İLE ECZACILIĞIN KLİNİK VE İDARİ YÖNÜNÜ KAPSAR. Birçok kişi tarafından adli eczacılık konusunun yeni ve yabancı bir konu olduğu düşünülse de, gerçekte adli eczacılık, yeni bir konu değil, yeni bir kavramdır.

8 Eczacıların, zaten yıllardır, adli olaylarda ilaçla ilgili konularda danışılmaktadır. Ayrıca, Hıfzısıhha Zehir Araştırma Müdürlüğü, Emniyet ve Jandarma laboratuvarları, Adli Tıp Kurumu ve Adli Tıp Enstitülerinde görev almakta ve Adli olayların çözümlenmesinde, Doping analizleri, Kan ilaç düzeylerinin izlenmesi, Gıda zehirlenmeleri Sahte ilaç üretimi vb olaylarda sıklıkla görüşleri alınmaktadır. Diğer taraftan, spor karşılaşmalarında doping kontrolü amacıyla, Bağımsız Doping Numunesi Alım Görevlisi (BADNAG) olarak da görev alabilmektedirler.

9 . Şüpheli ölümler veya zehirlenmelerin aydınlatılmasında, Madde bağımlılığı konusunda gençlerin eğitiminde, İlaçla tedavi sırasında çıkabilecek sorunların önlenmesinde, İlaç yan etkilerinin azaltılması veya tedavisinde, Kaza sırasında veya kasıtlı öldürmelerde kişinin bir maddenin etkisinde olunup olunmadığının belirlenmesinde, Eczacılık mesleğinin standartlarının oluşturulmasında eczacıların mesleki bilgi ve deneyimlerinden yararlanılabileceği göz önünde bulundurulmalıdır.

10 Adli eczacılar, İlaç ve müstahzarlar ile ilgili davalarda, El yazısı analizlerinde, ilaçların el yazısını etkileyip etkileyemeyeceğiyle ilgili konularda, Postmortem ilaç yıkımı ile ilgili yorumlarda Kamu eczacılarının risk yönetimi çalışmaları Mesleki yasal düzenlemelerin yapılmasında araştırmacı olarak görev almaktadırlar.

11 Adli eczacılık, doğru farmasötik bakımın sağlanması açısından da önemlidir. Adli eczacılar, spor okullarında, olimpiyatlarda, spor karşılaşmalarında ilaç analiz ekiplerinin içinde analiz yapan ve analizi yorumlayan uzman olarak yer almalıdır. Doping davalarında hekim ve hukukçulara ilaç danışmanı olarak hizmet verebilir. Kan alkol ve ilaç düzeylerinin analizini yapmak ve insan fizyolojisi ve psikolojisi üzerinde hangi düzeylerde hangi etkilere neden olabileceğini yorumlamak adli eczacının görevidir.

12 Adli Eczacı hangi niteliklere sahip olmalı? İlaç farmakokinetiği hakkında ileri düzeyde bilgiye sahip olmalı, Farmakokinetik (Toksikokinetik) hesaplarını yapabilmeli, Olası ilaç etkileşmelerini ve bir ilacın diğer bir ilacın farmakokinetiğini nasıl değiştirebileceğini yorumlayabilmeli, Hangi ilaçların alkolün etkisini artırabileceği veya tersi durumlar konusunda bilgi sahibi olmalı,

13 Adli Eczacı hangi niteliklere sahip olmalı? Hangi hastalıkların veya özel durumların kişiyi alkolün etkisine karşı daha duyarlı duruma getirdiğini bilmeli, Postmortem toksikolojik analiz yöntemlerini bilmeli ve analiz yorumlarını yapabilmeli, Toksikolojik analiz için biyolojik materyal alım ve saklama koşullarını bilmeli, Gıda zehirlenmeleri, bitkisel zehirler, zehirli bitkiler, ilaç etkileşmeleri hakkında ileri düzeyde bilgiye sahip olmalı vs..

14 Adli Eczacının İlgi Alanları Reçete sahtekarlıkları Sahte ilaç üretimi Farmakolojik ötenazi İlaç bağımlılığı ve suistimali ile ilgili analizler Yanlış tedavi İlaç etkileşmeleri ve ilaçların istenmeyen yan etkileri İlaca bağlı şiddet (olay anında bir ilacın etkisinde olup olmadığı) İlaç etkisindeyken araç kullanmak Analiz sonuçlarında tahrifat Hasta sırlarının açığa vurulması Zehirlenmeler Risk yönetimi ve risk analizleri Eczacılık mesleğiyle ilgili mevzuat ve yasal düzenlemeler Mesleki etik

15 Adli Eczacının Etkinliklerinden Örnekler Emniyet mensuplarına ilaçlar hakkında bilgi vermek Olimpiyatlarda ilaç analizlerinde teknik danışman olarak bulunmak Besin ve ilaç kullanımında tüketici güvenliğini sağlamak Ulusal narkotik bürolarında denetleyici olarak çalışmak Emniyet ve Jandarma laboratuvarlarında kriminalist olarak çalışmak İlaçların saklanma, depolanma ve taşınması sırasında güvenliğini sağlamak Cezaevlerinde farmasötik servisin sağlanmasında görev almak Hastane ve laboratuvarlarda toksikolog olarak çalışmak İstihbarat birimlerinde özel uzman olarak görev almak Farmakoterapiyle ilgili tazminat davalarında danışman olarak görev almak Yasa dışı ilaç kullanımı ve satışı ile ilgili durumlarda bilirkişi olarak görev almak.

16 Bir eczacının adli tıp alanında bilirkişi olarak rapor yazması ilk kez, 1 Mayıs 1982 de Adli Tıp Kanununun yürürlüğe girmesi sonucu oluşturulan ihtisas kurullarında eczacıya yer verilmesiyle olmuştur.

17 İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi öğretim üyesi Prof.Dr. Turhan Baytop 5. ihtisas kurulu üyeliğine atanarak, bu kurulda, bitkisel kaynaklı ve sentetik uyuşturucu maddeler ve zehirlenmelerle ilgili konularda raporlar hazırlamıştır.

18 Adli eczacılığı adli farmakoloji, adli toksikoloji veya adli kimya gibi adli bilim alanları ile karıştırmamak gerekir. Adli eczacılık, tüm bu uzmanlık bilgilerini de kapsayan daha geniş bir bilgi birikimi gerektiren alandır. ADLİ ECZACILIK; ADLİ TIP, ADLİ PSİKOLOJİ, ADLİ KİMYA, ADLİ TOKSİKOLOJİ, ADLİ FARMAKOLOJİ GİBİ BİRÇOK ADLİ BİLİM ALANLARINDAN YARARLANIR.

19

20 Dünyada; Hindistan da eczacılık fakültelerinde Adli Eczacılık lisans/lisansüstü ders Amerika Birleşik Devletlerinde; Adli Farmakoloji lisans, Adli Eczacılık yüksek lisans ABD de, adli eczacılar, istihbarat teşkilatları, doping analiz merkezleri, toksikolojik analiz laboratuvarları, Adli Bilimler Enstitüleri ve kriminal araştırma kurumlarında görev almaktadırlar. Adli Eczacı diploması veya sertifikası olmayanlar bu kurumlarda çalışamıyorlar veya adli bilirkişilik yapamıyorlar. Türkiye de; Eczacılık Fakültelerinde seçmeli ders olarak okutulmakta TEB Meslek içi Eğitim Programlarında Uzmanlık alanı (EUS)

21 Lisans ve lisansüstü programlarda; İlaç Yan etkileri, İlaç ve Madde bağımlılığı Bitkisel zehirler, Risk yönetimi, Etik, Adli toksikoloji, Doping, Kimyasal maddelerle ilgili yasal düzenlemeler, Analitik Kimya ve analitik Toksikoloji, Farmakokinetik-Toksikokinetik, Kalite kontrol vb. gibi konuları kapsamakta.

22

23

24 ADLİ ECZACILIK YÜKSEK LİSANS PROGRAMI Psikofarmakoloji Araştırma ve Farmasötik Bakım Etiği Farmakoterapi Doğal Ürünlerde Yan Etki ve Toksisite Değerlendirmeleri Eczane ve Eczacılarla İlgili Yasa ve Yönetmelikler Farmakoepidemiyoloji Kontrole Tabi Maddeler Doping Kontrolünde Temel Kavram ve Uygulamalar Hasta Güvenliği ve Yasalar Hasta ve Hekim Sorumlulukları Bitkisel Zehirler Farmakokinetik-Toksikokinetik Toksikolojik Analiz Yöntemleri İlaç-İlaç, İlaç-Besin Etkileşmeleri Narkotik ve Psikotrop İlaçlar Gıda zehirlenmeleri- Gıda Katkı Maddeleri Adli Toksikoloji/Adli Farmakoloji Adli Kimya Temel Botanik Bilgileri ve Uygulamaları

25 Göknur AKTAY, Adli Eczacılık (Bölüm :25), Adli Tıp ve Adli Bilimler, Ed.: İ. Hamit Hancı, sf: , Seçkin Yayıncılık, 2002

26

27

28

29 SONUÇ Kriminal adalet sistemi içinde adli bilimciler, deliller hakkında can alıcı bilginin sağlanmasında köşe taşını oluştururlar. Çünkü, suç ve suçluyu araştırma sürecinde elde edilen laboratuvar sonuçları mahkemede ADALET sağlamak amacıyla kullanılacaktır. BU NEDENLE, BİLİRKİŞİLİK, SAĞLIK ve İLAÇ DANIŞMANLIĞI HİZMETİ VEREN MESLEK GRUPLARI İÇİNDE YER ALAN ECZACILARIN ADLİ ECZACILIK KONUSUNDA EĞİTİM ALMASI, UZMANLAŞMASI VE STAJ YAPMASI ÇOK ÖNEMLİDİR.

30

31 19-20 ARALIK 2009 TEB ECZACILIK AKADEMİSİ MİEP ADLİ ECZACILIK EĞİTİMİ, MALATYA TEB Eczacılık Akademisince meslekiçi eğitim programı (MİEP) kapsamında başlatılan Adli Eczacılık konusunda ilk eğitimimizle meslektaşlarımıza yararlı olacağımızı umuyoruz. Adli Eczacılık Yüksek Lisans programımızın açılması için ayrıca hazırlıklarımız sürmektedir. Prof.Dr. Göknur AKTAY,Prof.Dr. Şahan SAYGI, Prof.Dr. Ekrem SEZİK,Prof.Dr. Erdem YEŞİLADA

32 TÜRK ECZACILAR BİRLİĞİ ECZACILIK AKADEMİSİ ADLİ ECZACILIK EĞİTİMİ ARALIK 2012

33 PANEL & ATÖLYE ÇALIŞMASI Adli Eczacılık Ekim 2016 ANKARA

34 TEŞEKKÜR EDERİM

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ EĞİTİM PROGRAMI (2013 Girişli öğrenciler için)

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ EĞİTİM PROGRAMI (2013 Girişli öğrenciler için) BİRİNCİ YIL 1. Yarıyıl (Güz Dönemi) Dersin Dersin Adı T U AKTS 113 Eczacılık Tarihi 1 0 2 Eczacılığa Giriş 1 0 2 107 Genel Kimya I 2 0 4 125 Matematik 2 0 3 129 Fizik 2 0 3 103 Tıbbi Biyoloji 2 0 4 191

Detaylı

Üsküdar Üniversitesi Bağımlılık ve Adli Bilimler Enstitüsü dışındaki kurumlarda Yüksek Lisansını Tamamlamış Öğrencilerin Alması Zorunlu Dersler

Üsküdar Üniversitesi Bağımlılık ve Adli Bilimler Enstitüsü dışındaki kurumlarda Yüksek Lisansını Tamamlamış Öğrencilerin Alması Zorunlu Dersler Üsküdar Üniversitesi Bağımlılık ve Adli Bilimler Enstitüsü dışındaki kurumlarda Yüksek Lisansını Tamamlamış Öğrencilerin Alması Zorunlu Dersler Ders Kodu Ders Adı Kredi AKTS Z/S T/U/L BABE601 Adli Tıp

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ EĞİTİM PROGRAMI ( AKADEMİK YILINDAN İTİBAREN)

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ EĞİTİM PROGRAMI ( AKADEMİK YILINDAN İTİBAREN) İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ EĞİTİM PROGRAMI (2017-2018 AKADEMİK YILINDAN İTİBAREN) BİRİNCİ YIL 1. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ) Dersin kodu Dersin Adı T P K AKTS 2100001012017 Eczacılık Tarihi 1 0 1

Detaylı

Tezsiz program için alınan toplam AKTS Toplam: 90 Tezli program için alınan toplam AKTS Toplam: 122. I. Yarıyıl Dersin

Tezsiz program için alınan toplam AKTS Toplam: 90 Tezli program için alınan toplam AKTS Toplam: 122. I. Yarıyıl Dersin ADLİ BİYOLOJİ BİLİM DALI TEZLİ/TEZSİZ YÜKSEK LİSANS DERS PROGRAMI Kodu adı Türü Teori Uygulama Kredi ABO522 Adli Bilimlere Giriş - Kriminalistik ABB503 Temel Adli Biyoloji ABB505 Olay Yeri İnceleme ve

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ EĞİTİM PROGRAMI ( AKADEMİK YILINDAN İTİBAREN)

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ EĞİTİM PROGRAMI ( AKADEMİK YILINDAN İTİBAREN) İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ EĞİTİM PROGRAMI (2017-2018 AKADEMİK YILINDAN İTİBAREN) BİRİNCİ YIL 1. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ) 2100001012017 Eczacılık Tarihi 1 0 2 2100001032017 Eczacılığa Giriş 1 0

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ EĞİTİM PROGRAMI (2015 Girişli öğrenciler için)

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ EĞİTİM PROGRAMI (2015 Girişli öğrenciler için) BİRİNCİ YIL 1. Yarıyıl (Güz Dönemi) Dersin Dersin Adı T U AKTS kodu 113 Eczacılık Tarihi 1 0 2 Eczacılığa Giriş 1 0 2 107 Genel Kimya I 2 0 4 125 Matematik 2 0 3 129 Fizik 2 0 3 103 Tıbbi Biyoloji 2 0

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ EĞİTİM PROGRAMI (2014 Girişli öğrenciler için)

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ EĞİTİM PROGRAMI (2014 Girişli öğrenciler için) BİRİNCİ YIL 1. Yarıyıl (Güz Dönemi) Dersin Dersin Adı T U AKTS kodu 113 Eczacılık Tarihi 1 0 2 Eczacılığa Giriş 1 0 2 107 Genel Kimya I 2 0 4 125 Matematik 2 0 3 129 Fizik 2 0 3 103 Tıbbi Biyoloji 2 0

Detaylı

Sağlık danışmanıdır ECZACI

Sağlık danışmanıdır ECZACI ECZACI Sağlıktan sorumlu ve tam zamanlı çalışan bir meslek adamıdır. Toplumdaki görevi ilaç ve diğer sağlık bakım ürünleriyle ile ilgili bilgileri sunmaktır. Sağlık danışmanıdır 1 ECZACI İlacın Geliştirilmesinden

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ BEŞ YILLIK EĞİTİM PROGRAMI (2014-2015 AKADEMİK YILINDAN İTİBAREN)

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ BEŞ YILLIK EĞİTİM PROGRAMI (2014-2015 AKADEMİK YILINDAN İTİBAREN) İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ BEŞ YILLIK EĞİTİM PROGRAMI (2014-2015 AKADEMİK YILINDAN İTİBAREN) BİRİNCİ YIL 1. Yarıyıl (Güz Dönemi) Eczacılık Tarihi ve Eczacılığa Giriş 2 0 2 4 107 Genel Kimya

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ EĞİTİM PROGRAMI (2016 Girişli öğrenciler için)

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ EĞİTİM PROGRAMI (2016 Girişli öğrenciler için) BİRİNCİ YIL 1. Yarıyıl (Güz Dönemi) Dersin Dersin Adı T U AKTS kodu 113 Eczacılık Tarihi 1 0 2 Eczacılığa Giriş 1 0 2 107 Genel Kimya I 2 0 4 125 Matematik 2 0 3 129 Fizik 2 0 3 103 Tıbbi Biyoloji 2 0

Detaylı

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ DEKANLIĞININ İZNİ OLMADAN KOPYALANAMAZ VE ÇOĞALTILAMAZ. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTES

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ DEKANLIĞININ İZNİ OLMADAN KOPYALANAMAZ VE ÇOĞALTILAMAZ. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTES İ DEKANLIĞININ İ 2017-2018 ÖĞRETİM YILI GİRİŞLİ ÖĞRENCİLERE UYGULANACAK DERS PROGRAMI 1. Dönem 2. Dönem Eczacılık Tarihi ve 1) Eczacılık Terminolojisi ve Eczacılığa 4+0 4.5 Terminolojisi Yönlendirme (2)

Detaylı

Eczacılık Eğitimi 5 yıllık bir eğitimdir

Eczacılık Eğitimi 5 yıllık bir eğitimdir Eczacılık Eğitimi 5 yıllık bir eğitimdir Dersler hem teorik ve hem pratik olarak yürütülür Birinci sınıf 1.Yarıyıl Genel kimya Fizik Matematik Tıbbi Biyoloji 2.Yarıyıl Analitik Kimya I İnsan Anatomisi

Detaylı

T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ Eczacılık Fakültesi Bahar Dönemi I. Ara Sınavı Programı

T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ Eczacılık Fakültesi Bahar Dönemi I. Ara Sınavı Programı 1.SINIF SINAV PROGRAMI (II.YY) 21.03.2016 13:30 BİY122 -Tıbbi Biyoloji II (167) - (A,B) 5,2,6,7 60,23,60,24 21.03.2016 19:00 TAR166 -Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II (150) 5,6,2 60,60,30 22.03.2016

Detaylı

T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ Eczacılık Fakültesi Güz Dönemi Dönem Sonu Sınavı Programı

T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ Eczacılık Fakültesi Güz Dönemi Dönem Sonu Sınavı Programı 1.SINIF SINAV PROGRAMI (I.YY) 07.01.2016 18:00 BİL150 -Temel Bilgi Teknolojisi (27) 2 27 08.01.2016 10:30 KİM153 -Genel Kimya I (149) 5,6,7 60,60,29 08.01.2016 18:00 TÜR125 -Türk Dili I (147) 5,6,7 60,60,27

Detaylı

Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Lisansüstü Programlarına Öğrenci Alımı, Kontenjan, Başvuru Koşulları ve Ücretleri

Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Lisansüstü Programlarına Öğrenci Alımı, Kontenjan, Başvuru Koşulları ve Ücretleri 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı üstü Programlarına Öğrenci Alımı, Kontenjan, Başvuru Koşulları Ücretleri Dil Dil ı (GSE'de aranmaz.) (a ( a (a ( a -Tüm şartları sağlayan sıralamaya giren adayların

Detaylı

Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dersleri ve İçerikleri

Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dersleri ve İçerikleri Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi leri ve İçerikleri 1 ATA121 1. YARIYIL 2. YARIYIL Adı T U Kredi ECTS Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I 2 0 2 0 1 ATA122 Adı T U Kredi ECTS Atatürk İlkeleri ve

Detaylı

Dicle Üniversitesi Eczacılık Fakültesi 1. Yıl Müfredat Dersleri. 1. yarıyıl

Dicle Üniversitesi Eczacılık Fakültesi 1. Yıl Müfredat Dersleri. 1. yarıyıl Dicle Üniversitesi Eczacılık Fakültesi 1. Yıl Müfredat Dersleri 1. yarıyıl Ders Türü Saat / Dersin AKTS kodu Hafta Kredisi 1 ECZ0101 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I Zorunlu 2 2 2 2 ECZ0103 Türk Dili

Detaylı

2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Lisansüstü Programlarına Öğrenci Alımı, Kontenjan, Başvuru Koşulları ve Ücretleri

2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Lisansüstü Programlarına Öğrenci Alımı, Kontenjan, Başvuru Koşulları ve Ücretleri 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı üstü Programlarına Öğrenci Alımı, Kontenjan, Başvuru Koşulları Ücretleri * Lütfen Doktora başvurularınızı yapmadan önce Sağlık Bilimleri Enstitüsü web sayfası

Detaylı

Adli Kimya ve Adli Toksikoloji - Doktora Programı Dersleri A. Zorunlu Dersler Kodu Dersin Adı Kredisi Madde Bağımlılığı (Teorik) 202

Adli Kimya ve Adli Toksikoloji - Doktora Programı Dersleri A. Zorunlu Dersler Kodu Dersin Adı Kredisi Madde Bağımlılığı (Teorik) 202 55433001 Adli Kimya (Teorik) 202 55433002 Adli Kimya (Pratik) 021 55433011 Analitik Toksikoloji (Teorik) 202 55433006 Analitik Toksikoloji (Pratik) 021 55433007 Adli Toksikolojiye Giriş 202 Ankara Üniversitesi

Detaylı

Yurtdışı Kontenjan Teklifi ALES. Yatay Geçiş. Puan Türü. Yüksek Lisans. Yüksek Lisans. Sağlıyor. Doktora. Doktora

Yurtdışı Kontenjan Teklifi ALES. Yatay Geçiş. Puan Türü. Yüksek Lisans. Yüksek Lisans. Sağlıyor. Doktora. Doktora ENSTİTÜ ADI: SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ ANABİLİM DALI ADI PROGRAMIN ADI Genel Kontenjan Teklifi Yatay Geçiş Yurtdışı Kontenjan Teklifi Yatay Geçiş ALES Asgari Öğretim Üyesi Şartını sağlayıp sağlamadığı

Detaylı

SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS ANABİLİM DALI ÖN ŞARTLARI

SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS ANABİLİM DALI ÖN ŞARTLARI SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS ANABİLİM DALI ÖN ŞARTLARI ANALİTİK KİMYA AD Yüksek Lisans li ECZACILIK FAKÜLTESİ ANABİLİM DALLARI Ön - Fen Fakültesi / Fen Edebiyat Fakültesi-Kimya Bölümü, Biyoloji

Detaylı

Marmara Üniversitesi Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Lisansüstü Programlarına Öğrenci Alımı, Kontenjan, Başvuru Koşulları

Marmara Üniversitesi Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Lisansüstü Programlarına Öğrenci Alımı, Kontenjan, Başvuru Koşulları Marmara Ünirsitesi 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı üstü Programlarına Öğrenci Alımı, Kontenjan, Başvuru Koşulları, (GSE'de aranmaz.) (a ( a (a ( a -Tüm şartları sağlayan sıralamaya giren adayların

Detaylı

Anabilim Dalı: DİSİPLİNLERARASI ADLİ BİLİMLER / ADLİ BİYOLOJİ

Anabilim Dalı: DİSİPLİNLERARASI ADLİ BİLİMLER / ADLİ BİYOLOJİ Anabilim Dalı: DİSİPLİNLERARASI ADLİ BİLİMLER / ADLİ TIP 1 55411001 ADLİ TIP Doktora 2 55411002 ADLİ TIP Doktora Zorunlu 02 1 3 55412027 ANTROPOMETRİ Doktora Seçmeli 202 Anabilim Dalı: DİSİPLİNLERARASI

Detaylı

VAN YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Ders Programı

VAN YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Ders Programı 1.SINIF / DERSLİK 8 08.00-08.50 Eczacılık Tarihi ve Deontoloji Analitik Kimya Lab. I (U) / Eczacılık Tarihi ve Analitik Kimya I Deontoloji Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II Atatürk İlkeleri ve İnkılap

Detaylı

SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS ANABİLİM DALI ÖN ŞARTLARI

SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS ANABİLİM DALI ÖN ŞARTLARI SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS ANABİLİM DALI ÖN ŞARTLARI ECZACILIK FAKÜLTESİ ANABİLİM DALLARI Lisansüstü TürüTez Türü Ön Şartlar ANALİTİK KİMYA AD -Eczacılık Fakültesi Fen Fakültesi / Fen Edebiyat

Detaylı

HUKUKİ SÜREÇTE ADLİ BİLİMLER EĞİTİMİ

HUKUKİ SÜREÇTE ADLİ BİLİMLER EĞİTİMİ HUKUKİ SÜREÇTE ADLİ BİLİMLER EĞİTİMİ EĞİTİMİN AMACI Katılımcılara genel anlamda Adli Bilimler kapsamında bulunan disiplinlerin tanıtılması, bu disiplinlerin sınırlamaları, güçlü yanları, birbirleri ile

Detaylı

GÜZ DÖNEMİ

GÜZ DÖNEMİ ECZ 501- ARAŞTIRMA DERSİ PROJESİ DERSİ I PERŞEMBE 09.00-12.00, DERSLİK: BİLGİSAYAR LABORATUVARI Öğretim Üyesi: Yrd. Doç. Dr. Sümeyra TUNA YILDIRIM 1. Hafta Mezuniyet Projesi Konusunun Alınması, Çalışma

Detaylı

SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ DOKTORA ANABİLİM DALLARI ÖN ŞARTLARI

SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ DOKTORA ANABİLİM DALLARI ÖN ŞARTLARI SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ DOKTORA ANABİLİM DALLARI ÖN ŞARTLARI DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ ANABİLİM DALLARI Anabilim Dalı Adı Lisansüstü Türü Tez Türü Anabilim Dalları Ön Şartları AĞIZ DİŞ VE ÇENE CERRAHİSİ

Detaylı

GÜZYARIYILI Saat/Hafta

GÜZYARIYILI Saat/Hafta 2005-2006 Eğitim Öğretim Yılı da dahil olmak üzere Fakültemiz 01 Haziran 2010 tarihli Resmi Gazete de yayımlanan Ankara Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim Yönetmeliği ne tabi olarak 5 yıllık

Detaylı

İ.Ü. ECZACILIK FAKÜLTESİ LİSANS EĞİTİMİ STAJ YÖNERGESİ

İ.Ü. ECZACILIK FAKÜLTESİ LİSANS EĞİTİMİ STAJ YÖNERGESİ İ.Ü. ECZACILIK FAKÜLTESİ LİSANS EĞİTİMİ STAJ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- Bu Yönergenin amacı; İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesinin vizyonu, misyonu ve

Detaylı

ECZACILIK FAKÜLTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DERS PROGRAMI. 1. Yıl. 2. Yarıyıl

ECZACILIK FAKÜLTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DERS PROGRAMI. 1. Yıl. 2. Yarıyıl ECZACILIK FAKÜLTESİ 2011-2012 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DERS PROGRAMI 1. Yıl 1. Yarıyıl ANA 101 ANATOMİ 3 0 3 4 BIY 101 TIBBİ BİYOLOJİ VE GENETİK I 2 0 2 3 TRM 101 TERMİNOLOJİ 2 0 2 2 GKI 101 GENEL KİMYA 3 0

Detaylı

ADLİ BELGE İNCELEMELERİ/ DEĞERLİ BELGELERDE SAHTECİLİK EĞİTİMİ

ADLİ BELGE İNCELEMELERİ/ DEĞERLİ BELGELERDE SAHTECİLİK EĞİTİMİ ADLİ BELGE İNCELEMELERİ/ DEĞERLİ BELGELERDE SAHTECİLİK EĞİTİMİ EĞİTİMİN AMACI Adli Belge İnceleme disiplininin tanıtılması, bu disiplinin sınırlamaları, güçlü yanları, diğer disiplinler ile bağlantıları,

Detaylı

MARMARA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

MARMARA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN T.C. T.C. T.C. T.C. T.C. T.C. T.C. T.C. T.C. T.C. MARMARA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN 2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Lisansüstü Programlarına Öğrenci Alımı, Yatay Geçiş İle Öğrenci Alımı,

Detaylı

ECZACILIK FAKÜLTESİ TOKSİKOLOJİ. Dersin Kodu Dersin Adı Z/S T U K

ECZACILIK FAKÜLTESİ TOKSİKOLOJİ. Dersin Kodu Dersin Adı Z/S T U K ECZACILIK FAKÜLTESİ TOKSİKOLOJİ PROGRAM KOORDİNATÖRÜ Prof. Dr. Şahan SAYGI, sahan.saygi@neu.edu.tr YÜKSEK LİSANS DERSLERİ Dersin Kodu Dersin Adı Z/S T U K ETKS 600 Uzmanlık Alan Dersi Z 4 0 4 ETKS 601

Detaylı

KIBRIS SAĞLIK VE TOPLUM BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ DERS PLANI

KIBRIS SAĞLIK VE TOPLUM BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ DERS PLANI KIBRIS SAĞLIK VE TOPLUM BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ DERS PLANI BİRİNCİ SINIF BİRİNCİ YARIYIL LEC101 Davranış Bilimleri 2 1 3 4 LBI101 Bilgi ve İletişim Teknolojileri 2 1 3 4 LEC103 Tıbbi

Detaylı

M.Ü Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi Kontenjan Tablosu

M.Ü Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi Kontenjan Tablosu M.Ü. 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi Kontenjan Tablosu Kontenjanlar, Transkript sonrasında Yabancı hesaplamada (a (Yüksek a Ağız, Diş Çene Radyolojisi YL DAYALI DR: Diş Hekimliği Fakültesi mezunu

Detaylı

ECZACILIK FAKÜLTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DERS PROGRAMI. Birinci Yıl

ECZACILIK FAKÜLTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DERS PROGRAMI. Birinci Yıl ECZACILIK FAKÜLTESİ 2010-2011 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DERS PROGRAMI Birinci Yıl I. Dönem FIZ 101 FİZİK 2 0 2 3 MAT 101 MATEMATİK 3 0 3 4 BIY 101 TIBBİ BİYOLOJİ 3 0 3 5 ATA 101 ATATÜK İLK. VE İNK. TARİHİ I

Detaylı

ECZACI. - İlaç yapımında kullanılan araç ve gereçler, - İlaç kontrolünde kullanılan araçlar, - Çeşitli doğal ve kimyasal maddeler.

ECZACI. - İlaç yapımında kullanılan araç ve gereçler, - İlaç kontrolünde kullanılan araçlar, - Çeşitli doğal ve kimyasal maddeler. TANIM Tıbbi ürünleri depolayan, muhafaza eden ve ilaç hazırlayan, tıp doktorları ve diğer sağlık uzmanları tarafından yazılan reçetelere göre verilen ilaçların yan etkileri ve doğru kullanımı hakkında

Detaylı

YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılı Güz dönemi lisansüstü eğitim ve öğretim yönetmeliği hükümleri uyarınca Sağlık Bilimleri Enstitüsü aşağıda belirtilen yüksek lisans ve doktora programlarına öğrenci alacaktır.

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Enstitüsü Anabilim Dallarına 20152016 EğitimÖğretim Yılı Güz Yarıyılında Yüksek Lisans ve Doktora Programlarına öğrenci alınacaktır. 1İSTENİLEN

Detaylı

Çekirdek Eğitim Programı (ÇEP) Hakkında Güncel Durum. Eczacılık Fakülteleri Dekanlar Konseyi Erzincan Üniversitesi Eczacılık Fakültesi, 29 Mayıs 2015

Çekirdek Eğitim Programı (ÇEP) Hakkında Güncel Durum. Eczacılık Fakülteleri Dekanlar Konseyi Erzincan Üniversitesi Eczacılık Fakültesi, 29 Mayıs 2015 Çekirdek Eğitim Programı (ÇEP) Hakkında Güncel Durum Eczacılık Fakülteleri Dekanlar Konseyi Erzincan Üniversitesi Eczacılık Fakültesi, 29 Mayıs 2015 14 Şubat 2015 Tıp Sağlık Konseyi Toplantısı Yüksek Öğretim

Detaylı

2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Lisansüstü Programlarına Öğrenci Alımı, Kontenjan, Başvuru Koşulları ve Ücretleri

2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Lisansüstü Programlarına Öğrenci Alımı, Kontenjan, Başvuru Koşulları ve Ücretleri 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar üstü Programlarına Öğrenci Alımı, Kontenjan, Başvuru Koşulları Ücretleri (GSE'de (a ( a (a ( a Bahar BANKACILIK VE SİGORTACILIK ENSTİTÜSÜ Bankacılık YL: H YL:65 Aranmaz

Detaylı

GÜZ DÖNEMİ

GÜZ DÖNEMİ ECZ 501- ARAŞTIRMA DERSİ PROJESİ DERSİ I PERŞEMBE 09.00-12.00, DERSLİK: BİLGİSAYAR LABORATUVARI Öğretim Üyesi: Yrd. Doç. Dr. Sümeyra TUNA YILDIRIM 1. Hafta Mezuniyet Projesi Konusunun Alınması, Çalışma

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ STAJ UYGULAMA İLKE VE ESASLARI

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ STAJ UYGULAMA İLKE VE ESASLARI İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ STAJ UYGULAMA İLKE VE ESASLARI Amaç: İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesinin vizyonu, misyonu ve ilgili yönetmeliklerle belirlenen amaç ve ilkeleri doğrultusunda

Detaylı

ANKARA ÜNĠVERSĠTESĠ SAĞLIK BĠLĠMLERĠ ENSTĠTÜSÜ LĠSANSÜSTÜ PROGRAMLARI DERS KATALOĞU

ANKARA ÜNĠVERSĠTESĠ SAĞLIK BĠLĠMLERĠ ENSTĠTÜSÜ LĠSANSÜSTÜ PROGRAMLARI DERS KATALOĞU ANKARA ÜNĠVERSĠTESĠ SAĞLIK BĠLĠMLERĠ ENSTĠTÜSÜ LĠSANSÜSTÜ PROGRAMLARI DERS KATALOĞU DİSİPLİNLERARASI ANABİLİM DALLARI VE LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARI 01.07.2015 Adli Bilimler Anabilim Dalı > Adli Biyoloji (Tezsiz

Detaylı

Ülkemizde Kullanılan Bazı Bitkisel Droglar. Eczacılar İçin El Kitabı

Ülkemizde Kullanılan Bazı Bitkisel Droglar. Eczacılar İçin El Kitabı Ülkemizde Kullanılan Bazı Bitkisel Droglar Eczacılar İçin El Kitabı 1 TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ ECZACILIK AKADEMİSİ Willy Brandt Sokak No: 9 06690 Çankaya/ANKARA Tel : 0312 409 81 00 Fax : 0312 409 81 32

Detaylı

İLAÇ, KOZMETİK ÜRÜNLER İLE TIBBİ CİHAZLARDA RUHSATLANDIRMA İŞLEMLERİ ECZ HAFTA

İLAÇ, KOZMETİK ÜRÜNLER İLE TIBBİ CİHAZLARDA RUHSATLANDIRMA İŞLEMLERİ ECZ HAFTA İLAÇ, KOZMETİK ÜRÜNLER İLE TIBBİ CİHAZLARDA RUHSATLANDIRMA İŞLEMLERİ ECZ 961 7. HAFTA Yeni Ürün Ruhsat Başvuru Dokümanları Common Technical Document (CTD) Başvuru Formatı Modül 1 İdari Bilgiler CTD başvuru

Detaylı

c) Yabancı Uyruklu Adaylar İçin:

c) Yabancı Uyruklu Adaylar İçin: İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Enstitüsü Anabilim Dallarına 20152016 EğitimÖğretim Yılı Bahar Yarıyılında Yüksek Lisans ve Doktora Programlarına öğrenci alınacaktır. (09.12.2015

Detaylı

2012 MÜFREDATI ECZACILIK FAKÜLTESİ / ECZACILIK EĞİTİM PLANI. Ders Kodu Ders Adı (Türkçe) Müf.No T P K AKTS Tip Op. PSDS PSKM

2012 MÜFREDATI ECZACILIK FAKÜLTESİ / ECZACILIK EĞİTİM PLANI. Ders Kodu Ders Adı (Türkçe) Müf.No T P K AKTS Tip Op. PSDS PSKM 2012 MÜFREDATI ECZACILIK FAKÜLTESİ / ECZACILIK EĞİTİM PLANI SINIF: 1 DÖNEM: GÜZ ANA 101 ANATOMİ 2012 3 0 3 3 Z ATA 101 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I 2012 2 0 0 3 Z BIY 101 TIBBİ BİYOLOJİ VE GENETİK

Detaylı

T.C. MARMARA ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ DÖNEMİ: SINIF: 1 YARIYIL: 2 (BAHAR)

T.C. MARMARA ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ DÖNEMİ: SINIF: 1 YARIYIL: 2 (BAHAR) DÖNEMİ: 2012-2013 SINIF: 1 YARIYIL: 2 (BAHAR) Anatomi ECZ114 Rehberlik Anatomi ECZ114 Ecz.Terminolojisi ECZ116 Ecz.Terminolojisi ECZ116 Bilim Düşüncenin Gelişimi BSB134; Derslik 1 Mesleki İngilizce YDİ162;

Detaylı

T.C. İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ (2014 VE SONRASI GİRİŞLİLER İÇİN)

T.C. İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ (2014 VE SONRASI GİRİŞLİLER İÇİN) Amaç ve Kapsam T.C. İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ (2014 VE SONRASI GİRİŞLİLER İÇİN) MADDE 1 (1) Bu yönerge, İnönü Üniversitesi Önlisans ve lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği

Detaylı

KLİNİK TOKSİKOLOJİ EĞİTİMİNİN ÖNEMİ. Prof. Dr. Arzu Denizbaşı

KLİNİK TOKSİKOLOJİ EĞİTİMİNİN ÖNEMİ. Prof. Dr. Arzu Denizbaşı KLİNİK TOKSİKOLOJİ EĞİTİMİNİN ÖNEMİ Prof. Dr. Arzu Denizbaşı Tanım Toxicon = Zehir Logos =Bilgi Sizde iki kolay dersle bir toksikolog olabilirsiniz. Ancak bu derslerin her biri 10 yıldır. Arnold Lehman,1955

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Enstitüsü Anabilim Dallarına 20142015 EğitimÖğretim Yılı Bahar Yarıyılında Yüksek Lisans ve Doktora Programlarına öğrenci alınacaktır. 1İSTENİLEN

Detaylı

YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılı Bahar dönemi lisansüstü eğitim ve öğretim yönetmeliği hükümleri uyarınca Sağlık Bilimleri Enstitüsü aşağıda belirtilen yüksek lisans ve doktora programlarına öğrenci alacaktır.

Detaylı

SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ DOKTORA ANABİLİM DALLARI ÖN ŞARTLARI DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ ANABİLİM DALLARI. Anabilim Dalları Ön Şartları.

SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ DOKTORA ANABİLİM DALLARI ÖN ŞARTLARI DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ ANABİLİM DALLARI. Anabilim Dalları Ön Şartları. DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ ANABİLİM DALLARI SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ DOKTORA ANABİLİM DALLARI ÖN ŞARTLARI Anabilim Dalı Adı Tez AĞIZ DİŞ VE ÇENE CERRAHİSİ AD Doktora Tezli Diş Hekimliği Fakültesi mezunu

Detaylı

TEB Eczacılık Akademisi 2015 Yılı Bilim Hizmet ve Teşvik Ödülleri Sahiplerine Takdim Edildi

TEB Eczacılık Akademisi 2015 Yılı Bilim Hizmet ve Teşvik Ödülleri Sahiplerine Takdim Edildi TEB Eczacılık Akademisi 2015 Yılı Bilim Hizmet ve Teşvik Ödülleri Sahiplerine Takdim Edildi Türk Eczacıları Birliği Eczacılık Akademisi tarafından 2005 yılından bu yana her yıl, eczacılık bilimleri alanında

Detaylı

KONYADA YÜKSEKÖĞRENİM

KONYADA YÜKSEKÖĞRENİM KONYADA YÜKSEKÖĞRENİM Yüz ölçümü olarak Türkiye nin en büyük ili olan Konya, doğal ve tarihi güzellikleri, ekonomik ve sosyo-kültürel yapısı tarihten gelen köklü geçmişi ile büyümesini sağlıklı bir şekilde

Detaylı

TÜRKİYE DE ECZACILIK PROGRAMLARINDA LİSANSÜSTÜ EĞİTİM MASTER OF PHARMACY PROGRAMS IN TURKEY

TÜRKİYE DE ECZACILIK PROGRAMLARINDA LİSANSÜSTÜ EĞİTİM MASTER OF PHARMACY PROGRAMS IN TURKEY Ankara Ecz. Fak. Derg. J. Fac. Pharm, Ankara 36 (4) 203-221, 2007 36 (4) 203-221, 2007 TÜRKİYE DE ECZACILIK PROGRAMLARINDA LİSANSÜSTÜ EĞİTİM MASTER OF PHARMACY PROGRAMS IN TURKEY Ankara Üniversitesi, Eczacılık

Detaylı

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ ÖĞRENCİ STAJ ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ ÖĞRENCİ STAJ ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ERCİYES ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ ÖĞRENCİ STAJ ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam Madde 1- Bu uygulama esasları, Erciyes Üniversitesi Eczacılık Fakültesinde

Detaylı

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI 06.02.2017 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Eğitim Komisyonu Karar Tarihi : 06.02.2017 Karar Sayısı: 210 Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Çocuk Sağlığı Enstitüsü, Halk Sağlığı Enstitüsü, Nörolojik Bilimler

Detaylı

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi ÜRÜN TANITIM ELEMANLARININ YETERLİLİK BELGESİ EĞİTİM PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ (TASLAK) 1. AKILCI İLAÇ KULLANIMI (AİK) Akılcı İlaç Kullanımı (AİK) Nedir? Akılcı Olmayan İlaç Kullanımı Nedir? AİK in ve Genel

Detaylı

ADLİ TIP LABORATUVARI VE İSTANBUL BAROSU. adlitip.yeniyuzyil.edu.tr

ADLİ TIP LABORATUVARI VE İSTANBUL BAROSU. adlitip.yeniyuzyil.edu.tr ADLİ TIP LABORATUVARI VE İSTANBUL BAROSU adlitip.yeniyuzyil.edu.tr *Bilgi için: 444 50 01/ 2011 İSTANBUL YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ADLİ TIP LABORATUVARI Adli Tıp Laboratuvarı ülke genelinde

Detaylı

T.C. İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ ( BAHAR YARIYILINDAN İTİBAREN UYGULANACAKTIR)

T.C. İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ ( BAHAR YARIYILINDAN İTİBAREN UYGULANACAKTIR) T.C. İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ (2016-2017 BAHAR YARIYILINDAN İTİBAREN UYGULANACAKTIR) AMAÇ VE KAPSAM MADDE 1 1(1) Bu yönerge, İnönü Üniversitesi Ön lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim

Detaylı

Kadro Sayısı. Son Başvuru Tarihi. İlan Linki

Kadro Sayısı. Son Başvuru Tarihi. İlan Linki ANKARA ÜNİVERSİTESİ / DİL VE TARİH COĞRAFYA FAKÜLTESİ / BATI DİLLERİ VE EDEBİYATLARI BÖLÜMÜ / İNGİLİZ DİLİ VE EDEBİYATI ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ 1 23.12.2016-06.01.2017 https://yoksis.yok.gov.tr/ilansayfa/?sessionid=55361

Detaylı

Teknoloji I D1 11:30 - KAYNAK. Yöntemleri 12:15 12:15-13:30 13:30-14:15. Şebnem Koltan YILMAZ/Yrd. Doç. Dr. Lale Erbay

Teknoloji I D1 11:30 - KAYNAK. Yöntemleri 12:15 12:15-13:30 13:30-14:15. Şebnem Koltan YILMAZ/Yrd. Doç. Dr. Lale Erbay P a z a r t e s i SINIF 1 SINIF 2 SINIF 3 SINIF 4 SINIF 5 427 Farmasötik Biyoteknoloji Emine ŞALVA 197 Yabancı Okt.Aytemis Prof. Dr. Kadir UE 213 Biyokimya I Dil DEPÇİ BATÇIOĞLU 305 Farmasötik M.Sinan

Detaylı

Adli Psikolojiye Bakış ve Trafik Psikolojisi

Adli Psikolojiye Bakış ve Trafik Psikolojisi Adli Psikolojiye Bakış ve Trafik Psikolojisi Prof. Dr. Nebi Sümer Orta Doğu Teknik Üniversitesi Adli Psikoloji Günleri Ankara Üniversitesi, Tıp Fakültesi 21-22 Mart 2014 Gündem Türkiye nin trafik güvenliği

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARAR ÖRNEĞİ

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARAR ÖRNEĞİ ANKARA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARAR ÖRNEĞİ Karar Tarihi : 17/12/2014 Toplantı Sayısı : 402 Karar Sayısı : 3421 3421- Ankara Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliği nin 6. maddesi çerçevesinde 2014-2015

Detaylı

Eczacılık Akademisi, Türkiye de eczacılık alanında bilimsel gelişmeye katkıda bulunmak ve

Eczacılık Akademisi, Türkiye de eczacılık alanında bilimsel gelişmeye katkıda bulunmak ve Eczacılık Akademisi ECZACILIK AKADEMİSİ Eczacılık Akademisi, Türkiye de eczacılık alanında bilimsel gelişmeye katkıda bulunmak ve eczacılık camiasının eğitimine akademik kuruluşlarla ortaklaşa katkı ve

Detaylı

2016 MÜFREDATI ECZACILIK FAKÜLTESİ / ECZACILIK EĞİTİM PLANI. Ders Kodu Ders Adı (Türkçe) Müf.No T P K AKTS Tip Op. PSDS PSKM

2016 MÜFREDATI ECZACILIK FAKÜLTESİ / ECZACILIK EĞİTİM PLANI. Ders Kodu Ders Adı (Türkçe) Müf.No T P K AKTS Tip Op. PSDS PSKM 2016 MÜFREDATI ECZACILIK FAKÜLTESİ / ECZACILIK EĞİTİM PLANI SINIF: 1 DÖNEM: GÜZ ANA 101 ANATOMİ 2016 3 0 4 4 Z ATA 101 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I 2016 2 0 2 2 Z BIY 101 TIBBİ BİYOLOJİ VE GENETİK

Detaylı

LİSANSÜSTÜ KONTENJANLARl

LİSANSÜSTÜ KONTENJANLARl T.C. SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ GÜLHANE SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ (2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ) LİSANSÜSTÜ KONTENJANLARl Anabilim Dalı Adı Program Askeri Psikoloji Ruh Sağlığı ve Hastalıkları

Detaylı

YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılı Bahar dönemi lisansüstü eğitim ve öğretim yönetmeliği hükümleri uyarınca Sağlık Bilimleri Enstitüsü aşağıda belirtilen yüksek lisans ve doktora programlarına öğrenci alacaktır.

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Enstitüsü Anabilim Dallarına 20132014 EğitimÖğretim Yılı Bahar Yarıyılında Yüksek Lisans ve Doktora Programlarına öğrenci alınacaktır. 1İSTENİLEN

Detaylı

Marmara Üniversitesi Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Lisansüstü Programlarına Öğrenci Alımı, Kontenjan, Başvuru Koşulları

Marmara Üniversitesi Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Lisansüstü Programlarına Öğrenci Alımı, Kontenjan, Başvuru Koşulları Marmara Ünirsitesi 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı üstü Programlarına Öğrenci Alımı, Kontenjan, Başvuru Koşulları Dil Şartı Dil, Doktora için (GSE'de (a ( a (a ( a -Tüm şartları sağlayan sıralamaya

Detaylı

AE SEÇ KODLU ALAN EĞİTİMİ SEÇMELİ DERSLERİ Bilimin Teknolojideki Uygulamaları I. Yarıyıl II. Yarıyıl FBEAESEÇ02

AE SEÇ KODLU ALAN EĞİTİMİ SEÇMELİ DERSLERİ Bilimin Teknolojideki Uygulamaları I. Yarıyıl II. Yarıyıl FBEAESEÇ02 2018-2019 MATEMATİK VE FEN BİLİMLERİ EĞİTİMİ BÖLÜMÜ AE SEÇ KODLU ALAN EĞİTİMİ SEÇMELİ DERSLERİ FBEAESEÇ01 Bilimin Teknolojideki Uygulamaları I. Yarıyıl II. Yarıyıl FBEAESEÇ02 Fen Bilgisi Ders Kitabı İncelemesi

Detaylı

2018 MÜFREDATI ECZACILIK FAKÜLTESİ / ECZACILIK EĞİTİM PLANI. Ders Kodu Ders Adı (Türkçe) Müf.No T P K AKTS Tip Op. PSDS PSKM

2018 MÜFREDATI ECZACILIK FAKÜLTESİ / ECZACILIK EĞİTİM PLANI. Ders Kodu Ders Adı (Türkçe) Müf.No T P K AKTS Tip Op. PSDS PSKM 2018 MÜFREDATI ECZACILIK FAKÜLTESİ / ECZACILIK EĞİTİM PLANI SINIF: 1 DÖNEM: GÜZ ANA 101 ANATOMİ 2018 3 0 4 4 Z ATA 101 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I 2018 2 0 2 2 Z BIY 101 TIBBİ BİYOLOJİ VE GENETİK

Detaylı

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Mühendislik Fakültesi Dekanlığı Yazı İşleri Birimi BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞINA

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Mühendislik Fakültesi Dekanlığı Yazı İşleri Birimi BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞINA Ege Ünv. Evrak Tarih ve Sayısı: 06/12/2018-E.352514 T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Mühendislik Fakültesi Dekanlığı Yazı İşleri Birimi *BEL56PSFM* Sayı : 38391723-010.99 Konu : Yarışma BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ

Detaylı

Kadro Sayısı. Son Başvuru Tarihi. İlan Linki

Kadro Sayısı. Son Başvuru Tarihi. İlan Linki ANKARA ÜNİVERSİTESİ / DİL VE TARİH COĞRAFYA FAKÜLTESİ / BATI DİLLERİ VE EDEBİYATLARI BÖLÜMÜ / İNGİLİZ DİLİ VE EDEBİYATI ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ 1 23.12.2016-06.01.2017 https://yoksis.yok.gov.tr/ilansayfa/?sessionid=55361

Detaylı

SAHTE BELGE İNCELEMELERİ EĞİTİMİ

SAHTE BELGE İNCELEMELERİ EĞİTİMİ EĞİTİMİN AMACI Mesleki süreçlerde Sahte Belge İncelemeleri: Yazı, İmza, Parmak İzi sahteciliği, Nüfus Cüzdanı, Sürücü Belgesi, Pasaport, Kredi Kartı, Para vb. değerli belgelerde sahtecilik. Programın ana

Detaylı

ANKARA ÜNĠVERSĠTESĠ SAĞLIK BĠLĠMLERĠ ENSTĠTÜSÜ LĠSANSÜSTÜ PROGRAMLARI

ANKARA ÜNĠVERSĠTESĠ SAĞLIK BĠLĠMLERĠ ENSTĠTÜSÜ LĠSANSÜSTÜ PROGRAMLARI ANKARA ÜNĠVERSĠTESĠ SAĞLIK BĠLĠMLERĠ ENSTĠTÜSÜ LĠSANSÜSTÜ PROGRAMLARI 01.07.2015 VETERİNER ANABİLİM DALLARI VE LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARI TIP ANABİLİM DALLARI VE LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARI ECZACILIK ANABİLİM DALLARI

Detaylı

23-24 Mayıs 2014 Cuma - Cumartesi

23-24 Mayıs 2014 Cuma - Cumartesi 23-24 Mayıs 2014 Cuma - Cumartesi Programın Amacı Gelişen teknoloji kapsamında bilgi, deneyim ve bilincin arttırılmasını sağlamaktır. Ayrıca seminer uzman konuşmacıların tecrübelerini katılımcılar ile

Detaylı

FAKÜLTE/ENSTİTÜ- BÖLÜM/ANABİLİM DALI-PROGRAM AÇMA KRİTERLERİ

FAKÜLTE/ENSTİTÜ- BÖLÜM/ANABİLİM DALI-PROGRAM AÇMA KRİTERLERİ FAKÜLTE/ENSTİTÜ- BÖLÜM/ANABİLİM DALI-PROGRAM AÇMA KRİTERLERİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ FAKÜLTE/ENSTİTÜ- BÖLÜM/ANABİLİM DALI- PROGRAM AÇMA KRİTERLERİ ÖĞRENCİ İŞLERİ

Detaylı

Eczacılık Fakültesi. Dünya da ilk Türkiye de 6. KKTC den tek Üniversite.

Eczacılık Fakültesi. Dünya da ilk Türkiye de 6. KKTC den tek Üniversite. Eczacılık Fakültesi. Dünya da ilk 601-800 Türkiye de 6. KKTC den tek Üniversite www.emu.edu.tr Doğu Akdeniz Üniversitesi nin Öğrencilerine Sunduğu Ayrıcalıklı Olanaklar 11 fakülte ve 5 yüksekokulda 102

Detaylı

İç Hastalıkları PROFESÖR 1 Acil Dahiliyede görevlendirilmek üzere

İç Hastalıkları PROFESÖR 1 Acil Dahiliyede görevlendirilmek üzere İSTANBUL TIP FAKÜLTESİ Histoloji - Embriyoloji PROFESÖR 1 İç Hastalıkları PROFESÖR 1 Acil Dahiliyede görevlendirilmek üzere İç Hastalıkları PROFESÖR 1 Gastroenterohepatoloji Bilim Dalında görevlendirilmek

Detaylı

Türkiye de Temel Sağlık Politikası Hedefleri Çerçevesinde Eczacılık: Bugün ve Yarın

Türkiye de Temel Sağlık Politikası Hedefleri Çerçevesinde Eczacılık: Bugün ve Yarın TEB 36. DÖNEM MERKEZ HEYETİ 3. BÖLGELERARASI TOPLANTISI 04 Temmuz 2009 Türkiye de Temel Sağlık Politikası Hedefleri Çerçevesinde Eczacılık: Bugün ve Yarın Prof.Dr.Levent Üstünes Ege Üniversitesi Eczacılık

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ STAJ PROGRAMI

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ STAJ PROGRAMI ANKARA ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ STAJ PROGRAMI I. Dönem Eczane Staj Programı 2. ve 3. sınıflar arasındaki yaz aylarında 1 ay süre ile yapılır. A. Serbest Eczane stajı: 1.Eczacılığın Tanımı 2.Eczacının

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Enstitüsü Anabilim Dallarına 20162017 EğitimÖğretim Yılı Bahar Yarıyılında Yüksek Lisans ve Doktora Programlarına öğrenci alınacaktır. (05.01.2017

Detaylı

AĞIZ, DİŞ VE ÇENE RADYOLOJİSİ ANABİLİM DALI 1 1 AĞIZ-DİŞ VE ÇENE CERRAHİSİ ANABİLİM DALI 0 DİŞ HASTALIKLARI VE TEDAVİSİ ANABİLİM DALI 1 1

AĞIZ, DİŞ VE ÇENE RADYOLOJİSİ ANABİLİM DALI 1 1 AĞIZ-DİŞ VE ÇENE CERRAHİSİ ANABİLİM DALI 0 DİŞ HASTALIKLARI VE TEDAVİSİ ANABİLİM DALI 1 1 Devlet Yükseköğretim Kurumlarında Öğretim Elemanı Norm Kadrolarının Belirlenmesine ve Kullanılmasına İlişkin Yönetmelik Kapsamında hazırlanan; HARRAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ 2019 YILI AKADEMİK PERSONEL

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE ATANMA PUANLARI - SENATO ONAYLANAN - 09.09.2015

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE ATANMA PUANLARI - SENATO ONAYLANAN - 09.09.2015 113082 HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ 75.39 222.98 459.98 74.57 186.19 370.69 113628 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ ENSTİTÜSÜ * 56.55 167.24 406.2 55.93 139.65 278.02 113627 BİLİŞİM ENSTİTÜSÜ * 75.39 222.98

Detaylı

2012 MÜFREDATI ECZACILIK FAKÜLTESİ / ECZACILIK EĞİTİM PLANI. Ders Kodu Ders Adı (Türkçe) Müf.No T P K AKTS Tip Op. PSDS PSKM

2012 MÜFREDATI ECZACILIK FAKÜLTESİ / ECZACILIK EĞİTİM PLANI. Ders Kodu Ders Adı (Türkçe) Müf.No T P K AKTS Tip Op. PSDS PSKM 2012 MÜFREDATI ECZACILIK FAKÜLTESİ / ECZACILIK EĞİTİM PLANI SINIF: 1 DÖNEM: GÜZ ANA 101 ANATOMİ 2012 3 0 3 3 Z ATA 101 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I 2012 2 0 0 3 Z BIY 101 TIBBİ BİYOLOJİ VE GENETİK

Detaylı

T.C. KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

T.C. KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ T.C. KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ I. LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARI ÖĞRENCİ KONTENJANLARI 2018 2019 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı, Sağlık Bilimleri Enstitüsü lisansüstü programları

Detaylı

Erzincan Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Staj Programı. I. Dönem Eczane Staj Programı (Staj Raporu İçeriğinde Bulunması gereken Hususlar)

Erzincan Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Staj Programı. I. Dönem Eczane Staj Programı (Staj Raporu İçeriğinde Bulunması gereken Hususlar) Erzincan Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Staj Programı I. Dönem Eczane Staj Programı (Staj Raporu İçeriğinde Bulunması gereken Hususlar) A. Serbest Eczane stajı: Eczacılığın Tanımı Eczacının tanımı Eczacının

Detaylı

T.C. KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

T.C. KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ T.C. KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ I. LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARI ÖĞRENCİ KONTENJANLARI 2017 2018 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı, Sağlık Bilimleri Enstitüsü lisansüstü programları

Detaylı

ADLİ TIP STAJI STAJIN TANITIMI. : Adli Tıp Anabilim Dalı Dershanesi, Adli DNA ve Adli Antropoloji Laboratuvarı

ADLİ TIP STAJI STAJIN TANITIMI. : Adli Tıp Anabilim Dalı Dershanesi, Adli DNA ve Adli Antropoloji Laboratuvarı ADLİ TIP STAJI STAJIN TANITIMI EĞİTİM DÖNEMİ STAJ SÜRESİ YERLEŞKE EĞİTİM BİRİMLERİ DERSHANE : Dönem IV : 4 iş günü : Cebeci Hastanesi : Adli Tıp Anabilim Dalı Dershanesi, Adli DNA ve Adli Antropoloji Laboratuvarı

Detaylı

FARMAKOLOJİYE GİRİŞ. Yrd.Doç.Dr. Önder AYTEKİN

FARMAKOLOJİYE GİRİŞ. Yrd.Doç.Dr. Önder AYTEKİN FARMAKOLOJİYE GİRİŞ Yrd.Doç.Dr. Önder AYTEKİN Farmakoloji : İlaç Bilimi demektir. Farmakoloji ilaçların ve ilaç olabilme potansiyeli olan maddelerin kaynakları, aktiviteleri, etki mekanizmaları, yararları

Detaylı

tarih ve 1012 sayılı Eğitim Komisyonu Kararı Eki

tarih ve 1012 sayılı Eğitim Komisyonu Kararı Eki 22.10.2015 tarih ve 1012 sayılı Eğitim Komisyonu Kararı Eki DERSİN KODU VE ADI GÜZ Tablo 1 ÖĞRETİM PROGRAMI TABLOSU Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Sınıf Eğitimi Ana Bilim Dalı

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARAR ÖRNEĞİ

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARAR ÖRNEĞİ Karar Tarihi : 03/06/2014 Toplantı Sayısı : 390 Karar Sayısı : 3291 ANKARA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARAR ÖRNEĞİ 3291- Ankara Üniversitesi üstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliği nin 6.maddesi çerçevesinde 2014-2015

Detaylı

Kadro Sayısı. Fakülte Bölüm Anabilim Dalı Uzmanlık Alanı / Aranılan Şartlar Kadro Unvanı. Ağız Diş ve Çene Radyolojisi Anabilim Dalı

Kadro Sayısı. Fakülte Bölüm Anabilim Dalı Uzmanlık Alanı / Aranılan Şartlar Kadro Unvanı. Ağız Diş ve Çene Radyolojisi Anabilim Dalı Biruni Üniversitesi Rektörlüğünden: "Üniversitemize 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun ve Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği'nin ilgili maddeleri uyarınca ''Öğretim Üyesi'' alınacaktır."

Detaylı

Genel Kontenjan Teklifi. Yatay Geçiş. Yüksek Lisans. Doktora

Genel Kontenjan Teklifi. Yatay Geçiş. Yüksek Lisans. Doktora ENSTİTÜ ADI: SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ Genel Kontenjan Teklifi Yurtdışı Kontenjan Teklifi ALES Yatay Geçiş Yatay Geçiş ANABİLİM DALI ADI PROGRAMIN ADI Yüksek Lisans Doktora Yüksek Lisans Doktora

Detaylı

Bayburt Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Eczane Hizmetleri Bölümü Eczane Hizmetleri Eczane Hizmetleri Bologna

Bayburt Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Eczane Hizmetleri Bölümü Eczane Hizmetleri Eczane Hizmetleri Bologna Bologna 1. YARIYIL No Ders Kodu Ders Adı T U L 1 EC107B Temel Kimya 0 0 EC109B Anatomi 0 0 EC111B Fizyoloji 0 0 EC11B Tıbbi Terminoloji 0 0 5 EC115B Tıbbi Mikrobiyoloji 0 0 6 EC117B Eczane Teknikerliğine

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Enstitüsü Anabilim Dallarına 20172018 EğitimÖğretim Yılı Güz Yarıyılında Yüksek Lisans ve Doktora Programlarına öğrenci alınacaktır. (16.06.2017

Detaylı