Ülkemizde ikamet izni başvuru sürecini öncelikli olarak adresinde yer alan başvuru formunu doldurarak başlatabilirsiniz.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Ülkemizde ikamet izni başvuru sürecini öncelikli olarak https://e-ikamet.goc.gov.tr adresinde yer alan başvuru formunu doldurarak başlatabilirsiniz."

Transkript

1 Uluslararası öğrenciler Türkiye ye gelmeden önce kabul edildikleri üniversiteden aldıkları kabul mektubuyla birlikte ülkelerindeki en yakın Türk Konsolosluğu na giderek geçerli bir öğrenci vizesi edinmelidir. Bu broşür yükseköğrenim görmek amacıyla ülkemize gelen yabancı uyruklu Ön lisans, Lisans, Yüksek lisans ile Doktora öğrencilerinin ikamet izni başvurularında ihtiyaç duyacakları bilgi ve yönlendirmeleri kapsamaktadır. Yükseköğrenim görmek amacıyla ülkemize geldiğinizde öncelikli olarak üniversiteye kaydınızı yaptırmanız gerekmektedir. Ayrıca ülkemizde yasal olarak kalabilmek için üniversite kaydından sonra ikamet izni almalısınız. ülkemize yasal yollarla giriş yapmış olmamız kaydıyla ve ülkemizde başka bir yasal kalış hakkına (uluslararası koruma başvuru/statü sahibi, geçici koruma sahibi, çalışma izni sahibi vb.) sahip olmamanız durumunda temin etmeniz gereken bir belgedir. Üniversitenizin bulunduğu ildeki İl Göç İdaresi Müdürlüğü tarafından adınıza düzenlenecek ikamet izin belgesi ile ülkemizde yasal kalış hakkına sahip olabilirsiniz. Ülkemizde ikamet izni başvuru sürecini öncelikli olarak adresinde yer alan başvuru formunu doldurarak başlatabilirsiniz. İkamet izni başvurusunu nasıl yapacağınıza ilişkin adresinde bulunan bilgilendirme videolarından detaylı bilgi edinebileceğiniz gibi tüm soru ve sorunlarınız hakkında i (Yabancılar İletişim Merkezi) de ücretsiz olarak arayabilirsiniz. Ayrıca tüm bunların yanında üniversite kaydınızı yaptırdığınız sırada ikamet iznini nasıl alacağınız konusunda da üniversite görevlileri tarafından bilgilendirileceksiniz. İkamet izni başvuru sürecini etkin bir şekilde yürütmenizde yardımcı olmak için hazırlanan bu broşürü detaylı bir şekilde okumanız oldukça önemlidir. Şimdi izlemeniz gereken yollar aşağıda sırasıyla anlatılmaktadır.

2 Üniversiteye kayıt yaptırdıktan sonra adresinde bulunan e-ikamet sekmesinden Öğrenci İkamet İzni ilk başvuru alanını doldurmalısınız. Bu alandaki bilgiler sizin kişisel bilgileriniz olup kayıtlarımızda kullanılacağından yanlış ve eksik bilgi olmamasına dikkat etmeniz gerekmektedir. Başvuru formunu doldurduktan sonra çıktısını alıp imzalamasınız. Ayrıca sistemimiz üzerinden alacağınız e-ikamet başvuru formuna ek olarak ikamet izni başvurusunda ihtiyaç duyacağınız bir takım belgeler de gerekmektedir. Bu belgeler olmadan ikamet izni başvurusunda bulunmanız mümkün olmayacaktır. E-ikamet kısmını doldurduktan sonra hangi belgeleri hazırlamanız gerektiğini adresinden ya da hattından öğrenebileceğiniz gibi kayıt yaptırdığınız üniversiteden de bilgi alabilirsiniz. Bu form e-ikamet sistemi üzerinden ikamet izni başvurusu tamamlandığında sistem tarafından oluşturulur. Başvuru formunun çıktısı alınıp yabancı ve /veya yasal temsilcisi tarafından imzalanır. Talep edilen ikamet izni süresinden 60 (altmış) gün daha uzun süreli pasaport ya da pasaport yerine geçen belgeye sahip olmalısınız. Unutmayın ki, başvuruya giderken pasaportunuzun ve ülkemize son girişte pasaportunuza vurulan giriş damgasının bulunduğu sayfanın fotokopisini de götürmelisiniz. Dört (4) adet fotoğraf (son 6 ay içinde çekilmiş, fonu beyaz ve biyometrik olmalıdır) (Sağlık sigortası belgesi hakkında aşağıda sıralanan ve durumunuza uygun olanlardan yalnızca birisine ilişkin belge getirmeniz yeterli olacaktır) Sosyal Güvenlik Kurumuna olmak için başvuru yapmanız gerekmektedir. Başvuruya dair e-imzalı veya imzalı, kaşeli belgeyi ikamet izni müracaatında kullanabilirsiniz. (İl Sosyal Güvenlik Müdürlüklerine başvuru yaparak bu belgeyi almalısınız) Özel Sağlık Sigortası İkili Sosyal Güvenlik Sözleşmeleri kapsamında Türkiye de sağlık hizmetlerinden faydalandığınıza dair il sosyal güvenlik birimlerinden e-imzalı/imzalı ve mühürlü/kaşeli belge temin etmeniz halinde bu belgeyi de ikamet izni müracaatında kullanabilirsiniz. Sosyal Güvenlik Kurumundan almış olduğunuz e-imzalı/imzalı ve kaşeli/mühürlü provizyon belgesini de ikamet izni müracaatında kullanabilirsiniz. kayıtlı olduğunuz üniversiteden alacağınız bu belge e-imzalıimzalı ve mühürlü/kaşeli şekilde olmalıdır.

3 gösterir yazılı belge: ülkemizde hak ve hizmetlere erişebilmeniz için sizinle iletişime geçmemiz oldukça önemlidir. Bu sebeple kamu kurumlarına ibraz edeceğiniz adres ve iletişim bilgileri geçerli ve doğru bilgiler olmalıdır. Adres bilgileriniz hakkında; ülkemizde kaldığınız yere ilişkin (kira, yurt, pansiyon vb.) bir belge getirmeniz, getireceğiniz belgede o adreste kalıyor olduğunuzun açık ve anlaşılır olması gerekmektedir. (Örneğin: yurtta kalıyorsanız yurt yönetiminden alacağınız imzalı/kaşeli belge, kiracı olarak kalıyorsanız noter onaylı kira sözleşmesi gibi) (63 tl): Kart bedeli miktarı ikamet izni başvuru formunuzda yer almaktadır. Bu bedeli yetkilendirilmiş maliye veznelerine veya yetkilendirilmiş bankalara yatırarak düzenlenecek makbuzu başvuru formuna eklemeniz gerekmektedir. Gelir beyanı Yabancının 18 yaşından küçük olması durumunda a. Muvafakatname b. Doğum belgesi Yukarıdaki belgeleri üniversiteye kayıt sırasında size tebliğ edilen tarihe kadar üniversitenizin ilgili birimine teslim etmelisiniz. Belgelerinizin teslimi sırasında belgelerinizde eksiklik bulunursa üniversite tarafından teslim alınmayacaktır. Üniversiteye teslim edeceğiniz belgeler üniversite tarafından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edilecektir. İl Göç İdaresi Müdürlüğü değerlendirme aşamasında ihtiyaç duyması halinde sizinle iletişime geçerek ek bilgi ve belge talep edebilir. Bu sebeple bildirmiş olduğunuz iletişim bilgilerinin size ait olması oldukça önemlidir. Ayrıca bu süre zarfında Üniversitenin ya da İl Göç İdaresi Müdürlüğünün personeli dışında herhangi bir kişi ya da kuruma itibar etmemeniz işlemlerin sağlıklı yürütebilmesi açısından oldukça önemlidir. İkamet izni başvuru süreciniz tamamlandığında adınıza düzenlenecek ikamet izin belgesi Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından basılacak ve öğrenim gördüğünüz üniversiteye gönderilecektir. İkamet izin belgeniz üniversiteye teslim edildiğinde başvuru esnasında ibraz etmiş olmanız halinde telefon numaranıza bilgilendirme amacıyla sms gönderilecektir. Bu sms i aldıktan sonra ikamet izin belgenizi (kartınızı) üniversitenizden teslim alabilirsiniz.

4 Eğer ilk defa ikamet izni başvurusu yapıyorsanız ikamet izni başvurunuzu mutlaka yapmanız gerekmektedir. Aksi takdirde başvurunuz kabul edilmeyecektir. Ayrıca; daha önce almış olduğunuz ikametinizin bitmesine 2 ay kalmasından itibaren ve her şekilde ikamet izin süreniz bitmeden önce e-ikamet sistemimiz üzerinden Uzatma Başvurusu yapabilirsiniz. Öğrenim durumunuza ilişkin aynı şehir içerisinde değişiklik yapmanız halinde bu değişikliği izleyen 20 iş günü içinde İl Göç İdaresi Müdürlüğüne bildirimde bulunmanız gerekmektedir. (Aynı il içerisinde fakülte veya bölüm değişikliği ya da yine aynı il içerisinde farklı bir üniversiteye kayıt yaptırmanız durumlarında) Eğer farklı bir şehirde yükseköğreniminize devam edecekseniz bu değişikliği 10 iş günü içerisinde yeni üniversitenizin bulunduğu ildeki İl Göç İdaresi Müdürlüğüne bildirmeniz gerekmektedir. Bu konudaki işlemleriniz yeni üniversitenizin bulunduğu ildeki İl Göç İdaresi Müdürlüğü tarafından yürütülecektir. Bu tür bir değişiklik durumunda ikamet izin belgenizde değişiklik olacağından bu bildirimi yapmanız ülkemizde yasal kalışınız için önemlidir. Kayıt dondurma, üniversiteden ilişik kesme, kayıt yenilememe gibi durumlarda öğrenci ikamet izniniz iptal edilecektir. Ülkemizde yükseköğretim hayatınızda bu hususlara dikkat etmeniz öğrenci ikamet izninizin devamlılığı açısından önemlidir. Türkiye de öğrenci ikamet izni ile kaldığınız sürede bulunmaktadır. Bu hakkınız; eğer önlisans veya lisans öğrencisi iseniz ilk yılsan sonra eğer yüksek lisans veya doktora öğrencisi iseniz süre sınırlaması olmadan başlamaktadır. Bu hizmet Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca yürütülmektedir ve bilgi hattından detaylı bilgi edinebilirsiniz. Kişisel bilgilerinizde değişikli olursa (örneğin medeni haliniz, adresiniz, pasaportunuz değişirse ya da buna benzer durumlar ortaya çıkarsa) bu değişikliği 20 gün içerisinde kayıtlı olduğunuz İl Göç İdaresi Müdürlüğüne bildirmeniz gerekmektedir. Size verilen ikamet izin belgesi (kartında) ikamet izni sürenizin bitiş tarihi yer almaktadır. Eğer bu süre bittikten sonra da ülkemizde kalmaya devam edecekseniz; ikamet izin süreniz dolmadan önce mutlaka ikamet izninizi yenilemeniz gerekecektir. Eğer 18 yaşından küçükseniz ve ülkemizde yükseköğrenim görmek üzere ikamet izni talep ediyorsanız aşağıda bulunan belgeleri de sunmanız gerekmektedir: : Anne ve babanızın Türkiye de öğrenim görmenize ve Türkiye de ikamet izni ile kalmanıza izin vermesi ve bunun için de ülkenizdeki yetkili merciler tarafından düzenlenmiş muvafakatname bulunması gerekmektedir.

5 Ülkemizde ikamet izni müracaatında kullanmak üzere ülkenizden getireceğiniz belgelerin mutlaka Apostil şerhli ya da ülkemizde bulunan konsolosluğunuz tarafından onaylanmış olması gerekmektedir. Eğer ülkenizde düzenlettirdiğiniz belgeyi apostil şerhli olarak getirirseniz bu belgeyi tercüme ettirip noterden onaylatmanız yeterli olacaktır; eğer apostil şerhli olmadan getirirseniz Türkiye de bulunan Büyükelçiliğiniz ya da konsolosluğunuza onaylattırmanız gerekmektedir. Ayrıca; gerekli belgelerinizi apostil şerhli yaptıramadığınız ya da ülkemizde bulunan temsilciliklerinize onaylattırmadığınızı veya söz konusu temsilciliklerin çok ileri tarihlere randevu vermesi durumlarında İl Göç İdaresi Müdürlüğüne müracaat etmeniz gerekmektedir.

YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLERİN İKAMET İZNİ İŞ VE İŞLEMLERİ

YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLERİN İKAMET İZNİ İŞ VE İŞLEMLERİ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLERİN İKAMET İZNİ İŞ VE İŞLEMLERİ İkamet İzni Hakkında Yabancılar ülkemize dış temsilciliklerimizden kalış vizesi alarak ya da vize muafiyeti kapsamında yasal giriş yaparak gelebilmektedir.

Detaylı

ÜNİVERSİTEMİZ PROGRAMLARINA YERLEŞTİRİLEN ULUSLARARASI ÖĞRENCİLERİN KAYIT DUYURUSU

ÜNİVERSİTEMİZ PROGRAMLARINA YERLEŞTİRİLEN ULUSLARARASI ÖĞRENCİLERİN KAYIT DUYURUSU ÜNİVERSİTEMİZ PROGRAMLARINA YERLEŞTİRİLEN ULUSLARARASI ÖĞRENCİLERİN KAYIT DUYURUSU Kayıt işleminizin sorunsuz bir şekilde tamamlanabilmesi için lütfen aşağıdaki açıklamaları dikkatlice okuyunuz. Adayın

Detaylı

2018 YILI 2. EK YERLEŞTİRME İLE ÜNİVERSİTEMİZ PROGRAMLARINA YERLEŞTİRİLEN ULUSLARARASI ÖĞRENCİLERİN KAYIT DUYURUSU KAYIT ÖNCESİ YAPILACAK İŞLEMLER

2018 YILI 2. EK YERLEŞTİRME İLE ÜNİVERSİTEMİZ PROGRAMLARINA YERLEŞTİRİLEN ULUSLARARASI ÖĞRENCİLERİN KAYIT DUYURUSU KAYIT ÖNCESİ YAPILACAK İŞLEMLER 2018 YILI 2. EK YERLEŞTİRME İLE ÜNİVERSİTEMİZ PROGRAMLARINA YERLEŞTİRİLEN ULUSLARARASI ÖĞRENCİLERİN KAYIT DUYURUSU Kayıt işleminizin sorunsuz bir şekilde tamamlanabilmesi için lütfen aşağıdaki açıklamaları

Detaylı

UZATMALARDA İSTENECEK BELGELER

UZATMALARDA İSTENECEK BELGELER UZATMALARDA İSTENECEK BELGELER 1. ORTAK BELGELER İkamet İzni Başvuru Formu (yabancı ve/veya yasal temsilcisi tarafından imzalanmalıdır) Pasaport veya yerine geçen belgenin noter onaylı fotokopisi (kimlik

Detaylı

UZATMALARDA İSTENECEK BELGELER

UZATMALARDA İSTENECEK BELGELER UZATMALARDA İSTENECEK BELGELER 1. ORTAK BELGELER İkamet İzni Başvuru Formu (yabancı ve/veya yasal temsilcisi tarafından imzalanmalıdır) Pasaport veya yerine geçen belgenin noter onaylı fotokopisi (kimlik

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Tarih ve Sayı: 27/10/2016-389285 T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı *BE84LHMP5* 2016-2017 eğitim-öğretim yılı Güz yarıyılında Üniversitemize yeni (ilk defa) kayıt yaptıran

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Tarih ve Sayı: 05/10/2016-356312 T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı *BE8VL89F6* Sayı :53891476-300- Konu :İkamet izni işlemleri-randevu Tarihi EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNE

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNE Tarih ve Sayı: 17/03/2016-104871 T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı *BE6P5H6LY* Sayı :53891476-300- Konu :İkamet İzni İşlemleri ÇOK İVEDİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNE

Detaylı

KISA DÖNEM İKAMET İZNİ Türkiye de Taşınmaz Malı Bulunanlar (6458 Sayılı Kanun, Md. 31/1-b)

KISA DÖNEM İKAMET İZNİ Türkiye de Taşınmaz Malı Bulunanlar (6458 Sayılı Kanun, Md. 31/1-b) KISA DÖNEM İKAMET İZNİ Türkiye de Taşınmaz Malı Bulunanlar (6458 Sayılı Kanun, Md. 31/1-b) İlk Başvuru 2. Pasaport veya yerine geçen belgenin aslı ve son giriş fotokopisi 3. Dört (4) adet biyometrik fotoğraf

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Tarih ve Sayı: 06/01/2016-5763 T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı *BE5FBJ4SZ* Sayı :53891476-300- Konu :İkamet İzni İşlemleri İVEDİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNE

Detaylı

İKAMET İZİNLERİNDE YENİ DÖNEM

İKAMET İZİNLERİNDE YENİ DÖNEM İKAMET İZİNLERİNDE YENİ DÖNEM Göç İdaresi Genel Müdürlüğü, 04.04.2013 tarihli ve 6458 sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu ile kurulmuştur. 6458 sayılı Kanunun 103 üncü maddesi ''MADDE 103 Göç

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Tarih ve Sayı: 06/01/2016-5763 T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı *BE6EBJ4PT* Sayı :53891476-300- Konu :İkamet İzni İşlemleri İVEDİ SU ÜRÜNLERİ FAKÜLTESİ DEKANLIĞINA

Detaylı

İçerik Tam Tanınma Oryantasyon Programları Vize İkamet İzni Sigorta

İçerik Tam Tanınma Oryantasyon Programları Vize İkamet İzni Sigorta KA1 Süreçleri-2 Önemli Ayarlamalar GÜLECE ŞENEL Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi, Danışman 22-23 MAYIS 2017, KAYSERİ YENİ BAŞLAYANLAR TOPLANTISI İçerik Tam Tanınma Oryantasyon Programları Vize İkamet

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı İLETİŞİM FAKÜLTESİ DEKANLIĞINA

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı İLETİŞİM FAKÜLTESİ DEKANLIĞINA Tarih ve Sayı: 27/10/2016-389285 T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı *BE8ALHM2V* Sayı :53891476-399- Konu :İkamet izni işlemleri / 2. randevu tarihi İLETİŞİM FAKÜLTESİ

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Tarih ve Sayı: 05/10/2016-356312 T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı *BENUL89H8* Sayı :53891476-300- Konu :İkamet izni işlemleri-randevu Tarihi İLETİŞİM FAKÜLTESİ DEKANLIĞINA

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı SU ÜRÜNLERİ FAKÜLTESİ DEKANLIĞINA

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı SU ÜRÜNLERİ FAKÜLTESİ DEKANLIĞINA Tarih ve Sayı: 17/03/2016-104871 T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı *BENN5H6L0* Sayı :53891476-300- Konu :İkamet İzni İşlemleri ÇOK İVEDİ SU ÜRÜNLERİ FAKÜLTESİ DEKANLIĞINA

Detaylı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLERİN KABUL VE KAYIT ESASLARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BARTIN ÜNİVERSİTESİ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLERİN KABUL VE KAYIT ESASLARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar BARTIN ÜNİVERSİTESİ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLERİN KABUL VE KAYIT ESASLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- (1) Bu Yönerge, üniversitenin yabancı uyruklu öğrenci kontenjanına

Detaylı

Ali Can BAŞAY Yabancılar Dairesi Öğrenci Çalışma Grup Başkanı

Ali Can BAŞAY Yabancılar Dairesi Öğrenci Çalışma Grup Başkanı Yabancılar Dairesi Öğrenci Çalışma Grup Başkanı SUNUM PLANI Öğretim Üyelerinin İkamet İzni İşlemleri Vize Öğrenci Vizesi Diğer Vizeler Öğrenci İkamet İzni İle İlgili Hususlar Öğrencilerin Çalışma İzni

Detaylı

DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR

DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR 1- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları; Lacivert (UMUMİ) Pasaport Yeşil (HUSUSİ) Pasaport Gri (HİZMET) Pasaport Kırmızı (DİPLOMATİK) Pasaport : VİZE ALMAK ZORUNDADIR : VİZEYE

Detaylı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLERİN KABUL VE KAYIT ESASLARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BARTIN ÜNİVERSİTESİ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLERİN KABUL VE KAYIT ESASLARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar BARTIN ÜNİVERSİTESİ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLERİN KABUL VE KAYIT ESASLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- (1) Bu Yönerge, üniversitenin yabancı uyruklu öğrenci kontenjanına

Detaylı

İSTANBUL İL GÖÇ İDARESİ MÜDÜRLÜĞÜ. İkamet Çalışma Grup Başkanlığı

İSTANBUL İL GÖÇ İDARESİ MÜDÜRLÜĞÜ. İkamet Çalışma Grup Başkanlığı İSTANBUL İL GÖÇ İDARESİ MÜDÜRLÜĞÜ İkamet Çalışma Grup Başkanlığı SUNUM AKIŞI 환영 HOŞGELDİNİZ İkamet çalışma grup başkanlığı 2 1 - Ülkenizden bir seyahat belgesi(pasaport) ile ayrıldığınıza emin olun 2 Kore

Detaylı

Akdeniz Üniversitesi Akademik Yılı Uluslararası İlişkiler Ofisi Mevlana Değişim Programı Gelen Öğrenci Değişim Süreci

Akdeniz Üniversitesi Akademik Yılı Uluslararası İlişkiler Ofisi Mevlana Değişim Programı Gelen Öğrenci Değişim Süreci Akdeniz Üniversitesi 2017-2018 Akademik Yılı Uluslararası İlişkiler Ofisi Mevlana Değişim Programı Gelen Öğrenci Değişim Süreci Resmi Adı Mevlana Kurum Kodu Rektör Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Rektör

Detaylı

Akdeniz Üniversitesi Akademik Yılı Uluslararası İlişkiler Ofisi Mevlana Değişim Programı Gelen Öğrenci Değişim Süreci

Akdeniz Üniversitesi Akademik Yılı Uluslararası İlişkiler Ofisi Mevlana Değişim Programı Gelen Öğrenci Değişim Süreci Akdeniz Üniversitesi 2018-2019 Akademik Yılı Uluslararası İlişkiler Ofisi Mevlana Değişim Programı Gelen Öğrenci Değişim Süreci Resmi Adı Mevlana Kurum Kodu Rektör Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Rektör

Detaylı

ÇALIŞMA İZNİ. Türkiye de çalışma izni için gereken başvuru Türkiye den veya yurt dışından yapılabilir.

ÇALIŞMA İZNİ. Türkiye de çalışma izni için gereken başvuru Türkiye den veya yurt dışından yapılabilir. ÇALIŞMA İZNİ 1. İlk Başvuru Türkiye de çalışma izni için gereken başvuru Türkiye den veya yurt dışından yapılabilir. Yurt dışından yapılacak başvurularda yabancıların, çalışma izni için vatandaşı oldukları

Detaylı

SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDE YURT DIŞINDAN VEYA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME YÖNERGESİ

SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDE YURT DIŞINDAN VEYA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME YÖNERGESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDE YURT DIŞINDAN VEYA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞINA

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞINA Tarih ve Sayı: 21/03/2016-107883 T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ Mühendislik Fakültesi Dekanlığı *BEL95HVTE* Sayı :74933216-300- Konu :İkamet İzni İşlemleri JEOLOJİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞINA İ.Ü.Rektörlüğü

Detaylı

SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDE YURT DIŞINDAN VEYA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME YÖNERGESİ

SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDE YURT DIŞINDAN VEYA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME YÖNERGESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDE YURT DIŞINDAN VEYA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin

Detaylı

TÜRK-ALMAN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ Eğitim -Öğretim Yılı Kültürlerarası Yönetim Tezli Yüksek Lisans Programı

TÜRK-ALMAN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ Eğitim -Öğretim Yılı Kültürlerarası Yönetim Tezli Yüksek Lisans Programı TÜRK-ALMAN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2018-2019 Eğitim -Öğretim Yılı Kültürlerarası Yönetim Tezli Yüksek Lisans Programı Başvuru İçin Gerekli Belgeler, Kontenjanlar, Başvuru Koşulları, Önemli

Detaylı

BAŞVURULARA VE BELGELERE İLİŞKİN AÇIKLAMALAR

BAŞVURULARA VE BELGELERE İLİŞKİN AÇIKLAMALAR BAŞVURULARA VE BELGELERE İLİŞKİN AÇIKLAMALAR 1. Seyahat belgesi (pasaport) Ülkemize giriş-çıkışlarda kullanılan pasaport ya da yerine geçen belgelerin (kimlik bilgileri ve fotoğrafın bulunduğu sayfa ile

Detaylı

Konsolosluk Birimi Çalışma Saatleri. Bu sitede yer alan Portekiz ve Türk Resmi Tatillerini kontrol etmeyi lütfen unutmayınız.

Konsolosluk Birimi Çalışma Saatleri. Bu sitede yer alan Portekiz ve Türk Resmi Tatillerini kontrol etmeyi lütfen unutmayınız. Konsolosluk Birimi Çalışma Saatleri Portekiz Vatandaşları için 09:30-12:30 ve 14:30-16:00 arası (haftaiçi) Vize Başvuruları Öncelikle lütfen randevu alınız (E-mail: sconsular@ancara.dgaccp.pt Tel: 0312

Detaylı

SİRKÜLER İstanbul, Sayı: 2017/094 Ref: 4/094

SİRKÜLER İstanbul, Sayı: 2017/094 Ref: 4/094 SİRKÜLER İstanbul, 29.05.2017 Sayı: 2017/094 Ref: 4/094 Konu: SERBEST BÖLGELERDE ÇALIŞACAK YABANCILARIN ÇALIŞMA İZİNLERİNE DAİR YÖNETMELİK YAYINLANMIŞTIR 27.05.2017 tarih ve 30078 sayılı Resmi Gazete de

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Tarih ve Sayı: 10/08/2015-253319 T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı *BEZL4U0N8* Sayı :53891476-399- Konu :İkamet İzni İşlemleri FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNE Üniversitemize

Detaylı

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDE ULUSLARARASI ÖĞRENCİ BAŞVURU VE KAYIT KABUL YÖNERGESİ

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDE ULUSLARARASI ÖĞRENCİ BAŞVURU VE KAYIT KABUL YÖNERGESİ ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDE ULUSLARARASI ÖĞRENCİ BAŞVURU VE KAYIT KABUL YÖNERGESİ Senato: 31 Mayıs 2013 BİRİNCİ BÖLÜM Dayanak Madde 1- Bu yönerge, 2547 sayılı Yükseköğretim

Detaylı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ 2013-2014 AKADEMİK YILI YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME KLAVUZU

BARTIN ÜNİVERSİTESİ 2013-2014 AKADEMİK YILI YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME KLAVUZU BARTIN ÜNİVERSİTESİ 2013-2014 AKADEMİK YILI YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME KLAVUZU 1-GENEL ŞARTLAR a) Lise son sınıfta olmaları ya da mezun durumda bulunmaları koşuluyla; 1)Yabancı Uyruklu

Detaylı

T.C. TÜRK-ALMAN ÜNİVERSİTESİ NE YURTDIŞI ÖĞRENCİ KABULÜNDE UYGULANACAK ESASLARA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ KISIM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK VE TANIMLAR

T.C. TÜRK-ALMAN ÜNİVERSİTESİ NE YURTDIŞI ÖĞRENCİ KABULÜNDE UYGULANACAK ESASLARA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ KISIM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK VE TANIMLAR T.C. TÜRK-ALMAN ÜNİVERSİTESİ NE YURTDIŞI ÖĞRENCİ KABULÜNDE UYGULANACAK ESASLARA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ KISIM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK VE TANIMLAR AMAÇ Madde 1- (1) Bu Yönergenin amacı; Türk-Alman Üniversitesi

Detaylı

T.C. MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI

T.C. MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI T.C. MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YURT DIŞI ÖĞRENCİ KONTENJANINDAN BAŞVURACAKLAR İÇİN BAŞVURU KAYIT TARİHLERİ, TABAN PUANLAR,

Detaylı

BAŞVURULARA VE BELGELERE İLİŞKİN AÇIKLAMALAR. Guidance For Applications and Required Documents

BAŞVURULARA VE BELGELERE İLİŞKİN AÇIKLAMALAR. Guidance For Applications and Required Documents BAŞVURULARA VE BELGELERE İLİŞKİN AÇIKLAMALAR 1. Seyahat belgesi (pasaport) Ülkemize giriş-çıkışlarda kullanılan pasaport ya da yerine geçen belgelerin (kimlik bilgileri ve fotoğrafın bulunduğu sayfa ile

Detaylı

ŞIRNAK ÜNİVERSİTESİ Önlisans ve Lisans Düzeyinde Yurtdışından Öğrenci Başvuru ve Kayıt Kabul Yönergesi

ŞIRNAK ÜNİVERSİTESİ Önlisans ve Lisans Düzeyinde Yurtdışından Öğrenci Başvuru ve Kayıt Kabul Yönergesi ŞIRNAK ÜNİVERSİTESİ Önlisans ve Lisans Düzeyinde Yurtdışından Öğrenci Başvuru ve Kayıt Kabul Yönergesi Dayanak Madde 1- Bu yönerge, Şırnak Üniversitesi ne yurt dışından öğrenci kabulü kriterlerini belirlemek

Detaylı

YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ BAŞVURULARI HAKKINDA

YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ BAŞVURULARI HAKKINDA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ BAŞVURULARI HAKKINDA Yabancı uyruklu öğrenci başvurularında kabul edilen sınavlar ve kimlerin başvurabileceğine ilişkin bilgiler aşağıda verilmiştir. 2018 Yılı itibariyle Üniversitemiz

Detaylı

Cihanbeyli İlçe Nüfus Müdürlüğü Hizmet Standartları

Cihanbeyli İlçe Nüfus Müdürlüğü Hizmet Standartları Cihanbeyli İlçe Nüfus Müdürlüğü Hizmet Standartları SIRA NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI 1- Evlilik içi Doğum ve 4721 sayılı Medeni Kanunun 282 ve 321. maddelerine ist. Anne hanesine evlilik dışı doğum

Detaylı

T.C. MUŞ VALİLİĞİ İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ PASAPORT ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER

T.C. MUŞ VALİLİĞİ İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ PASAPORT ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER T.C. S.N ADI 1 Protokol Belgesi Protokol Belgesi (Pasaport Alış Kayıtlarını Gösterir Belge) 1-Dilekçe 2-Nüfus Cüzdanı Fotokopisi MA SI 20-30 2 Parmak İzi Parmak İzi İçin; 1-Nüfus cüzdanı aslı 2-Son 6 ay

Detaylı

ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ BAŞVURU, KABUL VE KAYIT YÖNERGESİ

ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ BAŞVURU, KABUL VE KAYIT YÖNERGESİ ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ YURT DIŞINDAN ÖĞRENİ BAŞVURU, KABUL VE KAYIT YÖNERGESİ DAYANAK Madde 1- Yurtdışından öğrenci kabulüne ilişkin bu yönerge Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının 19.02.2013 gün

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ KAYIT İŞLEMLERİ Lisansüstü programlarına kayıt hakkı kazanan adaylar aşağıda belirtilen kayıt

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ KAYIT İŞLEMLERİ Lisansüstü programlarına kayıt hakkı kazanan adaylar aşağıda belirtilen kayıt 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ KAYIT İŞLEMLERİ Lisansüstü programlarına kayıt hakkı kazanan adaylar aşağıda belirtilen kayıt tarihlerinde Ege Üniversitesi E-Kayıt sistemi üzerinden

Detaylı

İKTİSAT TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI* TC Uyruklu (Alan içi) TC Uyruklu (Alan dışı)

İKTİSAT TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI* TC Uyruklu (Alan içi) TC Uyruklu (Alan dışı) T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ ALIMI İLANI Enstitümüz Lisansüstü programlarına 2016-2017

Detaylı

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ AKDENİZ YÖS-2018 KESİN KAYIT KILAVUZU

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ AKDENİZ YÖS-2018 KESİN KAYIT KILAVUZU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ AKDENİZ YÖS-2018 KESİN KAYIT KILAVUZU 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ULUSLARARASI ÖĞRENCİ KAYIT KILAVUZU A. SONUÇLARIN İLANI: Adaylar, akus.akdeniz.edu.tr adresinden kullanıcı adı ve

Detaylı

Soru ve Cevaplar Işığında. Yusuf Yücel

Soru ve Cevaplar Işığında. Yusuf Yücel TÜRKİYE DE YABANCI İŞÇİLERİN ÇALIŞMALARI Soru ve Cevaplar Işığında Yusuf Yücel Yabancı kime denir? Türk Vatandaşlığı Kanununa göre Türk Vatandaşı olmayan kişilere yabancı denir. Yabancının çalışması için

Detaylı

EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM YILI GÜZ YARIYILI LĠSANSÜSTÜ KAYIT ĠġLEMLERĠ Lisansüstü programlarına kayıt hakkı kazanan adaylar aşağıda belirtilen kayıt

EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM YILI GÜZ YARIYILI LĠSANSÜSTÜ KAYIT ĠġLEMLERĠ Lisansüstü programlarına kayıt hakkı kazanan adaylar aşağıda belirtilen kayıt 2018-2019 EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM YILI GÜZ YARIYILI LĠSANSÜSTÜ KAYIT ĠġLEMLERĠ Lisansüstü programlarına kayıt hakkı kazanan adaylar aşağıda belirtilen kayıt tarihlerinde Ege Üniversitesi E-Kayıt sistemi üzerinden

Detaylı

T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI

T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YURT DIŞI ÖĞRENCİ EK KONTENJANINDAN BAŞVURACAKLAR İÇİN BAŞVURU KAYIT TARİHLERİ, TABAN PUANLAR, KOŞULLAR

Detaylı

KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNİVERSİTESi EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YURTDIŞINDAN KABUL EDİLECEK ÖĞRENCİ KONTENJANLARI, KOŞULLARI VE BAŞVURU KILAVUZU

KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNİVERSİTESi EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YURTDIŞINDAN KABUL EDİLECEK ÖĞRENCİ KONTENJANLARI, KOŞULLARI VE BAŞVURU KILAVUZU KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNİVERSİTESi 2018 2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YURTDIŞINDAN KABUL EDİLECEK ÖĞRENCİ KONTENJANLARI, KOŞULLARI VE BAŞVURU KILAVUZU 2018 2019 Eğitim öğretim yılında Üniversitemiz programlarına

Detaylı

T.C. ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı

T.C. ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı T.C. ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Güz Dönemi Kurum içi ve Kurumlar arası Yatay Geçiş Başvuruları BAŞVURU TARİHLERİ Başvuru Tarihi Değerlendirme

Detaylı

Uluslararası Öğrencilerin Başvuru Kılavuzu

Uluslararası Öğrencilerin Başvuru Kılavuzu Uluslararası Ö renci Temin Koordinatörl Uluslararası Öğrencilerin Başvuru Kılavuzu Başvuru Şartları Online Başvuru İçin Gerekli Evraklar Vize İşlemleri Kayıt İşlemlerinin Tamamlanması Oturma İzni Başvurusu

Detaylı

SAĞLIK BİLİMLER ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI TEZLİ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA BAŞVURU İLANI

SAĞLIK BİLİMLER ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI TEZLİ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA BAŞVURU İLANI ANABİLİM DALLARI Kalp Damar Cerrahisi (Perfüzyon Teknolojisi) SAĞLIK BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TEZLİ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA BAŞVURU İLANI TEZLİ YÜKSEK LİSANS DOKTORA PROGRAMLARI PROGRAMLARI ALES Asgari 6 SAY

Detaylı

T.C. TÜRK-ALMAN ÜNİVERSİTESİ NE YURTDIŞI ÖĞRENCİ KABULÜNDE UYGULANACAK ESASLARA İLİŞKİN YÖNERGE. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. TÜRK-ALMAN ÜNİVERSİTESİ NE YURTDIŞI ÖĞRENCİ KABULÜNDE UYGULANACAK ESASLARA İLİŞKİN YÖNERGE. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. TÜRK-ALMAN ÜNİVERSİTESİ NE YURTDIŞI ÖĞRENCİ KABULÜNDE UYGULANACAK ESASLARA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- (1) Bu Yönergenin amacı; Türk-Alman Üniversitesi

Detaylı

Ç öğ ö ğ ö ö ç İ İ ç ç Ü ğ İ ç İ ğ

Ç öğ ö ğ ö ö ç İ İ ç ç Ü ğ İ ç İ ğ T.. * içilffii BAKA L ç ç & Ei-itL MDRLi c zn BAŞUURU SÜREIİ Ç öğ ö ğ ö ö ç İ İ ç ç Ü ğ İ ç İ ğ İÇİ İ İ ğ ğ Ü İ İ Ü ğ ğ ö İ Ü ç ç ö Ş (- '--,1, -, 0Ğnc lkamel, lznl BAŞVURU SURECl 1. ADli,{ Üniversiteye

Detaylı

Bozok Üniversitesi Uluslararası Öğrenci El Kitabı Akademik Yılı

Bozok Üniversitesi Uluslararası Öğrenci El Kitabı Akademik Yılı 2018 Bozok Üniversitesi Uluslararası Öğrenci El Kitabı 2018-2019 Akademik Yılı 1 Doğudan Batıya Dünden Yarına BOZOK ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI ÖĞRENCİ EL KİTABI 2018-2019 AKADEMİK YILI YOZGAT 2 3 İÇİNDEKİLER

Detaylı

BOLU VALİLİĞİ İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU YABANCILAR ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER HİZMETİN

BOLU VALİLİĞİ İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU YABANCILAR ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER HİZMETİN BOLU VALİLİĞİ İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU YABANCILAR ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 T.C VATANDAŞI EŞİ TEZKERESİ

Detaylı

Pasaport sahibi tarafından ımzalanmıs en az 6 ay gecerlı Pasaport ve vıze sayfaları vıze basılacak yer olmalıdır.

Pasaport sahibi tarafından ımzalanmıs en az 6 ay gecerlı Pasaport ve vıze sayfaları vıze basılacak yer olmalıdır. Çek Cumhuriyeti Konsoloslugu Schengen Vizesi İçin Gerekli Olan Evraklar Şirket Ortakları-Tüccar-Sanayiciler Pasaport sahibi tarafından ımzalanmıs en az 6 ay gecerlı Pasaport ve vıze sayfaları vıze basılacak

Detaylı

SERBEST BÖLGELERDE YABANCI UYRUKLU PERSONELE VERİLECEK ÇALIŞMA İZİNLERİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR

SERBEST BÖLGELERDE YABANCI UYRUKLU PERSONELE VERİLECEK ÇALIŞMA İZİNLERİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR SERBEST BÖLGELERDE YABANCI UYRUKLU PERSONELE VERİLECEK ÇALIŞMA İZİNLERİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR Amaç, Kapsam ve Dayanak MADDE 1- (1) 3218 sayılı Serbest Bölgeler Kanunu nun 10 uncu ve Serbest Bölgeler

Detaylı

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABULÜ YÖNERGESİ

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABULÜ YÖNERGESİ Sayfa No 1 / 6 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞINDAN (Senatonun 24/02/2010 tarih ve 2010/20 sayılı kararıyla kabul edilmiştir.) Amaç Madde-1: Bu yönerge, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Önlisans,

Detaylı

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 AKADEMİK YILI ULUSLARARASI ÖĞRENCİ EK YERLEŞTİRME KILAVUZU

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 AKADEMİK YILI ULUSLARARASI ÖĞRENCİ EK YERLEŞTİRME KILAVUZU ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 AKADEMİK YILI ULUSLARARASI ÖĞRENCİ EK YERLEŞTİRME KILAVUZU 1. GENEL ŞARTLAR Yükseköğretim Genel Kurul Toplantısında Alınan Karar Uyarınca; Bu kontenjanlara

Detaylı

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ AKUS-2016 KESİN KAYIT KILAVUZU

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ AKUS-2016 KESİN KAYIT KILAVUZU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ AKUS-2016 KESİN KAYIT KILAVUZU 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ULUSLARARASI ÖĞRENCİ KAYIT KILAVUZU A. SONUÇLARIN İLANI: Adaylar, akus.akdeniz.edu.tr adresinden kullanıcı adı ve şifreleri

Detaylı

PROJE TABANLI MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI İŞ AKIŞ PLANI

PROJE TABANLI MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI İŞ AKIŞ PLANI PROJE TABANLI MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI İŞ AKIŞ PLANI Proje Tabanlı Mevlana Değişim Programı İş Akış Planında Aşağıdaki Adımlar Adnan Menderes Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğüne bağlı

Detaylı

1. KISA DÖNEM İKAMET İZNİ 1.1. Bilimsel Araştırma Amacıyla Gelecekler

1. KISA DÖNEM İKAMET İZNİ 1.1. Bilimsel Araştırma Amacıyla Gelecekler 1.1.1. İlk başvuru 1. KISA DÖNEM İKAMET İZNİ 1.1. Bilimsel Araştırma Amacıyla Gelecekler Türkiye Cumhuriyeti dış temsilciliklerden alınmış amacına uygun vize Yapacağı araştırmanın süresini ve yerini gösteren

Detaylı

OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMET ENVANTERİ TABLOSU

OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMET ENVANTERİ TABLOSU OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMET ENVANTERİ TABLOSU Sıra No Kurum Kodu Standart Dosya Planı Kodu Hizmetin Adı Hizmetin Tanımı Hizmetin Dayanağı Mevzuatın Adı ve Madde

Detaylı

Doğudan Batıya, Dünden Yarına. yozgat bozok üniversitesi uluslararası öğrenci el kitabı

Doğudan Batıya, Dünden Yarına. yozgat bozok üniversitesi uluslararası öğrenci el kitabı Doğudan Batıya, Dünden Yarına yozgat bozok üniversitesi uluslararası öğrenci el kitabı 1 Türkiye Hakkında Bilgiler TÜRKİYE Topraklarının yüzde 3 ü Avrupa da, yüzde 97 si Asya da yer alan Türkiye Cumhuriyeti

Detaylı

EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM YILI GÜZ YARIYILI LĠSANSÜSTÜ KAYIT

EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM YILI GÜZ YARIYILI LĠSANSÜSTÜ KAYIT 2017-2018 EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM YILI GÜZ YARIYILI LĠSANSÜSTÜ KAYIT ĠġLEMLERĠ Lisansüstü programlarına kayıt hakkı kazanan adaylar aşağıda belirtilen kayıt tarihlerinde Ege Üniversitesi E-Kayıt sistemi üzerinden

Detaylı

BÜLENT KOŞMAZ SAĞLIK VE SOSYAL EĞİTİM VAKFI ÖĞRENCİ BURS BAŞVURU FORMU. Adı Soyadı :.../.../. Adres (Ailenin ) :

BÜLENT KOŞMAZ SAĞLIK VE SOSYAL EĞİTİM VAKFI ÖĞRENCİ BURS BAŞVURU FORMU. Adı Soyadı :.../.../. Adres (Ailenin ) : BÜLENT KOŞMAZ SAĞLIK VE SOSYAL EĞİTİM VAKFI ÖĞRENCİ BURS BAŞVURU FORMU Başvuru formundaki bilgiler gerçekleri yansıtacak şekilde tarafımdan doldurulmuştur. Burs programınızdan yararlanabilmek için değerlendirmelerinize

Detaylı

SİRKÜLER: 2014/029 BURSA, 26.04.2014

SİRKÜLER: 2014/029 BURSA, 26.04.2014 SİRKÜLER: 2014/029 BURSA, 26.04.2014 Konu: Yabancıların Çalışma İzinleri Sayın Mükellefimiz, Son zamanlarda özellikle Suriye den olmak üzere yabancı çalıştırıp-çalıştırmamak hakkında birtakım yönlendirme

Detaylı

MERAM İLÇE NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

MERAM İLÇE NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU MERAM İLÇE NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU Sıra No Vatandaşa Sunulan Hizmetin Tamamlanma Süresi (En BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER Hizmetin Adı Geç) Nüfus Cüzdanının Kayıp Nedeniyle 1- Var ise

Detaylı

T.C. İstanbul Medipol Üniversitesi 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Önlisans ve Lisans Programlarına Yurt Dışından Öğrenci Kabulü Koşulları

T.C. İstanbul Medipol Üniversitesi 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Önlisans ve Lisans Programlarına Yurt Dışından Öğrenci Kabulü Koşulları T.C. İstanbul Medipol Üniversitesi 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Önlisans ve Lisans Programlarına Yurt Dışından Öğrenci Kabulü Koşulları Fakülte/YO/MYO Kontenjan Öğretim Dili Uluslararası Tıp Fakültesi

Detaylı

Fransa vizesi için ilk başvuru da dahil olmak üzere acentamız sizin adınıza başvuru yapma yetkisine sahiptir.

Fransa vizesi için ilk başvuru da dahil olmak üzere acentamız sizin adınıza başvuru yapma yetkisine sahiptir. Fransa vizesi için ilk başvuru da dahil olmak üzere acentamız sizin adınıza başvuru yapma yetkisine sahiptir. İŞ SEYAHATLERİ İşverenler İçin Gerekli Belgeler Fransa'daki firmadan davetiye Şirketin antetli

Detaylı

SCHENGEN VE DIGER ÜLKELER

SCHENGEN VE DIGER ÜLKELER SCHENGEN VE DIGER ÜLKELER DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER Umumu mahsus(bordo) pasaport sahipleri vizeye tabidir. Hususi(Yeşil), Hizmet(Gri) ve Diplomatik(Siyah) pasaportlardan vize istenmemektedir. Pasaport

Detaylı

DOKTORA İÇİN ALES TÜRÜ YAB UYR. ANABİLİM / ANASANAT DALI T.C UYR. YATAY GEÇİŞ PROGRAM ÖZEL ŞARTLARI MALİYE VE MALİ YÖNETİM ANABİLİM DALI 7 1 EA

DOKTORA İÇİN ALES TÜRÜ YAB UYR. ANABİLİM / ANASANAT DALI T.C UYR. YATAY GEÇİŞ PROGRAM ÖZEL ŞARTLARI MALİYE VE MALİ YÖNETİM ANABİLİM DALI 7 1 EA İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI DOKTORA ÖĞRENCİ ALIMI, KONTENJAN VE BAŞVURU KOŞULLARI ANABİLİM / ANASANAT DALI MALİYE VE MALİ YÖNETİM

Detaylı

FİRMA YETKİLİSİ FİRMA TELEFONU MERSİS TALEP NO. Dilekçe Müdürlerin tümü tarafından imzalı 1

FİRMA YETKİLİSİ FİRMA TELEFONU MERSİS TALEP NO. Dilekçe Müdürlerin tümü tarafından imzalı 1 YABANCI UYRUKLU FİRMA ŞUBE AÇILIŞ Tescil başvurularının mersis.gtb.gov.tr adresi üzerinden yapılması gerekmektedir. Tescil işlemleri bilgileri 602 sayılı Türk Ticaret Kanun u uyarınca kısmen güncellenmiş

Detaylı

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ Önlisans ve Lisans Programlarına Uluslararası Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Yönergesi

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ Önlisans ve Lisans Programlarına Uluslararası Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Yönergesi AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ Önlisans ve Lisans Programlarına Uluslararası Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Yönergesi BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Akdeniz Üniversitesi

Detaylı

İSPANYA VİZE BAŞVURUSU İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR

İSPANYA VİZE BAŞVURUSU İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR İSPANYA VİZE BAŞVURUSU İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR ÖĞRENCİNİN EVRAKLARI Pasaport Planlanan seyahat tarihinden itibaren en az 6 ay daha gecerlilik süresi olmalı, pasaportun içerisinde en az 2 adet boş vize sayfası

Detaylı

SAĞLIK BİLİMLER ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI TEZLİ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA BAŞVURU İLANI DOKTORA PROGRAMLARI

SAĞLIK BİLİMLER ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI TEZLİ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA BAŞVURU İLANI DOKTORA PROGRAMLARI SAĞLIK BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI TEZLİ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA BAŞVURU İLANI ANABİLİM DALLARI Kalp Damar Cerrahisi (Perfüzyon Teknolojisi) TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI

Detaylı

Sayfa 1 / Tarsus Üniversitesi Senatosu nun 12/02/2019 Tarih /10 Sayılı Kararı

Sayfa 1 / Tarsus Üniversitesi Senatosu nun 12/02/2019 Tarih /10 Sayılı Kararı TARSUS ÜNİVERSİTESİ Ön Lisans ve Lisans Programlarına Yurt Dışından Öğrenci Kabulüne İlişkin Esaslar BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Esasların amacı Tarsus Üniversitesine

Detaylı

T.C. YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ ALIMLARI İLE İLGİLİ BAŞVURU KOŞULLARI

T.C. YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ ALIMLARI İLE İLGİLİ BAŞVURU KOŞULLARI T.C. YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ ALIMLARI İLE İLGİLİ BAŞVURU KOŞULLARI 1- Lise son sınıfta ya da lise mezunu olmaları koşuluyla; a) Yabancı uyruklu

Detaylı

T.C. MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK YILI YURTDIŞINDAN KABUL EDİLECEK ÖĞRENCİ BAŞVURU ŞARTLARI

T.C. MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK YILI YURTDIŞINDAN KABUL EDİLECEK ÖĞRENCİ BAŞVURU ŞARTLARI T.C. MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ 2017-2018 AKADEMİK YILI YURTDIŞINDAN KABUL EDİLECEK ÖĞRENCİ BAŞVURU ŞARTLARI 1- GENEL Üniversitemiz senatosunca kabul edilen ve Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanan

Detaylı

BAHAR YARIYILI

BAHAR YARIYILI 2016-2017 BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ ALIMI Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitülerine aşağıda isimleri yazılı anabilim dallarında 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar yarıyılında Yüksek Lisans ve

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ NDEN

GAZİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ NDEN GAZİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ NDEN Lisansüstü Programlarımıza 2015 2016 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında öğrenci alınacaktır. Başvuru ile ilgili detay bilgiler aşağıda verilmiştir.

Detaylı

T.C. GAZĠANTEP ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRETĠM YILI LĠSANS/ÖNLĠSANS PROGRAMLARINA ULUSLARARASI ÖĞRENCĠ KABULÜ 1.Temel Koşullar

T.C. GAZĠANTEP ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRETĠM YILI LĠSANS/ÖNLĠSANS PROGRAMLARINA ULUSLARARASI ÖĞRENCĠ KABULÜ 1.Temel Koşullar T.C. GAZĠANTEP ÜNĠVERSĠTESĠ 2018-2019 ÖĞRETĠM YILI LĠSANS/ÖNLĠSANS PROGRAMLARINA ULUSLARARASI ÖĞRENCĠ KABULÜ 1.Temel Koşullar Kimler başvurabilir? Adaylardan, lise son sınıfta olmaları ya da mezun durumda

Detaylı

FARABĠ ÖĞRENCĠ DEĞĠġĠM PROGRAMI DeğiĢim Öğrencisi BaĢvuru ve Kabul Süreci

FARABĠ ÖĞRENCĠ DEĞĠġĠM PROGRAMI DeğiĢim Öğrencisi BaĢvuru ve Kabul Süreci FARABĠ ÖĞRENCĠ DEĞĠġĠM PROGRAMI DeğiĢim Öğrencisi BaĢvuru ve Kabul Süreci Farabi ile Gelen DeğiĢim Öğrencileri: Sevgili Öğrencimiz, Öncelikle Üniversitemizi tercih ettiğiniz için teşekkür eder, eğitim

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ NDEN

GAZİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ NDEN GAZİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ NDEN Lisansüstü Programlarımıza 2014 2015 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında öğrenci alınacaktır. Başvuru ile ilgili detay bilgiler aşağıda verilmiştir.

Detaylı

ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ PROGRAMINDA ADIM ADIM İZLENMESİ GEREKEN YOLLAR

ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ PROGRAMINDA ADIM ADIM İZLENMESİ GEREKEN YOLLAR ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ PROGRAMINDA ADIM ADIM İZLENMESİ GEREKEN YOLLAR Seçim öncesi başvuru işlemleri 1. Erasmus yabancı dil sınavının başvuru tarihlerini takip etmek. 2. Yabancı dil sınavına girmek.

Detaylı

İŞ SEYAHATLERİ. İşverenler İçin Gerekli Belgeler

İŞ SEYAHATLERİ. İşverenler İçin Gerekli Belgeler İspanya vizesi için ilk başvuru da dahil olmak üzere acentamız sizin adınıza başvuru yapma yetkisine sahiptir. Ayrıca daha önce schengen vizesi olmayanlardan tüm evrakların orjinalleri istenmektedir. İŞ

Detaylı

dönemde ve tez önerisi savunmasına girilmesi gereken dönemde programdan faydalanamazlar.

dönemde ve tez önerisi savunmasına girilmesi gereken dönemde programdan faydalanamazlar. Mevlana 2015-2016 Akademik Yılı Öğrenci Başvuruları 2015-2016 AKADEMİK YILI MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI ÖĞRENCİ SEÇİMİ BAŞLAMIŞTIR Başvuru Koşulları: 1. Lütfen ilanı sonuna kadar okuyunuz. 2. Yurtdışındaki

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ MÜDÜRLÜĞÜ NDEN

GAZİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ MÜDÜRLÜĞÜ NDEN GAZİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ MÜDÜRLÜĞÜ NDEN Lisansüstü Programlarımıza 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılında öğrenci alınacaktır. Başvuru ile ilgili detay bilgiler aşağıda verilmiştir. ÖNEMLİ

Detaylı

Öğrencinin kesin kayıt için kendisinin şahsen başvurması gerekmektedir. Kayıt yeri :3-5 Eylül Yüzüncü Yıl Üniversitesi Zeve Kampüsü Merkezi Yemekhane

Öğrencinin kesin kayıt için kendisinin şahsen başvurması gerekmektedir. Kayıt yeri :3-5 Eylül Yüzüncü Yıl Üniversitesi Zeve Kampüsü Merkezi Yemekhane 1 2014-2015 EĞİTİM- ÖĞRETİM DÖNEMİ YABANCI UYRUKLU KESİN KAYIT İÇİN İSTENEN EVRAKLAR 1)Üniversitemiz Programlarını tercih ederken kullanmış olduğunuz YYÜYÖS, Diğer Üniversite YÖS leri ulusal,uluslararası

Detaylı

T.C. ŞIRNAK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ

T.C. ŞIRNAK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ T.C. ŞIRNAK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ 2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ ÖN LİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA MERKEZİ YERLEŞTİRME (ÖSYM) PUANI İLE (EK MADDE-1) YATAY GEÇİŞ İÇİN BAŞVURU

Detaylı

ANAPER ANADOLU ÜNİVERSİTESİ PERSONEL BELGELENDİRME BİRİMİ

ANAPER ANADOLU ÜNİVERSİTESİ PERSONEL BELGELENDİRME BİRİMİ ANAPER ANADOLU ÜNİVERSİTESİ PERSONEL BELGELENDİRME BİRİMİ İŞ VE MESLEK DANIŞMANI (SEVİYE 6) BELGELENDİRME SINAVI BAŞVURUSU VE BAŞVURU BELGELERİNİN KABULÜNE İLİŞKİN YÖNERGE HAZİRAN 2015 İÇİNDEKİLER I. KAPSAM...

Detaylı

ZONGULDAK BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ EREĞLİ EĞİTİM FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI DUYURUSU

ZONGULDAK BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ EREĞLİ EĞİTİM FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI DUYURUSU ZONGULDAK BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ EREĞLİ EĞİTİM FAKÜLTESİ 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI DUYURUSU Kimler Başvurabilir? Yükseköğretim Genel Kurulu nun 25.11.2015

Detaylı

YABANCI UYRUKLU PERSONEL ÇALIŞMA ESASLARI

YABANCI UYRUKLU PERSONEL ÇALIŞMA ESASLARI YABANCI UYRUKLU PERSONEL ÇALIŞMA ESASLARI No : 1998/3 Yayım Tarihi : 02/06/1998 Yürürlüğe Girdiği Tarihi : 02/06/1998 Not : 2005/1 Sayılı Genelge ile Yapılan Değişiklikler İşlenmiş Olup, 1998/3 Sayılı

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ KESİN KAYIT KILAVUZU ÖNEMLİ TARİHLER

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ KESİN KAYIT KILAVUZU ÖNEMLİ TARİHLER YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ KESİN KAYIT KILAVUZU ÖNEMLİ TARİHLER LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA ÖĞRENCİ KABULÜNE İLİŞKİN TAKVİM 2013-2014

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN

GAZİ ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN GAZİ ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN Lisansüstü Programlarımıza 2016 2017 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında öğrenci alınacaktır. Başvuru ile ilgili detay bilgiler aşağıda verilmiştir.

Detaylı

BATMAN ÜNİVERSİTESİ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLERİN ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARINA BAŞVURU VE KAYIT KABUL YÖNERGESİ

BATMAN ÜNİVERSİTESİ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLERİN ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARINA BAŞVURU VE KAYIT KABUL YÖNERGESİ BATMAN ÜNİVERSİTESİ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLERİN ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARINA BAŞVURU VE KAYIT KABUL YÖNERGESİ Dayanak MADDE 1- Bu yönerge Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı nın konuya ilişkin 27.01.2010

Detaylı

T.C. Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının konuya ilişkin 27.01.2010 tarih ve 383-3269 ve 384-

T.C. Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının konuya ilişkin 27.01.2010 tarih ve 383-3269 ve 384- T.. ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ YURT DIŞINDAN ÖĞRENİ BAŞVURU, KABUL VE KAYIT YÖNERGESİ DAYANAK Madde 1-2010-2011 eğitim ve öğretim yılından itibaren, Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavının (YÖS) kaldırılması

Detaylı

TEZLİ YÜKSEK LİSANS VE YURT DIŞI YEDEK LİSTESİ

TEZLİ YÜKSEK LİSANS VE YURT DIŞI YEDEK LİSTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2017-2018 EĞİTİM VE ÖĞRETİM GÜZ YARIYILI TEZLİ YÜKSEK LİSANS VE YURT DIŞI YEDEK LİSTESİ A) Tezli Yüksek Lisans ve Doktora programlarına yurt içi kayıt işlemleri tamamlanmıştır.

Detaylı

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILINDA AŞAĞIDAKİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA SINAVLA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILINDA AŞAĞIDAKİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA SINAVLA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR 208-209 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILINDA AŞAĞIDAKİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA SINAVLA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI Anabilim Dalı (Program) Kontenjan ALES Puan Türü YDS/veya Eşdeğer

Detaylı