DİAMOND EFES KULLANIM KILAVUZU

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "DİAMOND EFES KULLANIM KILAVUZU"

Transkript

1 Lütfen öncelikle bu kılavuzu okuyunuz! Değerli Müşterimiz, MAS İnterkom ürününü tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Ürünün size en iyi verimi sunmasını istiyoruz. Bunun için, bu kılavuzun tamamını ürünü kullanmadan önce dikkatlice okuyunuz ve kılavuzu bir başvuru kaynağı olarak saklayınız. Kullanma kılavuzunda belirtilen tüm bilgi ve uyarıları dikkate alarak talimatlara uyunuz. Bu ürünle ilgili güncel bilgiler için, resmi web sitesini ziyaret edebilirsiniz. Semboller ve Açıklamaları Başlamadan önce, bu kılavuzda göreceğiniz sembolleri tanıyınız: DİAMOND EFES KULLANIM KILAVUZU Önemli Bilgiler veya Kullanımla ilgili ipucu Dikkat! Can ve Mal açısından tehlikeli durumlara karşı uyarı Döküman Numarası: REV10002DEK111213/15:54

2 İçindekiler 1.GİRİŞ 1.GİRİŞ Genel Güvenlik Elektrik güvenliği Ürün güvenliği Teknik Servis Gerektiren Durumlar ÜRÜNE GENEL BAKIŞ Genel Görünüm Ürünün Teknik ve Fiziksel Bilgileri ÜRÜNÜN KULLANIMI Ekran Açma/ Kapama Kapı Otomatiğini Açma Çağrı Cevaplama / Sonlandırma Hedef Arama Güvenlik arama Görevliyi arama Panel arama Led Alarm Sistemi (Opsiyonel) Alarm kurma Alarm kaldırma Alarm olan bölgeden çıkış Alarm olan bölgeye giriş Alarm şifresini değiştirme Kamera Görüntülerini Görme Özel Fonksiyonlar Gizli Menü Fotoğraf ve Video Fotoğraf ve video izleme Ekran görüntüsünü alma Zil Seslerini Değiştirme Ekran Ayarları TÜKETİCİ HİZMETLERİ SERTİFİKALAR VE BELGELER...8 Günümüzde teknolojik alanda her geçen gün yeni gelişmeler olmakta ve bu gelişmelere paralel olarak insanların yaşam standartları artarken, konfor anlayışları değişim göstermektedir. Teknolojinin insanlara sunduğu imkanlar sayesinde daha önce elle yapılan bir çok işlem, artık insan müdahalesi olmadan oluşturulan sistemler ile otomatik olarak yapılabilmektedir. Teknolojik gelişmelere öncülük eden MAS Mekanik, kullanımınıza sunduğu Diamond Efes ürününü yüksek teknolojiyi kullanarak üretmiştir. Ürününüz ile güvenliğinizi ve konforunuzu sağladığınız gibi zamandan ve enerjiden tasarruf elde edeceksiniz. 1.1 Genel Güvenlik Sağlam monte edilmemesi cihaza ve/veya çevreye zararlı olabileceğinden dolayı cihazı mutlaka dayanıklı bir zemine monte ediniz. Kurulum ve onarım işlemleri her zaman yetkili servis tarafından yapılmalıdır. Yetkili olmayan kişiler tarafından yapılan işlemler nedeniyle doğabilecek zararlardan üretici firma sorumlu tutulamaz Elektrik güvenliği Ürün arızalı ise yetkili servis tarafından onarılmadan çalıştırılmamalıdır! Yangın ve elektrik şokuna karşı cihazın içine sıvı veya herhangi bir nesne girmemesine dikkat ediniz. Ürünü, üzerine su püskürterek veya su dökerek kesinlikle yıkamayın! Ürün güvenliği Cihazı sudan ve nemden uzak tutunuz. Bağlantı kablosunu ezilme ve kopma tehlikesine karşı koruyunuz. Ürünün ekranına zarar verebilecek darbelere ve sert cisimlere karşı dikkatli olunuz. Ünite1 temizliği için kuru bez kullanınız. Alkol, tiner vb. aşındırıcı sıvılarla kesinlikle temizleme işlemi yapmayınız. Cihazı gerekmedikçe yerinden çıkarmayınız. 1 Ünite: Ev içine yerleştirilen ürün.

3 Cihazın içini açmayınız. 1.2 Teknik Servis Gerektiren Durumlar Bağlantı kablosu zarar gördüğünde, Herhangi bir sıvıya maruz kaldığı durumda, Ünitede darbeye bağlı hasar meydana geldiğinde, Ünitede fark edilebilecek seviyede performans değişikliği olduğunda, Ünite içine herhangi bir nesne düştüğünde, Kullanma kılavuzunda belirtilen işletme talimatları uygulanmasına rağmen sağlıklı çalışmadığında, lütfen yetkili servisiniz ile irtibata geçiniz. 2.ÜRÜNE GENEL BAKIŞ Bu bölümde ürünün görüntüsü ve özellikleri hakkında bilgilendirme yapılacaktır. 2.1 Genel Görünüm 1- Dokunmatik Ekran 2- Ses Seviye Ayarı 3- Gelen Ses Ayarı 4- Led 5- Açma Kapama Butonu 6- Dokunmatik Tuş Simgeleri Kılavuzda yer alan görseller temsili olup, ürünle birebir uyum içinde olmayabilir. 2.2 Ürünün Teknik ve Fiziksel Bilgileri Ekran Özelliği 7'' Renkli TFT LCD Genişlik 200 mm Yükseklik 145 mm Derinlik 23 mm Çözünürlük 800 x 480 piksel Sistem Efes Cevaplama modu Handsfree (Eller Serbest) Zil sesi 10 farklı melodi Harici Kamera (Mas kamera modülü kullanılmışsa) Ekstra kameralar eklenebilme Kurulum Kızaklı Montaj Ürünün kalitesini artırmak için bildirim yapılmaksızın teknik özelliklerde değişiklik yapılabilir.

4 3.ÜRÜNÜN KULLANIMI 3.1 Ekran Açma/ Kapama Dokunmatik tuşlar ve basit parmak hareketleri ile Diamond Efes Ünitesi uygulamalarının kullanımı oldukça kolaydır. Bu bölümde ürünün kullanımı hakkında detaylı bilgileri bulabileceksiniz. Ünite üzerindeki ekran açma/kapama (genel görünümde 5 nolu tuş) tuşuna bastığınızda ürünün kapalı halde olan ekranını açabilirsiniz. Açılan ekrandan paneldeki2 kamera görüntüsünü görmeye başlarsınız. Aynı tuşa basarak ekranı kapatabilirsiniz ya da ünitede herhangi bir işlem yapmadığınızda ekran belli bir süre sonra otomatik olarak kapanacaktır. 3.2 Kapı Otomatiğini Açma Dış kapıdan daireniz arandığında, ekrana panel görüntüsü otomatik olarak gelir ve belli bir süre boyunca görüntü ekranda kalır. Siz panel ile görüşme yaptığınızda ya da görüşme yapmadan tuşuna basarak kapı otomatiğini açabilirsiniz. Ancak ekrana görüntü gelmemişse kamera öğesine dokunarak ekrana görüntü getirilir. Ekrana görüntü geldikten sonra anahtar öğesine dokunarak kapı açılır. 3.3 Çağrı Cevaplama / Sonlandırma Güvenliği arama tuşu Bina görevlisini arama tuşu Çağrıyı yanıtlama Alarm sistemi kontrol paneline ulaştırır (Varsa) Harici Kamera görüntülerini gösterir (Varsa) Özel Fonksiyon işlemlerini yapar Görüntü/Video kaydedici Apartman kapısını açar (Varsa) Hafızadaki kayıtları gösterir. Ekran ayarları paneline ulaştırır Daire içindeki üniteniz farklı noktalardan aranabilir. Bu noktalar, dış kapı paneli, daire önü ve güvenlik görevlisidir. Dış kapıdan arama geldiğinde ekranda görüntü otomatik olarak çıkar. Güvenlik görevlisinin kamerası mevcut ise, güvenlik görevlisi sizi aradığında ünite ekranında görüntüsü çıkar. Daire önüne kameralı panel takıldığında daire önü aramalarında da ünite ekranında görüntü çıkar. Çağrı geldiğinde ekranınız açılır, ekranın sol üst köşesinde çağrının nereden geldiğini görebilirsiniz. Örnek olarak çağrı güvenlikten geliyor ise ekranda yandaki sembolü görürsünüz. Çağrıyı cevaplamak için sembolün sağ tarafındaki telefon simgesine dokunmanız yeterlidir. Ürün, fabrika ayarı olarak Handsfree (eller serbest) modunda üretilidiği için görüşme anında herhangi bir tuşa basmadan hem dinleyebilirsiniz hem de konuşabilirsiniz. Görüşme sırasında ekrandaki kırmızı renkli simgesine dokunarak çağrıyı sonlandırabilirsiniz. Zil seslerini ayarlama paneline ulaştırır 2 Panel: Dış kapıdaki zil cihazı.

5 3.4 Hedef Arama Fabrika çıkışlı atanan hedefleri tek tuşa basarak arayabiliriz. Atanan 2 farklı hedef vardır, bunlar güvenlik ve bina görevlisidir. 3-) Alarm kurma veya kaldırma işlemini tamamladığınızda tekrar karşılama ekranına dönmek için simgesine dokunun Güvenlik arama tuşuna basarak daha önceden hedef olarak atanmış olan güvenlik görevlisini arayabilirsiniz. Güvenlik, kendisinin hangi daire tarafından arandığını ekranında görecektir Görevliyi arama tuşuna basarak daha önceden hedef olarak atanmış olan bina görevlisini arayabilirsiniz Panel arama Ekran açıldıktan sonra ekrana panel kamera görüntüsü gelir ancak panel ile sesli görüşme gerçekleştirilemez. Konuş tuşuna basarak panel ile sesli görüşmede bulunabilirsiniz. 3.5 Led Durum ledi hattın kullanımda olup olmadığını gösterir. Eğer led yanıyorsa, hat başka bir daire tarafından kullanılıyor demektir ve bu durum diğer daireler tarafından hat meşgul olarak algılanır. Hat meşul iken ekran açılırsa ekranda kamera görüntüsü olmaz, Hızlı Ara-B, Panel Ara, Kamera Seçme ve Kapı otomatiği butonlarıyla işlem yapılamaz. Yalnızca Hızlı Ara-A butonu ile güvenlikle görüşen bir daire yoksa güvenlik aranabilir. 3.6 Alarm Sistemi (Opsiyonel) Sisteminizde alarm sistemi mevcut ise, ürünün alarm kontrol paneli menüsünden alarm sistemini kontrol edebilirsiniz. Alarm sistemini aktifleştirmek için aşağıda gösterilen adımlardaki yönlendirmeleri okuyunuz: 1-) Ekran açma/kapama tuşuna basarak ekranı açınız 2-) Karşılama ekranında iken menüsüne (Şekil-2) geçersiniz. tuşuna basarak alarm şifresi girme (Şekil-2) Alarm kurma 1-) Alarm kontrol paneline geçin. 2-) Alarm kontrol panelindeki * tuşuna 5 saniye basıp bırakın. 3-) Alarm sistemine bağlandığınızda Bip Bip şeklinde ses duyarsınız. 4-) Dört rakamlı şifrenizi tuşlayın. 5-) Şifre girildikten sonra Bip sesini duyuyorsanız alarm kurulmuştur. 6-) İşlemlerinizi gerçekleştirirken Biiiip şeklinde uzunca bir uyarı sesi duyarsınız yanlış şifre girmişsiniz demektir. Fabrika çıkışı alarm şifresi 1234 olarak ayarlıdır. Güvenliğiniz için kullanım öncesi değiştirilmesi önerilir. Aksi halde sorumluluk kabul edilmez. Opsiyonel olarak belirtilen Alarm Sistemi gerekli donanımların sağlanması durumunda sisteminizde bulunur. Daha fazla bilgi için teknik servisiniz ile irtibata geçebilirsiniz.

6 3.6.2 Alarm kaldırma 1-) Alarm kontrol paneline geçin. 2-) Alarm kontrol panelindeki * tuşuna 5 saniye basıp bırakın. 3-) Alarm sistemine bağlandığınızda Bip Bip şeklinde ses duyarsınız. 4-) Dört rakamlı şifrenizi tuşlayın. 5-) Şifre girildikten sonra Bip Bip sesini duyuyorsanız alarm kaldırılmıştır. 6-) İşlemlerinizi gerçekleştirirken Biiiip şeklinde uzunca bir uyarı sesi duyarsınız yanlış şifre girmişsiniz demektir. 3.7 Kamera Görüntülerini Görme Alarm olan bölgeden çıkış Mas otomasyonlu sisteminizde birden fazla kamera kurulumu mevcut ise kamera paneli üzerinden kameralarınızdaki görüntüleri görebilirsiniz. Bununla birlikte kameralar arası geçişleri de buradan sağlayabilirsiniz. Kameralar arası geçişleri yapmak için karşılama ekranındayken simgesine sırayla dokunun. Alarm kurulduktan sonra ortamdan çıkmanız için 20 sn süreniz vardır. Bu süre içerisinde ortamdan çıkışınızı yapmamanız durumunda alarm sistemi devreye girer ve alarm çalar. Daire kapısında ürüne bağlı bir kamera varsa, hem panel kamerasının hem de daire kapısındaki kameranın görüntülerini sırasıyla görebilirsiniz Alarm olan bölgeye giriş Daha önce alarmı kurulan bir bölgeye girdiğinizde, aktif halde olan alarm sistemini devre dışı bırakmanız için 20 sn süreniz vardır. Eğer bu süre içerisinde alarm sistemi devre dışı bırakılmazsa alarm çalar Alarm şifresini değiştirme Sistemde kayıtlı olan alarm şifresini değiştirmek için lütfen aşağıda gösterilen adımları dikkatlice okuyunuz. 1-) Karşılama ekranında iken tuşuna basarak ekran alarm şifresi girme menüsüne (Şekil-2) geçersiniz. 2-) Alarm sistemine bağlandığınızda Bip Bip şeklinde ses duyarsınız. 3-) Alarm kontrol panelinde 4 tuşunu 5 sn kadar basılı tutun ve bırakın. 4-) Dört rakamlı şifrenizi tuşlayın ve Bip Bip sesini dinleyin. 5-) Dört rakamlı yeni şifrenizi girin ve Bip sesini dinleyin. 6-) Dört rakamlı yeni şifrenizi tekrar girin ve Bip Bip sesini dinleyin. 7-) İşlemlerinizi gerçekleştirirken Biiiip şeklinde uzunca bir uyarı sesi duyarsınız yanlış şifre girmişsiniz demektir. Bu özellik için daire önü kameranın olması ve gerekli bağlantıların yapılmış olması gerekir. 3.8 Özel Fonksiyonlar Bu menü sayesinde asansör çağırma, merdiven otomatiği, kamera kontrolü gibi özellikleri karşılama ekranındaki simgesine dokunarak kontrol edebilirsiniz. Bu özellikleri kullanabilmeniz için interkom sisteminizde gerekli donanımların kurulumu yapılmış olması gerekir. 3.9 Gizli Menü Ürünün karşılama ekranında boş bir noktasına dokunursanız, ekranın sağ tarafında gizli olarak bulunan simgeleri görünür hale getirirsiniz.

7 Fotoğraf/Video oynatıcı menüsüne ulaştırır. Zil sesi ayarlama paneline erişiminizi sağlar. Ürün ayarlarını değiştirme paneline erişiminizi sağlar. Ürün karşılama ekranındayken, simgesine dokunduğunuzda o anki ekran görüntüsü fotoğraf olarak kaydedilir. Eğer bu simgeye yaklaşık 5 saniye boyunca dokunursanız video kaydı yapılır Zil Seslerini Değiştirme 3.10 Fotoğraf ve Video Ürün, dış kapıdan gelen çağrılarda seçiminize bağlı olarak ekrandaki görüntüyü fotoğraf veya video olarak kaydeder Fotoğraf ve video izleme Ürünün kaydettiği fotoğraf ve videoları görmek için karşılama ekranındaki Hafıza simgesine dokunun ve oynatıcı paneline geçin. Oynatıcı paneli: Kayıtlı fotoğrafları gösterir. Kayıtlı videoları gösterir. Bir önceki fotoğrafa ya da videoya geçirir. Seçili videoyu oynatır veya kayıtlı fotoğrafları sırayla gösterir. Sonraki videoya veya fotoğrafa geçirir. Seçili videoyu veya fotoğrafı siler. Bütün videoları ve fotoğrafları siler. Karşılama ekranına döndürür. Hafıza kartı takılı Ekran görüntüsünü alma Hafıza kartı yok Hafıza kartı dolu Ünitenin zil seslerini isteğinize göre değiştirebilir, çağrıların nereden geldiğini ünite ekranına bakmadan zil seslerinden ayırt edebilirsiniz. Ses yüksekliklerini de isteğinize göre ayarlayabilirsiniz. Bu ayarları yapabilmek için aşağıda gösterilen adımlardaki yönlendirmeleri okuyunuz. 1-) Ekran açma/kapama tuşuna basarak ekranı açınız. 2-) Karşılama ekranında iken Zil Sesleri Ayarları öğesine dokunun. 3-) Farklı zil sesleri için dış kapı zili, kapı önü zili, güvenlik zili seçeneklerinin sağındaki ve solundaki ok işaretlerine dokunarak ilgili yer için var olan zil seslerinden istediğinizi seçebilirsiniz. 4-) Görüşme sırasındaki ses seviyesini seçeneklerin sağındaki ve solundaki ok işaretlerine dokunarak ayarlayabilirsiniz. 5-) Yaptığınız işlemlerden sonra Onayla öğesine dokunarak değişiklikleri kaydedebilirsiniz. Yaptığınız değişikleri kaydetmek istemezseniz İptal öğesine dokunmanız yeterlidir.

8 3.12 Ekran Ayarları 4.TÜKETİCİ HİZMETLERİ Ünite ekranının görünümünü ayarlayabileceğiniz menüdür. Burada ekranın ışık, renk, parlaklık ayarlarını yapabilirsiniz. Bu ayarları yapabilmek için aşağıda gösterilen adımlardaki yönlendirmeleri okuyunuz. Değerli müşterimiz, Sizlere iyi ürünün yanında iyi bir hizmet vermenin ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Bu nedenle ihtiyaçlarınızı karşılamak adına aşağıdaki numaralardan ihtiyacınıza uygun hizmeti talep edebilirsiniz. 1-) Ekran açma/kapama tuşuna basarak ekranı açınız. 2-) Karşılama ekranında iken Ekran Ayarları öğesine dokunun. 3-) Ekran görüntüleri ayarları için ışık, parlaklık, renk vs. seçeneklerinin sağındaki ve solundaki ok işaretlerine dokunarak ilgili özelliği değiştirebilirsiniz. 5.SERTİFİKALAR VE BELGELER 4-) tuşuna basarak değiştirdiğiniz ayarları kaydederek bu menüden çıkabilirsiniz veya belli bir süre hiçbir tuşa dokunmazsanız ayarlarınız otomatik olarak kaydedilecektir.

SAFİR EFES KULLANIM KILAVUZU

SAFİR EFES KULLANIM KILAVUZU Lütfen öncelikle bu kılavuzu okuyunuz! Değerli Müşterimiz, MAS İnterkom ürününü tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Ürünün size en iyi verimi sunmasını istiyoruz. Bunun için, bu kılavuzun tamamını ürünü

Detaylı

DİAMOND FİRST KULLANIM KILAVUZU

DİAMOND FİRST KULLANIM KILAVUZU Lütfen öncelikle bu kılavuzu okuyunuz! Değerli Müşterimiz, MAS İnterkom ürününü tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Ürünün size en iyi verimi sunmasını istiyoruz. Bunun için, bu kılavuzun tamamını ürünü

Detaylı

CUBE EFES KULLANIM KILAVUZU

CUBE EFES KULLANIM KILAVUZU Lütfen öncelikle bu kılavuzu okuyunuz! Değerli Müşterimiz, MAS İnterkom ürününü tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Ürünün size en iyi verimi sunmasını istiyoruz. Bunun için, bu kılavuzun tamamını ürünü

Detaylı

ELİTE EFES KULLANIM KILAVUZU

ELİTE EFES KULLANIM KILAVUZU Lütfen öncelikle bu kılavuzu okuyunuz! Değerli Müşterimiz, MAS İnterkom ürününü tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Ürünün size en iyi verimi sunmasını istiyoruz. Bunun için, bu kılavuzun tamamını ürünü

Detaylı

SAFİR FİRST KULLANIM KILAVUZU

SAFİR FİRST KULLANIM KILAVUZU Lütfen öncelikle bu kılavuzu okuyunuz! Değerli Müşterimiz, MAS İnterkom ürününü tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Ürünün size en iyi verimi sunmasını istiyoruz. Bunun için, bu kılavuzun tamamını ürünü

Detaylı

SAFİR EFES KULLANMA KILAVUZU

SAFİR EFES KULLANMA KILAVUZU SAFİR EFES KULLANMA KILAVUZU Eylül 201 1. Giriş Kullandığınız ürün yüksek teknolojiyi kullanarak üretilmiş, üstün tasarıma sahip bir üründür. Bu gelişmiş teknolojili sistem size, karışık kodları ezberlemek

Detaylı

FIRST SAFİR KULLANMA KILAVUZU

FIRST SAFİR KULLANMA KILAVUZU FIRST SAFİR KULLANMA KILAVUZU Aralık 0 FIRST SAFİR KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER. Giriş.... Önemli Uyarılar.... Servis Gerektiren Arıza Durumları.... Sistem Özellikleri.... Cihaza Genel Bakış.... Cihazı

Detaylı

WL 02 GÖRÜNTÜLÜ-GÖRÜNTÜSÜZ ĐNTERKOM SĐSTEMĐ KULLANMA KILAVUZU

WL 02 GÖRÜNTÜLÜ-GÖRÜNTÜSÜZ ĐNTERKOM SĐSTEMĐ KULLANMA KILAVUZU WL 02 GÖRÜNTÜLÜ-GÖRÜNTÜSÜZ ĐNTERKOM SĐSTEMĐ KULLANMA KILAVUZU SĐSTEMĐ ÖZELLĐKLERĐ Sistem görüntülüyse kapı panelinden daire arandığında görüntülü telefon ekranı açılır, arayan görülür ve istenirse ahize

Detaylı

VENÜS EFES PANEL KULLANIM KILAVUZU

VENÜS EFES PANEL KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER Bekleme Modu...1 Daireyi Arama...1 Apartman Görevlisini Arama...1 Özel Şifreyle Kapı Açma...1 Kullanıcı Ayarlar Menüsü...2 Karşılama Ekranı-Metni Değiştirme...2 Kapı Açma Şifresi Değiştirme...2

Detaylı

GÖRÜNTÜLÜ İNTERKOM SİSTEMİ TEKNİK ŞARTNAMESİ (4,3" DAİRE CİHAZLI)

GÖRÜNTÜLÜ İNTERKOM SİSTEMİ TEKNİK ŞARTNAMESİ (4,3 DAİRE CİHAZLI) GÖRÜNTÜLÜ İNTERKOM SİSTEMİ TEKNİK ŞARTNAMESİ (4,3" DAİRE CİHAZLI) 1. SİSTEM ÖZELLİKLERİ - Sistem Daire-kapı-kapıcı ve/varsa Güvenlik kombinasyonun da çalışacaktır. - Sistemin kablo yapısı CAT5/CAT6/ DT8

Detaylı

MBA-42 MULTİBUS SESLİ GÖRÜNTÜLÜ KAPI TELEFONU KULLANMA KILAVUZU

MBA-42 MULTİBUS SESLİ GÖRÜNTÜLÜ KAPI TELEFONU KULLANMA KILAVUZU MBA-42 MULTİBUS SESLİ GÖRÜNTÜLÜ KAPI TELEFONU KULLANMA KILAVUZU MBA-42 MULTİBUS SESLİ GÖRÜNTÜLÜ KAPI TELEFONU KULLANMA KILAVUZU Multitek MBA-42 multibus interkom telefonu seçtiğiniz için teşekkür ederiz.

Detaylı

2 Kablolu Görüntülü Diafon Sistemi

2 Kablolu Görüntülü Diafon Sistemi 2 Kablolu Görüntülü Diafon Sistemi 2K701 / 7 MİTÖR KULLANIM KILAVUZU Monitör Kapı Aç Dahili Arama Hakkında Ayarlar 2K701 / 7 Daire İçi Monitör (Dokunmatik Buton) Lütfen Ürünü Kullanmadan Önce Bu Kılavuzu

Detaylı

D45 Sistemi Monitör ve Zil Paneli Programlanması

D45 Sistemi Monitör ve Zil Paneli Programlanması D45 Sistemi Monitör ve Zil Paneli Programlanması 321030 322040 321020 321010 1 322010 322050 Monitörlerin Programlanması 1. Monitörlerin Adreslenmesi 2. Monitör Çağrı Melodilerini Değiştirme 3. Kullanıcı

Detaylı

VİLLA SET BAĞLANTI ŞEMASI

VİLLA SET BAĞLANTI ŞEMASI VİLLA SET BAĞLANTI ŞEMASI VPON VİLLA SİSTEMİ BAĞLANTI DİYAGRAMI KIRMIZI MAVİ SARI BEYAZ KIRMIZI MAVİ SARI BEYAZ KANAL 1 KANAL 2 KONNEKTÖR KABLO UÇLARI BEYAZ - VİDEO SARI - +12 V MAVİ - VİDEO GND KIRMIZI

Detaylı

ARKA PANEL BAĞLANTI NOKTALARI

ARKA PANEL BAĞLANTI NOKTALARI ARKA PANEL FONKSİYONEL ÖZELLİKLER ARKA PANEL BAĞLANTI NOKTALARI 1- IF-INPUT : 1 Nolu bu girişlere 8li LNB takılı uydu anteninizden veya Multiswitch den gelen kabloları bağlayabilirsiniz. 2- RS-232 : 2

Detaylı

2 Kablolu Görüntülü Diafon Sistemi

2 Kablolu Görüntülü Diafon Sistemi 2K-390 KULLANIM KILAVUZU 2 Kablolu Görüntülü Diafon Sistemi Lütfen Ürünü Kullanmadan Önce Bu Kılavuzu Okuyunuz. Tanıtım Monitör, 3.9 inch olarak tasarlandı. Yüksek görüntü kalitesini 800x480 piksel çözünürlüğüyle

Detaylı

A Y p r o M ü h e n d i s l i k v e T e k n o l o j i. Görüntülü Kapı Zili. Kayıt ve izleme özelliği. SD kart kullanabilme özelliği

A Y p r o M ü h e n d i s l i k v e T e k n o l o j i. Görüntülü Kapı Zili. Kayıt ve izleme özelliği. SD kart kullanabilme özelliği Görüntülü Kapı Zili Kayıt ve izleme özelliği SD kart kullanabilme özelliği Türkçe Tanıtım ve Kullanım Kılavuzu AYP223BE Lütfen ürünü kullanmadan önce bu kılavuzu okuyunuz!! Genel Özellikler Görüntülü kapı

Detaylı

2 Kablolu Görüntülü Diafon Sistemi

2 Kablolu Görüntülü Diafon Sistemi 4.3 Daire İçi Monitör 2K-430 KULLANIM KILAVUZU 2 Kablolu Görüntülü Diafon Sistemi Lütfen Ürünü Kullanmadan Önce Bu Kılavuzu Okuyunuz. 1 1. Bölümler ve İşlevleri Mikrofon LCD Ekran Montaj Kancası 1 2 NC

Detaylı

2 Kablolu Görüntülü Diafon Sistemi

2 Kablolu Görüntülü Diafon Sistemi 2K-430 KULLANIM KILAVIZI 2 Kablolu Görüntülü Diafon Sistemi Lütfen Ürünü Kullanmadan Önce Bu Kılavuzu Okuyunuz. NC GND RING sw- sw+ L1 L2 3 DIP NC GND RING sw- sw+ L1 L2 3 DIP 3 1 1. Bölümler ve İşlevleri

Detaylı

KEYPAD SLIM TGS-01. Kullanım Kitabı V 1.0. Şubat, 2014 KONTAL ELEKTRONİK :: KEYPAD (TGS-01) 0

KEYPAD SLIM TGS-01.  Kullanım Kitabı V 1.0. Şubat, 2014 KONTAL ELEKTRONİK :: KEYPAD (TGS-01) 0 KEYPAD SLIM TGS-01 Kullanım Kitabı V 1.0 www.kontal.com.tr Şubat, 2014 KONTAL ELEKTRONİK :: KEYPAD (TGS-01) 0 1. KULLANIM ALANI Şifre panelleri, Giriş-Çıkışın kontrollü şekilde yapıldığı her alanda yoğun

Detaylı

GÖRÜNTÜLÜ İNTERKOM SİSTEMİ TEKNİK ŞARTNAMESİ (7" DOKUNMATİK DAİRE CİHAZLI)

GÖRÜNTÜLÜ İNTERKOM SİSTEMİ TEKNİK ŞARTNAMESİ (7 DOKUNMATİK DAİRE CİHAZLI) GÖRÜNTÜLÜ İNTERKOM SİSTEMİ TEKNİK ŞARTNAMESİ (7" DOKUNMATİK DAİRE CİHAZLI) 1. SİSTEM ÖZELLİKLERİ - Sistem Daire-kapı-kapıcı ve/varsa Güvenlik kombinasyonun da çalışacaktır. - Sistemin kablo yapısı DT8/CAT5

Detaylı

IP İnterkom IP İNTERKOM NEDİR? IP?

IP İnterkom IP İNTERKOM NEDİR? IP? IP İnterkom IP İNTERKOM NEDİR? IP? IP İnterkom Üretilen tüm elektronik cihazlar, Ethernet çıkışlı olarak üretilmekte ve dış dünyaya bağlanabilmektedir. Bu sebeple İnterkom sistemleri de aynı yapıya uygun

Detaylı

BİLİM VE SANAT MERKEZLERİ GRUP TARAMA UYGULAYICI KILAVUZU

BİLİM VE SANAT MERKEZLERİ GRUP TARAMA UYGULAYICI KILAVUZU 1 BİLİM VE SANAT MERKEZLERİ GRUP TARAMA UYGULAYICI KILAVUZU İÇİNDEKİLER BİLSEM GRUP TARAMA UYGULAYICI KILAVUZU... 3 UYGULAYICI ÖĞRETMENLER TARAFINDAN... 4 UYGULAMA SIRASINDA OKUNACAK YÖNERGE... 9 UYGULAMADA

Detaylı

ART S602W Standalone Kart Okuyucu

ART S602W Standalone Kart Okuyucu ART S602W Standalone Kart Okuyucu ART S602W Standalone kart okuyucuya ait genel bilgiler, montaj, kablolama, programlama bilgileri ve teknik özellikleri hakkında detaylı açıklama. www.artelektronik.com

Detaylı

CM-02-V15 ĐNTERKOM GÖRÜNTÜLÜ TELEFON KULLANMA KILAVUZU

CM-02-V15 ĐNTERKOM GÖRÜNTÜLÜ TELEFON KULLANMA KILAVUZU CM-02-V15 ĐNTERKOM GÖRÜNTÜLÜ TELEFON KULLANMA KILAVUZU - 1 - CM-02-V15 GÖRÜNTÜLÜ ĐNTERKOM TELEFON KULLANMA KILAVUZU Multitek CM-02-V15 interkom telefonu seçtiğiniz için teşekkür ederiz. Bu kullanma kılavuzu

Detaylı

CAPTAİN-i ver. 5.6 & ve Üzeri RX-6 KULLANIM KİTAPÇIĞI

CAPTAİN-i ver. 5.6 & ve Üzeri RX-6 KULLANIM KİTAPÇIĞI 1 CAPTAİN-i ver. 5.6 & ve Üzeri RX-6 KULLANIM KİTAPÇIĞI http://www.salimusta.com salim@salimusta.com CAPTAIN-I Alarm paneli Özellikleri 6 programlanabilir bölge 2 bölünme Arayıcı: üç kişisel cep veya ev

Detaylı

Kolay Kullanım Kılavuzu

Kolay Kullanım Kılavuzu Kolay Kullanım Kılavuzu Kolay Kullanım ı telefonunuzu ilk açtığınızda veya cihazınızı sıfırladığınızda yönlendirmeleri takip ederek seçebilirsiniz. Kilitli Ekran Bu ekran cihazınızın en temel fonksiyonlarına

Detaylı

COOL-US Kullanma Kılavuzu

COOL-US Kullanma Kılavuzu COOL-US Kullanma Kılavuzu Profesyonel Nem ve Sıcaklık ölçer Lütfen ürünü kullanmadan önce bu kılavuzu dikkatlice okuyunuz ve ilerisi için saklayınız. İçindekiler 1. Güvenlik... 1 2. Tanıtım... 2 3. Özellikler...

Detaylı

1 Giriş Güvenlik Özellikler Nitelikler Genel Özellikler Elektriksel Özellikler (23 ±5 C)...

1 Giriş Güvenlik Özellikler Nitelikler Genel Özellikler Elektriksel Özellikler (23 ±5 C)... PCE-A 420 İçindekiler 1 Giriş... 3 2 Güvenlik... 3 3 Özellikler... 3 3.1 Nitelikler... 3 3.2 Genel Özellikler... 4 3.3 Elektriksel Özellikler (23 ±5 C)... 5 4 Sistem tanımlama... 5 5 Ölçüm Prosedürü...

Detaylı

AYPZP X5 TABANLI ZİL PANELİ TEKNİK DETAYLAR

AYPZP X5 TABANLI ZİL PANELİ TEKNİK DETAYLAR AYPZP X5 TABANLI ZİL PANELİ TEKNİK DETAYLAR Altyapı kablolamasında CAT5 kablo alt yapısı kullanılır. Dış cephe ölçüsü 390 x 140 mm dir. Arka kasa ölçüsü 350 x 120 x 48 mm dir Daire numaraları, 2 haneli,

Detaylı

MAGIC PASS ID Parmak izli / Kartlı / Şifreli Kapı Kilidi

MAGIC PASS ID Parmak izli / Kartlı / Şifreli Kapı Kilidi MAGIC PASS 12380 ID Parmak izli / Kartlı / Şifreli Kapı Kilidi Kullanım Kılavuzu Bu kılavuz MAGIC PASS 12380 ID Parmak izli / Kartlı / Şifreli Kapı Kilidi kullanımı ve arıza tespit ve onarımına yönelik

Detaylı

VL-MVN511. Ek Bilgi. Ana Monitör İstasyonu. Model No.

VL-MVN511. Ek Bilgi. Ana Monitör İstasyonu. Model No. Ek Bilgi Ana Monitör İstasyonu Model No. VL-MVN511 Bu belge Apartman Daireleri için Video İnterkom Sistemi ile birlikte kullanılan bu ürün hakkında bilgi sağlar. Bu belgenin asıl amacı ürünün Kullanım

Detaylı

COOL-US Kullanma Kılavuzu Profesyonel Anemometre

COOL-US Kullanma Kılavuzu Profesyonel Anemometre COOL-US Kullanma Kılavuzu Profesyonel Anemometre Lütfen ürünü kullanmadan önce bu kılavuzu dikkatlice okuyunuz ve ilerisi için saklayınız. İÇERİK 1. Güvenlik... 1 2. Genel Tanıtım... 2 3. Özellikler...

Detaylı

Mina 960 Kart Basma Saati Kullanım Kılavuzu

Mina 960 Kart Basma Saati Kullanım Kılavuzu Mina 960 Kart Basma Saati Kullanım Kılavuzu Bu kılavuz kart basma saatinin kullanımına yönelik doğru çalışma alışkanlıkları konusunda bilgiler vermektedir. Daha detaylı bilgiyi http://www.perkotek.com

Detaylı

www.vescoalarm.com www.vescoalarm.com 1

www.vescoalarm.com www.vescoalarm.com 1 Alarm Sisteminiz Hakkında Bilmeniz Gerekenler Markalı alarm sisteminiz hakkında bilinmesi ve uygulanması gereken Teknik bilgiler asağıda sıralanmıstır. Sistem Kullanıcıları için uyarılar Alarm sisteminizin

Detaylı

M.Kemal Blv. Aktan sok. No:2048 Mimarsinan B.Çekmece ISTANBUL

M.Kemal Blv. Aktan sok. No:2048 Mimarsinan B.Çekmece ISTANBUL FPR100 PARMAK İZİ OKUYUCU BİOS Limited Şirketi M.Kemal Blv. Aktan sok. No:2048 Mimarsinan B.Çekmece ISTANBUL www.bios.com.tr FPR100_KK_ V1.0.1 (1) 21.03.17 İÇİNDEKİLER 1 GENEL... 3 2 KURULUM... 4 2.1 MONTAJ

Detaylı

- TESTO 106 - TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU

- TESTO 106 - TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU - TESTO 106 - TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU 1. Ürün Açıklaması Alarm, LED Ekran Aç/kapa tuşu, Ölçüm değerleri Alarm değerlerini gösterir, fonksiyonlar ayarlanır Pil bölümü Daldırma probu 1 2. Genel Bilgi

Detaylı

BİLİM VE SANAT MERKEZLERİ GRUP TARAMA UYGULAMASI ÖĞRETMEN KILAVUZU

BİLİM VE SANAT MERKEZLERİ GRUP TARAMA UYGULAMASI ÖĞRETMEN KILAVUZU BİLİM VE SANAT MERKEZLERİ GRUP TARAMA UYGULAMASI ÖĞRETMEN KILAVUZU İçindekiler BİLİM VE SANAT MERKEZLERİ GRUP TARAMA UYGULAYICI KILAVUZU... 3 UYGULAYICI ÖĞRETMENLER TARAFINDAN YAPILMASI GEREKEN HAZIRLIKLAR...

Detaylı

D45 ADIM ADIM PROGRAMLAMA

D45 ADIM ADIM PROGRAMLAMA D45 ADIM ADIM PROGRAMLAMA İÇİNDEKİLER 1) İç ünite programlama 2) Zil paneli programlama 3) Güvenlik konsolu programlama 4) Blok dağıtım modülü adresleme 5) Villa dağıtım modülü adresleme 6) D45 iç ünite

Detaylı

Kablosuz Dokunmatik Tuş Takımı KULLANIM KILAVUZU KC / BKC

Kablosuz Dokunmatik Tuş Takımı KULLANIM KILAVUZU KC / BKC Kablosuz Dokunmatik Tuş Takımı KULLANIM KILAVUZU KC / BKC 2 1. PARÇALAR ve MONTAJ Dokunmatik Tuşlar Gösterge Montaj Delikleri (Arka Kapak) Kilitme Butonu Menü Butonu Pil Değişimi İçin Vida 3 Cihazı, solda

Detaylı

aklınız evinizde kalmasın

aklınız evinizde kalmasın Hayatınızı KOLAYLAŞTIRIN aklınız evinizde kalmasın YAŞAR inşaat yaşamı değerli kılan tek adres Yaşar İnşaat, teknolojinin tüm olanaklarını kullanarak hem proje sırasında hem de sonrasında inşaatlarına

Detaylı

A. İşlem Kontrol Paneli

A. İşlem Kontrol Paneli A. İşlem Kontrol Paneli EN TR Timer Zamanlayıcı Memory/Screen lock (unlock) Hafıza/Ekran kilidi (kilit açma) Downward movement Aşağı hareket Upward movement Yukarı hareket Memory 1/2/3 Hafıza 1/2/3 Display

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU Ses Ölçüm Cihazı PCE-353

KULLANIM KILAVUZU Ses Ölçüm Cihazı PCE-353 KULLANIM KILAVUZU Ses Ölçüm Cihazı PCE-353 Versiyon 1.1 Oluşturma Tarihi: 13/02/2017 İçindekiler 1 Giriş... 3 2 Güvenlik notları... 3 3 Özellikler... 4 3.1 Teslimat İçeriği... 4 3.2 Opsiyonel aksesuarlar...

Detaylı

Runner 4-8. Kullanım Kitapçığı. 4/8 Bölgeli Kontrol Paneli

Runner 4-8. Kullanım Kitapçığı. 4/8 Bölgeli Kontrol Paneli Runner 4-8 4/8 Bölgeli Kontrol Paneli Her türlü sorun ve sorularınız için teknik@alarmdestek.com adresine mail atınız. Satış ve pazarlama için lütfen 0532 605 13 45 numaralı telefon ile irtibata geçin

Detaylı

Kullanım Kılavuzu Nem Ölçer PCE-555

Kullanım Kılavuzu Nem Ölçer PCE-555 Nem Ölçer PCE-555 PCE Teknik Cihazları Ltd.Şti. Halkalı Merkez Mah Ataman Sok. No.:4/4 Türkiye Tel: 0212 471 11 47 Faks: 0212 705 53 93 info@pce-cihazlari.com.tr www.pce-instruments.com/turkish Versiyon

Detaylı

HAYALLERİNİZDEKİ GÜVENLİ YAŞAM

HAYALLERİNİZDEKİ GÜVENLİ YAŞAM LİMİTSİZ IP SİSTEM İçindekiler 05 Uygulama Alanları 07 Botech ile Neler Yapabilirim 09 Görüntülü IP Interkom Sistemleri 11 Zil Paneli 13 Daire Monitörü 18 Villa Tipi Zil Paneli 19 Güvenlik Ünitesi 21 Uzak

Detaylı

İÇ MEKAN MONİTÖRÜ WHAT S IN THE BOX? BİNA DIŞI ÜNİTE

İÇ MEKAN MONİTÖRÜ WHAT S IN THE BOX? BİNA DIŞI ÜNİTE DIC SERİSİ ON! UYARI ÜRÜN GENEL GÖRÜNÜMÜ. Bu ürünün kurulum ve kullanımından önce talimatları okuyunuz.. Güç kaynağını uzatmak için kabloyu kesmeyin; cihaz (dönüştürücü) daha uzun kabloyla çalışmaz.tüm

Detaylı

IP Sistem Özellikleri ve Kablo Türleri

IP Sistem Özellikleri ve Kablo Türleri IP AKS Sistemi IP Sistem Özellikleri ve Kablo Türleri Özellikleri: Sınırsız kapasite Daireler arası görüşme Çevre birimi olarak sadece switch kullanılır Bloklar birbiriyle switchler üzerinden bağlanır

Detaylı

www.airties.com 7/24 destek hattı 444 0 239 Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti Üç yıl garanti YM.WR.5341.UM.TR.D01REV07062011

www.airties.com 7/24 destek hattı 444 0 239 Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti Üç yıl garanti YM.WR.5341.UM.TR.D01REV07062011 www.airties.com Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti 7/24 destek hattı 444 0 239 7/24 destek hattı 444 0 239 Üç yıl garanti YM.WR.5341.UM.TR.D01REV07062011 Kablosuz yaşam Hızlı kurulum kılavuzu Kablosuz

Detaylı

MULTİTEK IP MONITOR KOLAY KULLANIM KILAVUZU

MULTİTEK IP MONITOR KOLAY KULLANIM KILAVUZU MULTİTEK IP MONITOR KOLAY KULLANIM KILAVUZU 1. IP INTERKOM DAİRE CİHAZI TEMEL KURULUM & KULLANIM ÖZELLİKLERİ Cihazın kablolamasının doğru yapıldığına emin olunduktan sonra cihaza enerji verilir ve multitek

Detaylı

D-W6001 Alarm panelimiz hakkında bilmemiz gerekenler ;

D-W6001 Alarm panelimiz hakkında bilmemiz gerekenler ; STB bağlantısını sirenimizin üzerindeki flaşörü çalıştırmak için, bu bağlantıyı yapmak zorunlu değildir. MicroSwich bağlantısını sabotaj bağlantısı olarak kullanıyoruz. Bağlantıyı yapmak zorunlu değildir.

Detaylı

ÖN PANEL FONKSİYONEL ÖZELLİKLER

ÖN PANEL FONKSİYONEL ÖZELLİKLER ÖN PANEL FONKSİYONEL ÖZELLİKLER 1- ON/OFF Anahtarı : Cihazımızı komple kapatıp açmak için kullanılır. 2- SAT SELECT (Uydu Seçim) Tuşu : Uydu alıcılarına geçiş yapmak için kullanılır. 3- SAT SELECT (Uydu

Detaylı

AKZİL KULLANIM KILAVUZU

AKZİL KULLANIM KILAVUZU AKZİL KULLANIM KILAVUZU NOT: CİHAZIMIZI YETKİLİ OLMAYAN KİŞİLER KARIŞTIRMASIN DİYE MENÜYE GİRİŞ PROGRAMI İÇİN (mecazi anlamda) BİR ŞİFRE KOYDUK. BÜTÜN MODELLERİMİZDE AYNI KULLANIM KILAVUZU GEÇERLİDİR.

Detaylı

VIESMANN VITOCLIMA-S. Kullanma kılavuzu VITOCLIMA 300-S. Grup Kontrol VITOCLIMA VIESMANN 1

VIESMANN VITOCLIMA-S. Kullanma kılavuzu VITOCLIMA 300-S. Grup Kontrol VITOCLIMA VIESMANN 1 VITOCLIMA-S VIESMANN Kullanma kılavuzu VITOCLIMA 300-S Grup Kontrol VITOCLIMA VIESMANN 1 Fonksiyon bilgisi Aynı dış üniteye bağlı 1-16 iç ünite tek tek veya grup olarak kontrol edilebilir. Grup kontrol

Detaylı

AKE GAZLI SABİT TABANLI FIRIN KONTROL KARTI (7 TFT DOKUNMATİK) KULLANIM KILAVUZU

AKE GAZLI SABİT TABANLI FIRIN KONTROL KARTI (7 TFT DOKUNMATİK) KULLANIM KILAVUZU AKE.370.502.01.03 GAZLI SABİT TABANLI FIRIN KONTROL KARTI (7 TFT DOKUNMATİK) KULLANIM KILAVUZU AKE.370.502.01.03 GAZLI SABİT TABANLI FIRIN KONTROL KARTI (7 TFT DOKUNMATİK) KULLANIM KILAVUZU 1 AKE.370.502.01.03

Detaylı

MetaTrader 4 ios. Kullanım Kılavuzu

MetaTrader 4 ios. Kullanım Kılavuzu İçerik İçerik 01 Kurulumu 02 Mevcut Hesaba Giriş (Demo / Real) 03 Çalışma Alanı Fiyatlar Grafik İşlem Tarihçe Ayarlar 04 Emir Girişi Pozisyon Açma Pozisyon Kapama 01 Kurulumu Kurulumu B urganfx setup dosyasını

Detaylı

ART AC2 Standalone Kart Okuyucu

ART AC2 Standalone Kart Okuyucu ART AC2 Standalone Kart Okuyucu ART AC2 Standalone kart okuyucuya ait genel bilgiler, montaj, kablolama, programlama bilgileri ve teknik özellikleri hakkında detaylı açıklama. www.artelektronik.com pazarlama@artelektronik.com

Detaylı

CROW FREEWAVE KULLANMA KILAVUZU

CROW FREEWAVE KULLANMA KILAVUZU CROW FREEWAVE KULLANMA KILAVUZU KULLANICI KODLARINI DEĞİŞTİRMEK İÇİN [PROGRAM] tuşuna basıp MASTER Kod girilir ve [ENTER] tuşuna basılır. [Program] göstergesi yanarak kullanıcının programa girdiği belirtilir.

Detaylı

Her türlü sorunuz için (0216) 414 30 88 / 89 numaralı telefonumuzu arayabilir veya teknik@elektromaks.com.tr adresine e-posta atabilirsiniz. (V1.

Her türlü sorunuz için (0216) 414 30 88 / 89 numaralı telefonumuzu arayabilir veya teknik@elektromaks.com.tr adresine e-posta atabilirsiniz. (V1. Her türlü sorunuz için (0216) 414 30 88 / 89 numaralı telefonumuzu arayabilir veya teknik@elektromaks.com.tr adresine e-posta atabilirsiniz. (V1.03) PowerWave - 4 4 Bölgeli Kontrol Paneli Kullanım Kitapçığı

Detaylı

SERVISCELL AKILLI MOBİL TELEFON UYGULAMASI KULLANIM KILAVUZU 2013

SERVISCELL AKILLI MOBİL TELEFON UYGULAMASI KULLANIM KILAVUZU 2013 SERVISCELL AKILLI MOBİL TELEFON UYGULAMASI KULLANIM KILAVUZU 2013 Sayın Velimiz, Öncelikle Serviscell sistemini kullanmayı tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Serviscell, okul servisinin, öğrencinin

Detaylı

Kullanım Kitapçığı KIT FW8. 8 Bölgeli Kontrol Paneli REV NO : 01 / 18.03.2008

Kullanım Kitapçığı KIT FW8. 8 Bölgeli Kontrol Paneli REV NO : 01 / 18.03.2008 Kullanım Kitapçığı KIT FW8 8 Bölgeli Kontrol Paneli [PROGRAM] tuşuna basıp MASTER Kod girilir ve [ENTER] tuşuna basılır. [Program] göstergesi yanarak kullanıcının programa girdiği belirtilir. Program moduna

Detaylı

Venüs First Panel Hızlı Kullanım Kılavuzu.

Venüs First Panel Hızlı Kullanım Kılavuzu. www.masmekanik.com Venüs First Panel Hızlı Kullanım Kılavuzu İÇİNDEKİLER Bekleme Modu...1 Daireyi Arama...1 Apartman Görevlisini Arama...1 Özel Şifreyle Kapı Açma...1 Kullanıcı Ayarlar Menüsü...2 Karşılama

Detaylı

TTEC Standalone DVR Kolay Kurulum Dokümanı. Kurulum Adımları

TTEC Standalone DVR Kolay Kurulum Dokümanı. Kurulum Adımları TTEC Standalone DVR Kolay Kurulum Dokümanı Bu dokümanda TTEC Standalone DVR cihazının kurulum adımları ile ilgili açıklamaları bulabilirsiniz. Öncelikle cihaz ile ilgili bilinmesi gereken varsayılan bilgiler

Detaylı

K-Tipi Termometre TES-1311A KULLANIM KILAVUZU

K-Tipi Termometre TES-1311A KULLANIM KILAVUZU K-Tipi Termometre TES-1311A KULLANIM KILAVUZU MX MN AVG 1. ÖN BİLGİ Bu cihaz K-tipi termokupl ile ısı sensörü şeklinde çalışan dijital bir termometredir. Sıcaklık göstgergesi uluslararası 1990 standartlarına

Detaylı

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.RÖLE KARTI ÖLÇÜLERİ

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.RÖLE KARTI ÖLÇÜLERİ 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.RÖLE KARTI ÖLÇÜLERİ 3.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 4.UYARILAR Cihazı kullanmaya başlamadan önce mutlaka kullanma kılavuzu okunmalıdır ve cihaz kullanımında kılavuzdaki talimat ve uyarılara

Detaylı

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Mustafa Arnavut Adem Aköl Kalite Konseyi Başkanı Sinan Özyavaş Kalite Koordinatörü 1/6 1. AMAÇ Bu talimatın amacı

Detaylı

Magic Pass 12150 Parmak İzi & RFID Kart Okuyucu

Magic Pass 12150 Parmak İzi & RFID Kart Okuyucu Magic Pass 12150 Parmak İzi & RFID Kart Okuyucu Kullanım Kılavuzu Bu kılavuz Magic Pass cihaz cihaz bağlantı ve kullanıma yönelik doğru çalışma alışkanlıkları konusunda bilgiler vermektedir. Daha detaylı

Detaylı

GSM Kartı. Programlama Butonu

GSM Kartı. Programlama Butonu Teknik Özellikler GSM DIALER KULLANMA KILAVUZU Besleme Gerilimi : 12 Volt Sukunet Akımı : 35 ma. Arama Esnasında Çekilen Akım : 100 ma. Tetikleme Türü : Negatif (-) Tetikleme Bağlantı Şekli GSM Kartı SIM

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Önlemler Önemli Bilgiler Ürün İnceleme LCD ekran Telsiz şeması açıklamaları Temel işlemler- Gelişmiş özellikler

İÇİNDEKİLER. Önlemler Önemli Bilgiler Ürün İnceleme LCD ekran Telsiz şeması açıklamaları Temel işlemler- Gelişmiş özellikler İÇİNDEKİLER Önlemler Önemli Bilgiler Ürün İnceleme LCD ekran Telsiz şeması açıklamaları Temel işlemler- Gelişmiş özellikler 2 3-4 5 5 6 1 Değerli Müşterimiz LUITON LT- 002 ürününü tercih ettiğiniz için

Detaylı

IP TELEFON Türkçe Tanıtma ve Kullanma Kılavuzu

IP TELEFON Türkçe Tanıtma ve Kullanma Kılavuzu IP TELEFON Türkçe Tanıtma ve Kullanma Kılavuzu SMT-i5243 Tanım IP Telefonlar sesi data paketlerine çevirerek her türlü data hattı üzerinden telefon görüşmesi sağlamaya yarayan cihazlardır. Bu sayede ADSL,

Detaylı

Konftel 55Wx Hızlı Referans Kılavuzu

Konftel 55Wx Hızlı Referans Kılavuzu TÜRKÇE Konftel 55Wx Hızlı Referans Kılavuzu Konftel 55Wx masa üstü telefonunuza, cep telefonunuza ve bilgisayarınıza bağlanabilen bir konferans ünitesidir. Konftel in benzersiz ses teknolojisi, OmniSound

Detaylı

IRS Bode ile hızla başlayın Özet kullanım kılavuzu

IRS Bode ile hızla başlayın Özet kullanım kılavuzu IRS Bode ile hızla başlayın Özet kullanım kılavuzu Eviniz ve IRS Bode niz için tebrikler! Evinize IRS kumanda sistemi kuruldu. IRS kumanda ekranı IRS ev ve bakım çözümünün bir parçasıdır. IRS sisteminin

Detaylı

RU1000 Kepenk Güç Kaynağı. Uzaktan Kumandalı Kepenk Güç Kaynağı KULLANIM KILAVUZU

RU1000 Kepenk Güç Kaynağı. Uzaktan Kumandalı Kepenk Güç Kaynağı KULLANIM KILAVUZU RU1000 Uzaktan Kumandalı KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER TANITIM 2 GÜÇ KAYNAĞI' NIN KURULUMU 2-3 KONTROL PANELİ 3 MONTAJ 4 UZAKTAN KUMANDA TANITIMI 4 UZAKTAN KUMANDAYI HAFIZAYA YÜKLEME 5 UZAKTAN KUMANDAYI

Detaylı

Montaj talimatları 24851301-04_09

Montaj talimatları 24851301-04_09 Montaj talimatları TR 24851301-04_09 Kullanım kılavuzu 203 31 108 1 A 2 2 Kullanım kılavuzu 3 4 3 Kullanım kılavuzu 2 1 5 6 4 Kullanım kılavuzu 1 2 MICRO SD 7 8 RESET 9 5 6 Montaj talimatları Montaj talimatları

Detaylı

-- - - KULLANIM KILAVUZU

-- - - KULLANIM KILAVUZU --- - -- - - KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER TAN itim 2 GARANTİ ŞARTLAR! 2 KGK'NIN KURULUMU 2-3 KONTROL PANELİ 3 MONTAJ ŞEKİLLERİ 4 UZAKTAN KUMANDA TANITIMI 4 UZAKTAN KUMANDAYI HAFIZAYA YÜKLEME 5 UZAKTAN

Detaylı

PRESTIGIO GEOVISION 150/450 KULLANMA KILAVUZU

PRESTIGIO GEOVISION 150/450 KULLANMA KILAVUZU PRESTIGIO GEOVISION 150/450 KULLANMA KILAVUZU Prestigio GeoVision 150 Kontrollerin yerleşimi 1. Açma/kapama düğmesi 2. SD Kart Yuvası 3. Dokunma Paneli 4. Menü Butonu 5. Işıklı Gösterge (Şarj olurken kırmızı

Detaylı

ELEKTRİKLİ KONV. FIRIN KONTROL KARTI (7 TFT TOUCH) KULLANIM KILAVUZU AKE-TT-EKF-001

ELEKTRİKLİ KONV. FIRIN KONTROL KARTI (7 TFT TOUCH) KULLANIM KILAVUZU AKE-TT-EKF-001 ELEKTRİKLİ KONV. FIRIN KONTROL KARTI (7 TFT TOUCH) KULLANIM KILAVUZU AKE-TT-EKF-001 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.RÖLE KARTI VE ÖLÇÜLERİ 3.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 4.UYARILAR Cihazı kullanmaya başlamadan önce mutlaka

Detaylı

SERVISCELL ONLINE KULLANICI SAYFASI KILAVUZU 2013

SERVISCELL ONLINE KULLANICI SAYFASI KILAVUZU 2013 SERVISCELL ONLINE KULLANICI SAYFASI KILAVUZU 2013 SERVISCELL ONLINE KULLANICI SAYFASI KILAVUZU I. Serviscell Online Kayıt Sayfasına Giriş II. Kullanıcı Girişi III. Ana Sayfa IV. Araç İzleme V. Bildirimleriniz

Detaylı

GÜVENLİK TALİMATLARI GİRİŞ ÖZELLİKLER

GÜVENLİK TALİMATLARI GİRİŞ ÖZELLİKLER KULLANIM KILAVUZU GÜVENLİK TALİMATLARI Talimatlara uyulmaması nedeniyle hasar oluşması durumunda garanti geçerli değilir.o yüzden talimatları lütfen iyice okuyun. Bu talimatları saklayın. Bu ürünü düşürmeyin,

Detaylı

M35 SESLİ GÖRÜNTÜLÜ KAPI TELEFONU KULLANMA KILAVUZU ve GARANTİ BELGESİ

M35 SESLİ GÖRÜNTÜLÜ KAPI TELEFONU KULLANMA KILAVUZU ve GARANTİ BELGESİ M35 SESLİ GÖRÜNTÜLÜ KAPI TELEFONU KULLANMA KILAVUZU ve GARANTİ BELGESİ M35: 7G 01 00 00XX M35 SESLİ GÖRÜNTÜLÜ KAPI TELEFONU KULLANMA KILAVUZU Multitek M35 interkom telefonu seçtiğiniz için teşekkür ederiz.

Detaylı

MW-350 Stand-Alone Şifre+Kart Okuyucu. Kullanım Kılavuzu. Kullanıma başlamadan önce mutlaka okuyunuz

MW-350 Stand-Alone Şifre+Kart Okuyucu. Kullanım Kılavuzu. Kullanıma başlamadan önce mutlaka okuyunuz MW-350 Stand-Alone Şifre+Kart Okuyucu Kullanım Kılavuzu Kullanıma başlamadan önce mutlaka okuyunuz MW-350 tek kapı için tasarlanmış Stand alone ve Wiegand çıkışlı şifreli kart okuyucudur. IP 68 standartda

Detaylı

2 Kablolu Villa Zil Paneli (Kart Okuyuculu)

2 Kablolu Villa Zil Paneli (Kart Okuyuculu) 2 Kablolu Villa Zil Paneli (Kart Okuyuculu) 2K-61 Kullanım Kılavuzu RF CARD 2K-61 Villa Zil Paneli 1.Bölümler ve Fonksiyonları Balık Gözü Kamera Hoparlör Gece Görüş Ledi RF CARD Kart Okutma Penceresi 182

Detaylı

PATATES SOYMA MAKİNASI KONTROL KARTI (2,4 TFT DOKUNMATİK DİKEY TİP) KULLANIM KILAVUZU AKE-PSM-301

PATATES SOYMA MAKİNASI KONTROL KARTI (2,4 TFT DOKUNMATİK DİKEY TİP) KULLANIM KILAVUZU AKE-PSM-301 PATATES SOYMA MAKİNASI KONTROL KARTI (2,4 TFT DOKUNMATİK DİKEY TİP) KULLANIM KILAVUZU AKE-PSM-301 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 3.UYARILAR Cihazı kullanmaya başlamadan önce mutlaka kullanma

Detaylı

ART S603W Standalone Kart Okuyucu

ART S603W Standalone Kart Okuyucu ART S603W Standalone Kart Okuyucu ART S603W Standalone kart okuyucuya ait genel bilgiler, montaj, kablolama, programlama bilgileri ve teknik özellikleri hakkında detaylı açıklama. www.artelektronik.com

Detaylı

NEUTRON SMART HOME NTA-GN8540

NEUTRON SMART HOME NTA-GN8540 NEUTRON SMART HOME NTA-GN8540 Kullanıcı Klavuzu (Sık Kullanılanlar) Kuruluma başlamadan önce mutlaka fabrika ayarlarına yükleyip kuruluma başlayınız. Eğer yazılım güncellemesi yaparsanız güncellemeden

Detaylı

Hareket Algılama. Sesli uyarı Mesaj gösterme Tam ekran yapma Alarm Çıkışı gönderme Kayıt başlatma

Hareket Algılama. Sesli uyarı Mesaj gösterme Tam ekran yapma Alarm Çıkışı  gönderme Kayıt başlatma Hareket Algılama kayıt cihazınız, kameralardan biri hareket algıladığında, aşağıda belirtilen işlemleri başlatabilme özelliğine sahiptir. Sesli uyarı Mesaj gösterme Tam ekran yapma Alarm Çıkışı E-mail

Detaylı

HIZLI KULLANMA KLAVUZU

HIZLI KULLANMA KLAVUZU HIZLI KULLANMA KLAVUZU 7, 10 MODELLER : HOMEPRO vivimat PRO3 HOMEPRO vivimat COMFORT HOMEPRO vivimat PRIME HOMEPRO vivimat LITE SİSTEME GİRİŞ / LOGIN Ev içerisinden kullanmak için (LAN) iç IP kutusuna

Detaylı

Kullanım Uygulamaları Ön Görünüş. Dijital Ekran Mode Butonu Programlama Tuşu Sıcaklık Değiştirme tuşu ( - ) Sıcaklık Değiştirme tuşu ( +)

Kullanım Uygulamaları Ön Görünüş. Dijital Ekran Mode Butonu Programlama Tuşu Sıcaklık Değiştirme tuşu ( - ) Sıcaklık Değiştirme tuşu ( +) Kullanım Uygulamaları Ön Görünüş Dijital Ekran Mode Butonu Programlama Tuşu Sıcaklık Değiştirme tuşu ( - ) Sıcaklık Değiştirme tuşu ( +) Dijital Ekran Üzerindeki Bilgiler 1.Manuel Çalışma 2.Çalışma Fonksiyonları

Detaylı

CLASSE 300. Wi-Fi İNTERKOM SİSTEMİ

CLASSE 300. Wi-Fi İNTERKOM SİSTEMİ CLASSE 300 Wi-Fi İNTERKOM SİSTEMİ CLASSE 300X13E iç ünite ile evler, her yerden ulaşılabilen bağlı evlere dönüşüyor. Nerede olursanız olun evinizle hep iletişim halinde olursunuz. Eliot (nesnelerin interneti)

Detaylı

AKE GAZLI DÖNER TABANLI FIRIN KONTROL KARTI (7 TFT DOKUNMATİK) KULLANIM KILAVUZU

AKE GAZLI DÖNER TABANLI FIRIN KONTROL KARTI (7 TFT DOKUNMATİK) KULLANIM KILAVUZU AKE.370.502.01.02 GAZLI DÖNER TABANLI FIRIN KONTROL KARTI (7 TFT DOKUNMATİK) KULLANIM KILAVUZU AKE.370.502.01.02 GAZLI DÖNER TABANLI FIRIN KONTROL KARTI (7 TFT DOKUNMATİK) KULLANIM KILAVUZU 1 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ

Detaylı

Bu kullanma kılavuzu Falcon B Type için geçerlidir. farklılıklar gösterebilir.

Bu kullanma kılavuzu Falcon B Type için geçerlidir. farklılıklar gösterebilir. falcon b type Bu kullanma kılavuzu Falcon B Type için geçerlidir. DİKKAT: Bu kullanma kılavuzu sadece web sitesi için hazırlanmış farklılıklar gösterebilir. olup, ürün içerisindeki kılavuz ile Önsöz Değerli

Detaylı

Uzaktan Kumandalı Kablosuz Motorlu Silindir KULLANMA KILAVUZU URC 60

Uzaktan Kumandalı Kablosuz Motorlu Silindir KULLANMA KILAVUZU URC 60 Uzaktan Kumandalı Kablosuz Motorlu Silindir KULLANMA KILAVUZU URC 60 UZAKTAN KUMANDALI SİLİNDİR ve MONTAJI Açma Silindir Topuz Tam Tur Kilitleme Tur Kilitleme Topuz Vidası Gösterge Kapıdaki silindiri çıkartın.

Detaylı

TRIFAZE START-STOP KONTROL KARTI (TOUCH ARKADAN MONTAJ) KULLANIM KILAVUZU AKE-T-TSSA-001

TRIFAZE START-STOP KONTROL KARTI (TOUCH ARKADAN MONTAJ) KULLANIM KILAVUZU AKE-T-TSSA-001 TRIFAZE START-STOP KONTROL KARTI (TOUCH ARKADAN MONTAJ) KULLANIM KILAVUZU AKE-T-TSSA-001 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 3.UYARILAR Cihazı kullanmaya başlamadan önce mutlaka kullanma kılavuzu

Detaylı

FP52 PROXIMITY KART OKUYUCUSU KULLANIM KILAVUZU

FP52 PROXIMITY KART OKUYUCUSU KULLANIM KILAVUZU FP52 PROXIMITY KART OKUYUCUSU KULLANIM KILAVUZU FP52 kart okuyucusunu; Mody serisi dış kapı buton modülleri ile birlikte kullanılır. Fp52 ile iki farklı röle çıkışı vardır.500 kullanıcıya kadar tanımlanabilir.

Detaylı

Kullanım Kılavuzu Fark Basınç Ölçüm Cihazı PCE-P01/05

Kullanım Kılavuzu Fark Basınç Ölçüm Cihazı PCE-P01/05 PCE Teknik Cihazları Ltd.Şti. Halkalı Merkez Mah Ataman Sok. No.:4/4 Türkiye Tel: 0212 471 11 47 Faks: 0212 705 53 93 info@pce-cihazlari.com.tr www.pce-instruments.com/turkish Kullanım Kılavuzu Fark Basınç

Detaylı

Q-P 200A KULLANIM KILAVUZU

Q-P 200A KULLANIM KILAVUZU Q-P 200A KULLANIM KILAVUZU Lütfen kılavuzu dikkatlice okuyunuz ve kontrolörün nasıl doğru kullanıldığını anlayınız. TEKNİK ÖZELLİKLER 1) Ürün Ana Teknik Özellikleri Madde Özellikler Voltaj 12VDC + %12

Detaylı

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 3.UYARILAR Cihazı kullanmaya başlamadan önce mutlaka kullanma kılavuzu okunmalıdır ve cihaz kullanımında kılavuzdaki talimat ve uyarılara uyulmalıdır. Aksi takdirde

Detaylı

KURULUM ve KULLANIM KILAVUZU

KURULUM ve KULLANIM KILAVUZU ISITMA/SOĞUTMA OTOMASYON SİSTEMLERİ KURULUM ve KULLANIM KILAVUZU MODEL NO.: TH2006 TH2006RF RV0356 DİKKAT : Cihazı kullanmadan önce bu kılavuzu okuyun ve daha sonra gerekli durumlarda kullanmak üzere muhafaza

Detaylı

www.vescoalarm.com www.vescoalarm.com

www.vescoalarm.com www.vescoalarm.com 1.TUŞ LED TAKIMI 6 zil (chime) özelliği aktif zil özelliği aktif olmasın * FONKSIYON TUŞLARI: (STAY KURMADA DEVREDE) VESCO-R 510 KULLANICI KILAVUZU LED 8 hızlı algılama (50ms) yavaş algılama (300ms) *

Detaylı

Türkçe. BT-03i Kullanıcı Kılavuzu

Türkçe. BT-03i Kullanıcı Kılavuzu BT-03i Kullanıcı Kılavuzu 1 Genel Bakış İçindekiler Başlangıç Telefon çağrısı nasıl yanıtlanır? Spesifikasyonlar 2 1. Genel Bakış A B E D F 1-1 Fonksiyon Tuşları: C A B C D E F Silikon kulak askısı Güç

Detaylı