OEM ürünleri Sık Sorulan Sorular. Baskı 5

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "OEM ürünleri Sık Sorulan Sorular. Baskı 5"

Transkript

1 OEM ürünleri Sık Sorulan Sorular Baskı 5

2 İçindekiler 1- LMS14 kazan kontrol panelinde üç yollu vana, güneş enerjisi ve boyler sisteminin kullanılması 2- LMS14 kazan kontrol sisteminde dönüş sensörü hatası 3- LMS14 te 151 no lu BMU hatasının alınması 4- LMS14 te 110 no lu SLT Lockout hatasının alınması 5- LMS14 te 128 no lu çalışmada alev kaybı hatasının alınması 6- RVS te ısıtma devresinde yaz çalışması durumu 7- RVS te sabit sıcaklıkta su ve ısıtma devresi uygulamasında karışım vanalı ısıtma devresi uygulaması 8- RVS te sabit sıcaklıkta su uygulaması 9- LMS14 te sabit sıcaklıkta su uygulamasının yapılması 10- RVS kazan kontrol cihazında yardımcı röle çıkışlarının kullanılması 11- QAA55 oda ünitesinin LMS veya RVS kazan kontrol cihazına bağlantısının yapılması 12- RVS te havuz ve sabit sıcaklıkta su uygulaması

3 Soru: LMS14 kazan kontrol kartında, 2 li kaskad uygulamamız var. Burada bir adet boyler, bir adet üç yollu vanalı ısıtma devresi ve güneş kollektörü sistemi bulunmaktadır. Böyle bir sistemin kontrolünü nasıl yapabilirim? Öncelikle LMS14 kazan kontrol kartında uygun olan QX ve BX leri inceleyiniz. Her LMS14 kazan kontrol kartında yapılması gereken sabit bağlantılar mevcuttur. Bunları aşağıdaki gibidir. Röle çıkışı olarak; QX1 röle çıkışı Q1 kazan pompası olarak kullanılır. Her LMS14 kartta vardır. Geriye 2 adet boş röle çıkışı kalmaktadır. Sensör girişi olarak; BX1 sensör girişi B10 Kaskad gidiş sensörü olarak kullanılır.sadece master kazanda yapılır. BX2 sensör girişi B8 Baca gazı sensörü olarak kullanılır. Her LMS14 kartta vardır. Bu nedenle master kazanda 1 adet BX sensör girişi ve 2 adet röle çıkışı kalır. Örneğimizde; 1 adet 3 yollu ısıtma devresi var. 3 yollu vana kontrolü ilave modül üzerinden yapıldığı için kart üzerinde bir röle veya sensör girişi kullanılmaz. Master kazanda yapılacak bağlantılar; QX1 = Q1 Kazan pompası QX3 = Q3 Boyler pompası (DHW kontrol elemanı) QX2 = Q5 Güneş kolektörü pompası BX1 sensör girişi = Kaskad gidiş sensörü (B10) BX2 sensör girişi = Güneş kolektörü sensörü (B6) BX3 sensör girişi = Baca gazı sensörü (B8) B3 sensör girişi = Boyler sensörü X50 = Üç yollu vana için kart üzerindeki ilave modül bağlantısı

4 Üç yollu vanalı ısıtma devresi için yapılması gereken ayarlar İlave modülün X50 konnektörü ile LMS14 kazan kontrol panelinin X50 konnektörüne bağlantı yapınız.

5 İlave modülü yukarıdaki şekilde bağladıktan sonra LMS14 ün Mühendis sayfasında aşağıdaki ayarları yapmanız gereklidir. Yapmamız gereken işlem, ilave modülün hangi amaçla kullanılacağını belirlemektir. Örneğimizde 1 adet ilave modül var. Dolayısıyla, Mühendis Konfigürasyon sayfasında 6020 no lu parametreyi Isıtma devresi 1 olarak ayarlayacağız. Aynı şekilde 1 adet daha ilave modül olsaydı, onu da 6021 no lu parametreyi Isıtma devresi 2 olarak ayarlamamız gerekecekti. İlave modülün işlevini de seçtikten sonra üzerinde dip sviçleri ayarlayınız. Örneğin 1 adet ilave modülünüz var ise, birinci ilave modülün dip svicini yuvarlak içinde 1 rakamının bulunduğu şekilde ayarlayınız. Not: İkinci ilave modül olsaydı onun dip sivicini de yuvarlak içinde 2 rakamının bulunduğu şekilde ayarlayacaktınız. Bu şekilde ilave modülü sisteme tanıtmış oldunuz. Bundan sonraki aşama, üç yollu vana ve pompanın elektrik bağlantıları olacaktır. İlave modül üzerindeki QX21= Üç yollu vana açma ucu

6 İlave modül üzerindeki QX22= Üç yollu vana kapatma ucu İlave modül üzerindeki QX23= Üç yollu vana devresinin pompası Artık, ısıtma devresinin parametrelerini ve gerekirse zaman programını ayarlayabilirsiniz. Güneş kolektörü ve boyler kontrolü için yapılması gerekenler; QX1 = Q1 Kazan pompası QX3 = Q3 Boyler pompası (DHW kontrol elemanı) QX2 = Q5 Güneş kolektörü pompası BX1 sensör girişi = Kaskad gidiş sensörü (B10) BX2 sensör girişi = Güneş kolektörü sensörü (B6) BX3 sensör girişi = Baca gazı sensörü (B8) B3 sensör girişi = Boyler sensörü Yukarıdaki gibi ataması yapılacak olan bağlantıları Mühendis sayfasında Konfigürasyonda yapınız. 1- Güneş enerjisi sistemi için Q5 güneş kollektörü pompası ve B6 güneş kollektörü sensörü Mühendis Konfigürasyon sayfasında QX2 röle çıkışını Q5 güneş kollektörü pompası olarak ayarlayınız. Uygun olan bir BX sensör girişini B6 Güneş kolektörü sensörü olarak ayarlayınız. Örneğin BX2.

7 Soru: Kaskad sistemde 3 adet LMS14 kazan kontrol kartımız var. Burada 47 no lu dönüş sensörü hatası alıyorum. Bu hatanın sebebi nedir? LMS14 kazan kontrol kartında 47 no lu hatayı gördüğünüz Hata sayfasında bu hataya ait kodları bizimle paylaşmanız gerekmektedir. Eğer sizin de yaşadığınız hataya ait ekran görüntüsü aşağıdaki gibiyse, probleme ait önerileri inceleyebilirsiniz. Mühendis sayfasında Hata bölümüne geliniz no lu parametreden itibaren hata tarihçesi başlamaktadır. Tarihçe 1 den Tarihçe 20 ye kadar en son 20 hata hafızada tutulmaktadır. Bu şekilde, karşılaştığınız hatayı kodu ile bu tarihçede bulunuz. Bulduktan sonra, bir sonraki parametreyi de bizimle paylaşınız. Aşağıdaki örnekte olduğu gibi 47: Genel dönüş sensörü hatası Geçmiş 5 olarak hafızada yer almıştır. (Bunun anlamı, bu hatadan sonra başka hatalarda oluşmuş ve karşılaştığınız hata beşinci sıraya inmiştir). Bizler hem geçmiş 5 te yer alan hatayı hem de bir sonraki parametreyi iletmeniz gereklidir. Her yeni gelen hatada parametre numaraları kaymaktadır. Dolayısıyla bu kodları bulabilmek için ilgili hata sayfasında doğru parametreyi bulmanız gerekmektedir. 47 no lu dönüş sensörü hatası normalde B73 sensörü ile ilgilidir. Ancak kaskad sistemde dönüş sensörü olarak B70 kullanılmaktadır. Sensör atamalarınızı kontrol ediniz. Sonrasında Konfigürasyon sayfasında 6200 no lu parametre ile Sensörleri Kaydet işlemini uygulayınız. Eğer hata devam ediyorsa, sensör bağlantılarınızı kontrol ediniz, sensörlerinizde varsa ek kabloları dikkatlice bağlayınız. Gidiş ve dönüş sensörlerinin yerlerinin doğru olarak bağlandığına dikkat ediniz.

8 Soru: Kaskad sistemde 2 adet LMS14 kazan kontrol kartımız var. Burada 151 no lu BMU hatası alıyorum. Bu hatayı nasıl giderebilirim? Öncelikle bizimle bu hataya ait ilgili hata parametrelerinde yazan kodları paylaşmanız gerekmektedir. Yaşadığınız hatadaki kodlar aşağıdaki gibiyse, ilgili çözüm önerilerini inceleyiniz. 151 no lu hata çoğu zaman resetlenebilen bir hatadır. 337 no lu alt hata kodu, emniyet rölesinin açılamadığını göstermektedir. Bu işlem, ekranın sağ alt köşesinde 8 no lu fazda gerçekleşmektedir. Bu da ön süpürme fazında emniyet kontrolünün yapılamadığını göstermektedir. Limit termostat bağlantısının kontrol edilmesi gereklidir. Soru: LMS14 kazan kontrol kartında 110 no lu SLT Lockout hatasının sebebi nedir? Öncelikle hataya ilişkin hata kodu ve alt hata kodunu bizimle paylaşmanız gerekmektedir. Yaşanılan problem aşağıdaki gibi ise ilgili çözüm önerilerini inceleyiniz. LMS14 kazan kontrol kartında hatalarla karşılaştığınızda Mühendis sayfasında Hata bölümüne geliniz ve burada Tarihçe 1 ile başlayan parametreden itibaren karşılaştığınız hata kodunu ve alt hata kodunu bulunuz. Bu örnekte 110 no lu hatada 420 no lu alt hata kodu ortaya çıkmıştır. Bunun sebebi, kazanın dönüş sıcaklığının, kazan sıcaklığı + geçiş farkı değerinden büyük olmasıdır.

9 Soru: LMS14 kazan kontrol kartında 128 no lu Çalışmada alev kaybı hatasını alıyorum. Bu hatayı nasıl giderebiliriz. Alev kaybına ilişkin alt hata kodu incelendiğinde, 394 no lu alt hata kodu çalışma esnasında alev kaybı olduğunu göstermektedir. Cihaz, tekrar çalışmayı dener ve 25 defadan fazla alev kaybı oluştuğu takdirde ünite Lockout fazına girer. Çalışmada ilk alev kaybı yaşandığında, ünite yeniden bir deneme yapar ve çalışma fazına geldiğinde alevin stabil hale gelmesi gereklidir. İlk çalışmada hava ve gaz karışımının iyi miktarda olmamasından ötürü de alev kaybı yaşanabilir. Soru: RVS63 kazan kontrol cihazında Isıtma devresi 1 de Yaz Çalışması uyarısını alıyorum. Radyatörlere herhangi bir ısıtma işlemi yapılmıyor fakat ısıtma talep ediliyor. Bu durumu nasıl giderebilirim? Yaz çalışması durumu, dış hava sıcaklığının Isıtma devresi Yaz/Kış ısıtma sınırının üstünde olmasından kaynaklanmaktadır. Aşağıda örnek ekran görüntülerini incelediğinizde, Info düğmesine bastığınızda Isıtma devresinde yaz çalışması durumu görülmektedir. Dış hava ve Yaz / Kış ısıtma sınırını incelememiz gereklidir.

10 Mevcut tesiste, dış hava sıcaklığının 26,7 derece olduğunu görüyoruz. Yaz / Kış ısıtma sınırı parametresine baktığımızda (Mühendis Isıtma devresi 730 no lu parametre) Görüldüğü gibi, dış hava sıcaklığının yaz / kış ısıtma sınırının üstünde olmasından dolayı ısıtma devreleri kapalı durumuna geçmektedir. Dış hava bu limitin altına düştüğünde ise ısıtma işlemi yeniden başlayacaktır. Soru: RVS kazan kontrol cihazında klima santrali için sabit sıcaklıkta su talebi yapılmaktadır. Ayrıca bir adet karışım vanalı ısıtma devresi bulunmaktadır. Bu sistemin kontrolünü nasıl yapabilirim? Sabit sıcaklıkta su üretimi için RVS cihazı üzerinde H1 ve M yi köprü yapınız. Mühendis ten Konfigürasyon sayfasına girdiğinizde 5950 no lu parametreyi Min akış suyu sıcaklığı olarak işaretleyiniz.

11 Sonrasında, minimum istediğiniz sıcaklık değerini 5952 no lu parametreye giriniz. Bu şekilde denge kabında ya da kolektörde istediğiniz sıcaklıkta su olacaktır. Bu sistemde herhangi bir sensör ile kontrol imkanı olmadığı için, kaskad gidiş sensörünüzün bağlı olduğu yerde talep edilen sıcaklık miktarı olacaktır. Sabit sıcaklıkta suyun tesisata gönderilmesi için yapılması gereken röle ataması aşağıdaki gibi olmalıdır. Cihaz üzerinde uygun olan bir röle çıkışına (QX1), H1 pompası Q15 olarak atama yapınız. Üç yollu vanalı ısıtma devresinin kontrolünde, bağlantılar aşağıdaki gibi olmalıdır. Y1 = Üç yollu vananın açma ucu Y2 = Üç yollu vananın kapatma ucu Q2 = Isıtma devresine su basan pompanın beslemesi B1 = Üç yollu vana devresinin sensörü

12 Soru: RVS kazan kontrol cihazında sabit sıcaklıkta su uygulaması nasıl yapılabilir? RVS kontrol cihazı, üzerindeki röle ve sensör yerlerinde ortak kullanım söz konusu olduğu için RVS63 kontrol cihazına göre farklılıklar göstermektedir. Burada üç yollu vana ile yardımcı röle çıkışları ortak kullanılmaktadır. Dolayısıyla bir seçim yapılması gereklidir. Cihaz üzerinde 5 adet yardımcı röle, 3 adet yardımcı sensör bulunmaktadır. Yardımcı rölelerden 3 tanesi (QX2, QX4 ve QX5), eğer bir karışım vanalı ısıtma devresi kontrolü söz konusuysa bunun için kullanılmakta ve geriye 2 adet yardımcı röle kalmaktadır. (QX3 ve QX1) Yardımcı sensör girişleri ise, üç yollu vanalı bir ısıtma devresi (BX3) olduğunda 2 ye düşmektedir (BX1 ve BX2)

13 Sabit sıcaklıkta su uygulaması için cihaz üzerinde H1 ve M yi aşağıdaki gibi köprüleyiniz. Eğer tesisatta, boyler kontrolünüz bulunmuyorsa QX3 yardımcı röle çıkışını sabit sıcaklıkta su uygulaması için kullanabilirsiniz. Fabrika ayarı olarak QX3 röle çıkışı Boyler pompası olarak atanmış şekilde gelmektedir. Dolayısıyla Mühendis Konfigürasyon sayfasına gelerek aşağıdaki gibi röle atamasını yapınız. Röle atamasını yaptıktan sonra, Mühendis Konfigürasyon sayfasında H1 girişinin işlevini aşağıdaki gibi Tüketici devresi VK1 olarak seçiniz. Bu seçimi yaptıktan sonra Mühendis sayfasında Tüketici devresi 1 şeklinde bir menú karşınıza gelecektir. Burada 1859 no lu parametreden, kaç derece sabit sıcaklıkta su talep ediliyorsa buraya giriş yapınız. Sabit sıcaklıkta su uygulamasında ayrıca bir sensör bulunmadığı için, kaskad sensörü dikkate alınmaktadır.

14 Soru: LMS14 kazan kontrol kartında, sabit sıcaklıkta su uygulamasını nasıl yapabilirim? LMS14 kazan kontrol kartında sabit sıcaklıkta su uygulamasının yapılabilmesi için uygun olan bir H girişinin köprülenmesi gereklidir. Örneğin H5 girişini aşağıdaki gibi köprüleyiniz. Sonrasında Mühendis Konfigürasyon sayfasında H5 girişinin işlevini aşağıdaki şekilde Tüketici devresi 1 olarak atayınız. Bu işlev, fabrika ayarı olarak Oda termostadı şeklinde gelmektedir. Tüketici devresi 1 şeklinde atama yapıldıktan sonra, sabit sıcaklıkta su pompasını hangi röleden kontrol edeceğinizi belirleyip, atamasını aşağıdaki şekilde Tüketici devresi pompası VK1 Q15 olarak uygun olan bir röle çıkışına yapınız. Örneğin QX2.

15 Bu seçimi yaptıktan sonra Mühendis sayfasında Tüketici devresi 1 şeklinde bir menú karşınıza gelecektir. Burada 1859 no lu parametreden, kaç derece sabit sıcaklıkta su talep ediliyorsa buraya giriş yapınız. Sabit sıcaklıkta su uygulamasında ayrıca bir sensör bulunmadığı için, kaskad sensörü dikkate alınmaktadır. Soru: RVS kazan kontrol cihazında yardımcı röle çıkışını kullanmak istiyorum ancak atama yaptığım pompalara çıkış alamıyorum? RVS kazan kontrol cihazının röle ve sensör bağlantılarında ortak bir kullanım söz konusudur. Cihaz üzerindeki 3 adet yardımcı röle çıkışı (QX2, QX4 ve QX5) ile üç yollu vana kontrolü (Q2, Y1 ve Y2) ortak olarak kullanılmaktadır. Dolayısıyla üç yollu vanalı bir ısıtma devresi kontrolü olduğunda yardımcı röle çıkışları (QX2, QX4 ve QX5) kullanılamamaktadır.

16 Mühendis sayfasında Konfigürasyonda 6014 no lu parametre var. Bu karışım vanasını kontrol edecek şekilde ayarlı geliyor. Eğer hiç dokunmazsanız, RVS63 te olduğu gibi Q2 yi ısıtma devresi pompası, Y1 ve Y2 yi de üç yollu vana kontrolü olarak doğrudan kullanabilirsiniz. Aşağıda konektör resimlerini bulabilirsiniz. Eğer üç yollu vanalı ısıtma devresi değil de, sadece üzerindeki röleleri çeşitli amaçlarla kullanmak isterseniz (örneğin direkt ısıtma devresi pompası, güneş kolektörü pompası vb. gibi) bu durumda da aşağıda gördüğünüz 6014 no lu parametreyi çok işlevli (çok fonksiyonlu) olarak değiştirmeniz gerekmektedir. Bunu çok işlevli olarak değiştirdiğinizde üzerindeki röleleri istediğiniz gibi QX2, QX4 ve QX5 olarak serbest biçimde kullanabilirsiniz. Aşağıda görüldüğü gibi fabrika ayarı olarak bu parametre Isıtma devresi 1 olarak gelmektedir. Soru : QAA55... oda ünitesinin bağlantısı LMS ya da RVS kazan kontrol cihazında nasıl yapılmaktadır? QAA55... basit model oda ünitesidir. Bu ünitenin üzerindeki konektörden çıkan iki kablo kazan kontrol cihazının CL+ ve CL- bağlantı noktalarına götürülmelidir. RVS LMS

17 Soru : RVS kazan kontrol cihazı ve 10 lu bir kaskad uygulması bulunmaktadır. Burada hem havuz hem de sabit sıcaklıkta su uygulamasını nasıl gerçekleştirebiliriz? Bu kontrol için cihaz üzerinde H1 ve H3 girişlerini kullanacağız. Her iki girişi de aşağıdaki gibi köprüleyiniz. Köprüleme işlemi sonrasında, yüzme havuzu sensörünü uygun olan bir BX sensör girişine bağlayıp, Konfigürasyon sayfasında B13 yüzme havuzu sensörü olarak atayınız. Örneğin BX2. Herhangi bir BX girişi kullanılabilir.

18 Sonrasında hangi H girişi ile havuz ya da sabit sıcaklıkta su pompasının kontrol edileceğini seçiniz. Örneğin, H1 girişi ile yüzme havuzu, H3 girişi ile de sabit sıcaklıkta su devresini kontrol edelim. Mühendis Konfigürasyon sayfasında aşağıdaki gibi atamaları yapınız. Bu atamaları yaptıktan sonra her devre için istediğiniz sıcaklık değerlerini giriniz. Yüzme havuzu sıcaklık değerini, B13 sensörünü tanımladıktan sonra menüde beliren Yüzme havuzu sayfasında yapmanız gereklidir. Yüzme havuzunu, hem güneş enerjisi hem de kazan ile besleyebilirsiniz. Dolayısıyla, kazan ile beslemede 2056, güneş enerjisi ile beslemede 2055 no lu parametre kullanılmaktadır. Yüzme havuzu sensörünü bağlamadan bu menü çıkmamaktadır. Sabit sıcaklıkta su devresi için istediğiniz sıcaklık değerini ise Konfigürasyon sayfasında ilgili H girişi ayarını takip eden parametrede ayarlayabilirsiniz.

19 Sıcaklık değerleri, H girişi atamalarını tamamladıktan sonra havuz ve sabit sıcaklık devresine su gönderecek olan pompaların atamalarını yapmak kalıyor. Bunun için aşağıdaki resimleri inceleyiniz.

OEM ürünleri Sık Sorulan Sorular Baskı 2

OEM ürünleri Sık Sorulan Sorular Baskı 2 OEM ürünleri Sık Sorulan Sorular Baskı 2 For internal use only Boyler, radyatör devresi ve güneş enerjisinden oluşan bir sistemimiz var. Burada, boyler yeterli sıcaklığa ulaştığında, güneş enerjisinden

Detaylı

OEM ürünleri. LMS Pratik bilgiler kitapçığı

OEM ürünleri. LMS Pratik bilgiler kitapçığı OEM ürünleri LMS Pratik bilgiler kitapçığı 03.12.2014 LMS14 kazan kontrol kartlarında yapılması gereken pratik ayarlamalar 1- Mühendis sayfasına erişerek aşağıdaki ayarlamaları yaptığınızda, daha sağlıklı

Detaylı

OEM ürünleri Sık Sorulan Sorular Ağustos 2014

OEM ürünleri Sık Sorulan Sorular Ağustos 2014 OEM ürünleri Sık Sorulan Sorular Ağustos 2014 For internal use only Soru: 3 adet çelik kazanlı kaskad sistemimiz var. Burada, kazanların gidiş hattı üzerinde yoğuşmayı önlemek için 3 yollu vana ile geri

Detaylı

OEM ürünleri Sık Sorulan Sorular Baskı 4

OEM ürünleri Sık Sorulan Sorular Baskı 4 OEM ürünleri Sık Sorulan Sorular Baskı 4 For internal use only İçindekiler 1- RVS kazan kontrol cihazında 127 no lu Lejyonella hatasının giderilmesi 2- Brulörlü kazanlarda brulörün 1inci kademe çıkışının

Detaylı

RVS DEVREYE. 07.Mart.2013 ALMA KİTABI

RVS DEVREYE. 07.Mart.2013 ALMA KİTABI RVS DEVREYE 07.Mart.2013 ALMA KİTABI İçindekiler Menülere erişim.... 1 Mühendis sayfasına girilmesi ve ayarların yapılması.... 3 Mühendis parametrelerinin ayarlanması.. 3 Gün, zaman saati ayarı. 3 Operatör

Detaylı

OEM ürünleri Sık Sorulan Sorular. Baskı 6

OEM ürünleri Sık Sorulan Sorular. Baskı 6 OEM ürünleri Sık Sorulan Sorular Baskı 6 İçindekiler 1- A serisi LMS14 kazan kontrol kartında, modülasyonlu pompa kontrolünü nasıl yapabiliriz? 2- AVS75.390 ilave modül ile üç yollu vana kontrolü yapıyoruz.

Detaylı

LMS14... DEVREYE ALMA KİTABI

LMS14... DEVREYE ALMA KİTABI LMS14... DEVREYE ALMA KİTABI 05.12.2014 2 İçindekiler Menülere erişim.... 5 Mühendis sayfasına girilmesi ve ayarların yapılması.... 6 Mühendis parametrelerinin ayarlanması.. 7 Gün, zaman saati ayarı. 7

Detaylı

RVS63.283 Kazan kontrol ünitesi

RVS63.283 Kazan kontrol ünitesi RVS63.283 Kazan kontrol ünitesi 1. Zaman programı ile sisteminizi kontrol edebilir, gün içinde 3 defa cihazı aç kapa yaptırabilirsiniz. Çalışmasını istediğiniz saatlerde cihazınız belirlediğiniz konfor

Detaylı

Sık sorulan sorular? Haziran 2014

Sık sorulan sorular? Haziran 2014 Sık sorulan sorular? Haziran 2014 Boyler i 50 dereceye ayarlıyorum. Bu sıcaklığa ulaşıyor ancak kazan çalışmaya devam ediyor. 3 yollu vanalı bir sistem var. Sistem boyler için çalıştığında, ısıtma devresinde

Detaylı

OEM ürünleri Sık Sorulan Sorular. Baskı 7

OEM ürünleri Sık Sorulan Sorular. Baskı 7 OEM ürünleri Sık Sorulan Sorular Baskı 7 İçindekiler 1- LMS14 kazan kontrol kartında hava atma fonksiyonunu nasıl kullanabilirim? 2- LMS14 kazan kontrol kartında tesisattaki su basıncını 8327 no lu parametre

Detaylı

6304 5401 04/2001 TR Kullanıcı için. Kullanma Kılavuzu. Fonksiyon modülü FM 443 Güneş modülü. Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz

6304 5401 04/2001 TR Kullanıcı için. Kullanma Kılavuzu. Fonksiyon modülü FM 443 Güneş modülü. Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz 6304 5401 04/2001 TR Kullanıcı için Kullanma Kılavuzu Fonksiyon modülü FM 443 Güneş modülü Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz Yayımlayan Bu cihaz ilgili norm ve yönetmelikler tarafından istenen şartları

Detaylı

Komple sistem çözümleri. Daha fazla oda konforu için en iyi sistem çözümleri. Ürün Seçimleri

Komple sistem çözümleri. Daha fazla oda konforu için en iyi sistem çözümleri. Ürün Seçimleri Not Daha fazla oda konforu için en iyi sistem çözümleri Siemens, kazan kontrol ürünleri alanında uzun yıllara dayanan deneyimini kullanarak tanınmış müşterileriyle yakın ilişki içinde ısıtma kontrol sistemlerinde

Detaylı

gereken zonlar desteklenebilmektedir.

gereken zonlar desteklenebilmektedir. Premix teknolojisi nedi Kullanılan otomatik devir ayarlı fan sayesind optimum gaz-hava karışımı ile her kapasited yüksek verim elde edilen teknolojiye premix teknolojisi denir. Bu teknoloji ile yüksek

Detaylı

Kullanma Kılavuzu. FM443 Güneş enerjisi modülü. Fonksiyon Modülü. Kullanıcı için. Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz 6 720 615 874-03/2008 TR

Kullanma Kılavuzu. FM443 Güneş enerjisi modülü. Fonksiyon Modülü. Kullanıcı için. Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz 6 720 615 874-03/2008 TR Kullanma Kılavuzu Fonksiyon Modülü FM443 Güneş enerjisi modülü Kullanıcı için Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz 6 720 615 874-03/2008 TR Içindekiler 1 Emniyet....................................... 3

Detaylı

FİYAT LİSTESİ. Duvar Tipi Yoğuşmalı Kazanlar. Viwa

FİYAT LİSTESİ. Duvar Tipi Yoğuşmalı Kazanlar. Viwa FİYAT LİSTESİ Duvar Tipi lar Viwa 50-150 Viwa 90-115-125-150 kw Viwa 50-65 kw Duvar Tipi lar KM0950000201004001 Viwa 50 Duvar Tipi 50 kw Kapasiteli, Premix ve Gaz Adaptif Sistemli 1.886 Eur KM0965000201004001

Detaylı

ISITMA Fiyat Listesi 2015. 1 Ocak 2015 tarihinden itibaren geçerlidir.

ISITMA Fiyat Listesi 2015. 1 Ocak 2015 tarihinden itibaren geçerlidir. ISITMA Fiyat Listesi 2015 1 Ocak 2015 tarihinden itibaren geçerlidir. 1 Sayfa Lago 0321 Isı Kontrol Paneli E8.4401 Kaskad Kontrol Paneli Lago SG Solar Kontrol Paneli 3 4 6 Arda ÜLGEN 2 Heating controllers

Detaylı

6304 5423 06/2000 TR Kullanıcı için. Kullanma Kılavuzu. Fonksiyon modülü FM 445. Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz

6304 5423 06/2000 TR Kullanıcı için. Kullanma Kılavuzu. Fonksiyon modülü FM 445. Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz 6304 5423 06/2000 TR Kullanıcı için Kullanma Kılavuzu Fonksiyon modülü FM 445 Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz Önsöz Önemli genel kullanım tavsiyeleri Teknik cihazlar, sadece maksadına uygun olarak ve

Detaylı

FİYAT LİSTESİ Kasım Duvar Tipi Yoğuşmalı Kazanlar. Viwa

FİYAT LİSTESİ Kasım Duvar Tipi Yoğuşmalı Kazanlar. Viwa FİYAT LİSTESİ Kasım 2018 Duvar Tipi lar Viwa 50-150 Viwa 90-115-125-150 kw Viwa 50-65 kw Duvar Tipi lar KM0950000201004001 Viwa 50 Duvar Tipi 50 kw Kapasiteli, Premix ve Gaz Adaptif Sistemli 2.210 Eur

Detaylı

FİYAT LİSTESİ Ekim Duvar Tipi Yoğuşmalı Kazanlar. Viwa

FİYAT LİSTESİ Ekim Duvar Tipi Yoğuşmalı Kazanlar. Viwa FİYAT LİSTESİ Ekim 2018 Duvar Tipi lar Viwa 50-150 Viwa Viwa 90-115-125-150 kw 50-65 kw Duvar Tipi lar Fiyat Ürün Kodu Ürün Adı Ürün Açıklaması KM0950000201004001 Viwa 50 Duvar Tipi 50 kw Kapasiteli, Premix

Detaylı

PASLANMAZ ÇELİK EŞANJÖR & GENİŞ ÜRÜN YELPAZESİ

PASLANMAZ ÇELİK EŞANJÖR & GENİŞ ÜRÜN YELPAZESİ PASLANMAZ ÇELİK EŞANJÖR & GENİŞ ÜRÜN YELPAZESİ Duvar Tipi Yer Tipi Sessiz çalışma (25 db) sınıf 5 D 95 n C KASKAD İLE 2640kW a KADAR GÜÇ Merkezi sistem için üretilmiş olan akte.mix serisi kazanlar binaların

Detaylı

TEKNİK ARIZA TABLOSU

TEKNİK ARIZA TABLOSU TEKNİK ARIZA TABLOSU Kombi Durumu Arıza Muhtemel nedeni Çözüm Brülör ateşlenmiyor Gaz beslemesi arızası Gaz basıncını kontrol Gaz besleme vanasını veya gaz şebekesi emniyet valfi müdahalesini kontrol Gaz

Detaylı

ALDENS YOĞUŞMALI KAZANLAR VE AKSESUARLARI

ALDENS YOĞUŞMALI KAZANLAR VE AKSESUARLARI Sayfa No : 1 NOMİNAL KAPASİTE TİPİ ARALIĞI (kw-50/30 C) FİYATLAR ( ) ALDENS LİDER VE TAKİPÇİ KAZANLAR 58.60.009.0030 ALDENS 65 L 13-65 1.847 1.921 1.958 2.032 TÜRKİYE 58.60.009.0031 ALDENS 65 T 13-65 1.770

Detaylı

Kullanma Kılavuzu. Fonksiyon Modülü SM10 EMS için Güneş Enerjisi Modülü. Kullanıcı için. Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz 7 747 006 086 05/2006 TR

Kullanma Kılavuzu. Fonksiyon Modülü SM10 EMS için Güneş Enerjisi Modülü. Kullanıcı için. Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz 7 747 006 086 05/2006 TR Kullanma Kılavuzu Fonksiyon Modülü SM10 EMS için Güneş Enerjisi Modülü Kullanıcı için Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz 7 747 006 086 05/2006 TR İçindekiler 1 Emniyetiniz İçin.................................

Detaylı

6303 5765 10/2004 TR Kullanıcı için. Kullanma Kılavuzu. Fonksiyon modülü SM10 EMS için Solar Modül. Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz

6303 5765 10/2004 TR Kullanıcı için. Kullanma Kılavuzu. Fonksiyon modülü SM10 EMS için Solar Modül. Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz 6303 5765 10/2004 TR Kullanıcı için Kullanma Kılavuzu Fonksiyon modülü SM10 EMS için Solar Modül Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz İçindekiler 1 Emniyetiniz İçin................................. 3 1.1

Detaylı

1 Direkt Isıtma Devresi, Boyler ve Sıcak Su Resirkülasyon Pompası (Z-Pompa) Kontrolü

1 Direkt Isıtma Devresi, Boyler ve Sıcak Su Resirkülasyon Pompası (Z-Pompa) Kontrolü viesmann Sistem Kapasitesi Ürün Tanımı Basınç Sınıfı Kazanlar Pompa Setleri Toplam kw Sip. No. Sip. No. kcal/h bar Liste Fiyatı Liste Fiyatı Liste Fiyatı 98 84.300 120 103.200 160 137.600 198 170.300 240

Detaylı

AIRFEL AMBASSADOR FİYAT LİSTESİ

AIRFEL AMBASSADOR FİYAT LİSTESİ AMBASSADOR FİYAT LİSTESİ Tavsiye Edilen Perakende Satış Listeleri Ambassador Duvar Tipi Kazan Kontrol Aksesuarları Baca Aksesuarları Genleşme Tankı Denge Kabı Hidrolik Kit Hava Ayırıcı Tortu ve Pislik

Detaylı

BOYLERLER. Paslanmaz Çelik Boyler PASLANMAZ ÇELİK BOYLERLER UB INOX SERİSİ UB INOX 80-2 UB INOX 120-2 UB INOX 200-2 UB INOX SOLAR 200-2

BOYLERLER. Paslanmaz Çelik Boyler PASLANMAZ ÇELİK BOYLERLER UB INOX SERİSİ UB INOX 80-2 UB INOX 120-2 UB INOX 200-2 UB INOX SOLAR 200-2 BOYLERLER PASLANMAZ ÇELİK BOYLERLER Paslanmaz Çelik Boyler UB INOX SERİSİ UB INOX 80-2 UB INOX 120-2 UB INOX 200-2 80, 120 ve 200 Litre Kapasiteli Paslanmaz Çelik Boylerler Genel Özellikler İmmergas ın

Detaylı

Merkezi Isıtma Sistemleri

Merkezi Isıtma Sistemleri Merkezi Isıtma Sistemleri De Dietrich - Duvar Tipi Yoğuşmalı Kazanlar MCA Serisi Duvar Tipi Yoğuşmalı Kazanlar Ürün Kodu Ürün Açıklaması Isıtma Kapasitesi (kw) 1000136040 * MCA 35 35 kw 2,600.00 9052000000

Detaylı

MEKSİS KAZAN KONTROL PANELLERİ

MEKSİS KAZAN KONTROL PANELLERİ MEKSİS KAZAN KONTROL PANELLERİ 1-ÇİFT TERMOSTATLI KAZAN PANELİ Brülör 1. ve 2. kademeye kumanda eder. Kazan suyu sıcaklığını gösterir. Kazan basıncını gösterir. Ayarlanan limit sıcaklıkta sistemi kitler.

Detaylı

AIRFEL AMBASSADOR FİYAT LİSTESİ

AIRFEL AMBASSADOR FİYAT LİSTESİ AIRFEL AMBASSADOR FİYAT LİSTESİ Tavsiye Edilen Perakende Satış Listeleri Ambassador Duvar Tipi Kazan Kontrol Aksesuarları Baca Aksesuarları Genleşme Tankı Denge Kabı Hidrolik Kit Hava Ayırıcı Tortu ve

Detaylı

AQ2000 DIŞ HAVA KOMPANZASYON PANELİ

AQ2000 DIŞ HAVA KOMPANZASYON PANELİ Honeywell AQ00 DIŞ HAVA KOMPANZASYON PANELİ ÖZELLİKLER ÜRÜN SPESİFİKASYONU Kolay kullanımı sağlayan dijital kontrol teknolojisi. Isıtma sistemlerinde dış hava kompanzasyonu. Çeşitli sistem uygulamaları.

Detaylı

TEKNİK ARIZA TABLOSU

TEKNİK ARIZA TABLOSU TEKNİK ARIZA TABLOSU Kombi Durumu Arıza Muhtemel nedeni Çözüm Brülör ateşlenmiyor Gaz bezlemesi arızası Gaz basıncını kontrol Gaz besleme ventilini veya gaz şebekesi emniyet valfi müdahalesini kontrol

Detaylı

Merkezi Isıtma Sistemleri

Merkezi Isıtma Sistemleri Merkezi Isıtma Sistemleri De Dietrich - Duvar Tipi Yoğuşmalı Kazanlar MCA Serisi Duvar Tipi Yoğuşmalı Kazanlar Ürün Kodu Ürün Açıklaması Isıtma Kapasitesi (kw) Peşin Fiyat ( /Adet) 1000136040 * MCA 35

Detaylı

Solar kontrolör RWD32S

Solar kontrolör RWD32S Solar Kontrolör Solar kontrolör RWD32S. Solar termal market 07 Kullanılan Solar kollektörler 2007* Dünya da Avrupa da *Source: ESTIF 2008 Sayfa 2 Mayis, 2010 Solar market trendi-2007 İşletilen Solar termal

Detaylı

Duvar Tipi Yoğuşmalı 1/5 modulasyonlu, Kaskad Montaj yapılabilen, Paslanmaz Çelik Ana Eşanjörlü, Premix brülörlü kazanlar

Duvar Tipi Yoğuşmalı 1/5 modulasyonlu, Kaskad Montaj yapılabilen, Paslanmaz Çelik Ana Eşanjörlü, Premix brülörlü kazanlar DUVAR TİPİ KAZANLAR Duvar Tipi Yoğuşmalı 1/5 modulasyonlu, Kaskad Montaj yapılabilen, Paslanmaz Çelik Ana Eşanjörlü, Premix brülörlü kazanlar GENUS PREMIUM EVO HP 45-65 3581415 Genus Premium HP EVO 45

Detaylı

TEKNİK ARIZA TABLOSU

TEKNİK ARIZA TABLOSU TEKNİK ARIZA TABLOSU Kombi Durumu Arıza Muhtemel nedeni Çözüm Brülör ateşlenmiyor Gaz bezlemesi arızası Gaz basıncını Gaz besleme ventilini veya gaz şebekesi emniyet valfi müdahalesini Gaz valfi bağlı

Detaylı

Gerekli bağlantıları yapıp, ACS420 V3.03 programını çalıştırınız. Program açıldığında, LMS14 ün içindeki parametrelerin okunmasını bekleyiniz.

Gerekli bağlantıları yapıp, ACS420 V3.03 programını çalıştırınız. Program açıldığında, LMS14 ün içindeki parametrelerin okunmasını bekleyiniz. Gerekli bağlantıları yapıp, ACS420 V3.03 programını çalıştırınız. Program açıldığında, LMS14 ün içindeki parametrelerin okunmasını bekleyiniz. Aşağıdaki pencereyi gördükten sonra cihazınız parametre ayarı

Detaylı

Genel: Bu aksesuar, F1345 ısı pompası kullanımında ısıtma ve birbirinden bağımsız olarak soğutma üretim kontrolünü mümkün kılar.

Genel: Bu aksesuar, F1345 ısı pompası kullanımında ısıtma ve birbirinden bağımsız olarak soğutma üretim kontrolünü mümkün kılar. 1 Genel: Bu aksesuar, F1345 ısı pompası kullanımında ısıtma ve birbirinden bağımsız olarak soğutma üretim kontrolünü mümkün kılar. Soğutma için bu aksesuar ile birlikte (sistem çözümüne bağlı olarak),

Detaylı

SOLAR 42. Kurulum Kılavuzu SOLAR 42 NIBE F1145/F1345 IHB 1218-2 031887 LEK

SOLAR 42. Kurulum Kılavuzu SOLAR 42 NIBE F1145/F1345 IHB 1218-2 031887 LEK SOR EK TR Kurulum Kılavuzu SOR NIE F/F IH - 0 G Kurulum Kılavuzu - SOR ileşenlerin yerleşimi Genel SOR, sadece F ve F ile uyumludur. Özellikleri; VPS solar destekli boyler sıcak su dolumu için kullanılabilir.

Detaylı

AIRFEL ISITMA FİYAT LİSTESİ

AIRFEL ISITMA FİYAT LİSTESİ AIRFEL ISITMA FİYAT LİSTESİ Tavsiye Edilen Perakende Satış Listeleri Kombi - Panel Radyatör Kombi Aksesuarları 1 Kombi Aksesuarları 2 Boyler Havlupan Radyatör Vanası Kombi - Panel Radyatör Tavsiye Edilen

Detaylı

Çalışma Sayfası1. Parametre Tanım Ayar aralığı/ayar değerleri Fabrika Ayarı Ayar 1 Hidrolik şema 0,0101,0102, n 0

Çalışma Sayfası1. Parametre Tanım Ayar aralığı/ayar değerleri Fabrika Ayarı Ayar 1 Hidrolik şema 0,0101,0102, n 0 Hidrolik Menü 1 Hidrolik şema 0,0101,0102, n 0 2 KSS pompası çıkışı ( KSS:kullanım sıcak suyu ) OFF KULLANILMIYOR 1 1 KSS sirkülasyon pompası 4 KSS resirkülasyon pompası (Z pompa) 5 KSS elektrikli ısıtıcı

Detaylı

Kullanma Kılavuzu FM456 FM457. Fonksiyon Modülü. Kullanıcı için. Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz 7 747 017 682-2008/03 TR

Kullanma Kılavuzu FM456 FM457. Fonksiyon Modülü. Kullanıcı için. Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz 7 747 017 682-2008/03 TR Kullanma Kılavuzu Fonksiyon Modülü FM456 FM457 Kullanıcı için Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz 7 747 017 682-2008/03 TR Içindekiler 1 Emniyet....................................... 3 1.1 Kullanım Kılavuzu

Detaylı

Kazan ve Alternatif Isıtma Sistemleri

Kazan ve Alternatif Isıtma Sistemleri Kazan ve Alternatif Isıtma Sistemleri Sıcak su kazanları, ısı pompaları, yoğuşmalı kazanlar için Answers for infrastructure. Daha fazla oda konforu için en iyi sistem çözümleri Siemens, kazan kontrol ürünleri

Detaylı

Smile Dijital Kontrolör. Evrim Olçum 2009

Smile Dijital Kontrolör. Evrim Olçum 2009 Smile Dijital Kontrolör Evrim Olçum 2009 SDC Nedir? Smile Digital Controller (SDC) Farklı sistemlere uyarlanabilen, enerji verimli, ısıtma sistemi kontrolörü. Basit yapılandırma, hızlı montaj, kolay kullanım

Detaylı

viesmann Yoğuşmalı Kazan ve Kaskad Sistemler 19 Eylül 2016

viesmann Yoğuşmalı Kazan ve Kaskad Sistemler 19 Eylül 2016 Pos Ürün tanımı Kontrol paneli Boyler Yakıt Sipariş No. Liste fiyatı 1 Vitodens 200-W, 26/29 kw Vitotronic 100 Eşanjörlü D.gaz/LPG B2KB084 2.305,00 2 Vitodens 200-W, 26/29 kw Vitotronic 200 Eşanjörlü D.gaz/LPG

Detaylı

İçindekiler THISION L ECO. THISION L ECO kw 130-1,100 kw TRIGON XL kw 300-4,600 kw R R ,890 kw 1,2-15 mw.

İçindekiler THISION L ECO. THISION L ECO kw 130-1,100 kw TRIGON XL kw 300-4,600 kw R R ,890 kw 1,2-15 mw. Fiyat Listesi 2018 İçindekiler THISION L ECO TRIGON XL R3400 - R3600 65-130 kw Sayfa 10 Yüksek verim Düşük emisyon Modüler konsept Akıllı kontrol Kompakt tasarım 4,6 mw a kadar kaskad sistemler %110,4

Detaylı

RWD Solar Teknik Sunum

RWD Solar Teknik Sunum RWD SOLAR RWD Solar Teknik Sunum Copyright Siemens AG 2010. All rights reserved. Multi-montaj çözümü Ray veya vida ile panel içine montaj Ön panel montajı DIN raylı sistemle modüler panel içi montaj IP20

Detaylı

Ürün yelpazemiz. Sistem kontrol panelleri Güneş enerjisi istasyonları VBus aksesuarları

Ürün yelpazemiz. Sistem kontrol panelleri Güneş enerjisi istasyonları VBus aksesuarları Ürün yelpazemiz Kalorifer ve Güneşle Isıtma ile ilgili tüm otomatik kontrol sistemleri Sistem kontrol panelleri Güneş enerjisi istasyonları VBus aksesuarları Yetkili Satıcı: www.aknur.com Üretici Firma:

Detaylı

NibeSplit Hava Kaynaklı Isı Pompaları ve Daikin Altherma Hava Kaynaklı Isı Pompaları Teknik Karşılaştırmaları 2014-05-19 1

NibeSplit Hava Kaynaklı Isı Pompaları ve Daikin Altherma Hava Kaynaklı Isı Pompaları Teknik Karşılaştırmaları 2014-05-19 1 NibeSplit Hava Kaynaklı Isı Pompaları ve Daikin Altherma Hava Kaynaklı Isı Pompaları Teknik Karşılaştırmaları 2014-05-19 1 Kurulum ve çalıştırma Kurulum için gerekli zaman ve maliyet Isı pompası kontrolörü

Detaylı

63006100 02/00. Kullanma kılavuzu. Kontrol ünitesi Logasol DBS 2.3-5 ve DBS 2.3-10. Lütfen saklayınız! Buderus Grubu

63006100 02/00. Kullanma kılavuzu. Kontrol ünitesi Logasol DBS 2.3-5 ve DBS 2.3-10. Lütfen saklayınız! Buderus Grubu 63006100 02/00 Kullanma kılavuzu Kontrol ünitesi Logasol DBS 2.3-5 ve DBS 2.3-10 Lütfen saklayınız! İçindekiler 1. Giriş...3 2. Geri Toplama kablı sistem şeması...3 3 Kumanda modülüne ait bilgiler...4

Detaylı

SAVEL Gas Alarm Sistemleri

SAVEL Gas Alarm Sistemleri SAVEL Gas Alarm Sistemleri 1 GAS2000+ DEDEKTÖR KONTROL SİSTEMİ GAS2000+ Dedektör Kontrol Sistemi maksimum 30 Adet dedektörün bağlanabileceği ve durumlarının görülebileceği alarm sistemidir. Sistem 320x240

Detaylı

Montaj kılavuzu. Oda termostatı EKRTWA

Montaj kılavuzu. Oda termostatı EKRTWA 1 1 2 2 60 mm/2.36 inch 87 mm/3.43 inch ±1.5 m ±60 inch >0.2 m >8 inch 3 34 mm/1.34 inch 125 mm/4.92 inch 3 İngilizce metin asıl talimattır. Diğer diller asıl talimatların çevirileridir. İçindekiler 1.

Detaylı

KAZAN KONTROL PANELLERİ KONTROL PANELİ ODA ÜNİTESİ ODA ÜNİTESİ KULLANIM KILAVUZU

KAZAN KONTROL PANELLERİ KONTROL PANELİ ODA ÜNİTESİ ODA ÜNİTESİ KULLANIM KILAVUZU KAZAN KONTROL PANELLERİ AVS.37 KONTROL PANELİ QAA75 /QAA78 ODA ÜNİTESİ QAA55 ODA ÜNİTESİ KULLANIM KILAVUZU 1. Özet Bu kullanım kılavuzu aşağıdaki tabloda gösterilen ürünlerin montaj, kurulum ve devreye

Detaylı

WT-02 HP KABLOSUZ ODA TERMOSTATI KULLANMA KILAVUZU

WT-02 HP KABLOSUZ ODA TERMOSTATI KULLANMA KILAVUZU WT-02 HP KABLOSUZ ODA TERMOSTATI KULLANMA KILAVUZU WT-02 HP, kablolu bağlantıya ihtiyaç duymadan, normal bir çalışma ortamında termostatla verici arasında 30 m.ye kadar radyofrekans iletişimi sağlayarak

Detaylı

MCX UZAK EKRAN BAĞLANTI KILAVUZU

MCX UZAK EKRAN BAĞLANTI KILAVUZU MCX UZAK EKRAN BAĞLANTI KILAVUZU İçindekiler Bağlantı... 3 İlk Ayar... 4 MCX kontrol kartı ayarı... 4 Uzak ekranın ayarı... 5 Kontrol... 6 Son Ayar... 7 Hata kodları & Çözümleri... 9 Bağlantı MCX kontrol

Detaylı

AIRFEL ISITMA FİYAT LİSTESİ

AIRFEL ISITMA FİYAT LİSTESİ AIRFEL ISITMA FİYAT LİSTESİ Tavsiye Edilen Perakende Satış Listeleri Kombi - Panel Radyatör Kombi Aksesuarları 1 Kombi Aksesuarları 2 Boyler Havlupan Radyatör Vanası Bayi Alış Listeleri Kombi - Panel Radyatör

Detaylı

viesmann Yoğuşmalı Duvar Tipi Kazanlar 01 Mart 2017

viesmann Yoğuşmalı Duvar Tipi Kazanlar 01 Mart 2017 Pos Ürün tanımı Kontrol paneli Boyler Yakıt Sipariş No. Liste fiyatı 1 Vitodens 200-W, 26/29 kw Vitotronic 100 Eşanjörlü D.gaz/LPG B2KB084 2.392,00 2 Vitodens 200-W, 26/29 kw Vitotronic 200 Eşanjörlü D.gaz/LPG

Detaylı

Isı Pompası Otel Uygulamaları Eğitim Sunumu 23.01.2015 ANTALYA

Isı Pompası Otel Uygulamaları Eğitim Sunumu 23.01.2015 ANTALYA Isı Pompası Otel Uygulamaları Eğitim Sunumu 23.01.2015 ANTALYA Isı Pompası Nedir? Normalde Isı; diğer tüm enerji çeşitlerinde de olduğu gibi yüksek yoğunluklu kısımdan düşük yoğunluklu kısma doğru ilerleme

Detaylı

Montaj Kılavuzu. Logamax plus. Kaskad Ünitesi GB162-65/80/100. Uygulayıcı için. Montajdan önce dikkatle okuyunuz. 7215 6900 (2011/02) TR

Montaj Kılavuzu. Logamax plus. Kaskad Ünitesi GB162-65/80/100. Uygulayıcı için. Montajdan önce dikkatle okuyunuz. 7215 6900 (2011/02) TR Montaj Kılavuzu Kaskad Ünitesi 7214 6000-000.1TD Logamax plus GB162-65/80/100 Uygulayıcı için Montajdan önce dikkatle okuyunuz. 7215 6900 (2011/02) TR Ürüne Genel Bakış Ürüne Genel Bakış 9 1 7 A2 5 A1

Detaylı

Montaj kılavuzu. Oda termostatı EKRTW

Montaj kılavuzu. Oda termostatı EKRTW 1 1 2 2 60 87 ±1.5 m >0.2 m 3 34 125 3 İçindekiler 1. Giriş...1 2. montajı...2 3. Kurucu menüsünde kodların ayarlanması...5 4. Teknik özellikler...9 1. Giriş Üniteyi çalıştırtmadan önce bu kılavuzu dikkatlice

Detaylı

Elektronik Kurtarma Sistemleri KULLANIM KILAVUZU V - 2.0

Elektronik Kurtarma Sistemleri KULLANIM KILAVUZU V - 2.0 Elektronik Kurtarma Sistemleri KULLANIM KILAVUZU V - 2.0 SKY ELEVATOR KATA GETİRME SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU VE ÖZELLİKLERİ BU BELGE KULLANICILAR İÇİN KILAVUZ OLMASI AMACIYLA HAZIRLANMIŞTIR SKY ELEVATOR

Detaylı

Harmony-D Hermetik Kombi

Harmony-D Hermetik Kombi Harmony-D Hermetik Kombi Dijital ekranlı, yüksek verimli ve kullanıcı dostu Yeni Harmony-D Kombi ALARKO NUN KOMBIDE YENI TASARIM VIZYONUNUN SON ÖRNEĞI... Kontrol paneli çevresinde modern LED ışıklandırma

Detaylı

RVS43.. RVS63.. AVS75.. AVS37.. QAA75.. QAA78.. QAA55.. Albatros 2 Kazan kontrol ünitesi Kullanıcı kılavuzu. Siemens Schweiz AG HVAC Ürünleri

RVS43.. RVS63.. AVS75.. AVS37.. QAA75.. QAA78.. QAA55.. Albatros 2 Kazan kontrol ünitesi Kullanıcı kılavuzu. Siemens Schweiz AG HVAC Ürünleri Albatros 2 Kazan kontrol ünitesi Kullanıcı kılavuzu RVS43.. RVS63.. AVS75.. AVS37.. QAA75.. QAA78.. QAA55.. İçindekiler 1 Özet... 9 1.1 Ürün özeti... 10 1.1.1 Topoloji... 10 2 Güvenlik uyarıları... 12

Detaylı

AIRFEL ISITMA FİYAT LİSTESİ

AIRFEL ISITMA FİYAT LİSTESİ AIRFEL ISITMA FİYAT LİSTESİ Tavsiye Edilen Perakende Satış Listeleri Kombi - Panel Radyatör Kombi Aksesuarları 1 Kombi Aksesuarları 2 Boyler Havlupan Radyatör Vanası Kombi - Panel Radyatör Tavsiye Edilen

Detaylı

DUVAR TİPİ YOĞUŞMALI KAZAN ve KASKAD SİSTEMLERİ

DUVAR TİPİ YOĞUŞMALI KAZAN ve KASKAD SİSTEMLERİ DUVAR TİPİ YOĞUŞMALI KAZAN ve KASKAD SİSTEMLERİ 80-2400 kw ISITMA GÜCÜ ARALIĞI PREMIX YOĞUŞMA TEKNOLOJİSİ İLE YÜKSEK VERİMLİ ENERJİ ÜRETİMİ www.ecodense.com DÜŞÜK NOx ve CO EMİSYON ORANLARI İLE ÇEVRE DOSTU

Detaylı

Montaj kılavuzu. Oda termostatı EKRTW

Montaj kılavuzu. Oda termostatı EKRTW 1 1 2 2 60 87 ±1.5 m >0.2 m 3 34 125 3 İçindekiler Üniteyi çalıştırtmadan önce bu kılavuzu dikkatlice okuyun. Bir kenara atmayın. İleride başvurmak üzere arşivinizde saklayın. Ekipmanın veya aksesuarların

Detaylı

KULLANIM TALIMATI NIBE SPLIT ACVM , AMS 10

KULLANIM TALIMATI NIBE SPLIT ACVM , AMS 10 NIBE SPLIT KULLANIM TALIMATI NIBE SPLIT ACVM 10-270, AMS 10 LEK KLE LEK Genel iç hava sıcaklığı birçok faktörden etkilenir. Güneşten, insanlardan ve beyaz eşyalardan gelen ısı genelde yılın sıcak dönemlerinde

Detaylı

DERS BİLGİ FORMU. Merkezi Isıtma Gaz ve Tesisat Teknolojisi Alan Ortak

DERS BİLGİ FORMU. Merkezi Isıtma Gaz ve Tesisat Teknolojisi Alan Ortak BİLGİ FORMU Dersin Adı Alan Meslek/Dal Dersin Okutulacağı Dönem/Sınıf/Yıl Süre Dersin Amacı Dersin Tanımı Dersin Ön Koşulları Ders İle Kazandırılacak Yeterlikler Dersin İçeriği Yöntem ve Teknikler Eğitim

Detaylı

Confeo Plus

Confeo Plus www.eca.com.tr Confeo Plus CONFEO PLUS Dicom, Digitally Controlled Combustion kelimelerinin kısaltmasıdır. Dicom, konvansiyonel (yoğuşmasız) kombiler için geliştirilmiş bir elektronik kontrol sistemidir.

Detaylı

elektrikli ısıtıcılar electric heaters KURULUM TALİMATI PLASTİK ELEKTRİKLİ ISITICI Elektrikli ısıtıcıyı resimde gösterilen şekilde, içerisinde daima su bulunmasını temin etmek üzere, yatay olarak monte

Detaylı

VIESMANN. Montaj Kılavuzu VITODENS 200-W. Yetkili uzman tesisatçı için

VIESMANN. Montaj Kılavuzu VITODENS 200-W. Yetkili uzman tesisatçı için Montaj Kılavuzu Yetkili uzman tesisatçı için VIESMANN Vitodens 200-W Tip WB2C, 26 ve 35 kw Gaz yakıtlı duvar tipi yoğuşmalı kazan Doğalgaz ve LPG (Propan) uygulaması VITODENS 200-W 5/2010 Emniyet uyarıları

Detaylı

Eşanjör Kontrolü Uygulamaları

Eşanjör Kontrolü Uygulamaları L-ION İçindekiler Giriş...1 Isıtma Eşanjörü Kontrol Senaryosu...2 Analog Giriş Parametreleri...2 Dijital Giriş Parametreleri...3 Analog Oransal ve Yüzer Çıkış Parametreleri...3 Kontrol Tanımı Parametreleri...4

Detaylı

BUDERUS GB162 SERİSİ DUVAR TİPİ YOĞUŞMALI KAZAN FİYAT LİSTESİ

BUDERUS GB162 SERİSİ DUVAR TİPİ YOĞUŞMALI KAZAN FİYAT LİSTESİ BUDERUS GB112 SERİSİ DUVAR TİPİ YOĞUŞMALI FİYAT LİSTESİ Açıklama Kapasite [kcal/h] * 29 kw ve 43 kw kazanlar, 3 bar emniyet ventili üzerinde montajlı halde teslim edilmektedir. * Logamatic 4000 Panel kullanıldığında,

Detaylı

Kullanma Kılavuzu. Gaz Yakıtlı Özel Kazan Logano GE434 / Logano plus GB434 (Atmosferik Brülörlü) 6301 0181 05/2000 TR Kullanıcı için

Kullanma Kılavuzu. Gaz Yakıtlı Özel Kazan Logano GE434 / Logano plus GB434 (Atmosferik Brülörlü) 6301 0181 05/2000 TR Kullanıcı için 6301 0181 05/2000 TR Kullanıcı için Kullanma Kılavuzu Gaz Yakıtlı Özel Kazan Logano GE434 / Logano plus GB434 (Atmosferik Brülörlü) Kullanmadan önce dikkatlice okuyunuz! Önsöz Sayın Müşterimiz, Buderus'un

Detaylı

RVS43.. RVS63.. AVS75.. AVS37.. QAA75.. QAA78.. QAA55.. Albatros 2 Kazan kontrol ünitesi Kullanıcı kılavuzu. Siemens Schweiz AG HVAC Ürünleri

RVS43.. RVS63.. AVS75.. AVS37.. QAA75.. QAA78.. QAA55.. Albatros 2 Kazan kontrol ünitesi Kullanıcı kılavuzu. Siemens Schweiz AG HVAC Ürünleri Albatros 2 Kazan kontrol ünitesi Kullanıcı kılavuzu RVS43.. RVS63.. AVS75.. AVS37.. QAA75.. QAA78.. QAA55.. İçindekiler 1 Özet... 9 1.1 Ürün özeti... 10 1.1.1 Topoloji... 10 2 Güvenlik uyarıları... 12

Detaylı

Smile HERŞEY KONTROL ALTINDA. Hepsi bir arada ısıtma kontrolörü

Smile HERŞEY KONTROL ALTINDA. Hepsi bir arada ısıtma kontrolörü Smile HERŞEY KONTROL ALTINDA Hepsi bir arada ısıtma kontrolörü Hepsi bir arada ısıtma kontrolörü Smile kontrolörler, güneş enerjisi, Özellikler katı yakıt, doğalgaz ve fuel-oil kazanları, n Birden fazla

Detaylı

VIESMANN VITOCAL 200-S Hava/su ısı pompası, split tipi 1,3-16,0 kw

VIESMANN VITOCAL 200-S Hava/su ısı pompası, split tipi 1,3-16,0 kw VIESMANN VITOCAL 200-S Hava/su ısı pompası, split tipi 1,3-16,0 kw Teknik Bilgi Föyü Sipariş No. ve Fiyatlar: Fiyat listesine bakınız. VITOCAL 200-S Tip AWB 201.B/AWB 201.C Dış ve iç mekan üniteli split

Detaylı

VIESMANN. Montaj Kılavuzu VITODENS 200-W. Yetkili uzman tesisatçı için. Vitodens 200-W Tip WB2C, 80 ve 105 kw Gaz yakıtlı duvar tipi yoğuşmalı kazan

VIESMANN. Montaj Kılavuzu VITODENS 200-W. Yetkili uzman tesisatçı için. Vitodens 200-W Tip WB2C, 80 ve 105 kw Gaz yakıtlı duvar tipi yoğuşmalı kazan Montaj Kılavuzu Yetkili uzman tesisatçı için VIESMANN Vitodens 200-W Tip WB2C, 80 ve 105 kw Gaz yakıtlı duvar tipi yoğuşmalı kazan VITODENS 200-W 6/2010 Emniyet uyarıları Cana ve mala gelebilecek zarar

Detaylı

Hermetik Kombi. Serena ÜSTÜN TEKNOLOJİ, EŞSİZ KONFOR, YÜKSEK PERFORMANS YENİ SERENA DA...

Hermetik Kombi. Serena ÜSTÜN TEKNOLOJİ, EŞSİZ KONFOR, YÜKSEK PERFORMANS YENİ SERENA DA... Hermetik Kombi Serena ÜSTÜN TEKNOLOJİ, EŞSİZ KONFOR, YÜKSEK PERFORMANS YENİ SERENA DA... Dijital ekranlı, yüksek verimli ve kullanıcı dostu Serena Kombi 25,8 kw ISITMA KAPASİTESİ 13,5 lt/dk KULLANIM SUYU

Detaylı

SMILE KULLANMA KLAVUZU

SMILE KULLANMA KLAVUZU SMILE KULLANMA KLAVUZU 0312 473 64 06 RMZ Kullanma klavuzu 1 İÇİNDEKİLER SDC OTOMATİK KONTROL ÜNİTESİ Güvenlik uyarıları 3 Kontrol panelinin çalıştırılması 4 Genel Tanımlar 5 Kontrol Ünitesi Ekranı 5 Kontrol

Detaylı

80/80'den 80/125 mm Adaptör - YOĞUŞMALI. 100/100 den 110/150 mm Adaptör - YOĞUŞMALI. 100/100 den 100/150 mm Adaptör - YOĞUŞMALI

80/80'den 80/125 mm Adaptör - YOĞUŞMALI. 100/100 den 110/150 mm Adaptör - YOĞUŞMALI. 100/100 den 100/150 mm Adaptör - YOĞUŞMALI AKSESUARLAR LİSTESİ 2015/2 MODELLER CLAS GENUS HP 45-65 85-150 3318613 SENSYS 80,00 3318586 Modülasyonlu Oda Sensörü 50,00 3318588 Dış Hava Sensörü 10,00 3318593 BUS BRIDGENET Kronotermostat 67,00 3318591

Detaylı

AIRFEL ISITMA FİYAT LİSTESİ

AIRFEL ISITMA FİYAT LİSTESİ 03.04.2017 AIRFEL ISITMA FİYAT LİSTESİ Tavsiye Edilen Perakende Satış Listeleri Kombi - Panel Radyatör Kombi Aksesuarları 1 Kombi Aksesuarları 2 Havlupan Kombi - Panel Radyatör Tavsiye Edilen Perakende

Detaylı

Naviels. DAXOM / Navidens. Yoğuşmalı Duvar Tipi Kazan. Yaşamınıza Yakışan Konfor ve Güven. Avrupa Birliği EEC 92/42 Standartlarına Göre

Naviels. DAXOM / Navidens. Yoğuşmalı Duvar Tipi Kazan. Yaşamınıza Yakışan Konfor ve Güven. Avrupa Birliği EEC 92/42 Standartlarına Göre Naviels DAXOM / Navidens Yoğuşmalı Duvar Tipi Kazan Yaşamınıza Yakışan Konfor ve Güven VERİMLİLİK ««««Avrupa Birliği EEC 92/42 Standartlarına Göre Yoğuşmalı Duvar Tipi Kazan DAXOM / Navidens GENEL ÖZELLİKLER

Detaylı

KURULUM ve KULLANIM KILAVUZU

KURULUM ve KULLANIM KILAVUZU ISITMA/SOĞUTMA OTOMASYON SİSTEMLERİ KURULUM ve KULLANIM KILAVUZU MODEL NO.: TH1149 TH1149SA TH1149SB TH1149RF TH1149MSA TH1149MSB DİKKAT : Cihazı kullanmadan önce bu kılavuzu okuyun ve daha sonra gerekli

Detaylı

Kombi - Panel Radyatör Tavsiye Edilen Perakende Fiyat Listesi - TL

Kombi - Panel Radyatör Tavsiye Edilen Perakende Fiyat Listesi - TL Kombi - Panel Radyatör Tavsiye Edilen Perakende Fiyat Listesi - TL Sirküler: 2012-02SP- 01.06.2012 Kapasite 120 gün Stok Kodu Model Tip kw kcal/h Vade Vade Vade Vade AIRFEL H3301211240110 DIGIFIX KB2-24CE

Detaylı

Proteus Premix. proteus_premix_brosur_nisan2017_3.indd 1

Proteus Premix.   proteus_premix_brosur_nisan2017_3.indd 1 www.eca.com.tr proteus_premix_brosur_nisan2017_3.indd 1 PROTEUS PREMİX, yoğuşma teknolojisiyle yüksek enerji tasarrufu sağlamakta ve aynı zamanda küçük boyutları, zarif görünümü ve ergonomik tasarımlı

Detaylı

SCOT. Gaz Adaptif Sistem. 1:5 Modülasyon Oranı. 3 Yıl Garanti. %107,5 Verim. Erp Uyumlu. 17 Farklı Emniyet Sistemi

SCOT. Gaz Adaptif Sistem. 1:5 Modülasyon Oranı. 3 Yıl Garanti. %107,5 Verim. Erp Uyumlu. 17 Farklı Emniyet Sistemi www.eca.com.tr Scot SCOT Safety COmbustion Technology kelimelerinin kısaltılmasıdır. Güvenli Yanma teknolojisi anlamına gelmektedir. SCOT, yoğuşmalı kombiler için geliştirilmiş hava/gaz bağlantısını birbirinden

Detaylı

Smile HERŞEY KONTROL ALTINDA. Hepsi bir arada ısıtma kontrolörü

Smile HERŞEY KONTROL ALTINDA. Hepsi bir arada ısıtma kontrolörü Smile HERŞEY KONTROL ALTINDA Hepsi bir arada ısıtma kontrolörü Hepsi bir arada ısıtma kontrolörü Smile kontrolörler, güneş enerjisi, katı yakıt, doğalgaz ve fuel-oil kazanları, ısı pompaları ve bölgesel

Detaylı

HERCULES CONDENSING. Hercules Condesing ABT 32 2 I Radyatör ve yerden ısıtma sistemli HER YIL BAKIM YAPTIRAN KULLANICILARA HEDİYE!

HERCULES CONDENSING. Hercules Condesing ABT 32 2 I Radyatör ve yerden ısıtma sistemli HER YIL BAKIM YAPTIRAN KULLANICILARA HEDİYE! 1998 den beri İtalya Kombi Pazar Lideri HERCULES CONDENSING Hercules Condensing 32 2 I 32 kw gücünde Yer tipi Çift serpantinli paslanmaz çelik boylerli Hazır güneş enerjisi bağlantısı Paslanmaz çelik eşanjörlü

Detaylı

Proteus Premix

Proteus Premix www.eca.com.tr PROTEUS PREMİX, yoğuşma teknolojisiyle yüksek enerji tasarrufu sağlamakta aynı zamanda küçük boyutları, zarif görünümü ve ergonomik tasarımlı kumanda paneli ile göze de hitap eden bir ürün

Detaylı

Ontrol E110 KONTROL PANELİ MÜHENDİSLİK KILAVUZU KP0048

Ontrol E110 KONTROL PANELİ MÜHENDİSLİK KILAVUZU KP0048 Ontrol E0 KONTROL PANELİ MÜHENDİSLİK KILAVUZU KP0048 GİRİŞ E0 Kontrol Paneli, bir dizi parametre ayarına dayanan basit konfigürasyon olanağıyla, çok geniş bir yelpazede kapsamlı otomatik kontrol çözümleri

Detaylı

RESOL OTOMATİK KONTROL CİHAZLARI 2014 FİYAT LİSTESİ

RESOL OTOMATİK KONTROL CİHAZLARI 2014 FİYAT LİSTESİ RESOL OTOMATİK KONTROL CİHAZLARI 2014 FİYAT LİSTESİ Sistem, şemalar ve ürünlerimiz hakkında daha geniş bilgi için lütfen > Markalar > RESOL sitesini inceleyiniz. SOLAR & SİSTEM KONTROL PANELLERİ BASİT

Detaylı

2015 FİYAT LİSTESİ - YENİLENEBİLİR ENERJİLER

2015 FİYAT LİSTESİ - YENİLENEBİLİR ENERJİLER 2015 LİSTESİ - YENİLENEBİLİR ENERJİLER Versiyon: 2015 - I Güncelleme: 01.01.2015 BUDERUS GÜNEŞ ENERJİSİ SİSTEMİ KOLEKTÖRLER VE KUMANDA PANELLERİ GÜNEŞ ENERJİSİ BOYLERLERİ MONTAJ SETLERİ VE AKSESUARLAR

Detaylı

Duvar Tipi Yoğuşmalı Kazan AMBASSADOR. 60/80/100/120/150/180 kw

Duvar Tipi Yoğuşmalı Kazan AMBASSADOR. 60/80/100/120/150/180 kw Duvar Tipi Yoğuşmalı Kazan AMBASSADOR 60/80/100/1/1/180 kw Duvar Tipi Yoğuşmalı Kazan AMBASSADOR Airfel Duvar Tipi Yoğuşmalı Kazan Üstün Özellikleri 6 farklı kapasite ile geniş ürün gamı (60 kw, 80 kw,

Detaylı

RVS13.. AVS75.. AVS37.. QAA75.. QAA78.. QAA55.. Albatros 2 Kazan kontrol cihazı Kullanım Kılavuzu. Yapı Teknolojileri HVAC Ürünleri

RVS13.. AVS75.. AVS37.. QAA75.. QAA78.. QAA55.. Albatros 2 Kazan kontrol cihazı Kullanım Kılavuzu. Yapı Teknolojileri HVAC Ürünleri Albatros 2 Kazan kontrol cihazı RVS13.. AVS75.. AVS37.. QAA75.. QAA78.. QAA55.. 3,0. Basım Kontrol cihazı seri B CE1U235en 23 Ağustos 2007 Yapı Teknolojileri 1 Özet Bu kullanım kılavuzu aşağıdaki tabloda

Detaylı

2014 FİYAT LİSTESİ - YENİLENEBİLİR ENERJİLER

2014 FİYAT LİSTESİ - YENİLENEBİLİR ENERJİLER 2014 LİSTESİ - YENİLENEBİLİR ENERJİLER Versiyon: 2014 - I Güncelleme: 03.02.2014 BUDERUS GÜNEŞ ENERJİSİ SİSTEMİ KOLEKTÖRLER VE KUMANDA PANELLERİ GÜNEŞ ENERJİSİ BOYLERLERİ MONTAJ SETLERİ VE AKSESUARLAR

Detaylı

MİDEA MARKA ISI POMPASI- TİCARİ TİPLER YALNIZ SICAK SU ISITMA

MİDEA MARKA ISI POMPASI- TİCARİ TİPLER YALNIZ SICAK SU ISITMA MİDEA MARKA ISI POMPASI- TİCARİ TİPLER YALNIZ SICAK SU ISITMA 1ph/50Hz:10kW 3ph/50Hz:20kW 3ph/50Hz:43kW 1. Kapasite: Monofaze 10kW; trifaze 20/43kW. 2. Yüksek Verim; COP= 4 ( Dış Ortam Sıcaklığı: 20/15⁰C,

Detaylı

kw. Duvar Tipi Yoğuşmalı Kazanlar. Viwa

kw. Duvar Tipi Yoğuşmalı Kazanlar. Viwa 90-115-125-150 kw Duvar Tipi Yoğuşmalı Kazanlar Viwa Viwa Kazanı Tercih Etmeniz için 9 Sebep Viwa 90/115/125/150 kw Dahili Arabirim Kartı ile Kaskad Kontrol Panelsiz Çalışma Kumanda panelinde bulunan dahili

Detaylı

69 kw dan 3000 kw a I L. Premix Brülörlü Tam Yoğuşmalı Duvar Tipi Kazan

69 kw dan 3000 kw a I L. Premix Brülörlü Tam Yoğuşmalı Duvar Tipi Kazan KA SK AD SİSTEMİY LE 69 kw dan 3000 kw a PA SİTE ARAL IĞ I NS IC L AK KA SİZİ SARA IK Premix Brülörlü Tam Yoğuşmalı Duvar Tipi Kazan Ambassador Duvar Tipi Yoğuşmalı Kazan Daylux Duvar Tipi Yoğuşmalı Kazan

Detaylı

2017 FİYAT LİSTESİ - DUVAR TİPİ CİHAZLAR

2017 FİYAT LİSTESİ - DUVAR TİPİ CİHAZLAR 2017 FİYAT LİSTESİ - DUVAR TİPİ CİHAZLAR Versiyon: 2017 - IV Güncelleme: 01.11.2017 BUDERUS KOMBİLER YOĞUŞMALI KOMBİLER (GB012-GB062-GB072) YOĞUŞMALI KOMBİLER (GB172) KONVANSİYONEL KOMBİLER (U022-U072)

Detaylı